Petak, 12.05.2017.

10:41

Denver gradi tim na Jokićevom minimalcu

Izvor: B92

Denver gradi tim na Jokiæevom minimalcu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

sve u redu

pre 6 godina

Kad bih ja birao,doveo bih Milsapa i Teodosica,Galinarija bih pustio a trejdovao Mudiajija i Artura za Milsa,tako bi Marej mogao da se vrati da igra beka,on i Heris da dele minutazu a Teodosic i Mils.Petorka Teo,Marej,Cendler,Milsap,Jokic bi razbijala,a s klupe Heris,Farid,Ernangomez,Mils,Plamli i jos dva veterana Nelson,Miler mogu da pomognu.Ne vidim ekipu koju oni ne bi mogli da pobede,jedino Golden Stejt i Klivlend ne bi mogli u cetiri utakmice da dobiju.

Sve ovo je tacno samo Ljulja pre Tea jer je izabran ispred njega u petorku EL, a i sto se tice iskustva i navike osvajanja trofeja je mnogo ispred Tea! Sa tom petorkom ne bi trebali se boje ni klivlenda ni gsv u 4 utakmice!

Mihajlo

pre 6 godina

Kad bih ja birao,doveo bih Milsapa i Teodosica,Galinarija bih pustio a trejdovao Mudiajija i Artura za Milsa,tako bi Marej mogao da se vrati da igra beka,on i Heris da dele minutazu a Teodosic i Mils.Petorka Teo,Marej,Cendler,Milsap,Jokic bi razbijala,a s klupe Heris,Farid,Ernangomez,Mils,Plamli i jos dva veterana Nelson,Miler mogu da pomognu.Ne vidim ekipu koju oni ne bi mogli da pobede,jedino Golden Stejt i Klivlend ne bi mogli u cetiri utakmice da dobiju.

drndoje

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA. 
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10) 

Plati porez na zaradu tamo gde zaradi, a godišnji porez na extra prihod se plaća u zemlji gde imaš mesto prebivališta ili gde si proveo 6 meseci + 1 dan, a to je u Jokićevom slučaju Denver, Kolorado

veljko

pre 6 godina

@mostarac

ti bas znas da ce ta dva tima da migriraju?! okc je igrao plejof i vrlo je popularan. denver sledece sezone verovatno ulazi u plejof, a nije ekipa od juce. nisu najpopularniji, ali nisu nikad u problemima. kolorado je bogata drzava, a denver dobar grad. kad memfis ima nba ekipu, denver i okc ne moraju da brinu...

Иван

pre 6 godina

@ mostarac

Није тако лако створити династију у НБА. Вориорси су искористили срећну околност кад су потписали пре повећања селери кепа Карија и Томпсона. Они практично играју за много нижу цену него што вреде, а од следеће сезоне неће моћи клуб да издржава и Дурента и њих и Грина.

Кавалирси су искористили жељу Леброна да у свом тиму освоји титулу и тако су довели играче попут Лава који играју можда и испод цене, али желе шампионски прстен.

Спарси су помоћу пуно трикова постали династија: прво су искористили чињеницу да Дејвид Робинсон мора још две године пре кошаркашке каријере да проведе на војној академији, па су бирали Шона Елиота као трећег пика у међувремену; затим су целе године држали Адмирала на опоравку да би могли да бирају 1997. Данкана као првог пика. После су бирали неамериканце док остатак лиге није имао поверења у њих, а пристижу им и дан-данас ветерани типа Гасол, раније Вест, како би освојили прстен - јер су династија.

Денвер не може да рачуна на те путеве. А није могла ни Оклахома.

Patrick Ewing

pre 6 godina

Prioritet Denvera ovog leta je potpisati Plamlija, dovesti krilo i pleja.

Galinari najverovatnije odlazi jer ne želi igrati zadnju sezonu vežećeg ugovora za 16M a pošto ima player opciju tražiće višegodišnji ugovor od najamanje 22M po sezoni. Ne verujem da će Denver to spratiti, jer imaju Chandlera na toj poziciji i nadolazećeg Hernangomeza. Ako denver pristane da plati Galinarija, Arthur i Chandler moraju otići, a obojicu je teško trampiti zbog ugovora koje imaju (obojica 1+1 sa player ocijom)

Hibbert, Nelson nemaju ugovore, Nelon možda ostaje kao mentor mladim Murray-u i Mudiay-u ali jedino po ceni veteranskog minimuma. Time ima opciju da produži ugovor M.Milleru na godinu dana za 3,5M ali vernovatno neće, tako da on odlazi ili će potpistati jednogodišnji veteranski minimum da kao Nelson bude mentor pre svega Jokiću.

U zavisnosti od salery capa, i situacije sa Galinarijem/Plamilijem Denveru će trebati plej, krilo i možda centar, taško da će neka superzvezda doći u Kolorado jer se tim tek gradi, treba im vremena, iskustva a rezultati neće izostati jer su jako mlada i talentovana ekipa

Dzimi Ba…rka

pre 6 godina

Ovaj clanak se ogranicio samo na slobodne agente, a postoji veliki broj izvanrednih igraca koji se mogu dobiti trejdovima, jer su njihovi klubovi jos prosle sezone vec najavili da nece oko njih vise graditi buducnost, jer zele da se "restartuju". Najkrupnija imena su tu Dzimi Batler iz Cikaga, Karmelo Entoni iz NYK i Pol Dzordz iz Indijane. Denveru bi ubedljivo najzanimljiviji bio Dzimi Batler, jer je osim sto je all-star, on uz to Denveru preko potreban elitni defanzivac, a igra bas na poziciji trojke, pa bi sa centrom Jokicem i bekom Harisom imali startnu petorku sa savrseno rasporedjenim kvalitetom. To bi naravno imalo svoju cenu, pa bi se morali odreci Marija koji je velika zvezda u najavi i glavni mamac za Cikago da sklopi ovaj dil, zatim pika ovogodisnje prve runde drafta (mozda i onog iz 2018), i verovatno jos jednog kojeg Cikago zatrazi (osim Jokica ili Harisa). Podrazumeva se da bi u tom slucaju jedan od sadasnjih njihovih niskih krila (Galinari ili Cendler) morao da ide kao visak i nepotreban luksuz, sto bi istovremeno napravilo mesto i za platu jednog takvog all-star igraca kakav je Batler. Uz Jokic-Batler-Haris trio postali bi preko noci kandidati za trece mesto na celom Zapadu, a ne samo za plej-of.

Milanko

pre 6 godina

"pa i placaju! u svakoj zemlji gde osvoje novac, skida im se porez te drzave na novcanu nagradu"
Porez na prihod se uvek plaća državi u kojoj imaš stalno prebivalište! Ukoliko ta država nema sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa onom u kojoj si dobio novac, plaćaš porez na prihod u obe države!
Jokić stalno prebivalište nema u USA, on ima samo radnu vizu, znači ako Srbija nema sporazum sa USA, on mora porez da plati u obe države. Zimonjić, Troicki, Tipsarević imaju prebivalište u Srbiji, zato sve poreze plaćaju ovde, a Novak u Monaku, Ana u CH, Jelena u Dubaiu. Kad ja kao građevinac radim u Nemačkoj, a nemam stalno boravište tamo, moram da plaćam poreze na pojedinačne prihode u Srbiji, ukoliko Nemačka i Srbija nemaju sporazum. Ali, bez obzira na to, moram da u Srbiji platim porez na ukupan godišnji prihod za sve što sam zaradio prethodne godine.
Znači, jedino je važno stalno boravište, a ne to gde sam stekao prihod.
Pitajte pravnike koji se bave tim pitanjima, malo je komplikovano međunarodno pravo za nas smrtnike.
Međunarodno pravo je malo komplikovanije za laike...

veljko

pre 6 godina

@dzimi barka

ti si bas precenio batlera. defanzivno odlican. u napadu previse oscilira. sjajan ulaz i poludistanca. kreativnost i sut za 3 losi. pritom je izvukao svoj maksimum. i to na misice i velik rad. kostace previse, a nije pravi superstar. ni haris nije toliko dobar.

dzordz je, s druge strane, umislio da je veci od svog tima. lebron u pokusaju. losem.

slazem se da je clanak previse fokusiran na slobodne agente. trejdovi su neophodni u svakom slucaju.

Divos

pre 6 godina

Јокићев уговор је одредио избор (41.) на драфту. Сада ваља да одради тих 3+1 (Денвер може да не продужи ту задњу годину, што они неће учинити ни у лудилу) и Јокић ће одрадити, поред у тексту поменуте наредне сезоне, и сезону 2018/19 за 1,475 мил.$

У љето 2019-е ће потписати нови вишегодишњи уговор (могуће и у љето 2018-е, али са почетком важења од 2019-е).
Садашњи ниво игара му гарантује 20 мил.$ + по сезони. Како се очекује нови драматично повећање селери-капа, а очекивати је да Никола подигне ниво своје игре, тај уговор, ако Николу нека гадна повреда не спута, ће бити врло вероватно и већи.

