Utorak, 12.12.2017.

19:55

"Zabluda je da Mažić sudi kako bi oštetio večite"

Zoran Petrović, po mnogima naš najbolji sudija svih vremena, rekao je za B92 da je zabluda ako se misli da Milorad Mažić sudi kako bi oštetio "večite rivale".

Izvor: PT

"Zabluda je da Mažiæ sudi kako bi oštetio veèite" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

ArtuDitu

pre 6 godina

Zoran Petrovic nema kredibilitet da prica o sudjenju. Izgubio ga je posle finala Kupa Hajduk - Rijeka. Svi koji su gledali tu utakmicu znaju zasto.
Mazic ne sudi isto u Evropi i u Srbiji. I tu je problem. Njegov recept je jednostavan. U polju koje zahvata precnik kruga na centru uglavnom ce svirati faulove za domacu ekipu ili kontrafaulove gostujucih igraca. Faulove za goste nece svirati vec ce pustati igru. Bice vise nego galantan kada su u pitanju slobodni udarci u zoni suta i centarsuta sto znaci da ce svaki kontakt sa Tavambom biti faul. Za goste nece vaziti taj kriterijum u istoj zoni terena.
Ako su sudije Zvezdine ko je do sada sudio penale za Partizan u ovom delu sezone, ko je produzavao utakmice skoro po 10 minuta, ko je faulove za protivnika dosudjivao kao faulove za Partizan. Upravo su te odluke omogucile Partizanu da za Zvezdom zaostaje samo devet bodova. Takodje, svi ovi nereseni rezultati i porazi Partizana nisu samo plod lose igre vec i vracanje dugova iz ranijih sezona. Ne treba zaboraviti cetiri ili pet prelaza Partizana u prolecnom delu sezone koji nikako nisu sumnjivi iako su golovi padali u identicnim vremenskim intervalima. Tu su i cuvene pobede golom u prvih deset minuta. E sad treba te dugove vratiti. Isto vazi i za Zvezdu. A cela ta igranka je najmanje vezana za sudije. Oni su samo izvodjaci radova. Jer, ipak je ovo Srbija i tu ne vaze pravila kao u Evropi. Zna to i Mazic.

ostojici

pre 6 godina

Kakve zamene teza, neverovatno. A najbolji su "zvezdaši" koji brane Mažića.
Pa niko ne kaže da Mažić nije naš najbolji sudija, ali baš niko.
Samo je problem što Mažić u Srbiji ne sudi kao u Evropi.
Ko god kaže da u kup derbiju nije bio penal nad Boaćijem, sam sebe diskredituje da komentariše Mažića. A da li je bio penal najbolje smo videli u Beogradu kada je igrala reprezentacija, za mnogo blaže povlačenje za dres sviran je penal protiv nas..

Forever Red

pre 6 godina

Iskreno da vam kazem kao veliki navijac zvezde ,obozavam da gledam utakmice kada Gospodin Mazic sudi., jer je to uzivanje covjek je toliki profesionalac ,ne samo on nego cjela njegova ekipa. A terzic da vise nepravi pritisak na sudije nego neka motivisu tim.
Ajde da vidimo sto vise golova u derbiju i da uzivamo malo.pozzz
iz B.Luke.

Nebojsa

pre 6 godina

Niko u Srbiji ne sme da sumlja u kvalitete Mazicevog tima , ali moramo da gledamo u buducnost . Sve dok nam isti sudija dobija da sudi derbi to znaci da smo u velikom problemu . Bio bih srecan kada bi kalendarska godina protekla bez Mazica u vecitim derbima. Mazic nije mlad on je pred zavrsetkom sudijske karijere i zato je najbolje da ukljucimo jos neke sudije koji bi sudili veciti derbi . Pocnite sa novim sudijama danas sudi jedan , sledeci derbi drugi pa onda ukljucite treceg sve dok ne izadje neki dobar sudija
Ovo postaje monotono sa Mazicem u vecitom derbiju verujem da je i njemu preko glave veciti derbi .

nele

pre 6 godina

Sve sto je pošteno zna se kome ne odgovara.Ni strane sudije ni VAR tehnologija ni Mažič.Prosle godine Voždovac itd.Karma je čudo ,samo gledajte i uzivajte ...

Forever Red

pre 6 godina

Nerazumijem uopste upravu nase zvezde i neznam zasta se bune mazic je najbolje ocjenjen sudija od strane uefa zadnjih 10 god. nemojte da brukate nas grb . idemo na pobjedu . Nemoj te da pravite bezveze pritisak na igrace ,kad partizan treba da dobiju sa pola snage bratee. Ds bl

4k4.Dex

pre 6 godina

Ljudi prekinite s glupom pricom. Mazic se sigurno nece degradirati zbog srpskog fudbala. To je cista glupost navijaca kao i penali namesteme utakmice svako kolo i slicno. Ili jos gore namesteno prvenstvo pa ga uzme onaj ko nij3 "namestio". A to je nemoguce. Tako da ostavite coveka na miru da eadi svoj posao. Ni u najjacim ligama evrope jije dobro sudjenje (u engleskoj katastrofalno mazic je bog za sve eng sudije) pa ne prave teorije zavere.

Kako ko, pa ja

pre 6 godina

Po logici navijaca Zvezde, svi Partizanovi od Mirka Marjanovica do danas, a niko za to vreme da svira bar jedan penal u derbijima 22 godine, iako je bilo itekako prilike. Dok je Zvezdi svirano preko 10 penala za to vreme(iako je poslednje 2 decenije realno podredjenija i defanzivnija ekipa u odnosu na Partizan u medjusobnim duelima i cesce je Partizan u Zvezdinih 16 nego obratno)!?

brada

pre 6 godina

Ovde nije pitanje ko ce da sudi vec je pitanje pritiska sa obe strane. Ne moze da skodi samo moze da pomogne... A mozda ima i namere avansnog alibija za los rezultat, opet, s obe strane... Svega pomalo, nas fudbal...

nik

pre 6 godina

najbolji nas sudija svih vremena je milorad mazic, to pokazuju rezultati

to znaju i zvezdasi i partizanovci

zao mi coveka vise, ostavite ga na miru

Leopold82

pre 6 godina

Samo neka pusti, neka ne ubija tempo - kad on sudi derbi poslednjih pet godina - uvek je usporen ritam, uvek je neka mocvara, nema brze igre, uvek milion nepostojecih faulova, prekida - samo neka pusti igru, bez bespotrebnog seckanja i rezultat ce biti realan.

Moderan fudbal je brza igra, u Ligi sampiona kad sudi ne secka igru, jer bi odmah zglajznuo.

Spor fudbal odgovara uvek slabijem na terenu, zato bi samo trebalo da pusti maksimalno brzu igru i bolji ce da pobedi.

zex

pre 6 godina

vrom
Partizanu je problem Zvezda, Pogledaj vesnik i kuknjavu Pantica.Covek je ubedjen u poraz partizana.Kaze sudije ce pogurati Zvezdu.Place za neke ponistene golove a zaboravlja da su Napretku dali gol iz ofsajda za pobedu.Dal imaju obraza?Dal ponekad pogledaju neki video u kome se jasno vidi kako su pokrali druge ekipe.

Bane

pre 6 godina

(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 12. decembar 2017 20:09)

A koga bi ti voleo da ti sudi Obradvoić koji na izmišljene psovke daje crveni ili na kako su rekli minimalni kontakt sviraju penal.

Koga bi ti da ti deli pravdu. Predpostavljam podoban je uvek dobar izbor. Koji na svaki kontakt svira faul u vašu korist. Taj bi ti sigurno legao.

wroom1975

pre 6 godina

Pa naravno da će da sudi kako treba. Čovek sudi LŠ sudi Svetsko Prvenstvo. Samo Zvezda vodi teoriju zavere protiv njega. Ustvari Terzić a ne Zvezda. Nije njima problem Mažić, problem im je Partizan.

Бојан

pre 6 godina

И ЗВЕЗДАИ и ПАРТИЗАНУ би било много боље да почну да се баве фудбалом, а не судијама! Мажић може да суди најјаче утакмице у Европи, а као неспособан за ову лигу!

NoName

pre 6 godina

Petrović je kondiciju i sudijske treninge imao na jna ...osamdesetih.Ukoliko Mažić sutra bude seckao utakmicu znaće se ...kome to odgovara.
(salepeta, 12. decembar 2017 22:29)

Ne samo seckati, nego će svaka lopta na Tavambu biti sankcionisana faulom u zoni suta. A oni će samo to igrati - bunarenje na Tavambu, Mažićev faul i nada u Zorana Tošića. Jer drugu kombinaciju nema ko da izvede.

