Nedelja, 01.10.2017.

16:50

Srpkinje su najbolje u Evropi!

Odbojkašice Srbije osvojile su titulu prvakinja Evrope na turniru u Azerbejdžanu!

Izvor: AK

Srpkinje su najbolje u Evropi! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

359 Komentari

Sortiraj po:

Suza

pre 6 godina

@VUK

Nemam ništa lično protiv Terzića, samo je uočljivo da on nije dovoljno stručan za naše odbojkašice. Zato i ne trebaš pratiti odbojku 15 godina, dovoljno je ogledati samo par ključnih mečeva ove sezone i finale OI, mada ja pratim mušku i žensku odbojku skoro 10 godina:

Pogledaj polufinale ovogodišnjeg Grand Prija (postoji sigurno neki snimak na Youtubu), i vidi kako Ze Roberto pobeđuje Terzića sa prosečnom igračicama brazilskog šampionata, pa pogledaj finale OI i uoči kako Terzić poklanja zlato Kineskinjama i pogledaj finale EPa i vidi kako Terzić glumi stručnjaka, a ne vadi Tiću B. kada je to bilo potrebno i time dovodi i ovo osvojeno zlato u pitanje.

I još nešto: Možda je drugima normalno ili ne zapažavaju kako se večiti selektor obraća devojkama, ali ja ne mogu da se naviknem na salve pljuvanja i korišćenja najpogrdnih reči (njemu je uzrečica "J**o te") prema toliko još mladim devojkama i to pred celim svetom. Ne mogu da zaboravim šta je sve prosuo u finalu OI na Brankicu, a igrala je povređena i to najvše njegovom krivicom odnosno zbog njegove prakse non stop igranja prve postave.

Sad je Zoran Gajić u prilici da dokaže da je bolji od prethodnika. Vreme je dati otkaz Boričićevoj pudlici.

@Milan

Hvala:)

WillyWonka

pre 6 godina

Šteta što puno ljudi misli da od sporta postoji samo fudbal, a ostalo se zanemaruje. Pravo je uživanje bilo gledati ovu vrhunsku odbojku, bolja utakmica od mnogih fudbalskih. Čestitke reprezentaciji Srbije na zlatu, potpuno zasluženo.

VUK

pre 6 godina

U komentarima postoji jasna tvrdnja "kompetentnih" stručnjaka da su osvojene medalje proteklih decenija polovičan uspeh i da je trener Terzić sprečio svojim slabim vođenjem tima da osvojimo sve zlatne medalje gde su se devojke takmičile. Nadam se da gosp.Boričić posećuje ovaj portal i da možda nauči nešto od stručnjaka - kokičara.

Miodrag Nikolić

pre 6 godina

Svaka čast našim odbojkašicama. Žao mi je što ne zauzimaju više pažnje ovakve vesti. Otuda i moj komentar, možda se nakupi komentara pa da i to bude vest.

?

pre 6 godina

pa da l je moguce da posle svega i dalje pljujete Terzica covek je DR.ODBOJKE stvarno ne mogu da razumem vas "magove" odbojke koji ga pljujete..... strasni ste stvarno......

Milan

pre 6 godina

@Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda

Upravo vecina toga sto si naveo je dokaz za suprotnu tvrdnju! Imao je Terzic i ranije 15-16 vrhunskih odbojkasica ali ih nije uspevao dovesti do zlata. Iskljucivo je njegova krivica zsto nismo osvojili zlata 2013 i 2015 iako je imao najbolje igracice u evropi.Sada su nase toliko dominantne i jace od konkurencije da je zaista tesko izgubiti. Bio sam u pioniru 2011 kada nas je njegovo lose vodjenje utakmica zamalo kostalo zlata a bili smo za klasu jaci od protivnika.
Zaista jeste uvek podmladjivao tim i vodio mlade igracice, ali to se ne radi ako vec imas mocan tim. A igracice ne stvara on, stvaraju ih treneri u klubovima.

Istrebljivac Antimaterije

pre 6 godina

Najbitnije je da ce u "demokratskom" komsiluku zbog ovoga biti opet nekoliko dana zalosti. Stalno im zagorcavamo zivot medaljama.....

Branko

pre 6 godina

Nema tu puno priče, čestitke susjedi, Max rizik na servisu , perfektna tehnika, sve čestitke Srbiji iz Karlovca i želim Vam još puno takvih utakmica

Dejan M...

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke
(Romanticar s Karaburmu, 01. oktobar 2017 22:05)

boze me sacuvaj, uvjek nesto smeta! u cemu je problem, nasa zastava je crvena, plava i bjela, pa nije dres zelen!

andjeo 88

pre 6 godina

U naslovu "Srpkinje su najbolje u evropi" treba dodati i NAJLEPSE! Svaka cast, krenuti sa mislju da je zlato jedina alternativa i to javno reci, i zadati sebi nevidjeni pritisak, izdrzati ga i ostvariti cilj to mogu samo najjace, i mentalno i fizicki, ekipe na svetu! ZATO JE I BRAVO MALO!!!

Romanticar s Karaburmu

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke

znanje-imanje

pre 6 godina

@VUK
@Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda
@Dejan
@son
Vi se ne razumete u odbojku, što je vaše pravo, kao i na vaše mišljenje. Šteta međutim što vi nadodajete na apsurd da eto večiti selektor upotpunjava svoj "resume". Kao da na svetu nije dovoljno dokaza da nema pravde ni smisla!
Ovaj meč je imao sličan tok kao npr. meč SF Olimpijade. Vodili smo a amerikanac je menjao. Onda je nas stigao umor a Terzić i dalje nije menjao. Pa smo došli do izgubljene utakmice. Iscimali smo se za ipak preokret, ali nas je to koštalo kako fizički još više psihički. Već tu izgubli smo pobedu u finalu.
Ovde je naš dotad odlični libero popustio. A i inače treba ponekad menjati Mihajlović, barem jedan krug pozadi. Ali! ovde je trik u tome što ne možeš da menjaš libera a sad njemu treba pomoć. Pa ti onda izvedeš Brankicu - i uvedeš igračicu koja prima servis, a ne da ti rastrojeni libero pokriva i dalje Brankicu - a u 3. setu ne može da pokrije ni sebe samu! Pomogneš liberu, odmoriš Brankicu za 4. set kad već 3. gubiš. I isto barem rotaciju napred daš predah Bošković drugim korektorom. I usporiš Holandski nalet. Itd. itd.
To je očito - nama, a vi ne morate da znate i vidite. Ovde smo dovoljno bili bolji da ni efektivno otsustvo selektora nije moglo pomoći Holandiji.
Terzić je sada bolji - jer je manje loš - jer ga stižu godine - pa je manje neurozan - pa ih manje kinji -pa je manje naporan za naš tim.
Pored naše dve razbijačice Živković je izvrsno odigrala ceo turnir.

Mića

pre 6 godina

Mašala odbojkašice. Ja nisam ni znao da se igra(o) ovaj turnir, tek sad prvi put čujem heh, al svejedno svaka im čast. Žao mi što nisam gledao bar finale.

Pozdrav iz Zemuna

pre 6 godina

Ne brukajte se pominjanjem nacionalnim penzijama u ovom divnom trenutku. Puno pozdrava od srpske zajednice u Johanesburgu.
(Hadzi Antic, 1. oktobar 2017 21:38)

Pa jeste otisli ste u zlataru a ostavili nama da zaradimo penije za vase roditelje. Jos bi pridike da nam drzite.

srle

pre 6 godina

Bravo, Holandjanke nimalo naivne, cim nase malo padnu krenu da osvajaju poene ali mi imamo Tijanu B. i Brankicu.. Naravno sve nase devojke itekako zasluzne za ovaj uspeh, one bi trebalo da budu primer za zensku decu a ne kojekakav olos koji se forsira po medijima. Odbojka je jedan od tih sportova koji ne proizvodi od devojaka muskarace nego bas suprotno. Ali stvarno pojedinci koji sada spominju nacionalne penzije, treba da ih bude sramota. Ako je neko zasluzio ove devojke su zasluzile. Bolje se bavite likovima koji su se dokopali penzije u 40-oj godini raznim prevarama, nije ih mali broj. Ne znam da li je samo mene uzasno nervirao trener - Amerikanac sa mikrofonom.

Vuk

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke
 (Romanticar s Karaburmu, 1. oktobar 2017 22:05)

Kakvi smo to ljudi? ovako predivno vece za Srbiju ovaj trazi smene, onaj pokrece peticiju, boja smeta, ljudska prava ugrozena...posle se cudimo zasto nam je ovako i kako to da je AV izdominirao? pa lako...

Juventino

pre 6 godina

Bravoooooo oduseevileee stee mee na celom prvenstvu opet kraljicee naseee lepee :-)
Kolko smo mocni to je strasnoo
na ovo Prvenstvo smo doputovali bez S.Malagurski,Maje Ognjenovic (kapitena) Ane Antonijevic., Silvije Popovic i sa povredjenom Milenom Rasic Nespremnom sto posto i opet smo svima ocitali lekcijuu bravoo breeeeeeeeee kraljicee !
Kao prvo u zadnjih par godina od reprezentacije su se oprostilee Jelena Nikolic. Brizitka Molnar. Krsmanovic, Starovic, Cebic... i opet je smenaa uspelaa i svaka cast Terzicu i njegovom strucnomm stabuuu !!!

Vuk

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.
(Luka, 1. oktobar 2017 21:30)

Sta ostalo ti katrana i perija pa da se negde utosi?

Hygge

pre 6 godina

Za ove zlobne koji spominju sportske penzije. Vidite, nisu sportisti to sami sebi izglasali, već država. Pošto je državna odluka zakon, šta imate protiv zakona? Ako zakon nešto propisuje, a vi se s tim ne slažete, ne napadajte one koji nemaju s tim ništa, već se preko svog poslanika u Skupštini (iz)borite za ukidanje/izmenu zakona.

Devojkama SVE ČESTITKE! Najbolje ste, najlepše! Ulepšale ste mi dan!

pusasusjedhehe

pre 6 godina

Udarna vest na svim sportskim portalima sirom sveta.
(Milorad, 01. oktobar 2017 20:03)

Još je udarnija vest kada vi pobedite u gađanju letećih pataka.

Igysa

pre 6 godina

Svaka čast na pobedi.. Ali ostanite velike drage šampionke, ne pokleknite na zadnjoj stepenici i ne poklonite se predsedniku. Odlaskom na prijem kod AVa gde će on da se šepuri vašim zlatom i radom, vaš zlatan sjaj će nestati u očima ovog napaćenog naroda. Naroda kome jeste jedina istinska pobeda, dobro i ohrabrenje, zapravo samo još vi sportisti.

Gde ja živim

pre 6 godina

kosarkasi U20 zlato, kosarkasice U18 srebro, kosarkasi U18 bronza, vaterpolisti bronza, vaterpolisti U20 bronza, odbokjasi bronza, kosarkasi srebro, i napokon zlato vaterpolisti! i to sve za skoro 3 mjeseca, pametnom dosta!
(Dejan M..., 1. oktobar 2017 19:55) # Link komentara

Samo mala ispravka. U18 košarkaši zlato, U20 5. mesto, U16 bronza, ali u svakom slučaju berićetna godina. Imamo šlifa za kolektivne sportove, samo da još malo popravimo uslove i nebo nam je granica.

"Šta ću sam pod tuđim zvezdama"... a komšiluk?

pre 6 godina

Nije zanimljivo kad ovako lako uzmeš tozla!

Pokvarismo vaterpolo ko zvečku, pokvarismo mi i afroameri basket ko zvečku... ne dirajte makar odbojku ako Boga znate, o Srbi!
Daj da fudbal pokvarimo u Rusiji ko na Novom Zelandu plus da isporbamo nove GO:PRO kamere na englezima, jer se hrvati neće plasirati. Boje se da ih tokom snimanja ne ostave dećki...

Inače čujem komšije u transu... jedva čekaju da nauče kako se igra ova igra pa da probaju!

dženkins

pre 6 godina

Prelepe,predobre,najbolje i šta dalje reći. Od kad je sveta i veka Srbe su spašavale žene Srpkinje a isto tako i ukopavale neke druge Srpkinje. E ovo su one koje spadaju u onu prvu grupu i nadam se sve veću i dominantniju na koju možemi biti ponosni!

Luka

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.

lopta

pre 6 godina

Čestitam nove sportske penzije svima koji slave. 
(a slave, 1. oktobar 2017 20:07) 


Slavili bismo, i cestitali, i tvoju, nego steta sto nemas nista postignutno!

Srdacan pozdrav.

мерак

pre 6 godina

Како смо моћна нација, доминирамо у свим спортовима! Браво. Живела Србија

kika

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.
(Luka, 1. oktobar 2017 21:30)
O Boze, sada i selektor koji je uzeo medalju ima hejtere, sta bi bilo da nije, kakvo bre nasilje nad zenama ????
Sledece ce biti Djokovicev je teca, zato je na mestu selektora a ovaj ne placa porez , bla,bla, bla...

Gde ja živim

pre 6 godina

(Igysa, 1. oktobar 2017 21:38)

Ja lično bih zabranio bilo kakav dodir političara sa sportom. Sport ne smeju da prljaju ti koje bih nazvao svakojakim imenima, ali ovde se to ne može promeniti. Dobar deo ovih devojaka verovatno i ne zna ko nam sve sedi u vlasti (dobro NJEGA verovatno znaju), ali su verovatno i vaspitane tako da ispoštuju jedan takav prijem. U suštini, sam prijem bi i trebao da bude neka vrsta časti, kada bi imali normalnu vlast. Elem, da se vratim na suštinu. Na ovom sajtu je dosada milion puta apsolvirano na temu velike isprepletanosti politike i sporta od čelnika saveza do raznih stručnjaka, ko je čiji itd, a onda imamo i komentare kao što je vaš/tvoj. Jednostavno ne možemo da tražimo od ovih devojaka da dolaze u centar negativne pažnje i eventualno sebi stvaraju određene probleme u životu. Svi predsednici su primali sportiste i prima ih i ovaj. Od samih sportista (košarkaša, odbojkaša/ca) ne možemo da tražimo takve stvari. Možda moraju takve stvari da rade, možda smatraju da je prikladno, a možda jednostavno nemaju bilo kakvo mišljenje o tome jer nemaju direktan kontakta sa ovom zemljom veći deo godine. Ne treba ih zbog toga kriviti.

tz

pre 6 godina

tijana i brankica imaju gromove u rukama...kako seva ko ilija gromovnik ahahaha,krsne djevojke.
svaka cast celoj ekipi odigrale su ceo turnir savrseno,Stefana najlepsa odbojkasica na svetu!!

"Milutin"

pre 6 godina

Svaka čast na osvojenom prvenstvu, posebno imajući u vidu igre koje su naše odbojkašice prikazale. Iako u nekim trenucima i mečevima nisu bile na svom nivou sve je došlo na finalnoj utakmici, mada se ne mogu zanemariti ni "doprinosi" protivnica koje nisu mogle da pariraju našim reprezentativkama. Čestitke i stručnom štabu na odlično pripremljenim utakmicama.

Gde ja živim

pre 6 godina

Холанђанке лепше.
('ел није?, 01. oktobar 2017 17:37)

Nije. Razumem da nekog "voze" plavooke prirodne plavuše, pa ako je to jedini aršin, onda u redu. Ali samo su dve Holanđanke lepuškaste, ostale ni blizu. Kod nas je nekoliko lepotica (računam ceo tim).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gast, 1. oktobar 2017 20:52)

Meni su najbolje rukometašice Holandije, što onde ima lepih devojaka uh. Ove su simpatične, ali naše su lepše. Mada sam i ja subjektivan.

Vlada

pre 6 godina

Мени је невероватно што Бојана Живкковић није најбољи техничар. Можда сам мало пристрасан, прелепа је стварно

Ivan

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Sinko a da ti nisi malo ljubomoran, priznaj? Jesi jesi komšo dragi! :-) Mi smo sila u kolektivnim OLIMPIJSKIM sportovima i to i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, i to vam ne da mira očito! Reći za jedan od KLJUČNIH kolektivnih olimpijskih sportova da je "smor" može samo ili totalni antisportsta koji sa sportom nema ama baš nikakve veze ili ljubomorna zavidna osoba, treće NEMA! Ti si ovo drugo naravno! :-) Tako ste plakali ovuda godinama kada smo vas deljali u vaterpolu non stop i poigravali se sa vama, ridali ste tada da je to "nebitan sport", a kada ste nas najzad nakom milion godina nedavno dobili u vaterpolu eee onda ste počeli da dižete tu pobedu u nebesa! Evo sada opet istog ridanja! Pa dokle više komšije bre? Ja za razliku od vas poštujem i vašu veličanstvenu zlatnu medalju u gađanju glinenih golubova, i to je za respekt naravno! :-)

Mladen Mladenović

pre 6 godina

@Stavrofor:
Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
-----
Vidite, za razliku od Vas ja smatram da fudbal još uvek gledaju uglavnom, ne "luzeri" već, oni kojima je IQ ravan broju cipela. Ko može da uživa u fudbalu koji se danas igra? Ko može da ide na utakmice "Zvezde", "Partizana" i drugih klubova? Pa, mogu samo ti koji imaju dve leve noge i koji nikada nisu "ritnuli" loptu. Na te utakmice odlaze da se isprebijaju jer im to dodje kao neka duševna hrana, kao znak da i oni postoje na ovom svetu. Popiju po neku motku koja im dodje kao obavezni bensedin. Ženska odbojka je pojam elegencije i lepote. Uživa se u svakom njihovom potezu, a kada nema tih interesantnih sportskih poteza, umesto kratko ošišanih ili zagladjenih kromanjoidnih crta lica, gledamo lepa lica i stas devojaka. Uporedjivati jedan propali sport sa odbojkom je nepristojno.

Stole

pre 6 godina

Svaka cast, lepotice, kapa dole za zlato i sampionski pehar!Vi ste nas ponos, nasa lepota i sarm!Zasluzeno skroz bez ikakve bojazni da bi Holandjanke mogle da preokrenu rezultat.Jos sa nekim odbojkasicama koje su nedostajale sa Olimpijade.Cestitke i strucnom stabu i mnogo osporavanom u Srbiji, Terzicu.Ispravile ste sve ono sto kosarkasi nisu uspeli i vase kolege odbojkasi.

UltraBot

pre 6 godina

Pre svega, devojke, sve čestitke! Pokazale ste da ste u ovom trenutku, zaista klasa za sebe u ovom sportu. Bez suvišnog nerviranja, kao da imate decenijsko iskustvo u igranju ovakvih mečeva, racionalno i stabilno do kraja. Istinski i najveće BRAVO i hvala za još jedno divno popodne sa vama!
A sad nešto malo drugačije: ja ne znam, zaista, odakle su se pojavili ovi (potpuno sam ubeđen da su dirigovani iz istog "centra") botovi koji se bave nacionalnim penzijama i na svakoj vesti o našem vrhunskom sportu "drobe" i pridikuju kako ovako jadni moramo da finansiramo sportiste u naponu snage i šta još sve ne... Nisam nešto siguran da će se bilo ko od vrhunskih profesionalnih sportista prijaviti za tu penziju i da će je prihvatiti. Pitajte Ivana Miljkovića, na primer, a i bilo koju od ovih devojaka koje, uz veliki trud i rad, zarađuju dovoljno za pristojan život. Nije svakom stalo da se "ogrebe o državu", a nekako sam siguran da bi svako od ovih komentatora jedva dočekao priliku da se zakači državi na grbaču. A za one koji pitaju čime su to zaslužili više od nekog hirurga, rudara ili drugog radnika čiji trud i napor svakako poštujem, samo jedno podsećanje - vrhunski sportski rezultati postižu se u vrlo kratkom periodu života, karijera retko traje preko 35. godine života, a tokom te karijere, realno, nemaju baš vremena i mogućnosti da se bave pripremom za budući život, ako ćemo pravo, naš sistem obrazovanja im to baš i ne omogućava (za one koji pomenu Amerikance i koledže i sl.)

Qroña

pre 6 godina

Odbojkaši treći u Evropi, a odbojkašice PRVE u Evropi, nema šta mi smo ne samo košarkaška, nego i ODBOJKAŠKA evropska velesila!!!

Nikola

pre 6 godina

One su "kamara" mladosti, razdraganosti i talenta za ovu igru. Trener, tj. selektor, nije im ni bio potreban. U tajm-autima je samo bulaznio, u delovima bio vulgaran, ne znajuci ni sam sta treba da kaze. Na prvom mestu on treba da klekne pred ovim devojkama i da im kaze, "hvala sto sam i ja smeo da budem deo ovog tima".

my way

pre 6 godina

Čestitam nove sportske penzije svima koji slave.
(a slave, 1. oktobar 2017 20:07)

Девојке су ове пензије већ раније оствариле, али искрено се надам да ћемо након наредног Светског првенства славити нове и веће! Каква доминација над Европом! Какве девојке! Поносна буди, Србијо, на ово благо које имаш! Честитке од срца, шампионке наше! Честитке Тијани, Стефани и Бранкици на више него заслуженим појединачним признањима, честитке Јелени Благојевић на начину на који је одговорила Холанђанкама на тактици у трећем сету да гађају њену и Бранкицину половину терена, за Тићу Малешевић немам речи, њена улога у нашој игри и овом успеху је ооогромна, застава у њеним рукама која на фотографисању обгрљава наше девојке је права илустрација овог тима, честитке сјајном техничару Бојани Живковић, Јоџи Стевановић, Слађани Мирковић, Ани Бјелици, Теодори Пушић, Мини Поповић, повређенима Бјанки Буши и наравно нашем капитену Милени Рашић, честитке Терзићу и стручном штабу! Наклон до пода, људи! Било је задовољство видети у студију и Ању Спасојевић на данашњи дан, прелеп дан за српску одбојку и српски спорт!

gast

pre 6 godina

Холанђанке лепше.
('ел није?, 01. oktobar 2017 17:37)
Nije. Razumem da nekog "voze" plavooke prirodne plavuše, pa ako je to jedini aršin, onda u redu. Ali samo su dve Holanđanke lepuškaste, ostale ni blizu. Kod nas je nekoliko lepotica (računam ceo tim).

