Sreda, 06.12.2017.

15:25

Srbija ispustila pobedu protiv vicešampionki sveta

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno sa Holandijom, 27:27, u meču četvrtog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: B92

Srbija ispustila pobedu protiv vicešampionki sveta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

dr.bero

pre 6 godina

@VUK


Dakle, varoš u Srbiji nema više medalja od Hrvatske, kao što ni Metaloplastika nema više evropskih naslova od Zagreba!

A kad smo kod učitelja i učenika, probaj koristiti google, stvarno je čudo pa ukucaj Partizan Bjelovar, možda ti pomogne...

Sportski pozdrav!

mikin

pre 6 godina

Tipicna jajarska (citaj kalkulantska) igra u poslednjih desetak minuta. 4 propustena napada da se povede sa 4 gola razlike. Medjutim, sa ovakvom igrom ni tri nisu bila dovoljna za pobedu. I onda opet "cuveni" komentatori ... Srbija osvojila bod sa viceprvakinjama sveta ... sramotno ... Srbija je prokockala pobedu u igri sa vicepravakinjama ... kompleks nize vrednosti stalno nam je u glavi.

VUK

pre 6 godina

@Hrvat ..pozdrav iz Šapca gde žive dvostruki klupski prvaci Evope , osvajači zlata sa OI i SP : Vujović + bronza kao selektor Slovenije , Isaković, Vuković + bronza kao selektor SRB, Portner, Kuzmanovski, Karanović. Tako da u Srbiji ima varoš koja ima više uspeha i medalja u klupskom i reprezentativnom rukometu od cele Hrvatske. Kada je Metaloplastika harala i reprezentacija Jugoslavije osamdesetih svetskim rukometom u neponovljivoj dominaciji, osim Holperta koji je imao minutažu 7-8 po utakmici, niste imali rukometaša u Hrvatskoj da konkuriše za reprezentativni dres.Zna se ko je učitelj a ko đak..i dan danas uzimate autograme od Vuje kada uspete da dođete do njega.Lakše je leti doći u Šabac ..na gradskoj plaži pokraj Save , Vuja i drugari u hladovini bagrema igraju karte. Uz autograme idu i po koja ljuta.

Juventino

pre 6 godina

Izgubili smo dva boda juce a ne dobili jedan steta velikaa jakoo !! Ali Marija Colic svakaa cast :-)
juce za cistu desetku odigrale Colic, Dmitrovic a i ostalee su jakooo dobree bilee !
Al imam neki osecaj da ce biti neresenoo Holandija i Nemacka takoo da ce od nas sve zavisitii bitno je izbecii Dansku i Rusiju odmah a posle je sve mogucee !

dusan

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 6. decembar 2017 17:05)

A gde su vase rukometasice? Za rukometase cemo tek da vidimo, na vasem terenu, cekaj samo :)

roterdam

pre 6 godina

Jel bolje na Karaburmi gde živiš, ili na periferijama ovih gradova.
(krastavćević, 06. decembar 2017 20:26)

ovde gde sam prvi put u zivotu se ujutro budim s osmehom na usnama.

Vuk Mandusic bot

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga nije se islo sa malo jacim prekrsajem i po cenu iskljucenja ili sa nekom drugom vrstom odbrane ili je ovo na kraju greska selektora( mislim na poslednji napad Holandije)?Ukoliko ima strucnjaka iz sveta rukometa molim za objasnjenje?

Dobro

pre 6 godina

Holandski komentator kaze da je Srbija bila bolja i da je zasluzila da pobedi, ali navodi da je Holandija bila netprosecno losa u napadu. Golman nam je bio nesavladiv i to je bio kljuc do osvojenog boda. Isto kaze da se Holandjani ne treba da zele na sudjenje, sto dovoljno govori. Zadnji gol je po mom misljenju ipak pravilno ponisten, a interesantno je da i Holandski komentator kaze da je u napadu pre toga bio sedmerac za nas. Cak je i uzviknuo: Uh, sedmerac, ili tako nesto.
Steta za bod. Valjda nece skupo da nas kosta!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

beli65

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga nije se islo sa malo jacim prekrsajem i po cenu iskljucenja ili sa nekom drugom vrstom odbrane ili je ovo na kraju greska selektora( mislim na poslednji napad Holandije)?Ukoliko ima strucnjaka iz sveta rukometa molim za objasnjenje?
(Vuk Mandusic bot, 06. decembar 2017 22:16)
ne znam da li si primetio da je Holandija igrala sa 7 igrača u napadu i da je bilo teško igrati bilo koju vrstu odbrane sem 6:0 te da bi svako iskakanje sa ciljem da se napravi faul ostavilo veći prostor za jednog od dva pivotmena, a svaki grublji faul u završnici može da vuče kaznu za sledeću utakmicu što nam baš ne treba,šansa je bila pokušati iskoristiti to što Holandija igra bez golmana te posle primljenog gola dati brzi gol sa centra ali je Cvijićeva požurila i izvela šut iz trka što je nepravilno

kole

pre 6 godina

Meni se lično dopada igra naše reprezentacije.Ima tu energije, ima tu znanja i želje da se pobedi.Ima to i suprotna strana i zato treba ceniti znoj i trud naših devojaka. Nisu nas obrukale a sudije su se lično obrukale i obrukale svetsku rukometnu federaciju.
Ja nisam za to da se žalimo, ali sam za to da se RSS oglasi kada se srpskim sportistima ovako sudi.
Odmah će se javiti oni drugi i reći, što im nismo dali još golova da nam sudije ne mogu ništa.Ti drugi nisu u pravu jer su to prevaziđena razmišljanja. Ima tu još prostora za neke korekcije ali nije moje da o tome govorim. Trener mora biti autoritet ali se plašim, da će ga izgubiti zbog nečega što on kao roditelj nije svestan. Ovo je reprezentacija Srbije i on to mora da zna a ako ne zna mora mu neko iznad njega skrenuti pažnju, ne samo zbog njega već zbog Srbije i drugih devojaka koje to direktno vide a vidi i sav rukometni svet. Ovo što kažem je samo dobro za sve a ima još vremena malo da se atmosfera ne pokvari.

Kuki

pre 6 godina

Cinjenica je da je u ovon utakmici bilo nekoliko losih sudijskih odluka na nasu stetu, koje su svakako uticale na rezlutat. Ali ja necu da komentarisem o tome, jer je o tome bilo vec dovoljno komentara. Ja bih podelio nekoliko svojih zapazanja. Za borbenost i zelju nasih devojaka nema sta da se zameri. Mislim da takodje poseduju i kvalitet. Ali ako napravimo poredjenje izmedju igre nasih i Holandjanka, dolazimo do sledeceg zakljucka: Nase su se dosta mucile u napadu, pogotovo u zadnjih dvadeset minuta. Cesto su nalazile iznudjena resenja, a kao posledica toga je pravljeno dosta gresaka. Zaslugu za to ima pre svega odbrana Holandjanki i nekoliko pogresnih sudijskih odluka na kraju. Ali pre svega odbrana Holandjanki, za koju nismo imali adekvatno resenje. Sa druge strane oni su za nasu odbranu imali adekvatno resenje, ali je nas golman odlicno branio i skidao veliki broj zicera. Da je nas golman bio malo manje raspolozen, pitanje je da li bi Holandankama trebala pomoc sudija. Pomenuo bih jos dve neshvatljive stvari za mene u finisu: Prvo, u zadnjem minutu, pri nasem vodstvu zavrsavamo napad za petnaest sekundi. A drugo, pri zadnjem njihovom napadu ne igramo agresivniju odbranu sa vise cestih faulova.

Yo

pre 6 godina

@Veljko, čudan pogled na svet. Zar ne bi trebalo gledati rukomet bas zbog 45 minuta vrhunske igre koje naše pružaju , a ne bojkovati ga zbog 15 minuta loše?

Yo

pre 6 godina

@vladimir, ne bih se složio da nemamo jaka krila. danas nismo koristili krila dovoljno, ali juče smo 90 posto golova dali preko krila u prvom poluvremenu . Krpez Slezak je naš najbolji strelac na prvenstvu, a ona je na desnom krilu. Tako da mi nikad jača krila nismo imali. Danas nije igrala prvo poluvreme skoro celo, a u drugom dala 3 gola. Holandjanke su je dobro čuvale jer znaju da je opasna.

krastavćević

pre 6 godina

Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..
(HanSolo, 6. decembar 2017 19:39)

Pa šta čekaš, što si još u Srbiji? Evo, seli se u Bugarsku, Ukrajinu, Meksiko, Indiju, Brazil, Filipine, Nigeriju, Sudan, Bangladeš, Kostariku...a sigurno bi uživao i u Los Anđelesu, Detroitu, Filadelfiji, Marseju, Napulju, Milanu, Briselu, Parizu, Hamburgu...pa nam ispričaj kako je tamo! Jel bolje na Karaburmi gde živiš, ili na periferijama ovih gradova.

sumadija

pre 6 godina

Kakav lopovluk sudija. LOPOVLUK!!! 
Kakvi koraci, gde je Cvijic pustila 3 ili 4 koraka, jedva 2 je pustila. I pre toga, faulovi, iskljucenja. I oni nam prodaju pricu o jednakosti evropskih naroda. LOPOVLUK!!!
(ninepi, 06. decembar 2017 16:59)

Ljudi, raspitajte se ako ne poznajete pravila pre nego što ostavite komentar...
U trenutku izvođenja lopte ona NEMA prava da se kreće i mora imati jedno stopalo na liniji centra igrališta
Svi smo razočarani ali je gol ispravno poništen

Bravo naše devojke i šteta što ne pobedismo,a imali smo tri ili četiri napada da rešimo utakmicu

mali buda

pre 6 godina

Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HanSolo, 6. decembar 2017 19:39) # Link komentara

Kakve veze ima što 5 minuta nisu dali gol? I Mančester Junajted u finalu LŠ 1999 protiv Bajerna 90 minuta nije dao gol, pa je u sudijskoj nadoknadi dao 2 i postao šampion Evrope. Jel po tebi sudija trebao da poništi ta 2 gola? Što se tiče ovoga drugoga, zbog jednog ili nekoliko mišljenja sa kojima se ne slažeš ti se pitaš u kojoj zemlji živiš. Putuj druže niko te ne drži.

Lekker

pre 6 godina

Kad vidim onu Holandjanku na golu po imenu Tess Wester, odmah mi dodje da zaigram rukomet! Ali bas, onako !!! I zbog nje i zbog otprilike polovine Holandskog tima. Kakve lepotice!
Nase su same krive, kakav sudija, Holadjanke ispod nivoa, nasa golmanka super, dva gola prednosti dva minuta pred kraj, niko da preuzme odgovornost za sut, a sad nam sudije krive.
Ajde, ljudi.... Budimo ljudi iako smo Srbi,

mali buda

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 6. decembar 2017 17:05)

E moj Hrvat, pitaš ljde iz čijeg naroda dolaze zvanično proglašeni najbolji rukometaš i najbolja rukometašica sveta svih vremena Veselin Vujović i Svetlana Kitić. Sedi dole jedan.

mladen

pre 6 godina

Prakticno samo izgubili dve utakmice mada smo igrali nereseno. Imale su dve pobede u dzepu, protiv Holandjanki pet minuta zadnjih bez napada. Ispadaju lopte, bacaju se pivotu u noge, igra se do dizanja ruku sudija za pasivan napad! A imamo nekoliko veoma iskusnig igracica u timu! Nema peobednickog metaliteta, a bez toga nema pobeda i nema medalje. Coliceva je branila sjajno, i opet nista. Steta. Sticem utisak da nemaju hrabrosti u odlucnimee trenicima. Niko nece da preuezme odgovornost. E , to je kljucno.

Nebitna

pre 6 godina

@igbo
Zasto da se stide oni koji upucuju kritike na racun pojedinih igracica?Valjda imaju prava na svoje misljenje kao sto ti imas pravo da ih velicas.Znas li zasto nismo izgubili ovu utakmicu?Zbog fenomenalne Marije Colic.Koliko je odbrana imala zaredom?Koliko napada su tada nakon tih odlicnih odbrana upropastile upravo Lekic i Cvijic?Zasto Lekic igra za reprezentaciju kad god je povredjena ili rovita a kada je zdrava ne?Tada odbija da igra jer joj nista nije po volji a sada je valjda sve idealno?

marko

pre 6 godina

zahvaljujuci golmanu uzeli smo ovaj bod.devojka jednostavno nije dala holandjankama da pobede. branila gotovo sve i spasila nas poraza.moramo igrati brze ako zelimo nesto vise,lekic nam usporava igru,nije za prvi tim

Chiwwi

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 06. decembar 2017 17:05)

Pa video si i sam.
A gde su vaše cure?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (remax, 6. decembar 2017 17:38)

Pa kako gde su njihove cure. Zna se, po beogradskim klubovima.

my way

pre 6 godina

Нажалост, нисам могао ову утакмицу да гледам, али девојкама свака част на свему што раде, па тако и на овом ремију против светских и европских вицешампионки. Видим да је Марија Чолић одлично бранила, што је сјајно, јер без голмана се у рукомету не може ништа. 3 гола вођства 5 минута до краја... Ако је требало да се деси нека је сада и то је вредна лекција за наредне утакмице. Неке разлике у жребу између првог и другог у нашој групи нема, тако да нема места ни некој драми. Много је важнији следећи меч против Јужне Кореје, јер је он тај који би нас бацио на треће место у случају пораза и да смо победили данас Холанђанке. То би већ био далеко тежи пут у нокаут фази. Наше девојке немају чега и не треба да се плаше, поготово не победе. Сада када крену одлучујуће утакмице само храбро, од нас пуна подршка шта год да се деси у наставку турнира!

HanSolo

pre 6 godina

Ni u teoriji ne bi ponistili onaj gol Holandiji. Mi smo niža rasa u njihovim očima i to se neće nikada promeniti.
(Ćoso the Man, 06. decembar 2017 18:53)


Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..

Вељко

pre 6 godina

Retko gledam rukomet,ženski pogotovo.
Gledao sam zadnjih 15 minuta i nije mi jasno kako smo sa onakvom igrom uopšte došli u situaciju da možemo doći do pobede.
Bez napada,bez odbrane.
Napucavali su našeg golmana kao na treningu!
Ovih 15-ak minuta mi je pomoglo u uverenju da još neko vreme izbegavam rukometne utakmice.
Našim devojkama želim puno sreće u nastavku takmičenja.

igbo

pre 6 godina

Vi sto pljujete Lekicku i povratnice, stidite se. Lekicka nije igrala mesec i po dana i vratila se tek sada, rovita je ali je postigla 3 gola i napravila par asistencija. Cvijic nas je spasila i juce i danas. Sram vas bilo.

milos

pre 6 godina

Nazalost padnemo pod pritiskom...Dobre su svaka cast..ali ..kako to da ne mozemo psihicki da budemo jaki...da smo igrali jos pola minuta izgubili bi garant..

bobo mk

pre 6 godina

Kada je bilo najteže bekovi Holandije zabijaju tri pogodka po redu, dok naši bekovi nisu ni uputile šut tri napada po redu. Golmanka izvaredna, najzaslužnija za osvojeni bod.
Zašto u timu nije pozvana Kristina Liščević? Jeli je u pitanju povreda?