Šahista

pre 6 godina

Čovek je bio a Mažić je sada najbolji sudija i tu nema rasprave,i Zvezdi i Partizanu je bolje da se manu glupavih saopštenja nego neka igraju fudbal kao što ga igraju u Evropi i na kraju ,fudbal je samo sport a ne stranačko prepucavanje saopštenjima!

Ciganin iz Marinkove bare

pre 6 godina

(Filip Visnjic)

Dusan Maksimovic, Nikola Mladenovic, Milivoj Gugulovic
Zoran Petrovic, Berisa Sinasi, Goce Popev.....

Realno

pre 6 godina

Cinik, 12. decembar 2017 20:20

Ako uzmes u obzir samo zadnju deceniju,ne postoji nijedan klub koji je namestao vise utakmica od partizana.Nebitno da li je to uradio preko sudija ili burazerskih kombinacija sa svojim filijalama.Rade to i svi ostali i tu nema spora ali realno gledajuci,partizan je namestio 70% a svi ostali 30%,od kojih na Zvezdu otpada 20%.

Kica

pre 6 godina

Jaoj sta rece ovaj covek koga pamtim da nije bio imun na muvanje u jugoslovenskom fudbalu. Pamtim finale kupa Hajduk Rijeka.Drasticno ostetio Rijeku u finalu. A bio najbolji sudija.Slicno kao i Mazic.Onda bio glavni.pre par godina u sudijskoj organizaciji Srbije.Postavljao sudije gde je bilo gusto a onda bio i kontrolor tog sudije. Inace po vokaciji grobar

salepeta

pre 6 godina

Petrović je kondiciju i sudijske treninge imao na jna ...osamdesetih.Ukoliko Mažić sutra bude seckao utakmicu znaće se ...kome to odgovara.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Pricaju navijaci zvezde kako je Mazic grobarski sudija... A ko im je namestio dva penala 2015. kada je oba odbranio Lukac?????? Kome su priznali gol iz gol auta??? Partizanu?? Svakako ne, zna se kom klubu i zna se kom klubu se sve navlaci u ovoj zemlji , zna se koji klub izgubi namestenu titulu, to Partizan nije vec kanta od crvene zvezde, toliko!!!

Bane

pre 6 godina

(Pedja, 12. decembar 2017 21:29)

Druže bilo koji sudija osim Mažića nema taj kredibilitet. Video si Obradovića koliko je taj Zvezdi poklona dodelio. Da bi sudio kao Evropi prvo vi ne treba na sva zvona istog diskreditujete.

Poređenja radi koliko penala je Zvezda imala u Evropi a koliko ih ima u Superligi. Kada bi Zvezda imala Evropsko suđenje čisto sumnjam da bi im skor bio procentualno visok.

Pedja

pre 6 godina

Mazic ima 2 potpuno drugacija kriterijuma kada sudi evropske i kada sudi nasu ligu. Zvezda ne bi imala nista protiv da on sudi kao u Evropi, medjutim on kao da zaboravi kako se sudi. Svedoci smo u finalu kupa kako nije hteo da svira penal za Zvezdu i niko me ne moze ubediti da nije video to. On se plasio usled pritiska Partizana koji vrse godinama kako sad da dosudi penal posle samo 5 minuta igre. Takodje u nasoj ligi ne kaznjava krljadzije, ne usudjuje se da im da 2 zuta kartona, koliko puta je samo Sale Ilic zasluzio crveni, ali nikad nije dobio vise od jednog zutog. Zvezda nema protiv Mazica da sudi derbi vec protiv Mazica u bilo kojoj utakmici. Protiv Cukarickog je takodje bio blizu kada se krljadzija Drincic zaleteo i iz sve snage bez ikakvog razloga startovao sa obe noge na Jovicica da ga srusi i polomio mu nogu. I Mazic ne da je dao crveni karton za takvu brutalnost, on nije dao ni zuti, cak nije uopste svirao faul, a nema ko nije video i na stadionu i pored televizora da je bio faul. Da li ce da pogresi oko nekog faula na srediti terena ili ciji je aut, to je zaista nebitno. Stvar je u tome da donosi drasticne odluke na stetu Zvezde. A sutra cemo da gledamo reviju Partizanovih padavicara koji ce da padaju kako se priblize sesnaestercu ne bi li dobili slobodni udarac ili penal. Tavamba igra kao zivotinja, on jednostavno gura i udara sve svoje protivnike, ni dvojic ane mogu da ga sruse, ali cim udje u 16, on pada od daska vetra. Svako to lazno padanje je za zuti.

Kuki

pre 6 godina

Cinjenica da u ovoj drzavi prvaci mogu da budu samo klubovi drzavni projekti, Zvezda Partizan, jedan put Obilic. Cinjenica je da se sve to desava na stetu ostalih klubova u Srbiji. I kad kazem na stetu ostalih klubova u Srbiji, ne mislim samo na sudjenje, vec i na nesrazmerno ulaganje novca u klubove. Mozda sam trebao da od malena navijam za neki kragujevacki klub, odakle sam ja, ali jednostavno u mnogim sredinama to nije bilo moguce, jer lokalnih klubova nije ni bilo, pa se izbor nekako svodio na Zvezdu ili Partizan.


Malo sam otisao od teme, ali sam hteo da napomenem jednu drugu stvar. Hteo bih da napomenem trenutno dobre stvari a to su: Imamo dva tima, koja su prezimela u Evropi, reprezentacija nam je otisla, na SP, mladje kategorije igraju odlicno, imamo jednog od najboljih svetskih sudija... i umesto da predstojeci derbi bude praznik fudbala, mi i to sto je dobro smo spremni nekako da izvrnemo i upropastimo, pravljenjem neke "naelektrisane atmosfere", zbog izjava polumozgasa iz oba tabora, da coveku dodje da uopste vise ne prati fudbal.

Vitez Koja

pre 6 godina

Mažić na jedan način sudi u Evropi, a na drugi način u Srbiji.
I bivši sudija Petrović je to potvrdio rečenicom ... "nekada se ne nalazi u najboljoj poziciji kako bi video".
Kako to da se "najbolji sudija" na derbijima ne nalazi u najboljoj poziciji i uvek sudi na štetu Zvezde?
Česta slučajnost ili namera?

zna se ko je plakao zbog Tita zajedno s bracom iz Splita

pre 6 godina

@vitez koja
@rene artois

Pa jeste, samo je 1x dosudio 2 penala. I sta on misli da je to dovoljno? a gde je crveni, gol iz ofsajda?
Kako lepi gosn Majo sudi gol posle gol auta ili Glidjovic kad ponisti skroz regularan gol kao onomad Mihajlivicu na 150.derbiju?
A tek penal sto dobismo posle Rniceve butine...
Babarogic, Mrakic, Delevic, Sipke....to su bile sudije. Namignes im i on pljus pa penal za Zvezdu

A ne tunjavi Mazic. Jedanput svirno 2 nepostojeca penala i nikad vise. Mos misliti, al nam je pomogao....

Filip Višnjić

pre 6 godina

Realno -Zoran Petrović je uvek bio grobarski sudija a Mažić je na pravom putu da ga prevaziđe u tome.
(čika Duki, 12. decembar 2017 20:35)

I Babarogić je grobarski sudija.

mladen70

pre 6 godina

Ja sam VELIKI ZVEZDAŠ...i nema boljeg og Mažića i tačka. Pustite čoveka da sudi. Boljem ruka na kraju, i to je to! A Zvezdo moja, ako sad ne dobiješ lagano sa barem dva razlike, ne verujem da će biti kriv Mažića. Partizan je očito u lošijoj formi i mislim lošiji tim trenutno. Igrajte fudbal, mislim na oba tima! To želimo da gledamo, a ne da čitamo alibi saopštenja obe strane. Želim da se svi kao ljudi pozdravite na kraju, ko god bio bolji, a moje je kao navijača da se nadam da će to biti Zvezda. ŽIVEO DERBI!

to je to

pre 6 godina

trenutno ja najveca zvezda derbija M.M...voleli ga ili ne...cenili ili ne...postovali ili ne...covek sudi sutra utakmicu dva seoska tima...ne kluba..nego tima...

