Sreda, 14.06.2017.

18:55

Federerov loš povratak: Izgubio od 302. na svetu!

Švajcarski teniser Rodžer Federer izgubio je u drugom kolu turnira u Štutgartu od Tomija Hasa, koji ga je savladao posle dva sata igre – 6:2, 6:7 (8:10) i 4:6.

Izvor: B92

Federerov loš povratak: Izgubio od 302. na svetu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

188 Komentari

Sortiraj po:

Statistika

pre 6 godina

Taj Tommy ga je i pre ovoga 3 puta pobeđivao, od toga 2 puta su bili dosta bolni porazi
2000 Sydney Olympics SF 63 62
2002 Australian Open R16 76 36 46 36 64 86

neko

pre 6 godina

Prošle godine Rodžer stigao do polufinala gde je poražen od Tima. Tako da je izgubio svega 90 poena. Daleko od toga da je to smak sveta!!!!!!

Posmatram posmatrače i usput posmatram

pre 6 godina

Dakle, da počnemo :
" Šteta , tipični švajcarski ( gubitnički ) mentalitet, mogao je biti GOAT ( malo veći nego što jeste / malo bolji od dobrih ...) !
A da ipak ostavimo čoveka na miru , mislim na ...

Veseli šareni cvetić

pre 6 godina

Do tada je bio večito 3.i dalje od polufinala (osim kad jedan od dvojice ne kiksne) nije se makao.

(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)

Svako ko ga je u to vreme gledao mogao je da primeti da nije mogao da diše i da se brzo umara. Kako se kasnije ispostavilo tako je bilo zbog intolerancije na gluten. Zbog toga nije mogao da igra i pruži svoj maksimum. Od uvođenja dr Četojevića u tim 2010 i promene ishrane Novak je eksplodirao. Od tada pa na dalje najlakše je bilo pobeđivati.

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
A po čemu je Djoković u padu forme, eto i on igra (ne pauzira), vidim stigao je do cetvrtfinala, polufinala pa i finala. Od početka godine (pa i kraj prosle), nije pauzirao niti je osvojio nesto. Znaci nije u padu forme? Znaci pobeđuju ga jer su bolji od njega? OK, da znamo.

Veseli šareni cvetić

pre 6 godina

Tako da su ta dva velikana u to vrijeme imali neki katastrofalan pad forme kao neko danas ne pije vode, prosto u tom periodu Novak je prikazao atomski tenis i bio bolji od ostatka ATP liste.

(budalaština, 15. jun 2017 15:30)

Bravo! Sad bih te poljubila.
Dodala bih i ovo: nekoliko teniskih legendi i stručnjaka složilo se u tome da kada Novak igra tenis na svom najvišem nivou NIKO ne može da ga pobedi. Niko. Što će reći i kada drugi igraju tenis na najvišem nivou ne mogu da ga dobiju.
Priznali su i to da je njegova dominacija u tenisu nezapamćena, da niko toliko brutalno nije dominirao. I to u vreme u kom su njegova 2 najveća rivala bila zdrava i u odličnoj formi.
Ako u to uračunamo i 4 vezana grand slama to sve dovoljno je da Novak bude smatran možda i najvećim ikada, iako ima i kontra argumenata za to, i iako se meni ne dopada toliko forsiranje GOAT-a.

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
A drugi deo komentara ne odnosi se na tebe, odnosi se na sve ostale što pišu budalaštine. Nisam Federerov navijač, navijam za Nadala od kad se pojavio, tenis pratim više decenija..ali neke stvari su toliko smešne da je prosto nemoguće ostati po strani.

budalaština

pre 6 godina

(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)

Zašto bi Novak izjavljivao da su Federer i Nadal bili u padu forme kad ih je pobjeđivao, obojica su tad igrali i stizali do samih završnica turnira. Da ne bih ispao nedosljedan kad sam rekao da je Federer preskakao mislim prije svega na 2016. kad je poslije AO praktično uzeo bolovanje a i sezona mislim 2015. kad je preskočio RG i to nakon objavljenog žreba poremetivši čitav kostur što je u najmanju ruku neprofesionalno. U periodu 2011-2016 Federer i Nadal kad su igrali i bili zdravi su stizali do finala i polufinala, pobjeđivali sve tenisere osim jednog. Bilo je i tu naravno izuzetaka Nadal osvojio par puta RG i USO, Federer jednom WB, zatim Marej i Wawrinka ali za 5 godina od ukupnog broja 20 GS Novak je osvojio minimum polovinu a i H2H sa svima njima dovoljno govori. Tako da su ta dva velikana u to vrijeme imali neki katastrofalan pad forme kao neko danas ne pije vode, prosto u tom periodu Novak je prikazao atomski tenis i bio bolji od ostatka ATP liste. Takođe nisam ni pomenuo niti se zanosim da je Novak najbolji igrač, samo smatram da ako neko kalkulantski igra kao Federer ne može se smatrati GOAT, prije će Nadal to biti jer uvek igra bez obzira da li osvaja ili gubi ali je bar dosljedan mada je na zvaničnoj GOAT listi daleko ispod Novaka i Federera. Lejver iako je zbog starosti zvučao malo sujetno dobro rekao, da GOAT u tenisu ne postoji jer je svako bio najbolji u periodu svoje dominacije, zato sve to ispada kao što sam se i potpisao...

L

pre 6 godina

Ovaj Has da se nije deset puta povredio niti bi Federer imao 18 slemova, niti bi bio 300 nedelja no1, kada ga mlati sa 40 godina, šta bi mu radio mlađi celu karijeru da je igrao?
(), 14. jun 2017 21:27)

Verovatno isto što i Del Potro Đokoviću, kad već pričamo "šta bi bilo kad bi bilo".

VladaNS

pre 6 godina

Ovaj mec mnogo podseca na onaj poraz u Dubaiju od Donskoja,brdo propustenih sansi,nekoliko mec lopti i na kraju poraz.Mada bolje sad poraz nego na Wimbledonu,i da za kraj bolje poraz od nekada odlicnog igraca sa puno iskustva nego od Istomina,Veselog ili Bautiste Aguta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. jun 2017 19:16)

Biće i na Vimbldonu. Isprašio bi ga Tomi brže nego dugo nije igrao...

Musin jarac

pre 6 godina

"@budalastinaPa i Djoković je iskoristio pad i Federera i Nadala (i to duži period) i debelo se okoristiti, to ne kažeš? ! ........
(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)"
Da bre! Samo sto je taj "pad" trajao ozbiljan vremenski period njihovih karijera, toliko ozbiljan da je H2H statistika pozitivna za Djokovica za obojicu... znas... nije samo problem deljati JEDNOG odnjih... neuporedivo je teze deljati obojicu. Zna sad Rodja sta ga je bilo snaslo, kada se sabrao, i smanjio bahatost (nije mu pomogla)... pa pokusava da pokupi jos dok je Djokovic u raspadu, a to sto uspevaju obojica u tome, to je znak da su i dalje klasa za sve ostale tenisere, posle svih godina.Naravno dok se tata Nolo ne oporavi, ako se oporavi....

KAO XXXL

pre 6 godina

Меч је био веома занимљив и квалитетан!
Т.Хас је одиграо као тенисер из Топ 15 а осим тога
изванредно познаје игру Федерера јер су пријатељи и понекад заједно
и тренирају! Хас је требало да има бољу каријеру али су га повреде спречиле!

anica

pre 6 godina

Prejaki, menjaju se carape...podrzavam tenis jer ga volim i sta ima lose sto pozdravim uspeh Federera i Nadala? Evo, ne znam kako cu da prezivim to sto Ti i Printezis ne verujete u moje navijacke afinitete prema Noletu...uzivaj i okani se ljubomore i zlobe, dok mi Federer bio odbojan nisam videla njegovu kosu i hod...Rafu sam uvek podrzavala. Jednog dana kad odu u penziju bice nam svima zao.

t67

pre 6 godina

Da samo da se zna taj 300 i neki teniser Tomi je prije 10tak godina bio neko ko je igrao kao lud i tako i pobjeđivao. Ja bi ga uporedio sa Vavrinkom danas. Dakle taj čovjek zna da igra samo je omatorio, a i Fredi je omatorio. E kad se tako pogleda to više nije iznenađenje tih razmjera i da dodam Tomi ne igra cjeli kalendar i otud je 300-tom mjestu. Da iga cjeli kalendar siguran sam da bi bio u top 50.

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
Pa i Djoković je iskoristio pad i Federera i Nadala (i to duži period) i debelo se okoristiti, to ne kažeš? ! Do tada je bio večito 3.i dalje od polufinala (osim kad jedan od dvojice ne kiksne) nije se makao. Ali za razliku od Novaka eto taj prepotenko kako ga nazivate ovde to javno kaže, Djoković tako našto nikada nije i ne bi. Mnogo se vi zanosite i pišete šta bi hteli, a to je daleko od istine. Reci da je Djoković bolji od ove dvojice velikana je u najmanju ruku smešno pogotovo kada počnete da iznosite neke nazovi činjenice, da ne kažem budalaštine.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

(P R I N T E Z I S, 14. jun 2017 23:26)

Lepo ja rekao u komentaru u toku RG,ta Anica menja omiljene tenisere kako vetar duva,malo Rafa,malo Nolo a malo joj je idol Roki Federer.Sreca sto ne mogu sva trojica istovremeno da igraju.

Noćno obezbedjenje

pre 6 godina

Koliko ste dosadni sa tim Rodžerovom konukerncijom 2004-2007 godine! Pa jel" bi tako pričali da je kojim slučajem obrnuto kad su u pitanju godišta ili bi ga hvalili i govorili kako je zasluženo dominirao tenisom nad levatim kojima se vi zdušno rugate konstatno.

rf

pre 6 godina

Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada. 
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali. 
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?
(koma, 14. jun 2017 23:33)

Federer je '81-o godiste, osvajao slemove SVAKE godine do 2010-te, to je 29 godina, ja stvarno ne znam sta ovde nije jasno...

adem

pre 6 godina

od pocetka godine novak se samo jednom susreo sa nadalom i taj je mec izgubio. nadal i federer su se sreli 3 puta i bolji je bio federer, i to su bile zavrsnice. novak za to vreme je ispada dosta ranije, osim tada kada je stigao do nadala. federer je izbegao igranje na sljaci, bas u vreme kada je nadal rasturao sve.
zasto ovo navodim? samo da kazem da to sto novak ima bolji H2h od nekoga ne mora da znaci da je bolji od istog, ili ako ima slabiji H2H, vec da su se sastajali kada je on bio da kazem jaci ili bolji, znaci mislim na taj period, a u prilikama kada nije bio u formi gubio je ranije i nisu se sastajali. ja verujem da je novak stizao do federera ili nadala ovih meseci da bi svaki mec izgubio, jer jednostavno nije u najboljoj formi. ili recimo da novak ne odgovara nadalu, da tako kazem, ali zato nadal pobedjuje sve osim njega. umesto novaka moze biti bilo koji teniser. znaci da bi se reklo za nekoga da je bolji, ne treba gledati kakav je skor imao sa odredjenim teniseron, nego koliko ima pobeda, osvojenih titula, mozda i koga je sve pobedjivao, top 5, ali ne konkretno jednog i onda na osnovu toga reci da je bolji ili gori.
znaci federer je po svim parametrima najbolji teniser. dok je nadal kralj sljake. ostali mogu da se poredjaju kako hoce, ali moraju ostavi odredjen prazan prostor izmedju ta dva tenise i ostalih. i to vazi za ovo vreme.
ako novak bude bolji po GS i nedeljama kao prvi, onda cu ja reci da je najbolji. do tada sa postovanjem o federeru i nadalu

budalaština

pre 6 godina

Izgleda da je Djokovic opet GOAT, makar dok ne ispadne sa Vimbldona... A onda, kao i posle Ao i Rg, Imaz, zena, ishrana, kostur... Hahahaha...
(Jumko, 14. jun 2017 23:18)

Izgleda da je Federer bolji od Djokovica jer je poslije nekoliko sezona preskakanja turnira, kupanja djece i stavljanja obloga uspio da osvoji AO i 2 mastersa, sam je priznao da je iskoristio pad Novaka a prvi meč nakon takvog povratka na svojoj omiljenoj podlozi ljosno od 302 na ATP listi. Na šljaci i RG nije smio ni da se pojavi, stvarno odlike za jednog GOAT-a.

kme

pre 6 godina

Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada. 
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali. 
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?
(koma, 14. jun 2017 23:33)

Ja navodim wawrinku da bih ti dokazao kakva je konkurencija trenutno, ali izgleda nisi shvatio...To se u rodzerovo i rafino vreme nije moglo desiti, kad su igrali najbolji tenis, da wawrinka osvaja slemove. Najdalje je dosao do polufinala... Jos jednom da ti pojasnim za godine. Federer je '81-o godiste, SVAKE GODINE je osvajao slem do 2010-te godine, znaci 29 godina...Ja stvarno ne znam sta ovde nije jasno...

Milan

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da NIKO od komentatora nije naveo da je Haas pobedio Noleta 2013, kada je Nole bio na svom vrhuncu (pogledajte neverovatnu igru Haasa pritiv Noleta na sledecem linku [link]), Pozz
(Tomi, 14. jun 2017 23:39)
Ovo je tema Federer/Haas mec u Studdgartu 2017.
Djokovicev vrhunac je bio 2011 i 18 meseci iz perioda 2014/2016.
Te 2013 Djokovic u Miamiu nije forsirao (zbog DC koji se igrao naredne nedelje) u malo vetrivitijim uslovima odigrao ispod svog nivoa , cika Haas igrao dobro, nista spektakularno. A hvala ti sto pokazujes intresovanje za Novaka a da nisi jednom recju dao komentar meca koji je tema.

Inace Haas dobro odigrao 3 set, nadigrao tvog Rocka potpuno.

Jumko

pre 6 godina

Izgleda da je Djokovic opet GOAT, makar dok ne ispadne sa Vimbldona... A onda, kao i posle Ao i Rg, Imaz, zena, ishrana, kostur... Hahahaha...

koma

pre 6 godina

@kme
Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada.
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali.
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?

nije to 302 igrac, to je TOMI HAS bre :-)

pre 6 godina

Ma sve ok, Djokovic je bolji teniser od Federera! Zadovoljni? Hohoho...
(Jumko, 14. jun 2017 22:47)

Pa nema potrebe da nam ti to govoris, znamo mi to odlicno i bez tebe.
Mene interesuje da li je Tomi Has bolji teniser od Federera. Mislim.... obzirom na ove silne hvalospeve upucene Tomiju veceras.

Milan

pre 6 godina

Federer i Has su porodicni prijatelji, povezani privatno i profesionalno. Ovaj poraz je kao predaja Djokovica Krajinovicu 2010 ili porazi od Tipsarevica u Madridu i na zavrsnom turniru.
(Bojan, 14. jun 2017 21:12
Nije valjda bojant? Nema potrebe da pravdas poraz u prvom kolu turnira.Haas je kao sto znas odlican igrac na travi i sto neko rece da je bio zdrav tvoj idol bi imao upola manje osvojenih Wimbledona a i USOa. Ali to je ono sta bi bilo kad bi bilo pa necemo mnogo o tome.Jednostavno Haas je bio dosta bolji igrac u trecem setu, ne moze se uvek servisom samo do pobede, kako je Federer zamislio da prolazi kroz prve meceve na turnru.I ne brini tu je Hale, ima vremena da udje u formu.

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Tomi Has je inače bio.i drugi na atp.listi i to bez osvojenog gs!?
Zadnjih deset godina je situacija takva da jedan Vavrinka sa 3 gs ne može da bude drugi.Marej sa desetinama masters i 3 gs dočekao pad Noleta i ostalih pa da bude prvi.Nole je tek.posle 5 gs i ubedljivih pobeda nad Nadalom i Federerom došao do prvog mesta a godinama bio treći.
Ova danas konkurencija se neće nikad vise ponoviti.Ne znam koliko će još trajati ali jedva čekam Noleta u elementu da ukrsti reket ponovo sa Rafaelom.
To su za mene najveći rivali i najbolji mečevi koji sam ikad gledao. Australija i RG 2013.
Neka Rođo potraje do svoje 40te a onda će to i ostali ispratiti

MsK

pre 6 godina

Ajde bre, šta ste navalili na Rodjera...Pa nije izgubio od bilo koga nego lično od direktora turnira ..
p.s. pitanje je da li će sad Rodjer prihvatitii WC od R. Krajičeka, direktora turnira u Roterdamu..

novica

pre 6 godina

A taj 302. na ATP listi je Has, velemajstor tenisa, od koga nije sramota izgubiti. Na kom mestu je bio Delpo kad je pobedio Đokovića na olimpijadi? Pa je l' sramota izgubiti od Delpa?
Naravno da nije.

P R I N T E Z I S

pre 6 godina

Ruzan naslov, Has je poznat i odlican teniser, Rodja sa stomacicem vreba iz prikrajka, osvaja Hale i WB.
(anica, 14. jun 2017 22:38)

Niko nije rekao da je nepoznat. Samo je taj na listi. Nije on Delpo koji se vraca posle povrede, nego dosta mator igrac koji nije vise za Top 100. Naravno, na travi je dobar. Motivacija u rodnoj zemlji protiv Rodje, ne manjka.
Ruzno je tvoje pracenje tenisa i navijanje za Noleta i protiv Noleta.
Ali, koga ti podrzavas, sunovrat mu ne gine. Tako da, Rodjo, Svrco i Rafi, samo napred. :)

Blade

pre 6 godina

Svaka čast Printezis, i mene to nervira, kako vetar dune..
Te ajde Nole, te Rafica, te Rođo, tipično botovski, bez ikakvog stava.
Mislim da je ona tu samo sa zadatkom da baca žišku.

Tomi

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da NIKO od komentatora nije naveo da je Haas pobedio Noleta 2013, kada je Nole bio na svom vrhuncu (pogledajte neverovatnu igru Haasa pritiv Noleta na sledecem linku https://www.youtube.com/watch?v=mkacPVyY8zM), Pozz

...

pre 6 godina

senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina
(lorenzo, 14. jun 2017 21:55)

Ja sam za tog Istomina odavno čuo, bio je top 30 teniser. Senzacija je kada Federera pobedi neki 200-ti Dontskoj. Za njega ni Rusi nisu čuli.

Oz

pre 6 godina

Veliki Roger,osvajac vecine titula u najvecoj eri tenisa koju su predvodili Rodik,Hjuit Davidenko Ljubicic Safin i onaj Argentinac zaborovio sam mu ime,stvarno najveca konkurencija ikada.....

kme

pre 6 godina

Pišeš napamet. Federer je prestao da konstantno uzima slemove kada je napunio 26 godina i tad je skinut sa trona i nikada nije posle dominirao. Baš se pitam zašto? Da nije bio i tad mator? Federer do svoje 26. godine je osvojio 12 slemova, a od 26. (najbolje godine) samo 6. Baš se pitam zašto je u najboljim godinama osvojio samo 6 i motao se po drugom, trećem, četvrtom mestu, a kad je bio klinac uzeo 12 i bio prvi godinama? Ja znam zašto, ti znaš zašto, deca znaju zašto, vrapci znaju zašto, i veverice i vrane znaju zašto, svi znaju zašto, samo ajd da se pravimo blesavi.
(), 14. jun 2017 22:12)

Pre ce biti da ti pises napamet. Federer je osvajao slemove SVAKE godine do 2010-te. Znaci kada je imao 29 godina, koliko i nolo kad je prestao da osvaja, samo sto je federer za razliku od njega imao 16 slemova a nolo 12, koliko i sad ima... Sve ima na sajtu, ne moras da pises napamet da bi lazno ispametovao/la...

