Subota, 30.09.2017.

18:00

Sjajne odbojkašice preko Turske u finalu EP!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale EP u Azerbejdžanu pošto je savladala selekciju Turske sa 3:0 (25:17, 25:12, 25:21).

Izvor: B92

Sjajne odbojkašice preko Turske u finalu EP! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

171 Komentari

Sortiraj po:

Zagor

pre 6 godina

Pope

Inace ne zalim nikoga jer smatram da nijedno ljudsko bice nije za sazaljenje, ali kad si ti u pitanju upravo to osecam. Pretpostavljam da te niko nikada u zivotu nije pohvalio ni za sta. Da ti roditelji nikad nisu rekli bravo za bilo koju dobru stvar u zivotu, koliko god mala izgledala. Zato si u stanju da ulazak u finale evropskog prvenstva komentarises na taj nacin. Nisi ti kriv.

Trile

pre 6 godina

NIKO ne potencira odakle su druge devojke, osim vas iz RS.

(gigatrend, 1. oktobar 2017 00:22)

Ja nisam iz RS, vec iz sred srede Srbije, genije. No mislim da je vazno napomenuti koliko je RS uz nas i "vise od nas". Plus, obozavam Bilecu, Tijanin rodni grad, uz oskarovce Karla Maldena (Mladen Sekulovic) i Dusana Vukotica koji su uz Obrena Tesica iz Uzica, jedini nasi oskarovci.

Hajvanho

pre 6 godina

Bravo devojke! Samo napred i želim vam da u finalu krunišete trud, znanje i veštinu, pa da osvojite zlato. Svaka nova generacija je sve bolja, njihov napredak podseća na razvoj košarkaških generacija od Žućka, preko Ćose, Kiće, Moke, Praje do Petrovića, Divca, Danilovića, Savića, Đorđevića, Rađe, Kukoča i Bodiroge. Kada bi niz u svim kolektivnim sportovima trajao na takav način, gde bi nam bio kraj...

Šteta, stvarno su devojke zaslužile zlato

pre 6 godina

I sada kad je preostala još jedna prepreka - ekipa koju smo već pobedili sa 3:0 - desiće se ono što se po pravilu poslednjih 10-ak godina dešava - debakl.

olja

pre 6 godina

Nekako je ovo sve suvise lako!!!! Toliko lako da se pitas kakve su ove druge reprezentacije kada ih nase devojke prelaze "k'o plitak potok"? Da li je problem u nikakvom kvalitetu ostalih ili u strasnom kvalitetu nasih? Znaci, toliko dobre odbojke sa nase strane davno nije vidjeno na nekom takmicenju da ostali izgledaju kao da su zalutali u Azerbejdžan. U svako slucaju, ovu rapsodiju od strane nasih devojaka, bila je milina gledati. Poštovanje za sve, naravno i trenera koji je sve to lepo ukomponovao i doveo na nivo "nedodirljivih"! Hvala vam devojke za uzivanje u lepoti koje nosi sport!

PosmatraC

pre 6 godina

Pohvale za Terzu i ceo strucni stab, naravno i za devojke.Znam da su celo leto izgubile da bi se ovako dobro pripremile.Velika su to odricanja koja uvek mogu da padnu posle jedne izgubljene utakmice.Od hvalospeva do najgorih kritika tanka je nit.Zrele su za zlato i neznam kakvo cudo treba da se desi da ga ne osvoje.

Miodrag

pre 6 godina

U vezi sa brojem komentara. Jednostavno je. Kosarku (basket) i fudbal vecina igra ili je igrala nekad, bar na terenu iza zgrade. Na osnovu toga se kao razumemo, pratimo igru i cini nam se da bi znali i bolje od ovih koje gledamo.
Odbojku je ipak igrala mala grupa uvek. Cak se ni pravila ne znaju dobro. Narocito rotacije.
Devojke, svaka cast. Ne znam zasto, bio sam skeptican pred utakmicu, bez obzira na tok turnira i formu.
U nedelju samo mirna glava. Bolje ste.

gigatrend

pre 6 godina

@ Trile

Taman htedoh da ti dam veliki plus, ali na kraju si sve pokvario. Taj tzv. lokalpatriotizam postaje pomalo otužan. Pominjati da li su devojke iz RS ili iz Slankamena i Malog Iđoša potpuno je degutantno. Ovo je reprezentacija Srbije i tako je treba posmatrati i komentarisati. NIKO ne potencira odakle su druge devojke, osim vas iz RS.

Bravo devojke, i sutra razuverite ovih par nevernih Toma. Možete vi to!

C7-5

pre 6 godina

Devojke su neverovatne bile! Nadam se da će sutra demantovati pravilo o dvema pobedama na istom takmičenju.
Jako bih volela da vidim Grbića na čelu ženske reprezentacije. Neću da komentarišem Terzića, ali mislim da bi Nikola sa ovakvim talentom bio na vrhu godinama. A taj čovek je takav motovator da bi mogao biti selektor/trener u bilo kom sportu.
(Krstićeve stolice, 30. septembar 2017 22:50)


Zasto bi menjali trenera, Terzicu lose ide, nema rezultata? Drugo je sta neko zeli ali trener se menja kada gubi i nema rezultate. Terzic ih ima.

Yo

pre 6 godina

Koje je uživanje gledati odbojkašice još od 2006. i medalje na svetskom. Uvek je vladala neverovatna hemija i timski duh. A i sve pohvale za savez. I dalje mi je zao sto ne osvojise zlato prošle godine u Riju. Ali ovo je mlada reprezentacija. A kako igraju u poslednjih par sezona je nestvarno. Zaboravljam da Bošković ima samo 20 godina.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Kad igraju Srbi iz Bosne onda su za ponos. A kad se cuje ijekavski i bosanskohercegovacki naglasak u Novom Sadu il ina nekom drugom mestu onda su dodjosi koji su unistili zemlju. Kakvo licemerje i vrhunac nepostojanja samopostovanja. Takvoj naciji ne pripadam. Pozdrav iz NS. (Novosadjanin)

cika velja

pre 6 godina

Gospodo draga, ovo je Evropa, o kojoj nam političari prodaju maglu više od dvadeset godina.Ovako se ulazi u Evropu, ovako se stiču evropske vrednosti, dođeš i pobediš svoje rivale, a ne mlatiti praznu slamu, biti na dnu, poslednji...ovako se ulazi u Evropu, kvalitetom, rodoljubljem, napornim radom, odgovornošću, požrtvovanošću...

Krstićeve stolice

pre 6 godina

Devojke su neverovatne bile! Nadam se da će sutra demantovati pravilo o dvema pobedama na istom takmičenju.
Jako bih volela da vidim Grbića na čelu ženske reprezentacije. Neću da komentarišem Terzića, ali mislim da bi Nikola sa ovakvim talentom bio na vrhu godinama. A taj čovek je takav motovator da bi mogao biti selektor/trener u bilo kom sportu.

Kaiim

pre 6 godina

Fudbal i oni invalodi sto igraju do 60. minuta imaju 400+ komentara... sta reci?
Djevojke, svaka vam cast! Gledao, odusevljen pristupom, igrom, pogibijom na terenu... zaista svaka VAM cast! Sta god da bude u finalu nase ste miljenice.
Poseban pozdav za Brankicu... bice jos doceka u Brckom. :)

Trile

pre 6 godina

Na olimpijadi 114 nacija po medaljama...
(pop, 30. septembar 2017 20:27)

Koliko jadan moras da budes pa da ostavis ovakav komentar u trenutku kad reprezentaciha udje u finale EP. Sta je pesnik hteo da kaze? Da je neka nacija uspesnija u sportu ako na OI nakupi medalja u jedrenju, treniranju konja, gadjanju glunenih golubova ili odbojci na plazi? Srbija je u Riju na 32 mestu a istine radi samo 82 zemlje su osvajale medalje ne 114. Samo Srbija i USA imaju po 4 medalje u timskim sportovima a Srbija je bolje plasirana od Spanije, ukupno. Holandija se drugi put uzastopno ne plasira na veliko takmicenje u fudbalu mi idemo na SP. Bolje smo plasirani i od Turske. Srbija je ove godine u svakom ekipnom sportu uzela medalju na EP cak i za mlade (podbacile su samo kosarkasice i mladi kosarkasi ali su juniori i juniorke i kadeti u kosarci uzeli zlato, srebro i bronzu). Spanija o tom uspehu moze samo da sanja. Eto s kim se mi merimo. Ali u redu, priznajem da Argentina za nas velesila u sportu jer su na OI bili na 20tom mestu sa duplo manje medalja od Srbije ali jednim zlatom vise (nijedna ekipna). A da, tesko ce se po trenutnoj situaciji Argentina plasirati na SP u fudbalu za razliku od Srbije. I za kraj, bravo devojke, idemo po zlato na pogon iz RS.

