Nedelja, 23.07.2017.

11:12

Beker: Nadal i Federer najveći kandidati za No.1

Boris Beker smatra da su Rodžer Federer i Rafael Nadal glavni kandidati za prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Izvor: PT

Beker: Nadal i Federer najveæi kandidati za No.1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Max

pre 6 godina

@? - Ja govorim o skoru Federera i Nadala u finalima gs i ukupnom skoru na betonu, a on je 10-9 za Federera ne 10-3. Mora da si nešto ispomešao. Na šljaci je 13 -2 i to jeste ponižavajuće za Federera zato bolje stavi nekoliko upitnika u imenu jer ništa nisi razmeo:6-3 je za Nadala u finalaima gs. U njihovom pretposlednjem meču 2014. na AO u polufinalu bilo je 3-0 za Nadala, Jel i to ponižavajuće za Nadala, Upitniče? U finalima gs Nadal- Đoković je 4-3 za Nadala. Nadal pobede - Uso 2010,RG 2012. i 2o14, Uso 2013. Đoković pobede protiv Nadala - W i Uso 2011. i AO 2012. Beton na Uso je brži od onog na AO (ove god. ga ubrzali)

Dott

pre 6 godina

Beker je izneo cinjenicno stanje koje bi ucinio svako bacivsi kratak pogled na atp listu.
To nije nikakva vest, niti je doticni rekao ista pametno.
Licno mislim da trenutno niko nije sposoban odigrati sezonu na konstantno visokom nivou, a sta je neophodno da bi se neko zadrzao vise nedelja na broju jedan. Zato licno mislim da sva cetvorica imaju podjednake sanse da godinu zavrse na broju jedan.
Rodzer valja pricu da sada tenis igra iz ljubavi, 7-8 turnira za Godinu dana? Pa kakva je to ljubav, kalkulantska? Ako volis onda igraj sve turnire, zar je vazno hoces li osvojiti trofej kad igras iz ljubavi? Aha, voli da igra ali samo kad pobedjuje, nesto tako izgleda. Tako moj komsija, igrao je sa mnom sah dok me je pobedjuvao, sad nasao drugog koga moze da delje. Isti je i Rafa, koliko puta je rekao da ne voli da igra protiv Djokovica. Kako mu je onda savest mirna kad osvoji trofej bez susreta sa njim, zar mu taj trofej ima potrebnu tezinu? Ma da, verovatno bi na to odgovorio pitanjem "sta je to savest?".
Svakako Novak ima savesti i itekako voli da igra sa Nadalom i Rodzerom,e zato verujem da se Novak vraca na broj jedan do kraja godine.

Dragor

pre 6 godina

Veliki sam fan Federera ali konstatacije pojedinih posetilaca ovog foruma ne piju vodu.Prvo reci da Nadal nije kompletan teniser moze samo neko ko uistinu o tenisu ne zna nista.Iako smatram da su Roger i Novak ostvarili bolje rezultate na turnirima na betonu to ne umanjuje dostignuca Rafe na ovoj podlozi.Pazite na Us openu Federer je odigrao 7 finala i uzeo 5 titula.Novak isto odigrao 7 finala ali uzeo samo dva.Isto koliko i Nadal koji je igrao samo tri finala.Procentualno ispada da je posle Rogera Rafa najbolji u Njujorku sto nije tacno sobzirom da Novak od 2007 do 2017 uvek igra makar polufinale sto je neverovatan podatak.Slicno kao sto je Federer u Australiji od 2004-2015 igrao stalno makar polufinale ili na Us openu od 2003-2012.takve serije Rafa nema na betonu kao ova dvojica ali ima titule sto je u krajnjem i najvaznije.

dominus

pre 6 godina

@ melo

Jedino što se od Novaka može očekivati - da se za koji dan i zvanično (nakratko) povuče iz tenisa. Otprilike do početka sledeće sezone. Mada, kolika je cela ta pompa oko njega (na nivou rijalitija), ne bi me čudilo da odigra sve turnire do kraja godine (malo verovatno).

anica

pre 6 godina

(?, 23. jul 2017 22:20)
Umes li da skapiras da na taj nacin mozes uvek naci manu, svi su oni kompletni, Nadal nema zavrsni masters, Majami, ali ima IW, Us open, Federer ima IW Mi i US open, al nije uzeo nijednom Monte Karlo i Rim. Novak jedino nema Sinsinati. Nole melje svuda, ama bas svuda kad je zainteresovan.
Udji na kuhinju obavezno, obavezno!!!, da vidis sto su lepe:)

?

pre 6 godina

@Max
10-3 u GS na tvrdim podlogama. Ponizavajuce za Nadala. Nema dalje. I jel ti mozda neko objasnio da su podloge na USO i AO poprilicno razlicite? Koliko Nadal ima titula na tvrdoj podlozi? Sigurno bar 40, ipak je on jako kompletan teniser?

