Petak, 15.12.2017.

11:03

Maradona: Ronaldo najbolji u istoriji? Ne lupetaj

Legendarni Dijego Armando Maratona na sebi svojestven način je prokomentarisao izjavu Kristijana Ronalda da je najbolji fudbaler svih vremena.

Izvor: AK

Maradona: Ronaldo najbolji u istoriji? Ne lupetaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

3x3

pre 6 godina

Koja glupost. Kristijano Ronaldo je napadac i jedino moze biti medju najboljim napadacima. Kakve veze Mesi ima sa Kristijanom Ronaldom? Nekima je izgleda Pancev bolji od Deje i Piksija. I na kraju, koga bi volio da imas u timu, Panceva ili Jugovica?

teofil2

pre 6 godina

Kada se proglasava najbolji u istoriji fudbala mora se imati u vidu sve sto se dogadjalo na terenima sirom sveta od kako se igra ta igra.
Svet nije poceo od nas danas ,vec se zasniva na prethodnim generacijama.
Maradona bi morao da zna ko je trostruki osvajac Svetskog kupa i koja je nacija najjaca na svetu gledano kroz istoriju fudbala.
Ko god imalo nesto zna o toj igri nikako ne moze ,osim iz razloga namernog nipodostavanja izbeci da stavi Pelea u sam vrh ove igre.
Covek koji je obeleizo citavu jednu epohu,koji je sa 17 godina davao golove u finalu Svetskog prvenstva,na 1363 utakmice dao 1281 gol,i to u vremenu kada da dva zuta kartona nisu automatski znacila crveni karton.A nad njim je pravljen nevidjen broj teskih faulova.
Edson Arantes do Nascimento nije samo veliki fudbaler nego i jedan od najvecih sportista svih vremena.Svojom celukopnom pojavom ostao je zapamcen kao sportista koji je bio olicenje svih etickih vrednosti na terenu i van njega.Igrao je pune 24 godine i osvojio kao kapiten Brazila tri Svetska kupa.
Igrac koji je gde god se pojavio sirom sveta,dobijao samo salve aplauza i ovacije.Igrac koji nije podmetao noge drugima i nije davao golove rukama,poput Maradone koji se usudio da ga izbaci i iz prvih pEt igraca svih vremena.
Zato neko treba da kaze i Maradoni -ne lupetaj.

nisam ja, ja je

pre 6 godina

Dobro El Pibe, znamo svi sto ne ubrajas Pelea u najbolje svih vremena,ali Ronalda da Limu, pa to je presmesno
(Bane, 15. decembar 2017 11:58)

Maradona se ocigledno zezao, Jedino sto je ozbiljno rekao bilo je ono "ne lupetaj!" Prvo, Maradona, dok je aktivno igrao, nikad nije dovodio u pitanje Peléov primat na listi "svih vremena". Drugo, kaze "od igraca koje sam gledao..." pa pocne sa - Di Stefanom! On je Di Stefana svakako imao prilike gledati, licem u lice. Ta zemljaci su, izmedju ostalog! Ali, nikako ga nije mogao gledati kako igra, osim, mozda, na male golice, onako revijalno. Dakle, onako iz zezanja, tu je stavipo sve same Argentince, plus svog prethodnika u Barceloni, Cruijffa. I konacno, za one koji jos nisu shvatili da se zeza, kaze kako mu se kod Ronalda narocito svidja to "sto je uvek tu kad je potreban timu". Cristiano Ronaldo!? Pa ovo vise nije ni zezanje, to je cista sprdnja!

Dragan Feliks

pre 6 godina

Maradona je u pravu, Ronaldo zajedno sa Mesijem zaslužuje možda mesto u prvih 10 ali najbolji svakako nisu. Kako god gledali ( a fudbal se na vrhunskom nivou igra preko 85 godina ), i koliko god nezahvalno bilo upoređivati igrače iz različitih perioda, po ogromnoj većini fudbalskih stručnjaka jedan igrač je za klasu iznad svih, a to je Pele. Sa preko 1.000 golova u karijeri i to u vremenu kada vrhunski igrači nisu bili tako zaštićeni i isfolirani kao danas ( pogledajte samo šta su radili Peleu i Euzebiju na S.P. 1966 ), kompletan igrač ( dribling, brzina, igra sa obe noge, skok igra i igra u oba pravca ) uz TRI titule svetskog prvaka su više nego dovoljni argumenti za izbor najboljeg. Po meni nakon njega slede Maradona, Bekenbauer ( u fudbalu igraju i odbrambeni igrači )Brazilski Ronaldo, Zidan, te Krojif i Platini ( koji nažalost nemaju najveći fudbalski trofej ) a potom su tu Mesi i Ronaldo ( koji imaju još jednu šansu da osvoje S.P.)

Tostao

pre 6 godina

Kasper....malo postovanja bi trebalo pokazati prema liku koji igra 10+ sezona na vrhunskom nivou!igrao na desnim krilu u Junajtedu I dao 30+ golova.A Zuba,Ronaldinjo,Adriano,Tevez,Kaka I ostali su Imali po 2 I po vrhunske sezone I 7 ispodprosecnih pa ih ne treba porediti sa Mesijem I Ronaldom koji igraju celu deceniju sa 30+ golova!Ronaldinjo dve sezone u Barsi i osim toga nije igrao nista,I sad poredimo likove koje je mrzelo da treniraju i samo jeli(zuba,Adriano,Tevez),mrzelo ih da treniraju(Zuba,Adriano,Ronaldinjo,Tevez),stalno visili na zurkama(zuba,ronaldinjo,adrijano...).Svi su oni Imali po 2-3 vrhunske sezone Ali NIKO Od njih nije imao 10 vrhunskih sezona a Kristijano jeste!I pritom je Dao mnogo vise golova Od dosta navedenih,a I asistencija,tako da je glupo reci da nece biti upamcen lik koji igra 12-14 godina na vrhunskom nivou a upamceni ce biti likovi koji su 80% karijere bili povredjeni,gojazni,nezainteresovani.
(coki, 15. decembar 2017 14:04)

E vidi..radio sam godinama sa dečkom koji se mnogo trudio ostajao i posle radnog vremena, bukvalno je od buđenja do trenutka pred spavanje mislio o poslu. Neki drugi čovek sa kojim sam radio je bio skroz drugačiji tip. Za razliku od prvog, voleo je da popije, da se našali, i sve što je radio na poslu radio je profesionalno i sa lakoćom. Doduše, nije dugo radio ali ostavio je nekog ljudskog duha u firmi a ne samo brojeve i statistiku.

Postoje neke stvari zbog kojih se ne mogu porediti Mesi i Kristijano sa Ronaldinjom, Ronaldom, Adrijanom..a još manje sa Zikom, Sokratesom pa čak ni sa Dario Hubnerom ili Miroslavom Kloseom. Postoje još ljudi, među koje ubrajam i sebe, koji u fudbalu vide neku romantičnu i ljudsku stranu koja polako nestaje i koja nedostaje u vremenu kada fudbaleri postaju mašine za trčanje i šutiranje lopte.

STRŠLJEN

pre 6 godina

Merilo za najboljeg su uspeh,individualni uspesi,broj postignutih golova,asistencija,trofeji...
Po statistici Ronaldo je u vrhu!

Merilo nije dribling, zato se trazi uspeh postignut, zato je Ronaldo na vrhu liste...

Surova istina...

neutralni felsh

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka 
(triske014, 15. decembar 2017 19:05) 


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi. 
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisa ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada. postoji prica, potvrdjena, da ga je bora milutinovic vezbao sutevima tako sto je redjao flasice kokakole po terenu a ovim bio zadatak da pogodi. kazu da je gadjao bolje od veznih i napadaca u ekipi. inace, ko mozda ne zna, bora milutinovic je jedan od starih igraca partizana i jedan od nasih najpostovanijih selektora u svetu, a kod nas je uvek nekako bio u senci medija, a slabo se spominje, pogotovo danas, slicno kao i velibor vasovic... zasto je to tako, neka zakljuci ko kako voli.

neutralni felsh

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka
(triske014, 15. decembar 2017 19:05)


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi.
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisA po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka
(triske014, 15. decembar 2017 19:05)


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na golmana, hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi.
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisa ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada :) a ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada :)

MESI > Kristijano Ronaldo

pre 6 godina

@Amerikanac, 15. decembar 2017 18:08
Kidao je u Sportingu sa ucinkom od 5 gola na 31 mecu (0.16 gola po mecu ili gol na svakih 6.2 meceva), kao i u Junajtedu 118 golova na 292 meca (0.4 gola po mecu ili gol na svakih 2.5 meceva).
Jedino kida u Realu sa golovima, u Sportingu i Junajtedu nije vodio glavnu rec, jer je Ferguson bio gazda i radio je ono sto mu je on rekao.
Mesijeva prosecna pozicija je izmedju sredine terena i 16-erca i opet postize silni broj golova, dok Kristijano moze da parira Mesiju po broju golova jedino ako igra u 16-ercu (sto inace i radi) i ceka lopte od saigraca.
Mesi ne igra zbog licne statistike nego zbog svog tima, jer je Leu tim najvazniji i najbitniji!

Badzo

pre 6 godina

Najveci nivo u istoriji fudbala je dostigao Ronaldinjo.
Ono sto je Gauco radio 2004 i 2005 je vrhunac fudbala.

Doduse jest trajalo kratko(samo dve godine), al to je bio vrhunac fudbala nekog pojedinca u istoriji.

Stanite malo, prvo treba ustanoviti sta je glavni kriterijum da bi se neko smatrao najboljim u istoriji.
Je li to mozda statistika(Messi i Ronaldo), il nivo fudbala(onda je to bez ikakve sumnje Ronaldinjo Gauco).

Dok se god ne ustanovi sta osnovni kriterijum za najboljeg u istoriji, ove rasprave ce biti besmislene.

triske014

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka

Amerikanac

pre 6 godina

Postujem Maradonu ali svaki put kada se pomene da je neko bolji od njega on ga covek ispljuje. A ovima koji pisu kako je Mesi bolji samo mogu da kazem neka Mesi malo promeni ligu i ode negde gde nije sve podredjeno njemu pa onda tvrdite da je bolji od Ronalda. Zidan, oba Ronalda, Pele, Maradona, Anri, svi igrali u po vise klubova. Ronaldo igrao u Engleskoj, Portugalu, Spaniji, kidao u svakoj ligi.

Igor Pg

pre 6 godina

Od kada se pojavio negdje 80-e pa do 90 i neke bio je fudbalski bog, najdominantniji, najpostovaniji, najinteresantniji za gledanje.. Najjadniju reprezentaciju Argentine u istoriji bez ijedne zvijezde sam je doveo do titule svjetskog prvaka. Sa skromnim Napolijem uzeo titule mocnom Milanu.. U danasnje vrijeme ako pitas ko je najbolji neki ce reci Mesi, drugi ce reci Ronaldo, cak i oni kazu za sebe da su najbolji odnosno bolji jedan od drugog.. U vrijeme pravog Ronalda ako si pitao ko je najbolji neki su govorili Ronaldo, drugi Zidan, Rivaldo, Ronaldinjo itd.. U vrijeme kada je igrao Dijego nije moglo da bude takvih dilema, vec su se i Krojf i Platini i Lineker i kasnije Gulit i Van basten itd. klanjali fubalskom bozanstvu Diegu Armandu Maradoni.. Covjeku koji je rodjen sa loptom, djecaku koji je sa 14 godina na poluvremenima argentinos juniorsa u arg. 1 ligi zabavljao navijace zonglirajuci sa pomorandzama i limunima dok su oni ocajnicki pozivali upravu kluba da mu da sansu bez obzira sto je tako mlad.. Najveci prirodni talenat, najobozavaniji, covjek kome su pisane pjesme, o kome su snimani filmovi, najveci fubaler u istoriji, jedan jedini, zlatni djecak, pibe d oro Diegooo

zoran ivkovic

pre 6 godina

mnogo je bilo vrhunskih fudbalera zidan,ronaldinjo ,ronaldokrojf ,pele ,mesi i kristijano ronaldo i jos puno njih ali maradona je broj 1 .....danas se igra mnogo utakmica u sezoni ....prvenstva i lige sampiona i lako nabijaju statistiku i mesi i ronaldo ....mesi po stilu podseca na maradonu ....maradona dok je igrao je bio nizak ali cvrst i imao jako nisko teziste ...cvrst na nogama u duelu ....mesi to nije ...maradona je bio eksplozivan ,a lucidan a levak....pravio je carolije na terenu ....driblao ,zonglirao ustvari nije imao planski dribling kao ronaldo nego u trenu na osecaj izleti carolija ....maradona je punio sradijone ,zbog njega se snimali filmovi ....rukom prevario engleze i dao gol ....maradona je pravio i gluposti svakakve ...pa podrzavao i kubu kao revolucionar ....da nije pravio gluposti razne gde bi mu bio kraj ....ali to je maradona ....maradona je najveci ....kristijano ronaldo je vise produkt rada ....rad i samo rad i dobra fizicka sprema ima i osecaja .....