NEGRO

pre 6 godina

Bravo devojke! Inace, Stefana Veljkovic mi je sestra.. Eto, da se pohvalim samo.. :)
(Srdjan, 30. septembar 2017 20:43)

Pozdrav za brata, i za sestru, i sve odbojkašice :-)))

Baxuz

pre 6 godina

Bravo devojke! Inace, Stefana Veljkovic mi je sestra.. Eto, da se pohvalim samo.. :)
(Srdjan, 30. septembar 2017 20:43)

Daboga mi bio surak.

namerni prolaznik

pre 6 godina

"Tehničar Bojana Živković je odlično proigrava saigračice, a raspoložene u napadu su bile Tijana Bošković i Maleševićeva, kao i srednji blokeri Jovana Stevanović i Stefana Veljković, što je Srbiji na kraju i donelo ubedljiv i lak trijumf nad Turskom."

Svi su bili raspolozeni sem Terzica, koji ce se osmehnuti tek kada osvoji zlato.

Svi smo uz vas sutra, idemo po zlato!!!

Fox

pre 6 godina

Strasan tim i igra! Samo da nastave i sutra i da se pozlate a onda narednih godina da napadnu i svetsko i olimpijsko zlato i krunisu ovu generaciju kako dolikuje. Ne bih izdvajao nikog ali Brankica MIhajlovic i Tijana Boskovic kao nekad Vladimir Grbic i Ivan Miljkovic, tako su ubitacne sa smecevima i u odbrani!

Gde ja živim

pre 6 godina

(Salerno, 30. septembar 2017 20:52)

Komšo, ja maksimalno poštujem sve vaše uspehe u bilo kom sportu, pa čak i onom koji ne pratim. Ajde potrudi se i ti. Kao ozbiljnog poštovaoca sporta i Olimpizma, ovo me je prilično iznerviralo. Ne postoje paradajz sportovi, a ti samo pokazuješ da su fudbalski navijači najviše ograničeni od svih. Pozdrav

Odbojkas

pre 6 godina

Pre svega, bravo lavice! Sve znate, sve možete i kad ste raspoložene, nema vam ravnih, ne u Evropi, nego u ovom trenutku, ni u svetu! Sutra strpljivo i pametno, Holanđanke su, pored vas, najbolja ekipa na prvenstvu, ali ste i od njih bolje, pa...za klasu.

Ovim stručnjacima koji kažu kako je Terzić dobar trener, stručnjak, štagod, samo ću reći da bi ozbiljniji trener sa ovom ekipom već imao (barem) zlato sa OI. Gubimo utakmice od SAD, Kine i Brazila samo zbog njegove tvrdoglavosti i šablona koje (ako uopšte) menja kad je prekasno. U Evropi, srećom, nema trenutno ekipe koja može da nam parira, prosto imamo dominantan napad po jednoj primačkoj dijagonali, kompletno sjajan blok, najboljeg korektora na svetu, u odbrani radimo dobar posao, a tehničar nam napreduje iz utakmice u utakmicu. No, odabir selektora je nečiji drugi posao, moj je da navijam za ove devojke i sutra iz sveg srca.

drmr

pre 6 godina

Bravo devojke! Idemo po zlato!Kada reprezentija udje u finale Evropskog prventva - 38 komentara (do sada), a kada fudbalski klub na drzavnim jaslima dobije/izgubi utakmicu u Evropskom takmicenju - 300+ komentara...
(srecko, 30. septembar 2017 20:39)

Zenska odbojka i fudbal su bas onako slicni i zanimljivi. Koliko si klupskih utakmica zenske odbojke pogledao a koliko fudbalskih? Ne lazi sebe. Koga boli uvo za zensku odbojku i ovde i bilo gde na svetu. U halama ih ne gleda ni rodbina. Svaka cast na uspehu naravno, te devojke zive svoje snive i bravo, ali nemojmo biti lazni miralisti

kimiko

pre 6 godina

Bas su dobro igrale, extra. Treba im cestitati zato sto su uvek pri vrhu i odrzavaju taj trend. A kako neko rece, ovde treba biti mnogo vise komenentara jer je odbojka veoma lep sport, a ovo je fenomenalan rezultat. U finalu svi uz njih...smec da bude grom silni, servis zagonetka teska za protivnika, a blok nas kao tvrdjava jaka...:) Neka im je sretno !

mrgud

pre 6 godina

tako je, samo fudbal valja, ove druge sportove niko ni ne igra, evropska i svetska prvenstva su sa reprezenatcijama sa marsa i sa statistima, nema sem srbije ni jedne druge drzave sa planete zemlje..

mare

pre 6 godina

Samo da ne bude kao na olimpijadi, kao što su zgazile Kinu u grupi a onda neocekivano izgubile u finalu od te iste Kine. Nadam se da protiv Holandije uzimaju zlato, jer ne smeju sebi dopustiti opuštanje. Mada teško je pobediti dva puta istu reprezentaciju, ali ipak su naše devojke najviše pokazale i zaslužuju zlato.

Vladimir

pre 6 godina

@Salerno

Ma ne možemo od vas, kome god narodu da pripadaš, dodjemo do izražaja u fudbalu. Svi ostali u okolini uzimaju trofeje u fudbalu pa eto mi moramo da se zadovoljavamo sa medaljama u košarci, odbojci, vaterpolu. Nego idi gledaj boćanje ili gadjanje glinenih golubova. Pristaje tvojoj inteligenciji.
Bravo za naše devojke. Pregaziše ih kao plitak potok. Puno sreće u finalu.

Dok ga nimalo :D ne muči što njegovi ni za drvenu medalju nisu!

pre 6 godina

(Salerno, 30. septembar 2017 20:52)

Koje li tebe muke muče... i ma koje da su, "ovde" i ovako nećeš naći leka.


Nego kad je bilo palo srebro u baksetu, pa komšijske majke prele crnu vunu, tad rekoh što evo ispade u njamanju ruku:
"Sad da uzmemo i srebro u ženskoj odbojci, da komšije slave više od nas jer smo poraženi - u finalu!"

I tako od finala, do finala, komšije se naslađuju našim porazima... a kako neretko i pobedimo, prenosi se prekidaju da slučajno himna onih uzvišeniji od njih ne bi dodatno solili rane kompleksaške.

Kako li je u umu čoveka, koji čeka komšijino igranje u finalu da tamo "izgubi" kako bi on bez pokrića likovao?

Vuk

pre 6 godina

tako je gledajte odbojku i vaterpolo manite se fudbala nije to za vas ovi paradajz sportovi vam bolje leze.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Salerno, 30. septembar 2017 20:52)
"O kako je samo kiselo grozdje..."

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Kakvo potapanje protivnika u POLUFINALU Evropskog prvenstva. Jesu i Turkinje bile indisponirane, ali bukvalno nisu znale sta ih je snaslo. Blok danas najbolji koji sam ja ikada videla od ove reprezentacije. I samo za kraj, ali nema vise tih reci kojima ona moze da se opise, kakvo je zlato i talenat Tijana Boskovic. Napadi su joj ubitacni, a sta reci pritom za blok, servis, i sjajne odbrane (dolazi do izrazaja ovde da je u mladjim selekcijama igrala i primaca)... Idemo po to zlato, samo jako i hrabro, ove devojke su zaista klasa za sebe u Evropi, tako da mislim da im i ono nepisano sportsko pravilo da se isti protivnik ne dobija 2 puta u kratkom vremenskom periodu ne moze nista.

my way

pre 6 godina

Шта рећи, казнена експедиција! Наклон до пода, девојке! Да Туркиње нису екипа која може уплашити Српкиње то се знало, али овакво разбијање свих противника, фантазија! Осим резултата чисто још један занимљив податак који осликава утакмицу са званичног сајта Европске одбојкашке федерације. Елем, најбољи играч меча - Тијана Бошковић, најбољи смечер - Тијана Бошковић, најбољи примач - Тијана Малешевић, најбољи сервер - Јована Стевановић, најбољи блокер - Тијана Бошковић. Гледао сам и полуфинале, боље су наше девојке далеко и од Холанђанки и од срца им желим да то сутра у финалу и покажу! Од мене потпуна и безусловна подршка и честитке на већ оствареном успеху!

Marko

pre 6 godina

Tijana Boskovic ima samo 20godina, a niti jedan medijum u Srbiji da napise nesto o njoj nego su starlete u prvom planu , devojka je vec sada u najboljim igracicama sveta, a mozda i najbolja ali da ne preterujem top5 sigurno, i umesto da se dicimo tome i ponosimo, mi zanemarujemo uspesne sportiste. Ovaj sport zasluzuje vecu paznju medija u Srbiji.

tozla

pre 6 godina

Bez Milene Rasic, nase trenutno verovatno najbolje odbojkasice posle Tijane Boskovic, prosetacemo se do evropskog zlata! Imali bi solidne sanse za pobedu cak i protiv objedinjene reprezentacije ostatka Evrope, gde bi imali boljeg korektora i blok liniju, a tu je i Brankica kao jedna od najboljih svetskih primaca u fazi napada. Uostalom, kada se pogleda svetska rejting lista, vidi se da su nam trenutna konkurencija jedino Kina i USA.

