Ponedeljak, 09.10.2017.

22:45

Čekali smo osam godina – i dočekali!

Uspela je! Fudbalska reprezentacija Srbije igraće veliko takmičanje prvi put posle osam dugih godina i tri kvalifikaciona ciklusa.

Izvor: PT

Èekali smo osam godina – i doèekali! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

zgslavac

pre 6 godina

Ipak tehnički smo mi jaka selekcija i kada nam se igra nisam siguran da nas je lako dobiti (ni najboljim na svetu). Nadam se da će ovog puta očekivanja od reprezentacije biti mnogo niža (da ne izgubimo sve sa po 4 gola razlike) i da će momci biti opušteni, pa možda i nadmaše očekivanja.

Srbija? Tehnički jaka? Tko? Matić je dobar ali defanzivac. Tadić? Pa igra u Southamptnu. Jedino Adem.

Tehnički jaka je ekipa koja ima Raktića, Modrića, kovačića, Kramarića, Pjacu, Peršića, Badelja...

nosferatu

pre 6 godina

Bilo je i u staroj Jugoslaviji da smo propustali takmicenja...primer izmedju '62. i '74. smo ucestvovali na samo jednom takmicenju, a bili smo u prvih 5 liga na svetu. Tako da nije ovo bio smak sveta. Nismo ni tada na prvenstvima imali neke uspehe. Zasto? Pa zato smo smo igrali bez alternative, bez alternativne taktike i sistema, bez iznenadjenja, sa jednim te istim igracima i formacijom. Tokom celih kvalifikacija igramo tako, a tako nastavimo i na prvenstvu...i onda iole bolji trener spremi ekipu protiv nas i odere nas. Tako je bilo i ove zadnje dve utakmice. Evo primer na SP u Italiji 90...kad je Osim vrlo vesto mesao karte i na svakoj utakmici izvodio drugi sastav..tad smo bili 5. gde smo ispali od Argentine u cetvrtfinalu na penale. Trebalo bi i sad malo pripremiti ekipu i za drugu formaciju...pa tamo iznenaditi

neupuceni

pre 6 godina

Tosica mnogi osporavaju....a decko sasvim korektno igra.A u poredjenju sa Mitrovicem i da ne pricam.U Feneru he standardan.Ne vole ga i pljuju samo zbog Karleuse.Steta.A u uvek daje sve za Srbiju.

bariloche

pre 6 godina

Veliki uspeh za fudbalere Srbije. Ne ocekujem nesto posebno dobar rezultat iz Rusije. Tesko da ce biti bolje nego na prvenstvima 2006. i 2010. kada je takmicenje bilo gotovo jos u prvom krugu. Znaci Muslinovi puleni imace jos 3 utakmice zagarantovane na SP sledece godine sve preko toga puna saka brade. U svakom slucaju cestitke za ovaj kvalifikacioni ciklus.R76

ss

pre 6 godina

Pa dobro sad, nismo propustili osam svetskih prvenstava da se to ovako predstavlja. Osam godina je jedno propusteno svetsko prvenstvo, a ne 16....
(Ivan, 9. oktobar 2017 23:01)
I dva evropska u medjuvremenu...

strucnjak

pre 6 godina

Ako cemo iskreno bolje igrati lose i imati mnogo srece nego dominirati i izgubiti! Neka oni nastave i na svetskom da imaju srece sa zrebom i nek lose igraju i prodju grupu!

Fanki Dzi

pre 6 godina

Stojkovic, Rajkovic, Milinkovic-Savic

Basta!! Ivanovic, Nastasic, Spajic, Savic, Antonov, Kolarov

Matic, Milinkovic-Savic,

Ljajic, Tadic, Zivkovic, Kostic, Gacinovic, Markovic, Radonjic, Jojic

Mitrovic, Prijovic

son

pre 6 godina

Pa ako jednom preskocis,to ti je osam godina :)
(Oj Srbine,moj Srbine, 09. oktobar 2017 22:53)

jednom svetsko i dva puta evropsko
od 2000 nismo igrali evropsko, 20 godina ce biti 2020, zastrasujuce zvuci...

Laki

pre 6 godina

E moj Stevo, mi smo reprezentacija iz 4. šešira i direktno idemo na SP. Od raspad ekipe "senilni" Muslin je, malo po malo, napravio nešto što liči na skladnu ekipu. Imali smo mi leršavu igru, pa npr. razbijemo Belgiju pod Mihailovićem, promašimo i samog Boga, a onda iz prve popijemo, jedan, pa drugi, kad se zabancamo itd. Ili razbijemo Dansku u Danskoj (igrom) pa izgubimo sa dva nula iz grešaka. Ima mnogo primera, ali pošto je ovde rezultat jedino merilo, dobro je što tako mnogi misle da nemamo pojma. Naravno da nikad nećemo biti Španci, Nemci, ali kapa dole ovim momcima, jer su ovo bile duge kvalifikacije i ne možemo sve posmatrati na osnovu zadnje dve utakmice. PS "Spasao nas Stojković"- Dobro, da li je on igrač ili nije, šta je, kuvar, novinar..? Kad Nemce spase Nojer to je gromada i onda niko ne spominje sreću, a Stojke je kvalifikacije branio doktorski.

