Nedelja, 21.05.2017.

15:35

Đoković nemoćan u finalu, prvi Masters za Zvereva!

Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rim, mladi Nemac Aleksandar Zverev stigao je do prve Masters titule u karijeri!

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ðokoviæ nemoæan u finalu, prvi Masters za Zvereva! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

452 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 6 godina

(:D, 22. maj 2017 20:16)

Možete vi da se smejete koliko hoćete, ali vaš manir, vas i sličnih inferioraca, nam je dobro poznat: kad Novak izgubi, vi kažete da je igrao lose, a kada dobije, kažete da je protivnik igrao loše i da je zato dobio. Pa eto, neka vam bude: Novak je očito bio tako dugo na prvom mestu zato što mu se zalomilo da svi sa kojima je igrao u tom trenutku loše igraju. Koji ste vi kompleksaši i "teniski stručnjaci"!!! Da, mi smo se verovatno svi zavarali i nismo videli ono što smo videli, ondnosno, videli smo to što smo videli ali smo se zavarali! Urenebesno smešno!

:D

pre 6 godina

@Ana

Kakav Novak, takvi i navijaci hahah :D To je zavaravanje, sto se i videlo u finalu. I Del Potro i Tim su odigrali ocajno, a Novak je odigrao dobro. To je to. Treba mnogo vremena da se vrati makar priblizno onom sto je bio. I iskreno takvom igrom i nije zasluzio da osvoji titulu.

branimir

pre 6 godina

Ma ja mislim da Nole ta takmičenja više ne uzima tako ozbiljno. On olako dođe među 8 među 4, uzme nešto para i ide kući. Nama više pobedničkog žara u njegovoj igri. Trebao bi da se bavi nečim drugim ali šta da radi kad na ovaj način može najlakše da zaradi nešto para...

hladiša

pre 6 godina

U subotu protiv Thiem-a Đoković je bio u modu "odio & guerra" (mržnja i rat), a u nedelju protiv Zvereva se opet vratio u mod "amor & paz".

Trebalo bi ipak neko strucan to da pogleda, a to nije teniski trener.

anica

pre 6 godina

(VUK, 22. maj 2017 11:09)
Opet ti o nekoj sramoti, neprijatnosti, opet treba necega da se stidim, a ti krsni udarac od salate, dodajes na liste, siris i to sve izokola... ne ide to tako Vule...to smo razjasnili. Ocigledno je po tvojim komentarima da vodis racuna o ishrani i da si sportista, bravo...to je odricanje. Medjutim, Ne unositi Masnoce bilo kog porekla, proteine iz mleka koje ne moze zameniti bilo koja namirnica, meso... od cega je izgradjena misicna masa, od cega se dobija snaga, ako ima zdravstveni problem Vuce kako ti kazes, to je drugo. Kako je onda jos uvek ostao da igra tenis?!
Znam da ima problema sa glutenom, ali je naknadno jos promenio ishranu...uz dolazak gurua koji je udario Final Touch. Mislim, da se razumemo, kod Novaka niko nista ne kaze jasno, cas hoce da igra tenis gladan kao VUK, cas mu tenis nije prioritet, cas ljubav mir sreca, cas psuje sve redom. Nikakav poblem, ali neka kaze, ipak smo mi neki navijaci.
Ako Amore voli dijetalno moze jer ne zapinje fizicki, ocigledno da malo rucki jer je fit, ali profesionalni sportista na salati bez mesa i nesrecnim cia semenkama, ne moze opstati.
Moze ishrana da se iskombinuje sasvim korektno da bi gubio kalorije...a da nisi gladan...slobodno svrati, za tebe ce imati repete. Malo sampinjoni, salatice, malo pileci file...

Kme

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.(Kme, 21. maj 2017 23:14) 
Je l moguce da na srpskom sajtu ovaj komentar ima toliko pluseva? au braco srbi, gadan li smo mi narod a da ne pricamo o tome koliko nismo zasluzili Novaka kao naseg predstavnika...pu sramota
(laklipers, 22. maj 2017 03:10)

A zasto ne bi imao ovoliko pluseva? Je l' ovo nije istina ili sta? Druga je stvar sto je on nas pa nam nije drago sto je takav, ali to su cinjenice. Svako ko je gledao barem nekoliko njegovih meceva je to primetio sigurno...

VUK

pre 6 godina

@anica...raspitaj se malo bolje zašto je Novak promenio ishranu. Ja sam slučajno saznao. Kolega iz kluba ima isti problem.Nije zezancija.Kada budeš znala, još više ćeš ceniti Novaka, a biće ti neprijatno što si to i komentarisala.

anica

pre 6 godina

(VUK, 22. maj 2017 09:28)
Bas tako, bezuslovno i iz srca, ne menjati nikoga, prihvatiti sa vrlinama i manama, bez nametnutih zivotnih stavova dokonih kompleksasa koji lece svoje komplekse putem kvalitetnog karaktera i dobre duse. Sirimo ljubav, ajde?! Da se siri putem cveca, crtanja srca, i leptirica u stomaku, macka Svrce itd. Sta ce tebi Vule te borbe? Amore, ajde da se volimo? Kako se to ponasas Vuce? Bolje biti i los ako si zaista los, i ispoljiti mane nego biti ono sto nisi...ostati u dobru i zlu uz osobu koju volis, kazati iskreno sta valja sta ne, prihvatiti kritiku jer niko nije savrsen, ne voditi glavnu rec ako nekoga volis vec se malo ugrizes za usnu, mora biti tolerancije, kljucno je zagrliti kad je tesko i nositi kroz zivot a ne gledati kako se vene, davati lazne osmehe i laznu nadu pritom dok jedes salatu i mazes avokado, ti Vule sigurno ne mozes zelenu salatu dok ne dodas ulje i sirce?

Nit

pre 6 godina

Zverev je igrao veoma dobro. A i Novak je igrao dobro. Samo je bio manje precizan nego protiv Tima. Ne vidim razliku u taktici u odnosu na mec od subote, samo je Zverev imao bolji servis i stizao je mnogo toga. Svaka cast obojici. Srecno obojici u RG.

VUK

pre 6 godina

@anica...Kakva je to ljubav koja uslovljava ? Voleti nekoga je da ga ljubiš bezuslovno ! Da ga voliš onakog kakav je . Ne da ga menjaš! Da ga prihvatiš u potpunosti.Ako nekoga iskreno voliš , prihvataš ga sa svim njegovim i vrlinama i manama. Voleti/ljubiti znači nesebično sebe davati drugima. Ako je potrebno - sebe menjaj. I onda će se i druga strana menjati u ljubavi , a ne u po tvojim savetima, uslovljavanju i po tvojoj volji....samo mala pomoć prijatelja.

neko iz mase

pre 6 godina

JA, koliko vidim nigde pohvale i cestitke za mladjeg Zvereva za prvu masters titulu. Shvatam da se Novak najvise voli al' usput treba biti covek pa cestitat buducem broju jedan u svetu tenisa. A manje se baviti kojestarijama jer Novak ce sigurno uzeti jos minimum dva gremslema kao par mastersa do kraja karijere. Sve je to proces za koje je potrebno vreme kad je rec o njemu da se vrati na onaj put gde su Nadal i Federer bili pre 30 tj 28 zbog stila Spanca.

Јабучило

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.
(Kme, 21. maj 2017 23:14)

Воле га звездаши, фмповци и тако то.

insajder

pre 6 godina

Da li ste primetili Markovu ravnodušnost tokom meča, pogotovu na jednu brejk loptu kada se bezrazložno cerio?
(Duzzi, 21. maj 2017 18:03)

Marko je već duže vreme "ravnodušan", jer je pod veoma jakim sedativima. Pola jučerašnjeg meča je prespavao, koliko su ga nakljukali. Hronična i veoma duboka depresija su ga doveli do ivice samoubistva prošle godine. Tad se pojavio Imas i odradio dosta dobar posao. Porodica Đoković mu je veoma zahvalna zbog toga. Nažalost, problem nije definitivno iskorenjen. Onog trenutka kad se taj problem reši, uslediće neviđeni comeback Novaka. Novakov pad nema nikakve veze sa hranom, Jelenom, sektom, već sa izuzetno ozbiljnim Markovim stanjem. Ali ne vredi SNS glasačima to objašnjavati. Jedino da Vučić ponovi ove moje reči, onda bi prihvatili...

Ћезо рца

pre 6 godina

Новак у полуфиналу и Новак у финалу, потпуно два различита играча. Као небо и земља. Од игре којом би надиграо било кога, до оне којом би од свакога изгубио. Напредак је видљив. Најбоље од Новака тек предстоји, међу главним фаворитима је за освајање Ролан Гароса.

aleksandar todorovic

pre 6 godina

@ za botove Mikii, veliki strumf i negativan

"Ne verujem da sam čovek koji treba da savetuje Novaka jer je on sve prošao i toliko se ponaša normalno da to - nije normalno. On je primer. Obožavam ga. Poklonio mi je i reket, koji sam prosledio mom sinu Đorđu. Ne treba njemu savet i on zna najbolje šta je za njega. Siguran sam da će nastaviti pravim putem." Željko Obradović, najbolji evropski košarkaški trener o NĐ, u intervjuu za Nedeljnik. Ovako veličina priča o veličini.....Pretpostavljam da ako ste na račun Novaka napli gomilu gadosti da izvučete, da će tek na račun Željka da padne vatromet svinjarija.....ali kako veličina o veličini, tako i bagra o sebi.....

djerdapko

pre 6 godina

Ovo je bio pušten meč i mislim da je to sada svima jasno. Nole je veliki teniser, možda i najveći koga je svet imao ali je definitivno njegov sportski moral više nego upitan.

Cestitke Zverevu

pre 6 godina

Ovo je sve normalno. Mladi dolaze, osecaju da stari gube ritam. Cestitam klincu na hrabrosti I prvoj masters tituli.

Sto se tice optuzba za doping od sveznalica odozdo, bas mi je drago da neko sa ovih prostora ima toliku strucnost da objasni dopin Novaka I Nadala gledajuci samo njihove igre na turnirima preko TVa. To ne moze ni najveci expert, a mi imamo I takve izgleda.

glupost nema granica

pre 6 godina

Kao Nadal tako I Nole ima posledice od dopinga,to objasnjava drasticnu razliku u igri juce I Danas,Nadalu se slicno desilo protiv Vavrinke u finalu Australia opena,nije on kriv,prosto je upao u Tu masinu
(dara, 21. maj 2017 23:55)

Šta je sa dopingom Nadala na AO ne znam, ali u finalu 2014, za poraz nije bio razlog doping, nego otvorene krvave rane od žuljeva na levoj ruci. Moguće da bi izgubio dvoboj i bez toga, ali ovo navedeno je bilo sigurno velik hendikep. Unatoč tome nije predao meč, jer nije želio umanjiti pobedu Wawrinki. A koliko je ovaj to znao poštovati može se videti posle dvoboja. Ima sve na You tubu, pa izvoli, a ne da se pišu gluposti kako kome padne na pamet.

More

pre 6 godina

Pomeo ga German kao početnika,pobijedio je bolji tenisač.Novak odigrao jedan dobar meč i odmah ga digli u nebo,došao dečko i razvalio ga.Hvala Zverevu!

A koja je tvoja namjera? Da zakuhas? Nekako mi se cini da nisi iz Hrvatske, brine me sto te hrani. A ovo hvala Zverevu pokazuje koliko si jadan, uzas.

Ana

pre 6 godina

Ovo je samo dokaz da ni juce nije odigrao nista spektakularno koliko je protivnik bio uzasno los.
(:D, 21. maj 2017 23:27)

Novak je juce ODIGRAO SPEKTAKULARNO, to smo svi videli sopstvenim ocima, isto kao i sa Del Potrom, i tu cinjenicu NISTA NE MOZE PROMENITI. Tacka.

laklipers

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.(Kme, 21. maj 2017 23:14)
Je l moguce da na srpskom sajtu ovaj komentar ima toliko pluseva? au braco srbi, gadan li smo mi narod a da ne pricamo o tome koliko nismo zasluzili Novaka kao naseg predstavnika...pu sramota

zainteresovani

pre 6 godina

@Djordje

Crni Djordje dobro sam vas ja razumeo, nego njegovi dometi su danas ovakvi kako je igrao protiv Zvereva. Necu da kazem da i corava koka ubode jaje, jer on vise ne zeli da trenira da bi se vratio na vrh. Dokazati i da vegan moze ne ide, pogotovu sa zivotnom filozofijom koju pomodarski pokusava da sledi "pun ljubavi i mira" uz protivrecno ponasanje na terenu, totalno gubljenje moralnog kompasa. Ne smeta to kada pobedjuje, ali primecuje se kada gubi, jel? Ne polazite mnogo na RG, nije bitan rezultat vazno je da sirimo ljubav, jel tako?
Pozdrav

zainteresovani

pre 6 godina

@sasa jokic

Izvini Sasa, a gde je on bio pa se vratio? Objasnih "Djordju" da je danasnja igra pravi odraz stanja, onaj bljesak juce i nemoc Dominicova koji bljesne pa podbaci.
Znaci spusti loptu na zemlju i pocni da iscekujes bolju igru ako resi da RADI kao nekada a ne samo verbalno da ti daje nadu. Eto sada sa Agasijem "moze po trofej u RG!" Ko jos da poveruje u tu praznu pricu? Ali greshim, ima ih ovde... Na zalost. Pozitivna kritika nije na odmet.

Ljiljana, London

pre 6 godina

Djokovic je igrao 2 meca juce. Danas mu nije islo, ama nikako, meni je bio iscrpljen od predhodnog dana to su 2 razlicita tenisera + nedovljno vremena da se spremi i odmori za 3-eg, Zvereva, koji je usput igrao odlicno. Po meni se Djokovic ipak vraca u formu jer je dobio 2 od 3 u teskom scenariju. Sumnjam da bi bilo ko od ovih top 10 mogli da izdrze tempo i pobede 3 meca u roku od 24+ sata.

Nidza

pre 6 godina

Sto miliona zaradio mene bi i 99.8% populacije u Srbiji bolelo uvo da udara žutu lopticu svake nedelje!Lepo kupis betonski golubarnik u Majamiju,rezidencija u Monte Karlu,kupas se u bazenu gde i cela zgrada, 320 sunčanih dana u godini milina.Svi bi mi želeli da on bude bolji od Gargamela i Nadala što ne bi bilo pravedno jer su oni kilometrima bolji od njega a mentalno svetlosnim god.

Mama tri praseta

pre 6 godina

Juče su svi uzleteli, danas se potvrđuje neprijatna istina, da prave promene na bolje ne može biti dok Novak voli i miri, meditira, živi u virtuelnom svetu, suštinski odvojen od porodice i prijatelja. Neprijatno ponašanje na terenu, smušeni Marko u boksu, loš tenis, lutanje u svakom smislu..

Lule

pre 6 godina

Kaže neka Ana tu dole da je ovo "veliki uspeh" i takodje da se "Nolo diže". Ja kažem na to "kakav li je život kada kod očiju hoćeš da si slep".

zainteresovani

pre 6 godina

@VUK

Uz svo postovanje, uprska ga sa onim "sve ostalo je za zutu stampu..." Pa upravo toga ima oko njega i njegove karijere sada i SAM to proizvodi, servira ljudima sirom sveta. Neko ce prihvatiti lazno moralisanje, neko kult srca i mira, dok njegovo pomodarstvo (cas krst cas kamen, cas vegan cas jaja i riba??) pokazuje njegovoj i generacija mladjoj od njega da je to u redu a Boga mi i starijim napaljenim koji su svoje uspehe i uspehe svoje dece gledali kroz njega. Sada ce i rijaliti, 5 zemalja je vec otkupilo, Srbija jos uvek nije, uvodi nas u njegov svakodnevni zivot joge i meditacije i eto, neko prati razumno, neko podleze. Nihova stvar i pravo, privatnost njegova vise nije u pitanju i ono "ostavite ga na miru" vise ne pije vodu, dok smo bili potrebni kada se penjao na lestvici popularnosti i teniskoj bili smo dobri. Dakle, ili jesi ili nisi, hoces da udaras lopticu profesionalno (jednom rece nije mu prioritet) ili ces da filozofiras (i naucis kako to stvarno treba da se radi) ne trebaju mu drveni advokati, nije jedini sportista koji ima porodicu i svakoj kritici je legitimno podlozan!

Pozdrav!

zainterosovani

pre 6 godina

Danas krst sutra kamen i obrnuto, pomodarstvu nema kraja... Ne kazem da mora nesto ali ovako, patetika. Ovoga puta ni onaj iz Hilandara nije pomogao. Ukoliko uskoro ne pomogne sam sebi ne vidim ko ce. Roditelji na kilometar od Marka i zene. Titule vise nisu vazne, spasi svoj zivot sinko...

anica

pre 6 godina

Ti dole sto mi pises da sam savrsena, nisam, ne postoji savrseno. Imam ja dosta mana, qli se gleda generalna slika. Svom muzu cu ukazati na greske I hrabriti ga, kao sto raadim sa ljudima koje volim, naravno tako je i sa Novakom.

dara

pre 6 godina

Kao Nadal tako I Nole ima posledice od dopinga,to objasnjava drasticnu razliku u igri juce I Danas,Nadalu se slicno desilo protiv Vavrinke u finalu Australia opena,nije on kriv,prosto je upao u Tu masinu

WTA

pre 6 godina

Sve veći broj komentara u kojima neki tvrde kao da su držali sveću da se Novaku naređuje kada da pobeđuje i gubi i sve veći broj pluseva na takve komentare govori o srpskom narodu generalno. Ovde ljudi idu na glasanje ubeđeni da sve neko drugi namešta, da ništa od njih ne zavisi, ali u fazonu aj' da se pojavim. Mentalna higijena nula bodova. Tužno, jadno... Strašno aman. Teško nama.

Bosna

pre 6 godina

Iskreno receno i ja sam razocaran danasnjom Djokovicevom igrom , ali samo zato sto svi znamo da to nije ono sto on zna da nam nudi tacnije Kako nas je godinama zadovoljavao svojom borbenoscu i prije svega svojim samopouzdanjem
Ovdje se ocito radi o nekom psihickom problemu
Pitanje je samo vremena kad ce car opet da vlada
Ne kudite covjeka takva vrsta krize moze snaci svakoga
Djokovic je prije svega dobar covjek i isto tako iskusan sportista
Vratice se on i to u najskorije vrijeme
Nemoj te bit pesimisti imao je on i teze faze

Посматрач

pre 6 godina

Колико сте ви нељуди!?! Тешко вам је да прихватите да се некe ствари мењају полако али постепено па самим тим да је прошла доминација употпуности Новака. Једноставно од сад ће бити убудућности да млади тенисери попут Тима,Киријос,Зверев да траже шансу и надају на највећим турнирнима јер прво млађи су,жељни доказивања а друго увидели су да могу играти са најбољима..Овај млађи Александар је побеђивао већ Рођера и против Вавринке има победу па тако сад према Ђоковићу..Три победе против најбољих из топ десет...Дакле пред момћићу је тек каријера а ово може бити итекако дати већи подстрек за даље резултате...Најбољи ће освајати још увек највеће турнире само не више у континуитету као у својим доминацијама јер колико год желели закон тела више не дозвољава као пре..

anica

pre 6 godina

@VUK
Svaka ti cast na tim borbama, nisam se bavila sportom ali sam radila fizicko u skoli, aktivna sam, I znam sta znaci aktivnost...iako naravno to nije moguce porediti...nije mi to strano. U pravu si sigurno kada su u pitanju godine da dolazi do pada, jednostavno se mozda coveku smrklo vise. Novakov stil tenisa zahteva veliki fizicki napor ali Vule njegov pad se podudara sa dolaskom ovog gurua I nekim problemima, svi pisu bio je on I ranije.tu...mizdq jeste ali nije vodio glavnu rec, kao I ishrana...Novak je ranije jeo ribu I pio mleko, nema sanse da je samo zasicenje u pitanju, nesto ozbiljno ga odaljilo od tenisa a to su te spiritualne sile kapiras, u to je usao...sve bajno sjajno a u stvari naposleno, crpi energiju...videcemo sta ce se desiti u narednom periodu...zelim mu napredak. Novaka postujem, ali mu zameram sto je dozvolio da ga drugi poremete I promene mu nacin zivota...sto se tenisa tice nemam mu sta zameriti...nemam pravo.
LoveU Laku noc.

Kme

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.

VUK

pre 6 godina

@anica.. nikada se nisi bavila sportom. Imam preko 300 borbi u karijeri i dan danas paralelno igram takmičarski fudbal. Kada već nemaš životno iskustvo , potraži u literaturi kako nastaju krize igre i rezultata. Kako je nemoguće ostati na samom vrhu u bilo kom sportu toliko dugo koliko je bio Novak. Pričitaj o potrošnji tenisera koji igraju sa osnovne linije. Videćeš da su tu spoljni uticaji beznačajni. Tayson je u 22 godini pesnicama porušio zid između svoje i Spinksove svlačionice uoči meča ..obarao je 6-7 godina koga je hteo. Stignu tridesete..klinci mlađi 10-12 godina stižu gladni i polako se peva Adio Mare..Federer je trenirao 12 meseci da bi odigrao dva turnira i gde je sad ? Kalkuliše za Wimbldon. Poznaje lisac kako funkcioniše telo u četrdesetim..Novak igra svoju poslednju četvrtinu profi karijere. Može jesti bifteke, oterati gurua i da radi sve što ti poželiš , jednostavno nikada više ne može igrati kao 2011 godine. Vreme mu curi a Zverevu i drugim klincima tek stiže...zato se ja juče nisam "upalio" nego bio realan. Samo ste mi svi koji ste se popalili bili smešni. Meni nije problem da poštujem Novaka i kada gubi. Zašto tražiš uzroke poraza oko Novaka? Postoji vreme poraza i vreme pobeda. Sve je samo do njega.On najbolje zna šta treba da radi. Zamisli koje je ludilo da neko ko se nije bavio sportom je ubeđen da zna šta treba dva puta birani sportista sveta da radi u svojoj karijeri. Baš me briga da li Novak urla, grli drveće..ja ga poštujem zbog onoga što je uradio na terenu..sve ostalo je bez veze. Interesantno za žutu štamou i malograđane.

klokan

pre 6 godina

Čini se da je Nole izgubio meč zbog loše taktike. Tj. potpunog odsustva svake. Samo je izašao i igrao tenis. Nije imao nikoga da mu pripremi meč, i tu se vidi nedostatak trenera tj. tima.
Na sreću, to se i najlakše da ispraviti.
Mada, i Zverev je igrao sjajno...
Napred Nole.

Presheva

pre 6 godina

nisam pristalica teorija zavere, ali ako ovo nije namesteno ja neznam sta jeste. juce onog boljeg klinca oducio od tenisa, a danas izgubio od momka koji je solidan tenisercic i nista vise. govor tela juce i danas, nebo i zemlja. ako ga nije pustio, onda ima ozbiljan problem
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Joca, 21. maj 2017 22:05)
Nisi pristalice teorije a kazes namesteno znaci ako ovo Novak dobio nije namesteno i nema teorije jer tada zasluzeno znaci svaki put kad novak gubi sve namesteno jedino novak kao supermen protiv svi ovo vec predje sve granice novak delovao umoran i bez volje danas a zverev mozda i najbolji tenis svog zivota igrao

ti si izgleda u svemu savrsena

pre 6 godina

Kako objasnjavas ovo danas u odnosu na juce. Zasto samo Napred Nole! Sigurno imas jos nesto da kazes.
Juce pogled lava, urlici, danas nervoza...letargija i smetanje vetra. Vule, kazem i ja napred Nole, ali ne tapsem po ramenu! Ocigledno da i sam leluja na tom vetru jos uvek.
LoveU!
(anica, 21. maj 2017 21:07)

Ovo napred Nole je podrska, bodrenje ako nisi znala .
Zivo me zanima koliko bi se tvoj muz zadrzao s tobom u braku kad bi ga samo kritikovala, govorila sta treba da radi , ponavljala jedno te isto ko papagaj a nikad ga ne bi ohrabrila, potapsala po ramenu i podrzala sa samo jednim ''napred''.

Joca

pre 6 godina

nisam pristalica teorija zavere, ali ako ovo nije namesteno ja neznam sta jeste. juce onog boljeg klinca oducio od tenisa, a danas izgubio od momka koji je solidan tenisercic i nista vise. govor tela juce i danas, nebo i zemlja. ako ga nije pustio, onda ima ozbiljan problem

Patriot

pre 6 godina

Pomeo ga German kao početnika,pobijedio je bolji tenisač.Novak odigrao jedan dobar meč i odmah ga digli u nebo,došao dečko i razvalio ga.Hvala Zverevu!

antiDebil

pre 6 godina

Gledao sam prvi set i Djoleje delovao nekako anemicno, dosta lose, verovatno je takav bio i do kraja. To je manje bitno, bitno je da je pokazao da je i dalje ziv i da je forma tu. Bice jos bolji na RG i onda ce bolje da balansora kroz meceve, cuvce najbolje za kraj. Voleo bih da vidim revans ovog meca na RG-u !!

Ko to tamo peva?

pre 6 godina

Zvanicno Agasi novi Noletov trener!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navika, 21. maj 2017 17:56)

Sad je gotov, stvarno!

markonato

pre 6 godina

Nazalost, ovi klinci nemaju nikakav strah od Nola pa zato i mogu da ga dobiju. Nisu igrali protiv njega pre, nije im se uvukao pod kozu, ali bojim se da oni njemu jesu ili hoce u neko kratko vreme. Sada njemu sledi suocavanje sa cinjenicom da nikada vise nece biti dominantan kao pre. Osvajace on jos stosta, ali je puno razmazio sve ovde. I jos nesto-mislim da je Agasi pogresan izbor. On je isuvise nepostojan, na mahove i indolentan. Covek je cak priznao da se dopingivao. Nolu je potrebniji neko sa cvrscom radnom etikom ali on svakako zna najbolje...

neznalica Bgd

pre 6 godina

(Negativni, 21. maj 2017 20:28) Stvarno si negativan, zasto je nenormalno sto pravi face, pa čoveče, tesko je u tenisu kad osecas nemoc, protivnik ne greši... Novak je takav temperament, koji mu dosta pomogao ali i odmogao u karijeri!!! Nemojte biti toliki hajteri, znate li vi koliko je dece zbog njega počelo da igra tenis , između ostalih i moj sin !!!Da li znate da je 2005-o godište dece najjače u istoriji srpskog tenisa!!?? Zasto , pa zbog Novaka!!! I na kraju krajeva, kada Novak nije nekome iskreno čestitao pobedu na kraju meča, kada nije aplaudirao na dobrom poenu protivniku!?? Koliko je pomogao Ćoriću u karijeri, Tiamu, kojeg je redovno zvao na sparinge kada je Tiam imao 17g! Zverev je sam izjavio da mu je teniski idol Novak! Nadal sedi na Novakovoj klupi na Novakovom treningu i posmatra trening! Vi ste nasli da devalvirate Novaka kao tenisera, sportistu i čoveka, kad bi imali samo 1% svesti koliko je tesko osvojiti OP Srbije a kamoli biti prvi ili biti medju najboljim teniserima u istoriji, na planeti! Stvarno ste toliko mali kao ljudi da je to zabrinjavajuće koliko je zla u ovom narodu! Nisu slučajno svi pobegli od nas ...

Maja

pre 6 godina

(Maja, 21. maj 2017 18:40)
Poredis Zvereva sa Karlovicem i Iznerom?
(anica, 21. maj 2017 18:56)
Draga ništa ne poredim, Karlović 2:1, Kirjos 2:0, Zverev 1:0 i Izner ga je dobio 2 puta. Kontaš, servisom do pobede!

sasa jokic

pre 6 godina

Prosto je neverovatno da igra moze da mu padne na ovakav nivo, da se prosto raspadne, da ne dodje do jedne brejk lopte u mecu, da u skoro svakom njegovom servis gemu igraju na razliku....ne znam, juce sam pomislio da se vratio, ali ovo danas....ne znam, ovo je neverovatno!

anica

pre 6 godina

(VUK, 21. maj 2017 20:17)
Kako objasnjavas ovo danas u odnosu na juce. Zasto samo Napred Nole! Sigurno imas jos nesto da kazes.
Juce pogled lava, urlici, danas nervoza...letargija i smetanje vetra. Vule, kazem i ja napred Nole, ali ne tapsem po ramenu! Ocigledno da i sam leluja na tom vetru jos uvek.
LoveU!

Velika nedoumica

pre 6 godina

Samo Novak zna zašto u određenim mečevima zaboravlja da igra tenis. Na stranu oni servisi i udarci kada je Zverev suviše dobar, ali ostalo...kao početnik. Treba dobro razmisliti zašto se to dešava? Novak ništa ne radi van kontrole i slučajno. A neki udarci su bili na nivou rekreativaca, ja bih rekao - iskontrolisano nekontrolisani...

markonato

pre 6 godina

juce sam rekao kako se Novak nekulturno ponasao kada je urlao praveci brejkove na neiznudjene greske protivnika. Dobio sam mnogo minusa. A nakon danasnjeg urlanja i psovanja, svi naprasno pricaju o njegovom neprilicnom i neprimerenom ponasanju...i to sve u eri novakovog pala..djenja o ljubavi.

MOJE MISLJENJE

pre 6 godina

@
Naš dragi Nole je davnih dana postao multinacionalna korporacija, i njegov tenis odavno nije mera njegovih postignuća.
U korporacijama gde ste manjinski vlasnik (Nole), odlučuje menadžment i vlasnici..
Dakle, nije njegov problem u igri, novom treneru, Imazu, kiši, dijeti i blablablabubu-uuu, već u sukobu sa menadžmentom i većinskim vlasnicima njegove karijere.
Danas je morao da "pusti" Zvereva, da delimično "reinvestira" u kapitalni portfolio mlade rusko-jevrejske "nade"..
Niko nije večit pa ni naš Nole.. treba ulagati u mlade..
(Zagor, 21. maj 2017 20:47)
SVE sto htedoh Vi ste napisali.
SVE ste u pravu!
Mozda se sad malo promeni situacija sa Agasijem pa dozvole Novaku da pobedjuje kad god moze a ne kada mu "DOZVOLE"!

Deda Oroka

pre 6 godina

Zasto je ovaj Djokovic tako besan i nevaspitan? Je l to doslo od Pepea, od Amore, ili od pre?
(Laza, 21. maj 2017 18:38)

Od pre! Ja se sećam nekog Wimbledona iz mislim 2008-2009 gde je na konferenciji za novinare tako pametovao u arogantnom stilu srpskog politicar cda je bilo neprijatno i za gledanje, a kamo li za slusanje.

Bojan

pre 6 godina

za vas koji ismevate ovog sto proglasava 30 godina za duboku starost, nije daleko od istine, federer, nadal i nole su pomerili prosek pbeda navise u poslednje vreme zbog svoje dominacije, ali nezavisno od toga, i njihove najbolje godine su bile 23-27, tad su i ostvarivali najbolje rezultate, ovo posle je sve bonus, Federer je od kako ima 30+ u vrhu, ali ipak, za sedam godina 3 slema je za njegov renome daleko od uspesnog. Toliko su i Endi i Vavrinka uzeli u tom periodu

Jasmina

pre 6 godina

Nole tebi stvarno treba jedan dobarTrener ! Ti nemaš više samopouzdanja ni kondicije. Zašto često gubiš u finalu? To me jako izluduje ! Ti si karakter od čoveka ,poneki put voliš da psuješ na srpski, i ja volim .Mada prićam samo nemački. To mi se jako dopada kod tebe. I kada razbiješ po neki put reket.To je za sreću. !!!!! Puno sreće u Francuskoj!!!!!!!

Zagor

pre 6 godina

Naš dragi Nole je davnih dana postao multinacionalna korporacija, i njegov tenis odavno nije mera njegovih postignuća.
U korporacijama gde ste manjinski vlasnik (Nole), odlučuje menadžment i vlasnici..
Dakle, nije njegov problem u igri, novom treneru, Imazu, kiši, dijeti i blablablabubu-uuu, već u sukobu sa menadžmentom i većinskim vlasnicima njegove karijere.
Danas je morao da "pusti" Zvereva, da delimično "reinvestira" u kapitalni portfolio mlade rusko-jevrejske "nade"..
Niko nije večit pa ni naš Nole.. treba ulagati u mlade..

Aleksandar RM

pre 6 godina

Brzina loptice iz riterna na prvi i drugi servis Zvereva puno toga govori. Tih 20% brže od Djokovića je upravo ta razlika izmedju njega i nove generacije tenisera. Agasi ili bilo koji rekreativni teniser iz Srbije poput mene, moraju sa Novakom raditi na istom problemu, a to je prioritetno rešavanje problema uzroka kratkih lopti u terenu, rad na brzini i kretanju na terenu i povećanje procenta winnera odnosno smanjivanje broja neiznudjenih grešaka. Ako ove stvari ne koriguje, brzo će izgubiti bitku sa mladim lavovima.I naravno manje grljenja drveća i protivnika. Na kraju susreta sa Zverevim, video se Novakov isforsirani zagrljaj, koji verovatno pomaže rešavanju stresa, ali ne i budućem smanjivanju broja izgubljenih mečeva od mladjih protivnika. Dobijaj mečeve Novače, pa ih grli koliko ti je volja !!!

xxl

pre 6 godina

Pozdrav genijima iz Srbije koji se razumu u sve pa i u tenis e sad:
1. Zverev igrao juce jedan mec .
2. Novak dva meca sa dva razlicita tipa igraca, treba se prilagoditi, odigrati i pobediti dva igraca iz top ten u istom danu.
3. Novak zavrsio kasno mec sinoc Zverev uveliko odmarao
4. Masazu i relaksacioni tretman zavrsio kasno nocas Zverev odmarao a mladji deset godina
5. Dzaba ja vama pisem vi samo umete da pljujete nista vise nek se javi neko ko ima promil uspeha kao Novak ali promil pa nek ga pljuje.
6. Ni ja ne razumem stace mu Pepe u tome vas podrzavam.
7. Zato geniji napravite nesto ali nesto bilo sta u zivotu e tad necete nikog pljuvati a ne Najveceg Sroskog sportistu svih vremena.
Toliko da se zna....

RF

pre 6 godina

RF ce na Vimbldonu najmanji problem biti Nadal,Novak i Endi, ima mnogo veci problem u vidi Zvereva i Kirijosa.Dobri serveri , dobro igraju sa osnovne linije, mladi , gladni uspeha i zeljni da se dokazu. Ali posto je forma prolazna a klasa vecna , jedva cekam da vidim RF kako ce se snaci sa njima.

Negativni

pre 6 godina

Pozdrav genijima iz Srbije koji se razumu u sve pa i u tenis e sad:
1. Zverev igrao juce jedan mec .
2. Novak dva meca sa dva razlicita tipa igraca, treba se prilagoditi, odigrati i pobediti dva igraca iz top ten u istom danu.
3. Novak zavrsio kasno mec sinoc Zverev uveliko odmarao
4. Masazu i relaksacioni tretman zavrsio kasno nocas Zverev odmarao a mladji deset godina
5. Dzaba ja vama pisem vi samo umete da pljujete nista vise nek se javi neko ko ima promil uspeha kao Novak ali promil pa nek ga pljuje.
6. Ni ja ne razumem stace mu Pepe u tome vas podrzavam.
7. Zato geniji napravite nesto ali nesto bilo sta u zivotu e tad necete nikog pljuvati a ne Najveceg Sroskog sportistu svih vremena.
Toliko da se zna....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (xxl, 21. maj 2017 20:00)


Nalupetao si se za desetku.

realno

pre 6 godina

@Realist
Ja lepo napisah 80% sportista ide u penziju oko tridesete godine.
Vi uporno pronalazite onih 20% koji samo potvrdjuju, to sto sam napisao. Neki se jednostavno manje istrose, pa za nekoliko godina produze svoje igracke karijere. Novak nije od tih koji su se cuvali i itekako se istrosio, pa godine polako uzimaju svoj danak.

Vecina automobila posle dvadesetak godina ili predjenih 300 000 km su za staro gvozdje. I vi mi onda nadjete primer nekog automobila koji je presao milion km ili izdrzao 30 godina, da mi pokazete kako nisam u pravu???
Ne vidim sta je sporno u ovome sto sam napisao?

Ja kod Djokovica ne vidim nikakav problem, sem njegovih godina.
Covek je odavno usao u legende, ali bas zbog tih godina ne ocekujem vise da moze da dominira u tenisu.
Ako napravi u buducnosti jos neki veci uspeh mogu samo da mu skinem kapu i kazem svaka cast, jer je u tim godinama duplo teze osvojiti titulu nego sa na primer 25.

Negativni

pre 6 godina

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.
(Mikii)

Moram da priznam da u ovome ima itekako istine..Ne zelim da generalizujem ali to je ono nase ,balkansko, kad ide onda je super, saljem srca publici, cestitam protivniku na dobrom poenu kada debelo vodim rezultatski.Sa druge strane, kada gubim onda je kriv vetar, publika, sudija..Ne aplaudiram rivalu nego njegov dobar potez nagradjujem ironicnim osmehom, psovkom, pogledom u nebo ili lomnjenjem reketa.Kada ne ide, onda klone duhom i ima obicaj da mec zavrsi duplom ne bi li protivnik zavrsio u velikom stilu.Da li je to karakter ili kompleksi, ne znam, ne svidja mi se svejedno..Zato ne mogu da navijam za njega, onako potpuno iskreno kazem..E sad, niko ne keze da je to lose,strasno..Velika vecina ima takve reakcije ali prestanite za Boga da ga poredite sa Nadalom ili Federerom sto se tice fer pleja!! Neka je najbolji teniser svih vremena 100 puta, fer igraca nije video..A nekad se samo to vazi u zivotu.
(Rafa)

Svaka vam čast! Ovo je ključ zbog čega se on u svetu ne smatra velikim šampionom.

bg leprikoni

pre 6 godina

Danasnji dan treba zapamtiti kao pocetak kraja"velike trojke(cetvorke)" i prapocetak nekih novih vetrova u tenisu.Kada je Novak krenuo sa padom napisao sam da nije problem to sto gubi od Kverija,Istomina,Veselog,to su prekaljeni igraci koji su sposobni bar za jedan veliki skalp u karijeri,takodje nisu problem porazi od Kirjosa,koji kada hoce moze sve da pobedi ali zbog karaktera nikad od njega igrac.Problem ce biti kada pocnu da ga pobedjuju igraci iz drugog esalona(Cilic,Nisikori,Berdih...)ili neko od klinaca,jer upravo njihova prosecnost je i najveci razlog vrhunskih karijera trojke(cetvorke).Jer zadnjih 10 plus godina sem Vavrinke i Delpa koji su spona izmedju najboljih igraca i onih drugih niko do danas nije prismrdeo najvecim ni na GS ni mastersima ni Olimpijadama.Danas smo simbolicno dobili konacno novo ime u tenisu koji ima potencijal da postane nesto vise,i to daje nadu da buducnost tenisa nije toliko mracna kao sadasnjost gde bukvalno nema kvalitetnog tenisera od 20 do 30 godina sem donekle Raonica i Kirjosa kad se uozbilji(Zverev je dvadesetogodisnjak a Nole i Marej tridesetogodisnjaci).Inace predvidjam da ce uz Zvereva nosilac novog talasa biti onaj mali Kanadjanin sto je dobio naseg Kecmanovica u finalu kao i jos nekolicine njih od 18,19 godina koji ce sledece sezone ekspolodirati zivi bili pa videli.

Патас

pre 6 godina

Сјајно је служио сервис младог Зверева данас. Ђоковић није могао да парира јер му ритерн није био на нивоу. Такође веома лош проценат првог сервиса је имао у овом мечу. И поред овога Новакова игра је охрабрујућа јер је после дужег времена играо финале. Зверев је много напредовао. Сјећа ли се неко његовог меча против Надала прошле године кад је водио 5:2 у трећем сету и онда се препао побједе, а Надал то искористио и преокренуо резултат? Види се разлика у његовом ставу и приступу мечу,данас је знао шта хоће и како да то оствари.

