Subota, 20.05.2017.

16:30

Bertomeu potvrdio: EL igrači bez kvalifikacija

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu potvrdio je da igrači koji budu nastupali u ovom takmičenju neće moći da igraju za nacionalne timove u novom FIBA kalendaru.

Izvor: PT

Bertomeu potvrdio: EL igraèi bez kvalifikacija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

misko

pre 6 godina

"Ja sam uvek na strani FIBA-e protiv ULEB-a. Nije FIBA idealna, ali ULEB je po meni projekat koju nema buducnost. Da bi ULEB bio uspesan mora biti zatvorena liga, mora postojati ujednacenost finansiskih zakona zemalja ucesnika i zemlje ucesnici moraju imati slican nivo standarda. Bez toga ULEB je projekat bogacenja nekih ljudi. Ako ULEB projekat uspe ( sto sumljam), to ce biti zatvorena liga u kome nece biti kliba iz Srbije a verovatno ni iz Rusije. Jos da dodam, ne krivim ljude iz ULEB-a, oni samo rade svoj posao. I ja radim moj posao za pare. Oni ne rade nista protiv zakona, a oni koji ne osecaju kosarku emotivno kao mi, ne vide ti nista nemoralno.
(Ja, 20. maj 2017 20:37)"

"sumljaj" i dalje...ali za pocetak kreni ponovo u skolu... I nauci pravopis... A mozda i ja gresim.. Moguce je da se sad i ovako pisce i izgovara... Vuk Karadzic se prevrce...

323

pre 6 godina

@323

Nije rec o EP i SP, vec o sumanutim kvalifikacijama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dex, 20. maj 2017 19:05)

Ma slazem se da su kvalifikacije glupost, one su za SP i EP a za njih se nedozvoljava da igraju odredjeni igraci? E sada da stavimo na papir koji su sve to igraci i koliko tu timova moze da se napravi a ko ce da igra? A i kada prodju, opet NBA brani najboljim igracima da igraju za drzavni tim? Samo se oslabljuju reprezentacije a istovremeno kada ne igraju najbolji slabi i kvalitet? I sta se dobija takvim takmicenjima?

Miroslav

pre 6 godina

Ovo je logičan i očekivan KONTRA UDAR na Fibu ... Bartolomeu im je Nudio razne dogovore, ali oni misle da znaju Bolje, a nisu svesni koliko su Šuplji ...

počinje KONAČNI obračun EL i FIBE ... ishod za par godina = FIBA se GASI !!!

Moo

pre 6 godina

Fiba je idiotska organizacija koja hoce da kontrolise sve i direktno je odgovorna za srozavanje i amaterizam u evropskoj kosarci. Zbog cinjenice da nije nista doprinela unapredjenju bakseta non stop i jeste u sukobu sa nba i evroligom. Fiba ce unistiti reprezentativnu kosarku jer nece da prihvate da profesionalizacija kosarke je put do dizanja kvaliteta a u tom sistemu reprezentazije postoje kao sekundarne, bitne ali sekundarne. A oni namerno prosiruju kalendar i dodaju kvalifikacije kako bi ispalo da sta svi treba da ne igraju kosarku za pare nego iz ljubavi za drzavu.

yxcvbnm

pre 6 godina

Ovakav sistem sporta generalno vodi u unistenje, a tako i treba jer je sve otislo predaleko! Najbolje ga vratiti na nivo amaterskog! Nekada je sirotinja igrala, bogati gledali, danas je obrnuto.

radnik

pre 6 godina

Evropska kosarka mora da se ugleda na fudbalski sistem takmicenja...inace zatvaranje liga dovodi do besmisla takmicenja i smanjenja interesovanja za kosarku koja i onako nije preveliko. otvaranjem mogucnosti da i klubovi iz slabijih liga ucestvuju u elitnim takmicenjima drzi i siri popularnost fudbala , a kosarku samo zatvaraju.. zamislite da najbolji fudbaleri ne igraju na reprezentativnim takmicenjima . ovaj lik kao da gleda da ugasi svako interesovanje za kosarku.

Komša

pre 6 godina

Ako ćemo pošteno,ranije su profesionalci bili odvojeni od amatera- NBA košarkaši nisu učestvovali na OI,SP...
Onda su odlučili prvo da NBA božnstva udostoje smrtnike svojim ućešćem na OI,pa onda da Evropska košarka krene putem NBA.
Niko nije računao (ili im nije bilo bitno) da će kad tad ekonomski interes biti u siprotnosti sa interesima sporta - klub kupi igrača i ne želi da se njegova imovina arči badava.Tačka- nema dalje.Ugovor je ugovor.
Pokušaj FIBE da organizuje svoje takmičenje kao pandan EL je tragikomičan.
Ili nek 100% odvoje amatersku košarku kao ranije ili neka prestanu da glume ludilo.

Ja

pre 6 godina

Ja sam uvek na strani FIBA-e protiv ULEB-a. Nije FIBA idealna, ali ULEB je po meni projekat koju nema buducnost. Da bi ULEB bio uspesan mora biti zatvorena liga, mora postojati ujednacenost finansiskih zakona zemalja ucesnika i zemlje ucesnici moraju imati slican nivo standarda. Bez toga ULEB je projekat bogacenja nekih ljudi. Ako ULEB projekat uspe ( sto sumljam), to ce biti zatvorena liga u kome nece biti kliba iz Srbije a verovatno ni iz Rusije. Jos da dodam, ne krivim ljude iz ULEB-a, oni samo rade svoj posao. I ja radim moj posao za pare. Oni ne rade nista protiv zakona, a oni koji ne osecaju kosarku emotivno kao mi, ne vide ti nista nemoralno.

