Subota, 22.07.2017.

09:00

Teo nije Pol, Bogdan je više od trojke, logo zapazio Radeta

Izvor: B92

Teo nije Pol, Bogdan je više od trojke, logo zapazio Radeta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

proka12

pre 6 godina

Pedja je u NBA zaigrao 1999 godine, vec 4 godine igranja u NBA je zaigrao na All Star takmicenju, i pozvan u elitno drustvo i naredna 2x, ukupno 3x All Star.
Vec 4 godine je osvojio 3pt shootout na All Staru i odbranio titulu i sledece godine. 3 odbrana mu je izmakla za 1 kos, sto se kaze za dlaku.

Njegov skok sut su uporedjivali sa Rej Alenovim, i smatralima ga jednim od najboljih u istoriji sutera ikada.

NBA je snimao reklame promovisuci igru u kojima je nas Pedja imao glavne uloge (2-3 reklame).

Poenta price je da je Pedja vec od 4 pro godine bio NBA senzacija i neko ko je imao prosek preko 20pts po utakmici.
Neko ko je obarao i postavljao nove rekorde, kao recimo covek koji je dao prvih 20 poena za svoj tim.
(First player in NBA history to start a game off by scoring 20 consecutive points for his team.)
Kada je zavrsio karijeru koja je moze se reci ranije zavrsena, bio je 3 na vecnoj listi NBA trojkasa.
4ti je u istoriji NBA po procentu uspesnosti davanja slobodnih bacanja.

Tako da, daleko je Pedja sa svojom karijerom, i ja bi najvise voleo da neko nas ovakvu brilijantnu karijeru prestigne, ali dotle, ipak je jedan "klempa", nas Pedja.

I cuvena utakmica u kojoj je promasio citav kos (cuveni air ball) je igrao pod temperaturom.
(Goran, 22. jul 2017 15:08)

Da dodamo i to da ga ja Jay-Z stavio u pesmu ...:)
Pedja je kralj, bio i ostao, ali i ovi naši imaju to nešta...sretno svima!!

Mali

pre 6 godina

(Goran, 22. jul 2017 15:08)

Upravo tako, Pedja je nas najodlikovaniji kosarkas ikada. Sto se mene tice i najbolji i najuspesniji kog smo ikada imali.

Pedja samo nikada nije radio na srpskom marketingu tj nije se postavljao kao jednodimenzionalni, suplji, ultra patriota kao Djordjevic pa donekle i Divac, Bodiroga i Paspalj koji su jako dobro znali kako da potpale sportsko-politicku vatru svojim izjavama i ponasanjem i tako dobiju na popularnosti. Ceo taj kosarkaski patriotrski krem de la krem je posle penzionisanja krenuo "poslovno" tj politicko-kartelski da tlaci Srbiju preko para obaveznika. Necu da spominjem imena i afere jer nece objaviti komentar ali niko privatno nije radio vec su to sve sprege sa drzavom i drzavnim preduzecima i nasim parama. Klasicna srpska prica. Toliko o patriotizmu.

Pedja se nikada tako nije ponasao, nikada nije kupovao jeftine poene popularnosti i nikada nije imao upliva u privatno-javno-politicko poslovanje niti ga je interesovalo. Tako da mu Djordjevic, Danilovic i ostali ne mogu doci do kolena sa umecem u kosarci niti mogu da mu prismrde kao ispravnom coveku i uzornom gradjaninu Srbije.

Иван

pre 6 godina

НБА је с разлогом шаблонизована, како то помињу неки овде: с обзиром на густ распоред утакмица, нема се много времена за тренинге током сезоне и за испробавање тактичких новина, па се ствари поставе унапред још пре почетка. Боби је најбољи пример - прошле године нису ни припремали акције с њим, пошто су рачунали у Детроиту да ће им Драмонд и Бејнс бити довољни. Зато је битно да ли улазиш у тим који ти одговара или не.

Тео је ту паметно поступио: изабрао је екипу у којој ће моћи да дође до изражаја, а и ако не успе, за годину дана бираће другу дестинацију.

Богдан је само због новца који је уложен у њега у добром положају, али све остало му не иде на руку. Од конкуренције до брзе игре, коју ће вероватно форсирати Сакраменто са гомилом младих. Некако ми се чини да ће он више шанси имати уз Џорџа Хила и Рендолфа, те старије играче.

Загорац је напротив изабрао добру екипу. Мемфис игра паметно, нема неко неприкосновено ниско крило, но Раде је мало показао прошле сезоне. А и не делује ми довољно дрчно, што је за НБА важно - они Афроамериканци тамо доживљавају борбу за минутажу као борбу за голи живот и егзистенцију.

vlado

pre 6 godina

Kingsi, Bogdan - teska situacija za Bogdana po meni, vrlo nezavidna s obzirom na igracki kadar koji imaju Kingsi i pare koje je dobio. Elem, dovodjenjem Dzordza Hila (sjajan plej, dvojka u najboljim godinama), Kartera (u 40 godini jos moze da odigra 15-20 min i da da 10 poena po mecu), draftovanjem malog Foxa (levoruk, brz kao kobra), Jacksona (super talentovano krilo, visok, odlican trojkas, odlican u odbrani), Masona III i posto je tu Badi Hild (koji je odigrao odlicno od Kazins trejda) pozicije 1-3 su prilicno popunjene. E sad, ukoliko Fox i Hild proigraju kako se od njih ocekuje pre vremena, mozda, ali mozda Kingsi trejduju Hila u neku ekipu koja ce se ipak boriti za nesto vise od 9-11 pozicije na zapadu (takav igrac definitivno to zasluzuje) u drugom slucaju, ne ocekujem puno prostora za Bogdana, s obzirom da trener Kingsa voli iskusnije igrace Hil i Hild ce imati prednost u odnosu na njega, pogotovo kada je Fox na parketu. Ne bi me cudilo da ako ne dodje do trejda Hila na polusezoni, iz kluba ode Hild ili cak i Bogdanovic. Na pozicijama 4-5 imaju pregrst talenta i Zek Rendolfa dve godine da izbruse bar dvojicu kvalitetnih 4-5 igraca. Uglavnom predvidjam im lepu buducnost ali ne ocekujem mnogibod Bogdana u Kingsima, uprkos kvalitetu koji ima, jer mislim da nece imati mnogo prostora.

Zagorac ce prvu godinu da trenira, igra razvojnu ligu, mozda ga cak i vrate u evropu posle kampa u septembru, mbogo toga zavisi od njega i koliko je spreman da radi.

Puno srece svima.

vlado

pre 6 godina

Klipersi, Teo - Beverly odbrambena zver, mislim da je vec dve godine u 1. ili 2. def. timu NBA lige, ali napadacki dosta slab, Lou Wilijams - covek sa 185 cm ume da ubaci 40 poena cak i Westbrooku, ali je uglavnom kroz karijeru bio 6. igrac sa prosekom od vise od 15 ppg i oko 4 apg, Rivers - napadacki nista posebno, poprilicno limitiran igrac, dobre fizikalije, bez levog ulaza (skoro svaki napad u levu stranu zavrsava skok sutem), prosecnih procenata suta. Ono sto je za Tea dobro je to da su sva trojica u prosloj sezoni igrali 20-30 minuta po utakmici i kombinovano imali ispod 8 apg. Sa takvim kombo bekovima/odbrambenim specijalcima Teo igra ili u kombinaciji sa Beverlijem ili u kombinaciji sa Riversom. I nemojte da vas zacudi ako sva cetvorica budu imali ravnomernu minutazu na pozicijama 1-2. Sto se tice krilnih pozicija, ne ocekujem Gala i Grifina cesto zajedno na parketu. Mozda u nekoj "small ball" varijanti kada Grifin igra 5, ali Galo nema pokretljivost da pokriva poziciju 3, tu vidim dosta prostora za Sam Dekkera i jos par krila koja imaju u timu. Dosta dobra stvar je sto i Galo i Grfin umeju da kreiraju za saigrace, tako da bi ovakvi Klipersi mogli imati veoma izbalansiran napad u obe petorke. P.s. mislim da bi im Toni Alen legao ko budali samar, obzirom da je igrao u Seltiksima za Doka Riversa i da je jedan od najboljih def. na poz. 2-3 u ligi (i ako ima 35 g). Njemu, Bevu i Jordanu se niko ne bi nadavao poena.

Bejn

pre 6 godina

Jao, ala udaviste sa muškom košarkom, muškim fudbalom i serijalom Novak-Federer-Nadal.
Jeste li vi čuli za Svjetske igre u Vroclavu?
Staša Gejo uzela zlato! Bravo curo! Rame uz rame si sa Milicom Mandić.
A vi sa B92 nemate pojma o tome. Najvrednija moguća dostignuća u sportu vas ne zanemaju. Sramota!

ford

pre 6 godina

Voleo bih da gresim,mnogo bih voleo da gresim i vreme ce naravno pokazati ali mislim da niko od njih nece ostaviti zapazen trag tamo.Prosto,nisu momci za taj tip takmicenja.Bolje da su vladali Evropom nego da izgore u nehumanom takmicenju gde nema trunke emocija,gde vlada samo prokleti novac!Ali cu u svakom slucaju ostajati budan i pratiti sve njih jer momci to apsolutno zasluzuju!!

You do

pre 6 godina

CSKA koji je najbogatiji tim u Evropi i konstantno u prva 3 ne bi usao u f4 da nije bilo todosica ? To kazes i onda dahes sebibza pravo da komentarises a jos nejasniji su oni koji su ti dali plus.

Aleksandar Randjelovic

pre 6 godina

Pa neće baš sva trojica da budu konkurencija Teu. Beverli I Vilijams su bekovi, a ne plejmejkeri. Rivers će mu biti konkurencija, mada I on može da igra dvojku. Beverli je celu sezonu počinjao sa Hardenom, nije mu bio konkurencija. Mada bi svi mogli da pokrivaju obe pozicije, ne verujem da će Beverli da uzme lopte od Teodosića da organizuje napad, osim u nekoj rotaciji naravno.

Gospodin Pendula

pre 6 godina

Ja Bogdana kao navijac Partizana obozavam !Kosarku pratim od 80' godina na ovamo ,ali reci da je Bogdan bolji od Pedje Stojakovica je nepoznavanje kosarke !Pedja je na prvom treningu u Sakramentu sutirao trojke sa jedne noge jer je imao povredu u PAOKU-u i nogu u gipsu !Od 100 pokusaja ubacio je 93 !!!Da ne pricamo o tome da je visestruki pobednik allstar 3point takmicenja ,allstar igrac i vlasnik sampionskog prstena !Bogdan je najbolji bek suter u evropi sigurno ali za NBA je sporiji i kao svi evropljani fizicki inferiorniji !Morace mnogo da radi jos !

palop

pre 6 godina

Ko ce da ustaje da gleda Jokica? Mozda njegova rodbina, Srbi - ne.
(milan010, 22. jul 2017 12:27)

Izvini velika srbendo, ali ja cu ga gledati i dalje, a nisam mu rod...

Tutankamon

pre 6 godina

Teodosić ima nešto što se u NBA itekako cijeni. Atraktivnost. Samim tim realno očekujem da se Klipersi počnu "vrtiti" puno više na najavnim šapicama, kojekakvim sažetcima... A to sve donosi profit.

