"Orlovi" sa Rusima i Amerikancima u grupi

Reprezentativci Srbije igraće u grupi C sa SAD, Rusijom, Tunisom, Australijom i Kamerunom na predstojećem, 19. Svetskom prvenstvu za odbojkaše.

MLJ Izvor: B92, zvanični sajt
Pošaljite komentar
 1. Lepo su Italijani i Bugari odabrali za svoje grupe a mi da se koljemo sa Rusima i Amerima a takodje i Brazil, Francuska i Kanada medjusobno. Zbog toga mozda nesto i napravimo u ovakvom cudnom sistemu.
  (Ekspertista, 1. decembar 2017 04:45)

  # Link komentara

 2. U ovih 10-tak komentara , sve znalac do znalca. Stručnjak do stručnjaka. Zaista mi nije jasno , kako takvi "stručnjaci" ne sede u vrhu FIBV-a i donose odluke o sistemu takmičenja. E pa , evo ja se prvi ne slažem sa nokaut fazom, jer jedan loš dan i ćao. Tako smo se mi sa krš ekipom u košarci domogli srebrne medalje u košarci na SP. Btw , svaka čast našim momcima i obožavam ih. Sve bili ranije "dunsteri" u organizacijama, kada se iz grupe odlazilo u grupu i prenosili bodovi. A sada bi svi sve da skrate , što je moguće više, nova moda , samo da je brzo. Mi nikada ne bi postali prvaci u košarci 2002, da se nisu pravile naknadne grupe itd. Ovim je smanjena mogućnost slabijim ekipama da naprave šok iznenađenje na jednom meču , a jakim dozvoljen kiks.
  (Al Kos, 30. novembar 2017 21:57)

  "plasman u treću fazu izboriće pobednici grupa i dve drugoplasirane ekipe (jedna iz grupa koje se igraju u Italiji i jedna iz grupa koje se igraju u Bugarskoj)."

  Друже, ако ово није тешка глупост ја стварно не знам шта је. Када је и где географија одлучивала ко ће на неком турниру проћи даље? Да је у питању само укрштање и преношење бодова нико се не би јавио.
  (my way, 30. novembar 2017 23:05)

  # Link komentara

 3. U ovih 10-tak komentara , sve znalac do znalca. Stručnjak do stručnjaka. Zaista mi nije jasno , kako takvi "stručnjaci" ne sede u vrhu FIBV-a i donose odluke o sistemu takmičenja. E pa , evo ja se prvi ne slažem sa nokaut fazom, jer jedan loš dan i ćao. Tako smo se mi sa krš ekipom u košarci domogli srebrne medalje u košarci na SP. Btw , svaka čast našim momcima i obožavam ih. Sve bili ranije "dunsteri" u organizacijama, kada se iz grupe odlazilo u grupu i prenosili bodovi. A sada bi svi sve da skrate , što je moguće više, nova moda , samo da je brzo. Mi nikada ne bi postali prvaci u košarci 2002, da se nisu pravile naknadne grupe itd. Ovim je smanjena mogućnost slabijim ekipama da naprave šok iznenađenje na jednom meču , a jakim dozvoljen kiks.
  (Al Kos, 30. novembar 2017 21:57)

  # Link komentara

 4. Najveća glupost na svetu su grupe od po tri tima.
   (koki, 30. novembar 2017 20:55)

  # Link komentara

 5. Odbojkasi su na svu srecu ostali Plavi kao u stihu svoje cuvene himne.
  (Vlado, 30. novembar 2017 20:53)

  # Link komentara

 6. Da pitate ove sto su smislili ovakav sistem takmicenja na SP da vam objasne sve ovo mislim da ni oni ne bi imali pojma.Zabolela me glava čitajući sve ovo.
   (goblin, 30. novembar 2017 19:52)

  # Link komentara

 7. Ovi iz FIVB su na nekim ozbiljnim drogama već duži niz godina. Svake godine menjaju sistem, pogubiše se i igrači i mi koji gledamo. Od ovog prenosa bodova nema gluplje stvari. Osnovne grupe, po četiri tima i odmah eliminaciona faza, kakav prenos, kakvi bakrači. Ali dobro, mora da se zarade pare.

  Inače fina nam je grupa. Može sa svima da se igra samo maksimalna koncentracija, požrtvovanost i udri.
  (Gde ja živim, 30. novembar 2017 19:27)

  # Link komentara

 8. Nije lako shvatiti zašto svetska odbojkaška organizacija iz godine u godinu pravi ove perverzije. Možda nekako zarađuju po meču - pa misle što više to bolje? Ovo je za nas trostruko loše.
  Prvo - žreb nam odmah ne valja. Problem će biti već i Australija a naročto SAD - i svakao nije nam trebala Rusija.
  Drugo - do medalje treba da se igra 12 utakmica. Za svakog je loše - ali za male nacije skoro direktna eliminacija. Nama je povreda ili loša forma i jednog prvotimca skoro pa kraj, a veće nacije će to nekako nadoknaditi. Ako tome dodamo da će tkzv. "autsajderi" biti sveži jer njihovi asovi neće kao naši igrati one viđene lige visoke plaćenosti ali i opterećenja - ne valja nikako.
  Treće - na sve to, iako nema mesto za širu priču - bedak je jedna dugotrajna misterija. Zašto smo mi, iako najmanja od vrhunska nacija, uvek i uvek ekipa koja najmanje menja igrače? Ne možeš se načuditi - makar ima logike jer imamo najmanji izbor. I izmene u odbojci nikako nisu kao u drugim sportovima. Ali eto baš zbog ovakvih nebuloza nemanje te prakse je pogubno. Sada je ovaj format takmičenja sam po sebi za nas već presuda.
  Jedino što unekoliko valja je ako ukrštamo sa A grupom koja je za nijansu najslabija. Valja i što oni koji počinju u Bugarskoj još moraju i da putuju jer je finiš u Italiji a mi (valjda...) ne. Ipak ova dva možda povoljna momenta nisu izvesna - jer se to sa glupog fivb.ch sajta ne da pouzdano shvatiti...
  (znanje-imanje, 30. novembar 2017 19:11)

  # Link komentara

 9. E gluplji sistem bodovanja i nokaut faze nije postojao.Sto neko kaze igrace se 3 godine.Umesto da bude drugacije,oni unistavaju takmicenje.A vidimo da je odbojka mnogo ispred rukometa i vaterpola,igra se u celom svetu.
  (Stara kuka, 30. novembar 2017 18:54)

  # Link komentara

 10. Sistem je jako los. Ne znam zasto iz FIVB se ovoliko eksperimentise za SP. Najbolji sistem je sa 32 reprezentacije po cetiri u grupi. Dalje idu po dve u eliminaciju ili sistem kao za predstojece SP u kosarci.
  (vUcA, 30. novembar 2017 18:51)

  # Link komentara

 11. Мајко мила, какве небулозне пропозиције такмичења! Поготово ово да улогу у проласку даље има где се група игра, Италији или Бугарској.
  (my way, 30. novembar 2017 18:39)

  # Link komentara

 12. Najgluplji sistem takmicenja u sportu(i evropsko rukometno prvenstvo).Umesto posle grupe odmah nokaut faza,ovako ima da se izmore dok dodju borbe za medalje.
   (pejafan, 30. novembar 2017 18:29)

  # Link komentara

 13. igraće se 3 godine..
   (Napo Leon, 30. novembar 2017 18:19)

  # Link komentara