Dragana

pre 6 godina

Stavrofor
A po čemu fudbal nije smor? Sport gde 22 lika trče za jednom loptom na velikom prostoru 90 minuta. Još ako se završi 0-0 šta si gledao? Šta ljudi na tribinama vide na terenu, igrače kao mrave, loptu uopšte ne vide, a tek kod koga je i ko šutira, gol kada padne sigurno ne vide, raduju se otprilike....A ti druže ako te ne zanima odbojka, lepo ne gledaš i problem je rešen..
Devojkama čestitke i veliko BRAVO!!!

Gde ja živim

pre 6 godina

(Koyot, 1. oktobar 2017 19:19)

Slažem se sa vama da verovatno ima i važnijih stvari od sporta ili tako nečeg, ali imate još stotine rubrika na ovom sajtu na kojima možete da postavite ta pitanja. Ovde pričamo o sportu i čestitamo devojkama koje su svojim trudom, radom i zalaganjem ostvarile veliki uspeh. Takođe, bi mi mogli da se ugledamo na njih u pojedinim stvarima kao država pa bi nam možda bilo bolje. Dakle ovde čestitamo i bodrimo, a onda na političkim i biznis temama postavljamo ta pitanja koja su takođe važna. Sportski pozdrav

vesna markovic

pre 6 godina

Komentator potpisan @UltraBot, svaka cast na komentaru, posto je poduzi necu citirati. Izneli ste sve na videlo, samo me zanima ko i radi cega finasira iste, koja je benefit? Pljuju reprezentativce koju god medalju da osvoje, naglabaju o nacionalnim penzijama -tudim, prozivaju jednog Djokovica kao da su licno AAR iz americkih filmova, a pri tom niti znaju kako funkcionise poreski sistem u nasoj zemlji,ako su poreski obeznici uopste. .. neverovatne se stvari mogu procitati na ovom sajtu , zaista.

oko

pre 6 godina

Srbija je, ne samo jedina zemlja osvajač medalja i u muškoj i ženskoj konkurenciji na EP u odbojci nego i jedini učesnik oba polufinala. 
Zato očekujem jedrenjake da posle utakmice pišu da je odbojka nebitan sport.
Tako im je lakše.. :)
(remax, 01. oktobar 2017 17:11)

Jedrenjaci nisu popularni na zatucanom balkanu..evo upiši America's kup...pa vidi koliko je u svetu popularno puštanje brodica..

vesna

pre 6 godina

@euforija
Nadam se da ce ti iskljuciti i to malo struje sto dolazi do tebe :)
(Ogi, 1. oktobar 2017 19:30)

hhahah, iskreno se nasmejah na ovaj komentar. Ni meni nisu jasni ljudi koji dodju ovde da pisu zalopojke o svojoj i opstoj neimastini. Evo ja sam podstanar, danas 3/7 zarade otislo na kiriju, ne razmisljam ni o svojoj a ne o necijoj drugoj penziji koliko ce biti i kako je zaradjena ..
a mnogo mi drago za ove mlade zene i osvojeno najsjajnije odlicje Evropske odbojke. Kakva igra , sarmantnost, lepota, sportski duh i SRCE na jednom mestu , cista 10.

Ziveli!!

Hogar

pre 6 godina

Lepo je to i cestitke za devojke. Ali ko ovo realno gleda? Mislim, ovo je toliko nebitan sport da cak i ovaj uspeh ne moze da skrene sliku sa realnih problema u ovom drustvu. Ja bih pitao sta je sa cenom struje, jer to je zaista mnogo bitnije za nas nego neka odbojka, kosarka, balet ili fudbal.
(Koyot, 1. oktobar 2017 19:19)
Ajde botu pali sa sportskih vesti

Nolefan

pre 6 godina

Ako se neko zaista razume i bavi odbojkom, pitanje, da li bi Tijana Boskovic mogla da igra u muskom timu? Recimo neka ozbiljna druga liga. Igra vec godinama sjajno, ali na ovom prvenstvu ubedljivo najbolja igracica.
(Djorgo, 01. oktobar 2017 17:37)

Razlika u visini mreze je drasticna. Tako da bi tesko prosla protiv bilo kod osrednjeg bloka u drugoj ligi.

KoučH

pre 6 godina

Bravo cure naše! Šampionke Evrope ste! Naš ponos! Prošetale ste se kroz ovo prvenstvo, rutinski ste ga osvojile, veoma superiorno! Velike čestitke!

Svaka cast!

pre 6 godina

Atomska odbojka. Sto je najbolje, jos ima dosta mesta za napredak. Ako devojke nastave da napreduju, mogu da objedine EP, SP i Olimpijadu.

Zagor

pre 6 godina

Vlado, jeste ona lepa. Ali nama je tehnicar najslabije mesto u timu trenutno. Daleko od toga da je losa, samo sto u poredjenju sa drugim pozicija to jeste tako.

слога

pre 6 godina

Зашто ово није главна вест?Нисам сигуран да народ више интересује ситуација у Каталонији,од српских златних одбојкашица.

Suza

pre 6 godina

Čestitke najdivnijim devojkama na svetu. Svaka je u svom stilu doprinela ovom zlatu. Ipak
moram reći da su mi moje nestvarne Srpkinje iz Bosne Tića B. i Brankica mnogo drage :-).
Milina i uživanje je vas gledati :-))).

Možda ovo nije prilika da kritikujem, ali Zoran Terzic je i na ovoj utakmici pokazao da nije dorastao našim vrhunskim odbojkašicama. Očigledno je bilo de se Tića B. umorila posle drugog seta. Trebao je odmah da je izvede, kada su Holanđanke otišle na +5 u trećem setu i dati joj priliku da opet punom snagom napadne u četvrtom. Na svu sreću Bojana Živković je osetila to, pa je nije mnogo koristila u trećom setu.
To može proći protiv evropskih ekipa. Na Olimpijadi Terzićevo vođenje je naše devojke koštalo zlata. Ako OSS želi da cure osvajaju svetske titule, mora da smeni selektora i dovesti nekoga ko je u stanju ukomponovati njihovu igru do perfekcije. Zašto ne pokušati na primer sa Darkom Zakočom - čovekom koji je napravio igračinu od mlade Tiće Bošković i to bez udela Zorana Terzića.

Opet čestitam našim zlatnim devojkama. Budite svesni da je ovo zlato samo VAŠE i uživajte u tome.

Odbojkaska sila

pre 6 godina

E to smo mi reprezentativna sila u odbojci, svaka cast ,biti najbolju u bilo cemu u Evropi je veliki uspeh.Kontinuitet medalja i savrsenog igranja se nastavlja,Bravo,Bravo ,Bravo!

Back in Black

pre 6 godina

Trebao je RTS da prekine emitovanje utakmice kada smo imali mec loptu i da procita cestitku svevišnjeg vodje našega ovako je kasnila 3,2 sekunde.

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Da nema ove male Hercegovke Boskovic, pa ovo bi bila sprdnja od reprezentacije.
Hahahah pa perverzija sta radi cura..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cetnik, 1. oktobar 2017 18:02)

Svaka cast Tijani Boskovic, nas MVP! Ali zlato nije osvojila Tijana sama, vec tim Srbije koji je odigrao fantasticno!

A ti nisi cetnik vec po-cetnik

Mitar

pre 6 godina

Zasto svi politicari misle da su oni najzasluzniji za uspeh u bilo kom sportu i ako se oni ne jave da cestitaju da ce sve stati ,da se nece podeliti medalje?Stvarno ne znam odakle tolika kolicina egoizma i narcisoidnosti,pomozite im da imaju uslove za pripreme i rad a pustite njih da se raduju i uzivaju bez vas licemera.

Dejan M...

pre 6 godina

kosarkasi U20 zlato, kosarkasice U18 srebro, kosarkasi U18 bronza, vaterpolisti bronza, vaterpolisti U20 bronza, odbokjasi bronza, kosarkasi srebro, i napokon zlato vaterpolisti! i to sve za skoro 3 mjeseca, pametnom dosta!

Srbijanac

pre 6 godina

Bronza, grand prix 2017
Zlato, evropsko prvenstvo 2017

Kada i žene razbijaju u timskim sportovima...Nema šta, sportska smo nacija. Da nam je samo ukinuti ovaj fudbal na 10 godina i sve pare usmeriti u odbojku, košarku, vaterpolo...razvalili bi na olimpijskim igrama. Svaka čast devojke na osvojenoj zlatnoj medalji.

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Браво КРАЉИЦЕ!!!
Феноменалне девојке из Србије, "појачане" двема Амазонкама из Републике Српске, феноменалном Бранкицом Михајловић из Брчког, и понајбољом на свету, кршном Билећанком из Српске Херцеговине, Тијаном Бошковић!
Одавно није виђена оваква доминација!!!

Pistol

pre 6 godina

Da nema sportista bili bi jedno ubogo mesto na ubogom Balkanu, sa tablom na ulasku: "Uđi ako baš moraš" i tablom na izlasku: "Da li ste svesni koliko imate sreće?".

menjam Prizren za Dzenkinsa

pre 6 godina

Bravo devojke! Dolzale sta da samo Srbija moze da pobedi istog protivnika dva puta na jednom turniru! A isto tako samo Srbija ne moze da izgubi od istog protivnika dva puta na jednom turniru(kosarka).

Stara kuka

pre 6 godina

Svaka cast devojke!A na rts-u sem Sarenca i eventualno Ace informacije nema valjanog komentatora vise.Sta ovaj prica?Kaze 4 medalje timskog sporta u post Olimpijskoj godini i da to nikada nije bilo.Bolje nemoj vise,kad ne znas i ne pratis.2001 smo uradili sto nikad niko nece vise,zlato u vaterpolu,zlato u kosarci,zlato u odbojci,bronza na SP u rukometu.To smo osvojili kao SRJ i to se RACUNA!

Gunitnik tranzicije

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Mozes ti da ne volis zensku odbojku ili bilo koji sport ali ces morati da poturis ledja za nacionalne penzije a bogme ima ih dosta. Zato napred u slavu, podignimo ponosno glave i zaradimo te penzije.

Arsa

pre 6 godina

Na RTS-u voditelj dva puta u deset minuta pročitao vođinu čestitku, prvi put tako izražajno da bi pozavidela i tetka iz Severne Koreje

Cestitam nacionalne pemzije

pre 6 godina

Mala, siromasna drzava sa brojnim sampionima, grupnim i pojedinacnim, na cemu bi joj pozavidele vece i bogatije drzave!
(neobavezno, 1. oktobar 2017 19:16)

Neka smo mi mala i siromasna zemlja ali zato sportisti iz Engleske i USA mogu da zavide nasim sportistima na visini nacionalnih penzija koje su vece nego kod njih.

Zexxx

pre 6 godina

Bravo devojke svaka cast!!! Odbojka je, verovatno, jedini ekipni sport koji mi je atraktivni u zenskoj nego u muskoj konkurenciji. Uzivanje je bilo gledati Vas! Jos jednom bravo!! Ali komentator RTSa, pa to je strasno covek toliko lupeta da mi je ogadio medalju. Sramota me njegove(njihove) sramote ili sto bi se reklo transfer blama! Bravo Srbija. Dole amateri u svom poslu.

analiza

pre 6 godina

"Bravo devojke! Dolzale sta da samo Srbija moze da pobedi istog protivnika dva puta na jednom turniru! A isto tako samo Srbija ne moze da izgubi od istog protivnika dva puta na jednom turniru(kosarka)."
(menjam Prizren za Dzenkinsa)
Komentar potpisujem,od reci do reci.Ali,gluplje ime komentatora skoro ne videh.Hajde razmisli sta si napisao.Nije cak ni duhovito.
Dobro je ,inace,da se devojke nisu opustile.Poznato je da je 2:0 najopasniji rezultat(u svim sportovima)!

Stavrofor

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.

slobodan

pre 6 godina

Devojke su jos jednom u nizu medalja dokazale, da smo najlepsa i najuspesnija sportska nacija na svetu!!! Svaka Vam cast devojke! Hvala Vam sto postojite i nasa srca ponosom bojite!!!

Yo

pre 6 godina

Nema im ravne u Evropi. U svetu na nivou sa Brazilom i Kinom. Astronomska odbojka. I to bez povređene Rasic, najboljeg srednjeg blokera svetu. Čestitke. Devojke igraju prelepo. Mora biti doček

Milan

pre 6 godina

Terziću odlazi! Izgubile su set!
Dobro, ovo je samo zbog tradicije, čestitke devojkama i treneru.
Srbija je toliko jaka u odbojci da čak i druga postava bi bila favorit za jednu medalju. Samo na prijemu nemamo najbolje igračice u evropi.

Stojke

pre 6 godina

Mala, siromasna drzava sa brojnim sampionima, grupnim i pojedinacnim, na cemu bi joj pozavidele vece i bogatije drzave!
(neobavezno, 1. oktobar 2017 19:16

Nemoj mi zameriti evo i ja se jezim dok sviraju nasu himnu i ponosan sam...Ali kad pomislim za koliko megatalentovanih sportista sto osvojise silne medalje po brojnim evropskim, svetskim takmicenjima i OI treba da zaradimo nacionalne penzije a i sami jedva prezivljavamo skoro da pozeleh da ispadnu pre polufinala. Sportisti vama svaka cast nije to do vas.

taki p.

pre 6 godina

Ovi rezultati obe selekcije pokazuju sta znaci dobar rad na duze staze,prvo su isplivali odojkasi sredinom devedesetih i ostali pri vrhu do danas,dok smo zensku odbojku bukvalno stvorili iz nicega.Iako ni u odbojci nema para,ljudi koji vole ovaj sport, ucinili su sve da danas Srbija bude strah i trepet na medjunarodnoj sceni,razne glavonje koji su se uvukli u ostale sportove treba da isteramo motkom.Bravo devojke,vi ste ona dobra strana Srbije.

Cestitka

pre 6 godina

Cestitam divnim devojkama osvojene nacionalne penzije. Ja nisam u zemlji pa vam ih necu ja zaradjivati, ali se ponosim nasim vrednim narodom koji ce poturiti ledja da vam zaradi koliko sami nemaju.

Slagtera

pre 6 godina

Sta reci o vama a da vi to vec ne znate. Prave sampionke kao i uvek - i na terenu i van njega.
Veliki respekt za sve sto ste postigle i ono sto cete ubuduce.
Bravo

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Svaka cast devojkama, sjajan uspeh, neverovatna dominacija, i konacno su se vratile tamo gde im je i mesto-na krov Evrope. Ne bih da se ponavljam, Tijana Boskovic je prava zver u svakom najpozitivnijem smislu te reci, tim je ono sto gura i sto daje krila i vodi ka pobedi, ali usudicu se da se slozim sa Stefanom, nista ovo bez nje ne bi bilo moguce, ili bi makar to mnogo teze izgledalo. I samo da napomenem kakva glupost da se MVP priznanje daje odvojeno od nagrade za najboljeg korektora u ovom slucaju, pa valjda se dodele individualne nagrade, pa se najbolja sveukupno bira od njih, ali ajde. Potpuno je kontradiktorno da je neko najbolji korektor, a onda ups, ipak imate jos boljeg korektora koji je i najbolji igrac prvenstva. Pritom se Slutjes nije ni videla u finalu (inace odlicna igracica naravno).

I moram da se osvrnem na jos jedno. Ranije sam kritikovala Terzica za njegov pristup mecevima i devojkama, danas ne znam sta je uslo u njega, ali je vodio ovu utakmicu na perfektan nacin. Bez dranja, bez nervoznog zvakanja zvake, rekao je tacno ono sto je devojkama trebalo da cuju u trenutku kada su gubile treci set. Iskreno se nadam da ce se ovaj trend nastaviti i da nije posledica toga da i on i vrapci na grani znaju da nam u Evropi trenutno nema ravnih.

Jos jednom svaka cast, idite slavite, zasluzile ste maksimalno, a nadam se da cemo se mi potruditi da im sutra priredimo lep docek u sto vecem broju.

Mare

pre 6 godina

Bravo devojke!!! NAJBOLJE STE!!! Sta ste mi kao udarnu vest stavili Katolononiju, ma briga me za njih, ovo stavite na udarno meste bre!!!!

Eugen

pre 6 godina

a secam se pred pocetak takmicenja bila je vest "Terzic: Izvesno je da mozemo da prodjemo grupu"
a komentar ovde "izvesno je da ti neces da podneses ostavku nikad"
zasto da podnese, covek je prvi u evropi i odlicno rasi svoj posao
(son, 1. oktobar 2017 19:03)

Odlicno radi svoj posao? Da li u "odlicno radi svoj posao" spada i to da u tajm-autu, "savetujuci" svojim igracicama kako treba dalje da igraju otprilike kaze: "Ne budete li tako i tako igrale, bice je**no." Pri svemu tome, sve one bi mogle cerke da mu budu. Sva sreca da one njega ne fermaju ni 2%, koliko sam ja mogao da primetim, tj. da i ne slusaju sta on govori.

King James

pre 6 godina

@Milicko
Kosarkasi su osvojili srebro bez 8 igraca koji bi sigurno bili u 12 i jednostavno je kosarka najpopularniji sport u Srbiji.Inace sve cestitke devojkama,stvarno su najbolje,razvalile su ovo prvenstvo

sele

pre 6 godina

svaka cast alal vera tako se igra i koja radost hvala vam sto ste nam ulepsali vreme stvarno smo vele sile u sportu kosarka vaterpolo odbojka jos fudbaleri nesto da urade a ne samo da se kvalifikuju koja jos to zemjla ima na svetu napred srbija jos jednom bravo devojke

my way

pre 6 godina

Какво првенство! Каква доминација над Европом! Какве девојке! Поносна буди, Србијо, на ово благо које имаш! Честитке од срца, шампионке наше! Честитке Тијани, Стефани и Бранкици на више него заслуженим појединачним признањима, честитке Јелени Благојевић на начину на који је одговорила Холанђанкама на тактици у трећем сету да гађају њену и Бранкицину половину терена, за Тићу Малешевић немам речи, њена улога у нашој игри и овом успеху је ооогромна, застава у њеним рукама која на фотографисању обгрљава наше девојке је права илустрација овог тима, честитке сјајном техничару Бојани Живковић, Јоџи Стевановић, Слађани Мирковић, Ани Бјелици, Теодори Пушић, Мини Поповић, повређенима Бјанки Буши и наравно нашем капитену Милени Рашић, честитке Терзићу и стручном штабу! Наклон до пода, људи! Било је задовољство видети у студију и Ању Спасојевић на данашњи дан, прелеп дан за српску одбојку и српски спорт!

*

pre 6 godina

Ali sta je sa ljudima u rts-u, pa brate kakva cestitka "predsednika AV" na svaka dva min, i to toliko usiljeno da je to strasno. Kako ne shvata da tako samo navlaci gnev naroda....

pajo

pre 6 godina

druze mitre, htjeli mi prizvati ili ne za visimo od politicara. sreca pa ovi danasnji omogucavaju koliko toliko pristojne uslove i nagrade.vide se rezultati

Pronašao sebe

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Blago tebi s tobom.

Mladen cg

pre 6 godina

Čestitam našim odbojkašicama na osvajanju evropske krune! Toliko su superiorno osvojile ovaj šampionat, da je to , prosto, fenomenalno! Iako većinu mečeva nisam mogao da gledam, zbog toga sto rts ne dopušta mogućnost srbima koji ne žive u Srbiji da prate uspjehe naših sportista ( što je istinska sramota), to ne mijenja osjećaj ponosa i istinske radosti! Pozdrav iz bratske CG!

zamb

pre 6 godina

Devojkama svaka čast. Prošle godine su u finalu Olimpijskih igara doživele težak poraz protiv Kineskinja. Pričalo se da im fali "mentalitet". Sve se video juče i danas - razbijanje!

Boske

pre 6 godina

Tijana Boskovic, bombarderka iz Hercegovine, sravnila Holandiju sa parketom i pokorila Evropu! Bravo Srpkinje, bilo je veliko zadovoljstvo gledati vasu spektakularnu igru, a bogami i ljepotu. Zdrave bile i jos puno zlata nam donijele!

Mrgud

pre 6 godina

Svе čestitke devojkama, ali kad voditelj na Javnom Servisu prvo čita pohvale od "vrhovnog vođe" onda šta reći. Ej Srbijo među šljivama. Jel može nešto da prođe bez "njegove zasluge?

zoran ivkovic

pre 6 godina

sta reci o devojkama koje su na celom turniru izgubile 2 seta .....svaka cast devojke ....svaka cast strucnom stabu ....dodela nagrada za najbolje igracice po pozicijama za najboljeg korektora ane buis proglasena.....tijana boskovic mvp ....tijana je trebala dobiti obe nagrade i mvp i najbolji korektor ...to je jedino ispravno

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Bravo devojke, dominantno kroz sve utakmice, nikome nije pruzena cak ni sansa da se ponada da moze da nas dobije, ovo prvenstvo ste bile ubedljivo najbolje-svaka Vam cast :)...

