Ponedeljak, 13.11.2017.

14:00

NBA legende se zafrkavale na Jokićev račun (VIDEO)

Čuvena NBA četvorka sa TNT mreže Erni Džonson, Keni Smit, Šakil O'Nil i Čarls Barkli komentarisali su Denver Nagetse, Nikolu Jokića i Pola Milsapa.

Izvor: B92

NBA legende se zafrkavale na Jokiæev raèun (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

joki

pre 6 godina

Izabran je u Americi za drugog najboljeg neameričkog igrača ikada - prvi je naravno Dražen Petrović ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 13. novembar 2017 16:41)

koje godine mozda 1994 god.
zar posle novickog neko moze i pomisliti da je drazen najbolji u nba.
ne samo novickog,vec i gasola.parkera,stojakovica.
drazen sa 15 poena prosecno u nba u najboljim svojim godinama 25-29 da je bolji od novickog.
pa drazen i kad je igrao tamo amerikanci ga ni jednom nisu uvrstili u najbolje nba igrace..all star igrac.

dosao novicki 13 puta all star bio.i bio proglasen najboljim igracem cele nba lige.
na kraju krajeva amerikancima ocito nije milo sto evropljani sad igraju toliko veliku ulogu nba.

konkretno i taj sabonis kad je bio u nba nije nikad bio uvrsten medju najbolje nba igrace all star igrac,
amerikanci su nekad slali koledz igrace na svetska prvenstva.
a sad evropa sa onim grkom pa sa porzingsom pa sa jokicem pa sa gasolom bi odigrala egal utakmicu sa najboljim amerikancima.

Ljubomilko

pre 6 godina

Sakramento iz doba Divca, Stojakovića, Vebera, D. Kristija i M. Bibija, praznik za oči. Sabonis izvanredan igrač, legenda, posterizovan od "" malog"Danilovića. Realno najbolji igrač iz Evrope Peja Stojaković, samo njega u pojedinačnom uspehu može da nadmaši Jokić. Što se tiče prstenova tu je neprikosnoven Toni Kukoč. Ameri još ne mogu ili ne žele da shvate kakav je igrač Nikola Jokić, zato što oni ne razumeju takav odnos prema igri i plašim se da ne završi kao Mala Mo.

Jumko

pre 6 godina

Sprdaju se, takva je i emisija inace, ne previse ozbiljnog karaktera.
Drugo, naravno da Sek ili Barkli tesko priznaju da je neki novi igrac bolji od starih igraca, iz njihovog vremena. Podizanjem svojih savremenika-rivala, podizu i svoj rejting (tj ne spustaju ga).
Tako da ovo je nista strasno, rekao bih nedostojno vesti. Jos je ovo bilo posle utakmice protiv OKC pre pet sest dana, a vi danas "izvestavate ovu vest"

Иван

pre 6 godina

Сабонис и Дражен: два неспорно сјајна кошаркаша, али и два још већа НБА мита. Која се заснивају не на оном што је у НБА било, него на оном ШТА БИ БИЛО ДА ЈЕ... Дражен преживео, Сабонис дошао раније. Ко се сећа почетака Сабониса, тај зна да је он био револуција у том смислу што је као један од традиционалних совјетских горостаса (Круминш, Ткаченко, Сабонис) први који је био покретљив, шутирао трицу. И дошао је у доба кад се појавила трица, па та част да буде први модерни свестрани пивот није припала Ћосићу него њему. Мислим, а шта да је отишао средином осамдесетих у НБА и налетео на неког Лерија Брауна па остао Миличић?

Ови бивши асови ту мало хвале своју епоху, а мало воле да трпају Европљане у кош нижеразредних играча у стилу: "да је ово-оно, био би раван нама Американцима". Овако, није. Јер, овде су у игри велике паре. Јокић није толико њима важан као странац, него као неко ко игра другачије и постаје опасност за уходани стар-систем. Зар треба да побеђује кошаркаш који не закуцава спектакуларно, не скаче до плафона, не жели да буде звезда, не узима 20 шутева за вече, кошта само милион и по долара у ери у којој свака шуша зарађује 10-15 милиона...? У лиги је тренутно никад више "супер тимова" с нагомиланим "звездама": Вориорси, Хјустон, Оклахома, Бостон, Њу Орлеанс, Минесота, Кливленд, Сан Антонио - и теби треба да искоче изнад њих неки неатлетични Јокић, скромни Харис и остарели Милсап? Ко ће то да плаћа да гледа? Дај бре распале Пеликансе, али са звездама...

pera kojot super genije

pre 6 godina

Ne lozite se.
Jokic jeste nas,jeste dobar,ali stvarno su smesna poredjenja.
Pre se igrala jaca kosarka sa puno kontakta gde se svaki kos zidao dok se ne iskilavis,a ovo danas,svako pipkanje se svira sudjenje je smesno.
Drugo,decko je tek u trecoj sezoni,odbrana mu je,blago receno,poprilicno losa,tako da ima on puno da radi da bi ga stavljali u istu recenicu sa Divcem i Sabonisom.
Ali treba verovati da ce to da unapredi,u svakom slucaju,za njega nema zime,samo blood,sweat & tears sto bi rekli oni tamo gore i bice to ok.

ccc?

pre 6 godina

Valjda je sada jasno onima koji su jos piskili u pelenama a danas su glavni pljuvaci kakav je trag u NBA ostavio Vlade Divac? Normalno i Sabonis ili Veber...Sabonisa su povrede sprecile da ostvari jos vise i mislim da je Divac bas iz tog razloga ispred Sabonisa. Ove legende posle skoro dve decenije ne igranja pricaju o ovim velikim igracima. Malo li je?

Beobrad

pre 6 godina

Carls Barkli je bio fenomenalan igrac, ali kratkog fitilja. Nema s kim se nije potukao na terenu!
Ako se ne varam, jednom je i sudiju patosirao!

todosije

pre 6 godina

Реално,у праву су за све. Бар то знају они који су активно гледали NBA у време Сабониса,Вебера и осталих.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Još duuuugo Jokić treba da jede pasulja da bi stao u istu rečenicu sa Sabonisom .....
(masterkg, 13. novembar 2017 16:43)

Jokara i da prevrne pedeset tockova nece biti ni do kolena velikom Sabonisu.

mučki provokator

pre 6 godina

mučki provokator 
Vrlo jednostavno. Na kraju dana uđeš na vesti koje te zanimaju, pogledaš komentare i iz svih iskače Jumko! Od 00:00 - 23:59.
(Pronicljivi, 13. novembar 2017 16:51)

ma znam..evo ja sam na radnom mestu i pišem tako mi brže prodje vreme.....
nisam radnik za 1€

matori

pre 6 godina

@ Чарлс Баркли, највећи љигавац икада... 
(Ko može da zabrani njemu da bude legenda?, 13. novembar 2017 14:39) 

koliko se sećam, najveći brbljivac... (u NBA)
ne ljigavac.

vince carter

pre 6 godina

"Argo" je sarkastican,nije zasluzio minuse :)) Svako ko na osnovu brojeva uporedjuje sportiste razlicitog vremena nema blagog pojma...Da je Jokic igrao 90tih kada se igrala drugacija kosarka i dista se zasnivala na fizickoj igri i centrima,morao bi da prolije mnogo vise znoja na oba kraja terena,pa sad vi razmislite koliko bi morao da se trosi i da li bi mogao da brani Shaqa,Postara,Hakema,Admirala,Dankana,Morninga,Garneta,Barkleya i ostale. Sabonis pre povreda,lik od 221cm sa pregledom igre kao pley,sutirao trojke,meka ruka,dobar skill...rekao bih savrseni igrac.

valterNBG

pre 6 godina

Porediti danasnje igrace i ondasnje,smejurija.Porediti NBA onda i sada,takodje.Potpuno druga vremena,gde su igraci bili verni svom klubu(osim Barklija) a svako ko je bio fizicki iole dominantan je bio ispred svog vremena.NBA prsten je bio svetinja a danas se svi spakuju u jedan,max 2 kluba ne bili ga dobili.Identit klubova ne postoji.Realno,u toku cele sezone najvise 6 do 10 ozbiljno odigranih utakmica.