Tako znači

pre 6 godina

Opet o tome "ko šta brani do kraja". Kako vam ne pada na um da se pitate koliko je ko bodova ove godine osvojio? Nadal ima 7095, Rodžer 6545, Novak 2535... i ostala "konkurencija je na oko 3000, tako da je sve jasno, i sudeći prema svemu Federer će završiti godinu na prvom mestu. Najjači je danas, a odmoran baš prilično, a nije ni loš igrač. Šta mislite o ovome da nije tako loš igrač?

Max

pre 6 godina

Ne znam šta je nelogično Beker rekao i što se Federerovi navijači uzbuđuju jer činjenice se nje mogu promeniti - beton povećava šanse Nadalu, Beker je u pravu, Nadla poslednjih godina bolje igra na betonu nego travi. Us open je osvojio 2013,a 2012, 2014.(povreda protiv Vavreneke) i 2017. igrao je finala AO. Na tavi nema značajnije rezultate od 2012, ali ima 2 W, 4 titule na travi Niko ne spori da su Federer i Đoković uspešniji na betonu od Nadala, ali je skor na betonu Federer-Nada 10:9, i to ga je Federer ove god popravio. Na travi 2-1 za Federera, na šljaci čak 13 prema 2 za nadala, što je ponićavajuće za "najvećeg" (Đoković ima mnogo bolji skor na šljaci sa Nadalom) ukupno 23-14. Kolko se ovde neznalice lože na marketinški proizvod - Federer, čudo!

Posmatrac

pre 6 godina

Logican rasplet samim tim logicna okolnost u ovoj sezoni. Napomena da Rodzeru itekako lezi beton posle trave da bi bilo ocekivano uzme do kraja bar jos pet turnira. Nadal tesko da moze biti prvi a ako se uzme u obzir da nikad nije osvojio nista nakon americke sezone kad dodje jesenji deo. Cak kad je bio na vrhuncu svom u karijeri.

Markoni33

pre 6 godina

Mislim da ce bez dileme Rodzer biti prvi. Rafa nikada nije briljirao krajem godine, pa ne verujem ni da ce sada. Novak je nazalost vratio samopouzdanje, ali je povredjen a i Endi je u slicnoj situaciji. Ne bih iskljucio da Stan napravi opet neki ludacki rezultat na USO, ali sigurno ne da bude broj 1.

MsK

pre 6 godina

@Vlad Rad
Pa nije pisalo „car je go“ ni za Nadala 2015 kad je pao na 10.mesto a igrao 23 turnira; nije pisalo ni za Rodjera 2011 i 2013 kad je pao na 7. mesto...
A što bi specijalno u slučaju Djokovića morali napisati car je go? Ne razumem, objasni mi.

vintage heritage

pre 6 godina

Federer je jedini igrac koji je propustio sezonu sljake i RG, a da nije bio povredjen, hteo covek da se odmori taman pred Vimbldon, dok ostali ginu na sljaci (fizicki najzahtevnijoj podlozi). Nije u redu od ATP i ITF sto postoje ovakva pravila. Trebalo bi svi da se tretiraju jednako, ma koliko teniser bio uspesan. Nije mu dosta sto je igrao u weak eri u kojoj je osvojio najvise GS. Ne sme Frauderer da osvoji USO, pravda mora biti zadovoljena. Tipujem na Nadala i Nishikorija kao igrace koji bi mogli da ga izbace sa USO.

mix

pre 6 godina

Tko bi rekao da ce Nadal i Federer se boriti za prvo mesto ATP do unazad prosle godine Novakovim osvajanjem osvajanjem RG to je bilo nemoguće zamisliti i svi smo verovali u Novaka i govorili samo je nebo granica da ce sve rekorde oboriti pa cak i doci do 20 GS titula ali nazalost ostale su sve puste želje.
Federera i Nadala smo davno poslali u penziju a oni su se vratili i izgleda i dalje vladaju svjetskim tenisom trenutno bez konkurencije a posebno se odnosi na Federera koji u poznim godinama i dalje dominira

