Četvrtak, 17.08.2017.

08:18

Asensiiiiooooo! Kakav gol, Realu novi trofej

Kakav početak sezone za Real iz Madrida! Posle osvojenog Superkupa Evrope, tim sa "Bernabeua" je uzeo novi trofej, osvog puta Superkup Španije.

Izvor: S.R.

Asensiiiiooooo! Kakav gol, Realu novi trofej IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Djuka

pre 6 godina

Dobro je sto nasi klubovi ne igraju LS. Sta treba da dobiju Real i da izgube 10-0? Bezveze bi se obrukali,a ovi ako bi zapeli samleli bi ih cak i da se izmiksuje najjacih 11 iz Partizana i CZV to bi bila parodija. Bilo bi 15-0.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laki luzer, 17. avgust 2017 14:20)
apsolutno se ne slazem
golova bi bilo od 25 do 45

Laza

pre 6 godina

Terstegen mozda nije vrhunski golman, ali preterali ste sa optuzbama na njegov racun. MIslim da nije imao sansi da odbrani ni jedan od svih 5 komada koliko je primio u dvomecu sa Realom. Eventualno je mogao vise da se potrudi kod asensijevog gola u Madridu, ali ni tu mu to ne bi pomoglo, jer je bila parabola...

Negativni

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.
(Zlatna boginja,

Mesi nikada ne može da bude proglašen najboljim. Jer se to ne "proglašava". Naročito ne medju internet fanovima.
Mesi je fantastian igrač, trenutno najbolji na svetu, ali Peleu, Maradoni, Zidanu, Krojfu, Ronaldinju i Ronaldu (pravom) ne može ni pertle da vezuje.

laki luzer

pre 6 godina

Dobro je sto nasi klubovi ne igraju LS. Sta treba da dobiju Real i da izgube 10-0? Bezveze bi se obrukali,a ovi ako bi zapeli samleli bi ih cak i da se izmiksuje najjacih 11 iz Partizana i CZV to bi bila parodija. Bilo bi 15-0.

kobac

pre 6 godina

@brat pantela pa o kakvoj školi Reala pričamo? Ne možeš da kažeš da je Asensio izašao iz škole Reala kad je stigao iz Majorke već kao punoletan. Čak je odigrao celu sezonu za Majorku pre nego što je stigao u Real. I svi ti igrači koje nabrajaš nisu prošli ''školu'' Reala nego su stizali u Real kao veliki talenti iz nekih manjih sredina. I većina njih ode jer ne mogu da pariraju velikim svetskim zvezdama koje Real uvek ima u timu. Dakle, dovedu ultratalentovanog 16-godišnjaka, tri godine ga šalju na pozajmice i onda ga puste. I šta, on se onda računa kao igrač iz škole Reala? Nema nikakve logike. Ajaks ima školu, Real je nema.

inter45

pre 6 godina

oliver @ druze svi veci klubovi imaju dobre skole ali zadnjih 10 godina se sve poremetilo , pogotovo od kako je igroman novac usao...tako da real,barsa,oba mancestera,celzi itd...nemaju vremena da daju sansu klincima iz svoje skole jer je ogroman pritisak navijaca , medija itd... da odma imaju rezultate ... Ajax ima odlicnu skolu i izbacuje dobre igrace ali npr. nema rezultate u evropi cak im se desi da u holandskom prvenstvu po 2,3 godine budu bez titule ...e sad zamisli koji je pritisak na real,barsu ,man,bayern,celzi itd....tako da oni prosto moraju da kupuju da kazem gotove igrace a verujem da u njihovim skolama ima dobrih mladih igraca ali jednostavno nemaju vremena da ih cekaju da se razviju , a da mogu ne bi imao transfere po 60,80,100 mil...npr. celzi ima malog kristensena koji je pozajmljen gladbahu i imao je odlicnu sezonu i oni ga vrate i umesto da on dobije sansu oni kupe rudigera koji nije nista spec. i plate ga 40,50 mil...i tako mlad igraca propada salju ga non stop na pozajmice ....i gomila takvih slucajeva ... Po meni real zadnje 2,3 godine radi dobar posao nema toliko divljanja imaju odlicnu ekipu koja je uigrana mladi valjeho ce dobiti sansu tu je i asensio kupili su cebaljosa realno za male pare 18mil koji obecava onda levog beka hernandeza za 20 i to je to a pritom za razliku od proslih sezona prodaju igrace za ozbiljan novac koji im nisu potrebni morata,rodrigez,danilo itd...

323

pre 6 godina

kontru, brzinu kontre koju ima real ..to ima retko koji tim. svaka kontra je velika opasnost. pa u prvoj utakmici su dali dva gola iz kontre a poslednji sa igracem manje? u ovoj utakmici opet, svaka kontra i gol visi u vazduhu. igrac manje za real sa ovakvom kontrom nista ne znaci. i to su i ranijih godina pokazivali.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

Zidan polako ali sigurno promovise sebe u najuspesnijeg trenera Reala. Bio je strasan igrac, sada i odlican trener.

Melenci

pre 6 godina

Andro,ne vidis dobro,Ronaldo doprinosi Realu.Samo je poenta da Real ima Asensia Benzemu,Ramosa.....koji mogu sa lakocom da ga zamene.Njihova klupa je "smrt".Ali hajde da vidimo sta bi Barsa bez Mesija?Bili bi oko sredine na tabeli.Zidan radi posao sa rotiranjem igraca i svako je podjenako zamenljiv.Barsa tek pocinje da pada,mada im to ne zelim.Real to je moc,niko im nista ne moze.

Liverpool Man

pre 6 godina

@only fools and horses
I sta sad sto neko iskreno navija za klub koji je udaljen 1000 km? To je kao pogresno? Da je to tako klubovi bi imali samo navijace iz svog grada...Jako glup komentar.

Miki Grom

pre 6 godina

Sinoć su od generalnog menadžera Barselone, Pepa Segure, stigle izjave za španske televizije da su Kutinjo i Dembele blizu Barselone.
Nas Dembele ne interesuje, ali je čudno imati ovakvu drskost, ovakvo nepoštovanje prema Liverpulu, i izaći u medije i ovo reći.
Prije svega, Džejms Pirs danas piše za Eho sa kim to Barselona pregovara ako je Kutinjo blizu Barselone, jer sa Liverpulom nikako ne pregovara, nikakvi razgovori nisu održani, niti su zakazani, isto je javio i Giljem Balag.

Liverpulov stav se nije, i neće promijeniti, to opet Eho naglašava, ali ovakva drskost i bezobrazluk Barselone ide do nekih nemogućih granica. Koliko je samo nepošteno prema klubu sa kojim niste ni održali razgovore, izaći pred novinare i izjaviti tako nešto?
Kakav očajan način da utješite navijače što vam tim ne vrijedi ničemu. Ali šta drugo i očekivati od njih...

Oliver

pre 6 godina

@Rotfucks
Moze,ali samo u tvojoj masti.Lewandowski ima ugovor do 2021,a guess what: u Bayernu ne postoje otkupne klauzule.Oteli ste nam Toni Kroosa,vise necete nikoga,pogotovo posle one sramne kradje!

Oliver

pre 6 godina

@Brat Pantela
Cestitam,za sada je tvoj komentar najveca budalastina koju sam procitao.Real ima najbolju omladinsku skolu fudbala?? Svi igraci koje si nabrojao,a potekli su iz Realove skole su srednja klasa igraca,tu nema ekstra klase.S druge strane,iz Bayernove skole u zadnjih 10 godina su proistekli Philipp Lahm,Bastian Schweinsteiger,Thomas Mueller i Toni Kroos.To su 4 ekstra igraca,vrhunskog kvaliteta.Koji od igraca iz Realove skole moze da se meri s bilo kojim od njih? Naravno nijedan.I vrapci na grani znaju da su 3 najbolje omladinske skole na svetu: Barcelona,Ajax i Bayern.Cak je nedavno i bio tekst na tu temu sa ovim redosledom.A tvoj komentar je samo jedan komentar ostrascenog novokomponovanog pomodarskog navijaca Frankovog kluba.Ne secam se nijednog navijaca Reala iz perioda Kalderon-Mijatovic kad vas je Lion redovno drao u osmini finala LS,a sada ne moze da se zivi od vas,hehehe

vidal

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.
(Zlatna boginja, 17. avgust 2017 10:13)

Pa on ne može već 10 godina ni Copa Ameriku da osvoji, pored mrtvog Brazila, Čile ga bije gde stigne, a za SP da i ne pričamo.

kkk

pre 6 godina

I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju

Blueblueblue

pre 6 godina

El igrao Mesi? Ne vidi se decko kad nema najbolju spansku generaciju, jos uvek se secam kad je dobio zlatnu loptu 2010 i otisao na Svestsko prvenstvu gde je imao super ucinak kao najbolji igrac sveta sa 0 golovima a u isto vreme Iniesta daje gol u finalu tog svetskog kupa, eee moj mali ostario ti Iniesta pa ne mozes nista...

Sale Jagodina

pre 6 godina

Navijac sam Reala u duelima sa Barselonom i prijaju mi pobede,ali mislim da sa Barsinim golmanomm nesto nije uredu.Mislim na prvi gol i na neke golove iz prethodnih utakmica.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Raul je dete Atletika, poznata je prica da je Hesus Hil zatvorio sve te omladinske skole i posvetio se kupovini igraca. I sta ce, Raul sa 14-15 godina predje u Real.

Ali kontam da mladji ne znaju ko je bio Hesus.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Sada se vidi da su bili u pravu svi oni koji su tvrdili da Mesi bez Cavija i Injeste ne bi bio ono sto jeste.
(mili, 17. avgust 2017 09:53)

Mesi je fenomen, ali Farsa je, bas kao i reprezentacija, uvek bila Cavi i Inijesta.

Brat pantela

pre 6 godina

Kad bi gledali ko je cije dete i odakle je potekao, shvatili bi da Mesi, Inijesta i veliki broj Barsinih zvezda nije Barsino.
Pricam o skoli a tu je neosporno da je Realova na prvom mestu u svetu.
Toliki broj kvalitetnih igraca nije izbacio ni Ajaks a ni La Masija koja je nastala zahvaljujuci Krojfu.
Vec sam raspravljao o tome, nije me mrzelo da istrazim, na kraju ni sam nisam verovao.
Na Barsinih 10, Ajaksovih ide 15 a Realovih 20. Duplo vise.
95% Realovih igraca iz skole se proda. Nema mesta za njih jer igraju velike zvezde u timu a Real na njima zgrce lovu.
Od ovog roka Man city je potrosio najvise novca u istoriji fudbala.
Real Madrid je prodao najvise igraca i zaradio najvise u istoriji. Medjutim zbog politike dovodjenja skupih pojacanja nisu u plusu.
Najveci profit ostvario je Porto.
Arsenal se zahvaljujuci poslednje 3 godine nalazi na pozitivnoj 0, verovali ili ne. Cak je i Venger anulirao svoj plus +.
U velikom minusu su i Inter, Milan, Juve, Barsa, Mancester, Celzi ali niko nije kao Man city i PSG.

Man city je za 15 godina potrosio vise nego Real Madrid u celoj svojoj istoriji.
Mislite malo o tome!!!

Oliver Kosta

pre 6 godina

Barsa je mrtva. Sezona nije ni pocela a sve je gotovo. Nisu slucajno otisli Nejmar i trener Enrike. Nesto ne funkcionise vise. Nema zelje ni strasti. Svei izgleda da ce Mesi stvarno otici. Izgledalo mi je nemoguce pre par sezona. U svakom slucaju Real je trenutno bolji i to je to. Barsa se mozda vrati ali ne ove sezone. Potreban je veliki rez.

luther

pre 6 godina

Ja da sam Perez prodao bih Ronalda za 500mlk...ima budala koliko hoce da ga uzmu.Real bez Ron igra najlepsi fudbal na svetu..TIMCINA.Kolliko dolaze do izrazaja i Benz,Bejl,Kros..imaju i Asensija,tek ce te cuti za Valjeha,ko igra FM zna o cemu pricam..

ManUtd

pre 6 godina

Silni Real Madrid i Zidan... Standardno dobar Marselo, valika mlada nada Asensio. Malo podbacio Modric, iznenadjujuce odlucan Benzema...
Moj utisak veceri je sposobnost Zizua da se igra macke i misa sa bilo kojom postavom...