Vucko

pre 6 godina

Sa ovom nesposobnom Fibom se svi sprdaju. Tako je kada su prodali prava Ulebu da organizuju EL, sada bi da vrate, ali kasno Marko na Kosovo stize. Umesto sto sada teraju inat, bolje da se povinuju, kada su vec izgubili rat, nego da se dalje brukaju, kakve ce to kvalifikacije biti bez igraca iz EL i NBA, sa trecerazrednim igracima, totalna degradacija kosarke.

stojan

pre 6 godina

hoce da unisti reprezentacije,kao po ugledu na nba,uzmi sine sastavi nebitno ko dobije olimpijakos ili fener,protiv kavsa ili ratnika pa ces onda videti gde si

nikosgalis

pre 6 godina

E ko je slušao šta je davno govorio Duci Simonović, legenda, sad vidi da je čovek bio u pravu...moderni sport je magla...zbogom...

323

pre 6 godina

Na ovaj nacin se unistavaju drzavni timovi, odnosno reprezentacije. Cemu EP ili SP ako najbolji ne mogu da igraju jer im neko neda? Sta znace onda te medalje ako su je izborili oni koji nisu najbolji?

milos

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.
(Milan1989, 20. maj 2017 16:33)
U tome i jeste problem - UEFA organizuje oba fudbalska takmicenja, i EP i LS, a u kosarci FIBA organizuje EP i SP, a privatno udruzenje klubova koje se zove ULEB organizuje Evroligu i Evrokup. Mislim da nas slican scenario ceka i u fudbalu, najjaci evropski klubovi ce se za koju godinu otrgnuti od UEFE i nacionalnih fudbalskih saveza i organizovati neke svoje fudbalske lige. Tako i treba, jer klubovi su nosioci i finansijeri profesionalnog sporta, sta njih i igrace briga za reprezentaciju i nacionalne saveze. Mislim da nas slicno ceka i u odbojci, rukometu...

Dušan

pre 6 godina

Nije daleko dan,kada nijedan klub sa prostora bivše Jugoslavije neće moći u Evroligu,nego samo u Evrokup.
Tada ćemo ga svi psovati,ali biće kasno.

Neko iz mase

pre 6 godina

Do sad su kvalifikacije u kosarci igrane samo za Euro a najboljih 6-7 reprezentacija na Evropskom prvenstvu bi se kvalifikovale za svetsko i tako sa ostalih kontinentalnih prvenstava (u zavisnosti od toga koliko je koji kontinent dobijao mesta). Ovo je prvi put da FIBA luduje sa kvalifikacijama za svetsko...

smogovac iz Humske

pre 6 godina

@Tolle
Nazovite stvari pravim imenom. Ti si pametniji od @car Uros Prejaki, njemu daju dve reči da napiše.
Polako tek ćeš da puknes od muke . Ide finale KLS odradice vas ovi navedeni . A u reprezentaciji Vi već poodavno niste ništa.
Ionako gledaš tuđe već godinama .

agrobanka,kosovo,fmp,devedesete,krediti...

pre 6 godina

Bartomeu=Covic...sve za korist,za prevare,pare,mesetarenja,nista posteno,nista za dobrobit kosarke.Lik kaze "ukoliko najbolji igraci ne igraju za reprezentaciju nece biti navijaca i smanjice se popularnost nacionalnih timova",uzas.Sad cekamo obavestenje cuvenog biznismena i politicara iz devedesetih koji je branio svojevremeno igracima iz mladjih kategorija svog privatnog kluba da igraju za Srbiju.

Dovla

pre 6 godina

Ja bih stvarno voleo da vidim tu lobanju koja je smislila kvalifikacije. Ili mu je mozak zakržljao ili ga nema. Za mene je reprezentacija svetinja, ali ovde su tako za...li ovi iz FIBA da to nije normalno. Tamo neko ozbiljno radi protiv svetske košarke, a sad koliki su tačno (novčano) razlozi za tako nešto možda saznamo jednog dana. Ništa, zovi Grušanovića, mislim da bi i sad umeo da pojasni neke stvari. Doduše, ni nama niko nije kriv što nam je KLS Poljoprivredno-stočarska liga (svaka čast ljudima koji rade i igraju).

Raúl Marcelo Bobadilla

pre 6 godina

SASA GROBAR...Ajde mi prevedi na Srpski sta je to REPKA?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cigan, 20. maj 2017 17:27)

Svaka čast na komentaru! Ja bih još zamolio da mi se na srpski jezik prevede reč tekma. Dve najodvratnije reči koje se mogu pročitati u komentarima. o onima što pišu Oly i Dačka, da ne trošim reči.

M.kalenegdan 2

pre 6 godina

Tacno se oseti koji komentar pise komsija mali. Zavist izjeda a Zvezda slaze li slaze trofeje i jos ce... A sve kao oni brinu za Srpsku kosarku i Srpsku reprezentaciju! ps. Birca posto ne igra uleb moze da bude kapiten reprezentacije!!!!!

Mилош

pre 6 godina

Predpostavljam da je ovo samo još jedna bitka između ULEB-a i FIBE. Verovatno u ugovoru između FIBA i ULEBA o ustupanju najjačeg evropskog takmičenja stoji da ULEB mora da prilagodi svoj kalendar sa obavezama reprezentacija u kvalifikacijama i na glavnim takmičenjima. Predpostavljam da su pravnici FIBE našli rupu u ugovoru i sada pritiskaju ULEB...

marko

pre 6 godina

Stav Evrolige je da je FIBA sama izabrala da se odrekne učešća najboljih igrača u kvalifikacijama time što ih organizuje u toku NBA sezone i da zato ni EL ili bilo koja druga liga ne treba da ima obavezu da pušta igrače u to vreme. FIBA se grdno ponosi time da je danas i NBA u njenom članstvu iako je jasno da će NBA uvek raditi po svome i neće pustiti FIBA da joj se u bilo šta meša, dok se od EL očekuje da bude sluškinja FIBA i radi sve što se nekome u Švajcarskoj ćefne. FIBA je inače krenula putem sve veće centralizacije, dok je ranije odnos između FIBA Europe i FIBA bio sličan kao između UEFA i FIFA, danas je to praktično jedinstvena organizacija koja hoće da nametne jedinstvena rešenja za ceo svet. Ako žele da očuvaju svoj sistem takmičenja, moraju da reformišu organizaciju tako da u njoj sve interesne grupe budu adekvatno reprezentovane, a ne da nameću neka grandiozna rešenja koja niko van FIBA ne želi.

