Utorak, 13.06.2017.

03:00

Voriorsi su šampioni, MVP Durentu prvi prsten!

Golden Stejt Voriorsi su novi šampioni NBA lige! U petoj utakmici finala su sa 129:120 bili bolji od Klivlend Kavalirsa, a MVP finala je Kevin Durent.

Izvor: MLJ

Voriorsi su šampioni, MVP Durentu prvi prsten! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

270 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 6 godina

ipak realno, ne mislim da gresim ako bih rekao da su GSW, SAS i CLE danas jaci od Jute tada, preterao sam da ne bi bili top5 danas, ali za ove tri sam ubedjen da bi ih dobili bez vecih problema. takodje, ako smo GSW prosle sezone poredili sa Bulsima 96, ove sezone nemam isto dileme da bi GSW pobedio u tom nekom hipotetockom duelu, nesto teze nego sto su dobili Klivlend , ali opet ne vidim da bi ofanziva koja se fokusira samo na Majkla bila dovoljna da se postigne dovoljno poena protiv GSWa koji deluje ofanzivno nezaustavljiv
(Bojan, 13. jun 2017 20:24)

Napad Cikaga nije bio zasnovan samo na MJ-u. Dovoljno je da spomenem cuveni trougao, koncepciju igre koju su samo pokusavali da kopiraju. Drugo, Cikago je defanzivno bio neuporedivo bolji od ovog Klivlenda - Harper, Dzordan, Pipen, Rodman, Kukoc.

paspalj chandler

pre 6 godina

Covek je ovde izjavio da je lako cuvati drugog najboljeg strelca svih vremena a najboljeg asistenta i kradljivca lige je nazvao nastavnikom tehnickog i ja sad treba da pricam sa njim o kosarci?

Darko

pre 6 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 07:17)

Ne postoji ni jedan igrac koji ima cetiri titule sa 4 razlicita tima, pomenuti Horry i Salley su rekorderi sa po tri titule sa tri razlicita tima.

Darko

pre 6 godina

(Bojan, 13. jun 2017 09:55)

To se apsolutno slazem da ni Horry a ni Salley nisu bili prve zvezde timova i da bi eventualna Lebronova titula sa potencijalnim trecim timom bila pa u neku ruku fantastican uspeh, mada se Horry-ju mora priznati da je bio u par navrata vrlo bitan sraf u osvajanju tih titula, tzv sesti covek tima.
U svakom slucaju pozdrav i tebi a i svim ljubiteljima NBA kosarke

Milan

pre 6 godina

Ovde se ponajmanje piše o igraču koji to najviše zaslužuje. Da Durent nije prešao u GSW ja ne bih znao koliko je kompletan igrač. Timu je dao i skokove i blokade i asistencije posle prodora. Poene smo svakako očekivali mada je bilo skepse da li može da ih proizvede kada je najvažnije. Odgovor smo dobili- može!
Definitivno Westbruk ga je gušio u OKL, veličina Karija i Tompsona je što nisu!

Bojan

pre 6 godina

@Ivan
izjava je na nivou one da bi juta pojela danas sve ekipe bez probleme.

ipak realno, ne mislim da gresim ako bih rekao da su GSW, SAS i CLE danas jaci od Jute tada, preterao sam da ne bi bili top5 danas, ali za ove tri sam ubedjen da bi ih dobili bez vecih problema. takodje, ako smo GSW prosle sezone poredili sa Bulsima 96, ove sezone nemam isto dileme da bi GSW pobedio u tom nekom hipotetockom duelu, nesto teze nego sto su dobili Klivlend , ali opet ne vidim da bi ofanziva koja se fokusira samo na Majkla bila dovoljna da se postigne dovoljno poena protiv GSWa koji deluje ofanzivno nezaustavljiv

Banjaluka

pre 6 godina

LBJ najveci u 21 vijeku! Naravno najveci igrac danasnjice, najkompletniji ikad! Odmah uz njega Djurent i Kawai Lenard, malo iza Kari, pa onda Rasel, Harden, Wol i ostali! Uzivajte u atomskoj kosarci i sto imate priliku gledati LBJ jedinog u istoriji koji se moze porediti sa MJ! Jedinog!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Samo protiv dalasa?!? A protiv san antonia? A prosle god protiv gsw?! 

Pa ljudi termin Lechocke je nastao po njemu...xaxxaxaxaxaxa
(petarczv, 13. jun 2017 11:49)

Sve, sve, ali ti ladno pominješ njegove partije IZ PROŠLE SEZONE NBA FINALA???
Dečko, jel ti uopšte gledaš utakmice ili samo dođeš ovde i troluješ kad dođe vest???

jorgovan

pre 6 godina

(NastyB, 13. jun 2017 09:57)
Pat ga drzao na uzdi? Opet ti imas neke insajder informacije. Kao onomad sto si odvalio Lebron ima dil sa Silverom i ovaj suspendovao Grina prosle godine :)
Nego ne mogu da verujem da si napisao da je problem Klivlenda Lebron, da se covek prekrsti. Klivlend ne bi prosao Indijanu bez Lebrona. Ovde se rade neke toboze analize a realno je da je da su Kavsi imali dosta povreda ove sezone i lose zavrsili regularni deo, dok su u plejofu dizali formu i do plasmana u finale igrali odlicnu i dominatnu kosarku i bukvalno pregazili sve rivale.U finalu se desio GS koji je dosta bolja ekipa i ne znam cemu sad nipodastavanje sezone i rezultata Klivlenda kad su imali sasvim dobru sezonu.
Jos je interesantno kako niko nije komentarisao domacinsko sudjenje sinoc a bila je prava drama nakon sudjenja u Klivlendu. Detalj koji je direktno uticao na tok meca ne sviranje 3 licne Durentu. Iguadala covek igra rukometnu odbranu u par navrata nad Irvingom i Lebronom,ja samo ostao zatecen da sudije ono ne sviraju. Steta sto Klivlend nije bolje zatvorio trecu utakmicu pa da se produzi serija ali bi ishod gotovo izvesno bio identican.
Ne znam odakle ideja da Lebron napusta Klivlend, mislim da ce se tamo i penzionisati.

Ivan

pre 6 godina

ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani.
(Bojan, 13. jun 2017 15:22)

Da, a Cikago Bulsi bi bili porazeni 4:1. Rekao mi Karl Meloun. Daj okani se vise tih prica, molim te.

neko iz mase

pre 6 godina

Dobro, očekivano ! GSW u odnosu na prošlu godinu nije sebi dozvolio da im se desi isti kiks. To je razlog što su se našli na pobedničkom postolju. Stoga svaka im čast.

grof monte kristo

pre 6 godina

@NastyB
"lebron gusi saigrace" i "videcete kad se povuce da su bolji bez njega"
Auuu... U zivotu gori komentar nisam procitao!
Klivlend sa Lebronom do finala 2007, bez njega najgori tim lige oborili rekord NBA po broju uzastopnih poraza.
Majami od 2007 do 2010 4 godine ne moze da prodje prvu rudnu plejofa, kad dodje Lebron 4 finala za redom i 2 titule, kad ode Lebron, opet Majami ne moze da udje u plejof. Kajri i Love nisu mogli svoje timove da uvedu u plejof godinama, JR Smit i Sumpert nikad nista nisu napravili u Njujorku.
Dzejms je najkorisniji igrac lige zadnjih 10 godina po recima Grega Popovica i Medzika Dzonsona, ali sta zanju oni...

Realno

pre 6 godina

Vidim neke komentare kazu Lebrona nema u zavrsnici nije najveci ako cemo tako onda je najbolji ikad Joe Johnson. Kada bih birao izmedju Durenta, LbJ, Dzordana i Dzonsona da mi sutira zadnji napad za pobedu ili produzetak Dzonsona bih izabrao.

Bojan

pre 6 godina

(GarbageTimeStatPadding, 13. jun 2017 14:48)
7 utakmica bi se igrala u Finiksu

(nista o nicemu, 13. jun 2017 14:37)
gde i kad sam to rekao?
navijao sam za Klivlend, ali sam oduvek tvrdio da je GSW favorit, i pre pocetka sezone i pre pocetka plejofa i tokom plejofa. tokom sezone sam mislio i da Klivlend nece doci do velikog finala.
(Aleksa, 13. jun 2017 14:54)
ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani. da, pobedili su Hjuston 97 i 98, kad su ovi vec bili poprilicno nezainteresovani i daleko od svog vrhunca.

NastyB

pre 6 godina

"Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit)."

Upravo ono što sam pisao. Lav najbolji skakač lige 2 godine unazad, najbolja ofanzivna 4. lige, Kajri (pre LeBronovog povratka) jedan od tri najbolja pleja lige, Smit i Šampert su nosili propale Nikse sa Melom, Deron Vilijams mator, ali nekadašnji All-Star, Tompson vrhunski odbrambeni igrač i skakač... Nemoguće da su zaboravili da igraju. A bili "mašina" i "majstori" dok su gazili ekipe na istoku. Čim se pojavio tim koji može da im parira odjednom niko nema pojma osim LeBrona. Gde je bio Lav, Kajri, Korver, Toompson u finalu?? Nigde jer se puca statistika za "kralja". Prestigao Džordana, Medžika, statistički sve ugušio, tim mu gubi u poslednjoj utakmici finala, a on se smeška sa protivnicima i ćaska.
Može statistički bilo gde, ali NIKADA među najveće, jer, jednostavno, nije to. Nije sve u ciframa.
LeBron ne pravi boljima svoje saigrače, kao što je to radio MJ, već ih, naprotiv, guši zarad svojih "rekorda". Tek kad odu od LeBrona videćete kakve STRAŠNE igrače je imao Klivlend a koje je "kralj" ugušio.

Zlobni cinik

pre 6 godina

Pobedio je pre svega TIM !
Sve koji sumnjaju u to zamolio bih da se potsete ekipe Lejkersa 2004, veštački napravljene da bi Meloun i Pejton osvojili prsten ( sa Kobijem i Šekilom pride) !
I pored toga što je po imenima to bio jedan od najjačih timova u istoriji nisu uspeli da osvoje prsten !

petarczv

pre 6 godina

@petarczv 
Školarac, prethodni komentar sam napisao u 5:06h a tada je tekma još uvek trajala. Ti to naravno ne znaš, jer nisi nijedan meč Finala odgledao ali si prvi u komentarisanju i stručnoj analizi. 
Ja ću svoje obećanje ispuniti i više neću ostaviti nijedan komentar ovde! 
ps. Lebron će do kraja karijere sigurno uzeti još bar 2 prstena što će ga svrstati među najbolje ikada, mada je po mom mišljenju trenutno u top 3! Džordan će ostati NAJPOPULARNIJI košarkaš svih vremena i tu nema spora! Ko je najbolji ikada je nemoguće odrediti. Ako ćemo po titulama- to je Bil Rasel! Tako da, uživajte još par godina u igri LBJ. Takav igrač se više neće pojaviti.
(JeRemija, 13. jun 2017 13:01)


Bil rasel je uzimao prstenje kad je liga imala 20 klubova

Aleksa

pre 6 godina

ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani.
(Bojan, 13. jun 2017 15:22)

Znači, ukoliko uzmemo da su Boston, Klivlend, Toronto, Golden Stejt, San Antonio i Hjuston aktuelnih top 6 lige, '96 Juta bi se borila sa nekim za za top 5? Džeri Sloun bi dozvolio svip?
Ok.

petarczv

pre 6 godina

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka... 
(petarczv, 13. jun 2017 11:55) 

Majstore, ne pada mi na pamet. Obecao si, nisi ispunio, zivot ide dalje. I nisam Lebronov fan, pozdrav.
(nista o nicemu, 13. jun 2017 12:50)

Onda pali...

Ivan

pre 6 godina

Za ove sto pricaju 90-ih se igrale odbrane, pa nije isto igrati odbranu protiv tromog Melouna i dva mala belca koji izgledaju kao nastavnik tehnickog i domar u osnovnoj skoli, mislim na Hornaceka i Stoktona, i igrati protiv "cuda prirode" Durenta i najboljeg suterskog tima u istoriji koji gadjaju trojke sa 10 metara, uz to KD i Stef oba imaju MVP sezone a sa klupe ulazi Igudala MVP finala.
I pazi poredjenje: kao Dzordan zaustavio Hornaceka, a ovi nisu uspeli da zaustave Durenta pored jos 3 al-stara
Ako cemo posteno, niti bi Horncek zaustavio Lebrona koji bi mu uvalio 50, niti bi Dzordan zaustavio Durenta koji je visok oko 210 a precizan kao bek suter. I kao Cikago igrao odbranu a ovi "ne znaju"
(felix, 13. jun 2017 10:23)

Ko je gledao NBA devedestih, zna da se tad igrala dobra odbrana. Ko je tad igrao, a ko sad igra, nema nikakve veze. Bitno je da se tad pokazivalja volja i borba da se kos odbrani, za razliku od ovog sad sto se igra, gde je prvenstveno bitan napad. Stednja snage u odbrani, da bi se ostavila za napad je ocigledna i poprimila je oblik epidemije. Kada bi taj Kari i taj Durent igrali odbranu na visokom nivou celu utakmicu i davali svoj maksimum, njihove brojke u napadu bi drasticno pale, a naravno to ne bi bilo pozeljno. Ali najgore je to sto je i sa druge strane ista ''taktika''. Finala iz '97 i '98 su najbolja koja sam gledao, a sigurno i jedna od najboljih svih vremena. Ovo sad sto gledam me uopste ne impresionira.

Bojan

pre 6 godina

(petarczv, 13. jun 2017 15:19)
Rasel je igrao ligi koja je imala i manje od 20 klubova, rasla je dok je on bio tu. ali zasto to umanjuje uspeh? covek je uzeo 11 od 13 komada, a manja liga znaci samo da je talenat koncentrisaniji u par klubova. liga je imala ispod 25 klubova sve do dolaska Majkla u ligu i nakon penzionisanja Rasela sve do Lejkersa 87 NIKO nije odbranio titulu, a onda kad je bilo 27+ klubova odjednom su sve ekipu osvajale titule po nekoliko u nizu. Lejkersi, Detroit, Cikago, Hjuston, Cikago pa opet Lejkersi.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Jeremija sa novim nickom, malo ipak bode oci to sto od zadnjih nekoliko finala koje je izgubio,igraci koje je Lebron cuvao postaju MVP finala..Kawhi,Igudala,Durent..aj samo jos nemoj da mi kukate kako nema sa kim da igra. KLIVLEND JE UBEDLJIVO NAJSKUPLJA EKIPA U NBA DOK JE GS TEK NA 14.MESTU PO PLATAMA.James je dovodio sta je hteo i koga je hteo Upravo iz tog razloga, cestitam Voriorsima na tituli
(DoDoni, 13. jun 2017 07:30)

E ljudi, primetih da par vas pišete ovo, ma bre kakve crne veze imam ja sa Jeremijom, pre svega sam realniji od njega i nisam totalno ostrašćen a drugo, ako si pratio b92 i komentare svuda na sportskim vestima, onda znaš da preko dve godine sam ovde sa ovim nikom, koji mi stoji jer me mrzi promeniti, pre sam bio kum međutim onaj Zvezdaš Kum što se potpisuje se pojavio pa ja tad promenio kad uzeo nov telefon i to e to, kakav crni Jeremija, jedino zajedničko je što volimo Lebrona

Fox

pre 6 godina

Jeremija, ne zanosi se i ne budi dete vec pisi komentare normalno. Sledeci put napravi normalnu opkladu. Da li je moguce da svi ovde jedino u sta umeju da se opklade je da ce kao prestati da ostavljaju komentare vise? Smesno zaista! Kao da smo svi ludi pa ne znamo da cete ostavljati pod drugim nickom :P I ne bi bilo to to da napustis sajt, imas moj blagoslov da pises koliko zelis ;)

insajder

pre 6 godina

Cleveland ima 2 rupe u timu - JR Smitha i Tristan Thompsona, koji su tu gde su zahvaljujuci drugarstvu sa LBJ-om. Inace prvi igra za 12.8 a drugi za 15.3 milijuna dolara po sezoni...

Dirty

pre 6 godina

GSW su godinama gajili strategiju i birali igrače s kojima je mogu realizovati. Prošle godine su ih sudije sprečile u tome (ili glupost igrača, svejedno) ali je jasno da su za klasu bolji od ostalih. Radujem se što je strategija Don Nelsona potvrđena kao ostvariva i uspešna a posebno je zanimljivo ceo proces od osamdesetih do sad. Bilo je nekad mučno gledati GSW ali zato sad svi igrači i rukovodstvo kluba zaslužuju respekt. To je znanje, istrajnost i vera koji se mogu primeniti i na neke druge aspekte u životu. Baš mi je bilo zadovoljstvo gledati i uživati u ovogodišnjoj seriji.

Bojan

pre 6 godina

(Lesa, 13. jun 2017 14:23)
ajde, gledaj samo za Cikago, bez Vizardsa,
sut za 2, Lebron 54.3%, Majkl 52%, sut za 3 Lebron 34.2%, Majkl 33.2%, a jos je Majkl nabio prosek u 2 ipo sezone kada je trojka bila na 6.25 a ne na klasicnom rastojanju (bez toga njegov prosek sa trojke je 30%)

pored toga, ako ces Majklu da skidas dve najlosije sezone u cetrdesetim, ajde da ne racunamo Lebronu prve dve sezone kao tinejdzer i dobijamo 55.6% za 2 i 34.4 za 3. drugim recima, za nekoliko procenata bolje od Majkla. nesporno je da Lebron ima vecu konverziju suteva u poene. sa druge strane, vise bira suteve od Majkla i ako nema izglednu poziciju gleda da asistira, stoga lebron ima vise asistencija i izgubljenih lopti

Aleksa

pre 6 godina

@felix

Taj tromi Meloun je skulovao Hjuston sa Barklijem i Olajdžuvonom. Olajdžuvon je inače onaj lik koji je leti radio sa Dvajtom Hauardom, 3x DPOY igračem, od kojeg je brži, elastičniji i inteligentniji i u pedesetoj godini.
Taj mali belac koji ima prosek od 3 ukradene lopte sa 14 asistencija i 17 poena, sa šutiranjem od .50 i .40 i sa 60 dabl dabl utakmica po sezoni je po priznanju Gerija Pejtona najteži igrač kojeg je ikada čuvao. Neprikosnoven footwork, prljavi skrinovi, laktovi, inteligencija. Ne mora da šutira kao Kari ili penetrira kao Kajri, igra inteligentno i ključni je šraf tima jer su timovi zapravo naštimovani i jer se igra odbrana i perimeter odbrana.
Juta iz 90ih godina bi dezintegrisala u paramparčad bilo koji tim današnjice koliko god da sipaju i kakav god da je hendling lopte jer šut krene i stane a HOF teamwork je HOF teamwork. I bili bi HOF da nije GOAT-a.

no name

pre 6 godina

ws...Kajri 9-22 i nije bas vrhunski procenat suta.Samo J.R.odigrao dobro uz LeBrona,malo je to za ovakav GSW.LeBron je u celom ovom plejofu imao 1 losu utakmicu(!!!) dok su svi deugi igraci imali po 4-5.Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit). (coki)
Pa ni Lebron ne bi imao kako ti kazes "vrhunski" procenat da ne sili i vecinu svojih poena ne daje pod kosem. Neka on ceka sa strane na trojci kao po tebi "upitni" Korwer, pa nek mu doda Irving loptu kad ne zna sta ce sa njom dok je sam, i imace ispod 25% procenat suta. Isto se sad fanovi Lebrona vade na procenat suta MJ-a a on je dosta sutirao sa distance i fadeaway i iz teskih pozicija i logicno je da ima nesto manji procenat suta. I niko ne krivi Lebrona sto je izgubio nego na koji nacin je izgubio 3. utakmicu. To se Jordanu nikad ne bi desilo, da vodi 6 razlike 3 minuta pre kraja i da njegov tim ne da kos a pritom on dodaje loptu kao da je vruc krompir umesto da u tim trenutcima uzima na sebe odgovornost. To zameraju samoprozvanom "kralju" pored lepote igre koju nema u poredjenju sa lepotom igre Jordana.

nista o nicemu

pre 6 godina

ne mozes ljudima udovoljiti, kad je lopta kod Lebrona, sto je kod njega, kad nije kod njega, on je kukavica bezi od lopte :)
nista ovde nije kriv LBJ, niti su krivi JR, Shumpert, Corvetbi ostai, oni i jesu igraci kojima drugi, poput Lebrona, izgradjuju pozicije odakle ovi resetaju.
retardirano je reci da Lebron ne moze sam, jer ima sjajnu podrsku, ali je GSW bolji i balansiraniji tim koji je u stanju da vrti svakog igraca u ekipi bez opadanja intenziteta i samim tim oad dodje zavrsnica Durant je daleko sveziji i loze zadati zavrsni udarac izmorenom protivniku. Slicna situacija je bila 2014, samo sto su oba aktera bila sporija, gledao sam tad svaki mec i uvek je bilo, Majami je u igri dok Lebron ima snage.
(Bojan, 13. jun 2017 13:44)

Bojane, i ti si kao i Jeremija rekao ako Klivlend izgubi neces se vise javljati. Zasto jos uvek komentarises?

GarbageTimeStatPadding

pre 6 godina

@Bojan
Cikago je vodio 3:2 i da Paxson nije pogodio ne bi izgubili titulu, vec bi se serija preselila u Cikago za sedmu utakmicu na domacem terenu Cikaga. Doneti svojim sutem pobedu kojom pobedjues sa 4:2 (a ukoliko promasis bude 3:3 i ides da igras sedmu utakmicu (imas popravni) na svom terenu) nije ni pribliozno isto kao kad pogodis u zadnjoj sekundi za ostanak u seriji (u slucaju promasaja nemas popravni tj. gubis finale).Promasaj Paxsona bi pruduzio seriju, a promasaj Allena znacio poraz Majamija. U tom smislu je Allen spasio Lebrona a eventualni promasaj Paxsona bi samo da jos jednu sansu za osvajanje.

Voja

pre 6 godina

Smejete se Pačuliji a ne sećate se kako je Kuzmić isto tako osvojio prsten sa GSW, a za razliku od njega Zazo je bio redovan igrač dok je Kuzmić uglavnom proveo na klupi. Čak je i na dodeli pehara bio u košulji i farmerkama dok su svi ostali bili u dresu.

Lesa

pre 6 godina

A jos gore po vaseg kralja posatje ako se izuzmu sezone u Wizardsima gde je Majkl igrao sa cetiri banke, kakve crne bolje procente Lebrona vise pominjete? Samo ne znam da li se pravite ludi ili druge pravite ludima sa takvim izjavama? Pogledajte koliko mu je procenat opao u te/radi te dve sezone...

http://www.basketball-reference.com/players/j/jordami01.html

spree15

pre 6 godina

(Orlando, 13. jun 2017 13:09)
Vidis mogu, kao sto mogu da slusam americku i britansku muziku, kao sto mogu da jedem italijansku pizzu, grcki giros ili libanski falafel.
Svakako necu da navijam za timove koji pricaju o budzetu, ko je vise uzeo od drzave, gepekovanju, kesama sa mokracom, pp aparatima.

javale mcgee

pre 6 godina

Koliko je jako sto LeBrontardi stvarno misle da LeBron ima 6 skokova i 6 asistencija vise po utakmici od Jordana.

Svaka cast golden Stateu, bolja su ekipa i to je to, nemojmo se zavaravati da je Cleveland losa ekipa, Cavsi su sjajna ekipa koja je ocajno vodjena od strane Loua i LeBrona koji mora da napakuje sebi brojeve i cesto gusi ostatak ekipe, ja znam da Irving, Love, J.R. Tristan, Korver pa cak i Shumpert znaju i mogu bolje od ovoga.
Ciniti saigrace boljima nije 8 asistencija nego uzeti manje suteva, drzati manje loptu da bi svi igrali i doprineli, to su uradili Steph i KD.

Orlando

pre 6 godina

najjaci su mi ovi komentari "kako smo ih odrali" i "kako smo izgubili"... Sine, koji mi?! Mozes da budes simpatizer nekog NBA kluba i čak da navijaš za njega, ali nisi se rodio u San Francisku ili Klivlendu, nego u Omoljici, Kusatku itd... "Mi" moze da ti bude kad izgra Zeleznicar iz Kusatka protiv nekog drugog, ako si gledao uzivo i pratio tekme... "Mi" moze da ti bude i neko od vecitih rivala... Ali ne moze da ti bude "Mi" neko koga nisi gledao nikad uzivo (ili jesi jednom kad si isao na Work and travel). Tako da iskulirajte malo i ne dovodite se u zabludu. I naravno uzivajte u vrhunskom basketu

Šampioni

pre 6 godina

Turbo tim GSW zasluženo posao šampion NBA ove sezone!

Durent, Kari, Grin, Tompson, Igudala, i odlična klupa, to je tim sa nenormalno brzim ritmom, snažnim trčanjem, šutiranjem sa svih pozicija, i odličnom tehnikom! Veliki tim!

BarbaDjole

pre 6 godina

Realno, potez Durenta jeste kukavicki ali da je odigrao vrhunski niko ne moze da mu spori. Lebrona ne gotivim od predstavljanja u Majamiju kad je pricao kako nece da osvoje 2 ili 3 titule vec 5,6 i onda brze bolje otisao u Klivlend nakon poraza od Sparsa.

JeRemija

pre 6 godina

@petarczv
Školarac, prethodni komentar sam napisao u 5:06h a tada je tekma još uvek trajala. Ti to naravno ne znaš, jer nisi nijedan meč Finala odgledao ali si prvi u komentarisanju i stručnoj analizi.
Ja ću svoje obećanje ispuniti i više neću ostaviti nijedan komentar ovde!
ps. Lebron će do kraja karijere sigurno uzeti još bar 2 prstena što će ga svrstati među najbolje ikada, mada je po mom mišljenju trenutno u top 3! Džordan će ostati NAJPOPULARNIJI košarkaš svih vremena i tu nema spora! Ko je najbolji ikada je nemoguće odrediti. Ako ćemo po titulama- to je Bil Rasel! Tako da, uživajte još par godina u igri LBJ. Takav igrač se više neće pojaviti.

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, hajde lepo bez nervoze sinak napusti raspravu i ovaj forum. Svi znaju kakve nebuloze pises, pa cemo lako provalit ako budes pokusao da promenis nik. Dzordan nije najpopularniji, on je NAJBOLJI IGRAC U ISTORIJI KOSARKE !!!

Bojan

pre 6 godina

javale mcgee
ne mozes ljudima udovoljiti, kad je lopta kod Lebrona, sto je kod njega, kad nije kod njega, on je kukavica bezi od lopte :)
nista ovde nije kriv LBJ, niti su krivi JR, Shumpert, Corvetbi ostai, oni i jesu igraci kojima drugi, poput Lebrona, izgradjuju pozicije odakle ovi resetaju.
retardirano je reci da Lebron ne moze sam, jer ima sjajnu podrsku, ali je GSW bolji i balansiraniji tim koji je u stanju da vrti svakog igraca u ekipi bez opadanja intenziteta i samim tim oad dodje zavrsnica Durant je daleko sveziji i loze zadati zavrsni udarac izmorenom protivniku. Slicna situacija je bila 2014, samo sto su oba aktera bila sporija, gledao sam tad svaki mec i uvek je bilo, Majami je u igri dok Lebron ima snage.

Ljubitelj košarke

pre 6 godina

GSW apsolutno zasluženo pobedio. Ni vanserijska partija Lebrona Džejmsa u celoj ovoj finalnoj seriji u kojoj je zabeležio fantastični tripl-dabl u proseku na ovih 5 finalnih utakmica nije bila dovoljna da se savlada čudesni GSW. Nezaustavljiv je bio Kevin Durent u ovoj finalnoj seriji. Nezaustavljiv. Ali naravno kolektiv GSW i njihova neverovatna skladnost u koju se i Durent odlično uklopio je donela prevagu, to je i Durent naglasio. Veoma su moćni i uigrani. I nisu se zasitili, naprotiv fantastični Stef Kari već najavljuje novu titulu sledeće sezone! Biće zanimljivo i dalje!

Ivan

pre 6 godina

Zahvaljujem se brižnim statističarima koji su masovno jutros krenuli da mi repliciraju o tome da bi Lebron eventualnim prelaskom u svoj treći tim za koji bi nastupio i potonjim osvajanjem NBA prstena sa tim timom postao treći a ne prvi igrač sa tim fenomenalnim uspehom. I sam sam pasionirani ljubitelj košarke i time i statistike koja je neizostavna u tom sportu jer mnogo toga pojašnjava kada su u pitanju individualni učinci igrača i učinci timova, ali sam jutros bio pospan pa sam prevideo činjenicu da su dvojica igrača već osvajali NBA prsten sa tri različita tima. U svakom slucaju Lebron bi bio TEK TREĆI kome bi to pošlo za rukom NE ZABORAVITE TO! Inače uveren sam da će ostati u svom Klivlendu i sledeće sezone i probati da Voriorsima skine prsten. Tako da oladite malo sa tim nalaženjem podataka koji bi nekako umanjili vanserijske rezultate koje Lebron postiže u košarci jer se zaista radi o vlemajstoru te igre! Inače Voriorsima idu čestitke ove sezone, zaista su najbolji tim ove sezone. Dolaskom Durenta i uz Karija, Grina, Tompsona i Igudale, te veoma dobre role odlične klupe taj tim je zaista u ovom trenutku nezaustavljiv! Treba im odati priznanje, igraju sjajnu košarku i drago mi je da sam na čelu gledao jedan toliko moćan tim! Drago mi je da su pobedili.

Ivan

pre 6 godina

Mogu samo da zahvale Zazi.
Lenard ih je pocistio sa parketa.
(Lokomotiva, 13. jun 2017 12:11)

Ti si najbolji primer ono kad odvališ neku nebulozu a ostaneš - ŽIV srećom. Ako bre nemate nešto pametno da napišete zašto onda pišete gluposti??? Čemu to????? Zar vam to toliko pričinjava zadovoljstvo?? Čuj Kavai Lenard bi "počistio" GSW sa parketa??? Nije ih Lebron Džejms počistio sa svojim nenormalno dobrim učinkom u ovom finalu a Kavai bi ih počistio??? Glupost za medalju si odvalio sinak!!

Lesa

pre 6 godina

Pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=CH4AjDgl1Ng

Unapred se izvinjavam svim ljubiteljima lika i dela vasega "kralja", inace odlicnog igraca, sto se na ovom snimku jasno vidi koliko je to daleko od jednog matorca koji je igrao kosarku nekada davno... Imao je nadimak "The Dream", moram reci stvarno zasluzen, igrao je na poziciji centra, sa kretnjom kolibrija... Gledajuci gradju, ucenik i ne deluje nesto sitnije od ucitalja, cak sta vise ali pokreti, pokreti su u drugoj dieziji, kao da je ucitelj pley, a ucenik div pod kosevima....

nista o nicemu

pre 6 godina

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka...
(petarczv, 13. jun 2017 11:55)

Majstore, ne pada mi na pamet. Obecao si, nisi ispunio, zivot ide dalje. I nisam Lebronov fan, pozdrav.

Lesa

pre 6 godina

Uopste mi nije jasno kakve to bolje procente stalno neki pominju kada porede neuporedivo (MJ vs LBJ)? Posebno kada gledamo Playoff...

http://www.landofbasketball.com/player_comparison/lebron_james_vs_michael_jordan.htm

petarczv

pre 6 godina

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno? 
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34) 


Samo protiv dalasa?!? A protiv san antonia? A prosle god protiv gsw?!

Pa ljudi termin Lechocke je nastao po njemu...xaxxaxaxaxaxa

petarczv

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net
(Filip, 13. jun 2017 08:06)

Pa da li ti uopste znas sta LeChocke znaci??
Kakve veze ima broj poena i procenat suta??!
Izraz(sleng) "LeChocke" je lebron dobio zato sto kad god se lomi(bez obzira na broj postignutih poena i procenat suta) lbj je zachoukuje i ne ubacuje vise nista nego samo dodaje loptu saigracima...
A za manu interneta se slazem ti si pravi primer

Pozz

petarczv

pre 6 godina

Kevin Durant i Stef Kari me podsjecaju na moje omiljene Djordjevica i Danilovica ili Kicanovica i Dalipagica. I skoro podjednako ih gotivim, iako nas Durant redovno urnise u finalima velikih svjetskih takmicenja. Jednostavno su velemajstori ove igre uz vrlo visok stepen kosarkaske elegancije, sto mi je kao visedecenijskom konzumentu ovog sporta i kao posmatrac i kao ucesnik, ekstremno bitno. Osim toga, vrlo su simpaticni i prizemni momci, koji vrlo skromno i nenametljivo igraju rolu superstarova i vodja najjaceg tima na planeti. Titula se, dakle, vratila kuci, apsolutno zasluzeno i gospodski, bez puno cimanja. 

Lebron takodje zasluzuje sve pohvale, ali ne i nadimak: ako je NBA kraljevina, onda se zna ko je kralj i ne moze ih biti vise. Lebron moze biti u najbolju ruku jedan od princeva, mada me, svojom vrlo nesarmantnom kuknjavom posle skoro svakog faula, vise podsjeca na uvrijedjenu princezu. Osim toga, estetski dojam njegove igre je skoro podjednako ocaravajuci kao i nastup buldozera na otvorenom prvenstvu ugljenokopa. Usao je u istoriju, definitivno, kao jedan od najboljih posle MJ-a, ali moje kosarkasko srce nikad nije dotakao: snaga klade valja, ali ljepota - osvaja. U zdravlju!
(Boske, 13. jun 2017 08:26)

Dobro je ima jos normalnih ljudi koji ovaj sport gleaju kroz pravu prizmu

petarczv

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
(coki, 13. jun 2017 10:12)

Jordan je igrao sa pipenom i rodmanom sto se tice all starr igraca i pravih zvezda u nba Dok je lebron igrao sa Wade,Ray Alen,Cris Bosh,Kyrie Irwing i Kevin Love...

nista o nicemu

pre 6 godina

i ajde da zavrsimo taj mit o strasnim odbrama 80ih i 90ih. uvek se fokusira na Detroit sto je samo kraj 80ih, i NYK 90ih (uzasna luzerska ekipa). Da ne ulazim u dublju analizu dalju, da li se samo na osnovu 2 ekipe mogu reci da su odbrane strasne.
Eto Bulsi u drugoj polovini 90ih su igrali paklenu odbranu, ali igrali su je i Sparsi tokom poslednje dekade, Detroit u prvoj polovini iste, zatim u novijoj eri Memfis, Indijana. Pa i ovaj GSW ima sjajnu odbranu, samo sto igraju dosta brzo, pa se postize puno poena i prima dosta.
(Bojan, 13. jun 2017 11:12)

Netacno. Hendceking nisi uracunao.

petarczv

pre 6 godina

Jeremija obecao da nece komentarisati ako Klivlend izgubi, Petar ako ne bude metle. Obojica su izgubili opkladu, a obojica su i dalje tu. Toliko.
(nista o nicemu, 13. jun 2017 11:44)

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka...

petarczv

pre 6 godina

Probudim se, krenem da citam komentare odozgo i vidim niko ne pise o utakmici o gsw,o mvp durentu nego lebronovci zapenili posle jos jednog izgubljenog finala i to petog po redu(rekorder u novijoj istoriji nba) gospodina zvanog Lebron James kako je on bolji od Najboljeg igraca svih vremena Jordana...

Vas lebron nije bio najbolji igrac ni u ovogodisnjem finalu a kamoli u istoriji ove igre tako da necu da pokusavam da ga uporedim sa Jordanom jer ga je Durent unistio u svakom aspektu igre. Da bi ste u potpunosti shvatili zasto je Durent bio bolji trebalo bi ako niste da odgledate sve utakmice finalne serije. Na primer jucerasnja odlucujuca utakmica. Durent pogadja uvek ali uvek kad treba dok lebron samo kada je 10+ razlike za protivnika...Lbj je sinoc dao 41p iz cak 30 upucenih suteva dok je kd dao kos manje iz 20 suteva. Sad sto se tice same igre zbog koje se kosarka gleda durent igra lepse,elegantnije i raznovrsnije jedno 5x. Dok je lbj pogotovo sinoc 70% svojih poena dao na isti nacin a to je posle pika ostane na manjem igracu okrene ledja i gura se svom snagom do kosa i onda polozi loptu. Ok to je dozvoljeno po pravilima nema sta svaka cast ipak je glavni cilj ubaciti kos vise e sad sto tu usput napravi po koje cetvororokorake ili faulove u napadu nema veze on je king. Znaci Durent je trenutno najjaci igrac u nba bez rasprave sto je i dokazao. A king najveci luzer u modernoj istoriji nba samo su jerry west i jos jedan igrac kojem nisam zapamtio ime gubili vise finala od jamesa ali oni su igrali u ligi sa 20 ekipa tako da je to neuporedivo.

nista o nicemu

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Cekaj ti posle svega i dalje komentarises??!
Imas li i prst obraza?!
(petarczv, 13. jun 2017 11:32)


Jeremija obecao da nece komentarisati ako Klivlend izgubi, Petar ako ne bude metle. Obojica su izgubili opkladu, a obojica su i dalje tu. Toliko.

petarczv

pre 6 godina

Kako unistavanje lbj od strane KD!!! Kaze lbj igra odbranu a igrac kojeg je on cuvao postade MVP hahahahhahahaha a to nije prvi put da njegovi direktni konkurenti postanu mvp finala! Setimo se 2014 mladjanog leonarda...

