Utorak, 26.09.2017.

10:00

G.O.A.T titula – nova formula, Englezi i Novak na vrhu

Izvor: Nikola Ðukiæ

G.O.A.T titula – nova formula, Englezi i Novak na vrhu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Bilja

pre 6 godina

NOVAK /NAJVEĆI I NAJBOLJI - OVO JE PRAVO BODOVANJE.Svaka čast i Federeru i Nadalu, igraju izvrstan tenis, ali Novak je uvek po trnju došao do zvezda(pehara). BRAVO NOVAČE - PONOSU NAŠ!!!

mali radojica

pre 6 godina

@Bećarac sve što si naveo je egzaktno da to neke strašno boli. Ali uzalud ili ti avaj jer likovi poput jumka i njemu sličnih hejtera i komšijskih botova to nikad neće priznati jer im je mržnja prema svemu što je Srpsko neverovatna.Kmečite i plačite u ćošku hejteri jer evo vam ova lista koju su drugi sastavili i kod koje može samo da dodje do promene u prva dva mesta. Ako Rođa krajem ove godine ode u penziju kao što to već nekoliko nedelja najavljuje strana štampa a Nole se lepo oporavi i vrati sigurno će doći do promene na vrhu. Onda nastaje jedan poluvekovni jako jako bolan period za ceo botovski komšiluk jer kad god neko krene nešto da kmeči o sportu o ovom pa o onome op odjednom iskoči statistika goat,pa atp lista i druge kojekave liste a ono tamo Serbiche zastava.

Gaja

pre 6 godina

Novice...ok tvoj stav i ja mislim da je LFC bolji zato sto sam pristrasan kao i u slucaju Novaka.Ali ne tvrdim da su bolji nikako.Zvezda je svakako bolja zbog te titule i medjusobnog skora ali ako Partizan uzme narednih 10 tittula da li ce Zvezda opet biti ispred zbog Barija.Sve je stvar iz kog ugla posmatras i ko ti je drazi.Ali suludo je ako si odavde navijati za Nadala protiv Novaka.Ne kazem i zatvarati oci pred tim ko je bolji.

game, set and...

pre 6 godina

U individualnom sportu NE POSTOJI jedan najbolji svih vremena, postoje najbolji u svom vremenu, i naravno, licni afiniteti navijaca...

Sampras je presisao Borga u broju GS-ova ali je za sve Borg i dalje bio pojam za tenis, iako je samo jednom igrao AU open, i nikada nije osvojio US open. Konors je 160 uzastopnih nedelja bio 1., ali ni on se ne poredi cak ni sa Borgom...

A procitajte sta su ljudi radili pre toga...

http://www.tennis-pulse.com/chasing-greatness-goat-or-goats/

Uzivajte u (besmislenoj) raspravi...

http://www.tennis-pulse.com/chasing-greatness-goat-or-goats/

Bećarac

pre 6 godina

Pa normalno da je Novak u vrhu.
Novak je onaj koji je osvojio 42 najveće titule do navršenih 30 godina
Novak je vezao 4GS na 3 različite podloge, a ne ostala trojica
Novak je jedini koji je osvoji 10 velikih titula u jednoj sezoni (2015) i pri tome 31 put pobedio igrače iz top 10, od toga 15 pobeda nad „big 4“
Novak je igrao protiv „big 4“ 132 puta, a ne ostala trojica
Novak je jedini koji je 5 puta brojao preko 20 pobeda nad top 10 (2011,12,13,15,16)
Novak je jedini igrač koji ima najviši ranking proseka rivala i na GS i na MS
Novak je jedini igrač čiji procenat igranja sa top 10 iznosi 28,54%

A da su Novaka iole ljubili strani novinari pa poraze i neuspehe peglali na razne načine a posle svakog pa i najmanjeg uspeha uzdizali na pijedestal kao što čine sa Fedom, Nadalom, Marijem, pa uz to i objavljivali probrano lepe slike i još bajkovitije članke...i Novak bi odavno bio u vrhu u očima ovdašnjih i inih pratilaca tenisa i čitalaca..

MsK

pre 6 godina

Šta čovek da kaže na gomilu besmislenih i mrzilačkih komentara? Njima ne dopire do vijuga da GOAT liste nisu sastavljali kratkovidi sa ovog podneblja koji „aktivno prate tenis još od Konorsa i Borga“...samo ih mrzelo do pre 2-3 godine da pišu komentare..
Pa, pošto tvrde da ništa nije bitno osim GS i br. nedelja No1, kako tumače da je Konors sa 8 GS bio 270 No1, a Nadal do nedavno sa 14 GS 141 nedelju?
Kako sagledati i postaviti u objektivnu ravan (govorim do navršenih 30 godina):
Novakovih 12 GS+5WTF+30 MS uz 266 mečeva sa top 10/ od ukup. 932 meča
Nadalovih 14 GS+0WTF+28 MS+OI uz 215 mečeva sa Top 10/ od ukup. 964, ili
Fedovih 16 GS+5WTF+ 17 MS uz 210 mečeva sa top 10/ od uk. 967 mečeva?
Ili, kojim parametrima gledati uspeh igrača koji sa 9 pobeda nad Top 10 skoči sa 9. na 1.mesto (pri tome bez pobede nad top 20 osvoji GS, a od glavnog rivala gubi 0:3) i „neuspeh“ igrača kome je izmaklo 1.mesto iako je 21 put pobedio top 10 i osvojio 2 GS+4MS + 2-3 finala?

novica

pre 6 godina

Besmisleno statističarenje, vala baš! Statistika može sve, zavisi šta hoćeš da dobiješ. Evo primer :Ako formiramo trojku najboljih, recimo Rođa, Rafa i Đoković, i uvedemo kriterijum ko ima najveći broj pobeda u međusobnim susretima ta tri igrača, pokazaće se da je to ubedljivo Nadal.

novica

pre 6 godina

(Gaja) Pa naravno da je bolji Liverpul. I Zvezda je bolja od Partizana od '91., jer ima trofej kupa šampiona iako Partizan ima mnogo bolje rezultate od' 91. do danas. Tako je i Partizan igrajući finale kupa šampiona 1966. godine postao najrespektabilniji klub sa prostora Balkana dok Steaua nije osvojila taj trofej. Po meni, Rođa je neprikosnoven i smešno je stavljati Nadala, Samprasa i Đokovića ispred njega. To tvrdim iako sam vatreni navijač Nadala, koji ima izuzetan međusobni skor protiv Rodžera.

bravo

pre 6 godina

@istorija
E bravo, jedino u tome Đoković može i jeste 1. Najnevoljeniji, ali u toj konkurenciji se sam izborio, o ovome o čemu se ovde raspravlja najmanje se on pita..

Kramer

pre 6 godina

Ovo više nije za ozbiljne rasprave.
Mislim...šta je previše previše je.
Mislili smo da ce te priče da prestanu nakon 18.titule.
Nisu.
Mislili smo da ce da prestanu nakon 19.titule.
Nisu.
E jbg onda ...niste više ozbiljni.
A detaljno pratim tenis od 1988.
Ne od 2011.

No1e

pre 6 godina

Naravno da je No1e bolji igrac od Federera i to dosta bolji. Povrsni poznavaoci tenisa znaju da No1e trenutno vodi 23:22 protiv Federera ali ne vide sledece:
* Svi GS mecevi No1e vodi 9:6
* Sva GS finala No1e vodi 3:1
* Sva GS polufinala No1e vodi 6:4
* Sva Masters finala No1e vodi 4:3
* Sva finala Zavrsnog Mastersa No1e vodi 2:0 plus jednom je dzemperko predao bez borbe (dakle, ovde je 3:0 za No1eta)
* Najbolja sezona ikada Novak Djokovic
* Najvise poena ikada Novak Djokovic
* Sve to u najtezoj konkurenciji ikada (kao sto i pise u vasem tekstu)

Dakle, sasvm je jasno da su i Nadal i No1e poprilicno bolji igraci od placljivka. Rodja vise nikako ne moze da preokrene ove brojke jer mu je vreme isteklo. Ni protiv No1eta ni protiv Nadala. Iz toga je jasno da dzemperko nije, ne moze i nikada ne biti GOAT. A 6 godina je stariji od No1eta i 5 od Nadala. Ako je rodja GOAT kako to onda da ga dva dosta mladja igraca doslovno rasturaju??? Zasto rodja nije njih pobedjivao dok je bio u top formi i stvorio ogromnu prednost pred njima? Vec su oni njega ponizavali i on zbog njih nocima nije spavao i ronio je suze!

Tek kada No1e i Rafa zavrse karijere videcemo koji je od njih dvojice GOAT. Rodzer to sigurno nije!

Ado

pre 6 godina

Koja analiza čovječe.
Titule Đokovica na GS vrijede vise jer, eto, imao je teze protivnike. Nadal npr. kao nije imao tako teške protivnike na bas svim GS koje je osvojio pa zato njegove titule vrijede manje. A potpuno nebitno je reci da sto je veći broj osvojenih GS titula vece su šanse da ce neke titule biti "lakse" osvojene. Da, da.
Pa Nadal je samo u finalima GS Federera i Đokovica pobijedio 10 puta i jos par puta u polufinalima. To sto je par GS osvojio na "lakši" nacin ne moze i ne treba da predstavlja nesto lose.
Ko je Đokovicu ili Federeru kriv sto nisu uspjeli da "lako" osvoje Us Open 2014? Nisikori i Cilić u finalu. Obojica su imali lijepu priliku ali je nisu iskoristili. Da je, recimo Đokovic osvojio tu titulu i njegove GS titule sada bi "manje" vrijedile. Koja glupost, bolje je imati 13 GS bez obzira ko je protivnik u finalu nego 12. Titule se pamte.

Fed1

pre 6 godina

Da bi se i spominjeo u kontekstu GOAT, Novak mora da pretekne Samprasa i Rafu, a to neće bit lako. Federer je za Novaka nedodirljiv u svakom pogledu, ima samo jednu pobedu više i to nakon što se GOAT približio 50toj godini života, tako da taj skor nije ni važan. A o lepoti i stilu igre je nepotrebno raspravljat...

Istorija

pre 6 godina

Najnevoljeniji sampion belog sporta je Ivan Lendl, tu titulu mu je oduzeo Novak Djokovic i nikad Lendl nece biti kao Borg, a jos manje je moguce da Djokovica ljubitelji tenisa vole kao Rafu i Rodzera. Zanimljivo je da su Lendlu zamerali sto je hladan, Djokovicu zameraju sto je sve u vezi sa njim neiskreno i foliranje.

Radoslav

pre 6 godina

Prosto je neverovarno koliko smo proklet narod.Ovi nazovi Srbi,pljuvaci Noleta i poklonici one antipaticne njuske,kazu da je glavni argument 19vece od 12 ili 16.Pa filozofi nijedni,zbog cega se onda igraju turniri 250,500mastersi i zavrsni masters,ili sam ja nesto propustio pa se ne igraju?Drugo ako ja sa Žikom imam negativan skor medjusobni to znaci da sam po vama bolji od njega,jel da?E moji vi,pojma nemate o tenisu.Masters titule imaju izuzetno veliku tezinu jer pokazuju spremnost igraca tokom cele godine a tu je Nole car,za razliku od jednog Vavrinke koji tempira formu samo za slemove a izmedju crna rupa.Ma,nemate vi pojma.

milutin

pre 6 godina

Izvanredna analiza prikananih postignuća u teniskoj igri. Za poslednjih desetak godina stanje je realno prikazano i teško da bi se stanje sa pojedinačnim-individualnim moglo realnije prikazati.
Maksimalna ocjena za autora, iako neznam o kome se radi.
Iz ovakvog prikaza može se dosta naučiti.
Ko god da je na ovoj analizi radio, hvala mu.

he he

pre 6 godina

Rajko Cetnik
Nije Nolomrzitelj taj koji zna da broji, a i ako osvoji jos jedan Rolan Garos i dalje ce da ima manje od njih..te stoga ni tada nece biti goat, treba mu jos SEDAM, sto priznaces nije malo.

he he

pre 6 godina

Radoslav
Ma nemoj mi reci da je medjusobni skor vredniji od GS titula?! Mastersi jesu vredni (ali nikako nisu vredniji od GS), ali ako se tebi vise svidja da tako mislis ok. Kada Novak izgubi ove "titule" a izgubio bi jos koliko ove godine da nije zbrisao (a zbog toga je i zbrisao) da li ces da mislis isto ili ces da nadjes nesto drugo (mada ne vidim sta)?! Sve se nesto mislim da ustvari TI nemas pojma, ali nema veze.

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Trenutno bi ta lista mogla da izgleda ovako- Nadal, Federer, Nole. Uz cinjenicu da Novak ima sansu da izbije na vrh cak i ako ne dodje do 19 GS, ali ako zadrzi prednost u medjusobnim duelima. Federer je najelegantniji na terenu, ima najvise GS, ali i nezanemarljiv deficit u medjusobnim duelima, sa Nadalom cak i sramotan.

Kika Majstor

pre 6 godina

Analiza je proizvoljna, naravno, sa koeficijentima koje je autor izmislio. Drugi autor bi stavio druge koeficijente i rezultat bi bio sasvim drugačiji. Analiza pokušava da dokaže da je Djoković u proseku imao nešto malo teži put do titila na GS-ovima koje je osvojio nego Fedal. Ako je to i tačno, to nema apsolutno nikakvog značaja u bilo kakvim raspravama. Ne treba odizimati Djokoviću značaj njegovog RGa samo zato sto nije imao ni jednog čestitog protivnika ceo turnir. Nije on za to kriv. A pored toga, sta ćemo sa onim GS-ovima koje Djoković (ili Fedal) NIJE osvojio, a imao je lak prolaz?
Analiza je površna i irelevantna.

Boyka

pre 6 godina

Prvo, mislim da ne bi trebali toliko da obracamo paznju na te tzv. hejtere jer su to uglavnom Hrvati i provokatori, nI Svajcarci a ni Spanci nemaju komsije koje ih mrze vec 100 godina pa nemaju hejtere na svojim portalima.. Ja prosto ne mogu da verujem da ljudi nisu svesni da je jedan Srbin u konkurenciji za najboljeg tenisera IKADA, u tako eminentnom i ekskluzivnom sportu gde su samo najbogatije i najvece zemlje ostavile traga u istoriji. Pa samo pogledajte koliko ima vrhunskih i dobrih tenisera a sa druge strane koliko fudbalera, kosarkasa. Sad svako moze da igra kosarku i fudbal i toliko je klubova da im se broj ni ne zna. Tenis je psiho/fizicki najtezi sport najverovatnije, jer si u svakom poenu sam sa sobom i sa svojim mislima, sumnjama, strahovima i nesigurnostima i moras nadmudriti i fizicki dati vise od protivnika da bi izasao kao pobednik. Federer je sebe zakucao u zvezde sa ova dva GS u 36. godini i samo cudo moze da ga skine sa trona. Voleo bih bar Nadal da ga skine ako to ne moze Nole jer ipak mislim da su Marej, Vavrinka, Nadal, Nole i ekipa bolji od Rodika, Safina,Hjuita, Gonzalesa, Bagdatisa, Ljubicica.