Bager

pre 6 godina

@bager Tako je, 302! Zaboravio sam broj nedelja na N1! Hvala.
(Jumko, 14. jun 2017 21:09)

Zaboravio si i 4 GS-a u nizu, ko je prvi stigao do 100 milki zarade od turnira, međusobni skor...postao si nešto zaboravan :)

bariloche

pre 6 godina

Posle Rafinog 10. pokoravanja RG ovo je zaista lepa teniska vest! Federeromanija pocinje da jenjava i ne postavlja se pitanje da li ce vec ko ce Fedji preceniti kozu na Vimbldonu!?

svasta

pre 6 godina

Au koliko botova ima Rolo u Srbiji. Ode i Roli kosa kao sto je izgubi i Rafo. Mora najk da pravi bolje koktele izgubice i ove 3 dlake sto imaju. Rafo i Rolo da nisu imali najk iza sebe ne bi imali trecinu slemova. Nole zategnut , kosa ko cetka, barem je sacuvao zravlje, ovi su sa 40 gotovi

=

pre 6 godina

Ma sve ok, Djokovic je bolji teniser od Federera! Zadovoljni? Hohoho...
(Jumko, 14. jun 2017 22:47)

Naravno da je bolji. Više ga je pobeđivao nego ovaj njega. Prosto. Ti da pobeđuješ više komšiju u stonom tenisu, da li bi mu priznao da je bolji od tebe? Ja ne bih nikada, a ti ako bi, ne poštuješ samog sebe, i imaš podanički mentalitet.

)

pre 6 godina

(kme, 14. jun 2017 21:32)

Pišeš napamet. Federer je prestao da konstantno uzima slemove kada je napunio 26 godina i tad je skinut sa trona i nikada nije posle dominirao. Baš se pitam zašto? Da nije bio i tad mator? Federer do svoje 26. godine je osvojio 12 slemova, a od 26. (najbolje godine) samo 6. Baš se pitam zašto je u najboljim godinama osvojio samo 6 i motao se po drugom, trećem, četvrtom mestu, a kad je bio klinac uzeo 12 i bio prvi godinama? Ja znam zašto, ti znaš zašto, deca znaju zašto, vrapci znaju zašto, i veverice i vrane znaju zašto, svi znaju zašto, samo ajd da se pravimo blesavi.

?

pre 6 godina

Federer nije izgubio od 302 na svetu nego od vrhunskog igraca pod uslovom kada je zdrav a to je svakako Tomi Has i nije nikakvo opravdanje sto je imao pauzu.Pa nekada bivsi broj 2 Nemac kroz karijeru imao vise operacija nego sto je Fedex propustio turnira tako da to ne pije vodu.Da nije imao toliko problema sa kolenima kroz karijeru sigurno da bi vise osvojio nego li ovih 15 titula.A ovaj sto proziva moj nik moze da mi pljune pod prozor:)

Milta

pre 6 godina

pa i nije senzacija...Has je vrlo dobar teniser, naročito na travi bez obzira na mjesto na atp listi...senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina
(lorenzo, 14. jun 2017 21:55)

Slazem se . Nije nikakva senzacija jer je Federer gubio i od Stahovskog ( u tom trenutku 116-ti igrac na svetu) , pa od Donskoja ( takodje 116-og) pa tako, ima toga jos....
Ali da je Djokovic izgubio od Tomija , niko ne bi pomenuo da je on vrlo dobar teniser a narocito na travi vec bi upravo i jedino potencirali njegovo (302 ) mesto na ATP listi.

esi mi nola?

pre 6 godina

Al' se raspisali Nolobotovi! Za sad 113 komentara jer je izgubio, a da je pobedio bilo bi 13! Koji su kompleksasi Nolovi navijaci!!

Izbaci uljeza:
1. teniser ima 18 gs, najduze bio na prvom mestu, zena se dere na njegove protivnike.
2. teniser ima 15 gs, na jednom gs ima dvocifren broj titula.
3. teniser ima 12 gs, Maja Volk mu kuvarica, zena se dere na njega, malo dete ga zaj**ava sto je pao.

Web Design

pre 6 godina

Švajcarski teniser Rodžer Federer izgubio je u drugom kolu turnira u Štutgartu od Tomija Hasa, koji ga je savladao posle dva sata igre – 6:2, 6:7 (8:10) i 4:6.
Ovo je vest. Sve ostalo su trice.

marshal

pre 6 godina

Al' se raspisali Nolobotovi! Za sad 113 komentara jer je izgubio, a da je pobedio bilo bi 13! Koji su kompleksasi Nolovi navijaci!!

(esi mi nola?, 14. jun 2017 22:03)

Zato su fetardi rekorderi u kompleksima, kad Novak izgubi bez 1000 komentara kao da niste ništa postigli u životu.

...

pre 6 godina

Šta generacija 2011. zna ko je Tomi Has... Oni su ubeđeni da su Safin, Hjuit, Davidenko, Rodik, Nalbandijan i dr bili loši teniseri...
(Baki, 14. jun 2017 22:14)

Ma sve strašni velikani nabrojani! Saberi mi koliko oni svi zajedno imaju slem pobeda nad Federerom za celu karijeru. Dodaj slobodno i slem pobede Filipusisa, Bagdatisa, Gonzalesa, Ljubičića, Moje, Hasa. Hoće li svi oni zajedno da dobace do cifre koju je postigao klinac Novak od 20 godina? Evo da se ne mučiš: Svi oni za celu karijeru - 1 slem pobeda, samo 20-togodišnji Novak - 1 pobeda. Znači sam klinac Novak vs cela fed konkurencija = nerešeno lol! Može i ovako: cela ta nabrojana gomila strašnih tenisera zajedno za celu karijeru nema ni pola pobeda protiv Federera koliko ima jedan jedini Novak za pola svoje karijere. Vala strašnu konkurenciju je Federerko imao!

azzi

pre 6 godina

Kako ste mi svi interesantni pisete o naslovu a ne kapirate da ste samim ostavljanjem komentara o neimanovanju Hasa upravo uradili ono sto je B92 i hteo, a to je vas komentar i aktivnost u vezi istog ;). Isto to sada vazi i za mene. Opasni ste b92, da niste ne bi Braca Burazeri radili za vas. Pozdrav.

Jumko-Patrick-Uros Prejaki-kme-?-ova mama

pre 6 godina

Domagoj!!!
Œto sam ja rekla za pisanje po cijeli dan na srpskom portalu?!
Zakaj ih nemoŸeœ ostavit na miru?
Juhica ti se ohladila..

Milan

pre 6 godina

Šta generacija 2011. zna ko je Tomi Has... Oni su ubeđeni da su Safin, Hjuit, Davidenko, Rodik, Nalbandijan i dr bili loši teniseri...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Baki, 14. jun 2017 22:14)
Solidni igraci koji su bili dobar match up za Federera.Svi redom iz najslabije ere u poslednjih 30 godina u tensu a to je 2004 do 2007.
a Davidenko se hajpuje iskljucivo zbog Nadala i njegovog pozitnvnog skora na hardu protiv Rafe.Obratiti paznju u kom delu sezone su postignuti.

LOL

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Rade bogami, nego sta. Utrkuju se ljudi ko ce bolje, uspesnije, uverljivije opravdati ''GOAT''-a .

cisto da razjasnimo

pre 6 godina

pa nije one izgubio od 302. nego od tomija hasa!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vesele devedesete, 14. jun 2017 22:11)
A Tomi Has je inace koji na ATP listi?

)

pre 6 godina

Ovaj Has da se nije deset puta povredio niti bi Federer imao 18 slemova, niti bi bio 300 nedelja no1, kada ga mlati sa 40 godina, šta bi mu radio mlađi celu karijeru da je igrao?

Dejan Jović

pre 6 godina

Tomi Hass je mozda trenutno 302.igrac sveta,ali to ke veliki igrac,specijalista za travu!
Jako neugodan igrac!
Nemojte potcenjivati Rodzera,jer za njega je ovo sigurno jedan od najtezih protivnika jos u prvom kolu!
Ne zavaravajte se stize Rodzer u velikom stilu!
Daj boze da nisam u pravu!

Тарми пфк

pre 6 godina

Колко подршке федереру од срба ?? А мржње према ђолу , нација збиља за жешћу анализу ..И тако у свим сферама !! После чуђење што је косово одлепршало , на жалост..

)

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Ne rade kompleksi batice. Samo zezanje i sprdnja :). Kompleksi rade vas koji nikada niste, nemate i nikada nećete imati legendu kao mi Novaka. To vas i boli. Dobro znaš koji ste to vi. Pusa!

302>18

pre 6 godina

Mnogo postenije bi bilo da je naslov: "Federer izgubio od nekadasnjeg broja jedan". Postovanje za Hasa. Legenda i veliki borac.
(RForever, 14. jun 2017 20:01)


Vidi botova sto se tese.
Has NIKAD nije bio broj 1!

i on je onda ok prema navijacima ?

pre 6 godina

Veze ovi stručnjaci nemaju, primio čovek osam cifara da se pojavi u Štutgartu, rekreativno odigrao, lakši trening pa ide u Hale i tamo po osam cifara, al to mu je jedan od omiljenih turnira koji uzima zajedno sa Vimbldonom.

Inače, isto ovako rekreativno je "odigrao" i protiv Donskoja u Dubaiju pa znamo šta je bilo u Indian Velsu i Majamiju.
(texo, 14. jun 2017 20:01)

Pa cekaj, taj veliki Federer za kojeg tvrdite i dizete u nebesa da je i u 36-oj motivisan da igra i da se bori, zbog cega je zapravo motivisan ? Zbog para ili pobeda ?

Ivan

pre 6 godina

Eliminisite najmanji broj... 18, 15, 12!
(Jumko, 14. jun 2017 21:07)

Šta je ovo, kviz? Imam onda i ja za tebe dragi moj Kvisko jednu mozgalicu: Eliminišite NAJVEĆI broj: 17, 19, 22, 54, 77,.....302!!! TRI STOTINE DVA!! :-)

Malkom

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Ne, nego ljudi vole tenis, a Rodžer je važan deo tenisa. No, pre bih rekao da kod tebe, druže moj, rade kompleksi pa ostavljaš takav komentar.

Zivotije

pre 6 godina

Puce Rolo ko dulek. Izgleda Nike smuckao pogresan koktel. El ovo skratio kosicu radi lakse transplantacije kao njegov kolega sa odeljenja?

lorenzo

pre 6 godina

pa i nije senzacija...Has je vrlo dobar teniser, naročito na travi bez obzira na mjesto na atp listi...senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina

Kad anica baci kutlacu, a uzme makaze u ruke

pre 6 godina

Pa se opet šišaj...hohoho
(anica, 14. jun 2017 20:39)

Anice, ti si se preorjentisala? Od nekad super kuvarice postala si frizerka?

mlekadzija

pre 6 godina

Federer je na najbolji nacin pokazao kako se dobro spremio za povratak na tur. Osvaja W sasvim sigurno. Osim ako opet ne na leti na Tomija. Njemu svak cast, igra dobar tenis i sa 39 godina...i direktor turnira u IW.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Od Tomija Hasa ? Nije li on u penziji, nije li postao direktor nekog mastersa ??
(antiDebil, 14. jun 2017 20:43)

I ja sam to mislio.Bas sam se iznenadio kad sam ga video da nastupa na Roland Garosu.Ispao od nekog luzera tamo.

kme

pre 6 godina

E da Tomi nije kuburio sa povredama, podelio bi Federerovih 10ak GS titula, ili barem Vimldone. A i pitanje da li bi RF uzeo i tu polovinu jer ne bi izgradio toliko samopouzdanje i oreol nepobedivog u tom periodu pa bi mozda cesce gubio i od Rodika, Safina, Nalbandiana i slicnih. 
A i ova titula na AO mu se mnogo preuvelicava, kao time je potvrdio da je najveci ikada!? Gde je bio 5 godina pre-nije nijednu uzeo, ili u 7 prethodnih uzeo samo 1 GS!? A bio je za toliko godina mladji i sigurno ne losiji teniser. Kratak i jasan odgovor-konkurencija! 
RF- Covek koji je najvise profititao u istoriji sporta zbog manjka konkurencije. Ni to nije mala stvar, treba biti uvek na vrhu ili pri vrhu da bi to iskoristio. Ali na njegov stil igre i kvalitet - perfektan servis i malu potrosnju, to i nije tako tesko bilo. 
Federer je legenda, ikona tenisa, ali daleko od najboljeg svih vremena. Jer su i Djokovic i Nadal dosta bolji u medjusobnim mecevima i uzeli su po 12 GS a Federer svega 5 GS (od 2008. kad su ova dvojica stasala). Cak su u tom periodu jedan Vavrinka i Marej uzeli po 3 GS, pa Federerovih 5kom ne deluje bas kao nesto sa cim treba da se dici jedan GOAT, zar ne? 
RF ne moze biti GOAT, kad nije najbolji ni u svojoj eri, a da ne spominjem gomilu velikana iz istorije, mada to je tesko porediti razlicite ere i okolnosti.
(koma, 14. jun 2017 20:14)

U brate.... Kazes jedno, pa sam sebe negiras. Federer je prestao konstantno da osvaja slemove kada je presao 30 godina, sto je normalno, a ne zato sto je konkurencija sad nesto preteska. Zamisli jedan wawrinka osvaja slemove kad predje 30 godina, sto nije mogao ni da zamisli kad su federer i nadal igrali najbolji tenis..Ne treba mi nijedan vise argument, a ni drugima koji koriste mozak...

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Elem,nije Feki izgubio od bilo kog igraca sa 302. mesta na ATP listi vec od Tomi Hasa, nekadasnjeg broja 1.A i Feki nije nastupao na turnirima jos od Rima pa ovaj poraz nije iznenadjenje.Vratice se Feki jos jaci i odmorniji za Vimbledon koji pocinje 3 jula dakle za 3 nedelje.

marshal

pre 6 godina

Hahahahaha... jedan jedini, najveći ikada... izgubio od 302. listi, pardon ipak vrhunskog igrača na travi... hahahahaha. Jumko, kme, Uroš prejaki... presmiješni ste čitajući vaše komentare, samo još da se javi onaj znak pitanja. Bruka i sramota za fetarde, pukli ste od pravdanja!

Draža

pre 6 godina

Legendarni podvig legendarnog Tomi Haasa. Mislim da je on čak bio i br. 2 svojevremeno ili bar u top 3, u generaciji pre Federera.
Činjenica da je ovo vest govori o tome koliko je Federer veliki teniser, čak i kada gubi.

Mica

pre 6 godina

Još jedan dokaz da se tenis igra ili ne igra!
Kalkulacije i pauze dovode do pada forme koju treba svakodnevno održavati , ne samo treningom nego i turnirima!

nasmeja me dete...

pre 6 godina

Fedex je namerno izgubio, sve je to deo taktike, da zavara protivnike, da pomisle da i oni imaju neku sansu na Vimbldonu.
(Ono, kad ti se 19-i GS smesi i kaze, "tvoj sam"., 14. jun 2017 20:53)

A KOLIKO TI IMAS GODINA?

kme

pre 6 godina

Kakva 2 udarca za fedtarde u kratkom roku.. 
Prvo Feđa reče da će Novak još osvajati GS-ove a sad ovo..
(remax, 14. jun 2017 20:41)

Koliko ima nolo slemova od pocetka godine, ili bolje koliko turnira? hahaha

Bojan

pre 6 godina

Federer i Has su porodicni prijatelji, povezani privatno i profesionalno. Ovaj poraz je kao predaja Djokovica Krajinovicu 2010 ili porazi od Tipsarevica u Madridu i na zavrsnom turniru.

texo

pre 6 godina

Veze ovi stručnjaci nemaju, primio čovek osam cifara da se pojavi u Štutgartu, rekreativno odigrao, lakši trening pa ide u Hale i tamo po osam cifara, al to mu je jedan od omiljenih turnira koji uzima zajedno sa Vimbldonom.

Inače, isto ovako rekreativno je "odigrao" i protiv Donskoja u Dubaiju pa znamo šta je bilo u Indian Velsu i Majamiju.

Gledaš li Greže?!

pre 6 godina

I u Dubaiju ga je izbacio Donskoj pa je osvojio IW i Majami, očigledno da sa pola snage igra ove, uslovno rečeno, manje turnire

RForever

pre 6 godina

Ovaj poraz mu moze samo dobro doneti. Trenirace jos napornije i za Wimbldon ce biti u top firmi. Takav je Federer. A Tomi Has je vrhunski igrac i bez obzira sto je trenutno 302. zasluzuje mnogo vise postovanja. Mnogo postenije bi bilo da je naslov: "Federer izgubio od nekadasnjeg broja jedan". Postovanje za Hasa. Legenda i veliki borac.

Caslav

pre 6 godina

Hahahahaha Fed botovi na aparatima.
(Rade, 14. jun 2017 19:19)

Jadni su pusti ih gledaj kako ga pravdaju po kementarima, jad i čemer haha

)

pre 6 godina

Ahaha... najjači su mi ovi, nije to neki bilo koji 302. to je Tomi Has! Uuuu, brrr! Jel to beše onaj direktor turnira u Kaliforiji u petoj deceniji?

Kouč

pre 6 godina

Čuj ove Federerove botine (u suštini zapravo antiđokovićevce, kompleksaše) kako nariču "pa nije izgubio od tamo nekog nego od Tomija Hasa"?!?! Eeeej bre ljudi, čovek ima 39 godina eeej TRIDESET DEVET GODINA, veteran je u svetu tenisa već poodavno, uglavnom igra iz čistog zadovoljstva, zbog toga je 302. na svetu i nije svejedno izgubiti od njega, naročito kada od njega izgubi čovek sa 18 GS titula, jedan od najvećih tenisera svih vremena! Šta sad, ajde da nateramo na primer sada Matsa Vilandera ili Bjorna Borga da obuku patike i uzmu rekete u ruke pa da sada u sedmimk decenijama života izađu Fedeksu na megdan i kojim slučajem ga pobede, i šta onda, to ne bi bila bruka jer je izgubio od zaista velikih imena ali imena koja su u sedmim decenijama života??? Da je težak ovaj poraz i za Rođu neočekivan, to je istina, da se ne lažemo, potrebni su mu mečevi na travi pre Vimbldona, i nije mu u interesu da gubi na početku turnira u prvim kolima ATP 250!

Вељко

pre 6 godina

Је ли Вам сада јасније зашто се Ђоковићу не игра тенис?
Је ли то тај Федерер што је почистио све у Мелбурну,Индијан Велсу и Мајамију?

Melenci

pre 6 godina

bas me interesuju svi oni koji su govorili o savrsenstvu Rodzera i nasem losem Noletu!Da li vas je stid?Pri tom ne zelim da Rodzera omalovazavam,jednostavno desi se i najvecima poraz,pad forme.Niko nije savrsen,a Rodzer ce sigurno poraditi dodatno na motivaciji kako bi Vimbldon docekao sto spremniji.

X=iks

pre 6 godina

Neka osvoji jos neki turnir, veliki neki, pa u penziju. (Jeri smo tako u mo gucnosti, 14. jun 2017 19:14)

Ko? Haas? Mislim, sto bi sad slao Federera u penziju!? Pa izgubio je od starijeg od sebe!

dodjoh,videh,odoh

pre 6 godina

Odlican mec i strasna igra Hasa,ako su gledali organizatori Vimbldona obavezno pozivnicu da dobije.I nije 302 na svetu nego Tomi Has ipak je on ime u tenisu.

nfs

pre 6 godina

Videvsi samo naslov, pomislila sam "a taj 302. igrac je verovatno Tomi Has ili Sergej Stahovski ili tako neki veteran koji igra super na travi". Samo kod nas se moze videti ovakav naslov i praviti senzaciju tamo gde je nema. Kao sto neko vec rece, pravedniji naslov bi bio "Izgubio od nekadasnjeg broja 2".
Tomi igra poslednju sezonu i igra dosta meceva, a Federeru je ovo prvi mec jos od americke turneje.

Ono, kad ti se 19-i GS smesi i kaze, "tvoj sam".

pre 6 godina

Fedex je namerno izgubio, sve je to deo taktike, da zavara protivnike, da pomisle da i oni imaju neku sansu na Vimbldonu.