Е сад, Денвер има велики простор у селери-капу. И могу довести у наредних пар сезона значајна повећања. Но и неће то бити баш лако.
Оне који имају квалитет клубови ће тешко трејдовати. Такође клубиви имају и доста преплаћених играча, али од таквих слабе вајде.

Денвер треба да гради, по мени, будућност на младим играчима које има. И то пре свега тројици екстреемно младих, Мареју, Херису и Јокићу.
Колико је ту добро довести Пола и Милсепа који имају по 32 године, и који су прешли зенит и чија каријера клизи према доље. А ваља се поприлично истрошити.
Ту је боље довести нешто млађег плеја, могуће и "четворку" (мада су по мени у реду Фарид и Ернангомес), који ће дати потребан квалитет и у одбрани.
Могуће и на драфту потражити тражени профил, задњих година су одлично бирали.
У сваком случају, Денвер ће наредних година према горе.

mostarac

pre 6 godina

Pored Lakersa, Bostona i ostalih manjih ekipa koje mogu da biraju koga ce Denver u najboljem slucaju moze da dobije lowry-a koji je superprecjenjen. Tu ce i Jokic da digne sidro. Neke ekipe jednostavno nisu za titule tu. Slicno oklahomi koja je upropastola sansu za dinastiju ! mogli su biti gsw al nisu jer su skrti. tako i denver. neko od ova dva ce izgubiti mjesto za Seatle a mozDa i oba ako Las Vegas odluci imati tim. pare su tu najbitnije. koda bi oni krcali 150 miliona godisnje na igrace da od tog nemaju duplu zaradu. manja trzista to realno nemaju zato je cleveland do le brona bio ono sto su broensi u nfl.dno dna

nista o nicemu

pre 6 godina

baš zato što je najmanje plaćen,treba da mu izađu u susret i omoguće bez problema da igra za svoju zemlju na ep. a ukliko on sam odluči da leto provede u americi a ne sa svojima,onda bolje i ne zaslužuje.
(MarcoPolo, 12. maj 2017 14:35)

Nije stvar sta oni zele, nego sta on zeli. Gde si procitao da je rekao da hoce, ali mu ne daju? Nigde. Znas zasto? Zato sto on nece.

Neko iz Banata

pre 6 godina

-Cendler mora da ostane(takvog igraca za te pare nece naci,a vec je dokazao da moze da se prilagodi ovom sistemu igre tj. 2-3 opcija u napadu) kao i Nelson koji je dobra zamena za jos uvek neiskusnog Mareja i Mudiaja +Beasly
-Galinari(ocajan je u odbrani ,a i dalje misli da je prva zvezda tima+plata)Farid i Barton treba da odu da bi se omogucio prostor za Harrisa i Hernangomesa +salary cap
-uz dobrog defanzivno orijentisanog PF Denver(Ibaka,Noel) bi sledece sezone mogao lagano do PO,cena mladih igraca ce porasti(bolje trejd opcije),a i iskristalisace se sastav tima sa kojim se spr*aju vec 2 godine.
Denver u naredne 2 sezone ne mora da radi nista,a vec posle toga uzlaze u problem sa salary cap-om.

veljko

pre 6 godina

grifin je sklon povredama, inace je bolji igrac od hejvorda. mnogo je napredovao takticki i tehnicki. ne slazem se da je atletski pao. i dalje je zver.
ovde niko ne pominje oto porter jr iz vasingtona. on je verovatno bolji po denver, koji gradi timsku igru, od obojice. posebno od hejvorda, koji je veliki potrosac lopti, a los asistent.
farida treba zadrzati. vrlo koristan i borben. dobar u odbrani, timski igrac.
galinari, cendler i mudiej su teret. opusteno mogu da dovedu dva vrhunska igraca, umesto njih trojice.
uvek smeju malo i da prebace salary cap. limit je luxury cap. to je ono sto timovi vise gledaju. a postavljen je preko salarary capa.
realno, sa slobodnim prostorom i otpustanjem ove trojice, imaju bar 50M do luxury capa.
njima treba, po vaznosti: plej, nisko krilo (umesto cendlera), 4ka sa dobrim sutom (umesto galinarija, i ako ostane farid). mogli bi da se pokrpe i sa kombo krilom (mada nema mnogo lebrona u ligi). na kraju, tu je i centar, ako puste plamlija. teska 5ca, sa dobrim odbrambenim osobinama im je potrebnija od plamlija. marej i haris zasluzuju sansu na dvojci (marej je i bckp plej).
da se iole pitam, ja bih zavalio i bartons i artura, s obzirom na primanja.
marej, haris, jokic, farid, dva superstara i ostalo jeftini mladi i jeftini i "pametni" matorci, bili bi vrhunski tim.
mudiej, barton, cendler, galinari, plamli, artur, pa i nelson, vise kostaju nego sto vrede.

MarcoPolo

pre 6 godina

baš zato što je najmanje plaćen,treba da mu izađu u susret i omoguće bez problema da igra za svoju zemlju na ep. a ukliko on sam odluči da leto provede u americi a ne sa svojima,onda bolje i ne zaslužuje.

Иван

pre 6 godina

Ситуација није баш тако ружичаста за Денвер.

Пре свега, шта њима фали? Одбрамбени центар и класични плеј, евентуално неко врхунско крило које игра у оба смера (ако Чендлер и Галинари оду).

Ове године на драфту ће бити доста плејмејкера, и њих ће изабрати они слабије пласирани тимови. Са друге стране, биће и доста искусних и врхунских кечева на тржишту (Крис Пол, Лаури, Вестбрук, Џорџ Хил, Реџи Џексон...), али ће они циљати екипе које би се бориле за титулу пре него Денвер.

Слична је ситуација са крилима и центрима. Мислим да од Јокићевог напретка током лета зависи останак Пламлија. Никола је већ решио проблем са фауловима, ако се поправи и физички, заиста не знам због чега би Нагетси задржали Пламлија, који по мени ипак није испунио очекивања, поготово у одбрани.

Очекујем да Денвер ангажује Џамајкла Грина из Мемфиса или сличног играча. Неће тамо тако радо отићи Милсап, Грифин и слични. Звезда попут Грифина ће тешко прихватити да се игра не врти око њега, него око клинца из неке тамо Србије који прима мање од милион и по у сезони.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Denver nije destinacija gdje dolaze all star igrači,po mom sudu im i ne trebaju,imaju vrlo talentiran tim koji samo treba razvijati,e sad,mišljenja sam da Meloun nije trener tog kapaciteta.

Nesa

pre 6 godina

Zna li se koliko uzima Lebron po sezoni? Ako Galinari uzima 16, predpostavljam da Lebron uzima 2x vise, ali to ne mogu nigde da pronadjem.
(Bree, 12. maj 2017 12:40)

Prema zvanicnim podacima plata LeBron James-a za 2017 je $30,963,450.

http://www.espn.com/nba/player/_/id/1966/lebron-james

ne pismen

pre 6 godina

@WakeUpSheeple

Jel ti beše isti onaj što veliča srpske estradne "zvezde" i njihova dostignuća i uticaj na razvoj svetske muzike?
E blago ti ga!

GM

pre 6 godina

Dosadni se sa Denverom...

Kao da oni jedini imaju leto za dovodjenje igraca i svi prvo o njima razmisljaju.

Niti ce dovesti nekog bitnog , niti ce oni uraditi bilo sta u plejofu.

Nebojsa

pre 6 godina

@milanko

pa i placaju! u svakoj zemlji gde osvoje novac, skida im se porez te drzave na novcanu nagradu.
zato i vole da igraju u Dubaiju jer tamo nema poreza

a resto, u drzavi gde imaju prebivaliste na kraju godine placaju porez na dobit/platu.. zato i zive u Monacu, Dubaiju itd gde su porezi minimalni ili ih nema (dakle porez na sve ono sto neto zarade od turnira i sponzora)

Bree

pre 6 godina

Zna li se koliko uzima Lebron po sezoni? Ako Galinari uzima 16, predpostavljam da Lebron uzima 2x vise, ali to ne mogu nigde da pronadjem.

djolfull

pre 6 godina

Najbolji igrac u timu a najmanja plata, koja sprdnja, ali njegov sledeci ugovor bice najveci ugovor nekog igraca sa ovih prostora, nema sumnje. I ovaj Bizli je jako dobar igrac prava zver, neverovatno koliko se talentovanih igraca nalazi u Denveru sada, samo da to treneri dobro upakuju..

Musa Kestendžija

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)

Prouči malo američki poreski sistem pre nego što napišeš neistine. Onaj ko ima prebivalište u SAD, mora tamo i da plati porez. Nije isti slučaj kao sa teniserima jer oni stalno putuju po svetu po turnirima pa mogu da biraju gde će da im bude prebivalište (jer nigde ne borave više od pola godine), pa normalno biraju tamo gde im neće tražiti da plate porez. Verujem da bi svaki naš NBA košarkaš radije platio porez Srbiji nego SAD, da može da bira, jer kod nas nema progresivnog oporezivanja pa se mnogo manje oporezuju milionska primanja u dolarima nego u SAD.

