Utorak, 10.10.2017.

10:45

Osam dugih godina je prošlo…

Izvor: Nikola Ðukiæ

Osam dugih godina je prošlo… IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

AcaUSA

pre 6 godina

Cestitka igracima na velikom uspehu (bez obzira na najlaksu grupu I igru "bez igre"). Da bi igrali bolje na SP neophodno je podmladiti tim. Iduce godine cak osmorica ce imati preko 30 godina. Stojkovic 35, Ivanovic I Rukavina 34, D. Tosic I Kolarov 33, Z. Tosic 31, Obradovic I Fejsa po 30. Skoro cela odbrana - 30 godisnjaci!?!

Sistem koji forsira Muslin 3-4-2-1 zahteva (a) brze bocne igrace sa zicom za gol(b)jednog kreativnog zandjeg veznog uz Matica kome je mesto defansiznog veznog zacementirano (imamo i dobre zamene - Gudelj I Milivojevic) (c) brzeg centarfora.

Kolarov i Rukavina uz sav kvalitet I isustvo ne mogu protiv godina. Slazem se sa prethodnim komentarima da se pored Zivkovica mora povesti jos 6-7 "zlatnih orlica" (Zdjelar, Sergej, Maksimovic,Veljkovic, Antonov, Gacinovic su prvi koji mi padaju na pamet. Uz Tadica, Ljaljica i Kostica to bi stvorilo bazu vise kreativnih igraca koji mogu i moraju da se uklope a cinili bi okosnicu za EP20 i SP22.

Muslin mora napraviti alternativni sistem jer ove kvalifikacije su pokazale da ne znamo igrati kad moramo da napadamo (jurimo rezultat).

Ako napravimo disciplinu u igri i pozrtvovanje svih 90+' (kao Paunovicevi "zlatni orlici") i rezultat nece izostati.
Na kraju, Paunovica umoramo ukljuciti u strucni stab kao sledeceg selektora koji ce voditi Srbiju do 2022 (kroz kvalifikacije za EP20 i SP22).

Bez brzine i trcanja nema fudbala.

daki

pre 6 godina

E aj nemojte kritike i taktike bacati,hvala dragom Bogu pa idemo pa nek bude i 50;0 skor samo nek smo tamo,bar ce deca moci slicice da lepe! HVALA FUDBALERI NA MAKSIMANOM TRUDU!

Rista

pre 6 godina

Uvek prodje bar 8 godina. Prvo SP koje sam gledao i na kome je ucestvovala SFRJ odigrano je 1974. u SR Nemackoj. Posle smo preskocili Argentinu 1978. igrali u Spaniji 1982. preskocili Meksiko 1986. igrali u Italiji 1990. preskocili SAD 1994. Igrali u Francuskoj 1998. preskocili Japan i R.Koreju 2002. igrali u Nemackoj 2006. E tu dolazi prekid tradicije, igrali smo 2010. u JAR, potom preskocili Brazil 2014. i evo nas opet na prvenstvu u Rusiji. Sve u svemu mi nismo za moga zivota igrali nikada na SP u Juznoj Americi ali nismo nikada propustili SP u Evropi. Osam godina cekanja na nastup i nije neki problem ako uzmemo u obzir da na uspeh cekamo jos od 1930. odnosno punih 87 godina.

Brat pantela

pre 6 godina

Ova ekipa je limitirana.
Ako imamo srece pa na zrebu izbegnemo grupe smrti a bice ih 4 sigurno a mozda i 5, mozda i prodjemo.
Da li ste vi svesni sta bi nasoj sporoj odbrani radio Nejmar. Izgledala bi kao busan sir. Pa kad njega dodate Kutinja,Marsela...

Tako je isto i sa Francuskom, Nemackoj, Spanijom, Engleskom.
Ako izbegnemo njih i ako izbegnemo Portugal, Argentinu, Urugvaj, Cile, Hrvatsku, Italiju mozda i prodjemo dalje.

Odgovarala bi nam grupa sa Rusijom, Mekskikom i Nigerijom.
Takvu grupu mozemo proci.

Napad nula.
Sredina 3 kvalitetna igraca.
Odbrana smesna.
Golman ispod proseka.
Ako su ocene od 1-5, neka 2 i to ponajvise zahvaljujuci Tadicu i Maticu.

kladzom do bola

pre 6 godina

bilo sta da urade ili ne urade na sp 2018 ., muslin treba da ostane selektor inace cemo opet min. 10 tak godina lutati opet sa bezbroj selektora kao posle antica i nigde necemo otici . ne misli da je muslin bogom dan ali on je odveo ekipu na sp i treba to postovati , kad vec antica nismo .

Millennium

pre 6 godina

Sećam se razlike u osećaju kada se očekuje veliko takmičenje na kojem igra naša reprezentacija, i onog na kojem ne igra. Ogromna razlika! Otišli smo kao prvi u grupi i izbegli baraž koji je kao crna zemlja. Grupa nije bila atraktivna, pa? Znači trebali smo da idemo sa Belgijom, Engleskom, Nemačkom i Španijom da bi neki bili zadovoljni? Idemo na Svetsko, i treba da se radujemo.

mokums

pre 6 godina

Bravo za plasman . Možda nam krene SP baš zbog toga što niko ne veruje u naše . Euforija je naš najveći neprijatelj . O medijama i da ne govorim i donekle mi je drago što većina ne veruje ovoj reprezentaciji jer tako mogu pripremati SP na miran način .

Јабучило

pre 6 godina

Одлазак на светско првенство као првака у групи је недвосмислени успех. Слабости у у игри су такође недвосмислене и очигледне. Праву вредност ове репрезентације видећемо догодине. Пролазак групе нам је домет али, нажалост, ни испадање из групе не би било изненађење.

SM

pre 6 godina

Jedva čekam da rusofili odu u neku rusku provinciju na utakmicu, onako sretni i veseli svima govore "MI SMO IZ SRBIJE", a prosečni rus ga pita "šta je to i gde se nalazi?"

Bustingori

pre 6 godina

@SM...Tvoj problem je sto si i ti iz Srbije I nikakvim mazanjem...to neces izmeniti. Zato, pati :) Uzgred, pusti ljude da pricaju o fudbalu. Vi ste imali svoje okupljanje sredinom septembra i niko vam nije smetao.

Маторац

pre 6 godina

Реално, посматрано и појединачно и тимски, ова екипа је слабија од екипе која је отишла у Јужну Африку. Са екипом из Француске '98 да и не поредим.

Даље, игра је лошија, чини ми се да Муслин није стручњак у рангу Антића. Могуће да грешим, али ова земља има 7 милиона лекара и селектора, тако да узимам право да и ја нешто кажем. Но, у фудбалу у фудбалу не побеђује увек најбољи. Зато и волим да га гледам.

Момци, ако читате ово, шта да Вам кажем, на критике се не обазирите превише. Ми смо такав народ. Углавном сви водимо испразне животе, суочени са голим опстанком, где год да погледамо видимо сивило, и онда се идентификујемо са Вама, представницима нације.
Сутра у Русији, ако одиграте добро, има да Вас кујемо у звезде. Чисто подсећања ради, утакмица са Швабама '98, од 2:0 до 2:2. Чак је и мој матори, који презире фудбал, ђипао по дневној соби од радости током првих '75 минута док смо размонтиравали Немце. А онда, последњих 15', да се нашалим па кажем, и дан данас се чудим како мајке тадашњих 11 нису остале трудне после салве увреда од свих нас који смо гледали утакмицу.

Дакле, то смо ми, страствени, несретни, утучени у појам и кроз Вас видимо компензацију за наше мизерне животе. Нека је сретно у Русији, кад изађу квоте, 100 евра да идете до четвртфинала.

Gde ja živim

pre 6 godina

(Иван Грозни, 10. oktobar 2017 14:19)

Čekaj bre zašto je neko autošovinista zato što prati nešto osim fudbala? Pa jel greh ako hoću da pohvalim nekoga ko je doneo medalju pa makar bilo i iz pljuvanja u dalj? Pogotovo ako je sa OI. Gledao sam ja i fudbal npr. u Atini 2004. pa mi izgubismo sve tri utakmice uz gol razliku 14:3. I nisu se preterano pretrgli zbog toga. Niko u poslednjih 8 godina se nije nešto preterano nasekirao zbog loših rezultata. Jučerašnje suze Matića su bile prva stvar koja pokazuje da je nekom od njih uopšte stalo do nečega u vezi reprezentacije. I onda ja treba da ih bezuslovno podržavam. Ako se budu borili i trudili kao i ti koje si/ste pomenuli u tim "malim" sportovima, ili kao mladi ja ću biti najveći navijač. Ali ako budu igrali kao u prvom poluvremenu nema šanse. Svaka čast ljudima na plasmanu, ali nemojte da vređate ostale naše zaslužne sportiste da biste ove izdigli.

Sremska Mitrovica

pre 6 godina

Treba da igramo 4-5-1 i to Matica staviti da igra sam zadnjeg veznog, ispred Sergeja(Ljajic) i Tadica, dva krila(Kostic, Zivkovic, Radonjic) i spic, mislim da bi bilo dosta bolje, sigurnije. Al' dobro iako mi se ne svidja Muslin i taktika, treba coveku cestitati sto nas je odveo na mondijal.

Nikola ZH

pre 6 godina

@ ja

Ivanović živi i radi u Sankt Petersburgu jednom od najvećih i najlepših gradova Evrope. Izabran je za najboljeg igrača Zenita u septembru. A ti?
(juznjak, 10. oktobar 2017 11:49)
Budi siguran da mu se nije islo iz Londona,ali sta ces, ne pita se samo on. I svi bogati Rusi koji mogu sebi da priuste uglanom zive u Londonu Parizu,Zenevi....

marko

pre 6 godina

@SM,

А ја једва чекам да ти одеш рецимо у Немачку, или Француску, и да ти просечан Немац или Француз кажу јао па где си ти толико дуго те чекамо. Мислим човече које су ово предрасуде? Па ко је макар и једном изашао напоље и комуницирао са људима из других држава јасно му је како стоје ствари. Просечан овај или онај је и даље просечан. као и неки наш просечан. И даље ништа не одлучује, и даље гледа дневник, и даље брине сам своју свакодневну бригу.

marko

pre 6 godina

Муслин само нек упари коначно на почетку утакмице Митровића и Пријовића, да имају коме Тадић и Љајић да гурну лопту, и да Матић и Гудељ могу да проиграју понекад и на дугу, да Коларов и Рукавина имају и неку другу опцију при некој полуконтри. Дај да заиграмо офанзивно, немој више ове дилетантске бранимо резултат 0:0.

Bustingori

pre 6 godina

@ja...Vidi, ovde razgovaramo u fudbalu, a tebi ako je do mantranja o 'Rusiji - tamnom vilajetu', odes do najblize NVO i voila! Tamo su usi koje bi te cule. Ali molim malo vise duha i intelekta, jer ovaj stil ' sta bi radije vozio, BMW ili Ladu', vredno je svakog podsmeha. Mizerno.

Luca Brasi

pre 6 godina

Mi treba da igramo 3-5-2 na SP na sredini Matic,Grujic i SMS ne vidim da bih nas i jace rep razbile na sredini to bio fizicki bio uz Francuski vezni red najjaci na SP!!!

Eleftherios

pre 6 godina

Hoće li mi neko reći zašto svi potencirate Milinković-Savić - a kao da je ni više ni manje novi Mesi, a pogotovo spominjanje Živkovića i Grujića je apsurd.

Petar

pre 6 godina

Prvi mundijal koji pamtim je Španija 82. Bili smo prvi u kvalifikacijama, ispred italijana. A na prvenstvu oni postaše svetski šampioni, a mi ne prodjosmo grupu. Hoću da kažem da čak i kada imamo igrače, ništa ne uradimo.U poslednjih 50 godina, jedino smo u Italiji 90 postigli uspeh, jer smo završili kao peti.

Duki

pre 6 godina

Gledam ovu fotografiju i utakmicu juce, jedna stvar mi ne ide u glavu. Zasto je boja nacionalnog dresa nijanse kao da je "isprana"? Kao ono kad majicu operete 50 puta pa boja izbledi. Zasto nije uzeta prelepa crvena nijansa kao sa Manchester UTD dresa?

Max

pre 6 godina

@Vladan R
Spinovanje. Zvizdi se losoj igri. Ja nisam upoznao navijaca koji zvizdi zbog rezultata, ako se njegovi trude - ali ne ide. Evo pitanje za tebe, da li je jucerasnja igra bila dobra? Da li se videla zelja kod nasih? Jucerasnje prvo poluvreme je UBEDLJIVO najgore poluvreme naseg reprezentativnog fudbala ikad pred domacim navijacima. A gledao sam Jugoslavija:Engleska 1:4. Zvizdali smo i tad. I uvek cu kad ne vidim zelju i trud.

Маторац

pre 6 godina

Реално, посматрано и појединачно и тимски, ова екипа је слабија од екипе која је отишла у Јужну Африку. Са екипом из Француске '98 да и не поредим.

Даље, игра је лошија, чини ми се да Муслин није стручњак у рангу Антића. Могуће да грешим, али ова земља има 7 милиона лекара и селектора, тако да узимам право да и ја нешто кажем. Но, у фудбалу у фудбалу не побеђује увек најбољи. Зато и волим да га гледам.

Момци, ако читате ово, шта да Вам кажем, на критике се не обазирите превише. Ми смо такав народ. Углавном сви водимо испразне животе, суочени са голим опстанком, где год да погледамо видимо сивило, и онда се идентификујемо са Вама, представницима нације.
Сутра у Русији, ако одиграте добро, има да Вас кујемо у звезде. Чисто подсећања ради, утакмица са Швабама '98, од 2:0 до 2:2. Чак је и мој матори, који презире фудбал, ђипао по дневној соби од радости током првих '75 минута док смо размонтиравали Немце. А онда, последњих 15'...

Дакле, то смо ми, страствени, несретни, утучени у појам и кроз Вас видимо компензацију за наше мизерне животе. Нека је сретно у Русији, кад изађу квоте, 100 евра да идете до четвртфинала.

Max

pre 6 godina

@Vladan R
Spinovanje. Zvizdi se losoj igri. Ja nisam upoznao navijaca koji zvizdi zbog rezultata, ako se njegovi trude - ali ne ide. Evo pitanje za tebe, da li je jucerasnja igra bila dobra? Da li se videla zelja kod nasih? Jucerasnje prvo poluvreme je UBEDLJIVO najgore poluvreme naseg reprezentativnog fudbala ikad pred domacim navijacima. A gledao sam Jugoslavija:Engleska 1:4. Zvizdali smo i tad. I uvek cu kad ne vidim zelju i trud.

Pravoslavlje

pre 6 godina

@Aca - ja volim fudbal, pratim ga od SP '94. Gledao sam i gladam sve i svasta od fudbalskih utakmica. Intelektualac sam, a fudbal i nije bas astro-fizika, imam oci da vidim i mozak da zakljucim. Odgovorno tvrdim da je Luka Milivojevic nas najprecenjeniji igrac, a dokaz za to je i da ga svrstavas u top 5. Neozbiljno...
Prosto mi je zao sto je dao gol Austriji, jer je time sebi nazalost zacementirao mesto u prvih 11. Nije on los, ali ne sme da ima prednost u odnosu na prethodno nabrojane igrace. On je izgubljen na terenu, nesiguran u pasu, ispada u odbrani, lose se krece... Ne znam sta vise da dodam.

Иван Грозни

pre 6 godina

Не знам шта бих рекао. Оно што сигурно знам је да долазе тешки месеци за хроничне аутошовинисте. Њихов бол треба свакодневно увећавати текстовима о светском првенству и нашој репрезентацији. И тако све док их не отерамо са овог портала на неке друге портале где ће уживати у светски популарним спортовима као што су теквондо, стрељаштво итд.

dragan

pre 6 godina

Antic je morao da ode zbog poraza od Australije jer nije pripremio ekipu kako treba. Biti tako naivan, ne znati geografiju i istoriju, i ne shvatati da je to bila utakmica protiv Hrvata a ne Australije. A najzadrtiji Hrvati su u Australiji.

bariloche

pre 6 godina

Bravo "orlovi"! Uspeh je veliki! Zaista! Sad sledi SP u "bratskoj" zemlji. Bice valjda i podrska sa tribina velika?! Zagarantovane su 3 utakmice u grupi a posle toga ako bude jos po koja, puna saka brade, ako ne, nema veze, uspeh je veliki naci se medju 32 najbolja nacionalna tima na svetu. Kad jednom zazivi Infantinov predlog da broj ucesnika na Mondijalu bude 48 valjda cemo i "orlove" pratiti cesce a ne da prodje skoro decenija kako su zadnji put ucestvovali na SP!

Vladan R

pre 6 godina

Kakve sve gluposti i jadna omalovazavanja uspeha i plasmana na SP, necu procitati u komentarima. Kako nismo zasluzili plasman. Osvojili smo najvise bodova u 10 utakmica, u godinu i kusur. To je jedinio merilo da li je zasluzeno. Ni meni se u potpunosti ne dopada igra reprezentacije, postavka sa toliko defanzaivnih, fale neki igraci, ali je pokazan kvalitet koji odavno nismo imali, da se ne predaju i da znaju da se vrate u utakmicu i kada im ne krene najbolje. Nisam fan parole da je samo vazno ucestvovati, ali sto unapred kukati sta cemo ovakvi na SP, svi ce nas odrati. Po takvom razmislajnju, na SP bi trebalo da ucestvuje tek nekoliko naj-reprezentaciji, koje imaju sanse da ga osvoje. Kada bi FIFA naparvila zatvoreno SP za desetak najboljih, onda bi ti isti kukali kako to nije fer i da se malima ne da makar ni najmanja sansa ili prilika da se ogledaju sa najjacim ekipama. Zaista ne vidim po cemu je nasa grupa toliko laka, po nekima najlaksa u istoriji kvalifikacija. Ako se izuzme ona sa Spanijom i Italijom, nijedna nije mnogo jaca od nase, ima i slabijih. Sta bi bilo da smo igrali 0:0 sa Luksemburgom kao Francuzi, ili primili onakav gol od Svedske, ili kao Hrvati u 90om od Finske. Gledam juce Velsane koji u 80 i nekom minutu gube, jasno im je da ispadaju, ali nema zvizduka vec se peva himnu. Kod nas velika vecina podrsku daje samo kad se pobedjuje, a evo sada ne mali broj ne daje je ni kada pobedjujemo. Ne treba nama zaista nikakav neprijatelj.