Bojan

pre 6 godina

petarczv
ovako kad ih nabrojis covek bi pomislio da je lebron juce igrao sa vejdom, bosom alenom iz najboljih dana i uz to irvingom i lavom :)
i Majkl je igrao sa Parishom, znaci 97 4 hall of fame igraca u ekipi
istom logikom 91-93 su bila 4all star igraca u ekipi (dvojica su bila samo 94 u all staru). da li je Majkl ikada igrao protiv ekipe sa 4 all stara ili 4 hof igraca. nope, maksimum je bio dva

Bojan

pre 6 godina

@mali
ko uopste tvrdi to na osnovu poena
Kukoc je igrao u timu sa MJom i Pipenom, znaci bio je u najboljem slucaju treca opcija u napadu Bulsa, sto ce reci, pn nije postizao vise poena zbog saigraca, ne zbog odbrana

MitchSrbija

pre 6 godina

Klupa klivlenda
Deron wiliams - bivsi all star
Iman shumpert - mogao da bude all star, ali igrao za nikse
Channing frye - veoma bitan igrac u finiksu dok se igralo 8 seconds or less
Richard Jefferson - bivsi all star
Kyle korver - bivsi all star, jedan od najboljih trojkasa lige

GSW klupa
Iguodala - bivsi all star
Livingston - covek koji je unistio koleno, ali se oporavio nekim cudom
David West - ocajan, ni senka onog igraca iz indiane
Javalee mcgee - shaqtin a fool
Mcadoo, clark - niko ne zna ko su

petarczv

pre 6 godina

Golden Stejt je prejak, ne samo zbog 4 all-stara u najboljim godinama- Stef, Durent, Klej i Drejmond od kojih dvojica imaju MVP - KD i Stef, vec zbog toga sto umesto da Dejvid Vest igra za Indijanu i ucini istok malo jacim, kao i Igudala za Filadelfiju, svi su sjatili u jedan isti tim, a imaju i ovog Livingstona koji je vrlo solidan igrac. 
Uzmi samo jednog igraca iz rostera, Durenta ili Igudalu, i imamo interesantan plejof, ovako je trebalo Lebron da daje po 50 poena u prosjeku u svojoj 14 sezoni da bi bilo interesantnije, Kavsi su morali da probiju rekord NBA od 24 trojke da bi GSW izgubili samo jednu utakmicu u celom plejofu

Da zavrsimo pricu o "jacini" rostera! Clevlend ima najskuplji roster u ISTORIJI nba lige!!! A to sto je sad vama i david west od 37 godina vrhunski igrac to je vas problem...

pozz
(felix, 13. jun 2017 07:58)

coki

pre 6 godina

texo...3-5 nije bolje od 6-0 je takodje statistika,a nije samo Jeremija neko ko nema komplekse pa ceni jednog od dva najbolja u istoriji.Dzordan nije vodio do finala nikad najgoru ekipu ikad(Klivlend sa pocetka LeBronove karijere),spominje se i da je Dzordan imao par poena prosecno vise od LeBrona u Plejofu,ali izgleda 2 poena vise znaci bolje nego LeBronovih 6-7 skokova vise i 5-6 asistencija vise prosecno nego Dzordan.Dzordan je za mene u top 2,na kom mestu ne znam jos ali prave od njega marsovca a ne coveka koji je imao daleko losije prpcente suta nego LeBron a MJ imao pregrst meceva sa sutom 9-35 i slicno.

Antiglobalista

pre 6 godina

Klivlendova ekipa vredi 129 miliona godisnje(najvise u istoriji nba) a voriorsi 101 milion..I posle pricaju da je GS vestacka ekipa..Lebron je sam insistirao na milionskim ugovorima za samperta,tompsona,za dovodjenje derona vilijamsa,za milionski ugovor za jr smita..zato nemojte da pricate da nema sa kim da igra...pa u voriorsima minute ozbiljne u finalu ima ruki Mccaw!pre Karija su draftovani promasaji(rubio itd)..na Grina niko ozbiljno nije racunao osim GS..Voriorsi su postali ozbiljan klub,dobro vodjen.Zasluzena titula iako navijam za drugi klub

petarczv

pre 6 godina

Očekivano. 
Problem Klivlenda nije u tome što imaju, kako se ovde piše, „loše“ igrače osim LeBrona koji „ne može sam“, a dok su gazili po istoku bili su „mašina“, „moćan tim“, „videće GSW kad naiđe na „kralja“ i ekipu“ i druge gluposti. Kajri i Lav su ekstra igrači, Smit, Šampert, Tompson, Korver, Vilijams su odlični rolplej igrači, ali ono zbog čega nisu TIM je upravo LeBron. On sastavlja ekipu, odlučuje koga će dovesti i koga se rešiti u klubu, izigrava trenera, petlja se i poziva akcije, igra i pleja i krilo i krilnog centra… jednostavno, bez njega ništa ne može da prođe. Dok je bio u Majamiju Pat Rajli ga je držao „na uzdi“ pa nije mogao da se meša u ono što nije njegov posao, tako da su i ličili na tim. Ali ovde u Klivlendu, jednostavno, postoji nekakav pritisak da sve mora da bude podređeno LeBronu, koji igra na svakoj poziciji, tako da se u pojedinim trenucima nije znalo ko šta radi i gde treba da stoji. Zahvaljujući ekstra talentima Irvinga, Lava i ostalih u timu, to je na istoku prolazilo, ali čim se naišlo na dobru odbranu, čitav taj „sistem“ nije mogao da izdrži. Zato su forsirane izolacije i individualne akcije, ali to može doneti rezultat jedino ako si šuterski ekstra raspoložen (što se i desilo u 4. utakmici i uz nesebičnu pomoć sudija), ali protiv ekipe kao što je Golden Stejt to češće ne prolazi. Verujem da bi i San Antonio lagano dobio Klivlend da je dospeo u finale, mada i da se Lenard nije povredio, Ratnici bi prošli samo malo teže nego onako bez Kavaja.
(NastyB, 13. jun 2017 08:30)

Pravo u centar

Bojan

pre 6 godina

(Pera, 13. jun 2017 10:49)
NBA oduvek ima 82 utakmice (bio je jedan period pre 80ih kada je bilo 80), sem u dve lockout sezone 1999 (50 utakmica) i 2012 (66 utakmica), u obe Majkl nije igrao.
Majkl je je u svojoj drugoj sezoni imao prelom pa je igrao samo poslednjih 10-20 meceva, kao i kad se vratio iz prve penzije.
i ajde da zavrsimo taj mit o strasnim odbrama 80ih i 90ih. uvek se fokusira na Detroit sto je samo kraj 80ih, i NYK 90ih (uzasna luzerska ekipa). Da ne ulazim u dublju analizu dalju, da li se samo na osnovu 2 ekipe mogu reci da su odbrane strasne.
Eto Bulsi u drugoj polovini 90ih su igrali paklenu odbranu, ali igrali su je i Sparsi tokom poslednje dekade, Detroit u prvoj polovini iste, zatim u novijoj eri Memfis, Indijana. Pa i ovaj GSW ima sjajnu odbranu, samo sto igraju dosta brzo, pa se postize puno poena i prima dosta.

Memfis

pre 6 godina

Ako ti ne cenis svoju majku drugi je cene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boston, 13. jun 2017 07:17)

Nemoj da izvrćeš moje reči, i budeš bezobrazan. Ono Are you happy je kao da ima 5 godina, no nebitno.

mali

pre 6 godina

Toni Kukoc je u NBA karijeri imao prosek oko 12 poena po utakmici,Bojan Bogdanovic ima veci prosek od toga,jel neko misli da je Bogdanovic bolji igrac od Kukoca? Njegovih 12 u ono vreme je neuporedivo vise nego li Bojanovih 15 u danasnje,toliko o poredjenju ovoga danas i onoga pre. Danas svaka susa ima prosek 10+,odbrane ne postoje,ekipe bez zvezda tipa Denvera daju 120+ koseva po mecu,i onda neko uporedjuje ovo sa onim pre.

petarczv

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu. 
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš... 
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06) 

Cekaj ti posle svega i dalje komentarises??!
Imas li i prst obraza?! Eto su ti lebronovi fanovi...

Covek mrtav ladan izjavi da ce lebron i clevlend da dobiju finale protiv gsw i tog durenta a sad izjavljuje kako su morali da dovedu durenta da ih pobedi. Pa nisu ga doveli u sred finalne serije tu je odpocetka sezone...ajde sad se izgubi u vidu magle

coki

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.

coki

pre 6 godina

LeBron u finalu na 5 utakmica peosek 33,6p - 12 s i 10 a uz vrhunski procenat suta....a neko spominje Dzordana koji je imao losije brojke od ovih.

Bojan

pre 6 godina

(nista o nicemu, 13. jun 2017 09:35)
Chicago-Portland 1992
Majkl sutira 10 puta za 3 poena, daje 6 trojki, ceo svet zadivljen
lakat u vrat? handchecking? nikoga nema na 2 metra od njega i za one 4 trojke koje je promasio, kao ni za ovih 6 koje je dao.

zz

pre 6 godina

Durent je kos masina ludak...sad sam se podsetio one cuvene izjave:"Spavas li mirno Kevine Durente" a on u sledecoj utakmici na poluvremenu skoro isto koseva ko cela nasa reprezentacija,sta reci naklon do poda takvoj igracini

Charlie Perez

pre 6 godina

Dužnost i obaveza svakog pravog ljubitelja i poštovaoca ove igre je da navija protiv tima koji posle 73-9 sezone dovede najboljeg igrača današnjice.
Zamislite Real koji posle dve uzastopne LŠ sad dovodi Mesija..

felix

pre 6 godina

Za ove sto pricaju 90-ih se igrale odbrane, pa nije isto igrati odbranu protiv tromog Melouna i dva mala belca koji izgledaju kao nastavnik tehnickog i domar u osnovnoj skoli, mislim na Hornaceka i Stoktona, i igrati protiv "cuda prirode" Durenta i najboljeg suterskog tima u istoriji koji gadjaju trojke sa 10 metara, uz to KD i Stef oba imaju MVP sezone a sa klupe ulazi Igudala MVP finala.
I pazi poredjenje: kao Dzordan zaustavio Hornaceka, a ovi nisu uspeli da zaustave Durenta pored jos 3 al-stara
Ako cemo posteno, niti bi Horncek zaustavio Lebrona koji bi mu uvalio 50, niti bi Dzordan zaustavio Durenta koji je visok oko 210 a precizan kao bek suter. I kao Cikago igrao odbranu a ovi "ne znaju"

Nemanja

pre 6 godina

@Rade Futog
Boze koliko nista ne znas. Koji crni LeBron i MJ, nebo i zemlja. Nikada nece LeBron biti ono sto je MJ. Nikada, a mozda ni tada ;)

Pera

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
(coki, 13. jun 2017 10:12)
Ne pije ti vodu teorija, druze. Dzordan ima prosek preko 30 za svijih 15 godina ( od kojih je jednu odigrao oko pola). Plus je igrao u sistemu sa manje utakmica jedno vreme. Le brin je strasna igracina, ali je Dzordan ipak lider kakav se jednom vidja.
Oko odbrana. Cvrsce su bile devedesetih, ali je tada bilo zabranjenobigrati zonu (sto je izolaciju cinilo jako korisnom)

fantom

pre 6 godina

Golden Stejt ima strašan tim, Durentula, Stef Kari, Klej, Grin, plus iskusni Igodala i Livingston koji su tu da pripomognu. Pačulija koji je veliki borac, iako nema pojma čovek. Još kad bi doveli Jokića umesto Zaze, to bi bio super jak tim koji bi vladao 5, 6 godina uzastopno. Dobro je uspeo Klivlend jednom da ih pobedi u ovoj seriji, realno.

texo

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coki, 13. jun 2017 10:12)

JeRemija, možeš da se potpisuješ sa coki, možeš da se potpisuješ sa Rade Futog, možeš da se potpisuješ sa Znači Haoos (čisto onako komentar), kako god hoćeš možeš da se potpišeš, da odbraniš neodbranjivo ne možeš.

3-5 nije bolje od 6-0.
3x titula i 3x MVP finala nije bolje od 6x titula i 6x MVP finala.
Nikad nije bilo i nikad neće biti.

BOG KOŠARKE JE MAJKL DŽORDAN. Sve ostalo su statističari koji će ušinuti vrat gledajući statistiku u semafor.

Bojan

pre 6 godina

(felix, 13. jun 2017 10:23)
ne treba preterivati, MJa je tu cuvao Russell, nista specijalno od odbrambenog igraca, ali solidan.
zatim Majkla je cuvao Pejton u poslednje 3 utakmice serije 96, a Pejton je vrhunski odbrambeni igrac i te 3 utakmice su tri najgore finalne utakmice u Majklovoj karijeri. Davao je 24 poena po mecu sa 37% suta.

coki

pre 6 godina

ws...Kajri 9-22 i nije bas vrhunski procenat suta.Samo J.R.odigrao dobro uz LeBrona,malo je to za ovakav GSW.LeBron je u celom ovom plejofu imao 1 losu utakmicu(!!!) dok su svi deugi igraci imali po 4-5.Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit).

Pedja

pre 6 godina

Sad ce LeBron da zove Westbrooka da mu se pridruzi, pa cemo sledece godine da imamo finale sa dva razbijaca, buldozera, protiv dva elegantna tipa. Milina. I ne, ne proziv gore pomenute dvojicu, posto mi je Russel jedan od omiljenih.

Bojan

pre 6 godina

ljudi kada kazu da LBJ nema pomoc, sama po sebi ta recenica nije tacna, Klivlend je sjajna ekipa, cak je i prilicno dobro ukomponovana. Kajri je brutalan igrac, Kevin Lav, iako ga ne volim licno, pirilicno koristan ako se koristi na pravi nacin, i role player igraci poput Corvera, Shumperta i momka koji je razvalio sinoc, JR Smitha, to je sampionska ekipa u bilo kojoj eri. E sad, stvar je u tome da je GSW jos bolja ekipa, KD, Kari, Grin, Tompson, bilo koga da im dodas, favoriti su u bilo kom vremenu protiv bilo koga. Klivlend protiv GSWa bez Durenta = egal serija, sa Durentom, glatkih 4-1. Imao je Klivlend sansu u 3. mecu koju je realno morao da iskoristi, ali da su to dobili samo bi bilo 4-2
i da, Klivlend jeste druga najbolja ekipa u ligi, cak i da nisu ovako vestacki razdvojene konferencije, Klivlend bi dobio Spurse sa zdravom kandzom.

videcemo sta ce se desiti sledece sezone, ali voleo bih da se ovi supertimovi malo rasformiraju. ovolika koncentracija talenta na jednom mestu nije zdrava za ligu (iako je trenutno najgledanija ikada)

Jim Beam

pre 6 godina

@Rade Futog
Vejd, Boš, Dragić i Vajtsajd nisu odigrali nijednu utakmicu zajedno ili barem da su svi bili fit. Čim je LeBron otišao počeli su problemi Boša sa srcem pa nije ni odigrao više od 20ak utakmica, a Vejd je bio povređen cele sezone. Čak i da je ostao LeBron, Hit ne bi došao do finala istoka sa tom ekipom jer su se neki i povukli (Rej, Batije). Ne ulazim u raspravu ko je bolji, MJ, Kobe ili LBJ...

Bojan

pre 6 godina

(Darko, 13. jun 2017 07:07)
Salley i Horry jesu osvojili titule sa 3 razlicita tima, Horry po bar 2 sa 3 razlicita sto je jos zanimljiviji uspeh, ali nijedan ni drugi nisu bili vodje tog tima u kom su igrali.
3 MVP finala sa 3 razlicite ekipe, to bi stvarno bio zanimljiv uspeh.

Old

pre 6 godina

Dokle vise poredjenja sa MJ?

Kao kada bi poredili Pelea i Kristijana Ronalda.

To nema smisla ali nikako.

Sport je enormno napredovao i tu nema smisla takvom poredjenju.

Nama starijima je MJ neprevazidjen (imao je najjaci tim i liga ga je gurala ali zasluzeno) a mladjima LeBron ili neko treci.

nista o nicemu

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

Dragic i Vajtsajd nisu igrali sa Lebronom. Da vidimo kako ih dobijaju uz hendceking i lakat u vrat pri svakom pokusaju za 3 poena. Sam Karter kaze da kada je dosao Pipen ga je urnisao sa odbranom, posle su te stvari zabranili da bi nasli novog MJa.

Malkom

pre 6 godina

nije bitno da li je LeBron odbranio titulu ili što je Durant uzeo prvi prsten...ono što bode oči je što Pačulija ima prsten...ej Zaza Pačulija, odavno ni lošijeg a ni odvratnijeg košarkaša nisam vidio
(lorenzo, 13. jun 2017 09:14)

Da je odvratan - jeste.
Da je loš - nije.

nista o nicemu

pre 6 godina

Nekako sam pomalo razocaran. sportom uopste. Real je pregazio Juve, Warriorsi Cavse, Nadal prosetao kroz RG, Chelsea kroz PL... Hocu opet da gledam ono finale Liverpul Milan, finale AUS Opena 2012 ili Wimbldona 2008, Lakersi vs Kingsi, Spursi va Pistonsi. Nadajmo se da ce biti zanimljivije sledece godine. Sportski pozdrav
(Ocekivanja, 13. jun 2017 09:05)

Pa Lejkersi su bili jaci od Kingsa

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Nazalost ocekivalo se da Voriorsi opet osvoje trofej.Sledece sezone sa pojacanim sastavom San Antonio cilja finale ali i trofej.Bice maler ako opet naidjemo na GS Voriorse ilo Klivlend,samo njih ne mozemo da pobedimo.

NastyB

pre 6 godina

Samo bih da dodam još nešto što će, moguće je, poprilično obesmisliti NBA ligu. Golden Stejt pod jačim ugovorima ima samo Tompsona i Grina – Tompsona na dve godine i Grina na tri (http://www.basketball-reference.com/contracts/GSW.html) sa poprilično skromnim iznosom (veće „plate“ dobijaju Deng i Mozgov u Lejkersima, na primer). Sa porastom seleri kepa neće biti nikakvih problema da ponude maksimalne ugovore Durantu i Kariju, Igudala i Vest ionako sad mogu samo na veteranske ugovore, Zazu ne verujem da želi bilo koji ozbiljan tim u NBA, ni Livingston nije u cvetu mladosti (31 godina), Met Barns ima 37, klinci kao MekKo i Luni su na ruki ugovorima…ukratko, ukoliko igrači žele da ostanu tu gde jesu, najmanje dve godine mogu da haraju ligom i jedino ih povrede mogu omesti u pohodima na titulu. I rekordima.
Ukoliko bi ostali na okupu, LeBronu ostaje samo da pokuša da dovede još jednog superstara u Klivlend ili da on ode u, na primer, Kliperse (tamo im fali krilo, pa bi sa Polom, Grifinom i Džordanom opet imao superstar tim), ali je pitanje da li bi mu Stiv Balmer dozvolio da se petlja u sve, pogotovo pored Doka Riversa, tako da je to moguće jedino ako bi „spustio“ svoj egocentrizam, a to je teško. A, izuzimajući Duranta i Karija, jedini iole vredni slobodni igrači su Kris Pol, Grifin, Hejvord, Milsap i Lauri. Ko bi od njih igrao za male pare u Klivlendu, jer i ovako imaju najveće izdatke u ligi??

Ocekivanja

pre 6 godina

Nekako sam pomalo razocaran. sportom uopste. Real je pregazio Juve, Warriorsi Cavse, Nadal prosetao kroz RG, Chelsea kroz PL... Hocu opet da gledam ono finale Liverpul Milan, finale AUS Opena 2012 ili Wimbldona 2008, Lakersi vs Kingsi, Spursi va Pistonsi. Nadajmo se da ce biti zanimljivije sledece godine. Sportski pozdrav

Bojan

pre 6 godina

(Milos, 13. jun 2017 08:54)
kakve crne odbrane, pogledaj molim te kako se brane MJove trojke. Postavio je tadasnji rekord po broju trojki a kad je sutirao nikog na dva metra nije bilo.

(brufen_od_400, 13. jun 2017 08:41)
naravno da je Lebron tu negde sa Majklom (malo iza jos uvek). Majkl NIKADA nije igrao protiv sile kakav je ovaj GSW, cak ni kao onaj od pre 2 godine, a ne ovaj sa dodatim KDom. ovo je ekipa sa 4 all-stara, Majkl nije igrao finale protiv ekipe koja je imala vise od 2
(GarbageTimeStatPadding, 13. jun 2017 08:28)
pazi, MJa jeste spasio Paxon 93. Cikago je tada uzeo 2 tekme u gostima, a zatim se Finiks malo konsolidovao i uzeo 2 u Cikagu, da su dobili 6. na domacem terenu, ne vidim kako bi se izvukli u sedmoj.

(texo, 13. jun 2017 08:20)
momak je dao 14 poena u poslednjoj cetvrtini kada se utakmica lomila.

nista o nicemu

pre 6 godina

A šta ako sledeće tri sezone tipa Lebron osvoji tri titule? Hahahah
šalim se malo, mada nije nemoguće doduše, ali, ja ne znam ko uopšte poteže priče o tome Lebron vs Jordan.
Dva TOTALNO RAZLIČITA TIPA igrača kao prvo, kao drugo, NISU ISTA POZICIJA, ne igraju istu KOŠARKU!
Pre bi trebalo da se Kobi dovodi u tu priču, jer je on kopija stila Jordana.
A ako se priča generalno za goat diskusiju, meni to nikad nije bio Jordan, nego Bil Rasel, taj čovek je bio ispred vremena 30 godina, najmanje
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 07:34)

I dalje ce imati 5 poraza, a nece biti glavni igrac jos 3 godine. 2 tesko, ali 3 nema sanse.

lorenzo

pre 6 godina

nije bitno da li je LeBron odbranio titulu ili što je Durant uzeo prvi prsten...ono što bode oči je što Pačulija ima prsten...ej Zaza Pačulija, odavno ni lošijeg a ni odvratnijeg košarkaša nisam vidio

texo

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net
(Filip, 13. jun 2017 08:06)

Može i 100 poena uz procenat šuta 100% da ima, džaba mu sve kad je gubitnik koji dodaje lopte saigračima kad se tekma lomi. Da mu nije bilo Rej Alena da cepi trojku u poslednjoj sekundi sad bi bio na 2-6.

Boske

pre 6 godina

Kevin Durant i Stef Kari me podsjecaju na moje omiljene Djordjevica i Danilovica ili Kicanovica i Dalipagica. I skoro podjednako ih gotivim, iako nas Durant redovno urnise u finalima velikih svjetskih takmicenja. Jednostavno su velemajstori ove igre uz vrlo visok stepen kosarkaske elegancije, sto mi je kao visedecenijskom konzumentu ovog sporta i kao posmatrac i kao ucesnik, ekstremno bitno. Osim toga, vrlo su simpaticni i prizemni momci, koji vrlo skromno i nenametljivo igraju rolu superstarova i vodja najjaceg tima na planeti. Titula se, dakle, vratila kuci, apsolutno zasluzeno i gospodski, bez puno cimanja.

Lebron takodje zasluzuje sve pohvale, ali ne i nadimak: ako je NBA kraljevina, onda se zna ko je kralj i ne moze ih biti vise. Lebron moze biti u najbolju ruku jedan od princeva, mada me, svojom vrlo nesarmantnom kuknjavom posle skoro svakog faula, vise podsjeca na uvrijedjenu princezu. Osim toga, estetski dojam njegove igre je skoro podjednako ocaravajuci kao i nastup buldozera na otvorenom prvenstvu ugljenokopa. Usao je u istoriju, definitivno, kao jedan od najboljih posle MJ-a, ali moje kosarkasko srce nikad nije dotakao: snaga klade valja, ali ljepota - osvaja. U zdravlju!

Jos jedan trofej u nizu...

pre 6 godina

Meni je nocas najjaci utisak zagrljaj Karija i Duranta. Toliko spontan neizvestacen sa iskrenim osmehom bez trunke rivalstva ili ljubomore!Bez sujete a ne zna se koji je veca legenda!!!!

Milos

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

Rade iz Futoga, idi kiseli futoški kupus, nisi ti za komentarisanje košarke. Ova ekipa GSW bi "glat u 6 mečeva, tukla sve ekipe iz 90-ih"??

Pa 90-ih se IGRALA ODBRANA, a ne danas pipneš princezu malim prstom on pada i valja se po parketu.

"Glat" bi dobili Čikago?

HAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!

Nema

pre 6 godina

St ljudi nisu mogli Durentu nista ,covek je nezaustavljiv,210 cm visok lik sa kretnjom jednog beka .I kako meka ruka neverovatno .Neverovatna efikasnost covek je iz 10 suteva manje dao gotovo isti broj poena kao Dzejms .Bas me interesuje sta ce biti sa Klivlendom ,jsr oni sigurno nece ostati u ovom sastavu .Cekaju ih sigurno velime promene jer Dzejms zeli jos prstenja sigurno .Mada mislim dok god igraju Voriorsi u ovom sastavu nece videti nijednu vise titulu .

Ajvanho

pre 6 godina

Jednostavno su prejaki i trenutno ne postoji ekipa koja moze da im parira. Taman kad pomislis da mozda i mozes da ih pobedis, onda Durent pali masinu i krece da pogadja preko ruku, iz trka, a kad Kari raspali ringispil onda krece ludilo. BTW nisam njihov fan uopste najvise zbog prljavog Pachulije i Grina ali da su najjaci je cinjenica

brufen_od_400

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

6-0 i 3-5 je tebi "najmanje u ravni"?
6 titula,6 MVP finala i 3 titule i 3 MVP finala je tebi "najmanje u ravni"?

Daj mi malo toga što uzimaš.

Марко Тодоровић

pre 6 godina

LeBron je УВЕК имао екстра тимове где-год да је играо. Тако да престаните да баљезгарите како је јадан сам увек препуштен себи. Итекако су му каријеру спашавали и Wade и Ray Allen итд.

GarbageTimeStatPadding

pre 6 godina

Ooops, no Silver no party. Klivlend je nepravedno ostecen: Silver nije suspendovao nijednog igraca GS, plus Ray Allenu nije dozvoljeno da igra finale za CLE i ponovo spasi Lebrona gubitka finala (namerno nisam rekao da im donese pobedu, da ne bi pametnjakovici uzeli u usta Steve Kerra ili J. Paxsona koji nisu Jordana spaslili gubitka odlucujuce utakmice kojom gubitnik ide kuci). Ne moze ni svaki lider tima, all star igraca koji je do dolaska u tim imao 25 poena i 10 skokova u svom timu (Love u Minesoti), uciniti toliko losijim. Ne mislim da ce Lebron preci u Lejkerse ili bilo gde na zapad jer ce tada biti razotkriveno da ne moze voditi tim do pobeda/titula na kvalitetnom Zapadu. Navesti bar jednog igraca koji je draftovan u Lebronov tim i koji je uceci od njega stasao u velikog igraca (Kyrie je draftovan kad LBJ nije bio u CLE i vec bio 20 poena po utakmici igrac kad je LBJ dosao nazad). A gde je 10 scoring titula, 3 steals titula i DPOY ihaaj ....:)

Aleksa

pre 6 godina

Durent je iz Oklahome mogao da ode još 2012. godine kada je menadžment trejdovao Oldriha, Kuka i Džejmsa Hardena za Lemba (kojeg su eventualno poslali u D ligu), Kevina Martina i pikove (od kojih su doveli Stivena Adamsa, Aleksa Abrinesa i MekGerija). Ujedno možda jedan od najglupljih trejdova u istoriji franšize i NBA lige.
Dalje, Durent, Vestbruk i Harden su sa 24, 24 i 23 godine respektivno igrali protiv najvećeg superstar tima sa prajm LeBronom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom. Protiv tih igrača se u tim godinama ne osvaja titula.

Oklahoma je realno zaslužila katastrofalnom transfer politikom i možda najgorim GM radom u istoriji franšize da ostane bez superstarova koji imaju svo pravo da potraže individualne uspehe i priznanja. Pozdrav za simpatizere Durentove košarke.

NastyB

pre 6 godina

Očekivano.
Problem Klivlenda nije u tome što imaju, kako se ovde piše, „loše“ igrače osim LeBrona koji „ne može sam“, a dok su gazili po istoku bili su „mašina“, „moćan tim“, „videće GSW kad naiđe na „kralja“ i ekipu“ i druge gluposti. Kajri i Lav su ekstra igrači, Smit, Šampert, Tompson, Korver, Vilijams su odlični rolplej igrači, ali ono zbog čega nisu TIM je upravo LeBron. On sastavlja ekipu, odlučuje koga će dovesti i koga se rešiti u klubu, izigrava trenera, petlja se i poziva akcije, igra i pleja i krilo i krilnog centra… jednostavno, bez njega ništa ne može da prođe. Dok je bio u Majamiju Pat Rajli ga je držao „na uzdi“ pa nije mogao da se meša u ono što nije njegov posao, tako da su i ličili na tim. Ali ovde u Klivlendu, jednostavno, postoji nekakav pritisak da sve mora da bude podređeno LeBronu, koji igra na svakoj poziciji, tako da se u pojedinim trenucima nije znalo ko šta radi i gde treba da stoji. Zahvaljujući ekstra talentima Irvinga, Lava i ostalih u timu, to je na istoku prolazilo, ali čim se naišlo na dobru odbranu, čitav taj „sistem“ nije mogao da izdrži. Zato su forsirane izolacije i individualne akcije, ali to može doneti rezultat jedino ako si šuterski ekstra raspoložen (što se i desilo u 4. utakmici i uz nesebičnu pomoć sudija), ali protiv ekipe kao što je Golden Stejt to češće ne prolazi. Verujem da bi i San Antonio lagano dobio Klivlend da je dospeo u finale, mada i da se Lenard nije povredio, Ratnici bi prošli samo malo teže nego onako bez Kavaja.

Dođite na stadion!

pre 6 godina

Jeremija, kako beše ono:"Nezaustavljiva play-off sila iz Ohaja gazi sve pred sobom i nema nameru da stane". Ili:"12 down, 4 to go". Obećao si da u slučaju poraza Klivlenda nećeš više komentarisati ovde, ali pošto si ti uz onog Bojana, koji maše nekim statistikama, najostrašćeniji komentator ovde, ipak očekujem da nastaviš i dalje da komentarišeš pod drugim imenom.
Pozdrav za B92.

You do

pre 6 godina

Wariors imaju vise titula nego Knikcs,Heat,Rockets,76ers,Pistons,Blazers,Maverics, Cavaliers,Supersonics,Bullets Royals,Nationals, isto ko Spurs i jednu manje od Bullsa a ljudi pricaju kako su vjestacki tim iako su im jedino Lakers i Celtics nedostizni po titulama.

Vladimir

pre 6 godina

Neverovatna ekipa i kosarka !!!! Klivlend je dao skoro 20 poema nakom nekih neverovatnih nerezonskih suteva J.R. Smitha koji je drzao Kavse u igri ali Duranta nIko nije mogao da uspori a pred kraj je imao samo 3 promasaja iz igre nakon sto se ceo tim Kavsa izredjao u pokusaju da ga bar uspore ako ne mogu da ga zaustave.
GSW imaju sansu da povezu jos 3-4 titule jer su svi jos daleko od vrhunca a neki jos imaju prostor da "eksplodiraju" kao Klay Thompson.
Samo im je ogromna rupa centarska linija i onaj Zaza, pa mastam kakav bi to bio tim da dovedu Jokića!!! 5 pleja i 5 igraca sa sutom za 3 sa procentom od preko 40%!! A garant imali bi kao tim najvise asistencija u istoriji NBA.
Prosle godine svi su pljuvali kada je dosao Durant i govorili da im sada treba 3 lopte da bi igrali a zapravo smo ove godine gledali ubedljivo najlepsu kosarku u istoriji NBA jer su svi ti izuzetni, vanseriski igraci potpuno nesebicni i njihova igra tece prirodno kao voda.
Klivlend je takodjer strasno mocan tim ali koliko god Lebron bio mocan i domimatan igrac om upravo svojom dominacijom kako kao igrac kako kao zapravo pravi trener, on gusi svoj tim i realno ostali igraci nemaju dovoljno prostora za sebe. Tu cenu njegovog ega najvise placa Kevin Love ciji nivo igre pre dolaska u Kavse je bio izuzetan a sada dve godine je prosecan i ispod prosecan igrac sa ogromnim ugovorom.
Dzabe mu pare i njemu I Cavsima kada kao tim nemaju ni delic "hemije" GSW.

pera motika

pre 6 godina

Sada su svi nesto pametni.
Pa ko ovakav GSW moze da pobedi vise puta zaredom?
Pa niko, to svi znaju.
LeBron i drugari su dali sve od sebe i to je za postovanje.
Treba neko da napravi super tim da bi mogao da se pobedi GSW.

Ajmo sada u skolu ili na posao.

Filip

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net

Rade Futog

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Morao je LeFlop da pređe u Majami kod Boša i Vejda da bi uzeo prsten. Malo smo licemerni sinak.
(brufen_od_400, 13. jun 2017 07:30)
Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

GOAT prica je sada i zvanicno zavrsena,tako su rekli cak i oni najzagrizeniji analiticari zagrizeni za Lebrona..sto se mene tice nikad je nije ni bilo.
(vince carter, 13. jun 2017 06:38)

A šta ako sledeće tri sezone tipa Lebron osvoji tri titule? Hahahah
šalim se malo, mada nije nemoguće doduše, ali, ja ne znam ko uopšte poteže priče o tome Lebron vs Jordan.
Dva TOTALNO RAZLIČITA TIPA igrača kao prvo, kao drugo, NISU ISTA POZICIJA, ne igraju istu KOŠARKU!
Pre bi trebalo da se Kobi dovodi u tu priču, jer je on kopija stila Jordana.
A ako se priča generalno za goat diskusiju, meni to nikad nije bio Jordan, nego Bil Rasel, taj čovek je bio ispred vremena 30 godina, najmanje

godzilla

pre 6 godina

Знате како каже она стара изрека: "Ако не можеш да их победиш, придружи им се." - Кевин Дурент, 2016.
Овим потезом је већ била одлучена сезона. Све даље приче су сувишне.

DukiNS

pre 6 godina

Svaka cast Voriorsima na prikazanoj igri. Da bi imao neke sanse protiv njih moras defanzivno da kidas i preuzimas sve zivo a ofanzivno da imas bar 100 i kusur poena u dzepu. Sem kompletnog San Antonia, nijedna ekipa nije dorasla za tako nesto. Mada bi oni dobili 2 utalmice verovatno. Voriorsi ce osvojiti jos koji prsten sigurno, ako ostanu na okupu.

felix

pre 6 godina

Golden Stejt je prejak, ne samo zbog 4 all-stara u najboljim godinama- Stef, Durent, Klej i Drejmond od kojih dvojica imaju MVP - KD i Stef, vec zbog toga sto umesto da Dejvid Vest igra za Indijanu i ucini istok malo jacim, kao i Igudala za Filadelfiju, svi su sjatili u jedan isti tim, a imaju i ovog Livingstona koji je vrlo solidan igrac.
Uzmi samo jednog igraca iz rostera, Durenta ili Igudalu, i imamo interesantan plejof, ovako je trebalo Lebron da daje po 50 poena u prosjeku u svojoj 14 sezoni da bi bilo interesantnije, Kavsi su morali da probiju rekord NBA od 24 trojke da bi GSW izgubili samo jednu utakmicu u celom plejofu

DoDoni

pre 6 godina

eChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34

Jeremija sa novim nickom, malo ipak bode oci to sto od zadnjih nekoliko finala koje je izgubio,igraci koje je Lebron cuvao postaju MVP finala..Kawhi,Igudala,Durent..aj samo jos nemoj da mi kukate kako nema sa kim da igra. KLIVLEND JE UBEDLJIVO NAJSKUPLJA EKIPA U NBA DOK JE GS TEK NA 14.MESTU PO PLATAMA.James je dovodio sta je hteo i koga je hteo Upravo iz tog razloga, cestitam Voriorsima na tituli

Qwerty

pre 6 godina

Svi ste deca za kosharku. Durent doshao u gsw havarija, a kada je Lbj doshao u miami sa genijalnim vejdom i ozbiljnim boshom nikom nishta. Onda se vratio u cle sa tatom irvingom i allstar loveom i nikom nishta. Pa i Luis Figo je igrao i za real i za barsu. Sve je to lova. Glupo je reci da James svaka mu chast najbolji ikada zbog statistike koju ima jer igra 45 min per game i radi shta hoce. Pravi korake abnormalno chak i za nba. Urla na sudije nema tehnichke. Sve mu je oproshteno. Mnogo mi je drago da je Durent odigrao perfektno, uz apsolutnu pomoc tata Karija koji je blistao ove godine. Tompson nema ga. Opet gsw zasluzheno prvaci, nadam se da ce se nba promeniti i da centri nece vishe shutirati trojke. Vratimo nba u 80. i 90.

lonzo ball

pre 6 godina

@realno blat je jedini trener sa kojim se lebron nije slagao,ranije u klivlendu je imao sjajan odnos sa mikom brownom sadasnjim pomocnim trenerom gsw,a i sa spolstrom iz majamija je imao korektan odnos tako da ti ne stoji ta konstantcija,a za lua ne treba pricati on i lebron su i onako prijatelji i lebron je isforsirao njegovo dovodjenje iako je trener bez iskustva a ovo mu je bio prvi angazman i osvojio je titulu prosle god u prvoj sezoni.

Malkom

pre 6 godina

I sada neka Rasel "plače" što se Durent proslavlja i neka se žali što je "izdao" tim. A čovek dobio ponudu i prihvatio da unapredi karijeru i dobije slavu. A Rasel neka sačeka da ga neki šampionski tim pozove. Dotada neka se iživljava na svojim saigračima.
Durent je veliki i ozbiljan košarkaš koji ceni sebe i svoj rad.

nista o nicemu

pre 6 godina

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34)

Protiv Sparsa nije. Alen ga je izvukao, zato je sledeci put ostavio Irvinga da igra kad je gusto.

KORN

pre 6 godina

uzivajte u kosarci,uzivajte u magiji karija,durenta,grina,kleja i ostalih,zahvalite se bogu sto su oni normalne zvezde koje mogu zajedno i koji SLUSAJU trenera. trener ipak nesto znaci u kosarci a ako lebron nije mpgoa ni sa jednim onda to ipak govori malo i o njemu,ljubi vas cika sve i bez sikiracije.
(realno, 13. jun 2017 06:51)
Ako si ti uzivao u ovom plej ofu onda nemas pojma sta je prava kosarka.Ovo ti je bila najgora i najdosadnija sezona u istoriji NBA.Ne zna se sta je bilo dosadnije da li regularni deo koji je postao obicna sprdacina i jurnjava nekih rekorda ili ovaj plej of koji smo svi cekali a on postao dosadniji od regulanog dela.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ivan, 13. jun 2017 06:49) 
Ivane, Lebron nikako ne moze da postane prvi nego treci igrac koji je osvajao prstenove sa tri tima, pre njega su to uradili Robert Horry i John Salley. 
Pozdrav svim ljubiteljima NBA kosarke
(Darko, 13. jun 2017 07:07)

Nisam nesto čačkao po info, ali, jel postoji igrač koji je osvojio prsten sa više od tri ekipe?

brufen_od_400

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Morao je LeFlop da pređe u Majami kod Boša i Vejda da bi uzeo prsten. Malo smo licemerni sinak.

nista o nicemu

pre 6 godina

@realno blat je jedini trener sa kojim se lebron nije slagao,ranije u klivlendu je imao sjajan odnos sa mikom brownom sadasnjim pomocnim trenerom gsw,a i sa spolstrom iz majamija je imao korektan odnos tako da ti ne stoji ta konstantcija,a za lua ne treba pricati on i lebron su i onako prijatelji i lebron je isforsirao njegovo dovodjenje iako je trener bez iskustva a ovo mu je bio prvi angazman i osvojio je titulu prosle god u prvoj sezoni.
(lonzo ball, 13. jun 2017 07:06)

Jedini trener koji je nesto znao, i koji je bio autoritet, tako je ispravnije da kszes.

nista o nicemu

pre 6 godina

GSW zasluzeno, bolji su. GOAT i zvanicno gotova prica, ja je ne bih pokretao, ali drago mi je da je svima jasno da ponovo trazimo novog MJa.

Za ove sto pisu da Lebron ne moze sam, pa ne moze. Ali nije sam, ima Irvinga kao sto je Dzordan imao Pipena, i i dalje ne moze.

Outsider pravi

pre 6 godina

@ivan

Postoji već igrač sa titulama u tri različita tima: Robert Horry sa Hou, Sas & Lal... Taj rekord će u skorije vreme teško biti dostignut, osim ukoliko sam LbJ ne pređe u Gsw.

