Nedelja, 15.10.2017.

10:30

Furiozni Federer "oduvao" Nadala u finalu Šangaja

Rodžer Federer osvojio je Masters u Šangaju pošto je u dva seta pobedio Rafaela Nadala, 6:4, 6:3.

Izvor: PT

Furiozni Federer "oduvao" Nadala u finalu Šangaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

199 Komentari

Sortiraj po:

alen

pre 6 godina

Neka hejteri pogledaju bilansiju Novaka sa Federerom i Nadalom. Ova dvojica su za Novaka bili slaba konkurencija nazalost dok ovaj nas nije upao u sextu i smejuriju veganstvo jesti travu bundavu i semenke.

Ivan ZG

pre 6 godina

Gdje su oni komentatori koji su tvrdili da je Federer mator, a da ga Ljubičić nema čemu naučiti?
Federer je ove godine osvojio dva grend slema i pokoji turniri igra kao preporođen. Bekend udarac mu je najbolji u karijeri, a i servis mi izgleda bolji nego prije. Dobio je samopouzdanje sa pobjedama i to mu daje dodatnu mirnoću u igri iako je i prije imao jaku glavu.
Zbog godina ne može igrati turnir za turnirom jer bi se iscrpio pa bi prvo došli izgubljeni mečevi pa ozljede, stoga pažljivo bira turnire na kojima će igrati. Čovjek je prihvatio ograničenja svoga tijela i kao mudar čovjek ništa ne forsira. Već je osvojio strašno puno turnira i igra jer voli igrati i pobjeđivati. Vjerojatno i sam sebe ugodno iznenađuje jer poslije povrede čovjek počne sumnjati da li će ikada više zaigrati ne nivou kao prije ozljede.
Takvim svojim ne očekivanjem ničega i ne stavljanjem sebi imperativa pobjede može igrati neopterećeno, a zna se da onda čovjek odigra najbolje. Kada je u grču, igrač ne pogodi ni ono što na treningu pogodi zavezanih očiju.
Na žalost Čilić još nije prebrodio taj grč u najvažnijim poenima i zato sa najvećima teško dobiva. To je naravno sve u njegovoj glavi jer kada protiv njega stoji netko za koga on smatra da mu nije ravan - pomete ga sa terena. Dovoljno je pogledati finale GS koje je osvojio pa da izgleda kao da protivnik nije ni izašao na teren.
Bravo Federeru, naprijed Marine.

DD

pre 6 godina

coravi coric
Vidi druze, nisu niti komsije niti hrvati..to su ljudi koji koriste svoju glavu i nisu zaslepljeni. Jedini coravi su ovde Novakovi navijaci koji se drze glupe floskule da je Novak macka pored ovih majstora. Da niste coravi lepo biste prihvatili realnu i jedinu istinu da je Novak veliki teniser ali daleko od ove dvojice majstora, uostalom to i sve brojkre ukazuju, ali vi ocigledno ne znate da brojite, niti koji je broj veci. Iz Srbije sam i navijac sam Nadala, imas nesto protiv? Kao veliki Rafin navijac ne mogu da kazem da je Rafa bolji od Feda, naprosti nisam toliko zaslepljen kako vi, nije mi problem da kazem da je Federer najbolji svih vremena, tik do njega je Nadal...velika praznina pa ostali (ukljucujuci Samprasa i te ostale tenisere, naravno i Novaka), te stoga ne brukajte se...ti i ostali Novakovi navijaci.

Slavisa V.

pre 6 godina

"Federer u 36-oj godini razbija sve sumnje o tome da li je najbolji igrac u istoriji.
Sa 36 godina dobiti Rafaela Nadala 5 puta zaredom, to moze samo GOAT !!"

Sam sebi si kontradiktoran u istoj recenici. Federer ne moze istovremeno biti u 36-oj i imati 36?! Tacno je samo da je Federer u 37-oj godini. Ali, to drugima ocigledno nije smetalo da ti daju ovolike pluseve.

To su neke cinjenice.

pre 6 godina

Nadal kako stvari stoje nikad nece uzeti Majami niti Sangaj odnosno Pariz.
Jednostavno "uklet" su ti turniri za njega kao za Novaka Sinsinati odnosno za Rodzera MC odnosno Rim.

DD

pre 6 godina

pusa
E pa vidiš i za njega važi isto, samo što njegove pobede slaviš i nije ti bitno što ovi nisu bili prisutni, a sada je kao fora i "pif, ne važi jer nema mačke"? Samo ne znam otkud vam ta glupost da je on mačka kad je pored ove dvojice majstora maleni mišić.

MBgd

pre 6 godina

Čestitke Velikom Rogeru, teniskom geniju!! Maestralna igra!

@realno: "Glasanje nije tajno, već atp dostavi karticu sa pet imena (po nekom njihovom kriterijumu) pa ti zaokružiš jedno ime i potpišeš se. Dakle ne možeš da gladaš za koga ti hoćeš ako on nije na listi. Seti se šta se desilo sa Berdihom kada nije glasao jednom za Federera. Lično je progovorio da su mu neki zamerili. Nike nije produžio ugovor sa njim sledeće sezone. Toliko o tone."

Ma zašto izmišljaš i pišeš poluistine? Pa ko će dati predlog nego ATP?! Možda klub harmonikaša? Svaki igrač dobije od ATP predloge na formularu, a odmah ispod stoji napomena da svaki igrač može da dopiše -predloži jednog ili više tenisera koji nisu na ATP listi! I svi ti glasovi se sabiraju!

Tomaš 2010. godine nije glasao za Rogera zbog toga što je Federer rekao da je imao problem sa nogom u toku meča sa njim. To samo pokazuje koliko je Berdih bio sujetan! A za Berdiha i Najke, bože kakva izmišljotina! Da baš bi Najke odbile Tomaša zbog Rogera da im je marketinški isplaltiv! Nonsens! Sedi kec!

Mikii

pre 6 godina

Šta ima da mu teško padaju kada ga je pobedio toliko puta u važnim mećevima, a i Nike family natkriljuje emocije. Teško i jednom i drugom padaju porazi od Novaka, i to se golim okom vidi, jer on je “uljez“. Barem ranijih godina, sada su svi omatorili, pa se nekako osećaju povezanijim, svest o skorom kraju valjda, ta priča. Analiza meča, sve tačno. Ovu igru Federer drži godinama, izuzimajuči prelazak na veću glavu Vilsona, ali Rafa je sporiji. To što je Federer sporiji, njemu nije toliki hendikep kao ovom drugom. Novak će isto imati problema ako uspori. Sva trojca su puna očiglednog i kontroverzog. Federer goat a objektivno “slab“ na bh celu karijeru i previše za goata je slao taj udarac u tribine, i baš previše, kao niko u istoriji od velikana, čak i ne samo njih, asimetričan igrač. Teško drži dužu razmenu sa baselinea sa top agresive baselinerima jakog zadnji metar bekhenda. Rafa čeka 2. servis 5 m iza celu karijeru, daje svakom priliku da igra u slabom servisu, bez ozbiljnih indoor titula, “slabo“ se snalazi u brzim, idealnim uslovima (brz teren, neutralno svetlo, bez vetra, vlage i sunca i vrućine, pravilan put i odskok loptice itd), gde njegov teški spin odskače predvidivo, in door mu oduzima glavno oružje. Novak dobio “ožiljak“ na smeču posle onog promašenog na OI u Pekingu, koji ga je možda koštao zlata, i on ga svrbi do dan danas, bio je siguran pre toga, totalno u neskladu sa njegovom dokazanom dobrom “glavom“ u bitnim trenucima i poznatom kratkom memorijom. Pretenciozna želja za usavršavanjem Tod Martin servisa mu je odnela celu sezonu. Zatim mentalni preokret posle kompletiranja slema itd itd. Za dugo sećanje sva trojca, i njihove top igre, i epski mečevi, i karakteri, i cela era, zlatna, srebrna, dijamantska, nebitno. Pozdrav Miroslave.
(ja, 15. oktobar 2017 17:59)

Zovem se Mihailo. Pozdrav i tebi :)

.

pre 6 godina

@Vlada
Alo decko, Nolov ritern nije dovoljan ni Kirijosu brejk da napravi, a kamoli Federeru da naudi kada je RF na ovom nivou. Nadal je unistio Nola, poigravao se s njim, a protiv Federera nista... Zato je Nolo i otisao na pauzu

Vlada

pre 6 godina

Ljudi, vi ne razumete!

Nole je bolji i od Federera i od Nadala i na kraju krajeva, dokaz je broj pobeda nad njima.

Nole svojom igrom a pre svega riternom i bekendom ne bi dozvolio Federeru da se ovako razmase!
Nadalu je odavno usao pod kozu jer je pronasao sistem za igru protiv njega!

NOLETU JE POSTAO PROBLEM NEPREDVIDIVI WAWRINKA KOJI MU JE NA TRENUTAK USPORIO JURIS KA TITULI NAJBOLJIH TENISERA SVIH VREMENA !!!

Maja

pre 6 godina

@realno
Govedarica lepo reče pre neki dan tokom prenosa "Zverev je genetski Rus, ali igra za Nemačku". Analogno tome, Novak je genetski Crnogorac, živi u Monaku, ali igra pod zastavom Srbije. Jeli ti sad malo jasnije, ili uvek navijaš za Crnu Goru?

jaZz

pre 6 godina

A jedina gromada koja ima negativan skor protiv klovna Kiriosa je???? 
Pri tom, tvoja gromada ima po pobedu više protiv čoveka koji igra u 36 i čoveka koji je povredjen zadnje tri godine. Toliko o tome kolika je to gromada.
(Negativni, 15. oktobar 2017 15:08)

U šta je to povređen? A da, povređen je samo kad gubi od Novaka u finalima. Kako dođe do finala povređen?

realno

pre 6 godina

(pitanje, 15. oktobar 2017 16:26)
Pa kada ti jedan priziva povrede (!), a drugi javno poziva sve tenisere da te zajedno sruše (!), baš imaš volju da ih hvališ. Jel neki teniser 2006. pozivao ceo tur da sruše Federera? I pored toga Novak je u karijeri više hvalio njih nego oni njega. Tek od 2015. su ga počeli iskrenije hvaliti i poštovati, (ajde Rafa je i ranije) a ranijih godina Federer ga je i omalovažavao. Seti se raznih pres konferencija i stolica itd. Prirodno je što Federer ima ubedljivo više navijača od Novaka jer je već postao velikan dok je Novak još bio klinac. Novak je stupio na tur kada su svi navijači već bili opredeljeni u dva poznata tabora, uzgred sve i forsirano i holivudizovano Nike marketingom, a Novak neki tamo iz Srbije wtf. A oko nagrada za fer plej, ima dosta tenisera koji je zaslužuju pre Federera, barem u nekim sezonama (Čilić, Vavrinka, Kolšrajber, itd), ali Nike radi tu posao. Glasanje nije tajno, već ti atp dostavi karticu sa pet imena (po nekom njihovom kriterijumu) pa ti zaokružiš jedno ime i potpišeš se. Dakle ne možeš da gladaš za koga ti hoćeš ako on nije na listi. Seti se šta se desilo sa Berdihom kada nije glasao jednom za Federera. Lično je progovorio da su mu neki zamerili. Nike nije produžio ugovor sa njim sledeće sezone. Toliko o tone.

Mikii

pre 6 godina

Situacija je vrlo jasna. Nadal vise nije onaj stari Nadal i ovakav nije dovoljan da dobije sjajnog Federera. Nije ni matori u najboljim danima, ali ima taj servis koji pravi razliku. Nadal mora da bude na svom maksimumu, pre svega fizicki da bi mogao da neverovatnim potezima i pokrivanjem terena natera Federera na udarac vise u poenima. On to vise nije u stanju da radi. Rocko je napravio i sjajan takticki potez. Propustio je sljaku, sacuvao svezinu i sto je najvaznije, izbegao Nadala i sigurne poraze na istoj. Tako je u psiholoski momenat ostao na njegovoj strani. Ono sto je posebno zanimljivo je da Rafi uopste ne padaju tesko porazi od Federera. Pogledajte taj osmeh.

ja

pre 6 godina

(Mikii, 15. oktobar 2017 17:06)
Šta ima da mu teško padaju kada ga je pobedio toliko puta u važnim mećevima, a i Nike family natkriljuje emocije. Teško i jednom i drugom padaju porazi od Novaka, i to se golim okom vidi, jer on je “uljez“. Barem ranijih godina, sada su svi omatorili, pa se nekako osećaju povezanijim, svest o skorom kraju valjda, ta priča. Analiza meča, sve tačno. Ovu igru Federer drži godinama, izuzimajuči prelazak na veću glavu Vilsona, ali Rafa je sporiji. To što je Federer sporiji, njemu nije toliki hendikep kao ovom drugom. Novak će isto imati problema ako uspori. Sva trojca su puna očiglednog i kontroverzog. Federer goat a objektivno “slab“ na bh celu karijeru i previše za goata je slao taj udarac u tribine, i baš previše, kao niko u istoriji od velikana, čak i ne samo njih, asimetričan igrač. Teško drži dužu razmenu sa baselinea sa top agresive baselinerima jakog zadnji metar bekhenda. Rafa čeka 2. servis 5 m iza celu karijeru, daje svakom priliku da igra u slabom servisu, bez ozbiljnih indoor titula, “slabo“ se snalazi u brzim, idealnim uslovima (brz teren, neutralno svetlo, bez vetra, vlage i sunca i vrućine, pravilan put i odskok loptice itd), gde njegov teški spin odskače predvidivo, in door mu oduzima glavno oružje. Novak dobio “ožiljak“ na smeču posle onog promašenog na OI u Pekingu, koji ga je možda koštao zlata, i on ga svrbi do dan danas, bio je siguran pre toga, totalno u neskladu sa njegovom dokazanom dobrom “glavom“ u bitnim trenucima i poznatom kratkom memorijom. Pretenciozna želja za usavršavanjem Tod Martin servisa mu je odnela celu sezonu. Zatim mentalni preokret posle kompletiranja slema itd itd. Za dugo sećanje sva trojca, i njihove top igre, i epski mečevi, i karakteri, i cela era, zlatna, srebrna, dijamantska, nebitno. Pozdrav Miroslave.

sorry, Federer nije vaš

pre 6 godina

(savjetić, 15. oktobar 2017 15:43)
Ček, ček, zar vi ne kažete “Švicarci“? Joj komšije koliko ste smešni sa vašim trolovanjem ovde he he...
Ajd kad budete imali dvanaestostrukog slem šampiona, javite se da pričamo o tenisu. Do tada, pssst...

___

pre 6 godina

Najjača je ova što jedva čeka priliku da pred strancima opljune Novaka. Mislim, teško je naći reč za nju, a da objave.
Sestro leči komplekse na drugi način. Mada poznato je da nisu Srbi jedini koji koriste ovaj jezik. Dosta je ovde frustriranih komšija, inače poznatih najvećih fanova Federera/Nadala, dvojce najvećih hrvatskih sportista ikada. Neki od njih teško trpe činjenicu da je jedan Srbin napravio takve uspehe u njihovom omiljenom tenisu, a ne neko njihov. Zato i dolaze ovde i kao “navijaju“.

remax

pre 6 godina

Samo se nadaj da je trolovanje. Rodjena sam u Beogradu, odrasla u Beogradu, zivim u Beogradu, imam porodicu u Beogradu. A to Nolo koristim bas kako bih vas mediokritete nervirala. Moj posao je vezan za cesta putovanja u inostranstvo, IT sektor, i uvek koristim priliku da sa strancima pricam o Djokovicu I da im objasnim istinu ko su i sta rade Djokovici i Nolobotovi.
(ana, 15. oktobar 2017 13:54)

Što se više trudiš, sve bolje definišeš pojam-malograđanstvo.
Dugo nisam pročitao ovakav školski primer iako su teniske vesti inače vaše često utočište.

ćoravi ćorić

pre 6 godina

Najjači su mi ove “komšije“ koje se sjate ovde uvek kada Federer ili Nadal nešto osvoje. Komedija apsurda lol!
Ne mogu da odole i baš na srpski sajt. Baš se pitam zašto xe, xe! Eh prokleti kompleksi...

realno

pre 6 godina

(pitanje, 15. oktobar 2017 16:26)
A zašto ti mešaš ekavicu i ijekavicu? I kod vas se kaže tenisač, a ne teniser. Piši brate tvojim hrvatskim jezikom, ne stidi se. Trula vam je ta providna fora da se sakrivate ko ste i odakle ste. Pa svi odavno znaju da dolazite ovde godinama. Smešno je to do bola. Ok je skroz da dolazite, ali bez skrivanja, prljavo je i pokazuje odsustvo dostojanstva. Čudno je da se toga ne stidite. Mada razumem vašu frustraciju i potrebu da ovde navijate. Svi znamo šta vas u stvari boli. Znate i vi da mi znamo. Lepo je vama navijati za Federera (Nadala), ali shvatite da je nama 100 puta lepše, jer mi navijamo za SVOGA velikana. Vi o tome možete samo da sanjate.

Danica

pre 6 godina

Ana piše šta misli, kao pametna i obrazovana Srpkinja, a jadnici pošto nemaju šta pametni da kažu, ili argumentuju, oni napadaju Anu lično. Komedija! U stvari , jad.

pitanje

pre 6 godina

@pusa,ne sjećam se Federerove izjave o kojoj ti pričaš,ali ako je stvarno tako rekao ,onda vama ,Novakovim navijačima treba napokon biti jasno da ga zbog njegove iskrenosti,koju si i ti pomenuo, rivali sa Tura proglašavaju nakorektnijim među njima,a širom svijeta je ljubiteljima tenisa već uzastopnih 15 godina najomiljeniji teniser.Zašto tebi i ostalim Novakovim navijačima nije palo na pamet da se upitate zašto vaš ljubimac tako nešto slično nije izjavio kad je osvajao trofeje kad Federer povremeno suočavao sa povredama,odnosno kada je Nadal zbog povreda morao praviti uviše navrata višemječne pauze?!

Negativni

pre 6 godina

jedno pitanjce za sve navijace ove dvojice.jedini igrac na atp turu koji ima pozitivan medjusobni skor protiv ova dve teniske gromade je??????
(kiborg,

A jedina gromada koja ima negativan skor protiv klovna Kiriosa je????
Pri tom, tvoja gromada ima po pobedu više protiv čoveka koji igra u 36 i čoveka koji je povredjen zadnje tri godine. Toliko o tome kolika je to gromada.

hehe

pre 6 godina

Lepo je ovde jedan dole primetio da nikada u istoriji navijanja nije neko govorio da su dvojca najbolji ikada. Muhamed Ali i Frejzer, dvojca najvećih ikada. Kasparov i Karpov, dvojca najvećih ikada itd, itd, genijalno. Iz aviona se vidi da ta konstrukcija ima za cilj da omalovaži nekog trećeg najboljeg ikada pored njih. E taj treći najbolji ikada ih mnogo boli.

Are you kiding?

pre 6 godina

Vidim ovde neki pljuju novaka.Alo ljudi o novaku sve naj,on je nas ponos.Jedini covek ,pardon,jedini necovek koga treba da pljujemo na svakom koraku je smece zvano penaldo.

Posmatrac

pre 6 godina

Izdirigovao maestro sa svojom palicom u danasnjem mecu kao predhodnim. Potpuno nestvarno scenarijum da je Rodzer usao u glavu Nadalu pod stare dane a ponajmanje kad se zna da je u proslosti bila drugacija slika. Doduse tad je Rafa bio vrlo mlad a Rodzer na vrhuncu trcao sa leve na desnu odnosno busio ga na ranjiv bekend. Time mu navukao komplekse ! Sad se to promenilo a kako stvari stoje nece uspet nikad vise da dobije Rodzera na betonu. Jednostavno nema planu odnosno ne boji se vise Rodzer njega kao pre. Pecatirano je danas sa ovim turnirom.

pusa

pre 6 godina

Za ove sa "kad nema macke itd" macka je kolo vodila dok su ovi velikani bili van stroja..cim se oni vratili ta macka je zbrisala
(DD, 15. oktobar 2017 14:27)

A Novak je sada u stroju jel?
A kako i zašto su to neki bili 5 godina van stroja? I sam Federer je iskreno rekao da lakše sada osvaja jer nema Novaka, i da je godinama bio blizu slema ali da je Novak bio predobar, a ti se praviš pametan. Drugo tebe nešto boli, a svi znamo šta. To što vi nećete nikada imati takvu veličinu kao mi Novaka.

savjetić

pre 6 godina

@gastarbajter,ti se godinama javljaš sa jednim komentarom u kojima nas informišeš da u Ženevi sa Švajcarcima pratiš tenis i da ti se oni u tančine ispovjedaju zašto i zbog čega ne vole Federera.Daj malo uključi moždane vijuge pa napiši bar jedan jedini kreativniji komentar možda ti neko naivan povjeruje da stvarno sa sa Švajcarcima gledaš tenis!

