Četvrtak, 11.05.2017.

18:07

Ćorić izbacio Marija iz 'Magične kutije'!

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je senzaciju u osmini finala Mastersa u Madridu eliminisavši prvog igrača sveta Endija Marija u dva seta – 6:3, 6:3.

Izvor: PT

Æoriæ izbacio Marija iz 'Magiène kutije'! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

NS BOY

pre 6 godina

@drago, pozdrav nazovi komsijo. Cekao sam te sa jos nebuloza, posto to samo pises u proteklih nekoliko meseci. Hajde da sto krace i direktnije pojasnim. Globalno smo veca sportska nacija u odnosu na vas, sto istorija rezultata potvrdjuje. Pisem o ozbiljnim sportovima, ne o jedrenju i gadjanju glinenih golubova. Muska kategorija, seniori: Bolji ste u rukometu i fudbalu, a mi u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu. Zenska kategorija, jednaki smo u rukometu, jer se svakako ne zna ko je gori, dok smo bolji od vas u kosarci, odbojci, tenisu i opet vaterpolu (tu inace sluzite za nabijanje statistike). A ti dolazis ovde hvaleci jednog Bornu Corica, inace 59 tenisera sveta, jer je pobedio indisponiranog Endija Mareja. Da, tenisera kojem je najveci uspeh trece kolo GS-a, Rolan Garos. Dok mi imamo dvanaestostrukog GS sampiona, koji ni sam ne zna koliko ima Masters titula i ubedljivo najboljeg sportistu Balkana u istoriji. Opet na osnovu rezultata, ne ispraznih pokusaja hvalospeva. A sto se tice medalja na OI, razmisli malo o njima i pogledaj u cemu ste ih osvojili. :) Zato prestani da pises nebuloze i ne nadovezuj se na moje komentare sa povrsnostima. Hvala ti. Sada ti ostaje samo da napises: "hahaha". To je tvoj argument.

drago

pre 6 godina

NS BOY

Mi vas deremo u nogometu, rukometu i medaljama. Vas ni nema u tim sportovima dok smo mi u kosarci i vaterpolu dobri a vi bolji. Mada smo bolji u klupskom vaterpolu.

Vi ste u sportu nula a mi evo u nedjelju Cilic osvojio turnir i pobjedio 6. na svijetu. U utorak Mandzukic najbolji na utakmici polufinala Lige Prvaka, u srijedu Modric najbolji. Njih 2 ce se boriti za titulu. Jucer Coric dobije broja 1.
Vase glavne vijesti zadnjih dana je kako je neki Djere usao u 2., 3. kolo i kako ce Mitrovic ostati na tribinama drugoligasa jer ostaje Benites.
Toliko o tome haha.

L

pre 6 godina

"Kad se oporavljala od uboda noža, USA joj je isprala mozak i dala džak para da igra za njih"

A ona, jadna, morala da prihvati, opasna ta CIA sa ispiranjem mozgova.

trile

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)

Jao, majko...opet Hvati o "tisućljetnjem tenisu"! Kad je Ivanišević uzeo Wimbledon, Srbija-Jugoslavija ondašnja je već imala najbolju igračicu u istoriji koja je uzela 9 Grand Slamova uključujući sve turnire-AO, Roland Gaross, Wimbledon i US Open-Monika Seleš. Samo zahvaljujući "ludaku" a u stvari plaćeniku nemačkog teniskog lobija-Ginteru Parheu (danas slobodan a pokušao je ubistvo pred TV kamerama), koji je upao u teren u sred turnira u Nemnačkoj i zabio nož u leđa Moniki, ona se morala povući. Imala je jedva 21 godinu i No 1 već 2 god. Za sve vreme dok je igrala morala je da traži specijalnu vizu jer je Srbija-Jugoslavija bila pod "sportskim sankcijama". Kad se oporavljala od uboda noža, USA joj je isprala mozak i dala džak para da igra za njih, no iako je osvojila još jedan AO nakon toga, nikad se nije stvarno vratila. To je omogućilo Štefi Graf da, praktično bez konkurencije, osvoji titulu najbolje igračice u istoriji. Neću ni pominjati Noletovih 12 slemova, Nole slam, još jedan slam u ženskoj konkurenciji Ane i Ivanović i 8 Zimonjićevih i 1 Živojinovićev slam u dublu. Ukupno 30 slamova za Srbiju i Davis kup (još jedno muško i žensko finale pride). Ali kad je Ivanišević osvojio Wimbledon, mi smo bili teniske amebe.

L

pre 6 godina

"Мислио сам да ће пензионер Зека до краја године доћи на прво место,али су паклени умови смислили још нешто боље! "

Koliko je ljudima krivo što Federeru dobro ide... Ljudi tako to ide, zadnjih par godina je očajna konkurencija, ko na WTA - jedan pukne, i otvori ti se put široko. Za Federera su sve te "mlade nade" uglavnom boranija, naravno da će da ih dere i da osvaja turnire kad nema ko da mu se suprotstavi.

Smejem se, a plakao bi

pre 6 godina

Ja ne znam niti jednog uspješnog sportaša Hrvata. Svi su srbi.
Tako barem kažu neki "pametni".
Možda je i Federer Srbin. Federer mi baš zvuči srpski. On je u stvari po tečinoj svastici od njegove pratetke u drugom koljenu čisti Srbin.
Molim vas da ga o tome obavijetsite da čovjek ne živi u laži. Ne može on biti tako dobar, a da nije Srbin. Osim toga bio je jednom u Srbiji, a zna se da se DNK prenosi zrakom. Znači da nema nikakve dileme zašto je tako dobar.

Dzoni

pre 6 godina

A tek mu sledi leto i odbrana bodova,mozda cak padne i ispod treceg mesta.(samo kazem, 11. maj 2017 18:26)Mozda se cuva upravo za to.
(Marko, 11. maj 2017 22:30) Haha cuva se, mozda mu dva dana manje takmicarskog tenisa u maju bas naprave razliku u septembru na US openu.

Ivo

pre 6 godina

@ A Ivanisevic nije znao sta je reket kad je Boba Zivoinovic jeo bananu na tom istom vimblndonu...
(Knez, 11. maj 2017 23:16) # Link komentara

Kad smo kod Vimbldona, mene brine kako će Nole po travi kad mu je to omiljena hrana. Kao da mene netko tjera po musaki i ćevapima da igram. Valjda mu neće apetit proradit na terenu?

Knez

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)
A Ivanisevic nije znao sta je reket kad je Boba Zivoinovic jeo bananu na tom istom vimblndonu...

mali

pre 6 godina

ovako nesto je bilo nezamislivo za vreme vladavine Noleta,jednostavno se moglo izgubiti samo od prve 3 u polu ili finalu. pa sad vidi ko je bio Nole,a bice opet!

Borisav

pre 6 godina

Losi glumci ...kako neko rece...i Novak i Murray...ili su placeni debelo...ili ucenjeni....
Nike vrti gde burgija nece...neka mi neko kaze da dva ovakva igraca ne mogu da sastave pet pravih udaraca....znaci nije istina...verovatno necemo nikada saznati istinu...jedna od najvecih prevara u istoriji sporta!

Difovac

pre 6 godina

Uopste nisi razumeo komentar.
(Ivan, 11. maj 2017 19:04)


Pa on je difovac ... kako da razumije ?!?
(johnny, 11. maj 2017 21:35) # Link komentara
Tema sport a difovac ne razumije. :)
Očito kod vas kao i kod nas svi se razumiju u politiku i sport, a ne netko tko je magistrirao to područje:) zato nam je tako divno.
Pucamo od znanja i blagostanja :)
Da se vratimo na temu, jel Borna Srbin ili nije?!!
:)

Marko

pre 6 godina

A tek mu sledi leto i odbrana bodova,mozda cak padne i ispod treceg mesta.
(samo kazem, 11. maj 2017 18:26)

Mozda se cuva upravo za to.

Ante

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)
Ako ćemo baš gledat krvna zrnca onda je Nole Hrvat.

