Nedelja, 14.01.2018.

14:09

Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"

Dragan Škrbić tvrdi da bi hrabriji pristup igrača doneo bolji rezultat protiv Hrvatske (22:32), ali i da stvari mogu da se isprave protiv Švedske i Islanda.

Izvor: B92

Škrbiæ: Samo se èini da nas je Hrvatska "razbila" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

веверица

pre 6 godina

где год, кад год и докле год будемо мислили да је за успех и резултат једино битна жеља, биваћемо патосирани. жеља је довољна само за подухват напијања на свадби и пењања по столовима. подухват који се такође завршава на патосу. за спортски резултат, па још у тимском спорту, потребан је озбиљан систем, организација и вишегодишњи рад.
ено сад се врти документарац 250 степеника. препоручујем шкрбићу.
али ваљда је лакше рећи "криви су играчи јер нису довољно мотивисани", него "крива је рукометна организација, јер не раде ништа годинама, а и када раде, раде непрофесионално и архаично".

x

pre 6 godina

(Palikuća šibica, 14. januar 2018 15:18)

kojeg Pešića brate? Stevanović danas 45 posto obrana, dok Aladona opet vrhunske 2-3 obrane. Pa više je obrana imao Čupić od Alilovića protiv Islanda!!
Imamo Ivića, Šegu, Pešića... sve dobri golmani, a nama Aladona upropaštava zlata evo već 10 godina

Max von Laberg

pre 6 godina

Gosp.Skrbicu
Kao igrac bili ste fenomenalni sad imate polozaj stolicu u Rukometnom Savezu Srbije i objasnjava te individualno smo bolji od Hrvata, ali Srbija je izgubila 10 razlike gosp. podpredsednice da je bilo potrebno 15 Hrvati bi napravili 15 razlike.
Igra se treba analizirati timski ne deliti na pojedince,To bi ste trebali znati ovakvom grom, sporo bez krila koja trce ili samo stoje u uglu (igrac manje ) sve
to ste Vi prosli u karijeri, ne moze se dobiti ni jedna utakmica ni na Balkansko

Јабучило

pre 6 godina

Tako je Шкрбо, на папиру смо бољи, али они имају оно што нама недостаје, и у рату је било тако на жалост ( није ми намера да спорт стављам у било какву конотацију са ратом, само наводим да тако видим ствари)
(komunalac, 14. januar 2018 17:23)

У рату су имали одлучујућу помоћ судија, кад већ правимо те аналогије.

Canadian

pre 6 godina

10 razlike je i u basketu mnogo, a u rukometu bukvalno razbijanje. Sline, nisu mogli u prvoj utakmici evropskog prvenstva bolje da se pokazu. Prvo nogirati selektora koji im je dopustio da tako igraju, a ko opet ponovi takvu slinavu igru uruciti mu otkaz iz reprezentacije.

Nenad horvatic

pre 6 godina

"Powerslave"
Prihvaća se primjedba. Makar smo i mi svjesni stanja u našoj košarci ali nas navuku izjave trenera igraća i novinara. Pa se ponadamo. Da u rukometu nismo pri vrhu ne bih se ni sjetio da postoji. Na igralištu nisam u 45 godina nikoga vidio da igra rukomet.

LN

pre 6 godina

Slazem se sa prethodnim komentarima i dodao bih da Hrvatska uopste nije odigrala kako moze. Prvo poluvreme su se mucili 27 minuta, zbog pritiska publike, a onda kroz 2,3 nase greske resili utakmicu. Mogli su nasi da drze egal 45 minuta zbog lose igre Hrvata, ali su se i oni uplasili. Nasi su odigrali standardno, kao i prethodnih 15 godina samo sto sada ni golmana nemamo. Ocekivan rezultat koji je na neocekivan nacin dosao.

LN

pre 6 godina

A izjava Skrbe je u stilu Ace Petrovica, sto me cudi jer je uvek bio ok i odmeren lik. Losi treneri su upropastili Skrbinu generaciju koja je igracki bila mnogo jaca od hrvatske reprezentacije.

Mihovil miš

pre 6 godina

Bolje je usmeravati energiju u izbor novog selektora koji neće imati partijsku SNS knjižicu.
Vrranješa nije moguće dobiti, ali ima dosta nordijskih i nemačkih kandidata.

Aca ex rukometas

pre 6 godina

U jugo rukometu nikada nisu gajeni igraci koji igraju samo odbranu.
To znaci da se odricemo kontre i polukontre.
Ovih dana napad Skrbiceve generacije (kome uz Belog se moze jedinim skinuti kapa) na Cvetkovica koji je bio Majkl Dzordan svetskog rukometa i kome ni torbu nisu mogli da nose. Butulija sa 40% realizacijom i statiranjem u odbrani je moga da igra samo tamo gde mu je tata bio u upravi.
Ako nema boljih igraca to je sto je. Kad gid ukljucim domace prvenstvo pomislim da su neki juniori.

Powerslave

pre 6 godina

"(Nenad horvatic, 14. januar 2018 16:37)"

Jedino što se mi uopšte nismo naložili na rukometno prvenstvo, znali smo od starta da smo krš. To novinari (bezuspešno) pokušavaju da dignu priču na viši nivo, ali nema leba od toga

vlade

pre 6 godina

ne znam dal iko normalan u Srbiji, jos polaze nadu u rukomet? pa i detetu je jasno bilo pre prvenstva, da mi ovu grupu proci necemo.. nama je uspeh sto smo se kvalifikovali uopste! svi pricaju, imamo dobre igrace, jaki klubovi.. po meni, od momira ilica i ratka nikolica mi nemamo top igrace.. kakvi vujini, sesumi.. nemamo ligu, nemamo podmladak, infrastrukturu, nema se para.. deca odlaze pre na fudbal, kosarku, odbojku, americki fudbal, vaterpolo.. kad sam bio klinac, koliko dece je treniralo kosarku, toliko i nas rukomet! i bilo je talenata.. niko nije ni dogurao do seniora.. prema tome, kako se radi, takvi su i rezultati.. igramo rukomet iz proslog veka.. selektor i igraci, ne znaju ocito drugacije!

komunalac

pre 6 godina

Tako je Шкрбо, на папиру смо бољи, али они имају оно што нама недостаје, и у рату је било тако на жалост ( није ми намера да спорт стављам у било какву конотацију са ратом, само наводим да тако видим ствари)

Dzeronimo

pre 6 godina

Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"

Ovo se i meni "cini". Budu li Hrvati i dalje igrali kao protiv Srbije radovace se i bronzi. Tvrdim vec sada, zlato nece osvojiti. Bog mi je svedok da ne pisem iz mrznje. Briga me i za njih i za nas. Pisem realno.

Mare

pre 6 godina

Kad je pre 4-5 godina reprezentaciju preuzeo Ljuba Vranjes za par meseci je promenio igru Srbije da je to bilo neverovatno.Bio je oko pola godine selektor,sta se desilo da li je dao otkaz,da li su ga ovi smenili ni dan dans mi nije jasno.Ali to je period kad smo igrali najbolji rukomet.Inace sto se tice Skrbe taj je trpao Latine samo tako.Po 9 -10 gola sa crte.

Rukometas bivsi

pre 6 godina

Razlika izmedju nas i njih je ta sto oni imaju pravog trenera i sistem igre koji razigrava sve igrace a nasi imaju mekusce na klupi jer je katastrofalno da nam poslednjih 25 godina igraju samo bekovi,i npr Cvetkovic forsira jaku odbranu i brzu igru a primi 30+ golova sa jednom do dve istrcane kontre po utakmici.
Treba nam Vranes pa bi igrali i ovi nasi moderan i jak rukomet kao one dve utakmice sa njim.