Barsa Barsa

pre 6 godina

Cestitam svim navijacima Reala na pobedi, a i drugim navijacima koji su protiv Barselone. Cini mi se da je ovo prvi put posle 12 godina da je Real bio bolji u svim zvanicnim, nezvanicnim i kao ova poluzvanicnim mecevima. I Barsa je pobedila pre dve godine sa 4 gola razlike na pocetku prvenstva, pa ipak je Real postao prvak Evrope. Pa vidimo se u decembru.

jaran

pre 6 godina

ne igra to ko.ima najbolju skolu nego ko.dize,trofeje ba..80% igraca od tih skola slavnih zavrsi na tribinama..Real nije skola fudbala ' nego najveci klub na svetu koji mora imati svetske zvezde..a u skolu neka idu pocetnici i.amateri

Batalaka

pre 6 godina

Žao mi je Valverdea, preuzeo tim za staro gvoždje: Buskets, Maskerano, Pike, Rakitić, Delofeu (!), Gomes, pa i Alba, to nisu igrači na prvoligaškom nivou! Tom sastavu ječe i ne samo juče trebalo je pet minuta da dodje do centra! Uz to i kad stignu , Buskets stane, nagazi loptu, okrene se nekoliko outa,pogleda levo desno , pa gurne loptu pola metra i doda Rakitiću na dva metra od sebe, ili vrati Pikeu ...i opet Jovo nanovo! Svaku priliku za brz napad upropasti . Rakitić katastrofa, greši spor, dodaje samo Mesiju...Ne fali njima Nejmar, već kompletna odbrana i srednji red. Tu jedino vrede Mesi i Suarez, sve ostalo je treš! Ali i način igre je prevazidjen. Dok se Barsa sa tika-taka pola sata dovlači do 16 , Real im na munjevitu kontru zbiči gol za deset sekundi.
Najbolji gol igrač Suarez odsečen , kao pivot u rukometu...Moli da dobije loptu , a Liverpul sa onakvim timom sam je doveo skoro do titule i da Stivi ne zeznu stvar osvojiše oni trofej. Ali svaka lopta je iz kontre išla njemu . Nije brz, ali treba mu prostor...Od toga u Barsi nema ništa. Kod Mesija je „pečat“ i svaku loptu mora da overi...Dok se svi ne izredjaju na lopti protivnik zatvori sve prilaze i čeka grešku za kontru...Tako je i juče bilo.

Pustinska lisica

pre 6 godina

Uprava ce da upropasti Barselonu!
Koliko su dobrih igraca pustili, Sanceza, Alkantaru koji kida u bayernu, Neymara,dovode sam skart za velike pare...
Nema sta Real za dve klase bolji, nije mi jasno sta se desava kao da hoce da upropaste klub.

Nikola

pre 6 godina

Ako je Ronaldo stetan za ekipu onda je i Isko, jer ono juce je bilo nerealno.
A kad je Barselona bez Mesija dala 4 komada Realu u sred Madrida, tada niste pisali da Mesi koci barselonu?

Milojko Pantic

pre 6 godina

Hteo bih da kažem ovo. Budimo razumni. Barsa nije bila toliko loša u prvom meču koliko je Real bio odličan i ubojit i šire klupe. Ako se sećate, neke velike zicere je Barsa promašila u prv meču. Igra zbilja nije bila toliko loša koliko je neki prikazuju. Bila je to standardna igra. U drugom im je malo i moral pao zbog ranog gola. No Real je bolji i zato je pobedio. Ono što treba zametiti je genijalnost Zidana. Ona zna da igra sa širokom klupom, kada je velika verovatnost da se neki igrači uvrede što ne igraju. A opet, bez takve širine Real ne bi mogao da ponovi naslov šampiona evrope. Pogledajte prvi meč. Uništili ih bez Modrića, a drugi bez Ronalda, Iska. Zidan je toliko kvalitetan trener da zna da će se kad tad desiti povreda nekoga i sustavom rotacije uvek ima igračine u pravom smislu reči na raspolaganju. A uvek se netko povredi za četvrtfinale, polufinale. Verujem da je ovaj Real na putu da tri puta za redom da bude šampion evrope. Bez ovakve filozofije bio bi kao Barsa, no sa Zidanom su u prednosti da to i učine. Još nešta. Ronaldo je igračina, ali se vidi koliko mu njegovi odlični saigrači čine da trpa golove. Za mene, Modrić, Isko, Asensijo i još neki su oni koji zaslužuju titule više od Ronalda.

kobac

pre 6 godina

Neko je ovde napisao da Real ima najbolju fudbalsku školu. Jedino dete Reala koje u poslednjih nekoliko godina ima važnu ulogu u timu je Karvahal. Ajde da kažemo i Vaskez, mada je pitanje koliko je dete Reala neko ko dođe u Real sa 16-17 godina. Asensio je dete sa Majorke, stigao u Real kao najveći talenat Španije. Morata je pre dete Atletika ili Hetafea nego Reala. Čak ni Raul Gonzales nije dete Reala.

4k4.Dex

pre 6 godina

Jedini nacin da Real opet ne osvoji LS je da odigraju jednu jako losu utakmicu prime nekoliko golova i da ne mogu posle to da stignu. Svaka normalna prosecna partija znaci lagano osvajanje LS. Svaka iole bolja partija niko nema tu sta da trazi. Ovo je masinerija!

COPYNALDO

pre 6 godina

I naravno,ponavlja se ista prica.Portugal osvojio trece mesto na kupu konfederacija bez ronalda,real osvojio superkup evrope bez ronalda,real osvojio superkup spanije bez ronalda....Ko je nekad mesiju doneo trofej.Niko nikada.A ronaldu?Van der sar odbranjenim penalom u ligi sampiona,zatim ramos vise puta,pa onda eder,marselo,pepe,asensio,bejl....spisak je podugacak.Naravno tu je i najvazniji igrac reala perez.

andra

pre 6 godina

tacnio se vidi koliko Ronaldo unistava Real... realno skroz ne bitana utakmica... Isto kao sto su se grobari radovali su dobili zvezdu u basketu u ligi.... Sad ste nesto glasni Frankovci nisam vas cuo prosle sezone u El clasiku, nisam vas cuo ni kad vas je barsa nakantala u Americi! A inace kod prvog gola je aut bio za barsu! Ali nema sve u svemu odlicna tekma za gledanje! Sto je najbitnije...

Miles Davis

pre 6 godina

Barsa mora da se pojaca ako misli nesto da uradi. Bejl lako moze da ispadne iz postave zbog Asensia, decko je odlican. Koliko je Navas dobar golman!

veliki strumf

pre 6 godina

@Brat Pantela Nabrojao si dosta dobrih igraca iz skole Reala, ali vecina njih je manje-vise u rangu Krkica, Dos Dantosa i slicnih. Iz Realove skole najvise cenim Raula i Morijentesa - to su jedine realno velike Zvezde (mozda ce to postati Asensio). Ali ipak, Barsina skola je izbacila najboljeg od svih - Mesija, pa Cavija, Iniestu (setite se sta su radili Realu do pre par godina, ali pregazilo vreme) - takva 3 dominantna igraca nijedna skola nije izbacila, ni Ajaksova. A iz La Masije ima jos mnogo velikih igraca kao Buskets, Pujol, Pike, Alkantara, Fabregas, Pedro... Ipak je Barsina skola proizvela bolje igrace. Dok Zidan nije preuzeo drugi tim, Real 10 godina nije stvorio igraca, sve zivo su pokupovali.

Zlatna boginja

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.

Brat pantela

pre 6 godina

Smejali ste se Zidanu i Realu zato sto su izgubili pripremne utakmice iako sam vam skretao paznju da je Zizu sve sakrio, da su otisli tamo cisto da uzmu novac i odmore igrace.
Anjelka, Makelele, Roben, Snajder mozda cak i Rodrigez su pogresni potezi Reala. Ni dan danas ne mogu da prebolim odlazak Sedorfa. Katastrofa za klub. Isto kao Pirlo za Juve.
Takva je situacija i sa Nejmarom.
Figo, Ronaldo, Rikelme, Jaja Ture, Aleksis Sancez, Fabregas i Dani Alves su gresi Barse ali iz ugla buducnosti,pustanje Nejmara je katastrofa.
Oba kluba su se ogresila o Etoa. On im je dodirna tacka.
Buskec i Pike, koliko smesno zvuci, toliko je i istinito. Stub odbrane koja se raspala.
Barsi fali 5-8 igraca.
Svaka cast La Masiji na strasnoj generaciji, ali pre i posle te gen. oni imaju samo 2 igraca, Gvardiolu i De la Penju.

Najbolja skola fudbala: RMadrid, zatim Ajaks, pa onda Barsa. O tome sam vec diskutovao. Na svakih Barsinih 10 kvalitetnih igraca, Ajaks je izbacio 15 a RM 20.
RM nema Mesija ali nema ni Barsa Moratu, Asensia, Lukasa, Karvahala...
Mozete naci uporediti i videti ko je sve iz RM skole: Soldado, Negredo, Huanfran, Kaljehon, Albiol...takvih imaju na desetine.
Sto se tice mog omiljenog kluba, koga nazivaju rezimskim, diktatorskim i frankovskim treba reci sledece: bez Ronalda i Bejla, ovaj tim moze da pobedi svakog. Uskoro ce nam faliti zamena za Ramosa i Benzemu.
Sto se mene tice, trenutno ih nema na trzistu. Najbolji su kad je najpotrebnije.

ooii

pre 6 godina

I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju

mich

pre 6 godina

Jel igrao Mesi, e sada cekM da vidim tog carobnjaka, Kada nema Cavija i kada to vise nije taj Iniesta, Da li mozr i on kao Maradona sam da donosi trofeje???? Naravno da ne moze...

Velemajstor

pre 6 godina

Ter Stegen se vec specijalizovao za primanje ovakvih golova u dvomecu sa Realom... ne znam samo ko je njega skautirao kao i onog Umtitija, davno nisam video vecu rupu...

Beogradjanin

pre 6 godina

@ I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju
(ooii, 17. avgust 2017 09:02)

Ti posle onakve utakmice i sramotno dosudjenog penala u prvoj komentarises aut i kazes da je to mrlja na trofeju????

nista o nicemu

pre 6 godina

Real je bez Ronalda bolji. Sa Ronaldom je to druga dimenzija, videli smo kako je odgovorio Mesiju na penal. Bombom sa 16 metara. Benzema prodao Umtitiju foru s malog fudbala, prikrao mu se s ledja, svi komentari da je Umtiti stub odbrane su upravo postali presmesni.

pininfarina

pre 6 godina

Ja sam vec rekao da sedam igraca iz startne postave Barselone ne bi moglo da sedi na klupi ovog Reala.Prosto nestvarno zvuci ali Real ima bolji vezni red od Katalonaca,odbrana im je prosecna,napad otupljen,da se Mesi slucajno povredi Barsa bi bila u rangu sa Deportivom i Valensijom...
p.s.
Zidan na klupi,Asensijo na terenu,amin.

Gde ja živim

pre 6 godina

E kada imaš sistem, kvalitetne trenere i ozbiljnu ligu onda imaš i ovakve igrače, a kada igraš na pašnjacima bez grejača, drenaže i ozbiljnih protivnika dobiješ panjeve od kojih se odbija lopta (čast izuzecima). Ne mislim samo na ovaj gol već generalno. Svaka čast Realu stvarno ozbiljno izgledaju, komšija Luka fenomenalan igrač.

Vladimir

pre 6 godina

@DrMegaDunum

Igrač koji da 50 golova i ima 15 asistencija je štetan za ekipu? Šta se sve ovde neće pročitati. Lepo napiši da mrziš Ronalda a ne ovakve gluposti da pišeš.

Mikula

pre 6 godina

Nevjerojatno koju količinu kvalitete u veznom redu posjeduje Real trenutno. Mogu da se poigravaju s bilo kojom ekipom na svijetu. Real konačno izgleda kao prava uigrana momčad, bez dobivanja utakmica na silu ili soliranje Ronalda. Izgleda da slijede godine dominacije Reala, ova momčad izgleda zaista impresivno.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zasto se Mesi nije video na terenu ako je samo Ronaldo suspendovan? Mili moji, najbolji ikada se ne predaje ovako. Ne predaje se, on je ocajan uz ove saigrace, sto ce i sezona pokazati i na kraju mozda i on promeni sredinu za godinu dana, maksimum dve.

Rotfucks

pre 6 godina

Sto se tice mog omiljenog kluba, koga nazivaju rezimskim, diktatorskim i frankovskim treba reci sledece: bez Ronalda i Bejla, ovaj tim moze da pobedi svakog. Uskoro ce nam faliti zamena za Ramosa i Benzemu. 
Sto se mene tice, trenutno ih nema na trzistu.


Mislim da Levandovski moze lagano da zamijeni Benzemu.

...

pre 6 godina

Sa ovim igracima Real ce u narednih 5 godina dominirati Evropom,steta sto Parizani uzese Mbapea,lepo bi se uklopio sa mladim igracima Reala.