Ivan

pre 6 godina

Pa dobro sad, nismo propustili osam svetskih prvenstava da se to ovako predstavlja. Osam godina je jedno propusteno svetsko prvenstvo, a ne 16....

chupavi

pre 6 godina

Mi ili idemo direktno ili se blamiramo, sto samo po sebi govori koliko se kvalitetno radi u savezu. Znaci igrace imamo ali sistem nikakav. I sada kada smo se kvalifikovali ne mogu da ne zamerim vecerasnji sastav sa cak osam defanzivaca! Mi imamo igrace za 4 4 2, 4 4 3, pa i ovu 3 4 3 formaciju ali dzaba kad selektor bira po principu eci peci pec. Dobili smo na srce i zelju, sto je jel'te cudno kada se radi o fudbalerima, ali ne zaboravite da se oni uvek odazovu i uvek svi dodju ali rezultata nema. Tu su igraci najmanje krivi. Nama treba strucni savet sastavljen od nekoliko mladih, perspektivnih trenera koji se razumeju u moderan fudbal. Nazalost FSS takve ne skoluje...

steva

pre 6 godina

Prvu stvar koju mi kao navijaci treba da svatimo je to da su za nas kvlifikacije glavno takmicenje , i da je to sto smo se kvalifikovali kao da smo se plasirali u polufinale SP . Toliko smo dobri i kvalitetni .
Selektora i njegov tim treba odma otpustiti , ako nista onda zbog vecerasnjeg prvog poluvremena . Muslin je najsrecni selektor koji je vodio reprezentaiju otkako igramo kao Srbija . Na Svetsko prvenstvo nas nije odveo on i njegova taktika , niti igre koje smo pruzali vec splet okolnosti , SRECA i golman Stojkovic . I veceras je imao srece , protivnicki igrac je dao odlucujuci pas Mitrovicu ,a ne Bane . Zahvaliti se nekim starijim igracima zato sto ce iduce godine biti jos stariji i jos sporiji ...a uvesti mladje igrace koji ce iduce godine biti iskusniji, snazniji i bolji .
Fudbal koji mi igramo je nepovezan , bez protoka lopte , bez pasa ...ruzan . Ne trcimo , spori smo , stojimo daleko od protivnickih igraca...Svaka lopta se odbija "njima" , svakoj lopti su "oni" blizi...??

Поглед са Ртња

pre 6 godina

Браво момци! Одушевили сте ме ! Не обраћајте пажњу на ове што вас критикују и покушавају да вам оспоре успех.Такви фрустрирани песимисти који пљују по свему што вреди и којима никад ништа није добро чине већину на интернету,јер им је то прилика да лече своје комплексе. У свакодневном животу они су огромна мањина и нико их и не примећује.Прави љубитељи фудбала и они који искрено воле своју земљу вечерас се радују,а таквих је много,много више од оних који живе у виртуелном свету.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Prvi u grupi kao 2010, samo sa jednim bodom vise. Ej ovo je ogroman uspeh, gledajte samo ko se sve jos nije kvalifikovao a nase komsije nisu mogle da pobede jedno Kosovo i Finsku.

Boyka

pre 6 godina

Pa ljudi ovo je najbitnije i najpoznatije timsko prvenstvo na svetu i mi smo deo njega. Svi ocekuju da gazimo sve koji nisu nemacka, italija, engleska, spanija i francuska. Fudbal je najrasprostranjeniji i najpopularniji sport na svetu. Pa gruzija ne postoji u kosarci, odbojci, vaterpolu, rukometu itd , ali zato fudbal imaju, da ne pominjem farska ostrva koji vise nisu kanta za napucavanje, osvojili 7 bodova. Fudbal se nikako ne moze porediti sa vaterpolom i odbojkom pa cak ni sa kosarkom gde opet zavrsnicu igra 7 istih rep. Pa mi imamo 4 dobra fudbalera i to je to. Velsani imaju vise dobrih igraca nego mi. Kod nas rukavina greje klupu u viljarealu, mitrovic( nas najbolji strelac) igra u njukaslu i to lose, prijovic u paok-u a za ostale da ni ne pominjem. Jedino ljajic, matic i kolarov igraju fudbal u jakim klubovima ovi ostali svi u sklj klubovima i sad ocekuju svi da pobedjujemo sve od 10-og mesta pa nadalje. Ovo je ogroman uspeh za nas, pre smo redovno kiksovali protiv tih kavkaskih rep, makedonci nas dobijali a sad dobijamo i austriju i irsku i oba puta neporazeni sa velsom. Na svetskom smo nagrabusili sa ovom odbranom i sa sporim ivanovicem i bez brzih krila kao sto je zivkovic i markovic a ni mentalitet nam nije jaca strana jer umesto da ugazimo gruziju u sred beograda mi cuvamo 1:0

