Petak, 24.11.2017.

16:55

Mesi kao Ronaldo: Četvrta 'Zlatna kopačka'

Kapitenu Barselone Lionelu Mesiju uručena je četvrta Zlatna kopačka, nagrada za najboljeg strelca evropskih liga u prošloj sezoni.

Izvor: B92

Mesi kao Ronaldo: Èetvrta 'Zlatna kopaèka' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Mesi je totalni fudbal

pre 6 godina

Mesi nije nista osvojio sa argentinom? Glupost najveca.Evo nekih podataka pa neka neko pronadje fudbalera koji ima sve ovo sa reprezentacijom.Svetsko za mlade,olimpijske igre, najbolji strelac i igrac svetskog za mlade, najbolji igrac kope amerike, najbolji igrac svetskog 2014, najbolji strelac i asistent argentine, najbolji strelac juznoamerickih kvalifikacija, covek koji je vodio argentinu do brojnih finala, covek koji je ove godine odveo argentinu na svetsko na impozantan nacin.Posle svega ovoga sto sam naveo naci ce se neko i reci Ali,ali nema zlatnu boginju.Boze moj, nije imao srece 2014. sta da se radi, pa ni federer nema zlato u singlu na OI , znaci li to da nije najveci ikada.

kaurin

pre 6 godina

Dobar je mali, dobar je. Nije kao Ronaldo, to je cinjenica, ali skoro da jeste.
P.S. Apsolutno ni Ronaldo ni Mesi nisu najbolji u istoriji fudbala (tacka)

Nasmejah se grohotom

pre 6 godina

Prva asocijacija na ronalda su golovi i samo golovi.Ali da ironija bude veca mesi ima sada isti broj zlatnih kopacki kao "strasni golgeter" ronaldo(mesi jedini nije delio ni sa kim), takodje mesi je postigao negde oko 40 golova manje od ronalda u karijeri a pritom mesi ne kampuje u petercu kao ronaldo,mesi dozvoljava i drugima da izvode penale , slobodnjake, a ronaldo to ne cini, a jos kada se uzme u obzir i to da je mesi mladji dve godine, onda zaista zvuci smesno reci da je ronaldo trenutno najbolji golgeter.Mozda i jeste ali posle mesija.Ako pak govorimo o njima kao igracima a ne golgeterima,tu su stvari jasne kao dan, smesno je uporedjivati ih,mesi je za dve tri svetlosne godine ispred ronalda.

Neko ko zna

pre 6 godina

partizan, 24. novembar 2017 20:12
Mesi igra u drim timu? Evo ti nesto o tom drim timu...
Barsa je pre Mesija imala samo 1 KES/LS i to 1992, sa njim su dobili jos 4. Imali su 16 titula Primere pre Mesija (od 1929 do 2004), a sada imaju jos 8 (od 2005 do danas, a 24 ukupno)!
Evo i pozicije Barse pre nego sto je Mesi igrao za njih:
sezona 2002/03: 6. u Primeri (igrali kup UEFA i to od 1. runde, bili su 22 boda (?!) iza sampiona Reala), igrali kvalif za LS (?!), Barsa je tokom 78 godina (od 1929 do 2007) bila samo 487 puta lider Primere, a u zadnjih 10 godina su bili 213 puta lideri Primere!
Real je imao vise zvanicnih titula od Barse (pre Mesija). Sada Barsa ima vise zvanicnih titula od Reala!
Cak je Real imao i vise zvanicnih titula u Spaniji pre Mesija, a sada Barsa ima najvise zvanicnih titula u domacim takmicenjima u Spaniji.
Broj svih zvanicnih titula Barse od 1999 do 2004: 1!
Barsa nije osvojila titulu:
u Primeri 6 godina (od 1999 do 2005)
u kupu kralja 11 godina (od 1998 do 2009)
u superkupu Spanije 9 godina (od 1996 do 2005)
u LS 14 godina (od 1992 do 2006)!

