Nedelja, 07.05.2017.

19:51

'Orlovi' pobedili Rumuniju, korak bliži Hrvatskoj

Rukometaši Srbije pobedili su reprezentaciju Rumunije u Kragujevcu, u meču četvrtog kola kvalifikacija za EP u Hrvatskoj–27:22. Rezultat: 0:0.

Izvor: SM

'Orlovi' pobedili Rumuniju, korak bliži Hrvatskoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

DJ

pre 6 godina

Gomila talenata ima u rukometu, i vidljiviji su dosta nego talenti u fudbalu koji su slicni. Sta hocu da kazem... da moze Srbija da napravi dobru ekipu, ali da fali neko KO ce to da uradi. Nije Lako. Disciplina je naj naj najbitnija u celoj prici, jer kao sto kazem, nema puno razlike izmedju odlicnog i fantasticnog igrca, a mnogo ima odlicnih. Od odlicnih se pravi ekipa, Cvetkovic ulaze sve napore, videcemo da li ce uspeti.
Odbrana, Kontre, brz centar - sve to mora da se popravi.
Napad je popravljen samim tim sto igramo vise na krila, to mi se dopada. Medjutim, i tu ima dosta mesta za napredak. Najpre da ne prodajemo lopte, pocetnickim tehnickim greskama. Ok je kada protivnik dobrom odbranom iznudi los sut, golman odbrani... ali bacanje lopte u aut, u noge dodavanje saigracu.. sve to mora bolje. Jer ako mogu disciplinovano da igraju u klubovima, samo tu volju treba preneti svima na okupljanju. Ova pobeda jeste bitna, ali ako gledamo igru sa nekog nivoa dobre ekipe, ipak to nije zadivljujuce. Golman je skinuo par suvih zicera na 24:20, nismo ni mi (tehnicki lose igrali) a ni oni dali gol (samo zbog golmana a imali su pozicije)nekih 6-7 min. i zbog toga smo dobili. Mislim, da ako nista, idemo ka boljem. Potrebno je vreme, iskustvo u igracima imamo. Siguran sam da imamo i potencijal za top 5 u Evropi. Menja se nesto, oseti se. Da je Cvetkovic ostao selektor u prvom mandatu, i imao ove strasne bekove i golmane koje posedujemo, napravio bi Hrvatsku od nas. Garantovano. Ali..

Капетан Немо

pre 6 godina

Видим по коментарима да смо се већ пласирали на Европско првенство!? Срећа је да нисмо далеко, потребна нам је још једна победа у наредне две утакмице (играју се за око месец дана) па да и математички обезбедимо учешће. Најбоље би било да изборимо победу против Пољске у наредном колу у Нишу и онда мирно одиграмо у Белорусији и реванширамо им се за пораз код куће. Пољска је иначе изгубила све шансе да се пласира на ЕП иако су важили за највећег фаворита. Треба ићи утакмицу по утакмицу и без еуфорије.
Свака част момцима на важној победи. Очекујем да на свакој наредној утакмици пруже најбоље од себе па шта буде. Овај тим има квалитет можда чак и за неку од медаља само мора још много да се ради.
Морам да приметим да ми је судијски критеријум био мало чудан. Нисам приметио да смо били толико груби у одбрани, од Румуна сигурно нисмо били грубљи, али смо имали много више искључења од њих иако смо били домаћини!?
Цупара је био доминантан на овој утакмици и практично показао да је у рукомету голман пола тима. Упада у очи да је одбранио неке зицере са шест метара као и неке седмерце али да су му ушле неке лопте са дистанце и преко зоне од сасвим просечних румунских бекова као и неколико шутева са крила. Мора на томе пуно да ради и такве шутеве мора да брани у високом проценту. Има места за напредак и верујем да он то може. Без квалитетних голмана не може се направити значајнији резултат у рукомету. Квалитетан голман улива самопоуздање читавој екипи која због тога боље игра не само у одбрани него и у нападу што делује парадоксално. Када иза леђа има квалитетног голмана онда екипа и у нападу игра опуштеније јер зна да, иако не постигне гол у сваком нападу, може све да исправи одбраном. Французи су такву игру довели до савршенства.
Надам се добрим резултатима наше рукометне репрезентације у будућности, време је да нас и они нечим обрадују, на пример неком медаљом на ЕП у Хрватској. Замислите да се интонира српска химна у сред Загреба после финала ЕП против Хрватске. Имам права и ја да сањам.
Напред Србијо!!!

zzbz

pre 6 godina

Daleko smo mi od 1/4 finala-1/2 finala nekog velikog takmicenja. Belorusija nas je uverija u to.. Ali da se momci bore, to je neosporno. Cvetkovic je dobro resenje, u ovom trenutku najbolje. Srecno u nastavku, treba nam pobeda kuci protiv Poljaka koji se bude.

cito

pre 6 godina

Ovako je Cvetkovic uradio i pre 15 godina, napravio tim, atmosferu, igru itd. ali ga dusmani smenise i onda je uslediobperiod vegetiranja. Samo da se ne ponovi.