Borizz

pre 6 godina

Nadam se da je Misko napravio neki ugovor o isplati neke vece sume u slucaju neke nezgodne povrede ne daj Boze! Jer vec sada bi Jokic trebao da trazi 15-20 miliona bez problema. A ako se povredi kao recimo Pekovic, moze da zavrsi karijeru sa "sicom" u dzepu, umesto za ozbiljnim novcem.

axaxt

pre 6 godina

Problem Denvera je veliki broj osrednjih igrača sa dosta visokim ugovorima. Po meni, oni uopšte ne treba da žure, imaju nekoliko mladih igrača čije vreme tek dolazi, najgora stvar koju mogu da urade je da sada krenu da jure instant rezultat i drže na klupi Mudijea, Mareja i Harisa.
Ovakav sastav bez pravog lidera upravo daje šansu mladima da se profilisu u ozbiljne igrače. Neka igraju ovako još koju sezonu, i kada isteknu ugovori Galinariju, Cendleru i Faridu sa ovim sadašnjim budžetom imaće preko 50 miliona dolara za igrače.
Naravno, tada će morati da ponude nove ugovore i ovoj trojci i Jokicu naravno, a od ostatka treba da dovedu jednog super stara i imaće ekipu sa kojom će moći da se bore za vrh zapada.

Milanko

pre 6 godina

"Porez placas u zemlji u kojoj zaradjujes"
Da, ukoliko sa tom zemljem tvoja zemlja ima potpisan sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.
Po ovome bi npr. teniseri plaćali porez u onoj svakoj od zemalja u kojoj zarade novac na turniru.

pajero

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)
ŠTA???? U ogromnoj većini zemalja porez određuje geografsko mesto sticanja sredstava. Jokić jeste državljanin Srbije, ali nije poreski obveznik. I da hoće da plati, nema kako da plati, jer nema osnova. Pošto radi u SAD-u, poreski je obveznik SAD-a, države Kolorado i grada Denvera i plaća taj kombinovani porez.

drmr

pre 6 godina

Jokicu kad istekne Ruki ugovor, imace sigurno 20+ miliona po sezoni. Koliko god da bude imao mogucnost, Denver ce mu to dati, on je superstar u razvoju.

WakeUpSheeple

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.

alpline

pre 6 godina

Jokić je već izjavio da priželjkuje prsten NBA. U jednoj od narednih sezona mogao bi da se nađe u San Antoniju kod "Ludog (genijalnog)" Srbina Popovića.

mjjlvc

pre 6 godina

"Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima."

Lep je dan, prošetaj negde.

Djenka

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)


Porez placas tamo gde radis, posebno ako se radi o SAD teritoriji, oni su tu nemilosrdni. Porez je oko 50% na ono sto ce Jokic da dobije pa ti racunaj. Zasto bi placao porez u Srbiji? Ronaldo placa porez u Spaniji, 50%, Mesi je probao deo da izvuce pa je dobio po usima. Jedino "nomadski" sportisti kao Novak i Federer mogu da izaberu gde ce placati porez. Na primeru Federera on se iz Bazela preselio u kanton Svic gde je pprez vise puta manji. Nole placa 1% (pretpostavljam) jer je to norma tu gde je prijavljen. U Americi to nema nikakve veze, porez je federalni tako da je marza od 50% svima na vratu bez obzira na drzavu u kojoj si (nisam 100% siguran). U nekim Skandinavskim zemljama je porez i preko 50%. A posle platis jos i osiguranja i pdv. Tako da zaista ne vidim ni jedan razlog zasto bi neko ko radi preko placao porez Srbiji.

Trollston

pre 6 godina

Prvo, 11,3 miliona po sezoni nije novac kojim moze da se plati neko dobro pojacanje, to je novac za koji igraju sesti, sedmi ili osmi igrac u jacim ekipama. Drugi problem Denvera je sto nisu atraktivna lokacija za slobodne agente, cak i da imaju mnogo vise prostora u cap-u, ne bi mogli da dovedu ni jednu veliku zvezdu koja ce postati slobodan agent ovog leta. Jokic treba da ostane u Denveru do kraja ugovora, a onda da testira trziste kao slobodan agent 2019., posto u Koloradu nece videti ni kasnije faze play off-a, a kamoli prsten. Jedini razlog zbog koga bi ostanak u Denveru imao smisla jeste da mu ponude max ugovor, ali nisam siguran koliko je to realno po trenutnom stanju stvari.

GOAT lista

pre 6 godina

Da li bi mogao neko objasniti, zbog čega Portland ili Klivlend mogu imati od 125-130 miliona u seleri kepu, a Denver ima samo 101 milion. Za Klivlend i da razumem dva puta finalista i jednom šampion u poslednje dve sezone, ali zašto Portland?

neko ko zna

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)

Mnogo glup komentar ...
Porez placas u zemlji u kojoj zaradjujes ... Vrlo jednostavno.

BP3005

pre 6 godina

Denver ce sve pokusati da dovede nekog all star igraca!!! Pa ce najverovatnije da daju max ugovor Millsapu. Sto im nece puno pomoci, jer je uzasan u odbrani reketa. A Denveru je potreban jedan Ibaka da zatvori rupe koje stvara Jokic u odbrani. A Ibaka sigurno nece hteti preci u Denver. Sjajne opcije bi bili Hejvord ili Grifin. Gde je realnija opcija Grifin. Hejvord ce verovatno u Boston.

Nikola

pre 6 godina

@WakeUpSheeple Ne pričaj gluposti. Porez plaćaš u državi u kojoj zaradiš novac. Jokić ne može da izbegne plaćanje poreza u Americi, koji iznosi oko 50% u većini drzava.

nemanja

pre 6 godina

Wilson Cendler 12 miliona? O boze. Galinari je dobar igrac ali cesto zna da se ispucava, mada ni plata mu nije prevelika. Ne vidim zasto ce im Blejk Grifin, beskoristan igrac ako nema Pola pored sebe.

neko ko zna

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)

Mnogo glup komentar ...
Porez placas u zemlji u kojoj zaradjujes ... Vrlo jednostavno.

drmr

pre 6 godina

Jokicu kad istekne Ruki ugovor, imace sigurno 20+ miliona po sezoni. Koliko god da bude imao mogucnost, Denver ce mu to dati, on je superstar u razvoju.

mjjlvc

pre 6 godina

"Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima."

Lep je dan, prošetaj negde.

pajero

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)
ŠTA???? U ogromnoj većini zemalja porez određuje geografsko mesto sticanja sredstava. Jokić jeste državljanin Srbije, ali nije poreski obveznik. I da hoće da plati, nema kako da plati, jer nema osnova. Pošto radi u SAD-u, poreski je obveznik SAD-a, države Kolorado i grada Denvera i plaća taj kombinovani porez.

Musa Kestendžija

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)

Prouči malo američki poreski sistem pre nego što napišeš neistine. Onaj ko ima prebivalište u SAD, mora tamo i da plati porez. Nije isti slučaj kao sa teniserima jer oni stalno putuju po svetu po turnirima pa mogu da biraju gde će da im bude prebivalište (jer nigde ne borave više od pola godine), pa normalno biraju tamo gde im neće tražiti da plate porez. Verujem da bi svaki naš NBA košarkaš radije platio porez Srbiji nego SAD, da može da bira, jer kod nas nema progresivnog oporezivanja pa se mnogo manje oporezuju milionska primanja u dolarima nego u SAD.

Trollston

pre 6 godina

Prvo, 11,3 miliona po sezoni nije novac kojim moze da se plati neko dobro pojacanje, to je novac za koji igraju sesti, sedmi ili osmi igrac u jacim ekipama. Drugi problem Denvera je sto nisu atraktivna lokacija za slobodne agente, cak i da imaju mnogo vise prostora u cap-u, ne bi mogli da dovedu ni jednu veliku zvezdu koja ce postati slobodan agent ovog leta. Jokic treba da ostane u Denveru do kraja ugovora, a onda da testira trziste kao slobodan agent 2019., posto u Koloradu nece videti ni kasnije faze play off-a, a kamoli prsten. Jedini razlog zbog koga bi ostanak u Denveru imao smisla jeste da mu ponude max ugovor, ali nisam siguran koliko je to realno po trenutnom stanju stvari.

axaxt

pre 6 godina

Problem Denvera je veliki broj osrednjih igrača sa dosta visokim ugovorima. Po meni, oni uopšte ne treba da žure, imaju nekoliko mladih igrača čije vreme tek dolazi, najgora stvar koju mogu da urade je da sada krenu da jure instant rezultat i drže na klupi Mudijea, Mareja i Harisa.
Ovakav sastav bez pravog lidera upravo daje šansu mladima da se profilisu u ozbiljne igrače. Neka igraju ovako još koju sezonu, i kada isteknu ugovori Galinariju, Cendleru i Faridu sa ovim sadašnjim budžetom imaće preko 50 miliona dolara za igrače.
Naravno, tada će morati da ponude nove ugovore i ovoj trojci i Jokicu naravno, a od ostatka treba da dovedu jednog super stara i imaće ekipu sa kojom će moći da se bore za vrh zapada.

nemanja

pre 6 godina

Wilson Cendler 12 miliona? O boze. Galinari je dobar igrac ali cesto zna da se ispucava, mada ni plata mu nije prevelika. Ne vidim zasto ce im Blejk Grifin, beskoristan igrac ako nema Pola pored sebe.