Daa

pre 6 godina

A neki lebronovi navijaci su kao najavljivali neki preokret nesto kao prosle sezone wooow. Preokreti se ne desavaju stalno, a i onaj od prosle godine je bio mnogoooo srecan. Sada ce naravno lebron u drugi tim, sto je ok za mene jer tada bi opet poceo da gotivim klivlend.

Darko

pre 6 godina

(Ivan, 13. jun 2017 06:49)
Ivane, Lebron nikako ne moze da postane prvi nego treci igrac koji je osvajao prstenove sa tri tima, pre njega su to uradili Robert Horry i John Salley.
Pozdrav svim ljubiteljima NBA kosarke

Ivan

pre 6 godina

Zasluženo Voriorsi pobedili, videćemo sledeće sezone šta će se dešavati, hoće li Durent ostati još jednu sezonu u Voriorsima a Lebron u njegovom Klivlendu ili će se možda Durent vratiti kod drugara mu Vestbruka a Lebron potražiti nove izazove i postati prvi čovek sa NBA prstenima osvajanim sa tri različita tima! Iskreno voleo bi bar još jednu sezonu da gledam ova dva super tima GSW i CLE u finalu sa ovim ključnim zvezdama u njihovim rosterima jer košarka koju su prikazali je fantastična, brza, napadačka, milina za gledanje.

Panama

pre 6 godina

Prva cetvrtina maestralna za Kavse, trebali su voditi bar 10 poena. A onda serija 30:7. Na kraju Love 2/8, Irving 9/22 i 0 poena u zadnjoj cetvrtini. D.Williams uzasan, ajde sto opet nema poene nego sto je gubio lopte u kriticnim trenucima a onda pravio faulove za slobodna bacanja. Tompson prosek, jedino Smith odskocio,imao 5/5 trojki u jednom trenutku i svaka je bila skoro pa nerealna kad im je trebalo. Svi ostali nevidljivi, Shumpert igrao 3 minuta. Pored svega toga dzaba Lebronu 40 poena,13 asistencija 8 skokova, 19/30 sut. Za razliku od prosle tekme kad su sipali sa svih strana i svi igraci, danas su se opet patili da daju kos, dok je golden state imao gomilu polaganja i zakucavanja. Na leto trade Love out Paul George in

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Nema tu sta da se doda, zasluženo, prejaki su za mnogo bivših nba šampionskih timova, a kamoli za ovaj Klivlend koji da nije Lebrona bi došao možda do polufinala konferencije.
Da odmah hejtere presečem od Lebrona.
U 4 od 5 izgubljenih finala, uopšte nije bio favorit, autsajder, šta dalje treba.
Evo mu i statistike u ovom finalu
LeBron 2017 Finals:

33.6 PPG / 12.0 RPG / 10.0 APG / 1.4 SPG / 1.0 BPG / 56.4% FGs

Bolesno, zar ne?
Ali ne i dovoljno, jer nba osvajaju TIMOVI a ne igrači.
Oni sledeće sezone jednostavno moraju klupu da poboljšaju, a odbrani i timskoj igri da ne pričamo, jer ovaj GSW, sa Karijem, Tompsonom, Iguodalom, Grinom, Durentom, Livingstonom je bolesno jak a biće samo još jači sledeće sezone, što je najgore od Svega, ne znam koliko je to dobro za samu NBA košarku ali videćemo.
Nadam se sledeće sezone da će biti mnogo bolja od ove, posebno što se tiče konkurencije!
Durent je trenutno broj jedan btw napadač lige, ali i dalje cu ga pamtiti po prošlogišnjem 3-1 gušenju protiv GSW.
Poyy svim pravim ljubiteljima NBA koji ga ne prate od pre 3,4 godine i pljuju i osporavaju neke velike igračke veličine.

Munja

pre 6 godina

Call me crazy, ali imam osecaj da ce Cavsi ukrasti ovu utakmicu
(No1e_moj_dobar_drug, 13. jun 2017 03:34) hahhaah, istu tu izjavu je veliki Kobi Brajant rekao onda kad ih je Dalas ubijao i vodio 3-0, kaze call me crazy but we are going to win, sledeci mec Pedja 6 trojki, Teri 9 i pobede ih 30.

Обилић®

pre 6 godina

@Staridz, који "ви" смешни човече? Тај невидљиви "Ђејмс" како га погрдно називаш је дао 41 поен вечерас, у финалу НБА лиге. Где си ти вечерас рођаче и шта радиш у животу?

Staridz

pre 6 godina

A dje su navijaci klivlenda sad a? Zasto cutite zasto cutite? Demonstracija sile GOLDE STATE jaki smo ko crna zemlja ima li jacih?? A jel igro djems nesto ga nisam video,a teo on da bude najbolji na svetu a teo je teo. Slavi zapad amerike slavi San francisko slavi sva elita u holivudu slavi i donald trump. A dje vam titulaaaa??

Kouč

pre 6 godina

Zasluženo su pobedili Voriorsi i postali NBA šampioni. Mora se priznati da su jednostavno savrsena mašina za koševe. Toliko jak i skockan tim je dolaskom Durenta postao još jači, jednostavno NE-SA-VLA-DIV tim, jedan od najjačih u NBA istoriji. Sa druge strane Kavsi su fantastičan tim, jedini koji može parirati Voriorsima i pobediti, sa 41 poena Lebron i večeras briljirao i opet pokazao i dokazao svoju svetsku klasu, i ostatak ekipe Kavsa je odigrao dobro ali jednostavno nije se više moglo uraditi u ovom trenutku protiv Voriorsa.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

A dje su navijaci klivlenda sad a? Zasto cutite zasto cutite? Demonstracija sile GOLDE STATE jaki smo ko crna zemlja ima li jacih?? A jel igro djems nesto ga nisam video,a teo on da bude najbolji na svetu a teo je teo. Slavi zapad amerike slavi San francisko slavi sva elita u holivudu slavi i donald trump. A dje vam titulaaaa??
(Staridz, 13. jun 2017 06:13)

Hahahahaah brate, ovo e kao da se raduješ kad Makabi dođe i osvoji ABA ligu u košarci kod nas, ne zezajmo se, ima li su valjda fanovi pravo na optimizam?

Da se ne lažemo

pre 6 godina

GSW 2016/17 najbolji NBA tim u istoriji... ali baš to je njihov problem koji baca senku na ceo ovogodišnji uspeh. Nije NBA evropski fudbal pa da može ko ima dovoljno para (npr Real i Barsa u Španiji) da sklapa all-star sastave kako mu volju, nego se pomoću seleri kepa i sistema draftovanja obezbeđuje kakva takva izjednačenost i konkurentnost svih timova. I samo pomoću nefer trikova moguće je bilo da drugi najbolji igrač NBA dođe tek tako u već šampionski tim i već na startu sezone obesmisli celo takmičenje kada je u pitanju borba za titulu. Da se ne lažemo, jedina šansa fenomenalnih Kavsa bila je da Durent ili Kari (ili dvojica iz trougla Tompson, Grin, Igudala) propuste finalnu seriju zbog povrede, a što se nije dogodilo, pa otuda očekivanih 4:1 bez ikakve drame.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

I da li neko provaljuje da se James non stop smeje? Gube skoro 15 razlike on prica sa Durantom i smeje se, gube 5 razlika prisao treneru prica sa njim smeje se kao da ga libo uvo da li ce izgubiti. Malo ga ne kapira, ili ga libo uvo ili zna da je namesteno pa sto da se cima xD
(Deus, 13. jun 2017 05:09)

Ma smeje se jer ga libo uvo, ne skroz ali posle prošlogodišnjeg finala, donekle, izjavio je kad je doneo napokon prvu titulu Klivlendu da nema šta više da se kome dokazuje, a i generalno e upravu, iako jeste da stvarno loše stoji 3 - 5 skor ali sta da se radi, GSW je mašina.

Walldorf

pre 6 godina

Dobro jutro ljubitelji kosarke. GSW, apsolutno zasluzeno i cisto na vrhu sveta!!! KD, master of the game. Stiv Ker u tri prve trenerske sezone, po drugi put sampion. Pobedila je lepa, brza, atraktivna kosarka. Irvingu kapa dole, no, nije mogao sam. Vrstan sposrtista i licnost, sto se ne bi moglo reci kada je samozvani kralj u pitanju. The end, my friend, the end. Game over!!!

Nekako s' proljeca

pre 6 godina

Mnogo se mucio i trudio da dodje do prstena, svaka mu cast. Zelja trud znanje, sve uklopljeno jednom recju ZASLUZENO! Dame i gospodo Mvp Kevin Durent!

Rocky Balboa

pre 6 godina

Prevaga je KD,najveća ofenzivna sila u NBA,sa njim su ratnici jednostavno prejaki,kao što su Cavsi prejaki za sve na istoku,Lebron je izgubio peto finale,sa timom koji je sam izabrao i posložio, 3/8 je dosta porazno za nekoga tko sebe naziva Kralj.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Jordan 6-0 u finalu 

LeChoke 3-5 u finalu 


Šta nije jasno dečurlijo?
(Texo, 13. jun 2017 05:55)

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, mozes samo da places sad.. Uzivaj u statistickim majstorijama Lebronka. Sa ovakvim skorom u finalima Lebronko max moze da udje u top 5 igraca svih vremena, top 3 je nedostizno za tvoju princezu.. A poredjenja sa Dzordanom.. To je vec smesno.

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, sad treba da ODRZIS OBECANJE i svoje nebuloze vezane za princezu Lebrona ostavis na drugom mestu. Ali ne da menjas nik, nego da nestanes sa ovog foruma.
3-5 finala princeza.

лакуноћ(gsw fan)

pre 6 godina

Кренула ми суза, не због освајања још једне титуле, па нема више овог спектакла до октобра људи...

vince carter

pre 6 godina

GOAT prica je sada i zvanicno zavrsena,tako su rekli cak i oni najzagrizeniji analiticari zagrizeni za Lebrona..sto se mene tice nikad je nije ni bilo.

Branko

pre 6 godina

Sramota je Kevina Love-a staviti u istu recenicu sa Jamesom i Irvingom. Ne postoji velika trojka Klivlenda. Kakva rupa u odbrani, napadni na Kevina Love-a i to ti je siguran kos. Pa Klivlend je ovu utakmicu izgubio zbog jadne odbrane Love-a i kriminalnog ispadanja JR Smitha iz defanzivnih rotacija. Love-a je smjesan u napadu. Jedino sto zna je da sutne trojku. Katastrofa. Nego dobro, Durent je zasluzio prsten, igra sjajno citavo finale. Klivlend ovog ljeta ide u reorganizaciju, vjerovatno ce se zahvaliti Derricu i Derronu Williamsu, Jonesu, Jamesu Jonesu. Love ce sigurno uci u neki trejd, kao i Shumpert i Frye. Velika je mogucnost da stigne Melo. Stv mi je zao Jamesa, covjek stvarno ne moze sam, a zasluzio je mnogo vise od ovog.

Konkretno

pre 6 godina

Kajri se saplice sam od sebe,nivo igre Lava je za petu Backu ligu i naravno klupa koja nije ni za sta.Lebron je vrhunski igrac,ali morace da zemeni barem igrace sa klupe ako hoce prsten.Jos kad ti Iggi da 18 poena pored svega,onda znas koliko je sati.

realno

pre 6 godina

uzivajte u kosarci,uzivajte u magiji karija,durenta,grina,kleja i ostalih,zahvalite se bogu sto su oni normalne zvezde koje mogu zajedno i koji SLUSAJU trenera. trener ipak nesto znaci u kosarci a ako lebron nije mpgoa ni sa jednim onda to ipak govori malo i o njemu,ljubi vas cika sve i bez sikiracije.

Neznalica

pre 6 godina

Nema šta, bolji tim je dobio seriju. GS je pravilno procenio prošle godine da nemaju nikakve šanse protiv Klivlenda ukoliko se ne pojačaju super zvezdom i to su i učinili. I potpunom laiku za košarku je jasno da je ovde razliku napravio Durent. Čak je i jedini brejk u seriji je apsolutno njegovo individualno dostignuće.

Baš me zanima šta će Klivelend uraditi sledeće godine. Da li će oni sada nekog dovoditi? Meni je verovatnije da će Lebron otići čim mu ugovor to dozvoli. S obzirom da već ima kuću u LA-u ne bi me čudilo da se odluči za Lejkerse. Doduše, Lebron je tokom čitave karijere ima najvišu sportsku ambiciju, što mu postojeći Lejkersi nikako ne bi omogućavali.

U svakom slučaju, nestao je GS Stefa Karija. Titule će verovatno još dolaziti ali će on definitivno biti druga violina u timu. Durant je lik po kome će se šampioni sada prepoznavati. Zapravo je situacija vrlo slična sa Vejdom nakon dolaska Lebrona u Majami. I on je imao jedan prsten pre dolaska najboljeg igrača. I on je nakon toga prihvatio epizodnu ulogu.

Na kraju treba reći da smo gledali fantastičnu košarku. Meni lično je je najžalije što nakon dugogodišnjeg približavanja Evrope najboljoj košarci, NBA opet odmiče. I to strahovito odmiče. Pretpostavljam je tu ima neštu i u različitim pravilima pa bi možda prvi korak za Evropu bio da kerne stopama NBA. U prvom redu da pravilima isprazni reket i omogući da se gledaju vrhunska dostignuća najboljih igrača.

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ajmo sad ko je bolji Lebron ili Dzordan,ko će biti MVP, ko je jači brus li il gorila? Zašto tvrdokrilci imaju tvrda krila? Koliko grba ima dvogrba kamila?

Евроталибан

pre 6 godina

Које су паљевине ови ликови што пишу на енглеском и глуме Американце

Memfis

pre 6 godina

Tristan koji igra savršen meč sedi na klupi u odlučujućim trenucima da bi igrao Korver!? Ovaj Lebronov potrčko Lu pojma nema. Lebron skandalozan u odbrani, koliko puta su mu pobegli i Igudala i Durent.

Wlaki

pre 6 godina

Gde su sad navijači Kavsa. Šteta što smo im pustili jednu, ali ajd titula pred našim navijačima. Pozdrav, kralju "nisi ti kralj." Šta li će ti posle ovoga smetati. :-D

Objektivno

pre 6 godina

Najbolji smo tim ikada u bilo kom sportu,zato i svima smetamo. Sudije su probale da nas uniste ali uspeli nisu.
Recite mi da ne uzivate u leprsavosti jedno Stefa Kerija ili umetnosti KDa ili borbi Dejmona i Igija,serijama cepanja mrezica KlejKleja,KD naj igrac na svetu a do kraja karijere veci i od MJ,ovaj TIM bi pocistio cikago iz devedesetih 4 0 sigurno,hajppvanog Jordana koga bi Klej u dzep stavio,SLAVI SE TITULA I U SRBIJI!!
#hatersgonnahate#strenghtinnumbers

Mladen

pre 6 godina

Love je uzasno precenjen igrac koji vazniju ulogu moze da ima samo u ekipama koje su oko play offa. Cavsima strasno fali Bogut, on bi dosta toga zakrpio u reketu kroz koji duva velika promaja. Jos jednom, zaista sramotna igra Lovea u ovako vaznoj utakmici, nema tu govora o velikoj trojci, to se jasno videlo kroz sve duele protiv GS proteklih godina.

Deus

pre 6 godina

Ljudi aj Lebron je sjajan igrac nema tu sta, ali Irving im tako vadi gu*ice da to nije moguce, u ovoj bukvalno James kad i kad, Tompson igra u napadu perfektno cak se i probudio uzeo poneki skok, jr Smit kad je vazno zvekne trojku i svidja mi se rola Jefersona u celoj prici imao je par lepih odbrana i vidi se da se lomi i cima da pobede ali u globalu Irving ih u napadu drzi samo tako.
P.S. Svako ko kaze da je Tompson u ovoj igrao kao drvo i ostlae gluposti verujem da nije gledao tekmu, za sad je covek perfektan sto se tice izbora suteva kao i pretnji tj pravljenja faulova nad njim posto je agresivan.

skauzer

pre 6 godina

udjem ovde, 50 komentara u 5 ujutru, smanji se osecaj krivice sto cu sutra da ustanem u 2 popodne.. ps. ko god da dobije meni drago, vrh kosarka!

Brufen_od_400

pre 6 godina

5 PUKNUTIH finala LeFlopa.

Pa ajde da vidim tog kvazistrucnjaka koji će da napiše da je "bolji od Dzordana".

Jedan je BOG KOŠARKE MAJKL DŽORDAN.

Обилић®

pre 6 godina

Рутински изгубљена утакмица у Охају: утакмица код куће да се прослави титула са својим навијачима на домаћем терену ПЛУС цела Каријева плата.

Kol

pre 6 godina

Durent im je doneo titulu, jednostavno protiv njega nema odbrane to smo i mogli da vidimo u dva finala protiv Amera! Bice sigurno i MVP finalne serije!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Dzejms sam igra? Pa da li ste vi normalni? Zasto ste toliko puni mrznje I ne mozete da priznate da je Golden Stejt bolji tim trenutno? Ljudi igraju skroz nesebicnu I timsku kosarku, I jedini su moderni tim koji podseca na showtime Lejkerse.
(MVPofNBA, 13. jun 2017 04:34)

Ček, ko ovde uopšte piše da GSW nije bolja ekipa, i to mnogo???
Upravo zato dosta ljudi i navija za Klivlend, jer su objektivno slabiji, a i dosta ljudi voli Lebrona.

Deus

pre 6 godina

I da li neko provaljuje da se James non stop smeje? Gube skoro 15 razlike on prica sa Durantom i smeje se, gube 5 razlika prisao treneru prica sa njim smeje se kao da ga libo uvo da li ce izgubiti. Malo ga ne kapira, ili ga libo uvo ili zna da je namesteno pa sto da se cima xD

JeRemija

pre 6 godina

@Big Ron
Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...

MVPofNBA

pre 6 godina

Dzejms sam igra? Pa da li ste vi normalni? Zasto ste toliko puni mrznje I ne mozete da priznate da je Golden Stejt bolji tim trenutno? Ljudi igraju skroz nesebicnu I timsku kosarku, I jedini su moderni tim koji podseca na showtime Lejkerse.

Big Ron

pre 6 godina

0da Kari zvace dve zastite pa mi ne bi bilo antipaticno koliko moze ponasanje Dzejmsa, on je klasican onaj basketas koji ti na basketu prica kako je drao Djordjevica, Danilovica i ostale pre 20 godina i sad ti ne smes kos da das zbog te cinjenice, prosto neverovatno da kad god lik dobije licnu gresku reaguje u fazonu "nemoguce je da ja to mogu da ucinim, nikad nisam napravio faul"
(Giocatore, 13. jun 2017 03:49)p

Slazem se u potpunosti !! Svaku, ali svaku sudijsku odluku koja nije u njegovu korist on komentarise, pravi grimase, cudi se.. Princeza od 113kg.
Jeremija, spremaj se polako.. :)

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Durent udari Lebrona po glavi, ovaj zakuca i ne dobije faul, i to bi bio treći, ključan donekle, a najgore od svega, za jako sličnu situaciju kad ga Lav tako zakačio, on dobio flagrant, a sad nista.
Klivlendu fali trener, ozbiljan, meni je neshvatljivo da kroz celu karijeru, Lebron nije imao ozbiljnog trenera, da je imao, bio bi bolji skor u finalima sigurno, doduše, bio je u 4 od 5 izgubljenih autsajder

Ranko iz Napoleona

pre 6 godina

Cleveland je usao u njihov ritam igre u trcanje sa njima a tu je kraj , iscupase se pri kraju trece cetvrtine ali tesko je to ...

Deus

pre 6 godina

Nbt za koga navijamo ali moramo biti realni, ja ga volim kao igraca ali iskreno, sta ce mu ona guma da je zvace Bog ga ne ubio ahahahahaha :D

Mookie

pre 6 godina

Posle pobede GSWa konačno da prestane to poređenje LBJ i Jordana,jedan jedini je Majkl..deco naučite već jednom.Posle ovog finala Kevin Durent postaje najbolji igrač današnjice...

Kevin Garnet

pre 6 godina

kad krene lose po klivlend kralja jamesa nema da povuce,nego uvek ceka na irvinga...durantula razbija u ovom finalu bez forsiranja...

Bogu 'fala što sam Lala

pre 6 godina

E šta ti je nepravda, sada će Pačulija na vizit karti odštampati "startni centar nba šampiona", a čovek je drvo javorovo.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Igudala cuva sve, i visoko i nisko....prvo spakovao u dzep Lebrona a potom i Irvinga. A u napadu dupliraju KD i Stefa, a Igi radi sto oce
(Biggus_Dickus, 13. jun 2017 04:41)

I ja bih stavljao u džep igrače kad mi dozvole da rukama držim protivnika ( irvinga bukvalno drži rukama u prodorima)

Miki Grom

pre 6 godina

Teško da ovo Kavsi preokrenu, poluvreme -11. Lav dao 0 poena, Irving prosek, ali ništa više. Korver užas, a tek Tristan, čovek je drvo javorovo. Dzejms sam vuče, mada i JR Smit daje lep doprinos, trojke 3/3 za sada, 12p. E sada nije nemoguće ali moraju i ostali da prorade, ali bilo šta bilo jedan je LeBron, mnogo je bilo teško doći Durentu u već najjaču ekipu.
PS: Paculija i West 'ološi' kakvih nema.
#YNWA LeBron, LFC is with you !!!

Mikii

pre 6 godina

Call me crazy, ali imam osecaj da ce Cavsi ukrasti ovu utakmicu
(No1e_moj_dobar_drug, 13. jun 2017 03:34)

Nisi ti "crazy", vec jedna obicna neznalica.

Ivan

pre 6 godina

Kada GSW vodi onda komentari i lajkovi ovde idu u njihovu korist, a kada CLE vodi onda u njihovu naravno! Pa čekajte bre ljudi, za koga vi uopšte navijate? Ja za košarku! I zato mi ne pada na pamet da pišem navijačke komentare za onaj tim koji vodi i pobeđuje a kada gubi da odmah prelazim na drugu stranu!

Inače, moje lično mišljenje o petoj utakmici je da Kavsi pobeđuju. Jednostavno Voriorsi su se u prve tri utakmice ispucali i sada Kavsi preuzimaju inicijativu, to je toliko očigledno, a i znaju kako se prave preokteti protiv Voriorsa i imaju velike izglede da ove godine naprave još veće čudo nego prošle i da postanu prvi tim koji u finalu NBA okreće 0:3 u svoju korist i pobeđuje! Mislim da Voriorsi neće završiti seriju večeras, ide to opet u Klivlend pa opet u Oukland u sedmoj tekmi i Kavsi opet pobeđuju videćete!

Biggus_Dickus

pre 6 godina

Igudala cuva sve, i visoko i nisko....prvo spakovao u dzep Lebrona a potom i Irvinga. A u napadu dupliraju KD i Stefa, a Igi radi sto oce

lazaparker

pre 6 godina

Tristan Thompson primio direktno u duelu 19 poena zaredom. Koliko los igrac nestvarno. Direktan je krivac za sve utakmicr sto su izgubili. Covek koji ima 15 miliona platu godisnje ne zna da igra odbranu, ne moze da da vise od 3 poena i da ima 3 skoka. Bez ikakve potrebe uvek ali svaki napad udvaja i ostaju igraci sa strane..Tvrdim da je najgori centar u NBA...Pachulia bi imao bolje parametre od njega za 10 minuta.

palop

pre 6 godina

Ne volim Lebrona oduvek uopšte, ali ovaj nabeđeni što žvaće protezu, taj je tip najgadniji.
(Sle, 13. jun 2017 03:38)

Nikoga, ni jednog igraca nisam cuo da kaze nesto lose o Kariju, naprotiv. Ti ako si ga procenio na osnovu zvakanja zastitne gume, svaka ti cast. Ja inace ovde navijam za Lebrona i Kavse.

ws

pre 6 godina

Dzejms sam igra.. 
Samo kad bi Klivlend imao krstenog centra ima bi mnoogo vece sanse
(deda91, 13. jun 2017 03:37)

Sta bre sam igra, a Dzej Ar i Kajri šta rade, šišaju majmune?

sah 88

pre 6 godina

Ovu utakmicu dobija GSW za konacnih 4:1 i titulu. Iako je Lebron Dzejms najbolji igrac, Golden Stejt ima dosta bolji i kvalitetni tim. Kompaktni su i ekstra deluju sa Kevinom Drurnetom koji donosi prevagu i pravi razliku, inace bi Klivlend i GSW bili egal bez njega. Jos kada se uzme koliko su sudije proslu utakmicu navlacili za Klivlend a nocas nece moci, onda je gotovo izvesna pobeda Golden Stejta i to ubedljiva.

Giocatore

pre 6 godina

da Kari zvace dve zastite pa mi ne bi bilo antipaticno koliko moze ponasanje Dzejmsa, on je klasican onaj basketas koji ti na basketu prica kako je drao Djordjevica, Danilovica i ostale pre 20 godina i sad ti ne smes kos da das zbog te cinjenice, prosto neverovatno da kad god lik dobije licnu gresku reaguje u fazonu "nemoguce je da ja to mogu da ucinim, nikad nisam napravio faul"

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ja se samo pitam, gde su ova taktika u odbrani, generalno želja i pristup utakmici bili u prve dve utakmice?
Kasno su UPALILI brate

ws

pre 6 godina

Dzejms sam igra.. 
Samo kad bi Klivlend imao krstenog centra ima bi mnoogo vece sanse
(deda91, 13. jun 2017 03:37)

Sta bre sam igra, a Dzej Ar i Kajri šta rade, šišaju majmune?

MVPofNBA

pre 6 godina

Dzejms sam igra? Pa da li ste vi normalni? Zasto ste toliko puni mrznje I ne mozete da priznate da je Golden Stejt bolji tim trenutno? Ljudi igraju skroz nesebicnu I timsku kosarku, I jedini su moderni tim koji podseca na showtime Lejkerse.

Biggus_Dickus

pre 6 godina

Igudala cuva sve, i visoko i nisko....prvo spakovao u dzep Lebrona a potom i Irvinga. A u napadu dupliraju KD i Stefa, a Igi radi sto oce

palop

pre 6 godina

Ne volim Lebrona oduvek uopšte, ali ovaj nabeđeni što žvaće protezu, taj je tip najgadniji.
(Sle, 13. jun 2017 03:38)

Nikoga, ni jednog igraca nisam cuo da kaze nesto lose o Kariju, naprotiv. Ti ako si ga procenio na osnovu zvakanja zastitne gume, svaka ti cast. Ja inace ovde navijam za Lebrona i Kavse.

Big Ron

pre 6 godina

0da Kari zvace dve zastite pa mi ne bi bilo antipaticno koliko moze ponasanje Dzejmsa, on je klasican onaj basketas koji ti na basketu prica kako je drao Djordjevica, Danilovica i ostale pre 20 godina i sad ti ne smes kos da das zbog te cinjenice, prosto neverovatno da kad god lik dobije licnu gresku reaguje u fazonu "nemoguce je da ja to mogu da ucinim, nikad nisam napravio faul"
(Giocatore, 13. jun 2017 03:49)p

Slazem se u potpunosti !! Svaku, ali svaku sudijsku odluku koja nije u njegovu korist on komentarise, pravi grimase, cudi se.. Princeza od 113kg.
Jeremija, spremaj se polako.. :)

Munja

pre 6 godina

Call me crazy, ali imam osecaj da ce Cavsi ukrasti ovu utakmicu
(No1e_moj_dobar_drug, 13. jun 2017 03:34) hahhaah, istu tu izjavu je veliki Kobi Brajant rekao onda kad ih je Dalas ubijao i vodio 3-0, kaze call me crazy but we are going to win, sledeci mec Pedja 6 trojki, Teri 9 i pobede ih 30.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Jordan 6-0 u finalu 

LeChoke 3-5 u finalu 


Šta nije jasno dečurlijo?
(Texo, 13. jun 2017 05:55)

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?

Darko

pre 6 godina

(Ivan, 13. jun 2017 06:49)
Ivane, Lebron nikako ne moze da postane prvi nego treci igrac koji je osvajao prstenove sa tri tima, pre njega su to uradili Robert Horry i John Salley.
Pozdrav svim ljubiteljima NBA kosarke

Kouč

pre 6 godina

Zasluženo su pobedili Voriorsi i postali NBA šampioni. Mora se priznati da su jednostavno savrsena mašina za koševe. Toliko jak i skockan tim je dolaskom Durenta postao još jači, jednostavno NE-SA-VLA-DIV tim, jedan od najjačih u NBA istoriji. Sa druge strane Kavsi su fantastičan tim, jedini koji može parirati Voriorsima i pobediti, sa 41 poena Lebron i večeras briljirao i opet pokazao i dokazao svoju svetsku klasu, i ostatak ekipe Kavsa je odigrao dobro ali jednostavno nije se više moglo uraditi u ovom trenutku protiv Voriorsa.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ja se samo pitam, gde su ova taktika u odbrani, generalno želja i pristup utakmici bili u prve dve utakmice?
Kasno su UPALILI brate

Rocky Balboa

pre 6 godina

Prevaga je KD,najveća ofenzivna sila u NBA,sa njim su ratnici jednostavno prejaki,kao što su Cavsi prejaki za sve na istoku,Lebron je izgubio peto finale,sa timom koji je sam izabrao i posložio, 3/8 je dosta porazno za nekoga tko sebe naziva Kralj.

Bogu 'fala što sam Lala

pre 6 godina

E šta ti je nepravda, sada će Pačulija na vizit karti odštampati "startni centar nba šampiona", a čovek je drvo javorovo.

Обилић®

pre 6 godina

@Staridz, који "ви" смешни човече? Тај невидљиви "Ђејмс" како га погрдно називаш је дао 41 поен вечерас, у финалу НБА лиге. Где си ти вечерас рођаче и шта радиш у животу?

Boske

pre 6 godina

Kevin Durant i Stef Kari me podsjecaju na moje omiljene Djordjevica i Danilovica ili Kicanovica i Dalipagica. I skoro podjednako ih gotivim, iako nas Durant redovno urnise u finalima velikih svjetskih takmicenja. Jednostavno su velemajstori ove igre uz vrlo visok stepen kosarkaske elegancije, sto mi je kao visedecenijskom konzumentu ovog sporta i kao posmatrac i kao ucesnik, ekstremno bitno. Osim toga, vrlo su simpaticni i prizemni momci, koji vrlo skromno i nenametljivo igraju rolu superstarova i vodja najjaceg tima na planeti. Titula se, dakle, vratila kuci, apsolutno zasluzeno i gospodski, bez puno cimanja.

Lebron takodje zasluzuje sve pohvale, ali ne i nadimak: ako je NBA kraljevina, onda se zna ko je kralj i ne moze ih biti vise. Lebron moze biti u najbolju ruku jedan od princeva, mada me, svojom vrlo nesarmantnom kuknjavom posle skoro svakog faula, vise podsjeca na uvrijedjenu princezu. Osim toga, estetski dojam njegove igre je skoro podjednako ocaravajuci kao i nastup buldozera na otvorenom prvenstvu ugljenokopa. Usao je u istoriju, definitivno, kao jedan od najboljih posle MJ-a, ali moje kosarkasko srce nikad nije dotakao: snaga klade valja, ali ljepota - osvaja. U zdravlju!

Giocatore

pre 6 godina

da Kari zvace dve zastite pa mi ne bi bilo antipaticno koliko moze ponasanje Dzejmsa, on je klasican onaj basketas koji ti na basketu prica kako je drao Djordjevica, Danilovica i ostale pre 20 godina i sad ti ne smes kos da das zbog te cinjenice, prosto neverovatno da kad god lik dobije licnu gresku reaguje u fazonu "nemoguce je da ja to mogu da ucinim, nikad nisam napravio faul"

Brufen_od_400

pre 6 godina

5 PUKNUTIH finala LeFlopa.

Pa ajde da vidim tog kvazistrucnjaka koji će da napiše da je "bolji od Dzordana".

Jedan je BOG KOŠARKE MAJKL DŽORDAN.

Branko

pre 6 godina

Sramota je Kevina Love-a staviti u istu recenicu sa Jamesom i Irvingom. Ne postoji velika trojka Klivlenda. Kakva rupa u odbrani, napadni na Kevina Love-a i to ti je siguran kos. Pa Klivlend je ovu utakmicu izgubio zbog jadne odbrane Love-a i kriminalnog ispadanja JR Smitha iz defanzivnih rotacija. Love-a je smjesan u napadu. Jedino sto zna je da sutne trojku. Katastrofa. Nego dobro, Durent je zasluzio prsten, igra sjajno citavo finale. Klivlend ovog ljeta ide u reorganizaciju, vjerovatno ce se zahvaliti Derricu i Derronu Williamsu, Jonesu, Jamesu Jonesu. Love ce sigurno uci u neki trejd, kao i Shumpert i Frye. Velika je mogucnost da stigne Melo. Stv mi je zao Jamesa, covjek stvarno ne moze sam, a zasluzio je mnogo vise od ovog.

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, mozes samo da places sad.. Uzivaj u statistickim majstorijama Lebronka. Sa ovakvim skorom u finalima Lebronko max moze da udje u top 5 igraca svih vremena, top 3 je nedostizno za tvoju princezu.. A poredjenja sa Dzordanom.. To je vec smesno.

vince carter

pre 6 godina

GOAT prica je sada i zvanicno zavrsena,tako su rekli cak i oni najzagrizeniji analiticari zagrizeni za Lebrona..sto se mene tice nikad je nije ni bilo.

Malkom

pre 6 godina

I sada neka Rasel "plače" što se Durent proslavlja i neka se žali što je "izdao" tim. A čovek dobio ponudu i prihvatio da unapredi karijeru i dobije slavu. A Rasel neka sačeka da ga neki šampionski tim pozove. Dotada neka se iživljava na svojim saigračima.
Durent je veliki i ozbiljan košarkaš koji ceni sebe i svoj rad.

Aleksa

pre 6 godina

Durent je iz Oklahome mogao da ode još 2012. godine kada je menadžment trejdovao Oldriha, Kuka i Džejmsa Hardena za Lemba (kojeg su eventualno poslali u D ligu), Kevina Martina i pikove (od kojih su doveli Stivena Adamsa, Aleksa Abrinesa i MekGerija). Ujedno možda jedan od najglupljih trejdova u istoriji franšize i NBA lige.
Dalje, Durent, Vestbruk i Harden su sa 24, 24 i 23 godine respektivno igrali protiv najvećeg superstar tima sa prajm LeBronom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom. Protiv tih igrača se u tim godinama ne osvaja titula.

Oklahoma je realno zaslužila katastrofalnom transfer politikom i možda najgorim GM radom u istoriji franšize da ostane bez superstarova koji imaju svo pravo da potraže individualne uspehe i priznanja. Pozdrav za simpatizere Durentove košarke.

NastyB

pre 6 godina

Očekivano.
Problem Klivlenda nije u tome što imaju, kako se ovde piše, „loše“ igrače osim LeBrona koji „ne može sam“, a dok su gazili po istoku bili su „mašina“, „moćan tim“, „videće GSW kad naiđe na „kralja“ i ekipu“ i druge gluposti. Kajri i Lav su ekstra igrači, Smit, Šampert, Tompson, Korver, Vilijams su odlični rolplej igrači, ali ono zbog čega nisu TIM je upravo LeBron. On sastavlja ekipu, odlučuje koga će dovesti i koga se rešiti u klubu, izigrava trenera, petlja se i poziva akcije, igra i pleja i krilo i krilnog centra… jednostavno, bez njega ništa ne može da prođe. Dok je bio u Majamiju Pat Rajli ga je držao „na uzdi“ pa nije mogao da se meša u ono što nije njegov posao, tako da su i ličili na tim. Ali ovde u Klivlendu, jednostavno, postoji nekakav pritisak da sve mora da bude podređeno LeBronu, koji igra na svakoj poziciji, tako da se u pojedinim trenucima nije znalo ko šta radi i gde treba da stoji. Zahvaljujući ekstra talentima Irvinga, Lava i ostalih u timu, to je na istoku prolazilo, ali čim se naišlo na dobru odbranu, čitav taj „sistem“ nije mogao da izdrži. Zato su forsirane izolacije i individualne akcije, ali to može doneti rezultat jedino ako si šuterski ekstra raspoložen (što se i desilo u 4. utakmici i uz nesebičnu pomoć sudija), ali protiv ekipe kao što je Golden Stejt to češće ne prolazi. Verujem da bi i San Antonio lagano dobio Klivlend da je dospeo u finale, mada i da se Lenard nije povredio, Ratnici bi prošli samo malo teže nego onako bez Kavaja.

zz

pre 6 godina

Durent je kos masina ludak...sad sam se podsetio one cuvene izjave:"Spavas li mirno Kevine Durente" a on u sledecoj utakmici na poluvremenu skoro isto koseva ko cela nasa reprezentacija,sta reci naklon do poda takvoj igracini

Jos jedan trofej u nizu...

pre 6 godina

Meni je nocas najjaci utisak zagrljaj Karija i Duranta. Toliko spontan neizvestacen sa iskrenim osmehom bez trunke rivalstva ili ljubomore!Bez sujete a ne zna se koji je veca legenda!!!!

Neznalica

pre 6 godina

Nema šta, bolji tim je dobio seriju. GS je pravilno procenio prošle godine da nemaju nikakve šanse protiv Klivlenda ukoliko se ne pojačaju super zvezdom i to su i učinili. I potpunom laiku za košarku je jasno da je ovde razliku napravio Durent. Čak je i jedini brejk u seriji je apsolutno njegovo individualno dostignuće.

Baš me zanima šta će Klivelend uraditi sledeće godine. Da li će oni sada nekog dovoditi? Meni je verovatnije da će Lebron otići čim mu ugovor to dozvoli. S obzirom da već ima kuću u LA-u ne bi me čudilo da se odluči za Lejkerse. Doduše, Lebron je tokom čitave karijere ima najvišu sportsku ambiciju, što mu postojeći Lejkersi nikako ne bi omogućavali.

U svakom slučaju, nestao je GS Stefa Karija. Titule će verovatno još dolaziti ali će on definitivno biti druga violina u timu. Durant je lik po kome će se šampioni sada prepoznavati. Zapravo je situacija vrlo slična sa Vejdom nakon dolaska Lebrona u Majami. I on je imao jedan prsten pre dolaska najboljeg igrača. I on je nakon toga prihvatio epizodnu ulogu.

Na kraju treba reći da smo gledali fantastičnu košarku. Meni lično je je najžalije što nakon dugogodišnjeg približavanja Evrope najboljoj košarci, NBA opet odmiče. I to strahovito odmiče. Pretpostavljam je tu ima neštu i u različitim pravilima pa bi možda prvi korak za Evropu bio da kerne stopama NBA. U prvom redu da pravilima isprazni reket i omogući da se gledaju vrhunska dostignuća najboljih igrača.