Diletant

pre 6 godina

To sto je valjalo, Barsa se lako odrekla.
Nejmar, Alves, Fabregas, Sancez. Sad im igraju Klisen, Umtiti, Dinj, onaj Delu i Sem... ne znam ni kako se zovu.
Nejmar voli da pada i simulira ali barem 60% igre Barse je zavisilo od njega.
Primi, finta, prodor, asistencija, pas u prazno, lob. Sve je radio a Alba se mnogo isticao upravo zbog njega. Sad je leva strana Barse mrtva. Nema ko da napravi visak i onda moraju da guraju Mesiju u sredinu.
To malo dete vidi a mozete da pretpostavite koliko ih je fudbalski genije i mag provalio.
Ne racunajuci prijateljske 10-8-4 u korist Reala poslednje 22 utakmice.
3-1-1 Zidan protiv Barse.
Asensio, Lukas, Isko, Kovacic.
Real moze da igra i da na klupi lagano ostavi Ronalda, Bejla,Modrica i Krosa.
Toliko su ustimani a i Kikica je smanjio ego. Sad vise igra za tim.
Ko se jos seca debelog spanakog konobara i 0:4.
Kakav diletant u odnosu na Zidana.
Ne bi video LS da se ovi nisu opustili. Mogli su im dati 15 golova. I dalje mi ne ide u glavu da je Milan koji ih je demolirao, izgubio to finale.

TT

pre 6 godina

Ozbiljno je Zidan tempirao formu za ove prve utakmice. Sinoc je Real igrao bez Ronalda, Bejla, Iska i veći deo utakmice bez Kazemira. U prvom poluvremenu su dominirali kao da igraju protiv totalnog autsajdera. Videćemo kako ce im forma oscilirati tokom godine. Očekujem da Barsa popravi formu tokom godine i da se priviknu da igraju bez Nejmara. Biće jaki svejedno.

veliki strumf

pre 6 godina

Barsa je godinama u totalnom rasulu, na svakom delu terena nedostaje po nekoliko igraca. Valverde posle 10 godina nasao da menja formaciju i pocinje sa 3 sporohodna kiks stopera (prosli mec se proslavio Pike, sada Umtiti i Maskerano), i to protiv Reala (!?) i sta se desava? Prima se gol posle 3 minuta a da cestito nisu pipnuli loptu. Tako li to radi ozbiljan trener? Ter Stegen ocajan, ceni lopte, brani kao rukometni golman, uzas jedan. Sredina kao usporeni film. Buskets dok se okrene, obrne, moze covek lagano da vecera, popije ladno pivce - lopta i dalje kod njega. Andre Gomes totalni promasaj, Rakitic nista, a i pd velikog Inieste ostalo samo "I". Suarez slab, kao da je zaboravio da barata loptom, pogubljen. Jedini koji igra je Mesi, a muceni Alba i Serhio Roberto se bar bore ljudi. Klupu ne vredi gledati - nema ko da unese kvalitet, a Real ih razbio bez Ronalda, Iska, Bejla, Kazemira... Barsi treba kompletan remont: golman, 2 stopera, 2 veznjaka ali brza i okretna kao Luka i Kovacic, igrac po levoj strani i spic (sta ako se Suarez povredi?). Znaci, Kutinjo, Dembele - premalo je to. Dzaba ako imas ovakav krs od odbrane i sredine.

mili

pre 6 godina

Sad se vidi koliko je Neimar znacio ovom timu Barselone. Raspad je poceo vec kada je otisao Cavi,nastavio se prosle godine kada je Injesta pao i formi,a odlazak Neimara ih je dokusurio. Sada se vidi da su bili u pravu svi oni koji su tvrdili da Mesi bez Cavija i Injeste ne bi bio ono sto jeste.

texo

pre 6 godina

Najbolja ekipa u istoriji.Vaskez,Isko,Bejl,Asensio,Varan,Hernandez,Barselona nema više šta da traži protiv Reala u narednih 5-10 godina.

Milan

pre 6 godina

Iako simpatišem Barsu, rekao bih da je Real na dobrom putu da uspostavi surovu dominaciju, kako u Španiji, tako i u Evropi. Barselona izgleda kao polovna ekipa zrela za totalnu rekonstrukciju, sa velikim brojem igrača na zalasku.

odličan igrač

pre 6 godina

Asensio je fantastično krilo. Em asistira, em skida paučinu, ništa slabiji od bejla. Nema zime za real kad im takvi igrači sede na klupi.

brufen_od_400

pre 6 godina

Nemaju šta farsa više da traže protiv Reala u narednim godinama. Ovo što im radi Real u prethodih par godina i šta su sve osvojili u odnosu na "najbolju ekipu u istoriji", od 1992.godine farsa 5 LŠ, Real 6 LŠ. Kraj priče. Perez ih je uništio u transferima, UNIŠTIO. Kakve igrače je doveo za siću, dok ovi dovode Totenhemovog flopa Paulinja od 30 godina za 40 miliona evra. Ronaldo 5 zlatna lopta za ovu sezonu u decembru, a pošto Real lagano brani i Primeru i LŠ a za Ronalda se zna da će da strpa 50 golova po sezoni, to je i 6 zlatna lopta i stavljanje tačke na farsinog pikavca.

DrMegaDunum

pre 6 godina

Real je ekipa koja igra bolje bez Ronalda, jeste da on da 50 golova i ima 15 asistencija, ali je jednosmeran igrac koji steti ekipi, svojim sebiclukom, nezalaganjem u odbrani i potenciranjem cele ekipe da se svaki napad zavrsi njegovim dodirom. Mislim da je bolje da ga prodaju. Ekipa ce prodisati, sto se vidi u zadnje 3 utakmice, njihova igra bez Ronalda je leprsava, a sa njim siljenje. Imam poverenje u najinteligentnijeg igraca u zadnjih 30 godina, a sada trenera, da ce sve to dovesti u red. Mislim da ima igrace koji mogu da isprate njegovu viziju fudbala, koja je na jedom dosta visem nivou nego kod ostalih trenera.

takkar

pre 6 godina

Posle prve utakmice sam ocekivao ovako nesto.Barselona je morala da se otvori a to ostavlja mnogo prostora za igru Reala koja je veceras bila skoro bez greske.Mozda nekoliko losih dodavanja u drugom poluvremenu ali to je toliko beznacajno da mi je zao sto sam spomenuo.Sa kojom lakocom su pregazili Barselonu u ovom dvomecu,a veceras posebno.Driblinzi od strane Modrica,kao u skolskom.Zidan opet mesao karte,rotirao, savrsen je takticar pogotovo u smislu odabira igraca.Marselo i Dani standardno predobri.Ramos odigrao dobro.Pohvalio bih Navasa,sjajno istcavanje i skracivanje uglova.Benzemin gol od prijema pa do suta iz okreta za udzbenike,a deluje jako prosto,sto nikako nije pogotovo pored Umtitija koje ja kao stena.Barsa odsecena po strani kao i u proslom mecu.Opet rade isto, bez alternative sve kroz sredinu.Mesi preopterecen previse,daju mu lopte u trenutku kad je okruzen sa 4-5 igraca,to je suludo.I one dve precke koje su pogodili su bile plod Realovih gresaka u dodavanju.Dakle,nije realno to svrstati u neku''igru''.Golcine Asensija vise nisu ni slucajnost a ni retkost.Decko ima sut,ima petlju.Mi to volimo da kazemo, skolovan igrac,i zaista je tako.Odavno Real nije imao veci posed od Barse u ''Klasiku'' sto isto govori o tacnosti dodavanja i drzanja lopte u posedu.Jednostavno mnogo su bolju u polju i u tranziciji.Steta za Vaskezovu stativu zasluzio je gol.Ovo vcrs mu dodje kao mlevenje paprika za ajvar.Domacinski,zar ne?

nik

pre 6 godina

Mislim da je Zidan kljucna karika, jer
jednostavno ne gubi vazne utakmice. ogroman talenat, ali covek je ocigledno rodjen pod srecnom zvezdom. :-)

saf

pre 6 godina

za asensija tvrdim još od septembra prošle godine da će biti pravi naslednik ronalda i mesija, tj glavni kandidat za osvajanje zlatne lopte za dve do tri sezone i postigao je stvarno lep gol, ali moram priznati da me benzemin gol više oduševio, benzema nije nešto efikasan ali često postiže lepe golove

ne volem al poštujem

pre 6 godina

Ukupan rezultat 5:1 a i taj 1 je bedan.
Demonstracija sile!

ps
Sada je i nemoć Junajteda u Skoplju razumljivija!
Madriđani su kaznena ekspedicija!

neko iz moskve

pre 6 godina

Barselona je sada jedan običan prosečan tim, bez Ćavia i Inieste nije to više ona Barselona koja je osvajala ligu šampiona. Mesi ne može ništa sam da uradi. A Real igra atomski fudbal i to bez najskupljih pojedinaca u timu.

only fools and horses

pre 6 godina

Aj da se kladimo da će sada pola ovih domaćih vatrenih navijača Barcelone, da pređu da navijaju za Real. To mora uvek da bude za pobednika.
A kakav je to navijač, za klub nekoliko hiljada kilometara udaljen, koga nikad uživo nećeš videti, to je druga priča.

nik

pre 6 godina

Mislim da je Zidan kljucna karika, jer
jednostavno ne gubi vazne utakmice. ogroman talenat, ali covek je ocigledno rodjen pod srecnom zvezdom. :-)

ne volem al poštujem

pre 6 godina

Ukupan rezultat 5:1 a i taj 1 je bedan.
Demonstracija sile!

ps
Sada je i nemoć Junajteda u Skoplju razumljivija!
Madriđani su kaznena ekspedicija!

mich

pre 6 godina

Jel igrao Mesi, e sada cekM da vidim tog carobnjaka, Kada nema Cavija i kada to vise nije taj Iniesta, Da li mozr i on kao Maradona sam da donosi trofeje???? Naravno da ne moze...

Milan

pre 6 godina

Iako simpatišem Barsu, rekao bih da je Real na dobrom putu da uspostavi surovu dominaciju, kako u Španiji, tako i u Evropi. Barselona izgleda kao polovna ekipa zrela za totalnu rekonstrukciju, sa velikim brojem igrača na zalasku.

neko iz moskve

pre 6 godina

Barselona je sada jedan običan prosečan tim, bez Ćavia i Inieste nije to više ona Barselona koja je osvajala ligu šampiona. Mesi ne može ništa sam da uradi. A Real igra atomski fudbal i to bez najskupljih pojedinaca u timu.

odličan igrač

pre 6 godina

Asensio je fantastično krilo. Em asistira, em skida paučinu, ništa slabiji od bejla. Nema zime za real kad im takvi igrači sede na klupi.

pininfarina

pre 6 godina

Ja sam vec rekao da sedam igraca iz startne postave Barselone ne bi moglo da sedi na klupi ovog Reala.Prosto nestvarno zvuci ali Real ima bolji vezni red od Katalonaca,odbrana im je prosecna,napad otupljen,da se Mesi slucajno povredi Barsa bi bila u rangu sa Deportivom i Valensijom...
p.s.
Zidan na klupi,Asensijo na terenu,amin.

Beogradjanin

pre 6 godina

@ I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju
(ooii, 17. avgust 2017 09:02)

Ti posle onakve utakmice i sramotno dosudjenog penala u prvoj komentarises aut i kazes da je to mrlja na trofeju????

only fools and horses

pre 6 godina

Aj da se kladimo da će sada pola ovih domaćih vatrenih navijača Barcelone, da pređu da navijaju za Real. To mora uvek da bude za pobednika.
A kakav je to navijač, za klub nekoliko hiljada kilometara udaljen, koga nikad uživo nećeš videti, to je druga priča.

takkar

pre 6 godina

Posle prve utakmice sam ocekivao ovako nesto.Barselona je morala da se otvori a to ostavlja mnogo prostora za igru Reala koja je veceras bila skoro bez greske.Mozda nekoliko losih dodavanja u drugom poluvremenu ali to je toliko beznacajno da mi je zao sto sam spomenuo.Sa kojom lakocom su pregazili Barselonu u ovom dvomecu,a veceras posebno.Driblinzi od strane Modrica,kao u skolskom.Zidan opet mesao karte,rotirao, savrsen je takticar pogotovo u smislu odabira igraca.Marselo i Dani standardno predobri.Ramos odigrao dobro.Pohvalio bih Navasa,sjajno istcavanje i skracivanje uglova.Benzemin gol od prijema pa do suta iz okreta za udzbenike,a deluje jako prosto,sto nikako nije pogotovo pored Umtitija koje ja kao stena.Barsa odsecena po strani kao i u proslom mecu.Opet rade isto, bez alternative sve kroz sredinu.Mesi preopterecen previse,daju mu lopte u trenutku kad je okruzen sa 4-5 igraca,to je suludo.I one dve precke koje su pogodili su bile plod Realovih gresaka u dodavanju.Dakle,nije realno to svrstati u neku''igru''.Golcine Asensija vise nisu ni slucajnost a ni retkost.Decko ima sut,ima petlju.Mi to volimo da kazemo, skolovan igrac,i zaista je tako.Odavno Real nije imao veci posed od Barse u ''Klasiku'' sto isto govori o tacnosti dodavanja i drzanja lopte u posedu.Jednostavno mnogo su bolju u polju i u tranziciji.Steta za Vaskezovu stativu zasluzio je gol.Ovo vcrs mu dodje kao mlevenje paprika za ajvar.Domacinski,zar ne?