Delije Čikago

pre 6 godina

Cvele je majstor, jedini koji može da izvuče maksimum iz ove skromne ekipe, rukometna mafia ga je smenila pre desetak godina kad smo imali igrače za sam vrh, puna podrška Jovici Cvetkoviću najboljem desnom beku na svetu ikada, ajmo majstore.

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ima još dva kola do kraja. Dovoljno je da pobedimo jednu utakmicu ili da Rumuni izgube jednu utakmicu i plasirali smo se u Rvatsku

Predrag Niš

pre 6 godina

Da je ovako Cupara branio i u Nišu protiv Belorusa, sad bismo već bili učesnici EP. Na toj utakmici on i Milić ukupno nisu imali 3 odbrane. Čekamo ih u junu protiv Poljaka da se iskupe. Komentirisao sam posle prve utakmice sa Rumunima da je Marsenić plitak, danas to i potvrdio. Neka mu neko objasni da je namerno igranje nogom u rukometu isključenje, a u košarci nije.

zemljak

pre 6 godina

rukometas sam i tvrdim
da imamo vrhunske igrace! samo treba trener (cvetkovic) to da dovede u red! mozemo opet da budemo medju top 5 ekipe u evropi! petar nenadic vec dve godine jedan od najboljih igraca u nemackoj!

Grobx

pre 6 godina

Pa mi smo bracu hrvate postenski gazili u nazovi njihovom sportu pocevsi jos od naseg prvog meca i borbe za bronzu na ep 96, pa smo ih 2002 isto na ep postenski isprasili i kao slag na torti gazenje u Areni 2012. S druge strane oni nas nikad nisu pobedili u kosarci gde smo dominantni u svakom pogledu.

Jer samo tu dalje više ne možete da pobegnete od bruke.

pre 6 godina

(Heya he, 7. maj 2017 19:57)

Vaterpolo je jedan od prva dva kolektivna sporta koji su počeli sa Olimpijadama, tako da molim te, te komplekse koje imate od Srba niste sposobni da izlečite ni na jednom frontu, pa ni u glupim i malicioznim dosetkama i doskočicama.

A u tom rukometu, vas lično deremo kao Musa jarca i bolje bi vam bilo da vam orgnaizatori nameste da se možemo sresti samo u finalu...

my way

pre 6 godina

Охрабрује игра у одбрани. Ми раније нисмо могли ни од кога да примимо мање од 30 голова. Некад смо захваљујући вероватно најубојитијим бековима у рукомету успевали да дамо количину потребну за победу, али реално ту озбиљног резултата није могло бити. Тек је ово почетак, добар, а време ће показати где смо.

zocko

pre 6 godina

Postoje solidni temelji.Dati Cvetkovicu podrsku i vrijeme i Srbija bi mogla da se vrati ponovo u vrh svjetskog rukometa.Svidja mi se ta njegova pozitivna energija koja mu je nedostajala dok je igrao . Bio je jedan od najtalentovanijih igraca svijeta i sa malo vise energije i fokusa mogao je da bude mozda najbolji.Izgleda mi da je kao trener sposoban da napravi preokret u srpskom reprezentativnom rukometu.

xd

pre 6 godina

sve u svemu sve to lici na razbijenu vojsku ,sta bi nam radili spanci,francuzi ,danci
(dorcol, 7. maj 2017 21:08)

Hrvati svidelo se tebi ili ne

Stara kuka

pre 6 godina

@Heya he,
Odbojka je duplo popularniji sport od rukometa.Al dobro, zna da odvali glupost,nista cudno.U tom istom rukometu ste dobijali porcije gore nego u kosarci.
Btw,sto se sadasnjeg naseg rukometa tice,imamo dobre igrace ali nema discipline i timske igre.Tako je kako je.

Stara kuka

pre 6 godina

@xd
Polako,prvo skoci pa reci hop.Da ne bude kao u kosarci,odbojci(Uppsss pa vi to ni nemate),vaterpolu,tenisu...a i u tom rukometu ste gazeni nekoliko puta bas zestoko.Lepo proveris rezulatate pa vidis.Da ne bude posle laz i mitomanija.

Srbija kao nekada

pre 6 godina

@xd
Cek cek polako,da ne bude opet kmecanja kao u kosarci,odbojci,vaterpolu,tenisu...
Inace,toliko ste iskompleksirani to je strasno.Sta vas briga za Srbiju,eto docekali ste tisculjetni san.

Hard Hand Ball

pre 6 godina

Sad ce srbi po,pravilu da livitiraju koja nam medalja sleduje.
A realno...
Rumuni nisu evro sila.
Cupara je spustio rolernu na golu.
Da su sa druge strane hrvati , nemci, danci ... pa realno -10 za njih.
No dobro, ide to u neko pravcu Hrvatske i prvenstva.
E tamo cemo videti gde smo.
Realno mi smo vec morali da imamo smenu generacija ali odluka RSS je bila da se pozovu "srebreni" na ustrb domacih klubova i mladih igraca. Posledice dalekosezne i za njih moraju odgovarati sadasnji celnici RSS.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Cvele za 10 dana više nego neki za 5 godina. Čovek igra sa njima, gola voda, aktivan na liniji 60 minuta. Legenda!
Dobili smo trio Cupara, Đukić, Đorđić, još mlade a top klasa igrače. Odbrani baš fali Abutović. Plus Rnić povređeni. Šira klupa i jak tempo, konačno da zaličimo na modernu ekipu.