Stefan

pre 6 godina

Zna i Beker ko su prave,istinske legende ovog sporta.
Dva najveca svih vremena.
Oni nikada javno nisu izjavili da su se zasitili tenisa,njima je to jednostavno nedopustivo,mozda su se nekad u karijeri i bili zasitili,ali to reci javno je za njih nepostovanje ovog sporta.

melo

pre 6 godina

Hm, s obzirom na formu Federera ne bih dao prednost Nadalu. Djokovic iako je u padu forme beton mu najbolje leži. Očekujem od Novaka da nas obraduje makar jednim trofejem do kraja godine :)

Srdjan

pre 6 godina

"Sezona na betonu povecava sanse Nadalu protiv Federera"? Zaista? Pa Federer je na betonu bolji od Rafe, Federer ne brani nijedan poen do kraja godine, Rafa brani nesto sitno. U sustini, Federer, prema mom misljenju, ima vece sanse da godinu zavrsi kao prvi, a Rafa bi vec prije US opena mogao doci na 1. mjesto.

Vlad Rad

pre 6 godina

Ovo nije misljenje vec cinjenica. Kad se pogled trka, tj. broj poena osvojenih ove godine, vidi se da ova dvojica beze po 5000 poena Novaku i Endiju. Pa jedino da jedan od njih dvojice osvoji sve do kraja sezone, a da Rafa i Federer gube u prvim kolima. Znaci nemoguce. Al nasi mediji se drze samo atp liste i ne kontaju da ce Novak samo padati na toj listi. Tj. verovatno znaju, al kako napisati da je car go.

anica

pre 6 godina

Federer vodi glavnu rec u svom zivotu, to je evidentno, odlicno koristi svoje sanse i odlicno se kroz karijeru snasao u tim vodama...vidi se da ima oko sebe ljude od poverenja, svu ljubav sveta, ali nije dozvolio da mu iko kroji sudbinu. Nadal protiv Federera na betonu ne verujem da ce imati sansu, jer Rodja i na betonu igra odlicno. S' obzirom da ima sad mesec dana i jace da se odmori, a nas Novak ocigledno nece biti spreman za US open, ne vidim ko moze da spreci Federera da podigne pehar u Njujorku.
Neverovatno, do skoro nisu mogli da se sastave, kad vidim Federera kako se bori, kako je posvecen svemu u godinama koje nisu bas male za sport, nista mi nije tesko.
Koliko god ga voleli ili ne, to je za svako postovanje!

kimiko

pre 6 godina

Ovaj Beker pravi diplomata. Odlucio se za dva igraca koje tastature najvise vole:)
Tako je izbegnuta podela izmedju tastatura i zato mu ja cestitam :)

Tennisman

pre 6 godina

Sezona na betonu povecava sanse Nadalu protiv Federera"? Zaista? Pa Federer je na betonu bolji od Rafe, Federer ne brani nijedan poen do kraja godine, Rafa brani nesto sitno. U sustini, Federer, prema mom misljenju, ima vece sanse da godinu zavrsi kao prvi, a Rafa bi vec prije US opena mogao doci na 1. mjesto.
(Srdjan, 23. jul 2017 11:27)

A jesi li zasmiljao o tome da Rodzer nece sve igrati do kraja

Vlad Rad

pre 6 godina

Ovo nije misljenje vec cinjenica. Kad se pogled trka, tj. broj poena osvojenih ove godine, vidi se da ova dvojica beze po 5000 poena Novaku i Endiju. Pa jedino da jedan od njih dvojice osvoji sve do kraja sezone, a da Rafa i Federer gube u prvim kolima. Znaci nemoguce. Al nasi mediji se drze samo atp liste i ne kontaju da ce Novak samo padati na toj listi. Tj. verovatno znaju, al kako napisati da je car go.

anica

pre 6 godina

Federer vodi glavnu rec u svom zivotu, to je evidentno, odlicno koristi svoje sanse i odlicno se kroz karijeru snasao u tim vodama...vidi se da ima oko sebe ljude od poverenja, svu ljubav sveta, ali nije dozvolio da mu iko kroji sudbinu. Nadal protiv Federera na betonu ne verujem da ce imati sansu, jer Rodja i na betonu igra odlicno. S' obzirom da ima sad mesec dana i jace da se odmori, a nas Novak ocigledno nece biti spreman za US open, ne vidim ko moze da spreci Federera da podigne pehar u Njujorku.
Neverovatno, do skoro nisu mogli da se sastave, kad vidim Federera kako se bori, kako je posvecen svemu u godinama koje nisu bas male za sport, nista mi nije tesko.
Koliko god ga voleli ili ne, to je za svako postovanje!

