Četvrtak, 30.03.2017.

18:24

Mundijal sa 48 ekipa, Evropi samo 16 mesta!

Reprezentacije iz Evrope imaće samo 16 mesta na Svetskom prvenstvu 2026. godine koje će biti igrano po novom formatu.

Izvor: ÐN

Mundijal sa 48 ekipa, Evropi samo 16 mesta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

pesimista

pre 7 godina

To je tek 2026, ne 2016. kako pise na pocetku clanka. Dotle ce da izbije 3. svjetski i nece biti dovoljno prezivjelih da sastave 8 reprezentacija, a kamoli 48. 

saša

pre 7 godina

Znači još ovo prvenstvo u Rusiji i naredno sa 32 ekipe, a posle SP neće ličiti ni na šta. Kao i ovo cirkuzantsko ep sa 24 reprezentacija.
će biti gledljivo
Spremite se za 10 godina za velike okršaje na SP: Katar - Sejšeli, Bahami - Mauritanija, Indokina - Donja Volta, Komori - Tunguzija...

sportistaORIGINAL

pre 7 godina

Posle pažljivo pročitanog teksta i preko 100 komentara ja se zalažem za svetsko prvenstvo od 128 reprezentacija.Mislim da ni tad Srbija ne bi izborila učešće.

wiener

pre 7 godina

concacaf sa 6 mesta? lol, pa sad ce im taman ukinuti njihovu "hexagon" fazu kvalifikacija, jedinu gde dobri timovi igraju jedni protiv drugih. kakav cirkus.

Daa

pre 7 godina

Kao da je bitno. Tada verovatno necu imati pojma kad se igra svetsko a i ovako ga sve slabije pratim. Jednostavno nije to to, nema borbe, zara, rivalstva, nema nicega.

Basti

pre 7 godina

Najjači su mi oni "stručnjaci" koji su razočarani što iz Južne Amerike ide "samo" šest reprezentacija, a ne znaju da ukupno ima jedanaest država, sa sve "velesilama" kao što su: Surinam, Gvajana i Francuska Gvajana. Dakle, realno devet reprezentacija koje nešto vrede.

Nebojsa

pre 7 godina

20 Evropa 10 J. Amerika 10 Afrika i ostali da se rasporede Azija, Okejanija, S. Amerika itd...
(., 30. mart 2017 19:24)

Care, Juzna Amerika ima 9 drzava.

neutralni felsh

pre 7 godina

Домаћини не играју квалификације. Кина је играла СП 2002. У свему, али у свему ми видимо "теорије завере" и за све су паре криве. Треба сви да учествују, таман ће бити пуно голова, то већина вас воли, ево и овде један кука што у фудбалу постоји тактика хаха
(adriano_galliani, 30. mart 2017 21:03)


samo ti se ne javljaj o teorijama zavere, molim te ;)

Sabre

pre 7 godina

Kakva zajebancija. Pa nadjite sesnaesti tim evrope protiv prvog Azije, da vidimo sta ce biti. I oni dobijaju osam, ej OSAM mesta. Covece, pa Austalija i Zeland su konkurentiji, mogli su makar oni 2 mesta da dobiju, kad se vec sprdamo. Smejurija.

мики

pre 7 godina

125. Posted by phantomwhite on
5 hours ago
55 UEFA members competing for 16 places = 29% of teams will qualify.

10 Conmebol members competing for 6 places = 60% of teams will qualify.

мики

pre 7 godina

боље да су изразили поделу у процентима. колики проценат екипа које учествују у квалификацијама прође на првенство?

Mladen 85

pre 7 godina

Fudbal je kosmopolitski sport , zato mi se dopada ideja o 48 reprezentacija! Naime, od svih sportova , male i siromašne države, u fudbalu, imaju najvise mogućnosti da ,, velikim i moćnim" osujete njihove planove. Smatram da je , zaista, dobra odluka, da neke drzave, koje ranije nisu mogle ni da sanjaju da će osjetiti privilegiju igranja na Mondijalu, imati mogućnost da ostvare snove! Kao, na primjer, Panama, Salvador Uzbekistan, Novi Zeland, ( Fidži),Sjeverna Koreja...

Maksim Gorki

pre 7 godina

Pa sta hocete... Kojih su to 16 kvalitetnih iz Evrope? Evropa: Spanija,Italija,Nemacka,Francuska,Portugal,Engleska,Belgija,Holandija (8) da kazes jakih, ostalo boranija)... Rusija,Svedska,Svajcarska,Srbija,Danska,Norveska,Irska,Grcka...

adriano_galliani

pre 7 godina

samo ću reći Kina...pare brate...očekujem da će Kina biti naredni domaćin...možda već 2026....zato ovi daju toliko mesta Aziji, da bi se Kina nekako kvalifikovala...eto u tom grmu leži zec
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dr kojo, 30. mart 2017 19:45)

Домаћини не играју квалификације. Кина је играла СП 2002. У свему, али у свему ми видимо "теорије завере" и за све су паре криве. Треба сви да учествују, таман ће бити пуно голова, то већина вас воли, ево и овде један кука што у фудбалу постоји тактика хаха

Matija

pre 7 godina

Pa dobro 16+2. Ta dva vidim ne primecuje niko. Jer je realno da je domacin neko iz evrope a taj kontinent dobija 2. Tako da ce Evropa imati 18. Nije neka razlika ali opet mnogo bolje zvuci nego 16. :)

bbb

pre 7 godina

Na kraju ce SP izgubiti draz koju je imalo dok se takmcilo 16, 24 drzve sveta. Vec sa 32 ucesniak je SP izgubili u kvalitetu i dobili smo da se igraju nezanimljive utakmice jer igraju autsajtedi sa jakim ekipama i autsajderi su obicno ti dobitnici sirenja liste zemalja ucesnika.
I verovanto se ide na to da se zaradi jos vise para od TV prava sirom sveta i reklama koje zardjuju same televizije drzave ucesnice

mrmlj

pre 7 godina

Svi vi koji se cudite sto juzna amerika daje 6 ucesnika zaboravljate da u juznoj americi u kvalifikacijama ucestvuje 10 ekipa. mora neko i da ispadne u kvalifilacijama a ne da svi prodju na svetsko prvenstvo.

Rođak

pre 7 godina

USA (Domaćin), Alžir, Obala Slonovače, Egipat, Gana, Senegal, Tunis, Kamerun, JAR i Nigerija (CAF), Australija, Japan, Južna Koreja, Iran, UAE, Kina, Saudiska Arabija i Uzbekistan (AFC), Meksiko, Kostarika, Jamajka, Panama, Honduras, Kanada (CONCACAF), Brazil, Čile, Argentina, Kolumbija, Urugvaj i Paragvaj Peru(CONMEBOL), Novi Zeland (OFC), i Nemačka, Engleska, Italija, Španija, Francuska, Portugal, Belgija, Holandija, Rusija, Turska, Srbija, Hrvatska, Poljska, Ukrajina, Švedska i Švajcarska. Zanima me koliko će i otići na SP. A USA je već viđen domaćin tako da će ipak biti spektakl. Samo za koga?

zvezda dno i sramota Srbije

pre 7 godina

Da li neko cita da CONCACAF ima 6 a ne 9 predstavnika, 9 predstavnika ima africka fudbalska federacija ili CAF, citajte malo bolje teskt.
16(UEFA)+9(CAF)+8(AFC)+6(CONCACAF)+6(CONMEBOL)+1(OFC)+1 domacin+1 iz plej ofa=48. Da CONCACAF ima 9 predstavnika, svetsko bi imao 51 ucesnika. Inace skroz blesav i nerealan broj ucesnika iz AFC,CAF pa i CONCACAF, UEFA i CONMEBOL zasluzuju mnogo vise predstavnika, pa cak i OFC makar jos jednog

nikola

pre 7 godina

Azija 8,Afrika 9,severna i centralna Amerika 6.A juzna Amerika povecana za samo jedno mesto 6.Smesno bre.Trebalo bi da Evropa ima 21,Juzna Am.8,Afrika 7,Azija 5,Centralna i srednja Am. 4 i Okeanija 1.Sve ostalo je cirkus,gde ce biti poluamterske ekipe.

