Ponedeljak, 13.11.2017.

16:42

"Menadžeri više ne sastavljaju reprezentaciju"

Goran Bunjevčević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, oštro je kritikovao "neprijatelje" reprezentacije koji konstantno kritikuju.

Izvor: B92

"Menadžeri više ne sastavljaju reprezentaciju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Kakvi ste vi novinari smešni, nemam reči. Čovek da ovakvu izjavu na konferenciji za štampu i niko da pita, ko je igrao zbog menadžera, koji selektor ga je ubacio, koji predsednik saveza nije reagovao kad se to desilo. Pojeo vuk magarca...

bivsi kadet

pre 6 godina

Krajem devedesetih, na stadionu jednog fudbalskog kluba iz unutrašnosti, novinar sportskog lista primećen je u drustvu skauta uglednog evropskog kluba. U kafani, neposredno posle utakmice, dogovore se skaut, novinar i igrač, da novinar o pomenutom igraču, u novinama za koje piše, za nadoknadu, objavi jedan afirmativni članak. Dečko mlad, naivan, još ni veliku maturu nije svršio, zelen, nije prijavio ocu gde je i šta je dogovorio.

Sutradan je u novinama osvanuo članak - gospodin skaut na utakmici, došao da gleda igrača.

Uz jutarnju kafu, novine je čitao i fudbalski radnik, vlasnik fudbalskog čuda, kluba koji je za tri godine preskočio četiri ranga takmičenja. Zainteresuje ga članak, okrene par brojeva telefona, raspita se, i preko svojih kontakata dođe do telefonskog broja pomenutog igrača. "Slušaj mali" reče mu "ako dođeš kod nas, bolje ćeš se prodati, bolje ćeš pare uzeti." Članak je takođe čitala i fudbalska legenda, predsednik velikog kluba iz velikog grada, čovek koji je sebe smatrao najzasluznijim za najveci uspeh velikoga kluba. "Mali" reče "u Evropu treba da ideš iz najvećeg kluba, kao i tvoj idol, gospodin primicač. Dođi kod nas. "

Jedan, drugi poziv, pretnje, mali se uplaši, prijavi ocu. Otac, u svoje doba mangup, sabere dva i dva, malog za uvo, pa naredi - knjigu u šake. Malo otac, malo brojna familija, slegne se prašina, mali upiše fakultet, završi ga, ode iz Srbije i sad svima kaže, a otac da vidi - zahvalan je svome mudrom ocu za ukazani put!!!

joki

pre 6 godina

Koja je ovaj Bunjevcevic moralna karikatura!!! Ne sastavljaju vise menadzeri? A Muslina oterali jer nije hteo da zove neke igrace i da mu drugi kroje tim. Stvarno treba da budes moralna karikatura da ovo izjavis.
(Srdjan, 13. novembar 2017 19:55)

jojjj.
odakle samo izlazite.

muslin otisao jer nije dao da mu menadzeri sastavljaju tim.
ma nemoj.
inace gudel,rukavina,bambi tosic i ostali rezervisti u svojim klubovima kod muslina su igrali zbog dobrih partija u svom klubu.pa cekaj oni uopste i ne igraju u svojim klubovima.

svi smo trazili zivkovica u reprezentaciju,svi smo trazili milankovic-savica u reprezentaciju.
trazili smo jer zasluzuju da igraju,prema tome bunjevcevic nista lose nije rekao.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ joki - Ali je MUSLIN sa tim istim Gudeljom, Rukavinom i bambijem izmedju ostalih OSTVARIO CILJ , PLASMAN NA MUNDIJAL ! A to je nama navijačima, bar meni jest, najbitnije i možda i jedino bitno. Uzalud je što su mnogi od nas tražili Sergeja i Žileta, nisu oni pozvani jer je neko pročitao šta mi ovde pišemo i poručujemo sa tribina, nego su oni pozvani zato što je menadžer tih igrača opet u talu sa nekim iz saveza a Muslin je i otišao jer ne želi da mu neko sastavlja tim ili je otišao jer nije u talu sa tim menadžerima. Pa kad bi sa mnogima bio u talu onda ne bi svi igrači ni došli na red da igraju. Ili možda nije ni sa kim u talu pa su ga zato "otjerali". Žao mi je što Muslin neće voditi Srbiju na mundijalu jer je zalužio da završi posao, ciklus pa dokle se dogura. Ali šta je tu je. Sad čekamo selektora pa žrijeb. Pa ćemo onda vršiti procjene naših šansi na ljeto. 🤔

...i onda se u Indjiji zaposlilo 5.000 programera

pre 6 godina

Prica se da fudbaleri nisu bas preterali sa pamecu. I dokaz... na emisiji sa nacionalnom frekvencijom, Bata Djora doslovce rece - da je, nakon sto nije prihvatio sugestije, bilo jasno da ce Muslin dobiti otkaz. Dakle, covek Vas nije poslusao, i pedala. E sad, da li je on imao tal na drugoj strani...

I onda evo ga, meastrali Bunjevcevic, menadzeri vise ne sastavljaju tim. Znaci da su sastavljali.

Savet, cutite i ne progovarajte. Pametniji ste. Ili sto bi moja baka govorila - sinko, gospodar si neizgovorenih reci samo.

I zato, samo zonski fudbal,tamo domacin dekne favorita radi sporta, a ne love. A i kad nameste, bar posle ima sta da se popije...

Dejan

pre 6 godina

Rezultati su pokazatelj da svi u savezu rade svoj posao kako treba,a mesetarima koji su navikli da prave kombinacije sa menadzerima naravno ne odgovara,puna podrska za bunjevcevica i krstajica

branko

pre 6 godina

Brkic, Ivanovic, Subotic, Nastasic, Kolarov, Radovanovic, Ignjoski, Stevanovic, Tosic, Djuricic, Scepovic. 2013 Cro-Srb 2:0 kvalifikacije za SP u Brazilu. Selektor Mihajlovic Sinisa.