Djenka

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)


Porez placas tamo gde radis, posebno ako se radi o SAD teritoriji, oni su tu nemilosrdni. Porez je oko 50% na ono sto ce Jokic da dobije pa ti racunaj. Zasto bi placao porez u Srbiji? Ronaldo placa porez u Spaniji, 50%, Mesi je probao deo da izvuce pa je dobio po usima. Jedino "nomadski" sportisti kao Novak i Federer mogu da izaberu gde ce placati porez. Na primeru Federera on se iz Bazela preselio u kanton Svic gde je pprez vise puta manji. Nole placa 1% (pretpostavljam) jer je to norma tu gde je prijavljen. U Americi to nema nikakve veze, porez je federalni tako da je marza od 50% svima na vratu bez obzira na drzavu u kojoj si (nisam 100% siguran). U nekim Skandinavskim zemljama je porez i preko 50%. A posle platis jos i osiguranja i pdv. Tako da zaista ne vidim ni jedan razlog zasto bi neko ko radi preko placao porez Srbiji.

Nikola

pre 6 godina

@WakeUpSheeple Ne pričaj gluposti. Porez plaćaš u državi u kojoj zaradiš novac. Jokić ne može da izbegne plaćanje poreza u Americi, koji iznosi oko 50% u većini drzava.

Иван

pre 6 godina

Ситуација није баш тако ружичаста за Денвер.

Пре свега, шта њима фали? Одбрамбени центар и класични плеј, евентуално неко врхунско крило које игра у оба смера (ако Чендлер и Галинари оду).

Ове године на драфту ће бити доста плејмејкера, и њих ће изабрати они слабије пласирани тимови. Са друге стране, биће и доста искусних и врхунских кечева на тржишту (Крис Пол, Лаури, Вестбрук, Џорџ Хил, Реџи Џексон...), али ће они циљати екипе које би се бориле за титулу пре него Денвер.

Слична је ситуација са крилима и центрима. Мислим да од Јокићевог напретка током лета зависи останак Пламлија. Никола је већ решио проблем са фауловима, ако се поправи и физички, заиста не знам због чега би Нагетси задржали Пламлија, који по мени ипак није испунио очекивања, поготово у одбрани.

Очекујем да Денвер ангажује Џамајкла Грина из Мемфиса или сличног играча. Неће тамо тако радо отићи Милсап, Грифин и слични. Звезда попут Грифина ће тешко прихватити да се игра не врти око њега, него око клинца из неке тамо Србије који прима мање од милион и по у сезони.

djolfull

pre 6 godina

Najbolji igrac u timu a najmanja plata, koja sprdnja, ali njegov sledeci ugovor bice najveci ugovor nekog igraca sa ovih prostora, nema sumnje. I ovaj Bizli je jako dobar igrac prava zver, neverovatno koliko se talentovanih igraca nalazi u Denveru sada, samo da to treneri dobro upakuju..

Rocky Balboa

pre 6 godina

Denver nije destinacija gdje dolaze all star igrači,po mom sudu im i ne trebaju,imaju vrlo talentiran tim koji samo treba razvijati,e sad,mišljenja sam da Meloun nije trener tog kapaciteta.

BP3005

pre 6 godina

Denver ce sve pokusati da dovede nekog all star igraca!!! Pa ce najverovatnije da daju max ugovor Millsapu. Sto im nece puno pomoci, jer je uzasan u odbrani reketa. A Denveru je potreban jedan Ibaka da zatvori rupe koje stvara Jokic u odbrani. A Ibaka sigurno nece hteti preci u Denver. Sjajne opcije bi bili Hejvord ili Grifin. Gde je realnija opcija Grifin. Hejvord ce verovatno u Boston.

Nesa

pre 6 godina

Zna li se koliko uzima Lebron po sezoni? Ako Galinari uzima 16, predpostavljam da Lebron uzima 2x vise, ali to ne mogu nigde da pronadjem.
(Bree, 12. maj 2017 12:40)

Prema zvanicnim podacima plata LeBron James-a za 2017 je $30,963,450.

http://www.espn.com/nba/player/_/id/1966/lebron-james

Divos

pre 6 godina

Јокићев уговор је одредио избор (41.) на драфту. Сада ваља да одради тих 3+1 (Денвер може да не продужи ту задњу годину, што они неће учинити ни у лудилу) и Јокић ће одрадити, поред у тексту поменуте наредне сезоне, и сезону 2018/19 за 1,475 мил.$

У љето 2019-е ће потписати нови вишегодишњи уговор (могуће и у љето 2018-е, али са почетком важења од 2019-е).
Садашњи ниво игара му гарантује 20 мил.$ + по сезони. Како се очекује нови драматично повећање селери-капа, а очекивати је да Никола подигне ниво своје игре, тај уговор, ако Николу нека гадна повреда не спута, ће бити врло вероватно и већи.

Е сад, Денвер има велики простор у селери-капу. И могу довести у наредних пар сезона значајна повећања. Но и неће то бити баш лако.
Оне који имају квалитет клубови ће тешко трејдовати. Такође клубиви имају и доста преплаћених играча, али од таквих слабе вајде.

Денвер треба да гради, по мени, будућност на младим играчима које има. И то пре свега тројици екстреемно младих, Мареју, Херису и Јокићу.
Колико је ту добро довести Пола и Милсепа који имају по 32 године, и који су прешли зенит и чија каријера клизи према доље. А ваља се поприлично истрошити.
Ту је боље довести нешто млађег плеја, могуће и "четворку" (мада су по мени у реду Фарид и Ернангомес), који ће дати потребан квалитет и у одбрани.
Могуће и на драфту потражити тражени профил, задњих година су одлично бирали.
У сваком случају, Денвер ће наредних година према горе.

drndoje

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA. 
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10) 

Plati porez na zaradu tamo gde zaradi, a godišnji porez na extra prihod se plaća u zemlji gde imaš mesto prebivališta ili gde si proveo 6 meseci + 1 dan, a to je u Jokićevom slučaju Denver, Kolorado

alpline

pre 6 godina

Jokić je već izjavio da priželjkuje prsten NBA. U jednoj od narednih sezona mogao bi da se nađe u San Antoniju kod "Ludog (genijalnog)" Srbina Popovića.

GM

pre 6 godina

Dosadni se sa Denverom...

Kao da oni jedini imaju leto za dovodjenje igraca i svi prvo o njima razmisljaju.

Niti ce dovesti nekog bitnog , niti ce oni uraditi bilo sta u plejofu.

ne pismen

pre 6 godina

@WakeUpSheeple

Jel ti beše isti onaj što veliča srpske estradne "zvezde" i njihova dostignuća i uticaj na razvoj svetske muzike?
E blago ti ga!

mostarac

pre 6 godina

Pored Lakersa, Bostona i ostalih manjih ekipa koje mogu da biraju koga ce Denver u najboljem slucaju moze da dobije lowry-a koji je superprecjenjen. Tu ce i Jokic da digne sidro. Neke ekipe jednostavno nisu za titule tu. Slicno oklahomi koja je upropastola sansu za dinastiju ! mogli su biti gsw al nisu jer su skrti. tako i denver. neko od ova dva ce izgubiti mjesto za Seatle a mozDa i oba ako Las Vegas odluci imati tim. pare su tu najbitnije. koda bi oni krcali 150 miliona godisnje na igrace da od tog nemaju duplu zaradu. manja trzista to realno nemaju zato je cleveland do le brona bio ono sto su broensi u nfl.dno dna

Nebojsa

pre 6 godina

@milanko

pa i placaju! u svakoj zemlji gde osvoje novac, skida im se porez te drzave na novcanu nagradu.
zato i vole da igraju u Dubaiju jer tamo nema poreza

a resto, u drzavi gde imaju prebivaliste na kraju godine placaju porez na dobit/platu.. zato i zive u Monacu, Dubaiju itd gde su porezi minimalni ili ih nema (dakle porez na sve ono sto neto zarade od turnira i sponzora)

nista o nicemu

pre 6 godina

baš zato što je najmanje plaćen,treba da mu izađu u susret i omoguće bez problema da igra za svoju zemlju na ep. a ukliko on sam odluči da leto provede u americi a ne sa svojima,onda bolje i ne zaslužuje.
(MarcoPolo, 12. maj 2017 14:35)

Nije stvar sta oni zele, nego sta on zeli. Gde si procitao da je rekao da hoce, ali mu ne daju? Nigde. Znas zasto? Zato sto on nece.

