Utorak, 18.04.2017.

08:13

Kavsi i Sparsi rutinski do 2-0 u serijama

Klivelend Kavalirsi i San Antonio Sparsi poveli su sa 2-0 u pobedama u mečevima prve runde NBA plej-ofa.

Izvor:

Kavsi i Sparsi rutinski do 2-0 u serijama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 7 godina

@vince carter

tacno je da se Cikago mucio sa Niksima, ali je uvek izlazio kao pobednik i to se nekako uvek osetilo. Kao kad recimo gledas Ferera protiv Nadala, Ferer gura Nadala do kraja, ali uvek znas da Nadal to dobija. Niksi su svu igracku filozofiju zasnivali na tome da dobiju Cikago, i da su uspeli, pukli bi u narednoj rundi

stark

pre 7 godina

Kazu San Antonio Spursi podcenjeni, marketinski neatraktivni. Koje gluposti.
To je najzasticeniji tim NBA lige. Oni imaju domacinsko sudjenje kakvo nema nijedna druga ekipa. Oni su osvajali sampionat jer su imali uvek jak vetar u ledja od strane sudija. Naravno, oni poseduju i kvalitet, imaju sjajnu organizaciju, trenera, ali su i prezasticeni.Dugo je Dankan bio najveci beli medved lige, a sada je to, posve neocekivano-K.Leonard.
Ja sam odavno pisao da su Harden i K.Leonard beli medvedi. Pitaju se svi zasto je Popovic timsku igru prilagodio vise na jednog igraca-K.Leonarda. Valjda je sada svima jasno. On je shvatio, gledajuci Lebrona, Westbrooka koji su takodje prezasticeni, da je za ozbiljne rezultate potrebno imati igraca+10. Tj igraca koji ce na svakoj utakmici ubaciti 10-15 lakih poena sa linije bacanja.
Ja sam gledao Spurse, cudio se za sta sve sviraju faul Leonardu. Da ne pricamo o koracima i duplim koje pravi, koje mu sankcionisu, jos plus max ga zasticuju. Sve sviraju i pogled popreko, i kontakt dresom, sve.
Malo je ruzno kad prenabildovani ukoceni trapez postane nezaustavljiv. Ima Leonard i tehnike, samo sa takvom tehnikom kod nas, ispisuju decu iz skole kosarke.

Bojan

pre 7 godina

@nista o nicemu
nikada nisam ni tvrdio da je LBJ pobedjivao neke sjajne centre, ali kao jedan od argumenata za njegovo sporenje jeste to da ne igra protiv jakih cenatara. A ni Majkl se nije naigrao u plejofu 90ih nesto protiv tih jakih, jedino protiv Juinga i mladjanog Seka. Dok su u finalima bili ispodprosecni centri, tako da to nije bio toliko veliki faktor.

@beogradjanin
ne razumem o cemu pises i kakve veze sve ima sa Dirkom

vince carter

pre 7 godina

"Antidebil" Mnogo se bre pravis pametan,napisao sam "pomogao je u playofu" a ne da se plasiraju u playof. Da logicno je da su bez Jordana imali vise sansi protiv orlanda,uostalom osvojili su i titulu bez Jordana ccc!!! Ispali bi verovatno odma od Hornetsa bez Jordana. Nije Chicago nikad imao lak put preko Kniksa...4:3,4,2...4:3 protiv indiane reggi miller,mark jackson,chris mullin,jalen rose,dale i antonio davis,smits..Hornetsi sa Morningom,Magzijem,Glen Rajsom,Larry Johnsonom...Shaq,Penny,Grant,Anderson itd u Magicu ili Klivlend sa Mark Priceom i Brad Daugherty koji je zavrsio karijeru sa 28 a bio je odlican centar..

Banjaluka

pre 7 godina

Necu da se ukljucujem u raspravu, ali moram reci nekoliko stvari! Prvo LBJ je najkompletniji igrac ikad. Najbolji igrac svih vremena je MJ. LBJ je jedini rame uz rame sa Majklom ostali nisu ni blizu. Naravno da LBJ ne moze imati sut kao Majkl obzirom na fizicku konstituciju i snagu, ali njegova dominacija u svim segmentima igre, kao i konstantnost po svim parametrima je nerealna! Dakle, Majkl ce vjerovatno ostati najveci ne zbog 6 titula, nego zbog tog suta za koji vjerujem da od 100 suteva sa distance ulazi 98! Ako iko moze da stane kraj njega je LBJ ostali su miljama daleko!

Beogradjanin

pre 7 godina

(Bojan, 18. april 2017 15:20)

A da to je ta logika- za Wasington. Da li je Novicki i dalje strasan igrač iako nista nije uradio posle osvojene titule? Tako bese nesto za K.Melouna. Videcemo sta ces pisati kako se budu menjale stvari...

a

pre 7 godina

@Bojan Alo covece sta ti pricas?? Dzordan je ulazio u plejof kad je istok bio pojam za ovo danas. I u nemoci nije napustio Cikago i otisao u ekipu s jos dva ol stara, nego je cekao i bio veran svom timu. Dzejms u to doba ne bi mogao ono iz 2007 s tim timom ni da sanja! Dzejms, Vejd i Bos su porazeni rekordnom ukupnom razlikom od San Antonia 2014e, o cemu mi pricamo?? Na vrhuncu snage - on je ponizen. Moze i 30p prosecno da ima, on kao samozvani lider nije smeo to da dopusti. Tri ol star igraca u timu, jedan najbolji na svetu. Kraj.

antiDebil

pre 7 godina

LA Lakersi su 1991 igrali finale,a posto se Magic povukao,sledece godine su jedva bili osmi,kada se Bird povredio Celticsi su se isto raspali cini mi se 89te,kada se David Robinson povredio,Spursi su bili najgori u ligi,tako su i dobili Dankana na draftu..Tako da glorifikacija nekog igraca kao da je on jedini kada ne igra a njegov tim pocne da gubi smesna,jer u kosarci odsustvo jednog igraca je velika stvar. Bulsi su na
Primer bili dobri i bez Jordana ali je pored vrhunskog igraca Pipena dosao i odlicni Kukoc te sezone,sledece su vec bili dosta losiji i tada MJ45 koji se vratio 17 utakmica pre kraja regularnog dela je pomogao sa pleyofom.
(vince carter, 18. april 2017 10:26)

1995 i bez Jordana bi usli u plejoff a bez njega bi verovatno imali vece sanse da prodju Orlando. Dakle 2 godine bez njega oni prolaze prvu rundu plejofa!

antiDebil

pre 7 godina

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.
(nista o nicemu, 18. april 2017 15:04)

Najbolji centar protiv koga je Jordan igrao u finalu je ucenik Vujosevic Duloa !!!
Tako li bese panteru ?

nista o nicemu

pre 7 godina

Inace, nabroj centre protiv kojih je MJ igrao u NBA finalima. Ilgauskas bi pojeo Ostertaga :)
a i jos po kojeg, toliko o 90im kao vremenu dominacije centara koje je Majkl sprecio da dodju do titula
(Bojan, 18. april 2017 14:18)

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.

bohemian

pre 7 godina

@nista o nicemu
Duncan je od povlačenja Robinsona čitavu karijeru proveo na petici, iako "po vokaciji" četvorka.
Nebitno, zadnja dva finala LeBron je primao batine od Green, Iguodala i Bogut. No, sad ćeš reći da je Green mala beba za Bad Boys-e.

antiDebil

pre 7 godina

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.
(nista o nicemu, 18. april 2017 15:04)

Najbolji centar protiv koga je Jordan igrao u finalu je ucenik Vujosevic Duloa !!!
Tako li bese panteru ?

Bojan

pre 7 godina

@beigradjanin
da, propustio je 2 puta sa Washingtonom. Pored toga, te prve tri sezone kad je Majkl ispadao u prvim kolima, istok je imao 11 ekipa, a on je ulazio u playoff sa sedme i osme pozicije. Par sezona pre njegovog dolaska u ligu samo sest ekipa je islo u playoff. pored toga Lebron je svoje prve dve sezone bio skoro pa tinejdzer. to mu dodje uporedivo sa Majklovim godinama u Washingtonu

Bojan

pre 7 godina

@vince carter
a kakve veze ima ko je Majkla zaustavljao na putu do finala. sporim samo lofiku po kojoj je bolje ispasti u prvoj rundi, nego izgubiti u finalu. Magic je i pre onog finala 91 gubio od u finalima od ekipa koje su tukle Majkla u ranijim fazama (Boston i Detroit), i sad bi ga to trebalo uciniti losijim igracem od Majkla. Sto se mene tice Magic je na istom nivou kao i Majkl.

antiDebil

pre 7 godina

@Bojan Jel vi shvatate da Lebron na onom istoku iz 80ih i pocetkom 90ih, verovatno ne bi usao u plejof? Vauu Lebron je vukao Klivlend do finala 2007e, a Majkl je ispadao u prvoj rundi! Dzordan bi s ovakvom konkurencijom imao 10prstenova. Sasa Pavlovic i Ilgauskas u finalu? Pa nije to zato sto je Lebron bio dominantan, nego zato sto je istok bio tragikomican. Uostalom MJ bi uzeo neku pobedu od San Antonia, makar umro ne bi dozvolio ciscenje. U tome je razlika.
LBJ je najbolji kosarkas danasnjice, ali Majkl je jedan jedini.
(a, 18. april 2017 13:59)

Majkl, haahahha, Majkl je u tim godinama sanjao da udje u plejoff a Djejms je igrao finale NBA lige. Klivlend bez Djemsa ne bi usao u plejof, Cikako bez Majkla zamalo da udje u finale istoka !
1986 i 1987 Majkla u 1R plejofa cisti Boston, dakle 2 godine zaredom.

Beogradjanin

pre 7 godina

da, poraz od Dalasa je jedina mrlja u Lebronovoj, ali to potenciranje poraza u finalima je retardirano.
Lebron nikada nije ispao u prvoj rundi, Majkl jeste 3 puta, od toga je dva puta zbrisan.
(Bojan, 18. april 2017 12:32)

Zavisi na kraju karijere koliko bude imao izgubljenih finala. Za sada ima 4 izgbuljena finala, ako bude jos... Ali ti isto potenciras retardirano, Jordan nikad nije propustio play-off. James jeste prve dve sezone! Mada sad ce da upotrebis sezone u Wasingtonu, videcom koliko ce dugo James da igra, uz godine ide i losija statistika...

petarczv

pre 7 godina

Meni je najjace sto ceo nba svi treneri i igraci pa i sam lebron licno kaze da je jordan najbolji igrac ikada samo ovi ovde strucnjaci pricaju da nije. Cinjenica je da je jordan osvojio 6 prstenova u 6 finala a lebron 3 od 7 i tu se svaka prica zavrsava. Nema sta odlican je igrac ali nekako tezak folirant, kod povrede a o pravljenju koraka da ne pricamo. Zato ga mnogi i ne vole jer je jednostavno folirant.

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 13:59)
ne razumem na sta ciljas sa tim Ilgauskasom i Pavlovicem. da, ta ekipa je bila slaba i na grnijalnost jednog klinca su dosli u finale. Taj klinac nije igrao u finalu na nivou na kojem je igrao do tada, podlegao je atmosferi malo, ali i da jeste odigrao najbolju seriju u istoriji final, tesko bi izvukao vise od jedne pobede.
Inace, nabroj centre protiv kojih je MJ igrao u NBA finalima. Ilgauskas bi pojeo Ostertaga :)
a i jos po kojeg, toliko o 90im kao vremenu dominacije centara koje je Majkl sprecio da dodju do titula

vince carter

pre 7 godina

Jedna sugestija,Jordan je ispadao pre finala od toga 3 puta protiv buducih sampiona,2x detroit,1 Boston dok je jos imao los tim. Lebron je sa losim timom takodje zbrisan od sampiona Spursa,da je taj klivlend bio na zapadu isto su mogli da ispadnu u prvom kolu od spursa,dalasa,tadasnjeg finixa.

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 13:59)
Majkl ne bi dozvolio da bude zbrisan u finalu protiv SAS, a sam je bio zbrisan dva puta uzastopce u prvom kolu. Znaci, ne jednu, vec dve uzastopne serije nije uspeo da dobije jedan jedini mec. Naravno, ovo nista ne znaci za Majklov kvalitet. Jednostavno tih godina je on bio premlad i neiskusan, a protivnik prejak. Nije se on tu sramotio, kao ni Lebron protiv SASa.

sto se tice jacine istoka 90ih, ne zasmejavaj me, zapad je tad bio daleko jaci od istoka. Na zapadu su se uvek 3-4 ekipe borile za titulu, na istoku je to bio samo Cikago, nijedna druga ekipa nije imala ni trunku sansi cak i da nije bilo Cikaga. Pa taj Cikago i bez Majkla zamalo da osvoji istok.

nista o nicemu

pre 7 godina

"Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili."
LBJ je najveći košarkaš koji je hodao ovom planetom.A što se tiče vas statstičara, nostalgičara, a pogotovo hejtera, zamislite kako bi prošao MJ u basketu 1 na 1 sa Kraljem iz malenog Arkona.
(Demius, 18. april 2017 13:24)

Dobio bi ga od 10 partija minimum 7.

Demius

pre 7 godina

@miki
"Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili."
LBJ je najveći košarkaš koji je hodao ovom planetom.A što se tiče vas statstičara, nostalgičara, a pogotovo hejtera, zamislite kako bi prošao MJ u basketu 1 na 1 sa Kraljem iz malenog Arkona.

Patrick

pre 7 godina

Najjaci smo bre.Gasolu bi sampionski prsten sa San Antoniom bio kruna velike i bogate karijere.Puna podrska Gregu Popovicu.Go Spurs!!

vince carter

pre 7 godina

Ja sam i rekao da brajant ima vise meceva a manji prosek. Medjutim statistika je samo broj. Lopta je isla vise na shaqa koji je bio u prajmu sto je i logicno. Kobi je isto uveo smesnu ekipu u pleyof ali na zapadu 2006,ne znam sto je osporavan toliko. Lebron je 5 puta bio u defanzivnoj petorci lige,ali price od 1 do 5 su preuvelicane,ako nekom udaris blokadu sa ledja ne znaci da mozes da ga cuvas,videli ste kako su ga otresli nene i kapela pod kosem skoro ili kada ga je nowitzki otresao lednjnom tehnikom,ne moze da cuva te igrace a to ponekad je samo ponekad. Najdominantniji igrac ikada individualno je Wilt Cemberlen,sa vise od 60 rekorda koje drzi,mozete osporavati vreme u kojem je igrao,isto ce tako za 20 godina osporavati sadasnje vreme i sadasnje igrace...zato samo respekt..

a

pre 7 godina

@Bojan Jel vi shvatate da Lebron na onom istoku iz 80ih i pocetkom 90ih, verovatno ne bi usao u plejof? Vauu Lebron je vukao Klivlend do finala 2007e, a Majkl je ispadao u prvoj rundi! Dzordan bi s ovakvom konkurencijom imao 10prstenova. Sasa Pavlovic i Ilgauskas u finalu? Pa nije to zato sto je Lebron bio dominantan, nego zato sto je istok bio tragikomican. Uostalom MJ bi uzeo neku pobedu od San Antonia, makar umro ne bi dozvolio ciscenje. U tome je razlika.
LBJ je najbolji kosarkas danasnjice, ali Majkl je jedan jedini.

nista o nicemu

pre 7 godina

Sa druge strane Rasel ima 11 titula iz 12 finala u 13 sezona, i neko hoce da tvrdi da je Majkl uspesniji po tom parametru samo zato sto je osvojio 6 titula iz 6 finala u 15 sezona. Pa igrao je vise sezona a osvojio skoro duplo manje titula.
(Bojan, 18. april 2017 12:32)

Rasel je najvise puta osvojio, Majkl je najbolji igrac. Rasel je igrao sa uvek bar 4 hol of fejmera. Uostalom na NBA sajtu pise ko je najbolji, tvoje misljenje se ne ceni.

felix

pre 7 godina

@petarczv

Zasto stalno ponavljas da je Lenard unistio Lebrona u finalu 2014, kad je Lebron imao prosek od 28 poena, 7.8 asistencija i 4 skoka po mecu u finalu, a Lenard 17p, 6s i 2a.
San Antonio je timskom igrom razbio Majami, njihova klupa je davala po 50 poena a Vejd je igrao povredjen.
To ti je isto kao da kazes da je Leri Bird razbio Dzordana 3-0 u plejofu, a da ne pomenes da je Dzordan individualno bio bolji od Birda, cak mu uvalio jednom 63 poena, ali je Boston timskom igrom to nadoknadio.
Velika je laz da je Lenard individualno ,,unistio" Lebrona pa je to razlog titule 2014.

petarczv

pre 7 godina

LBJ ove sezone imao najviše zakucavanja u svojoj karijeri.
(132, 18. april 2017 11:59)

To samo govori koliko se slabe odbrae igraj danas u leguralnom delu...

a

pre 7 godina

@JeRemija Stigao je on Majkla po najvaznijem kriterijumu - porazima u finalima. Dzaba poeni, dzaba sve, sansa za priblizavanje Dzordanu pala je u vodu kad je posramljen i ponizen od strane Dalasa 2011e, nije ga bilo naci na terenu.