Amor i Paz Pepe Imaz

pre 6 godina

Ono kada čovek ne zna meru, pa hoće još, još, još i još...ovaj poraz od čoveka koji uskoro ulazi u PETU deceniju svoga života i koji tenis igra iz zadovoljstva, rekreativno, bi Rodžera Federera morao opomenuti da je vreme da razmišlja da rekete okači o klin, i da uzme Mirku pod ruku, a blizančiće u krilo, pa uživanjac sa njima po svetu...ali ne, hoće čovek još...Na AO je ove godine imao IDEALAN tajming da u penziju ode kao NEPORAŽENI VELIKAN NAKON OSVAJANJA 18. GS TITULE, ATP je učinio apsolutno SVE što je u njihovoj moći da mu to omoguće...ne kažem, izgarao je na terenu, pobeđivao svoje rivale, ali je ATP odradio vraški deo posla, napravio marketinški i medijski enormni pritisak najavljujući njegov povratak da je jednostavno strašno, zatim i tolerisavši mu med-tajm aute i odlaske sa terena čak DVA PUTA ZA REDOM na jednom GS-u i u polufinalu i u finalu...sve je bilo uređeno, ali ne, oće još, sada stavlja ATP na nova iskušenja, očekuje da mu srede (i srediće mu) lagan žreb u prva 4-5 kola na Vimbldonu i potom da mu opet progledaju kroz prste i tolerišu eventualna odmaranja sa med-time autima...i uspeće, osvojiće na taj način i 8.Vimbldon pazite šta sam vam rekao, suviše je sujetan, želi da bude rekorder bar na jednom GS-u sa najviše titula.

Кривокапић

pre 6 godina

Тенис је чудна игра. Имаш лош дан без обзира колико си се спремао.

koma

pre 6 godina

E da Tomi nije kuburio sa povredama, podelio bi Federerovih 10ak GS titula, ili barem Vimldone. A i pitanje da li bi RF uzeo i tu polovinu jer ne bi izgradio toliko samopouzdanje i oreol nepobedivog u tom periodu pa bi mozda cesce gubio i od Rodika, Safina, Nalbandiana i slicnih.
A i ova titula na AO mu se mnogo preuvelicava, kao time je potvrdio da je najveci ikada!? Gde je bio 5 godina pre-nije nijednu uzeo, ili u 7 prethodnih uzeo samo 1 GS!? A bio je za toliko godina mladji i sigurno ne losiji teniser. Kratak i jasan odgovor-konkurencija!
RF- Covek koji je najvise profititao u istoriji sporta zbog manjka konkurencije. Ni to nije mala stvar, treba biti uvek na vrhu ili pri vrhu da bi to iskoristio. Ali na njegov stil igre i kvalitet - perfektan servis i malu potrosnju, to i nije tako tesko bilo.
Federer je legenda, ikona tenisa, ali daleko od najboljeg svih vremena. Jer su i Djokovic i Nadal dosta bolji u medjusobnim mecevima i uzeli su po 12 GS a Federer svega 5 GS (od 2008. kad su ova dvojica stasala). Cak su u tom periodu jedan Vavrinka i Marej uzeli po 3 GS, pa Federerovih 5kom ne deluje bas kao nesto sa cim treba da se dici jedan GOAT, zar ne?
RF ne moze biti GOAT, kad nije najbolji ni u svojoj eri, a da ne spominjem gomilu velikana iz istorije, mada to je tesko porediti razlicite ere i okolnosti.

NS BOY

pre 6 godina

@Andjela, to sto je "po tebi", ne znaci da je po njemu. Ti ni bilo ko drugi ne znate da li on igra rekreativno ili ne. Ali glupo je tvrditi da neko igra rekreativno, a onda kazati da se nada da ce osvojiti neki GS. Kao rekreativac niko ne moze osvojiti GS u profesionalnoj kategoriji. A i Federer je sam rekao da je trenirao kao pravi sampion.
Svakako se ne bi ni najmanje borio da nije dosao sa namerom da stigne daleko na ovom turniru. Da, igrace dva sata da bi zavarao publiku.

kobazz

pre 6 godina

Evo ih ovi nolomrzci sto brane rodju kad izgubi od 302. na svetu kao nije to bilo ko to je Has pa sto niste isto pricali i za Tima koji je stvarno u top 10 kad je dobio Djokovica na RG. Ovaj Has igrao zadnji put igrao tenis pre 10 godina.

Bager

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Na tvoj 18 imaš 302, prijatno!

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ako smo bilo sta naucili, to je: NIKAD ne otpisuj Federera, pogotovu u Londonu.
(tesla, 14. jun 2017 19:17)

Misliš na onaj London kada je predao Novaku finale a pre toga ga kritikovao kada je Nole predavao mečeve?!

Ako smo bilo sta naucili, to je: NIKAD ne otpisuj Federera, pogotovu u Londonu.
(tesla, 14. jun 2017 19:17)

.

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem! 
(realnost, 14. jun 2017 19:13) 

Prvo, nije on francuz da bude Roze, on je Rodzer, a druga stvar i Federer je veteran.
(Ivan, 14. jun 2017 19:40)

Nije ni Nole Bosanac ili Hrvat pa da bude Nolo, pa vi susjedi nikako to da shvatite.

RF

pre 6 godina

Tako je federer izgubio i u dubaiju pa svi znamo sta se posle desilo, osvojio je indijan vels i majami...Neka bude tako i ovaj put da osvoji sledeca dva turnira ja necu da se bunim...

Jovan

pre 6 godina

Naslov vam je za kantu. Nepostovanje Tomija Hasa - tenisera koji bi bio jedan od najboljih da ga nisu zadesile povrede i neke tragicne situacije u zivotu. Iz tehnickog aspekta vrhunski igrac bez mane, zna Federer da nije slucajno izgubio od njega danas i da ako nije na najvisem nivou ovo moze da se desi protiv takvog igraca. Inace Tomi Has je 3 goine stariji od Federera i usao je u 40u godinu zivota. Svako ko moze uopste da igra profesionalni tenis u tim godinama zasluzuje ogromno postovanje, a kamoli oni koji pobedjuju top5 igrace na svetu.

boris

pre 6 godina

Ovde nije bitna pozicija na listi,vec ko je na njoj, Tomi Has,vrhunski igrac na travi,posebno pred svojom publikom u Haleu i evo sad Stutgartu.Nekada broj dva ali povrede se mu unistile karijeru.Uz to jedan od najstarijih trenutno na turu.

Gde ste sad fedbotovi,sto danima trujete ove strane?

pre 6 godina

Zar svetski sampion u treniranju da izgubi od 300+ igraca?
Mora da je neka greska!
Ili ne zna da igra bez loknica?

savjet

pre 6 godina

Ovi koje je obradovala Federerov poraz neka budu malo strpljivi i neka sašekaju kraj Wimbldona ,onda će imati vremena da se itekako "raduju"...?

realnost

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem!

kme

pre 6 godina

Ti ono baš cmizdriš.
(kmeee, 14. jun 2017 19:38)

A vi se ono bas radujete...Pa dobro, kad vam vas pulen ne donosi radosti, radujte se porazima federera hahaha

noname

pre 6 godina

Pa naslov kao da je Tomi anonimus neki, a ne odlican igrac i bivsi broj 2.
Dobar mec, svaka cast Hasu sto ima 39 godina i dalje igra odlicno. Jedan od retkih meceva u poslednje vreme, gde Federer nije stariji igrac

Posmatrac

pre 6 godina

Inace Rodzeru bi ovaj turnir 250 doneo puno toga a pregrst tih turnira ima te kategorije. Sve u svemu svaka cast Tommy Hasu bez obzira na rejking jer koliko god da covek ima godina svakako da nije izgubio osecaj za igru jos uvek uprkos povreda koje su ga unistile tokom karijere. Federer treba ocekivat pravog u Haleu odnosno na Vimbldonu. To je jednostavno on pa da mu se dogodi da izgubi nekad meceve sto je sportski.

Srdjan

pre 6 godina

Ok, Has jeste 302. na listi ali Has je neko ko je i dalje, s obzirom na godine, kvalitetom mnogo bolji nego sto lista pokazuje. Covjek samo ne igra mnogo turnira, a na travi je posebno nezgodan. Nista ovo ne mora da znaci, siguran sam sa ce Federer na WB doci do zavrsnice.

Fei Li

pre 6 godina

Taj 302. igrač je Tomi Has, koji je i u ovim godinama u top 5-10 igrača na travi.
Federer je ovako gubio i na Hopman kupu pre AUS Opena, imaće vremena da se konsoliduje do Halea pa da onda na Vimbldonu napadne titulu.

kme

pre 6 godina

Sad se vidi koja je bila namestaljka na Australian Openu, da se Rodji omoguci 18i gren slem. Ne sumnjam da ce i na Wimbldonu odjednom da “proigra“ lako pobedjujuci sve protivnike..
(SportCirkus, 14. jun 2017 19:17)

A sta je bilo u indijan velsu i majamiju, ili ti dolaze samo informacije iz australije?

kme

pre 6 godina

Ipak je motivacija najveci problem za federera na ovim turnirima...Prosto nema je uopste. Ali razumem ga, posle svega sto je osvojio nije lako naci motivaciju za prvo kolo turnira 250 serije i eto sta se desi...A nolobotovima svanulo hahaha

placi

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ti u svakoj vesti vidiš Novaka! Opsednut si njim. Kakve veze on s ovom sramotom ima?
Meni prijatno veče, a tebi?

savjet

pre 6 godina

Ovi koje je obradovala Federerov poraz neka budu malo strpljivi i neka sašekaju kraj Wimbldona ,onda će imati vremena da se itekako "raduju"...?

fantom

pre 6 godina

Sramotna igra petog tenisera sveta. Bekhend nije postojao, bez ikakvog žara je igrao. Has ima 40 godina, na zalasku karijere i teniser u punoj formi kao Federer dozvoli da tako izgubi. I on da bude favorit na Vimbldonu, sramota, povlači se sa turnira, karma je čudo Federer neće osvojiti Vimbldon.

Ivan

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem!
(realnost, 14. jun 2017 19:13)

Prvo, nije on francuz da bude Roze, on je Rodzer, a druga stvar i Federer je veteran.

Jumko

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.

.

pre 6 godina

Ovde nije bitna pozicija na listi,vec ko je na njoj, Tomi Has,vrhunski igrac na travi,posebno pred svojom publikom u Haleu i evo sad Stutgartu.Nekada broj dva ali povrede se mu unistile karijeru.Uz to jedan od najstarijih trenutno na turu.
(boris, 14. jun 2017 19:15)

Itekako je bitno koji je na listi jer to govori da se Has oprostio od profi tura odavno, i nije to priča kao Delpo koji je bio 100-ti ali se vraćao na tur posle povrede i objektivno bio mnogo bolji nego što plasman govori, a znali ste botovi da prozivate Novaka kako je izgubio na OI u prvom kolu od 100-og tenisera. Šta sada kmečite za naslov?

SportCirkus

pre 6 godina

Sad se vidi koja je bila namestaljka na Australian Openu, da se Rodji omoguci 18i gren slem. Ne sumnjam da ce i na Wimbldonu odjednom da “proigra“ lako pobedjujuci sve protivnike..

Andjela

pre 6 godina

Zlonameran naslov. Prvo Tomi Has je odličan igrač (po sposobnosti spada u prvih 50 na svetu, kakve veze ima trenutni položaj na listi, čovek ima oko 40 g). Drugo, meč je bio odličan, mogao je Rodzer takođe biti pobednik (izmigoljio se Has u drugom setu)...

mercedes cup

pre 6 godina

Ne znam,ali Nemci su Federeru neka talija....Kada je izgubio na Hopman kupu od Zvereva osvojio je AO open.Kada je izgubio u Haleu 2012 baš od Tomija osvojio je Vimbldon,tako da se to možda opet ponovi. Inače ovo je i dobro za njega,em što će ga naterati da još više trenira em što će ga malo probuditi iz prolećnog sna i osvajanja double sunshine(majami-indijan vels) i koncentrisati ga ka vraćanju forme iz tog perioda.I da stvarno ne znam zašto admini nisu napisali da je Federer imao dobijen meč i da ga je prokockao kao protiv Donskoja u Dubaiu jer nije iskoristio 2 MEČ LOPTE u tajbrejku!

Andjela

pre 6 godina

Samo da dodam: "loš povratak", gde? On igra rekreativno (lista godišnje ga više uopšte ne zanimaju), po meni jedino šta ga zanima je da osvoji bar još jedan GS.

Raymond

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ma Novak vise nije tema. Covek se nalazi u nama nedokucivim duhovnim sferama, tenis ga ne zanima, on verovatno i ne zna da je ikada igrao tenis.

dejan76

pre 6 godina

Ulazak u formu. Stari lisac Federer isuviše dobro zna šta ga čeka u Wimbledonu za tri sedmice. I on taktizira jer zna svoje prioritete. Lično bih voleo da se i Nole pojavi na nekom od ovih travnatih turnira pre WB. Ali teško..

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Ovaj mec mnogo podseca na onaj poraz u Dubaiju od Donskoja,brdo propustenih sansi,nekoliko mec lopti i na kraju poraz.Mada bolje sad poraz nego na Wimbledonu,i da za kraj bolje poraz od nekada odlicnog igraca sa puno iskustva nego od Istomina,Veselog ili Bautiste Aguta...

Ivan

pre 6 godina

Šta vama kompleksašima nije jasno u naslovu ovog posta?? Zar Tomi Has nije 302. na svetu??? Jeste, 302. je!!! I?? Šta je onda nejasno?? Zvao se on Tomi Has ili Kotlokrpko Kotlokrpković NEBITNO JE, bitno je da je POBEDIO jednog od najvećih tenosera sveta svih vremena i da je tu pobedu napravio kao VETERAN od 39 godina i kao ZAISTA 302. na svetu! :-)

boris

pre 6 godina

Ovde nije bitna pozicija na listi,vec ko je na njoj, Tomi Has,vrhunski igrac na travi,posebno pred svojom publikom u Haleu i evo sad Stutgartu.Nekada broj dva ali povrede se mu unistile karijeru.Uz to jedan od najstarijih trenutno na turu.

noname

pre 6 godina

Pa naslov kao da je Tomi anonimus neki, a ne odlican igrac i bivsi broj 2.
Dobar mec, svaka cast Hasu sto ima 39 godina i dalje igra odlicno. Jedan od retkih meceva u poslednje vreme, gde Federer nije stariji igrac

Fei Li

pre 6 godina

Taj 302. igrač je Tomi Has, koji je i u ovim godinama u top 5-10 igrača na travi.
Federer je ovako gubio i na Hopman kupu pre AUS Opena, imaće vremena da se konsoliduje do Halea pa da onda na Vimbldonu napadne titulu.

Jovan

pre 6 godina

Naslov vam je za kantu. Nepostovanje Tomija Hasa - tenisera koji bi bio jedan od najboljih da ga nisu zadesile povrede i neke tragicne situacije u zivotu. Iz tehnickog aspekta vrhunski igrac bez mane, zna Federer da nije slucajno izgubio od njega danas i da ako nije na najvisem nivou ovo moze da se desi protiv takvog igraca. Inace Tomi Has je 3 goine stariji od Federera i usao je u 40u godinu zivota. Svako ko moze uopste da igra profesionalni tenis u tim godinama zasluzuje ogromno postovanje, a kamoli oni koji pobedjuju top5 igrace na svetu.

Srdjan

pre 6 godina

Ok, Has jeste 302. na listi ali Has je neko ko je i dalje, s obzirom na godine, kvalitetom mnogo bolji nego sto lista pokazuje. Covjek samo ne igra mnogo turnira, a na travi je posebno nezgodan. Nista ovo ne mora da znaci, siguran sam sa ce Federer na WB doci do zavrsnice.

realnost

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem!

dodjoh,videh,odoh

pre 6 godina

Odlican mec i strasna igra Hasa,ako su gledali organizatori Vimbldona obavezno pozivnicu da dobije.I nije 302 na svetu nego Tomi Has ipak je on ime u tenisu.

SportCirkus

pre 6 godina

Sad se vidi koja je bila namestaljka na Australian Openu, da se Rodji omoguci 18i gren slem. Ne sumnjam da ce i na Wimbldonu odjednom da “proigra“ lako pobedjujuci sve protivnike..

.

pre 6 godina

Ovde nije bitna pozicija na listi,vec ko je na njoj, Tomi Has,vrhunski igrac na travi,posebno pred svojom publikom u Haleu i evo sad Stutgartu.Nekada broj dva ali povrede se mu unistile karijeru.Uz to jedan od najstarijih trenutno na turu.
(boris, 14. jun 2017 19:15)

Itekako je bitno koji je na listi jer to govori da se Has oprostio od profi tura odavno, i nije to priča kao Delpo koji je bio 100-ti ali se vraćao na tur posle povrede i objektivno bio mnogo bolji nego što plasman govori, a znali ste botovi da prozivate Novaka kako je izgubio na OI u prvom kolu od 100-og tenisera. Šta sada kmečite za naslov?

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Ovaj mec mnogo podseca na onaj poraz u Dubaiju od Donskoja,brdo propustenih sansi,nekoliko mec lopti i na kraju poraz.Mada bolje sad poraz nego na Wimbledonu,i da za kraj bolje poraz od nekada odlicnog igraca sa puno iskustva nego od Istomina,Veselog ili Bautiste Aguta...

RForever

pre 6 godina

Ovaj poraz mu moze samo dobro doneti. Trenirace jos napornije i za Wimbldon ce biti u top firmi. Takav je Federer. A Tomi Has je vrhunski igrac i bez obzira sto je trenutno 302. zasluzuje mnogo vise postovanja. Mnogo postenije bi bilo da je naslov: "Federer izgubio od nekadasnjeg broja jedan". Postovanje za Hasa. Legenda i veliki borac.

Tomi

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da NIKO od komentatora nije naveo da je Haas pobedio Noleta 2013, kada je Nole bio na svom vrhuncu (pogledajte neverovatnu igru Haasa pritiv Noleta na sledecem linku https://www.youtube.com/watch?v=mkacPVyY8zM), Pozz

placi

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ti u svakoj vesti vidiš Novaka! Opsednut si njim. Kakve veze on s ovom sramotom ima?
Meni prijatno veče, a tebi?

koma

pre 6 godina

@kme
Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada.
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali.
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?

novica

pre 6 godina

A taj 302. na ATP listi je Has, velemajstor tenisa, od koga nije sramota izgubiti. Na kom mestu je bio Delpo kad je pobedio Đokovića na olimpijadi? Pa je l' sramota izgubiti od Delpa?
Naravno da nije.

fantom

pre 6 godina

Sramotna igra petog tenisera sveta. Bekhend nije postojao, bez ikakvog žara je igrao. Has ima 40 godina, na zalasku karijere i teniser u punoj formi kao Federer dozvoli da tako izgubi. I on da bude favorit na Vimbldonu, sramota, povlači se sa turnira, karma je čudo Federer neće osvojiti Vimbldon.

=

pre 6 godina

Ma sve ok, Djokovic je bolji teniser od Federera! Zadovoljni? Hohoho...
(Jumko, 14. jun 2017 22:47)

Naravno da je bolji. Više ga je pobeđivao nego ovaj njega. Prosto. Ti da pobeđuješ više komšiju u stonom tenisu, da li bi mu priznao da je bolji od tebe? Ja ne bih nikada, a ti ako bi, ne poštuješ samog sebe, i imaš podanički mentalitet.

.

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem! 
(realnost, 14. jun 2017 19:13) 

Prvo, nije on francuz da bude Roze, on je Rodzer, a druga stvar i Federer je veteran.
(Ivan, 14. jun 2017 19:40)

Nije ni Nole Bosanac ili Hrvat pa da bude Nolo, pa vi susjedi nikako to da shvatite.

koma

pre 6 godina

E da Tomi nije kuburio sa povredama, podelio bi Federerovih 10ak GS titula, ili barem Vimldone. A i pitanje da li bi RF uzeo i tu polovinu jer ne bi izgradio toliko samopouzdanje i oreol nepobedivog u tom periodu pa bi mozda cesce gubio i od Rodika, Safina, Nalbandiana i slicnih.
A i ova titula na AO mu se mnogo preuvelicava, kao time je potvrdio da je najveci ikada!? Gde je bio 5 godina pre-nije nijednu uzeo, ili u 7 prethodnih uzeo samo 1 GS!? A bio je za toliko godina mladji i sigurno ne losiji teniser. Kratak i jasan odgovor-konkurencija!
RF- Covek koji je najvise profititao u istoriji sporta zbog manjka konkurencije. Ni to nije mala stvar, treba biti uvek na vrhu ili pri vrhu da bi to iskoristio. Ali na njegov stil igre i kvalitet - perfektan servis i malu potrosnju, to i nije tako tesko bilo.
Federer je legenda, ikona tenisa, ali daleko od najboljeg svih vremena. Jer su i Djokovic i Nadal dosta bolji u medjusobnim mecevima i uzeli su po 12 GS a Federer svega 5 GS (od 2008. kad su ova dvojica stasala). Cak su u tom periodu jedan Vavrinka i Marej uzeli po 3 GS, pa Federerovih 5kom ne deluje bas kao nesto sa cim treba da se dici jedan GOAT, zar ne?
RF ne moze biti GOAT, kad nije najbolji ni u svojoj eri, a da ne spominjem gomilu velikana iz istorije, mada to je tesko porediti razlicite ere i okolnosti.