4k4.Dex

pre 7 godina

Kakva glupost samo da se sto vece pare vrte. Pa videli smo na sta je licilo evropsko prvenstvo sa Velsovim Islandima Severnim Irskama i Albancima... fydbal otisao u k....!

Nenad

pre 7 godina

E sad pošto ste se iskukali, malo i da porazmislimo.. Koliko je to 16 ekipa iz Evrope i koje su to ekipe:
1. Nemačka
2. Italija
3. Španija
4. Francuska
5. Engleska
6. Holandija
7. Belgija
8. Portugal
9. Austrija ili Švajcarska
10. Rusija
11. Švedska
12. Danska
13. Poljska
14. Češka ili Slovačka
15. Hrvatska
16. Srbija ili BiH
I ko je to još tako važan da treba obavezno da igra svako prvenstvo!?
Slovenija? Island? Škotska, Irska, Vels?
Ili neka od ovih koje sam postavio kao "ili-ili" države? Pa mora neko i da ispadne u kvalifikacijama.. :-) Niste u pravu..

4k4.Dex

pre 7 godina

Urugvaj Paragvaj Cile Kolumbija Argentima Brazil Amerika Meksiko - Australija - Japan Koreja eventaulno Kina i Iran - Obala Kamerun Nigerija Senegal Maroko Egipat Sve ostalo bi trebalo da bude EVROPA tako da je 50 reprezentacija glupost!

milos

pre 7 godina

Irak ogra fudbal, Iran igra fudbal, Mali, Zambija, Salvador , Jamajka.. to sto vi ne vidite dalje od tv utorkom i sredom to je vas problem.

Kostarika - Grcka na proslom svetskom je bila vaznija, bitnija i bolja utakmica od polufinala LS.

Kostarika je bila prva u grupi ispred Urugvaja Italije i Engleske. Toliko "selektori"

Novo

pre 7 godina

Izbaciti nerešene rezultate u fudbalu. Posle 90 minuta u slučaju nerešenog rezultata penali.
Ko dobije na penale ako je bilo 0:0
Pobeđuje 1:0,.ako je bilo 3:3 pobeđuje 4:3. Nema kalkulisanja. Dati živost fudbalu. Ili pobediš ili gubiš. Pobednici jedan bod poraženi nula.

Sasa

pre 7 godina

Koji ce im toliko iz Azije i Severne Amerike ? Mada Kanada ide sigurno ako ovo ostane, pa mozda i gledam neku kvalifikacionu uzivo. Srbija moze u 16 iz Evrope ! Mora !!!

Hajzenberg

pre 7 godina

Prvo kao prvo,Concacaf će imati 6 a ne 9 mesta,pogrešno je interpretirano,realno trebalo je mesto manje za njih,najslabija konfederacija. Azija obuhvata i Australiju tako da je bilo realno 6-7 timova umesto ovih 8. Afrika zasluženo 9 a moglo je još jedno na uštrb azije ili srednje i severne amerike,odnosno kariba.Novi Zeland kao jedini iole valjan tim iz okeanije biće redovan učesnik sp.N.Zeland je pre sedam godina na SP u JAR imao u grupi sva tri remija,protiv italije,slovačke i paragvaja.Konačno,Evropa - realno je trebalo 20 mesta ili ajde bar 18,a ta dva više su mogla recimo na uštrb pominjane azije ili concacaf zone ili umesto jednog mesta koje donosi bezvezni baraž gde neće biti evropskih ekipa,iz evrope će i dalje biti problem kvalifikovati se,baš kao i sada. Malo više informisanja nije na odmet.

Bree

pre 7 godina

Ubija se kvalitet fudbala, a prihodi povecani. Hoce da naprave situaciju kao sa prethodnim EP. Pobedis jednu utakmicu u 90 min. i osvojis titulu.

milos

pre 7 godina

1. Srbija
2. Nemacka
3. Engleska
4. Francuska
5. Italija
6. Holandija
7. Spanija
8. Portugal
9. Belgija
10. Rusija
11. Grcka
12. Svedska
13. Danska
14. Island
15. Irska
16. Poljska

17. Brazil
18. Argentina
19. Chile
20. Urugvaj
21. Kolumbija
22. Ekvador

23. USA
24. Mexico
25. Costarica
26. Jamajka
27. Honduras
28. Trinidad

29. Kina
30. Japan
31. Iran
32. Irak
33. J.Korea
34. DR Korea
35. S.Arabija
36. Uzbekistan

37. Australija

38. Nigerija
39. Kamerun
40. Gana
41. J.Afrika
42. Maroko
43. Egipat
44. Alzir
45. Tunis
46. Mali

47. Novi Zeland
48. Bolivija

Sjajno svetsko!!!

komentator

pre 7 godina

Šta je ljudima ovde dok čitaju vest?!?! tekst kaže ovako ... "CONCACAF (Severna Amerika, Centralna Amerika i Karibi) i CONMEBOL (Južna Amerika) po šest" ... gde ste vi svi videli devet za CONCACAF ja pojma nemam?!?!?

BBO

pre 7 godina

@Del Boj, Iz Azije imamo Iran, S. Arabiju, Kinu, Japan, J. Koreju, Australiju (koja igra azijske kval), Irak, verujem da ce i Katar "uzeti" par stranaca... nezgodne su to ekipe, nisu bas amateri.

komentator

pre 7 godina

Afrika i Azija da imaju više učesnika od J. Amerike je u najmanju ruku smešno. Treba samo pogledati sa kojih kontinenata dolaze ekipe koje prolaze grupu i sve će biti jasno. Ali para vrti ...

Dejan

pre 7 godina

Pa taj konkakaf daje maltene vise mesta nego sto ima drzava.
Ako krenemo od severa:
1. Kanada
2. SAD
3. Meksiko
Sad prelazimo na buraniju:
Gvatemala, Honduras, Nikaragva, Kostarika, Panama
i ostrvske: Kuba, Dominikana/Haiti, Portoriko
To je 11-12. A treba da prodje 9!!!

Марко

pre 7 godina

Предлажем да се учланимо у AFC. За десет година тамо ће да нам играју најбољи играчи, јер их у Европи више нико неће хтети. Једино ћемо одатле моћи да се квалификујемо на Светско првенство. Ако може Израел у Европи, може и Србија у Азији.

adriano_galliani

pre 7 godina

Ја сам за што више фудбала, што да не и 64 екипе, првенство да траје два месеца. Изгубила се драж репрезентативног такмичења, ово је ера клубова, зато имамо такве кукавице као Меси који оде у пензију са 29 година.

skandal

pre 7 godina

Na zvaničnoj FIFA rejting listi od 48 najboljeplasiranih timova, njih 26 pripada Evropi, a na sajtu "transfer marketa" od 48 najskupljih svetskih reprezentacija, njih 28 je iz Evrope! Pametnome dosta.

Ja razumem da je u interesu fudbala da ekipe poput Kine i Indije učestvuju na prvenstvima - pa neka im onda daju trajne vajld karte, a za ostatak učesnika neka kvalitet bude presudan.