Bree

pre 6 godina

Zna li se koliko uzima Lebron po sezoni? Ako Galinari uzima 16, predpostavljam da Lebron uzima 2x vise, ali to ne mogu nigde da pronadjem.

veljko

pre 6 godina

grifin je sklon povredama, inace je bolji igrac od hejvorda. mnogo je napredovao takticki i tehnicki. ne slazem se da je atletski pao. i dalje je zver.
ovde niko ne pominje oto porter jr iz vasingtona. on je verovatno bolji po denver, koji gradi timsku igru, od obojice. posebno od hejvorda, koji je veliki potrosac lopti, a los asistent.
farida treba zadrzati. vrlo koristan i borben. dobar u odbrani, timski igrac.
galinari, cendler i mudiej su teret. opusteno mogu da dovedu dva vrhunska igraca, umesto njih trojice.
uvek smeju malo i da prebace salary cap. limit je luxury cap. to je ono sto timovi vise gledaju. a postavljen je preko salarary capa.
realno, sa slobodnim prostorom i otpustanjem ove trojice, imaju bar 50M do luxury capa.
njima treba, po vaznosti: plej, nisko krilo (umesto cendlera), 4ka sa dobrim sutom (umesto galinarija, i ako ostane farid). mogli bi da se pokrpe i sa kombo krilom (mada nema mnogo lebrona u ligi). na kraju, tu je i centar, ako puste plamlija. teska 5ca, sa dobrim odbrambenim osobinama im je potrebnija od plamlija. marej i haris zasluzuju sansu na dvojci (marej je i bckp plej).
da se iole pitam, ja bih zavalio i bartons i artura, s obzirom na primanja.
marej, haris, jokic, farid, dva superstara i ostalo jeftini mladi i jeftini i "pametni" matorci, bili bi vrhunski tim.
mudiej, barton, cendler, galinari, plamli, artur, pa i nelson, vise kostaju nego sto vrede.

Иван

pre 6 godina

@ mostarac

Није тако лако створити династију у НБА. Вориорси су искористили срећну околност кад су потписали пре повећања селери кепа Карија и Томпсона. Они практично играју за много нижу цену него што вреде, а од следеће сезоне неће моћи клуб да издржава и Дурента и њих и Грина.

Кавалирси су искористили жељу Леброна да у свом тиму освоји титулу и тако су довели играче попут Лава који играју можда и испод цене, али желе шампионски прстен.

Спарси су помоћу пуно трикова постали династија: прво су искористили чињеницу да Дејвид Робинсон мора још две године пре кошаркашке каријере да проведе на војној академији, па су бирали Шона Елиота као трећег пика у међувремену; затим су целе године држали Адмирала на опоравку да би могли да бирају 1997. Данкана као првог пика. После су бирали неамериканце док остатак лиге није имао поверења у њих, а пристижу им и дан-данас ветерани типа Гасол, раније Вест, како би освојили прстен - јер су династија.

Денвер не може да рачуна на те путеве. А није могла ни Оклахома.

Neko iz Banata

pre 6 godina

-Cendler mora da ostane(takvog igraca za te pare nece naci,a vec je dokazao da moze da se prilagodi ovom sistemu igre tj. 2-3 opcija u napadu) kao i Nelson koji je dobra zamena za jos uvek neiskusnog Mareja i Mudiaja +Beasly
-Galinari(ocajan je u odbrani ,a i dalje misli da je prva zvezda tima+plata)Farid i Barton treba da odu da bi se omogucio prostor za Harrisa i Hernangomesa +salary cap
-uz dobrog defanzivno orijentisanog PF Denver(Ibaka,Noel) bi sledece sezone mogao lagano do PO,cena mladih igraca ce porasti(bolje trejd opcije),a i iskristalisace se sastav tima sa kojim se spr*aju vec 2 godine.
Denver u naredne 2 sezone ne mora da radi nista,a vec posle toga uzlaze u problem sa salary cap-om.

Patrick Ewing

pre 6 godina

Prioritet Denvera ovog leta je potpisati Plamlija, dovesti krilo i pleja.

Galinari najverovatnije odlazi jer ne želi igrati zadnju sezonu vežećeg ugovora za 16M a pošto ima player opciju tražiće višegodišnji ugovor od najamanje 22M po sezoni. Ne verujem da će Denver to spratiti, jer imaju Chandlera na toj poziciji i nadolazećeg Hernangomeza. Ako denver pristane da plati Galinarija, Arthur i Chandler moraju otići, a obojicu je teško trampiti zbog ugovora koje imaju (obojica 1+1 sa player ocijom)

Hibbert, Nelson nemaju ugovore, Nelon možda ostaje kao mentor mladim Murray-u i Mudiay-u ali jedino po ceni veteranskog minimuma. Time ima opciju da produži ugovor M.Milleru na godinu dana za 3,5M ali vernovatno neće, tako da on odlazi ili će potpistati jednogodišnji veteranski minimum da kao Nelson bude mentor pre svega Jokiću.

U zavisnosti od salery capa, i situacije sa Galinarijem/Plamilijem Denveru će trebati plej, krilo i možda centar, taško da će neka superzvezda doći u Kolorado jer se tim tek gradi, treba im vremena, iskustva a rezultati neće izostati jer su jako mlada i talentovana ekipa

WakeUpSheeple

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.

GOAT lista

pre 6 godina

Da li bi mogao neko objasniti, zbog čega Portland ili Klivlend mogu imati od 125-130 miliona u seleri kepu, a Denver ima samo 101 milion. Za Klivlend i da razumem dva puta finalista i jednom šampion u poslednje dve sezone, ali zašto Portland?

Borizz

pre 6 godina

Nadam se da je Misko napravio neki ugovor o isplati neke vece sume u slucaju neke nezgodne povrede ne daj Boze! Jer vec sada bi Jokic trebao da trazi 15-20 miliona bez problema. A ako se povredi kao recimo Pekovic, moze da zavrsi karijeru sa "sicom" u dzepu, umesto za ozbiljnim novcem.

veljko

pre 6 godina

@dzimi barka

ti si bas precenio batlera. defanzivno odlican. u napadu previse oscilira. sjajan ulaz i poludistanca. kreativnost i sut za 3 losi. pritom je izvukao svoj maksimum. i to na misice i velik rad. kostace previse, a nije pravi superstar. ni haris nije toliko dobar.

dzordz je, s druge strane, umislio da je veci od svog tima. lebron u pokusaju. losem.

slazem se da je clanak previse fokusiran na slobodne agente. trejdovi su neophodni u svakom slucaju.

MarcoPolo

pre 6 godina

baš zato što je najmanje plaćen,treba da mu izađu u susret i omoguće bez problema da igra za svoju zemlju na ep. a ukliko on sam odluči da leto provede u americi a ne sa svojima,onda bolje i ne zaslužuje.

Dzimi Ba…rka

pre 6 godina

Ovaj clanak se ogranicio samo na slobodne agente, a postoji veliki broj izvanrednih igraca koji se mogu dobiti trejdovima, jer su njihovi klubovi jos prosle sezone vec najavili da nece oko njih vise graditi buducnost, jer zele da se "restartuju". Najkrupnija imena su tu Dzimi Batler iz Cikaga, Karmelo Entoni iz NYK i Pol Dzordz iz Indijane. Denveru bi ubedljivo najzanimljiviji bio Dzimi Batler, jer je osim sto je all-star, on uz to Denveru preko potreban elitni defanzivac, a igra bas na poziciji trojke, pa bi sa centrom Jokicem i bekom Harisom imali startnu petorku sa savrseno rasporedjenim kvalitetom. To bi naravno imalo svoju cenu, pa bi se morali odreci Marija koji je velika zvezda u najavi i glavni mamac za Cikago da sklopi ovaj dil, zatim pika ovogodisnje prve runde drafta (mozda i onog iz 2018), i verovatno jos jednog kojeg Cikago zatrazi (osim Jokica ili Harisa). Podrazumeva se da bi u tom slucaju jedan od sadasnjih njihovih niskih krila (Galinari ili Cendler) morao da ide kao visak i nepotreban luksuz, sto bi istovremeno napravilo mesto i za platu jednog takvog all-star igraca kakav je Batler. Uz Jokic-Batler-Haris trio postali bi preko noci kandidati za trece mesto na celom Zapadu, a ne samo za plej-of.

veljko

pre 6 godina

@mostarac

ti bas znas da ce ta dva tima da migriraju?! okc je igrao plejof i vrlo je popularan. denver sledece sezone verovatno ulazi u plejof, a nije ekipa od juce. nisu najpopularniji, ali nisu nikad u problemima. kolorado je bogata drzava, a denver dobar grad. kad memfis ima nba ekipu, denver i okc ne moraju da brinu...

