Sreda, 15.11.2017.

08:25

Musolini, Koreja, Zidan i album sa Mundijala bez Italije

Izvor: M.Ljubisavljeviæ

Musolini, Koreja, Zidan i album sa Mundijala bez Italije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Италијани и Холанђани су велике фудбалске нације које су, рекао бих, у кризи која неће тако кратко трајати. Ни код једних ни код других не видим наследнике великих играча које смо до скоро гледали на највећој сцени. Један Вијналдум није ни принети Робену, а камо ли Гулиту. Код Азура такође ни у најави нема новог Тотија. Лош рад у омладинским погонима и гомила странаца сумњивог квалитета у Холандији и прететивање са истима у најбољим клубовима на чизми довело је до данашње ситуације. Не могу игру Италије да носе играчи Лација и Торина. То морају бити носиоци у Јувентусу, Милану и Интеру, они који знају како је играти под притиском јер им је сваки меч у клубу меч на живот и смрт. У Лацију и Торину тог притиска нема и то се преноси и на репрезентативне партије. Сетите се у којим и каквим клубовима су играли играчи који су освојили светско 2006. а у којим, а пре свега каквим играју ови сад. Код Холанђана је то још драстичније, некад су игру носили играчи 'оног' Милана, ПСВ-а и Ајакса, а сад Брајтона и Евертона. Друго, то да су Италијани стриктно дефанзивно оријентисани везе нема са истином.
Ко се сећа '82, европског 2000.-те, и светског 2006. видео је прилично офанзивну Италију. Састав Буфон, Замброта, Гросо, Матераци, Канаваро - Гатузо, Пирло, Перота, Каморанези - Тоти - Тони је све само не дефанзивно оријентисан. 82. ти дефанзивно субдали три комада Бразилу и Немачкој и два Аргентини и Пољској. Још нешто за крај. Кад се спомиње 2006. сви у први план гурају Тотија(заслужено), али и Инзагија и Дел Пјера, не могу рећи незаслужено, међутим, тада су много већи утицај на игру имали Гросо, Перота, Каморанези и велики Лука Тони, чији се учинци неоправдано гурају ундруги план.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Sa 2-2 protiv Australije nasa reprezentacija bi imala 4 boda, isto kao i Gana, gol razliku 0, isto kao i Gana, ali bi nasa reprezentacija imala prednost nad Ganom u broju datih golova (4-3).

Nasa reprezentacija bi osvojila drugo mesto iza prvoplasirane Nemacke (6 bodova) i isla bi na Ameriku u osmini finala, na Urugvaj u cetvrtfinalu, na Holandiju u polufinalu, a u finalu bi nas cekala Spanija i trofej pobednika Svetskog kupa FIFA.

Bejn

pre 6 godina

Da i ja dodam, istina sa evropskog prvenstva, u prilog bogatoj ali i čudnoj istoriji italijanskog fudbala na međunarodnoj sceni.

Riječ je o sudiji Dinstu iz Švajcarske. Spasao je izgubljenu Italiju protiv Jugoslavije u finalu evropskog prvenstva 1968 godine. To je bila najveća trauma sportske Jugoslavije izazvana sudijskom krađom.
Pehar koji samo da podigneš ukrade ti sudija ispred nosa i da voljenom mu protivniku. Eto, tako je bilo.
A koja bi to bila stvar biti prvak Evrope za samopouzdanje i razvoj fudbala u Jugoslaviji. Ne bi se Njemačka tako lako igrala sa kasnijim tadašnjim reprezentativcima.

Italiji je to jedina titula do sada a čini se da ih od tada na evropskim prvenstvima prati zla kob.

BeKo

pre 6 godina

@(Dejan, 15. novembar 2017 14:33)

Španija 82, igrali sve tri u grupi nerešeno a prošli dalje jer su imali gol razliku 2:2 a Kamerun 1:1.Inače bili u grupi još Poljska (0:0) i Peru (1:1)

Raptor

pre 6 godina

1994, francuzi (uz engleze) nisu otišli na svetsko prvenstvo pa su osvojili naredno svetsko i evropsko.
2002 holandija se nije kvalifikovala da bi zatim igrala finale i polufinale na poslednja dva prvenstva. Englezi nisu igrali ni na evropskom 2008.
Sada je došao red na Italiju. Iznenadjenja će uvek biti. Tek će Italijani osvajati prvenstva. Bilo bi pomalo i dosadno kad bi uvek igralo 13 istih evropskih reprezentacija na svetskom prvenstvu. To je valjda i draž fudbala i kvalifikacija.

Dejan

pre 6 godina

Žao mi je što nisu tamo samo da vidim kako gube jednu, igraju nerešeno drugu i plaču na trećoj jer ih pobeda vodila dalje a primili su gol u 88 minutu utakmice od recimo Egipta, Paname ili Senegala ... i koje je taj gol odveo dalje ...

BeKo

pre 6 godina

"Italijani gube fudbalske utakmice kao da je reč o ratovima, a ratove gube kao da su obične fudbalske utakmice".

Vinston Čerčil

Zbog katanaća, koji su Italijani patentirali.

Kalčo 2000ih

pre 6 godina

Utakmica izmedju Koreje i Italije je verovatno najveca kradja u istoriji SP
(Milos, 15. novembar 2017 14:10)

Najveća krađa je Španija-Koreja

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Italija je jedva prosla grupu 2002-e godine.Koreja jeste imala pomoc ali je u sledecoj rundi izbacili Spaniju.Italija je drzava koja ima najvecu pomoc od strane sudija i organizacija.Od vaterpola i odbojke do fudbala.
(0A, 15. novembar 2017 12:44)

Како те није срамота? Покрали су и Италију и Португалију и Шпанију против Јужне Кореје. Ево ти, сам се увери!

https://www.youtube.com/watch?v=70YBjA0bLFM

Nikola MNE

pre 6 godina

Uz Špance najodvratnija reprezentacija u svakom sportu.Ove titule '34 i '38 su smjesne kao i titula Urugvaja '30 tada su igrali publika,fotoreporteri..neka ih malo kuci nece mi nedostajati uopste.