:;)

pre 6 godina

Novak nije u klasi uopste! Niza klasa decko priznali vi to ili ne!!!!
(nik, 15. oktobar 2017 14:17)

Ta “niža klasa“ ih je tamburala 50 puta, neke i 7 puta zaredom, neke je u džemperima ispraćala sa terena, brutalno ponižavala pred 25 hiljada navijača. Priznavao ti to sebi ili ne, desilo se. Svoje komplekse priznati svakako nećeš, naravno, ali tvoj komentar ih dokazuje

hihi

pre 6 godina

Gde su oni mudraci da nam se sada jave i objasne da je poslednjih 5 godina nikad gora konkurencija i da je zato Novak osvajao? Kakva li je tek sada, kada još i nema Novaka, Vavrinke i Endija? A Ćilić drži 4. mesto bez ijedne titule ove godine a Vića igra četrvtfinala mastersa. Jel bolja nego 2006. kada je siroti Ljubičić držao celu godinu 3. mesto sa dve atp250 titule? Evo smejem se....

smejem se čitajući komentare

pre 6 godina

Da je igrao Nole i pobedio, prosečan srbomrzac bi trubio o sakatom Nadalu i matorom starcu Federeru i najgoroj konkurenciji ikada. Ali sada prosečan antisrbin trubi o vrhunskom tenisu najvećeg ikada, odjednom revolucionarnom novom najvišem nivou itd, konkurencija se sada ne spominje. Ahahahaa... komedija! Gde su ovi goati bili 5 godina? A da, sakati i matori hehe! Jedan sada ugradio titanijumska kolena, a drugi popio novootkriveni eliksir mladosti, kupao se u bazenu sa čaurom ahahaa...

gastarbajter - gost radnik

pre 6 godina

(ana, 15. oktobar 2017 12:54)
Ja gledao meč u Cirihu sa prijateljima Švajcarcima. Oni navijali za Nadala. Objašnjavali mi da Federera ne vole, jer je uobražen i arogantan, izbegao vojsku koju svi tamo obavezno služe (šatro nesposoban), i ima nevaspitanu ženu. Inače po njima nije ni do kolena po popularnosti kao što su bili Simon Aman i Didije Kiš.

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?
(Papa Štrumpf, 15. oktobar 2017 13:49)

Podseca me na onu izjavu jednog reditelja u pokusaju kada je rekao ,,nije Forlan zasluzio da bude najbolji igrac svetskog prvenstva, najbolji igrac je morao da bude Cavinijesta'', ili kada je Andjus nekog lika, iz Hajduka sa Liona cini mi se, poredio sa Cavinijestom, interesantno kaj ne ??

Niko nikada nije navijao i za Kasparova i za Karpova, i za Medzika i za Birda, i za Senu i za Prosta, i za Alija i za Frejzera, i za SSSR i za Kanadu u hokeju, i za Djirardelija i za Curbrigena, i za Robinsona i za Lamotu, i za Cembrlena i za Rasela....bezbroj je primera ALI izgleda da su se poslednjih godina pojavili neki koji navijaju i za Federera i za Nadala, interesantno kaj ne ? Znas li u cemu je fora, ovi sto sam nabrojao uglavnom su bili u vrhu do kraja karijera. U slucaju Federera i Nadala se pojavio treci koji je razdrndao tu druzinu, izvrnuo ih naglavacke, naterao ih na sve i svasta, jer kao sto vidis potpuno su druga lica i drugi govor tela kada igraju medjusobno nego kao kada igraju sa trecim, druge osobe, druge izjave, drugi izrazi lica, interesantno kaj ne ???
Najbolji igraci svih vremena su Dzordan i Medzik...A nikada nisi cuo da je neko tako nesto napisao ili bilo sta slicno tome, o tome ti pricam !
Nijedna nebuloza nije napisana, nazalost !!

možda Ćorić ima šanse?

pre 6 godina

Sudeći po komentarima, ove dežurne Federoromane/Rafafafanovce (čitaj srbomrsce) Novak boli i kada ne igra :). To implicira da će ih boleti i za 20 godina, ma dok su živi. Izlečiće se od te boli jedino i isključivo ako neko njihov osvoji 12 slemova i dominira 5 godina. Znači nikad he he.

Vasilije

pre 6 godina

Hvala Federeru sto reafirmise servis-izlazak na mrezu-volej tenisku igru. Gruvanje sa osnovne linije je samo losa epizoda u istoriji tenisa, corsokak, nadam se. Eto zadatka Djokovicu, mislim da je pametan da shvati i promeni svoju igru. Neka mu je sa srecom!

Negativni

pre 6 godina

kad nema macke misevi kolo vode
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ssss, 15. oktobar 2017 13:47

Mačke više nisu povredjene, a mišu ukinuli dop, pa miš više kolo ne vodi.

nik

pre 6 godina

Sta vi ljudi pišete....plakanje!!! Svaki drugi komentar,DA SE VRATI NOLE....EE,VIDECETE KAD SE VRATI NOLE,EEE DA VAM JE NOLEE IGRAO... dosadni ste vise!!!! Nole da je mogao vratio bi se,isto tako i Sampras i Agasi I Lendel....ali ne moze...ne kapiram zasto uopste i poredite djokovica sa ovom dvojicom!?!?!? Ko god prati tenis i razume se u isti,vrlo dobro zna da je Federer cist talenat 80posto, 20posto rad... i da iza njega stoji 10praznih mesta,pa onda Nadal 30posto talenat i 70posto rad-pa 10 praznih mesta ,pa onda svi ostali!!! Novak nije u klasi uopste! Niza klasa decko priznali vi to ili ne!!!!

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?
(Papa Štrumpf, 15. oktobar 2017 13:49)

Podseca me na onu izjavu jednog reditelja u pokusaju kada je rekao ,,nije Forlan zasluzio da bude najbolji igrac svetskog prvenstva, najbolji igrac je morao da bude Cavinijesta'', ili kada je Andjus nekog lika, iz Hajduka sa Liona cini mi se, poredio sa Cavinijestom, interesantno kaj ne ??

Niko nikada nije navijao i za Kasparova i za Karpova, i za Medzika i za Birda, i za Senu i za Prosta, i za Alija i za Frejzera, i za SSSR i za Kanadu u hokeju, i za Djirardelija i za Curbrigena, i za Robinsona i za Lamotu, i za Cembrlena i za Rasela....bezbroj je primera ALI izgleda da su se poslednjih godina pojavili neki koji navijaju i za Federera i za Nadala, interesantno kaj ne ? Znas li u cemu je fora, ovi sto sam nabrojao uglavnom su bili u vrhu do kraja karijera. U slucaju Federera i Nadala se pojavio treci koji je razdrndao tu druzinu, izvrnuo ih naglavacke, naterao ih na sve i svasta, jer kao sto vidis potpuno su druga lica i drugi govor tela kada igraju medjusobno nego kao kada igraju sa trecim, druge osobe, druge izjave, drugi izrazi lica, interesantno kaj ne ???
Najbolji igraci svih vremena su Dzordan i Medzik...A nikada nisi cuo da je neko tako nesto napisao ili bilo sta slicno tome, o tome ti pricam !
Nijedna nebuloza nije napisana, nazalost !!

DD

pre 6 godina

Kad su ova dvojica majstora na terenu meni je sasvim sve jedno ko pobedjuje, uzivam u tenisu. Mora se priznati da je Fed vise odmarao oa je eto zato ovakav rezultat..

kitiš se tuđim perjem

pre 6 godina

U Berlinu sam, gledala finale sa Nemcima, vecina nas navija za Federera, sad placamo pivo, slavlje traje. Drago mi je kada strancima objasnim zasto nikada necu navijati za Nola, pocnem pricu od njegove porodice sta sve rade nezakonito, koliko ne postuju radnike u restoranima koje drze, pa do Noletovih ispada, Jece perece, Pjera i Tesle i mojih pokondirenih sunarodnika u Beogradu i Srbiji. Come on Rog.
(ana, 15. oktobar 2017 12:54)

E ovo je trolovanje! Profesionalno!
Kuću, kola, ženu, desnu ruku i litar krvi dajem za opkladu da su tebi sunarodnici iz Zagreba, Sarajeva ili tu negde. Ono “Nola“ te odalo he he.
Leči komplekse što je Srbin istorijska teniska legenda, na drugom mestu. Vi takvog nemate, niste nikada imali, i nikada nećete imati! To te i boli, samo to! Džaba ti Federer, nije vaš. Nema veze s vama.

pajo

pre 6 godina

citam i ne vjerujem koliko smo nikakav narod. kakvi su to mozgovi i strucnjaci da brljaju jednog Novaka djokovica. odakle vam pravo, pa to je jedan od najvecih sportista na planeti. to sto Vas nista nemoze usreciti ne daje za pravo da pisete budalastine, nazad u svoje rupe i zivite svoje jadne zivote. naucite postovati velicine i uradite nesto od svoga zivota a ne da filozofirate i pljujete po nekome kome se nikada primaci necete.

samo pitam

pre 6 godina

Moze li neko objasniti kolika ce sada biti razlika izmedju njih dvojice na ATP listi, i postoji li sansa da RN izgubi prvo mesto do kraja godine ?

Bolje

pre 6 godina

Čitav vaše komentare i ne mogu da vjerujem. Rafa meni je onako baš dobro izgledao na RGosu, ostali turniri dobar i to je to. Na US openu iskoristio užasan kvalitet tenisa koji se igrao tih dana. Federer jeste dobar bio i prethodnih godina, ali šta je falilo prethodnih? Pa to što je Novak bio tu, i bio mu jedina prepreka da ne ode preko 20 GS titula još davno. Sad to Rodžer maximalno koristi, ostali nisu vrijedni pomena, ne postoje. Naravno i Marej je tu veliki hendikep za tenis koji se igra ove godine.

Raymond

pre 6 godina

nista anci, javi se kad najzad uradis jedan zgib, da ti napravim tost sa avokadom za dorucak ;-)
(andreas kisser, 15. oktobar 2017 12:46)

Auu covece, zar mislis da anica pada na nesto tako bljutavo za dorucak? Prati pazljivo sta anica voli da kuva. Nista je bolje ne objasnjava od toga.

andreas kisser

pre 6 godina

"selektor" teniske Davis cup reprezentacije Srbije Obradović prije 5 godina "vrijeme je da Federer ode u penziju".....
(Rocky Balboa, 15. oktobar 2017 12:48)

ja bih voleo da cujem misljenje srdjana djokovica, koji se upravo u intervjuu za b92 aprila prosle godine zapitao otp. zbog cega federer jos uvek igra tenis (pritom na tako cinican nacin, da je to debelo preslo granicu, ne ni dobrog ukusa, vec i sarkazma). inace, iako ne navijam za novaka, degutantno mi je koliko ljudi ovde pljuje svog zemljaka koji im apsolutno nista nazao nije uradio u zivotu! verovatno je te neinteligentna reakcija na (za klasicne srbende tipicno) preterano odusevljavanje novokomponovanih fanova tenisa, koji u novaku umesto obicnog sportiste gledaju nekakvog svetog ratnika ciji je zadatak da osveti sve istorijske nepravde nanete nebeskom narodu, a u njegovim sportskim protivnicima, predstavnike sila zla i mrzitelja srpskog naroda. sve u svemu tesko je reci u kojoj od ove dve grupe za psihijatrijsko posmatranje su veci pacijenti.

ana

pre 6 godina

Samo se nadaj da je trolovanje. Rodjena sam u Beogradu, odrasla u Beogradu, zivim u Beogradu, imam porodicu u Beogradu. A to Nolo koristim bas kako bih vas mediokritete nervirala. Moj posao je vezan za cesta putovanja u inostranstvo, IT sektor, i uvek koristim priliku da sa strancima pricam o Djokovicu I da im objasnim istinu ko su i sta rade Djokovici i Nolobotovi.

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Dok nema macke i misevi kolo vode! Drugim recima ova dvojica sada lako mogu da osvajaju turnire naizmenicno ali kad se vrati No1e pojma nemaju sta ce i kako ce jer nikada nisu uspeli da dostignu No1etov nivo tenisa dok se No1e nije smorio i povredio. Od pocetka 2018. No1e vraca dominaciju, dzemperce od muke ide placuci u peMziju, a Rafa ce se jos koju godinu vuci na turu dok gleda NAJVECEG SVIH VREMENA!

hehe

pre 6 godina

Bravo za maestra iz Bazela! Najveći ikada! Realno, setite se, ovako briljijantno je igrao, dominirao i sve rasturao i na Vimbldonu 2014. i 2015., i na USO 2015., ubijao SABR reternima, halfvolej bekhendima, set nikom nije dao, sve do finala. Pozdrav svima :)!

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Ја као Надалов навијач морам да признам да је Федерер најбољи играч у историји тениса или бар у наредних двеста година. Хауг!

Brojac krvnih zrnaca

pre 6 godina

Slušaj komšiluka, ne igra Novak pa se tenis ne prati u Srbiji... Trebalo bi da znate da smo mi uz Novaka naučili više o tenisu, nego vi što pratite od 80-tih. Sve što znamo o tenisu i zašto ga toliko volimo dugujemo Novaku. Razlika je u tome što smo imali šampiona, mogli da se rukujemo i slikamo sa njim, i sa ponosom istaknemo da je Naš. Vi možete da veličate do sutra sve ostale. Novak je naš šampion, a ovi ostali su svačiji, i tu je razlika. Sportski pozdrav.
(dbauizadjale, 15. oktobar 2017 12:12)

Pa i Novak nije nas, Novak je "svaciji", 50% Hrvat, 50% Crnogorac. Osim cinjenice da se je rodio u Srbiji Novak sa Srbima nema drugih dodirnih tacaka, sto god on sam o tome izjavljivao.

Peka

pre 6 godina

I opet ovaj baletan igra psiholoske igrice, seo na stolicu na koju ne treba da sedne...
(realnost, 15. oktobar 2017 10:59)

Nevezano za tenis... Valjda samo u Srbiji reč "baletan" (vrhunski umetnik) ima negativno, posprdno značenje. Zato i jesmo tu gde jesmo.

Papa Štrumpf

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?

Cone

pre 6 godina

Očajan članak. Obiluje greškama. Zbrzano, nelogično, drugi set opisan pa prvi. Amaterizam. Treba vas ukinuti ili autora otpustiti.

Maki

pre 6 godina

A sto Djokovic da se vraca kad sledeće godine puni 31. Njegov otac je Federera slao u penziju kada je Federer imao toliko, neka sada lepo posavetuje i Nola da okaci reket o klin.

anica

pre 6 godina

(andreas kisser, 15. oktobar 2017 13:13)
Srdjan Djokovic je imao poprilicno ispada ali je upravo on zasluzan velikim delom sto je Novak danas ovo sto jeste, voleli ga ili ne. Nole je dosta radosti doneo nasem narodu, I u tome nema nista lose. Lose je sto vecina ljudi ne zele da priznaju cinjenice koje su dovele do Noletovog pada, braneci ga time da je to njegov privatan zivot a zaboravljajuci da je Nole medijska licnost I prof sportista koji je uvek voleo da bude medijski eksponiran, a to povlaci za sobom komentarisanje, druga strana koja pljuje Noleta non stop nije vredna komentarisanja.

Srdjan

pre 6 godina

Peta pobjeda u nizu, cetvrta ove sezone. Ne znam sta je Federer toliko promijenio u igri, osim bekenda, ali ovo je sad vec ozbiljan problem za Rafu. Federer ove godine igra najbolje meceve kad igra protiv Nadala, sto je susta suprotnost u odnosu na prethodne godine.
Svaka cast, covjek je nevjerovatan, u 37. godini ovako igrati, sjajno.

antiDebil

pre 6 godina

msbravomk

Nije to bas tako. To oko volenja publika i arene, tu pricu mozes da okacis macku o rep.
Dalje, kako to da kazes da su dvojica najboljih igraca svih vremena ? U kom sportu se govori dvojica su najbolji svih vremena, dva tima su najbolja svih vremena, dve reprezentacije su najbolje svih vremena... ? UVEK se odlucis za jednog i prica ide da je taj jedan najbolji svih vremena !!
Kada se spominju dvojica to obicno znaci da postoji i neko treci, neko ko te tera da ti svojatas dvojicu i da navijas za dvojicu. Posto si se vec ti odlucio da navijas za dvojicu to znaci da je taj treci jako dobar i da postoji sansa da je taj treci ispred dvojice inace bi se ti odlucio za jednog od dvojice i isao bi na njegovu stranu. Lakse je potisnuti treceg ako pominjes dvojicu, posto su, jelte, dvojica vise od jednog, masivniji su, veci prostor zauzimaju i vise vidika zaklanjaju !!
Da su ziveli u rimskom dobu, treci bi ih poubijao i onda ne bi mogao da raspredas pricu o dvojici, vrlo jednostavno !
Cekamo da se vrati treci i da stvari postavi na svoje mesto, da ponovo natera ove popularne rimljanine da izmisljaju povrede, da daju budalaste izgovore, da javno pozele da se treci ponovo povredi i da se malo znoje, nerviraju i pustaju po koju suzicu. Ovako kada gledas ovu dvojicu, nekako su previse opusteni, mirni, kao neke drugarice su, bez vatre, zara, uzvika, povika, stresa. Izgleda da samo treci moze da ih izbaci iz takta i da ih natera da pokazu onu mracniju stranu !

anica

pre 6 godina

antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Bitno je da pozeli opet da igra tenis I da ne mesa park i teren.
Odlican komentar komso, posle duze vremena. Dok je bilo Spartanskog stava I pogleda lava bilo je povuci potegni, sada su osetili Noletovu slabost, I to je to. Valjda ce uspeti od januara da se dovede u normalu. Ostati psihicki stabilan I ne pokleknuti u svetu gde se sve vrti oko marketinga, stvaranja ugleda I gde se potcenjuju prave ljudske vrline je veoma tesko.

kaokakao

pre 6 godina

Spominjati Djokivića je neukusno, a pogotovo je neukusno tvrditi da bi on pobedio ovog Federera. Federer je otisao daleko ispred Djokovića iz Nolovih najboljih dana. Evoluirao je tenis, a Federer vodi taj trend. Neverovatno za čoveka od 36 godina, ali istinito. Karakteristika genija.
(Kika Majstor, 15. oktobar 2017 12:20)


Ne da bi ga pobijedio, nego ne bi znao gdje se nalazi. Novak iz najboljih dana bi oduvao ovakvog Federera.

Malkom

pre 6 godina

Moram da primetim da će Federer PONOVO biti starac, a Nadal povređen kad se vrati Novak.
P. S
NE, NE MISLIM DA NISU FEDERER I NADAL DVOJICA OD TRI NAJBOLJIH SVIH VREMENA, ALI NIPODAŠTAVANJA NOVAKA ODRAZ SU BEZOBRAZLUKA PRE SVEGA.
(Uroš Đurđević je prejaka budala I ništa drugo, 15. oktobar 2017 11:58)

Ko te je naljutio druže? Promašio si temu. Ko je ovde uopšte spomenuo Novaka, pa si ti zaključio nipodaštavanje? Ovde su igrala dva veterana ovoga sporta.

Deki

pre 6 godina

Kao što sam pisao i ranije, Federer je najveći zbog odnosa 70% tehnika, 30% fizikalija. Zato i traje ovoliko. Kod Nadala je obrnuto, kod Noleta isto (donekle). Ovde se ne radi ko koga voli, navija, pa čak i o statistici. Naravno, navijam za Noleta i ostale naše.

Igor

pre 6 godina

Ako bude Federev shamarao bekendom Nadala kao danas Del Potra onda Nadal nema nikakve sanse.
(Igor, 14. oktobar 2017 21:35)
Gde si ti video samaranje Delpotra BHom?
Nadalov BH je trenutno mnogo bolji od Federovog.
Sutra po starom rceptu, visoke spinove na BH i puca Rogerov vec posle 2 gema.
(v, 14. oktobar 2017 22:34)


Jel sad vidis kolko si pogresio? Nadal vise nikad nece pobediti Federeve i to u stare dana, ej sta ti je tenis.

Matilda

pre 6 godina

Federer ima 36 godina i nije u trideset i šestoj nego u trideset i sedmoj. Naučite prvo ovo, i da Krinićeva nije Krunićka, pa da pređemo na tenis.

kulja

pre 6 godina

Ali kad je Roger napravio prvi brejk u drugom setu, ta situacija kod jednog poena kada Rafa vice vamos i skace po terenu sav srecan a Roger pravi brejk. ista takva situacija desila se i u finalu Majamija isto rafa pravi dobar potez skace vristi vamos a roger u tom istom gemu pravu brejk, poruka za rafu nek se veseli u sebi inace u suprotnom roger osvaja poen.Salu na stranu mislim da je Roger usao Rafi u glavi sa one cetri vezane pobede zaredom,i jos kad je napravio brejk na startu rafi nikako nije bilo lako.to sto je gresio loptice koje inace sa lakocom resava verovatno je plod toga sto mu se skratila ruka sto je do ove godine bio slucaj sa Rogerom do ove godine.I federer je poceo mnogo ranije da hvala lopticu sto se kaze u penjanu nego nekada. nije on covek ove godine naucio da igra bekend nego je shvatio kako to da radi na najbolji nacin protiv Nadala.Pozdrav svima!