Goran

pre 6 godina

Ajmo ovako za sve dezurne Pedja hejtere, malo cinjenica.

Pedja je u NBA zaigrao 1999 godine, vec 4 godine igranja u NBA je zaigrao na All Star takmicenju, i pozvan u elitno drustvo i naredna 2x, ukupno 3x All Star.
Vec 4 godine je osvojio 3pt shootout na All Staru i odbranio titulu i sledece godine. 3 odbrana mu je izmakla za 1 kos, sto se kaze za dlaku.

Njegov skok sut su uporedjivali sa Rej Alenovim, i smatralima ga jednim od najboljih u istoriji sutera ikada.

NBA je snimao reklame promovisuci igru u kojima je nas Pedja imao glavne uloge (2-3 reklame).

Poenta price je da je Pedja vec od 4 pro godine bio NBA senzacija i neko ko je imao prosek preko 20pts po utakmici.
Neko ko je obarao i postavljao nove rekorde, kao recimo covek koji je dao prvih 20 poena za svoj tim.
(First player in NBA history to start a game off by scoring 20 consecutive points for his team.)
Kada je zavrsio karijeru koja je moze se reci ranije zavrsena, bio je 3 na vecnoj listi NBA trojkasa.
4ti je u istoriji NBA po procentu uspesnosti davanja slobodnih bacanja.

Tako da, daleko je Pedja sa svojom karijerom, i ja bi najvise voleo da neko nas ovakvu brilijantnu karijeru prestigne, ali dotle, ipak je jedan "klempa", nas Pedja.

I cuvena utakmica u kojoj je promasio citav kos (cuveni air ball) je igrao pod temperaturom.

Leo

pre 6 godina

@coki

Majstore treba puno hrabrosti da se napise da je Pedja Stojakovic bio samo suter i da su Bogdanovic i Teo bolji od njega. To je slicno kao kad bi rekao da je Rodman bio samo dobar skakac a da je Darko Miliicic bolji ili da Ronaldo samo daje puno golova ali je Katai kompletniji igrac. Pedja je bio NBA zvezda sa razlogom. Nema prostora da se pisu detalji Njegove statistike bi bile impresivne i da je sve kosove dao iz slobodnih i necuvan. Njemo niko od nasih nije ni blizu niti ce skoro biti. Teo i Bogdan sigurno nece iako im ja zelim to.

Divos

pre 6 godina

@ Zile, 22. jul 2017 14:01

Да, у праву си. И европска и НБА кошарка су се трансформисале, време рецимо класичних бекова шутера, оних који ће се паркирати на периметру и чекати пас, је прошлост, данас се траже разноврсност, комбо бекови, који ће преузимати по потреби и улогу плеја, добрих физикалија и доброг прегледа, или они који ће играти поз. 2-3.
Тај тренд ће се све више наставити.

Тачно је да су на цени све више поливалентни играчи, није спорно. Но у НБА ту привилегију да на паркету имају слободу и докажу поливалентност имају главне звезде у тиму, шта ти ја знам, Леброн који ће играти све од 1-4, Харден, који ће бити и плеј, некад више додавати, негад више шутирати (како му дође), од осталих се (још увек) тражи да одрађују оно што им је примарна улога у замишљеном концепту.

НБА јесте шаблонизована, и то је истина. Тако, знају се стартне петорке (у правилу исте, без обзира ко био ривал, и како играо), у 7-8 минути улази 6.играч (увек исти) у ротацији, па након које минуте, 7. 8. 9., ту се тачно зна ко кога мења.

Ти који улазе са клупе, имају строго одређену улогу, некад су то специјалисти за одбрану или шут са периметра, но ти и немају право на разноврсност, поливалентност, док се не изборе за бољи третман у замишљеном концепту.

Тачно је да се и НБА мења, тражи се већа разноврсност (рецимо, центри све више шутирају тројке), но, за сада више је ту шаблона него у европској кошарци.

Sve sami eksperti...

pre 6 godina

E cu ti naslova! Teo je mnogo vise od Paula ha ha ha. Nevjerovatno koliko se srpski igraci dizu u nebesa. Teo nije harao evro ligom, ima jednu titulu u karijeri. Ni u jednom timu nije bio glavni igrac. Porediti njega sa Krisom je uvreda za kosarku i za svakog covjeka koji prati kosarku. Bruka od naslova.
(Mr_Melbourne, 22. jul 2017 10:09)

Jedina bruka ovde je tvoj ostrašćeni post. Reći da ni u jednom timu nije bio glavni igrač je prosto neverovatno. U CSKA je godinama bio glavni igrač, bez njega ne bi videli nijedan F4. Naravno da se ne može porediti sa Polom po kvalitetu, ali su pojedini elementi njegove igre, npr. asistencije nešto čega se ne bi postidela nijedna NBA ekipa. A na srpskom forumu će se naravno srpski igrači dizati u nebesa (neće valjda bosanski). Makar smo nešto i ostvarili u ovom sportu sa čime se možemo ponositi.

KRastaman

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.
(Hrvat, 22. jul 2017 12:53)

Evo tresem se! Jel to od ovog "europskog" gde ce se domoljubi pojaviti. Kad ste zajedno osvojili nesto?

Zile

pre 6 godina

@Divos, 22. jul 2017 11:04

Izgleda da ne pratimo istu nba ligu. Kakva sablonizovana liga? NBA se transformisala u ono sta Ameri zovu "positionless" sto u slobodnom prevodu znaci bez striktnih pozicija. Ko sto autor teksta rece, na ceni su igraci koji mogu da igraju na vise pozicija.

Kada tim nekoga plati 12 miliona dolara po sezoni, to uradi jer planira da ga koristi a ne drzi na klupi. Pri tom niko u SAD ne pominje da je Bogdan preplaćen

Miloš

pre 6 godina

Osim Jokica, ostalih se niko nece secati dogodine. Pre svega zbog nemogucnosti da igraju fizicku kosarku protiv dominantnijih igraca. Najbolje je rekao ovaj, da Teodosic ne moze da cuva ni stolicu, a valjda bi trebao da se suprotstavi visim, snaznijim i brzim igracima... Bogdanovic je u Feneru u acivao 12-13 poena po utakmici, sta li ocekuje sada kada kos nece videti..

gmaz

pre 6 godina

Suludo je porediti Bogdana i Pedju, Pedja je neprikosnoven, ima mali Bogdan jos da se kali. Evo jedne anegdote. Pikali mi basket u kraju, sam centar Bg-a, ulazi na teren Milenko Topic sa klincem, pita jel slobodno, ja rek'o naravno, i krene prica usputno i dodatkli se Pedje Stojakovica, kaze Top da je Pedja bio ubica, takav sut, takva meka ruka, kaze da je na treninzima znao da veze i preko 70 trojki. Dotakli smo se mnogo tema sto se tice basketa, raznih spekulacija, sapletanja pocevsci od Zvezde, Repke itd.. ko je imao jaka ledja taj je igrao.

Senka nekadasnjeg tipa

pre 6 godina

Ljudi, manite se euforije, kakav Bogdan u Kingsima, kakvi bakraci. Decko je pre svega prosecan bek suter, a jos kad se doda telesna gradja, nema dalje sta da se prica!

nista o nicemu

pre 6 godina

NemanjaBB...Pedja je bio vrhunski suter,ali kosarka nije samo sut.Pedja je visok 208cm,a nikad pod kos nije usao,jedva moze da zakuca,kada god je isao na ulaz dobio je rampu.Pedja je sve svoje poene davao sutem za tri,sa distance za dva i sa slobodnih bacanja,lednju tehniku nije imao,skok nije imao,veoma malo asistencija po mecu,odbrana ispodprosecna.
(coki, 22. jul 2017 12:43)

Hahahhahahahhahahhahaha. Vidi, Pedja je itekako ulazio pod kos kada je trebao. I najbolji nas igrac u NBA. Bogdan bi sada potpisao pola njegove statistike da mu neko obeca. Jos se nije taj rodio koji ce nadmasiti Pedju.

Nada umire poslednja...

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.
(Hrvat, 22. jul 2017 12:53)

E sad kad si to rekao, sigurno će tako i biti. Zbog ovakvog bahaćenja i iskrivljene percepcije stvarnosti koju imate i jeste tu gde jeste, daleko od postolja za medalje.

coki

pre 6 godina

NemanjaBB...Pedja je bio vrhunski suter,ali kosarka nije samo sut.Pedja je visok 208cm,a nikad pod kos nije usao,jedva moze da zakuca,kada god je isao na ulaz dobio je rampu.Pedja je sve svoje poene davao sutem za tri,sa distance za dva i sa slobodnih bacanja,lednju tehniku nije imao,skok nije imao,veoma malo asistencija po mecu,odbrana ispodprosecna.Bogdanovic je u svim parametrima osim suta bolji,o Teu da ne pricamo,imace vise asistencija nego Pedja skokova,ukradenih i asistencija zajedno,a bice tu i poena fin broj.Pedja je najbolji nas suter ikada,ali to je to sto je od kosarke znao,a ja bih pre isticao Bogdana koji ima vec sad vise odigranih prvenstava za Srbiju nego Pedja za celu karijeru,o Teu da ne govorimo,lik igra uvek kada moze da makar hoda,kapa dole.

Oxi

pre 6 godina

Zagorac ima "staklene noge" i spustena ramena, trebace njemu jos dve-tri godine da se fizicki dovede u red. Pri tome, i tehnicki je i dalje dosta skroman uprkos dobrim predispozicijama. Vise je Bolden napredovao za godinu dana u Zvezdi II, nego Zagor za sest godina u Megi, sto bas i nije najbolja reklama za Megu i njihov navodni dobar rad sa mladima. Ipak je tajna u tome sto u Megu dolaze najveci talenti, a ne u vrhunskom radu, i ako Zagorac ipak uspe u NBA, to ce biti samo zahvaljujuci radu u Memfisu. O Teu i Bogdanu ne treba mnogo trositi reci. Milos ce u NBA, u regularnom delu sezone, pokazati jos kvalitetnije partije nego u Evropi jer ce na raspolaganju imati veci teren i atletski najbolje saigrace na svetu. Realno je ocekivati da Klipersi budu u Top 3 po efikasnosti u ligi, ali i da budu u vrhu po primljenim poenima, tako da ce njihov plej of nastup biti veoma upitan. Bogdan ce po obicaju imati malo sporiji start, ali je zato posle Ol Stara moguce ocekivati partije od 30+ poena.

Bane11

pre 6 godina

Uspece i Zagorac.. mlad sto se generalno u USA i NBA voli i ima odlicne predispozicije.. pola godine ce nabijati kondciju, a potom u drugoj polovini sezone ce dobiti sansu. U drugoj godini ce dobiti 15-ak min pa ako ima kosarkasku inteligenciju uspece ali pored toga mora da ima i puno srece sto se tice povreda, kao i povreda drugih igraca i jos puno toga. Srecno.

Ostin A

pre 6 godina

Teo je sjajan u napadu, ali loš u odbrani. Košarkaški teren u NBA je veći, biće mu još veći problem da čuva igrače, pogotovo što će biti mnogo brži od dosadašnjih protivnika. Takođe Bogdanović ima spor šut i sporo se kreće.

