Ponedeljak, 01.01.2018.

21:28

Selektor Hrvatske ima recept za Srbiju

Selektor rukometaša Hrvatske Lino Červar istakao je spoj emocija i taktike kao ključni faktor duela sa Srbijom na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Izvor: AK

Selektor Hrvatske ima recept za Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Stara kuka

pre 6 godina

@ Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici(gzvbu, 2. januar 2018 06:38) Srbija nikad nije osvojila europsko prvenstvo u kosarci. Znate samo da racunate medalje kada ste bili u zajednici s drugim drzavama.
(Leni, 02. januar 2018 09:49)

Znaci nismo doziveli poraze od Holandije i Argentine u fudbalu?A Djordjevic,Bodiroga,Danilovic,Divac,Paspalj,Obradovic..su marsovci?Navedi mi koja zajednica,sa CG?Pa navedi ko je sve igra.

zgtom

pre 6 godina

Červar sa reprezentacijom ima "samo" 6 finala (2 zlata i 4 srebra, bronzih nema)tako da se mora uvažavati što govori prije turnira. Ipak za Hrv zadnje srebro je bilo "davne" 2010. (od 2011-2017 bilo je još tih 6 bronzi i prerano odricanje nekih igrača). Do 2010. sa takvim igračima kao što su Balić, Metličić, Džomba,Duvnjak,Vori, Sulić,Špoljarić......od tih 4 srebra, barem 2 su mogla biti zlatnog sjaja da u predhodnim polufinalima ili četvrtfinalima nisu protivnici (najviše Francuzi) "izubijali" dva glavna igrača Balića i Metličića uz redovnu toleranciju sudaca, jer iskreno govoreći niti u to vrijeme nismo imali baš "dugu" klupu. Sada se može reći da imamo dulju klupu ali i ostale repke su se poboljšale (npr. Njem,Polj,Mađ,Šve itd.).Moja prognoza najmanje polufinale.Ipak od 2003. uz Fra , Hrv ima najviše finala i medalja.

Igor@ivan

pre 6 godina

Kazes 20 godina? Od 1996. do neke 2003. smo osvajali svetske i evropske bronze, jedno srebro cini mi se. Nakon tog perioda smo nekoliko puta zamalo bili u polufinalu, jednom protiv Hrvata nam je falio jedan gol. Nesrecno primili i promasili dobru sansu odmah nakon toga. Bilo je tu nekoliko ocajnih rezultata, pa potom opet 5. i 7. Uzeli smo srebro u Srbiji... S obzirom koliko drugi ulazu, a mi imamo jedan kvalitetan domaci tim kad se spoji svi igraci koji igraju u domacoj ligi, ovo su ok rezultati. Znali smo da pobedimo odlicne reprezentacije, a da gubimo od Rumuna i slicnih. Napisati da dvadeset godina nismo napravili rezultat je debilizam... Hrvati bolji u fudbalu? Zato sto imaju jedno veliko prvenstvo vise od nas, a na svakom su nakantani i sto im je Dinamo primao po 7-8 komada po utakmici? Zanimljivo... U najmanju ruku smo egal, tj. u odnosu na bogate zemlje smo ...

Gde ja živim

pre 6 godina

Možda je jako ružno i tužno što ću ovo reći, ali komšije/domaćini treba da primene samo jednu taktiku: izlazak na teren. Ukoliko izađu i odigraju koliko-toliko ozbiljno dobijaju 6-7 razlike, nsši će nebuloznim potezima da im dodaju još 2-3 razlike i to bi bilo to. Ako naši odigraju iole pristojno možda ostane ovih 6-7.

Ukoliko se pak desi nešto neplanirano i nadrealno spreman sam da se izvinim. Za one koji pričaju o slavnim prošlim vremenima. Davno je to bilo gospodo i od tada ne da nismo napredovali nego smo i nazadovali. Samo se nadam fer i sportskoj borbi.

JPR24

pre 6 godina

Realno gledajuci, mi Hrvati smo tu lagani favoriti, u rukometu i nogometu, kao Srbi u vaterpolu ili kosarci, ali te nase utakmice uvijek nose neki dodatni motiv, kao derbi "najdrazih" rivala, pa nikad nisi siguran gdje ce da utakmica da ode. Sto i jeste ljepota sporta. I radost i tuga, su emocije, koje su ljudima potrebne. Naravno, navijam za Hrvatsku, a najvise od svega navijam da se sportasi ispostuju kao nedavno u vaterpolu, i nek pobijedi bolji. Prilike za revans ce uvijek biti.
(Ante, 02. januar 2018 09:23)
Daj nemoj sad i ti komsija. Kakvi ste vi « blagi » favoriti u rukometu ?? Za fudbal dobro, mogu i ovi nasi ponekad malo da se trgnu. Ali rukomet !? Vi niste blagi vec prosto favoriti, ovi nasi koliko god bili solidni na individalnom planu u klubovima, cim se skupe u selekciji, resetuju se uz Majkla Dzeksona na 80e i teraj ko puzevi...

Vlado_Zg

pre 6 godina

Pa što se bunite, ne možete u svakom sportu biti najbolji? Morate nešto ostaviti i nama :) Možete se ponositi sa svojom sportskom nacijom, nema sporta gdje Vas nema...I znate što to Vas posebno čini jedinstvenim, što nemate stranaca u reprezentaciji, za razliku od ostalih... Vi ste u pravom smislu sportska nacija u svemu i ponosite se sa tim... Mi smo također sportska nacija i moramo se ponositi sa našim sportašima...Što bi dale ostale bogate i veće zemlje da imaju ovakve talente kao Vi i mi...

Leni

pre 6 godina

Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici
(gzvbu, 2. januar 2018 06:38)

Srbija nikad nije osvojila europsko prvenstvo u kosarci. Znate samo da racunate medalje kada ste bili u zajednici s drugim drzavama.

Ante

pre 6 godina

Realno gledajuci, mi Hrvati smo tu lagani favoriti, u rukometu i nogometu, kao Srbi u vaterpolu ili kosarci, ali te nase utakmice uvijek nose neki dodatni motiv, kao derbi "najdrazih" rivala, pa nikad nisi siguran gdje ce da utakmica da ode. Sto i jeste ljepota sporta. I radost i tuga, su emocije, koje su ljudima potrebne.
Naravno, navijam za Hrvatsku, a najvise od svega navijam da se sportasi ispostuju kao nedavno u vaterpolu, i nek pobijedi bolji. Prilike za revans ce uvijek biti.