Raca

pre 6 godina

Lepo je sve ovo,sa analizom i brojkama,brojkama i brojkama...
Ali ima ona izreka koja kaže:
Statistika sve pokazuje ali ništa ne govori.
Tačnost te izreke je upravo potvrđena i ovom analizom.
Nakon silnih brojki,modela izračunavanja poena,upoređivanja......dođe se do jednog rezultata koji se može nazvati statističkim,i on je upravo to i ništa više od toga.Jer kada se svi ti statistički parametri malo zanemare i primeni jednostavniji i uopšteniji pogled na pitanje i traženi odgovor dobije se rezultat koji nije identičan onom prethodnom statističkom.
Pri tom,uvek se može pozvati i na to da je publika jedini nepogrešivi sudija.
U ovom konkretnom slučaju,voleli mi to ili ne,taj uopšteni i jednostavniji pogled u kome statistika nije presudna je apsolutno na strani Federera.
Otuda i onakvi rezultati glasanja na onom sajtu koji odudaraju od statističkog rezultata.
Jednostavno rečeno,ukoliko bi Federer sutra prestao da igra tenis,
raspoloženje,opšte mišljenje i utisak jesu da je on najbolji teniser u dosadašnjoj istoriji ovog sporta.
To je jednostavno tako.

Рајко Четник

pre 6 godina

Господо Нолемрзитељи и остала боранијо обраћам се вама.
Даће Бог да се наш Ноле врати и ако освоји још само бар један Ролангарос, један Синсинати и златну медаљу у Токију биће највећи свих времена.
За сада је мртва трка између три величанствена.

ma sta rece

pre 6 godina

@mile
Nesto se ne secam da je Nadala pobedio u finalu RG-a, dok je Nadal njega DVA puta u finalima USO..toliko o kompletnosti i nekompletnosti.

Gaja

pre 6 godina

Novice...Ko je veci klub...Liverpul..ili MancesterJunajted.Liv ima 5 puta titulu prvaka evrope,18puta prvak Engleske.Junajted,3+20...tu su jos liga kup...FA kup i jos neka evropska i engleska takmicenja.Junajted ima medjusobno bolji skor.E sad ako gledamo sam LS..onda je Liverpul bolji a da li je bas tako...ja inace navijam za Liver.ali ne sporim da je mozda MU bolji klub.isto Forest je dva puta bio prvak evrope jel veci od Arsenala koji nikada nije bio ili Celzija koji je bio jednom.

John Terry

pre 6 godina

Ljudi izbace listu gde je Federer jasno najbolji, i opet se nakaci gomila iskompleksiranih da omalovazavaju Djokovica. Evo liste sa jasnim pravilima, na kojima je Djokovic drugi. Umesto da se ponosimo, mi ga ovde omalovazavamo. Kompleksi na kvadrat.

DD

pre 6 godina

Da li je normalno sada, u ovom trenutku pisati, pričati, raspravljati uopste o tome da je Novak G.O.A.T. kada ima mnogo manje titula od Federera i Nadala? Ma koliko pojedinci (uključujući i redakciju) želeli, to je prosto nemoguce. Federer je za sada, Nadal ima šanse da ga pretekne..Đokovic je daleko od toga, ali sačekajmo..
Kažete da je konkurencija bila slaba kada je Federer osvajao, to može da kaže samo neko ko nije gledao tadašnji tenis. Konkurencija je bila slaba i ovih godina kada je Novak osvajao jer je Nadal bio više van terena, a ne sme se zanemariti ni Fedove godine, ali tada je ovde vladala floskula "zlatna era". Takođe ako se Fed penzioniše a Đokovic osvoji nekih 5, 6 slemova, da li će i to biti slaba konkurencija ili je to "ogroman uspeh"? Razumem ja da želite da ga proglasite za najvećeg ali za tako nešto nemate niti jedan argument, ni matematika nije na vašoj strani jer kako god okrenete i 19 i 16 su veće brojke od 12.

grk

pre 6 godina

grk sam i volim noleta normalno kao i vecina grka i legenda tenisa, i 10 godina igram rekreativno tenis zahvaljuci njemu ali realno i u u celom svetu smatra se da federer je naj naj ne samo zbog titula nego i zbog nacina kako igra. jer tenis nije samo statitstika. ko je uzeo raket u ruku shvata da federer je nesto posebno u teniskom smislu,pogotovo sto u 36. godini igra tako fenomenalno a to niko nije uradio u svetu tenisa. on igra inteligentnije i ofazivni tenis i kombinuje sve udarce,drop shotove,voleje,itd. naravno i nole nije mala stvar sto sigurno je za sad,(posto za ubuduce ne znamo nismo proroci),je medju 5 najboljih u istoriji tenisa..daj boze da je bio kao nole neki grk, pola od toga uspesan..

sta_to_radis_kume

pre 6 godina

@hipokrat
Nisu rekli da Novaku moze da ide u prilog sto ce igrati "sam". Bas suprotno, receno je da bi Noletu opao indeks tezine osvojenih GS-a ako ih bude osvajao kad ovi odu u penziju.
Kakav to covek trebas biti da ti bude svejedno da li ce nas sportista osvojiti jos 1 ili 10 titula? Da te ne interesuje tenis, pa da bude donekle razumljivo. Ali ti pratis tenis, cim komentarises ovde.

absolutezero

pre 6 godina

Zar ne bi bilo objektivnije da su u skor uračunati i slemovi koje nisu osvajali i na primer oduzimani bodovi srazmerno kolu u kom su ispadali. Kad se već ide u sitna crevca.

Maja

pre 6 godina

Federer je do nekih titula došao lakše nego drugi zato što je bolji igrač od ostalih.Glupost je da je pobeda u 5 setova vrednija od one 3:0!

TenFan

pre 6 godina

Potpuno se slažem samo da zadnjom rečenicom teksta, dok god igra Novak KONKURIŠE za titulu GOAT. Realno, još je daleko, ali postoje šanse da prestigne Federera jer je 6 godina mlađi.

autosovinista

pre 6 godina

In medias res Milutine, bravo! Ovo jedino objašnjava zašto je Federer pobegao sa nekoliko Grand slemova, jer ih je osvojio na početku karijere u daleko slabijoj konkurenciji nego što su Novak i Nadal imali kasnije!

Bmx

pre 6 godina

Ako je put do titule jednostavan, to ne znači da ta titula ne vredi.I ako je neko osvojio više titula, veće su šanse da je neku osvojio lakše i onda mu to "kvari prosek".Novinar se malo zabavljao, ali njegov sistem nije relevantan. Pa zamislite da se primeni na ostale sportove, koliko bi bodova nosila titula Engleza 1966.?

Vlad Rad

pre 6 godina

Teniski svet dva kriterijuma oduvek smatra najvažnijim. Brij GS titula i broj nedelja na 1.mestu na listi. Sve ostalo su manje bitne statističke kategorije. A sto mi zelimo da nas Novak bude Goat je legitimno. Ali nije realno da sada to tvrdimo. Nadam se da ce Novak doci bar do 19, pa cemo moci drugačije da pričamo...

miodrag

pre 6 godina

Sta sam vam "rekao" redakcijo!!! Samo u Srbiji mogu da navijaju za najvece rivale srpskog tenisera! Da li mozete da zamislite da Svajcarac navija za Novaka ili Spanac!!!??? Za mene je to isto kao kada bismo u fudbalu ili kosarci poceli da navijamo protiv nase reprezentacije zato sto , po nasem misljenu, neka druga reprezentacija , igra lepse ili kvalitetnije. Navijas za svoje to je u sportu normalno. Ja sam zvezdas i uvek sam navijao za Partizan u medjunaarodnim takmicenjima. To samo ima u zemlji Srbiji.....sto bi rekao Bora Corba....Braco Srbi s...o jedna!

Lik

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 ...
(Seka, 26. septembar 2017 11:13)

Očigledno nisi pažljivo pročitala tekst, računa se i TEŽINA načina dolaska do titule.
Odprilike kao kada budeš najbolji među balavurdijom a oni koji nešto znače su odsutni.

vera i nada

pre 6 godina

Gde li samo ovo pronadjoste?
(drnda, 26. septembar 2017 10:47)
Kada bi poznavao engleski jezik a uz to i pratio tenis umesto komentara koje ovde ostavljaš godinama, znao bi da je ovo već 3. članak za kratko vreme sa sličnom tematikom. Mnogima se u tenisu nakon ovoga što se izdešavalo u 2017, podizanjem Federera i Nadala iz "pepela" petogodišnje i trogodišnje nemogućnosti da se jedan Slam osvoji a onda odjednom po dva u sezoni, postaje pomalo degutantno da progutaju lagano priču.
Otuda , a inače i dalje, normalno imaju više trofeja od Djokovića, za dalje ipak moramo sačekati kraj karijera

Mikii

pre 6 godina

Ako i nije Goat, Novak je ubedljivo najkompletniji teniser na svim podlogama svih vremena a sama ta činjenica ga stavlja na prvo mesto!Nadala je dobijao na svim šljakastim terenima a Federera na travi i betonu.Da je on počeo profesionalnu karijeru pre ove dvojice bilo bi interesantno sagledati brojke...
(mile, 26. septembar 2017 11:28)

A je li, strrucnjak, sta cemo s tim sto su i njega Federer i Nadal tukli na svim terenima? Nadal ga je tukao na USO 2010. i 2013. kada je Nolo bio na vrhuncu. Kako je i kada Djokovic dobijao Rafu na sljaci, izlisno je pricati. P.S. Niko nikada nije dobio Nadala u finalu RG-a. Ja bih taj podatak uneo u jedan od parametara jer je aspolutno neverovatan.

Milosav Jovandić

pre 6 godina

Ne slažem se u svemu sa autorom, a nije ni nužno da se slažemo.
Nervirate me vi koji vlast u sopstvenoj državi ne umete izabrati, a ovde odmah pljujete po autoru i naravno Novaku Djokoviću.
Prijalo vam to ili ne i autor i Djoković su kada je tenis u pitanju daleko ispred vas i onog sa čime se bavite.
I na kraju,mada se i to može sporiti, mislim da je Djokovic u prvih 5 svih vremena, siguran.

kočijaš

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 . Dok se ne dokaze suprotno to je na snazi. ps.Pit Sampras ima dva slema vise od Djokovica ili se varam?
(Seka, 26. septembar 2017 11:13)

Pa jel ti meriš ko je bolji samo po Slemovima?
Ostalo nije bitno?
Ni protiv koga su osvojeni?
Ni Mastersi?
Znači da igraju onda samo GS?

Brade

pre 6 godina

Nikad nisam razumeo ove hejtere Novaka. Iskreno, ja cak ni ne pratim sport posebno, ali mi je drago sto je lik koji je iz moje zemlje prvi. Tako da, hejteri, nadjite zivot..

Bata

pre 6 godina

Najbolji su Rodik Kirjos i Karlovic oni su deljali Nola gde su stigli. Mislim svaka cast na tekstu samo me ne ubediste da je Nolo ne prvi nego nije ni treci. Pit ima dva slema vise. A vas G.O.A.T deli cetvrto mesto sa Emersonom sa 12 GS. To nije moje misljenje to su cinjenice.

Brat pantela

pre 6 godina

Da je ovo napravio ATP onda bi bila druga prica. Ovako veliko nista.

Sto se tice "kompletnosti" vrhunskih tenisera, najkompletniji igrac je Rafael Nadal. To sto on nije osvojio zavrsni masters znaci da nije najuspesniji.

Zasto najkompletniji:
Decko zna da igra sve igre, ima sve udarce a mocan je i u dublu.
Za razliku od njega, Federer i Djokovic ne znaju da igraju dubl, prvi je busan na mrezi a drugi ne zna da igra smeceve i voleje.
Iz tog ugla cak je i Endi Marej kompletniji od obojice a Vavrinka i od Novaka.

Vi uporno spominjete "najkompletniji" i onda obrazlazete da Nadal to nije jer nema WTF. To nema veze jedno sa drugim.

Da bi teniser bio "najkompletniji" on mora da ima i svoju dubl verziju i da zna da igra sve.
To sto Nadal u vestackim uslovima ne postize velike uspehe, to spada u "uspesnost" a ne u "kompletnost".
Nadal igra svoju igru, cak i kad gubi, dok sa druge strane, Rodzer i Novak su uvek morali da mu se prilagodjavaju. Malo zbog toga sto je levoruk a vise zbog njegove igre i caka.
Servis mu je odlican, niko nema bolji forhend od njega, mreza, smec i volej- brutalan, beken odlican. Jednostavno kod Nadala nema rupe, dok kod ovih ima.

Federer je najuspesniji u ovoj eri ali je Nadal najkompletniji i samim tim i najbolji. Da nije bilo povreda sada bi o njemu pricali kao o najuspesnijem.

Danko

pre 6 godina

Fed je trenutno najbolji svih vremena jer drži skoro sve važne rekorde. Tek ako se neko (Rafa) približi na 18 gs i 280 sedmica, tad se može špekulisat šta bi moglo bit... Koliko god Novak bio drag, 7 gs razlike je previše i on uopšte ne konkuriše za titulu GOAT. 7 GS je jedna cela odlična teniska karijera, pa Beker ih ima 6...

esi mi nola?

pre 6 godina

U tekstu se navodi da su Nolovih 12 gs veci od Federerovih 19, a posle autor teksta dodaje da je Nolova prednost u tome sto ima bolji skor od Federera (23-22) i ako samo jedna pobeda vise i to sto je najveci broj pobeda ostvario od Federerove 32-35. godine! Tu nije 'merio' tezinu Nolovih pobeda nad Federerom koji je uveliko usao u 4. deceniju zivota! 'Objektivost' vam je uvek bila jaca strana!

mile

pre 6 godina

Ako i nije Goat, Novak je ubedljivo najkompletniji teniser na svim podlogama svih vremena a sama ta činjenica ga stavlja na prvo mesto!Nadala je dobijao na svim šljakastim terenima a Federera na travi i betonu.Da je on počeo profesionalnu karijeru pre ove dvojice bilo bi interesantno sagledati brojke...

Visko - najbolji teniski komentator

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.
(Predo, 26. septembar 2017 10:26)

Cim ti u bilo kom smislu, i bilo kom kontekstu poredis Mesija i Ronalda, ti gubis kompetentnost za dalji razgovor.

tenis ass

pre 6 godina

@beli medved
Hvala za pametan komentar.
Da se vratim na tekst... iako BGSI predtsvlja pomak u nacinu bodovanja,mislim da bi se ZA SVE TENISERE trebao primenjivati i dodatni nacin bodovanja: za svaku pobedu nad bolje plasiranim ATP igracem dodatno bodova u iznosu od razlike broja pozicije npr 57 i 40 dodatno 17 bodova,takodje poraz od losije rangiranog igraca kazniti za negativnim bodovima takodje u razlici pozicije ATP liste. I da ne zaboravimo uz sva navedena dostignuca,zaboravljena je sledeca cinjenica koju niko nikada nije niti ce ikada: Broj izgubljenih ATP poena u jednoj kalendarskoj godini koliko je Djokovic izgubio.
Ups zaboravih i licno misljenje, Djokovic vise nikada nece osvojiti ni jedan turnir serije 1000 a kamoli GS.

Realno

pre 6 godina

Naravno da ce Fedex ostati najbolji igrac u istoriji ako se nekim cudom ne vrati Nole ili Rafa da vladaju par godina. Mada u ovoj prici ne treba ni Bozoljca potceniti naravno a ni Samprasa.

Niko nema što srbin imade! NIKO!!!

pre 6 godina

(fenja, 26. septembar 2017 11:25)

Čudesnost zbivanja ovog sveta prikazuje se u tvojoj jedinki ljudskog primerka najslikovitije:
Ljudi ovog sveta pre će da brinu što je Nole "daleko" od GOAT-a, iako je drugi na listi, nego što će da brinu što su daleko od pameti svoje!

Pogrešnu bitku biješ dečko... trebalo bi to neko iz bliže okoline da ti javi, da se ne sramotiš bezveze, i ne gubiš dragoceno vreme koje ti curi kroz prste.