Mile

pre 6 godina

Da li može ekipa iz 4. šešira da uzme SP? Ako neko može, to smo mi ;

Nije cetvrti nego treci sesir.
U prvom je bio Vels, u drugom Austrija, u trecem Srbija, cetvrtom Irska, petom Moladvija i sestom Gruzija

Ivan NK

pre 6 godina

"U ovoj našoj grupi nije bilo izrazitih favorita, kao što su Nemačka i Španija koje su dva-tri kola pre kraja imale 27 bodova i osigurali plasman."
Je l' moze neko da mi objasni ovu matematiku?(27 bodova iz 7 ili 8 meceva)

default

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.
(Ja, 10. oktobar 2017 11:25)

Ovde ti komentar nije na mestu, pošto je Ivanović svakako otišao da igra u Zenit i ujedno živi u Rusiji.

vladimir dimitrijevic

pre 6 godina

Uspeh svakako. Treba biti realan, uz veliki faktor srece i to od formiranja grupa pa nadalje Ali i to treba zasluziti. Cinjenica je da smo tanki, spori, tesko je tad igrati. Selektor forsira igru sa tri stopera, a tu smo najtanji i najsporiji. I veznjaci su slicni, bokovi takodje. Mitrovic usamljen i bez
lopti. Pa Bane nam je najbrzi u ekipi, a i na njega povika nezasluzeno. Milinkovic Savic mora da igra, treba potraziti brze spoljne igrace, Gajic, Rodic, Antonov npr, Zivkovic pre svih. I stopere naravno, gde su ona deca iz mladjih selekcija. I to bi bilo to. Taktika dala rezultat, ali primetno da nece jos dugo, pa Matic i Gudelj se sudrali na terenu. Recimo da bi Stojke, Bane, Matic, Mlinkovic Savic, Tadic, Kostic i Mitrovic trebali da budu kostur, tu blizu Ljajic, Gudelj, ostale treba probrati i podmladiti. Voleo bih i Paunovica za selektora, ali to tesko. Cestitke jos jednom.

Ja

pre 6 godina

Ivanovic zivi u Sankt Petersburgu jer je placen od strane ruskih tajkuna i sve ce da istrpi za te pare. Koliko dugo? Eno Teodosic nije mogao, pobegao je u Ameriku glavom bez obzira.
Pitajte obicnog Srbina gde bi pre, na zapad ili u Rusiju? Cini mi se da vazi princip: hvali Ruse, ali bezi sto dalje od njih.

Milan

pre 6 godina

Meni se ne svidja sto se prvenstvo igra u Rusiji, jer je to nefudbalska zemlja. Drugo je to ako se igra u jednom Brazilu, Nemackoj, Francuskoj, gde se radi o zemljama koje razumeju fudbal. U Rusiji znaju samo za hokej.

Back in Black

pre 6 godina

Slabo je ovo morate mnogo vise da pljujete ako mislite da izlecite svoje frustracije.Frustracija nije za šalu to je veoma opasna bolest koja moze da se izleci jedino ako pljujete nekoga sto vise mozete.Evo sada se ukazala izvanredna prilika da pljujete nase fudbalere zato sto su vas razocarali i plasirali se na SP i normalno to vas jede pa zato ajde da svi zajedno izlecimo frustraciju.

Da li može ekipa iz 4. šešira da uzme SP? Ako neko može, to smo mi ;)!

pre 6 godina

I ja sam ko svi mislio iz prvog dela kvalifikacija da možemo i Špance i Nemce uz malo sreće dobiti.

Onda Austrija i prvo poluvreme sa Gruzijom. Nije mi smetao rezlutat već igra.

Psujem, kunem, vičem "izdajnici", "prdajete mečeve"... i dobijem takav šamar u vidu suza Matića, Tadića i ekipe da zanemeh!

I shvatim da poslednje dve utakmice nije bio problem ni trener, ni taktika, ni igrači... već prevelika želja! Izgoreli su u velikom htenju, a kad čovek sili nešto, tad đavo najviše sapliće!
To je kao ono kad žuriš da što pre pogasiš i posložiš stvari u kući jer već kasniš, i što više žuriš to sve više stvari ipsadaju iz ruku...

Ako usplamtela srca pretvore u zdravu toplinu, a onaj viška energije iskoriste da umire želje, htenja i svedu um u smiren i opušten stadijum... sreća koja se ZASLUŽUJE, a ne dobija onako kao "evo Srbima, nemam pametnija posla pa ću ničim izazvana srbima da dođem" neće da omane... jer će srećan biti svako ko bude gledao FUDBAL, nevezano za rezultat!

Nikome ne fali Antić zbog rezultata, jer i nisu bili preveliki, baš kao što i ovaj sluti da neće biti, svima fali ona igra od tada! Ono zalaganje od tada. Ono što nismo imali samo u Beču i Beogradu juče prvih 45.min.

Samo to vratite... i nećemo mi biti ti koji strepe, nego svi drugi u Rusiji!

I za ove naše pametnjakoviće što većina ni srednju školu nema završenu a kritikuju:
Srbija, ona Nebeska ode iz 4. šešira direkt na SP. Nikad pre desilo se nije! Iz 4. roboti!

srbin

pre 6 godina

Ajde svi vi dusebriznici i psmetnjakovici da se lepo skupite negde na kafu i povadite oči jedni drugima od besa zbog uspeha srpskih orlova. Izbacite taj negativizam i frustracije jedni na druge, posle dobrih batina se čovek otrezni i oseća psihički mnogo bolje! Treba vam to pod hitno! Umesto da volite uspeh srpskih momaka ( bez obzira na sve sto se dešavalo i dešava u fss ) vi blatite i rugate se prognozirajuci najgore u Rusiji 2018?!
Sramno i bedno ponašanje, vas koji sigurno ne smete ni reč da kazete kad vas čovek pogleda muški u oči !

Nbgdb70

pre 6 godina

Португал освоји европско првенство без победе у регуларном делу. Холандија се не пласира, Француска се мучи са Луксембургом, Италија са Албанијом. Грузине само Велс и Србија победили двапут.

А ви се жалите на пласман. Па које кукање би било да нисмо отишли? Ово је сјајан успех. Јесте да ако нам западне нека брза афричка репрезентација да смо пукли али битно је пласирати се. Ми смо ипак осредња фудбалска нација.

Rajko

pre 6 godina

Ovaj tekst kao da je pisao neko iz FSS ili iz strucnog staba Muslina.
Coveku se zahvaliti za sve ucinjeno i dovesti novog selektora.Ova njegova taktika je degradacija fudbala i ne znanja.
Samo se zapitajte zasto nije bilo nigde slavlja na ulicama po gradovima kao sto se to obicno radi posle nekog uspeha reprezentacije.
Nije narod lud,ali pokusavaju da nas malo prave ludima.

Slavisa V.

pre 6 godina

"Austriju smo nadigrali u Beogradu..."

Austriju nismo nadigrali u Beogradu, vec ona nas, za sve drugo se slazem.

Ali, ne znam sto se toliko pominju tih osam dugih godina, kao da se prvenstvo igra svake godine. To je samo jedno preskoceno prvenstvo. Kao da nam je prvi put. Ako racunamo Jugoslaviju mi skoro uvek kad se prvenstvo igralo preko bare nismo isli. Dva retka prvenstva na kojima smo igrali zaredom su Nemacka kao SCG i J.Afrika kao Srbija.
Ako se plasiramo na sledece evropsko onda napisite 20 dugih godina je proslo.

Tostao

pre 6 godina

Nadam se da slušate malo "stručne konsultante" u televizijskom prenosu mečeva reprezentacije, kao što je sinoć bio g. Čapljić. Žao mi je svih tih talentovanih igrača koji se gube u primarnoj filozofiji srpskih trenera "Da nam je neko ponudio ovaj rezultat pre početka, oberučke bi smo ga prihvatili."

Sa Antićem to nije bilo tako. Ekipa sa Dragutinovićem, Krasićem, Jovanovićem, Pantelićem i ostalima je imala vatru u krvi, bili su gladni pobeda. Setite se samo kako su lako u prijateljskim utakmicama prelazili prepreke kao što su Bugarska, Švedska, Alžir.. Ne vidim neuspeh 2010. Jednostavno, nije bilo sreće za više.

Pogledajte Nemce, bilo kojih 11 igrača da stavite u tim, oni će pobediti. Ne vidim u čemu su Ridiger i Draksler bolji od Nastasića i Tadića osim u mentalitetu. Momci znaju da igraju, ono što im nedostaje je sigurnost u sebe i tim. To je već tema za psihologa i selektora. Pogledajte samo Irce. Sprdali smo se sa njima kao timom sastavljenim od igrača iz engleske druge lige a Mejlor, Dafi, Meklin i ostali su se pokazali većim zverima od nadobudnih Francuza i šarlatana iz Holandije. Ircima psiholog i selektor ne trebaju, dovoljno im je samo da pogledaju dres koji nose, grb i zastavu. To je nešto što nam treba i raduje me što su obezbedili baraž. Zaslužili su.

Sa srećom u Rusiji!

todor

pre 6 godina

@docolac sta znaci spavas li mirno tole isprani mozgu?
pa tole je i doveo muslina na celo, tole je kao predsednik saveza uradio vise nego bilo koji predsednik u poslednjih bar 15 godina.

poboljsao infrastrukturu, svi stadioni imaju reflektore, renovirani su, nis, kragujevac, krusevac, novi sad, novi pazar, gornji milanovac i jos mnogo drugih. mlada reprezentacija ostvarila najvece uspehe u istoriji srpskog fudbala, izgradjena kuca fudbala i trening centar u pazovi. daj mi navedi koji predsednik saveza je uradio makar delic ovoga u poslednjih 15, 20 godina?

oberin martel

pre 6 godina

Mada smo pjuvali Sinisu Mihajlovica, on bi u ovoj grupi imao verovatno sve pobede...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ekg, 10. oktobar 2017 11:23)

Kako da ne. Taj Mihajlović u najbitnijoj utakmici protiv Hrvatske izvede Radovanovića i Stevanovića. Da li ih se iko više seća? Ne zove Matića, Ljajića izbaci jer ne peva himnu i gubi od velesila poput Makedonije. Protiv Belgije odigramo fenomenalno, lepo, lepršavo ... itd al nas ovi nkantaju 0:3 a moglo je i još. A i pokazao je u Italiji kakav je...

unsigned

pre 6 godina

@Jack Sparrow

Au covece ti ga pretera. Ajde da se kaze protiv Irske kod kuce da samo bili bolji, ali ti kazes oba puta protiv Velsa. Pa izvuskomo bod na jedvite jade oba puta. Bejl je mogao da nas dokusuuri ali gadja stative u Kardifu. U Beogradu nikakava igra protiv Velsa koji dolazi oslabljen bez Bejla. To je problem sto su ljudi pod maskom ovog plasmana neobjektivni i zaboravljaju ili ce zaboraviti ovu nulu od fudbala. Scenario iz Nemacke 2006. nam se smesi. Kada bismo zvali najbolje i maldje, poletnije igrace koji mogu da istrce sprint, predriblaju, naprave razliku, igrali bi bolje. Da nemamo takve igrace niko losu rec ne bi rekao o ovom timu. Ali nama ne igraju nabolji.

sardaukar

pre 6 godina

Vise srece nego pameti. Nismo zasluzili da idemo na SP. Zao mi je zbog vetra u ledja ovim spodobama na celu saveza i nasih najvecih klubova.
(dipl. ing, 10. oktobar 2017 11:31) # Link komentara

...niti mi (HR) nismo zaslužili SP obzirom na to kakve kriminalce imamo u savezu (Mamić & Co)...Repka je postala Mamićeva prčija za transfere igrača...iskreno sam se nadao da ćemo ispasti jučer, pa da potjeramo (javnost & navijači) kompletnu garnituru HNS-a, i dovedemo neke nove ljude na čelo saveza (Boban, Šimić), a da izbornik/selektor konačno bude ROBERT PROSINEČKI...sa tom ekipom i vrhunskim igračkim kadrom koga imamo, gotovo sam siguran da bi dogurali barem do 1/4 finala SP-a...uz VELIKE šanse da isti osvojimo. Ovako, sa ovom ekipom koja upravlja savezom, TRUNE nam jedna od najvećih generacija koju smo ikada imali (Modrić, Rakitić, Perišić, Mandžukić...i da ne nabrajam dalje...). S takvom ekipom bi se i moja baba plasirala na SP, a "stručnjaci" tipa Čačić nisu u stanju pobijediti ispodprosječnu Finsku. Sramota. Kaže Čačić "Nedostajali su mu igrači zbog ozljeda"...a modrić, rakitić, perišić i mandžukić istrčali u prvoj postavi...I kaže Čačić "ozljede su krive za remi"...ma ajde, pa nije Finska Argentina, da nam treba kompletna postava...eyyy, Finci ni blizu onakvih igrača koji su sa naše strane istrčali na teren NEMAJU, a Čačiću nisu dosta Modrić, Rakitić i Perišić da ih odvali...toliko o treneru :(... Uglavnom, iskreno vam želim sreću na SP-u.
Pozdrav iz ZG-a

panco

pre 6 godina

uh ova kombinacija bijeli dres, plavi sorc i bijele stucne izgleda mnogo gotivno. Ovo crveno sve iskreno ne bas. I daj te uigrajte se, pocnite malo brze tu loptu da saljete. Nekad mi se cini da jedva stigne lopta do naseg igraca kad odograju taj pas. Profesionalci ste, ma kakvi igraci bili. Spremite se za prvenstvo. Daj ljudi da se ne blamiramo. Puno pozdrava iz Cikaga

Aca

pre 6 godina

@Pravoslavlje
Luka je u top 5 igraca koje ova zemlja trenutno ima. Protiv Austrije je bio najbolji na terenu i svaku utakmicu za reprezentaciju je odigrao vrhunski. U Olimpijakosu je bio najbolji i presao je u jedan od najbogatijih klubova premijer lige. Grujic je odlican ali decko nije video teren 3 godine. SMS igra polu-spica, nema nikakve veze sa Milivojevicem. Matic i Milivojevic imaju najsigurniju poziciju u ekipi. Ne mogu da verujem koji sve pisu komentare i koliko ljudi lajkuje. Nije mi jasno zasto ljudi koji ne vole fudbal, uopste gledaju reprezentaciju, a tek mi nije jasno zasto dolaze da pisu komentare?

milke

pre 6 godina

Pobjeda sa gorkim okusom i grčom u stomaku,ali kad se pogleda na 8 sušni godina agonije ovo je jedan veliki iskorak i puno znači za ukupan fudbal u Srbiji. E sad treba spustiti loptu na zemlju i bez veliki očekivamja jer realno gledano nikad slabija reprezentacija ide na neko veliko takmičenje,treba ih pustiti da odigraju bez pritiska i da se stvori jači tim za naredne kvalifikacije.

Em K

pre 6 godina

Stojke...sto se mene tice...sve ti je oprosteno! Branio si hrabro i dobro.A ovo sto svi hvale Rusiju a kao niko nece da zivi tamo...ha ha smesnoooo.Pa ...ma ne objasnjava mi se...

chema

pre 6 godina

Kada su se 2005. plasirali sa samo jednim primljenim golom i to od Spanije, doziveli smo debakl u Nemackoj 2006. godine sa 10 primljenih i 2 data gola.
Onda su se plasirali u Afriku 2009. sa igrom koja je mogla da parira Nemackoj, Italiji, Spaniji i ostalim fudbalskim silama, ali su te 2010. uprskali stvar protiv Gane i Australije.
Sada smo se plasirali sa nikad losijom igrom, ne povezanoscu na terenu, dovodjenjem nekih igraca sa dve leve noge, ne pozivanjem nekih odlicnih igraca itd. Tako da kada smo igrali dobro u kvalifikacijama mi smo se obrukali, a sada imam osecaj da ova ekipa od koje se ne ocekuje nista vise od grupne faze mozda i uradi nesto u Rusiji. Srecno momci.

danguba

pre 6 godina

Nisam hejter i pozdravljam gotovo svaki uspjeh nasih sportasa, ali ovdje zaista ne vidim mnogo razloga za slavlje. Ne mogu svariti taj Muslinov Makijavelisticki pristup igri, po modelu "cilj opravdava sredstvo", niti sve ostale sumnjive njuske oko reprezentacije, Kokeze, Terzice, Vazure....
Definitivno igramo najruzniji fudbal u Evropi, a pozivanje Gudelja umjesto Savica ili izostavljanje Zivkovica, Grujica ili Gacinovica iz tima, ubija svaku nadu u buducnost ovog sporta u Srbiji.
Predstoji nam malo euforije i mnogo razocarenja, te bolno prizemljenje nakon Rusije... Smrdi na trulez, opasno...

Иван-Ниш

pre 6 godina

Заслужено идемо на СП, ако ништа због највише датих голова. Проблем је после оваквих квалификација што наши "фудбалски радници" живе на облацима без имало знања и жеље да се сагледа где су слабости. Видело се пред ове две задње утакмице летимо у небеса и понашамо се као да смо светски врх. Ивановић изјављивао како смо доминирали у квалификацијама! Оно што сам видео кроз утакмице је да можемо да играмо на гол више, али увек када поведемо против неке иоле озбиљне репрезентације покушавамо да умртвимо игру и чувамо резултат... и скоро никада нам не успева. Одбрана нам је благи очај и не видим неке назнаке да ће то да буде боље до СП-а. Најбоље да наши крену на мундијал да се надигравају и без оптерећења за неким великим резултатом. Ако крену са идејом да ће неким 1:0 резултатима да пролазе даље, проћи ћемо као 2006.

Batko

pre 6 godina

Svaka im cast, ali ne zamlacujte se, losa nam je igra, austrija pobjeda-poraz, vels remi-remi, irska remi-pobjeda (irska je bila u katastrofalnoj formi tada). Znaci nista nismo bolji od ostalih.
(Jan Torp, 10. oktobar 2017 11:44)

Irska tad u katastrofalnoj formi ?
Pa to je bilo pre mesec dana. Po toj logici i mi smo sad u katastrofalnij formi pa mu dodje na isto

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su gluposti!
Kakve veze ima koliko je godina prošlo?!
Pa kada ideš redovno na svako uzastopno svetsko prvenstvo, moraš da čekaš četiri godine!
Brazil ide na svako svetsko prvenstvo, a opet prođe četiri godine od prethodnog na kome su učestvovali!

