Sreda, 21.06.2017.

19:15

"Podržaćemo svaku Jokićevu odluku o repezentaciji"

Generalni menadžer Denver Nagetsa Tim Koneli rekao je da će podržati Nikolu Jokića koju god odluku da donese o nastupu za reprezentaciju.

Izvor: B92

"Podržaæemo svaku Jokiæevu odluku o repezentaciji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

загор

pre 6 godina

@Humska
у предсезони НБА нема допинг контроле. на ЕП има. ето ти разлика у начину тренирања и очекиваним ефектима. прича се своди на то да ли његов предвиђени режим тренинга за лето укључује неку тежу хемију или не.

Hektor

pre 6 godina

Mislim da Jokic nema mesta u nasem timu.Daje izvesnu dozu neozbiljnosti i non stop pravi korake.Nadam se da to vidi i selektor i da je docekao sa olaksanjem odluku da propusti takmicenje.Do sledece godine ce se videti da on vise nema mesta u nasem timu.Predlazem da prestanemo da se zaludjujemo glupostima i nerealnim ocekivanjima.

Onokao..

pre 6 godina

..."Pogledajte samo Bjelicu koliko mu je jedno leto znacilo"...
(Mladen, 21. jun 2017 19:34)

A u cemu mu je to leto znacilo? Najozbiljnije pitam. Da nije bilo ovih poslednjih polurekreativnih utakmica gde je malo proigrao, imao bi losiju statistiku nego prosle godine.
Stavise, Bjelicine najbolje partije u NBA su bile upravo posle EP pretprosle godine. Tada je imao najvece procente suta, najveci broj skokova i asistencija u dosadasnjoj NBA karijeri, kao i prosek poena koji je bio veci nego kasnije. Tome su, doduse, malo kummovale i povrede, ali pitaj njega da li bi opet igrao za reprezentaciju, bez obzira na kasniji ucinak. Ne sumnjam da bi opet prvi dosao na pripreme. Samo igraci jednog menadzera imaju ove tantalove muke oko izbora igranja za reprezentaciju, a jos su mi bolji ovi autosovinisti koji podrzavaju odsustvovanje iz reprezentacije, jer ce moci da nam eventualno pomognu za neki plasman tamo negde 2024.godine...

boža

pre 6 godina

Zamislite finale Srbija - Španija, pod uslovom da obe ekipe dođu kompletne:

Teodosić, Jović, Bogdanović, Nedović, Milosavljević, Kalinić, Simonović, Bjelica, Mačvan, Jokić, Marjanović, Raduljica...
Rubio, Kalderon, Rodriges, Navaro, Abrines, Fernandes, Klaver, Rejes, Mirotić, Ernangomes, P. Gasol, M. Gasol...

To bi bio najveći spektakl, najveća utakmica još od 95-e...

jokic mvp

pre 6 godina

Svaka im cast!!! Za razliku od nas, ovi iz Denvera su tolerantni! Voleo bih ipak da Jokic ne igra za reprezentaciju, da ne rizikuje karijeru zbog jednog nebitnog takmicenja. Obozavam da gledam NBA, a poluamaterska takmicenja kao sto je Evroliga i EP me ne interesuju!

Djole

pre 6 godina

Vidim da mnogi porede situaciju Jokica sa Bobijevom situacijom od prosle godine... Denver zeli da gradi tim oko Jokica i da im on bude glavni igrac,a Bobi je odbio poziv zbog par minuta na parketu po utakmici. Denver kao podzava Jokica,ali se vidi po medijima blagi pritisak,cak i Meloun dolazi u Srbiju da lovi! Ma vazi... Ja se ne secam da je neko vrsio iz NBA prosle godine na Bobija... Drugo,ako Jokic odbije poziv,uradice to na vreme,u narednih par dana,a Bobi je prosle godine mesec dana pred pocetak priprema rekao da dolazi,a onda par dana pred pocetak rekao da nece! E,to su razlike. Medjutim,bez obzira na sve ovo,smatram da Jokic moze da igra na EP,sezona mu se jos u aprilu zavrsila,imao je dovoljno vremena za sve. Uostalom,sledece godine nema reprezantativnih obaveza pa ce imati celo leto za sebe.Ima 22 godine,kada ce moci da izdrzi najvece napore,ako ne u ovim godinama?

klaas-jan huntelaar

pre 6 godina

Svaka im cast!!! Za razliku od nas, ovi iz Denvera su tolerantni! Voleo bih ipak da Jokic ne igra za reprezentaciju, da ne rizikuje karijeru zbog jednog nebitnog takmicenja. Obozavam da gledam NBA, a poluamaterska takmicenja kao sto je Evroliga i EP me ne interesuju!
(jokic mvp, 22. jun 2017 10:09)

Kako mozes reci da su poluamarerska. Ocigledno je da si grobar ali izuzecu to, gledaj samo koliko odlicnih igraca igra tu EL.
Sportski pozdrav..

nemanja

pre 6 godina

onda o srbima pricaj u prvom a ne trecem licu mmozine ako si srbin. Njemu moze propasti karijera ako se povredi i u Nba, a ne samo u reprezentaciji. Po tome niko ne bi trebalo da igra za nacionalna takmicenja. Teo i Bogdan da rizikuju da se povrede a Jokic da ne rizikuje - jer sta, Jokiceva karijera je bitnija od karijere ostalih? Ma pazi molim te, odakle takva nakaradna logika.

Ovo mu je prelomni trenutak u karijeri,ima potencijal da bude super zvezda..ovde se samo razmislja dan za dan,niko ne razmislja o buducnosti..Bobi nije igrao prosli put,jer je hteo da se obezbedi sto je i logicno profesionalac je,sport vise nije ono sto je bio pre 30godina..sad ce igrati i doprinece timu

nemanja

pre 6 godina

pravu si, ako bude igrao na EP neće da se spremi kako treba za sledeću sezonu i neće uopšte biti zver, nego će mu karijera propasti i spašće na nivo poluamatera, a od klubova će moći da igra jedino za KK Bački Jarak i KK Donji Milanovac. Evo Pau Gasol je recimo igrao svako prvenstvo za Španiju kada je bio zdrav i sada ga svi ismevaju i sprdaju se s njim koliko je loš igrač, a mogao je da otkači reprezentaciju i postane legenda!
Koliko godina je tad imao gasol i u kojem periodu karijere? prelomnom?

mmajstor

pre 6 godina

Ja sam Srbin..Nece tebi propasti karijera nego ce njemu ako se povredi,lako ti je da pricas
(nemanja, 21. jun 2017 23:21)

onda o srbima pricaj u prvom a ne trecem licu mmozine ako si srbin. Njemu moze propasti karijera ako se povredi i u Nba, a ne samo u reprezentaciji. Po tome niko ne bi trebalo da igra za nacionalna takmicenja. Teo i Bogdan da rizikuju da se povrede a Jokic da ne rizikuje - jer sta, Jokiceva karijera je bitnija od karijere ostalih? Ma pazi molim te, odakle takva nakaradna logika.

mrmlj

pre 6 godina

(Dokle više?!?, 21. jun 2017 22:20) ne samo da je bjelica krilni centar a ne krilo, nego ni jokicu ne odgovara da igra krilnog centra, sto je svako mogao da vidi tokom neuspelog eksperimenta jokic+nurkic u prvom delu sezone.

vidim sve

pre 6 godina

Prvo ga nagovori da ne igra, a onda postuj njegovu odluku da igra za reprezentaciju. Citao sam da je nekada Kresimir Cosic jedva cekao da dodje na pripreme reprezentacij jer tamo mnogo toha nauci.
Licno mislim da bi Jokicu igra. na EP samo pomogla, bio bi u takmicarskoj formi.

felix

pre 6 godina

Ima bre da igra! Kad su mogli Djordjevic Danilovic da igraju povredjeni ima da igra i on! I kakve su to price neka decko odmori imamo ga za sledece prvenstvo! Pa sledece se igra za 4 godine i zato ima da igra sad! Svako odbijanje reprezentacije nema opravdanja! To je isto kao kad u ratu dezertirate a neprijatelj vam napada zemlju!
(Sreten Žujkić-penzioner, 21. jun 2017 22:28)

E samo kad si mu ti rekao. Opusti se covece, to je samo sport.

Luka-Kikinda

pre 6 godina

Samo ću reći da će Pau Gasol da se pamti kao legenda i ikona i jedan od najboljih Evropljana svih vremena zbog 3 titule prvaka Evrope, 1 titule prvaka sveta i 2 olimpijska finala sa Amerikancima, a ne zbog 2 NBA titule. Kad neko spomene njegovo ime odmah ga zamislim u onom crvenom "Espanja" dresu kako dominira. Sećam se kako je u finalu Londona 2012 radio Amerima bukvalno šta je hteo, ali ipak to nije bilo dovoljno protiv Brajanta, Džejmsa, Durenta...

dodaj ekser

pre 6 godina

(Mladen, 21. jun 2017 19:34)
gde nadje Bjelicu kao primer, vise povredjen, nego zdrav, a igra skromna za njegove mogucnosti

pajica

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nemanja, 21. jun 2017 22:35)

U pravu si, ako bude igrao na EP neće da se spremi kako treba za sledeću sezonu i neće uopšte biti zver, nego će mu karijera propasti i spašće na nivo poluamatera, a od klubova će moći da igra jedino za KK Bački Jarak i KK Donji Milanovac. Evo Pau Gasol je recimo igrao svako prvenstvo za Španiju kada je bio zdrav i sada ga svi ismevaju i sprdaju se s njim koliko je loš igrač, a mogao je da otkači reprezentaciju i postane legenda!

ultrasrbin

pre 6 godina

(Marko, 21. jun 2017 19:35)

Marjanovic je Saleta ispalio 2 puta i o kojim drugim arsinima pricas ako ga je sada pozvao.
Ja ga nikad vise ne bih zvao da je vece pre okupljanja otkazao, a onda mogao da ide u provod, ali ne i na pripremnu utakmicu reprezentativnih kolega.

ponocni jahac

pre 6 godina

Evo da bacim komentar o Nikoli. Licno misljenje da on nece igrati ovog leta. Prvo previse odugovlaci da stvarno ima zelju vec bi se izjasnio,nadao sam se da ce neki razgovor sa Djordjevicem promeniti stvar ali izgleda tesko sudeci po odgovoru na konferenciji za medije.Uostalom on taj program za jacanje tela moze da sprovede i na pripremama. Cini mi se da su neki evropski igraci to vec radili. Drugo sad vidim ovde ljudi pisu ne mora sad igrace 2019, bojim se da je situacija drugacija. On koliko znam ima ruki ugovor na 3+1 znaci 3 god garatovano 4god opcija Denvera sto znaci da mogu da mu ne produze ugovor na leto ali postaje FA(slobodne agente) moze da pregovara sa bilo kim(tako ja bar mislim). Divac bi recimo to jedva docekao od njega bi dobio makismum maksimuma a sigurno bi bar jos minimum 15 fransiza ponudilo ugovor,a tu je i Misko cim taj vidi veliku lovu mozda ga i nagovori da ih ispali. Takodje Denveru se ne isplati bolje da imaju sto vise prostora u seleri kepu za ostale FA tako da im Jokic uzima milion od seleri kepa umesto 25 milki. Tako da Jokic 2019 potpisuje novi ugovor i nema nista od Svetskog vrlo verovatno. Ocekujem ga u reprezentaciji tek za Olimpijske igre 2020.

saeKn

pre 6 godina

Problem ovde nije samo Jokicev nastup vec ce to postati normalno da igraci propustaju reprezentaciju radi svoje karijere. Kad je jedan Jokic propustio pa mogu i ja buduci klinici potencijalni reprezentativci.

bananamen

pre 6 godina

Voleo bih da potvrdi nastup u reprezentaciji i za svakog igrača koji ima dilemu da li treba da igra neka pogleda Gasola. Čovek za 20godina nije propustio svojom voljom ni jednu utakmicu. To je ljudina!

nemanja

pre 6 godina

Samo ti pusti srbe na miru i gledaj u svoje dvoriste.
(mmajstor, 21. jun 2017 22:49)

Ja sam Srbin..Nece tebi propasti karijera nego ce njemu ako se povredi,lako ti je da pricas

karter

pre 6 godina

Podrzacete zato sto ga cenite. Gasol,Parker i ostali igraci vrhunskog kalibra su igrali za svoju zemlju kad god su hteli i to bez problema,zato sto su cenjeni.