Danijel

pre 6 godina

Auh, sta reci, nadrealna igra Rodzera! Rafa ne zna sta ga je snaslo, videlo se danas ko je ustvari najbolji na svetu trenutno, Federer, bez ikakve dileme! Jasno je da nikad niko nije igrao na tako vrhunskom nivou, i to duboko u cetvrtoj deceniji zivota! Za mene je Federer u vrhu liste najboljih sportista svih vremena, nemam nikakve sumnje u to! Pozdrav.

zoran

pre 6 godina

Kakvu volju ima ovaj covek, odakle crpi motivaciju posle tolikih uspeha nije mi jasno, zaista je najbolji teniser svih vremena!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kol, 15. oktobar 2017 12:13)

Ima jaku, stabilnu zenu koja ga voli iskreno i iz dubine Dushe. Ona mu je oslonac i inspiracija. Bez nje, a generalno bez takve zene, muskarac nikada ne moze biti celovit, ne moze biti "Federer". Uvek ce da hramlje, izmishlja razne razloge, posustaje kada je blizu vrha ili na njemu, te sledi strmoglavi pad. Jednostavno je nestabilan.
Mirka je njemu najveci "uspeh" u zivotu i neka su srecni, zivi i zdravi.

kiborg

pre 6 godina

jedno pitanjce za sve navijace ove dvojice.jedini igrac na atp turu koji ima pozitivan medjusobni skor protiv ova dve teniske gromade je??????

andreas kisser

pre 6 godina

@ anica vataj se kuhinje...
(Djole***, 15. oktobar 2017 11:11)

haha, vidim da mnogi ovde ne shvataju genijalnost anicinih komentara (kad ima inspiraciju, ne kada krene da filozofira o taktici). uvek sam voleo inteligentne devojke koje provociraju lakoverne muskarce glumeci zensku povrsnost.

nista anci, javi se kad najzad uradis jedan zgib, da ti napravim tost sa avokadom za dorucak ;-)

karlito

pre 6 godina

Nolo zavrsio sezonu(citaj karijeru) i odmah niko vise ne prati tenis u Srbiji,pih izem ti tenisku naciju agahaahaha
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 15. oktobar 2017 11:28)

Ja sebe nikada nisam smatrao ljubiteljom tenisa i ne bih nikada gledao taj sport da nije bilo Djokovica,tako je za 90% ljudi u srbiji i ne vidim sta je tu lose?
Gledali smo i skok u dalj zahvaljujuci Spanovicevoj,ista prica...i zato nemoj da se pravis pametan mnogo :)

Komendija

pre 6 godina

Au, kakav udarac za srbende u rano, nedeljno, fino, suncano popodne... Zli Rodzer dominira!
(Jumko, 15. oktobar 2017 12:07)

izgleda da ti trolovanje ovaj put nije uspelo, dobio si dosta više pluseva..:-) možda da probaš opet, a?

haos

pre 6 godina

Ja ne razumem zasto ovaj Nadal nikad u karijeri nije slomio reket, jer je danas bio pravi momenat za to, da covek izbaci sve frustracije, mozda bi bolje zaigrao nakon toga, ne kazem da bi dobio mec, ali da bi mu bilo lakse u glavi, jer po meni nije zdravo drzati toliku frustraciju u sebi... Federer je odigrao savrseno veceras, sve je funkcionisalo... Kako je krenuo i on ce, kao i Djokovic da pobedi Nadala 7 puta zaredom!

Zagor

pre 6 godina

Mad Max@Odgovorno tvrdis za doping Nadala,Djokovica,Mareja?? Pa dobro,na cemu se zasnivaju te tvoje odgovorne tvrdnje?? Da nisi slucajno clan ITF,ATP??

Krsta

pre 6 godina

@ antiDebil

Samo sanjaj, ako je tako lakše. Jedino ... kada opet budeš pisao, daj malo logike, samo malo, molim te, biće interesantnije.

duki

pre 6 godina

Auuu kakav tempo ima Rodja, a cetvrta banka mu za vratom dise. Kao igracu mu stvarno nemas sta zameriti, dugi niz godina konstantno drzi visok nivo igre.

Vuk

pre 6 godina

Nadal danas bas podbacio, kao da mu je nedostajalo energije mada to i ne cudi koliko je igrao ove godine, Rodzer uvek lepo rasporedi kalendar a i odlicno je igrao danas to treba priznati. Svaka cast obojici u svakom slucaju!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

5 puta za redom, Anica na aparatima!
(esi mi nola?, 15. oktobar 2017 12:12)

Haha kralju. Ali pazi, Anica navija i za Rodzera i za Nadala ali i za Noloa tako da je u ovom finalu jedan njen miljenik pobedio.

ana

pre 6 godina

U Berlinu sam, gledala finale sa Nemcima, vecina nas navija za Federera, sad placamo pivo, slavlje traje. Drago mi je kada strancima objasnim zasto nikada necu navijati za Nola, pocnem pricu od njegove porodice sta sve rade nezakonito, koliko ne postuju radnike u restoranima koje drze, pa do Noletovih ispada, Jece perece, Pjera i Tesle i mojih pokondirenih sunarodnika u Beogradu i Srbiji. Come on Rog.

dbauizadjale

pre 6 godina

Slušaj komšiluka, ne igra Novak pa se tenis ne prati u Srbiji... Trebalo bi da znate da smo mi uz Novaka naučili više o tenisu, nego vi što pratite od 80-tih. Sve što znamo o tenisu i zašto ga toliko volimo dugujemo Novaku. Razlika je u tome što smo imali šampiona, mogli da se rukujemo i slikamo sa njim, i sa ponosom istaknemo da je Naš. Vi možete da veličate do sutra sve ostale. Novak je naš šampion, a ovi ostali su svačiji, i tu je razlika. Sportski pozdrav.

Kika Majstor

pre 6 godina

Spominjati Djokivića je neukusno, a pogotovo je neukusno tvrditi da bi on pobedio ovog Federera. Federer je otisao daleko ispred Djokovića iz Nolovih najboljih dana. Evoluirao je tenis, a Federer vodi taj trend. Neverovatno za čoveka od 36 godina, ali istinito. Karakteristika genija.

antiDebil

pre 6 godina

Rodza ce preokrenuti medjusobni skor do kraja karijere, heheehheh heh....
Da su od 2014 do danas malo cesce igrali kao npr Djokovic i Federer ili da je Nadal bio na malom visem nivou, kao recimo ove godine, Rodza bi ga do sada vec prestigao. Slicno je i pre te godine, da je Nadal malo cesce dolazio do Rodze na Rodzinim omiljenim turnirima sada bi Rodza vec bio u plusu. Slicna je prica i sa Djokovicem i Nadalom, da je Nadal cesce dolazio do Djokovica na njegovim omiljenim turnirima sada ne bi bio u minusu, vec debelom minusu. Steta sto nema Djokovica da razvali ovo drustvance posto je ovaj Rodza za pola klase slabiji igrac od Rodze i 2015. i da iskoristi cinjenicu da su polovina igraca iz prvih 10 povredjeni, da mu Cilic i Dimitrov budu najveci konkurenti ali dobro, strpicemo se jos 2 i po meseca i onda krece igranka bez prestanka !!

sakupljač minusa

pre 6 godina

rafa ove godine ne zna vise koji obraz da okrene kad igra sa rodzerom kad krene samaranje. polako strah i kompleks prelaze na drugu stranu. rafa ima takcu priliku da uzme turnire koje mu fale, al izgleda sve zavisi od rodzera, kolko je raspolozen

evo banana...

pre 6 godina

E tako se to radi, covek je teniser i time se bavi. Dok neki teniseri guraju nos u sve zivo, politiku, glumu, pevanje, kulinarstvo, ugostiteljstvo...

Boris Banović

pre 6 godina

Cirkus , zvani ATP tour se nastavlja ! Ovo više nije sport ! Na Olimpijskim igrama, trebalo bi da učestvuju državne selekcije, nacionalne su takođe izgubile smisao , naturalizacijom vrhunskih sportista !

neopisiva želja za izražavanjem

pre 6 godina

Rutinska pobeda gledajući pre svega ovu sezonu ali i par prethodnih duela.
Kakva poklon kvota na Federera u stvari. Ko je naplatio svaka čast.
Na protivnika deluje deprimirajuće kada je Federer na servisu.
Šteta što se nisu sastali i u Nju Jorku.
Esencijalni zaključak iz ovog meča jeste to da je Rodžer Federer postao milioner!
Čestitamo!!

Djole***

pre 6 godina

Abnormalno je da RN nije uzeo servis RF-u od Melburna ove godine. 3 meca sa ovim zakljucno destrukcija! Gazenje, iako rezultat danas ne pokazuje, tolika dominicja, Nadalova nemoc do bola, danas mu je servis bio najbolji segment igre sto dovoljno govori samo po sebi. Duboko u 37. godini svima drzi lekcije, ako ima nedoumica ko je GOAT, mislim da ih vise nema. Covjek koji u skoro cetrdestim sve razvaljuje mozda je i najbolji argument za The Greatest. 94 titula, stigao Lendla, neka se Konors sa svojih 109 cuva. Vjerovatno sledeće godine ide na 100+. Ovo je uzivanje gledati ovog covjeka. Bas kao onaj transparent koji kaze da je biti Federerov fan jedna od najljepsih stvari... Hvala ti!

Deki

pre 6 godina

Kao što sam pisao i ranije, Federer je najveći zbog odnosa 70% tehnika, 30% fizikalija. Zato i traje ovoliko. Kod Nadala je obrnuto, kod Noleta isto (donekle). Ovde se ne radi ko koga voli, navija, pa čak i o statistici. Naravno, navijam za Noleta i ostale naše.

Mad Max

pre 6 godina

samo ko nije igrao tenis moze da tvrdi da federer nije dopingovan u 37 godini
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 15. oktobar 2017 12:09)

Evo, ja sam igrao tenis i tvrdim da Federer nije i nikada nije bio dopingovan. Isto tako, odgovorno tvrdim da su Rafael Nadal, Novak Djokovic i Endi Marej ogromnu vecinu svojih najvecih uspeha ostvarili potpuno, ali potpuno dopingovani. Samo onaj ko je slep, neobjektivan i apsolutna neznalica sto se tice tenisa (i sporta uopste) moze da tvrdi suprotno.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Ovo sto Roger sto igra i kako igra je melem za oci. Takva elegancija, pokreti i izlazak na mrezu uz servis , nikad nije vidjeno u istoriji tenisa.Bravo majstore.

remax

pre 6 godina

Kupio sam čips i čekam komentare srpskih stručnjaka kako je namješteno da Federer pobijedi. 
Inače sam navijač Nadala.
(Bosanac, 15. oktobar 2017 12:01)

Ajde može i čips, rano je za prase ali pojedi nekad i jabuku, neće da ti naškodi.

Psiha je cudo

pre 6 godina

Zna li se zašto Nadal ima traku ispod koljena?
(niko, 15. oktobar 2017 10:50)

Psiha. To mu je verovatno neka vrsta amajlije. Rafi ne treba Imas da bi bio "malo" cudan.

bloketara

pre 6 godina

Rafa radi pogreške Andya Murraya, a to je previše igre. Ne možete nakon 30. godine igrati iz tjedna u tjedan. Prije US Opena je rano ispadao, nije igrao mnogo što je rezultiralo da leti terenom na US Openu. Danas, spor, trom s bandažom oko koljena...S druge strane, Fed se mjesecima priprema za jedan turnir. Izgleda zdravo, lagano, brz je...Rafa više odmaraj, smanji broj turnira pa ćeš ga opet možda pobjeđivati. Ovako nemaš nikakve šanse. Kako stvari stoji, možda do kraja karijere Fed i izjednači skor s obzirom da više neće nikada igrati na zemlji, a na ostale turnire dolazi puno odmorniji od Rafe.

Jim Courier

pre 6 godina

Auuu kakav hladan tus. Tipovao sam na Nadala pre meca, ali mu je ili Federer prevelik zalogaj ove sezone, ili Rafa nije imao snage da igra na nivou od predhodnih dana. Moguce je da je od svega po malo. Bilo kako bilo, svaka cast Federeru, po ko zna koji put se ovo pise /izgovara!

Ti si mali dopingić

pre 6 godina

samo ko nije igrao tenis moze da tvrdi da federer nije dopingovan u 37 godini
(ja, 15. oktobar 2017 12:09)

A ti si kao poznati igrač tenisa, pa sve znaš... vidiš, kao iskusni degustator stimulativnih specijaliteta, mogu da tvrdim da se ti nisi naspavao i da se još nisi "očistio" od sinoć, kad možeš olako da optužiš velikog igrača da se dopinguje.

Bojan

pre 6 godina

Najveci svih vremena i tacka. Ovako lep tenis nece niko nikad igrati. Uzivanje je gledati Federera od prvog do poslednjeg poena. Nadal je odlicno servirao danas ali ne moze protiv ovakvog Federera.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Svaka čast... Federer ne dozvoljava Nadalu da igra...voleo bih bar neku brejk loptu da ima Nadal, jer ovako će se sve završiti veoma brzo.

Djole***

pre 6 godina

Nije normalno kako servira, pa ovaj mu nije vratio 5 servisa. Gemovi mu traju ispod minuta reodovno, odservirao vec savrseni gem, ma nestvarno!

Djole***

pre 6 godina

@ True Batman Fan. Prvo, presmjesan ti je nik. Vjerovatno si neki balavac. A ako pratis tenis zbog jednog igraca, bolje ga ne prati nikako...

msbravomk

pre 6 godina

Federer i Nadal su najbolji tenisera svih vremena, to su gladiatori modernog doba, ednostavno rodeni su za arenu publika ih voli i da si ziveli u rimskom vremenu bili bi u areni i bi bio prav spektakl, oni su 2 od 10 najbolji sportisti svih vremena sinonim za tenis

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Nolo zavrsio sezonu(citaj karijeru) i odmah niko vise ne prati tenis u Srbiji,pih izem ti tenisku naciju agahaahaha

Stefan

pre 6 godina

Federer u 36-oj godini razbija sve sumnje o tome da li je najbolji igrac u istoriji.
Sa 36 godina dobiti Rafaela Nadala 5 puta zaredom, to moze samo GOAT !!

Uroš Đurđević je prejaka budala I ništa drugo

pre 6 godina

Moram da primetim da će Federer PONOVO biti starac, a Nadal povređen kad se vrati Novak.
P. S
NE, NE MISLIM DA NISU FEDERER I NADAL DVOJICA OD TRI NAJBOLJIH SVIH VREMENA, ALI NIPODAŠTAVANJA NOVAKA ODRAZ SU BEZOBRAZLUKA PRE SVEGA.

kimiko

pre 6 godina

Ovo meni nije vise zanimljivo. Sta imam da gledam jednu te istu pricu.A zamislite da se Nole nije pojavio, kako bi tek to bilo dosadno.Osvojili bi Rafa i Rodja sve sta se moze osvojiti.Sad se tek vidi koliko je tezak posao imao Djokovic i sa cim se sve borio. Ali, eto nekima nije valjao.

True Batman Fan

pre 6 godina

Od kako je ovaj nas nersrecnik reket zamenio drvecem u parku, prestao sam da pratim tenis. Nisam ni znao da se vec igra finale sangaja...

Stefan

pre 6 godina

Federer u 36-oj godini razbija sve sumnje o tome da li je najbolji igrac u istoriji.
Sa 36 godina dobiti Rafaela Nadala 5 puta zaredom, to moze samo GOAT !!

kimiko

pre 6 godina

Ovo meni nije vise zanimljivo. Sta imam da gledam jednu te istu pricu.A zamislite da se Nole nije pojavio, kako bi tek to bilo dosadno.Osvojili bi Rafa i Rodja sve sta se moze osvojiti.Sad se tek vidi koliko je tezak posao imao Djokovic i sa cim se sve borio. Ali, eto nekima nije valjao.

Djole***

pre 6 godina

Nije normalno kako servira, pa ovaj mu nije vratio 5 servisa. Gemovi mu traju ispod minuta reodovno, odservirao vec savrseni gem, ma nestvarno!

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Nolo zavrsio sezonu(citaj karijeru) i odmah niko vise ne prati tenis u Srbiji,pih izem ti tenisku naciju agahaahaha

Danijel

pre 6 godina

Auh, sta reci, nadrealna igra Rodzera! Rafa ne zna sta ga je snaslo, videlo se danas ko je ustvari najbolji na svetu trenutno, Federer, bez ikakve dileme! Jasno je da nikad niko nije igrao na tako vrhunskom nivou, i to duboko u cetvrtoj deceniji zivota! Za mene je Federer u vrhu liste najboljih sportista svih vremena, nemam nikakve sumnje u to! Pozdrav.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Ovo sto Roger sto igra i kako igra je melem za oci. Takva elegancija, pokreti i izlazak na mrezu uz servis , nikad nije vidjeno u istoriji tenisa.Bravo majstore.

Bojan

pre 6 godina

Najveci svih vremena i tacka. Ovako lep tenis nece niko nikad igrati. Uzivanje je gledati Federera od prvog do poslednjeg poena. Nadal je odlicno servirao danas ali ne moze protiv ovakvog Federera.

Djole***

pre 6 godina

Abnormalno je da RN nije uzeo servis RF-u od Melburna ove godine. 3 meca sa ovim zakljucno destrukcija! Gazenje, iako rezultat danas ne pokazuje, tolika dominicja, Nadalova nemoc do bola, danas mu je servis bio najbolji segment igre sto dovoljno govori samo po sebi. Duboko u 37. godini svima drzi lekcije, ako ima nedoumica ko je GOAT, mislim da ih vise nema. Covjek koji u skoro cetrdestim sve razvaljuje mozda je i najbolji argument za The Greatest. 94 titula, stigao Lendla, neka se Konors sa svojih 109 cuva. Vjerovatno sledeće godine ide na 100+. Ovo je uzivanje gledati ovog covjeka. Bas kao onaj transparent koji kaze da je biti Federerov fan jedna od najljepsih stvari... Hvala ti!

Srdjan

pre 6 godina

Peta pobjeda u nizu, cetvrta ove sezone. Ne znam sta je Federer toliko promijenio u igri, osim bekenda, ali ovo je sad vec ozbiljan problem za Rafu. Federer ove godine igra najbolje meceve kad igra protiv Nadala, sto je susta suprotnost u odnosu na prethodne godine.
Svaka cast, covjek je nevjerovatan, u 37. godini ovako igrati, sjajno.

Maki

pre 6 godina

A sto Djokovic da se vraca kad sledeće godine puni 31. Njegov otac je Federera slao u penziju kada je Federer imao toliko, neka sada lepo posavetuje i Nola da okaci reket o klin.

msbravomk

pre 6 godina

Federer i Nadal su najbolji tenisera svih vremena, to su gladiatori modernog doba, ednostavno rodeni su za arenu publika ih voli i da si ziveli u rimskom vremenu bili bi u areni i bi bio prav spektakl, oni su 2 od 10 najbolji sportisti svih vremena sinonim za tenis

zoran

pre 6 godina

Kakvu volju ima ovaj covek, odakle crpi motivaciju posle tolikih uspeha nije mi jasno, zaista je najbolji teniser svih vremena!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kol, 15. oktobar 2017 12:13)

Ima jaku, stabilnu zenu koja ga voli iskreno i iz dubine Dushe. Ona mu je oslonac i inspiracija. Bez nje, a generalno bez takve zene, muskarac nikada ne moze biti celovit, ne moze biti "Federer". Uvek ce da hramlje, izmishlja razne razloge, posustaje kada je blizu vrha ili na njemu, te sledi strmoglavi pad. Jednostavno je nestabilan.
Mirka je njemu najveci "uspeh" u zivotu i neka su srecni, zivi i zdravi.

Peka

pre 6 godina

I opet ovaj baletan igra psiholoske igrice, seo na stolicu na koju ne treba da sedne...
(realnost, 15. oktobar 2017 10:59)

Nevezano za tenis... Valjda samo u Srbiji reč "baletan" (vrhunski umetnik) ima negativno, posprdno značenje. Zato i jesmo tu gde jesmo.

bloketara

pre 6 godina

Rafa radi pogreške Andya Murraya, a to je previše igre. Ne možete nakon 30. godine igrati iz tjedna u tjedan. Prije US Opena je rano ispadao, nije igrao mnogo što je rezultiralo da leti terenom na US Openu. Danas, spor, trom s bandažom oko koljena...S druge strane, Fed se mjesecima priprema za jedan turnir. Izgleda zdravo, lagano, brz je...Rafa više odmaraj, smanji broj turnira pa ćeš ga opet možda pobjeđivati. Ovako nemaš nikakve šanse. Kako stvari stoji, možda do kraja karijere Fed i izjednači skor s obzirom da više neće nikada igrati na zemlji, a na ostale turnire dolazi puno odmorniji od Rafe.

Kika Majstor

pre 6 godina

Spominjati Djokivića je neukusno, a pogotovo je neukusno tvrditi da bi on pobedio ovog Federera. Federer je otisao daleko ispred Djokovića iz Nolovih najboljih dana. Evoluirao je tenis, a Federer vodi taj trend. Neverovatno za čoveka od 36 godina, ali istinito. Karakteristika genija.

Mad Max

pre 6 godina

samo ko nije igrao tenis moze da tvrdi da federer nije dopingovan u 37 godini
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 15. oktobar 2017 12:09)

Evo, ja sam igrao tenis i tvrdim da Federer nije i nikada nije bio dopingovan. Isto tako, odgovorno tvrdim da su Rafael Nadal, Novak Djokovic i Endi Marej ogromnu vecinu svojih najvecih uspeha ostvarili potpuno, ali potpuno dopingovani. Samo onaj ko je slep, neobjektivan i apsolutna neznalica sto se tice tenisa (i sporta uopste) moze da tvrdi suprotno.