Predrag

pre 6 godina

Pobedili smo Rumune, cini se sa pola snage. Ali, ovakva, na momente, neodgovorana igra, ne bi prosla kod neke jace ekipe. Da nije bilo Cupare, koji je odbranio 7-8 sigurnih golova, pitanje je kako bi se zavrsio mec. Cvetkovicu, imaj ovo u vidu i sto je najvaznije, trenirajte sto vise kontru ,jer ona je danas, izmedju ostalog, osnova modernog rukometa. Sve svoje pobede, skandinavske ekipe, koje su danas u vrhu rukometa, zasnivaju na brzoj transformaciji iz odbrane u napad. Za nas je to jos uvek tesko izvodljivo.

Вождовац наш крај

pre 6 godina

Издоминирали моји Вождовчани Ненадићи и Цупара!
Значи тврдим Вождовац је најјачи:)
Честитке на победи, браво за Цветковића, ово је баш добро изгледало.

mirko

pre 6 godina

@dorcol..sine mi da mozemo da se nosimo sa francuzima i dancima,napadali bi zlatoo..za ovu reprezentaciju je veliki uspeh i plasman na evropsko,posto smo svetsko propustili,veoma je vazno da se vratimo na velika takmicenja..napred srbija

Godine koje su pojeli skakavci

pre 6 godina

"Nakon godina i godina posrtanja i blamaza, Cvetkovic je 2006. preuzeo reprezentaciju prvi put, unapredio je i osavremenio igru, tako da je to tada licilo na nesto. Napravio je ogroman korak naprijed ali ga je rukometna mafija smijenila 2009. godine. 2017 je ponovo imenovan za selektora. Dakle, izgubljeno je osam godina. Srpska posla. Pa sa tim 8godisnjim kontinuitetom bi bili sada bar evropski sampioni. Cvele, majstore, moje cestitke i puno srece."

Ovo sam napisao nakon imenovanja Cvetkovića za selektora. Večeras nemam šta više da kažem.

djosa.milenko@gmail.com

pre 6 godina

Ideeeeeeeeemoooo!!! :)
ja imam vere u vas momci! I to ne samo da cete da se kvalifikujete, nego i da cete da cepate na samom prvenstvu!
Cepajte!!!!!

dzontra

pre 6 godina

Ista bezidejna, neorganizovana, a pre svega spora igra kao i pre dolaska Cvetkovica.Pokusao je malo to da ubrza ali se vidi da nasima ne odgovara takva igra.Svaka cast na pobedi ali na EP, nazalost, nemamo sta da trazimo.

Dzile

pre 6 godina

Momci svaka čast za prvo poluvreme i dalje to nije idealno ali se napredak svakako vidi, dosta škripi u odbrani i trebali bi malo brže da trčimo kontru i polukontru i da brže izvodimo brzi centar ali u odnosu na to kako je bilo pod Perićem ovo je odlično, raduje ovoliko broj golova postignutih sa krila, ne pamtim kada smo ih ovoliko imali a to nam je uvek bila bolna tačka, takođe Cvetković mnogo dobro rotira sve igrače tako da Rumuni je znaju odakle im preti opasnost, srećno u drugom poluvremenu :)))

Godine koje su pojeli skakavci

pre 6 godina

"Nakon godina i godina posrtanja i blamaza, Cvetkovic je 2006. preuzeo reprezentaciju prvi put, unapredio je i osavremenio igru, tako da je to tada licilo na nesto. Napravio je ogroman korak naprijed ali ga je rukometna mafija smijenila 2009. godine. 2017 je ponovo imenovan za selektora. Dakle, izgubljeno je osam godina. Srpska posla. Pa sa tim 8godisnjim kontinuitetom bi bili sada bar evropski sampioni. Cvele, majstore, moje cestitke i puno srece."

Ovo sam napisao nakon imenovanja Cvetkovića za selektora. Večeras nemam šta više da kažem.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Cvele za 10 dana više nego neki za 5 godina. Čovek igra sa njima, gola voda, aktivan na liniji 60 minuta. Legenda!
Dobili smo trio Cupara, Đukić, Đorđić, još mlade a top klasa igrače. Odbrani baš fali Abutović. Plus Rnić povređeni. Šira klupa i jak tempo, konačno da zaličimo na modernu ekipu.

mirko

pre 6 godina

@dorcol..sine mi da mozemo da se nosimo sa francuzima i dancima,napadali bi zlatoo..za ovu reprezentaciju je veliki uspeh i plasman na evropsko,posto smo svetsko propustili,veoma je vazno da se vratimo na velika takmicenja..napred srbija