Trebali ste da kažete i negativne strane, ne samo pozitivne.

Hrvat

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.

3rdWorldCountryCitizen

pre 6 godina

Teo ce igrati 20-30 minuta po mecu sa 10-15 poena i 5-10 asistencija u proseku, Bogdan 10-15 minuta, sa 4-8 poena u proseku, a Zagorac manje od 5 minuta sa 2-5 poena u proseku.

Divos

pre 6 godina

Један јако добар текст, Александар се поприлично "наоружао" подацима, и дао је неку врло коректну процену.

Е сад, да би у НБА успели, морате поседовати квалитет, али треба и доста тога да вам се поклопи.

Избор клуба је јако важан, да добијете шансу. Ако не добијете шансу, минуте, тешко ћете се и наметнути. У Европи минуте можете зарадити и радом, односом на тренингу, у НБА то другачије иде, и играчи некад и не добију третман који квалитетом заслужују. Но, то је НБА:

Када говоримо појединачно, мислим да је Тео изабрао добар клуб, имаће своју улогу, знамо и колико Тео може, какав је играч, тако, видећемо.

За Богдана Сакраменто и није добра опција, но ту се ништа не може, франшиза полаже право на њега. Дивац је инзистирао на Богдану, но видећемо хоће ли Богдан добити третман који заслужује. На његовој позицији је гужва, Хилд ће добити предност.
Неће ни моћи играти како је играо у Фенеру где би играо све поз. 1-3, често и на плеју, и имао велику слободу у игри.
НБА је шаблонизирана, и ту ће Богдан бити "двојка", ако Богдан добије шансу, искористиће је

Загорац? Па њега је Мемфис, који је пробио селери-кап, потписао и због повољног уговора (готово минимум, 950.000$). Иначе, Мемфис је добар избор, поменути Парсонс је у велико паду, видећемо хоће ли Радета гурати на 3 или 4, ако добије шансу на ниском крилу, Раде би могао бити међу позитивним изненађењима у конкуренцији новајлија.

Свим нашим Србима пуно среће у НБА.

enendi

pre 6 godina

Ono sto ja radim kad bas ne mogu da odgledam utakmicu: Kad ustanem ujutru, skinem utakmicu sa torrenta (postoje dobri torrenti za NBA utakmice koji izlaze vrlo brzo po zavrsetku iste) i gledam je, uz kafu, kao da se igra tog trenutka jer pre toga ne ulazim na sportske vesti da ne bih negde procitao kako se utakmica zavrsila :D

nista o nicemu

pre 6 godina

U najmanju ruku mi neozbiljno zvuči konstatacija da je Kris Pol najbolji pg u poslednjih nekoliko decenija. Možda je imao jednu ili dve odlične sezone, ali to je imao i Derik Rouz, konstantnije plejmejkere kao što je Kemba Voker i kojih je liga puna da i ne pominjem. Kris Pol je prosečan igrač i ništa više od toga
(chopsuey, 22. jul 2017 10:23)

Mhm. Kako da ne.

Djiiiiibril

pre 6 godina

Sva trojica mogu i da eksplodiraju i da nista ne urade u NBA. Sve zavisi od trenera i uloge u ekipi. Citam kako je Teo cetvrti guard na depth chartu Klipersa. Koliko god bio dobar, ipak mora da dokaze da zasluzuje minute. Bogdan je mozda i u najboljoj poziciji posto Kingsi rebuilduju, imace minute i manje pritiska za pobedama i plejofom.

chombe

pre 6 godina

Svi su oni sjajni igraci za evropsku kosarku. Ali, da bi to isto bili i u NBA morali bi da poseduju neke elemnte igre koji su dominantni u odnosu na americke igrace i koji bi ih izdigli u odnosu na njih, a niko od ove troijce ih ne poseduje. Oni ce biti prosecni igraci, vise rezervisti, a ako ne bude tako, bicu jako zadovoljan sto sam pogresio. Mada, do sada nisam pogresio nijednom u nekoj znacajnijoj meri. Po meni, samo Jokic ima sanse da dogura do neke vece zvezde, a to je zato sto je visok a ima fantastican osecaj za igru i nista vise od toga.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

E cu ti naslova! Teo je mnogo vise od Paula ha ha ha. Nevjerovatno koliko se srpski igraci dizu u nebesa. Teo nije harao evro ligom, ima jednu titulu u karijeri. Ni u jednom timu nije bio glavni igrac. Porediti njega sa Krisom je uvreda za kosarku i za svakog covjeka koji prati kosarku. Bruka od naslova.

NemanjaBB

pre 6 godina

Teo i Bogdan ne mogu zajedno da podsete na Pedju, tako da ne preuvelicavajte za Bogija, trebace mu godine pa i da pocne da lici. Daleko od toga da su prosecni suteri, umeju biti jako dobri i precizni, ali Stojakovic je klasama iznad, jedan od najboljih trojkasa NBA svih vremena, tako da, lagano...pustite momke da pokazu sta znaju

samo kazem

pre 6 godina

Moje misljenje je da ce samo Teo uspeti u prvoj sezoni,ima to lucidno dodavanje,karakter,samopouzdanje,nista mu vise ne treba,neka ima 7-8 asist i 10-ak poena po mecu i imace 20 do 25 min po mecu. Bogdana mora sut da krene dobro ako misli da se izbori za minutazu,ne znam,nisam nesto siguran u njega,jaca je odbrana u nba,nece mu dozvoljavati da se tako ispucava kao u Feneru,videcemo. Sve u svemu ocekuje se dobra nba sezona sa nikad vise Srba i nikad bolja minutaza :-)

GM

pre 6 godina

Teo ce biti showtime u LA. Visoki igraci koji su stvoreni za njegovu igru. Na bekovima bez velikih potrosaca lopti.

Bogdan nema nikakav pritisak, jer Kingsi na zapadu nemaju nikakve sanse i to u narednih nekoliko godina, a problem je sto su doveli dobre igrace sa koledza.

Zagorac... onakav kakav je bio u poslednjih godinu dana u Megi, nema nikakve sanse ni da igra. Jedino da se desi neka super transformacija i onda ko zna.

chopsuey

pre 6 godina

U najmanju ruku mi neozbiljno zvuči konstatacija da je Kris Pol najbolji pg u poslednjih nekoliko decenija. Možda je imao jednu ili dve odlične sezone, ali to je imao i Derik Rouz, konstantnije plejmejkere kao što je Kemba Voker i kojih je liga puna da i ne pominjem. Kris Pol je prosečan igrač i ništa više od toga

Danilo

pre 6 godina

Ima zanimljiva anketa na NBA strani, među ekspertima, o tome koji je tim napravio najbolji potez u sezoni trgovine igračima.
Najbolje stoje GSW koji su sačuvali ceo tim, pa još ojačali, a iza su Boston sa Hejvordom i Denver sa Milsapom.
Zanimljivo je da jedan od eksperata smatra najboljim potezom dovođenja Tea od strane Klipersa, što znači da Teo jeste tamo ozbiljno ime.
Ostaje pitanje njegove snage i odbrane.
Što se tiče Bogdana, rekordni ugovor za rukija govori jako mnogo.
Ostaje pitanje brzine i koncentracije.
O Zagorcu ćemo možda pričati za godinu ili dve,njemu će biti najteže jer ni u ABA nije postao zakon.
U svakom slučaju očekuju nas uzbudljive noći i brutalna prepodneva, nije lako živeti u Evropi a navijati za NBA timove...

Danilo

pre 6 godina

Ima zanimljiva anketa na NBA strani, među ekspertima, o tome koji je tim napravio najbolji potez u sezoni trgovine igračima.
Najbolje stoje GSW koji su sačuvali ceo tim, pa još ojačali, a iza su Boston sa Hejvordom i Denver sa Milsapom.
Zanimljivo je da jedan od eksperata smatra najboljim potezom dovođenja Tea od strane Klipersa, što znači da Teo jeste tamo ozbiljno ime.
Ostaje pitanje njegove snage i odbrane.
Što se tiče Bogdana, rekordni ugovor za rukija govori jako mnogo.
Ostaje pitanje brzine i koncentracije.
O Zagorcu ćemo možda pričati za godinu ili dve,njemu će biti najteže jer ni u ABA nije postao zakon.
U svakom slučaju očekuju nas uzbudljive noći i brutalna prepodneva, nije lako živeti u Evropi a navijati za NBA timove...

NemanjaBB

pre 6 godina

Teo i Bogdan ne mogu zajedno da podsete na Pedju, tako da ne preuvelicavajte za Bogija, trebace mu godine pa i da pocne da lici. Daleko od toga da su prosecni suteri, umeju biti jako dobri i precizni, ali Stojakovic je klasama iznad, jedan od najboljih trojkasa NBA svih vremena, tako da, lagano...pustite momke da pokazu sta znaju

GM

pre 6 godina

Teo ce biti showtime u LA. Visoki igraci koji su stvoreni za njegovu igru. Na bekovima bez velikih potrosaca lopti.

Bogdan nema nikakav pritisak, jer Kingsi na zapadu nemaju nikakve sanse i to u narednih nekoliko godina, a problem je sto su doveli dobre igrace sa koledza.

Zagorac... onakav kakav je bio u poslednjih godinu dana u Megi, nema nikakve sanse ni da igra. Jedino da se desi neka super transformacija i onda ko zna.

Divos

pre 6 godina

Један јако добар текст, Александар се поприлично "наоружао" подацима, и дао је неку врло коректну процену.

Е сад, да би у НБА успели, морате поседовати квалитет, али треба и доста тога да вам се поклопи.

Избор клуба је јако важан, да добијете шансу. Ако не добијете шансу, минуте, тешко ћете се и наметнути. У Европи минуте можете зарадити и радом, односом на тренингу, у НБА то другачије иде, и играчи некад и не добију третман који квалитетом заслужују. Но, то је НБА:

Када говоримо појединачно, мислим да је Тео изабрао добар клуб, имаће своју улогу, знамо и колико Тео може, какав је играч, тако, видећемо.

За Богдана Сакраменто и није добра опција, но ту се ништа не може, франшиза полаже право на њега. Дивац је инзистирао на Богдану, но видећемо хоће ли Богдан добити третман који заслужује. На његовој позицији је гужва, Хилд ће добити предност.
Неће ни моћи играти како је играо у Фенеру где би играо све поз. 1-3, често и на плеју, и имао велику слободу у игри.
НБА је шаблонизирана, и ту ће Богдан бити "двојка", ако Богдан добије шансу, искористиће је

Загорац? Па њега је Мемфис, који је пробио селери-кап, потписао и због повољног уговора (готово минимум, 950.000$). Иначе, Мемфис је добар избор, поменути Парсонс је у велико паду, видећемо хоће ли Радета гурати на 3 или 4, ако добије шансу на ниском крилу, Раде би могао бити међу позитивним изненађењима у конкуренцији новајлија.