Negativni

pre 6 godina

Evo šta je na tu temu rekao legendarni Ferenc Puškaš : " Najbolji fudbaler svih vremena je Di Stefano. Pelea nikada nisam smatrao fudbalerom, on je iznad toga." Pametnom dosta.
Niko nikada u fudbalu nije dominirao terenom kao Pele. Imao je sve, i desnu i levu nogu, skok, asistencije, brzinu, inteligenciju, dribling, šut, trofeje...sve.
Mesi ( s tim što je Mesi duplo bolji od Ronalda) i Ronaldo jesu izuzetni igrači, uz Nejmara trenutno najbolji na svetu, ali igraju u eri kada je na celom svetu svega pet ili šest ozbiljnih timova, gde su svih najboljih stotinu igrača sveta. U vreme Pelea, Krojfa, Maradone...samo u Južnoj Americi je bilo dvadesetak vrhunskih fudbalskih klubova, a u Evropi još toliko.
Po mom mišljenju redosled je sledeći: Pele, Maradona, Zidan, Ronaldinjo, Ronaldo- pravi i Krojf.
Ostale redjajte po želji.

kladzom do bola

pre 6 godina

Marko
koliko danas ronaldo padne na jednoj utakmici toliko je maradona padao godisnje . a igrao se grublji fudbal , misli o tome .

lorenzo

pre 6 godina

interesantno kako većina stavlja Maradonu, Pelea i Mesija a nekako tek kasnije se sjete Krojfa...po mom nekom mišljenju Krojf je definitivno najbolji igrač svih vremena...mislim da niko nije koristio mozak na terenu kao on

Mister Vo

pre 6 godina

@sarajevo.ba
Niko nikad nije tako zadivio Santjago Bernabeu da svi ustanu i naklone se i tapsu minutima. Magija je mozda kratko trajala ali smo je svi videli i Ronaldinjo nam je pokazao da ona moze da pistoji. Onaj gol iz kolena protiv Celsija kad ni Ceh nije znao da je primio gol, to je druze neprevazidjeni vrhunac fudbala...

Kingslayer

pre 6 godina

Au ljudi kakve komentare dajete i koliko mrzite Ronalda to je strasno . Razumem da kao pojava nije simpatican i da je veliki egoista ali da pisete da nije jedan od najboljih ikada to je totalno bez mozga . Sve sto je do sada osvojio u karijeri , koliko je golova samo dao , asistencije . Nije madjionicar kao Mesi , Ronaldinjo ali da je jedan od najboljih ikada - definitvno jeste . Ovo pricam kao neutralan fan . Naravno postujem svacije misljenje ali me jako cudi koliko na ovom portalu Ronaldo ima hejtera .

Marko

pre 6 godina

Pricam o najvecim koje sam gledao: Maradona, Zuba, Van Basten i Zidan. Svaki od njih je bio carobnjak na svoj nacin. Ipak, niko nikada nece na jednoj utakmici ponoviti ono sto je debeli napravio protiv Engleza u Meksiku.

4k4.Dex

pre 6 godina

Ne moze se klasifikovati najbolji ikada to je nemoguce! Mozemo reci da je svaki od njih 5-6 najbolji ili najbolji u nekom svom smislu. Peleova lakoca igre, Maradonini slalomi nesto slicno kao i Mesijevi mislim da su njih dvojica najpriblizniji pos tilu igra. Ronaldinjo je definitivno imao najvecu "magiju" ali kratko trajao na najvisem nivou. Zidan je tri puta bolje od svih igrao glavom. E a Ronaldo je nesto drugo i zato ga mozda i vise postujem od drugih. On ima ponesto od svih njih ali nista najbolje sem osecaja za gol. Ali je on bas zbog toga morao da radi bar 10 puta vise od svih njih kako bil se o njemu sada pricalo. Zasto neki drugi fudbaler koji kako ljudi ovde govore "nema nista" ne da bar dve trecune golova koje ronaldo da, ajde nek mi neko objasni. Doveo je prosenu reprezentaciju do titule sampiona evrope samo zbog svoje zelje i truda i ja to cenim najvise vise i od nekog ko se rodio kao bog. Ronaldo je sebe napravio na boga. Svaka cast svima nema najboljeg ali mnogo me nervira ova decurlija koja komentarise a i ne razume fudbal. Za mene su ipak najbolji Ronaldo i Mesi imaju najvise zlatnih lopti i to je to. To je jedino merilo koje meni pravi prevagu iznedju najboljih desetak fudbalera svuh vremena a bogu sam zahvalan da sam gledao 3-4 od tih 10. Toliko.

bojaaan

pre 6 godina

Nisam gledala Maradonu i Pelea, ali Mesija i Ronalda jesam. Miljama je daleko mali madjionicar. 
Ovom drugom, osim driblinga, fali i malo testosterona i mozga.
(anica, 15. decembar 2017 12:29)

Dok je CR driblao u najjacoj ligi svih vremena i kao KRILO bio najbolji asistent i golgeter, Mesi se pitao sta ovaj čiko radi?

Samo kazem...

pre 6 godina

Pele i Maradona su najbolji na svetu u svoje vreme... U istoriji je Mesi, pa Ronaldo, pa prazno polje, pa svi ostali velikani ovog sporta. Dostici ovakav nivo i imati ovakvu konzistentnost kao Mesi i Ronaldo u danasnjem fizickom fudbalu i imati ovakve brojke kao njih dvojica je nesto neverovatno. Prakticno niko u istoriji nije imao ovakve brojke kao ppmenuta dvojica i to u eri najzahtevnijeg fudbala. Fudbal je dostigao vrhunski nivo i tesko da moze jos napredovati u fizickom smislu.

Ronaldo je golgeter i to rasan, a Mesi je sve. Kompromis bi bio da Ronaldo bude najbolji napadac svih vremena, a Mesi najbolji u istoriji ovog sporta. Nije zahvalno porediti ova dva igraca jer jednostavno ne mogu se porediti. Mesi kreira, dribla, stvara, vuce, organizuje, asistira i daje golove, Ronaldo uglavnom ceka sansu. Kad je doceka, naravno iskoristi je. Ronaldo je fenomenalan, Mesi je jedinstven.

I to kazem kao navijac Real Madrida od 1998. godine i pobedonosnog gola Mijatovica u finalu LS.

gate4

pre 6 godina

Andres Iniesta je verovatno najpotcenjeniji vezni igrac ikad, a covek je u najmanju ruku velicina Zinedina Zidana. Po meni najbolji, vezni, tehnicar ikad.

šta ja volim

pre 6 godina

Mnogo je velikih imena koje sam imao sreću da gledam,neki su bili više spektakularni,neki manje,ali koji su najviše uticali na igru svojih timova?
Po mom ukusu bili su Krojf,DŽaja i sada Modrić i Inijesta.

coki

pre 6 godina

Kasper....malo postovanja bi trebalo pokazati prema liku koji igra 10+ sezona na vrhunskom nivou!igrao na desnim krilu u Junajtedu I dao 30+ golova.A Zuba,Ronaldinjo,Adriano,Tevez,Kaka I ostali su Imali po 2 I po vrhunske sezone I 7 ispodprosecnih pa ih ne treba porediti sa Mesijem I Ronaldom koji igraju celu deceniju sa 30+ golova!Ronaldinjo dve sezone u Barsi i osim toga nije igrao nista,I sad poredimo likove koje je mrzelo da treniraju i samo jeli(zuba,Adriano,Tevez),mrzelo ih da treniraju(Zuba,Adriano,Ronaldinjo,Tevez),stalno visili na zurkama(zuba,ronaldinjo,adrijano...).Svi su oni Imali po 2-3 vrhunske sezone Ali NIKO Od njih nije imao 10 vrhunskih sezona a Kristijano jeste!I pritom je Dao mnogo vise golova Od dosta navedenih,a I asistencija,tako da je glupo reci da nece biti upamcen lik koji igra 12-14 godina na vrhunskom nivou a upamceni ce biti likovi koji su 80% karijere bili povredjeni,gojazni,nezainteresovani.

Car Dušan

pre 6 godina

Ronaldo ( Kristijano) ne može biti među prvih DESET, koji su obilježili fudbalsku istoriju...Zidan,Pele, Bekenbauer, Maradona, od ovih živih legendi...A,koliko ih još ima koji više nisu među nama! Mogao bi čovek da nabraja - do ujutro. Sjajan igrač je Kristijano ali,ni primaći ovim Velikanima. UOSTALOM, PA TO JE ON SAM SEBE PROGLASIO ZA NAJBOLJEG! Neozbiljno...Ali,to je njegovo pravo da MISLI tako!

batigol

pre 6 godina

Mozda i jeste medju najboljim -statisticki-. Ali ne gledaju se samo brojke, vec i koliki je uticaj imao na celokupne timove i igrace sa kojima je igrao tokom svoje karijere, kao i na sam fudbal. Zato ce ljudi zauvek pamtiti velicine kao sto su Maradona, Mesi, pravi Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka, Zidan, "romanticare" poput Pirla, Badja i Batistute... Ovaj Ronaldo je po tim parametrima daleko od ostalih.

Jedini i neponovljivi Ronaldinho

pre 6 godina

Navijam za Real od svoje 10 godine, dakle nekih 20 godina i Ronaldo nije medju 3 najbolja sto sam ja gledao.
Tu su Messi,Ronaldo zuba, Zidan.

I prestanite sa Ronaldinjom vise, covjek je dribler, zabio 30 40 golova za Barcu i Milan, u PSG malo vise i to je to.

Veliki znalac jeste ali nije se toliko dokazao, poredit ga s ovim Ronaldom koji je zabio 300 golova za Real, 80+za United, oko 80 za Portugal, pa to je smijesno.

Ja sam Raula obozavao pa trebam reci da je bolji od Ronalda?(sarajevo.ba, 15. decembar 2017 12:18)

Tačno je da C. Ronaldo ima kontinuitet i ja ga stvarno gotivim kao igrača. Ima strašno veliku želju i volju do uspeha i svaka mu čast.

Uz dužno poštovanje Pelea i Maradone, Ronaldinho je ipak najveći fudbalski talenat u istoriji. Čarobnjak koji je u doba atomskog fudbala pokazao, da je moguće se igrati fudbala za razliku od ostalih fizikalaca. Tu negde je i Luis Nazario de Lima Ronaldo.

prodigyCZ

pre 6 godina

Ne znam ko je najbolji,svaka era ima svog,ali Dinjo je nesto sto se pamti,steta samo sto je kratko trajalo.Kad bi gledali samo golove gde bi se kotirao jedan Pixi u istoriji srpskog fudbala,mozda je Savo Milosevic bolji od njega...

Marko

pre 6 godina

40

realno , da sudije dopustaju grubu igru kao kad je igrao maradona i pele , mesi i ronaldo ne bi bili bolji od sume .
(svi smo mi muslini, 15. decembar 2017 12:58)

Ma da...treba ljudima noge slomit da bi se dokazali. Realno Maradona i Pele da moraju da trce kao danas, bili bi znas sta vec...druga vremena rodjace.

Otkud tetka zna Jovića?!

pre 6 godina

Ja, da sam šeik, kupio bih Kristijana Ronalda za duplo veće pare nego što bi Real plus sam Ronaldo tražili!
Onda bih naredio treneru da ga zameni u četvrtom minutu!
Na svakom meču!!!
Nek ide život ...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Evo liste fudbalera koje sam ja gledao i za mene su bolji od Ronalda (i od Mesija),hronoloski poredjani i manje vise njegova pozicija:

-Milko Djurovski
-Maradona
-Kanidja
-Pikseta
-Roberto Badjo
-Gulit
-Mateus
-Van Basten
-Savicevic
-Boban
-Hadzi
-Stoickov
-Romario
-Bebeto
-Kantona
-Del Pjero
-Prosinecki
-Ronaldinjo
-Ronaldo Lima
-Rivaldo
-Zidan
-Toti
-Pirlo
itd...a gde su Di Stefano,Puskas,Dzaja,Garinca,Pele,Rivelinjo,Sokrates,Ziko,Krojf...nemam gde da ga stavim ni u prvih 30. Ne bih mogao da ga stavim ni u prvih 5 medju igrace iz ex JU. Posebno ne ako se zna koliko ga sudije stite,koliko penala izvodi,koliko Adidas ili ko vec zaleze za njegove "zlatne" lopte,koliko Real kao klub sve to forsira,koliko namestenih utakmica odigra u sezoni itd.
Ej,zamislite samo Piksi,Dejo,Stoickov i Hadzi,da se ne ide dalje uopste,jer bi ova cetvorica danas vredela 4 milijarde samo da mogu da igraju.

Gladiator

pre 6 godina

Ronaldo sta je uradio za Portugal osim sto je bio u ekipi i gledao finale sa klupe?
(Sandzak, 15. decembar 2017 12:44)

Ko ih je doveo do tog finala? Misliš da ne bi poginuo u tom finalu za reprezentaciju da ga nije povreda sptečila? Pitaj trenera i fudbalere Portugala to isto, šta je Ronaldo uradio za reprezentaciju.

ricky

pre 6 godina

Nisam gledao maradonu al otac mi kaze da je bio carobnjak kojeg je inace uzivo gledao, ali za mene kao i za njega najbolji igrac svih vremena je messi i smatram da se takav fudbaler nikad nece ni roditi, posle mesija najbolji je za mene zidan, covek je u 34 godini vodio sam francusku do finala svetskog prvenstva, osvojio je sve sto se moglo osvojiti, i uvek bi najteze utakmice najbolje odigrao, a za mesija smo svi svedoci da je realno najbolji, a sto se ronalda tice, tipican golgeter, koji poslednje 3-4 sezone je igrac tipa inzagi vecinu vremen provodi u sesnaestercu, i ima sigurno najbolju zavrsnicu, sto je za pohvalu naravno, al drugi aspekti, pas, vizija, dribling, asistencije, da vuce teo tim, da druge igrace cini boljim, to su sve stvari gde je mesi daleko bolji...

kladzom do bola

pre 6 godina

82 cele mara je tapsala bogu fudbala 2-4 . imao sam 9 godina za mene je on najbolji , za pokojnog mi oca pele , moj klinac voli mesija a zena normalno onog sumnjivog , sto voli muskarce ronalda ;)

Jeziv

pre 6 godina

Jezivo je da igračić poput Mardone na ovakav način komentariše najmoćnije igračine ikada, Mesiija ili Kristijana svejedno. Koji su 18x bolji od njega. I sve to se dešava bez da iko od botova to primeti. Jezivo!