Dzile

pre 6 godina

Momci svaka čast za prvo poluvreme i dalje to nije idealno ali se napredak svakako vidi, dosta škripi u odbrani i trebali bi malo brže da trčimo kontru i polukontru i da brže izvodimo brzi centar ali u odnosu na to kako je bilo pod Perićem ovo je odlično, raduje ovoliko broj golova postignutih sa krila, ne pamtim kada smo ih ovoliko imali a to nam je uvek bila bolna tačka, takođe Cvetković mnogo dobro rotira sve igrače tako da Rumuni je znaju odakle im preti opasnost, srećno u drugom poluvremenu :)))

Predrag

pre 6 godina

Pobedili smo Rumune, cini se sa pola snage. Ali, ovakva, na momente, neodgovorana igra, ne bi prosla kod neke jace ekipe. Da nije bilo Cupare, koji je odbranio 7-8 sigurnih golova, pitanje je kako bi se zavrsio mec. Cvetkovicu, imaj ovo u vidu i sto je najvaznije, trenirajte sto vise kontru ,jer ona je danas, izmedju ostalog, osnova modernog rukometa. Sve svoje pobede, skandinavske ekipe, koje su danas u vrhu rukometa, zasnivaju na brzoj transformaciji iz odbrane u napad. Za nas je to jos uvek tesko izvodljivo.

Grobx

pre 6 godina

Pa mi smo bracu hrvate postenski gazili u nazovi njihovom sportu pocevsi jos od naseg prvog meca i borbe za bronzu na ep 96, pa smo ih 2002 isto na ep postenski isprasili i kao slag na torti gazenje u Areni 2012. S druge strane oni nas nikad nisu pobedili u kosarci gde smo dominantni u svakom pogledu.

zemljak

pre 6 godina

rukometas sam i tvrdim
da imamo vrhunske igrace! samo treba trener (cvetkovic) to da dovede u red! mozemo opet da budemo medju top 5 ekipe u evropi! petar nenadic vec dve godine jedan od najboljih igraca u nemackoj!

djosa.milenko@gmail.com

pre 6 godina

Ideeeeeeeeemoooo!!! :)
ja imam vere u vas momci! I to ne samo da cete da se kvalifikujete, nego i da cete da cepate na samom prvenstvu!
Cepajte!!!!!

Вождовац наш крај

pre 6 godina

Издоминирали моји Вождовчани Ненадићи и Цупара!
Значи тврдим Вождовац је најјачи:)
Честитке на победи, браво за Цветковића, ово је баш добро изгледало.

Stara kuka

pre 6 godina

@Heya he,
Odbojka je duplo popularniji sport od rukometa.Al dobro, zna da odvali glupost,nista cudno.U tom istom rukometu ste dobijali porcije gore nego u kosarci.
Btw,sto se sadasnjeg naseg rukometa tice,imamo dobre igrace ali nema discipline i timske igre.Tako je kako je.

zocko

pre 6 godina

Postoje solidni temelji.Dati Cvetkovicu podrsku i vrijeme i Srbija bi mogla da se vrati ponovo u vrh svjetskog rukometa.Svidja mi se ta njegova pozitivna energija koja mu je nedostajala dok je igrao . Bio je jedan od najtalentovanijih igraca svijeta i sa malo vise energije i fokusa mogao je da bude mozda najbolji.Izgleda mi da je kao trener sposoban da napravi preokret u srpskom reprezentativnom rukometu.

my way

pre 6 godina

Охрабрује игра у одбрани. Ми раније нисмо могли ни од кога да примимо мање од 30 голова. Некад смо захваљујући вероватно најубојитијим бековима у рукомету успевали да дамо количину потребну за победу, али реално ту озбиљног резултата није могло бити. Тек је ово почетак, добар, а време ће показати где смо.

Srbija kao nekada

pre 6 godina

@xd
Cek cek polako,da ne bude opet kmecanja kao u kosarci,odbojci,vaterpolu,tenisu...
Inace,toliko ste iskompleksirani to je strasno.Sta vas briga za Srbiju,eto docekali ste tisculjetni san.

Stara kuka

pre 6 godina

@xd
Polako,prvo skoci pa reci hop.Da ne bude kao u kosarci,odbojci(Uppsss pa vi to ni nemate),vaterpolu,tenisu...a i u tom rukometu ste gazeni nekoliko puta bas zestoko.Lepo proveris rezulatate pa vidis.Da ne bude posle laz i mitomanija.

Jer samo tu dalje više ne možete da pobegnete od bruke.

pre 6 godina

(Heya he, 7. maj 2017 19:57)

Vaterpolo je jedan od prva dva kolektivna sporta koji su počeli sa Olimpijadama, tako da molim te, te komplekse koje imate od Srba niste sposobni da izlečite ni na jednom frontu, pa ni u glupim i malicioznim dosetkama i doskočicama.

A u tom rukometu, vas lično deremo kao Musa jarca i bolje bi vam bilo da vam orgnaizatori nameste da se možemo sresti samo u finalu...