Свим нашим Србима пуно среће у НБА.

enendi

pre 6 godina

Ono sto ja radim kad bas ne mogu da odgledam utakmicu: Kad ustanem ujutru, skinem utakmicu sa torrenta (postoje dobri torrenti za NBA utakmice koji izlaze vrlo brzo po zavrsetku iste) i gledam je, uz kafu, kao da se igra tog trenutka jer pre toga ne ulazim na sportske vesti da ne bih negde procitao kako se utakmica zavrsila :D

nista o nicemu

pre 6 godina

U najmanju ruku mi neozbiljno zvuči konstatacija da je Kris Pol najbolji pg u poslednjih nekoliko decenija. Možda je imao jednu ili dve odlične sezone, ali to je imao i Derik Rouz, konstantnije plejmejkere kao što je Kemba Voker i kojih je liga puna da i ne pominjem. Kris Pol je prosečan igrač i ništa više od toga
(chopsuey, 22. jul 2017 10:23)

Mhm. Kako da ne.

samo kazem

pre 6 godina

Moje misljenje je da ce samo Teo uspeti u prvoj sezoni,ima to lucidno dodavanje,karakter,samopouzdanje,nista mu vise ne treba,neka ima 7-8 asist i 10-ak poena po mecu i imace 20 do 25 min po mecu. Bogdana mora sut da krene dobro ako misli da se izbori za minutazu,ne znam,nisam nesto siguran u njega,jaca je odbrana u nba,nece mu dozvoljavati da se tako ispucava kao u Feneru,videcemo. Sve u svemu ocekuje se dobra nba sezona sa nikad vise Srba i nikad bolja minutaza :-)

Goran

pre 6 godina

Ajmo ovako za sve dezurne Pedja hejtere, malo cinjenica.

Pedja je u NBA zaigrao 1999 godine, vec 4 godine igranja u NBA je zaigrao na All Star takmicenju, i pozvan u elitno drustvo i naredna 2x, ukupno 3x All Star.
Vec 4 godine je osvojio 3pt shootout na All Staru i odbranio titulu i sledece godine. 3 odbrana mu je izmakla za 1 kos, sto se kaze za dlaku.

Njegov skok sut su uporedjivali sa Rej Alenovim, i smatralima ga jednim od najboljih u istoriji sutera ikada.

NBA je snimao reklame promovisuci igru u kojima je nas Pedja imao glavne uloge (2-3 reklame).

Poenta price je da je Pedja vec od 4 pro godine bio NBA senzacija i neko ko je imao prosek preko 20pts po utakmici.
Neko ko je obarao i postavljao nove rekorde, kao recimo covek koji je dao prvih 20 poena za svoj tim.
(First player in NBA history to start a game off by scoring 20 consecutive points for his team.)
Kada je zavrsio karijeru koja je moze se reci ranije zavrsena, bio je 3 na vecnoj listi NBA trojkasa.
4ti je u istoriji NBA po procentu uspesnosti davanja slobodnih bacanja.

Tako da, daleko je Pedja sa svojom karijerom, i ja bi najvise voleo da neko nas ovakvu brilijantnu karijeru prestigne, ali dotle, ipak je jedan "klempa", nas Pedja.

I cuvena utakmica u kojoj je promasio citav kos (cuveni air ball) je igrao pod temperaturom.

gmaz

pre 6 godina

Suludo je porediti Bogdana i Pedju, Pedja je neprikosnoven, ima mali Bogdan jos da se kali. Evo jedne anegdote. Pikali mi basket u kraju, sam centar Bg-a, ulazi na teren Milenko Topic sa klincem, pita jel slobodno, ja rek'o naravno, i krene prica usputno i dodatkli se Pedje Stojakovica, kaze Top da je Pedja bio ubica, takav sut, takva meka ruka, kaze da je na treninzima znao da veze i preko 70 trojki. Dotakli smo se mnogo tema sto se tice basketa, raznih spekulacija, sapletanja pocevsci od Zvezde, Repke itd.. ko je imao jaka ledja taj je igrao.

nista o nicemu

pre 6 godina

NemanjaBB...Pedja je bio vrhunski suter,ali kosarka nije samo sut.Pedja je visok 208cm,a nikad pod kos nije usao,jedva moze da zakuca,kada god je isao na ulaz dobio je rampu.Pedja je sve svoje poene davao sutem za tri,sa distance za dva i sa slobodnih bacanja,lednju tehniku nije imao,skok nije imao,veoma malo asistencija po mecu,odbrana ispodprosecna.
(coki, 22. jul 2017 12:43)

Hahahhahahahhahahhahaha. Vidi, Pedja je itekako ulazio pod kos kada je trebao. I najbolji nas igrac u NBA. Bogdan bi sada potpisao pola njegove statistike da mu neko obeca. Jos se nije taj rodio koji ce nadmasiti Pedju.

palop

pre 6 godina

Ko ce da ustaje da gleda Jokica? Mozda njegova rodbina, Srbi - ne.
(milan010, 22. jul 2017 12:27)

Izvini velika srbendo, ali ja cu ga gledati i dalje, a nisam mu rod...

KRastaman

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.
(Hrvat, 22. jul 2017 12:53)

Evo tresem se! Jel to od ovog "europskog" gde ce se domoljubi pojaviti. Kad ste zajedno osvojili nesto?

Mr_Melbourne

pre 6 godina

E cu ti naslova! Teo je mnogo vise od Paula ha ha ha. Nevjerovatno koliko se srpski igraci dizu u nebesa. Teo nije harao evro ligom, ima jednu titulu u karijeri. Ni u jednom timu nije bio glavni igrac. Porediti njega sa Krisom je uvreda za kosarku i za svakog covjeka koji prati kosarku. Bruka od naslova.

Gospodin Pendula

pre 6 godina

Ja Bogdana kao navijac Partizana obozavam !Kosarku pratim od 80' godina na ovamo ,ali reci da je Bogdan bolji od Pedje Stojakovica je nepoznavanje kosarke !Pedja je na prvom treningu u Sakramentu sutirao trojke sa jedne noge jer je imao povredu u PAOKU-u i nogu u gipsu !Od 100 pokusaja ubacio je 93 !!!Da ne pricamo o tome da je visestruki pobednik allstar 3point takmicenja ,allstar igrac i vlasnik sampionskog prstena !Bogdan je najbolji bek suter u evropi sigurno ali za NBA je sporiji i kao svi evropljani fizicki inferiorniji !Morace mnogo da radi jos !

Djiiiiibril

pre 6 godina

Sva trojica mogu i da eksplodiraju i da nista ne urade u NBA. Sve zavisi od trenera i uloge u ekipi. Citam kako je Teo cetvrti guard na depth chartu Klipersa. Koliko god bio dobar, ipak mora da dokaze da zasluzuje minute. Bogdan je mozda i u najboljoj poziciji posto Kingsi rebuilduju, imace minute i manje pritiska za pobedama i plejofom.

Bane11

pre 6 godina

Uspece i Zagorac.. mlad sto se generalno u USA i NBA voli i ima odlicne predispozicije.. pola godine ce nabijati kondciju, a potom u drugoj polovini sezone ce dobiti sansu. U drugoj godini ce dobiti 15-ak min pa ako ima kosarkasku inteligenciju uspece ali pored toga mora da ima i puno srece sto se tice povreda, kao i povreda drugih igraca i jos puno toga. Srecno.

Sve sami eksperti...

pre 6 godina

E cu ti naslova! Teo je mnogo vise od Paula ha ha ha. Nevjerovatno koliko se srpski igraci dizu u nebesa. Teo nije harao evro ligom, ima jednu titulu u karijeri. Ni u jednom timu nije bio glavni igrac. Porediti njega sa Krisom je uvreda za kosarku i za svakog covjeka koji prati kosarku. Bruka od naslova.
(Mr_Melbourne, 22. jul 2017 10:09)

Jedina bruka ovde je tvoj ostrašćeni post. Reći da ni u jednom timu nije bio glavni igrač je prosto neverovatno. U CSKA je godinama bio glavni igrač, bez njega ne bi videli nijedan F4. Naravno da se ne može porediti sa Polom po kvalitetu, ali su pojedini elementi njegove igre, npr. asistencije nešto čega se ne bi postidela nijedna NBA ekipa. A na srpskom forumu će se naravno srpski igrači dizati u nebesa (neće valjda bosanski). Makar smo nešto i ostvarili u ovom sportu sa čime se možemo ponositi.

Leo

pre 6 godina

@coki

Majstore treba puno hrabrosti da se napise da je Pedja Stojakovic bio samo suter i da su Bogdanovic i Teo bolji od njega. To je slicno kao kad bi rekao da je Rodman bio samo dobar skakac a da je Darko Miliicic bolji ili da Ronaldo samo daje puno golova ali je Katai kompletniji igrac. Pedja je bio NBA zvezda sa razlogom. Nema prostora da se pisu detalji Njegove statistike bi bile impresivne i da je sve kosove dao iz slobodnih i necuvan. Njemo niko od nasih nije ni blizu niti ce skoro biti. Teo i Bogdan sigurno nece iako im ja zelim to.

Nada umire poslednja...

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.
(Hrvat, 22. jul 2017 12:53)

E sad kad si to rekao, sigurno će tako i biti. Zbog ovakvog bahaćenja i iskrivljene percepcije stvarnosti koju imate i jeste tu gde jeste, daleko od postolja za medalje.

Tutankamon

pre 6 godina

Teodosić ima nešto što se u NBA itekako cijeni. Atraktivnost. Samim tim realno očekujem da se Klipersi počnu "vrtiti" puno više na najavnim šapicama, kojekakvim sažetcima... A to sve donosi profit.

Divos

pre 6 godina

@ Zile, 22. jul 2017 14:01

Да, у праву си. И европска и НБА кошарка су се трансформисале, време рецимо класичних бекова шутера, оних који ће се паркирати на периметру и чекати пас, је прошлост, данас се траже разноврсност, комбо бекови, који ће преузимати по потреби и улогу плеја, добрих физикалија и доброг прегледа, или они који ће играти поз. 2-3.
Тај тренд ће се све више наставити.

Тачно је да су на цени све више поливалентни играчи, није спорно. Но у НБА ту привилегију да на паркету имају слободу и докажу поливалентност имају главне звезде у тиму, шта ти ја знам, Леброн који ће играти све од 1-4, Харден, који ће бити и плеј, некад више додавати, негад више шутирати (како му дође), од осталих се (још увек) тражи да одрађују оно што им је примарна улога у замишљеном концепту.

НБА јесте шаблонизована, и то је истина. Тако, знају се стартне петорке (у правилу исте, без обзира ко био ривал, и како играо), у 7-8 минути улази 6.играч (увек исти) у ротацији, па након које минуте, 7. 8. 9., ту се тачно зна ко кога мења.

Ти који улазе са клупе, имају строго одређену улогу, некад су то специјалисти за одбрану или шут са периметра, но ти и немају право на разноврсност, поливалентност, док се не изборе за бољи третман у замишљеном концепту.