masterkg

pre 6 godina

Jokic ce biti bolji od Sabonisa, vec sada ima bolje brojke i veci uticaj na igru ekipe nego Sabonis. Treba opet biti realan i reci da je Sabonis dosao kasno u NBA u svojoj mislim 30-oj godini i da je imao unistena kolena, ali to je sad vec sta bi bilo kad bi bilo da je dosao ranije. Jokicu je tek 22 i gotovo sigurno ce nadmasiti Sabonisa. Razumem Barklija i O’Nila, veliki igraci pa i kad se zezaju na neciji racun, to ima tezinu, ali ovaj Keni Smit koji je onako maliciozno pomenuo poredjenje Jokica i Sabonisa, bolje da cuti. Imao je osrednju karijeru, 2 prstena je uzeo zahvaljujucu Olajdzuvonu i Dreksleru, sve sto je ikad znao je da sutne trojku i to je to. Smesan igrac.
(Goonie, 13. novembar 2017 15:12)

Još duuuugo Jokić treba da jede pasulja da bi stao u istu rečenicu sa Sabonisom .....

веверица

pre 6 godina

шта је следеће?
порзингис бољи од данкана
бен симонс бољи од пипена
вигинс бољи од кобија
шарић бољи од кукоча...
као кад би рекао за неког клинца са етф-а да је већи геније од тесле. :)
лепо каже баркли - фејк вести.
можда јокић и буде бољи од дивца и сабониса, али он за сада игра кошарку на "бигинер" тежини, а дивац и сабонис су прешли игрицу на "ултра тешко". само то...

Ivan

pre 6 godina

Barkli nije ni gledao Jokica.Shaq je cak komentarisao neke utakmice Denvera i u prenosu je pohvalio Jokica par puta.Inace Chuck se zeza u ovoj emisiji pre neki dan poceo kao da eskivira nesto.Pita ga Shaq sta ti je Chuck, Lonzo Ball baca neke cigle zamalo da me pogodi.

masterkg

pre 6 godina

Arvidas Sabonis je najbolji evropski igrac svih vremena. 

Ko ga nije gledao ne zna sta je klasa......
(N-E-O, 13. novembar 2017 15:03)

Izabran je u Americi za drugog najboljeg neameričkog igrača ikada - prvi je naravno Dražen Petrović ....

Sir Lewis Hamilton

pre 6 godina

Nikola "Magic" Jokic je stroj za davanje koševa. Onako lijep šut... Pusti asiste, skokove, i odbranu. Treba mu jedne veceri (kada bude raspolozen) dati jedno 50 suteva.

Pronicljivi

pre 6 godina

mučki provokator
Vrlo jednostavno. Na kraju dana uđeš na vesti koje te zanimaju, pogledaš komentare i iz svih iskače Jumko! Od 00:00 - 23:59.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca. 
(Nedja, 13. novembar 2017 15:25) 

Pogledaj utakmice Ajzeinih Pistonsa, Šou tajm Lejkersa koje čak ni jedan Jordan nije mogao u njihovom prajmu izbaciti pa onda pričaj ove gluposti

argo

pre 6 godina

Ko su ova trojica sarlatana da ovako pricaju o nasem Nikoli, najboljem kosarkasu univerzuma? Nijedan od njih nije imao takav uticaj na igru, kakav ima Nikola, nijedan od njih nikada nije ubacio Bruklinu 40p, bez obzira sto Bruklin tada nije postojao. Barkley nista nije osvojio, Seku je sve Kobi osvojio, ovaj treci, ko je on uopste?
Porediti Nikolu i Sabonisa je smesno. Nikola zna sve sa loptom. U napadu je rame uz rame sa Olajuwonom, dok u odbrani podseca na Mutomboa, prosto je neprolazan.
Sabonis osim snage nije nista znao. Nikada u karijeri nije pogodio trojku. Nikola bi se sa njim 1-1 igrao, kao sto se igrao sa Nurkicem.
Jednostavno neke sale nisu primerene.
Jokic je trenutno najbolji centar u ligi ikada, tako da bi se prosecni Hall of Fame igraci trebali malo manje saliti na Jokicev racun.
Ipak je on velika zvezda.

123

pre 6 godina

Šek i Keni su ok, al Barkli opasno kuburi sa inteligencijom, ne može jednu prostoproširenu rečenicu da sastavi, kao acu lukasa da slušam.

mučki provokator

pre 6 godina

@Jumko 
Čime se ti dečko baviš u životu? 
Ozbiljno pitam. 
Ko ti plaća račune? 
Odaj nam tajnu pa da i mi blejimo ceo dan na forumu kao ti...:)
(kangrga, 13. novembar 2017 15:06)

a kako znaš da on celi dan bleje na forumu ako ti ne bleješ
Odaj ti nama tajnu..

Brigadir Ultra Kop

pre 6 godina

Ljudi se sale i na racun Lebrona, Karija itd.., ne vidim razlog zasto se ne bi salili i na racun naseg Nikole? A da, mi smo nebeski narod i niko ne sme da nas dira(osim politicara koji nam smanjuju plate i penzije).

mučki provokator

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca.
(Nedja, 13. novembar 2017 15:25)

ova deca misle da je svet nastao u doba informatike

Marlon

pre 6 godina

Ne vidim da su nešto pogrešno rekli. Sabonis je bio čudo od igrača, a porediti Vebera i Milsapa nema smisla. Jokić tek treba da se dokazuje, da postane standardno dobar, uđe u plej of... Siguran sam da je i on sam toga svestan i da će za pet-šest sezona da postane živa legenda NBA.

Jumko

pre 6 godina

@hadvao Haha, da se relaksiraju!? Ti ne znas da je sve ovo na zivot i smrt!? Pa gladnom, agresivnom narodu su ovakve vesti glavni izduvni ventil, lek za te divne duse... Prijatno.

petarczv

pre 6 godina

Чарлс Баркли, највећи љигавац икада...
(Ko može da zabrani njemu da bude legenda?, 13. novembar 2017 14:39)

Sto je ljigavac? Po meni jedan od najboljih igraca i likova ikad u nba,da je danas barem jos dva tri takva igraca liga bi bila 5x bolja i zanimljivija

Goonie

pre 6 godina

Jokic ce biti bolji od Sabonisa, vec sada ima bolje brojke i veci uticaj na igru ekipe nego Sabonis. Treba opet biti realan i reci da je Sabonis dosao kasno u NBA u svojoj mislim 30-oj godini i da je imao unistena kolena, ali to je sad vec sta bi bilo kad bi bilo da je dosao ranije. Jokicu je tek 22 i gotovo sigurno ce nadmasiti Sabonisa. Razumem Barklija i O’Nila, veliki igraci pa i kad se zezaju na neciji racun, to ima tezinu, ali ovaj Keni Smit koji je onako maliciozno pomenuo poredjenje Jokica i Sabonisa, bolje da cuti. Imao je osrednju karijeru, 2 prstena je uzeo zahvaljujucu Olajdzuvonu i Dreksleru, sve sto je ikad znao je da sutne trojku i to je to. Smesan igrac.

Dragan

pre 6 godina

I pored svog zezanja, oni su pokazali da postuju dobre igrace. A za one sto tvrde da su beli igraci samo dekoracija u NBA, poslusajte ponovo koliko postovanja imaju za Sabonisa i Divca.
Inace Vebera nikad nisam voleo, sebicnjak i snagator koji trosi lopte koje bi drugi ubacivali. Ta pozicija mi je najmrskija (snagator na cetvorki) i ubija lepotu igre kada se tako koristi.

