Nedelja, 15.10.2017.

16:45

Kiks Stojkovića, sudija nije priznao gol (VIDEO)

<a href="http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2017&amp;mm=10&amp;dd=15&amp;nav_id=1314388" class="text-link" target= "_blank">Fudbaleri Partizana igraju protiv Radnika u Surdulici u 13. kolu Superlige, </a>a na startu drugog poluvremena sudija Lazar Lukić bio je u centru pažnje.

Izvor: B92

Kiks Stojkoviæa, sudija nije priznao gol (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Džole

pre 6 godina

Očigledno su mnogi potpuno zaboravili zašto se još uvek crta onaj GOLMANSKI PROSTOR. Bezobziran dvostruki start na golmana u golmanskom prostoru, to je u stvari bilo za žuti karton.

dux

pre 6 godina

Da se ovo desilo u Evropi nikada ne bi bio poništen gol i zato tako prolazimo decenijama u Evro takmičenjima....Isto važi i za Zvezdu...
Osim ovog piskaranja niko i ne ide da gleda fudbal zbog ovakvih stvari koje su ogledalo društva

sava.

pre 6 godina

ove sudije čemer i jad,baš me zanima ako bi poništijo gol ronaldu ili mesiju.več kod nas u srbiji ima ono pravilo sudija sudi pošteno al,da partizan pobedi.

Toliko

pre 6 godina

Gol je poništen isključivo na ime golmana jer je napravio kiks,kada mu je ispala lopta,bacio se posle toga da je dohvati ali mu ruke nisu bile na lopti,protivnički igrač je bio brži i sproveo je u gol.Isfolirao je na iskustvo i kredit koji ima kod sudija,inače čist i regularan gol.

Nenad

pre 6 godina

Opravdano poništen gol. Drugi nasrtaj igrača u ljubičastom je za karton.
(mr čović i dr terzić, 15. oktobar 2017 23:39)
Faul nad golmanom bio, ali stavi naočare pa pogledaj ponovo. Posle kiks Stojkovića igrač partizana sa dve ruke drži napadača pa to je čist penal i crveni karton jel zadnji igrač jel je gol prilika. Budite svi realni a ne gledajte to Zvezda Partizan. Rad je oštećen za penal i za crveni karton.

ultrasrbin

pre 6 godina

Grobar, 15. oktobar 2017 20:19

Naocare kod kineza na popustu, a ako je drgi neki problem onda ne pomaze nista osim odgovarajuce ustanove.

penalinjo

pre 6 godina

Kiksevi igrača Partizana se ne računaju na utakmicama?! Sudije položile sa najvišom ocenom i dajte im bonus!!! Kakva smejurija!!!

Rokatanski

pre 6 godina

"Ofsajd je pravilo u fudbalu koje određuje da igrač ekipe koja napada, u trenutku kada mu se upućuje lopta od njegovog saigrača, mora biti u liniji ili iza najmanje dva protivnička igrača (od kojih je jedan najčešće protivnički golman." Ovo su Pravila fudbalske igre. Igrač Radnika sa brojem 5 je u stopostotnom ofsajdu (iza je samo igrač Partizana sa brojem 4). On se aktivira i dodaje igraču sa brojem 17 koji postiže gol. Ljudi, naučite Pravila fudbalske igre pa komentarišite. Kao što ste videli gol Paname (i ja sam navijao za Panamu, ali gol nisam video) tako ste videli i ovu situaciju. Pozdrav!

Falcon

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Palona, 15. oktobar 2017 17:19)
Nije. Tako komentarišu priučeni poznavaoci Pravila fudbalske igre.
(Falcon, 15. oktobar 2017 22:58)
Zaboravih da dodam ... gol inače nije bio regularan. Eh da, i ofsajd je bio.

kobajagi

pre 6 godina

grobar@
gol je ponisten jer je protivnicki igrac sutnuo Stojkovica u glavu,ti brate ako si grobar i ja sam marsovac ili nisi gledao utakmicu

Falcon

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Palona, 15. oktobar 2017 17:19)
Nije. Tako komentarišu priučeni poznavaoci Pravila fudbalske igre.

Salas

pre 6 godina

Bez ulazenja u analizu citavog meca i slicno, mislim da gol opravdano nije priznat. Stojkovic jeste napravio katastrofalan kiks, ali je potom i fauliran, bez dileme. Pozdrav od navijaca Crvene zvezde!

analiza

pre 6 godina

"А да се подсетимо мало онда и другог гола Партизана на дербију из прошле сезоне када је било 3:1 за Партизан. На центаршут из корнера Тавамба је направио фаул над голманом који је скочио да покупи центаршут. И све се то десило у петерцу где је голман заштићен. [link] - тренутак 1:57."
(Марко)
Podsetih se i jedina slicnost je u tome da obojica golmana savrseno "cene" let lopte.Manojlovic promasuje celu putanju lopte i skace na Tavambu i to bocno i odbija se od njega,a Stojke prstima najpre dodiruje loptu iz kornera,ova mu pada iza,izmedju njega i igraca iza koga je Vulicevic i on krece ka lopti i njegove ruke su brze i blize lopti od DESNE noge igraca Surdulice,koji je PRE kontakta sa loptom-na koju je Stojke stavio OBE ruke-odgurnuo jednog igraca Par-dakle,visoko podignuta noga u sesnaestercu,i to na golmana koji drzi ruke na lopti.Pa posto lopta jos nije usla u gol,isti igrac Surdulice i LEVOM nogom pokusava da je sutne i tom prilikom je ili zakacio ili za dlaku promasio glavu Stojketa.Dakle,situacije su potpuno razlicite-u prvoj se golman ODBIJA od napadaca,a u drugoj golman umalo da strada od napadaca.Jedini problem ovde je sto u suprotnoj situaciji ni jedan sudija ne bi smeo da ponisti gol CZ ili Par da su ga ovako dali.Moglo bi i da se razmatra eventualni faul Vulicevica nad igracem ispred gol linije,ali je ovo faul nad golmanom,draga gospodo novinari,a ne ponisten cist gol.

MarkoPFC

pre 6 godina

Jel Partizanu zabranjeno da se svira penal? Pa nije igrao protiv zvezde pa da ne sme da se svira. Oba penala cista kao suza isto kao i ponisten gol Radnika.
Kod prvog penala obe ruke odbrambenog igraca su na Tawambi i povlacenje sa ledja. Sve je jasno, penal kao kuca.
Kod ponistenog gola radniku se jasno vidi da Stojkovic obema rukama drzi loptu. Skolski primer faula nad golmanom.
Kod drugog penala nema sta ni da se pise previse jer se iz aviona videlo da igrac radnika ulazi u liniju kretanja i postavlja svoju nogu Ozegovicu. Na nepropisan nacin ga zaustavlja i to je cist penal.
Ove gluposti sto pisu navijaci zvezde nemaju veze sa realnoscu. Sportski pozdrav.