Milanko

pre 6 godina

"pa i placaju! u svakoj zemlji gde osvoje novac, skida im se porez te drzave na novcanu nagradu"
Porez na prihod se uvek plaća državi u kojoj imaš stalno prebivalište! Ukoliko ta država nema sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa onom u kojoj si dobio novac, plaćaš porez na prihod u obe države!
Jokić stalno prebivalište nema u USA, on ima samo radnu vizu, znači ako Srbija nema sporazum sa USA, on mora porez da plati u obe države. Zimonjić, Troicki, Tipsarević imaju prebivalište u Srbiji, zato sve poreze plaćaju ovde, a Novak u Monaku, Ana u CH, Jelena u Dubaiu. Kad ja kao građevinac radim u Nemačkoj, a nemam stalno boravište tamo, moram da plaćam poreze na pojedinačne prihode u Srbiji, ukoliko Nemačka i Srbija nemaju sporazum. Ali, bez obzira na to, moram da u Srbiji platim porez na ukupan godišnji prihod za sve što sam zaradio prethodne godine.
Znači, jedino je važno stalno boravište, a ne to gde sam stekao prihod.
Pitajte pravnike koji se bave tim pitanjima, malo je komplikovano međunarodno pravo za nas smrtnike.
Međunarodno pravo je malo komplikovanije za laike...

Mihajlo

pre 6 godina

Kad bih ja birao,doveo bih Milsapa i Teodosica,Galinarija bih pustio a trejdovao Mudiajija i Artura za Milsa,tako bi Marej mogao da se vrati da igra beka,on i Heris da dele minutazu a Teodosic i Mils.Petorka Teo,Marej,Cendler,Milsap,Jokic bi razbijala,a s klupe Heris,Farid,Ernangomez,Mils,Plamli i jos dva veterana Nelson,Miler mogu da pomognu.Ne vidim ekipu koju oni ne bi mogli da pobede,jedino Golden Stejt i Klivlend ne bi mogli u cetiri utakmice da dobiju.

Milanko

pre 6 godina

"Porez placas u zemlji u kojoj zaradjujes"
Da, ukoliko sa tom zemljem tvoja zemlja ima potpisan sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.
Po ovome bi npr. teniseri plaćali porez u onoj svakoj od zemalja u kojoj zarade novac na turniru.

sve u redu

pre 6 godina

Kad bih ja birao,doveo bih Milsapa i Teodosica,Galinarija bih pustio a trejdovao Mudiajija i Artura za Milsa,tako bi Marej mogao da se vrati da igra beka,on i Heris da dele minutazu a Teodosic i Mils.Petorka Teo,Marej,Cendler,Milsap,Jokic bi razbijala,a s klupe Heris,Farid,Ernangomez,Mils,Plamli i jos dva veterana Nelson,Miler mogu da pomognu.Ne vidim ekipu koju oni ne bi mogli da pobede,jedino Golden Stejt i Klivlend ne bi mogli u cetiri utakmice da dobiju.

Sve ovo je tacno samo Ljulja pre Tea jer je izabran ispred njega u petorku EL, a i sto se tice iskustva i navike osvajanja trofeja je mnogo ispred Tea! Sa tom petorkom ne bi trebali se boje ni klivlenda ni gsv u 4 utakmice!

WakeUpSheeple

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.

alpline

pre 6 godina

Jokić je već izjavio da priželjkuje prsten NBA. U jednoj od narednih sezona mogao bi da se nađe u San Antoniju kod "Ludog (genijalnog)" Srbina Popovića.

GOAT lista

pre 6 godina

Da li bi mogao neko objasniti, zbog čega Portland ili Klivlend mogu imati od 125-130 miliona u seleri kepu, a Denver ima samo 101 milion. Za Klivlend i da razumem dva puta finalista i jednom šampion u poslednje dve sezone, ali zašto Portland?

Borizz

pre 6 godina

Nadam se da je Misko napravio neki ugovor o isplati neke vece sume u slucaju neke nezgodne povrede ne daj Boze! Jer vec sada bi Jokic trebao da trazi 15-20 miliona bez problema. A ako se povredi kao recimo Pekovic, moze da zavrsi karijeru sa "sicom" u dzepu, umesto za ozbiljnim novcem.

GM

pre 6 godina

Dosadni se sa Denverom...

Kao da oni jedini imaju leto za dovodjenje igraca i svi prvo o njima razmisljaju.

Niti ce dovesti nekog bitnog , niti ce oni uraditi bilo sta u plejofu.

Milanko

pre 6 godina

"Porez placas u zemlji u kojoj zaradjujes"
Da, ukoliko sa tom zemljem tvoja zemlja ima potpisan sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.
Po ovome bi npr. teniseri plaćali porez u onoj svakoj od zemalja u kojoj zarade novac na turniru.

Milanko

pre 6 godina

"pa i placaju! u svakoj zemlji gde osvoje novac, skida im se porez te drzave na novcanu nagradu"
Porez na prihod se uvek plaća državi u kojoj imaš stalno prebivalište! Ukoliko ta država nema sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa onom u kojoj si dobio novac, plaćaš porez na prihod u obe države!
Jokić stalno prebivalište nema u USA, on ima samo radnu vizu, znači ako Srbija nema sporazum sa USA, on mora porez da plati u obe države. Zimonjić, Troicki, Tipsarević imaju prebivalište u Srbiji, zato sve poreze plaćaju ovde, a Novak u Monaku, Ana u CH, Jelena u Dubaiu. Kad ja kao građevinac radim u Nemačkoj, a nemam stalno boravište tamo, moram da plaćam poreze na pojedinačne prihode u Srbiji, ukoliko Nemačka i Srbija nemaju sporazum. Ali, bez obzira na to, moram da u Srbiji platim porez na ukupan godišnji prihod za sve što sam zaradio prethodne godine.
Znači, jedino je važno stalno boravište, a ne to gde sam stekao prihod.
Pitajte pravnike koji se bave tim pitanjima, malo je komplikovano međunarodno pravo za nas smrtnike.
Međunarodno pravo je malo komplikovanije za laike...

BP3005

pre 6 godina

Denver ce sve pokusati da dovede nekog all star igraca!!! Pa ce najverovatnije da daju max ugovor Millsapu. Sto im nece puno pomoci, jer je uzasan u odbrani reketa. A Denveru je potreban jedan Ibaka da zatvori rupe koje stvara Jokic u odbrani. A Ibaka sigurno nece hteti preci u Denver. Sjajne opcije bi bili Hejvord ili Grifin. Gde je realnija opcija Grifin. Hejvord ce verovatno u Boston.

MarcoPolo

pre 6 godina

baš zato što je najmanje plaćen,treba da mu izađu u susret i omoguće bez problema da igra za svoju zemlju na ep. a ukliko on sam odluči da leto provede u americi a ne sa svojima,onda bolje i ne zaslužuje.

mjjlvc

pre 6 godina

"Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima."

Lep je dan, prošetaj negde.

nemanja

pre 6 godina

Wilson Cendler 12 miliona? O boze. Galinari je dobar igrac ali cesto zna da se ispucava, mada ni plata mu nije prevelika. Ne vidim zasto ce im Blejk Grifin, beskoristan igrac ako nema Pola pored sebe.

pajero

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)
ŠTA???? U ogromnoj većini zemalja porez određuje geografsko mesto sticanja sredstava. Jokić jeste državljanin Srbije, ali nije poreski obveznik. I da hoće da plati, nema kako da plati, jer nema osnova. Pošto radi u SAD-u, poreski je obveznik SAD-a, države Kolorado i grada Denvera i plaća taj kombinovani porez.

neko ko zna

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)

Mnogo glup komentar ...
Porez placas u zemlji u kojoj zaradjujes ... Vrlo jednostavno.

Dzimi Ba…rka

pre 6 godina

Ovaj clanak se ogranicio samo na slobodne agente, a postoji veliki broj izvanrednih igraca koji se mogu dobiti trejdovima, jer su njihovi klubovi jos prosle sezone vec najavili da nece oko njih vise graditi buducnost, jer zele da se "restartuju". Najkrupnija imena su tu Dzimi Batler iz Cikaga, Karmelo Entoni iz NYK i Pol Dzordz iz Indijane. Denveru bi ubedljivo najzanimljiviji bio Dzimi Batler, jer je osim sto je all-star, on uz to Denveru preko potreban elitni defanzivac, a igra bas na poziciji trojke, pa bi sa centrom Jokicem i bekom Harisom imali startnu petorku sa savrseno rasporedjenim kvalitetom. To bi naravno imalo svoju cenu, pa bi se morali odreci Marija koji je velika zvezda u najavi i glavni mamac za Cikago da sklopi ovaj dil, zatim pika ovogodisnje prve runde drafta (mozda i onog iz 2018), i verovatno jos jednog kojeg Cikago zatrazi (osim Jokica ili Harisa). Podrazumeva se da bi u tom slucaju jedan od sadasnjih njihovih niskih krila (Galinari ili Cendler) morao da ide kao visak i nepotreban luksuz, sto bi istovremeno napravilo mesto i za platu jednog takvog all-star igraca kakav je Batler. Uz Jokic-Batler-Haris trio postali bi preko noci kandidati za trece mesto na celom Zapadu, a ne samo za plej-of.

sve u redu

pre 6 godina

Kad bih ja birao,doveo bih Milsapa i Teodosica,Galinarija bih pustio a trejdovao Mudiajija i Artura za Milsa,tako bi Marej mogao da se vrati da igra beka,on i Heris da dele minutazu a Teodosic i Mils.Petorka Teo,Marej,Cendler,Milsap,Jokic bi razbijala,a s klupe Heris,Farid,Ernangomez,Mils,Plamli i jos dva veterana Nelson,Miler mogu da pomognu.Ne vidim ekipu koju oni ne bi mogli da pobede,jedino Golden Stejt i Klivlend ne bi mogli u cetiri utakmice da dobiju.