...

pre 6 godina

Šta generacija 2011. zna ko je Tomi Has... Oni su ubeđeni da su Safin, Hjuit, Davidenko, Rodik, Nalbandijan i dr bili loši teniseri...
(Baki, 14. jun 2017 22:14)

Ma sve strašni velikani nabrojani! Saberi mi koliko oni svi zajedno imaju slem pobeda nad Federerom za celu karijeru. Dodaj slobodno i slem pobede Filipusisa, Bagdatisa, Gonzalesa, Ljubičića, Moje, Hasa. Hoće li svi oni zajedno da dobace do cifre koju je postigao klinac Novak od 20 godina? Evo da se ne mučiš: Svi oni za celu karijeru - 1 slem pobeda, samo 20-togodišnji Novak - 1 pobeda. Znači sam klinac Novak vs cela fed konkurencija = nerešeno lol! Može i ovako: cela ta nabrojana gomila strašnih tenisera zajedno za celu karijeru nema ni pola pobeda protiv Federera koliko ima jedan jedini Novak za pola svoje karijere. Vala strašnu konkurenciju je Federerko imao!

Тарми пфк

pre 6 godina

Колко подршке федереру од срба ?? А мржње према ђолу , нација збиља за жешћу анализу ..И тако у свим сферама !! После чуђење што је косово одлепршало , на жалост..

Bager

pre 6 godina

@bager Tako je, 302! Zaboravio sam broj nedelja na N1! Hvala.
(Jumko, 14. jun 2017 21:09)

Zaboravio si i 4 GS-a u nizu, ko je prvi stigao do 100 milki zarade od turnira, međusobni skor...postao si nešto zaboravan :)

Andjela

pre 6 godina

Zlonameran naslov. Prvo Tomi Has je odličan igrač (po sposobnosti spada u prvih 50 na svetu, kakve veze ima trenutni položaj na listi, čovek ima oko 40 g). Drugo, meč je bio odličan, mogao je Rodzer takođe biti pobednik (izmigoljio se Has u drugom setu)...

Ivan

pre 6 godina

Šta vama kompleksašima nije jasno u naslovu ovog posta?? Zar Tomi Has nije 302. na svetu??? Jeste, 302. je!!! I?? Šta je onda nejasno?? Zvao se on Tomi Has ili Kotlokrpko Kotlokrpković NEBITNO JE, bitno je da je POBEDIO jednog od najvećih tenosera sveta svih vremena i da je tu pobedu napravio kao VETERAN od 39 godina i kao ZAISTA 302. na svetu! :-)

Kouč

pre 6 godina

Čuj ove Federerove botine (u suštini zapravo antiđokovićevce, kompleksaše) kako nariču "pa nije izgubio od tamo nekog nego od Tomija Hasa"?!?! Eeeej bre ljudi, čovek ima 39 godina eeej TRIDESET DEVET GODINA, veteran je u svetu tenisa već poodavno, uglavnom igra iz čistog zadovoljstva, zbog toga je 302. na svetu i nije svejedno izgubiti od njega, naročito kada od njega izgubi čovek sa 18 GS titula, jedan od najvećih tenisera svih vremena! Šta sad, ajde da nateramo na primer sada Matsa Vilandera ili Bjorna Borga da obuku patike i uzmu rekete u ruke pa da sada u sedmimk decenijama života izađu Fedeksu na megdan i kojim slučajem ga pobede, i šta onda, to ne bi bila bruka jer je izgubio od zaista velikih imena ali imena koja su u sedmim decenijama života??? Da je težak ovaj poraz i za Rođu neočekivan, to je istina, da se ne lažemo, potrebni su mu mečevi na travi pre Vimbldona, i nije mu u interesu da gubi na početku turnira u prvim kolima ATP 250!

Malkom

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Ne, nego ljudi vole tenis, a Rodžer je važan deo tenisa. No, pre bih rekao da kod tebe, druže moj, rade kompleksi pa ostavljaš takav komentar.

Кривокапић

pre 6 godina

Тенис је чудна игра. Имаш лош дан без обзира колико си се спремао.

kme

pre 6 godina

Sad se vidi koja je bila namestaljka na Australian Openu, da se Rodji omoguci 18i gren slem. Ne sumnjam da ce i na Wimbldonu odjednom da “proigra“ lako pobedjujuci sve protivnike..
(SportCirkus, 14. jun 2017 19:17)

A sta je bilo u indijan velsu i majamiju, ili ti dolaze samo informacije iz australije?

)

pre 6 godina

Ovaj Has da se nije deset puta povredio niti bi Federer imao 18 slemova, niti bi bio 300 nedelja no1, kada ga mlati sa 40 godina, šta bi mu radio mlađi celu karijeru da je igrao?

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Tomi Has je inače bio.i drugi na atp.listi i to bez osvojenog gs!?
Zadnjih deset godina je situacija takva da jedan Vavrinka sa 3 gs ne može da bude drugi.Marej sa desetinama masters i 3 gs dočekao pad Noleta i ostalih pa da bude prvi.Nole je tek.posle 5 gs i ubedljivih pobeda nad Nadalom i Federerom došao do prvog mesta a godinama bio treći.
Ova danas konkurencija se neće nikad vise ponoviti.Ne znam koliko će još trajati ali jedva čekam Noleta u elementu da ukrsti reket ponovo sa Rafaelom.
To su za mene najveći rivali i najbolji mečevi koji sam ikad gledao. Australija i RG 2013.
Neka Rođo potraje do svoje 40te a onda će to i ostali ispratiti

kobazz

pre 6 godina

Evo ih ovi nolomrzci sto brane rodju kad izgubi od 302. na svetu kao nije to bilo ko to je Has pa sto niste isto pricali i za Tima koji je stvarno u top 10 kad je dobio Djokovica na RG. Ovaj Has igrao zadnji put igrao tenis pre 10 godina.

nije to 302 igrac, to je TOMI HAS bre :-)

pre 6 godina

Ma sve ok, Djokovic je bolji teniser od Federera! Zadovoljni? Hohoho...
(Jumko, 14. jun 2017 22:47)

Pa nema potrebe da nam ti to govoris, znamo mi to odlicno i bez tebe.
Mene interesuje da li je Tomi Has bolji teniser od Federera. Mislim.... obzirom na ove silne hvalospeve upucene Tomiju veceras.

svasta

pre 6 godina

Au koliko botova ima Rolo u Srbiji. Ode i Roli kosa kao sto je izgubi i Rafo. Mora najk da pravi bolje koktele izgubice i ove 3 dlake sto imaju. Rafo i Rolo da nisu imali najk iza sebe ne bi imali trecinu slemova. Nole zategnut , kosa ko cetka, barem je sacuvao zravlje, ovi su sa 40 gotovi

...

pre 6 godina

senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina
(lorenzo, 14. jun 2017 21:55)

Ja sam za tog Istomina odavno čuo, bio je top 30 teniser. Senzacija je kada Federera pobedi neki 200-ti Dontskoj. Za njega ni Rusi nisu čuli.

nfs

pre 6 godina

Videvsi samo naslov, pomislila sam "a taj 302. igrac je verovatno Tomi Has ili Sergej Stahovski ili tako neki veteran koji igra super na travi". Samo kod nas se moze videti ovakav naslov i praviti senzaciju tamo gde je nema. Kao sto neko vec rece, pravedniji naslov bi bio "Izgubio od nekadasnjeg broja 2".
Tomi igra poslednju sezonu i igra dosta meceva, a Federeru je ovo prvi mec jos od americke turneje.

X=iks

pre 6 godina

Neka osvoji jos neki turnir, veliki neki, pa u penziju. (Jeri smo tako u mo gucnosti, 14. jun 2017 19:14)

Ko? Haas? Mislim, sto bi sad slao Federera u penziju!? Pa izgubio je od starijeg od sebe!

)

pre 6 godina

Ahaha... najjači su mi ovi, nije to neki bilo koji 302. to je Tomi Has! Uuuu, brrr! Jel to beše onaj direktor turnira u Kaliforiji u petoj deceniji?

302>18

pre 6 godina

Mnogo postenije bi bilo da je naslov: "Federer izgubio od nekadasnjeg broja jedan". Postovanje za Hasa. Legenda i veliki borac.
(RForever, 14. jun 2017 20:01)


Vidi botova sto se tese.
Has NIKAD nije bio broj 1!

Milta

pre 6 godina

pa i nije senzacija...Has je vrlo dobar teniser, naročito na travi bez obzira na mjesto na atp listi...senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina
(lorenzo, 14. jun 2017 21:55)

Slazem se . Nije nikakva senzacija jer je Federer gubio i od Stahovskog ( u tom trenutku 116-ti igrac na svetu) , pa od Donskoja ( takodje 116-og) pa tako, ima toga jos....
Ali da je Djokovic izgubio od Tomija , niko ne bi pomenuo da je on vrlo dobar teniser a narocito na travi vec bi upravo i jedino potencirali njegovo (302 ) mesto na ATP listi.

RF

pre 6 godina

Tako je federer izgubio i u dubaiju pa svi znamo sta se posle desilo, osvojio je indijan vels i majami...Neka bude tako i ovaj put da osvoji sledeca dva turnira ja necu da se bunim...

Web Design

pre 6 godina

Švajcarski teniser Rodžer Federer izgubio je u drugom kolu turnira u Štutgartu od Tomija Hasa, koji ga je savladao posle dva sata igre – 6:2, 6:7 (8:10) i 4:6.
Ovo je vest. Sve ostalo su trice.

)

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Ne rade kompleksi batice. Samo zezanje i sprdnja :). Kompleksi rade vas koji nikada niste, nemate i nikada nećete imati legendu kao mi Novaka. To vas i boli. Dobro znaš koji ste to vi. Pusa!

Raymond

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ma Novak vise nije tema. Covek se nalazi u nama nedokucivim duhovnim sferama, tenis ga ne zanima, on verovatno i ne zna da je ikada igrao tenis.

Jumko-Patrick-Uros Prejaki-kme-?-ova mama

pre 6 godina

Domagoj!!!
Œto sam ja rekla za pisanje po cijeli dan na srpskom portalu?!
Zakaj ih nemoŸeœ ostavit na miru?
Juhica ti se ohladila..

Blade

pre 6 godina

Svaka čast Printezis, i mene to nervira, kako vetar dune..
Te ajde Nole, te Rafica, te Rođo, tipično botovski, bez ikakvog stava.
Mislim da je ona tu samo sa zadatkom da baca žišku.

marshal

pre 6 godina

Al' se raspisali Nolobotovi! Za sad 113 komentara jer je izgubio, a da je pobedio bilo bi 13! Koji su kompleksasi Nolovi navijaci!!

(esi mi nola?, 14. jun 2017 22:03)

Zato su fetardi rekorderi u kompleksima, kad Novak izgubi bez 1000 komentara kao da niste ništa postigli u životu.

LOL

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Rade bogami, nego sta. Utrkuju se ljudi ko ce bolje, uspesnije, uverljivije opravdati ''GOAT''-a .

cisto da razjasnimo

pre 6 godina

pa nije one izgubio od 302. nego od tomija hasa!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vesele devedesete, 14. jun 2017 22:11)
A Tomi Has je inace koji na ATP listi?

Gde ste sad fedbotovi,sto danima trujete ove strane?

pre 6 godina

Zar svetski sampion u treniranju da izgubi od 300+ igraca?
Mora da je neka greska!
Ili ne zna da igra bez loknica?

Andjela

pre 6 godina

Samo da dodam: "loš povratak", gde? On igra rekreativno (lista godišnje ga više uopšte ne zanimaju), po meni jedino šta ga zanima je da osvoji bar još jedan GS.

nasmeja me dete...

pre 6 godina

Fedex je namerno izgubio, sve je to deo taktike, da zavara protivnike, da pomisle da i oni imaju neku sansu na Vimbldonu.
(Ono, kad ti se 19-i GS smesi i kaze, "tvoj sam"., 14. jun 2017 20:53)

A KOLIKO TI IMAS GODINA?

marshal

pre 6 godina

Hahahahaha... jedan jedini, najveći ikada... izgubio od 302. listi, pardon ipak vrhunskog igrača na travi... hahahahaha. Jumko, kme, Uroš prejaki... presmiješni ste čitajući vaše komentare, samo još da se javi onaj znak pitanja. Bruka i sramota za fetarde, pukli ste od pravdanja!

)

pre 6 godina

(kme, 14. jun 2017 21:32)

Pišeš napamet. Federer je prestao da konstantno uzima slemove kada je napunio 26 godina i tad je skinut sa trona i nikada nije posle dominirao. Baš se pitam zašto? Da nije bio i tad mator? Federer do svoje 26. godine je osvojio 12 slemova, a od 26. (najbolje godine) samo 6. Baš se pitam zašto je u najboljim godinama osvojio samo 6 i motao se po drugom, trećem, četvrtom mestu, a kad je bio klinac uzeo 12 i bio prvi godinama? Ja znam zašto, ti znaš zašto, deca znaju zašto, vrapci znaju zašto, i veverice i vrane znaju zašto, svi znaju zašto, samo ajd da se pravimo blesavi.

kme

pre 6 godina

Ipak je motivacija najveci problem za federera na ovim turnirima...Prosto nema je uopste. Ali razumem ga, posle svega sto je osvojio nije lako naci motivaciju za prvo kolo turnira 250 serije i eto sta se desi...A nolobotovima svanulo hahaha

Ivan

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem!
(realnost, 14. jun 2017 19:13)

Prvo, nije on francuz da bude Roze, on je Rodzer, a druga stvar i Federer je veteran.

P R I N T E Z I S

pre 6 godina

Ruzan naslov, Has je poznat i odlican teniser, Rodja sa stomacicem vreba iz prikrajka, osvaja Hale i WB.
(anica, 14. jun 2017 22:38)

Niko nije rekao da je nepoznat. Samo je taj na listi. Nije on Delpo koji se vraca posle povrede, nego dosta mator igrac koji nije vise za Top 100. Naravno, na travi je dobar. Motivacija u rodnoj zemlji protiv Rodje, ne manjka.
Ruzno je tvoje pracenje tenisa i navijanje za Noleta i protiv Noleta.
Ali, koga ti podrzavas, sunovrat mu ne gine. Tako da, Rodjo, Svrco i Rafi, samo napred. :)

mercedes cup

pre 6 godina

Ne znam,ali Nemci su Federeru neka talija....Kada je izgubio na Hopman kupu od Zvereva osvojio je AO open.Kada je izgubio u Haleu 2012 baš od Tomija osvojio je Vimbldon,tako da se to možda opet ponovi. Inače ovo je i dobro za njega,em što će ga naterati da još više trenira em što će ga malo probuditi iz prolećnog sna i osvajanja double sunshine(majami-indijan vels) i koncentrisati ga ka vraćanju forme iz tog perioda.I da stvarno ne znam zašto admini nisu napisali da je Federer imao dobijen meč i da ga je prokockao kao protiv Donskoja u Dubaiu jer nije iskoristio 2 MEČ LOPTE u tajbrejku!

NS BOY

pre 6 godina

@Andjela, to sto je "po tebi", ne znaci da je po njemu. Ti ni bilo ko drugi ne znate da li on igra rekreativno ili ne. Ali glupo je tvrditi da neko igra rekreativno, a onda kazati da se nada da ce osvojiti neki GS. Kao rekreativac niko ne moze osvojiti GS u profesionalnoj kategoriji. A i Federer je sam rekao da je trenirao kao pravi sampion.
Svakako se ne bi ni najmanje borio da nije dosao sa namerom da stigne daleko na ovom turniru. Da, igrace dva sata da bi zavarao publiku.

Jumko

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.

Bojan

pre 6 godina

Federer i Has su porodicni prijatelji, povezani privatno i profesionalno. Ovaj poraz je kao predaja Djokovica Krajinovicu 2010 ili porazi od Tipsarevica u Madridu i na zavrsnom turniru.

Dejan Jović

pre 6 godina

Tomi Hass je mozda trenutno 302.igrac sveta,ali to ke veliki igrac,specijalista za travu!
Jako neugodan igrac!
Nemojte potcenjivati Rodzera,jer za njega je ovo sigurno jedan od najtezih protivnika jos u prvom kolu!
Ne zavaravajte se stize Rodzer u velikom stilu!
Daj boze da nisam u pravu!

i on je onda ok prema navijacima ?

pre 6 godina

Veze ovi stručnjaci nemaju, primio čovek osam cifara da se pojavi u Štutgartu, rekreativno odigrao, lakši trening pa ide u Hale i tamo po osam cifara, al to mu je jedan od omiljenih turnira koji uzima zajedno sa Vimbldonom.

Inače, isto ovako rekreativno je "odigrao" i protiv Donskoja u Dubaiju pa znamo šta je bilo u Indian Velsu i Majamiju.
(texo, 14. jun 2017 20:01)

Pa cekaj, taj veliki Federer za kojeg tvrdite i dizete u nebesa da je i u 36-oj motivisan da igra i da se bori, zbog cega je zapravo motivisan ? Zbog para ili pobeda ?

Draža

pre 6 godina

Legendarni podvig legendarnog Tomi Haasa. Mislim da je on čak bio i br. 2 svojevremeno ili bar u top 3, u generaciji pre Federera.
Činjenica da je ovo vest govori o tome koliko je Federer veliki teniser, čak i kada gubi.

t67

pre 6 godina

Da samo da se zna taj 300 i neki teniser Tomi je prije 10tak godina bio neko ko je igrao kao lud i tako i pobjeđivao. Ja bi ga uporedio sa Vavrinkom danas. Dakle taj čovjek zna da igra samo je omatorio, a i Fredi je omatorio. E kad se tako pogleda to više nije iznenađenje tih razmjera i da dodam Tomi ne igra cjeli kalendar i otud je 300-tom mjestu. Da iga cjeli kalendar siguran sam da bi bio u top 50.

KAO XXXL

pre 6 godina

Меч је био веома занимљив и квалитетан!
Т.Хас је одиграо као тенисер из Топ 15 а осим тога
изванредно познаје игру Федерера јер су пријатељи и понекад заједно
и тренирају! Хас је требало да има бољу каријеру али су га повреде спречиле!

Posmatrac

pre 6 godina

Inace Rodzeru bi ovaj turnir 250 doneo puno toga a pregrst tih turnira ima te kategorije. Sve u svemu svaka cast Tommy Hasu bez obzira na rejking jer koliko god da covek ima godina svakako da nije izgubio osecaj za igru jos uvek uprkos povreda koje su ga unistile tokom karijere. Federer treba ocekivat pravog u Haleu odnosno na Vimbldonu. To je jednostavno on pa da mu se dogodi da izgubi nekad meceve sto je sportski.

Gledaš li Greže?!

pre 6 godina

I u Dubaiju ga je izbacio Donskoj pa je osvojio IW i Majami, očigledno da sa pola snage igra ove, uslovno rečeno, manje turnire

Milan

pre 6 godina

Šta generacija 2011. zna ko je Tomi Has... Oni su ubeđeni da su Safin, Hjuit, Davidenko, Rodik, Nalbandijan i dr bili loši teniseri...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Baki, 14. jun 2017 22:14)
Solidni igraci koji su bili dobar match up za Federera.Svi redom iz najslabije ere u poslednjih 30 godina u tensu a to je 2004 do 2007.
a Davidenko se hajpuje iskljucivo zbog Nadala i njegovog pozitnvnog skora na hardu protiv Rafe.Obratiti paznju u kom delu sezone su postignuti.