Lik

pre 6 godina

Treba mu trener pod hitno. Novak nije usao u mec mentalno spreman. Treba mu motivacije koji koju trener nosi. Treba mu neko samo da mu drzi fokus. On zna svaki udarac ali mu treba neko da mentalno fokusira...
(Bikan, 21. maj 2017 19:35)

Bravo za komentar, već mi je muka od svih ovih što lupetaju bez veze a toliko ih ima da smislen komentar ne može da dođe do izražaja.
Elem, ono što i dalje ne znamo je pravi razlog razlaza sa Bekerom pa i Vajdom, ako ništa drugo sa njima se osvojio najviše i pitanje koje mi neupućeni postavljamo je kako to da sa njima nije mogao postigne dalju motivaciju?!
Po meni, nešto se tu vrlo značajno desilo (i dalje se dešava) što je ukočilo Novaka do te mere da čak ni ti najbliži nisu mogli da utiču.
Agasi može biti pravi izbor, prolazio je u karijeri sve to što sada prolazi Novak, pa i gore tako da ako ništa drugo, on zna kako se s time treba nositi.
Juče smo videli ono što odavno nismo, onog Novaka, pravog a danas ni bledu kopiju. Thiem je realno kompletniji igrač od Zvereva koji je danas pružio možda malo bolju partiju nego inače, to bi za nekadašnjeg Novaka bio laki trening.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Mnogo više pozitivnih stvari može se izvući nego negativnih sa ovog turnira. Ponovo je tu žar, iskra, želja za pobedom. Naravno, ima još stvari na kojima treba poraditi, servis, volej, agresivna igra... Ali na svakom turniru je sve dalje prolazio. Nadajmo se dobrom uspehu na RG.

cv

pre 6 godina

30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.

(realno, 21. maj 2017 18:03)

Pozdrav i od tenisera Lejvera, Konorsa, Agasija itd.

nik

pre 6 godina

Generacija mladih tenisera je najzad stasala, sto je normalno i dobro za svetski tenis. Nije ovo bio los turnir za Novaka, naprotiv, verovatno ce psotici i dobar rezultat u Parizu. Ali godine cine svoje, prethodni dan je odigrao dva izvanredna meca i dokazao da je jos uvek majstor tenisa. Danas je izgledao malo usporeno sto dokazuje da godine cine svoje i da je bio umoran. Videcemo mi jos dobrih meceva od Novaka Djokovica ali se bojim ne i mnogo titula. Dolaze mladi, jaki i gladni trofeja.

analiza

pre 6 godina

Da sam trener Novaka,Nadala,Federera i Mareja,stav bi mi bio "Hjustone,imamo problem".Zverev je ,koliko vidim,kompletan igrac,mozda ne voli da izlazi suvise na mrezu-ili nije imao priliku,ali,servis mu je strasno oruzje i NIKOG se ne plasi,sto je najvaznije.Dovoljno je dobar i drzak da pokaze zube najboljima.Istina,danasnji Nole nije najbolji,ali bi bio zanimljiv mec izmedju jucerasnjeg Noleta i Zvereva.Nole i dalje nema dovoljno snage da stigne sve lopte koji mu Zverev uputi,ali bolje igra nego pocetkom godine.Sto se tice Zvereva,mirise da ce biti br 1,ako nastavi da igra dovoljno dobro i protiv slabijih protivnika.Tiem to nece biti,dobar je samo na sljaci,izgleda,a Kirijos moze da bude sjajan,fizikalije su mu neverovatne,ali je suvise lud-neobuzdan-i igra samo protiv jakih protivnika dobro.

vule

pre 6 godina

Nije taj Zverev ništa posebno odigrao, jednostavno Novak je bio loš. Znao je on protiv mnogo jačih protivnika stvarati brejk šanse. Nekad ga je milina gledati,a nekad je to pravo mučenje.. I dobro je glasio jedan komentar ovde.Njegova igra je najveća misterija. Juče odigrati onako dobro,a danas.. Pa da je odigrao 30 posto kao juče dobio bi u dva seta.. Nikad mi neće biti jasno

prcko

pre 6 godina

bio sam zapanjen kako dobro nole govori italijanski. ipak je on pored tenisera i obrazovan decko. mi se kidamo zbog poraza a niko ne razmislja koliko novca donosi drugo mesto na turniru. neka jos par godina igra i kao drugoplasirani bice super.

ah da, mislis da si duhovit

pre 6 godina

Je l' plakao na ceremoniji za dodelu pehara? Nisam gledao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (esi mi nola?, 21. maj 2017 18:39)

Pa zasto te onda interesuje ?

Bikan

pre 6 godina

Treba mu trener pod hitno. Novak nije usao u mec mentalno spreman. Treba mu motivacije koji koju trener nosi. Treba mu neko samo da mu drzi fokus. On zna svaki udarac ali mu treba neko da mentalno fokusira...

OgiZe

pre 6 godina

nema sanse@
Ni Bolt nije ni blizu idealnog sprintera po toj logici, ali sve odvaljuje već 10 godina. Bilo je pitanje kad će se neko takav krakat pojaviti i sa savršenom progresijom i ubrzanjem. Tako mislim i za Zvereva. Momak je mlad, otprilike u isto vrijeme kao i Novak je uzeo prvi masters. Po meni je najkompletniji od ovih novih nada, nevezano za današnji meč. I usput, Federer je najkasnije počeo osvajati titule ali zato kad je krenuo...

Joana

pre 6 godina

Novak se vraca. Potrebno mu je da opet moze u kontinuitetu da odigra nekoliko dobrih meceva. Treba biti strpljiv. Opet ce on biti onaj stari. Sada sa A gasijem ce se vratiti. Osvajace on jos mastersa i GS. Napred Nole!

Miomir

pre 6 godina

Amor & paz, deljenje poljubaca..., nikako ne ide sa takvim frustracijama. Ne mogu da verujem da tako iskusnog i trofejnog igraca, nekoga ko je bio mentalno jak, spasavao ne znam koliko mec lopti sa mnogo vecim smirenjem nego sto ga sad propagira, vetar moze toliko da izbaci iz takta? Sve ide iz glave, od pocetka meca se videlo da ce izgubiti, kako i zasto samo on zna...?

Cavs

pre 6 godina

Novakovo ponasanje na terenu i van njega pogotovo, je bolje od vecine vrhunskih sportista !

Pod kakvim je pritiscima igrao i bio fer svuda prema svima, ste zaboravili...

Dosao je period lose igre i nemoci i naravno da je i on covek i da mora nekako da reaguje.

Bas zbog ponasanja i covecnosti za mene je vise od broja 1 u svetu tenisa.

Delije Čikago

pre 6 godina

Znaš srpski sine ko je uvek uz tebe, nas desetak ovde i kad si najgori na svetu, uz tebe smo, Delije Čikago su zauvek sa tobom i kad završiš karijeru, volimo te legendo.

Hm

pre 6 godina

Izgubio isto onako kao Nadal od Tima sa istim brojem gemova. Da li je u najavi smena generacija ili su dva mlada tenisera imali svoj dan a a ova dva velika sampiona nisu to cemo saznati u nastavku sezone. Bice zanimljivo do kraja godine.

Realist

pre 6 godina

@texo 
Da li si ti svestan sta si napisao. 
Kazes "tek je usao u tridesetu". 
Pa da imas blage veze sa zivotom znao bi da se 80% svih svetskih sportista u svim sportovima penzionisu sa 29-30 godina. 
30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST. 
Novaku svaka cast sto i u tim godinama uspeva da dodje do finala na ovakvim turnirima. To sto Novak, Nadal i Federer i posle 30 godina uspevaju da stizu do finala i osvajaju titule, samo znaci da su oni pomerili te ljudske granice na neki nadljudski nivo. 
Ali nisu ni oni nikakvi vanezmaljci, vec ljudska bica i za svako postovanje je sve sto urade posle tridesete u sportu kojim se bave. 

Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.
(realno, 21. maj 2017 18:03)

Ajde, Federer da 36 godina, Nadal 31 godinu, Wawrinka 32.
Ali zasto Djokovic pomera bilo koje granice kad nema jos ni 30.
Npr. Federer je sa 29 godina osvojio 2 GS.

savana

pre 6 godina

Da li su ljudi ovde svesni da govore o Novaku Đokoviću najvećim srpskim sportistom ikada, te sigurno najznačajnijeg živog Srbina, i verovatno člana TOP 100 Srba i Srpkinja ikada (od verovatno 100 i više miliona Srba i Srpkinja koji su hodali i hodaju zemljom). Dalje čovek je TOP 5 teniser u istoriji tog sporta koji je u top 5 sportova u svetu. Sigurno i spada u društvo Top 100 sportista sveta ikada. Danas je u top 10 aktuelnih sportista sveta, i ipak najbolji teniser sveta trenutno bez obzira na loš period. Čovek koji je milioner i to je zaradio isključivo napornim radom i vrhunskim rezultatima, ima porodicu, ženu decu, gotovo da nema neku bitnu mrlju ni u privatnom ni u poslovnom planu. Ne morate da ga hvalite, samo spustite se na zemlju, čovek je svetski vrh u svakom smislu, a vi ste zlonamerni ljudi koji ne znaju kako je biti i opstati u vrhu, a on zna kako je početi sa dna, dakle čovek je doktor a vi ste pacijenti šta vi njemu možete da objasnite kad on sve zna, a vi ni 2%.

Mikii

pre 6 godina

Novak, nazaost ni blizu kao protiv Tima.Sta se desilo, Novak danas previse nervozan.
(Dragan, 21. maj 2017 17:52)

Desilo se to da je Zverev izasao na teren da ga pobedi, a ne da izgubi kao Tiem sinoc. Prosto.

mladen zebic

pre 6 godina

Nikada nisam dovodio u pitanje pravo Đokovica da radi sa svojom karijerom sta hoce. To je njegova privatna stvar. Samo sam vise puta rekao da skoro niko ne pamti da je neki teniser ili sportista na vrhuncu moci, i pred mogucnostima da osvoji ono sto jos niko nije - rekao da mu taj sport "vise nije najvazniji". To je unikat. Nikada vidjeno! I umesto da poosvaja ono sto mu je bilo na dohvat ruke po formi, utreniranosti, prolivenom znoju do tada - poceo je da drzi spiritualisteicke seanse (imate ih i po jutjubu)?! Nikad viđeno! A tesko da ce se nesto slicno iskoro opet desiti. Covek koji osvoji 12 GS, 30 mastersa i napravi toleike rekorde ne moze biti glup. Tesko da neko moze da ga natera da prestane da trenira punom snagom. Znaci da je do njega. Sto je najgoe, ispao je iz ritma treninga i tesko je, da ne kazem nemogce, telo vratiti u priblizno isti nivo. Tu ni Agasi nece mnogo popraviti. Mnogo je unazadio svoju igru Novak. Mnogo. Ali, pre svega svoju "fiziku". On nije najbolje propremljen i odmah nije u vrhu. Kod Đokovica i Nadala to je jasno - kad su se najbolje na turu kretali, pobeđivali su. Na RG nece biti nista. Nema Novak snage za RG, pa jos na sljaci. Trece kolo ili cevrto - osmina i adio. Zao mi je sto je sam sebe, sopstvenom odlukom, sprecio da bude legenda. Da li je njemu zao - ne znam, ali nema popravnog. Nikad vise ona snaga i zanos. Odigrace jos tu i tamo na ponekom turniru i to je to. Covek je cesto svoj najveci neprijatelj.

Bob

pre 6 godina

Sto je najgore ni Zverev nije odigrao nista posebno. 7 aseva uz tonu promasenih zicera. Kirios je se izivljavao nad ovim istim Zverevom. Mec sa Timom je zaista bio cudan. Ubedjen sam da bi Zverev sa Timom igrao u 3 seta pa sta bude. Jos jednom opet dva razlicita izdanja Novaka u 2 dana.

ZORICA SRBIJA

pre 6 godina

ZORICE CANADA nema te danas da hvalis Djokovica.Dobar je samo kada pobedjuje pa se hvalis uz kaficu kako je ljudina i igracina... da je pametan vise nikada da nedodje u Srbiju nismo vredni...

Xfaktor

pre 6 godina

Prva partija gde gubi svoj servis je odlucila, jer je posle toga igrao u grcu. Mora se napraviti taktika za Zvereva i Kyrgiosa ili ce u suprotnom izbacivati ga redovno.

adem

pre 6 godina

Bio je on takav oduvek nego je pobedjivao pa nismo obraćali pažnju na to. Baš zbog tog i takvog ponašanja i onih iskolačenih očinu ga niko ne voli a ne zbog toga što je Srbin. I Ana Ivanović je Srpkinja pa su je svuda obožavali i cenili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djoka, 21. maj 2017 18:01)
e ovo je veoma bitno. i to je glavna razlika izmedju nadala i federera na jednoj i djokovica na drugoj strani. njega skoro niko ne voli, pa cak ni srbi zbog tog ponosanja, makar ne normalni srbi. a to nije zato sto je srbin, i ana je, nego sto se nepristojno ponasa, da ne kazem divljacki.

djoka

pre 6 godina

Novak ocigledno ima neke psihicke probleme sto se vidi po ponasanju, letargican u situacijama gde bi se svaki teniser nervirao a onda odjednom plane i pocne da se trese i vice za neke sitnice...
(Dacha, 21. maj 2017 17:48)
Bio je on takav oduvek nego je pobedjivao pa nismo obraćali pažnju na to. Baš zbog tog i takvog ponašanja i onih iskolačenih očinu ga niko ne voli a ne zbog toga što je Srbin. I Ana Ivanović je Srpkinja pa su je svuda obožavali i cenili.

Veljoni

pre 6 godina

Dobro bre ljudi čovek je juce ceo dan proveo na terenu! Očigledno da se malo i ispucao i nije stigao da se adekvatno spremi za finale...Čekamo RG i nadamo se da će tamo nastaviti ovogodišnji trend sa sezone na šljaci gde je na svakom narednom turniru odlazio korak dalje! Srećno No1e

Dzoker

pre 6 godina

Hahaha zverev buduci broj 1, ma da bre sto posto isto ko sto ce mbape da osvoji jedno 5 zlatnih lopti. Kakav bre broj 1 ovaj momak veze sa tenisom nema, to je otprilike teniser u stilu iznera, sve sto ima je servis ostalo nula.I nije zverev pobedio noleta nego nole sam sebe.

Sandra,Geneve Sui

pre 6 godina

Zao mi je za Noleta,ali ovaj decko je tako sladak da nemam reci.A i igra i ponasa se na terenu za primer.Svaka cast,buduci broj 1 koji ima sve.I igru,i sarm,sve

Moša

pre 6 godina

Razlika izmedju Djokovica s jedne, te Nadala i Federera s druge strane je sto poslednja dvojica u karijeri nisu ovako lako izgubili nijedan meč. Ovo je sramota. Potpuno nepripremljen Djokovic za jedno veliko finale.

Garo Tz

pre 6 godina

Zverev " samleo " Novaka za svoj 1 masters u karijeri ! Finalista je isfrustriran ali je ipak rekao da je ovo jedan od najvažnijih turnira na šljaci pohvalio domacina na italijanskom iako su mu tereni prethodnih dana ličili na krompirište .

rafa

pre 6 godina

Novak danas ni bleda senka igraca od juce ali je zato Tim odigrao SOLIDAN mec juce i izbubio umalo sa nulom??? ..Nije da mi je drago ali nisam ni tuzan, samo zbog vase bahatosti je i zasluzio poraz.

Boki

pre 6 godina

@Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.

To mozda ti. Evo ja imam 37 godina. Pun sam energije i mogu posteno da trcim.

max

pre 6 godina

Opet povratak na staro za Novaka,loša igra već duže vreme.. ..Mora se priznati mali Zverev lupa loptice iz svih pozicija i ima nezaustavljive serve . Budućnost tenisa .

Nastja

pre 6 godina

Covek od sinoc, pa i prethodnih dana i ovaj od danas kao nebo i zemlja. Nije mi bitan rezultat, u sportu se gubi i dobija, nego mi bude misterija kada posle sinocnjeg meca i fenomenalnog drzanja i fokusa danas izadje u potpunosti malodusan covek kome se ne vidi ni zelja ni volja. Sinoc nisam komentarisala ali jesam citala komentare, i bila sam zgrozena koliko mi nemamo merku ni u cemu. Dizemo u nebesa posle dva meca i gazimo najstrasnije posle neuspeha.

Ljudi ne razumeju sta je proces. A kakav je Novak bio, i pored razocaravajuceg meca danas, stvari idu uzlazno. Na sljaci je imao cetvrtfinale, pa polufinale i sada finale. Uspeva da veze nekoliko dobrih meceva, do pre mesec dana nije mogao ni to.

Ocito je da ima i dalje promene raapolozenja i da nije bas nastabilniji, pa je mozda i sam pozurio kad je sinoc izjavio da je sve kako zeli i bio u svojevrsnom zanosu. Mozda se i on ''neiskusno'' ispraznio posle onakbe partije na koju nije navikao u poslednje vreme. Bilo kako bilo, Novak ni u najjacim danima nije imao recept za servere i uvek je tesko dobijao. Jos nije spreman za takav izazov gde mu trebaju debeli zivci. Ali mislim da imamo pravo da se nadamo najboljem na RG.

neko to od gore vidi sve

pre 6 godina

Nijedan profi igrac ne bi sebi smeo da dozvoli ovakav pristup mecu.
Svako moze da izgubi, ali ne na ovakav nacin. Nole je bio potpuno odsutan, iznerviran,nemotivisan i iritantan.
Naravno ,Zverevu cestitke na zasluzenoj pobedi.

Mara

pre 6 godina

Pobedio Del Potra i nezainteresovanog Tima i odmah euforija i preterivanje, a mečevi sa Nadalom i sada Zverevim pokazuju pravo stanje njegove igre i forme. Smanjite malo doživljaj sa "zver se vratila" i sličnim glupostima...

doktor

pre 6 godina

Zverev odigrao velemajstorski i to je glavni razlog. Dečko, ako ovako nastavi, za par godina je na vrhu. Đoković bi možda mogao da se vrati, ali mnogo kockica moraju da se slože u njegovoj glavi.

Dzemo

pre 6 godina

Njegov pad i niz losijih Partija je krenuo od osvajanja RG-a
Nadajmo se da ce krenuti sve na bolje od novog osvajanja RG-a
A svi oni koji ga sad kao nesto kritikuju ( svi tenis profesionalci) treba da se stide
Ako nekog obozavas a vi srbi bi to trebal jer on vam je toliko razliga za to dao , da ne nabrajamo
Onda trebas da ga podrzis i u teskim situacijama jer mi ustvari samo nagadjamo sta je s njim
Konkretno niko nezna
Vjerujte u covjeka koji je pomeni najbolji teniser svijeta

Ponos srbije

pre 6 godina

Sto bi rekla ceca "radujte se duse sitne prodane od iste ste rdje skovane".Nole ti si nesto najbolje sto smo ikada imali, nema lepseg osecaja nego kada odes negde van srbije i cujes da svi znaju za nasu zemlju upravo zbog novaka.

ZoranNS

pre 6 godina

Đoković pokazao napredak u formi, osvojio drugo mesto bez trenera, sve u svemu dogodilo se ono što je realno, zverev bio bolji na terenu.

Rade Munjas

pre 6 godina

Nole, protjeraj Amor & Paz iz svog boxa. To te dovelo do ovakvih oscilacija. Nevjerojatno je da nakon jučerašnjih briljantnih udaraca danas bojažljivo guraš loptu kao da si ti u prvom finalu. Vrati šampionski tim.

...

pre 6 godina

Igrao je skoro 3 meca u 24 sata. Nema potrebe za lozenjem i euforijom, ni ovih mucenika sto ih boli uspeh nekog naseg, ni ovih sto su nerealni pa ocekuju da odigra 80 meceva u sezoni i sve odere sa po prepustena 2-3 gema po mecu. Nije masina, pa da iskljucis, podmazes, ukljucis i nastavis istim tempom. Uostalom, znamo sta je bilo prosle godine posle izgubljenog Rima.

Mikii

pre 6 godina

Zadnja 2 poena paradigma Noletove igre poslednjih godinu dana: dupla servis greska, pa onda izvlacenje na bekhend (iako loptica ide na forhend!?) i izbacivanje jedno 3 metra van terena. Da li se to ocekuje od iskusnog igraca, osvajaca 12 GS i 30 mastersa, ili je to trebalo ocekivati od neiskusnog klinca? Strasno kako covek upropasti sebe u najboljim godinama. Lepo je sebi cestitao sutrasnji rodjendan...
(veliki strumf, 21. maj 2017 17:50)

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.

Igor Pg

pre 6 godina

Nema snage ni energije. Nedostatak jakih meceva. A i juce se ispucao sa Delpom i Timom. Mada treba biti posten, Zverev je buducnost tenisa.
Komentar poslat iz B92 Android

Vidi se koliko se razumijete u tenis i koliko su vam svima "dobri" rezoni. Zverev jeste a Tim kao nije buducnost tenisa? Tim je bolji od Zvereva u medjusobnim duelima i ima mnogo vise titula, realno bolji je teniser, a Nole ga je pocistio sinoc.. Poenta je u Novakovom losem i protivnikovom dobrom danu i to je to. Jedina istina je ta da Novak nikad vise nece dominirati kao ranije, da ce sve cesce imati lose dane.. Ali da malo vise znate o tenisu, znali bi ste da je to potpuno normalno i uobicajeno, odnosno da je to prirodni proces kroz koji je prolazio svaki veliki sampion, u najskorije vrijeme Federer i Nadal. Dakle, igrace Nole jos velikih meceva, bljesnuce jos dosta puta (kao sto je bljesnuo i Federer), osvojice jos velikih turnira, ali sve cesce ce gubiti i to vise od prosjecnih igraca nego od najvecih rivala. Dakle dominaciji je kraj.

rafa

pre 6 godina

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 21. maj 2017 18:00)

Moram da priznam da u ovome ima itekako istine..Ne zelim da generalizujem ali to je ono nase ,balkansko, kad ide onda je super, saljem srca publici, cestitam protivniku na dobrom poenu kada debelo vodim rezultatski.Sa druge strane, kada gubim onda je kriv vetar, publika, sudija..Ne aplaudiram rivalu nego njegov dobar potez nagradjujem ironicnim osmehom, psovkom, pogledom u nebo ili lomnjenjem reketa.Kada ne ide, onda klone duhom i ima obicaj da mec zavrsi duplom ne bi li protivnik zavrsio u velikom stilu.Da li je to karakter ili kompleksi, ne znam, ne svidja mi se svejedno..Zato ne mogu da navijam za njega, onako potpuno iskreno kazem..E sad, niko ne keze da je to lose,strasno..Velika vecina ima takve reakcije ali prestanite za Boga da ga poredite sa Nadalom ili Federerom sto se tice fer pleja!! Neka je najbolji teniser svih vremena 100 puta, fer igraca nije video..A nekad se samo to vazi u zivotu.

Cockneeey

pre 6 godina

Ova poslednja dva meča u Rimu me neodoljivo podsećaju na finalne mečeve na završnom Mastersu u Londonu od prošle godine. Apsolutistička dominacija protiv Nišikorija u polufinalu (Kei uzeo samo 2 ili 3 gema sveukupno, svi mislimo da će da pokida Mareja, prekine njegov niz od 20 i kusur pobeda i vrati se na prvo mesto, a ono... šamar i lagani poraz) i onda potop protiv Endija u finalu. Identično loš ulazak u meč, govor tela sraman, psovke lete u svim pravcima i smerovima, vidna uzrujanost i nervoza i naravno, na kraju, rutinski poraz. Štaviše, ukoliko me sećanje dobro služi, tu se još i koprcao u drugom setu i imao neke brejk lopte, danas ni da primiriše toj situaciji. Malom Saši svaka čast, potpuno zaslužena pobeda i 1. Masters u sigurno bogatoj karijeri. Oduševio me je svojom smirenošću i pribranošću i u tom istom stilu i okončao susret sa Noletom. Idemo dalje, pa šta bude u Parizu. Bilo bi lepo videti Novaka i Rafu u još jednom finalu na Šatrijeu, mada videćemo koliko je to i ostvarivo.

Nolich tonich

pre 6 godina

Tiem je sinoc odabrao losu taktiku i pokusao se jakim udarcima od prvog do zadnjeg poena suprotstaviti Djokovicu,sto Novaku itekako pase.Medjutim Zverev sa ovako preciznim i plasiranim udarcima odigrao totalno suprotnu taktiku svjestan da Novak to nemoze ni pod razno ispratiti.I Novakova nervoza u toku meca je vjerojatno saznanje vlastite nemoci sto nemoze istrcati takvu igru.Cestitke timu Zvereva na odlicno spremljenoj taktici.

xyz

pre 6 godina

jel on namerno gubi jer mu neko preti? ja nemam drugo objasnjenje? zao mi je momka jako, ocito porlazu kroz jako tezak period u zivotu....sta god da uradi, kako god da uradi,za nas ce uvek biti broj 1!!!!!

N

pre 6 godina

Dragi komentatori, zamislite...vi sjajno radite svoj posao ali vam se dogodi nesto na privatnom planu sto vas potpuno izbaci iz ravnoteze. Pokusavate na razne nacine da odrzite kvalitet svog rada ali postizete samo to da pravite sve vise gresaka. Po firmi pocnu da vas kritikuju, ogovaraju...dojucerasnji prijatelji vam govore da ste ih razocarali, da morate da se trgnete. To vas destabilise jos vise i dolazite na ivicu otkaza kada svi maltene dizu ruke od vas i cak na svaki pozitivan korak gledaju kao na zapravo poslednji trzaj umiruceg. Zele da su u pravu kad su vec prognozirali da sigurno propadate. Samo jos cekaju da uzmu lopate i sahrane vas.
Samo zamislite da vam se to desi, jer Novaku se upravo desava.

Maja

pre 6 godina

Vi kao da zaboravljate da je nikod rugi neko Đoković proslavio Srbiju više od bilo kog drugog. U svetu s+kad kažeš Srbija oni kažu- Djokovic. To sto je njegov brat u depresiji je druga stvar i Novak samo pokušava da mu pomogne jer je sve spalo na njega.

Недељко Стефановић

pre 6 godina

Торонто - титула
Синсинати - пропустио,
Шангај - полуфинале
Париз - четвртфинале
Индијан Велс - осмина финала
Мајами - пропустио
------------------------------
Монте Карло - четвртина финала
Мадрид - полуфинале
Рим - финале

Пре Монте Карла је почев од Торонта на сваком мастерсу имао слабији резултат него на претходном. Почев од Монте Карла, на сваком мастерсу је остварио бољи резултат него на претходном.

Изгледа да се враћа, али то не може преко ноћи.

realno

pre 6 godina

@texo
Da li si ti svestan sta si napisao.
Kazes "tek je usao u tridesetu".
Pa da imas blage veze sa zivotom znao bi da se 80% svih svetskih sportista u svim sportovima penzionisu sa 29-30 godina.
30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.
Novaku svaka cast sto i u tim godinama uspeva da dodje do finala na ovakvim turnirima. To sto Novak, Nadal i Federer i posle 30 godina uspevaju da stizu do finala i osvajaju titule, samo znaci da su oni pomerili te ljudske granice na neki nadljudski nivo.
Ali nisu ni oni nikakvi vanezmaljci, vec ljudska bica i za svako postovanje je sve sto urade posle tridesete u sportu kojim se bave.

Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.

vladek

pre 6 godina

Od kada je finale los rezultat??? Novak sada igra sa 10 i vise godina mladjim rivalima,ne znam sta ocekujete? Sa malo srece u zrebu finale RG je Nadal-Djokovic.Novak bi trebao da se ugleda na Rogera ili Serenu,oni izbegavaju masterse,tek poneki odigraju,gde im lezi podloga,i cepaju samo GS.Do kraja godine treba da odigra jos samo tri GS,sta fali Rogeru,sto je propistio sve posle Wimbldona,osvoji covek AO,na svezinu.U tenisu kontinuitet igara nema ulogu,igra se kampanjski,Roger se preko tri meseca sprema za Wimbldon,lagano trenira na travi.Na kraju kada se podvuce crta GS se broje

sah 88

pre 6 godina

Nole je naj naj naj nas sportista svih vremena i ne mora ni da igra a kamoli ti da osvaja nesto. To sto svoje licne poraze hocete da lecite Noletovim titulama ne moze da vam pomogne.

nadrealno

pre 6 godina

30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.

(realno, 21. maj 2017 18:03)

Pozdravljaju te Buffon, Lebron James, Tim Duncan, Cristiano Ronaldo, Nikola Karabatić, Thierry Omeyer i svi ostali koji su u tridesetoj tek počeli dominirati, al' eto Nole je već uzeo penzionersku člansku iskaznicu za iduću godinu.

Novosadjanka

pre 6 godina

@
Vise je nego jasno da se ovde ne radi ni o Pepeu ni o Jeleni ni o ishrani ni o motivaciji. Prosto neko ne dozvoljava da Djokovic igra onako kako moze. Dal je to Atp sponzori..nije vazno ali je ocigledno. Jer u tenisu je potpuno nemoguce da ovoliko padne nivo igre za manje od 24 sata i ne samo igre..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 21. maj 2017 17:26)
Marko,
APSOLUTNO SE SLAZEM SA VASIM KOMENTAROM.
Pa No1e ima 30 mastersa a Nemci ga nisu osvojili 15 godina.
Ista situacija kao prosle godine u Londonu na ZT.
Razmontira Nišikorija a sutradan izgubi od Mareja.
Možda ćemo JEDNOG DANA saznati pravu istinu.
Pod kakvim je SVE pritiskom bio naš Nole
Samo se setim kako je Federer izjavio"MORAMO SE SVI UDRUŽITI DA SKINEMO NOVAKA"...
Opet moramo biti zadovoljni finalom i drago mi je ako je već "MORAO" izgubiti što je od mladog Zvereva a ne od onog cirkusanta Kirjosa ili nekog drugog.

Glavu gore Nole biće bolje na RG.

taki p.

pre 6 godina

Jako los mec,mozda i najgori ove godine,sa druge strane odlicni Zverev.Ovo je pokazatelj koliko znaci dobar trener,taktika danas nije postojala,samo improvizacija.Gotovo identicno kao protiv Kirgiosa,bez resenja na servis.Novak je znao protiv ovakvih servera da krizira,ali je menjao taktiku tokom meca i nalazio resenje.Ako nista ne uradi po tom pitanju,svi bolji serveri, imace realne sanse da ga dobiju,pogotovo na brzim podlogama.Mozda se suvise toga izdesavalo za ova dva dana,ali je ranije Nole bio primer stabilnosti,dok je sada suvise ranjiv.Ipak ovo je znatno bolje nego li pre mesec dana,za jos jedan bice jos bolje.Verujem da ce na RG da bude stabilniji, jer mu vise odgovara na 3 seta,finale bi mogao da dostigne ako izbegne Rafu,sto bi bio dobar rezultat.

Miomir

pre 6 godina

da je malo sacuvao energije od sinoc i rasporedio snagu bilo bi bolje..., ovako ko izduvan balon : ) Sasvim prosecna igra uz jake servise, ali u potpunosti zasluzena pobeda, momak obecava!

Rade

pre 6 godina

Juče kad sam komentarisao da je imao "vatru" samo zato jer mu je meč išao od ruke, svi su me popljuvali. Znao sam da će sa prvim sledećim lošim mečom nestati i "vatra" i euforija.

Laza

pre 6 godina

Pa upravo se to dogadja kada igrac ostari. I dalje on moze povremeno da odigra dobro. Zna on da igra, ali je nemoguce starom telu da drzi kontinuitet.

STIV

pre 6 godina

Polako....proces ja tek poceo.
Nadal ga je isprovocirao pobedom.Posle toga je dosao Tim.Ovaj poraz je bolji nego da je pobedio.
Treba vremena da vrati skoro godinu igranja bez volje.Setite se kolko mu je vremena trebalo da zasedne na tron.Pametan je on,izvuci ce najbolje iz poraza.Bitno da je shvatio da moze i da opet ima fokus.Sunmnjam da ce nesto vise uraditi pre US opena.Mozda Vimbldon.Samo polako

sah 88

pre 6 godina

Nole je naj naj naj nas sportista svih vremena i ne mora ni da igra a kamoli ti da osvaja nesto. To sto svoje licne poraze hocete da lecite Noletovim titulama ne moze da vam pomogne.

Vz

pre 6 godina

Nema konstantnosti jos uvek. Bitno je da pokazuje boljitak iz turnira u turnir. Potreban mu je neko za razgovor (trener) i potencijalno ce doci stvari na svoje.
Zverev danas konstantan, dobar servis, duboke lopte i mirna glava. Novak nervozan, nedovoljno rizika, kolebanje, servis toplo hladno...jednostavno, za ono na sta nas je navikao dosta tanko. Bice bolje.

Kasandra

pre 6 godina

Nema mesta neviranju i SLANJA NOVAKA U PENZIJU posle ovog gubitka ljudi i daleko od toga da se Novak ne vraca. Juce i prekjuce nam je dokazao da polako vraca svoju formu, samo mu na sve to u ovakvim situacijama jasno fali TRENER. Videcete, Novak ce osvajati jos titula i jos koji grend slem sigurno, vazno je da je pokazao da nije zaboravio da igra tenis. Mladi Sasa je zasluzeno pobedio, bio je odlican, Novak je u mec usao u fazonu ''Ma ovaj ima 20 godina, premlad je, ma verovatno me se i plasi posle jucerasnjeg meca, a uz sve to ja ga znam privatno pa cu malo lakse ovo da odradim''. Ovo nije poraz, nego LEKCIJA.
Novace, sve najbolje u buducnosti i ZNAM DA CES NAS TI JOS UVESELJAVATI SVOJIM TITULAMA!
P.S. Zluradi satro STRUCNJANCI plakacete kada bude doslo PONOVO to vreme a ubrzo ce.

nenad

pre 6 godina

Nije ni cudo sto je Nole dominirao toliko dugo. ovoliki broj teniskis strucnjaka ne verujem da postoji igde na svetu. Cudo je kako nemamo bar 3 u top 10. Komentarisete Noleta? Vi se razumete? On je PONOS Srbije. Brend. Podrska, a ne filozofija.
Ujedno odgovor na pitanje : "zasto Ikea u Svedskoj, ne u Babusnici". Ovde se svi razumemo u sve. A sto rece moj veliki prijatelj: "Srbi najvise vole da rade ono sto ne umeju"

Gvozden

pre 6 godina

Današnji saveti Pepe Imaza: "Juče si se previše oslanjao na svoj balkanski mentalitet. Danas, u skladu sa našom filosofijom, bez besa i izliva prostačkih emocija. Bezbojan pogled, smirenost, širenje ljubavi i pozitivnih emocija. Naročito na protivnika, koji je u stvari partner za meditaciju. Kapiraš?"

anica

pre 6 godina

Prvo cestitke Sasi na prvencu. Defnitivno mi se izdvaja od cele mladje garde. Nece biti da nije nista spec odigrao kako neko pise, Zverev je danas pokazao svu lepotu ovog sporta, decko nema jedan los udarac. Novak je bio pasivan, ali ga je Zverev naterao na to, plus odlicna serva. Mora se priznati da ga je nadigrao. Imala sam nadu posle meca od sinoc, ali danas sve suprotno. Steta na propustenoj sansi, ali je ovo normalno u sportu, bitno mi je da se Nole trgao koliko toliko i da ide na bolje.
Ono sto hrabri je finale, i sansa da se jos popravi do Roland Garosa.
Ps. Nisam bas srecna sto ce mu Agasi biti trener.

ex Nole fan

pre 6 godina

Smeta mu teren. Ja juce napisah. Od pocetka godine Novak je imao samo jednog ozbiljnog protiv sebe a to je Nadal.I Izgubio. Ne mislim da je Zverev taj kalibar.U Rimu dobijao indijance. Delpo koji se bori sam sa sobom.Tim koji se iscedio protiv Nadala..Protiv Zvereva ne moze da dodje u sansu za brejk. Juce posle pobede 99% komentara hvalospevi.Ali ovo je veliki uspeh Novaka. Uci u finale jednog Mastersa je itekako uspeh

Larry

pre 6 godina

Ne ide Novaku ali bez obzira ovo je veliki napredak u odnosu samo na prošlu nedelju. Juče je zablistao i daje nadu da ćemo ga ponovo videti u najboljem izdanju. Vidi se da se odvikao od igranja ovakvih mečeva, još uvek mentalno nije najspremniji za finala. Uz dobrog trenera, nadam se da će i to doći na mesto. U odnosu kako je izgledao skoro i ovo sada, ima osnova da budemo optimisti.

manuginobili

pre 6 godina

Ako ovako nastavi Novak ce postati najveca misterija u istoriji tenisa,kako je moguce igrati ovako razlicito u dva dana???...juce perfektan tenis,gotovo da ne moze bolje a danas!?...kao da je neka druga osoba igrala danas a ne Novak,slicno je bilo i na zavrsnom mastersu prosle godine,demolirao je Nishikoria kao juce Thiema i onda u finalu protiv Andya isto kao i danas,nervozan,bez volje,sve mu nesto smeta...nevjerovatno...sta se desava sa njim i njegovom glavom to samo on zna,zao mi je samo sto propusta ovakve prilike a vidjeli smo juce da moze igrati na nivou kao nekada a zasto ne igra to je zaista tesko objasniti.

davor milicevic

pre 6 godina

Djokovic - sinoc i danas dva potpuno razlicita tenisera. Sinoc jaki i duboki udarci, a danas kratko i bez snage. O razlici u sevisima ne vredi ni pricati. To je taj problem - Djokovic vise ne moze da dva ili tri dana igra jako. Nema ni snage i prohicke spreme za to. Ispucao je svoje dobre trenutke protiv Depotra i Tima. Pokusav da vidim kojim udarcem danas Novak moze da ugerozi Zvereva..Ne vidim ga. Momak udara mnogo jace i dublje. A servira daleko bolje. Realno, tesko ovde ima hleba za Novaka. Ovo je mec kada se vidi da nema trenera, da nema nekadasnje rutine. Steta. Nece uskoro imati ovakvu sansu.

veliki strumf

pre 6 godina

Izgleda da mu ona munja oduzela energiju, sigurno ga nije napunila njom. Katastrofa od igre, spor, udarci bez snage, uglavnom po sredini terena, ritern ne postoji i novi brejk za put u poraz. Stvarno mi Novak nije jasan - dobio juce mec onako mocno i umesto da se koncentrise na finale, on postavlja bezvezne fotke sa munjama...

Danac

pre 6 godina

njegova karijera, zao mi je kao i vama, ali ovo nije dobar tenis niti vredno finala!
Kako je psihicki slab, zalost......
Cestitam onima koji su se kladili na Zvereva, dobra kvota je bila

TurboNator

pre 6 godina

Zverev odličan, Nole vrlo los danas - a poslednji poen Nole opusteno namerno izbacio ... to je malo razocaravajuce, blago rečeno.

Valjda ce se uozbiljiti za French Open...

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Ovaj samo gleda Zvereva u čudu kao kakvi su ovo udarci.Pa to ti je tebra malo napadački neće svako loptice da šalje u aut neko zna biti i agresivan.

Filipred

pre 6 godina

Toliko nervozan,toliko nezainteresovan,i toliko neprofesionalno predat poen na kraju,samo ju je pukao preko terena u aut,nije ni pokušao da spase meč loptu.Nazad na mesište.

kerber

pre 6 godina

lepo neko napisa juce-jedna lasta ne cini prolece.
salji srca ,a ja da se vise nerviram zbog tebe necu,imam i svojih problema! Rolan garos necu ni da gledam.
pozdrav

vlaca

pre 6 godina

Dolaze mladji teniseri.On je trebo da dobije na iskustvo na silu ipak je finale.Daj boze da Nole uzme jos koji gs makar dva i neki masters

moj do mojega

pre 6 godina

Ovaj samo gleda Zvereva u čudu kao kakvi su ovo udarci.Pa to ti je tebra malo napadački neće svako loptice da šalje u aut neko zna biti i agresivan.
(Gospodža Pepita, 21. maj 2017 17:14)

E objasni ti kakav je to tenis, kakvih ovde primaca ima.

veliki strumf

pre 6 godina

Zadnja 2 poena paradigma Noletove igre poslednjih godinu dana: dupla servis greska, pa onda izvlacenje na bekhend (iako loptica ide na forhend!?) i izbacivanje jedno 3 metra van terena. Da li se to ocekuje od iskusnog igraca, osvajaca 12 GS i 30 mastersa, ili je to trebalo ocekivati od neiskusnog klinca? Strasno kako covek upropasti sebe u najboljim godinama. Lepo je sebi cestitao sutrasnji rodjendan...