Тачно је да се и НБА мења, тражи се већа разноврсност (рецимо, центри све више шутирају тројке), но, за сада више је ту шаблона него у европској кошарци.

chombe

pre 6 godina

Svi su oni sjajni igraci za evropsku kosarku. Ali, da bi to isto bili i u NBA morali bi da poseduju neke elemnte igre koji su dominantni u odnosu na americke igrace i koji bi ih izdigli u odnosu na njih, a niko od ove troijce ih ne poseduje. Oni ce biti prosecni igraci, vise rezervisti, a ako ne bude tako, bicu jako zadovoljan sto sam pogresio. Mada, do sada nisam pogresio nijednom u nekoj znacajnijoj meri. Po meni, samo Jokic ima sanse da dogura do neke vece zvezde, a to je zato sto je visok a ima fantastican osecaj za igru i nista vise od toga.

coki

pre 6 godina

NemanjaBB...Pedja je bio vrhunski suter,ali kosarka nije samo sut.Pedja je visok 208cm,a nikad pod kos nije usao,jedva moze da zakuca,kada god je isao na ulaz dobio je rampu.Pedja je sve svoje poene davao sutem za tri,sa distance za dva i sa slobodnih bacanja,lednju tehniku nije imao,skok nije imao,veoma malo asistencija po mecu,odbrana ispodprosecna.Bogdanovic je u svim parametrima osim suta bolji,o Teu da ne pricamo,imace vise asistencija nego Pedja skokova,ukradenih i asistencija zajedno,a bice tu i poena fin broj.Pedja je najbolji nas suter ikada,ali to je to sto je od kosarke znao,a ja bih pre isticao Bogdana koji ima vec sad vise odigranih prvenstava za Srbiju nego Pedja za celu karijeru,o Teu da ne govorimo,lik igra uvek kada moze da makar hoda,kapa dole.

Oxi

pre 6 godina

Zagorac ima "staklene noge" i spustena ramena, trebace njemu jos dve-tri godine da se fizicki dovede u red. Pri tome, i tehnicki je i dalje dosta skroman uprkos dobrim predispozicijama. Vise je Bolden napredovao za godinu dana u Zvezdi II, nego Zagor za sest godina u Megi, sto bas i nije najbolja reklama za Megu i njihov navodni dobar rad sa mladima. Ipak je tajna u tome sto u Megu dolaze najveci talenti, a ne u vrhunskom radu, i ako Zagorac ipak uspe u NBA, to ce biti samo zahvaljujuci radu u Memfisu. O Teu i Bogdanu ne treba mnogo trositi reci. Milos ce u NBA, u regularnom delu sezone, pokazati jos kvalitetnije partije nego u Evropi jer ce na raspolaganju imati veci teren i atletski najbolje saigrace na svetu. Realno je ocekivati da Klipersi budu u Top 3 po efikasnosti u ligi, ali i da budu u vrhu po primljenim poenima, tako da ce njihov plej of nastup biti veoma upitan. Bogdan ce po obicaju imati malo sporiji start, ali je zato posle Ol Stara moguce ocekivati partije od 30+ poena.

Ostin A

pre 6 godina

Teo je sjajan u napadu, ali loš u odbrani. Košarkaški teren u NBA je veći, biće mu još veći problem da čuva igrače, pogotovo što će biti mnogo brži od dosadašnjih protivnika. Takođe Bogdanović ima spor šut i sporo se kreće.

Trebali ste da kažete i negativne strane, ne samo pozitivne.

Zile

pre 6 godina

@Divos, 22. jul 2017 11:04

Izgleda da ne pratimo istu nba ligu. Kakva sablonizovana liga? NBA se transformisala u ono sta Ameri zovu "positionless" sto u slobodnom prevodu znaci bez striktnih pozicija. Ko sto autor teksta rece, na ceni su igraci koji mogu da igraju na vise pozicija.

Kada tim nekoga plati 12 miliona dolara po sezoni, to uradi jer planira da ga koristi a ne drzi na klupi. Pri tom niko u SAD ne pominje da je Bogdan preplaćen

3rdWorldCountryCitizen

pre 6 godina

Teo ce igrati 20-30 minuta po mecu sa 10-15 poena i 5-10 asistencija u proseku, Bogdan 10-15 minuta, sa 4-8 poena u proseku, a Zagorac manje od 5 minuta sa 2-5 poena u proseku.

chopsuey

pre 6 godina

U najmanju ruku mi neozbiljno zvuči konstatacija da je Kris Pol najbolji pg u poslednjih nekoliko decenija. Možda je imao jednu ili dve odlične sezone, ali to je imao i Derik Rouz, konstantnije plejmejkere kao što je Kemba Voker i kojih je liga puna da i ne pominjem. Kris Pol je prosečan igrač i ništa više od toga

Senka nekadasnjeg tipa

pre 6 godina

Ljudi, manite se euforije, kakav Bogdan u Kingsima, kakvi bakraci. Decko je pre svega prosecan bek suter, a jos kad se doda telesna gradja, nema dalje sta da se prica!

Aleksandar Randjelovic

pre 6 godina

Pa neće baš sva trojica da budu konkurencija Teu. Beverli I Vilijams su bekovi, a ne plejmejkeri. Rivers će mu biti konkurencija, mada I on može da igra dvojku. Beverli je celu sezonu počinjao sa Hardenom, nije mu bio konkurencija. Mada bi svi mogli da pokrivaju obe pozicije, ne verujem da će Beverli da uzme lopte od Teodosića da organizuje napad, osim u nekoj rotaciji naravno.

Hrvat

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.

Miloš

pre 6 godina

Osim Jokica, ostalih se niko nece secati dogodine. Pre svega zbog nemogucnosti da igraju fizicku kosarku protiv dominantnijih igraca. Najbolje je rekao ovaj, da Teodosic ne moze da cuva ni stolicu, a valjda bi trebao da se suprotstavi visim, snaznijim i brzim igracima... Bogdanovic je u Feneru u acivao 12-13 poena po utakmici, sta li ocekuje sada kada kos nece videti..

vlado

pre 6 godina

Kingsi, Bogdan - teska situacija za Bogdana po meni, vrlo nezavidna s obzirom na igracki kadar koji imaju Kingsi i pare koje je dobio. Elem, dovodjenjem Dzordza Hila (sjajan plej, dvojka u najboljim godinama), Kartera (u 40 godini jos moze da odigra 15-20 min i da da 10 poena po mecu), draftovanjem malog Foxa (levoruk, brz kao kobra), Jacksona (super talentovano krilo, visok, odlican trojkas, odlican u odbrani), Masona III i posto je tu Badi Hild (koji je odigrao odlicno od Kazins trejda) pozicije 1-3 su prilicno popunjene. E sad, ukoliko Fox i Hild proigraju kako se od njih ocekuje pre vremena, mozda, ali mozda Kingsi trejduju Hila u neku ekipu koja ce se ipak boriti za nesto vise od 9-11 pozicije na zapadu (takav igrac definitivno to zasluzuje) u drugom slucaju, ne ocekujem puno prostora za Bogdana, s obzirom da trener Kingsa voli iskusnije igrace Hil i Hild ce imati prednost u odnosu na njega, pogotovo kada je Fox na parketu. Ne bi me cudilo da ako ne dodje do trejda Hila na polusezoni, iz kluba ode Hild ili cak i Bogdanovic. Na pozicijama 4-5 imaju pregrst talenta i Zek Rendolfa dve godine da izbruse bar dvojicu kvalitetnih 4-5 igraca. Uglavnom predvidjam im lepu buducnost ali ne ocekujem mnogibod Bogdana u Kingsima, uprkos kvalitetu koji ima, jer mislim da nece imati mnogo prostora.

Zagorac ce prvu godinu da trenira, igra razvojnu ligu, mozda ga cak i vrate u evropu posle kampa u septembru, mbogo toga zavisi od njega i koliko je spreman da radi.

Puno srece svima.

Mali

pre 6 godina

(Goran, 22. jul 2017 15:08)

Upravo tako, Pedja je nas najodlikovaniji kosarkas ikada. Sto se mene tice i najbolji i najuspesniji kog smo ikada imali.

Pedja samo nikada nije radio na srpskom marketingu tj nije se postavljao kao jednodimenzionalni, suplji, ultra patriota kao Djordjevic pa donekle i Divac, Bodiroga i Paspalj koji su jako dobro znali kako da potpale sportsko-politicku vatru svojim izjavama i ponasanjem i tako dobiju na popularnosti. Ceo taj kosarkaski patriotrski krem de la krem je posle penzionisanja krenuo "poslovno" tj politicko-kartelski da tlaci Srbiju preko para obaveznika. Necu da spominjem imena i afere jer nece objaviti komentar ali niko privatno nije radio vec su to sve sprege sa drzavom i drzavnim preduzecima i nasim parama. Klasicna srpska prica. Toliko o patriotizmu.

Pedja se nikada tako nije ponasao, nikada nije kupovao jeftine poene popularnosti i nikada nije imao upliva u privatno-javno-politicko poslovanje niti ga je interesovalo. Tako da mu Djordjevic, Danilovic i ostali ne mogu doci do kolena sa umecem u kosarci niti mogu da mu prismrde kao ispravnom coveku i uzornom gradjaninu Srbije.

vlado

pre 6 godina

Klipersi, Teo - Beverly odbrambena zver, mislim da je vec dve godine u 1. ili 2. def. timu NBA lige, ali napadacki dosta slab, Lou Wilijams - covek sa 185 cm ume da ubaci 40 poena cak i Westbrooku, ali je uglavnom kroz karijeru bio 6. igrac sa prosekom od vise od 15 ppg i oko 4 apg, Rivers - napadacki nista posebno, poprilicno limitiran igrac, dobre fizikalije, bez levog ulaza (skoro svaki napad u levu stranu zavrsava skok sutem), prosecnih procenata suta. Ono sto je za Tea dobro je to da su sva trojica u prosloj sezoni igrali 20-30 minuta po utakmici i kombinovano imali ispod 8 apg. Sa takvim kombo bekovima/odbrambenim specijalcima Teo igra ili u kombinaciji sa Beverlijem ili u kombinaciji sa Riversom. I nemojte da vas zacudi ako sva cetvorica budu imali ravnomernu minutazu na pozicijama 1-2. Sto se tice krilnih pozicija, ne ocekujem Gala i Grifina cesto zajedno na parketu. Mozda u nekoj "small ball" varijanti kada Grifin igra 5, ali Galo nema pokretljivost da pokriva poziciju 3, tu vidim dosta prostora za Sam Dekkera i jos par krila koja imaju u timu. Dosta dobra stvar je sto i Galo i Grfin umeju da kreiraju za saigrace, tako da bi ovakvi Klipersi mogli imati veoma izbalansiran napad u obe petorke. P.s. mislim da bi im Toni Alen legao ko budali samar, obzirom da je igrao u Seltiksima za Doka Riversa i da je jedan od najboljih def. na poz. 2-3 u ligi (i ako ima 35 g). Njemu, Bevu i Jordanu se niko ne bi nadavao poena.

You do

pre 6 godina

CSKA koji je najbogatiji tim u Evropi i konstantno u prva 3 ne bi usao u f4 da nije bilo todosica ? To kazes i onda dahes sebibza pravo da komentarises a jos nejasniji su oni koji su ti dali plus.

ford

pre 6 godina

Voleo bih da gresim,mnogo bih voleo da gresim i vreme ce naravno pokazati ali mislim da niko od njih nece ostaviti zapazen trag tamo.Prosto,nisu momci za taj tip takmicenja.Bolje da su vladali Evropom nego da izgore u nehumanom takmicenju gde nema trunke emocija,gde vlada samo prokleti novac!Ali cu u svakom slucaju ostajati budan i pratiti sve njih jer momci to apsolutno zasluzuju!!