Nedja

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca.

kangrga

pre 6 godina

@Jumko
Čime se ti dečko baviš u životu?
Ozbiljno pitam.
Ko ti plaća račune?
Odaj nam tajnu pa da i mi blejimo ceo dan na forumu kao ti...:)

drvobradi

pre 6 godina

Ostavih vec komentar, samo da dodam u prilog Barkliju https://www.youtube.com/watch?v=LsJhWx45svE . Ne bi Sabonis ni sada bio los, samo da moze da potrci :).

glitch

pre 6 godina

@drvobradi

Slažem se sa ovim, dok Jokić ima glavu pleja Sabonis je imao i okretnost pleja, za njega kao da nije važila ona korelacija što si veći to si tromiji

Car

pre 6 godina

Zapravo Jumko, koliko god bio dosadan, ima poentu. Koga briga ovoliko za sportiste? Samo nam skreću pažnju sa pravih problema. Ko od vas zna kad poskupi struja, namirnice, voda...?

Blueblueblue

pre 6 godina

Mislim da Sabonis i Jokic nisu isti tip igraca uopste. Porede ih samo zato sto imaju u glavi da su obojica iz Evrope a ne po stilu igre, ne daj Boze da porede belca sa crncem...mada verovatno gresim.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Arvidas Sabonis je najbolji evropski igrac svih vremena. 

Ko ga nije gledao ne zna sta je klasa......
(N-E-O, 13. novembar 2017 15:03)

Nije, najbolji evropski kosarkasi u Top 5 su : Sale Djordjevic, Vlada Divac, Pedja Drobnjak, cale od Marka Pecarskog i Toni Kukoc.

mučki provokator

pre 6 godina

Barkli se ne sali, naprotiv uopste nije pozitivan po pitanju Jokica. Prvo, iskljucuje poredjenje Denverovog para centara sa Veberom/Divcem, zatim kaze da ne samo da je Sabonis bio bolji kada je igrao, nego bi SADA bio bolji od Jokica kada bi se vratio. 
Iskompleksiran covek bio kada je igrao, a tek sada...
(kompleksi, 13. novembar 2017 14:55)

Ti znaš

Boca

pre 6 godina

Jokić je dosta svestraniji od Divca a Sabonis je fizički jači bio od obojice sto mu je davalo prednost u reketu i pored kosarkaske inteligencije. Ipak mislim da Nikola ima bolji osecaj za timsku igru od bivsih centara. Treba samo još to i da dokaze u plejof utakmicama i reprezentaciji.

hadvao

pre 6 godina

Ljudi relaksirajte se,ovo je sve sala..ne znam kako niste do sad ukapirali da je nba sou,da ljudi dodju da se zabavljaju i opuste posle napornog dana..prave oni sale i na racun drugih kosarkasa ,ne samo na Jokicev..

and1

pre 6 godina

Nisu na Jokićev nego na račun Redzi Milera, a to što su rekli je potpuno OK. Sabonis je došao u NBA kao jedan od najboljih centara svijeta. Za njega se uveliko znalo u NBA košarkaškim krugovima, što je za to vrijeme bio kuriozitet. A Jokić je eksplodirao prošle sezone, i naravno da osim što stilom dodavanja podsjeća na Sabonisa, u svemu ostalom nema dodirnih tačaka sa njim.

panini

pre 6 godina

ovim ljudima je sve osvajanje prstena i borba u plejofu dok denver nije uspeo ni da udje u plejof tako da su poredjenja sa sakramnetom ovako rano stvarno bezvezna i oni to podignu na veci nivo zbog gledanosti i sale se na taj racun. Ako denver ode u plejof par godina za redom i bori se za finale zapada i veliko finale videcete da ce i oni tada ceniti njihov uspeh i porediti ih sa velikima. Ljudi se samo dobro zezaju i stvarno su preterana ova poredjenja novi lebron, novi dzordan, novi ovo ono za nekoga ko jos nista nije uradio u karijeri. Da su dobri za sada jesu, da je Jokic odlican jeste, ali sacekajte da denver udje par godina u plejof i bude znacajan pa onda poredite sa sakramentom i njihovim tandemom.
Doduse ovo za sabonisa i ismevanje da bi sada mogao da bude bolji od jokica je preterivanje i sa tom salom se ne slazem

kompleksi

pre 6 godina

Barkli se ne sali, naprotiv uopste nije pozitivan po pitanju Jokica. Prvo, iskljucuje poredjenje Denverovog para centara sa Veberom/Divcem, zatim kaze da ne samo da je Sabonis bio bolji kada je igrao, nego bi SADA bio bolji od Jokica kada bi se vratio.
Iskompleksiran covek bio kada je igrao, a tek sada...

Nikola

pre 6 godina

Uf, kakva se sada šizofrenija odigrava u glavama prosečnog komentatora na ovom sajtu. Sa jedne strane je Jokić, izdajnik nije igr'o za nas, sram ga bilo, a sa druge strane ga zezaju četiri Amera... Uf...

drvobradi

pre 6 godina

Barkli malo preteruje, ali u pravu su. Za sada ih ne bi poredio sa Kingsima ili Jokica sa Sabonisom, nisu ni blizu tog nivoa, ali vreme radi za njih.
Za mladje, Sabonis koji je dosao u NBA (realno kao polu-invalid) nije ni blizu Sabonisa pre povrede, a opet je imao pristojnu statistiku (a protivnici su mu bili ozbiljni centri). Covek je bio kao kada bi ukrstili Porzinigisa i Jokica (malo sporiji od Porzingisa) i mnogo jaci od obojice. Politika i povrede su ga sprecile da bude jedan od top 5 centara ikada.

and1

pre 6 godina

Nisu na Jokićev nego na račun Redzi Milera, a to što su rekli je potpuno OK. Sabonis je došao u NBA kao jedan od najboljih centara svijeta. Za njega se uveliko znalo u NBA košarkaškim krugovima, što je za to vrijeme bio kuriozitet. A Jokić je eksplodirao prošle sezone, i naravno da osim što stilom dodavanja podsjeća na Sabonisa, u svemu ostalom nema dodirnih tačaka sa njim.

Nikola

pre 6 godina

Uf, kakva se sada šizofrenija odigrava u glavama prosečnog komentatora na ovom sajtu. Sa jedne strane je Jokić, izdajnik nije igr'o za nas, sram ga bilo, a sa druge strane ga zezaju četiri Amera... Uf...

hadvao

pre 6 godina

Ljudi relaksirajte se,ovo je sve sala..ne znam kako niste do sad ukapirali da je nba sou,da ljudi dodju da se zabavljaju i opuste posle napornog dana..prave oni sale i na racun drugih kosarkasa ,ne samo na Jokicev..

drvobradi

pre 6 godina

Barkli malo preteruje, ali u pravu su. Za sada ih ne bi poredio sa Kingsima ili Jokica sa Sabonisom, nisu ni blizu tog nivoa, ali vreme radi za njih.
Za mladje, Sabonis koji je dosao u NBA (realno kao polu-invalid) nije ni blizu Sabonisa pre povrede, a opet je imao pristojnu statistiku (a protivnici su mu bili ozbiljni centri). Covek je bio kao kada bi ukrstili Porzinigisa i Jokica (malo sporiji od Porzingisa) i mnogo jaci od obojice. Politika i povrede su ga sprecile da bude jedan od top 5 centara ikada.

mučki provokator

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca.
(Nedja, 13. novembar 2017 15:25)

ova deca misle da je svet nastao u doba informatike

Brigadir Ultra Kop

pre 6 godina

Ljudi se sale i na racun Lebrona, Karija itd.., ne vidim razlog zasto se ne bi salili i na racun naseg Nikole? A da, mi smo nebeski narod i niko ne sme da nas dira(osim politicara koji nam smanjuju plate i penzije).