Stevan

pre 6 godina

Prošli put kada smo otišli na SP, razbili smo kvalifikacije. Imali smo igru i sistem. Sada smo tim koji u napadu zavisi od jednog igrača ali i tim koji je na svakoj utakmici, na koliko ona bila tvrda, dao gol. Ne treba potcenjivati našu grupu, nije ona bila prelaka. Ono što je boljka svih naših timova je kretnja bez lopte u napadu, kretnja u odbrani oko protivničkih igrača koji su iza lopte i postavljanje centralnih bekova kod dubinskih lopti. Ipak tehnički smo mi jaka selekcija i kada nam se igra nisam siguran da nas je lako dobiti (ni najboljim na svetu). Nadam se da će ovog puta očekivanja od reprezentacije biti mnogo niža (da ne izgubimo sve sa po 4 gola razlike) i da će momci biti opušteni, pa možda i nadmaše očekivanja. Voleo bih da u timu vidim Sergeja i Andriju i da više eksperimentišemo da taktičkim postavkama. Srećno Orlovi!

palop

pre 6 godina

da se ne lazemo i budemo objektivni. sve osim 3 poraza tamo ravno je senzaciji
(liker, 09. oktobar 2017 23:01)

Ako nastave da imaju srece kao u kvalifikacijama, ne bi me cudilo i grupu da prodju.

Homer J Simpson

pre 6 godina

Ako igraju Iran i Saudijska Arabija, valjda mozemo i mi. Al iskreno jako smo daleko od pravih reprezentacija kao sto su Spanija, Nemacka, Brazil ili Francuska. Vratiti u reprezentaciji po svaku cenu Sergeja, imamo tu i Matica a i Tadic moze da ima svoj dan. Grupa je bila laka, zamislite da smo imali Italiju i Spaniju u grupi na primer. Ipak nisam optimista, nismo mi Italija da igramo pateticno kvalifikacije pa jedva prodjemo grupu pa da idemo u finalu. Samo da se ne brukamo. Na kraju, Holandiju ostaje kuci, Italija i Hrvatska igraju baraz, Argentina jos nije ni obezbedila baraz a mi slavimo. Srecno!

Soren

pre 6 godina

Putnici u Moskvu:
V.Stojkovic
P.Rajkovic
A.Jovanovic

M. Gajic
A. Rukavina

B.Ivanovic
M.Nastasic
N.Maksimovic
N.Milunovic
M.Veljkovic

A.Kolarov
A.Antonov

Sms
N.Matic
N.Radoja
L.Milivojevic

D.Tadic
A.Zivkovic
F.Kostic
A.Ljajic

A.Mitrovic
A.Prijovic
A.Pavlovic

oberin martel

pre 6 godina

Grupa je bila laka, zamislite da smo imali Italiju i Spaniju u grupi na primer...
(Homer J Simpson, 9. oktobar 2017 23:15)

Ova Gruzija je dobila Španiju prošle godine.

don

pre 6 godina

Najbitnije je da smo se kvalifikovali. Sada imamo 8 meseci da napravimo neke promene jer realno sa ovakvom igrom nemamo sanse. Voleo bi da odigramo pripreme sa nekim top reprezentacijama tipa Spanija, Brazil, Kolumbija pa da vidimo gde smo.

Rade

pre 6 godina

Radujemo se kao da smo nešto osvojili... Nešto što bi trebalo da bude normalno. Ali kako smo igrali ovo je vrhunski uspeh, tamo sa ovakvom igrom neka nam je Bog u pomoći.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

Izbaciti Muslina, Rukavinu, Gudelja, Maksimovica, Kolarova, Tosica, Fejsu. Verovatno sam zanoravio nekog ali ne mogu da ih se setim sve. Ubaciti mladje, brze, bolje, kvalitetnije. A imamo ih. Dajte trenera koji zna sta hoce i koji zna kako da spremi ekipu, samo tako mozemo da se nadamo nekom boljem uspehu na svetskom.

putnikAvanturista

pre 6 godina

Da bi tamo bili konkurentni, moraju najbolji da igraju, dakle S.M.Savic, Kostic...I da igramo ofanzivnije, a ne kilavo i dekadentno, fudbal iz sredine proslog veka.

putnikAvanturista

pre 6 godina

Da bi tamo bili konkurentni, moraju najbolji da igraju, dakle S.M.Savic, Kostic...I da igramo ofanzivnije, a ne kilavo i dekadentno, fudbal iz sredine proslog veka.

Rade

pre 6 godina

Radujemo se kao da smo nešto osvojili... Nešto što bi trebalo da bude normalno. Ali kako smo igrali ovo je vrhunski uspeh, tamo sa ovakvom igrom neka nam je Bog u pomoći.

Homer J Simpson

pre 6 godina

Ako igraju Iran i Saudijska Arabija, valjda mozemo i mi. Al iskreno jako smo daleko od pravih reprezentacija kao sto su Spanija, Nemacka, Brazil ili Francuska. Vratiti u reprezentaciji po svaku cenu Sergeja, imamo tu i Matica a i Tadic moze da ima svoj dan. Grupa je bila laka, zamislite da smo imali Italiju i Spaniju u grupi na primer. Ipak nisam optimista, nismo mi Italija da igramo pateticno kvalifikacije pa jedva prodjemo grupu pa da idemo u finalu. Samo da se ne brukamo. Na kraju, Holandiju ostaje kuci, Italija i Hrvatska igraju baraz, Argentina jos nije ni obezbedila baraz a mi slavimo. Srecno!