JeRemija

pre 7 godina

Evo petre pošto ne pratiš mnogo NBA, da ti pojasnim zašto Vestbruk neće statistički oboriti mnoge rekorde do kraja karijere a neće ni prići Lebronu.
Vestbruk je ušao u 29.godinu života, odigrao je već 9 sezona i prosečno po meču beleži 22.7 poena
Da bi prestigao LBJ po broju poena, trebalo bi da narednih 9 sezona beleži prosečno 32 poena.
Ok ako misliš da je tako nešto moguće.

a

pre 7 godina

@miki Najdominantniji ikada? Jel dominirao protiv Sona Meriona 2011e? Protiv Kavaija od 22 godine - 2014e? Dzordan - bez Pipena i Rodmana, s ostalim iz Cikaga, razmontirao bi taj Dalas bez ikakve muke.. A Lebron je imao Vejda i Bosa. A Vejd je jedini bio na visokom nivou.

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 12:01)
da, poraz od Dalasa je jedina mrlja u Lebronovoj, ali to potenciranje poraza u finalima je retardirano.
Lebron nikada nije ispao u prvoj rundi, Majkl jeste 3 puta, od toga je dva puta zbrisan. Da li je veci igrac onaj koji izgubi u prvom kolu ili onaj koji izgubi u finalu.
Sa druge strane Rasel ima 11 titula iz 12 finala u 13 sezona, i neko hoce da tvrdi da je Majkl uspesniji po tom parametru samo zato sto je osvojio 6 titula iz 6 finala u 15 sezona. Pa igrao je vise sezona a osvojio skoro duplo manje titula.

Licko Bash

pre 7 godina

Ako bi mogli da resimo pricu o LeBronu kao defanzivnom specijalisti i o tome koliko drugi igraci dominiraju protiv njega, po recima petarczv. Ovo su statistike u medjusobnim duelima.

LBJ – 24.4 PPG; 6.3 RPG; 7.5 APG; 49.7% FG percentage; 38.7% 3PT percentage

Kawhi – 21.1 PPG; 7.3 RPG; 3.8 APG; 46.9% FG percentage; 28.6% 3PT percentage

Kawhi vodi u pobedama 5:3.

LBJ – 28.2 PPG; 8.4 RPG; 5.8 APG; 52.7% FG percentage; 38.6% 3PT percentage

PG13 – 18.9 PPG; 6.4 RPG; 4.4 APG; 41.9% FG percentage; 40.2 % 3PT percentage

Lebron vodi u pobedama 14:5.

Dakle, bolji ucinci ukupno. Jos Paul George i Kawhi vaze za elitne defanzivne igrace. George je bio 3 puta biran u defanzivne petorke sezone, a Kawhi 6 puta, 2 puta DPOY. Ako LBJ ima bolju statitsiku protiv elitnih odbrambenih igraca, logicno je zakljuciti i da njihova niza statistika predstavlja odbranu LBJ-a makar da je istog nivoa kvaliteta, dakle elitna.

Jos jedan disclaimer vezano za petarczv, LBJ je 6 puta biran u defanzivne petorke sezone.

Inace ne zelim da branim nijednog igraca. Trebalo bi svi da budu zahvalni sto svaka generacija izrodi poneku zvezdu i odlicnog kosarkasa. Mogli bi malo vise da uzivate u kosarci a ne u prepucavanju, valjda je to igra koju volite. Ako bi se vec prepucavali, dajte neke dokaze i argumente.

132

pre 7 godina

Inace kawai je sinoc postigao rekord karijere i ko zna koliko ce jos napredovati a lbj je odavno prevaziso svoj zenit...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 18. april 2017 10:19)

LBJ ove sezone imao najviše zakucavanja u svojoj karijeri.

petarczv

pre 7 godina

@petarczv 
1. Legendo kaže se Lenard a ne Leonard 
2.Vestbruk neće biti prvi u svim statističkim kategorijama, da više pratiš NBA znao bi zašto 
3.Jedva čekam duel Lebrona i Lenarda. Neće te tada biti na ovom forumu. Povući ćeš se.
(LeClutch, 18. april 2017 10:37)

1.Legendo na forumu se nista ne kaze nego pise a njegovo ime se pise Kawhi Leonard.

2.Posto ja ne pratim ti mi molim te pojasni

3. Cisto sumnjam da ce doci do tog duela ali ako dodje bice isto kao i 2014 kad ga je leonard satro i uzeo titulu i mvp priznanje...

mj23

pre 7 godina

petarczv.

lebron je pet godina zaredom bio u prvoj obrambenoj petorci lige.

sto se tice jordana, naravno da je on zasad veci od jordana kao i magic johnson, mozda i jos poneko, ali james kobea sisa u svemu.

ne bih ulazio u daljnje rasprave, jer ili trolas ( u sta se nadam, za tvoje dobro) ili se radi o osobi koja nema blage veze o kosarci. jer kad netko izjavi da james nije nikad bio u obrambenoj petorci godine i slicne random brojke koje izvlacis iz svoje glave tu nema prostora za argumentiranu raspravu....

Bojan

pre 7 godina

o kakvom se ovde duelu Kawhi Lebron pise? Covek bi pomislio da je Kawhi razvalio Lebrona, a zapravo je prednost ocigledno i u tom porazu bila na suprotnoj strani...

Bojan

pre 7 godina

@fox
Lebronu ce za prestizanje Kobija trebati manje minuta i manje meceva. Za Majkla ce mu trebati vise. Ali recimo, stici ce i Majkla sa upucenih manje suteva na kos od istog. Da je LBJ toliko silovao kao Majkl, verovatno bi ga stigao za slican broj meceva (Majkl je sitirao 25 puta po mecu, Lebron manje od 21). No Lebron se opredelio za balansiraniji pristup od Majkla, vise asistencija, manje poena.
smesno je kako se spominje jedna titula DPOY kao presudna za odbrambeni ucinak. Ok, nek je te sezone i bio bolji odbrambeni igrac nego sto je Lebron ikada bio, to ne menja stvar da je na nivou karijere Lebron vise doprineo odbrani nego Majkl. Majkl ima prednost u odnosu na Lebrona u scoringu, svi ostali prametri su na strani Lebrona (ne puno, ali blago da)

vince carter

pre 7 godina

Sa duznim postovanjem "Leclutch" Leonard i Lebron su vec igrali dva finala. U prvom je Leonard glavni krivac za poraz posto je promasio oba bacanja na kraju i omogucio Alenu da pogodi cuvenu trojku,sledece sezone se iskupio i bio mvp finala kada ni blizu nije bio ofanzivni igrac kao danas sto je. Dobili su spursi oba puta cavse ove sezone. P.s kao sto vidite Lenard je napredovao u slobodnim bacanjima :))))

Tennisman

pre 7 godina

Svima je GSW favorit, ali SAS moze da ih dobije, imaju velike sanse, igraju odlicno, na istoku jeste da je Klivlend ali sa Lebronom u playoff-u tesko da neko moze da ih dobije cetiri puta, ja tipujem na SAS, a ako oni ne, sigurno neko sa zapada

JeRemija

pre 7 godina

@Fox
Slažem se sa velikim delom tvog komentara osim toga da je Brajant ofanzivno bolji od Džejmsa. Ne vidim na osnovu čega si to zaključio. Za Majkla i mogu da razumem, čovek jeste bio ofanzivna sila, tu nema spora. Lebron bi sa brojem pokušanih šuteva kao Brajant i MJ, a danas Vestbruk, imao neverovatne brojke.

miki

pre 7 godina

Auuu, koliko mrznje, sujete, lijecenja licnih frustracija kod "strucnjaka" koji ne samo da nedovoljno poznaju NBA statistiku nego se sluze najobicnijim lazima koje nemaju veze sa zdravim razumom.

Rodjaci, Lebron je odigrao do danas 19 utakmica manje od Kobija u play offu,a zaostaje za njim samo 11 poena, ima " samo" 328 asistencija vise od Kobija koji hejterima i kontrerima koji su navikli da osporavanjem onih najvecij i najboljih lijece svije komplexe.

Dovoljno je sjetiti se gdje su bili Cavsi u sezonama bez Lebrona, Paly Off im je bio misaona imenica, sa njegovim povratkom 2 godine za redom odmah igraju finala, ili pogledajmo sta se desavalo sa Miamijem kada je Lebron otisao, dok su jos imali WAdea i Bosha, nije ih nigdje bilo.

U regularnom dijelu sezone, Lebron je vec 7 najbolji strijelac svih vremena,a 12 najbolji asistent, pred njim je jos najmanje 4, 5 sezona aktivnoig igranja i moze se samo naslutiti ako ne bude kakvih povreda do kojih statistickih brojki ce stici.

Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili.

petarczv

pre 7 godina

Mnogi su spremili maramice jer Lebron stiže Kobija sledeći meč:) 
A tek kada prestigne MJ očekujem 3 dana 
Nekima neće biti dobro.
(JeRemija, 18. april 2017 09:20

Ovaj komentar perfektno opisuje profil lebronovih navijaca. Odigrao je vec vise utakmica od jordana i nije ga stigao po datim poenima i uopste je iluzorno porediti njih dvojicu u toj kategoriji kada je michael 10x bolji strelac sto prosek datih poena po utakmici to jasno pokazuje a tek nacin na koji obojica postizu poene je tek za neuporedjivanje. MJ prelep skok sut,najbolji fade,brutalna zakucavanja(preko ljudi) ,letenje kroz vazduh pa zavrtanje lopti na drugi obruc...A sta reci tek o odbrani??? Michael DPOY lige,vise puta u najboljoj defanzivnoj petorci lige,naibolji kradljivac lige,itd,itd... i na kraju ono najvaznije a u cemu ga lebron nikad nece stici a to je 6 sampionskih prstena osvojenih iz 6 finala...tako da tesi se sa brojem poena i svega ostalo koje ce ovaj napraviti ali nikad nece biti kao majkl. U zavisnosti koliko ce trajati westbrookova karijera verovatno ce biti prvi u svim statistickim kolonama ali daleko od toga da ce ga iko smatrati najboljim igracem. I neverovatno je to tvoje selektivno gledanje statistike i pored statisticki najbolje nba sezone ikada 43 tripl dabl ucinka ti stavljas lebrona ispred westbrooka za mvp a da je kojim slucajem lebron imao taj ucinak proglasio bi ga bogom.

vince carter

pre 7 godina

LA Lakersi su 1991 igrali finale,a posto se Magic povukao,sledece godine su jedva bili osmi,kada se Bird povredio Celticsi su se isto raspali cini mi se 89te,kada se David Robinson povredio,Spursi su bili najgori u ligi,tako su i dobili Dankana na draftu..Tako da glorifikacija nekog igraca kao da je on jedini kada ne igra a njegov tim pocne da gubi smesna,jer u kosarci odsustvo jednog igraca je velika stvar. Bulsi su na
Primer bili dobri i bez Jordana ali je pored vrhunskog igraca Pipena dosao i odlicni Kukoc te sezone,sledece su vec bili dosta losiji i tada MJ45 koji se vratio 17 utakmica pre kraja regularnog dela je pomogao sa pleyofom.

LeClutch

pre 7 godina

@petarczv
1. Legendo kaže se Lenard a ne Leonard
2.Vestbruk neće biti prvi u svim statističkim kategorijama, da više pratiš NBA znao bi zašto
3.Jedva čekam duel Lebrona i Lenarda. Neće te tada biti na ovom forumu. Povući ćeš se.

petarczv

pre 7 godina

Lenard je miljama ispred Lebrona osim što ima manje poena, skokova, asistencija po meču i lošiji procenat šuta ali u svemu ostalom je bolji:) 
Beskrajno me zabavljaš svojim luckastim komentarima. Samo nastavi;)
(JeRemija, 18. april 2017 09:53)

Opet ti potvrdjujes moju tezu da na kosarku pa i na statistiku gledas laicki i povrsno. Jesi cuo mozda za odbranu??? E vidis u tim statistickim kolonama je leonard miljama ispred jamesa a sto se tice poena razlika je neznatna a u play offu je za sad kawai efikasniji kao i u procentu suta. O slobodnim bacanjima necu ni da pricam...

Dag Kristi

pre 7 godina

@jovica
Sto se tice suteva,potpuno se slazem sa tobom,jedina stavka koja mu je slabija,su asistencije,i na tome mora da poradi.Ne kazem da ih ima premalo,samo mora da popravi.

The answer

pre 7 godina

@petar czv
a inace lwbron ne igra odbranu,jedva da moze da cuva pozicije od 1-5.. smesan si,bas ne pratis kosarku,pored toga sto si zaslepljen mrznjom prema jednom Lebronu..

Fox

pre 7 godina

Jeremija, kada vec tako senzacionalno najavljujes da ce Lebron prestici Dzordana i Brajanta po broju poena u plej off-u, onda treba da lepo napises koliko je kojem igracu trebalo minuta za taj ucinak ;) Nikada Lebron ne moze da stane u isti kosh sa njima dvojicom kada je ofanzivna igra u pitanju, nikada i to treba da shvatis a ne da potencirs stalno da je on Bog kosarke. Svaka mu cast na svemu do sada uradjenom ali niti je najbolji kosarks ikada biti ce ti biti, kompletan jeste i sjajan ali najbolji nikad nece biti. A vidim i da je Petarczv poceo da gura Lenarda kao ti Dzejmsa. Doduse ti imas neke argumente ali Petar kao da se od ranog jutra naduva pa govori svakakve gluposti. To je najsubjektivniji komentator ovde! Mozes mozda napisati da je bolji u tom ili tom segmentu ali napisati miljama ispred Lebrona je previse glupo komentarisati. Odlican igrac ali komplentiji su ostali kandidati za MVP-ija od njega. Osim poena, procenta i ucinka ekipe ne idu mu ostale stvari u korist jer bas kaska za ostalima. Istorijska sezona Westbruka ce mu doneti MVP titulu, koliko god bio poenkad silovatelj ali sa obakvom ekipom zasluzuje da bude MVP pre Lenarda, Hardena i Lebrona!
Da napomenem da Iako se Jerenija nada metli Klivlenda, to se nece desiti jer je Indijana veoma jaka i nijanse su odlucile u prva dva meca. Memfisu nikada nije lezao San Antonio i njihov tvrd i defanzivni stil. A ovi koji najavljuju da San Antonio moze izbaciti Golden Stejt, zive u takvim iluzijama da je to nestvarno. Govore o odbrani San Antonija a ne znam da li su gledali GS kako igra ove godine i kakva je to defanzivna sila, ne samo ofanzivna. U eventualnom finalu zapada ako se uopste plasira SAS, 4-1 ili 4-0 za GS.