Kad politika umesa prste

pre 7 godina

Severna, Centralna Amerika i Karibi - 9? Pa tu nema dve krstene ekipe. Bilo koja ozbiljnija evropska ekipa koja se ne kvalifikuje za SP bi 'ladno razvalila ovih devet velesila.

Steva

pre 7 godina

Ovde na Mauricijusu se vec slavi iako su nezadovoljni sto Evropa ima tako mnogo mesta, pa ce neki Kirgistani i Srbije tamo da zalutaju i popune mesta ekipama koje umeju....

beoman

pre 7 godina

Evropa, juzna amerika i meksiko treba izaci iz UEFa, CONMEBOLa i Fifa i stvarati svoju fudbalsku asocijaciju i svoje svetsko prvenstvo. Zamislite da se na klubskom nivou igra SuperKontinentalna liga sa 16 klubova (30 kola) a prvak regularnog toka da se proglasi prvakom evrope/J Amerike, a evropska druga liga da broji 16 klubova a prvaci da se proglasavaju pobednikom uefa/CONMEBOL kupa, a isti sistem trebaju imati juzni amerikanci i mexiko a onda u maju da se igra doigravanje za prvaka sveta gde bi prvih sedam iz super liga i pobednici druge divizija odpoceli od 1/8 u dva meca, a onda 1/4 na dva meca i na kraju F4 u Japanu!

carlito

pre 7 godina

ukinuti fudbal ili ga svesti na 20 klubova,8 reprezentacija umesto sto u zavrsnici svetskog i lige sampiona gledamo neke sevilje,lestere, madjarske, ili srbije sa 9 zadnjih veznih,italije sa 10 bekova. bruka i sramota sta taktika ucini od fudbala.

DelBoy

pre 7 godina

Osam iz Azije bez Okeanije!? Aj ovako...Japan, J. Koreja, S. Arabija, Kina i Iran kao ekipe koje kolko tolko mogu da odigraju nesto mada i to je pitanje, ali koje jos 3!??? Tajvan, Singapur, UAE, ili mozda Vijetnam!? A sa druge strane J. Amerika samo 6!
Neodrziva je ovo odluka. Nadam se samo da nesto pogresno interpretirano jer ce Mundijal biti negledljiv pre cetvrtfinala!

dr kojo

pre 7 godina

samo ću reći Kina...pare brate...očekujem da će Kina biti naredni domaćin...možda već 2026....zato ovi daju toliko mesta Aziji, da bi se Kina nekako kvalifikovala...eto u tom grmu leži zec

mojmilo

pre 7 godina

opet para unistila sport. vidi se ko je glasao za trenutnu vlast u FIFA. arapi kupili 4-5 mesta da. mogu da idu i oni na svetsko a sada ce kao u rukometu ooceti da kupuju i fudbalere da imao ko i da igra na tem sampionaticu. neverovatno se oswcam privilegovanim sto sam rodjen davno pre ovih sr**a i sto sam imao priliku gledati fudbal dok je on licio na igru 22 igraca koji su bili u glavnom rodjeni u gradu i zemlji za koju igrau i tima za koji igraju. ovo sve nema nikakvog smisla.

kfc

pre 7 godina

Evropa dobija trećinu a to nije nikako malo. Za neupućene, ne gleda se samo na kvalitet nego i na broj država sa određenog kontinenta. Tako npr J. Amerika ima 6 što se može činiti malo ali to je skoro pola svih zemalja iz tog saveza. Azija s druge strane ima 50ak država a samo 8 mjesta. Možemo i tako gledati. Neka i egzotike, da imamo šta gledati :D

Marko

pre 7 godina

Za J Ameriku se slazem da ima 6...Ali ovo ostalo je UZAS.A Evropa samo 16 pored onoliko kvalitetnih ekipa.Mnogo boljih nego U centralnoj Americi...gde ispada da svaka zemlja moze da se kvalifikuje(UZAS)...Azija nikako 8,previs je.Iskrno za Centralnu Ameriku i Konkakaf su me zaprepastili sa 9.UZAS

fenomen

pre 7 godina

Lele a i QQ ako se nekad plasiramo na SP pa nas tamo ispraše Burkina Faso i Laos. Mozda remiziramo sa Zelenoortskim ostrvom ako odigramo na maksimumu i pokazemo "karakter". Poz.

Momabrazil

pre 7 godina

Severna Amerika i Karibi su dobili vise nego sto treba , 6 bi bilo dovoljno al u principu pravicno. Evropi 16 mesta vise nego dovoljno

Gojko

pre 7 godina

Kako ne kapirate, ovo je sirenje fudbala u Aziju i Afriku da iz njih izadje nesto dobro pored para naravno. Ne treba Evropi vise od 16 predstavnika jer zato postoji Evropsko koje je posle Svetskog najpopularnije reprezentativno takmicenje.

Cilj ovog plana nije kvalitet fudbala vec prilika da se unapredi kvalitet fudbala tamo gde ga nema i da svi ucestvuju.

Borizz

pre 7 godina

Da li iko ko komentarise ovde u vezi Azije razmislja da je taj kontinent najnaseljeniji i da je i tih 8 mesta premalo kada se pogleda koliki je broj ljudi. Zar je po vama normalno da jedna Indija koja ima vise od MILIJARDU (vise od cele Evrope zajedno) ili Kina ne treba da budu na prvenstvu, bez obzira sto to nisu toliko jake ekipe? A kako da budu jake ukoliko ne igraju protiv jacih protivnika? Jel fudbal rezervisan samo za uspesne ekipe? Za fudbal je najbolje da se sto vise ljudi ukljuci u pracenje istog jer samim tim je i vece trziste, zanimljivije je, a i mnogo vise profita, sto organizacijama koje vode fudbal svakako odgovara. Ukoliko ste mislili da igraci mnogo zaradjuju, sacekajte jos neki period da vidite koliko ce tek zaradjivati!

Dragan

pre 7 godina

Do 2026 moci ce da u jednu Indiju stane 4 EU a u Kinu 3 (kao i sada). Zele da zapale mnogoljudne zemlje za fudbal. Predvidjaju da ce i standard i kupovna moc u tim zemljama da rastu brze nego u Evropi. Pa ko krene da gleda zbog svoje reprezentacije nastavice po njihoom racunu i kada ta ispadne. Istorija je igra brojeva, a i biznis takodje.

porsche

pre 7 godina

Azija ne treba da ima 8,Afrika ok,severna i centralna amerika 9?Pa oni jedva da imaju jednu dobru ekipu,sto se tice Evrope treba im dati najmanje 20 mesta,a juznoj americi prosiriti na 8.

PAOK

pre 7 godina

Osim Azije sve je ok.Afrika ima 7,8 dobrihh ekipa:Gana,Senegal,Nigerija,Kamerun,Obala Slonovace,J.Afrika,Tunis,Maroko,Ehipat,a nisu lose ni Maroko,Burkina,Togo.Iz Cebtralne i Severne Meksiko i SAD,sa dve solidne reprezetnacije kao sto su Kosta Rika i Honduras.Verovatno jedna ce biti veoma slaba.Juzna Amerika zasluzuje 6 i konacno da sve kvalitetne reprezentacije igraju.Jedino je Azija prbolem,to su mozda mogli da ostave na 6.Iran,SA,Koreja,Australia,Japan,Kina.Bice zanimljivo a realno glupo vi vilo da Evropa ima mnogo ekipa.

sah 88

pre 7 godina

Ovakvo razvodnjavanje sampionata sa jos losijim ekipama od losijih ( znaci umesto lose Austrije, Bugarske, Srbije ici ce jos losija neka ostrva koja ni na karti ne mogu da se nadju ) sampionat ce samo biti slabiji, losiji, nekvalitetniji i nezanimljiviji ( jednom reci negledljiv ). Nadam se da ovo UEFA nece dozvoliti.

