Subota, 14.10.2017.

08:15

Sjajni Marjanović i Zagorac, Bogdan i Teo odmarali

Detroit je poražen od Milvokija rezultatom 107:103, a srpski košarkaš Boban Marjanović zabeležio je odličnu partiju u dresu Pistonsa.

Izvor: SM

Sjajni Marjanoviæ i Zagorac, Bogdan i Teo odmarali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 6 godina

Ne lupajte ljudi, Bogdan je najbolji evropski bek (i ubedljivo najbolji srpski u zadnjih 5-6 godina) i naravno da je bolji igrac od Zagorca u apsolutno svim elementima: odbrani, sutu, kreaciji, p&r. Jedan od nasih najkompletnijih igraca a onima sto ga mrze i sto su zavidni nek se nerviraju, sta da im radim. Istina boli.

STB

pre 6 godina

Ja nemam ništa protiv Bogdana. Smatram da je Bogdan bolji igrač od Zagorca. Ali Zagorac je više pokazao do sada u NBA od Bogdana. Za sada. Što ne znači da će tako i dalje biti. Misli li neko drugačije i zašto?

Držite se komentarisanja boćanja

pre 6 godina

Samo ovaj prethodni komentar što napisah, da ne bude zabune, ne mislim da su mlađi Stokton i Luvavu divljaci... ali većina klinaca koji su do sad bili bez NBA angažmana jesu, a o tome najbolje svjedoći broj izgubljenih lopti u ovim predsezonskim utakmicama jer se nerijetko desi da gledamo po šest-sedam posjeda koji propadaju i zavaršavaju se fast brejkovima koji takođe propadnu...

Držite se komentarisanja boćanja

pre 6 godina

"Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi.
Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise."

Svake godine dođu neki klinci što igraju bekovske pozicije i imaju prosjek 15+ poena po utakmici u predsezoni, i svi idioti misle da će ispasti bolji od nekih visoko pikovanih igrača... i onda dođe regularna sezona i shvate koliko su zapravo bili glupi.

Klinci koji sad igraju gotovo isključivo 1 na 1 akcije, forsiraju prodore kad god im dođe lopta u ruke ili šutiraju trojke i kad je saigrač u daleko boljoj poziciji za taj šut, će već u prvih mjesec dana u ligi morati da naiđu na Pola, Bila, Tompsona, Beverlija... da ne pričam o Vestbruku ako ne daj Bože nastavi da igra odbranu ovako agresivno i u regularnoj sezoni. Pa ti likovi će ih držati na 30% procentu šuta... a za bar još 10% će se pobrinuti skoro svaki startni centar koji će ih blokadom zalijepiti za klupu razvojne lige kad im pane na pamet da probaju da postignu poene iz prodora.

Bogdan je pokazao da je odličan timski igrač u predsezoni, a to se najbolje vidjelo po tome što je skoro uvijek bio ako ne pozitivan, onda bar među najpozitivnijima kad je riječ o boksskor +/-. Igra sigurno i angažuje saigrače, i sve ono što je pokazao do sad se da lako prenijeti na regularnu sezonu... biće naravno i teže ali i on će se još prilagoditi, a ovi divljaci baš teško.

Ray Donovan

pre 6 godina

Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi. Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise.
(fargo, 14. oktobar 2017 14:10)
Ja razumem da si rekao za naše igrače da su po atleticizmu suvi prosek, ali su svetska klasa kao košarkaši u odnosu na gore pomenutu dvojicu. Košarka se igra i glavom. Ako ćemo iskreno, ni Bodirogine fizikalije možda nisu bile za NBA, ali smo imali prilike da vidimo kako bi ih šetao da je kojim slučajem otišao tamo. Problem za bele igrače iz Evrope je taj sto moraju duplo više da se dokazuju jer nisu toliko “atraktivni” pa im se zbog toga ne tolerišu greske kao crncima. Ja vidim neke leve igrače koji šajbnu po 10 puta totalno bez rezona, dok neki beli igrač ako promaši šut izrađen iz akcije, kao da je promašio 5, tako mu broje, i posle nema pravo da šutira dok se braća pošteno ne ispucaju. Onda neki izgube samopouzdanje i tonu sve dublje i postaju nepotrebni kao takvi. Pa pogledajte Bjelicu, da li su neki stoktoni i luwawi bolji kosarkasi od njega, smešno poredjenje. Ali Beli igra sa ogromnim potrošačima lopte i njegova igra tu ne dolazi do izražaja a ubedjen sam da bi mogao da daje po 20-25 poena da ima istu slobodu kao Vigens.

fargo

pre 6 godina

Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi.
Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise.

Dare

pre 6 godina

Sklapaju se kockice za neke nove uspehe reprezentacije..
1. Setimo se da Sale prvobitno nije hteo da ostane na selektorskom mestu. Da smo kojim slucajem osvojili evropsko, mislim da bi lakse prelomio da napusti reprezentaciju. Tako da to je velika sreca u nesreci.
2. Sledece leto je bez reprezentativnih obaveza, tako da ce svi nasi igrači u NBA imati prostora da individualno rade na sebi sa NBA strucnjacima, i za 2019 ce biti u formi zivota.
Daj boze samo da sve momke zaobidju povrede, i ocekuje nas novi ciklus zagarantovanih uspeha..