Grobar

pre 6 godina

Posle kiksa Stojkovica je igrac Radnika dosao do lopte i dao gol. Ovako nesto se nikada ne bi sviralo u top5 ligama Evrope. Pravila kazu da je golman maksimalno zasticen od kontakta i to je u redu. Gol je posledica kiksa golmana koji se bacio posle kiksa na protivnickog igraca u zelji da ispravi situaciju. Protivnicki igrac je sve vreme bio na lopti. Kazem, ovakva situacija se nikada ne bi svirala u top ligama, jer je golman posle kiksa krenuo na igraca koji je imao loptu u nogama. Nema govora o faulu. Bitno da smo pobedili u Surdulici. :)

crni_redstar

pre 6 godina

2 penala plus ponisten gol protivniku-o cemu mi ovde pricamo? ali dzaba im titula ide Zvezdi, a oni neka se blamiraju koliko hoce.

decki preseljeni od osnivaca

pre 6 godina

Da covek ne poveruje kada ovi useljeni kazu kako se Tavamba nije pimerio kada je faulirao Manojlovica. Pa on nije skocio vertikalno kako su pokusali da opravdaju na Areni nego u stranu, pravo u golmana.

ArtuDitu

pre 6 godina

U ovoj situaciji sudija je mogao da dosudi penal za Radnicki jer igrac Partizana sa brojem 4 sve vreme drzi igraca Radnickog sa obe ruke i cak ga u jednom momentu vuce unazad. Sto se tice gola bilo je svega i svacega cak je i na usporenom snimku tesko razaznati sta se dogodilo a sudija je trebalo da reaguje u delicu sekunde i zato mu ne treba zameriti. Jedino pitanje je da li bi sudija svirao faul da su u pitanju igraci Partizana ili Zvezde a da je na travi golman Radnickog ili nekog drugog kluba iz Srbije.

Rokatanski

pre 6 godina

Vrlo problematična situacija. Pretpostavljam da je gol mogao da bude poništen zbog ofsajda. Broj 4 drži igrača Radnika, ali ovaj nije aktivan. Kada se igrač Radnika aktivira i utiče na ishod akcije nalazi se u očiglednoj ofsajd poziciji. Na golmana je brutalno startovano i igrač je morao da dobije karton (čak možda i crveni) ali bi većina evropskih sudija gol priznala da nije bilo ofsajda. Pogledajte trenutak kada se aktivira igrač Radnika najbliži golu. Iza njega je samo jedan igrač Partizana (golman je ispred) a to je ofsajd. Pozdrav!

joxa

pre 6 godina

2320

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom! 
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19) 

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna... 
(BigBoca, 15. oktobar 2017 17:39) 

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53)

Nije Stojković skočio na igra Radnika, već na loptu. Nije to ista situacija. Ali ako ti je lakše... Ok

vlada

pre 6 godina

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10 
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53). Golman je u derbiju promašio loptu, danas ju je Stojković imao u rukuma, tebi očigledno nisu poznata pravila...
(xxx, 15. oktobar 2017 18:07)


Covek ti kopirao tekst iz pravilnika i ti i dalje po svom... Nigde ne pise da mora da ima kontakt sa loptom

ferdinand

pre 6 godina

koliko se secam, za ovakvu situaciju na derbiju Terza je urlao "faul nad golmanom" zajedno s "zvezdaskom javnoscu" posebno ovde na B92.Izgleda da su se kriterijumi "postene zvezdaske javnosti" znacajno promenuli ..
(svaki Shajberovac ima za brata Savka Shajbera hrvata, 15. oktobar 2017 17:55

"Promenuli" se sigurno nisu. Promenili, možda.

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Pa otkide mu glavu ovaj u plavom dresu!!!da li ste vi normalni,pa ovde je jedino sporan crveni za ovog sto brutalno sutnu golmanovu glavu!!neverovatno....

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Nije presla gol liniju ili je neko napravio faul, tako da je ponistenje opravdano. Sta hocete pa Krasnodaru ponisten CIST pogodak, oni su tim koji je najdrasticnije ostecen u kvalifikacijama. Da je bilo one tehnologije kao na mecu Stutgarta i Kelna...

Miodrag

pre 6 godina

Pre nekoliko godina sam voleo da čitam komentare,bili su u 90% realni,argumentovani,pisali su ljudi koji znaju sport...a zadnje 2-3 godine skoro na svaku objavu o Zvezdi i Partizanu uvek isto (sudije,sklnjalica,,Fmp,Vučić,panteri...) kako vam bre ne dosadi više?Izgubili su komentari svaki smisao,ovo mi je prvi kog sam napisao posle dve godine,uđem i pročitam 5 komentara i izađem,a ima ih sada oko 200,šta i da čitam dalje kada su svi isti,samo što jedni vređaju i nipodoštavaju Partizan,a drugi Zvezdu.

nemanja

pre 6 godina

cist crveni za plavog igraca, pa sta je trebo u glavu da sutne stojkovica.... Vidi se kad se bacio na loptu da mu nogom iz ruke izbija...

boki

pre 6 godina

Cist faul...ALI, glavu dajem da se ovo ne bi svirao kao faul na drugoj strani. Isto je i kad igra Zvezda. Zato nam je fudbal takav kakav je....

xxx

pre 6 godina

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53). Golman je u derbiju promašio loptu, danas ju je Stojković imao u rukuma, tebi očigledno nisu poznata pravila...

xxx

pre 6 godina

Golman je zasticena vrsta u petercu...a tako je moralo biti i u derbiju kada je Tawamba faulirao Manojlovica
(vlada, 15. oktobar 2017 17:55). Nije Tawamba faulrao Manojlovića, već se ovaj zakucao u njega.

Objektivno

pre 6 godina

Kod prve situacije kada Stojkovic ne uspeva da uhvati loptu sve cisto, kod drugog pokusaja dolazi do lopte ali nema potpunu kontolu nad njom (nije ju uhvatio), igrac udara po lopti a ne po njemu, prilicno diskutabilno moze biti faul ali ne mora, treci kontakt na 0:44 definitivno ga udara kopackom po licu i tu je definitivno faul.

zoran

pre 6 godina

O cemu vi raspravljate../ Jeste li pri sebi..? Prvo ga udario po rukama pa ga razvalio kopackom po glavi i vi se pitate da li je bio faul nad golmanom..!!??
Neki put covek da ne poveruje o cemu ljudi raspravljaju...

Марко

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19)

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna...
(BigBoca, 15. oktobar 2017 17:39)

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10

Milorad

pre 6 godina

Prvo ga je sutnuo u ruke pa direktno u glavu! Pogledajte usporene snimke! Ne da je ispravno ponisten gol nego je trebao crveni da mu jer je mogao da ga ubije, glava mu cima nazad nekontrolisano nakon sto ga je sutnuo u glavu! Stojke i on lud, ide glavom na kopacku da zaustavi gol!

Peca

pre 6 godina

Da se ne lazemo, da su ovakav pogodak postigli Partizan ili Zvezda bio bi priznat bez razmisljanja, pogotovo ako bi to bilo pri rezultatu 0:0.

Back in Black

pre 6 godina

Ne mogu da verujem kakvi naslovi ovog portala koji je definitivno postao portparol l...kluba,izgazise i isutirase stojkovica i sta kao sporno?!sporno je vama u glavi,sram vas bilo....da nisu mozda i penali sporni?
(Ofsajd slepče!, 15. oktobar 2017 17:10)
Ne brukaj se majke ti.