Vladimir

pre 6 godina

@DrMegaDunum

Igrač koji da 50 golova i ima 15 asistencija je štetan za ekipu? Šta se sve ovde neće pročitati. Lepo napiši da mrziš Ronalda a ne ovakve gluposti da pišeš.

Mikula

pre 6 godina

Nevjerojatno koju količinu kvalitete u veznom redu posjeduje Real trenutno. Mogu da se poigravaju s bilo kojom ekipom na svijetu. Real konačno izgleda kao prava uigrana momčad, bez dobivanja utakmica na silu ili soliranje Ronalda. Izgleda da slijede godine dominacije Reala, ova momčad izgleda zaista impresivno.

saf

pre 6 godina

za asensija tvrdim još od septembra prošle godine da će biti pravi naslednik ronalda i mesija, tj glavni kandidat za osvajanje zlatne lopte za dve do tri sezone i postigao je stvarno lep gol, ali moram priznati da me benzemin gol više oduševio, benzema nije nešto efikasan ali često postiže lepe golove

Velemajstor

pre 6 godina

Ter Stegen se vec specijalizovao za primanje ovakvih golova u dvomecu sa Realom... ne znam samo ko je njega skautirao kao i onog Umtitija, davno nisam video vecu rupu...

brufen_od_400

pre 6 godina

Nemaju šta farsa više da traže protiv Reala u narednim godinama. Ovo što im radi Real u prethodih par godina i šta su sve osvojili u odnosu na "najbolju ekipu u istoriji", od 1992.godine farsa 5 LŠ, Real 6 LŠ. Kraj priče. Perez ih je uništio u transferima, UNIŠTIO. Kakve igrače je doveo za siću, dok ovi dovode Totenhemovog flopa Paulinja od 30 godina za 40 miliona evra. Ronaldo 5 zlatna lopta za ovu sezonu u decembru, a pošto Real lagano brani i Primeru i LŠ a za Ronalda se zna da će da strpa 50 golova po sezoni, to je i 6 zlatna lopta i stavljanje tačke na farsinog pikavca.

Brat pantela

pre 6 godina

Smejali ste se Zidanu i Realu zato sto su izgubili pripremne utakmice iako sam vam skretao paznju da je Zizu sve sakrio, da su otisli tamo cisto da uzmu novac i odmore igrace.
Anjelka, Makelele, Roben, Snajder mozda cak i Rodrigez su pogresni potezi Reala. Ni dan danas ne mogu da prebolim odlazak Sedorfa. Katastrofa za klub. Isto kao Pirlo za Juve.
Takva je situacija i sa Nejmarom.
Figo, Ronaldo, Rikelme, Jaja Ture, Aleksis Sancez, Fabregas i Dani Alves su gresi Barse ali iz ugla buducnosti,pustanje Nejmara je katastrofa.
Oba kluba su se ogresila o Etoa. On im je dodirna tacka.
Buskec i Pike, koliko smesno zvuci, toliko je i istinito. Stub odbrane koja se raspala.
Barsi fali 5-8 igraca.
Svaka cast La Masiji na strasnoj generaciji, ali pre i posle te gen. oni imaju samo 2 igraca, Gvardiolu i De la Penju.

Najbolja skola fudbala: RMadrid, zatim Ajaks, pa onda Barsa. O tome sam vec diskutovao. Na svakih Barsinih 10 kvalitetnih igraca, Ajaks je izbacio 15 a RM 20.
RM nema Mesija ali nema ni Barsa Moratu, Asensia, Lukasa, Karvahala...
Mozete naci uporediti i videti ko je sve iz RM skole: Soldado, Negredo, Huanfran, Kaljehon, Albiol...takvih imaju na desetine.
Sto se tice mog omiljenog kluba, koga nazivaju rezimskim, diktatorskim i frankovskim treba reci sledece: bez Ronalda i Bejla, ovaj tim moze da pobedi svakog. Uskoro ce nam faliti zamena za Ramosa i Benzemu.
Sto se mene tice, trenutno ih nema na trzistu. Najbolji su kad je najpotrebnije.

veliki strumf

pre 6 godina

Barsa je godinama u totalnom rasulu, na svakom delu terena nedostaje po nekoliko igraca. Valverde posle 10 godina nasao da menja formaciju i pocinje sa 3 sporohodna kiks stopera (prosli mec se proslavio Pike, sada Umtiti i Maskerano), i to protiv Reala (!?) i sta se desava? Prima se gol posle 3 minuta a da cestito nisu pipnuli loptu. Tako li to radi ozbiljan trener? Ter Stegen ocajan, ceni lopte, brani kao rukometni golman, uzas jedan. Sredina kao usporeni film. Buskets dok se okrene, obrne, moze covek lagano da vecera, popije ladno pivce - lopta i dalje kod njega. Andre Gomes totalni promasaj, Rakitic nista, a i pd velikog Inieste ostalo samo "I". Suarez slab, kao da je zaboravio da barata loptom, pogubljen. Jedini koji igra je Mesi, a muceni Alba i Serhio Roberto se bar bore ljudi. Klupu ne vredi gledati - nema ko da unese kvalitet, a Real ih razbio bez Ronalda, Iska, Bejla, Kazemira... Barsi treba kompletan remont: golman, 2 stopera, 2 veznjaka ali brza i okretna kao Luka i Kovacic, igrac po levoj strani i spic (sta ako se Suarez povredi?). Znaci, Kutinjo, Dembele - premalo je to. Dzaba ako imas ovakav krs od odbrane i sredine.

Gde ja živim

pre 6 godina

E kada imaš sistem, kvalitetne trenere i ozbiljnu ligu onda imaš i ovakve igrače, a kada igraš na pašnjacima bez grejača, drenaže i ozbiljnih protivnika dobiješ panjeve od kojih se odbija lopta (čast izuzecima). Ne mislim samo na ovaj gol već generalno. Svaka čast Realu stvarno ozbiljno izgledaju, komšija Luka fenomenalan igrač.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zasto se Mesi nije video na terenu ako je samo Ronaldo suspendovan? Mili moji, najbolji ikada se ne predaje ovako. Ne predaje se, on je ocajan uz ove saigrace, sto ce i sezona pokazati i na kraju mozda i on promeni sredinu za godinu dana, maksimum dve.

...

pre 6 godina

Sa ovim igracima Real ce u narednih 5 godina dominirati Evropom,steta sto Parizani uzese Mbapea,lepo bi se uklopio sa mladim igracima Reala.

Diletant

pre 6 godina

To sto je valjalo, Barsa se lako odrekla.
Nejmar, Alves, Fabregas, Sancez. Sad im igraju Klisen, Umtiti, Dinj, onaj Delu i Sem... ne znam ni kako se zovu.
Nejmar voli da pada i simulira ali barem 60% igre Barse je zavisilo od njega.
Primi, finta, prodor, asistencija, pas u prazno, lob. Sve je radio a Alba se mnogo isticao upravo zbog njega. Sad je leva strana Barse mrtva. Nema ko da napravi visak i onda moraju da guraju Mesiju u sredinu.
To malo dete vidi a mozete da pretpostavite koliko ih je fudbalski genije i mag provalio.
Ne racunajuci prijateljske 10-8-4 u korist Reala poslednje 22 utakmice.
3-1-1 Zidan protiv Barse.
Asensio, Lukas, Isko, Kovacic.
Real moze da igra i da na klupi lagano ostavi Ronalda, Bejla,Modrica i Krosa.
Toliko su ustimani a i Kikica je smanjio ego. Sad vise igra za tim.
Ko se jos seca debelog spanakog konobara i 0:4.
Kakav diletant u odnosu na Zidana.
Ne bi video LS da se ovi nisu opustili. Mogli su im dati 15 golova. I dalje mi ne ide u glavu da je Milan koji ih je demolirao, izgubio to finale.

DrMegaDunum

pre 6 godina

Real je ekipa koja igra bolje bez Ronalda, jeste da on da 50 golova i ima 15 asistencija, ali je jednosmeran igrac koji steti ekipi, svojim sebiclukom, nezalaganjem u odbrani i potenciranjem cele ekipe da se svaki napad zavrsi njegovim dodirom. Mislim da je bolje da ga prodaju. Ekipa ce prodisati, sto se vidi u zadnje 3 utakmice, njihova igra bez Ronalda je leprsava, a sa njim siljenje. Imam poverenje u najinteligentnijeg igraca u zadnjih 30 godina, a sada trenera, da ce sve to dovesti u red. Mislim da ima igrace koji mogu da isprate njegovu viziju fudbala, koja je na jedom dosta visem nivou nego kod ostalih trenera.

mili

pre 6 godina

Sad se vidi koliko je Neimar znacio ovom timu Barselone. Raspad je poceo vec kada je otisao Cavi,nastavio se prosle godine kada je Injesta pao i formi,a odlazak Neimara ih je dokusurio. Sada se vidi da su bili u pravu svi oni koji su tvrdili da Mesi bez Cavija i Injeste ne bi bio ono sto jeste.

nista o nicemu

pre 6 godina

Real je bez Ronalda bolji. Sa Ronaldom je to druga dimenzija, videli smo kako je odgovorio Mesiju na penal. Bombom sa 16 metara. Benzema prodao Umtitiju foru s malog fudbala, prikrao mu se s ledja, svi komentari da je Umtiti stub odbrane su upravo postali presmesni.

Miles Davis

pre 6 godina

Barsa mora da se pojaca ako misli nesto da uradi. Bejl lako moze da ispadne iz postave zbog Asensia, decko je odlican. Koliko je Navas dobar golman!

texo

pre 6 godina

Najbolja ekipa u istoriji.Vaskez,Isko,Bejl,Asensio,Varan,Hernandez,Barselona nema više šta da traži protiv Reala u narednih 5-10 godina.

Rotfucks

pre 6 godina

Sto se tice mog omiljenog kluba, koga nazivaju rezimskim, diktatorskim i frankovskim treba reci sledece: bez Ronalda i Bejla, ovaj tim moze da pobedi svakog. Uskoro ce nam faliti zamena za Ramosa i Benzemu. 
Sto se mene tice, trenutno ih nema na trzistu.


Mislim da Levandovski moze lagano da zamijeni Benzemu.

TT

pre 6 godina

Ozbiljno je Zidan tempirao formu za ove prve utakmice. Sinoc je Real igrao bez Ronalda, Bejla, Iska i veći deo utakmice bez Kazemira. U prvom poluvremenu su dominirali kao da igraju protiv totalnog autsajdera. Videćemo kako ce im forma oscilirati tokom godine. Očekujem da Barsa popravi formu tokom godine i da se priviknu da igraju bez Nejmara. Biće jaki svejedno.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

Zidan polako ali sigurno promovise sebe u najuspesnijeg trenera Reala. Bio je strasan igrac, sada i odlican trener.

Melenci

pre 6 godina

Andro,ne vidis dobro,Ronaldo doprinosi Realu.Samo je poenta da Real ima Asensia Benzemu,Ramosa.....koji mogu sa lakocom da ga zamene.Njihova klupa je "smrt".Ali hajde da vidimo sta bi Barsa bez Mesija?Bili bi oko sredine na tabeli.Zidan radi posao sa rotiranjem igraca i svako je podjenako zamenljiv.Barsa tek pocinje da pada,mada im to ne zelim.Real to je moc,niko im nista ne moze.

kobac

pre 6 godina

Neko je ovde napisao da Real ima najbolju fudbalsku školu. Jedino dete Reala koje u poslednjih nekoliko godina ima važnu ulogu u timu je Karvahal. Ajde da kažemo i Vaskez, mada je pitanje koliko je dete Reala neko ko dođe u Real sa 16-17 godina. Asensio je dete sa Majorke, stigao u Real kao najveći talenat Španije. Morata je pre dete Atletika ili Hetafea nego Reala. Čak ni Raul Gonzales nije dete Reala.

Blueblueblue

pre 6 godina

El igrao Mesi? Ne vidi se decko kad nema najbolju spansku generaciju, jos uvek se secam kad je dobio zlatnu loptu 2010 i otisao na Svestsko prvenstvu gde je imao super ucinak kao najbolji igrac sveta sa 0 golovima a u isto vreme Iniesta daje gol u finalu tog svetskog kupa, eee moj mali ostario ti Iniesta pa ne mozes nista...

323

pre 6 godina

kontru, brzinu kontre koju ima real ..to ima retko koji tim. svaka kontra je velika opasnost. pa u prvoj utakmici su dali dva gola iz kontre a poslednji sa igracem manje? u ovoj utakmici opet, svaka kontra i gol visi u vazduhu. igrac manje za real sa ovakvom kontrom nista ne znaci. i to su i ranijih godina pokazivali.

