Ponedeljak, 23.10.2017.

11:19

Hejvord, Lin, Teo, Šruder... povrede osakatile NBA

Košmaran početak najjače lige sveta – povrede na sve strane, šta se to dešava u NBA ligi?

Izvor: B92

Hejvord, Lin, Teo, Šruder... povrede osakatile NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

akajea

pre 6 godina

sta pricas? ja sam rodjen u njemackoj, niko ne izgovara Sruder osim mozda stranci koji lose pricaju njemacki.
(Srbin, 23. oktobar 2017 18:11)

Pričam ono što je on rekao u izjavi za TV.

Kendra Lust

pre 6 godina

@petarczv
Reč hajka dobija na značaju kada je ti upotrebiš.
Toliko si iznapadao Lebrona u poslednjih par godina da zaista nema smisla da nekoga optužuješ za hajku.
Ni meni nije jasno kakvi te motivi rukovode da toliko mrziš top 5 igrača SVIH VREMENA!

Srbin

pre 6 godina

aj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...! (ssvos, 23. oktobar 2017 11:41) ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!(Srbin, 23. oktobar 2017 17:17)U tom delu Nemačke se izgovara šruder a on ga izgovara šreder, to je sam on rekao imate i da nađete ;-)
(akajea, 23. oktobar 2017 17:49)

sta pricas? ja sam rodjen u njemackoj, niko ne izgovara Sruder osim mozda stranci koji lose pricaju njemacki.

Srbin

pre 6 godina

Taj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...!
(ssvos, 23. oktobar 2017 11:41)

ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!

akajea

pre 6 godina

aj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...!
(ssvos, 23. oktobar 2017 11:41)

ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!
(Srbin, 23. oktobar 2017 17:17)

U tom delu Nemačke se izgovara šruder a on ga izgovara šreder, to je sam on rekao imate i da nađete ;-)

petarczv

pre 6 godina

Tako to izgleda kada mator i ishaban igrač, inače skromnih atletskih mogućnosti, hoće po stare dane malo da proba NBA.
(Cinik, 23. oktobar 2017 13:18)

Kosarkaski genije sa telom mekusca.. Stvarno nikada svoje telo nije doveo na nivo atlete
(satelit, 23. oktobar 2017 12:57)


Ja lepo kazem nije decko za NBA, a vi me napadate. Znam ga iz vidjenja, Valjevci smo obojica, njegova gradja i nacin zivota nisu sportski. Najbolje bi mu bilo u ABA ligi. Brz oporavak, Milose!
(miroslav obradovic pintac, 23. oktobar 2017 11:37)

Ne mora ni da se vraca, sto se NBA tice :)
(Mikii, 23. oktobar 2017 11:22)

Zbogom veliki Teo
(Sasa, 23. oktobar 2017 11:11)

Pa kad je otisao "povredjen" u NBA... A i nema veze, razvalio je u predsezoni dosta za ovu godinu. Imamo bar hajlajtse, da vrtimo do januara.
(Nema na čemu, 23. oktobar 2017 11:07

Eto zasto sam bio skeptik. Nesumnjivo je Teodosicevo kosarkasko znanje, ali nije isto igrat pick up na Kalisu i NBA. To je ubitacan ritam na koji on nije spreman. Mogao je biti spreman, ali je zakasnio jedno 8 godina.
(LogenMNE, 23. oktobar 2017 10:46)

Svima je bilo jasno da nema fizičku spremu za NBA.
Vrlo brzo će on nazad u Evropu. Svakako, posle prve godine ugovora menadžment LA Clippers-a može raskinuti ugovor sa njim, uz nadoknadu od 2 miliona dolara za drugu sezonu. Tako će i biti.
(Ivan NS, 23. oktobar 2017 10:42)


Ovo su samo neki od komentara na vest o teovoj povredi. Sta reci?! Toliko zlobe ali i neznanja u komentarima,pa jel ni sruder nijeza nba?

nbaleaguepass

pre 6 godina

potrebna mi je pomoc: da li je neko uspeo da uplati i gleda nba preko NBA league pass-a? uplatio sam jer ne bih da gledam utakmice preko nekih sumnjivih linkova, a i da mi secka snimak, medjutim stalno mi javlja neku gresku, u kojem god browseru da pustim... Ima li neko slicna iskustva?

petarczv

pre 6 godina

Ali likovi koji su navalili na vest o teo kako je on svilen za nba i da se zato povredio kao da se u evropi igraci nepovredjuju i kao da se u nba nepovredjuju igraci tamne puti koji su daleko fizicki spremniji od belaca...ali to uopste nije bitno koliko je bitno da se sto vise ispljuju nasi igraci koji igraju u nba. Od samog starta je nevidjena hajka koja je postala totalno bolesna i neshvatljiva. Sta je tacno uzrok i cilj ne mogu da shvatim ali je bolesno...

grandpaRick

pre 6 godina

Igra je prilicno ubrzana, pritom su igraci znatno krupniji i visi nego pre dvadesetak godina, samim tim ima i dosta kontakta a ponajvise ovih nezgodnih doskoka, tome kad se doda i igranje u plitkim patikama logicno je da dolazi do povreda. Ima i sad vrhunskih dubokih patika dzordanke npr nove i retro, lebron par komada utegnu se kao steznik i gomila drugih, ali dal zbog izgleda ili pokretljivosti vecina kupuje plitke.