Комшија Миленко

pre 6 godina

А то што Партизанова 4 све време држи нападача који је био у ситуацији да дође до лопте? Ко је судио? Мажић?

drug Vucela

pre 6 godina

Cist penal za Radnik, igrac Partizana drzi sa obe ruke igraca Radnika na gol liniji u trenutku kad golman ispusta loptu i sprecava ga da postigne gol.

323

pre 6 godina

Filip je Kopačkom izbio iz ruke loptu Stojketu. Stojke je loptu u padu drzao sa obe ruke na metar ispred gola.
Sta je tu sporno, ko je zaštićen posebno u petercu, golman ili napadac? Samo pisete nebuloze.

Joe

pre 6 godina

Ljudi, nije postojao faul nad Stojkovicem. Filip je napravio faul u skoku gurnuvši sa obe ruke jednog od igrača Partizana pre nego što je došao do lopte.

Labud

pre 6 godina

Tako je B92 kritike su urodile plodom,dosta ste blatili Zvezdu konacno ste otvorili oci i videli pravu istinu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 15. oktobar 2017 17:15)

Prava istina - Terzina istina. Javljaju se neki koji su tvrdili da je faul kada se Manojlovic zakucao u Tawambu koji se nije pomerio niti skocio.

Bestidnika nema vecih.

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Ceka Skenderbeg. Vratice se ovo Partizanu protiv Skenderbega. Partizan ako osvoji bod dole, u Albaniji, ja za kaznu necu mesec dana da komentarisem na B92 forumu.

Марко

pre 6 godina

А да се подсетимо мало онда и другог гола Партизана на дербију из прошле сезоне када је било 3:1 за Партизан. На центаршут из корнера Тавамба је направио фаул над голманом који је скочио да покупи центаршут. И све се то десило у петерцу где је голман заштићен. https://www.youtube.com/watch?v=ipDzCi79CxI - тренутак 1:57.

Veljko C.

pre 6 godina

Stojkovicu sunce sijalo u oci i promasio loptu na levoj ruci, znaci skroz na skroz, pada iza i samo jednom rukom poklapa loptu, koju vec sutira protivnicki igrac, znaci brani sut, ona pada ka liniji i gura je igrac koga drzi Vulivcevic(4) preko linije, a onda ova sirovina zamahuje i masi, a drugom nogom kaci Stojkovica po licu.Ja bih priznao gol jer je sam zakomplikovao, jedino bih posle pokazao zuti ovom sto ga kresnuo, mada mi se cini da su igrali Srbija-Italija a da je sudio Nemac na Mundijalu, gol bi bio priznat a sudija ne bi ni trepnuo.

Svi smo mi golman

pre 6 godina

Lepo ubiješ golmana pa na miru daš gol. Pojedincima ovde je to sasvim normalno, jer eto radi se o nekom tamo Partizanu koji oni kao mrze. Tužno.

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Ne mogu da verujem kakvi naslovi ovog portala koji je definitivno postao portparol l...kluba,izgazise i isutirase stojkovica i sta kao sporno?!sporno je vama u glavi,sram vas bilo....da nisu mozda i penali sporni?

Ktp1q£w

pre 6 godina

Aman ljudi, pravila su se promenila. Golman nema specijalan tretman u petercu vec vise od deceniju... A nedavno su se promenila i pravila o fauliranju od strane zadnjeg igraca odbrane (gleda se u kakvoj je prilici bio igrac, zato Ostojic na primer nije dobio crveni, nego samo zuti protiv Videotona).

Bilo kako bilo, ovo je bio faul...

svaki Shajberovac ima za brata Savka Shajbera hrvata

pre 6 godina

koliko se secam, za ovakvu situaciju na derbiju Terza je urlao "faul nad golmanom" zajedno s "zvezdaskom javnoscu" posebno ovde na B92.Izgleda da su se kriterijumi "postene zvezdaske javnosti" znacajno promenuli ..

BigBoca

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19)

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna...

1-i na draftu

pre 6 godina

@ realno
Srećo, mani komentatora. Stojke je dobio kopačku u lice. To što je ispustio loptu, ne znači da mogu da ga tuku dok ne uteraju loptu u gol.

M

pre 6 godina

Igrac Partizana sa brojem 4 sve vreme obema rukama drzi protivnickog igraca i na kraju ga podize uvis kako ovaj ne bi dosao do lopte!!! Pa sve i da ga je oborio, sudija bi se opet pravio lud. Ukinite ligu i proglasite Partizan dozivotnim sampionom. Samo ne shvatam kako ljudi u Partizanu ne vide da je sve ovo medvedja usluga. Puci cete u Evropi upravo zbog toga sto igrate unapred dobijene utakmice bez truda.

Šruder protiv Šredera

pre 6 godina

Moram da priznam da ovo jeste bio faul nad golmanom (mada bih ja priznao gol zbog očajne reakcije golmana - sam sebi napravio problem).

Šruder protiv Šredera

pre 6 godina

Moram da priznam da ovo jeste bio faul nad golmanom (mada bih ja priznao gol zbog očajne reakcije golmana - sam sebi napravio problem).

323

pre 6 godina

Filip je Kopačkom izbio iz ruke loptu Stojketu. Stojke je loptu u padu drzao sa obe ruke na metar ispred gola.
Sta je tu sporno, ko je zaštićen posebno u petercu, golman ili napadac? Samo pisete nebuloze.

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Ne mogu da verujem kakvi naslovi ovog portala koji je definitivno postao portparol l...kluba,izgazise i isutirase stojkovica i sta kao sporno?!sporno je vama u glavi,sram vas bilo....da nisu mozda i penali sporni?

BigBoca

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19)

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna...

1-i na draftu

pre 6 godina

@ realno
Srećo, mani komentatora. Stojke je dobio kopačku u lice. To što je ispustio loptu, ne znači da mogu da ga tuku dok ne uteraju loptu u gol.

zoran

pre 6 godina

O cemu vi raspravljate../ Jeste li pri sebi..? Prvo ga udario po rukama pa ga razvalio kopackom po glavi i vi se pitate da li je bio faul nad golmanom..!!??
Neki put covek da ne poveruje o cemu ljudi raspravljaju...

Miodrag

pre 6 godina

Pre nekoliko godina sam voleo da čitam komentare,bili su u 90% realni,argumentovani,pisali su ljudi koji znaju sport...a zadnje 2-3 godine skoro na svaku objavu o Zvezdi i Partizanu uvek isto (sudije,sklnjalica,,Fmp,Vučić,panteri...) kako vam bre ne dosadi više?Izgubili su komentari svaki smisao,ovo mi je prvi kog sam napisao posle dve godine,uđem i pročitam 5 komentara i izađem,a ima ih sada oko 200,šta i da čitam dalje kada su svi isti,samo što jedni vređaju i nipodoštavaju Partizan,a drugi Zvezdu.

Labud

pre 6 godina

Tako je B92 kritike su urodile plodom,dosta ste blatili Zvezdu konacno ste otvorili oci i videli pravu istinu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 15. oktobar 2017 17:15)

Prava istina - Terzina istina. Javljaju se neki koji su tvrdili da je faul kada se Manojlovic zakucao u Tawambu koji se nije pomerio niti skocio.