Vuk

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Drago mi je da si se smorio i zelim ti sto vise ovakvog "smaranja" u zivotu.
Kada igra Srbija makar to bilo i takmicenje u klikrima ima nasu podrsku i gledanost.

Žalosna sova

pre 6 godina

Ova generacija je svetska klasa ali Tijana Bošković je izvanplanetarna klasa. Hvala svim devojkama za veliku radost. Naklon do poda.

Radovan III

pre 6 godina

Srebro je lep uspeh.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džo, 1. oktobar 2017 18:34)
I glupost je ljudska osobina, nažalost.

son

pre 6 godina

a secam se pred pocetak takmicenja bila je vest "Terzic: Izvesno je da mozemo da prodjemo grupu"
a komentar ovde "izvesno je da ti neces da podneses ostavku nikad"
zasto da podnese, covek je prvi u evropi i odlicno rasi svoj posao

Marinko

pre 6 godina

"a ovo im je ukupno jubilarna 15. medalja na svim takmičenjima od 2006!"

Za autora ove recenice - jubilej je rec koja potice iz latinskog jezika (l.annus jubilaeus, nl.jubilaeum) i oznacava proslavu dana, godisnjice ili nekog dogadjaja u periodima od 10, 25, 50, 60, 75 i 100 godina. Gde si ti nasao da je 15 medalja "jubilarna"? Umesto sto se pravis pametan koristi gugl. On zna.;

Odbojkas

pre 6 godina

Tijana najbolji korektor Evrope i sveta, u finalu 29 poena a nagrada za najbolju korektorku ide Holandjanki koja je jedva 10 poena skupila u finalu???

Ivan

pre 6 godina

Velike čestitke našim heroinama! Šampionke Evrope su sasvim zasluženo! Prošetale su se kroz ovo prvenstvo i lagano ga osvojile! Alal vera šampionke naše!

cole

pre 6 godina

poklon do zemlje. bravo, bravo, bravo! totalna dominacija u evropi, sve utakmice skoro pa kao jaci trening! respect devojkama, sjajna hemija u ekipi, sjajni pojedinci...ma bez reci!

Komunalac

pre 6 godina

@Stavrofor, nemas pojma koliki je samo "smor" citanje tvog komentara, ali to je demokratija...Svako ima pravo da iznese svoje misljenje, ali za tvoje malo ko haje...Inace curama sve cestitke,prave su SAMPIONKE!

Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda

pre 6 godina

Kako vas bre više nije sramota sa pljuvanjem Terzića???
Čovek je preuzeo reprezentaciju kad nismo ni igrali finalne turnire i osvojio sve i svašta sa nekoliko generacija.
Bošković? Pa Terzić je ubacio sa 17, Brankicu je ubacio i istrpeo sa 19 od OI u Londonu, gde nije mogla da se sastavi.
Lako bi i svaki drugi trener... Ma nemoj, Terzić je ovo osvojio bez trofejnog dizača Ognjenović (lider i individualno neuporediva sa Živković), a još je i Antonijević koja je bila starter na Gran priju pala na doping-testu, pa je sa 3. tehničarem osvojio zlato.
Dalje nije bilo prvog blokera OI Milene Rašić, pa prvog libera Silvije Popović (sad je od Blagojević izmislio top libera iako ona to nije), drugog korektora Joce Brakočević i iskusne Jelene Nikolić, Malagurski je povređena.
I opet dominacija, pa biće da ima nešto i do trenera!
Btw, pošto su sad svi u fazonu lako je njemu kad ima Bošković, samo da dodam da je ligaški deo Gran prija propustila i da smo bez nje mlatili Brazil, Rusiju, Kinu, SAD, sa Malagurski i Anom Bjelicom na korektoru. E to je sistem!
Čoveku umesto da skinemo kapu, ovde ga pljuju redovno - strašno!

Gde ja živim

pre 6 godina

Da ugrabim pre nego što botovi dobiju instrukcije i sete se da se održava EP u odbojci. Bravo devojke svaka čast, izuzetna utakmica, sjajni potezi sa obe strane. Sve je funkcionisalo jako dobro, a u nekim trenucima i savršeno. Takođe i sve čestitke stručnom štabu na odličnom radu. Takođe čestitke i Holanđankama , bile su sjajne, ali ne dovoljno.

P. S. Ne volim da izdvajam nikog, ali mislim da će Tijana Bošković po završetku duge i uspešne karijere biti najbolja igračica svih vremena. To oslikava moje mišljenje o ovoj devojci.

Profa

pre 6 godina

Bravo kraljice!!! Potpuno zasluženo,briljilare su ceo turnir.

PS Zanimljivo da je na današnji dan ,pre 17godina muška odbojkaška reprezentacija osvojila zlato na OI u Sidneju😊

Dejan

pre 6 godina

Kako beše,ne valja Terzić,loš trener,miljama iza Grbića,samo se dernja na devojke bez ikakvog razloga...?
A vi ste tako stručni,nema šta
Da vidimo sad ko ima bar malo ljudskosti da kaže "E ljudi,mlatio sam,nisam imao šta da radim i eto"

Koyot

pre 6 godina

Lepo je to i cestitke za devojke. Ali ko ovo realno gleda? Mislim, ovo je toliko nebitan sport da cak i ovaj uspeh ne moze da skrene sliku sa realnih problema u ovom drustvu. Ja bih pitao sta je sa cenom struje, jer to je zaista mnogo bitnije za nas nego neka odbojka, kosarka, balet ili fudbal.

Zemlja zdravlja, blagostanja, pravde, transparentnosti, itd.

pre 6 godina

@(euforija, 1. oktobar 2017 18:53)
Ovde su posetioci uglavnom pojedinci sa prosečnim platama u Srbiji (400 ili 500€, je l' tako?), tako da ih poskupljenja ispod 50% nimalo ne interesuju.

autokmd

pre 6 godina

Srbija, Boskovic i ceo tim, velika cestitka za zlato. Uu.... Svaka cast veliki i zbog toga sto je Holandija pomislila na zlato. Kraljice.... Na balkon!!!

zašto bojkot

pre 6 godina

Zanima me bas da li ce biti doceka, jer imaju trenutno dok ja gledam makar isti ucinak kao kosarkasi, a ako osvoje zlato cak i bolji. Ne znam zasto se toliko razlika pravi po sportovima, svaki uspeh je ogroman za nas gde god da je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milicko, 1. oktobar 2017 17:34)
Mediji bojkotuju odbojku po sistemu: koliko para toliko muzike...

NisamBasLjubitelj!

pre 6 godina

Sanja Malagurski?? Nju su mucile neke povrede... Jel ona igra sad za reprezentaciju? Secam se da je bila bas dobar korektor, ali tada je bila u senci starijih i iskusnijih, a onda znam da je pauzirala zbog neke povrede. Ima li je igde? Meni, kao laiku, delovala je super talenat.

Fiff

pre 6 godina

Je l moze neko normalan da mi odgovori za Jovanu Brakocevic, nisam pratio odbojku neko vreme pa ne znam. Hvala

(Zorowitzki, 1. oktobar 2017 17:58)

Jovana Brakocevic je, kako je vreme pokazalo, neki svoj vrhunac karijere doživela one 2011-te godine, igrala je na tom nivou još nekih godinu-dve a od otprilike 2013-te uglavnom postaje rezerva u klubovima za koje je nastupala.
Prošle godine je bila rezerva Tijani u reprezentaciji na Olimpijskim igrama.
A ove godine nije uopšte tu jer se porodila i rekla da ne može da napusti malo dete.
Od standardnih tu nije i Maja Ognjanović, ona se skoro udala za Ikodinovića, ima 32 god ali je rekla da bi volela da još jednom bude deo ekipe.

Kol

pre 6 godina

Svaka cast odbojkasicama vrhunski igra i veliki zaista veliki uspeh! A finale je potvrda da RTS nema normalnih komentatora osim Sarenca dok je pokojni Dusko Korac bio ziv bilo ih je dvojica a sada knjiga pala na jedno slovo Sarenac, kolicina lupetanja koju je komentator veceras iznosio ucinilo je jednu vrhunsku utakmicu skoro negledljivom! Jos jednom cestitke odbojkasicama!

zemun

pre 6 godina

Sećam se Jelene Blagojević iz srednje škole, pošto je igrala bolje odbojku i od dečaka, a sada je evropski šampion, što samo govori da je reprezentacija jako dobro selektirana. Čestitke devojkama i stručnom štabu.

Астер

pre 6 godina

Ово је дефинитивно НАЈБОЉА женска одбојкашка екипа у Европи, а можда и на свијету! :)

Прошле године сребро на Олимпијским играма, а сад злато на Европском првенству. Сигурно, доминантно, лепршаво.

Срећа па код њих нико не мора да ради индивидуално. :)

Предлажем да званични надимак за женску репрезентацију Србије у одбојци од сада буде ЦАРИЦЕ.
Ни мање ни више, одиграле су царски. (Саставом и доминацијом подсјећају на мушку екипу из периода 2000-2001.)
А некако осјећам да ће овако наставити идућих година! :)

Дјевојке, честитам!

Војин

pre 6 godina

Херцеговина је чудо за одбојку.
Из Херцеговине су пореклом браћа Грбић, Ђорђе Ђурић који су нам донели одбојкашко злато , Саша Старовић, ево сада Тијана Бошковић.
Не заборавите да је једно Љубиње, мало херцеговачко место од пар хиљада становника увек играло прву одбојкашку лигу СФРЈ.
Има нешто у том камену који даје горостасе. Напред девојке!

Volim lagodan zivot

pre 6 godina

U mnogim sportovima smo najbolji ili medju najboljim u evropi i svetu. Ovu zemlju treba dati na upravljanje sportistima a ne onim zevzecima sto ne znaju sijalicu da zavrnu ali zato imaju stanove od 250000 eura.

Kiki

pre 6 godina

Ja sam opčinjena njihovom igrom tokom čitavog turnira! Kakva klasa, borbenost, fokusiranost, uživanje. Svaka im čast na prikazanom! Srećno u trećem setu pa da se svi radujemo sa vama!

Živio daljinski

pre 6 godina

Može li neko zgaditi sportski događaj kao komentatori RTS - teško.
Nadam se da se nesuvislo cerekanje neće završiti onako kako zaslužuje.

Kole

pre 6 godina

Tijana Boskovic, nas zenski Ivan Miljkovic. Cura ako se ne varam ima tek 20 godina. Kakva igracica, nema protiv nje odbrane. Ajmo do zlata cure! :)

dachazvezda

pre 6 godina

UUUUUUU!!

Kako BIJE ova Boskovicka!!! Da mi zavali samarcinu, cenim da bi se 16 puta okrenuo oko svoje ose :))))) Njen decko ima pravo da se SLOZI SA NJOM ehheheheeh :))) AL I TREBA TAKOOOOO!!! SAMO NEKA BIJE :)))0

Kraljice

pre 6 godina

Ove kraljice moze da zezne samo najveci luzer naseg sporta Terzic. Devojke su umorne ne menja ih uopste. Moze da se obije o glavu Terzicu

HanSolo

pre 6 godina

Oni se više boje poraza, nego imati želju pobede.. Izgleda opet onaj naš mentalitet "pobedili smo" pre kraja utakmice.. Daj bože da grešim. Samo napred naše divne devojke!

Yo

pre 6 godina

Au kakva astronomska odbojka. I pored grešaka u drugom setu, kakav tempo na kraju. Samo da se ne opuste i tu je zlato. A definitivno je trenutno među najjačim ekipama na svetu. Nestvarno mi da je u Bakuu ovoliko mala posećenost. Ženska odbojka je najpopularniji sport u svetu od svih ženskih ekipnih i izuzetno je isplativ za igračice. Tako da je velika greška da Azerbejdžan bude domaćin. Osim ako ovo nije plan da se popularise sport i u ovom delu Evrope.

Zen

pre 6 godina

Odbojkasi bronza,kosarkasi srebro,odbojkasice... Mislim da smo bolji od Holandjanki pre svega na prijemu,bolji korektor,a to ce po meni biti presudno.Ove devojcice su sjajne i svaka im cast na svemu,zrele su za zlato.Stici do finala sa jednim izgubljenim setom pa to je fenomenalno.Voleo bih da mi neko kaze u kom kolektivnom sportu Srbija nije dobra ja ne znam.Odbojka(muska,zenska),kosarka(muska,zenska),Vaterpolo(zenski nisam ni znao da postoji do prvenstva u Beogradu),Rukomet(U obe konkurencije smo uzimali medalje do skoro,a verujem da cemo, i u buducnosti ,i ako je taj sport malo u krizi.) Boze da nam nam na ostalim poljima ide kao u sportu verovatno bi Australija bila deo Srbije.Pozdrav svima

Milicko

pre 6 godina

Zanima me bas da li ce biti doceka, jer imaju trenutno dok ja gledam makar isti ucinak kao kosarkasi, a ako osvoje zlato cak i bolji. Ne znam zasto se toliko razlika pravi po sportovima, svaki uspeh je ogroman za nas gde god da je.

Fiff

pre 6 godina

Ljudi ne malerisite u komentarima.
Vodimo 1:0, ali igra se potpuno izjednačen drugi set i sve je još daleko od gotovog.
Nemojte da smo baš uvek takav narod, da sve radimo po principu lako ćemo.
Nek prvo naše dobiju pa ćemo onda da im čestitamo.

remax

pre 6 godina

Srbija je, ne samo jedina zemlja osvajač medalja i u muškoj i ženskoj konkurenciji na EP u odbojci nego i jedini učesnik oba polufinala.
Zato očekujem jedrenjake da posle utakmice pišu da je odbojka nebitan sport.
Tako im je lakše.. :)

Djorgo

pre 6 godina

Ako se neko zaista razume i bavi odbojkom, pitanje, da li bi Tijana Boskovic mogla da igra u muskom timu? Recimo neka ozbiljna druga liga. Igra vec godinama sjajno, ali na ovom prvenstvu ubedljivo najbolja igracica.

Pedja

pre 6 godina

Iskoristiću priliku da trenutno najboljem timu na svetu, timu Srbije, odmah čestitam zlatnu medalju, bez izdvajanja bilo koje devojke, iako se naslućuje da će MVP prvenstva biti trenutno verovatno najbolji korektor na svetu, Tijana Bošković. Devojke, sve vas volim, hvala za sve što nam pružate, i čast mi je što imam privilegiju da vas gledam! SRBIJA!!!

remax

pre 6 godina

Srbija je, ne samo jedina zemlja osvajač medalja i u muškoj i ženskoj konkurenciji na EP u odbojci nego i jedini učesnik oba polufinala.
Zato očekujem jedrenjake da posle utakmice pišu da je odbojka nebitan sport.
Tako im je lakše.. :)

Pedja

pre 6 godina

Iskoristiću priliku da trenutno najboljem timu na svetu, timu Srbije, odmah čestitam zlatnu medalju, bez izdvajanja bilo koje devojke, iako se naslućuje da će MVP prvenstva biti trenutno verovatno najbolji korektor na svetu, Tijana Bošković. Devojke, sve vas volim, hvala za sve što nam pružate, i čast mi je što imam privilegiju da vas gledam! SRBIJA!!!

Arsa

pre 6 godina

Na RTS-u voditelj dva puta u deset minuta pročitao vođinu čestitku, prvi put tako izražajno da bi pozavidela i tetka iz Severne Koreje

Војин

pre 6 godina

Херцеговина је чудо за одбојку.
Из Херцеговине су пореклом браћа Грбић, Ђорђе Ђурић који су нам донели одбојкашко злато , Саша Старовић, ево сада Тијана Бошковић.
Не заборавите да је једно Љубиње, мало херцеговачко место од пар хиљада становника увек играло прву одбојкашку лигу СФРЈ.
Има нешто у том камену који даје горостасе. Напред девојке!

Milicko

pre 6 godina

Zanima me bas da li ce biti doceka, jer imaju trenutno dok ja gledam makar isti ucinak kao kosarkasi, a ako osvoje zlato cak i bolji. Ne znam zasto se toliko razlika pravi po sportovima, svaki uspeh je ogroman za nas gde god da je.

zemun

pre 6 godina

Sećam se Jelene Blagojević iz srednje škole, pošto je igrala bolje odbojku i od dečaka, a sada je evropski šampion, što samo govori da je reprezentacija jako dobro selektirana. Čestitke devojkama i stručnom štabu.

Kole

pre 6 godina

Tijana Boskovic, nas zenski Ivan Miljkovic. Cura ako se ne varam ima tek 20 godina. Kakva igracica, nema protiv nje odbrane. Ajmo do zlata cure! :)

Branko

pre 6 godina

Nema tu puno priče, čestitke susjedi, Max rizik na servisu , perfektna tehnika, sve čestitke Srbiji iz Karlovca i želim Vam još puno takvih utakmica

Dejan M...

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke
(Romanticar s Karaburmu, 01. oktobar 2017 22:05)

boze me sacuvaj, uvjek nesto smeta! u cemu je problem, nasa zastava je crvena, plava i bjela, pa nije dres zelen!

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Da nema ove male Hercegovke Boskovic, pa ovo bi bila sprdnja od reprezentacije.
Hahahah pa perverzija sta radi cura..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cetnik, 1. oktobar 2017 18:02)

Svaka cast Tijani Boskovic, nas MVP! Ali zlato nije osvojila Tijana sama, vec tim Srbije koji je odigrao fantasticno!

A ti nisi cetnik vec po-cetnik

Астер

pre 6 godina

Ово је дефинитивно НАЈБОЉА женска одбојкашка екипа у Европи, а можда и на свијету! :)

Прошле године сребро на Олимпијским играма, а сад злато на Европском првенству. Сигурно, доминантно, лепршаво.

Срећа па код њих нико не мора да ради индивидуално. :)

Предлажем да званични надимак за женску репрезентацију Србије у одбојци од сада буде ЦАРИЦЕ.
Ни мање ни више, одиграле су царски. (Саставом и доминацијом подсјећају на мушку екипу из периода 2000-2001.)
А некако осјећам да ће овако наставити идућих година! :)

Дјевојке, честитам!

Mladen Mladenović

pre 6 godina

@Stavrofor:
Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
-----
Vidite, za razliku od Vas ja smatram da fudbal još uvek gledaju uglavnom, ne "luzeri" već, oni kojima je IQ ravan broju cipela. Ko može da uživa u fudbalu koji se danas igra? Ko može da ide na utakmice "Zvezde", "Partizana" i drugih klubova? Pa, mogu samo ti koji imaju dve leve noge i koji nikada nisu "ritnuli" loptu. Na te utakmice odlaze da se isprebijaju jer im to dodje kao neka duševna hrana, kao znak da i oni postoje na ovom svetu. Popiju po neku motku koja im dodje kao obavezni bensedin. Ženska odbojka je pojam elegencije i lepote. Uživa se u svakom njihovom potezu, a kada nema tih interesantnih sportskih poteza, umesto kratko ošišanih ili zagladjenih kromanjoidnih crta lica, gledamo lepa lica i stas devojaka. Uporedjivati jedan propali sport sa odbojkom je nepristojno.

Vuk

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Drago mi je da si se smorio i zelim ti sto vise ovakvog "smaranja" u zivotu.
Kada igra Srbija makar to bilo i takmicenje u klikrima ima nasu podrsku i gledanost.

Radovan III

pre 6 godina

Srebro je lep uspeh.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džo, 1. oktobar 2017 18:34)
I glupost je ljudska osobina, nažalost.

dachazvezda

pre 6 godina

UUUUUUU!!

Kako BIJE ova Boskovicka!!! Da mi zavali samarcinu, cenim da bi se 16 puta okrenuo oko svoje ose :))))) Njen decko ima pravo da se SLOZI SA NJOM ehheheheeh :))) AL I TREBA TAKOOOOO!!! SAMO NEKA BIJE :)))0

Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda

pre 6 godina

Kako vas bre više nije sramota sa pljuvanjem Terzića???
Čovek je preuzeo reprezentaciju kad nismo ni igrali finalne turnire i osvojio sve i svašta sa nekoliko generacija.
Bošković? Pa Terzić je ubacio sa 17, Brankicu je ubacio i istrpeo sa 19 od OI u Londonu, gde nije mogla da se sastavi.
Lako bi i svaki drugi trener... Ma nemoj, Terzić je ovo osvojio bez trofejnog dizača Ognjenović (lider i individualno neuporediva sa Živković), a još je i Antonijević koja je bila starter na Gran priju pala na doping-testu, pa je sa 3. tehničarem osvojio zlato.
Dalje nije bilo prvog blokera OI Milene Rašić, pa prvog libera Silvije Popović (sad je od Blagojević izmislio top libera iako ona to nije), drugog korektora Joce Brakočević i iskusne Jelene Nikolić, Malagurski je povređena.
I opet dominacija, pa biće da ima nešto i do trenera!
Btw, pošto su sad svi u fazonu lako je njemu kad ima Bošković, samo da dodam da je ligaški deo Gran prija propustila i da smo bez nje mlatili Brazil, Rusiju, Kinu, SAD, sa Malagurski i Anom Bjelicom na korektoru. E to je sistem!
Čoveku umesto da skinemo kapu, ovde ga pljuju redovno - strašno!

lopta

pre 6 godina

Čestitam nove sportske penzije svima koji slave. 
(a slave, 1. oktobar 2017 20:07) 


Slavili bismo, i cestitali, i tvoju, nego steta sto nemas nista postignutno!

Srdacan pozdrav.

Volim lagodan zivot

pre 6 godina

U mnogim sportovima smo najbolji ili medju najboljim u evropi i svetu. Ovu zemlju treba dati na upravljanje sportistima a ne onim zevzecima sto ne znaju sijalicu da zavrnu ali zato imaju stanove od 250000 eura.