Klivlend

pre 7 godina

Je bas ranjiv u reketu Lav ne moze da brani nikog ,a Tomson je skakac i porilicno ogranicen igrac .Sad bih dao vece najvece sanse Torontu ,iako su izgubili prvu da skinu KLivlend .Valancijunas i IBaka mogu veliku stetu da im naprave,al moraju Lauri i Derozan da prestanu da bacaju cigle u plej ofu ako misle da naprave nesto .

obb

pre 7 godina

Razumem da se ovde skromnost i jadnost ceni i da je zato lenard,tako povucen i pristojan,omiljen medju balkancima,jer jelte mi ne volimo "cirkuzante".Ali mvp nagrada se ne dodeljuje onome koga vise volis nego ko je najvise pokazao.Razumem da lenard ima prednost u pobedama u odnosu na vestbruka,pa je to kao neki argument(mada slab zbog snage tima),ali protiv hardena nema cak ni to.Harden 29 11 8-Lenard 25 6 3 i bez njega spursi imaju 5-1 tako da u utakmicama koje je on igrao ima isti broj pobeda kao harden,pa ni u pobedama nema prednost,a ima dosta jaci tim i najboljeg trenera.A tek ne mogu da verujem da neko trpa i lebrona pre brade i vestbruka.Covek sa onom silom od tima ima slabiji skor od hjustona i losiju statistiku od hardena.Da ne pominjem sve rekorde koje je vestbruk oborio

petarczv

pre 7 godina

a inace lwbron ne igra odbranu,jedva da moze da cuva pozicije od 1-5.. smesan si,bas ne pratis kosarku,pored toga sto si zaslepljen mrznjom prema jednom Lebronu..
(The answer, 18. april 2017 10:29)

Jao a kad cujem ovu cuvenu "Lebron moze da cuva pozicije 1-5" pa kad moze sto ne cuva? Koga je on to sacuvao? Uvek ga svi napune,u finalu 2014 jos zeleni kawai ga je unistio u oba pravca uzeo titulu i bio mvp finala. Ponavljam lebron nikad u svojoj dugogodisnjoj karijeri nije bio ni u defanzivnoj petorci lige a kamoli DPOY tako da ta izlizana fraza moze da cuva sve od 1-5 ne pije vodu. Doduse on mozda i moze samo nikako to da vidimo.

mali panter

pre 7 godina

Lebron nikako ne moze biti MVP prvo nema "senzacionalne brojke" drugo on u timu ima dva superstara a realno nisu napravili neki rezultat u ligaskom delu, ili ce biti ova dva "divljaka" Westbruk ili Harden ili ako ima pravde bice Lenard, ali posto je to sve sou i bitne su pare i popularizam kod plitke publike onda ipak neko od ova dva "divljaka"

petarczv

pre 7 godina

Kavai "beli medved" Lenard šutnuo 19 slobodnih bacanja?! 
Toliko Lebron Džejms ne šutne u 3 utakmice... 
Odličan je Kavaj igrač ali je možda i najzaštićeniji igrač lige, pored Hardena. 
Inače Harden prosečno izvodi 11 bacanja po meču dok recimo LBJ izvodi 7.
(LeClutch, 18. april 2017 09:02)

Hahahahaha covek jednom u zivotu sutne puno bacanja i odma je najzasticeniji igrac u ligi. Sta sve nece da spinuju. Zna se ko je vec celu deceniju najzasticeniji i najplacljviji igrac lige...

JeRemija

pre 7 godina

@Bojan
Mnogi su spremili maramice jer Lebron stiže Kobija sledeći meč:)
A tek kada prestigne MJ očekujem 3 dana
Nekima neće biti dobro.

The answer

pre 7 godina

@ mali panter

lebron nema senzacionalne brojke? 27p,8.7as, 8.8rb i to nije senzacionalno?! jos pritom ima 32god, i da ne ponavljam da kad on ne igra,kavsi nmg bruklin da dobiju,jer Lav je sve,samo ne superstar. Tako da batali komentarisanje,il kad komentarises budi bar malo objektivan. pozdrav

leonida

pre 7 godina

klivlendu fali centar ali bas nemaju srece oba centra su povredjena ali i dalje su najaci na istoku ubedljivo jer imaju plej of zivotinju zvanu Lebron.kad bi se gledao samo plej of on bi bio 100 mvp ali u ligaskom delu Westbook Harden ili Kavaj.
Sto se tice SAS oni mogu Gsw da izbace lagano jer svaki fenemenalni napad moze da zaustavi odbrana.

jovica

pre 7 godina

Nek prica ko sta hoce ali Kawhi Leonard je najkomoletniji igrac Nba lige i on bi trebao da bude MVP. Da on sutira po 30 puta kao Harden i Westbrook imao bi 60 poena na utakmici. Pametnome dosta.

mali panter

pre 7 godina

Sto se tice prestizanja po broju poena MJ i Kobea od strane Lebrona on vec sada ima 250 minuta vise odigranih od MJ u celoj karijeri a i dalje ga nije dostigao tako da je MJ ipak bolji poenter od Lebrona

Bojan

pre 7 godina

@mali panter
nisam siguran da je to bas najbolja metrika, poeni po minutima, ali niko ne spori da je Majkl bolji poenter od Lebron. Sto se mene tice Vilt, Majkl i Kevin su najvece ofanzivne sile sto se poentiranja tice.

LeClutch

pre 7 godina

Kavai "beli medved" Lenard šutnuo 19 slobodnih bacanja?!
Toliko Lebron Džejms ne šutne u 3 utakmice...
Odličan je Kavaj igrač ali je možda i najzaštićeniji igrač lige, pored Hardena.
Inače Harden prosečno izvodi 11 bacanja po meču dok recimo LBJ izvodi 7.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Leonard u PO fantastičan,svi spominju da je šutnuo 19 slobodbih bacanja a nitko da kaže i da je pogodio svih 19,za jednog Lebrona npr. nemoguća misija,Pol George takodjer igra sjajno ali ne može sam,pogotovo kada ovako odigraju Love i Irving,neće biti metle od strane Cavsa.

JeRemija

pre 7 godina

@petarczv
Lenard je miljama ispred Lebrona osim što ima manje poena, skokova, asistencija po meču i lošiji procenat šuta ali u svemu ostalom je bolji:)
Beskrajno me zabavljaš svojim luckastim komentarima. Samo nastavi;)

petarczv

pre 7 godina

Metle u obe serije. 
Da li ima još neko kome nije jasno zašto bi bilo najpravednije da Lebron ili Kavai uzmu MVP priznanje?
(JeRemija, 18. april 2017 08:38)

Naravno da nece biti metle sa indijanom. E sada sto se tice mvp Westbrook uzima 100% a leonard je miljama ispred jamesa. Leonard je u 99% utakmica san antonia najbolji igrac i strelac dok u clevlendu postoje dva igraca koji konstantno imaju 20+ poena a jedan od njih cesto cesto bude najbolji strelac i igrac svoje ekipe to je naravno kayri irwing. Nijedan od kandidata za mvp nema jednog a kamoli 2 saigraca koji daju svaku utakmicu 20+ poena kao sto ih ima lequin koji kao sto svi znamo ima ubedljivo najskuplju ekilpu u celom nba...

Svidja mi se sto guras uporno kawaia uz lebrona iako si prosle godine pricao kako je lebron duplo bolji igrac ali providan si lebron je za kawaia smesan

vince carter

pre 7 godina

Koga je uopste briga ko ce biti mvp sezone..jaka stvar!! Lebron ima 21 utakmicu vise od Jordana,37 od Birda..prosek majkla je 33,4,lebrona 28 u pleyofu. Brajant bi verovatno bio prvi bez onih povreda ali on ima i vise meceva i manji prosek. Lebron James jeste najbolji igrac u ligi zadnjih sedam godina i medju najboljima jos ranije,ali imate intervijue iz svlacionica svakog tima 09,10 sezona gde 90 posto igraca ukljucujuci Lebrona kazu da je Brajant najbolji igrac u ligi,ne pokazuje statistika sve.

axo

pre 7 godina

Sjajna igra Sparsa, milina je gledati kako igraju. Kavaj tihi ubica, a "najstrašnije" je to što još uvek nije dostigao svoj vrhunac. Kavsi rutinski, ali opet sa velikim problemima u odbrani i ponovo u poslednjoj čevtrtini ispuštena dvocifrena prednost.

Bojan

pre 7 godina

@magic dragon
ajde nemoj da gledas samo finalni rezultat, u poslednjoj cetvrtini je nadoknadjeno 12 poena.
@jeremija
ne sporim da je Lebron najbokji igrac u ligi jos od kako je sam uveo Klivlend u finale, ali nije zasluzio ovosezonski MVP. Bice Harden, ima najbolju kombinaciju individualnog ucinka i timskog uspeha. ucinak hjustona na zapadu je bolji od Klivlenda na istoku, Lebron jednostavno ne zasluzuje MVP.

inace LBJ je na 12 poena od prestizanja Kobija na plejof listi po broju poena. Mogu misliti kakva ce biti lavina komentara ovde kad ga prestigne na narednom mecu. A tek ako dodje do velikog finala i prestigne velikog Majkla

magic dragon

pre 7 godina

Lenard bas slabo odigrao nije on za MVP :)))) na drugoj strani dooobre partije i Dzejmsa i Lava i posebno Irvinga i samo 6 razlike mogla bi Indijana da otkine bar 1-2 ona prva ih sasekla da su nju dobili napravili bi problem Klivlendu.

Dragan

pre 7 godina

Sramota od sudjenja u Teksasu! Ovakvo domacinsko sudjenje odavno nije vidjeno. Tako su zadticeni igraci San Antonija i Pop da je smesno, pa Kavaj je pogodio 19 slobodnih bacanja, daleko vise od svih igraca Memfisa zajedno!!!!! Pogledati samo snimak konferencije trenera Memfisa koliko je covek bio isfrustriran i kako je poludeo na kraju i napustio salu.

scholes

pre 7 godina

Memfis debelo pokraden. Poslušajte konferenciju njihovog trenera posle meča. Volim i ja SAS, ali nerealno je npr. da Kavaj šutne više slobodnih bacanja od cele protivničke ekipe.

magic dragon

pre 7 godina

Lenard bas slabo odigrao nije on za MVP :)))) na drugoj strani dooobre partije i Dzejmsa i Lava i posebno Irvinga i samo 6 razlike mogla bi Indijana da otkine bar 1-2 ona prva ih sasekla da su nju dobili napravili bi problem Klivlendu.

scholes

pre 7 godina

Memfis debelo pokraden. Poslušajte konferenciju njihovog trenera posle meča. Volim i ja SAS, ali nerealno je npr. da Kavaj šutne više slobodnih bacanja od cele protivničke ekipe.

Dragan

pre 7 godina

Sramota od sudjenja u Teksasu! Ovakvo domacinsko sudjenje odavno nije vidjeno. Tako su zadticeni igraci San Antonija i Pop da je smesno, pa Kavaj je pogodio 19 slobodnih bacanja, daleko vise od svih igraca Memfisa zajedno!!!!! Pogledati samo snimak konferencije trenera Memfisa koliko je covek bio isfrustriran i kako je poludeo na kraju i napustio salu.

axo

pre 7 godina

Sjajna igra Sparsa, milina je gledati kako igraju. Kavaj tihi ubica, a "najstrašnije" je to što još uvek nije dostigao svoj vrhunac. Kavsi rutinski, ali opet sa velikim problemima u odbrani i ponovo u poslednjoj čevtrtini ispuštena dvocifrena prednost.

mali panter

pre 7 godina

Sto se tice prestizanja po broju poena MJ i Kobea od strane Lebrona on vec sada ima 250 minuta vise odigranih od MJ u celoj karijeri a i dalje ga nije dostigao tako da je MJ ipak bolji poenter od Lebrona

Bojan

pre 7 godina

@magic dragon
ajde nemoj da gledas samo finalni rezultat, u poslednjoj cetvrtini je nadoknadjeno 12 poena.
@jeremija
ne sporim da je Lebron najbokji igrac u ligi jos od kako je sam uveo Klivlend u finale, ali nije zasluzio ovosezonski MVP. Bice Harden, ima najbolju kombinaciju individualnog ucinka i timskog uspeha. ucinak hjustona na zapadu je bolji od Klivlenda na istoku, Lebron jednostavno ne zasluzuje MVP.

inace LBJ je na 12 poena od prestizanja Kobija na plejof listi po broju poena. Mogu misliti kakva ce biti lavina komentara ovde kad ga prestigne na narednom mecu. A tek ako dodje do velikog finala i prestigne velikog Majkla

petarczv

pre 7 godina

Kavai "beli medved" Lenard šutnuo 19 slobodnih bacanja?! 
Toliko Lebron Džejms ne šutne u 3 utakmice... 
Odličan je Kavaj igrač ali je možda i najzaštićeniji igrač lige, pored Hardena. 
Inače Harden prosečno izvodi 11 bacanja po meču dok recimo LBJ izvodi 7.
(LeClutch, 18. april 2017 09:02)

Hahahahaha covek jednom u zivotu sutne puno bacanja i odma je najzasticeniji igrac u ligi. Sta sve nece da spinuju. Zna se ko je vec celu deceniju najzasticeniji i najplacljviji igrac lige...

The answer

pre 7 godina

@ mali panter

lebron nema senzacionalne brojke? 27p,8.7as, 8.8rb i to nije senzacionalno?! jos pritom ima 32god, i da ne ponavljam da kad on ne igra,kavsi nmg bruklin da dobiju,jer Lav je sve,samo ne superstar. Tako da batali komentarisanje,il kad komentarises budi bar malo objektivan. pozdrav

jovica

pre 7 godina

Nek prica ko sta hoce ali Kawhi Leonard je najkomoletniji igrac Nba lige i on bi trebao da bude MVP. Da on sutira po 30 puta kao Harden i Westbrook imao bi 60 poena na utakmici. Pametnome dosta.

JeRemija

pre 7 godina

@petarczv
Lenard je miljama ispred Lebrona osim što ima manje poena, skokova, asistencija po meču i lošiji procenat šuta ali u svemu ostalom je bolji:)
Beskrajno me zabavljaš svojim luckastim komentarima. Samo nastavi;)

miki

pre 7 godina

Auuu, koliko mrznje, sujete, lijecenja licnih frustracija kod "strucnjaka" koji ne samo da nedovoljno poznaju NBA statistiku nego se sluze najobicnijim lazima koje nemaju veze sa zdravim razumom.

Rodjaci, Lebron je odigrao do danas 19 utakmica manje od Kobija u play offu,a zaostaje za njim samo 11 poena, ima " samo" 328 asistencija vise od Kobija koji hejterima i kontrerima koji su navikli da osporavanjem onih najvecij i najboljih lijece svije komplexe.

Dovoljno je sjetiti se gdje su bili Cavsi u sezonama bez Lebrona, Paly Off im je bio misaona imenica, sa njegovim povratkom 2 godine za redom odmah igraju finala, ili pogledajmo sta se desavalo sa Miamijem kada je Lebron otisao, dok su jos imali WAdea i Bosha, nije ih nigdje bilo.