Zlatko

pre 6 godina

Odličan subjektivan tekst, ali, da se autor ne oseti uvređeno, imam dve zamerke.
1. Iako mi se dopada tekst, napisan je bez ikakvog redosleda. Bar danas, gde je lako kopiranje delova teksta, moglo je to i lepše da se uredi. Počinje od '06, pa '02, pa se vraća na tridesete, pa '14, a negde između imena igrača koji su igrali u nekom periodu. Mišljenja sam da je to moglo malo lepše da se uredi.
2. Ono što naši treneri i novinari često izgovaraju a to je autor i napisao- "penali su lutrija". Penali NISU lutrija. Lutrija je kad ti sedneš i pogađaš da li će biti crno ili crveno. Ne traži se nikakvo znanje, možeš biti različitog fizičkog i psihičkog stanja, tvoje je da pogodiš da li će biti crno ili crveno. Penali nisu lutrija. Da bi šutnuo penal posle 120 minuta, treba da budeš maksimalno spreman i koncentrisan, hrabar da uzmeš loptu i ne sakriješ se iza saigrača (prvih pet šutera) i samouveren. Može da se priča i o sreći i da li je lopta od prečke pala ispred ili iza linije, ali sreća nikako nije presudan faktor da bi se o penalima pričalo kao o lutriji. U teoriji... Gol je 7x2,5. Ako je udarac jak, precizan, golman nema šansu. Zato su golmani pod manjim pritiskom od igrača. Svako odstupanje povećava golmanu šanse. Da ekipe pogode po 30 puta, prvi promašaj znači poraz, opet nije lutrija. Promašio je zbog umora, nedostatka koncentracije, slabog šuta, prevelikog pritiska... Možda se mnogi neće složiti sa mnom, ali to je moje mišljenje.

4k4.Dex

pre 6 godina

Nije mi nesto zao Italijana, osim te strasti prema fudbalu koja se vidi kod njih kad igraju nista mi drugo nece faliti. Nemaju velike zvezde, igraju prilicno los fudbal i rezultatski i navijacki i realno nisu zasluzili da budi u Rusiji. I tako je vec duze vreme, desetak godina vec nisu velesila nego nesto iznad prosecna reprezentacija. Nemaju vise cak ni tog jednog specijalnog igraca koga bi mi.bilo zao da ne gledam.

Jumko

pre 6 godina

@Sasa Sasic Pa sta je s'tobom!? Kako smes da napises prezime tako kako si napisao!? Ti ne znas pred kakvim tolerantnim narodom izvodis takve egzibicije!? Nemoj to da smo vise videli u srbadiji! Pisi kako govoris!!!

4k4.Dex

pre 6 godina

@0A
Kakvo je tek sudjenje protiv Spanije bilo? Koreanci ni sami ne znaju kako su prosli. Bukvalno su sudije pobedile Spance i to jedva.

Dag Kristi

pre 6 godina

"2002. na mecu protiv J. Koreje,bilo je kontroverzi,ali necu da ulazim u to jeste ili nije..." Alo,majstore,taj mec je nesto najodvratnije sto sam video u fudbalu!Bar sam mislio do tog meca,u cetvrtfinalu protiv Spanije su me svi demantovali...

koma

pre 6 godina

Meni je tekst poprilicno los. Iako je i meni donekle drago sto su Italijani otisli na hladjenje. Pisano je nekako 's brda s dola' a nista nije konkretizovano, sta je poenta teksta? Previse su navlacili na Italijane kroz istoriju pa treba da ispadnu, je li to?

Madjo

pre 6 godina

Mora malo da im se vrati za onakav postupak protiv Francuske 2006. godine. Poludeo sam kad sam video Materacija šta je uradio. Pratiće ih nadam se dovoljno dugo kao Hrvate u košarci nakon silaska s pobedničkog postolja u Atini '95. godine pre intoniranja himne.

Jumko

pre 6 godina

@Madjo Hahaha, sta je uradio!? Sta si ti video da je uradio!? Uradio je ono sto se na jednoj utakmici 10x desi... Provocirao! A retko ko tako udari igraca kao sto je Zidan udario! Tako da ti je bolje da predjes protiv Francuza da navijas!

HanSolo

pre 6 godina

Mora se priznati da italijani imaju ubedljivo najlepše dresove. Iskren da budem voleo bi da ne nosimo umbro na svetskom nego recimo pumu. I da jedna garnitura bude komplet teget kao ona u Francuskoj umesto bele. A prva u bojama zastave jer sve crveno je ružno, i dresovi su nam loši.
(stevan, 15. novembar

Sve tačno! Puma je uvek bila najlepša sa najlepšim znakom..

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Србија се гледа зато што овде живимо. Ми играмо убедљиво најружнији фудбал, а и поред тога имамо синдром вечитог губитника па и када играмо добро, опет некако изгубимо. На пример против те Аустралије.

Италија и "анти-фудбал" је највећа заблуда икада. Јесте, Италијани воле да играју одбрану али су за то време увек имали једног или два уметника. Данас га немају, са тиме се једино слажем, танко је све то. Инсиње једини уме нешто да изведе а поред оваквих нападача, Грацијано Пеле би био Роналдо. Па и луди Балотели, Ћиро Имобиле није тај калибар без обзира на његове игре у Лацију. Италија није прошла групу на СП-у, али је зато играла финале Еура 2012. и пружила фантастичне партије у Француској 2016, које је упропастио Симоне Заза оним пеналом. Јесте ово трагедија за Италију, јер и овакви свакако заслужују да учествују на било којем такмичењу пре Србије, Исланда и сличних али Боже мој... Са Анћелотијем за кормилом, биће то боље. А имам утисак да ни Конте није далеко од клупе ако буде затребало, једноставно ће дати отказ у Челзију и преузети поново место селектора. Од свега што је Вентура причао, само је погодио са оним да "Италија нас никада није изневерила па нећемо ни ми Италију". Ти људи воле своју земљу и све ће ово неки нови тим надокнадити.

А турнир без Холандије и Италије је у старту дупло слабији и досаднији, какви год да су. Зна се ко игра добар фудбал.

Pravoslavlje

pre 6 godina

Tendenciozan i generalno los clanak. Ako govornimo o SP 2006. koje je ovde najvise obradjeno, zanemaruje se cinjenica da je Italija igrala dobar i lep fudbal (ja sam se sa drugovima posle celog prvog kola po grupama kladio da ce Italija, nakon pobede protiv Gane 2-0, da osvoji prvenstvo), da je imala 4-5 bogova fudbala u sastavu (Toti, Del Pjero, Pirlo, Bufon i donekle Kanavaro, Inzagi), kao i da su npr. i Francuskoj svirana dva nepostojeca penala u 1/2 protiv Portugala i finalu protiv Italije. Taj penal protiv Australije nije toliko skandalozan kao sto je autor hteo da prikaze.