Džoni

pre 6 godina

Nole ako krene meč svojim servisom automatski gubi sa 1:0. Neverovatno loše servira taj prvi gem u meču i u zadnje vreme njim obilato čašćava protivnike.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Ja sam u shoku sta sebi djokovic dozvoljava iz meca u mec. Jedan klinac Zverev ga je namagarcio najstrasnije, samo zato sto je odlucio da prvi prima servis i dobice utakmicu zbog onog prvog gema.
(Ivan, 21. maj 2017 17:00)
Znas li zasto je server birao da prima? Zato sto je ovo zahtjevna sljaka, a on zeli svjez da servira, pa na protivnickoj servi sta uradi? A znas li kad server servira svjez cio set? Kada servira drugi. Zbog pauza posle dvije serve.

dinorg

pre 6 godina

Sta bi ovo bre Nole...Reko ja juce da Dominik ne igra i da nije prisutan...sto se pokaza danas da Djokovic nije podigo igru ovo je zalosno....Zverev veliki sapijon

Yut

pre 6 godina

Za ove sto pitaju zasto se nijedan masters ne igra na travi: odrzavanje trave je daleko teze i skuplje nego sljake, narocito betona. Godine su potrebne da se jedan turnir presaltuje sa jedne na drugu podlogu, a nije ni isplativo. Vrlo malo turnira se igra na travi: Hale, Hertogenbos, Queens, i to su sve 250, cak ni turniri serije 500! Za masters treba puno para - nagrade su ogromne. Nije to tek tako - ajde da budemo masters.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 21. maj 2017 16:44)
Hale i Kvins su ATP500 serije

Negativni

pre 6 godina

Bogami, Zverev se nije uopšte uplašio i nadam se najavio jednu lepu karijeru. Ni juče Novak nije igrao ništa specijalno, više se Tim odsekao od straha nego što je Djoković briljirao. Medjutim, Zverev se nije uplašio i rutinski odrao trenutno slabijeg protivnika.
Videćemo da li će imati snage da igra u tri seta na šljaci. Medjutim, na betonu i travi biće jako jako,opasan igrač.

Blue Moon 352

pre 6 godina

I posle manje od jednog dana, Đoković je mršav, ne jede ništa, Pepe Imaz mu je uništio karijeru, Amor i paz ukleti slogan, i da zver od juče, nema je više. Srpski sindrom od euforije do katastrofe.

Milan

pre 6 godina

Ovo me neodoljivo podseća na završni masters od prošle godine kada smo se svi ponadali da će posle razbijanja Nišikorija u polufinalu istu igru ponoviti i u finalu protiv Mareja, ali smo videli isto ono što i danas. Ništa.

Servis

pre 6 godina

Protiv bombardera Djokovic nema sta da trazi ovako nespreman, noge ukopane u mestu na svakom udaricu kasni,sve odraz fizicke nespremnosti!!

GM

pre 6 godina

Prekjuce ne valja, juce najjaci, danas ne valja...

Novak je rekao da ga interesuju samo GS, tako da se ceka RG i da se vidi sta misli i hoce.

Dragan

pre 6 godina

Novak, nazaost ni blizu kao protiv Tima.Sta se desilo, Novak danas previse nervozan.Treba odati priznanje mladom Zverevu, danas je igrao bez gteske.Novakov servis danas, kao i pre sto je poklanjao svoj servis na startu.Tesko je juriti rezultat, kada izgubis svoj servis, protiv ovako danas dobrog servera. Novak danas ispod minimuma, ali ide na bolje.Sada vise treninga i pripreme za RG,ako ima nameru da odbrani od prosle godine, sto ce biti veoma tesko.

Da kazem

pre 6 godina

Ma šta kažete nemoćan? A nije ga Zverev ODUCIO ili PRESLIŠAO? Zar se kralj nije vratio i td? Ajde sad lepo uglas da kažu HVALA Nadalu jer odlučio da se odmori pred RG.

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Vetar je kriv,ovaj put.Inače Zverevu ne duva on igra u balonu.Misleo naš Nole prebacivaću lopte i mali Zverev će grešiti i moj je trofej.Auu kad ono Zverev igra tenis nasuprot Timu sinoć.

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Zverev super igra, ali Nole loše kretanje, pasivan, nije fokusiran kao sinoć,kao da se ispraznio, mnogo greši a malo vinera.Šteta.
IDEMO DALJE NOLE, samo strpljivo!

бт

pre 6 godina

Партијама на овом турниру Новак је показао да ми појма немамо шта се са њим дешава.

spiner

pre 6 godina

Novak je bio i ostaće ponos našeg sporta. I na ovom turniru je ostavio iza sebe mnoštvo najboljih tenisera sa liste. Stvari su krenule na bolje ali raspored od juče je bio ubitačan. Ima razloga za optimizam u budućnosti.

Marko

pre 6 godina

Vise je nego jasno da se ovde ne radi ni o Pepeu ni o Jeleni ni o ishrani ni o motivaciji. Prosto neko ne dozvoljava da Djokovic igra onako kako moze. Dal je to Atp sponzori..nije vazno ali je ocigledno. Jer u tenisu je potpuno nemoguce da ovoliko padne nivo igre za manje od 24 sata i ne samo igre..

Bob DylanDog

pre 6 godina

ovi mlađi igrači poput kiriosa i zvereva se sprdaju sa novakom, vreme je za dostojanstveno povlačenje, da to ne počne i mali ćorić da radi

Ivan

pre 6 godina

Ja sam u shoku sta sebi djokovic dozvoljava iz meca u mec. Jedan klinac Zverev ga je namagarcio najstrasnije, samo zato sto je odlucio da prvi prima servis i dobice utakmicu zbog onog prvog gema.

Rdjavom Novaku i dlaka smeta

pre 6 godina

Sta mu sad nije bilo po volji? Vetar,sunce, oblak, boja peskira? Eh sto nije i Zverev arlaukao onako kao ovaj sinoc.

Adam Jensen

pre 6 godina

Zaslužena pobeda Zvereva danas. Nema dileme - bio je bolji u svim segmentima igre. Novak je opet odigrao onako kako je igrao poslednjih meseci (čitaj: slabo), ali to ne umanjuje činjenicu da je Zverev pokazao da je kompletan igrač i da ima sve udarce + glavu (ono što, recimo, Mareju fali). Svaka čast! A Novaku sve najbolje!

nema sanse

pre 6 godina

@Ovaj Zverev mi dođe nešto kao pojava Bolta u atletici. Sve praktično savršeno. Visok, da može servirati opušteno 210kmh u prosjeku, kretanje vrh, udarci odlični...Stvarno bi mogao biti pravi nasljednik na vrhu i dugo vladati svjetskim tenisom.
(OgiZe, 21. maj 2017 17:37)

Nema sanse, decko je previsok za tenis. Nece moci u kontinuitetu da pruza dobre partije i povrede ce ga verovatno spreciti jer konstitutivno je daleko od ideala za tenis. Pre ce Tim da bude naslednik velikana nego Zverev, mada ni jedan od njih dvojice nije ni blizu Federera/Nadala/Djokovica kada su bili u njegovim godinama. Novak je danas zestoko ZESTOKO podbacio i odigrao cak na ispodprosecnom nivou i za ovu sezonu. Blago receno uzas, decko stvarno ima psihickih problema. Kao da ima bipolarni afekat, juce vristi sve ulazi tempo jak, danas ne moze da se sastavi pogled bled. Njemu treba i psiholog a ne samo trener.

Djordi Alba

pre 6 godina

Al sto se masa sinoc nalozila,dokaz da masa nikad nije bila normalna,al najgore od svega sto ce ta ista masa koja je sinoc Djokovica dizala u nebesa,danas da pljuje po tom istom Djokovicu,jos jedan dokaz da masa i normalno nemaju zajednickih tacaka.

Bikan

pre 6 godina

Novak mu dao pobedu. Od pocetka se to videlo. Nisto ga danas mucilo. Nikako nije mogao da udje u mec. Novak se nije oznojio. Najgori mec ovesezone. Totalno ga bolelo za tennis. 27 ne iznudjene greske...Sasha moze da mu zahvali, jer nije ni on nesto igra. Solidan bio na servis...Novak mu dao poklon.
Mada ga i nije bas htelo...iskreno.

Dacha

pre 6 godina

Novak ocigledno ima neke psihicke probleme sto se vidi po ponasanju, letargican u situacijama gde bi se svaki teniser nervirao a onda odjednom plane i pocne da se trese i vice za neke sitnice...

veliki strumf

pre 6 godina

Taman smo se ponadali juce, kad... Ocaj od igre, nivo zadnjih godinu dana. Ono juce bio je samo bljesak munje sa one nebulozne fotke od juce i to je to... Uzas. Stvarno je mucno vise gledati ovog coveka...

Zigi zig

pre 6 godina

Moze jedno pitanje? Za 'veliko srbe', ako je Aleksandar Zverev rodjen u Hamburgu, ima Njemacki pasos, da li je on 'njemac' ?? Ili pak se gleda porijeklo po cemu se da zakljuciti da je momak rus, sto je i logicno ? E pa rodjaci svidjelo se to vama ili ne Djokovic je porijeklom crnogorac... A sto se tice toga da igra za srbiju ako ste slusali Novakov intervju i njegovog oca malo je falilo da igra za austriju, pod njihovom zastavom, jer Crna Gora i Srbija nisu htjeli da 'uloze pare' u tada mladog talentovanog Noleta... nisu htjeli centa da daju da pomognu... toliko o tome, a i o tome koliko duguje 'Srbiji'

Кривокапић

pre 6 godina

Браво Новаче. Из турнира у турнир све боље и боље. Зверев је данас сервирао за десетку, Новакове серве су биле очајне. Битно је да су бодови одбрањени и да је играо у још једном финалу. Сад припреме за РГ и надам се финалу Надал - Ђоковић па шта буде.
Не разумем ове негативне коментаре, али добро. Свако има неки проблем у животу.
Честитке Звереву.

zex

pre 6 godina

Novak igra dobro, problem je sto je ovo prvi mec protiv odlicnog servera koji igra strasno danas a Novak se sam zakopao servisom. nema mesta panici ako izgubi.

nolerafa

pre 6 godina

Na stranu poraz,koliko je lijepo vidjeti jednog sportaša kako gdje god drži govor priča na jeziku gdje se turnir održava.Novak je svijetlo na kraju tunela na balkanu i čovjek koji zapadu pokazuje da baš i nismo takvi divljaci kakvima nas smatraju.Nažalost malo je onih koji nas u takvom svijetlu prikazuju,kažem nas jer iako sam Hrvat svi smo mi naši.Većina drugih ne zna ni na svom jeziku održat govor a kamoli da radi ovo što Novak radi.Nebitni su više rezultati za njega,on je nešto najbolje što je sa ovog našeg brda zvanog Balkan ikada izašlo.A sad po dupli Roland Garros pa nek se opet svađaju ko je najbolji svih vremena

djole

pre 6 godina

Djokovic odigrao samo jedan dobar mec i odmah komentari "zver se vratila", "Djokovic samleo protivnika", "Ponovo se vidi ogromna zelja na Novakovom licu"... Na osnovu cega tolika paljevina? Djokovic je blizi penziji nego povratku u staru formui i TACKA
Vreme vise ne radi za njega, i bolje po sve vas da se pomirite s tim.

Aleksa

pre 6 godina

Bolje da je danas ostao kod kuce. Razumem kad ti ne ide, al preko dva seta da ni jednom nije zapretio protivniku to nemogu da shvatim. Al mozda mu je vetar kriv bio

anica

pre 6 godina

Au kako igra dvorucni bekhend Zverev. Sve mislim popustice ali...
Novak danas nije na nivou...ali mali stvarno igra odlican tenis. Ne moze da se prilagodi Nole ovoj preciznosti, a jos jedan pokazatelj koliko je bitna serva.
Kako god, I finale je veliki uspeh. Napred Nole!

doda

pre 6 godina

Zverev je Djokovic, verzija 2.0. Duge, precizne, nepredvidljive i ubitacne loptice. Mnogo bolji servis. I naravno 9 godina mladji... Nemojte se nervirati, Nole igra protiv buduceg sampiona.

gunjaa3

pre 6 godina

Zverev nije odigrao ovaj mec nista specijalno, jedna sasvim rutinska pobeda protiv pasivnog Noleta. Nista, cekamo da vidimo sta ce Agasi uraditi

RF

pre 6 godina

informisite se pa pisite. hale, queens su 250. strucnjaci neki ocito.
(veliki strumf, 21. maj 2017 17:06)

Od prosle godine su 500 serije.

dr.Tenis

pre 6 godina

Nole nema duboke udarce danas. Jer naravno nema snage kao nekad. A tu je i mlad protivnik. Kao i on sto je bio nekad i rusio sampione Nadala i Federera. Prirodan proces smene generacija. Novi mladi lavovi, Zverev, Tim juce, Kirjos...tenis dobija nove zvezde.

Aleksandar

pre 6 godina

Nisam neki veliki fan Đokovića, ali mu svaka čast za sve što je uradio u karijeri. Danas je bio loš i neraspoložen za igru. Zverev je bio bolji i vidi se koliko je bio smireniji i agresivniji na terenu. Zverev je budući broj 1.

ispirach mozga

pre 6 godina

neka bude kao i prosle godine, poraz u rimu, titula na RG, prosle godine je delovao nemocnije protiv Mareja u finalu Rima a onda ga glatko dobio na RG..

Djinobili

pre 6 godina

I corava koka ubode zrno.
Od toliko losih meceva koliko je Novak odigrao u poslednjih godinu dana,pa morao se desiti jedan dobar mec.Al nazalost to je samo jedan mec !!
Mi se ipak moramo pomiriti sa cinjenicom da je Novak utonuo u prosek,plus godine su tu,tako da adios vrhunski tenise !!
Naravno,bice tu povremenih bljeskova,kao sinoc protiv Thiema,al to su ipak samo povremeni bljeskovi !
Cinjenica da je Novak zavrsio sa vrhunskim tenisom !

Sinisa

pre 6 godina

Ovo su ti raspali serveri koji me izuzetno nerviraju...Dobiju na samopouzdanju i onda im je pretesko oduzeti servis.Odigraju oni po koji dobar poen,ali uglavnom uzimaju poene nakon prvog servisa.

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Доста је и 30 освојених Мастерса. Сви тенисери би волели да имају каријеру као ти, осим Надала и Федерера!

?

pre 6 godina

Rutinska pobeda kvalitetnijeg tenisera. Nego, koliko je brejk lopti imao "najbolji riterner u istoriji"? Jel zna neko? Mora da ih je bilo bas mnogo, ipak je ovo sljaka?!

OgiZe

pre 6 godina

Ovaj Zverev mi dođe nešto kao pojava Bolta u atletici. Sve praktično savršeno. Visok, da može servirati opušteno 210kmh u prosjeku, kretanje vrh, udarci odlični...Stvarno bi mogao biti pravi nasljednik na vrhu i dugo vladati svjetskim tenisom.

milojko

pre 6 godina

Neko napisa "Zverev je novi Novak". Nije, mladić se ponaša sasvim pristojno, ne psuje, ne gleda u nebesa, ne svađa se sa svojom klupom, ne nosi perike...

Srdjan

pre 6 godina

P.S. Bez obzira sto ce Zverev uzeti ovaj masters, mislim da je Tim bolji igrac od njega, pa i Kirjos. Kirjos samo nema hladnu glavu i to ce ga kostati, ali kad bi nasao nacin da se smiri bio bi odlican.

ILVIN

pre 6 godina

E sad se neki utrkuju u sarkasticnim komentarima na Noletov racun..Izgubio pa sta??? Ovaj je
igrao fantasticno, a tu su i godine, hteli mi to ili ne..Ali sta ce ljudi kad oni nisu nista postigli u zivotu, mogu bar na nekom portalu da zajedljivo komentarisu nekog ko jeste.:)

Vladan R

pre 6 godina

Na neki nacin ponovio se zavrsni masters, i po Novakovoj igri i po komentarima. Slicno kao i u mecu sa Nisihorijem, Novak juce protiv Tima, jeste kvaltetno odigrao, ali je rival odigrao isuvise lose, da bi se mogao steci realan utisak o stvarnom kvalitetu Novakove igre. Na zalost u finalu je protiv Zvereva, kao onomad sa Marejem, doslo do otreznjenja za euforicne navijace. Nekog pomaka u odnosu na prethodnih nekoliko meseci ima. Ako nista drugo stigao je do finala. Ipak za bolje rezultate, potreban je mnogo veci kontinuitet dobrih igara. Sve u svemi, i pored pomenutog pomaka, forma je podaleko od potrebne, da bi kao do pre godinu dana, ishod meca u najvecem zavisio od samog Novaka.

ispirach mozga

pre 6 godina

ok, djokovic nije najbolji danas, mada i zverev mu ne pomaze, igra pametno, smireno, servis mu funkcionise odlicno mada i novak lose riternira, generalno jedan los mec.. Novak je po meni trebao da dobije rutinski ovaj mec da je bio na nivou..

Bolje grob nego rob

pre 6 godina

Danas se Rimom ori Boze pravde .Srpsko Sarajevo ceka 31.masters titulu :)
(krznena revolucija, 21. maj 2017 15:57)
Ne igra Srbija
Đokovic igra

zozon,R.Srpska

pre 6 godina

Jeli ja tripujem ili Novak skroz drugacije izgleda nego sinoc...Opet onaj tupi pogled i usporeni pokreti izmedju poena..
Ne kontam ,ali stvarno...
Ajmo Novace ,mozes ti Zvereva pripitomiti.

Pašteta u crevcetu

pre 6 godina

Zašto niti jedan masters se ne igra na travi.Kakva im je to sezona igranja na travi kada si u obavezi da igraš samo jedan turnir na toj podlozi u godini.To nije pošteno prema onim teniserima kojima ova podloga odgovara.

tata Rodja

pre 6 godina

Del Potro zbog povrede nema bekhend,D.Tim je bio iscedjen i psihicki i fizicki.Zverev ima dobar dvorucni bekhend i nije inferioran u odnosu na Novaka.Ovo je realna slika Novakove forme u ovom trenutku.

taki p.

pre 6 godina

Cini mi se da je Nole u transu,ovako se nije radovao ni prvim pobedama protiv Rafe,Feda.Ne vidim da ce mu forma pasti za jedan dan,ocekujem siguran trijumf.Ovo mu je trebalo kao lebac,mislim da je stiglo u pravo vreme.Ipak na duze staze,trebace mu dobar trener i ceo box,oni bi doneli stabilnost i sigurnost kod Novaka.Ako ovako bude pristupao mecevima,RG bi mogao da se osvoji,mada Rafa ce biti ipak glavni favorit.Tesko ce Nole dominirati na svakom turniru kao pre,treba napraviti listu prioriteta i tamo dati maksimum.Danas ocekujem sigurnu pobedu,uz mozda jedan neizvestan set.

veliki strumf

pre 6 godina

Za ove sto pitaju zasto se nijedan masters ne igra na travi: odrzavanje trave je daleko teze i skuplje nego sljake, narocito betona. Godine su potrebne da se jedan turnir presaltuje sa jedne na drugu podlogu, a nije ni isplativo. Vrlo malo turnira se igra na travi: Hale, Hertogenbos, Queens, i to su sve 250, cak ni turniri serije 500! Za masters treba puno para - nagrade su ogromne. Nije to tek tako - ajde da budemo masters.

JPR24

pre 6 godina

Sinoc je bilo milion hvalospeva, ako danas izgubi ploca se okrece ne za 180 nego za 360 stepeni...
(Makedonce, 21. maj 2017 16:36)

Klasika u Srbalja... Sto se mene tice, dobio ili ne nije vazno, vazno je da se vraca polako, cak je mozda i bolje sad da izgubi, pa da jos zagrize vise na RG..

hipster

pre 6 godina

Čim neko ne izbacuje svaku drugu lopticu u aut - Novak nema rešenje. Čovek koji je jedno vreme važio za najkonstantnijeg tenisera sada jedva zadržava loptu u igri. Tužno.

NBGD

pre 6 godina

Mnogo volim Novaka i navijam za njega uvek, ali mi se nikako ne dopada kako izgleda na terenu! Nije to onaj stari Novak, mnogo besa i nervoze u njemu! Interesantna stvar, uvek ljudi (a imam ih par i u svom okruzenju) koji propagiraju ljubav i unutrasnji mir izgledaju nervozno i nezadovoljno! Prosto kad si srecan i zadovoljan to i jesi i to se vidi, nema potrebe stalno druge u to ubedjivati! Napred Nole :))))))))))

veliki strumf

pre 6 godina

Glupo izgubljen prvi gem, u kome je igrao potpuno nerezonski, nepotrebno je kostao prvog seta. Zverev servira odlicno, takodje odlicno i igra, Novaku za sada ne daje nikakve sanse za brejk. Neverovatno kako iskusno igra. Ritern je potpuno zakazao u 1. setu, jer i kad je na loptici Novak cesto ne uspeva da vrati servu.

stefke

pre 6 godina

Novak sinoc koncentrisan u svakom poenu, na svakoj je lopti, razmislja samo kako da nadigra Tima. Danas vise razmislja o vetru, suncu, sljaci, nema fokusa..

Mikii

pre 6 godina

Pre tri godine, dakle 2014te kada je Obrenovac bio pod vodom isti taj Novak koga visokoumni prozivaju za porez celokupnu nagradu uplatio je kao pomoc za poplavljene. Cisto da se prisetimo.
(Tamnava, 21. maj 2017 16:23)

Tacno, jer je bio pod ogromnim pritiskom javnosti iz Srbije koja je ocekivala od njega da tako nesto uradi. A dodacemo i to da se na dodeli pehara zahvaljivao sponzorima, skupljacima loptica i zeni, dok svoj narod koji je bio pod vodom, nije ni pomenuo. Cisto da se prisetimo.

veliki strumf

pre 6 godina

Prvi gem, i odmah se zafrkava serviranjem druge serve u forhend. Ajde sto nije pogodio nijedan drugi servis, ali pokopati sebe drugim servama u forhend, da iznenadi protivnika... Bas ga je iznenadio! A to radi stalno, godinama unazad i uvek na svoju stetu. Zato ovaj ispuca sve prve serve i lagano do 2-0. Zverev za sada odlican, u svim aspektima igre, i u ofanzivi i u defanzivi.

pustite komentar

pre 6 godina

setite se dranja Nisikorija u polufinalu zavrnog mastersa u Londonu pa onda ocajna igra protiv Endija u finalu! Daj Boze da i ono juce nije bio samo bljesak

Tamnava

pre 6 godina

Pre tri godine, dakle 2014te kada je Obrenovac bio pod vodom isti taj Novak koga visokoumni prozivaju za porez celokupnu nagradu uplatio je kao pomoc za poplavljene. Cisto da se prisetimo.

Sinki

pre 6 godina

Da li je moguce da Novak sebi dozvoljava da odigra tako mlako svoj prvi gejm,znajuci dobro kako je Zverev dobar server...Tenis je mentalna borba,serveri poput Zvereva dobiju odma na samopouzdanju kada oduzmu servis protivniku i pocnu fenomenalno da serviraju.Treba sad vratiti brejk,ni malo lako.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Zašto niti jedan masters se ne igra na travi.Kakva im je to sezona igranja na travi kada si u obavezi da igraš samo jedan turnir na toj podlozi u godini.To nije pošteno prema onim teniserima kojima ova podloga odgovara.
(Pašteta u crevcetu, 21. maj 2017 16:17)

Tu si u pravu. Uzmimo za primer Federera. Covek ima 26 mastersa i 18 gs a samo se jedan GS i nijedan masters na njegovoj omiljenoj podlozi. Zamisli da se 1 ili 2 mastersa igraju na travi....

Kralj Beljo

pre 6 godina

Smeta mu vjetar. Dobro je sto je uz njega onaj Pepe, jer ko zna kakav bi bio da mu onaj ne uliva ljubav i mir. Uvjek se nekako zalomi da duva samo njemu.

garfild

pre 6 godina

Jednostavno protiv ovakvih servera ne smije da sw gubi prvi gejm u mecu,samo im se daje vjetar u ledja...Sjetite se kako je Novak na yaj nacin hranio Kiriosa,izgubi na pocetku svoj servis i onda treba to nadoknaditi.

анакин

pre 6 godina

Ђоковић ће на победничком постољу у Паризу причати колико је била тешка година између 2 Ролан Гароса.

Никола

pre 6 godina

Да покаже игру као читаве седмице ове ће бити мачји кашаљ. Ако би задржао ову форму вратиће се на прво мјесто после Вимблдона.

Jovan

pre 6 godina

Dug je put do povratka na tron. Nole je juce dokazao klasu po ko zna koji put i potvrdio celom svetu da nista nije slucajno uradio u karijeri. Medjutim ono sto ostaje znak pitanja je da li moze u kontinuitetu da igra na tom nivou, kao nekada. Da bi se to desilo mora pre svega da nastavi da trenira kao sto je to verovatno cinio prethodnih mesec dana, ali ono sto je jos bitnije da izbegne povrede koje su mu u sustini i oborile formu tj postepeno smanjivale treninge krajem prosle sezone. Sada je realno mrsaviji i slabiji nego ranije i samim tim krhkiji i podlozniji povredama, pogotovo kad igra na onom nivou kao juce gde se pravi mnogo mnogo brzih pokreta.

Ja ti Novace zelim da zadrzis tu glad u ocima koju si juce pokazao jos jedno recimo 5 sezona, da ojacas fizicki i nabacis malo misicne mase i da osvojis titulu naravno danas. Bez snage nema kontinuiteta i uspeha u tenisu i ti to vrlo dobro znas, a Snaga na usta ulazi! Srecno!

antiDebil

pre 6 godina

Zverev je prvi 20godisnjak koji igra finale mastersa posle upravo Djokovica !
Ako Djokovic bude igrao kao prethodnih dana jasno je da ce rutinski dobiti. Inace mislim da mu je ovo prvi turnir gde ce igrati 8 finale....

Bolje grob nego rob

pre 6 godina

Да покаже игру као читаве седмице ове ће бити мачји кашаљ. Ако би задржао ову форму вратиће се на прво мјесто после Вимблдона.
(Никола, 21. maj 2017 15:40)

Pa normalno da ce biti macji kašalj.
Boranija od tenisera.

Tamnava

pre 6 godina

Pre tri godine, dakle 2014te kada je Obrenovac bio pod vodom isti taj Novak koga visokoumni prozivaju za porez celokupnu nagradu uplatio je kao pomoc za poplavljene. Cisto da se prisetimo.

zozon,R.Srpska

pre 6 godina

Jeli ja tripujem ili Novak skroz drugacije izgleda nego sinoc...Opet onaj tupi pogled i usporeni pokreti izmedju poena..
Ne kontam ,ali stvarno...
Ajmo Novace ,mozes ti Zvereva pripitomiti.

бт

pre 6 godina

Партијама на овом турниру Новак је показао да ми појма немамо шта се са њим дешава.

OgiZe

pre 6 godina

Ovaj Zverev mi dođe nešto kao pojava Bolta u atletici. Sve praktično savršeno. Visok, da može servirati opušteno 210kmh u prosjeku, kretanje vrh, udarci odlični...Stvarno bi mogao biti pravi nasljednik na vrhu i dugo vladati svjetskim tenisom.

Никола

pre 6 godina

Да покаже игру као читаве седмице ове ће бити мачји кашаљ. Ако би задржао ову форму вратиће се на прво мјесто после Вимблдона.

Milan

pre 6 godina

Ovo me neodoljivo podseća na završni masters od prošle godine kada smo se svi ponadali da će posle razbijanja Nišikorija u polufinalu istu igru ponoviti i u finalu protiv Mareja, ali smo videli isto ono što i danas. Ništa.

Gvozden

pre 6 godina

Današnji saveti Pepe Imaza: "Juče si se previše oslanjao na svoj balkanski mentalitet. Danas, u skladu sa našom filosofijom, bez besa i izliva prostačkih emocija. Bezbojan pogled, smirenost, širenje ljubavi i pozitivnih emocija. Naročito na protivnika, koji je u stvari partner za meditaciju. Kapiraš?"

Larry

pre 6 godina

Ne ide Novaku ali bez obzira ovo je veliki napredak u odnosu samo na prošlu nedelju. Juče je zablistao i daje nadu da ćemo ga ponovo videti u najboljem izdanju. Vidi se da se odvikao od igranja ovakvih mečeva, još uvek mentalno nije najspremniji za finala. Uz dobrog trenera, nadam se da će i to doći na mesto. U odnosu kako je izgledao skoro i ovo sada, ima osnova da budemo optimisti.

davor milicevic

pre 6 godina

Djokovic - sinoc i danas dva potpuno razlicita tenisera. Sinoc jaki i duboki udarci, a danas kratko i bez snage. O razlici u sevisima ne vredi ni pricati. To je taj problem - Djokovic vise ne moze da dva ili tri dana igra jako. Nema ni snage i prohicke spreme za to. Ispucao je svoje dobre trenutke protiv Depotra i Tima. Pokusav da vidim kojim udarcem danas Novak moze da ugerozi Zvereva..Ne vidim ga. Momak udara mnogo jace i dublje. A servira daleko bolje. Realno, tesko ovde ima hleba za Novaka. Ovo je mec kada se vidi da nema trenera, da nema nekadasnje rutine. Steta. Nece uskoro imati ovakvu sansu.

Dacha

pre 6 godina

Novak ocigledno ima neke psihicke probleme sto se vidi po ponasanju, letargican u situacijama gde bi se svaki teniser nervirao a onda odjednom plane i pocne da se trese i vice za neke sitnice...

nadrealno

pre 6 godina

30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.

(realno, 21. maj 2017 18:03)

Pozdravljaju te Buffon, Lebron James, Tim Duncan, Cristiano Ronaldo, Nikola Karabatić, Thierry Omeyer i svi ostali koji su u tridesetoj tek počeli dominirati, al' eto Nole je već uzeo penzionersku člansku iskaznicu za iduću godinu.

Delije Čikago

pre 6 godina

Znaš srpski sine ko je uvek uz tebe, nas desetak ovde i kad si najgori na svetu, uz tebe smo, Delije Čikago su zauvek sa tobom i kad završiš karijeru, volimo te legendo.

markonato

pre 6 godina

juce sam rekao kako se Novak nekulturno ponasao kada je urlao praveci brejkove na neiznudjene greske protivnika. Dobio sam mnogo minusa. A nakon danasnjeg urlanja i psovanja, svi naprasno pricaju o njegovom neprilicnom i neprimerenom ponasanju...i to sve u eri novakovog pala..djenja o ljubavi.

pustite komentar

pre 6 godina

setite se dranja Nisikorija u polufinalu zavrnog mastersa u Londonu pa onda ocajna igra protiv Endija u finalu! Daj Boze da i ono juce nije bio samo bljesak

Kme

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.

Djordi Alba

pre 6 godina

Al sto se masa sinoc nalozila,dokaz da masa nikad nije bila normalna,al najgore od svega sto ce ta ista masa koja je sinoc Djokovica dizala u nebesa,danas da pljuje po tom istom Djokovicu,jos jedan dokaz da masa i normalno nemaju zajednickih tacaka.

Недељко Стефановић

pre 6 godina

Торонто - титула
Синсинати - пропустио,
Шангај - полуфинале
Париз - четвртфинале
Индијан Велс - осмина финала
Мајами - пропустио
------------------------------
Монте Карло - четвртина финала
Мадрид - полуфинале
Рим - финале

Пре Монте Карла је почев од Торонта на сваком мастерсу имао слабији резултат него на претходном. Почев од Монте Карла, на сваком мастерсу је остварио бољи резултат него на претходном.

Изгледа да се враћа, али то не може преко ноћи.

rafa

pre 6 godina

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 21. maj 2017 18:00)

Moram da priznam da u ovome ima itekako istine..Ne zelim da generalizujem ali to je ono nase ,balkansko, kad ide onda je super, saljem srca publici, cestitam protivniku na dobrom poenu kada debelo vodim rezultatski.Sa druge strane, kada gubim onda je kriv vetar, publika, sudija..Ne aplaudiram rivalu nego njegov dobar potez nagradjujem ironicnim osmehom, psovkom, pogledom u nebo ili lomnjenjem reketa.Kada ne ide, onda klone duhom i ima obicaj da mec zavrsi duplom ne bi li protivnik zavrsio u velikom stilu.Da li je to karakter ili kompleksi, ne znam, ne svidja mi se svejedno..Zato ne mogu da navijam za njega, onako potpuno iskreno kazem..E sad, niko ne keze da je to lose,strasno..Velika vecina ima takve reakcije ali prestanite za Boga da ga poredite sa Nadalom ili Federerom sto se tice fer pleja!! Neka je najbolji teniser svih vremena 100 puta, fer igraca nije video..A nekad se samo to vazi u zivotu.

Bolje grob nego rob

pre 6 godina

Danas se Rimom ori Boze pravde .Srpsko Sarajevo ceka 31.masters titulu :)
(krznena revolucija, 21. maj 2017 15:57)
Ne igra Srbija
Đokovic igra

savana

pre 6 godina

Da li su ljudi ovde svesni da govore o Novaku Đokoviću najvećim srpskim sportistom ikada, te sigurno najznačajnijeg živog Srbina, i verovatno člana TOP 100 Srba i Srpkinja ikada (od verovatno 100 i više miliona Srba i Srpkinja koji su hodali i hodaju zemljom). Dalje čovek je TOP 5 teniser u istoriji tog sporta koji je u top 5 sportova u svetu. Sigurno i spada u društvo Top 100 sportista sveta ikada. Danas je u top 10 aktuelnih sportista sveta, i ipak najbolji teniser sveta trenutno bez obzira na loš period. Čovek koji je milioner i to je zaradio isključivo napornim radom i vrhunskim rezultatima, ima porodicu, ženu decu, gotovo da nema neku bitnu mrlju ni u privatnom ni u poslovnom planu. Ne morate da ga hvalite, samo spustite se na zemlju, čovek je svetski vrh u svakom smislu, a vi ste zlonamerni ljudi koji ne znaju kako je biti i opstati u vrhu, a on zna kako je početi sa dna, dakle čovek je doktor a vi ste pacijenti šta vi njemu možete da objasnite kad on sve zna, a vi ni 2%.

Miomir

pre 6 godina

Amor & paz, deljenje poljubaca..., nikako ne ide sa takvim frustracijama. Ne mogu da verujem da tako iskusnog i trofejnog igraca, nekoga ko je bio mentalno jak, spasavao ne znam koliko mec lopti sa mnogo vecim smirenjem nego sto ga sad propagira, vetar moze toliko da izbaci iz takta? Sve ide iz glave, od pocetka meca se videlo da ce izgubiti, kako i zasto samo on zna...?

djole

pre 6 godina

Djokovic odigrao samo jedan dobar mec i odmah komentari "zver se vratila", "Djokovic samleo protivnika", "Ponovo se vidi ogromna zelja na Novakovom licu"... Na osnovu cega tolika paljevina? Djokovic je blizi penziji nego povratku u staru formui i TACKA
Vreme vise ne radi za njega, i bolje po sve vas da se pomirite s tim.

adem

pre 6 godina

Bio je on takav oduvek nego je pobedjivao pa nismo obraćali pažnju na to. Baš zbog tog i takvog ponašanja i onih iskolačenih očinu ga niko ne voli a ne zbog toga što je Srbin. I Ana Ivanović je Srpkinja pa su je svuda obožavali i cenili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djoka, 21. maj 2017 18:01)
e ovo je veoma bitno. i to je glavna razlika izmedju nadala i federera na jednoj i djokovica na drugoj strani. njega skoro niko ne voli, pa cak ni srbi zbog tog ponosanja, makar ne normalni srbi. a to nije zato sto je srbin, i ana je, nego sto se nepristojno ponasa, da ne kazem divljacki.

sasa jokic

pre 6 godina

Prosto je neverovatno da igra moze da mu padne na ovakav nivo, da se prosto raspadne, da ne dodje do jedne brejk lopte u mecu, da u skoro svakom njegovom servis gemu igraju na razliku....ne znam, juce sam pomislio da se vratio, ali ovo danas....ne znam, ovo je neverovatno!

VUK

pre 6 godina

@anica.. nikada se nisi bavila sportom. Imam preko 300 borbi u karijeri i dan danas paralelno igram takmičarski fudbal. Kada već nemaš životno iskustvo , potraži u literaturi kako nastaju krize igre i rezultata. Kako je nemoguće ostati na samom vrhu u bilo kom sportu toliko dugo koliko je bio Novak. Pričitaj o potrošnji tenisera koji igraju sa osnovne linije. Videćeš da su tu spoljni uticaji beznačajni. Tayson je u 22 godini pesnicama porušio zid između svoje i Spinksove svlačionice uoči meča ..obarao je 6-7 godina koga je hteo. Stignu tridesete..klinci mlađi 10-12 godina stižu gladni i polako se peva Adio Mare..Federer je trenirao 12 meseci da bi odigrao dva turnira i gde je sad ? Kalkuliše za Wimbldon. Poznaje lisac kako funkcioniše telo u četrdesetim..Novak igra svoju poslednju četvrtinu profi karijere. Može jesti bifteke, oterati gurua i da radi sve što ti poželiš , jednostavno nikada više ne može igrati kao 2011 godine. Vreme mu curi a Zverevu i drugim klincima tek stiže...zato se ja juče nisam "upalio" nego bio realan. Samo ste mi svi koji ste se popalili bili smešni. Meni nije problem da poštujem Novaka i kada gubi. Zašto tražiš uzroke poraza oko Novaka? Postoji vreme poraza i vreme pobeda. Sve je samo do njega.On najbolje zna šta treba da radi. Zamisli koje je ludilo da neko ko se nije bavio sportom je ubeđen da zna šta treba dva puta birani sportista sveta da radi u svojoj karijeri. Baš me briga da li Novak urla, grli drveće..ja ga poštujem zbog onoga što je uradio na terenu..sve ostalo je bez veze. Interesantno za žutu štamou i malograđane.

Mikii

pre 6 godina

Pre tri godine, dakle 2014te kada je Obrenovac bio pod vodom isti taj Novak koga visokoumni prozivaju za porez celokupnu nagradu uplatio je kao pomoc za poplavljene. Cisto da se prisetimo.
(Tamnava, 21. maj 2017 16:23)

Tacno, jer je bio pod ogromnim pritiskom javnosti iz Srbije koja je ocekivala od njega da tako nesto uradi. A dodacemo i to da se na dodeli pehara zahvaljivao sponzorima, skupljacima loptica i zeni, dok svoj narod koji je bio pod vodom, nije ni pomenuo. Cisto da se prisetimo.

Negativni

pre 6 godina

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.
(Mikii)

Moram da priznam da u ovome ima itekako istine..Ne zelim da generalizujem ali to je ono nase ,balkansko, kad ide onda je super, saljem srca publici, cestitam protivniku na dobrom poenu kada debelo vodim rezultatski.Sa druge strane, kada gubim onda je kriv vetar, publika, sudija..Ne aplaudiram rivalu nego njegov dobar potez nagradjujem ironicnim osmehom, psovkom, pogledom u nebo ili lomnjenjem reketa.Kada ne ide, onda klone duhom i ima obicaj da mec zavrsi duplom ne bi li protivnik zavrsio u velikom stilu.Da li je to karakter ili kompleksi, ne znam, ne svidja mi se svejedno..Zato ne mogu da navijam za njega, onako potpuno iskreno kazem..E sad, niko ne keze da je to lose,strasno..Velika vecina ima takve reakcije ali prestanite za Boga da ga poredite sa Nadalom ili Federerom sto se tice fer pleja!! Neka je najbolji teniser svih vremena 100 puta, fer igraca nije video..A nekad se samo to vazi u zivotu.
(Rafa)

Svaka vam čast! Ovo je ključ zbog čega se on u svetu ne smatra velikim šampionom.

ispirach mozga

pre 6 godina

ok, djokovic nije najbolji danas, mada i zverev mu ne pomaze, igra pametno, smireno, servis mu funkcionise odlicno mada i novak lose riternira, generalno jedan los mec.. Novak je po meni trebao da dobije rutinski ovaj mec da je bio na nivou..

djoka

pre 6 godina

Novak ocigledno ima neke psihicke probleme sto se vidi po ponasanju, letargican u situacijama gde bi se svaki teniser nervirao a onda odjednom plane i pocne da se trese i vice za neke sitnice...
(Dacha, 21. maj 2017 17:48)
Bio je on takav oduvek nego je pobedjivao pa nismo obraćali pažnju na to. Baš zbog tog i takvog ponašanja i onih iskolačenih očinu ga niko ne voli a ne zbog toga što je Srbin. I Ana Ivanović je Srpkinja pa su je svuda obožavali i cenili.