Mantis

pre 6 godina

Borna je Srbin, krsti se na
pravoslavni nacin.
Srbi stoprocentni danas. :)
(Cobe, 11. maj 2017 19:05)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I ne samo on, od prvog do pedesetog
tenisača na listi su Srbi, a od pedesetog
do broja sto, samo petorica nisu Srbi.
Uostalom, nisu li Srbi izmislili tenis
još prije desetak tisuća godina?

johnny

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)
(Difovac, 11. maj 2017 18:57)

Uopste nisi razumeo komentar.
(Ivan, 11. maj 2017 19:04)


Pa on je difovac ... kako da razumije ?!?

Mastoor

pre 6 godina

Borna je Srbin, krsti se na pravoslavni nacin. Srbi stoprocentni danas. :)
(Cobe, 11. maj 2017 19:05)

И мене је изненадило да се прекрстио са три прста православно, а потписао се левом руком иако игра десном. Честитам му на победи, играо је сјајно.

Mile

pre 6 godina

#Mujo
Ne znam gde si iskopao Akapulko kad ga Marej nije ni igrao a sa Kolsajberom je igrao u Dubaiu kad ga je dobio u drugom setu 20-18 u taj brejku i posle toga osvojio turnir. Slazem se da je pad forme ocigledan ali ti podaci nisu tacni.

Predrag Ivanisevic

pre 6 godina

Proglasiti danas nacionalni praznik u Hrvatskoj!
Ovo je najveći uspeh hrvatskog tenisa sv8h vremena! Bravo Borna legendo!
(Zigzag, 11. maj 2017 18:25)

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.

Xfaktor

pre 6 godina

Covek se borio da stigne do broja jedan i to ostvario i sad nema motiva. On je ostvaren covek dve zlatne OL medalje, 3 GS i godinu dana kao prvi na svetu. Malo li je.

NS BOY

pre 6 godina

@Difovac, a u cemu to mi imamo alabije za pooraze? Deremo vas godinama u odbojci kako muskoj tako i zenskoj, vaterpolu, kosarci, kako reprezentativnoj tako i klupskoj. Vi ste obicna zadnja ili predzadnja rupa na svirali sporta. Ne lupetaj molim te.

Buki

pre 6 godina

Meni je to sve sumnjivo sto bi reko Maradona nekad stvarno pomislim da je sve namesteno u danasnjem sportu.Prosto neverovatno da Mary i Novak deluju kao da su prosto zaboravili igrati tenis ove godine meni je to sve sumnjivo i ako cemo nije realno da najbolja dva igraca tako panu u igri ja nemam realno objasnjenje sem razno raznih teorija ali nebih o tome da mi se neko ne smeje.

Вељко

pre 6 godina

Где је Лендл?
Ово постаје провидно.
Мислио сам да ће пензионер Зека до краја године доћи на прво место,али су паклени умови смислили још нешто боље!
Он ће прво место преузети у својој другој кући,на месту где је све и почело!
На Вимблдону.
Међутим не бих се изненадио
да направи и прави(календарски) Грен Слем!

Stanko Loncarevic

pre 6 godina

Mala anketa:
Preporucujem: Posle Murraya, nole je bio najgori broj 1 ikad
Ne preporucujem: Murray gori broj 1 nego sto je bio nole
(Dr. Roddick, 11. maj 2017 19:43)
Mala anketa:
Preporucujem: Dr. oznacava veterinara.
Ne preporucujem: Dr. oznacava sta god mislili.

Mate65

pre 6 godina

Mala anketa:

Preporucujem: Posle Murraya, nole je bio najgori broj 1 ikad

Ne preporucujem: Murray gori broj 1 nego sto je bio nole
(Dr. Roddick, 11. maj 2017 19:43)

Preporucujem: Da veze nemas sa tenisom

Ne preporucujem: Da si ljubomorni i zavidni neznalac

Komedija

pre 6 godina

Koliko su to samo smesni i spori udarci Endija. Da su drugu polovinu prosle godine igrali i Rafa i Rodzer ne bi on ni video prvo mesto a iskoristio je bio i Noletov pad. Toga su svesni i mediji ocigledno. Stvarno najgori broj 1.

Dragan

pre 6 godina

Mari igra sa LAKI LUZEROM, i pokazuje jos jednom da je slucajno dosao do prvoga mesta.Sta ce biti od njega posle Vinblodona, to treba da se pitaju englezi i kako ce da padne do kraja sezone, kada brani mnogo vise poena od Novaka.Ja licno mislim da se stvari desavaju posle Vinblodona.Volio bi da gledam to istorijsko finale NOVAK/FEDEX , i povratak Novaka na prvo mesto.Zivi bili pa videli.Sve su igre u opciji.Samo da kazem da ovaj Mari, gundja i smije se samom sebi na losu igru. Bravo za Bornu Corica, odigrao je sasvim dobar mec, i treba mu cestitati na pobedi.Ispada sledece kolo.To je njegov domet.

Ivan

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)
(Difovac, 11. maj 2017 18:57)

Uopste nisi razumeo komentar.

Maroje

pre 6 godina

Andy Marey je slučajnim stjecajem okolnosti i sistemom bodovanja došao do broja 1. Prvi na svjetskoj rang listi su bili i Jim Courier i npr. Thomas Muster. Pa, sjeća li se netko? Federer, Novak, Nadal ... su upisani u svjetsku tenisku povijest, a i tu su u samom vrhu. Marey je za njih druga liga zapad.

Djole*

pre 6 godina

Ovakvu nemoc Mareja jos vidio nisam... Borna ga je oducio od tenisa, uzasne partije kao broj jedan, Novak malo li popravi formu, moze ozbiljno da prepolovi ovih 4000, jer ovo je kriminal sta radi Endi. Ali, ova njegova nezainteresovanost za borbom mene fascinira, nula ikakav entuzijazam, samopouzdanje... A Coricu zelim samo jedno - da ovo bude njegova godina, neka dokaze, da je spreman za velika djela!

fantom

pre 6 godina

Borna izbacio prvog tenisača svijeta! To će da budu svi naslovi na portalima zapadnih komšija, svaka čast Ćoriću, ali i nije bio tako težak zadatak da izbaci raspalog Mareja, koji je očigledno potpuno nezainteresovan za tenis.

Sabre

pre 6 godina

Ljudi, ne razumem lozenje. Vrlo ocigledno Marej kalkulise zato sto ovde nikada nije bio nesto posebno dobar (ceo ovaj deo sezone, zapravo) a kako god da odigra Djokovic sve i da osvoji Madrid nece mu se nesto posebno pribliziti. Lik tempira formu za drugi deo sezone, kada mnogo vise toga brani, a i uostalom smorio se od onolikog truda da bi uopste dosao do prvog mesta, pa je i to faktor. Bice on opet onaj stari, kao i Djokovic, samo je pitanje vremena.

Difovac

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)

živela demagogija

pre 6 godina

ATP lista kasni 6 meseci.Sad je već izvesno da će broj jedan u drugoj polovini godine biti Federer iako ga to 1. mesto mnogo ne zanima.Isto tako Mari je trenutno prvi iako je u stvari bio najbolji teniser sveta u drugoj polovini 2016-te.

Džoni

pre 6 godina

Marej je teniser koji je po kvalitetu dosta ispod velike trojke, ali je upornošću i ogromnom voljom uz očajnog Noleta, Rafu i Rođu koji su bili totalno van forme iskoristio momenat i domogao se prvog mesta. Realno on za duži ostanak tu nema kvaliteta, ali rekao bih da je on svoj san ispunio i da je i sam svestan toga.

Ivan

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.

milutin

pre 6 godina

Mari jeste broj jedan, ali otkad je zauzeo to mjesto na listi, čini se da velika većina teniske javnosti u svijetu i kod nas, to kao da nepriznaje, kao da to uopšte i nije bitno. Svakako sa razlogom, imajući i vidu na kakav način je došao dotle, bez nekih značajno velikih rezultata, a prije svega zahvaljujući Novakovom padu, za mnoge neshvatljivim.
Mislim da tek sad Mari pokazuje svoje tenisko lice i opravdava nagadjanja da nije čovjek za velika djela.
Sve je to za njega bio splet srećnih okolnosti. NEĆE I NEMOŽE on daleko dogurati, tip je Hjuita i tako nekih.