Cacak

pre 6 godina

Prosle godine su ucenama hteli da nateraju timove da igraju njihovo presmesno takmiceje. Sad opet nesto izmisljaju i opet ce svi da ih iskuliraju.
Vec vidjeno

....

pre 6 godina

Pa kako da(recimo naš primer) Jokić leti iz Denvera za Beograd, odigra utakmicu za reprezentaciju u BG ili negde drugo u Evropi, pa se vrati u Denver i odigra na primer 5 utakmica za 10 dana. Ko to normalan može izdržati? Isto i za Evropu. Zvezda ima tri utakmice nedeljno i Partizan ako bude igrao LŠ ili EC, pa da igrači izdrže to sve. Kako? To Fiba živi u nekom svom svetu.

Cacak

pre 6 godina

O ne, nece nam igrati Dzenkins....oh wait. Htedoh reci da nam nece igrati Nejt Volt....oh wait. Dangub....ah da, on svakako ne igra. Kuzm.....ah da, on svakako nema mesta pored Raduljice, Jokica i Marjanovica. Pustite bar LeBranka, da nas se siri spisak ponovo plasi!
(Tolle, 20. maj 2017 16:47)

Nece nam igrati Teo, Bogdan, Jovic, Simonovic, Kalinic, Nedovic, Bjelica, Kuzmic Jokic, Marjanovic... A ti mozda ces moci da pratis Bircu, on nece igrati EL sigurno. Na ovakvu vest, ti pises ove gluposti, sta drugo nego kompleks.

perperoglu

pre 6 godina

Kuda ide vise ova kosarka?Ko ce da igra za reprezentaciju,koja je svrha evropskog i svetskog prvenstva??Sport polako gubi smisao,postaje ogroman biznis u kome samo jedna stvar vredi.Novac!

Milan1989

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.

poznavalac

pre 6 godina

Fiba na proslim svetskom dozvolila Finskoj da igra her su joj dali milione,sad oce kcalifikacije sa Maltom,Madjarskom itd ...Cirkus.U fudbalu iz kvantiteta izadje kvalitet i uz to novac,u kosarci to nije slucaj sada niti je bio,a skoro sam uveren da nece ni biti( osim Amerike).

milanR

pre 6 godina

Ovo je dobro za nas. Igraci u domacoj ligi, EK ili Fiba LS ce imati dodatni motiv da igraju sto bolje ne bi li zasluzili poziv u reprezentaciju... Koliko igraca imamo po inostranstvu koji ne mogu da dobiju sansu.

U pravu je brat Djordi

pre 6 godina

Gospodo on nije protiv svetskog prvenstva on je protiv kvalifikacija za to prvenstvo. Nevidim sta je tu sporno. Sporna je Fiba koja maltretira saveze klubove i igrace...

Vz

pre 6 godina

E sad jos nacionalni savezi da saopste da ce kaznjavati igrace koji se ogluse o poziv za reprezentaciju i eto ti ga. Svi se ogradili, a igraci da sedni i da zaplacu.
Stvarno ste bre ludi i vi iz FIBA i vi iz ULEB-a i vi iz NBA.

Tolle

pre 6 godina

O ne, nece nam igrati Dzenkins....oh wait. Htedoh reci da nam nece igrati Nejt Volt....oh wait. Dangub....ah da, on svakako ne igra. Kuzm.....ah da, on svakako nema mesta pored Raduljice, Jokica i Marjanovica. Pustite bar LeBranka, da nas se siri spisak ponovo plasi!

Nikki

pre 6 godina

Ne mogu nba igraci ne mogu ni ovi i sta cemo sad? Ali ne krivim ih, gledaju svoje interese problem su ovi sto su sad odjednom izmislili te kvalifikacije? Cemu to sad, ovako je bilo ok... Kakve gluposti...

nista o nicemu

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.
(Milan1989, 20. maj 2017 16:33)

UEFA nije raspad kao FIBA, FIBA pokusava silom da bude glavna, a toliko godina su cutali, sad nek se cesu.

perperoglu

pre 6 godina

Kuda ide vise ova kosarka?Ko ce da igra za reprezentaciju,koja je svrha evropskog i svetskog prvenstva??Sport polako gubi smisao,postaje ogroman biznis u kome samo jedna stvar vredi.Novac!

Milan1989

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.

Vz

pre 6 godina

E sad jos nacionalni savezi da saopste da ce kaznjavati igrace koji se ogluse o poziv za reprezentaciju i eto ti ga. Svi se ogradili, a igraci da sedni i da zaplacu.
Stvarno ste bre ludi i vi iz FIBA i vi iz ULEB-a i vi iz NBA.

Cacak

pre 6 godina

O ne, nece nam igrati Dzenkins....oh wait. Htedoh reci da nam nece igrati Nejt Volt....oh wait. Dangub....ah da, on svakako ne igra. Kuzm.....ah da, on svakako nema mesta pored Raduljice, Jokica i Marjanovica. Pustite bar LeBranka, da nas se siri spisak ponovo plasi!
(Tolle, 20. maj 2017 16:47)

Nece nam igrati Teo, Bogdan, Jovic, Simonovic, Kalinic, Nedovic, Bjelica, Kuzmic Jokic, Marjanovic... A ti mozda ces moci da pratis Bircu, on nece igrati EL sigurno. Na ovakvu vest, ti pises ove gluposti, sta drugo nego kompleks.

....

pre 6 godina

Pa kako da(recimo naš primer) Jokić leti iz Denvera za Beograd, odigra utakmicu za reprezentaciju u BG ili negde drugo u Evropi, pa se vrati u Denver i odigra na primer 5 utakmica za 10 dana. Ko to normalan može izdržati? Isto i za Evropu. Zvezda ima tri utakmice nedeljno i Partizan ako bude igrao LŠ ili EC, pa da igrači izdrže to sve. Kako? To Fiba živi u nekom svom svetu.