Deki

pre 6 godina

Kao što sam pisao i ranije, Federer je najveći zbog odnosa 70% tehnika, 30% fizikalija. Zato i traje ovoliko. Kod Nadala je obrnuto, kod Noleta isto (donekle). Ovde se ne radi ko koga voli, navija, pa čak i o statistici. Naravno, navijam za Noleta i ostale naše.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Svaka čast... Federer ne dozvoljava Nadalu da igra...voleo bih bar neku brejk loptu da ima Nadal, jer ovako će se sve završiti veoma brzo.

ana

pre 6 godina

U Berlinu sam, gledala finale sa Nemcima, vecina nas navija za Federera, sad placamo pivo, slavlje traje. Drago mi je kada strancima objasnim zasto nikada necu navijati za Nola, pocnem pricu od njegove porodice sta sve rade nezakonito, koliko ne postuju radnike u restoranima koje drze, pa do Noletovih ispada, Jece perece, Pjera i Tesle i mojih pokondirenih sunarodnika u Beogradu i Srbiji. Come on Rog.

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Ја као Надалов навијач морам да признам да је Федерер најбољи играч у историји тениса или бар у наредних двеста година. Хауг!

Djole***

pre 6 godina

@ True Batman Fan. Prvo, presmjesan ti je nik. Vjerovatno si neki balavac. A ako pratis tenis zbog jednog igraca, bolje ga ne prati nikako...

Malkom

pre 6 godina

Moram da primetim da će Federer PONOVO biti starac, a Nadal povređen kad se vrati Novak.
P. S
NE, NE MISLIM DA NISU FEDERER I NADAL DVOJICA OD TRI NAJBOLJIH SVIH VREMENA, ALI NIPODAŠTAVANJA NOVAKA ODRAZ SU BEZOBRAZLUKA PRE SVEGA.
(Uroš Đurđević je prejaka budala I ništa drugo, 15. oktobar 2017 11:58)

Ko te je naljutio druže? Promašio si temu. Ko je ovde uopšte spomenuo Novaka, pa si ti zaključio nipodaštavanje? Ovde su igrala dva veterana ovoga sporta.

Ti si mali dopingić

pre 6 godina

samo ko nije igrao tenis moze da tvrdi da federer nije dopingovan u 37 godini
(ja, 15. oktobar 2017 12:09)

A ti si kao poznati igrač tenisa, pa sve znaš... vidiš, kao iskusni degustator stimulativnih specijaliteta, mogu da tvrdim da se ti nisi naspavao i da se još nisi "očistio" od sinoć, kad možeš olako da optužiš velikog igrača da se dopinguje.

kulja

pre 6 godina

Ali kad je Roger napravio prvi brejk u drugom setu, ta situacija kod jednog poena kada Rafa vice vamos i skace po terenu sav srecan a Roger pravi brejk. ista takva situacija desila se i u finalu Majamija isto rafa pravi dobar potez skace vristi vamos a roger u tom istom gemu pravu brejk, poruka za rafu nek se veseli u sebi inace u suprotnom roger osvaja poen.Salu na stranu mislim da je Roger usao Rafi u glavi sa one cetri vezane pobede zaredom,i jos kad je napravio brejk na startu rafi nikako nije bilo lako.to sto je gresio loptice koje inace sa lakocom resava verovatno je plod toga sto mu se skratila ruka sto je do ove godine bio slucaj sa Rogerom do ove godine.I federer je poceo mnogo ranije da hvala lopticu sto se kaze u penjanu nego nekada. nije on covek ove godine naucio da igra bekend nego je shvatio kako to da radi na najbolji nacin protiv Nadala.Pozdrav svima!

andreas kisser

pre 6 godina

"selektor" teniske Davis cup reprezentacije Srbije Obradović prije 5 godina "vrijeme je da Federer ode u penziju".....
(Rocky Balboa, 15. oktobar 2017 12:48)

ja bih voleo da cujem misljenje srdjana djokovica, koji se upravo u intervjuu za b92 aprila prosle godine zapitao otp. zbog cega federer jos uvek igra tenis (pritom na tako cinican nacin, da je to debelo preslo granicu, ne ni dobrog ukusa, vec i sarkazma). inace, iako ne navijam za novaka, degutantno mi je koliko ljudi ovde pljuje svog zemljaka koji im apsolutno nista nazao nije uradio u zivotu! verovatno je te neinteligentna reakcija na (za klasicne srbende tipicno) preterano odusevljavanje novokomponovanih fanova tenisa, koji u novaku umesto obicnog sportiste gledaju nekakvog svetog ratnika ciji je zadatak da osveti sve istorijske nepravde nanete nebeskom narodu, a u njegovim sportskim protivnicima, predstavnike sila zla i mrzitelja srpskog naroda. sve u svemu tesko je reci u kojoj od ove dve grupe za psihijatrijsko posmatranje su veci pacijenti.

neopisiva želja za izražavanjem

pre 6 godina

Rutinska pobeda gledajući pre svega ovu sezonu ali i par prethodnih duela.
Kakva poklon kvota na Federera u stvari. Ko je naplatio svaka čast.
Na protivnika deluje deprimirajuće kada je Federer na servisu.
Šteta što se nisu sastali i u Nju Jorku.
Esencijalni zaključak iz ovog meča jeste to da je Rodžer Federer postao milioner!
Čestitamo!!

sakupljač minusa

pre 6 godina

rafa ove godine ne zna vise koji obraz da okrene kad igra sa rodzerom kad krene samaranje. polako strah i kompleks prelaze na drugu stranu. rafa ima takcu priliku da uzme turnire koje mu fale, al izgleda sve zavisi od rodzera, kolko je raspolozen

karlito

pre 6 godina

Nolo zavrsio sezonu(citaj karijeru) i odmah niko vise ne prati tenis u Srbiji,pih izem ti tenisku naciju agahaahaha
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 15. oktobar 2017 11:28)

Ja sebe nikada nisam smatrao ljubiteljom tenisa i ne bih nikada gledao taj sport da nije bilo Djokovica,tako je za 90% ljudi u srbiji i ne vidim sta je tu lose?
Gledali smo i skok u dalj zahvaljujuci Spanovicevoj,ista prica...i zato nemoj da se pravis pametan mnogo :)

Igor

pre 6 godina

Ako bude Federev shamarao bekendom Nadala kao danas Del Potra onda Nadal nema nikakve sanse.
(Igor, 14. oktobar 2017 21:35)
Gde si ti video samaranje Delpotra BHom?
Nadalov BH je trenutno mnogo bolji od Federovog.
Sutra po starom rceptu, visoke spinove na BH i puca Rogerov vec posle 2 gema.
(v, 14. oktobar 2017 22:34)


Jel sad vidis kolko si pogresio? Nadal vise nikad nece pobediti Federeve i to u stare dana, ej sta ti je tenis.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

5 puta za redom, Anica na aparatima!
(esi mi nola?, 15. oktobar 2017 12:12)

Haha kralju. Ali pazi, Anica navija i za Rodzera i za Nadala ali i za Noloa tako da je u ovom finalu jedan njen miljenik pobedio.

Matilda

pre 6 godina

Federer ima 36 godina i nije u trideset i šestoj nego u trideset i sedmoj. Naučite prvo ovo, i da Krinićeva nije Krunićka, pa da pređemo na tenis.

Vuk

pre 6 godina

Nadal danas bas podbacio, kao da mu je nedostajalo energije mada to i ne cudi koliko je igrao ove godine, Rodzer uvek lepo rasporedi kalendar a i odlicno je igrao danas to treba priznati. Svaka cast obojici u svakom slucaju!

Cone

pre 6 godina

Očajan članak. Obiluje greškama. Zbrzano, nelogično, drugi set opisan pa prvi. Amaterizam. Treba vas ukinuti ili autora otpustiti.

Jim Courier

pre 6 godina

Auuu kakav hladan tus. Tipovao sam na Nadala pre meca, ali mu je ili Federer prevelik zalogaj ove sezone, ili Rafa nije imao snage da igra na nivou od predhodnih dana. Moguce je da je od svega po malo. Bilo kako bilo, svaka cast Federeru, po ko zna koji put se ovo pise /izgovara!

duki

pre 6 godina

Auuu kakav tempo ima Rodja, a cetvrta banka mu za vratom dise. Kao igracu mu stvarno nemas sta zameriti, dugi niz godina konstantno drzi visok nivo igre.

True Batman Fan

pre 6 godina

Od kako je ovaj nas nersrecnik reket zamenio drvecem u parku, prestao sam da pratim tenis. Nisam ni znao da se vec igra finale sangaja...

evo banana...

pre 6 godina

E tako se to radi, covek je teniser i time se bavi. Dok neki teniseri guraju nos u sve zivo, politiku, glumu, pevanje, kulinarstvo, ugostiteljstvo...

kitiš se tuđim perjem

pre 6 godina

U Berlinu sam, gledala finale sa Nemcima, vecina nas navija za Federera, sad placamo pivo, slavlje traje. Drago mi je kada strancima objasnim zasto nikada necu navijati za Nola, pocnem pricu od njegove porodice sta sve rade nezakonito, koliko ne postuju radnike u restoranima koje drze, pa do Noletovih ispada, Jece perece, Pjera i Tesle i mojih pokondirenih sunarodnika u Beogradu i Srbiji. Come on Rog.
(ana, 15. oktobar 2017 12:54)

E ovo je trolovanje! Profesionalno!
Kuću, kola, ženu, desnu ruku i litar krvi dajem za opkladu da su tebi sunarodnici iz Zagreba, Sarajeva ili tu negde. Ono “Nola“ te odalo he he.
Leči komplekse što je Srbin istorijska teniska legenda, na drugom mestu. Vi takvog nemate, niste nikada imali, i nikada nećete imati! To te i boli, samo to! Džaba ti Federer, nije vaš. Nema veze s vama.

remax

pre 6 godina

Kupio sam čips i čekam komentare srpskih stručnjaka kako je namješteno da Federer pobijedi. 
Inače sam navijač Nadala.
(Bosanac, 15. oktobar 2017 12:01)

Ajde može i čips, rano je za prase ali pojedi nekad i jabuku, neće da ti naškodi.

nik

pre 6 godina

Sta vi ljudi pišete....plakanje!!! Svaki drugi komentar,DA SE VRATI NOLE....EE,VIDECETE KAD SE VRATI NOLE,EEE DA VAM JE NOLEE IGRAO... dosadni ste vise!!!! Nole da je mogao vratio bi se,isto tako i Sampras i Agasi I Lendel....ali ne moze...ne kapiram zasto uopste i poredite djokovica sa ovom dvojicom!?!?!? Ko god prati tenis i razume se u isti,vrlo dobro zna da je Federer cist talenat 80posto, 20posto rad... i da iza njega stoji 10praznih mesta,pa onda Nadal 30posto talenat i 70posto rad-pa 10 praznih mesta ,pa onda svi ostali!!! Novak nije u klasi uopste! Niza klasa decko priznali vi to ili ne!!!!

Brojac krvnih zrnaca

pre 6 godina

Slušaj komšiluka, ne igra Novak pa se tenis ne prati u Srbiji... Trebalo bi da znate da smo mi uz Novaka naučili više o tenisu, nego vi što pratite od 80-tih. Sve što znamo o tenisu i zašto ga toliko volimo dugujemo Novaku. Razlika je u tome što smo imali šampiona, mogli da se rukujemo i slikamo sa njim, i sa ponosom istaknemo da je Naš. Vi možete da veličate do sutra sve ostale. Novak je naš šampion, a ovi ostali su svačiji, i tu je razlika. Sportski pozdrav.
(dbauizadjale, 15. oktobar 2017 12:12)

Pa i Novak nije nas, Novak je "svaciji", 50% Hrvat, 50% Crnogorac. Osim cinjenice da se je rodio u Srbiji Novak sa Srbima nema drugih dodirnih tacaka, sto god on sam o tome izjavljivao.

Posmatrac

pre 6 godina

Izdirigovao maestro sa svojom palicom u danasnjem mecu kao predhodnim. Potpuno nestvarno scenarijum da je Rodzer usao u glavu Nadalu pod stare dane a ponajmanje kad se zna da je u proslosti bila drugacija slika. Doduse tad je Rafa bio vrlo mlad a Rodzer na vrhuncu trcao sa leve na desnu odnosno busio ga na ranjiv bekend. Time mu navukao komplekse ! Sad se to promenilo a kako stvari stoje nece uspet nikad vise da dobije Rodzera na betonu. Jednostavno nema planu odnosno ne boji se vise Rodzer njega kao pre. Pecatirano je danas sa ovim turnirom.

Mikii

pre 6 godina

Situacija je vrlo jasna. Nadal vise nije onaj stari Nadal i ovakav nije dovoljan da dobije sjajnog Federera. Nije ni matori u najboljim danima, ali ima taj servis koji pravi razliku. Nadal mora da bude na svom maksimumu, pre svega fizicki da bi mogao da neverovatnim potezima i pokrivanjem terena natera Federera na udarac vise u poenima. On to vise nije u stanju da radi. Rocko je napravio i sjajan takticki potez. Propustio je sljaku, sacuvao svezinu i sto je najvaznije, izbegao Nadala i sigurne poraze na istoj. Tako je u psiholoski momenat ostao na njegovoj strani. Ono sto je posebno zanimljivo je da Rafi uopste ne padaju tesko porazi od Federera. Pogledajte taj osmeh.

haos

pre 6 godina

Ja ne razumem zasto ovaj Nadal nikad u karijeri nije slomio reket, jer je danas bio pravi momenat za to, da covek izbaci sve frustracije, mozda bi bolje zaigrao nakon toga, ne kazem da bi dobio mec, ali da bi mu bilo lakse u glavi, jer po meni nije zdravo drzati toliku frustraciju u sebi... Federer je odigrao savrseno veceras, sve je funkcionisalo... Kako je krenuo i on ce, kao i Djokovic da pobedi Nadala 7 puta zaredom!

kaokakao

pre 6 godina

Spominjati Djokivića je neukusno, a pogotovo je neukusno tvrditi da bi on pobedio ovog Federera. Federer je otisao daleko ispred Djokovića iz Nolovih najboljih dana. Evoluirao je tenis, a Federer vodi taj trend. Neverovatno za čoveka od 36 godina, ali istinito. Karakteristika genija.
(Kika Majstor, 15. oktobar 2017 12:20)


Ne da bi ga pobijedio, nego ne bi znao gdje se nalazi. Novak iz najboljih dana bi oduvao ovakvog Federera.

Negativni

pre 6 godina

kad nema macke misevi kolo vode
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ssss, 15. oktobar 2017 13:47

Mačke više nisu povredjene, a mišu ukinuli dop, pa miš više kolo ne vodi.

Negativni

pre 6 godina

jedno pitanjce za sve navijace ove dvojice.jedini igrac na atp turu koji ima pozitivan medjusobni skor protiv ova dve teniske gromade je??????
(kiborg,

A jedina gromada koja ima negativan skor protiv klovna Kiriosa je????
Pri tom, tvoja gromada ima po pobedu više protiv čoveka koji igra u 36 i čoveka koji je povredjen zadnje tri godine. Toliko o tome kolika je to gromada.

Psiha je cudo

pre 6 godina

Zna li se zašto Nadal ima traku ispod koljena?
(niko, 15. oktobar 2017 10:50)

Psiha. To mu je verovatno neka vrsta amajlije. Rafi ne treba Imas da bi bio "malo" cudan.

kiborg

pre 6 godina

jedno pitanjce za sve navijace ove dvojice.jedini igrac na atp turu koji ima pozitivan medjusobni skor protiv ova dve teniske gromade je??????

andreas kisser

pre 6 godina

@ anica vataj se kuhinje...
(Djole***, 15. oktobar 2017 11:11)

haha, vidim da mnogi ovde ne shvataju genijalnost anicinih komentara (kad ima inspiraciju, ne kada krene da filozofira o taktici). uvek sam voleo inteligentne devojke koje provociraju lakoverne muskarce glumeci zensku povrsnost.

nista anci, javi se kad najzad uradis jedan zgib, da ti napravim tost sa avokadom za dorucak ;-)

hehe

pre 6 godina

Bravo za maestra iz Bazela! Najveći ikada! Realno, setite se, ovako briljijantno je igrao, dominirao i sve rasturao i na Vimbldonu 2014. i 2015., i na USO 2015., ubijao SABR reternima, halfvolej bekhendima, set nikom nije dao, sve do finala. Pozdrav svima :)!

MBgd

pre 6 godina

Čestitke Velikom Rogeru, teniskom geniju!! Maestralna igra!

@realno: "Glasanje nije tajno, već atp dostavi karticu sa pet imena (po nekom njihovom kriterijumu) pa ti zaokružiš jedno ime i potpišeš se. Dakle ne možeš da gladaš za koga ti hoćeš ako on nije na listi. Seti se šta se desilo sa Berdihom kada nije glasao jednom za Federera. Lično je progovorio da su mu neki zamerili. Nike nije produžio ugovor sa njim sledeće sezone. Toliko o tone."

Ma zašto izmišljaš i pišeš poluistine? Pa ko će dati predlog nego ATP?! Možda klub harmonikaša? Svaki igrač dobije od ATP predloge na formularu, a odmah ispod stoji napomena da svaki igrač može da dopiše -predloži jednog ili više tenisera koji nisu na ATP listi! I svi ti glasovi se sabiraju!

Tomaš 2010. godine nije glasao za Rogera zbog toga što je Federer rekao da je imao problem sa nogom u toku meča sa njim. To samo pokazuje koliko je Berdih bio sujetan! A za Berdiha i Najke, bože kakva izmišljotina! Da baš bi Najke odbile Tomaša zbog Rogera da im je marketinški isplaltiv! Nonsens! Sedi kec!

.

pre 6 godina

@Vlada
Alo decko, Nolov ritern nije dovoljan ni Kirijosu brejk da napravi, a kamoli Federeru da naudi kada je RF na ovom nivou. Nadal je unistio Nola, poigravao se s njim, a protiv Federera nista... Zato je Nolo i otisao na pauzu

Papa Štrumpf

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?

ana

pre 6 godina

Samo se nadaj da je trolovanje. Rodjena sam u Beogradu, odrasla u Beogradu, zivim u Beogradu, imam porodicu u Beogradu. A to Nolo koristim bas kako bih vas mediokritete nervirala. Moj posao je vezan za cesta putovanja u inostranstvo, IT sektor, i uvek koristim priliku da sa strancima pricam o Djokovicu I da im objasnim istinu ko su i sta rade Djokovici i Nolobotovi.

Deki

pre 6 godina

Kao što sam pisao i ranije, Federer je najveći zbog odnosa 70% tehnika, 30% fizikalija. Zato i traje ovoliko. Kod Nadala je obrnuto, kod Noleta isto (donekle). Ovde se ne radi ko koga voli, navija, pa čak i o statistici. Naravno, navijam za Noleta i ostale naše.

Vasilije

pre 6 godina

Hvala Federeru sto reafirmise servis-izlazak na mrezu-volej tenisku igru. Gruvanje sa osnovne linije je samo losa epizoda u istoriji tenisa, corsokak, nadam se. Eto zadatka Djokovicu, mislim da je pametan da shvati i promeni svoju igru. Neka mu je sa srecom!

pitanje

pre 6 godina

@pusa,ne sjećam se Federerove izjave o kojoj ti pričaš,ali ako je stvarno tako rekao ,onda vama ,Novakovim navijačima treba napokon biti jasno da ga zbog njegove iskrenosti,koju si i ti pomenuo, rivali sa Tura proglašavaju nakorektnijim među njima,a širom svijeta je ljubiteljima tenisa već uzastopnih 15 godina najomiljeniji teniser.Zašto tebi i ostalim Novakovim navijačima nije palo na pamet da se upitate zašto vaš ljubimac tako nešto slično nije izjavio kad je osvajao trofeje kad Federer povremeno suočavao sa povredama,odnosno kada je Nadal zbog povreda morao praviti uviše navrata višemječne pauze?!

:;)

pre 6 godina

Novak nije u klasi uopste! Niza klasa decko priznali vi to ili ne!!!!
(nik, 15. oktobar 2017 14:17)

Ta “niža klasa“ ih je tamburala 50 puta, neke i 7 puta zaredom, neke je u džemperima ispraćala sa terena, brutalno ponižavala pred 25 hiljada navijača. Priznavao ti to sebi ili ne, desilo se. Svoje komplekse priznati svakako nećeš, naravno, ali tvoj komentar ih dokazuje

anica

pre 6 godina

antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Bitno je da pozeli opet da igra tenis I da ne mesa park i teren.
Odlican komentar komso, posle duze vremena. Dok je bilo Spartanskog stava I pogleda lava bilo je povuci potegni, sada su osetili Noletovu slabost, I to je to. Valjda ce uspeti od januara da se dovede u normalu. Ostati psihicki stabilan I ne pokleknuti u svetu gde se sve vrti oko marketinga, stvaranja ugleda I gde se potcenjuju prave ljudske vrline je veoma tesko.

antiDebil

pre 6 godina

Rodza ce preokrenuti medjusobni skor do kraja karijere, heheehheh heh....
Da su od 2014 do danas malo cesce igrali kao npr Djokovic i Federer ili da je Nadal bio na malom visem nivou, kao recimo ove godine, Rodza bi ga do sada vec prestigao. Slicno je i pre te godine, da je Nadal malo cesce dolazio do Rodze na Rodzinim omiljenim turnirima sada bi Rodza vec bio u plusu. Slicna je prica i sa Djokovicem i Nadalom, da je Nadal cesce dolazio do Djokovica na njegovim omiljenim turnirima sada ne bi bio u minusu, vec debelom minusu. Steta sto nema Djokovica da razvali ovo drustvance posto je ovaj Rodza za pola klase slabiji igrac od Rodze i 2015. i da iskoristi cinjenicu da su polovina igraca iz prvih 10 povredjeni, da mu Cilic i Dimitrov budu najveci konkurenti ali dobro, strpicemo se jos 2 i po meseca i onda krece igranka bez prestanka !!

remax

pre 6 godina

Samo se nadaj da je trolovanje. Rodjena sam u Beogradu, odrasla u Beogradu, zivim u Beogradu, imam porodicu u Beogradu. A to Nolo koristim bas kako bih vas mediokritete nervirala. Moj posao je vezan za cesta putovanja u inostranstvo, IT sektor, i uvek koristim priliku da sa strancima pricam o Djokovicu I da im objasnim istinu ko su i sta rade Djokovici i Nolobotovi.
(ana, 15. oktobar 2017 13:54)

Što se više trudiš, sve bolje definišeš pojam-malograđanstvo.
Dugo nisam pročitao ovakav školski primer iako su teniske vesti inače vaše često utočište.