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

Bravo cure, svaka čast. Jeste da je bila pobeda u džepu, nešto do naše realizacije to stoji. Nisam nikad video onakvu KRAĐU, onolika neopravdana isključenja, sedmerca, nesviranje istog nama!!! Tako da je i nerešeno super, ali protiv holanđanki i sudija, nije moglo više!!

milan 26

pre 6 godina

Devojkama i selektoru svaka cast za dosadasnje nastupe na prvenstvu. I raduje me sto se vidi prostor za napredak u sledecim utakmicama. Postoji ta odsutnost i nemogucnost zatvaranja tekme, tj pobede, ali nekako to ide uz neke nase ekipne sportove. Pogubljenost i crni minuti. A to bas ume da kosta u rukometu. To se ovim devojkama desilo u finalu u Beogradu pre 4 godine kad nisu uzele zlato protiv Brazila. Mozda bolje da sad, u ranoj fazi takmicenja, prelezimo decje bolesti, pa posle da igramo maksimalno do pobede. Nadam se pobedi protiv Juzne Koreje i prvom mestu. ne lezi nam taj njihov stul igre, ali smo fizicki dominantniji i ocekuje se pobeda. Relanovje da igramo polufinale.

Srbijanac

pre 6 godina

Bruka i sramota, da ne kazem nesto gore. 80% zasluge za naseg golmana, pasevi ispod visine kolena, konstantno forsiranje pivota sa dodavanjima na metar pored 3 holandjanke, a tek da ne pricam o krilima koji su tu ocito aganzovani kao statisti... Necemo mi videti 1/4, a kamoli finale. Ovo je puka srece sto smo u opste prosli gupu i to ne zasluzno.

zexy

pre 6 godina

U pravu ste da je Andrea lider ekipe... a sad, košarkaškim rečnikom pogledajte +/- skor, odnosno rezultat kad je Lekićka u igri i kad je na klupi...

vUcA

pre 6 godina

Od kada pratim rukomet nama su sudije uvek krive za neuspehe. Krivca trebamo traziti uvek u nama. Nedovoljno hrabrosti u napadu nakon maestralnih odbrana golmanke Covic i forsiranje cere Obradovic. Imamo igracice za medalju ali igra je sporna.

Ivan pg

pre 6 godina

5 min do kraja 3 razlike...to se moralo dobiti...bod uzmes juce,izgubis danas ok...i pored svog bezobraznog sudjenja u zadnjih 10 min i ocigledne kradje opet je cini mi se bilo do nas...udri je,slomi je,faul,iskljucenje nema veze...ali ajmo dalje,petak koreja pa da vidimo odakle cemo u 1/8...samo napred Srbijoooo

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Prvo da cestitam devojkama na odlicnoj igri.

Primetio sam da smo drugo poluvreme malo pali zadnjih 10min, kao da je falila koncentracija posebno u napadu, ali je odbrana bila odlicna.

Sto se tice igre sa igracem manje, tu smo postali tata mate .. pa mi bolje igramo sa igracem manje ..

Nego bre pokradose nas sudije opasno

ns

pre 6 godina

ma samo napred ne osvrcite se , pa ta holandija je vicesampion evrope i sveta a mi ih nadigrali nadmudrili i da nije bilo par sudijskih gresaka i par gresaka u zadnjih par minuta dobismo ih . koncentracija i priprema za koreju
pa pre dve godine nas je ta ista holandija dobila 16 razlike
bravo devojke

ninepi

pre 6 godina

Moram da priznam nedostaje mi Dusko Korac, da onako realno oplete po sudijama i ostalih zlotvorima. Ako je ovo pravda sto oni dele, ja sam onda kriminalac. Ovaj aktuelni komentator nije ni mala maca, Dusko je bio pravi, nije se ustrucavao da kaze istinu uvek, ponekad i da pretera, umesto da lupeta kao ovaj danas. Ovo je danas bila kradja, kriminal, skandal, od strane onih sto najvecem proizvodjacu ratova u svetu dadose nobela za mir (namerno n malo slovo, jer ta negrada je obezvredjena i vise nema smisla)

Neko

pre 6 godina

Devojkama svaka cast na igri,samo tako neka nastave uz male korekcije,a sudijama zelim suspenziju za sva vremena,jer ovako se ne krade ni u jednom sportu.Gol na kraju cist ko suza

scout

pre 6 godina

pa ovo nije normalno, znam da se uvijek bunimo za sudije, ali ovo je prekoracilo svaku mjeru. Pa zadnjih 15 minuta nekih, svaki njihov napad, sedmerac i nama iskljucenje. Jos onaj gol u zadnjoj sekundi ponisten, kao fol neki koraci?! cist gol. Jos jedan od sudija neki Kurtondzic ili kako se zvao. Treba istupiti iz prvenstva, pa nek igraju ovi zapdanjaci medjusobno. I jos onaj komentator, em za holandjankinje celo vreme govori, skandinavkinje, em cijelo vreme sluti kako je i bod dobar posto cemo eto pobijediti grupu. Sta ako ces pobedjediti grupu kad nosis bodove dalje. Covjek ne konta koncept turnira uopste.

Aman vise!

pre 6 godina

Bilo bi fer od Lekicke da kaze- Treneru ja vise nisam za ovo, ne bih da kvarim nasu timsku igru i rezultat, nemojte me uvoditi u igru. Ljudi, mozemo da je volimo koliko hocemo, ali moramo biti realni, nije vise za A-tim!

Aleksandar, Beograd

pre 6 godina

Prvo čestitam rukometašicama.
Drugo, ne blamirajte se pljuvanjem Andree Lekić. devojka je imala tešku povredu ramena i treba ceniti što je uopšte htela da ide na prvenstvo. Biće ona ok.
Treće, ovo se moralo dobiti. 5 minuta pre kraja voditi 3 razlike je gotov meč. E sad, da sudije jesu poslednjih 10 minuta svirale sve i svašta, ali podsetiću sve da smo mi u periodu od 42. do 50. minuta dali samo jedan gol. Rezultat 24:21 je predugo stajao na semaforu. Naš golman je branio sve, a napad nije odigrao ništa. Da smo dali još bar 2 gola u tom periodu sada ne bi pominjali sudije. To je poenta. Dakle, mi realno nismo iskoristili pregršt šansi koje su nam dale Holanđanke lošom realizacijom, odnosno naš golman sjajnim odbranama.
Četvrto, ponovila se situacija iz meča sa Nemačkom kada smo vodili 2 razlike 5 minuta do kraja i na kraju spašavali bod.
Naravno, puna podrška rukometašicama. Ovo što su do sada prikazale je mnogo bolje nego poslednje 4 godine zajedno.

shandonjito

pre 6 godina

Mi treba da podnesemo zvanican zahtev u svim sportovima da nam se izuzmu "posteni" Svedjani da nam sude! Ne znam sport gde nas Svedjani nisu iskasapili!
Tri puta sam bio sa sinom na medjunarodnom stonoteniskom turniru u Svedkoj, i tamo smo imali isti ovakav tretman kao i rukometasice, a reklo bi se da je sport gde sudija ne moze mnogo da utice. Svaki put su ga ocigledno krali, jer oni kad vide da je neko iz Srbije, to je za njih nize bice i nije niceg dostojno. Toliko su napumpani i nadmeni, da nema reci.
Ovo danas sudjenje je samo posledica toga na koji nacin oni gledaju na nas. Upravo iz tog razloga nikad i nigde ih ne treba postovati i respektovati!

leonard

pre 6 godina

U tijesnim zavrsnicama juce i danas se dobro vidi, da se u igracice "uvukao" luzerski mentalitet od silnih poraza zadnjih godina. Tesko ce one nesto napraviti na ovom prvenstvu. Nadam se, da se varam.

adv

pre 6 godina

Svaka čast Lavicama na pruženoj igri, sudije su im ukrale pobedu. Nije se moglo igrati protiv sudija i izvanrednih Holandjanki. Poslednjih 13 minuta su nas tako, očigledno, pokrali da je strasno. Kriterijum isključenja i svoranja sedmeraca, užas. Nisu nam svirali čist sedmerac 1 munut pre kraja pri sutu Lavko. Od 4 poslednja isključenja 3 nisu bila. Andrea treba da se uvodi u ritam igranja, jer je bitna za dalji tok takmičenja, tako ne kritikujte isuviše njenu igru. Ovo pišem kao neko sa preko 20 godina u ovom divnom aportu. Svaka čast za naše Dame.

DD

pre 6 godina

I opet naše smotane u završnici, dva gola prednosti i gubiš loptu za vodjstvo od tri gola, primiš gol i još jedan par sekundi pre sirene. Gol na samom kraju logično da je poništen jer je vreme već isteklo. Kad čujem Strainića da zapomaže na sudije muka me 'vata, ništa pametnije ne ume da kaže kad gubimo kompas i sigurnu pobedu iz ruke.

autocorrect off

pre 6 godina

brate kakve gubitnice ne mogu da vjerujem šta one poklanjaju protivnicima, juče njemicama danas ovim narandžastima. kvalitet očigledno imaju, ali hrabrosti da se igra do kraja nema... bolje da sutra izgube od koreje i ćao da me ne nerviraju više

Иван

pre 6 godina

Баш се намешта у овом рукомету. Наше морају бити за 5-6 голова боље од Немица или Холанђанки да би их победиле. Мало играчица више, мало сумњиве одлуке, онда наше психички не издрже притисак да су близу победе и - ето. Уместо четири тријумфа имамо два, плус два ремија.

Мени је занимљиво да видим како увек воле те светске и европске спортске федерације да протежирају неку "свежу крв" - али када та "свежа крв" није Србија. Ми отприлике имамо нормалан третман само ако организујемо такмичење.

Холанђанке нису ништа показале. Ово је срамота да су извукле бод. Наше су до сада уз Норвешку најзанимљивија селекција, али ето...

Ваљда ће сада да против Корејки одиграју лакше. А онда - могу против сваког. Једном ћемо коначно победити и у неизвесној завршници.

SerbusZagreb

pre 6 godina

Слоба Гробар Сента, 06. decembar 2017 17:00)

Da malo pratiš navijačku scenu u Evropi znao bi da se u sportskom smislu Holandija i Nemačka "vole" otprilike kao Srbija i Hrvatska i da nisu nikakve "germanske sestrice".

Bane

pre 6 godina

(vUcA, 6. decembar 2017 17:22)

Vidi drugar kada ti sudija isključi dva igrača bez razloga ili ti svira korake nemožeš ti u tim situacijama razviti igru. Kontaš. U rukometu jedna od boljki jeste što sudije su te koje obično diktiraju igru a ne ekipe.

zoran ivkovic

pre 6 godina

napad srpkinja 3 minuta pre kraja i 2 razlike za srbiju a sudije posle 10 sekundi dizu ruku .....steta sto nismo dobili ....golman nam je briljirao

Gde ja živim

pre 6 godina

Ne da im se da uzmu jedan krupan skalp, ali nadam se da će se to vratiti u nekoj važnoj utakmici. Čolić maestralna, ali nekoliko lopti se odbilo gde ne treba, što srećom, što našim lošim postavljanjem. Dmitrović zaista izuzetna, fale šutevi Stojiljković, Obradović sasvim solidna u pojedinim trenucima. Andrea nije u formi, ali Srbende ne pljujte pre vremena. Napad nam je zaista sjajan, izbušile su Tess na početku, a to je vrlo teško. Ono što pak nikako da naučimo ni u ženskom ni u muškom rukometu to je da napravimo faul. Svi živi biju, pa se ne krste, ali to nekako deluje suptilnije, "ispod žita", a našima se vidi sa kilometar. I zaspale su naše u par navrata, ali ok. Bilo je par čudnih sudijskih odluka, ali mislim da to nije odlučilo pobednika. Sve u svemu devojke, jako ste dobre (odavno to nisam bio u prilici da kažem) i radujem se sledećim mečevima. Samo jako i srećno u nastavku.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

И поново је селектор Обрадовић изгубио бод, а да је претешко бити тренер некој женској екипи, дефинитивно јесте.
П.С. Лоше је било гледати судијски лоповски пар како бестијално краду у корист својих германских сестрица из Холандије!!!
И поред свог лоповлука, морали смо добити Холанђанке. Једноставно, не умемо да победимо, да рутински приведемо већ добијену утакмицу!

dusan

pre 6 godina

Bravo devojke! Bravo stručni štab! Nemogu da verujem da su svirali korake?! Najlepše ste!!!
(polupripitomljeni texasanin, 6. decembar 2017 17:28)

Haha, totalno nepovezano, koji prekid filmova :)

Dushebajev

pre 6 godina

Pa pravi faullllll,otvoren sut imaju Holandjanke,pa jedan jedini faul da su napravile i jos ga drzis 3-4 sekunde i vrijeme bi proslo..kud me djavo natjera da gledam zenski rukomet..iznervira se na kraju!

dragan

pre 6 godina

nista uzas sa gledanje da nije ova golmanka nad golu pobedile bi holandjanke nas i te kako uzas 10 napada nemamo ideju i ozbiljan napad sve lekic cvijic lekic cvijec pa tako u krug krila najopasnije oruzje ne koristi se uzas

krajisnik

pre 6 godina

3 minute do kraja,3 razlike za nas.
Kažem ženi biće nerijeseno.
Sudije su nas pokrale,ali prosto je nevjerovatno kako u rukometu igramo završnice loše, bez hrabrosti.

Cinciguz

pre 6 godina

Lepo nas odradise sudije, na sred Svetskog prvenstva. Obrukali su samo sebe.
Greska trenera sto se nije pravio faul za faulom nakon 5-6 sekundi dodavanja holandjanki u zadnjem napadu. Prosto neverovatno.

ska

pre 6 godina

(scout, 06. decembar 2017 17:03)

Ne prenose se bodovi dalje. Igra se nokaut faza (osmina-finala, cetvrt-finale.....).
Gledam nesto raspored, nama je mozda I bolje da budemo drugi u grupi nego prvi, cini mi se da to donosi lakse protivnike. Mada ima jos da se igra, pa moze dosta toga da se promeni

bole bgd

pre 6 godina

Kada treba da Srbija ispusti tri gola prednosti u poslednja tri minuta, postoji već višestruko proveren recept: kod žena uvesti u igru Andreu Lekić, a kod muškaraca Marka Vujina! Večiti tremaroši Lekić i Vujin "nestrećno" će ispustiti loptu, preseći će im dodavanje, pogodiće blok ili stativu...Nažalost reprizu ovog "filma" gledali smo i danas, kao i mnogo puta u zadnjih desetak godina! Besan sam do bola...uvek isto! Kada je tri minuta pre kraja naš trener izveo Damnjanović i uveo Lekić, znao sam ili gubimo ili nerešeno, a imali smo tri gola viška!!!

Dragana

pre 6 godina

Čolić-svaka čast!Mislim da ove 4 igračice koje su do sada odbijale da igraju a mislim da ih Dragica Djurić nije ni zvala prošle godine nije ni trebalo da se vraćaju u tim.Osim možda Sanje Damnjanović.Koliko li je puta Strajnić rekao "neverovatno",zaista preteruje sa upotrebom te reči.Mislim da možemo dobro da odigramo i protiv Koreje.