Melenci

pre 6 godina

prvo je red da se Borni cestita na izvanrednoj partiji,svaki poen i pobedu na kraju je sam izborio i zasluzio.Vreme je da mu 1/4 budu normalna stvar.Nikada gori prvi teniser sveta,a mozda i Ser!

Mujo

pre 6 godina

Kakav senzacionalan pad svetskog broja 1. Ostali samo dugmići. U Dohi izgubio od Novaka u finalu, na GS u Australiji izgubio od Miše Zvereva pre četvrtfinala, u Akapulku od Kolšrajbera takođe pre četvrtfinala, u Indijan Velsu ispao od Pospišila u prvom meču, a u Monte Karlu u drugom od Ramosa Vinolasa. Sada u Madridu od Borne u drugom meču. Raspad sistema.

Nebojša

pre 6 godina

Najgori broj 1
(Stefanidis, 11. maj 2017 18:10)

Nije on ni blizu najgori broj jedan njegov kvalitet je nesporan ali od kada je došao na prvo mesto zaista loše igra čini mi se gore nego Novak ove godine.

MaveRick

pre 6 godina

(Mujo, 11. maj 2017 18:09)
Mala ispravka, nije igrao Akapulko nego Dubai i to je osvojeo, 500 ATP poena, ali jeste igrao sa Kolsrajberom i bio je to lu8d mec, Nemac je imao ni sam ne znam koliko mec lopti..

Sinisa

pre 6 godina

Da li se slazete da je Marej bio dobio veliko samopouzdanje i veliki vjetar u ledja kada je vidio Novakov pad,i kada su Nadal i Federer bili povrijedjeni...U tom trenutku je osvojio skoro sve turnire.Kada su se ova trojica vratila,pogotovu sada Nadal i Federer,a evo vraca se polako i Novak,od tog momenta i Marej pao.Znaci to nije slucajno.

antiDebil

pre 6 godina

Igra Djokovic nesto losije poslednjih godinu dana ali ni u jednom trenutku nije bio toliko ocajan kao Marej danas i dosta puta ove godine a i Nadal je cesto igrao katastrofalno poslednjih godina, dosta losije neko Djokovic. Tesko je odluciti se ko je nize padao po igri poslednjih godina Marej ili Nadal, ipak bih rekao da je Nadal. I Federer je padao nize od Djokovica poslednjih godina a Dzole ce u sledecem periodu ici na bolje !

Mare

pre 6 godina

sada je sigurno 101% da je sve namesteno da se federer vrati na 1 mesto. nemoguce je da marej i novak padnu ovoliko, posebno marej ko je razvaljivao prosle godine . on cak i kad aje bio3,4,6 nije igrao ovako lose a skoro je pola sezone. nadal moze da osvaja an sljaci posto je 4,5 ali posle rg koji verovatno osvaja rafa, federer uzima w i uso . koji je ovo cirkus. u najgorim danima je dolazio barem do jendog polufinala, finala do ovog dela sezone. valjda ce za 10,15 god po penzionisanju neko da progovori o ovome danas

kaja

pre 6 godina

Coric je savrseno odigrao! Svaka mu cast! Ne pamtim kad se manje pisalo o br. 1 i kad je br. 1 bio ovako los! Samo sto se popeo na tron odmah je krenuo da pada, Nole je bre razvaljivao 4 godine!

Zigzag

pre 6 godina

Proglasiti danas nacionalni praznik u Hrvatskoj! 
Ovo je najveći uspeh hrvatskog tenisa sv8h vremena! Bravo Borna legendo!
(mozak, 11. maj 2017 18:10)tebi fali nadimak.

DC Forever

pre 6 godina

Sta rece Novak juce, kako se Andy dobro drzi na prvom mestu? Pa, ako Novak odigra dobro do kraja prestice ga na RAce listi, mislim bolji rezultati u ovoj godini.

Difovac

pre 6 godina

Najgori broj 1
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefanidis, 11. maj 2017 18:10)
Kako je onda tek kod broj 2 .
Glumci i to loši ;)

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Najgori Ser u istoroji Kraljevstva!
Pa kada licemerni Englezi daju titulu Škotu! Sada se vidi koliko je on imao sreće krajem prošle godine.
Bravo Hrvat, LL tukao no 1!!!
Haaa,haaaa ... šta će mamica da mu kaže...100 puta po .uzi ?!

MidRange

pre 6 godina

Marej ne jede meso! A mislim da sam ga video i sa nekim guruom! Ma mozda mu i ona žena naredjuje nešto ccc...

Jel to ili prosto došlo do zasićenja i pada u formi jer je covek dao 120% svog maksimuma u finišu prošle sezone da bi došao do prvog mesta.

aaaaaaaa

pre 6 godina

mnogo bre ovo cudno da Novak a sada i Marej padnu toliko da je to za ne poverovati, bukvalno kao da nece da igraju, sta je bre ovo, ovo je vec postalo providno iz aviona, 95% je sve ovo namesteno da se planski povlace sa turnira u nekim ranim kolima.. opet ne mogu da poverujem u to ali gledajte malo realno, dva igracha koje je prakticno nemoguce bilo pobediti odjednom kao letargicni i nezainteresovani gube od koga stignu, ajde da je samo jedan nego i drugi, videcete, Novak ce sutra igrati sa 30% snage i izgubice..

v

pre 6 godina

Marej je gori od Novaka ove godine, ali mi to ne vidimo. Novak ima fenomemalnu sansu u Madridu da podigne svoje samopouzdanje. A dobro je sto ce da smanji razliku i krene ponovo ka prvom mestu.

Mujo

pre 6 godina

Kakav senzacionalan pad svetskog broja 1. Ostali samo dugmići. U Dohi izgubio od Novaka u finalu, na GS u Australiji izgubio od Miše Zvereva pre četvrtfinala, u Akapulku od Kolšrajbera takođe pre četvrtfinala, u Indijan Velsu ispao od Pospišila u prvom meču, a u Monte Karlu u drugom od Ramosa Vinolasa. Sada u Madridu od Borne u drugom meču. Raspad sistema.

kaja

pre 6 godina

Coric je savrseno odigrao! Svaka mu cast! Ne pamtim kad se manje pisalo o br. 1 i kad je br. 1 bio ovako los! Samo sto se popeo na tron odmah je krenuo da pada, Nole je bre razvaljivao 4 godine!

MidRange

pre 6 godina

Marej ne jede meso! A mislim da sam ga video i sa nekim guruom! Ma mozda mu i ona žena naredjuje nešto ccc...

Jel to ili prosto došlo do zasićenja i pada u formi jer je covek dao 120% svog maksimuma u finišu prošle sezone da bi došao do prvog mesta.

Džoni

pre 6 godina

Marej je teniser koji je po kvalitetu dosta ispod velike trojke, ali je upornošću i ogromnom voljom uz očajnog Noleta, Rafu i Rođu koji su bili totalno van forme iskoristio momenat i domogao se prvog mesta. Realno on za duži ostanak tu nema kvaliteta, ali rekao bih da je on svoj san ispunio i da je i sam svestan toga.

Maroje

pre 6 godina

Andy Marey je slučajnim stjecajem okolnosti i sistemom bodovanja došao do broja 1. Prvi na svjetskoj rang listi su bili i Jim Courier i npr. Thomas Muster. Pa, sjeća li se netko? Federer, Novak, Nadal ... su upisani u svjetsku tenisku povijest, a i tu su u samom vrhu. Marey je za njih druga liga zapad.

Melenci

pre 6 godina

prvo je red da se Borni cestita na izvanrednoj partiji,svaki poen i pobedu na kraju je sam izborio i zasluzio.Vreme je da mu 1/4 budu normalna stvar.Nikada gori prvi teniser sveta,a mozda i Ser!

Mantis

pre 6 godina

Borna je Srbin, krsti se na
pravoslavni nacin.
Srbi stoprocentni danas. :)
(Cobe, 11. maj 2017 19:05)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I ne samo on, od prvog do pedesetog
tenisača na listi su Srbi, a od pedesetog
do broja sto, samo petorica nisu Srbi.
Uostalom, nisu li Srbi izmislili tenis
još prije desetak tisuća godina?