Meni licno, kome su prva fudbalska secanja vezana za SP 1994. i Roberta Badja, Mundijal je nezamisliv bez Brazila, Argentine, Nemacke i naravno Italije. Tuzan sam...

Crnogorac

pre 6 godina

Novinar B92 ostrašćen, subjektivan, ponesen nekim neobjašnjivim antiitalijanskim raspoloženjem.

BUDIMO REALNI! I KATANAĆO JE IMAO SVOJ ŠMEK, ALI ITALIJA NIJE SAMO KATANAĆO! Roberto Bađo, Dino Bađo, Barezi, Kostakurta, Skilaći, Masaro, Albertini, Rosi, Paljuka, Ravanel, Viali, Pirlo... i tako dalje i tako dalje... sve je to Italija dala fudbalu.

Tužno će biti ne vidjeti ih na SP, voljeli njihov stil igre ili ne.
I ne čuti bar ta tri puta veličanstvenu himnu "FRATELLI D* ITALIA" i vidjeti tu strast u očima igrača i navijača.

FORZA ITALIA!!!! Stringiamoći al cohorte, siamo pronti ala morte, Italia chiamo!!! SI!!!

wakeUp

pre 6 godina

“Musolini je shvatio da je sport igra za mase“...I jeste. Duhovna droga za mase, da budu mirni i pokorni. Dok se igraci placaju silnim milionima i peru se prljave pare kroz sport. Da politicari, oligarsi i korporacije mogu mirno da peljese iste te hipnotisane mase.

stevan

pre 6 godina

Mora se priznati da italijani imaju ubedljivo najlepše dresove. Iskren da budem voleo bi da ne nosimo umbro na svetskom nego recimo pumu. I da jedna garnitura bude komplet teget kao ona u Francuskoj umesto bele. A prva u bojama zastave jer sve crveno je ružno, i dresovi su nam loši.

0A

pre 6 godina

Ono sto je sigurno jeste da ta Juzna Koreja ima neki ozbiljan lobi u FIFA, drugim recima, daju im velike pare. Ono 2002 godine protiv Italije je bio mapet sou. Videli smo i u najobicnijoj prijateljskoj utakmici protiv nas kakve se nebuloze njima dosudjuju. Generalno mi je veoma antipaticna ta reprezentacija, i zbog stila igre, na ivici povrede. Nemam nista ni protiv jedne azijske selekcije osim njih. Videcemo sada u Rusiji da li ce to da se potvrdi, jer 2002 su ipak igrali kod kuce.
(Ivan, 15. novembar 2017 12:17)

Italija je jedva prosla grupu 2002-e godine.Koreja jeste imala pomoc ali je u sledecoj rundi izbacili Spaniju.Italija je drzava koja ima najvecu pomoc od strane sudija i organizacija.Od vaterpola i odbojke do fudbala.

bolero

pre 6 godina

dobar tekst,osobnost autora je unutra, ko prolog knjige..sportski novinar mora biti istovremeno jako pametan i glup, pametan da dobro piše i priča o tome i glup da misli da nema ništa bitnije..Dežulovićev tekst o Ivi Karloviću je najbolji ikad..

brlogudan

pre 6 godina

Ivan, 15. novembar 2017 12:17)
Navedi sporne situacije iz te utakmice , Italijani nisu osteceni , naprotiv ,igrali su toliko grubo da su zasluzili bar dva crvena...

Ivan

pre 6 godina

Ono sto je sigurno jeste da ta Juzna Koreja ima neki ozbiljan lobi u FIFA, drugim recima, daju im velike pare. Ono 2002 godine protiv Italije je bio mapet sou. Videli smo i u najobicnijoj prijateljskoj utakmici protiv nas kakve se nebuloze njima dosudjuju. Generalno mi je veoma antipaticna ta reprezentacija, i zbog stila igre, na ivici povrede. Nemam nista ni protiv jedne azijske selekcije osim njih. Videcemo sada u Rusiji da li ce to da se potvrdi, jer 2002 su ipak igrali kod kuce.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Naša reprezentacija je naslednica slavne reprezentacije Jugoslavije i ima 11 učešća na Mundijalima! 

Zapamtite to, 11, a već overena viza za Rusiju će nam biti 12. učešće na FIFA Svetskim prvenstvima: 
01. 1930 Urugvaj 
02. 1950 Brazil 
03. 1954 Švajcarska 
04. 1958 Švedska 
05. 1962 Čile 
06. 1974 SR Nemačka 
07. 1982 Španija 
08. 1990 Italija 
09. 1998 Francuska 
10. 2006 Nemačka 
11. 2010 Južna Afrika 
12. 2018 Rusija

Ivan

pre 6 godina

Ono sto je sigurno jeste da ta Juzna Koreja ima neki ozbiljan lobi u FIFA, drugim recima, daju im velike pare. Ono 2002 godine protiv Italije je bio mapet sou. Videli smo i u najobicnijoj prijateljskoj utakmici protiv nas kakve se nebuloze njima dosudjuju. Generalno mi je veoma antipaticna ta reprezentacija, i zbog stila igre, na ivici povrede. Nemam nista ni protiv jedne azijske selekcije osim njih. Videcemo sada u Rusiji da li ce to da se potvrdi, jer 2002 su ipak igrali kod kuce.

Zlatko

pre 6 godina

Odličan subjektivan tekst, ali, da se autor ne oseti uvređeno, imam dve zamerke.
1. Iako mi se dopada tekst, napisan je bez ikakvog redosleda. Bar danas, gde je lako kopiranje delova teksta, moglo je to i lepše da se uredi. Počinje od '06, pa '02, pa se vraća na tridesete, pa '14, a negde između imena igrača koji su igrali u nekom periodu. Mišljenja sam da je to moglo malo lepše da se uredi.
2. Ono što naši treneri i novinari često izgovaraju a to je autor i napisao- "penali su lutrija". Penali NISU lutrija. Lutrija je kad ti sedneš i pogađaš da li će biti crno ili crveno. Ne traži se nikakvo znanje, možeš biti različitog fizičkog i psihičkog stanja, tvoje je da pogodiš da li će biti crno ili crveno. Penali nisu lutrija. Da bi šutnuo penal posle 120 minuta, treba da budeš maksimalno spreman i koncentrisan, hrabar da uzmeš loptu i ne sakriješ se iza saigrača (prvih pet šutera) i samouveren. Može da se priča i o sreći i da li je lopta od prečke pala ispred ili iza linije, ali sreća nikako nije presudan faktor da bi se o penalima pričalo kao o lutriji. U teoriji... Gol je 7x2,5. Ako je udarac jak, precizan, golman nema šansu. Zato su golmani pod manjim pritiskom od igrača. Svako odstupanje povećava golmanu šanse. Da ekipe pogode po 30 puta, prvi promašaj znači poraz, opet nije lutrija. Promašio je zbog umora, nedostatka koncentracije, slabog šuta, prevelikog pritiska... Možda se mnogi neće složiti sa mnom, ali to je moje mišljenje.

wakeUp

pre 6 godina

“Musolini je shvatio da je sport igra za mase“...I jeste. Duhovna droga za mase, da budu mirni i pokorni. Dok se igraci placaju silnim milionima i peru se prljave pare kroz sport. Da politicari, oligarsi i korporacije mogu mirno da peljese iste te hipnotisane mase.

