Nedelja, 19.11.2017.

13:35

Šta se dešava sa Ronaldom?

Portugalac u Španiji nije efikasan, ne daje golove, ali ga to ne sprečava da šutira na gol protivnika.

Izvor: MLJ

Šta se dešava sa Ronaldom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Mladen

pre 6 godina

@Zagor

U redu to, ali da li je Inazagi proglasavan toliko puta za najboljeg igraca? Ronaldo to svakako nije, on je postao samo golgeter i nista drugo. Da je ostao onaj Ronaldo iz Junajteda, mnogi bi ga vise postovali, jer je tada igrao za tim, a ne za budzenje statistike. Ovi iz Reala su namlatili pare preko njega, napravili neku zvezdu kojoj sve zasluge idu i ceo tim igra za njega.

Bojan Todorovic

pre 6 godina

Ne znam šta se to specijalno "dešava sa Ronaldom"? Ne vidim ništa što se do sada nije dešavalo.
Godinama u nazad kampuje u petercu, pozira, kezi se i šepuri čekajući da mu se spakuje šansa kako bi mogao da glumi zvezdu. Usput pada i valja se računajući na obavezu sudija da mu se poklanjaju penali. Grabi svaku loptu i pumpa statistiku sa 11 m ( iz slobodnih udaraca postiže gol svake prestupne )
Ali kada ide dobro, kad Ramos, Marselo, Isko i Modrić završavaju posao - niko ne postavlja pitanje. Ima se pa se i može. Neka izigrava turistu.
E kad dođe sirotinja, kad zagusti, pa se na svaki dinar pazi - tad se i postavlja pitanje lenjog, beskorisnog i rasipnog truta koji arči tolike lopte a ne doprinosi ništa. Kladim se da statistika nije bitno lošija nego par godina u nazad, bio je jednako šupalj i beskoristan, samo niko nije postavljao pitanje. Zato ne razumem toliku dramu oko nečega što gledamo već poduže. Ništa se ne dešava sa njim. Uvek je takav.

pazar novi

pre 6 godina

mala kriza dobro dosla egoistima,ali svi znamo da je dokazan fudbaler-cina tako da hranite se dok neda gol svi vi koji mrzite ovog uspesnog coveka!

mile

pre 6 godina

Sve sami fudbalski strucnjaci se nasli da komentarisu, a nisu sutnuli loptu u zivotu.
 (darko, 19. novembar 2017 15:14) 

A gde je Murinjo sutirao loptu, pre nego sto je postao strucnjak?
Ne moram da budem neki strucnjak, da bi video neke ocigledne stvari na terenu, a to je, da Kristiano nije igrac koji pravi razliku na terenu, pa makar mu sredili jos 100 zlatnih lopti. Zato mu i forma zavisi od forme ekipe ali ne brini, cim prorade ostali, proradice i Kristiano.

Šolta

pre 6 godina

Pa bilo je i za očekivat da Ronaldo u početku neće bit u nekoj Bog zna kakvoj formi.Dok su se drugi posli naporne sezone odmarali on je igra Konfederaciju,a kada su drugi počeli radit on se odmara.Kad je napokon počeja stigla ga je kazna,znači opet pauza.Sve je to uticalo na njegov slabiji učinak,a pogotovo i lošija forma cile momčadi.Kako bude prvenstvo odmicalo on će podizat formu,i kada ih počne trpat,ulaziće šta triba,i šta ne triba.

Gospodin

pre 6 godina

Bentner da puca 55 puta dao bi makar 2 gola.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (olo, 19. novembar 2017 14:50)

Komentar pobedio hahahahaha :D

Belcom

pre 6 godina

Daleko je od onogo Ronalda iz Man.
Nema samopouzdanja da krene u dribling ili pretrci igraca. Sve se svodi na isto, finta u mestu i pas unazad. Slabije se penali sude ..
Garantujem da bi Ramos davao isto toliko golova da izvodi penale i ceo mec da devetku.

Poredjenja radi, Mesi kad nema asistenciju ili kad ne postigne gol, stvara prilike drugim igracima, pravi veliku razliku.

Kad se pogledaju saigraci Ronalda tu je kljuc zasto je proglasen za najboljeg igraca u prethodne dve sezone.
Kros, Modric, Isko su Cavi Iniesta i Buskets iz najboljih dana.
Na oko jednostavno igraju a to je najteze.

Neko

pre 6 godina

Pa bolje je da sada ne daje golove, a da ih daje u zavrsnici LS, a ne kao Mesi da sada daje puno (Eibaru i Espanjolu dao 7 komada), a da ga u zavrsnici LS nema kao ove godine protiv PSZ-a i Juvea. U stvari dao je protiv PSZ jedan gol iz nepostojuceg penala :)