Naša reprezentacija se plasirala na svoje dvanaesto svetsko prvenstvo!
Od poslednja četiri svetska prvenstva naša reprezentacija učestvuje na tri!
Učestvovala bi i na četvrtom da nije bilo onog i njegovog divljačkog starta nad Miralemom Mikijem Sulejmanijem, za koji se ispostavilo da je odlučio kvalifikacije za Brazil 2014!

Naša reprezentacija učestvuje na šestom uzastopnom svetskom prvenstvu koje se održava na starom kontinentu, u Evropi!

1 1974 SR Nemačka
2 1982 Španija
3 1990 Italija
4 1998 Francuska
5 2006 Nemačka
6 2018 Rusija

Nismo propustili nijedno svetsko prvenstvo u Evropi već skoro pola veka!

Aloha

pre 6 godina

Posle toliko vremena!!!! O čemu vi pričate? Od 2010. do 2018. održala/održaće se tri Svetska prvenstva, a mi ćemo biti učesnici na dva! Ispada kao da smo poslednji put učestvovali na Svetskom prvenstvu kada je domaćin bio Aristotel!

max

pre 6 godina

Igra ne postoji,igramo ruzno,bez poseda sa 7 defanzivaca,SINOC JE GRUZIJA IMALA VECI POSED OD NAS,u sred Beograda,pa koliko cemo imati poseda protiv Spanije ili Nemacke.Mislim da je Stojkovic u ovim kvalifikacija skinuo minimum 15 zicera.Muslin nece menjati nista,u Rusiji sledi potop(da napomenem da SP gleda ceo svet),umesto da Sergej i Ljajic,uz Matica i Tadica nose vezni red,nas ce Muslin "obradovati"sa Milivojevicem i Gudeljom.Niko se nece secati ovog "istorijskog uspeha"u kvalifikacijama kad nas na leto neko posalje kuci sa 6:0.

Pravoslavlje

pre 6 godina

Svako poredjenje Muslina i Saleta Djordjevica je neozbiljno. Prvi je ziheras koji previse igra bojazljivo (zato je npr. izgubio od Austrije), drugi je kralj motivacije i psiholoske pripreme.

I pored uspeha i zasluzenog plasmana na SP, mislim da je taktika sa 3 stopera, 2 zadnja vezna, 2 beka, 2 krila pogresna jer ostavlja ogromnu rupu u sredini terena zbog koje imamo problem sa drzanjem lopte u nogama.

Takodje, mislim da je sramota sto SMS, Zivkovic i Grujic nisu u A timu i sto ne rotira vise igraca. Mislim da SMS, Grujic ili mali Maksimovic moraju da igraju pre diletanta Milivojevica, kao i da S. Mitrovic ne sme da priviri reprezentaciji vise.

juznjak

pre 6 godina

@ ja

Ivanović živi i radi u Sankt Petersburgu jednom od najvećih i najlepših gradova Evrope. Izabran je za najboljeg igrača Zenita u septembru. A ti?

Petar

pre 6 godina

Cisto onako realno, Hrvati su imali laksu grupu od nas. Island i raspala Ukrajina pa su tek u poslednjem kolu izborili drugo mesto a tim im je 5puta bolji od naseg po igracima.

zvezdarac

pre 6 godina

Više sreće nego pameti. Sa limitiranim igračima pravi se neka igra koju ne mogu da isprate. Kolarov i Ivanović često nezainteresovani a još češće indolentni u odbrani. Halfovi katsdtrofalni.
Zadnji vezni samo Matić na nivou, ostalo užas. Napad, dok je Tadić igrao, davali smo golove. Kad je on stao, mi smo jedva izvukli nerešeno u Bg sa Velsom, izgubili od Austrije i jedva dobili Gruziju (na srećno dodavanje Gruzijca do Mitrovića).
Bez kreacije u napadu, bez ideje, bez šema. SMS i Živković nedostaju kao leba.

ekg

pre 6 godina

Mada smo pjuvali Sinisu Mihajlovica, on bi u ovoj grupi imao verovatno sve pobede...Kad se setim samo kako smo sa njim rasturili Vels i slicne reprezentacije. Sa njim smo gubili od Hrvatske i Belgije i zato nismo otisli na Sp ali sa Muslinom mislim da bi primili po cetiri pet golova od gore pomenutih selekcija.
Jednostavno otisli smo na Sp i to je ogroman uspeh, ali ako se ne zategne ekipa realno ceka nas katastrofa tamo

C i n i k

pre 6 godina

Cestitam.Ali realno, ako se bar 5,6 igraca ne zameni nemamo sta da trazimo na SP. Kolarov,Ivanovic,S.Mitrovic,Ljajic ne bi trebalo vise da igraju za A tim. Umesto njih pozvati zlatne mlade!

Od Miljana do Muslina crveni fss

pre 6 godina

Šampion sveta Paunović nije selektor??
Ko je naš selektor??
Najbolji igrači sveta SMS i Živković ne igraju??
Igramo sa babama?
Stojke nas odveo u Rusiju? Kao nekad Mijat.
Antara i Sani smenjeni jer su jedini imali rezultat....
Kome ovo nije jasno.....

Jan Torp

pre 6 godina

Svaka im cast, ali ne zamlacujte se, losa nam je igra, austrija pobjeda-poraz, vels remi-remi, irska remi-pobjeda (irska je bila u katastrofalnoj formi tada). Znaci nista nismo bolji od ostalih.

localhost

pre 6 godina

To sam rekao i te 2008: samo neznalica je mogao da proglasi to SP za neuspeh, i jos veca neznalica ili zlonamernik da otera antica kao trenera koji "nije ispunio ocekivanja nacije". Videli smo svi koliko nam je posle bilo "bolje"

ne komentarisi

pre 6 godina

Posle svetskog prventsva ocekujem smenu generacija. Ivanovic, Kolarov, Stojkovic, Rukavina, Zoran Tosic. Matica kao kapiten uz Tadica predvodnici neke nove genracije igraca...

dipl. ing

pre 6 godina

Vise srece nego pameti. Nismo zasluzili da idemo na SP. Zao mi je zbog vetra u ledja ovim spodobama na celu saveza i nasih najvecih klubova.

Славиша

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.
(Ja, 10. oktobar 2017 11:25)

Капитен репрезентације и човек који ће имати највише одиграних утакмица у дресу са државним грбом, Бранислав Ивановић, фудбалер је Зенита из Санкт Петербурга, који је, замисли, и даље руски град, па тако и Ивановић живи у Русији.

Неће нас убити бела куга, већ необразовање.

Blue Moon 541

pre 6 godina

2006 godine smo primili 1 gol u kvalifikacijama bili smo ispred Španije, onda potop na SP, 2010 smo igrali najlepši fudbal u ovom veku, pobedili Nemačku i onda ispali od Australije.Na EP smo zadnji put bili 2000 godine. Čitam juče i danas pojedine komentare bolje da ne idemo, ispašćemo u grupi, ovo je ogroman uspeh i umesto svi da se radujemo, mi nalazimo mane i godinu dana unapred pravimo prognoze.

b2

pre 6 godina

svaka cast momcima, prvi u grupi, nema mesta onakvim komentarima, kao nakon meca sa Austrijom. Ali sa ovakom igrom cemo tesko tamo. SMS mora dobiti poziv, sa Maticem bi bio najbolji tandem zadnjih veznih. Ljajic mora igrati, a Prijovic treba biti prva opcija ukoliko bude u ovakvoj formi, nema veze sto je Mitrovic “prvi spic“.
Pozdrav svim ljubiteljima fudbala

duki

pre 6 godina

cudan smo narod, jako cudan ali time nisam rekao nista novo. s jedne strane kukamo na domaci fudbal, nemamo stadione i uopste infrastrukturu, nemamo struku, nemamo top mlade igrace, kada pogledamo sastav nemamo ni top seniore i 3/4 ekipe cine igraci iz osrednjih evropskih klubova, mozak ekipe nam je fudbaler sautemptona (uz duzno postovanje prema njemu). i pored toga plasman na sp omalovazavamo jer nismo zadovoljni igrom kao da smo real ili bajern pa moramo imati i igru i rezultat. sp u fudbalu je divno takmicenje i sjajno ga je pratiti cak i kada ne ucestvuje tvoj tim a kamo li ovako. jedina velika mrlja u celoj prici je nepozivanje sms-a, ne zbog njegovog kvaliteta vec jer je to pokazatelj da postoje zakulisne radnje u fss i da nije bitan jedino igracki kvalitet, ovo je veliki problem. moze se pricati o jacini grupe ali imali smo i pre jos slabije pa nismo uspevali ni sa jacim timom. svaka cast muslinu i momcima, ovo jeste veliki uspeh.

pero

pre 6 godina

Zar nije moguce da bar neko u savezu voli fudbal pa da kaze hajde da odigramo jednu pravu dobru musku utakmicu da sve prsti pa da nas se barem neko jednom sjeti i kaze:Uh kakva je to bila utamica". Ovi igraju i igraju i igrau ali to nikada ne lici ni nasta. Pa u cemu je poenta, ok plasirali su se na prvenstvo i mnogi u savezu ce dobiti neke parice. Mozda se neki i igrac uspije prodati u neku malo bolju ligu. Jedino ce i dalje navijaci morati gledati onu sramotu i kvazi fudbal.

Realno

pre 6 godina

@ Jack Sparrow - ocigledno si pratio rezultate preko "live score", jer da si gledao neke utakmice, nebi pisao toliko nerealnosti. Austrija je nas nadigrala u Beogradu i Becu, da nije Arnautovic promasivao zicere i mi imali neverovatnog Tadica, drugacije bi se zavrsilo. Protiv Gruzije u Gruziji je moglo ladno biti 0-2 na poluvremenu ali eto ispromasivali se Gruzijci a mi dobili u 44. min penal na poklon. Protiv Moldavije isto lose krenulo, srecom velika greska Moldavaca i to nas probudilo. U Beogradu protiv Velsa (bez 2 od 3 najbolja igraca), jedva smo izvukli nereseno, ali igru nismo imali i to se moze reci za jedno 7 utakimca od 10. Protiv Irske u BG smo dobro odigrali kao pr. slabe Moldavije u Beogradu, sve ostalo je prosecno do slabo.
Taktika Muslina je takva, da je molio boga da Tadic asistira i daje golove (kod prvih 12 golova je Tadic direktno ucestvovao na 11), e kada je i on popustio, tada smo postali sve slabiji. Ne razumem taktiku, gde igramo sa ukupno 8 defanzivno orijentisanih igraca i opet primimo skoro najvise golova (pr. prosecnih ekipa) od svih prvo- i drugo plasiranih ekipa u svim grupama, ali zato nismo imali ko da nam vodi igru, jer smo samo za odbranu potrosili 5 igraca....ja sam opet srecan sto smo na svetskom, ali ako nesto ne promenimo, proci cemo kao 2006 u Nemackoj, zamislite da sada naletimo na Nemce, Spance, Brazilce itd.

ttt

pre 6 godina

Koga briga za igru bre ?? Pa imali smo i prethodnih godina igru pa šta smo uradili ?? Bitan je rezultat i to je jedino merilo.. Svaka čast momci !

Back in Black

pre 6 godina

Ajmo sada braco Srbi nebeski narodu,foteljasi koji su loptu videli samo na tv ekranima udri sa pljuvanjem i sto glupljim komentarima.

Ja

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.

Jack Sparrow

pre 6 godina

Nadigrali Irsku dva puta (u Bgu jesmo ali smo iz jedine dve njihove sanse i primili golove)
Austriju smo nadigrali u Beogradu i da smo drugi mec odigrali tako ofanzivno isto bi se zavrsio ali smo stali.
Gruziju smo nadigrali ovde poluvreme kod njih smo bili bolji.
Moldaviju u oba meca.
Od Velsa smo oba puta bili bolji iako je oba puta bilo 1:1 i oba puta mi jurili rezultat realno smo bili bolji imali vise sansi igrali lepse a oni iz oenala i jednog suta iz daljine imali jedine sanse za 180 minuta.Sad ce mnogi reci slaba grupa ali mozda bi ovi momci bolje i odigrali protiv tima koji nije kao Irska i Vels nego se vise otvara i imamo vece sanse za kontru ali nikad necemo saznati. Sve u svemu zasluzeno izboreno svetsko prvenstvo na kome ce nam faliti ako odemo u ovom sastavu agresivnosti u veznom redu gde mislim da ne bi trebali da igramo sa 2 zadnja vezna (Sergej i Matic bi trebali).
I trebace nam jedno brze krilo Kostic da se vrati,Zivkovic,Radonjic ima ih jos dosta i sve ih treba zvati u novembru da pokazu koliko mogu.

Blue Moon 541

pre 6 godina

2006 godine smo primili 1 gol u kvalifikacijama bili smo ispred Španije, onda potop na SP, 2010 smo igrali najlepši fudbal u ovom veku, pobedili Nemačku i onda ispali od Australije.Na EP smo zadnji put bili 2000 godine. Čitam juče i danas pojedine komentare bolje da ne idemo, ispašćemo u grupi, ovo je ogroman uspeh i umesto svi da se radujemo, mi nalazimo mane i godinu dana unapred pravimo prognoze.

Jack Sparrow

pre 6 godina

Nadigrali Irsku dva puta (u Bgu jesmo ali smo iz jedine dve njihove sanse i primili golove)
Austriju smo nadigrali u Beogradu i da smo drugi mec odigrali tako ofanzivno isto bi se zavrsio ali smo stali.
Gruziju smo nadigrali ovde poluvreme kod njih smo bili bolji.
Moldaviju u oba meca.
Od Velsa smo oba puta bili bolji iako je oba puta bilo 1:1 i oba puta mi jurili rezultat realno smo bili bolji imali vise sansi igrali lepse a oni iz oenala i jednog suta iz daljine imali jedine sanse za 180 minuta.Sad ce mnogi reci slaba grupa ali mozda bi ovi momci bolje i odigrali protiv tima koji nije kao Irska i Vels nego se vise otvara i imamo vece sanse za kontru ali nikad necemo saznati. Sve u svemu zasluzeno izboreno svetsko prvenstvo na kome ce nam faliti ako odemo u ovom sastavu agresivnosti u veznom redu gde mislim da ne bi trebali da igramo sa 2 zadnja vezna (Sergej i Matic bi trebali).
I trebace nam jedno brze krilo Kostic da se vrati,Zivkovic,Radonjic ima ih jos dosta i sve ih treba zvati u novembru da pokazu koliko mogu.

Petar

pre 6 godina

Cisto onako realno, Hrvati su imali laksu grupu od nas. Island i raspala Ukrajina pa su tek u poslednjem kolu izborili drugo mesto a tim im je 5puta bolji od naseg po igracima.

Pravoslavlje

pre 6 godina

Svako poredjenje Muslina i Saleta Djordjevica je neozbiljno. Prvi je ziheras koji previse igra bojazljivo (zato je npr. izgubio od Austrije), drugi je kralj motivacije i psiholoske pripreme.

I pored uspeha i zasluzenog plasmana na SP, mislim da je taktika sa 3 stopera, 2 zadnja vezna, 2 beka, 2 krila pogresna jer ostavlja ogromnu rupu u sredini terena zbog koje imamo problem sa drzanjem lopte u nogama.

Takodje, mislim da je sramota sto SMS, Zivkovic i Grujic nisu u A timu i sto ne rotira vise igraca. Mislim da SMS, Grujic ili mali Maksimovic moraju da igraju pre diletanta Milivojevica, kao i da S. Mitrovic ne sme da priviri reprezentaciji vise.

localhost

pre 6 godina

To sam rekao i te 2008: samo neznalica je mogao da proglasi to SP za neuspeh, i jos veca neznalica ili zlonamernik da otera antica kao trenera koji "nije ispunio ocekivanja nacije". Videli smo svi koliko nam je posle bilo "bolje"

duki

pre 6 godina

cudan smo narod, jako cudan ali time nisam rekao nista novo. s jedne strane kukamo na domaci fudbal, nemamo stadione i uopste infrastrukturu, nemamo struku, nemamo top mlade igrace, kada pogledamo sastav nemamo ni top seniore i 3/4 ekipe cine igraci iz osrednjih evropskih klubova, mozak ekipe nam je fudbaler sautemptona (uz duzno postovanje prema njemu). i pored toga plasman na sp omalovazavamo jer nismo zadovoljni igrom kao da smo real ili bajern pa moramo imati i igru i rezultat. sp u fudbalu je divno takmicenje i sjajno ga je pratiti cak i kada ne ucestvuje tvoj tim a kamo li ovako. jedina velika mrlja u celoj prici je nepozivanje sms-a, ne zbog njegovog kvaliteta vec jer je to pokazatelj da postoje zakulisne radnje u fss i da nije bitan jedino igracki kvalitet, ovo je veliki problem. moze se pricati o jacini grupe ali imali smo i pre jos slabije pa nismo uspevali ni sa jacim timom. svaka cast muslinu i momcima, ovo jeste veliki uspeh.

ne komentarisi

pre 6 godina

Posle svetskog prventsva ocekujem smenu generacija. Ivanovic, Kolarov, Stojkovic, Rukavina, Zoran Tosic. Matica kao kapiten uz Tadica predvodnici neke nove genracije igraca...

Realno

pre 6 godina

@ Jack Sparrow - ocigledno si pratio rezultate preko "live score", jer da si gledao neke utakmice, nebi pisao toliko nerealnosti. Austrija je nas nadigrala u Beogradu i Becu, da nije Arnautovic promasivao zicere i mi imali neverovatnog Tadica, drugacije bi se zavrsilo. Protiv Gruzije u Gruziji je moglo ladno biti 0-2 na poluvremenu ali eto ispromasivali se Gruzijci a mi dobili u 44. min penal na poklon. Protiv Moldavije isto lose krenulo, srecom velika greska Moldavaca i to nas probudilo. U Beogradu protiv Velsa (bez 2 od 3 najbolja igraca), jedva smo izvukli nereseno, ali igru nismo imali i to se moze reci za jedno 7 utakimca od 10. Protiv Irske u BG smo dobro odigrali kao pr. slabe Moldavije u Beogradu, sve ostalo je prosecno do slabo.
Taktika Muslina je takva, da je molio boga da Tadic asistira i daje golove (kod prvih 12 golova je Tadic direktno ucestvovao na 11), e kada je i on popustio, tada smo postali sve slabiji. Ne razumem taktiku, gde igramo sa ukupno 8 defanzivno orijentisanih igraca i opet primimo skoro najvise golova (pr. prosecnih ekipa) od svih prvo- i drugo plasiranih ekipa u svim grupama, ali zato nismo imali ko da nam vodi igru, jer smo samo za odbranu potrosili 5 igraca....ja sam opet srecan sto smo na svetskom, ali ako nesto ne promenimo, proci cemo kao 2006 u Nemackoj, zamislite da sada naletimo na Nemce, Spance, Brazilce itd.

zvezdarac

pre 6 godina

Više sreće nego pameti. Sa limitiranim igračima pravi se neka igra koju ne mogu da isprate. Kolarov i Ivanović često nezainteresovani a još češće indolentni u odbrani. Halfovi katsdtrofalni.
Zadnji vezni samo Matić na nivou, ostalo užas. Napad, dok je Tadić igrao, davali smo golove. Kad je on stao, mi smo jedva izvukli nerešeno u Bg sa Velsom, izgubili od Austrije i jedva dobili Gruziju (na srećno dodavanje Gruzijca do Mitrovića).
Bez kreacije u napadu, bez ideje, bez šema. SMS i Živković nedostaju kao leba.