Sreten Žujkić-penzioner

pre 6 godina

Ima bre da igra! Kad su mogli Djordjevic Danilovic da igraju povredjeni ima da igra i on! I kakve su to price neka decko odmori imamo ga za sledece prvenstvo! Pa sledece se igra za 4 godine i zato ima da igra sad! Svako odbijanje reprezentacije nema opravdanja! To je isto kao kad u ratu dezertirate a neprijatelj vam napada zemlju!

Dokle više?!?

pre 6 godina

Teo, Bogdan, Bjelica, Jokić, Marjanović, druga petorka: Jović, Milosavljević, Kalina, Mačvan, Raduljica, kakav tim...
(Delije Čikago, 21. jun 2017 21:53)

Aman čoveče, Bjelica je krilni centar a ne krilo i neće igrati na EP.

mmajstor

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega
(nemanja, 21. jun 2017 22:35)

Samo ti pusti srbe na miru i gledaj u svoje dvoriste.

nemanja

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega

dzonibg

pre 6 godina

Vidite,to nije nimalo jednostavna stvar.Telo je jos uvek u fazi privikavanja na NBA tempo treba odigrati i tih 82 utakmica mogucih sledece sezone.On je svestan da postoji verovatnoca za neku slabiju fizicku spremu,umor ili ne daj Boze povredu ako nastupi na Evropskom pa potom odma ode u NBA.A opet je to dres reprezentacije i nesto sto sanjas od malena.Svestan je da bi mu ,koju god odluku doneo,to moglo odmoci na drugoj strani u neku ruku ali svakako ne mora da znaci.Iskreno, ko ne bi voleo da on igra evropsko ,treba mu to,treba to nama,mlad je ,zasluzuje veliku sansu bilo gde da igra,utakmice su mu potrebne,da bude nosilac i lider.Svakako ce uskoro morati konacno da izvaga sta hoce,a nadam se da ce doneti pravu odluku.Nadam se samo ne uz pomoc nekih drugih faktora.

Maxa

pre 6 godina

Kadasu Praju potali zasto nije igrao u NBA, posto su bili zadovoljni s njim na (u) kampu neke od NBA ekipa, izvinjavam se zbog zaboravnosti, rekao je da tada nisu postojali dogovori NBA I FIBA, panebi mogao da igra za reprezentaciju... Pametnom dosta. Kojekakvim menadzerima i previse.

delboj

pre 6 godina

Jokic je genije i jos treba mnogo da uci. Njegove "fore" u NBA su timska evropska kosarka koju je on prenio na jednu NBA ekipu. I bice jos bolji u tome za Denver poslije igara u reprezentaciji.

Ludak_u_razvoju

pre 6 godina

Ako ipak odluči da ne igra samo čekam da vidim kako će "patriJote" da ga pljuju ko Bobija prošle godine... Šta god da odluči imaće podršku i Denvera i Saleta Djordjevića. A narod ko narod, nikad neće biti zadovoljan. Mnogo je veliki pritisak za tako mladog čoveka. Imajte to na umu!

Dejan

pre 6 godina

Ljudi moji, o'ladite malo! Ne znam kako je (ne)igranje Nikole Jokica za reprezentaciju postala vest godine u gladnoj i siromasnoj Srbiji. Dobar je momak, konsultovace porodicu, i donece najbolju odluku za sebe, tako je jedino normalno. Ako igra, super, ako ne igra opet super, dobice priliku neki drugi mlad momak. Shvatite da je ovo samo sport, zabava, nije odlazak u rat u kojem cekamo da li ce se prikljuciti jedan od oficira. Igrao ili ne igrao, gledajte utakmice, zabavite se, veselite se, nervirajte se, tugujte... Sport je tu da nas odmori, zabavi, ulepsa zivot, a ne da siri mrznju i besmislene rasprave. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

ccc?

pre 6 godina

Ocigledno je da sve zavisi od Nikole. Igranje ne moze da mu steti jer je vec bio u reprezentaciji pa posle toga igrao NBA sezonu. Sto se tice povreda, moze da se povredi i u prvoj utakmici kada pocne NBA, ne daj Boze. To je sport.

Dax

pre 6 godina

Ma dajte ljudi, budimo realni... Denver je kilometrima daleko od play off-a... a on je glavni igrac ekipe i kao takav moze da im postavlja uslove... Zasto uvek nasima kao brane ili ne preporucuju da igraju za repku, a Novicki, Gasol, Parker itd., nemaju problema sa tim. Znaci licno on i samo on odlucuje da li ce igrati. A s obzirom koliko se necka, mozda je bolje i da ne ide...

Vz

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.(Стеф, 21. jun 2017 19:31)
Ne razumem ovo. Pa ne moze da nazaduje ni na pripremama ni na utakmicama kakve su na EP. Igrace vecina najboljih evropskih igraca, sto znaci da ce utakmice biti jake. Uvek moze da radi sa individualnim trenerom i to mu Sale sigurno zameriti nece. Sve mu je otvoreno. Na sve to, impuls koji moze da dobije osvajanjem medalje na EP sa zemljom iz koje potice moze da mu bude samo izuzetno veliki plus u daljoj karijeri i zivotu. Ima jednog od velikana nase kosarke ispred sebe. Saleta. Coveka koji nas je toliko puta obradovao. Neka se samo zapita kako je to on i njegova generacija uvek bila tu. Kako je jedan Teodosic uvek tu. Kako je jedan Stefan Markovic do sada uvek bio tu. Kako je jedan Bjelica uvek tu. Kako je jedan Bogdanovic uvek tu, Kalinic i svi ostali. Daleko od toga da je u obavezi da igra, ali ako ne vidi sansu da ova generacija uzme zlato i ako mu to ne pruza impuls da igra, onda bi zaista trebalo da se zapita zasto se bavi sportom. Pare ce zaraditi ozbiljne, ali to je samo manji deo cele price.

Djido*

pre 6 godina

Danilovic i Djordjevic su igrali sa jednom nogom za reprezentaciju.I osvajali zlatne medalje.Jokica cekamo mesec dana da se smiluje da objavi hoce ili nece da igra.Preteraga brale

Djordje

pre 6 godina

I bez njega imamo dobru ekipu, milutinov, bobi, kuzmic su navikli da igraju u ekipama gde se igra jaka odbrana, teo ce ih naci u napadu, jedino ce biti problem ako bjelica ne ide jer nam jokic vise znaci ko cetvorka, onda ostajemo na macvanu i bircevicu

sombor_ero

pre 6 godina

Replika, replika , replika!

Sta da se pusta? Ne boj se narode, bice on SUPERSTAR, sljedece ljeto slobodan ko lastavica, do sad je bio slobodan dva mjeseca, ima jos mjesec dana do okupa reprezentacije. Momak sto bi se kod nas reklo "dvaest I koja", idemo momcino, da deremo redom!

Mare

pre 6 godina

Koji licimuri!!! Bitno da ste Bobija ispljuvali prosle godine, ali nije važno jer dobri džin kad zaigra Raduljica će maše peškirom...

Blueblueblue

pre 6 godina

Mislim da Jokic ne mora da propusti Evropsko prvenstvo, on je takav kakav i opet je postao glavni igrac i zamalo da odvede ceo tim u playoff, ali nisam ja kondicioni trener.

Bez pritisaka

pre 6 godina

Zaista ne vidim razlog da se na njega vrši bilo kakav pritisak ili da se dečko stavlja na stub srama ukoliko odluči da ne igra. Tim pre što smo na petici jaki kao beton sa profilom igrača koji su nam možda u ovom trenutku i potrebniji za ovaj tip takmičenja (Bobi, Milutinov, Kuzmić...). Jedino ako Djordjević nema u vidu nekakav specijal sa Nikolom na četvorci kao nekakvo prinudno rešenje kad nema Bjelice.

Vuk

pre 6 godina

Mladenu... Kao prvo ako mislis da posle ovog preskocenog takmicenja Jokic ce igrati narednih X puta onda si naivan.. Kao Drugo Bjelici skoro da nista nije pomoglo proslo leto, decko je isti prosek imao ove i prosle godine

Humska 1

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.
(Стеф, 21. jun 2017 19:31)

A sta je to specijalno sto ce Jokic da nauci za 2 meseca treniranja? Hudinijeve magicne trikove i iluzionizam Dejvida Koperfilda? Pa nisu treninzi reprezentacije Srbije su u rangu Gibraltara. Eto, Marijanovic je propustio takmicenje i vidi ga sada! Pojacao odraz za pola metra, a trci 100m za 11 sec. Kakve bre gluposti pisete ovde? Sledece EP je za 4 godine, a tada Jokic vise nece biti mlad decko. Vreme leti i ako zeli medalje, onda je pravo vreme upravo pocelo. Ako mu to ne treba, dovidjenja i prijatno. I bolji igraci od Jokica su se pojavljivali na akcijama repezentacije, pa su postajali jos bolji. Naravno da se iza ove budalastine samo krije bojazan Denvera da se Jokic ne povredi i nistavise od toga. Sto se mene tice, Sale ne bi trebao da cinculira nikome. Ako nije Marijanovicu, ne treba ni Jokicu, niti bilo kome, pacak i da je LBJ. Nije nam potrebna razbijena druzina, kao onomad kada smo mi bili domacini.