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ajmo sad ko je bolji Lebron ili Dzordan,ko će biti MVP, ko je jači brus li il gorila? Zašto tvrdokrilci imaju tvrda krila? Koliko grba ima dvogrba kamila?

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

A dje su navijaci klivlenda sad a? Zasto cutite zasto cutite? Demonstracija sile GOLDE STATE jaki smo ko crna zemlja ima li jacih?? A jel igro djems nesto ga nisam video,a teo on da bude najbolji na svetu a teo je teo. Slavi zapad amerike slavi San francisko slavi sva elita u holivudu slavi i donald trump. A dje vam titulaaaa??
(Staridz, 13. jun 2017 06:13)

Hahahahaah brate, ovo e kao da se raduješ kad Makabi dođe i osvoji ABA ligu u košarci kod nas, ne zezajmo se, ima li su valjda fanovi pravo na optimizam?

Евроталибан

pre 6 godina

Које су паљевине ови ликови што пишу на енглеском и глуме Американце

Outsider pravi

pre 6 godina

@ivan

Postoji već igrač sa titulama u tri različita tima: Robert Horry sa Hou, Sas & Lal... Taj rekord će u skorije vreme teško biti dostignut, osim ukoliko sam LbJ ne pređe u Gsw.

Milos

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

Rade iz Futoga, idi kiseli futoški kupus, nisi ti za komentarisanje košarke. Ova ekipa GSW bi "glat u 6 mečeva, tukla sve ekipe iz 90-ih"??

Pa 90-ih se IGRALA ODBRANA, a ne danas pipneš princezu malim prstom on pada i valja se po parketu.

"Glat" bi dobili Čikago?

HAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!

Ranko iz Napoleona

pre 6 godina

Cleveland je usao u njihov ritam igre u trcanje sa njima a tu je kraj , iscupase se pri kraju trece cetvrtine ali tesko je to ...

Nekako s' proljeca

pre 6 godina

Mnogo se mucio i trudio da dodje do prstena, svaka mu cast. Zelja trud znanje, sve uklopljeno jednom recju ZASLUZENO! Dame i gospodo Mvp Kevin Durent!

Ocekivanja

pre 6 godina

Nekako sam pomalo razocaran. sportom uopste. Real je pregazio Juve, Warriorsi Cavse, Nadal prosetao kroz RG, Chelsea kroz PL... Hocu opet da gledam ono finale Liverpul Milan, finale AUS Opena 2012 ili Wimbldona 2008, Lakersi vs Kingsi, Spursi va Pistonsi. Nadajmo se da ce biti zanimljivije sledece godine. Sportski pozdrav

Vladimir

pre 6 godina

Neverovatna ekipa i kosarka !!!! Klivlend je dao skoro 20 poema nakom nekih neverovatnih nerezonskih suteva J.R. Smitha koji je drzao Kavse u igri ali Duranta nIko nije mogao da uspori a pred kraj je imao samo 3 promasaja iz igre nakon sto se ceo tim Kavsa izredjao u pokusaju da ga bar uspore ako ne mogu da ga zaustave.
GSW imaju sansu da povezu jos 3-4 titule jer su svi jos daleko od vrhunca a neki jos imaju prostor da "eksplodiraju" kao Klay Thompson.
Samo im je ogromna rupa centarska linija i onaj Zaza, pa mastam kakav bi to bio tim da dovedu Jokića!!! 5 pleja i 5 igraca sa sutom za 3 sa procentom od preko 40%!! A garant imali bi kao tim najvise asistencija u istoriji NBA.
Prosle godine svi su pljuvali kada je dosao Durant i govorili da im sada treba 3 lopte da bi igrali a zapravo smo ove godine gledali ubedljivo najlepsu kosarku u istoriji NBA jer su svi ti izuzetni, vanseriski igraci potpuno nesebicni i njihova igra tece prirodno kao voda.
Klivlend je takodjer strasno mocan tim ali koliko god Lebron bio mocan i domimatan igrac om upravo svojom dominacijom kako kao igrac kako kao zapravo pravi trener, on gusi svoj tim i realno ostali igraci nemaju dovoljno prostora za sebe. Tu cenu njegovog ega najvise placa Kevin Love ciji nivo igre pre dolaska u Kavse je bio izuzetan a sada dve godine je prosecan i ispod prosecan igrac sa ogromnim ugovorom.
Dzabe mu pare i njemu I Cavsima kada kao tim nemaju ni delic "hemije" GSW.

brufen_od_400

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

6-0 i 3-5 je tebi "najmanje u ravni"?
6 titula,6 MVP finala i 3 titule i 3 MVP finala je tebi "najmanje u ravni"?

Daj mi malo toga što uzimaš.

sah 88

pre 6 godina

Ovu utakmicu dobija GSW za konacnih 4:1 i titulu. Iako je Lebron Dzejms najbolji igrac, Golden Stejt ima dosta bolji i kvalitetni tim. Kompaktni su i ekstra deluju sa Kevinom Drurnetom koji donosi prevagu i pravi razliku, inace bi Klivlend i GSW bili egal bez njega. Jos kada se uzme koliko su sudije proslu utakmicu navlacili za Klivlend a nocas nece moci, onda je gotovo izvesna pobeda Golden Stejta i to ubedljiva.

Kol

pre 6 godina

Durent im je doneo titulu, jednostavno protiv njega nema odbrane to smo i mogli da vidimo u dva finala protiv Amera! Bice sigurno i MVP finalne serije!

felix

pre 6 godina

Golden Stejt je prejak, ne samo zbog 4 all-stara u najboljim godinama- Stef, Durent, Klej i Drejmond od kojih dvojica imaju MVP - KD i Stef, vec zbog toga sto umesto da Dejvid Vest igra za Indijanu i ucini istok malo jacim, kao i Igudala za Filadelfiju, svi su sjatili u jedan isti tim, a imaju i ovog Livingstona koji je vrlo solidan igrac.
Uzmi samo jednog igraca iz rostera, Durenta ili Igudalu, i imamo interesantan plejof, ovako je trebalo Lebron da daje po 50 poena u prosjeku u svojoj 14 sezoni da bi bilo interesantnije, Kavsi su morali da probiju rekord NBA od 24 trojke da bi GSW izgubili samo jednu utakmicu u celom plejofu

Nema

pre 6 godina

St ljudi nisu mogli Durentu nista ,covek je nezaustavljiv,210 cm visok lik sa kretnjom jednog beka .I kako meka ruka neverovatno .Neverovatna efikasnost covek je iz 10 suteva manje dao gotovo isti broj poena kao Dzejms .Bas me interesuje sta ce biti sa Klivlendom ,jsr oni sigurno nece ostati u ovom sastavu .Cekaju ih sigurno velime promene jer Dzejms zeli jos prstenja sigurno .Mada mislim dok god igraju Voriorsi u ovom sastavu nece videti nijednu vise titulu .

pera motika

pre 6 godina

Sada su svi nesto pametni.
Pa ko ovakav GSW moze da pobedi vise puta zaredom?
Pa niko, to svi znaju.
LeBron i drugari su dali sve od sebe i to je za postovanje.
Treba neko da napravi super tim da bi mogao da se pobedi GSW.

Ajmo sada u skolu ili na posao.

Panama

pre 6 godina

Prva cetvrtina maestralna za Kavse, trebali su voditi bar 10 poena. A onda serija 30:7. Na kraju Love 2/8, Irving 9/22 i 0 poena u zadnjoj cetvrtini. D.Williams uzasan, ajde sto opet nema poene nego sto je gubio lopte u kriticnim trenucima a onda pravio faulove za slobodna bacanja. Tompson prosek, jedino Smith odskocio,imao 5/5 trojki u jednom trenutku i svaka je bila skoro pa nerealna kad im je trebalo. Svi ostali nevidljivi, Shumpert igrao 3 minuta. Pored svega toga dzaba Lebronu 40 poena,13 asistencija 8 skokova, 19/30 sut. Za razliku od prosle tekme kad su sipali sa svih strana i svi igraci, danas su se opet patili da daju kos, dok je golden state imao gomilu polaganja i zakucavanja. Na leto trade Love out Paul George in

Марко Тодоровић

pre 6 godina

LeBron je УВЕК имао екстра тимове где-год да је играо. Тако да престаните да баљезгарите како је јадан сам увек препуштен себи. Итекако су му каријеру спашавали и Wade и Ray Allen итд.

texo

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coki, 13. jun 2017 10:12)

JeRemija, možeš da se potpisuješ sa coki, možeš da se potpisuješ sa Rade Futog, možeš da se potpisuješ sa Znači Haoos (čisto onako komentar), kako god hoćeš možeš da se potpišeš, da odbraniš neodbranjivo ne možeš.

3-5 nije bolje od 6-0.
3x titula i 3x MVP finala nije bolje od 6x titula i 6x MVP finala.
Nikad nije bilo i nikad neće biti.

BOG KOŠARKE JE MAJKL DŽORDAN. Sve ostalo su statističari koji će ušinuti vrat gledajući statistiku u semafor.

Konkretno

pre 6 godina

Kajri se saplice sam od sebe,nivo igre Lava je za petu Backu ligu i naravno klupa koja nije ni za sta.Lebron je vrhunski igrac,ali morace da zemeni barem igrace sa klupe ako hoce prsten.Jos kad ti Iggi da 18 poena pored svega,onda znas koliko je sati.

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, sad treba da ODRZIS OBECANJE i svoje nebuloze vezane za princezu Lebrona ostavis na drugom mestu. Ali ne da menjas nik, nego da nestanes sa ovog foruma.
3-5 finala princeza.

realno

pre 6 godina

uzivajte u kosarci,uzivajte u magiji karija,durenta,grina,kleja i ostalih,zahvalite se bogu sto su oni normalne zvezde koje mogu zajedno i koji SLUSAJU trenera. trener ipak nesto znaci u kosarci a ako lebron nije mpgoa ni sa jednim onda to ipak govori malo i o njemu,ljubi vas cika sve i bez sikiracije.

nista o nicemu

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

Dragic i Vajtsajd nisu igrali sa Lebronom. Da vidimo kako ih dobijaju uz hendceking i lakat u vrat pri svakom pokusaju za 3 poena. Sam Karter kaze da kada je dosao Pipen ga je urnisao sa odbranom, posle su te stvari zabranili da bi nasli novog MJa.

Nemanja

pre 6 godina

@Rade Futog
Boze koliko nista ne znas. Koji crni LeBron i MJ, nebo i zemlja. Nikada nece LeBron biti ono sto je MJ. Nikada, a mozda ni tada ;)

лакуноћ(gsw fan)

pre 6 godina

Кренула ми суза, не због освајања још једне титуле, па нема више овог спектакла до октобра људи...

Ivan

pre 6 godina

Zasluženo Voriorsi pobedili, videćemo sledeće sezone šta će se dešavati, hoće li Durent ostati još jednu sezonu u Voriorsima a Lebron u njegovom Klivlendu ili će se možda Durent vratiti kod drugara mu Vestbruka a Lebron potražiti nove izazove i postati prvi čovek sa NBA prstenima osvajanim sa tri različita tima! Iskreno voleo bi bar još jednu sezonu da gledam ova dva super tima GSW i CLE u finalu sa ovim ključnim zvezdama u njihovim rosterima jer košarka koju su prikazali je fantastična, brza, napadačka, milina za gledanje.

brufen_od_400

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Morao je LeFlop da pređe u Majami kod Boša i Vejda da bi uzeo prsten. Malo smo licemerni sinak.

DukiNS

pre 6 godina

Svaka cast Voriorsima na prikazanoj igri. Da bi imao neke sanse protiv njih moras defanzivno da kidas i preuzimas sve zivo a ofanzivno da imas bar 100 i kusur poena u dzepu. Sem kompletnog San Antonia, nijedna ekipa nije dorasla za tako nesto. Mada bi oni dobili 2 utalmice verovatno. Voriorsi ce osvojiti jos koji prsten sigurno, ako ostanu na okupu.

lorenzo

pre 6 godina

nije bitno da li je LeBron odbranio titulu ili što je Durant uzeo prvi prsten...ono što bode oči je što Pačulija ima prsten...ej Zaza Pačulija, odavno ni lošijeg a ni odvratnijeg košarkaša nisam vidio

Antiglobalista

pre 6 godina

Klivlendova ekipa vredi 129 miliona godisnje(najvise u istoriji nba) a voriorsi 101 milion..I posle pricaju da je GS vestacka ekipa..Lebron je sam insistirao na milionskim ugovorima za samperta,tompsona,za dovodjenje derona vilijamsa,za milionski ugovor za jr smita..zato nemojte da pricate da nema sa kim da igra...pa u voriorsima minute ozbiljne u finalu ima ruki Mccaw!pre Karija su draftovani promasaji(rubio itd)..na Grina niko ozbiljno nije racunao osim GS..Voriorsi su postali ozbiljan klub,dobro vodjen.Zasluzena titula iako navijam za drugi klub

Ivan

pre 6 godina

Mogu samo da zahvale Zazi.
Lenard ih je pocistio sa parketa.
(Lokomotiva, 13. jun 2017 12:11)

Ti si najbolji primer ono kad odvališ neku nebulozu a ostaneš - ŽIV srećom. Ako bre nemate nešto pametno da napišete zašto onda pišete gluposti??? Čemu to????? Zar vam to toliko pričinjava zadovoljstvo?? Čuj Kavai Lenard bi "počistio" GSW sa parketa??? Nije ih Lebron Džejms počistio sa svojim nenormalno dobrim učinkom u ovom finalu a Kavai bi ih počistio??? Glupost za medalju si odvalio sinak!!

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, hajde lepo bez nervoze sinak napusti raspravu i ovaj forum. Svi znaju kakve nebuloze pises, pa cemo lako provalit ako budes pokusao da promenis nik. Dzordan nije najpopularniji, on je NAJBOLJI IGRAC U ISTORIJI KOSARKE !!!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Nema tu sta da se doda, zasluženo, prejaki su za mnogo bivših nba šampionskih timova, a kamoli za ovaj Klivlend koji da nije Lebrona bi došao možda do polufinala konferencije.
Da odmah hejtere presečem od Lebrona.
U 4 od 5 izgubljenih finala, uopšte nije bio favorit, autsajder, šta dalje treba.
Evo mu i statistike u ovom finalu
LeBron 2017 Finals:

33.6 PPG / 12.0 RPG / 10.0 APG / 1.4 SPG / 1.0 BPG / 56.4% FGs

Bolesno, zar ne?
Ali ne i dovoljno, jer nba osvajaju TIMOVI a ne igrači.
Oni sledeće sezone jednostavno moraju klupu da poboljšaju, a odbrani i timskoj igri da ne pričamo, jer ovaj GSW, sa Karijem, Tompsonom, Iguodalom, Grinom, Durentom, Livingstonom je bolesno jak a biće samo još jači sledeće sezone, što je najgore od Svega, ne znam koliko je to dobro za samu NBA košarku ali videćemo.
Nadam se sledeće sezone da će biti mnogo bolja od ove, posebno što se tiče konkurencije!
Durent je trenutno broj jedan btw napadač lige, ali i dalje cu ga pamtiti po prošlogišnjem 3-1 gušenju protiv GSW.
Poyy svim pravim ljubiteljima NBA koji ga ne prate od pre 3,4 godine i pljuju i osporavaju neke velike igračke veličine.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

I da li neko provaljuje da se James non stop smeje? Gube skoro 15 razlike on prica sa Durantom i smeje se, gube 5 razlika prisao treneru prica sa njim smeje se kao da ga libo uvo da li ce izgubiti. Malo ga ne kapira, ili ga libo uvo ili zna da je namesteno pa sto da se cima xD
(Deus, 13. jun 2017 05:09)

Ma smeje se jer ga libo uvo, ne skroz ali posle prošlogodišnjeg finala, donekle, izjavio je kad je doneo napokon prvu titulu Klivlendu da nema šta više da se kome dokazuje, a i generalno e upravu, iako jeste da stvarno loše stoji 3 - 5 skor ali sta da se radi, GSW je mašina.

Memfis

pre 6 godina

Tristan koji igra savršen meč sedi na klupi u odlučujućim trenucima da bi igrao Korver!? Ovaj Lebronov potrčko Lu pojma nema. Lebron skandalozan u odbrani, koliko puta su mu pobegli i Igudala i Durent.

Jim Beam

pre 6 godina

@Rade Futog
Vejd, Boš, Dragić i Vajtsajd nisu odigrali nijednu utakmicu zajedno ili barem da su svi bili fit. Čim je LeBron otišao počeli su problemi Boša sa srcem pa nije ni odigrao više od 20ak utakmica, a Vejd je bio povređen cele sezone. Čak i da je ostao LeBron, Hit ne bi došao do finala istoka sa tom ekipom jer su se neki i povukli (Rej, Batije). Ne ulazim u raspravu ko je bolji, MJ, Kobe ili LBJ...

Mikii

pre 6 godina

Call me crazy, ali imam osecaj da ce Cavsi ukrasti ovu utakmicu
(No1e_moj_dobar_drug, 13. jun 2017 03:34)

Nisi ti "crazy", vec jedna obicna neznalica.

Mookie

pre 6 godina

Posle pobede GSWa konačno da prestane to poređenje LBJ i Jordana,jedan jedini je Majkl..deco naučite već jednom.Posle ovog finala Kevin Durent postaje najbolji igrač današnjice...

godzilla

pre 6 godina

Знате како каже она стара изрека: "Ако не можеш да их победиш, придружи им се." - Кевин Дурент, 2016.
Овим потезом је већ била одлучена сезона. Све даље приче су сувишне.

mali

pre 6 godina

Toni Kukoc je u NBA karijeri imao prosek oko 12 poena po utakmici,Bojan Bogdanovic ima veci prosek od toga,jel neko misli da je Bogdanovic bolji igrac od Kukoca? Njegovih 12 u ono vreme je neuporedivo vise nego li Bojanovih 15 u danasnje,toliko o poredjenju ovoga danas i onoga pre. Danas svaka susa ima prosek 10+,odbrane ne postoje,ekipe bez zvezda tipa Denvera daju 120+ koseva po mecu,i onda neko uporedjuje ovo sa onim pre.

petarczv

pre 6 godina

Probudim se, krenem da citam komentare odozgo i vidim niko ne pise o utakmici o gsw,o mvp durentu nego lebronovci zapenili posle jos jednog izgubljenog finala i to petog po redu(rekorder u novijoj istoriji nba) gospodina zvanog Lebron James kako je on bolji od Najboljeg igraca svih vremena Jordana...

Vas lebron nije bio najbolji igrac ni u ovogodisnjem finalu a kamoli u istoriji ove igre tako da necu da pokusavam da ga uporedim sa Jordanom jer ga je Durent unistio u svakom aspektu igre. Da bi ste u potpunosti shvatili zasto je Durent bio bolji trebalo bi ako niste da odgledate sve utakmice finalne serije. Na primer jucerasnja odlucujuca utakmica. Durent pogadja uvek ali uvek kad treba dok lebron samo kada je 10+ razlike za protivnika...Lbj je sinoc dao 41p iz cak 30 upucenih suteva dok je kd dao kos manje iz 20 suteva. Sad sto se tice same igre zbog koje se kosarka gleda durent igra lepse,elegantnije i raznovrsnije jedno 5x. Dok je lbj pogotovo sinoc 70% svojih poena dao na isti nacin a to je posle pika ostane na manjem igracu okrene ledja i gura se svom snagom do kosa i onda polozi loptu. Ok to je dozvoljeno po pravilima nema sta svaka cast ipak je glavni cilj ubaciti kos vise e sad sto tu usput napravi po koje cetvororokorake ili faulove u napadu nema veze on je king. Znaci Durent je trenutno najjaci igrac u nba bez rasprave sto je i dokazao. A king najveci luzer u modernoj istoriji nba samo su jerry west i jos jedan igrac kojem nisam zapamtio ime gubili vise finala od jamesa ali oni su igrali u ligi sa 20 ekipa tako da je to neuporedivo.

Обилић®

pre 6 godina

Рутински изгубљена утакмица у Охају: утакмица код куће да се прослави титула са својим навијачима на домаћем терену ПЛУС цела Каријева плата.

You do

pre 6 godina

Wariors imaju vise titula nego Knikcs,Heat,Rockets,76ers,Pistons,Blazers,Maverics, Cavaliers,Supersonics,Bullets Royals,Nationals, isto ko Spurs i jednu manje od Bullsa a ljudi pricaju kako su vjestacki tim iako su im jedino Lakers i Celtics nedostizni po titulama.

Qwerty

pre 6 godina

Svi ste deca za kosharku. Durent doshao u gsw havarija, a kada je Lbj doshao u miami sa genijalnim vejdom i ozbiljnim boshom nikom nishta. Onda se vratio u cle sa tatom irvingom i allstar loveom i nikom nishta. Pa i Luis Figo je igrao i za real i za barsu. Sve je to lova. Glupo je reci da James svaka mu chast najbolji ikada zbog statistike koju ima jer igra 45 min per game i radi shta hoce. Pravi korake abnormalno chak i za nba. Urla na sudije nema tehnichke. Sve mu je oproshteno. Mnogo mi je drago da je Durent odigrao perfektno, uz apsolutnu pomoc tata Karija koji je blistao ove godine. Tompson nema ga. Opet gsw zasluzheno prvaci, nadam se da ce se nba promeniti i da centri nece vishe shutirati trojke. Vratimo nba u 80. i 90.

Dođite na stadion!

pre 6 godina

Jeremija, kako beše ono:"Nezaustavljiva play-off sila iz Ohaja gazi sve pred sobom i nema nameru da stane". Ili:"12 down, 4 to go". Obećao si da u slučaju poraza Klivlenda nećeš više komentarisati ovde, ali pošto si ti uz onog Bojana, koji maše nekim statistikama, najostrašćeniji komentator ovde, ipak očekujem da nastaviš i dalje da komentarišeš pod drugim imenom.
Pozdrav za B92.

Malkom

pre 6 godina

nije bitno da li je LeBron odbranio titulu ili što je Durant uzeo prvi prsten...ono što bode oči je što Pačulija ima prsten...ej Zaza Pačulija, odavno ni lošijeg a ni odvratnijeg košarkaša nisam vidio
(lorenzo, 13. jun 2017 09:14)

Da je odvratan - jeste.
Da je loš - nije.

NastyB

pre 6 godina

Samo bih da dodam još nešto što će, moguće je, poprilično obesmisliti NBA ligu. Golden Stejt pod jačim ugovorima ima samo Tompsona i Grina – Tompsona na dve godine i Grina na tri (http://www.basketball-reference.com/contracts/GSW.html) sa poprilično skromnim iznosom (veće „plate“ dobijaju Deng i Mozgov u Lejkersima, na primer). Sa porastom seleri kepa neće biti nikakvih problema da ponude maksimalne ugovore Durantu i Kariju, Igudala i Vest ionako sad mogu samo na veteranske ugovore, Zazu ne verujem da želi bilo koji ozbiljan tim u NBA, ni Livingston nije u cvetu mladosti (31 godina), Met Barns ima 37, klinci kao MekKo i Luni su na ruki ugovorima…ukratko, ukoliko igrači žele da ostanu tu gde jesu, najmanje dve godine mogu da haraju ligom i jedino ih povrede mogu omesti u pohodima na titulu. I rekordima.
Ukoliko bi ostali na okupu, LeBronu ostaje samo da pokuša da dovede još jednog superstara u Klivlend ili da on ode u, na primer, Kliperse (tamo im fali krilo, pa bi sa Polom, Grifinom i Džordanom opet imao superstar tim), ali je pitanje da li bi mu Stiv Balmer dozvolio da se petlja u sve, pogotovo pored Doka Riversa, tako da je to moguće jedino ako bi „spustio“ svoj egocentrizam, a to je teško. A, izuzimajući Duranta i Karija, jedini iole vredni slobodni igrači su Kris Pol, Grifin, Hejvord, Milsap i Lauri. Ko bi od njih igrao za male pare u Klivlendu, jer i ovako imaju najveće izdatke u ligi??

DoDoni

pre 6 godina

eChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34

Jeremija sa novim nickom, malo ipak bode oci to sto od zadnjih nekoliko finala koje je izgubio,igraci koje je Lebron cuvao postaju MVP finala..Kawhi,Igudala,Durent..aj samo jos nemoj da mi kukate kako nema sa kim da igra. KLIVLEND JE UBEDLJIVO NAJSKUPLJA EKIPA U NBA DOK JE GS TEK NA 14.MESTU PO PLATAMA.James je dovodio sta je hteo i koga je hteo Upravo iz tog razloga, cestitam Voriorsima na tituli

Deus

pre 6 godina

Nbt za koga navijamo ali moramo biti realni, ja ga volim kao igraca ali iskreno, sta ce mu ona guma da je zvace Bog ga ne ubio ahahahahaha :D

Filip

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net

Pedja

pre 6 godina

Sad ce LeBron da zove Westbrooka da mu se pridruzi, pa cemo sledece godine da imamo finale sa dva razbijaca, buldozera, protiv dva elegantna tipa. Milina. I ne, ne proziv gore pomenute dvojicu, posto mi je Russel jedan od omiljenih.

spree15

pre 6 godina

(Orlando, 13. jun 2017 13:09)
Vidis mogu, kao sto mogu da slusam americku i britansku muziku, kao sto mogu da jedem italijansku pizzu, grcki giros ili libanski falafel.
Svakako necu da navijam za timove koji pricaju o budzetu, ko je vise uzeo od drzave, gepekovanju, kesama sa mokracom, pp aparatima.

lazaparker

pre 6 godina

Tristan Thompson primio direktno u duelu 19 poena zaredom. Koliko los igrac nestvarno. Direktan je krivac za sve utakmicr sto su izgubili. Covek koji ima 15 miliona platu godisnje ne zna da igra odbranu, ne moze da da vise od 3 poena i da ima 3 skoka. Bez ikakve potrebe uvek ali svaki napad udvaja i ostaju igraci sa strane..Tvrdim da je najgori centar u NBA...Pachulia bi imao bolje parametre od njega za 10 minuta.

petarczv

pre 6 godina

Kevin Durant i Stef Kari me podsjecaju na moje omiljene Djordjevica i Danilovica ili Kicanovica i Dalipagica. I skoro podjednako ih gotivim, iako nas Durant redovno urnise u finalima velikih svjetskih takmicenja. Jednostavno su velemajstori ove igre uz vrlo visok stepen kosarkaske elegancije, sto mi je kao visedecenijskom konzumentu ovog sporta i kao posmatrac i kao ucesnik, ekstremno bitno. Osim toga, vrlo su simpaticni i prizemni momci, koji vrlo skromno i nenametljivo igraju rolu superstarova i vodja najjaceg tima na planeti. Titula se, dakle, vratila kuci, apsolutno zasluzeno i gospodski, bez puno cimanja. 

Lebron takodje zasluzuje sve pohvale, ali ne i nadimak: ako je NBA kraljevina, onda se zna ko je kralj i ne moze ih biti vise. Lebron moze biti u najbolju ruku jedan od princeva, mada me, svojom vrlo nesarmantnom kuknjavom posle skoro svakog faula, vise podsjeca na uvrijedjenu princezu. Osim toga, estetski dojam njegove igre je skoro podjednako ocaravajuci kao i nastup buldozera na otvorenom prvenstvu ugljenokopa. Usao je u istoriju, definitivno, kao jedan od najboljih posle MJ-a, ali moje kosarkasko srce nikad nije dotakao: snaga klade valja, ali ljepota - osvaja. U zdravlju!
(Boske, 13. jun 2017 08:26)

Dobro je ima jos normalnih ljudi koji ovaj sport gleaju kroz pravu prizmu

Ljubitelj košarke

pre 6 godina

GSW apsolutno zasluženo pobedio. Ni vanserijska partija Lebrona Džejmsa u celoj ovoj finalnoj seriji u kojoj je zabeležio fantastični tripl-dabl u proseku na ovih 5 finalnih utakmica nije bila dovoljna da se savlada čudesni GSW. Nezaustavljiv je bio Kevin Durent u ovoj finalnoj seriji. Nezaustavljiv. Ali naravno kolektiv GSW i njihova neverovatna skladnost u koju se i Durent odlično uklopio je donela prevagu, to je i Durent naglasio. Veoma su moćni i uigrani. I nisu se zasitili, naprotiv fantastični Stef Kari već najavljuje novu titulu sledeće sezone! Biće zanimljivo i dalje!

Miki Grom

pre 6 godina

Teško da ovo Kavsi preokrenu, poluvreme -11. Lav dao 0 poena, Irving prosek, ali ništa više. Korver užas, a tek Tristan, čovek je drvo javorovo. Dzejms sam vuče, mada i JR Smit daje lep doprinos, trojke 3/3 za sada, 12p. E sada nije nemoguće ali moraju i ostali da prorade, ali bilo šta bilo jedan je LeBron, mnogo je bilo teško doći Durentu u već najjaču ekipu.
PS: Paculija i West 'ološi' kakvih nema.
#YNWA LeBron, LFC is with you !!!

NastyB

pre 6 godina

"Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit)."

Upravo ono što sam pisao. Lav najbolji skakač lige 2 godine unazad, najbolja ofanzivna 4. lige, Kajri (pre LeBronovog povratka) jedan od tri najbolja pleja lige, Smit i Šampert su nosili propale Nikse sa Melom, Deron Vilijams mator, ali nekadašnji All-Star, Tompson vrhunski odbrambeni igrač i skakač... Nemoguće da su zaboravili da igraju. A bili "mašina" i "majstori" dok su gazili ekipe na istoku. Čim se pojavio tim koji može da im parira odjednom niko nema pojma osim LeBrona. Gde je bio Lav, Kajri, Korver, Toompson u finalu?? Nigde jer se puca statistika za "kralja". Prestigao Džordana, Medžika, statistički sve ugušio, tim mu gubi u poslednjoj utakmici finala, a on se smeška sa protivnicima i ćaska.
Može statistički bilo gde, ali NIKADA među najveće, jer, jednostavno, nije to. Nije sve u ciframa.
LeBron ne pravi boljima svoje saigrače, kao što je to radio MJ, već ih, naprotiv, guši zarad svojih "rekorda". Tek kad odu od LeBrona videćete kakve STRAŠNE igrače je imao Klivlend a koje je "kralj" ugušio.

petarczv

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu. 
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš... 
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06) 

Cekaj ti posle svega i dalje komentarises??!
Imas li i prst obraza?! Eto su ti lebronovi fanovi...

Covek mrtav ladan izjavi da ce lebron i clevlend da dobiju finale protiv gsw i tog durenta a sad izjavljuje kako su morali da dovedu durenta da ih pobedi. Pa nisu ga doveli u sred finalne serije tu je odpocetka sezone...ajde sad se izgubi u vidu magle

Kevin Garnet

pre 6 godina

kad krene lose po klivlend kralja jamesa nema da povuce,nego uvek ceka na irvinga...durantula razbija u ovom finalu bez forsiranja...

Walldorf

pre 6 godina

Dobro jutro ljubitelji kosarke. GSW, apsolutno zasluzeno i cisto na vrhu sveta!!! KD, master of the game. Stiv Ker u tri prve trenerske sezone, po drugi put sampion. Pobedila je lepa, brza, atraktivna kosarka. Irvingu kapa dole, no, nije mogao sam. Vrstan sposrtista i licnost, sto se ne bi moglo reci kada je samozvani kralj u pitanju. The end, my friend, the end. Game over!!!

texo

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net
(Filip, 13. jun 2017 08:06)

Može i 100 poena uz procenat šuta 100% da ima, džaba mu sve kad je gubitnik koji dodaje lopte saigračima kad se tekma lomi. Da mu nije bilo Rej Alena da cepi trojku u poslednjoj sekundi sad bi bio na 2-6.

Ivan

pre 6 godina

Za ove sto pricaju 90-ih se igrale odbrane, pa nije isto igrati odbranu protiv tromog Melouna i dva mala belca koji izgledaju kao nastavnik tehnickog i domar u osnovnoj skoli, mislim na Hornaceka i Stoktona, i igrati protiv "cuda prirode" Durenta i najboljeg suterskog tima u istoriji koji gadjaju trojke sa 10 metara, uz to KD i Stef oba imaju MVP sezone a sa klupe ulazi Igudala MVP finala.
I pazi poredjenje: kao Dzordan zaustavio Hornaceka, a ovi nisu uspeli da zaustave Durenta pored jos 3 al-stara
Ako cemo posteno, niti bi Horncek zaustavio Lebrona koji bi mu uvalio 50, niti bi Dzordan zaustavio Durenta koji je visok oko 210 a precizan kao bek suter. I kao Cikago igrao odbranu a ovi "ne znaju"
(felix, 13. jun 2017 10:23)

Ko je gledao NBA devedestih, zna da se tad igrala dobra odbrana. Ko je tad igrao, a ko sad igra, nema nikakve veze. Bitno je da se tad pokazivalja volja i borba da se kos odbrani, za razliku od ovog sad sto se igra, gde je prvenstveno bitan napad. Stednja snage u odbrani, da bi se ostavila za napad je ocigledna i poprimila je oblik epidemije. Kada bi taj Kari i taj Durent igrali odbranu na visokom nivou celu utakmicu i davali svoj maksimum, njihove brojke u napadu bi drasticno pale, a naravno to ne bi bilo pozeljno. Ali najgore je to sto je i sa druge strane ista ''taktika''. Finala iz '97 i '98 su najbolja koja sam gledao, a sigurno i jedna od najboljih svih vremena. Ovo sad sto gledam me uopste ne impresionira.

Zlobni cinik

pre 6 godina

Pobedio je pre svega TIM !
Sve koji sumnjaju u to zamolio bih da se potsete ekipe Lejkersa 2004, veštački napravljene da bi Meloun i Pejton osvojili prsten ( sa Kobijem i Šekilom pride) !
I pored toga što je po imenima to bio jedan od najjačih timova u istoriji nisu uspeli da osvoje prsten !

Da se ne lažemo

pre 6 godina

GSW 2016/17 najbolji NBA tim u istoriji... ali baš to je njihov problem koji baca senku na ceo ovogodišnji uspeh. Nije NBA evropski fudbal pa da može ko ima dovoljno para (npr Real i Barsa u Španiji) da sklapa all-star sastave kako mu volju, nego se pomoću seleri kepa i sistema draftovanja obezbeđuje kakva takva izjednačenost i konkurentnost svih timova. I samo pomoću nefer trikova moguće je bilo da drugi najbolji igrač NBA dođe tek tako u već šampionski tim i već na startu sezone obesmisli celo takmičenje kada je u pitanju borba za titulu. Da se ne lažemo, jedina šansa fenomenalnih Kavsa bila je da Durent ili Kari (ili dvojica iz trougla Tompson, Grin, Igudala) propuste finalnu seriju zbog povrede, a što se nije dogodilo, pa otuda očekivanih 4:1 bez ikakve drame.

Ajvanho

pre 6 godina

Jednostavno su prejaki i trenutno ne postoji ekipa koja moze da im parira. Taman kad pomislis da mozda i mozes da ih pobedis, onda Durent pali masinu i krece da pogadja preko ruku, iz trka, a kad Kari raspali ringispil onda krece ludilo. BTW nisam njihov fan uopste najvise zbog prljavog Pachulije i Grina ali da su najjaci je cinjenica

petarczv

pre 6 godina

Golden Stejt je prejak, ne samo zbog 4 all-stara u najboljim godinama- Stef, Durent, Klej i Drejmond od kojih dvojica imaju MVP - KD i Stef, vec zbog toga sto umesto da Dejvid Vest igra za Indijanu i ucini istok malo jacim, kao i Igudala za Filadelfiju, svi su sjatili u jedan isti tim, a imaju i ovog Livingstona koji je vrlo solidan igrac. 
Uzmi samo jednog igraca iz rostera, Durenta ili Igudalu, i imamo interesantan plejof, ovako je trebalo Lebron da daje po 50 poena u prosjeku u svojoj 14 sezoni da bi bilo interesantnije, Kavsi su morali da probiju rekord NBA od 24 trojke da bi GSW izgubili samo jednu utakmicu u celom plejofu

Da zavrsimo pricu o "jacini" rostera! Clevlend ima najskuplji roster u ISTORIJI nba lige!!! A to sto je sad vama i david west od 37 godina vrhunski igrac to je vas problem...

pozz
(felix, 13. jun 2017 07:58)

Old

pre 6 godina

Dokle vise poredjenja sa MJ?

Kao kada bi poredili Pelea i Kristijana Ronalda.

To nema smisla ali nikako.

Sport je enormno napredovao i tu nema smisla takvom poredjenju.

Nama starijima je MJ neprevazidjen (imao je najjaci tim i liga ga je gurala ali zasluzeno) a mladjima LeBron ili neko treci.

petarczv

pre 6 godina

Očekivano. 
Problem Klivlenda nije u tome što imaju, kako se ovde piše, „loše“ igrače osim LeBrona koji „ne može sam“, a dok su gazili po istoku bili su „mašina“, „moćan tim“, „videće GSW kad naiđe na „kralja“ i ekipu“ i druge gluposti. Kajri i Lav su ekstra igrači, Smit, Šampert, Tompson, Korver, Vilijams su odlični rolplej igrači, ali ono zbog čega nisu TIM je upravo LeBron. On sastavlja ekipu, odlučuje koga će dovesti i koga se rešiti u klubu, izigrava trenera, petlja se i poziva akcije, igra i pleja i krilo i krilnog centra… jednostavno, bez njega ništa ne može da prođe. Dok je bio u Majamiju Pat Rajli ga je držao „na uzdi“ pa nije mogao da se meša u ono što nije njegov posao, tako da su i ličili na tim. Ali ovde u Klivlendu, jednostavno, postoji nekakav pritisak da sve mora da bude podređeno LeBronu, koji igra na svakoj poziciji, tako da se u pojedinim trenucima nije znalo ko šta radi i gde treba da stoji. Zahvaljujući ekstra talentima Irvinga, Lava i ostalih u timu, to je na istoku prolazilo, ali čim se naišlo na dobru odbranu, čitav taj „sistem“ nije mogao da izdrži. Zato su forsirane izolacije i individualne akcije, ali to može doneti rezultat jedino ako si šuterski ekstra raspoložen (što se i desilo u 4. utakmici i uz nesebičnu pomoć sudija), ali protiv ekipe kao što je Golden Stejt to češće ne prolazi. Verujem da bi i San Antonio lagano dobio Klivlend da je dospeo u finale, mada i da se Lenard nije povredio, Ratnici bi prošli samo malo teže nego onako bez Kavaja.
(NastyB, 13. jun 2017 08:30)

Pravo u centar

Dirty

pre 6 godina

GSW su godinama gajili strategiju i birali igrače s kojima je mogu realizovati. Prošle godine su ih sudije sprečile u tome (ili glupost igrača, svejedno) ali je jasno da su za klasu bolji od ostalih. Radujem se što je strategija Don Nelsona potvrđena kao ostvariva i uspešna a posebno je zanimljivo ceo proces od osamdesetih do sad. Bilo je nekad mučno gledati GSW ali zato sad svi igrači i rukovodstvo kluba zaslužuju respekt. To je znanje, istrajnost i vera koji se mogu primeniti i na neke druge aspekte u životu. Baš mi je bilo zadovoljstvo gledati i uživati u ovogodišnjoj seriji.

skauzer

pre 6 godina

udjem ovde, 50 komentara u 5 ujutru, smanji se osecaj krivice sto cu sutra da ustanem u 2 popodne.. ps. ko god da dobije meni drago, vrh kosarka!