q_pax

pre 6 godina

Cekajte malo ! Pa zar nasi Ronaldovi fanovi pricali non stop kako ce on moci igrati do 40,kako ce nejgov "fudbalski vek" puno duze trajati od Mesijevog . Kako njegova sjajn fizicka sprema osigurana 50 golova i sa 35 godina !?? Pa gde su sad ti nasi strucnjaci ?? covek je masina, odlican golgeter,svojevremeno i krilo u Unitedu.I niko ne spori da je sjajan fudbaler,ali moras biti zaista mnogo subjektivan ili veliki nepoznavaoc ove igre da stavis ronalda rame uz rame sa Mesijem.Ma nebitne su i te zlatne lopte.Sve je to danas marketing,oni su masine za stampanje love,moze ih Ronaldo ili mesi ,osvojiti jos 5,dakle nebitno.Ono sto je bitno je kakav utisak ostavljaju na terenu.Ronaldo,mnogo vise ovisi od ekipe,nego sto ekipa ovisi o njemu. Ako tim ne igra,kao sto je sad slucaj,nema ni njegovih golova.Mnogo forsira suteve iz nemogucih situacija,nema kreativnosti i prodornosti da promeni nesto,podigne igru,ritam...On nije nivo "totalnog fudbala" kakav su demonstrirali Krojf svojevremeno,Zico,Maradona,i danas Mesi koji vuce ekipu u potpunosti svojim prodorima,slaloima,pregledom igre,asistencijama,boljim zavrsnicama.Mnogo racionalnije trosi lopte i vuce tim,a ne obratno,Jednostavno ronaldo nije taj nivo nikad bio,pa taman osvojio jos ne znam koliko LS,ili onakvih cirkusnih EP. A najbolje je objasno blesavi Joy barton jednom. Kad je rekao."moze ronaldo osvojiti jos 5 ovih zlatnih lopti,ali zna se ko je kralj ove igre,o tome se prica u fudbalskim krugovima i to portugalca mnogo boli"

Pa vraca

pre 6 godina

Mu se ko bumerang ,sve ono kako je igrao u Realu poslednjih godina .Pohledajte njega u Mancesteru znao je da povuce da udeli pas mnogo toga je on mogao .U Realu je covek bazirao svoju igru na fizikalijama trcanju ubacivanju u orostor i tako dalje ,covek je postao klasican spic koji kad dobije loptu daleko od gola nema pojma sta da radi sa njom .Gledao sam skoro neku utakmicu pravi neke driblinge u mestu i onda salje neku nebuloznu balonjaru napred .Bitna stvar on ima skoro 33 godine i fizika mu polako tone ,sto je jos gore po njega jer se toliko oslanjao na to .Reala kao ekipa takodje igra jako lose nema vise ko da spremi sansu il da ga spoji aa golom.Modric i Kros su potpuno zatajili od pocetka sezone .Ovo zapravi nista nije cudno ,ocekivalo se da kako bude stariji da ce se to desiti ,jedino on ocigledno ne shvata da mnogo mnogo mora da prilagodi svoju igru sada da bi se odrzao na vrhu ,da li je to u stanju jer je u Realu vec 8 godina ,i on bukvalno je zaboravi da igra fudbal .

Zagor

pre 6 godina

Citajuci komentare gde ljudi osporavaju Ronaldov kvalitet i sve zasluge prebacuju saigracima koji mu serviraju sanse u petercu, dolazim do zakljucka da je Pipo Inzagi bio ocajan fudbaler i da cak nije trebao ni da se bavi sportom.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Primetno je da se insistira na Ronaldovim sutevima (komentator je sinoc rekao da je imao 51 sut na gol). Cesto se ne zapitamo, koliko je tih suteva bilo iz izglednih pozicija odnosno koliko je bilo sansi koje ulaze u 70 ili 80 procenata mogucnosti za postizanje pogotka, o 100 procenata da ne pisem. Odgovor je daleko manje nego sto se misli. Problem Reala je pasivan vezni red u kojem su Modric i Kros postali skoro bezopasni po gol. Pre nije bilo tako. Povremeno se dogodi pas u prostor, no te lopte budu presecene. Ne branim Ronalda (da ne dodje do pogresnog shvatanja), pisem kako jeste. Drugi problem su neefektivni bekovi kojima prodor ne predstavlja prepreku vec zavrsnica (centarsutevi). Daleko su od navalnih igraca, a kada je tako beskorisni su. Problem je takodje sto se vise ne ukrstaju sa veznim fudbalerima i ne ulaze u sredinu, jer su na takav nacin stvarali velike probleme protivnickim odbranama. Treci problem je simbioza izmedju Iska i napadaca. Isko je sjajan tehnicar, ali njegove lopte cesto nakon briljantnih poteza bivaju jalove. Deluje da ne razmislja u trenutku centarsuta. Istina Benzema je totalno van forme, ali na to ima uticaja i gore navedeno. Bez obzira na to sto Ramos tvrdi drugacije, Ronaldo je u pravu - nisu smeli prodati Moratu i Rodrigeza. Kvalitet klupe je doprineo velikim rezultatima koji su obelezili proslu sezonu. Taktika u napadu se mora menjati, previse se oslanjaju na centarsuteve i bekove. Jedan od razloga iz kojih je vezni red ponisten.

Kukun

pre 6 godina

Losija forma tima, nema laganih akcija u kojima on dominira sa efikasnom zavrsnicom unutar 7-8m i to je to. Plus godine koje ga sustizu. Zenit karijere mu je prosao.

Jašta

pre 6 godina

Ulazi u godine...da se ogradim odmah: znam da postoje fudbaleri koji mogu u dalekim tridesetima da održe nivo, ali većina njih od dridesetprve,druge,treće počinju da gube na kvalietu, to pogotovo važi za špiceve i krilne igrače.