Nbgdb70

pre 6 godina

Португал освоји европско првенство без победе у регуларном делу. Холандија се не пласира, Француска се мучи са Луксембургом, Италија са Албанијом. Грузине само Велс и Србија победили двапут.

А ви се жалите на пласман. Па које кукање би било да нисмо отишли? Ово је сјајан успех. Јесте да ако нам западне нека брза афричка репрезентација да смо пукли али битно је пласирати се. Ми смо ипак осредња фудбалска нација.

dipl. ing

pre 6 godina

Vise srece nego pameti. Nismo zasluzili da idemo na SP. Zao mi je zbog vetra u ledja ovim spodobama na celu saveza i nasih najvecih klubova.

chema

pre 6 godina

Kada su se 2005. plasirali sa samo jednim primljenim golom i to od Spanije, doziveli smo debakl u Nemackoj 2006. godine sa 10 primljenih i 2 data gola.
Onda su se plasirali u Afriku 2009. sa igrom koja je mogla da parira Nemackoj, Italiji, Spaniji i ostalim fudbalskim silama, ali su te 2010. uprskali stvar protiv Gane i Australije.
Sada smo se plasirali sa nikad losijom igrom, ne povezanoscu na terenu, dovodjenjem nekih igraca sa dve leve noge, ne pozivanjem nekih odlicnih igraca itd. Tako da kada smo igrali dobro u kvalifikacijama mi smo se obrukali, a sada imam osecaj da ova ekipa od koje se ne ocekuje nista vise od grupne faze mozda i uradi nesto u Rusiji. Srecno momci.

ekg

pre 6 godina

Mada smo pjuvali Sinisu Mihajlovica, on bi u ovoj grupi imao verovatno sve pobede...Kad se setim samo kako smo sa njim rasturili Vels i slicne reprezentacije. Sa njim smo gubili od Hrvatske i Belgije i zato nismo otisli na Sp ali sa Muslinom mislim da bi primili po cetiri pet golova od gore pomenutih selekcija.
Jednostavno otisli smo na Sp i to je ogroman uspeh, ali ako se ne zategne ekipa realno ceka nas katastrofa tamo

Ja

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.

Vladan R

pre 6 godina

Kakve sve gluposti i jadna omalovazavanja uspeha i plasmana na SP, necu procitati u komentarima. Kako nismo zasluzili plasman. Osvojili smo najvise bodova u 10 utakmica, u godinu i kusur. To je jedinio merilo da li je zasluzeno. Ni meni se u potpunosti ne dopada igra reprezentacije, postavka sa toliko defanzaivnih, fale neki igraci, ali je pokazan kvalitet koji odavno nismo imali, da se ne predaju i da znaju da se vrate u utakmicu i kada im ne krene najbolje. Nisam fan parole da je samo vazno ucestvovati, ali sto unapred kukati sta cemo ovakvi na SP, svi ce nas odrati. Po takvom razmislajnju, na SP bi trebalo da ucestvuje tek nekoliko naj-reprezentaciji, koje imaju sanse da ga osvoje. Kada bi FIFA naparvila zatvoreno SP za desetak najboljih, onda bi ti isti kukali kako to nije fer i da se malima ne da makar ni najmanja sansa ili prilika da se ogledaju sa najjacim ekipama. Zaista ne vidim po cemu je nasa grupa toliko laka, po nekima najlaksa u istoriji kvalifikacija. Ako se izuzme ona sa Spanijom i Italijom, nijedna nije mnogo jaca od nase, ima i slabijih. Sta bi bilo da smo igrali 0:0 sa Luksemburgom kao Francuzi, ili primili onakav gol od Svedske, ili kao Hrvati u 90om od Finske. Gledam juce Velsane koji u 80 i nekom minutu gube, jasno im je da ispadaju, ali nema zvizduka vec se peva himnu. Kod nas velika vecina podrsku daje samo kad se pobedjuje, a evo sada ne mali broj ne daje je ni kada pobedjujemo. Ne treba nama zaista nikakav neprijatelj.

sardaukar

pre 6 godina

Vise srece nego pameti. Nismo zasluzili da idemo na SP. Zao mi je zbog vetra u ledja ovim spodobama na celu saveza i nasih najvecih klubova.
(dipl. ing, 10. oktobar 2017 11:31) # Link komentara

...niti mi (HR) nismo zaslužili SP obzirom na to kakve kriminalce imamo u savezu (Mamić & Co)...Repka je postala Mamićeva prčija za transfere igrača...iskreno sam se nadao da ćemo ispasti jučer, pa da potjeramo (javnost & navijači) kompletnu garnituru HNS-a, i dovedemo neke nove ljude na čelo saveza (Boban, Šimić), a da izbornik/selektor konačno bude ROBERT PROSINEČKI...sa tom ekipom i vrhunskim igračkim kadrom koga imamo, gotovo sam siguran da bi dogurali barem do 1/4 finala SP-a...uz VELIKE šanse da isti osvojimo. Ovako, sa ovom ekipom koja upravlja savezom, TRUNE nam jedna od najvećih generacija koju smo ikada imali (Modrić, Rakitić, Perišić, Mandžukić...i da ne nabrajam dalje...). S takvom ekipom bi se i moja baba plasirala na SP, a "stručnjaci" tipa Čačić nisu u stanju pobijediti ispodprosječnu Finsku. Sramota. Kaže Čačić "Nedostajali su mu igrači zbog ozljeda"...a modrić, rakitić, perišić i mandžukić istrčali u prvoj postavi...I kaže Čačić "ozljede su krive za remi"...ma ajde, pa nije Finska Argentina, da nam treba kompletna postava...eyyy, Finci ni blizu onakvih igrača koji su sa naše strane istrčali na teren NEMAJU, a Čačiću nisu dosta Modrić, Rakitić i Perišić da ih odvali...toliko o treneru :(... Uglavnom, iskreno vam želim sreću na SP-u.
Pozdrav iz ZG-a

Back in Black

pre 6 godina

Ajmo sada braco Srbi nebeski narodu,foteljasi koji su loptu videli samo na tv ekranima udri sa pljuvanjem i sto glupljim komentarima.

Jan Torp

pre 6 godina

Svaka im cast, ali ne zamlacujte se, losa nam je igra, austrija pobjeda-poraz, vels remi-remi, irska remi-pobjeda (irska je bila u katastrofalnoj formi tada). Znaci nista nismo bolji od ostalih.

b2

pre 6 godina

svaka cast momcima, prvi u grupi, nema mesta onakvim komentarima, kao nakon meca sa Austrijom. Ali sa ovakom igrom cemo tesko tamo. SMS mora dobiti poziv, sa Maticem bi bio najbolji tandem zadnjih veznih. Ljajic mora igrati, a Prijovic treba biti prva opcija ukoliko bude u ovakvoj formi, nema veze sto je Mitrovic “prvi spic“.
Pozdrav svim ljubiteljima fudbala

Petar

pre 6 godina

Prvi mundijal koji pamtim je Španija 82. Bili smo prvi u kvalifikacijama, ispred italijana. A na prvenstvu oni postaše svetski šampioni, a mi ne prodjosmo grupu. Hoću da kažem da čak i kada imamo igrače, ništa ne uradimo.U poslednjih 50 godina, jedino smo u Italiji 90 postigli uspeh, jer smo završili kao peti.

Tostao

pre 6 godina

Nadam se da slušate malo "stručne konsultante" u televizijskom prenosu mečeva reprezentacije, kao što je sinoć bio g. Čapljić. Žao mi je svih tih talentovanih igrača koji se gube u primarnoj filozofiji srpskih trenera "Da nam je neko ponudio ovaj rezultat pre početka, oberučke bi smo ga prihvatili."

Sa Antićem to nije bilo tako. Ekipa sa Dragutinovićem, Krasićem, Jovanovićem, Pantelićem i ostalima je imala vatru u krvi, bili su gladni pobeda. Setite se samo kako su lako u prijateljskim utakmicama prelazili prepreke kao što su Bugarska, Švedska, Alžir.. Ne vidim neuspeh 2010. Jednostavno, nije bilo sreće za više.

Pogledajte Nemce, bilo kojih 11 igrača da stavite u tim, oni će pobediti. Ne vidim u čemu su Ridiger i Draksler bolji od Nastasića i Tadića osim u mentalitetu. Momci znaju da igraju, ono što im nedostaje je sigurnost u sebe i tim. To je već tema za psihologa i selektora. Pogledajte samo Irce. Sprdali smo se sa njima kao timom sastavljenim od igrača iz engleske druge lige a Mejlor, Dafi, Meklin i ostali su se pokazali većim zverima od nadobudnih Francuza i šarlatana iz Holandije. Ircima psiholog i selektor ne trebaju, dovoljno im je samo da pogledaju dres koji nose, grb i zastavu. To je nešto što nam treba i raduje me što su obezbedili baraž. Zaslužili su.

Sa srećom u Rusiji!

Aloha

pre 6 godina

Posle toliko vremena!!!! O čemu vi pričate? Od 2010. do 2018. održala/održaće se tri Svetska prvenstva, a mi ćemo biti učesnici na dva! Ispada kao da smo poslednji put učestvovali na Svetskom prvenstvu kada je domaćin bio Aristotel!

Back in Black

pre 6 godina

Slabo je ovo morate mnogo vise da pljujete ako mislite da izlecite svoje frustracije.Frustracija nije za šalu to je veoma opasna bolest koja moze da se izleci jedino ako pljujete nekoga sto vise mozete.Evo sada se ukazala izvanredna prilika da pljujete nase fudbalere zato sto su vas razocarali i plasirali se na SP i normalno to vas jede pa zato ajde da svi zajedno izlecimo frustraciju.

Millennium

pre 6 godina

Sećam se razlike u osećaju kada se očekuje veliko takmičenje na kojem igra naša reprezentacija, i onog na kojem ne igra. Ogromna razlika! Otišli smo kao prvi u grupi i izbegli baraž koji je kao crna zemlja. Grupa nije bila atraktivna, pa? Znači trebali smo da idemo sa Belgijom, Engleskom, Nemačkom i Španijom da bi neki bili zadovoljni? Idemo na Svetsko, i treba da se radujemo.

C i n i k

pre 6 godina

Cestitam.Ali realno, ako se bar 5,6 igraca ne zameni nemamo sta da trazimo na SP. Kolarov,Ivanovic,S.Mitrovic,Ljajic ne bi trebalo vise da igraju za A tim. Umesto njih pozvati zlatne mlade!

Rajko

pre 6 godina

Ovaj tekst kao da je pisao neko iz FSS ili iz strucnog staba Muslina.
Coveku se zahvaliti za sve ucinjeno i dovesti novog selektora.Ova njegova taktika je degradacija fudbala i ne znanja.
Samo se zapitajte zasto nije bilo nigde slavlja na ulicama po gradovima kao sto se to obicno radi posle nekog uspeha reprezentacije.
Nije narod lud,ali pokusavaju da nas malo prave ludima.

default

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.
(Ja, 10. oktobar 2017 11:25)

Ovde ti komentar nije na mestu, pošto je Ivanović svakako otišao da igra u Zenit i ujedno živi u Rusiji.

Маторац

pre 6 godina

Реално, посматрано и појединачно и тимски, ова екипа је слабија од екипе која је отишла у Јужну Африку. Са екипом из Француске '98 да и не поредим.

Даље, игра је лошија, чини ми се да Муслин није стручњак у рангу Антића. Могуће да грешим, али ова земља има 7 милиона лекара и селектора, тако да узимам право да и ја нешто кажем. Но, у фудбалу у фудбалу не побеђује увек најбољи. Зато и волим да га гледам.

Момци, ако читате ово, шта да Вам кажем, на критике се не обазирите превише. Ми смо такав народ. Углавном сви водимо испразне животе, суочени са голим опстанком, где год да погледамо видимо сивило, и онда се идентификујемо са Вама, представницима нације.
Сутра у Русији, ако одиграте добро, има да Вас кујемо у звезде. Чисто подсећања ради, утакмица са Швабама '98, од 2:0 до 2:2. Чак је и мој матори, који презире фудбал, ђипао по дневној соби од радости током првих '75 минута док смо размонтиравали Немце. А онда, последњих 15'...

Дакле, то смо ми, страствени, несретни, утучени у појам и кроз Вас видимо компензацију за наше мизерне животе. Нека је сретно у Русији, кад изађу квоте, 100 евра да идете до четвртфинала.

kladzom do bola

pre 6 godina

bilo sta da urade ili ne urade na sp 2018 ., muslin treba da ostane selektor inace cemo opet min. 10 tak godina lutati opet sa bezbroj selektora kao posle antica i nigde necemo otici . ne misli da je muslin bogom dan ali on je odveo ekipu na sp i treba to postovati , kad vec antica nismo .

oberin martel

pre 6 godina

Mada smo pjuvali Sinisu Mihajlovica, on bi u ovoj grupi imao verovatno sve pobede...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ekg, 10. oktobar 2017 11:23)

Kako da ne. Taj Mihajlović u najbitnijoj utakmici protiv Hrvatske izvede Radovanovića i Stevanovića. Da li ih se iko više seća? Ne zove Matića, Ljajića izbaci jer ne peva himnu i gubi od velesila poput Makedonije. Protiv Belgije odigramo fenomenalno, lepo, lepršavo ... itd al nas ovi nkantaju 0:3 a moglo je i još. A i pokazao je u Italiji kakav je...

Ja

pre 6 godina

Ivanovic zivi u Sankt Petersburgu jer je placen od strane ruskih tajkuna i sve ce da istrpi za te pare. Koliko dugo? Eno Teodosic nije mogao, pobegao je u Ameriku glavom bez obzira.
Pitajte obicnog Srbina gde bi pre, na zapad ili u Rusiju? Cini mi se da vazi princip: hvali Ruse, ali bezi sto dalje od njih.

Rista

pre 6 godina

Uvek prodje bar 8 godina. Prvo SP koje sam gledao i na kome je ucestvovala SFRJ odigrano je 1974. u SR Nemackoj. Posle smo preskocili Argentinu 1978. igrali u Spaniji 1982. preskocili Meksiko 1986. igrali u Italiji 1990. preskocili SAD 1994. Igrali u Francuskoj 1998. preskocili Japan i R.Koreju 2002. igrali u Nemackoj 2006. E tu dolazi prekid tradicije, igrali smo 2010. u JAR, potom preskocili Brazil 2014. i evo nas opet na prvenstvu u Rusiji. Sve u svemu mi nismo za moga zivota igrali nikada na SP u Juznoj Americi ali nismo nikada propustili SP u Evropi. Osam godina cekanja na nastup i nije neki problem ako uzmemo u obzir da na uspeh cekamo jos od 1930. odnosno punih 87 godina.

Batko

pre 6 godina

Svaka im cast, ali ne zamlacujte se, losa nam je igra, austrija pobjeda-poraz, vels remi-remi, irska remi-pobjeda (irska je bila u katastrofalnoj formi tada). Znaci nista nismo bolji od ostalih.
(Jan Torp, 10. oktobar 2017 11:44)

Irska tad u katastrofalnoj formi ?
Pa to je bilo pre mesec dana. Po toj logici i mi smo sad u katastrofalnij formi pa mu dodje na isto

vladimir dimitrijevic

pre 6 godina

Uspeh svakako. Treba biti realan, uz veliki faktor srece i to od formiranja grupa pa nadalje Ali i to treba zasluziti. Cinjenica je da smo tanki, spori, tesko je tad igrati. Selektor forsira igru sa tri stopera, a tu smo najtanji i najsporiji. I veznjaci su slicni, bokovi takodje. Mitrovic usamljen i bez
lopti. Pa Bane nam je najbrzi u ekipi, a i na njega povika nezasluzeno. Milinkovic Savic mora da igra, treba potraziti brze spoljne igrace, Gajic, Rodic, Antonov npr, Zivkovic pre svih. I stopere naravno, gde su ona deca iz mladjih selekcija. I to bi bilo to. Taktika dala rezultat, ali primetno da nece jos dugo, pa Matic i Gudelj se sudrali na terenu. Recimo da bi Stojke, Bane, Matic, Mlinkovic Savic, Tadic, Kostic i Mitrovic trebali da budu kostur, tu blizu Ljajic, Gudelj, ostale treba probrati i podmladiti. Voleo bih i Paunovica za selektora, ali to tesko. Cestitke jos jednom.

Иван Грозни

pre 6 godina

Не знам шта бих рекао. Оно што сигурно знам је да долазе тешки месеци за хроничне аутошовинисте. Њихов бол треба свакодневно увећавати текстовима о светском првенству и нашој репрезентацији. И тако све док их не отерамо са овог портала на неке друге портале где ће уживати у светски популарним спортовима као што су теквондо, стрељаштво итд.

unsigned

pre 6 godina

@Jack Sparrow

Au covece ti ga pretera. Ajde da se kaze protiv Irske kod kuce da samo bili bolji, ali ti kazes oba puta protiv Velsa. Pa izvuskomo bod na jedvite jade oba puta. Bejl je mogao da nas dokusuuri ali gadja stative u Kardifu. U Beogradu nikakava igra protiv Velsa koji dolazi oslabljen bez Bejla. To je problem sto su ljudi pod maskom ovog plasmana neobjektivni i zaboravljaju ili ce zaboraviti ovu nulu od fudbala. Scenario iz Nemacke 2006. nam se smesi. Kada bismo zvali najbolje i maldje, poletnije igrace koji mogu da istrce sprint, predriblaju, naprave razliku, igrali bi bolje. Da nemamo takve igrace niko losu rec ne bi rekao o ovom timu. Ali nama ne igraju nabolji.

dragan

pre 6 godina

Antic je morao da ode zbog poraza od Australije jer nije pripremio ekipu kako treba. Biti tako naivan, ne znati geografiju i istoriju, i ne shvatati da je to bila utakmica protiv Hrvata a ne Australije. A najzadrtiji Hrvati su u Australiji.

marko

pre 6 godina

Муслин само нек упари коначно на почетку утакмице Митровића и Пријовића, да имају коме Тадић и Љајић да гурну лопту, и да Матић и Гудељ могу да проиграју понекад и на дугу, да Коларов и Рукавина имају и неку другу опцију при некој полуконтри. Дај да заиграмо офанзивно, немој више ове дилетантске бранимо резултат 0:0.