MiLaN

pre 6 godina

(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 13. novembar 2017 19:24)

Jesi delija, ali moram se sloziti sa tobom. Dok je Mihajlovic bio selektor 40 i kusur igraca je proslo kroz reprezentaciju. Jos mu ne mogu zaboraviti sastav u Zagrebu sa Ignjovskim, Radovanovicem i Scepovicem.

Srdjan

pre 6 godina

Koja je ovaj Bunjevcevic moralna karikatura!!! Ne sastavljaju vise menadzeri? A Muslina oterali jer nije hteo da zove neke igrace i da mu drugi kroje tim. Stvarno treba da budes moralna karikatura da ovo izjavis.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

I danas pričam svom komšiji Siniši a i još nekima da su menadžeri sastavljali reprezentaciju pogotovo dok je Mihajlović bio selektor al teško ih je uvjeriti . Moram im reći da ovo pročitaju . Pa ne bi Mihajlović isprobavao onolike igrače da nije imao tal sa tim menadžerima , Toletom i ko zna kim još . Igrali su znani i ne znani . Mislim da i sad bar jednim dijelom sastavljaju iako Bunja tvrdi suprotno ali je istovremeno priznao da su sastavljali u prošlosti . Opet je dobro , ovaj put smo ostvarili cilj , plasirali smo se na završni turnir . SAMO JAKO SRBIJA ✊ !

Dejan CZ

pre 6 godina

Vise ne sastavljaju...znaci sastavljali su.Odlicno odgovor na koji smo cekali godinama,prvo da raskrstimo sa prosloscu,ova izjava je vrlo vazna...ko je u ranijem periodu sastavljao i gurao odredjene igrace,ko su bili selektori,imena koji su na to pristajali koji su nas fudbal i reorezentaciju doveli do skoro zadnjeg sesira...Ova data izjava iz naslova je upravo najznacajnija od svega sto je rekao...Hocemo da znamo ko je doveo nas fudbal na ove grane...dok se sa proslosti ne raskrsti nema pravog puta napred...preko ove izjave se ne sme preci jer je njom upravo razotkrivena propast naseg fudbala...

maki

pre 6 godina

@DejanCZ e vidi druze, ovo je caka, ovo se uvek kaze za proslo vreme, a preduzima se nista, meni je smesno kad neki funkcioneri fss kazu npr. da je prvenstvo regularnije nego prosle sezone, znaci da je te prosle sezone bilo neregularno, sta se uradilo, nije nista, tako i ovo, desavalo se pre, i to je to, nikom nista

milan

pre 6 godina

aj sad ubedite narod...SERGEJ JE DOBAR IGRAC I COVEK AL DA BI IGRAO U ENGLESKOJ TREBA DA IMA ODREDJEN BROJ UTAKMICA ZA REPREZENTACIJU...DA BI DIBIO RADNU DOZVOLU...A MUSLIN GA NIJE ZVAO...STO?

Kuki

pre 6 godina

Mislim da su u savezu, medju igracima, njihovim menadzerima, ljudski odnosi jako losi. Svako za sebe izgleda misli da je najbolji i najpametniji. Misim da guranje igraca od njihovih menadzera zaista postoji, ali ne zbog cilja da bi se ti igraci bolje prodali. Mislim da samo igranje za reprezentaciju Srbije ne moze nikome da mnogo pomogne da se dobro proda. Ili mislite da ce neki skaut da se odusevi samim pomenom da je neko zabelezio nastup za 38. reprezentaciju sveta, i da ce odmah da ga angazuje u klubu u kom radi. Ili je logicnije da ce igraca da pogleda, pa ako ovaj nema kvalitet, ne moze mu pomoci ni sto nastupa za reprezentaciju. Mislim da je glavni razlog guranja igraca samo ljudska sujeta. Jer kao sto rekoh, svako za sebe misli da je najbolji i najpametniji. Trebalo bi svi da rade u interesu nacionalnog tima, ali oni to ne rade, jer je njihov ego iznad svega. I to mislim na sve, i na igrace, njihove menadzere, trenere, ljude koji vode savez i njihovu opoziciju. Mislim da imamo jako talentovanu generaciju, sa skupom mladih i iskusnih igraca. Ako budu prevazisli stvari o kojima sam gore pricao, ako svako bude znao gde mu je mesto, i ako svima interes reprezentacije bude na prvom mestu, mislim da mozemo da napravimo veoma lep uspeh na SP. U suprotnom, vrlo lako mozemo da dozivimo debakl.

Momir

pre 6 godina

Pa ako su je prije sastavljali onda i vama otkaz jer ste dovodili ljude koji su to omogucili a vi precutno dali saglasnost jer je nemoguce da niste znali.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece av pred izbore zalepi znak mercedesa i obeca narodu izvoz

pre 6 godina

Sve je istina sto je rekao. Sad se spisak igraca posalje tetki u Kanadi.

djuro123

pre 6 godina

Svjetsko prvenstvo je jedan od najgledanih dogadjaja na svijetu. Znamo koliko se nekim igracima moze da podigne cijena i sta znaci igranje na svjetskom prventsvu. Sada u savezu gledaju kako da svi dobiji parce kolaca, a zato im treba covjek koji ce da njih slusa, ali da je i neko "ime" da se moze javnosti malo opravdati.

Heisenberg

pre 6 godina

Da se ne desi slucaj Marko Arnautovic potrebno je da igrač odigra zvaničnu utakmicu a ne prijateljsku. Ne mogu da verujem ko sve radi u savezu.

JSL

pre 6 godina

"I još jedna vrlo važna činjenica. Savez je od ove turneje zaradio mnogo. I zbog toga možemo da budemo apsolutno zadovoljni."

FSS, pa koliko ste miliona dolara zaradili plasmanom na SP (12,5), mogli ste u Beograd da dovedete Brazil.

Ali Vama je bitno da Vi zaradite. Očekujem na proleće turneju po Venecueli i Panami.