Gledam ovu listu, kao i u većini komericjalnih sportova sa puno poklonika na globalu - sve bogate zemlje, ili mnogoljudne zemlje ili zemlje sa oba ta kvaliteta... i ovde na ovoj listi, kao i na "Ušonji" u fudbalu, nekako se ugurasmo mi i rumun na 16. mestu.

Jedino što sa ovog Balkana valja i jedina dva naroda koja se nisu trvila međusobno... računam ovaj naš komšijski deo Balkana... tu se generlano može još Grčka dodati i fajront.

Tako da na ovoj listi, bogatih i mnogoljudnih, biti u prvih dvdeset je ne uspeh nego ludilo na nivou serije Dejvida Linča, a biti drugi... sa potencijalom da srbin bude i prvi, to je već u domenu mistike koje se izučavaju po kelijama, pećinama, pustarama...

Seka

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 . Dok se ne dokaze suprotno to je na snazi. ps.Pit Sampras ima dva slema vise od Djokovica ili se varam?

Danilo

pre 6 godina

Jedina je istina da je za sada Federer GOAT. Ako ga neko prestigne po broju gs titula i sedmica na broju jedan, Federer neće bit GOAT, nego taj. Može li jednostavnije?

haylee

pre 6 godina

Besramnije silovanje statistike nisam video u životu. Sad bolje razumem kako je kroz istoriju poraz u Kosovskoj biki pretvoren u pobedu

Stefan

pre 6 godina

Ne postoji ta analiza kojom ce svi biti zadovoljni. Za Svajcarce GOAT je Federer, Spancim Nadal i da to opravdaju dace hiljadu argumenata. E sad mi Srbi volimo da budemo veci katolici od pape i koliko god Novak postigao, a posticice jos puno, nacice se neko nas da to osporava. Ostatak sveta podelice se prema tome da li vise voli atraktivnog Rodzera, borbenog Rafu ili svestranog Djokovica. Sto se mene tice najbolji je Novak zbog svega sto je navedeno u tekstu i zbog toga jer je nas!

Ono sto mi je zasmetalo u clanku je nipodistavanje Ronalda. Kako neko sebi daje za pravo da jednog od najboljih u istoriji iskljuci iz te price, kao da je sam postigao vise od njega. Da, mislim da je Ronaldo najbolji u istoriji, ali ne CR nego Zuba. Opet da neko kaze da je to Kristijano, i ta prica pije vodu s obzirom na sve sto je postigao. Isto vazi i za recimo Maldinija. Nacin na koji je on igrao odbranu je isti na koji je Zuba igrao napad - umetnicki.
Na kraju je sve stvar licnih afiniteta, a novinar ako je vec pristrasan, treba bar da ima dozu postovanja.

London

pre 6 godina

Čekajte, u ovom "indeksu" gde je Đoković najbolji u kosmosu, delite skupljene bodove sa brojem GS titula. Naravno da će on da bude najbolji, jer ih je najmanje osvojio... njegov skor se deli sa 12, Nadalov sa 16 a Federerov sa 19!!! Kada bi se ti bodovi delili sa brjem GS turnira na kojem su učestvovali (logično) ili brojem mečeva na GS turnirima (i to je logičnije), onda bi Đoković verovatno bio tamo gde i jeste... četvrti.

ojmilutine

pre 6 godina

Ako bih mozda bio malo pristrasan, rekao bih da je Nole najbolji svih vremena, jer je bio najbolji igrajuci istovremeno sa dvojicom koji konkurisu za istu titulu.
Bez tog podatka, Fedex bio bio na prvom mestu, Nole na drugom, a Nadal na trecem.
Meni jednostavno nije isto da si car u konkurenciji Samprasa i Nadala, i da si car u konkurenciji Federera i Nadala.

steta

pre 6 godina

Steta samo sto je nas Nole prop'o mlad i vrlo tesko ce nazad u vrh... trenutno je preokupiran drugim stvarima dok matori Federer grize kao i u 23-oj, zeli i treba da bude GOAT, koliko god ga ja nevoleo...

!

pre 6 godina

Kakve igracine! Ko zna dali ce se ikada vise pojaviti igraci ovakvog kvaliteta.
A to ce ljudi naravno shvatiti teka kada ih vise ne budemo gledali.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Federer je za sada GOAT, ali je previse glupo pricati o tome dok se sva trojica igraca i dalje takmice. Kada dva trojica zavrse karijeru, podvuce se crta i vidi se ko je imao najbolje rezultate i kraj...

Som

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.
(Predo, 26. septembar 2017 10:26)

A izbegavanje Rafe i Rodje ove godine, da ne pokvari skor..

hipokrat

pre 6 godina

'Zato bismo, možda, njegovih 12 mogli da posmatramo kao vrednije od Rodžerovih 19, jer je 'Fedeks' do nekih od njih dolazi bez previše napora.'

A mozda cemo da Dzordanove titule isto tako omalovazimo jer je dobijao u 5 i 6 meceva, a Lebronove da smatramo vrednijim jer je igrao 7 pa se vise pomucio? Ne valja vam posao kad imate dvostruke arsine. Isto tako kazete da Novaku moze da ide u prilog sto ce igrati 'sam' kad se povuku Federer i Nadal. Pa zar to isto ne spada pod kategoriju 'bilo mu je lako'?
U svakom slucaju, prvi i sine qua non uslov su GS. Kad stigne Federera po GS, kad budu egal, onda mozemo da ukljucimo druge stvari u igru.
Tako da, jasno mi je da hocete posto poto da nas Nole bude GOAT, ali to zavisi od njega i njegovih protivnika, malo srece, a ne od nas. Isto tako mi je jasno da, da je recimo Cilic u ovoj poziciji, vise biste pisali analize kako nikad nece biti GOAT jer Federer ipak ima vise GS. A da su Djokovic i Federer u obrnutim pozicijama, da li bi tada Federerovih 12 vredelo vise od Noletovih 19?
Malo konzistentnosti bi bilo dobro. Meni je licno sasvim svejedno da li ce Djokovic biti GOAT ili nece, da li ce da osvoji jos 1 ili 10 GS, ali ne volim da citam detaljne sportske analize koje sadrze unutrasnje protivrecnosti. Prosto, buni se moje metodolosko culo.

party

pre 6 godina

Svi bi mi voleli da je Nole GOAT, ali budimo realni... Nažalost, i Nadal i Federer su ispred njega.

Sve stoji, lakši-teži protivnici i sl, ali na kraju, cifre su najbitnije, a tu je Nole ipak slabiji.

Po meni, GOAT ne postoji, jer da bi neko bio GOAT, taj bi trebalo da obori sve žive rekorde, da bude najbolji na svim podlogama itd, a takav još ne postoji - niti će postojati. Borg ima koliko, 119 titula, tako nešto. Hajde da vidim da li će neko od trojice da taj rekord nadmaši - nema šanse. Slažem se - kvalitet osvojenih turnira u tih 119 je slabiji, ali ipak - 119, svaka čast...

Mislim da svaki čovek ima svog GOAT-a i niko ne moze da ga ubedi da je neko drugi GOAT. On voli stil igre tog igraca i to je prosto tako.

DaniloPopivo

pre 6 godina

Samim tim sto vidim ime Djokovica, sto vidim silne Amere ispod, kad uporedim uslove zivota mladjanog Noleta kakve je imao, kakva je drzava iz.koje dolazi, kakvi su ljudi koji su mu sunarodnici I "navijaci", naklon do poda. Necemo imati vise NITI.JEDNOG DA MU JE BLIZU!

Predo

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.

marshal

pre 6 godina

Možemo mi ovdje filozofirati do sudnjeg dana ali lista GOAT govori kako stoji stvari. Federer, Djokovic pa Nadal to je jedina trenutna realnost, ako se neko ne slaže sa tim neka usvoji svoje parametre, napravi listu pa predstavi u javnost da vidimo kako će se ocjeniti. I još jedna stvar po meni bitna slažem se da H2H skor nije toliko važan, ali kad neko počne upoređivati fudbal ili košarku sa tenisom, odnosno timske sportove sa individualnim je u najmanju ruku nerealno.

beli medved

pre 6 godina

Odlican tekst ali za Trece Oko. Ne zelim da komentarisem tekst od 5 strana koji analizira neku opskurnu web stranicu nego da zamolim redakciju da vrati nivo profesionalizma od pre par godina. Manite se senzacionalistickih naslova jer ima puno boljih "internet gori" i "necete verovati" portala od vas.

Jumko

pre 6 godina

Realno, sva trojica polazu pravo na titulu najboljeg svih vremena. Doduse, Rodzer najvise ali dobro, pred Nolom je buducnost, dok je Rocko pred penzijom.

dragan

pre 6 godina

Navedeni portal je peto razredni portal za sport.Nešto kao trla baba lan da joj prođe dan.I ona narodna'od stare slave i novog sala se ne živi".

rafa!!!

pre 6 godina

A kad Nole osvajao dok Rafa i Fed nisu bili u formi? To je ok. Rafa se raspada 3 sezone i ovaj ga prestigne po broju pobeda, ali to je ipak igrao protiv imena pa je veeeelikaaa pobeda

miodrag

pre 6 godina

To se pitanje uopste ne bi postavljalo da Novak, iz samo njemu znanih razloga (a mozda cak ni njemu znanih) nije skoro pa "obesio" reket o klin. Kada je on igrao od kraja 2010 pa do juna 2016, svi ostali ukljucujuci Federera I Vamos Tamos su samo mogli da gledaju. Nisu oni stalno bili povredjeni za tih pet-sest godina brutalne Novakove vladavine, prosto nisu mogli da se sa njim takmice. Vimbldon, US open,- Federer fenomenalan do finala, Djokovic osrednje partije, a u finalu Federer ne moze da se sastavi sa loptom - te aut te mreza - prosto vidi dzelata sa druge strane i g..e mu same spadaju. Nadalina, osam poraza za redom na mastersima i Australiji- naravno da posle toga ima grceve na pomenu Novakovog imena i na konferencijama za stampu. A sada ce nas narod, nasi "objektivni" navijaci da ospu paljbu po meni i da lupaju "ne preporucujem". Lupajte ja I sada drzim cas!

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Federer je za sada GOAT, ali je previse glupo pricati o tome dok se sva trojica igraca i dalje takmice. Kada dva trojica zavrse karijeru, podvuce se crta i vidi se ko je imao najbolje rezultate i kraj...

Predo

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.

hipokrat

pre 6 godina

'Zato bismo, možda, njegovih 12 mogli da posmatramo kao vrednije od Rodžerovih 19, jer je 'Fedeks' do nekih od njih dolazi bez previše napora.'

A mozda cemo da Dzordanove titule isto tako omalovazimo jer je dobijao u 5 i 6 meceva, a Lebronove da smatramo vrednijim jer je igrao 7 pa se vise pomucio? Ne valja vam posao kad imate dvostruke arsine. Isto tako kazete da Novaku moze da ide u prilog sto ce igrati 'sam' kad se povuku Federer i Nadal. Pa zar to isto ne spada pod kategoriju 'bilo mu je lako'?
U svakom slucaju, prvi i sine qua non uslov su GS. Kad stigne Federera po GS, kad budu egal, onda mozemo da ukljucimo druge stvari u igru.
Tako da, jasno mi je da hocete posto poto da nas Nole bude GOAT, ali to zavisi od njega i njegovih protivnika, malo srece, a ne od nas. Isto tako mi je jasno da, da je recimo Cilic u ovoj poziciji, vise biste pisali analize kako nikad nece biti GOAT jer Federer ipak ima vise GS. A da su Djokovic i Federer u obrnutim pozicijama, da li bi tada Federerovih 12 vredelo vise od Noletovih 19?
Malo konzistentnosti bi bilo dobro. Meni je licno sasvim svejedno da li ce Djokovic biti GOAT ili nece, da li ce da osvoji jos 1 ili 10 GS, ali ne volim da citam detaljne sportske analize koje sadrze unutrasnje protivrecnosti. Prosto, buni se moje metodolosko culo.

beli medved

pre 6 godina

Odlican tekst ali za Trece Oko. Ne zelim da komentarisem tekst od 5 strana koji analizira neku opskurnu web stranicu nego da zamolim redakciju da vrati nivo profesionalizma od pre par godina. Manite se senzacionalistickih naslova jer ima puno boljih "internet gori" i "necete verovati" portala od vas.

steta

pre 6 godina

Steta samo sto je nas Nole prop'o mlad i vrlo tesko ce nazad u vrh... trenutno je preokupiran drugim stvarima dok matori Federer grize kao i u 23-oj, zeli i treba da bude GOAT, koliko god ga ja nevoleo...

haylee

pre 6 godina

Besramnije silovanje statistike nisam video u životu. Sad bolje razumem kako je kroz istoriju poraz u Kosovskoj biki pretvoren u pobedu

Danilo

pre 6 godina

Jedina je istina da je za sada Federer GOAT. Ako ga neko prestigne po broju gs titula i sedmica na broju jedan, Federer neće bit GOAT, nego taj. Može li jednostavnije?

esi mi nola?

pre 6 godina

U tekstu se navodi da su Nolovih 12 gs veci od Federerovih 19, a posle autor teksta dodaje da je Nolova prednost u tome sto ima bolji skor od Federera (23-22) i ako samo jedna pobeda vise i to sto je najveci broj pobeda ostvario od Federerove 32-35. godine! Tu nije 'merio' tezinu Nolovih pobeda nad Federerom koji je uveliko usao u 4. deceniju zivota! 'Objektivost' vam je uvek bila jaca strana!

Danko

pre 6 godina

Fed je trenutno najbolji svih vremena jer drži skoro sve važne rekorde. Tek ako se neko (Rafa) približi na 18 gs i 280 sedmica, tad se može špekulisat šta bi moglo bit... Koliko god Novak bio drag, 7 gs razlike je previše i on uopšte ne konkuriše za titulu GOAT. 7 GS je jedna cela odlična teniska karijera, pa Beker ih ima 6...

party

pre 6 godina

Svi bi mi voleli da je Nole GOAT, ali budimo realni... Nažalost, i Nadal i Federer su ispred njega.

Sve stoji, lakši-teži protivnici i sl, ali na kraju, cifre su najbitnije, a tu je Nole ipak slabiji.

Po meni, GOAT ne postoji, jer da bi neko bio GOAT, taj bi trebalo da obori sve žive rekorde, da bude najbolji na svim podlogama itd, a takav još ne postoji - niti će postojati. Borg ima koliko, 119 titula, tako nešto. Hajde da vidim da li će neko od trojice da taj rekord nadmaši - nema šanse. Slažem se - kvalitet osvojenih turnira u tih 119 je slabiji, ali ipak - 119, svaka čast...

Mislim da svaki čovek ima svog GOAT-a i niko ne moze da ga ubedi da je neko drugi GOAT. On voli stil igre tog igraca i to je prosto tako.

rafa!!!

pre 6 godina

A kad Nole osvajao dok Rafa i Fed nisu bili u formi? To je ok. Rafa se raspada 3 sezone i ovaj ga prestigne po broju pobeda, ali to je ipak igrao protiv imena pa je veeeelikaaa pobeda

Seka

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 . Dok se ne dokaze suprotno to je na snazi. ps.Pit Sampras ima dva slema vise od Djokovica ili se varam?

Brade

pre 6 godina

Nikad nisam razumeo ove hejtere Novaka. Iskreno, ja cak ni ne pratim sport posebno, ali mi je drago sto je lik koji je iz moje zemlje prvi. Tako da, hejteri, nadjite zivot..