Deda Oroka

pre 6 godina

Zasto je ovaj Djokovic tako besan i nevaspitan? Je l to doslo od Pepea, od Amore, ili od pre?
(Laza, 21. maj 2017 18:38)

Od pre! Ja se sećam nekog Wimbledona iz mislim 2008-2009 gde je na konferenciji za novinare tako pametovao u arogantnom stilu srpskog politicar cda je bilo neprijatno i za gledanje, a kamo li za slusanje.

Blue Moon 352

pre 6 godina

I posle manje od jednog dana, Đoković je mršav, ne jede ništa, Pepe Imaz mu je uništio karijeru, Amor i paz ukleti slogan, i da zver od juče, nema je više. Srpski sindrom od euforije do katastrofe.

neznalica Bgd

pre 6 godina

(Negativni, 21. maj 2017 20:28) Stvarno si negativan, zasto je nenormalno sto pravi face, pa čoveče, tesko je u tenisu kad osecas nemoc, protivnik ne greši... Novak je takav temperament, koji mu dosta pomogao ali i odmogao u karijeri!!! Nemojte biti toliki hajteri, znate li vi koliko je dece zbog njega počelo da igra tenis , između ostalih i moj sin !!!Da li znate da je 2005-o godište dece najjače u istoriji srpskog tenisa!!?? Zasto , pa zbog Novaka!!! I na kraju krajeva, kada Novak nije nekome iskreno čestitao pobedu na kraju meča, kada nije aplaudirao na dobrom poenu protivniku!?? Koliko je pomogao Ćoriću u karijeri, Tiamu, kojeg je redovno zvao na sparinge kada je Tiam imao 17g! Zverev je sam izjavio da mu je teniski idol Novak! Nadal sedi na Novakovoj klupi na Novakovom treningu i posmatra trening! Vi ste nasli da devalvirate Novaka kao tenisera, sportistu i čoveka, kad bi imali samo 1% svesti koliko je tesko osvojiti OP Srbije a kamoli biti prvi ili biti medju najboljim teniserima u istoriji, na planeti! Stvarno ste toliko mali kao ljudi da je to zabrinjavajuće koliko je zla u ovom narodu! Nisu slučajno svi pobegli od nas ...

WTA

pre 6 godina

Sve veći broj komentara u kojima neki tvrde kao da su držali sveću da se Novaku naređuje kada da pobeđuje i gubi i sve veći broj pluseva na takve komentare govori o srpskom narodu generalno. Ovde ljudi idu na glasanje ubeđeni da sve neko drugi namešta, da ništa od njih ne zavisi, ali u fazonu aj' da se pojavim. Mentalna higijena nula bodova. Tužno, jadno... Strašno aman. Teško nama.

Negativni

pre 6 godina

Pozdrav genijima iz Srbije koji se razumu u sve pa i u tenis e sad:
1. Zverev igrao juce jedan mec .
2. Novak dva meca sa dva razlicita tipa igraca, treba se prilagoditi, odigrati i pobediti dva igraca iz top ten u istom danu.
3. Novak zavrsio kasno mec sinoc Zverev uveliko odmarao
4. Masazu i relaksacioni tretman zavrsio kasno nocas Zverev odmarao a mladji deset godina
5. Dzaba ja vama pisem vi samo umete da pljujete nista vise nek se javi neko ko ima promil uspeha kao Novak ali promil pa nek ga pljuje.
6. Ni ja ne razumem stace mu Pepe u tome vas podrzavam.
7. Zato geniji napravite nesto ali nesto bilo sta u zivotu e tad necete nikog pljuvati a ne Najveceg Sroskog sportistu svih vremena.
Toliko da se zna....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (xxl, 21. maj 2017 20:00)


Nalupetao si se za desetku.

kerber

pre 6 godina

lepo neko napisa juce-jedna lasta ne cini prolece.
salji srca ,a ja da se vise nerviram zbog tebe necu,imam i svojih problema! Rolan garos necu ni da gledam.
pozdrav

N

pre 6 godina

Dragi komentatori, zamislite...vi sjajno radite svoj posao ali vam se dogodi nesto na privatnom planu sto vas potpuno izbaci iz ravnoteze. Pokusavate na razne nacine da odrzite kvalitet svog rada ali postizete samo to da pravite sve vise gresaka. Po firmi pocnu da vas kritikuju, ogovaraju...dojucerasnji prijatelji vam govore da ste ih razocarali, da morate da se trgnete. To vas destabilise jos vise i dolazite na ivicu otkaza kada svi maltene dizu ruke od vas i cak na svaki pozitivan korak gledaju kao na zapravo poslednji trzaj umiruceg. Zele da su u pravu kad su vec prognozirali da sigurno propadate. Samo jos cekaju da uzmu lopate i sahrane vas.
Samo zamislite da vam se to desi, jer Novaku se upravo desava.

Veljoni

pre 6 godina

Dobro bre ljudi čovek je juce ceo dan proveo na terenu! Očigledno da se malo i ispucao i nije stigao da se adekvatno spremi za finale...Čekamo RG i nadamo se da će tamo nastaviti ovogodišnji trend sa sezone na šljaci gde je na svakom narednom turniru odlazio korak dalje! Srećno No1e

milojko

pre 6 godina

Neko napisa "Zverev je novi Novak". Nije, mladić se ponaša sasvim pristojno, ne psuje, ne gleda u nebesa, ne svađa se sa svojom klupom, ne nosi perike...

gunjaa3

pre 6 godina

Zverev nije odigrao ovaj mec nista specijalno, jedna sasvim rutinska pobeda protiv pasivnog Noleta. Nista, cekamo da vidimo sta ce Agasi uraditi

antiDebil

pre 6 godina

Zverev je prvi 20godisnjak koji igra finale mastersa posle upravo Djokovica !
Ako Djokovic bude igrao kao prethodnih dana jasno je da ce rutinski dobiti. Inace mislim da mu je ovo prvi turnir gde ce igrati 8 finale....

Cockneeey

pre 6 godina

Ova poslednja dva meča u Rimu me neodoljivo podsećaju na finalne mečeve na završnom Mastersu u Londonu od prošle godine. Apsolutistička dominacija protiv Nišikorija u polufinalu (Kei uzeo samo 2 ili 3 gema sveukupno, svi mislimo da će da pokida Mareja, prekine njegov niz od 20 i kusur pobeda i vrati se na prvo mesto, a ono... šamar i lagani poraz) i onda potop protiv Endija u finalu. Identično loš ulazak u meč, govor tela sraman, psovke lete u svim pravcima i smerovima, vidna uzrujanost i nervoza i naravno, na kraju, rutinski poraz. Štaviše, ukoliko me sećanje dobro služi, tu se još i koprcao u drugom setu i imao neke brejk lopte, danas ni da primiriše toj situaciji. Malom Saši svaka čast, potpuno zaslužena pobeda i 1. Masters u sigurno bogatoj karijeri. Oduševio me je svojom smirenošću i pribranošću i u tom istom stilu i okončao susret sa Noletom. Idemo dalje, pa šta bude u Parizu. Bilo bi lepo videti Novaka i Rafu u još jednom finalu na Šatrijeu, mada videćemo koliko je to i ostvarivo.

Moša

pre 6 godina

Razlika izmedju Djokovica s jedne, te Nadala i Federera s druge strane je sto poslednja dvojica u karijeri nisu ovako lako izgubili nijedan meč. Ovo je sramota. Potpuno nepripremljen Djokovic za jedno veliko finale.

mladen zebic

pre 6 godina

Nikada nisam dovodio u pitanje pravo Đokovica da radi sa svojom karijerom sta hoce. To je njegova privatna stvar. Samo sam vise puta rekao da skoro niko ne pamti da je neki teniser ili sportista na vrhuncu moci, i pred mogucnostima da osvoji ono sto jos niko nije - rekao da mu taj sport "vise nije najvazniji". To je unikat. Nikada vidjeno! I umesto da poosvaja ono sto mu je bilo na dohvat ruke po formi, utreniranosti, prolivenom znoju do tada - poceo je da drzi spiritualisteicke seanse (imate ih i po jutjubu)?! Nikad viđeno! A tesko da ce se nesto slicno iskoro opet desiti. Covek koji osvoji 12 GS, 30 mastersa i napravi toleike rekorde ne moze biti glup. Tesko da neko moze da ga natera da prestane da trenira punom snagom. Znaci da je do njega. Sto je najgoe, ispao je iz ritma treninga i tesko je, da ne kazem nemogce, telo vratiti u priblizno isti nivo. Tu ni Agasi nece mnogo popraviti. Mnogo je unazadio svoju igru Novak. Mnogo. Ali, pre svega svoju "fiziku". On nije najbolje propremljen i odmah nije u vrhu. Kod Đokovica i Nadala to je jasno - kad su se najbolje na turu kretali, pobeđivali su. Na RG nece biti nista. Nema Novak snage za RG, pa jos na sljaci. Trece kolo ili cevrto - osmina i adio. Zao mi je sto je sam sebe, sopstvenom odlukom, sprecio da bude legenda. Da li je njemu zao - ne znam, ali nema popravnog. Nikad vise ona snaga i zanos. Odigrace jos tu i tamo na ponekom turniru i to je to. Covek je cesto svoj najveci neprijatelj.

Maja

pre 6 godina

Vi kao da zaboravljate da je nikod rugi neko Đoković proslavio Srbiju više od bilo kog drugog. U svetu s+kad kažeš Srbija oni kažu- Djokovic. To sto je njegov brat u depresiji je druga stvar i Novak samo pokušava da mu pomogne jer je sve spalo na njega.

dara

pre 6 godina

Kao Nadal tako I Nole ima posledice od dopinga,to objasnjava drasticnu razliku u igri juce I Danas,Nadalu se slicno desilo protiv Vavrinke u finalu Australia opena,nije on kriv,prosto je upao u Tu masinu

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Vetar je kriv,ovaj put.Inače Zverevu ne duva on igra u balonu.Misleo naš Nole prebacivaću lopte i mali Zverev će grešiti i moj je trofej.Auu kad ono Zverev igra tenis nasuprot Timu sinoć.

Boki

pre 6 godina

@Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.

To mozda ti. Evo ja imam 37 godina. Pun sam energije i mogu posteno da trcim.

Cavs

pre 6 godina

Novakovo ponasanje na terenu i van njega pogotovo, je bolje od vecine vrhunskih sportista !

Pod kakvim je pritiscima igrao i bio fer svuda prema svima, ste zaboravili...

Dosao je period lose igre i nemoci i naravno da je i on covek i da mora nekako da reaguje.

Bas zbog ponasanja i covecnosti za mene je vise od broja 1 u svetu tenisa.

cv

pre 6 godina

30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.

(realno, 21. maj 2017 18:03)

Pozdrav i od tenisera Lejvera, Konorsa, Agasija itd.

OgiZe

pre 6 godina

nema sanse@
Ni Bolt nije ni blizu idealnog sprintera po toj logici, ali sve odvaljuje već 10 godina. Bilo je pitanje kad će se neko takav krakat pojaviti i sa savršenom progresijom i ubrzanjem. Tako mislim i za Zvereva. Momak je mlad, otprilike u isto vrijeme kao i Novak je uzeo prvi masters. Po meni je najkompletniji od ovih novih nada, nevezano za današnji meč. I usput, Federer je najkasnije počeo osvajati titule ali zato kad je krenuo...

Mara

pre 6 godina

Pobedio Del Potra i nezainteresovanog Tima i odmah euforija i preterivanje, a mečevi sa Nadalom i sada Zverevim pokazuju pravo stanje njegove igre i forme. Smanjite malo doživljaj sa "zver se vratila" i sličnim glupostima...

Sandra,Geneve Sui

pre 6 godina

Zao mi je za Noleta,ali ovaj decko je tako sladak da nemam reci.A i igra i ponasa se na terenu za primer.Svaka cast,buduci broj 1 koji ima sve.I igru,i sarm,sve

...

pre 6 godina

Igrao je skoro 3 meca u 24 sata. Nema potrebe za lozenjem i euforijom, ni ovih mucenika sto ih boli uspeh nekog naseg, ni ovih sto su nerealni pa ocekuju da odigra 80 meceva u sezoni i sve odere sa po prepustena 2-3 gema po mecu. Nije masina, pa da iskljucis, podmazes, ukljucis i nastavis istim tempom. Uostalom, znamo sta je bilo prosle godine posle izgubljenog Rima.

doda

pre 6 godina

Zverev je Djokovic, verzija 2.0. Duge, precizne, nepredvidljive i ubitacne loptice. Mnogo bolji servis. I naravno 9 godina mladji... Nemojte se nervirati, Nole igra protiv buduceg sampiona.

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Доста је и 30 освојених Мастерса. Сви тенисери би волели да имају каријеру као ти, осим Надала и Федерера!

xxl

pre 6 godina

Pozdrav genijima iz Srbije koji se razumu u sve pa i u tenis e sad:
1. Zverev igrao juce jedan mec .
2. Novak dva meca sa dva razlicita tipa igraca, treba se prilagoditi, odigrati i pobediti dva igraca iz top ten u istom danu.
3. Novak zavrsio kasno mec sinoc Zverev uveliko odmarao
4. Masazu i relaksacioni tretman zavrsio kasno nocas Zverev odmarao a mladji deset godina
5. Dzaba ja vama pisem vi samo umete da pljujete nista vise nek se javi neko ko ima promil uspeha kao Novak ali promil pa nek ga pljuje.
6. Ni ja ne razumem stace mu Pepe u tome vas podrzavam.
7. Zato geniji napravite nesto ali nesto bilo sta u zivotu e tad necete nikog pljuvati a ne Najveceg Sroskog sportistu svih vremena.
Toliko da se zna....

klokan

pre 6 godina

Čini se da je Nole izgubio meč zbog loše taktike. Tj. potpunog odsustva svake. Samo je izašao i igrao tenis. Nije imao nikoga da mu pripremi meč, i tu se vidi nedostatak trenera tj. tima.
Na sreću, to se i najlakše da ispraviti.
Mada, i Zverev je igrao sjajno...
Napred Nole.

?

pre 6 godina

Rutinska pobeda kvalitetnijeg tenisera. Nego, koliko je brejk lopti imao "najbolji riterner u istoriji"? Jel zna neko? Mora da ih je bilo bas mnogo, ipak je ovo sljaka?!

Realist

pre 6 godina

@texo 
Da li si ti svestan sta si napisao. 
Kazes "tek je usao u tridesetu". 
Pa da imas blage veze sa zivotom znao bi da se 80% svih svetskih sportista u svim sportovima penzionisu sa 29-30 godina. 
30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST. 
Novaku svaka cast sto i u tim godinama uspeva da dodje do finala na ovakvim turnirima. To sto Novak, Nadal i Federer i posle 30 godina uspevaju da stizu do finala i osvajaju titule, samo znaci da su oni pomerili te ljudske granice na neki nadljudski nivo. 
Ali nisu ni oni nikakvi vanezmaljci, vec ljudska bica i za svako postovanje je sve sto urade posle tridesete u sportu kojim se bave. 

Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.
(realno, 21. maj 2017 18:03)

Ajde, Federer da 36 godina, Nadal 31 godinu, Wawrinka 32.
Ali zasto Djokovic pomera bilo koje granice kad nema jos ni 30.
Npr. Federer je sa 29 godina osvojio 2 GS.

Bob DylanDog

pre 6 godina

ovi mlađi igrači poput kiriosa i zvereva se sprdaju sa novakom, vreme je za dostojanstveno povlačenje, da to ne počne i mali ćorić da radi

Da kazem

pre 6 godina

Ma šta kažete nemoćan? A nije ga Zverev ODUCIO ili PRESLIŠAO? Zar se kralj nije vratio i td? Ajde sad lepo uglas da kažu HVALA Nadalu jer odlučio da se odmori pred RG.

prcko

pre 6 godina

bio sam zapanjen kako dobro nole govori italijanski. ipak je on pored tenisera i obrazovan decko. mi se kidamo zbog poraza a niko ne razmislja koliko novca donosi drugo mesto na turniru. neka jos par godina igra i kao drugoplasirani bice super.

nik

pre 6 godina

Generacija mladih tenisera je najzad stasala, sto je normalno i dobro za svetski tenis. Nije ovo bio los turnir za Novaka, naprotiv, verovatno ce psotici i dobar rezultat u Parizu. Ali godine cine svoje, prethodni dan je odigrao dva izvanredna meca i dokazao da je jos uvek majstor tenisa. Danas je izgledao malo usporeno sto dokazuje da godine cine svoje i da je bio umoran. Videcemo mi jos dobrih meceva od Novaka Djokovica ali se bojim ne i mnogo titula. Dolaze mladi, jaki i gladni trofeja.

markonato

pre 6 godina

Nazalost, ovi klinci nemaju nikakav strah od Nola pa zato i mogu da ga dobiju. Nisu igrali protiv njega pre, nije im se uvukao pod kozu, ali bojim se da oni njemu jesu ili hoce u neko kratko vreme. Sada njemu sledi suocavanje sa cinjenicom da nikada vise nece biti dominantan kao pre. Osvajace on jos stosta, ali je puno razmazio sve ovde. I jos nesto-mislim da je Agasi pogresan izbor. On je isuvise nepostojan, na mahove i indolentan. Covek je cak priznao da se dopingivao. Nolu je potrebniji neko sa cvrscom radnom etikom ali on svakako zna najbolje...

doktor

pre 6 godina

Zverev odigrao velemajstorski i to je glavni razlog. Dečko, ako ovako nastavi, za par godina je na vrhu. Đoković bi možda mogao da se vrati, ali mnogo kockica moraju da se slože u njegovoj glavi.

ah da, mislis da si duhovit

pre 6 godina

Je l' plakao na ceremoniji za dodelu pehara? Nisam gledao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (esi mi nola?, 21. maj 2017 18:39)

Pa zasto te onda interesuje ?

Bosna

pre 6 godina

Iskreno receno i ja sam razocaran danasnjom Djokovicevom igrom , ali samo zato sto svi znamo da to nije ono sto on zna da nam nudi tacnije Kako nas je godinama zadovoljavao svojom borbenoscu i prije svega svojim samopouzdanjem
Ovdje se ocito radi o nekom psihickom problemu
Pitanje je samo vremena kad ce car opet da vlada
Ne kudite covjeka takva vrsta krize moze snaci svakoga
Djokovic je prije svega dobar covjek i isto tako iskusan sportista
Vratice se on i to u najskorije vrijeme
Nemoj te bit pesimisti imao je on i teze faze

Velika nedoumica

pre 6 godina

Samo Novak zna zašto u određenim mečevima zaboravlja da igra tenis. Na stranu oni servisi i udarci kada je Zverev suviše dobar, ali ostalo...kao početnik. Treba dobro razmisliti zašto se to dešava? Novak ništa ne radi van kontrole i slučajno. A neki udarci su bili na nivou rekreativaca, ja bih rekao - iskontrolisano nekontrolisani...

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Ovaj samo gleda Zvereva u čudu kao kakvi su ovo udarci.Pa to ti je tebra malo napadački neće svako loptice da šalje u aut neko zna biti i agresivan.

veliki strumf

pre 6 godina

Izgleda da mu ona munja oduzela energiju, sigurno ga nije napunila njom. Katastrofa od igre, spor, udarci bez snage, uglavnom po sredini terena, ritern ne postoji i novi brejk za put u poraz. Stvarno mi Novak nije jasan - dobio juce mec onako mocno i umesto da se koncentrise na finale, on postavlja bezvezne fotke sa munjama...

Hm

pre 6 godina

Izgubio isto onako kao Nadal od Tima sa istim brojem gemova. Da li je u najavi smena generacija ili su dva mlada tenisera imali svoj dan a a ova dva velika sampiona nisu to cemo saznati u nastavku sezone. Bice zanimljivo do kraja godine.

Adam Jensen

pre 6 godina

Zaslužena pobeda Zvereva danas. Nema dileme - bio je bolji u svim segmentima igre. Novak je opet odigrao onako kako je igrao poslednjih meseci (čitaj: slabo), ali to ne umanjuje činjenicu da je Zverev pokazao da je kompletan igrač i da ima sve udarce + glavu (ono što, recimo, Mareju fali). Svaka čast! A Novaku sve najbolje!

Патас

pre 6 godina

Сјајно је служио сервис младог Зверева данас. Ђоковић није могао да парира јер му ритерн није био на нивоу. Такође веома лош проценат првог сервиса је имао у овом мечу. И поред овога Новакова игра је охрабрујућа јер је после дужег времена играо финале. Зверев је много напредовао. Сјећа ли се неко његовог меча против Надала прошле године кад је водио 5:2 у трећем сету и онда се препао побједе, а Надал то искористио и преокренуо резултат? Види се разлика у његовом ставу и приступу мечу,данас је знао шта хоће и како да то оствари.

tata Rodja

pre 6 godina

Del Potro zbog povrede nema bekhend,D.Tim je bio iscedjen i psihicki i fizicki.Zverev ima dobar dvorucni bekhend i nije inferioran u odnosu na Novaka.Ovo je realna slika Novakove forme u ovom trenutku.

Rdjavom Novaku i dlaka smeta

pre 6 godina

Sta mu sad nije bilo po volji? Vetar,sunce, oblak, boja peskira? Eh sto nije i Zverev arlaukao onako kao ovaj sinoc.

zex

pre 6 godina

Novak igra dobro, problem je sto je ovo prvi mec protiv odlicnog servera koji igra strasno danas a Novak se sam zakopao servisom. nema mesta panici ako izgubi.

Mikii

pre 6 godina

Novak, nazaost ni blizu kao protiv Tima.Sta se desilo, Novak danas previse nervozan.
(Dragan, 21. maj 2017 17:52)

Desilo se to da je Zverev izasao na teren da ga pobedi, a ne da izgubi kao Tiem sinoc. Prosto.

Garo Tz

pre 6 godina

Zverev " samleo " Novaka za svoj 1 masters u karijeri ! Finalista je isfrustriran ali je ipak rekao da je ovo jedan od najvažnijih turnira na šljaci pohvalio domacina na italijanskom iako su mu tereni prethodnih dana ličili na krompirište .

vule

pre 6 godina

Nije taj Zverev ništa posebno odigrao, jednostavno Novak je bio loš. Znao je on protiv mnogo jačih protivnika stvarati brejk šanse. Nekad ga je milina gledati,a nekad je to pravo mučenje.. I dobro je glasio jedan komentar ovde.Njegova igra je najveća misterija. Juče odigrati onako dobro,a danas.. Pa da je odigrao 30 posto kao juče dobio bi u dva seta.. Nikad mi neće biti jasno

analiza

pre 6 godina

Da sam trener Novaka,Nadala,Federera i Mareja,stav bi mi bio "Hjustone,imamo problem".Zverev je ,koliko vidim,kompletan igrac,mozda ne voli da izlazi suvise na mrezu-ili nije imao priliku,ali,servis mu je strasno oruzje i NIKOG se ne plasi,sto je najvaznije.Dovoljno je dobar i drzak da pokaze zube najboljima.Istina,danasnji Nole nije najbolji,ali bi bio zanimljiv mec izmedju jucerasnjeg Noleta i Zvereva.Nole i dalje nema dovoljno snage da stigne sve lopte koji mu Zverev uputi,ali bolje igra nego pocetkom godine.Sto se tice Zvereva,mirise da ce biti br 1,ako nastavi da igra dovoljno dobro i protiv slabijih protivnika.Tiem to nece biti,dobar je samo na sljaci,izgleda,a Kirijos moze da bude sjajan,fizikalije su mu neverovatne,ali je suvise lud-neobuzdan-i igra samo protiv jakih protivnika dobro.

Rade

pre 6 godina

Juče kad sam komentarisao da je imao "vatru" samo zato jer mu je meč išao od ruke, svi su me popljuvali. Znao sam da će sa prvim sledećim lošim mečom nestati i "vatra" i euforija.

Maja

pre 6 godina

(Maja, 21. maj 2017 18:40)
Poredis Zvereva sa Karlovicem i Iznerom?
(anica, 21. maj 2017 18:56)
Draga ništa ne poredim, Karlović 2:1, Kirjos 2:0, Zverev 1:0 i Izner ga je dobio 2 puta. Kontaš, servisom do pobede!

Djinobili

pre 6 godina

I corava koka ubode zrno.
Od toliko losih meceva koliko je Novak odigrao u poslednjih godinu dana,pa morao se desiti jedan dobar mec.Al nazalost to je samo jedan mec !!
Mi se ipak moramo pomiriti sa cinjenicom da je Novak utonuo u prosek,plus godine su tu,tako da adios vrhunski tenise !!
Naravno,bice tu povremenih bljeskova,kao sinoc protiv Thiema,al to su ipak samo povremeni bljeskovi !
Cinjenica da je Novak zavrsio sa vrhunskim tenisom !

dr.Tenis

pre 6 godina

Nole nema duboke udarce danas. Jer naravno nema snage kao nekad. A tu je i mlad protivnik. Kao i on sto je bio nekad i rusio sampione Nadala i Federera. Prirodan proces smene generacija. Novi mladi lavovi, Zverev, Tim juce, Kirjos...tenis dobija nove zvezde.

bg leprikoni

pre 6 godina

Danasnji dan treba zapamtiti kao pocetak kraja"velike trojke(cetvorke)" i prapocetak nekih novih vetrova u tenisu.Kada je Novak krenuo sa padom napisao sam da nije problem to sto gubi od Kverija,Istomina,Veselog,to su prekaljeni igraci koji su sposobni bar za jedan veliki skalp u karijeri,takodje nisu problem porazi od Kirjosa,koji kada hoce moze sve da pobedi ali zbog karaktera nikad od njega igrac.Problem ce biti kada pocnu da ga pobedjuju igraci iz drugog esalona(Cilic,Nisikori,Berdih...)ili neko od klinaca,jer upravo njihova prosecnost je i najveci razlog vrhunskih karijera trojke(cetvorke).Jer zadnjih 10 plus godina sem Vavrinke i Delpa koji su spona izmedju najboljih igraca i onih drugih niko do danas nije prismrdeo najvecim ni na GS ni mastersima ni Olimpijadama.Danas smo simbolicno dobili konacno novo ime u tenisu koji ima potencijal da postane nesto vise,i to daje nadu da buducnost tenisa nije toliko mracna kao sadasnjost gde bukvalno nema kvalitetnog tenisera od 20 do 30 godina sem donekle Raonica i Kirjosa kad se uozbilji(Zverev je dvadesetogodisnjak a Nole i Marej tridesetogodisnjaci).Inace predvidjam da ce uz Zvereva nosilac novog talasa biti onaj mali Kanadjanin sto je dobio naseg Kecmanovica u finalu kao i jos nekolicine njih od 18,19 godina koji ce sledece sezone ekspolodirati zivi bili pa videli.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Smeta mu vjetar. Dobro je sto je uz njega onaj Pepe, jer ko zna kakav bi bio da mu onaj ne uliva ljubav i mir. Uvjek se nekako zalomi da duva samo njemu.

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Zverev super igra, ali Nole loše kretanje, pasivan, nije fokusiran kao sinoć,kao da se ispraznio, mnogo greši a malo vinera.Šteta.
IDEMO DALJE NOLE, samo strpljivo!

RF

pre 6 godina

RF ce na Vimbldonu najmanji problem biti Nadal,Novak i Endi, ima mnogo veci problem u vidi Zvereva i Kirijosa.Dobri serveri , dobro igraju sa osnovne linije, mladi , gladni uspeha i zeljni da se dokazu. Ali posto je forma prolazna a klasa vecna , jedva cekam da vidim RF kako ce se snaci sa njima.

Negativni

pre 6 godina

Bogami, Zverev se nije uopšte uplašio i nadam se najavio jednu lepu karijeru. Ni juče Novak nije igrao ništa specijalno, više se Tim odsekao od straha nego što je Djoković briljirao. Medjutim, Zverev se nije uplašio i rutinski odrao trenutno slabijeg protivnika.
Videćemo da li će imati snage da igra u tri seta na šljaci. Medjutim, na betonu i travi biće jako jako,opasan igrač.

neko to od gore vidi sve

pre 6 godina

Nijedan profi igrac ne bi sebi smeo da dozvoli ovakav pristup mecu.
Svako moze da izgubi, ali ne na ovakav nacin. Nole je bio potpuno odsutan, iznerviran,nemotivisan i iritantan.
Naravno ,Zverevu cestitke na zasluzenoj pobedi.

Patriot

pre 6 godina

Pomeo ga German kao početnika,pobijedio je bolji tenisač.Novak odigrao jedan dobar meč i odmah ga digli u nebo,došao dečko i razvalio ga.Hvala Zverevu!

anica

pre 6 godina

@VUK
Svaka ti cast na tim borbama, nisam se bavila sportom ali sam radila fizicko u skoli, aktivna sam, I znam sta znaci aktivnost...iako naravno to nije moguce porediti...nije mi to strano. U pravu si sigurno kada su u pitanju godine da dolazi do pada, jednostavno se mozda coveku smrklo vise. Novakov stil tenisa zahteva veliki fizicki napor ali Vule njegov pad se podudara sa dolaskom ovog gurua I nekim problemima, svi pisu bio je on I ranije.tu...mizdq jeste ali nije vodio glavnu rec, kao I ishrana...Novak je ranije jeo ribu I pio mleko, nema sanse da je samo zasicenje u pitanju, nesto ozbiljno ga odaljilo od tenisa a to su te spiritualne sile kapiras, u to je usao...sve bajno sjajno a u stvari naposleno, crpi energiju...videcemo sta ce se desiti u narednom periodu...zelim mu napredak. Novaka postujem, ali mu zameram sto je dozvolio da ga drugi poremete I promene mu nacin zivota...sto se tenisa tice nemam mu sta zameriti...nemam pravo.
LoveU Laku noc.

Jovan

pre 6 godina

Dug je put do povratka na tron. Nole je juce dokazao klasu po ko zna koji put i potvrdio celom svetu da nista nije slucajno uradio u karijeri. Medjutim ono sto ostaje znak pitanja je da li moze u kontinuitetu da igra na tom nivou, kao nekada. Da bi se to desilo mora pre svega da nastavi da trenira kao sto je to verovatno cinio prethodnih mesec dana, ali ono sto je jos bitnije da izbegne povrede koje su mu u sustini i oborile formu tj postepeno smanjivale treninge krajem prosle sezone. Sada je realno mrsaviji i slabiji nego ranije i samim tim krhkiji i podlozniji povredama, pogotovo kad igra na onom nivou kao juce gde se pravi mnogo mnogo brzih pokreta.

Ja ti Novace zelim da zadrzis tu glad u ocima koju si juce pokazao jos jedno recimo 5 sezona, da ojacas fizicki i nabacis malo misicne mase i da osvojis titulu naravno danas. Bez snage nema kontinuiteta i uspeha u tenisu i ti to vrlo dobro znas, a Snaga na usta ulazi! Srecno!

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Zašto niti jedan masters se ne igra na travi.Kakva im je to sezona igranja na travi kada si u obavezi da igraš samo jedan turnir na toj podlozi u godini.To nije pošteno prema onim teniserima kojima ova podloga odgovara.
(Pašteta u crevcetu, 21. maj 2017 16:17)

Tu si u pravu. Uzmimo za primer Federera. Covek ima 26 mastersa i 18 gs a samo se jedan GS i nijedan masters na njegovoj omiljenoj podlozi. Zamisli da se 1 ili 2 mastersa igraju na travi....

Nolich tonich

pre 6 godina

Tiem je sinoc odabrao losu taktiku i pokusao se jakim udarcima od prvog do zadnjeg poena suprotstaviti Djokovicu,sto Novaku itekako pase.Medjutim Zverev sa ovako preciznim i plasiranim udarcima odigrao totalno suprotnu taktiku svjestan da Novak to nemoze ni pod razno ispratiti.I Novakova nervoza u toku meca je vjerojatno saznanje vlastite nemoci sto nemoze istrcati takvu igru.Cestitke timu Zvereva na odlicno spremljenoj taktici.

Bob

pre 6 godina

Sto je najgore ni Zverev nije odigrao nista posebno. 7 aseva uz tonu promasenih zicera. Kirios je se izivljavao nad ovim istim Zverevom. Mec sa Timom je zaista bio cudan. Ubedjen sam da bi Zverev sa Timom igrao u 3 seta pa sta bude. Jos jednom opet dva razlicita izdanja Novaka u 2 dana.

Zagor

pre 6 godina

Naš dragi Nole je davnih dana postao multinacionalna korporacija, i njegov tenis odavno nije mera njegovih postignuća.
U korporacijama gde ste manjinski vlasnik (Nole), odlučuje menadžment i vlasnici..
Dakle, nije njegov problem u igri, novom treneru, Imazu, kiši, dijeti i blablablabubu-uuu, već u sukobu sa menadžmentom i većinskim vlasnicima njegove karijere.
Danas je morao da "pusti" Zvereva, da delimično "reinvestira" u kapitalni portfolio mlade rusko-jevrejske "nade"..
Niko nije večit pa ni naš Nole.. treba ulagati u mlade..

Danac

pre 6 godina

njegova karijera, zao mi je kao i vama, ali ovo nije dobar tenis niti vredno finala!
Kako je psihicki slab, zalost......
Cestitam onima koji su se kladili na Zvereva, dobra kvota je bila

Aleksa

pre 6 godina

Bolje da je danas ostao kod kuce. Razumem kad ti ne ide, al preko dva seta da ni jednom nije zapretio protivniku to nemogu da shvatim. Al mozda mu je vetar kriv bio

veliki strumf

pre 6 godina

Zadnja 2 poena paradigma Noletove igre poslednjih godinu dana: dupla servis greska, pa onda izvlacenje na bekhend (iako loptica ide na forhend!?) i izbacivanje jedno 3 metra van terena. Da li se to ocekuje od iskusnog igraca, osvajaca 12 GS i 30 mastersa, ili je to trebalo ocekivati od neiskusnog klinca? Strasno kako covek upropasti sebe u najboljim godinama. Lepo je sebi cestitao sutrasnji rodjendan...

Nastja

pre 6 godina

Covek od sinoc, pa i prethodnih dana i ovaj od danas kao nebo i zemlja. Nije mi bitan rezultat, u sportu se gubi i dobija, nego mi bude misterija kada posle sinocnjeg meca i fenomenalnog drzanja i fokusa danas izadje u potpunosti malodusan covek kome se ne vidi ni zelja ni volja. Sinoc nisam komentarisala ali jesam citala komentare, i bila sam zgrozena koliko mi nemamo merku ni u cemu. Dizemo u nebesa posle dva meca i gazimo najstrasnije posle neuspeha.

Ljudi ne razumeju sta je proces. A kakav je Novak bio, i pored razocaravajuceg meca danas, stvari idu uzlazno. Na sljaci je imao cetvrtfinale, pa polufinale i sada finale. Uspeva da veze nekoliko dobrih meceva, do pre mesec dana nije mogao ni to.

Ocito je da ima i dalje promene raapolozenja i da nije bas nastabilniji, pa je mozda i sam pozurio kad je sinoc izjavio da je sve kako zeli i bio u svojevrsnom zanosu. Mozda se i on ''neiskusno'' ispraznio posle onakbe partije na koju nije navikao u poslednje vreme. Bilo kako bilo, Novak ni u najjacim danima nije imao recept za servere i uvek je tesko dobijao. Jos nije spreman za takav izazov gde mu trebaju debeli zivci. Ali mislim da imamo pravo da se nadamo najboljem na RG.

Novosadjanka

pre 6 godina

@
Vise je nego jasno da se ovde ne radi ni o Pepeu ni o Jeleni ni o ishrani ni o motivaciji. Prosto neko ne dozvoljava da Djokovic igra onako kako moze. Dal je to Atp sponzori..nije vazno ali je ocigledno. Jer u tenisu je potpuno nemoguce da ovoliko padne nivo igre za manje od 24 sata i ne samo igre..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 21. maj 2017 17:26)
Marko,
APSOLUTNO SE SLAZEM SA VASIM KOMENTAROM.
Pa No1e ima 30 mastersa a Nemci ga nisu osvojili 15 godina.
Ista situacija kao prosle godine u Londonu na ZT.
Razmontira Nišikorija a sutradan izgubi od Mareja.
Možda ćemo JEDNOG DANA saznati pravu istinu.
Pod kakvim je SVE pritiskom bio naš Nole
Samo se setim kako je Federer izjavio"MORAMO SE SVI UDRUŽITI DA SKINEMO NOVAKA"...
Opet moramo biti zadovoljni finalom i drago mi je ako je već "MORAO" izgubiti što je od mladog Zvereva a ne od onog cirkusanta Kirjosa ili nekog drugog.

Glavu gore Nole biće bolje na RG.

Dzoker

pre 6 godina

Hahaha zverev buduci broj 1, ma da bre sto posto isto ko sto ce mbape da osvoji jedno 5 zlatnih lopti. Kakav bre broj 1 ovaj momak veze sa tenisom nema, to je otprilike teniser u stilu iznera, sve sto ima je servis ostalo nula.I nije zverev pobedio noleta nego nole sam sebe.

anica

pre 6 godina

Au kako igra dvorucni bekhend Zverev. Sve mislim popustice ali...
Novak danas nije na nivou...ali mali stvarno igra odlican tenis. Ne moze da se prilagodi Nole ovoj preciznosti, a jos jedan pokazatelj koliko je bitna serva.
Kako god, I finale je veliki uspeh. Napred Nole!

max

pre 6 godina

Opet povratak na staro za Novaka,loša igra već duže vreme.. ..Mora se priznati mali Zverev lupa loptice iz svih pozicija i ima nezaustavljive serve . Budućnost tenisa .

NBGD

pre 6 godina

Mnogo volim Novaka i navijam za njega uvek, ali mi se nikako ne dopada kako izgleda na terenu! Nije to onaj stari Novak, mnogo besa i nervoze u njemu! Interesantna stvar, uvek ljudi (a imam ih par i u svom okruzenju) koji propagiraju ljubav i unutrasnji mir izgledaju nervozno i nezadovoljno! Prosto kad si srecan i zadovoljan to i jesi i to se vidi, nema potrebe stalno druge u to ubedjivati! Napred Nole :))))))))))

Presheva

pre 6 godina

nisam pristalica teorija zavere, ali ako ovo nije namesteno ja neznam sta jeste. juce onog boljeg klinca oducio od tenisa, a danas izgubio od momka koji je solidan tenisercic i nista vise. govor tela juce i danas, nebo i zemlja. ako ga nije pustio, onda ima ozbiljan problem
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Joca, 21. maj 2017 22:05)
Nisi pristalice teorije a kazes namesteno znaci ako ovo Novak dobio nije namesteno i nema teorije jer tada zasluzeno znaci svaki put kad novak gubi sve namesteno jedino novak kao supermen protiv svi ovo vec predje sve granice novak delovao umoran i bez volje danas a zverev mozda i najbolji tenis svog zivota igrao

manuginobili

pre 6 godina

Ako ovako nastavi Novak ce postati najveca misterija u istoriji tenisa,kako je moguce igrati ovako razlicito u dva dana???...juce perfektan tenis,gotovo da ne moze bolje a danas!?...kao da je neka druga osoba igrala danas a ne Novak,slicno je bilo i na zavrsnom mastersu prosle godine,demolirao je Nishikoria kao juce Thiema i onda u finalu protiv Andya isto kao i danas,nervozan,bez volje,sve mu nesto smeta...nevjerovatno...sta se desava sa njim i njegovom glavom to samo on zna,zao mi je samo sto propusta ovakve prilike a vidjeli smo juce da moze igrati na nivou kao nekada a zasto ne igra to je zaista tesko objasniti.

sah 88

pre 6 godina

Nole je naj naj naj nas sportista svih vremena i ne mora ni da igra a kamoli ti da osvaja nesto. To sto svoje licne poraze hocete da lecite Noletovim titulama ne moze da vam pomogne.