Smesno

pre 6 godina

Hahahaha,ovo je najveci vic koji smo culi u zadnje vreme.Kako su tada u reprezentaciji igrali igraci bez minuta u svom klubu,poput Stojkovica,A.Mitrovica,oba Maksimovica,jedno vreme Kolarova,drugog Mitrovica,Nastasica,Gudelja...Kako moze Krstajic da bude selektor a nema nijedan minut na klupi kao prvi trener nekog kluba?

Змаку

pre 6 godina

Не знам шта вама није у реду што се репрезентације тиче. Јесте ли овдје, вас 85% пљували Муслина због СМС, тактике са 2 задња везна, лоше игре? Јесте, јесте ли добили то што сте жељели, јесте. Шта вам је сад савез крив? После толико година пласирали смо се на СП, и Звезда и Партизан имају шансу да презиме у европи, млађе селекције играју добро. Ви би увијек пљували, није битно шта се дешава.

antiDebil

pre 6 godina

Heeh hehheheeh heehr e ovo je dobar vic. Rezultat u seniorima imamo JEDINO i SAMO zbog razloga sto trenutno niko ne sabotira reprezentaciju zarad svojih bolesnih a i pilicarskih interesa. Da je jedan Huliganov iskocio na teren, u bilo kojoj utakmici, mi bismo zavrsili na 4.mestu i nista se ne bi promenilo !! Ko je sabotirao reprezentaciju prethodnih godina ,da niste vi sinovi koji ste trenutno u FSS ? Svi poticete iz jednog malog kluba, to je makar vidljivo golim okom !

nemojte me zaglupljivati

pre 6 godina

selektor selekcije 2001. godista smenjen jer je odbio da naknadno pozove dva igraca na kojima je insistirao
menadzer.Saopsteno mu je da nije selektor dva dana pred pocetak kvalifikacionog turnira.Doveden je novi selektor i ta dva igraca.

Komentator

pre 6 godina

Koliko ja vidim Bunjevcevicu smeta sto se reprezentacija Srbija plasirala na SP zato je i Muslinu dao otkaz, isto kao sto je nekome smetalo i kad je Antic odveo reprezentaciju na SP

Lobanja

pre 6 godina

Ej ali briga nas, sad nam igra Sms, davale po četri gola na utakmici, i u top 3 smo na svetskom.. Ili ćemo po starom dobrom scenariju po pet komada u grupi zbog narušenih odnosa.. sms - narušeni odnosi +

Ivan

pre 6 godina

Kakva je situacija u FSS dovoljno govori sto je Bunjevcevic dobio funkciju tamo iako to apsolutno nicim nije zasluzio, niti je sta moglo da ga preporuci, vec potpuno suprotno od toga. Bio je jedan od najgorih sportskih direktora u istoriji Zvezde. Upamcen je kao neko ko je doveo preko 20 igraca, od kojih nije igralo ni petoro, ostali su bili samo na plati, i nanosili stetu zbog njegovih kardinalnih odluka.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

E,a onda kao jure Svilara da igra za nas. A,pretonih godina Krkica,onog Holandeza Zivkovica i onog malo iz Brazila,ne secam mu se imena...Lijanko,ili tako nesto. Pa, su prevarili Kuzmanovica,Prijovica i ostale. Srecom Borjan,Arnautovic i jos neki se spasli. Da sam na mestu ovog malog Svilara ne bih ni lud igrao za Srbiju sa ovim u savezu. Ne bih ni za Belgiju,ali ne bih ni za Kokezinu Srbiju.

Влада

pre 6 godina

Цитирам:"Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije"
Хоћу имена. Кад и ко?

Alan Ford

pre 6 godina

Da je to tačno onda ne bi oterali Muslina jer nije bio dovoljno poslušan da se ne meša oko sastavljanja peprezentacije. Kakva država takva i FSS.

Vujadin Subotic

pre 6 godina

A gde nam je predsednik saveza? Zasto gurate sportiste čiste karijere da objasnjavaju ovakve stvari? Jel se to Kokeza boji da odgovora na pitanja,ili je lakse poturiti nekoga i pisati saopstenje?

Wilfred

pre 6 godina

Samo kod nas ima to "zaradio mnogo". Konkretne cifre, moliću, bez uvijanja. Azijska turneja je ništa drugo do maltretiranje igrača i realizovanja nekih menadžerskih kombinacija. Savez je uspeo da postane truliji nego u Toletovo vreme.

Wilfred

pre 6 godina

Samo kod nas ima to "zaradio mnogo". Konkretne cifre, moliću, bez uvijanja. Azijska turneja je ništa drugo do maltretiranje igrača i realizovanja nekih menadžerskih kombinacija. Savez je uspeo da postane truliji nego u Toletovo vreme.

JSL

pre 6 godina

"I još jedna vrlo važna činjenica. Savez je od ove turneje zaradio mnogo. I zbog toga možemo da budemo apsolutno zadovoljni."

FSS, pa koliko ste miliona dolara zaradili plasmanom na SP (12,5), mogli ste u Beograd da dovedete Brazil.

Ali Vama je bitno da Vi zaradite. Očekujem na proleće turneju po Venecueli i Panami.

Ivan

pre 6 godina

Kakva je situacija u FSS dovoljno govori sto je Bunjevcevic dobio funkciju tamo iako to apsolutno nicim nije zasluzio, niti je sta moglo da ga preporuci, vec potpuno suprotno od toga. Bio je jedan od najgorih sportskih direktora u istoriji Zvezde. Upamcen je kao neko ko je doveo preko 20 igraca, od kojih nije igralo ni petoro, ostali su bili samo na plati, i nanosili stetu zbog njegovih kardinalnih odluka.

Smesno

pre 6 godina

Hahahaha,ovo je najveci vic koji smo culi u zadnje vreme.Kako su tada u reprezentaciji igrali igraci bez minuta u svom klubu,poput Stojkovica,A.Mitrovica,oba Maksimovica,jedno vreme Kolarova,drugog Mitrovica,Nastasica,Gudelja...Kako moze Krstajic da bude selektor a nema nijedan minut na klupi kao prvi trener nekog kluba?

Влада

pre 6 godina

Цитирам:"Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije"
Хоћу имена. Кад и ко?