U regularnom dijelu sezone, Lebron je vec 7 najbolji strijelac svih vremena,a 12 najbolji asistent, pred njim je jos najmanje 4, 5 sezona aktivnoig igranja i moze se samo naslutiti ako ne bude kakvih povreda do kojih statistickih brojki ce stici.

Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili.

vince carter

pre 7 godina

Koga je uopste briga ko ce biti mvp sezone..jaka stvar!! Lebron ima 21 utakmicu vise od Jordana,37 od Birda..prosek majkla je 33,4,lebrona 28 u pleyofu. Brajant bi verovatno bio prvi bez onih povreda ali on ima i vise meceva i manji prosek. Lebron James jeste najbolji igrac u ligi zadnjih sedam godina i medju najboljima jos ranije,ali imate intervijue iz svlacionica svakog tima 09,10 sezona gde 90 posto igraca ukljucujuci Lebrona kazu da je Brajant najbolji igrac u ligi,ne pokazuje statistika sve.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Leonard u PO fantastičan,svi spominju da je šutnuo 19 slobodbih bacanja a nitko da kaže i da je pogodio svih 19,za jednog Lebrona npr. nemoguća misija,Pol George takodjer igra sjajno ali ne može sam,pogotovo kada ovako odigraju Love i Irving,neće biti metle od strane Cavsa.

The answer

pre 7 godina

@petar czv
a inace lwbron ne igra odbranu,jedva da moze da cuva pozicije od 1-5.. smesan si,bas ne pratis kosarku,pored toga sto si zaslepljen mrznjom prema jednom Lebronu..

mj23

pre 7 godina

petarczv.

lebron je pet godina zaredom bio u prvoj obrambenoj petorci lige.

sto se tice jordana, naravno da je on zasad veci od jordana kao i magic johnson, mozda i jos poneko, ali james kobea sisa u svemu.

ne bih ulazio u daljnje rasprave, jer ili trolas ( u sta se nadam, za tvoje dobro) ili se radi o osobi koja nema blage veze o kosarci. jer kad netko izjavi da james nije nikad bio u obrambenoj petorci godine i slicne random brojke koje izvlacis iz svoje glave tu nema prostora za argumentiranu raspravu....

felix

pre 7 godina

@petarczv

Zasto stalno ponavljas da je Lenard unistio Lebrona u finalu 2014, kad je Lebron imao prosek od 28 poena, 7.8 asistencija i 4 skoka po mecu u finalu, a Lenard 17p, 6s i 2a.
San Antonio je timskom igrom razbio Majami, njihova klupa je davala po 50 poena a Vejd je igrao povredjen.
To ti je isto kao da kazes da je Leri Bird razbio Dzordana 3-0 u plejofu, a da ne pomenes da je Dzordan individualno bio bolji od Birda, cak mu uvalio jednom 63 poena, ali je Boston timskom igrom to nadoknadio.
Velika je laz da je Lenard individualno ,,unistio" Lebrona pa je to razlog titule 2014.

leonida

pre 7 godina

klivlendu fali centar ali bas nemaju srece oba centra su povredjena ali i dalje su najaci na istoku ubedljivo jer imaju plej of zivotinju zvanu Lebron.kad bi se gledao samo plej of on bi bio 100 mvp ali u ligaskom delu Westbook Harden ili Kavaj.
Sto se tice SAS oni mogu Gsw da izbace lagano jer svaki fenemenalni napad moze da zaustavi odbrana.

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 12:01)
da, poraz od Dalasa je jedina mrlja u Lebronovoj, ali to potenciranje poraza u finalima je retardirano.
Lebron nikada nije ispao u prvoj rundi, Majkl jeste 3 puta, od toga je dva puta zbrisan. Da li je veci igrac onaj koji izgubi u prvom kolu ili onaj koji izgubi u finalu.
Sa druge strane Rasel ima 11 titula iz 12 finala u 13 sezona, i neko hoce da tvrdi da je Majkl uspesniji po tom parametru samo zato sto je osvojio 6 titula iz 6 finala u 15 sezona. Pa igrao je vise sezona a osvojio skoro duplo manje titula.

JeRemija

pre 7 godina

@Bojan
Mnogi su spremili maramice jer Lebron stiže Kobija sledeći meč:)
A tek kada prestigne MJ očekujem 3 dana
Nekima neće biti dobro.

Licko Bash

pre 7 godina

Ako bi mogli da resimo pricu o LeBronu kao defanzivnom specijalisti i o tome koliko drugi igraci dominiraju protiv njega, po recima petarczv. Ovo su statistike u medjusobnim duelima.

LBJ – 24.4 PPG; 6.3 RPG; 7.5 APG; 49.7% FG percentage; 38.7% 3PT percentage

Kawhi – 21.1 PPG; 7.3 RPG; 3.8 APG; 46.9% FG percentage; 28.6% 3PT percentage

Kawhi vodi u pobedama 5:3.

LBJ – 28.2 PPG; 8.4 RPG; 5.8 APG; 52.7% FG percentage; 38.6% 3PT percentage

PG13 – 18.9 PPG; 6.4 RPG; 4.4 APG; 41.9% FG percentage; 40.2 % 3PT percentage

Lebron vodi u pobedama 14:5.

Dakle, bolji ucinci ukupno. Jos Paul George i Kawhi vaze za elitne defanzivne igrace. George je bio 3 puta biran u defanzivne petorke sezone, a Kawhi 6 puta, 2 puta DPOY. Ako LBJ ima bolju statitsiku protiv elitnih odbrambenih igraca, logicno je zakljuciti i da njihova niza statistika predstavlja odbranu LBJ-a makar da je istog nivoa kvaliteta, dakle elitna.

Jos jedan disclaimer vezano za petarczv, LBJ je 6 puta biran u defanzivne petorke sezone.

Inace ne zelim da branim nijednog igraca. Trebalo bi svi da budu zahvalni sto svaka generacija izrodi poneku zvezdu i odlicnog kosarkasa. Mogli bi malo vise da uzivate u kosarci a ne u prepucavanju, valjda je to igra koju volite. Ako bi se vec prepucavali, dajte neke dokaze i argumente.

mali panter

pre 7 godina

Lebron nikako ne moze biti MVP prvo nema "senzacionalne brojke" drugo on u timu ima dva superstara a realno nisu napravili neki rezultat u ligaskom delu, ili ce biti ova dva "divljaka" Westbruk ili Harden ili ako ima pravde bice Lenard, ali posto je to sve sou i bitne su pare i popularizam kod plitke publike onda ipak neko od ova dva "divljaka"

Bojan

pre 7 godina

@mali panter
nisam siguran da je to bas najbolja metrika, poeni po minutima, ali niko ne spori da je Majkl bolji poenter od Lebron. Sto se mene tice Vilt, Majkl i Kevin su najvece ofanzivne sile sto se poentiranja tice.

petarczv

pre 7 godina

Mnogi su spremili maramice jer Lebron stiže Kobija sledeći meč:) 
A tek kada prestigne MJ očekujem 3 dana 
Nekima neće biti dobro.
(JeRemija, 18. april 2017 09:20

Ovaj komentar perfektno opisuje profil lebronovih navijaca. Odigrao je vec vise utakmica od jordana i nije ga stigao po datim poenima i uopste je iluzorno porediti njih dvojicu u toj kategoriji kada je michael 10x bolji strelac sto prosek datih poena po utakmici to jasno pokazuje a tek nacin na koji obojica postizu poene je tek za neuporedjivanje. MJ prelep skok sut,najbolji fade,brutalna zakucavanja(preko ljudi) ,letenje kroz vazduh pa zavrtanje lopti na drugi obruc...A sta reci tek o odbrani??? Michael DPOY lige,vise puta u najboljoj defanzivnoj petorci lige,naibolji kradljivac lige,itd,itd... i na kraju ono najvaznije a u cemu ga lebron nikad nece stici a to je 6 sampionskih prstena osvojenih iz 6 finala...tako da tesi se sa brojem poena i svega ostalo koje ce ovaj napraviti ali nikad nece biti kao majkl. U zavisnosti koliko ce trajati westbrookova karijera verovatno ce biti prvi u svim statistickim kolonama ali daleko od toga da ce ga iko smatrati najboljim igracem. I neverovatno je to tvoje selektivno gledanje statistike i pored statisticki najbolje nba sezone ikada 43 tripl dabl ucinka ti stavljas lebrona ispred westbrooka za mvp a da je kojim slucajem lebron imao taj ucinak proglasio bi ga bogom.

LeClutch

pre 7 godina

Kavai "beli medved" Lenard šutnuo 19 slobodnih bacanja?!
Toliko Lebron Džejms ne šutne u 3 utakmice...
Odličan je Kavaj igrač ali je možda i najzaštićeniji igrač lige, pored Hardena.
Inače Harden prosečno izvodi 11 bacanja po meču dok recimo LBJ izvodi 7.

JeRemija

pre 7 godina

Evo petre pošto ne pratiš mnogo NBA, da ti pojasnim zašto Vestbruk neće statistički oboriti mnoge rekorde do kraja karijere a neće ni prići Lebronu.
Vestbruk je ušao u 29.godinu života, odigrao je već 9 sezona i prosečno po meču beleži 22.7 poena
Da bi prestigao LBJ po broju poena, trebalo bi da narednih 9 sezona beleži prosečno 32 poena.
Ok ako misliš da je tako nešto moguće.

vince carter

pre 7 godina

Ja sam i rekao da brajant ima vise meceva a manji prosek. Medjutim statistika je samo broj. Lopta je isla vise na shaqa koji je bio u prajmu sto je i logicno. Kobi je isto uveo smesnu ekipu u pleyof ali na zapadu 2006,ne znam sto je osporavan toliko. Lebron je 5 puta bio u defanzivnoj petorci lige,ali price od 1 do 5 su preuvelicane,ako nekom udaris blokadu sa ledja ne znaci da mozes da ga cuvas,videli ste kako su ga otresli nene i kapela pod kosem skoro ili kada ga je nowitzki otresao lednjnom tehnikom,ne moze da cuva te igrace a to ponekad je samo ponekad. Najdominantniji igrac ikada individualno je Wilt Cemberlen,sa vise od 60 rekorda koje drzi,mozete osporavati vreme u kojem je igrao,isto ce tako za 20 godina osporavati sadasnje vreme i sadasnje igrace...zato samo respekt..

Bojan

pre 7 godina

o kakvom se ovde duelu Kawhi Lebron pise? Covek bi pomislio da je Kawhi razvalio Lebrona, a zapravo je prednost ocigledno i u tom porazu bila na suprotnoj strani...

LeClutch

pre 7 godina

@petarczv
1. Legendo kaže se Lenard a ne Leonard
2.Vestbruk neće biti prvi u svim statističkim kategorijama, da više pratiš NBA znao bi zašto
3.Jedva čekam duel Lebrona i Lenarda. Neće te tada biti na ovom forumu. Povući ćeš se.

nista o nicemu

pre 7 godina

"Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili."
LBJ je najveći košarkaš koji je hodao ovom planetom.A što se tiče vas statstičara, nostalgičara, a pogotovo hejtera, zamislite kako bi prošao MJ u basketu 1 na 1 sa Kraljem iz malenog Arkona.
(Demius, 18. april 2017 13:24)

Dobio bi ga od 10 partija minimum 7.

Bojan

pre 7 godina

@fox
Lebronu ce za prestizanje Kobija trebati manje minuta i manje meceva. Za Majkla ce mu trebati vise. Ali recimo, stici ce i Majkla sa upucenih manje suteva na kos od istog. Da je LBJ toliko silovao kao Majkl, verovatno bi ga stigao za slican broj meceva (Majkl je sitirao 25 puta po mecu, Lebron manje od 21). No Lebron se opredelio za balansiraniji pristup od Majkla, vise asistencija, manje poena.
smesno je kako se spominje jedna titula DPOY kao presudna za odbrambeni ucinak. Ok, nek je te sezone i bio bolji odbrambeni igrac nego sto je Lebron ikada bio, to ne menja stvar da je na nivou karijere Lebron vise doprineo odbrani nego Majkl. Majkl ima prednost u odnosu na Lebrona u scoringu, svi ostali prametri su na strani Lebrona (ne puno, ali blago da)

vince carter

pre 7 godina

LA Lakersi su 1991 igrali finale,a posto se Magic povukao,sledece godine su jedva bili osmi,kada se Bird povredio Celticsi su se isto raspali cini mi se 89te,kada se David Robinson povredio,Spursi su bili najgori u ligi,tako su i dobili Dankana na draftu..Tako da glorifikacija nekog igraca kao da je on jedini kada ne igra a njegov tim pocne da gubi smesna,jer u kosarci odsustvo jednog igraca je velika stvar. Bulsi su na
Primer bili dobri i bez Jordana ali je pored vrhunskog igraca Pipena dosao i odlicni Kukoc te sezone,sledece su vec bili dosta losiji i tada MJ45 koji se vratio 17 utakmica pre kraja regularnog dela je pomogao sa pleyofom.

132

pre 7 godina

Inace kawai je sinoc postigao rekord karijere i ko zna koliko ce jos napredovati a lbj je odavno prevaziso svoj zenit...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 18. april 2017 10:19)

LBJ ove sezone imao najviše zakucavanja u svojoj karijeri.

Patrick

pre 7 godina

Najjaci smo bre.Gasolu bi sampionski prsten sa San Antoniom bio kruna velike i bogate karijere.Puna podrska Gregu Popovicu.Go Spurs!!

Dag Kristi

pre 7 godina

@jovica
Sto se tice suteva,potpuno se slazem sa tobom,jedina stavka koja mu je slabija,su asistencije,i na tome mora da poradi.Ne kazem da ih ima premalo,samo mora da popravi.

JeRemija

pre 7 godina

@Fox
Slažem se sa velikim delom tvog komentara osim toga da je Brajant ofanzivno bolji od Džejmsa. Ne vidim na osnovu čega si to zaključio. Za Majkla i mogu da razumem, čovek jeste bio ofanzivna sila, tu nema spora. Lebron bi sa brojem pokušanih šuteva kao Brajant i MJ, a danas Vestbruk, imao neverovatne brojke.

Demius

pre 7 godina

@miki
"Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili."
LBJ je najveći košarkaš koji je hodao ovom planetom.A što se tiče vas statstičara, nostalgičara, a pogotovo hejtera, zamislite kako bi prošao MJ u basketu 1 na 1 sa Kraljem iz malenog Arkona.

a

pre 7 godina

@JeRemija Stigao je on Majkla po najvaznijem kriterijumu - porazima u finalima. Dzaba poeni, dzaba sve, sansa za priblizavanje Dzordanu pala je u vodu kad je posramljen i ponizen od strane Dalasa 2011e, nije ga bilo naci na terenu.

Banjaluka

pre 7 godina

Necu da se ukljucujem u raspravu, ali moram reci nekoliko stvari! Prvo LBJ je najkompletniji igrac ikad. Najbolji igrac svih vremena je MJ. LBJ je jedini rame uz rame sa Majklom ostali nisu ni blizu. Naravno da LBJ ne moze imati sut kao Majkl obzirom na fizicku konstituciju i snagu, ali njegova dominacija u svim segmentima igre, kao i konstantnost po svim parametrima je nerealna! Dakle, Majkl ce vjerovatno ostati najveci ne zbog 6 titula, nego zbog tog suta za koji vjerujem da od 100 suteva sa distance ulazi 98! Ako iko moze da stane kraj njega je LBJ ostali su miljama daleko!

Klivlend

pre 7 godina

Je bas ranjiv u reketu Lav ne moze da brani nikog ,a Tomson je skakac i porilicno ogranicen igrac .Sad bih dao vece najvece sanse Torontu ,iako su izgubili prvu da skinu KLivlend .Valancijunas i IBaka mogu veliku stetu da im naprave,al moraju Lauri i Derozan da prestanu da bacaju cigle u plej ofu ako misle da naprave nesto .