Bikan

pre 6 godina

Treba mu trener pod hitno. Novak nije usao u mec mentalno spreman. Treba mu motivacije koji koju trener nosi. Treba mu neko samo da mu drzi fokus. On zna svaki udarac ali mu treba neko da mentalno fokusira...

Aleksandar RM

pre 6 godina

Brzina loptice iz riterna na prvi i drugi servis Zvereva puno toga govori. Tih 20% brže od Djokovića je upravo ta razlika izmedju njega i nove generacije tenisera. Agasi ili bilo koji rekreativni teniser iz Srbije poput mene, moraju sa Novakom raditi na istom problemu, a to je prioritetno rešavanje problema uzroka kratkih lopti u terenu, rad na brzini i kretanju na terenu i povećanje procenta winnera odnosno smanjivanje broja neiznudjenih grešaka. Ako ove stvari ne koriguje, brzo će izgubiti bitku sa mladim lavovima.I naravno manje grljenja drveća i protivnika. Na kraju susreta sa Zverevim, video se Novakov isforsirani zagrljaj, koji verovatno pomaže rešavanju stresa, ali ne i budućem smanjivanju broja izgubljenih mečeva od mladjih protivnika. Dobijaj mečeve Novače, pa ih grli koliko ti je volja !!!

Lik

pre 6 godina

Treba mu trener pod hitno. Novak nije usao u mec mentalno spreman. Treba mu motivacije koji koju trener nosi. Treba mu neko samo da mu drzi fokus. On zna svaki udarac ali mu treba neko da mentalno fokusira...
(Bikan, 21. maj 2017 19:35)

Bravo za komentar, već mi je muka od svih ovih što lupetaju bez veze a toliko ih ima da smislen komentar ne može da dođe do izražaja.
Elem, ono što i dalje ne znamo je pravi razlog razlaza sa Bekerom pa i Vajdom, ako ništa drugo sa njima se osvojio najviše i pitanje koje mi neupućeni postavljamo je kako to da sa njima nije mogao postigne dalju motivaciju?!
Po meni, nešto se tu vrlo značajno desilo (i dalje se dešava) što je ukočilo Novaka do te mere da čak ni ti najbliži nisu mogli da utiču.
Agasi može biti pravi izbor, prolazio je u karijeri sve to što sada prolazi Novak, pa i gore tako da ako ništa drugo, on zna kako se s time treba nositi.
Juče smo videli ono što odavno nismo, onog Novaka, pravog a danas ni bledu kopiju. Thiem je realno kompletniji igrač od Zvereva koji je danas pružio možda malo bolju partiju nego inače, to bi za nekadašnjeg Novaka bio laki trening.

hipster

pre 6 godina

Čim neko ne izbacuje svaku drugu lopticu u aut - Novak nema rešenje. Čovek koji je jedno vreme važio za najkonstantnijeg tenisera sada jedva zadržava loptu u igri. Tužno.

Igor Pg

pre 6 godina

Nema snage ni energije. Nedostatak jakih meceva. A i juce se ispucao sa Delpom i Timom. Mada treba biti posten, Zverev je buducnost tenisa.
Komentar poslat iz B92 Android

Vidi se koliko se razumijete u tenis i koliko su vam svima "dobri" rezoni. Zverev jeste a Tim kao nije buducnost tenisa? Tim je bolji od Zvereva u medjusobnim duelima i ima mnogo vise titula, realno bolji je teniser, a Nole ga je pocistio sinoc.. Poenta je u Novakovom losem i protivnikovom dobrom danu i to je to. Jedina istina je ta da Novak nikad vise nece dominirati kao ranije, da ce sve cesce imati lose dane.. Ali da malo vise znate o tenisu, znali bi ste da je to potpuno normalno i uobicajeno, odnosno da je to prirodni proces kroz koji je prolazio svaki veliki sampion, u najskorije vrijeme Federer i Nadal. Dakle, igrace Nole jos velikih meceva, bljesnuce jos dosta puta (kao sto je bljesnuo i Federer), osvojice jos velikih turnira, ali sve cesce ce gubiti i to vise od prosjecnih igraca nego od najvecih rivala. Dakle dominaciji je kraj.

Посматрач

pre 6 godina

Колико сте ви нељуди!?! Тешко вам је да прихватите да се некe ствари мењају полако али постепено па самим тим да је прошла доминација употпуности Новака. Једноставно од сад ће бити убудућности да млади тенисери попут Тима,Киријос,Зверев да траже шансу и надају на највећим турнирнима јер прво млађи су,жељни доказивања а друго увидели су да могу играти са најбољима..Овај млађи Александар је побеђивао већ Рођера и против Вавринке има победу па тако сад према Ђоковићу..Три победе против најбољих из топ десет...Дакле пред момћићу је тек каријера а ово може бити итекако дати већи подстрек за даље резултате...Најбољи ће освајати још увек највеће турнире само не више у континуитету као у својим доминацијама јер колико год желели закон тела више не дозвољава као пре..

veliki strumf

pre 6 godina

Taman smo se ponadali juce, kad... Ocaj od igre, nivo zadnjih godinu dana. Ono juce bio je samo bljesak munje sa one nebulozne fotke od juce i to je to... Uzas. Stvarno je mucno vise gledati ovog coveka...

Joana

pre 6 godina

Novak se vraca. Potrebno mu je da opet moze u kontinuitetu da odigra nekoliko dobrih meceva. Treba biti strpljiv. Opet ce on biti onaj stari. Sada sa A gasijem ce se vratiti. Osvajace on jos mastersa i GS. Napred Nole!

Ko to tamo peva?

pre 6 godina

Zvanicno Agasi novi Noletov trener!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navika, 21. maj 2017 17:56)

Sad je gotov, stvarno!

stefke

pre 6 godina

Novak sinoc koncentrisan u svakom poenu, na svakoj je lopti, razmislja samo kako da nadigra Tima. Danas vise razmislja o vetru, suncu, sljaci, nema fokusa..

ex Nole fan

pre 6 godina

Smeta mu teren. Ja juce napisah. Od pocetka godine Novak je imao samo jednog ozbiljnog protiv sebe a to je Nadal.I Izgubio. Ne mislim da je Zverev taj kalibar.U Rimu dobijao indijance. Delpo koji se bori sam sa sobom.Tim koji se iscedio protiv Nadala..Protiv Zvereva ne moze da dodje u sansu za brejk. Juce posle pobede 99% komentara hvalospevi.Ali ovo je veliki uspeh Novaka. Uci u finale jednog Mastersa je itekako uspeh

Miomir

pre 6 godina

da je malo sacuvao energije od sinoc i rasporedio snagu bilo bi bolje..., ovako ko izduvan balon : ) Sasvim prosecna igra uz jake servise, ali u potpunosti zasluzena pobeda, momak obecava!

Mikii

pre 6 godina

Zadnja 2 poena paradigma Noletove igre poslednjih godinu dana: dupla servis greska, pa onda izvlacenje na bekhend (iako loptica ide na forhend!?) i izbacivanje jedno 3 metra van terena. Da li se to ocekuje od iskusnog igraca, osvajaca 12 GS i 30 mastersa, ili je to trebalo ocekivati od neiskusnog klinca? Strasno kako covek upropasti sebe u najboljim godinama. Lepo je sebi cestitao sutrasnji rodjendan...
(veliki strumf, 21. maj 2017 17:50)

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.

Zigi zig

pre 6 godina

Moze jedno pitanje? Za 'veliko srbe', ako je Aleksandar Zverev rodjen u Hamburgu, ima Njemacki pasos, da li je on 'njemac' ?? Ili pak se gleda porijeklo po cemu se da zakljuciti da je momak rus, sto je i logicno ? E pa rodjaci svidjelo se to vama ili ne Djokovic je porijeklom crnogorac... A sto se tice toga da igra za srbiju ako ste slusali Novakov intervju i njegovog oca malo je falilo da igra za austriju, pod njihovom zastavom, jer Crna Gora i Srbija nisu htjeli da 'uloze pare' u tada mladog talentovanog Noleta... nisu htjeli centa da daju da pomognu... toliko o tome, a i o tome koliko duguje 'Srbiji'

nema sanse

pre 6 godina

@Ovaj Zverev mi dođe nešto kao pojava Bolta u atletici. Sve praktično savršeno. Visok, da može servirati opušteno 210kmh u prosjeku, kretanje vrh, udarci odlični...Stvarno bi mogao biti pravi nasljednik na vrhu i dugo vladati svjetskim tenisom.
(OgiZe, 21. maj 2017 17:37)

Nema sanse, decko je previsok za tenis. Nece moci u kontinuitetu da pruza dobre partije i povrede ce ga verovatno spreciti jer konstitutivno je daleko od ideala za tenis. Pre ce Tim da bude naslednik velikana nego Zverev, mada ni jedan od njih dvojice nije ni blizu Federera/Nadala/Djokovica kada su bili u njegovim godinama. Novak je danas zestoko ZESTOKO podbacio i odigrao cak na ispodprosecnom nivou i za ovu sezonu. Blago receno uzas, decko stvarno ima psihickih problema. Kao da ima bipolarni afekat, juce vristi sve ulazi tempo jak, danas ne moze da se sastavi pogled bled. Njemu treba i psiholog a ne samo trener.

vladek

pre 6 godina

Od kada je finale los rezultat??? Novak sada igra sa 10 i vise godina mladjim rivalima,ne znam sta ocekujete? Sa malo srece u zrebu finale RG je Nadal-Djokovic.Novak bi trebao da se ugleda na Rogera ili Serenu,oni izbegavaju masterse,tek poneki odigraju,gde im lezi podloga,i cepaju samo GS.Do kraja godine treba da odigra jos samo tri GS,sta fali Rogeru,sto je propistio sve posle Wimbldona,osvoji covek AO,na svezinu.U tenisu kontinuitet igara nema ulogu,igra se kampanjski,Roger se preko tri meseca sprema za Wimbldon,lagano trenira na travi.Na kraju kada se podvuce crta GS se broje

realno

pre 6 godina

@Realist
Ja lepo napisah 80% sportista ide u penziju oko tridesete godine.
Vi uporno pronalazite onih 20% koji samo potvrdjuju, to sto sam napisao. Neki se jednostavno manje istrose, pa za nekoliko godina produze svoje igracke karijere. Novak nije od tih koji su se cuvali i itekako se istrosio, pa godine polako uzimaju svoj danak.

Vecina automobila posle dvadesetak godina ili predjenih 300 000 km su za staro gvozdje. I vi mi onda nadjete primer nekog automobila koji je presao milion km ili izdrzao 30 godina, da mi pokazete kako nisam u pravu???
Ne vidim sta je sporno u ovome sto sam napisao?

Ja kod Djokovica ne vidim nikakav problem, sem njegovih godina.
Covek je odavno usao u legende, ali bas zbog tih godina ne ocekujem vise da moze da dominira u tenisu.
Ako napravi u buducnosti jos neki veci uspeh mogu samo da mu skinem kapu i kazem svaka cast, jer je u tim godinama duplo teze osvojiti titulu nego sa na primer 25.

Pašteta u crevcetu

pre 6 godina

Zašto niti jedan masters se ne igra na travi.Kakva im je to sezona igranja na travi kada si u obavezi da igraš samo jedan turnir na toj podlozi u godini.To nije pošteno prema onim teniserima kojima ova podloga odgovara.

Marko

pre 6 godina

Vise je nego jasno da se ovde ne radi ni o Pepeu ni o Jeleni ni o ishrani ni o motivaciji. Prosto neko ne dozvoljava da Djokovic igra onako kako moze. Dal je to Atp sponzori..nije vazno ali je ocigledno. Jer u tenisu je potpuno nemoguce da ovoliko padne nivo igre za manje od 24 sata i ne samo igre..

Кривокапић

pre 6 godina

Браво Новаче. Из турнира у турнир све боље и боље. Зверев је данас сервирао за десетку, Новакове серве су биле очајне. Битно је да су бодови одбрањени и да је играо у још једном финалу. Сад припреме за РГ и надам се финалу Надал - Ђоковић па шта буде.
Не разумем ове негативне коментаре, али добро. Свако има неки проблем у животу.
Честитке Звереву.

Rade Munjas

pre 6 godina

Nole, protjeraj Amor & Paz iz svog boxa. To te dovelo do ovakvih oscilacija. Nevjerojatno je da nakon jučerašnjih briljantnih udaraca danas bojažljivo guraš loptu kao da si ti u prvom finalu. Vrati šampionski tim.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Mnogo više pozitivnih stvari može se izvući nego negativnih sa ovog turnira. Ponovo je tu žar, iskra, želja za pobedom. Naravno, ima još stvari na kojima treba poraditi, servis, volej, agresivna igra... Ali na svakom turniru je sve dalje prolazio. Nadajmo se dobrom uspehu na RG.

Vz

pre 6 godina

Nema konstantnosti jos uvek. Bitno je da pokazuje boljitak iz turnira u turnir. Potreban mu je neko za razgovor (trener) i potencijalno ce doci stvari na svoje.
Zverev danas konstantan, dobar servis, duboke lopte i mirna glava. Novak nervozan, nedovoljno rizika, kolebanje, servis toplo hladno...jednostavno, za ono na sta nas je navikao dosta tanko. Bice bolje.

anica

pre 6 godina

Ti dole sto mi pises da sam savrsena, nisam, ne postoji savrseno. Imam ja dosta mana, qli se gleda generalna slika. Svom muzu cu ukazati na greske I hrabriti ga, kao sto raadim sa ljudima koje volim, naravno tako je i sa Novakom.

Sinki

pre 6 godina

Da li je moguce da Novak sebi dozvoljava da odigra tako mlako svoj prvi gejm,znajuci dobro kako je Zverev dobar server...Tenis je mentalna borba,serveri poput Zvereva dobiju odma na samopouzdanju kada oduzmu servis protivniku i pocnu fenomenalno da serviraju.Treba sad vratiti brejk,ni malo lako.

JPR24

pre 6 godina

Sinoc je bilo milion hvalospeva, ako danas izgubi ploca se okrece ne za 180 nego za 360 stepeni...
(Makedonce, 21. maj 2017 16:36)

Klasika u Srbalja... Sto se mene tice, dobio ili ne nije vazno, vazno je da se vraca polako, cak je mozda i bolje sad da izgubi, pa da jos zagrize vise na RG..

Ivan

pre 6 godina

Ja sam u shoku sta sebi djokovic dozvoljava iz meca u mec. Jedan klinac Zverev ga je namagarcio najstrasnije, samo zato sto je odlucio da prvi prima servis i dobice utakmicu zbog onog prvog gema.

xyz

pre 6 godina

jel on namerno gubi jer mu neko preti? ja nemam drugo objasnjenje? zao mi je momka jako, ocito porlazu kroz jako tezak period u zivotu....sta god da uradi, kako god da uradi,za nas ce uvek biti broj 1!!!!!

TurboNator

pre 6 godina

Zverev odličan, Nole vrlo los danas - a poslednji poen Nole opusteno namerno izbacio ... to je malo razocaravajuce, blago rečeno.

Valjda ce se uozbiljiti za French Open...

Bojan

pre 6 godina

za vas koji ismevate ovog sto proglasava 30 godina za duboku starost, nije daleko od istine, federer, nadal i nole su pomerili prosek pbeda navise u poslednje vreme zbog svoje dominacije, ali nezavisno od toga, i njihove najbolje godine su bile 23-27, tad su i ostvarivali najbolje rezultate, ovo posle je sve bonus, Federer je od kako ima 30+ u vrhu, ali ipak, za sedam godina 3 slema je za njegov renome daleko od uspesnog. Toliko su i Endi i Vavrinka uzeli u tom periodu

Jasmina

pre 6 godina

Nole tebi stvarno treba jedan dobarTrener ! Ti nemaš više samopouzdanja ni kondicije. Zašto često gubiš u finalu? To me jako izluduje ! Ti si karakter od čoveka ,poneki put voliš da psuješ na srpski, i ja volim .Mada prićam samo nemački. To mi se jako dopada kod tebe. I kada razbiješ po neki put reket.To je za sreću. !!!!! Puno sreće u Francuskoj!!!!!!!

veliki strumf

pre 6 godina

Za ove sto pitaju zasto se nijedan masters ne igra na travi: odrzavanje trave je daleko teze i skuplje nego sljake, narocito betona. Godine su potrebne da se jedan turnir presaltuje sa jedne na drugu podlogu, a nije ni isplativo. Vrlo malo turnira se igra na travi: Hale, Hertogenbos, Queens, i to su sve 250, cak ni turniri serije 500! Za masters treba puno para - nagrade su ogromne. Nije to tek tako - ajde da budemo masters.

Yut

pre 6 godina

Za ove sto pitaju zasto se nijedan masters ne igra na travi: odrzavanje trave je daleko teze i skuplje nego sljake, narocito betona. Godine su potrebne da se jedan turnir presaltuje sa jedne na drugu podlogu, a nije ni isplativo. Vrlo malo turnira se igra na travi: Hale, Hertogenbos, Queens, i to su sve 250, cak ni turniri serije 500! Za masters treba puno para - nagrade su ogromne. Nije to tek tako - ajde da budemo masters.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 21. maj 2017 16:44)
Hale i Kvins su ATP500 serije

RF

pre 6 godina

informisite se pa pisite. hale, queens su 250. strucnjaci neki ocito.
(veliki strumf, 21. maj 2017 17:06)

Od prosle godine su 500 serije.

Dzemo

pre 6 godina

Njegov pad i niz losijih Partija je krenuo od osvajanja RG-a
Nadajmo se da ce krenuti sve na bolje od novog osvajanja RG-a
A svi oni koji ga sad kao nesto kritikuju ( svi tenis profesionalci) treba da se stide
Ako nekog obozavas a vi srbi bi to trebal jer on vam je toliko razliga za to dao , da ne nabrajamo
Onda trebas da ga podrzis i u teskim situacijama jer mi ustvari samo nagadjamo sta je s njim
Konkretno niko nezna
Vjerujte u covjeka koji je pomeni najbolji teniser svijeta

MOJE MISLJENJE

pre 6 godina

@
Naš dragi Nole je davnih dana postao multinacionalna korporacija, i njegov tenis odavno nije mera njegovih postignuća.
U korporacijama gde ste manjinski vlasnik (Nole), odlučuje menadžment i vlasnici..
Dakle, nije njegov problem u igri, novom treneru, Imazu, kiši, dijeti i blablablabubu-uuu, već u sukobu sa menadžmentom i većinskim vlasnicima njegove karijere.
Danas je morao da "pusti" Zvereva, da delimično "reinvestira" u kapitalni portfolio mlade rusko-jevrejske "nade"..
Niko nije večit pa ni naš Nole.. treba ulagati u mlade..
(Zagor, 21. maj 2017 20:47)
SVE sto htedoh Vi ste napisali.
SVE ste u pravu!
Mozda se sad malo promeni situacija sa Agasijem pa dozvole Novaku da pobedjuje kad god moze a ne kada mu "DOZVOLE"!

taki p.

pre 6 godina

Jako los mec,mozda i najgori ove godine,sa druge strane odlicni Zverev.Ovo je pokazatelj koliko znaci dobar trener,taktika danas nije postojala,samo improvizacija.Gotovo identicno kao protiv Kirgiosa,bez resenja na servis.Novak je znao protiv ovakvih servera da krizira,ali je menjao taktiku tokom meca i nalazio resenje.Ako nista ne uradi po tom pitanju,svi bolji serveri, imace realne sanse da ga dobiju,pogotovo na brzim podlogama.Mozda se suvise toga izdesavalo za ova dva dana,ali je ranije Nole bio primer stabilnosti,dok je sada suvise ranjiv.Ipak ovo je znatno bolje nego li pre mesec dana,za jos jedan bice jos bolje.Verujem da ce na RG da bude stabilniji, jer mu vise odgovara na 3 seta,finale bi mogao da dostigne ako izbegne Rafu,sto bi bio dobar rezultat.

insajder

pre 6 godina

Da li ste primetili Markovu ravnodušnost tokom meča, pogotovu na jednu brejk loptu kada se bezrazložno cerio?
(Duzzi, 21. maj 2017 18:03)

Marko je već duže vreme "ravnodušan", jer je pod veoma jakim sedativima. Pola jučerašnjeg meča je prespavao, koliko su ga nakljukali. Hronična i veoma duboka depresija su ga doveli do ivice samoubistva prošle godine. Tad se pojavio Imas i odradio dosta dobar posao. Porodica Đoković mu je veoma zahvalna zbog toga. Nažalost, problem nije definitivno iskorenjen. Onog trenutka kad se taj problem reši, uslediće neviđeni comeback Novaka. Novakov pad nema nikakve veze sa hranom, Jelenom, sektom, već sa izuzetno ozbiljnim Markovim stanjem. Ali ne vredi SNS glasačima to objašnjavati. Jedino da Vučić ponovi ove moje reči, onda bi prihvatili...

dinorg

pre 6 godina

Sta bi ovo bre Nole...Reko ja juce da Dominik ne igra i da nije prisutan...sto se pokaza danas da Djokovic nije podigo igru ovo je zalosno....Zverev veliki sapijon

анакин

pre 6 godina

Ђоковић ће на победничком постољу у Паризу причати колико је била тешка година између 2 Ролан Гароса.

realno

pre 6 godina

@texo
Da li si ti svestan sta si napisao.
Kazes "tek je usao u tridesetu".
Pa da imas blage veze sa zivotom znao bi da se 80% svih svetskih sportista u svim sportovima penzionisu sa 29-30 godina.
30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.
Novaku svaka cast sto i u tim godinama uspeva da dodje do finala na ovakvim turnirima. To sto Novak, Nadal i Federer i posle 30 godina uspevaju da stizu do finala i osvajaju titule, samo znaci da su oni pomerili te ljudske granice na neki nadljudski nivo.
Ali nisu ni oni nikakvi vanezmaljci, vec ljudska bica i za svako postovanje je sve sto urade posle tridesete u sportu kojim se bave.

Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.

ZoranNS

pre 6 godina

Đoković pokazao napredak u formi, osvojio drugo mesto bez trenera, sve u svemu dogodilo se ono što je realno, zverev bio bolji na terenu.

anica

pre 6 godina

(VUK, 21. maj 2017 20:17)
Kako objasnjavas ovo danas u odnosu na juce. Zasto samo Napred Nole! Sigurno imas jos nesto da kazes.
Juce pogled lava, urlici, danas nervoza...letargija i smetanje vetra. Vule, kazem i ja napred Nole, ali ne tapsem po ramenu! Ocigledno da i sam leluja na tom vetru jos uvek.
LoveU!

Kralj Beljo

pre 6 godina

Ja sam u shoku sta sebi djokovic dozvoljava iz meca u mec. Jedan klinac Zverev ga je namagarcio najstrasnije, samo zato sto je odlucio da prvi prima servis i dobice utakmicu zbog onog prvog gema.
(Ivan, 21. maj 2017 17:00)
Znas li zasto je server birao da prima? Zato sto je ovo zahtjevna sljaka, a on zeli svjez da servira, pa na protivnickoj servi sta uradi? A znas li kad server servira svjez cio set? Kada servira drugi. Zbog pauza posle dvije serve.

antiDebil

pre 6 godina

Gledao sam prvi set i Djoleje delovao nekako anemicno, dosta lose, verovatno je takav bio i do kraja. To je manje bitno, bitno je da je pokazao da je i dalje ziv i da je forma tu. Bice jos bolji na RG i onda ce bolje da balansora kroz meceve, cuvce najbolje za kraj. Voleo bih da vidim revans ovog meca na RG-u !!

garfild

pre 6 godina

Jednostavno protiv ovakvih servera ne smije da sw gubi prvi gejm u mecu,samo im se daje vjetar u ledja...Sjetite se kako je Novak na yaj nacin hranio Kiriosa,izgubi na pocetku svoj servis i onda treba to nadoknaditi.

Srdjan

pre 6 godina

P.S. Bez obzira sto ce Zverev uzeti ovaj masters, mislim da je Tim bolji igrac od njega, pa i Kirjos. Kirjos samo nema hladnu glavu i to ce ga kostati, ali kad bi nasao nacin da se smiri bio bi odlican.

Aleksandar

pre 6 godina

Nisam neki veliki fan Đokovića, ali mu svaka čast za sve što je uradio u karijeri. Danas je bio loš i neraspoložen za igru. Zverev je bio bolji i vidi se koliko je bio smireniji i agresivniji na terenu. Zverev je budući broj 1.

Xfaktor

pre 6 godina

Prva partija gde gubi svoj servis je odlucila, jer je posle toga igrao u grcu. Mora se napraviti taktika za Zvereva i Kyrgiosa ili ce u suprotnom izbacivati ga redovno.

moj do mojega

pre 6 godina

Ovaj samo gleda Zvereva u čudu kao kakvi su ovo udarci.Pa to ti je tebra malo napadački neće svako loptice da šalje u aut neko zna biti i agresivan.
(Gospodža Pepita, 21. maj 2017 17:14)

E objasni ti kakav je to tenis, kakvih ovde primaca ima.

ispirach mozga

pre 6 godina

neka bude kao i prosle godine, poraz u rimu, titula na RG, prosle godine je delovao nemocnije protiv Mareja u finalu Rima a onda ga glatko dobio na RG..

ZORICA SRBIJA

pre 6 godina

ZORICE CANADA nema te danas da hvalis Djokovica.Dobar je samo kada pobedjuje pa se hvalis uz kaficu kako je ljudina i igracina... da je pametan vise nikada da nedodje u Srbiju nismo vredni...

nolerafa

pre 6 godina

Na stranu poraz,koliko je lijepo vidjeti jednog sportaša kako gdje god drži govor priča na jeziku gdje se turnir održava.Novak je svijetlo na kraju tunela na balkanu i čovjek koji zapadu pokazuje da baš i nismo takvi divljaci kakvima nas smatraju.Nažalost malo je onih koji nas u takvom svijetlu prikazuju,kažem nas jer iako sam Hrvat svi smo mi naši.Većina drugih ne zna ni na svom jeziku održat govor a kamoli da radi ovo što Novak radi.Nebitni su više rezultati za njega,on je nešto najbolje što je sa ovog našeg brda zvanog Balkan ikada izašlo.A sad po dupli Roland Garros pa nek se opet svađaju ko je najbolji svih vremena

Laza

pre 6 godina

Pa upravo se to dogadja kada igrac ostari. I dalje on moze povremeno da odigra dobro. Zna on da igra, ali je nemoguce starom telu da drzi kontinuitet.

Јабучило

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.
(Kme, 21. maj 2017 23:14)

Воле га звездаши, фмповци и тако то.

nenad

pre 6 godina

Nije ni cudo sto je Nole dominirao toliko dugo. ovoliki broj teniskis strucnjaka ne verujem da postoji igde na svetu. Cudo je kako nemamo bar 3 u top 10. Komentarisete Noleta? Vi se razumete? On je PONOS Srbije. Brend. Podrska, a ne filozofija.
Ujedno odgovor na pitanje : "zasto Ikea u Svedskoj, ne u Babusnici". Ovde se svi razumemo u sve. A sto rece moj veliki prijatelj: "Srbi najvise vole da rade ono sto ne umeju"

vlaca

pre 6 godina

Dolaze mladji teniseri.On je trebo da dobije na iskustvo na silu ipak je finale.Daj boze da Nole uzme jos koji gs makar dva i neki masters

taki p.

pre 6 godina

Cini mi se da je Nole u transu,ovako se nije radovao ni prvim pobedama protiv Rafe,Feda.Ne vidim da ce mu forma pasti za jedan dan,ocekujem siguran trijumf.Ovo mu je trebalo kao lebac,mislim da je stiglo u pravo vreme.Ipak na duze staze,trebace mu dobar trener i ceo box,oni bi doneli stabilnost i sigurnost kod Novaka.Ako ovako bude pristupao mecevima,RG bi mogao da se osvoji,mada Rafa ce biti ipak glavni favorit.Tesko ce Nole dominirati na svakom turniru kao pre,treba napraviti listu prioriteta i tamo dati maksimum.Danas ocekujem sigurnu pobedu,uz mozda jedan neizvestan set.

Džoni

pre 6 godina

Nole ako krene meč svojim servisom automatski gubi sa 1:0. Neverovatno loše servira taj prvi gem u meču i u zadnje vreme njim obilato čašćava protivnike.

sah 88

pre 6 godina

Nole je naj naj naj nas sportista svih vremena i ne mora ni da igra a kamoli ti da osvaja nesto. To sto svoje licne poraze hocete da lecite Noletovim titulama ne moze da vam pomogne.

Ponos srbije

pre 6 godina

Sto bi rekla ceca "radujte se duse sitne prodane od iste ste rdje skovane".Nole ti si nesto najbolje sto smo ikada imali, nema lepseg osecaja nego kada odes negde van srbije i cujes da svi znaju za nasu zemlju upravo zbog novaka.

rafa

pre 6 godina

Novak danas ni bleda senka igraca od juce ali je zato Tim odigrao SOLIDAN mec juce i izbubio umalo sa nulom??? ..Nije da mi je drago ali nisam ni tuzan, samo zbog vase bahatosti je i zasluzio poraz.

Kme

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.(Kme, 21. maj 2017 23:14) 
Je l moguce da na srpskom sajtu ovaj komentar ima toliko pluseva? au braco srbi, gadan li smo mi narod a da ne pricamo o tome koliko nismo zasluzili Novaka kao naseg predstavnika...pu sramota
(laklipers, 22. maj 2017 03:10)

A zasto ne bi imao ovoliko pluseva? Je l' ovo nije istina ili sta? Druga je stvar sto je on nas pa nam nije drago sto je takav, ali to su cinjenice. Svako ko je gledao barem nekoliko njegovih meceva je to primetio sigurno...

Servis

pre 6 godina

Protiv bombardera Djokovic nema sta da trazi ovako nespreman, noge ukopane u mestu na svakom udaricu kasni,sve odraz fizicke nespremnosti!!

anica

pre 6 godina

(VUK, 22. maj 2017 09:28)
Bas tako, bezuslovno i iz srca, ne menjati nikoga, prihvatiti sa vrlinama i manama, bez nametnutih zivotnih stavova dokonih kompleksasa koji lece svoje komplekse putem kvalitetnog karaktera i dobre duse. Sirimo ljubav, ajde?! Da se siri putem cveca, crtanja srca, i leptirica u stomaku, macka Svrce itd. Sta ce tebi Vule te borbe? Amore, ajde da se volimo? Kako se to ponasas Vuce? Bolje biti i los ako si zaista los, i ispoljiti mane nego biti ono sto nisi...ostati u dobru i zlu uz osobu koju volis, kazati iskreno sta valja sta ne, prihvatiti kritiku jer niko nije savrsen, ne voditi glavnu rec ako nekoga volis vec se malo ugrizes za usnu, mora biti tolerancije, kljucno je zagrliti kad je tesko i nositi kroz zivot a ne gledati kako se vene, davati lazne osmehe i laznu nadu pritom dok jedes salatu i mazes avokado, ti Vule sigurno ne mozes zelenu salatu dok ne dodas ulje i sirce?

Joca

pre 6 godina

nisam pristalica teorija zavere, ali ako ovo nije namesteno ja neznam sta jeste. juce onog boljeg klinca oducio od tenisa, a danas izgubio od momka koji je solidan tenisercic i nista vise. govor tela juce i danas, nebo i zemlja. ako ga nije pustio, onda ima ozbiljan problem

Dragan

pre 6 godina

Novak, nazaost ni blizu kao protiv Tima.Sta se desilo, Novak danas previse nervozan.Treba odati priznanje mladom Zverevu, danas je igrao bez gteske.Novakov servis danas, kao i pre sto je poklanjao svoj servis na startu.Tesko je juriti rezultat, kada izgubis svoj servis, protiv ovako danas dobrog servera. Novak danas ispod minimuma, ali ide na bolje.Sada vise treninga i pripreme za RG,ako ima nameru da odbrani od prosle godine, sto ce biti veoma tesko.

veliki strumf

pre 6 godina

Glupo izgubljen prvi gem, u kome je igrao potpuno nerezonski, nepotrebno je kostao prvog seta. Zverev servira odlicno, takodje odlicno i igra, Novaku za sada ne daje nikakve sanse za brejk. Neverovatno kako iskusno igra. Ritern je potpuno zakazao u 1. setu, jer i kad je na loptici Novak cesto ne uspeva da vrati servu.

Bikan

pre 6 godina

Novak mu dao pobedu. Od pocetka se to videlo. Nisto ga danas mucilo. Nikako nije mogao da udje u mec. Novak se nije oznojio. Najgori mec ovesezone. Totalno ga bolelo za tennis. 27 ne iznudjene greske...Sasha moze da mu zahvali, jer nije ni on nesto igra. Solidan bio na servis...Novak mu dao poklon.
Mada ga i nije bas htelo...iskreno.

Cestitke Zverevu

pre 6 godina

Ovo je sve normalno. Mladi dolaze, osecaju da stari gube ritam. Cestitam klincu na hrabrosti I prvoj masters tituli.

Sto se tice optuzba za doping od sveznalica odozdo, bas mi je drago da neko sa ovih prostora ima toliku strucnost da objasni dopin Novaka I Nadala gledajuci samo njihove igre na turnirima preko TVa. To ne moze ni najveci expert, a mi imamo I takve izgleda.

veliki strumf

pre 6 godina

Prvi gem, i odmah se zafrkava serviranjem druge serve u forhend. Ajde sto nije pogodio nijedan drugi servis, ali pokopati sebe drugim servama u forhend, da iznenadi protivnika... Bas ga je iznenadio! A to radi stalno, godinama unazad i uvek na svoju stetu. Zato ovaj ispuca sve prve serve i lagano do 2-0. Zverev za sada odlican, u svim aspektima igre, i u ofanzivi i u defanzivi.

STIV

pre 6 godina

Polako....proces ja tek poceo.
Nadal ga je isprovocirao pobedom.Posle toga je dosao Tim.Ovaj poraz je bolji nego da je pobedio.
Treba vremena da vrati skoro godinu igranja bez volje.Setite se kolko mu je vremena trebalo da zasedne na tron.Pametan je on,izvuci ce najbolje iz poraza.Bitno da je shvatio da moze i da opet ima fokus.Sunmnjam da ce nesto vise uraditi pre US opena.Mozda Vimbldon.Samo polako

Filipred

pre 6 godina

Toliko nervozan,toliko nezainteresovan,i toliko neprofesionalno predat poen na kraju,samo ju je pukao preko terena u aut,nije ni pokušao da spase meč loptu.Nazad na mesište.

anica

pre 6 godina

(VUK, 22. maj 2017 11:09)
Opet ti o nekoj sramoti, neprijatnosti, opet treba necega da se stidim, a ti krsni udarac od salate, dodajes na liste, siris i to sve izokola... ne ide to tako Vule...to smo razjasnili. Ocigledno je po tvojim komentarima da vodis racuna o ishrani i da si sportista, bravo...to je odricanje. Medjutim, Ne unositi Masnoce bilo kog porekla, proteine iz mleka koje ne moze zameniti bilo koja namirnica, meso... od cega je izgradjena misicna masa, od cega se dobija snaga, ako ima zdravstveni problem Vuce kako ti kazes, to je drugo. Kako je onda jos uvek ostao da igra tenis?!
Znam da ima problema sa glutenom, ali je naknadno jos promenio ishranu...uz dolazak gurua koji je udario Final Touch. Mislim, da se razumemo, kod Novaka niko nista ne kaze jasno, cas hoce da igra tenis gladan kao VUK, cas mu tenis nije prioritet, cas ljubav mir sreca, cas psuje sve redom. Nikakav poblem, ali neka kaze, ipak smo mi neki navijaci.
Ako Amore voli dijetalno moze jer ne zapinje fizicki, ocigledno da malo rucki jer je fit, ali profesionalni sportista na salati bez mesa i nesrecnim cia semenkama, ne moze opstati.
Moze ishrana da se iskombinuje sasvim korektno da bi gubio kalorije...a da nisi gladan...slobodno svrati, za tebe ce imati repete. Malo sampinjoni, salatice, malo pileci file...

anica

pre 6 godina

Prvo cestitke Sasi na prvencu. Defnitivno mi se izdvaja od cele mladje garde. Nece biti da nije nista spec odigrao kako neko pise, Zverev je danas pokazao svu lepotu ovog sporta, decko nema jedan los udarac. Novak je bio pasivan, ali ga je Zverev naterao na to, plus odlicna serva. Mora se priznati da ga je nadigrao. Imala sam nadu posle meca od sinoc, ali danas sve suprotno. Steta na propustenoj sansi, ali je ovo normalno u sportu, bitno mi je da se Nole trgao koliko toliko i da ide na bolje.
Ono sto hrabri je finale, i sansa da se jos popravi do Roland Garosa.
Ps. Nisam bas srecna sto ce mu Agasi biti trener.

zainterosovani

pre 6 godina

Danas krst sutra kamen i obrnuto, pomodarstvu nema kraja... Ne kazem da mora nesto ali ovako, patetika. Ovoga puta ni onaj iz Hilandara nije pomogao. Ukoliko uskoro ne pomogne sam sebi ne vidim ko ce. Roditelji na kilometar od Marka i zene. Titule vise nisu vazne, spasi svoj zivot sinko...

zainteresovani

pre 6 godina

@VUK

Uz svo postovanje, uprska ga sa onim "sve ostalo je za zutu stampu..." Pa upravo toga ima oko njega i njegove karijere sada i SAM to proizvodi, servira ljudima sirom sveta. Neko ce prihvatiti lazno moralisanje, neko kult srca i mira, dok njegovo pomodarstvo (cas krst cas kamen, cas vegan cas jaja i riba??) pokazuje njegovoj i generacija mladjoj od njega da je to u redu a Boga mi i starijim napaljenim koji su svoje uspehe i uspehe svoje dece gledali kroz njega. Sada ce i rijaliti, 5 zemalja je vec otkupilo, Srbija jos uvek nije, uvodi nas u njegov svakodnevni zivot joge i meditacije i eto, neko prati razumno, neko podleze. Nihova stvar i pravo, privatnost njegova vise nije u pitanju i ono "ostavite ga na miru" vise ne pije vodu, dok smo bili potrebni kada se penjao na lestvici popularnosti i teniskoj bili smo dobri. Dakle, ili jesi ili nisi, hoces da udaras lopticu profesionalno (jednom rece nije mu prioritet) ili ces da filozofiras (i naucis kako to stvarno treba da se radi) ne trebaju mu drveni advokati, nije jedini sportista koji ima porodicu i svakoj kritici je legitimno podlozan!

Pozdrav!

neko iz mase

pre 6 godina

JA, koliko vidim nigde pohvale i cestitke za mladjeg Zvereva za prvu masters titulu. Shvatam da se Novak najvise voli al' usput treba biti covek pa cestitat buducem broju jedan u svetu tenisa. A manje se baviti kojestarijama jer Novak ce sigurno uzeti jos minimum dva gremslema kao par mastersa do kraja karijere. Sve je to proces za koje je potrebno vreme kad je rec o njemu da se vrati na onaj put gde su Nadal i Federer bili pre 30 tj 28 zbog stila Spanca.