Uroš Đurđević je prejaka budala I ništa drugo

pre 6 godina

Moram da primetim da će Federer PONOVO biti starac, a Nadal povređen kad se vrati Novak.
P. S
NE, NE MISLIM DA NISU FEDERER I NADAL DVOJICA OD TRI NAJBOLJIH SVIH VREMENA, ALI NIPODAŠTAVANJA NOVAKA ODRAZ SU BEZOBRAZLUKA PRE SVEGA.

savjetić

pre 6 godina

@gastarbajter,ti se godinama javljaš sa jednim komentarom u kojima nas informišeš da u Ženevi sa Švajcarcima pratiš tenis i da ti se oni u tančine ispovjedaju zašto i zbog čega ne vole Federera.Daj malo uključi moždane vijuge pa napiši bar jedan jedini kreativniji komentar možda ti neko naivan povjeruje da stvarno sa sa Švajcarcima gledaš tenis!

DD

pre 6 godina

coravi coric
Vidi druze, nisu niti komsije niti hrvati..to su ljudi koji koriste svoju glavu i nisu zaslepljeni. Jedini coravi su ovde Novakovi navijaci koji se drze glupe floskule da je Novak macka pored ovih majstora. Da niste coravi lepo biste prihvatili realnu i jedinu istinu da je Novak veliki teniser ali daleko od ove dvojice majstora, uostalom to i sve brojkre ukazuju, ali vi ocigledno ne znate da brojite, niti koji je broj veci. Iz Srbije sam i navijac sam Nadala, imas nesto protiv? Kao veliki Rafin navijac ne mogu da kazem da je Rafa bolji od Feda, naprosti nisam toliko zaslepljen kako vi, nije mi problem da kazem da je Federer najbolji svih vremena, tik do njega je Nadal...velika praznina pa ostali (ukljucujuci Samprasa i te ostale tenisere, naravno i Novaka), te stoga ne brukajte se...ti i ostali Novakovi navijaci.

antiDebil

pre 6 godina

msbravomk

Nije to bas tako. To oko volenja publika i arene, tu pricu mozes da okacis macku o rep.
Dalje, kako to da kazes da su dvojica najboljih igraca svih vremena ? U kom sportu se govori dvojica su najbolji svih vremena, dva tima su najbolja svih vremena, dve reprezentacije su najbolje svih vremena... ? UVEK se odlucis za jednog i prica ide da je taj jedan najbolji svih vremena !!
Kada se spominju dvojica to obicno znaci da postoji i neko treci, neko ko te tera da ti svojatas dvojicu i da navijas za dvojicu. Posto si se vec ti odlucio da navijas za dvojicu to znaci da je taj treci jako dobar i da postoji sansa da je taj treci ispred dvojice inace bi se ti odlucio za jednog od dvojice i isao bi na njegovu stranu. Lakse je potisnuti treceg ako pominjes dvojicu, posto su, jelte, dvojica vise od jednog, masivniji su, veci prostor zauzimaju i vise vidika zaklanjaju !!
Da su ziveli u rimskom dobu, treci bi ih poubijao i onda ne bi mogao da raspredas pricu o dvojici, vrlo jednostavno !
Cekamo da se vrati treci i da stvari postavi na svoje mesto, da ponovo natera ove popularne rimljanine da izmisljaju povrede, da daju budalaste izgovore, da javno pozele da se treci ponovo povredi i da se malo znoje, nerviraju i pustaju po koju suzicu. Ovako kada gledas ovu dvojicu, nekako su previse opusteni, mirni, kao neke drugarice su, bez vatre, zara, uzvika, povika, stresa. Izgleda da samo treci moze da ih izbaci iz takta i da ih natera da pokazu onu mracniju stranu !

dbauizadjale

pre 6 godina

Slušaj komšiluka, ne igra Novak pa se tenis ne prati u Srbiji... Trebalo bi da znate da smo mi uz Novaka naučili više o tenisu, nego vi što pratite od 80-tih. Sve što znamo o tenisu i zašto ga toliko volimo dugujemo Novaku. Razlika je u tome što smo imali šampiona, mogli da se rukujemo i slikamo sa njim, i sa ponosom istaknemo da je Naš. Vi možete da veličate do sutra sve ostale. Novak je naš šampion, a ovi ostali su svačiji, i tu je razlika. Sportski pozdrav.

Maja

pre 6 godina

@realno
Govedarica lepo reče pre neki dan tokom prenosa "Zverev je genetski Rus, ali igra za Nemačku". Analogno tome, Novak je genetski Crnogorac, živi u Monaku, ali igra pod zastavom Srbije. Jeli ti sad malo jasnije, ili uvek navijaš za Crnu Goru?

samo pitam

pre 6 godina

Moze li neko objasniti kolika ce sada biti razlika izmedju njih dvojice na ATP listi, i postoji li sansa da RN izgubi prvo mesto do kraja godine ?

Krsta

pre 6 godina

@ antiDebil

Samo sanjaj, ako je tako lakše. Jedino ... kada opet budeš pisao, daj malo logike, samo malo, molim te, biće interesantnije.

DD

pre 6 godina

Kad su ova dvojica majstora na terenu meni je sasvim sve jedno ko pobedjuje, uzivam u tenisu. Mora se priznati da je Fed vise odmarao oa je eto zato ovakav rezultat..

Komendija

pre 6 godina

Au, kakav udarac za srbende u rano, nedeljno, fino, suncano popodne... Zli Rodzer dominira!
(Jumko, 15. oktobar 2017 12:07)

izgleda da ti trolovanje ovaj put nije uspelo, dobio si dosta više pluseva..:-) možda da probaš opet, a?

Danica

pre 6 godina

Ana piše šta misli, kao pametna i obrazovana Srpkinja, a jadnici pošto nemaju šta pametni da kažu, ili argumentuju, oni napadaju Anu lično. Komedija! U stvari , jad.

anica

pre 6 godina

(andreas kisser, 15. oktobar 2017 13:13)
Srdjan Djokovic je imao poprilicno ispada ali je upravo on zasluzan velikim delom sto je Novak danas ovo sto jeste, voleli ga ili ne. Nole je dosta radosti doneo nasem narodu, I u tome nema nista lose. Lose je sto vecina ljudi ne zele da priznaju cinjenice koje su dovele do Noletovog pada, braneci ga time da je to njegov privatan zivot a zaboravljajuci da je Nole medijska licnost I prof sportista koji je uvek voleo da bude medijski eksponiran, a to povlaci za sobom komentarisanje, druga strana koja pljuje Noleta non stop nije vredna komentarisanja.

realno

pre 6 godina

(pitanje, 15. oktobar 2017 16:26)
A zašto ti mešaš ekavicu i ijekavicu? I kod vas se kaže tenisač, a ne teniser. Piši brate tvojim hrvatskim jezikom, ne stidi se. Trula vam je ta providna fora da se sakrivate ko ste i odakle ste. Pa svi odavno znaju da dolazite ovde godinama. Smešno je to do bola. Ok je skroz da dolazite, ali bez skrivanja, prljavo je i pokazuje odsustvo dostojanstva. Čudno je da se toga ne stidite. Mada razumem vašu frustraciju i potrebu da ovde navijate. Svi znamo šta vas u stvari boli. Znate i vi da mi znamo. Lepo je vama navijati za Federera (Nadala), ali shvatite da je nama 100 puta lepše, jer mi navijamo za SVOGA velikana. Vi o tome možete samo da sanjate.

sorry, Federer nije vaš

pre 6 godina

(savjetić, 15. oktobar 2017 15:43)
Ček, ček, zar vi ne kažete “Švicarci“? Joj komšije koliko ste smešni sa vašim trolovanjem ovde he he...
Ajd kad budete imali dvanaestostrukog slem šampiona, javite se da pričamo o tenisu. Do tada, pssst...

pusa

pre 6 godina

Za ove sa "kad nema macke itd" macka je kolo vodila dok su ovi velikani bili van stroja..cim se oni vratili ta macka je zbrisala
(DD, 15. oktobar 2017 14:27)

A Novak je sada u stroju jel?
A kako i zašto su to neki bili 5 godina van stroja? I sam Federer je iskreno rekao da lakše sada osvaja jer nema Novaka, i da je godinama bio blizu slema ali da je Novak bio predobar, a ti se praviš pametan. Drugo tebe nešto boli, a svi znamo šta. To što vi nećete nikada imati takvu veličinu kao mi Novaka.

DD

pre 6 godina

pusa
E pa vidiš i za njega važi isto, samo što njegove pobede slaviš i nije ti bitno što ovi nisu bili prisutni, a sada je kao fora i "pif, ne važi jer nema mačke"? Samo ne znam otkud vam ta glupost da je on mačka kad je pored ove dvojice majstora maleni mišić.

Ivan ZG

pre 6 godina

Gdje su oni komentatori koji su tvrdili da je Federer mator, a da ga Ljubičić nema čemu naučiti?
Federer je ove godine osvojio dva grend slema i pokoji turniri igra kao preporođen. Bekend udarac mu je najbolji u karijeri, a i servis mi izgleda bolji nego prije. Dobio je samopouzdanje sa pobjedama i to mu daje dodatnu mirnoću u igri iako je i prije imao jaku glavu.
Zbog godina ne može igrati turnir za turnirom jer bi se iscrpio pa bi prvo došli izgubljeni mečevi pa ozljede, stoga pažljivo bira turnire na kojima će igrati. Čovjek je prihvatio ograničenja svoga tijela i kao mudar čovjek ništa ne forsira. Već je osvojio strašno puno turnira i igra jer voli igrati i pobjeđivati. Vjerojatno i sam sebe ugodno iznenađuje jer poslije povrede čovjek počne sumnjati da li će ikada više zaigrati ne nivou kao prije ozljede.
Takvim svojim ne očekivanjem ničega i ne stavljanjem sebi imperativa pobjede može igrati neopterećeno, a zna se da onda čovjek odigra najbolje. Kada je u grču, igrač ne pogodi ni ono što na treningu pogodi zavezanih očiju.
Na žalost Čilić još nije prebrodio taj grč u najvažnijim poenima i zato sa najvećima teško dobiva. To je naravno sve u njegovoj glavi jer kada protiv njega stoji netko za koga on smatra da mu nije ravan - pomete ga sa terena. Dovoljno je pogledati finale GS koje je osvojio pa da izgleda kao da protivnik nije ni izašao na teren.
Bravo Federeru, naprijed Marine.

gastarbajter - gost radnik

pre 6 godina

(ana, 15. oktobar 2017 12:54)
Ja gledao meč u Cirihu sa prijateljima Švajcarcima. Oni navijali za Nadala. Objašnjavali mi da Federera ne vole, jer je uobražen i arogantan, izbegao vojsku koju svi tamo obavezno služe (šatro nesposoban), i ima nevaspitanu ženu. Inače po njima nije ni do kolena po popularnosti kao što su bili Simon Aman i Didije Kiš.

___

pre 6 godina

Najjača je ova što jedva čeka priliku da pred strancima opljune Novaka. Mislim, teško je naći reč za nju, a da objave.
Sestro leči komplekse na drugi način. Mada poznato je da nisu Srbi jedini koji koriste ovaj jezik. Dosta je ovde frustriranih komšija, inače poznatih najvećih fanova Federera/Nadala, dvojce najvećih hrvatskih sportista ikada. Neki od njih teško trpe činjenicu da je jedan Srbin napravio takve uspehe u njihovom omiljenom tenisu, a ne neko njihov. Zato i dolaze ovde i kao “navijaju“.

hehe

pre 6 godina

Lepo je ovde jedan dole primetio da nikada u istoriji navijanja nije neko govorio da su dvojca najbolji ikada. Muhamed Ali i Frejzer, dvojca najvećih ikada. Kasparov i Karpov, dvojca najvećih ikada itd, itd, genijalno. Iz aviona se vidi da ta konstrukcija ima za cilj da omalovaži nekog trećeg najboljeg ikada pored njih. E taj treći najbolji ikada ih mnogo boli.

jaZz

pre 6 godina

A jedina gromada koja ima negativan skor protiv klovna Kiriosa je???? 
Pri tom, tvoja gromada ima po pobedu više protiv čoveka koji igra u 36 i čoveka koji je povredjen zadnje tri godine. Toliko o tome kolika je to gromada.
(Negativni, 15. oktobar 2017 15:08)

U šta je to povređen? A da, povređen je samo kad gubi od Novaka u finalima. Kako dođe do finala povređen?

To su neke cinjenice.

pre 6 godina

Nadal kako stvari stoje nikad nece uzeti Majami niti Sangaj odnosno Pariz.
Jednostavno "uklet" su ti turniri za njega kao za Novaka Sinsinati odnosno za Rodzera MC odnosno Rim.

Zagor

pre 6 godina

Mad Max@Odgovorno tvrdis za doping Nadala,Djokovica,Mareja?? Pa dobro,na cemu se zasnivaju te tvoje odgovorne tvrdnje?? Da nisi slucajno clan ITF,ATP??

Bolje

pre 6 godina

Čitav vaše komentare i ne mogu da vjerujem. Rafa meni je onako baš dobro izgledao na RGosu, ostali turniri dobar i to je to. Na US openu iskoristio užasan kvalitet tenisa koji se igrao tih dana. Federer jeste dobar bio i prethodnih godina, ali šta je falilo prethodnih? Pa to što je Novak bio tu, i bio mu jedina prepreka da ne ode preko 20 GS titula još davno. Sad to Rodžer maximalno koristi, ostali nisu vrijedni pomena, ne postoje. Naravno i Marej je tu veliki hendikep za tenis koji se igra ove godine.

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Dok nema macke i misevi kolo vode! Drugim recima ova dvojica sada lako mogu da osvajaju turnire naizmenicno ali kad se vrati No1e pojma nemaju sta ce i kako ce jer nikada nisu uspeli da dostignu No1etov nivo tenisa dok se No1e nije smorio i povredio. Od pocetka 2018. No1e vraca dominaciju, dzemperce od muke ide placuci u peMziju, a Rafa ce se jos koju godinu vuci na turu dok gleda NAJVECEG SVIH VREMENA!

smejem se čitajući komentare

pre 6 godina

Da je igrao Nole i pobedio, prosečan srbomrzac bi trubio o sakatom Nadalu i matorom starcu Federeru i najgoroj konkurenciji ikada. Ali sada prosečan antisrbin trubi o vrhunskom tenisu najvećeg ikada, odjednom revolucionarnom novom najvišem nivou itd, konkurencija se sada ne spominje. Ahahahaa... komedija! Gde su ovi goati bili 5 godina? A da, sakati i matori hehe! Jedan sada ugradio titanijumska kolena, a drugi popio novootkriveni eliksir mladosti, kupao se u bazenu sa čaurom ahahaa...

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?
(Papa Štrumpf, 15. oktobar 2017 13:49)

Podseca me na onu izjavu jednog reditelja u pokusaju kada je rekao ,,nije Forlan zasluzio da bude najbolji igrac svetskog prvenstva, najbolji igrac je morao da bude Cavinijesta'', ili kada je Andjus nekog lika, iz Hajduka sa Liona cini mi se, poredio sa Cavinijestom, interesantno kaj ne ??

Niko nikada nije navijao i za Kasparova i za Karpova, i za Medzika i za Birda, i za Senu i za Prosta, i za Alija i za Frejzera, i za SSSR i za Kanadu u hokeju, i za Djirardelija i za Curbrigena, i za Robinsona i za Lamotu, i za Cembrlena i za Rasela....bezbroj je primera ALI izgleda da su se poslednjih godina pojavili neki koji navijaju i za Federera i za Nadala, interesantno kaj ne ? Znas li u cemu je fora, ovi sto sam nabrojao uglavnom su bili u vrhu do kraja karijera. U slucaju Federera i Nadala se pojavio treci koji je razdrndao tu druzinu, izvrnuo ih naglavacke, naterao ih na sve i svasta, jer kao sto vidis potpuno su druga lica i drugi govor tela kada igraju medjusobno nego kao kada igraju sa trecim, druge osobe, druge izjave, drugi izrazi lica, interesantno kaj ne ???
Najbolji igraci svih vremena su Dzordan i Medzik...A nikada nisi cuo da je neko tako nesto napisao ili bilo sta slicno tome, o tome ti pricam !
Nijedna nebuloza nije napisana, nazalost !!

možda Ćorić ima šanse?

pre 6 godina

Sudeći po komentarima, ove dežurne Federoromane/Rafafafanovce (čitaj srbomrsce) Novak boli i kada ne igra :). To implicira da će ih boleti i za 20 godina, ma dok su živi. Izlečiće se od te boli jedino i isključivo ako neko njihov osvoji 12 slemova i dominira 5 godina. Znači nikad he he.

Boris Banović

pre 6 godina

Cirkus , zvani ATP tour se nastavlja ! Ovo više nije sport ! Na Olimpijskim igrama, trebalo bi da učestvuju državne selekcije, nacionalne su takođe izgubile smisao , naturalizacijom vrhunskih sportista !

realno

pre 6 godina

(pitanje, 15. oktobar 2017 16:26)
Pa kada ti jedan priziva povrede (!), a drugi javno poziva sve tenisere da te zajedno sruše (!), baš imaš volju da ih hvališ. Jel neki teniser 2006. pozivao ceo tur da sruše Federera? I pored toga Novak je u karijeri više hvalio njih nego oni njega. Tek od 2015. su ga počeli iskrenije hvaliti i poštovati, (ajde Rafa je i ranije) a ranijih godina Federer ga je i omalovažavao. Seti se raznih pres konferencija i stolica itd. Prirodno je što Federer ima ubedljivo više navijača od Novaka jer je već postao velikan dok je Novak još bio klinac. Novak je stupio na tur kada su svi navijači već bili opredeljeni u dva poznata tabora, uzgred sve i forsirano i holivudizovano Nike marketingom, a Novak neki tamo iz Srbije wtf. A oko nagrada za fer plej, ima dosta tenisera koji je zaslužuju pre Federera, barem u nekim sezonama (Čilić, Vavrinka, Kolšrajber, itd), ali Nike radi tu posao. Glasanje nije tajno, već ti atp dostavi karticu sa pet imena (po nekom njihovom kriterijumu) pa ti zaokružiš jedno ime i potpišeš se. Dakle ne možeš da gladaš za koga ti hoćeš ako on nije na listi. Seti se šta se desilo sa Berdihom kada nije glasao jednom za Federera. Lično je progovorio da su mu neki zamerili. Nike nije produžio ugovor sa njim sledeće sezone. Toliko o tone.

pajo

pre 6 godina

citam i ne vjerujem koliko smo nikakav narod. kakvi su to mozgovi i strucnjaci da brljaju jednog Novaka djokovica. odakle vam pravo, pa to je jedan od najvecih sportista na planeti. to sto Vas nista nemoze usreciti ne daje za pravo da pisete budalastine, nazad u svoje rupe i zivite svoje jadne zivote. naucite postovati velicine i uradite nesto od svoga zivota a ne da filozofirate i pljujete po nekome kome se nikada primaci necete.

hihi

pre 6 godina

Gde su oni mudraci da nam se sada jave i objasne da je poslednjih 5 godina nikad gora konkurencija i da je zato Novak osvajao? Kakva li je tek sada, kada još i nema Novaka, Vavrinke i Endija? A Ćilić drži 4. mesto bez ijedne titule ove godine a Vića igra četrvtfinala mastersa. Jel bolja nego 2006. kada je siroti Ljubičić držao celu godinu 3. mesto sa dve atp250 titule? Evo smejem se....

ćoravi ćorić

pre 6 godina

Najjači su mi ove “komšije“ koje se sjate ovde uvek kada Federer ili Nadal nešto osvoje. Komedija apsurda lol!
Ne mogu da odole i baš na srpski sajt. Baš se pitam zašto xe, xe! Eh prokleti kompleksi...