Sto je najbolje, sve glavne igracice ce i dalje biti u najboljim godinama za sportiskinje sve do olimpijade u Tokiju, a na glavnu zvezdu Boskovic mozemo racunati i za Pariz 2024! Drugim recima, zenska odbojka je trenutno sport u kojem smo najjaci, sa izuzetkom muskog vaterpola.

milan

pre 6 godina

već sam sto puta pisao...stvar je u savezu...odbojkaški je organizovan i čine ga normalni i pametni ljudi,kad bi fudbalski bio bar 20 posto takav ,gde bi nam bio kraj...bravo devojke...

Oxi

pre 6 godina

Odbojkasice su najbolja srpska reprezentacija u svim ekipnim sportovima. Kosarkasi nikad nece moci protiv Afro-Amera, u vaterpolu je konkurencija tri drzave i 300 vaterpolista, dok ove devojke imaju klasu da pobede bilo koga na svetu u najmasovnijem zenskom sportu i u konkurenciji sa najvecim svetskim velesilama SAD, Rusijom, Brazilom, Kinom...

Yo

pre 6 godina

Uživajmo u vrhunskoj igri odbojkašica. Ovo sto pokazuju ovih godina jeste možda najbolji nivo igre u istoriji naše ženske odbojke. Nego samo da se ne opustaju

Gde ja živim

pre 6 godina

Devojke ne bih dužio bez razloga. Sve ste objasnile na terenu. U prva dva seta apsolutna dominacija i prelepo je izgledalo, a treći je samo bilo odrađivanje posla. Bravo, svaka čast i vama i stručnom štabu. Samo zadržite ovaj nivo koncentracije i želje i sutra i uzimate ono što vam pripada. Napred Srbija.

matori

pre 6 godina

extra, trajalo je kratko, dok su Holanđanke imale maraton....
jesmo već pobedili, a nije lako pobediti 2 x istu ekipu, ali naše devojke bi trebalo da budu odmornije, a svakako treba da su bolje.
idemo!!!

Zoran

pre 6 godina

Sve osim ZLATA je nerealno.
Ako dobiju veceras ovo je 58,59ili 60 medalja u ekipnim. Prva je bila zlato vaterpolista u Atini na EP(bez Hrvata igrao je i Milanovic) potom kosarkasi 95 opet Atina, opet zlato, opet EP.

Астер

pre 6 godina

Кад си најбољи, не гњавиш пуно причама о суђењу, атмосфери, грбу, химни - једноставно изађеш и покажеш шта знаш.

Кад си добар, све изгледа лагано: (још једна) побједа од три-нула и улазак у финале.

Живковић, Малешевић, Стевановић, Михајловић, Бошковић, Вељковић, капитен Рашић...мени ово звучи шампионски. :)

Идемо, цуре, још један степеник је пред вама. :)

srecko

pre 6 godina

Bravo devojke! Idemo po zlato!

Kada reprezentija udje u finale Evropskog prventva - 38 komentara (do sada), a kada fudbalski klub na drzavnim jaslima dobije/izgubi utakmicu u Evropskom takmicenju - 300+ komentara...

tex

pre 6 godina

Svaka čast devojke!!!
Kaže komentator dajte Zoranu Terziću bilo koju ekipu i on će osvojiti medalju. Ne nego dajte bilo kome ovu ekipu, ove devojke i ONE će osvojiti medalju!

Ja

pre 6 godina

Gore pise "holandija pobedila sa 3:2" a dole pise "holandija pobedila sa 3:0" da l' ste bre realni ? Toliko gresaka po tekstovima da to nije realno. Pregledajte tekst nekad pre objavw

Delije Čikago

pre 6 godina

Srbija je zaista zemlja sporta i kulture, šteta što nismo bogatiji i što nas pritiskaju zbog pravoslavlja, bili bi najača evropska sila.

Web Design

pre 6 godina

Holandija pobedila s 4:1, tako ispada po setovima.
(Froment, 30. septembar 2017 18:48)
Nemoj da ispravljas "nepogresive" novinare.

zoran ivkovic

pre 6 godina

srbija je imala mnostvo kvalitetnih odbojkasica ima ih i sada....odlicnih rezultata u zenskoj odbojci ....ali igracica tijana boskovic pa to je svetska klasa.... devojka igra tako da prosto razara turkinje ....rasturi im odbranu ....udarci su joj ostri a siloviti i precizni ....ne znam da li jos neka reprezentacija u svetu ima tako dominantnog korektora .....uz to da pohvalim i igru drugih devojaka i ostale devojke su sjajne ....ocekujem pobedu i finale

Peca

pre 6 godina

Auuu koje je ovo razbijanje, odnos na terenu kao da igraju muskarci protiv zena.Prava je steta sto se odbojkasicama ne posvecuje veca paznja, jer su igrama i zalaganjem svakako to zasluzile.

True

pre 6 godina

Kaze komentator:”Ona (Turski srednjak) bije koreju pravo?! Znaci da li je moguce da u jednoj odbojkaskoj zemlji Srbiji ne moze da se nadje bivsi odbojkas ili odbojkasica koja ce raditi prenos tekmi???!!! Ovaj lik je skandalozan,kao pokvareni govorni automat! Majke mi!

antisa

pre 6 godina

Zar jedini ja primjecujem da boje na dresovima idu crven-bijeli-plavi, a samo kod libera crven-plavi-bijeli..? Ne provociram, stvarno je zanimljivo :)

my way

pre 6 godina

Holandjanke tehnicki potkovanija i kompletnija ekipa od Azerbejdzana koji se drzao borbenoscu nosen publikom i sjajnom Rahimovom. Ajmo sada i mi u finale!

Stefan

pre 6 godina

Konacno ove devojke dobijaju zasluzenu paznju medija.
Toliko su fenomenalne, takvi talenti i tako lepo organizovano igraju svaka odradjuje maksimalno dobro svoj deo posla, lepota je gledati ih.
Srecno i ocekujem ubedljivu(ne laku) pobedu protiv Turske i kvalitetnu utakmicu.
Objektivno smo bolji u ovom trenutku
Napred devojke!

Peca

pre 6 godina

Auuu koje je ovo razbijanje, odnos na terenu kao da igraju muskarci protiv zena.Prava je steta sto se odbojkasicama ne posvecuje veca paznja, jer su igrama i zalaganjem svakako to zasluzile.

Stefan

pre 6 godina

Konacno ove devojke dobijaju zasluzenu paznju medija.
Toliko su fenomenalne, takvi talenti i tako lepo organizovano igraju svaka odradjuje maksimalno dobro svoj deo posla, lepota je gledati ih.
Srecno i ocekujem ubedljivu(ne laku) pobedu protiv Turske i kvalitetnu utakmicu.
Objektivno smo bolji u ovom trenutku
Napred devojke!

Marko

pre 6 godina

Tijana Boskovic ima samo 20godina, a niti jedan medijum u Srbiji da napise nesto o njoj nego su starlete u prvom planu , devojka je vec sada u najboljim igracicama sveta, a mozda i najbolja ali da ne preterujem top5 sigurno, i umesto da se dicimo tome i ponosimo, mi zanemarujemo uspesne sportiste. Ovaj sport zasluzuje vecu paznju medija u Srbiji.

zoran ivkovic

pre 6 godina

srbija je imala mnostvo kvalitetnih odbojkasica ima ih i sada....odlicnih rezultata u zenskoj odbojci ....ali igracica tijana boskovic pa to je svetska klasa.... devojka igra tako da prosto razara turkinje ....rasturi im odbranu ....udarci su joj ostri a siloviti i precizni ....ne znam da li jos neka reprezentacija u svetu ima tako dominantnog korektora .....uz to da pohvalim i igru drugih devojaka i ostale devojke su sjajne ....ocekujem pobedu i finale

Baxuz

pre 6 godina

Bravo devojke! Inace, Stefana Veljkovic mi je sestra.. Eto, da se pohvalim samo.. :)
(Srdjan, 30. septembar 2017 20:43)

Daboga mi bio surak.

my way

pre 6 godina

Шта рећи, казнена експедиција! Наклон до пода, девојке! Да Туркиње нису екипа која може уплашити Српкиње то се знало, али овакво разбијање свих противника, фантазија! Осим резултата чисто још један занимљив податак који осликава утакмицу са званичног сајта Европске одбојкашке федерације. Елем, најбољи играч меча - Тијана Бошковић, најбољи смечер - Тијана Бошковић, најбољи примач - Тијана Малешевић, најбољи сервер - Јована Стевановић, најбољи блокер - Тијана Бошковић. Гледао сам и полуфинале, боље су наше девојке далеко и од Холанђанки и од срца им желим да то сутра у финалу и покажу! Од мене потпуна и безусловна подршка и честитке на већ оствареном успеху!

my way

pre 6 godina

Holandjanke tehnicki potkovanija i kompletnija ekipa od Azerbejdzana koji se drzao borbenoscu nosen publikom i sjajnom Rahimovom. Ajmo sada i mi u finale!

milan

pre 6 godina

već sam sto puta pisao...stvar je u savezu...odbojkaški je organizovan i čine ga normalni i pametni ljudi,kad bi fudbalski bio bar 20 posto takav ,gde bi nam bio kraj...bravo devojke...

cika velja

pre 6 godina

Gospodo draga, ovo je Evropa, o kojoj nam političari prodaju maglu više od dvadeset godina.Ovako se ulazi u Evropu, ovako se stiču evropske vrednosti, dođeš i pobediš svoje rivale, a ne mlatiti praznu slamu, biti na dnu, poslednji...ovako se ulazi u Evropu, kvalitetom, rodoljubljem, napornim radom, odgovornošću, požrtvovanošću...