Crnogorac

pre 6 godina

Novinar B92 ostrašćen, subjektivan, ponesen nekim neobjašnjivim antiitalijanskim raspoloženjem.

BUDIMO REALNI! I KATANAĆO JE IMAO SVOJ ŠMEK, ALI ITALIJA NIJE SAMO KATANAĆO! Roberto Bađo, Dino Bađo, Barezi, Kostakurta, Skilaći, Masaro, Albertini, Rosi, Paljuka, Ravanel, Viali, Pirlo... i tako dalje i tako dalje... sve je to Italija dala fudbalu.

Tužno će biti ne vidjeti ih na SP, voljeli njihov stil igre ili ne.
I ne čuti bar ta tri puta veličanstvenu himnu "FRATELLI D* ITALIA" i vidjeti tu strast u očima igrača i navijača.

FORZA ITALIA!!!! Stringiamoći al cohorte, siamo pronti ala morte, Italia chiamo!!! SI!!!

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Naša reprezentacija je naslednica slavne reprezentacije Jugoslavije i ima 11 učešća na Mundijalima! 

Zapamtite to, 11, a već overena viza za Rusiju će nam biti 12. učešće na FIFA Svetskim prvenstvima: 
01. 1930 Urugvaj 
02. 1950 Brazil 
03. 1954 Švajcarska 
04. 1958 Švedska 
05. 1962 Čile 
06. 1974 SR Nemačka 
07. 1982 Španija 
08. 1990 Italija 
09. 1998 Francuska 
10. 2006 Nemačka 
11. 2010 Južna Afrika 
12. 2018 Rusija

Nikola MNE

pre 6 godina

Uz Špance najodvratnija reprezentacija u svakom sportu.Ove titule '34 i '38 su smjesne kao i titula Urugvaja '30 tada su igrali publika,fotoreporteri..neka ih malo kuci nece mi nedostajati uopste.

Pravoslavlje

pre 6 godina

Tendenciozan i generalno los clanak. Ako govornimo o SP 2006. koje je ovde najvise obradjeno, zanemaruje se cinjenica da je Italija igrala dobar i lep fudbal (ja sam se sa drugovima posle celog prvog kola po grupama kladio da ce Italija, nakon pobede protiv Gane 2-0, da osvoji prvenstvo), da je imala 4-5 bogova fudbala u sastavu (Toti, Del Pjero, Pirlo, Bufon i donekle Kanavaro, Inzagi), kao i da su npr. i Francuskoj svirana dva nepostojeca penala u 1/2 protiv Portugala i finalu protiv Italije. Taj penal protiv Australije nije toliko skandalozan kao sto je autor hteo da prikaze.

Meni licno, kome su prva fudbalska secanja vezana za SP 1994. i Roberta Badja, Mundijal je nezamisliv bez Brazila, Argentine, Nemacke i naravno Italije. Tuzan sam...

stevan

pre 6 godina

Mora se priznati da italijani imaju ubedljivo najlepše dresove. Iskren da budem voleo bi da ne nosimo umbro na svetskom nego recimo pumu. I da jedna garnitura bude komplet teget kao ona u Francuskoj umesto bele. A prva u bojama zastave jer sve crveno je ružno, i dresovi su nam loši.

0A

pre 6 godina

Ono sto je sigurno jeste da ta Juzna Koreja ima neki ozbiljan lobi u FIFA, drugim recima, daju im velike pare. Ono 2002 godine protiv Italije je bio mapet sou. Videli smo i u najobicnijoj prijateljskoj utakmici protiv nas kakve se nebuloze njima dosudjuju. Generalno mi je veoma antipaticna ta reprezentacija, i zbog stila igre, na ivici povrede. Nemam nista ni protiv jedne azijske selekcije osim njih. Videcemo sada u Rusiji da li ce to da se potvrdi, jer 2002 su ipak igrali kod kuce.
(Ivan, 15. novembar 2017 12:17)

Italija je jedva prosla grupu 2002-e godine.Koreja jeste imala pomoc ali je u sledecoj rundi izbacili Spaniju.Italija je drzava koja ima najvecu pomoc od strane sudija i organizacija.Od vaterpola i odbojke do fudbala.

koma

pre 6 godina

Meni je tekst poprilicno los. Iako je i meni donekle drago sto su Italijani otisli na hladjenje. Pisano je nekako 's brda s dola' a nista nije konkretizovano, sta je poenta teksta? Previse su navlacili na Italijane kroz istoriju pa treba da ispadnu, je li to?

brlogudan

pre 6 godina

Ivan, 15. novembar 2017 12:17)
Navedi sporne situacije iz te utakmice , Italijani nisu osteceni , naprotiv ,igrali su toliko grubo da su zasluzili bar dva crvena...

BeKo

pre 6 godina

"Italijani gube fudbalske utakmice kao da je reč o ratovima, a ratove gube kao da su obične fudbalske utakmice".

Vinston Čerčil

Zbog katanaća, koji su Italijani patentirali.

Bejn

pre 6 godina

Da i ja dodam, istina sa evropskog prvenstva, u prilog bogatoj ali i čudnoj istoriji italijanskog fudbala na međunarodnoj sceni.

Riječ je o sudiji Dinstu iz Švajcarske. Spasao je izgubljenu Italiju protiv Jugoslavije u finalu evropskog prvenstva 1968 godine. To je bila najveća trauma sportske Jugoslavije izazvana sudijskom krađom.
Pehar koji samo da podigneš ukrade ti sudija ispred nosa i da voljenom mu protivniku. Eto, tako je bilo.
A koja bi to bila stvar biti prvak Evrope za samopouzdanje i razvoj fudbala u Jugoslaviji. Ne bi se Njemačka tako lako igrala sa kasnijim tadašnjim reprezentativcima.

Italiji je to jedina titula do sada a čini se da ih od tada na evropskim prvenstvima prati zla kob.