Jumko

pre 6 godina

Izgleda da je Djokovic opet GOAT, makar dok ne ispadne sa Vimbldona... A onda, kao i posle Ao i Rg, Imaz, zena, ishrana, kostur... Hahahaha...

MsK

pre 6 godina

Ajde bre, šta ste navalili na Rodjera...Pa nije izgubio od bilo koga nego lično od direktora turnira ..
p.s. pitanje je da li će sad Rodjer prihvatitii WC od R. Krajičeka, direktora turnira u Roterdamu..

kme

pre 6 godina

Ti ono baš cmizdriš.
(kmeee, 14. jun 2017 19:38)

A vi se ono bas radujete...Pa dobro, kad vam vas pulen ne donosi radosti, radujte se porazima federera hahaha

Mica

pre 6 godina

Još jedan dokaz da se tenis igra ili ne igra!
Kalkulacije i pauze dovode do pada forme koju treba svakodnevno održavati , ne samo treningom nego i turnirima!

kme

pre 6 godina

Kakva 2 udarca za fedtarde u kratkom roku.. 
Prvo Feđa reče da će Novak još osvajati GS-ove a sad ovo..
(remax, 14. jun 2017 20:41)

Koliko ima nolo slemova od pocetka godine, ili bolje koliko turnira? hahaha

kme

pre 6 godina

E da Tomi nije kuburio sa povredama, podelio bi Federerovih 10ak GS titula, ili barem Vimldone. A i pitanje da li bi RF uzeo i tu polovinu jer ne bi izgradio toliko samopouzdanje i oreol nepobedivog u tom periodu pa bi mozda cesce gubio i od Rodika, Safina, Nalbandiana i slicnih. 
A i ova titula na AO mu se mnogo preuvelicava, kao time je potvrdio da je najveci ikada!? Gde je bio 5 godina pre-nije nijednu uzeo, ili u 7 prethodnih uzeo samo 1 GS!? A bio je za toliko godina mladji i sigurno ne losiji teniser. Kratak i jasan odgovor-konkurencija! 
RF- Covek koji je najvise profititao u istoriji sporta zbog manjka konkurencije. Ni to nije mala stvar, treba biti uvek na vrhu ili pri vrhu da bi to iskoristio. Ali na njegov stil igre i kvalitet - perfektan servis i malu potrosnju, to i nije tako tesko bilo. 
Federer je legenda, ikona tenisa, ali daleko od najboljeg svih vremena. Jer su i Djokovic i Nadal dosta bolji u medjusobnim mecevima i uzeli su po 12 GS a Federer svega 5 GS (od 2008. kad su ova dvojica stasala). Cak su u tom periodu jedan Vavrinka i Marej uzeli po 3 GS, pa Federerovih 5kom ne deluje bas kao nesto sa cim treba da se dici jedan GOAT, zar ne? 
RF ne moze biti GOAT, kad nije najbolji ni u svojoj eri, a da ne spominjem gomilu velikana iz istorije, mada to je tesko porediti razlicite ere i okolnosti.
(koma, 14. jun 2017 20:14)

U brate.... Kazes jedno, pa sam sebe negiras. Federer je prestao konstantno da osvaja slemove kada je presao 30 godina, sto je normalno, a ne zato sto je konkurencija sad nesto preteska. Zamisli jedan wawrinka osvaja slemove kad predje 30 godina, sto nije mogao ni da zamisli kad su federer i nadal igrali najbolji tenis..Ne treba mi nijedan vise argument, a ni drugima koji koriste mozak...

azzi

pre 6 godina

Kako ste mi svi interesantni pisete o naslovu a ne kapirate da ste samim ostavljanjem komentara o neimanovanju Hasa upravo uradili ono sto je B92 i hteo, a to je vas komentar i aktivnost u vezi istog ;). Isto to sada vazi i za mene. Opasni ste b92, da niste ne bi Braca Burazeri radili za vas. Pozdrav.

kme

pre 6 godina

Pišeš napamet. Federer je prestao da konstantno uzima slemove kada je napunio 26 godina i tad je skinut sa trona i nikada nije posle dominirao. Baš se pitam zašto? Da nije bio i tad mator? Federer do svoje 26. godine je osvojio 12 slemova, a od 26. (najbolje godine) samo 6. Baš se pitam zašto je u najboljim godinama osvojio samo 6 i motao se po drugom, trećem, četvrtom mestu, a kad je bio klinac uzeo 12 i bio prvi godinama? Ja znam zašto, ti znaš zašto, deca znaju zašto, vrapci znaju zašto, i veverice i vrane znaju zašto, svi znaju zašto, samo ajd da se pravimo blesavi.
(), 14. jun 2017 22:12)

Pre ce biti da ti pises napamet. Federer je osvajao slemove SVAKE godine do 2010-te. Znaci kada je imao 29 godina, koliko i nolo kad je prestao da osvaja, samo sto je federer za razliku od njega imao 16 slemova a nolo 12, koliko i sad ima... Sve ima na sajtu, ne moras da pises napamet da bi lazno ispametovao/la...

Caslav

pre 6 godina

Hahahahaha Fed botovi na aparatima.
(Rade, 14. jun 2017 19:19)

Jadni su pusti ih gledaj kako ga pravdaju po kementarima, jad i čemer haha

Ivan

pre 6 godina

Eliminisite najmanji broj... 18, 15, 12!
(Jumko, 14. jun 2017 21:07)

Šta je ovo, kviz? Imam onda i ja za tebe dragi moj Kvisko jednu mozgalicu: Eliminišite NAJVEĆI broj: 17, 19, 22, 54, 77,.....302!!! TRI STOTINE DVA!! :-)

Oz

pre 6 godina

Veliki Roger,osvajac vecine titula u najvecoj eri tenisa koju su predvodili Rodik,Hjuit Davidenko Ljubicic Safin i onaj Argentinac zaborovio sam mu ime,stvarno najveca konkurencija ikada.....

?

pre 6 godina

Federer nije izgubio od 302 na svetu nego od vrhunskog igraca pod uslovom kada je zdrav a to je svakako Tomi Has i nije nikakvo opravdanje sto je imao pauzu.Pa nekada bivsi broj 2 Nemac kroz karijeru imao vise operacija nego sto je Fedex propustio turnira tako da to ne pije vodu.Da nije imao toliko problema sa kolenima kroz karijeru sigurno da bi vise osvojio nego li ovih 15 titula.A ovaj sto proziva moj nik moze da mi pljune pod prozor:)

adem

pre 6 godina

od pocetka godine novak se samo jednom susreo sa nadalom i taj je mec izgubio. nadal i federer su se sreli 3 puta i bolji je bio federer, i to su bile zavrsnice. novak za to vreme je ispada dosta ranije, osim tada kada je stigao do nadala. federer je izbegao igranje na sljaci, bas u vreme kada je nadal rasturao sve.
zasto ovo navodim? samo da kazem da to sto novak ima bolji H2h od nekoga ne mora da znaci da je bolji od istog, ili ako ima slabiji H2H, vec da su se sastajali kada je on bio da kazem jaci ili bolji, znaci mislim na taj period, a u prilikama kada nije bio u formi gubio je ranije i nisu se sastajali. ja verujem da je novak stizao do federera ili nadala ovih meseci da bi svaki mec izgubio, jer jednostavno nije u najboljoj formi. ili recimo da novak ne odgovara nadalu, da tako kazem, ali zato nadal pobedjuje sve osim njega. umesto novaka moze biti bilo koji teniser. znaci da bi se reklo za nekoga da je bolji, ne treba gledati kakav je skor imao sa odredjenim teniseron, nego koliko ima pobeda, osvojenih titula, mozda i koga je sve pobedjivao, top 5, ali ne konkretno jednog i onda na osnovu toga reci da je bolji ili gori.
znaci federer je po svim parametrima najbolji teniser. dok je nadal kralj sljake. ostali mogu da se poredjaju kako hoce, ali moraju ostavi odredjen prazan prostor izmedju ta dva tenise i ostalih. i to vazi za ovo vreme.
ako novak bude bolji po GS i nedeljama kao prvi, onda cu ja reci da je najbolji. do tada sa postovanjem o federeru i nadalu

Melenci

pre 6 godina

bas me interesuju svi oni koji su govorili o savrsenstvu Rodzera i nasem losem Noletu!Da li vas je stid?Pri tom ne zelim da Rodzera omalovazavam,jednostavno desi se i najvecima poraz,pad forme.Niko nije savrsen,a Rodzer ce sigurno poraditi dodatno na motivaciji kako bi Vimbldon docekao sto spremniji.

Вељко

pre 6 godina

Је ли Вам сада јасније зашто се Ђоковићу не игра тенис?
Је ли то тај Федерер што је почистио све у Мелбурну,Индијан Велсу и Мајамију?

Ono, kad ti se 19-i GS smesi i kaze, "tvoj sam".

pre 6 godina

Fedex je namerno izgubio, sve je to deo taktike, da zavara protivnike, da pomisle da i oni imaju neku sansu na Vimbldonu.

Amor i Paz Pepe Imaz

pre 6 godina

Ono kada čovek ne zna meru, pa hoće još, još, još i još...ovaj poraz od čoveka koji uskoro ulazi u PETU deceniju svoga života i koji tenis igra iz zadovoljstva, rekreativno, bi Rodžera Federera morao opomenuti da je vreme da razmišlja da rekete okači o klin, i da uzme Mirku pod ruku, a blizančiće u krilo, pa uživanjac sa njima po svetu...ali ne, hoće čovek još...Na AO je ove godine imao IDEALAN tajming da u penziju ode kao NEPORAŽENI VELIKAN NAKON OSVAJANJA 18. GS TITULE, ATP je učinio apsolutno SVE što je u njihovoj moći da mu to omoguće...ne kažem, izgarao je na terenu, pobeđivao svoje rivale, ali je ATP odradio vraški deo posla, napravio marketinški i medijski enormni pritisak najavljujući njegov povratak da je jednostavno strašno, zatim i tolerisavši mu med-tajm aute i odlaske sa terena čak DVA PUTA ZA REDOM na jednom GS-u i u polufinalu i u finalu...sve je bilo uređeno, ali ne, oće još, sada stavlja ATP na nova iskušenja, očekuje da mu srede (i srediće mu) lagan žreb u prva 4-5 kola na Vimbldonu i potom da mu opet progledaju kroz prste i tolerišu eventualna odmaranja sa med-time autima...i uspeće, osvojiće na taj način i 8.Vimbldon pazite šta sam vam rekao, suviše je sujetan, želi da bude rekorder bar na jednom GS-u sa najviše titula.

lorenzo

pre 6 godina

pa i nije senzacija...Has je vrlo dobar teniser, naročito na travi bez obzira na mjesto na atp listi...senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
Pa i Djoković je iskoristio pad i Federera i Nadala (i to duži period) i debelo se okoristiti, to ne kažeš? ! Do tada je bio večito 3.i dalje od polufinala (osim kad jedan od dvojice ne kiksne) nije se makao. Ali za razliku od Novaka eto taj prepotenko kako ga nazivate ovde to javno kaže, Djoković tako našto nikada nije i ne bi. Mnogo se vi zanosite i pišete šta bi hteli, a to je daleko od istine. Reci da je Djoković bolji od ove dvojice velikana je u najmanju ruku smešno pogotovo kada počnete da iznosite neke nazovi činjenice, da ne kažem budalaštine.

L

pre 6 godina

Ovaj Has da se nije deset puta povredio niti bi Federer imao 18 slemova, niti bi bio 300 nedelja no1, kada ga mlati sa 40 godina, šta bi mu radio mlađi celu karijeru da je igrao?
(), 14. jun 2017 21:27)

Verovatno isto što i Del Potro Đokoviću, kad već pričamo "šta bi bilo kad bi bilo".

savjet

pre 6 godina

Ovi koje je obradovala Federerov poraz neka budu malo strpljivi i neka sašekaju kraj Wimbldona ,onda će imati vremena da se itekako "raduju"...?

Musin jarac

pre 6 godina

"@budalastinaPa i Djoković je iskoristio pad i Federera i Nadala (i to duži period) i debelo se okoristiti, to ne kažeš? ! ........
(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)"
Da bre! Samo sto je taj "pad" trajao ozbiljan vremenski period njihovih karijera, toliko ozbiljan da je H2H statistika pozitivna za Djokovica za obojicu... znas... nije samo problem deljati JEDNOG odnjih... neuporedivo je teze deljati obojicu. Zna sad Rodja sta ga je bilo snaslo, kada se sabrao, i smanjio bahatost (nije mu pomogla)... pa pokusava da pokupi jos dok je Djokovic u raspadu, a to sto uspevaju obojica u tome, to je znak da su i dalje klasa za sve ostale tenisere, posle svih godina.Naravno dok se tata Nolo ne oporavi, ako se oporavi....

dejan76

pre 6 godina

Ulazak u formu. Stari lisac Federer isuviše dobro zna šta ga čeka u Wimbledonu za tri sedmice. I on taktizira jer zna svoje prioritete. Lično bih voleo da se i Nole pojavi na nekom od ovih travnatih turnira pre WB. Ali teško..

Zivotije

pre 6 godina

Puce Rolo ko dulek. Izgleda Nike smuckao pogresan koktel. El ovo skratio kosicu radi lakse transplantacije kao njegov kolega sa odeljenja?

Milan

pre 6 godina

Federer i Has su porodicni prijatelji, povezani privatno i profesionalno. Ovaj poraz je kao predaja Djokovica Krajinovicu 2010 ili porazi od Tipsarevica u Madridu i na zavrsnom turniru.
(Bojan, 14. jun 2017 21:12
Nije valjda bojant? Nema potrebe da pravdas poraz u prvom kolu turnira.Haas je kao sto znas odlican igrac na travi i sto neko rece da je bio zdrav tvoj idol bi imao upola manje osvojenih Wimbledona a i USOa. Ali to je ono sta bi bilo kad bi bilo pa necemo mnogo o tome.Jednostavno Haas je bio dosta bolji igrac u trecem setu, ne moze se uvek servisom samo do pobede, kako je Federer zamislio da prolazi kroz prve meceve na turnru.I ne brini tu je Hale, ima vremena da udje u formu.

savjet

pre 6 godina

Ovi koje je obradovala Federerov poraz neka budu malo strpljivi i neka sašekaju kraj Wimbldona ,onda će imati vremena da se itekako "raduju"...?

texo

pre 6 godina

Veze ovi stručnjaci nemaju, primio čovek osam cifara da se pojavi u Štutgartu, rekreativno odigrao, lakši trening pa ide u Hale i tamo po osam cifara, al to mu je jedan od omiljenih turnira koji uzima zajedno sa Vimbldonom.

Inače, isto ovako rekreativno je "odigrao" i protiv Donskoja u Dubaiju pa znamo šta je bilo u Indian Velsu i Majamiju.

Milan

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da NIKO od komentatora nije naveo da je Haas pobedio Noleta 2013, kada je Nole bio na svom vrhuncu (pogledajte neverovatnu igru Haasa pritiv Noleta na sledecem linku [link]), Pozz
(Tomi, 14. jun 2017 23:39)
Ovo je tema Federer/Haas mec u Studdgartu 2017.
Djokovicev vrhunac je bio 2011 i 18 meseci iz perioda 2014/2016.
Te 2013 Djokovic u Miamiu nije forsirao (zbog DC koji se igrao naredne nedelje) u malo vetrivitijim uslovima odigrao ispod svog nivoa , cika Haas igrao dobro, nista spektakularno. A hvala ti sto pokazujes intresovanje za Novaka a da nisi jednom recju dao komentar meca koji je tema.

Inace Haas dobro odigrao 3 set, nadigrao tvog Rocka potpuno.

rf

pre 6 godina

Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada. 
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali. 
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?
(koma, 14. jun 2017 23:33)

Federer je '81-o godiste, osvajao slemove SVAKE godine do 2010-te, to je 29 godina, ja stvarno ne znam sta ovde nije jasno...

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Elem,nije Feki izgubio od bilo kog igraca sa 302. mesta na ATP listi vec od Tomi Hasa, nekadasnjeg broja 1.A i Feki nije nastupao na turnirima jos od Rima pa ovaj poraz nije iznenadjenje.Vratice se Feki jos jaci i odmorniji za Vimbledon koji pocinje 3 jula dakle za 3 nedelje.

esi mi nola?

pre 6 godina

Al' se raspisali Nolobotovi! Za sad 113 komentara jer je izgubio, a da je pobedio bilo bi 13! Koji su kompleksasi Nolovi navijaci!!

Izbaci uljeza:
1. teniser ima 18 gs, najduze bio na prvom mestu, zena se dere na njegove protivnike.
2. teniser ima 15 gs, na jednom gs ima dvocifren broj titula.
3. teniser ima 12 gs, Maja Volk mu kuvarica, zena se dere na njega, malo dete ga zaj**ava sto je pao.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Od Tomija Hasa ? Nije li on u penziji, nije li postao direktor nekog mastersa ??
(antiDebil, 14. jun 2017 20:43)

I ja sam to mislio.Bas sam se iznenadio kad sam ga video da nastupa na Roland Garosu.Ispao od nekog luzera tamo.

Kad anica baci kutlacu, a uzme makaze u ruke

pre 6 godina

Pa se opet šišaj...hohoho
(anica, 14. jun 2017 20:39)

Anice, ti si se preorjentisala? Od nekad super kuvarice postala si frizerka?

Noćno obezbedjenje

pre 6 godina

Koliko ste dosadni sa tim Rodžerovom konukerncijom 2004-2007 godine! Pa jel" bi tako pričali da je kojim slučajem obrnuto kad su u pitanju godišta ili bi ga hvalili i govorili kako je zasluženo dominirao tenisom nad levatim kojima se vi zdušno rugate konstatno.

mlekadzija

pre 6 godina

Federer je na najbolji nacin pokazao kako se dobro spremio za povratak na tur. Osvaja W sasvim sigurno. Osim ako opet ne na leti na Tomija. Njemu svak cast, igra dobar tenis i sa 39 godina...i direktor turnira u IW.

kme

pre 6 godina

Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada. 
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali. 
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?
(koma, 14. jun 2017 23:33)

Ja navodim wawrinku da bih ti dokazao kakva je konkurencija trenutno, ali izgleda nisi shvatio...To se u rodzerovo i rafino vreme nije moglo desiti, kad su igrali najbolji tenis, da wawrinka osvaja slemove. Najdalje je dosao do polufinala... Jos jednom da ti pojasnim za godine. Federer je '81-o godiste, SVAKE GODINE je osvajao slem do 2010-te godine, znaci 29 godina...Ja stvarno ne znam sta ovde nije jasno...

budalaština

pre 6 godina

Izgleda da je Djokovic opet GOAT, makar dok ne ispadne sa Vimbldona... A onda, kao i posle Ao i Rg, Imaz, zena, ishrana, kostur... Hahahaha...
(Jumko, 14. jun 2017 23:18)

Izgleda da je Federer bolji od Djokovica jer je poslije nekoliko sezona preskakanja turnira, kupanja djece i stavljanja obloga uspio da osvoji AO i 2 mastersa, sam je priznao da je iskoristio pad Novaka a prvi meč nakon takvog povratka na svojoj omiljenoj podlozi ljosno od 302 na ATP listi. Na šljaci i RG nije smio ni da se pojavi, stvarno odlike za jednog GOAT-a.

VladaNS

pre 6 godina

Ovaj mec mnogo podseca na onaj poraz u Dubaiju od Donskoja,brdo propustenih sansi,nekoliko mec lopti i na kraju poraz.Mada bolje sad poraz nego na Wimbledonu,i da za kraj bolje poraz od nekada odlicnog igraca sa puno iskustva nego od Istomina,Veselog ili Bautiste Aguta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. jun 2017 19:16)

Biće i na Vimbldonu. Isprašio bi ga Tomi brže nego dugo nije igrao...

Bager

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Na tvoj 18 imaš 302, prijatno!

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ako smo bilo sta naucili, to je: NIKAD ne otpisuj Federera, pogotovu u Londonu.
(tesla, 14. jun 2017 19:17)

Misliš na onaj London kada je predao Novaku finale a pre toga ga kritikovao kada je Nole predavao mečeve?!