Neko ko zna

pre 6 godina

partizan, 24. novembar 2017 20:12
Maradona je golovima resio 2 od 7 meceva na SP 1986 (1/4 i 1/2, gde su 1/8 i finale), a Gareka ih je golom u 81' protiv Perua u kvalif spasao poraza i odveo na to isto SP!
Dakle i Maradona je zavisio od saigraca koji su bili jako dobri. Maradona nije dao nijedan gol u 2 finala SP, ARG je i bez njega osvojila Kopa Ameriku 1991 i 1993, kao i kup kralja Fahda 1992 (1. izdanje kupa Konfederacija). Argentina nije bila tako slaba u tom periodu kao sto se misli.
Mesijevi saigraci u Argentini su najlosiji igraci koji igraju za ARG od 1982! Ti igraci jesu dobri u svojim klubovima, ali za svoju zemlju igraju prosecno!
Vise negativnih rekorda je Argentina (bez Mesija naravno) oborila u ovim kvalif za SP, pa ARG je protiv Nigerije (bez Mesija) 2. put u 115 godina dugoj istoriji (od 1902) izgubila sa 2 gola razlike (2:4), nakon sto su vodili sa 2 gola razlike (2:0), a 1. put se to desilo 1959, Cile 4:2 ARG!
Mesi je u zadnjem kolu ucinio nesto sto niko pre njega nije uradio! Postigao je het trik domacinu Ekvadoru (1:3) u kvalif za SP i time odveo ARG na SP! Ekvador igra kvalif za SP od 1960! Zadnji put su dobili Ekvador kao domacina 2001!

zekan

pre 6 godina

Neverovatan greh je izvrsiti bilo kakavu komparaciji Mesija sa drugim a tek stavljati ih u isti kos. Covek je jedinstven samim tim zbog igranja na visokom nivou vise od 10 godina i onoga sto radi na terenu. Covek je magican,BOG fudbala

Beograd

pre 6 godina

Jedan jedinstven neponovljiv. Nikad niko nije ovoliko dugo trajao na ovolikom nivou igrao i sa lakocom driblao,asistirao, kreirao postizao golove. Treba da smo sretni sto zivimo u eri legende Barselone jer posle njega ce ostati praznina i tek ce tada neki uvideti koliko je i sta je dao fudbalu. Svaka cast za Pelea Maradonu Krojfa Zubu Ronaldinja Zidana svi su ispisali istoriju fudbala na svoj nacin. Ali nijedan nije ovoliko dugo trajao i vrhunski pruzao partije na visokom nivou kao ovaj genije iz Rosarija. Po meni najveci ikada. Po tome se slazu i eminentni svetski treneri igraci novinari koji su kompetentni za sud i misljenje.

partizan

pre 6 godina

Ne znam, meni je ipak Maradona najveci. Sam je vukao prosecni Napoli do titule u najjacoj ligi na svetu tad i osvajanju kupa Uefa koji je tad bio jaci od kupa sampiona. I opet maltene sam vukao Argentinu do titule. Mesi igra u dream team-u ipak.

Roman

pre 6 godina

Niko ne kaze da je Ronaldo presao iz Junajteda i privikao se na skroz drugi stil igre. Pritom, u Junajtedu nikad nije igrao spica jer je Junajted tada imao Runija,Teveza,Berbatova i Sahu u napadu. Tako da to je sta bi bilo kad bi bilo. O ukusima se ne vredi raspravljati, meni je drago sto gledamo ovu dvojicu istovremeno, ali da je neko od njih najbolji u istoriji, to pravi ljubitelj fudbala nikad ne bi smeo izjaviti. To ispada kao da Ronaldo,Ronaldinjo, Roberto Karlos, Pele,Maradona,Batistuta, Van Basten, Rajkard, da ne nabrajam vise, nisu ni igrali fudbal.