No1e

pre 6 godina

Naravno da je No1e bolji igrac od Federera i to dosta bolji. Povrsni poznavaoci tenisa znaju da No1e trenutno vodi 23:22 protiv Federera ali ne vide sledece:
* Svi GS mecevi No1e vodi 9:6
* Sva GS finala No1e vodi 3:1
* Sva GS polufinala No1e vodi 6:4
* Sva Masters finala No1e vodi 4:3
* Sva finala Zavrsnog Mastersa No1e vodi 2:0 plus jednom je dzemperko predao bez borbe (dakle, ovde je 3:0 za No1eta)
* Najbolja sezona ikada Novak Djokovic
* Najvise poena ikada Novak Djokovic
* Sve to u najtezoj konkurenciji ikada (kao sto i pise u vasem tekstu)

Dakle, sasvm je jasno da su i Nadal i No1e poprilicno bolji igraci od placljivka. Rodja vise nikako ne moze da preokrene ove brojke jer mu je vreme isteklo. Ni protiv No1eta ni protiv Nadala. Iz toga je jasno da dzemperko nije, ne moze i nikada ne biti GOAT. A 6 godina je stariji od No1eta i 5 od Nadala. Ako je rodja GOAT kako to onda da ga dva dosta mladja igraca doslovno rasturaju??? Zasto rodja nije njih pobedjivao dok je bio u top formi i stvorio ogromnu prednost pred njima? Vec su oni njega ponizavali i on zbog njih nocima nije spavao i ronio je suze!

Tek kada No1e i Rafa zavrse karijere videcemo koji je od njih dvojice GOAT. Rodzer to sigurno nije!

London

pre 6 godina

Čekajte, u ovom "indeksu" gde je Đoković najbolji u kosmosu, delite skupljene bodove sa brojem GS titula. Naravno da će on da bude najbolji, jer ih je najmanje osvojio... njegov skor se deli sa 12, Nadalov sa 16 a Federerov sa 19!!! Kada bi se ti bodovi delili sa brjem GS turnira na kojem su učestvovali (logično) ili brojem mečeva na GS turnirima (i to je logičnije), onda bi Đoković verovatno bio tamo gde i jeste... četvrti.

dragan

pre 6 godina

Navedeni portal je peto razredni portal za sport.Nešto kao trla baba lan da joj prođe dan.I ona narodna'od stare slave i novog sala se ne živi".

Bata

pre 6 godina

Najbolji su Rodik Kirjos i Karlovic oni su deljali Nola gde su stigli. Mislim svaka cast na tekstu samo me ne ubediste da je Nolo ne prvi nego nije ni treci. Pit ima dva slema vise. A vas G.O.A.T deli cetvrto mesto sa Emersonom sa 12 GS. To nije moje misljenje to su cinjenice.

DaniloPopivo

pre 6 godina

Samim tim sto vidim ime Djokovica, sto vidim silne Amere ispod, kad uporedim uslove zivota mladjanog Noleta kakve je imao, kakva je drzava iz.koje dolazi, kakvi su ljudi koji su mu sunarodnici I "navijaci", naklon do poda. Necemo imati vise NITI.JEDNOG DA MU JE BLIZU!

Ado

pre 6 godina

Koja analiza čovječe.
Titule Đokovica na GS vrijede vise jer, eto, imao je teze protivnike. Nadal npr. kao nije imao tako teške protivnike na bas svim GS koje je osvojio pa zato njegove titule vrijede manje. A potpuno nebitno je reci da sto je veći broj osvojenih GS titula vece su šanse da ce neke titule biti "lakse" osvojene. Da, da.
Pa Nadal je samo u finalima GS Federera i Đokovica pobijedio 10 puta i jos par puta u polufinalima. To sto je par GS osvojio na "lakši" nacin ne moze i ne treba da predstavlja nesto lose.
Ko je Đokovicu ili Federeru kriv sto nisu uspjeli da "lako" osvoje Us Open 2014? Nisikori i Cilić u finalu. Obojica su imali lijepu priliku ali je nisu iskoristili. Da je, recimo Đokovic osvojio tu titulu i njegove GS titule sada bi "manje" vrijedile. Koja glupost, bolje je imati 13 GS bez obzira ko je protivnik u finalu nego 12. Titule se pamte.

miodrag

pre 6 godina

To se pitanje uopste ne bi postavljalo da Novak, iz samo njemu znanih razloga (a mozda cak ni njemu znanih) nije skoro pa "obesio" reket o klin. Kada je on igrao od kraja 2010 pa do juna 2016, svi ostali ukljucujuci Federera I Vamos Tamos su samo mogli da gledaju. Nisu oni stalno bili povredjeni za tih pet-sest godina brutalne Novakove vladavine, prosto nisu mogli da se sa njim takmice. Vimbldon, US open,- Federer fenomenalan do finala, Djokovic osrednje partije, a u finalu Federer ne moze da se sastavi sa loptom - te aut te mreza - prosto vidi dzelata sa druge strane i g..e mu same spadaju. Nadalina, osam poraza za redom na mastersima i Australiji- naravno da posle toga ima grceve na pomenu Novakovog imena i na konferencijama za stampu. A sada ce nas narod, nasi "objektivni" navijaci da ospu paljbu po meni i da lupaju "ne preporucujem". Lupajte ja I sada drzim cas!

Istorija

pre 6 godina

Najnevoljeniji sampion belog sporta je Ivan Lendl, tu titulu mu je oduzeo Novak Djokovic i nikad Lendl nece biti kao Borg, a jos manje je moguce da Djokovica ljubitelji tenisa vole kao Rafu i Rodzera. Zanimljivo je da su Lendlu zamerali sto je hladan, Djokovicu zameraju sto je sve u vezi sa njim neiskreno i foliranje.

DD

pre 6 godina

Da li je normalno sada, u ovom trenutku pisati, pričati, raspravljati uopste o tome da je Novak G.O.A.T. kada ima mnogo manje titula od Federera i Nadala? Ma koliko pojedinci (uključujući i redakciju) želeli, to je prosto nemoguce. Federer je za sada, Nadal ima šanse da ga pretekne..Đokovic je daleko od toga, ali sačekajmo..
Kažete da je konkurencija bila slaba kada je Federer osvajao, to može da kaže samo neko ko nije gledao tadašnji tenis. Konkurencija je bila slaba i ovih godina kada je Novak osvajao jer je Nadal bio više van terena, a ne sme se zanemariti ni Fedove godine, ali tada je ovde vladala floskula "zlatna era". Takođe ako se Fed penzioniše a Đokovic osvoji nekih 5, 6 slemova, da li će i to biti slaba konkurencija ili je to "ogroman uspeh"? Razumem ja da želite da ga proglasite za najvećeg ali za tako nešto nemate niti jedan argument, ni matematika nije na vašoj strani jer kako god okrenete i 19 i 16 su veće brojke od 12.

Kramer

pre 6 godina

Ovo više nije za ozbiljne rasprave.
Mislim...šta je previše previše je.
Mislili smo da ce te priče da prestanu nakon 18.titule.
Nisu.
Mislili smo da ce da prestanu nakon 19.titule.
Nisu.
E jbg onda ...niste više ozbiljni.
A detaljno pratim tenis od 1988.
Ne od 2011.

Radoslav

pre 6 godina

Prosto je neverovarno koliko smo proklet narod.Ovi nazovi Srbi,pljuvaci Noleta i poklonici one antipaticne njuske,kazu da je glavni argument 19vece od 12 ili 16.Pa filozofi nijedni,zbog cega se onda igraju turniri 250,500mastersi i zavrsni masters,ili sam ja nesto propustio pa se ne igraju?Drugo ako ja sa Žikom imam negativan skor medjusobni to znaci da sam po vama bolji od njega,jel da?E moji vi,pojma nemate o tenisu.Masters titule imaju izuzetno veliku tezinu jer pokazuju spremnost igraca tokom cele godine a tu je Nole car,za razliku od jednog Vavrinke koji tempira formu samo za slemove a izmedju crna rupa.Ma,nemate vi pojma.

Som

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.
(Predo, 26. septembar 2017 10:26)

A izbegavanje Rafe i Rodje ove godine, da ne pokvari skor..

!

pre 6 godina

Kakve igracine! Ko zna dali ce se ikada vise pojaviti igraci ovakvog kvaliteta.
A to ce ljudi naravno shvatiti teka kada ih vise ne budemo gledali.

Realno

pre 6 godina

Naravno da ce Fedex ostati najbolji igrac u istoriji ako se nekim cudom ne vrati Nole ili Rafa da vladaju par godina. Mada u ovoj prici ne treba ni Bozoljca potceniti naravno a ni Samprasa.

TenFan

pre 6 godina

Potpuno se slažem samo da zadnjom rečenicom teksta, dok god igra Novak KONKURIŠE za titulu GOAT. Realno, još je daleko, ali postoje šanse da prestigne Federera jer je 6 godina mlađi.

grk

pre 6 godina

grk sam i volim noleta normalno kao i vecina grka i legenda tenisa, i 10 godina igram rekreativno tenis zahvaljuci njemu ali realno i u u celom svetu smatra se da federer je naj naj ne samo zbog titula nego i zbog nacina kako igra. jer tenis nije samo statitstika. ko je uzeo raket u ruku shvata da federer je nesto posebno u teniskom smislu,pogotovo sto u 36. godini igra tako fenomenalno a to niko nije uradio u svetu tenisa. on igra inteligentnije i ofazivni tenis i kombinuje sve udarce,drop shotove,voleje,itd. naravno i nole nije mala stvar sto sigurno je za sad,(posto za ubuduce ne znamo nismo proroci),je medju 5 najboljih u istoriji tenisa..daj boze da je bio kao nole neki grk, pola od toga uspesan..

Vlad Rad

pre 6 godina

Teniski svet dva kriterijuma oduvek smatra najvažnijim. Brij GS titula i broj nedelja na 1.mestu na listi. Sve ostalo su manje bitne statističke kategorije. A sto mi zelimo da nas Novak bude Goat je legitimno. Ali nije realno da sada to tvrdimo. Nadam se da ce Novak doci bar do 19, pa cemo moci drugačije da pričamo...

Fed1

pre 6 godina

Da bi se i spominjeo u kontekstu GOAT, Novak mora da pretekne Samprasa i Rafu, a to neće bit lako. Federer je za Novaka nedodirljiv u svakom pogledu, ima samo jednu pobedu više i to nakon što se GOAT približio 50toj godini života, tako da taj skor nije ni važan. A o lepoti i stilu igre je nepotrebno raspravljat...

Maja

pre 6 godina

Federer je do nekih titula došao lakše nego drugi zato što je bolji igrač od ostalih.Glupost je da je pobeda u 5 setova vrednija od one 3:0!

Kika Majstor

pre 6 godina

Analiza je proizvoljna, naravno, sa koeficijentima koje je autor izmislio. Drugi autor bi stavio druge koeficijente i rezultat bi bio sasvim drugačiji. Analiza pokušava da dokaže da je Djoković u proseku imao nešto malo teži put do titila na GS-ovima koje je osvojio nego Fedal. Ako je to i tačno, to nema apsolutno nikakvog značaja u bilo kakvim raspravama. Ne treba odizimati Djokoviću značaj njegovog RGa samo zato sto nije imao ni jednog čestitog protivnika ceo turnir. Nije on za to kriv. A pored toga, sta ćemo sa onim GS-ovima koje Djoković (ili Fedal) NIJE osvojio, a imao je lak prolaz?
Analiza je površna i irelevantna.

mile

pre 6 godina

Ako i nije Goat, Novak je ubedljivo najkompletniji teniser na svim podlogama svih vremena a sama ta činjenica ga stavlja na prvo mesto!Nadala je dobijao na svim šljakastim terenima a Federera na travi i betonu.Da je on počeo profesionalnu karijeru pre ove dvojice bilo bi interesantno sagledati brojke...

miodrag

pre 6 godina

Sta sam vam "rekao" redakcijo!!! Samo u Srbiji mogu da navijaju za najvece rivale srpskog tenisera! Da li mozete da zamislite da Svajcarac navija za Novaka ili Spanac!!!??? Za mene je to isto kao kada bismo u fudbalu ili kosarci poceli da navijamo protiv nase reprezentacije zato sto , po nasem misljenu, neka druga reprezentacija , igra lepse ili kvalitetnije. Navijas za svoje to je u sportu normalno. Ja sam zvezdas i uvek sam navijao za Partizan u medjunaarodnim takmicenjima. To samo ima u zemlji Srbiji.....sto bi rekao Bora Corba....Braco Srbi s...o jedna!

Lik

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 ...
(Seka, 26. septembar 2017 11:13)

Očigledno nisi pažljivo pročitala tekst, računa se i TEŽINA načina dolaska do titule.
Odprilike kao kada budeš najbolji među balavurdijom a oni koji nešto znače su odsutni.

ma sta rece

pre 6 godina

@mile
Nesto se ne secam da je Nadala pobedio u finalu RG-a, dok je Nadal njega DVA puta u finalima USO..toliko o kompletnosti i nekompletnosti.

Raca

pre 6 godina

Lepo je sve ovo,sa analizom i brojkama,brojkama i brojkama...
Ali ima ona izreka koja kaže:
Statistika sve pokazuje ali ništa ne govori.
Tačnost te izreke je upravo potvrđena i ovom analizom.
Nakon silnih brojki,modela izračunavanja poena,upoređivanja......dođe se do jednog rezultata koji se može nazvati statističkim,i on je upravo to i ništa više od toga.Jer kada se svi ti statistički parametri malo zanemare i primeni jednostavniji i uopšteniji pogled na pitanje i traženi odgovor dobije se rezultat koji nije identičan onom prethodnom statističkom.
Pri tom,uvek se može pozvati i na to da je publika jedini nepogrešivi sudija.
U ovom konkretnom slučaju,voleli mi to ili ne,taj uopšteni i jednostavniji pogled u kome statistika nije presudna je apsolutno na strani Federera.
Otuda i onakvi rezultati glasanja na onom sajtu koji odudaraju od statističkog rezultata.
Jednostavno rečeno,ukoliko bi Federer sutra prestao da igra tenis,
raspoloženje,opšte mišljenje i utisak jesu da je on najbolji teniser u dosadašnjoj istoriji ovog sporta.
To je jednostavno tako.

bravo

pre 6 godina

@istorija
E bravo, jedino u tome Đoković može i jeste 1. Najnevoljeniji, ali u toj konkurenciji se sam izborio, o ovome o čemu se ovde raspravlja najmanje se on pita..

Visko - najbolji teniski komentator

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.
(Predo, 26. septembar 2017 10:26)

Cim ti u bilo kom smislu, i bilo kom kontekstu poredis Mesija i Ronalda, ti gubis kompetentnost za dalji razgovor.

autosovinista

pre 6 godina

In medias res Milutine, bravo! Ovo jedino objašnjava zašto je Federer pobegao sa nekoliko Grand slemova, jer ih je osvojio na početku karijere u daleko slabijoj konkurenciji nego što su Novak i Nadal imali kasnije!

marshal

pre 6 godina

Možemo mi ovdje filozofirati do sudnjeg dana ali lista GOAT govori kako stoji stvari. Federer, Djokovic pa Nadal to je jedina trenutna realnost, ako se neko ne slaže sa tim neka usvoji svoje parametre, napravi listu pa predstavi u javnost da vidimo kako će se ocjeniti. I još jedna stvar po meni bitna slažem se da H2H skor nije toliko važan, ali kad neko počne upoređivati fudbal ili košarku sa tenisom, odnosno timske sportove sa individualnim je u najmanju ruku nerealno.

tenis ass

pre 6 godina

@beli medved
Hvala za pametan komentar.
Da se vratim na tekst... iako BGSI predtsvlja pomak u nacinu bodovanja,mislim da bi se ZA SVE TENISERE trebao primenjivati i dodatni nacin bodovanja: za svaku pobedu nad bolje plasiranim ATP igracem dodatno bodova u iznosu od razlike broja pozicije npr 57 i 40 dodatno 17 bodova,takodje poraz od losije rangiranog igraca kazniti za negativnim bodovima takodje u razlici pozicije ATP liste. I da ne zaboravimo uz sva navedena dostignuca,zaboravljena je sledeca cinjenica koju niko nikada nije niti ce ikada: Broj izgubljenih ATP poena u jednoj kalendarskoj godini koliko je Djokovic izgubio.
Ups zaboravih i licno misljenje, Djokovic vise nikada nece osvojiti ni jedan turnir serije 1000 a kamoli GS.

absolutezero

pre 6 godina

Zar ne bi bilo objektivnije da su u skor uračunati i slemovi koje nisu osvajali i na primer oduzimani bodovi srazmerno kolu u kom su ispadali. Kad se već ide u sitna crevca.