VMP

pre 6 godina

Vidim ovde neki porede situaciju sa Marjanovicem sto je meni apsurdno. On je sve vreme zavlacio Saleta koji je morao da menja totalnu koncepciju igre i priprema zbog toga i onda mu Bobi otkaze pred pocetak priprema, dok je Jokic jos pre jedno pola godine izjavio da nista ne garantuje bas zbog toga sto zna kakva je cela nacija u ovim situacijama i kakvi komentari umeju da budu. On jos sam nije odlucio, zato se ni ne oglasava, ja bar mislim da je zbog toga sto mora da bira izmedju srca i razuma. Verujem da celim srcem zeli da igra za reprezentaciju, ali zna da je pametnije da preskoci evropsko, ne zbog straha od povrede nego zbog toga sto je svestan da mora fizicki da napreduje, a jedno leto mora da se zrtvuje da bi se dobio glavni igrac fransize i super star, kao i predvodnik reprezentacije u sledecih deset godina. Sreca je sto imamo mnogo jaku konkurenciju na centru, pa ima ko da ga odmeni. Opet ima i prica oko toga da je Joka vec propustio jedno leto sa repkom zbog NBA. Da, to je tacno, ali tada ni on pa ni svi iz Denvera nisu ocekivali da ce ovako eksplodirati, bila je poenta samo pripremiti ga za ligu, tako da su to dve razlicite stvari. Kako god da odluci, svi treba da ga podrzimo jer je sjajan i simpatican decko sto verujem da svi znamo.

vladimir

pre 6 godina

Mi bez Jokića nemamo šanse da osvojimo zlato na EP.Mi nismo velesila kao što smo bili pre 15-20 godina, istina sada jesmo velesila što su nam priznali i Amerikanci kad su igrali punom snagom i onako nas zgazili u finalu na OI prošle godine.Ali nama sada treba bukvalno svaki igrač.Nije tačno da je ovo nevažno prvenstvo.Ovo je za nas najvažnije prvenstvo jer imamo šansu da osvojimo jedno zlato posle dugo godina, pošto ni na SP ni na OI nemamo šansu za to.Tako da je ovo najvažniji šampionat, pošto sledeće godine nema takmičenja, jer je SP tek 2019.godine.Zato treba da igra, pa posle naredne tri ili cetiri godine i ne mora.Ovo je šansa da posle dugo godina osvojimo jedno zlato, naravno i sa Jokićem nije sigurno da će se to dogoditi, ali sa njim imamo šanse i čak ćemo biti uz Španiju jedni od najvećih favorita na Eurobasketu.

naN

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.
(Стеф, 21. jun 2017 19:31

Vi ljudi pricate kao da ce nazadovati ukoliko bude bio sa reprezentacijom taj jedan mesec. Verujte da ce vise napredovati igrajuci kosarku nego nositi traktorski tocak, denver se vise boji da se ne povredi.

sombor_ero

pre 6 godina

Ovom izjavom se posebno mjenja sve, sada je prosto. Smatram ga takvom ljudinom, I tako dobrim momkom I patriotom, da ne znam kako bi on sada mogao I zasto bi rekao ne?

Idemo mali, do veceras da si nazvao Saleta!

Poz iz Banjaluke

Sch.One

pre 6 godina

Ko zna da cita izmedju redova jasno je ko dan nas Jokic ce da igra za reprezentaciju . Verujem da mu je Djordjevic objasnio kako se postaje legenda u Srbiji a tu je i najteze postati neko kog svi vole i postuju jer smo mi sasvim sigurno specifican narod kog lako nateras da te ispljuje i vrlo brzo zaboravlja sve prethodne uspehe. Siguran sam i u to da mu je objasnio da je ovo jedinstvena prilika da se okiti evropskim zlatom jer ovaj tim sa Jokicem ili bez njega odnosi zlato svakako a da ako se sada ne odazove navucice gnev brzih pljuvaca ne obaziraci se na njegovi buducnost jer to smo mi kao narod hteli to da prihvatimo ili ne. Isto tako mozda sledeci put nece dobiti poziv jer ako nije deo tima sad kad ce biti nesto slicno poput Marjanovica stim sto je Marjanovicu oprostio jer Boban nije tako mlad kao Jokic pa mu je onaj ugovor sa Detroitom mnogo znacio a i dosta se puta izjasnio da je od sad tu za repku tako reci izvinjavao samo lepse spakovano. Djordjevic zna sta radi ima autoritet i ne ulaze sebe previse u klubove koje vodi a za reprezentaciju celog sebe daje. Majstor ostaje majstor !

Danilo

pre 6 godina

Naravno da će podržati jer cilj im je da im glavni igrač,i budućnost ekipe, bude zadovoljan.
Jokić je zaista, sada kada se vreme sleglo, imao senzacionalnu godinu i igrao je na nezamislivo visokom nivou.
Dakle, prošlo leto sa reprezentacijom mu je i te kako prijalo.
S druge strane, mislim da je Danilović već pričao o tome, Joker je igrač na kojem se može jako lepo graditi igra Srbije bar sledećih deset godina.
Ne bih očekivao da će baš za svaku akciju biti spreman?
Ako i preskoči ovo EP, ne bih mu zamerio ni mikron jer je već svojim igranjem u NBA jako doprineo svojoj afirmaciji, ali i zemlje Srbije.
P.S.
Igranje za Srbiju ne sme biti teret i preteška obaveza već istinska želja velikih sportista što je nekada bila redovna pojava, a i sada nije retka što vidimo po Teu i Bogdanu koji verovatno idu u NBA ali EP ni pod razno ne preskaču.
Kakogod, vrlo ću navijati za sve naše igrače u NBA, a redovno i dodatno za moje Ratnike,

NemanjaKg

pre 6 godina

Kako ljudi ne shvataju da klub ne moze da zabrani igracu osim u slucaju povrede kao Bjelica ili Bobi pre dve godine.Znaci sve je na Jokicu ako zelis da igras igraces ako ne zelis neces.Sledece leto mu je slobodno jer Svetsko je tek 2019 godine.Covek je dva meseca vec na odmoru ako to nije dovoljno ja ne znam onda.

sombor_ero

pre 6 godina

Samo malo ljudi, moram jos jedan komentar da dam.

Nevjerovatno mi je da se uopste prica o tome kako bi svako normalan, ko ga je gledao, podrzao odluku da ne igra na EP.
Ljudi moji jedan je zivot, on je mlad, snazan, zdrav decko, ojacace I kroz treninge sa reprezentacijom, nece sigurno da leze po sobama I tipkaju teleofon. Iskustvo, jos partija, cim se vrati u NBA I dobije par "koktelcica", nece ni osjetiti da je igrao!
Hajde mali, Banjaluka je cijela uz tebe!

You do

pre 6 godina

Sramota je da se na jedan nacin postupa kad je u pitanju Marjanovic a na drugi kad je jokic pogotovo sto to dolazi od onih koji su pod parolom da niko nije iznad reprezentacije bili protiv da Stojakovic dodje malo kasnije na pripreme kako bi imao vise vremena za odmor od duge i naporne sezone u NBA (Novicki je npr stalno tako radio)

Mladen

pre 6 godina

Jokic zeli da igra ali je i svestan da bi mu mnogo znacilo za buducu karijeru kada bi ovo prvenstvo preskocio. Na tome i Denver insistira. Oni grade tim oko Jokica, ali im je neophodno da on pre svega ojaca i da popravi odbranu. Zbog toga od pocetka godine i salju svoje trenere u Srbiju da rade sa njim individualno. Sada u subotu u Srbiju dolazi i trener Denvera Malone. Prvenstava ce biti, on sada treba da radi na sebi. Pogledajte samo Bjelicu koliko mu je jedno leto znacilo. Najsmesnije je sto mu zameraju svi koji za ovu drzavu nisu dali ni zanokticu, ljudi koji se ne secaju ni gde je bilo proslo prvenstvo niti ko je igrao...

Cole

pre 6 godina

Nama treba centar na kojeg mozemo da racunamo
na bar 10 godina, tempo kojim igra u NBA ligi
je sve samo NE slab i ako bude igrao svako EP,
SP i OI brzo ce se istrositi. Po meni, sledeca
sezona mu je KLJUCNA, kako za razvoj u NBA ligi,
tako i za reprezentaciju. To svako ko je iole
realan i odgledao bar dve njegove utakmice u NBA
ligi zna da decko nema snage za 40-tak minuta,
jer sigurno 70-80% statistickih parametara ispuni
u prvih 10-15 minuta. Dakle, NE TREBA DA IGRA na EP,
da bi dobili "monstruma" za mnogo bitnije SP i OI.

P.S.
EP bi trebali da osvojimo i bez njega. Tako da...

Стеф

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.

sombor_ero

pre 6 godina

Ovom izjavom se posebno mjenja sve, sada je prosto. Smatram ga takvom ljudinom, I tako dobrim momkom I patriotom, da ne znam kako bi on sada mogao I zasto bi rekao ne?

Idemo mali, do veceras da si nazvao Saleta!

Poz iz Banjaluke

Стеф

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.

Humska 1

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.
(Стеф, 21. jun 2017 19:31)

A sta je to specijalno sto ce Jokic da nauci za 2 meseca treniranja? Hudinijeve magicne trikove i iluzionizam Dejvida Koperfilda? Pa nisu treninzi reprezentacije Srbije su u rangu Gibraltara. Eto, Marijanovic je propustio takmicenje i vidi ga sada! Pojacao odraz za pola metra, a trci 100m za 11 sec. Kakve bre gluposti pisete ovde? Sledece EP je za 4 godine, a tada Jokic vise nece biti mlad decko. Vreme leti i ako zeli medalje, onda je pravo vreme upravo pocelo. Ako mu to ne treba, dovidjenja i prijatno. I bolji igraci od Jokica su se pojavljivali na akcijama repezentacije, pa su postajali jos bolji. Naravno da se iza ove budalastine samo krije bojazan Denvera da se Jokic ne povredi i nistavise od toga. Sto se mene tice, Sale ne bi trebao da cinculira nikome. Ako nije Marijanovicu, ne treba ni Jokicu, niti bilo kome, pacak i da je LBJ. Nije nam potrebna razbijena druzina, kao onomad kada smo mi bili domacini.

Mladen

pre 6 godina

Jokic zeli da igra ali je i svestan da bi mu mnogo znacilo za buducu karijeru kada bi ovo prvenstvo preskocio. Na tome i Denver insistira. Oni grade tim oko Jokica, ali im je neophodno da on pre svega ojaca i da popravi odbranu. Zbog toga od pocetka godine i salju svoje trenere u Srbiju da rade sa njim individualno. Sada u subotu u Srbiju dolazi i trener Denvera Malone. Prvenstava ce biti, on sada treba da radi na sebi. Pogledajte samo Bjelicu koliko mu je jedno leto znacilo. Najsmesnije je sto mu zameraju svi koji za ovu drzavu nisu dali ni zanokticu, ljudi koji se ne secaju ni gde je bilo proslo prvenstvo niti ko je igrao...

naN

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.
(Стеф, 21. jun 2017 19:31

Vi ljudi pricate kao da ce nazadovati ukoliko bude bio sa reprezentacijom taj jedan mesec. Verujte da ce vise napredovati igrajuci kosarku nego nositi traktorski tocak, denver se vise boji da se ne povredi.

NemanjaKg

pre 6 godina

Kako ljudi ne shvataju da klub ne moze da zabrani igracu osim u slucaju povrede kao Bjelica ili Bobi pre dve godine.Znaci sve je na Jokicu ako zelis da igras igraces ako ne zelis neces.Sledece leto mu je slobodno jer Svetsko je tek 2019 godine.Covek je dva meseca vec na odmoru ako to nije dovoljno ja ne znam onda.

Dejan

pre 6 godina

Ljudi moji, o'ladite malo! Ne znam kako je (ne)igranje Nikole Jokica za reprezentaciju postala vest godine u gladnoj i siromasnoj Srbiji. Dobar je momak, konsultovace porodicu, i donece najbolju odluku za sebe, tako je jedino normalno. Ako igra, super, ako ne igra opet super, dobice priliku neki drugi mlad momak. Shvatite da je ovo samo sport, zabava, nije odlazak u rat u kojem cekamo da li ce se prikljuciti jedan od oficira. Igrao ili ne igrao, gledajte utakmice, zabavite se, veselite se, nervirajte se, tugujte... Sport je tu da nas odmori, zabavi, ulepsa zivot, a ne da siri mrznju i besmislene rasprave. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

sombor_ero

pre 6 godina

Samo malo ljudi, moram jos jedan komentar da dam.