Srdjan

pre 6 godina

"Sezona na betonu povecava sanse Nadalu protiv Federera"? Zaista? Pa Federer je na betonu bolji od Rafe, Federer ne brani nijedan poen do kraja godine, Rafa brani nesto sitno. U sustini, Federer, prema mom misljenju, ima vece sanse da godinu zavrsi kao prvi, a Rafa bi vec prije US opena mogao doci na 1. mjesto.

mix

pre 6 godina

Tko bi rekao da ce Nadal i Federer se boriti za prvo mesto ATP do unazad prosle godine Novakovim osvajanjem osvajanjem RG to je bilo nemoguće zamisliti i svi smo verovali u Novaka i govorili samo je nebo granica da ce sve rekorde oboriti pa cak i doci do 20 GS titula ali nazalost ostale su sve puste želje.
Federera i Nadala smo davno poslali u penziju a oni su se vratili i izgleda i dalje vladaju svjetskim tenisom trenutno bez konkurencije a posebno se odnosi na Federera koji u poznim godinama i dalje dominira

Stefan

pre 6 godina

Zna i Beker ko su prave,istinske legende ovog sporta.
Dva najveca svih vremena.
Oni nikada javno nisu izjavili da su se zasitili tenisa,njima je to jednostavno nedopustivo,mozda su se nekad u karijeri i bili zasitili,ali to reci javno je za njih nepostovanje ovog sporta.

melo

pre 6 godina

Hm, s obzirom na formu Federera ne bih dao prednost Nadalu. Djokovic iako je u padu forme beton mu najbolje leži. Očekujem od Novaka da nas obraduje makar jednim trofejem do kraja godine :)

Markoni33

pre 6 godina

Mislim da ce bez dileme Rodzer biti prvi. Rafa nikada nije briljirao krajem godine, pa ne verujem ni da ce sada. Novak je nazalost vratio samopouzdanje, ali je povredjen a i Endi je u slicnoj situaciji. Ne bih iskljucio da Stan napravi opet neki ludacki rezultat na USO, ali sigurno ne da bude broj 1.

Tako znači

pre 6 godina

Opet o tome "ko šta brani do kraja". Kako vam ne pada na um da se pitate koliko je ko bodova ove godine osvojio? Nadal ima 7095, Rodžer 6545, Novak 2535... i ostala "konkurencija je na oko 3000, tako da je sve jasno, i sudeći prema svemu Federer će završiti godinu na prvom mestu. Najjači je danas, a odmoran baš prilično, a nije ni loš igrač. Šta mislite o ovome da nije tako loš igrač?

kimiko

pre 6 godina

Ovaj Beker pravi diplomata. Odlucio se za dva igraca koje tastature najvise vole:)
Tako je izbegnuta podela izmedju tastatura i zato mu ja cestitam :)

Max

pre 6 godina

Ne znam šta je nelogično Beker rekao i što se Federerovi navijači uzbuđuju jer činjenice se nje mogu promeniti - beton povećava šanse Nadalu, Beker je u pravu, Nadla poslednjih godina bolje igra na betonu nego travi. Us open je osvojio 2013,a 2012, 2014.(povreda protiv Vavreneke) i 2017. igrao je finala AO. Na tavi nema značajnije rezultate od 2012, ali ima 2 W, 4 titule na travi Niko ne spori da su Federer i Đoković uspešniji na betonu od Nadala, ali je skor na betonu Federer-Nada 10:9, i to ga je Federer ove god popravio. Na travi 2-1 za Federera, na šljaci čak 13 prema 2 za nadala, što je ponićavajuće za "najvećeg" (Đoković ima mnogo bolji skor na šljaci sa Nadalom) ukupno 23-14. Kolko se ovde neznalice lože na marketinški proizvod - Federer, čudo!