Staridz

pre 6 godina

A dje su navijaci klivlenda sad a? Zasto cutite zasto cutite? Demonstracija sile GOLDE STATE jaki smo ko crna zemlja ima li jacih?? A jel igro djems nesto ga nisam video,a teo on da bude najbolji na svetu a teo je teo. Slavi zapad amerike slavi San francisko slavi sva elita u holivudu slavi i donald trump. A dje vam titulaaaa??

nista o nicemu

pre 6 godina

GSW zasluzeno, bolji su. GOAT i zvanicno gotova prica, ja je ne bih pokretao, ali drago mi je da je svima jasno da ponovo trazimo novog MJa.

Za ove sto pisu da Lebron ne moze sam, pa ne moze. Ali nije sam, ima Irvinga kao sto je Dzordan imao Pipena, i i dalje ne moze.

Šampioni

pre 6 godina

Turbo tim GSW zasluženo posao šampion NBA ove sezone!

Durent, Kari, Grin, Tompson, Igudala, i odlična klupa, to je tim sa nenormalno brzim ritmom, snažnim trčanjem, šutiranjem sa svih pozicija, i odličnom tehnikom! Veliki tim!

Orlando

pre 6 godina

najjaci su mi ovi komentari "kako smo ih odrali" i "kako smo izgubili"... Sine, koji mi?! Mozes da budes simpatizer nekog NBA kluba i čak da navijaš za njega, ali nisi se rodio u San Francisku ili Klivlendu, nego u Omoljici, Kusatku itd... "Mi" moze da ti bude kad izgra Zeleznicar iz Kusatka protiv nekog drugog, ako si gledao uzivo i pratio tekme... "Mi" moze da ti bude i neko od vecitih rivala... Ali ne moze da ti bude "Mi" neko koga nisi gledao nikad uzivo (ili jesi jednom kad si isao na Work and travel). Tako da iskulirajte malo i ne dovodite se u zabludu. I naravno uzivajte u vrhunskom basketu

javale mcgee

pre 6 godina

Koliko je jako sto LeBrontardi stvarno misle da LeBron ima 6 skokova i 6 asistencija vise po utakmici od Jordana.

Svaka cast golden Stateu, bolja su ekipa i to je to, nemojmo se zavaravati da je Cleveland losa ekipa, Cavsi su sjajna ekipa koja je ocajno vodjena od strane Loua i LeBrona koji mora da napakuje sebi brojeve i cesto gusi ostatak ekipe, ja znam da Irving, Love, J.R. Tristan, Korver pa cak i Shumpert znaju i mogu bolje od ovoga.
Ciniti saigrace boljima nije 8 asistencija nego uzeti manje suteva, drzati manje loptu da bi svi igrali i doprineli, to su uradili Steph i KD.

Aleksa

pre 6 godina

ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani.
(Bojan, 13. jun 2017 15:22)

Znači, ukoliko uzmemo da su Boston, Klivlend, Toronto, Golden Stejt, San Antonio i Hjuston aktuelnih top 6 lige, '96 Juta bi se borila sa nekim za za top 5? Džeri Sloun bi dozvolio svip?
Ok.

fantom

pre 6 godina

Golden Stejt ima strašan tim, Durentula, Stef Kari, Klej, Grin, plus iskusni Igodala i Livingston koji su tu da pripomognu. Pačulija koji je veliki borac, iako nema pojma čovek. Još kad bi doveli Jokića umesto Zaze, to bi bio super jak tim koji bi vladao 5, 6 godina uzastopno. Dobro je uspeo Klivlend jednom da ih pobedi u ovoj seriji, realno.

Ivan

pre 6 godina

ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani.
(Bojan, 13. jun 2017 15:22)

Da, a Cikago Bulsi bi bili porazeni 4:1. Rekao mi Karl Meloun. Daj okani se vise tih prica, molim te.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Dzejms sam igra? Pa da li ste vi normalni? Zasto ste toliko puni mrznje I ne mozete da priznate da je Golden Stejt bolji tim trenutno? Ljudi igraju skroz nesebicnu I timsku kosarku, I jedini su moderni tim koji podseca na showtime Lejkerse.
(MVPofNBA, 13. jun 2017 04:34)

Ček, ko ovde uopšte piše da GSW nije bolja ekipa, i to mnogo???
Upravo zato dosta ljudi i navija za Klivlend, jer su objektivno slabiji, a i dosta ljudi voli Lebrona.

lonzo ball

pre 6 godina

@realno blat je jedini trener sa kojim se lebron nije slagao,ranije u klivlendu je imao sjajan odnos sa mikom brownom sadasnjim pomocnim trenerom gsw,a i sa spolstrom iz majamija je imao korektan odnos tako da ti ne stoji ta konstantcija,a za lua ne treba pricati on i lebron su i onako prijatelji i lebron je isforsirao njegovo dovodjenje iako je trener bez iskustva a ovo mu je bio prvi angazman i osvojio je titulu prosle god u prvoj sezoni.

GarbageTimeStatPadding

pre 6 godina

Ooops, no Silver no party. Klivlend je nepravedno ostecen: Silver nije suspendovao nijednog igraca GS, plus Ray Allenu nije dozvoljeno da igra finale za CLE i ponovo spasi Lebrona gubitka finala (namerno nisam rekao da im donese pobedu, da ne bi pametnjakovici uzeli u usta Steve Kerra ili J. Paxsona koji nisu Jordana spaslili gubitka odlucujuce utakmice kojom gubitnik ide kuci). Ne moze ni svaki lider tima, all star igraca koji je do dolaska u tim imao 25 poena i 10 skokova u svom timu (Love u Minesoti), uciniti toliko losijim. Ne mislim da ce Lebron preci u Lejkerse ili bilo gde na zapad jer ce tada biti razotkriveno da ne moze voditi tim do pobeda/titula na kvalitetnom Zapadu. Navesti bar jednog igraca koji je draftovan u Lebronov tim i koji je uceci od njega stasao u velikog igraca (Kyrie je draftovan kad LBJ nije bio u CLE i vec bio 20 poena po utakmici igrac kad je LBJ dosao nazad). A gde je 10 scoring titula, 3 steals titula i DPOY ihaaj ....:)

felix

pre 6 godina

Za ove sto pricaju 90-ih se igrale odbrane, pa nije isto igrati odbranu protiv tromog Melouna i dva mala belca koji izgledaju kao nastavnik tehnickog i domar u osnovnoj skoli, mislim na Hornaceka i Stoktona, i igrati protiv "cuda prirode" Durenta i najboljeg suterskog tima u istoriji koji gadjaju trojke sa 10 metara, uz to KD i Stef oba imaju MVP sezone a sa klupe ulazi Igudala MVP finala.
I pazi poredjenje: kao Dzordan zaustavio Hornaceka, a ovi nisu uspeli da zaustave Durenta pored jos 3 al-stara
Ako cemo posteno, niti bi Horncek zaustavio Lebrona koji bi mu uvalio 50, niti bi Dzordan zaustavio Durenta koji je visok oko 210 a precizan kao bek suter. I kao Cikago igrao odbranu a ovi "ne znaju"

Fox

pre 6 godina

Jeremija, ne zanosi se i ne budi dete vec pisi komentare normalno. Sledeci put napravi normalnu opkladu. Da li je moguce da svi ovde jedino u sta umeju da se opklade je da ce kao prestati da ostavljaju komentare vise? Smesno zaista! Kao da smo svi ludi pa ne znamo da cete ostavljati pod drugim nickom :P I ne bi bilo to to da napustis sajt, imas moj blagoslov da pises koliko zelis ;)

nista o nicemu

pre 6 godina

@realno blat je jedini trener sa kojim se lebron nije slagao,ranije u klivlendu je imao sjajan odnos sa mikom brownom sadasnjim pomocnim trenerom gsw,a i sa spolstrom iz majamija je imao korektan odnos tako da ti ne stoji ta konstantcija,a za lua ne treba pricati on i lebron su i onako prijatelji i lebron je isforsirao njegovo dovodjenje iako je trener bez iskustva a ovo mu je bio prvi angazman i osvojio je titulu prosle god u prvoj sezoni.
(lonzo ball, 13. jun 2017 07:06)

Jedini trener koji je nesto znao, i koji je bio autoritet, tako je ispravnije da kszes.

MitchSrbija

pre 6 godina

Klupa klivlenda
Deron wiliams - bivsi all star
Iman shumpert - mogao da bude all star, ali igrao za nikse
Channing frye - veoma bitan igrac u finiksu dok se igralo 8 seconds or less
Richard Jefferson - bivsi all star
Kyle korver - bivsi all star, jedan od najboljih trojkasa lige

GSW klupa
Iguodala - bivsi all star
Livingston - covek koji je unistio koleno, ali se oporavio nekim cudom
David West - ocajan, ni senka onog igraca iz indiane
Javalee mcgee - shaqtin a fool
Mcadoo, clark - niko ne zna ko su

petarczv

pre 6 godina

Kako unistavanje lbj od strane KD!!! Kaze lbj igra odbranu a igrac kojeg je on cuvao postade MVP hahahahhahahaha a to nije prvi put da njegovi direktni konkurenti postanu mvp finala! Setimo se 2014 mladjanog leonarda...

nista o nicemu

pre 6 godina

i ajde da zavrsimo taj mit o strasnim odbrama 80ih i 90ih. uvek se fokusira na Detroit sto je samo kraj 80ih, i NYK 90ih (uzasna luzerska ekipa). Da ne ulazim u dublju analizu dalju, da li se samo na osnovu 2 ekipe mogu reci da su odbrane strasne.
Eto Bulsi u drugoj polovini 90ih su igrali paklenu odbranu, ali igrali su je i Sparsi tokom poslednje dekade, Detroit u prvoj polovini iste, zatim u novijoj eri Memfis, Indijana. Pa i ovaj GSW ima sjajnu odbranu, samo sto igraju dosta brzo, pa se postize puno poena i prima dosta.
(Bojan, 13. jun 2017 11:12)

Netacno. Hendceking nisi uracunao.

BarbaDjole

pre 6 godina

Realno, potez Durenta jeste kukavicki ali da je odigrao vrhunski niko ne moze da mu spori. Lebrona ne gotivim od predstavljanja u Majamiju kad je pricao kako nece da osvoje 2 ili 3 titule vec 5,6 i onda brze bolje otisao u Klivlend nakon poraza od Sparsa.

KORN

pre 6 godina

uzivajte u kosarci,uzivajte u magiji karija,durenta,grina,kleja i ostalih,zahvalite se bogu sto su oni normalne zvezde koje mogu zajedno i koji SLUSAJU trenera. trener ipak nesto znaci u kosarci a ako lebron nije mpgoa ni sa jednim onda to ipak govori malo i o njemu,ljubi vas cika sve i bez sikiracije.
(realno, 13. jun 2017 06:51)
Ako si ti uzivao u ovom plej ofu onda nemas pojma sta je prava kosarka.Ovo ti je bila najgora i najdosadnija sezona u istoriji NBA.Ne zna se sta je bilo dosadnije da li regularni deo koji je postao obicna sprdacina i jurnjava nekih rekorda ili ovaj plej of koji smo svi cekali a on postao dosadniji od regulanog dela.

no name

pre 6 godina

ws...Kajri 9-22 i nije bas vrhunski procenat suta.Samo J.R.odigrao dobro uz LeBrona,malo je to za ovakav GSW.LeBron je u celom ovom plejofu imao 1 losu utakmicu(!!!) dok su svi deugi igraci imali po 4-5.Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit). (coki)
Pa ni Lebron ne bi imao kako ti kazes "vrhunski" procenat da ne sili i vecinu svojih poena ne daje pod kosem. Neka on ceka sa strane na trojci kao po tebi "upitni" Korwer, pa nek mu doda Irving loptu kad ne zna sta ce sa njom dok je sam, i imace ispod 25% procenat suta. Isto se sad fanovi Lebrona vade na procenat suta MJ-a a on je dosta sutirao sa distance i fadeaway i iz teskih pozicija i logicno je da ima nesto manji procenat suta. I niko ne krivi Lebrona sto je izgubio nego na koji nacin je izgubio 3. utakmicu. To se Jordanu nikad ne bi desilo, da vodi 6 razlike 3 minuta pre kraja i da njegov tim ne da kos a pritom on dodaje loptu kao da je vruc krompir umesto da u tim trenutcima uzima na sebe odgovornost. To zameraju samoprozvanom "kralju" pored lepote igre koju nema u poredjenju sa lepotom igre Jordana.

GarbageTimeStatPadding

pre 6 godina

@Bojan
Cikago je vodio 3:2 i da Paxson nije pogodio ne bi izgubili titulu, vec bi se serija preselila u Cikago za sedmu utakmicu na domacem terenu Cikaga. Doneti svojim sutem pobedu kojom pobedjues sa 4:2 (a ukoliko promasis bude 3:3 i ides da igras sedmu utakmicu (imas popravni) na svom terenu) nije ni pribliozno isto kao kad pogodis u zadnjoj sekundi za ostanak u seriji (u slucaju promasaja nemas popravni tj. gubis finale).Promasaj Paxsona bi pruduzio seriju, a promasaj Allena znacio poraz Majamija. U tom smislu je Allen spasio Lebrona a eventualni promasaj Paxsona bi samo da jos jednu sansu za osvajanje.

Aleksa

pre 6 godina

@felix

Taj tromi Meloun je skulovao Hjuston sa Barklijem i Olajdžuvonom. Olajdžuvon je inače onaj lik koji je leti radio sa Dvajtom Hauardom, 3x DPOY igračem, od kojeg je brži, elastičniji i inteligentniji i u pedesetoj godini.
Taj mali belac koji ima prosek od 3 ukradene lopte sa 14 asistencija i 17 poena, sa šutiranjem od .50 i .40 i sa 60 dabl dabl utakmica po sezoni je po priznanju Gerija Pejtona najteži igrač kojeg je ikada čuvao. Neprikosnoven footwork, prljavi skrinovi, laktovi, inteligencija. Ne mora da šutira kao Kari ili penetrira kao Kajri, igra inteligentno i ključni je šraf tima jer su timovi zapravo naštimovani i jer se igra odbrana i perimeter odbrana.
Juta iz 90ih godina bi dezintegrisala u paramparčad bilo koji tim današnjice koliko god da sipaju i kakav god da je hendling lopte jer šut krene i stane a HOF teamwork je HOF teamwork. I bili bi HOF da nije GOAT-a.

Rade Futog

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Morao je LeFlop da pređe u Majami kod Boša i Vejda da bi uzeo prsten. Malo smo licemerni sinak.
(brufen_od_400, 13. jun 2017 07:30)
Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.

Voja

pre 6 godina

Smejete se Pačuliji a ne sećate se kako je Kuzmić isto tako osvojio prsten sa GSW, a za razliku od njega Zazo je bio redovan igrač dok je Kuzmić uglavnom proveo na klupi. Čak je i na dodeli pehara bio u košulji i farmerkama dok su svi ostali bili u dresu.

Mladen

pre 6 godina

Love je uzasno precenjen igrac koji vazniju ulogu moze da ima samo u ekipama koje su oko play offa. Cavsima strasno fali Bogut, on bi dosta toga zakrpio u reketu kroz koji duva velika promaja. Jos jednom, zaista sramotna igra Lovea u ovako vaznoj utakmici, nema tu govora o velikoj trojci, to se jasno videlo kroz sve duele protiv GS proteklih godina.

Bojan

pre 6 godina

(Milos, 13. jun 2017 08:54)
kakve crne odbrane, pogledaj molim te kako se brane MJove trojke. Postavio je tadasnji rekord po broju trojki a kad je sutirao nikog na dva metra nije bilo.

(brufen_od_400, 13. jun 2017 08:41)
naravno da je Lebron tu negde sa Majklom (malo iza jos uvek). Majkl NIKADA nije igrao protiv sile kakav je ovaj GSW, cak ni kao onaj od pre 2 godine, a ne ovaj sa dodatim KDom. ovo je ekipa sa 4 all-stara, Majkl nije igrao finale protiv ekipe koja je imala vise od 2
(GarbageTimeStatPadding, 13. jun 2017 08:28)
pazi, MJa jeste spasio Paxon 93. Cikago je tada uzeo 2 tekme u gostima, a zatim se Finiks malo konsolidovao i uzeo 2 u Cikagu, da su dobili 6. na domacem terenu, ne vidim kako bi se izvukli u sedmoj.

(texo, 13. jun 2017 08:20)
momak je dao 14 poena u poslednjoj cetvrtini kada se utakmica lomila.

Charlie Perez

pre 6 godina

Dužnost i obaveza svakog pravog ljubitelja i poštovaoca ove igre je da navija protiv tima koji posle 73-9 sezone dovede najboljeg igrača današnjice.
Zamislite Real koji posle dve uzastopne LŠ sad dovodi Mesija..

petarczv

pre 6 godina

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno? 
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34) 


Samo protiv dalasa?!? A protiv san antonia? A prosle god protiv gsw?!

Pa ljudi termin Lechocke je nastao po njemu...xaxxaxaxaxaxa

nista o nicemu

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Cekaj ti posle svega i dalje komentarises??!
Imas li i prst obraza?!
(petarczv, 13. jun 2017 11:32)


Jeremija obecao da nece komentarisati ako Klivlend izgubi, Petar ako ne bude metle. Obojica su izgubili opkladu, a obojica su i dalje tu. Toliko.

Wlaki

pre 6 godina

Gde su sad navijači Kavsa. Šteta što smo im pustili jednu, ali ajd titula pred našim navijačima. Pozdrav, kralju "nisi ti kralj." Šta li će ti posle ovoga smetati. :-D

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

GOAT prica je sada i zvanicno zavrsena,tako su rekli cak i oni najzagrizeniji analiticari zagrizeni za Lebrona..sto se mene tice nikad je nije ni bilo.
(vince carter, 13. jun 2017 06:38)

A šta ako sledeće tri sezone tipa Lebron osvoji tri titule? Hahahah
šalim se malo, mada nije nemoguće doduše, ali, ja ne znam ko uopšte poteže priče o tome Lebron vs Jordan.
Dva TOTALNO RAZLIČITA TIPA igrača kao prvo, kao drugo, NISU ISTA POZICIJA, ne igraju istu KOŠARKU!
Pre bi trebalo da se Kobi dovodi u tu priču, jer je on kopija stila Jordana.
A ako se priča generalno za goat diskusiju, meni to nikad nije bio Jordan, nego Bil Rasel, taj čovek je bio ispred vremena 30 godina, najmanje

Lesa

pre 6 godina

Pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=CH4AjDgl1Ng

Unapred se izvinjavam svim ljubiteljima lika i dela vasega "kralja", inace odlicnog igraca, sto se na ovom snimku jasno vidi koliko je to daleko od jednog matorca koji je igrao kosarku nekada davno... Imao je nadimak "The Dream", moram reci stvarno zasluzen, igrao je na poziciji centra, sa kretnjom kolibrija... Gledajuci gradju, ucenik i ne deluje nesto sitnije od ucitalja, cak sta vise ali pokreti, pokreti su u drugoj dieziji, kao da je ucitelj pley, a ucenik div pod kosevima....

petarczv

pre 6 godina

Jeremija obecao da nece komentarisati ako Klivlend izgubi, Petar ako ne bude metle. Obojica su izgubili opkladu, a obojica su i dalje tu. Toliko.
(nista o nicemu, 13. jun 2017 11:44)

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka...

Ivan

pre 6 godina

Zahvaljujem se brižnim statističarima koji su masovno jutros krenuli da mi repliciraju o tome da bi Lebron eventualnim prelaskom u svoj treći tim za koji bi nastupio i potonjim osvajanjem NBA prstena sa tim timom postao treći a ne prvi igrač sa tim fenomenalnim uspehom. I sam sam pasionirani ljubitelj košarke i time i statistike koja je neizostavna u tom sportu jer mnogo toga pojašnjava kada su u pitanju individualni učinci igrača i učinci timova, ali sam jutros bio pospan pa sam prevideo činjenicu da su dvojica igrača već osvajali NBA prsten sa tri različita tima. U svakom slucaju Lebron bi bio TEK TREĆI kome bi to pošlo za rukom NE ZABORAVITE TO! Inače uveren sam da će ostati u svom Klivlendu i sledeće sezone i probati da Voriorsima skine prsten. Tako da oladite malo sa tim nalaženjem podataka koji bi nekako umanjili vanserijske rezultate koje Lebron postiže u košarci jer se zaista radi o vlemajstoru te igre! Inače Voriorsima idu čestitke ove sezone, zaista su najbolji tim ove sezone. Dolaskom Durenta i uz Karija, Grina, Tompsona i Igudale, te veoma dobre role odlične klupe taj tim je zaista u ovom trenutku nezaustavljiv! Treba im odati priznanje, igraju sjajnu košarku i drago mi je da sam na čelu gledao jedan toliko moćan tim! Drago mi je da su pobedili.

petarczv

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net
(Filip, 13. jun 2017 08:06)

Pa da li ti uopste znas sta LeChocke znaci??
Kakve veze ima broj poena i procenat suta??!
Izraz(sleng) "LeChocke" je lebron dobio zato sto kad god se lomi(bez obzira na broj postignutih poena i procenat suta) lbj je zachoukuje i ne ubacuje vise nista nego samo dodaje loptu saigracima...
A za manu interneta se slazem ti si pravi primer

Pozz

Bojan

pre 6 godina

javale mcgee
ne mozes ljudima udovoljiti, kad je lopta kod Lebrona, sto je kod njega, kad nije kod njega, on je kukavica bezi od lopte :)
nista ovde nije kriv LBJ, niti su krivi JR, Shumpert, Corvetbi ostai, oni i jesu igraci kojima drugi, poput Lebrona, izgradjuju pozicije odakle ovi resetaju.
retardirano je reci da Lebron ne moze sam, jer ima sjajnu podrsku, ali je GSW bolji i balansiraniji tim koji je u stanju da vrti svakog igraca u ekipi bez opadanja intenziteta i samim tim oad dodje zavrsnica Durant je daleko sveziji i loze zadati zavrsni udarac izmorenom protivniku. Slicna situacija je bila 2014, samo sto su oba aktera bila sporija, gledao sam tad svaki mec i uvek je bilo, Majami je u igri dok Lebron ima snage.

Deus

pre 6 godina

Ljudi aj Lebron je sjajan igrac nema tu sta, ali Irving im tako vadi gu*ice da to nije moguce, u ovoj bukvalno James kad i kad, Tompson igra u napadu perfektno cak se i probudio uzeo poneki skok, jr Smit kad je vazno zvekne trojku i svidja mi se rola Jefersona u celoj prici imao je par lepih odbrana i vidi se da se lomi i cima da pobede ali u globalu Irving ih u napadu drzi samo tako.
P.S. Svako ko kaze da je Tompson u ovoj igrao kao drvo i ostlae gluposti verujem da nije gledao tekmu, za sad je covek perfektan sto se tice izbora suteva kao i pretnji tj pravljenja faulova nad njim posto je agresivan.

JeRemija

pre 6 godina

@Big Ron
Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Durent udari Lebrona po glavi, ovaj zakuca i ne dobije faul, i to bi bio treći, ključan donekle, a najgore od svega, za jako sličnu situaciju kad ga Lav tako zakačio, on dobio flagrant, a sad nista.
Klivlendu fali trener, ozbiljan, meni je neshvatljivo da kroz celu karijeru, Lebron nije imao ozbiljnog trenera, da je imao, bio bi bolji skor u finalima sigurno, doduše, bio je u 4 od 5 izgubljenih autsajder

nista o nicemu

pre 6 godina

Nekako sam pomalo razocaran. sportom uopste. Real je pregazio Juve, Warriorsi Cavse, Nadal prosetao kroz RG, Chelsea kroz PL... Hocu opet da gledam ono finale Liverpul Milan, finale AUS Opena 2012 ili Wimbldona 2008, Lakersi vs Kingsi, Spursi va Pistonsi. Nadajmo se da ce biti zanimljivije sledece godine. Sportski pozdrav
(Ocekivanja, 13. jun 2017 09:05)

Pa Lejkersi su bili jaci od Kingsa

Bojan

pre 6 godina

ljudi kada kazu da LBJ nema pomoc, sama po sebi ta recenica nije tacna, Klivlend je sjajna ekipa, cak je i prilicno dobro ukomponovana. Kajri je brutalan igrac, Kevin Lav, iako ga ne volim licno, pirilicno koristan ako se koristi na pravi nacin, i role player igraci poput Corvera, Shumperta i momka koji je razvalio sinoc, JR Smitha, to je sampionska ekipa u bilo kojoj eri. E sad, stvar je u tome da je GSW jos bolja ekipa, KD, Kari, Grin, Tompson, bilo koga da im dodas, favoriti su u bilo kom vremenu protiv bilo koga. Klivlend protiv GSWa bez Durenta = egal serija, sa Durentom, glatkih 4-1. Imao je Klivlend sansu u 3. mecu koju je realno morao da iskoristi, ali da su to dobili samo bi bilo 4-2
i da, Klivlend jeste druga najbolja ekipa u ligi, cak i da nisu ovako vestacki razdvojene konferencije, Klivlend bi dobio Spurse sa zdravom kandzom.

videcemo sta ce se desiti sledece sezone, ali voleo bih da se ovi supertimovi malo rasformiraju. ovolika koncentracija talenta na jednom mestu nije zdrava za ligu (iako je trenutno najgledanija ikada)

Bojan

pre 6 godina

(felix, 13. jun 2017 10:23)
ne treba preterivati, MJa je tu cuvao Russell, nista specijalno od odbrambenog igraca, ali solidan.
zatim Majkla je cuvao Pejton u poslednje 3 utakmice serije 96, a Pejton je vrhunski odbrambeni igrac i te 3 utakmice su tri najgore finalne utakmice u Majklovoj karijeri. Davao je 24 poena po mecu sa 37% suta.

petarczv

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
(coki, 13. jun 2017 10:12)

Jordan je igrao sa pipenom i rodmanom sto se tice all starr igraca i pravih zvezda u nba Dok je lebron igrao sa Wade,Ray Alen,Cris Bosh,Kyrie Irwing i Kevin Love...

nista o nicemu

pre 6 godina

ne mozes ljudima udovoljiti, kad je lopta kod Lebrona, sto je kod njega, kad nije kod njega, on je kukavica bezi od lopte :)
nista ovde nije kriv LBJ, niti su krivi JR, Shumpert, Corvetbi ostai, oni i jesu igraci kojima drugi, poput Lebrona, izgradjuju pozicije odakle ovi resetaju.
retardirano je reci da Lebron ne moze sam, jer ima sjajnu podrsku, ali je GSW bolji i balansiraniji tim koji je u stanju da vrti svakog igraca u ekipi bez opadanja intenziteta i samim tim oad dodje zavrsnica Durant je daleko sveziji i loze zadati zavrsni udarac izmorenom protivniku. Slicna situacija je bila 2014, samo sto su oba aktera bila sporija, gledao sam tad svaki mec i uvek je bilo, Majami je u igri dok Lebron ima snage.
(Bojan, 13. jun 2017 13:44)

Bojane, i ti si kao i Jeremija rekao ako Klivlend izgubi neces se vise javljati. Zasto jos uvek komentarises?

grof monte kristo

pre 6 godina

@NastyB
"lebron gusi saigrace" i "videcete kad se povuce da su bolji bez njega"
Auuu... U zivotu gori komentar nisam procitao!
Klivlend sa Lebronom do finala 2007, bez njega najgori tim lige oborili rekord NBA po broju uzastopnih poraza.
Majami od 2007 do 2010 4 godine ne moze da prodje prvu rudnu plejofa, kad dodje Lebron 4 finala za redom i 2 titule, kad ode Lebron, opet Majami ne moze da udje u plejof. Kajri i Love nisu mogli svoje timove da uvedu u plejof godinama, JR Smit i Sumpert nikad nista nisu napravili u Njujorku.
Dzejms je najkorisniji igrac lige zadnjih 10 godina po recima Grega Popovica i Medzika Dzonsona, ali sta zanju oni...

Milan

pre 6 godina

Ovde se ponajmanje piše o igraču koji to najviše zaslužuje. Da Durent nije prešao u GSW ja ne bih znao koliko je kompletan igrač. Timu je dao i skokove i blokade i asistencije posle prodora. Poene smo svakako očekivali mada je bilo skepse da li može da ih proizvede kada je najvažnije. Odgovor smo dobili- može!
Definitivno Westbruk ga je gušio u OKL, veličina Karija i Tompsona je što nisu!

nista o nicemu

pre 6 godina

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34)

Protiv Sparsa nije. Alen ga je izvukao, zato je sledeci put ostavio Irvinga da igra kad je gusto.

neko iz mase

pre 6 godina

Dobro, očekivano ! GSW u odnosu na prošlu godinu nije sebi dozvolio da im se desi isti kiks. To je razlog što su se našli na pobedničkom postolju. Stoga svaka im čast.

insajder

pre 6 godina

Cleveland ima 2 rupe u timu - JR Smitha i Tristan Thompsona, koji su tu gde su zahvaljujuci drugarstvu sa LBJ-om. Inace prvi igra za 12.8 a drugi za 15.3 milijuna dolara po sezoni...

petarczv

pre 6 godina

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka... 
(petarczv, 13. jun 2017 11:55) 

Majstore, ne pada mi na pamet. Obecao si, nisi ispunio, zivot ide dalje. I nisam Lebronov fan, pozdrav.
(nista o nicemu, 13. jun 2017 12:50)

Onda pali...

Bojan

pre 6 godina

(petarczv, 13. jun 2017 15:19)
Rasel je igrao ligi koja je imala i manje od 20 klubova, rasla je dok je on bio tu. ali zasto to umanjuje uspeh? covek je uzeo 11 od 13 komada, a manja liga znaci samo da je talenat koncentrisaniji u par klubova. liga je imala ispod 25 klubova sve do dolaska Majkla u ligu i nakon penzionisanja Rasela sve do Lejkersa 87 NIKO nije odbranio titulu, a onda kad je bilo 27+ klubova odjednom su sve ekipu osvajale titule po nekoliko u nizu. Lejkersi, Detroit, Cikago, Hjuston, Cikago pa opet Lejkersi.

Objektivno

pre 6 godina

Najbolji smo tim ikada u bilo kom sportu,zato i svima smetamo. Sudije su probale da nas uniste ali uspeli nisu.
Recite mi da ne uzivate u leprsavosti jedno Stefa Kerija ili umetnosti KDa ili borbi Dejmona i Igija,serijama cepanja mrezica KlejKleja,KD naj igrac na svetu a do kraja karijere veci i od MJ,ovaj TIM bi pocistio cikago iz devedesetih 4 0 sigurno,hajppvanog Jordana koga bi Klej u dzep stavio,SLAVI SE TITULA I U SRBIJI!!
#hatersgonnahate#strenghtinnumbers

Pera

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
(coki, 13. jun 2017 10:12)
Ne pije ti vodu teorija, druze. Dzordan ima prosek preko 30 za svijih 15 godina ( od kojih je jednu odigrao oko pola). Plus je igrao u sistemu sa manje utakmica jedno vreme. Le brin je strasna igracina, ali je Dzordan ipak lider kakav se jednom vidja.
Oko odbrana. Cvrsce su bile devedesetih, ali je tada bilo zabranjenobigrati zonu (sto je izolaciju cinilo jako korisnom)

JeRemija

pre 6 godina

@petarczv
Školarac, prethodni komentar sam napisao u 5:06h a tada je tekma još uvek trajala. Ti to naravno ne znaš, jer nisi nijedan meč Finala odgledao ali si prvi u komentarisanju i stručnoj analizi.
Ja ću svoje obećanje ispuniti i više neću ostaviti nijedan komentar ovde!
ps. Lebron će do kraja karijere sigurno uzeti još bar 2 prstena što će ga svrstati među najbolje ikada, mada je po mom mišljenju trenutno u top 3! Džordan će ostati NAJPOPULARNIJI košarkaš svih vremena i tu nema spora! Ko je najbolji ikada je nemoguće odrediti. Ako ćemo po titulama- to je Bil Rasel! Tako da, uživajte još par godina u igri LBJ. Takav igrač se više neće pojaviti.

petarczv

pre 6 godina

@petarczv 
Školarac, prethodni komentar sam napisao u 5:06h a tada je tekma još uvek trajala. Ti to naravno ne znaš, jer nisi nijedan meč Finala odgledao ali si prvi u komentarisanju i stručnoj analizi. 
Ja ću svoje obećanje ispuniti i više neću ostaviti nijedan komentar ovde! 
ps. Lebron će do kraja karijere sigurno uzeti još bar 2 prstena što će ga svrstati među najbolje ikada, mada je po mom mišljenju trenutno u top 3! Džordan će ostati NAJPOPULARNIJI košarkaš svih vremena i tu nema spora! Ko je najbolji ikada je nemoguće odrediti. Ako ćemo po titulama- to je Bil Rasel! Tako da, uživajte još par godina u igri LBJ. Takav igrač se više neće pojaviti.
(JeRemija, 13. jun 2017 13:01)


Bil rasel je uzimao prstenje kad je liga imala 20 klubova

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Samo protiv dalasa?!? A protiv san antonia? A prosle god protiv gsw?! 

Pa ljudi termin Lechocke je nastao po njemu...xaxxaxaxaxaxa
(petarczv, 13. jun 2017 11:49)

Sve, sve, ali ti ladno pominješ njegove partije IZ PROŠLE SEZONE NBA FINALA???
Dečko, jel ti uopšte gledaš utakmice ili samo dođeš ovde i troluješ kad dođe vest???

paspalj chandler

pre 6 godina

Covek je ovde izjavio da je lako cuvati drugog najboljeg strelca svih vremena a najboljeg asistenta i kradljivca lige je nazvao nastavnikom tehnickog i ja sad treba da pricam sa njim o kosarci?

coki

pre 6 godina

LeBron u finalu na 5 utakmica peosek 33,6p - 12 s i 10 a uz vrhunski procenat suta....a neko spominje Dzordana koji je imao losije brojke od ovih.

Daa

pre 6 godina

A neki lebronovi navijaci su kao najavljivali neki preokret nesto kao prosle sezone wooow. Preokreti se ne desavaju stalno, a i onaj od prosle godine je bio mnogoooo srecan. Sada ce naravno lebron u drugi tim, sto je ok za mene jer tada bi opet poceo da gotivim klivlend.

Lesa

pre 6 godina

Uopste mi nije jasno kakve to bolje procente stalno neki pominju kada porede neuporedivo (MJ vs LBJ)? Posebno kada gledamo Playoff...

http://www.landofbasketball.com/player_comparison/lebron_james_vs_michael_jordan.htm

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ivan, 13. jun 2017 06:49) 
Ivane, Lebron nikako ne moze da postane prvi nego treci igrac koji je osvajao prstenove sa tri tima, pre njega su to uradili Robert Horry i John Salley. 
Pozdrav svim ljubiteljima NBA kosarke
(Darko, 13. jun 2017 07:07)

Nisam nesto čačkao po info, ali, jel postoji igrač koji je osvojio prsten sa više od tri ekipe?

Bojan

pre 6 godina

(Pera, 13. jun 2017 10:49)
NBA oduvek ima 82 utakmice (bio je jedan period pre 80ih kada je bilo 80), sem u dve lockout sezone 1999 (50 utakmica) i 2012 (66 utakmica), u obe Majkl nije igrao.
Majkl je je u svojoj drugoj sezoni imao prelom pa je igrao samo poslednjih 10-20 meceva, kao i kad se vratio iz prve penzije.
i ajde da zavrsimo taj mit o strasnim odbrama 80ih i 90ih. uvek se fokusira na Detroit sto je samo kraj 80ih, i NYK 90ih (uzasna luzerska ekipa). Da ne ulazim u dublju analizu dalju, da li se samo na osnovu 2 ekipe mogu reci da su odbrane strasne.
Eto Bulsi u drugoj polovini 90ih su igrali paklenu odbranu, ali igrali su je i Sparsi tokom poslednje dekade, Detroit u prvoj polovini iste, zatim u novijoj eri Memfis, Indijana. Pa i ovaj GSW ima sjajnu odbranu, samo sto igraju dosta brzo, pa se postize puno poena i prima dosta.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Igudala cuva sve, i visoko i nisko....prvo spakovao u dzep Lebrona a potom i Irvinga. A u napadu dupliraju KD i Stefa, a Igi radi sto oce
(Biggus_Dickus, 13. jun 2017 04:41)

I ja bih stavljao u džep igrače kad mi dozvole da rukama držim protivnika ( irvinga bukvalno drži rukama u prodorima)

Bojan

pre 6 godina

petarczv
ovako kad ih nabrojis covek bi pomislio da je lebron juce igrao sa vejdom, bosom alenom iz najboljih dana i uz to irvingom i lavom :)
i Majkl je igrao sa Parishom, znaci 97 4 hall of fame igraca u ekipi
istom logikom 91-93 su bila 4all star igraca u ekipi (dvojica su bila samo 94 u all staru). da li je Majkl ikada igrao protiv ekipe sa 4 all stara ili 4 hof igraca. nope, maksimum je bio dva

Lesa

pre 6 godina

A jos gore po vaseg kralja posatje ako se izuzmu sezone u Wizardsima gde je Majkl igrao sa cetiri banke, kakve crne bolje procente Lebrona vise pominjete? Samo ne znam da li se pravite ludi ili druge pravite ludima sa takvim izjavama? Pogledajte koliko mu je procenat opao u te/radi te dve sezone...

http://www.basketball-reference.com/players/j/jordami01.html

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Jeremija sa novim nickom, malo ipak bode oci to sto od zadnjih nekoliko finala koje je izgubio,igraci koje je Lebron cuvao postaju MVP finala..Kawhi,Igudala,Durent..aj samo jos nemoj da mi kukate kako nema sa kim da igra. KLIVLEND JE UBEDLJIVO NAJSKUPLJA EKIPA U NBA DOK JE GS TEK NA 14.MESTU PO PLATAMA.James je dovodio sta je hteo i koga je hteo Upravo iz tog razloga, cestitam Voriorsima na tituli
(DoDoni, 13. jun 2017 07:30)

E ljudi, primetih da par vas pišete ovo, ma bre kakve crne veze imam ja sa Jeremijom, pre svega sam realniji od njega i nisam totalno ostrašćen a drugo, ako si pratio b92 i komentare svuda na sportskim vestima, onda znaš da preko dve godine sam ovde sa ovim nikom, koji mi stoji jer me mrzi promeniti, pre sam bio kum međutim onaj Zvezdaš Kum što se potpisuje se pojavio pa ja tad promenio kad uzeo nov telefon i to e to, kakav crni Jeremija, jedino zajedničko je što volimo Lebrona

Realno

pre 6 godina

Vidim neke komentare kazu Lebrona nema u zavrsnici nije najveci ako cemo tako onda je najbolji ikad Joe Johnson. Kada bih birao izmedju Durenta, LbJ, Dzordana i Dzonsona da mi sutira zadnji napad za pobedu ili produzetak Dzonsona bih izabrao.

coki

pre 6 godina

ws...Kajri 9-22 i nije bas vrhunski procenat suta.Samo J.R.odigrao dobro uz LeBrona,malo je to za ovakav GSW.LeBron je u celom ovom plejofu imao 1 losu utakmicu(!!!) dok su svi deugi igraci imali po 4-5.Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit).