Ako smo bilo sta naucili, to je: NIKAD ne otpisuj Federera, pogotovu u Londonu.
(tesla, 14. jun 2017 19:17)

Veseli šareni cvetić

pre 6 godina

Tako da su ta dva velikana u to vrijeme imali neki katastrofalan pad forme kao neko danas ne pije vode, prosto u tom periodu Novak je prikazao atomski tenis i bio bolji od ostatka ATP liste.

(budalaština, 15. jun 2017 15:30)

Bravo! Sad bih te poljubila.
Dodala bih i ovo: nekoliko teniskih legendi i stručnjaka složilo se u tome da kada Novak igra tenis na svom najvišem nivou NIKO ne može da ga pobedi. Niko. Što će reći i kada drugi igraju tenis na najvišem nivou ne mogu da ga dobiju.
Priznali su i to da je njegova dominacija u tenisu nezapamćena, da niko toliko brutalno nije dominirao. I to u vreme u kom su njegova 2 najveća rivala bila zdrava i u odličnoj formi.
Ako u to uračunamo i 4 vezana grand slama to sve dovoljno je da Novak bude smatran možda i najvećim ikada, iako ima i kontra argumenata za to, i iako se meni ne dopada toliko forsiranje GOAT-a.

bariloche

pre 6 godina

Posle Rafinog 10. pokoravanja RG ovo je zaista lepa teniska vest! Federeromanija pocinje da jenjava i ne postavlja se pitanje da li ce vec ko ce Fedji preceniti kozu na Vimbldonu!?

budalaština

pre 6 godina

(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)

Zašto bi Novak izjavljivao da su Federer i Nadal bili u padu forme kad ih je pobjeđivao, obojica su tad igrali i stizali do samih završnica turnira. Da ne bih ispao nedosljedan kad sam rekao da je Federer preskakao mislim prije svega na 2016. kad je poslije AO praktično uzeo bolovanje a i sezona mislim 2015. kad je preskočio RG i to nakon objavljenog žreba poremetivši čitav kostur što je u najmanju ruku neprofesionalno. U periodu 2011-2016 Federer i Nadal kad su igrali i bili zdravi su stizali do finala i polufinala, pobjeđivali sve tenisere osim jednog. Bilo je i tu naravno izuzetaka Nadal osvojio par puta RG i USO, Federer jednom WB, zatim Marej i Wawrinka ali za 5 godina od ukupnog broja 20 GS Novak je osvojio minimum polovinu a i H2H sa svima njima dovoljno govori. Tako da su ta dva velikana u to vrijeme imali neki katastrofalan pad forme kao neko danas ne pije vode, prosto u tom periodu Novak je prikazao atomski tenis i bio bolji od ostatka ATP liste. Takođe nisam ni pomenuo niti se zanosim da je Novak najbolji igrač, samo smatram da ako neko kalkulantski igra kao Federer ne može se smatrati GOAT, prije će Nadal to biti jer uvek igra bez obzira da li osvaja ili gubi ali je bar dosljedan mada je na zvaničnoj GOAT listi daleko ispod Novaka i Federera. Lejver iako je zbog starosti zvučao malo sujetno dobro rekao, da GOAT u tenisu ne postoji jer je svako bio najbolji u periodu svoje dominacije, zato sve to ispada kao što sam se i potpisao...

Veseli šareni cvetić

pre 6 godina

Do tada je bio večito 3.i dalje od polufinala (osim kad jedan od dvojice ne kiksne) nije se makao.

(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)

Svako ko ga je u to vreme gledao mogao je da primeti da nije mogao da diše i da se brzo umara. Kako se kasnije ispostavilo tako je bilo zbog intolerancije na gluten. Zbog toga nije mogao da igra i pruži svoj maksimum. Od uvođenja dr Četojevića u tim 2010 i promene ishrane Novak je eksplodirao. Od tada pa na dalje najlakše je bilo pobeđivati.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

(P R I N T E Z I S, 14. jun 2017 23:26)

Lepo ja rekao u komentaru u toku RG,ta Anica menja omiljene tenisere kako vetar duva,malo Rafa,malo Nolo a malo joj je idol Roki Federer.Sreca sto ne mogu sva trojica istovremeno da igraju.

anica

pre 6 godina

Prejaki, menjaju se carape...podrzavam tenis jer ga volim i sta ima lose sto pozdravim uspeh Federera i Nadala? Evo, ne znam kako cu da prezivim to sto Ti i Printezis ne verujete u moje navijacke afinitete prema Noletu...uzivaj i okani se ljubomore i zlobe, dok mi Federer bio odbojan nisam videla njegovu kosu i hod...Rafu sam uvek podrzavala. Jednog dana kad odu u penziju bice nam svima zao.

Posmatram posmatrače i usput posmatram

pre 6 godina

Dakle, da počnemo :
" Šteta , tipični švajcarski ( gubitnički ) mentalitet, mogao je biti GOAT ( malo veći nego što jeste / malo bolji od dobrih ...) !
A da ipak ostavimo čoveka na miru , mislim na ...

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
A po čemu je Djoković u padu forme, eto i on igra (ne pauzira), vidim stigao je do cetvrtfinala, polufinala pa i finala. Od početka godine (pa i kraj prosle), nije pauzirao niti je osvojio nesto. Znaci nije u padu forme? Znaci pobeđuju ga jer su bolji od njega? OK, da znamo.

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
A drugi deo komentara ne odnosi se na tebe, odnosi se na sve ostale što pišu budalaštine. Nisam Federerov navijač, navijam za Nadala od kad se pojavio, tenis pratim više decenija..ali neke stvari su toliko smešne da je prosto nemoguće ostati po strani.

neko

pre 6 godina

Prošle godine Rodžer stigao do polufinala gde je poražen od Tima. Tako da je izgubio svega 90 poena. Daleko od toga da je to smak sveta!!!!!!

Statistika

pre 6 godina

Taj Tommy ga je i pre ovoga 3 puta pobeđivao, od toga 2 puta su bili dosta bolni porazi
2000 Sydney Olympics SF 63 62
2002 Australian Open R16 76 36 46 36 64 86

SportCirkus

pre 6 godina

Sad se vidi koja je bila namestaljka na Australian Openu, da se Rodji omoguci 18i gren slem. Ne sumnjam da ce i na Wimbldonu odjednom da “proigra“ lako pobedjujuci sve protivnike..

fantom

pre 6 godina

Sramotna igra petog tenisera sveta. Bekhend nije postojao, bez ikakvog žara je igrao. Has ima 40 godina, na zalasku karijere i teniser u punoj formi kao Federer dozvoli da tako izgubi. I on da bude favorit na Vimbldonu, sramota, povlači se sa turnira, karma je čudo Federer neće osvojiti Vimbldon.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Ovaj mec mnogo podseca na onaj poraz u Dubaiju od Donskoja,brdo propustenih sansi,nekoliko mec lopti i na kraju poraz.Mada bolje sad poraz nego na Wimbledonu,i da za kraj bolje poraz od nekada odlicnog igraca sa puno iskustva nego od Istomina,Veselog ili Bautiste Aguta...

realnost

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem!

Jumko

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.

Fei Li

pre 6 godina

Taj 302. igrač je Tomi Has, koji je i u ovim godinama u top 5-10 igrača na travi.
Federer je ovako gubio i na Hopman kupu pre AUS Opena, imaće vremena da se konsoliduje do Halea pa da onda na Vimbldonu napadne titulu.

kme

pre 6 godina

Ipak je motivacija najveci problem za federera na ovim turnirima...Prosto nema je uopste. Ali razumem ga, posle svega sto je osvojio nije lako naci motivaciju za prvo kolo turnira 250 serije i eto sta se desi...A nolobotovima svanulo hahaha

Jumko

pre 6 godina

Izgleda da je Djokovic opet GOAT, makar dok ne ispadne sa Vimbldona... A onda, kao i posle Ao i Rg, Imaz, zena, ishrana, kostur... Hahahaha...

koma

pre 6 godina

E da Tomi nije kuburio sa povredama, podelio bi Federerovih 10ak GS titula, ili barem Vimldone. A i pitanje da li bi RF uzeo i tu polovinu jer ne bi izgradio toliko samopouzdanje i oreol nepobedivog u tom periodu pa bi mozda cesce gubio i od Rodika, Safina, Nalbandiana i slicnih.
A i ova titula na AO mu se mnogo preuvelicava, kao time je potvrdio da je najveci ikada!? Gde je bio 5 godina pre-nije nijednu uzeo, ili u 7 prethodnih uzeo samo 1 GS!? A bio je za toliko godina mladji i sigurno ne losiji teniser. Kratak i jasan odgovor-konkurencija!
RF- Covek koji je najvise profititao u istoriji sporta zbog manjka konkurencije. Ni to nije mala stvar, treba biti uvek na vrhu ili pri vrhu da bi to iskoristio. Ali na njegov stil igre i kvalitet - perfektan servis i malu potrosnju, to i nije tako tesko bilo.
Federer je legenda, ikona tenisa, ali daleko od najboljeg svih vremena. Jer su i Djokovic i Nadal dosta bolji u medjusobnim mecevima i uzeli su po 12 GS a Federer svega 5 GS (od 2008. kad su ova dvojica stasala). Cak su u tom periodu jedan Vavrinka i Marej uzeli po 3 GS, pa Federerovih 5kom ne deluje bas kao nesto sa cim treba da se dici jedan GOAT, zar ne?
RF ne moze biti GOAT, kad nije najbolji ni u svojoj eri, a da ne spominjem gomilu velikana iz istorije, mada to je tesko porediti razlicite ere i okolnosti.

esi mi nola?

pre 6 godina

Al' se raspisali Nolobotovi! Za sad 113 komentara jer je izgubio, a da je pobedio bilo bi 13! Koji su kompleksasi Nolovi navijaci!!

Izbaci uljeza:
1. teniser ima 18 gs, najduze bio na prvom mestu, zena se dere na njegove protivnike.
2. teniser ima 15 gs, na jednom gs ima dvocifren broj titula.
3. teniser ima 12 gs, Maja Volk mu kuvarica, zena se dere na njega, malo dete ga zaj**ava sto je pao.

RF

pre 6 godina

Tako je federer izgubio i u dubaiju pa svi znamo sta se posle desilo, osvojio je indijan vels i majami...Neka bude tako i ovaj put da osvoji sledeca dva turnira ja necu da se bunim...

kme

pre 6 godina

Kakva 2 udarca za fedtarde u kratkom roku.. 
Prvo Feđa reče da će Novak još osvajati GS-ove a sad ovo..
(remax, 14. jun 2017 20:41)

Koliko ima nolo slemova od pocetka godine, ili bolje koliko turnira? hahaha

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
Pa i Djoković je iskoristio pad i Federera i Nadala (i to duži period) i debelo se okoristiti, to ne kažeš? ! Do tada je bio večito 3.i dalje od polufinala (osim kad jedan od dvojice ne kiksne) nije se makao. Ali za razliku od Novaka eto taj prepotenko kako ga nazivate ovde to javno kaže, Djoković tako našto nikada nije i ne bi. Mnogo se vi zanosite i pišete šta bi hteli, a to je daleko od istine. Reci da je Djoković bolji od ove dvojice velikana je u najmanju ruku smešno pogotovo kada počnete da iznosite neke nazovi činjenice, da ne kažem budalaštine.

Gde ste sad fedbotovi,sto danima trujete ove strane?

pre 6 godina

Zar svetski sampion u treniranju da izgubi od 300+ igraca?
Mora da je neka greska!
Ili ne zna da igra bez loknica?

.

pre 6 godina

Ovde nije bitna pozicija na listi,vec ko je na njoj, Tomi Has,vrhunski igrac na travi,posebno pred svojom publikom u Haleu i evo sad Stutgartu.Nekada broj dva ali povrede se mu unistile karijeru.Uz to jedan od najstarijih trenutno na turu.
(boris, 14. jun 2017 19:15)

Itekako je bitno koji je na listi jer to govori da se Has oprostio od profi tura odavno, i nije to priča kao Delpo koji je bio 100-ti ali se vraćao na tur posle povrede i objektivno bio mnogo bolji nego što plasman govori, a znali ste botovi da prozivate Novaka kako je izgubio na OI u prvom kolu od 100-og tenisera. Šta sada kmečite za naslov?

kme

pre 6 godina

Ti ono baš cmizdriš.
(kmeee, 14. jun 2017 19:38)

A vi se ono bas radujete...Pa dobro, kad vam vas pulen ne donosi radosti, radujte se porazima federera hahaha

Ivan

pre 6 godina

Šta vama kompleksašima nije jasno u naslovu ovog posta?? Zar Tomi Has nije 302. na svetu??? Jeste, 302. je!!! I?? Šta je onda nejasno?? Zvao se on Tomi Has ili Kotlokrpko Kotlokrpković NEBITNO JE, bitno je da je POBEDIO jednog od najvećih tenosera sveta svih vremena i da je tu pobedu napravio kao VETERAN od 39 godina i kao ZAISTA 302. na svetu! :-)

Amor i Paz Pepe Imaz

pre 6 godina

Ono kada čovek ne zna meru, pa hoće još, još, još i još...ovaj poraz od čoveka koji uskoro ulazi u PETU deceniju svoga života i koji tenis igra iz zadovoljstva, rekreativno, bi Rodžera Federera morao opomenuti da je vreme da razmišlja da rekete okači o klin, i da uzme Mirku pod ruku, a blizančiće u krilo, pa uživanjac sa njima po svetu...ali ne, hoće čovek još...Na AO je ove godine imao IDEALAN tajming da u penziju ode kao NEPORAŽENI VELIKAN NAKON OSVAJANJA 18. GS TITULE, ATP je učinio apsolutno SVE što je u njihovoj moći da mu to omoguće...ne kažem, izgarao je na terenu, pobeđivao svoje rivale, ali je ATP odradio vraški deo posla, napravio marketinški i medijski enormni pritisak najavljujući njegov povratak da je jednostavno strašno, zatim i tolerisavši mu med-tajm aute i odlaske sa terena čak DVA PUTA ZA REDOM na jednom GS-u i u polufinalu i u finalu...sve je bilo uređeno, ali ne, oće još, sada stavlja ATP na nova iskušenja, očekuje da mu srede (i srediće mu) lagan žreb u prva 4-5 kola na Vimbldonu i potom da mu opet progledaju kroz prste i tolerišu eventualna odmaranja sa med-time autima...i uspeće, osvojiće na taj način i 8.Vimbldon pazite šta sam vam rekao, suviše je sujetan, želi da bude rekorder bar na jednom GS-u sa najviše titula.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Elem,nije Feki izgubio od bilo kog igraca sa 302. mesta na ATP listi vec od Tomi Hasa, nekadasnjeg broja 1.A i Feki nije nastupao na turnirima jos od Rima pa ovaj poraz nije iznenadjenje.Vratice se Feki jos jaci i odmorniji za Vimbledon koji pocinje 3 jula dakle za 3 nedelje.

marshal

pre 6 godina

Hahahahaha... jedan jedini, najveći ikada... izgubio od 302. listi, pardon ipak vrhunskog igrača na travi... hahahahaha. Jumko, kme, Uroš prejaki... presmiješni ste čitajući vaše komentare, samo još da se javi onaj znak pitanja. Bruka i sramota za fetarde, pukli ste od pravdanja!

kme

pre 6 godina

Pišeš napamet. Federer je prestao da konstantno uzima slemove kada je napunio 26 godina i tad je skinut sa trona i nikada nije posle dominirao. Baš se pitam zašto? Da nije bio i tad mator? Federer do svoje 26. godine je osvojio 12 slemova, a od 26. (najbolje godine) samo 6. Baš se pitam zašto je u najboljim godinama osvojio samo 6 i motao se po drugom, trećem, četvrtom mestu, a kad je bio klinac uzeo 12 i bio prvi godinama? Ja znam zašto, ti znaš zašto, deca znaju zašto, vrapci znaju zašto, i veverice i vrane znaju zašto, svi znaju zašto, samo ajd da se pravimo blesavi.
(), 14. jun 2017 22:12)

Pre ce biti da ti pises napamet. Federer je osvajao slemove SVAKE godine do 2010-te. Znaci kada je imao 29 godina, koliko i nolo kad je prestao da osvaja, samo sto je federer za razliku od njega imao 16 slemova a nolo 12, koliko i sad ima... Sve ima na sajtu, ne moras da pises napamet da bi lazno ispametovao/la...

savjet

pre 6 godina

Ovi koje je obradovala Federerov poraz neka budu malo strpljivi i neka sašekaju kraj Wimbldona ,onda će imati vremena da se itekako "raduju"...?

Raymond

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ma Novak vise nije tema. Covek se nalazi u nama nedokucivim duhovnim sferama, tenis ga ne zanima, on verovatno i ne zna da je ikada igrao tenis.

nfs

pre 6 godina

Videvsi samo naslov, pomislila sam "a taj 302. igrac je verovatno Tomi Has ili Sergej Stahovski ili tako neki veteran koji igra super na travi". Samo kod nas se moze videti ovakav naslov i praviti senzaciju tamo gde je nema. Kao sto neko vec rece, pravedniji naslov bi bio "Izgubio od nekadasnjeg broja 2".
Tomi igra poslednju sezonu i igra dosta meceva, a Federeru je ovo prvi mec jos od americke turneje.

Kouč

pre 6 godina

Čuj ove Federerove botine (u suštini zapravo antiđokovićevce, kompleksaše) kako nariču "pa nije izgubio od tamo nekog nego od Tomija Hasa"?!?! Eeeej bre ljudi, čovek ima 39 godina eeej TRIDESET DEVET GODINA, veteran je u svetu tenisa već poodavno, uglavnom igra iz čistog zadovoljstva, zbog toga je 302. na svetu i nije svejedno izgubiti od njega, naročito kada od njega izgubi čovek sa 18 GS titula, jedan od najvećih tenisera svih vremena! Šta sad, ajde da nateramo na primer sada Matsa Vilandera ili Bjorna Borga da obuku patike i uzmu rekete u ruke pa da sada u sedmimk decenijama života izađu Fedeksu na megdan i kojim slučajem ga pobede, i šta onda, to ne bi bila bruka jer je izgubio od zaista velikih imena ali imena koja su u sedmim decenijama života??? Da je težak ovaj poraz i za Rođu neočekivan, to je istina, da se ne lažemo, potrebni su mu mečevi na travi pre Vimbldona, i nije mu u interesu da gubi na početku turnira u prvim kolima ATP 250!

Ono, kad ti se 19-i GS smesi i kaze, "tvoj sam".

pre 6 godina

Fedex je namerno izgubio, sve je to deo taktike, da zavara protivnike, da pomisle da i oni imaju neku sansu na Vimbldonu.

svasta

pre 6 godina

Au koliko botova ima Rolo u Srbiji. Ode i Roli kosa kao sto je izgubi i Rafo. Mora najk da pravi bolje koktele izgubice i ove 3 dlake sto imaju. Rafo i Rolo da nisu imali najk iza sebe ne bi imali trecinu slemova. Nole zategnut , kosa ko cetka, barem je sacuvao zravlje, ovi su sa 40 gotovi

savjet

pre 6 godina

Ovi koje je obradovala Federerov poraz neka budu malo strpljivi i neka sašekaju kraj Wimbldona ,onda će imati vremena da se itekako "raduju"...?

=

pre 6 godina

Ma sve ok, Djokovic je bolji teniser od Federera! Zadovoljni? Hohoho...
(Jumko, 14. jun 2017 22:47)

Naravno da je bolji. Više ga je pobeđivao nego ovaj njega. Prosto. Ti da pobeđuješ više komšiju u stonom tenisu, da li bi mu priznao da je bolji od tebe? Ja ne bih nikada, a ti ako bi, ne poštuješ samog sebe, i imaš podanički mentalitet.

Caslav

pre 6 godina

Hahahahaha Fed botovi na aparatima.
(Rade, 14. jun 2017 19:19)

Jadni su pusti ih gledaj kako ga pravdaju po kementarima, jad i čemer haha

texo

pre 6 godina

Veze ovi stručnjaci nemaju, primio čovek osam cifara da se pojavi u Štutgartu, rekreativno odigrao, lakši trening pa ide u Hale i tamo po osam cifara, al to mu je jedan od omiljenih turnira koji uzima zajedno sa Vimbldonom.