Nit

pre 6 godina

Zverev je igrao veoma dobro. A i Novak je igrao dobro. Samo je bio manje precizan nego protiv Tima. Ne vidim razliku u taktici u odnosu na mec od subote, samo je Zverev imao bolji servis i stizao je mnogo toga. Svaka cast obojici. Srecno obojici u RG.

glupost nema granica

pre 6 godina

Kao Nadal tako I Nole ima posledice od dopinga,to objasnjava drasticnu razliku u igri juce I Danas,Nadalu se slicno desilo protiv Vavrinke u finalu Australia opena,nije on kriv,prosto je upao u Tu masinu
(dara, 21. maj 2017 23:55)

Šta je sa dopingom Nadala na AO ne znam, ali u finalu 2014, za poraz nije bio razlog doping, nego otvorene krvave rane od žuljeva na levoj ruci. Moguće da bi izgubio dvoboj i bez toga, ali ovo navedeno je bilo sigurno velik hendikep. Unatoč tome nije predao meč, jer nije želio umanjiti pobedu Wawrinki. A koliko je ovaj to znao poštovati može se videti posle dvoboja. Ima sve na You tubu, pa izvoli, a ne da se pišu gluposti kako kome padne na pamet.

Kasandra

pre 6 godina

Nema mesta neviranju i SLANJA NOVAKA U PENZIJU posle ovog gubitka ljudi i daleko od toga da se Novak ne vraca. Juce i prekjuce nam je dokazao da polako vraca svoju formu, samo mu na sve to u ovakvim situacijama jasno fali TRENER. Videcete, Novak ce osvajati jos titula i jos koji grend slem sigurno, vazno je da je pokazao da nije zaboravio da igra tenis. Mladi Sasa je zasluzeno pobedio, bio je odlican, Novak je u mec usao u fazonu ''Ma ovaj ima 20 godina, premlad je, ma verovatno me se i plasi posle jucerasnjeg meca, a uz sve to ja ga znam privatno pa cu malo lakse ovo da odradim''. Ovo nije poraz, nego LEKCIJA.
Novace, sve najbolje u buducnosti i ZNAM DA CES NAS TI JOS UVESELJAVATI SVOJIM TITULAMA!
P.S. Zluradi satro STRUCNJANCI plakacete kada bude doslo PONOVO to vreme a ubrzo ce.

Vladan R

pre 6 godina

Na neki nacin ponovio se zavrsni masters, i po Novakovoj igri i po komentarima. Slicno kao i u mecu sa Nisihorijem, Novak juce protiv Tima, jeste kvaltetno odigrao, ali je rival odigrao isuvise lose, da bi se mogao steci realan utisak o stvarnom kvalitetu Novakove igre. Na zalost u finalu je protiv Zvereva, kao onomad sa Marejem, doslo do otreznjenja za euforicne navijace. Nekog pomaka u odnosu na prethodnih nekoliko meseci ima. Ako nista drugo stigao je do finala. Ipak za bolje rezultate, potreban je mnogo veci kontinuitet dobrih igara. Sve u svemi, i pored pomenutog pomaka, forma je podaleko od potrebne, da bi kao do pre godinu dana, ishod meca u najvecem zavisio od samog Novaka.

Nidza

pre 6 godina

Sto miliona zaradio mene bi i 99.8% populacije u Srbiji bolelo uvo da udara žutu lopticu svake nedelje!Lepo kupis betonski golubarnik u Majamiju,rezidencija u Monte Karlu,kupas se u bazenu gde i cela zgrada, 320 sunčanih dana u godini milina.Svi bi mi želeli da on bude bolji od Gargamela i Nadala što ne bi bilo pravedno jer su oni kilometrima bolji od njega a mentalno svetlosnim god.

Ana

pre 6 godina

Ovo je samo dokaz da ni juce nije odigrao nista spektakularno koliko je protivnik bio uzasno los.
(:D, 21. maj 2017 23:27)

Novak je juce ODIGRAO SPEKTAKULARNO, to smo svi videli sopstvenim ocima, isto kao i sa Del Potrom, i tu cinjenicu NISTA NE MOZE PROMENITI. Tacka.

aleksandar todorovic

pre 6 godina

@ za botove Mikii, veliki strumf i negativan

"Ne verujem da sam čovek koji treba da savetuje Novaka jer je on sve prošao i toliko se ponaša normalno da to - nije normalno. On je primer. Obožavam ga. Poklonio mi je i reket, koji sam prosledio mom sinu Đorđu. Ne treba njemu savet i on zna najbolje šta je za njega. Siguran sam da će nastaviti pravim putem." Željko Obradović, najbolji evropski košarkaški trener o NĐ, u intervjuu za Nedeljnik. Ovako veličina priča o veličini.....Pretpostavljam da ako ste na račun Novaka napli gomilu gadosti da izvučete, da će tek na račun Željka da padne vatromet svinjarija.....ali kako veličina o veličini, tako i bagra o sebi.....

hladiša

pre 6 godina

U subotu protiv Thiem-a Đoković je bio u modu "odio & guerra" (mržnja i rat), a u nedelju protiv Zvereva se opet vratio u mod "amor & paz".

Trebalo bi ipak neko strucan to da pogleda, a to nije teniski trener.

Bolje grob nego rob

pre 6 godina

Да покаже игру као читаве седмице ове ће бити мачји кашаљ. Ако би задржао ову форму вратиће се на прво мјесто после Вимблдона.
(Никола, 21. maj 2017 15:40)

Pa normalno da ce biti macji kašalj.
Boranija od tenisera.

Lule

pre 6 godina

Kaže neka Ana tu dole da je ovo "veliki uspeh" i takodje da se "Nolo diže". Ja kažem na to "kakav li je život kada kod očiju hoćeš da si slep".

Ћезо рца

pre 6 godina

Новак у полуфиналу и Новак у финалу, потпуно два различита играча. Као небо и земља. Од игре којом би надиграо било кога, до оне којом би од свакога изгубио. Напредак је видљив. Најбоље од Новака тек предстоји, међу главним фаворитима је за освајање Ролан Гароса.

ti si izgleda u svemu savrsena

pre 6 godina

Kako objasnjavas ovo danas u odnosu na juce. Zasto samo Napred Nole! Sigurno imas jos nesto da kazes.
Juce pogled lava, urlici, danas nervoza...letargija i smetanje vetra. Vule, kazem i ja napred Nole, ali ne tapsem po ramenu! Ocigledno da i sam leluja na tom vetru jos uvek.
LoveU!
(anica, 21. maj 2017 21:07)

Ovo napred Nole je podrska, bodrenje ako nisi znala .
Zivo me zanima koliko bi se tvoj muz zadrzao s tobom u braku kad bi ga samo kritikovala, govorila sta treba da radi , ponavljala jedno te isto ko papagaj a nikad ga ne bi ohrabrila, potapsala po ramenu i podrzala sa samo jednim ''napred''.

Ljiljana, London

pre 6 godina

Djokovic je igrao 2 meca juce. Danas mu nije islo, ama nikako, meni je bio iscrpljen od predhodnog dana to su 2 razlicita tenisera + nedovljno vremena da se spremi i odmori za 3-eg, Zvereva, koji je usput igrao odlicno. Po meni se Djokovic ipak vraca u formu jer je dobio 2 od 3 u teskom scenariju. Sumnjam da bi bilo ko od ovih top 10 mogli da izdrze tempo i pobede 3 meca u roku od 24+ sata.

More

pre 6 godina

Pomeo ga German kao početnika,pobijedio je bolji tenisač.Novak odigrao jedan dobar meč i odmah ga digli u nebo,došao dečko i razvalio ga.Hvala Zverevu!

A koja je tvoja namjera? Da zakuhas? Nekako mi se cini da nisi iz Hrvatske, brine me sto te hrani. A ovo hvala Zverevu pokazuje koliko si jadan, uzas.

:D

pre 6 godina

@Ana

Kakav Novak, takvi i navijaci hahah :D To je zavaravanje, sto se i videlo u finalu. I Del Potro i Tim su odigrali ocajno, a Novak je odigrao dobro. To je to. Treba mnogo vremena da se vrati makar priblizno onom sto je bio. I iskreno takvom igrom i nije zasluzio da osvoji titulu.

Sinisa

pre 6 godina

Ovo su ti raspali serveri koji me izuzetno nerviraju...Dobiju na samopouzdanju i onda im je pretesko oduzeti servis.Odigraju oni po koji dobar poen,ali uglavnom uzimaju poene nakon prvog servisa.

zainteresovani

pre 6 godina

@sasa jokic

Izvini Sasa, a gde je on bio pa se vratio? Objasnih "Djordju" da je danasnja igra pravi odraz stanja, onaj bljesak juce i nemoc Dominicova koji bljesne pa podbaci.
Znaci spusti loptu na zemlju i pocni da iscekujes bolju igru ako resi da RADI kao nekada a ne samo verbalno da ti daje nadu. Eto sada sa Agasijem "moze po trofej u RG!" Ko jos da poveruje u tu praznu pricu? Ali greshim, ima ih ovde... Na zalost. Pozitivna kritika nije na odmet.

laklipers

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.(Kme, 21. maj 2017 23:14)
Je l moguce da na srpskom sajtu ovaj komentar ima toliko pluseva? au braco srbi, gadan li smo mi narod a da ne pricamo o tome koliko nismo zasluzili Novaka kao naseg predstavnika...pu sramota

zainteresovani

pre 6 godina

@Djordje

Crni Djordje dobro sam vas ja razumeo, nego njegovi dometi su danas ovakvi kako je igrao protiv Zvereva. Necu da kazem da i corava koka ubode jaje, jer on vise ne zeli da trenira da bi se vratio na vrh. Dokazati i da vegan moze ne ide, pogotovu sa zivotnom filozofijom koju pomodarski pokusava da sledi "pun ljubavi i mira" uz protivrecno ponasanje na terenu, totalno gubljenje moralnog kompasa. Ne smeta to kada pobedjuje, ali primecuje se kada gubi, jel? Ne polazite mnogo na RG, nije bitan rezultat vazno je da sirimo ljubav, jel tako?
Pozdrav

VUK

pre 6 godina

@anica...Kakva je to ljubav koja uslovljava ? Voleti nekoga je da ga ljubiš bezuslovno ! Da ga voliš onakog kakav je . Ne da ga menjaš! Da ga prihvatiš u potpunosti.Ako nekoga iskreno voliš , prihvataš ga sa svim njegovim i vrlinama i manama. Voleti/ljubiti znači nesebično sebe davati drugima. Ako je potrebno - sebe menjaj. I onda će se i druga strana menjati u ljubavi , a ne u po tvojim savetima, uslovljavanju i po tvojoj volji....samo mala pomoć prijatelja.

djerdapko

pre 6 godina

Ovo je bio pušten meč i mislim da je to sada svima jasno. Nole je veliki teniser, možda i najveći koga je svet imao ali je definitivno njegov sportski moral više nego upitan.

GM

pre 6 godina

Prekjuce ne valja, juce najjaci, danas ne valja...

Novak je rekao da ga interesuju samo GS, tako da se ceka RG i da se vidi sta misli i hoce.

Ana

pre 6 godina

(:D, 22. maj 2017 20:16)

Možete vi da se smejete koliko hoćete, ali vaš manir, vas i sličnih inferioraca, nam je dobro poznat: kad Novak izgubi, vi kažete da je igrao lose, a kada dobije, kažete da je protivnik igrao loše i da je zato dobio. Pa eto, neka vam bude: Novak je očito bio tako dugo na prvom mestu zato što mu se zalomilo da svi sa kojima je igrao u tom trenutku loše igraju. Koji ste vi kompleksaši i "teniski stručnjaci"!!! Da, mi smo se verovatno svi zavarali i nismo videli ono što smo videli, ondnosno, videli smo to što smo videli ali smo se zavarali! Urenebesno smešno!

ILVIN

pre 6 godina

E sad se neki utrkuju u sarkasticnim komentarima na Noletov racun..Izgubio pa sta??? Ovaj je
igrao fantasticno, a tu su i godine, hteli mi to ili ne..Ali sta ce ljudi kad oni nisu nista postigli u zivotu, mogu bar na nekom portalu da zajedljivo komentarisu nekog ko jeste.:)

Mama tri praseta

pre 6 godina

Juče su svi uzleteli, danas se potvrđuje neprijatna istina, da prave promene na bolje ne može biti dok Novak voli i miri, meditira, živi u virtuelnom svetu, suštinski odvojen od porodice i prijatelja. Neprijatno ponašanje na terenu, smušeni Marko u boksu, loš tenis, lutanje u svakom smislu..

branimir

pre 6 godina

Ma ja mislim da Nole ta takmičenja više ne uzima tako ozbiljno. On olako dođe među 8 među 4, uzme nešto para i ide kući. Nama više pobedničkog žara u njegovoj igri. Trebao bi da se bavi nečim drugim ali šta da radi kad na ovaj način može najlakše da zaradi nešto para...

spiner

pre 6 godina

Novak je bio i ostaće ponos našeg sporta. I na ovom turniru je ostavio iza sebe mnoštvo najboljih tenisera sa liste. Stvari su krenule na bolje ali raspored od juče je bio ubitačan. Ima razloga za optimizam u budućnosti.

VUK

pre 6 godina

@anica...raspitaj se malo bolje zašto je Novak promenio ishranu. Ja sam slučajno saznao. Kolega iz kluba ima isti problem.Nije zezancija.Kada budeš znala, još više ćeš ceniti Novaka, a biće ti neprijatno što si to i komentarisala.

Mikii

pre 6 godina

Pre tri godine, dakle 2014te kada je Obrenovac bio pod vodom isti taj Novak koga visokoumni prozivaju za porez celokupnu nagradu uplatio je kao pomoc za poplavljene. Cisto da se prisetimo.
(Tamnava, 21. maj 2017 16:23)

Tacno, jer je bio pod ogromnim pritiskom javnosti iz Srbije koja je ocekivala od njega da tako nesto uradi. A dodacemo i to da se na dodeli pehara zahvaljivao sponzorima, skupljacima loptica i zeni, dok svoj narod koji je bio pod vodom, nije ni pomenuo. Cisto da se prisetimo.

dara

pre 6 godina

Kao Nadal tako I Nole ima posledice od dopinga,to objasnjava drasticnu razliku u igri juce I Danas,Nadalu se slicno desilo protiv Vavrinke u finalu Australia opena,nije on kriv,prosto je upao u Tu masinu

Tamnava

pre 6 godina

Pre tri godine, dakle 2014te kada je Obrenovac bio pod vodom isti taj Novak koga visokoumni prozivaju za porez celokupnu nagradu uplatio je kao pomoc za poplavljene. Cisto da se prisetimo.

Marko

pre 6 godina

Vise je nego jasno da se ovde ne radi ni o Pepeu ni o Jeleni ni o ishrani ni o motivaciji. Prosto neko ne dozvoljava da Djokovic igra onako kako moze. Dal je to Atp sponzori..nije vazno ali je ocigledno. Jer u tenisu je potpuno nemoguce da ovoliko padne nivo igre za manje od 24 sata i ne samo igre..

Novosadjanka

pre 6 godina

@
Vise je nego jasno da se ovde ne radi ni o Pepeu ni o Jeleni ni o ishrani ni o motivaciji. Prosto neko ne dozvoljava da Djokovic igra onako kako moze. Dal je to Atp sponzori..nije vazno ali je ocigledno. Jer u tenisu je potpuno nemoguce da ovoliko padne nivo igre za manje od 24 sata i ne samo igre..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 21. maj 2017 17:26)
Marko,
APSOLUTNO SE SLAZEM SA VASIM KOMENTAROM.
Pa No1e ima 30 mastersa a Nemci ga nisu osvojili 15 godina.
Ista situacija kao prosle godine u Londonu na ZT.
Razmontira Nišikorija a sutradan izgubi od Mareja.
Možda ćemo JEDNOG DANA saznati pravu istinu.
Pod kakvim je SVE pritiskom bio naš Nole
Samo se setim kako je Federer izjavio"MORAMO SE SVI UDRUŽITI DA SKINEMO NOVAKA"...
Opet moramo biti zadovoljni finalom i drago mi je ako je već "MORAO" izgubiti što je od mladog Zvereva a ne od onog cirkusanta Kirjosa ili nekog drugog.

Glavu gore Nole biće bolje na RG.

Никола

pre 6 godina

Да покаже игру као читаве седмице ове ће бити мачји кашаљ. Ако би задржао ову форму вратиће се на прво мјесто после Вимблдона.

savana

pre 6 godina

Da li su ljudi ovde svesni da govore o Novaku Đokoviću najvećim srpskim sportistom ikada, te sigurno najznačajnijeg živog Srbina, i verovatno člana TOP 100 Srba i Srpkinja ikada (od verovatno 100 i više miliona Srba i Srpkinja koji su hodali i hodaju zemljom). Dalje čovek je TOP 5 teniser u istoriji tog sporta koji je u top 5 sportova u svetu. Sigurno i spada u društvo Top 100 sportista sveta ikada. Danas je u top 10 aktuelnih sportista sveta, i ipak najbolji teniser sveta trenutno bez obzira na loš period. Čovek koji je milioner i to je zaradio isključivo napornim radom i vrhunskim rezultatima, ima porodicu, ženu decu, gotovo da nema neku bitnu mrlju ni u privatnom ni u poslovnom planu. Ne morate da ga hvalite, samo spustite se na zemlju, čovek je svetski vrh u svakom smislu, a vi ste zlonamerni ljudi koji ne znaju kako je biti i opstati u vrhu, a on zna kako je početi sa dna, dakle čovek je doktor a vi ste pacijenti šta vi njemu možete da objasnite kad on sve zna, a vi ni 2%.

Negativni

pre 6 godina

Pozdrav genijima iz Srbije koji se razumu u sve pa i u tenis e sad:
1. Zverev igrao juce jedan mec .
2. Novak dva meca sa dva razlicita tipa igraca, treba se prilagoditi, odigrati i pobediti dva igraca iz top ten u istom danu.
3. Novak zavrsio kasno mec sinoc Zverev uveliko odmarao
4. Masazu i relaksacioni tretman zavrsio kasno nocas Zverev odmarao a mladji deset godina
5. Dzaba ja vama pisem vi samo umete da pljujete nista vise nek se javi neko ko ima promil uspeha kao Novak ali promil pa nek ga pljuje.
6. Ni ja ne razumem stace mu Pepe u tome vas podrzavam.
7. Zato geniji napravite nesto ali nesto bilo sta u zivotu e tad necete nikog pljuvati a ne Najveceg Sroskog sportistu svih vremena.
Toliko da se zna....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (xxl, 21. maj 2017 20:00)


Nalupetao si se za desetku.

Zagor

pre 6 godina

Naš dragi Nole je davnih dana postao multinacionalna korporacija, i njegov tenis odavno nije mera njegovih postignuća.
U korporacijama gde ste manjinski vlasnik (Nole), odlučuje menadžment i vlasnici..
Dakle, nije njegov problem u igri, novom treneru, Imazu, kiši, dijeti i blablablabubu-uuu, već u sukobu sa menadžmentom i većinskim vlasnicima njegove karijere.
Danas je morao da "pusti" Zvereva, da delimično "reinvestira" u kapitalni portfolio mlade rusko-jevrejske "nade"..
Niko nije večit pa ni naš Nole.. treba ulagati u mlade..

MOJE MISLJENJE

pre 6 godina

@
Naš dragi Nole je davnih dana postao multinacionalna korporacija, i njegov tenis odavno nije mera njegovih postignuća.
U korporacijama gde ste manjinski vlasnik (Nole), odlučuje menadžment i vlasnici..
Dakle, nije njegov problem u igri, novom treneru, Imazu, kiši, dijeti i blablablabubu-uuu, već u sukobu sa menadžmentom i većinskim vlasnicima njegove karijere.
Danas je morao da "pusti" Zvereva, da delimično "reinvestira" u kapitalni portfolio mlade rusko-jevrejske "nade"..
Niko nije večit pa ni naš Nole.. treba ulagati u mlade..
(Zagor, 21. maj 2017 20:47)
SVE sto htedoh Vi ste napisali.
SVE ste u pravu!
Mozda se sad malo promeni situacija sa Agasijem pa dozvole Novaku da pobedjuje kad god moze a ne kada mu "DOZVOLE"!

Dzoker

pre 6 godina

Hahaha zverev buduci broj 1, ma da bre sto posto isto ko sto ce mbape da osvoji jedno 5 zlatnih lopti. Kakav bre broj 1 ovaj momak veze sa tenisom nema, to je otprilike teniser u stilu iznera, sve sto ima je servis ostalo nula.I nije zverev pobedio noleta nego nole sam sebe.

Kme

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.

Patriot

pre 6 godina

Pomeo ga German kao početnika,pobijedio je bolji tenisač.Novak odigrao jedan dobar meč i odmah ga digli u nebo,došao dečko i razvalio ga.Hvala Zverevu!

sah 88

pre 6 godina

Nole je naj naj naj nas sportista svih vremena i ne mora ni da igra a kamoli ti da osvaja nesto. To sto svoje licne poraze hocete da lecite Noletovim titulama ne moze da vam pomogne.

adem

pre 6 godina

Bio je on takav oduvek nego je pobedjivao pa nismo obraćali pažnju na to. Baš zbog tog i takvog ponašanja i onih iskolačenih očinu ga niko ne voli a ne zbog toga što je Srbin. I Ana Ivanović je Srpkinja pa su je svuda obožavali i cenili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djoka, 21. maj 2017 18:01)
e ovo je veoma bitno. i to je glavna razlika izmedju nadala i federera na jednoj i djokovica na drugoj strani. njega skoro niko ne voli, pa cak ni srbi zbog tog ponosanja, makar ne normalni srbi. a to nije zato sto je srbin, i ana je, nego sto se nepristojno ponasa, da ne kazem divljacki.

Maja

pre 6 godina

Vi kao da zaboravljate da je nikod rugi neko Đoković proslavio Srbiju više od bilo kog drugog. U svetu s+kad kažeš Srbija oni kažu- Djokovic. To sto je njegov brat u depresiji je druga stvar i Novak samo pokušava da mu pomogne jer je sve spalo na njega.

Ponos srbije

pre 6 godina

Sto bi rekla ceca "radujte se duse sitne prodane od iste ste rdje skovane".Nole ti si nesto najbolje sto smo ikada imali, nema lepseg osecaja nego kada odes negde van srbije i cujes da svi znaju za nasu zemlju upravo zbog novaka.

Joca

pre 6 godina

nisam pristalica teorija zavere, ali ako ovo nije namesteno ja neznam sta jeste. juce onog boljeg klinca oducio od tenisa, a danas izgubio od momka koji je solidan tenisercic i nista vise. govor tela juce i danas, nebo i zemlja. ako ga nije pustio, onda ima ozbiljan problem

Delije Čikago

pre 6 godina

Znaš srpski sine ko je uvek uz tebe, nas desetak ovde i kad si najgori na svetu, uz tebe smo, Delije Čikago su zauvek sa tobom i kad završiš karijeru, volimo te legendo.

xxl

pre 6 godina

Pozdrav genijima iz Srbije koji se razumu u sve pa i u tenis e sad:
1. Zverev igrao juce jedan mec .
2. Novak dva meca sa dva razlicita tipa igraca, treba se prilagoditi, odigrati i pobediti dva igraca iz top ten u istom danu.
3. Novak zavrsio kasno mec sinoc Zverev uveliko odmarao
4. Masazu i relaksacioni tretman zavrsio kasno nocas Zverev odmarao a mladji deset godina
5. Dzaba ja vama pisem vi samo umete da pljujete nista vise nek se javi neko ko ima promil uspeha kao Novak ali promil pa nek ga pljuje.
6. Ni ja ne razumem stace mu Pepe u tome vas podrzavam.
7. Zato geniji napravite nesto ali nesto bilo sta u zivotu e tad necete nikog pljuvati a ne Najveceg Sroskog sportistu svih vremena.
Toliko da se zna....

rafa

pre 6 godina

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 21. maj 2017 18:00)

Moram da priznam da u ovome ima itekako istine..Ne zelim da generalizujem ali to je ono nase ,balkansko, kad ide onda je super, saljem srca publici, cestitam protivniku na dobrom poenu kada debelo vodim rezultatski.Sa druge strane, kada gubim onda je kriv vetar, publika, sudija..Ne aplaudiram rivalu nego njegov dobar potez nagradjujem ironicnim osmehom, psovkom, pogledom u nebo ili lomnjenjem reketa.Kada ne ide, onda klone duhom i ima obicaj da mec zavrsi duplom ne bi li protivnik zavrsio u velikom stilu.Da li je to karakter ili kompleksi, ne znam, ne svidja mi se svejedno..Zato ne mogu da navijam za njega, onako potpuno iskreno kazem..E sad, niko ne keze da je to lose,strasno..Velika vecina ima takve reakcije ali prestanite za Boga da ga poredite sa Nadalom ili Federerom sto se tice fer pleja!! Neka je najbolji teniser svih vremena 100 puta, fer igraca nije video..A nekad se samo to vazi u zivotu.

realno

pre 6 godina

@texo
Da li si ti svestan sta si napisao.
Kazes "tek je usao u tridesetu".
Pa da imas blage veze sa zivotom znao bi da se 80% svih svetskih sportista u svim sportovima penzionisu sa 29-30 godina.
30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.
Novaku svaka cast sto i u tim godinama uspeva da dodje do finala na ovakvim turnirima. To sto Novak, Nadal i Federer i posle 30 godina uspevaju da stizu do finala i osvajaju titule, samo znaci da su oni pomerili te ljudske granice na neki nadljudski nivo.
Ali nisu ni oni nikakvi vanezmaljci, vec ljudska bica i za svako postovanje je sve sto urade posle tridesete u sportu kojim se bave.

Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.

zozon,R.Srpska

pre 6 godina

Jeli ja tripujem ili Novak skroz drugacije izgleda nego sinoc...Opet onaj tupi pogled i usporeni pokreti izmedju poena..
Ne kontam ,ali stvarno...
Ajmo Novace ,mozes ti Zvereva pripitomiti.

Cavs

pre 6 godina

Novakovo ponasanje na terenu i van njega pogotovo, je bolje od vecine vrhunskih sportista !

Pod kakvim je pritiscima igrao i bio fer svuda prema svima, ste zaboravili...

Dosao je period lose igre i nemoci i naravno da je i on covek i da mora nekako da reaguje.

Bas zbog ponasanja i covecnosti za mene je vise od broja 1 u svetu tenisa.

markonato

pre 6 godina

juce sam rekao kako se Novak nekulturno ponasao kada je urlao praveci brejkove na neiznudjene greske protivnika. Dobio sam mnogo minusa. A nakon danasnjeg urlanja i psovanja, svi naprasno pricaju o njegovom neprilicnom i neprimerenom ponasanju...i to sve u eri novakovog pala..djenja o ljubavi.

anica

pre 6 godina

Ti dole sto mi pises da sam savrsena, nisam, ne postoji savrseno. Imam ja dosta mana, qli se gleda generalna slika. Svom muzu cu ukazati na greske I hrabriti ga, kao sto raadim sa ljudima koje volim, naravno tako je i sa Novakom.

Bolje grob nego rob

pre 6 godina

Danas se Rimom ori Boze pravde .Srpsko Sarajevo ceka 31.masters titulu :)
(krznena revolucija, 21. maj 2017 15:57)
Ne igra Srbija
Đokovic igra

neznalica Bgd

pre 6 godina

(Negativni, 21. maj 2017 20:28) Stvarno si negativan, zasto je nenormalno sto pravi face, pa čoveče, tesko je u tenisu kad osecas nemoc, protivnik ne greši... Novak je takav temperament, koji mu dosta pomogao ali i odmogao u karijeri!!! Nemojte biti toliki hajteri, znate li vi koliko je dece zbog njega počelo da igra tenis , između ostalih i moj sin !!!Da li znate da je 2005-o godište dece najjače u istoriji srpskog tenisa!!?? Zasto , pa zbog Novaka!!! I na kraju krajeva, kada Novak nije nekome iskreno čestitao pobedu na kraju meča, kada nije aplaudirao na dobrom poenu protivniku!?? Koliko je pomogao Ćoriću u karijeri, Tiamu, kojeg je redovno zvao na sparinge kada je Tiam imao 17g! Zverev je sam izjavio da mu je teniski idol Novak! Nadal sedi na Novakovoj klupi na Novakovom treningu i posmatra trening! Vi ste nasli da devalvirate Novaka kao tenisera, sportistu i čoveka, kad bi imali samo 1% svesti koliko je tesko osvojiti OP Srbije a kamoli biti prvi ili biti medju najboljim teniserima u istoriji, na planeti! Stvarno ste toliko mali kao ljudi da je to zabrinjavajuće koliko je zla u ovom narodu! Nisu slučajno svi pobegli od nas ...

Negativni

pre 6 godina

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.
(Mikii)

Moram da priznam da u ovome ima itekako istine..Ne zelim da generalizujem ali to je ono nase ,balkansko, kad ide onda je super, saljem srca publici, cestitam protivniku na dobrom poenu kada debelo vodim rezultatski.Sa druge strane, kada gubim onda je kriv vetar, publika, sudija..Ne aplaudiram rivalu nego njegov dobar potez nagradjujem ironicnim osmehom, psovkom, pogledom u nebo ili lomnjenjem reketa.Kada ne ide, onda klone duhom i ima obicaj da mec zavrsi duplom ne bi li protivnik zavrsio u velikom stilu.Da li je to karakter ili kompleksi, ne znam, ne svidja mi se svejedno..Zato ne mogu da navijam za njega, onako potpuno iskreno kazem..E sad, niko ne keze da je to lose,strasno..Velika vecina ima takve reakcije ali prestanite za Boga da ga poredite sa Nadalom ili Federerom sto se tice fer pleja!! Neka je najbolji teniser svih vremena 100 puta, fer igraca nije video..A nekad se samo to vazi u zivotu.
(Rafa)

Svaka vam čast! Ovo je ključ zbog čega se on u svetu ne smatra velikim šampionom.

OgiZe

pre 6 godina

Ovaj Zverev mi dođe nešto kao pojava Bolta u atletici. Sve praktično savršeno. Visok, da može servirati opušteno 210kmh u prosjeku, kretanje vrh, udarci odlični...Stvarno bi mogao biti pravi nasljednik na vrhu i dugo vladati svjetskim tenisom.

?

pre 6 godina

Rutinska pobeda kvalitetnijeg tenisera. Nego, koliko je brejk lopti imao "najbolji riterner u istoriji"? Jel zna neko? Mora da ih je bilo bas mnogo, ipak je ovo sljaka?!

Bob DylanDog

pre 6 godina

ovi mlađi igrači poput kiriosa i zvereva se sprdaju sa novakom, vreme je za dostojanstveno povlačenje, da to ne počne i mali ćorić da radi

prcko

pre 6 godina

bio sam zapanjen kako dobro nole govori italijanski. ipak je on pored tenisera i obrazovan decko. mi se kidamo zbog poraza a niko ne razmislja koliko novca donosi drugo mesto na turniru. neka jos par godina igra i kao drugoplasirani bice super.

Moša

pre 6 godina

Razlika izmedju Djokovica s jedne, te Nadala i Federera s druge strane je sto poslednja dvojica u karijeri nisu ovako lako izgubili nijedan meč. Ovo je sramota. Potpuno nepripremljen Djokovic za jedno veliko finale.

Deda Oroka

pre 6 godina

Zasto je ovaj Djokovic tako besan i nevaspitan? Je l to doslo od Pepea, od Amore, ili od pre?
(Laza, 21. maj 2017 18:38)

Od pre! Ja se sećam nekog Wimbledona iz mislim 2008-2009 gde je na konferenciji za novinare tako pametovao u arogantnom stilu srpskog politicar cda je bilo neprijatno i za gledanje, a kamo li za slusanje.

Sinisa

pre 6 godina

Ovo su ti raspali serveri koji me izuzetno nerviraju...Dobiju na samopouzdanju i onda im je pretesko oduzeti servis.Odigraju oni po koji dobar poen,ali uglavnom uzimaju poene nakon prvog servisa.

xyz

pre 6 godina

jel on namerno gubi jer mu neko preti? ja nemam drugo objasnjenje? zao mi je momka jako, ocito porlazu kroz jako tezak period u zivotu....sta god da uradi, kako god da uradi,za nas ce uvek biti broj 1!!!!!

Joana

pre 6 godina

Novak se vraca. Potrebno mu je da opet moze u kontinuitetu da odigra nekoliko dobrih meceva. Treba biti strpljiv. Opet ce on biti onaj stari. Sada sa A gasijem ce se vratiti. Osvajace on jos mastersa i GS. Napred Nole!

sah 88

pre 6 godina

Nole je naj naj naj nas sportista svih vremena i ne mora ni da igra a kamoli ti da osvaja nesto. To sto svoje licne poraze hocete da lecite Noletovim titulama ne moze da vam pomogne.

Bolje grob nego rob

pre 6 godina

Да покаже игру као читаве седмице ове ће бити мачји кашаљ. Ако би задржао ову форму вратиће се на прво мјесто после Вимблдона.
(Никола, 21. maj 2017 15:40)

Pa normalno da ce biti macji kašalj.
Boranija od tenisera.

kerber

pre 6 godina

lepo neko napisa juce-jedna lasta ne cini prolece.
salji srca ,a ja da se vise nerviram zbog tebe necu,imam i svojih problema! Rolan garos necu ni da gledam.
pozdrav

Veljoni

pre 6 godina

Dobro bre ljudi čovek je juce ceo dan proveo na terenu! Očigledno da se malo i ispucao i nije stigao da se adekvatno spremi za finale...Čekamo RG i nadamo se da će tamo nastaviti ovogodišnji trend sa sezone na šljaci gde je na svakom narednom turniru odlazio korak dalje! Srećno No1e

djole

pre 6 godina

Djokovic odigrao samo jedan dobar mec i odmah komentari "zver se vratila", "Djokovic samleo protivnika", "Ponovo se vidi ogromna zelja na Novakovom licu"... Na osnovu cega tolika paljevina? Djokovic je blizi penziji nego povratku u staru formui i TACKA
Vreme vise ne radi za njega, i bolje po sve vas da se pomirite s tim.

nadrealno

pre 6 godina

30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.

(realno, 21. maj 2017 18:03)

Pozdravljaju te Buffon, Lebron James, Tim Duncan, Cristiano Ronaldo, Nikola Karabatić, Thierry Omeyer i svi ostali koji su u tridesetoj tek počeli dominirati, al' eto Nole je već uzeo penzionersku člansku iskaznicu za iduću godinu.

vule

pre 6 godina

Nije taj Zverev ništa posebno odigrao, jednostavno Novak je bio loš. Znao je on protiv mnogo jačih protivnika stvarati brejk šanse. Nekad ga je milina gledati,a nekad je to pravo mučenje.. I dobro je glasio jedan komentar ovde.Njegova igra je najveća misterija. Juče odigrati onako dobro,a danas.. Pa da je odigrao 30 posto kao juče dobio bi u dva seta.. Nikad mi neće biti jasno

tata Rodja

pre 6 godina

Del Potro zbog povrede nema bekhend,D.Tim je bio iscedjen i psihicki i fizicki.Zverev ima dobar dvorucni bekhend i nije inferioran u odnosu na Novaka.Ovo je realna slika Novakove forme u ovom trenutku.

Gvozden

pre 6 godina

Današnji saveti Pepe Imaza: "Juče si se previše oslanjao na svoj balkanski mentalitet. Danas, u skladu sa našom filosofijom, bez besa i izliva prostačkih emocija. Bezbojan pogled, smirenost, širenje ljubavi i pozitivnih emocija. Naročito na protivnika, koji je u stvari partner za meditaciju. Kapiraš?"

...

pre 6 godina

Igrao je skoro 3 meca u 24 sata. Nema potrebe za lozenjem i euforijom, ni ovih mucenika sto ih boli uspeh nekog naseg, ni ovih sto su nerealni pa ocekuju da odigra 80 meceva u sezoni i sve odere sa po prepustena 2-3 gema po mecu. Nije masina, pa da iskljucis, podmazes, ukljucis i nastavis istim tempom. Uostalom, znamo sta je bilo prosle godine posle izgubljenog Rima.

Bosna

pre 6 godina

Iskreno receno i ja sam razocaran danasnjom Djokovicevom igrom , ali samo zato sto svi znamo da to nije ono sto on zna da nam nudi tacnije Kako nas je godinama zadovoljavao svojom borbenoscu i prije svega svojim samopouzdanjem
Ovdje se ocito radi o nekom psihickom problemu
Pitanje je samo vremena kad ce car opet da vlada
Ne kudite covjeka takva vrsta krize moze snaci svakoga
Djokovic je prije svega dobar covjek i isto tako iskusan sportista
Vratice se on i to u najskorije vrijeme
Nemoj te bit pesimisti imao je on i teze faze

milojko

pre 6 godina

Neko napisa "Zverev je novi Novak". Nije, mladić se ponaša sasvim pristojno, ne psuje, ne gleda u nebesa, ne svađa se sa svojom klupom, ne nosi perike...

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Доста је и 30 освојених Мастерса. Сви тенисери би волели да имају каријеру као ти, осим Надала и Федерера!

Djinobili

pre 6 godina

I corava koka ubode zrno.
Od toliko losih meceva koliko je Novak odigrao u poslednjih godinu dana,pa morao se desiti jedan dobar mec.Al nazalost to je samo jedan mec !!
Mi se ipak moramo pomiriti sa cinjenicom da je Novak utonuo u prosek,plus godine su tu,tako da adios vrhunski tenise !!
Naravno,bice tu povremenih bljeskova,kao sinoc protiv Thiema,al to su ipak samo povremeni bljeskovi !
Cinjenica da je Novak zavrsio sa vrhunskim tenisom !

Mara

pre 6 godina

Pobedio Del Potra i nezainteresovanog Tima i odmah euforija i preterivanje, a mečevi sa Nadalom i sada Zverevim pokazuju pravo stanje njegove igre i forme. Smanjite malo doživljaj sa "zver se vratila" i sličnim glupostima...

Недељко Стефановић

pre 6 godina

Торонто - титула
Синсинати - пропустио,
Шангај - полуфинале
Париз - четвртфинале
Индијан Велс - осмина финала
Мајами - пропустио
------------------------------
Монте Карло - четвртина финала
Мадрид - полуфинале
Рим - финале

Пре Монте Карла је почев од Торонта на сваком мастерсу имао слабији резултат него на претходном. Почев од Монте Карла, на сваком мастерсу је остварио бољи резултат него на претходном.

Изгледа да се враћа, али то не може преко ноћи.

laklipers

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.(Kme, 21. maj 2017 23:14)
Je l moguce da na srpskom sajtu ovaj komentar ima toliko pluseva? au braco srbi, gadan li smo mi narod a da ne pricamo o tome koliko nismo zasluzili Novaka kao naseg predstavnika...pu sramota

djerdapko

pre 6 godina

Ovo je bio pušten meč i mislim da je to sada svima jasno. Nole je veliki teniser, možda i najveći koga je svet imao ali je definitivno njegov sportski moral više nego upitan.

taki p.

pre 6 godina

Cini mi se da je Nole u transu,ovako se nije radovao ni prvim pobedama protiv Rafe,Feda.Ne vidim da ce mu forma pasti za jedan dan,ocekujem siguran trijumf.Ovo mu je trebalo kao lebac,mislim da je stiglo u pravo vreme.Ipak na duze staze,trebace mu dobar trener i ceo box,oni bi doneli stabilnost i sigurnost kod Novaka.Ako ovako bude pristupao mecevima,RG bi mogao da se osvoji,mada Rafa ce biti ipak glavni favorit.Tesko ce Nole dominirati na svakom turniru kao pre,treba napraviti listu prioriteta i tamo dati maksimum.Danas ocekujem sigurnu pobedu,uz mozda jedan neizvestan set.

Srdjan

pre 6 godina

P.S. Bez obzira sto ce Zverev uzeti ovaj masters, mislim da je Tim bolji igrac od njega, pa i Kirjos. Kirjos samo nema hladnu glavu i to ce ga kostati, ali kad bi nasao nacin da se smiri bio bi odlican.