panini

pre 6 godina

ovim ljudima je sve osvajanje prstena i borba u plejofu dok denver nije uspeo ni da udje u plejof tako da su poredjenja sa sakramnetom ovako rano stvarno bezvezna i oni to podignu na veci nivo zbog gledanosti i sale se na taj racun. Ako denver ode u plejof par godina za redom i bori se za finale zapada i veliko finale videcete da ce i oni tada ceniti njihov uspeh i porediti ih sa velikima. Ljudi se samo dobro zezaju i stvarno su preterana ova poredjenja novi lebron, novi dzordan, novi ovo ono za nekoga ko jos nista nije uradio u karijeri. Da su dobri za sada jesu, da je Jokic odlican jeste, ali sacekajte da denver udje par godina u plejof i bude znacajan pa onda poredite sa sakramentom i njihovim tandemom.
Doduse ovo za sabonisa i ismevanje da bi sada mogao da bude bolji od jokica je preterivanje i sa tom salom se ne slazem

petarczv

pre 6 godina

Чарлс Баркли, највећи љигавац икада...
(Ko može da zabrani njemu da bude legenda?, 13. novembar 2017 14:39)

Sto je ljigavac? Po meni jedan od najboljih igraca i likova ikad u nba,da je danas barem jos dva tri takva igraca liga bi bila 5x bolja i zanimljivija

Marlon

pre 6 godina

Ne vidim da su nešto pogrešno rekli. Sabonis je bio čudo od igrača, a porediti Vebera i Milsapa nema smisla. Jokić tek treba da se dokazuje, da postane standardno dobar, uđe u plej of... Siguran sam da je i on sam toga svestan i da će za pet-šest sezona da postane živa legenda NBA.

веверица

pre 6 godina

шта је следеће?
порзингис бољи од данкана
бен симонс бољи од пипена
вигинс бољи од кобија
шарић бољи од кукоча...
као кад би рекао за неког клинца са етф-а да је већи геније од тесле. :)
лепо каже баркли - фејк вести.
можда јокић и буде бољи од дивца и сабониса, али он за сада игра кошарку на "бигинер" тежини, а дивац и сабонис су прешли игрицу на "ултра тешко". само то...

Boca

pre 6 godina

Jokić je dosta svestraniji od Divca a Sabonis je fizički jači bio od obojice sto mu je davalo prednost u reketu i pored kosarkaske inteligencije. Ipak mislim da Nikola ima bolji osecaj za timsku igru od bivsih centara. Treba samo još to i da dokaze u plejof utakmicama i reprezentaciji.

Ivan

pre 6 godina

Barkli nije ni gledao Jokica.Shaq je cak komentarisao neke utakmice Denvera i u prenosu je pohvalio Jokica par puta.Inace Chuck se zeza u ovoj emisiji pre neki dan poceo kao da eskivira nesto.Pita ga Shaq sta ti je Chuck, Lonzo Ball baca neke cigle zamalo da me pogodi.

matori

pre 6 godina

@ Чарлс Баркли, највећи љигавац икада... 
(Ko može da zabrani njemu da bude legenda?, 13. novembar 2017 14:39) 

koliko se sećam, najveći brbljivac... (u NBA)
ne ljigavac.

mučki provokator

pre 6 godina

Barkli se ne sali, naprotiv uopste nije pozitivan po pitanju Jokica. Prvo, iskljucuje poredjenje Denverovog para centara sa Veberom/Divcem, zatim kaze da ne samo da je Sabonis bio bolji kada je igrao, nego bi SADA bio bolji od Jokica kada bi se vratio. 
Iskompleksiran covek bio kada je igrao, a tek sada...
(kompleksi, 13. novembar 2017 14:55)

Ti znaš

Blueblueblue

pre 6 godina

Mislim da Sabonis i Jokic nisu isti tip igraca uopste. Porede ih samo zato sto imaju u glavi da su obojica iz Evrope a ne po stilu igre, ne daj Boze da porede belca sa crncem...mada verovatno gresim.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca. 
(Nedja, 13. novembar 2017 15:25) 

Pogledaj utakmice Ajzeinih Pistonsa, Šou tajm Lejkersa koje čak ni jedan Jordan nije mogao u njihovom prajmu izbaciti pa onda pričaj ove gluposti

ccc?

pre 6 godina

Valjda je sada jasno onima koji su jos piskili u pelenama a danas su glavni pljuvaci kakav je trag u NBA ostavio Vlade Divac? Normalno i Sabonis ili Veber...Sabonisa su povrede sprecile da ostvari jos vise i mislim da je Divac bas iz tog razloga ispred Sabonisa. Ove legende posle skoro dve decenije ne igranja pricaju o ovim velikim igracima. Malo li je?

123

pre 6 godina

Šek i Keni su ok, al Barkli opasno kuburi sa inteligencijom, ne može jednu prostoproširenu rečenicu da sastavi, kao acu lukasa da slušam.

Dragan

pre 6 godina

I pored svog zezanja, oni su pokazali da postuju dobre igrace. A za one sto tvrde da su beli igraci samo dekoracija u NBA, poslusajte ponovo koliko postovanja imaju za Sabonisa i Divca.
Inace Vebera nikad nisam voleo, sebicnjak i snagator koji trosi lopte koje bi drugi ubacivali. Ta pozicija mi je najmrskija (snagator na cetvorki) i ubija lepotu igre kada se tako koristi.

vince carter

pre 6 godina

"Argo" je sarkastican,nije zasluzio minuse :)) Svako ko na osnovu brojeva uporedjuje sportiste razlicitog vremena nema blagog pojma...Da je Jokic igrao 90tih kada se igrala drugacija kosarka i dista se zasnivala na fizickoj igri i centrima,morao bi da prolije mnogo vise znoja na oba kraja terena,pa sad vi razmislite koliko bi morao da se trosi i da li bi mogao da brani Shaqa,Postara,Hakema,Admirala,Dankana,Morninga,Garneta,Barkleya i ostale. Sabonis pre povreda,lik od 221cm sa pregledom igre kao pley,sutirao trojke,meka ruka,dobar skill...rekao bih savrseni igrac.

mučki provokator

pre 6 godina

@Jumko 
Čime se ti dečko baviš u životu? 
Ozbiljno pitam. 
Ko ti plaća račune? 
Odaj nam tajnu pa da i mi blejimo ceo dan na forumu kao ti...:)
(kangrga, 13. novembar 2017 15:06)

a kako znaš da on celi dan bleje na forumu ako ti ne bleješ
Odaj ti nama tajnu..

masterkg

pre 6 godina

Jokic ce biti bolji od Sabonisa, vec sada ima bolje brojke i veci uticaj na igru ekipe nego Sabonis. Treba opet biti realan i reci da je Sabonis dosao kasno u NBA u svojoj mislim 30-oj godini i da je imao unistena kolena, ali to je sad vec sta bi bilo kad bi bilo da je dosao ranije. Jokicu je tek 22 i gotovo sigurno ce nadmasiti Sabonisa. Razumem Barklija i O’Nila, veliki igraci pa i kad se zezaju na neciji racun, to ima tezinu, ali ovaj Keni Smit koji je onako maliciozno pomenuo poredjenje Jokica i Sabonisa, bolje da cuti. Imao je osrednju karijeru, 2 prstena je uzeo zahvaljujucu Olajdzuvonu i Dreksleru, sve sto je ikad znao je da sutne trojku i to je to. Smesan igrac.
(Goonie, 13. novembar 2017 15:12)

Još duuuugo Jokić treba da jede pasulja da bi stao u istu rečenicu sa Sabonisom .....

kangrga

pre 6 godina

@Jumko
Čime se ti dečko baviš u životu?
Ozbiljno pitam.
Ko ti plaća račune?
Odaj nam tajnu pa da i mi blejimo ceo dan na forumu kao ti...:)

Иван

pre 6 godina

Сабонис и Дражен: два неспорно сјајна кошаркаша, али и два још већа НБА мита. Која се заснивају не на оном што је у НБА било, него на оном ШТА БИ БИЛО ДА ЈЕ... Дражен преживео, Сабонис дошао раније. Ко се сећа почетака Сабониса, тај зна да је он био револуција у том смислу што је као један од традиционалних совјетских горостаса (Круминш, Ткаченко, Сабонис) први који је био покретљив, шутирао трицу. И дошао је у доба кад се појавила трица, па та част да буде први модерни свестрани пивот није припала Ћосићу него њему. Мислим, а шта да је отишао средином осамдесетих у НБА и налетео на неког Лерија Брауна па остао Миличић?