Bejn

pre 6 godina

Jao, ala udaviste sa muškom košarkom, muškim fudbalom i serijalom Novak-Federer-Nadal.
Jeste li vi čuli za Svjetske igre u Vroclavu?
Staša Gejo uzela zlato! Bravo curo! Rame uz rame si sa Milicom Mandić.
A vi sa B92 nemate pojma o tome. Najvrednija moguća dostignuća u sportu vas ne zanemaju. Sramota!

Иван

pre 6 godina

НБА је с разлогом шаблонизована, како то помињу неки овде: с обзиром на густ распоред утакмица, нема се много времена за тренинге током сезоне и за испробавање тактичких новина, па се ствари поставе унапред још пре почетка. Боби је најбољи пример - прошле године нису ни припремали акције с њим, пошто су рачунали у Детроиту да ће им Драмонд и Бејнс бити довољни. Зато је битно да ли улазиш у тим који ти одговара или не.

Тео је ту паметно поступио: изабрао је екипу у којој ће моћи да дође до изражаја, а и ако не успе, за годину дана бираће другу дестинацију.

Богдан је само због новца који је уложен у њега у добром положају, али све остало му не иде на руку. Од конкуренције до брзе игре, коју ће вероватно форсирати Сакраменто са гомилом младих. Некако ми се чини да ће он више шанси имати уз Џорџа Хила и Рендолфа, те старије играче.

Загорац је напротив изабрао добру екипу. Мемфис игра паметно, нема неко неприкосновено ниско крило, но Раде је мало показао прошле сезоне. А и не делује ми довољно дрчно, што је за НБА важно - они Афроамериканци тамо доживљавају борбу за минутажу као борбу за голи живот и егзистенцију.

proka12

pre 6 godina

Pedja je u NBA zaigrao 1999 godine, vec 4 godine igranja u NBA je zaigrao na All Star takmicenju, i pozvan u elitno drustvo i naredna 2x, ukupno 3x All Star.
Vec 4 godine je osvojio 3pt shootout na All Staru i odbranio titulu i sledece godine. 3 odbrana mu je izmakla za 1 kos, sto se kaze za dlaku.

Njegov skok sut su uporedjivali sa Rej Alenovim, i smatralima ga jednim od najboljih u istoriji sutera ikada.

NBA je snimao reklame promovisuci igru u kojima je nas Pedja imao glavne uloge (2-3 reklame).

Poenta price je da je Pedja vec od 4 pro godine bio NBA senzacija i neko ko je imao prosek preko 20pts po utakmici.
Neko ko je obarao i postavljao nove rekorde, kao recimo covek koji je dao prvih 20 poena za svoj tim.
(First player in NBA history to start a game off by scoring 20 consecutive points for his team.)
Kada je zavrsio karijeru koja je moze se reci ranije zavrsena, bio je 3 na vecnoj listi NBA trojkasa.
4ti je u istoriji NBA po procentu uspesnosti davanja slobodnih bacanja.

Tako da, daleko je Pedja sa svojom karijerom, i ja bi najvise voleo da neko nas ovakvu brilijantnu karijeru prestigne, ali dotle, ipak je jedan "klempa", nas Pedja.

I cuvena utakmica u kojoj je promasio citav kos (cuveni air ball) je igrao pod temperaturom.
(Goran, 22. jul 2017 15:08)

Da dodamo i to da ga ja Jay-Z stavio u pesmu ...:)
Pedja je kralj, bio i ostao, ali i ovi naši imaju to nešta...sretno svima!!

Mr_Melbourne

pre 6 godina

E cu ti naslova! Teo je mnogo vise od Paula ha ha ha. Nevjerovatno koliko se srpski igraci dizu u nebesa. Teo nije harao evro ligom, ima jednu titulu u karijeri. Ni u jednom timu nije bio glavni igrac. Porediti njega sa Krisom je uvreda za kosarku i za svakog covjeka koji prati kosarku. Bruka od naslova.

Hrvat

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.

chombe

pre 6 godina

Svi su oni sjajni igraci za evropsku kosarku. Ali, da bi to isto bili i u NBA morali bi da poseduju neke elemnte igre koji su dominantni u odnosu na americke igrace i koji bi ih izdigli u odnosu na njih, a niko od ove troijce ih ne poseduje. Oni ce biti prosecni igraci, vise rezervisti, a ako ne bude tako, bicu jako zadovoljan sto sam pogresio. Mada, do sada nisam pogresio nijednom u nekoj znacajnijoj meri. Po meni, samo Jokic ima sanse da dogura do neke vece zvezde, a to je zato sto je visok a ima fantastican osecaj za igru i nista vise od toga.

chopsuey

pre 6 godina

U najmanju ruku mi neozbiljno zvuči konstatacija da je Kris Pol najbolji pg u poslednjih nekoliko decenija. Možda je imao jednu ili dve odlične sezone, ali to je imao i Derik Rouz, konstantnije plejmejkere kao što je Kemba Voker i kojih je liga puna da i ne pominjem. Kris Pol je prosečan igrač i ništa više od toga

coki

pre 6 godina

NemanjaBB...Pedja je bio vrhunski suter,ali kosarka nije samo sut.Pedja je visok 208cm,a nikad pod kos nije usao,jedva moze da zakuca,kada god je isao na ulaz dobio je rampu.Pedja je sve svoje poene davao sutem za tri,sa distance za dva i sa slobodnih bacanja,lednju tehniku nije imao,skok nije imao,veoma malo asistencija po mecu,odbrana ispodprosecna.Bogdanovic je u svim parametrima osim suta bolji,o Teu da ne pricamo,imace vise asistencija nego Pedja skokova,ukradenih i asistencija zajedno,a bice tu i poena fin broj.Pedja je najbolji nas suter ikada,ali to je to sto je od kosarke znao,a ja bih pre isticao Bogdana koji ima vec sad vise odigranih prvenstava za Srbiju nego Pedja za celu karijeru,o Teu da ne govorimo,lik igra uvek kada moze da makar hoda,kapa dole.

Miloš

pre 6 godina

Osim Jokica, ostalih se niko nece secati dogodine. Pre svega zbog nemogucnosti da igraju fizicku kosarku protiv dominantnijih igraca. Najbolje je rekao ovaj, da Teodosic ne moze da cuva ni stolicu, a valjda bi trebao da se suprotstavi visim, snaznijim i brzim igracima... Bogdanovic je u Feneru u acivao 12-13 poena po utakmici, sta li ocekuje sada kada kos nece videti..

Senka nekadasnjeg tipa

pre 6 godina

Ljudi, manite se euforije, kakav Bogdan u Kingsima, kakvi bakraci. Decko je pre svega prosecan bek suter, a jos kad se doda telesna gradja, nema dalje sta da se prica!

Oxi

pre 6 godina

Zagorac ima "staklene noge" i spustena ramena, trebace njemu jos dve-tri godine da se fizicki dovede u red. Pri tome, i tehnicki je i dalje dosta skroman uprkos dobrim predispozicijama. Vise je Bolden napredovao za godinu dana u Zvezdi II, nego Zagor za sest godina u Megi, sto bas i nije najbolja reklama za Megu i njihov navodni dobar rad sa mladima. Ipak je tajna u tome sto u Megu dolaze najveci talenti, a ne u vrhunskom radu, i ako Zagorac ipak uspe u NBA, to ce biti samo zahvaljujuci radu u Memfisu. O Teu i Bogdanu ne treba mnogo trositi reci. Milos ce u NBA, u regularnom delu sezone, pokazati jos kvalitetnije partije nego u Evropi jer ce na raspolaganju imati veci teren i atletski najbolje saigrace na svetu. Realno je ocekivati da Klipersi budu u Top 3 po efikasnosti u ligi, ali i da budu u vrhu po primljenim poenima, tako da ce njihov plej of nastup biti veoma upitan. Bogdan ce po obicaju imati malo sporiji start, ali je zato posle Ol Stara moguce ocekivati partije od 30+ poena.

3rdWorldCountryCitizen

pre 6 godina

Teo ce igrati 20-30 minuta po mecu sa 10-15 poena i 5-10 asistencija u proseku, Bogdan 10-15 minuta, sa 4-8 poena u proseku, a Zagorac manje od 5 minuta sa 2-5 poena u proseku.

Ostin A

pre 6 godina

Teo je sjajan u napadu, ali loš u odbrani. Košarkaški teren u NBA je veći, biće mu još veći problem da čuva igrače, pogotovo što će biti mnogo brži od dosadašnjih protivnika. Takođe Bogdanović ima spor šut i sporo se kreće.

Trebali ste da kažete i negativne strane, ne samo pozitivne.

Bejn

pre 6 godina

Jao, ala udaviste sa muškom košarkom, muškim fudbalom i serijalom Novak-Federer-Nadal.
Jeste li vi čuli za Svjetske igre u Vroclavu?
Staša Gejo uzela zlato! Bravo curo! Rame uz rame si sa Milicom Mandić.
A vi sa B92 nemate pojma o tome. Najvrednija moguća dostignuća u sportu vas ne zanemaju. Sramota!

NemanjaBB

pre 6 godina

Teo i Bogdan ne mogu zajedno da podsete na Pedju, tako da ne preuvelicavajte za Bogija, trebace mu godine pa i da pocne da lici. Daleko od toga da su prosecni suteri, umeju biti jako dobri i precizni, ali Stojakovic je klasama iznad, jedan od najboljih trojkasa NBA svih vremena, tako da, lagano...pustite momke da pokazu sta znaju

GM

pre 6 godina

Teo ce biti showtime u LA. Visoki igraci koji su stvoreni za njegovu igru. Na bekovima bez velikih potrosaca lopti.

Bogdan nema nikakav pritisak, jer Kingsi na zapadu nemaju nikakve sanse i to u narednih nekoliko godina, a problem je sto su doveli dobre igrace sa koledza.