Stevan

pre 6 godina

Prošli put kada smo otišli na SP, razbili smo kvalifikacije. Imali smo igru i sistem. Sada smo tim koji u napadu zavisi od jednog igrača ali i tim koji je na svakoj utakmici, na koliko ona bila tvrda, dao gol. Ne treba potcenjivati našu grupu, nije ona bila prelaka. Ono što je boljka svih naših timova je kretnja bez lopte u napadu, kretnja u odbrani oko protivničkih igrača koji su iza lopte i postavljanje centralnih bekova kod dubinskih lopti. Ipak tehnički smo mi jaka selekcija i kada nam se igra nisam siguran da nas je lako dobiti (ni najboljim na svetu). Nadam se da će ovog puta očekivanja od reprezentacije biti mnogo niža (da ne izgubimo sve sa po 4 gola razlike) i da će momci biti opušteni, pa možda i nadmaše očekivanja. Voleo bih da u timu vidim Sergeja i Andriju i da više eksperimentišemo da taktičkim postavkama. Srećno Orlovi!

Ivan

pre 6 godina

Pa dobro sad, nismo propustili osam svetskih prvenstava da se to ovako predstavlja. Osam godina je jedno propusteno svetsko prvenstvo, a ne 16....

steva

pre 6 godina

Prvu stvar koju mi kao navijaci treba da svatimo je to da su za nas kvlifikacije glavno takmicenje , i da je to sto smo se kvalifikovali kao da smo se plasirali u polufinale SP . Toliko smo dobri i kvalitetni .
Selektora i njegov tim treba odma otpustiti , ako nista onda zbog vecerasnjeg prvog poluvremena . Muslin je najsrecni selektor koji je vodio reprezentaiju otkako igramo kao Srbija . Na Svetsko prvenstvo nas nije odveo on i njegova taktika , niti igre koje smo pruzali vec splet okolnosti , SRECA i golman Stojkovic . I veceras je imao srece , protivnicki igrac je dao odlucujuci pas Mitrovicu ,a ne Bane . Zahvaliti se nekim starijim igracima zato sto ce iduce godine biti jos stariji i jos sporiji ...a uvesti mladje igrace koji ce iduce godine biti iskusniji, snazniji i bolji .
Fudbal koji mi igramo je nepovezan , bez protoka lopte , bez pasa ...ruzan . Ne trcimo , spori smo , stojimo daleko od protivnickih igraca...Svaka lopta se odbija "njima" , svakoj lopti su "oni" blizi...??

palop

pre 6 godina

da se ne lazemo i budemo objektivni. sve osim 3 poraza tamo ravno je senzaciji
(liker, 09. oktobar 2017 23:01)

Ako nastave da imaju srece kao u kvalifikacijama, ne bi me cudilo i grupu da prodju.

Boyka

pre 6 godina

Pa ljudi ovo je najbitnije i najpoznatije timsko prvenstvo na svetu i mi smo deo njega. Svi ocekuju da gazimo sve koji nisu nemacka, italija, engleska, spanija i francuska. Fudbal je najrasprostranjeniji i najpopularniji sport na svetu. Pa gruzija ne postoji u kosarci, odbojci, vaterpolu, rukometu itd , ali zato fudbal imaju, da ne pominjem farska ostrva koji vise nisu kanta za napucavanje, osvojili 7 bodova. Fudbal se nikako ne moze porediti sa vaterpolom i odbojkom pa cak ni sa kosarkom gde opet zavrsnicu igra 7 istih rep. Pa mi imamo 4 dobra fudbalera i to je to. Velsani imaju vise dobrih igraca nego mi. Kod nas rukavina greje klupu u viljarealu, mitrovic( nas najbolji strelac) igra u njukaslu i to lose, prijovic u paok-u a za ostale da ni ne pominjem. Jedino ljajic, matic i kolarov igraju fudbal u jakim klubovima ovi ostali svi u sklj klubovima i sad ocekuju svi da pobedjujemo sve od 10-og mesta pa nadalje. Ovo je ogroman uspeh za nas, pre smo redovno kiksovali protiv tih kavkaskih rep, makedonci nas dobijali a sad dobijamo i austriju i irsku i oba puta neporazeni sa velsom. Na svetskom smo nagrabusili sa ovom odbranom i sa sporim ivanovicem i bez brzih krila kao sto je zivkovic i markovic a ni mentalitet nam nije jaca strana jer umesto da ugazimo gruziju u sred beograda mi cuvamo 1:0

chupavi

pre 6 godina

Mi ili idemo direktno ili se blamiramo, sto samo po sebi govori koliko se kvalitetno radi u savezu. Znaci igrace imamo ali sistem nikakav. I sada kada smo se kvalifikovali ne mogu da ne zamerim vecerasnji sastav sa cak osam defanzivaca! Mi imamo igrace za 4 4 2, 4 4 3, pa i ovu 3 4 3 formaciju ali dzaba kad selektor bira po principu eci peci pec. Dobili smo na srce i zelju, sto je jel'te cudno kada se radi o fudbalerima, ali ne zaboravite da se oni uvek odazovu i uvek svi dodju ali rezultata nema. Tu su igraci najmanje krivi. Nama treba strucni savet sastavljen od nekoliko mladih, perspektivnih trenera koji se razumeju u moderan fudbal. Nazalost FSS takve ne skoluje...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

Izbaciti Muslina, Rukavinu, Gudelja, Maksimovica, Kolarova, Tosica, Fejsu. Verovatno sam zanoravio nekog ali ne mogu da ih se setim sve. Ubaciti mladje, brze, bolje, kvalitetnije. A imamo ih. Dajte trenera koji zna sta hoce i koji zna kako da spremi ekipu, samo tako mozemo da se nadamo nekom boljem uspehu na svetskom.