Vladimir

pre 6 godina

Ne znam od kud vama ta priča o našem podcjenjivanju ili mržnji ili nečem sličnom. Naši igrači danima pričaju kako je srbija odlična reprezentacija i kako će biti teško( evo po meni čak i malo precjenjuju protivnika što isto nije dobro u sportu). A što se tiče mržnje, to se nažalost očekuje kod običnog puka, hrvatskog ili srpskog , ali igrači naglašavaju kako su u odličnim odnosima s vašim igračima, prijatelji van terena, itd...
Naši i vaši sportaši međusobne dvoboje doživljavaju sportski a problem je što mediji bace kako vi kažete kosku , a onda se ljudi zakače.
Iskreno jedino me iznenađuju vaši komentari o vašoj ekipi. Što ste stvarno tako loši ili je to pila naopako?
Pozdrav

neutralni felsh

pre 6 godina

Pa upravo smo ih u tom rukometu najvise ponozavali do vaterpola pre par godina.Spanija 1996,a da ne pricam o Egiptu 1999 i Svedskoj 2002.U odbojci ni ne mozemo da ih ponozimo kad ni ne igraju,tacnije ne postoje.Mada je meni vece ponozavanje basket,nikad nas nisu dobili u istoriji.
(Stara kuka, 02. januar 2018 00:32)


pritajeni sadist, skriveni zmaj...

Grobar-España

pre 6 godina

Ima covek recept. Samo da se ne dosete i postave ga za trenera kosarkasa umesto Ace trice, jer smo ga ugasili. Protiv desetkovane Srbije, u sportu u kom su bolji od nas i da smo kompletni, na prvenstvu na kom su domacini. Alal vera junace, moju tetku da stave za trenera i ona bi bila favorit. E sad, ako se kojim slucajem poklope sve zvezde i izgube od naseg B tima, ja bih na gospodinovom mestu sklepao neku brvnaru tamo negde na Velebitu, kupio stado koza, posvetio se pravljenju sira i meditaciji...i nikad se vise ne bih vratio u civilizaciju, ne dao Bog da me neko prepozna na ulici.

gzvbu

pre 6 godina

Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici.

Bob

pre 6 godina

Opasan trener! Nego, on nam otkri 85% taktike, sad samo treba i da se spremimo za iznenadjenje od tih veoma bitnih 15% sto nije otkrio..mada tesko ce biti i ovako, jaci su od nas..

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

ono.
kao kad bi sale djordjevic,savić ili marina maljković pričali da imaju recept da dobiju rvate.
A biju ih gde ih vide.

slobodan

pre 6 godina

ne treba im nikakav recept,to ce i dom penzionera da dobije,posto se igracka i treneska filozofija igre ne krece u pravcu modernog pojmanja rukometa,sto se vidi po rezultatima koji su jadni i bedni.U grupi sa Islandom,Svedskom i domacinom ,bice to sveopste ponizenje u sportskom smislu ma koliko to bolno zvucalo.

Zumbul

pre 6 godina

@ Srbijanac:

To da su te reprezentacije koje si naveo za dve klase bolje od naše ženske odbojkaške reprezentacije uopšte nije tačno. Ili baš i ne poznaješ materiju, ili si strašno maliciozan.

Марко

pre 6 godina

За разлику од "државних" спортова, рукомет у Србији се увек базирао на домаћој индустрији која га је финансирала, на пример, Металопластика. С обзиром да сви знамо шта нам се дешава са индустријом последњеих двадесетак година, онда је јасно зашто је рукомет толико пропао. Наш рукомет је огледало наше пропале индустрије и затворених фабрика.

Van realnosti

pre 6 godina

Holandija, Brazil, Italija...su za dve klase bolje od nasih odbojkasica, pa nase osvojile zlato na evropskom prv. i bronzi na svetskom grand prix-u. Nista se ne zna, dok se ne izadje na teren. Mozes biti najbolji i da ne prodjes grupu. Ipak smo mi nebeski narod.
(Srbijanac, 1. januar 2018 23:43)

Ne pričaj svašta. Nijedna od navedenih odbojkaških reprezentacija nije za "dve klase" bolja od naše ženske odbojkaške reprezentacije (Holandija i Italija nisu bolje uopšte). Jedino je Brazil kvalitetniji od naših devojaka. A ova tvoja poslednja rečenica odslikava poremećeno stanje svesti kod jednog dela našeg naroda koji se još uvek služi ovakvim nerealnim, mitomanskim floskulama.

remax

pre 6 godina

Samo ne reče Poor Lino o kakvim se to emocijama radi?
Valjda će iste takve emocije postojati i protiv Švedske i Islanda?
Ili ipak ne?
Ahaa..

MKD-4

pre 6 godina

Macedonce...Da ne pise u ime svih makedonaca I siri cinizam I neistinu..Kakvi su Makedonci,mogu da procitaju izjave LINA I VUJOVICA(jedan ako ne I NAJVECI U RUKOMETU) kakvi misljenje imaju za rukomet u MKD I predstojece PRVENSTVO.Dovoljno je da ukucate VARDAR-ZAGREB NA YOU TUBU"VUJO MAJSTORE" I sta kaze VUJO kao bivsi trener VARDARA Nakhon UTAKMICA..PRAVI ljubitelji sporta ODUSEVICE SE I DEMANTOVATI...ljude kao Makedonce I svuda gledaju POLITIKU I MRZNJU."U ex-YU me svi cene-postuju Ali to sto sam doziveo u SKOPLJU NIJE NORMALNO..ONI ME VOLE".(KOMITI navijacka grupa VARDARA.Za SVE dobronamerne ljude I Ljubitelji SPORTA..ZELIM uspeh SVIM REPREZENTACIJAMA-EX YU.

Stara kuka

pre 6 godina

Recept za Srbiju imaju Svajcarci,ovi ce da nas nakantaju 7-8 razlike.Mada,nikada u nijednom sportu(sem onda ono u vaterpolu kada smo ih "bili" 6-7 razlike u finalu SP-a),ma koja reprezentacija da je bila za klasu bolja,nije lako dolazila do pobede..Mozda i sada bude to slucaj...
(Dag Kristi, 01. januar 2018 22:07)

Pa upravo smo ih u tom rukometu najvise ponozavali do vaterpola pre par godina.Spanija 1996,a da ne pricam o Egiptu 1999 i Svedskoj 2002.U odbojci ni ne mozemo da ih ponozimo kad ni ne igraju,tacnije ne postoje.Mada je meni vece ponozavanje basket,nikad nas nisu dobili u istoriji.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Navijajmo sportski pa ko pobijedi!Dal to igra Srbija ili Hrvatska bilo u kom sportu ja i bilo protiv koga ja navijam jer su to drzave sa puno talenata i u svakom sportu nemogu da se postide!!Pozdrav,sport je sport,uzivajmo!!!
(Mrki, 01. januar 2018 23:05)

Sport je šport, a Hrvati su Hrvati...u najboljem slučaju mogu da budem neutralan, a da navijam za njih, pa to ni u ludilu.

Makedonce

pre 6 godina

Realno, uz jedrenje, pucanje u glinene golubove i fudbal, rukomet je najgluplji sport.
(Dejan, 01. januar 2018 22:48)

Za 3-4 god kad se Novak oprosti i tenis ce za 85c/o Srba biti najgluplji sport..

Predrag

pre 6 godina

Ma, glavni adut za Hrvate ce biti pritisak na sudije, mada im to i nije potrebno. Realno bolji su od nas, ali uz fer sudjenje sve je moguce. Medjutim, u onom "rvanju" pred golom, sudija moze da svira sta hoce, cak i pogresno, pa opet da bude u pravu.