Mikii

pre 6 godina

Ako i nije Goat, Novak je ubedljivo najkompletniji teniser na svim podlogama svih vremena a sama ta činjenica ga stavlja na prvo mesto!Nadala je dobijao na svim šljakastim terenima a Federera na travi i betonu.Da je on počeo profesionalnu karijeru pre ove dvojice bilo bi interesantno sagledati brojke...
(mile, 26. septembar 2017 11:28)

A je li, strrucnjak, sta cemo s tim sto su i njega Federer i Nadal tukli na svim terenima? Nadal ga je tukao na USO 2010. i 2013. kada je Nolo bio na vrhuncu. Kako je i kada Djokovic dobijao Rafu na sljaci, izlisno je pricati. P.S. Niko nikada nije dobio Nadala u finalu RG-a. Ja bih taj podatak uneo u jedan od parametara jer je aspolutno neverovatan.

Boyka

pre 6 godina

Prvo, mislim da ne bi trebali toliko da obracamo paznju na te tzv. hejtere jer su to uglavnom Hrvati i provokatori, nI Svajcarci a ni Spanci nemaju komsije koje ih mrze vec 100 godina pa nemaju hejtere na svojim portalima.. Ja prosto ne mogu da verujem da ljudi nisu svesni da je jedan Srbin u konkurenciji za najboljeg tenisera IKADA, u tako eminentnom i ekskluzivnom sportu gde su samo najbogatije i najvece zemlje ostavile traga u istoriji. Pa samo pogledajte koliko ima vrhunskih i dobrih tenisera a sa druge strane koliko fudbalera, kosarkasa. Sad svako moze da igra kosarku i fudbal i toliko je klubova da im se broj ni ne zna. Tenis je psiho/fizicki najtezi sport najverovatnije, jer si u svakom poenu sam sa sobom i sa svojim mislima, sumnjama, strahovima i nesigurnostima i moras nadmudriti i fizicki dati vise od protivnika da bi izasao kao pobednik. Federer je sebe zakucao u zvezde sa ova dva GS u 36. godini i samo cudo moze da ga skine sa trona. Voleo bih bar Nadal da ga skine ako to ne moze Nole jer ipak mislim da su Marej, Vavrinka, Nadal, Nole i ekipa bolji od Rodika, Safina,Hjuita, Gonzalesa, Bagdatisa, Ljubicica.

he he

pre 6 godina

Radoslav
Ma nemoj mi reci da je medjusobni skor vredniji od GS titula?! Mastersi jesu vredni (ali nikako nisu vredniji od GS), ali ako se tebi vise svidja da tako mislis ok. Kada Novak izgubi ove "titule" a izgubio bi jos koliko ove godine da nije zbrisao (a zbog toga je i zbrisao) da li ces da mislis isto ili ces da nadjes nesto drugo (mada ne vidim sta)?! Sve se nesto mislim da ustvari TI nemas pojma, ali nema veze.

Bećarac

pre 6 godina

Pa normalno da je Novak u vrhu.
Novak je onaj koji je osvojio 42 najveće titule do navršenih 30 godina
Novak je vezao 4GS na 3 različite podloge, a ne ostala trojica
Novak je jedini koji je osvoji 10 velikih titula u jednoj sezoni (2015) i pri tome 31 put pobedio igrače iz top 10, od toga 15 pobeda nad „big 4“
Novak je igrao protiv „big 4“ 132 puta, a ne ostala trojica
Novak je jedini koji je 5 puta brojao preko 20 pobeda nad top 10 (2011,12,13,15,16)
Novak je jedini igrač koji ima najviši ranking proseka rivala i na GS i na MS
Novak je jedini igrač čiji procenat igranja sa top 10 iznosi 28,54%

A da su Novaka iole ljubili strani novinari pa poraze i neuspehe peglali na razne načine a posle svakog pa i najmanjeg uspeha uzdizali na pijedestal kao što čine sa Fedom, Nadalom, Marijem, pa uz to i objavljivali probrano lepe slike i još bajkovitije članke...i Novak bi odavno bio u vrhu u očima ovdašnjih i inih pratilaca tenisa i čitalaca..

Niko nema što srbin imade! NIKO!!!

pre 6 godina

(fenja, 26. septembar 2017 11:25)

Čudesnost zbivanja ovog sveta prikazuje se u tvojoj jedinki ljudskog primerka najslikovitije:
Ljudi ovog sveta pre će da brinu što je Nole "daleko" od GOAT-a, iako je drugi na listi, nego što će da brinu što su daleko od pameti svoje!

Pogrešnu bitku biješ dečko... trebalo bi to neko iz bliže okoline da ti javi, da se ne sramotiš bezveze, i ne gubiš dragoceno vreme koje ti curi kroz prste.

Gledam ovu listu, kao i u većini komericjalnih sportova sa puno poklonika na globalu - sve bogate zemlje, ili mnogoljudne zemlje ili zemlje sa oba ta kvaliteta... i ovde na ovoj listi, kao i na "Ušonji" u fudbalu, nekako se ugurasmo mi i rumun na 16. mestu.

Jedino što sa ovog Balkana valja i jedina dva naroda koja se nisu trvila međusobno... računam ovaj naš komšijski deo Balkana... tu se generlano može još Grčka dodati i fajront.

Tako da na ovoj listi, bogatih i mnogoljudnih, biti u prvih dvdeset je ne uspeh nego ludilo na nivou serije Dejvida Linča, a biti drugi... sa potencijalom da srbin bude i prvi, to je već u domenu mistike koje se izučavaju po kelijama, pećinama, pustarama...

John Terry

pre 6 godina

Ljudi izbace listu gde je Federer jasno najbolji, i opet se nakaci gomila iskompleksiranih da omalovazavaju Djokovica. Evo liste sa jasnim pravilima, na kojima je Djokovic drugi. Umesto da se ponosimo, mi ga ovde omalovazavamo. Kompleksi na kvadrat.

vera i nada

pre 6 godina

Gde li samo ovo pronadjoste?
(drnda, 26. septembar 2017 10:47)
Kada bi poznavao engleski jezik a uz to i pratio tenis umesto komentara koje ovde ostavljaš godinama, znao bi da je ovo već 3. članak za kratko vreme sa sličnom tematikom. Mnogima se u tenisu nakon ovoga što se izdešavalo u 2017, podizanjem Federera i Nadala iz "pepela" petogodišnje i trogodišnje nemogućnosti da se jedan Slam osvoji a onda odjednom po dva u sezoni, postaje pomalo degutantno da progutaju lagano priču.
Otuda , a inače i dalje, normalno imaju više trofeja od Djokovića, za dalje ipak moramo sačekati kraj karijera

sta_to_radis_kume

pre 6 godina

@hipokrat
Nisu rekli da Novaku moze da ide u prilog sto ce igrati "sam". Bas suprotno, receno je da bi Noletu opao indeks tezine osvojenih GS-a ako ih bude osvajao kad ovi odu u penziju.
Kakav to covek trebas biti da ti bude svejedno da li ce nas sportista osvojiti jos 1 ili 10 titula? Da te ne interesuje tenis, pa da bude donekle razumljivo. Ali ti pratis tenis, cim komentarises ovde.

Рајко Четник

pre 6 godina

Господо Нолемрзитељи и остала боранијо обраћам се вама.
Даће Бог да се наш Ноле врати и ако освоји још само бар један Ролангарос, један Синсинати и златну медаљу у Токију биће највећи свих времена.
За сада је мртва трка између три величанствена.

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Trenutno bi ta lista mogla da izgleda ovako- Nadal, Federer, Nole. Uz cinjenicu da Novak ima sansu da izbije na vrh cak i ako ne dodje do 19 GS, ali ako zadrzi prednost u medjusobnim duelima. Federer je najelegantniji na terenu, ima najvise GS, ali i nezanemarljiv deficit u medjusobnim duelima, sa Nadalom cak i sramotan.

milutin

pre 6 godina

Izvanredna analiza prikananih postignuća u teniskoj igri. Za poslednjih desetak godina stanje je realno prikazano i teško da bi se stanje sa pojedinačnim-individualnim moglo realnije prikazati.
Maksimalna ocjena za autora, iako neznam o kome se radi.
Iz ovakvog prikaza može se dosta naučiti.
Ko god da je na ovoj analizi radio, hvala mu.

novica

pre 6 godina

Besmisleno statističarenje, vala baš! Statistika može sve, zavisi šta hoćeš da dobiješ. Evo primer :Ako formiramo trojku najboljih, recimo Rođa, Rafa i Đoković, i uvedemo kriterijum ko ima najveći broj pobeda u međusobnim susretima ta tri igrača, pokazaće se da je to ubedljivo Nadal.

ojmilutine

pre 6 godina

Ako bih mozda bio malo pristrasan, rekao bih da je Nole najbolji svih vremena, jer je bio najbolji igrajuci istovremeno sa dvojicom koji konkurisu za istu titulu.
Bez tog podatka, Fedex bio bio na prvom mestu, Nole na drugom, a Nadal na trecem.
Meni jednostavno nije isto da si car u konkurenciji Samprasa i Nadala, i da si car u konkurenciji Federera i Nadala.

kočijaš

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 . Dok se ne dokaze suprotno to je na snazi. ps.Pit Sampras ima dva slema vise od Djokovica ili se varam?
(Seka, 26. septembar 2017 11:13)

Pa jel ti meriš ko je bolji samo po Slemovima?
Ostalo nije bitno?
Ni protiv koga su osvojeni?
Ni Mastersi?
Znači da igraju onda samo GS?

Stefan

pre 6 godina

Ne postoji ta analiza kojom ce svi biti zadovoljni. Za Svajcarce GOAT je Federer, Spancim Nadal i da to opravdaju dace hiljadu argumenata. E sad mi Srbi volimo da budemo veci katolici od pape i koliko god Novak postigao, a posticice jos puno, nacice se neko nas da to osporava. Ostatak sveta podelice se prema tome da li vise voli atraktivnog Rodzera, borbenog Rafu ili svestranog Djokovica. Sto se mene tice najbolji je Novak zbog svega sto je navedeno u tekstu i zbog toga jer je nas!

Ono sto mi je zasmetalo u clanku je nipodistavanje Ronalda. Kako neko sebi daje za pravo da jednog od najboljih u istoriji iskljuci iz te price, kao da je sam postigao vise od njega. Da, mislim da je Ronaldo najbolji u istoriji, ali ne CR nego Zuba. Opet da neko kaze da je to Kristijano, i ta prica pije vodu s obzirom na sve sto je postigao. Isto vazi i za recimo Maldinija. Nacin na koji je on igrao odbranu je isti na koji je Zuba igrao napad - umetnicki.
Na kraju je sve stvar licnih afiniteta, a novinar ako je vec pristrasan, treba bar da ima dozu postovanja.

Bmx

pre 6 godina

Ako je put do titule jednostavan, to ne znači da ta titula ne vredi.I ako je neko osvojio više titula, veće su šanse da je neku osvojio lakše i onda mu to "kvari prosek".Novinar se malo zabavljao, ali njegov sistem nije relevantan. Pa zamislite da se primeni na ostale sportove, koliko bi bodova nosila titula Engleza 1966.?

Milosav Jovandić

pre 6 godina

Ne slažem se u svemu sa autorom, a nije ni nužno da se slažemo.
Nervirate me vi koji vlast u sopstvenoj državi ne umete izabrati, a ovde odmah pljujete po autoru i naravno Novaku Djokoviću.
Prijalo vam to ili ne i autor i Djoković su kada je tenis u pitanju daleko ispred vas i onog sa čime se bavite.
I na kraju,mada se i to može sporiti, mislim da je Djokovic u prvih 5 svih vremena, siguran.

he he

pre 6 godina

Rajko Cetnik
Nije Nolomrzitelj taj koji zna da broji, a i ako osvoji jos jedan Rolan Garos i dalje ce da ima manje od njih..te stoga ni tada nece biti goat, treba mu jos SEDAM, sto priznaces nije malo.

MsK

pre 6 godina

Šta čovek da kaže na gomilu besmislenih i mrzilačkih komentara? Njima ne dopire do vijuga da GOAT liste nisu sastavljali kratkovidi sa ovog podneblja koji „aktivno prate tenis još od Konorsa i Borga“...samo ih mrzelo do pre 2-3 godine da pišu komentare..
Pa, pošto tvrde da ništa nije bitno osim GS i br. nedelja No1, kako tumače da je Konors sa 8 GS bio 270 No1, a Nadal do nedavno sa 14 GS 141 nedelju?
Kako sagledati i postaviti u objektivnu ravan (govorim do navršenih 30 godina):
Novakovih 12 GS+5WTF+30 MS uz 266 mečeva sa top 10/ od ukup. 932 meča
Nadalovih 14 GS+0WTF+28 MS+OI uz 215 mečeva sa Top 10/ od ukup. 964, ili
Fedovih 16 GS+5WTF+ 17 MS uz 210 mečeva sa top 10/ od uk. 967 mečeva?
Ili, kojim parametrima gledati uspeh igrača koji sa 9 pobeda nad Top 10 skoči sa 9. na 1.mesto (pri tome bez pobede nad top 20 osvoji GS, a od glavnog rivala gubi 0:3) i „neuspeh“ igrača kome je izmaklo 1.mesto iako je 21 put pobedio top 10 i osvojio 2 GS+4MS + 2-3 finala?

Bilja

pre 6 godina

NOVAK /NAJVEĆI I NAJBOLJI - OVO JE PRAVO BODOVANJE.Svaka čast i Federeru i Nadalu, igraju izvrstan tenis, ali Novak je uvek po trnju došao do zvezda(pehara). BRAVO NOVAČE - PONOSU NAŠ!!!

Jumko

pre 6 godina

Realno, sva trojica polazu pravo na titulu najboljeg svih vremena. Doduse, Rodzer najvise ali dobro, pred Nolom je buducnost, dok je Rocko pred penzijom.

Brat pantela

pre 6 godina

Da je ovo napravio ATP onda bi bila druga prica. Ovako veliko nista.

Sto se tice "kompletnosti" vrhunskih tenisera, najkompletniji igrac je Rafael Nadal. To sto on nije osvojio zavrsni masters znaci da nije najuspesniji.

Zasto najkompletniji:
Decko zna da igra sve igre, ima sve udarce a mocan je i u dublu.
Za razliku od njega, Federer i Djokovic ne znaju da igraju dubl, prvi je busan na mrezi a drugi ne zna da igra smeceve i voleje.
Iz tog ugla cak je i Endi Marej kompletniji od obojice a Vavrinka i od Novaka.