Sir Djavo

pre 6 godina

Maradona jadan ni sam ne zna sta bi mislio, kako vjetar puše tako i on odgovara, najgora vrsta čovjeka. Ronaldo po statistici može da udje medju najveće u top tri vjerovatno ne ali u 5 svakako. Osobno Mesi i Zidane su mi favoriti iz prostog razloga sto im ne treba nagrada da bi bili prvi, to znaju i navijači i protivnički igrači, jedino mi se svidja u Maradoninoj izjavi što nema mitomana Ronaldinja.

velika cetvorka

pre 6 godina

Mesi je apsolutni fudbalski genije. U tu klasu može da se stavi Maradona, Pele... Kristijano Ronaldo nije ni blizu toga. On je egoisticni golgeter koji svu slavu hoće za sebe

nista o nicemu

pre 6 godina

Maradona je jos jednom dokazao ono sto klinci koji se pale na Ronalda nikad nece shvariti, nikakva statistika i zlatne lopte ne pomazu Ronaldu, jer ga niko od fudbalskih velicina ne svrstava medju najvece, ostace upamcen kao odlican golgeter i to neko vreme po zavrsetku karijere, nakon godinu dana niko ga nece pamtiti. Pamte se samo fudbalski carobnjaci na terenu poput Zube Ronaldinja Zidana Mesija Maradone Pelea...
(Kasper, 15. decembar 2017 11:35)

Ne guraj Mesija u ovo drustvo.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Diego

Pele i jeste crni, a i najbolji.

1. Pele
2. Maradona (zbog droga i gluposti)
.
.
.
10. Mesi
dalje dolaze Ronaldinjo, Zuba, Zidan i ostali

Aca

pre 6 godina

Možda Ronaldo i nije najbolji ikad, ali je sigurno bolji od ovog debelog patuljka sklonog raznim opijatima...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demosten, 15. decembar 2017 12:08)

Taj debeli patuljak sklon raznim opijatima je duplo bolji od uštogljenog uobraženka sklonog pravljenju GMO dece

;)

pre 6 godina

Svi komentarisu pele i maradona najbolji, a od maradone sve sto su pogledali je jedan dribling na jutubu a od pelea nista al im cale pricao hehehe

anica

pre 6 godina

Nisam gledala Maradonu i Pelea, ali Mesija i Ronalda jesam. Miljama je daleko mali madjionicar.
Ovom drugom, osim driblinga, fali i malo testosterona i mozga.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Navijam za Real od svoje 10 godine, dakle nekih 20 godina i Ronaldo nije medju 3 najbolja sto sam ja gledao.
Tu su Messi,Ronaldo zuba, Zidan.

I prestanite sa Ronaldinjom vise, covjek je dribler, zabio 30 40 golova za Barcu i Milan, u PSG malo vise i to je to.

Veliki znalac jeste ali nije se toliko dokazao, poredit ga s ovim Ronaldom koji je zabio 300 golova za Real, 80+za United, oko 80 za Portugal, pa to je smijesno.

Ja sam Raula obozavao pa trebam reci da je bolji od Ronalda?

Sinki

pre 6 godina

Ronaldo je klasicni golgeter i naravno da ne moze u istu recenicu sa Messijem,Maradonom,Peleom,pravim Ronaldom,Ronaldinjom,Zidanom.To su igraci koji imaju magiju.

the_clash

pre 6 godina

Blago receno nalupeto se ! Maradona ,Krojf ,Pele su sveto trojstvo fudbala. to je vrh,nema dalje.Mesi im je mozda najblizi od svih uz jos njih par,ali ovaj Kristijano nikako. Svako poseban na svoj nacin od gore nabrojanih, harizmatici,vodje,revolucionari,i ono najvaznije,genijalci kakav svet posle njih nije video. Krojfa sam jako slabo zapamtio,al dovoljno znam o njemu da mogu slobodno reci da je on najvaznija figura u istoriji fudbala.Njegov uticaj je ne nemjerljiv.I to svako ko je iole podrobnije u kontaktu sa fudbalskom materijom to zna..Maradona je verovatno najveci genije ikad koji se pojavio.Ne moze se ponvooti takav igrac.Ronaldinjo ,Bergkamp,Zico,Bago,Romario,Ronaldo ,Zidan,Mesi,Van basten sve tu veliki igraci, sjajni tehnicari,virtuozi na terenu koji ostavljaju bez daha,sa briljantnim karijerama,i koliko god neverovatno zvucalo da postoji neko bolji od njih,postoji...Ali nikako to nije ovaj prepotentni portugalac.Ono su bili sarmeri na terenu,istinski majstori loptanja,vodje sa ogromnim uticajem na igru,jednim dodirom lopte te obore s nogu,a ovaj zabije 4 komada na utakmici i ostanes ravnodusan...Zato je to tako ?Jer da nema super timove uz sebe koji mu sve serviraju,ni bi ga bilo ni u prici,pogotovo u vreme kad je bilo dozvoljeno samo 3 stranca u ekpi..On je samo doktorska disertacija jednog fenomenalnog markektinskog rada.sportski pozdrav

Mirko

pre 6 godina

Stvar ukusa, nijanse su uvek tu..Za mene je Maradona bez premca..Zbog svega..uvek je bio glavna faca na terenu..i ne zato sto je glumatao ili se pretvarao..jednostavno kad ga vidite na terenu ,njegova gradja ,nacin na koji se poigravao sa protivnikom, zagrevao, dozivljavao fudbal kao igru..posle njega fudbal kao igru sam video kod Ronaldinja.Naravno neko iz drugog vremena ce reci da je drugi bolji..Ako govorimo o kontinuitetu Mesi i Ronaldo su ubedljivi..

Uros

pre 6 godina

I Kristijano bi mogao da bude tu kad bi prestao da daje golove servirane od saigraca,golove iz penala,kad umeo da napravi neki dribling kad bi prestao da pada na svakom kontaktu, reci slobodno kad bu mogao da bude medju najvecima.

cobo

pre 6 godina

Svaka generacija ima svog najboljeg fudbalera.Ne moze se usporediti Puskas,Pele,Maradona,Zidan i Mesi jer se uvek ihrao drugaciji fudbal.C.Ronaldo daje puno golova jer koristi trud drugih koji cine sve da mu stave loptu na tanjir ali on se ne moze staviti na listu najboljih,cak ne bi trebao da bude ni na listi kandidata za izbor najboljega.To je realnost .

O RUCK

pre 6 godina

Momak normalno nije bio ni rodjen kad su dominirali u odnosu na njega GRANDIOZNI fudbaleri: Pele, Maradona, Garinca, Di Stefano, Bekenbauer, Krojf, Carlton, Best, Puskas, Necer, Overat, Rivera,Sekularac..... i da ne nabrajam vise jer svi su bili za tri koplja bolji fudbaleri od Kristijana - ali me cudi da nema u vidu ORGINALNOG Ronalda-Zubu i fantasticnog Ronaldinja, koje je moga vec da gleda!!! ZATO JE MARADONA POTPUNO U PRAVU - JER MOMAK ZAISTA LUPETA LI LUPETA - ili je toliki narcis ili je jako glup??? Ovo mogu reci jer sve sam ih gledao svojim ocima i to bezbroj puta.

qqlele

pre 6 godina

On ne samo da nije najbolji u istoriji, nego nije ni najbolji sada. I to ne samo da nije najbolji sada na svetu, nego nije najbolji ni u svom klubu. Hah, pa nije ni najbolji Ronaldo u istoriji :)

dule

pre 6 godina

"Ronaldo već godinama dominira svetskom fudbalskom scenom, a prošle godine je posle brojnih klupskih trofeja postao i prvak Evrope sa Portugalom."

Ovo jednostavno nije tačno. Dominira znači da je za koplje bolji od ostalih. Ne ulazeći u to ko je bolji, Mesi ili on, ali da je za koplje bolji od Mesija - nije. ako je uopšte, ali to je već neka druga priča.

Kasper

pre 6 godina

Maradona je jos jednom dokazao ono sto klinci koji se pale na Ronalda nikad nece shvariti, nikakva statistika i zlatne lopte ne pomazu Ronaldu, jer ga niko od fudbalskih velicina ne svrstava medju najvece, ostace upamcen kao odlican golgeter i to neko vreme po zavrsetku karijere, nakon godinu dana niko ga nece pamtiti. Pamte se samo fudbalski carobnjaci na terenu poput Zube Ronaldinja Zidana Mesija Maradone Pelea...

Kasper

pre 6 godina

Maradona je jos jednom dokazao ono sto klinci koji se pale na Ronalda nikad nece shvariti, nikakva statistika i zlatne lopte ne pomazu Ronaldu, jer ga niko od fudbalskih velicina ne svrstava medju najvece, ostace upamcen kao odlican golgeter i to neko vreme po zavrsetku karijere, nakon godinu dana niko ga nece pamtiti. Pamte se samo fudbalski carobnjaci na terenu poput Zube Ronaldinja Zidana Mesija Maradone Pelea...

Aca

pre 6 godina

Možda Ronaldo i nije najbolji ikad, ali je sigurno bolji od ovog debelog patuljka sklonog raznim opijatima...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demosten, 15. decembar 2017 12:08)

Taj debeli patuljak sklon raznim opijatima je duplo bolji od uštogljenog uobraženka sklonog pravljenju GMO dece

the_clash

pre 6 godina

Blago receno nalupeto se ! Maradona ,Krojf ,Pele su sveto trojstvo fudbala. to je vrh,nema dalje.Mesi im je mozda najblizi od svih uz jos njih par,ali ovaj Kristijano nikako. Svako poseban na svoj nacin od gore nabrojanih, harizmatici,vodje,revolucionari,i ono najvaznije,genijalci kakav svet posle njih nije video. Krojfa sam jako slabo zapamtio,al dovoljno znam o njemu da mogu slobodno reci da je on najvaznija figura u istoriji fudbala.Njegov uticaj je ne nemjerljiv.I to svako ko je iole podrobnije u kontaktu sa fudbalskom materijom to zna..Maradona je verovatno najveci genije ikad koji se pojavio.Ne moze se ponvooti takav igrac.Ronaldinjo ,Bergkamp,Zico,Bago,Romario,Ronaldo ,Zidan,Mesi,Van basten sve tu veliki igraci, sjajni tehnicari,virtuozi na terenu koji ostavljaju bez daha,sa briljantnim karijerama,i koliko god neverovatno zvucalo da postoji neko bolji od njih,postoji...Ali nikako to nije ovaj prepotentni portugalac.Ono su bili sarmeri na terenu,istinski majstori loptanja,vodje sa ogromnim uticajem na igru,jednim dodirom lopte te obore s nogu,a ovaj zabije 4 komada na utakmici i ostanes ravnodusan...Zato je to tako ?Jer da nema super timove uz sebe koji mu sve serviraju,ni bi ga bilo ni u prici,pogotovo u vreme kad je bilo dozvoljeno samo 3 stranca u ekpi..On je samo doktorska disertacija jednog fenomenalnog markektinskog rada.sportski pozdrav

qqlele

pre 6 godina

On ne samo da nije najbolji u istoriji, nego nije ni najbolji sada. I to ne samo da nije najbolji sada na svetu, nego nije najbolji ni u svom klubu. Hah, pa nije ni najbolji Ronaldo u istoriji :)

Uros

pre 6 godina

I Kristijano bi mogao da bude tu kad bi prestao da daje golove servirane od saigraca,golove iz penala,kad umeo da napravi neki dribling kad bi prestao da pada na svakom kontaktu, reci slobodno kad bu mogao da bude medju najvecima.

Sinki

pre 6 godina

Ronaldo je klasicni golgeter i naravno da ne moze u istu recenicu sa Messijem,Maradonom,Peleom,pravim Ronaldom,Ronaldinjom,Zidanom.To su igraci koji imaju magiju.

Mirko

pre 6 godina

Stvar ukusa, nijanse su uvek tu..Za mene je Maradona bez premca..Zbog svega..uvek je bio glavna faca na terenu..i ne zato sto je glumatao ili se pretvarao..jednostavno kad ga vidite na terenu ,njegova gradja ,nacin na koji se poigravao sa protivnikom, zagrevao, dozivljavao fudbal kao igru..posle njega fudbal kao igru sam video kod Ronaldinja.Naravno neko iz drugog vremena ce reci da je drugi bolji..Ako govorimo o kontinuitetu Mesi i Ronaldo su ubedljivi..

batigol

pre 6 godina

Mozda i jeste medju najboljim -statisticki-. Ali ne gledaju se samo brojke, vec i koliki je uticaj imao na celokupne timove i igrace sa kojima je igrao tokom svoje karijere, kao i na sam fudbal. Zato ce ljudi zauvek pamtiti velicine kao sto su Maradona, Mesi, pravi Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka, Zidan, "romanticare" poput Pirla, Badja i Batistute... Ovaj Ronaldo je po tim parametrima daleko od ostalih.