Milan

pre 6 godina

Meni se ne svidja sto se prvenstvo igra u Rusiji, jer je to nefudbalska zemlja. Drugo je to ako se igra u jednom Brazilu, Nemackoj, Francuskoj, gde se radi o zemljama koje razumeju fudbal. U Rusiji znaju samo za hokej.

Pravoslavlje

pre 6 godina

@Aca - ja volim fudbal, pratim ga od SP '94. Gledao sam i gladam sve i svasta od fudbalskih utakmica. Intelektualac sam, a fudbal i nije bas astro-fizika, imam oci da vidim i mozak da zakljucim. Odgovorno tvrdim da je Luka Milivojevic nas najprecenjeniji igrac, a dokaz za to je i da ga svrstavas u top 5. Neozbiljno...
Prosto mi je zao sto je dao gol Austriji, jer je time sebi nazalost zacementirao mesto u prvih 11. Nije on los, ali ne sme da ima prednost u odnosu na prethodno nabrojane igrace. On je izgubljen na terenu, nesiguran u pasu, ispada u odbrani, lose se krece... Ne znam sta vise da dodam.

Славиша

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.
(Ja, 10. oktobar 2017 11:25)

Капитен репрезентације и човек који ће имати највише одиграних утакмица у дресу са државним грбом, Бранислав Ивановић, фудбалер је Зенита из Санкт Петербурга, који је, замисли, и даље руски град, па тако и Ивановић живи у Русији.

Неће нас убити бела куга, већ необразовање.

danguba

pre 6 godina

Nisam hejter i pozdravljam gotovo svaki uspjeh nasih sportasa, ali ovdje zaista ne vidim mnogo razloga za slavlje. Ne mogu svariti taj Muslinov Makijavelisticki pristup igri, po modelu "cilj opravdava sredstvo", niti sve ostale sumnjive njuske oko reprezentacije, Kokeze, Terzice, Vazure....
Definitivno igramo najruzniji fudbal u Evropi, a pozivanje Gudelja umjesto Savica ili izostavljanje Zivkovica, Grujica ili Gacinovica iz tima, ubija svaku nadu u buducnost ovog sporta u Srbiji.
Predstoji nam malo euforije i mnogo razocarenja, te bolno prizemljenje nakon Rusije... Smrdi na trulez, opasno...

Em K

pre 6 godina

Stojke...sto se mene tice...sve ti je oprosteno! Branio si hrabro i dobro.A ovo sto svi hvale Rusiju a kao niko nece da zivi tamo...ha ha smesnoooo.Pa ...ma ne objasnjava mi se...

SM

pre 6 godina

Jedva čekam da rusofili odu u neku rusku provinciju na utakmicu, onako sretni i veseli svima govore "MI SMO IZ SRBIJE", a prosečni rus ga pita "šta je to i gde se nalazi?"

Od Miljana do Muslina crveni fss

pre 6 godina

Šampion sveta Paunović nije selektor??
Ko je naš selektor??
Najbolji igrači sveta SMS i Živković ne igraju??
Igramo sa babama?
Stojke nas odveo u Rusiju? Kao nekad Mijat.
Antara i Sani smenjeni jer su jedini imali rezultat....
Kome ovo nije jasno.....

Max

pre 6 godina

@Vladan R
Spinovanje. Zvizdi se losoj igri. Ja nisam upoznao navijaca koji zvizdi zbog rezultata, ako se njegovi trude - ali ne ide. Evo pitanje za tebe, da li je jucerasnja igra bila dobra? Da li se videla zelja kod nasih? Jucerasnje prvo poluvreme je UBEDLJIVO najgore poluvreme naseg reprezentativnog fudbala ikad pred domacim navijacima. A gledao sam Jugoslavija:Engleska 1:4. Zvizdali smo i tad. I uvek cu kad ne vidim zelju i trud.

srbin

pre 6 godina

Ajde svi vi dusebriznici i psmetnjakovici da se lepo skupite negde na kafu i povadite oči jedni drugima od besa zbog uspeha srpskih orlova. Izbacite taj negativizam i frustracije jedni na druge, posle dobrih batina se čovek otrezni i oseća psihički mnogo bolje! Treba vam to pod hitno! Umesto da volite uspeh srpskih momaka ( bez obzira na sve sto se dešavalo i dešava u fss ) vi blatite i rugate se prognozirajuci najgore u Rusiji 2018?!
Sramno i bedno ponašanje, vas koji sigurno ne smete ni reč da kazete kad vas čovek pogleda muški u oči !

mokums

pre 6 godina

Bravo za plasman . Možda nam krene SP baš zbog toga što niko ne veruje u naše . Euforija je naš najveći neprijatelj . O medijama i da ne govorim i donekle mi je drago što većina ne veruje ovoj reprezentaciji jer tako mogu pripremati SP na miran način .

juznjak

pre 6 godina

@ ja

Ivanović živi i radi u Sankt Petersburgu jednom od najvećih i najlepših gradova Evrope. Izabran je za najboljeg igrača Zenita u septembru. A ti?

Ivan NK

pre 6 godina

"U ovoj našoj grupi nije bilo izrazitih favorita, kao što su Nemačka i Španija koje su dva-tri kola pre kraja imale 27 bodova i osigurali plasman."
Je l' moze neko da mi objasni ovu matematiku?(27 bodova iz 7 ili 8 meceva)

bariloche

pre 6 godina

Bravo "orlovi"! Uspeh je veliki! Zaista! Sad sledi SP u "bratskoj" zemlji. Bice valjda i podrska sa tribina velika?! Zagarantovane su 3 utakmice u grupi a posle toga ako bude jos po koja, puna saka brade, ako ne, nema veze, uspeh je veliki naci se medju 32 najbolja nacionalna tima na svetu. Kad jednom zazivi Infantinov predlog da broj ucesnika na Mondijalu bude 48 valjda cemo i "orlove" pratiti cesce a ne da prodje skoro decenija kako su zadnji put ucestvovali na SP!

max

pre 6 godina

Igra ne postoji,igramo ruzno,bez poseda sa 7 defanzivaca,SINOC JE GRUZIJA IMALA VECI POSED OD NAS,u sred Beograda,pa koliko cemo imati poseda protiv Spanije ili Nemacke.Mislim da je Stojkovic u ovim kvalifikacija skinuo minimum 15 zicera.Muslin nece menjati nista,u Rusiji sledi potop(da napomenem da SP gleda ceo svet),umesto da Sergej i Ljajic,uz Matica i Tadica nose vezni red,nas ce Muslin "obradovati"sa Milivojevicem i Gudeljom.Niko se nece secati ovog "istorijskog uspeha"u kvalifikacijama kad nas na leto neko posalje kuci sa 6:0.

Duki

pre 6 godina

Gledam ovu fotografiju i utakmicu juce, jedna stvar mi ne ide u glavu. Zasto je boja nacionalnog dresa nijanse kao da je "isprana"? Kao ono kad majicu operete 50 puta pa boja izbledi. Zasto nije uzeta prelepa crvena nijansa kao sa Manchester UTD dresa?

Luca Brasi

pre 6 godina

Mi treba da igramo 3-5-2 na SP na sredini Matic,Grujic i SMS ne vidim da bih nas i jace rep razbile na sredini to bio fizicki bio uz Francuski vezni red najjaci na SP!!!

Eleftherios

pre 6 godina

Hoće li mi neko reći zašto svi potencirate Milinković-Savić - a kao da je ni više ni manje novi Mesi, a pogotovo spominjanje Živkovića i Grujića je apsurd.

Aca

pre 6 godina

@Pravoslavlje
Luka je u top 5 igraca koje ova zemlja trenutno ima. Protiv Austrije je bio najbolji na terenu i svaku utakmicu za reprezentaciju je odigrao vrhunski. U Olimpijakosu je bio najbolji i presao je u jedan od najbogatijih klubova premijer lige. Grujic je odlican ali decko nije video teren 3 godine. SMS igra polu-spica, nema nikakve veze sa Milivojevicem. Matic i Milivojevic imaju najsigurniju poziciju u ekipi. Ne mogu da verujem koji sve pisu komentare i koliko ljudi lajkuje. Nije mi jasno zasto ljudi koji ne vole fudbal, uopste gledaju reprezentaciju, a tek mi nije jasno zasto dolaze da pisu komentare?

Јабучило

pre 6 godina

Одлазак на светско првенство као првака у групи је недвосмислени успех. Слабости у у игри су такође недвосмислене и очигледне. Праву вредност ове репрезентације видећемо догодине. Пролазак групе нам је домет али, нажалост, ни испадање из групе не би било изненађење.

Bustingori

pre 6 godina

@ja...Vidi, ovde razgovaramo u fudbalu, a tebi ako je do mantranja o 'Rusiji - tamnom vilajetu', odes do najblize NVO i voila! Tamo su usi koje bi te cule. Ali molim malo vise duha i intelekta, jer ovaj stil ' sta bi radije vozio, BMW ili Ladu', vredno je svakog podsmeha. Mizerno.

Маторац

pre 6 godina

Реално, посматрано и појединачно и тимски, ова екипа је слабија од екипе која је отишла у Јужну Африку. Са екипом из Француске '98 да и не поредим.

Даље, игра је лошија, чини ми се да Муслин није стручњак у рангу Антића. Могуће да грешим, али ова земља има 7 милиона лекара и селектора, тако да узимам право да и ја нешто кажем. Но, у фудбалу у фудбалу не побеђује увек најбољи. Зато и волим да га гледам.

Момци, ако читате ово, шта да Вам кажем, на критике се не обазирите превише. Ми смо такав народ. Углавном сви водимо испразне животе, суочени са голим опстанком, где год да погледамо видимо сивило, и онда се идентификујемо са Вама, представницима нације.
Сутра у Русији, ако одиграте добро, има да Вас кујемо у звезде. Чисто подсећања ради, утакмица са Швабама '98, од 2:0 до 2:2. Чак је и мој матори, који презире фудбал, ђипао по дневној соби од радости током првих '75 минута док смо размонтиравали Немце. А онда, последњих 15', да се нашалим па кажем, и дан данас се чудим како мајке тадашњих 11 нису остале трудне после салве увреда од свих нас који смо гледали утакмицу.

Дакле, то смо ми, страствени, несретни, утучени у појам и кроз Вас видимо компензацију за наше мизерне животе. Нека је сретно у Русији, кад изађу квоте, 100 евра да идете до четвртфинала.

Иван-Ниш

pre 6 godina

Заслужено идемо на СП, ако ништа због највише датих голова. Проблем је после оваквих квалификација што наши "фудбалски радници" живе на облацима без имало знања и жеље да се сагледа где су слабости. Видело се пред ове две задње утакмице летимо у небеса и понашамо се као да смо светски врх. Ивановић изјављивао како смо доминирали у квалификацијама! Оно што сам видео кроз утакмице је да можемо да играмо на гол више, али увек када поведемо против неке иоле озбиљне репрезентације покушавамо да умртвимо игру и чувамо резултат... и скоро никада нам не успева. Одбрана нам је благи очај и не видим неке назнаке да ће то да буде боље до СП-а. Најбоље да наши крену на мундијал да се надигравају и без оптерећења за неким великим резултатом. Ако крену са идејом да ће неким 1:0 резултатима да пролазе даље, проћи ћемо као 2006.

Slavisa V.

pre 6 godina

"Austriju smo nadigrali u Beogradu..."

Austriju nismo nadigrali u Beogradu, vec ona nas, za sve drugo se slazem.

Ali, ne znam sto se toliko pominju tih osam dugih godina, kao da se prvenstvo igra svake godine. To je samo jedno preskoceno prvenstvo. Kao da nam je prvi put. Ako racunamo Jugoslaviju mi skoro uvek kad se prvenstvo igralo preko bare nismo isli. Dva retka prvenstva na kojima smo igrali zaredom su Nemacka kao SCG i J.Afrika kao Srbija.
Ako se plasiramo na sledece evropsko onda napisite 20 dugih godina je proslo.

todor

pre 6 godina

@docolac sta znaci spavas li mirno tole isprani mozgu?
pa tole je i doveo muslina na celo, tole je kao predsednik saveza uradio vise nego bilo koji predsednik u poslednjih bar 15 godina.

poboljsao infrastrukturu, svi stadioni imaju reflektore, renovirani su, nis, kragujevac, krusevac, novi sad, novi pazar, gornji milanovac i jos mnogo drugih. mlada reprezentacija ostvarila najvece uspehe u istoriji srpskog fudbala, izgradjena kuca fudbala i trening centar u pazovi. daj mi navedi koji predsednik saveza je uradio makar delic ovoga u poslednjih 15, 20 godina?

marko

pre 6 godina

@SM,

А ја једва чекам да ти одеш рецимо у Немачку, или Француску, и да ти просечан Немац или Француз кажу јао па где си ти толико дуго те чекамо. Мислим човече које су ово предрасуде? Па ко је макар и једном изашао напоље и комуницирао са људима из других држава јасно му је како стоје ствари. Просечан овај или онај је и даље просечан. као и неки наш просечан. И даље ништа не одлучује, и даље гледа дневник, и даље брине сам своју свакодневну бригу.

ttt

pre 6 godina

Koga briga za igru bre ?? Pa imali smo i prethodnih godina igru pa šta smo uradili ?? Bitan je rezultat i to je jedino merilo.. Svaka čast momci !

milke

pre 6 godina

Pobjeda sa gorkim okusom i grčom u stomaku,ali kad se pogleda na 8 sušni godina agonije ovo je jedan veliki iskorak i puno znači za ukupan fudbal u Srbiji. E sad treba spustiti loptu na zemlju i bez veliki očekivamja jer realno gledano nikad slabija reprezentacija ide na neko veliko takmičenje,treba ih pustiti da odigraju bez pritiska i da se stvori jači tim za naredne kvalifikacije.

Da li može ekipa iz 4. šešira da uzme SP? Ako neko može, to smo mi ;)!

pre 6 godina

I ja sam ko svi mislio iz prvog dela kvalifikacija da možemo i Špance i Nemce uz malo sreće dobiti.

Onda Austrija i prvo poluvreme sa Gruzijom. Nije mi smetao rezlutat već igra.

Psujem, kunem, vičem "izdajnici", "prdajete mečeve"... i dobijem takav šamar u vidu suza Matića, Tadića i ekipe da zanemeh!

I shvatim da poslednje dve utakmice nije bio problem ni trener, ni taktika, ni igrači... već prevelika želja! Izgoreli su u velikom htenju, a kad čovek sili nešto, tad đavo najviše sapliće!
To je kao ono kad žuriš da što pre pogasiš i posložiš stvari u kući jer već kasniš, i što više žuriš to sve više stvari ipsadaju iz ruku...

Ako usplamtela srca pretvore u zdravu toplinu, a onaj viška energije iskoriste da umire želje, htenja i svedu um u smiren i opušten stadijum... sreća koja se ZASLUŽUJE, a ne dobija onako kao "evo Srbima, nemam pametnija posla pa ću ničim izazvana srbima da dođem" neće da omane... jer će srećan biti svako ko bude gledao FUDBAL, nevezano za rezultat!

Nikome ne fali Antić zbog rezultata, jer i nisu bili preveliki, baš kao što i ovaj sluti da neće biti, svima fali ona igra od tada! Ono zalaganje od tada. Ono što nismo imali samo u Beču i Beogradu juče prvih 45.min.

Samo to vratite... i nećemo mi biti ti koji strepe, nego svi drugi u Rusiji!

I za ove naše pametnjakoviće što većina ni srednju školu nema završenu a kritikuju:
Srbija, ona Nebeska ode iz 4. šešira direkt na SP. Nikad pre desilo se nije! Iz 4. roboti!

panco

pre 6 godina

uh ova kombinacija bijeli dres, plavi sorc i bijele stucne izgleda mnogo gotivno. Ovo crveno sve iskreno ne bas. I daj te uigrajte se, pocnite malo brze tu loptu da saljete. Nekad mi se cini da jedva stigne lopta do naseg igraca kad odograju taj pas. Profesionalci ste, ma kakvi igraci bili. Spremite se za prvenstvo. Daj ljudi da se ne blamiramo. Puno pozdrava iz Cikaga

Sremska Mitrovica

pre 6 godina

Treba da igramo 4-5-1 i to Matica staviti da igra sam zadnjeg veznog, ispred Sergeja(Ljajic) i Tadica, dva krila(Kostic, Zivkovic, Radonjic) i spic, mislim da bi bilo dosta bolje, sigurnije. Al' dobro iako mi se ne svidja Muslin i taktika, treba coveku cestitati sto nas je odveo na mondijal.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su gluposti!
Kakve veze ima koliko je godina prošlo?!
Pa kada ideš redovno na svako uzastopno svetsko prvenstvo, moraš da čekaš četiri godine!
Brazil ide na svako svetsko prvenstvo, a opet prođe četiri godine od prethodnog na kome su učestvovali!

Naša reprezentacija se plasirala na svoje dvanaesto svetsko prvenstvo!
Od poslednja četiri svetska prvenstva naša reprezentacija učestvuje na tri!
Učestvovala bi i na četvrtom da nije bilo onog i njegovog divljačkog starta nad Miralemom Mikijem Sulejmanijem, za koji se ispostavilo da je odlučio kvalifikacije za Brazil 2014!

Naša reprezentacija učestvuje na šestom uzastopnom svetskom prvenstvu koje se održava na starom kontinentu, u Evropi!

1 1974 SR Nemačka
2 1982 Španija
3 1990 Italija
4 1998 Francuska
5 2006 Nemačka
6 2018 Rusija

Nismo propustili nijedno svetsko prvenstvo u Evropi već skoro pola veka!

Nikola ZH

pre 6 godina

@ ja

Ivanović živi i radi u Sankt Petersburgu jednom od najvećih i najlepših gradova Evrope. Izabran je za najboljeg igrača Zenita u septembru. A ti?
(juznjak, 10. oktobar 2017 11:49)
Budi siguran da mu se nije islo iz Londona,ali sta ces, ne pita se samo on. I svi bogati Rusi koji mogu sebi da priuste uglanom zive u Londonu Parizu,Zenevi....