Цветак зановетак

pre 6 godina

А за ове што су негативни пре Лекићевој пар упутстава из спорта пошто очигледно никад лопту нису у руке узели.. Постоји нешто што се зове ЛИДЕР у екипи, мотор екипе или најбоље ОНАЈ КО УЛИВА САМОПОУЗДАЊЕ другима јер им је узор! Та Андреа Лекић је прва наша рукометашица, после Цеце Китић, која је била у неком тренурку каријере најбоља на свету! Лидер је тај чија је класа вечна, а форма пролазна, а то ћете видети у даљем такмичењу! Поздрав.

Цветак зановетак

pre 6 godina

Судије... ја стварно више не знам шта се дешава са спортом у последње време! Нисам одгледао поштену утакмицу (у фудбалу, кошарци, ватерполу, ево сад рукомету) не памтим... Реал онако осваја титуле, Барси закину два гола на две утакмице за редом, суђење из финала европског у кошарци, суђење у евролиги, ово данас са рукометашицама... човече боље азде тениске судије са онако малом лоптицпм и трагом на терену при брзини од 220 на сат него у осталим спортоцима.. ово је брука за спорт! Ајмо рукиметашице само храбро, за мајку Србију!

Laki

pre 6 godina

Po svim pravilima uz onolike fantastične odbrane golmana, morali smo ovo dobiti sa 5-6 razlike. Zašto nismo? Prvo sudije (igrali smo gotovo celu završnicu sa igračicom manje), psiho -fizičko trošenje kad stalno imaš manjak igrača i dva tri problematična rešenja sa proigravanjem umesto šuta, do kojeg smo došli kada Lavko nije realizovala zicer. Milsim da je taj šut zaslužila Dmitrović i ne znam zašto nije bila u završnici. Kada se samo setim kako su nas terorisale Holanđanke na prošlim takmičenjima, ipak je ovo za mene neočekivan rezultat.

Vera

pre 6 godina

Koja nepismenost ovog što se potpisuje s Dragan.Cure su odlične, igrale su i protiv Nizozemki i protiv sudaca, a ponekad treba imati i malo sreće.Bit će bolje,a nadam se i poštenijem suđenju.

Džoni

pre 6 godina

Počastiše ih naše bodom na ovoj utakmici. Jesu i sudije malo zakuvale ali bilo je bezbroj prilika da ovo lagano dobijemo. Čolićka im je deset napada skinula a mi ništa. Protiv Nemica umalo ne izgubiše skoro dobijeno, a sada počastiše Holanđanke bodom.

bela serena

pre 6 godina

Da se razumemo nisu bile lose, bile su dobre...Pocetak i kraj meca uvek problem, verovatno malo trema stigne. A golmanke smo uvek imale dobre a ove dve su BRILIJANTNE!!!Samo napred verujemo u Vas!!!

lucho

pre 6 godina

Sve je super nema se sta prigovoriti golmanka skinula 6,7 zicera, jedino mi nije jasno ono pokusavanje na silu da se proigra pivot, bacanje lopte u noge Cvijicevoj koja je jako velika.. to mora sa vise osecaja kad ima prostora a nije da nema ko da doda.

mile1970

pre 6 godina

Bravo devojke a vas koji ste ih juce pljuvali da li je bar malo sramota?Rekao sam juce da mozemo do medalje ii dalje tako mislim ali ne znam hoce li nam sudije dozvoliti.Ovo sto su ovi nazovi Svedjani sudili u drugom poluvremenu lici na cirkus

fenomen

pre 6 godina

Rukometna pljacka. Pa kakvi koraci. Primila od golmana loptu, okrenula se i pogodila prazan gol . Vreme nije isteklo Zasto nasi ne traze da se gleda snimak. Da uloze zalbu. Pa dokle ce u svakom sportu da nas kradu. Poz.

smss

pre 6 godina

Sjajno su odigrale nase.Ostaje zal za tim jednim golom koji je falio kad se lomio rezultat.I da smo pobijedili opet bi zadnja utakmica odlucivala o prvom mjestu. Mislim da nase imaju jos dosta rezerve,sto ce nadam se da dodje do izrazaja u narednim utakmicama. Andrea ce biti ona prava,ali samim prisustvom u ekipi daje veliki doprinos . SRBIJA...

pitam se

pre 6 godina

Laik sam sto se tice rukometa, ali volim da gledam. Molim da mi neko objasni zasto mi i zenskoj i u muskoj reprezentaciji ne koristimo krila? Da li je to zato sto igramo zastareo, spor rukomet? Hvala na odgovoru.

japi

pre 6 godina

eto, gde su ovi što su prošli put pisali da sudije nisu odlučile utakmicu...ako ovo sada nije dovoljan dokaz ja ne znam šta je...bruka i sramota

Stefan

pre 6 godina

Ja se nadam da su ovo neki botovi koji kritikuju Lekic.
Nista vise ne zelim reci, oni koji iole znaju nesto o rukometu znaju koje Andrea Lekic.
Samo jako nastavitee, najjaca ste.

ninepi

pre 6 godina

Kakav lopovluk sudija. LOPOVLUK!!!
Kakvi koraci, gde je Cvijic pustila 3 ili 4 koraka, jedva 2 je pustila. I pre toga, faulovi, iskljucenja. I oni nam prodaju pricu o jednakosti evropskih naroda. LOPOVLUK!!!

veliki strumf

pre 6 godina

Nevidjena kradja! Ovo je nezapamceno! Ovim sudijama treba za sva vremena zabraniti da sude. Ajde iskljucenja, ali da nam ne sude sedmerac u zadnjem napadu, gde je Holandjanka usla u 3 metra bukvalno i nepriznavanje gola sa centra zbog izmisljenih koraka - pa to je bruka i sramota za Svetsko prvenstvo! Srbija mora da ulozi zvanicnu zalbu na sudjenje.

Mare

pre 6 godina

Kao prvo strasna sudijska kradja, od poslednja 3 iskljucenja 2 nisu bila sigurno, kao drugo u poslednjih 5 min nam treba samo 1 gol da resimo i mi ne realizujemo 5-6 napada!

veliki strumf

pre 6 godina

Sudjenje ne da je kriminalno, nego je ocigledno da onaj jedan Svedjanin navija za Holandiju. 4 uzastopna iskljucenja, od kojih bar 2 nisu bila. Ali nase sjajne, zahvaljujuci Colicevoj pre svega - nikad nisam video da zenski golman onoliko zicera skine. Evo upravo skinu zicer pivotu na 3 min do kraja. Zapanjujuce.

vaso

pre 6 godina

meni nije jasno zasto nase nisu izasle sa terena posle onog famoznog uzastopnog trećeg isključenja? ja više ovu bruku od prvenstva NE GLEDAM!!!!

Del Piero#10

pre 6 godina

Kako sudije kroje rezultat pa to nije normalno! Ovo je bila pljačka! Od zadnih 10 min igramo 6min sa igračicom manje, dva sedmerca za njih, dižu nam ruku 10 sekundi od početka napada, poništen pobedonosni gol! Bravo za devojke, pravo jn čudo i ovaj bod što ste uzele pored švedskih pljačkaša!

Džoni

pre 6 godina

Odgledah par minuta u prvom pol. i za tih par minuta Lekićka najgora na terenu tako da ne verujem da botovi komentarišu njenu igru. Nadam se i želim da u drugom bude najbolja ali ovo do sada užas, ok izlazi iz povrede ali za sada ništa.

zexy

pre 6 godina

Daj bre izbaci Andreu, promašila je nekoliko zicera i omogućila Holanđankama još toliko kontri... ili neki moraju da igraju, ma koliko štete nanosili?

Stefan

pre 6 godina

Пре годину дана исте ове репрезентације Немачке и Холандије су нас лагано угазиле а са Бошковићем, ко се сећа, пре две године против Холандије смо били на патосу у трећем минуту. Тако сам ја презадовољан виђеним јуче и данас, шта год било у другом полувремену јер је напредак евидентан. Јуче је победа изостала само због наше урођене глупости и домаћинског суђења. Што се Андрее тиче, види се да није у форми јер оно што је промашила она стара Андреа би дала и везаних очију, тако да мислим да је не треба рабити сада. Само да не буде одмах мењање селектора ако испаднемо у осмини финала јер нас тамо ионако чекају аждаје ид екипа.

zalosmasova

pre 6 godina

Meni je neshvatljivo da nase devojke,vec drugu utakmicu,zadnjih 5,6 napada uopste ne gledaju ka golu.Umesto da dotuku protivnika,igraju kalkulantski.Ocigledno nemamo mentalitet,ubice,nego luzera,nazalost.

ElSrbado

pre 6 godina

Iopet ponavljam ko papagaj... Mi nikada nismo igrali bolji rukomet tacka kraj.Sta god da urade na ovoj utakmici pokazale su da mogu da se nose sa svakim rivalom.Jos da je Andrea fit,pa to bi bio pakleni tim.Nemojte pljuvati Lekicku jer cete sve to posle morati da polizete i sa nekog drugog imena cete je na istom ovom cetu hvaliti.Ali to smo ti mi sto meni da crkne krava kad je bolje da se to desi komsiji.Ne mogu da verujem da neki laici prognoziraju neke mrazeve a da utakmica jos nije ni pocela.POKRIJ SE USIMA MOJ BRATE "SRBINE"
NAPRED DEVOJKE !!! SVI ZA SRBIJU. ZIVELA SRBIJA!!!

lovac u zitu(znam,uvalis mi ...)

pre 6 godina

3 gola za nas na 2 min i nesto,ja prebacim ,reko gotovo je to,vratim i imam sta da vidim na zadnjih 20 sec.
Nemam komentar...

zexy

pre 6 godina

Tačno 3 min i 28 sekundi do kraja... dva gola razlike za nas i naš napad... "izlazi Damjanović, ulazi Lekić"... pomislih ništa od pobede, udrite minuse, ali nažalost bio sam u pravu...

Ivan

pre 6 godina

Komentator sve zna i komentariše o holanđankama ,naše nepoznaje,retko se raduje našim potezima.
Za njega(Strajnić) gubimo.
Šteta za njega.

Milan

pre 6 godina

Ubiće nas Holanđanke k'o mraz paprike..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kića, 6. decembar 2017 15:30) # Link komentara
Kada je bila utakmica? Je li ovo snimak kada delis sa nama utiske...

ElSrbado

pre 6 godina

Iopet ponavljam ko papagaj... Mi nikada nismo igrali bolji rukomet tacka kraj.Sta god da urade na ovoj utakmici pokazale su da mogu da se nose sa svakim rivalom.Jos da je Andrea fit,pa to bi bio pakleni tim.Nemojte pljuvati Lekicku jer cete sve to posle morati da polizete i sa nekog drugog imena cete je na istom ovom cetu hvaliti.Ali to smo ti mi sto meni da crkne krava kad je bolje da se to desi komsiji.Ne mogu da verujem da neki laici prognoziraju neke mrazeve a da utakmica jos nije ni pocela.POKRIJ SE USIMA MOJ BRATE "SRBINE"
NAPRED DEVOJKE !!! SVI ZA SRBIJU. ZIVELA SRBIJA!!!

Ivan

pre 6 godina

Komentator sve zna i komentariše o holanđankama ,naše nepoznaje,retko se raduje našim potezima.
Za njega(Strajnić) gubimo.
Šteta za njega.

ninepi

pre 6 godina

Kakav lopovluk sudija. LOPOVLUK!!!
Kakvi koraci, gde je Cvijic pustila 3 ili 4 koraka, jedva 2 je pustila. I pre toga, faulovi, iskljucenja. I oni nam prodaju pricu o jednakosti evropskih naroda. LOPOVLUK!!!

veliki strumf

pre 6 godina

Nevidjena kradja! Ovo je nezapamceno! Ovim sudijama treba za sva vremena zabraniti da sude. Ajde iskljucenja, ali da nam ne sude sedmerac u zadnjem napadu, gde je Holandjanka usla u 3 metra bukvalno i nepriznavanje gola sa centra zbog izmisljenih koraka - pa to je bruka i sramota za Svetsko prvenstvo! Srbija mora da ulozi zvanicnu zalbu na sudjenje.

Stefan

pre 6 godina

Пре годину дана исте ове репрезентације Немачке и Холандије су нас лагано угазиле а са Бошковићем, ко се сећа, пре две године против Холандије смо били на патосу у трећем минуту. Тако сам ја презадовољан виђеним јуче и данас, шта год било у другом полувремену јер је напредак евидентан. Јуче је победа изостала само због наше урођене глупости и домаћинског суђења. Што се Андрее тиче, види се да није у форми јер оно што је промашила она стара Андреа би дала и везаних очију, тако да мислим да је не треба рабити сада. Само да не буде одмах мењање селектора ако испаднемо у осмини финала јер нас тамо ионако чекају аждаје ид екипа.

Milan

pre 6 godina

Ubiće nas Holanđanke k'o mraz paprike..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kića, 6. decembar 2017 15:30) # Link komentara
Kada je bila utakmica? Je li ovo snimak kada delis sa nama utiske...

Del Piero#10

pre 6 godina

Kako sudije kroje rezultat pa to nije normalno! Ovo je bila pljačka! Od zadnih 10 min igramo 6min sa igračicom manje, dva sedmerca za njih, dižu nam ruku 10 sekundi od početka napada, poništen pobedonosni gol! Bravo za devojke, pravo jn čudo i ovaj bod što ste uzele pored švedskih pljačkaša!

mali buda

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 6. decembar 2017 17:05)

E moj Hrvat, pitaš ljde iz čijeg naroda dolaze zvanično proglašeni najbolji rukometaš i najbolja rukometašica sveta svih vremena Veselin Vujović i Svetlana Kitić. Sedi dole jedan.

igbo

pre 6 godina

Vi sto pljujete Lekicku i povratnice, stidite se. Lekicka nije igrala mesec i po dana i vratila se tek sada, rovita je ali je postigla 3 gola i napravila par asistencija. Cvijic nas je spasila i juce i danas. Sram vas bilo.

Цветак зановетак

pre 6 godina

А за ове што су негативни пре Лекићевој пар упутстава из спорта пошто очигледно никад лопту нису у руке узели.. Постоји нешто што се зове ЛИДЕР у екипи, мотор екипе или најбоље ОНАЈ КО УЛИВА САМОПОУЗДАЊЕ другима јер им је узор! Та Андреа Лекић је прва наша рукометашица, после Цеце Китић, која је била у неком тренурку каријере најбоља на свету! Лидер је тај чија је класа вечна, а форма пролазна, а то ћете видети у даљем такмичењу! Поздрав.