Trile

pre 6 godina

Na olimpijadi 114 nacija po medaljama...
(pop, 30. septembar 2017 20:27)

Koliko jadan moras da budes pa da ostavis ovakav komentar u trenutku kad reprezentaciha udje u finale EP. Sta je pesnik hteo da kaze? Da je neka nacija uspesnija u sportu ako na OI nakupi medalja u jedrenju, treniranju konja, gadjanju glunenih golubova ili odbojci na plazi? Srbija je u Riju na 32 mestu a istine radi samo 82 zemlje su osvajale medalje ne 114. Samo Srbija i USA imaju po 4 medalje u timskim sportovima a Srbija je bolje plasirana od Spanije, ukupno. Holandija se drugi put uzastopno ne plasira na veliko takmicenje u fudbalu mi idemo na SP. Bolje smo plasirani i od Turske. Srbija je ove godine u svakom ekipnom sportu uzela medalju na EP cak i za mlade (podbacile su samo kosarkasice i mladi kosarkasi ali su juniori i juniorke i kadeti u kosarci uzeli zlato, srebro i bronzu). Spanija o tom uspehu moze samo da sanja. Eto s kim se mi merimo. Ali u redu, priznajem da Argentina za nas velesila u sportu jer su na OI bili na 20tom mestu sa duplo manje medalja od Srbije ali jednim zlatom vise (nijedna ekipna). A da, tesko ce se po trenutnoj situaciji Argentina plasirati na SP u fudbalu za razliku od Srbije. I za kraj, bravo devojke, idemo po zlato na pogon iz RS.

Zoran

pre 6 godina

Sve osim ZLATA je nerealno.
Ako dobiju veceras ovo je 58,59ili 60 medalja u ekipnim. Prva je bila zlato vaterpolista u Atini na EP(bez Hrvata igrao je i Milanovic) potom kosarkasi 95 opet Atina, opet zlato, opet EP.

Yo

pre 6 godina

Koje je uživanje gledati odbojkašice još od 2006. i medalje na svetskom. Uvek je vladala neverovatna hemija i timski duh. A i sve pohvale za savez. I dalje mi je zao sto ne osvojise zlato prošle godine u Riju. Ali ovo je mlada reprezentacija. A kako igraju u poslednjih par sezona je nestvarno. Zaboravljam da Bošković ima samo 20 godina.

Kaiim

pre 6 godina

Fudbal i oni invalodi sto igraju do 60. minuta imaju 400+ komentara... sta reci?
Djevojke, svaka vam cast! Gledao, odusevljen pristupom, igrom, pogibijom na terenu... zaista svaka VAM cast! Sta god da bude u finalu nase ste miljenice.
Poseban pozdav za Brankicu... bice jos doceka u Brckom. :)

srecko

pre 6 godina

Bravo devojke! Idemo po zlato!

Kada reprezentija udje u finale Evropskog prventva - 38 komentara (do sada), a kada fudbalski klub na drzavnim jaslima dobije/izgubi utakmicu u Evropskom takmicenju - 300+ komentara...

namerni prolaznik

pre 6 godina

"Tehničar Bojana Živković je odlično proigrava saigračice, a raspoložene u napadu su bile Tijana Bošković i Maleševićeva, kao i srednji blokeri Jovana Stevanović i Stefana Veljković, što je Srbiji na kraju i donelo ubedljiv i lak trijumf nad Turskom."

Svi su bili raspolozeni sem Terzica, koji ce se osmehnuti tek kada osvoji zlato.

Svi smo uz vas sutra, idemo po zlato!!!

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Kakvo potapanje protivnika u POLUFINALU Evropskog prvenstva. Jesu i Turkinje bile indisponirane, ali bukvalno nisu znale sta ih je snaslo. Blok danas najbolji koji sam ja ikada videla od ove reprezentacije. I samo za kraj, ali nema vise tih reci kojima ona moze da se opise, kakvo je zlato i talenat Tijana Boskovic. Napadi su joj ubitacni, a sta reci pritom za blok, servis, i sjajne odbrane (dolazi do izrazaja ovde da je u mladjim selekcijama igrala i primaca)... Idemo po to zlato, samo jako i hrabro, ove devojke su zaista klasa za sebe u Evropi, tako da mislim da im i ono nepisano sportsko pravilo da se isti protivnik ne dobija 2 puta u kratkom vremenskom periodu ne moze nista.

Odbojkas

pre 6 godina

Pre svega, bravo lavice! Sve znate, sve možete i kad ste raspoložene, nema vam ravnih, ne u Evropi, nego u ovom trenutku, ni u svetu! Sutra strpljivo i pametno, Holanđanke su, pored vas, najbolja ekipa na prvenstvu, ali ste i od njih bolje, pa...za klasu.

Ovim stručnjacima koji kažu kako je Terzić dobar trener, stručnjak, štagod, samo ću reći da bi ozbiljniji trener sa ovom ekipom već imao (barem) zlato sa OI. Gubimo utakmice od SAD, Kine i Brazila samo zbog njegove tvrdoglavosti i šablona koje (ako uopšte) menja kad je prekasno. U Evropi, srećom, nema trenutno ekipe koja može da nam parira, prosto imamo dominantan napad po jednoj primačkoj dijagonali, kompletno sjajan blok, najboljeg korektora na svetu, u odbrani radimo dobar posao, a tehničar nam napreduje iz utakmice u utakmicu. No, odabir selektora je nečiji drugi posao, moj je da navijam za ove devojke i sutra iz sveg srca.

tex

pre 6 godina

Svaka čast devojke!!!
Kaže komentator dajte Zoranu Terziću bilo koju ekipu i on će osvojiti medalju. Ne nego dajte bilo kome ovu ekipu, ove devojke i ONE će osvojiti medalju!

Fox

pre 6 godina

Strasan tim i igra! Samo da nastave i sutra i da se pozlate a onda narednih godina da napadnu i svetsko i olimpijsko zlato i krunisu ovu generaciju kako dolikuje. Ne bih izdvajao nikog ali Brankica MIhajlovic i Tijana Boskovic kao nekad Vladimir Grbic i Ivan Miljkovic, tako su ubitacne sa smecevima i u odbrani!

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Kad igraju Srbi iz Bosne onda su za ponos. A kad se cuje ijekavski i bosanskohercegovacki naglasak u Novom Sadu il ina nekom drugom mestu onda su dodjosi koji su unistili zemlju. Kakvo licemerje i vrhunac nepostojanja samopostovanja. Takvoj naciji ne pripadam. Pozdrav iz NS. (Novosadjanin)

True

pre 6 godina

Kaze komentator:”Ona (Turski srednjak) bije koreju pravo?! Znaci da li je moguce da u jednoj odbojkaskoj zemlji Srbiji ne moze da se nadje bivsi odbojkas ili odbojkasica koja ce raditi prenos tekmi???!!! Ovaj lik je skandalozan,kao pokvareni govorni automat! Majke mi!

Ja

pre 6 godina

Gore pise "holandija pobedila sa 3:2" a dole pise "holandija pobedila sa 3:0" da l' ste bre realni ? Toliko gresaka po tekstovima da to nije realno. Pregledajte tekst nekad pre objavw

Vuk

pre 6 godina

tako je gledajte odbojku i vaterpolo manite se fudbala nije to za vas ovi paradajz sportovi vam bolje leze.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Salerno, 30. septembar 2017 20:52)
"O kako je samo kiselo grozdje..."

Астер

pre 6 godina

Кад си најбољи, не гњавиш пуно причама о суђењу, атмосфери, грбу, химни - једноставно изађеш и покажеш шта знаш.

Кад си добар, све изгледа лагано: (још једна) побједа од три-нула и улазак у финале.