KOSTA1703

pre 6 godina

Ovima što su protiv dubokih patika

Sa dubokim patikama i kada nategneš zglob, proveriš možeš li da pomeraš pprste(da nema preloma), i ako možeš onda bez razvezivanja patike pravo pod hladan tuš(noga).tmao ostaneš sat vremena, pa tek onda skineš patiku i sutra u 90% slučajeva ko nov.
U plitkim patikama možeš samo da gledaš kako zglob raste....I da plačeš od muke.

baki

pre 6 godina

previse je kontakt u NBA zato stradaju igraci , ulaze nogama i telom pri odbrani , obratite paznju pri sutu , igrac koji brani sut i posle suta nastavlja kretnju ka igracu koji sutira i u vecini slucajeva suter je izlozen riziku da doskoci na nogu igraca odbrane

nex

pre 6 godina

@Vdusan
Ö se izgovara tako sto usta otvoris za O a kazes E. Ni Sruder ni Sreder nego,**** ga,Sroeder. I ER se ne izgovara,nego je to,po zvuku,A.
Ali,po naski,blize je i logicnije Sreder.

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

@Miša

Nema veze to sa profesionalnim sportistima, to bandaziranje je nesto sto pokupis kad pocnes malo ozbiljnije da treniras, kao klinac. I ja kad sam trenirao kosarku, pre 20 i kusur godina, svi do jednog smo uredno bandazirali stopala, pouceni iskustvom, posto nema ko barem jednom u zivotu (a cesto i vise puta) nije povredio zglob a da je trenirao kosarku. I to svaki put kada treba da se zakoraci na teren. Trening, utakmica pa cak i basket sa drugarima u kraju. I duboke patike su spas takodje. Cvrsto zategnute/zapertlane. Do povrede moze doci i tako, ali su posledice uvek mnogo manje nego kada nema bandaze / dubokih, uredno zapertlanih patika.

Tor

pre 6 godina

Igraci su nekad znali da ako oces da budes zdrav i bez povreda treba da letnju pauzu iskoristis da se dodatno spremas, igras, svakako ostaneš u formi...a ne da ides na zurke, aukcije, splavove, jahte itd itd... Aj par dana, al par nedelja vec ne, a svi sad tako funkcionisu. pa kad zavrsis karijeru brale ti idi luduj

*Dejan

pre 6 godina

Vidim da ste primetili da nose uglavnom plitke patike,
Ali mislim da je važnije od toga da su sve patike koje se proizvode u poslednje vreme platnene ili od neke mrežice preko još jedne takve mrežice ... Ukratko bez ikakve potpore za zglob ...
Nema poštene duboke kožne patike, pa čak ni poluduboke ...
Trendovi su takvi - moda je u pitanju ali nakaradna ...
Postavljena koža je krući materijal sa boljom potporom od bilo kakvih plastika, mrežica ili torzija u osnovi đona i daje dodatnu sigurnost zglobu ...
Držao sam nekoliko patika iz najnovijih serija i sve su u najmanju ruku vrlo sumnjive po pitanju sigurnosti skločnih zglobova i ne razmatram ih za basket.
Uvek se odlučim zakonzervativniji dizajn i evo 46sta bez i jednug uganuća zgloba ni na ulici ni dok sam trenirao

Gatsby

pre 6 godina

Mislim da su modeli patika danas mnogo plići, nego što su se nekad nosili u košarci , jer je tada patila obuhvatala ceo skočni zglobu do gore. Moje laičko zapažanje, ali zaista teško objasniti ovoliki broj povreda.

brat Silvio

pre 6 godina

Rouz je hodajući maler, bilo je samo pitanje vremena kad će da nastrada, nije dugo izdržao. Hejvordova povreda je za slagalicu strave, horor živi. Nadao sam se da će Teo brže se vratiti no šta je tu je, kako je krenulo za titulu će se igrati jedan na jedan.

majk

pre 6 godina

Za sklocni zglob bitniji su bandazi i kompresor navlake nego duboke patike. Uznapredovalo je to dosta ali baš kao što kompresor za koleno ne može da vam pomogne oko jako lošeg doskoka i sakacenja ukrstenih tako ne može ništa da vam pomogne na loš doskok stopalom.

mig

pre 6 godina

kada kosarkas doskoci na necije stopalo, mozes imati duboke patike do pola lista, nista ti nece pomoci, isto ti se pise ko i da si u plitkim.. nista tu ne pomaze.. u plitkim patikama si mnogo fleksibilniji, brze trcis, lakse menjas pravac.. izvrtao sam zglob po 10 puta u dubokim i iato toliko i u plitkim.. i jednako gadno mi je bilo i u jednim i u drugim

billy_the_cat

pre 6 godina

Sa plitkim kobe partikama nikad nisam povrijedio zglob, zbog zaštite na samom đonu, dok sam u dubokim bezbroj puta izvnuo zglob.

Kendra Lust

pre 6 godina

A kad se setim priče da se u NBA ne igra odbrana...
Istina je da se nikad nisu košarkaši više trošili. Fizički je igra prezahtevna...