Srbijanac

pre 6 godina

Holandija, Brazil, Italija...su za dve klase bolje od nasih odbojkasica, pa nase osvojile zlato na evropskom prv. i bronzi na svetskom grand prix-u. Nista se ne zna, dok se ne izadje na teren. Mozes biti najbolji i da ne prodjes grupu. Ipak smo mi nebeski narod.

Pokondirena tikvica

pre 6 godina

@makedonce za godina koga Lazarov zamine vo penzija i vie ke ostanete bez eden edini sport koji go gledate,ako me razbiras!

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Treba biti realan - Hrvatska je u rukometu, objektivno za dve klase bolja od Srbije.
Mene zanima zašto je to tako?
Gde su razlozi totalnog kraha Srpskog rukometa?

Mrki

pre 6 godina

Navijajmo sportski pa ko pobijedi!Dal to igra Srbija ili Hrvatska bilo u kom sportu ja i bilo protiv koga ja navijam jer su to drzave sa puno talenata i u svakom sportu nemogu da se postide!!Pozdrav,sport je sport,uzivajmo!!!

zemljak

pre 6 godina

ljudi moji sto lupate... verujem da mnogi
ne mogu da nabroje 5 nasih igraca i gde igraju!!!
na primer: nenadic je trenutno medju prvih tri igraca sveta!!! samo da udjemo u ritam pa svasta moze da se desi!

Džoni

pre 6 godina

Za ove naše bi i ja imao recept da sam selektor Hrvatske ekipe. Ovo je kao da Zidan kaže kako ima recept za pobedu nad Mladosti iz Lučana! Nađi ti Lino recept za Francuze, Špance, Norvežane i dr. lako je imati recept za ove naše luzere koji zadnjih 20 godina igraju najsporiji rukomet na Svetu, a taktika nam je godinama što više daviti loptu i onda šut preko zone pa šta bude!

Dag Kristi

pre 6 godina

Recept za Srbiju imaju Svajcarci,ovi ce da nas nakantaju 7-8 razlike.Mada,nikada u nijednom sportu(sem onda ono u vaterpolu kada smo ih "bili" 6-7 razlike u finalu SP-a),ma koja reprezentacija da je bila za klasu bolja,nije lako dolazila do pobede..Mozda i sada bude to slucaj...

Dragan

pre 6 godina

Ovi "dečki" ne odustaju. Treba ih tako poniziti da sledeći put dobro razmisle pre nego što izjave neku glupost sličnu ovoj. Ne možete nikad nikoga pobediti bez imalo respekta i sa tolikom samouverenošću, naročito ne Srbiju. Kada sam spomenuo ponižavanje, to se već dogodilo nebrojeno puta do sada, tako da se njihova neugasiva želja može opisati jedino kao mazohizam. Srećno.

NebaCar

pre 6 godina

Više kvalitetnih reprezentacija ima u rukometu od vaterpola..a vi u vaterpolu se veselite k'o mala deca
(Makedonce, 01. januar 2018 22:20)

Ko o cemu makedonac o sportu

e jesi baksuz

pre 6 godina

Ovaj ce samo da izbaksuzira sam sebe i Hrvate. Pa ako izgubite onda stvarno batalite sportove i bacite se na turizam,ribarenje i zemljoradnju.

Makedonce

pre 6 godina

Koji je ovo vec put da im poklanjaju domacinsto kao bi napokon osvojili zlato u konkurenciji tri i po kvalitetne reprezentacije?
(Argentino, 01. januar 2018 21:49)

Više kvalitetnih reprezentacija ima u rukometu od vaterpola..a vi u vaterpolu se veselite k'o mala deca

dusan

pre 6 godina

U, ovaj Cervar daje izjavu kao da igra protiv Francuske ( "imam recept..."), kao da je neka velika filozofija potrebna da se dobije Srbija u rukometu...Kao kad bi Savic selektor u vaterpolu, rekao da imamo recept kako da dobijemo Juznu Afriku u vateroplu

Nikola

pre 6 godina

Recept za pobedu je da izađu i odrade jedan trening meč protiv nas. Svaka čast našim momcima, ali to što smi mi u basketu, oni su u rukometu.

otvaram oči i ....

pre 6 godina

Podržite vaše momke pred ovo prvenstvo bar upola koliko ste košarkaše i neka se ugodno osjećaju u Hrvatskoj.Utakmica neka bude sportska i uzbudljiva a neka pobijedi tko je u tom trenutku bolji.Bio sam na par turnira za godišta 2000-2001.Imate odličnih i talentiranih mladih igrača,nemojte da omrznete i toj djeci rukomet.Sportski pozdrav!

Ivan

pre 6 godina

Vidi ga ovaj, koji recept... Kao da je neka nemoguca misija pobediti Srbiju u rukometu. Kod nas tog sporta nema na mapi vec 20 godina, sa izuzetkom onog domacinskog srebra na EP. Ali bio je lep osecaj dobiti hrvate u tom polufinalu, sto jes jes.

Ivan

pre 6 godina

Vidi ga ovaj, koji recept... Kao da je neka nemoguca misija pobediti Srbiju u rukometu. Kod nas tog sporta nema na mapi vec 20 godina, sa izuzetkom onog domacinskog srebra na EP. Ali bio je lep osecaj dobiti hrvate u tom polufinalu, sto jes jes.

otvaram oči i ....

pre 6 godina

Podržite vaše momke pred ovo prvenstvo bar upola koliko ste košarkaše i neka se ugodno osjećaju u Hrvatskoj.Utakmica neka bude sportska i uzbudljiva a neka pobijedi tko je u tom trenutku bolji.Bio sam na par turnira za godišta 2000-2001.Imate odličnih i talentiranih mladih igrača,nemojte da omrznete i toj djeci rukomet.Sportski pozdrav!

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Treba biti realan - Hrvatska je u rukometu, objektivno za dve klase bolja od Srbije.
Mene zanima zašto je to tako?
Gde su razlozi totalnog kraha Srpskog rukometa?

Nikola

pre 6 godina

Recept za pobedu je da izađu i odrade jedan trening meč protiv nas. Svaka čast našim momcima, ali to što smi mi u basketu, oni su u rukometu.

Džoni

pre 6 godina

Za ove naše bi i ja imao recept da sam selektor Hrvatske ekipe. Ovo je kao da Zidan kaže kako ima recept za pobedu nad Mladosti iz Lučana! Nađi ti Lino recept za Francuze, Špance, Norvežane i dr. lako je imati recept za ove naše luzere koji zadnjih 20 godina igraju najsporiji rukomet na Svetu, a taktika nam je godinama što više daviti loptu i onda šut preko zone pa šta bude!