Nebojša

pre 6 godina

Najgori broj 1
(Stefanidis, 11. maj 2017 18:10)

Nije on ni blizu najgori broj jedan njegov kvalitet je nesporan ali od kada je došao na prvo mesto zaista loše igra čini mi se gore nego Novak ove godine.

Mate65

pre 6 godina

Mala anketa:

Preporucujem: Posle Murraya, nole je bio najgori broj 1 ikad

Ne preporucujem: Murray gori broj 1 nego sto je bio nole
(Dr. Roddick, 11. maj 2017 19:43)

Preporucujem: Da veze nemas sa tenisom

Ne preporucujem: Da si ljubomorni i zavidni neznalac

Ante

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)
Ako ćemo baš gledat krvna zrnca onda je Nole Hrvat.

Dragan

pre 6 godina

Mari igra sa LAKI LUZEROM, i pokazuje jos jednom da je slucajno dosao do prvoga mesta.Sta ce biti od njega posle Vinblodona, to treba da se pitaju englezi i kako ce da padne do kraja sezone, kada brani mnogo vise poena od Novaka.Ja licno mislim da se stvari desavaju posle Vinblodona.Volio bi da gledam to istorijsko finale NOVAK/FEDEX , i povratak Novaka na prvo mesto.Zivi bili pa videli.Sve su igre u opciji.Samo da kazem da ovaj Mari, gundja i smije se samom sebi na losu igru. Bravo za Bornu Corica, odigrao je sasvim dobar mec, i treba mu cestitati na pobedi.Ispada sledece kolo.To je njegov domet.

Ivan

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)
(Difovac, 11. maj 2017 18:57)

Uopste nisi razumeo komentar.

Komedija

pre 6 godina

Koliko su to samo smesni i spori udarci Endija. Da su drugu polovinu prosle godine igrali i Rafa i Rodzer ne bi on ni video prvo mesto a iskoristio je bio i Noletov pad. Toga su svesni i mediji ocigledno. Stvarno najgori broj 1.

milutin

pre 6 godina

Mari jeste broj jedan, ali otkad je zauzeo to mjesto na listi, čini se da velika većina teniske javnosti u svijetu i kod nas, to kao da nepriznaje, kao da to uopšte i nije bitno. Svakako sa razlogom, imajući i vidu na kakav način je došao dotle, bez nekih značajno velikih rezultata, a prije svega zahvaljujući Novakovom padu, za mnoge neshvatljivim.
Mislim da tek sad Mari pokazuje svoje tenisko lice i opravdava nagadjanja da nije čovjek za velika djela.
Sve je to za njega bio splet srećnih okolnosti. NEĆE I NEMOŽE on daleko dogurati, tip je Hjuita i tako nekih.

Zigzag

pre 6 godina

Proglasiti danas nacionalni praznik u Hrvatskoj! 
Ovo je najveći uspeh hrvatskog tenisa sv8h vremena! Bravo Borna legendo!
(mozak, 11. maj 2017 18:10)tebi fali nadimak.

v

pre 6 godina

Marej je gori od Novaka ove godine, ali mi to ne vidimo. Novak ima fenomemalnu sansu u Madridu da podigne svoje samopouzdanje. A dobro je sto ce da smanji razliku i krene ponovo ka prvom mestu.

Buki

pre 6 godina

Meni je to sve sumnjivo sto bi reko Maradona nekad stvarno pomislim da je sve namesteno u danasnjem sportu.Prosto neverovatno da Mary i Novak deluju kao da su prosto zaboravili igrati tenis ove godine meni je to sve sumnjivo i ako cemo nije realno da najbolja dva igraca tako panu u igri ja nemam realno objasnjenje sem razno raznih teorija ali nebih o tome da mi se neko ne smeje.

Djole*

pre 6 godina

Ovakvu nemoc Mareja jos vidio nisam... Borna ga je oducio od tenisa, uzasne partije kao broj jedan, Novak malo li popravi formu, moze ozbiljno da prepolovi ovih 4000, jer ovo je kriminal sta radi Endi. Ali, ova njegova nezainteresovanost za borbom mene fascinira, nula ikakav entuzijazam, samopouzdanje... A Coricu zelim samo jedno - da ovo bude njegova godina, neka dokaze, da je spreman za velika djela!

Mastoor

pre 6 godina

Borna je Srbin, krsti se na pravoslavni nacin. Srbi stoprocentni danas. :)
(Cobe, 11. maj 2017 19:05)

И мене је изненадило да се прекрстио са три прста православно, а потписао се левом руком иако игра десном. Честитам му на победи, играо је сјајно.

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Najgori Ser u istoroji Kraljevstva!
Pa kada licemerni Englezi daju titulu Škotu! Sada se vidi koliko je on imao sreće krajem prošle godine.
Bravo Hrvat, LL tukao no 1!!!
Haaa,haaaa ... šta će mamica da mu kaže...100 puta po .uzi ?!

fantom

pre 6 godina

Borna izbacio prvog tenisača svijeta! To će da budu svi naslovi na portalima zapadnih komšija, svaka čast Ćoriću, ali i nije bio tako težak zadatak da izbaci raspalog Mareja, koji je očigledno potpuno nezainteresovan za tenis.

antiDebil

pre 6 godina

Igra Djokovic nesto losije poslednjih godinu dana ali ni u jednom trenutku nije bio toliko ocajan kao Marej danas i dosta puta ove godine a i Nadal je cesto igrao katastrofalno poslednjih godina, dosta losije neko Djokovic. Tesko je odluciti se ko je nize padao po igri poslednjih godina Marej ili Nadal, ipak bih rekao da je Nadal. I Federer je padao nize od Djokovica poslednjih godina a Dzole ce u sledecem periodu ici na bolje !

mali

pre 6 godina

ovako nesto je bilo nezamislivo za vreme vladavine Noleta,jednostavno se moglo izgubiti samo od prve 3 u polu ili finalu. pa sad vidi ko je bio Nole,a bice opet!

johnny

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)
(Difovac, 11. maj 2017 18:57)

Uopste nisi razumeo komentar.
(Ivan, 11. maj 2017 19:04)


Pa on je difovac ... kako da razumije ?!?

Borisav

pre 6 godina

Losi glumci ...kako neko rece...i Novak i Murray...ili su placeni debelo...ili ucenjeni....
Nike vrti gde burgija nece...neka mi neko kaze da dva ovakva igraca ne mogu da sastave pet pravih udaraca....znaci nije istina...verovatno necemo nikada saznati istinu...jedna od najvecih prevara u istoriji sporta!

Sinisa

pre 6 godina

Da li se slazete da je Marej bio dobio veliko samopouzdanje i veliki vjetar u ledja kada je vidio Novakov pad,i kada su Nadal i Federer bili povrijedjeni...U tom trenutku je osvojio skoro sve turnire.Kada su se ova trojica vratila,pogotovu sada Nadal i Federer,a evo vraca se polako i Novak,od tog momenta i Marej pao.Znaci to nije slucajno.

Mare

pre 6 godina

sada je sigurno 101% da je sve namesteno da se federer vrati na 1 mesto. nemoguce je da marej i novak padnu ovoliko, posebno marej ko je razvaljivao prosle godine . on cak i kad aje bio3,4,6 nije igrao ovako lose a skoro je pola sezone. nadal moze da osvaja an sljaci posto je 4,5 ali posle rg koji verovatno osvaja rafa, federer uzima w i uso . koji je ovo cirkus. u najgorim danima je dolazio barem do jendog polufinala, finala do ovog dela sezone. valjda ce za 10,15 god po penzionisanju neko da progovori o ovome danas

Ivan

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.

Predrag Ivanisevic

pre 6 godina

Proglasiti danas nacionalni praznik u Hrvatskoj!
Ovo je najveći uspeh hrvatskog tenisa sv8h vremena! Bravo Borna legendo!
(Zigzag, 11. maj 2017 18:25)

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.

Xfaktor

pre 6 godina

Covek se borio da stigne do broja jedan i to ostvario i sad nema motiva. On je ostvaren covek dve zlatne OL medalje, 3 GS i godinu dana kao prvi na svetu. Malo li je.

Difovac

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)

Knez

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)
A Ivanisevic nije znao sta je reket kad je Boba Zivoinovic jeo bananu na tom istom vimblndonu...