Hard Hand Ball

pre 6 godina

Sad ce srbi po,pravilu da livitiraju koja nam medalja sleduje.
A realno...
Rumuni nisu evro sila.
Cupara je spustio rolernu na golu.
Da su sa druge strane hrvati , nemci, danci ... pa realno -10 za njih.
No dobro, ide to u neko pravcu Hrvatske i prvenstva.
E tamo cemo videti gde smo.
Realno mi smo vec morali da imamo smenu generacija ali odluka RSS je bila da se pozovu "srebreni" na ustrb domacih klubova i mladih igraca. Posledice dalekosezne i za njih moraju odgovarati sadasnji celnici RSS.

xd

pre 6 godina

sve u svemu sve to lici na razbijenu vojsku ,sta bi nam radili spanci,francuzi ,danci
(dorcol, 7. maj 2017 21:08)

Hrvati svidelo se tebi ili ne

dzontra

pre 6 godina

Ista bezidejna, neorganizovana, a pre svega spora igra kao i pre dolaska Cvetkovica.Pokusao je malo to da ubrza ali se vidi da nasima ne odgovara takva igra.Svaka cast na pobedi ali na EP, nazalost, nemamo sta da trazimo.

Капетан Немо

pre 6 godina

Видим по коментарима да смо се већ пласирали на Европско првенство!? Срећа је да нисмо далеко, потребна нам је још једна победа у наредне две утакмице (играју се за око месец дана) па да и математички обезбедимо учешће. Најбоље би било да изборимо победу против Пољске у наредном колу у Нишу и онда мирно одиграмо у Белорусији и реванширамо им се за пораз код куће. Пољска је иначе изгубила све шансе да се пласира на ЕП иако су важили за највећег фаворита. Треба ићи утакмицу по утакмицу и без еуфорије.
Свака част момцима на важној победи. Очекујем да на свакој наредној утакмици пруже најбоље од себе па шта буде. Овај тим има квалитет можда чак и за неку од медаља само мора још много да се ради.
Морам да приметим да ми је судијски критеријум био мало чудан. Нисам приметио да смо били толико груби у одбрани, од Румуна сигурно нисмо били грубљи, али смо имали много више искључења од њих иако смо били домаћини!?
Цупара је био доминантан на овој утакмици и практично показао да је у рукомету голман пола тима. Упада у очи да је одбранио неке зицере са шест метара као и неке седмерце али да су му ушле неке лопте са дистанце и преко зоне од сасвим просечних румунских бекова као и неколико шутева са крила. Мора на томе пуно да ради и такве шутеве мора да брани у високом проценту. Има места за напредак и верујем да он то може. Без квалитетних голмана не може се направити значајнији резултат у рукомету. Квалитетан голман улива самопоуздање читавој екипи која због тога боље игра не само у одбрани него и у нападу што делује парадоксално. Када иза леђа има квалитетног голмана онда екипа и у нападу игра опуштеније јер зна да, иако не постигне гол у сваком нападу, може све да исправи одбраном. Французи су такву игру довели до савршенства.
Надам се добрим резултатима наше рукометне репрезентације у будућности, време је да нас и они нечим обрадују, на пример неком медаљом на ЕП у Хрватској. Замислите да се интонира српска химна у сред Загреба после финала ЕП против Хрватске. Имам права и ја да сањам.
Напред Србијо!!!

DJ

pre 6 godina

Gomila talenata ima u rukometu, i vidljiviji su dosta nego talenti u fudbalu koji su slicni. Sta hocu da kazem... da moze Srbija da napravi dobru ekipu, ali da fali neko KO ce to da uradi. Nije Lako. Disciplina je naj naj najbitnija u celoj prici, jer kao sto kazem, nema puno razlike izmedju odlicnog i fantasticnog igrca, a mnogo ima odlicnih. Od odlicnih se pravi ekipa, Cvetkovic ulaze sve napore, videcemo da li ce uspeti.
Odbrana, Kontre, brz centar - sve to mora da se popravi.
Napad je popravljen samim tim sto igramo vise na krila, to mi se dopada. Medjutim, i tu ima dosta mesta za napredak. Najpre da ne prodajemo lopte, pocetnickim tehnickim greskama. Ok je kada protivnik dobrom odbranom iznudi los sut, golman odbrani... ali bacanje lopte u aut, u noge dodavanje saigracu.. sve to mora bolje. Jer ako mogu disciplinovano da igraju u klubovima, samo tu volju treba preneti svima na okupljanju. Ova pobeda jeste bitna, ali ako gledamo igru sa nekog nivoa dobre ekipe, ipak to nije zadivljujuce. Golman je skinuo par suvih zicera na 24:20, nismo ni mi (tehnicki lose igrali) a ni oni dali gol (samo zbog golmana a imali su pozicije)nekih 6-7 min. i zbog toga smo dobili. Mislim, da ako nista, idemo ka boljem. Potrebno je vreme, iskustvo u igracima imamo. Siguran sam da imamo i potencijal za top 5 u Evropi. Menja se nesto, oseti se. Da je Cvetkovic ostao selektor u prvom mandatu, i imao ove strasne bekove i golmane koje posedujemo, napravio bi Hrvatsku od nas. Garantovano. Ali..