Fox

pre 7 godina

Jeremija, kada vec tako senzacionalno najavljujes da ce Lebron prestici Dzordana i Brajanta po broju poena u plej off-u, onda treba da lepo napises koliko je kojem igracu trebalo minuta za taj ucinak ;) Nikada Lebron ne moze da stane u isti kosh sa njima dvojicom kada je ofanzivna igra u pitanju, nikada i to treba da shvatis a ne da potencirs stalno da je on Bog kosarke. Svaka mu cast na svemu do sada uradjenom ali niti je najbolji kosarks ikada biti ce ti biti, kompletan jeste i sjajan ali najbolji nikad nece biti. A vidim i da je Petarczv poceo da gura Lenarda kao ti Dzejmsa. Doduse ti imas neke argumente ali Petar kao da se od ranog jutra naduva pa govori svakakve gluposti. To je najsubjektivniji komentator ovde! Mozes mozda napisati da je bolji u tom ili tom segmentu ali napisati miljama ispred Lebrona je previse glupo komentarisati. Odlican igrac ali komplentiji su ostali kandidati za MVP-ija od njega. Osim poena, procenta i ucinka ekipe ne idu mu ostale stvari u korist jer bas kaska za ostalima. Istorijska sezona Westbruka ce mu doneti MVP titulu, koliko god bio poenkad silovatelj ali sa obakvom ekipom zasluzuje da bude MVP pre Lenarda, Hardena i Lebrona!
Da napomenem da Iako se Jerenija nada metli Klivlenda, to se nece desiti jer je Indijana veoma jaka i nijanse su odlucile u prva dva meca. Memfisu nikada nije lezao San Antonio i njihov tvrd i defanzivni stil. A ovi koji najavljuju da San Antonio moze izbaciti Golden Stejt, zive u takvim iluzijama da je to nestvarno. Govore o odbrani San Antonija a ne znam da li su gledali GS kako igra ove godine i kakva je to defanzivna sila, ne samo ofanzivna. U eventualnom finalu zapada ako se uopste plasira SAS, 4-1 ili 4-0 za GS.

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 13:59)
Majkl ne bi dozvolio da bude zbrisan u finalu protiv SAS, a sam je bio zbrisan dva puta uzastopce u prvom kolu. Znaci, ne jednu, vec dve uzastopne serije nije uspeo da dobije jedan jedini mec. Naravno, ovo nista ne znaci za Majklov kvalitet. Jednostavno tih godina je on bio premlad i neiskusan, a protivnik prejak. Nije se on tu sramotio, kao ni Lebron protiv SASa.

sto se tice jacine istoka 90ih, ne zasmejavaj me, zapad je tad bio daleko jaci od istoka. Na zapadu su se uvek 3-4 ekipe borile za titulu, na istoku je to bio samo Cikago, nijedna druga ekipa nije imala ni trunku sansi cak i da nije bilo Cikaga. Pa taj Cikago i bez Majkla zamalo da osvoji istok.

antiDebil

pre 7 godina

@Bojan Jel vi shvatate da Lebron na onom istoku iz 80ih i pocetkom 90ih, verovatno ne bi usao u plejof? Vauu Lebron je vukao Klivlend do finala 2007e, a Majkl je ispadao u prvoj rundi! Dzordan bi s ovakvom konkurencijom imao 10prstenova. Sasa Pavlovic i Ilgauskas u finalu? Pa nije to zato sto je Lebron bio dominantan, nego zato sto je istok bio tragikomican. Uostalom MJ bi uzeo neku pobedu od San Antonia, makar umro ne bi dozvolio ciscenje. U tome je razlika.
LBJ je najbolji kosarkas danasnjice, ali Majkl je jedan jedini.
(a, 18. april 2017 13:59)

Majkl, haahahha, Majkl je u tim godinama sanjao da udje u plejoff a Djejms je igrao finale NBA lige. Klivlend bez Djemsa ne bi usao u plejof, Cikako bez Majkla zamalo da udje u finale istoka !
1986 i 1987 Majkla u 1R plejofa cisti Boston, dakle 2 godine zaredom.

nista o nicemu

pre 7 godina

Sa druge strane Rasel ima 11 titula iz 12 finala u 13 sezona, i neko hoce da tvrdi da je Majkl uspesniji po tom parametru samo zato sto je osvojio 6 titula iz 6 finala u 15 sezona. Pa igrao je vise sezona a osvojio skoro duplo manje titula.
(Bojan, 18. april 2017 12:32)

Rasel je najvise puta osvojio, Majkl je najbolji igrac. Rasel je igrao sa uvek bar 4 hol of fejmera. Uostalom na NBA sajtu pise ko je najbolji, tvoje misljenje se ne ceni.

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 13:59)
ne razumem na sta ciljas sa tim Ilgauskasom i Pavlovicem. da, ta ekipa je bila slaba i na grnijalnost jednog klinca su dosli u finale. Taj klinac nije igrao u finalu na nivou na kojem je igrao do tada, podlegao je atmosferi malo, ali i da jeste odigrao najbolju seriju u istoriji final, tesko bi izvukao vise od jedne pobede.
Inace, nabroj centre protiv kojih je MJ igrao u NBA finalima. Ilgauskas bi pojeo Ostertaga :)
a i jos po kojeg, toliko o 90im kao vremenu dominacije centara koje je Majkl sprecio da dodju do titula

Tennisman

pre 7 godina

Svima je GSW favorit, ali SAS moze da ih dobije, imaju velike sanse, igraju odlicno, na istoku jeste da je Klivlend ali sa Lebronom u playoff-u tesko da neko moze da ih dobije cetiri puta, ja tipujem na SAS, a ako oni ne, sigurno neko sa zapada

Bojan

pre 7 godina

@vince carter
a kakve veze ima ko je Majkla zaustavljao na putu do finala. sporim samo lofiku po kojoj je bolje ispasti u prvoj rundi, nego izgubiti u finalu. Magic je i pre onog finala 91 gubio od u finalima od ekipa koje su tukle Majkla u ranijim fazama (Boston i Detroit), i sad bi ga to trebalo uciniti losijim igracem od Majkla. Sto se mene tice Magic je na istom nivou kao i Majkl.

petarczv

pre 7 godina

a inace lwbron ne igra odbranu,jedva da moze da cuva pozicije od 1-5.. smesan si,bas ne pratis kosarku,pored toga sto si zaslepljen mrznjom prema jednom Lebronu..
(The answer, 18. april 2017 10:29)

Jao a kad cujem ovu cuvenu "Lebron moze da cuva pozicije 1-5" pa kad moze sto ne cuva? Koga je on to sacuvao? Uvek ga svi napune,u finalu 2014 jos zeleni kawai ga je unistio u oba pravca uzeo titulu i bio mvp finala. Ponavljam lebron nikad u svojoj dugogodisnjoj karijeri nije bio ni u defanzivnoj petorci lige a kamoli DPOY tako da ta izlizana fraza moze da cuva sve od 1-5 ne pije vodu. Doduse on mozda i moze samo nikako to da vidimo.

Beogradjanin

pre 7 godina

da, poraz od Dalasa je jedina mrlja u Lebronovoj, ali to potenciranje poraza u finalima je retardirano.
Lebron nikada nije ispao u prvoj rundi, Majkl jeste 3 puta, od toga je dva puta zbrisan.
(Bojan, 18. april 2017 12:32)

Zavisi na kraju karijere koliko bude imao izgubljenih finala. Za sada ima 4 izgbuljena finala, ako bude jos... Ali ti isto potenciras retardirano, Jordan nikad nije propustio play-off. James jeste prve dve sezone! Mada sad ce da upotrebis sezone u Wasingtonu, videcom koliko ce dugo James da igra, uz godine ide i losija statistika...

petarczv

pre 7 godina

Meni je najjace sto ceo nba svi treneri i igraci pa i sam lebron licno kaze da je jordan najbolji igrac ikada samo ovi ovde strucnjaci pricaju da nije. Cinjenica je da je jordan osvojio 6 prstenova u 6 finala a lebron 3 od 7 i tu se svaka prica zavrsava. Nema sta odlican je igrac ali nekako tezak folirant, kod povrede a o pravljenju koraka da ne pricamo. Zato ga mnogi i ne vole jer je jednostavno folirant.

bohemian

pre 7 godina

@nista o nicemu
Duncan je od povlačenja Robinsona čitavu karijeru proveo na petici, iako "po vokaciji" četvorka.
Nebitno, zadnja dva finala LeBron je primao batine od Green, Iguodala i Bogut. No, sad ćeš reći da je Green mala beba za Bad Boys-e.

stark

pre 7 godina

Kazu San Antonio Spursi podcenjeni, marketinski neatraktivni. Koje gluposti.
To je najzasticeniji tim NBA lige. Oni imaju domacinsko sudjenje kakvo nema nijedna druga ekipa. Oni su osvajali sampionat jer su imali uvek jak vetar u ledja od strane sudija. Naravno, oni poseduju i kvalitet, imaju sjajnu organizaciju, trenera, ali su i prezasticeni.Dugo je Dankan bio najveci beli medved lige, a sada je to, posve neocekivano-K.Leonard.
Ja sam odavno pisao da su Harden i K.Leonard beli medvedi. Pitaju se svi zasto je Popovic timsku igru prilagodio vise na jednog igraca-K.Leonarda. Valjda je sada svima jasno. On je shvatio, gledajuci Lebrona, Westbrooka koji su takodje prezasticeni, da je za ozbiljne rezultate potrebno imati igraca+10. Tj igraca koji ce na svakoj utakmici ubaciti 10-15 lakih poena sa linije bacanja.
Ja sam gledao Spurse, cudio se za sta sve sviraju faul Leonardu. Da ne pricamo o koracima i duplim koje pravi, koje mu sankcionisu, jos plus max ga zasticuju. Sve sviraju i pogled popreko, i kontakt dresom, sve.
Malo je ruzno kad prenabildovani ukoceni trapez postane nezaustavljiv. Ima Leonard i tehnike, samo sa takvom tehnikom kod nas, ispisuju decu iz skole kosarke.

petarczv

pre 7 godina

Metle u obe serije. 
Da li ima još neko kome nije jasno zašto bi bilo najpravednije da Lebron ili Kavai uzmu MVP priznanje?
(JeRemija, 18. april 2017 08:38)

Naravno da nece biti metle sa indijanom. E sada sto se tice mvp Westbrook uzima 100% a leonard je miljama ispred jamesa. Leonard je u 99% utakmica san antonia najbolji igrac i strelac dok u clevlendu postoje dva igraca koji konstantno imaju 20+ poena a jedan od njih cesto cesto bude najbolji strelac i igrac svoje ekipe to je naravno kayri irwing. Nijedan od kandidata za mvp nema jednog a kamoli 2 saigraca koji daju svaku utakmicu 20+ poena kao sto ih ima lequin koji kao sto svi znamo ima ubedljivo najskuplju ekilpu u celom nba...

Svidja mi se sto guras uporno kawaia uz lebrona iako si prosle godine pricao kako je lebron duplo bolji igrac ali providan si lebron je za kawaia smesan

nista o nicemu

pre 7 godina

Inace, nabroj centre protiv kojih je MJ igrao u NBA finalima. Ilgauskas bi pojeo Ostertaga :)
a i jos po kojeg, toliko o 90im kao vremenu dominacije centara koje je Majkl sprecio da dodju do titula
(Bojan, 18. april 2017 14:18)

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.

Bojan

pre 7 godina

@beigradjanin
da, propustio je 2 puta sa Washingtonom. Pored toga, te prve tri sezone kad je Majkl ispadao u prvim kolima, istok je imao 11 ekipa, a on je ulazio u playoff sa sedme i osme pozicije. Par sezona pre njegovog dolaska u ligu samo sest ekipa je islo u playoff. pored toga Lebron je svoje prve dve sezone bio skoro pa tinejdzer. to mu dodje uporedivo sa Majklovim godinama u Washingtonu

obb

pre 7 godina

Razumem da se ovde skromnost i jadnost ceni i da je zato lenard,tako povucen i pristojan,omiljen medju balkancima,jer jelte mi ne volimo "cirkuzante".Ali mvp nagrada se ne dodeljuje onome koga vise volis nego ko je najvise pokazao.Razumem da lenard ima prednost u pobedama u odnosu na vestbruka,pa je to kao neki argument(mada slab zbog snage tima),ali protiv hardena nema cak ni to.Harden 29 11 8-Lenard 25 6 3 i bez njega spursi imaju 5-1 tako da u utakmicama koje je on igrao ima isti broj pobeda kao harden,pa ni u pobedama nema prednost,a ima dosta jaci tim i najboljeg trenera.A tek ne mogu da verujem da neko trpa i lebrona pre brade i vestbruka.Covek sa onom silom od tima ima slabiji skor od hjustona i losiju statistiku od hardena.Da ne pominjem sve rekorde koje je vestbruk oborio

vince carter

pre 7 godina

Sa duznim postovanjem "Leclutch" Leonard i Lebron su vec igrali dva finala. U prvom je Leonard glavni krivac za poraz posto je promasio oba bacanja na kraju i omogucio Alenu da pogodi cuvenu trojku,sledece sezone se iskupio i bio mvp finala kada ni blizu nije bio ofanzivni igrac kao danas sto je. Dobili su spursi oba puta cavse ove sezone. P.s kao sto vidite Lenard je napredovao u slobodnim bacanjima :))))

petarczv

pre 7 godina

LBJ ove sezone imao najviše zakucavanja u svojoj karijeri.
(132, 18. april 2017 11:59)

To samo govori koliko se slabe odbrae igraj danas u leguralnom delu...

a

pre 7 godina

@Bojan Jel vi shvatate da Lebron na onom istoku iz 80ih i pocetkom 90ih, verovatno ne bi usao u plejof? Vauu Lebron je vukao Klivlend do finala 2007e, a Majkl je ispadao u prvoj rundi! Dzordan bi s ovakvom konkurencijom imao 10prstenova. Sasa Pavlovic i Ilgauskas u finalu? Pa nije to zato sto je Lebron bio dominantan, nego zato sto je istok bio tragikomican. Uostalom MJ bi uzeo neku pobedu od San Antonia, makar umro ne bi dozvolio ciscenje. U tome je razlika.
LBJ je najbolji kosarkas danasnjice, ali Majkl je jedan jedini.

antiDebil

pre 7 godina

LA Lakersi su 1991 igrali finale,a posto se Magic povukao,sledece godine su jedva bili osmi,kada se Bird povredio Celticsi su se isto raspali cini mi se 89te,kada se David Robinson povredio,Spursi su bili najgori u ligi,tako su i dobili Dankana na draftu..Tako da glorifikacija nekog igraca kao da je on jedini kada ne igra a njegov tim pocne da gubi smesna,jer u kosarci odsustvo jednog igraca je velika stvar. Bulsi su na
Primer bili dobri i bez Jordana ali je pored vrhunskog igraca Pipena dosao i odlicni Kukoc te sezone,sledece su vec bili dosta losiji i tada MJ45 koji se vratio 17 utakmica pre kraja regularnog dela je pomogao sa pleyofom.
(vince carter, 18. april 2017 10:26)

1995 i bez Jordana bi usli u plejoff a bez njega bi verovatno imali vece sanse da prodju Orlando. Dakle 2 godine bez njega oni prolaze prvu rundu plejofa!

a

pre 7 godina

@miki Najdominantniji ikada? Jel dominirao protiv Sona Meriona 2011e? Protiv Kavaija od 22 godine - 2014e? Dzordan - bez Pipena i Rodmana, s ostalim iz Cikaga, razmontirao bi taj Dalas bez ikakve muke.. A Lebron je imao Vejda i Bosa. A Vejd je jedini bio na visokom nivou.

vince carter

pre 7 godina

Jedna sugestija,Jordan je ispadao pre finala od toga 3 puta protiv buducih sampiona,2x detroit,1 Boston dok je jos imao los tim. Lebron je sa losim timom takodje zbrisan od sampiona Spursa,da je taj klivlend bio na zapadu isto su mogli da ispadnu u prvom kolu od spursa,dalasa,tadasnjeg finixa.