Are you kiding?

pre 6 godina

Vidim ovde neki pljuju novaka.Alo ljudi o novaku sve naj,on je nas ponos.Jedini covek ,pardon,jedini necovek koga treba da pljujemo na svakom koraku je smece zvano penaldo.

ja

pre 6 godina

(Mikii, 15. oktobar 2017 17:06)
Šta ima da mu teško padaju kada ga je pobedio toliko puta u važnim mećevima, a i Nike family natkriljuje emocije. Teško i jednom i drugom padaju porazi od Novaka, i to se golim okom vidi, jer on je “uljez“. Barem ranijih godina, sada su svi omatorili, pa se nekako osećaju povezanijim, svest o skorom kraju valjda, ta priča. Analiza meča, sve tačno. Ovu igru Federer drži godinama, izuzimajuči prelazak na veću glavu Vilsona, ali Rafa je sporiji. To što je Federer sporiji, njemu nije toliki hendikep kao ovom drugom. Novak će isto imati problema ako uspori. Sva trojca su puna očiglednog i kontroverzog. Federer goat a objektivno “slab“ na bh celu karijeru i previše za goata je slao taj udarac u tribine, i baš previše, kao niko u istoriji od velikana, čak i ne samo njih, asimetričan igrač. Teško drži dužu razmenu sa baselinea sa top agresive baselinerima jakog zadnji metar bekhenda. Rafa čeka 2. servis 5 m iza celu karijeru, daje svakom priliku da igra u slabom servisu, bez ozbiljnih indoor titula, “slabo“ se snalazi u brzim, idealnim uslovima (brz teren, neutralno svetlo, bez vetra, vlage i sunca i vrućine, pravilan put i odskok loptice itd), gde njegov teški spin odskače predvidivo, in door mu oduzima glavno oružje. Novak dobio “ožiljak“ na smeču posle onog promašenog na OI u Pekingu, koji ga je možda koštao zlata, i on ga svrbi do dan danas, bio je siguran pre toga, totalno u neskladu sa njegovom dokazanom dobrom “glavom“ u bitnim trenucima i poznatom kratkom memorijom. Pretenciozna želja za usavršavanjem Tod Martin servisa mu je odnela celu sezonu. Zatim mentalni preokret posle kompletiranja slema itd itd. Za dugo sećanje sva trojca, i njihove top igre, i epski mečevi, i karakteri, i cela era, zlatna, srebrna, dijamantska, nebitno. Pozdrav Miroslave.

Raymond

pre 6 godina

nista anci, javi se kad najzad uradis jedan zgib, da ti napravim tost sa avokadom za dorucak ;-)
(andreas kisser, 15. oktobar 2017 12:46)

Auu covece, zar mislis da anica pada na nesto tako bljutavo za dorucak? Prati pazljivo sta anica voli da kuva. Nista je bolje ne objasnjava od toga.

Vlada

pre 6 godina

Ljudi, vi ne razumete!

Nole je bolji i od Federera i od Nadala i na kraju krajeva, dokaz je broj pobeda nad njima.

Nole svojom igrom a pre svega riternom i bekendom ne bi dozvolio Federeru da se ovako razmase!
Nadalu je odavno usao pod kozu jer je pronasao sistem za igru protiv njega!

NOLETU JE POSTAO PROBLEM NEPREDVIDIVI WAWRINKA KOJI MU JE NA TRENUTAK USPORIO JURIS KA TITULI NAJBOLJIH TENISERA SVIH VREMENA !!!

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?
(Papa Štrumpf, 15. oktobar 2017 13:49)

Podseca me na onu izjavu jednog reditelja u pokusaju kada je rekao ,,nije Forlan zasluzio da bude najbolji igrac svetskog prvenstva, najbolji igrac je morao da bude Cavinijesta'', ili kada je Andjus nekog lika, iz Hajduka sa Liona cini mi se, poredio sa Cavinijestom, interesantno kaj ne ??

Niko nikada nije navijao i za Kasparova i za Karpova, i za Medzika i za Birda, i za Senu i za Prosta, i za Alija i za Frejzera, i za SSSR i za Kanadu u hokeju, i za Djirardelija i za Curbrigena, i za Robinsona i za Lamotu, i za Cembrlena i za Rasela....bezbroj je primera ALI izgleda da su se poslednjih godina pojavili neki koji navijaju i za Federera i za Nadala, interesantno kaj ne ? Znas li u cemu je fora, ovi sto sam nabrojao uglavnom su bili u vrhu do kraja karijera. U slucaju Federera i Nadala se pojavio treci koji je razdrndao tu druzinu, izvrnuo ih naglavacke, naterao ih na sve i svasta, jer kao sto vidis potpuno su druga lica i drugi govor tela kada igraju medjusobno nego kao kada igraju sa trecim, druge osobe, druge izjave, drugi izrazi lica, interesantno kaj ne ???
Najbolji igraci svih vremena su Dzordan i Medzik...A nikada nisi cuo da je neko tako nesto napisao ili bilo sta slicno tome, o tome ti pricam !
Nijedna nebuloza nije napisana, nazalost !!

Slavisa V.

pre 6 godina

"Federer u 36-oj godini razbija sve sumnje o tome da li je najbolji igrac u istoriji.
Sa 36 godina dobiti Rafaela Nadala 5 puta zaredom, to moze samo GOAT !!"

Sam sebi si kontradiktoran u istoj recenici. Federer ne moze istovremeno biti u 36-oj i imati 36?! Tacno je samo da je Federer u 37-oj godini. Ali, to drugima ocigledno nije smetalo da ti daju ovolike pluseve.

Mikii

pre 6 godina

Šta ima da mu teško padaju kada ga je pobedio toliko puta u važnim mećevima, a i Nike family natkriljuje emocije. Teško i jednom i drugom padaju porazi od Novaka, i to se golim okom vidi, jer on je “uljez“. Barem ranijih godina, sada su svi omatorili, pa se nekako osećaju povezanijim, svest o skorom kraju valjda, ta priča. Analiza meča, sve tačno. Ovu igru Federer drži godinama, izuzimajuči prelazak na veću glavu Vilsona, ali Rafa je sporiji. To što je Federer sporiji, njemu nije toliki hendikep kao ovom drugom. Novak će isto imati problema ako uspori. Sva trojca su puna očiglednog i kontroverzog. Federer goat a objektivno “slab“ na bh celu karijeru i previše za goata je slao taj udarac u tribine, i baš previše, kao niko u istoriji od velikana, čak i ne samo njih, asimetričan igrač. Teško drži dužu razmenu sa baselinea sa top agresive baselinerima jakog zadnji metar bekhenda. Rafa čeka 2. servis 5 m iza celu karijeru, daje svakom priliku da igra u slabom servisu, bez ozbiljnih indoor titula, “slabo“ se snalazi u brzim, idealnim uslovima (brz teren, neutralno svetlo, bez vetra, vlage i sunca i vrućine, pravilan put i odskok loptice itd), gde njegov teški spin odskače predvidivo, in door mu oduzima glavno oružje. Novak dobio “ožiljak“ na smeču posle onog promašenog na OI u Pekingu, koji ga je možda koštao zlata, i on ga svrbi do dan danas, bio je siguran pre toga, totalno u neskladu sa njegovom dokazanom dobrom “glavom“ u bitnim trenucima i poznatom kratkom memorijom. Pretenciozna želja za usavršavanjem Tod Martin servisa mu je odnela celu sezonu. Zatim mentalni preokret posle kompletiranja slema itd itd. Za dugo sećanje sva trojca, i njihove top igre, i epski mečevi, i karakteri, i cela era, zlatna, srebrna, dijamantska, nebitno. Pozdrav Miroslave.
(ja, 15. oktobar 2017 17:59)

Zovem se Mihailo. Pozdrav i tebi :)

alen

pre 6 godina

Neka hejteri pogledaju bilansiju Novaka sa Federerom i Nadalom. Ova dvojica su za Novaka bili slaba konkurencija nazalost dok ovaj nas nije upao u sextu i smejuriju veganstvo jesti travu bundavu i semenke.

True Batman Fan

pre 6 godina

Od kako je ovaj nas nersrecnik reket zamenio drvecem u parku, prestao sam da pratim tenis. Nisam ni znao da se vec igra finale sangaja...

kaokakao

pre 6 godina

Spominjati Djokivića je neukusno, a pogotovo je neukusno tvrditi da bi on pobedio ovog Federera. Federer je otisao daleko ispred Djokovića iz Nolovih najboljih dana. Evoluirao je tenis, a Federer vodi taj trend. Neverovatno za čoveka od 36 godina, ali istinito. Karakteristika genija.
(Kika Majstor, 15. oktobar 2017 12:20)


Ne da bi ga pobijedio, nego ne bi znao gdje se nalazi. Novak iz najboljih dana bi oduvao ovakvog Federera.

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Dok nema macke i misevi kolo vode! Drugim recima ova dvojica sada lako mogu da osvajaju turnire naizmenicno ali kad se vrati No1e pojma nemaju sta ce i kako ce jer nikada nisu uspeli da dostignu No1etov nivo tenisa dok se No1e nije smorio i povredio. Od pocetka 2018. No1e vraca dominaciju, dzemperce od muke ide placuci u peMziju, a Rafa ce se jos koju godinu vuci na turu dok gleda NAJVECEG SVIH VREMENA!

Uroš Đurđević je prejaka budala I ništa drugo

pre 6 godina

Moram da primetim da će Federer PONOVO biti starac, a Nadal povređen kad se vrati Novak.
P. S
NE, NE MISLIM DA NISU FEDERER I NADAL DVOJICA OD TRI NAJBOLJIH SVIH VREMENA, ALI NIPODAŠTAVANJA NOVAKA ODRAZ SU BEZOBRAZLUKA PRE SVEGA.

kiborg

pre 6 godina

jedno pitanjce za sve navijace ove dvojice.jedini igrac na atp turu koji ima pozitivan medjusobni skor protiv ova dve teniske gromade je??????

kimiko

pre 6 godina

Ovo meni nije vise zanimljivo. Sta imam da gledam jednu te istu pricu.A zamislite da se Nole nije pojavio, kako bi tek to bilo dosadno.Osvojili bi Rafa i Rodja sve sta se moze osvojiti.Sad se tek vidi koliko je tezak posao imao Djokovic i sa cim se sve borio. Ali, eto nekima nije valjao.

antiDebil

pre 6 godina

msbravomk

Nije to bas tako. To oko volenja publika i arene, tu pricu mozes da okacis macku o rep.
Dalje, kako to da kazes da su dvojica najboljih igraca svih vremena ? U kom sportu se govori dvojica su najbolji svih vremena, dva tima su najbolja svih vremena, dve reprezentacije su najbolje svih vremena... ? UVEK se odlucis za jednog i prica ide da je taj jedan najbolji svih vremena !!
Kada se spominju dvojica to obicno znaci da postoji i neko treci, neko ko te tera da ti svojatas dvojicu i da navijas za dvojicu. Posto si se vec ti odlucio da navijas za dvojicu to znaci da je taj treci jako dobar i da postoji sansa da je taj treci ispred dvojice inace bi se ti odlucio za jednog od dvojice i isao bi na njegovu stranu. Lakse je potisnuti treceg ako pominjes dvojicu, posto su, jelte, dvojica vise od jednog, masivniji su, veci prostor zauzimaju i vise vidika zaklanjaju !!
Da su ziveli u rimskom dobu, treci bi ih poubijao i onda ne bi mogao da raspredas pricu o dvojici, vrlo jednostavno !
Cekamo da se vrati treci i da stvari postavi na svoje mesto, da ponovo natera ove popularne rimljanine da izmisljaju povrede, da daju budalaste izgovore, da javno pozele da se treci ponovo povredi i da se malo znoje, nerviraju i pustaju po koju suzicu. Ovako kada gledas ovu dvojicu, nekako su previse opusteni, mirni, kao neke drugarice su, bez vatre, zara, uzvika, povika, stresa. Izgleda da samo treci moze da ih izbaci iz takta i da ih natera da pokazu onu mracniju stranu !

dbauizadjale

pre 6 godina

Slušaj komšiluka, ne igra Novak pa se tenis ne prati u Srbiji... Trebalo bi da znate da smo mi uz Novaka naučili više o tenisu, nego vi što pratite od 80-tih. Sve što znamo o tenisu i zašto ga toliko volimo dugujemo Novaku. Razlika je u tome što smo imali šampiona, mogli da se rukujemo i slikamo sa njim, i sa ponosom istaknemo da je Naš. Vi možete da veličate do sutra sve ostale. Novak je naš šampion, a ovi ostali su svačiji, i tu je razlika. Sportski pozdrav.

kitiš se tuđim perjem

pre 6 godina

U Berlinu sam, gledala finale sa Nemcima, vecina nas navija za Federera, sad placamo pivo, slavlje traje. Drago mi je kada strancima objasnim zasto nikada necu navijati za Nola, pocnem pricu od njegove porodice sta sve rade nezakonito, koliko ne postuju radnike u restoranima koje drze, pa do Noletovih ispada, Jece perece, Pjera i Tesle i mojih pokondirenih sunarodnika u Beogradu i Srbiji. Come on Rog.
(ana, 15. oktobar 2017 12:54)

E ovo je trolovanje! Profesionalno!
Kuću, kola, ženu, desnu ruku i litar krvi dajem za opkladu da su tebi sunarodnici iz Zagreba, Sarajeva ili tu negde. Ono “Nola“ te odalo he he.
Leči komplekse što je Srbin istorijska teniska legenda, na drugom mestu. Vi takvog nemate, niste nikada imali, i nikada nećete imati! To te i boli, samo to! Džaba ti Federer, nije vaš. Nema veze s vama.

Vlada

pre 6 godina

Ljudi, vi ne razumete!

Nole je bolji i od Federera i od Nadala i na kraju krajeva, dokaz je broj pobeda nad njima.

Nole svojom igrom a pre svega riternom i bekendom ne bi dozvolio Federeru da se ovako razmase!
Nadalu je odavno usao pod kozu jer je pronasao sistem za igru protiv njega!

NOLETU JE POSTAO PROBLEM NEPREDVIDIVI WAWRINKA KOJI MU JE NA TRENUTAK USPORIO JURIS KA TITULI NAJBOLJIH TENISERA SVIH VREMENA !!!

gastarbajter - gost radnik

pre 6 godina

(ana, 15. oktobar 2017 12:54)
Ja gledao meč u Cirihu sa prijateljima Švajcarcima. Oni navijali za Nadala. Objašnjavali mi da Federera ne vole, jer je uobražen i arogantan, izbegao vojsku koju svi tamo obavezno služe (šatro nesposoban), i ima nevaspitanu ženu. Inače po njima nije ni do kolena po popularnosti kao što su bili Simon Aman i Didije Kiš.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Nolo zavrsio sezonu(citaj karijeru) i odmah niko vise ne prati tenis u Srbiji,pih izem ti tenisku naciju agahaahaha

Boris Banović

pre 6 godina

Cirkus , zvani ATP tour se nastavlja ! Ovo više nije sport ! Na Olimpijskim igrama, trebalo bi da učestvuju državne selekcije, nacionalne su takođe izgubile smisao , naturalizacijom vrhunskih sportista !

antiDebil

pre 6 godina

Rodza ce preokrenuti medjusobni skor do kraja karijere, heheehheh heh....
Da su od 2014 do danas malo cesce igrali kao npr Djokovic i Federer ili da je Nadal bio na malom visem nivou, kao recimo ove godine, Rodza bi ga do sada vec prestigao. Slicno je i pre te godine, da je Nadal malo cesce dolazio do Rodze na Rodzinim omiljenim turnirima sada bi Rodza vec bio u plusu. Slicna je prica i sa Djokovicem i Nadalom, da je Nadal cesce dolazio do Djokovica na njegovim omiljenim turnirima sada ne bi bio u minusu, vec debelom minusu. Steta sto nema Djokovica da razvali ovo drustvance posto je ovaj Rodza za pola klase slabiji igrac od Rodze i 2015. i da iskoristi cinjenicu da su polovina igraca iz prvih 10 povredjeni, da mu Cilic i Dimitrov budu najveci konkurenti ali dobro, strpicemo se jos 2 i po meseca i onda krece igranka bez prestanka !!

karlito

pre 6 godina

Nolo zavrsio sezonu(citaj karijeru) i odmah niko vise ne prati tenis u Srbiji,pih izem ti tenisku naciju agahaahaha
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 15. oktobar 2017 11:28)

Ja sebe nikada nisam smatrao ljubiteljom tenisa i ne bih nikada gledao taj sport da nije bilo Djokovica,tako je za 90% ljudi u srbiji i ne vidim sta je tu lose?
Gledali smo i skok u dalj zahvaljujuci Spanovicevoj,ista prica...i zato nemoj da se pravis pametan mnogo :)

ana

pre 6 godina

U Berlinu sam, gledala finale sa Nemcima, vecina nas navija za Federera, sad placamo pivo, slavlje traje. Drago mi je kada strancima objasnim zasto nikada necu navijati za Nola, pocnem pricu od njegove porodice sta sve rade nezakonito, koliko ne postuju radnike u restoranima koje drze, pa do Noletovih ispada, Jece perece, Pjera i Tesle i mojih pokondirenih sunarodnika u Beogradu i Srbiji. Come on Rog.

Mad Max

pre 6 godina

samo ko nije igrao tenis moze da tvrdi da federer nije dopingovan u 37 godini
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 15. oktobar 2017 12:09)

Evo, ja sam igrao tenis i tvrdim da Federer nije i nikada nije bio dopingovan. Isto tako, odgovorno tvrdim da su Rafael Nadal, Novak Djokovic i Endi Marej ogromnu vecinu svojih najvecih uspeha ostvarili potpuno, ali potpuno dopingovani. Samo onaj ko je slep, neobjektivan i apsolutna neznalica sto se tice tenisa (i sporta uopste) moze da tvrdi suprotno.

možda Ćorić ima šanse?

pre 6 godina

Sudeći po komentarima, ove dežurne Federoromane/Rafafafanovce (čitaj srbomrsce) Novak boli i kada ne igra :). To implicira da će ih boleti i za 20 godina, ma dok su živi. Izlečiće se od te boli jedino i isključivo ako neko njihov osvoji 12 slemova i dominira 5 godina. Znači nikad he he.

ja

pre 6 godina

(Mikii, 15. oktobar 2017 17:06)
Šta ima da mu teško padaju kada ga je pobedio toliko puta u važnim mećevima, a i Nike family natkriljuje emocije. Teško i jednom i drugom padaju porazi od Novaka, i to se golim okom vidi, jer on je “uljez“. Barem ranijih godina, sada su svi omatorili, pa se nekako osećaju povezanijim, svest o skorom kraju valjda, ta priča. Analiza meča, sve tačno. Ovu igru Federer drži godinama, izuzimajuči prelazak na veću glavu Vilsona, ali Rafa je sporiji. To što je Federer sporiji, njemu nije toliki hendikep kao ovom drugom. Novak će isto imati problema ako uspori. Sva trojca su puna očiglednog i kontroverzog. Federer goat a objektivno “slab“ na bh celu karijeru i previše za goata je slao taj udarac u tribine, i baš previše, kao niko u istoriji od velikana, čak i ne samo njih, asimetričan igrač. Teško drži dužu razmenu sa baselinea sa top agresive baselinerima jakog zadnji metar bekhenda. Rafa čeka 2. servis 5 m iza celu karijeru, daje svakom priliku da igra u slabom servisu, bez ozbiljnih indoor titula, “slabo“ se snalazi u brzim, idealnim uslovima (brz teren, neutralno svetlo, bez vetra, vlage i sunca i vrućine, pravilan put i odskok loptice itd), gde njegov teški spin odskače predvidivo, in door mu oduzima glavno oružje. Novak dobio “ožiljak“ na smeču posle onog promašenog na OI u Pekingu, koji ga je možda koštao zlata, i on ga svrbi do dan danas, bio je siguran pre toga, totalno u neskladu sa njegovom dokazanom dobrom “glavom“ u bitnim trenucima i poznatom kratkom memorijom. Pretenciozna želja za usavršavanjem Tod Martin servisa mu je odnela celu sezonu. Zatim mentalni preokret posle kompletiranja slema itd itd. Za dugo sećanje sva trojca, i njihove top igre, i epski mečevi, i karakteri, i cela era, zlatna, srebrna, dijamantska, nebitno. Pozdrav Miroslave.

jaZz

pre 6 godina

A jedina gromada koja ima negativan skor protiv klovna Kiriosa je???? 
Pri tom, tvoja gromada ima po pobedu više protiv čoveka koji igra u 36 i čoveka koji je povredjen zadnje tri godine. Toliko o tome kolika je to gromada.
(Negativni, 15. oktobar 2017 15:08)

U šta je to povređen? A da, povređen je samo kad gubi od Novaka u finalima. Kako dođe do finala povređen?