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Nazalost ocekivalo se da Voriorsi opet osvoje trofej.Sledece sezone sa pojacanim sastavom San Antonio cilja finale ali i trofej.Bice maler ako opet naidjemo na GS Voriorse ilo Klivlend,samo njih ne mozemo da pobedimo.

Bojan

pre 6 godina

(Darko, 13. jun 2017 07:07)
Salley i Horry jesu osvojili titule sa 3 razlicita tima, Horry po bar 2 sa 3 razlicita sto je jos zanimljiviji uspeh, ali nijedan ni drugi nisu bili vodje tog tima u kom su igrali.
3 MVP finala sa 3 razlicite ekipe, to bi stvarno bio zanimljiv uspeh.

coki

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.

Ivan

pre 6 godina

Kada GSW vodi onda komentari i lajkovi ovde idu u njihovu korist, a kada CLE vodi onda u njihovu naravno! Pa čekajte bre ljudi, za koga vi uopšte navijate? Ja za košarku! I zato mi ne pada na pamet da pišem navijačke komentare za onaj tim koji vodi i pobeđuje a kada gubi da odmah prelazim na drugu stranu!

Inače, moje lično mišljenje o petoj utakmici je da Kavsi pobeđuju. Jednostavno Voriorsi su se u prve tri utakmice ispucali i sada Kavsi preuzimaju inicijativu, to je toliko očigledno, a i znaju kako se prave preokteti protiv Voriorsa i imaju velike izglede da ove godine naprave još veće čudo nego prošle i da postanu prvi tim koji u finalu NBA okreće 0:3 u svoju korist i pobeđuje! Mislim da Voriorsi neće završiti seriju večeras, ide to opet u Klivlend pa opet u Oukland u sedmoj tekmi i Kavsi opet pobeđuju videćete!

Deus

pre 6 godina

I da li neko provaljuje da se James non stop smeje? Gube skoro 15 razlike on prica sa Durantom i smeje se, gube 5 razlika prisao treneru prica sa njim smeje se kao da ga libo uvo da li ce izgubiti. Malo ga ne kapira, ili ga libo uvo ili zna da je namesteno pa sto da se cima xD

Bojan

pre 6 godina

@mali
ko uopste tvrdi to na osnovu poena
Kukoc je igrao u timu sa MJom i Pipenom, znaci bio je u najboljem slucaju treca opcija u napadu Bulsa, sto ce reci, pn nije postizao vise poena zbog saigraca, ne zbog odbrana

nista o nicemu

pre 6 godina

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka...
(petarczv, 13. jun 2017 11:55)

Majstore, ne pada mi na pamet. Obecao si, nisi ispunio, zivot ide dalje. I nisam Lebronov fan, pozdrav.

Bojan

pre 6 godina

(Lesa, 13. jun 2017 14:23)
ajde, gledaj samo za Cikago, bez Vizardsa,
sut za 2, Lebron 54.3%, Majkl 52%, sut za 3 Lebron 34.2%, Majkl 33.2%, a jos je Majkl nabio prosek u 2 ipo sezone kada je trojka bila na 6.25 a ne na klasicnom rastojanju (bez toga njegov prosek sa trojke je 30%)

pored toga, ako ces Majklu da skidas dve najlosije sezone u cetrdesetim, ajde da ne racunamo Lebronu prve dve sezone kao tinejdzer i dobijamo 55.6% za 2 i 34.4 za 3. drugim recima, za nekoliko procenata bolje od Majkla. nesporno je da Lebron ima vecu konverziju suteva u poene. sa druge strane, vise bira suteve od Majkla i ako nema izglednu poziciju gleda da asistira, stoga lebron ima vise asistencija i izgubljenih lopti

Banjaluka

pre 6 godina

LBJ najveci u 21 vijeku! Naravno najveci igrac danasnjice, najkompletniji ikad! Odmah uz njega Djurent i Kawai Lenard, malo iza Kari, pa onda Rasel, Harden, Wol i ostali! Uzivajte u atomskoj kosarci i sto imate priliku gledati LBJ jedinog u istoriji koji se moze porediti sa MJ! Jedinog!

Ivan

pre 6 godina

ipak realno, ne mislim da gresim ako bih rekao da su GSW, SAS i CLE danas jaci od Jute tada, preterao sam da ne bi bili top5 danas, ali za ove tri sam ubedjen da bi ih dobili bez vecih problema. takodje, ako smo GSW prosle sezone poredili sa Bulsima 96, ove sezone nemam isto dileme da bi GSW pobedio u tom nekom hipotetockom duelu, nesto teze nego sto su dobili Klivlend , ali opet ne vidim da bi ofanziva koja se fokusira samo na Majkla bila dovoljna da se postigne dovoljno poena protiv GSWa koji deluje ofanzivno nezaustavljiv
(Bojan, 13. jun 2017 20:24)

Napad Cikaga nije bio zasnovan samo na MJ-u. Dovoljno je da spomenem cuveni trougao, koncepciju igre koju su samo pokusavali da kopiraju. Drugo, Cikago je defanzivno bio neuporedivo bolji od ovog Klivlenda - Harper, Dzordan, Pipen, Rodman, Kukoc.

coki

pre 6 godina

texo...3-5 nije bolje od 6-0 je takodje statistika,a nije samo Jeremija neko ko nema komplekse pa ceni jednog od dva najbolja u istoriji.Dzordan nije vodio do finala nikad najgoru ekipu ikad(Klivlend sa pocetka LeBronove karijere),spominje se i da je Dzordan imao par poena prosecno vise od LeBrona u Plejofu,ali izgleda 2 poena vise znaci bolje nego LeBronovih 6-7 skokova vise i 5-6 asistencija vise prosecno nego Dzordan.Dzordan je za mene u top 2,na kom mestu ne znam jos ali prave od njega marsovca a ne coveka koji je imao daleko losije prpcente suta nego LeBron a MJ imao pregrst meceva sa sutom 9-35 i slicno.

Bojan

pre 6 godina

(nista o nicemu, 13. jun 2017 09:35)
Chicago-Portland 1992
Majkl sutira 10 puta za 3 poena, daje 6 trojki, ceo svet zadivljen
lakat u vrat? handchecking? nikoga nema na 2 metra od njega i za one 4 trojke koje je promasio, kao ni za ovih 6 koje je dao.

Bojan

pre 6 godina

@Ivan
izjava je na nivou one da bi juta pojela danas sve ekipe bez probleme.

ipak realno, ne mislim da gresim ako bih rekao da su GSW, SAS i CLE danas jaci od Jute tada, preterao sam da ne bi bili top5 danas, ali za ove tri sam ubedjen da bi ih dobili bez vecih problema. takodje, ako smo GSW prosle sezone poredili sa Bulsima 96, ove sezone nemam isto dileme da bi GSW pobedio u tom nekom hipotetockom duelu, nesto teze nego sto su dobili Klivlend , ali opet ne vidim da bi ofanziva koja se fokusira samo na Majkla bila dovoljna da se postigne dovoljno poena protiv GSWa koji deluje ofanzivno nezaustavljiv

nista o nicemu

pre 6 godina

A šta ako sledeće tri sezone tipa Lebron osvoji tri titule? Hahahah
šalim se malo, mada nije nemoguće doduše, ali, ja ne znam ko uopšte poteže priče o tome Lebron vs Jordan.
Dva TOTALNO RAZLIČITA TIPA igrača kao prvo, kao drugo, NISU ISTA POZICIJA, ne igraju istu KOŠARKU!
Pre bi trebalo da se Kobi dovodi u tu priču, jer je on kopija stila Jordana.
A ako se priča generalno za goat diskusiju, meni to nikad nije bio Jordan, nego Bil Rasel, taj čovek je bio ispred vremena 30 godina, najmanje
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 07:34)

I dalje ce imati 5 poraza, a nece biti glavni igrac jos 3 godine. 2 tesko, ali 3 nema sanse.

Memfis

pre 6 godina

Ako ti ne cenis svoju majku drugi je cene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boston, 13. jun 2017 07:17)

Nemoj da izvrćeš moje reči, i budeš bezobrazan. Ono Are you happy je kao da ima 5 godina, no nebitno.

Bojan

pre 6 godina

(GarbageTimeStatPadding, 13. jun 2017 14:48)
7 utakmica bi se igrala u Finiksu

(nista o nicemu, 13. jun 2017 14:37)
gde i kad sam to rekao?
navijao sam za Klivlend, ali sam oduvek tvrdio da je GSW favorit, i pre pocetka sezone i pre pocetka plejofa i tokom plejofa. tokom sezone sam mislio i da Klivlend nece doci do velikog finala.
(Aleksa, 13. jun 2017 14:54)
ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani. da, pobedili su Hjuston 97 i 98, kad su ovi vec bili poprilicno nezainteresovani i daleko od svog vrhunca.

jorgovan

pre 6 godina

(NastyB, 13. jun 2017 09:57)
Pat ga drzao na uzdi? Opet ti imas neke insajder informacije. Kao onomad sto si odvalio Lebron ima dil sa Silverom i ovaj suspendovao Grina prosle godine :)
Nego ne mogu da verujem da si napisao da je problem Klivlenda Lebron, da se covek prekrsti. Klivlend ne bi prosao Indijanu bez Lebrona. Ovde se rade neke toboze analize a realno je da je da su Kavsi imali dosta povreda ove sezone i lose zavrsili regularni deo, dok su u plejofu dizali formu i do plasmana u finale igrali odlicnu i dominatnu kosarku i bukvalno pregazili sve rivale.U finalu se desio GS koji je dosta bolja ekipa i ne znam cemu sad nipodastavanje sezone i rezultata Klivlenda kad su imali sasvim dobru sezonu.
Jos je interesantno kako niko nije komentarisao domacinsko sudjenje sinoc a bila je prava drama nakon sudjenja u Klivlendu. Detalj koji je direktno uticao na tok meca ne sviranje 3 licne Durentu. Iguadala covek igra rukometnu odbranu u par navrata nad Irvingom i Lebronom,ja samo ostao zatecen da sudije ono ne sviraju. Steta sto Klivlend nije bolje zatvorio trecu utakmicu pa da se produzi serija ali bi ishod gotovo izvesno bio identican.
Ne znam odakle ideja da Lebron napusta Klivlend, mislim da ce se tamo i penzionisati.

Darko

pre 6 godina

(Bojan, 13. jun 2017 09:55)

To se apsolutno slazem da ni Horry a ni Salley nisu bili prve zvezde timova i da bi eventualna Lebronova titula sa potencijalnim trecim timom bila pa u neku ruku fantastican uspeh, mada se Horry-ju mora priznati da je bio u par navrata vrlo bitan sraf u osvajanju tih titula, tzv sesti covek tima.
U svakom slucaju pozdrav i tebi a i svim ljubiteljima NBA kosarke

Darko

pre 6 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 07:17)

Ne postoji ni jedan igrac koji ima cetiri titule sa 4 razlicita tima, pomenuti Horry i Salley su rekorderi sa po tri titule sa tri razlicita tima.

Staridz

pre 6 godina

A dje su navijaci klivlenda sad a? Zasto cutite zasto cutite? Demonstracija sile GOLDE STATE jaki smo ko crna zemlja ima li jacih?? A jel igro djems nesto ga nisam video,a teo on da bude najbolji na svetu a teo je teo. Slavi zapad amerike slavi San francisko slavi sva elita u holivudu slavi i donald trump. A dje vam titulaaaa??

Objektivno

pre 6 godina

Najbolji smo tim ikada u bilo kom sportu,zato i svima smetamo. Sudije su probale da nas uniste ali uspeli nisu.
Recite mi da ne uzivate u leprsavosti jedno Stefa Kerija ili umetnosti KDa ili borbi Dejmona i Igija,serijama cepanja mrezica KlejKleja,KD naj igrac na svetu a do kraja karijere veci i od MJ,ovaj TIM bi pocistio cikago iz devedesetih 4 0 sigurno,hajppvanog Jordana koga bi Klej u dzep stavio,SLAVI SE TITULA I U SRBIJI!!
#hatersgonnahate#strenghtinnumbers

Giocatore

pre 6 godina

da Kari zvace dve zastite pa mi ne bi bilo antipaticno koliko moze ponasanje Dzejmsa, on je klasican onaj basketas koji ti na basketu prica kako je drao Djordjevica, Danilovica i ostale pre 20 godina i sad ti ne smes kos da das zbog te cinjenice, prosto neverovatno da kad god lik dobije licnu gresku reaguje u fazonu "nemoguce je da ja to mogu da ucinim, nikad nisam napravio faul"

Rade Futog

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Morao je LeFlop da pređe u Majami kod Boša i Vejda da bi uzeo prsten. Malo smo licemerni sinak.
(brufen_od_400, 13. jun 2017 07:30)
Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.

Big Ron

pre 6 godina

0da Kari zvace dve zastite pa mi ne bi bilo antipaticno koliko moze ponasanje Dzejmsa, on je klasican onaj basketas koji ti na basketu prica kako je drao Djordjevica, Danilovica i ostale pre 20 godina i sad ti ne smes kos da das zbog te cinjenice, prosto neverovatno da kad god lik dobije licnu gresku reaguje u fazonu "nemoguce je da ja to mogu da ucinim, nikad nisam napravio faul"
(Giocatore, 13. jun 2017 03:49)p

Slazem se u potpunosti !! Svaku, ali svaku sudijsku odluku koja nije u njegovu korist on komentarise, pravi grimase, cudi se.. Princeza od 113kg.
Jeremija, spremaj se polako.. :)

palop

pre 6 godina

Ne volim Lebrona oduvek uopšte, ali ovaj nabeđeni što žvaće protezu, taj je tip najgadniji.
(Sle, 13. jun 2017 03:38)

Nikoga, ni jednog igraca nisam cuo da kaze nesto lose o Kariju, naprotiv. Ti ako si ga procenio na osnovu zvakanja zastitne gume, svaka ti cast. Ja inace ovde navijam za Lebrona i Kavse.

Miki Grom

pre 6 godina

Teško da ovo Kavsi preokrenu, poluvreme -11. Lav dao 0 poena, Irving prosek, ali ništa više. Korver užas, a tek Tristan, čovek je drvo javorovo. Dzejms sam vuče, mada i JR Smit daje lep doprinos, trojke 3/3 za sada, 12p. E sada nije nemoguće ali moraju i ostali da prorade, ali bilo šta bilo jedan je LeBron, mnogo je bilo teško doći Durentu u već najjaču ekipu.
PS: Paculija i West 'ološi' kakvih nema.
#YNWA LeBron, LFC is with you !!!

Ivan

pre 6 godina

Kada GSW vodi onda komentari i lajkovi ovde idu u njihovu korist, a kada CLE vodi onda u njihovu naravno! Pa čekajte bre ljudi, za koga vi uopšte navijate? Ja za košarku! I zato mi ne pada na pamet da pišem navijačke komentare za onaj tim koji vodi i pobeđuje a kada gubi da odmah prelazim na drugu stranu!

Inače, moje lično mišljenje o petoj utakmici je da Kavsi pobeđuju. Jednostavno Voriorsi su se u prve tri utakmice ispucali i sada Kavsi preuzimaju inicijativu, to je toliko očigledno, a i znaju kako se prave preokteti protiv Voriorsa i imaju velike izglede da ove godine naprave još veće čudo nego prošle i da postanu prvi tim koji u finalu NBA okreće 0:3 u svoju korist i pobeđuje! Mislim da Voriorsi neće završiti seriju večeras, ide to opet u Klivlend pa opet u Oukland u sedmoj tekmi i Kavsi opet pobeđuju videćete!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Jordan 6-0 u finalu 

LeChoke 3-5 u finalu 


Šta nije jasno dečurlijo?
(Texo, 13. jun 2017 05:55)

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?

coki

pre 6 godina

LeBron u finalu na 5 utakmica peosek 33,6p - 12 s i 10 a uz vrhunski procenat suta....a neko spominje Dzordana koji je imao losije brojke od ovih.

JeRemija

pre 6 godina

@Big Ron
Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, mozes samo da places sad.. Uzivaj u statistickim majstorijama Lebronka. Sa ovakvim skorom u finalima Lebronko max moze da udje u top 5 igraca svih vremena, top 3 je nedostizno za tvoju princezu.. A poredjenja sa Dzordanom.. To je vec smesno.

Brufen_od_400

pre 6 godina

5 PUKNUTIH finala LeFlopa.

Pa ajde da vidim tog kvazistrucnjaka koji će da napiše da je "bolji od Dzordana".

Jedan je BOG KOŠARKE MAJKL DŽORDAN.

Charlie Perez

pre 6 godina

Dužnost i obaveza svakog pravog ljubitelja i poštovaoca ove igre je da navija protiv tima koji posle 73-9 sezone dovede najboljeg igrača današnjice.
Zamislite Real koji posle dve uzastopne LŠ sad dovodi Mesija..

MVPofNBA

pre 6 godina

Dzejms sam igra? Pa da li ste vi normalni? Zasto ste toliko puni mrznje I ne mozete da priznate da je Golden Stejt bolji tim trenutno? Ljudi igraju skroz nesebicnu I timsku kosarku, I jedini su moderni tim koji podseca na showtime Lejkerse.

ws

pre 6 godina

Dzejms sam igra.. 
Samo kad bi Klivlend imao krstenog centra ima bi mnoogo vece sanse
(deda91, 13. jun 2017 03:37)

Sta bre sam igra, a Dzej Ar i Kajri šta rade, šišaju majmune?

Ivan

pre 6 godina

Zasluženo Voriorsi pobedili, videćemo sledeće sezone šta će se dešavati, hoće li Durent ostati još jednu sezonu u Voriorsima a Lebron u njegovom Klivlendu ili će se možda Durent vratiti kod drugara mu Vestbruka a Lebron potražiti nove izazove i postati prvi čovek sa NBA prstenima osvajanim sa tri različita tima! Iskreno voleo bi bar još jednu sezonu da gledam ova dva super tima GSW i CLE u finalu sa ovim ključnim zvezdama u njihovim rosterima jer košarka koju su prikazali je fantastična, brza, napadačka, milina za gledanje.

felix

pre 6 godina

Za ove sto pricaju 90-ih se igrale odbrane, pa nije isto igrati odbranu protiv tromog Melouna i dva mala belca koji izgledaju kao nastavnik tehnickog i domar u osnovnoj skoli, mislim na Hornaceka i Stoktona, i igrati protiv "cuda prirode" Durenta i najboljeg suterskog tima u istoriji koji gadjaju trojke sa 10 metara, uz to KD i Stef oba imaju MVP sezone a sa klupe ulazi Igudala MVP finala.
I pazi poredjenje: kao Dzordan zaustavio Hornaceka, a ovi nisu uspeli da zaustave Durenta pored jos 3 al-stara
Ako cemo posteno, niti bi Horncek zaustavio Lebrona koji bi mu uvalio 50, niti bi Dzordan zaustavio Durenta koji je visok oko 210 a precizan kao bek suter. I kao Cikago igrao odbranu a ovi "ne znaju"

realno

pre 6 godina

uzivajte u kosarci,uzivajte u magiji karija,durenta,grina,kleja i ostalih,zahvalite se bogu sto su oni normalne zvezde koje mogu zajedno i koji SLUSAJU trenera. trener ipak nesto znaci u kosarci a ako lebron nije mpgoa ni sa jednim onda to ipak govori malo i o njemu,ljubi vas cika sve i bez sikiracije.

nista o nicemu

pre 6 godina

Nekako sam pomalo razocaran. sportom uopste. Real je pregazio Juve, Warriorsi Cavse, Nadal prosetao kroz RG, Chelsea kroz PL... Hocu opet da gledam ono finale Liverpul Milan, finale AUS Opena 2012 ili Wimbldona 2008, Lakersi vs Kingsi, Spursi va Pistonsi. Nadajmo se da ce biti zanimljivije sledece godine. Sportski pozdrav
(Ocekivanja, 13. jun 2017 09:05)

Pa Lejkersi su bili jaci od Kingsa

Bojan

pre 6 godina

(nista o nicemu, 13. jun 2017 09:35)
Chicago-Portland 1992
Majkl sutira 10 puta za 3 poena, daje 6 trojki, ceo svet zadivljen
lakat u vrat? handchecking? nikoga nema na 2 metra od njega i za one 4 trojke koje je promasio, kao ni za ovih 6 koje je dao.

Banjaluka

pre 6 godina

LBJ najveci u 21 vijeku! Naravno najveci igrac danasnjice, najkompletniji ikad! Odmah uz njega Djurent i Kawai Lenard, malo iza Kari, pa onda Rasel, Harden, Wol i ostali! Uzivajte u atomskoj kosarci i sto imate priliku gledati LBJ jedinog u istoriji koji se moze porediti sa MJ! Jedinog!

KORN

pre 6 godina

uzivajte u kosarci,uzivajte u magiji karija,durenta,grina,kleja i ostalih,zahvalite se bogu sto su oni normalne zvezde koje mogu zajedno i koji SLUSAJU trenera. trener ipak nesto znaci u kosarci a ako lebron nije mpgoa ni sa jednim onda to ipak govori malo i o njemu,ljubi vas cika sve i bez sikiracije.
(realno, 13. jun 2017 06:51)
Ako si ti uzivao u ovom plej ofu onda nemas pojma sta je prava kosarka.Ovo ti je bila najgora i najdosadnija sezona u istoriji NBA.Ne zna se sta je bilo dosadnije da li regularni deo koji je postao obicna sprdacina i jurnjava nekih rekorda ili ovaj plej of koji smo svi cekali a on postao dosadniji od regulanog dela.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Igudala cuva sve, i visoko i nisko....prvo spakovao u dzep Lebrona a potom i Irvinga. A u napadu dupliraju KD i Stefa, a Igi radi sto oce
(Biggus_Dickus, 13. jun 2017 04:41)

I ja bih stavljao u džep igrače kad mi dozvole da rukama držim protivnika ( irvinga bukvalno drži rukama u prodorima)

coki

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.

Biggus_Dickus

pre 6 godina

Igudala cuva sve, i visoko i nisko....prvo spakovao u dzep Lebrona a potom i Irvinga. A u napadu dupliraju KD i Stefa, a Igi radi sto oce

Deus

pre 6 godina

I da li neko provaljuje da se James non stop smeje? Gube skoro 15 razlike on prica sa Durantom i smeje se, gube 5 razlika prisao treneru prica sa njim smeje se kao da ga libo uvo da li ce izgubiti. Malo ga ne kapira, ili ga libo uvo ili zna da je namesteno pa sto da se cima xD

texo

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net
(Filip, 13. jun 2017 08:06)

Može i 100 poena uz procenat šuta 100% da ima, džaba mu sve kad je gubitnik koji dodaje lopte saigračima kad se tekma lomi. Da mu nije bilo Rej Alena da cepi trojku u poslednjoj sekundi sad bi bio na 2-6.

JeRemija

pre 6 godina

@petarczv
Školarac, prethodni komentar sam napisao u 5:06h a tada je tekma još uvek trajala. Ti to naravno ne znaš, jer nisi nijedan meč Finala odgledao ali si prvi u komentarisanju i stručnoj analizi.
Ja ću svoje obećanje ispuniti i više neću ostaviti nijedan komentar ovde!
ps. Lebron će do kraja karijere sigurno uzeti još bar 2 prstena što će ga svrstati među najbolje ikada, mada je po mom mišljenju trenutno u top 3! Džordan će ostati NAJPOPULARNIJI košarkaš svih vremena i tu nema spora! Ko je najbolji ikada je nemoguće odrediti. Ako ćemo po titulama- to je Bil Rasel! Tako da, uživajte još par godina u igri LBJ. Takav igrač se više neće pojaviti.

sah 88

pre 6 godina

Ovu utakmicu dobija GSW za konacnih 4:1 i titulu. Iako je Lebron Dzejms najbolji igrac, Golden Stejt ima dosta bolji i kvalitetni tim. Kompaktni su i ekstra deluju sa Kevinom Drurnetom koji donosi prevagu i pravi razliku, inace bi Klivlend i GSW bili egal bez njega. Jos kada se uzme koliko su sudije proslu utakmicu navlacili za Klivlend a nocas nece moci, onda je gotovo izvesna pobeda Golden Stejta i to ubedljiva.

Da se ne lažemo

pre 6 godina

GSW 2016/17 najbolji NBA tim u istoriji... ali baš to je njihov problem koji baca senku na ceo ovogodišnji uspeh. Nije NBA evropski fudbal pa da može ko ima dovoljno para (npr Real i Barsa u Španiji) da sklapa all-star sastave kako mu volju, nego se pomoću seleri kepa i sistema draftovanja obezbeđuje kakva takva izjednačenost i konkurentnost svih timova. I samo pomoću nefer trikova moguće je bilo da drugi najbolji igrač NBA dođe tek tako u već šampionski tim i već na startu sezone obesmisli celo takmičenje kada je u pitanju borba za titulu. Da se ne lažemo, jedina šansa fenomenalnih Kavsa bila je da Durent ili Kari (ili dvojica iz trougla Tompson, Grin, Igudala) propuste finalnu seriju zbog povrede, a što se nije dogodilo, pa otuda očekivanih 4:1 bez ikakve drame.

coki

pre 6 godina

texo...3-5 nije bolje od 6-0 je takodje statistika,a nije samo Jeremija neko ko nema komplekse pa ceni jednog od dva najbolja u istoriji.Dzordan nije vodio do finala nikad najgoru ekipu ikad(Klivlend sa pocetka LeBronove karijere),spominje se i da je Dzordan imao par poena prosecno vise od LeBrona u Plejofu,ali izgleda 2 poena vise znaci bolje nego LeBronovih 6-7 skokova vise i 5-6 asistencija vise prosecno nego Dzordan.Dzordan je za mene u top 2,na kom mestu ne znam jos ali prave od njega marsovca a ne coveka koji je imao daleko losije prpcente suta nego LeBron a MJ imao pregrst meceva sa sutom 9-35 i slicno.

Neznalica

pre 6 godina

Nema šta, bolji tim je dobio seriju. GS je pravilno procenio prošle godine da nemaju nikakve šanse protiv Klivlenda ukoliko se ne pojačaju super zvezdom i to su i učinili. I potpunom laiku za košarku je jasno da je ovde razliku napravio Durent. Čak je i jedini brejk u seriji je apsolutno njegovo individualno dostignuće.

Baš me zanima šta će Klivelend uraditi sledeće godine. Da li će oni sada nekog dovoditi? Meni je verovatnije da će Lebron otići čim mu ugovor to dozvoli. S obzirom da već ima kuću u LA-u ne bi me čudilo da se odluči za Lejkerse. Doduše, Lebron je tokom čitave karijere ima najvišu sportsku ambiciju, što mu postojeći Lejkersi nikako ne bi omogućavali.

U svakom slučaju, nestao je GS Stefa Karija. Titule će verovatno još dolaziti ali će on definitivno biti druga violina u timu. Durant je lik po kome će se šampioni sada prepoznavati. Zapravo je situacija vrlo slična sa Vejdom nakon dolaska Lebrona u Majami. I on je imao jedan prsten pre dolaska najboljeg igrača. I on je nakon toga prihvatio epizodnu ulogu.

Na kraju treba reći da smo gledali fantastičnu košarku. Meni lično je je najžalije što nakon dugogodišnjeg približavanja Evrope najboljoj košarci, NBA opet odmiče. I to strahovito odmiče. Pretpostavljam je tu ima neštu i u različitim pravilima pa bi možda prvi korak za Evropu bio da kerne stopama NBA. U prvom redu da pravilima isprazni reket i omogući da se gledaju vrhunska dostignuća najboljih igrača.

Walldorf

pre 6 godina

Dobro jutro ljubitelji kosarke. GSW, apsolutno zasluzeno i cisto na vrhu sveta!!! KD, master of the game. Stiv Ker u tri prve trenerske sezone, po drugi put sampion. Pobedila je lepa, brza, atraktivna kosarka. Irvingu kapa dole, no, nije mogao sam. Vrstan sposrtista i licnost, sto se ne bi moglo reci kada je samozvani kralj u pitanju. The end, my friend, the end. Game over!!!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Durent udari Lebrona po glavi, ovaj zakuca i ne dobije faul, i to bi bio treći, ključan donekle, a najgore od svega, za jako sličnu situaciju kad ga Lav tako zakačio, on dobio flagrant, a sad nista.
Klivlendu fali trener, ozbiljan, meni je neshvatljivo da kroz celu karijeru, Lebron nije imao ozbiljnog trenera, da je imao, bio bi bolji skor u finalima sigurno, doduše, bio je u 4 od 5 izgubljenih autsajder

Rocky Balboa

pre 6 godina

Prevaga je KD,najveća ofenzivna sila u NBA,sa njim su ratnici jednostavno prejaki,kao što su Cavsi prejaki za sve na istoku,Lebron je izgubio peto finale,sa timom koji je sam izabrao i posložio, 3/8 je dosta porazno za nekoga tko sebe naziva Kralj.

Branko

pre 6 godina

Sramota je Kevina Love-a staviti u istu recenicu sa Jamesom i Irvingom. Ne postoji velika trojka Klivlenda. Kakva rupa u odbrani, napadni na Kevina Love-a i to ti je siguran kos. Pa Klivlend je ovu utakmicu izgubio zbog jadne odbrane Love-a i kriminalnog ispadanja JR Smitha iz defanzivnih rotacija. Love-a je smjesan u napadu. Jedino sto zna je da sutne trojku. Katastrofa. Nego dobro, Durent je zasluzio prsten, igra sjajno citavo finale. Klivlend ovog ljeta ide u reorganizaciju, vjerovatno ce se zahvaliti Derricu i Derronu Williamsu, Jonesu, Jamesu Jonesu. Love ce sigurno uci u neki trejd, kao i Shumpert i Frye. Velika je mogucnost da stigne Melo. Stv mi je zao Jamesa, covjek stvarno ne moze sam, a zasluzio je mnogo vise od ovog.

vince carter

pre 6 godina

GOAT prica je sada i zvanicno zavrsena,tako su rekli cak i oni najzagrizeniji analiticari zagrizeni za Lebrona..sto se mene tice nikad je nije ni bilo.

Milos

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

Rade iz Futoga, idi kiseli futoški kupus, nisi ti za komentarisanje košarke. Ova ekipa GSW bi "glat u 6 mečeva, tukla sve ekipe iz 90-ih"??

Pa 90-ih se IGRALA ODBRANA, a ne danas pipneš princezu malim prstom on pada i valja se po parketu.

"Glat" bi dobili Čikago?

HAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

Nazalost ocekivalo se da Voriorsi opet osvoje trofej.Sledece sezone sa pojacanim sastavom San Antonio cilja finale ali i trofej.Bice maler ako opet naidjemo na GS Voriorse ilo Klivlend,samo njih ne mozemo da pobedimo.

Orlando

pre 6 godina

najjaci su mi ovi komentari "kako smo ih odrali" i "kako smo izgubili"... Sine, koji mi?! Mozes da budes simpatizer nekog NBA kluba i čak da navijaš za njega, ali nisi se rodio u San Francisku ili Klivlendu, nego u Omoljici, Kusatku itd... "Mi" moze da ti bude kad izgra Zeleznicar iz Kusatka protiv nekog drugog, ako si gledao uzivo i pratio tekme... "Mi" moze da ti bude i neko od vecitih rivala... Ali ne moze da ti bude "Mi" neko koga nisi gledao nikad uzivo (ili jesi jednom kad si isao na Work and travel). Tako da iskulirajte malo i ne dovodite se u zabludu. I naravno uzivajte u vrhunskom basketu

Wlaki

pre 6 godina

Gde su sad navijači Kavsa. Šteta što smo im pustili jednu, ali ajd titula pred našim navijačima. Pozdrav, kralju "nisi ti kralj." Šta li će ti posle ovoga smetati. :-D

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ajmo sad ko je bolji Lebron ili Dzordan,ko će biti MVP, ko je jači brus li il gorila? Zašto tvrdokrilci imaju tvrda krila? Koliko grba ima dvogrba kamila?

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, sad treba da ODRZIS OBECANJE i svoje nebuloze vezane za princezu Lebrona ostavis na drugom mestu. Ali ne da menjas nik, nego da nestanes sa ovog foruma.
3-5 finala princeza.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Dzejms sam igra? Pa da li ste vi normalni? Zasto ste toliko puni mrznje I ne mozete da priznate da je Golden Stejt bolji tim trenutno? Ljudi igraju skroz nesebicnu I timsku kosarku, I jedini su moderni tim koji podseca na showtime Lejkerse.
(MVPofNBA, 13. jun 2017 04:34)

Ček, ko ovde uopšte piše da GSW nije bolja ekipa, i to mnogo???
Upravo zato dosta ljudi i navija za Klivlend, jer su objektivno slabiji, a i dosta ljudi voli Lebrona.

coki

pre 6 godina

ws...Kajri 9-22 i nije bas vrhunski procenat suta.Samo J.R.odigrao dobro uz LeBrona,malo je to za ovakav GSW.LeBron je u celom ovom plejofu imao 1 losu utakmicu(!!!) dok su svi deugi igraci imali po 4-5.Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit).

Bojan

pre 6 godina

petarczv
ovako kad ih nabrojis covek bi pomislio da je lebron juce igrao sa vejdom, bosom alenom iz najboljih dana i uz to irvingom i lavom :)
i Majkl je igrao sa Parishom, znaci 97 4 hall of fame igraca u ekipi
istom logikom 91-93 su bila 4all star igraca u ekipi (dvojica su bila samo 94 u all staru). da li je Majkl ikada igrao protiv ekipe sa 4 all stara ili 4 hof igraca. nope, maksimum je bio dva

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Nema tu sta da se doda, zasluženo, prejaki su za mnogo bivših nba šampionskih timova, a kamoli za ovaj Klivlend koji da nije Lebrona bi došao možda do polufinala konferencije.
Da odmah hejtere presečem od Lebrona.
U 4 od 5 izgubljenih finala, uopšte nije bio favorit, autsajder, šta dalje treba.
Evo mu i statistike u ovom finalu
LeBron 2017 Finals:

33.6 PPG / 12.0 RPG / 10.0 APG / 1.4 SPG / 1.0 BPG / 56.4% FGs

Bolesno, zar ne?
Ali ne i dovoljno, jer nba osvajaju TIMOVI a ne igrači.
Oni sledeće sezone jednostavno moraju klupu da poboljšaju, a odbrani i timskoj igri da ne pričamo, jer ovaj GSW, sa Karijem, Tompsonom, Iguodalom, Grinom, Durentom, Livingstonom je bolesno jak a biće samo još jači sledeće sezone, što je najgore od Svega, ne znam koliko je to dobro za samu NBA košarku ali videćemo.
Nadam se sledeće sezone da će biti mnogo bolja od ove, posebno što se tiče konkurencije!
Durent je trenutno broj jedan btw napadač lige, ali i dalje cu ga pamtiti po prošlogišnjem 3-1 gušenju protiv GSW.
Poyy svim pravim ljubiteljima NBA koji ga ne prate od pre 3,4 godine i pljuju i osporavaju neke velike igračke veličine.

petarczv

pre 6 godina

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno? 
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34) 


Samo protiv dalasa?!? A protiv san antonia? A prosle god protiv gsw?!

Pa ljudi termin Lechocke je nastao po njemu...xaxxaxaxaxaxa

Bojan

pre 6 godina

(GarbageTimeStatPadding, 13. jun 2017 14:48)
7 utakmica bi se igrala u Finiksu

(nista o nicemu, 13. jun 2017 14:37)
gde i kad sam to rekao?
navijao sam za Klivlend, ali sam oduvek tvrdio da je GSW favorit, i pre pocetka sezone i pre pocetka plejofa i tokom plejofa. tokom sezone sam mislio i da Klivlend nece doci do velikog finala.
(Aleksa, 13. jun 2017 14:54)
ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani. da, pobedili su Hjuston 97 i 98, kad su ovi vec bili poprilicno nezainteresovani i daleko od svog vrhunca.

GarbageTimeStatPadding

pre 6 godina

Ooops, no Silver no party. Klivlend je nepravedno ostecen: Silver nije suspendovao nijednog igraca GS, plus Ray Allenu nije dozvoljeno da igra finale za CLE i ponovo spasi Lebrona gubitka finala (namerno nisam rekao da im donese pobedu, da ne bi pametnjakovici uzeli u usta Steve Kerra ili J. Paxsona koji nisu Jordana spaslili gubitka odlucujuce utakmice kojom gubitnik ide kuci). Ne moze ni svaki lider tima, all star igraca koji je do dolaska u tim imao 25 poena i 10 skokova u svom timu (Love u Minesoti), uciniti toliko losijim. Ne mislim da ce Lebron preci u Lejkerse ili bilo gde na zapad jer ce tada biti razotkriveno da ne moze voditi tim do pobeda/titula na kvalitetnom Zapadu. Navesti bar jednog igraca koji je draftovan u Lebronov tim i koji je uceci od njega stasao u velikog igraca (Kyrie je draftovan kad LBJ nije bio u CLE i vec bio 20 poena po utakmici igrac kad je LBJ dosao nazad). A gde je 10 scoring titula, 3 steals titula i DPOY ihaaj ....:)

Bojan

pre 6 godina

(Lesa, 13. jun 2017 14:23)
ajde, gledaj samo za Cikago, bez Vizardsa,
sut za 2, Lebron 54.3%, Majkl 52%, sut za 3 Lebron 34.2%, Majkl 33.2%, a jos je Majkl nabio prosek u 2 ipo sezone kada je trojka bila na 6.25 a ne na klasicnom rastojanju (bez toga njegov prosek sa trojke je 30%)

pored toga, ako ces Majklu da skidas dve najlosije sezone u cetrdesetim, ajde da ne racunamo Lebronu prve dve sezone kao tinejdzer i dobijamo 55.6% za 2 i 34.4 za 3. drugim recima, za nekoliko procenata bolje od Majkla. nesporno je da Lebron ima vecu konverziju suteva u poene. sa druge strane, vise bira suteve od Majkla i ako nema izglednu poziciju gleda da asistira, stoga lebron ima vise asistencija i izgubljenih lopti

jorgovan

pre 6 godina

(NastyB, 13. jun 2017 09:57)
Pat ga drzao na uzdi? Opet ti imas neke insajder informacije. Kao onomad sto si odvalio Lebron ima dil sa Silverom i ovaj suspendovao Grina prosle godine :)
Nego ne mogu da verujem da si napisao da je problem Klivlenda Lebron, da se covek prekrsti. Klivlend ne bi prosao Indijanu bez Lebrona. Ovde se rade neke toboze analize a realno je da je da su Kavsi imali dosta povreda ove sezone i lose zavrsili regularni deo, dok su u plejofu dizali formu i do plasmana u finale igrali odlicnu i dominatnu kosarku i bukvalno pregazili sve rivale.U finalu se desio GS koji je dosta bolja ekipa i ne znam cemu sad nipodastavanje sezone i rezultata Klivlenda kad su imali sasvim dobru sezonu.
Jos je interesantno kako niko nije komentarisao domacinsko sudjenje sinoc a bila je prava drama nakon sudjenja u Klivlendu. Detalj koji je direktno uticao na tok meca ne sviranje 3 licne Durentu. Iguadala covek igra rukometnu odbranu u par navrata nad Irvingom i Lebronom,ja samo ostao zatecen da sudije ono ne sviraju. Steta sto Klivlend nije bolje zatvorio trecu utakmicu pa da se produzi serija ali bi ishod gotovo izvesno bio identican.
Ne znam odakle ideja da Lebron napusta Klivlend, mislim da ce se tamo i penzionisati.