Beogradjanin

pre 7 godina

(Bojan, 18. april 2017 15:20)

A da to je ta logika- za Wasington. Da li je Novicki i dalje strasan igrač iako nista nije uradio posle osvojene titule? Tako bese nesto za K.Melouna. Videcemo sta ces pisati kako se budu menjale stvari...

petarczv

pre 7 godina

Lenard je miljama ispred Lebrona osim što ima manje poena, skokova, asistencija po meču i lošiji procenat šuta ali u svemu ostalom je bolji:) 
Beskrajno me zabavljaš svojim luckastim komentarima. Samo nastavi;)
(JeRemija, 18. april 2017 09:53)

Opet ti potvrdjujes moju tezu da na kosarku pa i na statistiku gledas laicki i povrsno. Jesi cuo mozda za odbranu??? E vidis u tim statistickim kolonama je leonard miljama ispred jamesa a sto se tice poena razlika je neznatna a u play offu je za sad kawai efikasniji kao i u procentu suta. O slobodnim bacanjima necu ni da pricam...

petarczv

pre 7 godina

@petarczv 
1. Legendo kaže se Lenard a ne Leonard 
2.Vestbruk neće biti prvi u svim statističkim kategorijama, da više pratiš NBA znao bi zašto 
3.Jedva čekam duel Lebrona i Lenarda. Neće te tada biti na ovom forumu. Povući ćeš se.
(LeClutch, 18. april 2017 10:37)

1.Legendo na forumu se nista ne kaze nego pise a njegovo ime se pise Kawhi Leonard.

2.Posto ja ne pratim ti mi molim te pojasni

3. Cisto sumnjam da ce doci do tog duela ali ako dodje bice isto kao i 2014 kad ga je leonard satro i uzeo titulu i mvp priznanje...

antiDebil

pre 7 godina

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.
(nista o nicemu, 18. april 2017 15:04)

Najbolji centar protiv koga je Jordan igrao u finalu je ucenik Vujosevic Duloa !!!
Tako li bese panteru ?

vince carter

pre 7 godina

"Antidebil" Mnogo se bre pravis pametan,napisao sam "pomogao je u playofu" a ne da se plasiraju u playof. Da logicno je da su bez Jordana imali vise sansi protiv orlanda,uostalom osvojili su i titulu bez Jordana ccc!!! Ispali bi verovatno odma od Hornetsa bez Jordana. Nije Chicago nikad imao lak put preko Kniksa...4:3,4,2...4:3 protiv indiane reggi miller,mark jackson,chris mullin,jalen rose,dale i antonio davis,smits..Hornetsi sa Morningom,Magzijem,Glen Rajsom,Larry Johnsonom...Shaq,Penny,Grant,Anderson itd u Magicu ili Klivlend sa Mark Priceom i Brad Daugherty koji je zavrsio karijeru sa 28 a bio je odlican centar..

antiDebil

pre 7 godina

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.
(nista o nicemu, 18. april 2017 15:04)

Najbolji centar protiv koga je Jordan igrao u finalu je ucenik Vujosevic Duloa !!!
Tako li bese panteru ?

a

pre 7 godina

@Bojan Alo covece sta ti pricas?? Dzordan je ulazio u plejof kad je istok bio pojam za ovo danas. I u nemoci nije napustio Cikago i otisao u ekipu s jos dva ol stara, nego je cekao i bio veran svom timu. Dzejms u to doba ne bi mogao ono iz 2007 s tim timom ni da sanja! Dzejms, Vejd i Bos su porazeni rekordnom ukupnom razlikom od San Antonia 2014e, o cemu mi pricamo?? Na vrhuncu snage - on je ponizen. Moze i 30p prosecno da ima, on kao samozvani lider nije smeo to da dopusti. Tri ol star igraca u timu, jedan najbolji na svetu. Kraj.

Bojan

pre 7 godina

@vince carter

tacno je da se Cikago mucio sa Niksima, ali je uvek izlazio kao pobednik i to se nekako uvek osetilo. Kao kad recimo gledas Ferera protiv Nadala, Ferer gura Nadala do kraja, ali uvek znas da Nadal to dobija. Niksi su svu igracku filozofiju zasnivali na tome da dobiju Cikago, i da su uspeli, pukli bi u narednoj rundi

Bojan

pre 7 godina

@nista o nicemu
nikada nisam ni tvrdio da je LBJ pobedjivao neke sjajne centre, ali kao jedan od argumenata za njegovo sporenje jeste to da ne igra protiv jakih cenatara. A ni Majkl se nije naigrao u plejofu 90ih nesto protiv tih jakih, jedino protiv Juinga i mladjanog Seka. Dok su u finalima bili ispodprosecni centri, tako da to nije bio toliko veliki faktor.

@beogradjanin
ne razumem o cemu pises i kakve veze sve ima sa Dirkom

LeClutch

pre 7 godina

Kavai "beli medved" Lenard šutnuo 19 slobodnih bacanja?!
Toliko Lebron Džejms ne šutne u 3 utakmice...
Odličan je Kavaj igrač ali je možda i najzaštićeniji igrač lige, pored Hardena.
Inače Harden prosečno izvodi 11 bacanja po meču dok recimo LBJ izvodi 7.

petarczv

pre 7 godina

Metle u obe serije. 
Da li ima još neko kome nije jasno zašto bi bilo najpravednije da Lebron ili Kavai uzmu MVP priznanje?
(JeRemija, 18. april 2017 08:38)

Naravno da nece biti metle sa indijanom. E sada sto se tice mvp Westbrook uzima 100% a leonard je miljama ispred jamesa. Leonard je u 99% utakmica san antonia najbolji igrac i strelac dok u clevlendu postoje dva igraca koji konstantno imaju 20+ poena a jedan od njih cesto cesto bude najbolji strelac i igrac svoje ekipe to je naravno kayri irwing. Nijedan od kandidata za mvp nema jednog a kamoli 2 saigraca koji daju svaku utakmicu 20+ poena kao sto ih ima lequin koji kao sto svi znamo ima ubedljivo najskuplju ekilpu u celom nba...

Svidja mi se sto guras uporno kawaia uz lebrona iako si prosle godine pricao kako je lebron duplo bolji igrac ali providan si lebron je za kawaia smesan

petarczv

pre 7 godina

Kavai "beli medved" Lenard šutnuo 19 slobodnih bacanja?! 
Toliko Lebron Džejms ne šutne u 3 utakmice... 
Odličan je Kavaj igrač ali je možda i najzaštićeniji igrač lige, pored Hardena. 
Inače Harden prosečno izvodi 11 bacanja po meču dok recimo LBJ izvodi 7.
(LeClutch, 18. april 2017 09:02)

Hahahahaha covek jednom u zivotu sutne puno bacanja i odma je najzasticeniji igrac u ligi. Sta sve nece da spinuju. Zna se ko je vec celu deceniju najzasticeniji i najplacljviji igrac lige...

JeRemija

pre 7 godina

@Bojan
Mnogi su spremili maramice jer Lebron stiže Kobija sledeći meč:)
A tek kada prestigne MJ očekujem 3 dana
Nekima neće biti dobro.

petarczv

pre 7 godina

a inace lwbron ne igra odbranu,jedva da moze da cuva pozicije od 1-5.. smesan si,bas ne pratis kosarku,pored toga sto si zaslepljen mrznjom prema jednom Lebronu..
(The answer, 18. april 2017 10:29)

Jao a kad cujem ovu cuvenu "Lebron moze da cuva pozicije 1-5" pa kad moze sto ne cuva? Koga je on to sacuvao? Uvek ga svi napune,u finalu 2014 jos zeleni kawai ga je unistio u oba pravca uzeo titulu i bio mvp finala. Ponavljam lebron nikad u svojoj dugogodisnjoj karijeri nije bio ni u defanzivnoj petorci lige a kamoli DPOY tako da ta izlizana fraza moze da cuva sve od 1-5 ne pije vodu. Doduse on mozda i moze samo nikako to da vidimo.

mali panter

pre 7 godina

Lebron nikako ne moze biti MVP prvo nema "senzacionalne brojke" drugo on u timu ima dva superstara a realno nisu napravili neki rezultat u ligaskom delu, ili ce biti ova dva "divljaka" Westbruk ili Harden ili ako ima pravde bice Lenard, ali posto je to sve sou i bitne su pare i popularizam kod plitke publike onda ipak neko od ova dva "divljaka"

petarczv

pre 7 godina

@petarczv 
1. Legendo kaže se Lenard a ne Leonard 
2.Vestbruk neće biti prvi u svim statističkim kategorijama, da više pratiš NBA znao bi zašto 
3.Jedva čekam duel Lebrona i Lenarda. Neće te tada biti na ovom forumu. Povući ćeš se.
(LeClutch, 18. april 2017 10:37)

1.Legendo na forumu se nista ne kaze nego pise a njegovo ime se pise Kawhi Leonard.

2.Posto ja ne pratim ti mi molim te pojasni

3. Cisto sumnjam da ce doci do tog duela ali ako dodje bice isto kao i 2014 kad ga je leonard satro i uzeo titulu i mvp priznanje...

petarczv

pre 7 godina

Lenard je miljama ispred Lebrona osim što ima manje poena, skokova, asistencija po meču i lošiji procenat šuta ali u svemu ostalom je bolji:) 
Beskrajno me zabavljaš svojim luckastim komentarima. Samo nastavi;)
(JeRemija, 18. april 2017 09:53)

Opet ti potvrdjujes moju tezu da na kosarku pa i na statistiku gledas laicki i povrsno. Jesi cuo mozda za odbranu??? E vidis u tim statistickim kolonama je leonard miljama ispred jamesa a sto se tice poena razlika je neznatna a u play offu je za sad kawai efikasniji kao i u procentu suta. O slobodnim bacanjima necu ni da pricam...

jovica

pre 7 godina

Nek prica ko sta hoce ali Kawhi Leonard je najkomoletniji igrac Nba lige i on bi trebao da bude MVP. Da on sutira po 30 puta kao Harden i Westbrook imao bi 60 poena na utakmici. Pametnome dosta.

vince carter

pre 7 godina

Koga je uopste briga ko ce biti mvp sezone..jaka stvar!! Lebron ima 21 utakmicu vise od Jordana,37 od Birda..prosek majkla je 33,4,lebrona 28 u pleyofu. Brajant bi verovatno bio prvi bez onih povreda ali on ima i vise meceva i manji prosek. Lebron James jeste najbolji igrac u ligi zadnjih sedam godina i medju najboljima jos ranije,ali imate intervijue iz svlacionica svakog tima 09,10 sezona gde 90 posto igraca ukljucujuci Lebrona kazu da je Brajant najbolji igrac u ligi,ne pokazuje statistika sve.

petarczv

pre 7 godina

Mnogi su spremili maramice jer Lebron stiže Kobija sledeći meč:) 
A tek kada prestigne MJ očekujem 3 dana 
Nekima neće biti dobro.
(JeRemija, 18. april 2017 09:20

Ovaj komentar perfektno opisuje profil lebronovih navijaca. Odigrao je vec vise utakmica od jordana i nije ga stigao po datim poenima i uopste je iluzorno porediti njih dvojicu u toj kategoriji kada je michael 10x bolji strelac sto prosek datih poena po utakmici to jasno pokazuje a tek nacin na koji obojica postizu poene je tek za neuporedjivanje. MJ prelep skok sut,najbolji fade,brutalna zakucavanja(preko ljudi) ,letenje kroz vazduh pa zavrtanje lopti na drugi obruc...A sta reci tek o odbrani??? Michael DPOY lige,vise puta u najboljoj defanzivnoj petorci lige,naibolji kradljivac lige,itd,itd... i na kraju ono najvaznije a u cemu ga lebron nikad nece stici a to je 6 sampionskih prstena osvojenih iz 6 finala...tako da tesi se sa brojem poena i svega ostalo koje ce ovaj napraviti ali nikad nece biti kao majkl. U zavisnosti koliko ce trajati westbrookova karijera verovatno ce biti prvi u svim statistickim kolonama ali daleko od toga da ce ga iko smatrati najboljim igracem. I neverovatno je to tvoje selektivno gledanje statistike i pored statisticki najbolje nba sezone ikada 43 tripl dabl ucinka ti stavljas lebrona ispred westbrooka za mvp a da je kojim slucajem lebron imao taj ucinak proglasio bi ga bogom.

Demius

pre 7 godina

@miki
"Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili."
LBJ je najveći košarkaš koji je hodao ovom planetom.A što se tiče vas statstičara, nostalgičara, a pogotovo hejtera, zamislite kako bi prošao MJ u basketu 1 na 1 sa Kraljem iz malenog Arkona.

petarczv

pre 7 godina

Meni je najjace sto ceo nba svi treneri i igraci pa i sam lebron licno kaze da je jordan najbolji igrac ikada samo ovi ovde strucnjaci pricaju da nije. Cinjenica je da je jordan osvojio 6 prstenova u 6 finala a lebron 3 od 7 i tu se svaka prica zavrsava. Nema sta odlican je igrac ali nekako tezak folirant, kod povrede a o pravljenju koraka da ne pricamo. Zato ga mnogi i ne vole jer je jednostavno folirant.

mali panter

pre 7 godina

Sto se tice prestizanja po broju poena MJ i Kobea od strane Lebrona on vec sada ima 250 minuta vise odigranih od MJ u celoj karijeri a i dalje ga nije dostigao tako da je MJ ipak bolji poenter od Lebrona

Dragan

pre 7 godina

Sramota od sudjenja u Teksasu! Ovakvo domacinsko sudjenje odavno nije vidjeno. Tako su zadticeni igraci San Antonija i Pop da je smesno, pa Kavaj je pogodio 19 slobodnih bacanja, daleko vise od svih igraca Memfisa zajedno!!!!! Pogledati samo snimak konferencije trenera Memfisa koliko je covek bio isfrustriran i kako je poludeo na kraju i napustio salu.

petarczv

pre 7 godina

LBJ ove sezone imao najviše zakucavanja u svojoj karijeri.
(132, 18. april 2017 11:59)

To samo govori koliko se slabe odbrae igraj danas u leguralnom delu...

a

pre 7 godina

@JeRemija Stigao je on Majkla po najvaznijem kriterijumu - porazima u finalima. Dzaba poeni, dzaba sve, sansa za priblizavanje Dzordanu pala je u vodu kad je posramljen i ponizen od strane Dalasa 2011e, nije ga bilo naci na terenu.

a

pre 7 godina

@Bojan Jel vi shvatate da Lebron na onom istoku iz 80ih i pocetkom 90ih, verovatno ne bi usao u plejof? Vauu Lebron je vukao Klivlend do finala 2007e, a Majkl je ispadao u prvoj rundi! Dzordan bi s ovakvom konkurencijom imao 10prstenova. Sasa Pavlovic i Ilgauskas u finalu? Pa nije to zato sto je Lebron bio dominantan, nego zato sto je istok bio tragikomican. Uostalom MJ bi uzeo neku pobedu od San Antonia, makar umro ne bi dozvolio ciscenje. U tome je razlika.
LBJ je najbolji kosarkas danasnjice, ali Majkl je jedan jedini.