Ови бивши асови ту мало хвале своју епоху, а мало воле да трпају Европљане у кош нижеразредних играча у стилу: "да је ово-оно, био би раван нама Американцима". Овако, није. Јер, овде су у игри велике паре. Јокић није толико њима важан као странац, него као неко ко игра другачије и постаје опасност за уходани стар-систем. Зар треба да побеђује кошаркаш који не закуцава спектакуларно, не скаче до плафона, не жели да буде звезда, не узима 20 шутева за вече, кошта само милион и по долара у ери у којој свака шуша зарађује 10-15 милиона...? У лиги је тренутно никад више "супер тимова" с нагомиланим "звездама": Вориорси, Хјустон, Оклахома, Бостон, Њу Орлеанс, Минесота, Кливленд, Сан Антонио - и теби треба да искоче изнад њих неки неатлетични Јокић, скромни Харис и остарели Милсап? Ко ће то да плаћа да гледа? Дај бре распале Пеликансе, али са звездама...

argo

pre 6 godina

Ko su ova trojica sarlatana da ovako pricaju o nasem Nikoli, najboljem kosarkasu univerzuma? Nijedan od njih nije imao takav uticaj na igru, kakav ima Nikola, nijedan od njih nikada nije ubacio Bruklinu 40p, bez obzira sto Bruklin tada nije postojao. Barkley nista nije osvojio, Seku je sve Kobi osvojio, ovaj treci, ko je on uopste?
Porediti Nikolu i Sabonisa je smesno. Nikola zna sve sa loptom. U napadu je rame uz rame sa Olajuwonom, dok u odbrani podseca na Mutomboa, prosto je neprolazan.
Sabonis osim snage nije nista znao. Nikada u karijeri nije pogodio trojku. Nikola bi se sa njim 1-1 igrao, kao sto se igrao sa Nurkicem.
Jednostavno neke sale nisu primerene.
Jokic je trenutno najbolji centar u ligi ikada, tako da bi se prosecni Hall of Fame igraci trebali malo manje saliti na Jokicev racun.
Ipak je on velika zvezda.

todosije

pre 6 godina

Реално,у праву су за све. Бар то знају они који су активно гледали NBA у време Сабониса,Вебера и осталих.

Jumko

pre 6 godina

Sprdaju se, takva je i emisija inace, ne previse ozbiljnog karaktera.
Drugo, naravno da Sek ili Barkli tesko priznaju da je neki novi igrac bolji od starih igraca, iz njihovog vremena. Podizanjem svojih savremenika-rivala, podizu i svoj rejting (tj ne spustaju ga).
Tako da ovo je nista strasno, rekao bih nedostojno vesti. Jos je ovo bilo posle utakmice protiv OKC pre pet sest dana, a vi danas "izvestavate ovu vest"

drvobradi

pre 6 godina

Ostavih vec komentar, samo da dodam u prilog Barkliju https://www.youtube.com/watch?v=LsJhWx45svE . Ne bi Sabonis ni sada bio los, samo da moze da potrci :).

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Arvidas Sabonis je najbolji evropski igrac svih vremena. 

Ko ga nije gledao ne zna sta je klasa......
(N-E-O, 13. novembar 2017 15:03)

Nije, najbolji evropski kosarkasi u Top 5 su : Sale Djordjevic, Vlada Divac, Pedja Drobnjak, cale od Marka Pecarskog i Toni Kukoc.

Car

pre 6 godina

Zapravo Jumko, koliko god bio dosadan, ima poentu. Koga briga ovoliko za sportiste? Samo nam skreću pažnju sa pravih problema. Ko od vas zna kad poskupi struja, namirnice, voda...?

Pronicljivi

pre 6 godina

mučki provokator
Vrlo jednostavno. Na kraju dana uđeš na vesti koje te zanimaju, pogledaš komentare i iz svih iskače Jumko! Od 00:00 - 23:59.

Sir Lewis Hamilton

pre 6 godina

Nikola "Magic" Jokic je stroj za davanje koševa. Onako lijep šut... Pusti asiste, skokove, i odbranu. Treba mu jedne veceri (kada bude raspolozen) dati jedno 50 suteva.

Goonie

pre 6 godina

Jokic ce biti bolji od Sabonisa, vec sada ima bolje brojke i veci uticaj na igru ekipe nego Sabonis. Treba opet biti realan i reci da je Sabonis dosao kasno u NBA u svojoj mislim 30-oj godini i da je imao unistena kolena, ali to je sad vec sta bi bilo kad bi bilo da je dosao ranije. Jokicu je tek 22 i gotovo sigurno ce nadmasiti Sabonisa. Razumem Barklija i O’Nila, veliki igraci pa i kad se zezaju na neciji racun, to ima tezinu, ali ovaj Keni Smit koji je onako maliciozno pomenuo poredjenje Jokica i Sabonisa, bolje da cuti. Imao je osrednju karijeru, 2 prstena je uzeo zahvaljujucu Olajdzuvonu i Dreksleru, sve sto je ikad znao je da sutne trojku i to je to. Smesan igrac.

masterkg

pre 6 godina

Arvidas Sabonis je najbolji evropski igrac svih vremena. 

Ko ga nije gledao ne zna sta je klasa......
(N-E-O, 13. novembar 2017 15:03)

Izabran je u Americi za drugog najboljeg neameričkog igrača ikada - prvi je naravno Dražen Petrović ....

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Još duuuugo Jokić treba da jede pasulja da bi stao u istu rečenicu sa Sabonisom .....
(masterkg, 13. novembar 2017 16:43)

Jokara i da prevrne pedeset tockova nece biti ni do kolena velikom Sabonisu.

glitch

pre 6 godina

@drvobradi

Slažem se sa ovim, dok Jokić ima glavu pleja Sabonis je imao i okretnost pleja, za njega kao da nije važila ona korelacija što si veći to si tromiji

Jumko

pre 6 godina

@hadvao Haha, da se relaksiraju!? Ti ne znas da je sve ovo na zivot i smrt!? Pa gladnom, agresivnom narodu su ovakve vesti glavni izduvni ventil, lek za te divne duse... Prijatno.

valterNBG

pre 6 godina

Porediti danasnje igrace i ondasnje,smejurija.Porediti NBA onda i sada,takodje.Potpuno druga vremena,gde su igraci bili verni svom klubu(osim Barklija) a svako ko je bio fizicki iole dominantan je bio ispred svog vremena.NBA prsten je bio svetinja a danas se svi spakuju u jedan,max 2 kluba ne bili ga dobili.Identit klubova ne postoji.Realno,u toku cele sezone najvise 6 do 10 ozbiljno odigranih utakmica.