555

pre 6 godina

Do juce svi pljuvase Zagorca, sta ce ovaj u NBA? Smesan igrac? Ko je ovaj sta se javlja da brani fudbalere? A danas je vec u prvoj petorci za sledece prvenstvo. Tezak smo mi narod, ne znam da li bih igrao za reprezentaciju da toliko negativnih stvari vitam o sebi svakodnevno.

korto

pre 6 godina

Koliko smeta Bogdanovic mnogima, to je strasno. Shvatite, igrao je za svoj klub najbolje sto je mogao, vas je bio samo kolateralna steta. :-)
(Rade, 14. oktobar 2017 09:53)

Kojim mnogima, to je nekoliko trolova. Niko normalan neće imati nešto protiv Bogdanovića, koji je legitimno mogao da propusti EP. A najjače mi je kad se ljudi od 60 godina, ne znajući ko je sa druge strane tastature, prepucavaju sa dvanaestogodišnjacima.

Jankovic

pre 6 godina

Zanimljivo. Rade Zagorac je do sada više pokazao u NBA od Bogdanovića.
(STB, 14. oktobar 2017 08:42)

.....kaze, a do sad nije gledao nijednu utakmicu nijednog od ove dvojice xD

abc

pre 6 godina

za naše igrače je mnogo važno da igraju u nba da se skine taj strah od američkih igrača..kad igraš sa njima i protiv njih svaki dan izgubiš to predubeđenje da su nadljudi..zato se nadam da ćemo 2020. u finalu OI da im pružimo otpor kao Španci 2008. i 2012. ne kažem da ćemo ih dobiti ali ako bude ispod 10 razlike to je sjajno..

MisliŠA

pre 6 godina

"Bogami Lamarcus Aldridge je posle sezone za zaborav izgleda ponovo onaj pravi kao iz perioda u blejzersima..."
(petarczv, 14. oktobar 2017 09:20)

Contract year.

Stevan

pre 6 godina

@ Dag Kristi

U većini se slažem sa tvojim komentarom. Ono su mislim je da će Teodosić ipak imati malo više minuta, odnosno prosek nešto iznad 25 po meču. Takođe imam neki osećaj da je petorka koji su Kingsi izveli protiv LAC ona koja se očekuje da otvori sezonu kao početna. To bi značilo da ukoliko Hill i Bogdan budu spremni Bogdan bude u prvoj petorci. A minuti će zavisiti od njegove forme, ako bude igrao kako zna može dobiti dosta minuta. Šteta za Bjelicu ali ekipa je takva da se to što on radi ne vidi a jedan je od igrača koji je najkonstantniji u +/- statistici. Ovo isto važi i za Bobana, iako je njegova odbrana klimava, on kad dobije priliku konstantno beleži dobar +/- (odnosno bolji od proseka ekipe). Ono što on ne može da radi, a to je da prati brže igrače, stvarno ne treba očekivati, i u takvoj situaciji njemu ne leži da igra sa Džeksonom i Kinardom koji su u predsezoni igrali jako loše u odbrani. Potpuno si u pravu da će Dramon igrati 35 minuta po meču a Bobi ako dobije ostatak biće odlično.

Dag Kristi

pre 6 godina

Ako se po jutru dan poznaje,vec mozemo videti sta da ocekujemo od nasih u NBA sezoni:
-Jokic,30-35min;
-Teo,20-25 min;
-Bogdan,zavisi od forme,ali racunam da ce u lroseku igrati preko 15min;
-Bjelica,sve zavisi od "divljaka" na terenu,ali znajuci da ima kosarkaski IQ veci od nego cela prva petorka zajedno,ocekujem preko 15min;
-Zagorac,moze da bude solidno iznenadjenje,smatram da ce igrati vise nego Bobi prosle godine;
-Bobi,vidi se jos sada da se igrati u proseku 8-10min,ili 2 min po cetvrtini da odmori Dramonda,Van Gandi ce i ove sezone igrati sa prvom petorkom 35-40min,a ostali koliko dobiju.

NIkola

pre 6 godina

Detroit je smrt za sprkse kosarkase..mozes da budes dzordan a minutazu neces da dobijes ..Marjanovic imao sut 80% i za 12 minuta dao skoro isto poena uz 5 skoka , zatvorio reket i tad Detroit vodio,kad njega izveo Milovoki a posebno Janis radio sta hteo pod kosem i od -8 dosli do +20 ..al opet tom tzv treneru ne dodje do mozga da vrati Marjanovica u igru..i u sezoni ce verovatno igrati po 10tak minuta makar za tih 10 minuta dao 20 poena i 10 skoka

kouč

pre 6 godina

Memfis je prethodnih godina poznat po tome sto je sa klupe u odredjenim fazama sezone pustao te za obicne kosarkaske laike anonimuse, koji su dobijali solidnu minutazu i sansu. Na Radetovoj poziciji osim Parsonsa niko nema zagarantovanu minutazu, tako da mislim da ce u neko doba i Zagorac dobiti svoju sansu. Ako bude tako, nadam se da ce je iskoristiti vec ove godine.

vince carter

pre 6 godina

Osvrnucu sa na jucerasnje komentare o Bodirogi i Nba,postu su pojedini pisali da ce neki prosecni Nba igraci biti upamceni vise od njega i kako on nije igrac jer nije igrao Nba. U Nba igraju Ricky Rubio ili Furnier na primer za koje je Bodiroga doktor nauka a to jeste za vecinu igraca. Bodiroga je legenda na ovim prostorima,legenda reprezentacije,legenda u Grckoj,Italiji,Spaniji,legenda Evrolige..3 Evrolige,2mvp,2 svetska prvenstva. Tako da ce Bodiroga biti mnogo vise upamcen od 70 posto epizodista u nba,ustvari i za mnoge legende Nba vise ne mare u USA a kamoli u svetu. Izjave Nba trenera i Nba igraca o Bodirogi govore sve.