Живковић, Малешевић, Стевановић, Михајловић, Бошковић, Вељковић, капитен Рашић...мени ово звучи шампионски. :)

Идемо, цуре, још један степеник је пред вама. :)

Gde ja živim

pre 6 godina

Devojke ne bih dužio bez razloga. Sve ste objasnile na terenu. U prva dva seta apsolutna dominacija i prelepo je izgledalo, a treći je samo bilo odrađivanje posla. Bravo, svaka čast i vama i stručnom štabu. Samo zadržite ovaj nivo koncentracije i želje i sutra i uzimate ono što vam pripada. Napred Srbija.

tozla

pre 6 godina

Bez Milene Rasic, nase trenutno verovatno najbolje odbojkasice posle Tijane Boskovic, prosetacemo se do evropskog zlata! Imali bi solidne sanse za pobedu cak i protiv objedinjene reprezentacije ostatka Evrope, gde bi imali boljeg korektora i blok liniju, a tu je i Brankica kao jedna od najboljih svetskih primaca u fazi napada. Uostalom, kada se pogleda svetska rejting lista, vidi se da su nam trenutna konkurencija jedino Kina i USA.

Sto je najbolje, sve glavne igracice ce i dalje biti u najboljim godinama za sportiskinje sve do olimpijade u Tokiju, a na glavnu zvezdu Boskovic mozemo racunati i za Pariz 2024! Drugim recima, zenska odbojka je trenutno sport u kojem smo najjaci, sa izuzetkom muskog vaterpola.

Gde ja živim

pre 6 godina

(Salerno, 30. septembar 2017 20:52)

Komšo, ja maksimalno poštujem sve vaše uspehe u bilo kom sportu, pa čak i onom koji ne pratim. Ajde potrudi se i ti. Kao ozbiljnog poštovaoca sporta i Olimpizma, ovo me je prilično iznerviralo. Ne postoje paradajz sportovi, a ti samo pokazuješ da su fudbalski navijači najviše ograničeni od svih. Pozdrav

NEGRO

pre 6 godina

Bravo devojke! Inace, Stefana Veljkovic mi je sestra.. Eto, da se pohvalim samo.. :)
(Srdjan, 30. septembar 2017 20:43)

Pozdrav za brata, i za sestru, i sve odbojkašice :-)))

Delije Čikago

pre 6 godina

Srbija je zaista zemlja sporta i kulture, šteta što nismo bogatiji i što nas pritiskaju zbog pravoslavlja, bili bi najača evropska sila.

Yo

pre 6 godina

Uživajmo u vrhunskoj igri odbojkašica. Ovo sto pokazuju ovih godina jeste možda najbolji nivo igre u istoriji naše ženske odbojke. Nego samo da se ne opustaju

Vladimir

pre 6 godina

@Salerno

Ma ne možemo od vas, kome god narodu da pripadaš, dodjemo do izražaja u fudbalu. Svi ostali u okolini uzimaju trofeje u fudbalu pa eto mi moramo da se zadovoljavamo sa medaljama u košarci, odbojci, vaterpolu. Nego idi gledaj boćanje ili gadjanje glinenih golubova. Pristaje tvojoj inteligenciji.
Bravo za naše devojke. Pregaziše ih kao plitak potok. Puno sreće u finalu.

Krstićeve stolice

pre 6 godina

Devojke su neverovatne bile! Nadam se da će sutra demantovati pravilo o dvema pobedama na istom takmičenju.
Jako bih volela da vidim Grbića na čelu ženske reprezentacije. Neću da komentarišem Terzića, ali mislim da bi Nikola sa ovakvim talentom bio na vrhu godinama. A taj čovek je takav motovator da bi mogao biti selektor/trener u bilo kom sportu.

mare

pre 6 godina

Samo da ne bude kao na olimpijadi, kao što su zgazile Kinu u grupi a onda neocekivano izgubile u finalu od te iste Kine. Nadam se da protiv Holandije uzimaju zlato, jer ne smeju sebi dopustiti opuštanje. Mada teško je pobediti dva puta istu reprezentaciju, ali ipak su naše devojke najviše pokazale i zaslužuju zlato.

Web Design

pre 6 godina

Holandija pobedila s 4:1, tako ispada po setovima.
(Froment, 30. septembar 2017 18:48)
Nemoj da ispravljas "nepogresive" novinare.

matori

pre 6 godina

extra, trajalo je kratko, dok su Holanđanke imale maraton....
jesmo već pobedili, a nije lako pobediti 2 x istu ekipu, ali naše devojke bi trebalo da budu odmornije, a svakako treba da su bolje.
idemo!!!

Oxi

pre 6 godina

Odbojkasice su najbolja srpska reprezentacija u svim ekipnim sportovima. Kosarkasi nikad nece moci protiv Afro-Amera, u vaterpolu je konkurencija tri drzave i 300 vaterpolista, dok ove devojke imaju klasu da pobede bilo koga na svetu u najmasovnijem zenskom sportu i u konkurenciji sa najvecim svetskim velesilama SAD, Rusijom, Brazilom, Kinom...

Dok ga nimalo :D ne muči što njegovi ni za drvenu medalju nisu!

pre 6 godina

(Salerno, 30. septembar 2017 20:52)

Koje li tebe muke muče... i ma koje da su, "ovde" i ovako nećeš naći leka.


Nego kad je bilo palo srebro u baksetu, pa komšijske majke prele crnu vunu, tad rekoh što evo ispade u njamanju ruku:
"Sad da uzmemo i srebro u ženskoj odbojci, da komšije slave više od nas jer smo poraženi - u finalu!"

I tako od finala, do finala, komšije se naslađuju našim porazima... a kako neretko i pobedimo, prenosi se prekidaju da slučajno himna onih uzvišeniji od njih ne bi dodatno solili rane kompleksaške.

Kako li je u umu čoveka, koji čeka komšijino igranje u finalu da tamo "izgubi" kako bi on bez pokrića likovao?

olja

pre 6 godina

Nekako je ovo sve suvise lako!!!! Toliko lako da se pitas kakve su ove druge reprezentacije kada ih nase devojke prelaze "k'o plitak potok"? Da li je problem u nikakvom kvalitetu ostalih ili u strasnom kvalitetu nasih? Znaci, toliko dobre odbojke sa nase strane davno nije vidjeno na nekom takmicenju da ostali izgledaju kao da su zalutali u Azerbejdžan. U svako slucaju, ovu rapsodiju od strane nasih devojaka, bila je milina gledati. Poštovanje za sve, naravno i trenera koji je sve to lepo ukomponovao i doveo na nivo "nedodirljivih"! Hvala vam devojke za uzivanje u lepoti koje nosi sport!

kimiko

pre 6 godina

Bas su dobro igrale, extra. Treba im cestitati zato sto su uvek pri vrhu i odrzavaju taj trend. A kako neko rece, ovde treba biti mnogo vise komenentara jer je odbojka veoma lep sport, a ovo je fenomenalan rezultat. U finalu svi uz njih...smec da bude grom silni, servis zagonetka teska za protivnika, a blok nas kao tvrdjava jaka...:) Neka im je sretno !

mrgud

pre 6 godina

tako je, samo fudbal valja, ove druge sportove niko ni ne igra, evropska i svetska prvenstva su sa reprezenatcijama sa marsa i sa statistima, nema sem srbije ni jedne druge drzave sa planete zemlje..

PosmatraC

pre 6 godina

Pohvale za Terzu i ceo strucni stab, naravno i za devojke.Znam da su celo leto izgubile da bi se ovako dobro pripremile.Velika su to odricanja koja uvek mogu da padnu posle jedne izgubljene utakmice.Od hvalospeva do najgorih kritika tanka je nit.Zrele su za zlato i neznam kakvo cudo treba da se desi da ga ne osvoje.

gigatrend

pre 6 godina

@ Trile

Taman htedoh da ti dam veliki plus, ali na kraju si sve pokvario. Taj tzv. lokalpatriotizam postaje pomalo otužan. Pominjati da li su devojke iz RS ili iz Slankamena i Malog Iđoša potpuno je degutantno. Ovo je reprezentacija Srbije i tako je treba posmatrati i komentarisati. NIKO ne potencira odakle su druge devojke, osim vas iz RS.

Bravo devojke, i sutra razuverite ovih par nevernih Toma. Možete vi to!

Trile

pre 6 godina

NIKO ne potencira odakle su druge devojke, osim vas iz RS.

(gigatrend, 1. oktobar 2017 00:22)

Ja nisam iz RS, vec iz sred srede Srbije, genije. No mislim da je vazno napomenuti koliko je RS uz nas i "vise od nas". Plus, obozavam Bilecu, Tijanin rodni grad, uz oskarovce Karla Maldena (Mladen Sekulovic) i Dusana Vukotica koji su uz Obrena Tesica iz Uzica, jedini nasi oskarovci.

Hajvanho

pre 6 godina

Bravo devojke! Samo napred i želim vam da u finalu krunišete trud, znanje i veštinu, pa da osvojite zlato. Svaka nova generacija je sve bolja, njihov napredak podseća na razvoj košarkaških generacija od Žućka, preko Ćose, Kiće, Moke, Praje do Petrovića, Divca, Danilovića, Savića, Đorđevića, Rađe, Kukoča i Bodiroge. Kada bi niz u svim kolektivnim sportovima trajao na takav način, gde bi nam bio kraj...

