UEFA: Nacionalne lige ispred regionalnih

Regionalna liga na prostoru Balkana još neko vreme neće biti organizovana, iako postoji mogućnost, potvrdio je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

ĐN Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. "...U budućnosti razmišljamo, ali regionalne lige nikada neće biti ispred nacionalnih, jer su one baza fudbala..."
  Naravno, elementarna logika i istina. Da se nikada ne ponovi ono sto se desilo sa kosarkom, desetkovana baza, nasa deca nemaju gde da igraju, sve se svodi na 3 kluba puna stranaca iz 2 grada, godinama je uspeh u mladjim kategorijama izboren opstanak na narednom EP-u, klinci se lomataju po Rumuniji, Bugarskoj, Madjarskoj i ostalim kosarkaskim "silama", tuga. Za to vreme toliko vredjana fudbalska JSL stvara generacije talentovanih fudbalera, prvake Evrope, sveta... Najgore od svega je sto u kosarci veoma lako moze da se igra sve, jer ima vremena. Samo je problem u volji, u tome sto je mnogima odgovaralo da se unisti domaca liga i tako stekne monopol. Ljudi koji igraju VTB i Balticku ligu uz nacionalne sve vec smislili, samo prepisati. U fudbalu se ipak ne moze toliko utakmica igrati, plus se igra na otvorenom i nuzne su zimske i letnje pauze, ali se i tu moze organizovati tekmicenje najboljih klubova iz regiona bez unistavanja nacionalnih liga. Da ne spominjem i da sami Zvezda i Partizan zive i sportski i finansijski od toga sto ih ostali klubovi JSL snabdevaju najboljim iz Srbije... Regionalne lige nisu i ne mogu biti alternativa domacim, tacka.
   (my way, 31. mart 2017 21:38)

  # Link komentara

 2. Sta tole radi ovdje?
  (ruud, 31. mart 2017 18:34)

  # Link komentara

 3. Upravo tako nacionalne lige ispred regionalnih i onda svaki utorak jurimo stream i gledamo kako zapadnjaci igraju fudbal izmedju sebe... I onda imamo fan klubove bajerna arsenala liverpula barse juventusa a nasi stadioni prazni i žalosni...
   (Krkut, 31. mart 2017 16:16)

  # Link komentara

 4. Kome smeta jaka Jugoslavija ? Ah da... znamo...
  (JPR24, 31. mart 2017 14:09)

  # Link komentara