Nedelja, 02.07.2017.

21:57

Nemci vladari sveta – osvojen i Kup konfederacija!

Fudbalska reprezentacija Nemačke osvojila je Kup konfederacija, pošto je u finalu u Sankt Peterburgu pobedila Čile sa 1:0.

Izvor: SM

Nemci vladari sveta – osvojen i Kup konfederacija! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Boro iz Pobede

pre 6 godina

Gledam sinoc Cile kako kidaju za svaku loptu pa se setim nasih starletana....Ove kvalifikacije nisam gledao pa se izvinjavam ako je Aca Kolarov poceo da kida!

T2

pre 6 godina

Vezano za to ko ima pravo da igra: meni je logicnije da za nasu reprezentaciju igra dete avganistanskog migranta ako je igralo fudbal u Srbiji i krenulo od petlica u nekom nasem klubu nego kada iskopamo nekog u inostranstvu samo zato smo mu deda bio Srbin iako sa srpskim fudbalom nema bas nikakve veze, a Srbiju video prvi put na okupljanju reprezentacije. Nacionalni fudbal ne treba da ime veze sa nacijom nego sa fudbalom koji se igra u naciji. Savez treba da brine o deci i klubovima koja su ovde. Nije reprezentacija svrha sporta, vec je svrha da se nasa deca ovde bave sportom zdravlja radi. Reprezentacija je samo nacin da se sport popularizuje.

Sale

pre 6 godina

Nemci su trenutno najbolji na svetu u 2 za njih najvaznija timska sporta Fudbalu i Rukometu a ono sto je interesantno je da u oba sporta jedini ko im nesto eventualno moze je Francuska

Che

pre 6 godina

 a u nemačkoj je dosta primera poput Ozila Mustafija i tako dalje igrača koji su bukvalno kupljeni i ja sam apsolutno protiv toga kada je reč o reprezentacijama, što se kontinuiteta tiče ja to ne sporim samo kazem da uspeh ne vezujete za mentalitet nemačkog naroda već za struku u konkretnom sportu.
(Owen, 03. jul 2017 09:37)

Mesut Ozil je cetvrta generacija Nemaca, tako da je odavno Nemac..Problem je sto se u Srbiiji i dalje poistovecuje veroispovest sa nacijom. Kad dobijes drzavljanstvo, gotovo je, sta god neko od Srba ili gastosa mislio i verovao.

pedja

pre 6 godina

Ocito da ovdje mnogi nisu shvatili sta sam htio reci.Nema veze moj komentar sa kvalitetom igre i ekipe i kvalitetom Njemackog fudbala koji poznajem mnogo bolje od vecine ovdje jer pamtim jos SP iz 1974 g pa na dalje tu kapa dolje.Moj komentar nije bio upucen ka tome,vec ka ljudima koji izjavljuju da igraju Njemacka i Srbija navijao bih za Nijemce pa recite mi da li je to normalno,a svakako kvalitet Njemackog fudbala.je upitan samo za fudbalske neznalice.

4k4.Dex

pre 6 godina

Dobar, dobar Cile, definitivno bolja ekipa i nezasluzeno su izgubili zbog jedne katastrofalne greske stopera. Imali bar 3 stopostotne sanse i jos nekoliko solidnih al nije htela lopta u gol. Nemci standardni nemacki sve se kaznjava i max disciplina i eto nekad je i samo to dovoljno i bez neke igre. Cestitke nemacima u svakom slucaju.

Ba

pre 6 godina

Jos jedan dokaz da je Fifina rang lista skroz bezveze. A kad sam nedavno napisao da bih bas voleo da vidim duel treceg i cetvrtog na tabeli (upravo su sinoc igrali) dobih silne minuse.

Owen

pre 6 godina

Ivan

Argentina je imala tri stopostotne šanse u finalu Iguain Mesi Palasio i po šansama bila znatno bolji rival, drugo u rukomet nemci ulazu mnogo a uspeh izostaje godinama tek su sada ušli u vrh a pokušavaju već deceniju, treće odmah da se ogradim nisam rasista ni šovinista ali je jasno da smo mi Srbi beo narod i da crnac ili bilo koji drugi stranac može da igra za nas samo ako mu je zaista jedan roditelj Srbin a u nemačkoj je dosta primera poput Ozila Mustafija i tako dalje igrača koji su bukvalno kupljeni i ja sam apsolutno protiv toga kada je reč o reprezentacijama, što se kontinuiteta tiče ja to ne sporim samo kazem da uspeh ne vezujete za mentalitet nemačkog naroda već za struku u konkretnom sportu.

Tiješnjević

pre 6 godina

@(pedja, 2. jul 2017 23:37)
A otud je i poštovanje Srbije u inostranstvu na "zavidnom" nivou, nema šta.
Od ovde preostalih Srba, dve trećine su poltroni bez obrazovanja, časti i integriteta, samo EU, samo NATO, naravno, bez trunke rada na sebi i okolini.

Owen

pre 6 godina

jd123

Prvo ja smatram da bi za reprezentacije trebalo da igraju pripadnici naroda zemlje koju preddtavljaju kako je to danas teško provesti u delo prihvatam donekle da igraju oni koji pripadaju naciji te zemlje ali da odlučujući kriterijum bude osećaj nacionalne pripadnosti a ne to što im neka zemlja ponudi bolje uslove kako za razvoj karijere tako i finansijske, Novaka nikada ne pljujem jedino zdog njega i pratim tenis i navijam za njega, a što se tiče priče oko mentaliteta ja osporavam konstatacije tipa nemački mentalitet zato što se ovde ne radi o mentalitetu nemaca kao naroda već o pristupu ekipe dakle u redu je kad neko kaže ovaj tim nemačke ima pobednički mentalitet ili Lev ume da nametne svojoj ekipi pobednički mentalitet ali reći da je to mentalitet nemaca ne stoji, a sad što se tiće naše mlade ekipe šta bi bili kad bi bilo to neću da zalazim možda bo opet osvojili možda bo ispali u grupi to se nikada neće saznati.

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

Ovi Nemci koga god da obuku u ove majice sa grbom nemačkog fudbalskog saveza, odmah ih pretvore u pobednike. Impresivno.

Srebrni

pre 6 godina

Nemci su ponosan narod za razliku od Srba nikad ne bi trpeli ovakav zulum od sopstvene vlasti e zato im ovi ljudi zavide .da odgovorim nekima

Vale

pre 6 godina

(Mikii, 2. jul 2017 23:48)

Od 2012. ima već 5 godina kralju. Tu Španiju koju pominješ Čile je lagano tukao na SP i to pre nego što je postao dvostruki uzastopni šampion J. Amerike. Ekipa koju jedna Argentina sa Mesijem, Iguainom i Aguerom dvaput zaredom u finalu nije uspela da savlada, ali ne, "lako je igrati sa Čileom". Idi umij se hladnom vodom.

CJ

pre 6 godina

Ok, vidim da su ovde mnogi gledali utakmicu na teletekstu...Čile je bio mnogo bolji tim, stvarali šanse a ovi srećni Nemci dadoše gol kakav su dali.
Ali kriminalni Mazic, produži 5 minuta tekmu iako je dva puta gledao snimak, iako su izvršene 4 izmene i iako su bile bar 2-3 tuče na terenu.
Pa onda kad je krenula nadoknada još dve izmene i čovek svira kraj tačno u 95.
Katastrofa.

Milan

pre 6 godina

zadivljujuće je koliko se razlikuje ovaj tim od onog iz finala svetskog prvenstva! Ni jedan igrač nije igrao oba meča, to se zove izbor igrača

јд123

pre 6 godina

Vidim hvalite nemce ko da su naši pričate o mentalitetu pa gde im je taj mentalitet u drugim sportovima pregazili bi ih naši i u košarci vaterpolu odbojci 
(Owen, 02. jul 2017 23:59)

Поента је у томе да смо ми талентованији од Немаца у свим спортовима са лоптом. За разлику од фудбала, ми у кошарци, ватерполу, одбојци, имамо исти менталитет као Немци, зато смо бољи. Знаш ти каква дисциплина влада у нашој кошарци? Пешић и Сале су избацили играче за време турнира због недисциплине. Где смо били у кошарци пре доласка Ћорђевића? Ја се добро сећам псовки и недисциплине наших играча за време такмичења у Србији где ништа не освојишмо иако смо "земља кошарке".

Да су Пауновића оставили да ради са омладинцима, ја ти гарантујем, да би ми са Немцима били у финалу на ЕП. У групи би Португалију и Македонију прегазили а Шпанију добили минималним резултатом као Немци у финалу, можда у последњем минуту или би играли нерешено, ако би Шпанија имала среће. У финалу би Немце сигурно добили, јер смо талентованији од њих а њихов менталитет не би дошао до изражаја, јер би га и наши имали, као на Новом Зеланду. Овако, наши су нажалост изгубили тај менталитет и како рече Лалатовић после сваког меча "нисмо имали среће". То је губитнички менталитет мој Лалатовићу. Слично као Хрвати у кошарци када су кукали како су били бољи од нас а изгубили.

Срећа прати храбре. На СП смо били ми који смо имали среће, пролазили смо на пенале или после продужетака, тако и освојили. Други су кукали да нису имали среће. То је победнички менталитет који нас краси у другим спортовима а у фудбалу нажалост не.

Видиш Овене сада колико је важан победнички менталитет?

јд123

pre 6 godina

A ono sto najvise smeta jeste to forsiranje "nemackog pobednickog mentaliteta" po sistemu "Deutschland uber alles".
(b92 najbolji, 02. jul 2017 22:59)

Види се да уопште ниси схватио шта значи тај "немачки менталитет". Још спомињеш Бразил и питаш се зашто за њих нико не каже да имају победнички менталитет а освојили више пехара.

Ево човек је објаснио

Neverovatan pobednicki mentalitet. Cak ni cuvena madjarska laka konjica, koja ih je razbila u grupi, izgubila finale...
(vlada82, 02. jul 2017 22:56)

Бразилци су генерално бољи техничари и зато играју фудбал леп за око. Освојили су толике пехаре искључиво захваљујући супериорнијој техници и што су имали Пелеа, играча какви се рађа једном у 100 година. Тако је и Аргентина освојила двапут искључиво због вансеријског Марадоне.

Та златна генерација Мађара је била најбоља на свету. Зашто изгубише од Немаца? Због менталитета. Али да се разумемо, није то неки германски менталитет, нешто што Немцима лежи у генима. Не, то је систем, кога се они придржавају и уче фудбалере од малих ногу. Рад, ред и дисциплина, нема гестикулација, приговора судијама, борба до последњег судијског свиждука. Тако им функционише и држава и зато су и у економији успешни. Да тај менталитет нема везе са пореклом, него са системом је доказ да источна Немачка ништа није освојила у фудбалу. Ако имаш пријатеље у Немачкој, питај их какви су били радници из источне Немачке, са којима су сигурно радили после уједињена.

Али има још бољи доказ.

Ако се сећаш, управо је тај менталитет красио наше омладинце, када су освојили СП. Једва прошли групу, па у доигравању на пенале или победа после продужетака. Због тих претходних продужетака у финале са твојим толико нахваљеним Бразилцима ушли пуно уморнији. И шта би? Победнички гол дадоше ако се не варам у 118 мин.

Е, то је тај немачки менталитет о коме говоримо, а не неки "дојчланд уебер аллес". Не сећам се да су наши омладинци истицали Велику Србију или тако нешто, па да се каже да су показали немачки менталитет. Не, него је Пауновић очигледно за време проведено у Немачкој добро схватио шта значи тај победнички менталитет и у року од две године успео тај менталитет да усади у главе наших омладинаца. Не сећам се неких гестикулација, свађа са судијама, напротив. За разлику од других наших екипа, биле оне клупске или репрезентативне, нису примали голове у последњим минутама, него су их давали.

јд123

pre 6 godina

ja nikada ne bi mogao da budem ponosan na Srbiju kojoj medalje donose neki Rudigeri Ozili Kedire i ostali

(Owen, 02. jul 2017 23:59)

Значи ти си један од оних што стално пљују Новака, јер не могу да сваре да му је мајка Хрватица? Такође се ниси радовао победама Нађе Хигл и не признајеш да је Србија освојила Дејвис Куп, јер је играо неки полухрват и неки Троицки? Значи ти би прво Србима бројио крвна зрнца, пре него што би им допустио да играју за Србију? Значи онај ко је рођен и одрастао у Србији не би требало да игра за Србију ако не докаже да су му преци Срби? Колико бих генерација ишао назад? Ако неки Србин ожени црнкињу, њихов син би по теби требао да игра само за земљу порекла мајке? Не би имало никакве везе што је одрастао у Србији, воли је и сматра је својом домовином. Јер, не може црнац да игра за Србију?

Lynd

pre 6 godina

Ovima što kukaju za čistokrvnim Nemcima...
Ti ljudi su rođeni i odrasli u toj zemlji, što je ne bi predstavljali?
Kad Šterbik, Mešter, Silađi, Đere i ostali predstavljaju Srbiju onda je ok?
Dvolični ste!

billy_the_cat

pre 6 godina

Owen @ Oni najviše vole nogomet i u njemu dominiraju. Činjenica je da čega god se late da se tome toliko posvete sve dok ne dođu skoro do savršenstva.

Mikiveliki

pre 6 godina

Боже, боже, што су се наши људи унели у анализе. Да ли су, или нису, Немци стварно најбољи? Ко их је оштетио, чије су "муштерије ", одакле То немачко чудо? Фудбал ко фудбал, заглупљивање народа...

navijac

pre 6 godina

U jednom trenutku se bre uplasio Cileanaca, pa na njihov zahtev isao da gleda snimak!!
(stenislovko, 2. jul 2017 22:17)

Isao da proveri da li je Cileanac napravio faul, na zahtev Cileanaca? Svasta. A jednom je dao zuti karton samo zato sto mu je prigovorio na odluku i pokazao da pogleda ekran.
Mazic je odlicno sudio. Onaj udarac laktom ipak nije bio za crveni, jeste ga potkacio ali... nije to bio faul za crveni, narocito ne za finalnu utakmicu. A ipak je Cileance zasluzeno napunio zutim kartonima.
Cini mi se da ovde radi netrpeljivost prema Mazicu zbog odluka na nekim utakmicama domaceg prvenstva...