Bestidnika nema vecih.

Svi smo mi golman

pre 6 godina

Lepo ubiješ golmana pa na miru daš gol. Pojedincima ovde je to sasvim normalno, jer eto radi se o nekom tamo Partizanu koji oni kao mrze. Tužno.

boki

pre 6 godina

Cist faul...ALI, glavu dajem da se ovo ne bi svirao kao faul na drugoj strani. Isto je i kad igra Zvezda. Zato nam je fudbal takav kakav je....

ArtuDitu

pre 6 godina

U ovoj situaciji sudija je mogao da dosudi penal za Radnicki jer igrac Partizana sa brojem 4 sve vreme drzi igraca Radnickog sa obe ruke i cak ga u jednom momentu vuce unazad. Sto se tice gola bilo je svega i svacega cak je i na usporenom snimku tesko razaznati sta se dogodilo a sudija je trebalo da reaguje u delicu sekunde i zato mu ne treba zameriti. Jedino pitanje je da li bi sudija svirao faul da su u pitanju igraci Partizana ili Zvezde a da je na travi golman Radnickog ili nekog drugog kluba iz Srbije.

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Pa otkide mu glavu ovaj u plavom dresu!!!da li ste vi normalni,pa ovde je jedino sporan crveni za ovog sto brutalno sutnu golmanovu glavu!!neverovatno....

Back in Black

pre 6 godina

Ne mogu da verujem kakvi naslovi ovog portala koji je definitivno postao portparol l...kluba,izgazise i isutirase stojkovica i sta kao sporno?!sporno je vama u glavi,sram vas bilo....da nisu mozda i penali sporni?
(Ofsajd slepče!, 15. oktobar 2017 17:10)
Ne brukaj se majke ti.

crni_redstar

pre 6 godina

2 penala plus ponisten gol protivniku-o cemu mi ovde pricamo? ali dzaba im titula ide Zvezdi, a oni neka se blamiraju koliko hoce.

xxx

pre 6 godina

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53). Golman je u derbiju promašio loptu, danas ju je Stojković imao u rukuma, tebi očigledno nisu poznata pravila...

M

pre 6 godina

Igrac Partizana sa brojem 4 sve vreme obema rukama drzi protivnickog igraca i na kraju ga podize uvis kako ovaj ne bi dosao do lopte!!! Pa sve i da ga je oborio, sudija bi se opet pravio lud. Ukinite ligu i proglasite Partizan dozivotnim sampionom. Samo ne shvatam kako ljudi u Partizanu ne vide da je sve ovo medvedja usluga. Puci cete u Evropi upravo zbog toga sto igrate unapred dobijene utakmice bez truda.

Salas

pre 6 godina

Bez ulazenja u analizu citavog meca i slicno, mislim da gol opravdano nije priznat. Stojkovic jeste napravio katastrofalan kiks, ali je potom i fauliran, bez dileme. Pozdrav od navijaca Crvene zvezde!

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Ceka Skenderbeg. Vratice se ovo Partizanu protiv Skenderbega. Partizan ako osvoji bod dole, u Albaniji, ja za kaznu necu mesec dana da komentarisem na B92 forumu.

Комшија Миленко

pre 6 godina

А то што Партизанова 4 све време држи нападача који је био у ситуацији да дође до лопте? Ко је судио? Мажић?

ferdinand

pre 6 godina

koliko se secam, za ovakvu situaciju na derbiju Terza je urlao "faul nad golmanom" zajedno s "zvezdaskom javnoscu" posebno ovde na B92.Izgleda da su se kriterijumi "postene zvezdaske javnosti" znacajno promenuli ..
(svaki Shajberovac ima za brata Savka Shajbera hrvata, 15. oktobar 2017 17:55

"Promenuli" se sigurno nisu. Promenili, možda.

Grobar

pre 6 godina

Posle kiksa Stojkovica je igrac Radnika dosao do lopte i dao gol. Ovako nesto se nikada ne bi sviralo u top5 ligama Evrope. Pravila kazu da je golman maksimalno zasticen od kontakta i to je u redu. Gol je posledica kiksa golmana koji se bacio posle kiksa na protivnickog igraca u zelji da ispravi situaciju. Protivnicki igrac je sve vreme bio na lopti. Kazem, ovakva situacija se nikada ne bi svirala u top ligama, jer je golman posle kiksa krenuo na igraca koji je imao loptu u nogama. Nema govora o faulu. Bitno da smo pobedili u Surdulici. :)

drug Vucela

pre 6 godina

Cist penal za Radnik, igrac Partizana drzi sa obe ruke igraca Radnika na gol liniji u trenutku kad golman ispusta loptu i sprecava ga da postigne gol.

vlada

pre 6 godina

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10 
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53). Golman je u derbiju promašio loptu, danas ju je Stojković imao u rukuma, tebi očigledno nisu poznata pravila...
(xxx, 15. oktobar 2017 18:07)


Covek ti kopirao tekst iz pravilnika i ti i dalje po svom... Nigde ne pise da mora da ima kontakt sa loptom

Milorad

pre 6 godina

Prvo ga je sutnuo u ruke pa direktno u glavu! Pogledajte usporene snimke! Ne da je ispravno ponisten gol nego je trebao crveni da mu jer je mogao da ga ubije, glava mu cima nazad nekontrolisano nakon sto ga je sutnuo u glavu! Stojke i on lud, ide glavom na kopacku da zaustavi gol!

Марко

pre 6 godina

А да се подсетимо мало онда и другог гола Партизана на дербију из прошле сезоне када је било 3:1 за Партизан. На центаршут из корнера Тавамба је направио фаул над голманом који је скочио да покупи центаршут. И све се то десило у петерцу где је голман заштићен. https://www.youtube.com/watch?v=ipDzCi79CxI - тренутак 1:57.

Ktp1q£w

pre 6 godina

Aman ljudi, pravila su se promenila. Golman nema specijalan tretman u petercu vec vise od deceniju... A nedavno su se promenila i pravila o fauliranju od strane zadnjeg igraca odbrane (gleda se u kakvoj je prilici bio igrac, zato Ostojic na primer nije dobio crveni, nego samo zuti protiv Videotona).

Bilo kako bilo, ovo je bio faul...

xxx

pre 6 godina

Golman je zasticena vrsta u petercu...a tako je moralo biti i u derbiju kada je Tawamba faulirao Manojlovica
(vlada, 15. oktobar 2017 17:55). Nije Tawamba faulrao Manojlovića, već se ovaj zakucao u njega.

Peca

pre 6 godina

Da se ne lazemo, da su ovakav pogodak postigli Partizan ili Zvezda bio bi priznat bez razmisljanja, pogotovo ako bi to bilo pri rezultatu 0:0.

svaki Shajberovac ima za brata Savka Shajbera hrvata

pre 6 godina

koliko se secam, za ovakvu situaciju na derbiju Terza je urlao "faul nad golmanom" zajedno s "zvezdaskom javnoscu" posebno ovde na B92.Izgleda da su se kriterijumi "postene zvezdaske javnosti" znacajno promenuli ..