čika Duki

pre 6 godina

Ne sudi on protiv večitih, on sudi protiv Zvezde!Pazi situaciju, grobar Raka predlaže grobara Mažića da sudi derbi a onda grobar Zoran Petrović brani tu konbinaciju.Ovo samo u Srbiji ima.

veliki strumf

pre 6 godina

Samo da dodam jednu stvar u vezi sudjenja. Recimo Premier liga - najskuplja liga na svetu, mnogo kvalitetnih klubova a sudjenje - ocaj zivi! Imali Klatenburga, a eno i sam izjavio da na utakmici Celsi-Totenhem nije primenjivao pravila i nije iskljucio 3 igraca Totenhema kako ne bi on ispao kriv sto nisu uzeli titulu (!?). Samo u ovom kolu nekoliko ogromnih gresaka: penal za Everton gde jeste bilo odgurivanja, ali je ono toliko blago da nijedan iole solidan sudija to ne bi sudio, narocito ne u Engleskoj (sudija Craig Pawson, sudi evrokupove), cist penal za Vest Hem protiv Celsija zbog kaznjive igre rukom (sudija Taylor, uz Olivera trenutno najbolji engleski sudija). Pogresili i nikom nista, niko ih ne razapinje iako tamo bod vredi milione. Mazic je nas najbolji sudija, u top 5 evropskih sudija sigurno - prema tome najlogicnije je da on sudi derbi.

Ko je, kada i šta "saopštio"?

pre 6 godina

Ne postoji ravnoteža u saopštenjima, a na tome insistira i Zoran Petrović, tako da me mnogo ne zanima šta će FSS da odluči.

shone

pre 6 godina

Po komentarima navijaca Zvezde, svi ali baš svi navijaju za Partizan! Ima li u ovoj drzavi neko ko navija za Zvezdu? Svaka vlast, svaki predsednik fudbalskog saveza, svaki sudija, svi navijaju za Partizan. Onda navijača Zvezde u ovoj zemlji nema...

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Mažićev stil suđenja u Srbiji je taj da ako odbrambeni igrač protivničkom igraču skine dres u svom petercu to nije penal i tačka. U suprotno me niko ne može ubediti jer videli smo to u finalu kupa ...

Cinik

pre 6 godina

Znate, mora se stati na put nepoštenom i krajnje licemernom ponašanju FK Crvena Zvezda. FSS je dozvolio da jedan klub koji vode ljudi a koji su dovedeni u taj klub na jedan zaista sumnjiv način na jedan sraman način vrši pritisak na sve klubove u Srbiji, sudsisku organizaciju i samu državu. Ja razumem da se neko bori za regularnost, poštenje ali ne razumem da taj isti u isto vreme bira sudije koje će mu suditi, da mu te sudije priznaju golove iz gol auta, da preti drugim klubovima da ne smeju da igraju protiv njih, da se pozivaju na najmoćnijeg čoveka u državi. Takvu količinu licemerja, laži i nepoštenja nisam nikada do sada video. Ako je neko nameštao utakmice u protekle 4 godine to je Zvezda ( OFK Beograd, Čukarički, Vojvodina, ponovo Čukarički, ponovo Vojvodina, Radnički iz Niša, Rad, Borac Čačak). Nema sporta u Srbije a da klubovi Zvezde ne daju saopštenja. Za Zvezdu se kupuje Fajnalfor u vaterpolu, u košarci, dovode strani investitori, smenjuju treneri u drugim klubovima, onemeogućava se dovođenje igrača i ko zna šta još. Da FSS ima snagu on bi Zvezdu kaznio oduzimanjem bodova ali ne treba to raditi već ih pustiti da se sami dave u svojoj prljavštini.

Istina

pre 6 godina

Nije nikakva zabluda jer je on navijac patizana od rodjenja i na svakoj utakmici se trudi da na perfidan i mangupski nacin pomogne svom klubu.To je cinio u mnogim derbijima do sada,sto postoje dokazi u vidu snimaka.Evo,videce se sutra kad bude svirao slobodnjake partizanu oko 16 metara,u zoni suta ili centarsuta,kad nicije lopte i faulove bude dodeljivao partizanu,svirao kontrafaulove a mozda pod vec uobicajenim pritiskom bude i izmislio penal za njih jer ga non stop potenciraju,iako nije bilo ni priblizno sumnjive situacije,vec su igraci sami padali,nadajuci se poklonu.

bmiles

pre 6 godina

Zorana,poznajem iz detinjstva,sa utakmica koje mi je sudio dok sam igrao ili vodio timove kao trener!Ta generacija sudija bila je nesto sto se pamti i koji su imali respekt kod svih nas.Necu reci da je sve bilo idealno u sudjenju te generacije Beogradskih sudija(Komadinic,Babarogic,Avramovic,Nedic,Filipovic,Olarevic....) ali im se ne moze zameriti strucnost u odlukama na terenu koje su donosili,pored cinjenice da smo znali kojem "jatu" pripadaju.Cak sta vise cesto su gresili protiv "svojih" nego za svoje!Ali,nas mentalitet je cudo,takvi smo kakvi jesmo,tesko se mirimo sa porazom,trazimo uvek gresku ne u samom sebi vec u drugima.U sportu,posto ne pripadaju nikom,najlakse je osuditi sudiju iako kao sto rece Zoran,i on je covek sklon greskama,a doneti odluku u trenutku je ponekad stvar momenta i nema povratka!U nase vreme znali smo svi kad je sudija tendenciozan i ima lose namere,to se nije moglo sakriti.Licno misim da je Zoran ipak nas najbolji sudija ikad,i nikad necu zaboraviti sta mi je jednom rekao: "Najbolji sudija je onaj koji se ne primecuje za vreme utakmice i svira sto manje i koji nece dozvoliti da se rezultat promeni u zadnjoj minuti,ma kakav bio!"Sto se M.Mazica tice moje misljenje je da je on rame uz rame Zoranu,mozda i bolji obzirom da se sve krece ka boljem,pa bih apostrofirao Zoranove poslednje reci da je sudija najmanji problem vecitih!

to je to

pre 6 godina

trenutno ja najveca zvezda derbija M.M...voleli ga ili ne...cenili ili ne...postovali ili ne...covek sudi sutra utakmicu dva seoska tima...ne kluba..nego tima...

veliki strumf

pre 6 godina

Samo da dodam jednu stvar u vezi sudjenja. Recimo Premier liga - najskuplja liga na svetu, mnogo kvalitetnih klubova a sudjenje - ocaj zivi! Imali Klatenburga, a eno i sam izjavio da na utakmici Celsi-Totenhem nije primenjivao pravila i nije iskljucio 3 igraca Totenhema kako ne bi on ispao kriv sto nisu uzeli titulu (!?). Samo u ovom kolu nekoliko ogromnih gresaka: penal za Everton gde jeste bilo odgurivanja, ali je ono toliko blago da nijedan iole solidan sudija to ne bi sudio, narocito ne u Engleskoj (sudija Craig Pawson, sudi evrokupove), cist penal za Vest Hem protiv Celsija zbog kaznjive igre rukom (sudija Taylor, uz Olivera trenutno najbolji engleski sudija). Pogresili i nikom nista, niko ih ne razapinje iako tamo bod vredi milione. Mazic je nas najbolji sudija, u top 5 evropskih sudija sigurno - prema tome najlogicnije je da on sudi derbi.

mladen70

pre 6 godina

Ja sam VELIKI ZVEZDAŠ...i nema boljeg og Mažića i tačka. Pustite čoveka da sudi. Boljem ruka na kraju, i to je to! A Zvezdo moja, ako sad ne dobiješ lagano sa barem dva razlike, ne verujem da će biti kriv Mažića. Partizan je očito u lošijoj formi i mislim lošiji tim trenutno. Igrajte fudbal, mislim na oba tima! To želimo da gledamo, a ne da čitamo alibi saopštenja obe strane. Želim da se svi kao ljudi pozdravite na kraju, ko god bio bolji, a moje je kao navijača da se nadam da će to biti Zvezda. ŽIVEO DERBI!