Inače, isto ovako rekreativno je "odigrao" i protiv Donskoja u Dubaiju pa znamo šta je bilo u Indian Velsu i Majamiju.

kme

pre 6 godina

E da Tomi nije kuburio sa povredama, podelio bi Federerovih 10ak GS titula, ili barem Vimldone. A i pitanje da li bi RF uzeo i tu polovinu jer ne bi izgradio toliko samopouzdanje i oreol nepobedivog u tom periodu pa bi mozda cesce gubio i od Rodika, Safina, Nalbandiana i slicnih. 
A i ova titula na AO mu se mnogo preuvelicava, kao time je potvrdio da je najveci ikada!? Gde je bio 5 godina pre-nije nijednu uzeo, ili u 7 prethodnih uzeo samo 1 GS!? A bio je za toliko godina mladji i sigurno ne losiji teniser. Kratak i jasan odgovor-konkurencija! 
RF- Covek koji je najvise profititao u istoriji sporta zbog manjka konkurencije. Ni to nije mala stvar, treba biti uvek na vrhu ili pri vrhu da bi to iskoristio. Ali na njegov stil igre i kvalitet - perfektan servis i malu potrosnju, to i nije tako tesko bilo. 
Federer je legenda, ikona tenisa, ali daleko od najboljeg svih vremena. Jer su i Djokovic i Nadal dosta bolji u medjusobnim mecevima i uzeli su po 12 GS a Federer svega 5 GS (od 2008. kad su ova dvojica stasala). Cak su u tom periodu jedan Vavrinka i Marej uzeli po 3 GS, pa Federerovih 5kom ne deluje bas kao nesto sa cim treba da se dici jedan GOAT, zar ne? 
RF ne moze biti GOAT, kad nije najbolji ni u svojoj eri, a da ne spominjem gomilu velikana iz istorije, mada to je tesko porediti razlicite ere i okolnosti.
(koma, 14. jun 2017 20:14)

U brate.... Kazes jedno, pa sam sebe negiras. Federer je prestao konstantno da osvaja slemove kada je presao 30 godina, sto je normalno, a ne zato sto je konkurencija sad nesto preteska. Zamisli jedan wawrinka osvaja slemove kad predje 30 godina, sto nije mogao ni da zamisli kad su federer i nadal igrali najbolji tenis..Ne treba mi nijedan vise argument, a ni drugima koji koriste mozak...

...

pre 6 godina

Šta generacija 2011. zna ko je Tomi Has... Oni su ubeđeni da su Safin, Hjuit, Davidenko, Rodik, Nalbandijan i dr bili loši teniseri...
(Baki, 14. jun 2017 22:14)

Ma sve strašni velikani nabrojani! Saberi mi koliko oni svi zajedno imaju slem pobeda nad Federerom za celu karijeru. Dodaj slobodno i slem pobede Filipusisa, Bagdatisa, Gonzalesa, Ljubičića, Moje, Hasa. Hoće li svi oni zajedno da dobace do cifre koju je postigao klinac Novak od 20 godina? Evo da se ne mučiš: Svi oni za celu karijeru - 1 slem pobeda, samo 20-togodišnji Novak - 1 pobeda. Znači sam klinac Novak vs cela fed konkurencija = nerešeno lol! Može i ovako: cela ta nabrojana gomila strašnih tenisera zajedno za celu karijeru nema ni pola pobeda protiv Federera koliko ima jedan jedini Novak za pola svoje karijere. Vala strašnu konkurenciju je Federerko imao!

)

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Ne rade kompleksi batice. Samo zezanje i sprdnja :). Kompleksi rade vas koji nikada niste, nemate i nikada nećete imati legendu kao mi Novaka. To vas i boli. Dobro znaš koji ste to vi. Pusa!

Srdjan

pre 6 godina

Ok, Has jeste 302. na listi ali Has je neko ko je i dalje, s obzirom na godine, kvalitetom mnogo bolji nego sto lista pokazuje. Covjek samo ne igra mnogo turnira, a na travi je posebno nezgodan. Nista ovo ne mora da znaci, siguran sam sa ce Federer na WB doci do zavrsnice.

RForever

pre 6 godina

Ovaj poraz mu moze samo dobro doneti. Trenirace jos napornije i za Wimbldon ce biti u top firmi. Takav je Federer. A Tomi Has je vrhunski igrac i bez obzira sto je trenutno 302. zasluzuje mnogo vise postovanja. Mnogo postenije bi bilo da je naslov: "Federer izgubio od nekadasnjeg broja jedan". Postovanje za Hasa. Legenda i veliki borac.

)

pre 6 godina

Ovaj Has da se nije deset puta povredio niti bi Federer imao 18 slemova, niti bi bio 300 nedelja no1, kada ga mlati sa 40 godina, šta bi mu radio mlađi celu karijeru da je igrao?

Oz

pre 6 godina

Veliki Roger,osvajac vecine titula u najvecoj eri tenisa koju su predvodili Rodik,Hjuit Davidenko Ljubicic Safin i onaj Argentinac zaborovio sam mu ime,stvarno najveca konkurencija ikada.....

Milan

pre 6 godina

Šta generacija 2011. zna ko je Tomi Has... Oni su ubeđeni da su Safin, Hjuit, Davidenko, Rodik, Nalbandijan i dr bili loši teniseri...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Baki, 14. jun 2017 22:14)
Solidni igraci koji su bili dobar match up za Federera.Svi redom iz najslabije ere u poslednjih 30 godina u tensu a to je 2004 do 2007.
a Davidenko se hajpuje iskljucivo zbog Nadala i njegovog pozitnvnog skora na hardu protiv Rafe.Obratiti paznju u kom delu sezone su postignuti.

Tomi

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da NIKO od komentatora nije naveo da je Haas pobedio Noleta 2013, kada je Nole bio na svom vrhuncu (pogledajte neverovatnu igru Haasa pritiv Noleta na sledecem linku https://www.youtube.com/watch?v=mkacPVyY8zM), Pozz

Bager

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Na tvoj 18 imaš 302, prijatno!

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ako smo bilo sta naucili, to je: NIKAD ne otpisuj Federera, pogotovu u Londonu.
(tesla, 14. jun 2017 19:17)

Misliš na onaj London kada je predao Novaku finale a pre toga ga kritikovao kada je Nole predavao mečeve?!

Ako smo bilo sta naucili, to je: NIKAD ne otpisuj Federera, pogotovu u Londonu.
(tesla, 14. jun 2017 19:17)

nije to 302 igrac, to je TOMI HAS bre :-)

pre 6 godina

Ma sve ok, Djokovic je bolji teniser od Federera! Zadovoljni? Hohoho...
(Jumko, 14. jun 2017 22:47)

Pa nema potrebe da nam ti to govoris, znamo mi to odlicno i bez tebe.
Mene interesuje da li je Tomi Has bolji teniser od Federera. Mislim.... obzirom na ove silne hvalospeve upucene Tomiju veceras.

adem

pre 6 godina

od pocetka godine novak se samo jednom susreo sa nadalom i taj je mec izgubio. nadal i federer su se sreli 3 puta i bolji je bio federer, i to su bile zavrsnice. novak za to vreme je ispada dosta ranije, osim tada kada je stigao do nadala. federer je izbegao igranje na sljaci, bas u vreme kada je nadal rasturao sve.
zasto ovo navodim? samo da kazem da to sto novak ima bolji H2h od nekoga ne mora da znaci da je bolji od istog, ili ako ima slabiji H2H, vec da su se sastajali kada je on bio da kazem jaci ili bolji, znaci mislim na taj period, a u prilikama kada nije bio u formi gubio je ranije i nisu se sastajali. ja verujem da je novak stizao do federera ili nadala ovih meseci da bi svaki mec izgubio, jer jednostavno nije u najboljoj formi. ili recimo da novak ne odgovara nadalu, da tako kazem, ali zato nadal pobedjuje sve osim njega. umesto novaka moze biti bilo koji teniser. znaci da bi se reklo za nekoga da je bolji, ne treba gledati kakav je skor imao sa odredjenim teniseron, nego koliko ima pobeda, osvojenih titula, mozda i koga je sve pobedjivao, top 5, ali ne konkretno jednog i onda na osnovu toga reci da je bolji ili gori.
znaci federer je po svim parametrima najbolji teniser. dok je nadal kralj sljake. ostali mogu da se poredjaju kako hoce, ali moraju ostavi odredjen prazan prostor izmedju ta dva tenise i ostalih. i to vazi za ovo vreme.
ako novak bude bolji po GS i nedeljama kao prvi, onda cu ja reci da je najbolji. do tada sa postovanjem o federeru i nadalu

mercedes cup

pre 6 godina

Ne znam,ali Nemci su Federeru neka talija....Kada je izgubio na Hopman kupu od Zvereva osvojio je AO open.Kada je izgubio u Haleu 2012 baš od Tomija osvojio je Vimbldon,tako da se to možda opet ponovi. Inače ovo je i dobro za njega,em što će ga naterati da još više trenira em što će ga malo probuditi iz prolećnog sna i osvajanja double sunshine(majami-indijan vels) i koncentrisati ga ka vraćanju forme iz tog perioda.I da stvarno ne znam zašto admini nisu napisali da je Federer imao dobijen meč i da ga je prokockao kao protiv Donskoja u Dubaiu jer nije iskoristio 2 MEČ LOPTE u tajbrejku!

placi

pre 6 godina

Strucnjaci, samo jedan broj bih napisao... 18! A vi cekajte 13tu, pa mozda nekada cak i Samprasa prestigne! Hehehe... Namestaljkaaaaa hahahahaha... Prijatno vece.
(Jumko, 14. jun 2017 19:38)

Ti u svakoj vesti vidiš Novaka! Opsednut si njim. Kakve veze on s ovom sramotom ima?
Meni prijatno veče, a tebi?

.

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem! 
(realnost, 14. jun 2017 19:13) 

Prvo, nije on francuz da bude Roze, on je Rodzer, a druga stvar i Federer je veteran.
(Ivan, 14. jun 2017 19:40)

Nije ni Nole Bosanac ili Hrvat pa da bude Nolo, pa vi susjedi nikako to da shvatite.

Ivan

pre 6 godina

Eliminisite najmanji broj... 18, 15, 12!
(Jumko, 14. jun 2017 21:07)

Šta je ovo, kviz? Imam onda i ja za tebe dragi moj Kvisko jednu mozgalicu: Eliminišite NAJVEĆI broj: 17, 19, 22, 54, 77,.....302!!! TRI STOTINE DVA!! :-)

?

pre 6 godina

Federer nije izgubio od 302 na svetu nego od vrhunskog igraca pod uslovom kada je zdrav a to je svakako Tomi Has i nije nikakvo opravdanje sto je imao pauzu.Pa nekada bivsi broj 2 Nemac kroz karijeru imao vise operacija nego sto je Fedex propustio turnira tako da to ne pije vodu.Da nije imao toliko problema sa kolenima kroz karijeru sigurno da bi vise osvojio nego li ovih 15 titula.A ovaj sto proziva moj nik moze da mi pljune pod prozor:)

Jovan

pre 6 godina

Naslov vam je za kantu. Nepostovanje Tomija Hasa - tenisera koji bi bio jedan od najboljih da ga nisu zadesile povrede i neke tragicne situacije u zivotu. Iz tehnickog aspekta vrhunski igrac bez mane, zna Federer da nije slucajno izgubio od njega danas i da ako nije na najvisem nivou ovo moze da se desi protiv takvog igraca. Inace Tomi Has je 3 goine stariji od Federera i usao je u 40u godinu zivota. Svako ko moze uopste da igra profesionalni tenis u tim godinama zasluzuje ogromno postovanje, a kamoli oni koji pobedjuju top5 igrace na svetu.

Bojan

pre 6 godina

Federer i Has su porodicni prijatelji, povezani privatno i profesionalno. Ovaj poraz je kao predaja Djokovica Krajinovicu 2010 ili porazi od Tipsarevica u Madridu i na zavrsnom turniru.

Тарми пфк

pre 6 godina

Колко подршке федереру од срба ?? А мржње према ђолу , нација збиља за жешћу анализу ..И тако у свим сферама !! После чуђење што је косово одлепршало , на жалост..

cisto da razjasnimo

pre 6 godina

pa nije one izgubio od 302. nego od tomija hasa!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vesele devedesete, 14. jun 2017 22:11)
A Tomi Has je inace koji na ATP listi?

P R I N T E Z I S

pre 6 godina

Ruzan naslov, Has je poznat i odlican teniser, Rodja sa stomacicem vreba iz prikrajka, osvaja Hale i WB.
(anica, 14. jun 2017 22:38)

Niko nije rekao da je nepoznat. Samo je taj na listi. Nije on Delpo koji se vraca posle povrede, nego dosta mator igrac koji nije vise za Top 100. Naravno, na travi je dobar. Motivacija u rodnoj zemlji protiv Rodje, ne manjka.
Ruzno je tvoje pracenje tenisa i navijanje za Noleta i protiv Noleta.
Ali, koga ti podrzavas, sunovrat mu ne gine. Tako da, Rodjo, Svrco i Rafi, samo napred. :)

koma

pre 6 godina

@kme
Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada.
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali.
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?

)

pre 6 godina

Ahaha... najjači su mi ovi, nije to neki bilo koji 302. to je Tomi Has! Uuuu, brrr! Jel to beše onaj direktor turnira u Kaliforiji u petoj deceniji?

Zivotije

pre 6 godina

Puce Rolo ko dulek. Izgleda Nike smuckao pogresan koktel. El ovo skratio kosicu radi lakse transplantacije kao njegov kolega sa odeljenja?

302>18

pre 6 godina

Mnogo postenije bi bilo da je naslov: "Federer izgubio od nekadasnjeg broja jedan". Postovanje za Hasa. Legenda i veliki borac.
(RForever, 14. jun 2017 20:01)


Vidi botova sto se tese.
Has NIKAD nije bio broj 1!

budalaština

pre 6 godina

Izgleda da je Djokovic opet GOAT, makar dok ne ispadne sa Vimbldona... A onda, kao i posle Ao i Rg, Imaz, zena, ishrana, kostur... Hahahaha...
(Jumko, 14. jun 2017 23:18)

Izgleda da je Federer bolji od Djokovica jer je poslije nekoliko sezona preskakanja turnira, kupanja djece i stavljanja obloga uspio da osvoji AO i 2 mastersa, sam je priznao da je iskoristio pad Novaka a prvi meč nakon takvog povratka na svojoj omiljenoj podlozi ljosno od 302 na ATP listi. Na šljaci i RG nije smio ni da se pojavi, stvarno odlike za jednog GOAT-a.

kobazz

pre 6 godina

Evo ih ovi nolomrzci sto brane rodju kad izgubi od 302. na svetu kao nije to bilo ko to je Has pa sto niste isto pricali i za Tima koji je stvarno u top 10 kad je dobio Djokovica na RG. Ovaj Has igrao zadnji put igrao tenis pre 10 godina.

Вељко

pre 6 godina

Је ли Вам сада јасније зашто се Ђоковићу не игра тенис?
Је ли то тај Федерер што је почистио све у Мелбурну,Индијан Велсу и Мајамију?

lorenzo

pre 6 godina

pa i nije senzacija...Has je vrlo dobar teniser, naročito na travi bez obzira na mjesto na atp listi...senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina

bariloche

pre 6 godina

Posle Rafinog 10. pokoravanja RG ovo je zaista lepa teniska vest! Federeromanija pocinje da jenjava i ne postavlja se pitanje da li ce vec ko ce Fedji preceniti kozu na Vimbldonu!?

Bager

pre 6 godina

@bager Tako je, 302! Zaboravio sam broj nedelja na N1! Hvala.
(Jumko, 14. jun 2017 21:09)

Zaboravio si i 4 GS-a u nizu, ko je prvi stigao do 100 milki zarade od turnira, međusobni skor...postao si nešto zaboravan :)

boris

pre 6 godina

Ovde nije bitna pozicija na listi,vec ko je na njoj, Tomi Has,vrhunski igrac na travi,posebno pred svojom publikom u Haleu i evo sad Stutgartu.Nekada broj dva ali povrede se mu unistile karijeru.Uz to jedan od najstarijih trenutno na turu.

Ivan

pre 6 godina

Sta je ovaj Roze trenirao da mi je znati kad puca od veterana, ali i velikog borca Tomija... Prosao bi na RG kao Basilasvili, uzeo bi Rafi jedan gem!
(realnost, 14. jun 2017 19:13)

Prvo, nije on francuz da bude Roze, on je Rodzer, a druga stvar i Federer je veteran.

Andjela

pre 6 godina

Samo da dodam: "loš povratak", gde? On igra rekreativno (lista godišnje ga više uopšte ne zanimaju), po meni jedino šta ga zanima je da osvoji bar još jedan GS.

Dejan Jović

pre 6 godina

Tomi Hass je mozda trenutno 302.igrac sveta,ali to ke veliki igrac,specijalista za travu!
Jako neugodan igrac!
Nemojte potcenjivati Rodzera,jer za njega je ovo sigurno jedan od najtezih protivnika jos u prvom kolu!
Ne zavaravajte se stize Rodzer u velikom stilu!
Daj boze da nisam u pravu!

Milan

pre 6 godina

Federer i Has su porodicni prijatelji, povezani privatno i profesionalno. Ovaj poraz je kao predaja Djokovica Krajinovicu 2010 ili porazi od Tipsarevica u Madridu i na zavrsnom turniru.
(Bojan, 14. jun 2017 21:12
Nije valjda bojant? Nema potrebe da pravdas poraz u prvom kolu turnira.Haas je kao sto znas odlican igrac na travi i sto neko rece da je bio zdrav tvoj idol bi imao upola manje osvojenih Wimbledona a i USOa. Ali to je ono sta bi bilo kad bi bilo pa necemo mnogo o tome.Jednostavno Haas je bio dosta bolji igrac u trecem setu, ne moze se uvek servisom samo do pobede, kako je Federer zamislio da prolazi kroz prve meceve na turnru.I ne brini tu je Hale, ima vremena da udje u formu.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

(P R I N T E Z I S, 14. jun 2017 23:26)

Lepo ja rekao u komentaru u toku RG,ta Anica menja omiljene tenisere kako vetar duva,malo Rafa,malo Nolo a malo joj je idol Roki Federer.Sreca sto ne mogu sva trojica istovremeno da igraju.

noname

pre 6 godina

Pa naslov kao da je Tomi anonimus neki, a ne odlican igrac i bivsi broj 2.
Dobar mec, svaka cast Hasu sto ima 39 godina i dalje igra odlicno. Jedan od retkih meceva u poslednje vreme, gde Federer nije stariji igrac

kme

pre 6 godina

Sad se vidi koja je bila namestaljka na Australian Openu, da se Rodji omoguci 18i gren slem. Ne sumnjam da ce i na Wimbldonu odjednom da “proigra“ lako pobedjujuci sve protivnike..
(SportCirkus, 14. jun 2017 19:17)

A sta je bilo u indijan velsu i majamiju, ili ti dolaze samo informacije iz australije?

i on je onda ok prema navijacima ?

pre 6 godina

Veze ovi stručnjaci nemaju, primio čovek osam cifara da se pojavi u Štutgartu, rekreativno odigrao, lakši trening pa ide u Hale i tamo po osam cifara, al to mu je jedan od omiljenih turnira koji uzima zajedno sa Vimbldonom.

Inače, isto ovako rekreativno je "odigrao" i protiv Donskoja u Dubaiju pa znamo šta je bilo u Indian Velsu i Majamiju.
(texo, 14. jun 2017 20:01)

Pa cekaj, taj veliki Federer za kojeg tvrdite i dizete u nebesa da je i u 36-oj motivisan da igra i da se bori, zbog cega je zapravo motivisan ? Zbog para ili pobeda ?

Draža

pre 6 godina

Legendarni podvig legendarnog Tomi Haasa. Mislim da je on čak bio i br. 2 svojevremeno ili bar u top 3, u generaciji pre Federera.
Činjenica da je ovo vest govori o tome koliko je Federer veliki teniser, čak i kada gubi.