Beobrad

pre 6 godina

Carls Barkli je bio fenomenalan igrac, ali kratkog fitilja. Nema s kim se nije potukao na terenu!
Ako se ne varam, jednom je i sudiju patosirao!

pera kojot super genije

pre 6 godina

Ne lozite se.
Jokic jeste nas,jeste dobar,ali stvarno su smesna poredjenja.
Pre se igrala jaca kosarka sa puno kontakta gde se svaki kos zidao dok se ne iskilavis,a ovo danas,svako pipkanje se svira sudjenje je smesno.
Drugo,decko je tek u trecoj sezoni,odbrana mu je,blago receno,poprilicno losa,tako da ima on puno da radi da bi ga stavljali u istu recenicu sa Divcem i Sabonisom.
Ali treba verovati da ce to da unapredi,u svakom slucaju,za njega nema zime,samo blood,sweat & tears sto bi rekli oni tamo gore i bice to ok.

joki

pre 6 godina

Izabran je u Americi za drugog najboljeg neameričkog igrača ikada - prvi je naravno Dražen Petrović ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 13. novembar 2017 16:41)

koje godine mozda 1994 god.
zar posle novickog neko moze i pomisliti da je drazen najbolji u nba.
ne samo novickog,vec i gasola.parkera,stojakovica.
drazen sa 15 poena prosecno u nba u najboljim svojim godinama 25-29 da je bolji od novickog.
pa drazen i kad je igrao tamo amerikanci ga ni jednom nisu uvrstili u najbolje nba igrace..all star igrac.

dosao novicki 13 puta all star bio.i bio proglasen najboljim igracem cele nba lige.
na kraju krajeva amerikancima ocito nije milo sto evropljani sad igraju toliko veliku ulogu nba.

konkretno i taj sabonis kad je bio u nba nije nikad bio uvrsten medju najbolje nba igrace all star igrac,
amerikanci su nekad slali koledz igrace na svetska prvenstva.
a sad evropa sa onim grkom pa sa porzingsom pa sa jokicem pa sa gasolom bi odigrala egal utakmicu sa najboljim amerikancima.

kompleksi

pre 6 godina

Barkli se ne sali, naprotiv uopste nije pozitivan po pitanju Jokica. Prvo, iskljucuje poredjenje Denverovog para centara sa Veberom/Divcem, zatim kaze da ne samo da je Sabonis bio bolji kada je igrao, nego bi SADA bio bolji od Jokica kada bi se vratio.
Iskompleksiran covek bio kada je igrao, a tek sada...

Nedja

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca.

Ljubomilko

pre 6 godina

Sakramento iz doba Divca, Stojakovića, Vebera, D. Kristija i M. Bibija, praznik za oči. Sabonis izvanredan igrač, legenda, posterizovan od "" malog"Danilovića. Realno najbolji igrač iz Evrope Peja Stojaković, samo njega u pojedinačnom uspehu može da nadmaši Jokić. Što se tiče prstenova tu je neprikosnoven Toni Kukoč. Ameri još ne mogu ili ne žele da shvate kakav je igrač Nikola Jokić, zato što oni ne razumeju takav odnos prema igri i plašim se da ne završi kao Mala Mo.

mučki provokator

pre 6 godina

mučki provokator 
Vrlo jednostavno. Na kraju dana uđeš na vesti koje te zanimaju, pogledaš komentare i iz svih iskače Jumko! Od 00:00 - 23:59.
(Pronicljivi, 13. novembar 2017 16:51)

ma znam..evo ja sam na radnom mestu i pišem tako mi brže prodje vreme.....
nisam radnik za 1€

Nedja

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca.

kompleksi

pre 6 godina

Barkli se ne sali, naprotiv uopste nije pozitivan po pitanju Jokica. Prvo, iskljucuje poredjenje Denverovog para centara sa Veberom/Divcem, zatim kaze da ne samo da je Sabonis bio bolji kada je igrao, nego bi SADA bio bolji od Jokica kada bi se vratio.
Iskompleksiran covek bio kada je igrao, a tek sada...

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Arvidas Sabonis je najbolji evropski igrac svih vremena. 

Ko ga nije gledao ne zna sta je klasa......
(N-E-O, 13. novembar 2017 15:03)

Nije, najbolji evropski kosarkasi u Top 5 su : Sale Djordjevic, Vlada Divac, Pedja Drobnjak, cale od Marka Pecarskog i Toni Kukoc.

argo

pre 6 godina

Ko su ova trojica sarlatana da ovako pricaju o nasem Nikoli, najboljem kosarkasu univerzuma? Nijedan od njih nije imao takav uticaj na igru, kakav ima Nikola, nijedan od njih nikada nije ubacio Bruklinu 40p, bez obzira sto Bruklin tada nije postojao. Barkley nista nije osvojio, Seku je sve Kobi osvojio, ovaj treci, ko je on uopste?
Porediti Nikolu i Sabonisa je smesno. Nikola zna sve sa loptom. U napadu je rame uz rame sa Olajuwonom, dok u odbrani podseca na Mutomboa, prosto je neprolazan.
Sabonis osim snage nije nista znao. Nikada u karijeri nije pogodio trojku. Nikola bi se sa njim 1-1 igrao, kao sto se igrao sa Nurkicem.
Jednostavno neke sale nisu primerene.
Jokic je trenutno najbolji centar u ligi ikada, tako da bi se prosecni Hall of Fame igraci trebali malo manje saliti na Jokicev racun.
Ipak je on velika zvezda.

masterkg

pre 6 godina

Arvidas Sabonis je najbolji evropski igrac svih vremena. 

Ko ga nije gledao ne zna sta je klasa......
(N-E-O, 13. novembar 2017 15:03)

Izabran je u Americi za drugog najboljeg neameričkog igrača ikada - prvi je naravno Dražen Petrović ....

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Još duuuugo Jokić treba da jede pasulja da bi stao u istu rečenicu sa Sabonisom .....
(masterkg, 13. novembar 2017 16:43)

Jokara i da prevrne pedeset tockova nece biti ni do kolena velikom Sabonisu.

Nikola

pre 6 godina

Uf, kakva se sada šizofrenija odigrava u glavama prosečnog komentatora na ovom sajtu. Sa jedne strane je Jokić, izdajnik nije igr'o za nas, sram ga bilo, a sa druge strane ga zezaju četiri Amera... Uf...

Goonie

pre 6 godina

Jokic ce biti bolji od Sabonisa, vec sada ima bolje brojke i veci uticaj na igru ekipe nego Sabonis. Treba opet biti realan i reci da je Sabonis dosao kasno u NBA u svojoj mislim 30-oj godini i da je imao unistena kolena, ali to je sad vec sta bi bilo kad bi bilo da je dosao ranije. Jokicu je tek 22 i gotovo sigurno ce nadmasiti Sabonisa. Razumem Barklija i O’Nila, veliki igraci pa i kad se zezaju na neciji racun, to ima tezinu, ali ovaj Keni Smit koji je onako maliciozno pomenuo poredjenje Jokica i Sabonisa, bolje da cuti. Imao je osrednju karijeru, 2 prstena je uzeo zahvaljujucu Olajdzuvonu i Dreksleru, sve sto je ikad znao je da sutne trojku i to je to. Smesan igrac.

123

pre 6 godina

Šek i Keni su ok, al Barkli opasno kuburi sa inteligencijom, ne može jednu prostoproširenu rečenicu da sastavi, kao acu lukasa da slušam.

Jumko

pre 6 godina

@hadvao Haha, da se relaksiraju!? Ti ne znas da je sve ovo na zivot i smrt!? Pa gladnom, agresivnom narodu su ovakve vesti glavni izduvni ventil, lek za te divne duse... Prijatno.

masterkg

pre 6 godina

Jokic ce biti bolji od Sabonisa, vec sada ima bolje brojke i veci uticaj na igru ekipe nego Sabonis. Treba opet biti realan i reci da je Sabonis dosao kasno u NBA u svojoj mislim 30-oj godini i da je imao unistena kolena, ali to je sad vec sta bi bilo kad bi bilo da je dosao ranije. Jokicu je tek 22 i gotovo sigurno ce nadmasiti Sabonisa. Razumem Barklija i O’Nila, veliki igraci pa i kad se zezaju na neciji racun, to ima tezinu, ali ovaj Keni Smit koji je onako maliciozno pomenuo poredjenje Jokica i Sabonisa, bolje da cuti. Imao je osrednju karijeru, 2 prstena je uzeo zahvaljujucu Olajdzuvonu i Dreksleru, sve sto je ikad znao je da sutne trojku i to je to. Smesan igrac.
(Goonie, 13. novembar 2017 15:12)

Još duuuugo Jokić treba da jede pasulja da bi stao u istu rečenicu sa Sabonisom .....