Djorgo

pre 6 godina

Ako se neko zaista razume i bavi odbojkom, pitanje, da li bi Tijana Boskovic mogla da igra u muskom timu? Recimo neka ozbiljna druga liga. Igra vec godinama sjajno, ali na ovom prvenstvu ubedljivo najbolja igracica.

Zen

pre 6 godina

Odbojkasi bronza,kosarkasi srebro,odbojkasice... Mislim da smo bolji od Holandjanki pre svega na prijemu,bolji korektor,a to ce po meni biti presudno.Ove devojcice su sjajne i svaka im cast na svemu,zrele su za zlato.Stici do finala sa jednim izgubljenim setom pa to je fenomenalno.Voleo bih da mi neko kaze u kom kolektivnom sportu Srbija nije dobra ja ne znam.Odbojka(muska,zenska),kosarka(muska,zenska),Vaterpolo(zenski nisam ni znao da postoji do prvenstva u Beogradu),Rukomet(U obe konkurencije smo uzimali medalje do skoro,a verujem da cemo, i u buducnosti ,i ako je taj sport malo u krizi.) Boze da nam nam na ostalim poljima ide kao u sportu verovatno bi Australija bila deo Srbije.Pozdrav svima

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Браво КРАЉИЦЕ!!!
Феноменалне девојке из Србије, "појачане" двема Амазонкама из Републике Српске, феноменалном Бранкицом Михајловић из Брчког, и понајбољом на свету, кршном Билећанком из Српске Херцеговине, Тијаном Бошковић!
Одавно није виђена оваква доминација!!!

*

pre 6 godina

Ali sta je sa ljudima u rts-u, pa brate kakva cestitka "predsednika AV" na svaka dva min, i to toliko usiljeno da je to strasno. Kako ne shvata da tako samo navlaci gnev naroda....

Back in Black

pre 6 godina

Trebao je RTS da prekine emitovanje utakmice kada smo imali mec loptu i da procita cestitku svevišnjeg vodje našega ovako je kasnila 3,2 sekunde.

Dragana

pre 6 godina

Stavrofor
A po čemu fudbal nije smor? Sport gde 22 lika trče za jednom loptom na velikom prostoru 90 minuta. Još ako se završi 0-0 šta si gledao? Šta ljudi na tribinama vide na terenu, igrače kao mrave, loptu uopšte ne vide, a tek kod koga je i ko šutira, gol kada padne sigurno ne vide, raduju se otprilike....A ti druže ako te ne zanima odbojka, lepo ne gledaš i problem je rešen..
Devojkama čestitke i veliko BRAVO!!!

Vuk

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke
 (Romanticar s Karaburmu, 1. oktobar 2017 22:05)

Kakvi smo to ljudi? ovako predivno vece za Srbiju ovaj trazi smene, onaj pokrece peticiju, boja smeta, ljudska prava ugrozena...posle se cudimo zasto nam je ovako i kako to da je AV izdominirao? pa lako...

son

pre 6 godina

a secam se pred pocetak takmicenja bila je vest "Terzic: Izvesno je da mozemo da prodjemo grupu"
a komentar ovde "izvesno je da ti neces da podneses ostavku nikad"
zasto da podnese, covek je prvi u evropi i odlicno rasi svoj posao

Srbijanac

pre 6 godina

Bronza, grand prix 2017
Zlato, evropsko prvenstvo 2017

Kada i žene razbijaju u timskim sportovima...Nema šta, sportska smo nacija. Da nam je samo ukinuti ovaj fudbal na 10 godina i sve pare usmeriti u odbojku, košarku, vaterpolo...razvalili bi na olimpijskim igrama. Svaka čast devojke na osvojenoj zlatnoj medalji.

srle

pre 6 godina

Bravo, Holandjanke nimalo naivne, cim nase malo padnu krenu da osvajaju poene ali mi imamo Tijanu B. i Brankicu.. Naravno sve nase devojke itekako zasluzne za ovaj uspeh, one bi trebalo da budu primer za zensku decu a ne kojekakav olos koji se forsira po medijima. Odbojka je jedan od tih sportova koji ne proizvodi od devojaka muskarace nego bas suprotno. Ali stvarno pojedinci koji sada spominju nacionalne penzije, treba da ih bude sramota. Ako je neko zasluzio ove devojke su zasluzile. Bolje se bavite likovima koji su se dokopali penzije u 40-oj godini raznim prevarama, nije ih mali broj. Ne znam da li je samo mene uzasno nervirao trener - Amerikanac sa mikrofonom.

zašto bojkot

pre 6 godina

Zanima me bas da li ce biti doceka, jer imaju trenutno dok ja gledam makar isti ucinak kao kosarkasi, a ako osvoje zlato cak i bolji. Ne znam zasto se toliko razlika pravi po sportovima, svaki uspeh je ogroman za nas gde god da je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milicko, 1. oktobar 2017 17:34)
Mediji bojkotuju odbojku po sistemu: koliko para toliko muzike...

Odbojkas

pre 6 godina

Tijana najbolji korektor Evrope i sveta, u finalu 29 poena a nagrada za najbolju korektorku ide Holandjanki koja je jedva 10 poena skupila u finalu???

pusasusjedhehe

pre 6 godina

Udarna vest na svim sportskim portalima sirom sveta.
(Milorad, 01. oktobar 2017 20:03)

Još je udarnija vest kada vi pobedite u gađanju letećih pataka.

Mladen cg

pre 6 godina

Čestitam našim odbojkašicama na osvajanju evropske krune! Toliko su superiorno osvojile ovaj šampionat, da je to , prosto, fenomenalno! Iako većinu mečeva nisam mogao da gledam, zbog toga sto rts ne dopušta mogućnost srbima koji ne žive u Srbiji da prate uspjehe naših sportista ( što je istinska sramota), to ne mijenja osjećaj ponosa i istinske radosti! Pozdrav iz bratske CG!

Pronašao sebe

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Blago tebi s tobom.

vesna

pre 6 godina

@euforija
Nadam se da ce ti iskljuciti i to malo struje sto dolazi do tebe :)
(Ogi, 1. oktobar 2017 19:30)

hhahah, iskreno se nasmejah na ovaj komentar. Ni meni nisu jasni ljudi koji dodju ovde da pisu zalopojke o svojoj i opstoj neimastini. Evo ja sam podstanar, danas 3/7 zarade otislo na kiriju, ne razmisljam ni o svojoj a ne o necijoj drugoj penziji koliko ce biti i kako je zaradjena ..
a mnogo mi drago za ove mlade zene i osvojeno najsjajnije odlicje Evropske odbojke. Kakva igra , sarmantnost, lepota, sportski duh i SRCE na jednom mestu , cista 10.

Ziveli!!

andjeo 88

pre 6 godina

U naslovu "Srpkinje su najbolje u evropi" treba dodati i NAJLEPSE! Svaka cast, krenuti sa mislju da je zlato jedina alternativa i to javno reci, i zadati sebi nevidjeni pritisak, izdrzati ga i ostvariti cilj to mogu samo najjace, i mentalno i fizicki, ekipe na svetu! ZATO JE I BRAVO MALO!!!

znanje-imanje

pre 6 godina

@VUK
@Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda
@Dejan
@son
Vi se ne razumete u odbojku, što je vaše pravo, kao i na vaše mišljenje. Šteta međutim što vi nadodajete na apsurd da eto večiti selektor upotpunjava svoj "resume". Kao da na svetu nije dovoljno dokaza da nema pravde ni smisla!
Ovaj meč je imao sličan tok kao npr. meč SF Olimpijade. Vodili smo a amerikanac je menjao. Onda je nas stigao umor a Terzić i dalje nije menjao. Pa smo došli do izgubljene utakmice. Iscimali smo se za ipak preokret, ali nas je to koštalo kako fizički još više psihički. Već tu izgubli smo pobedu u finalu.
Ovde je naš dotad odlični libero popustio. A i inače treba ponekad menjati Mihajlović, barem jedan krug pozadi. Ali! ovde je trik u tome što ne možeš da menjaš libera a sad njemu treba pomoć. Pa ti onda izvedeš Brankicu - i uvedeš igračicu koja prima servis, a ne da ti rastrojeni libero pokriva i dalje Brankicu - a u 3. setu ne može da pokrije ni sebe samu! Pomogneš liberu, odmoriš Brankicu za 4. set kad već 3. gubiš. I isto barem rotaciju napred daš predah Bošković drugim korektorom. I usporiš Holandski nalet. Itd. itd.
To je očito - nama, a vi ne morate da znate i vidite. Ovde smo dovoljno bili bolji da ni efektivno otsustvo selektora nije moglo pomoći Holandiji.
Terzić je sada bolji - jer je manje loš - jer ga stižu godine - pa je manje neurozan - pa ih manje kinji -pa je manje naporan za naš tim.
Pored naše dve razbijačice Živković je izvrsno odigrala ceo turnir.

Kiki

pre 6 godina

Ja sam opčinjena njihovom igrom tokom čitavog turnira! Kakva klasa, borbenost, fokusiranost, uživanje. Svaka im čast na prikazanom! Srećno u trećem setu pa da se svi radujemo sa vama!

Kol

pre 6 godina

Svaka cast odbojkasicama vrhunski igra i veliki zaista veliki uspeh! A finale je potvrda da RTS nema normalnih komentatora osim Sarenca dok je pokojni Dusko Korac bio ziv bilo ih je dvojica a sada knjiga pala na jedno slovo Sarenac, kolicina lupetanja koju je komentator veceras iznosio ucinilo je jednu vrhunsku utakmicu skoro negledljivom! Jos jednom cestitke odbojkasicama!

Juventino

pre 6 godina

Bravoooooo oduseevileee stee mee na celom prvenstvu opet kraljicee naseee lepee :-)
Kolko smo mocni to je strasnoo
na ovo Prvenstvo smo doputovali bez S.Malagurski,Maje Ognjenovic (kapitena) Ane Antonijevic., Silvije Popovic i sa povredjenom Milenom Rasic Nespremnom sto posto i opet smo svima ocitali lekcijuu bravoo breeeeeeeeee kraljicee !
Kao prvo u zadnjih par godina od reprezentacije su se oprostilee Jelena Nikolic. Brizitka Molnar. Krsmanovic, Starovic, Cebic... i opet je smenaa uspelaa i svaka cast Terzicu i njegovom strucnomm stabuuu !!!

Svaka cast!

pre 6 godina

Atomska odbojka. Sto je najbolje, jos ima dosta mesta za napredak. Ako devojke nastave da napreduju, mogu da objedine EP, SP i Olimpijadu.

Yo

pre 6 godina

Nema im ravne u Evropi. U svetu na nivou sa Brazilom i Kinom. Astronomska odbojka. I to bez povređene Rasic, najboljeg srednjeg blokera svetu. Čestitke. Devojke igraju prelepo. Mora biti doček

Žalosna sova

pre 6 godina

Ova generacija je svetska klasa ali Tijana Bošković je izvanplanetarna klasa. Hvala svim devojkama za veliku radost. Naklon do poda.

my way

pre 6 godina

Čestitam nove sportske penzije svima koji slave.
(a slave, 1. oktobar 2017 20:07)

Девојке су ове пензије већ раније оствариле, али искрено се надам да ћемо након наредног Светског првенства славити нове и веће! Каква доминација над Европом! Какве девојке! Поносна буди, Србијо, на ово благо које имаш! Честитке од срца, шампионке наше! Честитке Тијани, Стефани и Бранкици на више него заслуженим појединачним признањима, честитке Јелени Благојевић на начину на који је одговорила Холанђанкама на тактици у трећем сету да гађају њену и Бранкицину половину терена, за Тићу Малешевић немам речи, њена улога у нашој игри и овом успеху је ооогромна, застава у њеним рукама која на фотографисању обгрљава наше девојке је права илустрација овог тима, честитке сјајном техничару Бојани Живковић, Јоџи Стевановић, Слађани Мирковић, Ани Бјелици, Теодори Пушић, Мини Поповић, повређенима Бјанки Буши и наравно нашем капитену Милени Рашић, честитке Терзићу и стручном штабу! Наклон до пода, људи! Било је задовољство видети у студију и Ању Спасојевић на данашњи дан, прелеп дан за српску одбојку и српски спорт!

Gde ja živim

pre 6 godina

Da ugrabim pre nego što botovi dobiju instrukcije i sete se da se održava EP u odbojci. Bravo devojke svaka čast, izuzetna utakmica, sjajni potezi sa obe strane. Sve je funkcionisalo jako dobro, a u nekim trenucima i savršeno. Takođe i sve čestitke stručnom štabu na odličnom radu. Takođe čestitke i Holanđankama , bile su sjajne, ali ne dovoljno.

P. S. Ne volim da izdvajam nikog, ali mislim da će Tijana Bošković po završetku duge i uspešne karijere biti najbolja igračica svih vremena. To oslikava moje mišljenje o ovoj devojci.

Mitar

pre 6 godina

Zasto svi politicari misle da su oni najzasluzniji za uspeh u bilo kom sportu i ako se oni ne jave da cestitaju da ce sve stati ,da se nece podeliti medalje?Stvarno ne znam odakle tolika kolicina egoizma i narcisoidnosti,pomozite im da imaju uslove za pripreme i rad a pustite njih da se raduju i uzivaju bez vas licemera.

Ivan

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Sinko a da ti nisi malo ljubomoran, priznaj? Jesi jesi komšo dragi! :-) Mi smo sila u kolektivnim OLIMPIJSKIM sportovima i to i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, i to vam ne da mira očito! Reći za jedan od KLJUČNIH kolektivnih olimpijskih sportova da je "smor" može samo ili totalni antisportsta koji sa sportom nema ama baš nikakve veze ili ljubomorna zavidna osoba, treće NEMA! Ti si ovo drugo naravno! :-) Tako ste plakali ovuda godinama kada smo vas deljali u vaterpolu non stop i poigravali se sa vama, ridali ste tada da je to "nebitan sport", a kada ste nas najzad nakom milion godina nedavno dobili u vaterpolu eee onda ste počeli da dižete tu pobedu u nebesa! Evo sada opet istog ridanja! Pa dokle više komšije bre? Ja za razliku od vas poštujem i vašu veličanstvenu zlatnu medalju u gađanju glinenih golubova, i to je za respekt naravno! :-)

Mrgud

pre 6 godina

Svе čestitke devojkama, ali kad voditelj na Javnom Servisu prvo čita pohvale od "vrhovnog vođe" onda šta reći. Ej Srbijo među šljivama. Jel može nešto da prođe bez "njegove zasluge?

Živio daljinski

pre 6 godina

Može li neko zgaditi sportski događaj kao komentatori RTS - teško.
Nadam se da se nesuvislo cerekanje neće završiti onako kako zaslužuje.

UltraBot

pre 6 godina

Pre svega, devojke, sve čestitke! Pokazale ste da ste u ovom trenutku, zaista klasa za sebe u ovom sportu. Bez suvišnog nerviranja, kao da imate decenijsko iskustvo u igranju ovakvih mečeva, racionalno i stabilno do kraja. Istinski i najveće BRAVO i hvala za još jedno divno popodne sa vama!
A sad nešto malo drugačije: ja ne znam, zaista, odakle su se pojavili ovi (potpuno sam ubeđen da su dirigovani iz istog "centra") botovi koji se bave nacionalnim penzijama i na svakoj vesti o našem vrhunskom sportu "drobe" i pridikuju kako ovako jadni moramo da finansiramo sportiste u naponu snage i šta još sve ne... Nisam nešto siguran da će se bilo ko od vrhunskih profesionalnih sportista prijaviti za tu penziju i da će je prihvatiti. Pitajte Ivana Miljkovića, na primer, a i bilo koju od ovih devojaka koje, uz veliki trud i rad, zarađuju dovoljno za pristojan život. Nije svakom stalo da se "ogrebe o državu", a nekako sam siguran da bi svako od ovih komentatora jedva dočekao priliku da se zakači državi na grbaču. A za one koji pitaju čime su to zaslužili više od nekog hirurga, rudara ili drugog radnika čiji trud i napor svakako poštujem, samo jedno podsećanje - vrhunski sportski rezultati postižu se u vrlo kratkom periodu života, karijera retko traje preko 35. godine života, a tokom te karijere, realno, nemaju baš vremena i mogućnosti da se bave pripremom za budući život, ako ćemo pravo, naš sistem obrazovanja im to baš i ne omogućava (za one koji pomenu Amerikance i koledže i sl.)

Qroña

pre 6 godina

Odbojkaši treći u Evropi, a odbojkašice PRVE u Evropi, nema šta mi smo ne samo košarkaška, nego i ODBOJKAŠKA evropska velesila!!!

Gde ja živim

pre 6 godina

(Koyot, 1. oktobar 2017 19:19)

Slažem se sa vama da verovatno ima i važnijih stvari od sporta ili tako nečeg, ali imate još stotine rubrika na ovom sajtu na kojima možete da postavite ta pitanja. Ovde pričamo o sportu i čestitamo devojkama koje su svojim trudom, radom i zalaganjem ostvarile veliki uspeh. Takođe, bi mi mogli da se ugledamo na njih u pojedinim stvarima kao država pa bi nam možda bilo bolje. Dakle ovde čestitamo i bodrimo, a onda na političkim i biznis temama postavljamo ta pitanja koja su takođe važna. Sportski pozdrav

Fiff

pre 6 godina

Je l moze neko normalan da mi odgovori za Jovanu Brakocevic, nisam pratio odbojku neko vreme pa ne znam. Hvala

(Zorowitzki, 1. oktobar 2017 17:58)

Jovana Brakocevic je, kako je vreme pokazalo, neki svoj vrhunac karijere doživela one 2011-te godine, igrala je na tom nivou još nekih godinu-dve a od otprilike 2013-te uglavnom postaje rezerva u klubovima za koje je nastupala.
Prošle godine je bila rezerva Tijani u reprezentaciji na Olimpijskim igrama.
A ove godine nije uopšte tu jer se porodila i rekla da ne može da napusti malo dete.
Od standardnih tu nije i Maja Ognjanović, ona se skoro udala za Ikodinovića, ima 32 god ali je rekla da bi volela da još jednom bude deo ekipe.

Hogar

pre 6 godina

Lepo je to i cestitke za devojke. Ali ko ovo realno gleda? Mislim, ovo je toliko nebitan sport da cak i ovaj uspeh ne moze da skrene sliku sa realnih problema u ovom drustvu. Ja bih pitao sta je sa cenom struje, jer to je zaista mnogo bitnije za nas nego neka odbojka, kosarka, balet ili fudbal.
(Koyot, 1. oktobar 2017 19:19)
Ajde botu pali sa sportskih vesti

слога

pre 6 godina

Зашто ово није главна вест?Нисам сигуран да народ више интересује ситуација у Каталонији,од српских златних одбојкашица.

King James

pre 6 godina

@Milicko
Kosarkasi su osvojili srebro bez 8 igraca koji bi sigurno bili u 12 i jednostavno je kosarka najpopularniji sport u Srbiji.Inace sve cestitke devojkama,stvarno su najbolje,razvalile su ovo prvenstvo

Gde ja živim

pre 6 godina

kosarkasi U20 zlato, kosarkasice U18 srebro, kosarkasi U18 bronza, vaterpolisti bronza, vaterpolisti U20 bronza, odbokjasi bronza, kosarkasi srebro, i napokon zlato vaterpolisti! i to sve za skoro 3 mjeseca, pametnom dosta!
(Dejan M..., 1. oktobar 2017 19:55) # Link komentara

Samo mala ispravka. U18 košarkaši zlato, U20 5. mesto, U16 bronza, ali u svakom slučaju berićetna godina. Imamo šlifa za kolektivne sportove, samo da još malo popravimo uslove i nebo nam je granica.

autokmd

pre 6 godina

Srbija, Boskovic i ceo tim, velika cestitka za zlato. Uu.... Svaka cast veliki i zbog toga sto je Holandija pomislila na zlato. Kraljice.... Na balkon!!!

zamb

pre 6 godina

Devojkama svaka čast. Prošle godine su u finalu Olimpijskih igara doživele težak poraz protiv Kineskinja. Pričalo se da im fali "mentalitet". Sve se video juče i danas - razbijanje!

Hygge

pre 6 godina

Za ove zlobne koji spominju sportske penzije. Vidite, nisu sportisti to sami sebi izglasali, već država. Pošto je državna odluka zakon, šta imate protiv zakona? Ako zakon nešto propisuje, a vi se s tim ne slažete, ne napadajte one koji nemaju s tim ništa, već se preko svog poslanika u Skupštini (iz)borite za ukidanje/izmenu zakona.

Devojkama SVE ČESTITKE! Najbolje ste, najlepše! Ulepšale ste mi dan!

Igysa

pre 6 godina

Svaka čast na pobedi.. Ali ostanite velike drage šampionke, ne pokleknite na zadnjoj stepenici i ne poklonite se predsedniku. Odlaskom na prijem kod AVa gde će on da se šepuri vašim zlatom i radom, vaš zlatan sjaj će nestati u očima ovog napaćenog naroda. Naroda kome jeste jedina istinska pobeda, dobro i ohrabrenje, zapravo samo još vi sportisti.

kika

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.
(Luka, 1. oktobar 2017 21:30)
O Boze, sada i selektor koji je uzeo medalju ima hejtere, sta bi bilo da nije, kakvo bre nasilje nad zenama ????
Sledece ce biti Djokovicev je teca, zato je na mestu selektora a ovaj ne placa porez , bla,bla, bla...