Dzemo

pre 6 godina

Njegov pad i niz losijih Partija je krenuo od osvajanja RG-a
Nadajmo se da ce krenuti sve na bolje od novog osvajanja RG-a
A svi oni koji ga sad kao nesto kritikuju ( svi tenis profesionalci) treba da se stide
Ako nekog obozavas a vi srbi bi to trebal jer on vam je toliko razliga za to dao , da ne nabrajamo
Onda trebas da ga podrzis i u teskim situacijama jer mi ustvari samo nagadjamo sta je s njim
Konkretno niko nezna
Vjerujte u covjeka koji je pomeni najbolji teniser svijeta

anica

pre 6 godina

@VUK
Svaka ti cast na tim borbama, nisam se bavila sportom ali sam radila fizicko u skoli, aktivna sam, I znam sta znaci aktivnost...iako naravno to nije moguce porediti...nije mi to strano. U pravu si sigurno kada su u pitanju godine da dolazi do pada, jednostavno se mozda coveku smrklo vise. Novakov stil tenisa zahteva veliki fizicki napor ali Vule njegov pad se podudara sa dolaskom ovog gurua I nekim problemima, svi pisu bio je on I ranije.tu...mizdq jeste ali nije vodio glavnu rec, kao I ishrana...Novak je ranije jeo ribu I pio mleko, nema sanse da je samo zasicenje u pitanju, nesto ozbiljno ga odaljilo od tenisa a to su te spiritualne sile kapiras, u to je usao...sve bajno sjajno a u stvari naposleno, crpi energiju...videcemo sta ce se desiti u narednom periodu...zelim mu napredak. Novaka postujem, ali mu zameram sto je dozvolio da ga drugi poremete I promene mu nacin zivota...sto se tenisa tice nemam mu sta zameriti...nemam pravo.
LoveU Laku noc.

Larry

pre 6 godina

Ne ide Novaku ali bez obzira ovo je veliki napredak u odnosu samo na prošlu nedelju. Juče je zablistao i daje nadu da ćemo ga ponovo videti u najboljem izdanju. Vidi se da se odvikao od igranja ovakvih mečeva, još uvek mentalno nije najspremniji za finala. Uz dobrog trenera, nadam se da će i to doći na mesto. U odnosu kako je izgledao skoro i ovo sada, ima osnova da budemo optimisti.

ah da, mislis da si duhovit

pre 6 godina

Je l' plakao na ceremoniji za dodelu pehara? Nisam gledao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (esi mi nola?, 21. maj 2017 18:39)

Pa zasto te onda interesuje ?

Zigi zig

pre 6 godina

Moze jedno pitanje? Za 'veliko srbe', ako je Aleksandar Zverev rodjen u Hamburgu, ima Njemacki pasos, da li je on 'njemac' ?? Ili pak se gleda porijeklo po cemu se da zakljuciti da je momak rus, sto je i logicno ? E pa rodjaci svidjelo se to vama ili ne Djokovic je porijeklom crnogorac... A sto se tice toga da igra za srbiju ako ste slusali Novakov intervju i njegovog oca malo je falilo da igra za austriju, pod njihovom zastavom, jer Crna Gora i Srbija nisu htjeli da 'uloze pare' u tada mladog talentovanog Noleta... nisu htjeli centa da daju da pomognu... toliko o tome, a i o tome koliko duguje 'Srbiji'

STIV

pre 6 godina

Polako....proces ja tek poceo.
Nadal ga je isprovocirao pobedom.Posle toga je dosao Tim.Ovaj poraz je bolji nego da je pobedio.
Treba vremena da vrati skoro godinu igranja bez volje.Setite se kolko mu je vremena trebalo da zasedne na tron.Pametan je on,izvuci ce najbolje iz poraza.Bitno da je shvatio da moze i da opet ima fokus.Sunmnjam da ce nesto vise uraditi pre US opena.Mozda Vimbldon.Samo polako

VUK

pre 6 godina

@anica.. nikada se nisi bavila sportom. Imam preko 300 borbi u karijeri i dan danas paralelno igram takmičarski fudbal. Kada već nemaš životno iskustvo , potraži u literaturi kako nastaju krize igre i rezultata. Kako je nemoguće ostati na samom vrhu u bilo kom sportu toliko dugo koliko je bio Novak. Pričitaj o potrošnji tenisera koji igraju sa osnovne linije. Videćeš da su tu spoljni uticaji beznačajni. Tayson je u 22 godini pesnicama porušio zid između svoje i Spinksove svlačionice uoči meča ..obarao je 6-7 godina koga je hteo. Stignu tridesete..klinci mlađi 10-12 godina stižu gladni i polako se peva Adio Mare..Federer je trenirao 12 meseci da bi odigrao dva turnira i gde je sad ? Kalkuliše za Wimbldon. Poznaje lisac kako funkcioniše telo u četrdesetim..Novak igra svoju poslednju četvrtinu profi karijere. Može jesti bifteke, oterati gurua i da radi sve što ti poželiš , jednostavno nikada više ne može igrati kao 2011 godine. Vreme mu curi a Zverevu i drugim klincima tek stiže...zato se ja juče nisam "upalio" nego bio realan. Samo ste mi svi koji ste se popalili bili smešni. Meni nije problem da poštujem Novaka i kada gubi. Zašto tražiš uzroke poraza oko Novaka? Postoji vreme poraza i vreme pobeda. Sve je samo do njega.On najbolje zna šta treba da radi. Zamisli koje je ludilo da neko ko se nije bavio sportom je ubeđen da zna šta treba dva puta birani sportista sveta da radi u svojoj karijeri. Baš me briga da li Novak urla, grli drveće..ja ga poštujem zbog onoga što je uradio na terenu..sve ostalo je bez veze. Interesantno za žutu štamou i malograđane.

ispirach mozga

pre 6 godina

ok, djokovic nije najbolji danas, mada i zverev mu ne pomaze, igra pametno, smireno, servis mu funkcionise odlicno mada i novak lose riternira, generalno jedan los mec.. Novak je po meni trebao da dobije rutinski ovaj mec da je bio na nivou..

Ana

pre 6 godina

Ovo je samo dokaz da ni juce nije odigrao nista spektakularno koliko je protivnik bio uzasno los.
(:D, 21. maj 2017 23:27)

Novak je juce ODIGRAO SPEKTAKULARNO, to smo svi videli sopstvenim ocima, isto kao i sa Del Potrom, i tu cinjenicu NISTA NE MOZE PROMENITI. Tacka.

davor milicevic

pre 6 godina

Djokovic - sinoc i danas dva potpuno razlicita tenisera. Sinoc jaki i duboki udarci, a danas kratko i bez snage. O razlici u sevisima ne vredi ni pricati. To je taj problem - Djokovic vise ne moze da dva ili tri dana igra jako. Nema ni snage i prohicke spreme za to. Ispucao je svoje dobre trenutke protiv Depotra i Tima. Pokusav da vidim kojim udarcem danas Novak moze da ugerozi Zvereva..Ne vidim ga. Momak udara mnogo jace i dublje. A servira daleko bolje. Realno, tesko ovde ima hleba za Novaka. Ovo je mec kada se vidi da nema trenera, da nema nekadasnje rutine. Steta. Nece uskoro imati ovakvu sansu.

ZORICA SRBIJA

pre 6 godina

ZORICE CANADA nema te danas da hvalis Djokovica.Dobar je samo kada pobedjuje pa se hvalis uz kaficu kako je ljudina i igracina... da je pametan vise nikada da nedodje u Srbiju nismo vredni...

WTA

pre 6 godina

Sve veći broj komentara u kojima neki tvrde kao da su držali sveću da se Novaku naređuje kada da pobeđuje i gubi i sve veći broj pluseva na takve komentare govori o srpskom narodu generalno. Ovde ljudi idu na glasanje ubeđeni da sve neko drugi namešta, da ništa od njih ne zavisi, ali u fazonu aj' da se pojavim. Mentalna higijena nula bodova. Tužno, jadno... Strašno aman. Teško nama.

zex

pre 6 godina

Novak igra dobro, problem je sto je ovo prvi mec protiv odlicnog servera koji igra strasno danas a Novak se sam zakopao servisom. nema mesta panici ako izgubi.

Bikan

pre 6 godina

Novak mu dao pobedu. Od pocetka se to videlo. Nisto ga danas mucilo. Nikako nije mogao da udje u mec. Novak se nije oznojio. Najgori mec ovesezone. Totalno ga bolelo za tennis. 27 ne iznudjene greske...Sasha moze da mu zahvali, jer nije ni on nesto igra. Solidan bio na servis...Novak mu dao poklon.
Mada ga i nije bas htelo...iskreno.

Negativni

pre 6 godina

Bogami, Zverev se nije uopšte uplašio i nadam se najavio jednu lepu karijeru. Ni juče Novak nije igrao ništa specijalno, više se Tim odsekao od straha nego što je Djoković briljirao. Medjutim, Zverev se nije uplašio i rutinski odrao trenutno slabijeg protivnika.
Videćemo da li će imati snage da igra u tri seta na šljaci. Medjutim, na betonu i travi biće jako jako,opasan igrač.

Kasandra

pre 6 godina

Nema mesta neviranju i SLANJA NOVAKA U PENZIJU posle ovog gubitka ljudi i daleko od toga da se Novak ne vraca. Juce i prekjuce nam je dokazao da polako vraca svoju formu, samo mu na sve to u ovakvim situacijama jasno fali TRENER. Videcete, Novak ce osvajati jos titula i jos koji grend slem sigurno, vazno je da je pokazao da nije zaboravio da igra tenis. Mladi Sasa je zasluzeno pobedio, bio je odlican, Novak je u mec usao u fazonu ''Ma ovaj ima 20 godina, premlad je, ma verovatno me se i plasi posle jucerasnjeg meca, a uz sve to ja ga znam privatno pa cu malo lakse ovo da odradim''. Ovo nije poraz, nego LEKCIJA.
Novace, sve najbolje u buducnosti i ZNAM DA CES NAS TI JOS UVESELJAVATI SVOJIM TITULAMA!
P.S. Zluradi satro STRUCNJANCI plakacete kada bude doslo PONOVO to vreme a ubrzo ce.

djoka

pre 6 godina

Novak ocigledno ima neke psihicke probleme sto se vidi po ponasanju, letargican u situacijama gde bi se svaki teniser nervirao a onda odjednom plane i pocne da se trese i vice za neke sitnice...
(Dacha, 21. maj 2017 17:48)
Bio je on takav oduvek nego je pobedjivao pa nismo obraćali pažnju na to. Baš zbog tog i takvog ponašanja i onih iskolačenih očinu ga niko ne voli a ne zbog toga što je Srbin. I Ana Ivanović je Srpkinja pa su je svuda obožavali i cenili.

Jasmina

pre 6 godina

Nole tebi stvarno treba jedan dobarTrener ! Ti nemaš više samopouzdanja ni kondicije. Zašto često gubiš u finalu? To me jako izluduje ! Ti si karakter od čoveka ,poneki put voliš da psuješ na srpski, i ja volim .Mada prićam samo nemački. To mi se jako dopada kod tebe. I kada razbiješ po neki put reket.To je za sreću. !!!!! Puno sreće u Francuskoj!!!!!!!

Da kazem

pre 6 godina

Ma šta kažete nemoćan? A nije ga Zverev ODUCIO ili PRESLIŠAO? Zar se kralj nije vratio i td? Ajde sad lepo uglas da kažu HVALA Nadalu jer odlučio da se odmori pred RG.

nolerafa

pre 6 godina

Na stranu poraz,koliko je lijepo vidjeti jednog sportaša kako gdje god drži govor priča na jeziku gdje se turnir održava.Novak je svijetlo na kraju tunela na balkanu i čovjek koji zapadu pokazuje da baš i nismo takvi divljaci kakvima nas smatraju.Nažalost malo je onih koji nas u takvom svijetlu prikazuju,kažem nas jer iako sam Hrvat svi smo mi naši.Većina drugih ne zna ni na svom jeziku održat govor a kamoli da radi ovo što Novak radi.Nebitni su više rezultati za njega,on je nešto najbolje što je sa ovog našeg brda zvanog Balkan ikada izašlo.A sad po dupli Roland Garros pa nek se opet svađaju ko je najbolji svih vremena

Посматрач

pre 6 godina

Колико сте ви нељуди!?! Тешко вам је да прихватите да се некe ствари мењају полако али постепено па самим тим да је прошла доминација употпуности Новака. Једноставно од сад ће бити убудућности да млади тенисери попут Тима,Киријос,Зверев да траже шансу и надају на највећим турнирнима јер прво млађи су,жељни доказивања а друго увидели су да могу играти са најбољима..Овај млађи Александар је побеђивао већ Рођера и против Вавринке има победу па тако сад према Ђоковићу..Три победе против најбољих из топ десет...Дакле пред момћићу је тек каријера а ово може бити итекако дати већи подстрек за даље резултате...Најбољи ће освајати још увек највеће турнире само не више у континуитету као у својим доминацијама јер колико год желели закон тела више не дозвољава као пре..

antiDebil

pre 6 godina

Zverev je prvi 20godisnjak koji igra finale mastersa posle upravo Djokovica !
Ako Djokovic bude igrao kao prethodnih dana jasno je da ce rutinski dobiti. Inace mislim da mu je ovo prvi turnir gde ce igrati 8 finale....

Jovan

pre 6 godina

Dug je put do povratka na tron. Nole je juce dokazao klasu po ko zna koji put i potvrdio celom svetu da nista nije slucajno uradio u karijeri. Medjutim ono sto ostaje znak pitanja je da li moze u kontinuitetu da igra na tom nivou, kao nekada. Da bi se to desilo mora pre svega da nastavi da trenira kao sto je to verovatno cinio prethodnih mesec dana, ali ono sto je jos bitnije da izbegne povrede koje su mu u sustini i oborile formu tj postepeno smanjivale treninge krajem prosle sezone. Sada je realno mrsaviji i slabiji nego ranije i samim tim krhkiji i podlozniji povredama, pogotovo kad igra na onom nivou kao juce gde se pravi mnogo mnogo brzih pokreta.

Ja ti Novace zelim da zadrzis tu glad u ocima koju si juce pokazao jos jedno recimo 5 sezona, da ojacas fizicki i nabacis malo misicne mase i da osvojis titulu naravno danas. Bez snage nema kontinuiteta i uspeha u tenisu i ti to vrlo dobro znas, a Snaga na usta ulazi! Srecno!

анакин

pre 6 godina

Ђоковић ће на победничком постољу у Паризу причати колико је била тешка година између 2 Ролан Гароса.

dinorg

pre 6 godina

Sta bi ovo bre Nole...Reko ja juce da Dominik ne igra i da nije prisutan...sto se pokaza danas da Djokovic nije podigo igru ovo je zalosno....Zverev veliki sapijon

nema sanse

pre 6 godina

@Ovaj Zverev mi dođe nešto kao pojava Bolta u atletici. Sve praktično savršeno. Visok, da može servirati opušteno 210kmh u prosjeku, kretanje vrh, udarci odlični...Stvarno bi mogao biti pravi nasljednik na vrhu i dugo vladati svjetskim tenisom.
(OgiZe, 21. maj 2017 17:37)

Nema sanse, decko je previsok za tenis. Nece moci u kontinuitetu da pruza dobre partije i povrede ce ga verovatno spreciti jer konstitutivno je daleko od ideala za tenis. Pre ce Tim da bude naslednik velikana nego Zverev, mada ni jedan od njih dvojice nije ni blizu Federera/Nadala/Djokovica kada su bili u njegovim godinama. Novak je danas zestoko ZESTOKO podbacio i odigrao cak na ispodprosecnom nivou i za ovu sezonu. Blago receno uzas, decko stvarno ima psihickih problema. Kao da ima bipolarni afekat, juce vristi sve ulazi tempo jak, danas ne moze da se sastavi pogled bled. Njemu treba i psiholog a ne samo trener.

Velika nedoumica

pre 6 godina

Samo Novak zna zašto u određenim mečevima zaboravlja da igra tenis. Na stranu oni servisi i udarci kada je Zverev suviše dobar, ali ostalo...kao početnik. Treba dobro razmisliti zašto se to dešava? Novak ništa ne radi van kontrole i slučajno. A neki udarci su bili na nivou rekreativaca, ja bih rekao - iskontrolisano nekontrolisani...

antiDebil

pre 6 godina

Gledao sam prvi set i Djoleje delovao nekako anemicno, dosta lose, verovatno je takav bio i do kraja. To je manje bitno, bitno je da je pokazao da je i dalje ziv i da je forma tu. Bice jos bolji na RG i onda ce bolje da balansora kroz meceve, cuvce najbolje za kraj. Voleo bih da vidim revans ovog meca na RG-u !!

Presheva

pre 6 godina

nisam pristalica teorija zavere, ali ako ovo nije namesteno ja neznam sta jeste. juce onog boljeg klinca oducio od tenisa, a danas izgubio od momka koji je solidan tenisercic i nista vise. govor tela juce i danas, nebo i zemlja. ako ga nije pustio, onda ima ozbiljan problem
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Joca, 21. maj 2017 22:05)
Nisi pristalice teorije a kazes namesteno znaci ako ovo Novak dobio nije namesteno i nema teorije jer tada zasluzeno znaci svaki put kad novak gubi sve namesteno jedino novak kao supermen protiv svi ovo vec predje sve granice novak delovao umoran i bez volje danas a zverev mozda i najbolji tenis svog zivota igrao

Pašteta u crevcetu

pre 6 godina

Zašto niti jedan masters se ne igra na travi.Kakva im je to sezona igranja na travi kada si u obavezi da igraš samo jedan turnir na toj podlozi u godini.To nije pošteno prema onim teniserima kojima ova podloga odgovara.

ex Nole fan

pre 6 godina

Smeta mu teren. Ja juce napisah. Od pocetka godine Novak je imao samo jednog ozbiljnog protiv sebe a to je Nadal.I Izgubio. Ne mislim da je Zverev taj kalibar.U Rimu dobijao indijance. Delpo koji se bori sam sa sobom.Tim koji se iscedio protiv Nadala..Protiv Zvereva ne moze da dodje u sansu za brejk. Juce posle pobede 99% komentara hvalospevi.Ali ovo je veliki uspeh Novaka. Uci u finale jednog Mastersa je itekako uspeh

doda

pre 6 godina

Zverev je Djokovic, verzija 2.0. Duge, precizne, nepredvidljive i ubitacne loptice. Mnogo bolji servis. I naravno 9 godina mladji... Nemojte se nervirati, Nole igra protiv buduceg sampiona.

Danac

pre 6 godina

njegova karijera, zao mi je kao i vama, ali ovo nije dobar tenis niti vredno finala!
Kako je psihicki slab, zalost......
Cestitam onima koji su se kladili na Zvereva, dobra kvota je bila

Aleksa

pre 6 godina

Bolje da je danas ostao kod kuce. Razumem kad ti ne ide, al preko dva seta da ni jednom nije zapretio protivniku to nemogu da shvatim. Al mozda mu je vetar kriv bio

nenad

pre 6 godina

Nije ni cudo sto je Nole dominirao toliko dugo. ovoliki broj teniskis strucnjaka ne verujem da postoji igde na svetu. Cudo je kako nemamo bar 3 u top 10. Komentarisete Noleta? Vi se razumete? On je PONOS Srbije. Brend. Podrska, a ne filozofija.
Ujedno odgovor na pitanje : "zasto Ikea u Svedskoj, ne u Babusnici". Ovde se svi razumemo u sve. A sto rece moj veliki prijatelj: "Srbi najvise vole da rade ono sto ne umeju"

Sandra,Geneve Sui

pre 6 godina

Zao mi je za Noleta,ali ovaj decko je tako sladak da nemam reci.A i igra i ponasa se na terenu za primer.Svaka cast,buduci broj 1 koji ima sve.I igru,i sarm,sve

Laza

pre 6 godina

Pa upravo se to dogadja kada igrac ostari. I dalje on moze povremeno da odigra dobro. Zna on da igra, ali je nemoguce starom telu da drzi kontinuitet.

anica

pre 6 godina

(VUK, 21. maj 2017 20:17)
Kako objasnjavas ovo danas u odnosu na juce. Zasto samo Napred Nole! Sigurno imas jos nesto da kazes.
Juce pogled lava, urlici, danas nervoza...letargija i smetanje vetra. Vule, kazem i ja napred Nole, ali ne tapsem po ramenu! Ocigledno da i sam leluja na tom vetru jos uvek.
LoveU!

markonato

pre 6 godina

Nazalost, ovi klinci nemaju nikakav strah od Nola pa zato i mogu da ga dobiju. Nisu igrali protiv njega pre, nije im se uvukao pod kozu, ali bojim se da oni njemu jesu ili hoce u neko kratko vreme. Sada njemu sledi suocavanje sa cinjenicom da nikada vise nece biti dominantan kao pre. Osvajace on jos stosta, ali je puno razmazio sve ovde. I jos nesto-mislim da je Agasi pogresan izbor. On je isuvise nepostojan, na mahove i indolentan. Covek je cak priznao da se dopingivao. Nolu je potrebniji neko sa cvrscom radnom etikom ali on svakako zna najbolje...

Јабучило

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.
(Kme, 21. maj 2017 23:14)

Воле га звездаши, фмповци и тако то.

VUK

pre 6 godina

@anica...raspitaj se malo bolje zašto je Novak promenio ishranu. Ja sam slučajno saznao. Kolega iz kluba ima isti problem.Nije zezancija.Kada budeš znala, još više ćeš ceniti Novaka, a biće ti neprijatno što si to i komentarisala.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Smeta mu vjetar. Dobro je sto je uz njega onaj Pepe, jer ko zna kakav bi bio da mu onaj ne uliva ljubav i mir. Uvjek se nekako zalomi da duva samo njemu.

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Vetar je kriv,ovaj put.Inače Zverevu ne duva on igra u balonu.Misleo naš Nole prebacivaću lopte i mali Zverev će grešiti i moj je trofej.Auu kad ono Zverev igra tenis nasuprot Timu sinoć.

moj do mojega

pre 6 godina

Ovaj samo gleda Zvereva u čudu kao kakvi su ovo udarci.Pa to ti je tebra malo napadački neće svako loptice da šalje u aut neko zna biti i agresivan.
(Gospodža Pepita, 21. maj 2017 17:14)

E objasni ti kakav je to tenis, kakvih ovde primaca ima.

Кривокапић

pre 6 godina

Браво Новаче. Из турнира у турнир све боље и боље. Зверев је данас сервирао за десетку, Новакове серве су биле очајне. Битно је да су бодови одбрањени и да је играо у још једном финалу. Сад припреме за РГ и надам се финалу Надал - Ђоковић па шта буде.
Не разумем ове негативне коментаре, али добро. Свако има неки проблем у животу.
Честитке Звереву.

insajder

pre 6 godina

Da li ste primetili Markovu ravnodušnost tokom meča, pogotovu na jednu brejk loptu kada se bezrazložno cerio?
(Duzzi, 21. maj 2017 18:03)

Marko je već duže vreme "ravnodušan", jer je pod veoma jakim sedativima. Pola jučerašnjeg meča je prespavao, koliko su ga nakljukali. Hronična i veoma duboka depresija su ga doveli do ivice samoubistva prošle godine. Tad se pojavio Imas i odradio dosta dobar posao. Porodica Đoković mu je veoma zahvalna zbog toga. Nažalost, problem nije definitivno iskorenjen. Onog trenutka kad se taj problem reši, uslediće neviđeni comeback Novaka. Novakov pad nema nikakve veze sa hranom, Jelenom, sektom, već sa izuzetno ozbiljnim Markovim stanjem. Ali ne vredi SNS glasačima to objašnjavati. Jedino da Vučić ponovi ove moje reči, onda bi prihvatili...

JPR24

pre 6 godina

Sinoc je bilo milion hvalospeva, ako danas izgubi ploca se okrece ne za 180 nego za 360 stepeni...
(Makedonce, 21. maj 2017 16:36)

Klasika u Srbalja... Sto se mene tice, dobio ili ne nije vazno, vazno je da se vraca polako, cak je mozda i bolje sad da izgubi, pa da jos zagrize vise na RG..

Kralj Beljo

pre 6 godina

Ja sam u shoku sta sebi djokovic dozvoljava iz meca u mec. Jedan klinac Zverev ga je namagarcio najstrasnije, samo zato sto je odlucio da prvi prima servis i dobice utakmicu zbog onog prvog gema.
(Ivan, 21. maj 2017 17:00)
Znas li zasto je server birao da prima? Zato sto je ovo zahtjevna sljaka, a on zeli svjez da servira, pa na protivnickoj servi sta uradi? A znas li kad server servira svjez cio set? Kada servira drugi. Zbog pauza posle dvije serve.

Mikii

pre 6 godina

Novak, nazaost ni blizu kao protiv Tima.Sta se desilo, Novak danas previse nervozan.
(Dragan, 21. maj 2017 17:52)

Desilo se to da je Zverev izasao na teren da ga pobedi, a ne da izgubi kao Tiem sinoc. Prosto.

N

pre 6 godina

Dragi komentatori, zamislite...vi sjajno radite svoj posao ali vam se dogodi nesto na privatnom planu sto vas potpuno izbaci iz ravnoteze. Pokusavate na razne nacine da odrzite kvalitet svog rada ali postizete samo to da pravite sve vise gresaka. Po firmi pocnu da vas kritikuju, ogovaraju...dojucerasnji prijatelji vam govore da ste ih razocarali, da morate da se trgnete. To vas destabilise jos vise i dolazite na ivicu otkaza kada svi maltene dizu ruke od vas i cak na svaki pozitivan korak gledaju kao na zapravo poslednji trzaj umiruceg. Zele da su u pravu kad su vec prognozirali da sigurno propadate. Samo jos cekaju da uzmu lopate i sahrane vas.
Samo zamislite da vam se to desi, jer Novaku se upravo desava.

ti si izgleda u svemu savrsena

pre 6 godina

Kako objasnjavas ovo danas u odnosu na juce. Zasto samo Napred Nole! Sigurno imas jos nesto da kazes.
Juce pogled lava, urlici, danas nervoza...letargija i smetanje vetra. Vule, kazem i ja napred Nole, ali ne tapsem po ramenu! Ocigledno da i sam leluja na tom vetru jos uvek.
LoveU!
(anica, 21. maj 2017 21:07)

Ovo napred Nole je podrska, bodrenje ako nisi znala .
Zivo me zanima koliko bi se tvoj muz zadrzao s tobom u braku kad bi ga samo kritikovala, govorila sta treba da radi , ponavljala jedno te isto ko papagaj a nikad ga ne bi ohrabrila, potapsala po ramenu i podrzala sa samo jednim ''napred''.

Ivan

pre 6 godina

Ja sam u shoku sta sebi djokovic dozvoljava iz meca u mec. Jedan klinac Zverev ga je namagarcio najstrasnije, samo zato sto je odlucio da prvi prima servis i dobice utakmicu zbog onog prvog gema.

veliki strumf

pre 6 godina

Taman smo se ponadali juce, kad... Ocaj od igre, nivo zadnjih godinu dana. Ono juce bio je samo bljesak munje sa one nebulozne fotke od juce i to je to... Uzas. Stvarno je mucno vise gledati ovog coveka...

gunjaa3

pre 6 godina

Zverev nije odigrao ovaj mec nista specijalno, jedna sasvim rutinska pobeda protiv pasivnog Noleta. Nista, cekamo da vidimo sta ce Agasi uraditi

Nolich tonich

pre 6 godina

Tiem je sinoc odabrao losu taktiku i pokusao se jakim udarcima od prvog do zadnjeg poena suprotstaviti Djokovicu,sto Novaku itekako pase.Medjutim Zverev sa ovako preciznim i plasiranim udarcima odigrao totalno suprotnu taktiku svjestan da Novak to nemoze ni pod razno ispratiti.I Novakova nervoza u toku meca je vjerojatno saznanje vlastite nemoci sto nemoze istrcati takvu igru.Cestitke timu Zvereva na odlicno spremljenoj taktici.

mladen zebic

pre 6 godina

Nikada nisam dovodio u pitanje pravo Đokovica da radi sa svojom karijerom sta hoce. To je njegova privatna stvar. Samo sam vise puta rekao da skoro niko ne pamti da je neki teniser ili sportista na vrhuncu moci, i pred mogucnostima da osvoji ono sto jos niko nije - rekao da mu taj sport "vise nije najvazniji". To je unikat. Nikada vidjeno! I umesto da poosvaja ono sto mu je bilo na dohvat ruke po formi, utreniranosti, prolivenom znoju do tada - poceo je da drzi spiritualisteicke seanse (imate ih i po jutjubu)?! Nikad viđeno! A tesko da ce se nesto slicno iskoro opet desiti. Covek koji osvoji 12 GS, 30 mastersa i napravi toleike rekorde ne moze biti glup. Tesko da neko moze da ga natera da prestane da trenira punom snagom. Znaci da je do njega. Sto je najgoe, ispao je iz ritma treninga i tesko je, da ne kazem nemogce, telo vratiti u priblizno isti nivo. Tu ni Agasi nece mnogo popraviti. Mnogo je unazadio svoju igru Novak. Mnogo. Ali, pre svega svoju "fiziku". On nije najbolje propremljen i odmah nije u vrhu. Kod Đokovica i Nadala to je jasno - kad su se najbolje na turu kretali, pobeđivali su. Na RG nece biti nista. Nema Novak snage za RG, pa jos na sljaci. Trece kolo ili cevrto - osmina i adio. Zao mi je sto je sam sebe, sopstvenom odlukom, sprecio da bude legenda. Da li je njemu zao - ne znam, ali nema popravnog. Nikad vise ona snaga i zanos. Odigrace jos tu i tamo na ponekom turniru i to je to. Covek je cesto svoj najveci neprijatelj.

VUK

pre 6 godina

@anica...Kakva je to ljubav koja uslovljava ? Voleti nekoga je da ga ljubiš bezuslovno ! Da ga voliš onakog kakav je . Ne da ga menjaš! Da ga prihvatiš u potpunosti.Ako nekoga iskreno voliš , prihvataš ga sa svim njegovim i vrlinama i manama. Voleti/ljubiti znači nesebično sebe davati drugima. Ako je potrebno - sebe menjaj. I onda će se i druga strana menjati u ljubavi , a ne u po tvojim savetima, uslovljavanju i po tvojoj volji....samo mala pomoć prijatelja.

hipster

pre 6 godina

Čim neko ne izbacuje svaku drugu lopticu u aut - Novak nema rešenje. Čovek koji je jedno vreme važio za najkonstantnijeg tenisera sada jedva zadržava loptu u igri. Tužno.

veliki strumf

pre 6 godina

Zadnja 2 poena paradigma Noletove igre poslednjih godinu dana: dupla servis greska, pa onda izvlacenje na bekhend (iako loptica ide na forhend!?) i izbacivanje jedno 3 metra van terena. Da li se to ocekuje od iskusnog igraca, osvajaca 12 GS i 30 mastersa, ili je to trebalo ocekivati od neiskusnog klinca? Strasno kako covek upropasti sebe u najboljim godinama. Lepo je sebi cestitao sutrasnji rodjendan...

nik

pre 6 godina

Generacija mladih tenisera je najzad stasala, sto je normalno i dobro za svetski tenis. Nije ovo bio los turnir za Novaka, naprotiv, verovatno ce psotici i dobar rezultat u Parizu. Ali godine cine svoje, prethodni dan je odigrao dva izvanredna meca i dokazao da je jos uvek majstor tenisa. Danas je izgledao malo usporeno sto dokazuje da godine cine svoje i da je bio umoran. Videcemo mi jos dobrih meceva od Novaka Djokovica ali se bojim ne i mnogo titula. Dolaze mladi, jaki i gladni trofeja.

Aleksandar RM

pre 6 godina

Brzina loptice iz riterna na prvi i drugi servis Zvereva puno toga govori. Tih 20% brže od Djokovića je upravo ta razlika izmedju njega i nove generacije tenisera. Agasi ili bilo koji rekreativni teniser iz Srbije poput mene, moraju sa Novakom raditi na istom problemu, a to je prioritetno rešavanje problema uzroka kratkih lopti u terenu, rad na brzini i kretanju na terenu i povećanje procenta winnera odnosno smanjivanje broja neiznudjenih grešaka. Ako ove stvari ne koriguje, brzo će izgubiti bitku sa mladim lavovima.I naravno manje grljenja drveća i protivnika. Na kraju susreta sa Zverevim, video se Novakov isforsirani zagrljaj, koji verovatno pomaže rešavanju stresa, ali ne i budućem smanjivanju broja izgubljenih mečeva od mladjih protivnika. Dobijaj mečeve Novače, pa ih grli koliko ti je volja !!!

realno

pre 6 godina

@Realist
Ja lepo napisah 80% sportista ide u penziju oko tridesete godine.
Vi uporno pronalazite onih 20% koji samo potvrdjuju, to sto sam napisao. Neki se jednostavno manje istrose, pa za nekoliko godina produze svoje igracke karijere. Novak nije od tih koji su se cuvali i itekako se istrosio, pa godine polako uzimaju svoj danak.

Vecina automobila posle dvadesetak godina ili predjenih 300 000 km su za staro gvozdje. I vi mi onda nadjete primer nekog automobila koji je presao milion km ili izdrzao 30 godina, da mi pokazete kako nisam u pravu???
Ne vidim sta je sporno u ovome sto sam napisao?

Ja kod Djokovica ne vidim nikakav problem, sem njegovih godina.
Covek je odavno usao u legende, ali bas zbog tih godina ne ocekujem vise da moze da dominira u tenisu.
Ako napravi u buducnosti jos neki veci uspeh mogu samo da mu skinem kapu i kazem svaka cast, jer je u tim godinama duplo teze osvojiti titulu nego sa na primer 25.

Maja

pre 6 godina

(Maja, 21. maj 2017 18:40)
Poredis Zvereva sa Karlovicem i Iznerom?
(anica, 21. maj 2017 18:56)
Draga ništa ne poredim, Karlović 2:1, Kirjos 2:0, Zverev 1:0 i Izner ga je dobio 2 puta. Kontaš, servisom do pobede!

Djordi Alba

pre 6 godina

Al sto se masa sinoc nalozila,dokaz da masa nikad nije bila normalna,al najgore od svega sto ce ta ista masa koja je sinoc Djokovica dizala u nebesa,danas da pljuje po tom istom Djokovicu,jos jedan dokaz da masa i normalno nemaju zajednickih tacaka.

Dacha

pre 6 godina

Novak ocigledno ima neke psihicke probleme sto se vidi po ponasanju, letargican u situacijama gde bi se svaki teniser nervirao a onda odjednom plane i pocne da se trese i vice za neke sitnice...

spiner

pre 6 godina

Novak je bio i ostaće ponos našeg sporta. I na ovom turniru je ostavio iza sebe mnoštvo najboljih tenisera sa liste. Stvari su krenule na bolje ali raspored od juče je bio ubitačan. Ima razloga za optimizam u budućnosti.

vladek

pre 6 godina

Od kada je finale los rezultat??? Novak sada igra sa 10 i vise godina mladjim rivalima,ne znam sta ocekujete? Sa malo srece u zrebu finale RG je Nadal-Djokovic.Novak bi trebao da se ugleda na Rogera ili Serenu,oni izbegavaju masterse,tek poneki odigraju,gde im lezi podloga,i cepaju samo GS.Do kraja godine treba da odigra jos samo tri GS,sta fali Rogeru,sto je propistio sve posle Wimbldona,osvoji covek AO,na svezinu.U tenisu kontinuitet igara nema ulogu,igra se kampanjski,Roger se preko tri meseca sprema za Wimbldon,lagano trenira na travi.Na kraju kada se podvuce crta GS se broje

Lik

pre 6 godina

Treba mu trener pod hitno. Novak nije usao u mec mentalno spreman. Treba mu motivacije koji koju trener nosi. Treba mu neko samo da mu drzi fokus. On zna svaki udarac ali mu treba neko da mentalno fokusira...
(Bikan, 21. maj 2017 19:35)

Bravo za komentar, već mi je muka od svih ovih što lupetaju bez veze a toliko ih ima da smislen komentar ne može da dođe do izražaja.
Elem, ono što i dalje ne znamo je pravi razlog razlaza sa Bekerom pa i Vajdom, ako ništa drugo sa njima se osvojio najviše i pitanje koje mi neupućeni postavljamo je kako to da sa njima nije mogao postigne dalju motivaciju?!
Po meni, nešto se tu vrlo značajno desilo (i dalje se dešava) što je ukočilo Novaka do te mere da čak ni ti najbliži nisu mogli da utiču.
Agasi može biti pravi izbor, prolazio je u karijeri sve to što sada prolazi Novak, pa i gore tako da ako ništa drugo, on zna kako se s time treba nositi.
Juče smo videli ono što odavno nismo, onog Novaka, pravog a danas ni bledu kopiju. Thiem je realno kompletniji igrač od Zvereva koji je danas pružio možda malo bolju partiju nego inače, to bi za nekadašnjeg Novaka bio laki trening.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Mnogo više pozitivnih stvari može se izvući nego negativnih sa ovog turnira. Ponovo je tu žar, iskra, želja za pobedom. Naravno, ima još stvari na kojima treba poraditi, servis, volej, agresivna igra... Ali na svakom turniru je sve dalje prolazio. Nadajmo se dobrom uspehu na RG.

Ko to tamo peva?

pre 6 godina

Zvanicno Agasi novi Noletov trener!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navika, 21. maj 2017 17:56)

Sad je gotov, stvarno!

More

pre 6 godina

Pomeo ga German kao početnika,pobijedio je bolji tenisač.Novak odigrao jedan dobar meč i odmah ga digli u nebo,došao dečko i razvalio ga.Hvala Zverevu!

A koja je tvoja namjera? Da zakuhas? Nekako mi se cini da nisi iz Hrvatske, brine me sto te hrani. A ovo hvala Zverevu pokazuje koliko si jadan, uzas.

pustite komentar

pre 6 godina

setite se dranja Nisikorija u polufinalu zavrnog mastersa u Londonu pa onda ocajna igra protiv Endija u finalu! Daj Boze da i ono juce nije bio samo bljesak

dr.Tenis

pre 6 godina

Nole nema duboke udarce danas. Jer naravno nema snage kao nekad. A tu je i mlad protivnik. Kao i on sto je bio nekad i rusio sampione Nadala i Federera. Prirodan proces smene generacija. Novi mladi lavovi, Zverev, Tim juce, Kirjos...tenis dobija nove zvezde.

Aleksandar

pre 6 godina

Nisam neki veliki fan Đokovića, ali mu svaka čast za sve što je uradio u karijeri. Danas je bio loš i neraspoložen za igru. Zverev je bio bolji i vidi se koliko je bio smireniji i agresivniji na terenu. Zverev je budući broj 1.

Igor Pg

pre 6 godina

Nema snage ni energije. Nedostatak jakih meceva. A i juce se ispucao sa Delpom i Timom. Mada treba biti posten, Zverev je buducnost tenisa.
Komentar poslat iz B92 Android

Vidi se koliko se razumijete u tenis i koliko su vam svima "dobri" rezoni. Zverev jeste a Tim kao nije buducnost tenisa? Tim je bolji od Zvereva u medjusobnim duelima i ima mnogo vise titula, realno bolji je teniser, a Nole ga je pocistio sinoc.. Poenta je u Novakovom losem i protivnikovom dobrom danu i to je to. Jedina istina je ta da Novak nikad vise nece dominirati kao ranije, da ce sve cesce imati lose dane.. Ali da malo vise znate o tenisu, znali bi ste da je to potpuno normalno i uobicajeno, odnosno da je to prirodni proces kroz koji je prolazio svaki veliki sampion, u najskorije vrijeme Federer i Nadal. Dakle, igrace Nole jos velikih meceva, bljesnuce jos dosta puta (kao sto je bljesnuo i Federer), osvojice jos velikih turnira, ali sve cesce ce gubiti i to vise od prosjecnih igraca nego od najvecih rivala. Dakle dominaciji je kraj.

bg leprikoni

pre 6 godina

Danasnji dan treba zapamtiti kao pocetak kraja"velike trojke(cetvorke)" i prapocetak nekih novih vetrova u tenisu.Kada je Novak krenuo sa padom napisao sam da nije problem to sto gubi od Kverija,Istomina,Veselog,to su prekaljeni igraci koji su sposobni bar za jedan veliki skalp u karijeri,takodje nisu problem porazi od Kirjosa,koji kada hoce moze sve da pobedi ali zbog karaktera nikad od njega igrac.Problem ce biti kada pocnu da ga pobedjuju igraci iz drugog esalona(Cilic,Nisikori,Berdih...)ili neko od klinaca,jer upravo njihova prosecnost je i najveci razlog vrhunskih karijera trojke(cetvorke).Jer zadnjih 10 plus godina sem Vavrinke i Delpa koji su spona izmedju najboljih igraca i onih drugih niko do danas nije prismrdeo najvecim ni na GS ni mastersima ni Olimpijadama.Danas smo simbolicno dobili konacno novo ime u tenisu koji ima potencijal da postane nesto vise,i to daje nadu da buducnost tenisa nije toliko mracna kao sadasnjost gde bukvalno nema kvalitetnog tenisera od 20 do 30 godina sem donekle Raonica i Kirjosa kad se uozbilji(Zverev je dvadesetogodisnjak a Nole i Marej tridesetogodisnjaci).Inace predvidjam da ce uz Zvereva nosilac novog talasa biti onaj mali Kanadjanin sto je dobio naseg Kecmanovica u finalu kao i jos nekolicine njih od 18,19 godina koji ce sledece sezone ekspolodirati zivi bili pa videli.