cito

pre 6 godina

Ovako je Cvetkovic uradio i pre 15 godina, napravio tim, atmosferu, igru itd. ali ga dusmani smenise i onda je uslediobperiod vegetiranja. Samo da se ne ponovi.

zzbz

pre 6 godina

Daleko smo mi od 1/4 finala-1/2 finala nekog velikog takmicenja. Belorusija nas je uverija u to.. Ali da se momci bore, to je neosporno. Cvetkovic je dobro resenje, u ovom trenutku najbolje. Srecno u nastavku, treba nam pobeda kuci protiv Poljaka koji se bude.

Delije Čikago

pre 6 godina

Cvele je majstor, jedini koji može da izvuče maksimum iz ove skromne ekipe, rukometna mafia ga je smenila pre desetak godina kad smo imali igrače za sam vrh, puna podrška Jovici Cvetkoviću najboljem desnom beku na svetu ikada, ajmo majstore.

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ima još dva kola do kraja. Dovoljno je da pobedimo jednu utakmicu ili da Rumuni izgube jednu utakmicu i plasirali smo se u Rvatsku

Predrag Niš

pre 6 godina

Da je ovako Cupara branio i u Nišu protiv Belorusa, sad bismo već bili učesnici EP. Na toj utakmici on i Milić ukupno nisu imali 3 odbrane. Čekamo ih u junu protiv Poljaka da se iskupe. Komentirisao sam posle prve utakmice sa Rumunima da je Marsenić plitak, danas to i potvrdio. Neka mu neko objasni da je namerno igranje nogom u rukometu isključenje, a u košarci nije.

dzontra

pre 6 godina

Ista bezidejna, neorganizovana, a pre svega spora igra kao i pre dolaska Cvetkovica.Pokusao je malo to da ubrza ali se vidi da nasima ne odgovara takva igra.Svaka cast na pobedi ali na EP, nazalost, nemamo sta da trazimo.

xd

pre 6 godina

sve u svemu sve to lici na razbijenu vojsku ,sta bi nam radili spanci,francuzi ,danci
(dorcol, 7. maj 2017 21:08)

Hrvati svidelo se tebi ili ne

Hard Hand Ball

pre 6 godina

Sad ce srbi po,pravilu da livitiraju koja nam medalja sleduje.
A realno...
Rumuni nisu evro sila.
Cupara je spustio rolernu na golu.
Da su sa druge strane hrvati , nemci, danci ... pa realno -10 za njih.
No dobro, ide to u neko pravcu Hrvatske i prvenstva.
E tamo cemo videti gde smo.
Realno mi smo vec morali da imamo smenu generacija ali odluka RSS je bila da se pozovu "srebreni" na ustrb domacih klubova i mladih igraca. Posledice dalekosezne i za njih moraju odgovarati sadasnji celnici RSS.

Вождовац наш крај

pre 6 godina

Издоминирали моји Вождовчани Ненадићи и Цупара!
Значи тврдим Вождовац је најјачи:)
Честитке на победи, браво за Цветковића, ово је баш добро изгледало.

Jer samo tu dalje više ne možete da pobegnete od bruke.

pre 6 godina

(Heya he, 7. maj 2017 19:57)

Vaterpolo je jedan od prva dva kolektivna sporta koji su počeli sa Olimpijadama, tako da molim te, te komplekse koje imate od Srba niste sposobni da izlečite ni na jednom frontu, pa ni u glupim i malicioznim dosetkama i doskočicama.

A u tom rukometu, vas lično deremo kao Musa jarca i bolje bi vam bilo da vam orgnaizatori nameste da se možemo sresti samo u finalu...

Grobx

pre 6 godina

Pa mi smo bracu hrvate postenski gazili u nazovi njihovom sportu pocevsi jos od naseg prvog meca i borbe za bronzu na ep 96, pa smo ih 2002 isto na ep postenski isprasili i kao slag na torti gazenje u Areni 2012. S druge strane oni nas nikad nisu pobedili u kosarci gde smo dominantni u svakom pogledu.

Stara kuka

pre 6 godina

@Heya he,
Odbojka je duplo popularniji sport od rukometa.Al dobro, zna da odvali glupost,nista cudno.U tom istom rukometu ste dobijali porcije gore nego u kosarci.
Btw,sto se sadasnjeg naseg rukometa tice,imamo dobre igrace ali nema discipline i timske igre.Tako je kako je.

Godine koje su pojeli skakavci

pre 6 godina

"Nakon godina i godina posrtanja i blamaza, Cvetkovic je 2006. preuzeo reprezentaciju prvi put, unapredio je i osavremenio igru, tako da je to tada licilo na nesto. Napravio je ogroman korak naprijed ali ga je rukometna mafija smijenila 2009. godine. 2017 je ponovo imenovan za selektora. Dakle, izgubljeno je osam godina. Srpska posla. Pa sa tim 8godisnjim kontinuitetom bi bili sada bar evropski sampioni. Cvele, majstore, moje cestitke i puno srece."