мерак

pre 6 godina

Како смо моћна нација, доминирамо у свим спортовима! Браво. Живела Србија

tz

pre 6 godina

tijana i brankica imaju gromove u rukama...kako seva ko ilija gromovnik ahahaha,krsne djevojke.
svaka cast celoj ekipi odigrale su ceo turnir savrseno,Stefana najlepsa odbojkasica na svetu!!

Boske

pre 6 godina

Tijana Boskovic, bombarderka iz Hercegovine, sravnila Holandiju sa parketom i pokorila Evropu! Bravo Srpkinje, bilo je veliko zadovoljstvo gledati vasu spektakularnu igru, a bogami i ljepotu. Zdrave bile i jos puno zlata nam donijele!

vesna markovic

pre 6 godina

Komentator potpisan @UltraBot, svaka cast na komentaru, posto je poduzi necu citirati. Izneli ste sve na videlo, samo me zanima ko i radi cega finasira iste, koja je benefit? Pljuju reprezentativce koju god medalju da osvoje, naglabaju o nacionalnim penzijama -tudim, prozivaju jednog Djokovica kao da su licno AAR iz americkih filmova, a pri tom niti znaju kako funkcionise poreski sistem u nasoj zemlji,ako su poreski obeznici uopste. .. neverovatne se stvari mogu procitati na ovom sajtu , zaista.

Stara kuka

pre 6 godina

Svaka cast devojke!A na rts-u sem Sarenca i eventualno Ace informacije nema valjanog komentatora vise.Sta ovaj prica?Kaze 4 medalje timskog sporta u post Olimpijskoj godini i da to nikada nije bilo.Bolje nemoj vise,kad ne znas i ne pratis.2001 smo uradili sto nikad niko nece vise,zlato u vaterpolu,zlato u kosarci,zlato u odbojci,bronza na SP u rukometu.To smo osvojili kao SRJ i to se RACUNA!

Vuk

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.
(Luka, 1. oktobar 2017 21:30)

Sta ostalo ti katrana i perija pa da se negde utosi?

Komunalac

pre 6 godina

@Stavrofor, nemas pojma koliki je samo "smor" citanje tvog komentara, ali to je demokratija...Svako ima pravo da iznese svoje misljenje, ali za tvoje malo ko haje...Inace curama sve cestitke,prave su SAMPIONKE!

Profa

pre 6 godina

Bravo kraljice!!! Potpuno zasluženo,briljilare su ceo turnir.

PS Zanimljivo da je na današnji dan ,pre 17godina muška odbojkaška reprezentacija osvojila zlato na OI u Sidneju😊

Nolefan

pre 6 godina

Ako se neko zaista razume i bavi odbojkom, pitanje, da li bi Tijana Boskovic mogla da igra u muskom timu? Recimo neka ozbiljna druga liga. Igra vec godinama sjajno, ali na ovom prvenstvu ubedljivo najbolja igracica.
(Djorgo, 01. oktobar 2017 17:37)

Razlika u visini mreze je drasticna. Tako da bi tesko prosla protiv bilo kod osrednjeg bloka u drugoj ligi.

Milan

pre 6 godina

@Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda

Upravo vecina toga sto si naveo je dokaz za suprotnu tvrdnju! Imao je Terzic i ranije 15-16 vrhunskih odbojkasica ali ih nije uspevao dovesti do zlata. Iskljucivo je njegova krivica zsto nismo osvojili zlata 2013 i 2015 iako je imao najbolje igracice u evropi.Sada su nase toliko dominantne i jace od konkurencije da je zaista tesko izgubiti. Bio sam u pioniru 2011 kada nas je njegovo lose vodjenje utakmica zamalo kostalo zlata a bili smo za klasu jaci od protivnika.
Zaista jeste uvek podmladjivao tim i vodio mlade igracice, ali to se ne radi ako vec imas mocan tim. A igracice ne stvara on, stvaraju ih treneri u klubovima.

Pistol

pre 6 godina

Da nema sportista bili bi jedno ubogo mesto na ubogom Balkanu, sa tablom na ulasku: "Uđi ako baš moraš" i tablom na izlasku: "Da li ste svesni koliko imate sreće?".

Zexxx

pre 6 godina

Bravo devojke svaka cast!!! Odbojka je, verovatno, jedini ekipni sport koji mi je atraktivni u zenskoj nego u muskoj konkurenciji. Uzivanje je bilo gledati Vas! Jos jednom bravo!! Ali komentator RTSa, pa to je strasno covek toliko lupeta da mi je ogadio medalju. Sramota me njegove(njihove) sramote ili sto bi se reklo transfer blama! Bravo Srbija. Dole amateri u svom poslu.

dženkins

pre 6 godina

Prelepe,predobre,najbolje i šta dalje reći. Od kad je sveta i veka Srbe su spašavale žene Srpkinje a isto tako i ukopavale neke druge Srpkinje. E ovo su one koje spadaju u onu prvu grupu i nadam se sve veću i dominantniju na koju možemi biti ponosni!

Istrebljivac Antimaterije

pre 6 godina

Najbitnije je da ce u "demokratskom" komsiluku zbog ovoga biti opet nekoliko dana zalosti. Stalno im zagorcavamo zivot medaljama.....

zoran ivkovic

pre 6 godina

sta reci o devojkama koje su na celom turniru izgubile 2 seta .....svaka cast devojke ....svaka cast strucnom stabu ....dodela nagrada za najbolje igracice po pozicijama za najboljeg korektora ane buis proglasena.....tijana boskovic mvp ....tijana je trebala dobiti obe nagrade i mvp i najbolji korektor ...to je jedino ispravno

KoučH

pre 6 godina

Bravo cure naše! Šampionke Evrope ste! Naš ponos! Prošetale ste se kroz ovo prvenstvo, rutinski ste ga osvojile, veoma superiorno! Velike čestitke!

slobodan

pre 6 godina

Devojke su jos jednom u nizu medalja dokazale, da smo najlepsa i najuspesnija sportska nacija na svetu!!! Svaka Vam cast devojke! Hvala Vam sto postojite i nasa srca ponosom bojite!!!

gast

pre 6 godina

Холанђанке лепше.
('ел није?, 01. oktobar 2017 17:37)
Nije. Razumem da nekog "voze" plavooke prirodne plavuše, pa ako je to jedini aršin, onda u redu. Ali samo su dve Holanđanke lepuškaste, ostale ni blizu. Kod nas je nekoliko lepotica (računam ceo tim).

Gde ja živim

pre 6 godina

(Igysa, 1. oktobar 2017 21:38)

Ja lično bih zabranio bilo kakav dodir političara sa sportom. Sport ne smeju da prljaju ti koje bih nazvao svakojakim imenima, ali ovde se to ne može promeniti. Dobar deo ovih devojaka verovatno i ne zna ko nam sve sedi u vlasti (dobro NJEGA verovatno znaju), ali su verovatno i vaspitane tako da ispoštuju jedan takav prijem. U suštini, sam prijem bi i trebao da bude neka vrsta časti, kada bi imali normalnu vlast. Elem, da se vratim na suštinu. Na ovom sajtu je dosada milion puta apsolvirano na temu velike isprepletanosti politike i sporta od čelnika saveza do raznih stručnjaka, ko je čiji itd, a onda imamo i komentare kao što je vaš/tvoj. Jednostavno ne možemo da tražimo od ovih devojaka da dolaze u centar negativne pažnje i eventualno sebi stvaraju određene probleme u životu. Svi predsednici su primali sportiste i prima ih i ovaj. Od samih sportista (košarkaša, odbojkaša/ca) ne možemo da tražimo takve stvari. Možda moraju takve stvari da rade, možda smatraju da je prikladno, a možda jednostavno nemaju bilo kakvo mišljenje o tome jer nemaju direktan kontakta sa ovom zemljom veći deo godine. Ne treba ih zbog toga kriviti.

Yo

pre 6 godina

Au kakva astronomska odbojka. I pored grešaka u drugom setu, kakav tempo na kraju. Samo da se ne opuste i tu je zlato. A definitivno je trenutno među najjačim ekipama na svetu. Nestvarno mi da je u Bakuu ovoliko mala posećenost. Ženska odbojka je najpopularniji sport u svetu od svih ženskih ekipnih i izuzetno je isplativ za igračice. Tako da je velika greška da Azerbejdžan bude domaćin. Osim ako ovo nije plan da se popularise sport i u ovom delu Evrope.

Odbojkaska sila

pre 6 godina

E to smo mi reprezentativna sila u odbojci, svaka cast ,biti najbolju u bilo cemu u Evropi je veliki uspeh.Kontinuitet medalja i savrsenog igranja se nastavlja,Bravo,Bravo ,Bravo!

Mare

pre 6 godina

Bravo devojke!!! NAJBOLJE STE!!! Sta ste mi kao udarnu vest stavili Katolononiju, ma briga me za njih, ovo stavite na udarno meste bre!!!!

taki p.

pre 6 godina

Ovi rezultati obe selekcije pokazuju sta znaci dobar rad na duze staze,prvo su isplivali odojkasi sredinom devedesetih i ostali pri vrhu do danas,dok smo zensku odbojku bukvalno stvorili iz nicega.Iako ni u odbojci nema para,ljudi koji vole ovaj sport, ucinili su sve da danas Srbija bude strah i trepet na medjunarodnoj sceni,razne glavonje koji su se uvukli u ostale sportove treba da isteramo motkom.Bravo devojke,vi ste ona dobra strana Srbije.

Stole

pre 6 godina

Svaka cast, lepotice, kapa dole za zlato i sampionski pehar!Vi ste nas ponos, nasa lepota i sarm!Zasluzeno skroz bez ikakve bojazni da bi Holandjanke mogle da preokrenu rezultat.Jos sa nekim odbojkasicama koje su nedostajale sa Olimpijade.Cestitke i strucnom stabu i mnogo osporavanom u Srbiji, Terzicu.Ispravile ste sve ono sto kosarkasi nisu uspeli i vase kolege odbojkasi.

Dejan

pre 6 godina

Kako beše,ne valja Terzić,loš trener,miljama iza Grbića,samo se dernja na devojke bez ikakvog razloga...?
A vi ste tako stručni,nema šta
Da vidimo sad ko ima bar malo ljudskosti da kaže "E ljudi,mlatio sam,nisam imao šta da radim i eto"

Vlada

pre 6 godina

Мени је невероватно што Бојана Живкковић није најбољи техничар. Можда сам мало пристрасан, прелепа је стварно

my way

pre 6 godina

Какво првенство! Каква доминација над Европом! Какве девојке! Поносна буди, Србијо, на ово благо које имаш! Честитке од срца, шампионке наше! Честитке Тијани, Стефани и Бранкици на више него заслуженим појединачним признањима, честитке Јелени Благојевић на начину на који је одговорила Холанђанкама на тактици у трећем сету да гађају њену и Бранкицину половину терена, за Тићу Малешевић немам речи, њена улога у нашој игри и овом успеху је ооогромна, застава у њеним рукама која на фотографисању обгрљава наше девојке је права илустрација овог тима, честитке сјајном техничару Бојани Живковић, Јоџи Стевановић, Слађани Мирковић, Ани Бјелици, Теодори Пушић, Мини Поповић, повређенима Бјанки Буши и наравно нашем капитену Милени Рашић, честитке Терзићу и стручном штабу! Наклон до пода, људи! Било је задовољство видети у студију и Ању Спасојевић на данашњи дан, прелеп дан за српску одбојку и српски спорт!

"Šta ću sam pod tuđim zvezdama"... a komšiluk?

pre 6 godina

Nije zanimljivo kad ovako lako uzmeš tozla!

Pokvarismo vaterpolo ko zvečku, pokvarismo mi i afroameri basket ko zvečku... ne dirajte makar odbojku ako Boga znate, o Srbi!
Daj da fudbal pokvarimo u Rusiji ko na Novom Zelandu plus da isporbamo nove GO:PRO kamere na englezima, jer se hrvati neće plasirati. Boje se da ih tokom snimanja ne ostave dećki...

Inače čujem komšije u transu... jedva čekaju da nauče kako se igra ova igra pa da probaju!

Milan

pre 6 godina

Terziću odlazi! Izgubile su set!
Dobro, ovo je samo zbog tradicije, čestitke devojkama i treneru.
Srbija je toliko jaka u odbojci da čak i druga postava bi bila favorit za jednu medalju. Samo na prijemu nemamo najbolje igračice u evropi.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Svaka cast devojkama, sjajan uspeh, neverovatna dominacija, i konacno su se vratile tamo gde im je i mesto-na krov Evrope. Ne bih da se ponavljam, Tijana Boskovic je prava zver u svakom najpozitivnijem smislu te reci, tim je ono sto gura i sto daje krila i vodi ka pobedi, ali usudicu se da se slozim sa Stefanom, nista ovo bez nje ne bi bilo moguce, ili bi makar to mnogo teze izgledalo. I samo da napomenem kakva glupost da se MVP priznanje daje odvojeno od nagrade za najboljeg korektora u ovom slucaju, pa valjda se dodele individualne nagrade, pa se najbolja sveukupno bira od njih, ali ajde. Potpuno je kontradiktorno da je neko najbolji korektor, a onda ups, ipak imate jos boljeg korektora koji je i najbolji igrac prvenstva. Pritom se Slutjes nije ni videla u finalu (inace odlicna igracica naravno).

I moram da se osvrnem na jos jedno. Ranije sam kritikovala Terzica za njegov pristup mecevima i devojkama, danas ne znam sta je uslo u njega, ali je vodio ovu utakmicu na perfektan nacin. Bez dranja, bez nervoznog zvakanja zvake, rekao je tacno ono sto je devojkama trebalo da cuju u trenutku kada su gubile treci set. Iskreno se nadam da ce se ovaj trend nastaviti i da nije posledica toga da i on i vrapci na grani znaju da nam u Evropi trenutno nema ravnih.

Jos jednom svaka cast, idite slavite, zasluzile ste maksimalno, a nadam se da cemo se mi potruditi da im sutra priredimo lep docek u sto vecem broju.

Gde ja živim

pre 6 godina

Холанђанке лепше.
('ел није?, 01. oktobar 2017 17:37)

Nije. Razumem da nekog "voze" plavooke prirodne plavuše, pa ako je to jedini aršin, onda u redu. Ali samo su dve Holanđanke lepuškaste, ostale ni blizu. Kod nas je nekoliko lepotica (računam ceo tim).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gast, 1. oktobar 2017 20:52)

Meni su najbolje rukometašice Holandije, što onde ima lepih devojaka uh. Ove su simpatične, ali naše su lepše. Mada sam i ja subjektivan.

cole

pre 6 godina

poklon do zemlje. bravo, bravo, bravo! totalna dominacija u evropi, sve utakmice skoro pa kao jaci trening! respect devojkama, sjajna hemija u ekipi, sjajni pojedinci...ma bez reci!

menjam Prizren za Dzenkinsa

pre 6 godina

Bravo devojke! Dolzale sta da samo Srbija moze da pobedi istog protivnika dva puta na jednom turniru! A isto tako samo Srbija ne moze da izgubi od istog protivnika dva puta na jednom turniru(kosarka).

Slagtera

pre 6 godina

Sta reci o vama a da vi to vec ne znate. Prave sampionke kao i uvek - i na terenu i van njega.
Veliki respekt za sve sto ste postigle i ono sto cete ubuduce.
Bravo

analiza

pre 6 godina

"Bravo devojke! Dolzale sta da samo Srbija moze da pobedi istog protivnika dva puta na jednom turniru! A isto tako samo Srbija ne moze da izgubi od istog protivnika dva puta na jednom turniru(kosarka)."
(menjam Prizren za Dzenkinsa)
Komentar potpisujem,od reci do reci.Ali,gluplje ime komentatora skoro ne videh.Hajde razmisli sta si napisao.Nije cak ni duhovito.
Dobro je ,inace,da se devojke nisu opustile.Poznato je da je 2:0 najopasniji rezultat(u svim sportovima)!

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Bravo devojke, dominantno kroz sve utakmice, nikome nije pruzena cak ni sansa da se ponada da moze da nas dobije, ovo prvenstvo ste bile ubedljivo najbolje-svaka Vam cast :)...

Suza

pre 6 godina

Čestitke najdivnijim devojkama na svetu. Svaka je u svom stilu doprinela ovom zlatu. Ipak
moram reći da su mi moje nestvarne Srpkinje iz Bosne Tića B. i Brankica mnogo drage :-).
Milina i uživanje je vas gledati :-))).

Možda ovo nije prilika da kritikujem, ali Zoran Terzic je i na ovoj utakmici pokazao da nije dorastao našim vrhunskim odbojkašicama. Očigledno je bilo de se Tića B. umorila posle drugog seta. Trebao je odmah da je izvede, kada su Holanđanke otišle na +5 u trećem setu i dati joj priliku da opet punom snagom napadne u četvrtom. Na svu sreću Bojana Živković je osetila to, pa je nije mnogo koristila u trećom setu.
To može proći protiv evropskih ekipa. Na Olimpijadi Terzićevo vođenje je naše devojke koštalo zlata. Ako OSS želi da cure osvajaju svetske titule, mora da smeni selektora i dovesti nekoga ko je u stanju ukomponovati njihovu igru do perfekcije. Zašto ne pokušati na primer sa Darkom Zakočom - čovekom koji je napravio igračinu od mlade Tiće Bošković i to bez udela Zorana Terzića.

Opet čestitam našim zlatnim devojkama. Budite svesni da je ovo zlato samo VAŠE i uživajte u tome.

Dejan M...

pre 6 godina

kosarkasi U20 zlato, kosarkasice U18 srebro, kosarkasi U18 bronza, vaterpolisti bronza, vaterpolisti U20 bronza, odbokjasi bronza, kosarkasi srebro, i napokon zlato vaterpolisti! i to sve za skoro 3 mjeseca, pametnom dosta!

Ivan

pre 6 godina

Velike čestitke našim heroinama! Šampionke Evrope su sasvim zasluženo! Prošetale su se kroz ovo prvenstvo i lagano ga osvojile! Alal vera šampionke naše!

Gunitnik tranzicije

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Mozes ti da ne volis zensku odbojku ili bilo koji sport ali ces morati da poturis ledja za nacionalne penzije a bogme ima ih dosta. Zato napred u slavu, podignimo ponosno glave i zaradimo te penzije.

NisamBasLjubitelj!

pre 6 godina

Sanja Malagurski?? Nju su mucile neke povrede... Jel ona igra sad za reprezentaciju? Secam se da je bila bas dobar korektor, ali tada je bila u senci starijih i iskusnijih, a onda znam da je pauzirala zbog neke povrede. Ima li je igde? Meni, kao laiku, delovala je super talenat.

sele

pre 6 godina

svaka cast alal vera tako se igra i koja radost hvala vam sto ste nam ulepsali vreme stvarno smo vele sile u sportu kosarka vaterpolo odbojka jos fudbaleri nesto da urade a ne samo da se kvalifikuju koja jos to zemjla ima na svetu napred srbija jos jednom bravo devojke

"Milutin"

pre 6 godina

Svaka čast na osvojenom prvenstvu, posebno imajući u vidu igre koje su naše odbojkašice prikazale. Iako u nekim trenucima i mečevima nisu bile na svom nivou sve je došlo na finalnoj utakmici, mada se ne mogu zanemariti ni "doprinosi" protivnica koje nisu mogle da pariraju našim reprezentativkama. Čestitke i stručnom štabu na odlično pripremljenim utakmicama.

Kraljice

pre 6 godina

Ove kraljice moze da zezne samo najveci luzer naseg sporta Terzic. Devojke su umorne ne menja ih uopste. Moze da se obije o glavu Terzicu

Cestitam nacionalne pemzije

pre 6 godina

Mala, siromasna drzava sa brojnim sampionima, grupnim i pojedinacnim, na cemu bi joj pozavidele vece i bogatije drzave!
(neobavezno, 1. oktobar 2017 19:16)

Neka smo mi mala i siromasna zemlja ali zato sportisti iz Engleske i USA mogu da zavide nasim sportistima na visini nacionalnih penzija koje su vece nego kod njih.

Nikola

pre 6 godina

One su "kamara" mladosti, razdraganosti i talenta za ovu igru. Trener, tj. selektor, nije im ni bio potreban. U tajm-autima je samo bulaznio, u delovima bio vulgaran, ne znajuci ni sam sta treba da kaze. Na prvom mestu on treba da klekne pred ovim devojkama i da im kaze, "hvala sto sam i ja smeo da budem deo ovog tima".

Marinko

pre 6 godina

"a ovo im je ukupno jubilarna 15. medalja na svim takmičenjima od 2006!"

Za autora ove recenice - jubilej je rec koja potice iz latinskog jezika (l.annus jubilaeus, nl.jubilaeum) i oznacava proslavu dana, godisnjice ili nekog dogadjaja u periodima od 10, 25, 50, 60, 75 i 100 godina. Gde si ti nasao da je 15 medalja "jubilarna"? Umesto sto se pravis pametan koristi gugl. On zna.;

?

pre 6 godina

pa da l je moguce da posle svega i dalje pljujete Terzica covek je DR.ODBOJKE stvarno ne mogu da razumem vas "magove" odbojke koji ga pljujete..... strasni ste stvarno......

WillyWonka

pre 6 godina

Šteta što puno ljudi misli da od sporta postoji samo fudbal, a ostalo se zanemaruje. Pravo je uživanje bilo gledati ovu vrhunsku odbojku, bolja utakmica od mnogih fudbalskih. Čestitke reprezentaciji Srbije na zlatu, potpuno zasluženo.

Pozdrav iz Zemuna

pre 6 godina

Ne brukajte se pominjanjem nacionalnim penzijama u ovom divnom trenutku. Puno pozdrava od srpske zajednice u Johanesburgu.
(Hadzi Antic, 1. oktobar 2017 21:38)

Pa jeste otisli ste u zlataru a ostavili nama da zaradimo penije za vase roditelje. Jos bi pridike da nam drzite.