Ivan21

pre 6 godina

@Owen

O cemu ti pricas u rukometu su 2007 bili svetski prvaci.

Argentina ih nadigrala 2014. godine, brojne sanse??? Osim one jedne prilike Iguina nisu imali ni jednu jedinu priliku, s druge strane Hevedes, cini mi se, je pogodio stativu.
Rudigeru je otac Nemac, takodje Kediri je majka Nemica... ali kome ja to pricam jer neki to nikada ne mogu da shvate.
Sto se tice Cilea pokusali su u prvih 20-tak minuta presingom da steknu prednost posle toga, naravno, vise nisu mogli toliko da trce.
2002 - 2. mesto
2006 - 3. mesto
2010 - 3. mesto
2014 - 1. mesto
Kazi mi koja reprezentacija ima takav kontinuitet?
Sto se tice Francuske koja ih je pocistila lagano kao sto ti kazes a odlucila je ona greska Svajnstajgera i skoro pa smesna situacija za penal. Jedino za sta si u pravu su Italijani, ali eto i to polako ide na stranu Nemaca...

јд123

pre 6 godina

Vise Srbi vole Njemacku reprezentaciju nego sami Nijemci.Ovakvo idolopoklonstvo je nevidjeno,a kad neko napise da je Nole car on je zaostao Srbin!
(pedja, 02. jul 2017 23:37)

Глупости, Срби само показују да знају да цене када је неко добар. Зато су Новицком у Београду одали почаст вишеминутним аплаузом. Није то никакво идолопоклонство. Када си већ споменуо Нолета, убеђен сам да су већина оних који га прозивају исфрустриране комшије. Осим тога Нолета је управо красио победнички менталитет који Немци имају у фудбалу, борба до последњег минута, колико је мечева само преокренуо.

Ако се сећаш наши омладинци су показали исти менталитет када су освојили СП, колико су само победоносних голова дали у задњим минутама а не како то иначе бива са нашим екипама, да примају голове при крају утакмице. Није Пауновић њима усадио тај менталитет из идолопоклонства према Немцима, него што је за време свог боравка у Немачкој видео да је то добра ствар.

T

pre 6 godina

BBC je pre neki dan, posle pobede u U21 i prvih igara na KK napisao da Nemacka ne mora da se brine za buducnost svog fudbala. To nije doslo preko noci, vec zbog rada saveza na organizaciji rada sa mladima po celoj zemlji. Nase skole fudbala su se pretvorile u otimanje novca roditeljima koji se nadaju da su im deca talentovana. To nije put za uspeh.

Owen

pre 6 godina

Vidim hvalite nemce ko da su naši pričate o mentalitetu pa gde im je taj mentalitet u drugim sportovima pregazili bi ih naši i u košarci vaterpolu odbojci u tenisu nemaju ozbiljnog igrača a u rukometu su tek sada poatigli uspeh posle godina ogromnih ulaganja gde niau mogli da priđu vrhu dakle nemaju ovi uspesi veze sa mentalitetom ili sa talentom već su u pitanju ogromna ulaganja odlična struka ali i to što za nemačku igraju brojni stranci ja nikada ne bi mogao da budem ponosan na Srbiju kojoj medalje donose neki Rudigeri Ozili Kedire i ostali, večeras nisu bili bolji od Čilea ali velika greška je presudila to se na ovom nivou neprašta greška je presekla odlični Čile a i nisu iskoristili svoje šanse, inače nemci su recimo italijanima redovne mušterije dobili su ih nemci samo jednom na velikim takmičenjima i to na penale prošle godine pa ih je onda franciska počistila lagano kao što ih i Španci deru poslednjih godina gde god da se nađu, realno nemci su i svetsko uzeli uz mnogo sreće s obzirom da ih je Argentina nadigrala ali promašila brojne šanse i to odlične.

Njamburg

pre 6 godina

U nemačkim medijima na nisam pročitao nijedan pozitivan komentar za Mažićevo suđenje. Utakmicu nisam gledao već vam samo prenosim/predvodim šta misle navijači zemlje gde si nedvosmisleno igra najbolji fudbal.

kondor

pre 6 godina

Mažić je savim dobro sudio! Ne razumem neke, koji kao da jedva čekaju da nešto kažu protiv njega.Pa, neki idu da vide šta kažu Englezi o njegovom suđenju, kao da je to bitno.Možda je bila greška, što je samo pokazao žuti za onaj udarac laktom, ali ništa strašno.Kave su sve greške sudije pravile i to u finalima lige Šampiona i to bolje od Mažića.Nama treba da bude čast, što je naš sudija delio pravdu u finalu, a ne samo da tražimo mane, i gde ih nema.

srki

pre 6 godina

@Laki

ne znam koju si ti utakmicu gledao, ali Mažić je stvarno dobro odradio posao i najvažnije, nije uticao na rezultat. Sve to će još više podići ugled Mažića i ne bi me čudilo da mu dodele da sudi finale LŠ ili LE.

Džoni

pre 6 godina

Mažić je bio rešen da sudi bez kartona pa su u drugom delu uglavnom Čileanci bili preagresivni dok kod onog lakta nije hteo da da crveni da ne upropasti utakmicu, mada je posle njegovog sarkastičnog aplauza trebao da mu zavali još jedan žuti i ajd zdravo. Progledao mu kroz prste i to baš onako prijateljski i on aplaudira? Navijao sam za Nemce jer su mi ovi bili baš odvratni sa grubostima i konstantnim prigovorima. Nemci odigrali koliko im treba. Verujem da su ovi i izjednačili da bi oni dali gas i uvalili još jedan.

Mikii

pre 6 godina

Te ekipe koje si nabrojao, da su dobre bile bi ovde. Inače Chile godinama belezi jače rezultate od njih.
(hjkkn5, 02. jul 2017 22:57)

Ljudi objedinise trofeje iz 2008, 2010, 2012 i naidje neki Peki i kaze im da Cileanci beleze bolje rezultate godinama. Voimja oca i sina, ko ovde sve komentarise.

veliki strumf

pre 6 godina

mazulja vise nece da sudi ni prvenstvo balkana za zene
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleksandar, 2. jul 2017 22:17)
Mazic je sudio perfektno, po instrukcijama koje je dobio od FIFE i Masima Busake i dobice najvise ocene za sudjenje, a narocito jer je dao samo zuti za lakat (takve su instrukcije, da se ne pokvari spektakl). U svakom trenutku imao je punu kontrolu nad mecom. Upamti moje reci: Mazic ce sigurno suditi na SP u Rusiji i sigurno ce suditi jedan od meceva u zavrsnici turnira!

Langsam aber sicher

pre 6 godina

Bez lama, nojera, boatenga, kedire, ozila, milera....ljudi oduvase sve protivnike koji su dosli u najacem sastavu, a njihova igra je zaista pravo uzivanje za gledanje.Mozda su spanski timovi i spanska liga najaci na svetu ali kada je rec o reprezentacijama tu je nemacka svetlosnu godinu ispred svih.

Oliver

pre 6 godina

Mazic je imao samo 2 greske koje uopste nisu uticale na rezultat.Prva greska je sto nije video lakat,iako se desio ispred njega.Da li je zuti ili crveni,to je pitanje.Bekenbauer ima termin "narandzasti" karton,kad je vise od zutog,a manje od crvenog.E to je bas ovo,jer nije jasno da li je bilo namere i intenzitet udarca nije bio bas ogroman.Meni je to vise zuti,pogotovo sto bi Cileanci poludeli da je bio crveni,a pametan sudija mora da misli na ceo kontekst meca i na trenutni rezultat.Druga greska je sto je kasnije trazio VAR na zahtev cileanskih igraca.To je nedopustivo da podleze pritisku igraca.Nije to tenis pa da igraci traze celendz.Uopste Maziceva najveca mana je sto previse prica s igracima,dopusta mnogo razgovora i pravi predugacke prekide pre slobodnih udaraca,kornera itd.To treba da smanji.Ono sto niko ne pominje je briljantno mahanje pomocnika Djurdjevica i Ristica.Imali su 4,5 izvanrednih procena ofsajda u prvom poluvremenu.Njih dvojica su nekako u senci Mazica,a podjednako su bitni.Sve u svemu,dobro sudjenje,ne savrseno,ali mislim da sa Cileancima nijedan sudija na planeti ne moze imati vrhunsko sudjenje.

pedja

pre 6 godina

Vise Srbi vole Njemacku reprezentaciju nego sami Nijemci.Ovakvo idolopoklonstvo je nevidjeno,a kad neko napise da je Nole car on je zaostao Srbin!

Markoni

pre 6 godina

Generalno dobar mec. Nemci ocekivano mudri, Cileanci ocekivano agresivni u svakom smislu te reci.
Imajuci u vidu da je ovo "B" tim Nemacke, imaju cemu da se nadaju i sto sta da proberu iz ovog tima i naravno da budu prezadovoljni, imali su malo i srece. Sto se Cilea tice, zasluzili su barem jedan gol u finalu, bili su hrabri i zeljni gola, igraju dinamican fudbal i to mora da se postuje. Danas nisu postigli gol ali postoje mnogo bitniji mecevi naredne godine tako da ih nece zaboraviti sportska sreca. Zelim srecu obema ekipama i da naredne godine dodju svi zdravi a mi da uzivamo!

Boki

pre 6 godina

Svi igraju fudbal, a nemci pobedjuju. Respekt za Cile, njima je prosek preko 30 godina, a ipak drze nivo. Inace nemci igrali koliko im je potrebno, u drugom poluvremenu cuvali rezultat. Takodje sila koju su demonstrirali igraci cilea bila je rezultat nemoci i nervoze.

Bree

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi stoperi Cilea, jedan 174cm, drugi 177cm :D Ne vidim ko u buducnosti moze zaustaviti Nemce, pakleno su jaki. Osporavao sam Joakima Leva, ali covek zaista radi odlican posao, a vise od 10 godina je selektor, neverovatno.

zoran ivkovic

pre 6 godina

cestitke nemcima na osvojenom trofeju,zaista prolazi ovaj njihov ruzni fudbal godinama a pri tom pun stranaca . navijao sam za cile odlicna su ekipa obozavam fudbal koji oni igraju ...cileanci su sjajni brzi pokretni kreativni ,mnogo trce ne stede se ,protrcavaju...igraju i ostro i prgavi su ali kad igraju daju skroz sebe jer igraju srcem .....zao mi je sto su porazeni veceras

Mikael Hansen

pre 6 godina

Mažić je sudio kukavički, nije delio crvene, nije sudio penal, bežao je od gužvi, umesto da ih rešava ... I ne treba mu ubuduće ukazivati poverenje u važnim mečevima ...

mastercard vizn

pre 6 godina

Prljavi juznoamerikanci,sta reci vise. Sami su krivi. A Mazicu je ovo jedno on najslabijih sudjenja do sada... Podlegao pritisku maksimalno.

stenlimenli

pre 6 godina

Ovi sto pisu da je reprezentacije sveta, da nema Nemaca. Pa bas za ovaj sastav to ne moze da se kaze:

Startna postava - ter Stegen, Ginter, Hector, Rudy, Stindl, Kimmich, Draxler, Grotezka, Werner..tu je jedini "stranac" Mustafi, mada je on rodjen u Nemackoj i ni ne prica Albanski. A Antonio Rüdiger je crn, rodjen u Berlinu, otac mu Nemac.

Oliver

pre 6 godina

Ovo je pravi trijumf nemacke volje!Fascinantno je koliko samouvereno i ozbiljno igraju ovako mladi igraci,prosto se videlo da su oni samouvereniji od mnogo starijih igraca Cilea.A to nema veze s fudbalom nego s mentalitetom nacije.Zato je Nemacka jedna od najvecih sila na planeti u svakoj oblasti zivota.Draxler,Goretzka i Kimmich su sigurni starteri u prvom Elfu.Dodajmo tu Neuera,Muellera,Hummelsa,Boatenga,Kroosa..to je tip-top reprezentacija.To su uglavnom Bayernovi igraci,i ovde su trojica bili iz Bayerna-Kimmich,Rudy i Suele.A i Goretzka bi trebalo da predje u Bayern,da ne gubi vreme u Schalkeu.Nemacka je u stvari prosireni Bayern.Bice cudo ako Nemci ne odbrane titulu dogodine sto se nije desilo jos od Brazila 1958-1962.Ovaj put pohod na Rusiju ce biti uspesan,hehe.

makisa787

pre 6 godina

Zasto svi Juznoamerikanci igraju tako slicno...prljavo. Samo se zale, kukaju, placu, guraju, tuku, provociraju. Vidal osamario svog saigraca iz Bajerna. Pa nisu dobili crveni zbog lakta u glavu. Mazic tu prvo nije ni svirao faul..
Iskreno Mazic je katastrofalno sudio. Ajde ono sto su ga zvali 1 da proveri snimak.Ali 2.put je otisao kada su ga naterali igraci Cilea?! Vikali na njega dok nije otisao.Kao da ih se uplasio.I naravno da nije bio prekrsaj.
Steta sto i Nemci nisu dosli u najjacem sastavu, da ih spuste malo. Ali ovako je sladje, 1-0 i to sa rezervnim timom.

Laki

pre 6 godina

Prvo sam skoknuo da vidim šta Englezi kažu za Mažića i nije se dobro proveo-najviše mu zameraju što je posle tri minuta izgubljenog vremena na VAR dao samo žuti Jari zbog lakta. Naravno, sve je garnirano podsmehom. Mažić je imao teško drugo poluvreme sa odličnim procenama, nije seckao igru dok ga svojim nevaspitanjem Čileanci nisu doveli u iskušenje. E, tu se video nedostatak autoriteta, brzog rešavanja situacija, pravovremnog kartona i pre nego što dođe do naguravanja i koškanja. On je uglavnom bio po strani i mislim da će ga to nenametanje sebe kao gazde na terenu prilično koštati. Ove godine smo videli niz katastrofalnih grešaka sudija, ali oni su teren držali pod kontrolom i zato ih više poštuju. Da se razumemo, mnogo je zeznuto u današnjem vrhunskom fudbalu biti suduja. Inače, Nemci ko Nemci -pobeđuje sistem, pravilno selektirani i savršeno obučeni igrači za svoje pozicije, vrhunski trener i to je to.