Zeks

pre 6 godina

Nadam se da ce nasi ove sezone imati fine epozodne uloge od 15 ak min, mislim na Marjanovica, Bjelicu i Zagorca. Sto se tice Tea on ce se uklopiti i tu ce biti 20 ak minuta po utakmici i mislim da ce se on dobro uklopiti i da ce imati dosta bitnu ulogu u Klipersima jer malo je igraca koji citaju odbranu kao Teodosic. Sto se tice Bogdana on ce ove godine ziveti od suta i od toga ce mu mnogo zavisiti i uspesnost i minutaza. Mora da poradi na igri 1na1, ako to popravi za 2-3 sezone imace sjajne brojke, ove i verovatno sledece sut je taj koji ce ga drzati u zivotu, ako ga sut ne bude sluzio izgubice se. Jokic ko Jokic, jos malo pa All star. Ocekujem 2019 da imamo sjajnu reprezentaciju...Teodosic,Jovic, Radanov,Jaramaz,Micic,Peno, Nedovic,Bogdanovic, Kalinic, Zagorac, Todorovic (bilbao), Guduric, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Bjelica, Milutinov,Jokic, Marjanovic, Raduljica, Stimac, Kuzmic. Pogledajte Todorovica koji igra za Bilbao sjajan igrac, novo otkrovenje za reprezentaciju.

JPR24

pre 6 godina

Bravo Bobiša, bar što se tiče statistike u napadu, nisam gledao da bih komentarisao odbranu.
(Gde ja živim, 14. oktobar 2017 08:30)

Za odbranu čekaj da počne sezona. U ovom meču niko nije ni igrao odbranu, sam broj poena malo i pokazuje to... A i ovo su zadnje predsezonske tekme pa nikom nije stalo da se sad povredi...

Rade

pre 6 godina

Koliko smeta Bogdanovic mnogima, to je strasno. Shvatite, igrao je za svoj klub najbolje sto je mogao, vas je bio samo kolateralna steta. :-) I da, izgleda je njegova sjajna prosla utakmica mnogima tesko pala, nazalost takvi su nasu ljudi...

Gde ja živim

pre 6 godina

(JPR24, 14. oktobar 2017 09:22)

Ma razume se naravno. Ja bih čak sačekao sa ocenom svih aspekata do početka, ali znaš kako se neki na konstataciju da je neko bio dobar odmah javljaju sa "U odbrani je bio katastrofa". Ni ne gledaju koji deo sezone je u pitanju nego daj samo negativu. Samo sam hteo da se ogradim od takvih komentara. Maksimalna podrška našima.

Gde ja živim

pre 6 godina

Uopšte nisam primetio Zagora malopre. Svaka čast, vrlo lepo. Fina statistika, nadam se da može da se nametne za neku minutažu.

matori

pre 6 godina

Zagorac dobar !
trebaju nam igrači koji su prošli NBA školu, koji su dokazali da tamo mogu da igraju, a sve u slučaju da hoće da igraju za nacionalni tim.

matori

pre 6 godina

Zagorac dobar !
trebaju nam igrači koji su prošli NBA školu, koji su dokazali da tamo mogu da igraju, a sve u slučaju da hoće da igraju za nacionalni tim.

vince carter

pre 6 godina

Osvrnucu sa na jucerasnje komentare o Bodirogi i Nba,postu su pojedini pisali da ce neki prosecni Nba igraci biti upamceni vise od njega i kako on nije igrac jer nije igrao Nba. U Nba igraju Ricky Rubio ili Furnier na primer za koje je Bodiroga doktor nauka a to jeste za vecinu igraca. Bodiroga je legenda na ovim prostorima,legenda reprezentacije,legenda u Grckoj,Italiji,Spaniji,legenda Evrolige..3 Evrolige,2mvp,2 svetska prvenstva. Tako da ce Bodiroga biti mnogo vise upamcen od 70 posto epizodista u nba,ustvari i za mnoge legende Nba vise ne mare u USA a kamoli u svetu. Izjave Nba trenera i Nba igraca o Bodirogi govore sve.