Sabre

pre 6 godina

Ljudi, ne razumem lozenje. Vrlo ocigledno Marej kalkulise zato sto ovde nikada nije bio nesto posebno dobar (ceo ovaj deo sezone, zapravo) a kako god da odigra Djokovic sve i da osvoji Madrid nece mu se nesto posebno pribliziti. Lik tempira formu za drugi deo sezone, kada mnogo vise toga brani, a i uostalom smorio se od onolikog truda da bi uopste dosao do prvog mesta, pa je i to faktor. Bice on opet onaj stari, kao i Djokovic, samo je pitanje vremena.

DC Forever

pre 6 godina

Sta rece Novak juce, kako se Andy dobro drzi na prvom mestu? Pa, ako Novak odigra dobro do kraja prestice ga na RAce listi, mislim bolji rezultati u ovoj godini.

aaaaaaaa

pre 6 godina

mnogo bre ovo cudno da Novak a sada i Marej padnu toliko da je to za ne poverovati, bukvalno kao da nece da igraju, sta je bre ovo, ovo je vec postalo providno iz aviona, 95% je sve ovo namesteno da se planski povlace sa turnira u nekim ranim kolima.. opet ne mogu da poverujem u to ali gledajte malo realno, dva igracha koje je prakticno nemoguce bilo pobediti odjednom kao letargicni i nezainteresovani gube od koga stignu, ajde da je samo jedan nego i drugi, videcete, Novak ce sutra igrati sa 30% snage i izgubice..

živela demagogija

pre 6 godina

ATP lista kasni 6 meseci.Sad je već izvesno da će broj jedan u drugoj polovini godine biti Federer iako ga to 1. mesto mnogo ne zanima.Isto tako Mari je trenutno prvi iako je u stvari bio najbolji teniser sveta u drugoj polovini 2016-te.

NS BOY

pre 6 godina

@Difovac, a u cemu to mi imamo alabije za pooraze? Deremo vas godinama u odbojci kako muskoj tako i zenskoj, vaterpolu, kosarci, kako reprezentativnoj tako i klupskoj. Vi ste obicna zadnja ili predzadnja rupa na svirali sporta. Ne lupetaj molim te.

Difovac

pre 6 godina

Najgori broj 1
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefanidis, 11. maj 2017 18:10)
Kako je onda tek kod broj 2 .
Glumci i to loši ;)

Вељко

pre 6 godina

Где је Лендл?
Ово постаје провидно.
Мислио сам да ће пензионер Зека до краја године доћи на прво место,али су паклени умови смислили још нешто боље!
Он ће прво место преузети у својој другој кући,на месту где је све и почело!
На Вимблдону.
Међутим не бих се изненадио
да направи и прави(календарски) Грен Слем!

Marko

pre 6 godina

A tek mu sledi leto i odbrana bodova,mozda cak padne i ispod treceg mesta.
(samo kazem, 11. maj 2017 18:26)

Mozda se cuva upravo za to.

Stanko Loncarevic

pre 6 godina

Mala anketa:
Preporucujem: Posle Murraya, nole je bio najgori broj 1 ikad
Ne preporucujem: Murray gori broj 1 nego sto je bio nole
(Dr. Roddick, 11. maj 2017 19:43)
Mala anketa:
Preporucujem: Dr. oznacava veterinara.
Ne preporucujem: Dr. oznacava sta god mislili.

Difovac

pre 6 godina

Uopste nisi razumeo komentar.
(Ivan, 11. maj 2017 19:04)


Pa on je difovac ... kako da razumije ?!?
(johnny, 11. maj 2017 21:35) # Link komentara
Tema sport a difovac ne razumije. :)
Očito kod vas kao i kod nas svi se razumiju u politiku i sport, a ne netko tko je magistrirao to područje:) zato nam je tako divno.
Pucamo od znanja i blagostanja :)
Da se vratimo na temu, jel Borna Srbin ili nije?!!
:)

Mile

pre 6 godina

#Mujo
Ne znam gde si iskopao Akapulko kad ga Marej nije ni igrao a sa Kolsajberom je igrao u Dubaiu kad ga je dobio u drugom setu 20-18 u taj brejku i posle toga osvojio turnir. Slazem se da je pad forme ocigledan ali ti podaci nisu tacni.

MaveRick

pre 6 godina

(Mujo, 11. maj 2017 18:09)
Mala ispravka, nije igrao Akapulko nego Dubai i to je osvojeo, 500 ATP poena, ali jeste igrao sa Kolsrajberom i bio je to lu8d mec, Nemac je imao ni sam ne znam koliko mec lopti..

Smejem se, a plakao bi

pre 6 godina

Ja ne znam niti jednog uspješnog sportaša Hrvata. Svi su srbi.
Tako barem kažu neki "pametni".
Možda je i Federer Srbin. Federer mi baš zvuči srpski. On je u stvari po tečinoj svastici od njegove pratetke u drugom koljenu čisti Srbin.
Molim vas da ga o tome obavijetsite da čovjek ne živi u laži. Ne može on biti tako dobar, a da nije Srbin. Osim toga bio je jednom u Srbiji, a zna se da se DNK prenosi zrakom. Znači da nema nikakve dileme zašto je tako dobar.

Ivo

pre 6 godina

@ A Ivanisevic nije znao sta je reket kad je Boba Zivoinovic jeo bananu na tom istom vimblndonu...
(Knez, 11. maj 2017 23:16) # Link komentara

Kad smo kod Vimbldona, mene brine kako će Nole po travi kad mu je to omiljena hrana. Kao da mene netko tjera po musaki i ćevapima da igram. Valjda mu neće apetit proradit na terenu?

L

pre 6 godina

"Kad se oporavljala od uboda noža, USA joj je isprala mozak i dala džak para da igra za njih"

A ona, jadna, morala da prihvati, opasna ta CIA sa ispiranjem mozgova.

trile

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)

Jao, majko...opet Hvati o "tisućljetnjem tenisu"! Kad je Ivanišević uzeo Wimbledon, Srbija-Jugoslavija ondašnja je već imala najbolju igračicu u istoriji koja je uzela 9 Grand Slamova uključujući sve turnire-AO, Roland Gaross, Wimbledon i US Open-Monika Seleš. Samo zahvaljujući "ludaku" a u stvari plaćeniku nemačkog teniskog lobija-Ginteru Parheu (danas slobodan a pokušao je ubistvo pred TV kamerama), koji je upao u teren u sred turnira u Nemnačkoj i zabio nož u leđa Moniki, ona se morala povući. Imala je jedva 21 godinu i No 1 već 2 god. Za sve vreme dok je igrala morala je da traži specijalnu vizu jer je Srbija-Jugoslavija bila pod "sportskim sankcijama". Kad se oporavljala od uboda noža, USA joj je isprala mozak i dala džak para da igra za njih, no iako je osvojila još jedan AO nakon toga, nikad se nije stvarno vratila. To je omogućilo Štefi Graf da, praktično bez konkurencije, osvoji titulu najbolje igračice u istoriji. Neću ni pominjati Noletovih 12 slemova, Nole slam, još jedan slam u ženskoj konkurenciji Ane i Ivanović i 8 Zimonjićevih i 1 Živojinovićev slam u dublu. Ukupno 30 slamova za Srbiju i Davis kup (još jedno muško i žensko finale pride). Ali kad je Ivanišević osvojio Wimbledon, mi smo bili teniske amebe.

drago

pre 6 godina

NS BOY

Mi vas deremo u nogometu, rukometu i medaljama. Vas ni nema u tim sportovima dok smo mi u kosarci i vaterpolu dobri a vi bolji. Mada smo bolji u klupskom vaterpolu.

Vi ste u sportu nula a mi evo u nedjelju Cilic osvojio turnir i pobjedio 6. na svijetu. U utorak Mandzukic najbolji na utakmici polufinala Lige Prvaka, u srijedu Modric najbolji. Njih 2 ce se boriti za titulu. Jucer Coric dobije broja 1.
Vase glavne vijesti zadnjih dana je kako je neki Djere usao u 2., 3. kolo i kako ce Mitrovic ostati na tribinama drugoligasa jer ostaje Benites.
Toliko o tome haha.