Gde ja živim

pre 6 godina

Škrba je bio veliki igrač, odličan pivot. Ja sam laik koji voli sport i on je svakako kompetentniji od mene. Međutim, ja moram da kažem ono što vidim. Rukomet je sport zbog koga sam najviše puta bio na ivici da razbijem TV. Ne znam da li neko vodi takve statistike, ali mi smo verovatno reprezentacija sa najviše prosutih prednosti od +5-6 sa poluvremena u novijoj istoriji. Takođe mislim da nam u proseku najduže traje napad i da najviše pasivnih napada imamo. Taj strah od pobede i dobrog rezultata nisam video nigde. Bekovi su nam spori i uplašeni. Ne mogu da izbore poziciju za šut, a i kada je izbore onda obično sledi dodavanje uglavnom protivniku. Znači, psiha nula. Krila ne postoje. Videli smo u ženskoj konkurenciji kako je lepo išlo sa Sanjom i Katarinom, ali i tu su nas bekovi upropastili. U odbrani imamo dva stanja: meko i pogibeljno (obavezno u vrat i u nos). Sporu kretnju i pomaganje pokušavamo da kompenzujemo pogibeljnim startovima za isključenje. Hrvati su bolji i kao i kao pojedinci (bar što se reprezentacije tiče). Možda naši s vremena na vreme bljesnu po belom svetu, ali kada treba u najvažnijem dresu ih nema nigde. Mora da se gospodine Škrbiću mnogo.

Vlado

pre 6 godina

Pojedinacno bolji, rece i osta ziv. To je bilo nekad u bivsoj zemlji gde smo mi imali sjajne igrace, a oni trenersku struku, sto se oseti danas.

dabome

pre 6 godina

Od koga sam bese cuo to da nas uverava da nije tacno ono sto svojim ocima vidimo, vec je tacno ono sto on kaze da je tacno? Covece, pa mi smo za kolektivnu dijagnozu... Sto se tice rukometa, odgledao sam 15ak minuta kraj utakmice protiv Hrvata, iskreno ja sam vise njihovih igraca znao nego nasih. Mada kapiram da se niko nije ni zaludjivao da cemo bilo sta napraviti na ovom prvenstvu.

Fočo

pre 6 godina

Šta ovaj priča,Hrvati su svetsko čudo u rukometu,najprije generacija Bašić,Smajlagić,Ćavar,Puc,Saračević,Jović,Goluža,pa Metličić,Balić,Džomba,Lacković,Sulić,Vori,pa Duvnjak,Horvat,Štrlek,Stepančić,Čupić,Karačić i na kraju opet imaju najboljeg rukometaša po EHF-u. Luku Cindrića,čudo su bez dileme...

Dzoni

pre 6 godina

Све све али Скрбо пријатељу немој ко Новосел.Хрвати су нас одучили од рукомета који нам је ионако катастрофа.Нама крила не играју уопште,играмо тешкашки рукомет.Кроасани вама свака част добри сте били као и увек што се рукомета тиче.Атмосфера је генерално била ок само је луд човек могао да се нада да нам нећете звиждати химну,пошто кад код сте код нас гостовали ја сам звиждао вашој.Кроасани вама желим да догурате што даље,а нама желим да са што мањом разликом изгубимо од Исланда и Шведске,и да се макар коректно опростимо од првенства.

Petar

pre 6 godina

Skrbic je lepo rekao neke stvari..ali ovu utakmicu nikako nismo mogli da dobijemo jer da smo igrali odbranu kao sto su je igrali Hrvati mi ne bi imali dovoljno igraca da zavrsimo utakmicu..svaki malo jaci kontakt bio bi iskljucenje za nas jer ipak su oni domacini kao sto smo bili i mi i kao sto smo imali taj kriterijum sudjenja tokom domacinstva EP..za Svedsku verujem da mozemo da dobijemo..Island malo teze...u svakom slucaju idemo u drugi krug..

Nenad horvatic

pre 6 godina

Tješio bih vas ali neka. Da probate kako je nama kada krene neko košarkaško prvenstvo. Prvo se ko budale popalimo onda nam bude žao što se uopće plasirali. I tako već 25 godina. Ode mi život...

autocorrect off

pre 6 godina

"Siguran sam da su naši igrači pojedinačno bolji, nastupaju u jačim klubovima, ali Hrvati imaju naboj koji utiče da za reprezentaciju igraju preko mogućnosti."

jel pratiš ti rukomet? ili si pobrkao s vaterpolom?

Tomy

pre 6 godina

Od 1996. Hrvatska je dvostruki olimpijski prvak i jednom svjetski prvak. To nije slučajno. Srebra i bronze ne racunam. Ako smo negdje sustavno posloženi i imamo glavu i rep to je rukomet. Sretno i Srbiji.

Ivan

pre 6 godina

ne slažem se s ovim razmišljanjem, omjeri ne znače ništa, gledaju se osvojene medalje, teoretski u košarci bi hrvatska mogla imati bolji omjer pobjeda i poraza, broje se medalje, Slovenija npr ima dobar skor pobjeda i poraza u košarci protiv Srbije, ali kada pogledamo medalje Srbije i Slovenije govore da je velika razlika između njih i vas, jednostavno ne patim za time da budemo bolji od komšija u omjeru, odmah bih potpiso da izgubimo 10 tekmi protiv Srbije, a da osvojimo više medalja od Srbije na bilo kojem takmičenju, to naše nazovi "rivalstvo" gdje je važnije pobjedit "komšiju" susjeda ili "soseda" je idiotsko po meni. prvenstva se igraju zbog što boljeg plasmana, ako mi budemo 3-4 a Srbija ili Slovenija 1 2, meni ne bi ništa značilo to što smo pobjedili i SRB i SLoveniju na takmičenju. dakle, realno govorim i to stvarno mislim tako. isto tako Vaterpolo me ne muči to što Srbija ima bolji skor pobjeda poraza, više me muči što ima više medalja. i to mislim za svaki sport, u odbojci mi ne postojimo nismo imali tradiciju odbojke nikada dok vi igrate odbojku od SFRJ i ulažete u istu. mi nemamo tradiciju odbojke, rukomet i nogomet da, a košarka imamo dobre igrače, ali nemamo struku ni znanje za napraviti nešto ozbiljno, tenis smo imali puno dobrih igrača, ne kao Novak on je unikat, ali i tu smo al pari s vama, Novak zapravo čini jedini osjetnu razliku zbog 12GS. ali želim reći, da u svakom sportu imamo što za reći, ali najvažnije je osvajat medalje, zbog toga se takmičimo.

Ivan

pre 6 godina

Spora, dosadna igra, krila nema nigde...Zavisimo od nadahnuća pojedinaca u ekipi, a rukomet je ipak timska igra.
Već duže vreme smo mi zonska liga svetskog rukometa, nažalost :(

ccc

pre 6 godina

Skrbic je lepo rekao neke stvari..ali ovu utakmicu nikako nismo mogli da dobijemo jer da smo igrali odbranu kao sto su je igrali Hrvati mi ne bi imali dovoljno igraca da zavrsimo utakmicu..svaki malo jaci kontakt bio bi iskljucenje za nas jer ipak su oni domacini kao sto smo bili i mi i kao sto smo imali taj kriterijum sudjenja tokom domacinstva EP..za Svedsku verujem da mozemo da dobijemo..Island malo teze...u svakom slucaju idemo u drugi krug..
(Petar, 14. januar 2018 16:10)

a kud pominješ sudjenje na ovoj utakmici

Јабучило

pre 6 godina

Цитираћу Учу из филма "Марш на Дрину" (оно кад мали Веца почне да лупета):

"Ајде, пази шта причаш!"

mrki

pre 6 godina

Zanimljiv komentar Škrbića " Hrvati bili pod pritiskom rezultata" i odigrali su sjajno a mi nismo iskoristili taj detalj.
A onda kaže da rezultat ne oslikava stvarno stanje na terenu. Još će ispasti da smo bili bolji od Croata ali nije radio semafor.

KAZNA KRU

pre 6 godina

Mi u rukometu nemamo golmana, eto to je problem, čak bi i onaj nesretni Boban Bajković bio bolja opcija od ove dvojice koje imamo, a za Dragana Kocića i da ne govorimo, on bi i sada u ovim godinama imao bar duplo bolju statistiku u rukometnoj repki i to kao fudbalski golman, gledano u odnosu na ovu dvojicu rukometnih nazovi golmana.

Pedja

pre 6 godina

Ma ne, nisu nas razbili, bilo neizvesno do poslednjeg minuta. Odbranu nemamo, krila ne postoje, napad kilav. Na prostoru bivse Jugoslavije ne mozemo nikog da pobedimo. Cvetkovic zadovoljan posle svake utakmice, sta bi tek radio da smo i pobedili nekog. Kaze da je pustio igrace, jer ne zeli da ih sada preforsira. Kada ce, kad zavrsimo prvenstvo? U poslednjih 10 utakmica imamo jednu pobedu. Nije problem izgubiti, problem je nacin na koji izgubis.