Posmatrac

pre 6 godina

Logican rasplet samim tim logicna okolnost u ovoj sezoni. Napomena da Rodzeru itekako lezi beton posle trave da bi bilo ocekivano uzme do kraja bar jos pet turnira. Nadal tesko da moze biti prvi a ako se uzme u obzir da nikad nije osvojio nista nakon americke sezone kad dodje jesenji deo. Cak kad je bio na vrhuncu svom u karijeri.

vintage heritage

pre 6 godina

Federer je jedini igrac koji je propustio sezonu sljake i RG, a da nije bio povredjen, hteo covek da se odmori taman pred Vimbldon, dok ostali ginu na sljaci (fizicki najzahtevnijoj podlozi). Nije u redu od ATP i ITF sto postoje ovakva pravila. Trebalo bi svi da se tretiraju jednako, ma koliko teniser bio uspesan. Nije mu dosta sto je igrao u weak eri u kojoj je osvojio najvise GS. Ne sme Frauderer da osvoji USO, pravda mora biti zadovoljena. Tipujem na Nadala i Nishikorija kao igrace koji bi mogli da ga izbace sa USO.

anica

pre 6 godina

(?, 23. jul 2017 22:20)
Umes li da skapiras da na taj nacin mozes uvek naci manu, svi su oni kompletni, Nadal nema zavrsni masters, Majami, ali ima IW, Us open, Federer ima IW Mi i US open, al nije uzeo nijednom Monte Karlo i Rim. Novak jedino nema Sinsinati. Nole melje svuda, ama bas svuda kad je zainteresovan.
Udji na kuhinju obavezno, obavezno!!!, da vidis sto su lepe:)

Tennisman

pre 6 godina

Sezona na betonu povecava sanse Nadalu protiv Federera"? Zaista? Pa Federer je na betonu bolji od Rafe, Federer ne brani nijedan poen do kraja godine, Rafa brani nesto sitno. U sustini, Federer, prema mom misljenju, ima vece sanse da godinu zavrsi kao prvi, a Rafa bi vec prije US opena mogao doci na 1. mjesto.
(Srdjan, 23. jul 2017 11:27)

A jesi li zasmiljao o tome da Rodzer nece sve igrati do kraja

dominus

pre 6 godina

@ melo

Jedino što se od Novaka može očekivati - da se za koji dan i zvanično (nakratko) povuče iz tenisa. Otprilike do početka sledeće sezone. Mada, kolika je cela ta pompa oko njega (na nivou rijalitija), ne bi me čudilo da odigra sve turnire do kraja godine (malo verovatno).

Dragor

pre 6 godina

Veliki sam fan Federera ali konstatacije pojedinih posetilaca ovog foruma ne piju vodu.Prvo reci da Nadal nije kompletan teniser moze samo neko ko uistinu o tenisu ne zna nista.Iako smatram da su Roger i Novak ostvarili bolje rezultate na turnirima na betonu to ne umanjuje dostignuca Rafe na ovoj podlozi.Pazite na Us openu Federer je odigrao 7 finala i uzeo 5 titula.Novak isto odigrao 7 finala ali uzeo samo dva.Isto koliko i Nadal koji je igrao samo tri finala.Procentualno ispada da je posle Rogera Rafa najbolji u Njujorku sto nije tacno sobzirom da Novak od 2007 do 2017 uvek igra makar polufinale sto je neverovatan podatak.Slicno kao sto je Federer u Australiji od 2004-2015 igrao stalno makar polufinale ili na Us openu od 2003-2012.takve serije Rafa nema na betonu kao ova dvojica ali ima titule sto je u krajnjem i najvaznije.

MsK

pre 6 godina

@Vlad Rad
Pa nije pisalo „car je go“ ni za Nadala 2015 kad je pao na 10.mesto a igrao 23 turnira; nije pisalo ni za Rodjera 2011 i 2013 kad je pao na 7. mesto...
A što bi specijalno u slučaju Djokovića morali napisati car je go? Ne razumem, objasni mi.

?

pre 6 godina

@Max
10-3 u GS na tvrdim podlogama. Ponizavajuce za Nadala. Nema dalje. I jel ti mozda neko objasnio da su podloge na USO i AO poprilicno razlicite? Koliko Nadal ima titula na tvrdoj podlozi? Sigurno bar 40, ipak je on jako kompletan teniser?