Vi uporno spominjete "najkompletniji" i onda obrazlazete da Nadal to nije jer nema WTF. To nema veze jedno sa drugim.

Da bi teniser bio "najkompletniji" on mora da ima i svoju dubl verziju i da zna da igra sve.
To sto Nadal u vestackim uslovima ne postize velike uspehe, to spada u "uspesnost" a ne u "kompletnost".
Nadal igra svoju igru, cak i kad gubi, dok sa druge strane, Rodzer i Novak su uvek morali da mu se prilagodjavaju. Malo zbog toga sto je levoruk a vise zbog njegove igre i caka.
Servis mu je odlican, niko nema bolji forhend od njega, mreza, smec i volej- brutalan, beken odlican. Jednostavno kod Nadala nema rupe, dok kod ovih ima.

Federer je najuspesniji u ovoj eri ali je Nadal najkompletniji i samim tim i najbolji. Da nije bilo povreda sada bi o njemu pricali kao o najuspesnijem.

mali radojica

pre 6 godina

@Bećarac sve što si naveo je egzaktno da to neke strašno boli. Ali uzalud ili ti avaj jer likovi poput jumka i njemu sličnih hejtera i komšijskih botova to nikad neće priznati jer im je mržnja prema svemu što je Srpsko neverovatna.Kmečite i plačite u ćošku hejteri jer evo vam ova lista koju su drugi sastavili i kod koje može samo da dodje do promene u prva dva mesta. Ako Rođa krajem ove godine ode u penziju kao što to već nekoliko nedelja najavljuje strana štampa a Nole se lepo oporavi i vrati sigurno će doći do promene na vrhu. Onda nastaje jedan poluvekovni jako jako bolan period za ceo botovski komšiluk jer kad god neko krene nešto da kmeči o sportu o ovom pa o onome op odjednom iskoči statistika goat,pa atp lista i druge kojekave liste a ono tamo Serbiche zastava.

novica

pre 6 godina

(Gaja) Pa naravno da je bolji Liverpul. I Zvezda je bolja od Partizana od '91., jer ima trofej kupa šampiona iako Partizan ima mnogo bolje rezultate od' 91. do danas. Tako je i Partizan igrajući finale kupa šampiona 1966. godine postao najrespektabilniji klub sa prostora Balkana dok Steaua nije osvojila taj trofej. Po meni, Rođa je neprikosnoven i smešno je stavljati Nadala, Samprasa i Đokovića ispred njega. To tvrdim iako sam vatreni navijač Nadala, koji ima izuzetan međusobni skor protiv Rodžera.

Gaja

pre 6 godina

Novice...Ko je veci klub...Liverpul..ili MancesterJunajted.Liv ima 5 puta titulu prvaka evrope,18puta prvak Engleske.Junajted,3+20...tu su jos liga kup...FA kup i jos neka evropska i engleska takmicenja.Junajted ima medjusobno bolji skor.E sad ako gledamo sam LS..onda je Liverpul bolji a da li je bas tako...ja inace navijam za Liver.ali ne sporim da je mozda MU bolji klub.isto Forest je dva puta bio prvak evrope jel veci od Arsenala koji nikada nije bio ili Celzija koji je bio jednom.

game, set and...

pre 6 godina

U individualnom sportu NE POSTOJI jedan najbolji svih vremena, postoje najbolji u svom vremenu, i naravno, licni afiniteti navijaca...

Sampras je presisao Borga u broju GS-ova ali je za sve Borg i dalje bio pojam za tenis, iako je samo jednom igrao AU open, i nikada nije osvojio US open. Konors je 160 uzastopnih nedelja bio 1., ali ni on se ne poredi cak ni sa Borgom...

A procitajte sta su ljudi radili pre toga...

http://www.tennis-pulse.com/chasing-greatness-goat-or-goats/

Uzivajte u (besmislenoj) raspravi...

http://www.tennis-pulse.com/chasing-greatness-goat-or-goats/

Gaja

pre 6 godina

Novice...ok tvoj stav i ja mislim da je LFC bolji zato sto sam pristrasan kao i u slucaju Novaka.Ali ne tvrdim da su bolji nikako.Zvezda je svakako bolja zbog te titule i medjusobnog skora ali ako Partizan uzme narednih 10 tittula da li ce Zvezda opet biti ispred zbog Barija.Sve je stvar iz kog ugla posmatras i ko ti je drazi.Ali suludo je ako si odavde navijati za Nadala protiv Novaka.Ne kazem i zatvarati oci pred tim ko je bolji.

hipokrat

pre 6 godina

'Zato bismo, možda, njegovih 12 mogli da posmatramo kao vrednije od Rodžerovih 19, jer je 'Fedeks' do nekih od njih dolazi bez previše napora.'

A mozda cemo da Dzordanove titule isto tako omalovazimo jer je dobijao u 5 i 6 meceva, a Lebronove da smatramo vrednijim jer je igrao 7 pa se vise pomucio? Ne valja vam posao kad imate dvostruke arsine. Isto tako kazete da Novaku moze da ide u prilog sto ce igrati 'sam' kad se povuku Federer i Nadal. Pa zar to isto ne spada pod kategoriju 'bilo mu je lako'?
U svakom slucaju, prvi i sine qua non uslov su GS. Kad stigne Federera po GS, kad budu egal, onda mozemo da ukljucimo druge stvari u igru.
Tako da, jasno mi je da hocete posto poto da nas Nole bude GOAT, ali to zavisi od njega i njegovih protivnika, malo srece, a ne od nas. Isto tako mi je jasno da, da je recimo Cilic u ovoj poziciji, vise biste pisali analize kako nikad nece biti GOAT jer Federer ipak ima vise GS. A da su Djokovic i Federer u obrnutim pozicijama, da li bi tada Federerovih 12 vredelo vise od Noletovih 19?
Malo konzistentnosti bi bilo dobro. Meni je licno sasvim svejedno da li ce Djokovic biti GOAT ili nece, da li ce da osvoji jos 1 ili 10 GS, ali ne volim da citam detaljne sportske analize koje sadrze unutrasnje protivrecnosti. Prosto, buni se moje metodolosko culo.

beli medved

pre 6 godina

Odlican tekst ali za Trece Oko. Ne zelim da komentarisem tekst od 5 strana koji analizira neku opskurnu web stranicu nego da zamolim redakciju da vrati nivo profesionalizma od pre par godina. Manite se senzacionalistickih naslova jer ima puno boljih "internet gori" i "necete verovati" portala od vas.

Predo

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.

Brat pantela

pre 6 godina

Da je ovo napravio ATP onda bi bila druga prica. Ovako veliko nista.

Sto se tice "kompletnosti" vrhunskih tenisera, najkompletniji igrac je Rafael Nadal. To sto on nije osvojio zavrsni masters znaci da nije najuspesniji.

Zasto najkompletniji:
Decko zna da igra sve igre, ima sve udarce a mocan je i u dublu.
Za razliku od njega, Federer i Djokovic ne znaju da igraju dubl, prvi je busan na mrezi a drugi ne zna da igra smeceve i voleje.
Iz tog ugla cak je i Endi Marej kompletniji od obojice a Vavrinka i od Novaka.

Vi uporno spominjete "najkompletniji" i onda obrazlazete da Nadal to nije jer nema WTF. To nema veze jedno sa drugim.

Da bi teniser bio "najkompletniji" on mora da ima i svoju dubl verziju i da zna da igra sve.
To sto Nadal u vestackim uslovima ne postize velike uspehe, to spada u "uspesnost" a ne u "kompletnost".
Nadal igra svoju igru, cak i kad gubi, dok sa druge strane, Rodzer i Novak su uvek morali da mu se prilagodjavaju. Malo zbog toga sto je levoruk a vise zbog njegove igre i caka.
Servis mu je odlican, niko nema bolji forhend od njega, mreza, smec i volej- brutalan, beken odlican. Jednostavno kod Nadala nema rupe, dok kod ovih ima.

Federer je najuspesniji u ovoj eri ali je Nadal najkompletniji i samim tim i najbolji. Da nije bilo povreda sada bi o njemu pricali kao o najuspesnijem.

Bata

pre 6 godina

Najbolji su Rodik Kirjos i Karlovic oni su deljali Nola gde su stigli. Mislim svaka cast na tekstu samo me ne ubediste da je Nolo ne prvi nego nije ni treci. Pit ima dva slema vise. A vas G.O.A.T deli cetvrto mesto sa Emersonom sa 12 GS. To nije moje misljenje to su cinjenice.

esi mi nola?

pre 6 godina

U tekstu se navodi da su Nolovih 12 gs veci od Federerovih 19, a posle autor teksta dodaje da je Nolova prednost u tome sto ima bolji skor od Federera (23-22) i ako samo jedna pobeda vise i to sto je najveci broj pobeda ostvario od Federerove 32-35. godine! Tu nije 'merio' tezinu Nolovih pobeda nad Federerom koji je uveliko usao u 4. deceniju zivota! 'Objektivost' vam je uvek bila jaca strana!

haylee

pre 6 godina

Besramnije silovanje statistike nisam video u životu. Sad bolje razumem kako je kroz istoriju poraz u Kosovskoj biki pretvoren u pobedu

dragan

pre 6 godina

Navedeni portal je peto razredni portal za sport.Nešto kao trla baba lan da joj prođe dan.I ona narodna'od stare slave i novog sala se ne živi".

miodrag

pre 6 godina

To se pitanje uopste ne bi postavljalo da Novak, iz samo njemu znanih razloga (a mozda cak ni njemu znanih) nije skoro pa "obesio" reket o klin. Kada je on igrao od kraja 2010 pa do juna 2016, svi ostali ukljucujuci Federera I Vamos Tamos su samo mogli da gledaju. Nisu oni stalno bili povredjeni za tih pet-sest godina brutalne Novakove vladavine, prosto nisu mogli da se sa njim takmice. Vimbldon, US open,- Federer fenomenalan do finala, Djokovic osrednje partije, a u finalu Federer ne moze da se sastavi sa loptom - te aut te mreza - prosto vidi dzelata sa druge strane i g..e mu same spadaju. Nadalina, osam poraza za redom na mastersima i Australiji- naravno da posle toga ima grceve na pomenu Novakovog imena i na konferencijama za stampu. A sada ce nas narod, nasi "objektivni" navijaci da ospu paljbu po meni i da lupaju "ne preporucujem". Lupajte ja I sada drzim cas!

Seka

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 . Dok se ne dokaze suprotno to je na snazi. ps.Pit Sampras ima dva slema vise od Djokovica ili se varam?

steta

pre 6 godina

Steta samo sto je nas Nole prop'o mlad i vrlo tesko ce nazad u vrh... trenutno je preokupiran drugim stvarima dok matori Federer grize kao i u 23-oj, zeli i treba da bude GOAT, koliko god ga ja nevoleo...

No1e

pre 6 godina

Naravno da je No1e bolji igrac od Federera i to dosta bolji. Povrsni poznavaoci tenisa znaju da No1e trenutno vodi 23:22 protiv Federera ali ne vide sledece:
* Svi GS mecevi No1e vodi 9:6
* Sva GS finala No1e vodi 3:1
* Sva GS polufinala No1e vodi 6:4
* Sva Masters finala No1e vodi 4:3
* Sva finala Zavrsnog Mastersa No1e vodi 2:0 plus jednom je dzemperko predao bez borbe (dakle, ovde je 3:0 za No1eta)
* Najbolja sezona ikada Novak Djokovic
* Najvise poena ikada Novak Djokovic
* Sve to u najtezoj konkurenciji ikada (kao sto i pise u vasem tekstu)

Dakle, sasvm je jasno da su i Nadal i No1e poprilicno bolji igraci od placljivka. Rodja vise nikako ne moze da preokrene ove brojke jer mu je vreme isteklo. Ni protiv No1eta ni protiv Nadala. Iz toga je jasno da dzemperko nije, ne moze i nikada ne biti GOAT. A 6 godina je stariji od No1eta i 5 od Nadala. Ako je rodja GOAT kako to onda da ga dva dosta mladja igraca doslovno rasturaju??? Zasto rodja nije njih pobedjivao dok je bio u top formi i stvorio ogromnu prednost pred njima? Vec su oni njega ponizavali i on zbog njih nocima nije spavao i ronio je suze!

Tek kada No1e i Rafa zavrse karijere videcemo koji je od njih dvojice GOAT. Rodzer to sigurno nije!

mile

pre 6 godina

Ako i nije Goat, Novak je ubedljivo najkompletniji teniser na svim podlogama svih vremena a sama ta činjenica ga stavlja na prvo mesto!Nadala je dobijao na svim šljakastim terenima a Federera na travi i betonu.Da je on počeo profesionalnu karijeru pre ove dvojice bilo bi interesantno sagledati brojke...

Brade

pre 6 godina

Nikad nisam razumeo ove hejtere Novaka. Iskreno, ja cak ni ne pratim sport posebno, ali mi je drago sto je lik koji je iz moje zemlje prvi. Tako da, hejteri, nadjite zivot..

tenis ass

pre 6 godina

@beli medved
Hvala za pametan komentar.
Da se vratim na tekst... iako BGSI predtsvlja pomak u nacinu bodovanja,mislim da bi se ZA SVE TENISERE trebao primenjivati i dodatni nacin bodovanja: za svaku pobedu nad bolje plasiranim ATP igracem dodatno bodova u iznosu od razlike broja pozicije npr 57 i 40 dodatno 17 bodova,takodje poraz od losije rangiranog igraca kazniti za negativnim bodovima takodje u razlici pozicije ATP liste. I da ne zaboravimo uz sva navedena dostignuca,zaboravljena je sledeca cinjenica koju niko nikada nije niti ce ikada: Broj izgubljenih ATP poena u jednoj kalendarskoj godini koliko je Djokovic izgubio.
Ups zaboravih i licno misljenje, Djokovic vise nikada nece osvojiti ni jedan turnir serije 1000 a kamoli GS.

party

pre 6 godina

Svi bi mi voleli da je Nole GOAT, ali budimo realni... Nažalost, i Nadal i Federer su ispred njega.

Sve stoji, lakši-teži protivnici i sl, ali na kraju, cifre su najbitnije, a tu je Nole ipak slabiji.

Po meni, GOAT ne postoji, jer da bi neko bio GOAT, taj bi trebalo da obori sve žive rekorde, da bude najbolji na svim podlogama itd, a takav još ne postoji - niti će postojati. Borg ima koliko, 119 titula, tako nešto. Hajde da vidim da li će neko od trojice da taj rekord nadmaši - nema šanse. Slažem se - kvalitet osvojenih turnira u tih 119 je slabiji, ali ipak - 119, svaka čast...

Mislim da svaki čovek ima svog GOAT-a i niko ne moze da ga ubedi da je neko drugi GOAT. On voli stil igre tog igraca i to je prosto tako.

Fed1

pre 6 godina

Da bi se i spominjeo u kontekstu GOAT, Novak mora da pretekne Samprasa i Rafu, a to neće bit lako. Federer je za Novaka nedodirljiv u svakom pogledu, ima samo jednu pobedu više i to nakon što se GOAT približio 50toj godini života, tako da taj skor nije ni važan. A o lepoti i stilu igre je nepotrebno raspravljat...