HanSolo

pre 6 godina

Mora se priznati da italijani imaju ubedljivo najlepše dresove. Iskren da budem voleo bi da ne nosimo umbro na svetskom nego recimo pumu. I da jedna garnitura bude komplet teget kao ona u Francuskoj umesto bele. A prva u bojama zastave jer sve crveno je ružno, i dresovi su nam loši.
(stevan, 15. novembar

Sve tačno! Puma je uvek bila najlepša sa najlepšim znakom..

Dag Kristi

pre 6 godina

"2002. na mecu protiv J. Koreje,bilo je kontroverzi,ali necu da ulazim u to jeste ili nije..." Alo,majstore,taj mec je nesto najodvratnije sto sam video u fudbalu!Bar sam mislio do tog meca,u cetvrtfinalu protiv Spanije su me svi demantovali...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Србија се гледа зато што овде живимо. Ми играмо убедљиво најружнији фудбал, а и поред тога имамо синдром вечитог губитника па и када играмо добро, опет некако изгубимо. На пример против те Аустралије.

Италија и "анти-фудбал" је највећа заблуда икада. Јесте, Италијани воле да играју одбрану али су за то време увек имали једног или два уметника. Данас га немају, са тиме се једино слажем, танко је све то. Инсиње једини уме нешто да изведе а поред оваквих нападача, Грацијано Пеле би био Роналдо. Па и луди Балотели, Ћиро Имобиле није тај калибар без обзира на његове игре у Лацију. Италија није прошла групу на СП-у, али је зато играла финале Еура 2012. и пружила фантастичне партије у Француској 2016, које је упропастио Симоне Заза оним пеналом. Јесте ово трагедија за Италију, јер и овакви свакако заслужују да учествују на било којем такмичењу пре Србије, Исланда и сличних али Боже мој... Са Анћелотијем за кормилом, биће то боље. А имам утисак да ни Конте није далеко од клупе ако буде затребало, једноставно ће дати отказ у Челзију и преузети поново место селектора. Од свега што је Вентура причао, само је погодио са оним да "Италија нас никада није изневерила па нећемо ни ми Италију". Ти људи воле своју земљу и све ће ово неки нови тим надокнадити.

А турнир без Холандије и Италије је у старту дупло слабији и досаднији, какви год да су. Зна се ко игра добар фудбал.

Raptor

pre 6 godina

1994, francuzi (uz engleze) nisu otišli na svetsko prvenstvo pa su osvojili naredno svetsko i evropsko.
2002 holandija se nije kvalifikovala da bi zatim igrala finale i polufinale na poslednja dva prvenstva. Englezi nisu igrali ni na evropskom 2008.
Sada je došao red na Italiju. Iznenadjenja će uvek biti. Tek će Italijani osvajati prvenstva. Bilo bi pomalo i dosadno kad bi uvek igralo 13 istih evropskih reprezentacija na svetskom prvenstvu. To je valjda i draž fudbala i kvalifikacija.

Madjo

pre 6 godina

Mora malo da im se vrati za onakav postupak protiv Francuske 2006. godine. Poludeo sam kad sam video Materacija šta je uradio. Pratiće ih nadam se dovoljno dugo kao Hrvate u košarci nakon silaska s pobedničkog postolja u Atini '95. godine pre intoniranja himne.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Italija je jedva prosla grupu 2002-e godine.Koreja jeste imala pomoc ali je u sledecoj rundi izbacili Spaniju.Italija je drzava koja ima najvecu pomoc od strane sudija i organizacija.Od vaterpola i odbojke do fudbala.
(0A, 15. novembar 2017 12:44)

Како те није срамота? Покрали су и Италију и Португалију и Шпанију против Јужне Кореје. Ево ти, сам се увери!

https://www.youtube.com/watch?v=70YBjA0bLFM

4k4.Dex

pre 6 godina

Nije mi nesto zao Italijana, osim te strasti prema fudbalu koja se vidi kod njih kad igraju nista mi drugo nece faliti. Nemaju velike zvezde, igraju prilicno los fudbal i rezultatski i navijacki i realno nisu zasluzili da budi u Rusiji. I tako je vec duze vreme, desetak godina vec nisu velesila nego nesto iznad prosecna reprezentacija. Nemaju vise cak ni tog jednog specijalnog igraca koga bi mi.bilo zao da ne gledam.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Sa 2-2 protiv Australije nasa reprezentacija bi imala 4 boda, isto kao i Gana, gol razliku 0, isto kao i Gana, ali bi nasa reprezentacija imala prednost nad Ganom u broju datih golova (4-3).

Nasa reprezentacija bi osvojila drugo mesto iza prvoplasirane Nemacke (6 bodova) i isla bi na Ameriku u osmini finala, na Urugvaj u cetvrtfinalu, na Holandiju u polufinalu, a u finalu bi nas cekala Spanija i trofej pobednika Svetskog kupa FIFA.

4k4.Dex

pre 6 godina

@0A
Kakvo je tek sudjenje protiv Spanije bilo? Koreanci ni sami ne znaju kako su prosli. Bukvalno su sudije pobedile Spance i to jedva.

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Италијани и Холанђани су велике фудбалске нације које су, рекао бих, у кризи која неће тако кратко трајати. Ни код једних ни код других не видим наследнике великих играча које смо до скоро гледали на највећој сцени. Један Вијналдум није ни принети Робену, а камо ли Гулиту. Код Азура такође ни у најави нема новог Тотија. Лош рад у омладинским погонима и гомила странаца сумњивог квалитета у Холандији и прететивање са истима у најбољим клубовима на чизми довело је до данашње ситуације. Не могу игру Италије да носе играчи Лација и Торина. То морају бити носиоци у Јувентусу, Милану и Интеру, они који знају како је играти под притиском јер им је сваки меч у клубу меч на живот и смрт. У Лацију и Торину тог притиска нема и то се преноси и на репрезентативне партије. Сетите се у којим и каквим клубовима су играли играчи који су освојили светско 2006. а у којим, а пре свега каквим играју ови сад. Код Холанђана је то још драстичније, некад су игру носили играчи 'оног' Милана, ПСВ-а и Ајакса, а сад Брајтона и Евертона. Друго, то да су Италијани стриктно дефанзивно оријентисани везе нема са истином.
Ко се сећа '82, европског 2000.-те, и светског 2006. видео је прилично офанзивну Италију. Састав Буфон, Замброта, Гросо, Матераци, Канаваро - Гатузо, Пирло, Перота, Каморанези - Тоти - Тони је све само не дефанзивно оријентисан. 82. ти дефанзивно субдали три комада Бразилу и Немачкој и два Аргентини и Пољској. Још нешто за крај. Кад се спомиње 2006. сви у први план гурају Тотија(заслужено), али и Инзагија и Дел Пјера, не могу рећи незаслужено, међутим, тада су много већи утицај на игру имали Гросо, Перота, Каморанези и велики Лука Тони, чији се учинци неоправдано гурају ундруги план.