Gde ja živim

pre 6 godina

(Иван Грозни, 10. oktobar 2017 14:19)

Čekaj bre zašto je neko autošovinista zato što prati nešto osim fudbala? Pa jel greh ako hoću da pohvalim nekoga ko je doneo medalju pa makar bilo i iz pljuvanja u dalj? Pogotovo ako je sa OI. Gledao sam ja i fudbal npr. u Atini 2004. pa mi izgubismo sve tri utakmice uz gol razliku 14:3. I nisu se preterano pretrgli zbog toga. Niko u poslednjih 8 godina se nije nešto preterano nasekirao zbog loših rezultata. Jučerašnje suze Matića su bile prva stvar koja pokazuje da je nekom od njih uopšte stalo do nečega u vezi reprezentacije. I onda ja treba da ih bezuslovno podržavam. Ako se budu borili i trudili kao i ti koje si/ste pomenuli u tim "malim" sportovima, ili kao mladi ja ću biti najveći navijač. Ali ako budu igrali kao u prvom poluvremenu nema šanse. Svaka čast ljudima na plasmanu, ali nemojte da vređate ostale naše zaslužne sportiste da biste ove izdigli.

pero

pre 6 godina

Zar nije moguce da bar neko u savezu voli fudbal pa da kaze hajde da odigramo jednu pravu dobru musku utakmicu da sve prsti pa da nas se barem neko jednom sjeti i kaze:Uh kakva je to bila utamica". Ovi igraju i igraju i igrau ali to nikada ne lici ni nasta. Pa u cemu je poenta, ok plasirali su se na prvenstvo i mnogi u savezu ce dobiti neke parice. Mozda se neki i igrac uspije prodati u neku malo bolju ligu. Jedino ce i dalje navijaci morati gledati onu sramotu i kvazi fudbal.

Brat pantela

pre 6 godina

Ova ekipa je limitirana.
Ako imamo srece pa na zrebu izbegnemo grupe smrti a bice ih 4 sigurno a mozda i 5, mozda i prodjemo.
Da li ste vi svesni sta bi nasoj sporoj odbrani radio Nejmar. Izgledala bi kao busan sir. Pa kad njega dodate Kutinja,Marsela...

Tako je isto i sa Francuskom, Nemackoj, Spanijom, Engleskom.
Ako izbegnemo njih i ako izbegnemo Portugal, Argentinu, Urugvaj, Cile, Hrvatsku, Italiju mozda i prodjemo dalje.

Odgovarala bi nam grupa sa Rusijom, Mekskikom i Nigerijom.
Takvu grupu mozemo proci.

Napad nula.
Sredina 3 kvalitetna igraca.
Odbrana smesna.
Golman ispod proseka.
Ako su ocene od 1-5, neka 2 i to ponajvise zahvaljujuci Tadicu i Maticu.

Max

pre 6 godina

@Vladan R
Spinovanje. Zvizdi se losoj igri. Ja nisam upoznao navijaca koji zvizdi zbog rezultata, ako se njegovi trude - ali ne ide. Evo pitanje za tebe, da li je jucerasnja igra bila dobra? Da li se videla zelja kod nasih? Jucerasnje prvo poluvreme je UBEDLJIVO najgore poluvreme naseg reprezentativnog fudbala ikad pred domacim navijacima. A gledao sam Jugoslavija:Engleska 1:4. Zvizdali smo i tad. I uvek cu kad ne vidim zelju i trud.

Mile

pre 6 godina

Da li može ekipa iz 4. šešira da uzme SP? Ako neko može, to smo mi ;

Nije cetvrti nego treci sesir.
U prvom je bio Vels, u drugom Austrija, u trecem Srbija, cetvrtom Irska, petom Moladvija i sestom Gruzija

daki

pre 6 godina

E aj nemojte kritike i taktike bacati,hvala dragom Bogu pa idemo pa nek bude i 50;0 skor samo nek smo tamo,bar ce deca moci slicice da lepe! HVALA FUDBALERI NA MAKSIMANOM TRUDU!

AcaUSA

pre 6 godina

Cestitka igracima na velikom uspehu (bez obzira na najlaksu grupu I igru "bez igre"). Da bi igrali bolje na SP neophodno je podmladiti tim. Iduce godine cak osmorica ce imati preko 30 godina. Stojkovic 35, Ivanovic I Rukavina 34, D. Tosic I Kolarov 33, Z. Tosic 31, Obradovic I Fejsa po 30. Skoro cela odbrana - 30 godisnjaci!?!

Sistem koji forsira Muslin 3-4-2-1 zahteva (a) brze bocne igrace sa zicom za gol(b)jednog kreativnog zandjeg veznog uz Matica kome je mesto defansiznog veznog zacementirano (imamo i dobre zamene - Gudelj I Milivojevic) (c) brzeg centarfora.

Kolarov i Rukavina uz sav kvalitet I isustvo ne mogu protiv godina. Slazem se sa prethodnim komentarima da se pored Zivkovica mora povesti jos 6-7 "zlatnih orlica" (Zdjelar, Sergej, Maksimovic,Veljkovic, Antonov, Gacinovic su prvi koji mi padaju na pamet. Uz Tadica, Ljaljica i Kostica to bi stvorilo bazu vise kreativnih igraca koji mogu i moraju da se uklope a cinili bi okosnicu za EP20 i SP22.

Muslin mora napraviti alternativni sistem jer ove kvalifikacije su pokazale da ne znamo igrati kad moramo da napadamo (jurimo rezultat).

Ako napravimo disciplinu u igri i pozrtvovanje svih 90+' (kao Paunovicevi "zlatni orlici") i rezultat nece izostati.
Na kraju, Paunovica umoramo ukljuciti u strucni stab kao sledeceg selektora koji ce voditi Srbiju do 2022 (kroz kvalifikacije za EP20 i SP22).

Bez brzine i trcanja nema fudbala.

Bustingori

pre 6 godina

@SM...Tvoj problem je sto si i ti iz Srbije I nikakvim mazanjem...to neces izmeniti. Zato, pati :) Uzgred, pusti ljude da pricaju o fudbalu. Vi ste imali svoje okupljanje sredinom septembra i niko vam nije smetao.

Ja

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.

dipl. ing

pre 6 godina

Vise srece nego pameti. Nismo zasluzili da idemo na SP. Zao mi je zbog vetra u ledja ovim spodobama na celu saveza i nasih najvecih klubova.

C i n i k

pre 6 godina

Cestitam.Ali realno, ako se bar 5,6 igraca ne zameni nemamo sta da trazimo na SP. Kolarov,Ivanovic,S.Mitrovic,Ljajic ne bi trebalo vise da igraju za A tim. Umesto njih pozvati zlatne mlade!

Jack Sparrow

pre 6 godina

Nadigrali Irsku dva puta (u Bgu jesmo ali smo iz jedine dve njihove sanse i primili golove)
Austriju smo nadigrali u Beogradu i da smo drugi mec odigrali tako ofanzivno isto bi se zavrsio ali smo stali.
Gruziju smo nadigrali ovde poluvreme kod njih smo bili bolji.
Moldaviju u oba meca.
Od Velsa smo oba puta bili bolji iako je oba puta bilo 1:1 i oba puta mi jurili rezultat realno smo bili bolji imali vise sansi igrali lepse a oni iz oenala i jednog suta iz daljine imali jedine sanse za 180 minuta.Sad ce mnogi reci slaba grupa ali mozda bi ovi momci bolje i odigrali protiv tima koji nije kao Irska i Vels nego se vise otvara i imamo vece sanse za kontru ali nikad necemo saznati. Sve u svemu zasluzeno izboreno svetsko prvenstvo na kome ce nam faliti ako odemo u ovom sastavu agresivnosti u veznom redu gde mislim da ne bi trebali da igramo sa 2 zadnja vezna (Sergej i Matic bi trebali).
I trebace nam jedno brze krilo Kostic da se vrati,Zivkovic,Radonjic ima ih jos dosta i sve ih treba zvati u novembru da pokazu koliko mogu.

Back in Black

pre 6 godina

Ajmo sada braco Srbi nebeski narodu,foteljasi koji su loptu videli samo na tv ekranima udri sa pljuvanjem i sto glupljim komentarima.

ekg

pre 6 godina

Mada smo pjuvali Sinisu Mihajlovica, on bi u ovoj grupi imao verovatno sve pobede...Kad se setim samo kako smo sa njim rasturili Vels i slicne reprezentacije. Sa njim smo gubili od Hrvatske i Belgije i zato nismo otisli na Sp ali sa Muslinom mislim da bi primili po cetiri pet golova od gore pomenutih selekcija.
Jednostavno otisli smo na Sp i to je ogroman uspeh, ali ako se ne zategne ekipa realno ceka nas katastrofa tamo

Petar

pre 6 godina

Cisto onako realno, Hrvati su imali laksu grupu od nas. Island i raspala Ukrajina pa su tek u poslednjem kolu izborili drugo mesto a tim im je 5puta bolji od naseg po igracima.

Milan

pre 6 godina

Meni se ne svidja sto se prvenstvo igra u Rusiji, jer je to nefudbalska zemlja. Drugo je to ako se igra u jednom Brazilu, Nemackoj, Francuskoj, gde se radi o zemljama koje razumeju fudbal. U Rusiji znaju samo za hokej.

SM

pre 6 godina

Jedva čekam da rusofili odu u neku rusku provinciju na utakmicu, onako sretni i veseli svima govore "MI SMO IZ SRBIJE", a prosečni rus ga pita "šta je to i gde se nalazi?"

Ja

pre 6 godina

Ivanovic zivi u Sankt Petersburgu jer je placen od strane ruskih tajkuna i sve ce da istrpi za te pare. Koliko dugo? Eno Teodosic nije mogao, pobegao je u Ameriku glavom bez obzira.
Pitajte obicnog Srbina gde bi pre, na zapad ili u Rusiju? Cini mi se da vazi princip: hvali Ruse, ali bezi sto dalje od njih.

Blue Moon 541

pre 6 godina

2006 godine smo primili 1 gol u kvalifikacijama bili smo ispred Španije, onda potop na SP, 2010 smo igrali najlepši fudbal u ovom veku, pobedili Nemačku i onda ispali od Australije.Na EP smo zadnji put bili 2000 godine. Čitam juče i danas pojedine komentare bolje da ne idemo, ispašćemo u grupi, ovo je ogroman uspeh i umesto svi da se radujemo, mi nalazimo mane i godinu dana unapred pravimo prognoze.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Ovo su gluposti!
Kakve veze ima koliko je godina prošlo?!
Pa kada ideš redovno na svako uzastopno svetsko prvenstvo, moraš da čekaš četiri godine!
Brazil ide na svako svetsko prvenstvo, a opet prođe četiri godine od prethodnog na kome su učestvovali!

Naša reprezentacija se plasirala na svoje dvanaesto svetsko prvenstvo!
Od poslednja četiri svetska prvenstva naša reprezentacija učestvuje na tri!
Učestvovala bi i na četvrtom da nije bilo onog i njegovog divljačkog starta nad Miralemom Mikijem Sulejmanijem, za koji se ispostavilo da je odlučio kvalifikacije za Brazil 2014!

Naša reprezentacija učestvuje na šestom uzastopnom svetskom prvenstvu koje se održava na starom kontinentu, u Evropi!

1 1974 SR Nemačka
2 1982 Španija
3 1990 Italija
4 1998 Francuska
5 2006 Nemačka
6 2018 Rusija

Nismo propustili nijedno svetsko prvenstvo u Evropi već skoro pola veka!

danguba

pre 6 godina

Nisam hejter i pozdravljam gotovo svaki uspjeh nasih sportasa, ali ovdje zaista ne vidim mnogo razloga za slavlje. Ne mogu svariti taj Muslinov Makijavelisticki pristup igri, po modelu "cilj opravdava sredstvo", niti sve ostale sumnjive njuske oko reprezentacije, Kokeze, Terzice, Vazure....
Definitivno igramo najruzniji fudbal u Evropi, a pozivanje Gudelja umjesto Savica ili izostavljanje Zivkovica, Grujica ili Gacinovica iz tima, ubija svaku nadu u buducnost ovog sporta u Srbiji.
Predstoji nam malo euforije i mnogo razocarenja, te bolno prizemljenje nakon Rusije... Smrdi na trulez, opasno...

zvezdarac

pre 6 godina

Više sreće nego pameti. Sa limitiranim igračima pravi se neka igra koju ne mogu da isprate. Kolarov i Ivanović često nezainteresovani a još češće indolentni u odbrani. Halfovi katsdtrofalni.
Zadnji vezni samo Matić na nivou, ostalo užas. Napad, dok je Tadić igrao, davali smo golove. Kad je on stao, mi smo jedva izvukli nerešeno u Bg sa Velsom, izgubili od Austrije i jedva dobili Gruziju (na srećno dodavanje Gruzijca do Mitrovića).
Bez kreacije u napadu, bez ideje, bez šema. SMS i Živković nedostaju kao leba.

Jan Torp

pre 6 godina

Svaka im cast, ali ne zamlacujte se, losa nam je igra, austrija pobjeda-poraz, vels remi-remi, irska remi-pobjeda (irska je bila u katastrofalnoj formi tada). Znaci nista nismo bolji od ostalih.

Aca

pre 6 godina

@Pravoslavlje
Luka je u top 5 igraca koje ova zemlja trenutno ima. Protiv Austrije je bio najbolji na terenu i svaku utakmicu za reprezentaciju je odigrao vrhunski. U Olimpijakosu je bio najbolji i presao je u jedan od najbogatijih klubova premijer lige. Grujic je odlican ali decko nije video teren 3 godine. SMS igra polu-spica, nema nikakve veze sa Milivojevicem. Matic i Milivojevic imaju najsigurniju poziciju u ekipi. Ne mogu da verujem koji sve pisu komentare i koliko ljudi lajkuje. Nije mi jasno zasto ljudi koji ne vole fudbal, uopste gledaju reprezentaciju, a tek mi nije jasno zasto dolaze da pisu komentare?

Em K

pre 6 godina

Stojke...sto se mene tice...sve ti je oprosteno! Branio si hrabro i dobro.A ovo sto svi hvale Rusiju a kao niko nece da zivi tamo...ha ha smesnoooo.Pa ...ma ne objasnjava mi se...

srbin

pre 6 godina

Ajde svi vi dusebriznici i psmetnjakovici da se lepo skupite negde na kafu i povadite oči jedni drugima od besa zbog uspeha srpskih orlova. Izbacite taj negativizam i frustracije jedni na druge, posle dobrih batina se čovek otrezni i oseća psihički mnogo bolje! Treba vam to pod hitno! Umesto da volite uspeh srpskih momaka ( bez obzira na sve sto se dešavalo i dešava u fss ) vi blatite i rugate se prognozirajuci najgore u Rusiji 2018?!
Sramno i bedno ponašanje, vas koji sigurno ne smete ni reč da kazete kad vas čovek pogleda muški u oči !

Rajko

pre 6 godina

Ovaj tekst kao da je pisao neko iz FSS ili iz strucnog staba Muslina.
Coveku se zahvaliti za sve ucinjeno i dovesti novog selektora.Ova njegova taktika je degradacija fudbala i ne znanja.
Samo se zapitajte zasto nije bilo nigde slavlja na ulicama po gradovima kao sto se to obicno radi posle nekog uspeha reprezentacije.
Nije narod lud,ali pokusavaju da nas malo prave ludima.

localhost

pre 6 godina

To sam rekao i te 2008: samo neznalica je mogao da proglasi to SP za neuspeh, i jos veca neznalica ili zlonamernik da otera antica kao trenera koji "nije ispunio ocekivanja nacije". Videli smo svi koliko nam je posle bilo "bolje"

Realno

pre 6 godina

@ Jack Sparrow - ocigledno si pratio rezultate preko "live score", jer da si gledao neke utakmice, nebi pisao toliko nerealnosti. Austrija je nas nadigrala u Beogradu i Becu, da nije Arnautovic promasivao zicere i mi imali neverovatnog Tadica, drugacije bi se zavrsilo. Protiv Gruzije u Gruziji je moglo ladno biti 0-2 na poluvremenu ali eto ispromasivali se Gruzijci a mi dobili u 44. min penal na poklon. Protiv Moldavije isto lose krenulo, srecom velika greska Moldavaca i to nas probudilo. U Beogradu protiv Velsa (bez 2 od 3 najbolja igraca), jedva smo izvukli nereseno, ali igru nismo imali i to se moze reci za jedno 7 utakimca od 10. Protiv Irske u BG smo dobro odigrali kao pr. slabe Moldavije u Beogradu, sve ostalo je prosecno do slabo.
Taktika Muslina je takva, da je molio boga da Tadic asistira i daje golove (kod prvih 12 golova je Tadic direktno ucestvovao na 11), e kada je i on popustio, tada smo postali sve slabiji. Ne razumem taktiku, gde igramo sa ukupno 8 defanzivno orijentisanih igraca i opet primimo skoro najvise golova (pr. prosecnih ekipa) od svih prvo- i drugo plasiranih ekipa u svim grupama, ali zato nismo imali ko da nam vodi igru, jer smo samo za odbranu potrosili 5 igraca....ja sam opet srecan sto smo na svetskom, ali ako nesto ne promenimo, proci cemo kao 2006 u Nemackoj, zamislite da sada naletimo na Nemce, Spance, Brazilce itd.

Ivan NK

pre 6 godina

"U ovoj našoj grupi nije bilo izrazitih favorita, kao što su Nemačka i Španija koje su dva-tri kola pre kraja imale 27 bodova i osigurali plasman."
Je l' moze neko da mi objasni ovu matematiku?(27 bodova iz 7 ili 8 meceva)

Da li može ekipa iz 4. šešira da uzme SP? Ako neko može, to smo mi ;)!

pre 6 godina

I ja sam ko svi mislio iz prvog dela kvalifikacija da možemo i Špance i Nemce uz malo sreće dobiti.

Onda Austrija i prvo poluvreme sa Gruzijom. Nije mi smetao rezlutat već igra.

Psujem, kunem, vičem "izdajnici", "prdajete mečeve"... i dobijem takav šamar u vidu suza Matića, Tadića i ekipe da zanemeh!

I shvatim da poslednje dve utakmice nije bio problem ni trener, ni taktika, ni igrači... već prevelika želja! Izgoreli su u velikom htenju, a kad čovek sili nešto, tad đavo najviše sapliće!
To je kao ono kad žuriš da što pre pogasiš i posložiš stvari u kući jer već kasniš, i što više žuriš to sve više stvari ipsadaju iz ruku...