L

pre 6 godina

"Мислио сам да ће пензионер Зека до краја године доћи на прво место,али су паклени умови смислили још нешто боље! "

Koliko je ljudima krivo što Federeru dobro ide... Ljudi tako to ide, zadnjih par godina je očajna konkurencija, ko na WTA - jedan pukne, i otvori ti se put široko. Za Federera su sve te "mlade nade" uglavnom boranija, naravno da će da ih dere i da osvaja turnire kad nema ko da mu se suprotstavi.

Dzoni

pre 6 godina

A tek mu sledi leto i odbrana bodova,mozda cak padne i ispod treceg mesta.(samo kazem, 11. maj 2017 18:26)Mozda se cuva upravo za to.
(Marko, 11. maj 2017 22:30) Haha cuva se, mozda mu dva dana manje takmicarskog tenisa u maju bas naprave razliku u septembru na US openu.

NS BOY

pre 6 godina

@drago, pozdrav nazovi komsijo. Cekao sam te sa jos nebuloza, posto to samo pises u proteklih nekoliko meseci. Hajde da sto krace i direktnije pojasnim. Globalno smo veca sportska nacija u odnosu na vas, sto istorija rezultata potvrdjuje. Pisem o ozbiljnim sportovima, ne o jedrenju i gadjanju glinenih golubova. Muska kategorija, seniori: Bolji ste u rukometu i fudbalu, a mi u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu. Zenska kategorija, jednaki smo u rukometu, jer se svakako ne zna ko je gori, dok smo bolji od vas u kosarci, odbojci, tenisu i opet vaterpolu (tu inace sluzite za nabijanje statistike). A ti dolazis ovde hvaleci jednog Bornu Corica, inace 59 tenisera sveta, jer je pobedio indisponiranog Endija Mareja. Da, tenisera kojem je najveci uspeh trece kolo GS-a, Rolan Garos. Dok mi imamo dvanaestostrukog GS sampiona, koji ni sam ne zna koliko ima Masters titula i ubedljivo najboljeg sportistu Balkana u istoriji. Opet na osnovu rezultata, ne ispraznih pokusaja hvalospeva. A sto se tice medalja na OI, razmisli malo o njima i pogledaj u cemu ste ih osvojili. :) Zato prestani da pises nebuloze i ne nadovezuj se na moje komentare sa povrsnostima. Hvala ti. Sada ti ostaje samo da napises: "hahaha". To je tvoj argument.

Difovac

pre 6 godina

Najgori broj 1
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefanidis, 11. maj 2017 18:10)
Kako je onda tek kod broj 2 .
Glumci i to loši ;)

Difovac

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)

Ante

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)
Ako ćemo baš gledat krvna zrnca onda je Nole Hrvat.

Mare

pre 6 godina

sada je sigurno 101% da je sve namesteno da se federer vrati na 1 mesto. nemoguce je da marej i novak padnu ovoliko, posebno marej ko je razvaljivao prosle godine . on cak i kad aje bio3,4,6 nije igrao ovako lose a skoro je pola sezone. nadal moze da osvaja an sljaci posto je 4,5 ali posle rg koji verovatno osvaja rafa, federer uzima w i uso . koji je ovo cirkus. u najgorim danima je dolazio barem do jendog polufinala, finala do ovog dela sezone. valjda ce za 10,15 god po penzionisanju neko da progovori o ovome danas

živela demagogija

pre 6 godina

ATP lista kasni 6 meseci.Sad je već izvesno da će broj jedan u drugoj polovini godine biti Federer iako ga to 1. mesto mnogo ne zanima.Isto tako Mari je trenutno prvi iako je u stvari bio najbolji teniser sveta u drugoj polovini 2016-te.

Mantis

pre 6 godina

Borna je Srbin, krsti se na
pravoslavni nacin.
Srbi stoprocentni danas. :)
(Cobe, 11. maj 2017 19:05)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I ne samo on, od prvog do pedesetog
tenisača na listi su Srbi, a od pedesetog
do broja sto, samo petorica nisu Srbi.
Uostalom, nisu li Srbi izmislili tenis
još prije desetak tisuća godina?

NS BOY

pre 6 godina

@Difovac, a u cemu to mi imamo alabije za pooraze? Deremo vas godinama u odbojci kako muskoj tako i zenskoj, vaterpolu, kosarci, kako reprezentativnoj tako i klupskoj. Vi ste obicna zadnja ili predzadnja rupa na svirali sporta. Ne lupetaj molim te.

Dragan

pre 6 godina

Mari igra sa LAKI LUZEROM, i pokazuje jos jednom da je slucajno dosao do prvoga mesta.Sta ce biti od njega posle Vinblodona, to treba da se pitaju englezi i kako ce da padne do kraja sezone, kada brani mnogo vise poena od Novaka.Ja licno mislim da se stvari desavaju posle Vinblodona.Volio bi da gledam to istorijsko finale NOVAK/FEDEX , i povratak Novaka na prvo mesto.Zivi bili pa videli.Sve su igre u opciji.Samo da kazem da ovaj Mari, gundja i smije se samom sebi na losu igru. Bravo za Bornu Corica, odigrao je sasvim dobar mec, i treba mu cestitati na pobedi.Ispada sledece kolo.To je njegov domet.

Borisav

pre 6 godina

Losi glumci ...kako neko rece...i Novak i Murray...ili su placeni debelo...ili ucenjeni....
Nike vrti gde burgija nece...neka mi neko kaze da dva ovakva igraca ne mogu da sastave pet pravih udaraca....znaci nije istina...verovatno necemo nikada saznati istinu...jedna od najvecih prevara u istoriji sporta!

MidRange

pre 6 godina

Marej ne jede meso! A mislim da sam ga video i sa nekim guruom! Ma mozda mu i ona žena naredjuje nešto ccc...

Jel to ili prosto došlo do zasićenja i pada u formi jer je covek dao 120% svog maksimuma u finišu prošle sezone da bi došao do prvog mesta.

Predrag Ivanisevic

pre 6 godina

Proglasiti danas nacionalni praznik u Hrvatskoj!
Ovo je najveći uspeh hrvatskog tenisa sv8h vremena! Bravo Borna legendo!
(Zigzag, 11. maj 2017 18:25)

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.

aaaaaaaa

pre 6 godina

mnogo bre ovo cudno da Novak a sada i Marej padnu toliko da je to za ne poverovati, bukvalno kao da nece da igraju, sta je bre ovo, ovo je vec postalo providno iz aviona, 95% je sve ovo namesteno da se planski povlace sa turnira u nekim ranim kolima.. opet ne mogu da poverujem u to ali gledajte malo realno, dva igracha koje je prakticno nemoguce bilo pobediti odjednom kao letargicni i nezainteresovani gube od koga stignu, ajde da je samo jedan nego i drugi, videcete, Novak ce sutra igrati sa 30% snage i izgubice..

fantom

pre 6 godina

Borna izbacio prvog tenisača svijeta! To će da budu svi naslovi na portalima zapadnih komšija, svaka čast Ćoriću, ali i nije bio tako težak zadatak da izbaci raspalog Mareja, koji je očigledno potpuno nezainteresovan za tenis.

Вељко

pre 6 godina

Где је Лендл?
Ово постаје провидно.
Мислио сам да ће пензионер Зека до краја године доћи на прво место,али су паклени умови смислили још нешто боље!
Он ће прво место преузети у својој другој кући,на месту где је све и почело!
На Вимблдону.
Међутим не бих се изненадио
да направи и прави(календарски) Грен Слем!

Maroje

pre 6 godina

Andy Marey je slučajnim stjecajem okolnosti i sistemom bodovanja došao do broja 1. Prvi na svjetskoj rang listi su bili i Jim Courier i npr. Thomas Muster. Pa, sjeća li se netko? Federer, Novak, Nadal ... su upisani u svjetsku tenisku povijest, a i tu su u samom vrhu. Marey je za njih druga liga zapad.

Zigzag

pre 6 godina

Proglasiti danas nacionalni praznik u Hrvatskoj! 
Ovo je najveći uspeh hrvatskog tenisa sv8h vremena! Bravo Borna legendo!
(mozak, 11. maj 2017 18:10)tebi fali nadimak.

kaja

pre 6 godina

Coric je savrseno odigrao! Svaka mu cast! Ne pamtim kad se manje pisalo o br. 1 i kad je br. 1 bio ovako los! Samo sto se popeo na tron odmah je krenuo da pada, Nole je bre razvaljivao 4 godine!