NebaCar

pre 6 godina

Više kvalitetnih reprezentacija ima u rukometu od vaterpola..a vi u vaterpolu se veselite k'o mala deca
(Makedonce, 01. januar 2018 22:20)

Ko o cemu makedonac o sportu

Makedonce

pre 6 godina

Realno, uz jedrenje, pucanje u glinene golubove i fudbal, rukomet je najgluplji sport.
(Dejan, 01. januar 2018 22:48)

Za 3-4 god kad se Novak oprosti i tenis ce za 85c/o Srba biti najgluplji sport..

dusan

pre 6 godina

U, ovaj Cervar daje izjavu kao da igra protiv Francuske ( "imam recept..."), kao da je neka velika filozofija potrebna da se dobije Srbija u rukometu...Kao kad bi Savic selektor u vaterpolu, rekao da imamo recept kako da dobijemo Juznu Afriku u vateroplu

e jesi baksuz

pre 6 godina

Ovaj ce samo da izbaksuzira sam sebe i Hrvate. Pa ako izgubite onda stvarno batalite sportove i bacite se na turizam,ribarenje i zemljoradnju.

Predrag

pre 6 godina

Ma, glavni adut za Hrvate ce biti pritisak na sudije, mada im to i nije potrebno. Realno bolji su od nas, ali uz fer sudjenje sve je moguce. Medjutim, u onom "rvanju" pred golom, sudija moze da svira sta hoce, cak i pogresno, pa opet da bude u pravu.

Mrki

pre 6 godina

Navijajmo sportski pa ko pobijedi!Dal to igra Srbija ili Hrvatska bilo u kom sportu ja i bilo protiv koga ja navijam jer su to drzave sa puno talenata i u svakom sportu nemogu da se postide!!Pozdrav,sport je sport,uzivajmo!!!

Makedonce

pre 6 godina

Koji je ovo vec put da im poklanjaju domacinsto kao bi napokon osvojili zlato u konkurenciji tri i po kvalitetne reprezentacije?
(Argentino, 01. januar 2018 21:49)

Više kvalitetnih reprezentacija ima u rukometu od vaterpola..a vi u vaterpolu se veselite k'o mala deca

Dag Kristi

pre 6 godina

Recept za Srbiju imaju Svajcarci,ovi ce da nas nakantaju 7-8 razlike.Mada,nikada u nijednom sportu(sem onda ono u vaterpolu kada smo ih "bili" 6-7 razlike u finalu SP-a),ma koja reprezentacija da je bila za klasu bolja,nije lako dolazila do pobede..Mozda i sada bude to slucaj...

zemljak

pre 6 godina

ljudi moji sto lupate... verujem da mnogi
ne mogu da nabroje 5 nasih igraca i gde igraju!!!
na primer: nenadic je trenutno medju prvih tri igraca sveta!!! samo da udjemo u ritam pa svasta moze da se desi!

Pokondirena tikvica

pre 6 godina

@makedonce za godina koga Lazarov zamine vo penzija i vie ke ostanete bez eden edini sport koji go gledate,ako me razbiras!

Dragan

pre 6 godina

Ovi "dečki" ne odustaju. Treba ih tako poniziti da sledeći put dobro razmisle pre nego što izjave neku glupost sličnu ovoj. Ne možete nikad nikoga pobediti bez imalo respekta i sa tolikom samouverenošću, naročito ne Srbiju. Kada sam spomenuo ponižavanje, to se već dogodilo nebrojeno puta do sada, tako da se njihova neugasiva želja može opisati jedino kao mazohizam. Srećno.

Ante

pre 6 godina

Realno gledajuci, mi Hrvati smo tu lagani favoriti, u rukometu i nogometu, kao Srbi u vaterpolu ili kosarci, ali te nase utakmice uvijek nose neki dodatni motiv, kao derbi "najdrazih" rivala, pa nikad nisi siguran gdje ce da utakmica da ode. Sto i jeste ljepota sporta. I radost i tuga, su emocije, koje su ljudima potrebne.
Naravno, navijam za Hrvatsku, a najvise od svega navijam da se sportasi ispostuju kao nedavno u vaterpolu, i nek pobijedi bolji. Prilike za revans ce uvijek biti.

Grobar-España

pre 6 godina

Ima covek recept. Samo da se ne dosete i postave ga za trenera kosarkasa umesto Ace trice, jer smo ga ugasili. Protiv desetkovane Srbije, u sportu u kom su bolji od nas i da smo kompletni, na prvenstvu na kom su domacini. Alal vera junace, moju tetku da stave za trenera i ona bi bila favorit. E sad, ako se kojim slucajem poklope sve zvezde i izgube od naseg B tima, ja bih na gospodinovom mestu sklepao neku brvnaru tamo negde na Velebitu, kupio stado koza, posvetio se pravljenju sira i meditaciji...i nikad se vise ne bih vratio u civilizaciju, ne dao Bog da me neko prepozna na ulici.

Vlado_Zg

pre 6 godina

Pa što se bunite, ne možete u svakom sportu biti najbolji? Morate nešto ostaviti i nama :) Možete se ponositi sa svojom sportskom nacijom, nema sporta gdje Vas nema...I znate što to Vas posebno čini jedinstvenim, što nemate stranaca u reprezentaciji, za razliku od ostalih... Vi ste u pravom smislu sportska nacija u svemu i ponosite se sa tim... Mi smo također sportska nacija i moramo se ponositi sa našim sportašima...Što bi dale ostale bogate i veće zemlje da imaju ovakve talente kao Vi i mi...

slobodan

pre 6 godina

ne treba im nikakav recept,to ce i dom penzionera da dobije,posto se igracka i treneska filozofija igre ne krece u pravcu modernog pojmanja rukometa,sto se vidi po rezultatima koji su jadni i bedni.U grupi sa Islandom,Svedskom i domacinom ,bice to sveopste ponizenje u sportskom smislu ma koliko to bolno zvucalo.

Марко

pre 6 godina

За разлику од "државних" спортова, рукомет у Србији се увек базирао на домаћој индустрији која га је финансирала, на пример, Металопластика. С обзиром да сви знамо шта нам се дешава са индустријом последњеих двадесетак година, онда је јасно зашто је рукомет толико пропао. Наш рукомет је огледало наше пропале индустрије и затворених фабрика.

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

ono.
kao kad bi sale djordjevic,savić ili marina maljković pričali da imaju recept da dobiju rvate.
A biju ih gde ih vide.

JPR24

pre 6 godina

Realno gledajuci, mi Hrvati smo tu lagani favoriti, u rukometu i nogometu, kao Srbi u vaterpolu ili kosarci, ali te nase utakmice uvijek nose neki dodatni motiv, kao derbi "najdrazih" rivala, pa nikad nisi siguran gdje ce da utakmica da ode. Sto i jeste ljepota sporta. I radost i tuga, su emocije, koje su ljudima potrebne. Naravno, navijam za Hrvatsku, a najvise od svega navijam da se sportasi ispostuju kao nedavno u vaterpolu, i nek pobijedi bolji. Prilike za revans ce uvijek biti.
(Ante, 02. januar 2018 09:23)
Daj nemoj sad i ti komsija. Kakvi ste vi « blagi » favoriti u rukometu ?? Za fudbal dobro, mogu i ovi nasi ponekad malo da se trgnu. Ali rukomet !? Vi niste blagi vec prosto favoriti, ovi nasi koliko god bili solidni na individalnom planu u klubovima, cim se skupe u selekciji, resetuju se uz Majkla Dzeksona na 80e i teraj ko puzevi...