Mikii

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...
(STRASNI SUD, 02. jul 2017 22:10)

Video bih da li bi dobili Spance, Italijane ili Francuze sa ovakvim timom. Lako je protiv Meksika i Cileova.

Bayern Serbia

pre 6 godina

Naravno. A ko ce osvojiti cup ako ne aktuelni prvaci sveta. Najmilije mi je to sto smo osvojili u sred Rusije i sto patriote nece moci da spavaju

epl

pre 6 godina

Svi vi koji hvalite Mazica, jel vam je ovi prvi put da gledate fudbal. Promasio je jedan 100% crveni i jedan koji je bio 50/50 (bar je zuti trebao da da). Prvi deo turnira su sudije lepo koristile VAR, a od plejofa zaboravli.
Jara zakucao onog nemca u glavu i nagazio ga, a i pre toga je igrao dosta grubo, i kao to nije crveni.

Ponos

pre 6 godina

Pre nekoliko dana postali smo prvaci Europe do 21 godinu a sad osvojen cup confederacije. Najfudbalskija nacija, nacija sa budućnošću. Moja reprezentacija je Nemacka.

stenislovko

pre 6 godina

Mazic ocajno sudio. Ko je gledao utakmicu zna o cemu pricam. Kao izgubljen je bio ponekad. Tako da ni ne cudi sto ne sudi neka veca finala.
U jednom trenutku se bre uplasio Cileanaca, pa na njihov zahtev isao da gleda snimak!!

STRASNI SUD

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...

GM

pre 6 godina

Zamislite neku TV stanicu u Evropi, koja prenosi neko takmicenje, ukljucujuci i finale... i ne pusti dodelu pehara, za koji se igra.

A zamislite da je to jos neka drzavna, ne privatna, televizija koja placa te prenose novcem gradjana... da bi onda na konto tog prenosa oni zaradjivali novac samo za sebe, od sponzora, reklama... znaci ne da vracaju gradjanima s cijim novcem su otkupili prava.

Recite nam bre muvatori, kakav je plan prenosa, da nije u planu dodela pehara zbog filma iz 1964. godine, koji izgleda ne moze da saceka da se pusti u pola 11, nego mora u 10...
Recite nam da vas nikad vise niko ne gleda, sve i da ste jedina televizija na svetu.

Javni servis i komentatori koji 'rade' tamo, su slika i prilika politike ove zemlje.
Ocigledno misle nebitno, a ustvari to kao 'javni servis svih gradjana Srbije'... oni su duzni da polazu racune tom narodu, a ne da rade sta hoce. Najavite da ne radite prenos finala, kako se radi svako finale u svakom sportu, da onda vidimo kako cete se finansirati.

fluborg5

pre 6 godina

Mazic prvo nije video lakat u glavu, pa nije ni svirao faul. Pa pogledao snimak i dao samo zuti. Sta ce videotehnologija kada su sudije nesposobne?

Revizija

pre 6 godina

Zao mi je sto Cile nije pobedio, jednostavno nisu imali dobru zavrsnicu. Treba priznati, Nemacka, mudrom i sigurnom igrom zasluzeno do trijumfa. Bez obzira, sto nije video onaj 'samar' Cileanca, Mazic je autoritativno i odlicno sudio!

Vlada

pre 6 godina

Дајте им трофеј и пре него почне сваки турнир ! Људима је полуфинале минимум ! Горецка монструм од играча !

MB

pre 6 godina

Uefa ima velik minus od mene.Devet mijeseci gledam parove i veceras kad je finale ja moram da biram dal da gledam njih ili Kup Konfederaciju.Naravno da i nisam gledo.Dali ima na programu repriza tekme finala?

b92 najbolji

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (STRASNI SUD, 2. jul 2017 22:10)

Sta ce uraditi dogodine? Nece uraditi nista. Tako ste se i prosle godine lozili, pa ih ugasise Francuzi. Da nije onog Svetskog iz 2014., Nemci bi bili najveci luzeri zadnjih 20 godina, gde su u zavsnicama bili redovne musterije Italijanima, Spancima, Brazilcima... cak su ih i Hrvati razbili 1998.

A ono sto najvise smeta jeste to forsiranje "nemackog pobednickog mentaliteta" po sistemu "Deutschland uber alles". Kao Nemci stalno pobedjuju, a Brazil recimo 5 puta prvak sveta (rekorderi), najvise osvojao ovaj Kup konf. (cak tri puta uzastopno) i niko da kaze za njih da imaju pobednicki mentalitet. Znam, sada ce svi da ulete sa 7:1, ali to je jednom u 100 godina. Pa i Nemci nikada nisu pobedili Italijane na velikim takmicenjima, sem proslog Eura na penale.

sah 88

pre 6 godina

Nemci nemaju vise gde da stavljaju ove pobednicke pehare!!! Ponovo je do izrazaja dosao Nemacki mentalitet i sistem zbog kojeg su nepobedivi i najbolji, cak i kada nastupaju sa podmladjenim, trecim timom. Cile, koji je bio bolji, je igrao kao da im zivot zavisi od ove utakmice. Videvsi da "deca" igraju za Nemacku mislili su da ce ih sada pobediti, sada ili nikada!

Mirko Osijek

pre 6 godina

Čileanci se palili kao da je pitanje života i smrti, A Švabe nisu podlegli emocijama. Zato i jesu zemlja sa najviše finala u povijesti svjetskih prvenstava. Zato jer su stroj. I psihički i fizički. Da su izgubili isto ne bi bilo emocija. A ne da plaču o i uzimaju srcu kao Čileanci. To je taj njemački mentalitet. Gesamkunstwerk. Nema igrača koji odskače kod Nijemaca - svi su oni jedna jedinka, jedna cjelina koja ne daje do izražaj pojedinca nego tim. Kad im se priključe Neuer, Hummels, Kroos, Reus i Muller bit će pakleni. Po meni nakon ovih utakmica prvi favoriti za osvajanje Rusije 2018. Bit će ponovno najspremniji u svakom pogledu. Kao i uvijek.

trig

pre 6 godina

koji nemci?ovo je reprezentacija sveta protiv cile-a.i crnci,turci,albanci i ko zna ko jos,i oni to zovu nacionalna jedanaestorica.malo morgen sto kaze nas narod.

Pancer

pre 6 godina

@trig
To je reprezentacija Nemačke jer igraju stanovnici i drzavljani Nemačke. E to sto neki imaju drugo poreklo je nebitno. Mada većina njih su i po poreklu 50% Nemci. Kada bi igrali i ljudi koji ne stanuju u Nemačkoj i nisu državljani Nemacke, već žive u Turskoj, Africi, Kini, e tada bi bila reprezentacija sveta. A u nekom drugom smislu i jeste reprezentacija sveta, jer je najbolja i može predstavljati nasu planetu na galaktičkom šampionatu. A Srbija sa Nemicom Nadjom Higl kad se kiti? A Srbija sa Rusom Troickim? A zašto se hvali sa Djokovicem Srbija kada mu je majka Hrvatica?

sah 88

pre 6 godina

Nemci nemaju vise gde da stavljaju ove pobednicke pehare!!! Ponovo je do izrazaja dosao Nemacki mentalitet i sistem zbog kojih su nepobedivi i najbolji, cak i kada nastupaju sa podmladjenim, trecim timom. Cileanci, koji su bili bolji, su se napalili kao da im zivot zavisi od ove utakmice?! Videvsi da "deca" igraju za Nemacku mislili su da ce ih sada pobediti, sada ili nikada!

vlada82

pre 6 godina

Izgleda da je Lineker bio u pravu :-) . Ne uvek, daleko od toga, ali ipak... Neverovatan pobednicki mentalitet. Cak ni cuvena madjarska laka konjica, koja ih je razbila u grupi, izgubila finale...

Mirko Osijek

pre 6 godina

Koji je ovo po redu njemački trener u povijesti njihove reprezentacije? E tako se stvara tim. Samo provjereno, analitički do najmanjeg detalja u odabiru pravih ljudi i to se desi.

Boyan

pre 6 godina

Posle mnogo mnooogo godina,pratio sam utakmicu u kojoj sam navijao za nemce,momci igraju brzo,jednostavno i ne komplikuju previše.Za južnoamerikance znalo se od ranije da igraju prljavo ali ovi Čileanci su vrh :Vargas ,Sančez,Vidal nezna se ko je prljaviji.Do skora važilo je da jedino Brazilci igraju čisti i bio sam njihov fan,ali kada gledam Nejmara ,vidim da je prljaviji od pola Argentinaca, sledeće godine mundinal osvajaju Francuzi ili Nemci trenutno najjače reprezenfacije !

borgoro00

pre 6 godina

Haha pitaju Leva koje igrace ce da vodi na svetsko prvenstvo.Kaze on puh tu su i igraci iz u21, pa moram sad da izaberem izmedju njih 40-50!!

remax

pre 6 godina

Da bi uzeo bilo koju titulu u fudbalu, možda ne moraš da budeš Nemac ali švaba moraš.
Nemci imaju taj običaj da su skoro uvek svi švabe.

STRASNI SUD

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...

borgoro00

pre 6 godina

Haha pitaju Leva koje igrace ce da vodi na svetsko prvenstvo.Kaze on puh tu su i igraci iz u21, pa moram sad da izaberem izmedju njih 40-50!!

makisa787

pre 6 godina

Zasto svi Juznoamerikanci igraju tako slicno...prljavo. Samo se zale, kukaju, placu, guraju, tuku, provociraju. Vidal osamario svog saigraca iz Bajerna. Pa nisu dobili crveni zbog lakta u glavu. Mazic tu prvo nije ni svirao faul..
Iskreno Mazic je katastrofalno sudio. Ajde ono sto su ga zvali 1 da proveri snimak.Ali 2.put je otisao kada su ga naterali igraci Cilea?! Vikali na njega dok nije otisao.Kao da ih se uplasio.I naravno da nije bio prekrsaj.
Steta sto i Nemci nisu dosli u najjacem sastavu, da ih spuste malo. Ali ovako je sladje, 1-0 i to sa rezervnim timom.

sah 88

pre 6 godina

Nemci nemaju vise gde da stavljaju ove pobednicke pehare!!! Ponovo je do izrazaja dosao Nemacki mentalitet i sistem zbog kojih su nepobedivi i najbolji, cak i kada nastupaju sa podmladjenim, trecim timom. Cileanci, koji su bili bolji, su se napalili kao da im zivot zavisi od ove utakmice?! Videvsi da "deca" igraju za Nemacku mislili su da ce ih sada pobediti, sada ili nikada!

Bree

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi stoperi Cilea, jedan 174cm, drugi 177cm :D Ne vidim ko u buducnosti moze zaustaviti Nemce, pakleno su jaki. Osporavao sam Joakima Leva, ali covek zaista radi odlican posao, a vise od 10 godina je selektor, neverovatno.

Vlada

pre 6 godina

Дајте им трофеј и пре него почне сваки турнир ! Људима је полуфинале минимум ! Горецка монструм од играча !

GM

pre 6 godina

Zamislite neku TV stanicu u Evropi, koja prenosi neko takmicenje, ukljucujuci i finale... i ne pusti dodelu pehara, za koji se igra.

A zamislite da je to jos neka drzavna, ne privatna, televizija koja placa te prenose novcem gradjana... da bi onda na konto tog prenosa oni zaradjivali novac samo za sebe, od sponzora, reklama... znaci ne da vracaju gradjanima s cijim novcem su otkupili prava.

Recite nam bre muvatori, kakav je plan prenosa, da nije u planu dodela pehara zbog filma iz 1964. godine, koji izgleda ne moze da saceka da se pusti u pola 11, nego mora u 10...
Recite nam da vas nikad vise niko ne gleda, sve i da ste jedina televizija na svetu.

Javni servis i komentatori koji 'rade' tamo, su slika i prilika politike ove zemlje.
Ocigledno misle nebitno, a ustvari to kao 'javni servis svih gradjana Srbije'... oni su duzni da polazu racune tom narodu, a ne da rade sta hoce. Najavite da ne radite prenos finala, kako se radi svako finale u svakom sportu, da onda vidimo kako cete se finansirati.

Langsam aber sicher

pre 6 godina

Bez lama, nojera, boatenga, kedire, ozila, milera....ljudi oduvase sve protivnike koji su dosli u najacem sastavu, a njihova igra je zaista pravo uzivanje za gledanje.Mozda su spanski timovi i spanska liga najaci na svetu ali kada je rec o reprezentacijama tu je nemacka svetlosnu godinu ispred svih.

mastercard vizn

pre 6 godina

Prljavi juznoamerikanci,sta reci vise. Sami su krivi. A Mazicu je ovo jedno on najslabijih sudjenja do sada... Podlegao pritisku maksimalno.

T

pre 6 godina

BBC je pre neki dan, posle pobede u U21 i prvih igara na KK napisao da Nemacka ne mora da se brine za buducnost svog fudbala. To nije doslo preko noci, vec zbog rada saveza na organizaciji rada sa mladima po celoj zemlji. Nase skole fudbala su se pretvorile u otimanje novca roditeljima koji se nadaju da su im deca talentovana. To nije put za uspeh.

Boyan

pre 6 godina

Posle mnogo mnooogo godina,pratio sam utakmicu u kojoj sam navijao za nemce,momci igraju brzo,jednostavno i ne komplikuju previše.Za južnoamerikance znalo se od ranije da igraju prljavo ali ovi Čileanci su vrh :Vargas ,Sančez,Vidal nezna se ko je prljaviji.Do skora važilo je da jedino Brazilci igraju čisti i bio sam njihov fan,ali kada gledam Nejmara ,vidim da je prljaviji od pola Argentinaca, sledeće godine mundinal osvajaju Francuzi ili Nemci trenutno najjače reprezenfacije !