O RUCK

pre 6 godina

Momak normalno nije bio ni rodjen kad su dominirali u odnosu na njega GRANDIOZNI fudbaleri: Pele, Maradona, Garinca, Di Stefano, Bekenbauer, Krojf, Carlton, Best, Puskas, Necer, Overat, Rivera,Sekularac..... i da ne nabrajam vise jer svi su bili za tri koplja bolji fudbaleri od Kristijana - ali me cudi da nema u vidu ORGINALNOG Ronalda-Zubu i fantasticnog Ronaldinja, koje je moga vec da gleda!!! ZATO JE MARADONA POTPUNO U PRAVU - JER MOMAK ZAISTA LUPETA LI LUPETA - ili je toliki narcis ili je jako glup??? Ovo mogu reci jer sve sam ih gledao svojim ocima i to bezbroj puta.

Jedini i neponovljivi Ronaldinho

pre 6 godina

Navijam za Real od svoje 10 godine, dakle nekih 20 godina i Ronaldo nije medju 3 najbolja sto sam ja gledao.
Tu su Messi,Ronaldo zuba, Zidan.

I prestanite sa Ronaldinjom vise, covjek je dribler, zabio 30 40 golova za Barcu i Milan, u PSG malo vise i to je to.

Veliki znalac jeste ali nije se toliko dokazao, poredit ga s ovim Ronaldom koji je zabio 300 golova za Real, 80+za United, oko 80 za Portugal, pa to je smijesno.

Ja sam Raula obozavao pa trebam reci da je bolji od Ronalda?(sarajevo.ba, 15. decembar 2017 12:18)

Tačno je da C. Ronaldo ima kontinuitet i ja ga stvarno gotivim kao igrača. Ima strašno veliku želju i volju do uspeha i svaka mu čast.

Uz dužno poštovanje Pelea i Maradone, Ronaldinho je ipak najveći fudbalski talenat u istoriji. Čarobnjak koji je u doba atomskog fudbala pokazao, da je moguće se igrati fudbala za razliku od ostalih fizikalaca. Tu negde je i Luis Nazario de Lima Ronaldo.

anica

pre 6 godina

Nisam gledala Maradonu i Pelea, ali Mesija i Ronalda jesam. Miljama je daleko mali madjionicar.
Ovom drugom, osim driblinga, fali i malo testosterona i mozga.

cobo

pre 6 godina

Svaka generacija ima svog najboljeg fudbalera.Ne moze se usporediti Puskas,Pele,Maradona,Zidan i Mesi jer se uvek ihrao drugaciji fudbal.C.Ronaldo daje puno golova jer koristi trud drugih koji cine sve da mu stave loptu na tanjir ali on se ne moze staviti na listu najboljih,cak ne bi trebao da bude ni na listi kandidata za izbor najboljega.To je realnost .

kladzom do bola

pre 6 godina

Marko
koliko danas ronaldo padne na jednoj utakmici toliko je maradona padao godisnje . a igrao se grublji fudbal , misli o tome .

Car Dušan

pre 6 godina

Ronaldo ( Kristijano) ne može biti među prvih DESET, koji su obilježili fudbalsku istoriju...Zidan,Pele, Bekenbauer, Maradona, od ovih živih legendi...A,koliko ih još ima koji više nisu među nama! Mogao bi čovek da nabraja - do ujutro. Sjajan igrač je Kristijano ali,ni primaći ovim Velikanima. UOSTALOM, PA TO JE ON SAM SEBE PROGLASIO ZA NAJBOLJEG! Neozbiljno...Ali,to je njegovo pravo da MISLI tako!

velika cetvorka

pre 6 godina

Mesi je apsolutni fudbalski genije. U tu klasu može da se stavi Maradona, Pele... Kristijano Ronaldo nije ni blizu toga. On je egoisticni golgeter koji svu slavu hoće za sebe

dule

pre 6 godina

"Ronaldo već godinama dominira svetskom fudbalskom scenom, a prošle godine je posle brojnih klupskih trofeja postao i prvak Evrope sa Portugalom."

Ovo jednostavno nije tačno. Dominira znači da je za koplje bolji od ostalih. Ne ulazeći u to ko je bolji, Mesi ili on, ali da je za koplje bolji od Mesija - nije. ako je uopšte, ali to je već neka druga priča.

kladzom do bola

pre 6 godina

82 cele mara je tapsala bogu fudbala 2-4 . imao sam 9 godina za mene je on najbolji , za pokojnog mi oca pele , moj klinac voli mesija a zena normalno onog sumnjivog , sto voli muskarce ronalda ;)

;)

pre 6 godina

Svi komentarisu pele i maradona najbolji, a od maradone sve sto su pogledali je jedan dribling na jutubu a od pelea nista al im cale pricao hehehe

prodigyCZ

pre 6 godina

Ne znam ko je najbolji,svaka era ima svog,ali Dinjo je nesto sto se pamti,steta samo sto je kratko trajalo.Kad bi gledali samo golove gde bi se kotirao jedan Pixi u istoriji srpskog fudbala,mozda je Savo Milosevic bolji od njega...

Igor Pg

pre 6 godina

Od kada se pojavio negdje 80-e pa do 90 i neke bio je fudbalski bog, najdominantniji, najpostovaniji, najinteresantniji za gledanje.. Najjadniju reprezentaciju Argentine u istoriji bez ijedne zvijezde sam je doveo do titule svjetskog prvaka. Sa skromnim Napolijem uzeo titule mocnom Milanu.. U danasnje vrijeme ako pitas ko je najbolji neki ce reci Mesi, drugi ce reci Ronaldo, cak i oni kazu za sebe da su najbolji odnosno bolji jedan od drugog.. U vrijeme pravog Ronalda ako si pitao ko je najbolji neki su govorili Ronaldo, drugi Zidan, Rivaldo, Ronaldinjo itd.. U vrijeme kada je igrao Dijego nije moglo da bude takvih dilema, vec su se i Krojf i Platini i Lineker i kasnije Gulit i Van basten itd. klanjali fubalskom bozanstvu Diegu Armandu Maradoni.. Covjeku koji je rodjen sa loptom, djecaku koji je sa 14 godina na poluvremenima argentinos juniorsa u arg. 1 ligi zabavljao navijace zonglirajuci sa pomorandzama i limunima dok su oni ocajnicki pozivali upravu kluba da mu da sansu bez obzira sto je tako mlad.. Najveci prirodni talenat, najobozavaniji, covjek kome su pisane pjesme, o kome su snimani filmovi, najveci fubaler u istoriji, jedan jedini, zlatni djecak, pibe d oro Diegooo

Mister Vo

pre 6 godina

@sarajevo.ba
Niko nikad nije tako zadivio Santjago Bernabeu da svi ustanu i naklone se i tapsu minutima. Magija je mozda kratko trajala ali smo je svi videli i Ronaldinjo nam je pokazao da ona moze da pistoji. Onaj gol iz kolena protiv Celsija kad ni Ceh nije znao da je primio gol, to je druze neprevazidjeni vrhunac fudbala...

Otkud tetka zna Jovića?!

pre 6 godina

Ja, da sam šeik, kupio bih Kristijana Ronalda za duplo veće pare nego što bi Real plus sam Ronaldo tražili!
Onda bih naredio treneru da ga zameni u četvrtom minutu!
Na svakom meču!!!
Nek ide život ...

Marko

pre 6 godina

Pricam o najvecim koje sam gledao: Maradona, Zuba, Van Basten i Zidan. Svaki od njih je bio carobnjak na svoj nacin. Ipak, niko nikada nece na jednoj utakmici ponoviti ono sto je debeli napravio protiv Engleza u Meksiku.

Gladiator

pre 6 godina

Ronaldo sta je uradio za Portugal osim sto je bio u ekipi i gledao finale sa klupe?
(Sandzak, 15. decembar 2017 12:44)

Ko ih je doveo do tog finala? Misliš da ne bi poginuo u tom finalu za reprezentaciju da ga nije povreda sptečila? Pitaj trenera i fudbalere Portugala to isto, šta je Ronaldo uradio za reprezentaciju.

lorenzo

pre 6 godina

interesantno kako većina stavlja Maradonu, Pelea i Mesija a nekako tek kasnije se sjete Krojfa...po mom nekom mišljenju Krojf je definitivno najbolji igrač svih vremena...mislim da niko nije koristio mozak na terenu kao on

Negativni

pre 6 godina

Evo šta je na tu temu rekao legendarni Ferenc Puškaš : " Najbolji fudbaler svih vremena je Di Stefano. Pelea nikada nisam smatrao fudbalerom, on je iznad toga." Pametnom dosta.
Niko nikada u fudbalu nije dominirao terenom kao Pele. Imao je sve, i desnu i levu nogu, skok, asistencije, brzinu, inteligenciju, dribling, šut, trofeje...sve.
Mesi ( s tim što je Mesi duplo bolji od Ronalda) i Ronaldo jesu izuzetni igrači, uz Nejmara trenutno najbolji na svetu, ali igraju u eri kada je na celom svetu svega pet ili šest ozbiljnih timova, gde su svih najboljih stotinu igrača sveta. U vreme Pelea, Krojfa, Maradone...samo u Južnoj Americi je bilo dvadesetak vrhunskih fudbalskih klubova, a u Evropi još toliko.
Po mom mišljenju redosled je sledeći: Pele, Maradona, Zidan, Ronaldinjo, Ronaldo- pravi i Krojf.
Ostale redjajte po želji.

gate4

pre 6 godina

Andres Iniesta je verovatno najpotcenjeniji vezni igrac ikad, a covek je u najmanju ruku velicina Zinedina Zidana. Po meni najbolji, vezni, tehnicar ikad.

zoran ivkovic

pre 6 godina

mnogo je bilo vrhunskih fudbalera zidan,ronaldinjo ,ronaldokrojf ,pele ,mesi i kristijano ronaldo i jos puno njih ali maradona je broj 1 .....danas se igra mnogo utakmica u sezoni ....prvenstva i lige sampiona i lako nabijaju statistiku i mesi i ronaldo ....mesi po stilu podseca na maradonu ....maradona dok je igrao je bio nizak ali cvrst i imao jako nisko teziste ...cvrst na nogama u duelu ....mesi to nije ...maradona je bio eksplozivan ,a lucidan a levak....pravio je carolije na terenu ....driblao ,zonglirao ustvari nije imao planski dribling kao ronaldo nego u trenu na osecaj izleti carolija ....maradona je punio sradijone ,zbog njega se snimali filmovi ....rukom prevario engleze i dao gol ....maradona je pravio i gluposti svakakve ...pa podrzavao i kubu kao revolucionar ....da nije pravio gluposti razne gde bi mu bio kraj ....ali to je maradona ....maradona je najveci ....kristijano ronaldo je vise produkt rada ....rad i samo rad i dobra fizicka sprema ima i osecaja .....

nista o nicemu

pre 6 godina

Maradona je jos jednom dokazao ono sto klinci koji se pale na Ronalda nikad nece shvariti, nikakva statistika i zlatne lopte ne pomazu Ronaldu, jer ga niko od fudbalskih velicina ne svrstava medju najvece, ostace upamcen kao odlican golgeter i to neko vreme po zavrsetku karijere, nakon godinu dana niko ga nece pamtiti. Pamte se samo fudbalski carobnjaci na terenu poput Zube Ronaldinja Zidana Mesija Maradone Pelea...
(Kasper, 15. decembar 2017 11:35)

Ne guraj Mesija u ovo drustvo.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Navijam za Real od svoje 10 godine, dakle nekih 20 godina i Ronaldo nije medju 3 najbolja sto sam ja gledao.
Tu su Messi,Ronaldo zuba, Zidan.

I prestanite sa Ronaldinjom vise, covjek je dribler, zabio 30 40 golova za Barcu i Milan, u PSG malo vise i to je to.

Veliki znalac jeste ali nije se toliko dokazao, poredit ga s ovim Ronaldom koji je zabio 300 golova za Real, 80+za United, oko 80 za Portugal, pa to je smijesno.

Ja sam Raula obozavao pa trebam reci da je bolji od Ronalda?

Tostao

pre 6 godina

Kasper....malo postovanja bi trebalo pokazati prema liku koji igra 10+ sezona na vrhunskom nivou!igrao na desnim krilu u Junajtedu I dao 30+ golova.A Zuba,Ronaldinjo,Adriano,Tevez,Kaka I ostali su Imali po 2 I po vrhunske sezone I 7 ispodprosecnih pa ih ne treba porediti sa Mesijem I Ronaldom koji igraju celu deceniju sa 30+ golova!Ronaldinjo dve sezone u Barsi i osim toga nije igrao nista,I sad poredimo likove koje je mrzelo da treniraju i samo jeli(zuba,Adriano,Tevez),mrzelo ih da treniraju(Zuba,Adriano,Ronaldinjo,Tevez),stalno visili na zurkama(zuba,ronaldinjo,adrijano...).Svi su oni Imali po 2-3 vrhunske sezone Ali NIKO Od njih nije imao 10 vrhunskih sezona a Kristijano jeste!I pritom je Dao mnogo vise golova Od dosta navedenih,a I asistencija,tako da je glupo reci da nece biti upamcen lik koji igra 12-14 godina na vrhunskom nivou a upamceni ce biti likovi koji su 80% karijere bili povredjeni,gojazni,nezainteresovani.
(coki, 15. decembar 2017 14:04)

E vidi..radio sam godinama sa dečkom koji se mnogo trudio ostajao i posle radnog vremena, bukvalno je od buđenja do trenutka pred spavanje mislio o poslu. Neki drugi čovek sa kojim sam radio je bio skroz drugačiji tip. Za razliku od prvog, voleo je da popije, da se našali, i sve što je radio na poslu radio je profesionalno i sa lakoćom. Doduše, nije dugo radio ali ostavio je nekog ljudskog duha u firmi a ne samo brojeve i statistiku.