Milan

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da NIKO od komentatora nije naveo da je Haas pobedio Noleta 2013, kada je Nole bio na svom vrhuncu (pogledajte neverovatnu igru Haasa pritiv Noleta na sledecem linku [link]), Pozz
(Tomi, 14. jun 2017 23:39)
Ovo je tema Federer/Haas mec u Studdgartu 2017.
Djokovicev vrhunac je bio 2011 i 18 meseci iz perioda 2014/2016.
Te 2013 Djokovic u Miamiu nije forsirao (zbog DC koji se igrao naredne nedelje) u malo vetrivitijim uslovima odigrao ispod svog nivoa , cika Haas igrao dobro, nista spektakularno. A hvala ti sto pokazujes intresovanje za Novaka a da nisi jednom recju dao komentar meca koji je tema.

Inace Haas dobro odigrao 3 set, nadigrao tvog Rocka potpuno.

rf

pre 6 godina

Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada. 
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali. 
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?
(koma, 14. jun 2017 23:33)

Federer je '81-o godiste, osvajao slemove SVAKE godine do 2010-te, to je 29 godina, ja stvarno ne znam sta ovde nije jasno...

Andjela

pre 6 godina

Zlonameran naslov. Prvo Tomi Has je odličan igrač (po sposobnosti spada u prvih 50 na svetu, kakve veze ima trenutni položaj na listi, čovek ima oko 40 g). Drugo, meč je bio odličan, mogao je Rodzer takođe biti pobednik (izmigoljio se Has u drugom setu)...

mlekadzija

pre 6 godina

Federer je na najbolji nacin pokazao kako se dobro spremio za povratak na tur. Osvaja W sasvim sigurno. Osim ako opet ne na leti na Tomija. Njemu svak cast, igra dobar tenis i sa 39 godina...i direktor turnira u IW.

Malkom

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Ne, nego ljudi vole tenis, a Rodžer je važan deo tenisa. No, pre bih rekao da kod tebe, druže moj, rade kompleksi pa ostavljaš takav komentar.

)

pre 6 godina

(kme, 14. jun 2017 21:32)

Pišeš napamet. Federer je prestao da konstantno uzima slemove kada je napunio 26 godina i tad je skinut sa trona i nikada nije posle dominirao. Baš se pitam zašto? Da nije bio i tad mator? Federer do svoje 26. godine je osvojio 12 slemova, a od 26. (najbolje godine) samo 6. Baš se pitam zašto je u najboljim godinama osvojio samo 6 i motao se po drugom, trećem, četvrtom mestu, a kad je bio klinac uzeo 12 i bio prvi godinama? Ja znam zašto, ti znaš zašto, deca znaju zašto, vrapci znaju zašto, i veverice i vrane znaju zašto, svi znaju zašto, samo ajd da se pravimo blesavi.

Musin jarac

pre 6 godina

"@budalastinaPa i Djoković je iskoristio pad i Federera i Nadala (i to duži period) i debelo se okoristiti, to ne kažeš? ! ........
(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)"
Da bre! Samo sto je taj "pad" trajao ozbiljan vremenski period njihovih karijera, toliko ozbiljan da je H2H statistika pozitivna za Djokovica za obojicu... znas... nije samo problem deljati JEDNOG odnjih... neuporedivo je teze deljati obojicu. Zna sad Rodja sta ga je bilo snaslo, kada se sabrao, i smanjio bahatost (nije mu pomogla)... pa pokusava da pokupi jos dok je Djokovic u raspadu, a to sto uspevaju obojica u tome, to je znak da su i dalje klasa za sve ostale tenisere, posle svih godina.Naravno dok se tata Nolo ne oporavi, ako se oporavi....

dejan76

pre 6 godina

Ulazak u formu. Stari lisac Federer isuviše dobro zna šta ga čeka u Wimbledonu za tri sedmice. I on taktizira jer zna svoje prioritete. Lično bih voleo da se i Nole pojavi na nekom od ovih travnatih turnira pre WB. Ali teško..

Gledaš li Greže?!

pre 6 godina

I u Dubaiju ga je izbacio Donskoj pa je osvojio IW i Majami, očigledno da sa pola snage igra ove, uslovno rečeno, manje turnire

Melenci

pre 6 godina

bas me interesuju svi oni koji su govorili o savrsenstvu Rodzera i nasem losem Noletu!Da li vas je stid?Pri tom ne zelim da Rodzera omalovazavam,jednostavno desi se i najvecima poraz,pad forme.Niko nije savrsen,a Rodzer ce sigurno poraditi dodatno na motivaciji kako bi Vimbldon docekao sto spremniji.

marshal

pre 6 godina

Al' se raspisali Nolobotovi! Za sad 113 komentara jer je izgubio, a da je pobedio bilo bi 13! Koji su kompleksasi Nolovi navijaci!!

(esi mi nola?, 14. jun 2017 22:03)

Zato su fetardi rekorderi u kompleksima, kad Novak izgubi bez 1000 komentara kao da niste ništa postigli u životu.

...

pre 6 godina

senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina
(lorenzo, 14. jun 2017 21:55)

Ja sam za tog Istomina odavno čuo, bio je top 30 teniser. Senzacija je kada Federera pobedi neki 200-ti Dontskoj. Za njega ni Rusi nisu čuli.

LOL

pre 6 godina

Uuu 99 komentara na vest o federeru...Rade kompleksi a? hahaha
(kme, 14. jun 2017 21:34)

Rade bogami, nego sta. Utrkuju se ljudi ko ce bolje, uspesnije, uverljivije opravdati ''GOAT''-a .

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Tomi Has je inače bio.i drugi na atp.listi i to bez osvojenog gs!?
Zadnjih deset godina je situacija takva da jedan Vavrinka sa 3 gs ne može da bude drugi.Marej sa desetinama masters i 3 gs dočekao pad Noleta i ostalih pa da bude prvi.Nole je tek.posle 5 gs i ubedljivih pobeda nad Nadalom i Federerom došao do prvog mesta a godinama bio treći.
Ova danas konkurencija se neće nikad vise ponoviti.Ne znam koliko će još trajati ali jedva čekam Noleta u elementu da ukrsti reket ponovo sa Rafaelom.
To su za mene najveći rivali i najbolji mečevi koji sam ikad gledao. Australija i RG 2013.
Neka Rođo potraje do svoje 40te a onda će to i ostali ispratiti

Noćno obezbedjenje

pre 6 godina

Koliko ste dosadni sa tim Rodžerovom konukerncijom 2004-2007 godine! Pa jel" bi tako pričali da je kojim slučajem obrnuto kad su u pitanju godišta ili bi ga hvalili i govorili kako je zasluženo dominirao tenisom nad levatim kojima se vi zdušno rugate konstatno.

nasmeja me dete...

pre 6 godina

Fedex je namerno izgubio, sve je to deo taktike, da zavara protivnike, da pomisle da i oni imaju neku sansu na Vimbldonu.
(Ono, kad ti se 19-i GS smesi i kaze, "tvoj sam"., 14. jun 2017 20:53)

A KOLIKO TI IMAS GODINA?

MsK

pre 6 godina

Ajde bre, šta ste navalili na Rodjera...Pa nije izgubio od bilo koga nego lično od direktora turnira ..
p.s. pitanje je da li će sad Rodjer prihvatitii WC od R. Krajičeka, direktora turnira u Roterdamu..

kme

pre 6 godina

Nije sa 30, Federer je prestao konstantno da osvaja GS kad je napunio 27god. Sto nije bas normalno za nekoga ko se smatra najboljim ikada. 
No, nema to veze sa Rodzerovim godinama nego sa Rafinim i Noletovim- oni su prestali biti tinejdzeri tj. stasali su kao teniseri. Od tada RF ima 2-12 skor protiv njih na GS. A recimo u istom periodu protiv Mareja 5-1, tako da se ne moze reci da je RF bio slab ili mator, nego su ga Rafa i Nole dominirali. 
Najlakse odalamiti neke netacne informacije i na njima prozivati druge. A upravo si ti sam sebe porekao. Tvrdis da je normalno da se sa 30god losije igra a u isto vreme navodis Vavrinku i njegova 3 GS osvojena sa 30+!?
(koma, 14. jun 2017 23:33)

Ja navodim wawrinku da bih ti dokazao kakva je konkurencija trenutno, ali izgleda nisi shvatio...To se u rodzerovo i rafino vreme nije moglo desiti, kad su igrali najbolji tenis, da wawrinka osvaja slemove. Najdalje je dosao do polufinala... Jos jednom da ti pojasnim za godine. Federer je '81-o godiste, SVAKE GODINE je osvajao slem do 2010-te godine, znaci 29 godina...Ja stvarno ne znam sta ovde nije jasno...

VladaNS

pre 6 godina

Ovaj mec mnogo podseca na onaj poraz u Dubaiju od Donskoja,brdo propustenih sansi,nekoliko mec lopti i na kraju poraz.Mada bolje sad poraz nego na Wimbledonu,i da za kraj bolje poraz od nekada odlicnog igraca sa puno iskustva nego od Istomina,Veselog ili Bautiste Aguta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. jun 2017 19:16)

Biće i na Vimbldonu. Isprašio bi ga Tomi brže nego dugo nije igrao...

Jumko-Patrick-Uros Prejaki-kme-?-ova mama

pre 6 godina

Domagoj!!!
Œto sam ja rekla za pisanje po cijeli dan na srpskom portalu?!
Zakaj ih nemoŸeœ ostavit na miru?
Juhica ti se ohladila..

anica

pre 6 godina

Prejaki, menjaju se carape...podrzavam tenis jer ga volim i sta ima lose sto pozdravim uspeh Federera i Nadala? Evo, ne znam kako cu da prezivim to sto Ti i Printezis ne verujete u moje navijacke afinitete prema Noletu...uzivaj i okani se ljubomore i zlobe, dok mi Federer bio odbojan nisam videla njegovu kosu i hod...Rafu sam uvek podrzavala. Jednog dana kad odu u penziju bice nam svima zao.

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
A po čemu je Djoković u padu forme, eto i on igra (ne pauzira), vidim stigao je do cetvrtfinala, polufinala pa i finala. Od početka godine (pa i kraj prosle), nije pauzirao niti je osvojio nesto. Znaci nije u padu forme? Znaci pobeđuju ga jer su bolji od njega? OK, da znamo.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Od Tomija Hasa ? Nije li on u penziji, nije li postao direktor nekog mastersa ??
(antiDebil, 14. jun 2017 20:43)

I ja sam to mislio.Bas sam se iznenadio kad sam ga video da nastupa na Roland Garosu.Ispao od nekog luzera tamo.

novica

pre 6 godina

A taj 302. na ATP listi je Has, velemajstor tenisa, od koga nije sramota izgubiti. Na kom mestu je bio Delpo kad je pobedio Đokovića na olimpijadi? Pa je l' sramota izgubiti od Delpa?
Naravno da nije.

Posmatrac

pre 6 godina

Inace Rodzeru bi ovaj turnir 250 doneo puno toga a pregrst tih turnira ima te kategorije. Sve u svemu svaka cast Tommy Hasu bez obzira na rejking jer koliko god da covek ima godina svakako da nije izgubio osecaj za igru jos uvek uprkos povreda koje su ga unistile tokom karijere. Federer treba ocekivat pravog u Haleu odnosno na Vimbldonu. To je jednostavno on pa da mu se dogodi da izgubi nekad meceve sto je sportski.

Blade

pre 6 godina

Svaka čast Printezis, i mene to nervira, kako vetar dune..
Te ajde Nole, te Rafica, te Rođo, tipično botovski, bez ikakvog stava.
Mislim da je ona tu samo sa zadatkom da baca žišku.

budalaština

pre 6 godina

(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)

Zašto bi Novak izjavljivao da su Federer i Nadal bili u padu forme kad ih je pobjeđivao, obojica su tad igrali i stizali do samih završnica turnira. Da ne bih ispao nedosljedan kad sam rekao da je Federer preskakao mislim prije svega na 2016. kad je poslije AO praktično uzeo bolovanje a i sezona mislim 2015. kad je preskočio RG i to nakon objavljenog žreba poremetivši čitav kostur što je u najmanju ruku neprofesionalno. U periodu 2011-2016 Federer i Nadal kad su igrali i bili zdravi su stizali do finala i polufinala, pobjeđivali sve tenisere osim jednog. Bilo je i tu naravno izuzetaka Nadal osvojio par puta RG i USO, Federer jednom WB, zatim Marej i Wawrinka ali za 5 godina od ukupnog broja 20 GS Novak je osvojio minimum polovinu a i H2H sa svima njima dovoljno govori. Tako da su ta dva velikana u to vrijeme imali neki katastrofalan pad forme kao neko danas ne pije vode, prosto u tom periodu Novak je prikazao atomski tenis i bio bolji od ostatka ATP liste. Takođe nisam ni pomenuo niti se zanosim da je Novak najbolji igrač, samo smatram da ako neko kalkulantski igra kao Federer ne može se smatrati GOAT, prije će Nadal to biti jer uvek igra bez obzira da li osvaja ili gubi ali je bar dosljedan mada je na zvaničnoj GOAT listi daleko ispod Novaka i Federera. Lejver iako je zbog starosti zvučao malo sujetno dobro rekao, da GOAT u tenisu ne postoji jer je svako bio najbolji u periodu svoje dominacije, zato sve to ispada kao što sam se i potpisao...

Veseli šareni cvetić

pre 6 godina

Tako da su ta dva velikana u to vrijeme imali neki katastrofalan pad forme kao neko danas ne pije vode, prosto u tom periodu Novak je prikazao atomski tenis i bio bolji od ostatka ATP liste.

(budalaština, 15. jun 2017 15:30)

Bravo! Sad bih te poljubila.
Dodala bih i ovo: nekoliko teniskih legendi i stručnjaka složilo se u tome da kada Novak igra tenis na svom najvišem nivou NIKO ne može da ga pobedi. Niko. Što će reći i kada drugi igraju tenis na najvišem nivou ne mogu da ga dobiju.
Priznali su i to da je njegova dominacija u tenisu nezapamćena, da niko toliko brutalno nije dominirao. I to u vreme u kom su njegova 2 najveća rivala bila zdrava i u odličnoj formi.
Ako u to uračunamo i 4 vezana grand slama to sve dovoljno je da Novak bude smatran možda i najvećim ikada, iako ima i kontra argumenata za to, i iako se meni ne dopada toliko forsiranje GOAT-a.

Kad anica baci kutlacu, a uzme makaze u ruke

pre 6 godina

Pa se opet šišaj...hohoho
(anica, 14. jun 2017 20:39)

Anice, ti si se preorjentisala? Od nekad super kuvarice postala si frizerka?

t67

pre 6 godina

Da samo da se zna taj 300 i neki teniser Tomi je prije 10tak godina bio neko ko je igrao kao lud i tako i pobjeđivao. Ja bi ga uporedio sa Vavrinkom danas. Dakle taj čovjek zna da igra samo je omatorio, a i Fredi je omatorio. E kad se tako pogleda to više nije iznenađenje tih razmjera i da dodam Tomi ne igra cjeli kalendar i otud je 300-tom mjestu. Da iga cjeli kalendar siguran sam da bi bio u top 50.

L

pre 6 godina

Ovaj Has da se nije deset puta povredio niti bi Federer imao 18 slemova, niti bi bio 300 nedelja no1, kada ga mlati sa 40 godina, šta bi mu radio mlađi celu karijeru da je igrao?
(), 14. jun 2017 21:27)

Verovatno isto što i Del Potro Đokoviću, kad već pričamo "šta bi bilo kad bi bilo".

Da kazem

pre 6 godina

@budalastina
A drugi deo komentara ne odnosi se na tebe, odnosi se na sve ostale što pišu budalaštine. Nisam Federerov navijač, navijam za Nadala od kad se pojavio, tenis pratim više decenija..ali neke stvari su toliko smešne da je prosto nemoguće ostati po strani.

Кривокапић

pre 6 godina

Тенис је чудна игра. Имаш лош дан без обзира колико си се спремао.

NS BOY

pre 6 godina

@Andjela, to sto je "po tebi", ne znaci da je po njemu. Ti ni bilo ko drugi ne znate da li on igra rekreativno ili ne. Ali glupo je tvrditi da neko igra rekreativno, a onda kazati da se nada da ce osvojiti neki GS. Kao rekreativac niko ne moze osvojiti GS u profesionalnoj kategoriji. A i Federer je sam rekao da je trenirao kao pravi sampion.
Svakako se ne bi ni najmanje borio da nije dosao sa namerom da stigne daleko na ovom turniru. Da, igrace dva sata da bi zavarao publiku.

Mica

pre 6 godina

Još jedan dokaz da se tenis igra ili ne igra!
Kalkulacije i pauze dovode do pada forme koju treba svakodnevno održavati , ne samo treningom nego i turnirima!

Web Design

pre 6 godina

Švajcarski teniser Rodžer Federer izgubio je u drugom kolu turnira u Štutgartu od Tomija Hasa, koji ga je savladao posle dva sata igre – 6:2, 6:7 (8:10) i 4:6.
Ovo je vest. Sve ostalo su trice.

Milta

pre 6 godina

pa i nije senzacija...Has je vrlo dobar teniser, naročito na travi bez obzira na mjesto na atp listi...senzacija je kada teniser iz top5 ispadne od Istomina
(lorenzo, 14. jun 2017 21:55)

Slazem se . Nije nikakva senzacija jer je Federer gubio i od Stahovskog ( u tom trenutku 116-ti igrac na svetu) , pa od Donskoja ( takodje 116-og) pa tako, ima toga jos....
Ali da je Djokovic izgubio od Tomija , niko ne bi pomenuo da je on vrlo dobar teniser a narocito na travi vec bi upravo i jedino potencirali njegovo (302 ) mesto na ATP listi.

X=iks

pre 6 godina

Neka osvoji jos neki turnir, veliki neki, pa u penziju. (Jeri smo tako u mo gucnosti, 14. jun 2017 19:14)

Ko? Haas? Mislim, sto bi sad slao Federera u penziju!? Pa izgubio je od starijeg od sebe!

Veseli šareni cvetić

pre 6 godina

Do tada je bio večito 3.i dalje od polufinala (osim kad jedan od dvojice ne kiksne) nije se makao.

(Da kazem, 15. jun 2017 08:42)

Svako ko ga je u to vreme gledao mogao je da primeti da nije mogao da diše i da se brzo umara. Kako se kasnije ispostavilo tako je bilo zbog intolerancije na gluten. Zbog toga nije mogao da igra i pruži svoj maksimum. Od uvođenja dr Četojevića u tim 2010 i promene ishrane Novak je eksplodirao. Od tada pa na dalje najlakše je bilo pobeđivati.

dodjoh,videh,odoh

pre 6 godina

Odlican mec i strasna igra Hasa,ako su gledali organizatori Vimbldona obavezno pozivnicu da dobije.I nije 302 na svetu nego Tomi Has ipak je on ime u tenisu.

KAO XXXL

pre 6 godina

Меч је био веома занимљив и квалитетан!
Т.Хас је одиграо као тенисер из Топ 15 а осим тога
изванредно познаје игру Федерера јер су пријатељи и понекад заједно
и тренирају! Хас је требало да има бољу каријеру али су га повреде спречиле!

azzi

pre 6 godina

Kako ste mi svi interesantni pisete o naslovu a ne kapirate da ste samim ostavljanjem komentara o neimanovanju Hasa upravo uradili ono sto je B92 i hteo, a to je vas komentar i aktivnost u vezi istog ;). Isto to sada vazi i za mene. Opasni ste b92, da niste ne bi Braca Burazeri radili za vas. Pozdrav.

Posmatram posmatrače i usput posmatram

pre 6 godina

Dakle, da počnemo :
" Šteta , tipični švajcarski ( gubitnički ) mentalitet, mogao je biti GOAT ( malo veći nego što jeste / malo bolji od dobrih ...) !
A da ipak ostavimo čoveka na miru , mislim na ...

neko

pre 6 godina

Prošle godine Rodžer stigao do polufinala gde je poražen od Tima. Tako da je izgubio svega 90 poena. Daleko od toga da je to smak sveta!!!!!!

Statistika

pre 6 godina

Taj Tommy ga je i pre ovoga 3 puta pobeđivao, od toga 2 puta su bili dosta bolni porazi
2000 Sydney Olympics SF 63 62
2002 Australian Open R16 76 36 46 36 64 86