Mića

pre 6 godina

Mašala odbojkašice. Ja nisam ni znao da se igra(o) ovaj turnir, tek sad prvi put čujem heh, al svejedno svaka im čast. Žao mi što nisam gledao bar finale.

Miodrag Nikolić

pre 6 godina

Svaka čast našim odbojkašicama. Žao mi je što ne zauzimaju više pažnje ovakve vesti. Otuda i moj komentar, možda se nakupi komentara pa da i to bude vest.

Luka

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.

Fiff

pre 6 godina

Ljudi ne malerisite u komentarima.
Vodimo 1:0, ali igra se potpuno izjednačen drugi set i sve je još daleko od gotovog.
Nemojte da smo baš uvek takav narod, da sve radimo po principu lako ćemo.
Nek prvo naše dobiju pa ćemo onda da im čestitamo.

Eugen

pre 6 godina

a secam se pred pocetak takmicenja bila je vest "Terzic: Izvesno je da mozemo da prodjemo grupu"
a komentar ovde "izvesno je da ti neces da podneses ostavku nikad"
zasto da podnese, covek je prvi u evropi i odlicno rasi svoj posao
(son, 1. oktobar 2017 19:03)

Odlicno radi svoj posao? Da li u "odlicno radi svoj posao" spada i to da u tajm-autu, "savetujuci" svojim igracicama kako treba dalje da igraju otprilike kaze: "Ne budete li tako i tako igrale, bice je**no." Pri svemu tome, sve one bi mogle cerke da mu budu. Sva sreca da one njega ne fermaju ni 2%, koliko sam ja mogao da primetim, tj. da i ne slusaju sta on govori.

Koyot

pre 6 godina

Lepo je to i cestitke za devojke. Ali ko ovo realno gleda? Mislim, ovo je toliko nebitan sport da cak i ovaj uspeh ne moze da skrene sliku sa realnih problema u ovom drustvu. Ja bih pitao sta je sa cenom struje, jer to je zaista mnogo bitnije za nas nego neka odbojka, kosarka, balet ili fudbal.

Stojke

pre 6 godina

Mala, siromasna drzava sa brojnim sampionima, grupnim i pojedinacnim, na cemu bi joj pozavidele vece i bogatije drzave!
(neobavezno, 1. oktobar 2017 19:16

Nemoj mi zameriti evo i ja se jezim dok sviraju nasu himnu i ponosan sam...Ali kad pomislim za koliko megatalentovanih sportista sto osvojise silne medalje po brojnim evropskim, svetskim takmicenjima i OI treba da zaradimo nacionalne penzije a i sami jedva prezivljavamo skoro da pozeleh da ispadnu pre polufinala. Sportisti vama svaka cast nije to do vas.

Zagor

pre 6 godina

Vlado, jeste ona lepa. Ali nama je tehnicar najslabije mesto u timu trenutno. Daleko od toga da je losa, samo sto u poredjenju sa drugim pozicija to jeste tako.

Stavrofor

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.

Romanticar s Karaburmu

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke

VUK

pre 6 godina

U komentarima postoji jasna tvrdnja "kompetentnih" stručnjaka da su osvojene medalje proteklih decenija polovičan uspeh i da je trener Terzić sprečio svojim slabim vođenjem tima da osvojimo sve zlatne medalje gde su se devojke takmičile. Nadam se da gosp.Boričić posećuje ovaj portal i da možda nauči nešto od stručnjaka - kokičara.

HanSolo

pre 6 godina

Oni se više boje poraza, nego imati želju pobede.. Izgleda opet onaj naš mentalitet "pobedili smo" pre kraja utakmice.. Daj bože da grešim. Samo napred naše divne devojke!

oko

pre 6 godina

Srbija je, ne samo jedina zemlja osvajač medalja i u muškoj i ženskoj konkurenciji na EP u odbojci nego i jedini učesnik oba polufinala. 
Zato očekujem jedrenjake da posle utakmice pišu da je odbojka nebitan sport.
Tako im je lakše.. :)
(remax, 01. oktobar 2017 17:11)

Jedrenjaci nisu popularni na zatucanom balkanu..evo upiši America's kup...pa vidi koliko je u svetu popularno puštanje brodica..

Zemlja zdravlja, blagostanja, pravde, transparentnosti, itd.

pre 6 godina

@(euforija, 1. oktobar 2017 18:53)
Ovde su posetioci uglavnom pojedinci sa prosečnim platama u Srbiji (400 ili 500€, je l' tako?), tako da ih poskupljenja ispod 50% nimalo ne interesuju.

Cestitka

pre 6 godina

Cestitam divnim devojkama osvojene nacionalne penzije. Ja nisam u zemlji pa vam ih necu ja zaradjivati, ali se ponosim nasim vrednim narodom koji ce poturiti ledja da vam zaradi koliko sami nemaju.

Suza

pre 6 godina

@VUK

Nemam ništa lično protiv Terzića, samo je uočljivo da on nije dovoljno stručan za naše odbojkašice. Zato i ne trebaš pratiti odbojku 15 godina, dovoljno je ogledati samo par ključnih mečeva ove sezone i finale OI, mada ja pratim mušku i žensku odbojku skoro 10 godina:

Pogledaj polufinale ovogodišnjeg Grand Prija (postoji sigurno neki snimak na Youtubu), i vidi kako Ze Roberto pobeđuje Terzića sa prosečnom igračicama brazilskog šampionata, pa pogledaj finale OI i uoči kako Terzić poklanja zlato Kineskinjama i pogledaj finale EPa i vidi kako Terzić glumi stručnjaka, a ne vadi Tiću B. kada je to bilo potrebno i time dovodi i ovo osvojeno zlato u pitanje.

I još nešto: Možda je drugima normalno ili ne zapažavaju kako se večiti selektor obraća devojkama, ali ja ne mogu da se naviknem na salve pljuvanja i korišćenja najpogrdnih reči (njemu je uzrečica "J**o te") prema toliko još mladim devojkama i to pred celim svetom. Ne mogu da zaboravim šta je sve prosuo u finalu OI na Brankicu, a igrala je povređena i to najvše njegovom krivicom odnosno zbog njegove prakse non stop igranja prve postave.

Sad je Zoran Gajić u prilici da dokaže da je bolji od prethodnika. Vreme je dati otkaz Boričićevoj pudlici.

@Milan

Hvala:)

pajo

pre 6 godina

druze mitre, htjeli mi prizvati ili ne za visimo od politicara. sreca pa ovi danasnji omogucavaju koliko toliko pristojne uslove i nagrade.vide se rezultati

Koyot

pre 6 godina

Lepo je to i cestitke za devojke. Ali ko ovo realno gleda? Mislim, ovo je toliko nebitan sport da cak i ovaj uspeh ne moze da skrene sliku sa realnih problema u ovom drustvu. Ja bih pitao sta je sa cenom struje, jer to je zaista mnogo bitnije za nas nego neka odbojka, kosarka, balet ili fudbal.

Stavrofor

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.

Romanticar s Karaburmu

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke

Luka

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.

Eugen

pre 6 godina

a secam se pred pocetak takmicenja bila je vest "Terzic: Izvesno je da mozemo da prodjemo grupu"
a komentar ovde "izvesno je da ti neces da podneses ostavku nikad"
zasto da podnese, covek je prvi u evropi i odlicno rasi svoj posao
(son, 1. oktobar 2017 19:03)

Odlicno radi svoj posao? Da li u "odlicno radi svoj posao" spada i to da u tajm-autu, "savetujuci" svojim igracicama kako treba dalje da igraju otprilike kaze: "Ne budete li tako i tako igrale, bice je**no." Pri svemu tome, sve one bi mogle cerke da mu budu. Sva sreca da one njega ne fermaju ni 2%, koliko sam ja mogao da primetim, tj. da i ne slusaju sta on govori.

oko

pre 6 godina

Srbija je, ne samo jedina zemlja osvajač medalja i u muškoj i ženskoj konkurenciji na EP u odbojci nego i jedini učesnik oba polufinala. 
Zato očekujem jedrenjake da posle utakmice pišu da je odbojka nebitan sport.
Tako im je lakše.. :)
(remax, 01. oktobar 2017 17:11)

Jedrenjaci nisu popularni na zatucanom balkanu..evo upiši America's kup...pa vidi koliko je u svetu popularno puštanje brodica..

Milan

pre 6 godina

@Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda

Upravo vecina toga sto si naveo je dokaz za suprotnu tvrdnju! Imao je Terzic i ranije 15-16 vrhunskih odbojkasica ali ih nije uspevao dovesti do zlata. Iskljucivo je njegova krivica zsto nismo osvojili zlata 2013 i 2015 iako je imao najbolje igracice u evropi.Sada su nase toliko dominantne i jace od konkurencije da je zaista tesko izgubiti. Bio sam u pioniru 2011 kada nas je njegovo lose vodjenje utakmica zamalo kostalo zlata a bili smo za klasu jaci od protivnika.
Zaista jeste uvek podmladjivao tim i vodio mlade igracice, ali to se ne radi ako vec imas mocan tim. A igracice ne stvara on, stvaraju ih treneri u klubovima.

Mića

pre 6 godina

Mašala odbojkašice. Ja nisam ni znao da se igra(o) ovaj turnir, tek sad prvi put čujem heh, al svejedno svaka im čast. Žao mi što nisam gledao bar finale.

Pozdrav iz Zemuna

pre 6 godina

Ne brukajte se pominjanjem nacionalnim penzijama u ovom divnom trenutku. Puno pozdrava od srpske zajednice u Johanesburgu.
(Hadzi Antic, 1. oktobar 2017 21:38)

Pa jeste otisli ste u zlataru a ostavili nama da zaradimo penije za vase roditelje. Jos bi pridike da nam drzite.

Cestitam nacionalne pemzije

pre 6 godina

Mala, siromasna drzava sa brojnim sampionima, grupnim i pojedinacnim, na cemu bi joj pozavidele vece i bogatije drzave!
(neobavezno, 1. oktobar 2017 19:16)

Neka smo mi mala i siromasna zemlja ali zato sportisti iz Engleske i USA mogu da zavide nasim sportistima na visini nacionalnih penzija koje su vece nego kod njih.

Stojke

pre 6 godina

Mala, siromasna drzava sa brojnim sampionima, grupnim i pojedinacnim, na cemu bi joj pozavidele vece i bogatije drzave!
(neobavezno, 1. oktobar 2017 19:16

Nemoj mi zameriti evo i ja se jezim dok sviraju nasu himnu i ponosan sam...Ali kad pomislim za koliko megatalentovanih sportista sto osvojise silne medalje po brojnim evropskim, svetskim takmicenjima i OI treba da zaradimo nacionalne penzije a i sami jedva prezivljavamo skoro da pozeleh da ispadnu pre polufinala. Sportisti vama svaka cast nije to do vas.

Cestitka

pre 6 godina

Cestitam divnim devojkama osvojene nacionalne penzije. Ja nisam u zemlji pa vam ih necu ja zaradjivati, ali se ponosim nasim vrednim narodom koji ce poturiti ledja da vam zaradi koliko sami nemaju.

Suza

pre 6 godina

Čestitke najdivnijim devojkama na svetu. Svaka je u svom stilu doprinela ovom zlatu. Ipak
moram reći da su mi moje nestvarne Srpkinje iz Bosne Tića B. i Brankica mnogo drage :-).
Milina i uživanje je vas gledati :-))).

Možda ovo nije prilika da kritikujem, ali Zoran Terzic je i na ovoj utakmici pokazao da nije dorastao našim vrhunskim odbojkašicama. Očigledno je bilo de se Tića B. umorila posle drugog seta. Trebao je odmah da je izvede, kada su Holanđanke otišle na +5 u trećem setu i dati joj priliku da opet punom snagom napadne u četvrtom. Na svu sreću Bojana Živković je osetila to, pa je nije mnogo koristila u trećom setu.
To može proći protiv evropskih ekipa. Na Olimpijadi Terzićevo vođenje je naše devojke koštalo zlata. Ako OSS želi da cure osvajaju svetske titule, mora da smeni selektora i dovesti nekoga ko je u stanju ukomponovati njihovu igru do perfekcije. Zašto ne pokušati na primer sa Darkom Zakočom - čovekom koji je napravio igračinu od mlade Tiće Bošković i to bez udela Zorana Terzića.

Opet čestitam našim zlatnim devojkama. Budite svesni da je ovo zlato samo VAŠE i uživajte u tome.

HanSolo

pre 6 godina

Oni se više boje poraza, nego imati želju pobede.. Izgleda opet onaj naš mentalitet "pobedili smo" pre kraja utakmice.. Daj bože da grešim. Samo napred naše divne devojke!

Kraljice

pre 6 godina

Ove kraljice moze da zezne samo najveci luzer naseg sporta Terzic. Devojke su umorne ne menja ih uopste. Moze da se obije o glavu Terzicu

Nikola

pre 6 godina

One su "kamara" mladosti, razdraganosti i talenta za ovu igru. Trener, tj. selektor, nije im ni bio potreban. U tajm-autima je samo bulaznio, u delovima bio vulgaran, ne znajuci ni sam sta treba da kaze. Na prvom mestu on treba da klekne pred ovim devojkama i da im kaze, "hvala sto sam i ja smeo da budem deo ovog tima".

Istrebljivac Antimaterije

pre 6 godina

Najbitnije je da ce u "demokratskom" komsiluku zbog ovoga biti opet nekoliko dana zalosti. Stalno im zagorcavamo zivot medaljama.....

pajo

pre 6 godina

druze mitre, htjeli mi prizvati ili ne za visimo od politicara. sreca pa ovi danasnji omogucavaju koliko toliko pristojne uslove i nagrade.vide se rezultati

Igysa

pre 6 godina

Svaka čast na pobedi.. Ali ostanite velike drage šampionke, ne pokleknite na zadnjoj stepenici i ne poklonite se predsedniku. Odlaskom na prijem kod AVa gde će on da se šepuri vašim zlatom i radom, vaš zlatan sjaj će nestati u očima ovog napaćenog naroda. Naroda kome jeste jedina istinska pobeda, dobro i ohrabrenje, zapravo samo još vi sportisti.

Војин

pre 6 godina

Херцеговина је чудо за одбојку.
Из Херцеговине су пореклом браћа Грбић, Ђорђе Ђурић који су нам донели одбојкашко злато , Саша Старовић, ево сада Тијана Бошковић.
Не заборавите да је једно Љубиње, мало херцеговачко место од пар хиљада становника увек играло прву одбојкашку лигу СФРЈ.
Има нешто у том камену који даје горостасе. Напред девојке!

znanje-imanje

pre 6 godina

@VUK
@Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda
@Dejan
@son
Vi se ne razumete u odbojku, što je vaše pravo, kao i na vaše mišljenje. Šteta međutim što vi nadodajete na apsurd da eto večiti selektor upotpunjava svoj "resume". Kao da na svetu nije dovoljno dokaza da nema pravde ni smisla!
Ovaj meč je imao sličan tok kao npr. meč SF Olimpijade. Vodili smo a amerikanac je menjao. Onda je nas stigao umor a Terzić i dalje nije menjao. Pa smo došli do izgubljene utakmice. Iscimali smo se za ipak preokret, ali nas je to koštalo kako fizički još više psihički. Već tu izgubli smo pobedu u finalu.
Ovde je naš dotad odlični libero popustio. A i inače treba ponekad menjati Mihajlović, barem jedan krug pozadi. Ali! ovde je trik u tome što ne možeš da menjaš libera a sad njemu treba pomoć. Pa ti onda izvedeš Brankicu - i uvedeš igračicu koja prima servis, a ne da ti rastrojeni libero pokriva i dalje Brankicu - a u 3. setu ne može da pokrije ni sebe samu! Pomogneš liberu, odmoriš Brankicu za 4. set kad već 3. gubiš. I isto barem rotaciju napred daš predah Bošković drugim korektorom. I usporiš Holandski nalet. Itd. itd.
To je očito - nama, a vi ne morate da znate i vidite. Ovde smo dovoljno bili bolji da ni efektivno otsustvo selektora nije moglo pomoći Holandiji.
Terzić je sada bolji - jer je manje loš - jer ga stižu godine - pa je manje neurozan - pa ih manje kinji -pa je manje naporan za naš tim.
Pored naše dve razbijačice Živković je izvrsno odigrala ceo turnir.

Marinko

pre 6 godina

"a ovo im je ukupno jubilarna 15. medalja na svim takmičenjima od 2006!"

Za autora ove recenice - jubilej je rec koja potice iz latinskog jezika (l.annus jubilaeus, nl.jubilaeum) i oznacava proslavu dana, godisnjice ili nekog dogadjaja u periodima od 10, 25, 50, 60, 75 i 100 godina. Gde si ti nasao da je 15 medalja "jubilarna"? Umesto sto se pravis pametan koristi gugl. On zna.;

Zemlja zdravlja, blagostanja, pravde, transparentnosti, itd.

pre 6 godina

@(euforija, 1. oktobar 2017 18:53)
Ovde su posetioci uglavnom pojedinci sa prosečnim platama u Srbiji (400 ili 500€, je l' tako?), tako da ih poskupljenja ispod 50% nimalo ne interesuju.

Hogar

pre 6 godina

Lepo je to i cestitke za devojke. Ali ko ovo realno gleda? Mislim, ovo je toliko nebitan sport da cak i ovaj uspeh ne moze da skrene sliku sa realnih problema u ovom drustvu. Ja bih pitao sta je sa cenom struje, jer to je zaista mnogo bitnije za nas nego neka odbojka, kosarka, balet ili fudbal.
(Koyot, 1. oktobar 2017 19:19)
Ajde botu pali sa sportskih vesti

Milicko

pre 6 godina

Zanima me bas da li ce biti doceka, jer imaju trenutno dok ja gledam makar isti ucinak kao kosarkasi, a ako osvoje zlato cak i bolji. Ne znam zasto se toliko razlika pravi po sportovima, svaki uspeh je ogroman za nas gde god da je.

Vuk

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.
(Luka, 1. oktobar 2017 21:30)

Sta ostalo ti katrana i perija pa da se negde utosi?

Živio daljinski

pre 6 godina

Može li neko zgaditi sportski događaj kao komentatori RTS - teško.
Nadam se da se nesuvislo cerekanje neće završiti onako kako zaslužuje.

kika

pre 6 godina

Tokom jednog tajmauta u drugom setu moglo se videti kako selektor udara čvrgu jednoj od igračica.

Da živimo u normalnom društvu, postojala bi osuda javnosti i medija i selektor bi zbog takvog prostakluka morao dati ostavku ili bi bio razrešen sa funkcije selektora. Ovako, nikom ništa i posle se čudimo zašto je nasilje nad ženama i dalje rasprostranjeno.
(Luka, 1. oktobar 2017 21:30)
O Boze, sada i selektor koji je uzeo medalju ima hejtere, sta bi bilo da nije, kakvo bre nasilje nad zenama ????
Sledece ce biti Djokovicev je teca, zato je na mestu selektora a ovaj ne placa porez , bla,bla, bla...

Djorgo

pre 6 godina

Ako se neko zaista razume i bavi odbojkom, pitanje, da li bi Tijana Boskovic mogla da igra u muskom timu? Recimo neka ozbiljna druga liga. Igra vec godinama sjajno, ali na ovom prvenstvu ubedljivo najbolja igracica.

Zagor

pre 6 godina

Vlado, jeste ona lepa. Ali nama je tehnicar najslabije mesto u timu trenutno. Daleko od toga da je losa, samo sto u poredjenju sa drugim pozicija to jeste tako.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

@Stavrofor:
Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
-----
Vidite, za razliku od Vas ja smatram da fudbal još uvek gledaju uglavnom, ne "luzeri" već, oni kojima je IQ ravan broju cipela. Ko može da uživa u fudbalu koji se danas igra? Ko može da ide na utakmice "Zvezde", "Partizana" i drugih klubova? Pa, mogu samo ti koji imaju dve leve noge i koji nikada nisu "ritnuli" loptu. Na te utakmice odlaze da se isprebijaju jer im to dodje kao neka duševna hrana, kao znak da i oni postoje na ovom svetu. Popiju po neku motku koja im dodje kao obavezni bensedin. Ženska odbojka je pojam elegencije i lepote. Uživa se u svakom njihovom potezu, a kada nema tih interesantnih sportskih poteza, umesto kratko ošišanih ili zagladjenih kromanjoidnih crta lica, gledamo lepa lica i stas devojaka. Uporedjivati jedan propali sport sa odbojkom je nepristojno.

Gde ja živim

pre 6 godina

Холанђанке лепше.
('ел није?, 01. oktobar 2017 17:37)

Nije. Razumem da nekog "voze" plavooke prirodne plavuše, pa ako je to jedini aršin, onda u redu. Ali samo su dve Holanđanke lepuškaste, ostale ni blizu. Kod nas je nekoliko lepotica (računam ceo tim).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gast, 1. oktobar 2017 20:52)

Meni su najbolje rukometašice Holandije, što onde ima lepih devojaka uh. Ove su simpatične, ali naše su lepše. Mada sam i ja subjektivan.

remax

pre 6 godina

Srbija je, ne samo jedina zemlja osvajač medalja i u muškoj i ženskoj konkurenciji na EP u odbojci nego i jedini učesnik oba polufinala.
Zato očekujem jedrenjake da posle utakmice pišu da je odbojka nebitan sport.
Tako im je lakše.. :)

Gunitnik tranzicije

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Mozes ti da ne volis zensku odbojku ili bilo koji sport ali ces morati da poturis ledja za nacionalne penzije a bogme ima ih dosta. Zato napred u slavu, podignimo ponosno glave i zaradimo te penzije.