Nevjerovatno mi je da se uopste prica o tome kako bi svako normalan, ko ga je gledao, podrzao odluku da ne igra na EP.
Ljudi moji jedan je zivot, on je mlad, snazan, zdrav decko, ojacace I kroz treninge sa reprezentacijom, nece sigurno da leze po sobama I tipkaju teleofon. Iskustvo, jos partija, cim se vrati u NBA I dobije par "koktelcica", nece ni osjetiti da je igrao!
Hajde mali, Banjaluka je cijela uz tebe!

karter

pre 6 godina

Podrzacete zato sto ga cenite. Gasol,Parker i ostali igraci vrhunskog kalibra su igrali za svoju zemlju kad god su hteli i to bez problema,zato sto su cenjeni.

Danilo

pre 6 godina

Naravno da će podržati jer cilj im je da im glavni igrač,i budućnost ekipe, bude zadovoljan.
Jokić je zaista, sada kada se vreme sleglo, imao senzacionalnu godinu i igrao je na nezamislivo visokom nivou.
Dakle, prošlo leto sa reprezentacijom mu je i te kako prijalo.
S druge strane, mislim da je Danilović već pričao o tome, Joker je igrač na kojem se može jako lepo graditi igra Srbije bar sledećih deset godina.
Ne bih očekivao da će baš za svaku akciju biti spreman?
Ako i preskoči ovo EP, ne bih mu zamerio ni mikron jer je već svojim igranjem u NBA jako doprineo svojoj afirmaciji, ali i zemlje Srbije.
P.S.
Igranje za Srbiju ne sme biti teret i preteška obaveza već istinska želja velikih sportista što je nekada bila redovna pojava, a i sada nije retka što vidimo po Teu i Bogdanu koji verovatno idu u NBA ali EP ni pod razno ne preskaču.
Kakogod, vrlo ću navijati za sve naše igrače u NBA, a redovno i dodatno za moje Ratnike,

Blueblueblue

pre 6 godina

Mislim da Jokic ne mora da propusti Evropsko prvenstvo, on je takav kakav i opet je postao glavni igrac i zamalo da odvede ceo tim u playoff, ali nisam ja kondicioni trener.

Djido*

pre 6 godina

Danilovic i Djordjevic su igrali sa jednom nogom za reprezentaciju.I osvajali zlatne medalje.Jokica cekamo mesec dana da se smiluje da objavi hoce ili nece da igra.Preteraga brale

Sreten Žujkić-penzioner

pre 6 godina

Ima bre da igra! Kad su mogli Djordjevic Danilovic da igraju povredjeni ima da igra i on! I kakve su to price neka decko odmori imamo ga za sledece prvenstvo! Pa sledece se igra za 4 godine i zato ima da igra sad! Svako odbijanje reprezentacije nema opravdanja! To je isto kao kad u ratu dezertirate a neprijatelj vam napada zemlju!

Cole

pre 6 godina

Nama treba centar na kojeg mozemo da racunamo
na bar 10 godina, tempo kojim igra u NBA ligi
je sve samo NE slab i ako bude igrao svako EP,
SP i OI brzo ce se istrositi. Po meni, sledeca
sezona mu je KLJUCNA, kako za razvoj u NBA ligi,
tako i za reprezentaciju. To svako ko je iole
realan i odgledao bar dve njegove utakmice u NBA
ligi zna da decko nema snage za 40-tak minuta,
jer sigurno 70-80% statistickih parametara ispuni
u prvih 10-15 minuta. Dakle, NE TREBA DA IGRA na EP,
da bi dobili "monstruma" za mnogo bitnije SP i OI.

P.S.
EP bi trebali da osvojimo i bez njega. Tako da...

Sch.One

pre 6 godina

Ko zna da cita izmedju redova jasno je ko dan nas Jokic ce da igra za reprezentaciju . Verujem da mu je Djordjevic objasnio kako se postaje legenda u Srbiji a tu je i najteze postati neko kog svi vole i postuju jer smo mi sasvim sigurno specifican narod kog lako nateras da te ispljuje i vrlo brzo zaboravlja sve prethodne uspehe. Siguran sam i u to da mu je objasnio da je ovo jedinstvena prilika da se okiti evropskim zlatom jer ovaj tim sa Jokicem ili bez njega odnosi zlato svakako a da ako se sada ne odazove navucice gnev brzih pljuvaca ne obaziraci se na njegovi buducnost jer to smo mi kao narod hteli to da prihvatimo ili ne. Isto tako mozda sledeci put nece dobiti poziv jer ako nije deo tima sad kad ce biti nesto slicno poput Marjanovica stim sto je Marjanovicu oprostio jer Boban nije tako mlad kao Jokic pa mu je onaj ugovor sa Detroitom mnogo znacio a i dosta se puta izjasnio da je od sad tu za repku tako reci izvinjavao samo lepse spakovano. Djordjevic zna sta radi ima autoritet i ne ulaze sebe previse u klubove koje vodi a za reprezentaciju celog sebe daje. Majstor ostaje majstor !

Vz

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.(Стеф, 21. jun 2017 19:31)
Ne razumem ovo. Pa ne moze da nazaduje ni na pripremama ni na utakmicama kakve su na EP. Igrace vecina najboljih evropskih igraca, sto znaci da ce utakmice biti jake. Uvek moze da radi sa individualnim trenerom i to mu Sale sigurno zameriti nece. Sve mu je otvoreno. Na sve to, impuls koji moze da dobije osvajanjem medalje na EP sa zemljom iz koje potice moze da mu bude samo izuzetno veliki plus u daljoj karijeri i zivotu. Ima jednog od velikana nase kosarke ispred sebe. Saleta. Coveka koji nas je toliko puta obradovao. Neka se samo zapita kako je to on i njegova generacija uvek bila tu. Kako je jedan Teodosic uvek tu. Kako je jedan Stefan Markovic do sada uvek bio tu. Kako je jedan Bjelica uvek tu. Kako je jedan Bogdanovic uvek tu, Kalinic i svi ostali. Daleko od toga da je u obavezi da igra, ali ako ne vidi sansu da ova generacija uzme zlato i ako mu to ne pruza impuls da igra, onda bi zaista trebalo da se zapita zasto se bavi sportom. Pare ce zaraditi ozbiljne, ali to je samo manji deo cele price.

Ludak_u_razvoju

pre 6 godina

Ako ipak odluči da ne igra samo čekam da vidim kako će "patriJote" da ga pljuju ko Bobija prošle godine... Šta god da odluči imaće podršku i Denvera i Saleta Djordjevića. A narod ko narod, nikad neće biti zadovoljan. Mnogo je veliki pritisak za tako mladog čoveka. Imajte to na umu!

Dax

pre 6 godina

Ma dajte ljudi, budimo realni... Denver je kilometrima daleko od play off-a... a on je glavni igrac ekipe i kao takav moze da im postavlja uslove... Zasto uvek nasima kao brane ili ne preporucuju da igraju za repku, a Novicki, Gasol, Parker itd., nemaju problema sa tim. Znaci licno on i samo on odlucuje da li ce igrati. A s obzirom koliko se necka, mozda je bolje i da ne ide...

ccc?

pre 6 godina

Ocigledno je da sve zavisi od Nikole. Igranje ne moze da mu steti jer je vec bio u reprezentaciji pa posle toga igrao NBA sezonu. Sto se tice povreda, moze da se povredi i u prvoj utakmici kada pocne NBA, ne daj Boze. To je sport.

mmajstor

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega
(nemanja, 21. jun 2017 22:35)

Samo ti pusti srbe na miru i gledaj u svoje dvoriste.

Dokle više?!?

pre 6 godina

Teo, Bogdan, Bjelica, Jokić, Marjanović, druga petorka: Jović, Milosavljević, Kalina, Mačvan, Raduljica, kakav tim...
(Delije Čikago, 21. jun 2017 21:53)

Aman čoveče, Bjelica je krilni centar a ne krilo i neće igrati na EP.

sombor_ero

pre 6 godina

Replika, replika , replika!

Sta da se pusta? Ne boj se narode, bice on SUPERSTAR, sljedece ljeto slobodan ko lastavica, do sad je bio slobodan dva mjeseca, ima jos mjesec dana do okupa reprezentacije. Momak sto bi se kod nas reklo "dvaest I koja", idemo momcino, da deremo redom!

Maxa

pre 6 godina

Kadasu Praju potali zasto nije igrao u NBA, posto su bili zadovoljni s njim na (u) kampu neke od NBA ekipa, izvinjavam se zbog zaboravnosti, rekao je da tada nisu postojali dogovori NBA I FIBA, panebi mogao da igra za reprezentaciju... Pametnom dosta. Kojekakvim menadzerima i previse.

delboj

pre 6 godina

Jokic je genije i jos treba mnogo da uci. Njegove "fore" u NBA su timska evropska kosarka koju je on prenio na jednu NBA ekipu. I bice jos bolji u tome za Denver poslije igara u reprezentaciji.

Vuk

pre 6 godina

Mladenu... Kao prvo ako mislis da posle ovog preskocenog takmicenja Jokic ce igrati narednih X puta onda si naivan.. Kao Drugo Bjelici skoro da nista nije pomoglo proslo leto, decko je isti prosek imao ove i prosle godine

dzonibg

pre 6 godina

Vidite,to nije nimalo jednostavna stvar.Telo je jos uvek u fazi privikavanja na NBA tempo treba odigrati i tih 82 utakmica mogucih sledece sezone.On je svestan da postoji verovatnoca za neku slabiju fizicku spremu,umor ili ne daj Boze povredu ako nastupi na Evropskom pa potom odma ode u NBA.A opet je to dres reprezentacije i nesto sto sanjas od malena.Svestan je da bi mu ,koju god odluku doneo,to moglo odmoci na drugoj strani u neku ruku ali svakako ne mora da znaci.Iskreno, ko ne bi voleo da on igra evropsko ,treba mu to,treba to nama,mlad je ,zasluzuje veliku sansu bilo gde da igra,utakmice su mu potrebne,da bude nosilac i lider.Svakako ce uskoro morati konacno da izvaga sta hoce,a nadam se da ce doneti pravu odluku.Nadam se samo ne uz pomoc nekih drugih faktora.

Mare

pre 6 godina

Koji licimuri!!! Bitno da ste Bobija ispljuvali prosle godine, ali nije važno jer dobri džin kad zaigra Raduljica će maše peškirom...

vladimir

pre 6 godina

Mi bez Jokića nemamo šanse da osvojimo zlato na EP.Mi nismo velesila kao što smo bili pre 15-20 godina, istina sada jesmo velesila što su nam priznali i Amerikanci kad su igrali punom snagom i onako nas zgazili u finalu na OI prošle godine.Ali nama sada treba bukvalno svaki igrač.Nije tačno da je ovo nevažno prvenstvo.Ovo je za nas najvažnije prvenstvo jer imamo šansu da osvojimo jedno zlato posle dugo godina, pošto ni na SP ni na OI nemamo šansu za to.Tako da je ovo najvažniji šampionat, pošto sledeće godine nema takmičenja, jer je SP tek 2019.godine.Zato treba da igra, pa posle naredne tri ili cetiri godine i ne mora.Ovo je šansa da posle dugo godina osvojimo jedno zlato, naravno i sa Jokićem nije sigurno da će se to dogoditi, ali sa njim imamo šanse i čak ćemo biti uz Španiju jedni od najvećih favorita na Eurobasketu.