Raúl Marcelo Bobadilla

pre 6 godina

SASA GROBAR...Ajde mi prevedi na Srpski sta je to REPKA?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cigan, 20. maj 2017 17:27)

Svaka čast na komentaru! Ja bih još zamolio da mi se na srpski jezik prevede reč tekma. Dve najodvratnije reči koje se mogu pročitati u komentarima. o onima što pišu Oly i Dačka, da ne trošim reči.

nista o nicemu

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.
(Milan1989, 20. maj 2017 16:33)

UEFA nije raspad kao FIBA, FIBA pokusava silom da bude glavna, a toliko godina su cutali, sad nek se cesu.

U pravu je brat Djordi

pre 6 godina

Gospodo on nije protiv svetskog prvenstva on je protiv kvalifikacija za to prvenstvo. Nevidim sta je tu sporno. Sporna je Fiba koja maltretira saveze klubove i igrace...

agrobanka,kosovo,fmp,devedesete,krediti...

pre 6 godina

Bartomeu=Covic...sve za korist,za prevare,pare,mesetarenja,nista posteno,nista za dobrobit kosarke.Lik kaze "ukoliko najbolji igraci ne igraju za reprezentaciju nece biti navijaca i smanjice se popularnost nacionalnih timova",uzas.Sad cekamo obavestenje cuvenog biznismena i politicara iz devedesetih koji je branio svojevremeno igracima iz mladjih kategorija svog privatnog kluba da igraju za Srbiju.

nikosgalis

pre 6 godina

E ko je slušao šta je davno govorio Duci Simonović, legenda, sad vidi da je čovek bio u pravu...moderni sport je magla...zbogom...

Cacak

pre 6 godina

Prosle godine su ucenama hteli da nateraju timove da igraju njihovo presmesno takmiceje. Sad opet nesto izmisljaju i opet ce svi da ih iskuliraju.
Vec vidjeno

Neko iz mase

pre 6 godina

Do sad su kvalifikacije u kosarci igrane samo za Euro a najboljih 6-7 reprezentacija na Evropskom prvenstvu bi se kvalifikovale za svetsko i tako sa ostalih kontinentalnih prvenstava (u zavisnosti od toga koliko je koji kontinent dobijao mesta). Ovo je prvi put da FIBA luduje sa kvalifikacijama za svetsko...

Dušan

pre 6 godina

Nije daleko dan,kada nijedan klub sa prostora bivše Jugoslavije neće moći u Evroligu,nego samo u Evrokup.
Tada ćemo ga svi psovati,ali biće kasno.

Vucko

pre 6 godina

Sa ovom nesposobnom Fibom se svi sprdaju. Tako je kada su prodali prava Ulebu da organizuju EL, sada bi da vrate, ali kasno Marko na Kosovo stize. Umesto sto sada teraju inat, bolje da se povinuju, kada su vec izgubili rat, nego da se dalje brukaju, kakve ce to kvalifikacije biti bez igraca iz EL i NBA, sa trecerazrednim igracima, totalna degradacija kosarke.

Dovla

pre 6 godina

Ja bih stvarno voleo da vidim tu lobanju koja je smislila kvalifikacije. Ili mu je mozak zakržljao ili ga nema. Za mene je reprezentacija svetinja, ali ovde su tako za...li ovi iz FIBA da to nije normalno. Tamo neko ozbiljno radi protiv svetske košarke, a sad koliki su tačno (novčano) razlozi za tako nešto možda saznamo jednog dana. Ništa, zovi Grušanovića, mislim da bi i sad umeo da pojasni neke stvari. Doduše, ni nama niko nije kriv što nam je KLS Poljoprivredno-stočarska liga (svaka čast ljudima koji rade i igraju).

poznavalac

pre 6 godina

Fiba na proslim svetskom dozvolila Finskoj da igra her su joj dali milione,sad oce kcalifikacije sa Maltom,Madjarskom itd ...Cirkus.U fudbalu iz kvantiteta izadje kvalitet i uz to novac,u kosarci to nije slucaj sada niti je bio,a skoro sam uveren da nece ni biti( osim Amerike).

milos

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.
(Milan1989, 20. maj 2017 16:33)
U tome i jeste problem - UEFA organizuje oba fudbalska takmicenja, i EP i LS, a u kosarci FIBA organizuje EP i SP, a privatno udruzenje klubova koje se zove ULEB organizuje Evroligu i Evrokup. Mislim da nas slican scenario ceka i u fudbalu, najjaci evropski klubovi ce se za koju godinu otrgnuti od UEFE i nacionalnih fudbalskih saveza i organizovati neke svoje fudbalske lige. Tako i treba, jer klubovi su nosioci i finansijeri profesionalnog sporta, sta njih i igrace briga za reprezentaciju i nacionalne saveze. Mislim da nas slicno ceka i u odbojci, rukometu...

marko

pre 6 godina

Stav Evrolige je da je FIBA sama izabrala da se odrekne učešća najboljih igrača u kvalifikacijama time što ih organizuje u toku NBA sezone i da zato ni EL ili bilo koja druga liga ne treba da ima obavezu da pušta igrače u to vreme. FIBA se grdno ponosi time da je danas i NBA u njenom članstvu iako je jasno da će NBA uvek raditi po svome i neće pustiti FIBA da joj se u bilo šta meša, dok se od EL očekuje da bude sluškinja FIBA i radi sve što se nekome u Švajcarskoj ćefne. FIBA je inače krenula putem sve veće centralizacije, dok je ranije odnos između FIBA Europe i FIBA bio sličan kao između UEFA i FIFA, danas je to praktično jedinstvena organizacija koja hoće da nametne jedinstvena rešenja za ceo svet. Ako žele da očuvaju svoj sistem takmičenja, moraju da reformišu organizaciju tako da u njoj sve interesne grupe budu adekvatno reprezentovane, a ne da nameću neka grandiozna rešenja koja niko van FIBA ne želi.

yxcvbnm

pre 6 godina

Ovakav sistem sporta generalno vodi u unistenje, a tako i treba jer je sve otislo predaleko! Najbolje ga vratiti na nivo amaterskog! Nekada je sirotinja igrala, bogati gledali, danas je obrnuto.