Neno

pre 6 godina

Naši igrači su pojedinačno bolji?
Jel on misli ozbiljno.To je kao da Balić kaže da mi imamo bolje odbojkaše ali nemamo naboj!
Kakve budalaštine......

ime

pre 6 godina

Stavis deda Cvetkovica za selektora i on dovede jos 15 staraca u stucni stab, pola 1/4 ekipe nafurali menadzeri, Nenadic jeste najbolji, al ga preteruje i glupo da pored zivog selektora on vodi glavnu rec...Zao mi je ali ispadamo u prvom krugu

masterkg

pre 6 godina

Obožavao sam ga kao igrača, ali u 95% ove priče ne verujem ni malo ..... vratili smo taktiku od pre njegove generacije i čekaju nas još 2 ubedljiva poraza .... evo Makedonci pobedili Slovence, mi smo u bivšoj SFRJ tek četvrto mesto, a ko zna hoćemo li se i tu zadržati ...

Kroasan

pre 6 godina

Jao Dragane, pa što ti bi? Srpski igrači da igraju u boljim klubovima?!?!?! Pa srpski igrači igraju u Bregenzu, Steaui, Toulouseu, Vojvodini. Također, Ademar Leon, Goppingen, Skjern su daleko od starih dana slave.

Naravno, to ne znači da Srbija ima loše igrače na papiru, dapače tu ima individualnih klasa, ali reći da igraju u jačim klubovima, pa zašto laže samog sebe?

jajaja

pre 6 godina

Skrba legendo, ne lupaj... Razbili su nas, a nemaju Svedjani samo prepoznatljiv stil, imamo i mi, igramo taj stil vec 40god. i nikako da ga modernuzujemo, zato nas i razvaljuje vecina ozbiljnih reprezentacija

_Sale Z._

pre 6 godina

Ovo je gospodo fantazmagorija na srpski način! Posle Predsednika Vučića koji je ubeđen da mu narod živi dobro i da smo "lideri u regionu" sad i ovaj Škrbić sa istim "pričinjavajućim" sagledavanjem situacije. Da se digne iz groba Ežen Jonesko pa da mu Srbi budu večita inspiracija za "teatar apsurda".

Palikuća šibica

pre 6 godina

Bolji pojedinci? a koji to? mi smo imali Balića više puta svjetsko priznanje najboljeg igrača, pa jednom Duvnjak i sad Cindrić sedmi ili osmi najbolji igrač a kada su to vaši bili u top deset ili prvi ovaj čovjek baca ne bombe već raketni sustav gluposti. Drugo istina mogli ste nam parirati što ste dokazali pred kraj 1 poluvremena kad ste bili na minus 1 i uzeli nam dva napada i u 53 minutu kad ste prvi put nakon deset godina dodali loptu na krilo. Vaši trebaju više lopti bacati na krilo i raditi više križanja da ponekad dodate i na pivota, vaša igra se u drugom poluvremenu svela na 2 igrača koja su igrali ping pong između sebe da bi na kraju gađali iz sredine kroz dvometraše bez cilja. A golmane nemojte kriviti jer i naš Alilović je sir emental, sreća da imamo Pešića pa da uleti popraviti gol razliku kad zakaže Alilović.

bigserb

pre 6 godina

E bas zbog takvih kakav je Skrbic nama rukomet danas i jeste tu gde je! Razbili nas sa 10 golova razlike, dali 50% vise golova nego mi, a za njega to nije razbijanje, bravo Skrbicu!

Ma ja

pre 6 godina

Neko u necem bolji. Boze moj...nista strasno. Meni je bilo jasno a vidim i vecini vas prije utakmice da ce biti 10tak. Ovaj covjek je sportas pa se malo teze nosi sa time. Al da pretjeruje... sada jos prica da cete dalje sa 2 pobjede. Gle iskreno nece ni nama biti lako sa islandom i svedanima. To su gadne ekipe i ne vjerujem da cete i jednu od te dvije izgubiti ispod 5 razlike. Pogotovo sto ste tanki sa tradicijom i mentalitetom u rukometu i vjerojatnije je da cete se sada raspasti do kraja.

Бошко Сегединац

pre 6 godina

ma daj, realno su sve tri ekipe doktori za rukomet u odnosu na nas, možemo da ih pobedimo samo iz nekog inata koga trenutno nema.

Mile Dodik

pre 6 godina

Za ove sto negativno komentarisu. Skrbic je potpredsenik saveza i ne znam sta je trebalo da kaze, osim bice bolje, nemojte da klonete duhom. Isti primer bi bio kada bi otac rekao za sina da je idiot, kreten jer po citav dan sedi na kompijuteru gleda pornice, FB i salje razne komentare.

Bivši omladinac RK Železnik

pre 6 godina

E, moj Škrbiću razbili su nas a pošto ti očigledno ne veruješ svojim očima videćeœ još jednom večeras. Treba da vas iz saveza bude sramota dokle ste doveli rukomet. Od jednog od tri najpopularnija sporta do zadnje rupe na svirali.

polupripitomljeni texasanin

pre 6 godina

Ljudi mislim da Skrba daje podršku igračima na ovaj način. Plasirali su se na evropsko sto je samo po sebi uspeh. Nadam se da će dobiti naredne 2 mada kao sto su svi zaključili igraju rukomet iz osamdesetih .

RSS=FSS

pre 6 godina

Tuzno je kad neko ko je bio tako veliki igrac poput D.Skrbica ne vidi ocigledno.

Jos tuznije je sto se takav pita nesto u RSSu.

Kakav savez - takvi i rezultati.

RSS=FSS

pre 6 godina

Tuzno je kad neko ko je bio tako veliki igrac poput D.Skrbica ne vidi ocigledno.

Jos tuznije je sto se takav pita nesto u RSSu.

Kakav savez - takvi i rezultati.

Nenad horvatic

pre 6 godina

Tješio bih vas ali neka. Da probate kako je nama kada krene neko košarkaško prvenstvo. Prvo se ko budale popalimo onda nam bude žao što se uopće plasirali. I tako već 25 godina. Ode mi život...

Fočo

pre 6 godina

Šta ovaj priča,Hrvati su svetsko čudo u rukometu,najprije generacija Bašić,Smajlagić,Ćavar,Puc,Saračević,Jović,Goluža,pa Metličić,Balić,Džomba,Lacković,Sulić,Vori,pa Duvnjak,Horvat,Štrlek,Stepančić,Čupić,Karačić i na kraju opet imaju najboljeg rukometaša po EHF-u. Luku Cindrića,čudo su bez dileme...

Tomy

pre 6 godina

Od 1996. Hrvatska je dvostruki olimpijski prvak i jednom svjetski prvak. To nije slučajno. Srebra i bronze ne racunam. Ako smo negdje sustavno posloženi i imamo glavu i rep to je rukomet. Sretno i Srbiji.

autocorrect off

pre 6 godina

"Siguran sam da su naši igrači pojedinačno bolji, nastupaju u jačim klubovima, ali Hrvati imaju naboj koji utiče da za reprezentaciju igraju preko mogućnosti."

jel pratiš ti rukomet? ili si pobrkao s vaterpolom?

bigserb

pre 6 godina

E bas zbog takvih kakav je Skrbic nama rukomet danas i jeste tu gde je! Razbili nas sa 10 golova razlike, dali 50% vise golova nego mi, a za njega to nije razbijanje, bravo Skrbicu!

Kroasan

pre 6 godina

Jao Dragane, pa što ti bi? Srpski igrači da igraju u boljim klubovima?!?!?! Pa srpski igrači igraju u Bregenzu, Steaui, Toulouseu, Vojvodini. Također, Ademar Leon, Goppingen, Skjern su daleko od starih dana slave.

Naravno, to ne znači da Srbija ima loše igrače na papiru, dapače tu ima individualnih klasa, ali reći da igraju u jačim klubovima, pa zašto laže samog sebe?

Neno

pre 6 godina

Naši igrači su pojedinačno bolji?
Jel on misli ozbiljno.To je kao da Balić kaže da mi imamo bolje odbojkaše ali nemamo naboj!
Kakve budalaštine......