Поглед са Ртња

pre 6 godina

Браво момци! Одушевили сте ме ! Не обраћајте пажњу на ове што вас критикују и покушавају да вам оспоре успех.Такви фрустрирани песимисти који пљују по свему што вреди и којима никад ништа није добро чине већину на интернету,јер им је то прилика да лече своје комплексе. У свакодневном животу они су огромна мањина и нико их и не примећује.Прави љубитељи фудбала и они који искрено воле своју земљу вечерас се радују,а таквих је много,много више од оних који живе у виртуелном свету.

don

pre 6 godina

Najbitnije je da smo se kvalifikovali. Sada imamo 8 meseci da napravimo neke promene jer realno sa ovakvom igrom nemamo sanse. Voleo bi da odigramo pripreme sa nekim top reprezentacijama tipa Spanija, Brazil, Kolumbija pa da vidimo gde smo.

oberin martel

pre 6 godina

Grupa je bila laka, zamislite da smo imali Italiju i Spaniju u grupi na primer...
(Homer J Simpson, 9. oktobar 2017 23:15)

Ova Gruzija je dobila Španiju prošle godine.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Prvi u grupi kao 2010, samo sa jednim bodom vise. Ej ovo je ogroman uspeh, gledajte samo ko se sve jos nije kvalifikovao a nase komsije nisu mogle da pobede jedno Kosovo i Finsku.

Soren

pre 6 godina

Putnici u Moskvu:
V.Stojkovic
P.Rajkovic
A.Jovanovic

M. Gajic
A. Rukavina

B.Ivanovic
M.Nastasic
N.Maksimovic
N.Milunovic
M.Veljkovic

A.Kolarov
A.Antonov

Sms
N.Matic
N.Radoja
L.Milivojevic

D.Tadic
A.Zivkovic
F.Kostic
A.Ljajic

A.Mitrovic
A.Prijovic
A.Pavlovic

son

pre 6 godina

Pa ako jednom preskocis,to ti je osam godina :)
(Oj Srbine,moj Srbine, 09. oktobar 2017 22:53)

jednom svetsko i dva puta evropsko
od 2000 nismo igrali evropsko, 20 godina ce biti 2020, zastrasujuce zvuci...

Laki

pre 6 godina

E moj Stevo, mi smo reprezentacija iz 4. šešira i direktno idemo na SP. Od raspad ekipe "senilni" Muslin je, malo po malo, napravio nešto što liči na skladnu ekipu. Imali smo mi leršavu igru, pa npr. razbijemo Belgiju pod Mihailovićem, promašimo i samog Boga, a onda iz prve popijemo, jedan, pa drugi, kad se zabancamo itd. Ili razbijemo Dansku u Danskoj (igrom) pa izgubimo sa dva nula iz grešaka. Ima mnogo primera, ali pošto je ovde rezultat jedino merilo, dobro je što tako mnogi misle da nemamo pojma. Naravno da nikad nećemo biti Španci, Nemci, ali kapa dole ovim momcima, jer su ovo bile duge kvalifikacije i ne možemo sve posmatrati na osnovu zadnje dve utakmice. PS "Spasao nas Stojković"- Dobro, da li je on igrač ili nije, šta je, kuvar, novinar..? Kad Nemce spase Nojer to je gromada i onda niko ne spominje sreću, a Stojke je kvalifikacije branio doktorski.

neupuceni

pre 6 godina

Tosica mnogi osporavaju....a decko sasvim korektno igra.A u poredjenju sa Mitrovicem i da ne pricam.U Feneru he standardan.Ne vole ga i pljuju samo zbog Karleuse.Steta.A u uvek daje sve za Srbiju.

strucnjak

pre 6 godina

Ako cemo iskreno bolje igrati lose i imati mnogo srece nego dominirati i izgubiti! Neka oni nastave i na svetskom da imaju srece sa zrebom i nek lose igraju i prodju grupu!

ss

pre 6 godina

Pa dobro sad, nismo propustili osam svetskih prvenstava da se to ovako predstavlja. Osam godina je jedno propusteno svetsko prvenstvo, a ne 16....
(Ivan, 9. oktobar 2017 23:01)
I dva evropska u medjuvremenu...