Van realnosti

pre 6 godina

Holandija, Brazil, Italija...su za dve klase bolje od nasih odbojkasica, pa nase osvojile zlato na evropskom prv. i bronzi na svetskom grand prix-u. Nista se ne zna, dok se ne izadje na teren. Mozes biti najbolji i da ne prodjes grupu. Ipak smo mi nebeski narod.
(Srbijanac, 1. januar 2018 23:43)

Ne pričaj svašta. Nijedna od navedenih odbojkaških reprezentacija nije za "dve klase" bolja od naše ženske odbojkaške reprezentacije (Holandija i Italija nisu bolje uopšte). Jedino je Brazil kvalitetniji od naših devojaka. A ova tvoja poslednja rečenica odslikava poremećeno stanje svesti kod jednog dela našeg naroda koji se još uvek služi ovakvim nerealnim, mitomanskim floskulama.

Srbijanac

pre 6 godina

Holandija, Brazil, Italija...su za dve klase bolje od nasih odbojkasica, pa nase osvojile zlato na evropskom prv. i bronzi na svetskom grand prix-u. Nista se ne zna, dok se ne izadje na teren. Mozes biti najbolji i da ne prodjes grupu. Ipak smo mi nebeski narod.

Bob

pre 6 godina

Opasan trener! Nego, on nam otkri 85% taktike, sad samo treba i da se spremimo za iznenadjenje od tih veoma bitnih 15% sto nije otkrio..mada tesko ce biti i ovako, jaci su od nas..

Vladimir

pre 6 godina

Ne znam od kud vama ta priča o našem podcjenjivanju ili mržnji ili nečem sličnom. Naši igrači danima pričaju kako je srbija odlična reprezentacija i kako će biti teško( evo po meni čak i malo precjenjuju protivnika što isto nije dobro u sportu). A što se tiče mržnje, to se nažalost očekuje kod običnog puka, hrvatskog ili srpskog , ali igrači naglašavaju kako su u odličnim odnosima s vašim igračima, prijatelji van terena, itd...
Naši i vaši sportaši međusobne dvoboje doživljavaju sportski a problem je što mediji bace kako vi kažete kosku , a onda se ljudi zakače.
Iskreno jedino me iznenađuju vaši komentari o vašoj ekipi. Što ste stvarno tako loši ili je to pila naopako?
Pozdrav

Leni

pre 6 godina

Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici
(gzvbu, 2. januar 2018 06:38)

Srbija nikad nije osvojila europsko prvenstvo u kosarci. Znate samo da racunate medalje kada ste bili u zajednici s drugim drzavama.

MKD-4

pre 6 godina

Macedonce...Da ne pise u ime svih makedonaca I siri cinizam I neistinu..Kakvi su Makedonci,mogu da procitaju izjave LINA I VUJOVICA(jedan ako ne I NAJVECI U RUKOMETU) kakvi misljenje imaju za rukomet u MKD I predstojece PRVENSTVO.Dovoljno je da ukucate VARDAR-ZAGREB NA YOU TUBU"VUJO MAJSTORE" I sta kaze VUJO kao bivsi trener VARDARA Nakhon UTAKMICA..PRAVI ljubitelji sporta ODUSEVICE SE I DEMANTOVATI...ljude kao Makedonce I svuda gledaju POLITIKU I MRZNJU."U ex-YU me svi cene-postuju Ali to sto sam doziveo u SKOPLJU NIJE NORMALNO..ONI ME VOLE".(KOMITI navijacka grupa VARDARA.Za SVE dobronamerne ljude I Ljubitelji SPORTA..ZELIM uspeh SVIM REPREZENTACIJAMA-EX YU.

remax

pre 6 godina

Samo ne reče Poor Lino o kakvim se to emocijama radi?
Valjda će iste takve emocije postojati i protiv Švedske i Islanda?
Ili ipak ne?
Ahaa..

Zumbul

pre 6 godina

@ Srbijanac:

To da su te reprezentacije koje si naveo za dve klase bolje od naše ženske odbojkaške reprezentacije uopšte nije tačno. Ili baš i ne poznaješ materiju, ili si strašno maliciozan.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Navijajmo sportski pa ko pobijedi!Dal to igra Srbija ili Hrvatska bilo u kom sportu ja i bilo protiv koga ja navijam jer su to drzave sa puno talenata i u svakom sportu nemogu da se postide!!Pozdrav,sport je sport,uzivajmo!!!
(Mrki, 01. januar 2018 23:05)

Sport je šport, a Hrvati su Hrvati...u najboljem slučaju mogu da budem neutralan, a da navijam za njih, pa to ni u ludilu.

Gde ja živim

pre 6 godina

Možda je jako ružno i tužno što ću ovo reći, ali komšije/domaćini treba da primene samo jednu taktiku: izlazak na teren. Ukoliko izađu i odigraju koliko-toliko ozbiljno dobijaju 6-7 razlike, nsši će nebuloznim potezima da im dodaju još 2-3 razlike i to bi bilo to. Ako naši odigraju iole pristojno možda ostane ovih 6-7.

Ukoliko se pak desi nešto neplanirano i nadrealno spreman sam da se izvinim. Za one koji pričaju o slavnim prošlim vremenima. Davno je to bilo gospodo i od tada ne da nismo napredovali nego smo i nazadovali. Samo se nadam fer i sportskoj borbi.

zgtom

pre 6 godina

Červar sa reprezentacijom ima "samo" 6 finala (2 zlata i 4 srebra, bronzih nema)tako da se mora uvažavati što govori prije turnira. Ipak za Hrv zadnje srebro je bilo "davne" 2010. (od 2011-2017 bilo je još tih 6 bronzi i prerano odricanje nekih igrača). Do 2010. sa takvim igračima kao što su Balić, Metličić, Džomba,Duvnjak,Vori, Sulić,Špoljarić......od tih 4 srebra, barem 2 su mogla biti zlatnog sjaja da u predhodnim polufinalima ili četvrtfinalima nisu protivnici (najviše Francuzi) "izubijali" dva glavna igrača Balića i Metličića uz redovnu toleranciju sudaca, jer iskreno govoreći niti u to vrijeme nismo imali baš "dugu" klupu. Sada se može reći da imamo dulju klupu ali i ostale repke su se poboljšale (npr. Njem,Polj,Mađ,Šve itd.).Moja prognoza najmanje polufinale.Ipak od 2003. uz Fra , Hrv ima najviše finala i medalja.

Stara kuka

pre 6 godina

@ Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici(gzvbu, 2. januar 2018 06:38) Srbija nikad nije osvojila europsko prvenstvo u kosarci. Znate samo da racunate medalje kada ste bili u zajednici s drugim drzavama.
(Leni, 02. januar 2018 09:49)

Znaci nismo doziveli poraze od Holandije i Argentine u fudbalu?A Djordjevic,Bodiroga,Danilovic,Divac,Paspalj,Obradovic..su marsovci?Navedi mi koja zajednica,sa CG?Pa navedi ko je sve igra.