You do

pre 6 godina

Sramota je da se na jedan nacin postupa kad je u pitanju Marjanovic a na drugi kad je jokic pogotovo sto to dolazi od onih koji su pod parolom da niko nije iznad reprezentacije bili protiv da Stojakovic dodje malo kasnije na pripreme kako bi imao vise vremena za odmor od duge i naporne sezone u NBA (Novicki je npr stalno tako radio)

VMP

pre 6 godina

Vidim ovde neki porede situaciju sa Marjanovicem sto je meni apsurdno. On je sve vreme zavlacio Saleta koji je morao da menja totalnu koncepciju igre i priprema zbog toga i onda mu Bobi otkaze pred pocetak priprema, dok je Jokic jos pre jedno pola godine izjavio da nista ne garantuje bas zbog toga sto zna kakva je cela nacija u ovim situacijama i kakvi komentari umeju da budu. On jos sam nije odlucio, zato se ni ne oglasava, ja bar mislim da je zbog toga sto mora da bira izmedju srca i razuma. Verujem da celim srcem zeli da igra za reprezentaciju, ali zna da je pametnije da preskoci evropsko, ne zbog straha od povrede nego zbog toga sto je svestan da mora fizicki da napreduje, a jedno leto mora da se zrtvuje da bi se dobio glavni igrac fransize i super star, kao i predvodnik reprezentacije u sledecih deset godina. Sreca je sto imamo mnogo jaku konkurenciju na centru, pa ima ko da ga odmeni. Opet ima i prica oko toga da je Joka vec propustio jedno leto sa repkom zbog NBA. Da, to je tacno, ali tada ni on pa ni svi iz Denvera nisu ocekivali da ce ovako eksplodirati, bila je poenta samo pripremiti ga za ligu, tako da su to dve razlicite stvari. Kako god da odluci, svi treba da ga podrzimo jer je sjajan i simpatican decko sto verujem da svi znamo.

nemanja

pre 6 godina

Samo ti pusti srbe na miru i gledaj u svoje dvoriste.
(mmajstor, 21. jun 2017 22:49)

Ja sam Srbin..Nece tebi propasti karijera nego ce njemu ako se povredi,lako ti je da pricas

Bez pritisaka

pre 6 godina

Zaista ne vidim razlog da se na njega vrši bilo kakav pritisak ili da se dečko stavlja na stub srama ukoliko odluči da ne igra. Tim pre što smo na petici jaki kao beton sa profilom igrača koji su nam možda u ovom trenutku i potrebniji za ovaj tip takmičenja (Bobi, Milutinov, Kuzmić...). Jedino ako Djordjević nema u vidu nekakav specijal sa Nikolom na četvorci kao nekakvo prinudno rešenje kad nema Bjelice.

nemanja

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega

felix

pre 6 godina

Ima bre da igra! Kad su mogli Djordjevic Danilovic da igraju povredjeni ima da igra i on! I kakve su to price neka decko odmori imamo ga za sledece prvenstvo! Pa sledece se igra za 4 godine i zato ima da igra sad! Svako odbijanje reprezentacije nema opravdanja! To je isto kao kad u ratu dezertirate a neprijatelj vam napada zemlju!
(Sreten Žujkić-penzioner, 21. jun 2017 22:28)

E samo kad si mu ti rekao. Opusti se covece, to je samo sport.

Djordje

pre 6 godina

I bez njega imamo dobru ekipu, milutinov, bobi, kuzmic su navikli da igraju u ekipama gde se igra jaka odbrana, teo ce ih naci u napadu, jedino ce biti problem ako bjelica ne ide jer nam jokic vise znaci ko cetvorka, onda ostajemo na macvanu i bircevicu

Luka-Kikinda

pre 6 godina

Samo ću reći da će Pau Gasol da se pamti kao legenda i ikona i jedan od najboljih Evropljana svih vremena zbog 3 titule prvaka Evrope, 1 titule prvaka sveta i 2 olimpijska finala sa Amerikancima, a ne zbog 2 NBA titule. Kad neko spomene njegovo ime odmah ga zamislim u onom crvenom "Espanja" dresu kako dominira. Sećam se kako je u finalu Londona 2012 radio Amerima bukvalno šta je hteo, ali ipak to nije bilo dovoljno protiv Brajanta, Džejmsa, Durenta...

mmajstor

pre 6 godina

Ja sam Srbin..Nece tebi propasti karijera nego ce njemu ako se povredi,lako ti je da pricas
(nemanja, 21. jun 2017 23:21)

onda o srbima pricaj u prvom a ne trecem licu mmozine ako si srbin. Njemu moze propasti karijera ako se povredi i u Nba, a ne samo u reprezentaciji. Po tome niko ne bi trebalo da igra za nacionalna takmicenja. Teo i Bogdan da rizikuju da se povrede a Jokic da ne rizikuje - jer sta, Jokiceva karijera je bitnija od karijere ostalih? Ma pazi molim te, odakle takva nakaradna logika.

bananamen

pre 6 godina

Voleo bih da potvrdi nastup u reprezentaciji i za svakog igrača koji ima dilemu da li treba da igra neka pogleda Gasola. Čovek za 20godina nije propustio svojom voljom ni jednu utakmicu. To je ljudina!

klaas-jan huntelaar

pre 6 godina

Svaka im cast!!! Za razliku od nas, ovi iz Denvera su tolerantni! Voleo bih ipak da Jokic ne igra za reprezentaciju, da ne rizikuje karijeru zbog jednog nebitnog takmicenja. Obozavam da gledam NBA, a poluamaterska takmicenja kao sto je Evroliga i EP me ne interesuju!
(jokic mvp, 22. jun 2017 10:09)

Kako mozes reci da su poluamarerska. Ocigledno je da si grobar ali izuzecu to, gledaj samo koliko odlicnih igraca igra tu EL.
Sportski pozdrav..

pajica

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nemanja, 21. jun 2017 22:35)

U pravu si, ako bude igrao na EP neće da se spremi kako treba za sledeću sezonu i neće uopšte biti zver, nego će mu karijera propasti i spašće na nivo poluamatera, a od klubova će moći da igra jedino za KK Bački Jarak i KK Donji Milanovac. Evo Pau Gasol je recimo igrao svako prvenstvo za Španiju kada je bio zdrav i sada ga svi ismevaju i sprdaju se s njim koliko je loš igrač, a mogao je da otkači reprezentaciju i postane legenda!

Djole

pre 6 godina

Vidim da mnogi porede situaciju Jokica sa Bobijevom situacijom od prosle godine... Denver zeli da gradi tim oko Jokica i da im on bude glavni igrac,a Bobi je odbio poziv zbog par minuta na parketu po utakmici. Denver kao podzava Jokica,ali se vidi po medijima blagi pritisak,cak i Meloun dolazi u Srbiju da lovi! Ma vazi... Ja se ne secam da je neko vrsio iz NBA prosle godine na Bobija... Drugo,ako Jokic odbije poziv,uradice to na vreme,u narednih par dana,a Bobi je prosle godine mesec dana pred pocetak priprema rekao da dolazi,a onda par dana pred pocetak rekao da nece! E,to su razlike. Medjutim,bez obzira na sve ovo,smatram da Jokic moze da igra na EP,sezona mu se jos u aprilu zavrsila,imao je dovoljno vremena za sve. Uostalom,sledece godine nema reprezantativnih obaveza pa ce imati celo leto za sebe.Ima 22 godine,kada ce moci da izdrzi najvece napore,ako ne u ovim godinama?

boža

pre 6 godina

Zamislite finale Srbija - Španija, pod uslovom da obe ekipe dođu kompletne:

Teodosić, Jović, Bogdanović, Nedović, Milosavljević, Kalinić, Simonović, Bjelica, Mačvan, Jokić, Marjanović, Raduljica...
Rubio, Kalderon, Rodriges, Navaro, Abrines, Fernandes, Klaver, Rejes, Mirotić, Ernangomes, P. Gasol, M. Gasol...

To bi bio najveći spektakl, najveća utakmica još od 95-e...

Onokao..

pre 6 godina

..."Pogledajte samo Bjelicu koliko mu je jedno leto znacilo"...
(Mladen, 21. jun 2017 19:34)

A u cemu mu je to leto znacilo? Najozbiljnije pitam. Da nije bilo ovih poslednjih polurekreativnih utakmica gde je malo proigrao, imao bi losiju statistiku nego prosle godine.
Stavise, Bjelicine najbolje partije u NBA su bile upravo posle EP pretprosle godine. Tada je imao najvece procente suta, najveci broj skokova i asistencija u dosadasnjoj NBA karijeri, kao i prosek poena koji je bio veci nego kasnije. Tome su, doduse, malo kummovale i povrede, ali pitaj njega da li bi opet igrao za reprezentaciju, bez obzira na kasniji ucinak. Ne sumnjam da bi opet prvi dosao na pripreme. Samo igraci jednog menadzera imaju ove tantalove muke oko izbora igranja za reprezentaciju, a jos su mi bolji ovi autosovinisti koji podrzavaju odsustvovanje iz reprezentacije, jer ce moci da nam eventualno pomognu za neki plasman tamo negde 2024.godine...

vidim sve

pre 6 godina

Prvo ga nagovori da ne igra, a onda postuj njegovu odluku da igra za reprezentaciju. Citao sam da je nekada Kresimir Cosic jedva cekao da dodje na pripreme reprezentacij jer tamo mnogo toha nauci.
Licno mislim da bi Jokicu igra. na EP samo pomogla, bio bi u takmicarskoj formi.

ultrasrbin

pre 6 godina

(Marko, 21. jun 2017 19:35)

Marjanovic je Saleta ispalio 2 puta i o kojim drugim arsinima pricas ako ga je sada pozvao.
Ja ga nikad vise ne bih zvao da je vece pre okupljanja otkazao, a onda mogao da ide u provod, ali ne i na pripremnu utakmicu reprezentativnih kolega.

nemanja

pre 6 godina

pravu si, ako bude igrao na EP neće da se spremi kako treba za sledeću sezonu i neće uopšte biti zver, nego će mu karijera propasti i spašće na nivo poluamatera, a od klubova će moći da igra jedino za KK Bački Jarak i KK Donji Milanovac. Evo Pau Gasol je recimo igrao svako prvenstvo za Španiju kada je bio zdrav i sada ga svi ismevaju i sprdaju se s njim koliko je loš igrač, a mogao je da otkači reprezentaciju i postane legenda!
Koliko godina je tad imao gasol i u kojem periodu karijere? prelomnom?

nemanja

pre 6 godina

onda o srbima pricaj u prvom a ne trecem licu mmozine ako si srbin. Njemu moze propasti karijera ako se povredi i u Nba, a ne samo u reprezentaciji. Po tome niko ne bi trebalo da igra za nacionalna takmicenja. Teo i Bogdan da rizikuju da se povrede a Jokic da ne rizikuje - jer sta, Jokiceva karijera je bitnija od karijere ostalih? Ma pazi molim te, odakle takva nakaradna logika.