jen

pre 6 godina

Mesi je mnogo vise od brojeva,statistika itd..On je fudbal. totalni fudbal , kao i ostali njegovi najveci demonstatori ,poput Krojfa,Pelea,Maradone,Ronaldinha,Zidana,Zube...Sta je samo taj decko dao barci i koliko radosti njenim navijacima.Najbolji strelac i asistent spanske lige,ali i EL clasica. Decko preko koga su se utemljeile neke od najvecih pobeda i simultanki u istoriji spanskog derbija. Ono masakriranje na Nou Campu od 3-0,kad je canavara zakuco za stativu,a Casiljasu provukao kroz usi,pa onda onih legendarnih 6-2 i 5-0 ..O tome ne terba trositi reci i sta je radio Mesi madridjanima...Pa onih 2-0 na bernabeu za finale LS,kad je postigao onaj gol nakon neverovatrnog slaloma...sta reci ??Pa onda ovogodisnji el clasico i ona neverovatna simultanka gde golovi za poebdu uopste nisu bitni,vec sta je on radio citavu tekmu Casemiru,Ramosu,Krosu,modricu...jedini sa 2 het trika u clasicima(ronaldo npr ni 1 )Pa one 2 siumultanke protiv Man utd u finalima ,pa golovi za titulu na calderonu ,pa onaj neverovatno slalom u finalu kupa protiv Bilbaa,pa onakvo gazenje Bayerna jos 2009 kad je na njegovim krilima bayern primio 4 gola nakon pola sata prvog dvomeca..Pa ono drugo lomljenje bayerna iz 2015 ,legendarno lomljenje..Pa simultanke protiv Milana,Arsenala (4 gola na jednoj tekmi u nokaut fazi),5 leverkuzenu,Man city i PSG ponizavani..i onda neko poredi Ronalda kome je vrhunac zabiti poker Malmeu,i golove iz ofsajda Bayernu i atleticu, sa ovim vanzemaljcem?? Nema dalje,VRH!

bobgraditelj

pre 6 godina

Inače nisam od onih klinaca koji vole pisat 'Messi je bolji ' CR7 je bog ! i slično.Ali koliko je ovaj momak opušten i ne pati od tih nagrada ,dečko igra playmakera i scorera . Da je htio mogao je biti non stop u 16cu u stilu Pipa Inzagija i do sada bi imao barem 7-8 Z Kopački...

Mesi nije kao Ronaldo, on je bolji od Kristijana

pre 6 godina

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji ima 4 jedinstvene Zlatne kopacke, odnosno Mesi nikad nije podelio tu nagradu sa jos nekim igracem.
Kristijano je podelio sa Suaresom, te on ima 3 jedinstvene.
Mesi je takodje i jedini koji se dva puta nalazi medju 5 osvajaca sa najvise datih golova u sezoni:
Mesi 50 (2011/12)
Kristijano 48 (2014/15)
Georgesku 47 (1976/77)
Jazalde (1973/74) i Mesi 46 (2012/13).

bobgraditelj

pre 6 godina

Inače nisam od onih klinaca koji vole pisat 'Messi je bolji ' CR7 je bog ! i slično.Ali koliko je ovaj momak opušten i ne pati od tih nagrada ,dečko igra playmakera i scorera . Da je htio mogao je biti non stop u 16cu u stilu Pipa Inzagija i do sada bi imao barem 7-8 Z Kopački...