Mirko Osijek

pre 6 godina

Koji je ovo po redu njemački trener u povijesti njihove reprezentacije? E tako se stvara tim. Samo provjereno, analitički do najmanjeg detalja u odabiru pravih ljudi i to se desi.

Laki

pre 6 godina

Prvo sam skoknuo da vidim šta Englezi kažu za Mažića i nije se dobro proveo-najviše mu zameraju što je posle tri minuta izgubljenog vremena na VAR dao samo žuti Jari zbog lakta. Naravno, sve je garnirano podsmehom. Mažić je imao teško drugo poluvreme sa odličnim procenama, nije seckao igru dok ga svojim nevaspitanjem Čileanci nisu doveli u iskušenje. E, tu se video nedostatak autoriteta, brzog rešavanja situacija, pravovremnog kartona i pre nego što dođe do naguravanja i koškanja. On je uglavnom bio po strani i mislim da će ga to nenametanje sebe kao gazde na terenu prilično koštati. Ove godine smo videli niz katastrofalnih grešaka sudija, ali oni su teren držali pod kontrolom i zato ih više poštuju. Da se razumemo, mnogo je zeznuto u današnjem vrhunskom fudbalu biti suduja. Inače, Nemci ko Nemci -pobeđuje sistem, pravilno selektirani i savršeno obučeni igrači za svoje pozicije, vrhunski trener i to je to.

Mirko Osijek

pre 6 godina

Čileanci se palili kao da je pitanje života i smrti, A Švabe nisu podlegli emocijama. Zato i jesu zemlja sa najviše finala u povijesti svjetskih prvenstava. Zato jer su stroj. I psihički i fizički. Da su izgubili isto ne bi bilo emocija. A ne da plaču o i uzimaju srcu kao Čileanci. To je taj njemački mentalitet. Gesamkunstwerk. Nema igrača koji odskače kod Nijemaca - svi su oni jedna jedinka, jedna cjelina koja ne daje do izražaj pojedinca nego tim. Kad im se priključe Neuer, Hummels, Kroos, Reus i Muller bit će pakleni. Po meni nakon ovih utakmica prvi favoriti za osvajanje Rusije 2018. Bit će ponovno najspremniji u svakom pogledu. Kao i uvijek.

Oliver

pre 6 godina

Mazic je imao samo 2 greske koje uopste nisu uticale na rezultat.Prva greska je sto nije video lakat,iako se desio ispred njega.Da li je zuti ili crveni,to je pitanje.Bekenbauer ima termin "narandzasti" karton,kad je vise od zutog,a manje od crvenog.E to je bas ovo,jer nije jasno da li je bilo namere i intenzitet udarca nije bio bas ogroman.Meni je to vise zuti,pogotovo sto bi Cileanci poludeli da je bio crveni,a pametan sudija mora da misli na ceo kontekst meca i na trenutni rezultat.Druga greska je sto je kasnije trazio VAR na zahtev cileanskih igraca.To je nedopustivo da podleze pritisku igraca.Nije to tenis pa da igraci traze celendz.Uopste Maziceva najveca mana je sto previse prica s igracima,dopusta mnogo razgovora i pravi predugacke prekide pre slobodnih udaraca,kornera itd.To treba da smanji.Ono sto niko ne pominje je briljantno mahanje pomocnika Djurdjevica i Ristica.Imali su 4,5 izvanrednih procena ofsajda u prvom poluvremenu.Njih dvojica su nekako u senci Mazica,a podjednako su bitni.Sve u svemu,dobro sudjenje,ne savrseno,ali mislim da sa Cileancima nijedan sudija na planeti ne moze imati vrhunsko sudjenje.

Owen

pre 6 godina

Vidim hvalite nemce ko da su naši pričate o mentalitetu pa gde im je taj mentalitet u drugim sportovima pregazili bi ih naši i u košarci vaterpolu odbojci u tenisu nemaju ozbiljnog igrača a u rukometu su tek sada poatigli uspeh posle godina ogromnih ulaganja gde niau mogli da priđu vrhu dakle nemaju ovi uspesi veze sa mentalitetom ili sa talentom već su u pitanju ogromna ulaganja odlična struka ali i to što za nemačku igraju brojni stranci ja nikada ne bi mogao da budem ponosan na Srbiju kojoj medalje donose neki Rudigeri Ozili Kedire i ostali, večeras nisu bili bolji od Čilea ali velika greška je presudila to se na ovom nivou neprašta greška je presekla odlični Čile a i nisu iskoristili svoje šanse, inače nemci su recimo italijanima redovne mušterije dobili su ih nemci samo jednom na velikim takmičenjima i to na penale prošle godine pa ih je onda franciska počistila lagano kao što ih i Španci deru poslednjih godina gde god da se nađu, realno nemci su i svetsko uzeli uz mnogo sreće s obzirom da ih je Argentina nadigrala ali promašila brojne šanse i to odlične.

Džoni

pre 6 godina

Mažić je bio rešen da sudi bez kartona pa su u drugom delu uglavnom Čileanci bili preagresivni dok kod onog lakta nije hteo da da crveni da ne upropasti utakmicu, mada je posle njegovog sarkastičnog aplauza trebao da mu zavali još jedan žuti i ajd zdravo. Progledao mu kroz prste i to baš onako prijateljski i on aplaudira? Navijao sam za Nemce jer su mi ovi bili baš odvratni sa grubostima i konstantnim prigovorima. Nemci odigrali koliko im treba. Verujem da su ovi i izjednačili da bi oni dali gas i uvalili još jedan.

Revizija

pre 6 godina

Zao mi je sto Cile nije pobedio, jednostavno nisu imali dobru zavrsnicu. Treba priznati, Nemacka, mudrom i sigurnom igrom zasluzeno do trijumfa. Bez obzira, sto nije video onaj 'samar' Cileanca, Mazic je autoritativno i odlicno sudio!

Pancer

pre 6 godina

@trig
To je reprezentacija Nemačke jer igraju stanovnici i drzavljani Nemačke. E to sto neki imaju drugo poreklo je nebitno. Mada većina njih su i po poreklu 50% Nemci. Kada bi igrali i ljudi koji ne stanuju u Nemačkoj i nisu državljani Nemacke, već žive u Turskoj, Africi, Kini, e tada bi bila reprezentacija sveta. A u nekom drugom smislu i jeste reprezentacija sveta, jer je najbolja i može predstavljati nasu planetu na galaktičkom šampionatu. A Srbija sa Nemicom Nadjom Higl kad se kiti? A Srbija sa Rusom Troickim? A zašto se hvali sa Djokovicem Srbija kada mu je majka Hrvatica?

stenlimenli

pre 6 godina

Ovi sto pisu da je reprezentacije sveta, da nema Nemaca. Pa bas za ovaj sastav to ne moze da se kaze:

Startna postava - ter Stegen, Ginter, Hector, Rudy, Stindl, Kimmich, Draxler, Grotezka, Werner..tu je jedini "stranac" Mustafi, mada je on rodjen u Nemackoj i ni ne prica Albanski. A Antonio Rüdiger je crn, rodjen u Berlinu, otac mu Nemac.

kondor

pre 6 godina

Mažić je savim dobro sudio! Ne razumem neke, koji kao da jedva čekaju da nešto kažu protiv njega.Pa, neki idu da vide šta kažu Englezi o njegovom suđenju, kao da je to bitno.Možda je bila greška, što je samo pokazao žuti za onaj udarac laktom, ali ništa strašno.Kave su sve greške sudije pravile i to u finalima lige Šampiona i to bolje od Mažića.Nama treba da bude čast, što je naš sudija delio pravdu u finalu, a ne samo da tražimo mane, i gde ih nema.

veliki strumf

pre 6 godina

mazulja vise nece da sudi ni prvenstvo balkana za zene
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleksandar, 2. jul 2017 22:17)
Mazic je sudio perfektno, po instrukcijama koje je dobio od FIFE i Masima Busake i dobice najvise ocene za sudjenje, a narocito jer je dao samo zuti za lakat (takve su instrukcije, da se ne pokvari spektakl). U svakom trenutku imao je punu kontrolu nad mecom. Upamti moje reci: Mazic ce sigurno suditi na SP u Rusiji i sigurno ce suditi jedan od meceva u zavrsnici turnira!

pedja

pre 6 godina

Vise Srbi vole Njemacku reprezentaciju nego sami Nijemci.Ovakvo idolopoklonstvo je nevidjeno,a kad neko napise da je Nole car on je zaostao Srbin!

Bayern Serbia

pre 6 godina

Naravno. A ko ce osvojiti cup ako ne aktuelni prvaci sveta. Najmilije mi je to sto smo osvojili u sred Rusije i sto patriote nece moci da spavaju

Oliver

pre 6 godina

Ovo je pravi trijumf nemacke volje!Fascinantno je koliko samouvereno i ozbiljno igraju ovako mladi igraci,prosto se videlo da su oni samouvereniji od mnogo starijih igraca Cilea.A to nema veze s fudbalom nego s mentalitetom nacije.Zato je Nemacka jedna od najvecih sila na planeti u svakoj oblasti zivota.Draxler,Goretzka i Kimmich su sigurni starteri u prvom Elfu.Dodajmo tu Neuera,Muellera,Hummelsa,Boatenga,Kroosa..to je tip-top reprezentacija.To su uglavnom Bayernovi igraci,i ovde su trojica bili iz Bayerna-Kimmich,Rudy i Suele.A i Goretzka bi trebalo da predje u Bayern,da ne gubi vreme u Schalkeu.Nemacka je u stvari prosireni Bayern.Bice cudo ako Nemci ne odbrane titulu dogodine sto se nije desilo jos od Brazila 1958-1962.Ovaj put pohod na Rusiju ce biti uspesan,hehe.

srki

pre 6 godina

@Laki

ne znam koju si ti utakmicu gledao, ali Mažić je stvarno dobro odradio posao i najvažnije, nije uticao na rezultat. Sve to će još više podići ugled Mažića i ne bi me čudilo da mu dodele da sudi finale LŠ ili LE.

fluborg5

pre 6 godina

Mazic prvo nije video lakat u glavu, pa nije ni svirao faul. Pa pogledao snimak i dao samo zuti. Sta ce videotehnologija kada su sudije nesposobne?

Mikii

pre 6 godina

Te ekipe koje si nabrojao, da su dobre bile bi ovde. Inače Chile godinama belezi jače rezultate od njih.
(hjkkn5, 02. jul 2017 22:57)

Ljudi objedinise trofeje iz 2008, 2010, 2012 i naidje neki Peki i kaze im da Cileanci beleze bolje rezultate godinama. Voimja oca i sina, ko ovde sve komentarise.

Boki

pre 6 godina

Svi igraju fudbal, a nemci pobedjuju. Respekt za Cile, njima je prosek preko 30 godina, a ipak drze nivo. Inace nemci igrali koliko im je potrebno, u drugom poluvremenu cuvali rezultat. Takodje sila koju su demonstrirali igraci cilea bila je rezultat nemoci i nervoze.

Ponos

pre 6 godina

Pre nekoliko dana postali smo prvaci Europe do 21 godinu a sad osvojen cup confederacije. Najfudbalskija nacija, nacija sa budućnošću. Moja reprezentacija je Nemacka.

sah 88

pre 6 godina

Nemci nemaju vise gde da stavljaju ove pobednicke pehare!!! Ponovo je do izrazaja dosao Nemacki mentalitet i sistem zbog kojeg su nepobedivi i najbolji, cak i kada nastupaju sa podmladjenim, trecim timom. Cile, koji je bio bolji, je igrao kao da im zivot zavisi od ove utakmice. Videvsi da "deca" igraju za Nemacku mislili su da ce ih sada pobediti, sada ili nikada!

b92 najbolji

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (STRASNI SUD, 2. jul 2017 22:10)

Sta ce uraditi dogodine? Nece uraditi nista. Tako ste se i prosle godine lozili, pa ih ugasise Francuzi. Da nije onog Svetskog iz 2014., Nemci bi bili najveci luzeri zadnjih 20 godina, gde su u zavsnicama bili redovne musterije Italijanima, Spancima, Brazilcima... cak su ih i Hrvati razbili 1998.

A ono sto najvise smeta jeste to forsiranje "nemackog pobednickog mentaliteta" po sistemu "Deutschland uber alles". Kao Nemci stalno pobedjuju, a Brazil recimo 5 puta prvak sveta (rekorderi), najvise osvojao ovaj Kup konf. (cak tri puta uzastopno) i niko da kaze za njih da imaju pobednicki mentalitet. Znam, sada ce svi da ulete sa 7:1, ali to je jednom u 100 godina. Pa i Nemci nikada nisu pobedili Italijane na velikim takmicenjima, sem proslog Eura na penale.

Markoni

pre 6 godina

Generalno dobar mec. Nemci ocekivano mudri, Cileanci ocekivano agresivni u svakom smislu te reci.
Imajuci u vidu da je ovo "B" tim Nemacke, imaju cemu da se nadaju i sto sta da proberu iz ovog tima i naravno da budu prezadovoljni, imali su malo i srece. Sto se Cilea tice, zasluzili su barem jedan gol u finalu, bili su hrabri i zeljni gola, igraju dinamican fudbal i to mora da se postuje. Danas nisu postigli gol ali postoje mnogo bitniji mecevi naredne godine tako da ih nece zaboraviti sportska sreca. Zelim srecu obema ekipama i da naredne godine dodju svi zdravi a mi da uzivamo!

vlada82

pre 6 godina

Izgleda da je Lineker bio u pravu :-) . Ne uvek, daleko od toga, ali ipak... Neverovatan pobednicki mentalitet. Cak ni cuvena madjarska laka konjica, koja ih je razbila u grupi, izgubila finale...

stenislovko

pre 6 godina

Mazic ocajno sudio. Ko je gledao utakmicu zna o cemu pricam. Kao izgubljen je bio ponekad. Tako da ni ne cudi sto ne sudi neka veca finala.
U jednom trenutku se bre uplasio Cileanaca, pa na njihov zahtev isao da gleda snimak!!