Dott

pre 6 godina

Beker je izneo cinjenicno stanje koje bi ucinio svako bacivsi kratak pogled na atp listu.
To nije nikakva vest, niti je doticni rekao ista pametno.
Licno mislim da trenutno niko nije sposoban odigrati sezonu na konstantno visokom nivou, a sta je neophodno da bi se neko zadrzao vise nedelja na broju jedan. Zato licno mislim da sva cetvorica imaju podjednake sanse da godinu zavrse na broju jedan.
Rodzer valja pricu da sada tenis igra iz ljubavi, 7-8 turnira za Godinu dana? Pa kakva je to ljubav, kalkulantska? Ako volis onda igraj sve turnire, zar je vazno hoces li osvojiti trofej kad igras iz ljubavi? Aha, voli da igra ali samo kad pobedjuje, nesto tako izgleda. Tako moj komsija, igrao je sa mnom sah dok me je pobedjuvao, sad nasao drugog koga moze da delje. Isti je i Rafa, koliko puta je rekao da ne voli da igra protiv Djokovica. Kako mu je onda savest mirna kad osvoji trofej bez susreta sa njim, zar mu taj trofej ima potrebnu tezinu? Ma da, verovatno bi na to odgovorio pitanjem "sta je to savest?".
Svakako Novak ima savesti i itekako voli da igra sa Nadalom i Rodzerom,e zato verujem da se Novak vraca na broj jedan do kraja godine.

Max

pre 6 godina

@? - Ja govorim o skoru Federera i Nadala u finalima gs i ukupnom skoru na betonu, a on je 10-9 za Federera ne 10-3. Mora da si nešto ispomešao. Na šljaci je 13 -2 i to jeste ponižavajuće za Federera zato bolje stavi nekoliko upitnika u imenu jer ništa nisi razmeo:6-3 je za Nadala u finalaima gs. U njihovom pretposlednjem meču 2014. na AO u polufinalu bilo je 3-0 za Nadala, Jel i to ponižavajuće za Nadala, Upitniče? U finalima gs Nadal- Đoković je 4-3 za Nadala. Nadal pobede - Uso 2010,RG 2012. i 2o14, Uso 2013. Đoković pobede protiv Nadala - W i Uso 2011. i AO 2012. Beton na Uso je brži od onog na AO (ove god. ga ubrzali)

vintage heritage

pre 6 godina

Federer je jedini igrac koji je propustio sezonu sljake i RG, a da nije bio povredjen, hteo covek da se odmori taman pred Vimbldon, dok ostali ginu na sljaci (fizicki najzahtevnijoj podlozi). Nije u redu od ATP i ITF sto postoje ovakva pravila. Trebalo bi svi da se tretiraju jednako, ma koliko teniser bio uspesan. Nije mu dosta sto je igrao u weak eri u kojoj je osvojio najvise GS. Ne sme Frauderer da osvoji USO, pravda mora biti zadovoljena. Tipujem na Nadala i Nishikorija kao igrace koji bi mogli da ga izbace sa USO.

kimiko

pre 6 godina

Ovaj Beker pravi diplomata. Odlucio se za dva igraca koje tastature najvise vole:)
Tako je izbegnuta podela izmedju tastatura i zato mu ja cestitam :)

Tennisman

pre 6 godina

Sezona na betonu povecava sanse Nadalu protiv Federera"? Zaista? Pa Federer je na betonu bolji od Rafe, Federer ne brani nijedan poen do kraja godine, Rafa brani nesto sitno. U sustini, Federer, prema mom misljenju, ima vece sanse da godinu zavrsi kao prvi, a Rafa bi vec prije US opena mogao doci na 1. mjesto.
(Srdjan, 23. jul 2017 11:27)

A jesi li zasmiljao o tome da Rodzer nece sve igrati do kraja

Max

pre 6 godina

Ne znam šta je nelogično Beker rekao i što se Federerovi navijači uzbuđuju jer činjenice se nje mogu promeniti - beton povećava šanse Nadalu, Beker je u pravu, Nadla poslednjih godina bolje igra na betonu nego travi. Us open je osvojio 2013,a 2012, 2014.(povreda protiv Vavreneke) i 2017. igrao je finala AO. Na tavi nema značajnije rezultate od 2012, ali ima 2 W, 4 titule na travi Niko ne spori da su Federer i Đoković uspešniji na betonu od Nadala, ali je skor na betonu Federer-Nada 10:9, i to ga je Federer ove god popravio. Na travi 2-1 za Federera, na šljaci čak 13 prema 2 za nadala, što je ponićavajuće za "najvećeg" (Đoković ima mnogo bolji skor na šljaci sa Nadalom) ukupno 23-14. Kolko se ovde neznalice lože na marketinški proizvod - Federer, čudo!

melo

pre 6 godina

Hm, s obzirom na formu Federera ne bih dao prednost Nadalu. Djokovic iako je u padu forme beton mu najbolje leži. Očekujem od Novaka da nas obraduje makar jednim trofejem do kraja godine :)

MsK

pre 6 godina

@Vlad Rad
Pa nije pisalo „car je go“ ni za Nadala 2015 kad je pao na 10.mesto a igrao 23 turnira; nije pisalo ni za Rodjera 2011 i 2013 kad je pao na 7. mesto...
A što bi specijalno u slučaju Djokovića morali napisati car je go? Ne razumem, objasni mi.