Tolle

pre 6 godina

O ne, nece nam igrati Dzenkins....oh wait. Htedoh reci da nam nece igrati Nejt Volt....oh wait. Dangub....ah da, on svakako ne igra. Kuzm.....ah da, on svakako nema mesta pored Raduljice, Jokica i Marjanovica. Pustite bar LeBranka, da nas se siri spisak ponovo plasi!

M.kalenegdan 2

pre 6 godina

Tacno se oseti koji komentar pise komsija mali. Zavist izjeda a Zvezda slaze li slaze trofeje i jos ce... A sve kao oni brinu za Srpsku kosarku i Srpsku reprezentaciju! ps. Birca posto ne igra uleb moze da bude kapiten reprezentacije!!!!!

stojan

pre 6 godina

hoce da unisti reprezentacije,kao po ugledu na nba,uzmi sine sastavi nebitno ko dobije olimpijakos ili fener,protiv kavsa ili ratnika pa ces onda videti gde si

radnik

pre 6 godina

Evropska kosarka mora da se ugleda na fudbalski sistem takmicenja...inace zatvaranje liga dovodi do besmisla takmicenja i smanjenja interesovanja za kosarku koja i onako nije preveliko. otvaranjem mogucnosti da i klubovi iz slabijih liga ucestvuju u elitnim takmicenjima drzi i siri popularnost fudbala , a kosarku samo zatvaraju.. zamislite da najbolji fudbaleri ne igraju na reprezentativnim takmicenjima . ovaj lik kao da gleda da ugasi svako interesovanje za kosarku.

Miroslav

pre 6 godina

Ovo je logičan i očekivan KONTRA UDAR na Fibu ... Bartolomeu im je Nudio razne dogovore, ali oni misle da znaju Bolje, a nisu svesni koliko su Šuplji ...

počinje KONAČNI obračun EL i FIBE ... ishod za par godina = FIBA se GASI !!!

Komša

pre 6 godina

Ako ćemo pošteno,ranije su profesionalci bili odvojeni od amatera- NBA košarkaši nisu učestvovali na OI,SP...
Onda su odlučili prvo da NBA božnstva udostoje smrtnike svojim ućešćem na OI,pa onda da Evropska košarka krene putem NBA.
Niko nije računao (ili im nije bilo bitno) da će kad tad ekonomski interes biti u siprotnosti sa interesima sporta - klub kupi igrača i ne želi da se njegova imovina arči badava.Tačka- nema dalje.Ugovor je ugovor.
Pokušaj FIBE da organizuje svoje takmičenje kao pandan EL je tragikomičan.
Ili nek 100% odvoje amatersku košarku kao ranije ili neka prestanu da glume ludilo.

Nikki

pre 6 godina

Ne mogu nba igraci ne mogu ni ovi i sta cemo sad? Ali ne krivim ih, gledaju svoje interese problem su ovi sto su sad odjednom izmislili te kvalifikacije? Cemu to sad, ovako je bilo ok... Kakve gluposti...

smogovac iz Humske

pre 6 godina

@Tolle
Nazovite stvari pravim imenom. Ti si pametniji od @car Uros Prejaki, njemu daju dve reči da napiše.
Polako tek ćeš da puknes od muke . Ide finale KLS odradice vas ovi navedeni . A u reprezentaciji Vi već poodavno niste ništa.
Ionako gledaš tuđe već godinama .

323

pre 6 godina

Na ovaj nacin se unistavaju drzavni timovi, odnosno reprezentacije. Cemu EP ili SP ako najbolji ne mogu da igraju jer im neko neda? Sta znace onda te medalje ako su je izborili oni koji nisu najbolji?

Ja

pre 6 godina

Ja sam uvek na strani FIBA-e protiv ULEB-a. Nije FIBA idealna, ali ULEB je po meni projekat koju nema buducnost. Da bi ULEB bio uspesan mora biti zatvorena liga, mora postojati ujednacenost finansiskih zakona zemalja ucesnika i zemlje ucesnici moraju imati slican nivo standarda. Bez toga ULEB je projekat bogacenja nekih ljudi. Ako ULEB projekat uspe ( sto sumljam), to ce biti zatvorena liga u kome nece biti kliba iz Srbije a verovatno ni iz Rusije. Jos da dodam, ne krivim ljude iz ULEB-a, oni samo rade svoj posao. I ja radim moj posao za pare. Oni ne rade nista protiv zakona, a oni koji ne osecaju kosarku emotivno kao mi, ne vide ti nista nemoralno.

Moo

pre 6 godina

Fiba je idiotska organizacija koja hoce da kontrolise sve i direktno je odgovorna za srozavanje i amaterizam u evropskoj kosarci. Zbog cinjenice da nije nista doprinela unapredjenju bakseta non stop i jeste u sukobu sa nba i evroligom. Fiba ce unistiti reprezentativnu kosarku jer nece da prihvate da profesionalizacija kosarke je put do dizanja kvaliteta a u tom sistemu reprezentazije postoje kao sekundarne, bitne ali sekundarne. A oni namerno prosiruju kalendar i dodaju kvalifikacije kako bi ispalo da sta svi treba da ne igraju kosarku za pare nego iz ljubavi za drzavu.

misko

pre 6 godina

"Ja sam uvek na strani FIBA-e protiv ULEB-a. Nije FIBA idealna, ali ULEB je po meni projekat koju nema buducnost. Da bi ULEB bio uspesan mora biti zatvorena liga, mora postojati ujednacenost finansiskih zakona zemalja ucesnika i zemlje ucesnici moraju imati slican nivo standarda. Bez toga ULEB je projekat bogacenja nekih ljudi. Ako ULEB projekat uspe ( sto sumljam), to ce biti zatvorena liga u kome nece biti kliba iz Srbije a verovatno ni iz Rusije. Jos da dodam, ne krivim ljude iz ULEB-a, oni samo rade svoj posao. I ja radim moj posao za pare. Oni ne rade nista protiv zakona, a oni koji ne osecaju kosarku emotivno kao mi, ne vide ti nista nemoralno.
(Ja, 20. maj 2017 20:37)"

"sumljaj" i dalje...ali za pocetak kreni ponovo u skolu... I nauci pravopis... A mozda i ja gresim.. Moguce je da se sad i ovako pisce i izgovara... Vuk Karadzic se prevrce...