Bojan

pre 7 godina

@magic dragon
ajde nemoj da gledas samo finalni rezultat, u poslednjoj cetvrtini je nadoknadjeno 12 poena.
@jeremija
ne sporim da je Lebron najbokji igrac u ligi jos od kako je sam uveo Klivlend u finale, ali nije zasluzio ovosezonski MVP. Bice Harden, ima najbolju kombinaciju individualnog ucinka i timskog uspeha. ucinak hjustona na zapadu je bolji od Klivlenda na istoku, Lebron jednostavno ne zasluzuje MVP.

inace LBJ je na 12 poena od prestizanja Kobija na plejof listi po broju poena. Mogu misliti kakva ce biti lavina komentara ovde kad ga prestigne na narednom mecu. A tek ako dodje do velikog finala i prestigne velikog Majkla

Fox

pre 7 godina

Jeremija, kada vec tako senzacionalno najavljujes da ce Lebron prestici Dzordana i Brajanta po broju poena u plej off-u, onda treba da lepo napises koliko je kojem igracu trebalo minuta za taj ucinak ;) Nikada Lebron ne moze da stane u isti kosh sa njima dvojicom kada je ofanzivna igra u pitanju, nikada i to treba da shvatis a ne da potencirs stalno da je on Bog kosarke. Svaka mu cast na svemu do sada uradjenom ali niti je najbolji kosarks ikada biti ce ti biti, kompletan jeste i sjajan ali najbolji nikad nece biti. A vidim i da je Petarczv poceo da gura Lenarda kao ti Dzejmsa. Doduse ti imas neke argumente ali Petar kao da se od ranog jutra naduva pa govori svakakve gluposti. To je najsubjektivniji komentator ovde! Mozes mozda napisati da je bolji u tom ili tom segmentu ali napisati miljama ispred Lebrona je previse glupo komentarisati. Odlican igrac ali komplentiji su ostali kandidati za MVP-ija od njega. Osim poena, procenta i ucinka ekipe ne idu mu ostale stvari u korist jer bas kaska za ostalima. Istorijska sezona Westbruka ce mu doneti MVP titulu, koliko god bio poenkad silovatelj ali sa obakvom ekipom zasluzuje da bude MVP pre Lenarda, Hardena i Lebrona!
Da napomenem da Iako se Jerenija nada metli Klivlenda, to se nece desiti jer je Indijana veoma jaka i nijanse su odlucile u prva dva meca. Memfisu nikada nije lezao San Antonio i njihov tvrd i defanzivni stil. A ovi koji najavljuju da San Antonio moze izbaciti Golden Stejt, zive u takvim iluzijama da je to nestvarno. Govore o odbrani San Antonija a ne znam da li su gledali GS kako igra ove godine i kakva je to defanzivna sila, ne samo ofanzivna. U eventualnom finalu zapada ako se uopste plasira SAS, 4-1 ili 4-0 za GS.

miki

pre 7 godina

Auuu, koliko mrznje, sujete, lijecenja licnih frustracija kod "strucnjaka" koji ne samo da nedovoljno poznaju NBA statistiku nego se sluze najobicnijim lazima koje nemaju veze sa zdravim razumom.

Rodjaci, Lebron je odigrao do danas 19 utakmica manje od Kobija u play offu,a zaostaje za njim samo 11 poena, ima " samo" 328 asistencija vise od Kobija koji hejterima i kontrerima koji su navikli da osporavanjem onih najvecij i najboljih lijece svije komplexe.

Dovoljno je sjetiti se gdje su bili Cavsi u sezonama bez Lebrona, Paly Off im je bio misaona imenica, sa njegovim povratkom 2 godine za redom odmah igraju finala, ili pogledajmo sta se desavalo sa Miamijem kada je Lebron otisao, dok su jos imali WAdea i Bosha, nije ih nigdje bilo.

U regularnom dijelu sezone, Lebron je vec 7 najbolji strijelac svih vremena,a 12 najbolji asistent, pred njim je jos najmanje 4, 5 sezona aktivnoig igranja i moze se samo naslutiti ako ne bude kakvih povreda do kojih statistickih brojki ce stici.

Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili.

magic dragon

pre 7 godina

Lenard bas slabo odigrao nije on za MVP :)))) na drugoj strani dooobre partije i Dzejmsa i Lava i posebno Irvinga i samo 6 razlike mogla bi Indijana da otkine bar 1-2 ona prva ih sasekla da su nju dobili napravili bi problem Klivlendu.

Bojan

pre 7 godina

@fox
Lebronu ce za prestizanje Kobija trebati manje minuta i manje meceva. Za Majkla ce mu trebati vise. Ali recimo, stici ce i Majkla sa upucenih manje suteva na kos od istog. Da je LBJ toliko silovao kao Majkl, verovatno bi ga stigao za slican broj meceva (Majkl je sitirao 25 puta po mecu, Lebron manje od 21). No Lebron se opredelio za balansiraniji pristup od Majkla, vise asistencija, manje poena.
smesno je kako se spominje jedna titula DPOY kao presudna za odbrambeni ucinak. Ok, nek je te sezone i bio bolji odbrambeni igrac nego sto je Lebron ikada bio, to ne menja stvar da je na nivou karijere Lebron vise doprineo odbrani nego Majkl. Majkl ima prednost u odnosu na Lebrona u scoringu, svi ostali prametri su na strani Lebrona (ne puno, ali blago da)

a

pre 7 godina

@miki Najdominantniji ikada? Jel dominirao protiv Sona Meriona 2011e? Protiv Kavaija od 22 godine - 2014e? Dzordan - bez Pipena i Rodmana, s ostalim iz Cikaga, razmontirao bi taj Dalas bez ikakve muke.. A Lebron je imao Vejda i Bosa. A Vejd je jedini bio na visokom nivou.

nista o nicemu

pre 7 godina

Sa druge strane Rasel ima 11 titula iz 12 finala u 13 sezona, i neko hoce da tvrdi da je Majkl uspesniji po tom parametru samo zato sto je osvojio 6 titula iz 6 finala u 15 sezona. Pa igrao je vise sezona a osvojio skoro duplo manje titula.
(Bojan, 18. april 2017 12:32)

Rasel je najvise puta osvojio, Majkl je najbolji igrac. Rasel je igrao sa uvek bar 4 hol of fejmera. Uostalom na NBA sajtu pise ko je najbolji, tvoje misljenje se ne ceni.

JeRemija

pre 7 godina

@petarczv
Lenard je miljama ispred Lebrona osim što ima manje poena, skokova, asistencija po meču i lošiji procenat šuta ali u svemu ostalom je bolji:)
Beskrajno me zabavljaš svojim luckastim komentarima. Samo nastavi;)

vince carter

pre 7 godina

Sa duznim postovanjem "Leclutch" Leonard i Lebron su vec igrali dva finala. U prvom je Leonard glavni krivac za poraz posto je promasio oba bacanja na kraju i omogucio Alenu da pogodi cuvenu trojku,sledece sezone se iskupio i bio mvp finala kada ni blizu nije bio ofanzivni igrac kao danas sto je. Dobili su spursi oba puta cavse ove sezone. P.s kao sto vidite Lenard je napredovao u slobodnim bacanjima :))))

antiDebil

pre 7 godina

@Bojan Jel vi shvatate da Lebron na onom istoku iz 80ih i pocetkom 90ih, verovatno ne bi usao u plejof? Vauu Lebron je vukao Klivlend do finala 2007e, a Majkl je ispadao u prvoj rundi! Dzordan bi s ovakvom konkurencijom imao 10prstenova. Sasa Pavlovic i Ilgauskas u finalu? Pa nije to zato sto je Lebron bio dominantan, nego zato sto je istok bio tragikomican. Uostalom MJ bi uzeo neku pobedu od San Antonia, makar umro ne bi dozvolio ciscenje. U tome je razlika.
LBJ je najbolji kosarkas danasnjice, ali Majkl je jedan jedini.
(a, 18. april 2017 13:59)

Majkl, haahahha, Majkl je u tim godinama sanjao da udje u plejoff a Djejms je igrao finale NBA lige. Klivlend bez Djemsa ne bi usao u plejof, Cikako bez Majkla zamalo da udje u finale istoka !
1986 i 1987 Majkla u 1R plejofa cisti Boston, dakle 2 godine zaredom.

stark

pre 7 godina

Kazu San Antonio Spursi podcenjeni, marketinski neatraktivni. Koje gluposti.
To je najzasticeniji tim NBA lige. Oni imaju domacinsko sudjenje kakvo nema nijedna druga ekipa. Oni su osvajali sampionat jer su imali uvek jak vetar u ledja od strane sudija. Naravno, oni poseduju i kvalitet, imaju sjajnu organizaciju, trenera, ali su i prezasticeni.Dugo je Dankan bio najveci beli medved lige, a sada je to, posve neocekivano-K.Leonard.
Ja sam odavno pisao da su Harden i K.Leonard beli medvedi. Pitaju se svi zasto je Popovic timsku igru prilagodio vise na jednog igraca-K.Leonarda. Valjda je sada svima jasno. On je shvatio, gledajuci Lebrona, Westbrooka koji su takodje prezasticeni, da je za ozbiljne rezultate potrebno imati igraca+10. Tj igraca koji ce na svakoj utakmici ubaciti 10-15 lakih poena sa linije bacanja.
Ja sam gledao Spurse, cudio se za sta sve sviraju faul Leonardu. Da ne pricamo o koracima i duplim koje pravi, koje mu sankcionisu, jos plus max ga zasticuju. Sve sviraju i pogled popreko, i kontakt dresom, sve.
Malo je ruzno kad prenabildovani ukoceni trapez postane nezaustavljiv. Ima Leonard i tehnike, samo sa takvom tehnikom kod nas, ispisuju decu iz skole kosarke.

scholes

pre 7 godina

Memfis debelo pokraden. Poslušajte konferenciju njihovog trenera posle meča. Volim i ja SAS, ali nerealno je npr. da Kavaj šutne više slobodnih bacanja od cele protivničke ekipe.

obb

pre 7 godina

Razumem da se ovde skromnost i jadnost ceni i da je zato lenard,tako povucen i pristojan,omiljen medju balkancima,jer jelte mi ne volimo "cirkuzante".Ali mvp nagrada se ne dodeljuje onome koga vise volis nego ko je najvise pokazao.Razumem da lenard ima prednost u pobedama u odnosu na vestbruka,pa je to kao neki argument(mada slab zbog snage tima),ali protiv hardena nema cak ni to.Harden 29 11 8-Lenard 25 6 3 i bez njega spursi imaju 5-1 tako da u utakmicama koje je on igrao ima isti broj pobeda kao harden,pa ni u pobedama nema prednost,a ima dosta jaci tim i najboljeg trenera.A tek ne mogu da verujem da neko trpa i lebrona pre brade i vestbruka.Covek sa onom silom od tima ima slabiji skor od hjustona i losiju statistiku od hardena.Da ne pominjem sve rekorde koje je vestbruk oborio

vince carter

pre 7 godina

Jedna sugestija,Jordan je ispadao pre finala od toga 3 puta protiv buducih sampiona,2x detroit,1 Boston dok je jos imao los tim. Lebron je sa losim timom takodje zbrisan od sampiona Spursa,da je taj klivlend bio na zapadu isto su mogli da ispadnu u prvom kolu od spursa,dalasa,tadasnjeg finixa.

nista o nicemu

pre 7 godina

"Najdominatniji i najkompletniji igrac ikada, koliko god ga mrzili."
LBJ je najveći košarkaš koji je hodao ovom planetom.A što se tiče vas statstičara, nostalgičara, a pogotovo hejtera, zamislite kako bi prošao MJ u basketu 1 na 1 sa Kraljem iz malenog Arkona.
(Demius, 18. april 2017 13:24)

Dobio bi ga od 10 partija minimum 7.

The answer

pre 7 godina

@ mali panter

lebron nema senzacionalne brojke? 27p,8.7as, 8.8rb i to nije senzacionalno?! jos pritom ima 32god, i da ne ponavljam da kad on ne igra,kavsi nmg bruklin da dobiju,jer Lav je sve,samo ne superstar. Tako da batali komentarisanje,il kad komentarises budi bar malo objektivan. pozdrav

leonida

pre 7 godina

klivlendu fali centar ali bas nemaju srece oba centra su povredjena ali i dalje su najaci na istoku ubedljivo jer imaju plej of zivotinju zvanu Lebron.kad bi se gledao samo plej of on bi bio 100 mvp ali u ligaskom delu Westbook Harden ili Kavaj.
Sto se tice SAS oni mogu Gsw da izbace lagano jer svaki fenemenalni napad moze da zaustavi odbrana.

a

pre 7 godina

@Bojan Alo covece sta ti pricas?? Dzordan je ulazio u plejof kad je istok bio pojam za ovo danas. I u nemoci nije napustio Cikago i otisao u ekipu s jos dva ol stara, nego je cekao i bio veran svom timu. Dzejms u to doba ne bi mogao ono iz 2007 s tim timom ni da sanja! Dzejms, Vejd i Bos su porazeni rekordnom ukupnom razlikom od San Antonia 2014e, o cemu mi pricamo?? Na vrhuncu snage - on je ponizen. Moze i 30p prosecno da ima, on kao samozvani lider nije smeo to da dopusti. Tri ol star igraca u timu, jedan najbolji na svetu. Kraj.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Leonard u PO fantastičan,svi spominju da je šutnuo 19 slobodbih bacanja a nitko da kaže i da je pogodio svih 19,za jednog Lebrona npr. nemoguća misija,Pol George takodjer igra sjajno ali ne može sam,pogotovo kada ovako odigraju Love i Irving,neće biti metle od strane Cavsa.

LeClutch

pre 7 godina

@petarczv
1. Legendo kaže se Lenard a ne Leonard
2.Vestbruk neće biti prvi u svim statističkim kategorijama, da više pratiš NBA znao bi zašto
3.Jedva čekam duel Lebrona i Lenarda. Neće te tada biti na ovom forumu. Povući ćeš se.

JeRemija

pre 7 godina

@Fox
Slažem se sa velikim delom tvog komentara osim toga da je Brajant ofanzivno bolji od Džejmsa. Ne vidim na osnovu čega si to zaključio. Za Majkla i mogu da razumem, čovek jeste bio ofanzivna sila, tu nema spora. Lebron bi sa brojem pokušanih šuteva kao Brajant i MJ, a danas Vestbruk, imao neverovatne brojke.

Tennisman

pre 7 godina

Svima je GSW favorit, ali SAS moze da ih dobije, imaju velike sanse, igraju odlicno, na istoku jeste da je Klivlend ali sa Lebronom u playoff-u tesko da neko moze da ih dobije cetiri puta, ja tipujem na SAS, a ako oni ne, sigurno neko sa zapada

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 13:59)
ne razumem na sta ciljas sa tim Ilgauskasom i Pavlovicem. da, ta ekipa je bila slaba i na grnijalnost jednog klinca su dosli u finale. Taj klinac nije igrao u finalu na nivou na kojem je igrao do tada, podlegao je atmosferi malo, ali i da jeste odigrao najbolju seriju u istoriji final, tesko bi izvukao vise od jedne pobede.
Inace, nabroj centre protiv kojih je MJ igrao u NBA finalima. Ilgauskas bi pojeo Ostertaga :)
a i jos po kojeg, toliko o 90im kao vremenu dominacije centara koje je Majkl sprecio da dodju do titula

Beogradjanin

pre 7 godina

da, poraz od Dalasa je jedina mrlja u Lebronovoj, ali to potenciranje poraza u finalima je retardirano.
Lebron nikada nije ispao u prvoj rundi, Majkl jeste 3 puta, od toga je dva puta zbrisan.
(Bojan, 18. april 2017 12:32)

Zavisi na kraju karijere koliko bude imao izgubljenih finala. Za sada ima 4 izgbuljena finala, ako bude jos... Ali ti isto potenciras retardirano, Jordan nikad nije propustio play-off. James jeste prve dve sezone! Mada sad ce da upotrebis sezone u Wasingtonu, videcom koliko ce dugo James da igra, uz godine ide i losija statistika...

antiDebil

pre 7 godina

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.
(nista o nicemu, 18. april 2017 15:04)

Najbolji centar protiv koga je Jordan igrao u finalu je ucenik Vujosevic Duloa !!!
Tako li bese panteru ?