Qwerty

pre 6 godina

Svi ste deca za kosharku. Durent doshao u gsw havarija, a kada je Lbj doshao u miami sa genijalnim vejdom i ozbiljnim boshom nikom nishta. Onda se vratio u cle sa tatom irvingom i allstar loveom i nikom nishta. Pa i Luis Figo je igrao i za real i za barsu. Sve je to lova. Glupo je reci da James svaka mu chast najbolji ikada zbog statistike koju ima jer igra 45 min per game i radi shta hoce. Pravi korake abnormalno chak i za nba. Urla na sudije nema tehnichke. Sve mu je oproshteno. Mnogo mi je drago da je Durent odigrao perfektno, uz apsolutnu pomoc tata Karija koji je blistao ove godine. Tompson nema ga. Opet gsw zasluzheno prvaci, nadam se da ce se nba promeniti i da centri nece vishe shutirati trojke. Vratimo nba u 80. i 90.

Filip

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net

Bojan

pre 6 godina

@Ivan
izjava je na nivou one da bi juta pojela danas sve ekipe bez probleme.

ipak realno, ne mislim da gresim ako bih rekao da su GSW, SAS i CLE danas jaci od Jute tada, preterao sam da ne bi bili top5 danas, ali za ove tri sam ubedjen da bi ih dobili bez vecih problema. takodje, ako smo GSW prosle sezone poredili sa Bulsima 96, ove sezone nemam isto dileme da bi GSW pobedio u tom nekom hipotetockom duelu, nesto teze nego sto su dobili Klivlend , ali opet ne vidim da bi ofanziva koja se fokusira samo na Majkla bila dovoljna da se postigne dovoljno poena protiv GSWa koji deluje ofanzivno nezaustavljiv

Mikii

pre 6 godina

Call me crazy, ali imam osecaj da ce Cavsi ukrasti ovu utakmicu
(No1e_moj_dobar_drug, 13. jun 2017 03:34)

Nisi ti "crazy", vec jedna obicna neznalica.

Kevin Garnet

pre 6 godina

kad krene lose po klivlend kralja jamesa nema da povuce,nego uvek ceka na irvinga...durantula razbija u ovom finalu bez forsiranja...

godzilla

pre 6 godina

Знате како каже она стара изрека: "Ако не можеш да их победиш, придружи им се." - Кевин Дурент, 2016.
Овим потезом је већ била одлучена сезона. Све даље приче су сувишне.

NastyB

pre 6 godina

Očekivano.
Problem Klivlenda nije u tome što imaju, kako se ovde piše, „loše“ igrače osim LeBrona koji „ne može sam“, a dok su gazili po istoku bili su „mašina“, „moćan tim“, „videće GSW kad naiđe na „kralja“ i ekipu“ i druge gluposti. Kajri i Lav su ekstra igrači, Smit, Šampert, Tompson, Korver, Vilijams su odlični rolplej igrači, ali ono zbog čega nisu TIM je upravo LeBron. On sastavlja ekipu, odlučuje koga će dovesti i koga se rešiti u klubu, izigrava trenera, petlja se i poziva akcije, igra i pleja i krilo i krilnog centra… jednostavno, bez njega ništa ne može da prođe. Dok je bio u Majamiju Pat Rajli ga je držao „na uzdi“ pa nije mogao da se meša u ono što nije njegov posao, tako da su i ličili na tim. Ali ovde u Klivlendu, jednostavno, postoji nekakav pritisak da sve mora da bude podređeno LeBronu, koji igra na svakoj poziciji, tako da se u pojedinim trenucima nije znalo ko šta radi i gde treba da stoji. Zahvaljujući ekstra talentima Irvinga, Lava i ostalih u timu, to je na istoku prolazilo, ali čim se naišlo na dobru odbranu, čitav taj „sistem“ nije mogao da izdrži. Zato su forsirane izolacije i individualne akcije, ali to može doneti rezultat jedino ako si šuterski ekstra raspoložen (što se i desilo u 4. utakmici i uz nesebičnu pomoć sudija), ali protiv ekipe kao što je Golden Stejt to češće ne prolazi. Verujem da bi i San Antonio lagano dobio Klivlend da je dospeo u finale, mada i da se Lenard nije povredio, Ratnici bi prošli samo malo teže nego onako bez Kavaja.

Обилић®

pre 6 godina

@Staridz, који "ви" смешни човече? Тај невидљиви "Ђејмс" како га погрдно називаш је дао 41 поен вечерас, у финалу НБА лиге. Где си ти вечерас рођаче и шта радиш у животу?

Memfis

pre 6 godina

Ako ti ne cenis svoju majku drugi je cene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boston, 13. jun 2017 07:17)

Nemoj da izvrćeš moje reči, i budeš bezobrazan. Ono Are you happy je kao da ima 5 godina, no nebitno.

lonzo ball

pre 6 godina

@realno blat je jedini trener sa kojim se lebron nije slagao,ranije u klivlendu je imao sjajan odnos sa mikom brownom sadasnjim pomocnim trenerom gsw,a i sa spolstrom iz majamija je imao korektan odnos tako da ti ne stoji ta konstantcija,a za lua ne treba pricati on i lebron su i onako prijatelji i lebron je isforsirao njegovo dovodjenje iako je trener bez iskustva a ovo mu je bio prvi angazman i osvojio je titulu prosle god u prvoj sezoni.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

GOAT prica je sada i zvanicno zavrsena,tako su rekli cak i oni najzagrizeniji analiticari zagrizeni za Lebrona..sto se mene tice nikad je nije ni bilo.
(vince carter, 13. jun 2017 06:38)

A šta ako sledeće tri sezone tipa Lebron osvoji tri titule? Hahahah
šalim se malo, mada nije nemoguće doduše, ali, ja ne znam ko uopšte poteže priče o tome Lebron vs Jordan.
Dva TOTALNO RAZLIČITA TIPA igrača kao prvo, kao drugo, NISU ISTA POZICIJA, ne igraju istu KOŠARKU!
Pre bi trebalo da se Kobi dovodi u tu priču, jer je on kopija stila Jordana.
A ako se priča generalno za goat diskusiju, meni to nikad nije bio Jordan, nego Bil Rasel, taj čovek je bio ispred vremena 30 godina, najmanje

Malkom

pre 6 godina

I sada neka Rasel "plače" što se Durent proslavlja i neka se žali što je "izdao" tim. A čovek dobio ponudu i prihvatio da unapredi karijeru i dobije slavu. A Rasel neka sačeka da ga neki šampionski tim pozove. Dotada neka se iživljava na svojim saigračima.
Durent je veliki i ozbiljan košarkaš koji ceni sebe i svoj rad.

Old

pre 6 godina

Dokle vise poredjenja sa MJ?

Kao kada bi poredili Pelea i Kristijana Ronalda.

To nema smisla ali nikako.

Sport je enormno napredovao i tu nema smisla takvom poredjenju.

Nama starijima je MJ neprevazidjen (imao je najjaci tim i liga ga je gurala ali zasluzeno) a mladjima LeBron ili neko treci.

Nemanja

pre 6 godina

@Rade Futog
Boze koliko nista ne znas. Koji crni LeBron i MJ, nebo i zemlja. Nikada nece LeBron biti ono sto je MJ. Nikada, a mozda ni tada ;)

texo

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coki, 13. jun 2017 10:12)

JeRemija, možeš da se potpisuješ sa coki, možeš da se potpisuješ sa Rade Futog, možeš da se potpisuješ sa Znači Haoos (čisto onako komentar), kako god hoćeš možeš da se potpišeš, da odbraniš neodbranjivo ne možeš.

3-5 nije bolje od 6-0.
3x titula i 3x MVP finala nije bolje od 6x titula i 6x MVP finala.
Nikad nije bilo i nikad neće biti.

BOG KOŠARKE JE MAJKL DŽORDAN. Sve ostalo su statističari koji će ušinuti vrat gledajući statistiku u semafor.

nista o nicemu

pre 6 godina

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka...
(petarczv, 13. jun 2017 11:55)

Majstore, ne pada mi na pamet. Obecao si, nisi ispunio, zivot ide dalje. I nisam Lebronov fan, pozdrav.

NastyB

pre 6 godina

"Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit)."

Upravo ono što sam pisao. Lav najbolji skakač lige 2 godine unazad, najbolja ofanzivna 4. lige, Kajri (pre LeBronovog povratka) jedan od tri najbolja pleja lige, Smit i Šampert su nosili propale Nikse sa Melom, Deron Vilijams mator, ali nekadašnji All-Star, Tompson vrhunski odbrambeni igrač i skakač... Nemoguće da su zaboravili da igraju. A bili "mašina" i "majstori" dok su gazili ekipe na istoku. Čim se pojavio tim koji može da im parira odjednom niko nema pojma osim LeBrona. Gde je bio Lav, Kajri, Korver, Toompson u finalu?? Nigde jer se puca statistika za "kralja". Prestigao Džordana, Medžika, statistički sve ugušio, tim mu gubi u poslednjoj utakmici finala, a on se smeška sa protivnicima i ćaska.
Može statistički bilo gde, ali NIKADA među najveće, jer, jednostavno, nije to. Nije sve u ciframa.
LeBron ne pravi boljima svoje saigrače, kao što je to radio MJ, već ih, naprotiv, guši zarad svojih "rekorda". Tek kad odu od LeBrona videćete kakve STRAŠNE igrače je imao Klivlend a koje je "kralj" ugušio.

Mookie

pre 6 godina

Posle pobede GSWa konačno da prestane to poređenje LBJ i Jordana,jedan jedini je Majkl..deco naučite već jednom.Posle ovog finala Kevin Durent postaje najbolji igrač današnjice...

Евроталибан

pre 6 godina

Које су паљевине ови ликови што пишу на енглеском и глуме Американце

Марко Тодоровић

pre 6 godina

LeBron je УВЕК имао екстра тимове где-год да је играо. Тако да престаните да баљезгарите како је јадан сам увек препуштен себи. Итекако су му каријеру спашавали и Wade и Ray Allen итд.

Ocekivanja

pre 6 godina

Nekako sam pomalo razocaran. sportom uopste. Real je pregazio Juve, Warriorsi Cavse, Nadal prosetao kroz RG, Chelsea kroz PL... Hocu opet da gledam ono finale Liverpul Milan, finale AUS Opena 2012 ili Wimbldona 2008, Lakersi vs Kingsi, Spursi va Pistonsi. Nadajmo se da ce biti zanimljivije sledece godine. Sportski pozdrav

Bojan

pre 6 godina

(Pera, 13. jun 2017 10:49)
NBA oduvek ima 82 utakmice (bio je jedan period pre 80ih kada je bilo 80), sem u dve lockout sezone 1999 (50 utakmica) i 2012 (66 utakmica), u obe Majkl nije igrao.
Majkl je je u svojoj drugoj sezoni imao prelom pa je igrao samo poslednjih 10-20 meceva, kao i kad se vratio iz prve penzije.
i ajde da zavrsimo taj mit o strasnim odbrama 80ih i 90ih. uvek se fokusira na Detroit sto je samo kraj 80ih, i NYK 90ih (uzasna luzerska ekipa). Da ne ulazim u dublju analizu dalju, da li se samo na osnovu 2 ekipe mogu reci da su odbrane strasne.
Eto Bulsi u drugoj polovini 90ih su igrali paklenu odbranu, ali igrali su je i Sparsi tokom poslednje dekade, Detroit u prvoj polovini iste, zatim u novijoj eri Memfis, Indijana. Pa i ovaj GSW ima sjajnu odbranu, samo sto igraju dosta brzo, pa se postize puno poena i prima dosta.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ja se samo pitam, gde su ova taktika u odbrani, generalno želja i pristup utakmici bili u prve dve utakmice?
Kasno su UPALILI brate

lazaparker

pre 6 godina

Tristan Thompson primio direktno u duelu 19 poena zaredom. Koliko los igrac nestvarno. Direktan je krivac za sve utakmicr sto su izgubili. Covek koji ima 15 miliona platu godisnje ne zna da igra odbranu, ne moze da da vise od 3 poena i da ima 3 skoka. Bez ikakve potrebe uvek ali svaki napad udvaja i ostaju igraci sa strane..Tvrdim da je najgori centar u NBA...Pachulia bi imao bolje parametre od njega za 10 minuta.

Mladen

pre 6 godina

Love je uzasno precenjen igrac koji vazniju ulogu moze da ima samo u ekipama koje su oko play offa. Cavsima strasno fali Bogut, on bi dosta toga zakrpio u reketu kroz koji duva velika promaja. Jos jednom, zaista sramotna igra Lovea u ovako vaznoj utakmici, nema tu govora o velikoj trojci, to se jasno videlo kroz sve duele protiv GS proteklih godina.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

I da li neko provaljuje da se James non stop smeje? Gube skoro 15 razlike on prica sa Durantom i smeje se, gube 5 razlika prisao treneru prica sa njim smeje se kao da ga libo uvo da li ce izgubiti. Malo ga ne kapira, ili ga libo uvo ili zna da je namesteno pa sto da se cima xD
(Deus, 13. jun 2017 05:09)

Ma smeje se jer ga libo uvo, ne skroz ali posle prošlogodišnjeg finala, donekle, izjavio je kad je doneo napokon prvu titulu Klivlendu da nema šta više da se kome dokazuje, a i generalno e upravu, iako jeste da stvarno loše stoji 3 - 5 skor ali sta da se radi, GSW je mašina.

nista o nicemu

pre 6 godina

GSW zasluzeno, bolji su. GOAT i zvanicno gotova prica, ja je ne bih pokretao, ali drago mi je da je svima jasno da ponovo trazimo novog MJa.

Za ove sto pisu da Lebron ne moze sam, pa ne moze. Ali nije sam, ima Irvinga kao sto je Dzordan imao Pipena, i i dalje ne moze.

petarczv

pre 6 godina

Jeremija obecao da nece komentarisati ako Klivlend izgubi, Petar ako ne bude metle. Obojica su izgubili opkladu, a obojica su i dalje tu. Toliko.
(nista o nicemu, 13. jun 2017 11:44)

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka...

Boske

pre 6 godina

Kevin Durant i Stef Kari me podsjecaju na moje omiljene Djordjevica i Danilovica ili Kicanovica i Dalipagica. I skoro podjednako ih gotivim, iako nas Durant redovno urnise u finalima velikih svjetskih takmicenja. Jednostavno su velemajstori ove igre uz vrlo visok stepen kosarkaske elegancije, sto mi je kao visedecenijskom konzumentu ovog sporta i kao posmatrac i kao ucesnik, ekstremno bitno. Osim toga, vrlo su simpaticni i prizemni momci, koji vrlo skromno i nenametljivo igraju rolu superstarova i vodja najjaceg tima na planeti. Titula se, dakle, vratila kuci, apsolutno zasluzeno i gospodski, bez puno cimanja.

Lebron takodje zasluzuje sve pohvale, ali ne i nadimak: ako je NBA kraljevina, onda se zna ko je kralj i ne moze ih biti vise. Lebron moze biti u najbolju ruku jedan od princeva, mada me, svojom vrlo nesarmantnom kuknjavom posle skoro svakog faula, vise podsjeca na uvrijedjenu princezu. Osim toga, estetski dojam njegove igre je skoro podjednako ocaravajuci kao i nastup buldozera na otvorenom prvenstvu ugljenokopa. Usao je u istoriju, definitivno, kao jedan od najboljih posle MJ-a, ali moje kosarkasko srce nikad nije dotakao: snaga klade valja, ali ljepota - osvaja. U zdravlju!

Vladimir

pre 6 godina

Neverovatna ekipa i kosarka !!!! Klivlend je dao skoro 20 poema nakom nekih neverovatnih nerezonskih suteva J.R. Smitha koji je drzao Kavse u igri ali Duranta nIko nije mogao da uspori a pred kraj je imao samo 3 promasaja iz igre nakon sto se ceo tim Kavsa izredjao u pokusaju da ga bar uspore ako ne mogu da ga zaustave.
GSW imaju sansu da povezu jos 3-4 titule jer su svi jos daleko od vrhunca a neki jos imaju prostor da "eksplodiraju" kao Klay Thompson.
Samo im je ogromna rupa centarska linija i onaj Zaza, pa mastam kakav bi to bio tim da dovedu Jokića!!! 5 pleja i 5 igraca sa sutom za 3 sa procentom od preko 40%!! A garant imali bi kao tim najvise asistencija u istoriji NBA.
Prosle godine svi su pljuvali kada je dosao Durant i govorili da im sada treba 3 lopte da bi igrali a zapravo smo ove godine gledali ubedljivo najlepsu kosarku u istoriji NBA jer su svi ti izuzetni, vanseriski igraci potpuno nesebicni i njihova igra tece prirodno kao voda.
Klivlend je takodjer strasno mocan tim ali koliko god Lebron bio mocan i domimatan igrac om upravo svojom dominacijom kako kao igrac kako kao zapravo pravi trener, on gusi svoj tim i realno ostali igraci nemaju dovoljno prostora za sebe. Tu cenu njegovog ega najvise placa Kevin Love ciji nivo igre pre dolaska u Kavse je bio izuzetan a sada dve godine je prosecan i ispod prosecan igrac sa ogromnim ugovorom.
Dzabe mu pare i njemu I Cavsima kada kao tim nemaju ni delic "hemije" GSW.

nista o nicemu

pre 6 godina

A šta ako sledeće tri sezone tipa Lebron osvoji tri titule? Hahahah
šalim se malo, mada nije nemoguće doduše, ali, ja ne znam ko uopšte poteže priče o tome Lebron vs Jordan.
Dva TOTALNO RAZLIČITA TIPA igrača kao prvo, kao drugo, NISU ISTA POZICIJA, ne igraju istu KOŠARKU!
Pre bi trebalo da se Kobi dovodi u tu priču, jer je on kopija stila Jordana.
A ako se priča generalno za goat diskusiju, meni to nikad nije bio Jordan, nego Bil Rasel, taj čovek je bio ispred vremena 30 godina, najmanje
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 07:34)

I dalje ce imati 5 poraza, a nece biti glavni igrac jos 3 godine. 2 tesko, ali 3 nema sanse.

petarczv

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu. 
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš... 
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06) 

Cekaj ti posle svega i dalje komentarises??!
Imas li i prst obraza?! Eto su ti lebronovi fanovi...

Covek mrtav ladan izjavi da ce lebron i clevlend da dobiju finale protiv gsw i tog durenta a sad izjavljuje kako su morali da dovedu durenta da ih pobedi. Pa nisu ga doveli u sred finalne serije tu je odpocetka sezone...ajde sad se izgubi u vidu magle

brufen_od_400

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Morao je LeFlop da pređe u Majami kod Boša i Vejda da bi uzeo prsten. Malo smo licemerni sinak.

felix

pre 6 godina

Golden Stejt je prejak, ne samo zbog 4 all-stara u najboljim godinama- Stef, Durent, Klej i Drejmond od kojih dvojica imaju MVP - KD i Stef, vec zbog toga sto umesto da Dejvid Vest igra za Indijanu i ucini istok malo jacim, kao i Igudala za Filadelfiju, svi su sjatili u jedan isti tim, a imaju i ovog Livingstona koji je vrlo solidan igrac.
Uzmi samo jednog igraca iz rostera, Durenta ili Igudalu, i imamo interesantan plejof, ovako je trebalo Lebron da daje po 50 poena u prosjeku u svojoj 14 sezoni da bi bilo interesantnije, Kavsi su morali da probiju rekord NBA od 24 trojke da bi GSW izgubili samo jednu utakmicu u celom plejofu

Kol

pre 6 godina

Durent im je doneo titulu, jednostavno protiv njega nema odbrane to smo i mogli da vidimo u dva finala protiv Amera! Bice sigurno i MVP finalne serije!

Kouč

pre 6 godina

Zasluženo su pobedili Voriorsi i postali NBA šampioni. Mora se priznati da su jednostavno savrsena mašina za koševe. Toliko jak i skockan tim je dolaskom Durenta postao još jači, jednostavno NE-SA-VLA-DIV tim, jedan od najjačih u NBA istoriji. Sa druge strane Kavsi su fantastičan tim, jedini koji može parirati Voriorsima i pobediti, sa 41 poena Lebron i večeras briljirao i opet pokazao i dokazao svoju svetsku klasu, i ostatak ekipe Kavsa je odigrao dobro ali jednostavno nije se više moglo uraditi u ovom trenutku protiv Voriorsa.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

A dje su navijaci klivlenda sad a? Zasto cutite zasto cutite? Demonstracija sile GOLDE STATE jaki smo ko crna zemlja ima li jacih?? A jel igro djems nesto ga nisam video,a teo on da bude najbolji na svetu a teo je teo. Slavi zapad amerike slavi San francisko slavi sva elita u holivudu slavi i donald trump. A dje vam titulaaaa??
(Staridz, 13. jun 2017 06:13)

Hahahahaah brate, ovo e kao da se raduješ kad Makabi dođe i osvoji ABA ligu u košarci kod nas, ne zezajmo se, ima li su valjda fanovi pravo na optimizam?

лакуноћ(gsw fan)

pre 6 godina

Кренула ми суза, не због освајања још једне титуле, па нема више овог спектакла до октобра људи...

lorenzo

pre 6 godina

nije bitno da li je LeBron odbranio titulu ili što je Durant uzeo prvi prsten...ono što bode oči je što Pačulija ima prsten...ej Zaza Pačulija, odavno ni lošijeg a ni odvratnijeg košarkaša nisam vidio

fantom

pre 6 godina

Golden Stejt ima strašan tim, Durentula, Stef Kari, Klej, Grin, plus iskusni Igodala i Livingston koji su tu da pripomognu. Pačulija koji je veliki borac, iako nema pojma čovek. Još kad bi doveli Jokića umesto Zaze, to bi bio super jak tim koji bi vladao 5, 6 godina uzastopno. Dobro je uspeo Klivlend jednom da ih pobedi u ovoj seriji, realno.

petarczv

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
(coki, 13. jun 2017 10:12)

Jordan je igrao sa pipenom i rodmanom sto se tice all starr igraca i pravih zvezda u nba Dok je lebron igrao sa Wade,Ray Alen,Cris Bosh,Kyrie Irwing i Kevin Love...

MitchSrbija

pre 6 godina

Klupa klivlenda
Deron wiliams - bivsi all star
Iman shumpert - mogao da bude all star, ali igrao za nikse
Channing frye - veoma bitan igrac u finiksu dok se igralo 8 seconds or less
Richard Jefferson - bivsi all star
Kyle korver - bivsi all star, jedan od najboljih trojkasa lige

GSW klupa
Iguodala - bivsi all star
Livingston - covek koji je unistio koleno, ali se oporavio nekim cudom
David West - ocajan, ni senka onog igraca iz indiane
Javalee mcgee - shaqtin a fool
Mcadoo, clark - niko ne zna ko su

petarczv

pre 6 godina

Očekivano. 
Problem Klivlenda nije u tome što imaju, kako se ovde piše, „loše“ igrače osim LeBrona koji „ne može sam“, a dok su gazili po istoku bili su „mašina“, „moćan tim“, „videće GSW kad naiđe na „kralja“ i ekipu“ i druge gluposti. Kajri i Lav su ekstra igrači, Smit, Šampert, Tompson, Korver, Vilijams su odlični rolplej igrači, ali ono zbog čega nisu TIM je upravo LeBron. On sastavlja ekipu, odlučuje koga će dovesti i koga se rešiti u klubu, izigrava trenera, petlja se i poziva akcije, igra i pleja i krilo i krilnog centra… jednostavno, bez njega ništa ne može da prođe. Dok je bio u Majamiju Pat Rajli ga je držao „na uzdi“ pa nije mogao da se meša u ono što nije njegov posao, tako da su i ličili na tim. Ali ovde u Klivlendu, jednostavno, postoji nekakav pritisak da sve mora da bude podređeno LeBronu, koji igra na svakoj poziciji, tako da se u pojedinim trenucima nije znalo ko šta radi i gde treba da stoji. Zahvaljujući ekstra talentima Irvinga, Lava i ostalih u timu, to je na istoku prolazilo, ali čim se naišlo na dobru odbranu, čitav taj „sistem“ nije mogao da izdrži. Zato su forsirane izolacije i individualne akcije, ali to može doneti rezultat jedino ako si šuterski ekstra raspoložen (što se i desilo u 4. utakmici i uz nesebičnu pomoć sudija), ali protiv ekipe kao što je Golden Stejt to češće ne prolazi. Verujem da bi i San Antonio lagano dobio Klivlend da je dospeo u finale, mada i da se Lenard nije povredio, Ratnici bi prošli samo malo teže nego onako bez Kavaja.
(NastyB, 13. jun 2017 08:30)

Pravo u centar

Big Ron

pre 6 godina

Jeremija, hajde lepo bez nervoze sinak napusti raspravu i ovaj forum. Svi znaju kakve nebuloze pises, pa cemo lako provalit ako budes pokusao da promenis nik. Dzordan nije najpopularniji, on je NAJBOLJI IGRAC U ISTORIJI KOSARKE !!!

Aleksa

pre 6 godina

@felix

Taj tromi Meloun je skulovao Hjuston sa Barklijem i Olajdžuvonom. Olajdžuvon je inače onaj lik koji je leti radio sa Dvajtom Hauardom, 3x DPOY igračem, od kojeg je brži, elastičniji i inteligentniji i u pedesetoj godini.
Taj mali belac koji ima prosek od 3 ukradene lopte sa 14 asistencija i 17 poena, sa šutiranjem od .50 i .40 i sa 60 dabl dabl utakmica po sezoni je po priznanju Gerija Pejtona najteži igrač kojeg je ikada čuvao. Neprikosnoven footwork, prljavi skrinovi, laktovi, inteligencija. Ne mora da šutira kao Kari ili penetrira kao Kajri, igra inteligentno i ključni je šraf tima jer su timovi zapravo naštimovani i jer se igra odbrana i perimeter odbrana.
Juta iz 90ih godina bi dezintegrisala u paramparčad bilo koji tim današnjice koliko god da sipaju i kakav god da je hendling lopte jer šut krene i stane a HOF teamwork je HOF teamwork. I bili bi HOF da nije GOAT-a.

Deus

pre 6 godina

Nbt za koga navijamo ali moramo biti realni, ja ga volim kao igraca ali iskreno, sta ce mu ona guma da je zvace Bog ga ne ubio ahahahahaha :D

Обилић®

pre 6 godina

Рутински изгубљена утакмица у Охају: утакмица код куће да се прослави титула са својим навијачима на домаћем терену ПЛУС цела Каријева плата.

Konkretno

pre 6 godina

Kajri se saplice sam od sebe,nivo igre Lava je za petu Backu ligu i naravno klupa koja nije ni za sta.Lebron je vrhunski igrac,ali morace da zemeni barem igrace sa klupe ako hoce prsten.Jos kad ti Iggi da 18 poena pored svega,onda znas koliko je sati.

DoDoni

pre 6 godina

eChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34

Jeremija sa novim nickom, malo ipak bode oci to sto od zadnjih nekoliko finala koje je izgubio,igraci koje je Lebron cuvao postaju MVP finala..Kawhi,Igudala,Durent..aj samo jos nemoj da mi kukate kako nema sa kim da igra. KLIVLEND JE UBEDLJIVO NAJSKUPLJA EKIPA U NBA DOK JE GS TEK NA 14.MESTU PO PLATAMA.James je dovodio sta je hteo i koga je hteo Upravo iz tog razloga, cestitam Voriorsima na tituli

nista o nicemu

pre 6 godina

LeChoke se LeChokeovao samo protiv Dalasa, sva ostala finala je odvalio, pa i ovo, ali je on sam primer da u košarci kao i generalno u timskom sportu, pobeđuje bolja ekipa a ne igrač, šta tebi nije jasno?
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 06:34)

Protiv Sparsa nije. Alen ga je izvukao, zato je sledeci put ostavio Irvinga da igra kad je gusto.

Jos jedan trofej u nizu...

pre 6 godina

Meni je nocas najjaci utisak zagrljaj Karija i Duranta. Toliko spontan neizvestacen sa iskrenim osmehom bez trunke rivalstva ili ljubomore!Bez sujete a ne zna se koji je veca legenda!!!!

Bojan

pre 6 godina

(felix, 13. jun 2017 10:23)
ne treba preterivati, MJa je tu cuvao Russell, nista specijalno od odbrambenog igraca, ali solidan.
zatim Majkla je cuvao Pejton u poslednje 3 utakmice serije 96, a Pejton je vrhunski odbrambeni igrac i te 3 utakmice su tri najgore finalne utakmice u Majklovoj karijeri. Davao je 24 poena po mecu sa 37% suta.

mali

pre 6 godina

Toni Kukoc je u NBA karijeri imao prosek oko 12 poena po utakmici,Bojan Bogdanovic ima veci prosek od toga,jel neko misli da je Bogdanovic bolji igrac od Kukoca? Njegovih 12 u ono vreme je neuporedivo vise nego li Bojanovih 15 u danasnje,toliko o poredjenju ovoga danas i onoga pre. Danas svaka susa ima prosek 10+,odbrane ne postoje,ekipe bez zvezda tipa Denvera daju 120+ koseva po mecu,i onda neko uporedjuje ovo sa onim pre.

petarczv

pre 6 godina

Kevin Durant i Stef Kari me podsjecaju na moje omiljene Djordjevica i Danilovica ili Kicanovica i Dalipagica. I skoro podjednako ih gotivim, iako nas Durant redovno urnise u finalima velikih svjetskih takmicenja. Jednostavno su velemajstori ove igre uz vrlo visok stepen kosarkaske elegancije, sto mi je kao visedecenijskom konzumentu ovog sporta i kao posmatrac i kao ucesnik, ekstremno bitno. Osim toga, vrlo su simpaticni i prizemni momci, koji vrlo skromno i nenametljivo igraju rolu superstarova i vodja najjaceg tima na planeti. Titula se, dakle, vratila kuci, apsolutno zasluzeno i gospodski, bez puno cimanja. 

Lebron takodje zasluzuje sve pohvale, ali ne i nadimak: ako je NBA kraljevina, onda se zna ko je kralj i ne moze ih biti vise. Lebron moze biti u najbolju ruku jedan od princeva, mada me, svojom vrlo nesarmantnom kuknjavom posle skoro svakog faula, vise podsjeca na uvrijedjenu princezu. Osim toga, estetski dojam njegove igre je skoro podjednako ocaravajuci kao i nastup buldozera na otvorenom prvenstvu ugljenokopa. Usao je u istoriju, definitivno, kao jedan od najboljih posle MJ-a, ali moje kosarkasko srce nikad nije dotakao: snaga klade valja, ali ljepota - osvaja. U zdravlju!
(Boske, 13. jun 2017 08:26)

Dobro je ima jos normalnih ljudi koji ovaj sport gleaju kroz pravu prizmu

Ivan

pre 6 godina

Mogu samo da zahvale Zazi.
Lenard ih je pocistio sa parketa.
(Lokomotiva, 13. jun 2017 12:11)

Ti si najbolji primer ono kad odvališ neku nebulozu a ostaneš - ŽIV srećom. Ako bre nemate nešto pametno da napišete zašto onda pišete gluposti??? Čemu to????? Zar vam to toliko pričinjava zadovoljstvo?? Čuj Kavai Lenard bi "počistio" GSW sa parketa??? Nije ih Lebron Džejms počistio sa svojim nenormalno dobrim učinkom u ovom finalu a Kavai bi ih počistio??? Glupost za medalju si odvalio sinak!!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Jeremija sa novim nickom, malo ipak bode oci to sto od zadnjih nekoliko finala koje je izgubio,igraci koje je Lebron cuvao postaju MVP finala..Kawhi,Igudala,Durent..aj samo jos nemoj da mi kukate kako nema sa kim da igra. KLIVLEND JE UBEDLJIVO NAJSKUPLJA EKIPA U NBA DOK JE GS TEK NA 14.MESTU PO PLATAMA.James je dovodio sta je hteo i koga je hteo Upravo iz tog razloga, cestitam Voriorsima na tituli
(DoDoni, 13. jun 2017 07:30)

E ljudi, primetih da par vas pišete ovo, ma bre kakve crne veze imam ja sa Jeremijom, pre svega sam realniji od njega i nisam totalno ostrašćen a drugo, ako si pratio b92 i komentare svuda na sportskim vestima, onda znaš da preko dve godine sam ovde sa ovim nikom, koji mi stoji jer me mrzi promeniti, pre sam bio kum međutim onaj Zvezdaš Kum što se potpisuje se pojavio pa ja tad promenio kad uzeo nov telefon i to e to, kakav crni Jeremija, jedino zajedničko je što volimo Lebrona

grof monte kristo

pre 6 godina

@NastyB
"lebron gusi saigrace" i "videcete kad se povuce da su bolji bez njega"
Auuu... U zivotu gori komentar nisam procitao!
Klivlend sa Lebronom do finala 2007, bez njega najgori tim lige oborili rekord NBA po broju uzastopnih poraza.
Majami od 2007 do 2010 4 godine ne moze da prodje prvu rudnu plejofa, kad dodje Lebron 4 finala za redom i 2 titule, kad ode Lebron, opet Majami ne moze da udje u plejof. Kajri i Love nisu mogli svoje timove da uvedu u plejof godinama, JR Smit i Sumpert nikad nista nisu napravili u Njujorku.
Dzejms je najkorisniji igrac lige zadnjih 10 godina po recima Grega Popovica i Medzika Dzonsona, ali sta zanju oni...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Samo protiv dalasa?!? A protiv san antonia? A prosle god protiv gsw?! 

Pa ljudi termin Lechocke je nastao po njemu...xaxxaxaxaxaxa
(petarczv, 13. jun 2017 11:49)

Sve, sve, ali ti ladno pominješ njegove partije IZ PROŠLE SEZONE NBA FINALA???
Dečko, jel ti uopšte gledaš utakmice ili samo dođeš ovde i troluješ kad dođe vest???

Memfis

pre 6 godina

Tristan koji igra savršen meč sedi na klupi u odlučujućim trenucima da bi igrao Korver!? Ovaj Lebronov potrčko Lu pojma nema. Lebron skandalozan u odbrani, koliko puta su mu pobegli i Igudala i Durent.

Nekako s' proljeca

pre 6 godina

Mnogo se mucio i trudio da dodje do prstena, svaka mu cast. Zelja trud znanje, sve uklopljeno jednom recju ZASLUZENO! Dame i gospodo Mvp Kevin Durent!

Aleksa

pre 6 godina

Durent je iz Oklahome mogao da ode još 2012. godine kada je menadžment trejdovao Oldriha, Kuka i Džejmsa Hardena za Lemba (kojeg su eventualno poslali u D ligu), Kevina Martina i pikove (od kojih su doveli Stivena Adamsa, Aleksa Abrinesa i MekGerija). Ujedno možda jedan od najglupljih trejdova u istoriji franšize i NBA lige.
Dalje, Durent, Vestbruk i Harden su sa 24, 24 i 23 godine respektivno igrali protiv najvećeg superstar tima sa prajm LeBronom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom. Protiv tih igrača se u tim godinama ne osvaja titula.

Oklahoma je realno zaslužila katastrofalnom transfer politikom i možda najgorim GM radom u istoriji franšize da ostane bez superstarova koji imaju svo pravo da potraže individualne uspehe i priznanja. Pozdrav za simpatizere Durentove košarke.

nista o nicemu

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

Dragic i Vajtsajd nisu igrali sa Lebronom. Da vidimo kako ih dobijaju uz hendceking i lakat u vrat pri svakom pokusaju za 3 poena. Sam Karter kaze da kada je dosao Pipen ga je urnisao sa odbranom, posle su te stvari zabranili da bi nasli novog MJa.

Bojan

pre 6 godina

ljudi kada kazu da LBJ nema pomoc, sama po sebi ta recenica nije tacna, Klivlend je sjajna ekipa, cak je i prilicno dobro ukomponovana. Kajri je brutalan igrac, Kevin Lav, iako ga ne volim licno, pirilicno koristan ako se koristi na pravi nacin, i role player igraci poput Corvera, Shumperta i momka koji je razvalio sinoc, JR Smitha, to je sampionska ekipa u bilo kojoj eri. E sad, stvar je u tome da je GSW jos bolja ekipa, KD, Kari, Grin, Tompson, bilo koga da im dodas, favoriti su u bilo kom vremenu protiv bilo koga. Klivlend protiv GSWa bez Durenta = egal serija, sa Durentom, glatkih 4-1. Imao je Klivlend sansu u 3. mecu koju je realno morao da iskoristi, ali da su to dobili samo bi bilo 4-2
i da, Klivlend jeste druga najbolja ekipa u ligi, cak i da nisu ovako vestacki razdvojene konferencije, Klivlend bi dobio Spurse sa zdravom kandzom.

videcemo sta ce se desiti sledece sezone, ali voleo bih da se ovi supertimovi malo rasformiraju. ovolika koncentracija talenta na jednom mestu nije zdrava za ligu (iako je trenutno najgledanija ikada)

petarczv

pre 6 godina

Probudim se, krenem da citam komentare odozgo i vidim niko ne pise o utakmici o gsw,o mvp durentu nego lebronovci zapenili posle jos jednog izgubljenog finala i to petog po redu(rekorder u novijoj istoriji nba) gospodina zvanog Lebron James kako je on bolji od Najboljeg igraca svih vremena Jordana...