jen

pre 6 godina

Mesi je mnogo vise od brojeva,statistika itd..On je fudbal. totalni fudbal , kao i ostali njegovi najveci demonstatori ,poput Krojfa,Pelea,Maradone,Ronaldinha,Zidana,Zube...Sta je samo taj decko dao barci i koliko radosti njenim navijacima.Najbolji strelac i asistent spanske lige,ali i EL clasica. Decko preko koga su se utemljeile neke od najvecih pobeda i simultanki u istoriji spanskog derbija. Ono masakriranje na Nou Campu od 3-0,kad je canavara zakuco za stativu,a Casiljasu provukao kroz usi,pa onda onih legendarnih 6-2 i 5-0 ..O tome ne terba trositi reci i sta je radio Mesi madridjanima...Pa onih 2-0 na bernabeu za finale LS,kad je postigao onaj gol nakon neverovatrnog slaloma...sta reci ??Pa onda ovogodisnji el clasico i ona neverovatna simultanka gde golovi za poebdu uopste nisu bitni,vec sta je on radio citavu tekmu Casemiru,Ramosu,Krosu,modricu...jedini sa 2 het trika u clasicima(ronaldo npr ni 1 )Pa one 2 siumultanke protiv Man utd u finalima ,pa golovi za titulu na calderonu ,pa onaj neverovatno slalom u finalu kupa protiv Bilbaa,pa onakvo gazenje Bayerna jos 2009 kad je na njegovim krilima bayern primio 4 gola nakon pola sata prvog dvomeca..Pa ono drugo lomljenje bayerna iz 2015 ,legendarno lomljenje..Pa simultanke protiv Milana,Arsenala (4 gola na jednoj tekmi u nokaut fazi),5 leverkuzenu,Man city i PSG ponizavani..i onda neko poredi Ronalda kome je vrhunac zabiti poker Malmeu,i golove iz ofsajda Bayernu i atleticu, sa ovim vanzemaljcem?? Nema dalje,VRH!

Mesi nije kao Ronaldo, on je bolji od Kristijana

pre 6 godina

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji ima 4 jedinstvene Zlatne kopacke, odnosno Mesi nikad nije podelio tu nagradu sa jos nekim igracem.
Kristijano je podelio sa Suaresom, te on ima 3 jedinstvene.
Mesi je takodje i jedini koji se dva puta nalazi medju 5 osvajaca sa najvise datih golova u sezoni:
Mesi 50 (2011/12)
Kristijano 48 (2014/15)
Georgesku 47 (1976/77)
Jazalde (1973/74) i Mesi 46 (2012/13).

zekan

pre 6 godina

Neverovatan greh je izvrsiti bilo kakavu komparaciji Mesija sa drugim a tek stavljati ih u isti kos. Covek je jedinstven samim tim zbog igranja na visokom nivou vise od 10 godina i onoga sto radi na terenu. Covek je magican,BOG fudbala

Beograd

pre 6 godina

Jedan jedinstven neponovljiv. Nikad niko nije ovoliko dugo trajao na ovolikom nivou igrao i sa lakocom driblao,asistirao, kreirao postizao golove. Treba da smo sretni sto zivimo u eri legende Barselone jer posle njega ce ostati praznina i tek ce tada neki uvideti koliko je i sta je dao fudbalu. Svaka cast za Pelea Maradonu Krojfa Zubu Ronaldinja Zidana svi su ispisali istoriju fudbala na svoj nacin. Ali nijedan nije ovoliko dugo trajao i vrhunski pruzao partije na visokom nivou kao ovaj genije iz Rosarija. Po meni najveci ikada. Po tome se slazu i eminentni svetski treneri igraci novinari koji su kompetentni za sud i misljenje.

Neko ko zna

pre 6 godina

partizan, 24. novembar 2017 20:12
Mesi igra u drim timu? Evo ti nesto o tom drim timu...
Barsa je pre Mesija imala samo 1 KES/LS i to 1992, sa njim su dobili jos 4. Imali su 16 titula Primere pre Mesija (od 1929 do 2004), a sada imaju jos 8 (od 2005 do danas, a 24 ukupno)!
Evo i pozicije Barse pre nego sto je Mesi igrao za njih:
sezona 2002/03: 6. u Primeri (igrali kup UEFA i to od 1. runde, bili su 22 boda (?!) iza sampiona Reala), igrali kvalif za LS (?!), Barsa je tokom 78 godina (od 1929 do 2007) bila samo 487 puta lider Primere, a u zadnjih 10 godina su bili 213 puta lideri Primere!
Real je imao vise zvanicnih titula od Barse (pre Mesija). Sada Barsa ima vise zvanicnih titula od Reala!
Cak je Real imao i vise zvanicnih titula u Spaniji pre Mesija, a sada Barsa ima najvise zvanicnih titula u domacim takmicenjima u Spaniji.
Broj svih zvanicnih titula Barse od 1999 do 2004: 1!
Barsa nije osvojila titulu:
u Primeri 6 godina (od 1999 do 2005)
u kupu kralja 11 godina (od 1998 do 2009)
u superkupu Spanije 9 godina (od 1996 do 2005)
u LS 14 godina (od 1992 do 2006)!