Cinik

pre 6 godina

Znate, mora se stati na put nepoštenom i krajnje licemernom ponašanju FK Crvena Zvezda. FSS je dozvolio da jedan klub koji vode ljudi a koji su dovedeni u taj klub na jedan zaista sumnjiv način na jedan sraman način vrši pritisak na sve klubove u Srbiji, sudsisku organizaciju i samu državu. Ja razumem da se neko bori za regularnost, poštenje ali ne razumem da taj isti u isto vreme bira sudije koje će mu suditi, da mu te sudije priznaju golove iz gol auta, da preti drugim klubovima da ne smeju da igraju protiv njih, da se pozivaju na najmoćnijeg čoveka u državi. Takvu količinu licemerja, laži i nepoštenja nisam nikada do sada video. Ako je neko nameštao utakmice u protekle 4 godine to je Zvezda ( OFK Beograd, Čukarički, Vojvodina, ponovo Čukarički, ponovo Vojvodina, Radnički iz Niša, Rad, Borac Čačak). Nema sporta u Srbije a da klubovi Zvezde ne daju saopštenja. Za Zvezdu se kupuje Fajnalfor u vaterpolu, u košarci, dovode strani investitori, smenjuju treneri u drugim klubovima, onemeogućava se dovođenje igrača i ko zna šta još. Da FSS ima snagu on bi Zvezdu kaznio oduzimanjem bodova ali ne treba to raditi već ih pustiti da se sami dave u svojoj prljavštini.

shone

pre 6 godina

Po komentarima navijaca Zvezde, svi ali baš svi navijaju za Partizan! Ima li u ovoj drzavi neko ko navija za Zvezdu? Svaka vlast, svaki predsednik fudbalskog saveza, svaki sudija, svi navijaju za Partizan. Onda navijača Zvezde u ovoj zemlji nema...

Filip Višnjić

pre 6 godina

Realno -Zoran Petrović je uvek bio grobarski sudija a Mažić je na pravom putu da ga prevaziđe u tome.
(čika Duki, 12. decembar 2017 20:35)

I Babarogić je grobarski sudija.

Pedja

pre 6 godina

Mazic ima 2 potpuno drugacija kriterijuma kada sudi evropske i kada sudi nasu ligu. Zvezda ne bi imala nista protiv da on sudi kao u Evropi, medjutim on kao da zaboravi kako se sudi. Svedoci smo u finalu kupa kako nije hteo da svira penal za Zvezdu i niko me ne moze ubediti da nije video to. On se plasio usled pritiska Partizana koji vrse godinama kako sad da dosudi penal posle samo 5 minuta igre. Takodje u nasoj ligi ne kaznjava krljadzije, ne usudjuje se da im da 2 zuta kartona, koliko puta je samo Sale Ilic zasluzio crveni, ali nikad nije dobio vise od jednog zutog. Zvezda nema protiv Mazica da sudi derbi vec protiv Mazica u bilo kojoj utakmici. Protiv Cukarickog je takodje bio blizu kada se krljadzija Drincic zaleteo i iz sve snage bez ikakvog razloga startovao sa obe noge na Jovicica da ga srusi i polomio mu nogu. I Mazic ne da je dao crveni karton za takvu brutalnost, on nije dao ni zuti, cak nije uopste svirao faul, a nema ko nije video i na stadionu i pored televizora da je bio faul. Da li ce da pogresi oko nekog faula na srediti terena ili ciji je aut, to je zaista nebitno. Stvar je u tome da donosi drasticne odluke na stetu Zvezde. A sutra cemo da gledamo reviju Partizanovih padavicara koji ce da padaju kako se priblize sesnaestercu ne bi li dobili slobodni udarac ili penal. Tavamba igra kao zivotinja, on jednostavno gura i udara sve svoje protivnike, ni dvojic ane mogu da ga sruse, ali cim udje u 16, on pada od daska vetra. Svako to lazno padanje je za zuti.

Šahista

pre 6 godina

Čovek je bio a Mažić je sada najbolji sudija i tu nema rasprave,i Zvezdi i Partizanu je bolje da se manu glupavih saopštenja nego neka igraju fudbal kao što ga igraju u Evropi i na kraju ,fudbal je samo sport a ne stranačko prepucavanje saopštenjima!

bmiles

pre 6 godina

Zorana,poznajem iz detinjstva,sa utakmica koje mi je sudio dok sam igrao ili vodio timove kao trener!Ta generacija sudija bila je nesto sto se pamti i koji su imali respekt kod svih nas.Necu reci da je sve bilo idealno u sudjenju te generacije Beogradskih sudija(Komadinic,Babarogic,Avramovic,Nedic,Filipovic,Olarevic....) ali im se ne moze zameriti strucnost u odlukama na terenu koje su donosili,pored cinjenice da smo znali kojem "jatu" pripadaju.Cak sta vise cesto su gresili protiv "svojih" nego za svoje!Ali,nas mentalitet je cudo,takvi smo kakvi jesmo,tesko se mirimo sa porazom,trazimo uvek gresku ne u samom sebi vec u drugima.U sportu,posto ne pripadaju nikom,najlakse je osuditi sudiju iako kao sto rece Zoran,i on je covek sklon greskama,a doneti odluku u trenutku je ponekad stvar momenta i nema povratka!U nase vreme znali smo svi kad je sudija tendenciozan i ima lose namere,to se nije moglo sakriti.Licno misim da je Zoran ipak nas najbolji sudija ikad,i nikad necu zaboraviti sta mi je jednom rekao: "Najbolji sudija je onaj koji se ne primecuje za vreme utakmice i svira sto manje i koji nece dozvoliti da se rezultat promeni u zadnjoj minuti,ma kakav bio!"Sto se M.Mazica tice moje misljenje je da je on rame uz rame Zoranu,mozda i bolji obzirom da se sve krece ka boljem,pa bih apostrofirao Zoranove poslednje reci da je sudija najmanji problem vecitih!

Бојан

pre 6 godina

И ЗВЕЗДАИ и ПАРТИЗАНУ би било много боље да почну да се баве фудбалом, а не судијама! Мажић може да суди најјаче утакмице у Европи, а као неспособан за ову лигу!

Kuki

pre 6 godina

Cinjenica da u ovoj drzavi prvaci mogu da budu samo klubovi drzavni projekti, Zvezda Partizan, jedan put Obilic. Cinjenica je da se sve to desava na stetu ostalih klubova u Srbiji. I kad kazem na stetu ostalih klubova u Srbiji, ne mislim samo na sudjenje, vec i na nesrazmerno ulaganje novca u klubove. Mozda sam trebao da od malena navijam za neki kragujevacki klub, odakle sam ja, ali jednostavno u mnogim sredinama to nije bilo moguce, jer lokalnih klubova nije ni bilo, pa se izbor nekako svodio na Zvezdu ili Partizan.


Malo sam otisao od teme, ali sam hteo da napomenem jednu drugu stvar. Hteo bih da napomenem trenutno dobre stvari a to su: Imamo dva tima, koja su prezimela u Evropi, reprezentacija nam je otisla, na SP, mladje kategorije igraju odlicno, imamo jednog od najboljih svetskih sudija... i umesto da predstojeci derbi bude praznik fudbala, mi i to sto je dobro smo spremni nekako da izvrnemo i upropastimo, pravljenjem neke "naelektrisane atmosfere", zbog izjava polumozgasa iz oba tabora, da coveku dodje da uopste vise ne prati fudbal.

zna se ko je plakao zbog Tita zajedno s bracom iz Splita

pre 6 godina

@vitez koja
@rene artois

Pa jeste, samo je 1x dosudio 2 penala. I sta on misli da je to dovoljno? a gde je crveni, gol iz ofsajda?
Kako lepi gosn Majo sudi gol posle gol auta ili Glidjovic kad ponisti skroz regularan gol kao onomad Mihajlivicu na 150.derbiju?
A tek penal sto dobismo posle Rniceve butine...
Babarogic, Mrakic, Delevic, Sipke....to su bile sudije. Namignes im i on pljus pa penal za Zvezdu

A ne tunjavi Mazic. Jedanput svirno 2 nepostojeca penala i nikad vise. Mos misliti, al nam je pomogao....

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Pricaju navijaci zvezde kako je Mazic grobarski sudija... A ko im je namestio dva penala 2015. kada je oba odbranio Lukac?????? Kome su priznali gol iz gol auta??? Partizanu?? Svakako ne, zna se kom klubu i zna se kom klubu se sve navlaci u ovoj zemlji , zna se koji klub izgubi namestenu titulu, to Partizan nije vec kanta od crvene zvezde, toliko!!!