Mилош

pre 6 godina

Predpostavljam da je ovo samo još jedna bitka između ULEB-a i FIBE. Verovatno u ugovoru između FIBA i ULEBA o ustupanju najjačeg evropskog takmičenja stoji da ULEB mora da prilagodi svoj kalendar sa obavezama reprezentacija u kvalifikacijama i na glavnim takmičenjima. Predpostavljam da su pravnici FIBE našli rupu u ugovoru i sada pritiskaju ULEB...

milanR

pre 6 godina

Ovo je dobro za nas. Igraci u domacoj ligi, EK ili Fiba LS ce imati dodatni motiv da igraju sto bolje ne bi li zasluzili poziv u reprezentaciju... Koliko igraca imamo po inostranstvu koji ne mogu da dobiju sansu.

323

pre 6 godina

@323

Nije rec o EP i SP, vec o sumanutim kvalifikacijama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dex, 20. maj 2017 19:05)

Ma slazem se da su kvalifikacije glupost, one su za SP i EP a za njih se nedozvoljava da igraju odredjeni igraci? E sada da stavimo na papir koji su sve to igraci i koliko tu timova moze da se napravi a ko ce da igra? A i kada prodju, opet NBA brani najboljim igracima da igraju za drzavni tim? Samo se oslabljuju reprezentacije a istovremeno kada ne igraju najbolji slabi i kvalitet? I sta se dobija takvim takmicenjima?

Tolle

pre 6 godina

O ne, nece nam igrati Dzenkins....oh wait. Htedoh reci da nam nece igrati Nejt Volt....oh wait. Dangub....ah da, on svakako ne igra. Kuzm.....ah da, on svakako nema mesta pored Raduljice, Jokica i Marjanovica. Pustite bar LeBranka, da nas se siri spisak ponovo plasi!

agrobanka,kosovo,fmp,devedesete,krediti...

pre 6 godina

Bartomeu=Covic...sve za korist,za prevare,pare,mesetarenja,nista posteno,nista za dobrobit kosarke.Lik kaze "ukoliko najbolji igraci ne igraju za reprezentaciju nece biti navijaca i smanjice se popularnost nacionalnih timova",uzas.Sad cekamo obavestenje cuvenog biznismena i politicara iz devedesetih koji je branio svojevremeno igracima iz mladjih kategorija svog privatnog kluba da igraju za Srbiju.

U pravu je brat Djordi

pre 6 godina

Gospodo on nije protiv svetskog prvenstva on je protiv kvalifikacija za to prvenstvo. Nevidim sta je tu sporno. Sporna je Fiba koja maltretira saveze klubove i igrace...

Milan1989

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.

Cacak

pre 6 godina

O ne, nece nam igrati Dzenkins....oh wait. Htedoh reci da nam nece igrati Nejt Volt....oh wait. Dangub....ah da, on svakako ne igra. Kuzm.....ah da, on svakako nema mesta pored Raduljice, Jokica i Marjanovica. Pustite bar LeBranka, da nas se siri spisak ponovo plasi!
(Tolle, 20. maj 2017 16:47)

Nece nam igrati Teo, Bogdan, Jovic, Simonovic, Kalinic, Nedovic, Bjelica, Kuzmic Jokic, Marjanovic... A ti mozda ces moci da pratis Bircu, on nece igrati EL sigurno. Na ovakvu vest, ti pises ove gluposti, sta drugo nego kompleks.

milanR

pre 6 godina

Ovo je dobro za nas. Igraci u domacoj ligi, EK ili Fiba LS ce imati dodatni motiv da igraju sto bolje ne bi li zasluzili poziv u reprezentaciju... Koliko igraca imamo po inostranstvu koji ne mogu da dobiju sansu.

M.kalenegdan 2

pre 6 godina

Tacno se oseti koji komentar pise komsija mali. Zavist izjeda a Zvezda slaze li slaze trofeje i jos ce... A sve kao oni brinu za Srpsku kosarku i Srpsku reprezentaciju! ps. Birca posto ne igra uleb moze da bude kapiten reprezentacije!!!!!

Raúl Marcelo Bobadilla

pre 6 godina

SASA GROBAR...Ajde mi prevedi na Srpski sta je to REPKA?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cigan, 20. maj 2017 17:27)

Svaka čast na komentaru! Ja bih još zamolio da mi se na srpski jezik prevede reč tekma. Dve najodvratnije reči koje se mogu pročitati u komentarima. o onima što pišu Oly i Dačka, da ne trošim reči.

perperoglu

pre 6 godina

Kuda ide vise ova kosarka?Ko ce da igra za reprezentaciju,koja je svrha evropskog i svetskog prvenstva??Sport polako gubi smisao,postaje ogroman biznis u kome samo jedna stvar vredi.Novac!

....

pre 6 godina

Pa kako da(recimo naš primer) Jokić leti iz Denvera za Beograd, odigra utakmicu za reprezentaciju u BG ili negde drugo u Evropi, pa se vrati u Denver i odigra na primer 5 utakmica za 10 dana. Ko to normalan može izdržati? Isto i za Evropu. Zvezda ima tri utakmice nedeljno i Partizan ako bude igrao LŠ ili EC, pa da igrači izdrže to sve. Kako? To Fiba živi u nekom svom svetu.