Nasmejah se grohotom

pre 6 godina

Prva asocijacija na ronalda su golovi i samo golovi.Ali da ironija bude veca mesi ima sada isti broj zlatnih kopacki kao "strasni golgeter" ronaldo(mesi jedini nije delio ni sa kim), takodje mesi je postigao negde oko 40 golova manje od ronalda u karijeri a pritom mesi ne kampuje u petercu kao ronaldo,mesi dozvoljava i drugima da izvode penale , slobodnjake, a ronaldo to ne cini, a jos kada se uzme u obzir i to da je mesi mladji dve godine, onda zaista zvuci smesno reci da je ronaldo trenutno najbolji golgeter.Mozda i jeste ali posle mesija.Ako pak govorimo o njima kao igracima a ne golgeterima,tu su stvari jasne kao dan, smesno je uporedjivati ih,mesi je za dve tri svetlosne godine ispred ronalda.

Neko ko zna

pre 6 godina

partizan, 24. novembar 2017 20:12
Maradona je golovima resio 2 od 7 meceva na SP 1986 (1/4 i 1/2, gde su 1/8 i finale), a Gareka ih je golom u 81' protiv Perua u kvalif spasao poraza i odveo na to isto SP!
Dakle i Maradona je zavisio od saigraca koji su bili jako dobri. Maradona nije dao nijedan gol u 2 finala SP, ARG je i bez njega osvojila Kopa Ameriku 1991 i 1993, kao i kup kralja Fahda 1992 (1. izdanje kupa Konfederacija). Argentina nije bila tako slaba u tom periodu kao sto se misli.
Mesijevi saigraci u Argentini su najlosiji igraci koji igraju za ARG od 1982! Ti igraci jesu dobri u svojim klubovima, ali za svoju zemlju igraju prosecno!
Vise negativnih rekorda je Argentina (bez Mesija naravno) oborila u ovim kvalif za SP, pa ARG je protiv Nigerije (bez Mesija) 2. put u 115 godina dugoj istoriji (od 1902) izgubila sa 2 gola razlike (2:4), nakon sto su vodili sa 2 gola razlike (2:0), a 1. put se to desilo 1959, Cile 4:2 ARG!
Mesi je u zadnjem kolu ucinio nesto sto niko pre njega nije uradio! Postigao je het trik domacinu Ekvadoru (1:3) u kvalif za SP i time odveo ARG na SP! Ekvador igra kvalif za SP od 1960! Zadnji put su dobili Ekvador kao domacina 2001!

Roman

pre 6 godina

Niko ne kaze da je Ronaldo presao iz Junajteda i privikao se na skroz drugi stil igre. Pritom, u Junajtedu nikad nije igrao spica jer je Junajted tada imao Runija,Teveza,Berbatova i Sahu u napadu. Tako da to je sta bi bilo kad bi bilo. O ukusima se ne vredi raspravljati, meni je drago sto gledamo ovu dvojicu istovremeno, ali da je neko od njih najbolji u istoriji, to pravi ljubitelj fudbala nikad ne bi smeo izjaviti. To ispada kao da Ronaldo,Ronaldinjo, Roberto Karlos, Pele,Maradona,Batistuta, Van Basten, Rajkard, da ne nabrajam vise, nisu ni igrali fudbal.

partizan

pre 6 godina

Ne znam, meni je ipak Maradona najveci. Sam je vukao prosecni Napoli do titule u najjacoj ligi na svetu tad i osvajanju kupa Uefa koji je tad bio jaci od kupa sampiona. I opet maltene sam vukao Argentinu do titule. Mesi igra u dream team-u ipak.