mučki provokator

pre 6 godina

@Jumko 
Čime se ti dečko baviš u životu? 
Ozbiljno pitam. 
Ko ti plaća račune? 
Odaj nam tajnu pa da i mi blejimo ceo dan na forumu kao ti...:)
(kangrga, 13. novembar 2017 15:06)

a kako znaš da on celi dan bleje na forumu ako ti ne bleješ
Odaj ti nama tajnu..

pera kojot super genije

pre 6 godina

Ne lozite se.
Jokic jeste nas,jeste dobar,ali stvarno su smesna poredjenja.
Pre se igrala jaca kosarka sa puno kontakta gde se svaki kos zidao dok se ne iskilavis,a ovo danas,svako pipkanje se svira sudjenje je smesno.
Drugo,decko je tek u trecoj sezoni,odbrana mu je,blago receno,poprilicno losa,tako da ima on puno da radi da bi ga stavljali u istu recenicu sa Divcem i Sabonisom.
Ali treba verovati da ce to da unapredi,u svakom slucaju,za njega nema zime,samo blood,sweat & tears sto bi rekli oni tamo gore i bice to ok.

mučki provokator

pre 6 godina

Barkli se ne sali, naprotiv uopste nije pozitivan po pitanju Jokica. Prvo, iskljucuje poredjenje Denverovog para centara sa Veberom/Divcem, zatim kaze da ne samo da je Sabonis bio bolji kada je igrao, nego bi SADA bio bolji od Jokica kada bi se vratio. 
Iskompleksiran covek bio kada je igrao, a tek sada...
(kompleksi, 13. novembar 2017 14:55)

Ti znaš

веверица

pre 6 godina

шта је следеће?
порзингис бољи од данкана
бен симонс бољи од пипена
вигинс бољи од кобија
шарић бољи од кукоча...
као кад би рекао за неког клинца са етф-а да је већи геније од тесле. :)
лепо каже баркли - фејк вести.
можда јокић и буде бољи од дивца и сабониса, али он за сада игра кошарку на "бигинер" тежини, а дивац и сабонис су прешли игрицу на "ултра тешко". само то...

mučki provokator

pre 6 godina

mučki provokator 
Vrlo jednostavno. Na kraju dana uđeš na vesti koje te zanimaju, pogledaš komentare i iz svih iskače Jumko! Od 00:00 - 23:59.
(Pronicljivi, 13. novembar 2017 16:51)

ma znam..evo ja sam na radnom mestu i pišem tako mi brže prodje vreme.....
nisam radnik za 1€

Boca

pre 6 godina

Jokić je dosta svestraniji od Divca a Sabonis je fizički jači bio od obojice sto mu je davalo prednost u reketu i pored kosarkaske inteligencije. Ipak mislim da Nikola ima bolji osecaj za timsku igru od bivsih centara. Treba samo još to i da dokaze u plejof utakmicama i reprezentaciji.

Brigadir Ultra Kop

pre 6 godina

Ljudi se sale i na racun Lebrona, Karija itd.., ne vidim razlog zasto se ne bi salili i na racun naseg Nikole? A da, mi smo nebeski narod i niko ne sme da nas dira(osim politicara koji nam smanjuju plate i penzije).

Car

pre 6 godina

Zapravo Jumko, koliko god bio dosadan, ima poentu. Koga briga ovoliko za sportiste? Samo nam skreću pažnju sa pravih problema. Ko od vas zna kad poskupi struja, namirnice, voda...?

Dragan

pre 6 godina

I pored svog zezanja, oni su pokazali da postuju dobre igrace. A za one sto tvrde da su beli igraci samo dekoracija u NBA, poslusajte ponovo koliko postovanja imaju za Sabonisa i Divca.
Inace Vebera nikad nisam voleo, sebicnjak i snagator koji trosi lopte koje bi drugi ubacivali. Ta pozicija mi je najmrskija (snagator na cetvorki) i ubija lepotu igre kada se tako koristi.

valterNBG

pre 6 godina

Porediti danasnje igrace i ondasnje,smejurija.Porediti NBA onda i sada,takodje.Potpuno druga vremena,gde su igraci bili verni svom klubu(osim Barklija) a svako ko je bio fizicki iole dominantan je bio ispred svog vremena.NBA prsten je bio svetinja a danas se svi spakuju u jedan,max 2 kluba ne bili ga dobili.Identit klubova ne postoji.Realno,u toku cele sezone najvise 6 do 10 ozbiljno odigranih utakmica.

hadvao

pre 6 godina

Ljudi relaksirajte se,ovo je sve sala..ne znam kako niste do sad ukapirali da je nba sou,da ljudi dodju da se zabavljaju i opuste posle napornog dana..prave oni sale i na racun drugih kosarkasa ,ne samo na Jokicev..

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca. 
(Nedja, 13. novembar 2017 15:25) 

Pogledaj utakmice Ajzeinih Pistonsa, Šou tajm Lejkersa koje čak ni jedan Jordan nije mogao u njihovom prajmu izbaciti pa onda pričaj ove gluposti

Pronicljivi

pre 6 godina

mučki provokator
Vrlo jednostavno. Na kraju dana uđeš na vesti koje te zanimaju, pogledaš komentare i iz svih iskače Jumko! Od 00:00 - 23:59.

panini

pre 6 godina

ovim ljudima je sve osvajanje prstena i borba u plejofu dok denver nije uspeo ni da udje u plejof tako da su poredjenja sa sakramnetom ovako rano stvarno bezvezna i oni to podignu na veci nivo zbog gledanosti i sale se na taj racun. Ako denver ode u plejof par godina za redom i bori se za finale zapada i veliko finale videcete da ce i oni tada ceniti njihov uspeh i porediti ih sa velikima. Ljudi se samo dobro zezaju i stvarno su preterana ova poredjenja novi lebron, novi dzordan, novi ovo ono za nekoga ko jos nista nije uradio u karijeri. Da su dobri za sada jesu, da je Jokic odlican jeste, ali sacekajte da denver udje par godina u plejof i bude znacajan pa onda poredite sa sakramentom i njihovim tandemom.
Doduse ovo za sabonisa i ismevanje da bi sada mogao da bude bolji od jokica je preterivanje i sa tom salom se ne slazem

glitch

pre 6 godina

@drvobradi

Slažem se sa ovim, dok Jokić ima glavu pleja Sabonis je imao i okretnost pleja, za njega kao da nije važila ona korelacija što si veći to si tromiji

todosije

pre 6 godina

Реално,у праву су за све. Бар то знају они који су активно гледали NBA у време Сабониса,Вебера и осталих.

mučki provokator

pre 6 godina

Dosta vise omalovazavanja Jokica. Sabonis i Divac nikad nisu bili kandidati za MVP, tad je se igrala i znatno losija kosarka, Jokic je vec sa 22 godine postigao vise od Sabonisa i Divca.
(Nedja, 13. novembar 2017 15:25)

ova deca misle da je svet nastao u doba informatike

Blueblueblue

pre 6 godina

Mislim da Sabonis i Jokic nisu isti tip igraca uopste. Porede ih samo zato sto imaju u glavi da su obojica iz Evrope a ne po stilu igre, ne daj Boze da porede belca sa crncem...mada verovatno gresim.