Miša

pre 6 godina

Dajte ljudi, ni jedno istraživanje nije pokazalo razliku u nivou povreda skočnog zgloba u dubokim ili plitkim patikama. Pogotovu što u ozbiljnoj košarci ne postoji igrač koji bez bandaže sme da počne trening koji se radi u kontaktu, a kamoli utakmicu. Mehaničke su to povrede. Nije isti uzrok takve povrede, i npr kada ode ACL bez kontakta, kada koleno "prošeta" u nekom nezgodnom doskoku, pa se stalno spominje pretreniranost i preopterećenost.

google

pre 6 godina

Ali o kakvom maleru govorite u vezi Rose-a? Covek koji je od kosarkaskih vestina ima samo neverovatno telo i ludacke predispozicije za tu visinu, bez ikakvog suta, kosarkaskog IQ, pregleda igre i ciji se citav game plan sastojao od iskljucivo od zabijanja u protivnickog igraca i manijakalnog srljanja ka obrucu. Svaka cast na toj odlucnosti, ali da je nekome iznenadjenje da se on ozbiljno povredio usled takvog stila igre, to uopste ne razumem??

suomi

pre 6 godina

Ne znam da li se slazete ali skoro sve nove patike za kosarku su plitke patike! Dok sam se ja bavio kosarkom nosile su se duboke patike koje stite zglobove. Jeste svi imaju bandaze i sta vec na zglobovima ali ne shvatam u cemu je poenta plitkih patika za kosarku... valjda su laganije ili sta. Mislim da bi se mnogo zglobova sacuvalo u onim starim dubokim patikama kakve su se ranije nosile. Treniram klince i u poslednje vreme sam primetio da svi nose te plitke patike a zglobovi im stradaju non stop. Naravno neke teze povrede se ne mogu izbeci ali ako ti zglobovi stradaju svaki dan malo po malo dolazi do tezih povreda mnogo lakse jednog dana.

garnet

pre 6 godina

A realno,u ovoj Nba je dozvoljeno da te covek uhvati rukama kada krenes na ulaz. I naravno odmah gubis percepciju kako si hteo da doskocis. Glupost. Kao rukomet.

Bane

pre 6 godina

Ponovo Sruder. Moze decko da govori da se njegovo prezime izgovara i kao Bibop ili Rokstedi, ali on je Nemac i preziva se identicno kao bivsi kancelar, koji je u srpskom jeziku transkribovan kao (Gerhard) Sreder. Samo ta cinjenica bi bila dovoljna svakom iole ozbiljnijem mediju na ovim prostorima da i ovog kosarkasa oslovljava tako. Pitanje je jeste li to vi?

Najdrazi

pre 6 godina

Ovo nije slucajno. Gnev i bes Evrepe i neigranje preko cetrdeset igraca na Evropskom prvenstvu. Zao mi igraca i njihovih povreda. A NBA dabogda im se pokvario fotokopir, usisivaci i da se zapusi kanalizacija.

tocka

pre 6 godina

Mozda gresim, ali nekada su patike, recimo Adidas Conductor, pa uzmimo i Nike Air Jordan, grlile skroz skocni zglob i isle prilicno visoko. Sada covek udje u prodavnicu i gleda kosarkaske patike, a one se skoro ne razlikuju od patika za trcanje. Taj zglob je totalno prepusten slucaju, jer je lagana patika fensi-smensi

WillyWonka

pre 6 godina

Povrede su dio NBA tradicije, tako da ne vidim ništa neobično u ovoj sezoni u odnosu na prijašnje. Takav je to sport, samo se još dodatno sve ubrzalo, pa je i rizik veći. Puno bliskih susreta, Zaza te dočeka na doskoku i gotovo.

tocka

pre 6 godina

Mozda gresim, ali nekada su patike, recimo Adidas Conductor, pa uzmimo i Nike Air Jordan, grlile skroz skocni zglob i isle prilicno visoko. Sada covek udje u prodavnicu i gleda kosarkaske patike, a one se skoro ne razlikuju od patika za trcanje. Taj zglob je totalno prepusten slucaju, jer je lagana patika fensi-smensi

Gatsby

pre 6 godina

Mislim da su modeli patika danas mnogo plići, nego što su se nekad nosili u košarci , jer je tada patila obuhvatala ceo skočni zglobu do gore. Moje laičko zapažanje, ali zaista teško objasniti ovoliki broj povreda.

brat Silvio

pre 6 godina

Rouz je hodajući maler, bilo je samo pitanje vremena kad će da nastrada, nije dugo izdržao. Hejvordova povreda je za slagalicu strave, horor živi. Nadao sam se da će Teo brže se vratiti no šta je tu je, kako je krenulo za titulu će se igrati jedan na jedan.

mig

pre 6 godina

kada kosarkas doskoci na necije stopalo, mozes imati duboke patike do pola lista, nista ti nece pomoci, isto ti se pise ko i da si u plitkim.. nista tu ne pomaze.. u plitkim patikama si mnogo fleksibilniji, brze trcis, lakse menjas pravac.. izvrtao sam zglob po 10 puta u dubokim i iato toliko i u plitkim.. i jednako gadno mi je bilo i u jednim i u drugim

Kendra Lust

pre 6 godina

A kad se setim priče da se u NBA ne igra odbrana...
Istina je da se nikad nisu košarkaši više trošili. Fizički je igra prezahtevna...

garnet

pre 6 godina

A realno,u ovoj Nba je dozvoljeno da te covek uhvati rukama kada krenes na ulaz. I naravno odmah gubis percepciju kako si hteo da doskocis. Glupost. Kao rukomet.