Nikola

pre 6 godina

Ako je Ronaldo stetan za ekipu onda je i Isko, jer ono juce je bilo nerealno.
A kad je Barselona bez Mesija dala 4 komada Realu u sred Madrida, tada niste pisali da Mesi koci barselonu?

vidal

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.
(Zlatna boginja, 17. avgust 2017 10:13)

Pa on ne može već 10 godina ni Copa Ameriku da osvoji, pored mrtvog Brazila, Čile ga bije gde stigne, a za SP da i ne pričamo.

veliki strumf

pre 6 godina

@Brat Pantela Nabrojao si dosta dobrih igraca iz skole Reala, ali vecina njih je manje-vise u rangu Krkica, Dos Dantosa i slicnih. Iz Realove skole najvise cenim Raula i Morijentesa - to su jedine realno velike Zvezde (mozda ce to postati Asensio). Ali ipak, Barsina skola je izbacila najboljeg od svih - Mesija, pa Cavija, Iniestu (setite se sta su radili Realu do pre par godina, ali pregazilo vreme) - takva 3 dominantna igraca nijedna skola nije izbacila, ni Ajaksova. A iz La Masije ima jos mnogo velikih igraca kao Buskets, Pujol, Pike, Alkantara, Fabregas, Pedro... Ipak je Barsina skola proizvela bolje igrace. Dok Zidan nije preuzeo drugi tim, Real 10 godina nije stvorio igraca, sve zivo su pokupovali.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Sada se vidi da su bili u pravu svi oni koji su tvrdili da Mesi bez Cavija i Injeste ne bi bio ono sto jeste.
(mili, 17. avgust 2017 09:53)

Mesi je fenomen, ali Farsa je, bas kao i reprezentacija, uvek bila Cavi i Inijesta.

ManUtd

pre 6 godina

Silni Real Madrid i Zidan... Standardno dobar Marselo, valika mlada nada Asensio. Malo podbacio Modric, iznenadjujuce odlucan Benzema...
Moj utisak veceri je sposobnost Zizua da se igra macke i misa sa bilo kojom postavom...

Oliver Kosta

pre 6 godina

Barsa je mrtva. Sezona nije ni pocela a sve je gotovo. Nisu slucajno otisli Nejmar i trener Enrike. Nesto ne funkcionise vise. Nema zelje ni strasti. Svei izgleda da ce Mesi stvarno otici. Izgledalo mi je nemoguce pre par sezona. U svakom slucaju Real je trenutno bolji i to je to. Barsa se mozda vrati ali ne ove sezone. Potreban je veliki rez.

ooii

pre 6 godina

I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju

4k4.Dex

pre 6 godina

Jedini nacin da Real opet ne osvoji LS je da odigraju jednu jako losu utakmicu prime nekoliko golova i da ne mogu posle to da stignu. Svaka normalna prosecna partija znaci lagano osvajanje LS. Svaka iole bolja partija niko nema tu sta da trazi. Ovo je masinerija!

laki luzer

pre 6 godina

Dobro je sto nasi klubovi ne igraju LS. Sta treba da dobiju Real i da izgube 10-0? Bezveze bi se obrukali,a ovi ako bi zapeli samleli bi ih cak i da se izmiksuje najjacih 11 iz Partizana i CZV to bi bila parodija. Bilo bi 15-0.

Miki Grom

pre 6 godina

Sinoć su od generalnog menadžera Barselone, Pepa Segure, stigle izjave za španske televizije da su Kutinjo i Dembele blizu Barselone.
Nas Dembele ne interesuje, ali je čudno imati ovakvu drskost, ovakvo nepoštovanje prema Liverpulu, i izaći u medije i ovo reći.
Prije svega, Džejms Pirs danas piše za Eho sa kim to Barselona pregovara ako je Kutinjo blizu Barselone, jer sa Liverpulom nikako ne pregovara, nikakvi razgovori nisu održani, niti su zakazani, isto je javio i Giljem Balag.

Liverpulov stav se nije, i neće promijeniti, to opet Eho naglašava, ali ovakva drskost i bezobrazluk Barselone ide do nekih nemogućih granica. Koliko je samo nepošteno prema klubu sa kojim niste ni održali razgovore, izaći pred novinare i izjaviti tako nešto?
Kakav očajan način da utješite navijače što vam tim ne vrijedi ničemu. Ali šta drugo i očekivati od njih...

Zlatna boginja

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.

Brat pantela

pre 6 godina

Kad bi gledali ko je cije dete i odakle je potekao, shvatili bi da Mesi, Inijesta i veliki broj Barsinih zvezda nije Barsino.
Pricam o skoli a tu je neosporno da je Realova na prvom mestu u svetu.
Toliki broj kvalitetnih igraca nije izbacio ni Ajaks a ni La Masija koja je nastala zahvaljujuci Krojfu.
Vec sam raspravljao o tome, nije me mrzelo da istrazim, na kraju ni sam nisam verovao.
Na Barsinih 10, Ajaksovih ide 15 a Realovih 20. Duplo vise.
95% Realovih igraca iz skole se proda. Nema mesta za njih jer igraju velike zvezde u timu a Real na njima zgrce lovu.
Od ovog roka Man city je potrosio najvise novca u istoriji fudbala.
Real Madrid je prodao najvise igraca i zaradio najvise u istoriji. Medjutim zbog politike dovodjenja skupih pojacanja nisu u plusu.
Najveci profit ostvario je Porto.
Arsenal se zahvaljujuci poslednje 3 godine nalazi na pozitivnoj 0, verovali ili ne. Cak je i Venger anulirao svoj plus +.
U velikom minusu su i Inter, Milan, Juve, Barsa, Mancester, Celzi ali niko nije kao Man city i PSG.

Man city je za 15 godina potrosio vise nego Real Madrid u celoj svojoj istoriji.
Mislite malo o tome!!!

Batalaka

pre 6 godina

Žao mi je Valverdea, preuzeo tim za staro gvoždje: Buskets, Maskerano, Pike, Rakitić, Delofeu (!), Gomes, pa i Alba, to nisu igrači na prvoligaškom nivou! Tom sastavu ječe i ne samo juče trebalo je pet minuta da dodje do centra! Uz to i kad stignu , Buskets stane, nagazi loptu, okrene se nekoliko outa,pogleda levo desno , pa gurne loptu pola metra i doda Rakitiću na dva metra od sebe, ili vrati Pikeu ...i opet Jovo nanovo! Svaku priliku za brz napad upropasti . Rakitić katastrofa, greši spor, dodaje samo Mesiju...Ne fali njima Nejmar, već kompletna odbrana i srednji red. Tu jedino vrede Mesi i Suarez, sve ostalo je treš! Ali i način igre je prevazidjen. Dok se Barsa sa tika-taka pola sata dovlači do 16 , Real im na munjevitu kontru zbiči gol za deset sekundi.
Najbolji gol igrač Suarez odsečen , kao pivot u rukometu...Moli da dobije loptu , a Liverpul sa onakvim timom sam je doveo skoro do titule i da Stivi ne zeznu stvar osvojiše oni trofej. Ali svaka lopta je iz kontre išla njemu . Nije brz, ali treba mu prostor...Od toga u Barsi nema ništa. Kod Mesija je „pečat“ i svaku loptu mora da overi...Dok se svi ne izredjaju na lopti protivnik zatvori sve prilaze i čeka grešku za kontru...Tako je i juče bilo.

Liverpool Man

pre 6 godina

@only fools and horses
I sta sad sto neko iskreno navija za klub koji je udaljen 1000 km? To je kao pogresno? Da je to tako klubovi bi imali samo navijace iz svog grada...Jako glup komentar.

inter45

pre 6 godina

oliver @ druze svi veci klubovi imaju dobre skole ali zadnjih 10 godina se sve poremetilo , pogotovo od kako je igroman novac usao...tako da real,barsa,oba mancestera,celzi itd...nemaju vremena da daju sansu klincima iz svoje skole jer je ogroman pritisak navijaca , medija itd... da odma imaju rezultate ... Ajax ima odlicnu skolu i izbacuje dobre igrace ali npr. nema rezultate u evropi cak im se desi da u holandskom prvenstvu po 2,3 godine budu bez titule ...e sad zamisli koji je pritisak na real,barsu ,man,bayern,celzi itd....tako da oni prosto moraju da kupuju da kazem gotove igrace a verujem da u njihovim skolama ima dobrih mladih igraca ali jednostavno nemaju vremena da ih cekaju da se razviju , a da mogu ne bi imao transfere po 60,80,100 mil...npr. celzi ima malog kristensena koji je pozajmljen gladbahu i imao je odlicnu sezonu i oni ga vrate i umesto da on dobije sansu oni kupe rudigera koji nije nista spec. i plate ga 40,50 mil...i tako mlad igraca propada salju ga non stop na pozajmice ....i gomila takvih slucajeva ... Po meni real zadnje 2,3 godine radi dobar posao nema toliko divljanja imaju odlicnu ekipu koja je uigrana mladi valjeho ce dobiti sansu tu je i asensio kupili su cebaljosa realno za male pare 18mil koji obecava onda levog beka hernandeza za 20 i to je to a pritom za razliku od proslih sezona prodaju igrace za ozbiljan novac koji im nisu potrebni morata,rodrigez,danilo itd...

Milojko Pantic

pre 6 godina

Hteo bih da kažem ovo. Budimo razumni. Barsa nije bila toliko loša u prvom meču koliko je Real bio odličan i ubojit i šire klupe. Ako se sećate, neke velike zicere je Barsa promašila u prv meču. Igra zbilja nije bila toliko loša koliko je neki prikazuju. Bila je to standardna igra. U drugom im je malo i moral pao zbog ranog gola. No Real je bolji i zato je pobedio. Ono što treba zametiti je genijalnost Zidana. Ona zna da igra sa širokom klupom, kada je velika verovatnost da se neki igrači uvrede što ne igraju. A opet, bez takve širine Real ne bi mogao da ponovi naslov šampiona evrope. Pogledajte prvi meč. Uništili ih bez Modrića, a drugi bez Ronalda, Iska. Zidan je toliko kvalitetan trener da zna da će se kad tad desiti povreda nekoga i sustavom rotacije uvek ima igračine u pravom smislu reči na raspolaganju. A uvek se netko povredi za četvrtfinale, polufinale. Verujem da je ovaj Real na putu da tri puta za redom da bude šampion evrope. Bez ovakve filozofije bio bi kao Barsa, no sa Zidanom su u prednosti da to i učine. Još nešta. Ronaldo je igračina, ali se vidi koliko mu njegovi odlični saigrači čine da trpa golove. Za mene, Modrić, Isko, Asensijo i još neki su oni koji zaslužuju titule više od Ronalda.

andra

pre 6 godina

tacnio se vidi koliko Ronaldo unistava Real... realno skroz ne bitana utakmica... Isto kao sto su se grobari radovali su dobili zvezdu u basketu u ligi.... Sad ste nesto glasni Frankovci nisam vas cuo prosle sezone u El clasiku, nisam vas cuo ni kad vas je barsa nakantala u Americi! A inace kod prvog gola je aut bio za barsu! Ali nema sve u svemu odlicna tekma za gledanje! Sto je najbitnije...

Pustinska lisica

pre 6 godina

Uprava ce da upropasti Barselonu!
Koliko su dobrih igraca pustili, Sanceza, Alkantaru koji kida u bayernu, Neymara,dovode sam skart za velike pare...
Nema sta Real za dve klase bolji, nije mi jasno sta se desava kao da hoce da upropaste klub.

Negativni

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.
(Zlatna boginja,

Mesi nikada ne može da bude proglašen najboljim. Jer se to ne "proglašava". Naročito ne medju internet fanovima.
Mesi je fantastian igrač, trenutno najbolji na svetu, ali Peleu, Maradoni, Zidanu, Krojfu, Ronaldinju i Ronaldu (pravom) ne može ni pertle da vezuje.

jaran

pre 6 godina

ne igra to ko.ima najbolju skolu nego ko.dize,trofeje ba..80% igraca od tih skola slavnih zavrsi na tribinama..Real nije skola fudbala ' nego najveci klub na svetu koji mora imati svetske zvezde..a u skolu neka idu pocetnici i.amateri

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Raul je dete Atletika, poznata je prica da je Hesus Hil zatvorio sve te omladinske skole i posvetio se kupovini igraca. I sta ce, Raul sa 14-15 godina predje u Real.

Ali kontam da mladji ne znaju ko je bio Hesus.

kobac

pre 6 godina

@brat pantela pa o kakvoj školi Reala pričamo? Ne možeš da kažeš da je Asensio izašao iz škole Reala kad je stigao iz Majorke već kao punoletan. Čak je odigrao celu sezonu za Majorku pre nego što je stigao u Real. I svi ti igrači koje nabrajaš nisu prošli ''školu'' Reala nego su stizali u Real kao veliki talenti iz nekih manjih sredina. I većina njih ode jer ne mogu da pariraju velikim svetskim zvezdama koje Real uvek ima u timu. Dakle, dovedu ultratalentovanog 16-godišnjaka, tri godine ga šalju na pozajmice i onda ga puste. I šta, on se onda računa kao igrač iz škole Reala? Nema nikakve logike. Ajaks ima školu, Real je nema.