Objektivno

pre 6 godina

Kod prve situacije kada Stojkovic ne uspeva da uhvati loptu sve cisto, kod drugog pokusaja dolazi do lopte ali nema potpunu kontolu nad njom (nije ju uhvatio), igrac udara po lopti a ne po njemu, prilicno diskutabilno moze biti faul ali ne mora, treci kontakt na 0:44 definitivno ga udara kopackom po licu i tu je definitivno faul.

nemanja

pre 6 godina

cist crveni za plavog igraca, pa sta je trebo u glavu da sutne stojkovica.... Vidi se kad se bacio na loptu da mu nogom iz ruke izbija...

analiza

pre 6 godina

"А да се подсетимо мало онда и другог гола Партизана на дербију из прошле сезоне када је било 3:1 за Партизан. На центаршут из корнера Тавамба је направио фаул над голманом који је скочио да покупи центаршут. И све се то десило у петерцу где је голман заштићен. [link] - тренутак 1:57."
(Марко)
Podsetih se i jedina slicnost je u tome da obojica golmana savrseno "cene" let lopte.Manojlovic promasuje celu putanju lopte i skace na Tavambu i to bocno i odbija se od njega,a Stojke prstima najpre dodiruje loptu iz kornera,ova mu pada iza,izmedju njega i igraca iza koga je Vulicevic i on krece ka lopti i njegove ruke su brze i blize lopti od DESNE noge igraca Surdulice,koji je PRE kontakta sa loptom-na koju je Stojke stavio OBE ruke-odgurnuo jednog igraca Par-dakle,visoko podignuta noga u sesnaestercu,i to na golmana koji drzi ruke na lopti.Pa posto lopta jos nije usla u gol,isti igrac Surdulice i LEVOM nogom pokusava da je sutne i tom prilikom je ili zakacio ili za dlaku promasio glavu Stojketa.Dakle,situacije su potpuno razlicite-u prvoj se golman ODBIJA od napadaca,a u drugoj golman umalo da strada od napadaca.Jedini problem ovde je sto u suprotnoj situaciji ni jedan sudija ne bi smeo da ponisti gol CZ ili Par da su ga ovako dali.Moglo bi i da se razmatra eventualni faul Vulicevica nad igracem ispred gol linije,ali je ovo faul nad golmanom,draga gospodo novinari,a ne ponisten cist gol.

penalinjo

pre 6 godina

Kiksevi igrača Partizana se ne računaju na utakmicama?! Sudije položile sa najvišom ocenom i dajte im bonus!!! Kakva smejurija!!!

decki preseljeni od osnivaca

pre 6 godina

Da covek ne poveruje kada ovi useljeni kazu kako se Tavamba nije pimerio kada je faulirao Manojlovica. Pa on nije skocio vertikalno kako su pokusali da opravdaju na Areni nego u stranu, pravo u golmana.

joxa

pre 6 godina

2320

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom! 
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19) 

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna... 
(BigBoca, 15. oktobar 2017 17:39) 

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53)

Nije Stojković skočio na igra Radnika, već na loptu. Nije to ista situacija. Ali ako ti je lakše... Ok

kobajagi

pre 6 godina

grobar@
gol je ponisten jer je protivnicki igrac sutnuo Stojkovica u glavu,ti brate ako si grobar i ja sam marsovac ili nisi gledao utakmicu

MarkoPFC

pre 6 godina

Jel Partizanu zabranjeno da se svira penal? Pa nije igrao protiv zvezde pa da ne sme da se svira. Oba penala cista kao suza isto kao i ponisten gol Radnika.
Kod prvog penala obe ruke odbrambenog igraca su na Tawambi i povlacenje sa ledja. Sve je jasno, penal kao kuca.
Kod ponistenog gola radniku se jasno vidi da Stojkovic obema rukama drzi loptu. Skolski primer faula nad golmanom.
Kod drugog penala nema sta ni da se pise previse jer se iz aviona videlo da igrac radnika ulazi u liniju kretanja i postavlja svoju nogu Ozegovicu. Na nepropisan nacin ga zaustavlja i to je cist penal.
Ove gluposti sto pisu navijaci zvezde nemaju veze sa realnoscu. Sportski pozdrav.

Марко

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19)

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna...
(BigBoca, 15. oktobar 2017 17:39)

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10

Veljko C.

pre 6 godina

Stojkovicu sunce sijalo u oci i promasio loptu na levoj ruci, znaci skroz na skroz, pada iza i samo jednom rukom poklapa loptu, koju vec sutira protivnicki igrac, znaci brani sut, ona pada ka liniji i gura je igrac koga drzi Vulivcevic(4) preko linije, a onda ova sirovina zamahuje i masi, a drugom nogom kaci Stojkovica po licu.Ja bih priznao gol jer je sam zakomplikovao, jedino bih posle pokazao zuti ovom sto ga kresnuo, mada mi se cini da su igrali Srbija-Italija a da je sudio Nemac na Mundijalu, gol bi bio priznat a sudija ne bi ni trepnuo.

Rokatanski

pre 6 godina

Vrlo problematična situacija. Pretpostavljam da je gol mogao da bude poništen zbog ofsajda. Broj 4 drži igrača Radnika, ali ovaj nije aktivan. Kada se igrač Radnika aktivira i utiče na ishod akcije nalazi se u očiglednoj ofsajd poziciji. Na golmana je brutalno startovano i igrač je morao da dobije karton (čak možda i crveni) ali bi većina evropskih sudija gol priznala da nije bilo ofsajda. Pogledajte trenutak kada se aktivira igrač Radnika najbliži golu. Iza njega je samo jedan igrač Partizana (golman je ispred) a to je ofsajd. Pozdrav!

Falcon

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Palona, 15. oktobar 2017 17:19)
Nije. Tako komentarišu priučeni poznavaoci Pravila fudbalske igre.
(Falcon, 15. oktobar 2017 22:58)
Zaboravih da dodam ... gol inače nije bio regularan. Eh da, i ofsajd je bio.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Nije presla gol liniju ili je neko napravio faul, tako da je ponistenje opravdano. Sta hocete pa Krasnodaru ponisten CIST pogodak, oni su tim koji je najdrasticnije ostecen u kvalifikacijama. Da je bilo one tehnologije kao na mecu Stutgarta i Kelna...

Falcon

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Palona, 15. oktobar 2017 17:19)
Nije. Tako komentarišu priučeni poznavaoci Pravila fudbalske igre.

Joe

pre 6 godina

Ljudi, nije postojao faul nad Stojkovicem. Filip je napravio faul u skoku gurnuvši sa obe ruke jednog od igrača Partizana pre nego što je došao do lopte.

ultrasrbin

pre 6 godina

Grobar, 15. oktobar 2017 20:19

Naocare kod kineza na popustu, a ako je drgi neki problem onda ne pomaze nista osim odgovarajuce ustanove.

Toliko

pre 6 godina

Gol je poništen isključivo na ime golmana jer je napravio kiks,kada mu je ispala lopta,bacio se posle toga da je dohvati ali mu ruke nisu bile na lopti,protivnički igrač je bio brži i sproveo je u gol.Isfolirao je na iskustvo i kredit koji ima kod sudija,inače čist i regularan gol.