Dzoni

pre 6 godina

Све све али Скрбо пријатељу немој ко Новосел.Хрвати су нас одучили од рукомета који нам је ионако катастрофа.Нама крила не играју уопште,играмо тешкашки рукомет.Кроасани вама свака част добри сте били као и увек што се рукомета тиче.Атмосфера је генерално била ок само је луд човек могао да се нада да нам нећете звиждати химну,пошто кад код сте код нас гостовали ја сам звиждао вашој.Кроасани вама желим да догурате што даље,а нама желим да са што мањом разликом изгубимо од Исланда и Шведске,и да се макар коректно опростимо од првенства.

mrki

pre 6 godina

Zanimljiv komentar Škrbića " Hrvati bili pod pritiskom rezultata" i odigrali su sjajno a mi nismo iskoristili taj detalj.
A onda kaže da rezultat ne oslikava stvarno stanje na terenu. Još će ispasti da smo bili bolji od Croata ali nije radio semafor.

Palikuća šibica

pre 6 godina

Bolji pojedinci? a koji to? mi smo imali Balića više puta svjetsko priznanje najboljeg igrača, pa jednom Duvnjak i sad Cindrić sedmi ili osmi najbolji igrač a kada su to vaši bili u top deset ili prvi ovaj čovjek baca ne bombe već raketni sustav gluposti. Drugo istina mogli ste nam parirati što ste dokazali pred kraj 1 poluvremena kad ste bili na minus 1 i uzeli nam dva napada i u 53 minutu kad ste prvi put nakon deset godina dodali loptu na krilo. Vaši trebaju više lopti bacati na krilo i raditi više križanja da ponekad dodate i na pivota, vaša igra se u drugom poluvremenu svela na 2 igrača koja su igrali ping pong između sebe da bi na kraju gađali iz sredine kroz dvometraše bez cilja. A golmane nemojte kriviti jer i naš Alilović je sir emental, sreća da imamo Pešića pa da uleti popraviti gol razliku kad zakaže Alilović.

dabome

pre 6 godina

Od koga sam bese cuo to da nas uverava da nije tacno ono sto svojim ocima vidimo, vec je tacno ono sto on kaze da je tacno? Covece, pa mi smo za kolektivnu dijagnozu... Sto se tice rukometa, odgledao sam 15ak minuta kraj utakmice protiv Hrvata, iskreno ja sam vise njihovih igraca znao nego nasih. Mada kapiram da se niko nije ni zaludjivao da cemo bilo sta napraviti na ovom prvenstvu.

Ivan

pre 6 godina

ne slažem se s ovim razmišljanjem, omjeri ne znače ništa, gledaju se osvojene medalje, teoretski u košarci bi hrvatska mogla imati bolji omjer pobjeda i poraza, broje se medalje, Slovenija npr ima dobar skor pobjeda i poraza u košarci protiv Srbije, ali kada pogledamo medalje Srbije i Slovenije govore da je velika razlika između njih i vas, jednostavno ne patim za time da budemo bolji od komšija u omjeru, odmah bih potpiso da izgubimo 10 tekmi protiv Srbije, a da osvojimo više medalja od Srbije na bilo kojem takmičenju, to naše nazovi "rivalstvo" gdje je važnije pobjedit "komšiju" susjeda ili "soseda" je idiotsko po meni. prvenstva se igraju zbog što boljeg plasmana, ako mi budemo 3-4 a Srbija ili Slovenija 1 2, meni ne bi ništa značilo to što smo pobjedili i SRB i SLoveniju na takmičenju. dakle, realno govorim i to stvarno mislim tako. isto tako Vaterpolo me ne muči to što Srbija ima bolji skor pobjeda poraza, više me muči što ima više medalja. i to mislim za svaki sport, u odbojci mi ne postojimo nismo imali tradiciju odbojke nikada dok vi igrate odbojku od SFRJ i ulažete u istu. mi nemamo tradiciju odbojke, rukomet i nogomet da, a košarka imamo dobre igrače, ali nemamo struku ni znanje za napraviti nešto ozbiljno, tenis smo imali puno dobrih igrača, ne kao Novak on je unikat, ali i tu smo al pari s vama, Novak zapravo čini jedini osjetnu razliku zbog 12GS. ali želim reći, da u svakom sportu imamo što za reći, ali najvažnije je osvajat medalje, zbog toga se takmičimo.

Pedja

pre 6 godina

Ma ne, nisu nas razbili, bilo neizvesno do poslednjeg minuta. Odbranu nemamo, krila ne postoje, napad kilav. Na prostoru bivse Jugoslavije ne mozemo nikog da pobedimo. Cvetkovic zadovoljan posle svake utakmice, sta bi tek radio da smo i pobedili nekog. Kaze da je pustio igrace, jer ne zeli da ih sada preforsira. Kada ce, kad zavrsimo prvenstvo? U poslednjih 10 utakmica imamo jednu pobedu. Nije problem izgubiti, problem je nacin na koji izgubis.

_Sale Z._

pre 6 godina

Ovo je gospodo fantazmagorija na srpski način! Posle Predsednika Vučića koji je ubeđen da mu narod živi dobro i da smo "lideri u regionu" sad i ovaj Škrbić sa istim "pričinjavajućim" sagledavanjem situacije. Da se digne iz groba Ežen Jonesko pa da mu Srbi budu večita inspiracija za "teatar apsurda".

ccc

pre 6 godina

Skrbic je lepo rekao neke stvari..ali ovu utakmicu nikako nismo mogli da dobijemo jer da smo igrali odbranu kao sto su je igrali Hrvati mi ne bi imali dovoljno igraca da zavrsimo utakmicu..svaki malo jaci kontakt bio bi iskljucenje za nas jer ipak su oni domacini kao sto smo bili i mi i kao sto smo imali taj kriterijum sudjenja tokom domacinstva EP..za Svedsku verujem da mozemo da dobijemo..Island malo teze...u svakom slucaju idemo u drugi krug..
(Petar, 14. januar 2018 16:10)

a kud pominješ sudjenje na ovoj utakmici

Bivši omladinac RK Železnik

pre 6 godina

E, moj Škrbiću razbili su nas a pošto ti očigledno ne veruješ svojim očima videćeœ još jednom večeras. Treba da vas iz saveza bude sramota dokle ste doveli rukomet. Od jednog od tri najpopularnija sporta do zadnje rupe na svirali.

Ivan

pre 6 godina

Spora, dosadna igra, krila nema nigde...Zavisimo od nadahnuća pojedinaca u ekipi, a rukomet je ipak timska igra.
Već duže vreme smo mi zonska liga svetskog rukometa, nažalost :(

Јабучило

pre 6 godina

Цитираћу Учу из филма "Марш на Дрину" (оно кад мали Веца почне да лупета):

"Ајде, пази шта причаш!"

jajaja

pre 6 godina

Skrba legendo, ne lupaj... Razbili su nas, a nemaju Svedjani samo prepoznatljiv stil, imamo i mi, igramo taj stil vec 40god. i nikako da ga modernuzujemo, zato nas i razvaljuje vecina ozbiljnih reprezentacija

Powerslave

pre 6 godina

"(Nenad horvatic, 14. januar 2018 16:37)"

Jedino što se mi uopšte nismo naložili na rukometno prvenstvo, znali smo od starta da smo krš. To novinari (bezuspešno) pokušavaju da dignu priču na viši nivo, ali nema leba od toga

masterkg

pre 6 godina

Obožavao sam ga kao igrača, ali u 95% ove priče ne verujem ni malo ..... vratili smo taktiku od pre njegove generacije i čekaju nas još 2 ubedljiva poraza .... evo Makedonci pobedili Slovence, mi smo u bivšoj SFRJ tek četvrto mesto, a ko zna hoćemo li se i tu zadržati ...