Postoje neke stvari zbog kojih se ne mogu porediti Mesi i Kristijano sa Ronaldinjom, Ronaldom, Adrijanom..a još manje sa Zikom, Sokratesom pa čak ni sa Dario Hubnerom ili Miroslavom Kloseom. Postoje još ljudi, među koje ubrajam i sebe, koji u fudbalu vide neku romantičnu i ljudsku stranu koja polako nestaje i koja nedostaje u vremenu kada fudbaleri postaju mašine za trčanje i šutiranje lopte.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Evo liste fudbalera koje sam ja gledao i za mene su bolji od Ronalda (i od Mesija),hronoloski poredjani i manje vise njegova pozicija:

-Milko Djurovski
-Maradona
-Kanidja
-Pikseta
-Roberto Badjo
-Gulit
-Mateus
-Van Basten
-Savicevic
-Boban
-Hadzi
-Stoickov
-Romario
-Bebeto
-Kantona
-Del Pjero
-Prosinecki
-Ronaldinjo
-Ronaldo Lima
-Rivaldo
-Zidan
-Toti
-Pirlo
itd...a gde su Di Stefano,Puskas,Dzaja,Garinca,Pele,Rivelinjo,Sokrates,Ziko,Krojf...nemam gde da ga stavim ni u prvih 30. Ne bih mogao da ga stavim ni u prvih 5 medju igrace iz ex JU. Posebno ne ako se zna koliko ga sudije stite,koliko penala izvodi,koliko Adidas ili ko vec zaleze za njegove "zlatne" lopte,koliko Real kao klub sve to forsira,koliko namestenih utakmica odigra u sezoni itd.
Ej,zamislite samo Piksi,Dejo,Stoickov i Hadzi,da se ne ide dalje uopste,jer bi ova cetvorica danas vredela 4 milijarde samo da mogu da igraju.

MESI > Kristijano Ronaldo

pre 6 godina

@Amerikanac, 15. decembar 2017 18:08
Kidao je u Sportingu sa ucinkom od 5 gola na 31 mecu (0.16 gola po mecu ili gol na svakih 6.2 meceva), kao i u Junajtedu 118 golova na 292 meca (0.4 gola po mecu ili gol na svakih 2.5 meceva).
Jedino kida u Realu sa golovima, u Sportingu i Junajtedu nije vodio glavnu rec, jer je Ferguson bio gazda i radio je ono sto mu je on rekao.
Mesijeva prosecna pozicija je izmedju sredine terena i 16-erca i opet postize silni broj golova, dok Kristijano moze da parira Mesiju po broju golova jedino ako igra u 16-ercu (sto inace i radi) i ceka lopte od saigraca.
Mesi ne igra zbog licne statistike nego zbog svog tima, jer je Leu tim najvazniji i najbitniji!

Samo kazem...

pre 6 godina

Pele i Maradona su najbolji na svetu u svoje vreme... U istoriji je Mesi, pa Ronaldo, pa prazno polje, pa svi ostali velikani ovog sporta. Dostici ovakav nivo i imati ovakvu konzistentnost kao Mesi i Ronaldo u danasnjem fizickom fudbalu i imati ovakve brojke kao njih dvojica je nesto neverovatno. Prakticno niko u istoriji nije imao ovakve brojke kao ppmenuta dvojica i to u eri najzahtevnijeg fudbala. Fudbal je dostigao vrhunski nivo i tesko da moze jos napredovati u fizickom smislu.

Ronaldo je golgeter i to rasan, a Mesi je sve. Kompromis bi bio da Ronaldo bude najbolji napadac svih vremena, a Mesi najbolji u istoriji ovog sporta. Nije zahvalno porediti ova dva igraca jer jednostavno ne mogu se porediti. Mesi kreira, dribla, stvara, vuce, organizuje, asistira i daje golove, Ronaldo uglavnom ceka sansu. Kad je doceka, naravno iskoristi je. Ronaldo je fenomenalan, Mesi je jedinstven.

I to kazem kao navijac Real Madrida od 1998. godine i pobedonosnog gola Mijatovica u finalu LS.

Badzo

pre 6 godina

Najveci nivo u istoriji fudbala je dostigao Ronaldinjo.
Ono sto je Gauco radio 2004 i 2005 je vrhunac fudbala.

Doduse jest trajalo kratko(samo dve godine), al to je bio vrhunac fudbala nekog pojedinca u istoriji.

Stanite malo, prvo treba ustanoviti sta je glavni kriterijum da bi se neko smatrao najboljim u istoriji.
Je li to mozda statistika(Messi i Ronaldo), il nivo fudbala(onda je to bez ikakve sumnje Ronaldinjo Gauco).

Dok se god ne ustanovi sta osnovni kriterijum za najboljeg u istoriji, ove rasprave ce biti besmislene.

neutralni felsh

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka 
(triske014, 15. decembar 2017 19:05) 


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi. 
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisa ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada. postoji prica, potvrdjena, da ga je bora milutinovic vezbao sutevima tako sto je redjao flasice kokakole po terenu a ovim bio zadatak da pogodi. kazu da je gadjao bolje od veznih i napadaca u ekipi. inace, ko mozda ne zna, bora milutinovic je jedan od starih igraca partizana i jedan od nasih najpostovanijih selektora u svetu, a kod nas je uvek nekako bio u senci medija, a slabo se spominje, pogotovo danas, slicno kao i velibor vasovic... zasto je to tako, neka zakljuci ko kako voli.

ricky

pre 6 godina

Nisam gledao maradonu al otac mi kaze da je bio carobnjak kojeg je inace uzivo gledao, ali za mene kao i za njega najbolji igrac svih vremena je messi i smatram da se takav fudbaler nikad nece ni roditi, posle mesija najbolji je za mene zidan, covek je u 34 godini vodio sam francusku do finala svetskog prvenstva, osvojio je sve sto se moglo osvojiti, i uvek bi najteze utakmice najbolje odigrao, a za mesija smo svi svedoci da je realno najbolji, a sto se ronalda tice, tipican golgeter, koji poslednje 3-4 sezone je igrac tipa inzagi vecinu vremen provodi u sesnaestercu, i ima sigurno najbolju zavrsnicu, sto je za pohvalu naravno, al drugi aspekti, pas, vizija, dribling, asistencije, da vuce teo tim, da druge igrace cini boljim, to su sve stvari gde je mesi daleko bolji...

Amerikanac

pre 6 godina

Postujem Maradonu ali svaki put kada se pomene da je neko bolji od njega on ga covek ispljuje. A ovima koji pisu kako je Mesi bolji samo mogu da kazem neka Mesi malo promeni ligu i ode negde gde nije sve podredjeno njemu pa onda tvrdite da je bolji od Ronalda. Zidan, oba Ronalda, Pele, Maradona, Anri, svi igrali u po vise klubova. Ronaldo igrao u Engleskoj, Portugalu, Spaniji, kidao u svakoj ligi.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Diego

Pele i jeste crni, a i najbolji.

1. Pele
2. Maradona (zbog droga i gluposti)
.
.
.
10. Mesi
dalje dolaze Ronaldinjo, Zuba, Zidan i ostali

bojaaan

pre 6 godina

Nisam gledala Maradonu i Pelea, ali Mesija i Ronalda jesam. Miljama je daleko mali madjionicar. 
Ovom drugom, osim driblinga, fali i malo testosterona i mozga.
(anica, 15. decembar 2017 12:29)

Dok je CR driblao u najjacoj ligi svih vremena i kao KRILO bio najbolji asistent i golgeter, Mesi se pitao sta ovaj čiko radi?

Kingslayer

pre 6 godina

Au ljudi kakve komentare dajete i koliko mrzite Ronalda to je strasno . Razumem da kao pojava nije simpatican i da je veliki egoista ali da pisete da nije jedan od najboljih ikada to je totalno bez mozga . Sve sto je do sada osvojio u karijeri , koliko je golova samo dao , asistencije . Nije madjionicar kao Mesi , Ronaldinjo ali da je jedan od najboljih ikada - definitvno jeste . Ovo pricam kao neutralan fan . Naravno postujem svacije misljenje ali me jako cudi koliko na ovom portalu Ronaldo ima hejtera .

nisam ja, ja je

pre 6 godina

Dobro El Pibe, znamo svi sto ne ubrajas Pelea u najbolje svih vremena,ali Ronalda da Limu, pa to je presmesno
(Bane, 15. decembar 2017 11:58)

Maradona se ocigledno zezao, Jedino sto je ozbiljno rekao bilo je ono "ne lupetaj!" Prvo, Maradona, dok je aktivno igrao, nikad nije dovodio u pitanje Peléov primat na listi "svih vremena". Drugo, kaze "od igraca koje sam gledao..." pa pocne sa - Di Stefanom! On je Di Stefana svakako imao prilike gledati, licem u lice. Ta zemljaci su, izmedju ostalog! Ali, nikako ga nije mogao gledati kako igra, osim, mozda, na male golice, onako revijalno. Dakle, onako iz zezanja, tu je stavipo sve same Argentince, plus svog prethodnika u Barceloni, Cruijffa. I konacno, za one koji jos nisu shvatili da se zeza, kaze kako mu se kod Ronalda narocito svidja to "sto je uvek tu kad je potreban timu". Cristiano Ronaldo!? Pa ovo vise nije ni zezanje, to je cista sprdnja!

coki

pre 6 godina

Kasper....malo postovanja bi trebalo pokazati prema liku koji igra 10+ sezona na vrhunskom nivou!igrao na desnim krilu u Junajtedu I dao 30+ golova.A Zuba,Ronaldinjo,Adriano,Tevez,Kaka I ostali su Imali po 2 I po vrhunske sezone I 7 ispodprosecnih pa ih ne treba porediti sa Mesijem I Ronaldom koji igraju celu deceniju sa 30+ golova!Ronaldinjo dve sezone u Barsi i osim toga nije igrao nista,I sad poredimo likove koje je mrzelo da treniraju i samo jeli(zuba,Adriano,Tevez),mrzelo ih da treniraju(Zuba,Adriano,Ronaldinjo,Tevez),stalno visili na zurkama(zuba,ronaldinjo,adrijano...).Svi su oni Imali po 2-3 vrhunske sezone Ali NIKO Od njih nije imao 10 vrhunskih sezona a Kristijano jeste!I pritom je Dao mnogo vise golova Od dosta navedenih,a I asistencija,tako da je glupo reci da nece biti upamcen lik koji igra 12-14 godina na vrhunskom nivou a upamceni ce biti likovi koji su 80% karijere bili povredjeni,gojazni,nezainteresovani.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Maradona je u pravu, Ronaldo zajedno sa Mesijem zaslužuje možda mesto u prvih 10 ali najbolji svakako nisu. Kako god gledali ( a fudbal se na vrhunskom nivou igra preko 85 godina ), i koliko god nezahvalno bilo upoređivati igrače iz različitih perioda, po ogromnoj većini fudbalskih stručnjaka jedan igrač je za klasu iznad svih, a to je Pele. Sa preko 1.000 golova u karijeri i to u vremenu kada vrhunski igrači nisu bili tako zaštićeni i isfolirani kao danas ( pogledajte samo šta su radili Peleu i Euzebiju na S.P. 1966 ), kompletan igrač ( dribling, brzina, igra sa obe noge, skok igra i igra u oba pravca ) uz TRI titule svetskog prvaka su više nego dovoljni argumenti za izbor najboljeg. Po meni nakon njega slede Maradona, Bekenbauer ( u fudbalu igraju i odbrambeni igrači )Brazilski Ronaldo, Zidan, te Krojif i Platini ( koji nažalost nemaju najveći fudbalski trofej ) a potom su tu Mesi i Ronaldo ( koji imaju još jednu šansu da osvoje S.P.)

triske014

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka

teofil2

pre 6 godina

Kada se proglasava najbolji u istoriji fudbala mora se imati u vidu sve sto se dogadjalo na terenima sirom sveta od kako se igra ta igra.
Svet nije poceo od nas danas ,vec se zasniva na prethodnim generacijama.
Maradona bi morao da zna ko je trostruki osvajac Svetskog kupa i koja je nacija najjaca na svetu gledano kroz istoriju fudbala.
Ko god imalo nesto zna o toj igri nikako ne moze ,osim iz razloga namernog nipodostavanja izbeci da stavi Pelea u sam vrh ove igre.
Covek koji je obeleizo citavu jednu epohu,koji je sa 17 godina davao golove u finalu Svetskog prvenstva,na 1363 utakmice dao 1281 gol,i to u vremenu kada da dva zuta kartona nisu automatski znacila crveni karton.A nad njim je pravljen nevidjen broj teskih faulova.
Edson Arantes do Nascimento nije samo veliki fudbaler nego i jedan od najvecih sportista svih vremena.Svojom celukopnom pojavom ostao je zapamcen kao sportista koji je bio olicenje svih etickih vrednosti na terenu i van njega.Igrao je pune 24 godine i osvojio kao kapiten Brazila tri Svetska kupa.
Igrac koji je gde god se pojavio sirom sveta,dobijao samo salve aplauza i ovacije.Igrac koji nije podmetao noge drugima i nije davao golove rukama,poput Maradone koji se usudio da ga izbaci i iz prvih pEt igraca svih vremena.
Zato neko treba da kaze i Maradoni -ne lupetaj.