Pronašao sebe

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Blago tebi s tobom.

Pistol

pre 6 godina

Da nema sportista bili bi jedno ubogo mesto na ubogom Balkanu, sa tablom na ulasku: "Uđi ako baš moraš" i tablom na izlasku: "Da li ste svesni koliko imate sreće?".

gast

pre 6 godina

Холанђанке лепше.
('ел није?, 01. oktobar 2017 17:37)
Nije. Razumem da nekog "voze" plavooke prirodne plavuše, pa ako je to jedini aršin, onda u redu. Ali samo su dve Holanđanke lepuškaste, ostale ni blizu. Kod nas je nekoliko lepotica (računam ceo tim).

Pedja

pre 6 godina

Iskoristiću priliku da trenutno najboljem timu na svetu, timu Srbije, odmah čestitam zlatnu medalju, bez izdvajanja bilo koje devojke, iako se naslućuje da će MVP prvenstva biti trenutno verovatno najbolji korektor na svetu, Tijana Bošković. Devojke, sve vas volim, hvala za sve što nam pružate, i čast mi je što imam privilegiju da vas gledam! SRBIJA!!!

Stara kuka

pre 6 godina

Svaka cast devojke!A na rts-u sem Sarenca i eventualno Ace informacije nema valjanog komentatora vise.Sta ovaj prica?Kaze 4 medalje timskog sporta u post Olimpijskoj godini i da to nikada nije bilo.Bolje nemoj vise,kad ne znas i ne pratis.2001 smo uradili sto nikad niko nece vise,zlato u vaterpolu,zlato u kosarci,zlato u odbojci,bronza na SP u rukometu.To smo osvojili kao SRJ i to se RACUNA!

Back in Black

pre 6 godina

Trebao je RTS da prekine emitovanje utakmice kada smo imali mec loptu i da procita cestitku svevišnjeg vodje našega ovako je kasnila 3,2 sekunde.

Dragana

pre 6 godina

Stavrofor
A po čemu fudbal nije smor? Sport gde 22 lika trče za jednom loptom na velikom prostoru 90 minuta. Još ako se završi 0-0 šta si gledao? Šta ljudi na tribinama vide na terenu, igrače kao mrave, loptu uopšte ne vide, a tek kod koga je i ko šutira, gol kada padne sigurno ne vide, raduju se otprilike....A ti druže ako te ne zanima odbojka, lepo ne gledaš i problem je rešen..
Devojkama čestitke i veliko BRAVO!!!

pusasusjedhehe

pre 6 godina

Udarna vest na svim sportskim portalima sirom sveta.
(Milorad, 01. oktobar 2017 20:03)

Još je udarnija vest kada vi pobedite u gađanju letećih pataka.

"Šta ću sam pod tuđim zvezdama"... a komšiluk?

pre 6 godina

Nije zanimljivo kad ovako lako uzmeš tozla!

Pokvarismo vaterpolo ko zvečku, pokvarismo mi i afroameri basket ko zvečku... ne dirajte makar odbojku ako Boga znate, o Srbi!
Daj da fudbal pokvarimo u Rusiji ko na Novom Zelandu plus da isporbamo nove GO:PRO kamere na englezima, jer se hrvati neće plasirati. Boje se da ih tokom snimanja ne ostave dećki...

Inače čujem komšije u transu... jedva čekaju da nauče kako se igra ova igra pa da probaju!

Kol

pre 6 godina

Svaka cast odbojkasicama vrhunski igra i veliki zaista veliki uspeh! A finale je potvrda da RTS nema normalnih komentatora osim Sarenca dok je pokojni Dusko Korac bio ziv bilo ih je dvojica a sada knjiga pala na jedno slovo Sarenac, kolicina lupetanja koju je komentator veceras iznosio ucinilo je jednu vrhunsku utakmicu skoro negledljivom! Jos jednom cestitke odbojkasicama!

Слоба Гробар Сента

pre 6 godina

Браво КРАЉИЦЕ!!!
Феноменалне девојке из Србије, "појачане" двема Амазонкама из Републике Српске, феноменалном Бранкицом Михајловић из Брчког, и понајбољом на свету, кршном Билећанком из Српске Херцеговине, Тијаном Бошковић!
Одавно није виђена оваква доминација!!!

Gde ja živim

pre 6 godina

(Igysa, 1. oktobar 2017 21:38)

Ja lično bih zabranio bilo kakav dodir političara sa sportom. Sport ne smeju da prljaju ti koje bih nazvao svakojakim imenima, ali ovde se to ne može promeniti. Dobar deo ovih devojaka verovatno i ne zna ko nam sve sedi u vlasti (dobro NJEGA verovatno znaju), ali su verovatno i vaspitane tako da ispoštuju jedan takav prijem. U suštini, sam prijem bi i trebao da bude neka vrsta časti, kada bi imali normalnu vlast. Elem, da se vratim na suštinu. Na ovom sajtu je dosada milion puta apsolvirano na temu velike isprepletanosti politike i sporta od čelnika saveza do raznih stručnjaka, ko je čiji itd, a onda imamo i komentare kao što je vaš/tvoj. Jednostavno ne možemo da tražimo od ovih devojaka da dolaze u centar negativne pažnje i eventualno sebi stvaraju određene probleme u životu. Svi predsednici su primali sportiste i prima ih i ovaj. Od samih sportista (košarkaša, odbojkaša/ca) ne možemo da tražimo takve stvari. Možda moraju takve stvari da rade, možda smatraju da je prikladno, a možda jednostavno nemaju bilo kakvo mišljenje o tome jer nemaju direktan kontakta sa ovom zemljom veći deo godine. Ne treba ih zbog toga kriviti.

Ivan

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Sinko a da ti nisi malo ljubomoran, priznaj? Jesi jesi komšo dragi! :-) Mi smo sila u kolektivnim OLIMPIJSKIM sportovima i to i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, i to vam ne da mira očito! Reći za jedan od KLJUČNIH kolektivnih olimpijskih sportova da je "smor" može samo ili totalni antisportsta koji sa sportom nema ama baš nikakve veze ili ljubomorna zavidna osoba, treće NEMA! Ti si ovo drugo naravno! :-) Tako ste plakali ovuda godinama kada smo vas deljali u vaterpolu non stop i poigravali se sa vama, ridali ste tada da je to "nebitan sport", a kada ste nas najzad nakom milion godina nedavno dobili u vaterpolu eee onda ste počeli da dižete tu pobedu u nebesa! Evo sada opet istog ridanja! Pa dokle više komšije bre? Ja za razliku od vas poštujem i vašu veličanstvenu zlatnu medalju u gađanju glinenih golubova, i to je za respekt naravno! :-)

andjeo 88

pre 6 godina

U naslovu "Srpkinje su najbolje u evropi" treba dodati i NAJLEPSE! Svaka cast, krenuti sa mislju da je zlato jedina alternativa i to javno reci, i zadati sebi nevidjeni pritisak, izdrzati ga i ostvariti cilj to mogu samo najjace, i mentalno i fizicki, ekipe na svetu! ZATO JE I BRAVO MALO!!!

Zen

pre 6 godina

Odbojkasi bronza,kosarkasi srebro,odbojkasice... Mislim da smo bolji od Holandjanki pre svega na prijemu,bolji korektor,a to ce po meni biti presudno.Ove devojcice su sjajne i svaka im cast na svemu,zrele su za zlato.Stici do finala sa jednim izgubljenim setom pa to je fenomenalno.Voleo bih da mi neko kaze u kom kolektivnom sportu Srbija nije dobra ja ne znam.Odbojka(muska,zenska),kosarka(muska,zenska),Vaterpolo(zenski nisam ni znao da postoji do prvenstva u Beogradu),Rukomet(U obe konkurencije smo uzimali medalje do skoro,a verujem da cemo, i u buducnosti ,i ako je taj sport malo u krizi.) Boze da nam nam na ostalim poljima ide kao u sportu verovatno bi Australija bila deo Srbije.Pozdrav svima

son

pre 6 godina

a secam se pred pocetak takmicenja bila je vest "Terzic: Izvesno je da mozemo da prodjemo grupu"
a komentar ovde "izvesno je da ti neces da podneses ostavku nikad"
zasto da podnese, covek je prvi u evropi i odlicno rasi svoj posao

Zoran Terzić tvorac srpskog odbojkaškog čuda

pre 6 godina

Kako vas bre više nije sramota sa pljuvanjem Terzića???
Čovek je preuzeo reprezentaciju kad nismo ni igrali finalne turnire i osvojio sve i svašta sa nekoliko generacija.
Bošković? Pa Terzić je ubacio sa 17, Brankicu je ubacio i istrpeo sa 19 od OI u Londonu, gde nije mogla da se sastavi.
Lako bi i svaki drugi trener... Ma nemoj, Terzić je ovo osvojio bez trofejnog dizača Ognjenović (lider i individualno neuporediva sa Živković), a još je i Antonijević koja je bila starter na Gran priju pala na doping-testu, pa je sa 3. tehničarem osvojio zlato.
Dalje nije bilo prvog blokera OI Milene Rašić, pa prvog libera Silvije Popović (sad je od Blagojević izmislio top libera iako ona to nije), drugog korektora Joce Brakočević i iskusne Jelene Nikolić, Malagurski je povređena.
I opet dominacija, pa biće da ima nešto i do trenera!
Btw, pošto su sad svi u fazonu lako je njemu kad ima Bošković, samo da dodam da je ligaški deo Gran prija propustila i da smo bez nje mlatili Brazil, Rusiju, Kinu, SAD, sa Malagurski i Anom Bjelicom na korektoru. E to je sistem!
Čoveku umesto da skinemo kapu, ovde ga pljuju redovno - strašno!

"Milutin"

pre 6 godina

Svaka čast na osvojenom prvenstvu, posebno imajući u vidu igre koje su naše odbojkašice prikazale. Iako u nekim trenucima i mečevima nisu bile na svom nivou sve je došlo na finalnoj utakmici, mada se ne mogu zanemariti ni "doprinosi" protivnica koje nisu mogle da pariraju našim reprezentativkama. Čestitke i stručnom štabu na odlično pripremljenim utakmicama.

dženkins

pre 6 godina

Prelepe,predobre,najbolje i šta dalje reći. Od kad je sveta i veka Srbe su spašavale žene Srpkinje a isto tako i ukopavale neke druge Srpkinje. E ovo su one koje spadaju u onu prvu grupu i nadam se sve veću i dominantniju na koju možemi biti ponosni!

Vuk

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke
 (Romanticar s Karaburmu, 1. oktobar 2017 22:05)

Kakvi smo to ljudi? ovako predivno vece za Srbiju ovaj trazi smene, onaj pokrece peticiju, boja smeta, ljudska prava ugrozena...posle se cudimo zasto nam je ovako i kako to da je AV izdominirao? pa lako...

Астер

pre 6 godina

Ово је дефинитивно НАЈБОЉА женска одбојкашка екипа у Европи, а можда и на свијету! :)

Прошле године сребро на Олимпијским играма, а сад злато на Европском првенству. Сигурно, доминантно, лепршаво.

Срећа па код њих нико не мора да ради индивидуално. :)

Предлажем да званични надимак за женску репрезентацију Србије у одбојци од сада буде ЦАРИЦЕ.
Ни мање ни више, одиграле су царски. (Саставом и доминацијом подсјећају на мушку екипу из периода 2000-2001.)
А некако осјећам да ће овако наставити идућих година! :)

Дјевојке, честитам!

Yo

pre 6 godina

Au kakva astronomska odbojka. I pored grešaka u drugom setu, kakav tempo na kraju. Samo da se ne opuste i tu je zlato. A definitivno je trenutno među najjačim ekipama na svetu. Nestvarno mi da je u Bakuu ovoliko mala posećenost. Ženska odbojka je najpopularniji sport u svetu od svih ženskih ekipnih i izuzetno je isplativ za igračice. Tako da je velika greška da Azerbejdžan bude domaćin. Osim ako ovo nije plan da se popularise sport i u ovom delu Evrope.

Mrgud

pre 6 godina

Svе čestitke devojkama, ali kad voditelj na Javnom Servisu prvo čita pohvale od "vrhovnog vođe" onda šta reći. Ej Srbijo među šljivama. Jel može nešto da prođe bez "njegove zasluge?

Vlada

pre 6 godina

Мени је невероватно што Бојана Живкковић није најбољи техничар. Можда сам мало пристрасан, прелепа је стварно

my way

pre 6 godina

Čestitam nove sportske penzije svima koji slave.
(a slave, 1. oktobar 2017 20:07)

Девојке су ове пензије већ раније оствариле, али искрено се надам да ћемо након наредног Светског првенства славити нове и веће! Каква доминација над Европом! Какве девојке! Поносна буди, Србијо, на ово благо које имаш! Честитке од срца, шампионке наше! Честитке Тијани, Стефани и Бранкици на више него заслуженим појединачним признањима, честитке Јелени Благојевић на начину на који је одговорила Холанђанкама на тактици у трећем сету да гађају њену и Бранкицину половину терена, за Тићу Малешевић немам речи, њена улога у нашој игри и овом успеху је ооогромна, застава у њеним рукама која на фотографисању обгрљава наше девојке је права илустрација овог тима, честитке сјајном техничару Бојани Живковић, Јоџи Стевановић, Слађани Мирковић, Ани Бјелици, Теодори Пушић, Мини Поповић, повређенима Бјанки Буши и наравно нашем капитену Милени Рашић, честитке Терзићу и стручном штабу! Наклон до пода, људи! Било је задовољство видети у студију и Ању Спасојевић на данашњи дан, прелеп дан за српску одбојку и српски спорт!

Juventino

pre 6 godina

Bravoooooo oduseevileee stee mee na celom prvenstvu opet kraljicee naseee lepee :-)
Kolko smo mocni to je strasnoo
na ovo Prvenstvo smo doputovali bez S.Malagurski,Maje Ognjenovic (kapitena) Ane Antonijevic., Silvije Popovic i sa povredjenom Milenom Rasic Nespremnom sto posto i opet smo svima ocitali lekcijuu bravoo breeeeeeeeee kraljicee !
Kao prvo u zadnjih par godina od reprezentacije su se oprostilee Jelena Nikolic. Brizitka Molnar. Krsmanovic, Starovic, Cebic... i opet je smenaa uspelaa i svaka cast Terzicu i njegovom strucnomm stabuuu !!!

Dejan M...

pre 6 godina

Svaka cast, meni je samo smetala boja dresova. Plavo je boja reprezentacije drzave koja nikad nije bila moja, mislim da neko mora biti smenjen zbog te bruke
(Romanticar s Karaburmu, 01. oktobar 2017 22:05)

boze me sacuvaj, uvjek nesto smeta! u cemu je problem, nasa zastava je crvena, plava i bjela, pa nije dres zelen!

NisamBasLjubitelj!

pre 6 godina

Sanja Malagurski?? Nju su mucile neke povrede... Jel ona igra sad za reprezentaciju? Secam se da je bila bas dobar korektor, ali tada je bila u senci starijih i iskusnijih, a onda znam da je pauzirala zbog neke povrede. Ima li je igde? Meni, kao laiku, delovala je super talenat.

Zexxx

pre 6 godina

Bravo devojke svaka cast!!! Odbojka je, verovatno, jedini ekipni sport koji mi je atraktivni u zenskoj nego u muskoj konkurenciji. Uzivanje je bilo gledati Vas! Jos jednom bravo!! Ali komentator RTSa, pa to je strasno covek toliko lupeta da mi je ogadio medalju. Sramota me njegove(njihove) sramote ili sto bi se reklo transfer blama! Bravo Srbija. Dole amateri u svom poslu.

Dejan

pre 6 godina

Kako beše,ne valja Terzić,loš trener,miljama iza Grbića,samo se dernja na devojke bez ikakvog razloga...?
A vi ste tako stručni,nema šta
Da vidimo sad ko ima bar malo ljudskosti da kaže "E ljudi,mlatio sam,nisam imao šta da radim i eto"

Srbijanac

pre 6 godina

Bronza, grand prix 2017
Zlato, evropsko prvenstvo 2017

Kada i žene razbijaju u timskim sportovima...Nema šta, sportska smo nacija. Da nam je samo ukinuti ovaj fudbal na 10 godina i sve pare usmeriti u odbojku, košarku, vaterpolo...razvalili bi na olimpijskim igrama. Svaka čast devojke na osvojenoj zlatnoj medalji.

Boske

pre 6 godina

Tijana Boskovic, bombarderka iz Hercegovine, sravnila Holandiju sa parketom i pokorila Evropu! Bravo Srpkinje, bilo je veliko zadovoljstvo gledati vasu spektakularnu igru, a bogami i ljepotu. Zdrave bile i jos puno zlata nam donijele!

Mladen cg

pre 6 godina

Čestitam našim odbojkašicama na osvajanju evropske krune! Toliko su superiorno osvojile ovaj šampionat, da je to , prosto, fenomenalno! Iako većinu mečeva nisam mogao da gledam, zbog toga sto rts ne dopušta mogućnost srbima koji ne žive u Srbiji da prate uspjehe naših sportista ( što je istinska sramota), to ne mijenja osjećaj ponosa i istinske radosti! Pozdrav iz bratske CG!

Vuk

pre 6 godina

Sine koji smor, koliki luzer treba biti pa gledati odbojku, i to žensku. Dajte bre Premijer ligu, Primeru! To je sport a ne ovo. Nećete daleko dogurati sa novom televizijum ako budete davili sa ovim nebitnim, malim sportovima koje niko ne gleda.
(Stavrofor, 1. oktobar 2017 19:06)

Drago mi je da si se smorio i zelim ti sto vise ovakvog "smaranja" u zivotu.
Kada igra Srbija makar to bilo i takmicenje u klikrima ima nasu podrsku i gledanost.

analiza

pre 6 godina

"Bravo devojke! Dolzale sta da samo Srbija moze da pobedi istog protivnika dva puta na jednom turniru! A isto tako samo Srbija ne moze da izgubi od istog protivnika dva puta na jednom turniru(kosarka)."
(menjam Prizren za Dzenkinsa)
Komentar potpisujem,od reci do reci.Ali,gluplje ime komentatora skoro ne videh.Hajde razmisli sta si napisao.Nije cak ni duhovito.
Dobro je ,inace,da se devojke nisu opustile.Poznato je da je 2:0 najopasniji rezultat(u svim sportovima)!

мерак

pre 6 godina

Како смо моћна нација, доминирамо у свим спортовима! Браво. Живела Србија

?

pre 6 godina

pa da l je moguce da posle svega i dalje pljujete Terzica covek je DR.ODBOJKE stvarno ne mogu da razumem vas "magove" odbojke koji ga pljujete..... strasni ste stvarno......

VUK

pre 6 godina

U komentarima postoji jasna tvrdnja "kompetentnih" stručnjaka da su osvojene medalje proteklih decenija polovičan uspeh i da je trener Terzić sprečio svojim slabim vođenjem tima da osvojimo sve zlatne medalje gde su se devojke takmičile. Nadam se da gosp.Boričić posećuje ovaj portal i da možda nauči nešto od stručnjaka - kokičara.

Kole

pre 6 godina

Tijana Boskovic, nas zenski Ivan Miljkovic. Cura ako se ne varam ima tek 20 godina. Kakva igracica, nema protiv nje odbrane. Ajmo do zlata cure! :)

King James

pre 6 godina

@Milicko
Kosarkasi su osvojili srebro bez 8 igraca koji bi sigurno bili u 12 i jednostavno je kosarka najpopularniji sport u Srbiji.Inace sve cestitke devojkama,stvarno su najbolje,razvalile su ovo prvenstvo

Arsa

pre 6 godina

Na RTS-u voditelj dva puta u deset minuta pročitao vođinu čestitku, prvi put tako izražajno da bi pozavidela i tetka iz Severne Koreje

Komunalac

pre 6 godina

@Stavrofor, nemas pojma koliki je samo "smor" citanje tvog komentara, ali to je demokratija...Svako ima pravo da iznese svoje misljenje, ali za tvoje malo ko haje...Inace curama sve cestitke,prave su SAMPIONKE!

Nolefan

pre 6 godina

Ako se neko zaista razume i bavi odbojkom, pitanje, da li bi Tijana Boskovic mogla da igra u muskom timu? Recimo neka ozbiljna druga liga. Igra vec godinama sjajno, ali na ovom prvenstvu ubedljivo najbolja igracica.
(Djorgo, 01. oktobar 2017 17:37)

Razlika u visini mreze je drasticna. Tako da bi tesko prosla protiv bilo kod osrednjeg bloka u drugoj ligi.

vesna

pre 6 godina

@euforija
Nadam se da ce ti iskljuciti i to malo struje sto dolazi do tebe :)
(Ogi, 1. oktobar 2017 19:30)

hhahah, iskreno se nasmejah na ovaj komentar. Ni meni nisu jasni ljudi koji dodju ovde da pisu zalopojke o svojoj i opstoj neimastini. Evo ja sam podstanar, danas 3/7 zarade otislo na kiriju, ne razmisljam ni o svojoj a ne o necijoj drugoj penziji koliko ce biti i kako je zaradjena ..
a mnogo mi drago za ove mlade zene i osvojeno najsjajnije odlicje Evropske odbojke. Kakva igra , sarmantnost, lepota, sportski duh i SRCE na jednom mestu , cista 10.

Ziveli!!