Heisenberg

pre 6 godina

Da se ne desi slucaj Marko Arnautovic potrebno je da igrač odigra zvaničnu utakmicu a ne prijateljsku. Ne mogu da verujem ko sve radi u savezu.

Komentator

pre 6 godina

Koliko ja vidim Bunjevcevicu smeta sto se reprezentacija Srbija plasirala na SP zato je i Muslinu dao otkaz, isto kao sto je nekome smetalo i kad je Antic odveo reprezentaciju na SP

nemojte me zaglupljivati

pre 6 godina

selektor selekcije 2001. godista smenjen jer je odbio da naknadno pozove dva igraca na kojima je insistirao
menadzer.Saopsteno mu je da nije selektor dva dana pred pocetak kvalifikacionog turnira.Doveden je novi selektor i ta dva igraca.

djuro123

pre 6 godina

Svjetsko prvenstvo je jedan od najgledanih dogadjaja na svijetu. Znamo koliko se nekim igracima moze da podigne cijena i sta znaci igranje na svjetskom prventsvu. Sada u savezu gledaju kako da svi dobiji parce kolaca, a zato im treba covjek koji ce da njih slusa, ali da je i neko "ime" da se moze javnosti malo opravdati.

Alan Ford

pre 6 godina

Da je to tačno onda ne bi oterali Muslina jer nije bio dovoljno poslušan da se ne meša oko sastavljanja peprezentacije. Kakva država takva i FSS.

Vujadin Subotic

pre 6 godina

A gde nam je predsednik saveza? Zasto gurate sportiste čiste karijere da objasnjavaju ovakve stvari? Jel se to Kokeza boji da odgovora na pitanja,ili je lakse poturiti nekoga i pisati saopstenje?

Змаку

pre 6 godina

Не знам шта вама није у реду што се репрезентације тиче. Јесте ли овдје, вас 85% пљували Муслина због СМС, тактике са 2 задња везна, лоше игре? Јесте, јесте ли добили то што сте жељели, јесте. Шта вам је сад савез крив? После толико година пласирали смо се на СП, и Звезда и Партизан имају шансу да презиме у европи, млађе селекције играју добро. Ви би увијек пљували, није битно шта се дешава.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

E,a onda kao jure Svilara da igra za nas. A,pretonih godina Krkica,onog Holandeza Zivkovica i onog malo iz Brazila,ne secam mu se imena...Lijanko,ili tako nesto. Pa, su prevarili Kuzmanovica,Prijovica i ostale. Srecom Borjan,Arnautovic i jos neki se spasli. Da sam na mestu ovog malog Svilara ne bih ni lud igrao za Srbiju sa ovim u savezu. Ne bih ni za Belgiju,ali ne bih ni za Kokezinu Srbiju.

Lobanja

pre 6 godina

Ej ali briga nas, sad nam igra Sms, davale po četri gola na utakmici, i u top 3 smo na svetskom.. Ili ćemo po starom dobrom scenariju po pet komada u grupi zbog narušenih odnosa.. sms - narušeni odnosi +

Dejan CZ

pre 6 godina

Vise ne sastavljaju...znaci sastavljali su.Odlicno odgovor na koji smo cekali godinama,prvo da raskrstimo sa prosloscu,ova izjava je vrlo vazna...ko je u ranijem periodu sastavljao i gurao odredjene igrace,ko su bili selektori,imena koji su na to pristajali koji su nas fudbal i reorezentaciju doveli do skoro zadnjeg sesira...Ova data izjava iz naslova je upravo najznacajnija od svega sto je rekao...Hocemo da znamo ko je doveo nas fudbal na ove grane...dok se sa proslosti ne raskrsti nema pravog puta napred...preko ove izjave se ne sme preci jer je njom upravo razotkrivena propast naseg fudbala...

Momir

pre 6 godina

Pa ako su je prije sastavljali onda i vama otkaz jer ste dovodili ljude koji su to omogucili a vi precutno dali saglasnost jer je nemoguce da niste znali.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece av pred izbore zalepi znak mercedesa i obeca narodu izvoz

pre 6 godina

Sve je istina sto je rekao. Sad se spisak igraca posalje tetki u Kanadi.

antiDebil

pre 6 godina

Heeh hehheheeh heehr e ovo je dobar vic. Rezultat u seniorima imamo JEDINO i SAMO zbog razloga sto trenutno niko ne sabotira reprezentaciju zarad svojih bolesnih a i pilicarskih interesa. Da je jedan Huliganov iskocio na teren, u bilo kojoj utakmici, mi bismo zavrsili na 4.mestu i nista se ne bi promenilo !! Ko je sabotirao reprezentaciju prethodnih godina ,da niste vi sinovi koji ste trenutno u FSS ? Svi poticete iz jednog malog kluba, to je makar vidljivo golim okom !

milan

pre 6 godina

aj sad ubedite narod...SERGEJ JE DOBAR IGRAC I COVEK AL DA BI IGRAO U ENGLESKOJ TREBA DA IMA ODREDJEN BROJ UTAKMICA ZA REPREZENTACIJU...DA BI DIBIO RADNU DOZVOLU...A MUSLIN GA NIJE ZVAO...STO?

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Kakvi ste vi novinari smešni, nemam reči. Čovek da ovakvu izjavu na konferenciji za štampu i niko da pita, ko je igrao zbog menadžera, koji selektor ga je ubacio, koji predsednik saveza nije reagovao kad se to desilo. Pojeo vuk magarca...

Srdjan

pre 6 godina

Koja je ovaj Bunjevcevic moralna karikatura!!! Ne sastavljaju vise menadzeri? A Muslina oterali jer nije hteo da zove neke igrace i da mu drugi kroje tim. Stvarno treba da budes moralna karikatura da ovo izjavis.

bivsi kadet

pre 6 godina

Krajem devedesetih, na stadionu jednog fudbalskog kluba iz unutrašnosti, novinar sportskog lista primećen je u drustvu skauta uglednog evropskog kluba. U kafani, neposredno posle utakmice, dogovore se skaut, novinar i igrač, da novinar o pomenutom igraču, u novinama za koje piše, za nadoknadu, objavi jedan afirmativni članak. Dečko mlad, naivan, još ni veliku maturu nije svršio, zelen, nije prijavio ocu gde je i šta je dogovorio.