Aleksandar, Beograd

pre 6 godina

Prvo čestitam rukometašicama.
Drugo, ne blamirajte se pljuvanjem Andree Lekić. devojka je imala tešku povredu ramena i treba ceniti što je uopšte htela da ide na prvenstvo. Biće ona ok.
Treće, ovo se moralo dobiti. 5 minuta pre kraja voditi 3 razlike je gotov meč. E sad, da sudije jesu poslednjih 10 minuta svirale sve i svašta, ali podsetiću sve da smo mi u periodu od 42. do 50. minuta dali samo jedan gol. Rezultat 24:21 je predugo stajao na semaforu. Naš golman je branio sve, a napad nije odigrao ništa. Da smo dali još bar 2 gola u tom periodu sada ne bi pominjali sudije. To je poenta. Dakle, mi realno nismo iskoristili pregršt šansi koje su nam dale Holanđanke lošom realizacijom, odnosno naš golman sjajnim odbranama.
Četvrto, ponovila se situacija iz meča sa Nemačkom kada smo vodili 2 razlike 5 minuta do kraja i na kraju spašavali bod.
Naravno, puna podrška rukometašicama. Ovo što su do sada prikazale je mnogo bolje nego poslednje 4 godine zajedno.

veliki strumf

pre 6 godina

Sudjenje ne da je kriminalno, nego je ocigledno da onaj jedan Svedjanin navija za Holandiju. 4 uzastopna iskljucenja, od kojih bar 2 nisu bila. Ali nase sjajne, zahvaljujuci Colicevoj pre svega - nikad nisam video da zenski golman onoliko zicera skine. Evo upravo skinu zicer pivotu na 3 min do kraja. Zapanjujuce.

Stefan

pre 6 godina

Ja se nadam da su ovo neki botovi koji kritikuju Lekic.
Nista vise ne zelim reci, oni koji iole znaju nesto o rukometu znaju koje Andrea Lekic.
Samo jako nastavitee, najjaca ste.

Dushebajev

pre 6 godina

Pa pravi faullllll,otvoren sut imaju Holandjanke,pa jedan jedini faul da su napravile i jos ga drzis 3-4 sekunde i vrijeme bi proslo..kud me djavo natjera da gledam zenski rukomet..iznervira se na kraju!

Mare

pre 6 godina

Kao prvo strasna sudijska kradja, od poslednja 3 iskljucenja 2 nisu bila sigurno, kao drugo u poslednjih 5 min nam treba samo 1 gol da resimo i mi ne realizujemo 5-6 napada!

Chiwwi

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 06. decembar 2017 17:05)

Pa video si i sam.
A gde su vaše cure?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (remax, 6. decembar 2017 17:38)

Pa kako gde su njihove cure. Zna se, po beogradskim klubovima.

adv

pre 6 godina

Svaka čast Lavicama na pruženoj igri, sudije su im ukrale pobedu. Nije se moglo igrati protiv sudija i izvanrednih Holandjanki. Poslednjih 13 minuta su nas tako, očigledno, pokrali da je strasno. Kriterijum isključenja i svoranja sedmeraca, užas. Nisu nam svirali čist sedmerac 1 munut pre kraja pri sutu Lavko. Od 4 poslednja isključenja 3 nisu bila. Andrea treba da se uvodi u ritam igranja, jer je bitna za dalji tok takmičenja, tako ne kritikujte isuviše njenu igru. Ovo pišem kao neko sa preko 20 godina u ovom divnom aportu. Svaka čast za naše Dame.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

И поново је селектор Обрадовић изгубио бод, а да је претешко бити тренер некој женској екипи, дефинитивно јесте.
П.С. Лоше је било гледати судијски лоповски пар како бестијално краду у корист својих германских сестрица из Холандије!!!
И поред свог лоповлука, морали смо добити Холанђанке. Једноставно, не умемо да победимо, да рутински приведемо већ добијену утакмицу!

japi

pre 6 godina

eto, gde su ovi što su prošli put pisali da sudije nisu odlučile utakmicu...ako ovo sada nije dovoljan dokaz ja ne znam šta je...bruka i sramota

SerbusZagreb

pre 6 godina

Слоба Гробар Сента, 06. decembar 2017 17:00)

Da malo pratiš navijačku scenu u Evropi znao bi da se u sportskom smislu Holandija i Nemačka "vole" otprilike kao Srbija i Hrvatska i da nisu nikakve "germanske sestrice".

fenomen

pre 6 godina

Rukometna pljacka. Pa kakvi koraci. Primila od golmana loptu, okrenula se i pogodila prazan gol . Vreme nije isteklo Zasto nasi ne traze da se gleda snimak. Da uloze zalbu. Pa dokle ce u svakom sportu da nas kradu. Poz.

zoran ivkovic

pre 6 godina

napad srpkinja 3 minuta pre kraja i 2 razlike za srbiju a sudije posle 10 sekundi dizu ruku .....steta sto nismo dobili ....golman nam je briljirao

Bane

pre 6 godina

(vUcA, 6. decembar 2017 17:22)

Vidi drugar kada ti sudija isključi dva igrača bez razloga ili ti svira korake nemožeš ti u tim situacijama razviti igru. Kontaš. U rukometu jedna od boljki jeste što sudije su te koje obično diktiraju igru a ne ekipe.

ns

pre 6 godina

ma samo napred ne osvrcite se , pa ta holandija je vicesampion evrope i sveta a mi ih nadigrali nadmudrili i da nije bilo par sudijskih gresaka i par gresaka u zadnjih par minuta dobismo ih . koncentracija i priprema za koreju
pa pre dve godine nas je ta ista holandija dobila 16 razlike
bravo devojke

mile1970

pre 6 godina

Bravo devojke a vas koji ste ih juce pljuvali da li je bar malo sramota?Rekao sam juce da mozemo do medalje ii dalje tako mislim ali ne znam hoce li nam sudije dozvoliti.Ovo sto su ovi nazovi Svedjani sudili u drugom poluvremenu lici na cirkus

ninepi

pre 6 godina

Moram da priznam nedostaje mi Dusko Korac, da onako realno oplete po sudijama i ostalih zlotvorima. Ako je ovo pravda sto oni dele, ja sam onda kriminalac. Ovaj aktuelni komentator nije ni mala maca, Dusko je bio pravi, nije se ustrucavao da kaze istinu uvek, ponekad i da pretera, umesto da lupeta kao ovaj danas. Ovo je danas bila kradja, kriminal, skandal, od strane onih sto najvecem proizvodjacu ratova u svetu dadose nobela za mir (namerno n malo slovo, jer ta negrada je obezvredjena i vise nema smisla)

shandonjito

pre 6 godina

Mi treba da podnesemo zvanican zahtev u svim sportovima da nam se izuzmu "posteni" Svedjani da nam sude! Ne znam sport gde nas Svedjani nisu iskasapili!
Tri puta sam bio sa sinom na medjunarodnom stonoteniskom turniru u Svedkoj, i tamo smo imali isti ovakav tretman kao i rukometasice, a reklo bi se da je sport gde sudija ne moze mnogo da utice. Svaki put su ga ocigledno krali, jer oni kad vide da je neko iz Srbije, to je za njih nize bice i nije niceg dostojno. Toliko su napumpani i nadmeni, da nema reci.
Ovo danas sudjenje je samo posledica toga na koji nacin oni gledaju na nas. Upravo iz tog razloga nikad i nigde ih ne treba postovati i respektovati!

Cinciguz

pre 6 godina

Lepo nas odradise sudije, na sred Svetskog prvenstva. Obrukali su samo sebe.
Greska trenera sto se nije pravio faul za faulom nakon 5-6 sekundi dodavanja holandjanki u zadnjem napadu. Prosto neverovatno.

vaso

pre 6 godina

meni nije jasno zasto nase nisu izasle sa terena posle onog famoznog uzastopnog trećeg isključenja? ja više ovu bruku od prvenstva NE GLEDAM!!!!

Vera

pre 6 godina

Koja nepismenost ovog što se potpisuje s Dragan.Cure su odlične, igrale su i protiv Nizozemki i protiv sudaca, a ponekad treba imati i malo sreće.Bit će bolje,a nadam se i poštenijem suđenju.

Иван

pre 6 godina

Баш се намешта у овом рукомету. Наше морају бити за 5-6 голова боље од Немица или Холанђанки да би их победиле. Мало играчица више, мало сумњиве одлуке, онда наше психички не издрже притисак да су близу победе и - ето. Уместо четири тријумфа имамо два, плус два ремија.

Мени је занимљиво да видим како увек воле те светске и европске спортске федерације да протежирају неку "свежу крв" - али када та "свежа крв" није Србија. Ми отприлике имамо нормалан третман само ако организујемо такмичење.

Холанђанке нису ништа показале. Ово је срамота да су извукле бод. Наше су до сада уз Норвешку најзанимљивија селекција, али ето...

Ваљда ће сада да против Корејки одиграју лакше. А онда - могу против сваког. Једном ћемо коначно победити и у неизвесној завршници.

Gde ja živim

pre 6 godina

Ne da im se da uzmu jedan krupan skalp, ali nadam se da će se to vratiti u nekoj važnoj utakmici. Čolić maestralna, ali nekoliko lopti se odbilo gde ne treba, što srećom, što našim lošim postavljanjem. Dmitrović zaista izuzetna, fale šutevi Stojiljković, Obradović sasvim solidna u pojedinim trenucima. Andrea nije u formi, ali Srbende ne pljujte pre vremena. Napad nam je zaista sjajan, izbušile su Tess na početku, a to je vrlo teško. Ono što pak nikako da naučimo ni u ženskom ni u muškom rukometu to je da napravimo faul. Svi živi biju, pa se ne krste, ali to nekako deluje suptilnije, "ispod žita", a našima se vidi sa kilometar. I zaspale su naše u par navrata, ali ok. Bilo je par čudnih sudijskih odluka, ali mislim da to nije odlučilo pobednika. Sve u svemu devojke, jako ste dobre (odavno to nisam bio u prilici da kažem) i radujem se sledećim mečevima. Samo jako i srećno u nastavku.

Laki

pre 6 godina

Po svim pravilima uz onolike fantastične odbrane golmana, morali smo ovo dobiti sa 5-6 razlike. Zašto nismo? Prvo sudije (igrali smo gotovo celu završnicu sa igračicom manje), psiho -fizičko trošenje kad stalno imaš manjak igrača i dva tri problematična rešenja sa proigravanjem umesto šuta, do kojeg smo došli kada Lavko nije realizovala zicer. Milsim da je taj šut zaslužila Dmitrović i ne znam zašto nije bila u završnici. Kada se samo setim kako su nas terorisale Holanđanke na prošlim takmičenjima, ipak je ovo za mene neočekivan rezultat.

bela serena

pre 6 godina

Da se razumemo nisu bile lose, bile su dobre...Pocetak i kraj meca uvek problem, verovatno malo trema stigne. A golmanke smo uvek imale dobre a ove dve su BRILIJANTNE!!!Samo napred verujemo u Vas!!!

Dobro

pre 6 godina

Holandski komentator kaze da je Srbija bila bolja i da je zasluzila da pobedi, ali navodi da je Holandija bila netprosecno losa u napadu. Golman nam je bio nesavladiv i to je bio kljuc do osvojenog boda. Isto kaze da se Holandjani ne treba da zele na sudjenje, sto dovoljno govori. Zadnji gol je po mom misljenju ipak pravilno ponisten, a interesantno je da i Holandski komentator kaze da je u napadu pre toga bio sedmerac za nas. Cak je i uzviknuo: Uh, sedmerac, ili tako nesto.
Steta za bod. Valjda nece skupo da nas kosta!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Ivan pg

pre 6 godina

5 min do kraja 3 razlike...to se moralo dobiti...bod uzmes juce,izgubis danas ok...i pored svog bezobraznog sudjenja u zadnjih 10 min i ocigledne kradje opet je cini mi se bilo do nas...udri je,slomi je,faul,iskljucenje nema veze...ali ajmo dalje,petak koreja pa da vidimo odakle cemo u 1/8...samo napred Srbijoooo

krajisnik

pre 6 godina

3 minute do kraja,3 razlike za nas.
Kažem ženi biće nerijeseno.
Sudije su nas pokrale,ali prosto je nevjerovatno kako u rukometu igramo završnice loše, bez hrabrosti.

smss

pre 6 godina

Sjajno su odigrale nase.Ostaje zal za tim jednim golom koji je falio kad se lomio rezultat.I da smo pobijedili opet bi zadnja utakmica odlucivala o prvom mjestu. Mislim da nase imaju jos dosta rezerve,sto ce nadam se da dodje do izrazaja u narednim utakmicama. Andrea ce biti ona prava,ali samim prisustvom u ekipi daje veliki doprinos . SRBIJA...

Neko

pre 6 godina

Devojkama svaka cast na igri,samo tako neka nastave uz male korekcije,a sudijama zelim suspenziju za sva vremena,jer ovako se ne krade ni u jednom sportu.Gol na kraju cist ko suza

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

Bravo cure, svaka čast. Jeste da je bila pobeda u džepu, nešto do naše realizacije to stoji. Nisam nikad video onakvu KRAĐU, onolika neopravdana isključenja, sedmerca, nesviranje istog nama!!! Tako da je i nerešeno super, ali protiv holanđanki i sudija, nije moglo više!!

Цветак зановетак

pre 6 godina

Судије... ја стварно више не знам шта се дешава са спортом у последње време! Нисам одгледао поштену утакмицу (у фудбалу, кошарци, ватерполу, ево сад рукомету) не памтим... Реал онако осваја титуле, Барси закину два гола на две утакмице за редом, суђење из финала европског у кошарци, суђење у евролиги, ово данас са рукометашицама... човече боље азде тениске судије са онако малом лоптицпм и трагом на терену при брзини од 220 на сат него у осталим спортоцима.. ово је брука за спорт! Ајмо рукиметашице само храбро, за мајку Србију!

pitam se

pre 6 godina

Laik sam sto se tice rukometa, ali volim da gledam. Molim da mi neko objasni zasto mi i zenskoj i u muskoj reprezentaciji ne koristimo krila? Da li je to zato sto igramo zastareo, spor rukomet? Hvala na odgovoru.

milan 26

pre 6 godina

Devojkama i selektoru svaka cast za dosadasnje nastupe na prvenstvu. I raduje me sto se vidi prostor za napredak u sledecim utakmicama. Postoji ta odsutnost i nemogucnost zatvaranja tekme, tj pobede, ali nekako to ide uz neke nase ekipne sportove. Pogubljenost i crni minuti. A to bas ume da kosta u rukometu. To se ovim devojkama desilo u finalu u Beogradu pre 4 godine kad nisu uzele zlato protiv Brazila. Mozda bolje da sad, u ranoj fazi takmicenja, prelezimo decje bolesti, pa posle da igramo maksimalno do pobede. Nadam se pobedi protiv Juzne Koreje i prvom mestu. ne lezi nam taj njihov stul igre, ali smo fizicki dominantniji i ocekuje se pobeda. Relanovje da igramo polufinale.

mali buda

pre 6 godina

Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HanSolo, 6. decembar 2017 19:39) # Link komentara

Kakve veze ima što 5 minuta nisu dali gol? I Mančester Junajted u finalu LŠ 1999 protiv Bajerna 90 minuta nije dao gol, pa je u sudijskoj nadoknadi dao 2 i postao šampion Evrope. Jel po tebi sudija trebao da poništi ta 2 gola? Što se tiče ovoga drugoga, zbog jednog ili nekoliko mišljenja sa kojima se ne slažeš ti se pitaš u kojoj zemlji živiš. Putuj druže niko te ne drži.