Ovo mu je prelomni trenutak u karijeri,ima potencijal da bude super zvezda..ovde se samo razmislja dan za dan,niko ne razmislja o buducnosti..Bobi nije igrao prosli put,jer je hteo da se obezbedi sto je i logicno profesionalac je,sport vise nije ono sto je bio pre 30godina..sad ce igrati i doprinece timu

dodaj ekser

pre 6 godina

(Mladen, 21. jun 2017 19:34)
gde nadje Bjelicu kao primer, vise povredjen, nego zdrav, a igra skromna za njegove mogucnosti

saeKn

pre 6 godina

Problem ovde nije samo Jokicev nastup vec ce to postati normalno da igraci propustaju reprezentaciju radi svoje karijere. Kad je jedan Jokic propustio pa mogu i ja buduci klinici potencijalni reprezentativci.

ponocni jahac

pre 6 godina

Evo da bacim komentar o Nikoli. Licno misljenje da on nece igrati ovog leta. Prvo previse odugovlaci da stvarno ima zelju vec bi se izjasnio,nadao sam se da ce neki razgovor sa Djordjevicem promeniti stvar ali izgleda tesko sudeci po odgovoru na konferenciji za medije.Uostalom on taj program za jacanje tela moze da sprovede i na pripremama. Cini mi se da su neki evropski igraci to vec radili. Drugo sad vidim ovde ljudi pisu ne mora sad igrace 2019, bojim se da je situacija drugacija. On koliko znam ima ruki ugovor na 3+1 znaci 3 god garatovano 4god opcija Denvera sto znaci da mogu da mu ne produze ugovor na leto ali postaje FA(slobodne agente) moze da pregovara sa bilo kim(tako ja bar mislim). Divac bi recimo to jedva docekao od njega bi dobio makismum maksimuma a sigurno bi bar jos minimum 15 fransiza ponudilo ugovor,a tu je i Misko cim taj vidi veliku lovu mozda ga i nagovori da ih ispali. Takodje Denveru se ne isplati bolje da imaju sto vise prostora u seleri kepu za ostale FA tako da im Jokic uzima milion od seleri kepa umesto 25 milki. Tako da Jokic 2019 potpisuje novi ugovor i nema nista od Svetskog vrlo verovatno. Ocekujem ga u reprezentaciji tek za Olimpijske igre 2020.

jokic mvp

pre 6 godina

Svaka im cast!!! Za razliku od nas, ovi iz Denvera su tolerantni! Voleo bih ipak da Jokic ne igra za reprezentaciju, da ne rizikuje karijeru zbog jednog nebitnog takmicenja. Obozavam da gledam NBA, a poluamaterska takmicenja kao sto je Evroliga i EP me ne interesuju!

Hektor

pre 6 godina

Mislim da Jokic nema mesta u nasem timu.Daje izvesnu dozu neozbiljnosti i non stop pravi korake.Nadam se da to vidi i selektor i da je docekao sa olaksanjem odluku da propusti takmicenje.Do sledece godine ce se videti da on vise nema mesta u nasem timu.Predlazem da prestanemo da se zaludjujemo glupostima i nerealnim ocekivanjima.

mrmlj

pre 6 godina

(Dokle više?!?, 21. jun 2017 22:20) ne samo da je bjelica krilni centar a ne krilo, nego ni jokicu ne odgovara da igra krilnog centra, sto je svako mogao da vidi tokom neuspelog eksperimenta jokic+nurkic u prvom delu sezone.

загор

pre 6 godina

@Humska
у предсезони НБА нема допинг контроле. на ЕП има. ето ти разлика у начину тренирања и очекиваним ефектима. прича се своди на то да ли његов предвиђени режим тренинга за лето укључује неку тежу хемију или не.

Стеф

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.

Mladen

pre 6 godina

Jokic zeli da igra ali je i svestan da bi mu mnogo znacilo za buducu karijeru kada bi ovo prvenstvo preskocio. Na tome i Denver insistira. Oni grade tim oko Jokica, ali im je neophodno da on pre svega ojaca i da popravi odbranu. Zbog toga od pocetka godine i salju svoje trenere u Srbiju da rade sa njim individualno. Sada u subotu u Srbiju dolazi i trener Denvera Malone. Prvenstava ce biti, on sada treba da radi na sebi. Pogledajte samo Bjelicu koliko mu je jedno leto znacilo. Najsmesnije je sto mu zameraju svi koji za ovu drzavu nisu dali ni zanokticu, ljudi koji se ne secaju ni gde je bilo proslo prvenstvo niti ko je igrao...

Cole

pre 6 godina

Nama treba centar na kojeg mozemo da racunamo
na bar 10 godina, tempo kojim igra u NBA ligi
je sve samo NE slab i ako bude igrao svako EP,
SP i OI brzo ce se istrositi. Po meni, sledeca
sezona mu je KLJUCNA, kako za razvoj u NBA ligi,
tako i za reprezentaciju. To svako ko je iole
realan i odgledao bar dve njegove utakmice u NBA
ligi zna da decko nema snage za 40-tak minuta,
jer sigurno 70-80% statistickih parametara ispuni
u prvih 10-15 minuta. Dakle, NE TREBA DA IGRA na EP,
da bi dobili "monstruma" za mnogo bitnije SP i OI.

P.S.
EP bi trebali da osvojimo i bez njega. Tako da...

nemanja

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega

nemanja

pre 6 godina

Samo ti pusti srbe na miru i gledaj u svoje dvoriste.
(mmajstor, 21. jun 2017 22:49)

Ja sam Srbin..Nece tebi propasti karijera nego ce njemu ako se povredi,lako ti je da pricas

Sreten Žujkić-penzioner

pre 6 godina

Ima bre da igra! Kad su mogli Djordjevic Danilovic da igraju povredjeni ima da igra i on! I kakve su to price neka decko odmori imamo ga za sledece prvenstvo! Pa sledece se igra za 4 godine i zato ima da igra sad! Svako odbijanje reprezentacije nema opravdanja! To je isto kao kad u ratu dezertirate a neprijatelj vam napada zemlju!

Humska 1

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.
(Стеф, 21. jun 2017 19:31)

A sta je to specijalno sto ce Jokic da nauci za 2 meseca treniranja? Hudinijeve magicne trikove i iluzionizam Dejvida Koperfilda? Pa nisu treninzi reprezentacije Srbije su u rangu Gibraltara. Eto, Marijanovic je propustio takmicenje i vidi ga sada! Pojacao odraz za pola metra, a trci 100m za 11 sec. Kakve bre gluposti pisete ovde? Sledece EP je za 4 godine, a tada Jokic vise nece biti mlad decko. Vreme leti i ako zeli medalje, onda je pravo vreme upravo pocelo. Ako mu to ne treba, dovidjenja i prijatno. I bolji igraci od Jokica su se pojavljivali na akcijama repezentacije, pa su postajali jos bolji. Naravno da se iza ove budalastine samo krije bojazan Denvera da se Jokic ne povredi i nistavise od toga. Sto se mene tice, Sale ne bi trebao da cinculira nikome. Ako nije Marijanovicu, ne treba ni Jokicu, niti bilo kome, pacak i da je LBJ. Nije nam potrebna razbijena druzina, kao onomad kada smo mi bili domacini.

sombor_ero

pre 6 godina

Ovom izjavom se posebno mjenja sve, sada je prosto. Smatram ga takvom ljudinom, I tako dobrim momkom I patriotom, da ne znam kako bi on sada mogao I zasto bi rekao ne?

Idemo mali, do veceras da si nazvao Saleta!

Poz iz Banjaluke

Mare

pre 6 godina

Koji licimuri!!! Bitno da ste Bobija ispljuvali prosle godine, ali nije važno jer dobri džin kad zaigra Raduljica će maše peškirom...

VMP

pre 6 godina

Vidim ovde neki porede situaciju sa Marjanovicem sto je meni apsurdno. On je sve vreme zavlacio Saleta koji je morao da menja totalnu koncepciju igre i priprema zbog toga i onda mu Bobi otkaze pred pocetak priprema, dok je Jokic jos pre jedno pola godine izjavio da nista ne garantuje bas zbog toga sto zna kakva je cela nacija u ovim situacijama i kakvi komentari umeju da budu. On jos sam nije odlucio, zato se ni ne oglasava, ja bar mislim da je zbog toga sto mora da bira izmedju srca i razuma. Verujem da celim srcem zeli da igra za reprezentaciju, ali zna da je pametnije da preskoci evropsko, ne zbog straha od povrede nego zbog toga sto je svestan da mora fizicki da napreduje, a jedno leto mora da se zrtvuje da bi se dobio glavni igrac fransize i super star, kao i predvodnik reprezentacije u sledecih deset godina. Sreca je sto imamo mnogo jaku konkurenciju na centru, pa ima ko da ga odmeni. Opet ima i prica oko toga da je Joka vec propustio jedno leto sa repkom zbog NBA. Da, to je tacno, ali tada ni on pa ni svi iz Denvera nisu ocekivali da ce ovako eksplodirati, bila je poenta samo pripremiti ga za ligu, tako da su to dve razlicite stvari. Kako god da odluci, svi treba da ga podrzimo jer je sjajan i simpatican decko sto verujem da svi znamo.

You do

pre 6 godina

Sramota je da se na jedan nacin postupa kad je u pitanju Marjanovic a na drugi kad je jokic pogotovo sto to dolazi od onih koji su pod parolom da niko nije iznad reprezentacije bili protiv da Stojakovic dodje malo kasnije na pripreme kako bi imao vise vremena za odmor od duge i naporne sezone u NBA (Novicki je npr stalno tako radio)

jokic mvp

pre 6 godina

Svaka im cast!!! Za razliku od nas, ovi iz Denvera su tolerantni! Voleo bih ipak da Jokic ne igra za reprezentaciju, da ne rizikuje karijeru zbog jednog nebitnog takmicenja. Obozavam da gledam NBA, a poluamaterska takmicenja kao sto je Evroliga i EP me ne interesuju!

sombor_ero

pre 6 godina

Samo malo ljudi, moram jos jedan komentar da dam.

Nevjerovatno mi je da se uopste prica o tome kako bi svako normalan, ko ga je gledao, podrzao odluku da ne igra na EP.
Ljudi moji jedan je zivot, on je mlad, snazan, zdrav decko, ojacace I kroz treninge sa reprezentacijom, nece sigurno da leze po sobama I tipkaju teleofon. Iskustvo, jos partija, cim se vrati u NBA I dobije par "koktelcica", nece ni osjetiti da je igrao!
Hajde mali, Banjaluka je cijela uz tebe!

mmajstor

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega
(nemanja, 21. jun 2017 22:35)

Samo ti pusti srbe na miru i gledaj u svoje dvoriste.

Maxa

pre 6 godina

Kadasu Praju potali zasto nije igrao u NBA, posto su bili zadovoljni s njim na (u) kampu neke od NBA ekipa, izvinjavam se zbog zaboravnosti, rekao je da tada nisu postojali dogovori NBA I FIBA, panebi mogao da igra za reprezentaciju... Pametnom dosta. Kojekakvim menadzerima i previse.

Ludak_u_razvoju

pre 6 godina

Ako ipak odluči da ne igra samo čekam da vidim kako će "patriJote" da ga pljuju ko Bobija prošle godine... Šta god da odluči imaće podršku i Denvera i Saleta Djordjevića. A narod ko narod, nikad neće biti zadovoljan. Mnogo je veliki pritisak za tako mladog čoveka. Imajte to na umu!