Beograd

pre 6 godina

Najprecenjeniji igrac u istoriji fudbala. Ovaj podatak o promasenim sansama i udarcima prema golu govori sam po sebi. Ubedljivo najveci potrosac lopti od napadaca. Ali zato je sa druge strane markentiski najvise ispracen jer nastupa gde nastupa i u kojem klubu. Iz tog razloga ga i Fifa i Uefa favorizuju i dodeljuju nagrade. Grehota je od Boga da on i Mesi koji je genije za njega sto se tice fudbalske igre imaju isti broj osvojenih zlatnih lopti. A sa druge strane lik je u Primeri deveta sezona i Real je osvojio dvije titule sa njim. Tanko pretanko. Svi smo svedoci ova proslogodisnja na koji nacin je osvojena uz pomoc sudija i saveza.

Maroko

pre 6 godina

Nisam neko ko voli Ronalda ali i on je čovek od krvi i mesa koji vremenom upada u krize. Isto se desilo i sa Novakom i svi se kao čude...

pk

pre 6 godina

Nista, isti je, pitajte ove iza njega i pored, sta se s njim desava, ne daju mu nesto loptu na tacni u poslednje vreme i zato Penaldo ne postoji.

k

pre 6 godina

Nista strasno. Malo je ispao iz forme, ali vratice se najverovatnije. Mnogi vrhunski igraci nemaju ni pribliznu vestinu da upute sut na gol u toku jedne utakmice, a koliki je tek problem dati gol.

Uros

pre 6 godina

juce bio medju boljima na,terenu bre...Samo.je taj vazan ko daje gol?
(joaquin, 19. novembar 2017 14:01)

Juce nije ni postojao na terenu do poslednjeg minuta kada je imao sut za pobedu.

Milan_C

pre 6 godina

Ne gotivim Ronalda, jeste on odlican igrac, ali mislim da bi Real mnogo bolje igrao kada bi ronaldo bio izbacen iz prvog sastava...mnogo egoistican igrac koji igra samo za sebe i svoju statistiku, previse sutira iz nemogucih pozicija, pada, trazi prekrsaje/penale...

Mikii

pre 6 godina

Vrlo je jasno sta se dogadja. Cim je Real u krizi igre, cim ne ide sve leprsavo i glatko, pocevsi od Modrica i Krosa, nema ni golova za doticnog. Ako dodamo i to da je na pragu 33. godine, dobijemo jasan znak da njegovo polako prolazi.

Rade

pre 6 godina

Sramota za fudbal je da ovaj tip dobija zlatnu loptu. On je u citavu godinu odigrao dobro 5 utakmica. U 55 ga nije bilo. Samo zato sto je Real najveci klub on mora da dobije nagradu..

markeđani

pre 6 godina

1/55. Koje forsiranje. Ovo se ni u snu ne bi moglo desiti nekim majstorima kao što je Zuba. Ma ovo se ni Šćepakadabri ne bi desilo.

Mikii

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...
(THE FINAL CUT, 19. novembar 2017 13:59)

Nisi, isto kao sto ni sam nisam Nadalov "fan" :)

Kray Twins

pre 6 godina

Pa sta moze da se desava????
Ukapirali saigraici(konacno) sa kakviim igracem imaju posla, Zidan aminovao, i to je to...
Spremaju ga za prodaju...

pk

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...
(THE FINAL CUT, 19. novembar 2017 13:59)

Nije on nikad ni bio masina, nego ovi pored njega sto mu serviraju lopte u peterac

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...

Beograd

pre 6 godina

Najprecenjeniji igrac u istoriji fudbala. Ovaj podatak o promasenim sansama i udarcima prema golu govori sam po sebi. Ubedljivo najveci potrosac lopti od napadaca. Ali zato je sa druge strane markentiski najvise ispracen jer nastupa gde nastupa i u kojem klubu. Iz tog razloga ga i Fifa i Uefa favorizuju i dodeljuju nagrade. Grehota je od Boga da on i Mesi koji je genije za njega sto se tice fudbalske igre imaju isti broj osvojenih zlatnih lopti. A sa druge strane lik je u Primeri deveta sezona i Real je osvojio dvije titule sa njim. Tanko pretanko. Svi smo svedoci ova proslogodisnja na koji nacin je osvojena uz pomoc sudija i saveza.

Milan_C

pre 6 godina

Ne gotivim Ronalda, jeste on odlican igrac, ali mislim da bi Real mnogo bolje igrao kada bi ronaldo bio izbacen iz prvog sastava...mnogo egoistican igrac koji igra samo za sebe i svoju statistiku, previse sutira iz nemogucih pozicija, pada, trazi prekrsaje/penale...

Rade

pre 6 godina

Sramota za fudbal je da ovaj tip dobija zlatnu loptu. On je u citavu godinu odigrao dobro 5 utakmica. U 55 ga nije bilo. Samo zato sto je Real najveci klub on mora da dobije nagradu..

markeđani

pre 6 godina

1/55. Koje forsiranje. Ovo se ni u snu ne bi moglo desiti nekim majstorima kao što je Zuba. Ma ovo se ni Šćepakadabri ne bi desilo.