Zeks

pre 6 godina

Nadam se da ce nasi ove sezone imati fine epozodne uloge od 15 ak min, mislim na Marjanovica, Bjelicu i Zagorca. Sto se tice Tea on ce se uklopiti i tu ce biti 20 ak minuta po utakmici i mislim da ce se on dobro uklopiti i da ce imati dosta bitnu ulogu u Klipersima jer malo je igraca koji citaju odbranu kao Teodosic. Sto se tice Bogdana on ce ove godine ziveti od suta i od toga ce mu mnogo zavisiti i uspesnost i minutaza. Mora da poradi na igri 1na1, ako to popravi za 2-3 sezone imace sjajne brojke, ove i verovatno sledece sut je taj koji ce ga drzati u zivotu, ako ga sut ne bude sluzio izgubice se. Jokic ko Jokic, jos malo pa All star. Ocekujem 2019 da imamo sjajnu reprezentaciju...Teodosic,Jovic, Radanov,Jaramaz,Micic,Peno, Nedovic,Bogdanovic, Kalinic, Zagorac, Todorovic (bilbao), Guduric, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Bjelica, Milutinov,Jokic, Marjanovic, Raduljica, Stimac, Kuzmic. Pogledajte Todorovica koji igra za Bilbao sjajan igrac, novo otkrovenje za reprezentaciju.

Gde ja živim

pre 6 godina

Uopšte nisam primetio Zagora malopre. Svaka čast, vrlo lepo. Fina statistika, nadam se da može da se nametne za neku minutažu.

Rade

pre 6 godina

Koliko smeta Bogdanovic mnogima, to je strasno. Shvatite, igrao je za svoj klub najbolje sto je mogao, vas je bio samo kolateralna steta. :-) I da, izgleda je njegova sjajna prosla utakmica mnogima tesko pala, nazalost takvi su nasu ljudi...

NIkola

pre 6 godina

Detroit je smrt za sprkse kosarkase..mozes da budes dzordan a minutazu neces da dobijes ..Marjanovic imao sut 80% i za 12 minuta dao skoro isto poena uz 5 skoka , zatvorio reket i tad Detroit vodio,kad njega izveo Milovoki a posebno Janis radio sta hteo pod kosem i od -8 dosli do +20 ..al opet tom tzv treneru ne dodje do mozga da vrati Marjanovica u igru..i u sezoni ce verovatno igrati po 10tak minuta makar za tih 10 minuta dao 20 poena i 10 skoka

Dag Kristi

pre 6 godina

Ako se po jutru dan poznaje,vec mozemo videti sta da ocekujemo od nasih u NBA sezoni:
-Jokic,30-35min;
-Teo,20-25 min;
-Bogdan,zavisi od forme,ali racunam da ce u lroseku igrati preko 15min;
-Bjelica,sve zavisi od "divljaka" na terenu,ali znajuci da ima kosarkaski IQ veci od nego cela prva petorka zajedno,ocekujem preko 15min;
-Zagorac,moze da bude solidno iznenadjenje,smatram da ce igrati vise nego Bobi prosle godine;
-Bobi,vidi se jos sada da se igrati u proseku 8-10min,ili 2 min po cetvrtini da odmori Dramonda,Van Gandi ce i ove sezone igrati sa prvom petorkom 35-40min,a ostali koliko dobiju.

kouč

pre 6 godina

Memfis je prethodnih godina poznat po tome sto je sa klupe u odredjenim fazama sezone pustao te za obicne kosarkaske laike anonimuse, koji su dobijali solidnu minutazu i sansu. Na Radetovoj poziciji osim Parsonsa niko nema zagarantovanu minutazu, tako da mislim da ce u neko doba i Zagorac dobiti svoju sansu. Ako bude tako, nadam se da ce je iskoristiti vec ove godine.

abc

pre 6 godina

za naše igrače je mnogo važno da igraju u nba da se skine taj strah od američkih igrača..kad igraš sa njima i protiv njih svaki dan izgubiš to predubeđenje da su nadljudi..zato se nadam da ćemo 2020. u finalu OI da im pružimo otpor kao Španci 2008. i 2012. ne kažem da ćemo ih dobiti ali ako bude ispod 10 razlike to je sjajno..

JPR24

pre 6 godina

Bravo Bobiša, bar što se tiče statistike u napadu, nisam gledao da bih komentarisao odbranu.
(Gde ja živim, 14. oktobar 2017 08:30)

Za odbranu čekaj da počne sezona. U ovom meču niko nije ni igrao odbranu, sam broj poena malo i pokazuje to... A i ovo su zadnje predsezonske tekme pa nikom nije stalo da se sad povredi...

korto

pre 6 godina

Koliko smeta Bogdanovic mnogima, to je strasno. Shvatite, igrao je za svoj klub najbolje sto je mogao, vas je bio samo kolateralna steta. :-)
(Rade, 14. oktobar 2017 09:53)

Kojim mnogima, to je nekoliko trolova. Niko normalan neće imati nešto protiv Bogdanovića, koji je legitimno mogao da propusti EP. A najjače mi je kad se ljudi od 60 godina, ne znajući ko je sa druge strane tastature, prepucavaju sa dvanaestogodišnjacima.

MisliŠA

pre 6 godina

"Bogami Lamarcus Aldridge je posle sezone za zaborav izgleda ponovo onaj pravi kao iz perioda u blejzersima..."
(petarczv, 14. oktobar 2017 09:20)

Contract year.

555

pre 6 godina

Do juce svi pljuvase Zagorca, sta ce ovaj u NBA? Smesan igrac? Ko je ovaj sta se javlja da brani fudbalere? A danas je vec u prvoj petorci za sledece prvenstvo. Tezak smo mi narod, ne znam da li bih igrao za reprezentaciju da toliko negativnih stvari vitam o sebi svakodnevno.