Stara kuka

pre 6 godina

Recept za Srbiju imaju Svajcarci,ovi ce da nas nakantaju 7-8 razlike.Mada,nikada u nijednom sportu(sem onda ono u vaterpolu kada smo ih "bili" 6-7 razlike u finalu SP-a),ma koja reprezentacija da je bila za klasu bolja,nije lako dolazila do pobede..Mozda i sada bude to slucaj...
(Dag Kristi, 01. januar 2018 22:07)

Pa upravo smo ih u tom rukometu najvise ponozavali do vaterpola pre par godina.Spanija 1996,a da ne pricam o Egiptu 1999 i Svedskoj 2002.U odbojci ni ne mozemo da ih ponozimo kad ni ne igraju,tacnije ne postoje.Mada je meni vece ponozavanje basket,nikad nas nisu dobili u istoriji.

neutralni felsh

pre 6 godina

Pa upravo smo ih u tom rukometu najvise ponozavali do vaterpola pre par godina.Spanija 1996,a da ne pricam o Egiptu 1999 i Svedskoj 2002.U odbojci ni ne mozemo da ih ponozimo kad ni ne igraju,tacnije ne postoje.Mada je meni vece ponozavanje basket,nikad nas nisu dobili u istoriji.
(Stara kuka, 02. januar 2018 00:32)


pritajeni sadist, skriveni zmaj...

gzvbu

pre 6 godina

Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici.

Igor@ivan

pre 6 godina

Kazes 20 godina? Od 1996. do neke 2003. smo osvajali svetske i evropske bronze, jedno srebro cini mi se. Nakon tog perioda smo nekoliko puta zamalo bili u polufinalu, jednom protiv Hrvata nam je falio jedan gol. Nesrecno primili i promasili dobru sansu odmah nakon toga. Bilo je tu nekoliko ocajnih rezultata, pa potom opet 5. i 7. Uzeli smo srebro u Srbiji... S obzirom koliko drugi ulazu, a mi imamo jedan kvalitetan domaci tim kad se spoji svi igraci koji igraju u domacoj ligi, ovo su ok rezultati. Znali smo da pobedimo odlicne reprezentacije, a da gubimo od Rumuna i slicnih. Napisati da dvadeset godina nismo napravili rezultat je debilizam... Hrvati bolji u fudbalu? Zato sto imaju jedno veliko prvenstvo vise od nas, a na svakom su nakantani i sto im je Dinamo primao po 7-8 komada po utakmici? Zanimljivo... U najmanju ruku smo egal, tj. u odnosu na bogate zemlje smo ...

Makedonce

pre 6 godina

Koji je ovo vec put da im poklanjaju domacinsto kao bi napokon osvojili zlato u konkurenciji tri i po kvalitetne reprezentacije?
(Argentino, 01. januar 2018 21:49)

Više kvalitetnih reprezentacija ima u rukometu od vaterpola..a vi u vaterpolu se veselite k'o mala deca

Srbijanac

pre 6 godina

Holandija, Brazil, Italija...su za dve klase bolje od nasih odbojkasica, pa nase osvojile zlato na evropskom prv. i bronzi na svetskom grand prix-u. Nista se ne zna, dok se ne izadje na teren. Mozes biti najbolji i da ne prodjes grupu. Ipak smo mi nebeski narod.

Dragan

pre 6 godina

Ovi "dečki" ne odustaju. Treba ih tako poniziti da sledeći put dobro razmisle pre nego što izjave neku glupost sličnu ovoj. Ne možete nikad nikoga pobediti bez imalo respekta i sa tolikom samouverenošću, naročito ne Srbiju. Kada sam spomenuo ponižavanje, to se već dogodilo nebrojeno puta do sada, tako da se njihova neugasiva želja može opisati jedino kao mazohizam. Srećno.

gzvbu

pre 6 godina

Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici.

zemljak

pre 6 godina

ljudi moji sto lupate... verujem da mnogi
ne mogu da nabroje 5 nasih igraca i gde igraju!!!
na primer: nenadic je trenutno medju prvih tri igraca sveta!!! samo da udjemo u ritam pa svasta moze da se desi!

NebaCar

pre 6 godina

Više kvalitetnih reprezentacija ima u rukometu od vaterpola..a vi u vaterpolu se veselite k'o mala deca
(Makedonce, 01. januar 2018 22:20)

Ko o cemu makedonac o sportu

Makedonce

pre 6 godina

Realno, uz jedrenje, pucanje u glinene golubove i fudbal, rukomet je najgluplji sport.
(Dejan, 01. januar 2018 22:48)

Za 3-4 god kad se Novak oprosti i tenis ce za 85c/o Srba biti najgluplji sport..

Ivan

pre 6 godina

Vidi ga ovaj, koji recept... Kao da je neka nemoguca misija pobediti Srbiju u rukometu. Kod nas tog sporta nema na mapi vec 20 godina, sa izuzetkom onog domacinskog srebra na EP. Ali bio je lep osecaj dobiti hrvate u tom polufinalu, sto jes jes.

Predrag

pre 6 godina

Ma, glavni adut za Hrvate ce biti pritisak na sudije, mada im to i nije potrebno. Realno bolji su od nas, ali uz fer sudjenje sve je moguce. Medjutim, u onom "rvanju" pred golom, sudija moze da svira sta hoce, cak i pogresno, pa opet da bude u pravu.

e jesi baksuz

pre 6 godina

Ovaj ce samo da izbaksuzira sam sebe i Hrvate. Pa ako izgubite onda stvarno batalite sportove i bacite se na turizam,ribarenje i zemljoradnju.

Leni

pre 6 godina

Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici
(gzvbu, 2. januar 2018 06:38)

Srbija nikad nije osvojila europsko prvenstvo u kosarci. Znate samo da racunate medalje kada ste bili u zajednici s drugim drzavama.

Džoni

pre 6 godina

Za ove naše bi i ja imao recept da sam selektor Hrvatske ekipe. Ovo je kao da Zidan kaže kako ima recept za pobedu nad Mladosti iz Lučana! Nađi ti Lino recept za Francuze, Špance, Norvežane i dr. lako je imati recept za ove naše luzere koji zadnjih 20 godina igraju najsporiji rukomet na Svetu, a taktika nam je godinama što više daviti loptu i onda šut preko zone pa šta bude!

Pokondirena tikvica

pre 6 godina

@makedonce za godina koga Lazarov zamine vo penzija i vie ke ostanete bez eden edini sport koji go gledate,ako me razbiras!

Stara kuka

pre 6 godina

Recept za Srbiju imaju Svajcarci,ovi ce da nas nakantaju 7-8 razlike.Mada,nikada u nijednom sportu(sem onda ono u vaterpolu kada smo ih "bili" 6-7 razlike u finalu SP-a),ma koja reprezentacija da je bila za klasu bolja,nije lako dolazila do pobede..Mozda i sada bude to slucaj...
(Dag Kristi, 01. januar 2018 22:07)

Pa upravo smo ih u tom rukometu najvise ponozavali do vaterpola pre par godina.Spanija 1996,a da ne pricam o Egiptu 1999 i Svedskoj 2002.U odbojci ni ne mozemo da ih ponozimo kad ni ne igraju,tacnije ne postoje.Mada je meni vece ponozavanje basket,nikad nas nisu dobili u istoriji.