Uros

pre 6 godina

juce bio medju boljima na,terenu bre...Samo.je taj vazan ko daje gol?
(joaquin, 19. novembar 2017 14:01)

Juce nije ni postojao na terenu do poslednjeg minuta kada je imao sut za pobedu.

pk

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...
(THE FINAL CUT, 19. novembar 2017 13:59)

Nije on nikad ni bio masina, nego ovi pored njega sto mu serviraju lopte u peterac

pk

pre 6 godina

Nista, isti je, pitajte ove iza njega i pored, sta se s njim desava, ne daju mu nesto loptu na tacni u poslednje vreme i zato Penaldo ne postoji.

Kukun

pre 6 godina

Losija forma tima, nema laganih akcija u kojima on dominira sa efikasnom zavrsnicom unutar 7-8m i to je to. Plus godine koje ga sustizu. Zenit karijere mu je prosao.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Primetno je da se insistira na Ronaldovim sutevima (komentator je sinoc rekao da je imao 51 sut na gol). Cesto se ne zapitamo, koliko je tih suteva bilo iz izglednih pozicija odnosno koliko je bilo sansi koje ulaze u 70 ili 80 procenata mogucnosti za postizanje pogotka, o 100 procenata da ne pisem. Odgovor je daleko manje nego sto se misli. Problem Reala je pasivan vezni red u kojem su Modric i Kros postali skoro bezopasni po gol. Pre nije bilo tako. Povremeno se dogodi pas u prostor, no te lopte budu presecene. Ne branim Ronalda (da ne dodje do pogresnog shvatanja), pisem kako jeste. Drugi problem su neefektivni bekovi kojima prodor ne predstavlja prepreku vec zavrsnica (centarsutevi). Daleko su od navalnih igraca, a kada je tako beskorisni su. Problem je takodje sto se vise ne ukrstaju sa veznim fudbalerima i ne ulaze u sredinu, jer su na takav nacin stvarali velike probleme protivnickim odbranama. Treci problem je simbioza izmedju Iska i napadaca. Isko je sjajan tehnicar, ali njegove lopte cesto nakon briljantnih poteza bivaju jalove. Deluje da ne razmislja u trenutku centarsuta. Istina Benzema je totalno van forme, ali na to ima uticaja i gore navedeno. Bez obzira na to sto Ramos tvrdi drugacije, Ronaldo je u pravu - nisu smeli prodati Moratu i Rodrigeza. Kvalitet klupe je doprineo velikim rezultatima koji su obelezili proslu sezonu. Taktika u napadu se mora menjati, previse se oslanjaju na centarsuteve i bekove. Jedan od razloga iz kojih je vezni red ponisten.

Mikii

pre 6 godina

Vrlo je jasno sta se dogadja. Cim je Real u krizi igre, cim ne ide sve leprsavo i glatko, pocevsi od Modrica i Krosa, nema ni golova za doticnog. Ako dodamo i to da je na pragu 33. godine, dobijemo jasan znak da njegovo polako prolazi.

Gospodin

pre 6 godina

Bentner da puca 55 puta dao bi makar 2 gola.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (olo, 19. novembar 2017 14:50)

Komentar pobedio hahahahaha :D

q_pax

pre 6 godina

Cekajte malo ! Pa zar nasi Ronaldovi fanovi pricali non stop kako ce on moci igrati do 40,kako ce nejgov "fudbalski vek" puno duze trajati od Mesijevog . Kako njegova sjajn fizicka sprema osigurana 50 golova i sa 35 godina !?? Pa gde su sad ti nasi strucnjaci ?? covek je masina, odlican golgeter,svojevremeno i krilo u Unitedu.I niko ne spori da je sjajan fudbaler,ali moras biti zaista mnogo subjektivan ili veliki nepoznavaoc ove igre da stavis ronalda rame uz rame sa Mesijem.Ma nebitne su i te zlatne lopte.Sve je to danas marketing,oni su masine za stampanje love,moze ih Ronaldo ili mesi ,osvojiti jos 5,dakle nebitno.Ono sto je bitno je kakav utisak ostavljaju na terenu.Ronaldo,mnogo vise ovisi od ekipe,nego sto ekipa ovisi o njemu. Ako tim ne igra,kao sto je sad slucaj,nema ni njegovih golova.Mnogo forsira suteve iz nemogucih situacija,nema kreativnosti i prodornosti da promeni nesto,podigne igru,ritam...On nije nivo "totalnog fudbala" kakav su demonstrirali Krojf svojevremeno,Zico,Maradona,i danas Mesi koji vuce ekipu u potpunosti svojim prodorima,slaloima,pregledom igre,asistencijama,boljim zavrsnicama.Mnogo racionalnije trosi lopte i vuce tim,a ne obratno,Jednostavno ronaldo nije taj nivo nikad bio,pa taman osvojio jos ne znam koliko LS,ili onakvih cirkusnih EP. A najbolje je objasno blesavi Joy barton jednom. Kad je rekao."moze ronaldo osvojiti jos 5 ovih zlatnih lopti,ali zna se ko je kralj ove igre,o tome se prica u fudbalskim krugovima i to portugalca mnogo boli"

Maroko

pre 6 godina

Nisam neko ko voli Ronalda ali i on je čovek od krvi i mesa koji vremenom upada u krize. Isto se desilo i sa Novakom i svi se kao čude...