Milan

pre 6 godina

zadivljujuće je koliko se razlikuje ovaj tim od onog iz finala svetskog prvenstva! Ni jedan igrač nije igrao oba meča, to se zove izbor igrača

јд123

pre 6 godina

ja nikada ne bi mogao da budem ponosan na Srbiju kojoj medalje donose neki Rudigeri Ozili Kedire i ostali

(Owen, 02. jul 2017 23:59)

Значи ти си један од оних што стално пљују Новака, јер не могу да сваре да му је мајка Хрватица? Такође се ниси радовао победама Нађе Хигл и не признајеш да је Србија освојила Дејвис Куп, јер је играо неки полухрват и неки Троицки? Значи ти би прво Србима бројио крвна зрнца, пре него што би им допустио да играју за Србију? Значи онај ко је рођен и одрастао у Србији не би требало да игра за Србију ако не докаже да су му преци Срби? Колико бих генерација ишао назад? Ако неки Србин ожени црнкињу, њихов син би по теби требао да игра само за земљу порекла мајке? Не би имало никакве везе што је одрастао у Србији, воли је и сматра је својом домовином. Јер, не може црнац да игра за Србију?

Vale

pre 6 godina

(Mikii, 2. jul 2017 23:48)

Od 2012. ima već 5 godina kralju. Tu Španiju koju pominješ Čile je lagano tukao na SP i to pre nego što je postao dvostruki uzastopni šampion J. Amerike. Ekipa koju jedna Argentina sa Mesijem, Iguainom i Aguerom dvaput zaredom u finalu nije uspela da savlada, ali ne, "lako je igrati sa Čileom". Idi umij se hladnom vodom.

epl

pre 6 godina

Svi vi koji hvalite Mazica, jel vam je ovi prvi put da gledate fudbal. Promasio je jedan 100% crveni i jedan koji je bio 50/50 (bar je zuti trebao da da). Prvi deo turnira su sudije lepo koristile VAR, a od plejofa zaboravli.
Jara zakucao onog nemca u glavu i nagazio ga, a i pre toga je igrao dosta grubo, i kao to nije crveni.

Lynd

pre 6 godina

Ovima što kukaju za čistokrvnim Nemcima...
Ti ljudi su rođeni i odrasli u toj zemlji, što je ne bi predstavljali?
Kad Šterbik, Mešter, Silađi, Đere i ostali predstavljaju Srbiju onda je ok?
Dvolični ste!

Njamburg

pre 6 godina

U nemačkim medijima na nisam pročitao nijedan pozitivan komentar za Mažićevo suđenje. Utakmicu nisam gledao već vam samo prenosim/predvodim šta misle navijači zemlje gde si nedvosmisleno igra najbolji fudbal.

trig

pre 6 godina

koji nemci?ovo je reprezentacija sveta protiv cile-a.i crnci,turci,albanci i ko zna ko jos,i oni to zovu nacionalna jedanaestorica.malo morgen sto kaze nas narod.

јд123

pre 6 godina

Vise Srbi vole Njemacku reprezentaciju nego sami Nijemci.Ovakvo idolopoklonstvo je nevidjeno,a kad neko napise da je Nole car on je zaostao Srbin!
(pedja, 02. jul 2017 23:37)

Глупости, Срби само показују да знају да цене када је неко добар. Зато су Новицком у Београду одали почаст вишеминутним аплаузом. Није то никакво идолопоклонство. Када си већ споменуо Нолета, убеђен сам да су већина оних који га прозивају исфрустриране комшије. Осим тога Нолета је управо красио победнички менталитет који Немци имају у фудбалу, борба до последњег минута, колико је мечева само преокренуо.

Ако се сећаш наши омладинци су показали исти менталитет када су освојили СП, колико су само победоносних голова дали у задњим минутама а не како то иначе бива са нашим екипама, да примају голове при крају утакмице. Није Пауновић њима усадио тај менталитет из идолопоклонства према Немцима, него што је за време свог боравка у Немачкој видео да је то добра ствар.

Mikael Hansen

pre 6 godina

Mažić je sudio kukavički, nije delio crvene, nije sudio penal, bežao je od gužvi, umesto da ih rešava ... I ne treba mu ubuduće ukazivati poverenje u važnim mečevima ...

remax

pre 6 godina

Da bi uzeo bilo koju titulu u fudbalu, možda ne moraš da budeš Nemac ali švaba moraš.
Nemci imaju taj običaj da su skoro uvek svi švabe.

zoran ivkovic

pre 6 godina

cestitke nemcima na osvojenom trofeju,zaista prolazi ovaj njihov ruzni fudbal godinama a pri tom pun stranaca . navijao sam za cile odlicna su ekipa obozavam fudbal koji oni igraju ...cileanci su sjajni brzi pokretni kreativni ,mnogo trce ne stede se ,protrcavaju...igraju i ostro i prgavi su ali kad igraju daju skroz sebe jer igraju srcem .....zao mi je sto su porazeni veceras

Srebrni

pre 6 godina

Nemci su ponosan narod za razliku od Srba nikad ne bi trpeli ovakav zulum od sopstvene vlasti e zato im ovi ljudi zavide .da odgovorim nekima

Che

pre 6 godina

 a u nemačkoj je dosta primera poput Ozila Mustafija i tako dalje igrača koji su bukvalno kupljeni i ja sam apsolutno protiv toga kada je reč o reprezentacijama, što se kontinuiteta tiče ja to ne sporim samo kazem da uspeh ne vezujete za mentalitet nemačkog naroda već za struku u konkretnom sportu.
(Owen, 03. jul 2017 09:37)

Mesut Ozil je cetvrta generacija Nemaca, tako da je odavno Nemac..Problem je sto se u Srbiiji i dalje poistovecuje veroispovest sa nacijom. Kad dobijes drzavljanstvo, gotovo je, sta god neko od Srba ili gastosa mislio i verovao.

јд123

pre 6 godina

Vidim hvalite nemce ko da su naši pričate o mentalitetu pa gde im je taj mentalitet u drugim sportovima pregazili bi ih naši i u košarci vaterpolu odbojci 
(Owen, 02. jul 2017 23:59)

Поента је у томе да смо ми талентованији од Немаца у свим спортовима са лоптом. За разлику од фудбала, ми у кошарци, ватерполу, одбојци, имамо исти менталитет као Немци, зато смо бољи. Знаш ти каква дисциплина влада у нашој кошарци? Пешић и Сале су избацили играче за време турнира због недисциплине. Где смо били у кошарци пре доласка Ћорђевића? Ја се добро сећам псовки и недисциплине наших играча за време такмичења у Србији где ништа не освојишмо иако смо "земља кошарке".

Да су Пауновића оставили да ради са омладинцима, ја ти гарантујем, да би ми са Немцима били у финалу на ЕП. У групи би Португалију и Македонију прегазили а Шпанију добили минималним резултатом као Немци у финалу, можда у последњем минуту или би играли нерешено, ако би Шпанија имала среће. У финалу би Немце сигурно добили, јер смо талентованији од њих а њихов менталитет не би дошао до изражаја, јер би га и наши имали, као на Новом Зеланду. Овако, наши су нажалост изгубили тај менталитет и како рече Лалатовић после сваког меча "нисмо имали среће". То је губитнички менталитет мој Лалатовићу. Слично као Хрвати у кошарци када су кукали како су били бољи од нас а изгубили.

Срећа прати храбре. На СП смо били ми који смо имали среће, пролазили смо на пенале или после продужетака, тако и освојили. Други су кукали да нису имали среће. То је победнички менталитет који нас краси у другим спортовима а у фудбалу нажалост не.

Видиш Овене сада колико је важан победнички менталитет?

MB

pre 6 godina

Uefa ima velik minus od mene.Devet mijeseci gledam parove i veceras kad je finale ja moram da biram dal da gledam njih ili Kup Konfederaciju.Naravno da i nisam gledo.Dali ima na programu repriza tekme finala?

T2

pre 6 godina

Vezano za to ko ima pravo da igra: meni je logicnije da za nasu reprezentaciju igra dete avganistanskog migranta ako je igralo fudbal u Srbiji i krenulo od petlica u nekom nasem klubu nego kada iskopamo nekog u inostranstvu samo zato smo mu deda bio Srbin iako sa srpskim fudbalom nema bas nikakve veze, a Srbiju video prvi put na okupljanju reprezentacije. Nacionalni fudbal ne treba da ime veze sa nacijom nego sa fudbalom koji se igra u naciji. Savez treba da brine o deci i klubovima koja su ovde. Nije reprezentacija svrha sporta, vec je svrha da se nasa deca ovde bave sportom zdravlja radi. Reprezentacija je samo nacin da se sport popularizuje.

Ivan21

pre 6 godina

@Owen

O cemu ti pricas u rukometu su 2007 bili svetski prvaci.

Argentina ih nadigrala 2014. godine, brojne sanse??? Osim one jedne prilike Iguina nisu imali ni jednu jedinu priliku, s druge strane Hevedes, cini mi se, je pogodio stativu.
Rudigeru je otac Nemac, takodje Kediri je majka Nemica... ali kome ja to pricam jer neki to nikada ne mogu da shvate.
Sto se tice Cilea pokusali su u prvih 20-tak minuta presingom da steknu prednost posle toga, naravno, vise nisu mogli toliko da trce.
2002 - 2. mesto
2006 - 3. mesto
2010 - 3. mesto
2014 - 1. mesto
Kazi mi koja reprezentacija ima takav kontinuitet?
Sto se tice Francuske koja ih je pocistila lagano kao sto ti kazes a odlucila je ona greska Svajnstajgera i skoro pa smesna situacija za penal. Jedino za sta si u pravu su Italijani, ali eto i to polako ide na stranu Nemaca...

јд123

pre 6 godina

A ono sto najvise smeta jeste to forsiranje "nemackog pobednickog mentaliteta" po sistemu "Deutschland uber alles".
(b92 najbolji, 02. jul 2017 22:59)

Види се да уопште ниси схватио шта значи тај "немачки менталитет". Још спомињеш Бразил и питаш се зашто за њих нико не каже да имају победнички менталитет а освојили више пехара.

Ево човек је објаснио

Neverovatan pobednicki mentalitet. Cak ni cuvena madjarska laka konjica, koja ih je razbila u grupi, izgubila finale...
(vlada82, 02. jul 2017 22:56)

Бразилци су генерално бољи техничари и зато играју фудбал леп за око. Освојили су толике пехаре искључиво захваљујући супериорнијој техници и што су имали Пелеа, играча какви се рађа једном у 100 година. Тако је и Аргентина освојила двапут искључиво због вансеријског Марадоне.

Та златна генерација Мађара је била најбоља на свету. Зашто изгубише од Немаца? Због менталитета. Али да се разумемо, није то неки германски менталитет, нешто што Немцима лежи у генима. Не, то је систем, кога се они придржавају и уче фудбалере од малих ногу. Рад, ред и дисциплина, нема гестикулација, приговора судијама, борба до последњег судијског свиждука. Тако им функционише и држава и зато су и у економији успешни. Да тај менталитет нема везе са пореклом, него са системом је доказ да источна Немачка ништа није освојила у фудбалу. Ако имаш пријатеље у Немачкој, питај их какви су били радници из источне Немачке, са којима су сигурно радили после уједињена.

Али има још бољи доказ.

Ако се сећаш, управо је тај менталитет красио наше омладинце, када су освојили СП. Једва прошли групу, па у доигравању на пенале или победа после продужетака. Због тих претходних продужетака у финале са твојим толико нахваљеним Бразилцима ушли пуно уморнији. И шта би? Победнички гол дадоше ако се не варам у 118 мин.

Е, то је тај немачки менталитет о коме говоримо, а не неки "дојчланд уебер аллес". Не сећам се да су наши омладинци истицали Велику Србију или тако нешто, па да се каже да су показали немачки менталитет. Не, него је Пауновић очигледно за време проведено у Немачкој добро схватио шта значи тај победнички менталитет и у року од две године успео тај менталитет да усади у главе наших омладинаца. Не сећам се неких гестикулација, свађа са судијама, напротив. За разлику од других наших екипа, биле оне клупске или репрезентативне, нису примали голове у последњим минутама, него су их давали.

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

Ovi Nemci koga god da obuku u ove majice sa grbom nemačkog fudbalskog saveza, odmah ih pretvore u pobednike. Impresivno.

Mikii

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...
(STRASNI SUD, 02. jul 2017 22:10)

Video bih da li bi dobili Spance, Italijane ili Francuze sa ovakvim timom. Lako je protiv Meksika i Cileova.

billy_the_cat

pre 6 godina

Owen @ Oni najviše vole nogomet i u njemu dominiraju. Činjenica je da čega god se late da se tome toliko posvete sve dok ne dođu skoro do savršenstva.

pedja

pre 6 godina

Ocito da ovdje mnogi nisu shvatili sta sam htio reci.Nema veze moj komentar sa kvalitetom igre i ekipe i kvalitetom Njemackog fudbala koji poznajem mnogo bolje od vecine ovdje jer pamtim jos SP iz 1974 g pa na dalje tu kapa dolje.Moj komentar nije bio upucen ka tome,vec ka ljudima koji izjavljuju da igraju Njemacka i Srbija navijao bih za Nijemce pa recite mi da li je to normalno,a svakako kvalitet Njemackog fudbala.je upitan samo za fudbalske neznalice.

Sale

pre 6 godina

Nemci su trenutno najbolji na svetu u 2 za njih najvaznija timska sporta Fudbalu i Rukometu a ono sto je interesantno je da u oba sporta jedini ko im nesto eventualno moze je Francuska

Tiješnjević

pre 6 godina

@(pedja, 2. jul 2017 23:37)
A otud je i poštovanje Srbije u inostranstvu na "zavidnom" nivou, nema šta.
Od ovde preostalih Srba, dve trećine su poltroni bez obrazovanja, časti i integriteta, samo EU, samo NATO, naravno, bez trunke rada na sebi i okolini.