Mesi je totalni fudbal

pre 6 godina

Mesi nije nista osvojio sa argentinom? Glupost najveca.Evo nekih podataka pa neka neko pronadje fudbalera koji ima sve ovo sa reprezentacijom.Svetsko za mlade,olimpijske igre, najbolji strelac i igrac svetskog za mlade, najbolji igrac kope amerike, najbolji igrac svetskog 2014, najbolji strelac i asistent argentine, najbolji strelac juznoamerickih kvalifikacija, covek koji je vodio argentinu do brojnih finala, covek koji je ove godine odveo argentinu na svetsko na impozantan nacin.Posle svega ovoga sto sam naveo naci ce se neko i reci Ali,ali nema zlatnu boginju.Boze moj, nije imao srece 2014. sta da se radi, pa ni federer nema zlato u singlu na OI , znaci li to da nije najveci ikada.

kaurin

pre 6 godina

Dobar je mali, dobar je. Nije kao Ronaldo, to je cinjenica, ali skoro da jeste.
P.S. Apsolutno ni Ronaldo ni Mesi nisu najbolji u istoriji fudbala (tacka)

partizan

pre 6 godina

Ne znam, meni je ipak Maradona najveci. Sam je vukao prosecni Napoli do titule u najjacoj ligi na svetu tad i osvajanju kupa Uefa koji je tad bio jaci od kupa sampiona. I opet maltene sam vukao Argentinu do titule. Mesi igra u dream team-u ipak.

Roman

pre 6 godina

Niko ne kaze da je Ronaldo presao iz Junajteda i privikao se na skroz drugi stil igre. Pritom, u Junajtedu nikad nije igrao spica jer je Junajted tada imao Runija,Teveza,Berbatova i Sahu u napadu. Tako da to je sta bi bilo kad bi bilo. O ukusima se ne vredi raspravljati, meni je drago sto gledamo ovu dvojicu istovremeno, ali da je neko od njih najbolji u istoriji, to pravi ljubitelj fudbala nikad ne bi smeo izjaviti. To ispada kao da Ronaldo,Ronaldinjo, Roberto Karlos, Pele,Maradona,Batistuta, Van Basten, Rajkard, da ne nabrajam vise, nisu ni igrali fudbal.

Mesi nije kao Ronaldo, on je bolji od Kristijana

pre 6 godina

Mesi je jedini igrac u istoriji fudbala koji ima 4 jedinstvene Zlatne kopacke, odnosno Mesi nikad nije podelio tu nagradu sa jos nekim igracem.
Kristijano je podelio sa Suaresom, te on ima 3 jedinstvene.
Mesi je takodje i jedini koji se dva puta nalazi medju 5 osvajaca sa najvise datih golova u sezoni:
Mesi 50 (2011/12)
Kristijano 48 (2014/15)
Georgesku 47 (1976/77)
Jazalde (1973/74) i Mesi 46 (2012/13).

bobgraditelj

pre 6 godina

Inače nisam od onih klinaca koji vole pisat 'Messi je bolji ' CR7 je bog ! i slično.Ali koliko je ovaj momak opušten i ne pati od tih nagrada ,dečko igra playmakera i scorera . Da je htio mogao je biti non stop u 16cu u stilu Pipa Inzagija i do sada bi imao barem 7-8 Z Kopački...