Najdrazi

pre 6 godina

Ovo nije slucajno. Gnev i bes Evrepe i neigranje preko cetrdeset igraca na Evropskom prvenstvu. Zao mi igraca i njihovih povreda. A NBA dabogda im se pokvario fotokopir, usisivaci i da se zapusi kanalizacija.

WillyWonka

pre 6 godina

Povrede su dio NBA tradicije, tako da ne vidim ništa neobično u ovoj sezoni u odnosu na prijašnje. Takav je to sport, samo se još dodatno sve ubrzalo, pa je i rizik veći. Puno bliskih susreta, Zaza te dočeka na doskoku i gotovo.

Bane

pre 6 godina

Ponovo Sruder. Moze decko da govori da se njegovo prezime izgovara i kao Bibop ili Rokstedi, ali on je Nemac i preziva se identicno kao bivsi kancelar, koji je u srpskom jeziku transkribovan kao (Gerhard) Sreder. Samo ta cinjenica bi bila dovoljna svakom iole ozbiljnijem mediju na ovim prostorima da i ovog kosarkasa oslovljava tako. Pitanje je jeste li to vi?

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

@Miša

Nema veze to sa profesionalnim sportistima, to bandaziranje je nesto sto pokupis kad pocnes malo ozbiljnije da treniras, kao klinac. I ja kad sam trenirao kosarku, pre 20 i kusur godina, svi do jednog smo uredno bandazirali stopala, pouceni iskustvom, posto nema ko barem jednom u zivotu (a cesto i vise puta) nije povredio zglob a da je trenirao kosarku. I to svaki put kada treba da se zakoraci na teren. Trening, utakmica pa cak i basket sa drugarima u kraju. I duboke patike su spas takodje. Cvrsto zategnute/zapertlane. Do povrede moze doci i tako, ali su posledice uvek mnogo manje nego kada nema bandaze / dubokih, uredno zapertlanih patika.

google

pre 6 godina

Ali o kakvom maleru govorite u vezi Rose-a? Covek koji je od kosarkaskih vestina ima samo neverovatno telo i ludacke predispozicije za tu visinu, bez ikakvog suta, kosarkaskog IQ, pregleda igre i ciji se citav game plan sastojao od iskljucivo od zabijanja u protivnickog igraca i manijakalnog srljanja ka obrucu. Svaka cast na toj odlucnosti, ali da je nekome iznenadjenje da se on ozbiljno povredio usled takvog stila igre, to uopste ne razumem??

majk

pre 6 godina

Za sklocni zglob bitniji su bandazi i kompresor navlake nego duboke patike. Uznapredovalo je to dosta ali baš kao što kompresor za koleno ne može da vam pomogne oko jako lošeg doskoka i sakacenja ukrstenih tako ne može ništa da vam pomogne na loš doskok stopalom.

suomi

pre 6 godina

Ne znam da li se slazete ali skoro sve nove patike za kosarku su plitke patike! Dok sam se ja bavio kosarkom nosile su se duboke patike koje stite zglobove. Jeste svi imaju bandaze i sta vec na zglobovima ali ne shvatam u cemu je poenta plitkih patika za kosarku... valjda su laganije ili sta. Mislim da bi se mnogo zglobova sacuvalo u onim starim dubokim patikama kakve su se ranije nosile. Treniram klince i u poslednje vreme sam primetio da svi nose te plitke patike a zglobovi im stradaju non stop. Naravno neke teze povrede se ne mogu izbeci ali ako ti zglobovi stradaju svaki dan malo po malo dolazi do tezih povreda mnogo lakse jednog dana.

*Dejan

pre 6 godina

Vidim da ste primetili da nose uglavnom plitke patike,
Ali mislim da je važnije od toga da su sve patike koje se proizvode u poslednje vreme platnene ili od neke mrežice preko još jedne takve mrežice ... Ukratko bez ikakve potpore za zglob ...
Nema poštene duboke kožne patike, pa čak ni poluduboke ...
Trendovi su takvi - moda je u pitanju ali nakaradna ...
Postavljena koža je krući materijal sa boljom potporom od bilo kakvih plastika, mrežica ili torzija u osnovi đona i daje dodatnu sigurnost zglobu ...
Držao sam nekoliko patika iz najnovijih serija i sve su u najmanju ruku vrlo sumnjive po pitanju sigurnosti skločnih zglobova i ne razmatram ih za basket.
Uvek se odlučim zakonzervativniji dizajn i evo 46sta bez i jednug uganuća zgloba ni na ulici ni dok sam trenirao

KOSTA1703

pre 6 godina

Ovima što su protiv dubokih patika

Sa dubokim patikama i kada nategneš zglob, proveriš možeš li da pomeraš pprste(da nema preloma), i ako možeš onda bez razvezivanja patike pravo pod hladan tuš(noga).tmao ostaneš sat vremena, pa tek onda skineš patiku i sutra u 90% slučajeva ko nov.
U plitkim patikama možeš samo da gledaš kako zglob raste....I da plačeš od muke.