Ovo sam napisao nakon imenovanja Cvetkovića za selektora. Večeras nemam šta više da kažem.

Stara kuka

pre 6 godina

@xd
Polako,prvo skoci pa reci hop.Da ne bude kao u kosarci,odbojci(Uppsss pa vi to ni nemate),vaterpolu,tenisu...a i u tom rukometu ste gazeni nekoliko puta bas zestoko.Lepo proveris rezulatate pa vidis.Da ne bude posle laz i mitomanija.

Srbija kao nekada

pre 6 godina

@xd
Cek cek polako,da ne bude opet kmecanja kao u kosarci,odbojci,vaterpolu,tenisu...
Inace,toliko ste iskompleksirani to je strasno.Sta vas briga za Srbiju,eto docekali ste tisculjetni san.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Cvele za 10 dana više nego neki za 5 godina. Čovek igra sa njima, gola voda, aktivan na liniji 60 minuta. Legenda!
Dobili smo trio Cupara, Đukić, Đorđić, još mlade a top klasa igrače. Odbrani baš fali Abutović. Plus Rnić povređeni. Šira klupa i jak tempo, konačno da zaličimo na modernu ekipu.

djosa.milenko@gmail.com

pre 6 godina

Ideeeeeeeeemoooo!!! :)
ja imam vere u vas momci! I to ne samo da cete da se kvalifikujete, nego i da cete da cepate na samom prvenstvu!
Cepajte!!!!!

my way

pre 6 godina

Охрабрује игра у одбрани. Ми раније нисмо могли ни од кога да примимо мање од 30 голова. Некад смо захваљујући вероватно најубојитијим бековима у рукомету успевали да дамо количину потребну за победу, али реално ту озбиљног резултата није могло бити. Тек је ово почетак, добар, а време ће показати где смо.

zocko

pre 6 godina

Postoje solidni temelji.Dati Cvetkovicu podrsku i vrijeme i Srbija bi mogla da se vrati ponovo u vrh svjetskog rukometa.Svidja mi se ta njegova pozitivna energija koja mu je nedostajala dok je igrao . Bio je jedan od najtalentovanijih igraca svijeta i sa malo vise energije i fokusa mogao je da bude mozda najbolji.Izgleda mi da je kao trener sposoban da napravi preokret u srpskom reprezentativnom rukometu.

Dzile

pre 6 godina

Momci svaka čast za prvo poluvreme i dalje to nije idealno ali se napredak svakako vidi, dosta škripi u odbrani i trebali bi malo brže da trčimo kontru i polukontru i da brže izvodimo brzi centar ali u odnosu na to kako je bilo pod Perićem ovo je odlično, raduje ovoliko broj golova postignutih sa krila, ne pamtim kada smo ih ovoliko imali a to nam je uvek bila bolna tačka, takođe Cvetković mnogo dobro rotira sve igrače tako da Rumuni je znaju odakle im preti opasnost, srećno u drugom poluvremenu :)))

mirko

pre 6 godina

@dorcol..sine mi da mozemo da se nosimo sa francuzima i dancima,napadali bi zlatoo..za ovu reprezentaciju je veliki uspeh i plasman na evropsko,posto smo svetsko propustili,veoma je vazno da se vratimo na velika takmicenja..napred srbija

zemljak

pre 6 godina

rukometas sam i tvrdim
da imamo vrhunske igrace! samo treba trener (cvetkovic) to da dovede u red! mozemo opet da budemo medju top 5 ekipe u evropi! petar nenadic vec dve godine jedan od najboljih igraca u nemackoj!

Delije Čikago

pre 6 godina

Cvele je majstor, jedini koji može da izvuče maksimum iz ove skromne ekipe, rukometna mafia ga je smenila pre desetak godina kad smo imali igrače za sam vrh, puna podrška Jovici Cvetkoviću najboljem desnom beku na svetu ikada, ajmo majstore.

Predrag

pre 6 godina

Pobedili smo Rumune, cini se sa pola snage. Ali, ovakva, na momente, neodgovorana igra, ne bi prosla kod neke jace ekipe. Da nije bilo Cupare, koji je odbranio 7-8 sigurnih golova, pitanje je kako bi se zavrsio mec. Cvetkovicu, imaj ovo u vidu i sto je najvaznije, trenirajte sto vise kontru ,jer ona je danas, izmedju ostalog, osnova modernog rukometa. Sve svoje pobede, skandinavske ekipe, koje su danas u vrhu rukometa, zasnivaju na brzoj transformaciji iz odbrane u napad. Za nas je to jos uvek tesko izvodljivo.