jen

pre 6 godina

Mesi je mnogo vise od brojeva,statistika itd..On je fudbal. totalni fudbal , kao i ostali njegovi najveci demonstatori ,poput Krojfa,Pelea,Maradone,Ronaldinha,Zidana,Zube...Sta je samo taj decko dao barci i koliko radosti njenim navijacima.Najbolji strelac i asistent spanske lige,ali i EL clasica. Decko preko koga su se utemljeile neke od najvecih pobeda i simultanki u istoriji spanskog derbija. Ono masakriranje na Nou Campu od 3-0,kad je canavara zakuco za stativu,a Casiljasu provukao kroz usi,pa onda onih legendarnih 6-2 i 5-0 ..O tome ne terba trositi reci i sta je radio Mesi madridjanima...Pa onih 2-0 na bernabeu za finale LS,kad je postigao onaj gol nakon neverovatrnog slaloma...sta reci ??Pa onda ovogodisnji el clasico i ona neverovatna simultanka gde golovi za poebdu uopste nisu bitni,vec sta je on radio citavu tekmu Casemiru,Ramosu,Krosu,modricu...jedini sa 2 het trika u clasicima(ronaldo npr ni 1 )Pa one 2 siumultanke protiv Man utd u finalima ,pa golovi za titulu na calderonu ,pa onaj neverovatno slalom u finalu kupa protiv Bilbaa,pa onakvo gazenje Bayerna jos 2009 kad je na njegovim krilima bayern primio 4 gola nakon pola sata prvog dvomeca..Pa ono drugo lomljenje bayerna iz 2015 ,legendarno lomljenje..Pa simultanke protiv Milana,Arsenala (4 gola na jednoj tekmi u nokaut fazi),5 leverkuzenu,Man city i PSG ponizavani..i onda neko poredi Ronalda kome je vrhunac zabiti poker Malmeu,i golove iz ofsajda Bayernu i atleticu, sa ovim vanzemaljcem?? Nema dalje,VRH!

Beograd

pre 6 godina

Jedan jedinstven neponovljiv. Nikad niko nije ovoliko dugo trajao na ovolikom nivou igrao i sa lakocom driblao,asistirao, kreirao postizao golove. Treba da smo sretni sto zivimo u eri legende Barselone jer posle njega ce ostati praznina i tek ce tada neki uvideti koliko je i sta je dao fudbalu. Svaka cast za Pelea Maradonu Krojfa Zubu Ronaldinja Zidana svi su ispisali istoriju fudbala na svoj nacin. Ali nijedan nije ovoliko dugo trajao i vrhunski pruzao partije na visokom nivou kao ovaj genije iz Rosarija. Po meni najveci ikada. Po tome se slazu i eminentni svetski treneri igraci novinari koji su kompetentni za sud i misljenje.

zekan

pre 6 godina

Neverovatan greh je izvrsiti bilo kakavu komparaciji Mesija sa drugim a tek stavljati ih u isti kos. Covek je jedinstven samim tim zbog igranja na visokom nivou vise od 10 godina i onoga sto radi na terenu. Covek je magican,BOG fudbala

Nasmejah se grohotom

pre 6 godina

Prva asocijacija na ronalda su golovi i samo golovi.Ali da ironija bude veca mesi ima sada isti broj zlatnih kopacki kao "strasni golgeter" ronaldo(mesi jedini nije delio ni sa kim), takodje mesi je postigao negde oko 40 golova manje od ronalda u karijeri a pritom mesi ne kampuje u petercu kao ronaldo,mesi dozvoljava i drugima da izvode penale , slobodnjake, a ronaldo to ne cini, a jos kada se uzme u obzir i to da je mesi mladji dve godine, onda zaista zvuci smesno reci da je ronaldo trenutno najbolji golgeter.Mozda i jeste ali posle mesija.Ako pak govorimo o njima kao igracima a ne golgeterima,tu su stvari jasne kao dan, smesno je uporedjivati ih,mesi je za dve tri svetlosne godine ispred ronalda.

kaurin

pre 6 godina

Dobar je mali, dobar je. Nije kao Ronaldo, to je cinjenica, ali skoro da jeste.
P.S. Apsolutno ni Ronaldo ni Mesi nisu najbolji u istoriji fudbala (tacka)