Ljubomilko

pre 6 godina

Sakramento iz doba Divca, Stojakovića, Vebera, D. Kristija i M. Bibija, praznik za oči. Sabonis izvanredan igrač, legenda, posterizovan od "" malog"Danilovića. Realno najbolji igrač iz Evrope Peja Stojaković, samo njega u pojedinačnom uspehu može da nadmaši Jokić. Što se tiče prstenova tu je neprikosnoven Toni Kukoč. Ameri još ne mogu ili ne žele da shvate kakav je igrač Nikola Jokić, zato što oni ne razumeju takav odnos prema igri i plašim se da ne završi kao Mala Mo.

and1

pre 6 godina

Nisu na Jokićev nego na račun Redzi Milera, a to što su rekli je potpuno OK. Sabonis je došao u NBA kao jedan od najboljih centara svijeta. Za njega se uveliko znalo u NBA košarkaškim krugovima, što je za to vrijeme bio kuriozitet. A Jokić je eksplodirao prošle sezone, i naravno da osim što stilom dodavanja podsjeća na Sabonisa, u svemu ostalom nema dodirnih tačaka sa njim.

drvobradi

pre 6 godina

Barkli malo preteruje, ali u pravu su. Za sada ih ne bi poredio sa Kingsima ili Jokica sa Sabonisom, nisu ni blizu tog nivoa, ali vreme radi za njih.
Za mladje, Sabonis koji je dosao u NBA (realno kao polu-invalid) nije ni blizu Sabonisa pre povrede, a opet je imao pristojnu statistiku (a protivnici su mu bili ozbiljni centri). Covek je bio kao kada bi ukrstili Porzinigisa i Jokica (malo sporiji od Porzingisa) i mnogo jaci od obojice. Politika i povrede su ga sprecile da bude jedan od top 5 centara ikada.

kangrga

pre 6 godina

@Jumko
Čime se ti dečko baviš u životu?
Ozbiljno pitam.
Ko ti plaća račune?
Odaj nam tajnu pa da i mi blejimo ceo dan na forumu kao ti...:)

ccc?

pre 6 godina

Valjda je sada jasno onima koji su jos piskili u pelenama a danas su glavni pljuvaci kakav je trag u NBA ostavio Vlade Divac? Normalno i Sabonis ili Veber...Sabonisa su povrede sprecile da ostvari jos vise i mislim da je Divac bas iz tog razloga ispred Sabonisa. Ove legende posle skoro dve decenije ne igranja pricaju o ovim velikim igracima. Malo li je?

joki

pre 6 godina

Izabran je u Americi za drugog najboljeg neameričkog igrača ikada - prvi je naravno Dražen Petrović ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 13. novembar 2017 16:41)

koje godine mozda 1994 god.
zar posle novickog neko moze i pomisliti da je drazen najbolji u nba.
ne samo novickog,vec i gasola.parkera,stojakovica.
drazen sa 15 poena prosecno u nba u najboljim svojim godinama 25-29 da je bolji od novickog.
pa drazen i kad je igrao tamo amerikanci ga ni jednom nisu uvrstili u najbolje nba igrace..all star igrac.

dosao novicki 13 puta all star bio.i bio proglasen najboljim igracem cele nba lige.
na kraju krajeva amerikancima ocito nije milo sto evropljani sad igraju toliko veliku ulogu nba.

konkretno i taj sabonis kad je bio u nba nije nikad bio uvrsten medju najbolje nba igrace all star igrac,
amerikanci su nekad slali koledz igrace na svetska prvenstva.
a sad evropa sa onim grkom pa sa porzingsom pa sa jokicem pa sa gasolom bi odigrala egal utakmicu sa najboljim amerikancima.

Sir Lewis Hamilton

pre 6 godina

Nikola "Magic" Jokic je stroj za davanje koševa. Onako lijep šut... Pusti asiste, skokove, i odbranu. Treba mu jedne veceri (kada bude raspolozen) dati jedno 50 suteva.

Beobrad

pre 6 godina

Carls Barkli je bio fenomenalan igrac, ali kratkog fitilja. Nema s kim se nije potukao na terenu!
Ako se ne varam, jednom je i sudiju patosirao!

Иван

pre 6 godina

Сабонис и Дражен: два неспорно сјајна кошаркаша, али и два још већа НБА мита. Која се заснивају не на оном што је у НБА било, него на оном ШТА БИ БИЛО ДА ЈЕ... Дражен преживео, Сабонис дошао раније. Ко се сећа почетака Сабониса, тај зна да је он био револуција у том смислу што је као један од традиционалних совјетских горостаса (Круминш, Ткаченко, Сабонис) први који је био покретљив, шутирао трицу. И дошао је у доба кад се појавила трица, па та част да буде први модерни свестрани пивот није припала Ћосићу него њему. Мислим, а шта да је отишао средином осамдесетих у НБА и налетео на неког Лерија Брауна па остао Миличић?

Ови бивши асови ту мало хвале своју епоху, а мало воле да трпају Европљане у кош нижеразредних играча у стилу: "да је ово-оно, био би раван нама Американцима". Овако, није. Јер, овде су у игри велике паре. Јокић није толико њима важан као странац, него као неко ко игра другачије и постаје опасност за уходани стар-систем. Зар треба да побеђује кошаркаш који не закуцава спектакуларно, не скаче до плафона, не жели да буде звезда, не узима 20 шутева за вече, кошта само милион и по долара у ери у којој свака шуша зарађује 10-15 милиона...? У лиги је тренутно никад више "супер тимова" с нагомиланим "звездама": Вориорси, Хјустон, Оклахома, Бостон, Њу Орлеанс, Минесота, Кливленд, Сан Антонио - и теби треба да искоче изнад њих неки неатлетични Јокић, скромни Харис и остарели Милсап? Ко ће то да плаћа да гледа? Дај бре распале Пеликансе, али са звездама...

petarczv

pre 6 godina

Чарлс Баркли, највећи љигавац икада...
(Ko može da zabrani njemu da bude legenda?, 13. novembar 2017 14:39)

Sto je ljigavac? Po meni jedan od najboljih igraca i likova ikad u nba,da je danas barem jos dva tri takva igraca liga bi bila 5x bolja i zanimljivija

Marlon

pre 6 godina

Ne vidim da su nešto pogrešno rekli. Sabonis je bio čudo od igrača, a porediti Vebera i Milsapa nema smisla. Jokić tek treba da se dokazuje, da postane standardno dobar, uđe u plej of... Siguran sam da je i on sam toga svestan i da će za pet-šest sezona da postane živa legenda NBA.

Ivan

pre 6 godina

Barkli nije ni gledao Jokica.Shaq je cak komentarisao neke utakmice Denvera i u prenosu je pohvalio Jokica par puta.Inace Chuck se zeza u ovoj emisiji pre neki dan poceo kao da eskivira nesto.Pita ga Shaq sta ti je Chuck, Lonzo Ball baca neke cigle zamalo da me pogodi.

drvobradi

pre 6 godina

Ostavih vec komentar, samo da dodam u prilog Barkliju https://www.youtube.com/watch?v=LsJhWx45svE . Ne bi Sabonis ni sada bio los, samo da moze da potrci :).

matori

pre 6 godina

@ Чарлс Баркли, највећи љигавац икада... 
(Ko može da zabrani njemu da bude legenda?, 13. novembar 2017 14:39) 

koliko se sećam, najveći brbljivac... (u NBA)
ne ljigavac.

Jumko

pre 6 godina

Sprdaju se, takva je i emisija inace, ne previse ozbiljnog karaktera.
Drugo, naravno da Sek ili Barkli tesko priznaju da je neki novi igrac bolji od starih igraca, iz njihovog vremena. Podizanjem svojih savremenika-rivala, podizu i svoj rejting (tj ne spustaju ga).
Tako da ovo je nista strasno, rekao bih nedostojno vesti. Jos je ovo bilo posle utakmice protiv OKC pre pet sest dana, a vi danas "izvestavate ovu vest"

vince carter

pre 6 godina

"Argo" je sarkastican,nije zasluzio minuse :)) Svako ko na osnovu brojeva uporedjuje sportiste razlicitog vremena nema blagog pojma...Da je Jokic igrao 90tih kada se igrala drugacija kosarka i dista se zasnivala na fizickoj igri i centrima,morao bi da prolije mnogo vise znoja na oba kraja terena,pa sad vi razmislite koliko bi morao da se trosi i da li bi mogao da brani Shaqa,Postara,Hakema,Admirala,Dankana,Morninga,Garneta,Barkleya i ostale. Sabonis pre povreda,lik od 221cm sa pregledom igre kao pley,sutirao trojke,meka ruka,dobar skill...rekao bih savrseni igrac.