COPYNALDO

pre 6 godina

I naravno,ponavlja se ista prica.Portugal osvojio trece mesto na kupu konfederacija bez ronalda,real osvojio superkup evrope bez ronalda,real osvojio superkup spanije bez ronalda....Ko je nekad mesiju doneo trofej.Niko nikada.A ronaldu?Van der sar odbranjenim penalom u ligi sampiona,zatim ramos vise puta,pa onda eder,marselo,pepe,asensio,bejl....spisak je podugacak.Naravno tu je i najvazniji igrac reala perez.

Barsa Barsa

pre 6 godina

Cestitam svim navijacima Reala na pobedi, a i drugim navijacima koji su protiv Barselone. Cini mi se da je ovo prvi put posle 12 godina da je Real bio bolji u svim zvanicnim, nezvanicnim i kao ova poluzvanicnim mecevima. I Barsa je pobedila pre dve godine sa 4 gola razlike na pocetku prvenstva, pa ipak je Real postao prvak Evrope. Pa vidimo se u decembru.

luther

pre 6 godina

Ja da sam Perez prodao bih Ronalda za 500mlk...ima budala koliko hoce da ga uzmu.Real bez Ron igra najlepsi fudbal na svetu..TIMCINA.Kolliko dolaze do izrazaja i Benz,Bejl,Kros..imaju i Asensija,tek ce te cuti za Valjeha,ko igra FM zna o cemu pricam..

Laza

pre 6 godina

Terstegen mozda nije vrhunski golman, ali preterali ste sa optuzbama na njegov racun. MIslim da nije imao sansi da odbrani ni jedan od svih 5 komada koliko je primio u dvomecu sa Realom. Eventualno je mogao vise da se potrudi kod asensijevog gola u Madridu, ali ni tu mu to ne bi pomoglo, jer je bila parabola...

kkk

pre 6 godina

I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju

Oliver

pre 6 godina

@Brat Pantela
Cestitam,za sada je tvoj komentar najveca budalastina koju sam procitao.Real ima najbolju omladinsku skolu fudbala?? Svi igraci koje si nabrojao,a potekli su iz Realove skole su srednja klasa igraca,tu nema ekstra klase.S druge strane,iz Bayernove skole u zadnjih 10 godina su proistekli Philipp Lahm,Bastian Schweinsteiger,Thomas Mueller i Toni Kroos.To su 4 ekstra igraca,vrhunskog kvaliteta.Koji od igraca iz Realove skole moze da se meri s bilo kojim od njih? Naravno nijedan.I vrapci na grani znaju da su 3 najbolje omladinske skole na svetu: Barcelona,Ajax i Bayern.Cak je nedavno i bio tekst na tu temu sa ovim redosledom.A tvoj komentar je samo jedan komentar ostrascenog novokomponovanog pomodarskog navijaca Frankovog kluba.Ne secam se nijednog navijaca Reala iz perioda Kalderon-Mijatovic kad vas je Lion redovno drao u osmini finala LS,a sada ne moze da se zivi od vas,hehehe

Oliver

pre 6 godina

@Rotfucks
Moze,ali samo u tvojoj masti.Lewandowski ima ugovor do 2021,a guess what: u Bayernu ne postoje otkupne klauzule.Oteli ste nam Toni Kroosa,vise necete nikoga,pogotovo posle one sramne kradje!

Sale Jagodina

pre 6 godina

Navijac sam Reala u duelima sa Barselonom i prijaju mi pobede,ali mislim da sa Barsinim golmanomm nesto nije uredu.Mislim na prvi gol i na neke golove iz prethodnih utakmica.

Djuka

pre 6 godina

Dobro je sto nasi klubovi ne igraju LS. Sta treba da dobiju Real i da izgube 10-0? Bezveze bi se obrukali,a ovi ako bi zapeli samleli bi ih cak i da se izmiksuje najjacih 11 iz Partizana i CZV to bi bila parodija. Bilo bi 15-0.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laki luzer, 17. avgust 2017 14:20)
apsolutno se ne slazem
golova bi bilo od 25 do 45

ooii

pre 6 godina

I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju

andra

pre 6 godina

tacnio se vidi koliko Ronaldo unistava Real... realno skroz ne bitana utakmica... Isto kao sto su se grobari radovali su dobili zvezdu u basketu u ligi.... Sad ste nesto glasni Frankovci nisam vas cuo prosle sezone u El clasiku, nisam vas cuo ni kad vas je barsa nakantala u Americi! A inace kod prvog gola je aut bio za barsu! Ali nema sve u svemu odlicna tekma za gledanje! Sto je najbitnije...

mich

pre 6 godina

Jel igrao Mesi, e sada cekM da vidim tog carobnjaka, Kada nema Cavija i kada to vise nije taj Iniesta, Da li mozr i on kao Maradona sam da donosi trofeje???? Naravno da ne moze...

Zlatna boginja

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.

kobac

pre 6 godina

Neko je ovde napisao da Real ima najbolju fudbalsku školu. Jedino dete Reala koje u poslednjih nekoliko godina ima važnu ulogu u timu je Karvahal. Ajde da kažemo i Vaskez, mada je pitanje koliko je dete Reala neko ko dođe u Real sa 16-17 godina. Asensio je dete sa Majorke, stigao u Real kao najveći talenat Španije. Morata je pre dete Atletika ili Hetafea nego Reala. Čak ni Raul Gonzales nije dete Reala.

DrMegaDunum

pre 6 godina

Real je ekipa koja igra bolje bez Ronalda, jeste da on da 50 golova i ima 15 asistencija, ali je jednosmeran igrac koji steti ekipi, svojim sebiclukom, nezalaganjem u odbrani i potenciranjem cele ekipe da se svaki napad zavrsi njegovim dodirom. Mislim da je bolje da ga prodaju. Ekipa ce prodisati, sto se vidi u zadnje 3 utakmice, njihova igra bez Ronalda je leprsava, a sa njim siljenje. Imam poverenje u najinteligentnijeg igraca u zadnjih 30 godina, a sada trenera, da ce sve to dovesti u red. Mislim da ima igrace koji mogu da isprate njegovu viziju fudbala, koja je na jedom dosta visem nivou nego kod ostalih trenera.

Brat pantela

pre 6 godina

Smejali ste se Zidanu i Realu zato sto su izgubili pripremne utakmice iako sam vam skretao paznju da je Zizu sve sakrio, da su otisli tamo cisto da uzmu novac i odmore igrace.
Anjelka, Makelele, Roben, Snajder mozda cak i Rodrigez su pogresni potezi Reala. Ni dan danas ne mogu da prebolim odlazak Sedorfa. Katastrofa za klub. Isto kao Pirlo za Juve.
Takva je situacija i sa Nejmarom.
Figo, Ronaldo, Rikelme, Jaja Ture, Aleksis Sancez, Fabregas i Dani Alves su gresi Barse ali iz ugla buducnosti,pustanje Nejmara je katastrofa.
Oba kluba su se ogresila o Etoa. On im je dodirna tacka.
Buskec i Pike, koliko smesno zvuci, toliko je i istinito. Stub odbrane koja se raspala.
Barsi fali 5-8 igraca.
Svaka cast La Masiji na strasnoj generaciji, ali pre i posle te gen. oni imaju samo 2 igraca, Gvardiolu i De la Penju.

Najbolja skola fudbala: RMadrid, zatim Ajaks, pa onda Barsa. O tome sam vec diskutovao. Na svakih Barsinih 10 kvalitetnih igraca, Ajaks je izbacio 15 a RM 20.
RM nema Mesija ali nema ni Barsa Moratu, Asensia, Lukasa, Karvahala...
Mozete naci uporediti i videti ko je sve iz RM skole: Soldado, Negredo, Huanfran, Kaljehon, Albiol...takvih imaju na desetine.
Sto se tice mog omiljenog kluba, koga nazivaju rezimskim, diktatorskim i frankovskim treba reci sledece: bez Ronalda i Bejla, ovaj tim moze da pobedi svakog. Uskoro ce nam faliti zamena za Ramosa i Benzemu.
Sto se mene tice, trenutno ih nema na trzistu. Najbolji su kad je najpotrebnije.

texo

pre 6 godina

Najbolja ekipa u istoriji.Vaskez,Isko,Bejl,Asensio,Varan,Hernandez,Barselona nema više šta da traži protiv Reala u narednih 5-10 godina.

veliki strumf

pre 6 godina

@Brat Pantela Nabrojao si dosta dobrih igraca iz skole Reala, ali vecina njih je manje-vise u rangu Krkica, Dos Dantosa i slicnih. Iz Realove skole najvise cenim Raula i Morijentesa - to su jedine realno velike Zvezde (mozda ce to postati Asensio). Ali ipak, Barsina skola je izbacila najboljeg od svih - Mesija, pa Cavija, Iniestu (setite se sta su radili Realu do pre par godina, ali pregazilo vreme) - takva 3 dominantna igraca nijedna skola nije izbacila, ni Ajaksova. A iz La Masije ima jos mnogo velikih igraca kao Buskets, Pujol, Pike, Alkantara, Fabregas, Pedro... Ipak je Barsina skola proizvela bolje igrace. Dok Zidan nije preuzeo drugi tim, Real 10 godina nije stvorio igraca, sve zivo su pokupovali.

Oliver

pre 6 godina

@Brat Pantela
Cestitam,za sada je tvoj komentar najveca budalastina koju sam procitao.Real ima najbolju omladinsku skolu fudbala?? Svi igraci koje si nabrojao,a potekli su iz Realove skole su srednja klasa igraca,tu nema ekstra klase.S druge strane,iz Bayernove skole u zadnjih 10 godina su proistekli Philipp Lahm,Bastian Schweinsteiger,Thomas Mueller i Toni Kroos.To su 4 ekstra igraca,vrhunskog kvaliteta.Koji od igraca iz Realove skole moze da se meri s bilo kojim od njih? Naravno nijedan.I vrapci na grani znaju da su 3 najbolje omladinske skole na svetu: Barcelona,Ajax i Bayern.Cak je nedavno i bio tekst na tu temu sa ovim redosledom.A tvoj komentar je samo jedan komentar ostrascenog novokomponovanog pomodarskog navijaca Frankovog kluba.Ne secam se nijednog navijaca Reala iz perioda Kalderon-Mijatovic kad vas je Lion redovno drao u osmini finala LS,a sada ne moze da se zivi od vas,hehehe

brufen_od_400

pre 6 godina

Nemaju šta farsa više da traže protiv Reala u narednim godinama. Ovo što im radi Real u prethodih par godina i šta su sve osvojili u odnosu na "najbolju ekipu u istoriji", od 1992.godine farsa 5 LŠ, Real 6 LŠ. Kraj priče. Perez ih je uništio u transferima, UNIŠTIO. Kakve igrače je doveo za siću, dok ovi dovode Totenhemovog flopa Paulinja od 30 godina za 40 miliona evra. Ronaldo 5 zlatna lopta za ovu sezonu u decembru, a pošto Real lagano brani i Primeru i LŠ a za Ronalda se zna da će da strpa 50 golova po sezoni, to je i 6 zlatna lopta i stavljanje tačke na farsinog pikavca.

kkk

pre 6 godina

I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju

only fools and horses

pre 6 godina

Aj da se kladimo da će sada pola ovih domaćih vatrenih navijača Barcelone, da pređu da navijaju za Real. To mora uvek da bude za pobednika.
A kakav je to navijač, za klub nekoliko hiljada kilometara udaljen, koga nikad uživo nećeš videti, to je druga priča.

Nikola

pre 6 godina

Ako je Ronaldo stetan za ekipu onda je i Isko, jer ono juce je bilo nerealno.
A kad je Barselona bez Mesija dala 4 komada Realu u sred Madrida, tada niste pisali da Mesi koci barselonu?

nista o nicemu

pre 6 godina

Real je bez Ronalda bolji. Sa Ronaldom je to druga dimenzija, videli smo kako je odgovorio Mesiju na penal. Bombom sa 16 metara. Benzema prodao Umtitiju foru s malog fudbala, prikrao mu se s ledja, svi komentari da je Umtiti stub odbrane su upravo postali presmesni.

Negativni

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.
(Zlatna boginja,

Mesi nikada ne može da bude proglašen najboljim. Jer se to ne "proglašava". Naročito ne medju internet fanovima.
Mesi je fantastian igrač, trenutno najbolji na svetu, ali Peleu, Maradoni, Zidanu, Krojfu, Ronaldinju i Ronaldu (pravom) ne može ni pertle da vezuje.