Sve ovo je tacno samo Ljulja pre Tea jer je izabran ispred njega u petorku EL, a i sto se tice iskustva i navike osvajanja trofeja je mnogo ispred Tea! Sa tom petorkom ne bi trebali se boje ni klivlenda ni gsv u 4 utakmice!

drmr

pre 6 godina

Jokicu kad istekne Ruki ugovor, imace sigurno 20+ miliona po sezoni. Koliko god da bude imao mogucnost, Denver ce mu to dati, on je superstar u razvoju.

djolfull

pre 6 godina

Najbolji igrac u timu a najmanja plata, koja sprdnja, ali njegov sledeci ugovor bice najveci ugovor nekog igraca sa ovih prostora, nema sumnje. I ovaj Bizli je jako dobar igrac prava zver, neverovatno koliko se talentovanih igraca nalazi u Denveru sada, samo da to treneri dobro upakuju..

Trollston

pre 6 godina

Prvo, 11,3 miliona po sezoni nije novac kojim moze da se plati neko dobro pojacanje, to je novac za koji igraju sesti, sedmi ili osmi igrac u jacim ekipama. Drugi problem Denvera je sto nisu atraktivna lokacija za slobodne agente, cak i da imaju mnogo vise prostora u cap-u, ne bi mogli da dovedu ni jednu veliku zvezdu koja ce postati slobodan agent ovog leta. Jokic treba da ostane u Denveru do kraja ugovora, a onda da testira trziste kao slobodan agent 2019., posto u Koloradu nece videti ni kasnije faze play off-a, a kamoli prsten. Jedini razlog zbog koga bi ostanak u Denveru imao smisla jeste da mu ponude max ugovor, ali nisam siguran koliko je to realno po trenutnom stanju stvari.

nista o nicemu

pre 6 godina

baš zato što je najmanje plaćen,treba da mu izađu u susret i omoguće bez problema da igra za svoju zemlju na ep. a ukliko on sam odluči da leto provede u americi a ne sa svojima,onda bolje i ne zaslužuje.
(MarcoPolo, 12. maj 2017 14:35)

Nije stvar sta oni zele, nego sta on zeli. Gde si procitao da je rekao da hoce, ali mu ne daju? Nigde. Znas zasto? Zato sto on nece.

Musa Kestendžija

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)

Prouči malo američki poreski sistem pre nego što napišeš neistine. Onaj ko ima prebivalište u SAD, mora tamo i da plati porez. Nije isti slučaj kao sa teniserima jer oni stalno putuju po svetu po turnirima pa mogu da biraju gde će da im bude prebivalište (jer nigde ne borave više od pola godine), pa normalno biraju tamo gde im neće tražiti da plate porez. Verujem da bi svaki naš NBA košarkaš radije platio porez Srbiji nego SAD, da može da bira, jer kod nas nema progresivnog oporezivanja pa se mnogo manje oporezuju milionska primanja u dolarima nego u SAD.

veljko

pre 6 godina

@dzimi barka

ti si bas precenio batlera. defanzivno odlican. u napadu previse oscilira. sjajan ulaz i poludistanca. kreativnost i sut za 3 losi. pritom je izvukao svoj maksimum. i to na misice i velik rad. kostace previse, a nije pravi superstar. ni haris nije toliko dobar.

dzordz je, s druge strane, umislio da je veci od svog tima. lebron u pokusaju. losem.

slazem se da je clanak previse fokusiran na slobodne agente. trejdovi su neophodni u svakom slucaju.

mostarac

pre 6 godina

Pored Lakersa, Bostona i ostalih manjih ekipa koje mogu da biraju koga ce Denver u najboljem slucaju moze da dobije lowry-a koji je superprecjenjen. Tu ce i Jokic da digne sidro. Neke ekipe jednostavno nisu za titule tu. Slicno oklahomi koja je upropastola sansu za dinastiju ! mogli su biti gsw al nisu jer su skrti. tako i denver. neko od ova dva ce izgubiti mjesto za Seatle a mozDa i oba ako Las Vegas odluci imati tim. pare su tu najbitnije. koda bi oni krcali 150 miliona godisnje na igrace da od tog nemaju duplu zaradu. manja trzista to realno nemaju zato je cleveland do le brona bio ono sto su broensi u nfl.dno dna

Patrick Ewing

pre 6 godina

Prioritet Denvera ovog leta je potpisati Plamlija, dovesti krilo i pleja.

Galinari najverovatnije odlazi jer ne želi igrati zadnju sezonu vežećeg ugovora za 16M a pošto ima player opciju tražiće višegodišnji ugovor od najamanje 22M po sezoni. Ne verujem da će Denver to spratiti, jer imaju Chandlera na toj poziciji i nadolazećeg Hernangomeza. Ako denver pristane da plati Galinarija, Arthur i Chandler moraju otići, a obojicu je teško trampiti zbog ugovora koje imaju (obojica 1+1 sa player ocijom)

Hibbert, Nelson nemaju ugovore, Nelon možda ostaje kao mentor mladim Murray-u i Mudiay-u ali jedino po ceni veteranskog minimuma. Time ima opciju da produži ugovor M.Milleru na godinu dana za 3,5M ali vernovatno neće, tako da on odlazi ili će potpistati jednogodišnji veteranski minimum da kao Nelson bude mentor pre svega Jokiću.

U zavisnosti od salery capa, i situacije sa Galinarijem/Plamilijem Denveru će trebati plej, krilo i možda centar, taško da će neka superzvezda doći u Kolorado jer se tim tek gradi, treba im vremena, iskustva a rezultati neće izostati jer su jako mlada i talentovana ekipa

Nikola

pre 6 godina

@WakeUpSheeple Ne pričaj gluposti. Porez plaćaš u državi u kojoj zaradiš novac. Jokić ne može da izbegne plaćanje poreza u Americi, koji iznosi oko 50% u većini drzava.

axaxt

pre 6 godina

Problem Denvera je veliki broj osrednjih igrača sa dosta visokim ugovorima. Po meni, oni uopšte ne treba da žure, imaju nekoliko mladih igrača čije vreme tek dolazi, najgora stvar koju mogu da urade je da sada krenu da jure instant rezultat i drže na klupi Mudijea, Mareja i Harisa.
Ovakav sastav bez pravog lidera upravo daje šansu mladima da se profilisu u ozbiljne igrače. Neka igraju ovako još koju sezonu, i kada isteknu ugovori Galinariju, Cendleru i Faridu sa ovim sadašnjim budžetom imaće preko 50 miliona dolara za igrače.
Naravno, tada će morati da ponude nove ugovore i ovoj trojci i Jokicu naravno, a od ostatka treba da dovedu jednog super stara i imaće ekipu sa kojom će moći da se bore za vrh zapada.

Djenka

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA.
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10)


Porez placas tamo gde radis, posebno ako se radi o SAD teritoriji, oni su tu nemilosrdni. Porez je oko 50% na ono sto ce Jokic da dobije pa ti racunaj. Zasto bi placao porez u Srbiji? Ronaldo placa porez u Spaniji, 50%, Mesi je probao deo da izvuce pa je dobio po usima. Jedino "nomadski" sportisti kao Novak i Federer mogu da izaberu gde ce placati porez. Na primeru Federera on se iz Bazela preselio u kanton Svic gde je pprez vise puta manji. Nole placa 1% (pretpostavljam) jer je to norma tu gde je prijavljen. U Americi to nema nikakve veze, porez je federalni tako da je marza od 50% svima na vratu bez obzira na drzavu u kojoj si (nisam 100% siguran). U nekim Skandinavskim zemljama je porez i preko 50%. A posle platis jos i osiguranja i pdv. Tako da zaista ne vidim ni jedan razlog zasto bi neko ko radi preko placao porez Srbiji.

Bree

pre 6 godina

Zna li se koliko uzima Lebron po sezoni? Ako Galinari uzima 16, predpostavljam da Lebron uzima 2x vise, ali to ne mogu nigde da pronadjem.

ne pismen

pre 6 godina

@WakeUpSheeple

Jel ti beše isti onaj što veliča srpske estradne "zvezde" i njihova dostignuća i uticaj na razvoj svetske muzike?
E blago ti ga!

Nesa

pre 6 godina

Zna li se koliko uzima Lebron po sezoni? Ako Galinari uzima 16, predpostavljam da Lebron uzima 2x vise, ali to ne mogu nigde da pronadjem.
(Bree, 12. maj 2017 12:40)

Prema zvanicnim podacima plata LeBron James-a za 2017 je $30,963,450.

http://www.espn.com/nba/player/_/id/1966/lebron-james

Иван

pre 6 godina

Ситуација није баш тако ружичаста за Денвер.