Sabre

pre 6 godina

Ljudi, ne razumem lozenje. Vrlo ocigledno Marej kalkulise zato sto ovde nikada nije bio nesto posebno dobar (ceo ovaj deo sezone, zapravo) a kako god da odigra Djokovic sve i da osvoji Madrid nece mu se nesto posebno pribliziti. Lik tempira formu za drugi deo sezone, kada mnogo vise toga brani, a i uostalom smorio se od onolikog truda da bi uopste dosao do prvog mesta, pa je i to faktor. Bice on opet onaj stari, kao i Djokovic, samo je pitanje vremena.

Mate65

pre 6 godina

Mala anketa:

Preporucujem: Posle Murraya, nole je bio najgori broj 1 ikad

Ne preporucujem: Murray gori broj 1 nego sto je bio nole
(Dr. Roddick, 11. maj 2017 19:43)

Preporucujem: Da veze nemas sa tenisom

Ne preporucujem: Da si ljubomorni i zavidni neznalac

Buki

pre 6 godina

Meni je to sve sumnjivo sto bi reko Maradona nekad stvarno pomislim da je sve namesteno u danasnjem sportu.Prosto neverovatno da Mary i Novak deluju kao da su prosto zaboravili igrati tenis ove godine meni je to sve sumnjivo i ako cemo nije realno da najbolja dva igraca tako panu u igri ja nemam realno objasnjenje sem razno raznih teorija ali nebih o tome da mi se neko ne smeje.

Knez

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)
A Ivanisevic nije znao sta je reket kad je Boba Zivoinovic jeo bananu na tom istom vimblndonu...

Komedija

pre 6 godina

Koliko su to samo smesni i spori udarci Endija. Da su drugu polovinu prosle godine igrali i Rafa i Rodzer ne bi on ni video prvo mesto a iskoristio je bio i Noletov pad. Toga su svesni i mediji ocigledno. Stvarno najgori broj 1.

milutin

pre 6 godina

Mari jeste broj jedan, ali otkad je zauzeo to mjesto na listi, čini se da velika većina teniske javnosti u svijetu i kod nas, to kao da nepriznaje, kao da to uopšte i nije bitno. Svakako sa razlogom, imajući i vidu na kakav način je došao dotle, bez nekih značajno velikih rezultata, a prije svega zahvaljujući Novakovom padu, za mnoge neshvatljivim.
Mislim da tek sad Mari pokazuje svoje tenisko lice i opravdava nagadjanja da nije čovjek za velika djela.
Sve je to za njega bio splet srećnih okolnosti. NEĆE I NEMOŽE on daleko dogurati, tip je Hjuita i tako nekih.

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Najgori Ser u istoroji Kraljevstva!
Pa kada licemerni Englezi daju titulu Škotu! Sada se vidi koliko je on imao sreće krajem prošle godine.
Bravo Hrvat, LL tukao no 1!!!
Haaa,haaaa ... šta će mamica da mu kaže...100 puta po .uzi ?!

Mujo

pre 6 godina

Kakav senzacionalan pad svetskog broja 1. Ostali samo dugmići. U Dohi izgubio od Novaka u finalu, na GS u Australiji izgubio od Miše Zvereva pre četvrtfinala, u Akapulku od Kolšrajbera takođe pre četvrtfinala, u Indijan Velsu ispao od Pospišila u prvom meču, a u Monte Karlu u drugom od Ramosa Vinolasa. Sada u Madridu od Borne u drugom meču. Raspad sistema.

antiDebil

pre 6 godina

Igra Djokovic nesto losije poslednjih godinu dana ali ni u jednom trenutku nije bio toliko ocajan kao Marej danas i dosta puta ove godine a i Nadal je cesto igrao katastrofalno poslednjih godina, dosta losije neko Djokovic. Tesko je odluciti se ko je nize padao po igri poslednjih godina Marej ili Nadal, ipak bih rekao da je Nadal. I Federer je padao nize od Djokovica poslednjih godina a Dzole ce u sledecem periodu ici na bolje !

Stanko Loncarevic

pre 6 godina

Mala anketa:
Preporucujem: Posle Murraya, nole je bio najgori broj 1 ikad
Ne preporucujem: Murray gori broj 1 nego sto je bio nole
(Dr. Roddick, 11. maj 2017 19:43)
Mala anketa:
Preporucujem: Dr. oznacava veterinara.
Ne preporucujem: Dr. oznacava sta god mislili.

Djole*

pre 6 godina

Ovakvu nemoc Mareja jos vidio nisam... Borna ga je oducio od tenisa, uzasne partije kao broj jedan, Novak malo li popravi formu, moze ozbiljno da prepolovi ovih 4000, jer ovo je kriminal sta radi Endi. Ali, ova njegova nezainteresovanost za borbom mene fascinira, nula ikakav entuzijazam, samopouzdanje... A Coricu zelim samo jedno - da ovo bude njegova godina, neka dokaze, da je spreman za velika djela!

Melenci

pre 6 godina

prvo je red da se Borni cestita na izvanrednoj partiji,svaki poen i pobedu na kraju je sam izborio i zasluzio.Vreme je da mu 1/4 budu normalna stvar.Nikada gori prvi teniser sveta,a mozda i Ser!

Difovac

pre 6 godina

Uopste nisi razumeo komentar.
(Ivan, 11. maj 2017 19:04)


Pa on je difovac ... kako da razumije ?!?
(johnny, 11. maj 2017 21:35) # Link komentara
Tema sport a difovac ne razumije. :)
Očito kod vas kao i kod nas svi se razumiju u politiku i sport, a ne netko tko je magistrirao to područje:) zato nam je tako divno.
Pucamo od znanja i blagostanja :)
Da se vratimo na temu, jel Borna Srbin ili nije?!!
:)

Sinisa

pre 6 godina

Da li se slazete da je Marej bio dobio veliko samopouzdanje i veliki vjetar u ledja kada je vidio Novakov pad,i kada su Nadal i Federer bili povrijedjeni...U tom trenutku je osvojio skoro sve turnire.Kada su se ova trojica vratila,pogotovu sada Nadal i Federer,a evo vraca se polako i Novak,od tog momenta i Marej pao.Znaci to nije slucajno.

Ivan

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)
(Difovac, 11. maj 2017 18:57)

Uopste nisi razumeo komentar.

Xfaktor

pre 6 godina

Covek se borio da stigne do broja jedan i to ostvario i sad nema motiva. On je ostvaren covek dve zlatne OL medalje, 3 GS i godinu dana kao prvi na svetu. Malo li je.

trile

pre 6 godina

Nemoj tako brate, Ivanisevic je uzeo Vibldon dok u Srbiji nisu znali sta je teniska loptica. Mada, i Ivanisevic je srpskog porekla ako cemo u krvna zrnca da zagledamo.
(Predrag Ivanisevic, 11. maj 2017 21:03)

Jao, majko...opet Hvati o "tisućljetnjem tenisu"! Kad je Ivanišević uzeo Wimbledon, Srbija-Jugoslavija ondašnja je već imala najbolju igračicu u istoriji koja je uzela 9 Grand Slamova uključujući sve turnire-AO, Roland Gaross, Wimbledon i US Open-Monika Seleš. Samo zahvaljujući "ludaku" a u stvari plaćeniku nemačkog teniskog lobija-Ginteru Parheu (danas slobodan a pokušao je ubistvo pred TV kamerama), koji je upao u teren u sred turnira u Nemnačkoj i zabio nož u leđa Moniki, ona se morala povući. Imala je jedva 21 godinu i No 1 već 2 god. Za sve vreme dok je igrala morala je da traži specijalnu vizu jer je Srbija-Jugoslavija bila pod "sportskim sankcijama". Kad se oporavljala od uboda noža, USA joj je isprala mozak i dala džak para da igra za njih, no iako je osvojila još jedan AO nakon toga, nikad se nije stvarno vratila. To je omogućilo Štefi Graf da, praktično bez konkurencije, osvoji titulu najbolje igračice u istoriji. Neću ni pominjati Noletovih 12 slemova, Nole slam, još jedan slam u ženskoj konkurenciji Ane i Ivanović i 8 Zimonjićevih i 1 Živojinovićev slam u dublu. Ukupno 30 slamova za Srbiju i Davis kup (još jedno muško i žensko finale pride). Ali kad je Ivanišević osvojio Wimbledon, mi smo bili teniske amebe.

v

pre 6 godina

Marej je gori od Novaka ove godine, ali mi to ne vidimo. Novak ima fenomemalnu sansu u Madridu da podigne svoje samopouzdanje. A dobro je sto ce da smanji razliku i krene ponovo ka prvom mestu.