Sutradan je u novinama osvanuo članak - gospodin skaut na utakmici, došao da gleda igrača.

Uz jutarnju kafu, novine je čitao i fudbalski radnik, vlasnik fudbalskog čuda, kluba koji je za tri godine preskočio četiri ranga takmičenja. Zainteresuje ga članak, okrene par brojeva telefona, raspita se, i preko svojih kontakata dođe do telefonskog broja pomenutog igrača. "Slušaj mali" reče mu "ako dođeš kod nas, bolje ćeš se prodati, bolje ćeš pare uzeti." Članak je takođe čitala i fudbalska legenda, predsednik velikog kluba iz velikog grada, čovek koji je sebe smatrao najzasluznijim za najveci uspeh velikoga kluba. "Mali" reče "u Evropu treba da ideš iz najvećeg kluba, kao i tvoj idol, gospodin primicač. Dođi kod nas. "

Jedan, drugi poziv, pretnje, mali se uplaši, prijavi ocu. Otac, u svoje doba mangup, sabere dva i dva, malog za uvo, pa naredi - knjigu u šake. Malo otac, malo brojna familija, slegne se prašina, mali upiše fakultet, završi ga, ode iz Srbije i sad svima kaže, a otac da vidi - zahvalan je svome mudrom ocu za ukazani put!!!

branko

pre 6 godina

Brkic, Ivanovic, Subotic, Nastasic, Kolarov, Radovanovic, Ignjoski, Stevanovic, Tosic, Djuricic, Scepovic. 2013 Cro-Srb 2:0 kvalifikacije za SP u Brazilu. Selektor Mihajlovic Sinisa.

MiLaN

pre 6 godina

(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 13. novembar 2017 19:24)

Jesi delija, ali moram se sloziti sa tobom. Dok je Mihajlovic bio selektor 40 i kusur igraca je proslo kroz reprezentaciju. Jos mu ne mogu zaboraviti sastav u Zagrebu sa Ignjovskim, Radovanovicem i Scepovicem.

maki

pre 6 godina

@DejanCZ e vidi druze, ovo je caka, ovo se uvek kaze za proslo vreme, a preduzima se nista, meni je smesno kad neki funkcioneri fss kazu npr. da je prvenstvo regularnije nego prosle sezone, znaci da je te prosle sezone bilo neregularno, sta se uradilo, nije nista, tako i ovo, desavalo se pre, i to je to, nikom nista

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

I danas pričam svom komšiji Siniši a i još nekima da su menadžeri sastavljali reprezentaciju pogotovo dok je Mihajlović bio selektor al teško ih je uvjeriti . Moram im reći da ovo pročitaju . Pa ne bi Mihajlović isprobavao onolike igrače da nije imao tal sa tim menadžerima , Toletom i ko zna kim još . Igrali su znani i ne znani . Mislim da i sad bar jednim dijelom sastavljaju iako Bunja tvrdi suprotno ali je istovremeno priznao da su sastavljali u prošlosti . Opet je dobro , ovaj put smo ostvarili cilj , plasirali smo se na završni turnir . SAMO JAKO SRBIJA ✊ !

joki

pre 6 godina

Koja je ovaj Bunjevcevic moralna karikatura!!! Ne sastavljaju vise menadzeri? A Muslina oterali jer nije hteo da zove neke igrace i da mu drugi kroje tim. Stvarno treba da budes moralna karikatura da ovo izjavis.
(Srdjan, 13. novembar 2017 19:55)

jojjj.
odakle samo izlazite.

muslin otisao jer nije dao da mu menadzeri sastavljaju tim.
ma nemoj.
inace gudel,rukavina,bambi tosic i ostali rezervisti u svojim klubovima kod muslina su igrali zbog dobrih partija u svom klubu.pa cekaj oni uopste i ne igraju u svojim klubovima.

svi smo trazili zivkovica u reprezentaciju,svi smo trazili milankovic-savica u reprezentaciju.
trazili smo jer zasluzuju da igraju,prema tome bunjevcevic nista lose nije rekao.

...i onda se u Indjiji zaposlilo 5.000 programera

pre 6 godina

Prica se da fudbaleri nisu bas preterali sa pamecu. I dokaz... na emisiji sa nacionalnom frekvencijom, Bata Djora doslovce rece - da je, nakon sto nije prihvatio sugestije, bilo jasno da ce Muslin dobiti otkaz. Dakle, covek Vas nije poslusao, i pedala. E sad, da li je on imao tal na drugoj strani...

I onda evo ga, meastrali Bunjevcevic, menadzeri vise ne sastavljaju tim. Znaci da su sastavljali.

Savet, cutite i ne progovarajte. Pametniji ste. Ili sto bi moja baka govorila - sinko, gospodar si neizgovorenih reci samo.

I zato, samo zonski fudbal,tamo domacin dekne favorita radi sporta, a ne love. A i kad nameste, bar posle ima sta da se popije...