Nenad

pre 6 godina

Opravdano poništen gol. Drugi nasrtaj igrača u ljubičastom je za karton.
(mr čović i dr terzić, 15. oktobar 2017 23:39)
Faul nad golmanom bio, ali stavi naočare pa pogledaj ponovo. Posle kiks Stojkovića igrač partizana sa dve ruke drži napadača pa to je čist penal i crveni karton jel zadnji igrač jel je gol prilika. Budite svi realni a ne gledajte to Zvezda Partizan. Rad je oštećen za penal i za crveni karton.

Rokatanski

pre 6 godina

"Ofsajd je pravilo u fudbalu koje određuje da igrač ekipe koja napada, u trenutku kada mu se upućuje lopta od njegovog saigrača, mora biti u liniji ili iza najmanje dva protivnička igrača (od kojih je jedan najčešće protivnički golman." Ovo su Pravila fudbalske igre. Igrač Radnika sa brojem 5 je u stopostotnom ofsajdu (iza je samo igrač Partizana sa brojem 4). On se aktivira i dodaje igraču sa brojem 17 koji postiže gol. Ljudi, naučite Pravila fudbalske igre pa komentarišite. Kao što ste videli gol Paname (i ja sam navijao za Panamu, ali gol nisam video) tako ste videli i ovu situaciju. Pozdrav!

dux

pre 6 godina

Da se ovo desilo u Evropi nikada ne bi bio poništen gol i zato tako prolazimo decenijama u Evro takmičenjima....Isto važi i za Zvezdu...
Osim ovog piskaranja niko i ne ide da gleda fudbal zbog ovakvih stvari koje su ogledalo društva

sava.

pre 6 godina

ove sudije čemer i jad,baš me zanima ako bi poništijo gol ronaldu ili mesiju.več kod nas u srbiji ima ono pravilo sudija sudi pošteno al,da partizan pobedi.

Džole

pre 6 godina

Očigledno su mnogi potpuno zaboravili zašto se još uvek crta onaj GOLMANSKI PROSTOR. Bezobziran dvostruki start na golmana u golmanskom prostoru, to je u stvari bilo za žuti karton.

Back in Black

pre 6 godina

Ne mogu da verujem kakvi naslovi ovog portala koji je definitivno postao portparol l...kluba,izgazise i isutirase stojkovica i sta kao sporno?!sporno je vama u glavi,sram vas bilo....da nisu mozda i penali sporni?
(Ofsajd slepče!, 15. oktobar 2017 17:10)
Ne brukaj se majke ti.

Šruder protiv Šredera

pre 6 godina

Moram da priznam da ovo jeste bio faul nad golmanom (mada bih ja priznao gol zbog očajne reakcije golmana - sam sebi napravio problem).

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Ceka Skenderbeg. Vratice se ovo Partizanu protiv Skenderbega. Partizan ako osvoji bod dole, u Albaniji, ja za kaznu necu mesec dana da komentarisem na B92 forumu.

Grobar

pre 6 godina

Posle kiksa Stojkovica je igrac Radnika dosao do lopte i dao gol. Ovako nesto se nikada ne bi sviralo u top5 ligama Evrope. Pravila kazu da je golman maksimalno zasticen od kontakta i to je u redu. Gol je posledica kiksa golmana koji se bacio posle kiksa na protivnickog igraca u zelji da ispravi situaciju. Protivnicki igrac je sve vreme bio na lopti. Kazem, ovakva situacija se nikada ne bi svirala u top ligama, jer je golman posle kiksa krenuo na igraca koji je imao loptu u nogama. Nema govora o faulu. Bitno da smo pobedili u Surdulici. :)

crni_redstar

pre 6 godina

2 penala plus ponisten gol protivniku-o cemu mi ovde pricamo? ali dzaba im titula ide Zvezdi, a oni neka se blamiraju koliko hoce.

323

pre 6 godina

Filip je Kopačkom izbio iz ruke loptu Stojketu. Stojke je loptu u padu drzao sa obe ruke na metar ispred gola.
Sta je tu sporno, ko je zaštićen posebno u petercu, golman ili napadac? Samo pisete nebuloze.

drug Vucela

pre 6 godina

Cist penal za Radnik, igrac Partizana drzi sa obe ruke igraca Radnika na gol liniji u trenutku kad golman ispusta loptu i sprecava ga da postigne gol.

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Ne mogu da verujem kakvi naslovi ovog portala koji je definitivno postao portparol l...kluba,izgazise i isutirase stojkovica i sta kao sporno?!sporno je vama u glavi,sram vas bilo....da nisu mozda i penali sporni?

Марко

pre 6 godina

А да се подсетимо мало онда и другог гола Партизана на дербију из прошле сезоне када је било 3:1 за Партизан. На центаршут из корнера Тавамба је направио фаул над голманом који је скочио да покупи центаршут. И све се то десило у петерцу где је голман заштићен. https://www.youtube.com/watch?v=ipDzCi79CxI - тренутак 1:57.

M

pre 6 godina

Igrac Partizana sa brojem 4 sve vreme obema rukama drzi protivnickog igraca i na kraju ga podize uvis kako ovaj ne bi dosao do lopte!!! Pa sve i da ga je oborio, sudija bi se opet pravio lud. Ukinite ligu i proglasite Partizan dozivotnim sampionom. Samo ne shvatam kako ljudi u Partizanu ne vide da je sve ovo medvedja usluga. Puci cete u Evropi upravo zbog toga sto igrate unapred dobijene utakmice bez truda.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Nije presla gol liniju ili je neko napravio faul, tako da je ponistenje opravdano. Sta hocete pa Krasnodaru ponisten CIST pogodak, oni su tim koji je najdrasticnije ostecen u kvalifikacijama. Da je bilo one tehnologije kao na mecu Stutgarta i Kelna...

xxx

pre 6 godina

Golman je zasticena vrsta u petercu...a tako je moralo biti i u derbiju kada je Tawamba faulirao Manojlovica
(vlada, 15. oktobar 2017 17:55). Nije Tawamba faulrao Manojlovića, već se ovaj zakucao u njega.

MarkoPFC

pre 6 godina

Jel Partizanu zabranjeno da se svira penal? Pa nije igrao protiv zvezde pa da ne sme da se svira. Oba penala cista kao suza isto kao i ponisten gol Radnika.
Kod prvog penala obe ruke odbrambenog igraca su na Tawambi i povlacenje sa ledja. Sve je jasno, penal kao kuca.
Kod ponistenog gola radniku se jasno vidi da Stojkovic obema rukama drzi loptu. Skolski primer faula nad golmanom.
Kod drugog penala nema sta ni da se pise previse jer se iz aviona videlo da igrac radnika ulazi u liniju kretanja i postavlja svoju nogu Ozegovicu. Na nepropisan nacin ga zaustavlja i to je cist penal.
Ove gluposti sto pisu navijaci zvezde nemaju veze sa realnoscu. Sportski pozdrav.

xxx

pre 6 godina

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53). Golman je u derbiju promašio loptu, danas ju je Stojković imao u rukuma, tebi očigledno nisu poznata pravila...