Stevan

pre 6 godina

@ Dag Kristi

U većini se slažem sa tvojim komentarom. Ono su mislim je da će Teodosić ipak imati malo više minuta, odnosno prosek nešto iznad 25 po meču. Takođe imam neki osećaj da je petorka koji su Kingsi izveli protiv LAC ona koja se očekuje da otvori sezonu kao početna. To bi značilo da ukoliko Hill i Bogdan budu spremni Bogdan bude u prvoj petorci. A minuti će zavisiti od njegove forme, ako bude igrao kako zna može dobiti dosta minuta. Šteta za Bjelicu ali ekipa je takva da se to što on radi ne vidi a jedan je od igrača koji je najkonstantniji u +/- statistici. Ovo isto važi i za Bobana, iako je njegova odbrana klimava, on kad dobije priliku konstantno beleži dobar +/- (odnosno bolji od proseka ekipe). Ono što on ne može da radi, a to je da prati brže igrače, stvarno ne treba očekivati, i u takvoj situaciji njemu ne leži da igra sa Džeksonom i Kinardom koji su u predsezoni igrali jako loše u odbrani. Potpuno si u pravu da će Dramon igrati 35 minuta po meču a Bobi ako dobije ostatak biće odlično.

Gde ja živim

pre 6 godina

(JPR24, 14. oktobar 2017 09:22)

Ma razume se naravno. Ja bih čak sačekao sa ocenom svih aspekata do početka, ali znaš kako se neki na konstataciju da je neko bio dobar odmah javljaju sa "U odbrani je bio katastrofa". Ni ne gledaju koji deo sezone je u pitanju nego daj samo negativu. Samo sam hteo da se ogradim od takvih komentara. Maksimalna podrška našima.

Jankovic

pre 6 godina

Zanimljivo. Rade Zagorac je do sada više pokazao u NBA od Bogdanovića.
(STB, 14. oktobar 2017 08:42)

.....kaze, a do sad nije gledao nijednu utakmicu nijednog od ove dvojice xD

Dare

pre 6 godina

Sklapaju se kockice za neke nove uspehe reprezentacije..
1. Setimo se da Sale prvobitno nije hteo da ostane na selektorskom mestu. Da smo kojim slucajem osvojili evropsko, mislim da bi lakse prelomio da napusti reprezentaciju. Tako da to je velika sreca u nesreci.
2. Sledece leto je bez reprezentativnih obaveza, tako da ce svi nasi igrači u NBA imati prostora da individualno rade na sebi sa NBA strucnjacima, i za 2019 ce biti u formi zivota.
Daj boze samo da sve momke zaobidju povrede, i ocekuje nas novi ciklus zagarantovanih uspeha..

fargo

pre 6 godina

Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi.
Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise.

Ray Donovan

pre 6 godina

Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi. Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise.
(fargo, 14. oktobar 2017 14:10)
Ja razumem da si rekao za naše igrače da su po atleticizmu suvi prosek, ali su svetska klasa kao košarkaši u odnosu na gore pomenutu dvojicu. Košarka se igra i glavom. Ako ćemo iskreno, ni Bodirogine fizikalije možda nisu bile za NBA, ali smo imali prilike da vidimo kako bi ih šetao da je kojim slučajem otišao tamo. Problem za bele igrače iz Evrope je taj sto moraju duplo više da se dokazuju jer nisu toliko “atraktivni” pa im se zbog toga ne tolerišu greske kao crncima. Ja vidim neke leve igrače koji šajbnu po 10 puta totalno bez rezona, dok neki beli igrač ako promaši šut izrađen iz akcije, kao da je promašio 5, tako mu broje, i posle nema pravo da šutira dok se braća pošteno ne ispucaju. Onda neki izgube samopouzdanje i tonu sve dublje i postaju nepotrebni kao takvi. Pa pogledajte Bjelicu, da li su neki stoktoni i luwawi bolji kosarkasi od njega, smešno poredjenje. Ali Beli igra sa ogromnim potrošačima lopte i njegova igra tu ne dolazi do izražaja a ubedjen sam da bi mogao da daje po 20-25 poena da ima istu slobodu kao Vigens.

Držite se komentarisanja boćanja

pre 6 godina

"Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi.
Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise."

Svake godine dođu neki klinci što igraju bekovske pozicije i imaju prosjek 15+ poena po utakmici u predsezoni, i svi idioti misle da će ispasti bolji od nekih visoko pikovanih igrača... i onda dođe regularna sezona i shvate koliko su zapravo bili glupi.

Klinci koji sad igraju gotovo isključivo 1 na 1 akcije, forsiraju prodore kad god im dođe lopta u ruke ili šutiraju trojke i kad je saigrač u daleko boljoj poziciji za taj šut, će već u prvih mjesec dana u ligi morati da naiđu na Pola, Bila, Tompsona, Beverlija... da ne pričam o Vestbruku ako ne daj Bože nastavi da igra odbranu ovako agresivno i u regularnoj sezoni. Pa ti likovi će ih držati na 30% procentu šuta... a za bar još 10% će se pobrinuti skoro svaki startni centar koji će ih blokadom zalijepiti za klupu razvojne lige kad im pane na pamet da probaju da postignu poene iz prodora.