Kray Twins

pre 6 godina

Pa sta moze da se desava????
Ukapirali saigraici(konacno) sa kakviim igracem imaju posla, Zidan aminovao, i to je to...
Spremaju ga za prodaju...

Jašta

pre 6 godina

Ulazi u godine...da se ogradim odmah: znam da postoje fudbaleri koji mogu u dalekim tridesetima da održe nivo, ali većina njih od dridesetprve,druge,treće počinju da gube na kvalietu, to pogotovo važi za špiceve i krilne igrače.

Bojan Todorovic

pre 6 godina

Ne znam šta se to specijalno "dešava sa Ronaldom"? Ne vidim ništa što se do sada nije dešavalo.
Godinama u nazad kampuje u petercu, pozira, kezi se i šepuri čekajući da mu se spakuje šansa kako bi mogao da glumi zvezdu. Usput pada i valja se računajući na obavezu sudija da mu se poklanjaju penali. Grabi svaku loptu i pumpa statistiku sa 11 m ( iz slobodnih udaraca postiže gol svake prestupne )
Ali kada ide dobro, kad Ramos, Marselo, Isko i Modrić završavaju posao - niko ne postavlja pitanje. Ima se pa se i može. Neka izigrava turistu.
E kad dođe sirotinja, kad zagusti, pa se na svaki dinar pazi - tad se i postavlja pitanje lenjog, beskorisnog i rasipnog truta koji arči tolike lopte a ne doprinosi ništa. Kladim se da statistika nije bitno lošija nego par godina u nazad, bio je jednako šupalj i beskoristan, samo niko nije postavljao pitanje. Zato ne razumem toliku dramu oko nečega što gledamo već poduže. Ništa se ne dešava sa njim. Uvek je takav.

Zagor

pre 6 godina

Citajuci komentare gde ljudi osporavaju Ronaldov kvalitet i sve zasluge prebacuju saigracima koji mu serviraju sanse u petercu, dolazim do zakljucka da je Pipo Inzagi bio ocajan fudbaler i da cak nije trebao ni da se bavi sportom.

mile

pre 6 godina

Sve sami fudbalski strucnjaci se nasli da komentarisu, a nisu sutnuli loptu u zivotu.
 (darko, 19. novembar 2017 15:14) 

A gde je Murinjo sutirao loptu, pre nego sto je postao strucnjak?
Ne moram da budem neki strucnjak, da bi video neke ocigledne stvari na terenu, a to je, da Kristiano nije igrac koji pravi razliku na terenu, pa makar mu sredili jos 100 zlatnih lopti. Zato mu i forma zavisi od forme ekipe ali ne brini, cim prorade ostali, proradice i Kristiano.

Mikii

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...
(THE FINAL CUT, 19. novembar 2017 13:59)

Nisi, isto kao sto ni sam nisam Nadalov "fan" :)

Belcom

pre 6 godina

Daleko je od onogo Ronalda iz Man.
Nema samopouzdanja da krene u dribling ili pretrci igraca. Sve se svodi na isto, finta u mestu i pas unazad. Slabije se penali sude ..
Garantujem da bi Ramos davao isto toliko golova da izvodi penale i ceo mec da devetku.

Poredjenja radi, Mesi kad nema asistenciju ili kad ne postigne gol, stvara prilike drugim igracima, pravi veliku razliku.

Kad se pogledaju saigraci Ronalda tu je kljuc zasto je proglasen za najboljeg igraca u prethodne dve sezone.
Kros, Modric, Isko su Cavi Iniesta i Buskets iz najboljih dana.
Na oko jednostavno igraju a to je najteze.

Pa vraca

pre 6 godina

Mu se ko bumerang ,sve ono kako je igrao u Realu poslednjih godina .Pohledajte njega u Mancesteru znao je da povuce da udeli pas mnogo toga je on mogao .U Realu je covek bazirao svoju igru na fizikalijama trcanju ubacivanju u orostor i tako dalje ,covek je postao klasican spic koji kad dobije loptu daleko od gola nema pojma sta da radi sa njom .Gledao sam skoro neku utakmicu pravi neke driblinge u mestu i onda salje neku nebuloznu balonjaru napred .Bitna stvar on ima skoro 33 godine i fizika mu polako tone ,sto je jos gore po njega jer se toliko oslanjao na to .Reala kao ekipa takodje igra jako lose nema vise ko da spremi sansu il da ga spoji aa golom.Modric i Kros su potpuno zatajili od pocetka sezone .Ovo zapravi nista nije cudno ,ocekivalo se da kako bude stariji da ce se to desiti ,jedino on ocigledno ne shvata da mnogo mnogo mora da prilagodi svoju igru sada da bi se odrzao na vrhu ,da li je to u stanju jer je u Realu vec 8 godina ,i on bukvalno je zaboravi da igra fudbal .