Vitez Koja

pre 6 godina

Mažić na jedan način sudi u Evropi, a na drugi način u Srbiji.
I bivši sudija Petrović je to potvrdio rečenicom ... "nekada se ne nalazi u najboljoj poziciji kako bi video".
Kako to da se "najbolji sudija" na derbijima ne nalazi u najboljoj poziciji i uvek sudi na štetu Zvezde?
Česta slučajnost ili namera?

wroom1975

pre 6 godina

Pa naravno da će da sudi kako treba. Čovek sudi LŠ sudi Svetsko Prvenstvo. Samo Zvezda vodi teoriju zavere protiv njega. Ustvari Terzić a ne Zvezda. Nije njima problem Mažić, problem im je Partizan.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Mažićev stil suđenja u Srbiji je taj da ako odbrambeni igrač protivničkom igraču skine dres u svom petercu to nije penal i tačka. U suprotno me niko ne može ubediti jer videli smo to u finalu kupa ...

Realno

pre 6 godina

Cinik, 12. decembar 2017 20:20

Ako uzmes u obzir samo zadnju deceniju,ne postoji nijedan klub koji je namestao vise utakmica od partizana.Nebitno da li je to uradio preko sudija ili burazerskih kombinacija sa svojim filijalama.Rade to i svi ostali i tu nema spora ali realno gledajuci,partizan je namestio 70% a svi ostali 30%,od kojih na Zvezdu otpada 20%.

Istina

pre 6 godina

Nije nikakva zabluda jer je on navijac patizana od rodjenja i na svakoj utakmici se trudi da na perfidan i mangupski nacin pomogne svom klubu.To je cinio u mnogim derbijima do sada,sto postoje dokazi u vidu snimaka.Evo,videce se sutra kad bude svirao slobodnjake partizanu oko 16 metara,u zoni suta ili centarsuta,kad nicije lopte i faulove bude dodeljivao partizanu,svirao kontrafaulove a mozda pod vec uobicajenim pritiskom bude i izmislio penal za njih jer ga non stop potenciraju,iako nije bilo ni priblizno sumnjive situacije,vec su igraci sami padali,nadajuci se poklonu.

čika Duki

pre 6 godina

Ne sudi on protiv večitih, on sudi protiv Zvezde!Pazi situaciju, grobar Raka predlaže grobara Mažića da sudi derbi a onda grobar Zoran Petrović brani tu konbinaciju.Ovo samo u Srbiji ima.

NoName

pre 6 godina

Petrović je kondiciju i sudijske treninge imao na jna ...osamdesetih.Ukoliko Mažić sutra bude seckao utakmicu znaće se ...kome to odgovara.
(salepeta, 12. decembar 2017 22:29)

Ne samo seckati, nego će svaka lopta na Tavambu biti sankcionisana faulom u zoni suta. A oni će samo to igrati - bunarenje na Tavambu, Mažićev faul i nada u Zorana Tošića. Jer drugu kombinaciju nema ko da izvede.

Kica

pre 6 godina

Jaoj sta rece ovaj covek koga pamtim da nije bio imun na muvanje u jugoslovenskom fudbalu. Pamtim finale kupa Hajduk Rijeka.Drasticno ostetio Rijeku u finalu. A bio najbolji sudija.Slicno kao i Mazic.Onda bio glavni.pre par godina u sudijskoj organizaciji Srbije.Postavljao sudije gde je bilo gusto a onda bio i kontrolor tog sudije. Inace po vokaciji grobar

Forever Red

pre 6 godina

Iskreno da vam kazem kao veliki navijac zvezde ,obozavam da gledam utakmice kada Gospodin Mazic sudi., jer je to uzivanje covjek je toliki profesionalac ,ne samo on nego cjela njegova ekipa. A terzic da vise nepravi pritisak na sudije nego neka motivisu tim.
Ajde da vidimo sto vise golova u derbiju i da uzivamo malo.pozzz
iz B.Luke.

Bane

pre 6 godina

(Pedja, 12. decembar 2017 21:29)

Druže bilo koji sudija osim Mažića nema taj kredibilitet. Video si Obradovića koliko je taj Zvezdi poklona dodelio. Da bi sudio kao Evropi prvo vi ne treba na sva zvona istog diskreditujete.

Poređenja radi koliko penala je Zvezda imala u Evropi a koliko ih ima u Superligi. Kada bi Zvezda imala Evropsko suđenje čisto sumnjam da bi im skor bio procentualno visok.

Bane

pre 6 godina

(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 12. decembar 2017 20:09)

A koga bi ti voleo da ti sudi Obradvoić koji na izmišljene psovke daje crveni ili na kako su rekli minimalni kontakt sviraju penal.

Koga bi ti da ti deli pravdu. Predpostavljam podoban je uvek dobar izbor. Koji na svaki kontakt svira faul u vašu korist. Taj bi ti sigurno legao.

salepeta

pre 6 godina

Petrović je kondiciju i sudijske treninge imao na jna ...osamdesetih.Ukoliko Mažić sutra bude seckao utakmicu znaće se ...kome to odgovara.

nele

pre 6 godina

Sve sto je pošteno zna se kome ne odgovara.Ni strane sudije ni VAR tehnologija ni Mažič.Prosle godine Voždovac itd.Karma je čudo ,samo gledajte i uzivajte ...

Forever Red

pre 6 godina

Nerazumijem uopste upravu nase zvezde i neznam zasta se bune mazic je najbolje ocjenjen sudija od strane uefa zadnjih 10 god. nemojte da brukate nas grb . idemo na pobjedu . Nemoj te da pravite bezveze pritisak na igrace ,kad partizan treba da dobiju sa pola snage bratee. Ds bl

nik

pre 6 godina

najbolji nas sudija svih vremena je milorad mazic, to pokazuju rezultati

to znaju i zvezdasi i partizanovci

zao mi coveka vise, ostavite ga na miru

Kako ko, pa ja

pre 6 godina

Po logici navijaca Zvezde, svi Partizanovi od Mirka Marjanovica do danas, a niko za to vreme da svira bar jedan penal u derbijima 22 godine, iako je bilo itekako prilike. Dok je Zvezdi svirano preko 10 penala za to vreme(iako je poslednje 2 decenije realno podredjenija i defanzivnija ekipa u odnosu na Partizan u medjusobnim duelima i cesce je Partizan u Zvezdinih 16 nego obratno)!?

Ko je, kada i šta "saopštio"?

pre 6 godina

Ne postoji ravnoteža u saopštenjima, a na tome insistira i Zoran Petrović, tako da me mnogo ne zanima šta će FSS da odluči.

Ciganin iz Marinkove bare

pre 6 godina

(Filip Visnjic)

Dusan Maksimovic, Nikola Mladenovic, Milivoj Gugulovic
Zoran Petrovic, Berisa Sinasi, Goce Popev.....

zex

pre 6 godina

vrom
Partizanu je problem Zvezda, Pogledaj vesnik i kuknjavu Pantica.Covek je ubedjen u poraz partizana.Kaze sudije ce pogurati Zvezdu.Place za neke ponistene golove a zaboravlja da su Napretku dali gol iz ofsajda za pobedu.Dal imaju obraza?Dal ponekad pogledaju neki video u kome se jasno vidi kako su pokrali druge ekipe.

4k4.Dex

pre 6 godina

Ljudi prekinite s glupom pricom. Mazic se sigurno nece degradirati zbog srpskog fudbala. To je cista glupost navijaca kao i penali namesteme utakmice svako kolo i slicno. Ili jos gore namesteno prvenstvo pa ga uzme onaj ko nij3 "namestio". A to je nemoguce. Tako da ostavite coveka na miru da eadi svoj posao. Ni u najjacim ligama evrope jije dobro sudjenje (u engleskoj katastrofalno mazic je bog za sve eng sudije) pa ne prave teorije zavere.

Leopold82

pre 6 godina

Samo neka pusti, neka ne ubija tempo - kad on sudi derbi poslednjih pet godina - uvek je usporen ritam, uvek je neka mocvara, nema brze igre, uvek milion nepostojecih faulova, prekida - samo neka pusti igru, bez bespotrebnog seckanja i rezultat ce biti realan.

Moderan fudbal je brza igra, u Ligi sampiona kad sudi ne secka igru, jer bi odmah zglajznuo.

Spor fudbal odgovara uvek slabijem na terenu, zato bi samo trebalo da pusti maksimalno brzu igru i bolji ce da pobedi.