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

ono.
kao kad bi sale djordjevic,savić ili marina maljković pričali da imaju recept da dobiju rvate.
A biju ih gde ih vide.

dusan

pre 6 godina

U, ovaj Cervar daje izjavu kao da igra protiv Francuske ( "imam recept..."), kao da je neka velika filozofija potrebna da se dobije Srbija u rukometu...Kao kad bi Savic selektor u vaterpolu, rekao da imamo recept kako da dobijemo Juznu Afriku u vateroplu

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Navijajmo sportski pa ko pobijedi!Dal to igra Srbija ili Hrvatska bilo u kom sportu ja i bilo protiv koga ja navijam jer su to drzave sa puno talenata i u svakom sportu nemogu da se postide!!Pozdrav,sport je sport,uzivajmo!!!
(Mrki, 01. januar 2018 23:05)

Sport je šport, a Hrvati su Hrvati...u najboljem slučaju mogu da budem neutralan, a da navijam za njih, pa to ni u ludilu.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Treba biti realan - Hrvatska je u rukometu, objektivno za dve klase bolja od Srbije.
Mene zanima zašto je to tako?
Gde su razlozi totalnog kraha Srpskog rukometa?

neutralni felsh

pre 6 godina

Pa upravo smo ih u tom rukometu najvise ponozavali do vaterpola pre par godina.Spanija 1996,a da ne pricam o Egiptu 1999 i Svedskoj 2002.U odbojci ni ne mozemo da ih ponozimo kad ni ne igraju,tacnije ne postoje.Mada je meni vece ponozavanje basket,nikad nas nisu dobili u istoriji.
(Stara kuka, 02. januar 2018 00:32)


pritajeni sadist, skriveni zmaj...

Igor@ivan

pre 6 godina

Kazes 20 godina? Od 1996. do neke 2003. smo osvajali svetske i evropske bronze, jedno srebro cini mi se. Nakon tog perioda smo nekoliko puta zamalo bili u polufinalu, jednom protiv Hrvata nam je falio jedan gol. Nesrecno primili i promasili dobru sansu odmah nakon toga. Bilo je tu nekoliko ocajnih rezultata, pa potom opet 5. i 7. Uzeli smo srebro u Srbiji... S obzirom koliko drugi ulazu, a mi imamo jedan kvalitetan domaci tim kad se spoji svi igraci koji igraju u domacoj ligi, ovo su ok rezultati. Znali smo da pobedimo odlicne reprezentacije, a da gubimo od Rumuna i slicnih. Napisati da dvadeset godina nismo napravili rezultat je debilizam... Hrvati bolji u fudbalu? Zato sto imaju jedno veliko prvenstvo vise od nas, a na svakom su nakantani i sto im je Dinamo primao po 7-8 komada po utakmici? Zanimljivo... U najmanju ruku smo egal, tj. u odnosu na bogate zemlje smo ...

Mrki

pre 6 godina

Navijajmo sportski pa ko pobijedi!Dal to igra Srbija ili Hrvatska bilo u kom sportu ja i bilo protiv koga ja navijam jer su to drzave sa puno talenata i u svakom sportu nemogu da se postide!!Pozdrav,sport je sport,uzivajmo!!!

Nikola

pre 6 godina

Recept za pobedu je da izađu i odrade jedan trening meč protiv nas. Svaka čast našim momcima, ali to što smi mi u basketu, oni su u rukometu.

Dag Kristi

pre 6 godina

Recept za Srbiju imaju Svajcarci,ovi ce da nas nakantaju 7-8 razlike.Mada,nikada u nijednom sportu(sem onda ono u vaterpolu kada smo ih "bili" 6-7 razlike u finalu SP-a),ma koja reprezentacija da je bila za klasu bolja,nije lako dolazila do pobede..Mozda i sada bude to slucaj...

otvaram oči i ....

pre 6 godina

Podržite vaše momke pred ovo prvenstvo bar upola koliko ste košarkaše i neka se ugodno osjećaju u Hrvatskoj.Utakmica neka bude sportska i uzbudljiva a neka pobijedi tko je u tom trenutku bolji.Bio sam na par turnira za godišta 2000-2001.Imate odličnih i talentiranih mladih igrača,nemojte da omrznete i toj djeci rukomet.Sportski pozdrav!

remax

pre 6 godina

Samo ne reče Poor Lino o kakvim se to emocijama radi?
Valjda će iste takve emocije postojati i protiv Švedske i Islanda?
Ili ipak ne?
Ahaa..

Grobar-España

pre 6 godina

Ima covek recept. Samo da se ne dosete i postave ga za trenera kosarkasa umesto Ace trice, jer smo ga ugasili. Protiv desetkovane Srbije, u sportu u kom su bolji od nas i da smo kompletni, na prvenstvu na kom su domacini. Alal vera junace, moju tetku da stave za trenera i ona bi bila favorit. E sad, ako se kojim slucajem poklope sve zvezde i izgube od naseg B tima, ja bih na gospodinovom mestu sklepao neku brvnaru tamo negde na Velebitu, kupio stado koza, posvetio se pravljenju sira i meditaciji...i nikad se vise ne bih vratio u civilizaciju, ne dao Bog da me neko prepozna na ulici.

Stara kuka

pre 6 godina

@ Najbolje mi je sto se Hrvati hvale uspesima u rukometu, a nikad nisu osvojili evropsko zlato u sportu koji je popularan kao vaterpolo. Gubitnici(gzvbu, 2. januar 2018 06:38) Srbija nikad nije osvojila europsko prvenstvo u kosarci. Znate samo da racunate medalje kada ste bili u zajednici s drugim drzavama.
(Leni, 02. januar 2018 09:49)

Znaci nismo doziveli poraze od Holandije i Argentine u fudbalu?A Djordjevic,Bodiroga,Danilovic,Divac,Paspalj,Obradovic..su marsovci?Navedi mi koja zajednica,sa CG?Pa navedi ko je sve igra.

MKD-4

pre 6 godina

Macedonce...Da ne pise u ime svih makedonaca I siri cinizam I neistinu..Kakvi su Makedonci,mogu da procitaju izjave LINA I VUJOVICA(jedan ako ne I NAJVECI U RUKOMETU) kakvi misljenje imaju za rukomet u MKD I predstojece PRVENSTVO.Dovoljno je da ukucate VARDAR-ZAGREB NA YOU TUBU"VUJO MAJSTORE" I sta kaze VUJO kao bivsi trener VARDARA Nakhon UTAKMICA..PRAVI ljubitelji sporta ODUSEVICE SE I DEMANTOVATI...ljude kao Makedonce I svuda gledaju POLITIKU I MRZNJU."U ex-YU me svi cene-postuju Ali to sto sam doziveo u SKOPLJU NIJE NORMALNO..ONI ME VOLE".(KOMITI navijacka grupa VARDARA.Za SVE dobronamerne ljude I Ljubitelji SPORTA..ZELIM uspeh SVIM REPREZENTACIJAMA-EX YU.