Šolta

pre 6 godina

Pa bilo je i za očekivat da Ronaldo u početku neće bit u nekoj Bog zna kakvoj formi.Dok su se drugi posli naporne sezone odmarali on je igra Konfederaciju,a kada su drugi počeli radit on se odmara.Kad je napokon počeja stigla ga je kazna,znači opet pauza.Sve je to uticalo na njegov slabiji učinak,a pogotovo i lošija forma cile momčadi.Kako bude prvenstvo odmicalo on će podizat formu,i kada ih počne trpat,ulaziće šta triba,i šta ne triba.

k

pre 6 godina

Nista strasno. Malo je ispao iz forme, ali vratice se najverovatnije. Mnogi vrhunski igraci nemaju ni pribliznu vestinu da upute sut na gol u toku jedne utakmice, a koliki je tek problem dati gol.

pazar novi

pre 6 godina

mala kriza dobro dosla egoistima,ali svi znamo da je dokazan fudbaler-cina tako da hranite se dok neda gol svi vi koji mrzite ovog uspesnog coveka!

Neko

pre 6 godina

Pa bolje je da sada ne daje golove, a da ih daje u zavrsnici LS, a ne kao Mesi da sada daje puno (Eibaru i Espanjolu dao 7 komada), a da ga u zavrsnici LS nema kao ove godine protiv PSZ-a i Juvea. U stvari dao je protiv PSZ jedan gol iz nepostojuceg penala :)

Mladen

pre 6 godina

@Zagor

U redu to, ali da li je Inazagi proglasavan toliko puta za najboljeg igraca? Ronaldo to svakako nije, on je postao samo golgeter i nista drugo. Da je ostao onaj Ronaldo iz Junajteda, mnogi bi ga vise postovali, jer je tada igrao za tim, a ne za budzenje statistike. Ovi iz Reala su namlatili pare preko njega, napravili neku zvezdu kojoj sve zasluge idu i ceo tim igra za njega.

Beograd

pre 6 godina

Najprecenjeniji igrac u istoriji fudbala. Ovaj podatak o promasenim sansama i udarcima prema golu govori sam po sebi. Ubedljivo najveci potrosac lopti od napadaca. Ali zato je sa druge strane markentiski najvise ispracen jer nastupa gde nastupa i u kojem klubu. Iz tog razloga ga i Fifa i Uefa favorizuju i dodeljuju nagrade. Grehota je od Boga da on i Mesi koji je genije za njega sto se tice fudbalske igre imaju isti broj osvojenih zlatnih lopti. A sa druge strane lik je u Primeri deveta sezona i Real je osvojio dvije titule sa njim. Tanko pretanko. Svi smo svedoci ova proslogodisnja na koji nacin je osvojena uz pomoc sudija i saveza.

k

pre 6 godina

Nista strasno. Malo je ispao iz forme, ali vratice se najverovatnije. Mnogi vrhunski igraci nemaju ni pribliznu vestinu da upute sut na gol u toku jedne utakmice, a koliki je tek problem dati gol.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...

Neko

pre 6 godina

Pa bolje je da sada ne daje golove, a da ih daje u zavrsnici LS, a ne kao Mesi da sada daje puno (Eibaru i Espanjolu dao 7 komada), a da ga u zavrsnici LS nema kao ove godine protiv PSZ-a i Juvea. U stvari dao je protiv PSZ jedan gol iz nepostojuceg penala :)

Rade

pre 6 godina

Sramota za fudbal je da ovaj tip dobija zlatnu loptu. On je u citavu godinu odigrao dobro 5 utakmica. U 55 ga nije bilo. Samo zato sto je Real najveci klub on mora da dobije nagradu..

Milan_C

pre 6 godina

Ne gotivim Ronalda, jeste on odlican igrac, ali mislim da bi Real mnogo bolje igrao kada bi ronaldo bio izbacen iz prvog sastava...mnogo egoistican igrac koji igra samo za sebe i svoju statistiku, previse sutira iz nemogucih pozicija, pada, trazi prekrsaje/penale...

pk

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...
(THE FINAL CUT, 19. novembar 2017 13:59)

Nije on nikad ni bio masina, nego ovi pored njega sto mu serviraju lopte u peterac

Maroko

pre 6 godina

Nisam neko ko voli Ronalda ali i on je čovek od krvi i mesa koji vremenom upada u krize. Isto se desilo i sa Novakom i svi se kao čude...

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Primetno je da se insistira na Ronaldovim sutevima (komentator je sinoc rekao da je imao 51 sut na gol). Cesto se ne zapitamo, koliko je tih suteva bilo iz izglednih pozicija odnosno koliko je bilo sansi koje ulaze u 70 ili 80 procenata mogucnosti za postizanje pogotka, o 100 procenata da ne pisem. Odgovor je daleko manje nego sto se misli. Problem Reala je pasivan vezni red u kojem su Modric i Kros postali skoro bezopasni po gol. Pre nije bilo tako. Povremeno se dogodi pas u prostor, no te lopte budu presecene. Ne branim Ronalda (da ne dodje do pogresnog shvatanja), pisem kako jeste. Drugi problem su neefektivni bekovi kojima prodor ne predstavlja prepreku vec zavrsnica (centarsutevi). Daleko su od navalnih igraca, a kada je tako beskorisni su. Problem je takodje sto se vise ne ukrstaju sa veznim fudbalerima i ne ulaze u sredinu, jer su na takav nacin stvarali velike probleme protivnickim odbranama. Treci problem je simbioza izmedju Iska i napadaca. Isko je sjajan tehnicar, ali njegove lopte cesto nakon briljantnih poteza bivaju jalove. Deluje da ne razmislja u trenutku centarsuta. Istina Benzema je totalno van forme, ali na to ima uticaja i gore navedeno. Bez obzira na to sto Ramos tvrdi drugacije, Ronaldo je u pravu - nisu smeli prodati Moratu i Rodrigeza. Kvalitet klupe je doprineo velikim rezultatima koji su obelezili proslu sezonu. Taktika u napadu se mora menjati, previse se oslanjaju na centarsuteve i bekove. Jedan od razloga iz kojih je vezni red ponisten.