Nebojsa

pre 6 godina

Niko u Srbiji ne sme da sumlja u kvalitete Mazicevog tima , ali moramo da gledamo u buducnost . Sve dok nam isti sudija dobija da sudi derbi to znaci da smo u velikom problemu . Bio bih srecan kada bi kalendarska godina protekla bez Mazica u vecitim derbima. Mazic nije mlad on je pred zavrsetkom sudijske karijere i zato je najbolje da ukljucimo jos neke sudije koji bi sudili veciti derbi . Pocnite sa novim sudijama danas sudi jedan , sledeci derbi drugi pa onda ukljucite treceg sve dok ne izadje neki dobar sudija
Ovo postaje monotono sa Mazicem u vecitom derbiju verujem da je i njemu preko glave veciti derbi .

brada

pre 6 godina

Ovde nije pitanje ko ce da sudi vec je pitanje pritiska sa obe strane. Ne moze da skodi samo moze da pomogne... A mozda ima i namere avansnog alibija za los rezultat, opet, s obe strane... Svega pomalo, nas fudbal...

ostojici

pre 6 godina

Kakve zamene teza, neverovatno. A najbolji su "zvezdaši" koji brane Mažića.
Pa niko ne kaže da Mažić nije naš najbolji sudija, ali baš niko.
Samo je problem što Mažić u Srbiji ne sudi kao u Evropi.
Ko god kaže da u kup derbiju nije bio penal nad Boaćijem, sam sebe diskredituje da komentariše Mažića. A da li je bio penal najbolje smo videli u Beogradu kada je igrala reprezentacija, za mnogo blaže povlačenje za dres sviran je penal protiv nas..

ArtuDitu

pre 6 godina

Zoran Petrovic nema kredibilitet da prica o sudjenju. Izgubio ga je posle finala Kupa Hajduk - Rijeka. Svi koji su gledali tu utakmicu znaju zasto.
Mazic ne sudi isto u Evropi i u Srbiji. I tu je problem. Njegov recept je jednostavan. U polju koje zahvata precnik kruga na centru uglavnom ce svirati faulove za domacu ekipu ili kontrafaulove gostujucih igraca. Faulove za goste nece svirati vec ce pustati igru. Bice vise nego galantan kada su u pitanju slobodni udarci u zoni suta i centarsuta sto znaci da ce svaki kontakt sa Tavambom biti faul. Za goste nece vaziti taj kriterijum u istoj zoni terena.
Ako su sudije Zvezdine ko je do sada sudio penale za Partizan u ovom delu sezone, ko je produzavao utakmice skoro po 10 minuta, ko je faulove za protivnika dosudjivao kao faulove za Partizan. Upravo su te odluke omogucile Partizanu da za Zvezdom zaostaje samo devet bodova. Takodje, svi ovi nereseni rezultati i porazi Partizana nisu samo plod lose igre vec i vracanje dugova iz ranijih sezona. Ne treba zaboraviti cetiri ili pet prelaza Partizana u prolecnom delu sezone koji nikako nisu sumnjivi iako su golovi padali u identicnim vremenskim intervalima. Tu su i cuvene pobede golom u prvih deset minuta. E sad treba te dugove vratiti. Isto vazi i za Zvezdu. A cela ta igranka je najmanje vezana za sudije. Oni su samo izvodjaci radova. Jer, ipak je ovo Srbija i tu ne vaze pravila kao u Evropi. Zna to i Mazic.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Mažićev stil suđenja u Srbiji je taj da ako odbrambeni igrač protivničkom igraču skine dres u svom petercu to nije penal i tačka. U suprotno me niko ne može ubediti jer videli smo to u finalu kupa ...

Cinik

pre 6 godina

Znate, mora se stati na put nepoštenom i krajnje licemernom ponašanju FK Crvena Zvezda. FSS je dozvolio da jedan klub koji vode ljudi a koji su dovedeni u taj klub na jedan zaista sumnjiv način na jedan sraman način vrši pritisak na sve klubove u Srbiji, sudsisku organizaciju i samu državu. Ja razumem da se neko bori za regularnost, poštenje ali ne razumem da taj isti u isto vreme bira sudije koje će mu suditi, da mu te sudije priznaju golove iz gol auta, da preti drugim klubovima da ne smeju da igraju protiv njih, da se pozivaju na najmoćnijeg čoveka u državi. Takvu količinu licemerja, laži i nepoštenja nisam nikada do sada video. Ako je neko nameštao utakmice u protekle 4 godine to je Zvezda ( OFK Beograd, Čukarički, Vojvodina, ponovo Čukarički, ponovo Vojvodina, Radnički iz Niša, Rad, Borac Čačak). Nema sporta u Srbije a da klubovi Zvezde ne daju saopštenja. Za Zvezdu se kupuje Fajnalfor u vaterpolu, u košarci, dovode strani investitori, smenjuju treneri u drugim klubovima, onemeogućava se dovođenje igrača i ko zna šta još. Da FSS ima snagu on bi Zvezdu kaznio oduzimanjem bodova ali ne treba to raditi već ih pustiti da se sami dave u svojoj prljavštini.

Pedja

pre 6 godina

Mazic ima 2 potpuno drugacija kriterijuma kada sudi evropske i kada sudi nasu ligu. Zvezda ne bi imala nista protiv da on sudi kao u Evropi, medjutim on kao da zaboravi kako se sudi. Svedoci smo u finalu kupa kako nije hteo da svira penal za Zvezdu i niko me ne moze ubediti da nije video to. On se plasio usled pritiska Partizana koji vrse godinama kako sad da dosudi penal posle samo 5 minuta igre. Takodje u nasoj ligi ne kaznjava krljadzije, ne usudjuje se da im da 2 zuta kartona, koliko puta je samo Sale Ilic zasluzio crveni, ali nikad nije dobio vise od jednog zutog. Zvezda nema protiv Mazica da sudi derbi vec protiv Mazica u bilo kojoj utakmici. Protiv Cukarickog je takodje bio blizu kada se krljadzija Drincic zaleteo i iz sve snage bez ikakvog razloga startovao sa obe noge na Jovicica da ga srusi i polomio mu nogu. I Mazic ne da je dao crveni karton za takvu brutalnost, on nije dao ni zuti, cak nije uopste svirao faul, a nema ko nije video i na stadionu i pored televizora da je bio faul. Da li ce da pogresi oko nekog faula na srediti terena ili ciji je aut, to je zaista nebitno. Stvar je u tome da donosi drasticne odluke na stetu Zvezde. A sutra cemo da gledamo reviju Partizanovih padavicara koji ce da padaju kako se priblize sesnaestercu ne bi li dobili slobodni udarac ili penal. Tavamba igra kao zivotinja, on jednostavno gura i udara sve svoje protivnike, ni dvojic ane mogu da ga sruse, ali cim udje u 16, on pada od daska vetra. Svako to lazno padanje je za zuti.

Istina

pre 6 godina

Nije nikakva zabluda jer je on navijac patizana od rodjenja i na svakoj utakmici se trudi da na perfidan i mangupski nacin pomogne svom klubu.To je cinio u mnogim derbijima do sada,sto postoje dokazi u vidu snimaka.Evo,videce se sutra kad bude svirao slobodnjake partizanu oko 16 metara,u zoni suta ili centarsuta,kad nicije lopte i faulove bude dodeljivao partizanu,svirao kontrafaulove a mozda pod vec uobicajenim pritiskom bude i izmislio penal za njih jer ga non stop potenciraju,iako nije bilo ni priblizno sumnjive situacije,vec su igraci sami padali,nadajuci se poklonu.

čika Duki

pre 6 godina

Ne sudi on protiv večitih, on sudi protiv Zvezde!Pazi situaciju, grobar Raka predlaže grobara Mažića da sudi derbi a onda grobar Zoran Petrović brani tu konbinaciju.Ovo samo u Srbiji ima.

Vitez Koja

pre 6 godina

Mažić na jedan način sudi u Evropi, a na drugi način u Srbiji.
I bivši sudija Petrović je to potvrdio rečenicom ... "nekada se ne nalazi u najboljoj poziciji kako bi video".
Kako to da se "najbolji sudija" na derbijima ne nalazi u najboljoj poziciji i uvek sudi na štetu Zvezde?
Česta slučajnost ili namera?