Ћезо рца

pre 6 godina

Новак у полуфиналу и Новак у финалу, потпуно два различита играча. Као небо и земља. Од игре којом би надиграо било кога, до оне којом би од свакога изгубио. Напредак је видљив. Најбоље од Новака тек предстоји, међу главним фаворитима је за освајање Ролан Гароса.

veliki strumf

pre 6 godina

Izgleda da mu ona munja oduzela energiju, sigurno ga nije napunila njom. Katastrofa od igre, spor, udarci bez snage, uglavnom po sredini terena, ritern ne postoji i novi brejk za put u poraz. Stvarno mi Novak nije jasan - dobio juce mec onako mocno i umesto da se koncentrise na finale, on postavlja bezvezne fotke sa munjama...

TurboNator

pre 6 godina

Zverev odličan, Nole vrlo los danas - a poslednji poen Nole opusteno namerno izbacio ... to je malo razocaravajuce, blago rečeno.

Valjda ce se uozbiljiti za French Open...

rafa

pre 6 godina

Novak danas ni bleda senka igraca od juce ali je zato Tim odigrao SOLIDAN mec juce i izbubio umalo sa nulom??? ..Nije da mi je drago ali nisam ni tuzan, samo zbog vase bahatosti je i zasluzio poraz.

Bikan

pre 6 godina

Treba mu trener pod hitno. Novak nije usao u mec mentalno spreman. Treba mu motivacije koji koju trener nosi. Treba mu neko samo da mu drzi fokus. On zna svaki udarac ali mu treba neko da mentalno fokusira...

sasa jokic

pre 6 godina

Prosto je neverovatno da igra moze da mu padne na ovakav nivo, da se prosto raspadne, da ne dodje do jedne brejk lopte u mecu, da u skoro svakom njegovom servis gemu igraju na razliku....ne znam, juce sam pomislio da se vratio, ali ovo danas....ne znam, ovo je neverovatno!

Vz

pre 6 godina

Nema konstantnosti jos uvek. Bitno je da pokazuje boljitak iz turnira u turnir. Potreban mu je neko za razgovor (trener) i potencijalno ce doci stvari na svoje.
Zverev danas konstantan, dobar servis, duboke lopte i mirna glava. Novak nervozan, nedovoljno rizika, kolebanje, servis toplo hladno...jednostavno, za ono na sta nas je navikao dosta tanko. Bice bolje.

бт

pre 6 godina

Партијама на овом турниру Новак је показао да ми појма немамо шта се са њим дешава.

ispirach mozga

pre 6 godina

neka bude kao i prosle godine, poraz u rimu, titula na RG, prosle godine je delovao nemocnije protiv Mareja u finalu Rima a onda ga glatko dobio na RG..

vlaca

pre 6 godina

Dolaze mladji teniseri.On je trebo da dobije na iskustvo na silu ipak je finale.Daj boze da Nole uzme jos koji gs makar dva i neki masters

ILVIN

pre 6 godina

E sad se neki utrkuju u sarkasticnim komentarima na Noletov racun..Izgubio pa sta??? Ovaj je
igrao fantasticno, a tu su i godine, hteli mi to ili ne..Ali sta ce ljudi kad oni nisu nista postigli u zivotu, mogu bar na nekom portalu da zajedljivo komentarisu nekog ko jeste.:)

Rade

pre 6 godina

Juče kad sam komentarisao da je imao "vatru" samo zato jer mu je meč išao od ruke, svi su me popljuvali. Znao sam da će sa prvim sledećim lošim mečom nestati i "vatra" i euforija.

analiza

pre 6 godina

Da sam trener Novaka,Nadala,Federera i Mareja,stav bi mi bio "Hjustone,imamo problem".Zverev je ,koliko vidim,kompletan igrac,mozda ne voli da izlazi suvise na mrezu-ili nije imao priliku,ali,servis mu je strasno oruzje i NIKOG se ne plasi,sto je najvaznije.Dovoljno je dobar i drzak da pokaze zube najboljima.Istina,danasnji Nole nije najbolji,ali bi bio zanimljiv mec izmedju jucerasnjeg Noleta i Zvereva.Nole i dalje nema dovoljno snage da stigne sve lopte koji mu Zverev uputi,ali bolje igra nego pocetkom godine.Sto se tice Zvereva,mirise da ce biti br 1,ako nastavi da igra dovoljno dobro i protiv slabijih protivnika.Tiem to nece biti,dobar je samo na sljaci,izgleda,a Kirijos moze da bude sjajan,fizikalije su mu neverovatne,ali je suvise lud-neobuzdan-i igra samo protiv jakih protivnika dobro.

Ljiljana, London

pre 6 godina

Djokovic je igrao 2 meca juce. Danas mu nije islo, ama nikako, meni je bio iscrpljen od predhodnog dana to su 2 razlicita tenisera + nedovljno vremena da se spremi i odmori za 3-eg, Zvereva, koji je usput igrao odlicno. Po meni se Djokovic ipak vraca u formu jer je dobio 2 od 3 u teskom scenariju. Sumnjam da bi bilo ko od ovih top 10 mogli da izdrze tempo i pobede 3 meca u roku od 24+ sata.

aleksandar todorovic

pre 6 godina

@ za botove Mikii, veliki strumf i negativan

"Ne verujem da sam čovek koji treba da savetuje Novaka jer je on sve prošao i toliko se ponaša normalno da to - nije normalno. On je primer. Obožavam ga. Poklonio mi je i reket, koji sam prosledio mom sinu Đorđu. Ne treba njemu savet i on zna najbolje šta je za njega. Siguran sam da će nastaviti pravim putem." Željko Obradović, najbolji evropski košarkaški trener o NĐ, u intervjuu za Nedeljnik. Ovako veličina priča o veličini.....Pretpostavljam da ako ste na račun Novaka napli gomilu gadosti da izvučete, da će tek na račun Željka da padne vatromet svinjarija.....ali kako veličina o veličini, tako i bagra o sebi.....

anica

pre 6 godina

(VUK, 22. maj 2017 09:28)
Bas tako, bezuslovno i iz srca, ne menjati nikoga, prihvatiti sa vrlinama i manama, bez nametnutih zivotnih stavova dokonih kompleksasa koji lece svoje komplekse putem kvalitetnog karaktera i dobre duse. Sirimo ljubav, ajde?! Da se siri putem cveca, crtanja srca, i leptirica u stomaku, macka Svrce itd. Sta ce tebi Vule te borbe? Amore, ajde da se volimo? Kako se to ponasas Vuce? Bolje biti i los ako si zaista los, i ispoljiti mane nego biti ono sto nisi...ostati u dobru i zlu uz osobu koju volis, kazati iskreno sta valja sta ne, prihvatiti kritiku jer niko nije savrsen, ne voditi glavnu rec ako nekoga volis vec se malo ugrizes za usnu, mora biti tolerancije, kljucno je zagrliti kad je tesko i nositi kroz zivot a ne gledati kako se vene, davati lazne osmehe i laznu nadu pritom dok jedes salatu i mazes avokado, ti Vule sigurno ne mozes zelenu salatu dok ne dodas ulje i sirce?

Kme

pre 6 godina

Kako iko moze da navija za ovog djokovica ja ne znam. Ono urlanje juce i danas, cinicni osmesi na dobar potez protivnika, uvek kad gubi hoce da dokaze da je on lose igrao a ne protivnik dobro itd. Pa se posle pitate zasto ga svet ne voli.(Kme, 21. maj 2017 23:14) 
Je l moguce da na srpskom sajtu ovaj komentar ima toliko pluseva? au braco srbi, gadan li smo mi narod a da ne pricamo o tome koliko nismo zasluzili Novaka kao naseg predstavnika...pu sramota
(laklipers, 22. maj 2017 03:10)

A zasto ne bi imao ovoliko pluseva? Je l' ovo nije istina ili sta? Druga je stvar sto je on nas pa nam nije drago sto je takav, ali to su cinjenice. Svako ko je gledao barem nekoliko njegovih meceva je to primetio sigurno...

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Zašto niti jedan masters se ne igra na travi.Kakva im je to sezona igranja na travi kada si u obavezi da igraš samo jedan turnir na toj podlozi u godini.To nije pošteno prema onim teniserima kojima ova podloga odgovara.
(Pašteta u crevcetu, 21. maj 2017 16:17)

Tu si u pravu. Uzmimo za primer Federera. Covek ima 26 mastersa i 18 gs a samo se jedan GS i nijedan masters na njegovoj omiljenoj podlozi. Zamisli da se 1 ili 2 mastersa igraju na travi....

stefke

pre 6 godina

Novak sinoc koncentrisan u svakom poenu, na svakoj je lopti, razmislja samo kako da nadigra Tima. Danas vise razmislja o vetru, suncu, sljaci, nema fokusa..

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Ovaj samo gleda Zvereva u čudu kao kakvi su ovo udarci.Pa to ti je tebra malo napadački neće svako loptice da šalje u aut neko zna biti i agresivan.

Boki

pre 6 godina

@Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.

To mozda ti. Evo ja imam 37 godina. Pun sam energije i mogu posteno da trcim.

cv

pre 6 godina

30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST.

(realno, 21. maj 2017 18:03)

Pozdrav i od tenisera Lejvera, Konorsa, Agasija itd.

Ana

pre 6 godina

(:D, 22. maj 2017 20:16)

Možete vi da se smejete koliko hoćete, ali vaš manir, vas i sličnih inferioraca, nam je dobro poznat: kad Novak izgubi, vi kažete da je igrao lose, a kada dobije, kažete da je protivnik igrao loše i da je zato dobio. Pa eto, neka vam bude: Novak je očito bio tako dugo na prvom mestu zato što mu se zalomilo da svi sa kojima je igrao u tom trenutku loše igraju. Koji ste vi kompleksaši i "teniski stručnjaci"!!! Da, mi smo se verovatno svi zavarali i nismo videli ono što smo videli, ondnosno, videli smo to što smo videli ali smo se zavarali! Urenebesno smešno!

veliki strumf

pre 6 godina

Za ove sto pitaju zasto se nijedan masters ne igra na travi: odrzavanje trave je daleko teze i skuplje nego sljake, narocito betona. Godine su potrebne da se jedan turnir presaltuje sa jedne na drugu podlogu, a nije ni isplativo. Vrlo malo turnira se igra na travi: Hale, Hertogenbos, Queens, i to su sve 250, cak ni turniri serije 500! Za masters treba puno para - nagrade su ogromne. Nije to tek tako - ajde da budemo masters.

NBGD

pre 6 godina

Mnogo volim Novaka i navijam za njega uvek, ali mi se nikako ne dopada kako izgleda na terenu! Nije to onaj stari Novak, mnogo besa i nervoze u njemu! Interesantna stvar, uvek ljudi (a imam ih par i u svom okruzenju) koji propagiraju ljubav i unutrasnji mir izgledaju nervozno i nezadovoljno! Prosto kad si srecan i zadovoljan to i jesi i to se vidi, nema potrebe stalno druge u to ubedjivati! Napred Nole :))))))))))

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Zverev super igra, ali Nole loše kretanje, pasivan, nije fokusiran kao sinoć,kao da se ispraznio, mnogo greši a malo vinera.Šteta.
IDEMO DALJE NOLE, samo strpljivo!

GM

pre 6 godina

Prekjuce ne valja, juce najjaci, danas ne valja...

Novak je rekao da ga interesuju samo GS, tako da se ceka RG i da se vidi sta misli i hoce.

Nastja

pre 6 godina

Covek od sinoc, pa i prethodnih dana i ovaj od danas kao nebo i zemlja. Nije mi bitan rezultat, u sportu se gubi i dobija, nego mi bude misterija kada posle sinocnjeg meca i fenomenalnog drzanja i fokusa danas izadje u potpunosti malodusan covek kome se ne vidi ni zelja ni volja. Sinoc nisam komentarisala ali jesam citala komentare, i bila sam zgrozena koliko mi nemamo merku ni u cemu. Dizemo u nebesa posle dva meca i gazimo najstrasnije posle neuspeha.

Ljudi ne razumeju sta je proces. A kakav je Novak bio, i pored razocaravajuceg meca danas, stvari idu uzlazno. Na sljaci je imao cetvrtfinale, pa polufinale i sada finale. Uspeva da veze nekoliko dobrih meceva, do pre mesec dana nije mogao ni to.

Ocito je da ima i dalje promene raapolozenja i da nije bas nastabilniji, pa je mozda i sam pozurio kad je sinoc izjavio da je sve kako zeli i bio u svojevrsnom zanosu. Mozda se i on ''neiskusno'' ispraznio posle onakbe partije na koju nije navikao u poslednje vreme. Bilo kako bilo, Novak ni u najjacim danima nije imao recept za servere i uvek je tesko dobijao. Jos nije spreman za takav izazov gde mu trebaju debeli zivci. Ali mislim da imamo pravo da se nadamo najboljem na RG.

taki p.

pre 6 godina

Jako los mec,mozda i najgori ove godine,sa druge strane odlicni Zverev.Ovo je pokazatelj koliko znaci dobar trener,taktika danas nije postojala,samo improvizacija.Gotovo identicno kao protiv Kirgiosa,bez resenja na servis.Novak je znao protiv ovakvih servera da krizira,ali je menjao taktiku tokom meca i nalazio resenje.Ako nista ne uradi po tom pitanju,svi bolji serveri, imace realne sanse da ga dobiju,pogotovo na brzim podlogama.Mozda se suvise toga izdesavalo za ova dva dana,ali je ranije Nole bio primer stabilnosti,dok je sada suvise ranjiv.Ipak ovo je znatno bolje nego li pre mesec dana,za jos jedan bice jos bolje.Verujem da ce na RG da bude stabilniji, jer mu vise odgovara na 3 seta,finale bi mogao da dostigne ako izbegne Rafu,sto bi bio dobar rezultat.

Milan

pre 6 godina

Ovo me neodoljivo podseća na završni masters od prošle godine kada smo se svi ponadali da će posle razbijanja Nišikorija u polufinalu istu igru ponoviti i u finalu protiv Mareja, ali smo videli isto ono što i danas. Ništa.

Blue Moon 352

pre 6 godina

I posle manje od jednog dana, Đoković je mršav, ne jede ništa, Pepe Imaz mu je uništio karijeru, Amor i paz ukleti slogan, i da zver od juče, nema je više. Srpski sindrom od euforije do katastrofe.

Rdjavom Novaku i dlaka smeta

pre 6 godina

Sta mu sad nije bilo po volji? Vetar,sunce, oblak, boja peskira? Eh sto nije i Zverev arlaukao onako kao ovaj sinoc.

Bob

pre 6 godina

Sto je najgore ni Zverev nije odigrao nista posebno. 7 aseva uz tonu promasenih zicera. Kirios je se izivljavao nad ovim istim Zverevom. Mec sa Timom je zaista bio cudan. Ubedjen sam da bi Zverev sa Timom igrao u 3 seta pa sta bude. Jos jednom opet dva razlicita izdanja Novaka u 2 dana.

Патас

pre 6 godina

Сјајно је служио сервис младог Зверева данас. Ђоковић није могао да парира јер му ритерн није био на нивоу. Такође веома лош проценат првог сервиса је имао у овом мечу. И поред овога Новакова игра је охрабрујућа јер је после дужег времена играо финале. Зверев је много напредовао. Сјећа ли се неко његовог меча против Надала прошле године кад је водио 5:2 у трећем сету и онда се препао побједе, а Надал то искористио и преокренуо резултат? Види се разлика у његовом ставу и приступу мечу,данас је знао шта хоће и како да то оствари.

Nidza

pre 6 godina

Sto miliona zaradio mene bi i 99.8% populacije u Srbiji bolelo uvo da udara žutu lopticu svake nedelje!Lepo kupis betonski golubarnik u Majamiju,rezidencija u Monte Karlu,kupas se u bazenu gde i cela zgrada, 320 sunčanih dana u godini milina.Svi bi mi želeli da on bude bolji od Gargamela i Nadala što ne bi bilo pravedno jer su oni kilometrima bolji od njega a mentalno svetlosnim god.

neko iz mase

pre 6 godina

JA, koliko vidim nigde pohvale i cestitke za mladjeg Zvereva za prvu masters titulu. Shvatam da se Novak najvise voli al' usput treba biti covek pa cestitat buducem broju jedan u svetu tenisa. A manje se baviti kojestarijama jer Novak ce sigurno uzeti jos minimum dva gremslema kao par mastersa do kraja karijere. Sve je to proces za koje je potrebno vreme kad je rec o njemu da se vrati na onaj put gde su Nadal i Federer bili pre 30 tj 28 zbog stila Spanca.

Miomir

pre 6 godina

da je malo sacuvao energije od sinoc i rasporedio snagu bilo bi bolje..., ovako ko izduvan balon : ) Sasvim prosecna igra uz jake servise, ali u potpunosti zasluzena pobeda, momak obecava!

klokan

pre 6 godina

Čini se da je Nole izgubio meč zbog loše taktike. Tj. potpunog odsustva svake. Samo je izašao i igrao tenis. Nije imao nikoga da mu pripremi meč, i tu se vidi nedostatak trenera tj. tima.
Na sreću, to se i najlakše da ispraviti.
Mada, i Zverev je igrao sjajno...
Napred Nole.

anica

pre 6 godina

Au kako igra dvorucni bekhend Zverev. Sve mislim popustice ali...
Novak danas nije na nivou...ali mali stvarno igra odlican tenis. Ne moze da se prilagodi Nole ovoj preciznosti, a jos jedan pokazatelj koliko je bitna serva.
Kako god, I finale je veliki uspeh. Napred Nole!

manuginobili

pre 6 godina

Ako ovako nastavi Novak ce postati najveca misterija u istoriji tenisa,kako je moguce igrati ovako razlicito u dva dana???...juce perfektan tenis,gotovo da ne moze bolje a danas!?...kao da je neka druga osoba igrala danas a ne Novak,slicno je bilo i na zavrsnom mastersu prosle godine,demolirao je Nishikoria kao juce Thiema i onda u finalu protiv Andya isto kao i danas,nervozan,bez volje,sve mu nesto smeta...nevjerovatno...sta se desava sa njim i njegovom glavom to samo on zna,zao mi je samo sto propusta ovakve prilike a vidjeli smo juce da moze igrati na nivou kao nekada a zasto ne igra to je zaista tesko objasniti.

Mikii

pre 6 godina

Zadnja 2 poena paradigma Noletove igre poslednjih godinu dana: dupla servis greska, pa onda izvlacenje na bekhend (iako loptica ide na forhend!?) i izbacivanje jedno 3 metra van terena. Da li se to ocekuje od iskusnog igraca, osvajaca 12 GS i 30 mastersa, ili je to trebalo ocekivati od neiskusnog klinca? Strasno kako covek upropasti sebe u najboljim godinama. Lepo je sebi cestitao sutrasnji rodjendan...
(veliki strumf, 21. maj 2017 17:50)

Ni prednja 2 poena nisu bila bolja. Elem, ta dva poslednja poena su odraz Djokovicevog karaktera. Kada vidi da je situacija izgubljena, pocne da drmusa glavom, kezi se ironicno i namerno pravi nekoliko bezveznih poteza kako bi se pricalo da je ceo mec odigrao lose i na taj nacin umanjio pobedu protivnika. Pravio je masu takvih gresaka, a secamo se svi kada je protiv Mareja na OI u poslednjem gemu krenuo da igra servis-volej!? Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.

Rade Munjas

pre 6 godina

Nole, protjeraj Amor & Paz iz svog boxa. To te dovelo do ovakvih oscilacija. Nevjerojatno je da nakon jučerašnjih briljantnih udaraca danas bojažljivo guraš loptu kao da si ti u prvom finalu. Vrati šampionski tim.

Cockneeey

pre 6 godina

Ova poslednja dva meča u Rimu me neodoljivo podsećaju na finalne mečeve na završnom Mastersu u Londonu od prošle godine. Apsolutistička dominacija protiv Nišikorija u polufinalu (Kei uzeo samo 2 ili 3 gema sveukupno, svi mislimo da će da pokida Mareja, prekine njegov niz od 20 i kusur pobeda i vrati se na prvo mesto, a ono... šamar i lagani poraz) i onda potop protiv Endija u finalu. Identično loš ulazak u meč, govor tela sraman, psovke lete u svim pravcima i smerovima, vidna uzrujanost i nervoza i naravno, na kraju, rutinski poraz. Štaviše, ukoliko me sećanje dobro služi, tu se još i koprcao u drugom setu i imao neke brejk lopte, danas ni da primiriše toj situaciji. Malom Saši svaka čast, potpuno zaslužena pobeda i 1. Masters u sigurno bogatoj karijeri. Oduševio me je svojom smirenošću i pribranošću i u tom istom stilu i okončao susret sa Noletom. Idemo dalje, pa šta bude u Parizu. Bilo bi lepo videti Novaka i Rafu u još jednom finalu na Šatrijeu, mada videćemo koliko je to i ostvarivo.

ZoranNS

pre 6 godina

Đoković pokazao napredak u formi, osvojio drugo mesto bez trenera, sve u svemu dogodilo se ono što je realno, zverev bio bolji na terenu.

Bojan

pre 6 godina

za vas koji ismevate ovog sto proglasava 30 godina za duboku starost, nije daleko od istine, federer, nadal i nole su pomerili prosek pbeda navise u poslednje vreme zbog svoje dominacije, ali nezavisno od toga, i njihove najbolje godine su bile 23-27, tad su i ostvarivali najbolje rezultate, ovo posle je sve bonus, Federer je od kako ima 30+ u vrhu, ali ipak, za sedam godina 3 slema je za njegov renome daleko od uspesnog. Toliko su i Endi i Vavrinka uzeli u tom periodu

Nit

pre 6 godina

Zverev je igrao veoma dobro. A i Novak je igrao dobro. Samo je bio manje precizan nego protiv Tima. Ne vidim razliku u taktici u odnosu na mec od subote, samo je Zverev imao bolji servis i stizao je mnogo toga. Svaka cast obojici. Srecno obojici u RG.

Džoni

pre 6 godina

Nole ako krene meč svojim servisom automatski gubi sa 1:0. Neverovatno loše servira taj prvi gem u meču i u zadnje vreme njim obilato čašćava protivnike.

anica

pre 6 godina

Prvo cestitke Sasi na prvencu. Defnitivno mi se izdvaja od cele mladje garde. Nece biti da nije nista spec odigrao kako neko pise, Zverev je danas pokazao svu lepotu ovog sporta, decko nema jedan los udarac. Novak je bio pasivan, ali ga je Zverev naterao na to, plus odlicna serva. Mora se priznati da ga je nadigrao. Imala sam nadu posle meca od sinoc, ali danas sve suprotno. Steta na propustenoj sansi, ali je ovo normalno u sportu, bitno mi je da se Nole trgao koliko toliko i da ide na bolje.
Ono sto hrabri je finale, i sansa da se jos popravi do Roland Garosa.
Ps. Nisam bas srecna sto ce mu Agasi biti trener.

veliki strumf

pre 6 godina

Prvi gem, i odmah se zafrkava serviranjem druge serve u forhend. Ajde sto nije pogodio nijedan drugi servis, ali pokopati sebe drugim servama u forhend, da iznenadi protivnika... Bas ga je iznenadio! A to radi stalno, godinama unazad i uvek na svoju stetu. Zato ovaj ispuca sve prve serve i lagano do 2-0. Zverev za sada odlican, u svim aspektima igre, i u ofanzivi i u defanzivi.

garfild

pre 6 godina

Jednostavno protiv ovakvih servera ne smije da sw gubi prvi gejm u mecu,samo im se daje vjetar u ledja...Sjetite se kako je Novak na yaj nacin hranio Kiriosa,izgubi na pocetku svoj servis i onda treba to nadoknaditi.

neko to od gore vidi sve

pre 6 godina

Nijedan profi igrac ne bi sebi smeo da dozvoli ovakav pristup mecu.
Svako moze da izgubi, ali ne na ovakav nacin. Nole je bio potpuno odsutan, iznerviran,nemotivisan i iritantan.
Naravno ,Zverevu cestitke na zasluzenoj pobedi.

Garo Tz

pre 6 godina

Zverev " samleo " Novaka za svoj 1 masters u karijeri ! Finalista je isfrustriran ali je ipak rekao da je ovo jedan od najvažnijih turnira na šljaci pohvalio domacina na italijanskom iako su mu tereni prethodnih dana ličili na krompirište .

doktor

pre 6 godina

Zverev odigrao velemajstorski i to je glavni razlog. Dečko, ako ovako nastavi, za par godina je na vrhu. Đoković bi možda mogao da se vrati, ali mnogo kockica moraju da se slože u njegovoj glavi.

OgiZe

pre 6 godina

nema sanse@
Ni Bolt nije ni blizu idealnog sprintera po toj logici, ali sve odvaljuje već 10 godina. Bilo je pitanje kad će se neko takav krakat pojaviti i sa savršenom progresijom i ubrzanjem. Tako mislim i za Zvereva. Momak je mlad, otprilike u isto vrijeme kao i Novak je uzeo prvi masters. Po meni je najkompletniji od ovih novih nada, nevezano za današnji meč. I usput, Federer je najkasnije počeo osvajati titule ali zato kad je krenuo...

zainteresovani

pre 6 godina

@Djordje

Crni Djordje dobro sam vas ja razumeo, nego njegovi dometi su danas ovakvi kako je igrao protiv Zvereva. Necu da kazem da i corava koka ubode jaje, jer on vise ne zeli da trenira da bi se vratio na vrh. Dokazati i da vegan moze ne ide, pogotovu sa zivotnom filozofijom koju pomodarski pokusava da sledi "pun ljubavi i mira" uz protivrecno ponasanje na terenu, totalno gubljenje moralnog kompasa. Ne smeta to kada pobedjuje, ali primecuje se kada gubi, jel? Ne polazite mnogo na RG, nije bitan rezultat vazno je da sirimo ljubav, jel tako?
Pozdrav

RF

pre 6 godina

informisite se pa pisite. hale, queens su 250. strucnjaci neki ocito.
(veliki strumf, 21. maj 2017 17:06)

Od prosle godine su 500 serije.

Adam Jensen

pre 6 godina

Zaslužena pobeda Zvereva danas. Nema dileme - bio je bolji u svim segmentima igre. Novak je opet odigrao onako kako je igrao poslednjih meseci (čitaj: slabo), ali to ne umanjuje činjenicu da je Zverev pokazao da je kompletan igrač i da ima sve udarce + glavu (ono što, recimo, Mareju fali). Svaka čast! A Novaku sve najbolje!

Vladan R

pre 6 godina

Na neki nacin ponovio se zavrsni masters, i po Novakovoj igri i po komentarima. Slicno kao i u mecu sa Nisihorijem, Novak juce protiv Tima, jeste kvaltetno odigrao, ali je rival odigrao isuvise lose, da bi se mogao steci realan utisak o stvarnom kvalitetu Novakove igre. Na zalost u finalu je protiv Zvereva, kao onomad sa Marejem, doslo do otreznjenja za euforicne navijace. Nekog pomaka u odnosu na prethodnih nekoliko meseci ima. Ako nista drugo stigao je do finala. Ipak za bolje rezultate, potreban je mnogo veci kontinuitet dobrih igara. Sve u svemi, i pored pomenutog pomaka, forma je podaleko od potrebne, da bi kao do pre godinu dana, ishod meca u najvecem zavisio od samog Novaka.

Hm

pre 6 godina

Izgubio isto onako kao Nadal od Tima sa istim brojem gemova. Da li je u najavi smena generacija ili su dva mlada tenisera imali svoj dan a a ova dva velika sampiona nisu to cemo saznati u nastavku sezone. Bice zanimljivo do kraja godine.

max

pre 6 godina

Opet povratak na staro za Novaka,loša igra već duže vreme.. ..Mora se priznati mali Zverev lupa loptice iz svih pozicija i ima nezaustavljive serve . Budućnost tenisa .

Realist

pre 6 godina

@texo 
Da li si ti svestan sta si napisao. 
Kazes "tek je usao u tridesetu". 
Pa da imas blage veze sa zivotom znao bi da se 80% svih svetskih sportista u svim sportovima penzionisu sa 29-30 godina. 
30 godina je za bilo koji sport, pa i za tenis DUBOKA STAROST. 
Novaku svaka cast sto i u tim godinama uspeva da dodje do finala na ovakvim turnirima. To sto Novak, Nadal i Federer i posle 30 godina uspevaju da stizu do finala i osvajaju titule, samo znaci da su oni pomerili te ljudske granice na neki nadljudski nivo. 
Ali nisu ni oni nikakvi vanezmaljci, vec ljudska bica i za svako postovanje je sve sto urade posle tridesete u sportu kojim se bave. 

Vecina vas kada napuni 30 godina, vise nije u stanju ni da posteno potrci, a kamoli nesto drugo. Zato pokrijte se usima i ne lupetajte gluposti.
(realno, 21. maj 2017 18:03)

Ajde, Federer da 36 godina, Nadal 31 godinu, Wawrinka 32.
Ali zasto Djokovic pomera bilo koje granice kad nema jos ni 30.
Npr. Federer je sa 29 godina osvojio 2 GS.

Lule

pre 6 godina

Kaže neka Ana tu dole da je ovo "veliki uspeh" i takodje da se "Nolo diže". Ja kažem na to "kakav li je život kada kod očiju hoćeš da si slep".

Cestitke Zverevu

pre 6 godina

Ovo je sve normalno. Mladi dolaze, osecaju da stari gube ritam. Cestitam klincu na hrabrosti I prvoj masters tituli.

Sto se tice optuzba za doping od sveznalica odozdo, bas mi je drago da neko sa ovih prostora ima toliku strucnost da objasni dopin Novaka I Nadala gledajuci samo njihove igre na turnirima preko TVa. To ne moze ni najveci expert, a mi imamo I takve izgleda.

glupost nema granica

pre 6 godina

Kao Nadal tako I Nole ima posledice od dopinga,to objasnjava drasticnu razliku u igri juce I Danas,Nadalu se slicno desilo protiv Vavrinke u finalu Australia opena,nije on kriv,prosto je upao u Tu masinu
(dara, 21. maj 2017 23:55)

Šta je sa dopingom Nadala na AO ne znam, ali u finalu 2014, za poraz nije bio razlog doping, nego otvorene krvave rane od žuljeva na levoj ruci. Moguće da bi izgubio dvoboj i bez toga, ali ovo navedeno je bilo sigurno velik hendikep. Unatoč tome nije predao meč, jer nije želio umanjiti pobedu Wawrinki. A koliko je ovaj to znao poštovati može se videti posle dvoboja. Ima sve na You tubu, pa izvoli, a ne da se pišu gluposti kako kome padne na pamet.

Servis

pre 6 godina

Protiv bombardera Djokovic nema sta da trazi ovako nespreman, noge ukopane u mestu na svakom udaricu kasni,sve odraz fizicke nespremnosti!!

Filipred

pre 6 godina

Toliko nervozan,toliko nezainteresovan,i toliko neprofesionalno predat poen na kraju,samo ju je pukao preko terena u aut,nije ni pokušao da spase meč loptu.Nazad na mesište.

Miomir

pre 6 godina

Amor & paz, deljenje poljubaca..., nikako ne ide sa takvim frustracijama. Ne mogu da verujem da tako iskusnog i trofejnog igraca, nekoga ko je bio mentalno jak, spasavao ne znam koliko mec lopti sa mnogo vecim smirenjem nego sto ga sad propagira, vetar moze toliko da izbaci iz takta? Sve ide iz glave, od pocetka meca se videlo da ce izgubiti, kako i zasto samo on zna...?

Mama tri praseta

pre 6 godina

Juče su svi uzleteli, danas se potvrđuje neprijatna istina, da prave promene na bolje ne može biti dok Novak voli i miri, meditira, živi u virtuelnom svetu, suštinski odvojen od porodice i prijatelja. Neprijatno ponašanje na terenu, smušeni Marko u boksu, loš tenis, lutanje u svakom smislu..

Sinki

pre 6 godina

Da li je moguce da Novak sebi dozvoljava da odigra tako mlako svoj prvi gejm,znajuci dobro kako je Zverev dobar server...Tenis je mentalna borba,serveri poput Zvereva dobiju odma na samopouzdanju kada oduzmu servis protivniku i pocnu fenomenalno da serviraju.Treba sad vratiti brejk,ni malo lako.

Dragan

pre 6 godina

Novak, nazaost ni blizu kao protiv Tima.Sta se desilo, Novak danas previse nervozan.Treba odati priznanje mladom Zverevu, danas je igrao bez gteske.Novakov servis danas, kao i pre sto je poklanjao svoj servis na startu.Tesko je juriti rezultat, kada izgubis svoj servis, protiv ovako danas dobrog servera. Novak danas ispod minimuma, ali ide na bolje.Sada vise treninga i pripreme za RG,ako ima nameru da odbrani od prosle godine, sto ce biti veoma tesko.

Xfaktor

pre 6 godina

Prva partija gde gubi svoj servis je odlucila, jer je posle toga igrao u grcu. Mora se napraviti taktika za Zvereva i Kyrgiosa ili ce u suprotnom izbacivati ga redovno.

zainterosovani

pre 6 godina

Danas krst sutra kamen i obrnuto, pomodarstvu nema kraja... Ne kazem da mora nesto ali ovako, patetika. Ovoga puta ni onaj iz Hilandara nije pomogao. Ukoliko uskoro ne pomogne sam sebi ne vidim ko ce. Roditelji na kilometar od Marka i zene. Titule vise nisu vazne, spasi svoj zivot sinko...

anica

pre 6 godina

(VUK, 22. maj 2017 11:09)
Opet ti o nekoj sramoti, neprijatnosti, opet treba necega da se stidim, a ti krsni udarac od salate, dodajes na liste, siris i to sve izokola... ne ide to tako Vule...to smo razjasnili. Ocigledno je po tvojim komentarima da vodis racuna o ishrani i da si sportista, bravo...to je odricanje. Medjutim, Ne unositi Masnoce bilo kog porekla, proteine iz mleka koje ne moze zameniti bilo koja namirnica, meso... od cega je izgradjena misicna masa, od cega se dobija snaga, ako ima zdravstveni problem Vuce kako ti kazes, to je drugo. Kako je onda jos uvek ostao da igra tenis?!
Znam da ima problema sa glutenom, ali je naknadno jos promenio ishranu...uz dolazak gurua koji je udario Final Touch. Mislim, da se razumemo, kod Novaka niko nista ne kaze jasno, cas hoce da igra tenis gladan kao VUK, cas mu tenis nije prioritet, cas ljubav mir sreca, cas psuje sve redom. Nikakav poblem, ali neka kaze, ipak smo mi neki navijaci.
Ako Amore voli dijetalno moze jer ne zapinje fizicki, ocigledno da malo rucki jer je fit, ali profesionalni sportista na salati bez mesa i nesrecnim cia semenkama, ne moze opstati.
Moze ishrana da se iskombinuje sasvim korektno da bi gubio kalorije...a da nisi gladan...slobodno svrati, za tebe ce imati repete. Malo sampinjoni, salatice, malo pileci file...

:D

pre 6 godina

@Ana

Kakav Novak, takvi i navijaci hahah :D To je zavaravanje, sto se i videlo u finalu. I Del Potro i Tim su odigrali ocajno, a Novak je odigrao dobro. To je to. Treba mnogo vremena da se vrati makar priblizno onom sto je bio. I iskreno takvom igrom i nije zasluzio da osvoji titulu.

veliki strumf

pre 6 godina

Glupo izgubljen prvi gem, u kome je igrao potpuno nerezonski, nepotrebno je kostao prvog seta. Zverev servira odlicno, takodje odlicno i igra, Novaku za sada ne daje nikakve sanse za brejk. Neverovatno kako iskusno igra. Ritern je potpuno zakazao u 1. setu, jer i kad je na loptici Novak cesto ne uspeva da vrati servu.

Yut

pre 6 godina

Za ove sto pitaju zasto se nijedan masters ne igra na travi: odrzavanje trave je daleko teze i skuplje nego sljake, narocito betona. Godine su potrebne da se jedan turnir presaltuje sa jedne na drugu podlogu, a nije ni isplativo. Vrlo malo turnira se igra na travi: Hale, Hertogenbos, Queens, i to su sve 250, cak ni turniri serije 500! Za masters treba puno para - nagrade su ogromne. Nije to tek tako - ajde da budemo masters.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 21. maj 2017 16:44)
Hale i Kvins su ATP500 serije

RF

pre 6 godina

RF ce na Vimbldonu najmanji problem biti Nadal,Novak i Endi, ima mnogo veci problem u vidi Zvereva i Kirijosa.Dobri serveri , dobro igraju sa osnovne linije, mladi , gladni uspeha i zeljni da se dokazu. Ali posto je forma prolazna a klasa vecna , jedva cekam da vidim RF kako ce se snaci sa njima.

zainteresovani

pre 6 godina

@sasa jokic

Izvini Sasa, a gde je on bio pa se vratio? Objasnih "Djordju" da je danasnja igra pravi odraz stanja, onaj bljesak juce i nemoc Dominicova koji bljesne pa podbaci.
Znaci spusti loptu na zemlju i pocni da iscekujes bolju igru ako resi da RADI kao nekada a ne samo verbalno da ti daje nadu. Eto sada sa Agasijem "moze po trofej u RG!" Ko jos da poveruje u tu praznu pricu? Ali greshim, ima ih ovde... Na zalost. Pozitivna kritika nije na odmet.

hladiša

pre 6 godina

U subotu protiv Thiem-a Đoković je bio u modu "odio & guerra" (mržnja i rat), a u nedelju protiv Zvereva se opet vratio u mod "amor & paz".

Trebalo bi ipak neko strucan to da pogleda, a to nije teniski trener.

branimir

pre 6 godina

Ma ja mislim da Nole ta takmičenja više ne uzima tako ozbiljno. On olako dođe među 8 među 4, uzme nešto para i ide kući. Nama više pobedničkog žara u njegovoj igri. Trebao bi da se bavi nečim drugim ali šta da radi kad na ovaj način može najlakše da zaradi nešto para...

zainteresovani

pre 6 godina

@VUK

Uz svo postovanje, uprska ga sa onim "sve ostalo je za zutu stampu..." Pa upravo toga ima oko njega i njegove karijere sada i SAM to proizvodi, servira ljudima sirom sveta. Neko ce prihvatiti lazno moralisanje, neko kult srca i mira, dok njegovo pomodarstvo (cas krst cas kamen, cas vegan cas jaja i riba??) pokazuje njegovoj i generacija mladjoj od njega da je to u redu a Boga mi i starijim napaljenim koji su svoje uspehe i uspehe svoje dece gledali kroz njega. Sada ce i rijaliti, 5 zemalja je vec otkupilo, Srbija jos uvek nije, uvodi nas u njegov svakodnevni zivot joge i meditacije i eto, neko prati razumno, neko podleze. Nihova stvar i pravo, privatnost njegova vise nije u pitanju i ono "ostavite ga na miru" vise ne pije vodu, dok smo bili potrebni kada se penjao na lestvici popularnosti i teniskoj bili smo dobri. Dakle, ili jesi ili nisi, hoces da udaras lopticu profesionalno (jednom rece nije mu prioritet) ili ces da filozofiras (i naucis kako to stvarno treba da se radi) ne trebaju mu drveni advokati, nije jedini sportista koji ima porodicu i svakoj kritici je legitimno podlozan!

Pozdrav!