Tor

pre 6 godina

Igraci su nekad znali da ako oces da budes zdrav i bez povreda treba da letnju pauzu iskoristis da se dodatno spremas, igras, svakako ostaneš u formi...a ne da ides na zurke, aukcije, splavove, jahte itd itd... Aj par dana, al par nedelja vec ne, a svi sad tako funkcionisu. pa kad zavrsis karijeru brale ti idi luduj

billy_the_cat

pre 6 godina

Sa plitkim kobe partikama nikad nisam povrijedio zglob, zbog zaštite na samom đonu, dok sam u dubokim bezbroj puta izvnuo zglob.

nex

pre 6 godina

@Vdusan
Ö se izgovara tako sto usta otvoris za O a kazes E. Ni Sruder ni Sreder nego,**** ga,Sroeder. I ER se ne izgovara,nego je to,po zvuku,A.
Ali,po naski,blize je i logicnije Sreder.

baki

pre 6 godina

previse je kontakt u NBA zato stradaju igraci , ulaze nogama i telom pri odbrani , obratite paznju pri sutu , igrac koji brani sut i posle suta nastavlja kretnju ka igracu koji sutira i u vecini slucajeva suter je izlozen riziku da doskoci na nogu igraca odbrane

Miša

pre 6 godina

Dajte ljudi, ni jedno istraživanje nije pokazalo razliku u nivou povreda skočnog zgloba u dubokim ili plitkim patikama. Pogotovu što u ozbiljnoj košarci ne postoji igrač koji bez bandaže sme da počne trening koji se radi u kontaktu, a kamoli utakmicu. Mehaničke su to povrede. Nije isti uzrok takve povrede, i npr kada ode ACL bez kontakta, kada koleno "prošeta" u nekom nezgodnom doskoku, pa se stalno spominje pretreniranost i preopterećenost.

petarczv

pre 6 godina

Ali likovi koji su navalili na vest o teo kako je on svilen za nba i da se zato povredio kao da se u evropi igraci nepovredjuju i kao da se u nba nepovredjuju igraci tamne puti koji su daleko fizicki spremniji od belaca...ali to uopste nije bitno koliko je bitno da se sto vise ispljuju nasi igraci koji igraju u nba. Od samog starta je nevidjena hajka koja je postala totalno bolesna i neshvatljiva. Sta je tacno uzrok i cilj ne mogu da shvatim ali je bolesno...

grandpaRick

pre 6 godina

Igra je prilicno ubrzana, pritom su igraci znatno krupniji i visi nego pre dvadesetak godina, samim tim ima i dosta kontakta a ponajvise ovih nezgodnih doskoka, tome kad se doda i igranje u plitkim patikama logicno je da dolazi do povreda. Ima i sad vrhunskih dubokih patika dzordanke npr nove i retro, lebron par komada utegnu se kao steznik i gomila drugih, ali dal zbog izgleda ili pokretljivosti vecina kupuje plitke.

petarczv

pre 6 godina

Tako to izgleda kada mator i ishaban igrač, inače skromnih atletskih mogućnosti, hoće po stare dane malo da proba NBA.
(Cinik, 23. oktobar 2017 13:18)

Kosarkaski genije sa telom mekusca.. Stvarno nikada svoje telo nije doveo na nivo atlete
(satelit, 23. oktobar 2017 12:57)


Ja lepo kazem nije decko za NBA, a vi me napadate. Znam ga iz vidjenja, Valjevci smo obojica, njegova gradja i nacin zivota nisu sportski. Najbolje bi mu bilo u ABA ligi. Brz oporavak, Milose!
(miroslav obradovic pintac, 23. oktobar 2017 11:37)

Ne mora ni da se vraca, sto se NBA tice :)
(Mikii, 23. oktobar 2017 11:22)

Zbogom veliki Teo
(Sasa, 23. oktobar 2017 11:11)

Pa kad je otisao "povredjen" u NBA... A i nema veze, razvalio je u predsezoni dosta za ovu godinu. Imamo bar hajlajtse, da vrtimo do januara.
(Nema na čemu, 23. oktobar 2017 11:07

Eto zasto sam bio skeptik. Nesumnjivo je Teodosicevo kosarkasko znanje, ali nije isto igrat pick up na Kalisu i NBA. To je ubitacan ritam na koji on nije spreman. Mogao je biti spreman, ali je zakasnio jedno 8 godina.
(LogenMNE, 23. oktobar 2017 10:46)

Svima je bilo jasno da nema fizičku spremu za NBA.
Vrlo brzo će on nazad u Evropu. Svakako, posle prve godine ugovora menadžment LA Clippers-a može raskinuti ugovor sa njim, uz nadoknadu od 2 miliona dolara za drugu sezonu. Tako će i biti.
(Ivan NS, 23. oktobar 2017 10:42)


Ovo su samo neki od komentara na vest o teovoj povredi. Sta reci?! Toliko zlobe ali i neznanja u komentarima,pa jel ni sruder nijeza nba?