Рајко Четник

pre 6 godina

Господо Нолемрзитељи и остала боранијо обраћам се вама.
Даће Бог да се наш Ноле врати и ако освоји још само бар један Ролангарос, један Синсинати и златну медаљу у Токију биће највећи свих времена.
За сада је мртва трка између три величанствена.

ojmilutine

pre 6 godina

Ako bih mozda bio malo pristrasan, rekao bih da je Nole najbolji svih vremena, jer je bio najbolji igrajuci istovremeno sa dvojicom koji konkurisu za istu titulu.
Bez tog podatka, Fedex bio bio na prvom mestu, Nole na drugom, a Nadal na trecem.
Meni jednostavno nije isto da si car u konkurenciji Samprasa i Nadala, i da si car u konkurenciji Federera i Nadala.

Som

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.
(Predo, 26. septembar 2017 10:26)

A izbegavanje Rafe i Rodje ove godine, da ne pokvari skor..

Visko - najbolji teniski komentator

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da nikad nećemo dobiti jednoglasnu podršku da je neko najbolji u istoriji, slično kako se danas spore navijači Ronalda i Mesija, a još kad u priču ubacite Pelea, Maradonu itd. , priči nikad kraja. Po meni, glavni faktor bi trebao biti onako kako mi na "malim terenima" određujemo ko je bolji, a to je - Ako je mene Pera tukao 20 puta, a ja njega 10, onda je on bolji, ali ako sam ja stalno tučem Miku, a on redovno gubi od njega, onda se uzima u obzir i to ko kome odgovara kao protivnik, a ko kome ne. PO svim tim parametrima Đoković je najbolji, jer ima pozitivan skor i sa Nadalom i Federerom, a ako još pridodate Mareja, onda se skor i uvećava. Pri tome niko ne može da kaže da je Federer ostario, pa je zato skor na strani Đokovića. Federer je razliku stvorio kada je on imao 26, a Đoković 19. Sa Nadalom je skoro vršnjak. Naravno da se stvari samo mogu promeniti u Novakovu korist, ukoliko krene sa novim motivima i bude zdrav.
(Predo, 26. septembar 2017 10:26)

Cim ti u bilo kom smislu, i bilo kom kontekstu poredis Mesija i Ronalda, ti gubis kompetentnost za dalji razgovor.

Lik

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 ...
(Seka, 26. septembar 2017 11:13)

Očigledno nisi pažljivo pročitala tekst, računa se i TEŽINA načina dolaska do titule.
Odprilike kao kada budeš najbolji među balavurdijom a oni koji nešto znače su odsutni.

Boyka

pre 6 godina

Prvo, mislim da ne bi trebali toliko da obracamo paznju na te tzv. hejtere jer su to uglavnom Hrvati i provokatori, nI Svajcarci a ni Spanci nemaju komsije koje ih mrze vec 100 godina pa nemaju hejtere na svojim portalima.. Ja prosto ne mogu da verujem da ljudi nisu svesni da je jedan Srbin u konkurenciji za najboljeg tenisera IKADA, u tako eminentnom i ekskluzivnom sportu gde su samo najbogatije i najvece zemlje ostavile traga u istoriji. Pa samo pogledajte koliko ima vrhunskih i dobrih tenisera a sa druge strane koliko fudbalera, kosarkasa. Sad svako moze da igra kosarku i fudbal i toliko je klubova da im se broj ni ne zna. Tenis je psiho/fizicki najtezi sport najverovatnije, jer si u svakom poenu sam sa sobom i sa svojim mislima, sumnjama, strahovima i nesigurnostima i moras nadmudriti i fizicki dati vise od protivnika da bi izasao kao pobednik. Federer je sebe zakucao u zvezde sa ova dva GS u 36. godini i samo cudo moze da ga skine sa trona. Voleo bih bar Nadal da ga skine ako to ne moze Nole jer ipak mislim da su Marej, Vavrinka, Nadal, Nole i ekipa bolji od Rodika, Safina,Hjuita, Gonzalesa, Bagdatisa, Ljubicica.

London

pre 6 godina

Čekajte, u ovom "indeksu" gde je Đoković najbolji u kosmosu, delite skupljene bodove sa brojem GS titula. Naravno da će on da bude najbolji, jer ih je najmanje osvojio... njegov skor se deli sa 12, Nadalov sa 16 a Federerov sa 19!!! Kada bi se ti bodovi delili sa brjem GS turnira na kojem su učestvovali (logično) ili brojem mečeva na GS turnirima (i to je logičnije), onda bi Đoković verovatno bio tamo gde i jeste... četvrti.

kočijaš

pre 6 godina

Ja sam mislila da ste vi ozbiljan portal! Molim vas nevredjajte nam inteligenciju jos uvek je po svim zakonima 19 vece od 12 . Dok se ne dokaze suprotno to je na snazi. ps.Pit Sampras ima dva slema vise od Djokovica ili se varam?
(Seka, 26. septembar 2017 11:13)

Pa jel ti meriš ko je bolji samo po Slemovima?
Ostalo nije bitno?
Ni protiv koga su osvojeni?
Ni Mastersi?
Znači da igraju onda samo GS?

miodrag

pre 6 godina

Sta sam vam "rekao" redakcijo!!! Samo u Srbiji mogu da navijaju za najvece rivale srpskog tenisera! Da li mozete da zamislite da Svajcarac navija za Novaka ili Spanac!!!??? Za mene je to isto kao kada bismo u fudbalu ili kosarci poceli da navijamo protiv nase reprezentacije zato sto , po nasem misljenu, neka druga reprezentacija , igra lepse ili kvalitetnije. Navijas za svoje to je u sportu normalno. Ja sam zvezdas i uvek sam navijao za Partizan u medjunaarodnim takmicenjima. To samo ima u zemlji Srbiji.....sto bi rekao Bora Corba....Braco Srbi s...o jedna!

Radoslav

pre 6 godina

Prosto je neverovarno koliko smo proklet narod.Ovi nazovi Srbi,pljuvaci Noleta i poklonici one antipaticne njuske,kazu da je glavni argument 19vece od 12 ili 16.Pa filozofi nijedni,zbog cega se onda igraju turniri 250,500mastersi i zavrsni masters,ili sam ja nesto propustio pa se ne igraju?Drugo ako ja sa Žikom imam negativan skor medjusobni to znaci da sam po vama bolji od njega,jel da?E moji vi,pojma nemate o tenisu.Masters titule imaju izuzetno veliku tezinu jer pokazuju spremnost igraca tokom cele godine a tu je Nole car,za razliku od jednog Vavrinke koji tempira formu samo za slemove a izmedju crna rupa.Ma,nemate vi pojma.

he he

pre 6 godina

Radoslav
Ma nemoj mi reci da je medjusobni skor vredniji od GS titula?! Mastersi jesu vredni (ali nikako nisu vredniji od GS), ali ako se tebi vise svidja da tako mislis ok. Kada Novak izgubi ove "titule" a izgubio bi jos koliko ove godine da nije zbrisao (a zbog toga je i zbrisao) da li ces da mislis isto ili ces da nadjes nesto drugo (mada ne vidim sta)?! Sve se nesto mislim da ustvari TI nemas pojma, ali nema veze.

marshal

pre 6 godina

Možemo mi ovdje filozofirati do sudnjeg dana ali lista GOAT govori kako stoji stvari. Federer, Djokovic pa Nadal to je jedina trenutna realnost, ako se neko ne slaže sa tim neka usvoji svoje parametre, napravi listu pa predstavi u javnost da vidimo kako će se ocjeniti. I još jedna stvar po meni bitna slažem se da H2H skor nije toliko važan, ali kad neko počne upoređivati fudbal ili košarku sa tenisom, odnosno timske sportove sa individualnim je u najmanju ruku nerealno.

Danko

pre 6 godina

Fed je trenutno najbolji svih vremena jer drži skoro sve važne rekorde. Tek ako se neko (Rafa) približi na 18 gs i 280 sedmica, tad se može špekulisat šta bi moglo bit... Koliko god Novak bio drag, 7 gs razlike je previše i on uopšte ne konkuriše za titulu GOAT. 7 GS je jedna cela odlična teniska karijera, pa Beker ih ima 6...

DD

pre 6 godina

Da li je normalno sada, u ovom trenutku pisati, pričati, raspravljati uopste o tome da je Novak G.O.A.T. kada ima mnogo manje titula od Federera i Nadala? Ma koliko pojedinci (uključujući i redakciju) želeli, to je prosto nemoguce. Federer je za sada, Nadal ima šanse da ga pretekne..Đokovic je daleko od toga, ali sačekajmo..
Kažete da je konkurencija bila slaba kada je Federer osvajao, to može da kaže samo neko ko nije gledao tadašnji tenis. Konkurencija je bila slaba i ovih godina kada je Novak osvajao jer je Nadal bio više van terena, a ne sme se zanemariti ni Fedove godine, ali tada je ovde vladala floskula "zlatna era". Takođe ako se Fed penzioniše a Đokovic osvoji nekih 5, 6 slemova, da li će i to biti slaba konkurencija ili je to "ogroman uspeh"? Razumem ja da želite da ga proglasite za najvećeg ali za tako nešto nemate niti jedan argument, ni matematika nije na vašoj strani jer kako god okrenete i 19 i 16 su veće brojke od 12.

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Trenutno bi ta lista mogla da izgleda ovako- Nadal, Federer, Nole. Uz cinjenicu da Novak ima sansu da izbije na vrh cak i ako ne dodje do 19 GS, ali ako zadrzi prednost u medjusobnim duelima. Federer je najelegantniji na terenu, ima najvise GS, ali i nezanemarljiv deficit u medjusobnim duelima, sa Nadalom cak i sramotan.

Kramer

pre 6 godina

Ovo više nije za ozbiljne rasprave.
Mislim...šta je previše previše je.
Mislili smo da ce te priče da prestanu nakon 18.titule.
Nisu.
Mislili smo da ce da prestanu nakon 19.titule.
Nisu.
E jbg onda ...niste više ozbiljni.
A detaljno pratim tenis od 1988.
Ne od 2011.

DaniloPopivo

pre 6 godina

Samim tim sto vidim ime Djokovica, sto vidim silne Amere ispod, kad uporedim uslove zivota mladjanog Noleta kakve je imao, kakva je drzava iz.koje dolazi, kakvi su ljudi koji su mu sunarodnici I "navijaci", naklon do poda. Necemo imati vise NITI.JEDNOG DA MU JE BLIZU!

rafa!!!

pre 6 godina

A kad Nole osvajao dok Rafa i Fed nisu bili u formi? To je ok. Rafa se raspada 3 sezone i ovaj ga prestigne po broju pobeda, ali to je ipak igrao protiv imena pa je veeeelikaaa pobeda

Kika Majstor

pre 6 godina

Analiza je proizvoljna, naravno, sa koeficijentima koje je autor izmislio. Drugi autor bi stavio druge koeficijente i rezultat bi bio sasvim drugačiji. Analiza pokušava da dokaže da je Djoković u proseku imao nešto malo teži put do titila na GS-ovima koje je osvojio nego Fedal. Ako je to i tačno, to nema apsolutno nikakvog značaja u bilo kakvim raspravama. Ne treba odizimati Djokoviću značaj njegovog RGa samo zato sto nije imao ni jednog čestitog protivnika ceo turnir. Nije on za to kriv. A pored toga, sta ćemo sa onim GS-ovima koje Djoković (ili Fedal) NIJE osvojio, a imao je lak prolaz?
Analiza je površna i irelevantna.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Federer je za sada GOAT, ali je previse glupo pricati o tome dok se sva trojica igraca i dalje takmice. Kada dva trojica zavrse karijeru, podvuce se crta i vidi se ko je imao najbolje rezultate i kraj...

Jumko

pre 6 godina

Realno, sva trojica polazu pravo na titulu najboljeg svih vremena. Doduse, Rodzer najvise ali dobro, pred Nolom je buducnost, dok je Rocko pred penzijom.

Mikii

pre 6 godina

Ako i nije Goat, Novak je ubedljivo najkompletniji teniser na svim podlogama svih vremena a sama ta činjenica ga stavlja na prvo mesto!Nadala je dobijao na svim šljakastim terenima a Federera na travi i betonu.Da je on počeo profesionalnu karijeru pre ove dvojice bilo bi interesantno sagledati brojke...
(mile, 26. septembar 2017 11:28)

A je li, strrucnjak, sta cemo s tim sto su i njega Federer i Nadal tukli na svim terenima? Nadal ga je tukao na USO 2010. i 2013. kada je Nolo bio na vrhuncu. Kako je i kada Djokovic dobijao Rafu na sljaci, izlisno je pricati. P.S. Niko nikada nije dobio Nadala u finalu RG-a. Ja bih taj podatak uneo u jedan od parametara jer je aspolutno neverovatan.

he he

pre 6 godina

Rajko Cetnik
Nije Nolomrzitelj taj koji zna da broji, a i ako osvoji jos jedan Rolan Garos i dalje ce da ima manje od njih..te stoga ni tada nece biti goat, treba mu jos SEDAM, sto priznaces nije malo.

Ado

pre 6 godina

Koja analiza čovječe.
Titule Đokovica na GS vrijede vise jer, eto, imao je teze protivnike. Nadal npr. kao nije imao tako teške protivnike na bas svim GS koje je osvojio pa zato njegove titule vrijede manje. A potpuno nebitno je reci da sto je veći broj osvojenih GS titula vece su šanse da ce neke titule biti "lakse" osvojene. Da, da.
Pa Nadal je samo u finalima GS Federera i Đokovica pobijedio 10 puta i jos par puta u polufinalima. To sto je par GS osvojio na "lakši" nacin ne moze i ne treba da predstavlja nesto lose.
Ko je Đokovicu ili Federeru kriv sto nisu uspjeli da "lako" osvoje Us Open 2014? Nisikori i Cilić u finalu. Obojica su imali lijepu priliku ali je nisu iskoristili. Da je, recimo Đokovic osvojio tu titulu i njegove GS titule sada bi "manje" vrijedile. Koja glupost, bolje je imati 13 GS bez obzira ko je protivnik u finalu nego 12. Titule se pamte.

Stefan

pre 6 godina

Ne postoji ta analiza kojom ce svi biti zadovoljni. Za Svajcarce GOAT je Federer, Spancim Nadal i da to opravdaju dace hiljadu argumenata. E sad mi Srbi volimo da budemo veci katolici od pape i koliko god Novak postigao, a posticice jos puno, nacice se neko nas da to osporava. Ostatak sveta podelice se prema tome da li vise voli atraktivnog Rodzera, borbenog Rafu ili svestranog Djokovica. Sto se mene tice najbolji je Novak zbog svega sto je navedeno u tekstu i zbog toga jer je nas!

Ono sto mi je zasmetalo u clanku je nipodistavanje Ronalda. Kako neko sebi daje za pravo da jednog od najboljih u istoriji iskljuci iz te price, kao da je sam postigao vise od njega. Da, mislim da je Ronaldo najbolji u istoriji, ali ne CR nego Zuba. Opet da neko kaze da je to Kristijano, i ta prica pije vodu s obzirom na sve sto je postigao. Isto vazi i za recimo Maldinija. Nacin na koji je on igrao odbranu je isti na koji je Zuba igrao napad - umetnicki.
Na kraju je sve stvar licnih afiniteta, a novinar ako je vec pristrasan, treba bar da ima dozu postovanja.

ma sta rece

pre 6 godina

@mile
Nesto se ne secam da je Nadala pobedio u finalu RG-a, dok je Nadal njega DVA puta u finalima USO..toliko o kompletnosti i nekompletnosti.

milutin

pre 6 godina

Izvanredna analiza prikananih postignuća u teniskoj igri. Za poslednjih desetak godina stanje je realno prikazano i teško da bi se stanje sa pojedinačnim-individualnim moglo realnije prikazati.
Maksimalna ocjena za autora, iako neznam o kome se radi.
Iz ovakvog prikaza može se dosta naučiti.
Ko god da je na ovoj analizi radio, hvala mu.