Miodrag

pre 6 godina

U vezi sa brojem komentara. Jednostavno je. Kosarku (basket) i fudbal vecina igra ili je igrala nekad, bar na terenu iza zgrade. Na osnovu toga se kao razumemo, pratimo igru i cini nam se da bi znali i bolje od ovih koje gledamo.
Odbojku je ipak igrala mala grupa uvek. Cak se ni pravila ne znaju dobro. Narocito rotacije.
Devojke, svaka cast. Ne znam zasto, bio sam skeptican pred utakmicu, bez obzira na tok turnira i formu.
U nedelju samo mirna glava. Bolje ste.

C7-5

pre 6 godina

Devojke su neverovatne bile! Nadam se da će sutra demantovati pravilo o dvema pobedama na istom takmičenju.
Jako bih volela da vidim Grbića na čelu ženske reprezentacije. Neću da komentarišem Terzića, ali mislim da bi Nikola sa ovakvim talentom bio na vrhu godinama. A taj čovek je takav motovator da bi mogao biti selektor/trener u bilo kom sportu.
(Krstićeve stolice, 30. septembar 2017 22:50)


Zasto bi menjali trenera, Terzicu lose ide, nema rezultata? Drugo je sta neko zeli ali trener se menja kada gubi i nema rezultate. Terzic ih ima.

Zagor

pre 6 godina

Pope

Inace ne zalim nikoga jer smatram da nijedno ljudsko bice nije za sazaljenje, ali kad si ti u pitanju upravo to osecam. Pretpostavljam da te niko nikada u zivotu nije pohvalio ni za sta. Da ti roditelji nikad nisu rekli bravo za bilo koju dobru stvar u zivotu, koliko god mala izgledala. Zato si u stanju da ulazak u finale evropskog prvenstva komentarises na taj nacin. Nisi ti kriv.

drmr

pre 6 godina

Bravo devojke! Idemo po zlato!Kada reprezentija udje u finale Evropskog prventva - 38 komentara (do sada), a kada fudbalski klub na drzavnim jaslima dobije/izgubi utakmicu u Evropskom takmicenju - 300+ komentara...
(srecko, 30. septembar 2017 20:39)

Zenska odbojka i fudbal su bas onako slicni i zanimljivi. Koliko si klupskih utakmica zenske odbojke pogledao a koliko fudbalskih? Ne lazi sebe. Koga boli uvo za zensku odbojku i ovde i bilo gde na svetu. U halama ih ne gleda ni rodbina. Svaka cast na uspehu naravno, te devojke zive svoje snive i bravo, ali nemojmo biti lazni miralisti

antisa

pre 6 godina

Zar jedini ja primjecujem da boje na dresovima idu crven-bijeli-plavi, a samo kod libera crven-plavi-bijeli..? Ne provociram, stvarno je zanimljivo :)

Šteta, stvarno su devojke zaslužile zlato

pre 6 godina

I sada kad je preostala još jedna prepreka - ekipa koju smo već pobedili sa 3:0 - desiće se ono što se po pravilu poslednjih 10-ak godina dešava - debakl.

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

Kad igraju Srbi iz Bosne onda su za ponos. A kad se cuje ijekavski i bosanskohercegovacki naglasak u Novom Sadu il ina nekom drugom mestu onda su dodjosi koji su unistili zemlju. Kakvo licemerje i vrhunac nepostojanja samopostovanja. Takvoj naciji ne pripadam. Pozdrav iz NS. (Novosadjanin)

drmr

pre 6 godina

Bravo devojke! Idemo po zlato!Kada reprezentija udje u finale Evropskog prventva - 38 komentara (do sada), a kada fudbalski klub na drzavnim jaslima dobije/izgubi utakmicu u Evropskom takmicenju - 300+ komentara...
(srecko, 30. septembar 2017 20:39)

Zenska odbojka i fudbal su bas onako slicni i zanimljivi. Koliko si klupskih utakmica zenske odbojke pogledao a koliko fudbalskih? Ne lazi sebe. Koga boli uvo za zensku odbojku i ovde i bilo gde na svetu. U halama ih ne gleda ni rodbina. Svaka cast na uspehu naravno, te devojke zive svoje snive i bravo, ali nemojmo biti lazni miralisti

Šteta, stvarno su devojke zaslužile zlato

pre 6 godina

I sada kad je preostala još jedna prepreka - ekipa koju smo već pobedili sa 3:0 - desiće se ono što se po pravilu poslednjih 10-ak godina dešava - debakl.

antisa

pre 6 godina

Zar jedini ja primjecujem da boje na dresovima idu crven-bijeli-plavi, a samo kod libera crven-plavi-bijeli..? Ne provociram, stvarno je zanimljivo :)

Odbojkas

pre 6 godina

Pre svega, bravo lavice! Sve znate, sve možete i kad ste raspoložene, nema vam ravnih, ne u Evropi, nego u ovom trenutku, ni u svetu! Sutra strpljivo i pametno, Holanđanke su, pored vas, najbolja ekipa na prvenstvu, ali ste i od njih bolje, pa...za klasu.

Ovim stručnjacima koji kažu kako je Terzić dobar trener, stručnjak, štagod, samo ću reći da bi ozbiljniji trener sa ovom ekipom već imao (barem) zlato sa OI. Gubimo utakmice od SAD, Kine i Brazila samo zbog njegove tvrdoglavosti i šablona koje (ako uopšte) menja kad je prekasno. U Evropi, srećom, nema trenutno ekipe koja može da nam parira, prosto imamo dominantan napad po jednoj primačkoj dijagonali, kompletno sjajan blok, najboljeg korektora na svetu, u odbrani radimo dobar posao, a tehničar nam napreduje iz utakmice u utakmicu. No, odabir selektora je nečiji drugi posao, moj je da navijam za ove devojke i sutra iz sveg srca.

Krstićeve stolice

pre 6 godina

Devojke su neverovatne bile! Nadam se da će sutra demantovati pravilo o dvema pobedama na istom takmičenju.
Jako bih volela da vidim Grbića na čelu ženske reprezentacije. Neću da komentarišem Terzića, ali mislim da bi Nikola sa ovakvim talentom bio na vrhu godinama. A taj čovek je takav motovator da bi mogao biti selektor/trener u bilo kom sportu.

Delije Čikago

pre 6 godina

Srbija je zaista zemlja sporta i kulture, šteta što nismo bogatiji i što nas pritiskaju zbog pravoslavlja, bili bi najača evropska sila.

True

pre 6 godina

Kaze komentator:”Ona (Turski srednjak) bije koreju pravo?! Znaci da li je moguce da u jednoj odbojkaskoj zemlji Srbiji ne moze da se nadje bivsi odbojkas ili odbojkasica koja ce raditi prenos tekmi???!!! Ovaj lik je skandalozan,kao pokvareni govorni automat! Majke mi!

Trile

pre 6 godina

NIKO ne potencira odakle su druge devojke, osim vas iz RS.

(gigatrend, 1. oktobar 2017 00:22)

Ja nisam iz RS, vec iz sred srede Srbije, genije. No mislim da je vazno napomenuti koliko je RS uz nas i "vise od nas". Plus, obozavam Bilecu, Tijanin rodni grad, uz oskarovce Karla Maldena (Mladen Sekulovic) i Dusana Vukotica koji su uz Obrena Tesica iz Uzica, jedini nasi oskarovci.

Zoran

pre 6 godina

Sve osim ZLATA je nerealno.
Ako dobiju veceras ovo je 58,59ili 60 medalja u ekipnim. Prva je bila zlato vaterpolista u Atini na EP(bez Hrvata igrao je i Milanovic) potom kosarkasi 95 opet Atina, opet zlato, opet EP.

tex

pre 6 godina

Svaka čast devojke!!!
Kaže komentator dajte Zoranu Terziću bilo koju ekipu i on će osvojiti medalju. Ne nego dajte bilo kome ovu ekipu, ove devojke i ONE će osvojiti medalju!

mrgud

pre 6 godina

tako je, samo fudbal valja, ove druge sportove niko ni ne igra, evropska i svetska prvenstva su sa reprezenatcijama sa marsa i sa statistima, nema sem srbije ni jedne druge drzave sa planete zemlje..

gigatrend

pre 6 godina

@ Trile

Taman htedoh da ti dam veliki plus, ali na kraju si sve pokvario. Taj tzv. lokalpatriotizam postaje pomalo otužan. Pominjati da li su devojke iz RS ili iz Slankamena i Malog Iđoša potpuno je degutantno. Ovo je reprezentacija Srbije i tako je treba posmatrati i komentarisati. NIKO ne potencira odakle su druge devojke, osim vas iz RS.

Bravo devojke, i sutra razuverite ovih par nevernih Toma. Možete vi to!