:;)

pre 6 godina

Novak nije u klasi uopste! Niza klasa decko priznali vi to ili ne!!!!
(nik, 15. oktobar 2017 14:17)

Ta “niža klasa“ ih je tamburala 50 puta, neke i 7 puta zaredom, neke je u džemperima ispraćala sa terena, brutalno ponižavala pred 25 hiljada navijača. Priznavao ti to sebi ili ne, desilo se. Svoje komplekse priznati svakako nećeš, naravno, ali tvoj komentar ih dokazuje

Bolje

pre 6 godina

Čitav vaše komentare i ne mogu da vjerujem. Rafa meni je onako baš dobro izgledao na RGosu, ostali turniri dobar i to je to. Na US openu iskoristio užasan kvalitet tenisa koji se igrao tih dana. Federer jeste dobar bio i prethodnih godina, ali šta je falilo prethodnih? Pa to što je Novak bio tu, i bio mu jedina prepreka da ne ode preko 20 GS titula još davno. Sad to Rodžer maximalno koristi, ostali nisu vrijedni pomena, ne postoje. Naravno i Marej je tu veliki hendikep za tenis koji se igra ove godine.

pusa

pre 6 godina

Za ove sa "kad nema macke itd" macka je kolo vodila dok su ovi velikani bili van stroja..cim se oni vratili ta macka je zbrisala
(DD, 15. oktobar 2017 14:27)

A Novak je sada u stroju jel?
A kako i zašto su to neki bili 5 godina van stroja? I sam Federer je iskreno rekao da lakše sada osvaja jer nema Novaka, i da je godinama bio blizu slema ali da je Novak bio predobar, a ti se praviš pametan. Drugo tebe nešto boli, a svi znamo šta. To što vi nećete nikada imati takvu veličinu kao mi Novaka.

hehe

pre 6 godina

Lepo je ovde jedan dole primetio da nikada u istoriji navijanja nije neko govorio da su dvojca najbolji ikada. Muhamed Ali i Frejzer, dvojca najvećih ikada. Kasparov i Karpov, dvojca najvećih ikada itd, itd, genijalno. Iz aviona se vidi da ta konstrukcija ima za cilj da omalovaži nekog trećeg najboljeg ikada pored njih. E taj treći najbolji ikada ih mnogo boli.

realno

pre 6 godina

(pitanje, 15. oktobar 2017 16:26)
Pa kada ti jedan priziva povrede (!), a drugi javno poziva sve tenisere da te zajedno sruše (!), baš imaš volju da ih hvališ. Jel neki teniser 2006. pozivao ceo tur da sruše Federera? I pored toga Novak je u karijeri više hvalio njih nego oni njega. Tek od 2015. su ga počeli iskrenije hvaliti i poštovati, (ajde Rafa je i ranije) a ranijih godina Federer ga je i omalovažavao. Seti se raznih pres konferencija i stolica itd. Prirodno je što Federer ima ubedljivo više navijača od Novaka jer je već postao velikan dok je Novak još bio klinac. Novak je stupio na tur kada su svi navijači već bili opredeljeni u dva poznata tabora, uzgred sve i forsirano i holivudizovano Nike marketingom, a Novak neki tamo iz Srbije wtf. A oko nagrada za fer plej, ima dosta tenisera koji je zaslužuju pre Federera, barem u nekim sezonama (Čilić, Vavrinka, Kolšrajber, itd), ali Nike radi tu posao. Glasanje nije tajno, već ti atp dostavi karticu sa pet imena (po nekom njihovom kriterijumu) pa ti zaokružiš jedno ime i potpišeš se. Dakle ne možeš da gladaš za koga ti hoćeš ako on nije na listi. Seti se šta se desilo sa Berdihom kada nije glasao jednom za Federera. Lično je progovorio da su mu neki zamerili. Nike nije produžio ugovor sa njim sledeće sezone. Toliko o tone.

Komendija

pre 6 godina

Au, kakav udarac za srbende u rano, nedeljno, fino, suncano popodne... Zli Rodzer dominira!
(Jumko, 15. oktobar 2017 12:07)

izgleda da ti trolovanje ovaj put nije uspelo, dobio si dosta više pluseva..:-) možda da probaš opet, a?

ćoravi ćorić

pre 6 godina

Najjači su mi ove “komšije“ koje se sjate ovde uvek kada Federer ili Nadal nešto osvoje. Komedija apsurda lol!
Ne mogu da odole i baš na srpski sajt. Baš se pitam zašto xe, xe! Eh prokleti kompleksi...

Stefan

pre 6 godina

Federer u 36-oj godini razbija sve sumnje o tome da li je najbolji igrac u istoriji.
Sa 36 godina dobiti Rafaela Nadala 5 puta zaredom, to moze samo GOAT !!

Kika Majstor

pre 6 godina

Spominjati Djokivića je neukusno, a pogotovo je neukusno tvrditi da bi on pobedio ovog Federera. Federer je otisao daleko ispred Djokovića iz Nolovih najboljih dana. Evoluirao je tenis, a Federer vodi taj trend. Neverovatno za čoveka od 36 godina, ali istinito. Karakteristika genija.

Brojac krvnih zrnaca

pre 6 godina

Slušaj komšiluka, ne igra Novak pa se tenis ne prati u Srbiji... Trebalo bi da znate da smo mi uz Novaka naučili više o tenisu, nego vi što pratite od 80-tih. Sve što znamo o tenisu i zašto ga toliko volimo dugujemo Novaku. Razlika je u tome što smo imali šampiona, mogli da se rukujemo i slikamo sa njim, i sa ponosom istaknemo da je Naš. Vi možete da veličate do sutra sve ostale. Novak je naš šampion, a ovi ostali su svačiji, i tu je razlika. Sportski pozdrav.
(dbauizadjale, 15. oktobar 2017 12:12)

Pa i Novak nije nas, Novak je "svaciji", 50% Hrvat, 50% Crnogorac. Osim cinjenice da se je rodio u Srbiji Novak sa Srbima nema drugih dodirnih tacaka, sto god on sam o tome izjavljivao.

smejem se čitajući komentare

pre 6 godina

Da je igrao Nole i pobedio, prosečan srbomrzac bi trubio o sakatom Nadalu i matorom starcu Federeru i najgoroj konkurenciji ikada. Ali sada prosečan antisrbin trubi o vrhunskom tenisu najvećeg ikada, odjednom revolucionarnom novom najvišem nivou itd, konkurencija se sada ne spominje. Ahahahaa... komedija! Gde su ovi goati bili 5 godina? A da, sakati i matori hehe! Jedan sada ugradio titanijumska kolena, a drugi popio novootkriveni eliksir mladosti, kupao se u bazenu sa čaurom ahahaa...

sorry, Federer nije vaš

pre 6 godina

(savjetić, 15. oktobar 2017 15:43)
Ček, ček, zar vi ne kažete “Švicarci“? Joj komšije koliko ste smešni sa vašim trolovanjem ovde he he...
Ajd kad budete imali dvanaestostrukog slem šampiona, javite se da pričamo o tenisu. Do tada, pssst...

realno

pre 6 godina

(pitanje, 15. oktobar 2017 16:26)
A zašto ti mešaš ekavicu i ijekavicu? I kod vas se kaže tenisač, a ne teniser. Piši brate tvojim hrvatskim jezikom, ne stidi se. Trula vam je ta providna fora da se sakrivate ko ste i odakle ste. Pa svi odavno znaju da dolazite ovde godinama. Smešno je to do bola. Ok je skroz da dolazite, ali bez skrivanja, prljavo je i pokazuje odsustvo dostojanstva. Čudno je da se toga ne stidite. Mada razumem vašu frustraciju i potrebu da ovde navijate. Svi znamo šta vas u stvari boli. Znate i vi da mi znamo. Lepo je vama navijati za Federera (Nadala), ali shvatite da je nama 100 puta lepše, jer mi navijamo za SVOGA velikana. Vi o tome možete samo da sanjate.

___

pre 6 godina

Najjača je ova što jedva čeka priliku da pred strancima opljune Novaka. Mislim, teško je naći reč za nju, a da objave.
Sestro leči komplekse na drugi način. Mada poznato je da nisu Srbi jedini koji koriste ovaj jezik. Dosta je ovde frustriranih komšija, inače poznatih najvećih fanova Federera/Nadala, dvojce najvećih hrvatskih sportista ikada. Neki od njih teško trpe činjenicu da je jedan Srbin napravio takve uspehe u njihovom omiljenom tenisu, a ne neko njihov. Zato i dolaze ovde i kao “navijaju“.

hehe

pre 6 godina

Bravo za maestra iz Bazela! Najveći ikada! Realno, setite se, ovako briljijantno je igrao, dominirao i sve rasturao i na Vimbldonu 2014. i 2015., i na USO 2015., ubijao SABR reternima, halfvolej bekhendima, set nikom nije dao, sve do finala. Pozdrav svima :)!

pajo

pre 6 godina

citam i ne vjerujem koliko smo nikakav narod. kakvi su to mozgovi i strucnjaci da brljaju jednog Novaka djokovica. odakle vam pravo, pa to je jedan od najvecih sportista na planeti. to sto Vas nista nemoze usreciti ne daje za pravo da pisete budalastine, nazad u svoje rupe i zivite svoje jadne zivote. naucite postovati velicine i uradite nesto od svoga zivota a ne da filozofirate i pljujete po nekome kome se nikada primaci necete.

hihi

pre 6 godina

Gde su oni mudraci da nam se sada jave i objasne da je poslednjih 5 godina nikad gora konkurencija i da je zato Novak osvajao? Kakva li je tek sada, kada još i nema Novaka, Vavrinke i Endija? A Ćilić drži 4. mesto bez ijedne titule ove godine a Vića igra četrvtfinala mastersa. Jel bolja nego 2006. kada je siroti Ljubičić držao celu godinu 3. mesto sa dve atp250 titule? Evo smejem se....

remax

pre 6 godina

Samo se nadaj da je trolovanje. Rodjena sam u Beogradu, odrasla u Beogradu, zivim u Beogradu, imam porodicu u Beogradu. A to Nolo koristim bas kako bih vas mediokritete nervirala. Moj posao je vezan za cesta putovanja u inostranstvo, IT sektor, i uvek koristim priliku da sa strancima pricam o Djokovicu I da im objasnim istinu ko su i sta rade Djokovici i Nolobotovi.
(ana, 15. oktobar 2017 13:54)

Što se više trudiš, sve bolje definišeš pojam-malograđanstvo.
Dugo nisam pročitao ovakav školski primer iako su teniske vesti inače vaše često utočište.

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?
(Papa Štrumpf, 15. oktobar 2017 13:49)

Podseca me na onu izjavu jednog reditelja u pokusaju kada je rekao ,,nije Forlan zasluzio da bude najbolji igrac svetskog prvenstva, najbolji igrac je morao da bude Cavinijesta'', ili kada je Andjus nekog lika, iz Hajduka sa Liona cini mi se, poredio sa Cavinijestom, interesantno kaj ne ??

Niko nikada nije navijao i za Kasparova i za Karpova, i za Medzika i za Birda, i za Senu i za Prosta, i za Alija i za Frejzera, i za SSSR i za Kanadu u hokeju, i za Djirardelija i za Curbrigena, i za Robinsona i za Lamotu, i za Cembrlena i za Rasela....bezbroj je primera ALI izgleda da su se poslednjih godina pojavili neki koji navijaju i za Federera i za Nadala, interesantno kaj ne ? Znas li u cemu je fora, ovi sto sam nabrojao uglavnom su bili u vrhu do kraja karijera. U slucaju Federera i Nadala se pojavio treci koji je razdrndao tu druzinu, izvrnuo ih naglavacke, naterao ih na sve i svasta, jer kao sto vidis potpuno su druga lica i drugi govor tela kada igraju medjusobno nego kao kada igraju sa trecim, druge osobe, druge izjave, drugi izrazi lica, interesantno kaj ne ???
Najbolji igraci svih vremena su Dzordan i Medzik...A nikada nisi cuo da je neko tako nesto napisao ili bilo sta slicno tome, o tome ti pricam !
Nijedna nebuloza nije napisana, nazalost !!

anica

pre 6 godina

antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Bitno je da pozeli opet da igra tenis I da ne mesa park i teren.
Odlican komentar komso, posle duze vremena. Dok je bilo Spartanskog stava I pogleda lava bilo je povuci potegni, sada su osetili Noletovu slabost, I to je to. Valjda ce uspeti od januara da se dovede u normalu. Ostati psihicki stabilan I ne pokleknuti u svetu gde se sve vrti oko marketinga, stvaranja ugleda I gde se potcenjuju prave ljudske vrline je veoma tesko.

remax

pre 6 godina

Kupio sam čips i čekam komentare srpskih stručnjaka kako je namješteno da Federer pobijedi. 
Inače sam navijač Nadala.
(Bosanac, 15. oktobar 2017 12:01)

Ajde može i čips, rano je za prase ali pojedi nekad i jabuku, neće da ti naškodi.

Slavisa V.

pre 6 godina

"Federer u 36-oj godini razbija sve sumnje o tome da li je najbolji igrac u istoriji.
Sa 36 godina dobiti Rafaela Nadala 5 puta zaredom, to moze samo GOAT !!"

Sam sebi si kontradiktoran u istoj recenici. Federer ne moze istovremeno biti u 36-oj i imati 36?! Tacno je samo da je Federer u 37-oj godini. Ali, to drugima ocigledno nije smetalo da ti daju ovolike pluseve.

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?
(Papa Štrumpf, 15. oktobar 2017 13:49)

Podseca me na onu izjavu jednog reditelja u pokusaju kada je rekao ,,nije Forlan zasluzio da bude najbolji igrac svetskog prvenstva, najbolji igrac je morao da bude Cavinijesta'', ili kada je Andjus nekog lika, iz Hajduka sa Liona cini mi se, poredio sa Cavinijestom, interesantno kaj ne ??

Niko nikada nije navijao i za Kasparova i za Karpova, i za Medzika i za Birda, i za Senu i za Prosta, i za Alija i za Frejzera, i za SSSR i za Kanadu u hokeju, i za Djirardelija i za Curbrigena, i za Robinsona i za Lamotu, i za Cembrlena i za Rasela....bezbroj je primera ALI izgleda da su se poslednjih godina pojavili neki koji navijaju i za Federera i za Nadala, interesantno kaj ne ? Znas li u cemu je fora, ovi sto sam nabrojao uglavnom su bili u vrhu do kraja karijera. U slucaju Federera i Nadala se pojavio treci koji je razdrndao tu druzinu, izvrnuo ih naglavacke, naterao ih na sve i svasta, jer kao sto vidis potpuno su druga lica i drugi govor tela kada igraju medjusobno nego kao kada igraju sa trecim, druge osobe, druge izjave, drugi izrazi lica, interesantno kaj ne ???
Najbolji igraci svih vremena su Dzordan i Medzik...A nikada nisi cuo da je neko tako nesto napisao ili bilo sta slicno tome, o tome ti pricam !
Nijedna nebuloza nije napisana, nazalost !!

Are you kiding?

pre 6 godina

Vidim ovde neki pljuju novaka.Alo ljudi o novaku sve naj,on je nas ponos.Jedini covek ,pardon,jedini necovek koga treba da pljujemo na svakom koraku je smece zvano penaldo.

msbravomk

pre 6 godina

Federer i Nadal su najbolji tenisera svih vremena, to su gladiatori modernog doba, ednostavno rodeni su za arenu publika ih voli i da si ziveli u rimskom vremenu bili bi u areni i bi bio prav spektakl, oni su 2 od 10 najbolji sportisti svih vremena sinonim za tenis

ana

pre 6 godina

Samo se nadaj da je trolovanje. Rodjena sam u Beogradu, odrasla u Beogradu, zivim u Beogradu, imam porodicu u Beogradu. A to Nolo koristim bas kako bih vas mediokritete nervirala. Moj posao je vezan za cesta putovanja u inostranstvo, IT sektor, i uvek koristim priliku da sa strancima pricam o Djokovicu I da im objasnim istinu ko su i sta rade Djokovici i Nolobotovi.

Danijel

pre 6 godina

Auh, sta reci, nadrealna igra Rodzera! Rafa ne zna sta ga je snaslo, videlo se danas ko je ustvari najbolji na svetu trenutno, Federer, bez ikakve dileme! Jasno je da nikad niko nije igrao na tako vrhunskom nivou, i to duboko u cetvrtoj deceniji zivota! Za mene je Federer u vrhu liste najboljih sportista svih vremena, nemam nikakve sumnje u to! Pozdrav.

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Ја као Надалов навијач морам да признам да је Федерер најбољи играч у историји тениса или бар у наредних двеста година. Хауг!

Ti si mali dopingić

pre 6 godina

samo ko nije igrao tenis moze da tvrdi da federer nije dopingovan u 37 godini
(ja, 15. oktobar 2017 12:09)

A ti si kao poznati igrač tenisa, pa sve znaš... vidiš, kao iskusni degustator stimulativnih specijaliteta, mogu da tvrdim da se ti nisi naspavao i da se još nisi "očistio" od sinoć, kad možeš olako da optužiš velikog igrača da se dopinguje.

nik

pre 6 godina

Sta vi ljudi pišete....plakanje!!! Svaki drugi komentar,DA SE VRATI NOLE....EE,VIDECETE KAD SE VRATI NOLE,EEE DA VAM JE NOLEE IGRAO... dosadni ste vise!!!! Nole da je mogao vratio bi se,isto tako i Sampras i Agasi I Lendel....ali ne moze...ne kapiram zasto uopste i poredite djokovica sa ovom dvojicom!?!?!? Ko god prati tenis i razume se u isti,vrlo dobro zna da je Federer cist talenat 80posto, 20posto rad... i da iza njega stoji 10praznih mesta,pa onda Nadal 30posto talenat i 70posto rad-pa 10 praznih mesta ,pa onda svi ostali!!! Novak nije u klasi uopste! Niza klasa decko priznali vi to ili ne!!!!

Negativni

pre 6 godina

jedno pitanjce za sve navijace ove dvojice.jedini igrac na atp turu koji ima pozitivan medjusobni skor protiv ova dve teniske gromade je??????
(kiborg,

A jedina gromada koja ima negativan skor protiv klovna Kiriosa je????
Pri tom, tvoja gromada ima po pobedu više protiv čoveka koji igra u 36 i čoveka koji je povredjen zadnje tri godine. Toliko o tome kolika je to gromada.

anica

pre 6 godina

(andreas kisser, 15. oktobar 2017 13:13)
Srdjan Djokovic je imao poprilicno ispada ali je upravo on zasluzan velikim delom sto je Novak danas ovo sto jeste, voleli ga ili ne. Nole je dosta radosti doneo nasem narodu, I u tome nema nista lose. Lose je sto vecina ljudi ne zele da priznaju cinjenice koje su dovele do Noletovog pada, braneci ga time da je to njegov privatan zivot a zaboravljajuci da je Nole medijska licnost I prof sportista koji je uvek voleo da bude medijski eksponiran, a to povlaci za sobom komentarisanje, druga strana koja pljuje Noleta non stop nije vredna komentarisanja.

Maki

pre 6 godina

A sto Djokovic da se vraca kad sledeće godine puni 31. Njegov otac je Federera slao u penziju kada je Federer imao toliko, neka sada lepo posavetuje i Nola da okaci reket o klin.

Mikii

pre 6 godina

Šta ima da mu teško padaju kada ga je pobedio toliko puta u važnim mećevima, a i Nike family natkriljuje emocije. Teško i jednom i drugom padaju porazi od Novaka, i to se golim okom vidi, jer on je “uljez“. Barem ranijih godina, sada su svi omatorili, pa se nekako osećaju povezanijim, svest o skorom kraju valjda, ta priča. Analiza meča, sve tačno. Ovu igru Federer drži godinama, izuzimajuči prelazak na veću glavu Vilsona, ali Rafa je sporiji. To što je Federer sporiji, njemu nije toliki hendikep kao ovom drugom. Novak će isto imati problema ako uspori. Sva trojca su puna očiglednog i kontroverzog. Federer goat a objektivno “slab“ na bh celu karijeru i previše za goata je slao taj udarac u tribine, i baš previše, kao niko u istoriji od velikana, čak i ne samo njih, asimetričan igrač. Teško drži dužu razmenu sa baselinea sa top agresive baselinerima jakog zadnji metar bekhenda. Rafa čeka 2. servis 5 m iza celu karijeru, daje svakom priliku da igra u slabom servisu, bez ozbiljnih indoor titula, “slabo“ se snalazi u brzim, idealnim uslovima (brz teren, neutralno svetlo, bez vetra, vlage i sunca i vrućine, pravilan put i odskok loptice itd), gde njegov teški spin odskače predvidivo, in door mu oduzima glavno oružje. Novak dobio “ožiljak“ na smeču posle onog promašenog na OI u Pekingu, koji ga je možda koštao zlata, i on ga svrbi do dan danas, bio je siguran pre toga, totalno u neskladu sa njegovom dokazanom dobrom “glavom“ u bitnim trenucima i poznatom kratkom memorijom. Pretenciozna želja za usavršavanjem Tod Martin servisa mu je odnela celu sezonu. Zatim mentalni preokret posle kompletiranja slema itd itd. Za dugo sećanje sva trojca, i njihove top igre, i epski mečevi, i karakteri, i cela era, zlatna, srebrna, dijamantska, nebitno. Pozdrav Miroslave.
(ja, 15. oktobar 2017 17:59)

Zovem se Mihailo. Pozdrav i tebi :)

DD

pre 6 godina

coravi coric
Vidi druze, nisu niti komsije niti hrvati..to su ljudi koji koriste svoju glavu i nisu zaslepljeni. Jedini coravi su ovde Novakovi navijaci koji se drze glupe floskule da je Novak macka pored ovih majstora. Da niste coravi lepo biste prihvatili realnu i jedinu istinu da je Novak veliki teniser ali daleko od ove dvojice majstora, uostalom to i sve brojkre ukazuju, ali vi ocigledno ne znate da brojite, niti koji je broj veci. Iz Srbije sam i navijac sam Nadala, imas nesto protiv? Kao veliki Rafin navijac ne mogu da kazem da je Rafa bolji od Feda, naprosti nisam toliko zaslepljen kako vi, nije mi problem da kazem da je Federer najbolji svih vremena, tik do njega je Nadal...velika praznina pa ostali (ukljucujuci Samprasa i te ostale tenisere, naravno i Novaka), te stoga ne brukajte se...ti i ostali Novakovi navijaci.

Raymond

pre 6 godina

nista anci, javi se kad najzad uradis jedan zgib, da ti napravim tost sa avokadom za dorucak ;-)
(andreas kisser, 15. oktobar 2017 12:46)

Auu covece, zar mislis da anica pada na nesto tako bljutavo za dorucak? Prati pazljivo sta anica voli da kuva. Nista je bolje ne objasnjava od toga.

alen

pre 6 godina

Neka hejteri pogledaju bilansiju Novaka sa Federerom i Nadalom. Ova dvojica su za Novaka bili slaba konkurencija nazalost dok ovaj nas nije upao u sextu i smejuriju veganstvo jesti travu bundavu i semenke.