Danilo

pre 6 godina

Jedina je istina da je za sada Federer GOAT. Ako ga neko prestigne po broju gs titula i sedmica na broju jedan, Federer neće bit GOAT, nego taj. Može li jednostavnije?

vera i nada

pre 6 godina

Gde li samo ovo pronadjoste?
(drnda, 26. septembar 2017 10:47)
Kada bi poznavao engleski jezik a uz to i pratio tenis umesto komentara koje ovde ostavljaš godinama, znao bi da je ovo već 3. članak za kratko vreme sa sličnom tematikom. Mnogima se u tenisu nakon ovoga što se izdešavalo u 2017, podizanjem Federera i Nadala iz "pepela" petogodišnje i trogodišnje nemogućnosti da se jedan Slam osvoji a onda odjednom po dva u sezoni, postaje pomalo degutantno da progutaju lagano priču.
Otuda , a inače i dalje, normalno imaju više trofeja od Djokovića, za dalje ipak moramo sačekati kraj karijera

autosovinista

pre 6 godina

In medias res Milutine, bravo! Ovo jedino objašnjava zašto je Federer pobegao sa nekoliko Grand slemova, jer ih je osvojio na početku karijere u daleko slabijoj konkurenciji nego što su Novak i Nadal imali kasnije!

Vlad Rad

pre 6 godina

Teniski svet dva kriterijuma oduvek smatra najvažnijim. Brij GS titula i broj nedelja na 1.mestu na listi. Sve ostalo su manje bitne statističke kategorije. A sto mi zelimo da nas Novak bude Goat je legitimno. Ali nije realno da sada to tvrdimo. Nadam se da ce Novak doci bar do 19, pa cemo moci drugačije da pričamo...

Raca

pre 6 godina

Lepo je sve ovo,sa analizom i brojkama,brojkama i brojkama...
Ali ima ona izreka koja kaže:
Statistika sve pokazuje ali ništa ne govori.
Tačnost te izreke je upravo potvrđena i ovom analizom.
Nakon silnih brojki,modela izračunavanja poena,upoređivanja......dođe se do jednog rezultata koji se može nazvati statističkim,i on je upravo to i ništa više od toga.Jer kada se svi ti statistički parametri malo zanemare i primeni jednostavniji i uopšteniji pogled na pitanje i traženi odgovor dobije se rezultat koji nije identičan onom prethodnom statističkom.
Pri tom,uvek se može pozvati i na to da je publika jedini nepogrešivi sudija.
U ovom konkretnom slučaju,voleli mi to ili ne,taj uopšteni i jednostavniji pogled u kome statistika nije presudna je apsolutno na strani Federera.
Otuda i onakvi rezultati glasanja na onom sajtu koji odudaraju od statističkog rezultata.
Jednostavno rečeno,ukoliko bi Federer sutra prestao da igra tenis,
raspoloženje,opšte mišljenje i utisak jesu da je on najbolji teniser u dosadašnjoj istoriji ovog sporta.
To je jednostavno tako.

Istorija

pre 6 godina

Najnevoljeniji sampion belog sporta je Ivan Lendl, tu titulu mu je oduzeo Novak Djokovic i nikad Lendl nece biti kao Borg, a jos manje je moguce da Djokovica ljubitelji tenisa vole kao Rafu i Rodzera. Zanimljivo je da su Lendlu zamerali sto je hladan, Djokovicu zameraju sto je sve u vezi sa njim neiskreno i foliranje.

Realno

pre 6 godina

Naravno da ce Fedex ostati najbolji igrac u istoriji ako se nekim cudom ne vrati Nole ili Rafa da vladaju par godina. Mada u ovoj prici ne treba ni Bozoljca potceniti naravno a ni Samprasa.

John Terry

pre 6 godina

Ljudi izbace listu gde je Federer jasno najbolji, i opet se nakaci gomila iskompleksiranih da omalovazavaju Djokovica. Evo liste sa jasnim pravilima, na kojima je Djokovic drugi. Umesto da se ponosimo, mi ga ovde omalovazavamo. Kompleksi na kvadrat.

Maja

pre 6 godina

Federer je do nekih titula došao lakše nego drugi zato što je bolji igrač od ostalih.Glupost je da je pobeda u 5 setova vrednija od one 3:0!

sta_to_radis_kume

pre 6 godina

@hipokrat
Nisu rekli da Novaku moze da ide u prilog sto ce igrati "sam". Bas suprotno, receno je da bi Noletu opao indeks tezine osvojenih GS-a ako ih bude osvajao kad ovi odu u penziju.
Kakav to covek trebas biti da ti bude svejedno da li ce nas sportista osvojiti jos 1 ili 10 titula? Da te ne interesuje tenis, pa da bude donekle razumljivo. Ali ti pratis tenis, cim komentarises ovde.

Bilja

pre 6 godina

NOVAK /NAJVEĆI I NAJBOLJI - OVO JE PRAVO BODOVANJE.Svaka čast i Federeru i Nadalu, igraju izvrstan tenis, ali Novak je uvek po trnju došao do zvezda(pehara). BRAVO NOVAČE - PONOSU NAŠ!!!

Milosav Jovandić

pre 6 godina

Ne slažem se u svemu sa autorom, a nije ni nužno da se slažemo.
Nervirate me vi koji vlast u sopstvenoj državi ne umete izabrati, a ovde odmah pljujete po autoru i naravno Novaku Djokoviću.
Prijalo vam to ili ne i autor i Djoković su kada je tenis u pitanju daleko ispred vas i onog sa čime se bavite.
I na kraju,mada se i to može sporiti, mislim da je Djokovic u prvih 5 svih vremena, siguran.

TenFan

pre 6 godina

Potpuno se slažem samo da zadnjom rečenicom teksta, dok god igra Novak KONKURIŠE za titulu GOAT. Realno, još je daleko, ali postoje šanse da prestigne Federera jer je 6 godina mlađi.

bravo

pre 6 godina

@istorija
E bravo, jedino u tome Đoković može i jeste 1. Najnevoljeniji, ali u toj konkurenciji se sam izborio, o ovome o čemu se ovde raspravlja najmanje se on pita..

novica

pre 6 godina

(Gaja) Pa naravno da je bolji Liverpul. I Zvezda je bolja od Partizana od '91., jer ima trofej kupa šampiona iako Partizan ima mnogo bolje rezultate od' 91. do danas. Tako je i Partizan igrajući finale kupa šampiona 1966. godine postao najrespektabilniji klub sa prostora Balkana dok Steaua nije osvojila taj trofej. Po meni, Rođa je neprikosnoven i smešno je stavljati Nadala, Samprasa i Đokovića ispred njega. To tvrdim iako sam vatreni navijač Nadala, koji ima izuzetan međusobni skor protiv Rodžera.

Niko nema što srbin imade! NIKO!!!

pre 6 godina

(fenja, 26. septembar 2017 11:25)

Čudesnost zbivanja ovog sveta prikazuje se u tvojoj jedinki ljudskog primerka najslikovitije:
Ljudi ovog sveta pre će da brinu što je Nole "daleko" od GOAT-a, iako je drugi na listi, nego što će da brinu što su daleko od pameti svoje!

Pogrešnu bitku biješ dečko... trebalo bi to neko iz bliže okoline da ti javi, da se ne sramotiš bezveze, i ne gubiš dragoceno vreme koje ti curi kroz prste.

Gledam ovu listu, kao i u većini komericjalnih sportova sa puno poklonika na globalu - sve bogate zemlje, ili mnogoljudne zemlje ili zemlje sa oba ta kvaliteta... i ovde na ovoj listi, kao i na "Ušonji" u fudbalu, nekako se ugurasmo mi i rumun na 16. mestu.

Jedino što sa ovog Balkana valja i jedina dva naroda koja se nisu trvila međusobno... računam ovaj naš komšijski deo Balkana... tu se generlano može još Grčka dodati i fajront.

Tako da na ovoj listi, bogatih i mnogoljudnih, biti u prvih dvdeset je ne uspeh nego ludilo na nivou serije Dejvida Linča, a biti drugi... sa potencijalom da srbin bude i prvi, to je već u domenu mistike koje se izučavaju po kelijama, pećinama, pustarama...

Gaja

pre 6 godina

Novice...Ko je veci klub...Liverpul..ili MancesterJunajted.Liv ima 5 puta titulu prvaka evrope,18puta prvak Engleske.Junajted,3+20...tu su jos liga kup...FA kup i jos neka evropska i engleska takmicenja.Junajted ima medjusobno bolji skor.E sad ako gledamo sam LS..onda je Liverpul bolji a da li je bas tako...ja inace navijam za Liver.ali ne sporim da je mozda MU bolji klub.isto Forest je dva puta bio prvak evrope jel veci od Arsenala koji nikada nije bio ili Celzija koji je bio jednom.

novica

pre 6 godina

Besmisleno statističarenje, vala baš! Statistika može sve, zavisi šta hoćeš da dobiješ. Evo primer :Ako formiramo trojku najboljih, recimo Rođa, Rafa i Đoković, i uvedemo kriterijum ko ima najveći broj pobeda u međusobnim susretima ta tri igrača, pokazaće se da je to ubedljivo Nadal.

absolutezero

pre 6 godina

Zar ne bi bilo objektivnije da su u skor uračunati i slemovi koje nisu osvajali i na primer oduzimani bodovi srazmerno kolu u kom su ispadali. Kad se već ide u sitna crevca.

grk

pre 6 godina

grk sam i volim noleta normalno kao i vecina grka i legenda tenisa, i 10 godina igram rekreativno tenis zahvaljuci njemu ali realno i u u celom svetu smatra se da federer je naj naj ne samo zbog titula nego i zbog nacina kako igra. jer tenis nije samo statitstika. ko je uzeo raket u ruku shvata da federer je nesto posebno u teniskom smislu,pogotovo sto u 36. godini igra tako fenomenalno a to niko nije uradio u svetu tenisa. on igra inteligentnije i ofazivni tenis i kombinuje sve udarce,drop shotove,voleje,itd. naravno i nole nije mala stvar sto sigurno je za sad,(posto za ubuduce ne znamo nismo proroci),je medju 5 najboljih u istoriji tenisa..daj boze da je bio kao nole neki grk, pola od toga uspesan..

Bmx

pre 6 godina

Ako je put do titule jednostavan, to ne znači da ta titula ne vredi.I ako je neko osvojio više titula, veće su šanse da je neku osvojio lakše i onda mu to "kvari prosek".Novinar se malo zabavljao, ali njegov sistem nije relevantan. Pa zamislite da se primeni na ostale sportove, koliko bi bodova nosila titula Engleza 1966.?

Bećarac

pre 6 godina

Pa normalno da je Novak u vrhu.
Novak je onaj koji je osvojio 42 najveće titule do navršenih 30 godina
Novak je vezao 4GS na 3 različite podloge, a ne ostala trojica
Novak je jedini koji je osvoji 10 velikih titula u jednoj sezoni (2015) i pri tome 31 put pobedio igrače iz top 10, od toga 15 pobeda nad „big 4“
Novak je igrao protiv „big 4“ 132 puta, a ne ostala trojica
Novak je jedini koji je 5 puta brojao preko 20 pobeda nad top 10 (2011,12,13,15,16)
Novak je jedini igrač koji ima najviši ranking proseka rivala i na GS i na MS
Novak je jedini igrač čiji procenat igranja sa top 10 iznosi 28,54%

A da su Novaka iole ljubili strani novinari pa poraze i neuspehe peglali na razne načine a posle svakog pa i najmanjeg uspeha uzdizali na pijedestal kao što čine sa Fedom, Nadalom, Marijem, pa uz to i objavljivali probrano lepe slike i još bajkovitije članke...i Novak bi odavno bio u vrhu u očima ovdašnjih i inih pratilaca tenisa i čitalaca..

!

pre 6 godina

Kakve igracine! Ko zna dali ce se ikada vise pojaviti igraci ovakvog kvaliteta.
A to ce ljudi naravno shvatiti teka kada ih vise ne budemo gledali.

MsK

pre 6 godina

Šta čovek da kaže na gomilu besmislenih i mrzilačkih komentara? Njima ne dopire do vijuga da GOAT liste nisu sastavljali kratkovidi sa ovog podneblja koji „aktivno prate tenis još od Konorsa i Borga“...samo ih mrzelo do pre 2-3 godine da pišu komentare..
Pa, pošto tvrde da ništa nije bitno osim GS i br. nedelja No1, kako tumače da je Konors sa 8 GS bio 270 No1, a Nadal do nedavno sa 14 GS 141 nedelju?
Kako sagledati i postaviti u objektivnu ravan (govorim do navršenih 30 godina):
Novakovih 12 GS+5WTF+30 MS uz 266 mečeva sa top 10/ od ukup. 932 meča
Nadalovih 14 GS+0WTF+28 MS+OI uz 215 mečeva sa Top 10/ od ukup. 964, ili
Fedovih 16 GS+5WTF+ 17 MS uz 210 mečeva sa top 10/ od uk. 967 mečeva?
Ili, kojim parametrima gledati uspeh igrača koji sa 9 pobeda nad Top 10 skoči sa 9. na 1.mesto (pri tome bez pobede nad top 20 osvoji GS, a od glavnog rivala gubi 0:3) i „neuspeh“ igrača kome je izmaklo 1.mesto iako je 21 put pobedio top 10 i osvojio 2 GS+4MS + 2-3 finala?

mali radojica

pre 6 godina

@Bećarac sve što si naveo je egzaktno da to neke strašno boli. Ali uzalud ili ti avaj jer likovi poput jumka i njemu sličnih hejtera i komšijskih botova to nikad neće priznati jer im je mržnja prema svemu što je Srpsko neverovatna.Kmečite i plačite u ćošku hejteri jer evo vam ova lista koju su drugi sastavili i kod koje može samo da dodje do promene u prva dva mesta. Ako Rođa krajem ove godine ode u penziju kao što to već nekoliko nedelja najavljuje strana štampa a Nole se lepo oporavi i vrati sigurno će doći do promene na vrhu. Onda nastaje jedan poluvekovni jako jako bolan period za ceo botovski komšiluk jer kad god neko krene nešto da kmeči o sportu o ovom pa o onome op odjednom iskoči statistika goat,pa atp lista i druge kojekave liste a ono tamo Serbiche zastava.

Gaja

pre 6 godina

Novice...ok tvoj stav i ja mislim da je LFC bolji zato sto sam pristrasan kao i u slucaju Novaka.Ali ne tvrdim da su bolji nikako.Zvezda je svakako bolja zbog te titule i medjusobnog skora ali ako Partizan uzme narednih 10 tittula da li ce Zvezda opet biti ispred zbog Barija.Sve je stvar iz kog ugla posmatras i ko ti je drazi.Ali suludo je ako si odavde navijati za Nadala protiv Novaka.Ne kazem i zatvarati oci pred tim ko je bolji.

game, set and...

pre 6 godina

U individualnom sportu NE POSTOJI jedan najbolji svih vremena, postoje najbolji u svom vremenu, i naravno, licni afiniteti navijaca...

Sampras je presisao Borga u broju GS-ova ali je za sve Borg i dalje bio pojam za tenis, iako je samo jednom igrao AU open, i nikada nije osvojio US open. Konors je 160 uzastopnih nedelja bio 1., ali ni on se ne poredi cak ni sa Borgom...

A procitajte sta su ljudi radili pre toga...

http://www.tennis-pulse.com/chasing-greatness-goat-or-goats/

Uzivajte u (besmislenoj) raspravi...

http://www.tennis-pulse.com/chasing-greatness-goat-or-goats/