Marko

pre 6 godina

Tijana Boskovic ima samo 20godina, a niti jedan medijum u Srbiji da napise nesto o njoj nego su starlete u prvom planu , devojka je vec sada u najboljim igracicama sveta, a mozda i najbolja ali da ne preterujem top5 sigurno, i umesto da se dicimo tome i ponosimo, mi zanemarujemo uspesne sportiste. Ovaj sport zasluzuje vecu paznju medija u Srbiji.

srecko

pre 6 godina

Bravo devojke! Idemo po zlato!

Kada reprezentija udje u finale Evropskog prventva - 38 komentara (do sada), a kada fudbalski klub na drzavnim jaslima dobije/izgubi utakmicu u Evropskom takmicenju - 300+ komentara...

Peca

pre 6 godina

Auuu koje je ovo razbijanje, odnos na terenu kao da igraju muskarci protiv zena.Prava je steta sto se odbojkasicama ne posvecuje veca paznja, jer su igrama i zalaganjem svakako to zasluzile.

Trile

pre 6 godina

Na olimpijadi 114 nacija po medaljama...
(pop, 30. septembar 2017 20:27)

Koliko jadan moras da budes pa da ostavis ovakav komentar u trenutku kad reprezentaciha udje u finale EP. Sta je pesnik hteo da kaze? Da je neka nacija uspesnija u sportu ako na OI nakupi medalja u jedrenju, treniranju konja, gadjanju glunenih golubova ili odbojci na plazi? Srbija je u Riju na 32 mestu a istine radi samo 82 zemlje su osvajale medalje ne 114. Samo Srbija i USA imaju po 4 medalje u timskim sportovima a Srbija je bolje plasirana od Spanije, ukupno. Holandija se drugi put uzastopno ne plasira na veliko takmicenje u fudbalu mi idemo na SP. Bolje smo plasirani i od Turske. Srbija je ove godine u svakom ekipnom sportu uzela medalju na EP cak i za mlade (podbacile su samo kosarkasice i mladi kosarkasi ali su juniori i juniorke i kadeti u kosarci uzeli zlato, srebro i bronzu). Spanija o tom uspehu moze samo da sanja. Eto s kim se mi merimo. Ali u redu, priznajem da Argentina za nas velesila u sportu jer su na OI bili na 20tom mestu sa duplo manje medalja od Srbije ali jednim zlatom vise (nijedna ekipna). A da, tesko ce se po trenutnoj situaciji Argentina plasirati na SP u fudbalu za razliku od Srbije. I za kraj, bravo devojke, idemo po zlato na pogon iz RS.

Kaiim

pre 6 godina

Fudbal i oni invalodi sto igraju do 60. minuta imaju 400+ komentara... sta reci?
Djevojke, svaka vam cast! Gledao, odusevljen pristupom, igrom, pogibijom na terenu... zaista svaka VAM cast! Sta god da bude u finalu nase ste miljenice.
Poseban pozdav za Brankicu... bice jos doceka u Brckom. :)

Oxi

pre 6 godina

Odbojkasice su najbolja srpska reprezentacija u svim ekipnim sportovima. Kosarkasi nikad nece moci protiv Afro-Amera, u vaterpolu je konkurencija tri drzave i 300 vaterpolista, dok ove devojke imaju klasu da pobede bilo koga na svetu u najmasovnijem zenskom sportu i u konkurenciji sa najvecim svetskim velesilama SAD, Rusijom, Brazilom, Kinom...

C7-5

pre 6 godina

Devojke su neverovatne bile! Nadam se da će sutra demantovati pravilo o dvema pobedama na istom takmičenju.
Jako bih volela da vidim Grbića na čelu ženske reprezentacije. Neću da komentarišem Terzića, ali mislim da bi Nikola sa ovakvim talentom bio na vrhu godinama. A taj čovek je takav motovator da bi mogao biti selektor/trener u bilo kom sportu.
(Krstićeve stolice, 30. septembar 2017 22:50)


Zasto bi menjali trenera, Terzicu lose ide, nema rezultata? Drugo je sta neko zeli ali trener se menja kada gubi i nema rezultate. Terzic ih ima.

my way

pre 6 godina

Holandjanke tehnicki potkovanija i kompletnija ekipa od Azerbejdzana koji se drzao borbenoscu nosen publikom i sjajnom Rahimovom. Ajmo sada i mi u finale!

Stefan

pre 6 godina

Konacno ove devojke dobijaju zasluzenu paznju medija.
Toliko su fenomenalne, takvi talenti i tako lepo organizovano igraju svaka odradjuje maksimalno dobro svoj deo posla, lepota je gledati ih.
Srecno i ocekujem ubedljivu(ne laku) pobedu protiv Turske i kvalitetnu utakmicu.
Objektivno smo bolji u ovom trenutku
Napred devojke!

milan

pre 6 godina

već sam sto puta pisao...stvar je u savezu...odbojkaški je organizovan i čine ga normalni i pametni ljudi,kad bi fudbalski bio bar 20 posto takav ,gde bi nam bio kraj...bravo devojke...

mare

pre 6 godina

Samo da ne bude kao na olimpijadi, kao što su zgazile Kinu u grupi a onda neocekivano izgubile u finalu od te iste Kine. Nadam se da protiv Holandije uzimaju zlato, jer ne smeju sebi dopustiti opuštanje. Mada teško je pobediti dva puta istu reprezentaciju, ali ipak su naše devojke najviše pokazale i zaslužuju zlato.

Baxuz

pre 6 godina

Bravo devojke! Inace, Stefana Veljkovic mi je sestra.. Eto, da se pohvalim samo.. :)
(Srdjan, 30. septembar 2017 20:43)

Daboga mi bio surak.

namerni prolaznik

pre 6 godina

"Tehničar Bojana Živković je odlično proigrava saigračice, a raspoložene u napadu su bile Tijana Bošković i Maleševićeva, kao i srednji blokeri Jovana Stevanović i Stefana Veljković, što je Srbiji na kraju i donelo ubedljiv i lak trijumf nad Turskom."

Svi su bili raspolozeni sem Terzica, koji ce se osmehnuti tek kada osvoji zlato.

Svi smo uz vas sutra, idemo po zlato!!!

NEGRO

pre 6 godina

Bravo devojke! Inace, Stefana Veljkovic mi je sestra.. Eto, da se pohvalim samo.. :)
(Srdjan, 30. septembar 2017 20:43)

Pozdrav za brata, i za sestru, i sve odbojkašice :-)))

cika velja

pre 6 godina

Gospodo draga, ovo je Evropa, o kojoj nam političari prodaju maglu više od dvadeset godina.Ovako se ulazi u Evropu, ovako se stiču evropske vrednosti, dođeš i pobediš svoje rivale, a ne mlatiti praznu slamu, biti na dnu, poslednji...ovako se ulazi u Evropu, kvalitetom, rodoljubljem, napornim radom, odgovornošću, požrtvovanošću...

zoran ivkovic

pre 6 godina

srbija je imala mnostvo kvalitetnih odbojkasica ima ih i sada....odlicnih rezultata u zenskoj odbojci ....ali igracica tijana boskovic pa to je svetska klasa.... devojka igra tako da prosto razara turkinje ....rasturi im odbranu ....udarci su joj ostri a siloviti i precizni ....ne znam da li jos neka reprezentacija u svetu ima tako dominantnog korektora .....uz to da pohvalim i igru drugih devojaka i ostale devojke su sjajne ....ocekujem pobedu i finale

tozla

pre 6 godina

Bez Milene Rasic, nase trenutno verovatno najbolje odbojkasice posle Tijane Boskovic, prosetacemo se do evropskog zlata! Imali bi solidne sanse za pobedu cak i protiv objedinjene reprezentacije ostatka Evrope, gde bi imali boljeg korektora i blok liniju, a tu je i Brankica kao jedna od najboljih svetskih primaca u fazi napada. Uostalom, kada se pogleda svetska rejting lista, vidi se da su nam trenutna konkurencija jedino Kina i USA.

Sto je najbolje, sve glavne igracice ce i dalje biti u najboljim godinama za sportiskinje sve do olimpijade u Tokiju, a na glavnu zvezdu Boskovic mozemo racunati i za Pariz 2024! Drugim recima, zenska odbojka je trenutno sport u kojem smo najjaci, sa izuzetkom muskog vaterpola.

Yo

pre 6 godina

Koje je uživanje gledati odbojkašice još od 2006. i medalje na svetskom. Uvek je vladala neverovatna hemija i timski duh. A i sve pohvale za savez. I dalje mi je zao sto ne osvojise zlato prošle godine u Riju. Ali ovo je mlada reprezentacija. A kako igraju u poslednjih par sezona je nestvarno. Zaboravljam da Bošković ima samo 20 godina.