Vas lebron nije bio najbolji igrac ni u ovogodisnjem finalu a kamoli u istoriji ove igre tako da necu da pokusavam da ga uporedim sa Jordanom jer ga je Durent unistio u svakom aspektu igre. Da bi ste u potpunosti shvatili zasto je Durent bio bolji trebalo bi ako niste da odgledate sve utakmice finalne serije. Na primer jucerasnja odlucujuca utakmica. Durent pogadja uvek ali uvek kad treba dok lebron samo kada je 10+ razlike za protivnika...Lbj je sinoc dao 41p iz cak 30 upucenih suteva dok je kd dao kos manje iz 20 suteva. Sad sto se tice same igre zbog koje se kosarka gleda durent igra lepse,elegantnije i raznovrsnije jedno 5x. Dok je lbj pogotovo sinoc 70% svojih poena dao na isti nacin a to je posle pika ostane na manjem igracu okrene ledja i gura se svom snagom do kosa i onda polozi loptu. Ok to je dozvoljeno po pravilima nema sta svaka cast ipak je glavni cilj ubaciti kos vise e sad sto tu usput napravi po koje cetvororokorake ili faulove u napadu nema veze on je king. Znaci Durent je trenutno najjaci igrac u nba bez rasprave sto je i dokazao. A king najveci luzer u modernoj istoriji nba samo su jerry west i jos jedan igrac kojem nisam zapamtio ime gubili vise finala od jamesa ali oni su igrali u ligi sa 20 ekipa tako da je to neuporedivo.

nista o nicemu

pre 6 godina

Morao je najbolji ofanzivni igrač lige da pređe u najefikasniji tim lige da bi se pobedio Lebron...Dosta to govori o njemu.
Kakav je osećaj navijati uvek protiv Lebrona? Ti to najbolje znaš...
(JeRemija, 13. jun 2017 05:06)

Cekaj ti posle svega i dalje komentarises??!
Imas li i prst obraza?!
(petarczv, 13. jun 2017 11:32)


Jeremija obecao da nece komentarisati ako Klivlend izgubi, Petar ako ne bude metle. Obojica su izgubili opkladu, a obojica su i dalje tu. Toliko.

nista o nicemu

pre 6 godina

i ajde da zavrsimo taj mit o strasnim odbrama 80ih i 90ih. uvek se fokusira na Detroit sto je samo kraj 80ih, i NYK 90ih (uzasna luzerska ekipa). Da ne ulazim u dublju analizu dalju, da li se samo na osnovu 2 ekipe mogu reci da su odbrane strasne.
Eto Bulsi u drugoj polovini 90ih su igrali paklenu odbranu, ali igrali su je i Sparsi tokom poslednje dekade, Detroit u prvoj polovini iste, zatim u novijoj eri Memfis, Indijana. Pa i ovaj GSW ima sjajnu odbranu, samo sto igraju dosta brzo, pa se postize puno poena i prima dosta.
(Bojan, 13. jun 2017 11:12)

Netacno. Hendceking nisi uracunao.

petarczv

pre 6 godina

Golden Stejt je prejak, ne samo zbog 4 all-stara u najboljim godinama- Stef, Durent, Klej i Drejmond od kojih dvojica imaju MVP - KD i Stef, vec zbog toga sto umesto da Dejvid Vest igra za Indijanu i ucini istok malo jacim, kao i Igudala za Filadelfiju, svi su sjatili u jedan isti tim, a imaju i ovog Livingstona koji je vrlo solidan igrac. 
Uzmi samo jednog igraca iz rostera, Durenta ili Igudalu, i imamo interesantan plejof, ovako je trebalo Lebron da daje po 50 poena u prosjeku u svojoj 14 sezoni da bi bilo interesantnije, Kavsi su morali da probiju rekord NBA od 24 trojke da bi GSW izgubili samo jednu utakmicu u celom plejofu

Da zavrsimo pricu o "jacini" rostera! Clevlend ima najskuplji roster u ISTORIJI nba lige!!! A to sto je sad vama i david west od 37 godina vrhunski igrac to je vas problem...

pozz
(felix, 13. jun 2017 07:58)

Ivan

pre 6 godina

Zahvaljujem se brižnim statističarima koji su masovno jutros krenuli da mi repliciraju o tome da bi Lebron eventualnim prelaskom u svoj treći tim za koji bi nastupio i potonjim osvajanjem NBA prstena sa tim timom postao treći a ne prvi igrač sa tim fenomenalnim uspehom. I sam sam pasionirani ljubitelj košarke i time i statistike koja je neizostavna u tom sportu jer mnogo toga pojašnjava kada su u pitanju individualni učinci igrača i učinci timova, ali sam jutros bio pospan pa sam prevideo činjenicu da su dvojica igrača već osvajali NBA prsten sa tri različita tima. U svakom slucaju Lebron bi bio TEK TREĆI kome bi to pošlo za rukom NE ZABORAVITE TO! Inače uveren sam da će ostati u svom Klivlendu i sledeće sezone i probati da Voriorsima skine prsten. Tako da oladite malo sa tim nalaženjem podataka koji bi nekako umanjili vanserijske rezultate koje Lebron postiže u košarci jer se zaista radi o vlemajstoru te igre! Inače Voriorsima idu čestitke ove sezone, zaista su najbolji tim ove sezone. Dolaskom Durenta i uz Karija, Grina, Tompsona i Igudale, te veoma dobre role odlične klupe taj tim je zaista u ovom trenutku nezaustavljiv! Treba im odati priznanje, igraju sjajnu košarku i drago mi je da sam na čelu gledao jedan toliko moćan tim! Drago mi je da su pobedili.

javale mcgee

pre 6 godina

Koliko je jako sto LeBrontardi stvarno misle da LeBron ima 6 skokova i 6 asistencija vise po utakmici od Jordana.

Svaka cast golden Stateu, bolja su ekipa i to je to, nemojmo se zavaravati da je Cleveland losa ekipa, Cavsi su sjajna ekipa koja je ocajno vodjena od strane Loua i LeBrona koji mora da napakuje sebi brojeve i cesto gusi ostatak ekipe, ja znam da Irving, Love, J.R. Tristan, Korver pa cak i Shumpert znaju i mogu bolje od ovoga.
Ciniti saigrace boljima nije 8 asistencija nego uzeti manje suteva, drzati manje loptu da bi svi igrali i doprineli, to su uradili Steph i KD.

Bojan

pre 6 godina

javale mcgee
ne mozes ljudima udovoljiti, kad je lopta kod Lebrona, sto je kod njega, kad nije kod njega, on je kukavica bezi od lopte :)
nista ovde nije kriv LBJ, niti su krivi JR, Shumpert, Corvetbi ostai, oni i jesu igraci kojima drugi, poput Lebrona, izgradjuju pozicije odakle ovi resetaju.
retardirano je reci da Lebron ne moze sam, jer ima sjajnu podrsku, ali je GSW bolji i balansiraniji tim koji je u stanju da vrti svakog igraca u ekipi bez opadanja intenziteta i samim tim oad dodje zavrsnica Durant je daleko sveziji i loze zadati zavrsni udarac izmorenom protivniku. Slicna situacija je bila 2014, samo sto su oba aktera bila sporija, gledao sam tad svaki mec i uvek je bilo, Majami je u igri dok Lebron ima snage.

insajder

pre 6 godina

Cleveland ima 2 rupe u timu - JR Smitha i Tristan Thompsona, koji su tu gde su zahvaljujuci drugarstvu sa LBJ-om. Inace prvi igra za 12.8 a drugi za 15.3 milijuna dolara po sezoni...

Deus

pre 6 godina

Ljudi aj Lebron je sjajan igrac nema tu sta, ali Irving im tako vadi gu*ice da to nije moguce, u ovoj bukvalno James kad i kad, Tompson igra u napadu perfektno cak se i probudio uzeo poneki skok, jr Smit kad je vazno zvekne trojku i svidja mi se rola Jefersona u celoj prici imao je par lepih odbrana i vidi se da se lomi i cima da pobede ali u globalu Irving ih u napadu drzi samo tako.
P.S. Svako ko kaze da je Tompson u ovoj igrao kao drvo i ostlae gluposti verujem da nije gledao tekmu, za sad je covek perfektan sto se tice izbora suteva kao i pretnji tj pravljenja faulova nad njim posto je agresivan.

Munja

pre 6 godina

Call me crazy, ali imam osecaj da ce Cavsi ukrasti ovu utakmicu
(No1e_moj_dobar_drug, 13. jun 2017 03:34) hahhaah, istu tu izjavu je veliki Kobi Brajant rekao onda kad ih je Dalas ubijao i vodio 3-0, kaze call me crazy but we are going to win, sledeci mec Pedja 6 trojki, Teri 9 i pobede ih 30.

Dođite na stadion!

pre 6 godina

Jeremija, kako beše ono:"Nezaustavljiva play-off sila iz Ohaja gazi sve pred sobom i nema nameru da stane". Ili:"12 down, 4 to go". Obećao si da u slučaju poraza Klivlenda nećeš više komentarisati ovde, ali pošto si ti uz onog Bojana, koji maše nekim statistikama, najostrašćeniji komentator ovde, ipak očekujem da nastaviš i dalje da komentarišeš pod drugim imenom.
Pozdrav za B92.

brufen_od_400

pre 6 godina

Svi clanovi MJ-eve sekte, koji navijate uporno protiv Lebrona, jer ste svesni da je u najmanju ruku u ravni sa najvecim ikad, znajte da bi ova ekipa GSW, glat, u najvise 6 meceva, tukla sve ekipe iz 90-ih.
Stvarno su mocni Vejd i Bos, kad se uz Dragica i Vajtsajda nisu plasirali u plej of po Lebronovom odlasku.
(Rade Futog, 13. jun 2017 08:33)

6-0 i 3-5 je tebi "najmanje u ravni"?
6 titula,6 MVP finala i 3 titule i 3 MVP finala je tebi "najmanje u ravni"?

Daj mi malo toga što uzimaš.

Pedja

pre 6 godina

Sad ce LeBron da zove Westbrooka da mu se pridruzi, pa cemo sledece godine da imamo finale sa dva razbijaca, buldozera, protiv dva elegantna tipa. Milina. I ne, ne proziv gore pomenute dvojicu, posto mi je Russel jedan od omiljenih.

petarczv

pre 6 godina

Kako unistavanje lbj od strane KD!!! Kaze lbj igra odbranu a igrac kojeg je on cuvao postade MVP hahahahhahahaha a to nije prvi put da njegovi direktni konkurenti postanu mvp finala! Setimo se 2014 mladjanog leonarda...

nista o nicemu

pre 6 godina

ne mozes ljudima udovoljiti, kad je lopta kod Lebrona, sto je kod njega, kad nije kod njega, on je kukavica bezi od lopte :)
nista ovde nije kriv LBJ, niti su krivi JR, Shumpert, Corvetbi ostai, oni i jesu igraci kojima drugi, poput Lebrona, izgradjuju pozicije odakle ovi resetaju.
retardirano je reci da Lebron ne moze sam, jer ima sjajnu podrsku, ali je GSW bolji i balansiraniji tim koji je u stanju da vrti svakog igraca u ekipi bez opadanja intenziteta i samim tim oad dodje zavrsnica Durant je daleko sveziji i loze zadati zavrsni udarac izmorenom protivniku. Slicna situacija je bila 2014, samo sto su oba aktera bila sporija, gledao sam tad svaki mec i uvek je bilo, Majami je u igri dok Lebron ima snage.
(Bojan, 13. jun 2017 13:44)

Bojane, i ti si kao i Jeremija rekao ako Klivlend izgubi neces se vise javljati. Zasto jos uvek komentarises?

petarczv

pre 6 godina

Decko znamo da si uz jeremiju najveci smarac na sajtu ako ti nadjes gde sam ja napisao da necu ostavljati komentare ako ne bude metla ja cu pojesti ovaj mobilni sa kojeg saljem ovaj komentar. Znam da ti je tesko zbog lebitcha ali bice bolje mozda podignu selery cap za jos 30 mil pa dovedu kraljici westbrooka... 
(petarczv, 13. jun 2017 11:55) 

Majstore, ne pada mi na pamet. Obecao si, nisi ispunio, zivot ide dalje. I nisam Lebronov fan, pozdrav.
(nista o nicemu, 13. jun 2017 12:50)

Onda pali...

Panama

pre 6 godina

Prva cetvrtina maestralna za Kavse, trebali su voditi bar 10 poena. A onda serija 30:7. Na kraju Love 2/8, Irving 9/22 i 0 poena u zadnjoj cetvrtini. D.Williams uzasan, ajde sto opet nema poene nego sto je gubio lopte u kriticnim trenucima a onda pravio faulove za slobodna bacanja. Tompson prosek, jedino Smith odskocio,imao 5/5 trojki u jednom trenutku i svaka je bila skoro pa nerealna kad im je trebalo. Svi ostali nevidljivi, Shumpert igrao 3 minuta. Pored svega toga dzaba Lebronu 40 poena,13 asistencija 8 skokova, 19/30 sut. Za razliku od prosle tekme kad su sipali sa svih strana i svi igraci, danas su se opet patili da daju kos, dok je golden state imao gomilu polaganja i zakucavanja. Na leto trade Love out Paul George in

pera motika

pre 6 godina

Sada su svi nesto pametni.
Pa ko ovakav GSW moze da pobedi vise puta zaredom?
Pa niko, to svi znaju.
LeBron i drugari su dali sve od sebe i to je za postovanje.
Treba neko da napravi super tim da bi mogao da se pobedi GSW.

Ajmo sada u skolu ili na posao.

Bojan

pre 6 godina

(Darko, 13. jun 2017 07:07)
Salley i Horry jesu osvojili titule sa 3 razlicita tima, Horry po bar 2 sa 3 razlicita sto je jos zanimljiviji uspeh, ali nijedan ni drugi nisu bili vodje tog tima u kom su igrali.
3 MVP finala sa 3 razlicite ekipe, to bi stvarno bio zanimljiv uspeh.

petarczv

pre 6 godina

Texo da 40 poena uz procenat 65% i ti ga zoves LeChoke? Najveca mana interneta sto se svakom dozvoljava da omalovazava najvece..isto bi snaslo i Jordana da je tad postojao net
(Filip, 13. jun 2017 08:06)

Pa da li ti uopste znas sta LeChocke znaci??
Kakve veze ima broj poena i procenat suta??!
Izraz(sleng) "LeChocke" je lebron dobio zato sto kad god se lomi(bez obzira na broj postignutih poena i procenat suta) lbj je zachoukuje i ne ubacuje vise nista nego samo dodaje loptu saigracima...
A za manu interneta se slazem ti si pravi primer

Pozz

BarbaDjole

pre 6 godina

Realno, potez Durenta jeste kukavicki ali da je odigrao vrhunski niko ne moze da mu spori. Lebrona ne gotivim od predstavljanja u Majamiju kad je pricao kako nece da osvoje 2 ili 3 titule vec 5,6 i onda brze bolje otisao u Klivlend nakon poraza od Sparsa.

Realno

pre 6 godina

Vidim neke komentare kazu Lebrona nema u zavrsnici nije najveci ako cemo tako onda je najbolji ikad Joe Johnson. Kada bih birao izmedju Durenta, LbJ, Dzordana i Dzonsona da mi sutira zadnji napad za pobedu ili produzetak Dzonsona bih izabrao.

petarczv

pre 6 godina

@petarczv 
Školarac, prethodni komentar sam napisao u 5:06h a tada je tekma još uvek trajala. Ti to naravno ne znaš, jer nisi nijedan meč Finala odgledao ali si prvi u komentarisanju i stručnoj analizi. 
Ja ću svoje obećanje ispuniti i više neću ostaviti nijedan komentar ovde! 
ps. Lebron će do kraja karijere sigurno uzeti još bar 2 prstena što će ga svrstati među najbolje ikada, mada je po mom mišljenju trenutno u top 3! Džordan će ostati NAJPOPULARNIJI košarkaš svih vremena i tu nema spora! Ko je najbolji ikada je nemoguće odrediti. Ako ćemo po titulama- to je Bil Rasel! Tako da, uživajte još par godina u igri LBJ. Takav igrač se više neće pojaviti.
(JeRemija, 13. jun 2017 13:01)


Bil rasel je uzimao prstenje kad je liga imala 20 klubova

Daa

pre 6 godina

A neki lebronovi navijaci su kao najavljivali neki preokret nesto kao prosle sezone wooow. Preokreti se ne desavaju stalno, a i onaj od prosle godine je bio mnogoooo srecan. Sada ce naravno lebron u drugi tim, sto je ok za mene jer tada bi opet poceo da gotivim klivlend.

You do

pre 6 godina

Wariors imaju vise titula nego Knikcs,Heat,Rockets,76ers,Pistons,Blazers,Maverics, Cavaliers,Supersonics,Bullets Royals,Nationals, isto ko Spurs i jednu manje od Bullsa a ljudi pricaju kako su vjestacki tim iako su im jedino Lakers i Celtics nedostizni po titulama.

Lesa

pre 6 godina

Pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=CH4AjDgl1Ng

Unapred se izvinjavam svim ljubiteljima lika i dela vasega "kralja", inace odlicnog igraca, sto se na ovom snimku jasno vidi koliko je to daleko od jednog matorca koji je igrao kosarku nekada davno... Imao je nadimak "The Dream", moram reci stvarno zasluzen, igrao je na poziciji centra, sa kretnjom kolibrija... Gledajuci gradju, ucenik i ne deluje nesto sitnije od ucitalja, cak sta vise ali pokreti, pokreti su u drugoj dieziji, kao da je ucitelj pley, a ucenik div pod kosevima....

Lesa

pre 6 godina

A jos gore po vaseg kralja posatje ako se izuzmu sezone u Wizardsima gde je Majkl igrao sa cetiri banke, kakve crne bolje procente Lebrona vise pominjete? Samo ne znam da li se pravite ludi ili druge pravite ludima sa takvim izjavama? Pogledajte koliko mu je procenat opao u te/radi te dve sezone...

http://www.basketball-reference.com/players/j/jordami01.html

Darko

pre 6 godina

(Ivan, 13. jun 2017 06:49)
Ivane, Lebron nikako ne moze da postane prvi nego treci igrac koji je osvajao prstenove sa tri tima, pre njega su to uradili Robert Horry i John Salley.
Pozdrav svim ljubiteljima NBA kosarke

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Ivan, 13. jun 2017 06:49) 
Ivane, Lebron nikako ne moze da postane prvi nego treci igrac koji je osvajao prstenove sa tri tima, pre njega su to uradili Robert Horry i John Salley. 
Pozdrav svim ljubiteljima NBA kosarke
(Darko, 13. jun 2017 07:07)

Nisam nesto čačkao po info, ali, jel postoji igrač koji je osvojio prsten sa više od tri ekipe?

nista o nicemu

pre 6 godina

@realno blat je jedini trener sa kojim se lebron nije slagao,ranije u klivlendu je imao sjajan odnos sa mikom brownom sadasnjim pomocnim trenerom gsw,a i sa spolstrom iz majamija je imao korektan odnos tako da ti ne stoji ta konstantcija,a za lua ne treba pricati on i lebron su i onako prijatelji i lebron je isforsirao njegovo dovodjenje iako je trener bez iskustva a ovo mu je bio prvi angazman i osvojio je titulu prosle god u prvoj sezoni.
(lonzo ball, 13. jun 2017 07:06)

Jedini trener koji je nesto znao, i koji je bio autoritet, tako je ispravnije da kszes.

Bojan

pre 6 godina

@mali
ko uopste tvrdi to na osnovu poena
Kukoc je igrao u timu sa MJom i Pipenom, znaci bio je u najboljem slucaju treca opcija u napadu Bulsa, sto ce reci, pn nije postizao vise poena zbog saigraca, ne zbog odbrana

Bojan

pre 6 godina

(petarczv, 13. jun 2017 15:19)
Rasel je igrao ligi koja je imala i manje od 20 klubova, rasla je dok je on bio tu. ali zasto to umanjuje uspeh? covek je uzeo 11 od 13 komada, a manja liga znaci samo da je talenat koncentrisaniji u par klubova. liga je imala ispod 25 klubova sve do dolaska Majkla u ligu i nakon penzionisanja Rasela sve do Lejkersa 87 NIKO nije odbranio titulu, a onda kad je bilo 27+ klubova odjednom su sve ekipu osvajale titule po nekoliko u nizu. Lejkersi, Detroit, Cikago, Hjuston, Cikago pa opet Lejkersi.

Outsider pravi

pre 6 godina

@ivan

Postoji već igrač sa titulama u tri različita tima: Robert Horry sa Hou, Sas & Lal... Taj rekord će u skorije vreme teško biti dostignut, osim ukoliko sam LbJ ne pređe u Gsw.

DukiNS

pre 6 godina

Svaka cast Voriorsima na prikazanoj igri. Da bi imao neke sanse protiv njih moras defanzivno da kidas i preuzimas sve zivo a ofanzivno da imas bar 100 i kusur poena u dzepu. Sem kompletnog San Antonia, nijedna ekipa nije dorasla za tako nesto. Mada bi oni dobili 2 utalmice verovatno. Voriorsi ce osvojiti jos koji prsten sigurno, ako ostanu na okupu.

Ajvanho

pre 6 godina

Jednostavno su prejaki i trenutno ne postoji ekipa koja moze da im parira. Taman kad pomislis da mozda i mozes da ih pobedis, onda Durent pali masinu i krece da pogadja preko ruku, iz trka, a kad Kari raspali ringispil onda krece ludilo. BTW nisam njihov fan uopste najvise zbog prljavog Pachulije i Grina ali da su najjaci je cinjenica

Jim Beam

pre 6 godina

@Rade Futog
Vejd, Boš, Dragić i Vajtsajd nisu odigrali nijednu utakmicu zajedno ili barem da su svi bili fit. Čim je LeBron otišao počeli su problemi Boša sa srcem pa nije ni odigrao više od 20ak utakmica, a Vejd je bio povređen cele sezone. Čak i da je ostao LeBron, Hit ne bi došao do finala istoka sa tom ekipom jer su se neki i povukli (Rej, Batije). Ne ulazim u raspravu ko je bolji, MJ, Kobe ili LBJ...

Lesa

pre 6 godina

Uopste mi nije jasno kakve to bolje procente stalno neki pominju kada porede neuporedivo (MJ vs LBJ)? Posebno kada gledamo Playoff...

http://www.landofbasketball.com/player_comparison/lebron_james_vs_michael_jordan.htm

no name

pre 6 godina

ws...Kajri 9-22 i nije bas vrhunski procenat suta.Samo J.R.odigrao dobro uz LeBrona,malo je to za ovakav GSW.LeBron je u celom ovom plejofu imao 1 losu utakmicu(!!!) dok su svi deugi igraci imali po 4-5.Lav odigra uvek isto,par utakmica odlicno a onda dosta utakmica ispodprosecno,on jednostavno nije ol star i smesno je gurati ga u isti kos sa Durentom,Karijem i drugim ol star igracima.Kajri jeste ol star ali nije na nivou LeBrona,i on oscilira precesto ali je paklen igrac,ostali nisu vredni pomena jer su ili suvise stari pa je kvalitet postao upitan(Fraj,Korver,Dzeferson...) ili jednostavno nemaju dovoljno talenta(Tompson,Sampert) ili nemaju gram mozga(J.R.Smit). (coki)
Pa ni Lebron ne bi imao kako ti kazes "vrhunski" procenat da ne sili i vecinu svojih poena ne daje pod kosem. Neka on ceka sa strane na trojci kao po tebi "upitni" Korwer, pa nek mu doda Irving loptu kad ne zna sta ce sa njom dok je sam, i imace ispod 25% procenat suta. Isto se sad fanovi Lebrona vade na procenat suta MJ-a a on je dosta sutirao sa distance i fadeaway i iz teskih pozicija i logicno je da ima nesto manji procenat suta. I niko ne krivi Lebrona sto je izgubio nego na koji nacin je izgubio 3. utakmicu. To se Jordanu nikad ne bi desilo, da vodi 6 razlike 3 minuta pre kraja i da njegov tim ne da kos a pritom on dodaje loptu kao da je vruc krompir umesto da u tim trenutcima uzima na sebe odgovornost. To zameraju samoprozvanom "kralju" pored lepote igre koju nema u poredjenju sa lepotom igre Jordana.

Dirty

pre 6 godina

GSW su godinama gajili strategiju i birali igrače s kojima je mogu realizovati. Prošle godine su ih sudije sprečile u tome (ili glupost igrača, svejedno) ali je jasno da su za klasu bolji od ostalih. Radujem se što je strategija Don Nelsona potvrđena kao ostvariva i uspešna a posebno je zanimljivo ceo proces od osamdesetih do sad. Bilo je nekad mučno gledati GSW ali zato sad svi igrači i rukovodstvo kluba zaslužuju respekt. To je znanje, istrajnost i vera koji se mogu primeniti i na neke druge aspekte u životu. Baš mi je bilo zadovoljstvo gledati i uživati u ovogodišnjoj seriji.

Fox

pre 6 godina

Jeremija, ne zanosi se i ne budi dete vec pisi komentare normalno. Sledeci put napravi normalnu opkladu. Da li je moguce da svi ovde jedino u sta umeju da se opklade je da ce kao prestati da ostavljaju komentare vise? Smesno zaista! Kao da smo svi ludi pa ne znamo da cete ostavljati pod drugim nickom :P I ne bi bilo to to da napustis sajt, imas moj blagoslov da pises koliko zelis ;)

Zlobni cinik

pre 6 godina

Pobedio je pre svega TIM !
Sve koji sumnjaju u to zamolio bih da se potsete ekipe Lejkersa 2004, veštački napravljene da bi Meloun i Pejton osvojili prsten ( sa Kobijem i Šekilom pride) !
I pored toga što je po imenima to bio jedan od najjačih timova u istoriji nisu uspeli da osvoje prsten !

Ranko iz Napoleona

pre 6 godina

Cleveland je usao u njihov ritam igre u trcanje sa njima a tu je kraj , iscupase se pri kraju trece cetvrtine ali tesko je to ...

Bojan

pre 6 godina

(Milos, 13. jun 2017 08:54)
kakve crne odbrane, pogledaj molim te kako se brane MJove trojke. Postavio je tadasnji rekord po broju trojki a kad je sutirao nikog na dva metra nije bilo.

(brufen_od_400, 13. jun 2017 08:41)
naravno da je Lebron tu negde sa Majklom (malo iza jos uvek). Majkl NIKADA nije igrao protiv sile kakav je ovaj GSW, cak ni kao onaj od pre 2 godine, a ne ovaj sa dodatim KDom. ovo je ekipa sa 4 all-stara, Majkl nije igrao finale protiv ekipe koja je imala vise od 2
(GarbageTimeStatPadding, 13. jun 2017 08:28)
pazi, MJa jeste spasio Paxon 93. Cikago je tada uzeo 2 tekme u gostima, a zatim se Finiks malo konsolidovao i uzeo 2 u Cikagu, da su dobili 6. na domacem terenu, ne vidim kako bi se izvukli u sedmoj.

(texo, 13. jun 2017 08:20)
momak je dao 14 poena u poslednjoj cetvrtini kada se utakmica lomila.

Malkom

pre 6 godina

nije bitno da li je LeBron odbranio titulu ili što je Durant uzeo prvi prsten...ono što bode oči je što Pačulija ima prsten...ej Zaza Pačulija, odavno ni lošijeg a ni odvratnijeg košarkaša nisam vidio
(lorenzo, 13. jun 2017 09:14)

Da je odvratan - jeste.
Da je loš - nije.

NastyB

pre 6 godina

Samo bih da dodam još nešto što će, moguće je, poprilično obesmisliti NBA ligu. Golden Stejt pod jačim ugovorima ima samo Tompsona i Grina – Tompsona na dve godine i Grina na tri (http://www.basketball-reference.com/contracts/GSW.html) sa poprilično skromnim iznosom (veće „plate“ dobijaju Deng i Mozgov u Lejkersima, na primer). Sa porastom seleri kepa neće biti nikakvih problema da ponude maksimalne ugovore Durantu i Kariju, Igudala i Vest ionako sad mogu samo na veteranske ugovore, Zazu ne verujem da želi bilo koji ozbiljan tim u NBA, ni Livingston nije u cvetu mladosti (31 godina), Met Barns ima 37, klinci kao MekKo i Luni su na ruki ugovorima…ukratko, ukoliko igrači žele da ostanu tu gde jesu, najmanje dve godine mogu da haraju ligom i jedino ih povrede mogu omesti u pohodima na titulu. I rekordima.
Ukoliko bi ostali na okupu, LeBronu ostaje samo da pokuša da dovede još jednog superstara u Klivlend ili da on ode u, na primer, Kliperse (tamo im fali krilo, pa bi sa Polom, Grifinom i Džordanom opet imao superstar tim), ali je pitanje da li bi mu Stiv Balmer dozvolio da se petlja u sve, pogotovo pored Doka Riversa, tako da je to moguće jedino ako bi „spustio“ svoj egocentrizam, a to je teško. A, izuzimajući Duranta i Karija, jedini iole vredni slobodni igrači su Kris Pol, Grifin, Hejvord, Milsap i Lauri. Ko bi od njih igrao za male pare u Klivlendu, jer i ovako imaju najveće izdatke u ligi??

zz

pre 6 godina

Durent je kos masina ludak...sad sam se podsetio one cuvene izjave:"Spavas li mirno Kevine Durente" a on u sledecoj utakmici na poluvremenu skoro isto koseva ko cela nasa reprezentacija,sta reci naklon do poda takvoj igracini

Pera

pre 6 godina

Texo...nista,pogledaj sa kim je igrao Dzordan a sa kim LeBron,pa pogledaj brojke Dzordana i videces da LeBron daje vise poena iz mnogo manje suteva(mnogo bolji procenat),vise asistencija,vise skokova...sto znaci da LeBron ne zaostaje za Dzordanom,bas naprotiv,svom timu pruza vise nego Dzordan svom,ali je razlika u saigracima velika i u timu.
(coki, 13. jun 2017 10:12)
Ne pije ti vodu teorija, druze. Dzordan ima prosek preko 30 za svijih 15 godina ( od kojih je jednu odigrao oko pola). Plus je igrao u sistemu sa manje utakmica jedno vreme. Le brin je strasna igracina, ali je Dzordan ipak lider kakav se jednom vidja.
Oko odbrana. Cvrsce su bile devedesetih, ali je tada bilo zabranjenobigrati zonu (sto je izolaciju cinilo jako korisnom)

Antiglobalista

pre 6 godina

Klivlendova ekipa vredi 129 miliona godisnje(najvise u istoriji nba) a voriorsi 101 milion..I posle pricaju da je GS vestacka ekipa..Lebron je sam insistirao na milionskim ugovorima za samperta,tompsona,za dovodjenje derona vilijamsa,za milionski ugovor za jr smita..zato nemojte da pricate da nema sa kim da igra...pa u voriorsima minute ozbiljne u finalu ima ruki Mccaw!pre Karija su draftovani promasaji(rubio itd)..na Grina niko ozbiljno nije racunao osim GS..Voriorsi su postali ozbiljan klub,dobro vodjen.Zasluzena titula iako navijam za drugi klub

spree15

pre 6 godina

(Orlando, 13. jun 2017 13:09)
Vidis mogu, kao sto mogu da slusam americku i britansku muziku, kao sto mogu da jedem italijansku pizzu, grcki giros ili libanski falafel.
Svakako necu da navijam za timove koji pricaju o budzetu, ko je vise uzeo od drzave, gepekovanju, kesama sa mokracom, pp aparatima.

Voja

pre 6 godina

Smejete se Pačuliji a ne sećate se kako je Kuzmić isto tako osvojio prsten sa GSW, a za razliku od njega Zazo je bio redovan igrač dok je Kuzmić uglavnom proveo na klupi. Čak je i na dodeli pehara bio u košulji i farmerkama dok su svi ostali bili u dresu.

GarbageTimeStatPadding

pre 6 godina

@Bojan
Cikago je vodio 3:2 i da Paxson nije pogodio ne bi izgubili titulu, vec bi se serija preselila u Cikago za sedmu utakmicu na domacem terenu Cikaga. Doneti svojim sutem pobedu kojom pobedjues sa 4:2 (a ukoliko promasis bude 3:3 i ides da igras sedmu utakmicu (imas popravni) na svom terenu) nije ni pribliozno isto kao kad pogodis u zadnjoj sekundi za ostanak u seriji (u slucaju promasaja nemas popravni tj. gubis finale).Promasaj Paxsona bi pruduzio seriju, a promasaj Allena znacio poraz Majamija. U tom smislu je Allen spasio Lebrona a eventualni promasaj Paxsona bi samo da jos jednu sansu za osvajanje.

Ivan

pre 6 godina

Za ove sto pricaju 90-ih se igrale odbrane, pa nije isto igrati odbranu protiv tromog Melouna i dva mala belca koji izgledaju kao nastavnik tehnickog i domar u osnovnoj skoli, mislim na Hornaceka i Stoktona, i igrati protiv "cuda prirode" Durenta i najboljeg suterskog tima u istoriji koji gadjaju trojke sa 10 metara, uz to KD i Stef oba imaju MVP sezone a sa klupe ulazi Igudala MVP finala.
I pazi poredjenje: kao Dzordan zaustavio Hornaceka, a ovi nisu uspeli da zaustave Durenta pored jos 3 al-stara
Ako cemo posteno, niti bi Horncek zaustavio Lebrona koji bi mu uvalio 50, niti bi Dzordan zaustavio Durenta koji je visok oko 210 a precizan kao bek suter. I kao Cikago igrao odbranu a ovi "ne znaju"
(felix, 13. jun 2017 10:23)

Ko je gledao NBA devedestih, zna da se tad igrala dobra odbrana. Ko je tad igrao, a ko sad igra, nema nikakve veze. Bitno je da se tad pokazivalja volja i borba da se kos odbrani, za razliku od ovog sad sto se igra, gde je prvenstveno bitan napad. Stednja snage u odbrani, da bi se ostavila za napad je ocigledna i poprimila je oblik epidemije. Kada bi taj Kari i taj Durent igrali odbranu na visokom nivou celu utakmicu i davali svoj maksimum, njihove brojke u napadu bi drasticno pale, a naravno to ne bi bilo pozeljno. Ali najgore je to sto je i sa druge strane ista ''taktika''. Finala iz '97 i '98 su najbolja koja sam gledao, a sigurno i jedna od najboljih svih vremena. Ovo sad sto gledam me uopste ne impresionira.

Ljubitelj košarke

pre 6 godina

GSW apsolutno zasluženo pobedio. Ni vanserijska partija Lebrona Džejmsa u celoj ovoj finalnoj seriji u kojoj je zabeležio fantastični tripl-dabl u proseku na ovih 5 finalnih utakmica nije bila dovoljna da se savlada čudesni GSW. Nezaustavljiv je bio Kevin Durent u ovoj finalnoj seriji. Nezaustavljiv. Ali naravno kolektiv GSW i njihova neverovatna skladnost u koju se i Durent odlično uklopio je donela prevagu, to je i Durent naglasio. Veoma su moćni i uigrani. I nisu se zasitili, naprotiv fantastični Stef Kari već najavljuje novu titulu sledeće sezone! Biće zanimljivo i dalje!

Milan

pre 6 godina

Ovde se ponajmanje piše o igraču koji to najviše zaslužuje. Da Durent nije prešao u GSW ja ne bih znao koliko je kompletan igrač. Timu je dao i skokove i blokade i asistencije posle prodora. Poene smo svakako očekivali mada je bilo skepse da li može da ih proizvede kada je najvažnije. Odgovor smo dobili- može!
Definitivno Westbruk ga je gušio u OKL, veličina Karija i Tompsona je što nisu!

Bogu 'fala što sam Lala

pre 6 godina

E šta ti je nepravda, sada će Pačulija na vizit karti odštampati "startni centar nba šampiona", a čovek je drvo javorovo.

skauzer

pre 6 godina

udjem ovde, 50 komentara u 5 ujutru, smanji se osecaj krivice sto cu sutra da ustanem u 2 popodne.. ps. ko god da dobije meni drago, vrh kosarka!

Nema

pre 6 godina

St ljudi nisu mogli Durentu nista ,covek je nezaustavljiv,210 cm visok lik sa kretnjom jednog beka .I kako meka ruka neverovatno .Neverovatna efikasnost covek je iz 10 suteva manje dao gotovo isti broj poena kao Dzejms .Bas me interesuje sta ce biti sa Klivlendom ,jsr oni sigurno nece ostati u ovom sastavu .Cekaju ih sigurno velime promene jer Dzejms zeli jos prstenja sigurno .Mada mislim dok god igraju Voriorsi u ovom sastavu nece videti nijednu vise titulu .

Šampioni

pre 6 godina

Turbo tim GSW zasluženo posao šampion NBA ove sezone!

Durent, Kari, Grin, Tompson, Igudala, i odlična klupa, to je tim sa nenormalno brzim ritmom, snažnim trčanjem, šutiranjem sa svih pozicija, i odličnom tehnikom! Veliki tim!

Aleksa

pre 6 godina

ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani.
(Bojan, 13. jun 2017 15:22)

Znači, ukoliko uzmemo da su Boston, Klivlend, Toronto, Golden Stejt, San Antonio i Hjuston aktuelnih top 6 lige, '96 Juta bi se borila sa nekim za za top 5? Džeri Sloun bi dozvolio svip?
Ok.

Ivan

pre 6 godina

ta Juta ne bi bila danas u prvih 5 timova lige, a u eventualnom duelu sa GSWom bi bili sweepovani.
(Bojan, 13. jun 2017 15:22)

Da, a Cikago Bulsi bi bili porazeni 4:1. Rekao mi Karl Meloun. Daj okani se vise tih prica, molim te.

Darko

pre 6 godina

(Bojan, 13. jun 2017 09:55)

To se apsolutno slazem da ni Horry a ni Salley nisu bili prve zvezde timova i da bi eventualna Lebronova titula sa potencijalnim trecim timom bila pa u neku ruku fantastican uspeh, mada se Horry-ju mora priznati da je bio u par navrata vrlo bitan sraf u osvajanju tih titula, tzv sesti covek tima.
U svakom slucaju pozdrav i tebi a i svim ljubiteljima NBA kosarke

Ivan

pre 6 godina

ipak realno, ne mislim da gresim ako bih rekao da su GSW, SAS i CLE danas jaci od Jute tada, preterao sam da ne bi bili top5 danas, ali za ove tri sam ubedjen da bi ih dobili bez vecih problema. takodje, ako smo GSW prosle sezone poredili sa Bulsima 96, ove sezone nemam isto dileme da bi GSW pobedio u tom nekom hipotetockom duelu, nesto teze nego sto su dobili Klivlend , ali opet ne vidim da bi ofanziva koja se fokusira samo na Majkla bila dovoljna da se postigne dovoljno poena protiv GSWa koji deluje ofanzivno nezaustavljiv
(Bojan, 13. jun 2017 20:24)

Napad Cikaga nije bio zasnovan samo na MJ-u. Dovoljno je da spomenem cuveni trougao, koncepciju igre koju su samo pokusavali da kopiraju. Drugo, Cikago je defanzivno bio neuporedivo bolji od ovog Klivlenda - Harper, Dzordan, Pipen, Rodman, Kukoc.

neko iz mase

pre 6 godina

Dobro, očekivano ! GSW u odnosu na prošlu godinu nije sebi dozvolio da im se desi isti kiks. To je razlog što su se našli na pobedničkom postolju. Stoga svaka im čast.

Darko

pre 6 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar), 13. jun 2017 07:17)

Ne postoji ni jedan igrac koji ima cetiri titule sa 4 razlicita tima, pomenuti Horry i Salley su rekorderi sa po tri titule sa tri razlicita tima.

paspalj chandler

pre 6 godina

Covek je ovde izjavio da je lako cuvati drugog najboljeg strelca svih vremena a najboljeg asistenta i kradljivca lige je nazvao nastavnikom tehnickog i ja sad treba da pricam sa njim o kosarci?