Bogdan je pokazao da je odličan timski igrač u predsezoni, a to se najbolje vidjelo po tome što je skoro uvijek bio ako ne pozitivan, onda bar među najpozitivnijima kad je riječ o boksskor +/-. Igra sigurno i angažuje saigrače, i sve ono što je pokazao do sad se da lako prenijeti na regularnu sezonu... biće naravno i teže ali i on će se još prilagoditi, a ovi divljaci baš teško.

STB

pre 6 godina

Ja nemam ništa protiv Bogdana. Smatram da je Bogdan bolji igrač od Zagorca. Ali Zagorac je više pokazao do sada u NBA od Bogdana. Za sada. Što ne znači da će tako i dalje biti. Misli li neko drugačije i zašto?

Držite se komentarisanja boćanja

pre 6 godina

Samo ovaj prethodni komentar što napisah, da ne bude zabune, ne mislim da su mlađi Stokton i Luvavu divljaci... ali većina klinaca koji su do sad bili bez NBA angažmana jesu, a o tome najbolje svjedoći broj izgubljenih lopti u ovim predsezonskim utakmicama jer se nerijetko desi da gledamo po šest-sedam posjeda koji propadaju i zavaršavaju se fast brejkovima koji takođe propadnu...

Sale

pre 6 godina

Ne lupajte ljudi, Bogdan je najbolji evropski bek (i ubedljivo najbolji srpski u zadnjih 5-6 godina) i naravno da je bolji igrac od Zagorca u apsolutno svim elementima: odbrani, sutu, kreaciji, p&r. Jedan od nasih najkompletnijih igraca a onima sto ga mrze i sto su zavidni nek se nerviraju, sta da im radim. Istina boli.

fargo

pre 6 godina

Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi.
Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise.

Rade

pre 6 godina

Koliko smeta Bogdanovic mnogima, to je strasno. Shvatite, igrao je za svoj klub najbolje sto je mogao, vas je bio samo kolateralna steta. :-) I da, izgleda je njegova sjajna prosla utakmica mnogima tesko pala, nazalost takvi su nasu ljudi...

Zeks

pre 6 godina

Nadam se da ce nasi ove sezone imati fine epozodne uloge od 15 ak min, mislim na Marjanovica, Bjelicu i Zagorca. Sto se tice Tea on ce se uklopiti i tu ce biti 20 ak minuta po utakmici i mislim da ce se on dobro uklopiti i da ce imati dosta bitnu ulogu u Klipersima jer malo je igraca koji citaju odbranu kao Teodosic. Sto se tice Bogdana on ce ove godine ziveti od suta i od toga ce mu mnogo zavisiti i uspesnost i minutaza. Mora da poradi na igri 1na1, ako to popravi za 2-3 sezone imace sjajne brojke, ove i verovatno sledece sut je taj koji ce ga drzati u zivotu, ako ga sut ne bude sluzio izgubice se. Jokic ko Jokic, jos malo pa All star. Ocekujem 2019 da imamo sjajnu reprezentaciju...Teodosic,Jovic, Radanov,Jaramaz,Micic,Peno, Nedovic,Bogdanovic, Kalinic, Zagorac, Todorovic (bilbao), Guduric, Milosavljevic, Lucic, Macvan, Bjelica, Milutinov,Jokic, Marjanovic, Raduljica, Stimac, Kuzmic. Pogledajte Todorovica koji igra za Bilbao sjajan igrac, novo otkrovenje za reprezentaciju.

NIkola

pre 6 godina

Detroit je smrt za sprkse kosarkase..mozes da budes dzordan a minutazu neces da dobijes ..Marjanovic imao sut 80% i za 12 minuta dao skoro isto poena uz 5 skoka , zatvorio reket i tad Detroit vodio,kad njega izveo Milovoki a posebno Janis radio sta hteo pod kosem i od -8 dosli do +20 ..al opet tom tzv treneru ne dodje do mozga da vrati Marjanovica u igru..i u sezoni ce verovatno igrati po 10tak minuta makar za tih 10 minuta dao 20 poena i 10 skoka

vince carter

pre 6 godina

Osvrnucu sa na jucerasnje komentare o Bodirogi i Nba,postu su pojedini pisali da ce neki prosecni Nba igraci biti upamceni vise od njega i kako on nije igrac jer nije igrao Nba. U Nba igraju Ricky Rubio ili Furnier na primer za koje je Bodiroga doktor nauka a to jeste za vecinu igraca. Bodiroga je legenda na ovim prostorima,legenda reprezentacije,legenda u Grckoj,Italiji,Spaniji,legenda Evrolige..3 Evrolige,2mvp,2 svetska prvenstva. Tako da ce Bodiroga biti mnogo vise upamcen od 70 posto epizodista u nba,ustvari i za mnoge legende Nba vise ne mare u USA a kamoli u svetu. Izjave Nba trenera i Nba igraca o Bodirogi govore sve.

JPR24

pre 6 godina

Bravo Bobiša, bar što se tiče statistike u napadu, nisam gledao da bih komentarisao odbranu.
(Gde ja živim, 14. oktobar 2017 08:30)

Za odbranu čekaj da počne sezona. U ovom meču niko nije ni igrao odbranu, sam broj poena malo i pokazuje to... A i ovo su zadnje predsezonske tekme pa nikom nije stalo da se sad povredi...