DC Forever

pre 6 godina

Sta rece Novak juce, kako se Andy dobro drzi na prvom mestu? Pa, ako Novak odigra dobro do kraja prestice ga na RAce listi, mislim bolji rezultati u ovoj godini.

Mastoor

pre 6 godina

Borna je Srbin, krsti se na pravoslavni nacin. Srbi stoprocentni danas. :)
(Cobe, 11. maj 2017 19:05)

И мене је изненадило да се прекрстио са три прста православно, а потписао се левом руком иако игра десном. Честитам му на победи, играо је сјајно.

Smejem se, a plakao bi

pre 6 godina

Ja ne znam niti jednog uspješnog sportaša Hrvata. Svi su srbi.
Tako barem kažu neki "pametni".
Možda je i Federer Srbin. Federer mi baš zvuči srpski. On je u stvari po tečinoj svastici od njegove pratetke u drugom koljenu čisti Srbin.
Molim vas da ga o tome obavijetsite da čovjek ne živi u laži. Ne može on biti tako dobar, a da nije Srbin. Osim toga bio je jednom u Srbiji, a zna se da se DNK prenosi zrakom. Znači da nema nikakve dileme zašto je tako dobar.

Nebojša

pre 6 godina

Najgori broj 1
(Stefanidis, 11. maj 2017 18:10)

Nije on ni blizu najgori broj jedan njegov kvalitet je nesporan ali od kada je došao na prvo mesto zaista loše igra čini mi se gore nego Novak ove godine.

mali

pre 6 godina

ovako nesto je bilo nezamislivo za vreme vladavine Noleta,jednostavno se moglo izgubiti samo od prve 3 u polu ili finalu. pa sad vidi ko je bio Nole,a bice opet!

johnny

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.
(Ivan, 11. maj 2017 18:26
Uvijek kada Hrvat pobijedi to je zato što je protivnik bio lošiji a ne što je Hrvat bio bolji :)
Dodje Vam na isto komšije . Ipak najbolje alibije za poraze godinama imate vi ;)
(Difovac, 11. maj 2017 18:57)

Uopste nisi razumeo komentar.
(Ivan, 11. maj 2017 19:04)


Pa on je difovac ... kako da razumije ?!?

L

pre 6 godina

"Мислио сам да ће пензионер Зека до краја године доћи на прво место,али су паклени умови смислили још нешто боље! "

Koliko je ljudima krivo što Federeru dobro ide... Ljudi tako to ide, zadnjih par godina je očajna konkurencija, ko na WTA - jedan pukne, i otvori ti se put široko. Za Federera su sve te "mlade nade" uglavnom boranija, naravno da će da ih dere i da osvaja turnire kad nema ko da mu se suprotstavi.

Ivan

pre 6 godina

U redu sto je izgubio, ali u ovom mecu nije cak bilo nikakve naznake da postoji sansa da se Marej vrati u mec. Posle par gemova se videlo da Coric lako moze da ga dobije.

Džoni

pre 6 godina

Marej je teniser koji je po kvalitetu dosta ispod velike trojke, ali je upornošću i ogromnom voljom uz očajnog Noleta, Rafu i Rođu koji su bili totalno van forme iskoristio momenat i domogao se prvog mesta. Realno on za duži ostanak tu nema kvaliteta, ali rekao bih da je on svoj san ispunio i da je i sam svestan toga.

MaveRick

pre 6 godina

(Mujo, 11. maj 2017 18:09)
Mala ispravka, nije igrao Akapulko nego Dubai i to je osvojeo, 500 ATP poena, ali jeste igrao sa Kolsrajberom i bio je to lu8d mec, Nemac je imao ni sam ne znam koliko mec lopti..

Marko

pre 6 godina

A tek mu sledi leto i odbrana bodova,mozda cak padne i ispod treceg mesta.
(samo kazem, 11. maj 2017 18:26)

Mozda se cuva upravo za to.

Ivo

pre 6 godina

@ A Ivanisevic nije znao sta je reket kad je Boba Zivoinovic jeo bananu na tom istom vimblndonu...
(Knez, 11. maj 2017 23:16) # Link komentara

Kad smo kod Vimbldona, mene brine kako će Nole po travi kad mu je to omiljena hrana. Kao da mene netko tjera po musaki i ćevapima da igram. Valjda mu neće apetit proradit na terenu?

L

pre 6 godina

"Kad se oporavljala od uboda noža, USA joj je isprala mozak i dala džak para da igra za njih"

A ona, jadna, morala da prihvati, opasna ta CIA sa ispiranjem mozgova.

Dzoni

pre 6 godina

A tek mu sledi leto i odbrana bodova,mozda cak padne i ispod treceg mesta.(samo kazem, 11. maj 2017 18:26)Mozda se cuva upravo za to.
(Marko, 11. maj 2017 22:30) Haha cuva se, mozda mu dva dana manje takmicarskog tenisa u maju bas naprave razliku u septembru na US openu.

NS BOY

pre 6 godina

@drago, pozdrav nazovi komsijo. Cekao sam te sa jos nebuloza, posto to samo pises u proteklih nekoliko meseci. Hajde da sto krace i direktnije pojasnim. Globalno smo veca sportska nacija u odnosu na vas, sto istorija rezultata potvrdjuje. Pisem o ozbiljnim sportovima, ne o jedrenju i gadjanju glinenih golubova. Muska kategorija, seniori: Bolji ste u rukometu i fudbalu, a mi u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu. Zenska kategorija, jednaki smo u rukometu, jer se svakako ne zna ko je gori, dok smo bolji od vas u kosarci, odbojci, tenisu i opet vaterpolu (tu inace sluzite za nabijanje statistike). A ti dolazis ovde hvaleci jednog Bornu Corica, inace 59 tenisera sveta, jer je pobedio indisponiranog Endija Mareja. Da, tenisera kojem je najveci uspeh trece kolo GS-a, Rolan Garos. Dok mi imamo dvanaestostrukog GS sampiona, koji ni sam ne zna koliko ima Masters titula i ubedljivo najboljeg sportistu Balkana u istoriji. Opet na osnovu rezultata, ne ispraznih pokusaja hvalospeva. A sto se tice medalja na OI, razmisli malo o njima i pogledaj u cemu ste ih osvojili. :) Zato prestani da pises nebuloze i ne nadovezuj se na moje komentare sa povrsnostima. Hvala ti. Sada ti ostaje samo da napises: "hahaha". To je tvoj argument.

Mile

pre 6 godina

#Mujo
Ne znam gde si iskopao Akapulko kad ga Marej nije ni igrao a sa Kolsajberom je igrao u Dubaiu kad ga je dobio u drugom setu 20-18 u taj brejku i posle toga osvojio turnir. Slazem se da je pad forme ocigledan ali ti podaci nisu tacni.

drago

pre 6 godina

NS BOY

Mi vas deremo u nogometu, rukometu i medaljama. Vas ni nema u tim sportovima dok smo mi u kosarci i vaterpolu dobri a vi bolji. Mada smo bolji u klupskom vaterpolu.

Vi ste u sportu nula a mi evo u nedjelju Cilic osvojio turnir i pobjedio 6. na svijetu. U utorak Mandzukic najbolji na utakmici polufinala Lige Prvaka, u srijedu Modric najbolji. Njih 2 ce se boriti za titulu. Jucer Coric dobije broja 1.
Vase glavne vijesti zadnjih dana je kako je neki Djere usao u 2., 3. kolo i kako ce Mitrovic ostati na tribinama drugoligasa jer ostaje Benites.
Toliko o tome haha.