Fanki Dzi

pre 6 godina

Stojkovic, Rajkovic, Milinkovic-Savic

Basta!! Ivanovic, Nastasic, Spajic, Savic, Antonov, Kolarov

Matic, Milinkovic-Savic,

Ljajic, Tadic, Zivkovic, Kostic, Gacinovic, Markovic, Radonjic, Jojic

Mitrovic, Prijovic

bariloche

pre 6 godina

Veliki uspeh za fudbalere Srbije. Ne ocekujem nesto posebno dobar rezultat iz Rusije. Tesko da ce biti bolje nego na prvenstvima 2006. i 2010. kada je takmicenje bilo gotovo jos u prvom krugu. Znaci Muslinovi puleni imace jos 3 utakmice zagarantovane na SP sledece godine sve preko toga puna saka brade. U svakom slucaju cestitke za ovaj kvalifikacioni ciklus.R76

nosferatu

pre 6 godina

Bilo je i u staroj Jugoslaviji da smo propustali takmicenja...primer izmedju '62. i '74. smo ucestvovali na samo jednom takmicenju, a bili smo u prvih 5 liga na svetu. Tako da nije ovo bio smak sveta. Nismo ni tada na prvenstvima imali neke uspehe. Zasto? Pa zato smo smo igrali bez alternative, bez alternativne taktike i sistema, bez iznenadjenja, sa jednim te istim igracima i formacijom. Tokom celih kvalifikacija igramo tako, a tako nastavimo i na prvenstvu...i onda iole bolji trener spremi ekipu protiv nas i odere nas. Tako je bilo i ove zadnje dve utakmice. Evo primer na SP u Italiji 90...kad je Osim vrlo vesto mesao karte i na svakoj utakmici izvodio drugi sastav..tad smo bili 5. gde smo ispali od Argentine u cetvrtfinalu na penale. Trebalo bi i sad malo pripremiti ekipu i za drugu formaciju...pa tamo iznenaditi

zgslavac

pre 6 godina

Ipak tehnički smo mi jaka selekcija i kada nam se igra nisam siguran da nas je lako dobiti (ni najboljim na svetu). Nadam se da će ovog puta očekivanja od reprezentacije biti mnogo niža (da ne izgubimo sve sa po 4 gola razlike) i da će momci biti opušteni, pa možda i nadmaše očekivanja.

Srbija? Tehnički jaka? Tko? Matić je dobar ali defanzivac. Tadić? Pa igra u Southamptnu. Jedino Adem.

Tehnički jaka je ekipa koja ima Raktića, Modrića, kovačića, Kramarića, Pjacu, Peršića, Badelja...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

Izbaciti Muslina, Rukavinu, Gudelja, Maksimovica, Kolarova, Tosica, Fejsu. Verovatno sam zanoravio nekog ali ne mogu da ih se setim sve. Ubaciti mladje, brze, bolje, kvalitetnije. A imamo ih. Dajte trenera koji zna sta hoce i koji zna kako da spremi ekipu, samo tako mozemo da se nadamo nekom boljem uspehu na svetskom.

Soren

pre 6 godina

Putnici u Moskvu:
V.Stojkovic
P.Rajkovic
A.Jovanovic

M. Gajic
A. Rukavina

B.Ivanovic
M.Nastasic
N.Maksimovic
N.Milunovic
M.Veljkovic

A.Kolarov
A.Antonov

Sms
N.Matic
N.Radoja
L.Milivojevic

D.Tadic
A.Zivkovic
F.Kostic
A.Ljajic

A.Mitrovic
A.Prijovic
A.Pavlovic

Rade

pre 6 godina

Radujemo se kao da smo nešto osvojili... Nešto što bi trebalo da bude normalno. Ali kako smo igrali ovo je vrhunski uspeh, tamo sa ovakvom igrom neka nam je Bog u pomoći.

steva

pre 6 godina

Prvu stvar koju mi kao navijaci treba da svatimo je to da su za nas kvlifikacije glavno takmicenje , i da je to sto smo se kvalifikovali kao da smo se plasirali u polufinale SP . Toliko smo dobri i kvalitetni .
Selektora i njegov tim treba odma otpustiti , ako nista onda zbog vecerasnjeg prvog poluvremena . Muslin je najsrecni selektor koji je vodio reprezentaiju otkako igramo kao Srbija . Na Svetsko prvenstvo nas nije odveo on i njegova taktika , niti igre koje smo pruzali vec splet okolnosti , SRECA i golman Stojkovic . I veceras je imao srece , protivnicki igrac je dao odlucujuci pas Mitrovicu ,a ne Bane . Zahvaliti se nekim starijim igracima zato sto ce iduce godine biti jos stariji i jos sporiji ...a uvesti mladje igrace koji ce iduce godine biti iskusniji, snazniji i bolji .
Fudbal koji mi igramo je nepovezan , bez protoka lopte , bez pasa ...ruzan . Ne trcimo , spori smo , stojimo daleko od protivnickih igraca...Svaka lopta se odbija "njima" , svakoj lopti su "oni" blizi...??

Поглед са Ртња

pre 6 godina

Браво момци! Одушевили сте ме ! Не обраћајте пажњу на ове што вас критикују и покушавају да вам оспоре успех.Такви фрустрирани песимисти који пљују по свему што вреди и којима никад ништа није добро чине већину на интернету,јер им је то прилика да лече своје комплексе. У свакодневном животу они су огромна мањина и нико их и не примећује.Прави љубитељи фудбала и они који искрено воле своју земљу вечерас се радују,а таквих је много,много више од оних који живе у виртуелном свету.

oberin martel

pre 6 godina

Grupa je bila laka, zamislite da smo imali Italiju i Spaniju u grupi na primer...
(Homer J Simpson, 9. oktobar 2017 23:15)

Ova Gruzija je dobila Španiju prošle godine.