Neko ko zna

pre 6 godina

partizan, 24. novembar 2017 20:12
Mesi igra u drim timu? Evo ti nesto o tom drim timu...
Barsa je pre Mesija imala samo 1 KES/LS i to 1992, sa njim su dobili jos 4. Imali su 16 titula Primere pre Mesija (od 1929 do 2004), a sada imaju jos 8 (od 2005 do danas, a 24 ukupno)!
Evo i pozicije Barse pre nego sto je Mesi igrao za njih:
sezona 2002/03: 6. u Primeri (igrali kup UEFA i to od 1. runde, bili su 22 boda (?!) iza sampiona Reala), igrali kvalif za LS (?!), Barsa je tokom 78 godina (od 1929 do 2007) bila samo 487 puta lider Primere, a u zadnjih 10 godina su bili 213 puta lideri Primere!
Real je imao vise zvanicnih titula od Barse (pre Mesija). Sada Barsa ima vise zvanicnih titula od Reala!
Cak je Real imao i vise zvanicnih titula u Spaniji pre Mesija, a sada Barsa ima najvise zvanicnih titula u domacim takmicenjima u Spaniji.
Broj svih zvanicnih titula Barse od 1999 do 2004: 1!
Barsa nije osvojila titulu:
u Primeri 6 godina (od 1999 do 2005)
u kupu kralja 11 godina (od 1998 do 2009)
u superkupu Spanije 9 godina (od 1996 do 2005)
u LS 14 godina (od 1992 do 2006)!

Neko ko zna

pre 6 godina

partizan, 24. novembar 2017 20:12
Maradona je golovima resio 2 od 7 meceva na SP 1986 (1/4 i 1/2, gde su 1/8 i finale), a Gareka ih je golom u 81' protiv Perua u kvalif spasao poraza i odveo na to isto SP!
Dakle i Maradona je zavisio od saigraca koji su bili jako dobri. Maradona nije dao nijedan gol u 2 finala SP, ARG je i bez njega osvojila Kopa Ameriku 1991 i 1993, kao i kup kralja Fahda 1992 (1. izdanje kupa Konfederacija). Argentina nije bila tako slaba u tom periodu kao sto se misli.
Mesijevi saigraci u Argentini su najlosiji igraci koji igraju za ARG od 1982! Ti igraci jesu dobri u svojim klubovima, ali za svoju zemlju igraju prosecno!
Vise negativnih rekorda je Argentina (bez Mesija naravno) oborila u ovim kvalif za SP, pa ARG je protiv Nigerije (bez Mesija) 2. put u 115 godina dugoj istoriji (od 1902) izgubila sa 2 gola razlike (2:4), nakon sto su vodili sa 2 gola razlike (2:0), a 1. put se to desilo 1959, Cile 4:2 ARG!
Mesi je u zadnjem kolu ucinio nesto sto niko pre njega nije uradio! Postigao je het trik domacinu Ekvadoru (1:3) u kvalif za SP i time odveo ARG na SP! Ekvador igra kvalif za SP od 1960! Zadnji put su dobili Ekvador kao domacina 2001!

Mesi je totalni fudbal

pre 6 godina

Mesi nije nista osvojio sa argentinom? Glupost najveca.Evo nekih podataka pa neka neko pronadje fudbalera koji ima sve ovo sa reprezentacijom.Svetsko za mlade,olimpijske igre, najbolji strelac i igrac svetskog za mlade, najbolji igrac kope amerike, najbolji igrac svetskog 2014, najbolji strelac i asistent argentine, najbolji strelac juznoamerickih kvalifikacija, covek koji je vodio argentinu do brojnih finala, covek koji je ove godine odveo argentinu na svetsko na impozantan nacin.Posle svega ovoga sto sam naveo naci ce se neko i reci Ali,ali nema zlatnu boginju.Boze moj, nije imao srece 2014. sta da se radi, pa ni federer nema zlato u singlu na OI , znaci li to da nije najveci ikada.