Jankovic

pre 6 godina

Zanimljivo. Rade Zagorac je do sada više pokazao u NBA od Bogdanovića.
(STB, 14. oktobar 2017 08:42)

.....kaze, a do sad nije gledao nijednu utakmicu nijednog od ove dvojice xD

555

pre 6 godina

Do juce svi pljuvase Zagorca, sta ce ovaj u NBA? Smesan igrac? Ko je ovaj sta se javlja da brani fudbalere? A danas je vec u prvoj petorci za sledece prvenstvo. Tezak smo mi narod, ne znam da li bih igrao za reprezentaciju da toliko negativnih stvari vitam o sebi svakodnevno.

kouč

pre 6 godina

Memfis je prethodnih godina poznat po tome sto je sa klupe u odredjenim fazama sezone pustao te za obicne kosarkaske laike anonimuse, koji su dobijali solidnu minutazu i sansu. Na Radetovoj poziciji osim Parsonsa niko nema zagarantovanu minutazu, tako da mislim da ce u neko doba i Zagorac dobiti svoju sansu. Ako bude tako, nadam se da ce je iskoristiti vec ove godine.

Dag Kristi

pre 6 godina

Ako se po jutru dan poznaje,vec mozemo videti sta da ocekujemo od nasih u NBA sezoni:
-Jokic,30-35min;
-Teo,20-25 min;
-Bogdan,zavisi od forme,ali racunam da ce u lroseku igrati preko 15min;
-Bjelica,sve zavisi od "divljaka" na terenu,ali znajuci da ima kosarkaski IQ veci od nego cela prva petorka zajedno,ocekujem preko 15min;
-Zagorac,moze da bude solidno iznenadjenje,smatram da ce igrati vise nego Bobi prosle godine;
-Bobi,vidi se jos sada da se igrati u proseku 8-10min,ili 2 min po cetvrtini da odmori Dramonda,Van Gandi ce i ove sezone igrati sa prvom petorkom 35-40min,a ostali koliko dobiju.

abc

pre 6 godina

za naše igrače je mnogo važno da igraju u nba da se skine taj strah od američkih igrača..kad igraš sa njima i protiv njih svaki dan izgubiš to predubeđenje da su nadljudi..zato se nadam da ćemo 2020. u finalu OI da im pružimo otpor kao Španci 2008. i 2012. ne kažem da ćemo ih dobiti ali ako bude ispod 10 razlike to je sjajno..

korto

pre 6 godina

Koliko smeta Bogdanovic mnogima, to je strasno. Shvatite, igrao je za svoj klub najbolje sto je mogao, vas je bio samo kolateralna steta. :-)
(Rade, 14. oktobar 2017 09:53)

Kojim mnogima, to je nekoliko trolova. Niko normalan neće imati nešto protiv Bogdanovića, koji je legitimno mogao da propusti EP. A najjače mi je kad se ljudi od 60 godina, ne znajući ko je sa druge strane tastature, prepucavaju sa dvanaestogodišnjacima.

STB

pre 6 godina

Ja nemam ništa protiv Bogdana. Smatram da je Bogdan bolji igrač od Zagorca. Ali Zagorac je više pokazao do sada u NBA od Bogdana. Za sada. Što ne znači da će tako i dalje biti. Misli li neko drugačije i zašto?

Ray Donovan

pre 6 godina

Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi. Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise.
(fargo, 14. oktobar 2017 14:10)
Ja razumem da si rekao za naše igrače da su po atleticizmu suvi prosek, ali su svetska klasa kao košarkaši u odnosu na gore pomenutu dvojicu. Košarka se igra i glavom. Ako ćemo iskreno, ni Bodirogine fizikalije možda nisu bile za NBA, ali smo imali prilike da vidimo kako bi ih šetao da je kojim slučajem otišao tamo. Problem za bele igrače iz Evrope je taj sto moraju duplo više da se dokazuju jer nisu toliko “atraktivni” pa im se zbog toga ne tolerišu greske kao crncima. Ja vidim neke leve igrače koji šajbnu po 10 puta totalno bez rezona, dok neki beli igrač ako promaši šut izrađen iz akcije, kao da je promašio 5, tako mu broje, i posle nema pravo da šutira dok se braća pošteno ne ispucaju. Onda neki izgube samopouzdanje i tonu sve dublje i postaju nepotrebni kao takvi. Pa pogledajte Bjelicu, da li su neki stoktoni i luwawi bolji kosarkasi od njega, smešno poredjenje. Ali Beli igra sa ogromnim potrošačima lopte i njegova igra tu ne dolazi do izražaja a ubedjen sam da bi mogao da daje po 20-25 poena da ima istu slobodu kao Vigens.

matori

pre 6 godina

Zagorac dobar !
trebaju nam igrači koji su prošli NBA školu, koji su dokazali da tamo mogu da igraju, a sve u slučaju da hoće da igraju za nacionalni tim.

Gde ja živim

pre 6 godina

Uopšte nisam primetio Zagora malopre. Svaka čast, vrlo lepo. Fina statistika, nadam se da može da se nametne za neku minutažu.