Djido*

pre 6 godina

Danilovic i Djordjevic su igrali sa jednom nogom za reprezentaciju.I osvajali zlatne medalje.Jokica cekamo mesec dana da se smiluje da objavi hoce ili nece da igra.Preteraga brale

Danilo

pre 6 godina

Naravno da će podržati jer cilj im je da im glavni igrač,i budućnost ekipe, bude zadovoljan.
Jokić je zaista, sada kada se vreme sleglo, imao senzacionalnu godinu i igrao je na nezamislivo visokom nivou.
Dakle, prošlo leto sa reprezentacijom mu je i te kako prijalo.
S druge strane, mislim da je Danilović već pričao o tome, Joker je igrač na kojem se može jako lepo graditi igra Srbije bar sledećih deset godina.
Ne bih očekivao da će baš za svaku akciju biti spreman?
Ako i preskoči ovo EP, ne bih mu zamerio ni mikron jer je već svojim igranjem u NBA jako doprineo svojoj afirmaciji, ali i zemlje Srbije.
P.S.
Igranje za Srbiju ne sme biti teret i preteška obaveza već istinska želja velikih sportista što je nekada bila redovna pojava, a i sada nije retka što vidimo po Teu i Bogdanu koji verovatno idu u NBA ali EP ni pod razno ne preskaču.
Kakogod, vrlo ću navijati za sve naše igrače u NBA, a redovno i dodatno za moje Ratnike,

Dokle više?!?

pre 6 godina

Teo, Bogdan, Bjelica, Jokić, Marjanović, druga petorka: Jović, Milosavljević, Kalina, Mačvan, Raduljica, kakav tim...
(Delije Čikago, 21. jun 2017 21:53)

Aman čoveče, Bjelica je krilni centar a ne krilo i neće igrati na EP.

Djordje

pre 6 godina

I bez njega imamo dobru ekipu, milutinov, bobi, kuzmic su navikli da igraju u ekipama gde se igra jaka odbrana, teo ce ih naci u napadu, jedino ce biti problem ako bjelica ne ide jer nam jokic vise znaci ko cetvorka, onda ostajemo na macvanu i bircevicu

Dejan

pre 6 godina

Ljudi moji, o'ladite malo! Ne znam kako je (ne)igranje Nikole Jokica za reprezentaciju postala vest godine u gladnoj i siromasnoj Srbiji. Dobar je momak, konsultovace porodicu, i donece najbolju odluku za sebe, tako je jedino normalno. Ako igra, super, ako ne igra opet super, dobice priliku neki drugi mlad momak. Shvatite da je ovo samo sport, zabava, nije odlazak u rat u kojem cekamo da li ce se prikljuciti jedan od oficira. Igrao ili ne igrao, gledajte utakmice, zabavite se, veselite se, nervirajte se, tugujte... Sport je tu da nas odmori, zabavi, ulepsa zivot, a ne da siri mrznju i besmislene rasprave. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

NemanjaKg

pre 6 godina

Kako ljudi ne shvataju da klub ne moze da zabrani igracu osim u slucaju povrede kao Bjelica ili Bobi pre dve godine.Znaci sve je na Jokicu ako zelis da igras igraces ako ne zelis neces.Sledece leto mu je slobodno jer Svetsko je tek 2019 godine.Covek je dva meseca vec na odmoru ako to nije dovoljno ja ne znam onda.

Bez pritisaka

pre 6 godina

Zaista ne vidim razlog da se na njega vrši bilo kakav pritisak ili da se dečko stavlja na stub srama ukoliko odluči da ne igra. Tim pre što smo na petici jaki kao beton sa profilom igrača koji su nam možda u ovom trenutku i potrebniji za ovaj tip takmičenja (Bobi, Milutinov, Kuzmić...). Jedino ako Djordjević nema u vidu nekakav specijal sa Nikolom na četvorci kao nekakvo prinudno rešenje kad nema Bjelice.

vladimir

pre 6 godina

Mi bez Jokića nemamo šanse da osvojimo zlato na EP.Mi nismo velesila kao što smo bili pre 15-20 godina, istina sada jesmo velesila što su nam priznali i Amerikanci kad su igrali punom snagom i onako nas zgazili u finalu na OI prošle godine.Ali nama sada treba bukvalno svaki igrač.Nije tačno da je ovo nevažno prvenstvo.Ovo je za nas najvažnije prvenstvo jer imamo šansu da osvojimo jedno zlato posle dugo godina, pošto ni na SP ni na OI nemamo šansu za to.Tako da je ovo najvažniji šampionat, pošto sledeće godine nema takmičenja, jer je SP tek 2019.godine.Zato treba da igra, pa posle naredne tri ili cetiri godine i ne mora.Ovo je šansa da posle dugo godina osvojimo jedno zlato, naravno i sa Jokićem nije sigurno da će se to dogoditi, ali sa njim imamo šanse i čak ćemo biti uz Španiju jedni od najvećih favorita na Eurobasketu.

Hektor

pre 6 godina

Mislim da Jokic nema mesta u nasem timu.Daje izvesnu dozu neozbiljnosti i non stop pravi korake.Nadam se da to vidi i selektor i da je docekao sa olaksanjem odluku da propusti takmicenje.Do sledece godine ce se videti da on vise nema mesta u nasem timu.Predlazem da prestanemo da se zaludjujemo glupostima i nerealnim ocekivanjima.

naN

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.
(Стеф, 21. jun 2017 19:31

Vi ljudi pricate kao da ce nazadovati ukoliko bude bio sa reprezentacijom taj jedan mesec. Verujte da ce vise napredovati igrajuci kosarku nego nositi traktorski tocak, denver se vise boji da se ne povredi.

Sch.One

pre 6 godina

Ko zna da cita izmedju redova jasno je ko dan nas Jokic ce da igra za reprezentaciju . Verujem da mu je Djordjevic objasnio kako se postaje legenda u Srbiji a tu je i najteze postati neko kog svi vole i postuju jer smo mi sasvim sigurno specifican narod kog lako nateras da te ispljuje i vrlo brzo zaboravlja sve prethodne uspehe. Siguran sam i u to da mu je objasnio da je ovo jedinstvena prilika da se okiti evropskim zlatom jer ovaj tim sa Jokicem ili bez njega odnosi zlato svakako a da ako se sada ne odazove navucice gnev brzih pljuvaca ne obaziraci se na njegovi buducnost jer to smo mi kao narod hteli to da prihvatimo ili ne. Isto tako mozda sledeci put nece dobiti poziv jer ako nije deo tima sad kad ce biti nesto slicno poput Marjanovica stim sto je Marjanovicu oprostio jer Boban nije tako mlad kao Jokic pa mu je onaj ugovor sa Detroitom mnogo znacio a i dosta se puta izjasnio da je od sad tu za repku tako reci izvinjavao samo lepse spakovano. Djordjevic zna sta radi ima autoritet i ne ulaze sebe previse u klubove koje vodi a za reprezentaciju celog sebe daje. Majstor ostaje majstor !

klaas-jan huntelaar

pre 6 godina

Svaka im cast!!! Za razliku od nas, ovi iz Denvera su tolerantni! Voleo bih ipak da Jokic ne igra za reprezentaciju, da ne rizikuje karijeru zbog jednog nebitnog takmicenja. Obozavam da gledam NBA, a poluamaterska takmicenja kao sto je Evroliga i EP me ne interesuju!
(jokic mvp, 22. jun 2017 10:09)

Kako mozes reci da su poluamarerska. Ocigledno je da si grobar ali izuzecu to, gledaj samo koliko odlicnih igraca igra tu EL.
Sportski pozdrav..

Dax

pre 6 godina

Ma dajte ljudi, budimo realni... Denver je kilometrima daleko od play off-a... a on je glavni igrac ekipe i kao takav moze da im postavlja uslove... Zasto uvek nasima kao brane ili ne preporucuju da igraju za repku, a Novicki, Gasol, Parker itd., nemaju problema sa tim. Znaci licno on i samo on odlucuje da li ce igrati. A s obzirom koliko se necka, mozda je bolje i da ne ide...

dzonibg

pre 6 godina

Vidite,to nije nimalo jednostavna stvar.Telo je jos uvek u fazi privikavanja na NBA tempo treba odigrati i tih 82 utakmica mogucih sledece sezone.On je svestan da postoji verovatnoca za neku slabiju fizicku spremu,umor ili ne daj Boze povredu ako nastupi na Evropskom pa potom odma ode u NBA.A opet je to dres reprezentacije i nesto sto sanjas od malena.Svestan je da bi mu ,koju god odluku doneo,to moglo odmoci na drugoj strani u neku ruku ali svakako ne mora da znaci.Iskreno, ko ne bi voleo da on igra evropsko ,treba mu to,treba to nama,mlad je ,zasluzuje veliku sansu bilo gde da igra,utakmice su mu potrebne,da bude nosilac i lider.Svakako ce uskoro morati konacno da izvaga sta hoce,a nadam se da ce doneti pravu odluku.Nadam se samo ne uz pomoc nekih drugih faktora.

Djole

pre 6 godina

Vidim da mnogi porede situaciju Jokica sa Bobijevom situacijom od prosle godine... Denver zeli da gradi tim oko Jokica i da im on bude glavni igrac,a Bobi je odbio poziv zbog par minuta na parketu po utakmici. Denver kao podzava Jokica,ali se vidi po medijima blagi pritisak,cak i Meloun dolazi u Srbiju da lovi! Ma vazi... Ja se ne secam da je neko vrsio iz NBA prosle godine na Bobija... Drugo,ako Jokic odbije poziv,uradice to na vreme,u narednih par dana,a Bobi je prosle godine mesec dana pred pocetak priprema rekao da dolazi,a onda par dana pred pocetak rekao da nece! E,to su razlike. Medjutim,bez obzira na sve ovo,smatram da Jokic moze da igra na EP,sezona mu se jos u aprilu zavrsila,imao je dovoljno vremena za sve. Uostalom,sledece godine nema reprezantativnih obaveza pa ce imati celo leto za sebe.Ima 22 godine,kada ce moci da izdrzi najvece napore,ako ne u ovim godinama?

sombor_ero

pre 6 godina

Replika, replika , replika!

Sta da se pusta? Ne boj se narode, bice on SUPERSTAR, sljedece ljeto slobodan ko lastavica, do sad je bio slobodan dva mjeseca, ima jos mjesec dana do okupa reprezentacije. Momak sto bi se kod nas reklo "dvaest I koja", idemo momcino, da deremo redom!

karter

pre 6 godina

Podrzacete zato sto ga cenite. Gasol,Parker i ostali igraci vrhunskog kalibra su igrali za svoju zemlju kad god su hteli i to bez problema,zato sto su cenjeni.