scout

pre 6 godina

pa ovo nije normalno, znam da se uvijek bunimo za sudije, ali ovo je prekoracilo svaku mjeru. Pa zadnjih 15 minuta nekih, svaki njihov napad, sedmerac i nama iskljucenje. Jos onaj gol u zadnjoj sekundi ponisten, kao fol neki koraci?! cist gol. Jos jedan od sudija neki Kurtondzic ili kako se zvao. Treba istupiti iz prvenstva, pa nek igraju ovi zapdanjaci medjusobno. I jos onaj komentator, em za holandjankinje celo vreme govori, skandinavkinje, em cijelo vreme sluti kako je i bod dobar posto cemo eto pobijediti grupu. Sta ako ces pobedjediti grupu kad nosis bodove dalje. Covjek ne konta koncept turnira uopste.

mladen

pre 6 godina

Prakticno samo izgubili dve utakmice mada smo igrali nereseno. Imale su dve pobede u dzepu, protiv Holandjanki pet minuta zadnjih bez napada. Ispadaju lopte, bacaju se pivotu u noge, igra se do dizanja ruku sudija za pasivan napad! A imamo nekoliko veoma iskusnig igracica u timu! Nema peobednickog metaliteta, a bez toga nema pobeda i nema medalje. Coliceva je branila sjajno, i opet nista. Steta. Sticem utisak da nemaju hrabrosti u odlucnimee trenicima. Niko nece da preuezme odgovornost. E , to je kljucno.

my way

pre 6 godina

Нажалост, нисам могао ову утакмицу да гледам, али девојкама свака част на свему што раде, па тако и на овом ремију против светских и европских вицешампионки. Видим да је Марија Чолић одлично бранила, што је сјајно, јер без голмана се у рукомету не може ништа. 3 гола вођства 5 минута до краја... Ако је требало да се деси нека је сада и то је вредна лекција за наредне утакмице. Неке разлике у жребу између првог и другог у нашој групи нема, тако да нема места ни некој драми. Много је важнији следећи меч против Јужне Кореје, јер је он тај који би нас бацио на треће место у случају пораза и да смо победили данас Холанђанке. То би већ био далеко тежи пут у нокаут фази. Наше девојке немају чега и не треба да се плаше, поготово не победе. Сада када крену одлучујуће утакмице само храбро, од нас пуна подршка шта год да се деси у наставку турнира!

lucho

pre 6 godina

Sve je super nema se sta prigovoriti golmanka skinula 6,7 zicera, jedino mi nije jasno ono pokusavanje na silu da se proigra pivot, bacanje lopte u noge Cvijicevoj koja je jako velika.. to mora sa vise osecaja kad ima prostora a nije da nema ko da doda.

milos

pre 6 godina

Nazalost padnemo pod pritiskom...Dobre su svaka cast..ali ..kako to da ne mozemo psihicki da budemo jaki...da smo igrali jos pola minuta izgubili bi garant..

krastavćević

pre 6 godina

Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..
(HanSolo, 6. decembar 2017 19:39)

Pa šta čekaš, što si još u Srbiji? Evo, seli se u Bugarsku, Ukrajinu, Meksiko, Indiju, Brazil, Filipine, Nigeriju, Sudan, Bangladeš, Kostariku...a sigurno bi uživao i u Los Anđelesu, Detroitu, Filadelfiji, Marseju, Napulju, Milanu, Briselu, Parizu, Hamburgu...pa nam ispričaj kako je tamo! Jel bolje na Karaburmi gde živiš, ili na periferijama ovih gradova.

Lekker

pre 6 godina

Kad vidim onu Holandjanku na golu po imenu Tess Wester, odmah mi dodje da zaigram rukomet! Ali bas, onako !!! I zbog nje i zbog otprilike polovine Holandskog tima. Kakve lepotice!
Nase su same krive, kakav sudija, Holadjanke ispod nivoa, nasa golmanka super, dva gola prednosti dva minuta pred kraj, niko da preuzme odgovornost za sut, a sad nam sudije krive.
Ajde, ljudi.... Budimo ljudi iako smo Srbi,

zalosmasova

pre 6 godina

Meni je neshvatljivo da nase devojke,vec drugu utakmicu,zadnjih 5,6 napada uopste ne gledaju ka golu.Umesto da dotuku protivnika,igraju kalkulantski.Ocigledno nemamo mentalitet,ubice,nego luzera,nazalost.

vUcA

pre 6 godina

Od kada pratim rukomet nama su sudije uvek krive za neuspehe. Krivca trebamo traziti uvek u nama. Nedovoljno hrabrosti u napadu nakon maestralnih odbrana golmanke Covic i forsiranje cere Obradovic. Imamo igracice za medalju ali igra je sporna.

marko

pre 6 godina

zahvaljujuci golmanu uzeli smo ovaj bod.devojka jednostavno nije dala holandjankama da pobede. branila gotovo sve i spasila nas poraza.moramo igrati brze ako zelimo nesto vise,lekic nam usporava igru,nije za prvi tim

Džoni

pre 6 godina

Počastiše ih naše bodom na ovoj utakmici. Jesu i sudije malo zakuvale ali bilo je bezbroj prilika da ovo lagano dobijemo. Čolićka im je deset napada skinula a mi ništa. Protiv Nemica umalo ne izgubiše skoro dobijeno, a sada počastiše Holanđanke bodom.

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Prvo da cestitam devojkama na odlicnoj igri.

Primetio sam da smo drugo poluvreme malo pali zadnjih 10min, kao da je falila koncentracija posebno u napadu, ali je odbrana bila odlicna.

Sto se tice igre sa igracem manje, tu smo postali tata mate .. pa mi bolje igramo sa igracem manje ..

Nego bre pokradose nas sudije opasno

bole bgd

pre 6 godina

Kada treba da Srbija ispusti tri gola prednosti u poslednja tri minuta, postoji već višestruko proveren recept: kod žena uvesti u igru Andreu Lekić, a kod muškaraca Marka Vujina! Večiti tremaroši Lekić i Vujin "nestrećno" će ispustiti loptu, preseći će im dodavanje, pogodiće blok ili stativu...Nažalost reprizu ovog "filma" gledali smo i danas, kao i mnogo puta u zadnjih desetak godina! Besan sam do bola...uvek isto! Kada je tri minuta pre kraja naš trener izveo Damnjanović i uveo Lekić, znao sam ili gubimo ili nerešeno, a imali smo tri gola viška!!!

leonard

pre 6 godina

U tijesnim zavrsnicama juce i danas se dobro vidi, da se u igracice "uvukao" luzerski mentalitet od silnih poraza zadnjih godina. Tesko ce one nesto napraviti na ovom prvenstvu. Nadam se, da se varam.

ska

pre 6 godina

(scout, 06. decembar 2017 17:03)

Ne prenose se bodovi dalje. Igra se nokaut faza (osmina-finala, cetvrt-finale.....).
Gledam nesto raspored, nama je mozda I bolje da budemo drugi u grupi nego prvi, cini mi se da to donosi lakse protivnike. Mada ima jos da se igra, pa moze dosta toga da se promeni

sumadija

pre 6 godina

Kakav lopovluk sudija. LOPOVLUK!!! 
Kakvi koraci, gde je Cvijic pustila 3 ili 4 koraka, jedva 2 je pustila. I pre toga, faulovi, iskljucenja. I oni nam prodaju pricu o jednakosti evropskih naroda. LOPOVLUK!!!
(ninepi, 06. decembar 2017 16:59)

Ljudi, raspitajte se ako ne poznajete pravila pre nego što ostavite komentar...
U trenutku izvođenja lopte ona NEMA prava da se kreće i mora imati jedno stopalo na liniji centra igrališta
Svi smo razočarani ali je gol ispravno poništen

Bravo naše devojke i šteta što ne pobedismo,a imali smo tri ili četiri napada da rešimo utakmicu

VUK

pre 6 godina

@Hrvat ..pozdrav iz Šapca gde žive dvostruki klupski prvaci Evope , osvajači zlata sa OI i SP : Vujović + bronza kao selektor Slovenije , Isaković, Vuković + bronza kao selektor SRB, Portner, Kuzmanovski, Karanović. Tako da u Srbiji ima varoš koja ima više uspeha i medalja u klupskom i reprezentativnom rukometu od cele Hrvatske. Kada je Metaloplastika harala i reprezentacija Jugoslavije osamdesetih svetskim rukometom u neponovljivoj dominaciji, osim Holperta koji je imao minutažu 7-8 po utakmici, niste imali rukometaša u Hrvatskoj da konkuriše za reprezentativni dres.Zna se ko je učitelj a ko đak..i dan danas uzimate autograme od Vuje kada uspete da dođete do njega.Lakše je leti doći u Šabac ..na gradskoj plaži pokraj Save , Vuja i drugari u hladovini bagrema igraju karte. Uz autograme idu i po koja ljuta.

Yo

pre 6 godina

@Veljko, čudan pogled na svet. Zar ne bi trebalo gledati rukomet bas zbog 45 minuta vrhunske igre koje naše pružaju , a ne bojkovati ga zbog 15 minuta loše?

autocorrect off

pre 6 godina

brate kakve gubitnice ne mogu da vjerujem šta one poklanjaju protivnicima, juče njemicama danas ovim narandžastima. kvalitet očigledno imaju, ali hrabrosti da se igra do kraja nema... bolje da sutra izgube od koreje i ćao da me ne nerviraju više

Kuki

pre 6 godina

Cinjenica je da je u ovon utakmici bilo nekoliko losih sudijskih odluka na nasu stetu, koje su svakako uticale na rezlutat. Ali ja necu da komentarisem o tome, jer je o tome bilo vec dovoljno komentara. Ja bih podelio nekoliko svojih zapazanja. Za borbenost i zelju nasih devojaka nema sta da se zameri. Mislim da takodje poseduju i kvalitet. Ali ako napravimo poredjenje izmedju igre nasih i Holandjanka, dolazimo do sledeceg zakljucka: Nase su se dosta mucile u napadu, pogotovo u zadnjih dvadeset minuta. Cesto su nalazile iznudjena resenja, a kao posledica toga je pravljeno dosta gresaka. Zaslugu za to ima pre svega odbrana Holandjanki i nekoliko pogresnih sudijskih odluka na kraju. Ali pre svega odbrana Holandjanki, za koju nismo imali adekvatno resenje. Sa druge strane oni su za nasu odbranu imali adekvatno resenje, ali je nas golman odlicno branio i skidao veliki broj zicera. Da je nas golman bio malo manje raspolozen, pitanje je da li bi Holandankama trebala pomoc sudija. Pomenuo bih jos dve neshvatljive stvari za mene u finisu: Prvo, u zadnjem minutu, pri nasem vodstvu zavrsavamo napad za petnaest sekundi. A drugo, pri zadnjem njihovom napadu ne igramo agresivniju odbranu sa vise cestih faulova.

dusan

pre 6 godina

Bravo devojke! Bravo stručni štab! Nemogu da verujem da su svirali korake?! Najlepše ste!!!
(polupripitomljeni texasanin, 6. decembar 2017 17:28)

Haha, totalno nepovezano, koji prekid filmova :)

lovac u zitu(znam,uvalis mi ...)

pre 6 godina

3 gola za nas na 2 min i nesto,ja prebacim ,reko gotovo je to,vratim i imam sta da vidim na zadnjih 20 sec.
Nemam komentar...

kole

pre 6 godina

Meni se lično dopada igra naše reprezentacije.Ima tu energije, ima tu znanja i želje da se pobedi.Ima to i suprotna strana i zato treba ceniti znoj i trud naših devojaka. Nisu nas obrukale a sudije su se lično obrukale i obrukale svetsku rukometnu federaciju.
Ja nisam za to da se žalimo, ali sam za to da se RSS oglasi kada se srpskim sportistima ovako sudi.
Odmah će se javiti oni drugi i reći, što im nismo dali još golova da nam sudije ne mogu ništa.Ti drugi nisu u pravu jer su to prevaziđena razmišljanja. Ima tu još prostora za neke korekcije ali nije moje da o tome govorim. Trener mora biti autoritet ali se plašim, da će ga izgubiti zbog nečega što on kao roditelj nije svestan. Ovo je reprezentacija Srbije i on to mora da zna a ako ne zna mora mu neko iznad njega skrenuti pažnju, ne samo zbog njega već zbog Srbije i drugih devojaka koje to direktno vide a vidi i sav rukometni svet. Ovo što kažem je samo dobro za sve a ima još vremena malo da se atmosfera ne pokvari.

beli65

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga nije se islo sa malo jacim prekrsajem i po cenu iskljucenja ili sa nekom drugom vrstom odbrane ili je ovo na kraju greska selektora( mislim na poslednji napad Holandije)?Ukoliko ima strucnjaka iz sveta rukometa molim za objasnjenje?
(Vuk Mandusic bot, 06. decembar 2017 22:16)
ne znam da li si primetio da je Holandija igrala sa 7 igrača u napadu i da je bilo teško igrati bilo koju vrstu odbrane sem 6:0 te da bi svako iskakanje sa ciljem da se napravi faul ostavilo veći prostor za jednog od dva pivotmena, a svaki grublji faul u završnici može da vuče kaznu za sledeću utakmicu što nam baš ne treba,šansa je bila pokušati iskoristiti to što Holandija igra bez golmana te posle primljenog gola dati brzi gol sa centra ali je Cvijićeva požurila i izvela šut iz trka što je nepravilno

dragan

pre 6 godina

nista uzas sa gledanje da nije ova golmanka nad golu pobedile bi holandjanke nas i te kako uzas 10 napada nemamo ideju i ozbiljan napad sve lekic cvijic lekic cvijec pa tako u krug krila najopasnije oruzje ne koristi se uzas

bobo mk

pre 6 godina

Kada je bilo najteže bekovi Holandije zabijaju tri pogodka po redu, dok naši bekovi nisu ni uputile šut tri napada po redu. Golmanka izvaredna, najzaslužnija za osvojeni bod.
Zašto u timu nije pozvana Kristina Liščević? Jeli je u pitanju povreda?

Yo

pre 6 godina

@vladimir, ne bih se složio da nemamo jaka krila. danas nismo koristili krila dovoljno, ali juče smo 90 posto golova dali preko krila u prvom poluvremenu . Krpez Slezak je naš najbolji strelac na prvenstvu, a ona je na desnom krilu. Tako da mi nikad jača krila nismo imali. Danas nije igrala prvo poluvreme skoro celo, a u drugom dala 3 gola. Holandjanke su je dobro čuvale jer znaju da je opasna.

DD

pre 6 godina

I opet naše smotane u završnici, dva gola prednosti i gubiš loptu za vodjstvo od tri gola, primiš gol i još jedan par sekundi pre sirene. Gol na samom kraju logično da je poništen jer je vreme već isteklo. Kad čujem Strainića da zapomaže na sudije muka me 'vata, ništa pametnije ne ume da kaže kad gubimo kompas i sigurnu pobedu iz ruke.

Вељко

pre 6 godina

Retko gledam rukomet,ženski pogotovo.
Gledao sam zadnjih 15 minuta i nije mi jasno kako smo sa onakvom igrom uopšte došli u situaciju da možemo doći do pobede.
Bez napada,bez odbrane.
Napucavali su našeg golmana kao na treningu!
Ovih 15-ak minuta mi je pomoglo u uverenju da još neko vreme izbegavam rukometne utakmice.
Našim devojkama želim puno sreće u nastavku takmičenja.

zexy

pre 6 godina

Tačno 3 min i 28 sekundi do kraja... dva gola razlike za nas i naš napad... "izlazi Damjanović, ulazi Lekić"... pomislih ništa od pobede, udrite minuse, ali nažalost bio sam u pravu...