šta ja volim

pre 6 godina

Mnogo je velikih imena koje sam imao sreću da gledam,neki su bili više spektakularni,neki manje,ali koji su najviše uticali na igru svojih timova?
Po mom ukusu bili su Krojf,DŽaja i sada Modrić i Inijesta.

Sir Djavo

pre 6 godina

Maradona jadan ni sam ne zna sta bi mislio, kako vjetar puše tako i on odgovara, najgora vrsta čovjeka. Ronaldo po statistici može da udje medju najveće u top tri vjerovatno ne ali u 5 svakako. Osobno Mesi i Zidane su mi favoriti iz prostog razloga sto im ne treba nagrada da bi bili prvi, to znaju i navijači i protivnički igrači, jedino mi se svidja u Maradoninoj izjavi što nema mitomana Ronaldinja.

Marko

pre 6 godina

40

realno , da sudije dopustaju grubu igru kao kad je igrao maradona i pele , mesi i ronaldo ne bi bili bolji od sume .
(svi smo mi muslini, 15. decembar 2017 12:58)

Ma da...treba ljudima noge slomit da bi se dokazali. Realno Maradona i Pele da moraju da trce kao danas, bili bi znas sta vec...druga vremena rodjace.

4k4.Dex

pre 6 godina

Ne moze se klasifikovati najbolji ikada to je nemoguce! Mozemo reci da je svaki od njih 5-6 najbolji ili najbolji u nekom svom smislu. Peleova lakoca igre, Maradonini slalomi nesto slicno kao i Mesijevi mislim da su njih dvojica najpriblizniji pos tilu igra. Ronaldinjo je definitivno imao najvecu "magiju" ali kratko trajao na najvisem nivou. Zidan je tri puta bolje od svih igrao glavom. E a Ronaldo je nesto drugo i zato ga mozda i vise postujem od drugih. On ima ponesto od svih njih ali nista najbolje sem osecaja za gol. Ali je on bas zbog toga morao da radi bar 10 puta vise od svih njih kako bil se o njemu sada pricalo. Zasto neki drugi fudbaler koji kako ljudi ovde govore "nema nista" ne da bar dve trecune golova koje ronaldo da, ajde nek mi neko objasni. Doveo je prosenu reprezentaciju do titule sampiona evrope samo zbog svoje zelje i truda i ja to cenim najvise vise i od nekog ko se rodio kao bog. Ronaldo je sebe napravio na boga. Svaka cast svima nema najboljeg ali mnogo me nervira ova decurlija koja komentarise a i ne razume fudbal. Za mene su ipak najbolji Ronaldo i Mesi imaju najvise zlatnih lopti i to je to. To je jedino merilo koje meni pravi prevagu iznedju najboljih desetak fudbalera svuh vremena a bogu sam zahvalan da sam gledao 3-4 od tih 10. Toliko.

neutralni felsh

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka
(triske014, 15. decembar 2017 19:05)


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi.
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisA po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka
(triske014, 15. decembar 2017 19:05)


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na golmana, hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi.
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisa ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada :) a ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada :)

STRŠLJEN

pre 6 godina

Merilo za najboljeg su uspeh,individualni uspesi,broj postignutih golova,asistencija,trofeji...
Po statistici Ronaldo je u vrhu!

Merilo nije dribling, zato se trazi uspeh postignut, zato je Ronaldo na vrhu liste...

Surova istina...

Jeziv

pre 6 godina

Jezivo je da igračić poput Mardone na ovakav način komentariše najmoćnije igračine ikada, Mesiija ili Kristijana svejedno. Koji su 18x bolji od njega. I sve to se dešava bez da iko od botova to primeti. Jezivo!

3x3

pre 6 godina

Koja glupost. Kristijano Ronaldo je napadac i jedino moze biti medju najboljim napadacima. Kakve veze Mesi ima sa Kristijanom Ronaldom? Nekima je izgleda Pancev bolji od Deje i Piksija. I na kraju, koga bi volio da imas u timu, Panceva ili Jugovica?

Kasper

pre 6 godina

Maradona je jos jednom dokazao ono sto klinci koji se pale na Ronalda nikad nece shvariti, nikakva statistika i zlatne lopte ne pomazu Ronaldu, jer ga niko od fudbalskih velicina ne svrstava medju najvece, ostace upamcen kao odlican golgeter i to neko vreme po zavrsetku karijere, nakon godinu dana niko ga nece pamtiti. Pamte se samo fudbalski carobnjaci na terenu poput Zube Ronaldinja Zidana Mesija Maradone Pelea...

nista o nicemu

pre 6 godina

Maradona je jos jednom dokazao ono sto klinci koji se pale na Ronalda nikad nece shvariti, nikakva statistika i zlatne lopte ne pomazu Ronaldu, jer ga niko od fudbalskih velicina ne svrstava medju najvece, ostace upamcen kao odlican golgeter i to neko vreme po zavrsetku karijere, nakon godinu dana niko ga nece pamtiti. Pamte se samo fudbalski carobnjaci na terenu poput Zube Ronaldinja Zidana Mesija Maradone Pelea...
(Kasper, 15. decembar 2017 11:35)

Ne guraj Mesija u ovo drustvo.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Diego

Pele i jeste crni, a i najbolji.

1. Pele
2. Maradona (zbog droga i gluposti)
.
.
.
10. Mesi
dalje dolaze Ronaldinjo, Zuba, Zidan i ostali

Uros

pre 6 godina

I Kristijano bi mogao da bude tu kad bi prestao da daje golove servirane od saigraca,golove iz penala,kad umeo da napravi neki dribling kad bi prestao da pada na svakom kontaktu, reci slobodno kad bu mogao da bude medju najvecima.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Navijam za Real od svoje 10 godine, dakle nekih 20 godina i Ronaldo nije medju 3 najbolja sto sam ja gledao.
Tu su Messi,Ronaldo zuba, Zidan.

I prestanite sa Ronaldinjom vise, covjek je dribler, zabio 30 40 golova za Barcu i Milan, u PSG malo vise i to je to.

Veliki znalac jeste ali nije se toliko dokazao, poredit ga s ovim Ronaldom koji je zabio 300 golova za Real, 80+za United, oko 80 za Portugal, pa to je smijesno.

Ja sam Raula obozavao pa trebam reci da je bolji od Ronalda?

Gladiator

pre 6 godina

Ronaldo sta je uradio za Portugal osim sto je bio u ekipi i gledao finale sa klupe?
(Sandzak, 15. decembar 2017 12:44)

Ko ih je doveo do tog finala? Misliš da ne bi poginuo u tom finalu za reprezentaciju da ga nije povreda sptečila? Pitaj trenera i fudbalere Portugala to isto, šta je Ronaldo uradio za reprezentaciju.

Sir Djavo

pre 6 godina

Maradona jadan ni sam ne zna sta bi mislio, kako vjetar puše tako i on odgovara, najgora vrsta čovjeka. Ronaldo po statistici može da udje medju najveće u top tri vjerovatno ne ali u 5 svakako. Osobno Mesi i Zidane su mi favoriti iz prostog razloga sto im ne treba nagrada da bi bili prvi, to znaju i navijači i protivnički igrači, jedino mi se svidja u Maradoninoj izjavi što nema mitomana Ronaldinja.

bojaaan

pre 6 godina

Nisam gledala Maradonu i Pelea, ali Mesija i Ronalda jesam. Miljama je daleko mali madjionicar. 
Ovom drugom, osim driblinga, fali i malo testosterona i mozga.
(anica, 15. decembar 2017 12:29)

Dok je CR driblao u najjacoj ligi svih vremena i kao KRILO bio najbolji asistent i golgeter, Mesi se pitao sta ovaj čiko radi?

Jeziv

pre 6 godina

Jezivo je da igračić poput Mardone na ovakav način komentariše najmoćnije igračine ikada, Mesiija ili Kristijana svejedno. Koji su 18x bolji od njega. I sve to se dešava bez da iko od botova to primeti. Jezivo!

4k4.Dex

pre 6 godina

Ne moze se klasifikovati najbolji ikada to je nemoguce! Mozemo reci da je svaki od njih 5-6 najbolji ili najbolji u nekom svom smislu. Peleova lakoca igre, Maradonini slalomi nesto slicno kao i Mesijevi mislim da su njih dvojica najpriblizniji pos tilu igra. Ronaldinjo je definitivno imao najvecu "magiju" ali kratko trajao na najvisem nivou. Zidan je tri puta bolje od svih igrao glavom. E a Ronaldo je nesto drugo i zato ga mozda i vise postujem od drugih. On ima ponesto od svih njih ali nista najbolje sem osecaja za gol. Ali je on bas zbog toga morao da radi bar 10 puta vise od svih njih kako bil se o njemu sada pricalo. Zasto neki drugi fudbaler koji kako ljudi ovde govore "nema nista" ne da bar dve trecune golova koje ronaldo da, ajde nek mi neko objasni. Doveo je prosenu reprezentaciju do titule sampiona evrope samo zbog svoje zelje i truda i ja to cenim najvise vise i od nekog ko se rodio kao bog. Ronaldo je sebe napravio na boga. Svaka cast svima nema najboljeg ali mnogo me nervira ova decurlija koja komentarise a i ne razume fudbal. Za mene su ipak najbolji Ronaldo i Mesi imaju najvise zlatnih lopti i to je to. To je jedino merilo koje meni pravi prevagu iznedju najboljih desetak fudbalera svuh vremena a bogu sam zahvalan da sam gledao 3-4 od tih 10. Toliko.

Amerikanac

pre 6 godina

Postujem Maradonu ali svaki put kada se pomene da je neko bolji od njega on ga covek ispljuje. A ovima koji pisu kako je Mesi bolji samo mogu da kazem neka Mesi malo promeni ligu i ode negde gde nije sve podredjeno njemu pa onda tvrdite da je bolji od Ronalda. Zidan, oba Ronalda, Pele, Maradona, Anri, svi igrali u po vise klubova. Ronaldo igrao u Engleskoj, Portugalu, Spaniji, kidao u svakoj ligi.

qqlele

pre 6 godina

On ne samo da nije najbolji u istoriji, nego nije ni najbolji sada. I to ne samo da nije najbolji sada na svetu, nego nije najbolji ni u svom klubu. Hah, pa nije ni najbolji Ronaldo u istoriji :)

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Evo liste fudbalera koje sam ja gledao i za mene su bolji od Ronalda (i od Mesija),hronoloski poredjani i manje vise njegova pozicija:

-Milko Djurovski
-Maradona
-Kanidja
-Pikseta
-Roberto Badjo
-Gulit
-Mateus
-Van Basten
-Savicevic
-Boban
-Hadzi
-Stoickov
-Romario
-Bebeto
-Kantona
-Del Pjero
-Prosinecki
-Ronaldinjo
-Ronaldo Lima
-Rivaldo
-Zidan
-Toti
-Pirlo
itd...a gde su Di Stefano,Puskas,Dzaja,Garinca,Pele,Rivelinjo,Sokrates,Ziko,Krojf...nemam gde da ga stavim ni u prvih 30. Ne bih mogao da ga stavim ni u prvih 5 medju igrace iz ex JU. Posebno ne ako se zna koliko ga sudije stite,koliko penala izvodi,koliko Adidas ili ko vec zaleze za njegove "zlatne" lopte,koliko Real kao klub sve to forsira,koliko namestenih utakmica odigra u sezoni itd.
Ej,zamislite samo Piksi,Dejo,Stoickov i Hadzi,da se ne ide dalje uopste,jer bi ova cetvorica danas vredela 4 milijarde samo da mogu da igraju.

STRŠLJEN

pre 6 godina

Merilo za najboljeg su uspeh,individualni uspesi,broj postignutih golova,asistencija,trofeji...
Po statistici Ronaldo je u vrhu!

Merilo nije dribling, zato se trazi uspeh postignut, zato je Ronaldo na vrhu liste...

Surova istina...

Negativni

pre 6 godina

Evo šta je na tu temu rekao legendarni Ferenc Puškaš : " Najbolji fudbaler svih vremena je Di Stefano. Pelea nikada nisam smatrao fudbalerom, on je iznad toga." Pametnom dosta.
Niko nikada u fudbalu nije dominirao terenom kao Pele. Imao je sve, i desnu i levu nogu, skok, asistencije, brzinu, inteligenciju, dribling, šut, trofeje...sve.
Mesi ( s tim što je Mesi duplo bolji od Ronalda) i Ronaldo jesu izuzetni igrači, uz Nejmara trenutno najbolji na svetu, ali igraju u eri kada je na celom svetu svega pet ili šest ozbiljnih timova, gde su svih najboljih stotinu igrača sveta. U vreme Pelea, Krojfa, Maradone...samo u Južnoj Americi je bilo dvadesetak vrhunskih fudbalskih klubova, a u Evropi još toliko.
Po mom mišljenju redosled je sledeći: Pele, Maradona, Zidan, Ronaldinjo, Ronaldo- pravi i Krojf.
Ostale redjajte po želji.

Samo kazem...

pre 6 godina

Pele i Maradona su najbolji na svetu u svoje vreme... U istoriji je Mesi, pa Ronaldo, pa prazno polje, pa svi ostali velikani ovog sporta. Dostici ovakav nivo i imati ovakvu konzistentnost kao Mesi i Ronaldo u danasnjem fizickom fudbalu i imati ovakve brojke kao njih dvojica je nesto neverovatno. Prakticno niko u istoriji nije imao ovakve brojke kao ppmenuta dvojica i to u eri najzahtevnijeg fudbala. Fudbal je dostigao vrhunski nivo i tesko da moze jos napredovati u fizickom smislu.