Gde ja živim

pre 6 godina

Škrba je bio veliki igrač, odličan pivot. Ja sam laik koji voli sport i on je svakako kompetentniji od mene. Međutim, ja moram da kažem ono što vidim. Rukomet je sport zbog koga sam najviše puta bio na ivici da razbijem TV. Ne znam da li neko vodi takve statistike, ali mi smo verovatno reprezentacija sa najviše prosutih prednosti od +5-6 sa poluvremena u novijoj istoriji. Takođe mislim da nam u proseku najduže traje napad i da najviše pasivnih napada imamo. Taj strah od pobede i dobrog rezultata nisam video nigde. Bekovi su nam spori i uplašeni. Ne mogu da izbore poziciju za šut, a i kada je izbore onda obično sledi dodavanje uglavnom protivniku. Znači, psiha nula. Krila ne postoje. Videli smo u ženskoj konkurenciji kako je lepo išlo sa Sanjom i Katarinom, ali i tu su nas bekovi upropastili. U odbrani imamo dva stanja: meko i pogibeljno (obavezno u vrat i u nos). Sporu kretnju i pomaganje pokušavamo da kompenzujemo pogibeljnim startovima za isključenje. Hrvati su bolji i kao i kao pojedinci (bar što se reprezentacije tiče). Možda naši s vremena na vreme bljesnu po belom svetu, ali kada treba u najvažnijem dresu ih nema nigde. Mora da se gospodine Škrbiću mnogo.

vlade

pre 6 godina

ne znam dal iko normalan u Srbiji, jos polaze nadu u rukomet? pa i detetu je jasno bilo pre prvenstva, da mi ovu grupu proci necemo.. nama je uspeh sto smo se kvalifikovali uopste! svi pricaju, imamo dobre igrace, jaki klubovi.. po meni, od momira ilica i ratka nikolica mi nemamo top igrace.. kakvi vujini, sesumi.. nemamo ligu, nemamo podmladak, infrastrukturu, nema se para.. deca odlaze pre na fudbal, kosarku, odbojku, americki fudbal, vaterpolo.. kad sam bio klinac, koliko dece je treniralo kosarku, toliko i nas rukomet! i bilo je talenata.. niko nije ni dogurao do seniora.. prema tome, kako se radi, takvi su i rezultati.. igramo rukomet iz proslog veka.. selektor i igraci, ne znaju ocito drugacije!

Бошко Сегединац

pre 6 godina

ma daj, realno su sve tri ekipe doktori za rukomet u odnosu na nas, možemo da ih pobedimo samo iz nekog inata koga trenutno nema.

Ma ja

pre 6 godina

Neko u necem bolji. Boze moj...nista strasno. Meni je bilo jasno a vidim i vecini vas prije utakmice da ce biti 10tak. Ovaj covjek je sportas pa se malo teze nosi sa time. Al da pretjeruje... sada jos prica da cete dalje sa 2 pobjede. Gle iskreno nece ni nama biti lako sa islandom i svedanima. To su gadne ekipe i ne vjerujem da cete i jednu od te dvije izgubiti ispod 5 razlike. Pogotovo sto ste tanki sa tradicijom i mentalitetom u rukometu i vjerojatnije je da cete se sada raspasti do kraja.

Mare

pre 6 godina

Kad je pre 4-5 godina reprezentaciju preuzeo Ljuba Vranjes za par meseci je promenio igru Srbije da je to bilo neverovatno.Bio je oko pola godine selektor,sta se desilo da li je dao otkaz,da li su ga ovi smenili ni dan dans mi nije jasno.Ali to je period kad smo igrali najbolji rukomet.Inace sto se tice Skrbe taj je trpao Latine samo tako.Po 9 -10 gola sa crte.

Vlado

pre 6 godina

Pojedinacno bolji, rece i osta ziv. To je bilo nekad u bivsoj zemlji gde smo mi imali sjajne igrace, a oni trenersku struku, sto se oseti danas.

Rukometas bivsi

pre 6 godina

Razlika izmedju nas i njih je ta sto oni imaju pravog trenera i sistem igre koji razigrava sve igrace a nasi imaju mekusce na klupi jer je katastrofalno da nam poslednjih 25 godina igraju samo bekovi,i npr Cvetkovic forsira jaku odbranu i brzu igru a primi 30+ golova sa jednom do dve istrcane kontre po utakmici.
Treba nam Vranes pa bi igrali i ovi nasi moderan i jak rukomet kao one dve utakmice sa njim.

ime

pre 6 godina

Stavis deda Cvetkovica za selektora i on dovede jos 15 staraca u stucni stab, pola 1/4 ekipe nafurali menadzeri, Nenadic jeste najbolji, al ga preteruje i glupo da pored zivog selektora on vodi glavnu rec...Zao mi je ali ispadamo u prvom krugu

LN

pre 6 godina

A izjava Skrbe je u stilu Ace Petrovica, sto me cudi jer je uvek bio ok i odmeren lik. Losi treneri su upropastili Skrbinu generaciju koja je igracki bila mnogo jaca od hrvatske reprezentacije.

Max von Laberg

pre 6 godina

Gosp.Skrbicu
Kao igrac bili ste fenomenalni sad imate polozaj stolicu u Rukometnom Savezu Srbije i objasnjava te individualno smo bolji od Hrvata, ali Srbija je izgubila 10 razlike gosp. podpredsednice da je bilo potrebno 15 Hrvati bi napravili 15 razlike.
Igra se treba analizirati timski ne deliti na pojedince,To bi ste trebali znati ovakvom grom, sporo bez krila koja trce ili samo stoje u uglu (igrac manje ) sve
to ste Vi prosli u karijeri, ne moze se dobiti ni jedna utakmica ni na Balkansko

KAZNA KRU

pre 6 godina

Mi u rukometu nemamo golmana, eto to je problem, čak bi i onaj nesretni Boban Bajković bio bolja opcija od ove dvojice koje imamo, a za Dragana Kocića i da ne govorimo, on bi i sada u ovim godinama imao bar duplo bolju statistiku u rukometnoj repki i to kao fudbalski golman, gledano u odnosu na ovu dvojicu rukometnih nazovi golmana.

Nenad horvatic

pre 6 godina

"Powerslave"
Prihvaća se primjedba. Makar smo i mi svjesni stanja u našoj košarci ali nas navuku izjave trenera igraća i novinara. Pa se ponadamo. Da u rukometu nismo pri vrhu ne bih se ni sjetio da postoji. Na igralištu nisam u 45 godina nikoga vidio da igra rukomet.

komunalac

pre 6 godina

Tako je Шкрбо, на папиру смо бољи, али они имају оно што нама недостаје, и у рату је било тако на жалост ( није ми намера да спорт стављам у било какву конотацију са ратом, само наводим да тако видим ствари)

Canadian

pre 6 godina

10 razlike je i u basketu mnogo, a u rukometu bukvalno razbijanje. Sline, nisu mogli u prvoj utakmici evropskog prvenstva bolje da se pokazu. Prvo nogirati selektora koji im je dopustio da tako igraju, a ko opet ponovi takvu slinavu igru uruciti mu otkaz iz reprezentacije.

LN

pre 6 godina

Slazem se sa prethodnim komentarima i dodao bih da Hrvatska uopste nije odigrala kako moze. Prvo poluvreme su se mucili 27 minuta, zbog pritiska publike, a onda kroz 2,3 nase greske resili utakmicu. Mogli su nasi da drze egal 45 minuta zbog lose igre Hrvata, ali su se i oni uplasili. Nasi su odigrali standardno, kao i prethodnih 15 godina samo sto sada ni golmana nemamo. Ocekivan rezultat koji je na neocekivan nacin dosao.

Mihovil miš

pre 6 godina

Bolje je usmeravati energiju u izbor novog selektora koji neće imati partijsku SNS knjižicu.
Vrranješa nije moguće dobiti, ali ima dosta nordijskih i nemačkih kandidata.

polupripitomljeni texasanin

pre 6 godina

Ljudi mislim da Skrba daje podršku igračima na ovaj način. Plasirali su se na evropsko sto je samo po sebi uspeh. Nadam se da će dobiti naredne 2 mada kao sto su svi zaključili igraju rukomet iz osamdesetih .

Aca ex rukometas

pre 6 godina

U jugo rukometu nikada nisu gajeni igraci koji igraju samo odbranu.
To znaci da se odricemo kontre i polukontre.
Ovih dana napad Skrbiceve generacije (kome uz Belog se moze jedinim skinuti kapa) na Cvetkovica koji je bio Majkl Dzordan svetskog rukometa i kome ni torbu nisu mogli da nose. Butulija sa 40% realizacijom i statiranjem u odbrani je moga da igra samo tamo gde mu je tata bio u upravi.
Ako nema boljih igraca to je sto je. Kad gid ukljucim domace prvenstvo pomislim da su neki juniori.