Zagorac... onakav kakav je bio u poslednjih godinu dana u Megi, nema nikakve sanse ni da igra. Jedino da se desi neka super transformacija i onda ko zna.

nista o nicemu

pre 6 godina

U najmanju ruku mi neozbiljno zvuči konstatacija da je Kris Pol najbolji pg u poslednjih nekoliko decenija. Možda je imao jednu ili dve odlične sezone, ali to je imao i Derik Rouz, konstantnije plejmejkere kao što je Kemba Voker i kojih je liga puna da i ne pominjem. Kris Pol je prosečan igrač i ništa više od toga
(chopsuey, 22. jul 2017 10:23)

Mhm. Kako da ne.

palop

pre 6 godina

Ko ce da ustaje da gleda Jokica? Mozda njegova rodbina, Srbi - ne.
(milan010, 22. jul 2017 12:27)

Izvini velika srbendo, ali ja cu ga gledati i dalje, a nisam mu rod...

samo kazem

pre 6 godina

Moje misljenje je da ce samo Teo uspeti u prvoj sezoni,ima to lucidno dodavanje,karakter,samopouzdanje,nista mu vise ne treba,neka ima 7-8 asist i 10-ak poena po mecu i imace 20 do 25 min po mecu. Bogdana mora sut da krene dobro ako misli da se izbori za minutazu,ne znam,nisam nesto siguran u njega,jaca je odbrana u nba,nece mu dozvoljavati da se tako ispucava kao u Feneru,videcemo. Sve u svemu ocekuje se dobra nba sezona sa nikad vise Srba i nikad bolja minutaza :-)

Danilo

pre 6 godina

Ima zanimljiva anketa na NBA strani, među ekspertima, o tome koji je tim napravio najbolji potez u sezoni trgovine igračima.
Najbolje stoje GSW koji su sačuvali ceo tim, pa još ojačali, a iza su Boston sa Hejvordom i Denver sa Milsapom.
Zanimljivo je da jedan od eksperata smatra najboljim potezom dovođenja Tea od strane Klipersa, što znači da Teo jeste tamo ozbiljno ime.
Ostaje pitanje njegove snage i odbrane.
Što se tiče Bogdana, rekordni ugovor za rukija govori jako mnogo.
Ostaje pitanje brzine i koncentracije.
O Zagorcu ćemo možda pričati za godinu ili dve,njemu će biti najteže jer ni u ABA nije postao zakon.
U svakom slučaju očekuju nas uzbudljive noći i brutalna prepodneva, nije lako živeti u Evropi a navijati za NBA timove...

nista o nicemu

pre 6 godina

NemanjaBB...Pedja je bio vrhunski suter,ali kosarka nije samo sut.Pedja je visok 208cm,a nikad pod kos nije usao,jedva moze da zakuca,kada god je isao na ulaz dobio je rampu.Pedja je sve svoje poene davao sutem za tri,sa distance za dva i sa slobodnih bacanja,lednju tehniku nije imao,skok nije imao,veoma malo asistencija po mecu,odbrana ispodprosecna.
(coki, 22. jul 2017 12:43)

Hahahhahahahhahahhahaha. Vidi, Pedja je itekako ulazio pod kos kada je trebao. I najbolji nas igrac u NBA. Bogdan bi sada potpisao pola njegove statistike da mu neko obeca. Jos se nije taj rodio koji ce nadmasiti Pedju.

ford

pre 6 godina

Voleo bih da gresim,mnogo bih voleo da gresim i vreme ce naravno pokazati ali mislim da niko od njih nece ostaviti zapazen trag tamo.Prosto,nisu momci za taj tip takmicenja.Bolje da su vladali Evropom nego da izgore u nehumanom takmicenju gde nema trunke emocija,gde vlada samo prokleti novac!Ali cu u svakom slucaju ostajati budan i pratiti sve njih jer momci to apsolutno zasluzuju!!

gmaz

pre 6 godina

Suludo je porediti Bogdana i Pedju, Pedja je neprikosnoven, ima mali Bogdan jos da se kali. Evo jedne anegdote. Pikali mi basket u kraju, sam centar Bg-a, ulazi na teren Milenko Topic sa klincem, pita jel slobodno, ja rek'o naravno, i krene prica usputno i dodatkli se Pedje Stojakovica, kaze Top da je Pedja bio ubica, takav sut, takva meka ruka, kaze da je na treninzima znao da veze i preko 70 trojki. Dotakli smo se mnogo tema sto se tice basketa, raznih spekulacija, sapletanja pocevsci od Zvezde, Repke itd.. ko je imao jaka ledja taj je igrao.

Sve sami eksperti...

pre 6 godina

E cu ti naslova! Teo je mnogo vise od Paula ha ha ha. Nevjerovatno koliko se srpski igraci dizu u nebesa. Teo nije harao evro ligom, ima jednu titulu u karijeri. Ni u jednom timu nije bio glavni igrac. Porediti njega sa Krisom je uvreda za kosarku i za svakog covjeka koji prati kosarku. Bruka od naslova.
(Mr_Melbourne, 22. jul 2017 10:09)

Jedina bruka ovde je tvoj ostrašćeni post. Reći da ni u jednom timu nije bio glavni igrač je prosto neverovatno. U CSKA je godinama bio glavni igrač, bez njega ne bi videli nijedan F4. Naravno da se ne može porediti sa Polom po kvalitetu, ali su pojedini elementi njegove igre, npr. asistencije nešto čega se ne bi postidela nijedna NBA ekipa. A na srpskom forumu će se naravno srpski igrači dizati u nebesa (neće valjda bosanski). Makar smo nešto i ostvarili u ovom sportu sa čime se možemo ponositi.

Divos

pre 6 godina

Један јако добар текст, Александар се поприлично "наоружао" подацима, и дао је неку врло коректну процену.

Е сад, да би у НБА успели, морате поседовати квалитет, али треба и доста тога да вам се поклопи.

Избор клуба је јако важан, да добијете шансу. Ако не добијете шансу, минуте, тешко ћете се и наметнути. У Европи минуте можете зарадити и радом, односом на тренингу, у НБА то другачије иде, и играчи некад и не добију третман који квалитетом заслужују. Но, то је НБА:

Када говоримо појединачно, мислим да је Тео изабрао добар клуб, имаће своју улогу, знамо и колико Тео може, какав је играч, тако, видећемо.

За Богдана Сакраменто и није добра опција, но ту се ништа не може, франшиза полаже право на њега. Дивац је инзистирао на Богдану, но видећемо хоће ли Богдан добити третман који заслужује. На његовој позицији је гужва, Хилд ће добити предност.
Неће ни моћи играти како је играо у Фенеру где би играо све поз. 1-3, често и на плеју, и имао велику слободу у игри.
НБА је шаблонизирана, и ту ће Богдан бити "двојка", ако Богдан добије шансу, искористиће је

Загорац? Па њега је Мемфис, који је пробио селери-кап, потписао и због повољног уговора (готово минимум, 950.000$). Иначе, Мемфис је добар избор, поменути Парсонс је у велико паду, видећемо хоће ли Радета гурати на 3 или 4, ако добије шансу на ниском крилу, Раде би могао бити међу позитивним изненађењима у конкуренцији новајлија.

Свим нашим Србима пуно среће у НБА.

Zile

pre 6 godina

@Divos, 22. jul 2017 11:04

Izgleda da ne pratimo istu nba ligu. Kakva sablonizovana liga? NBA se transformisala u ono sta Ameri zovu "positionless" sto u slobodnom prevodu znaci bez striktnih pozicija. Ko sto autor teksta rece, na ceni su igraci koji mogu da igraju na vise pozicija.

Kada tim nekoga plati 12 miliona dolara po sezoni, to uradi jer planira da ga koristi a ne drzi na klupi. Pri tom niko u SAD ne pominje da je Bogdan preplaćen

KRastaman

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.
(Hrvat, 22. jul 2017 12:53)

Evo tresem se! Jel to od ovog "europskog" gde ce se domoljubi pojaviti. Kad ste zajedno osvojili nesto?

Divos

pre 6 godina

@ Zile, 22. jul 2017 14:01

Да, у праву си. И европска и НБА кошарка су се трансформисале, време рецимо класичних бекова шутера, оних који ће се паркирати на периметру и чекати пас, је прошлост, данас се траже разноврсност, комбо бекови, који ће преузимати по потреби и улогу плеја, добрих физикалија и доброг прегледа, или они који ће играти поз. 2-3.
Тај тренд ће се све више наставити.

Тачно је да су на цени све више поливалентни играчи, није спорно. Но у НБА ту привилегију да на паркету имају слободу и докажу поливалентност имају главне звезде у тиму, шта ти ја знам, Леброн који ће играти све од 1-4, Харден, који ће бити и плеј, некад више додавати, негад више шутирати (како му дође), од осталих се (још увек) тражи да одрађују оно што им је примарна улога у замишљеном концепту.

НБА јесте шаблонизована, и то је истина. Тако, знају се стартне петорке (у правилу исте, без обзира ко био ривал, и како играо), у 7-8 минути улази 6.играч (увек исти) у ротацији, па након које минуте, 7. 8. 9., ту се тачно зна ко кога мења.

Ти који улазе са клупе, имају строго одређену улогу, некад су то специјалисти за одбрану или шут са периметра, но ти и немају право на разноврсност, поливалентност, док се не изборе за бољи третман у замишљеном концепту.

Тачно је да се и НБА мења, тражи се већа разноврсност (рецимо, центри све више шутирају тројке), но, за сада више је ту шаблона него у европској кошарци.

enendi

pre 6 godina

Ono sto ja radim kad bas ne mogu da odgledam utakmicu: Kad ustanem ujutru, skinem utakmicu sa torrenta (postoje dobri torrenti za NBA utakmice koji izlaze vrlo brzo po zavrsetku iste) i gledam je, uz kafu, kao da se igra tog trenutka jer pre toga ne ulazim na sportske vesti da ne bih negde procitao kako se utakmica zavrsila :D

Leo

pre 6 godina

@coki

Majstore treba puno hrabrosti da se napise da je Pedja Stojakovic bio samo suter i da su Bogdanovic i Teo bolji od njega. To je slicno kao kad bi rekao da je Rodman bio samo dobar skakac a da je Darko Miliicic bolji ili da Ronaldo samo daje puno golova ali je Katai kompletniji igrac. Pedja je bio NBA zvezda sa razlogom. Nema prostora da se pisu detalji Njegove statistike bi bile impresivne i da je sve kosove dao iz slobodnih i necuvan. Njemo niko od nasih nije ni blizu niti ce skoro biti. Teo i Bogdan sigurno nece iako im ja zelim to.

You do

pre 6 godina

CSKA koji je najbogatiji tim u Evropi i konstantno u prva 3 ne bi usao u f4 da nije bilo todosica ? To kazes i onda dahes sebibza pravo da komentarises a jos nejasniji su oni koji su ti dali plus.

Djiiiiibril

pre 6 godina

Sva trojica mogu i da eksplodiraju i da nista ne urade u NBA. Sve zavisi od trenera i uloge u ekipi. Citam kako je Teo cetvrti guard na depth chartu Klipersa. Koliko god bio dobar, ipak mora da dokaze da zasluzuje minute. Bogdan je mozda i u najboljoj poziciji posto Kingsi rebuilduju, imace minute i manje pritiska za pobedama i plejofom.

Tutankamon

pre 6 godina

Teodosić ima nešto što se u NBA itekako cijeni. Atraktivnost. Samim tim realno očekujem da se Klipersi počnu "vrtiti" puno više na najavnim šapicama, kojekakvim sažetcima... A to sve donosi profit.

Mali

pre 6 godina

(Goran, 22. jul 2017 15:08)

Upravo tako, Pedja je nas najodlikovaniji kosarkas ikada. Sto se mene tice i najbolji i najuspesniji kog smo ikada imali.

Pedja samo nikada nije radio na srpskom marketingu tj nije se postavljao kao jednodimenzionalni, suplji, ultra patriota kao Djordjevic pa donekle i Divac, Bodiroga i Paspalj koji su jako dobro znali kako da potpale sportsko-politicku vatru svojim izjavama i ponasanjem i tako dobiju na popularnosti. Ceo taj kosarkaski patriotrski krem de la krem je posle penzionisanja krenuo "poslovno" tj politicko-kartelski da tlaci Srbiju preko para obaveznika. Necu da spominjem imena i afere jer nece objaviti komentar ali niko privatno nije radio vec su to sve sprege sa drzavom i drzavnim preduzecima i nasim parama. Klasicna srpska prica. Toliko o patriotizmu.