The answer

pre 7 godina

@petar czv
a inace lwbron ne igra odbranu,jedva da moze da cuva pozicije od 1-5.. smesan si,bas ne pratis kosarku,pored toga sto si zaslepljen mrznjom prema jednom Lebronu..

132

pre 7 godina

Inace kawai je sinoc postigao rekord karijere i ko zna koliko ce jos napredovati a lbj je odavno prevaziso svoj zenit...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 18. april 2017 10:19)

LBJ ove sezone imao najviše zakucavanja u svojoj karijeri.

axo

pre 7 godina

Sjajna igra Sparsa, milina je gledati kako igraju. Kavaj tihi ubica, a "najstrašnije" je to što još uvek nije dostigao svoj vrhunac. Kavsi rutinski, ali opet sa velikim problemima u odbrani i ponovo u poslednjoj čevtrtini ispuštena dvocifrena prednost.

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 12:01)
da, poraz od Dalasa je jedina mrlja u Lebronovoj, ali to potenciranje poraza u finalima je retardirano.
Lebron nikada nije ispao u prvoj rundi, Majkl jeste 3 puta, od toga je dva puta zbrisan. Da li je veci igrac onaj koji izgubi u prvom kolu ili onaj koji izgubi u finalu.
Sa druge strane Rasel ima 11 titula iz 12 finala u 13 sezona, i neko hoce da tvrdi da je Majkl uspesniji po tom parametru samo zato sto je osvojio 6 titula iz 6 finala u 15 sezona. Pa igrao je vise sezona a osvojio skoro duplo manje titula.

Patrick

pre 7 godina

Najjaci smo bre.Gasolu bi sampionski prsten sa San Antoniom bio kruna velike i bogate karijere.Puna podrska Gregu Popovicu.Go Spurs!!

antiDebil

pre 7 godina

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.
(nista o nicemu, 18. april 2017 15:04)

Najbolji centar protiv koga je Jordan igrao u finalu je ucenik Vujosevic Duloa !!!
Tako li bese panteru ?

vince carter

pre 7 godina

Ja sam i rekao da brajant ima vise meceva a manji prosek. Medjutim statistika je samo broj. Lopta je isla vise na shaqa koji je bio u prajmu sto je i logicno. Kobi je isto uveo smesnu ekipu u pleyof ali na zapadu 2006,ne znam sto je osporavan toliko. Lebron je 5 puta bio u defanzivnoj petorci lige,ali price od 1 do 5 su preuvelicane,ako nekom udaris blokadu sa ledja ne znaci da mozes da ga cuvas,videli ste kako su ga otresli nene i kapela pod kosem skoro ili kada ga je nowitzki otresao lednjnom tehnikom,ne moze da cuva te igrace a to ponekad je samo ponekad. Najdominantniji igrac ikada individualno je Wilt Cemberlen,sa vise od 60 rekorda koje drzi,mozete osporavati vreme u kojem je igrao,isto ce tako za 20 godina osporavati sadasnje vreme i sadasnje igrace...zato samo respekt..

Bojan

pre 7 godina

(a, 18. april 2017 13:59)
Majkl ne bi dozvolio da bude zbrisan u finalu protiv SAS, a sam je bio zbrisan dva puta uzastopce u prvom kolu. Znaci, ne jednu, vec dve uzastopne serije nije uspeo da dobije jedan jedini mec. Naravno, ovo nista ne znaci za Majklov kvalitet. Jednostavno tih godina je on bio premlad i neiskusan, a protivnik prejak. Nije se on tu sramotio, kao ni Lebron protiv SASa.

sto se tice jacine istoka 90ih, ne zasmejavaj me, zapad je tad bio daleko jaci od istoka. Na zapadu su se uvek 3-4 ekipe borile za titulu, na istoku je to bio samo Cikago, nijedna druga ekipa nije imala ni trunku sansi cak i da nije bilo Cikaga. Pa taj Cikago i bez Majkla zamalo da osvoji istok.

antiDebil

pre 7 godina

LA Lakersi su 1991 igrali finale,a posto se Magic povukao,sledece godine su jedva bili osmi,kada se Bird povredio Celticsi su se isto raspali cini mi se 89te,kada se David Robinson povredio,Spursi su bili najgori u ligi,tako su i dobili Dankana na draftu..Tako da glorifikacija nekog igraca kao da je on jedini kada ne igra a njegov tim pocne da gubi smesna,jer u kosarci odsustvo jednog igraca je velika stvar. Bulsi su na
Primer bili dobri i bez Jordana ali je pored vrhunskog igraca Pipena dosao i odlicni Kukoc te sezone,sledece su vec bili dosta losiji i tada MJ45 koji se vratio 17 utakmica pre kraja regularnog dela je pomogao sa pleyofom.
(vince carter, 18. april 2017 10:26)

1995 i bez Jordana bi usli u plejoff a bez njega bi verovatno imali vece sanse da prodju Orlando. Dakle 2 godine bez njega oni prolaze prvu rundu plejofa!

Klivlend

pre 7 godina

Je bas ranjiv u reketu Lav ne moze da brani nikog ,a Tomson je skakac i porilicno ogranicen igrac .Sad bih dao vece najvece sanse Torontu ,iako su izgubili prvu da skinu KLivlend .Valancijunas i IBaka mogu veliku stetu da im naprave,al moraju Lauri i Derozan da prestanu da bacaju cigle u plej ofu ako misle da naprave nesto .

Licko Bash

pre 7 godina

Ako bi mogli da resimo pricu o LeBronu kao defanzivnom specijalisti i o tome koliko drugi igraci dominiraju protiv njega, po recima petarczv. Ovo su statistike u medjusobnim duelima.

LBJ – 24.4 PPG; 6.3 RPG; 7.5 APG; 49.7% FG percentage; 38.7% 3PT percentage

Kawhi – 21.1 PPG; 7.3 RPG; 3.8 APG; 46.9% FG percentage; 28.6% 3PT percentage

Kawhi vodi u pobedama 5:3.

LBJ – 28.2 PPG; 8.4 RPG; 5.8 APG; 52.7% FG percentage; 38.6% 3PT percentage

PG13 – 18.9 PPG; 6.4 RPG; 4.4 APG; 41.9% FG percentage; 40.2 % 3PT percentage

Lebron vodi u pobedama 14:5.

Dakle, bolji ucinci ukupno. Jos Paul George i Kawhi vaze za elitne defanzivne igrace. George je bio 3 puta biran u defanzivne petorke sezone, a Kawhi 6 puta, 2 puta DPOY. Ako LBJ ima bolju statitsiku protiv elitnih odbrambenih igraca, logicno je zakljuciti i da njihova niza statistika predstavlja odbranu LBJ-a makar da je istog nivoa kvaliteta, dakle elitna.

Jos jedan disclaimer vezano za petarczv, LBJ je 6 puta biran u defanzivne petorke sezone.

Inace ne zelim da branim nijednog igraca. Trebalo bi svi da budu zahvalni sto svaka generacija izrodi poneku zvezdu i odlicnog kosarkasa. Mogli bi malo vise da uzivate u kosarci a ne u prepucavanju, valjda je to igra koju volite. Ako bi se vec prepucavali, dajte neke dokaze i argumente.

felix

pre 7 godina

@petarczv

Zasto stalno ponavljas da je Lenard unistio Lebrona u finalu 2014, kad je Lebron imao prosek od 28 poena, 7.8 asistencija i 4 skoka po mecu u finalu, a Lenard 17p, 6s i 2a.
San Antonio je timskom igrom razbio Majami, njihova klupa je davala po 50 poena a Vejd je igrao povredjen.
To ti je isto kao da kazes da je Leri Bird razbio Dzordana 3-0 u plejofu, a da ne pomenes da je Dzordan individualno bio bolji od Birda, cak mu uvalio jednom 63 poena, ali je Boston timskom igrom to nadoknadio.
Velika je laz da je Lenard individualno ,,unistio" Lebrona pa je to razlog titule 2014.

Bojan

pre 7 godina

@beigradjanin
da, propustio je 2 puta sa Washingtonom. Pored toga, te prve tri sezone kad je Majkl ispadao u prvim kolima, istok je imao 11 ekipa, a on je ulazio u playoff sa sedme i osme pozicije. Par sezona pre njegovog dolaska u ligu samo sest ekipa je islo u playoff. pored toga Lebron je svoje prve dve sezone bio skoro pa tinejdzer. to mu dodje uporedivo sa Majklovim godinama u Washingtonu

Bojan

pre 7 godina

@nista o nicemu
nikada nisam ni tvrdio da je LBJ pobedjivao neke sjajne centre, ali kao jedan od argumenata za njegovo sporenje jeste to da ne igra protiv jakih cenatara. A ni Majkl se nije naigrao u plejofu 90ih nesto protiv tih jakih, jedino protiv Juinga i mladjanog Seka. Dok su u finalima bili ispodprosecni centri, tako da to nije bio toliko veliki faktor.

@beogradjanin
ne razumem o cemu pises i kakve veze sve ima sa Dirkom

vince carter

pre 7 godina

LA Lakersi su 1991 igrali finale,a posto se Magic povukao,sledece godine su jedva bili osmi,kada se Bird povredio Celticsi su se isto raspali cini mi se 89te,kada se David Robinson povredio,Spursi su bili najgori u ligi,tako su i dobili Dankana na draftu..Tako da glorifikacija nekog igraca kao da je on jedini kada ne igra a njegov tim pocne da gubi smesna,jer u kosarci odsustvo jednog igraca je velika stvar. Bulsi su na
Primer bili dobri i bez Jordana ali je pored vrhunskog igraca Pipena dosao i odlicni Kukoc te sezone,sledece su vec bili dosta losiji i tada MJ45 koji se vratio 17 utakmica pre kraja regularnog dela je pomogao sa pleyofom.

JeRemija

pre 7 godina

Evo petre pošto ne pratiš mnogo NBA, da ti pojasnim zašto Vestbruk neće statistički oboriti mnoge rekorde do kraja karijere a neće ni prići Lebronu.
Vestbruk je ušao u 29.godinu života, odigrao je već 9 sezona i prosečno po meču beleži 22.7 poena
Da bi prestigao LBJ po broju poena, trebalo bi da narednih 9 sezona beleži prosečno 32 poena.
Ok ako misliš da je tako nešto moguće.

Bojan

pre 7 godina

@vince carter
a kakve veze ima ko je Majkla zaustavljao na putu do finala. sporim samo lofiku po kojoj je bolje ispasti u prvoj rundi, nego izgubiti u finalu. Magic je i pre onog finala 91 gubio od u finalima od ekipa koje su tukle Majkla u ranijim fazama (Boston i Detroit), i sad bi ga to trebalo uciniti losijim igracem od Majkla. Sto se mene tice Magic je na istom nivou kao i Majkl.

nista o nicemu

pre 7 godina

Inace, nabroj centre protiv kojih je MJ igrao u NBA finalima. Ilgauskas bi pojeo Ostertaga :)
a i jos po kojeg, toliko o 90im kao vremenu dominacije centara koje je Majkl sprecio da dodju do titula
(Bojan, 18. april 2017 14:18)

Inace nabroj centre protiv kojih je Lebron igrao u NBA finalima. Novicki i Dankan su 4ke.

Banjaluka

pre 7 godina

Necu da se ukljucujem u raspravu, ali moram reci nekoliko stvari! Prvo LBJ je najkompletniji igrac ikad. Najbolji igrac svih vremena je MJ. LBJ je jedini rame uz rame sa Majklom ostali nisu ni blizu. Naravno da LBJ ne moze imati sut kao Majkl obzirom na fizicku konstituciju i snagu, ali njegova dominacija u svim segmentima igre, kao i konstantnost po svim parametrima je nerealna! Dakle, Majkl ce vjerovatno ostati najveci ne zbog 6 titula, nego zbog tog suta za koji vjerujem da od 100 suteva sa distance ulazi 98! Ako iko moze da stane kraj njega je LBJ ostali su miljama daleko!

Bojan

pre 7 godina

@mali panter
nisam siguran da je to bas najbolja metrika, poeni po minutima, ali niko ne spori da je Majkl bolji poenter od Lebron. Sto se mene tice Vilt, Majkl i Kevin su najvece ofanzivne sile sto se poentiranja tice.

mj23

pre 7 godina

petarczv.

lebron je pet godina zaredom bio u prvoj obrambenoj petorci lige.

sto se tice jordana, naravno da je on zasad veci od jordana kao i magic johnson, mozda i jos poneko, ali james kobea sisa u svemu.

ne bih ulazio u daljnje rasprave, jer ili trolas ( u sta se nadam, za tvoje dobro) ili se radi o osobi koja nema blage veze o kosarci. jer kad netko izjavi da james nije nikad bio u obrambenoj petorci godine i slicne random brojke koje izvlacis iz svoje glave tu nema prostora za argumentiranu raspravu....

Bojan

pre 7 godina

o kakvom se ovde duelu Kawhi Lebron pise? Covek bi pomislio da je Kawhi razvalio Lebrona, a zapravo je prednost ocigledno i u tom porazu bila na suprotnoj strani...

bohemian

pre 7 godina

@nista o nicemu
Duncan je od povlačenja Robinsona čitavu karijeru proveo na petici, iako "po vokaciji" četvorka.
Nebitno, zadnja dva finala LeBron je primao batine od Green, Iguodala i Bogut. No, sad ćeš reći da je Green mala beba za Bad Boys-e.

vince carter

pre 7 godina

"Antidebil" Mnogo se bre pravis pametan,napisao sam "pomogao je u playofu" a ne da se plasiraju u playof. Da logicno je da su bez Jordana imali vise sansi protiv orlanda,uostalom osvojili su i titulu bez Jordana ccc!!! Ispali bi verovatno odma od Hornetsa bez Jordana. Nije Chicago nikad imao lak put preko Kniksa...4:3,4,2...4:3 protiv indiane reggi miller,mark jackson,chris mullin,jalen rose,dale i antonio davis,smits..Hornetsi sa Morningom,Magzijem,Glen Rajsom,Larry Johnsonom...Shaq,Penny,Grant,Anderson itd u Magicu ili Klivlend sa Mark Priceom i Brad Daugherty koji je zavrsio karijeru sa 28 a bio je odlican centar..

Dag Kristi

pre 7 godina

@jovica
Sto se tice suteva,potpuno se slazem sa tobom,jedina stavka koja mu je slabija,su asistencije,i na tome mora da poradi.Ne kazem da ih ima premalo,samo mora da popravi.

Beogradjanin

pre 7 godina

(Bojan, 18. april 2017 15:20)

A da to je ta logika- za Wasington. Da li je Novicki i dalje strasan igrač iako nista nije uradio posle osvojene titule? Tako bese nesto za K.Melouna. Videcemo sta ces pisati kako se budu menjale stvari...

Bojan

pre 7 godina

@vince carter

tacno je da se Cikago mucio sa Niksima, ali je uvek izlazio kao pobednik i to se nekako uvek osetilo. Kao kad recimo gledas Ferera protiv Nadala, Ferer gura Nadala do kraja, ali uvek znas da Nadal to dobija. Niksi su svu igracku filozofiju zasnivali na tome da dobiju Cikago, i da su uspeli, pukli bi u narednoj rundi