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ joki - Ali je MUSLIN sa tim istim Gudeljom, Rukavinom i bambijem izmedju ostalih OSTVARIO CILJ , PLASMAN NA MUNDIJAL ! A to je nama navijačima, bar meni jest, najbitnije i možda i jedino bitno. Uzalud je što su mnogi od nas tražili Sergeja i Žileta, nisu oni pozvani jer je neko pročitao šta mi ovde pišemo i poručujemo sa tribina, nego su oni pozvani zato što je menadžer tih igrača opet u talu sa nekim iz saveza a Muslin je i otišao jer ne želi da mu neko sastavlja tim ili je otišao jer nije u talu sa tim menadžerima. Pa kad bi sa mnogima bio u talu onda ne bi svi igrači ni došli na red da igraju. Ili možda nije ni sa kim u talu pa su ga zato "otjerali". Žao mi je što Muslin neće voditi Srbiju na mundijalu jer je zalužio da završi posao, ciklus pa dokle se dogura. Ali šta je tu je. Sad čekamo selektora pa žrijeb. Pa ćemo onda vršiti procjene naših šansi na ljeto. 🤔

Kuki

pre 6 godina

Mislim da su u savezu, medju igracima, njihovim menadzerima, ljudski odnosi jako losi. Svako za sebe izgleda misli da je najbolji i najpametniji. Misim da guranje igraca od njihovih menadzera zaista postoji, ali ne zbog cilja da bi se ti igraci bolje prodali. Mislim da samo igranje za reprezentaciju Srbije ne moze nikome da mnogo pomogne da se dobro proda. Ili mislite da ce neki skaut da se odusevi samim pomenom da je neko zabelezio nastup za 38. reprezentaciju sveta, i da ce odmah da ga angazuje u klubu u kom radi. Ili je logicnije da ce igraca da pogleda, pa ako ovaj nema kvalitet, ne moze mu pomoci ni sto nastupa za reprezentaciju. Mislim da je glavni razlog guranja igraca samo ljudska sujeta. Jer kao sto rekoh, svako za sebe misli da je najbolji i najpametniji. Trebalo bi svi da rade u interesu nacionalnog tima, ali oni to ne rade, jer je njihov ego iznad svega. I to mislim na sve, i na igrace, njihove menadzere, trenere, ljude koji vode savez i njihovu opoziciju. Mislim da imamo jako talentovanu generaciju, sa skupom mladih i iskusnih igraca. Ako budu prevazisli stvari o kojima sam gore pricao, ako svako bude znao gde mu je mesto, i ako svima interes reprezentacije bude na prvom mestu, mislim da mozemo da napravimo veoma lep uspeh na SP. U suprotnom, vrlo lako mozemo da dozivimo debakl.

Dejan

pre 6 godina

Rezultati su pokazatelj da svi u savezu rade svoj posao kako treba,a mesetarima koji su navikli da prave kombinacije sa menadzerima naravno ne odgovara,puna podrska za bunjevcevica i krstajica

Змаку

pre 6 godina

Не знам шта вама није у реду што се репрезентације тиче. Јесте ли овдје, вас 85% пљували Муслина због СМС, тактике са 2 задња везна, лоше игре? Јесте, јесте ли добили то што сте жељели, јесте. Шта вам је сад савез крив? После толико година пласирали смо се на СП, и Звезда и Партизан имају шансу да презиме у европи, млађе селекције играју добро. Ви би увијек пљували, није битно шта се дешава.

Dejan

pre 6 godina

Rezultati su pokazatelj da svi u savezu rade svoj posao kako treba,a mesetarima koji su navikli da prave kombinacije sa menadzerima naravno ne odgovara,puna podrska za bunjevcevica i krstajica

joki

pre 6 godina

Koja je ovaj Bunjevcevic moralna karikatura!!! Ne sastavljaju vise menadzeri? A Muslina oterali jer nije hteo da zove neke igrace i da mu drugi kroje tim. Stvarno treba da budes moralna karikatura da ovo izjavis.
(Srdjan, 13. novembar 2017 19:55)

jojjj.
odakle samo izlazite.

muslin otisao jer nije dao da mu menadzeri sastavljaju tim.
ma nemoj.
inace gudel,rukavina,bambi tosic i ostali rezervisti u svojim klubovima kod muslina su igrali zbog dobrih partija u svom klubu.pa cekaj oni uopste i ne igraju u svojim klubovima.

svi smo trazili zivkovica u reprezentaciju,svi smo trazili milankovic-savica u reprezentaciju.
trazili smo jer zasluzuju da igraju,prema tome bunjevcevic nista lose nije rekao.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

I danas pričam svom komšiji Siniši a i još nekima da su menadžeri sastavljali reprezentaciju pogotovo dok je Mihajlović bio selektor al teško ih je uvjeriti . Moram im reći da ovo pročitaju . Pa ne bi Mihajlović isprobavao onolike igrače da nije imao tal sa tim menadžerima , Toletom i ko zna kim još . Igrali su znani i ne znani . Mislim da i sad bar jednim dijelom sastavljaju iako Bunja tvrdi suprotno ali je istovremeno priznao da su sastavljali u prošlosti . Opet je dobro , ovaj put smo ostvarili cilj , plasirali smo se na završni turnir . SAMO JAKO SRBIJA ✊ !

Lobanja

pre 6 godina

Ej ali briga nas, sad nam igra Sms, davale po četri gola na utakmici, i u top 3 smo na svetskom.. Ili ćemo po starom dobrom scenariju po pet komada u grupi zbog narušenih odnosa.. sms - narušeni odnosi +

antiDebil

pre 6 godina

Heeh hehheheeh heehr e ovo je dobar vic. Rezultat u seniorima imamo JEDINO i SAMO zbog razloga sto trenutno niko ne sabotira reprezentaciju zarad svojih bolesnih a i pilicarskih interesa. Da je jedan Huliganov iskocio na teren, u bilo kojoj utakmici, mi bismo zavrsili na 4.mestu i nista se ne bi promenilo !! Ko je sabotirao reprezentaciju prethodnih godina ,da niste vi sinovi koji ste trenutno u FSS ? Svi poticete iz jednog malog kluba, to je makar vidljivo golim okom !

Heisenberg

pre 6 godina

Da se ne desi slucaj Marko Arnautovic potrebno je da igrač odigra zvaničnu utakmicu a ne prijateljsku. Ne mogu da verujem ko sve radi u savezu.

Smesno

pre 6 godina

Hahahaha,ovo je najveci vic koji smo culi u zadnje vreme.Kako su tada u reprezentaciji igrali igraci bez minuta u svom klubu,poput Stojkovica,A.Mitrovica,oba Maksimovica,jedno vreme Kolarova,drugog Mitrovica,Nastasica,Gudelja...Kako moze Krstajic da bude selektor a nema nijedan minut na klupi kao prvi trener nekog kluba?

milan

pre 6 godina

aj sad ubedite narod...SERGEJ JE DOBAR IGRAC I COVEK AL DA BI IGRAO U ENGLESKOJ TREBA DA IMA ODREDJEN BROJ UTAKMICA ZA REPREZENTACIJU...DA BI DIBIO RADNU DOZVOLU...A MUSLIN GA NIJE ZVAO...STO?