Peka

pre 6 godina

I opet ovaj baletan igra psiholoske igrice, seo na stolicu na koju ne treba da sedne...
(realnost, 15. oktobar 2017 10:59)

Nevezano za tenis... Valjda samo u Srbiji reč "baletan" (vrhunski umetnik) ima negativno, posprdno značenje. Zato i jesmo tu gde jesmo.

andreas kisser

pre 6 godina

@ anica vataj se kuhinje...
(Djole***, 15. oktobar 2017 11:11)

haha, vidim da mnogi ovde ne shvataju genijalnost anicinih komentara (kad ima inspiraciju, ne kada krene da filozofira o taktici). uvek sam voleo inteligentne devojke koje provociraju lakoverne muskarce glumeci zensku povrsnost.

nista anci, javi se kad najzad uradis jedan zgib, da ti napravim tost sa avokadom za dorucak ;-)

.

pre 6 godina

@Vlada
Alo decko, Nolov ritern nije dovoljan ni Kirijosu brejk da napravi, a kamoli Federeru da naudi kada je RF na ovom nivou. Nadal je unistio Nola, poigravao se s njim, a protiv Federera nista... Zato je Nolo i otisao na pauzu

Bojan

pre 6 godina

Najveci svih vremena i tacka. Ovako lep tenis nece niko nikad igrati. Uzivanje je gledati Federera od prvog do poslednjeg poena. Nadal je odlicno servirao danas ali ne moze protiv ovakvog Federera.

Zagor

pre 6 godina

Mad Max@Odgovorno tvrdis za doping Nadala,Djokovica,Mareja?? Pa dobro,na cemu se zasnivaju te tvoje odgovorne tvrdnje?? Da nisi slucajno clan ITF,ATP??

Maja

pre 6 godina

@realno
Govedarica lepo reče pre neki dan tokom prenosa "Zverev je genetski Rus, ali igra za Nemačku". Analogno tome, Novak je genetski Crnogorac, živi u Monaku, ali igra pod zastavom Srbije. Jeli ti sad malo jasnije, ili uvek navijaš za Crnu Goru?

Djole***

pre 6 godina

Abnormalno je da RN nije uzeo servis RF-u od Melburna ove godine. 3 meca sa ovim zakljucno destrukcija! Gazenje, iako rezultat danas ne pokazuje, tolika dominicja, Nadalova nemoc do bola, danas mu je servis bio najbolji segment igre sto dovoljno govori samo po sebi. Duboko u 37. godini svima drzi lekcije, ako ima nedoumica ko je GOAT, mislim da ih vise nema. Covjek koji u skoro cetrdestim sve razvaljuje mozda je i najbolji argument za The Greatest. 94 titula, stigao Lendla, neka se Konors sa svojih 109 cuva. Vjerovatno sledeće godine ide na 100+. Ovo je uzivanje gledati ovog covjeka. Bas kao onaj transparent koji kaze da je biti Federerov fan jedna od najljepsih stvari... Hvala ti!

Malkom

pre 6 godina

Moram da primetim da će Federer PONOVO biti starac, a Nadal povređen kad se vrati Novak.
P. S
NE, NE MISLIM DA NISU FEDERER I NADAL DVOJICA OD TRI NAJBOLJIH SVIH VREMENA, ALI NIPODAŠTAVANJA NOVAKA ODRAZ SU BEZOBRAZLUKA PRE SVEGA.
(Uroš Đurđević je prejaka budala I ništa drugo, 15. oktobar 2017 11:58)

Ko te je naljutio druže? Promašio si temu. Ko je ovde uopšte spomenuo Novaka, pa si ti zaključio nipodaštavanje? Ovde su igrala dva veterana ovoga sporta.

DD

pre 6 godina

Kad su ova dvojica majstora na terenu meni je sasvim sve jedno ko pobedjuje, uzivam u tenisu. Mora se priznati da je Fed vise odmarao oa je eto zato ovakav rezultat..

Djole***

pre 6 godina

@ True Batman Fan. Prvo, presmjesan ti je nik. Vjerovatno si neki balavac. A ako pratis tenis zbog jednog igraca, bolje ga ne prati nikako...

Matilda

pre 6 godina

Federer ima 36 godina i nije u trideset i šestoj nego u trideset i sedmoj. Naučite prvo ovo, i da Krinićeva nije Krunićka, pa da pređemo na tenis.

Negativni

pre 6 godina

kad nema macke misevi kolo vode
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ssss, 15. oktobar 2017 13:47

Mačke više nisu povredjene, a mišu ukinuli dop, pa miš više kolo ne vodi.

Danica

pre 6 godina

Ana piše šta misli, kao pametna i obrazovana Srpkinja, a jadnici pošto nemaju šta pametni da kažu, ili argumentuju, oni napadaju Anu lično. Komedija! U stvari , jad.

Djole***

pre 6 godina

Nije normalno kako servira, pa ovaj mu nije vratio 5 servisa. Gemovi mu traju ispod minuta reodovno, odservirao vec savrseni gem, ma nestvarno!

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Ovo sto Roger sto igra i kako igra je melem za oci. Takva elegancija, pokreti i izlazak na mrezu uz servis , nikad nije vidjeno u istoriji tenisa.Bravo majstore.

Krsta

pre 6 godina

@ antiDebil

Samo sanjaj, ako je tako lakše. Jedino ... kada opet budeš pisao, daj malo logike, samo malo, molim te, biće interesantnije.

Papa Štrumpf

pre 6 godina

(antiDebil, 15. oktobar 2017 12:12)
Kolika količina nebuloza na jednom mestu. Jesi li sve to empirijski utvrdio ili si pisao onako, iz srca?

bloketara

pre 6 godina

Rafa radi pogreške Andya Murraya, a to je previše igre. Ne možete nakon 30. godine igrati iz tjedna u tjedan. Prije US Opena je rano ispadao, nije igrao mnogo što je rezultiralo da leti terenom na US Openu. Danas, spor, trom s bandažom oko koljena...S druge strane, Fed se mjesecima priprema za jedan turnir. Izgleda zdravo, lagano, brz je...Rafa više odmaraj, smanji broj turnira pa ćeš ga opet možda pobjeđivati. Ovako nemaš nikakve šanse. Kako stvari stoji, možda do kraja karijere Fed i izjednači skor s obzirom da više neće nikada igrati na zemlji, a na ostale turnire dolazi puno odmorniji od Rafe.

Cone

pre 6 godina

Očajan članak. Obiluje greškama. Zbrzano, nelogično, drugi set opisan pa prvi. Amaterizam. Treba vas ukinuti ili autora otpustiti.

Vasilije

pre 6 godina

Hvala Federeru sto reafirmise servis-izlazak na mrezu-volej tenisku igru. Gruvanje sa osnovne linije je samo losa epizoda u istoriji tenisa, corsokak, nadam se. Eto zadatka Djokovicu, mislim da je pametan da shvati i promeni svoju igru. Neka mu je sa srecom!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

5 puta za redom, Anica na aparatima!
(esi mi nola?, 15. oktobar 2017 12:12)

Haha kralju. Ali pazi, Anica navija i za Rodzera i za Nadala ali i za Noloa tako da je u ovom finalu jedan njen miljenik pobedio.

zoran

pre 6 godina

Kakvu volju ima ovaj covek, odakle crpi motivaciju posle tolikih uspeha nije mi jasno, zaista je najbolji teniser svih vremena!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kol, 15. oktobar 2017 12:13)

Ima jaku, stabilnu zenu koja ga voli iskreno i iz dubine Dushe. Ona mu je oslonac i inspiracija. Bez nje, a generalno bez takve zene, muskarac nikada ne moze biti celovit, ne moze biti "Federer". Uvek ce da hramlje, izmishlja razne razloge, posustaje kada je blizu vrha ili na njemu, te sledi strmoglavi pad. Jednostavno je nestabilan.
Mirka je njemu najveci "uspeh" u zivotu i neka su srecni, zivi i zdravi.

savjetić

pre 6 godina

@gastarbajter,ti se godinama javljaš sa jednim komentarom u kojima nas informišeš da u Ženevi sa Švajcarcima pratiš tenis i da ti se oni u tančine ispovjedaju zašto i zbog čega ne vole Federera.Daj malo uključi moždane vijuge pa napiši bar jedan jedini kreativniji komentar možda ti neko naivan povjeruje da stvarno sa sa Švajcarcima gledaš tenis!

andreas kisser

pre 6 godina

"selektor" teniske Davis cup reprezentacije Srbije Obradović prije 5 godina "vrijeme je da Federer ode u penziju".....
(Rocky Balboa, 15. oktobar 2017 12:48)

ja bih voleo da cujem misljenje srdjana djokovica, koji se upravo u intervjuu za b92 aprila prosle godine zapitao otp. zbog cega federer jos uvek igra tenis (pritom na tako cinican nacin, da je to debelo preslo granicu, ne ni dobrog ukusa, vec i sarkazma). inace, iako ne navijam za novaka, degutantno mi je koliko ljudi ovde pljuje svog zemljaka koji im apsolutno nista nazao nije uradio u zivotu! verovatno je te neinteligentna reakcija na (za klasicne srbende tipicno) preterano odusevljavanje novokomponovanih fanova tenisa, koji u novaku umesto obicnog sportiste gledaju nekakvog svetog ratnika ciji je zadatak da osveti sve istorijske nepravde nanete nebeskom narodu, a u njegovim sportskim protivnicima, predstavnike sila zla i mrzitelja srpskog naroda. sve u svemu tesko je reci u kojoj od ove dve grupe za psihijatrijsko posmatranje su veci pacijenti.

Posmatrac

pre 6 godina

Izdirigovao maestro sa svojom palicom u danasnjem mecu kao predhodnim. Potpuno nestvarno scenarijum da je Rodzer usao u glavu Nadalu pod stare dane a ponajmanje kad se zna da je u proslosti bila drugacija slika. Doduse tad je Rafa bio vrlo mlad a Rodzer na vrhuncu trcao sa leve na desnu odnosno busio ga na ranjiv bekend. Time mu navukao komplekse ! Sad se to promenilo a kako stvari stoje nece uspet nikad vise da dobije Rodzera na betonu. Jednostavno nema planu odnosno ne boji se vise Rodzer njega kao pre. Pecatirano je danas sa ovim turnirom.

pitanje

pre 6 godina

@pusa,ne sjećam se Federerove izjave o kojoj ti pričaš,ali ako je stvarno tako rekao ,onda vama ,Novakovim navijačima treba napokon biti jasno da ga zbog njegove iskrenosti,koju si i ti pomenuo, rivali sa Tura proglašavaju nakorektnijim među njima,a širom svijeta je ljubiteljima tenisa već uzastopnih 15 godina najomiljeniji teniser.Zašto tebi i ostalim Novakovim navijačima nije palo na pamet da se upitate zašto vaš ljubimac tako nešto slično nije izjavio kad je osvajao trofeje kad Federer povremeno suočavao sa povredama,odnosno kada je Nadal zbog povreda morao praviti uviše navrata višemječne pauze?!

Mikii

pre 6 godina

Situacija je vrlo jasna. Nadal vise nije onaj stari Nadal i ovakav nije dovoljan da dobije sjajnog Federera. Nije ni matori u najboljim danima, ali ima taj servis koji pravi razliku. Nadal mora da bude na svom maksimumu, pre svega fizicki da bi mogao da neverovatnim potezima i pokrivanjem terena natera Federera na udarac vise u poenima. On to vise nije u stanju da radi. Rocko je napravio i sjajan takticki potez. Propustio je sljaku, sacuvao svezinu i sto je najvaznije, izbegao Nadala i sigurne poraze na istoj. Tako je u psiholoski momenat ostao na njegovoj strani. Ono sto je posebno zanimljivo je da Rafi uopste ne padaju tesko porazi od Federera. Pogledajte taj osmeh.

MBgd

pre 6 godina

Čestitke Velikom Rogeru, teniskom geniju!! Maestralna igra!

@realno: "Glasanje nije tajno, već atp dostavi karticu sa pet imena (po nekom njihovom kriterijumu) pa ti zaokružiš jedno ime i potpišeš se. Dakle ne možeš da gladaš za koga ti hoćeš ako on nije na listi. Seti se šta se desilo sa Berdihom kada nije glasao jednom za Federera. Lično je progovorio da su mu neki zamerili. Nike nije produžio ugovor sa njim sledeće sezone. Toliko o tone."

Ma zašto izmišljaš i pišeš poluistine? Pa ko će dati predlog nego ATP?! Možda klub harmonikaša? Svaki igrač dobije od ATP predloge na formularu, a odmah ispod stoji napomena da svaki igrač može da dopiše -predloži jednog ili više tenisera koji nisu na ATP listi! I svi ti glasovi se sabiraju!

Tomaš 2010. godine nije glasao za Rogera zbog toga što je Federer rekao da je imao problem sa nogom u toku meča sa njim. To samo pokazuje koliko je Berdih bio sujetan! A za Berdiha i Najke, bože kakva izmišljotina! Da baš bi Najke odbile Tomaša zbog Rogera da im je marketinški isplaltiv! Nonsens! Sedi kec!

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Svaka čast... Federer ne dozvoljava Nadalu da igra...voleo bih bar neku brejk loptu da ima Nadal, jer ovako će se sve završiti veoma brzo.

sakupljač minusa

pre 6 godina

rafa ove godine ne zna vise koji obraz da okrene kad igra sa rodzerom kad krene samaranje. polako strah i kompleks prelaze na drugu stranu. rafa ima takcu priliku da uzme turnire koje mu fale, al izgleda sve zavisi od rodzera, kolko je raspolozen

Srdjan

pre 6 godina

Peta pobjeda u nizu, cetvrta ove sezone. Ne znam sta je Federer toliko promijenio u igri, osim bekenda, ali ovo je sad vec ozbiljan problem za Rafu. Federer ove godine igra najbolje meceve kad igra protiv Nadala, sto je susta suprotnost u odnosu na prethodne godine.
Svaka cast, covjek je nevjerovatan, u 37. godini ovako igrati, sjajno.

Jim Courier

pre 6 godina

Auuu kakav hladan tus. Tipovao sam na Nadala pre meca, ali mu je ili Federer prevelik zalogaj ove sezone, ili Rafa nije imao snage da igra na nivou od predhodnih dana. Moguce je da je od svega po malo. Bilo kako bilo, svaka cast Federeru, po ko zna koji put se ovo pise /izgovara!

haos

pre 6 godina

Ja ne razumem zasto ovaj Nadal nikad u karijeri nije slomio reket, jer je danas bio pravi momenat za to, da covek izbaci sve frustracije, mozda bi bolje zaigrao nakon toga, ne kazem da bi dobio mec, ali da bi mu bilo lakse u glavi, jer po meni nije zdravo drzati toliku frustraciju u sebi... Federer je odigrao savrseno veceras, sve je funkcionisalo... Kako je krenuo i on ce, kao i Djokovic da pobedi Nadala 7 puta zaredom!

kulja

pre 6 godina

Ali kad je Roger napravio prvi brejk u drugom setu, ta situacija kod jednog poena kada Rafa vice vamos i skace po terenu sav srecan a Roger pravi brejk. ista takva situacija desila se i u finalu Majamija isto rafa pravi dobar potez skace vristi vamos a roger u tom istom gemu pravu brejk, poruka za rafu nek se veseli u sebi inace u suprotnom roger osvaja poen.Salu na stranu mislim da je Roger usao Rafi u glavi sa one cetri vezane pobede zaredom,i jos kad je napravio brejk na startu rafi nikako nije bilo lako.to sto je gresio loptice koje inace sa lakocom resava verovatno je plod toga sto mu se skratila ruka sto je do ove godine bio slucaj sa Rogerom do ove godine.I federer je poceo mnogo ranije da hvala lopticu sto se kaze u penjanu nego nekada. nije on covek ove godine naucio da igra bekend nego je shvatio kako to da radi na najbolji nacin protiv Nadala.Pozdrav svima!

Psiha je cudo

pre 6 godina

Zna li se zašto Nadal ima traku ispod koljena?
(niko, 15. oktobar 2017 10:50)

Psiha. To mu je verovatno neka vrsta amajlije. Rafi ne treba Imas da bi bio "malo" cudan.

Deki

pre 6 godina

Kao što sam pisao i ranije, Federer je najveći zbog odnosa 70% tehnika, 30% fizikalija. Zato i traje ovoliko. Kod Nadala je obrnuto, kod Noleta isto (donekle). Ovde se ne radi ko koga voli, navija, pa čak i o statistici. Naravno, navijam za Noleta i ostale naše.

neopisiva želja za izražavanjem

pre 6 godina

Rutinska pobeda gledajući pre svega ovu sezonu ali i par prethodnih duela.
Kakva poklon kvota na Federera u stvari. Ko je naplatio svaka čast.
Na protivnika deluje deprimirajuće kada je Federer na servisu.
Šteta što se nisu sastali i u Nju Jorku.
Esencijalni zaključak iz ovog meča jeste to da je Rodžer Federer postao milioner!
Čestitamo!!

Vuk

pre 6 godina

Nadal danas bas podbacio, kao da mu je nedostajalo energije mada to i ne cudi koliko je igrao ove godine, Rodzer uvek lepo rasporedi kalendar a i odlicno je igrao danas to treba priznati. Svaka cast obojici u svakom slucaju!

Igor

pre 6 godina

Ako bude Federev shamarao bekendom Nadala kao danas Del Potra onda Nadal nema nikakve sanse.
(Igor, 14. oktobar 2017 21:35)
Gde si ti video samaranje Delpotra BHom?
Nadalov BH je trenutno mnogo bolji od Federovog.
Sutra po starom rceptu, visoke spinove na BH i puca Rogerov vec posle 2 gema.
(v, 14. oktobar 2017 22:34)


Jel sad vidis kolko si pogresio? Nadal vise nikad nece pobediti Federeve i to u stare dana, ej sta ti je tenis.

evo banana...

pre 6 godina

E tako se to radi, covek je teniser i time se bavi. Dok neki teniseri guraju nos u sve zivo, politiku, glumu, pevanje, kulinarstvo, ugostiteljstvo...

Deki

pre 6 godina

Kao što sam pisao i ranije, Federer je najveći zbog odnosa 70% tehnika, 30% fizikalija. Zato i traje ovoliko. Kod Nadala je obrnuto, kod Noleta isto (donekle). Ovde se ne radi ko koga voli, navija, pa čak i o statistici. Naravno, navijam za Noleta i ostale naše.

samo pitam

pre 6 godina

Moze li neko objasniti kolika ce sada biti razlika izmedju njih dvojice na ATP listi, i postoji li sansa da RN izgubi prvo mesto do kraja godine ?

DD

pre 6 godina

pusa
E pa vidiš i za njega važi isto, samo što njegove pobede slaviš i nije ti bitno što ovi nisu bili prisutni, a sada je kao fora i "pif, ne važi jer nema mačke"? Samo ne znam otkud vam ta glupost da je on mačka kad je pored ove dvojice majstora maleni mišić.

Ivan ZG

pre 6 godina

Gdje su oni komentatori koji su tvrdili da je Federer mator, a da ga Ljubičić nema čemu naučiti?
Federer je ove godine osvojio dva grend slema i pokoji turniri igra kao preporođen. Bekend udarac mu je najbolji u karijeri, a i servis mi izgleda bolji nego prije. Dobio je samopouzdanje sa pobjedama i to mu daje dodatnu mirnoću u igri iako je i prije imao jaku glavu.
Zbog godina ne može igrati turnir za turnirom jer bi se iscrpio pa bi prvo došli izgubljeni mečevi pa ozljede, stoga pažljivo bira turnire na kojima će igrati. Čovjek je prihvatio ograničenja svoga tijela i kao mudar čovjek ništa ne forsira. Već je osvojio strašno puno turnira i igra jer voli igrati i pobjeđivati. Vjerojatno i sam sebe ugodno iznenađuje jer poslije povrede čovjek počne sumnjati da li će ikada više zaigrati ne nivou kao prije ozljede.
Takvim svojim ne očekivanjem ničega i ne stavljanjem sebi imperativa pobjede može igrati neopterećeno, a zna se da onda čovjek odigra najbolje. Kada je u grču, igrač ne pogodi ni ono što na treningu pogodi zavezanih očiju.
Na žalost Čilić još nije prebrodio taj grč u najvažnijim poenima i zato sa najvećima teško dobiva. To je naravno sve u njegovoj glavi jer kada protiv njega stoji netko za koga on smatra da mu nije ravan - pomete ga sa terena. Dovoljno je pogledati finale GS koje je osvojio pa da izgleda kao da protivnik nije ni izašao na teren.
Bravo Federeru, naprijed Marine.

To su neke cinjenice.

pre 6 godina

Nadal kako stvari stoje nikad nece uzeti Majami niti Sangaj odnosno Pariz.
Jednostavno "uklet" su ti turniri za njega kao za Novaka Sinsinati odnosno za Rodzera MC odnosno Rim.

duki

pre 6 godina

Auuu kakav tempo ima Rodja, a cetvrta banka mu za vratom dise. Kao igracu mu stvarno nemas sta zameriti, dugi niz godina konstantno drzi visok nivo igre.