Ja

pre 6 godina

Gore pise "holandija pobedila sa 3:2" a dole pise "holandija pobedila sa 3:0" da l' ste bre realni ? Toliko gresaka po tekstovima da to nije realno. Pregledajte tekst nekad pre objavw

my way

pre 6 godina

Шта рећи, казнена експедиција! Наклон до пода, девојке! Да Туркиње нису екипа која може уплашити Српкиње то се знало, али овакво разбијање свих противника, фантазија! Осим резултата чисто још један занимљив податак који осликава утакмицу са званичног сајта Европске одбојкашке федерације. Елем, најбољи играч меча - Тијана Бошковић, најбољи смечер - Тијана Бошковић, најбољи примач - Тијана Малешевић, најбољи сервер - Јована Стевановић, најбољи блокер - Тијана Бошковић. Гледао сам и полуфинале, боље су наше девојке далеко и од Холанђанки и од срца им желим да то сутра у финалу и покажу! Од мене потпуна и безусловна подршка и честитке на већ оствареном успеху!

Vladimir

pre 6 godina

@Salerno

Ma ne možemo od vas, kome god narodu da pripadaš, dodjemo do izražaja u fudbalu. Svi ostali u okolini uzimaju trofeje u fudbalu pa eto mi moramo da se zadovoljavamo sa medaljama u košarci, odbojci, vaterpolu. Nego idi gledaj boćanje ili gadjanje glinenih golubova. Pristaje tvojoj inteligenciji.
Bravo za naše devojke. Pregaziše ih kao plitak potok. Puno sreće u finalu.

Vuk

pre 6 godina

tako je gledajte odbojku i vaterpolo manite se fudbala nije to za vas ovi paradajz sportovi vam bolje leze.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Salerno, 30. septembar 2017 20:52)
"O kako je samo kiselo grozdje..."

Gde ja živim

pre 6 godina

(Salerno, 30. septembar 2017 20:52)

Komšo, ja maksimalno poštujem sve vaše uspehe u bilo kom sportu, pa čak i onom koji ne pratim. Ajde potrudi se i ti. Kao ozbiljnog poštovaoca sporta i Olimpizma, ovo me je prilično iznerviralo. Ne postoje paradajz sportovi, a ti samo pokazuješ da su fudbalski navijači najviše ograničeni od svih. Pozdrav

PosmatraC

pre 6 godina

Pohvale za Terzu i ceo strucni stab, naravno i za devojke.Znam da su celo leto izgubile da bi se ovako dobro pripremile.Velika su to odricanja koja uvek mogu da padnu posle jedne izgubljene utakmice.Od hvalospeva do najgorih kritika tanka je nit.Zrele su za zlato i neznam kakvo cudo treba da se desi da ga ne osvoje.

Zagor

pre 6 godina

Pope

Inace ne zalim nikoga jer smatram da nijedno ljudsko bice nije za sazaljenje, ali kad si ti u pitanju upravo to osecam. Pretpostavljam da te niko nikada u zivotu nije pohvalio ni za sta. Da ti roditelji nikad nisu rekli bravo za bilo koju dobru stvar u zivotu, koliko god mala izgledala. Zato si u stanju da ulazak u finale evropskog prvenstva komentarises na taj nacin. Nisi ti kriv.

Yo

pre 6 godina

Uživajmo u vrhunskoj igri odbojkašica. Ovo sto pokazuju ovih godina jeste možda najbolji nivo igre u istoriji naše ženske odbojke. Nego samo da se ne opustaju

Астер

pre 6 godina

Кад си најбољи, не гњавиш пуно причама о суђењу, атмосфери, грбу, химни - једноставно изађеш и покажеш шта знаш.

Кад си добар, све изгледа лагано: (још једна) побједа од три-нула и улазак у финале.

Живковић, Малешевић, Стевановић, Михајловић, Бошковић, Вељковић, капитен Рашић...мени ово звучи шампионски. :)

Идемо, цуре, још један степеник је пред вама. :)

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Kakvo potapanje protivnika u POLUFINALU Evropskog prvenstva. Jesu i Turkinje bile indisponirane, ali bukvalno nisu znale sta ih je snaslo. Blok danas najbolji koji sam ja ikada videla od ove reprezentacije. I samo za kraj, ali nema vise tih reci kojima ona moze da se opise, kakvo je zlato i talenat Tijana Boskovic. Napadi su joj ubitacni, a sta reci pritom za blok, servis, i sjajne odbrane (dolazi do izrazaja ovde da je u mladjim selekcijama igrala i primaca)... Idemo po to zlato, samo jako i hrabro, ove devojke su zaista klasa za sebe u Evropi, tako da mislim da im i ono nepisano sportsko pravilo da se isti protivnik ne dobija 2 puta u kratkom vremenskom periodu ne moze nista.

kimiko

pre 6 godina

Bas su dobro igrale, extra. Treba im cestitati zato sto su uvek pri vrhu i odrzavaju taj trend. A kako neko rece, ovde treba biti mnogo vise komenentara jer je odbojka veoma lep sport, a ovo je fenomenalan rezultat. U finalu svi uz njih...smec da bude grom silni, servis zagonetka teska za protivnika, a blok nas kao tvrdjava jaka...:) Neka im je sretno !

Dok ga nimalo :D ne muči što njegovi ni za drvenu medalju nisu!

pre 6 godina

(Salerno, 30. septembar 2017 20:52)

Koje li tebe muke muče... i ma koje da su, "ovde" i ovako nećeš naći leka.


Nego kad je bilo palo srebro u baksetu, pa komšijske majke prele crnu vunu, tad rekoh što evo ispade u njamanju ruku:
"Sad da uzmemo i srebro u ženskoj odbojci, da komšije slave više od nas jer smo poraženi - u finalu!"

I tako od finala, do finala, komšije se naslađuju našim porazima... a kako neretko i pobedimo, prenosi se prekidaju da slučajno himna onih uzvišeniji od njih ne bi dodatno solili rane kompleksaške.

Kako li je u umu čoveka, koji čeka komšijino igranje u finalu da tamo "izgubi" kako bi on bez pokrića likovao?

Fox

pre 6 godina

Strasan tim i igra! Samo da nastave i sutra i da se pozlate a onda narednih godina da napadnu i svetsko i olimpijsko zlato i krunisu ovu generaciju kako dolikuje. Ne bih izdvajao nikog ali Brankica MIhajlovic i Tijana Boskovic kao nekad Vladimir Grbic i Ivan Miljkovic, tako su ubitacne sa smecevima i u odbrani!

Miodrag

pre 6 godina

U vezi sa brojem komentara. Jednostavno je. Kosarku (basket) i fudbal vecina igra ili je igrala nekad, bar na terenu iza zgrade. Na osnovu toga se kao razumemo, pratimo igru i cini nam se da bi znali i bolje od ovih koje gledamo.
Odbojku je ipak igrala mala grupa uvek. Cak se ni pravila ne znaju dobro. Narocito rotacije.
Devojke, svaka cast. Ne znam zasto, bio sam skeptican pred utakmicu, bez obzira na tok turnira i formu.
U nedelju samo mirna glava. Bolje ste.

Web Design

pre 6 godina

Holandija pobedila s 4:1, tako ispada po setovima.
(Froment, 30. septembar 2017 18:48)
Nemoj da ispravljas "nepogresive" novinare.

matori

pre 6 godina

extra, trajalo je kratko, dok su Holanđanke imale maraton....
jesmo već pobedili, a nije lako pobediti 2 x istu ekipu, ali naše devojke bi trebalo da budu odmornije, a svakako treba da su bolje.
idemo!!!

Gde ja živim

pre 6 godina

Devojke ne bih dužio bez razloga. Sve ste objasnile na terenu. U prva dva seta apsolutna dominacija i prelepo je izgledalo, a treći je samo bilo odrađivanje posla. Bravo, svaka čast i vama i stručnom štabu. Samo zadržite ovaj nivo koncentracije i želje i sutra i uzimate ono što vam pripada. Napred Srbija.

olja

pre 6 godina

Nekako je ovo sve suvise lako!!!! Toliko lako da se pitas kakve su ove druge reprezentacije kada ih nase devojke prelaze "k'o plitak potok"? Da li je problem u nikakvom kvalitetu ostalih ili u strasnom kvalitetu nasih? Znaci, toliko dobre odbojke sa nase strane davno nije vidjeno na nekom takmicenju da ostali izgledaju kao da su zalutali u Azerbejdžan. U svako slucaju, ovu rapsodiju od strane nasih devojaka, bila je milina gledati. Poštovanje za sve, naravno i trenera koji je sve to lepo ukomponovao i doveo na nivo "nedodirljivih"! Hvala vam devojke za uzivanje u lepoti koje nosi sport!

Hajvanho

pre 6 godina

Bravo devojke! Samo napred i želim vam da u finalu krunišete trud, znanje i veštinu, pa da osvojite zlato. Svaka nova generacija je sve bolja, njihov napredak podseća na razvoj košarkaških generacija od Žućka, preko Ćose, Kiće, Moke, Praje do Petrovića, Divca, Danilovića, Savića, Đorđevića, Rađe, Kukoča i Bodiroge. Kada bi niz u svim kolektivnim sportovima trajao na takav način, gde bi nam bio kraj...