Nikolla

pre 7 godina

Hm. Azija osam mesta. Japan i Koreja ocekivano, ali kome ce pripasti preostalih sest mesta kroz kvalifikacije, a da ista znaci na fudbalskoj mapi (mozda donekle Iran i Kina).

No ono sto me je fakat frapiralo jeste podatak da ce juzna Amerika imati sest predstavnika, a severna sa centralnom cak devet. Meksiko i USA u redu. Dobri timovi. No sta ce biti sa ostalim mestima. Kuba? Jamajka? Haiti? Honduras? Razvodnice se kvalitet.

sahrana fudbala

pre 7 godina

Jos Haitiju da date da igra hokej,a Kanadi fudbal i to je to...Pa ovo nije nrmalno.Azija i Severna Amerika,mozda ukupno tri repke....

XXXL

pre 7 godina

Na stranu to što je ovaj sistem nakaradan i uništava fudbal... Tačno se vidi odakle stiže ovakva inicijativa: Severna i Srednja Amerika će imati OSAM predstavnika?! Do sada su mogli da imaju najviše četiri, i to ako bi četvrtoplasirani prošao baraž protiv zemlje sa nekog drugog kontinenta. Takođe, Azija (sa Australijom) dobija osam predstavnika, što verovatno znači da ćemo gledati Katar, Siriju, UAE i slične amatere. Afrika zaslužuje i više od devet učesnika, a Južna Amerika treba da ima devet, ako ne i svih deset predstavnika, jer se tamo igra najbolji fudbal. Sve u svemu, uživajmo u Mundijalu dok još ima nekog smisla...

bananamen

pre 7 godina

Ovo je totalno izgubilo vrednost. Vise nije izazov kvalifikovati se. Nekada se znalo kako to ide, 16 zemalja i kup sistem. Pa se svaka utakmica igrala na najvišem nivou i uz konstantnu neizvesnost. Najspremnija ekipa je pobedjivala i tako su se borci nagradjivali, to je bio praznik fudbala. Liga sistem je totalno ubio fudbal, a sve zbog povećanja zarade.

serhio

pre 7 godina

super,biće zanimljivo gledati derbi grupe Š, Burkina Faso-Somalija...
gluposti,zna se da je najkvalitetniji fudbal u Evropi i da su najjače reprezentacije koje i jedino mogu osvojiti(ako izuzmemo Brazil i Argentinu) upravo tu.

.

pre 7 godina

samo? pa sta hoćete fudbal se razvija svuda, 16 je trećina učesnika šta bi oni... sada i timovi sa drugih kontinenata igraju ravnopravan fudbal sa evropskim, nije više sp evropa + brazil i argentina...

sah 88

pre 7 godina

Ovakvo razvodnjavanje sampionata sa jos losijim ekipama od losijih ( znaci umesto lose Austrije, Bugarske, Srbije ici ce jos losija neka ostrva koja ni na karti ne mogu da se nadju ) sampionat ce samo biti slabiji, losiji, nekvalitetniji i nezanimljiviji ( jednom reci negledljiv ). Nadam se da ovo UEFA nece dozvoliti.

Zigzag

pre 7 godina

logicno je da afrikanci koji imaju jedno cetvrtfinale u povijesti imaju tri mjesta vise od j.amerike.....europa je tu morala imati 24 mjesta minimum...

Stojke

pre 7 godina

Afrka 9? i 5 im je bilo mnogo, samo gana ako prodje grupu i to je to, realno jako slab kvalitet fudbala u africi. Azija 8? bolje da su dali vise evropi i juznoj americi...

klopp

pre 7 godina

Concacaf 9!? SAD, Kanada, Meksiko, Kostarika(možda)...ko su ostali? Jamajka, Nikaragva, Panama, Barbados...? U ovakvoj priči je Evropa bar 20 morala imati, ovo je smešno...

steta

pre 7 godina

Upropastice jedino preostalo dobro takmicenje u fudbalu... Evropsko prosireno najgore ikada, dve dobre utakmice nismo odgledali, ali eto samo pare da se uzimaju dok mogu...

zgslavac

pre 7 godina

Ma bojkot Europe! I ovako mi je euro daleko bolji i zanimljiviji. Sad će to postati negledljivo. Ko će gledati te azijate?

Neki igraju bez Europe pa ćemo vidjeti koliko će dobiti pozornost i koliko će zaraditi od tv prava i sponzora.

Alien

pre 7 godina

Mozda bude i zanimljivo. Ali je sigurno da ce biti losih utakmica ili ubedljivih pobeda. Ako ostane evropi 16, bice kao i do sad tesko se kvalifikovati.

nista o nicemu

pre 7 godina

Postoji vise nacina da popularizujete fudbal u svetu, a posle se smejte ideji da Brazil i Argentina dodju na prvenstvo Evrope, UEFA je jos tada pripretila Blateru i njegovim idejama, da vidimo da li ce sad isto tako ili je neko primio debele pare da se ne buni.

DelBoy

pre 7 godina

Osam iz Azije bez Okeanije!? Aj ovako...Japan, J. Koreja, S. Arabija, Kina i Iran kao ekipe koje kolko tolko mogu da odigraju nesto mada i to je pitanje, ali koje jos 3!??? Tajvan, Singapur, UAE, ili mozda Vijetnam!? A sa druge strane J. Amerika samo 6!
Neodrziva je ovo odluka. Nadam se samo da nesto pogresno interpretirano jer ce Mundijal biti negledljiv pre cetvrtfinala!

Zigzag

pre 7 godina

logicno je da afrikanci koji imaju jedno cetvrtfinale u povijesti imaju tri mjesta vise od j.amerike.....europa je tu morala imati 24 mjesta minimum...

klopp

pre 7 godina

Concacaf 9!? SAD, Kanada, Meksiko, Kostarika(možda)...ko su ostali? Jamajka, Nikaragva, Panama, Barbados...? U ovakvoj priči je Evropa bar 20 morala imati, ovo je smešno...

Marko

pre 7 godina

Za J Ameriku se slazem da ima 6...Ali ovo ostalo je UZAS.A Evropa samo 16 pored onoliko kvalitetnih ekipa.Mnogo boljih nego U centralnoj Americi...gde ispada da svaka zemlja moze da se kvalifikuje(UZAS)...Azija nikako 8,previs je.Iskrno za Centralnu Ameriku i Konkakaf su me zaprepastili sa 9.UZAS

serhio

pre 7 godina

super,biće zanimljivo gledati derbi grupe Š, Burkina Faso-Somalija...
gluposti,zna se da je najkvalitetniji fudbal u Evropi i da su najjače reprezentacije koje i jedino mogu osvojiti(ako izuzmemo Brazil i Argentinu) upravo tu.

mrmlj

pre 7 godina

Svi vi koji se cudite sto juzna amerika daje 6 ucesnika zaboravljate da u juznoj americi u kvalifikacijama ucestvuje 10 ekipa. mora neko i da ispadne u kvalifilacijama a ne da svi prodju na svetsko prvenstvo.

Nikolla

pre 7 godina

Hm. Azija osam mesta. Japan i Koreja ocekivano, ali kome ce pripasti preostalih sest mesta kroz kvalifikacije, a da ista znaci na fudbalskoj mapi (mozda donekle Iran i Kina).