Ronaldo je golgeter i to rasan, a Mesi je sve. Kompromis bi bio da Ronaldo bude najbolji napadac svih vremena, a Mesi najbolji u istoriji ovog sporta. Nije zahvalno porediti ova dva igraca jer jednostavno ne mogu se porediti. Mesi kreira, dribla, stvara, vuce, organizuje, asistira i daje golove, Ronaldo uglavnom ceka sansu. Kad je doceka, naravno iskoristi je. Ronaldo je fenomenalan, Mesi je jedinstven.

I to kazem kao navijac Real Madrida od 1998. godine i pobedonosnog gola Mijatovica u finalu LS.

the_clash

pre 6 godina

Blago receno nalupeto se ! Maradona ,Krojf ,Pele su sveto trojstvo fudbala. to je vrh,nema dalje.Mesi im je mozda najblizi od svih uz jos njih par,ali ovaj Kristijano nikako. Svako poseban na svoj nacin od gore nabrojanih, harizmatici,vodje,revolucionari,i ono najvaznije,genijalci kakav svet posle njih nije video. Krojfa sam jako slabo zapamtio,al dovoljno znam o njemu da mogu slobodno reci da je on najvaznija figura u istoriji fudbala.Njegov uticaj je ne nemjerljiv.I to svako ko je iole podrobnije u kontaktu sa fudbalskom materijom to zna..Maradona je verovatno najveci genije ikad koji se pojavio.Ne moze se ponvooti takav igrac.Ronaldinjo ,Bergkamp,Zico,Bago,Romario,Ronaldo ,Zidan,Mesi,Van basten sve tu veliki igraci, sjajni tehnicari,virtuozi na terenu koji ostavljaju bez daha,sa briljantnim karijerama,i koliko god neverovatno zvucalo da postoji neko bolji od njih,postoji...Ali nikako to nije ovaj prepotentni portugalac.Ono su bili sarmeri na terenu,istinski majstori loptanja,vodje sa ogromnim uticajem na igru,jednim dodirom lopte te obore s nogu,a ovaj zabije 4 komada na utakmici i ostanes ravnodusan...Zato je to tako ?Jer da nema super timove uz sebe koji mu sve serviraju,ni bi ga bilo ni u prici,pogotovo u vreme kad je bilo dozvoljeno samo 3 stranca u ekpi..On je samo doktorska disertacija jednog fenomenalnog markektinskog rada.sportski pozdrav

anica

pre 6 godina

Nisam gledala Maradonu i Pelea, ali Mesija i Ronalda jesam. Miljama je daleko mali madjionicar.
Ovom drugom, osim driblinga, fali i malo testosterona i mozga.

Kingslayer

pre 6 godina

Au ljudi kakve komentare dajete i koliko mrzite Ronalda to je strasno . Razumem da kao pojava nije simpatican i da je veliki egoista ali da pisete da nije jedan od najboljih ikada to je totalno bez mozga . Sve sto je do sada osvojio u karijeri , koliko je golova samo dao , asistencije . Nije madjionicar kao Mesi , Ronaldinjo ali da je jedan od najboljih ikada - definitvno jeste . Ovo pricam kao neutralan fan . Naravno postujem svacije misljenje ali me jako cudi koliko na ovom portalu Ronaldo ima hejtera .

Aca

pre 6 godina

Možda Ronaldo i nije najbolji ikad, ali je sigurno bolji od ovog debelog patuljka sklonog raznim opijatima...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demosten, 15. decembar 2017 12:08)

Taj debeli patuljak sklon raznim opijatima je duplo bolji od uštogljenog uobraženka sklonog pravljenju GMO dece

coki

pre 6 godina

Kasper....malo postovanja bi trebalo pokazati prema liku koji igra 10+ sezona na vrhunskom nivou!igrao na desnim krilu u Junajtedu I dao 30+ golova.A Zuba,Ronaldinjo,Adriano,Tevez,Kaka I ostali su Imali po 2 I po vrhunske sezone I 7 ispodprosecnih pa ih ne treba porediti sa Mesijem I Ronaldom koji igraju celu deceniju sa 30+ golova!Ronaldinjo dve sezone u Barsi i osim toga nije igrao nista,I sad poredimo likove koje je mrzelo da treniraju i samo jeli(zuba,Adriano,Tevez),mrzelo ih da treniraju(Zuba,Adriano,Ronaldinjo,Tevez),stalno visili na zurkama(zuba,ronaldinjo,adrijano...).Svi su oni Imali po 2-3 vrhunske sezone Ali NIKO Od njih nije imao 10 vrhunskih sezona a Kristijano jeste!I pritom je Dao mnogo vise golova Od dosta navedenih,a I asistencija,tako da je glupo reci da nece biti upamcen lik koji igra 12-14 godina na vrhunskom nivou a upamceni ce biti likovi koji su 80% karijere bili povredjeni,gojazni,nezainteresovani.

O RUCK

pre 6 godina

Momak normalno nije bio ni rodjen kad su dominirali u odnosu na njega GRANDIOZNI fudbaleri: Pele, Maradona, Garinca, Di Stefano, Bekenbauer, Krojf, Carlton, Best, Puskas, Necer, Overat, Rivera,Sekularac..... i da ne nabrajam vise jer svi su bili za tri koplja bolji fudbaleri od Kristijana - ali me cudi da nema u vidu ORGINALNOG Ronalda-Zubu i fantasticnog Ronaldinja, koje je moga vec da gleda!!! ZATO JE MARADONA POTPUNO U PRAVU - JER MOMAK ZAISTA LUPETA LI LUPETA - ili je toliki narcis ili je jako glup??? Ovo mogu reci jer sve sam ih gledao svojim ocima i to bezbroj puta.

cobo

pre 6 godina

Svaka generacija ima svog najboljeg fudbalera.Ne moze se usporediti Puskas,Pele,Maradona,Zidan i Mesi jer se uvek ihrao drugaciji fudbal.C.Ronaldo daje puno golova jer koristi trud drugih koji cine sve da mu stave loptu na tanjir ali on se ne moze staviti na listu najboljih,cak ne bi trebao da bude ni na listi kandidata za izbor najboljega.To je realnost .

;)

pre 6 godina

Svi komentarisu pele i maradona najbolji, a od maradone sve sto su pogledali je jedan dribling na jutubu a od pelea nista al im cale pricao hehehe

Marko

pre 6 godina

40

realno , da sudije dopustaju grubu igru kao kad je igrao maradona i pele , mesi i ronaldo ne bi bili bolji od sume .
(svi smo mi muslini, 15. decembar 2017 12:58)

Ma da...treba ljudima noge slomit da bi se dokazali. Realno Maradona i Pele da moraju da trce kao danas, bili bi znas sta vec...druga vremena rodjace.

Car Dušan

pre 6 godina

Ronaldo ( Kristijano) ne može biti među prvih DESET, koji su obilježili fudbalsku istoriju...Zidan,Pele, Bekenbauer, Maradona, od ovih živih legendi...A,koliko ih još ima koji više nisu među nama! Mogao bi čovek da nabraja - do ujutro. Sjajan igrač je Kristijano ali,ni primaći ovim Velikanima. UOSTALOM, PA TO JE ON SAM SEBE PROGLASIO ZA NAJBOLJEG! Neozbiljno...Ali,to je njegovo pravo da MISLI tako!

velika cetvorka

pre 6 godina

Mesi je apsolutni fudbalski genije. U tu klasu može da se stavi Maradona, Pele... Kristijano Ronaldo nije ni blizu toga. On je egoisticni golgeter koji svu slavu hoće za sebe

Jedini i neponovljivi Ronaldinho

pre 6 godina

Navijam za Real od svoje 10 godine, dakle nekih 20 godina i Ronaldo nije medju 3 najbolja sto sam ja gledao.
Tu su Messi,Ronaldo zuba, Zidan.

I prestanite sa Ronaldinjom vise, covjek je dribler, zabio 30 40 golova za Barcu i Milan, u PSG malo vise i to je to.

Veliki znalac jeste ali nije se toliko dokazao, poredit ga s ovim Ronaldom koji je zabio 300 golova za Real, 80+za United, oko 80 za Portugal, pa to je smijesno.

Ja sam Raula obozavao pa trebam reci da je bolji od Ronalda?(sarajevo.ba, 15. decembar 2017 12:18)

Tačno je da C. Ronaldo ima kontinuitet i ja ga stvarno gotivim kao igrača. Ima strašno veliku želju i volju do uspeha i svaka mu čast.

Uz dužno poštovanje Pelea i Maradone, Ronaldinho je ipak najveći fudbalski talenat u istoriji. Čarobnjak koji je u doba atomskog fudbala pokazao, da je moguće se igrati fudbala za razliku od ostalih fizikalaca. Tu negde je i Luis Nazario de Lima Ronaldo.

dule

pre 6 godina

"Ronaldo već godinama dominira svetskom fudbalskom scenom, a prošle godine je posle brojnih klupskih trofeja postao i prvak Evrope sa Portugalom."

Ovo jednostavno nije tačno. Dominira znači da je za koplje bolji od ostalih. Ne ulazeći u to ko je bolji, Mesi ili on, ali da je za koplje bolji od Mesija - nije. ako je uopšte, ali to je već neka druga priča.

šta ja volim

pre 6 godina

Mnogo je velikih imena koje sam imao sreću da gledam,neki su bili više spektakularni,neki manje,ali koji su najviše uticali na igru svojih timova?
Po mom ukusu bili su Krojf,DŽaja i sada Modrić i Inijesta.

kladzom do bola

pre 6 godina

82 cele mara je tapsala bogu fudbala 2-4 . imao sam 9 godina za mene je on najbolji , za pokojnog mi oca pele , moj klinac voli mesija a zena normalno onog sumnjivog , sto voli muskarce ronalda ;)

batigol

pre 6 godina

Mozda i jeste medju najboljim -statisticki-. Ali ne gledaju se samo brojke, vec i koliki je uticaj imao na celokupne timove i igrace sa kojima je igrao tokom svoje karijere, kao i na sam fudbal. Zato ce ljudi zauvek pamtiti velicine kao sto su Maradona, Mesi, pravi Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka, Zidan, "romanticare" poput Pirla, Badja i Batistute... Ovaj Ronaldo je po tim parametrima daleko od ostalih.

ricky

pre 6 godina

Nisam gledao maradonu al otac mi kaze da je bio carobnjak kojeg je inace uzivo gledao, ali za mene kao i za njega najbolji igrac svih vremena je messi i smatram da se takav fudbaler nikad nece ni roditi, posle mesija najbolji je za mene zidan, covek je u 34 godini vodio sam francusku do finala svetskog prvenstva, osvojio je sve sto se moglo osvojiti, i uvek bi najteze utakmice najbolje odigrao, a za mesija smo svi svedoci da je realno najbolji, a sto se ronalda tice, tipican golgeter, koji poslednje 3-4 sezone je igrac tipa inzagi vecinu vremen provodi u sesnaestercu, i ima sigurno najbolju zavrsnicu, sto je za pohvalu naravno, al drugi aspekti, pas, vizija, dribling, asistencije, da vuce teo tim, da druge igrace cini boljim, to su sve stvari gde je mesi daleko bolji...

lorenzo

pre 6 godina

interesantno kako većina stavlja Maradonu, Pelea i Mesija a nekako tek kasnije se sjete Krojfa...po mom nekom mišljenju Krojf je definitivno najbolji igrač svih vremena...mislim da niko nije koristio mozak na terenu kao on

Badzo

pre 6 godina

Najveci nivo u istoriji fudbala je dostigao Ronaldinjo.
Ono sto je Gauco radio 2004 i 2005 je vrhunac fudbala.

Doduse jest trajalo kratko(samo dve godine), al to je bio vrhunac fudbala nekog pojedinca u istoriji.

Stanite malo, prvo treba ustanoviti sta je glavni kriterijum da bi se neko smatrao najboljim u istoriji.
Je li to mozda statistika(Messi i Ronaldo), il nivo fudbala(onda je to bez ikakve sumnje Ronaldinjo Gauco).

Dok se god ne ustanovi sta osnovni kriterijum za najboljeg u istoriji, ove rasprave ce biti besmislene.