Pedja se nikada tako nije ponasao, nikada nije kupovao jeftine poene popularnosti i nikada nije imao upliva u privatno-javno-politicko poslovanje niti ga je interesovalo. Tako da mu Djordjevic, Danilovic i ostali ne mogu doci do kolena sa umecem u kosarci niti mogu da mu prismrde kao ispravnom coveku i uzornom gradjaninu Srbije.

Bane11

pre 6 godina

Uspece i Zagorac.. mlad sto se generalno u USA i NBA voli i ima odlicne predispozicije.. pola godine ce nabijati kondciju, a potom u drugoj polovini sezone ce dobiti sansu. U drugoj godini ce dobiti 15-ak min pa ako ima kosarkasku inteligenciju uspece ali pored toga mora da ima i puno srece sto se tice povreda, kao i povreda drugih igraca i jos puno toga. Srecno.

Goran

pre 6 godina

Ajmo ovako za sve dezurne Pedja hejtere, malo cinjenica.

Pedja je u NBA zaigrao 1999 godine, vec 4 godine igranja u NBA je zaigrao na All Star takmicenju, i pozvan u elitno drustvo i naredna 2x, ukupno 3x All Star.
Vec 4 godine je osvojio 3pt shootout na All Staru i odbranio titulu i sledece godine. 3 odbrana mu je izmakla za 1 kos, sto se kaze za dlaku.

Njegov skok sut su uporedjivali sa Rej Alenovim, i smatralima ga jednim od najboljih u istoriji sutera ikada.

NBA je snimao reklame promovisuci igru u kojima je nas Pedja imao glavne uloge (2-3 reklame).

Poenta price je da je Pedja vec od 4 pro godine bio NBA senzacija i neko ko je imao prosek preko 20pts po utakmici.
Neko ko je obarao i postavljao nove rekorde, kao recimo covek koji je dao prvih 20 poena za svoj tim.
(First player in NBA history to start a game off by scoring 20 consecutive points for his team.)
Kada je zavrsio karijeru koja je moze se reci ranije zavrsena, bio je 3 na vecnoj listi NBA trojkasa.
4ti je u istoriji NBA po procentu uspesnosti davanja slobodnih bacanja.

Tako da, daleko je Pedja sa svojom karijerom, i ja bi najvise voleo da neko nas ovakvu brilijantnu karijeru prestigne, ali dotle, ipak je jedan "klempa", nas Pedja.

I cuvena utakmica u kojoj je promasio citav kos (cuveni air ball) je igrao pod temperaturom.

Nada umire poslednja...

pre 6 godina

Nijedan od njih neće ostavit značajan trag u NBA. Teo je već u poznim godinama, Bogdan solidan europski bek i ništa više, Zagorac no comment. Hrvatska sa Žižićem, Šarićem, Hezonjom i ost. u narednim godinama preuzima primat u europskoj košarci.
(Hrvat, 22. jul 2017 12:53)

E sad kad si to rekao, sigurno će tako i biti. Zbog ovakvog bahaćenja i iskrivljene percepcije stvarnosti koju imate i jeste tu gde jeste, daleko od postolja za medalje.

Gospodin Pendula

pre 6 godina

Ja Bogdana kao navijac Partizana obozavam !Kosarku pratim od 80' godina na ovamo ,ali reci da je Bogdan bolji od Pedje Stojakovica je nepoznavanje kosarke !Pedja je na prvom treningu u Sakramentu sutirao trojke sa jedne noge jer je imao povredu u PAOKU-u i nogu u gipsu !Od 100 pokusaja ubacio je 93 !!!Da ne pricamo o tome da je visestruki pobednik allstar 3point takmicenja ,allstar igrac i vlasnik sampionskog prstena !Bogdan je najbolji bek suter u evropi sigurno ali za NBA je sporiji i kao svi evropljani fizicki inferiorniji !Morace mnogo da radi jos !

Aleksandar Randjelovic

pre 6 godina

Pa neće baš sva trojica da budu konkurencija Teu. Beverli I Vilijams su bekovi, a ne plejmejkeri. Rivers će mu biti konkurencija, mada I on može da igra dvojku. Beverli je celu sezonu počinjao sa Hardenom, nije mu bio konkurencija. Mada bi svi mogli da pokrivaju obe pozicije, ne verujem da će Beverli da uzme lopte od Teodosića da organizuje napad, osim u nekoj rotaciji naravno.

vlado

pre 6 godina

Kingsi, Bogdan - teska situacija za Bogdana po meni, vrlo nezavidna s obzirom na igracki kadar koji imaju Kingsi i pare koje je dobio. Elem, dovodjenjem Dzordza Hila (sjajan plej, dvojka u najboljim godinama), Kartera (u 40 godini jos moze da odigra 15-20 min i da da 10 poena po mecu), draftovanjem malog Foxa (levoruk, brz kao kobra), Jacksona (super talentovano krilo, visok, odlican trojkas, odlican u odbrani), Masona III i posto je tu Badi Hild (koji je odigrao odlicno od Kazins trejda) pozicije 1-3 su prilicno popunjene. E sad, ukoliko Fox i Hild proigraju kako se od njih ocekuje pre vremena, mozda, ali mozda Kingsi trejduju Hila u neku ekipu koja ce se ipak boriti za nesto vise od 9-11 pozicije na zapadu (takav igrac definitivno to zasluzuje) u drugom slucaju, ne ocekujem puno prostora za Bogdana, s obzirom da trener Kingsa voli iskusnije igrace Hil i Hild ce imati prednost u odnosu na njega, pogotovo kada je Fox na parketu. Ne bi me cudilo da ako ne dodje do trejda Hila na polusezoni, iz kluba ode Hild ili cak i Bogdanovic. Na pozicijama 4-5 imaju pregrst talenta i Zek Rendolfa dve godine da izbruse bar dvojicu kvalitetnih 4-5 igraca. Uglavnom predvidjam im lepu buducnost ali ne ocekujem mnogibod Bogdana u Kingsima, uprkos kvalitetu koji ima, jer mislim da nece imati mnogo prostora.

Zagorac ce prvu godinu da trenira, igra razvojnu ligu, mozda ga cak i vrate u evropu posle kampa u septembru, mbogo toga zavisi od njega i koliko je spreman da radi.

Puno srece svima.

vlado

pre 6 godina

Klipersi, Teo - Beverly odbrambena zver, mislim da je vec dve godine u 1. ili 2. def. timu NBA lige, ali napadacki dosta slab, Lou Wilijams - covek sa 185 cm ume da ubaci 40 poena cak i Westbrooku, ali je uglavnom kroz karijeru bio 6. igrac sa prosekom od vise od 15 ppg i oko 4 apg, Rivers - napadacki nista posebno, poprilicno limitiran igrac, dobre fizikalije, bez levog ulaza (skoro svaki napad u levu stranu zavrsava skok sutem), prosecnih procenata suta. Ono sto je za Tea dobro je to da su sva trojica u prosloj sezoni igrali 20-30 minuta po utakmici i kombinovano imali ispod 8 apg. Sa takvim kombo bekovima/odbrambenim specijalcima Teo igra ili u kombinaciji sa Beverlijem ili u kombinaciji sa Riversom. I nemojte da vas zacudi ako sva cetvorica budu imali ravnomernu minutazu na pozicijama 1-2. Sto se tice krilnih pozicija, ne ocekujem Gala i Grifina cesto zajedno na parketu. Mozda u nekoj "small ball" varijanti kada Grifin igra 5, ali Galo nema pokretljivost da pokriva poziciju 3, tu vidim dosta prostora za Sam Dekkera i jos par krila koja imaju u timu. Dosta dobra stvar je sto i Galo i Grfin umeju da kreiraju za saigrace, tako da bi ovakvi Klipersi mogli imati veoma izbalansiran napad u obe petorke. P.s. mislim da bi im Toni Alen legao ko budali samar, obzirom da je igrao u Seltiksima za Doka Riversa i da je jedan od najboljih def. na poz. 2-3 u ligi (i ako ima 35 g). Njemu, Bevu i Jordanu se niko ne bi nadavao poena.

Иван

pre 6 godina

НБА је с разлогом шаблонизована, како то помињу неки овде: с обзиром на густ распоред утакмица, нема се много времена за тренинге током сезоне и за испробавање тактичких новина, па се ствари поставе унапред још пре почетка. Боби је најбољи пример - прошле године нису ни припремали акције с њим, пошто су рачунали у Детроиту да ће им Драмонд и Бејнс бити довољни. Зато је битно да ли улазиш у тим који ти одговара или не.

Тео је ту паметно поступио: изабрао је екипу у којој ће моћи да дође до изражаја, а и ако не успе, за годину дана бираће другу дестинацију.

Богдан је само због новца који је уложен у њега у добром положају, али све остало му не иде на руку. Од конкуренције до брзе игре, коју ће вероватно форсирати Сакраменто са гомилом младих. Некако ми се чини да ће он више шанси имати уз Џорџа Хила и Рендолфа, те старије играче.

Загорац је напротив изабрао добру екипу. Мемфис игра паметно, нема неко неприкосновено ниско крило, но Раде је мало показао прошле сезоне. А и не делује ми довољно дрчно, што је за НБА важно - они Афроамериканци тамо доживљавају борбу за минутажу као борбу за голи живот и егзистенцију.

proka12

pre 6 godina

Pedja je u NBA zaigrao 1999 godine, vec 4 godine igranja u NBA je zaigrao na All Star takmicenju, i pozvan u elitno drustvo i naredna 2x, ukupno 3x All Star.
Vec 4 godine je osvojio 3pt shootout na All Staru i odbranio titulu i sledece godine. 3 odbrana mu je izmakla za 1 kos, sto se kaze za dlaku.

Njegov skok sut su uporedjivali sa Rej Alenovim, i smatralima ga jednim od najboljih u istoriji sutera ikada.

NBA je snimao reklame promovisuci igru u kojima je nas Pedja imao glavne uloge (2-3 reklame).

Poenta price je da je Pedja vec od 4 pro godine bio NBA senzacija i neko ko je imao prosek preko 20pts po utakmici.
Neko ko je obarao i postavljao nove rekorde, kao recimo covek koji je dao prvih 20 poena za svoj tim.
(First player in NBA history to start a game off by scoring 20 consecutive points for his team.)
Kada je zavrsio karijeru koja je moze se reci ranije zavrsena, bio je 3 na vecnoj listi NBA trojkasa.
4ti je u istoriji NBA po procentu uspesnosti davanja slobodnih bacanja.

Tako da, daleko je Pedja sa svojom karijerom, i ja bi najvise voleo da neko nas ovakvu brilijantnu karijeru prestigne, ali dotle, ipak je jedan "klempa", nas Pedja.

I cuvena utakmica u kojoj je promasio citav kos (cuveni air ball) je igrao pod temperaturom.
(Goran, 22. jul 2017 15:08)

Da dodamo i to da ga ja Jay-Z stavio u pesmu ...:)
Pedja je kralj, bio i ostao, ali i ovi naši imaju to nešta...sretno svima!!