Oliver

pre 6 godina

@Rotfucks
Moze,ali samo u tvojoj masti.Lewandowski ima ugovor do 2021,a guess what: u Bayernu ne postoje otkupne klauzule.Oteli ste nam Toni Kroosa,vise necete nikoga,pogotovo posle one sramne kradje!

nista o nicemu

pre 6 godina

Zasto se Mesi nije video na terenu ako je samo Ronaldo suspendovan? Mili moji, najbolji ikada se ne predaje ovako. Ne predaje se, on je ocajan uz ove saigrace, sto ce i sezona pokazati i na kraju mozda i on promeni sredinu za godinu dana, maksimum dve.

mili

pre 6 godina

Sad se vidi koliko je Neimar znacio ovom timu Barselone. Raspad je poceo vec kada je otisao Cavi,nastavio se prosle godine kada je Injesta pao i formi,a odlazak Neimara ih je dokusurio. Sada se vidi da su bili u pravu svi oni koji su tvrdili da Mesi bez Cavija i Injeste ne bi bio ono sto jeste.

Sale Jagodina

pre 6 godina

Navijac sam Reala u duelima sa Barselonom i prijaju mi pobede,ali mislim da sa Barsinim golmanomm nesto nije uredu.Mislim na prvi gol i na neke golove iz prethodnih utakmica.

TT

pre 6 godina

Ozbiljno je Zidan tempirao formu za ove prve utakmice. Sinoc je Real igrao bez Ronalda, Bejla, Iska i veći deo utakmice bez Kazemira. U prvom poluvremenu su dominirali kao da igraju protiv totalnog autsajdera. Videćemo kako ce im forma oscilirati tokom godine. Očekujem da Barsa popravi formu tokom godine i da se priviknu da igraju bez Nejmara. Biće jaki svejedno.

COPYNALDO

pre 6 godina

I naravno,ponavlja se ista prica.Portugal osvojio trece mesto na kupu konfederacija bez ronalda,real osvojio superkup evrope bez ronalda,real osvojio superkup spanije bez ronalda....Ko je nekad mesiju doneo trofej.Niko nikada.A ronaldu?Van der sar odbranjenim penalom u ligi sampiona,zatim ramos vise puta,pa onda eder,marselo,pepe,asensio,bejl....spisak je podugacak.Naravno tu je i najvazniji igrac reala perez.

luther

pre 6 godina

Ja da sam Perez prodao bih Ronalda za 500mlk...ima budala koliko hoce da ga uzmu.Real bez Ron igra najlepsi fudbal na svetu..TIMCINA.Kolliko dolaze do izrazaja i Benz,Bejl,Kros..imaju i Asensija,tek ce te cuti za Valjeha,ko igra FM zna o cemu pricam..

Rotfucks

pre 6 godina

Sto se tice mog omiljenog kluba, koga nazivaju rezimskim, diktatorskim i frankovskim treba reci sledece: bez Ronalda i Bejla, ovaj tim moze da pobedi svakog. Uskoro ce nam faliti zamena za Ramosa i Benzemu. 
Sto se mene tice, trenutno ih nema na trzistu.


Mislim da Levandovski moze lagano da zamijeni Benzemu.

Beogradjanin

pre 6 godina

@ I slijepac bi vidio da je Carvajal igrao zadnji loptom... Umjesto auta za Barcelonu, Real postize gol za 1-0... Ali ajd Real bi ovo osvojio i ovako i onako... Ali je interesantno da Real na svakom trofeju mora imati mrlju
(ooii, 17. avgust 2017 09:02)

Ti posle onakve utakmice i sramotno dosudjenog penala u prvoj komentarises aut i kazes da je to mrlja na trofeju????

Vladimir

pre 6 godina

@DrMegaDunum

Igrač koji da 50 golova i ima 15 asistencija je štetan za ekipu? Šta se sve ovde neće pročitati. Lepo napiši da mrziš Ronalda a ne ovakve gluposti da pišeš.

Milojko Pantic

pre 6 godina

Hteo bih da kažem ovo. Budimo razumni. Barsa nije bila toliko loša u prvom meču koliko je Real bio odličan i ubojit i šire klupe. Ako se sećate, neke velike zicere je Barsa promašila u prv meču. Igra zbilja nije bila toliko loša koliko je neki prikazuju. Bila je to standardna igra. U drugom im je malo i moral pao zbog ranog gola. No Real je bolji i zato je pobedio. Ono što treba zametiti je genijalnost Zidana. Ona zna da igra sa širokom klupom, kada je velika verovatnost da se neki igrači uvrede što ne igraju. A opet, bez takve širine Real ne bi mogao da ponovi naslov šampiona evrope. Pogledajte prvi meč. Uništili ih bez Modrića, a drugi bez Ronalda, Iska. Zidan je toliko kvalitetan trener da zna da će se kad tad desiti povreda nekoga i sustavom rotacije uvek ima igračine u pravom smislu reči na raspolaganju. A uvek se netko povredi za četvrtfinale, polufinale. Verujem da je ovaj Real na putu da tri puta za redom da bude šampion evrope. Bez ovakve filozofije bio bi kao Barsa, no sa Zidanom su u prednosti da to i učine. Još nešta. Ronaldo je igračina, ali se vidi koliko mu njegovi odlični saigrači čine da trpa golove. Za mene, Modrić, Isko, Asensijo i još neki su oni koji zaslužuju titule više od Ronalda.

Barsa Barsa

pre 6 godina

Cestitam svim navijacima Reala na pobedi, a i drugim navijacima koji su protiv Barselone. Cini mi se da je ovo prvi put posle 12 godina da je Real bio bolji u svim zvanicnim, nezvanicnim i kao ova poluzvanicnim mecevima. I Barsa je pobedila pre dve godine sa 4 gola razlike na pocetku prvenstva, pa ipak je Real postao prvak Evrope. Pa vidimo se u decembru.

...

pre 6 godina

Sa ovim igracima Real ce u narednih 5 godina dominirati Evropom,steta sto Parizani uzese Mbapea,lepo bi se uklopio sa mladim igracima Reala.

kobac

pre 6 godina

@brat pantela pa o kakvoj školi Reala pričamo? Ne možeš da kažeš da je Asensio izašao iz škole Reala kad je stigao iz Majorke već kao punoletan. Čak je odigrao celu sezonu za Majorku pre nego što je stigao u Real. I svi ti igrači koje nabrajaš nisu prošli ''školu'' Reala nego su stizali u Real kao veliki talenti iz nekih manjih sredina. I većina njih ode jer ne mogu da pariraju velikim svetskim zvezdama koje Real uvek ima u timu. Dakle, dovedu ultratalentovanog 16-godišnjaka, tri godine ga šalju na pozajmice i onda ga puste. I šta, on se onda računa kao igrač iz škole Reala? Nema nikakve logike. Ajaks ima školu, Real je nema.

ne volem al poštujem

pre 6 godina

Ukupan rezultat 5:1 a i taj 1 je bedan.
Demonstracija sile!

ps
Sada je i nemoć Junajteda u Skoplju razumljivija!
Madriđani su kaznena ekspedicija!

Diletant

pre 6 godina

To sto je valjalo, Barsa se lako odrekla.
Nejmar, Alves, Fabregas, Sancez. Sad im igraju Klisen, Umtiti, Dinj, onaj Delu i Sem... ne znam ni kako se zovu.
Nejmar voli da pada i simulira ali barem 60% igre Barse je zavisilo od njega.
Primi, finta, prodor, asistencija, pas u prazno, lob. Sve je radio a Alba se mnogo isticao upravo zbog njega. Sad je leva strana Barse mrtva. Nema ko da napravi visak i onda moraju da guraju Mesiju u sredinu.
To malo dete vidi a mozete da pretpostavite koliko ih je fudbalski genije i mag provalio.
Ne racunajuci prijateljske 10-8-4 u korist Reala poslednje 22 utakmice.
3-1-1 Zidan protiv Barse.
Asensio, Lukas, Isko, Kovacic.
Real moze da igra i da na klupi lagano ostavi Ronalda, Bejla,Modrica i Krosa.
Toliko su ustimani a i Kikica je smanjio ego. Sad vise igra za tim.
Ko se jos seca debelog spanakog konobara i 0:4.
Kakav diletant u odnosu na Zidana.
Ne bi video LS da se ovi nisu opustili. Mogli su im dati 15 golova. I dalje mi ne ide u glavu da je Milan koji ih je demolirao, izgubio to finale.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Raul je dete Atletika, poznata je prica da je Hesus Hil zatvorio sve te omladinske skole i posvetio se kupovini igraca. I sta ce, Raul sa 14-15 godina predje u Real.

Ali kontam da mladji ne znaju ko je bio Hesus.

neko iz moskve

pre 6 godina

Barselona je sada jedan običan prosečan tim, bez Ćavia i Inieste nije to više ona Barselona koja je osvajala ligu šampiona. Mesi ne može ništa sam da uradi. A Real igra atomski fudbal i to bez najskupljih pojedinaca u timu.

nik

pre 6 godina

Mislim da je Zidan kljucna karika, jer
jednostavno ne gubi vazne utakmice. ogroman talenat, ali covek je ocigledno rodjen pod srecnom zvezdom. :-)

takkar

pre 6 godina

Posle prve utakmice sam ocekivao ovako nesto.Barselona je morala da se otvori a to ostavlja mnogo prostora za igru Reala koja je veceras bila skoro bez greske.Mozda nekoliko losih dodavanja u drugom poluvremenu ali to je toliko beznacajno da mi je zao sto sam spomenuo.Sa kojom lakocom su pregazili Barselonu u ovom dvomecu,a veceras posebno.Driblinzi od strane Modrica,kao u skolskom.Zidan opet mesao karte,rotirao, savrsen je takticar pogotovo u smislu odabira igraca.Marselo i Dani standardno predobri.Ramos odigrao dobro.Pohvalio bih Navasa,sjajno istcavanje i skracivanje uglova.Benzemin gol od prijema pa do suta iz okreta za udzbenike,a deluje jako prosto,sto nikako nije pogotovo pored Umtitija koje ja kao stena.Barsa odsecena po strani kao i u proslom mecu.Opet rade isto, bez alternative sve kroz sredinu.Mesi preopterecen previse,daju mu lopte u trenutku kad je okruzen sa 4-5 igraca,to je suludo.I one dve precke koje su pogodili su bile plod Realovih gresaka u dodavanju.Dakle,nije realno to svrstati u neku''igru''.Golcine Asensija vise nisu ni slucajnost a ni retkost.Decko ima sut,ima petlju.Mi to volimo da kazemo, skolovan igrac,i zaista je tako.Odavno Real nije imao veci posed od Barse u ''Klasiku'' sto isto govori o tacnosti dodavanja i drzanja lopte u posedu.Jednostavno mnogo su bolju u polju i u tranziciji.Steta za Vaskezovu stativu zasluzio je gol.Ovo vcrs mu dodje kao mlevenje paprika za ajvar.Domacinski,zar ne?

Velemajstor

pre 6 godina

Ter Stegen se vec specijalizovao za primanje ovakvih golova u dvomecu sa Realom... ne znam samo ko je njega skautirao kao i onog Umtitija, davno nisam video vecu rupu...

Blueblueblue

pre 6 godina

El igrao Mesi? Ne vidi se decko kad nema najbolju spansku generaciju, jos uvek se secam kad je dobio zlatnu loptu 2010 i otisao na Svestsko prvenstvu gde je imao super ucinak kao najbolji igrac sveta sa 0 golovima a u isto vreme Iniesta daje gol u finalu tog svetskog kupa, eee moj mali ostario ti Iniesta pa ne mozes nista...

pininfarina

pre 6 godina

Ja sam vec rekao da sedam igraca iz startne postave Barselone ne bi moglo da sedi na klupi ovog Reala.Prosto nestvarno zvuci ali Real ima bolji vezni red od Katalonaca,odbrana im je prosecna,napad otupljen,da se Mesi slucajno povredi Barsa bi bila u rangu sa Deportivom i Valensijom...
p.s.
Zidan na klupi,Asensijo na terenu,amin.

ManUtd

pre 6 godina

Silni Real Madrid i Zidan... Standardno dobar Marselo, valika mlada nada Asensio. Malo podbacio Modric, iznenadjujuce odlucan Benzema...
Moj utisak veceri je sposobnost Zizua da se igra macke i misa sa bilo kojom postavom...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Sada se vidi da su bili u pravu svi oni koji su tvrdili da Mesi bez Cavija i Injeste ne bi bio ono sto jeste.
(mili, 17. avgust 2017 09:53)

Mesi je fenomen, ali Farsa je, bas kao i reprezentacija, uvek bila Cavi i Inijesta.

veliki strumf

pre 6 godina

Barsa je godinama u totalnom rasulu, na svakom delu terena nedostaje po nekoliko igraca. Valverde posle 10 godina nasao da menja formaciju i pocinje sa 3 sporohodna kiks stopera (prosli mec se proslavio Pike, sada Umtiti i Maskerano), i to protiv Reala (!?) i sta se desava? Prima se gol posle 3 minuta a da cestito nisu pipnuli loptu. Tako li to radi ozbiljan trener? Ter Stegen ocajan, ceni lopte, brani kao rukometni golman, uzas jedan. Sredina kao usporeni film. Buskets dok se okrene, obrne, moze covek lagano da vecera, popije ladno pivce - lopta i dalje kod njega. Andre Gomes totalni promasaj, Rakitic nista, a i pd velikog Inieste ostalo samo "I". Suarez slab, kao da je zaboravio da barata loptom, pogubljen. Jedini koji igra je Mesi, a muceni Alba i Serhio Roberto se bar bore ljudi. Klupu ne vredi gledati - nema ko da unese kvalitet, a Real ih razbio bez Ronalda, Iska, Bejla, Kazemira... Barsi treba kompletan remont: golman, 2 stopera, 2 veznjaka ali brza i okretna kao Luka i Kovacic, igrac po levoj strani i spic (sta ako se Suarez povredi?). Znaci, Kutinjo, Dembele - premalo je to. Dzaba ako imas ovakav krs od odbrane i sredine.