Јабучило

pre 6 godina

Tako je Шкрбо, на папиру смо бољи, али они имају оно што нама недостаје, и у рату је било тако на жалост ( није ми намера да спорт стављам у било какву конотацију са ратом, само наводим да тако видим ствари)
(komunalac, 14. januar 2018 17:23)

У рату су имали одлучујућу помоћ судија, кад већ правимо те аналогије.

Dzeronimo

pre 6 godina

Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"

Ovo se i meni "cini". Budu li Hrvati i dalje igrali kao protiv Srbije radovace se i bronzi. Tvrdim vec sada, zlato nece osvojiti. Bog mi je svedok da ne pisem iz mrznje. Briga me i za njih i za nas. Pisem realno.

x

pre 6 godina

(Palikuća šibica, 14. januar 2018 15:18)

kojeg Pešića brate? Stevanović danas 45 posto obrana, dok Aladona opet vrhunske 2-3 obrane. Pa više je obrana imao Čupić od Alilovića protiv Islanda!!
Imamo Ivića, Šegu, Pešića... sve dobri golmani, a nama Aladona upropaštava zlata evo već 10 godina

Mile Dodik

pre 6 godina

Za ove sto negativno komentarisu. Skrbic je potpredsenik saveza i ne znam sta je trebalo da kaze, osim bice bolje, nemojte da klonete duhom. Isti primer bi bio kada bi otac rekao za sina da je idiot, kreten jer po citav dan sedi na kompijuteru gleda pornice, FB i salje razne komentare.

Petar

pre 6 godina

Skrbic je lepo rekao neke stvari..ali ovu utakmicu nikako nismo mogli da dobijemo jer da smo igrali odbranu kao sto su je igrali Hrvati mi ne bi imali dovoljno igraca da zavrsimo utakmicu..svaki malo jaci kontakt bio bi iskljucenje za nas jer ipak su oni domacini kao sto smo bili i mi i kao sto smo imali taj kriterijum sudjenja tokom domacinstva EP..za Svedsku verujem da mozemo da dobijemo..Island malo teze...u svakom slucaju idemo u drugi krug..

веверица

pre 6 godina

где год, кад год и докле год будемо мислили да је за успех и резултат једино битна жеља, биваћемо патосирани. жеља је довољна само за подухват напијања на свадби и пењања по столовима. подухват који се такође завршава на патосу. за спортски резултат, па још у тимском спорту, потребан је озбиљан систем, организација и вишегодишњи рад.
ено сад се врти документарац 250 степеника. препоручујем шкрбићу.
али ваљда је лакше рећи "криви су играчи јер нису довољно мотивисани", него "крива је рукометна организација, јер не раде ништа годинама, а и када раде, раде непрофесионално и архаично".

Petar

pre 6 godina

Skrbic je lepo rekao neke stvari..ali ovu utakmicu nikako nismo mogli da dobijemo jer da smo igrali odbranu kao sto su je igrali Hrvati mi ne bi imali dovoljno igraca da zavrsimo utakmicu..svaki malo jaci kontakt bio bi iskljucenje za nas jer ipak su oni domacini kao sto smo bili i mi i kao sto smo imali taj kriterijum sudjenja tokom domacinstva EP..za Svedsku verujem da mozemo da dobijemo..Island malo teze...u svakom slucaju idemo u drugi krug..

Јабучило

pre 6 godina

Tako je Шкрбо, на папиру смо бољи, али они имају оно што нама недостаје, и у рату је било тако на жалост ( није ми намера да спорт стављам у било какву конотацију са ратом, само наводим да тако видим ствари)
(komunalac, 14. januar 2018 17:23)

У рату су имали одлучујућу помоћ судија, кад већ правимо те аналогије.

Dzeronimo

pre 6 godina

Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"

Ovo se i meni "cini". Budu li Hrvati i dalje igrali kao protiv Srbije radovace se i bronzi. Tvrdim vec sada, zlato nece osvojiti. Bog mi je svedok da ne pisem iz mrznje. Briga me i za njih i za nas. Pisem realno.

Mile Dodik

pre 6 godina

Za ove sto negativno komentarisu. Skrbic je potpredsenik saveza i ne znam sta je trebalo da kaze, osim bice bolje, nemojte da klonete duhom. Isti primer bi bio kada bi otac rekao za sina da je idiot, kreten jer po citav dan sedi na kompijuteru gleda pornice, FB i salje razne komentare.

komunalac

pre 6 godina

Tako je Шкрбо, на папиру смо бољи, али они имају оно што нама недостаје, и у рату је било тако на жалост ( није ми намера да спорт стављам у било какву конотацију са ратом, само наводим да тако видим ствари)

Fočo

pre 6 godina

Šta ovaj priča,Hrvati su svetsko čudo u rukometu,najprije generacija Bašić,Smajlagić,Ćavar,Puc,Saračević,Jović,Goluža,pa Metličić,Balić,Džomba,Lacković,Sulić,Vori,pa Duvnjak,Horvat,Štrlek,Stepančić,Čupić,Karačić i na kraju opet imaju najboljeg rukometaša po EHF-u. Luku Cindrića,čudo su bez dileme...

LN

pre 6 godina

A izjava Skrbe je u stilu Ace Petrovica, sto me cudi jer je uvek bio ok i odmeren lik. Losi treneri su upropastili Skrbinu generaciju koja je igracki bila mnogo jaca od hrvatske reprezentacije.

Mare

pre 6 godina

Kad je pre 4-5 godina reprezentaciju preuzeo Ljuba Vranjes za par meseci je promenio igru Srbije da je to bilo neverovatno.Bio je oko pola godine selektor,sta se desilo da li je dao otkaz,da li su ga ovi smenili ni dan dans mi nije jasno.Ali to je period kad smo igrali najbolji rukomet.Inace sto se tice Skrbe taj je trpao Latine samo tako.Po 9 -10 gola sa crte.

RSS=FSS

pre 6 godina

Tuzno je kad neko ko je bio tako veliki igrac poput D.Skrbica ne vidi ocigledno.

Jos tuznije je sto se takav pita nesto u RSSu.

Kakav savez - takvi i rezultati.

ccc

pre 6 godina

Skrbic je lepo rekao neke stvari..ali ovu utakmicu nikako nismo mogli da dobijemo jer da smo igrali odbranu kao sto su je igrali Hrvati mi ne bi imali dovoljno igraca da zavrsimo utakmicu..svaki malo jaci kontakt bio bi iskljucenje za nas jer ipak su oni domacini kao sto smo bili i mi i kao sto smo imali taj kriterijum sudjenja tokom domacinstva EP..za Svedsku verujem da mozemo da dobijemo..Island malo teze...u svakom slucaju idemo u drugi krug..
(Petar, 14. januar 2018 16:10)

a kud pominješ sudjenje na ovoj utakmici

Dzoni

pre 6 godina

Све све али Скрбо пријатељу немој ко Новосел.Хрвати су нас одучили од рукомета који нам је ионако катастрофа.Нама крила не играју уопште,играмо тешкашки рукомет.Кроасани вама свака част добри сте били као и увек што се рукомета тиче.Атмосфера је генерално била ок само је луд човек могао да се нада да нам нећете звиждати химну,пошто кад код сте код нас гостовали ја сам звиждао вашој.Кроасани вама желим да догурате што даље,а нама желим да са што мањом разликом изгубимо од Исланда и Шведске,и да се макар коректно опростимо од првенства.

Powerslave

pre 6 godina

"(Nenad horvatic, 14. januar 2018 16:37)"

Jedino što se mi uopšte nismo naložili na rukometno prvenstvo, znali smo od starta da smo krš. To novinari (bezuspešno) pokušavaju da dignu priču na viši nivo, ali nema leba od toga

polupripitomljeni texasanin

pre 6 godina

Ljudi mislim da Skrba daje podršku igračima na ovaj način. Plasirali su se na evropsko sto je samo po sebi uspeh. Nadam se da će dobiti naredne 2 mada kao sto su svi zaključili igraju rukomet iz osamdesetih .