Realno

pre 6 godina

Cinik, 12. decembar 2017 20:20

Ako uzmes u obzir samo zadnju deceniju,ne postoji nijedan klub koji je namestao vise utakmica od partizana.Nebitno da li je to uradio preko sudija ili burazerskih kombinacija sa svojim filijalama.Rade to i svi ostali i tu nema spora ali realno gledajuci,partizan je namestio 70% a svi ostali 30%,od kojih na Zvezdu otpada 20%.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Pricaju navijaci zvezde kako je Mazic grobarski sudija... A ko im je namestio dva penala 2015. kada je oba odbranio Lukac?????? Kome su priznali gol iz gol auta??? Partizanu?? Svakako ne, zna se kom klubu i zna se kom klubu se sve navlaci u ovoj zemlji , zna se koji klub izgubi namestenu titulu, to Partizan nije vec kanta od crvene zvezde, toliko!!!

wroom1975

pre 6 godina

Pa naravno da će da sudi kako treba. Čovek sudi LŠ sudi Svetsko Prvenstvo. Samo Zvezda vodi teoriju zavere protiv njega. Ustvari Terzić a ne Zvezda. Nije njima problem Mažić, problem im je Partizan.

zna se ko je plakao zbog Tita zajedno s bracom iz Splita

pre 6 godina

@vitez koja
@rene artois

Pa jeste, samo je 1x dosudio 2 penala. I sta on misli da je to dovoljno? a gde je crveni, gol iz ofsajda?
Kako lepi gosn Majo sudi gol posle gol auta ili Glidjovic kad ponisti skroz regularan gol kao onomad Mihajlivicu na 150.derbiju?
A tek penal sto dobismo posle Rniceve butine...
Babarogic, Mrakic, Delevic, Sipke....to su bile sudije. Namignes im i on pljus pa penal za Zvezdu

A ne tunjavi Mazic. Jedanput svirno 2 nepostojeca penala i nikad vise. Mos misliti, al nam je pomogao....

NoName

pre 6 godina

Petrović je kondiciju i sudijske treninge imao na jna ...osamdesetih.Ukoliko Mažić sutra bude seckao utakmicu znaće se ...kome to odgovara.
(salepeta, 12. decembar 2017 22:29)

Ne samo seckati, nego će svaka lopta na Tavambu biti sankcionisana faulom u zoni suta. A oni će samo to igrati - bunarenje na Tavambu, Mažićev faul i nada u Zorana Tošića. Jer drugu kombinaciju nema ko da izvede.

Filip Višnjić

pre 6 godina

Realno -Zoran Petrović je uvek bio grobarski sudija a Mažić je na pravom putu da ga prevaziđe u tome.
(čika Duki, 12. decembar 2017 20:35)

I Babarogić je grobarski sudija.

shone

pre 6 godina

Po komentarima navijaca Zvezde, svi ali baš svi navijaju za Partizan! Ima li u ovoj drzavi neko ko navija za Zvezdu? Svaka vlast, svaki predsednik fudbalskog saveza, svaki sudija, svi navijaju za Partizan. Onda navijača Zvezde u ovoj zemlji nema...

salepeta

pre 6 godina

Petrović je kondiciju i sudijske treninge imao na jna ...osamdesetih.Ukoliko Mažić sutra bude seckao utakmicu znaće se ...kome to odgovara.

Bane

pre 6 godina

(Pedja, 12. decembar 2017 21:29)

Druže bilo koji sudija osim Mažića nema taj kredibilitet. Video si Obradovića koliko je taj Zvezdi poklona dodelio. Da bi sudio kao Evropi prvo vi ne treba na sva zvona istog diskreditujete.

Poređenja radi koliko penala je Zvezda imala u Evropi a koliko ih ima u Superligi. Kada bi Zvezda imala Evropsko suđenje čisto sumnjam da bi im skor bio procentualno visok.

Kica

pre 6 godina

Jaoj sta rece ovaj covek koga pamtim da nije bio imun na muvanje u jugoslovenskom fudbalu. Pamtim finale kupa Hajduk Rijeka.Drasticno ostetio Rijeku u finalu. A bio najbolji sudija.Slicno kao i Mazic.Onda bio glavni.pre par godina u sudijskoj organizaciji Srbije.Postavljao sudije gde je bilo gusto a onda bio i kontrolor tog sudije. Inace po vokaciji grobar

Nebojsa

pre 6 godina

Niko u Srbiji ne sme da sumlja u kvalitete Mazicevog tima , ali moramo da gledamo u buducnost . Sve dok nam isti sudija dobija da sudi derbi to znaci da smo u velikom problemu . Bio bih srecan kada bi kalendarska godina protekla bez Mazica u vecitim derbima. Mazic nije mlad on je pred zavrsetkom sudijske karijere i zato je najbolje da ukljucimo jos neke sudije koji bi sudili veciti derbi . Pocnite sa novim sudijama danas sudi jedan , sledeci derbi drugi pa onda ukljucite treceg sve dok ne izadje neki dobar sudija
Ovo postaje monotono sa Mazicem u vecitom derbiju verujem da je i njemu preko glave veciti derbi .

Бојан

pre 6 godina

И ЗВЕЗДАИ и ПАРТИЗАНУ би било много боље да почну да се баве фудбалом, а не судијама! Мажић може да суди најјаче утакмице у Европи, а као неспособан за ову лигу!

zex

pre 6 godina

vrom
Partizanu je problem Zvezda, Pogledaj vesnik i kuknjavu Pantica.Covek je ubedjen u poraz partizana.Kaze sudije ce pogurati Zvezdu.Place za neke ponistene golove a zaboravlja da su Napretku dali gol iz ofsajda za pobedu.Dal imaju obraza?Dal ponekad pogledaju neki video u kome se jasno vidi kako su pokrali druge ekipe.

to je to

pre 6 godina

trenutno ja najveca zvezda derbija M.M...voleli ga ili ne...cenili ili ne...postovali ili ne...covek sudi sutra utakmicu dva seoska tima...ne kluba..nego tima...

mladen70

pre 6 godina

Ja sam VELIKI ZVEZDAŠ...i nema boljeg og Mažića i tačka. Pustite čoveka da sudi. Boljem ruka na kraju, i to je to! A Zvezdo moja, ako sad ne dobiješ lagano sa barem dva razlike, ne verujem da će biti kriv Mažića. Partizan je očito u lošijoj formi i mislim lošiji tim trenutno. Igrajte fudbal, mislim na oba tima! To želimo da gledamo, a ne da čitamo alibi saopštenja obe strane. Želim da se svi kao ljudi pozdravite na kraju, ko god bio bolji, a moje je kao navijača da se nadam da će to biti Zvezda. ŽIVEO DERBI!

veliki strumf

pre 6 godina

Samo da dodam jednu stvar u vezi sudjenja. Recimo Premier liga - najskuplja liga na svetu, mnogo kvalitetnih klubova a sudjenje - ocaj zivi! Imali Klatenburga, a eno i sam izjavio da na utakmici Celsi-Totenhem nije primenjivao pravila i nije iskljucio 3 igraca Totenhema kako ne bi on ispao kriv sto nisu uzeli titulu (!?). Samo u ovom kolu nekoliko ogromnih gresaka: penal za Everton gde jeste bilo odgurivanja, ali je ono toliko blago da nijedan iole solidan sudija to ne bi sudio, narocito ne u Engleskoj (sudija Craig Pawson, sudi evrokupove), cist penal za Vest Hem protiv Celsija zbog kaznjive igre rukom (sudija Taylor, uz Olivera trenutno najbolji engleski sudija). Pogresili i nikom nista, niko ih ne razapinje iako tamo bod vredi milione. Mazic je nas najbolji sudija, u top 5 evropskih sudija sigurno - prema tome najlogicnije je da on sudi derbi.

Bane

pre 6 godina

(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 12. decembar 2017 20:09)

A koga bi ti voleo da ti sudi Obradvoić koji na izmišljene psovke daje crveni ili na kako su rekli minimalni kontakt sviraju penal.

Koga bi ti da ti deli pravdu. Predpostavljam podoban je uvek dobar izbor. Koji na svaki kontakt svira faul u vašu korist. Taj bi ti sigurno legao.

nele

pre 6 godina

Sve sto je pošteno zna se kome ne odgovara.Ni strane sudije ni VAR tehnologija ni Mažič.Prosle godine Voždovac itd.Karma je čudo ,samo gledajte i uzivajte ...

Forever Red

pre 6 godina

Nerazumijem uopste upravu nase zvezde i neznam zasta se bune mazic je najbolje ocjenjen sudija od strane uefa zadnjih 10 god. nemojte da brukate nas grb . idemo na pobjedu . Nemoj te da pravite bezveze pritisak na igrace ,kad partizan treba da dobiju sa pola snage bratee. Ds bl

ostojici

pre 6 godina

Kakve zamene teza, neverovatno. A najbolji su "zvezdaši" koji brane Mažića.
Pa niko ne kaže da Mažić nije naš najbolji sudija, ali baš niko.
Samo je problem što Mažić u Srbiji ne sudi kao u Evropi.
Ko god kaže da u kup derbiju nije bio penal nad Boaćijem, sam sebe diskredituje da komentariše Mažića. A da li je bio penal najbolje smo videli u Beogradu kada je igrala reprezentacija, za mnogo blaže povlačenje za dres sviran je penal protiv nas..