Boro iz Pobede

pre 6 godina

Gledam sinoc Cile kako kidaju za svaku loptu pa se setim nasih starletana....Ove kvalifikacije nisam gledao pa se izvinjavam ako je Aca Kolarov poceo da kida!

Mikiveliki

pre 6 godina

Боже, боже, што су се наши људи унели у анализе. Да ли су, или нису, Немци стварно најбољи? Ко их је оштетио, чије су "муштерије ", одакле То немачко чудо? Фудбал ко фудбал, заглупљивање народа...

navijac

pre 6 godina

U jednom trenutku se bre uplasio Cileanaca, pa na njihov zahtev isao da gleda snimak!!
(stenislovko, 2. jul 2017 22:17)

Isao da proveri da li je Cileanac napravio faul, na zahtev Cileanaca? Svasta. A jednom je dao zuti karton samo zato sto mu je prigovorio na odluku i pokazao da pogleda ekran.
Mazic je odlicno sudio. Onaj udarac laktom ipak nije bio za crveni, jeste ga potkacio ali... nije to bio faul za crveni, narocito ne za finalnu utakmicu. A ipak je Cileance zasluzeno napunio zutim kartonima.
Cini mi se da ovde radi netrpeljivost prema Mazicu zbog odluka na nekim utakmicama domaceg prvenstva...

4k4.Dex

pre 6 godina

Dobar, dobar Cile, definitivno bolja ekipa i nezasluzeno su izgubili zbog jedne katastrofalne greske stopera. Imali bar 3 stopostotne sanse i jos nekoliko solidnih al nije htela lopta u gol. Nemci standardni nemacki sve se kaznjava i max disciplina i eto nekad je i samo to dovoljno i bez neke igre. Cestitke nemacima u svakom slucaju.

CJ

pre 6 godina

Ok, vidim da su ovde mnogi gledali utakmicu na teletekstu...Čile je bio mnogo bolji tim, stvarali šanse a ovi srećni Nemci dadoše gol kakav su dali.
Ali kriminalni Mazic, produži 5 minuta tekmu iako je dva puta gledao snimak, iako su izvršene 4 izmene i iako su bile bar 2-3 tuče na terenu.
Pa onda kad je krenula nadoknada još dve izmene i čovek svira kraj tačno u 95.
Katastrofa.

Ba

pre 6 godina

Jos jedan dokaz da je Fifina rang lista skroz bezveze. A kad sam nedavno napisao da bih bas voleo da vidim duel treceg i cetvrtog na tabeli (upravo su sinoc igrali) dobih silne minuse.

Owen

pre 6 godina

Ivan

Argentina je imala tri stopostotne šanse u finalu Iguain Mesi Palasio i po šansama bila znatno bolji rival, drugo u rukomet nemci ulazu mnogo a uspeh izostaje godinama tek su sada ušli u vrh a pokušavaju već deceniju, treće odmah da se ogradim nisam rasista ni šovinista ali je jasno da smo mi Srbi beo narod i da crnac ili bilo koji drugi stranac može da igra za nas samo ako mu je zaista jedan roditelj Srbin a u nemačkoj je dosta primera poput Ozila Mustafija i tako dalje igrača koji su bukvalno kupljeni i ja sam apsolutno protiv toga kada je reč o reprezentacijama, što se kontinuiteta tiče ja to ne sporim samo kazem da uspeh ne vezujete za mentalitet nemačkog naroda već za struku u konkretnom sportu.

Owen

pre 6 godina

jd123

Prvo ja smatram da bi za reprezentacije trebalo da igraju pripadnici naroda zemlje koju preddtavljaju kako je to danas teško provesti u delo prihvatam donekle da igraju oni koji pripadaju naciji te zemlje ali da odlučujući kriterijum bude osećaj nacionalne pripadnosti a ne to što im neka zemlja ponudi bolje uslove kako za razvoj karijere tako i finansijske, Novaka nikada ne pljujem jedino zdog njega i pratim tenis i navijam za njega, a što se tiče priče oko mentaliteta ja osporavam konstatacije tipa nemački mentalitet zato što se ovde ne radi o mentalitetu nemaca kao naroda već o pristupu ekipe dakle u redu je kad neko kaže ovaj tim nemačke ima pobednički mentalitet ili Lev ume da nametne svojoj ekipi pobednički mentalitet ali reći da je to mentalitet nemaca ne stoji, a sad što se tiće naše mlade ekipe šta bi bili kad bi bilo to neću da zalazim možda bo opet osvojili možda bo ispali u grupi to se nikada neće saznati.

Owen

pre 6 godina

Vidim hvalite nemce ko da su naši pričate o mentalitetu pa gde im je taj mentalitet u drugim sportovima pregazili bi ih naši i u košarci vaterpolu odbojci u tenisu nemaju ozbiljnog igrača a u rukometu su tek sada poatigli uspeh posle godina ogromnih ulaganja gde niau mogli da priđu vrhu dakle nemaju ovi uspesi veze sa mentalitetom ili sa talentom već su u pitanju ogromna ulaganja odlična struka ali i to što za nemačku igraju brojni stranci ja nikada ne bi mogao da budem ponosan na Srbiju kojoj medalje donose neki Rudigeri Ozili Kedire i ostali, večeras nisu bili bolji od Čilea ali velika greška je presudila to se na ovom nivou neprašta greška je presekla odlični Čile a i nisu iskoristili svoje šanse, inače nemci su recimo italijanima redovne mušterije dobili su ih nemci samo jednom na velikim takmičenjima i to na penale prošle godine pa ih je onda franciska počistila lagano kao što ih i Španci deru poslednjih godina gde god da se nađu, realno nemci su i svetsko uzeli uz mnogo sreće s obzirom da ih je Argentina nadigrala ali promašila brojne šanse i to odlične.

Bayern Serbia

pre 6 godina

Naravno. A ko ce osvojiti cup ako ne aktuelni prvaci sveta. Najmilije mi je to sto smo osvojili u sred Rusije i sto patriote nece moci da spavaju

Ponos

pre 6 godina

Pre nekoliko dana postali smo prvaci Europe do 21 godinu a sad osvojen cup confederacije. Najfudbalskija nacija, nacija sa budućnošću. Moja reprezentacija je Nemacka.

b92 najbolji

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (STRASNI SUD, 2. jul 2017 22:10)

Sta ce uraditi dogodine? Nece uraditi nista. Tako ste se i prosle godine lozili, pa ih ugasise Francuzi. Da nije onog Svetskog iz 2014., Nemci bi bili najveci luzeri zadnjih 20 godina, gde su u zavsnicama bili redovne musterije Italijanima, Spancima, Brazilcima... cak su ih i Hrvati razbili 1998.

A ono sto najvise smeta jeste to forsiranje "nemackog pobednickog mentaliteta" po sistemu "Deutschland uber alles". Kao Nemci stalno pobedjuju, a Brazil recimo 5 puta prvak sveta (rekorderi), najvise osvojao ovaj Kup konf. (cak tri puta uzastopno) i niko da kaze za njih da imaju pobednicki mentalitet. Znam, sada ce svi da ulete sa 7:1, ali to je jednom u 100 godina. Pa i Nemci nikada nisu pobedili Italijane na velikim takmicenjima, sem proslog Eura na penale.

trig

pre 6 godina

koji nemci?ovo je reprezentacija sveta protiv cile-a.i crnci,turci,albanci i ko zna ko jos,i oni to zovu nacionalna jedanaestorica.malo morgen sto kaze nas narod.

makisa787

pre 6 godina

Zasto svi Juznoamerikanci igraju tako slicno...prljavo. Samo se zale, kukaju, placu, guraju, tuku, provociraju. Vidal osamario svog saigraca iz Bajerna. Pa nisu dobili crveni zbog lakta u glavu. Mazic tu prvo nije ni svirao faul..
Iskreno Mazic je katastrofalno sudio. Ajde ono sto su ga zvali 1 da proveri snimak.Ali 2.put je otisao kada su ga naterali igraci Cilea?! Vikali na njega dok nije otisao.Kao da ih se uplasio.I naravno da nije bio prekrsaj.
Steta sto i Nemci nisu dosli u najjacem sastavu, da ih spuste malo. Ali ovako je sladje, 1-0 i to sa rezervnim timom.

Mikii

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...
(STRASNI SUD, 02. jul 2017 22:10)

Video bih da li bi dobili Spance, Italijane ili Francuze sa ovakvim timom. Lako je protiv Meksika i Cileova.

pedja

pre 6 godina

Vise Srbi vole Njemacku reprezentaciju nego sami Nijemci.Ovakvo idolopoklonstvo je nevidjeno,a kad neko napise da je Nole car on je zaostao Srbin!

stenislovko

pre 6 godina

Mazic ocajno sudio. Ko je gledao utakmicu zna o cemu pricam. Kao izgubljen je bio ponekad. Tako da ni ne cudi sto ne sudi neka veca finala.
U jednom trenutku se bre uplasio Cileanaca, pa na njihov zahtev isao da gleda snimak!!

zoran ivkovic

pre 6 godina

cestitke nemcima na osvojenom trofeju,zaista prolazi ovaj njihov ruzni fudbal godinama a pri tom pun stranaca . navijao sam za cile odlicna su ekipa obozavam fudbal koji oni igraju ...cileanci su sjajni brzi pokretni kreativni ,mnogo trce ne stede se ,protrcavaju...igraju i ostro i prgavi su ali kad igraju daju skroz sebe jer igraju srcem .....zao mi je sto su porazeni veceras

Njamburg

pre 6 godina

U nemačkim medijima na nisam pročitao nijedan pozitivan komentar za Mažićevo suđenje. Utakmicu nisam gledao već vam samo prenosim/predvodim šta misle navijači zemlje gde si nedvosmisleno igra najbolji fudbal.

MB

pre 6 godina

Uefa ima velik minus od mene.Devet mijeseci gledam parove i veceras kad je finale ja moram da biram dal da gledam njih ili Kup Konfederaciju.Naravno da i nisam gledo.Dali ima na programu repriza tekme finala?

Mikael Hansen

pre 6 godina

Mažić je sudio kukavički, nije delio crvene, nije sudio penal, bežao je od gužvi, umesto da ih rešava ... I ne treba mu ubuduće ukazivati poverenje u važnim mečevima ...

mastercard vizn

pre 6 godina

Prljavi juznoamerikanci,sta reci vise. Sami su krivi. A Mazicu je ovo jedno on najslabijih sudjenja do sada... Podlegao pritisku maksimalno.

CJ

pre 6 godina

Ok, vidim da su ovde mnogi gledali utakmicu na teletekstu...Čile je bio mnogo bolji tim, stvarali šanse a ovi srećni Nemci dadoše gol kakav su dali.
Ali kriminalni Mazic, produži 5 minuta tekmu iako je dva puta gledao snimak, iako su izvršene 4 izmene i iako su bile bar 2-3 tuče na terenu.
Pa onda kad je krenula nadoknada još dve izmene i čovek svira kraj tačno u 95.
Katastrofa.

Pancer

pre 6 godina

@trig
To je reprezentacija Nemačke jer igraju stanovnici i drzavljani Nemačke. E to sto neki imaju drugo poreklo je nebitno. Mada većina njih su i po poreklu 50% Nemci. Kada bi igrali i ljudi koji ne stanuju u Nemačkoj i nisu državljani Nemacke, već žive u Turskoj, Africi, Kini, e tada bi bila reprezentacija sveta. A u nekom drugom smislu i jeste reprezentacija sveta, jer je najbolja i može predstavljati nasu planetu na galaktičkom šampionatu. A Srbija sa Nemicom Nadjom Higl kad se kiti? A Srbija sa Rusom Troickim? A zašto se hvali sa Djokovicem Srbija kada mu je majka Hrvatica?

Revizija

pre 6 godina

Zao mi je sto Cile nije pobedio, jednostavno nisu imali dobru zavrsnicu. Treba priznati, Nemacka, mudrom i sigurnom igrom zasluzeno do trijumfa. Bez obzira, sto nije video onaj 'samar' Cileanca, Mazic je autoritativno i odlicno sudio!

epl

pre 6 godina

Svi vi koji hvalite Mazica, jel vam je ovi prvi put da gledate fudbal. Promasio je jedan 100% crveni i jedan koji je bio 50/50 (bar je zuti trebao da da). Prvi deo turnira su sudije lepo koristile VAR, a od plejofa zaboravli.
Jara zakucao onog nemca u glavu i nagazio ga, a i pre toga je igrao dosta grubo, i kao to nije crveni.

fluborg5

pre 6 godina

Mazic prvo nije video lakat u glavu, pa nije ni svirao faul. Pa pogledao snimak i dao samo zuti. Sta ce videotehnologija kada su sudije nesposobne?

STRASNI SUD

pre 6 godina

Osvojili turnir LAGANO sa pola gasa i to sa 80% rezervista u timu...strasno :)
Oni se sprdaju sa ostatkom sveta...majko mila sta ce dogodine uraditi...

veliki strumf

pre 6 godina

mazulja vise nece da sudi ni prvenstvo balkana za zene
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleksandar, 2. jul 2017 22:17)
Mazic je sudio perfektno, po instrukcijama koje je dobio od FIFE i Masima Busake i dobice najvise ocene za sudjenje, a narocito jer je dao samo zuti za lakat (takve su instrukcije, da se ne pokvari spektakl). U svakom trenutku imao je punu kontrolu nad mecom. Upamti moje reci: Mazic ce sigurno suditi na SP u Rusiji i sigurno ce suditi jedan od meceva u zavrsnici turnira!

sah 88

pre 6 godina

Nemci nemaju vise gde da stavljaju ove pobednicke pehare!!! Ponovo je do izrazaja dosao Nemacki mentalitet i sistem zbog kojih su nepobedivi i najbolji, cak i kada nastupaju sa podmladjenim, trecim timom. Cileanci, koji su bili bolji, su se napalili kao da im zivot zavisi od ove utakmice?! Videvsi da "deca" igraju za Nemacku mislili su da ce ih sada pobediti, sada ili nikada!