Kalčo 2000ih

pre 6 godina

Utakmica izmedju Koreje i Italije je verovatno najveca kradja u istoriji SP
(Milos, 15. novembar 2017 14:10)

Najveća krađa je Španija-Koreja

BeKo

pre 6 godina

@(Dejan, 15. novembar 2017 14:33)

Španija 82, igrali sve tri u grupi nerešeno a prošli dalje jer su imali gol razliku 2:2 a Kamerun 1:1.Inače bili u grupi još Poljska (0:0) i Peru (1:1)

Dejan

pre 6 godina

Žao mi je što nisu tamo samo da vidim kako gube jednu, igraju nerešeno drugu i plaču na trećoj jer ih pobeda vodila dalje a primili su gol u 88 minutu utakmice od recimo Egipta, Paname ili Senegala ... i koje je taj gol odveo dalje ...

bolero

pre 6 godina

dobar tekst,osobnost autora je unutra, ko prolog knjige..sportski novinar mora biti istovremeno jako pametan i glup, pametan da dobro piše i priča o tome i glup da misli da nema ništa bitnije..Dežulovićev tekst o Ivi Karloviću je najbolji ikad..

Jumko

pre 6 godina

@Madjo Hahaha, sta je uradio!? Sta si ti video da je uradio!? Uradio je ono sto se na jednoj utakmici 10x desi... Provocirao! A retko ko tako udari igraca kao sto je Zidan udario! Tako da ti je bolje da predjes protiv Francuza da navijas!

Jumko

pre 6 godina

@Sasa Sasic Pa sta je s'tobom!? Kako smes da napises prezime tako kako si napisao!? Ti ne znas pred kakvim tolerantnim narodom izvodis takve egzibicije!? Nemoj to da smo vise videli u srbadiji! Pisi kako govoris!!!

Crnogorac

pre 6 godina

Novinar B92 ostrašćen, subjektivan, ponesen nekim neobjašnjivim antiitalijanskim raspoloženjem.

BUDIMO REALNI! I KATANAĆO JE IMAO SVOJ ŠMEK, ALI ITALIJA NIJE SAMO KATANAĆO! Roberto Bađo, Dino Bađo, Barezi, Kostakurta, Skilaći, Masaro, Albertini, Rosi, Paljuka, Ravanel, Viali, Pirlo... i tako dalje i tako dalje... sve je to Italija dala fudbalu.

Tužno će biti ne vidjeti ih na SP, voljeli njihov stil igre ili ne.
I ne čuti bar ta tri puta veličanstvenu himnu "FRATELLI D* ITALIA" i vidjeti tu strast u očima igrača i navijača.

FORZA ITALIA!!!! Stringiamoći al cohorte, siamo pronti ala morte, Italia chiamo!!! SI!!!

stevan

pre 6 godina

Mora se priznati da italijani imaju ubedljivo najlepše dresove. Iskren da budem voleo bi da ne nosimo umbro na svetskom nego recimo pumu. I da jedna garnitura bude komplet teget kao ona u Francuskoj umesto bele. A prva u bojama zastave jer sve crveno je ružno, i dresovi su nam loši.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Naša reprezentacija je naslednica slavne reprezentacije Jugoslavije i ima 11 učešća na Mundijalima! 

Zapamtite to, 11, a već overena viza za Rusiju će nam biti 12. učešće na FIFA Svetskim prvenstvima: 
01. 1930 Urugvaj 
02. 1950 Brazil 
03. 1954 Švajcarska 
04. 1958 Švedska 
05. 1962 Čile 
06. 1974 SR Nemačka 
07. 1982 Španija 
08. 1990 Italija 
09. 1998 Francuska 
10. 2006 Nemačka 
11. 2010 Južna Afrika 
12. 2018 Rusija

Pravoslavlje

pre 6 godina

Tendenciozan i generalno los clanak. Ako govornimo o SP 2006. koje je ovde najvise obradjeno, zanemaruje se cinjenica da je Italija igrala dobar i lep fudbal (ja sam se sa drugovima posle celog prvog kola po grupama kladio da ce Italija, nakon pobede protiv Gane 2-0, da osvoji prvenstvo), da je imala 4-5 bogova fudbala u sastavu (Toti, Del Pjero, Pirlo, Bufon i donekle Kanavaro, Inzagi), kao i da su npr. i Francuskoj svirana dva nepostojeca penala u 1/2 protiv Portugala i finalu protiv Italije. Taj penal protiv Australije nije toliko skandalozan kao sto je autor hteo da prikaze.

Meni licno, kome su prva fudbalska secanja vezana za SP 1994. i Roberta Badja, Mundijal je nezamisliv bez Brazila, Argentine, Nemacke i naravno Italije. Tuzan sam...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Србија се гледа зато што овде живимо. Ми играмо убедљиво најружнији фудбал, а и поред тога имамо синдром вечитог губитника па и када играмо добро, опет некако изгубимо. На пример против те Аустралије.

Италија и "анти-фудбал" је највећа заблуда икада. Јесте, Италијани воле да играју одбрану али су за то време увек имали једног или два уметника. Данас га немају, са тиме се једино слажем, танко је све то. Инсиње једини уме нешто да изведе а поред оваквих нападача, Грацијано Пеле би био Роналдо. Па и луди Балотели, Ћиро Имобиле није тај калибар без обзира на његове игре у Лацију. Италија није прошла групу на СП-у, али је зато играла финале Еура 2012. и пружила фантастичне партије у Француској 2016, које је упропастио Симоне Заза оним пеналом. Јесте ово трагедија за Италију, јер и овакви свакако заслужују да учествују на било којем такмичењу пре Србије, Исланда и сличних али Боже мој... Са Анћелотијем за кормилом, биће то боље. А имам утисак да ни Конте није далеко од клупе ако буде затребало, једноставно ће дати отказ у Челзију и преузети поново место селектора. Од свега што је Вентура причао, само је погодио са оним да "Италија нас никада није изневерила па нећемо ни ми Италију". Ти људи воле своју земљу и све ће ово неки нови тим надокнадити.