Јабучило

pre 6 godina

Цитираћу Учу из филма "Марш на Дрину" (оно кад мали Веца почне да лупета):

"Ајде, пази шта причаш!"

Nenad horvatic

pre 6 godina

Tješio bih vas ali neka. Da probate kako je nama kada krene neko košarkaško prvenstvo. Prvo se ko budale popalimo onda nam bude žao što se uopće plasirali. I tako već 25 godina. Ode mi život...

autocorrect off

pre 6 godina

"Siguran sam da su naši igrači pojedinačno bolji, nastupaju u jačim klubovima, ali Hrvati imaju naboj koji utiče da za reprezentaciju igraju preko mogućnosti."

jel pratiš ti rukomet? ili si pobrkao s vaterpolom?

Vlado

pre 6 godina

Pojedinacno bolji, rece i osta ziv. To je bilo nekad u bivsoj zemlji gde smo mi imali sjajne igrace, a oni trenersku struku, sto se oseti danas.

vlade

pre 6 godina

ne znam dal iko normalan u Srbiji, jos polaze nadu u rukomet? pa i detetu je jasno bilo pre prvenstva, da mi ovu grupu proci necemo.. nama je uspeh sto smo se kvalifikovali uopste! svi pricaju, imamo dobre igrace, jaki klubovi.. po meni, od momira ilica i ratka nikolica mi nemamo top igrace.. kakvi vujini, sesumi.. nemamo ligu, nemamo podmladak, infrastrukturu, nema se para.. deca odlaze pre na fudbal, kosarku, odbojku, americki fudbal, vaterpolo.. kad sam bio klinac, koliko dece je treniralo kosarku, toliko i nas rukomet! i bilo je talenata.. niko nije ni dogurao do seniora.. prema tome, kako se radi, takvi su i rezultati.. igramo rukomet iz proslog veka.. selektor i igraci, ne znaju ocito drugacije!

Aca ex rukometas

pre 6 godina

U jugo rukometu nikada nisu gajeni igraci koji igraju samo odbranu.
To znaci da se odricemo kontre i polukontre.
Ovih dana napad Skrbiceve generacije (kome uz Belog se moze jedinim skinuti kapa) na Cvetkovica koji je bio Majkl Dzordan svetskog rukometa i kome ni torbu nisu mogli da nose. Butulija sa 40% realizacijom i statiranjem u odbrani je moga da igra samo tamo gde mu je tata bio u upravi.
Ako nema boljih igraca to je sto je. Kad gid ukljucim domace prvenstvo pomislim da su neki juniori.

LN

pre 6 godina

Slazem se sa prethodnim komentarima i dodao bih da Hrvatska uopste nije odigrala kako moze. Prvo poluvreme su se mucili 27 minuta, zbog pritiska publike, a onda kroz 2,3 nase greske resili utakmicu. Mogli su nasi da drze egal 45 minuta zbog lose igre Hrvata, ali su se i oni uplasili. Nasi su odigrali standardno, kao i prethodnih 15 godina samo sto sada ni golmana nemamo. Ocekivan rezultat koji je na neocekivan nacin dosao.

Ma ja

pre 6 godina

Neko u necem bolji. Boze moj...nista strasno. Meni je bilo jasno a vidim i vecini vas prije utakmice da ce biti 10tak. Ovaj covjek je sportas pa se malo teze nosi sa time. Al da pretjeruje... sada jos prica da cete dalje sa 2 pobjede. Gle iskreno nece ni nama biti lako sa islandom i svedanima. To su gadne ekipe i ne vjerujem da cete i jednu od te dvije izgubiti ispod 5 razlike. Pogotovo sto ste tanki sa tradicijom i mentalitetom u rukometu i vjerojatnije je da cete se sada raspasti do kraja.

mrki

pre 6 godina

Zanimljiv komentar Škrbića " Hrvati bili pod pritiskom rezultata" i odigrali su sjajno a mi nismo iskoristili taj detalj.
A onda kaže da rezultat ne oslikava stvarno stanje na terenu. Još će ispasti da smo bili bolji od Croata ali nije radio semafor.

KAZNA KRU

pre 6 godina

Mi u rukometu nemamo golmana, eto to je problem, čak bi i onaj nesretni Boban Bajković bio bolja opcija od ove dvojice koje imamo, a za Dragana Kocića i da ne govorimo, on bi i sada u ovim godinama imao bar duplo bolju statistiku u rukometnoj repki i to kao fudbalski golman, gledano u odnosu na ovu dvojicu rukometnih nazovi golmana.

Tomy

pre 6 godina

Od 1996. Hrvatska je dvostruki olimpijski prvak i jednom svjetski prvak. To nije slučajno. Srebra i bronze ne racunam. Ako smo negdje sustavno posloženi i imamo glavu i rep to je rukomet. Sretno i Srbiji.

Gde ja živim

pre 6 godina

Škrba je bio veliki igrač, odličan pivot. Ja sam laik koji voli sport i on je svakako kompetentniji od mene. Međutim, ja moram da kažem ono što vidim. Rukomet je sport zbog koga sam najviše puta bio na ivici da razbijem TV. Ne znam da li neko vodi takve statistike, ali mi smo verovatno reprezentacija sa najviše prosutih prednosti od +5-6 sa poluvremena u novijoj istoriji. Takođe mislim da nam u proseku najduže traje napad i da najviše pasivnih napada imamo. Taj strah od pobede i dobrog rezultata nisam video nigde. Bekovi su nam spori i uplašeni. Ne mogu da izbore poziciju za šut, a i kada je izbore onda obično sledi dodavanje uglavnom protivniku. Znači, psiha nula. Krila ne postoje. Videli smo u ženskoj konkurenciji kako je lepo išlo sa Sanjom i Katarinom, ali i tu su nas bekovi upropastili. U odbrani imamo dva stanja: meko i pogibeljno (obavezno u vrat i u nos). Sporu kretnju i pomaganje pokušavamo da kompenzujemo pogibeljnim startovima za isključenje. Hrvati su bolji i kao i kao pojedinci (bar što se reprezentacije tiče). Možda naši s vremena na vreme bljesnu po belom svetu, ali kada treba u najvažnijem dresu ih nema nigde. Mora da se gospodine Škrbiću mnogo.

Rukometas bivsi

pre 6 godina

Razlika izmedju nas i njih je ta sto oni imaju pravog trenera i sistem igre koji razigrava sve igrace a nasi imaju mekusce na klupi jer je katastrofalno da nam poslednjih 25 godina igraju samo bekovi,i npr Cvetkovic forsira jaku odbranu i brzu igru a primi 30+ golova sa jednom do dve istrcane kontre po utakmici.
Treba nam Vranes pa bi igrali i ovi nasi moderan i jak rukomet kao one dve utakmice sa njim.

Kroasan

pre 6 godina

Jao Dragane, pa što ti bi? Srpski igrači da igraju u boljim klubovima?!?!?! Pa srpski igrači igraju u Bregenzu, Steaui, Toulouseu, Vojvodini. Također, Ademar Leon, Goppingen, Skjern su daleko od starih dana slave.

Naravno, to ne znači da Srbija ima loše igrače na papiru, dapače tu ima individualnih klasa, ali reći da igraju u jačim klubovima, pa zašto laže samog sebe?

Palikuća šibica

pre 6 godina

Bolji pojedinci? a koji to? mi smo imali Balića više puta svjetsko priznanje najboljeg igrača, pa jednom Duvnjak i sad Cindrić sedmi ili osmi najbolji igrač a kada su to vaši bili u top deset ili prvi ovaj čovjek baca ne bombe već raketni sustav gluposti. Drugo istina mogli ste nam parirati što ste dokazali pred kraj 1 poluvremena kad ste bili na minus 1 i uzeli nam dva napada i u 53 minutu kad ste prvi put nakon deset godina dodali loptu na krilo. Vaši trebaju više lopti bacati na krilo i raditi više križanja da ponekad dodate i na pivota, vaša igra se u drugom poluvremenu svela na 2 igrača koja su igrali ping pong između sebe da bi na kraju gađali iz sredine kroz dvometraše bez cilja. A golmane nemojte kriviti jer i naš Alilović je sir emental, sreća da imamo Pešića pa da uleti popraviti gol razliku kad zakaže Alilović.