Капетан Немо

pre 6 godina

Видим по коментарима да смо се већ пласирали на Европско првенство!? Срећа је да нисмо далеко, потребна нам је још једна победа у наредне две утакмице (играју се за око месец дана) па да и математички обезбедимо учешће. Најбоље би било да изборимо победу против Пољске у наредном колу у Нишу и онда мирно одиграмо у Белорусији и реванширамо им се за пораз код куће. Пољска је иначе изгубила све шансе да се пласира на ЕП иако су важили за највећег фаворита. Треба ићи утакмицу по утакмицу и без еуфорије.
Свака част момцима на важној победи. Очекујем да на свакој наредној утакмици пруже најбоље од себе па шта буде. Овај тим има квалитет можда чак и за неку од медаља само мора још много да се ради.
Морам да приметим да ми је судијски критеријум био мало чудан. Нисам приметио да смо били толико груби у одбрани, од Румуна сигурно нисмо били грубљи, али смо имали много више искључења од њих иако смо били домаћини!?
Цупара је био доминантан на овој утакмици и практично показао да је у рукомету голман пола тима. Упада у очи да је одбранио неке зицере са шест метара као и неке седмерце али да су му ушле неке лопте са дистанце и преко зоне од сасвим просечних румунских бекова као и неколико шутева са крила. Мора на томе пуно да ради и такве шутеве мора да брани у високом проценту. Има места за напредак и верујем да он то може. Без квалитетних голмана не може се направити значајнији резултат у рукомету. Квалитетан голман улива самопоуздање читавој екипи која због тога боље игра не само у одбрани него и у нападу што делује парадоксално. Када иза леђа има квалитетног голмана онда екипа и у нападу игра опуштеније јер зна да, иако не постигне гол у сваком нападу, може све да исправи одбраном. Французи су такву игру довели до савршенства.
Надам се добрим резултатима наше рукометне репрезентације у будућности, време је да нас и они нечим обрадују, на пример неком медаљом на ЕП у Хрватској. Замислите да се интонира српска химна у сред Загреба после финала ЕП против Хрватске. Имам права и ја да сањам.
Напред Србијо!!!

DJ

pre 6 godina

Gomila talenata ima u rukometu, i vidljiviji su dosta nego talenti u fudbalu koji su slicni. Sta hocu da kazem... da moze Srbija da napravi dobru ekipu, ali da fali neko KO ce to da uradi. Nije Lako. Disciplina je naj naj najbitnija u celoj prici, jer kao sto kazem, nema puno razlike izmedju odlicnog i fantasticnog igrca, a mnogo ima odlicnih. Od odlicnih se pravi ekipa, Cvetkovic ulaze sve napore, videcemo da li ce uspeti.
Odbrana, Kontre, brz centar - sve to mora da se popravi.
Napad je popravljen samim tim sto igramo vise na krila, to mi se dopada. Medjutim, i tu ima dosta mesta za napredak. Najpre da ne prodajemo lopte, pocetnickim tehnickim greskama. Ok je kada protivnik dobrom odbranom iznudi los sut, golman odbrani... ali bacanje lopte u aut, u noge dodavanje saigracu.. sve to mora bolje. Jer ako mogu disciplinovano da igraju u klubovima, samo tu volju treba preneti svima na okupljanju. Ova pobeda jeste bitna, ali ako gledamo igru sa nekog nivoa dobre ekipe, ipak to nije zadivljujuce. Golman je skinuo par suvih zicera na 24:20, nismo ni mi (tehnicki lose igrali) a ni oni dali gol (samo zbog golmana a imali su pozicije)nekih 6-7 min. i zbog toga smo dobili. Mislim, da ako nista, idemo ka boljem. Potrebno je vreme, iskustvo u igracima imamo. Siguran sam da imamo i potencijal za top 5 u Evropi. Menja se nesto, oseti se. Da je Cvetkovic ostao selektor u prvom mandatu, i imao ove strasne bekove i golmane koje posedujemo, napravio bi Hrvatsku od nas. Garantovano. Ali..

Kistanje,Jagodic

pre 6 godina

Ima još dva kola do kraja. Dovoljno je da pobedimo jednu utakmicu ili da Rumuni izgube jednu utakmicu i plasirali smo se u Rvatsku

zzbz

pre 6 godina

Daleko smo mi od 1/4 finala-1/2 finala nekog velikog takmicenja. Belorusija nas je uverija u to.. Ali da se momci bore, to je neosporno. Cvetkovic je dobro resenje, u ovom trenutku najbolje. Srecno u nastavku, treba nam pobeda kuci protiv Poljaka koji se bude.

cito

pre 6 godina

Ovako je Cvetkovic uradio i pre 15 godina, napravio tim, atmosferu, igru itd. ali ga dusmani smenise i onda je uslediobperiod vegetiranja. Samo da se ne ponovi.

Predrag Niš

pre 6 godina

Da je ovako Cupara branio i u Nišu protiv Belorusa, sad bismo već bili učesnici EP. Na toj utakmici on i Milić ukupno nisu imali 3 odbrane. Čekamo ih u junu protiv Poljaka da se iskupe. Komentirisao sam posle prve utakmice sa Rumunima da je Marsenić plitak, danas to i potvrdio. Neka mu neko objasni da je namerno igranje nogom u rukometu isključenje, a u košarci nije.