Ako usplamtela srca pretvore u zdravu toplinu, a onaj viška energije iskoriste da umire želje, htenja i svedu um u smiren i opušten stadijum... sreća koja se ZASLUŽUJE, a ne dobija onako kao "evo Srbima, nemam pametnija posla pa ću ničim izazvana srbima da dođem" neće da omane... jer će srećan biti svako ko bude gledao FUDBAL, nevezano za rezultat!

Nikome ne fali Antić zbog rezultata, jer i nisu bili preveliki, baš kao što i ovaj sluti da neće biti, svima fali ona igra od tada! Ono zalaganje od tada. Ono što nismo imali samo u Beču i Beogradu juče prvih 45.min.

Samo to vratite... i nećemo mi biti ti koji strepe, nego svi drugi u Rusiji!

I za ove naše pametnjakoviće što većina ni srednju školu nema završenu a kritikuju:
Srbija, ona Nebeska ode iz 4. šešira direkt na SP. Nikad pre desilo se nije! Iz 4. roboti!

Brat pantela

pre 6 godina

Ova ekipa je limitirana.
Ako imamo srece pa na zrebu izbegnemo grupe smrti a bice ih 4 sigurno a mozda i 5, mozda i prodjemo.
Da li ste vi svesni sta bi nasoj sporoj odbrani radio Nejmar. Izgledala bi kao busan sir. Pa kad njega dodate Kutinja,Marsela...

Tako je isto i sa Francuskom, Nemackoj, Spanijom, Engleskom.
Ako izbegnemo njih i ako izbegnemo Portugal, Argentinu, Urugvaj, Cile, Hrvatsku, Italiju mozda i prodjemo dalje.

Odgovarala bi nam grupa sa Rusijom, Mekskikom i Nigerijom.
Takvu grupu mozemo proci.

Napad nula.
Sredina 3 kvalitetna igraca.
Odbrana smesna.
Golman ispod proseka.
Ako su ocene od 1-5, neka 2 i to ponajvise zahvaljujuci Tadicu i Maticu.

Back in Black

pre 6 godina

Slabo je ovo morate mnogo vise da pljujete ako mislite da izlecite svoje frustracije.Frustracija nije za šalu to je veoma opasna bolest koja moze da se izleci jedino ako pljujete nekoga sto vise mozete.Evo sada se ukazala izvanredna prilika da pljujete nase fudbalere zato sto su vas razocarali i plasirali se na SP i normalno to vas jede pa zato ajde da svi zajedno izlecimo frustraciju.

Nikola ZH

pre 6 godina

@ ja

Ivanović živi i radi u Sankt Petersburgu jednom od najvećih i najlepših gradova Evrope. Izabran je za najboljeg igrača Zenita u septembru. A ti?
(juznjak, 10. oktobar 2017 11:49)
Budi siguran da mu se nije islo iz Londona,ali sta ces, ne pita se samo on. I svi bogati Rusi koji mogu sebi da priuste uglanom zive u Londonu Parizu,Zenevi....

todor

pre 6 godina

@docolac sta znaci spavas li mirno tole isprani mozgu?
pa tole je i doveo muslina na celo, tole je kao predsednik saveza uradio vise nego bilo koji predsednik u poslednjih bar 15 godina.

poboljsao infrastrukturu, svi stadioni imaju reflektore, renovirani su, nis, kragujevac, krusevac, novi sad, novi pazar, gornji milanovac i jos mnogo drugih. mlada reprezentacija ostvarila najvece uspehe u istoriji srpskog fudbala, izgradjena kuca fudbala i trening centar u pazovi. daj mi navedi koji predsednik saveza je uradio makar delic ovoga u poslednjih 15, 20 godina?

Иван Грозни

pre 6 godina

Не знам шта бих рекао. Оно што сигурно знам је да долазе тешки месеци за хроничне аутошовинисте. Њихов бол треба свакодневно увећавати текстовима о светском првенству и нашој репрезентацији. И тако све док их не отерамо са овог портала на неке друге портале где ће уживати у светски популарним спортовима као што су теквондо, стрељаштво итд.

b2

pre 6 godina

svaka cast momcima, prvi u grupi, nema mesta onakvim komentarima, kao nakon meca sa Austrijom. Ali sa ovakom igrom cemo tesko tamo. SMS mora dobiti poziv, sa Maticem bi bio najbolji tandem zadnjih veznih. Ljajic mora igrati, a Prijovic treba biti prva opcija ukoliko bude u ovakvoj formi, nema veze sto je Mitrovic “prvi spic“.
Pozdrav svim ljubiteljima fudbala

Mile

pre 6 godina

Da li može ekipa iz 4. šešira da uzme SP? Ako neko može, to smo mi ;

Nije cetvrti nego treci sesir.
U prvom je bio Vels, u drugom Austrija, u trecem Srbija, cetvrtom Irska, petom Moladvija i sestom Gruzija

Eleftherios

pre 6 godina

Hoće li mi neko reći zašto svi potencirate Milinković-Savić - a kao da je ni više ni manje novi Mesi, a pogotovo spominjanje Živkovića i Grujića je apsurd.

Pravoslavlje

pre 6 godina

Svako poredjenje Muslina i Saleta Djordjevica je neozbiljno. Prvi je ziheras koji previse igra bojazljivo (zato je npr. izgubio od Austrije), drugi je kralj motivacije i psiholoske pripreme.

I pored uspeha i zasluzenog plasmana na SP, mislim da je taktika sa 3 stopera, 2 zadnja vezna, 2 beka, 2 krila pogresna jer ostavlja ogromnu rupu u sredini terena zbog koje imamo problem sa drzanjem lopte u nogama.

Takodje, mislim da je sramota sto SMS, Zivkovic i Grujic nisu u A timu i sto ne rotira vise igraca. Mislim da SMS, Grujic ili mali Maksimovic moraju da igraju pre diletanta Milivojevica, kao i da S. Mitrovic ne sme da priviri reprezentaciji vise.

Luca Brasi

pre 6 godina

Mi treba da igramo 3-5-2 na SP na sredini Matic,Grujic i SMS ne vidim da bih nas i jace rep razbile na sredini to bio fizicki bio uz Francuski vezni red najjaci na SP!!!

unsigned

pre 6 godina

@Jack Sparrow

Au covece ti ga pretera. Ajde da se kaze protiv Irske kod kuce da samo bili bolji, ali ti kazes oba puta protiv Velsa. Pa izvuskomo bod na jedvite jade oba puta. Bejl je mogao da nas dokusuuri ali gadja stative u Kardifu. U Beogradu nikakava igra protiv Velsa koji dolazi oslabljen bez Bejla. To je problem sto su ljudi pod maskom ovog plasmana neobjektivni i zaboravljaju ili ce zaboraviti ovu nulu od fudbala. Scenario iz Nemacke 2006. nam se smesi. Kada bismo zvali najbolje i maldje, poletnije igrace koji mogu da istrce sprint, predriblaju, naprave razliku, igrali bi bolje. Da nemamo takve igrace niko losu rec ne bi rekao o ovom timu. Ali nama ne igraju nabolji.

ne komentarisi

pre 6 godina

Posle svetskog prventsva ocekujem smenu generacija. Ivanovic, Kolarov, Stojkovic, Rukavina, Zoran Tosic. Matica kao kapiten uz Tadica predvodnici neke nove genracije igraca...

pero

pre 6 godina

Zar nije moguce da bar neko u savezu voli fudbal pa da kaze hajde da odigramo jednu pravu dobru musku utakmicu da sve prsti pa da nas se barem neko jednom sjeti i kaze:Uh kakva je to bila utamica". Ovi igraju i igraju i igrau ali to nikada ne lici ni nasta. Pa u cemu je poenta, ok plasirali su se na prvenstvo i mnogi u savezu ce dobiti neke parice. Mozda se neki i igrac uspije prodati u neku malo bolju ligu. Jedino ce i dalje navijaci morati gledati onu sramotu i kvazi fudbal.

default

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.
(Ja, 10. oktobar 2017 11:25)

Ovde ti komentar nije na mestu, pošto je Ivanović svakako otišao da igra u Zenit i ujedno živi u Rusiji.

Маторац

pre 6 godina

Реално, посматрано и појединачно и тимски, ова екипа је слабија од екипе која је отишла у Јужну Африку. Са екипом из Француске '98 да и не поредим.

Даље, игра је лошија, чини ми се да Муслин није стручњак у рангу Антића. Могуће да грешим, али ова земља има 7 милиона лекара и селектора, тако да узимам право да и ја нешто кажем. Но, у фудбалу у фудбалу не побеђује увек најбољи. Зато и волим да га гледам.

Момци, ако читате ово, шта да Вам кажем, на критике се не обазирите превише. Ми смо такав народ. Углавном сви водимо испразне животе, суочени са голим опстанком, где год да погледамо видимо сивило, и онда се идентификујемо са Вама, представницима нације.
Сутра у Русији, ако одиграте добро, има да Вас кујемо у звезде. Чисто подсећања ради, утакмица са Швабама '98, од 2:0 до 2:2. Чак је и мој матори, који презире фудбал, ђипао по дневној соби од радости током првих '75 минута док смо размонтиравали Немце. А онда, последњих 15'...

Дакле, то смо ми, страствени, несретни, утучени у појам и кроз Вас видимо компензацију за наше мизерне животе. Нека је сретно у Русији, кад изађу квоте, 100 евра да идете до четвртфинала.

max

pre 6 godina

Igra ne postoji,igramo ruzno,bez poseda sa 7 defanzivaca,SINOC JE GRUZIJA IMALA VECI POSED OD NAS,u sred Beograda,pa koliko cemo imati poseda protiv Spanije ili Nemacke.Mislim da je Stojkovic u ovim kvalifikacija skinuo minimum 15 zicera.Muslin nece menjati nista,u Rusiji sledi potop(da napomenem da SP gleda ceo svet),umesto da Sergej i Ljajic,uz Matica i Tadica nose vezni red,nas ce Muslin "obradovati"sa Milivojevicem i Gudeljom.Niko se nece secati ovog "istorijskog uspeha"u kvalifikacijama kad nas na leto neko posalje kuci sa 6:0.

Nbgdb70

pre 6 godina

Португал освоји европско првенство без победе у регуларном делу. Холандија се не пласира, Француска се мучи са Луксембургом, Италија са Албанијом. Грузине само Велс и Србија победили двапут.

А ви се жалите на пласман. Па које кукање би било да нисмо отишли? Ово је сјајан успех. Јесте да ако нам западне нека брза афричка репрезентација да смо пукли али битно је пласирати се. Ми смо ипак осредња фудбалска нација.

duki

pre 6 godina

cudan smo narod, jako cudan ali time nisam rekao nista novo. s jedne strane kukamo na domaci fudbal, nemamo stadione i uopste infrastrukturu, nemamo struku, nemamo top mlade igrace, kada pogledamo sastav nemamo ni top seniore i 3/4 ekipe cine igraci iz osrednjih evropskih klubova, mozak ekipe nam je fudbaler sautemptona (uz duzno postovanje prema njemu). i pored toga plasman na sp omalovazavamo jer nismo zadovoljni igrom kao da smo real ili bajern pa moramo imati i igru i rezultat. sp u fudbalu je divno takmicenje i sjajno ga je pratiti cak i kada ne ucestvuje tvoj tim a kamo li ovako. jedina velika mrlja u celoj prici je nepozivanje sms-a, ne zbog njegovog kvaliteta vec jer je to pokazatelj da postoje zakulisne radnje u fss i da nije bitan jedino igracki kvalitet, ovo je veliki problem. moze se pricati o jacini grupe ali imali smo i pre jos slabije pa nismo uspevali ni sa jacim timom. svaka cast muslinu i momcima, ovo jeste veliki uspeh.

juznjak

pre 6 godina

@ ja

Ivanović živi i radi u Sankt Petersburgu jednom od najvećih i najlepših gradova Evrope. Izabran je za najboljeg igrača Zenita u septembru. A ti?

Od Miljana do Muslina crveni fss

pre 6 godina

Šampion sveta Paunović nije selektor??
Ko je naš selektor??
Najbolji igrači sveta SMS i Živković ne igraju??
Igramo sa babama?
Stojke nas odveo u Rusiju? Kao nekad Mijat.
Antara i Sani smenjeni jer su jedini imali rezultat....
Kome ovo nije jasno.....

oberin martel

pre 6 godina

Mada smo pjuvali Sinisu Mihajlovica, on bi u ovoj grupi imao verovatno sve pobede...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ekg, 10. oktobar 2017 11:23)

Kako da ne. Taj Mihajlović u najbitnijoj utakmici protiv Hrvatske izvede Radovanovića i Stevanovića. Da li ih se iko više seća? Ne zove Matića, Ljajića izbaci jer ne peva himnu i gubi od velesila poput Makedonije. Protiv Belgije odigramo fenomenalno, lepo, lepršavo ... itd al nas ovi nkantaju 0:3 a moglo je i još. A i pokazao je u Italiji kakav je...

Aloha

pre 6 godina

Posle toliko vremena!!!! O čemu vi pričate? Od 2010. do 2018. održala/održaće se tri Svetska prvenstva, a mi ćemo biti učesnici na dva! Ispada kao da smo poslednji put učestvovali na Svetskom prvenstvu kada je domaćin bio Aristotel!

chema

pre 6 godina

Kada su se 2005. plasirali sa samo jednim primljenim golom i to od Spanije, doziveli smo debakl u Nemackoj 2006. godine sa 10 primljenih i 2 data gola.
Onda su se plasirali u Afriku 2009. sa igrom koja je mogla da parira Nemackoj, Italiji, Spaniji i ostalim fudbalskim silama, ali su te 2010. uprskali stvar protiv Gane i Australije.
Sada smo se plasirali sa nikad losijom igrom, ne povezanoscu na terenu, dovodjenjem nekih igraca sa dve leve noge, ne pozivanjem nekih odlicnih igraca itd. Tako da kada smo igrali dobro u kvalifikacijama mi smo se obrukali, a sada imam osecaj da ova ekipa od koje se ne ocekuje nista vise od grupne faze mozda i uradi nesto u Rusiji. Srecno momci.

Vladan R

pre 6 godina

Kakve sve gluposti i jadna omalovazavanja uspeha i plasmana na SP, necu procitati u komentarima. Kako nismo zasluzili plasman. Osvojili smo najvise bodova u 10 utakmica, u godinu i kusur. To je jedinio merilo da li je zasluzeno. Ni meni se u potpunosti ne dopada igra reprezentacije, postavka sa toliko defanzaivnih, fale neki igraci, ali je pokazan kvalitet koji odavno nismo imali, da se ne predaju i da znaju da se vrate u utakmicu i kada im ne krene najbolje. Nisam fan parole da je samo vazno ucestvovati, ali sto unapred kukati sta cemo ovakvi na SP, svi ce nas odrati. Po takvom razmislajnju, na SP bi trebalo da ucestvuje tek nekoliko naj-reprezentaciji, koje imaju sanse da ga osvoje. Kada bi FIFA naparvila zatvoreno SP za desetak najboljih, onda bi ti isti kukali kako to nije fer i da se malima ne da makar ni najmanja sansa ili prilika da se ogledaju sa najjacim ekipama. Zaista ne vidim po cemu je nasa grupa toliko laka, po nekima najlaksa u istoriji kvalifikacija. Ako se izuzme ona sa Spanijom i Italijom, nijedna nije mnogo jaca od nase, ima i slabijih. Sta bi bilo da smo igrali 0:0 sa Luksemburgom kao Francuzi, ili primili onakav gol od Svedske, ili kao Hrvati u 90om od Finske. Gledam juce Velsane koji u 80 i nekom minutu gube, jasno im je da ispadaju, ali nema zvizduka vec se peva himnu. Kod nas velika vecina podrsku daje samo kad se pobedjuje, a evo sada ne mali broj ne daje je ni kada pobedjujemo. Ne treba nama zaista nikakav neprijatelj.

dragan

pre 6 godina

Antic je morao da ode zbog poraza od Australije jer nije pripremio ekipu kako treba. Biti tako naivan, ne znati geografiju i istoriju, i ne shvatati da je to bila utakmica protiv Hrvata a ne Australije. A najzadrtiji Hrvati su u Australiji.

Bustingori

pre 6 godina

@ja...Vidi, ovde razgovaramo u fudbalu, a tebi ako je do mantranja o 'Rusiji - tamnom vilajetu', odes do najblize NVO i voila! Tamo su usi koje bi te cule. Ali molim malo vise duha i intelekta, jer ovaj stil ' sta bi radije vozio, BMW ili Ladu', vredno je svakog podsmeha. Mizerno.

Маторац

pre 6 godina

Реално, посматрано и појединачно и тимски, ова екипа је слабија од екипе која је отишла у Јужну Африку. Са екипом из Француске '98 да и не поредим.

Даље, игра је лошија, чини ми се да Муслин није стручњак у рангу Антића. Могуће да грешим, али ова земља има 7 милиона лекара и селектора, тако да узимам право да и ја нешто кажем. Но, у фудбалу у фудбалу не побеђује увек најбољи. Зато и волим да га гледам.

Момци, ако читате ово, шта да Вам кажем, на критике се не обазирите превише. Ми смо такав народ. Углавном сви водимо испразне животе, суочени са голим опстанком, где год да погледамо видимо сивило, и онда се идентификујемо са Вама, представницима нације.
Сутра у Русији, ако одиграте добро, има да Вас кујемо у звезде. Чисто подсећања ради, утакмица са Швабама '98, од 2:0 до 2:2. Чак је и мој матори, који презире фудбал, ђипао по дневној соби од радости током првих '75 минута док смо размонтиравали Немце. А онда, последњих 15', да се нашалим па кажем, и дан данас се чудим како мајке тадашњих 11 нису остале трудне после салве увреда од свих нас који смо гледали утакмицу.