Ja

pre 6 godina

Ja sam uvek na strani FIBA-e protiv ULEB-a. Nije FIBA idealna, ali ULEB je po meni projekat koju nema buducnost. Da bi ULEB bio uspesan mora biti zatvorena liga, mora postojati ujednacenost finansiskih zakona zemalja ucesnika i zemlje ucesnici moraju imati slican nivo standarda. Bez toga ULEB je projekat bogacenja nekih ljudi. Ako ULEB projekat uspe ( sto sumljam), to ce biti zatvorena liga u kome nece biti kliba iz Srbije a verovatno ni iz Rusije. Jos da dodam, ne krivim ljude iz ULEB-a, oni samo rade svoj posao. I ja radim moj posao za pare. Oni ne rade nista protiv zakona, a oni koji ne osecaju kosarku emotivno kao mi, ne vide ti nista nemoralno.

Komša

pre 6 godina

Ako ćemo pošteno,ranije su profesionalci bili odvojeni od amatera- NBA košarkaši nisu učestvovali na OI,SP...
Onda su odlučili prvo da NBA božnstva udostoje smrtnike svojim ućešćem na OI,pa onda da Evropska košarka krene putem NBA.
Niko nije računao (ili im nije bilo bitno) da će kad tad ekonomski interes biti u siprotnosti sa interesima sporta - klub kupi igrača i ne želi da se njegova imovina arči badava.Tačka- nema dalje.Ugovor je ugovor.
Pokušaj FIBE da organizuje svoje takmičenje kao pandan EL je tragikomičan.
Ili nek 100% odvoje amatersku košarku kao ranije ili neka prestanu da glume ludilo.

smogovac iz Humske

pre 6 godina

@Tolle
Nazovite stvari pravim imenom. Ti si pametniji od @car Uros Prejaki, njemu daju dve reči da napiše.
Polako tek ćeš da puknes od muke . Ide finale KLS odradice vas ovi navedeni . A u reprezentaciji Vi već poodavno niste ništa.
Ionako gledaš tuđe već godinama .

nista o nicemu

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.
(Milan1989, 20. maj 2017 16:33)

UEFA nije raspad kao FIBA, FIBA pokusava silom da bude glavna, a toliko godina su cutali, sad nek se cesu.

milos

pre 6 godina

Koja je ovo glupost, zamislite da UEFA zabrani da igraci koji igraju LS ne mogu da igraju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama, smesno i tuzno.
(Milan1989, 20. maj 2017 16:33)
U tome i jeste problem - UEFA organizuje oba fudbalska takmicenja, i EP i LS, a u kosarci FIBA organizuje EP i SP, a privatno udruzenje klubova koje se zove ULEB organizuje Evroligu i Evrokup. Mislim da nas slican scenario ceka i u fudbalu, najjaci evropski klubovi ce se za koju godinu otrgnuti od UEFE i nacionalnih fudbalskih saveza i organizovati neke svoje fudbalske lige. Tako i treba, jer klubovi su nosioci i finansijeri profesionalnog sporta, sta njih i igrace briga za reprezentaciju i nacionalne saveze. Mislim da nas slicno ceka i u odbojci, rukometu...

Dušan

pre 6 godina

Nije daleko dan,kada nijedan klub sa prostora bivše Jugoslavije neće moći u Evroligu,nego samo u Evrokup.
Tada ćemo ga svi psovati,ali biće kasno.

Cacak

pre 6 godina

Prosle godine su ucenama hteli da nateraju timove da igraju njihovo presmesno takmiceje. Sad opet nesto izmisljaju i opet ce svi da ih iskuliraju.
Vec vidjeno

nikosgalis

pre 6 godina

E ko je slušao šta je davno govorio Duci Simonović, legenda, sad vidi da je čovek bio u pravu...moderni sport je magla...zbogom...

323

pre 6 godina

Na ovaj nacin se unistavaju drzavni timovi, odnosno reprezentacije. Cemu EP ili SP ako najbolji ne mogu da igraju jer im neko neda? Sta znace onda te medalje ako su je izborili oni koji nisu najbolji?

Miroslav

pre 6 godina

Ovo je logičan i očekivan KONTRA UDAR na Fibu ... Bartolomeu im je Nudio razne dogovore, ali oni misle da znaju Bolje, a nisu svesni koliko su Šuplji ...

počinje KONAČNI obračun EL i FIBE ... ishod za par godina = FIBA se GASI !!!

misko

pre 6 godina

"Ja sam uvek na strani FIBA-e protiv ULEB-a. Nije FIBA idealna, ali ULEB je po meni projekat koju nema buducnost. Da bi ULEB bio uspesan mora biti zatvorena liga, mora postojati ujednacenost finansiskih zakona zemalja ucesnika i zemlje ucesnici moraju imati slican nivo standarda. Bez toga ULEB je projekat bogacenja nekih ljudi. Ako ULEB projekat uspe ( sto sumljam), to ce biti zatvorena liga u kome nece biti kliba iz Srbije a verovatno ni iz Rusije. Jos da dodam, ne krivim ljude iz ULEB-a, oni samo rade svoj posao. I ja radim moj posao za pare. Oni ne rade nista protiv zakona, a oni koji ne osecaju kosarku emotivno kao mi, ne vide ti nista nemoralno.
(Ja, 20. maj 2017 20:37)"

"sumljaj" i dalje...ali za pocetak kreni ponovo u skolu... I nauci pravopis... A mozda i ja gresim.. Moguce je da se sad i ovako pisce i izgovara... Vuk Karadzic se prevrce...

poznavalac

pre 6 godina

Fiba na proslim svetskom dozvolila Finskoj da igra her su joj dali milione,sad oce kcalifikacije sa Maltom,Madjarskom itd ...Cirkus.U fudbalu iz kvantiteta izadje kvalitet i uz to novac,u kosarci to nije slucaj sada niti je bio,a skoro sam uveren da nece ni biti( osim Amerike).

Nikki

pre 6 godina

Ne mogu nba igraci ne mogu ni ovi i sta cemo sad? Ali ne krivim ih, gledaju svoje interese problem su ovi sto su sad odjednom izmislili te kvalifikacije? Cemu to sad, ovako je bilo ok... Kakve gluposti...