markeđani

pre 6 godina

1/55. Koje forsiranje. Ovo se ni u snu ne bi moglo desiti nekim majstorima kao što je Zuba. Ma ovo se ni Šćepakadabri ne bi desilo.

mile

pre 6 godina

Sve sami fudbalski strucnjaci se nasli da komentarisu, a nisu sutnuli loptu u zivotu.
 (darko, 19. novembar 2017 15:14) 

A gde je Murinjo sutirao loptu, pre nego sto je postao strucnjak?
Ne moram da budem neki strucnjak, da bi video neke ocigledne stvari na terenu, a to je, da Kristiano nije igrac koji pravi razliku na terenu, pa makar mu sredili jos 100 zlatnih lopti. Zato mu i forma zavisi od forme ekipe ali ne brini, cim prorade ostali, proradice i Kristiano.

Šolta

pre 6 godina

Pa bilo je i za očekivat da Ronaldo u početku neće bit u nekoj Bog zna kakvoj formi.Dok su se drugi posli naporne sezone odmarali on je igra Konfederaciju,a kada su drugi počeli radit on se odmara.Kad je napokon počeja stigla ga je kazna,znači opet pauza.Sve je to uticalo na njegov slabiji učinak,a pogotovo i lošija forma cile momčadi.Kako bude prvenstvo odmicalo on će podizat formu,i kada ih počne trpat,ulaziće šta triba,i šta ne triba.

pk

pre 6 godina

Nista, isti je, pitajte ove iza njega i pored, sta se s njim desava, ne daju mu nesto loptu na tacni u poslednje vreme i zato Penaldo ne postoji.

pazar novi

pre 6 godina

mala kriza dobro dosla egoistima,ali svi znamo da je dokazan fudbaler-cina tako da hranite se dok neda gol svi vi koji mrzite ovog uspesnog coveka!

Kray Twins

pre 6 godina

Pa sta moze da se desava????
Ukapirali saigraici(konacno) sa kakviim igracem imaju posla, Zidan aminovao, i to je to...
Spremaju ga za prodaju...

Belcom

pre 6 godina

Daleko je od onogo Ronalda iz Man.
Nema samopouzdanja da krene u dribling ili pretrci igraca. Sve se svodi na isto, finta u mestu i pas unazad. Slabije se penali sude ..
Garantujem da bi Ramos davao isto toliko golova da izvodi penale i ceo mec da devetku.

Poredjenja radi, Mesi kad nema asistenciju ili kad ne postigne gol, stvara prilike drugim igracima, pravi veliku razliku.

Kad se pogledaju saigraci Ronalda tu je kljuc zasto je proglasen za najboljeg igraca u prethodne dve sezone.
Kros, Modric, Isko su Cavi Iniesta i Buskets iz najboljih dana.
Na oko jednostavno igraju a to je najteze.

Kukun

pre 6 godina

Losija forma tima, nema laganih akcija u kojima on dominira sa efikasnom zavrsnicom unutar 7-8m i to je to. Plus godine koje ga sustizu. Zenit karijere mu je prosao.

Uros

pre 6 godina

juce bio medju boljima na,terenu bre...Samo.je taj vazan ko daje gol?
(joaquin, 19. novembar 2017 14:01)

Juce nije ni postojao na terenu do poslednjeg minuta kada je imao sut za pobedu.

Zagor

pre 6 godina

Citajuci komentare gde ljudi osporavaju Ronaldov kvalitet i sve zasluge prebacuju saigracima koji mu serviraju sanse u petercu, dolazim do zakljucka da je Pipo Inzagi bio ocajan fudbaler i da cak nije trebao ni da se bavi sportom.

Jašta

pre 6 godina

Ulazi u godine...da se ogradim odmah: znam da postoje fudbaleri koji mogu u dalekim tridesetima da održe nivo, ali većina njih od dridesetprve,druge,treće počinju da gube na kvalietu, to pogotovo važi za špiceve i krilne igrače.