Wilfred

pre 6 godina

Samo kod nas ima to "zaradio mnogo". Konkretne cifre, moliću, bez uvijanja. Azijska turneja je ništa drugo do maltretiranje igrača i realizovanja nekih menadžerskih kombinacija. Savez je uspeo da postane truliji nego u Toletovo vreme.

Alan Ford

pre 6 godina

Da je to tačno onda ne bi oterali Muslina jer nije bio dovoljno poslušan da se ne meša oko sastavljanja peprezentacije. Kakva država takva i FSS.

Kuki

pre 6 godina

Mislim da su u savezu, medju igracima, njihovim menadzerima, ljudski odnosi jako losi. Svako za sebe izgleda misli da je najbolji i najpametniji. Misim da guranje igraca od njihovih menadzera zaista postoji, ali ne zbog cilja da bi se ti igraci bolje prodali. Mislim da samo igranje za reprezentaciju Srbije ne moze nikome da mnogo pomogne da se dobro proda. Ili mislite da ce neki skaut da se odusevi samim pomenom da je neko zabelezio nastup za 38. reprezentaciju sveta, i da ce odmah da ga angazuje u klubu u kom radi. Ili je logicnije da ce igraca da pogleda, pa ako ovaj nema kvalitet, ne moze mu pomoci ni sto nastupa za reprezentaciju. Mislim da je glavni razlog guranja igraca samo ljudska sujeta. Jer kao sto rekoh, svako za sebe misli da je najbolji i najpametniji. Trebalo bi svi da rade u interesu nacionalnog tima, ali oni to ne rade, jer je njihov ego iznad svega. I to mislim na sve, i na igrace, njihove menadzere, trenere, ljude koji vode savez i njihovu opoziciju. Mislim da imamo jako talentovanu generaciju, sa skupom mladih i iskusnih igraca. Ako budu prevazisli stvari o kojima sam gore pricao, ako svako bude znao gde mu je mesto, i ako svima interes reprezentacije bude na prvom mestu, mislim da mozemo da napravimo veoma lep uspeh na SP. U suprotnom, vrlo lako mozemo da dozivimo debakl.

bivsi kadet

pre 6 godina

Krajem devedesetih, na stadionu jednog fudbalskog kluba iz unutrašnosti, novinar sportskog lista primećen je u drustvu skauta uglednog evropskog kluba. U kafani, neposredno posle utakmice, dogovore se skaut, novinar i igrač, da novinar o pomenutom igraču, u novinama za koje piše, za nadoknadu, objavi jedan afirmativni članak. Dečko mlad, naivan, još ni veliku maturu nije svršio, zelen, nije prijavio ocu gde je i šta je dogovorio.

Sutradan je u novinama osvanuo članak - gospodin skaut na utakmici, došao da gleda igrača.

Uz jutarnju kafu, novine je čitao i fudbalski radnik, vlasnik fudbalskog čuda, kluba koji je za tri godine preskočio četiri ranga takmičenja. Zainteresuje ga članak, okrene par brojeva telefona, raspita se, i preko svojih kontakata dođe do telefonskog broja pomenutog igrača. "Slušaj mali" reče mu "ako dođeš kod nas, bolje ćeš se prodati, bolje ćeš pare uzeti." Članak je takođe čitala i fudbalska legenda, predsednik velikog kluba iz velikog grada, čovek koji je sebe smatrao najzasluznijim za najveci uspeh velikoga kluba. "Mali" reče "u Evropu treba da ideš iz najvećeg kluba, kao i tvoj idol, gospodin primicač. Dođi kod nas. "

Jedan, drugi poziv, pretnje, mali se uplaši, prijavi ocu. Otac, u svoje doba mangup, sabere dva i dva, malog za uvo, pa naredi - knjigu u šake. Malo otac, malo brojna familija, slegne se prašina, mali upiše fakultet, završi ga, ode iz Srbije i sad svima kaže, a otac da vidi - zahvalan je svome mudrom ocu za ukazani put!!!

djuro123

pre 6 godina

Svjetsko prvenstvo je jedan od najgledanih dogadjaja na svijetu. Znamo koliko se nekim igracima moze da podigne cijena i sta znaci igranje na svjetskom prventsvu. Sada u savezu gledaju kako da svi dobiji parce kolaca, a zato im treba covjek koji ce da njih slusa, ali da je i neko "ime" da se moze javnosti malo opravdati.

Ivan

pre 6 godina

Kakva je situacija u FSS dovoljno govori sto je Bunjevcevic dobio funkciju tamo iako to apsolutno nicim nije zasluzio, niti je sta moglo da ga preporuci, vec potpuno suprotno od toga. Bio je jedan od najgorih sportskih direktora u istoriji Zvezde. Upamcen je kao neko ko je doveo preko 20 igraca, od kojih nije igralo ni petoro, ostali su bili samo na plati, i nanosili stetu zbog njegovih kardinalnih odluka.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

E,a onda kao jure Svilara da igra za nas. A,pretonih godina Krkica,onog Holandeza Zivkovica i onog malo iz Brazila,ne secam mu se imena...Lijanko,ili tako nesto. Pa, su prevarili Kuzmanovica,Prijovica i ostale. Srecom Borjan,Arnautovic i jos neki se spasli. Da sam na mestu ovog malog Svilara ne bih ni lud igrao za Srbiju sa ovim u savezu. Ne bih ni za Belgiju,ali ne bih ni za Kokezinu Srbiju.