Ofsajd slepče!

pre 6 godina

Pa otkide mu glavu ovaj u plavom dresu!!!da li ste vi normalni,pa ovde je jedino sporan crveni za ovog sto brutalno sutnu golmanovu glavu!!neverovatno....

Комшија Миленко

pre 6 godina

А то што Партизанова 4 све време држи нападача који је био у ситуацији да дође до лопте? Ко је судио? Мажић?

nemanja

pre 6 godina

cist crveni za plavog igraca, pa sta je trebo u glavu da sutne stojkovica.... Vidi se kad se bacio na loptu da mu nogom iz ruke izbija...

Joe

pre 6 godina

Ljudi, nije postojao faul nad Stojkovicem. Filip je napravio faul u skoku gurnuvši sa obe ruke jednog od igrača Partizana pre nego što je došao do lopte.

1-i na draftu

pre 6 godina

@ realno
Srećo, mani komentatora. Stojke je dobio kopačku u lice. To što je ispustio loptu, ne znači da mogu da ga tuku dok ne uteraju loptu u gol.

svaki Shajberovac ima za brata Savka Shajbera hrvata

pre 6 godina

koliko se secam, za ovakvu situaciju na derbiju Terza je urlao "faul nad golmanom" zajedno s "zvezdaskom javnoscu" posebno ovde na B92.Izgleda da su se kriterijumi "postene zvezdaske javnosti" znacajno promenuli ..

boki

pre 6 godina

Cist faul...ALI, glavu dajem da se ovo ne bi svirao kao faul na drugoj strani. Isto je i kad igra Zvezda. Zato nam je fudbal takav kakav je....

zoran

pre 6 godina

O cemu vi raspravljate../ Jeste li pri sebi..? Prvo ga udario po rukama pa ga razvalio kopackom po glavi i vi se pitate da li je bio faul nad golmanom..!!??
Neki put covek da ne poveruje o cemu ljudi raspravljaju...

ArtuDitu

pre 6 godina

U ovoj situaciji sudija je mogao da dosudi penal za Radnicki jer igrac Partizana sa brojem 4 sve vreme drzi igraca Radnickog sa obe ruke i cak ga u jednom momentu vuce unazad. Sto se tice gola bilo je svega i svacega cak je i na usporenom snimku tesko razaznati sta se dogodilo a sudija je trebalo da reaguje u delicu sekunde i zato mu ne treba zameriti. Jedino pitanje je da li bi sudija svirao faul da su u pitanju igraci Partizana ili Zvezde a da je na travi golman Radnickog ili nekog drugog kluba iz Srbije.

Labud

pre 6 godina

Tako je B92 kritike su urodile plodom,dosta ste blatili Zvezdu konacno ste otvorili oci i videli pravu istinu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 15. oktobar 2017 17:15)

Prava istina - Terzina istina. Javljaju se neki koji su tvrdili da je faul kada se Manojlovic zakucao u Tawambu koji se nije pomerio niti skocio.

Bestidnika nema vecih.

BigBoca

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19)

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna...

Rokatanski

pre 6 godina

Vrlo problematična situacija. Pretpostavljam da je gol mogao da bude poništen zbog ofsajda. Broj 4 drži igrača Radnika, ali ovaj nije aktivan. Kada se igrač Radnika aktivira i utiče na ishod akcije nalazi se u očiglednoj ofsajd poziciji. Na golmana je brutalno startovano i igrač je morao da dobije karton (čak možda i crveni) ali bi većina evropskih sudija gol priznala da nije bilo ofsajda. Pogledajte trenutak kada se aktivira igrač Radnika najbliži golu. Iza njega je samo jedan igrač Partizana (golman je ispred) a to je ofsajd. Pozdrav!

Objektivno

pre 6 godina

Kod prve situacije kada Stojkovic ne uspeva da uhvati loptu sve cisto, kod drugog pokusaja dolazi do lopte ali nema potpunu kontolu nad njom (nije ju uhvatio), igrac udara po lopti a ne po njemu, prilicno diskutabilno moze biti faul ali ne mora, treci kontakt na 0:44 definitivno ga udara kopackom po licu i tu je definitivno faul.

penalinjo

pre 6 godina

Kiksevi igrača Partizana se ne računaju na utakmicama?! Sudije položile sa najvišom ocenom i dajte im bonus!!! Kakva smejurija!!!

Svi smo mi golman

pre 6 godina

Lepo ubiješ golmana pa na miru daš gol. Pojedincima ovde je to sasvim normalno, jer eto radi se o nekom tamo Partizanu koji oni kao mrze. Tužno.

Milorad

pre 6 godina

Prvo ga je sutnuo u ruke pa direktno u glavu! Pogledajte usporene snimke! Ne da je ispravno ponisten gol nego je trebao crveni da mu jer je mogao da ga ubije, glava mu cima nazad nekontrolisano nakon sto ga je sutnuo u glavu! Stojke i on lud, ide glavom na kopacku da zaustavi gol!

Rokatanski

pre 6 godina

"Ofsajd je pravilo u fudbalu koje određuje da igrač ekipe koja napada, u trenutku kada mu se upućuje lopta od njegovog saigrača, mora biti u liniji ili iza najmanje dva protivnička igrača (od kojih je jedan najčešće protivnički golman." Ovo su Pravila fudbalske igre. Igrač Radnika sa brojem 5 je u stopostotnom ofsajdu (iza je samo igrač Partizana sa brojem 4). On se aktivira i dodaje igraču sa brojem 17 koji postiže gol. Ljudi, naučite Pravila fudbalske igre pa komentarišite. Kao što ste videli gol Paname (i ja sam navijao za Panamu, ali gol nisam video) tako ste videli i ovu situaciju. Pozdrav!

Falcon

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Palona, 15. oktobar 2017 17:19)
Nije. Tako komentarišu priučeni poznavaoci Pravila fudbalske igre.
(Falcon, 15. oktobar 2017 22:58)
Zaboravih da dodam ... gol inače nije bio regularan. Eh da, i ofsajd je bio.

Toliko

pre 6 godina

Gol je poništen isključivo na ime golmana jer je napravio kiks,kada mu je ispala lopta,bacio se posle toga da je dohvati ali mu ruke nisu bile na lopti,protivnički igrač je bio brži i sproveo je u gol.Isfolirao je na iskustvo i kredit koji ima kod sudija,inače čist i regularan gol.

Марко

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19)

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna...
(BigBoca, 15. oktobar 2017 17:39)

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10

decki preseljeni od osnivaca

pre 6 godina

Da covek ne poveruje kada ovi useljeni kazu kako se Tavamba nije pimerio kada je faulirao Manojlovica. Pa on nije skocio vertikalno kako su pokusali da opravdaju na Areni nego u stranu, pravo u golmana.