Držite se komentarisanja boćanja

pre 6 godina

"Mi nesto uzdizemo ove nase, a Luwawu, Stockton ubacili ladno oko 20-ak poena, igraci koji su bili skoro pa prosecni u Evropi.
Svaka cast nasim igracima u NBA, ali moramo biti realni, oni su svi suvi prosek, osim mozda Jokica koji ima sanse biti nesto vise."

Svake godine dođu neki klinci što igraju bekovske pozicije i imaju prosjek 15+ poena po utakmici u predsezoni, i svi idioti misle da će ispasti bolji od nekih visoko pikovanih igrača... i onda dođe regularna sezona i shvate koliko su zapravo bili glupi.

Klinci koji sad igraju gotovo isključivo 1 na 1 akcije, forsiraju prodore kad god im dođe lopta u ruke ili šutiraju trojke i kad je saigrač u daleko boljoj poziciji za taj šut, će već u prvih mjesec dana u ligi morati da naiđu na Pola, Bila, Tompsona, Beverlija... da ne pričam o Vestbruku ako ne daj Bože nastavi da igra odbranu ovako agresivno i u regularnoj sezoni. Pa ti likovi će ih držati na 30% procentu šuta... a za bar još 10% će se pobrinuti skoro svaki startni centar koji će ih blokadom zalijepiti za klupu razvojne lige kad im pane na pamet da probaju da postignu poene iz prodora.

Bogdan je pokazao da je odličan timski igrač u predsezoni, a to se najbolje vidjelo po tome što je skoro uvijek bio ako ne pozitivan, onda bar među najpozitivnijima kad je riječ o boksskor +/-. Igra sigurno i angažuje saigrače, i sve ono što je pokazao do sad se da lako prenijeti na regularnu sezonu... biće naravno i teže ali i on će se još prilagoditi, a ovi divljaci baš teško.

Dare

pre 6 godina

Sklapaju se kockice za neke nove uspehe reprezentacije..
1. Setimo se da Sale prvobitno nije hteo da ostane na selektorskom mestu. Da smo kojim slucajem osvojili evropsko, mislim da bi lakse prelomio da napusti reprezentaciju. Tako da to je velika sreca u nesreci.
2. Sledece leto je bez reprezentativnih obaveza, tako da ce svi nasi igrači u NBA imati prostora da individualno rade na sebi sa NBA strucnjacima, i za 2019 ce biti u formi zivota.
Daj boze samo da sve momke zaobidju povrede, i ocekuje nas novi ciklus zagarantovanih uspeha..

Gde ja živim

pre 6 godina

(JPR24, 14. oktobar 2017 09:22)

Ma razume se naravno. Ja bih čak sačekao sa ocenom svih aspekata do početka, ali znaš kako se neki na konstataciju da je neko bio dobar odmah javljaju sa "U odbrani je bio katastrofa". Ni ne gledaju koji deo sezone je u pitanju nego daj samo negativu. Samo sam hteo da se ogradim od takvih komentara. Maksimalna podrška našima.

Stevan

pre 6 godina

@ Dag Kristi

U većini se slažem sa tvojim komentarom. Ono su mislim je da će Teodosić ipak imati malo više minuta, odnosno prosek nešto iznad 25 po meču. Takođe imam neki osećaj da je petorka koji su Kingsi izveli protiv LAC ona koja se očekuje da otvori sezonu kao početna. To bi značilo da ukoliko Hill i Bogdan budu spremni Bogdan bude u prvoj petorci. A minuti će zavisiti od njegove forme, ako bude igrao kako zna može dobiti dosta minuta. Šteta za Bjelicu ali ekipa je takva da se to što on radi ne vidi a jedan je od igrača koji je najkonstantniji u +/- statistici. Ovo isto važi i za Bobana, iako je njegova odbrana klimava, on kad dobije priliku konstantno beleži dobar +/- (odnosno bolji od proseka ekipe). Ono što on ne može da radi, a to je da prati brže igrače, stvarno ne treba očekivati, i u takvoj situaciji njemu ne leži da igra sa Džeksonom i Kinardom koji su u predsezoni igrali jako loše u odbrani. Potpuno si u pravu da će Dramon igrati 35 minuta po meču a Bobi ako dobije ostatak biće odlično.

Sale

pre 6 godina

Ne lupajte ljudi, Bogdan je najbolji evropski bek (i ubedljivo najbolji srpski u zadnjih 5-6 godina) i naravno da je bolji igrac od Zagorca u apsolutno svim elementima: odbrani, sutu, kreaciji, p&r. Jedan od nasih najkompletnijih igraca a onima sto ga mrze i sto su zavidni nek se nerviraju, sta da im radim. Istina boli.

MisliŠA

pre 6 godina

"Bogami Lamarcus Aldridge je posle sezone za zaborav izgleda ponovo onaj pravi kao iz perioda u blejzersima..."
(petarczv, 14. oktobar 2017 09:20)

Contract year.

Držite se komentarisanja boćanja

pre 6 godina

Samo ovaj prethodni komentar što napisah, da ne bude zabune, ne mislim da su mlađi Stokton i Luvavu divljaci... ali većina klinaca koji su do sad bili bez NBA angažmana jesu, a o tome najbolje svjedoći broj izgubljenih lopti u ovim predsezonskim utakmicama jer se nerijetko desi da gledamo po šest-sedam posjeda koji propadaju i zavaršavaju se fast brejkovima koji takođe propadnu...