Aman vise!

pre 6 godina

Bilo bi fer od Lekicke da kaze- Treneru ja vise nisam za ovo, ne bih da kvarim nasu timsku igru i rezultat, nemojte me uvoditi u igru. Ljudi, mozemo da je volimo koliko hocemo, ali moramo biti realni, nije vise za A-tim!

zexy

pre 6 godina

U pravu ste da je Andrea lider ekipe... a sad, košarkaškim rečnikom pogledajte +/- skor, odnosno rezultat kad je Lekićka u igri i kad je na klupi...

zexy

pre 6 godina

Daj bre izbaci Andreu, promašila je nekoliko zicera i omogućila Holanđankama još toliko kontri... ili neki moraju da igraju, ma koliko štete nanosili?

HanSolo

pre 6 godina

Ni u teoriji ne bi ponistili onaj gol Holandiji. Mi smo niža rasa u njihovim očima i to se neće nikada promeniti.
(Ćoso the Man, 06. decembar 2017 18:53)


Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..

dusan

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 6. decembar 2017 17:05)

A gde su vase rukometasice? Za rukometase cemo tek da vidimo, na vasem terenu, cekaj samo :)

mikin

pre 6 godina

Tipicna jajarska (citaj kalkulantska) igra u poslednjih desetak minuta. 4 propustena napada da se povede sa 4 gola razlike. Medjutim, sa ovakvom igrom ni tri nisu bila dovoljna za pobedu. I onda opet "cuveni" komentatori ... Srbija osvojila bod sa viceprvakinjama sveta ... sramotno ... Srbija je prokockala pobedu u igri sa vicepravakinjama ... kompleks nize vrednosti stalno nam je u glavi.

Nebitna

pre 6 godina

@igbo
Zasto da se stide oni koji upucuju kritike na racun pojedinih igracica?Valjda imaju prava na svoje misljenje kao sto ti imas pravo da ih velicas.Znas li zasto nismo izgubili ovu utakmicu?Zbog fenomenalne Marije Colic.Koliko je odbrana imala zaredom?Koliko napada su tada nakon tih odlicnih odbrana upropastile upravo Lekic i Cvijic?Zasto Lekic igra za reprezentaciju kad god je povredjena ili rovita a kada je zdrava ne?Tada odbija da igra jer joj nista nije po volji a sada je valjda sve idealno?

Džoni

pre 6 godina

Odgledah par minuta u prvom pol. i za tih par minuta Lekićka najgora na terenu tako da ne verujem da botovi komentarišu njenu igru. Nadam se i želim da u drugom bude najbolja ali ovo do sada užas, ok izlazi iz povrede ali za sada ništa.

Srbijanac

pre 6 godina

Bruka i sramota, da ne kazem nesto gore. 80% zasluge za naseg golmana, pasevi ispod visine kolena, konstantno forsiranje pivota sa dodavanjima na metar pored 3 holandjanke, a tek da ne pricam o krilima koji su tu ocito aganzovani kao statisti... Necemo mi videti 1/4, a kamoli finale. Ovo je puka srece sto smo u opste prosli gupu i to ne zasluzno.

Dragana

pre 6 godina

Čolić-svaka čast!Mislim da ove 4 igračice koje su do sada odbijale da igraju a mislim da ih Dragica Djurić nije ni zvala prošle godine nije ni trebalo da se vraćaju u tim.Osim možda Sanje Damnjanović.Koliko li je puta Strajnić rekao "neverovatno",zaista preteruje sa upotrebom te reči.Mislim da možemo dobro da odigramo i protiv Koreje.

Vuk Mandusic bot

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga nije se islo sa malo jacim prekrsajem i po cenu iskljucenja ili sa nekom drugom vrstom odbrane ili je ovo na kraju greska selektora( mislim na poslednji napad Holandije)?Ukoliko ima strucnjaka iz sveta rukometa molim za objasnjenje?

roterdam

pre 6 godina

Jel bolje na Karaburmi gde živiš, ili na periferijama ovih gradova.
(krastavćević, 06. decembar 2017 20:26)

ovde gde sam prvi put u zivotu se ujutro budim s osmehom na usnama.

Juventino

pre 6 godina

Izgubili smo dva boda juce a ne dobili jedan steta velikaa jakoo !! Ali Marija Colic svakaa cast :-)
juce za cistu desetku odigrale Colic, Dmitrovic a i ostalee su jakooo dobree bilee !
Al imam neki osecaj da ce biti neresenoo Holandija i Nemacka takoo da ce od nas sve zavisitii bitno je izbecii Dansku i Rusiju odmah a posle je sve mogucee !

dr.bero

pre 6 godina

@VUK


Dakle, varoš u Srbiji nema više medalja od Hrvatske, kao što ni Metaloplastika nema više evropskih naslova od Zagreba!

A kad smo kod učitelja i učenika, probaj koristiti google, stvarno je čudo pa ukucaj Partizan Bjelovar, možda ti pomogne...

Sportski pozdrav!

Aman vise!

pre 6 godina

Bilo bi fer od Lekicke da kaze- Treneru ja vise nisam za ovo, ne bih da kvarim nasu timsku igru i rezultat, nemojte me uvoditi u igru. Ljudi, mozemo da je volimo koliko hocemo, ali moramo biti realni, nije vise za A-tim!

Вељко

pre 6 godina

Retko gledam rukomet,ženski pogotovo.
Gledao sam zadnjih 15 minuta i nije mi jasno kako smo sa onakvom igrom uopšte došli u situaciju da možemo doći do pobede.
Bez napada,bez odbrane.
Napucavali su našeg golmana kao na treningu!
Ovih 15-ak minuta mi je pomoglo u uverenju da još neko vreme izbegavam rukometne utakmice.
Našim devojkama želim puno sreće u nastavku takmičenja.

autocorrect off

pre 6 godina

brate kakve gubitnice ne mogu da vjerujem šta one poklanjaju protivnicima, juče njemicama danas ovim narandžastima. kvalitet očigledno imaju, ali hrabrosti da se igra do kraja nema... bolje da sutra izgube od koreje i ćao da me ne nerviraju više

HanSolo

pre 6 godina

Ni u teoriji ne bi ponistili onaj gol Holandiji. Mi smo niža rasa u njihovim očima i to se neće nikada promeniti.
(Ćoso the Man, 06. decembar 2017 18:53)


Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..

vUcA

pre 6 godina

Od kada pratim rukomet nama su sudije uvek krive za neuspehe. Krivca trebamo traziti uvek u nama. Nedovoljno hrabrosti u napadu nakon maestralnih odbrana golmanke Covic i forsiranje cere Obradovic. Imamo igracice za medalju ali igra je sporna.

Srbijanac

pre 6 godina

Bruka i sramota, da ne kazem nesto gore. 80% zasluge za naseg golmana, pasevi ispod visine kolena, konstantno forsiranje pivota sa dodavanjima na metar pored 3 holandjanke, a tek da ne pricam o krilima koji su tu ocito aganzovani kao statisti... Necemo mi videti 1/4, a kamoli finale. Ovo je puka srece sto smo u opste prosli gupu i to ne zasluzno.

zexy

pre 6 godina

Daj bre izbaci Andreu, promašila je nekoliko zicera i omogućila Holanđankama još toliko kontri... ili neki moraju da igraju, ma koliko štete nanosili?

dragan

pre 6 godina

nista uzas sa gledanje da nije ova golmanka nad golu pobedile bi holandjanke nas i te kako uzas 10 napada nemamo ideju i ozbiljan napad sve lekic cvijic lekic cvijec pa tako u krug krila najopasnije oruzje ne koristi se uzas

dusan

pre 6 godina

Bravo devojke! Bravo stručni štab! Nemogu da verujem da su svirali korake?! Najlepše ste!!!
(polupripitomljeni texasanin, 6. decembar 2017 17:28)

Haha, totalno nepovezano, koji prekid filmova :)

Dragana

pre 6 godina

Čolić-svaka čast!Mislim da ove 4 igračice koje su do sada odbijale da igraju a mislim da ih Dragica Djurić nije ni zvala prošle godine nije ni trebalo da se vraćaju u tim.Osim možda Sanje Damnjanović.Koliko li je puta Strajnić rekao "neverovatno",zaista preteruje sa upotrebom te reči.Mislim da možemo dobro da odigramo i protiv Koreje.

Lekker

pre 6 godina

Kad vidim onu Holandjanku na golu po imenu Tess Wester, odmah mi dodje da zaigram rukomet! Ali bas, onako !!! I zbog nje i zbog otprilike polovine Holandskog tima. Kakve lepotice!
Nase su same krive, kakav sudija, Holadjanke ispod nivoa, nasa golmanka super, dva gola prednosti dva minuta pred kraj, niko da preuzme odgovornost za sut, a sad nam sudije krive.
Ajde, ljudi.... Budimo ljudi iako smo Srbi,

Džoni

pre 6 godina

Odgledah par minuta u prvom pol. i za tih par minuta Lekićka najgora na terenu tako da ne verujem da botovi komentarišu njenu igru. Nadam se i želim da u drugom bude najbolja ali ovo do sada užas, ok izlazi iz povrede ali za sada ništa.

DD

pre 6 godina

I opet naše smotane u završnici, dva gola prednosti i gubiš loptu za vodjstvo od tri gola, primiš gol i još jedan par sekundi pre sirene. Gol na samom kraju logično da je poništen jer je vreme već isteklo. Kad čujem Strainića da zapomaže na sudije muka me 'vata, ništa pametnije ne ume da kaže kad gubimo kompas i sigurnu pobedu iz ruke.

scout

pre 6 godina

pa ovo nije normalno, znam da se uvijek bunimo za sudije, ali ovo je prekoracilo svaku mjeru. Pa zadnjih 15 minuta nekih, svaki njihov napad, sedmerac i nama iskljucenje. Jos onaj gol u zadnjoj sekundi ponisten, kao fol neki koraci?! cist gol. Jos jedan od sudija neki Kurtondzic ili kako se zvao. Treba istupiti iz prvenstva, pa nek igraju ovi zapdanjaci medjusobno. I jos onaj komentator, em za holandjankinje celo vreme govori, skandinavkinje, em cijelo vreme sluti kako je i bod dobar posto cemo eto pobijediti grupu. Sta ako ces pobedjediti grupu kad nosis bodove dalje. Covjek ne konta koncept turnira uopste.

Nebitna

pre 6 godina

@igbo
Zasto da se stide oni koji upucuju kritike na racun pojedinih igracica?Valjda imaju prava na svoje misljenje kao sto ti imas pravo da ih velicas.Znas li zasto nismo izgubili ovu utakmicu?Zbog fenomenalne Marije Colic.Koliko je odbrana imala zaredom?Koliko napada su tada nakon tih odlicnih odbrana upropastile upravo Lekic i Cvijic?Zasto Lekic igra za reprezentaciju kad god je povredjena ili rovita a kada je zdrava ne?Tada odbija da igra jer joj nista nije po volji a sada je valjda sve idealno?

leonard

pre 6 godina

U tijesnim zavrsnicama juce i danas se dobro vidi, da se u igracice "uvukao" luzerski mentalitet od silnih poraza zadnjih godina. Tesko ce one nesto napraviti na ovom prvenstvu. Nadam se, da se varam.

bobo mk

pre 6 godina

Kada je bilo najteže bekovi Holandije zabijaju tri pogodka po redu, dok naši bekovi nisu ni uputile šut tri napada po redu. Golmanka izvaredna, najzaslužnija za osvojeni bod.
Zašto u timu nije pozvana Kristina Liščević? Jeli je u pitanju povreda?

zexy

pre 6 godina

Tačno 3 min i 28 sekundi do kraja... dva gola razlike za nas i naš napad... "izlazi Damjanović, ulazi Lekić"... pomislih ništa od pobede, udrite minuse, ali nažalost bio sam u pravu...

lovac u zitu(znam,uvalis mi ...)

pre 6 godina

3 gola za nas na 2 min i nesto,ja prebacim ,reko gotovo je to,vratim i imam sta da vidim na zadnjih 20 sec.
Nemam komentar...

bole bgd

pre 6 godina

Kada treba da Srbija ispusti tri gola prednosti u poslednja tri minuta, postoji već višestruko proveren recept: kod žena uvesti u igru Andreu Lekić, a kod muškaraca Marka Vujina! Večiti tremaroši Lekić i Vujin "nestrećno" će ispustiti loptu, preseći će im dodavanje, pogodiće blok ili stativu...Nažalost reprizu ovog "filma" gledali smo i danas, kao i mnogo puta u zadnjih desetak godina! Besan sam do bola...uvek isto! Kada je tri minuta pre kraja naš trener izveo Damnjanović i uveo Lekić, znao sam ili gubimo ili nerešeno, a imali smo tri gola viška!!!

Stefan

pre 6 godina

Ja se nadam da su ovo neki botovi koji kritikuju Lekic.
Nista vise ne zelim reci, oni koji iole znaju nesto o rukometu znaju koje Andrea Lekic.
Samo jako nastavitee, najjaca ste.

zalosmasova

pre 6 godina

Meni je neshvatljivo da nase devojke,vec drugu utakmicu,zadnjih 5,6 napada uopste ne gledaju ka golu.Umesto da dotuku protivnika,igraju kalkulantski.Ocigledno nemamo mentalitet,ubice,nego luzera,nazalost.

dr.bero

pre 6 godina

@VUK


Dakle, varoš u Srbiji nema više medalja od Hrvatske, kao što ni Metaloplastika nema više evropskih naslova od Zagreba!

A kad smo kod učitelja i učenika, probaj koristiti google, stvarno je čudo pa ukucaj Partizan Bjelovar, možda ti pomogne...

Sportski pozdrav!

japi

pre 6 godina

eto, gde su ovi što su prošli put pisali da sudije nisu odlučile utakmicu...ako ovo sada nije dovoljan dokaz ja ne znam šta je...bruka i sramota

mikin

pre 6 godina

Tipicna jajarska (citaj kalkulantska) igra u poslednjih desetak minuta. 4 propustena napada da se povede sa 4 gola razlike. Medjutim, sa ovakvom igrom ni tri nisu bila dovoljna za pobedu. I onda opet "cuveni" komentatori ... Srbija osvojila bod sa viceprvakinjama sveta ... sramotno ... Srbija je prokockala pobedu u igri sa vicepravakinjama ... kompleks nize vrednosti stalno nam je u glavi.

Ivan

pre 6 godina

Komentator sve zna i komentariše o holanđankama ,naše nepoznaje,retko se raduje našim potezima.
Za njega(Strajnić) gubimo.
Šteta za njega.

zexy

pre 6 godina

U pravu ste da je Andrea lider ekipe... a sad, košarkaškim rečnikom pogledajte +/- skor, odnosno rezultat kad je Lekićka u igri i kad je na klupi...