No ono sto me je fakat frapiralo jeste podatak da ce juzna Amerika imati sest predstavnika, a severna sa centralnom cak devet. Meksiko i USA u redu. Dobri timovi. No sta ce biti sa ostalim mestima. Kuba? Jamajka? Haiti? Honduras? Razvodnice se kvalitet.

sah 88

pre 7 godina

Ovakvo razvodnjavanje sampionata sa jos losijim ekipama od losijih ( znaci umesto lose Austrije, Bugarske, Srbije ici ce jos losija neka ostrva koja ni na karti ne mogu da se nadju ) sampionat ce samo biti slabiji, losiji, nekvalitetniji i nezanimljiviji ( jednom reci negledljiv ). Nadam se da ovo UEFA nece dozvoliti.

sahrana fudbala

pre 7 godina

Jos Haitiju da date da igra hokej,a Kanadi fudbal i to je to...Pa ovo nije nrmalno.Azija i Severna Amerika,mozda ukupno tri repke....

bbb

pre 7 godina

Na kraju ce SP izgubiti draz koju je imalo dok se takmcilo 16, 24 drzve sveta. Vec sa 32 ucesniak je SP izgubili u kvalitetu i dobili smo da se igraju nezanimljive utakmice jer igraju autsajtedi sa jakim ekipama i autsajderi su obicno ti dobitnici sirenja liste zemalja ucesnika.
I verovanto se ide na to da se zaradi jos vise para od TV prava sirom sveta i reklama koje zardjuju same televizije drzave ucesnice

zgslavac

pre 7 godina

Ma bojkot Europe! I ovako mi je euro daleko bolji i zanimljiviji. Sad će to postati negledljivo. Ko će gledati te azijate?

Neki igraju bez Europe pa ćemo vidjeti koliko će dobiti pozornost i koliko će zaraditi od tv prava i sponzora.

bananamen

pre 7 godina

Ovo je totalno izgubilo vrednost. Vise nije izazov kvalifikovati se. Nekada se znalo kako to ide, 16 zemalja i kup sistem. Pa se svaka utakmica igrala na najvišem nivou i uz konstantnu neizvesnost. Najspremnija ekipa je pobedjivala i tako su se borci nagradjivali, to je bio praznik fudbala. Liga sistem je totalno ubio fudbal, a sve zbog povećanja zarade.

steta

pre 7 godina

Upropastice jedino preostalo dobro takmicenje u fudbalu... Evropsko prosireno najgore ikada, dve dobre utakmice nismo odgledali, ali eto samo pare da se uzimaju dok mogu...

adriano_galliani

pre 7 godina

samo ću reći Kina...pare brate...očekujem da će Kina biti naredni domaćin...možda već 2026....zato ovi daju toliko mesta Aziji, da bi se Kina nekako kvalifikovala...eto u tom grmu leži zec
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dr kojo, 30. mart 2017 19:45)

Домаћини не играју квалификације. Кина је играла СП 2002. У свему, али у свему ми видимо "теорије завере" и за све су паре криве. Треба сви да учествују, таман ће бити пуно голова, то већина вас воли, ево и овде један кука што у фудбалу постоји тактика хаха

komentator

pre 7 godina

Šta je ljudima ovde dok čitaju vest?!?! tekst kaže ovako ... "CONCACAF (Severna Amerika, Centralna Amerika i Karibi) i CONMEBOL (Južna Amerika) po šest" ... gde ste vi svi videli devet za CONCACAF ja pojma nemam?!?!?

XXXL

pre 7 godina

Na stranu to što je ovaj sistem nakaradan i uništava fudbal... Tačno se vidi odakle stiže ovakva inicijativa: Severna i Srednja Amerika će imati OSAM predstavnika?! Do sada su mogli da imaju najviše četiri, i to ako bi četvrtoplasirani prošao baraž protiv zemlje sa nekog drugog kontinenta. Takođe, Azija (sa Australijom) dobija osam predstavnika, što verovatno znači da ćemo gledati Katar, Siriju, UAE i slične amatere. Afrika zaslužuje i više od devet učesnika, a Južna Amerika treba da ima devet, ako ne i svih deset predstavnika, jer se tamo igra najbolji fudbal. Sve u svemu, uživajmo u Mundijalu dok još ima nekog smisla...

komentator

pre 7 godina

Afrika i Azija da imaju više učesnika od J. Amerike je u najmanju ruku smešno. Treba samo pogledati sa kojih kontinenata dolaze ekipe koje prolaze grupu i sve će biti jasno. Ali para vrti ...

Stojke

pre 7 godina

Afrka 9? i 5 im je bilo mnogo, samo gana ako prodje grupu i to je to, realno jako slab kvalitet fudbala u africi. Azija 8? bolje da su dali vise evropi i juznoj americi...

carlito

pre 7 godina

ukinuti fudbal ili ga svesti na 20 klubova,8 reprezentacija umesto sto u zavrsnici svetskog i lige sampiona gledamo neke sevilje,lestere, madjarske, ili srbije sa 9 zadnjih veznih,italije sa 10 bekova. bruka i sramota sta taktika ucini od fudbala.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 7 godina

Da li neko cita da CONCACAF ima 6 a ne 9 predstavnika, 9 predstavnika ima africka fudbalska federacija ili CAF, citajte malo bolje teskt.
16(UEFA)+9(CAF)+8(AFC)+6(CONCACAF)+6(CONMEBOL)+1(OFC)+1 domacin+1 iz plej ofa=48. Da CONCACAF ima 9 predstavnika, svetsko bi imao 51 ucesnika. Inace skroz blesav i nerealan broj ucesnika iz AFC,CAF pa i CONCACAF, UEFA i CONMEBOL zasluzuju mnogo vise predstavnika, pa cak i OFC makar jos jednog

nista o nicemu

pre 7 godina

Postoji vise nacina da popularizujete fudbal u svetu, a posle se smejte ideji da Brazil i Argentina dodju na prvenstvo Evrope, UEFA je jos tada pripretila Blateru i njegovim idejama, da vidimo da li ce sad isto tako ili je neko primio debele pare da se ne buni.

Maksim Gorki

pre 7 godina

Pa sta hocete... Kojih su to 16 kvalitetnih iz Evrope? Evropa: Spanija,Italija,Nemacka,Francuska,Portugal,Engleska,Belgija,Holandija (8) da kazes jakih, ostalo boranija)... Rusija,Svedska,Svajcarska,Srbija,Danska,Norveska,Irska,Grcka...

milos

pre 7 godina

Irak ogra fudbal, Iran igra fudbal, Mali, Zambija, Salvador , Jamajka.. to sto vi ne vidite dalje od tv utorkom i sredom to je vas problem.

Kostarika - Grcka na proslom svetskom je bila vaznija, bitnija i bolja utakmica od polufinala LS.

Kostarika je bila prva u grupi ispred Urugvaja Italije i Engleske. Toliko "selektori"

sah 88

pre 7 godina

Ovakvo razvodnjavanje sampionata sa jos losijim ekipama od losijih ( znaci umesto lose Austrije, Bugarske, Srbije ici ce jos losija neka ostrva koja ni na karti ne mogu da se nadju ) sampionat ce samo biti slabiji, losiji, nekvalitetniji i nezanimljiviji ( jednom reci negledljiv ). Nadam se da ovo UEFA nece dozvoliti.