Homer J Simpson

pre 6 godina

Ako igraju Iran i Saudijska Arabija, valjda mozemo i mi. Al iskreno jako smo daleko od pravih reprezentacija kao sto su Spanija, Nemacka, Brazil ili Francuska. Vratiti u reprezentaciji po svaku cenu Sergeja, imamo tu i Matica a i Tadic moze da ima svoj dan. Grupa je bila laka, zamislite da smo imali Italiju i Spaniju u grupi na primer. Ipak nisam optimista, nismo mi Italija da igramo pateticno kvalifikacije pa jedva prodjemo grupu pa da idemo u finalu. Samo da se ne brukamo. Na kraju, Holandiju ostaje kuci, Italija i Hrvatska igraju baraz, Argentina jos nije ni obezbedila baraz a mi slavimo. Srecno!

Ivan

pre 6 godina

Pa dobro sad, nismo propustili osam svetskih prvenstava da se to ovako predstavlja. Osam godina je jedno propusteno svetsko prvenstvo, a ne 16....

Boyka

pre 6 godina

Pa ljudi ovo je najbitnije i najpoznatije timsko prvenstvo na svetu i mi smo deo njega. Svi ocekuju da gazimo sve koji nisu nemacka, italija, engleska, spanija i francuska. Fudbal je najrasprostranjeniji i najpopularniji sport na svetu. Pa gruzija ne postoji u kosarci, odbojci, vaterpolu, rukometu itd , ali zato fudbal imaju, da ne pominjem farska ostrva koji vise nisu kanta za napucavanje, osvojili 7 bodova. Fudbal se nikako ne moze porediti sa vaterpolom i odbojkom pa cak ni sa kosarkom gde opet zavrsnicu igra 7 istih rep. Pa mi imamo 4 dobra fudbalera i to je to. Velsani imaju vise dobrih igraca nego mi. Kod nas rukavina greje klupu u viljarealu, mitrovic( nas najbolji strelac) igra u njukaslu i to lose, prijovic u paok-u a za ostale da ni ne pominjem. Jedino ljajic, matic i kolarov igraju fudbal u jakim klubovima ovi ostali svi u sklj klubovima i sad ocekuju svi da pobedjujemo sve od 10-og mesta pa nadalje. Ovo je ogroman uspeh za nas, pre smo redovno kiksovali protiv tih kavkaskih rep, makedonci nas dobijali a sad dobijamo i austriju i irsku i oba puta neporazeni sa velsom. Na svetskom smo nagrabusili sa ovom odbranom i sa sporim ivanovicem i bez brzih krila kao sto je zivkovic i markovic a ni mentalitet nam nije jaca strana jer umesto da ugazimo gruziju u sred beograda mi cuvamo 1:0

palop

pre 6 godina

da se ne lazemo i budemo objektivni. sve osim 3 poraza tamo ravno je senzaciji
(liker, 09. oktobar 2017 23:01)

Ako nastave da imaju srece kao u kvalifikacijama, ne bi me cudilo i grupu da prodju.

chupavi

pre 6 godina

Mi ili idemo direktno ili se blamiramo, sto samo po sebi govori koliko se kvalitetno radi u savezu. Znaci igrace imamo ali sistem nikakav. I sada kada smo se kvalifikovali ne mogu da ne zamerim vecerasnji sastav sa cak osam defanzivaca! Mi imamo igrace za 4 4 2, 4 4 3, pa i ovu 3 4 3 formaciju ali dzaba kad selektor bira po principu eci peci pec. Dobili smo na srce i zelju, sto je jel'te cudno kada se radi o fudbalerima, ali ne zaboravite da se oni uvek odazovu i uvek svi dodju ali rezultata nema. Tu su igraci najmanje krivi. Nama treba strucni savet sastavljen od nekoliko mladih, perspektivnih trenera koji se razumeju u moderan fudbal. Nazalost FSS takve ne skoluje...

putnikAvanturista

pre 6 godina

Da bi tamo bili konkurentni, moraju najbolji da igraju, dakle S.M.Savic, Kostic...I da igramo ofanzivnije, a ne kilavo i dekadentno, fudbal iz sredine proslog veka.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Prvi u grupi kao 2010, samo sa jednim bodom vise. Ej ovo je ogroman uspeh, gledajte samo ko se sve jos nije kvalifikovao a nase komsije nisu mogle da pobede jedno Kosovo i Finsku.

don

pre 6 godina

Najbitnije je da smo se kvalifikovali. Sada imamo 8 meseci da napravimo neke promene jer realno sa ovakvom igrom nemamo sanse. Voleo bi da odigramo pripreme sa nekim top reprezentacijama tipa Spanija, Brazil, Kolumbija pa da vidimo gde smo.

Stevan

pre 6 godina

Prošli put kada smo otišli na SP, razbili smo kvalifikacije. Imali smo igru i sistem. Sada smo tim koji u napadu zavisi od jednog igrača ali i tim koji je na svakoj utakmici, na koliko ona bila tvrda, dao gol. Ne treba potcenjivati našu grupu, nije ona bila prelaka. Ono što je boljka svih naših timova je kretnja bez lopte u napadu, kretnja u odbrani oko protivničkih igrača koji su iza lopte i postavljanje centralnih bekova kod dubinskih lopti. Ipak tehnički smo mi jaka selekcija i kada nam se igra nisam siguran da nas je lako dobiti (ni najboljim na svetu). Nadam se da će ovog puta očekivanja od reprezentacije biti mnogo niža (da ne izgubimo sve sa po 4 gola razlike) i da će momci biti opušteni, pa možda i nadmaše očekivanja. Voleo bih da u timu vidim Sergeja i Andriju i da više eksperimentišemo da taktičkim postavkama. Srećno Orlovi!