Boyan

pre 6 godina

Posle mnogo mnooogo godina,pratio sam utakmicu u kojoj sam navijao za nemce,momci igraju brzo,jednostavno i ne komplikuju previše.Za južnoamerikance znalo se od ranije da igraju prljavo ali ovi Čileanci su vrh :Vargas ,Sančez,Vidal nezna se ko je prljaviji.Do skora važilo je da jedino Brazilci igraju čisti i bio sam njihov fan,ali kada gledam Nejmara ,vidim da je prljaviji od pola Argentinaca, sledeće godine mundinal osvajaju Francuzi ili Nemci trenutno najjače reprezenfacije !

remax

pre 6 godina

Da bi uzeo bilo koju titulu u fudbalu, možda ne moraš da budeš Nemac ali švaba moraš.
Nemci imaju taj običaj da su skoro uvek svi švabe.

Oliver

pre 6 godina

Ovo je pravi trijumf nemacke volje!Fascinantno je koliko samouvereno i ozbiljno igraju ovako mladi igraci,prosto se videlo da su oni samouvereniji od mnogo starijih igraca Cilea.A to nema veze s fudbalom nego s mentalitetom nacije.Zato je Nemacka jedna od najvecih sila na planeti u svakoj oblasti zivota.Draxler,Goretzka i Kimmich su sigurni starteri u prvom Elfu.Dodajmo tu Neuera,Muellera,Hummelsa,Boatenga,Kroosa..to je tip-top reprezentacija.To su uglavnom Bayernovi igraci,i ovde su trojica bili iz Bayerna-Kimmich,Rudy i Suele.A i Goretzka bi trebalo da predje u Bayern,da ne gubi vreme u Schalkeu.Nemacka je u stvari prosireni Bayern.Bice cudo ako Nemci ne odbrane titulu dogodine sto se nije desilo jos od Brazila 1958-1962.Ovaj put pohod na Rusiju ce biti uspesan,hehe.

Vlada

pre 6 godina

Дајте им трофеј и пре него почне сваки турнир ! Људима је полуфинале минимум ! Горецка монструм од играча !

kondor

pre 6 godina

Mažić je savim dobro sudio! Ne razumem neke, koji kao da jedva čekaju da nešto kažu protiv njega.Pa, neki idu da vide šta kažu Englezi o njegovom suđenju, kao da je to bitno.Možda je bila greška, što je samo pokazao žuti za onaj udarac laktom, ali ništa strašno.Kave su sve greške sudije pravile i to u finalima lige Šampiona i to bolje od Mažića.Nama treba da bude čast, što je naš sudija delio pravdu u finalu, a ne samo da tražimo mane, i gde ih nema.

GM

pre 6 godina

Zamislite neku TV stanicu u Evropi, koja prenosi neko takmicenje, ukljucujuci i finale... i ne pusti dodelu pehara, za koji se igra.

A zamislite da je to jos neka drzavna, ne privatna, televizija koja placa te prenose novcem gradjana... da bi onda na konto tog prenosa oni zaradjivali novac samo za sebe, od sponzora, reklama... znaci ne da vracaju gradjanima s cijim novcem su otkupili prava.

Recite nam bre muvatori, kakav je plan prenosa, da nije u planu dodela pehara zbog filma iz 1964. godine, koji izgleda ne moze da saceka da se pusti u pola 11, nego mora u 10...
Recite nam da vas nikad vise niko ne gleda, sve i da ste jedina televizija na svetu.

Javni servis i komentatori koji 'rade' tamo, su slika i prilika politike ove zemlje.
Ocigledno misle nebitno, a ustvari to kao 'javni servis svih gradjana Srbije'... oni su duzni da polazu racune tom narodu, a ne da rade sta hoce. Najavite da ne radite prenos finala, kako se radi svako finale u svakom sportu, da onda vidimo kako cete se finansirati.

Laki

pre 6 godina

Prvo sam skoknuo da vidim šta Englezi kažu za Mažića i nije se dobro proveo-najviše mu zameraju što je posle tri minuta izgubljenog vremena na VAR dao samo žuti Jari zbog lakta. Naravno, sve je garnirano podsmehom. Mažić je imao teško drugo poluvreme sa odličnim procenama, nije seckao igru dok ga svojim nevaspitanjem Čileanci nisu doveli u iskušenje. E, tu se video nedostatak autoriteta, brzog rešavanja situacija, pravovremnog kartona i pre nego što dođe do naguravanja i koškanja. On je uglavnom bio po strani i mislim da će ga to nenametanje sebe kao gazde na terenu prilično koštati. Ove godine smo videli niz katastrofalnih grešaka sudija, ali oni su teren držali pod kontrolom i zato ih više poštuju. Da se razumemo, mnogo je zeznuto u današnjem vrhunskom fudbalu biti suduja. Inače, Nemci ko Nemci -pobeđuje sistem, pravilno selektirani i savršeno obučeni igrači za svoje pozicije, vrhunski trener i to je to.

Oliver

pre 6 godina

Mazic je imao samo 2 greske koje uopste nisu uticale na rezultat.Prva greska je sto nije video lakat,iako se desio ispred njega.Da li je zuti ili crveni,to je pitanje.Bekenbauer ima termin "narandzasti" karton,kad je vise od zutog,a manje od crvenog.E to je bas ovo,jer nije jasno da li je bilo namere i intenzitet udarca nije bio bas ogroman.Meni je to vise zuti,pogotovo sto bi Cileanci poludeli da je bio crveni,a pametan sudija mora da misli na ceo kontekst meca i na trenutni rezultat.Druga greska je sto je kasnije trazio VAR na zahtev cileanskih igraca.To je nedopustivo da podleze pritisku igraca.Nije to tenis pa da igraci traze celendz.Uopste Maziceva najveca mana je sto previse prica s igracima,dopusta mnogo razgovora i pravi predugacke prekide pre slobodnih udaraca,kornera itd.To treba da smanji.Ono sto niko ne pominje je briljantno mahanje pomocnika Djurdjevica i Ristica.Imali su 4,5 izvanrednih procena ofsajda u prvom poluvremenu.Njih dvojica su nekako u senci Mazica,a podjednako su bitni.Sve u svemu,dobro sudjenje,ne savrseno,ali mislim da sa Cileancima nijedan sudija na planeti ne moze imati vrhunsko sudjenje.

srki

pre 6 godina

@Laki

ne znam koju si ti utakmicu gledao, ali Mažić je stvarno dobro odradio posao i najvažnije, nije uticao na rezultat. Sve to će još više podići ugled Mažića i ne bi me čudilo da mu dodele da sudi finale LŠ ili LE.

Langsam aber sicher

pre 6 godina

Bez lama, nojera, boatenga, kedire, ozila, milera....ljudi oduvase sve protivnike koji su dosli u najacem sastavu, a njihova igra je zaista pravo uzivanje za gledanje.Mozda su spanski timovi i spanska liga najaci na svetu ali kada je rec o reprezentacijama tu je nemacka svetlosnu godinu ispred svih.

Bree

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi stoperi Cilea, jedan 174cm, drugi 177cm :D Ne vidim ko u buducnosti moze zaustaviti Nemce, pakleno su jaki. Osporavao sam Joakima Leva, ali covek zaista radi odlican posao, a vise od 10 godina je selektor, neverovatno.

sah 88

pre 6 godina

Nemci nemaju vise gde da stavljaju ove pobednicke pehare!!! Ponovo je do izrazaja dosao Nemacki mentalitet i sistem zbog kojeg su nepobedivi i najbolji, cak i kada nastupaju sa podmladjenim, trecim timom. Cile, koji je bio bolji, je igrao kao da im zivot zavisi od ove utakmice. Videvsi da "deca" igraju za Nemacku mislili su da ce ih sada pobediti, sada ili nikada!

Owen

pre 6 godina

Ivan

Argentina je imala tri stopostotne šanse u finalu Iguain Mesi Palasio i po šansama bila znatno bolji rival, drugo u rukomet nemci ulazu mnogo a uspeh izostaje godinama tek su sada ušli u vrh a pokušavaju već deceniju, treće odmah da se ogradim nisam rasista ni šovinista ali je jasno da smo mi Srbi beo narod i da crnac ili bilo koji drugi stranac može da igra za nas samo ako mu je zaista jedan roditelj Srbin a u nemačkoj je dosta primera poput Ozila Mustafija i tako dalje igrača koji su bukvalno kupljeni i ja sam apsolutno protiv toga kada je reč o reprezentacijama, što se kontinuiteta tiče ja to ne sporim samo kazem da uspeh ne vezujete za mentalitet nemačkog naroda već za struku u konkretnom sportu.

borgoro00

pre 6 godina

Haha pitaju Leva koje igrace ce da vodi na svetsko prvenstvo.Kaze on puh tu su i igraci iz u21, pa moram sad da izaberem izmedju njih 40-50!!

Mikii

pre 6 godina

Te ekipe koje si nabrojao, da su dobre bile bi ovde. Inače Chile godinama belezi jače rezultate od njih.
(hjkkn5, 02. jul 2017 22:57)

Ljudi objedinise trofeje iz 2008, 2010, 2012 i naidje neki Peki i kaze im da Cileanci beleze bolje rezultate godinama. Voimja oca i sina, ko ovde sve komentarise.

Boki

pre 6 godina

Svi igraju fudbal, a nemci pobedjuju. Respekt za Cile, njima je prosek preko 30 godina, a ipak drze nivo. Inace nemci igrali koliko im je potrebno, u drugom poluvremenu cuvali rezultat. Takodje sila koju su demonstrirali igraci cilea bila je rezultat nemoci i nervoze.

stenlimenli

pre 6 godina

Ovi sto pisu da je reprezentacije sveta, da nema Nemaca. Pa bas za ovaj sastav to ne moze da se kaze:

Startna postava - ter Stegen, Ginter, Hector, Rudy, Stindl, Kimmich, Draxler, Grotezka, Werner..tu je jedini "stranac" Mustafi, mada je on rodjen u Nemackoj i ni ne prica Albanski. A Antonio Rüdiger je crn, rodjen u Berlinu, otac mu Nemac.

јд123

pre 6 godina

Vidim hvalite nemce ko da su naši pričate o mentalitetu pa gde im je taj mentalitet u drugim sportovima pregazili bi ih naši i u košarci vaterpolu odbojci 
(Owen, 02. jul 2017 23:59)

Поента је у томе да смо ми талентованији од Немаца у свим спортовима са лоптом. За разлику од фудбала, ми у кошарци, ватерполу, одбојци, имамо исти менталитет као Немци, зато смо бољи. Знаш ти каква дисциплина влада у нашој кошарци? Пешић и Сале су избацили играче за време турнира због недисциплине. Где смо били у кошарци пре доласка Ћорђевића? Ја се добро сећам псовки и недисциплине наших играча за време такмичења у Србији где ништа не освојишмо иако смо "земља кошарке".

Да су Пауновића оставили да ради са омладинцима, ја ти гарантујем, да би ми са Немцима били у финалу на ЕП. У групи би Португалију и Македонију прегазили а Шпанију добили минималним резултатом као Немци у финалу, можда у последњем минуту или би играли нерешено, ако би Шпанија имала среће. У финалу би Немце сигурно добили, јер смо талентованији од њих а њихов менталитет не би дошао до изражаја, јер би га и наши имали, као на Новом Зеланду. Овако, наши су нажалост изгубили тај менталитет и како рече Лалатовић после сваког меча "нисмо имали среће". То је губитнички менталитет мој Лалатовићу. Слично као Хрвати у кошарци када су кукали како су били бољи од нас а изгубили.

Срећа прати храбре. На СП смо били ми који смо имали среће, пролазили смо на пенале или после продужетака, тако и освојили. Други су кукали да нису имали среће. То је победнички менталитет који нас краси у другим спортовима а у фудбалу нажалост не.

Видиш Овене сада колико је важан победнички менталитет?

Mirko Osijek

pre 6 godina

Čileanci se palili kao da je pitanje života i smrti, A Švabe nisu podlegli emocijama. Zato i jesu zemlja sa najviše finala u povijesti svjetskih prvenstava. Zato jer su stroj. I psihički i fizički. Da su izgubili isto ne bi bilo emocija. A ne da plaču o i uzimaju srcu kao Čileanci. To je taj njemački mentalitet. Gesamkunstwerk. Nema igrača koji odskače kod Nijemaca - svi su oni jedna jedinka, jedna cjelina koja ne daje do izražaj pojedinca nego tim. Kad im se priključe Neuer, Hummels, Kroos, Reus i Muller bit će pakleni. Po meni nakon ovih utakmica prvi favoriti za osvajanje Rusije 2018. Bit će ponovno najspremniji u svakom pogledu. Kao i uvijek.

Srebrni

pre 6 godina

Nemci su ponosan narod za razliku od Srba nikad ne bi trpeli ovakav zulum od sopstvene vlasti e zato im ovi ljudi zavide .da odgovorim nekima

vlada82

pre 6 godina

Izgleda da je Lineker bio u pravu :-) . Ne uvek, daleko od toga, ali ipak... Neverovatan pobednicki mentalitet. Cak ni cuvena madjarska laka konjica, koja ih je razbila u grupi, izgubila finale...

Owen

pre 6 godina

jd123

Prvo ja smatram da bi za reprezentacije trebalo da igraju pripadnici naroda zemlje koju preddtavljaju kako je to danas teško provesti u delo prihvatam donekle da igraju oni koji pripadaju naciji te zemlje ali da odlučujući kriterijum bude osećaj nacionalne pripadnosti a ne to što im neka zemlja ponudi bolje uslove kako za razvoj karijere tako i finansijske, Novaka nikada ne pljujem jedino zdog njega i pratim tenis i navijam za njega, a što se tiče priče oko mentaliteta ja osporavam konstatacije tipa nemački mentalitet zato što se ovde ne radi o mentalitetu nemaca kao naroda već o pristupu ekipe dakle u redu je kad neko kaže ovaj tim nemačke ima pobednički mentalitet ili Lev ume da nametne svojoj ekipi pobednički mentalitet ali reći da je to mentalitet nemaca ne stoji, a sad što se tiće naše mlade ekipe šta bi bili kad bi bilo to neću da zalazim možda bo opet osvojili možda bo ispali u grupi to se nikada neće saznati.