А турнир без Холандије и Италије је у старту дупло слабији и досаднији, какви год да су. Зна се ко игра добар фудбал.

0A

pre 6 godina

Ono sto je sigurno jeste da ta Juzna Koreja ima neki ozbiljan lobi u FIFA, drugim recima, daju im velike pare. Ono 2002 godine protiv Italije je bio mapet sou. Videli smo i u najobicnijoj prijateljskoj utakmici protiv nas kakve se nebuloze njima dosudjuju. Generalno mi je veoma antipaticna ta reprezentacija, i zbog stila igre, na ivici povrede. Nemam nista ni protiv jedne azijske selekcije osim njih. Videcemo sada u Rusiji da li ce to da se potvrdi, jer 2002 su ipak igrali kod kuce.
(Ivan, 15. novembar 2017 12:17)

Italija je jedva prosla grupu 2002-e godine.Koreja jeste imala pomoc ali je u sledecoj rundi izbacili Spaniju.Italija je drzava koja ima najvecu pomoc od strane sudija i organizacija.Od vaterpola i odbojke do fudbala.

Madjo

pre 6 godina

Mora malo da im se vrati za onakav postupak protiv Francuske 2006. godine. Poludeo sam kad sam video Materacija šta je uradio. Pratiće ih nadam se dovoljno dugo kao Hrvate u košarci nakon silaska s pobedničkog postolja u Atini '95. godine pre intoniranja himne.

bolero

pre 6 godina

dobar tekst,osobnost autora je unutra, ko prolog knjige..sportski novinar mora biti istovremeno jako pametan i glup, pametan da dobro piše i priča o tome i glup da misli da nema ništa bitnije..Dežulovićev tekst o Ivi Karloviću je najbolji ikad..

Nikola MNE

pre 6 godina

Uz Špance najodvratnija reprezentacija u svakom sportu.Ove titule '34 i '38 su smjesne kao i titula Urugvaja '30 tada su igrali publika,fotoreporteri..neka ih malo kuci nece mi nedostajati uopste.

brlogudan

pre 6 godina

Ivan, 15. novembar 2017 12:17)
Navedi sporne situacije iz te utakmice , Italijani nisu osteceni , naprotiv ,igrali su toliko grubo da su zasluzili bar dva crvena...

koma

pre 6 godina

Meni je tekst poprilicno los. Iako je i meni donekle drago sto su Italijani otisli na hladjenje. Pisano je nekako 's brda s dola' a nista nije konkretizovano, sta je poenta teksta? Previse su navlacili na Italijane kroz istoriju pa treba da ispadnu, je li to?

Ivan

pre 6 godina

Ono sto je sigurno jeste da ta Juzna Koreja ima neki ozbiljan lobi u FIFA, drugim recima, daju im velike pare. Ono 2002 godine protiv Italije je bio mapet sou. Videli smo i u najobicnijoj prijateljskoj utakmici protiv nas kakve se nebuloze njima dosudjuju. Generalno mi je veoma antipaticna ta reprezentacija, i zbog stila igre, na ivici povrede. Nemam nista ni protiv jedne azijske selekcije osim njih. Videcemo sada u Rusiji da li ce to da se potvrdi, jer 2002 su ipak igrali kod kuce.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Italija je jedva prosla grupu 2002-e godine.Koreja jeste imala pomoc ali je u sledecoj rundi izbacili Spaniju.Italija je drzava koja ima najvecu pomoc od strane sudija i organizacija.Od vaterpola i odbojke do fudbala.
(0A, 15. novembar 2017 12:44)

Како те није срамота? Покрали су и Италију и Португалију и Шпанију против Јужне Кореје. Ево ти, сам се увери!

https://www.youtube.com/watch?v=70YBjA0bLFM

Jumko

pre 6 godina

@Madjo Hahaha, sta je uradio!? Sta si ti video da je uradio!? Uradio je ono sto se na jednoj utakmici 10x desi... Provocirao! A retko ko tako udari igraca kao sto je Zidan udario! Tako da ti je bolje da predjes protiv Francuza da navijas!

wakeUp

pre 6 godina

“Musolini je shvatio da je sport igra za mase“...I jeste. Duhovna droga za mase, da budu mirni i pokorni. Dok se igraci placaju silnim milionima i peru se prljave pare kroz sport. Da politicari, oligarsi i korporacije mogu mirno da peljese iste te hipnotisane mase.

Jumko

pre 6 godina

@Sasa Sasic Pa sta je s'tobom!? Kako smes da napises prezime tako kako si napisao!? Ti ne znas pred kakvim tolerantnim narodom izvodis takve egzibicije!? Nemoj to da smo vise videli u srbadiji! Pisi kako govoris!!!

Dejan

pre 6 godina

Žao mi je što nisu tamo samo da vidim kako gube jednu, igraju nerešeno drugu i plaču na trećoj jer ih pobeda vodila dalje a primili su gol u 88 minutu utakmice od recimo Egipta, Paname ili Senegala ... i koje je taj gol odveo dalje ...

HanSolo

pre 6 godina

Mora se priznati da italijani imaju ubedljivo najlepše dresove. Iskren da budem voleo bi da ne nosimo umbro na svetskom nego recimo pumu. I da jedna garnitura bude komplet teget kao ona u Francuskoj umesto bele. A prva u bojama zastave jer sve crveno je ružno, i dresovi su nam loši.
(stevan, 15. novembar

Sve tačno! Puma je uvek bila najlepša sa najlepšim znakom..

4k4.Dex

pre 6 godina

Nije mi nesto zao Italijana, osim te strasti prema fudbalu koja se vidi kod njih kad igraju nista mi drugo nece faliti. Nemaju velike zvezde, igraju prilicno los fudbal i rezultatski i navijacki i realno nisu zasluzili da budi u Rusiji. I tako je vec duze vreme, desetak godina vec nisu velesila nego nesto iznad prosecna reprezentacija. Nemaju vise cak ni tog jednog specijalnog igraca koga bi mi.bilo zao da ne gledam.

Dag Kristi

pre 6 godina

"2002. na mecu protiv J. Koreje,bilo je kontroverzi,ali necu da ulazim u to jeste ili nije..." Alo,majstore,taj mec je nesto najodvratnije sto sam video u fudbalu!Bar sam mislio do tog meca,u cetvrtfinalu protiv Spanije su me svi demantovali...