Srbin

pre 6 godina

aj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...! (ssvos, 23. oktobar 2017 11:41) ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!(Srbin, 23. oktobar 2017 17:17)U tom delu Nemačke se izgovara šruder a on ga izgovara šreder, to je sam on rekao imate i da nađete ;-)
(akajea, 23. oktobar 2017 17:49)

sta pricas? ja sam rodjen u njemackoj, niko ne izgovara Sruder osim mozda stranci koji lose pricaju njemacki.

Kendra Lust

pre 6 godina

@petarczv
Reč hajka dobija na značaju kada je ti upotrebiš.
Toliko si iznapadao Lebrona u poslednjih par godina da zaista nema smisla da nekoga optužuješ za hajku.
Ni meni nije jasno kakvi te motivi rukovode da toliko mrziš top 5 igrača SVIH VREMENA!

nbaleaguepass

pre 6 godina

potrebna mi je pomoc: da li je neko uspeo da uplati i gleda nba preko NBA league pass-a? uplatio sam jer ne bih da gledam utakmice preko nekih sumnjivih linkova, a i da mi secka snimak, medjutim stalno mi javlja neku gresku, u kojem god browseru da pustim... Ima li neko slicna iskustva?

Srbin

pre 6 godina

Taj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...!
(ssvos, 23. oktobar 2017 11:41)

ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!

akajea

pre 6 godina

aj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...!
(ssvos, 23. oktobar 2017 11:41)

ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!
(Srbin, 23. oktobar 2017 17:17)

U tom delu Nemačke se izgovara šruder a on ga izgovara šreder, to je sam on rekao imate i da nađete ;-)

akajea

pre 6 godina

sta pricas? ja sam rodjen u njemackoj, niko ne izgovara Sruder osim mozda stranci koji lose pricaju njemacki.
(Srbin, 23. oktobar 2017 18:11)

Pričam ono što je on rekao u izjavi za TV.

google

pre 6 godina

Ali o kakvom maleru govorite u vezi Rose-a? Covek koji je od kosarkaskih vestina ima samo neverovatno telo i ludacke predispozicije za tu visinu, bez ikakvog suta, kosarkaskog IQ, pregleda igre i ciji se citav game plan sastojao od iskljucivo od zabijanja u protivnickog igraca i manijakalnog srljanja ka obrucu. Svaka cast na toj odlucnosti, ali da je nekome iznenadjenje da se on ozbiljno povredio usled takvog stila igre, to uopste ne razumem??

Najdrazi

pre 6 godina

Ovo nije slucajno. Gnev i bes Evrepe i neigranje preko cetrdeset igraca na Evropskom prvenstvu. Zao mi igraca i njihovih povreda. A NBA dabogda im se pokvario fotokopir, usisivaci i da se zapusi kanalizacija.

Bane

pre 6 godina

Ponovo Sruder. Moze decko da govori da se njegovo prezime izgovara i kao Bibop ili Rokstedi, ali on je Nemac i preziva se identicno kao bivsi kancelar, koji je u srpskom jeziku transkribovan kao (Gerhard) Sreder. Samo ta cinjenica bi bila dovoljna svakom iole ozbiljnijem mediju na ovim prostorima da i ovog kosarkasa oslovljava tako. Pitanje je jeste li to vi?

Tor

pre 6 godina

Igraci su nekad znali da ako oces da budes zdrav i bez povreda treba da letnju pauzu iskoristis da se dodatno spremas, igras, svakako ostaneš u formi...a ne da ides na zurke, aukcije, splavove, jahte itd itd... Aj par dana, al par nedelja vec ne, a svi sad tako funkcionisu. pa kad zavrsis karijeru brale ti idi luduj

tocka

pre 6 godina

Mozda gresim, ali nekada su patike, recimo Adidas Conductor, pa uzmimo i Nike Air Jordan, grlile skroz skocni zglob i isle prilicno visoko. Sada covek udje u prodavnicu i gleda kosarkaske patike, a one se skoro ne razlikuju od patika za trcanje. Taj zglob je totalno prepusten slucaju, jer je lagana patika fensi-smensi

suomi

pre 6 godina

Ne znam da li se slazete ali skoro sve nove patike za kosarku su plitke patike! Dok sam se ja bavio kosarkom nosile su se duboke patike koje stite zglobove. Jeste svi imaju bandaze i sta vec na zglobovima ali ne shvatam u cemu je poenta plitkih patika za kosarku... valjda su laganije ili sta. Mislim da bi se mnogo zglobova sacuvalo u onim starim dubokim patikama kakve su se ranije nosile. Treniram klince i u poslednje vreme sam primetio da svi nose te plitke patike a zglobovi im stradaju non stop. Naravno neke teze povrede se ne mogu izbeci ali ako ti zglobovi stradaju svaki dan malo po malo dolazi do tezih povreda mnogo lakse jednog dana.

Kendra Lust

pre 6 godina

A kad se setim priče da se u NBA ne igra odbrana...
Istina je da se nikad nisu košarkaši više trošili. Fizički je igra prezahtevna...

mig

pre 6 godina

kada kosarkas doskoci na necije stopalo, mozes imati duboke patike do pola lista, nista ti nece pomoci, isto ti se pise ko i da si u plitkim.. nista tu ne pomaze.. u plitkim patikama si mnogo fleksibilniji, brze trcis, lakse menjas pravac.. izvrtao sam zglob po 10 puta u dubokim i iato toliko i u plitkim.. i jednako gadno mi je bilo i u jednim i u drugim

billy_the_cat

pre 6 godina

Sa plitkim kobe partikama nikad nisam povrijedio zglob, zbog zaštite na samom đonu, dok sam u dubokim bezbroj puta izvnuo zglob.