Mladen 85

pre 7 godina

Fudbal je kosmopolitski sport , zato mi se dopada ideja o 48 reprezentacija! Naime, od svih sportova , male i siromašne države, u fudbalu, imaju najvise mogućnosti da ,, velikim i moćnim" osujete njihove planove. Smatram da je , zaista, dobra odluka, da neke drzave, koje ranije nisu mogle ni da sanjaju da će osjetiti privilegiju igranja na Mondijalu, imati mogućnost da ostvare snove! Kao, na primjer, Panama, Salvador Uzbekistan, Novi Zeland, ( Fidži),Sjeverna Koreja...

milos

pre 7 godina

1. Srbija
2. Nemacka
3. Engleska
4. Francuska
5. Italija
6. Holandija
7. Spanija
8. Portugal
9. Belgija
10. Rusija
11. Grcka
12. Svedska
13. Danska
14. Island
15. Irska
16. Poljska

17. Brazil
18. Argentina
19. Chile
20. Urugvaj
21. Kolumbija
22. Ekvador

23. USA
24. Mexico
25. Costarica
26. Jamajka
27. Honduras
28. Trinidad

29. Kina
30. Japan
31. Iran
32. Irak
33. J.Korea
34. DR Korea
35. S.Arabija
36. Uzbekistan

37. Australija

38. Nigerija
39. Kamerun
40. Gana
41. J.Afrika
42. Maroko
43. Egipat
44. Alzir
45. Tunis
46. Mali

47. Novi Zeland
48. Bolivija

Sjajno svetsko!!!

Alien

pre 7 godina

Mozda bude i zanimljivo. Ali je sigurno da ce biti losih utakmica ili ubedljivih pobeda. Ako ostane evropi 16, bice kao i do sad tesko se kvalifikovati.

4k4.Dex

pre 7 godina

Kakva glupost samo da se sto vece pare vrte. Pa videli smo na sta je licilo evropsko prvenstvo sa Velsovim Islandima Severnim Irskama i Albancima... fydbal otisao u k....!

Novo

pre 7 godina

Izbaciti nerešene rezultate u fudbalu. Posle 90 minuta u slučaju nerešenog rezultata penali.
Ko dobije na penale ako je bilo 0:0
Pobeđuje 1:0,.ako je bilo 3:3 pobeđuje 4:3. Nema kalkulisanja. Dati živost fudbalu. Ili pobediš ili gubiš. Pobednici jedan bod poraženi nula.

Dejan

pre 7 godina

Pa taj konkakaf daje maltene vise mesta nego sto ima drzava.
Ako krenemo od severa:
1. Kanada
2. SAD
3. Meksiko
Sad prelazimo na buraniju:
Gvatemala, Honduras, Nikaragva, Kostarika, Panama
i ostrvske: Kuba, Dominikana/Haiti, Portoriko
To je 11-12. A treba da prodje 9!!!

Hajzenberg

pre 7 godina

Prvo kao prvo,Concacaf će imati 6 a ne 9 mesta,pogrešno je interpretirano,realno trebalo je mesto manje za njih,najslabija konfederacija. Azija obuhvata i Australiju tako da je bilo realno 6-7 timova umesto ovih 8. Afrika zasluženo 9 a moglo je još jedno na uštrb azije ili srednje i severne amerike,odnosno kariba.Novi Zeland kao jedini iole valjan tim iz okeanije biće redovan učesnik sp.N.Zeland je pre sedam godina na SP u JAR imao u grupi sva tri remija,protiv italije,slovačke i paragvaja.Konačno,Evropa - realno je trebalo 20 mesta ili ajde bar 18,a ta dva više su mogla recimo na uštrb pominjane azije ili concacaf zone ili umesto jednog mesta koje donosi bezvezni baraž gde neće biti evropskih ekipa,iz evrope će i dalje biti problem kvalifikovati se,baš kao i sada. Malo više informisanja nije na odmet.

Momabrazil

pre 7 godina

Severna Amerika i Karibi su dobili vise nego sto treba , 6 bi bilo dovoljno al u principu pravicno. Evropi 16 mesta vise nego dovoljno

Марко

pre 7 godina

Предлажем да се учланимо у AFC. За десет година тамо ће да нам играју најбољи играчи, јер их у Европи више нико неће хтети. Једино ћемо одатле моћи да се квалификујемо на Светско првенство. Ако може Израел у Европи, може и Србија у Азији.

skandal

pre 7 godina

Na zvaničnoj FIFA rejting listi od 48 najboljeplasiranih timova, njih 26 pripada Evropi, a na sajtu "transfer marketa" od 48 najskupljih svetskih reprezentacija, njih 28 je iz Evrope! Pametnome dosta.

Ja razumem da je u interesu fudbala da ekipe poput Kine i Indije učestvuju na prvenstvima - pa neka im onda daju trajne vajld karte, a za ostatak učesnika neka kvalitet bude presudan.

Bree

pre 7 godina

Ubija se kvalitet fudbala, a prihodi povecani. Hoce da naprave situaciju kao sa prethodnim EP. Pobedis jednu utakmicu u 90 min. i osvojis titulu.

nikola

pre 7 godina

Azija 8,Afrika 9,severna i centralna Amerika 6.A juzna Amerika povecana za samo jedno mesto 6.Smesno bre.Trebalo bi da Evropa ima 21,Juzna Am.8,Afrika 7,Azija 5,Centralna i srednja Am. 4 i Okeanija 1.Sve ostalo je cirkus,gde ce biti poluamterske ekipe.

fenomen

pre 7 godina

Lele a i QQ ako se nekad plasiramo na SP pa nas tamo ispraše Burkina Faso i Laos. Mozda remiziramo sa Zelenoortskim ostrvom ako odigramo na maksimumu i pokazemo "karakter". Poz.

mojmilo

pre 7 godina

opet para unistila sport. vidi se ko je glasao za trenutnu vlast u FIFA. arapi kupili 4-5 mesta da. mogu da idu i oni na svetsko a sada ce kao u rukometu ooceti da kupuju i fudbalere da imao ko i da igra na tem sampionaticu. neverovatno se oswcam privilegovanim sto sam rodjen davno pre ovih sr**a i sto sam imao priliku gledati fudbal dok je on licio na igru 22 igraca koji su bili u glavnom rodjeni u gradu i zemlji za koju igrau i tima za koji igraju. ovo sve nema nikakvog smisla.

Steva

pre 7 godina

Ovde na Mauricijusu se vec slavi iako su nezadovoljni sto Evropa ima tako mnogo mesta, pa ce neki Kirgistani i Srbije tamo da zalutaju i popune mesta ekipama koje umeju....

Dragan

pre 7 godina

Do 2026 moci ce da u jednu Indiju stane 4 EU a u Kinu 3 (kao i sada). Zele da zapale mnogoljudne zemlje za fudbal. Predvidjaju da ce i standard i kupovna moc u tim zemljama da rastu brze nego u Evropi. Pa ko krene da gleda zbog svoje reprezentacije nastavice po njihoom racunu i kada ta ispadne. Istorija je igra brojeva, a i biznis takodje.

4k4.Dex

pre 7 godina

Urugvaj Paragvaj Cile Kolumbija Argentima Brazil Amerika Meksiko - Australija - Japan Koreja eventaulno Kina i Iran - Obala Kamerun Nigerija Senegal Maroko Egipat Sve ostalo bi trebalo da bude EVROPA tako da je 50 reprezentacija glupost!

Rođak

pre 7 godina

USA (Domaćin), Alžir, Obala Slonovače, Egipat, Gana, Senegal, Tunis, Kamerun, JAR i Nigerija (CAF), Australija, Japan, Južna Koreja, Iran, UAE, Kina, Saudiska Arabija i Uzbekistan (AFC), Meksiko, Kostarika, Jamajka, Panama, Honduras, Kanada (CONCACAF), Brazil, Čile, Argentina, Kolumbija, Urugvaj i Paragvaj Peru(CONMEBOL), Novi Zeland (OFC), i Nemačka, Engleska, Italija, Španija, Francuska, Portugal, Belgija, Holandija, Rusija, Turska, Srbija, Hrvatska, Poljska, Ukrajina, Švedska i Švajcarska. Zanima me koliko će i otići na SP. A USA je već viđen domaćin tako da će ipak biti spektakl. Samo za koga?

adriano_galliani

pre 7 godina

Ја сам за што више фудбала, што да не и 64 екипе, првенство да траје два месеца. Изгубила се драж репрезентативног такмичења, ово је ера клубова, зато имамо такве кукавице као Меси који оде у пензију са 29 година.