Vlado_Zg

pre 6 godina

Pa što se bunite, ne možete u svakom sportu biti najbolji? Morate nešto ostaviti i nama :) Možete se ponositi sa svojom sportskom nacijom, nema sporta gdje Vas nema...I znate što to Vas posebno čini jedinstvenim, što nemate stranaca u reprezentaciji, za razliku od ostalih... Vi ste u pravom smislu sportska nacija u svemu i ponosite se sa tim... Mi smo također sportska nacija i moramo se ponositi sa našim sportašima...Što bi dale ostale bogate i veće zemlje da imaju ovakve talente kao Vi i mi...

Van realnosti

pre 6 godina

Holandija, Brazil, Italija...su za dve klase bolje od nasih odbojkasica, pa nase osvojile zlato na evropskom prv. i bronzi na svetskom grand prix-u. Nista se ne zna, dok se ne izadje na teren. Mozes biti najbolji i da ne prodjes grupu. Ipak smo mi nebeski narod.
(Srbijanac, 1. januar 2018 23:43)

Ne pričaj svašta. Nijedna od navedenih odbojkaških reprezentacija nije za "dve klase" bolja od naše ženske odbojkaške reprezentacije (Holandija i Italija nisu bolje uopšte). Jedino je Brazil kvalitetniji od naših devojaka. A ova tvoja poslednja rečenica odslikava poremećeno stanje svesti kod jednog dela našeg naroda koji se još uvek služi ovakvim nerealnim, mitomanskim floskulama.

JPR24

pre 6 godina

Realno gledajuci, mi Hrvati smo tu lagani favoriti, u rukometu i nogometu, kao Srbi u vaterpolu ili kosarci, ali te nase utakmice uvijek nose neki dodatni motiv, kao derbi "najdrazih" rivala, pa nikad nisi siguran gdje ce da utakmica da ode. Sto i jeste ljepota sporta. I radost i tuga, su emocije, koje su ljudima potrebne. Naravno, navijam za Hrvatsku, a najvise od svega navijam da se sportasi ispostuju kao nedavno u vaterpolu, i nek pobijedi bolji. Prilike za revans ce uvijek biti.
(Ante, 02. januar 2018 09:23)
Daj nemoj sad i ti komsija. Kakvi ste vi « blagi » favoriti u rukometu ?? Za fudbal dobro, mogu i ovi nasi ponekad malo da se trgnu. Ali rukomet !? Vi niste blagi vec prosto favoriti, ovi nasi koliko god bili solidni na individalnom planu u klubovima, cim se skupe u selekciji, resetuju se uz Majkla Dzeksona na 80e i teraj ko puzevi...

zgtom

pre 6 godina

Červar sa reprezentacijom ima "samo" 6 finala (2 zlata i 4 srebra, bronzih nema)tako da se mora uvažavati što govori prije turnira. Ipak za Hrv zadnje srebro je bilo "davne" 2010. (od 2011-2017 bilo je još tih 6 bronzi i prerano odricanje nekih igrača). Do 2010. sa takvim igračima kao što su Balić, Metličić, Džomba,Duvnjak,Vori, Sulić,Špoljarić......od tih 4 srebra, barem 2 su mogla biti zlatnog sjaja da u predhodnim polufinalima ili četvrtfinalima nisu protivnici (najviše Francuzi) "izubijali" dva glavna igrača Balića i Metličića uz redovnu toleranciju sudaca, jer iskreno govoreći niti u to vrijeme nismo imali baš "dugu" klupu. Sada se može reći da imamo dulju klupu ali i ostale repke su se poboljšale (npr. Njem,Polj,Mađ,Šve itd.).Moja prognoza najmanje polufinale.Ipak od 2003. uz Fra , Hrv ima najviše finala i medalja.

Марко

pre 6 godina

За разлику од "државних" спортова, рукомет у Србији се увек базирао на домаћој индустрији која га је финансирала, на пример, Металопластика. С обзиром да сви знамо шта нам се дешава са индустријом последњеих двадесетак година, онда је јасно зашто је рукомет толико пропао. Наш рукомет је огледало наше пропале индустрије и затворених фабрика.

slobodan

pre 6 godina

ne treba im nikakav recept,to ce i dom penzionera da dobije,posto se igracka i treneska filozofija igre ne krece u pravcu modernog pojmanja rukometa,sto se vidi po rezultatima koji su jadni i bedni.U grupi sa Islandom,Svedskom i domacinom ,bice to sveopste ponizenje u sportskom smislu ma koliko to bolno zvucalo.

Bob

pre 6 godina

Opasan trener! Nego, on nam otkri 85% taktike, sad samo treba i da se spremimo za iznenadjenje od tih veoma bitnih 15% sto nije otkrio..mada tesko ce biti i ovako, jaci su od nas..

Zumbul

pre 6 godina

@ Srbijanac:

To da su te reprezentacije koje si naveo za dve klase bolje od naše ženske odbojkaške reprezentacije uopšte nije tačno. Ili baš i ne poznaješ materiju, ili si strašno maliciozan.

Ante

pre 6 godina

Realno gledajuci, mi Hrvati smo tu lagani favoriti, u rukometu i nogometu, kao Srbi u vaterpolu ili kosarci, ali te nase utakmice uvijek nose neki dodatni motiv, kao derbi "najdrazih" rivala, pa nikad nisi siguran gdje ce da utakmica da ode. Sto i jeste ljepota sporta. I radost i tuga, su emocije, koje su ljudima potrebne.
Naravno, navijam za Hrvatsku, a najvise od svega navijam da se sportasi ispostuju kao nedavno u vaterpolu, i nek pobijedi bolji. Prilike za revans ce uvijek biti.

Vladimir

pre 6 godina

Ne znam od kud vama ta priča o našem podcjenjivanju ili mržnji ili nečem sličnom. Naši igrači danima pričaju kako je srbija odlična reprezentacija i kako će biti teško( evo po meni čak i malo precjenjuju protivnika što isto nije dobro u sportu). A što se tiče mržnje, to se nažalost očekuje kod običnog puka, hrvatskog ili srpskog , ali igrači naglašavaju kako su u odličnim odnosima s vašim igračima, prijatelji van terena, itd...
Naši i vaši sportaši međusobne dvoboje doživljavaju sportski a problem je što mediji bace kako vi kažete kosku , a onda se ljudi zakače.
Iskreno jedino me iznenađuju vaši komentari o vašoj ekipi. Što ste stvarno tako loši ili je to pila naopako?
Pozdrav

Gde ja živim

pre 6 godina

Možda je jako ružno i tužno što ću ovo reći, ali komšije/domaćini treba da primene samo jednu taktiku: izlazak na teren. Ukoliko izađu i odigraju koliko-toliko ozbiljno dobijaju 6-7 razlike, nsši će nebuloznim potezima da im dodaju još 2-3 razlike i to bi bilo to. Ako naši odigraju iole pristojno možda ostane ovih 6-7.

Ukoliko se pak desi nešto neplanirano i nadrealno spreman sam da se izvinim. Za one koji pričaju o slavnim prošlim vremenima. Davno je to bilo gospodo i od tada ne da nismo napredovali nego smo i nazadovali. Samo se nadam fer i sportskoj borbi.