*Dejan

pre 6 godina

Vidim da ste primetili da nose uglavnom plitke patike,
Ali mislim da je važnije od toga da su sve patike koje se proizvode u poslednje vreme platnene ili od neke mrežice preko još jedne takve mrežice ... Ukratko bez ikakve potpore za zglob ...
Nema poštene duboke kožne patike, pa čak ni poluduboke ...
Trendovi su takvi - moda je u pitanju ali nakaradna ...
Postavljena koža je krući materijal sa boljom potporom od bilo kakvih plastika, mrežica ili torzija u osnovi đona i daje dodatnu sigurnost zglobu ...
Držao sam nekoliko patika iz najnovijih serija i sve su u najmanju ruku vrlo sumnjive po pitanju sigurnosti skločnih zglobova i ne razmatram ih za basket.
Uvek se odlučim zakonzervativniji dizajn i evo 46sta bez i jednug uganuća zgloba ni na ulici ni dok sam trenirao

Miša

pre 6 godina

Dajte ljudi, ni jedno istraživanje nije pokazalo razliku u nivou povreda skočnog zgloba u dubokim ili plitkim patikama. Pogotovu što u ozbiljnoj košarci ne postoji igrač koji bez bandaže sme da počne trening koji se radi u kontaktu, a kamoli utakmicu. Mehaničke su to povrede. Nije isti uzrok takve povrede, i npr kada ode ACL bez kontakta, kada koleno "prošeta" u nekom nezgodnom doskoku, pa se stalno spominje pretreniranost i preopterećenost.

WillyWonka

pre 6 godina

Povrede su dio NBA tradicije, tako da ne vidim ništa neobično u ovoj sezoni u odnosu na prijašnje. Takav je to sport, samo se još dodatno sve ubrzalo, pa je i rizik veći. Puno bliskih susreta, Zaza te dočeka na doskoku i gotovo.

KOSTA1703

pre 6 godina

Ovima što su protiv dubokih patika

Sa dubokim patikama i kada nategneš zglob, proveriš možeš li da pomeraš pprste(da nema preloma), i ako možeš onda bez razvezivanja patike pravo pod hladan tuš(noga).tmao ostaneš sat vremena, pa tek onda skineš patiku i sutra u 90% slučajeva ko nov.
U plitkim patikama možeš samo da gledaš kako zglob raste....I da plačeš od muke.

Gatsby

pre 6 godina

Mislim da su modeli patika danas mnogo plići, nego što su se nekad nosili u košarci , jer je tada patila obuhvatala ceo skočni zglobu do gore. Moje laičko zapažanje, ali zaista teško objasniti ovoliki broj povreda.

akajea

pre 6 godina

sta pricas? ja sam rodjen u njemackoj, niko ne izgovara Sruder osim mozda stranci koji lose pricaju njemacki.
(Srbin, 23. oktobar 2017 18:11)

Pričam ono što je on rekao u izjavi za TV.

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

@Miša

Nema veze to sa profesionalnim sportistima, to bandaziranje je nesto sto pokupis kad pocnes malo ozbiljnije da treniras, kao klinac. I ja kad sam trenirao kosarku, pre 20 i kusur godina, svi do jednog smo uredno bandazirali stopala, pouceni iskustvom, posto nema ko barem jednom u zivotu (a cesto i vise puta) nije povredio zglob a da je trenirao kosarku. I to svaki put kada treba da se zakoraci na teren. Trening, utakmica pa cak i basket sa drugarima u kraju. I duboke patike su spas takodje. Cvrsto zategnute/zapertlane. Do povrede moze doci i tako, ali su posledice uvek mnogo manje nego kada nema bandaze / dubokih, uredno zapertlanih patika.

garnet

pre 6 godina

A realno,u ovoj Nba je dozvoljeno da te covek uhvati rukama kada krenes na ulaz. I naravno odmah gubis percepciju kako si hteo da doskocis. Glupost. Kao rukomet.

majk

pre 6 godina

Za sklocni zglob bitniji su bandazi i kompresor navlake nego duboke patike. Uznapredovalo je to dosta ali baš kao što kompresor za koleno ne može da vam pomogne oko jako lošeg doskoka i sakacenja ukrstenih tako ne može ništa da vam pomogne na loš doskok stopalom.

nex

pre 6 godina

@Vdusan
Ö se izgovara tako sto usta otvoris za O a kazes E. Ni Sruder ni Sreder nego,**** ga,Sroeder. I ER se ne izgovara,nego je to,po zvuku,A.
Ali,po naski,blize je i logicnije Sreder.

nbaleaguepass

pre 6 godina

potrebna mi je pomoc: da li je neko uspeo da uplati i gleda nba preko NBA league pass-a? uplatio sam jer ne bih da gledam utakmice preko nekih sumnjivih linkova, a i da mi secka snimak, medjutim stalno mi javlja neku gresku, u kojem god browseru da pustim... Ima li neko slicna iskustva?