Džoni

pre 6 godina

Mažić je bio rešen da sudi bez kartona pa su u drugom delu uglavnom Čileanci bili preagresivni dok kod onog lakta nije hteo da da crveni da ne upropasti utakmicu, mada je posle njegovog sarkastičnog aplauza trebao da mu zavali još jedan žuti i ajd zdravo. Progledao mu kroz prste i to baš onako prijateljski i on aplaudira? Navijao sam za Nemce jer su mi ovi bili baš odvratni sa grubostima i konstantnim prigovorima. Nemci odigrali koliko im treba. Verujem da su ovi i izjednačili da bi oni dali gas i uvalili još jedan.

Mikiveliki

pre 6 godina

Боже, боже, што су се наши људи унели у анализе. Да ли су, или нису, Немци стварно најбољи? Ко их је оштетио, чије су "муштерије ", одакле То немачко чудо? Фудбал ко фудбал, заглупљивање народа...

Sale

pre 6 godina

Nemci su trenutno najbolji na svetu u 2 za njih najvaznija timska sporta Fudbalu i Rukometu a ono sto je interesantno je da u oba sporta jedini ko im nesto eventualno moze je Francuska

Che

pre 6 godina

 a u nemačkoj je dosta primera poput Ozila Mustafija i tako dalje igrača koji su bukvalno kupljeni i ja sam apsolutno protiv toga kada je reč o reprezentacijama, što se kontinuiteta tiče ja to ne sporim samo kazem da uspeh ne vezujete za mentalitet nemačkog naroda već za struku u konkretnom sportu.
(Owen, 03. jul 2017 09:37)

Mesut Ozil je cetvrta generacija Nemaca, tako da je odavno Nemac..Problem je sto se u Srbiiji i dalje poistovecuje veroispovest sa nacijom. Kad dobijes drzavljanstvo, gotovo je, sta god neko od Srba ili gastosa mislio i verovao.

Markoni

pre 6 godina

Generalno dobar mec. Nemci ocekivano mudri, Cileanci ocekivano agresivni u svakom smislu te reci.
Imajuci u vidu da je ovo "B" tim Nemacke, imaju cemu da se nadaju i sto sta da proberu iz ovog tima i naravno da budu prezadovoljni, imali su malo i srece. Sto se Cilea tice, zasluzili su barem jedan gol u finalu, bili su hrabri i zeljni gola, igraju dinamican fudbal i to mora da se postuje. Danas nisu postigli gol ali postoje mnogo bitniji mecevi naredne godine tako da ih nece zaboraviti sportska sreca. Zelim srecu obema ekipama i da naredne godine dodju svi zdravi a mi da uzivamo!

Mirko Osijek

pre 6 godina

Koji je ovo po redu njemački trener u povijesti njihove reprezentacije? E tako se stvara tim. Samo provjereno, analitički do najmanjeg detalja u odabiru pravih ljudi i to se desi.

T

pre 6 godina

BBC je pre neki dan, posle pobede u U21 i prvih igara na KK napisao da Nemacka ne mora da se brine za buducnost svog fudbala. To nije doslo preko noci, vec zbog rada saveza na organizaciji rada sa mladima po celoj zemlji. Nase skole fudbala su se pretvorile u otimanje novca roditeljima koji se nadaju da su im deca talentovana. To nije put za uspeh.

Lynd

pre 6 godina

Ovima što kukaju za čistokrvnim Nemcima...
Ti ljudi su rođeni i odrasli u toj zemlji, što je ne bi predstavljali?
Kad Šterbik, Mešter, Silađi, Đere i ostali predstavljaju Srbiju onda je ok?
Dvolični ste!

Ivan21

pre 6 godina

@Owen

O cemu ti pricas u rukometu su 2007 bili svetski prvaci.

Argentina ih nadigrala 2014. godine, brojne sanse??? Osim one jedne prilike Iguina nisu imali ni jednu jedinu priliku, s druge strane Hevedes, cini mi se, je pogodio stativu.
Rudigeru je otac Nemac, takodje Kediri je majka Nemica... ali kome ja to pricam jer neki to nikada ne mogu da shvate.
Sto se tice Cilea pokusali su u prvih 20-tak minuta presingom da steknu prednost posle toga, naravno, vise nisu mogli toliko da trce.
2002 - 2. mesto
2006 - 3. mesto
2010 - 3. mesto
2014 - 1. mesto
Kazi mi koja reprezentacija ima takav kontinuitet?
Sto se tice Francuske koja ih je pocistila lagano kao sto ti kazes a odlucila je ona greska Svajnstajgera i skoro pa smesna situacija za penal. Jedino za sta si u pravu su Italijani, ali eto i to polako ide na stranu Nemaca...

јд123

pre 6 godina

ja nikada ne bi mogao da budem ponosan na Srbiju kojoj medalje donose neki Rudigeri Ozili Kedire i ostali

(Owen, 02. jul 2017 23:59)

Значи ти си један од оних што стално пљују Новака, јер не могу да сваре да му је мајка Хрватица? Такође се ниси радовао победама Нађе Хигл и не признајеш да је Србија освојила Дејвис Куп, јер је играо неки полухрват и неки Троицки? Значи ти би прво Србима бројио крвна зрнца, пре него што би им допустио да играју за Србију? Значи онај ко је рођен и одрастао у Србији не би требало да игра за Србију ако не докаже да су му преци Срби? Колико бих генерација ишао назад? Ако неки Србин ожени црнкињу, њихов син би по теби требао да игра само за земљу порекла мајке? Не би имало никакве везе што је одрастао у Србији, воли је и сматра је својом домовином. Јер, не може црнац да игра за Србију?

pedja

pre 6 godina

Ocito da ovdje mnogi nisu shvatili sta sam htio reci.Nema veze moj komentar sa kvalitetom igre i ekipe i kvalitetom Njemackog fudbala koji poznajem mnogo bolje od vecine ovdje jer pamtim jos SP iz 1974 g pa na dalje tu kapa dolje.Moj komentar nije bio upucen ka tome,vec ka ljudima koji izjavljuju da igraju Njemacka i Srbija navijao bih za Nijemce pa recite mi da li je to normalno,a svakako kvalitet Njemackog fudbala.je upitan samo za fudbalske neznalice.

navijac

pre 6 godina

U jednom trenutku se bre uplasio Cileanaca, pa na njihov zahtev isao da gleda snimak!!
(stenislovko, 2. jul 2017 22:17)

Isao da proveri da li je Cileanac napravio faul, na zahtev Cileanaca? Svasta. A jednom je dao zuti karton samo zato sto mu je prigovorio na odluku i pokazao da pogleda ekran.
Mazic je odlicno sudio. Onaj udarac laktom ipak nije bio za crveni, jeste ga potkacio ali... nije to bio faul za crveni, narocito ne za finalnu utakmicu. A ipak je Cileance zasluzeno napunio zutim kartonima.
Cini mi se da ovde radi netrpeljivost prema Mazicu zbog odluka na nekim utakmicama domaceg prvenstva...

јд123

pre 6 godina

A ono sto najvise smeta jeste to forsiranje "nemackog pobednickog mentaliteta" po sistemu "Deutschland uber alles".
(b92 najbolji, 02. jul 2017 22:59)

Види се да уопште ниси схватио шта значи тај "немачки менталитет". Још спомињеш Бразил и питаш се зашто за њих нико не каже да имају победнички менталитет а освојили више пехара.

Ево човек је објаснио

Neverovatan pobednicki mentalitet. Cak ni cuvena madjarska laka konjica, koja ih je razbila u grupi, izgubila finale...
(vlada82, 02. jul 2017 22:56)

Бразилци су генерално бољи техничари и зато играју фудбал леп за око. Освојили су толике пехаре искључиво захваљујући супериорнијој техници и што су имали Пелеа, играча какви се рађа једном у 100 година. Тако је и Аргентина освојила двапут искључиво због вансеријског Марадоне.

Та златна генерација Мађара је била најбоља на свету. Зашто изгубише од Немаца? Због менталитета. Али да се разумемо, није то неки германски менталитет, нешто што Немцима лежи у генима. Не, то је систем, кога се они придржавају и уче фудбалере од малих ногу. Рад, ред и дисциплина, нема гестикулација, приговора судијама, борба до последњег судијског свиждука. Тако им функционише и држава и зато су и у економији успешни. Да тај менталитет нема везе са пореклом, него са системом је доказ да источна Немачка ништа није освојила у фудбалу. Ако имаш пријатеље у Немачкој, питај их какви су били радници из источне Немачке, са којима су сигурно радили после уједињена.

Али има још бољи доказ.

Ако се сећаш, управо је тај менталитет красио наше омладинце, када су освојили СП. Једва прошли групу, па у доигравању на пенале или победа после продужетака. Због тих претходних продужетака у финале са твојим толико нахваљеним Бразилцима ушли пуно уморнији. И шта би? Победнички гол дадоше ако се не варам у 118 мин.

Е, то је тај немачки менталитет о коме говоримо, а не неки "дојчланд уебер аллес". Не сећам се да су наши омладинци истицали Велику Србију или тако нешто, па да се каже да су показали немачки менталитет. Не, него је Пауновић очигледно за време проведено у Немачкој добро схватио шта значи тај победнички менталитет и у року од две године успео тај менталитет да усади у главе наших омладинаца. Не сећам се неких гестикулација, свађа са судијама, напротив. За разлику од других наших екипа, биле оне клупске или репрезентативне, нису примали голове у последњим минутама, него су их давали.

billy_the_cat

pre 6 godina

Owen @ Oni najviše vole nogomet i u njemu dominiraju. Činjenica je da čega god se late da se tome toliko posvete sve dok ne dođu skoro do savršenstva.

Tiješnjević

pre 6 godina

@(pedja, 2. jul 2017 23:37)
A otud je i poštovanje Srbije u inostranstvu na "zavidnom" nivou, nema šta.
Od ovde preostalih Srba, dve trećine su poltroni bez obrazovanja, časti i integriteta, samo EU, samo NATO, naravno, bez trunke rada na sebi i okolini.

Ba

pre 6 godina

Jos jedan dokaz da je Fifina rang lista skroz bezveze. A kad sam nedavno napisao da bih bas voleo da vidim duel treceg i cetvrtog na tabeli (upravo su sinoc igrali) dobih silne minuse.

4k4.Dex

pre 6 godina

Dobar, dobar Cile, definitivno bolja ekipa i nezasluzeno su izgubili zbog jedne katastrofalne greske stopera. Imali bar 3 stopostotne sanse i jos nekoliko solidnih al nije htela lopta u gol. Nemci standardni nemacki sve se kaznjava i max disciplina i eto nekad je i samo to dovoljno i bez neke igre. Cestitke nemacima u svakom slucaju.

T2

pre 6 godina

Vezano za to ko ima pravo da igra: meni je logicnije da za nasu reprezentaciju igra dete avganistanskog migranta ako je igralo fudbal u Srbiji i krenulo od petlica u nekom nasem klubu nego kada iskopamo nekog u inostranstvu samo zato smo mu deda bio Srbin iako sa srpskim fudbalom nema bas nikakve veze, a Srbiju video prvi put na okupljanju reprezentacije. Nacionalni fudbal ne treba da ime veze sa nacijom nego sa fudbalom koji se igra u naciji. Savez treba da brine o deci i klubovima koja su ovde. Nije reprezentacija svrha sporta, vec je svrha da se nasa deca ovde bave sportom zdravlja radi. Reprezentacija je samo nacin da se sport popularizuje.

Boro iz Pobede

pre 6 godina

Gledam sinoc Cile kako kidaju za svaku loptu pa se setim nasih starletana....Ove kvalifikacije nisam gledao pa se izvinjavam ako je Aca Kolarov poceo da kida!

јд123

pre 6 godina

Vise Srbi vole Njemacku reprezentaciju nego sami Nijemci.Ovakvo idolopoklonstvo je nevidjeno,a kad neko napise da je Nole car on je zaostao Srbin!
(pedja, 02. jul 2017 23:37)

Глупости, Срби само показују да знају да цене када је неко добар. Зато су Новицком у Београду одали почаст вишеминутним аплаузом. Није то никакво идолопоклонство. Када си већ споменуо Нолета, убеђен сам да су већина оних који га прозивају исфрустриране комшије. Осим тога Нолета је управо красио победнички менталитет који Немци имају у фудбалу, борба до последњег минута, колико је мечева само преокренуо.

Ако се сећаш наши омладинци су показали исти менталитет када су освојили СП, колико су само победоносних голова дали у задњим минутама а не како то иначе бива са нашим екипама, да примају голове при крају утакмице. Није Пауновић њима усадио тај менталитет из идолопоклонства према Немцима, него што је за време свог боравка у Немачкој видео да је то добра ствар.

Vale

pre 6 godina

(Mikii, 2. jul 2017 23:48)

Od 2012. ima već 5 godina kralju. Tu Španiju koju pominješ Čile je lagano tukao na SP i to pre nego što je postao dvostruki uzastopni šampion J. Amerike. Ekipa koju jedna Argentina sa Mesijem, Iguainom i Aguerom dvaput zaredom u finalu nije uspela da savlada, ali ne, "lako je igrati sa Čileom". Idi umij se hladnom vodom.

Milan

pre 6 godina

zadivljujuće je koliko se razlikuje ovaj tim od onog iz finala svetskog prvenstva! Ni jedan igrač nije igrao oba meča, to se zove izbor igrača

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

Ovi Nemci koga god da obuku u ove majice sa grbom nemačkog fudbalskog saveza, odmah ih pretvore u pobednike. Impresivno.