Fanki Dzi

pre 6 godina

Stojkovic, Rajkovic, Milinkovic-Savic

Basta!! Ivanovic, Nastasic, Spajic, Savic, Antonov, Kolarov

Matic, Milinkovic-Savic,

Ljajic, Tadic, Zivkovic, Kostic, Gacinovic, Markovic, Radonjic, Jojic

Mitrovic, Prijovic

zgslavac

pre 6 godina

Ipak tehnički smo mi jaka selekcija i kada nam se igra nisam siguran da nas je lako dobiti (ni najboljim na svetu). Nadam se da će ovog puta očekivanja od reprezentacije biti mnogo niža (da ne izgubimo sve sa po 4 gola razlike) i da će momci biti opušteni, pa možda i nadmaše očekivanja.

Srbija? Tehnički jaka? Tko? Matić je dobar ali defanzivac. Tadić? Pa igra u Southamptnu. Jedino Adem.

Tehnički jaka je ekipa koja ima Raktića, Modrića, kovačića, Kramarića, Pjacu, Peršića, Badelja...

Laki

pre 6 godina

E moj Stevo, mi smo reprezentacija iz 4. šešira i direktno idemo na SP. Od raspad ekipe "senilni" Muslin je, malo po malo, napravio nešto što liči na skladnu ekipu. Imali smo mi leršavu igru, pa npr. razbijemo Belgiju pod Mihailovićem, promašimo i samog Boga, a onda iz prve popijemo, jedan, pa drugi, kad se zabancamo itd. Ili razbijemo Dansku u Danskoj (igrom) pa izgubimo sa dva nula iz grešaka. Ima mnogo primera, ali pošto je ovde rezultat jedino merilo, dobro je što tako mnogi misle da nemamo pojma. Naravno da nikad nećemo biti Španci, Nemci, ali kapa dole ovim momcima, jer su ovo bile duge kvalifikacije i ne možemo sve posmatrati na osnovu zadnje dve utakmice. PS "Spasao nas Stojković"- Dobro, da li je on igrač ili nije, šta je, kuvar, novinar..? Kad Nemce spase Nojer to je gromada i onda niko ne spominje sreću, a Stojke je kvalifikacije branio doktorski.

strucnjak

pre 6 godina

Ako cemo iskreno bolje igrati lose i imati mnogo srece nego dominirati i izgubiti! Neka oni nastave i na svetskom da imaju srece sa zrebom i nek lose igraju i prodju grupu!

ss

pre 6 godina

Pa dobro sad, nismo propustili osam svetskih prvenstava da se to ovako predstavlja. Osam godina je jedno propusteno svetsko prvenstvo, a ne 16....
(Ivan, 9. oktobar 2017 23:01)
I dva evropska u medjuvremenu...

nosferatu

pre 6 godina

Bilo je i u staroj Jugoslaviji da smo propustali takmicenja...primer izmedju '62. i '74. smo ucestvovali na samo jednom takmicenju, a bili smo u prvih 5 liga na svetu. Tako da nije ovo bio smak sveta. Nismo ni tada na prvenstvima imali neke uspehe. Zasto? Pa zato smo smo igrali bez alternative, bez alternativne taktike i sistema, bez iznenadjenja, sa jednim te istim igracima i formacijom. Tokom celih kvalifikacija igramo tako, a tako nastavimo i na prvenstvu...i onda iole bolji trener spremi ekipu protiv nas i odere nas. Tako je bilo i ove zadnje dve utakmice. Evo primer na SP u Italiji 90...kad je Osim vrlo vesto mesao karte i na svakoj utakmici izvodio drugi sastav..tad smo bili 5. gde smo ispali od Argentine u cetvrtfinalu na penale. Trebalo bi i sad malo pripremiti ekipu i za drugu formaciju...pa tamo iznenaditi

son

pre 6 godina

Pa ako jednom preskocis,to ti je osam godina :)
(Oj Srbine,moj Srbine, 09. oktobar 2017 22:53)

jednom svetsko i dva puta evropsko
od 2000 nismo igrali evropsko, 20 godina ce biti 2020, zastrasujuce zvuci...

bariloche

pre 6 godina

Veliki uspeh za fudbalere Srbije. Ne ocekujem nesto posebno dobar rezultat iz Rusije. Tesko da ce biti bolje nego na prvenstvima 2006. i 2010. kada je takmicenje bilo gotovo jos u prvom krugu. Znaci Muslinovi puleni imace jos 3 utakmice zagarantovane na SP sledece godine sve preko toga puna saka brade. U svakom slucaju cestitke za ovaj kvalifikacioni ciklus.R76

neupuceni

pre 6 godina

Tosica mnogi osporavaju....a decko sasvim korektno igra.A u poredjenju sa Mitrovicem i da ne pricam.U Feneru he standardan.Ne vole ga i pljuju samo zbog Karleuse.Steta.A u uvek daje sve za Srbiju.