Ivan

pre 6 godina

ne slažem se s ovim razmišljanjem, omjeri ne znače ništa, gledaju se osvojene medalje, teoretski u košarci bi hrvatska mogla imati bolji omjer pobjeda i poraza, broje se medalje, Slovenija npr ima dobar skor pobjeda i poraza u košarci protiv Srbije, ali kada pogledamo medalje Srbije i Slovenije govore da je velika razlika između njih i vas, jednostavno ne patim za time da budemo bolji od komšija u omjeru, odmah bih potpiso da izgubimo 10 tekmi protiv Srbije, a da osvojimo više medalja od Srbije na bilo kojem takmičenju, to naše nazovi "rivalstvo" gdje je važnije pobjedit "komšiju" susjeda ili "soseda" je idiotsko po meni. prvenstva se igraju zbog što boljeg plasmana, ako mi budemo 3-4 a Srbija ili Slovenija 1 2, meni ne bi ništa značilo to što smo pobjedili i SRB i SLoveniju na takmičenju. dakle, realno govorim i to stvarno mislim tako. isto tako Vaterpolo me ne muči to što Srbija ima bolji skor pobjeda poraza, više me muči što ima više medalja. i to mislim za svaki sport, u odbojci mi ne postojimo nismo imali tradiciju odbojke nikada dok vi igrate odbojku od SFRJ i ulažete u istu. mi nemamo tradiciju odbojke, rukomet i nogomet da, a košarka imamo dobre igrače, ali nemamo struku ni znanje za napraviti nešto ozbiljno, tenis smo imali puno dobrih igrača, ne kao Novak on je unikat, ali i tu smo al pari s vama, Novak zapravo čini jedini osjetnu razliku zbog 12GS. ali želim reći, da u svakom sportu imamo što za reći, ali najvažnije je osvajat medalje, zbog toga se takmičimo.

Canadian

pre 6 godina

10 razlike je i u basketu mnogo, a u rukometu bukvalno razbijanje. Sline, nisu mogli u prvoj utakmici evropskog prvenstva bolje da se pokazu. Prvo nogirati selektora koji im je dopustio da tako igraju, a ko opet ponovi takvu slinavu igru uruciti mu otkaz iz reprezentacije.

Max von Laberg

pre 6 godina

Gosp.Skrbicu
Kao igrac bili ste fenomenalni sad imate polozaj stolicu u Rukometnom Savezu Srbije i objasnjava te individualno smo bolji od Hrvata, ali Srbija je izgubila 10 razlike gosp. podpredsednice da je bilo potrebno 15 Hrvati bi napravili 15 razlike.
Igra se treba analizirati timski ne deliti na pojedince,To bi ste trebali znati ovakvom grom, sporo bez krila koja trce ili samo stoje u uglu (igrac manje ) sve
to ste Vi prosli u karijeri, ne moze se dobiti ni jedna utakmica ni na Balkansko

x

pre 6 godina

(Palikuća šibica, 14. januar 2018 15:18)

kojeg Pešića brate? Stevanović danas 45 posto obrana, dok Aladona opet vrhunske 2-3 obrane. Pa više je obrana imao Čupić od Alilovića protiv Islanda!!
Imamo Ivića, Šegu, Pešića... sve dobri golmani, a nama Aladona upropaštava zlata evo već 10 godina

Bivši omladinac RK Železnik

pre 6 godina

E, moj Škrbiću razbili su nas a pošto ti očigledno ne veruješ svojim očima videćeœ još jednom večeras. Treba da vas iz saveza bude sramota dokle ste doveli rukomet. Od jednog od tri najpopularnija sporta do zadnje rupe na svirali.

masterkg

pre 6 godina

Obožavao sam ga kao igrača, ali u 95% ove priče ne verujem ni malo ..... vratili smo taktiku od pre njegove generacije i čekaju nas još 2 ubedljiva poraza .... evo Makedonci pobedili Slovence, mi smo u bivšoj SFRJ tek četvrto mesto, a ko zna hoćemo li se i tu zadržati ...

Pedja

pre 6 godina

Ma ne, nisu nas razbili, bilo neizvesno do poslednjeg minuta. Odbranu nemamo, krila ne postoje, napad kilav. Na prostoru bivse Jugoslavije ne mozemo nikog da pobedimo. Cvetkovic zadovoljan posle svake utakmice, sta bi tek radio da smo i pobedili nekog. Kaze da je pustio igrace, jer ne zeli da ih sada preforsira. Kada ce, kad zavrsimo prvenstvo? U poslednjih 10 utakmica imamo jednu pobedu. Nije problem izgubiti, problem je nacin na koji izgubis.

Neno

pre 6 godina

Naši igrači su pojedinačno bolji?
Jel on misli ozbiljno.To je kao da Balić kaže da mi imamo bolje odbojkaše ali nemamo naboj!
Kakve budalaštine......

ime

pre 6 godina

Stavis deda Cvetkovica za selektora i on dovede jos 15 staraca u stucni stab, pola 1/4 ekipe nafurali menadzeri, Nenadic jeste najbolji, al ga preteruje i glupo da pored zivog selektora on vodi glavnu rec...Zao mi je ali ispadamo u prvom krugu

bigserb

pre 6 godina

E bas zbog takvih kakav je Skrbic nama rukomet danas i jeste tu gde je! Razbili nas sa 10 golova razlike, dali 50% vise golova nego mi, a za njega to nije razbijanje, bravo Skrbicu!

_Sale Z._

pre 6 godina

Ovo je gospodo fantazmagorija na srpski način! Posle Predsednika Vučića koji je ubeđen da mu narod živi dobro i da smo "lideri u regionu" sad i ovaj Škrbić sa istim "pričinjavajućim" sagledavanjem situacije. Da se digne iz groba Ežen Jonesko pa da mu Srbi budu večita inspiracija za "teatar apsurda".

jajaja

pre 6 godina

Skrba legendo, ne lupaj... Razbili su nas, a nemaju Svedjani samo prepoznatljiv stil, imamo i mi, igramo taj stil vec 40god. i nikako da ga modernuzujemo, zato nas i razvaljuje vecina ozbiljnih reprezentacija

Бошко Сегединац

pre 6 godina

ma daj, realno su sve tri ekipe doktori za rukomet u odnosu na nas, možemo da ih pobedimo samo iz nekog inata koga trenutno nema.

dabome

pre 6 godina

Od koga sam bese cuo to da nas uverava da nije tacno ono sto svojim ocima vidimo, vec je tacno ono sto on kaze da je tacno? Covece, pa mi smo za kolektivnu dijagnozu... Sto se tice rukometa, odgledao sam 15ak minuta kraj utakmice protiv Hrvata, iskreno ja sam vise njihovih igraca znao nego nasih. Mada kapiram da se niko nije ni zaludjivao da cemo bilo sta napraviti na ovom prvenstvu.

Ivan

pre 6 godina

Spora, dosadna igra, krila nema nigde...Zavisimo od nadahnuća pojedinaca u ekipi, a rukomet je ipak timska igra.
Već duže vreme smo mi zonska liga svetskog rukometa, nažalost :(

Mihovil miš

pre 6 godina

Bolje je usmeravati energiju u izbor novog selektora koji neće imati partijsku SNS knjižicu.
Vrranješa nije moguće dobiti, ali ima dosta nordijskih i nemačkih kandidata.

Nenad horvatic

pre 6 godina

"Powerslave"
Prihvaća se primjedba. Makar smo i mi svjesni stanja u našoj košarci ali nas navuku izjave trenera igraća i novinara. Pa se ponadamo. Da u rukometu nismo pri vrhu ne bih se ni sjetio da postoji. Na igralištu nisam u 45 godina nikoga vidio da igra rukomet.

веверица

pre 6 godina

где год, кад год и докле год будемо мислили да је за успех и резултат једино битна жеља, биваћемо патосирани. жеља је довољна само за подухват напијања на свадби и пењања по столовима. подухват који се такође завршава на патосу. за спортски резултат, па још у тимском спорту, потребан је озбиљан систем, организација и вишегодишњи рад.
ено сад се врти документарац 250 степеника. препоручујем шкрбићу.
али ваљда је лакше рећи "криви су играчи јер нису довољно мотивисани", него "крива је рукометна организација, јер не раде ништа годинама, а и када раде, раде непрофесионално и архаично".