Mikii

pre 6 godina

Ljudi pobogu pa i on je čovek kao i svi mi, nije mašina pa da je uvek u istoj formi. Nisam fan Ronalda ali i on ima pravo da je u lošoj formi kao i drugi fudbaleri...
(THE FINAL CUT, 19. novembar 2017 13:59)

Nisi, isto kao sto ni sam nisam Nadalov "fan" :)

Pa vraca

pre 6 godina

Mu se ko bumerang ,sve ono kako je igrao u Realu poslednjih godina .Pohledajte njega u Mancesteru znao je da povuce da udeli pas mnogo toga je on mogao .U Realu je covek bazirao svoju igru na fizikalijama trcanju ubacivanju u orostor i tako dalje ,covek je postao klasican spic koji kad dobije loptu daleko od gola nema pojma sta da radi sa njom .Gledao sam skoro neku utakmicu pravi neke driblinge u mestu i onda salje neku nebuloznu balonjaru napred .Bitna stvar on ima skoro 33 godine i fizika mu polako tone ,sto je jos gore po njega jer se toliko oslanjao na to .Reala kao ekipa takodje igra jako lose nema vise ko da spremi sansu il da ga spoji aa golom.Modric i Kros su potpuno zatajili od pocetka sezone .Ovo zapravi nista nije cudno ,ocekivalo se da kako bude stariji da ce se to desiti ,jedino on ocigledno ne shvata da mnogo mnogo mora da prilagodi svoju igru sada da bi se odrzao na vrhu ,da li je to u stanju jer je u Realu vec 8 godina ,i on bukvalno je zaboravi da igra fudbal .

Mikii

pre 6 godina

Vrlo je jasno sta se dogadja. Cim je Real u krizi igre, cim ne ide sve leprsavo i glatko, pocevsi od Modrica i Krosa, nema ni golova za doticnog. Ako dodamo i to da je na pragu 33. godine, dobijemo jasan znak da njegovo polako prolazi.

Bojan Todorovic

pre 6 godina

Ne znam šta se to specijalno "dešava sa Ronaldom"? Ne vidim ništa što se do sada nije dešavalo.
Godinama u nazad kampuje u petercu, pozira, kezi se i šepuri čekajući da mu se spakuje šansa kako bi mogao da glumi zvezdu. Usput pada i valja se računajući na obavezu sudija da mu se poklanjaju penali. Grabi svaku loptu i pumpa statistiku sa 11 m ( iz slobodnih udaraca postiže gol svake prestupne )
Ali kada ide dobro, kad Ramos, Marselo, Isko i Modrić završavaju posao - niko ne postavlja pitanje. Ima se pa se i može. Neka izigrava turistu.
E kad dođe sirotinja, kad zagusti, pa se na svaki dinar pazi - tad se i postavlja pitanje lenjog, beskorisnog i rasipnog truta koji arči tolike lopte a ne doprinosi ništa. Kladim se da statistika nije bitno lošija nego par godina u nazad, bio je jednako šupalj i beskoristan, samo niko nije postavljao pitanje. Zato ne razumem toliku dramu oko nečega što gledamo već poduže. Ništa se ne dešava sa njim. Uvek je takav.

Gospodin

pre 6 godina

Bentner da puca 55 puta dao bi makar 2 gola.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (olo, 19. novembar 2017 14:50)

Komentar pobedio hahahahaha :D

q_pax

pre 6 godina

Cekajte malo ! Pa zar nasi Ronaldovi fanovi pricali non stop kako ce on moci igrati do 40,kako ce nejgov "fudbalski vek" puno duze trajati od Mesijevog . Kako njegova sjajn fizicka sprema osigurana 50 golova i sa 35 godina !?? Pa gde su sad ti nasi strucnjaci ?? covek je masina, odlican golgeter,svojevremeno i krilo u Unitedu.I niko ne spori da je sjajan fudbaler,ali moras biti zaista mnogo subjektivan ili veliki nepoznavaoc ove igre da stavis ronalda rame uz rame sa Mesijem.Ma nebitne su i te zlatne lopte.Sve je to danas marketing,oni su masine za stampanje love,moze ih Ronaldo ili mesi ,osvojiti jos 5,dakle nebitno.Ono sto je bitno je kakav utisak ostavljaju na terenu.Ronaldo,mnogo vise ovisi od ekipe,nego sto ekipa ovisi o njemu. Ako tim ne igra,kao sto je sad slucaj,nema ni njegovih golova.Mnogo forsira suteve iz nemogucih situacija,nema kreativnosti i prodornosti da promeni nesto,podigne igru,ritam...On nije nivo "totalnog fudbala" kakav su demonstrirali Krojf svojevremeno,Zico,Maradona,i danas Mesi koji vuce ekipu u potpunosti svojim prodorima,slaloima,pregledom igre,asistencijama,boljim zavrsnicama.Mnogo racionalnije trosi lopte i vuce tim,a ne obratno,Jednostavno ronaldo nije taj nivo nikad bio,pa taman osvojio jos ne znam koliko LS,ili onakvih cirkusnih EP. A najbolje je objasno blesavi Joy barton jednom. Kad je rekao."moze ronaldo osvojiti jos 5 ovih zlatnih lopti,ali zna se ko je kralj ove igre,o tome se prica u fudbalskim krugovima i to portugalca mnogo boli"

Mladen

pre 6 godina

@Zagor

U redu to, ali da li je Inazagi proglasavan toliko puta za najboljeg igraca? Ronaldo to svakako nije, on je postao samo golgeter i nista drugo. Da je ostao onaj Ronaldo iz Junajteda, mnogi bi ga vise postovali, jer je tada igrao za tim, a ne za budzenje statistike. Ovi iz Reala su namlatili pare preko njega, napravili neku zvezdu kojoj sve zasluge idu i ceo tim igra za njega.