MESI > Kristijano Ronaldo

pre 6 godina

@Amerikanac, 15. decembar 2017 18:08
Kidao je u Sportingu sa ucinkom od 5 gola na 31 mecu (0.16 gola po mecu ili gol na svakih 6.2 meceva), kao i u Junajtedu 118 golova na 292 meca (0.4 gola po mecu ili gol na svakih 2.5 meceva).
Jedino kida u Realu sa golovima, u Sportingu i Junajtedu nije vodio glavnu rec, jer je Ferguson bio gazda i radio je ono sto mu je on rekao.
Mesijeva prosecna pozicija je izmedju sredine terena i 16-erca i opet postize silni broj golova, dok Kristijano moze da parira Mesiju po broju golova jedino ako igra u 16-ercu (sto inace i radi) i ceka lopte od saigraca.
Mesi ne igra zbog licne statistike nego zbog svog tima, jer je Leu tim najvazniji i najbitniji!

teofil2

pre 6 godina

Kada se proglasava najbolji u istoriji fudbala mora se imati u vidu sve sto se dogadjalo na terenima sirom sveta od kako se igra ta igra.
Svet nije poceo od nas danas ,vec se zasniva na prethodnim generacijama.
Maradona bi morao da zna ko je trostruki osvajac Svetskog kupa i koja je nacija najjaca na svetu gledano kroz istoriju fudbala.
Ko god imalo nesto zna o toj igri nikako ne moze ,osim iz razloga namernog nipodostavanja izbeci da stavi Pelea u sam vrh ove igre.
Covek koji je obeleizo citavu jednu epohu,koji je sa 17 godina davao golove u finalu Svetskog prvenstva,na 1363 utakmice dao 1281 gol,i to u vremenu kada da dva zuta kartona nisu automatski znacila crveni karton.A nad njim je pravljen nevidjen broj teskih faulova.
Edson Arantes do Nascimento nije samo veliki fudbaler nego i jedan od najvecih sportista svih vremena.Svojom celukopnom pojavom ostao je zapamcen kao sportista koji je bio olicenje svih etickih vrednosti na terenu i van njega.Igrao je pune 24 godine i osvojio kao kapiten Brazila tri Svetska kupa.
Igrac koji je gde god se pojavio sirom sveta,dobijao samo salve aplauza i ovacije.Igrac koji nije podmetao noge drugima i nije davao golove rukama,poput Maradone koji se usudio da ga izbaci i iz prvih pEt igraca svih vremena.
Zato neko treba da kaze i Maradoni -ne lupetaj.

gate4

pre 6 godina

Andres Iniesta je verovatno najpotcenjeniji vezni igrac ikad, a covek je u najmanju ruku velicina Zinedina Zidana. Po meni najbolji, vezni, tehnicar ikad.

triske014

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka

Mirko

pre 6 godina

Stvar ukusa, nijanse su uvek tu..Za mene je Maradona bez premca..Zbog svega..uvek je bio glavna faca na terenu..i ne zato sto je glumatao ili se pretvarao..jednostavno kad ga vidite na terenu ,njegova gradja ,nacin na koji se poigravao sa protivnikom, zagrevao, dozivljavao fudbal kao igru..posle njega fudbal kao igru sam video kod Ronaldinja.Naravno neko iz drugog vremena ce reci da je drugi bolji..Ako govorimo o kontinuitetu Mesi i Ronaldo su ubedljivi..

prodigyCZ

pre 6 godina

Ne znam ko je najbolji,svaka era ima svog,ali Dinjo je nesto sto se pamti,steta samo sto je kratko trajalo.Kad bi gledali samo golove gde bi se kotirao jedan Pixi u istoriji srpskog fudbala,mozda je Savo Milosevic bolji od njega...

kladzom do bola

pre 6 godina

Marko
koliko danas ronaldo padne na jednoj utakmici toliko je maradona padao godisnje . a igrao se grublji fudbal , misli o tome .

Igor Pg

pre 6 godina

Od kada se pojavio negdje 80-e pa do 90 i neke bio je fudbalski bog, najdominantniji, najpostovaniji, najinteresantniji za gledanje.. Najjadniju reprezentaciju Argentine u istoriji bez ijedne zvijezde sam je doveo do titule svjetskog prvaka. Sa skromnim Napolijem uzeo titule mocnom Milanu.. U danasnje vrijeme ako pitas ko je najbolji neki ce reci Mesi, drugi ce reci Ronaldo, cak i oni kazu za sebe da su najbolji odnosno bolji jedan od drugog.. U vrijeme pravog Ronalda ako si pitao ko je najbolji neki su govorili Ronaldo, drugi Zidan, Rivaldo, Ronaldinjo itd.. U vrijeme kada je igrao Dijego nije moglo da bude takvih dilema, vec su se i Krojf i Platini i Lineker i kasnije Gulit i Van basten itd. klanjali fubalskom bozanstvu Diegu Armandu Maradoni.. Covjeku koji je rodjen sa loptom, djecaku koji je sa 14 godina na poluvremenima argentinos juniorsa u arg. 1 ligi zabavljao navijace zonglirajuci sa pomorandzama i limunima dok su oni ocajnicki pozivali upravu kluba da mu da sansu bez obzira sto je tako mlad.. Najveci prirodni talenat, najobozavaniji, covjek kome su pisane pjesme, o kome su snimani filmovi, najveci fubaler u istoriji, jedan jedini, zlatni djecak, pibe d oro Diegooo

zoran ivkovic

pre 6 godina

mnogo je bilo vrhunskih fudbalera zidan,ronaldinjo ,ronaldokrojf ,pele ,mesi i kristijano ronaldo i jos puno njih ali maradona je broj 1 .....danas se igra mnogo utakmica u sezoni ....prvenstva i lige sampiona i lako nabijaju statistiku i mesi i ronaldo ....mesi po stilu podseca na maradonu ....maradona dok je igrao je bio nizak ali cvrst i imao jako nisko teziste ...cvrst na nogama u duelu ....mesi to nije ...maradona je bio eksplozivan ,a lucidan a levak....pravio je carolije na terenu ....driblao ,zonglirao ustvari nije imao planski dribling kao ronaldo nego u trenu na osecaj izleti carolija ....maradona je punio sradijone ,zbog njega se snimali filmovi ....rukom prevario engleze i dao gol ....maradona je pravio i gluposti svakakve ...pa podrzavao i kubu kao revolucionar ....da nije pravio gluposti razne gde bi mu bio kraj ....ali to je maradona ....maradona je najveci ....kristijano ronaldo je vise produkt rada ....rad i samo rad i dobra fizicka sprema ima i osecaja .....

Sinki

pre 6 godina

Ronaldo je klasicni golgeter i naravno da ne moze u istu recenicu sa Messijem,Maradonom,Peleom,pravim Ronaldom,Ronaldinjom,Zidanom.To su igraci koji imaju magiju.

Marko

pre 6 godina

Pricam o najvecim koje sam gledao: Maradona, Zuba, Van Basten i Zidan. Svaki od njih je bio carobnjak na svoj nacin. Ipak, niko nikada nece na jednoj utakmici ponoviti ono sto je debeli napravio protiv Engleza u Meksiku.

Mister Vo

pre 6 godina

@sarajevo.ba
Niko nikad nije tako zadivio Santjago Bernabeu da svi ustanu i naklone se i tapsu minutima. Magija je mozda kratko trajala ali smo je svi videli i Ronaldinjo nam je pokazao da ona moze da pistoji. Onaj gol iz kolena protiv Celsija kad ni Ceh nije znao da je primio gol, to je druze neprevazidjeni vrhunac fudbala...

neutralni felsh

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka
(triske014, 15. decembar 2017 19:05)


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi.
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisA po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka
(triske014, 15. decembar 2017 19:05)


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na golmana, hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi.
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisa ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada :) a ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada :)

Otkud tetka zna Jovića?!

pre 6 godina

Ja, da sam šeik, kupio bih Kristijana Ronalda za duplo veće pare nego što bi Real plus sam Ronaldo tražili!
Onda bih naredio treneru da ga zameni u četvrtom minutu!
Na svakom meču!!!
Nek ide život ...

Tostao

pre 6 godina

Kasper....malo postovanja bi trebalo pokazati prema liku koji igra 10+ sezona na vrhunskom nivou!igrao na desnim krilu u Junajtedu I dao 30+ golova.A Zuba,Ronaldinjo,Adriano,Tevez,Kaka I ostali su Imali po 2 I po vrhunske sezone I 7 ispodprosecnih pa ih ne treba porediti sa Mesijem I Ronaldom koji igraju celu deceniju sa 30+ golova!Ronaldinjo dve sezone u Barsi i osim toga nije igrao nista,I sad poredimo likove koje je mrzelo da treniraju i samo jeli(zuba,Adriano,Tevez),mrzelo ih da treniraju(Zuba,Adriano,Ronaldinjo,Tevez),stalno visili na zurkama(zuba,ronaldinjo,adrijano...).Svi su oni Imali po 2-3 vrhunske sezone Ali NIKO Od njih nije imao 10 vrhunskih sezona a Kristijano jeste!I pritom je Dao mnogo vise golova Od dosta navedenih,a I asistencija,tako da je glupo reci da nece biti upamcen lik koji igra 12-14 godina na vrhunskom nivou a upamceni ce biti likovi koji su 80% karijere bili povredjeni,gojazni,nezainteresovani.
(coki, 15. decembar 2017 14:04)

E vidi..radio sam godinama sa dečkom koji se mnogo trudio ostajao i posle radnog vremena, bukvalno je od buđenja do trenutka pred spavanje mislio o poslu. Neki drugi čovek sa kojim sam radio je bio skroz drugačiji tip. Za razliku od prvog, voleo je da popije, da se našali, i sve što je radio na poslu radio je profesionalno i sa lakoćom. Doduše, nije dugo radio ali ostavio je nekog ljudskog duha u firmi a ne samo brojeve i statistiku.

Postoje neke stvari zbog kojih se ne mogu porediti Mesi i Kristijano sa Ronaldinjom, Ronaldom, Adrijanom..a još manje sa Zikom, Sokratesom pa čak ni sa Dario Hubnerom ili Miroslavom Kloseom. Postoje još ljudi, među koje ubrajam i sebe, koji u fudbalu vide neku romantičnu i ljudsku stranu koja polako nestaje i koja nedostaje u vremenu kada fudbaleri postaju mašine za trčanje i šutiranje lopte.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Maradona je u pravu, Ronaldo zajedno sa Mesijem zaslužuje možda mesto u prvih 10 ali najbolji svakako nisu. Kako god gledali ( a fudbal se na vrhunskom nivou igra preko 85 godina ), i koliko god nezahvalno bilo upoređivati igrače iz različitih perioda, po ogromnoj većini fudbalskih stručnjaka jedan igrač je za klasu iznad svih, a to je Pele. Sa preko 1.000 golova u karijeri i to u vremenu kada vrhunski igrači nisu bili tako zaštićeni i isfolirani kao danas ( pogledajte samo šta su radili Peleu i Euzebiju na S.P. 1966 ), kompletan igrač ( dribling, brzina, igra sa obe noge, skok igra i igra u oba pravca ) uz TRI titule svetskog prvaka su više nego dovoljni argumenti za izbor najboljeg. Po meni nakon njega slede Maradona, Bekenbauer ( u fudbalu igraju i odbrambeni igrači )Brazilski Ronaldo, Zidan, te Krojif i Platini ( koji nažalost nemaju najveći fudbalski trofej ) a potom su tu Mesi i Ronaldo ( koji imaju još jednu šansu da osvoje S.P.)

neutralni felsh

pre 6 godina

A po cemu to najbolji svih vremena treba da bude neko ko je dao najvise golova? Znaci golmani i odbranbeni igraci se ne racunaju, najbolji svih vremena je Oliver Kan, ako cemo golove onda Kempes covek branio svoju mrezu kao golman a resetao iz slobodnjaka 
(triske014, 15. decembar 2017 19:05) 


kempes? mario kempes? verovatno si mislio na hoze luisa cilaverta. znam da si se zbunio, i mene cesto ubijaju lapsusi. 
inace, cilavert je imao slican stil suta kao i sinisa ili roberto karlos, nije sutirao punom unutrasnjom nego vise kroz "spicaru", takozvani "sut sa tri prsta", lopta ode u delimicni kontrafelsh pa dobije onu cudnu penjucu putanju sa potomjim naglim propadanjem. tesko za uvezbati na profi nivou - treba suv talent plus mnogo rada. postoji prica, potvrdjena, da ga je bora milutinovic vezbao sutevima tako sto je redjao flasice kokakole po terenu a ovim bio zadatak da pogodi. kazu da je gadjao bolje od veznih i napadaca u ekipi. inace, ko mozda ne zna, bora milutinovic je jedan od starih igraca partizana i jedan od nasih najpostovanijih selektora u svetu, a kod nas je uvek nekako bio u senci medija, a slabo se spominje, pogotovo danas, slicno kao i velibor vasovic... zasto je to tako, neka zakljuci ko kako voli.

nisam ja, ja je

pre 6 godina

Dobro El Pibe, znamo svi sto ne ubrajas Pelea u najbolje svih vremena,ali Ronalda da Limu, pa to je presmesno
(Bane, 15. decembar 2017 11:58)

Maradona se ocigledno zezao, Jedino sto je ozbiljno rekao bilo je ono "ne lupetaj!" Prvo, Maradona, dok je aktivno igrao, nikad nije dovodio u pitanje Peléov primat na listi "svih vremena". Drugo, kaze "od igraca koje sam gledao..." pa pocne sa - Di Stefanom! On je Di Stefana svakako imao prilike gledati, licem u lice. Ta zemljaci su, izmedju ostalog! Ali, nikako ga nije mogao gledati kako igra, osim, mozda, na male golice, onako revijalno. Dakle, onako iz zezanja, tu je stavipo sve same Argentince, plus svog prethodnika u Barceloni, Cruijffa. I konacno, za one koji jos nisu shvatili da se zeza, kaze kako mu se kod Ronalda narocito svidja to "sto je uvek tu kad je potreban timu". Cristiano Ronaldo!? Pa ovo vise nije ni zezanje, to je cista sprdnja!

3x3

pre 6 godina

Koja glupost. Kristijano Ronaldo je napadac i jedino moze biti medju najboljim napadacima. Kakve veze Mesi ima sa Kristijanom Ronaldom? Nekima je izgleda Pancev bolji od Deje i Piksija. I na kraju, koga bi volio da imas u timu, Panceva ili Jugovica?