Vera

pre 6 godina

Koja nepismenost ovog što se potpisuje s Dragan.Cure su odlične, igrale su i protiv Nizozemki i protiv sudaca, a ponekad treba imati i malo sreće.Bit će bolje,a nadam se i poštenijem suđenju.

pitam se

pre 6 godina

Laik sam sto se tice rukometa, ali volim da gledam. Molim da mi neko objasni zasto mi i zenskoj i u muskoj reprezentaciji ne koristimo krila? Da li je to zato sto igramo zastareo, spor rukomet? Hvala na odgovoru.

igbo

pre 6 godina

Vi sto pljujete Lekicku i povratnice, stidite se. Lekicka nije igrala mesec i po dana i vratila se tek sada, rovita je ali je postigla 3 gola i napravila par asistencija. Cvijic nas je spasila i juce i danas. Sram vas bilo.

marko

pre 6 godina

zahvaljujuci golmanu uzeli smo ovaj bod.devojka jednostavno nije dala holandjankama da pobede. branila gotovo sve i spasila nas poraza.moramo igrati brze ako zelimo nesto vise,lekic nam usporava igru,nije za prvi tim

ElSrbado

pre 6 godina

Iopet ponavljam ko papagaj... Mi nikada nismo igrali bolji rukomet tacka kraj.Sta god da urade na ovoj utakmici pokazale su da mogu da se nose sa svakim rivalom.Jos da je Andrea fit,pa to bi bio pakleni tim.Nemojte pljuvati Lekicku jer cete sve to posle morati da polizete i sa nekog drugog imena cete je na istom ovom cetu hvaliti.Ali to smo ti mi sto meni da crkne krava kad je bolje da se to desi komsiji.Ne mogu da verujem da neki laici prognoziraju neke mrazeve a da utakmica jos nije ni pocela.POKRIJ SE USIMA MOJ BRATE "SRBINE"
NAPRED DEVOJKE !!! SVI ZA SRBIJU. ZIVELA SRBIJA!!!

veliki strumf

pre 6 godina

Sudjenje ne da je kriminalno, nego je ocigledno da onaj jedan Svedjanin navija za Holandiju. 4 uzastopna iskljucenja, od kojih bar 2 nisu bila. Ali nase sjajne, zahvaljujuci Colicevoj pre svega - nikad nisam video da zenski golman onoliko zicera skine. Evo upravo skinu zicer pivotu na 3 min do kraja. Zapanjujuce.

veliki strumf

pre 6 godina

Nevidjena kradja! Ovo je nezapamceno! Ovim sudijama treba za sva vremena zabraniti da sude. Ajde iskljucenja, ali da nam ne sude sedmerac u zadnjem napadu, gde je Holandjanka usla u 3 metra bukvalno i nepriznavanje gola sa centra zbog izmisljenih koraka - pa to je bruka i sramota za Svetsko prvenstvo! Srbija mora da ulozi zvanicnu zalbu na sudjenje.

milos

pre 6 godina

Nazalost padnemo pod pritiskom...Dobre su svaka cast..ali ..kako to da ne mozemo psihicki da budemo jaki...da smo igrali jos pola minuta izgubili bi garant..

roterdam

pre 6 godina

Jel bolje na Karaburmi gde živiš, ili na periferijama ovih gradova.
(krastavćević, 06. decembar 2017 20:26)

ovde gde sam prvi put u zivotu se ujutro budim s osmehom na usnama.

ninepi

pre 6 godina

Kakav lopovluk sudija. LOPOVLUK!!!
Kakvi koraci, gde je Cvijic pustila 3 ili 4 koraka, jedva 2 je pustila. I pre toga, faulovi, iskljucenja. I oni nam prodaju pricu o jednakosti evropskih naroda. LOPOVLUK!!!

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

И поново је селектор Обрадовић изгубио бод, а да је претешко бити тренер некој женској екипи, дефинитивно јесте.
П.С. Лоше је било гледати судијски лоповски пар како бестијално краду у корист својих германских сестрица из Холандије!!!
И поред свог лоповлука, морали смо добити Холанђанке. Једноставно, не умемо да победимо, да рутински приведемо већ добијену утакмицу!

SerbusZagreb

pre 6 godina

Слоба Гробар Сента, 06. decembar 2017 17:00)

Da malo pratiš navijačku scenu u Evropi znao bi da se u sportskom smislu Holandija i Nemačka "vole" otprilike kao Srbija i Hrvatska i da nisu nikakve "germanske sestrice".

Vuk Mandusic bot

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga nije se islo sa malo jacim prekrsajem i po cenu iskljucenja ili sa nekom drugom vrstom odbrane ili je ovo na kraju greska selektora( mislim na poslednji napad Holandije)?Ukoliko ima strucnjaka iz sveta rukometa molim za objasnjenje?

Stefan

pre 6 godina

Пре годину дана исте ове репрезентације Немачке и Холандије су нас лагано угазиле а са Бошковићем, ко се сећа, пре две године против Холандије смо били на патосу у трећем минуту. Тако сам ја презадовољан виђеним јуче и данас, шта год било у другом полувремену јер је напредак евидентан. Јуче је победа изостала само због наше урођене глупости и домаћинског суђења. Што се Андрее тиче, види се да није у форми јер оно што је промашила она стара Андреа би дала и везаних очију, тако да мислим да је не треба рабити сада. Само да не буде одмах мењање селектора ако испаднемо у осмини финала јер нас тамо ионако чекају аждаје ид екипа.

Dushebajev

pre 6 godina

Pa pravi faullllll,otvoren sut imaju Holandjanke,pa jedan jedini faul da su napravile i jos ga drzis 3-4 sekunde i vrijeme bi proslo..kud me djavo natjera da gledam zenski rukomet..iznervira se na kraju!

Cinciguz

pre 6 godina

Lepo nas odradise sudije, na sred Svetskog prvenstva. Obrukali su samo sebe.
Greska trenera sto se nije pravio faul za faulom nakon 5-6 sekundi dodavanja holandjanki u zadnjem napadu. Prosto neverovatno.

adv

pre 6 godina

Svaka čast Lavicama na pruženoj igri, sudije su im ukrale pobedu. Nije se moglo igrati protiv sudija i izvanrednih Holandjanki. Poslednjih 13 minuta su nas tako, očigledno, pokrali da je strasno. Kriterijum isključenja i svoranja sedmeraca, užas. Nisu nam svirali čist sedmerac 1 munut pre kraja pri sutu Lavko. Od 4 poslednja isključenja 3 nisu bila. Andrea treba da se uvodi u ritam igranja, jer je bitna za dalji tok takmičenja, tako ne kritikujte isuviše njenu igru. Ovo pišem kao neko sa preko 20 godina u ovom divnom aportu. Svaka čast za naše Dame.

ns

pre 6 godina

ma samo napred ne osvrcite se , pa ta holandija je vicesampion evrope i sveta a mi ih nadigrali nadmudrili i da nije bilo par sudijskih gresaka i par gresaka u zadnjih par minuta dobismo ih . koncentracija i priprema za koreju
pa pre dve godine nas je ta ista holandija dobila 16 razlike
bravo devojke

beli65

pre 6 godina

Ne znam iz kog razloga nije se islo sa malo jacim prekrsajem i po cenu iskljucenja ili sa nekom drugom vrstom odbrane ili je ovo na kraju greska selektora( mislim na poslednji napad Holandije)?Ukoliko ima strucnjaka iz sveta rukometa molim za objasnjenje?
(Vuk Mandusic bot, 06. decembar 2017 22:16)
ne znam da li si primetio da je Holandija igrala sa 7 igrača u napadu i da je bilo teško igrati bilo koju vrstu odbrane sem 6:0 te da bi svako iskakanje sa ciljem da se napravi faul ostavilo veći prostor za jednog od dva pivotmena, a svaki grublji faul u završnici može da vuče kaznu za sledeću utakmicu što nam baš ne treba,šansa je bila pokušati iskoristiti to što Holandija igra bez golmana te posle primljenog gola dati brzi gol sa centra ali je Cvijićeva požurila i izvela šut iz trka što je nepravilno

Milan

pre 6 godina

Ubiće nas Holanđanke k'o mraz paprike..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kića, 6. decembar 2017 15:30) # Link komentara
Kada je bila utakmica? Je li ovo snimak kada delis sa nama utiske...

Цветак зановетак

pre 6 godina

А за ове што су негативни пре Лекићевој пар упутстава из спорта пошто очигледно никад лопту нису у руке узели.. Постоји нешто што се зове ЛИДЕР у екипи, мотор екипе или најбоље ОНАЈ КО УЛИВА САМОПОУЗДАЊЕ другима јер им је узор! Та Андреа Лекић је прва наша рукометашица, после Цеце Китић, која је била у неком тренурку каријере најбоља на свету! Лидер је тај чија је класа вечна, а форма пролазна, а то ћете видети у даљем такмичењу! Поздрав.

Aleksandar, Beograd

pre 6 godina

Prvo čestitam rukometašicama.
Drugo, ne blamirajte se pljuvanjem Andree Lekić. devojka je imala tešku povredu ramena i treba ceniti što je uopšte htela da ide na prvenstvo. Biće ona ok.
Treće, ovo se moralo dobiti. 5 minuta pre kraja voditi 3 razlike je gotov meč. E sad, da sudije jesu poslednjih 10 minuta svirale sve i svašta, ali podsetiću sve da smo mi u periodu od 42. do 50. minuta dali samo jedan gol. Rezultat 24:21 je predugo stajao na semaforu. Naš golman je branio sve, a napad nije odigrao ništa. Da smo dali još bar 2 gola u tom periodu sada ne bi pominjali sudije. To je poenta. Dakle, mi realno nismo iskoristili pregršt šansi koje su nam dale Holanđanke lošom realizacijom, odnosno naš golman sjajnim odbranama.
Četvrto, ponovila se situacija iz meča sa Nemačkom kada smo vodili 2 razlike 5 minuta do kraja i na kraju spašavali bod.
Naravno, puna podrška rukometašicama. Ovo što su do sada prikazale je mnogo bolje nego poslednje 4 godine zajedno.

sumadija

pre 6 godina

Kakav lopovluk sudija. LOPOVLUK!!! 
Kakvi koraci, gde je Cvijic pustila 3 ili 4 koraka, jedva 2 je pustila. I pre toga, faulovi, iskljucenja. I oni nam prodaju pricu o jednakosti evropskih naroda. LOPOVLUK!!!
(ninepi, 06. decembar 2017 16:59)

Ljudi, raspitajte se ako ne poznajete pravila pre nego što ostavite komentar...
U trenutku izvođenja lopte ona NEMA prava da se kreće i mora imati jedno stopalo na liniji centra igrališta
Svi smo razočarani ali je gol ispravno poništen

Bravo naše devojke i šteta što ne pobedismo,a imali smo tri ili četiri napada da rešimo utakmicu

mali buda

pre 6 godina

Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HanSolo, 6. decembar 2017 19:39) # Link komentara

Kakve veze ima što 5 minuta nisu dali gol? I Mančester Junajted u finalu LŠ 1999 protiv Bajerna 90 minuta nije dao gol, pa je u sudijskoj nadoknadi dao 2 i postao šampion Evrope. Jel po tebi sudija trebao da poništi ta 2 gola? Što se tiče ovoga drugoga, zbog jednog ili nekoliko mišljenja sa kojima se ne slažeš ti se pitaš u kojoj zemlji živiš. Putuj druže niko te ne drži.

Del Piero#10

pre 6 godina

Kako sudije kroje rezultat pa to nije normalno! Ovo je bila pljačka! Od zadnih 10 min igramo 6min sa igračicom manje, dva sedmerca za njih, dižu nam ruku 10 sekundi od početka napada, poništen pobedonosni gol! Bravo za devojke, pravo jn čudo i ovaj bod što ste uzele pored švedskih pljačkaša!

mile1970

pre 6 godina

Bravo devojke a vas koji ste ih juce pljuvali da li je bar malo sramota?Rekao sam juce da mozemo do medalje ii dalje tako mislim ali ne znam hoce li nam sudije dozvoliti.Ovo sto su ovi nazovi Svedjani sudili u drugom poluvremenu lici na cirkus

Иван

pre 6 godina

Баш се намешта у овом рукомету. Наше морају бити за 5-6 голова боље од Немица или Холанђанки да би их победиле. Мало играчица више, мало сумњиве одлуке, онда наше психички не издрже притисак да су близу победе и - ето. Уместо четири тријумфа имамо два, плус два ремија.

Мени је занимљиво да видим како увек воле те светске и европске спортске федерације да протежирају неку "свежу крв" - али када та "свежа крв" није Србија. Ми отприлике имамо нормалан третман само ако организујемо такмичење.

Холанђанке нису ништа показале. Ово је срамота да су извукле бод. Наше су до сада уз Норвешку најзанимљивија селекција, али ето...

Ваљда ће сада да против Корејки одиграју лакше. А онда - могу против сваког. Једном ћемо коначно победити и у неизвесној завршници.

ninepi

pre 6 godina

Moram da priznam nedostaje mi Dusko Korac, da onako realno oplete po sudijama i ostalih zlotvorima. Ako je ovo pravda sto oni dele, ja sam onda kriminalac. Ovaj aktuelni komentator nije ni mala maca, Dusko je bio pravi, nije se ustrucavao da kaze istinu uvek, ponekad i da pretera, umesto da lupeta kao ovaj danas. Ovo je danas bila kradja, kriminal, skandal, od strane onih sto najvecem proizvodjacu ratova u svetu dadose nobela za mir (namerno n malo slovo, jer ta negrada je obezvredjena i vise nema smisla)

mladen

pre 6 godina

Prakticno samo izgubili dve utakmice mada smo igrali nereseno. Imale su dve pobede u dzepu, protiv Holandjanki pet minuta zadnjih bez napada. Ispadaju lopte, bacaju se pivotu u noge, igra se do dizanja ruku sudija za pasivan napad! A imamo nekoliko veoma iskusnig igracica u timu! Nema peobednickog metaliteta, a bez toga nema pobeda i nema medalje. Coliceva je branila sjajno, i opet nista. Steta. Sticem utisak da nemaju hrabrosti u odlucnimee trenicima. Niko nece da preuezme odgovornost. E , to je kljucno.

Kuki

pre 6 godina

Cinjenica je da je u ovon utakmici bilo nekoliko losih sudijskih odluka na nasu stetu, koje su svakako uticale na rezlutat. Ali ja necu da komentarisem o tome, jer je o tome bilo vec dovoljno komentara. Ja bih podelio nekoliko svojih zapazanja. Za borbenost i zelju nasih devojaka nema sta da se zameri. Mislim da takodje poseduju i kvalitet. Ali ako napravimo poredjenje izmedju igre nasih i Holandjanka, dolazimo do sledeceg zakljucka: Nase su se dosta mucile u napadu, pogotovo u zadnjih dvadeset minuta. Cesto su nalazile iznudjena resenja, a kao posledica toga je pravljeno dosta gresaka. Zaslugu za to ima pre svega odbrana Holandjanki i nekoliko pogresnih sudijskih odluka na kraju. Ali pre svega odbrana Holandjanki, za koju nismo imali adekvatno resenje. Sa druge strane oni su za nasu odbranu imali adekvatno resenje, ali je nas golman odlicno branio i skidao veliki broj zicera. Da je nas golman bio malo manje raspolozen, pitanje je da li bi Holandankama trebala pomoc sudija. Pomenuo bih jos dve neshvatljive stvari za mene u finisu: Prvo, u zadnjem minutu, pri nasem vodstvu zavrsavamo napad za petnaest sekundi. A drugo, pri zadnjem njihovom napadu ne igramo agresivniju odbranu sa vise cestih faulova.