petarczv

pre 6 godina

Ali likovi koji su navalili na vest o teo kako je on svilen za nba i da se zato povredio kao da se u evropi igraci nepovredjuju i kao da se u nba nepovredjuju igraci tamne puti koji su daleko fizicki spremniji od belaca...ali to uopste nije bitno koliko je bitno da se sto vise ispljuju nasi igraci koji igraju u nba. Od samog starta je nevidjena hajka koja je postala totalno bolesna i neshvatljiva. Sta je tacno uzrok i cilj ne mogu da shvatim ali je bolesno...

akajea

pre 6 godina

aj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...!
(ssvos, 23. oktobar 2017 11:41)

ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!
(Srbin, 23. oktobar 2017 17:17)

U tom delu Nemačke se izgovara šruder a on ga izgovara šreder, to je sam on rekao imate i da nađete ;-)

Srbin

pre 6 godina

Taj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...!
(ssvos, 23. oktobar 2017 11:41)

ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!

brat Silvio

pre 6 godina

Rouz je hodajući maler, bilo je samo pitanje vremena kad će da nastrada, nije dugo izdržao. Hejvordova povreda je za slagalicu strave, horor živi. Nadao sam se da će Teo brže se vratiti no šta je tu je, kako je krenulo za titulu će se igrati jedan na jedan.

petarczv

pre 6 godina

Tako to izgleda kada mator i ishaban igrač, inače skromnih atletskih mogućnosti, hoće po stare dane malo da proba NBA.
(Cinik, 23. oktobar 2017 13:18)

Kosarkaski genije sa telom mekusca.. Stvarno nikada svoje telo nije doveo na nivo atlete
(satelit, 23. oktobar 2017 12:57)


Ja lepo kazem nije decko za NBA, a vi me napadate. Znam ga iz vidjenja, Valjevci smo obojica, njegova gradja i nacin zivota nisu sportski. Najbolje bi mu bilo u ABA ligi. Brz oporavak, Milose!
(miroslav obradovic pintac, 23. oktobar 2017 11:37)

Ne mora ni da se vraca, sto se NBA tice :)
(Mikii, 23. oktobar 2017 11:22)

Zbogom veliki Teo
(Sasa, 23. oktobar 2017 11:11)

Pa kad je otisao "povredjen" u NBA... A i nema veze, razvalio je u predsezoni dosta za ovu godinu. Imamo bar hajlajtse, da vrtimo do januara.
(Nema na čemu, 23. oktobar 2017 11:07

Eto zasto sam bio skeptik. Nesumnjivo je Teodosicevo kosarkasko znanje, ali nije isto igrat pick up na Kalisu i NBA. To je ubitacan ritam na koji on nije spreman. Mogao je biti spreman, ali je zakasnio jedno 8 godina.
(LogenMNE, 23. oktobar 2017 10:46)

Svima je bilo jasno da nema fizičku spremu za NBA.
Vrlo brzo će on nazad u Evropu. Svakako, posle prve godine ugovora menadžment LA Clippers-a može raskinuti ugovor sa njim, uz nadoknadu od 2 miliona dolara za drugu sezonu. Tako će i biti.
(Ivan NS, 23. oktobar 2017 10:42)


Ovo su samo neki od komentara na vest o teovoj povredi. Sta reci?! Toliko zlobe ali i neznanja u komentarima,pa jel ni sruder nijeza nba?

Kendra Lust

pre 6 godina

@petarczv
Reč hajka dobija na značaju kada je ti upotrebiš.
Toliko si iznapadao Lebrona u poslednjih par godina da zaista nema smisla da nekoga optužuješ za hajku.
Ni meni nije jasno kakvi te motivi rukovode da toliko mrziš top 5 igrača SVIH VREMENA!

baki

pre 6 godina

previse je kontakt u NBA zato stradaju igraci , ulaze nogama i telom pri odbrani , obratite paznju pri sutu , igrac koji brani sut i posle suta nastavlja kretnju ka igracu koji sutira i u vecini slucajeva suter je izlozen riziku da doskoci na nogu igraca odbrane

grandpaRick

pre 6 godina

Igra je prilicno ubrzana, pritom su igraci znatno krupniji i visi nego pre dvadesetak godina, samim tim ima i dosta kontakta a ponajvise ovih nezgodnih doskoka, tome kad se doda i igranje u plitkim patikama logicno je da dolazi do povreda. Ima i sad vrhunskih dubokih patika dzordanke npr nove i retro, lebron par komada utegnu se kao steznik i gomila drugih, ali dal zbog izgleda ili pokretljivosti vecina kupuje plitke.

Srbin

pre 6 godina

aj decko iz Njemacke se izgovara Sreder,a ne Sruder...! (ssvos, 23. oktobar 2017 11:41) ne lupaj, ako neznas! nije ni Sreder ali Sruder je skroz pogresno!(Srbin, 23. oktobar 2017 17:17)U tom delu Nemačke se izgovara šruder a on ga izgovara šreder, to je sam on rekao imate i da nađete ;-)
(akajea, 23. oktobar 2017 17:49)

sta pricas? ja sam rodjen u njemackoj, niko ne izgovara Sruder osim mozda stranci koji lose pricaju njemacki.