Пре свега, шта њима фали? Одбрамбени центар и класични плеј, евентуално неко врхунско крило које игра у оба смера (ако Чендлер и Галинари оду).

Ове године на драфту ће бити доста плејмејкера, и њих ће изабрати они слабије пласирани тимови. Са друге стране, биће и доста искусних и врхунских кечева на тржишту (Крис Пол, Лаури, Вестбрук, Џорџ Хил, Реџи Џексон...), али ће они циљати екипе које би се бориле за титулу пре него Денвер.

Слична је ситуација са крилима и центрима. Мислим да од Јокићевог напретка током лета зависи останак Пламлија. Никола је већ решио проблем са фауловима, ако се поправи и физички, заиста не знам због чега би Нагетси задржали Пламлија, који по мени ипак није испунио очекивања, поготово у одбрани.

Очекујем да Денвер ангажује Џамајкла Грина из Мемфиса или сличног играча. Неће тамо тако радо отићи Милсап, Грифин и слични. Звезда попут Грифина ће тешко прихватити да се игра не врти око њега, него око клинца из неке тамо Србије који прима мање од милион и по у сезони.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Denver nije destinacija gdje dolaze all star igrači,po mom sudu im i ne trebaju,imaju vrlo talentiran tim koji samo treba razvijati,e sad,mišljenja sam da Meloun nije trener tog kapaciteta.

veljko

pre 6 godina

grifin je sklon povredama, inace je bolji igrac od hejvorda. mnogo je napredovao takticki i tehnicki. ne slazem se da je atletski pao. i dalje je zver.
ovde niko ne pominje oto porter jr iz vasingtona. on je verovatno bolji po denver, koji gradi timsku igru, od obojice. posebno od hejvorda, koji je veliki potrosac lopti, a los asistent.
farida treba zadrzati. vrlo koristan i borben. dobar u odbrani, timski igrac.
galinari, cendler i mudiej su teret. opusteno mogu da dovedu dva vrhunska igraca, umesto njih trojice.
uvek smeju malo i da prebace salary cap. limit je luxury cap. to je ono sto timovi vise gledaju. a postavljen je preko salarary capa.
realno, sa slobodnim prostorom i otpustanjem ove trojice, imaju bar 50M do luxury capa.
njima treba, po vaznosti: plej, nisko krilo (umesto cendlera), 4ka sa dobrim sutom (umesto galinarija, i ako ostane farid). mogli bi da se pokrpe i sa kombo krilom (mada nema mnogo lebrona u ligi). na kraju, tu je i centar, ako puste plamlija. teska 5ca, sa dobrim odbrambenim osobinama im je potrebnija od plamlija. marej i haris zasluzuju sansu na dvojci (marej je i bckp plej).
da se iole pitam, ja bih zavalio i bartons i artura, s obzirom na primanja.
marej, haris, jokic, farid, dva superstara i ostalo jeftini mladi i jeftini i "pametni" matorci, bili bi vrhunski tim.
mudiej, barton, cendler, galinari, plamli, artur, pa i nelson, vise kostaju nego sto vrede.

veljko

pre 6 godina

@mostarac

ti bas znas da ce ta dva tima da migriraju?! okc je igrao plejof i vrlo je popularan. denver sledece sezone verovatno ulazi u plejof, a nije ekipa od juce. nisu najpopularniji, ali nisu nikad u problemima. kolorado je bogata drzava, a denver dobar grad. kad memfis ima nba ekipu, denver i okc ne moraju da brinu...

Mihajlo

pre 6 godina

Kad bih ja birao,doveo bih Milsapa i Teodosica,Galinarija bih pustio a trejdovao Mudiajija i Artura za Milsa,tako bi Marej mogao da se vrati da igra beka,on i Heris da dele minutazu a Teodosic i Mils.Petorka Teo,Marej,Cendler,Milsap,Jokic bi razbijala,a s klupe Heris,Farid,Ernangomez,Mils,Plamli i jos dva veterana Nelson,Miler mogu da pomognu.Ne vidim ekipu koju oni ne bi mogli da pobede,jedino Golden Stejt i Klivlend ne bi mogli u cetiri utakmice da dobiju.

Neko iz Banata

pre 6 godina

-Cendler mora da ostane(takvog igraca za te pare nece naci,a vec je dokazao da moze da se prilagodi ovom sistemu igre tj. 2-3 opcija u napadu) kao i Nelson koji je dobra zamena za jos uvek neiskusnog Mareja i Mudiaja +Beasly
-Galinari(ocajan je u odbrani ,a i dalje misli da je prva zvezda tima+plata)Farid i Barton treba da odu da bi se omogucio prostor za Harrisa i Hernangomesa +salary cap
-uz dobrog defanzivno orijentisanog PF Denver(Ibaka,Noel) bi sledece sezone mogao lagano do PO,cena mladih igraca ce porasti(bolje trejd opcije),a i iskristalisace se sastav tima sa kojim se spr*aju vec 2 godine.
Denver u naredne 2 sezone ne mora da radi nista,a vec posle toga uzlaze u problem sa salary cap-om.

Nebojsa

pre 6 godina

@milanko

pa i placaju! u svakoj zemlji gde osvoje novac, skida im se porez te drzave na novcanu nagradu.
zato i vole da igraju u Dubaiju jer tamo nema poreza

a resto, u drzavi gde imaju prebivaliste na kraju godine placaju porez na dobit/platu.. zato i zive u Monacu, Dubaiju itd gde su porezi minimalni ili ih nema (dakle porez na sve ono sto neto zarade od turnira i sponzora)

Иван

pre 6 godina

@ mostarac

Није тако лако створити династију у НБА. Вориорси су искористили срећну околност кад су потписали пре повећања селери кепа Карија и Томпсона. Они практично играју за много нижу цену него што вреде, а од следеће сезоне неће моћи клуб да издржава и Дурента и њих и Грина.

Кавалирси су искористили жељу Леброна да у свом тиму освоји титулу и тако су довели играче попут Лава који играју можда и испод цене, али желе шампионски прстен.

Спарси су помоћу пуно трикова постали династија: прво су искористили чињеницу да Дејвид Робинсон мора још две године пре кошаркашке каријере да проведе на војној академији, па су бирали Шона Елиота као трећег пика у међувремену; затим су целе године држали Адмирала на опоравку да би могли да бирају 1997. Данкана као првог пика. После су бирали неамериканце док остатак лиге није имао поверења у њих, а пристижу им и дан-данас ветерани типа Гасол, раније Вест, како би освојили прстен - јер су династија.

Денвер не може да рачуна на те путеве. А није могла ни Оклахома.

drndoje

pre 6 godina

Ljudi u Srbiji i na minimalcu placaju poreze u svojoj zemlji. Ne vidim sta je Jokicu tesko sa milionima da uplati poreze u Srbiji, a ne nekim tamo Denverima. Inace momak je kao kosarkas na mestu i bice sam vrh NBA. 
(WakeUpSheeple, 12. maj 2017 11:10) 

Plati porez na zaradu tamo gde zaradi, a godišnji porez na extra prihod se plaća u zemlji gde imaš mesto prebivališta ili gde si proveo 6 meseci + 1 dan, a to je u Jokićevom slučaju Denver, Kolorado

Divos

pre 6 godina

Јокићев уговор је одредио избор (41.) на драфту. Сада ваља да одради тих 3+1 (Денвер може да не продужи ту задњу годину, што они неће учинити ни у лудилу) и Јокић ће одрадити, поред у тексту поменуте наредне сезоне, и сезону 2018/19 за 1,475 мил.$

У љето 2019-е ће потписати нови вишегодишњи уговор (могуће и у љето 2018-е, али са почетком важења од 2019-е).
Садашњи ниво игара му гарантује 20 мил.$ + по сезони. Како се очекује нови драматично повећање селери-капа, а очекивати је да Никола подигне ниво своје игре, тај уговор, ако Николу нека гадна повреда не спута, ће бити врло вероватно и већи.

Е сад, Денвер има велики простор у селери-капу. И могу довести у наредних пар сезона значајна повећања. Но и неће то бити баш лако.
Оне који имају квалитет клубови ће тешко трејдовати. Такође клубиви имају и доста преплаћених играча, али од таквих слабе вајде.

Денвер треба да гради, по мени, будућност на младим играчима које има. И то пре свега тројици екстреемно младих, Мареју, Херису и Јокићу.
Колико је ту добро довести Пола и Милсепа који имају по 32 године, и који су прешли зенит и чија каријера клизи према доље. А ваља се поприлично истрошити.
Ту је боље довести нешто млађег плеја, могуће и "четворку" (мада су по мени у реду Фарид и Ернангомес), који ће дати потребан квалитет и у одбрани.
Могуће и на драфту потражити тражени профил, задњих година су одлично бирали.
У сваком случају, Денвер ће наредних година према горе.