Veljko C.

pre 6 godina

Stojkovicu sunce sijalo u oci i promasio loptu na levoj ruci, znaci skroz na skroz, pada iza i samo jednom rukom poklapa loptu, koju vec sutira protivnicki igrac, znaci brani sut, ona pada ka liniji i gura je igrac koga drzi Vulivcevic(4) preko linije, a onda ova sirovina zamahuje i masi, a drugom nogom kaci Stojkovica po licu.Ja bih priznao gol jer je sam zakomplikovao, jedino bih posle pokazao zuti ovom sto ga kresnuo, mada mi se cini da su igrali Srbija-Italija a da je sudio Nemac na Mundijalu, gol bi bio priznat a sudija ne bi ni trepnuo.

analiza

pre 6 godina

"А да се подсетимо мало онда и другог гола Партизана на дербију из прошле сезоне када је било 3:1 за Партизан. На центаршут из корнера Тавамба је направио фаул над голманом који је скочио да покупи центаршут. И све се то десило у петерцу где је голман заштићен. [link] - тренутак 1:57."
(Марко)
Podsetih se i jedina slicnost je u tome da obojica golmana savrseno "cene" let lopte.Manojlovic promasuje celu putanju lopte i skace na Tavambu i to bocno i odbija se od njega,a Stojke prstima najpre dodiruje loptu iz kornera,ova mu pada iza,izmedju njega i igraca iza koga je Vulicevic i on krece ka lopti i njegove ruke su brze i blize lopti od DESNE noge igraca Surdulice,koji je PRE kontakta sa loptom-na koju je Stojke stavio OBE ruke-odgurnuo jednog igraca Par-dakle,visoko podignuta noga u sesnaestercu,i to na golmana koji drzi ruke na lopti.Pa posto lopta jos nije usla u gol,isti igrac Surdulice i LEVOM nogom pokusava da je sutne i tom prilikom je ili zakacio ili za dlaku promasio glavu Stojketa.Dakle,situacije su potpuno razlicite-u prvoj se golman ODBIJA od napadaca,a u drugoj golman umalo da strada od napadaca.Jedini problem ovde je sto u suprotnoj situaciji ni jedan sudija ne bi smeo da ponisti gol CZ ili Par da su ga ovako dali.Moglo bi i da se razmatra eventualni faul Vulicevica nad igracem ispred gol linije,ali je ovo faul nad golmanom,draga gospodo novinari,a ne ponisten cist gol.

Peca

pre 6 godina

Da se ne lazemo, da su ovakav pogodak postigli Partizan ili Zvezda bio bi priznat bez razmisljanja, pogotovo ako bi to bilo pri rezultatu 0:0.

ferdinand

pre 6 godina

koliko se secam, za ovakvu situaciju na derbiju Terza je urlao "faul nad golmanom" zajedno s "zvezdaskom javnoscu" posebno ovde na B92.Izgleda da su se kriterijumi "postene zvezdaske javnosti" znacajno promenuli ..
(svaki Shajberovac ima za brata Savka Shajbera hrvata, 15. oktobar 2017 17:55

"Promenuli" se sigurno nisu. Promenili, možda.

Salas

pre 6 godina

Bez ulazenja u analizu citavog meca i slicno, mislim da gol opravdano nije priznat. Stojkovic jeste napravio katastrofalan kiks, ali je potom i fauliran, bez dileme. Pozdrav od navijaca Crvene zvezde!

vlada

pre 6 godina

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10 
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53). Golman je u derbiju promašio loptu, danas ju je Stojković imao u rukuma, tebi očigledno nisu poznata pravila...
(xxx, 15. oktobar 2017 18:07)


Covek ti kopirao tekst iz pravilnika i ti i dalje po svom... Nigde ne pise da mora da ima kontakt sa loptom

joxa

pre 6 godina

2320

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom! 
(Palona, 15. oktobar 2017 17:19) 

Tako je, ali ovde komentarišu ostrašćeni klinci, tako da pravila nisu važna... 
(BigBoca, 15. oktobar 2017 17:39) 

Цитирам: "Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!" Да ли је и у овој ситуацији било контакта са голманом у петерцу? https://www.youtube.com/watch?v=VReOKdjyd10
(Марко, 15. oktobar 2017 17:53)

Nije Stojković skočio na igra Radnika, već na loptu. Nije to ista situacija. Ali ako ti je lakše... Ok

kobajagi

pre 6 godina

grobar@
gol je ponisten jer je protivnicki igrac sutnuo Stojkovica u glavu,ti brate ako si grobar i ja sam marsovac ili nisi gledao utakmicu

Ktp1q£w

pre 6 godina

Aman ljudi, pravila su se promenila. Golman nema specijalan tretman u petercu vec vise od deceniju... A nedavno su se promenila i pravila o fauliranju od strane zadnjeg igraca odbrane (gleda se u kakvoj je prilici bio igrac, zato Ostojic na primer nije dobio crveni, nego samo zuti protiv Videotona).

Bilo kako bilo, ovo je bio faul...

Falcon

pre 6 godina

Svaki kontakt sa golmanom u petercu je faul nad golmanom!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Palona, 15. oktobar 2017 17:19)
Nije. Tako komentarišu priučeni poznavaoci Pravila fudbalske igre.

Nenad

pre 6 godina

Opravdano poništen gol. Drugi nasrtaj igrača u ljubičastom je za karton.
(mr čović i dr terzić, 15. oktobar 2017 23:39)
Faul nad golmanom bio, ali stavi naočare pa pogledaj ponovo. Posle kiks Stojkovića igrač partizana sa dve ruke drži napadača pa to je čist penal i crveni karton jel zadnji igrač jel je gol prilika. Budite svi realni a ne gledajte to Zvezda Partizan. Rad je oštećen za penal i za crveni karton.

Miodrag

pre 6 godina

Pre nekoliko godina sam voleo da čitam komentare,bili su u 90% realni,argumentovani,pisali su ljudi koji znaju sport...a zadnje 2-3 godine skoro na svaku objavu o Zvezdi i Partizanu uvek isto (sudije,sklnjalica,,Fmp,Vučić,panteri...) kako vam bre ne dosadi više?Izgubili su komentari svaki smisao,ovo mi je prvi kog sam napisao posle dve godine,uđem i pročitam 5 komentara i izađem,a ima ih sada oko 200,šta i da čitam dalje kada su svi isti,samo što jedni vređaju i nipodoštavaju Partizan,a drugi Zvezdu.

dux

pre 6 godina

Da se ovo desilo u Evropi nikada ne bi bio poništen gol i zato tako prolazimo decenijama u Evro takmičenjima....Isto važi i za Zvezdu...
Osim ovog piskaranja niko i ne ide da gleda fudbal zbog ovakvih stvari koje su ogledalo društva

sava.

pre 6 godina

ove sudije čemer i jad,baš me zanima ako bi poništijo gol ronaldu ili mesiju.več kod nas u srbiji ima ono pravilo sudija sudi pošteno al,da partizan pobedi.

ultrasrbin

pre 6 godina

Grobar, 15. oktobar 2017 20:19

Naocare kod kineza na popustu, a ako je drgi neki problem onda ne pomaze nista osim odgovarajuce ustanove.

Džole

pre 6 godina

Očigledno su mnogi potpuno zaboravili zašto se još uvek crta onaj GOLMANSKI PROSTOR. Bezobziran dvostruki start na golmana u golmanskom prostoru, to je u stvari bilo za žuti karton.