Kad politika umesa prste

pre 7 godina

Severna, Centralna Amerika i Karibi - 9? Pa tu nema dve krstene ekipe. Bilo koja ozbiljnija evropska ekipa koja se ne kvalifikuje za SP bi 'ladno razvalila ovih devet velesila.

.

pre 7 godina

samo? pa sta hoćete fudbal se razvija svuda, 16 je trećina učesnika šta bi oni... sada i timovi sa drugih kontinenata igraju ravnopravan fudbal sa evropskim, nije više sp evropa + brazil i argentina...

Daa

pre 7 godina

Kao da je bitno. Tada verovatno necu imati pojma kad se igra svetsko a i ovako ga sve slabije pratim. Jednostavno nije to to, nema borbe, zara, rivalstva, nema nicega.

Matija

pre 7 godina

Pa dobro 16+2. Ta dva vidim ne primecuje niko. Jer je realno da je domacin neko iz evrope a taj kontinent dobija 2. Tako da ce Evropa imati 18. Nije neka razlika ali opet mnogo bolje zvuci nego 16. :)

saša

pre 7 godina

Znači još ovo prvenstvo u Rusiji i naredno sa 32 ekipe, a posle SP neće ličiti ni na šta. Kao i ovo cirkuzantsko ep sa 24 reprezentacija.
će biti gledljivo
Spremite se za 10 godina za velike okršaje na SP: Katar - Sejšeli, Bahami - Mauritanija, Indokina - Donja Volta, Komori - Tunguzija...

Gojko

pre 7 godina

Kako ne kapirate, ovo je sirenje fudbala u Aziju i Afriku da iz njih izadje nesto dobro pored para naravno. Ne treba Evropi vise od 16 predstavnika jer zato postoji Evropsko koje je posle Svetskog najpopularnije reprezentativno takmicenje.

Cilj ovog plana nije kvalitet fudbala vec prilika da se unapredi kvalitet fudbala tamo gde ga nema i da svi ucestvuju.

sportistaORIGINAL

pre 7 godina

Posle pažljivo pročitanog teksta i preko 100 komentara ja se zalažem za svetsko prvenstvo od 128 reprezentacija.Mislim da ni tad Srbija ne bi izborila učešće.

Nenad

pre 7 godina

E sad pošto ste se iskukali, malo i da porazmislimo.. Koliko je to 16 ekipa iz Evrope i koje su to ekipe:
1. Nemačka
2. Italija
3. Španija
4. Francuska
5. Engleska
6. Holandija
7. Belgija
8. Portugal
9. Austrija ili Švajcarska
10. Rusija
11. Švedska
12. Danska
13. Poljska
14. Češka ili Slovačka
15. Hrvatska
16. Srbija ili BiH
I ko je to još tako važan da treba obavezno da igra svako prvenstvo!?
Slovenija? Island? Škotska, Irska, Vels?
Ili neka od ovih koje sam postavio kao "ili-ili" države? Pa mora neko i da ispadne u kvalifikacijama.. :-) Niste u pravu..

neutralni felsh

pre 7 godina

Домаћини не играју квалификације. Кина је играла СП 2002. У свему, али у свему ми видимо "теорије завере" и за све су паре криве. Треба сви да учествују, таман ће бити пуно голова, то већина вас воли, ево и овде један кука што у фудбалу постоји тактика хаха
(adriano_galliani, 30. mart 2017 21:03)


samo ti se ne javljaj o teorijama zavere, molim te ;)

wiener

pre 7 godina

concacaf sa 6 mesta? lol, pa sad ce im taman ukinuti njihovu "hexagon" fazu kvalifikacija, jedinu gde dobri timovi igraju jedni protiv drugih. kakav cirkus.

pesimista

pre 7 godina

To je tek 2026, ne 2016. kako pise na pocetku clanka. Dotle ce da izbije 3. svjetski i nece biti dovoljno prezivjelih da sastave 8 reprezentacija, a kamoli 48. 

PAOK

pre 7 godina

Osim Azije sve je ok.Afrika ima 7,8 dobrihh ekipa:Gana,Senegal,Nigerija,Kamerun,Obala Slonovace,J.Afrika,Tunis,Maroko,Ehipat,a nisu lose ni Maroko,Burkina,Togo.Iz Cebtralne i Severne Meksiko i SAD,sa dve solidne reprezetnacije kao sto su Kosta Rika i Honduras.Verovatno jedna ce biti veoma slaba.Juzna Amerika zasluzuje 6 i konacno da sve kvalitetne reprezentacije igraju.Jedino je Azija prbolem,to su mozda mogli da ostave na 6.Iran,SA,Koreja,Australia,Japan,Kina.Bice zanimljivo a realno glupo vi vilo da Evropa ima mnogo ekipa.

kfc

pre 7 godina

Evropa dobija trećinu a to nije nikako malo. Za neupućene, ne gleda se samo na kvalitet nego i na broj država sa određenog kontinenta. Tako npr J. Amerika ima 6 što se može činiti malo ali to je skoro pola svih zemalja iz tog saveza. Azija s druge strane ima 50ak država a samo 8 mjesta. Možemo i tako gledati. Neka i egzotike, da imamo šta gledati :D

porsche

pre 7 godina

Azija ne treba da ima 8,Afrika ok,severna i centralna amerika 9?Pa oni jedva da imaju jednu dobru ekipu,sto se tice Evrope treba im dati najmanje 20 mesta,a juznoj americi prosiriti na 8.

BBO

pre 7 godina

@Del Boj, Iz Azije imamo Iran, S. Arabiju, Kinu, Japan, J. Koreju, Australiju (koja igra azijske kval), Irak, verujem da ce i Katar "uzeti" par stranaca... nezgodne su to ekipe, nisu bas amateri.

Nebojsa

pre 7 godina

20 Evropa 10 J. Amerika 10 Afrika i ostali da se rasporede Azija, Okejanija, S. Amerika itd...
(., 30. mart 2017 19:24)

Care, Juzna Amerika ima 9 drzava.

dr kojo

pre 7 godina

samo ću reći Kina...pare brate...očekujem da će Kina biti naredni domaćin...možda već 2026....zato ovi daju toliko mesta Aziji, da bi se Kina nekako kvalifikovala...eto u tom grmu leži zec

Basti

pre 7 godina

Najjači su mi oni "stručnjaci" koji su razočarani što iz Južne Amerike ide "samo" šest reprezentacija, a ne znaju da ukupno ima jedanaest država, sa sve "velesilama" kao što su: Surinam, Gvajana i Francuska Gvajana. Dakle, realno devet reprezentacija koje nešto vrede.

Borizz

pre 7 godina

Da li iko ko komentarise ovde u vezi Azije razmislja da je taj kontinent najnaseljeniji i da je i tih 8 mesta premalo kada se pogleda koliki je broj ljudi. Zar je po vama normalno da jedna Indija koja ima vise od MILIJARDU (vise od cele Evrope zajedno) ili Kina ne treba da budu na prvenstvu, bez obzira sto to nisu toliko jake ekipe? A kako da budu jake ukoliko ne igraju protiv jacih protivnika? Jel fudbal rezervisan samo za uspesne ekipe? Za fudbal je najbolje da se sto vise ljudi ukljuci u pracenje istog jer samim tim je i vece trziste, zanimljivije je, a i mnogo vise profita, sto organizacijama koje vode fudbal svakako odgovara. Ukoliko ste mislili da igraci mnogo zaradjuju, sacekajte jos neki period da vidite koliko ce tek zaradjivati!