Mилош

pre 6 godina

Predpostavljam da je ovo samo još jedna bitka između ULEB-a i FIBE. Verovatno u ugovoru između FIBA i ULEBA o ustupanju najjačeg evropskog takmičenja stoji da ULEB mora da prilagodi svoj kalendar sa obavezama reprezentacija u kvalifikacijama i na glavnim takmičenjima. Predpostavljam da su pravnici FIBE našli rupu u ugovoru i sada pritiskaju ULEB...

Vz

pre 6 godina

E sad jos nacionalni savezi da saopste da ce kaznjavati igrace koji se ogluse o poziv za reprezentaciju i eto ti ga. Svi se ogradili, a igraci da sedni i da zaplacu.
Stvarno ste bre ludi i vi iz FIBA i vi iz ULEB-a i vi iz NBA.

marko

pre 6 godina

Stav Evrolige je da je FIBA sama izabrala da se odrekne učešća najboljih igrača u kvalifikacijama time što ih organizuje u toku NBA sezone i da zato ni EL ili bilo koja druga liga ne treba da ima obavezu da pušta igrače u to vreme. FIBA se grdno ponosi time da je danas i NBA u njenom članstvu iako je jasno da će NBA uvek raditi po svome i neće pustiti FIBA da joj se u bilo šta meša, dok se od EL očekuje da bude sluškinja FIBA i radi sve što se nekome u Švajcarskoj ćefne. FIBA je inače krenula putem sve veće centralizacije, dok je ranije odnos između FIBA Europe i FIBA bio sličan kao između UEFA i FIFA, danas je to praktično jedinstvena organizacija koja hoće da nametne jedinstvena rešenja za ceo svet. Ako žele da očuvaju svoj sistem takmičenja, moraju da reformišu organizaciju tako da u njoj sve interesne grupe budu adekvatno reprezentovane, a ne da nameću neka grandiozna rešenja koja niko van FIBA ne želi.

stojan

pre 6 godina

hoce da unisti reprezentacije,kao po ugledu na nba,uzmi sine sastavi nebitno ko dobije olimpijakos ili fener,protiv kavsa ili ratnika pa ces onda videti gde si

Moo

pre 6 godina

Fiba je idiotska organizacija koja hoce da kontrolise sve i direktno je odgovorna za srozavanje i amaterizam u evropskoj kosarci. Zbog cinjenice da nije nista doprinela unapredjenju bakseta non stop i jeste u sukobu sa nba i evroligom. Fiba ce unistiti reprezentativnu kosarku jer nece da prihvate da profesionalizacija kosarke je put do dizanja kvaliteta a u tom sistemu reprezentazije postoje kao sekundarne, bitne ali sekundarne. A oni namerno prosiruju kalendar i dodaju kvalifikacije kako bi ispalo da sta svi treba da ne igraju kosarku za pare nego iz ljubavi za drzavu.

323

pre 6 godina

@323

Nije rec o EP i SP, vec o sumanutim kvalifikacijama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dex, 20. maj 2017 19:05)

Ma slazem se da su kvalifikacije glupost, one su za SP i EP a za njih se nedozvoljava da igraju odredjeni igraci? E sada da stavimo na papir koji su sve to igraci i koliko tu timova moze da se napravi a ko ce da igra? A i kada prodju, opet NBA brani najboljim igracima da igraju za drzavni tim? Samo se oslabljuju reprezentacije a istovremeno kada ne igraju najbolji slabi i kvalitet? I sta se dobija takvim takmicenjima?

Neko iz mase

pre 6 godina

Do sad su kvalifikacije u kosarci igrane samo za Euro a najboljih 6-7 reprezentacija na Evropskom prvenstvu bi se kvalifikovale za svetsko i tako sa ostalih kontinentalnih prvenstava (u zavisnosti od toga koliko je koji kontinent dobijao mesta). Ovo je prvi put da FIBA luduje sa kvalifikacijama za svetsko...

Vucko

pre 6 godina

Sa ovom nesposobnom Fibom se svi sprdaju. Tako je kada su prodali prava Ulebu da organizuju EL, sada bi da vrate, ali kasno Marko na Kosovo stize. Umesto sto sada teraju inat, bolje da se povinuju, kada su vec izgubili rat, nego da se dalje brukaju, kakve ce to kvalifikacije biti bez igraca iz EL i NBA, sa trecerazrednim igracima, totalna degradacija kosarke.

radnik

pre 6 godina

Evropska kosarka mora da se ugleda na fudbalski sistem takmicenja...inace zatvaranje liga dovodi do besmisla takmicenja i smanjenja interesovanja za kosarku koja i onako nije preveliko. otvaranjem mogucnosti da i klubovi iz slabijih liga ucestvuju u elitnim takmicenjima drzi i siri popularnost fudbala , a kosarku samo zatvaraju.. zamislite da najbolji fudbaleri ne igraju na reprezentativnim takmicenjima . ovaj lik kao da gleda da ugasi svako interesovanje za kosarku.

Dovla

pre 6 godina

Ja bih stvarno voleo da vidim tu lobanju koja je smislila kvalifikacije. Ili mu je mozak zakržljao ili ga nema. Za mene je reprezentacija svetinja, ali ovde su tako za...li ovi iz FIBA da to nije normalno. Tamo neko ozbiljno radi protiv svetske košarke, a sad koliki su tačno (novčano) razlozi za tako nešto možda saznamo jednog dana. Ništa, zovi Grušanovića, mislim da bi i sad umeo da pojasni neke stvari. Doduše, ni nama niko nije kriv što nam je KLS Poljoprivredno-stočarska liga (svaka čast ljudima koji rade i igraju).

yxcvbnm

pre 6 godina

Ovakav sistem sporta generalno vodi u unistenje, a tako i treba jer je sve otislo predaleko! Najbolje ga vratiti na nivo amaterskog! Nekada je sirotinja igrala, bogati gledali, danas je obrnuto.