Dobro

pre 6 godina

Holandski komentator kaze da je Srbija bila bolja i da je zasluzila da pobedi, ali navodi da je Holandija bila netprosecno losa u napadu. Golman nam je bio nesavladiv i to je bio kljuc do osvojenog boda. Isto kaze da se Holandjani ne treba da zele na sudjenje, sto dovoljno govori. Zadnji gol je po mom misljenju ipak pravilno ponisten, a interesantno je da i Holandski komentator kaze da je u napadu pre toga bio sedmerac za nas. Cak je i uzviknuo: Uh, sedmerac, ili tako nesto.
Steta za bod. Valjda nece skupo da nas kosta!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

vaso

pre 6 godina

meni nije jasno zasto nase nisu izasle sa terena posle onog famoznog uzastopnog trećeg isključenja? ja više ovu bruku od prvenstva NE GLEDAM!!!!

Mare

pre 6 godina

Kao prvo strasna sudijska kradja, od poslednja 3 iskljucenja 2 nisu bila sigurno, kao drugo u poslednjih 5 min nam treba samo 1 gol da resimo i mi ne realizujemo 5-6 napada!

Цветак зановетак

pre 6 godina

Судије... ја стварно више не знам шта се дешава са спортом у последње време! Нисам одгледао поштену утакмицу (у фудбалу, кошарци, ватерполу, ево сад рукомету) не памтим... Реал онако осваја титуле, Барси закину два гола на две утакмице за редом, суђење из финала европског у кошарци, суђење у евролиги, ово данас са рукометашицама... човече боље азде тениске судије са онако малом лоптицпм и трагом на терену при брзини од 220 на сат него у осталим спортоцима.. ово је брука за спорт! Ајмо рукиметашице само храбро, за мајку Србију!

shandonjito

pre 6 godina

Mi treba da podnesemo zvanican zahtev u svim sportovima da nam se izuzmu "posteni" Svedjani da nam sude! Ne znam sport gde nas Svedjani nisu iskasapili!
Tri puta sam bio sa sinom na medjunarodnom stonoteniskom turniru u Svedkoj, i tamo smo imali isti ovakav tretman kao i rukometasice, a reklo bi se da je sport gde sudija ne moze mnogo da utice. Svaki put su ga ocigledno krali, jer oni kad vide da je neko iz Srbije, to je za njih nize bice i nije niceg dostojno. Toliko su napumpani i nadmeni, da nema reci.
Ovo danas sudjenje je samo posledica toga na koji nacin oni gledaju na nas. Upravo iz tog razloga nikad i nigde ih ne treba postovati i respektovati!

krajisnik

pre 6 godina

3 minute do kraja,3 razlike za nas.
Kažem ženi biće nerijeseno.
Sudije su nas pokrale,ali prosto je nevjerovatno kako u rukometu igramo završnice loše, bez hrabrosti.

Laki

pre 6 godina

Po svim pravilima uz onolike fantastične odbrane golmana, morali smo ovo dobiti sa 5-6 razlike. Zašto nismo? Prvo sudije (igrali smo gotovo celu završnicu sa igračicom manje), psiho -fizičko trošenje kad stalno imaš manjak igrača i dva tri problematična rešenja sa proigravanjem umesto šuta, do kojeg smo došli kada Lavko nije realizovala zicer. Milsim da je taj šut zaslužila Dmitrović i ne znam zašto nije bila u završnici. Kada se samo setim kako su nas terorisale Holanđanke na prošlim takmičenjima, ipak je ovo za mene neočekivan rezultat.

Gde ja živim

pre 6 godina

Ne da im se da uzmu jedan krupan skalp, ali nadam se da će se to vratiti u nekoj važnoj utakmici. Čolić maestralna, ali nekoliko lopti se odbilo gde ne treba, što srećom, što našim lošim postavljanjem. Dmitrović zaista izuzetna, fale šutevi Stojiljković, Obradović sasvim solidna u pojedinim trenucima. Andrea nije u formi, ali Srbende ne pljujte pre vremena. Napad nam je zaista sjajan, izbušile su Tess na početku, a to je vrlo teško. Ono što pak nikako da naučimo ni u ženskom ni u muškom rukometu to je da napravimo faul. Svi živi biju, pa se ne krste, ali to nekako deluje suptilnije, "ispod žita", a našima se vidi sa kilometar. I zaspale su naše u par navrata, ali ok. Bilo je par čudnih sudijskih odluka, ali mislim da to nije odlučilo pobednika. Sve u svemu devojke, jako ste dobre (odavno to nisam bio u prilici da kažem) i radujem se sledećim mečevima. Samo jako i srećno u nastavku.

Bane

pre 6 godina

(vUcA, 6. decembar 2017 17:22)

Vidi drugar kada ti sudija isključi dva igrača bez razloga ili ti svira korake nemožeš ti u tim situacijama razviti igru. Kontaš. U rukometu jedna od boljki jeste što sudije su te koje obično diktiraju igru a ne ekipe.

Ivan pg

pre 6 godina

5 min do kraja 3 razlike...to se moralo dobiti...bod uzmes juce,izgubis danas ok...i pored svog bezobraznog sudjenja u zadnjih 10 min i ocigledne kradje opet je cini mi se bilo do nas...udri je,slomi je,faul,iskljucenje nema veze...ali ajmo dalje,petak koreja pa da vidimo odakle cemo u 1/8...samo napred Srbijoooo

smss

pre 6 godina

Sjajno su odigrale nase.Ostaje zal za tim jednim golom koji je falio kad se lomio rezultat.I da smo pobijedili opet bi zadnja utakmica odlucivala o prvom mjestu. Mislim da nase imaju jos dosta rezerve,sto ce nadam se da dodje do izrazaja u narednim utakmicama. Andrea ce biti ona prava,ali samim prisustvom u ekipi daje veliki doprinos . SRBIJA...

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

Bravo cure, svaka čast. Jeste da je bila pobeda u džepu, nešto do naše realizacije to stoji. Nisam nikad video onakvu KRAĐU, onolika neopravdana isključenja, sedmerca, nesviranje istog nama!!! Tako da je i nerešeno super, ali protiv holanđanki i sudija, nije moglo više!!

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Prvo da cestitam devojkama na odlicnoj igri.

Primetio sam da smo drugo poluvreme malo pali zadnjih 10min, kao da je falila koncentracija posebno u napadu, ali je odbrana bila odlicna.

Sto se tice igre sa igracem manje, tu smo postali tata mate .. pa mi bolje igramo sa igracem manje ..

Nego bre pokradose nas sudije opasno

Džoni

pre 6 godina

Počastiše ih naše bodom na ovoj utakmici. Jesu i sudije malo zakuvale ali bilo je bezbroj prilika da ovo lagano dobijemo. Čolićka im je deset napada skinula a mi ništa. Protiv Nemica umalo ne izgubiše skoro dobijeno, a sada počastiše Holanđanke bodom.

ska

pre 6 godina

(scout, 06. decembar 2017 17:03)

Ne prenose se bodovi dalje. Igra se nokaut faza (osmina-finala, cetvrt-finale.....).
Gledam nesto raspored, nama je mozda I bolje da budemo drugi u grupi nego prvi, cini mi se da to donosi lakse protivnike. Mada ima jos da se igra, pa moze dosta toga da se promeni

milan 26

pre 6 godina

Devojkama i selektoru svaka cast za dosadasnje nastupe na prvenstvu. I raduje me sto se vidi prostor za napredak u sledecim utakmicama. Postoji ta odsutnost i nemogucnost zatvaranja tekme, tj pobede, ali nekako to ide uz neke nase ekipne sportove. Pogubljenost i crni minuti. A to bas ume da kosta u rukometu. To se ovim devojkama desilo u finalu u Beogradu pre 4 godine kad nisu uzele zlato protiv Brazila. Mozda bolje da sad, u ranoj fazi takmicenja, prelezimo decje bolesti, pa posle da igramo maksimalno do pobede. Nadam se pobedi protiv Juzne Koreje i prvom mestu. ne lezi nam taj njihov stul igre, ali smo fizicki dominantniji i ocekuje se pobeda. Relanovje da igramo polufinale.

mali buda

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 6. decembar 2017 17:05)

E moj Hrvat, pitaš ljde iz čijeg naroda dolaze zvanično proglašeni najbolji rukometaš i najbolja rukometašica sveta svih vremena Veselin Vujović i Svetlana Kitić. Sedi dole jedan.

krastavćević

pre 6 godina

Ajdee, o čemu ti pričaš, luzeru.. Nisu dali gol poslednjih 5min..Kakve veze ovde ima rasa.. Bože u kojoj državi živim..
(HanSolo, 6. decembar 2017 19:39)

Pa šta čekaš, što si još u Srbiji? Evo, seli se u Bugarsku, Ukrajinu, Meksiko, Indiju, Brazil, Filipine, Nigeriju, Sudan, Bangladeš, Kostariku...a sigurno bi uživao i u Los Anđelesu, Detroitu, Filadelfiji, Marseju, Napulju, Milanu, Briselu, Parizu, Hamburgu...pa nam ispričaj kako je tamo! Jel bolje na Karaburmi gde živiš, ili na periferijama ovih gradova.

kole

pre 6 godina

Meni se lično dopada igra naše reprezentacije.Ima tu energije, ima tu znanja i želje da se pobedi.Ima to i suprotna strana i zato treba ceniti znoj i trud naših devojaka. Nisu nas obrukale a sudije su se lično obrukale i obrukale svetsku rukometnu federaciju.
Ja nisam za to da se žalimo, ali sam za to da se RSS oglasi kada se srpskim sportistima ovako sudi.
Odmah će se javiti oni drugi i reći, što im nismo dali još golova da nam sudije ne mogu ništa.Ti drugi nisu u pravu jer su to prevaziđena razmišljanja. Ima tu još prostora za neke korekcije ali nije moje da o tome govorim. Trener mora biti autoritet ali se plašim, da će ga izgubiti zbog nečega što on kao roditelj nije svestan. Ovo je reprezentacija Srbije i on to mora da zna a ako ne zna mora mu neko iznad njega skrenuti pažnju, ne samo zbog njega već zbog Srbije i drugih devojaka koje to direktno vide a vidi i sav rukometni svet. Ovo što kažem je samo dobro za sve a ima još vremena malo da se atmosfera ne pokvari.

Yo

pre 6 godina

@Veljko, čudan pogled na svet. Zar ne bi trebalo gledati rukomet bas zbog 45 minuta vrhunske igre koje naše pružaju , a ne bojkovati ga zbog 15 minuta loše?

fenomen

pre 6 godina

Rukometna pljacka. Pa kakvi koraci. Primila od golmana loptu, okrenula se i pogodila prazan gol . Vreme nije isteklo Zasto nasi ne traze da se gleda snimak. Da uloze zalbu. Pa dokle ce u svakom sportu da nas kradu. Poz.

zoran ivkovic

pre 6 godina

napad srpkinja 3 minuta pre kraja i 2 razlike za srbiju a sudije posle 10 sekundi dizu ruku .....steta sto nismo dobili ....golman nam je briljirao

Neko

pre 6 godina

Devojkama svaka cast na igri,samo tako neka nastave uz male korekcije,a sudijama zelim suspenziju za sva vremena,jer ovako se ne krade ni u jednom sportu.Gol na kraju cist ko suza

bela serena

pre 6 godina

Da se razumemo nisu bile lose, bile su dobre...Pocetak i kraj meca uvek problem, verovatno malo trema stigne. A golmanke smo uvek imale dobre a ove dve su BRILIJANTNE!!!Samo napred verujemo u Vas!!!

lucho

pre 6 godina

Sve je super nema se sta prigovoriti golmanka skinula 6,7 zicera, jedino mi nije jasno ono pokusavanje na silu da se proigra pivot, bacanje lopte u noge Cvijicevoj koja je jako velika.. to mora sa vise osecaja kad ima prostora a nije da nema ko da doda.

Chiwwi

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 06. decembar 2017 17:05)

Pa video si i sam.
A gde su vaše cure?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (remax, 6. decembar 2017 17:38)

Pa kako gde su njihove cure. Zna se, po beogradskim klubovima.

my way

pre 6 godina

Нажалост, нисам могао ову утакмицу да гледам, али девојкама свака част на свему што раде, па тако и на овом ремију против светских и европских вицешампионки. Видим да је Марија Чолић одлично бранила, што је сјајно, јер без голмана се у рукомету не може ништа. 3 гола вођства 5 минута до краја... Ако је требало да се деси нека је сада и то је вредна лекција за наредне утакмице. Неке разлике у жребу између првог и другог у нашој групи нема, тако да нема места ни некој драми. Много је важнији следећи меч против Јужне Кореје, јер је он тај који би нас бацио на треће место у случају пораза и да смо победили данас Холанђанке. То би већ био далеко тежи пут у нокаут фази. Наше девојке немају чега и не треба да се плаше, поготово не победе. Сада када крену одлучујуће утакмице само храбро, од нас пуна подршка шта год да се деси у наставку турнира!

Yo

pre 6 godina

@vladimir, ne bih se složio da nemamo jaka krila. danas nismo koristili krila dovoljno, ali juče smo 90 posto golova dali preko krila u prvom poluvremenu . Krpez Slezak je naš najbolji strelac na prvenstvu, a ona je na desnom krilu. Tako da mi nikad jača krila nismo imali. Danas nije igrala prvo poluvreme skoro celo, a u drugom dala 3 gola. Holandjanke su je dobro čuvale jer znaju da je opasna.

dusan

pre 6 godina

Zar vi znate igrati rukomet?
(Hrvat, 6. decembar 2017 17:05)

A gde su vase rukometasice? Za rukometase cemo tek da vidimo, na vasem terenu, cekaj samo :)

Juventino

pre 6 godina

Izgubili smo dva boda juce a ne dobili jedan steta velikaa jakoo !! Ali Marija Colic svakaa cast :-)
juce za cistu desetku odigrale Colic, Dmitrovic a i ostalee su jakooo dobree bilee !
Al imam neki osecaj da ce biti neresenoo Holandija i Nemacka takoo da ce od nas sve zavisitii bitno je izbecii Dansku i Rusiju odmah a posle je sve mogucee !

VUK

pre 6 godina

@Hrvat ..pozdrav iz Šapca gde žive dvostruki klupski prvaci Evope , osvajači zlata sa OI i SP : Vujović + bronza kao selektor Slovenije , Isaković, Vuković + bronza kao selektor SRB, Portner, Kuzmanovski, Karanović. Tako da u Srbiji ima varoš koja ima više uspeha i medalja u klupskom i reprezentativnom rukometu od cele Hrvatske. Kada je Metaloplastika harala i reprezentacija Jugoslavije osamdesetih svetskim rukometom u neponovljivoj dominaciji, osim Holperta koji je imao minutažu 7-8 po utakmici, niste imali rukometaša u Hrvatskoj da konkuriše za reprezentativni dres.Zna se ko je učitelj a ko đak..i dan danas uzimate autograme od Vuje kada uspete da dođete do njega.Lakše je leti doći u Šabac ..na gradskoj plaži pokraj Save , Vuja i drugari u hladovini bagrema igraju karte. Uz autograme idu i po koja ljuta.