Zlatko

pre 6 godina

Odličan subjektivan tekst, ali, da se autor ne oseti uvređeno, imam dve zamerke.
1. Iako mi se dopada tekst, napisan je bez ikakvog redosleda. Bar danas, gde je lako kopiranje delova teksta, moglo je to i lepše da se uredi. Počinje od '06, pa '02, pa se vraća na tridesete, pa '14, a negde između imena igrača koji su igrali u nekom periodu. Mišljenja sam da je to moglo malo lepše da se uredi.
2. Ono što naši treneri i novinari često izgovaraju a to je autor i napisao- "penali su lutrija". Penali NISU lutrija. Lutrija je kad ti sedneš i pogađaš da li će biti crno ili crveno. Ne traži se nikakvo znanje, možeš biti različitog fizičkog i psihičkog stanja, tvoje je da pogodiš da li će biti crno ili crveno. Penali nisu lutrija. Da bi šutnuo penal posle 120 minuta, treba da budeš maksimalno spreman i koncentrisan, hrabar da uzmeš loptu i ne sakriješ se iza saigrača (prvih pet šutera) i samouveren. Može da se priča i o sreći i da li je lopta od prečke pala ispred ili iza linije, ali sreća nikako nije presudan faktor da bi se o penalima pričalo kao o lutriji. U teoriji... Gol je 7x2,5. Ako je udarac jak, precizan, golman nema šansu. Zato su golmani pod manjim pritiskom od igrača. Svako odstupanje povećava golmanu šanse. Da ekipe pogode po 30 puta, prvi promašaj znači poraz, opet nije lutrija. Promašio je zbog umora, nedostatka koncentracije, slabog šuta, prevelikog pritiska... Možda se mnogi neće složiti sa mnom, ali to je moje mišljenje.

4k4.Dex

pre 6 godina

@0A
Kakvo je tek sudjenje protiv Spanije bilo? Koreanci ni sami ne znaju kako su prosli. Bukvalno su sudije pobedile Spance i to jedva.

Bejn

pre 6 godina

Da i ja dodam, istina sa evropskog prvenstva, u prilog bogatoj ali i čudnoj istoriji italijanskog fudbala na međunarodnoj sceni.

Riječ je o sudiji Dinstu iz Švajcarske. Spasao je izgubljenu Italiju protiv Jugoslavije u finalu evropskog prvenstva 1968 godine. To je bila najveća trauma sportske Jugoslavije izazvana sudijskom krađom.
Pehar koji samo da podigneš ukrade ti sudija ispred nosa i da voljenom mu protivniku. Eto, tako je bilo.
A koja bi to bila stvar biti prvak Evrope za samopouzdanje i razvoj fudbala u Jugoslaviji. Ne bi se Njemačka tako lako igrala sa kasnijim tadašnjim reprezentativcima.

Italiji je to jedina titula do sada a čini se da ih od tada na evropskim prvenstvima prati zla kob.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Sa 2-2 protiv Australije nasa reprezentacija bi imala 4 boda, isto kao i Gana, gol razliku 0, isto kao i Gana, ali bi nasa reprezentacija imala prednost nad Ganom u broju datih golova (4-3).

Nasa reprezentacija bi osvojila drugo mesto iza prvoplasirane Nemacke (6 bodova) i isla bi na Ameriku u osmini finala, na Urugvaj u cetvrtfinalu, na Holandiju u polufinalu, a u finalu bi nas cekala Spanija i trofej pobednika Svetskog kupa FIFA.

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Италијани и Холанђани су велике фудбалске нације које су, рекао бих, у кризи која неће тако кратко трајати. Ни код једних ни код других не видим наследнике великих играча које смо до скоро гледали на највећој сцени. Један Вијналдум није ни принети Робену, а камо ли Гулиту. Код Азура такође ни у најави нема новог Тотија. Лош рад у омладинским погонима и гомила странаца сумњивог квалитета у Холандији и прететивање са истима у најбољим клубовима на чизми довело је до данашње ситуације. Не могу игру Италије да носе играчи Лација и Торина. То морају бити носиоци у Јувентусу, Милану и Интеру, они који знају како је играти под притиском јер им је сваки меч у клубу меч на живот и смрт. У Лацију и Торину тог притиска нема и то се преноси и на репрезентативне партије. Сетите се у којим и каквим клубовима су играли играчи који су освојили светско 2006. а у којим, а пре свега каквим играју ови сад. Код Холанђана је то још драстичније, некад су игру носили играчи 'оног' Милана, ПСВ-а и Ајакса, а сад Брајтона и Евертона. Друго, то да су Италијани стриктно дефанзивно оријентисани везе нема са истином.
Ко се сећа '82, европског 2000.-те, и светског 2006. видео је прилично офанзивну Италију. Састав Буфон, Замброта, Гросо, Матераци, Канаваро - Гатузо, Пирло, Перота, Каморанези - Тоти - Тони је све само не дефанзивно оријентисан. 82. ти дефанзивно субдали три комада Бразилу и Немачкој и два Аргентини и Пољској. Још нешто за крај. Кад се спомиње 2006. сви у први план гурају Тотија(заслужено), али и Инзагија и Дел Пјера, не могу рећи незаслужено, међутим, тада су много већи утицај на игру имали Гросо, Перота, Каморанези и велики Лука Тони, чији се учинци неоправдано гурају ундруги план.

BeKo

pre 6 godina

"Italijani gube fudbalske utakmice kao da je reč o ratovima, a ratove gube kao da su obične fudbalske utakmice".

Vinston Čerčil

Zbog katanaća, koji su Italijani patentirali.

Raptor

pre 6 godina

1994, francuzi (uz engleze) nisu otišli na svetsko prvenstvo pa su osvojili naredno svetsko i evropsko.
2002 holandija se nije kvalifikovala da bi zatim igrala finale i polufinale na poslednja dva prvenstva. Englezi nisu igrali ni na evropskom 2008.
Sada je došao red na Italiju. Iznenadjenja će uvek biti. Tek će Italijani osvajati prvenstva. Bilo bi pomalo i dosadno kad bi uvek igralo 13 istih evropskih reprezentacija na svetskom prvenstvu. To je valjda i draž fudbala i kvalifikacija.

Kalčo 2000ih

pre 6 godina

Utakmica izmedju Koreje i Italije je verovatno najveca kradja u istoriji SP
(Milos, 15. novembar 2017 14:10)

Najveća krađa je Španija-Koreja

BeKo

pre 6 godina

@(Dejan, 15. novembar 2017 14:33)

Španija 82, igrali sve tri u grupi nerešeno a prošli dalje jer su imali gol razliku 2:2 a Kamerun 1:1.Inače bili u grupi još Poljska (0:0) i Peru (1:1)