Srdjan

pre 6 godina

Koja je ovaj Bunjevcevic moralna karikatura!!! Ne sastavljaju vise menadzeri? A Muslina oterali jer nije hteo da zove neke igrace i da mu drugi kroje tim. Stvarno treba da budes moralna karikatura da ovo izjavis.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ joki - Ali je MUSLIN sa tim istim Gudeljom, Rukavinom i bambijem izmedju ostalih OSTVARIO CILJ , PLASMAN NA MUNDIJAL ! A to je nama navijačima, bar meni jest, najbitnije i možda i jedino bitno. Uzalud je što su mnogi od nas tražili Sergeja i Žileta, nisu oni pozvani jer je neko pročitao šta mi ovde pišemo i poručujemo sa tribina, nego su oni pozvani zato što je menadžer tih igrača opet u talu sa nekim iz saveza a Muslin je i otišao jer ne želi da mu neko sastavlja tim ili je otišao jer nije u talu sa tim menadžerima. Pa kad bi sa mnogima bio u talu onda ne bi svi igrači ni došli na red da igraju. Ili možda nije ni sa kim u talu pa su ga zato "otjerali". Žao mi je što Muslin neće voditi Srbiju na mundijalu jer je zalužio da završi posao, ciklus pa dokle se dogura. Ali šta je tu je. Sad čekamo selektora pa žrijeb. Pa ćemo onda vršiti procjene naših šansi na ljeto. 🤔

Vujadin Subotic

pre 6 godina

A gde nam je predsednik saveza? Zasto gurate sportiste čiste karijere da objasnjavaju ovakve stvari? Jel se to Kokeza boji da odgovora na pitanja,ili je lakse poturiti nekoga i pisati saopstenje?

JSL

pre 6 godina

"I još jedna vrlo važna činjenica. Savez je od ove turneje zaradio mnogo. I zbog toga možemo da budemo apsolutno zadovoljni."

FSS, pa koliko ste miliona dolara zaradili plasmanom na SP (12,5), mogli ste u Beograd da dovedete Brazil.

Ali Vama je bitno da Vi zaradite. Očekujem na proleće turneju po Venecueli i Panami.

Momir

pre 6 godina

Pa ako su je prije sastavljali onda i vama otkaz jer ste dovodili ljude koji su to omogucili a vi precutno dali saglasnost jer je nemoguce da niste znali.

branko

pre 6 godina

Brkic, Ivanovic, Subotic, Nastasic, Kolarov, Radovanovic, Ignjoski, Stevanovic, Tosic, Djuricic, Scepovic. 2013 Cro-Srb 2:0 kvalifikacije za SP u Brazilu. Selektor Mihajlovic Sinisa.

MiLaN

pre 6 godina

(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 13. novembar 2017 19:24)

Jesi delija, ali moram se sloziti sa tobom. Dok je Mihajlovic bio selektor 40 i kusur igraca je proslo kroz reprezentaciju. Jos mu ne mogu zaboraviti sastav u Zagrebu sa Ignjovskim, Radovanovicem i Scepovicem.

...i onda se u Indjiji zaposlilo 5.000 programera

pre 6 godina

Prica se da fudbaleri nisu bas preterali sa pamecu. I dokaz... na emisiji sa nacionalnom frekvencijom, Bata Djora doslovce rece - da je, nakon sto nije prihvatio sugestije, bilo jasno da ce Muslin dobiti otkaz. Dakle, covek Vas nije poslusao, i pedala. E sad, da li je on imao tal na drugoj strani...

I onda evo ga, meastrali Bunjevcevic, menadzeri vise ne sastavljaju tim. Znaci da su sastavljali.

Savet, cutite i ne progovarajte. Pametniji ste. Ili sto bi moja baka govorila - sinko, gospodar si neizgovorenih reci samo.

I zato, samo zonski fudbal,tamo domacin dekne favorita radi sporta, a ne love. A i kad nameste, bar posle ima sta da se popije...

Влада

pre 6 godina

Цитирам:"Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije"
Хоћу имена. Кад и ко?

Dejan CZ

pre 6 godina

Vise ne sastavljaju...znaci sastavljali su.Odlicno odgovor na koji smo cekali godinama,prvo da raskrstimo sa prosloscu,ova izjava je vrlo vazna...ko je u ranijem periodu sastavljao i gurao odredjene igrace,ko su bili selektori,imena koji su na to pristajali koji su nas fudbal i reorezentaciju doveli do skoro zadnjeg sesira...Ova data izjava iz naslova je upravo najznacajnija od svega sto je rekao...Hocemo da znamo ko je doveo nas fudbal na ove grane...dok se sa proslosti ne raskrsti nema pravog puta napred...preko ove izjave se ne sme preci jer je njom upravo razotkrivena propast naseg fudbala...

Komentator

pre 6 godina

Koliko ja vidim Bunjevcevicu smeta sto se reprezentacija Srbija plasirala na SP zato je i Muslinu dao otkaz, isto kao sto je nekome smetalo i kad je Antic odveo reprezentaciju na SP

nemojte me zaglupljivati

pre 6 godina

selektor selekcije 2001. godista smenjen jer je odbio da naknadno pozove dva igraca na kojima je insistirao
menadzer.Saopsteno mu je da nije selektor dva dana pred pocetak kvalifikacionog turnira.Doveden je novi selektor i ta dva igraca.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece av pred izbore zalepi znak mercedesa i obeca narodu izvoz

pre 6 godina

Sve je istina sto je rekao. Sad se spisak igraca posalje tetki u Kanadi.

maki

pre 6 godina

@DejanCZ e vidi druze, ovo je caka, ovo se uvek kaze za proslo vreme, a preduzima se nista, meni je smesno kad neki funkcioneri fss kazu npr. da je prvenstvo regularnije nego prosle sezone, znaci da je te prosle sezone bilo neregularno, sta se uradilo, nije nista, tako i ovo, desavalo se pre, i to je to, nikom nista

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Kakvi ste vi novinari smešni, nemam reči. Čovek da ovakvu izjavu na konferenciji za štampu i niko da pita, ko je igrao zbog menadžera, koji selektor ga je ubacio, koji predsednik saveza nije reagovao kad se to desilo. Pojeo vuk magarca...