Дакле, то смо ми, страствени, несретни, утучени у појам и кроз Вас видимо компензацију за наше мизерне животе. Нека је сретно у Русији, кад изађу квоте, 100 евра да идете до четвртфинала.

kladzom do bola

pre 6 godina

bilo sta da urade ili ne urade na sp 2018 ., muslin treba da ostane selektor inace cemo opet min. 10 tak godina lutati opet sa bezbroj selektora kao posle antica i nigde necemo otici . ne misli da je muslin bogom dan ali on je odveo ekipu na sp i treba to postovati , kad vec antica nismo .

sardaukar

pre 6 godina

Vise srece nego pameti. Nismo zasluzili da idemo na SP. Zao mi je zbog vetra u ledja ovim spodobama na celu saveza i nasih najvecih klubova.
(dipl. ing, 10. oktobar 2017 11:31) # Link komentara

...niti mi (HR) nismo zaslužili SP obzirom na to kakve kriminalce imamo u savezu (Mamić & Co)...Repka je postala Mamićeva prčija za transfere igrača...iskreno sam se nadao da ćemo ispasti jučer, pa da potjeramo (javnost & navijači) kompletnu garnituru HNS-a, i dovedemo neke nove ljude na čelo saveza (Boban, Šimić), a da izbornik/selektor konačno bude ROBERT PROSINEČKI...sa tom ekipom i vrhunskim igračkim kadrom koga imamo, gotovo sam siguran da bi dogurali barem do 1/4 finala SP-a...uz VELIKE šanse da isti osvojimo. Ovako, sa ovom ekipom koja upravlja savezom, TRUNE nam jedna od najvećih generacija koju smo ikada imali (Modrić, Rakitić, Perišić, Mandžukić...i da ne nabrajam dalje...). S takvom ekipom bi se i moja baba plasirala na SP, a "stručnjaci" tipa Čačić nisu u stanju pobijediti ispodprosječnu Finsku. Sramota. Kaže Čačić "Nedostajali su mu igrači zbog ozljeda"...a modrić, rakitić, perišić i mandžukić istrčali u prvoj postavi...I kaže Čačić "ozljede su krive za remi"...ma ajde, pa nije Finska Argentina, da nam treba kompletna postava...eyyy, Finci ni blizu onakvih igrača koji su sa naše strane istrčali na teren NEMAJU, a Čačiću nisu dosta Modrić, Rakitić i Perišić da ih odvali...toliko o treneru :(... Uglavnom, iskreno vam želim sreću na SP-u.
Pozdrav iz ZG-a

Tostao

pre 6 godina

Nadam se da slušate malo "stručne konsultante" u televizijskom prenosu mečeva reprezentacije, kao što je sinoć bio g. Čapljić. Žao mi je svih tih talentovanih igrača koji se gube u primarnoj filozofiji srpskih trenera "Da nam je neko ponudio ovaj rezultat pre početka, oberučke bi smo ga prihvatili."

Sa Antićem to nije bilo tako. Ekipa sa Dragutinovićem, Krasićem, Jovanovićem, Pantelićem i ostalima je imala vatru u krvi, bili su gladni pobeda. Setite se samo kako su lako u prijateljskim utakmicama prelazili prepreke kao što su Bugarska, Švedska, Alžir.. Ne vidim neuspeh 2010. Jednostavno, nije bilo sreće za više.

Pogledajte Nemce, bilo kojih 11 igrača da stavite u tim, oni će pobediti. Ne vidim u čemu su Ridiger i Draksler bolji od Nastasića i Tadića osim u mentalitetu. Momci znaju da igraju, ono što im nedostaje je sigurnost u sebe i tim. To je već tema za psihologa i selektora. Pogledajte samo Irce. Sprdali smo se sa njima kao timom sastavljenim od igrača iz engleske druge lige a Mejlor, Dafi, Meklin i ostali su se pokazali većim zverima od nadobudnih Francuza i šarlatana iz Holandije. Ircima psiholog i selektor ne trebaju, dovoljno im je samo da pogledaju dres koji nose, grb i zastavu. To je nešto što nam treba i raduje me što su obezbedili baraž. Zaslužili su.

Sa srećom u Rusiji!

bariloche

pre 6 godina

Bravo "orlovi"! Uspeh je veliki! Zaista! Sad sledi SP u "bratskoj" zemlji. Bice valjda i podrska sa tribina velika?! Zagarantovane su 3 utakmice u grupi a posle toga ako bude jos po koja, puna saka brade, ako ne, nema veze, uspeh je veliki naci se medju 32 najbolja nacionalna tima na svetu. Kad jednom zazivi Infantinov predlog da broj ucesnika na Mondijalu bude 48 valjda cemo i "orlove" pratiti cesce a ne da prodje skoro decenija kako su zadnji put ucestvovali na SP!

Bustingori

pre 6 godina

@SM...Tvoj problem je sto si i ti iz Srbije I nikakvim mazanjem...to neces izmeniti. Zato, pati :) Uzgred, pusti ljude da pricaju o fudbalu. Vi ste imali svoje okupljanje sredinom septembra i niko vam nije smetao.

mokums

pre 6 godina

Bravo za plasman . Možda nam krene SP baš zbog toga što niko ne veruje u naše . Euforija je naš najveći neprijatelj . O medijama i da ne govorim i donekle mi je drago što većina ne veruje ovoj reprezentaciji jer tako mogu pripremati SP na miran način .

Славиша

pre 6 godina

Ivanovic: "Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji"
Interesantno je da svi obozavaju Rusiju, a malo njih hoce da zivi u njoj.
(Ja, 10. oktobar 2017 11:25)

Капитен репрезентације и човек који ће имати највише одиграних утакмица у дресу са државним грбом, Бранислав Ивановић, фудбалер је Зенита из Санкт Петербурга, који је, замисли, и даље руски град, па тако и Ивановић живи у Русији.

Неће нас убити бела куга, већ необразовање.

ttt

pre 6 godina

Koga briga za igru bre ?? Pa imali smo i prethodnih godina igru pa šta smo uradili ?? Bitan je rezultat i to je jedino merilo.. Svaka čast momci !

milke

pre 6 godina

Pobjeda sa gorkim okusom i grčom u stomaku,ali kad se pogleda na 8 sušni godina agonije ovo je jedan veliki iskorak i puno znači za ukupan fudbal u Srbiji. E sad treba spustiti loptu na zemlju i bez veliki očekivamja jer realno gledano nikad slabija reprezentacija ide na neko veliko takmičenje,treba ih pustiti da odigraju bez pritiska i da se stvori jači tim za naredne kvalifikacije.

Batko

pre 6 godina

Svaka im cast, ali ne zamlacujte se, losa nam je igra, austrija pobjeda-poraz, vels remi-remi, irska remi-pobjeda (irska je bila u katastrofalnoj formi tada). Znaci nista nismo bolji od ostalih.
(Jan Torp, 10. oktobar 2017 11:44)

Irska tad u katastrofalnoj formi ?
Pa to je bilo pre mesec dana. Po toj logici i mi smo sad u katastrofalnij formi pa mu dodje na isto

panco

pre 6 godina

uh ova kombinacija bijeli dres, plavi sorc i bijele stucne izgleda mnogo gotivno. Ovo crveno sve iskreno ne bas. I daj te uigrajte se, pocnite malo brze tu loptu da saljete. Nekad mi se cini da jedva stigne lopta do naseg igraca kad odograju taj pas. Profesionalci ste, ma kakvi igraci bili. Spremite se za prvenstvo. Daj ljudi da se ne blamiramo. Puno pozdrava iz Cikaga

marko

pre 6 godina

Муслин само нек упари коначно на почетку утакмице Митровића и Пријовића, да имају коме Тадић и Љајић да гурну лопту, и да Матић и Гудељ могу да проиграју понекад и на дугу, да Коларов и Рукавина имају и неку другу опцију при некој полуконтри. Дај да заиграмо офанзивно, немој више ове дилетантске бранимо резултат 0:0.

vladimir dimitrijevic

pre 6 godina

Uspeh svakako. Treba biti realan, uz veliki faktor srece i to od formiranja grupa pa nadalje Ali i to treba zasluziti. Cinjenica je da smo tanki, spori, tesko je tad igrati. Selektor forsira igru sa tri stopera, a tu smo najtanji i najsporiji. I veznjaci su slicni, bokovi takodje. Mitrovic usamljen i bez
lopti. Pa Bane nam je najbrzi u ekipi, a i na njega povika nezasluzeno. Milinkovic Savic mora da igra, treba potraziti brze spoljne igrace, Gajic, Rodic, Antonov npr, Zivkovic pre svih. I stopere naravno, gde su ona deca iz mladjih selekcija. I to bi bilo to. Taktika dala rezultat, ali primetno da nece jos dugo, pa Matic i Gudelj se sudrali na terenu. Recimo da bi Stojke, Bane, Matic, Mlinkovic Savic, Tadic, Kostic i Mitrovic trebali da budu kostur, tu blizu Ljajic, Gudelj, ostale treba probrati i podmladiti. Voleo bih i Paunovica za selektora, ali to tesko. Cestitke jos jednom.

Petar

pre 6 godina

Prvi mundijal koji pamtim je Španija 82. Bili smo prvi u kvalifikacijama, ispred italijana. A na prvenstvu oni postaše svetski šampioni, a mi ne prodjosmo grupu. Hoću da kažem da čak i kada imamo igrače, ništa ne uradimo.U poslednjih 50 godina, jedino smo u Italiji 90 postigli uspeh, jer smo završili kao peti.

Gde ja živim

pre 6 godina

(Иван Грозни, 10. oktobar 2017 14:19)

Čekaj bre zašto je neko autošovinista zato što prati nešto osim fudbala? Pa jel greh ako hoću da pohvalim nekoga ko je doneo medalju pa makar bilo i iz pljuvanja u dalj? Pogotovo ako je sa OI. Gledao sam ja i fudbal npr. u Atini 2004. pa mi izgubismo sve tri utakmice uz gol razliku 14:3. I nisu se preterano pretrgli zbog toga. Niko u poslednjih 8 godina se nije nešto preterano nasekirao zbog loših rezultata. Jučerašnje suze Matića su bile prva stvar koja pokazuje da je nekom od njih uopšte stalo do nečega u vezi reprezentacije. I onda ja treba da ih bezuslovno podržavam. Ako se budu borili i trudili kao i ti koje si/ste pomenuli u tim "malim" sportovima, ili kao mladi ja ću biti najveći navijač. Ali ako budu igrali kao u prvom poluvremenu nema šanse. Svaka čast ljudima na plasmanu, ali nemojte da vređate ostale naše zaslužne sportiste da biste ove izdigli.

Јабучило

pre 6 godina

Одлазак на светско првенство као првака у групи је недвосмислени успех. Слабости у у игри су такође недвосмислене и очигледне. Праву вредност ове репрезентације видећемо догодине. Пролазак групе нам је домет али, нажалост, ни испадање из групе не би било изненађење.

AcaUSA

pre 6 godina

Cestitka igracima na velikom uspehu (bez obzira na najlaksu grupu I igru "bez igre"). Da bi igrali bolje na SP neophodno je podmladiti tim. Iduce godine cak osmorica ce imati preko 30 godina. Stojkovic 35, Ivanovic I Rukavina 34, D. Tosic I Kolarov 33, Z. Tosic 31, Obradovic I Fejsa po 30. Skoro cela odbrana - 30 godisnjaci!?!

Sistem koji forsira Muslin 3-4-2-1 zahteva (a) brze bocne igrace sa zicom za gol(b)jednog kreativnog zandjeg veznog uz Matica kome je mesto defansiznog veznog zacementirano (imamo i dobre zamene - Gudelj I Milivojevic) (c) brzeg centarfora.

Kolarov i Rukavina uz sav kvalitet I isustvo ne mogu protiv godina. Slazem se sa prethodnim komentarima da se pored Zivkovica mora povesti jos 6-7 "zlatnih orlica" (Zdjelar, Sergej, Maksimovic,Veljkovic, Antonov, Gacinovic su prvi koji mi padaju na pamet. Uz Tadica, Ljaljica i Kostica to bi stvorilo bazu vise kreativnih igraca koji mogu i moraju da se uklope a cinili bi okosnicu za EP20 i SP22.

Muslin mora napraviti alternativni sistem jer ove kvalifikacije su pokazale da ne znamo igrati kad moramo da napadamo (jurimo rezultat).

Ako napravimo disciplinu u igri i pozrtvovanje svih 90+' (kao Paunovicevi "zlatni orlici") i rezultat nece izostati.
Na kraju, Paunovica umoramo ukljuciti u strucni stab kao sledeceg selektora koji ce voditi Srbiju do 2022 (kroz kvalifikacije za EP20 i SP22).

Bez brzine i trcanja nema fudbala.

Duki

pre 6 godina

Gledam ovu fotografiju i utakmicu juce, jedna stvar mi ne ide u glavu. Zasto je boja nacionalnog dresa nijanse kao da je "isprana"? Kao ono kad majicu operete 50 puta pa boja izbledi. Zasto nije uzeta prelepa crvena nijansa kao sa Manchester UTD dresa?

Max

pre 6 godina

@Vladan R
Spinovanje. Zvizdi se losoj igri. Ja nisam upoznao navijaca koji zvizdi zbog rezultata, ako se njegovi trude - ali ne ide. Evo pitanje za tebe, da li je jucerasnja igra bila dobra? Da li se videla zelja kod nasih? Jucerasnje prvo poluvreme je UBEDLJIVO najgore poluvreme naseg reprezentativnog fudbala ikad pred domacim navijacima. A gledao sam Jugoslavija:Engleska 1:4. Zvizdali smo i tad. I uvek cu kad ne vidim zelju i trud.

Max

pre 6 godina

@Vladan R
Spinovanje. Zvizdi se losoj igri. Ja nisam upoznao navijaca koji zvizdi zbog rezultata, ako se njegovi trude - ali ne ide. Evo pitanje za tebe, da li je jucerasnja igra bila dobra? Da li se videla zelja kod nasih? Jucerasnje prvo poluvreme je UBEDLJIVO najgore poluvreme naseg reprezentativnog fudbala ikad pred domacim navijacima. A gledao sam Jugoslavija:Engleska 1:4. Zvizdali smo i tad. I uvek cu kad ne vidim zelju i trud.

Sremska Mitrovica

pre 6 godina

Treba da igramo 4-5-1 i to Matica staviti da igra sam zadnjeg veznog, ispred Sergeja(Ljajic) i Tadica, dva krila(Kostic, Zivkovic, Radonjic) i spic, mislim da bi bilo dosta bolje, sigurnije. Al' dobro iako mi se ne svidja Muslin i taktika, treba coveku cestitati sto nas je odveo na mondijal.

marko

pre 6 godina

@SM,

А ја једва чекам да ти одеш рецимо у Немачку, или Француску, и да ти просечан Немац или Француз кажу јао па где си ти толико дуго те чекамо. Мислим човече које су ово предрасуде? Па ко је макар и једном изашао напоље и комуницирао са људима из других држава јасно му је како стоје ствари. Просечан овај или онај је и даље просечан. као и неки наш просечан. И даље ништа не одлучује, и даље гледа дневник, и даље брине сам своју свакодневну бригу.

Millennium

pre 6 godina

Sećam se razlike u osećaju kada se očekuje veliko takmičenje na kojem igra naša reprezentacija, i onog na kojem ne igra. Ogromna razlika! Otišli smo kao prvi u grupi i izbegli baraž koji je kao crna zemlja. Grupa nije bila atraktivna, pa? Znači trebali smo da idemo sa Belgijom, Engleskom, Nemačkom i Španijom da bi neki bili zadovoljni? Idemo na Svetsko, i treba da se radujemo.

daki

pre 6 godina

E aj nemojte kritike i taktike bacati,hvala dragom Bogu pa idemo pa nek bude i 50;0 skor samo nek smo tamo,bar ce deca moci slicice da lepe! HVALA FUDBALERI NA MAKSIMANOM TRUDU!

Slavisa V.

pre 6 godina

"Austriju smo nadigrali u Beogradu..."

Austriju nismo nadigrali u Beogradu, vec ona nas, za sve drugo se slazem.

Ali, ne znam sto se toliko pominju tih osam dugih godina, kao da se prvenstvo igra svake godine. To je samo jedno preskoceno prvenstvo. Kao da nam je prvi put. Ako racunamo Jugoslaviju mi skoro uvek kad se prvenstvo igralo preko bare nismo isli. Dva retka prvenstva na kojima smo igrali zaredom su Nemacka kao SCG i J.Afrika kao Srbija.
Ako se plasiramo na sledece evropsko onda napisite 20 dugih godina je proslo.

Иван-Ниш

pre 6 godina

Заслужено идемо на СП, ако ништа због највише датих голова. Проблем је после оваквих квалификација што наши "фудбалски радници" живе на облацима без имало знања и жеље да се сагледа где су слабости. Видело се пред ове две задње утакмице летимо у небеса и понашамо се као да смо светски врх. Ивановић изјављивао како смо доминирали у квалификацијама! Оно што сам видео кроз утакмице је да можемо да играмо на гол више, али увек када поведемо против неке иоле озбиљне репрезентације покушавамо да умртвимо игру и чувамо резултат... и скоро никада нам не успева. Одбрана нам је благи очај и не видим неке назнаке да ће то да буде боље до СП-а. Најбоље да наши крену на мундијал да се надигравају и без оптерећења за неким великим резултатом. Ако крену са идејом да ће неким 1:0 резултатима да пролазе даље, проћи ћемо као 2006.

Pravoslavlje

pre 6 godina

@Aca - ja volim fudbal, pratim ga od SP '94. Gledao sam i gladam sve i svasta od fudbalskih utakmica. Intelektualac sam, a fudbal i nije bas astro-fizika, imam oci da vidim i mozak da zakljucim. Odgovorno tvrdim da je Luka Milivojevic nas najprecenjeniji igrac, a dokaz za to je i da ga svrstavas u top 5. Neozbiljno...
Prosto mi je zao sto je dao gol Austriji, jer je time sebi nazalost zacementirao mesto u prvih 11. Nije on los, ali ne sme da ima prednost u odnosu na prethodno nabrojane igrace. On je izgubljen na terenu, nesiguran u pasu, ispada u odbrani, lose se krece... Ne znam sta vise da dodam.

Rista

pre 6 godina

Uvek prodje bar 8 godina. Prvo SP koje sam gledao i na kome je ucestvovala SFRJ odigrano je 1974. u SR Nemackoj. Posle smo preskocili Argentinu 1978. igrali u Spaniji 1982. preskocili Meksiko 1986. igrali u Italiji 1990. preskocili SAD 1994. Igrali u Francuskoj 1998. preskocili Japan i R.Koreju 2002. igrali u Nemackoj 2006. E tu dolazi prekid tradicije, igrali smo 2010. u JAR, potom preskocili Brazil 2014. i evo nas opet na prvenstvu u Rusiji. Sve u svemu mi nismo za moga zivota igrali nikada na SP u Juznoj Americi ali nismo nikada propustili SP u Evropi. Osam godina cekanja na nastup i nije neki problem ako uzmemo u obzir da na uspeh cekamo jos od 1930. odnosno punih 87 godina.