Dott

pre 6 godina

Beker je izneo cinjenicno stanje koje bi ucinio svako bacivsi kratak pogled na atp listu.
To nije nikakva vest, niti je doticni rekao ista pametno.
Licno mislim da trenutno niko nije sposoban odigrati sezonu na konstantno visokom nivou, a sta je neophodno da bi se neko zadrzao vise nedelja na broju jedan. Zato licno mislim da sva cetvorica imaju podjednake sanse da godinu zavrse na broju jedan.
Rodzer valja pricu da sada tenis igra iz ljubavi, 7-8 turnira za Godinu dana? Pa kakva je to ljubav, kalkulantska? Ako volis onda igraj sve turnire, zar je vazno hoces li osvojiti trofej kad igras iz ljubavi? Aha, voli da igra ali samo kad pobedjuje, nesto tako izgleda. Tako moj komsija, igrao je sa mnom sah dok me je pobedjuvao, sad nasao drugog koga moze da delje. Isti je i Rafa, koliko puta je rekao da ne voli da igra protiv Djokovica. Kako mu je onda savest mirna kad osvoji trofej bez susreta sa njim, zar mu taj trofej ima potrebnu tezinu? Ma da, verovatno bi na to odgovorio pitanjem "sta je to savest?".
Svakako Novak ima savesti i itekako voli da igra sa Nadalom i Rodzerom,e zato verujem da se Novak vraca na broj jedan do kraja godine.

Vlad Rad

pre 6 godina

Ovo nije misljenje vec cinjenica. Kad se pogled trka, tj. broj poena osvojenih ove godine, vidi se da ova dvojica beze po 5000 poena Novaku i Endiju. Pa jedino da jedan od njih dvojice osvoji sve do kraja sezone, a da Rafa i Federer gube u prvim kolima. Znaci nemoguce. Al nasi mediji se drze samo atp liste i ne kontaju da ce Novak samo padati na toj listi. Tj. verovatno znaju, al kako napisati da je car go.

?

pre 6 godina

@Max
10-3 u GS na tvrdim podlogama. Ponizavajuce za Nadala. Nema dalje. I jel ti mozda neko objasnio da su podloge na USO i AO poprilicno razlicite? Koliko Nadal ima titula na tvrdoj podlozi? Sigurno bar 40, ipak je on jako kompletan teniser?

anica

pre 6 godina

(?, 23. jul 2017 22:20)
Umes li da skapiras da na taj nacin mozes uvek naci manu, svi su oni kompletni, Nadal nema zavrsni masters, Majami, ali ima IW, Us open, Federer ima IW Mi i US open, al nije uzeo nijednom Monte Karlo i Rim. Novak jedino nema Sinsinati. Nole melje svuda, ama bas svuda kad je zainteresovan.
Udji na kuhinju obavezno, obavezno!!!, da vidis sto su lepe:)

Stefan

pre 6 godina

Zna i Beker ko su prave,istinske legende ovog sporta.
Dva najveca svih vremena.
Oni nikada javno nisu izjavili da su se zasitili tenisa,njima je to jednostavno nedopustivo,mozda su se nekad u karijeri i bili zasitili,ali to reci javno je za njih nepostovanje ovog sporta.

Posmatrac

pre 6 godina

Logican rasplet samim tim logicna okolnost u ovoj sezoni. Napomena da Rodzeru itekako lezi beton posle trave da bi bilo ocekivano uzme do kraja bar jos pet turnira. Nadal tesko da moze biti prvi a ako se uzme u obzir da nikad nije osvojio nista nakon americke sezone kad dodje jesenji deo. Cak kad je bio na vrhuncu svom u karijeri.

Srdjan

pre 6 godina

"Sezona na betonu povecava sanse Nadalu protiv Federera"? Zaista? Pa Federer je na betonu bolji od Rafe, Federer ne brani nijedan poen do kraja godine, Rafa brani nesto sitno. U sustini, Federer, prema mom misljenju, ima vece sanse da godinu zavrsi kao prvi, a Rafa bi vec prije US opena mogao doci na 1. mjesto.

anica

pre 6 godina

Federer vodi glavnu rec u svom zivotu, to je evidentno, odlicno koristi svoje sanse i odlicno se kroz karijeru snasao u tim vodama...vidi se da ima oko sebe ljude od poverenja, svu ljubav sveta, ali nije dozvolio da mu iko kroji sudbinu. Nadal protiv Federera na betonu ne verujem da ce imati sansu, jer Rodja i na betonu igra odlicno. S' obzirom da ima sad mesec dana i jace da se odmori, a nas Novak ocigledno nece biti spreman za US open, ne vidim ko moze da spreci Federera da podigne pehar u Njujorku.
Neverovatno, do skoro nisu mogli da se sastave, kad vidim Federera kako se bori, kako je posvecen svemu u godinama koje nisu bas male za sport, nista mi nije tesko.
Koliko god ga voleli ili ne, to je za svako postovanje!