Miles Davis

pre 6 godina

Barsa mora da se pojaca ako misli nesto da uradi. Bejl lako moze da ispadne iz postave zbog Asensia, decko je odlican. Koliko je Navas dobar golman!

Batalaka

pre 6 godina

Žao mi je Valverdea, preuzeo tim za staro gvoždje: Buskets, Maskerano, Pike, Rakitić, Delofeu (!), Gomes, pa i Alba, to nisu igrači na prvoligaškom nivou! Tom sastavu ječe i ne samo juče trebalo je pet minuta da dodje do centra! Uz to i kad stignu , Buskets stane, nagazi loptu, okrene se nekoliko outa,pogleda levo desno , pa gurne loptu pola metra i doda Rakitiću na dva metra od sebe, ili vrati Pikeu ...i opet Jovo nanovo! Svaku priliku za brz napad upropasti . Rakitić katastrofa, greši spor, dodaje samo Mesiju...Ne fali njima Nejmar, već kompletna odbrana i srednji red. Tu jedino vrede Mesi i Suarez, sve ostalo je treš! Ali i način igre je prevazidjen. Dok se Barsa sa tika-taka pola sata dovlači do 16 , Real im na munjevitu kontru zbiči gol za deset sekundi.
Najbolji gol igrač Suarez odsečen , kao pivot u rukometu...Moli da dobije loptu , a Liverpul sa onakvim timom sam je doveo skoro do titule i da Stivi ne zeznu stvar osvojiše oni trofej. Ali svaka lopta je iz kontre išla njemu . Nije brz, ali treba mu prostor...Od toga u Barsi nema ništa. Kod Mesija je „pečat“ i svaku loptu mora da overi...Dok se svi ne izredjaju na lopti protivnik zatvori sve prilaze i čeka grešku za kontru...Tako je i juče bilo.

Brat pantela

pre 6 godina

Kad bi gledali ko je cije dete i odakle je potekao, shvatili bi da Mesi, Inijesta i veliki broj Barsinih zvezda nije Barsino.
Pricam o skoli a tu je neosporno da je Realova na prvom mestu u svetu.
Toliki broj kvalitetnih igraca nije izbacio ni Ajaks a ni La Masija koja je nastala zahvaljujuci Krojfu.
Vec sam raspravljao o tome, nije me mrzelo da istrazim, na kraju ni sam nisam verovao.
Na Barsinih 10, Ajaksovih ide 15 a Realovih 20. Duplo vise.
95% Realovih igraca iz skole se proda. Nema mesta za njih jer igraju velike zvezde u timu a Real na njima zgrce lovu.
Od ovog roka Man city je potrosio najvise novca u istoriji fudbala.
Real Madrid je prodao najvise igraca i zaradio najvise u istoriji. Medjutim zbog politike dovodjenja skupih pojacanja nisu u plusu.
Najveci profit ostvario je Porto.
Arsenal se zahvaljujuci poslednje 3 godine nalazi na pozitivnoj 0, verovali ili ne. Cak je i Venger anulirao svoj plus +.
U velikom minusu su i Inter, Milan, Juve, Barsa, Mancester, Celzi ali niko nije kao Man city i PSG.

Man city je za 15 godina potrosio vise nego Real Madrid u celoj svojoj istoriji.
Mislite malo o tome!!!

vidal

pre 6 godina

Iskreno i od srca zelim mesiju da ne da ni jedan jedini gol ove sezone, da ne osvoji ni jedan trofej, ali zato mu od sveg srca zelim da naredne godine osvoji svetsko i da bude i zvanicno proglasen za najboljeg ikada.
(Zlatna boginja, 17. avgust 2017 10:13)

Pa on ne može već 10 godina ni Copa Ameriku da osvoji, pored mrtvog Brazila, Čile ga bije gde stigne, a za SP da i ne pričamo.

Milan

pre 6 godina

Iako simpatišem Barsu, rekao bih da je Real na dobrom putu da uspostavi surovu dominaciju, kako u Španiji, tako i u Evropi. Barselona izgleda kao polovna ekipa zrela za totalnu rekonstrukciju, sa velikim brojem igrača na zalasku.

jaran

pre 6 godina

ne igra to ko.ima najbolju skolu nego ko.dize,trofeje ba..80% igraca od tih skola slavnih zavrsi na tribinama..Real nije skola fudbala ' nego najveci klub na svetu koji mora imati svetske zvezde..a u skolu neka idu pocetnici i.amateri

Oliver Kosta

pre 6 godina

Barsa je mrtva. Sezona nije ni pocela a sve je gotovo. Nisu slucajno otisli Nejmar i trener Enrike. Nesto ne funkcionise vise. Nema zelje ni strasti. Svei izgleda da ce Mesi stvarno otici. Izgledalo mi je nemoguce pre par sezona. U svakom slucaju Real je trenutno bolji i to je to. Barsa se mozda vrati ali ne ove sezone. Potreban je veliki rez.

saf

pre 6 godina

za asensija tvrdim još od septembra prošle godine da će biti pravi naslednik ronalda i mesija, tj glavni kandidat za osvajanje zlatne lopte za dve do tri sezone i postigao je stvarno lep gol, ali moram priznati da me benzemin gol više oduševio, benzema nije nešto efikasan ali često postiže lepe golove

Mikula

pre 6 godina

Nevjerojatno koju količinu kvalitete u veznom redu posjeduje Real trenutno. Mogu da se poigravaju s bilo kojom ekipom na svijetu. Real konačno izgleda kao prava uigrana momčad, bez dobivanja utakmica na silu ili soliranje Ronalda. Izgleda da slijede godine dominacije Reala, ova momčad izgleda zaista impresivno.

4k4.Dex

pre 6 godina

Jedini nacin da Real opet ne osvoji LS je da odigraju jednu jako losu utakmicu prime nekoliko golova i da ne mogu posle to da stignu. Svaka normalna prosecna partija znaci lagano osvajanje LS. Svaka iole bolja partija niko nema tu sta da trazi. Ovo je masinerija!

Miki Grom

pre 6 godina

Sinoć su od generalnog menadžera Barselone, Pepa Segure, stigle izjave za španske televizije da su Kutinjo i Dembele blizu Barselone.
Nas Dembele ne interesuje, ali je čudno imati ovakvu drskost, ovakvo nepoštovanje prema Liverpulu, i izaći u medije i ovo reći.
Prije svega, Džejms Pirs danas piše za Eho sa kim to Barselona pregovara ako je Kutinjo blizu Barselone, jer sa Liverpulom nikako ne pregovara, nikakvi razgovori nisu održani, niti su zakazani, isto je javio i Giljem Balag.

Liverpulov stav se nije, i neće promijeniti, to opet Eho naglašava, ali ovakva drskost i bezobrazluk Barselone ide do nekih nemogućih granica. Koliko je samo nepošteno prema klubu sa kojim niste ni održali razgovore, izaći pred novinare i izjaviti tako nešto?
Kakav očajan način da utješite navijače što vam tim ne vrijedi ničemu. Ali šta drugo i očekivati od njih...

Melenci

pre 6 godina

Andro,ne vidis dobro,Ronaldo doprinosi Realu.Samo je poenta da Real ima Asensia Benzemu,Ramosa.....koji mogu sa lakocom da ga zamene.Njihova klupa je "smrt".Ali hajde da vidimo sta bi Barsa bez Mesija?Bili bi oko sredine na tabeli.Zidan radi posao sa rotiranjem igraca i svako je podjenako zamenljiv.Barsa tek pocinje da pada,mada im to ne zelim.Real to je moc,niko im nista ne moze.

laki luzer

pre 6 godina

Dobro je sto nasi klubovi ne igraju LS. Sta treba da dobiju Real i da izgube 10-0? Bezveze bi se obrukali,a ovi ako bi zapeli samleli bi ih cak i da se izmiksuje najjacih 11 iz Partizana i CZV to bi bila parodija. Bilo bi 15-0.

Gde ja živim

pre 6 godina

E kada imaš sistem, kvalitetne trenere i ozbiljnu ligu onda imaš i ovakve igrače, a kada igraš na pašnjacima bez grejača, drenaže i ozbiljnih protivnika dobiješ panjeve od kojih se odbija lopta (čast izuzecima). Ne mislim samo na ovaj gol već generalno. Svaka čast Realu stvarno ozbiljno izgledaju, komšija Luka fenomenalan igrač.

Pustinska lisica

pre 6 godina

Uprava ce da upropasti Barselonu!
Koliko su dobrih igraca pustili, Sanceza, Alkantaru koji kida u bayernu, Neymara,dovode sam skart za velike pare...
Nema sta Real za dve klase bolji, nije mi jasno sta se desava kao da hoce da upropaste klub.

Liverpool Man

pre 6 godina

@only fools and horses
I sta sad sto neko iskreno navija za klub koji je udaljen 1000 km? To je kao pogresno? Da je to tako klubovi bi imali samo navijace iz svog grada...Jako glup komentar.

zapadnobalkanskinealbanac

pre 6 godina

Zidan polako ali sigurno promovise sebe u najuspesnijeg trenera Reala. Bio je strasan igrac, sada i odlican trener.

323

pre 6 godina

kontru, brzinu kontre koju ima real ..to ima retko koji tim. svaka kontra je velika opasnost. pa u prvoj utakmici su dali dva gola iz kontre a poslednji sa igracem manje? u ovoj utakmici opet, svaka kontra i gol visi u vazduhu. igrac manje za real sa ovakvom kontrom nista ne znaci. i to su i ranijih godina pokazivali.

inter45

pre 6 godina

oliver @ druze svi veci klubovi imaju dobre skole ali zadnjih 10 godina se sve poremetilo , pogotovo od kako je igroman novac usao...tako da real,barsa,oba mancestera,celzi itd...nemaju vremena da daju sansu klincima iz svoje skole jer je ogroman pritisak navijaca , medija itd... da odma imaju rezultate ... Ajax ima odlicnu skolu i izbacuje dobre igrace ali npr. nema rezultate u evropi cak im se desi da u holandskom prvenstvu po 2,3 godine budu bez titule ...e sad zamisli koji je pritisak na real,barsu ,man,bayern,celzi itd....tako da oni prosto moraju da kupuju da kazem gotove igrace a verujem da u njihovim skolama ima dobrih mladih igraca ali jednostavno nemaju vremena da ih cekaju da se razviju , a da mogu ne bi imao transfere po 60,80,100 mil...npr. celzi ima malog kristensena koji je pozajmljen gladbahu i imao je odlicnu sezonu i oni ga vrate i umesto da on dobije sansu oni kupe rudigera koji nije nista spec. i plate ga 40,50 mil...i tako mlad igraca propada salju ga non stop na pozajmice ....i gomila takvih slucajeva ... Po meni real zadnje 2,3 godine radi dobar posao nema toliko divljanja imaju odlicnu ekipu koja je uigrana mladi valjeho ce dobiti sansu tu je i asensio kupili su cebaljosa realno za male pare 18mil koji obecava onda levog beka hernandeza za 20 i to je to a pritom za razliku od proslih sezona prodaju igrace za ozbiljan novac koji im nisu potrebni morata,rodrigez,danilo itd...

Laza

pre 6 godina

Terstegen mozda nije vrhunski golman, ali preterali ste sa optuzbama na njegov racun. MIslim da nije imao sansi da odbrani ni jedan od svih 5 komada koliko je primio u dvomecu sa Realom. Eventualno je mogao vise da se potrudi kod asensijevog gola u Madridu, ali ni tu mu to ne bi pomoglo, jer je bila parabola...

Djuka

pre 6 godina

Dobro je sto nasi klubovi ne igraju LS. Sta treba da dobiju Real i da izgube 10-0? Bezveze bi se obrukali,a ovi ako bi zapeli samleli bi ih cak i da se izmiksuje najjacih 11 iz Partizana i CZV to bi bila parodija. Bilo bi 15-0.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laki luzer, 17. avgust 2017 14:20)
apsolutno se ne slazem
golova bi bilo od 25 do 45

odličan igrač

pre 6 godina

Asensio je fantastično krilo. Em asistira, em skida paučinu, ništa slabiji od bejla. Nema zime za real kad im takvi igrači sede na klupi.