Vuk

pre 6 godina

Mladenu... Kao prvo ako mislis da posle ovog preskocenog takmicenja Jokic ce igrati narednih X puta onda si naivan.. Kao Drugo Bjelici skoro da nista nije pomoglo proslo leto, decko je isti prosek imao ove i prosle godine

ultrasrbin

pre 6 godina

(Marko, 21. jun 2017 19:35)

Marjanovic je Saleta ispalio 2 puta i o kojim drugim arsinima pricas ako ga je sada pozvao.
Ja ga nikad vise ne bih zvao da je vece pre okupljanja otkazao, a onda mogao da ide u provod, ali ne i na pripremnu utakmicu reprezentativnih kolega.

nemanja

pre 6 godina

pravu si, ako bude igrao na EP neće da se spremi kako treba za sledeću sezonu i neće uopšte biti zver, nego će mu karijera propasti i spašće na nivo poluamatera, a od klubova će moći da igra jedino za KK Bački Jarak i KK Donji Milanovac. Evo Pau Gasol je recimo igrao svako prvenstvo za Španiju kada je bio zdrav i sada ga svi ismevaju i sprdaju se s njim koliko je loš igrač, a mogao je da otkači reprezentaciju i postane legenda!
Koliko godina je tad imao gasol i u kojem periodu karijere? prelomnom?

Vz

pre 6 godina

Пустите дечка да тренира да га имамо за будућност! Има ко да га замени на ЕП. Нема потребе за себичлуком.(Стеф, 21. jun 2017 19:31)
Ne razumem ovo. Pa ne moze da nazaduje ni na pripremama ni na utakmicama kakve su na EP. Igrace vecina najboljih evropskih igraca, sto znaci da ce utakmice biti jake. Uvek moze da radi sa individualnim trenerom i to mu Sale sigurno zameriti nece. Sve mu je otvoreno. Na sve to, impuls koji moze da dobije osvajanjem medalje na EP sa zemljom iz koje potice moze da mu bude samo izuzetno veliki plus u daljoj karijeri i zivotu. Ima jednog od velikana nase kosarke ispred sebe. Saleta. Coveka koji nas je toliko puta obradovao. Neka se samo zapita kako je to on i njegova generacija uvek bila tu. Kako je jedan Teodosic uvek tu. Kako je jedan Stefan Markovic do sada uvek bio tu. Kako je jedan Bjelica uvek tu. Kako je jedan Bogdanovic uvek tu, Kalinic i svi ostali. Daleko od toga da je u obavezi da igra, ali ako ne vidi sansu da ova generacija uzme zlato i ako mu to ne pruza impuls da igra, onda bi zaista trebalo da se zapita zasto se bavi sportom. Pare ce zaraditi ozbiljne, ali to je samo manji deo cele price.

delboj

pre 6 godina

Jokic je genije i jos treba mnogo da uci. Njegove "fore" u NBA su timska evropska kosarka koju je on prenio na jednu NBA ekipu. I bice jos bolji u tome za Denver poslije igara u reprezentaciji.

felix

pre 6 godina

Ima bre da igra! Kad su mogli Djordjevic Danilovic da igraju povredjeni ima da igra i on! I kakve su to price neka decko odmori imamo ga za sledece prvenstvo! Pa sledece se igra za 4 godine i zato ima da igra sad! Svako odbijanje reprezentacije nema opravdanja! To je isto kao kad u ratu dezertirate a neprijatelj vam napada zemlju!
(Sreten Žujkić-penzioner, 21. jun 2017 22:28)

E samo kad si mu ti rekao. Opusti se covece, to je samo sport.

nemanja

pre 6 godina

onda o srbima pricaj u prvom a ne trecem licu mmozine ako si srbin. Njemu moze propasti karijera ako se povredi i u Nba, a ne samo u reprezentaciji. Po tome niko ne bi trebalo da igra za nacionalna takmicenja. Teo i Bogdan da rizikuju da se povrede a Jokic da ne rizikuje - jer sta, Jokiceva karijera je bitnija od karijere ostalih? Ma pazi molim te, odakle takva nakaradna logika.

Ovo mu je prelomni trenutak u karijeri,ima potencijal da bude super zvezda..ovde se samo razmislja dan za dan,niko ne razmislja o buducnosti..Bobi nije igrao prosli put,jer je hteo da se obezbedi sto je i logicno profesionalac je,sport vise nije ono sto je bio pre 30godina..sad ce igrati i doprinece timu

boža

pre 6 godina

Zamislite finale Srbija - Španija, pod uslovom da obe ekipe dođu kompletne:

Teodosić, Jović, Bogdanović, Nedović, Milosavljević, Kalinić, Simonović, Bjelica, Mačvan, Jokić, Marjanović, Raduljica...
Rubio, Kalderon, Rodriges, Navaro, Abrines, Fernandes, Klaver, Rejes, Mirotić, Ernangomes, P. Gasol, M. Gasol...

To bi bio najveći spektakl, najveća utakmica još od 95-e...

mmajstor

pre 6 godina

Ja sam Srbin..Nece tebi propasti karijera nego ce njemu ako se povredi,lako ti je da pricas
(nemanja, 21. jun 2017 23:21)

onda o srbima pricaj u prvom a ne trecem licu mmozine ako si srbin. Njemu moze propasti karijera ako se povredi i u Nba, a ne samo u reprezentaciji. Po tome niko ne bi trebalo da igra za nacionalna takmicenja. Teo i Bogdan da rizikuju da se povrede a Jokic da ne rizikuje - jer sta, Jokiceva karijera je bitnija od karijere ostalih? Ma pazi molim te, odakle takva nakaradna logika.

Blueblueblue

pre 6 godina

Mislim da Jokic ne mora da propusti Evropsko prvenstvo, on je takav kakav i opet je postao glavni igrac i zamalo da odvede ceo tim u playoff, ali nisam ja kondicioni trener.

Luka-Kikinda

pre 6 godina

Samo ću reći da će Pau Gasol da se pamti kao legenda i ikona i jedan od najboljih Evropljana svih vremena zbog 3 titule prvaka Evrope, 1 titule prvaka sveta i 2 olimpijska finala sa Amerikancima, a ne zbog 2 NBA titule. Kad neko spomene njegovo ime odmah ga zamislim u onom crvenom "Espanja" dresu kako dominira. Sećam se kako je u finalu Londona 2012 radio Amerima bukvalno šta je hteo, ali ipak to nije bilo dovoljno protiv Brajanta, Džejmsa, Durenta...

ccc?

pre 6 godina

Ocigledno je da sve zavisi od Nikole. Igranje ne moze da mu steti jer je vec bio u reprezentaciji pa posle toga igrao NBA sezonu. Sto se tice povreda, moze da se povredi i u prvoj utakmici kada pocne NBA, ne daj Boze. To je sport.

ponocni jahac

pre 6 godina

Evo da bacim komentar o Nikoli. Licno misljenje da on nece igrati ovog leta. Prvo previse odugovlaci da stvarno ima zelju vec bi se izjasnio,nadao sam se da ce neki razgovor sa Djordjevicem promeniti stvar ali izgleda tesko sudeci po odgovoru na konferenciji za medije.Uostalom on taj program za jacanje tela moze da sprovede i na pripremama. Cini mi se da su neki evropski igraci to vec radili. Drugo sad vidim ovde ljudi pisu ne mora sad igrace 2019, bojim se da je situacija drugacija. On koliko znam ima ruki ugovor na 3+1 znaci 3 god garatovano 4god opcija Denvera sto znaci da mogu da mu ne produze ugovor na leto ali postaje FA(slobodne agente) moze da pregovara sa bilo kim(tako ja bar mislim). Divac bi recimo to jedva docekao od njega bi dobio makismum maksimuma a sigurno bi bar jos minimum 15 fransiza ponudilo ugovor,a tu je i Misko cim taj vidi veliku lovu mozda ga i nagovori da ih ispali. Takodje Denveru se ne isplati bolje da imaju sto vise prostora u seleri kepu za ostale FA tako da im Jokic uzima milion od seleri kepa umesto 25 milki. Tako da Jokic 2019 potpisuje novi ugovor i nema nista od Svetskog vrlo verovatno. Ocekujem ga u reprezentaciji tek za Olimpijske igre 2020.

vidim sve

pre 6 godina

Prvo ga nagovori da ne igra, a onda postuj njegovu odluku da igra za reprezentaciju. Citao sam da je nekada Kresimir Cosic jedva cekao da dodje na pripreme reprezentacij jer tamo mnogo toha nauci.
Licno mislim da bi Jokicu igra. na EP samo pomogla, bio bi u takmicarskoj formi.

Onokao..

pre 6 godina

..."Pogledajte samo Bjelicu koliko mu je jedno leto znacilo"...
(Mladen, 21. jun 2017 19:34)

A u cemu mu je to leto znacilo? Najozbiljnije pitam. Da nije bilo ovih poslednjih polurekreativnih utakmica gde je malo proigrao, imao bi losiju statistiku nego prosle godine.
Stavise, Bjelicine najbolje partije u NBA su bile upravo posle EP pretprosle godine. Tada je imao najvece procente suta, najveci broj skokova i asistencija u dosadasnjoj NBA karijeri, kao i prosek poena koji je bio veci nego kasnije. Tome su, doduse, malo kummovale i povrede, ali pitaj njega da li bi opet igrao za reprezentaciju, bez obzira na kasniji ucinak. Ne sumnjam da bi opet prvi dosao na pripreme. Samo igraci jednog menadzera imaju ove tantalove muke oko izbora igranja za reprezentaciju, a jos su mi bolji ovi autosovinisti koji podrzavaju odsustvovanje iz reprezentacije, jer ce moci da nam eventualno pomognu za neki plasman tamo negde 2024.godine...

saeKn

pre 6 godina

Problem ovde nije samo Jokicev nastup vec ce to postati normalno da igraci propustaju reprezentaciju radi svoje karijere. Kad je jedan Jokic propustio pa mogu i ja buduci klinici potencijalni reprezentativci.

bananamen

pre 6 godina

Voleo bih da potvrdi nastup u reprezentaciji i za svakog igrača koji ima dilemu da li treba da igra neka pogleda Gasola. Čovek za 20godina nije propustio svojom voljom ni jednu utakmicu. To je ljudina!

pajica

pre 6 godina

Treba da pauzira,spremi se kako treba za sledecu sezonu i da bude zver za sledece prvenstvo..Ako ne odigra dobro na evropskom svi ce ga pljuvati,srbima se ne moze ugoditi i treba na prvom mestu da gleda sebe,a na taj nacin ce i reprezentacija imati koristi od njega
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nemanja, 21. jun 2017 22:35)

U pravu si, ako bude igrao na EP neće da se spremi kako treba za sledeću sezonu i neće uopšte biti zver, nego će mu karijera propasti i spašće na nivo poluamatera, a od klubova će moći da igra jedino za KK Bački Jarak i KK Donji Milanovac. Evo Pau Gasol je recimo igrao svako prvenstvo za Španiju kada je bio zdrav i sada ga svi ismevaju i sprdaju se s njim koliko je loš igrač, a mogao je da otkači reprezentaciju i postane legenda!

mrmlj

pre 6 godina

(Dokle više?!?, 21. jun 2017 22:20) ne samo da je bjelica krilni centar a ne krilo, nego ni jokicu ne odgovara da igra krilnog centra, sto je svako mogao da vidi tokom neuspelog eksperimenta jokic+nurkic u prvom delu sezone.

загор

pre 6 godina

@Humska
у предсезони НБА нема допинг контроле. на ЕП има. ето ти разлика у начину тренирања и очекиваним ефектима. прича се своди на то да ли његов предвиђени режим тренинга за лето укључује неку тежу хемију или не.

dodaj ekser

pre 6 godina

(Mladen, 21. jun 2017 19:34)
gde nadje Bjelicu kao primer, vise povredjen, nego zdrav, a igra skromna za njegove mogucnosti