Markoni33

pre 6 godina

Mislim da ce bez dileme Rodzer biti prvi. Rafa nikada nije briljirao krajem godine, pa ne verujem ni da ce sada. Novak je nazalost vratio samopouzdanje, ali je povredjen a i Endi je u slicnoj situaciji. Ne bih iskljucio da Stan napravi opet neki ludacki rezultat na USO, ali sigurno ne da bude broj 1.

Tako znači

pre 6 godina

Opet o tome "ko šta brani do kraja". Kako vam ne pada na um da se pitate koliko je ko bodova ove godine osvojio? Nadal ima 7095, Rodžer 6545, Novak 2535... i ostala "konkurencija je na oko 3000, tako da je sve jasno, i sudeći prema svemu Federer će završiti godinu na prvom mestu. Najjači je danas, a odmoran baš prilično, a nije ni loš igrač. Šta mislite o ovome da nije tako loš igrač?

dominus

pre 6 godina

@ melo

Jedino što se od Novaka može očekivati - da se za koji dan i zvanično (nakratko) povuče iz tenisa. Otprilike do početka sledeće sezone. Mada, kolika je cela ta pompa oko njega (na nivou rijalitija), ne bi me čudilo da odigra sve turnire do kraja godine (malo verovatno).

mix

pre 6 godina

Tko bi rekao da ce Nadal i Federer se boriti za prvo mesto ATP do unazad prosle godine Novakovim osvajanjem osvajanjem RG to je bilo nemoguće zamisliti i svi smo verovali u Novaka i govorili samo je nebo granica da ce sve rekorde oboriti pa cak i doci do 20 GS titula ali nazalost ostale su sve puste želje.
Federera i Nadala smo davno poslali u penziju a oni su se vratili i izgleda i dalje vladaju svjetskim tenisom trenutno bez konkurencije a posebno se odnosi na Federera koji u poznim godinama i dalje dominira

Dragor

pre 6 godina

Veliki sam fan Federera ali konstatacije pojedinih posetilaca ovog foruma ne piju vodu.Prvo reci da Nadal nije kompletan teniser moze samo neko ko uistinu o tenisu ne zna nista.Iako smatram da su Roger i Novak ostvarili bolje rezultate na turnirima na betonu to ne umanjuje dostignuca Rafe na ovoj podlozi.Pazite na Us openu Federer je odigrao 7 finala i uzeo 5 titula.Novak isto odigrao 7 finala ali uzeo samo dva.Isto koliko i Nadal koji je igrao samo tri finala.Procentualno ispada da je posle Rogera Rafa najbolji u Njujorku sto nije tacno sobzirom da Novak od 2007 do 2017 uvek igra makar polufinale sto je neverovatan podatak.Slicno kao sto je Federer u Australiji od 2004-2015 igrao stalno makar polufinale ili na Us openu od 2003-2012.takve serije Rafa nema na betonu kao ova dvojica ali ima titule sto je u krajnjem i najvaznije.

Max

pre 6 godina

@? - Ja govorim o skoru Federera i Nadala u finalima gs i ukupnom skoru na betonu, a on je 10-9 za Federera ne 10-3. Mora da si nešto ispomešao. Na šljaci je 13 -2 i to jeste ponižavajuće za Federera zato bolje stavi nekoliko upitnika u imenu jer ništa nisi razmeo:6-3 je za Nadala u finalaima gs. U njihovom pretposlednjem meču 2014. na AO u polufinalu bilo je 3-0 za Nadala, Jel i to ponižavajuće za Nadala, Upitniče? U finalima gs Nadal- Đoković je 4-3 za Nadala. Nadal pobede - Uso 2010,RG 2012. i 2o14, Uso 2013. Đoković pobede protiv Nadala - W i Uso 2011. i AO 2012. Beton na Uso je brži od onog na AO (ove god. ga ubrzali)