Šahista

pre 6 godina

Čovek je bio a Mažić je sada najbolji sudija i tu nema rasprave,i Zvezdi i Partizanu je bolje da se manu glupavih saopštenja nego neka igraju fudbal kao što ga igraju u Evropi i na kraju ,fudbal je samo sport a ne stranačko prepucavanje saopštenjima!

bmiles

pre 6 godina

Zorana,poznajem iz detinjstva,sa utakmica koje mi je sudio dok sam igrao ili vodio timove kao trener!Ta generacija sudija bila je nesto sto se pamti i koji su imali respekt kod svih nas.Necu reci da je sve bilo idealno u sudjenju te generacije Beogradskih sudija(Komadinic,Babarogic,Avramovic,Nedic,Filipovic,Olarevic....) ali im se ne moze zameriti strucnost u odlukama na terenu koje su donosili,pored cinjenice da smo znali kojem "jatu" pripadaju.Cak sta vise cesto su gresili protiv "svojih" nego za svoje!Ali,nas mentalitet je cudo,takvi smo kakvi jesmo,tesko se mirimo sa porazom,trazimo uvek gresku ne u samom sebi vec u drugima.U sportu,posto ne pripadaju nikom,najlakse je osuditi sudiju iako kao sto rece Zoran,i on je covek sklon greskama,a doneti odluku u trenutku je ponekad stvar momenta i nema povratka!U nase vreme znali smo svi kad je sudija tendenciozan i ima lose namere,to se nije moglo sakriti.Licno misim da je Zoran ipak nas najbolji sudija ikad,i nikad necu zaboraviti sta mi je jednom rekao: "Najbolji sudija je onaj koji se ne primecuje za vreme utakmice i svira sto manje i koji nece dozvoliti da se rezultat promeni u zadnjoj minuti,ma kakav bio!"Sto se M.Mazica tice moje misljenje je da je on rame uz rame Zoranu,mozda i bolji obzirom da se sve krece ka boljem,pa bih apostrofirao Zoranove poslednje reci da je sudija najmanji problem vecitih!

Kuki

pre 6 godina

Cinjenica da u ovoj drzavi prvaci mogu da budu samo klubovi drzavni projekti, Zvezda Partizan, jedan put Obilic. Cinjenica je da se sve to desava na stetu ostalih klubova u Srbiji. I kad kazem na stetu ostalih klubova u Srbiji, ne mislim samo na sudjenje, vec i na nesrazmerno ulaganje novca u klubove. Mozda sam trebao da od malena navijam za neki kragujevacki klub, odakle sam ja, ali jednostavno u mnogim sredinama to nije bilo moguce, jer lokalnih klubova nije ni bilo, pa se izbor nekako svodio na Zvezdu ili Partizan.


Malo sam otisao od teme, ali sam hteo da napomenem jednu drugu stvar. Hteo bih da napomenem trenutno dobre stvari a to su: Imamo dva tima, koja su prezimela u Evropi, reprezentacija nam je otisla, na SP, mladje kategorije igraju odlicno, imamo jednog od najboljih svetskih sudija... i umesto da predstojeci derbi bude praznik fudbala, mi i to sto je dobro smo spremni nekako da izvrnemo i upropastimo, pravljenjem neke "naelektrisane atmosfere", zbog izjava polumozgasa iz oba tabora, da coveku dodje da uopste vise ne prati fudbal.

Kako ko, pa ja

pre 6 godina

Po logici navijaca Zvezde, svi Partizanovi od Mirka Marjanovica do danas, a niko za to vreme da svira bar jedan penal u derbijima 22 godine, iako je bilo itekako prilike. Dok je Zvezdi svirano preko 10 penala za to vreme(iako je poslednje 2 decenije realno podredjenija i defanzivnija ekipa u odnosu na Partizan u medjusobnim duelima i cesce je Partizan u Zvezdinih 16 nego obratno)!?

Forever Red

pre 6 godina

Iskreno da vam kazem kao veliki navijac zvezde ,obozavam da gledam utakmice kada Gospodin Mazic sudi., jer je to uzivanje covjek je toliki profesionalac ,ne samo on nego cjela njegova ekipa. A terzic da vise nepravi pritisak na sudije nego neka motivisu tim.
Ajde da vidimo sto vise golova u derbiju i da uzivamo malo.pozzz
iz B.Luke.

Ciganin iz Marinkove bare

pre 6 godina

(Filip Visnjic)

Dusan Maksimovic, Nikola Mladenovic, Milivoj Gugulovic
Zoran Petrovic, Berisa Sinasi, Goce Popev.....

nik

pre 6 godina

najbolji nas sudija svih vremena je milorad mazic, to pokazuju rezultati

to znaju i zvezdasi i partizanovci

zao mi coveka vise, ostavite ga na miru

Leopold82

pre 6 godina

Samo neka pusti, neka ne ubija tempo - kad on sudi derbi poslednjih pet godina - uvek je usporen ritam, uvek je neka mocvara, nema brze igre, uvek milion nepostojecih faulova, prekida - samo neka pusti igru, bez bespotrebnog seckanja i rezultat ce biti realan.

Moderan fudbal je brza igra, u Ligi sampiona kad sudi ne secka igru, jer bi odmah zglajznuo.

Spor fudbal odgovara uvek slabijem na terenu, zato bi samo trebalo da pusti maksimalno brzu igru i bolji ce da pobedi.

4k4.Dex

pre 6 godina

Ljudi prekinite s glupom pricom. Mazic se sigurno nece degradirati zbog srpskog fudbala. To je cista glupost navijaca kao i penali namesteme utakmice svako kolo i slicno. Ili jos gore namesteno prvenstvo pa ga uzme onaj ko nij3 "namestio". A to je nemoguce. Tako da ostavite coveka na miru da eadi svoj posao. Ni u najjacim ligama evrope jije dobro sudjenje (u engleskoj katastrofalno mazic je bog za sve eng sudije) pa ne prave teorije zavere.

Ko je, kada i šta "saopštio"?

pre 6 godina

Ne postoji ravnoteža u saopštenjima, a na tome insistira i Zoran Petrović, tako da me mnogo ne zanima šta će FSS da odluči.

brada

pre 6 godina

Ovde nije pitanje ko ce da sudi vec je pitanje pritiska sa obe strane. Ne moze da skodi samo moze da pomogne... A mozda ima i namere avansnog alibija za los rezultat, opet, s obe strane... Svega pomalo, nas fudbal...

ArtuDitu

pre 6 godina

Zoran Petrovic nema kredibilitet da prica o sudjenju. Izgubio ga je posle finala Kupa Hajduk - Rijeka. Svi koji su gledali tu utakmicu znaju zasto.
Mazic ne sudi isto u Evropi i u Srbiji. I tu je problem. Njegov recept je jednostavan. U polju koje zahvata precnik kruga na centru uglavnom ce svirati faulove za domacu ekipu ili kontrafaulove gostujucih igraca. Faulove za goste nece svirati vec ce pustati igru. Bice vise nego galantan kada su u pitanju slobodni udarci u zoni suta i centarsuta sto znaci da ce svaki kontakt sa Tavambom biti faul. Za goste nece vaziti taj kriterijum u istoj zoni terena.
Ako su sudije Zvezdine ko je do sada sudio penale za Partizan u ovom delu sezone, ko je produzavao utakmice skoro po 10 minuta, ko je faulove za protivnika dosudjivao kao faulove za Partizan. Upravo su te odluke omogucile Partizanu da za Zvezdom zaostaje samo devet bodova. Takodje, svi ovi nereseni rezultati i porazi Partizana nisu samo plod lose igre vec i vracanje dugova iz ranijih sezona. Ne treba zaboraviti cetiri ili pet prelaza Partizana u prolecnom delu sezone koji nikako nisu sumnjivi iako su golovi padali u identicnim vremenskim intervalima. Tu su i cuvene pobede golom u prvih deset minuta. E sad treba te dugove vratiti. Isto vazi i za Zvezdu. A cela ta igranka je najmanje vezana za sudije. Oni su samo izvodjaci radova. Jer, ipak je ovo Srbija i tu ne vaze pravila kao u Evropi. Zna to i Mazic.