Suza

pre 6 godina

@VUK

Nemam ništa lično protiv Terzića, samo je uočljivo da on nije dovoljno stručan za naše odbojkašice. Zato i ne trebaš pratiti odbojku 15 godina, dovoljno je ogledati samo par ključnih mečeva ove sezone i finale OI, mada ja pratim mušku i žensku odbojku skoro 10 godina:

Pogledaj polufinale ovogodišnjeg Grand Prija (postoji sigurno neki snimak na Youtubu), i vidi kako Ze Roberto pobeđuje Terzića sa prosečnom igračicama brazilskog šampionata, pa pogledaj finale OI i uoči kako Terzić poklanja zlato Kineskinjama i pogledaj finale EPa i vidi kako Terzić glumi stručnjaka, a ne vadi Tiću B. kada je to bilo potrebno i time dovodi i ovo osvojeno zlato u pitanje.

I još nešto: Možda je drugima normalno ili ne zapažavaju kako se večiti selektor obraća devojkama, ali ja ne mogu da se naviknem na salve pljuvanja i korišćenja najpogrdnih reči (njemu je uzrečica "J**o te") prema toliko još mladim devojkama i to pred celim svetom. Ne mogu da zaboravim šta je sve prosuo u finalu OI na Brankicu, a igrala je povređena i to najvše njegovom krivicom odnosno zbog njegove prakse non stop igranja prve postave.

Sad je Zoran Gajić u prilici da dokaže da je bolji od prethodnika. Vreme je dati otkaz Boričićevoj pudlici.

@Milan

Hvala:)

Fiff

pre 6 godina

Ljudi ne malerisite u komentarima.
Vodimo 1:0, ali igra se potpuno izjednačen drugi set i sve je još daleko od gotovog.
Nemojte da smo baš uvek takav narod, da sve radimo po principu lako ćemo.
Nek prvo naše dobiju pa ćemo onda da im čestitamo.

Volim lagodan zivot

pre 6 godina

U mnogim sportovima smo najbolji ili medju najboljim u evropi i svetu. Ovu zemlju treba dati na upravljanje sportistima a ne onim zevzecima sto ne znaju sijalicu da zavrnu ali zato imaju stanove od 250000 eura.

Radovan III

pre 6 godina

Srebro je lep uspeh.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džo, 1. oktobar 2017 18:34)
I glupost je ljudska osobina, nažalost.

Gde ja živim

pre 6 godina

Da ugrabim pre nego što botovi dobiju instrukcije i sete se da se održava EP u odbojci. Bravo devojke svaka čast, izuzetna utakmica, sjajni potezi sa obe strane. Sve je funkcionisalo jako dobro, a u nekim trenucima i savršeno. Takođe i sve čestitke stručnom štabu na odličnom radu. Takođe čestitke i Holanđankama , bile su sjajne, ali ne dovoljno.

P. S. Ne volim da izdvajam nikog, ali mislim da će Tijana Bošković po završetku duge i uspešne karijere biti najbolja igračica svih vremena. To oslikava moje mišljenje o ovoj devojci.

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Da nema ove male Hercegovke Boskovic, pa ovo bi bila sprdnja od reprezentacije.
Hahahah pa perverzija sta radi cura..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cetnik, 1. oktobar 2017 18:02)

Svaka cast Tijani Boskovic, nas MVP! Ali zlato nije osvojila Tijana sama, vec tim Srbije koji je odigrao fantasticno!

A ti nisi cetnik vec po-cetnik

Dejan M...

pre 6 godina

kosarkasi U20 zlato, kosarkasice U18 srebro, kosarkasi U18 bronza, vaterpolisti bronza, vaterpolisti U20 bronza, odbokjasi bronza, kosarkasi srebro, i napokon zlato vaterpolisti! i to sve za skoro 3 mjeseca, pametnom dosta!

tz

pre 6 godina

tijana i brankica imaju gromove u rukama...kako seva ko ilija gromovnik ahahaha,krsne djevojke.
svaka cast celoj ekipi odigrale su ceo turnir savrseno,Stefana najlepsa odbojkasica na svetu!!

Branko

pre 6 godina

Nema tu puno priče, čestitke susjedi, Max rizik na servisu , perfektna tehnika, sve čestitke Srbiji iz Karlovca i želim Vam još puno takvih utakmica

dachazvezda

pre 6 godina

UUUUUUU!!

Kako BIJE ova Boskovicka!!! Da mi zavali samarcinu, cenim da bi se 16 puta okrenuo oko svoje ose :))))) Njen decko ima pravo da se SLOZI SA NJOM ehheheheeh :))) AL I TREBA TAKOOOOO!!! SAMO NEKA BIJE :)))0

*

pre 6 godina

Ali sta je sa ljudima u rts-u, pa brate kakva cestitka "predsednika AV" na svaka dva min, i to toliko usiljeno da je to strasno. Kako ne shvata da tako samo navlaci gnev naroda....

Žalosna sova

pre 6 godina

Ova generacija je svetska klasa ali Tijana Bošković je izvanplanetarna klasa. Hvala svim devojkama za veliku radost. Naklon do poda.

Mitar

pre 6 godina

Zasto svi politicari misle da su oni najzasluzniji za uspeh u bilo kom sportu i ako se oni ne jave da cestitaju da ce sve stati ,da se nece podeliti medalje?Stvarno ne znam odakle tolika kolicina egoizma i narcisoidnosti,pomozite im da imaju uslove za pripreme i rad a pustite njih da se raduju i uzivaju bez vas licemera.

zoran ivkovic

pre 6 godina

sta reci o devojkama koje su na celom turniru izgubile 2 seta .....svaka cast devojke ....svaka cast strucnom stabu ....dodela nagrada za najbolje igracice po pozicijama za najboljeg korektora ane buis proglasena.....tijana boskovic mvp ....tijana je trebala dobiti obe nagrade i mvp i najbolji korektor ...to je jedino ispravno

my way

pre 6 godina

Какво првенство! Каква доминација над Европом! Какве девојке! Поносна буди, Србијо, на ово благо које имаш! Честитке од срца, шампионке наше! Честитке Тијани, Стефани и Бранкици на више него заслуженим појединачним признањима, честитке Јелени Благојевић на начину на који је одговорила Холанђанкама на тактици у трећем сету да гађају њену и Бранкицину половину терена, за Тићу Малешевић немам речи, њена улога у нашој игри и овом успеху је ооогромна, застава у њеним рукама која на фотографисању обгрљава наше девојке је права илустрација овог тима, честитке сјајном техничару Бојани Живковић, Јоџи Стевановић, Слађани Мирковић, Ани Бјелици, Теодори Пушић, Мини Поповић, повређенима Бјанки Буши и наравно нашем капитену Милени Рашић, честитке Терзићу и стручном штабу! Наклон до пода, људи! Било је задовољство видети у студију и Ању Спасојевић на данашњи дан, прелеп дан за српску одбојку и српски спорт!

слога

pre 6 godina

Зашто ово није главна вест?Нисам сигуран да народ више интересује ситуација у Каталонији,од српских златних одбојкашица.

UltraBot

pre 6 godina

Pre svega, devojke, sve čestitke! Pokazale ste da ste u ovom trenutku, zaista klasa za sebe u ovom sportu. Bez suvišnog nerviranja, kao da imate decenijsko iskustvo u igranju ovakvih mečeva, racionalno i stabilno do kraja. Istinski i najveće BRAVO i hvala za još jedno divno popodne sa vama!
A sad nešto malo drugačije: ja ne znam, zaista, odakle su se pojavili ovi (potpuno sam ubeđen da su dirigovani iz istog "centra") botovi koji se bave nacionalnim penzijama i na svakoj vesti o našem vrhunskom sportu "drobe" i pridikuju kako ovako jadni moramo da finansiramo sportiste u naponu snage i šta još sve ne... Nisam nešto siguran da će se bilo ko od vrhunskih profesionalnih sportista prijaviti za tu penziju i da će je prihvatiti. Pitajte Ivana Miljkovića, na primer, a i bilo koju od ovih devojaka koje, uz veliki trud i rad, zarađuju dovoljno za pristojan život. Nije svakom stalo da se "ogrebe o državu", a nekako sam siguran da bi svako od ovih komentatora jedva dočekao priliku da se zakači državi na grbaču. A za one koji pitaju čime su to zaslužili više od nekog hirurga, rudara ili drugog radnika čiji trud i napor svakako poštujem, samo jedno podsećanje - vrhunski sportski rezultati postižu se u vrlo kratkom periodu života, karijera retko traje preko 35. godine života, a tokom te karijere, realno, nemaju baš vremena i mogućnosti da se bave pripremom za budući život, ako ćemo pravo, naš sistem obrazovanja im to baš i ne omogućava (za one koji pomenu Amerikance i koledže i sl.)

Stole

pre 6 godina

Svaka cast, lepotice, kapa dole za zlato i sampionski pehar!Vi ste nas ponos, nasa lepota i sarm!Zasluzeno skroz bez ikakve bojazni da bi Holandjanke mogle da preokrenu rezultat.Jos sa nekim odbojkasicama koje su nedostajale sa Olimpijade.Cestitke i strucnom stabu i mnogo osporavanom u Srbiji, Terzicu.Ispravile ste sve ono sto kosarkasi nisu uspeli i vase kolege odbojkasi.

srle

pre 6 godina

Bravo, Holandjanke nimalo naivne, cim nase malo padnu krenu da osvajaju poene ali mi imamo Tijanu B. i Brankicu.. Naravno sve nase devojke itekako zasluzne za ovaj uspeh, one bi trebalo da budu primer za zensku decu a ne kojekakav olos koji se forsira po medijima. Odbojka je jedan od tih sportova koji ne proizvodi od devojaka muskarace nego bas suprotno. Ali stvarno pojedinci koji sada spominju nacionalne penzije, treba da ih bude sramota. Ako je neko zasluzio ove devojke su zasluzile. Bolje se bavite likovima koji su se dokopali penzije u 40-oj godini raznim prevarama, nije ih mali broj. Ne znam da li je samo mene uzasno nervirao trener - Amerikanac sa mikrofonom.

Kiki

pre 6 godina

Ja sam opčinjena njihovom igrom tokom čitavog turnira! Kakva klasa, borbenost, fokusiranost, uživanje. Svaka im čast na prikazanom! Srećno u trećem setu pa da se svi radujemo sa vama!

zašto bojkot

pre 6 godina

Zanima me bas da li ce biti doceka, jer imaju trenutno dok ja gledam makar isti ucinak kao kosarkasi, a ako osvoje zlato cak i bolji. Ne znam zasto se toliko razlika pravi po sportovima, svaki uspeh je ogroman za nas gde god da je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milicko, 1. oktobar 2017 17:34)
Mediji bojkotuju odbojku po sistemu: koliko para toliko muzike...

zemun

pre 6 godina

Sećam se Jelene Blagojević iz srednje škole, pošto je igrala bolje odbojku i od dečaka, a sada je evropski šampion, što samo govori da je reprezentacija jako dobro selektirana. Čestitke devojkama i stručnom štabu.

autokmd

pre 6 godina

Srbija, Boskovic i ceo tim, velika cestitka za zlato. Uu.... Svaka cast veliki i zbog toga sto je Holandija pomislila na zlato. Kraljice.... Na balkon!!!

menjam Prizren za Dzenkinsa

pre 6 godina

Bravo devojke! Dolzale sta da samo Srbija moze da pobedi istog protivnika dva puta na jednom turniru! A isto tako samo Srbija ne moze da izgubi od istog protivnika dva puta na jednom turniru(kosarka).

cole

pre 6 godina

poklon do zemlje. bravo, bravo, bravo! totalna dominacija u evropi, sve utakmice skoro pa kao jaci trening! respect devojkama, sjajna hemija u ekipi, sjajni pojedinci...ma bez reci!

Milan

pre 6 godina

Terziću odlazi! Izgubile su set!
Dobro, ovo je samo zbog tradicije, čestitke devojkama i treneru.
Srbija je toliko jaka u odbojci da čak i druga postava bi bila favorit za jednu medalju. Samo na prijemu nemamo najbolje igračice u evropi.

Odbojkas

pre 6 godina

Tijana najbolji korektor Evrope i sveta, u finalu 29 poena a nagrada za najbolju korektorku ide Holandjanki koja je jedva 10 poena skupila u finalu???

Odbojkaska sila

pre 6 godina

E to smo mi reprezentativna sila u odbojci, svaka cast ,biti najbolju u bilo cemu u Evropi je veliki uspeh.Kontinuitet medalja i savrsenog igranja se nastavlja,Bravo,Bravo ,Bravo!

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Svaka cast devojkama, sjajan uspeh, neverovatna dominacija, i konacno su se vratile tamo gde im je i mesto-na krov Evrope. Ne bih da se ponavljam, Tijana Boskovic je prava zver u svakom najpozitivnijem smislu te reci, tim je ono sto gura i sto daje krila i vodi ka pobedi, ali usudicu se da se slozim sa Stefanom, nista ovo bez nje ne bi bilo moguce, ili bi makar to mnogo teze izgledalo. I samo da napomenem kakva glupost da se MVP priznanje daje odvojeno od nagrade za najboljeg korektora u ovom slucaju, pa valjda se dodele individualne nagrade, pa se najbolja sveukupno bira od njih, ali ajde. Potpuno je kontradiktorno da je neko najbolji korektor, a onda ups, ipak imate jos boljeg korektora koji je i najbolji igrac prvenstva. Pritom se Slutjes nije ni videla u finalu (inace odlicna igracica naravno).

I moram da se osvrnem na jos jedno. Ranije sam kritikovala Terzica za njegov pristup mecevima i devojkama, danas ne znam sta je uslo u njega, ali je vodio ovu utakmicu na perfektan nacin. Bez dranja, bez nervoznog zvakanja zvake, rekao je tacno ono sto je devojkama trebalo da cuju u trenutku kada su gubile treci set. Iskreno se nadam da ce se ovaj trend nastaviti i da nije posledica toga da i on i vrapci na grani znaju da nam u Evropi trenutno nema ravnih.

Jos jednom svaka cast, idite slavite, zasluzile ste maksimalno, a nadam se da cemo se mi potruditi da im sutra priredimo lep docek u sto vecem broju.

Svaka cast!

pre 6 godina

Atomska odbojka. Sto je najbolje, jos ima dosta mesta za napredak. Ako devojke nastave da napreduju, mogu da objedine EP, SP i Olimpijadu.

vesna markovic

pre 6 godina

Komentator potpisan @UltraBot, svaka cast na komentaru, posto je poduzi necu citirati. Izneli ste sve na videlo, samo me zanima ko i radi cega finasira iste, koja je benefit? Pljuju reprezentativce koju god medalju da osvoje, naglabaju o nacionalnim penzijama -tudim, prozivaju jednog Djokovica kao da su licno AAR iz americkih filmova, a pri tom niti znaju kako funkcionise poreski sistem u nasoj zemlji,ako su poreski obeznici uopste. .. neverovatne se stvari mogu procitati na ovom sajtu , zaista.

lopta

pre 6 godina

Čestitam nove sportske penzije svima koji slave. 
(a slave, 1. oktobar 2017 20:07) 


Slavili bismo, i cestitali, i tvoju, nego steta sto nemas nista postignutno!

Srdacan pozdrav.

Hygge

pre 6 godina

Za ove zlobne koji spominju sportske penzije. Vidite, nisu sportisti to sami sebi izglasali, već država. Pošto je državna odluka zakon, šta imate protiv zakona? Ako zakon nešto propisuje, a vi se s tim ne slažete, ne napadajte one koji nemaju s tim ništa, već se preko svog poslanika u Skupštini (iz)borite za ukidanje/izmenu zakona.

Devojkama SVE ČESTITKE! Najbolje ste, najlepše! Ulepšale ste mi dan!

Gde ja živim

pre 6 godina

kosarkasi U20 zlato, kosarkasice U18 srebro, kosarkasi U18 bronza, vaterpolisti bronza, vaterpolisti U20 bronza, odbokjasi bronza, kosarkasi srebro, i napokon zlato vaterpolisti! i to sve za skoro 3 mjeseca, pametnom dosta!
(Dejan M..., 1. oktobar 2017 19:55) # Link komentara

Samo mala ispravka. U18 košarkaši zlato, U20 5. mesto, U16 bronza, ali u svakom slučaju berićetna godina. Imamo šlifa za kolektivne sportove, samo da još malo popravimo uslove i nebo nam je granica.

Miodrag Nikolić

pre 6 godina

Svaka čast našim odbojkašicama. Žao mi je što ne zauzimaju više pažnje ovakve vesti. Otuda i moj komentar, možda se nakupi komentara pa da i to bude vest.

WillyWonka

pre 6 godina

Šteta što puno ljudi misli da od sporta postoji samo fudbal, a ostalo se zanemaruje. Pravo je uživanje bilo gledati ovu vrhunsku odbojku, bolja utakmica od mnogih fudbalskih. Čestitke reprezentaciji Srbije na zlatu, potpuno zasluženo.

Mare

pre 6 godina

Bravo devojke!!! NAJBOLJE STE!!! Sta ste mi kao udarnu vest stavili Katolononiju, ma briga me za njih, ovo stavite na udarno meste bre!!!!

Slagtera

pre 6 godina

Sta reci o vama a da vi to vec ne znate. Prave sampionke kao i uvek - i na terenu i van njega.
Veliki respekt za sve sto ste postigle i ono sto cete ubuduce.
Bravo

zamb

pre 6 godina

Devojkama svaka čast. Prošle godine su u finalu Olimpijskih igara doživele težak poraz protiv Kineskinja. Pričalo se da im fali "mentalitet". Sve se video juče i danas - razbijanje!

Qroña

pre 6 godina

Odbojkaši treći u Evropi, a odbojkašice PRVE u Evropi, nema šta mi smo ne samo košarkaška, nego i ODBOJKAŠKA evropska velesila!!!

Gde ja živim

pre 6 godina

(Koyot, 1. oktobar 2017 19:19)

Slažem se sa vama da verovatno ima i važnijih stvari od sporta ili tako nečeg, ali imate još stotine rubrika na ovom sajtu na kojima možete da postavite ta pitanja. Ovde pričamo o sportu i čestitamo devojkama koje su svojim trudom, radom i zalaganjem ostvarile veliki uspeh. Takođe, bi mi mogli da se ugledamo na njih u pojedinim stvarima kao država pa bi nam možda bilo bolje. Dakle ovde čestitamo i bodrimo, a onda na političkim i biznis temama postavljamo ta pitanja koja su takođe važna. Sportski pozdrav

Fiff

pre 6 godina

Je l moze neko normalan da mi odgovori za Jovanu Brakocevic, nisam pratio odbojku neko vreme pa ne znam. Hvala

(Zorowitzki, 1. oktobar 2017 17:58)

Jovana Brakocevic je, kako je vreme pokazalo, neki svoj vrhunac karijere doživela one 2011-te godine, igrala je na tom nivou još nekih godinu-dve a od otprilike 2013-te uglavnom postaje rezerva u klubovima za koje je nastupala.
Prošle godine je bila rezerva Tijani u reprezentaciji na Olimpijskim igrama.
A ove godine nije uopšte tu jer se porodila i rekla da ne može da napusti malo dete.
Od standardnih tu nije i Maja Ognjanović, ona se skoro udala za Ikodinovića, ima 32 god ali je rekla da bi volela da još jednom bude deo ekipe.

sele

pre 6 godina

svaka cast alal vera tako se igra i koja radost hvala vam sto ste nam ulepsali vreme stvarno smo vele sile u sportu kosarka vaterpolo odbojka jos fudbaleri nesto da urade a ne samo da se kvalifikuju koja jos to zemjla ima na svetu napred srbija jos jednom bravo devojke

slobodan

pre 6 godina

Devojke su jos jednom u nizu medalja dokazale, da smo najlepsa i najuspesnija sportska nacija na svetu!!! Svaka Vam cast devojke! Hvala Vam sto postojite i nasa srca ponosom bojite!!!

Profa

pre 6 godina

Bravo kraljice!!! Potpuno zasluženo,briljilare su ceo turnir.

PS Zanimljivo da je na današnji dan ,pre 17godina muška odbojkaška reprezentacija osvojila zlato na OI u Sidneju😊

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Bravo devojke, dominantno kroz sve utakmice, nikome nije pruzena cak ni sansa da se ponada da moze da nas dobije, ovo prvenstvo ste bile ubedljivo najbolje-svaka Vam cast :)...

taki p.

pre 6 godina

Ovi rezultati obe selekcije pokazuju sta znaci dobar rad na duze staze,prvo su isplivali odojkasi sredinom devedesetih i ostali pri vrhu do danas,dok smo zensku odbojku bukvalno stvorili iz nicega.Iako ni u odbojci nema para,ljudi koji vole ovaj sport, ucinili su sve da danas Srbija bude strah i trepet na medjunarodnoj sceni,razne glavonje koji su se uvukli u ostale sportove treba da isteramo motkom.Bravo devojke,vi ste ona dobra strana Srbije.

KoučH

pre 6 godina

Bravo cure naše! Šampionke Evrope ste! Naš ponos! Prošetale ste se kroz ovo prvenstvo, rutinski ste ga osvojile, veoma superiorno! Velike čestitke!

Yo

pre 6 godina

Nema im ravne u Evropi. U svetu na nivou sa Brazilom i Kinom. Astronomska odbojka. I to bez povređene Rasic, najboljeg srednjeg blokera svetu. Čestitke. Devojke igraju prelepo. Mora biti doček

Ivan

pre 6 godina

Velike čestitke našim heroinama! Šampionke Evrope su sasvim zasluženo! Prošetale su se kroz ovo prvenstvo i lagano ga osvojile! Alal vera šampionke naše!