Sasa

pre 7 godina

Koji ce im toliko iz Azije i Severne Amerike ? Mada Kanada ide sigurno ako ovo ostane, pa mozda i gledam neku kvalifikacionu uzivo. Srbija moze u 16 iz Evrope ! Mora !!!

мики

pre 7 godina

125. Posted by phantomwhite on
5 hours ago
55 UEFA members competing for 16 places = 29% of teams will qualify.

10 Conmebol members competing for 6 places = 60% of teams will qualify.

мики

pre 7 godina

боље да су изразили поделу у процентима. колики проценат екипа које учествују у квалификацијама прође на првенство?

Sabre

pre 7 godina

Kakva zajebancija. Pa nadjite sesnaesti tim evrope protiv prvog Azije, da vidimo sta ce biti. I oni dobijaju osam, ej OSAM mesta. Covece, pa Austalija i Zeland su konkurentiji, mogli su makar oni 2 mesta da dobiju, kad se vec sprdamo. Smejurija.

beoman

pre 7 godina

Evropa, juzna amerika i meksiko treba izaci iz UEFa, CONMEBOLa i Fifa i stvarati svoju fudbalsku asocijaciju i svoje svetsko prvenstvo. Zamislite da se na klubskom nivou igra SuperKontinentalna liga sa 16 klubova (30 kola) a prvak regularnog toka da se proglasi prvakom evrope/J Amerike, a evropska druga liga da broji 16 klubova a prvaci da se proglasavaju pobednikom uefa/CONMEBOL kupa, a isti sistem trebaju imati juzni amerikanci i mexiko a onda u maju da se igra doigravanje za prvaka sveta gde bi prvih sedam iz super liga i pobednici druge divizija odpoceli od 1/8 u dva meca, a onda 1/4 na dva meca i na kraju F4 u Japanu!

carlito

pre 7 godina

ukinuti fudbal ili ga svesti na 20 klubova,8 reprezentacija umesto sto u zavrsnici svetskog i lige sampiona gledamo neke sevilje,lestere, madjarske, ili srbije sa 9 zadnjih veznih,italije sa 10 bekova. bruka i sramota sta taktika ucini od fudbala.

Matija

pre 7 godina

Pa dobro 16+2. Ta dva vidim ne primecuje niko. Jer je realno da je domacin neko iz evrope a taj kontinent dobija 2. Tako da ce Evropa imati 18. Nije neka razlika ali opet mnogo bolje zvuci nego 16. :)

Momabrazil

pre 7 godina

Severna Amerika i Karibi su dobili vise nego sto treba , 6 bi bilo dovoljno al u principu pravicno. Evropi 16 mesta vise nego dovoljno

Maksim Gorki

pre 7 godina

Pa sta hocete... Kojih su to 16 kvalitetnih iz Evrope? Evropa: Spanija,Italija,Nemacka,Francuska,Portugal,Engleska,Belgija,Holandija (8) da kazes jakih, ostalo boranija)... Rusija,Svedska,Svajcarska,Srbija,Danska,Norveska,Irska,Grcka...

.

pre 7 godina

samo? pa sta hoćete fudbal se razvija svuda, 16 je trećina učesnika šta bi oni... sada i timovi sa drugih kontinenata igraju ravnopravan fudbal sa evropskim, nije više sp evropa + brazil i argentina...

Mladen 85

pre 7 godina

Fudbal je kosmopolitski sport , zato mi se dopada ideja o 48 reprezentacija! Naime, od svih sportova , male i siromašne države, u fudbalu, imaju najvise mogućnosti da ,, velikim i moćnim" osujete njihove planove. Smatram da je , zaista, dobra odluka, da neke drzave, koje ranije nisu mogle ni da sanjaju da će osjetiti privilegiju igranja na Mondijalu, imati mogućnost da ostvare snove! Kao, na primjer, Panama, Salvador Uzbekistan, Novi Zeland, ( Fidži),Sjeverna Koreja...

milos

pre 7 godina

1. Srbija
2. Nemacka
3. Engleska
4. Francuska
5. Italija
6. Holandija
7. Spanija
8. Portugal
9. Belgija
10. Rusija
11. Grcka
12. Svedska
13. Danska
14. Island
15. Irska
16. Poljska

17. Brazil
18. Argentina
19. Chile
20. Urugvaj
21. Kolumbija
22. Ekvador

23. USA
24. Mexico
25. Costarica
26. Jamajka
27. Honduras
28. Trinidad

29. Kina
30. Japan
31. Iran
32. Irak
33. J.Korea
34. DR Korea
35. S.Arabija
36. Uzbekistan

37. Australija

38. Nigerija
39. Kamerun
40. Gana
41. J.Afrika
42. Maroko
43. Egipat
44. Alzir
45. Tunis
46. Mali

47. Novi Zeland
48. Bolivija

Sjajno svetsko!!!

Novo

pre 7 godina

Izbaciti nerešene rezultate u fudbalu. Posle 90 minuta u slučaju nerešenog rezultata penali.
Ko dobije na penale ako je bilo 0:0
Pobeđuje 1:0,.ako je bilo 3:3 pobeđuje 4:3. Nema kalkulisanja. Dati živost fudbalu. Ili pobediš ili gubiš. Pobednici jedan bod poraženi nula.

PAOK

pre 7 godina

Osim Azije sve je ok.Afrika ima 7,8 dobrihh ekipa:Gana,Senegal,Nigerija,Kamerun,Obala Slonovace,J.Afrika,Tunis,Maroko,Ehipat,a nisu lose ni Maroko,Burkina,Togo.Iz Cebtralne i Severne Meksiko i SAD,sa dve solidne reprezetnacije kao sto su Kosta Rika i Honduras.Verovatno jedna ce biti veoma slaba.Juzna Amerika zasluzuje 6 i konacno da sve kvalitetne reprezentacije igraju.Jedino je Azija prbolem,to su mozda mogli da ostave na 6.Iran,SA,Koreja,Australia,Japan,Kina.Bice zanimljivo a realno glupo vi vilo da Evropa ima mnogo ekipa.

DelBoy

pre 7 godina

Osam iz Azije bez Okeanije!? Aj ovako...Japan, J. Koreja, S. Arabija, Kina i Iran kao ekipe koje kolko tolko mogu da odigraju nesto mada i to je pitanje, ali koje jos 3!??? Tajvan, Singapur, UAE, ili mozda Vijetnam!? A sa druge strane J. Amerika samo 6!
Neodrziva je ovo odluka. Nadam se samo da nesto pogresno interpretirano jer ce Mundijal biti negledljiv pre cetvrtfinala!

komentator

pre 7 godina

Afrika i Azija da imaju više učesnika od J. Amerike je u najmanju ruku smešno. Treba samo pogledati sa kojih kontinenata dolaze ekipe koje prolaze grupu i sve će biti jasno. Ali para vrti ...

Dejan

pre 7 godina

Pa taj konkakaf daje maltene vise mesta nego sto ima drzava.
Ako krenemo od severa:
1. Kanada
2. SAD
3. Meksiko
Sad prelazimo na buraniju:
Gvatemala, Honduras, Nikaragva, Kostarika, Panama
i ostrvske: Kuba, Dominikana/Haiti, Portoriko
To je 11-12. A treba da prodje 9!!!

Nenad

pre 7 godina

E sad pošto ste se iskukali, malo i da porazmislimo.. Koliko je to 16 ekipa iz Evrope i koje su to ekipe:
1. Nemačka
2. Italija
3. Španija
4. Francuska
5. Engleska
6. Holandija
7. Belgija
8. Portugal
9. Austrija ili Švajcarska
10. Rusija
11. Švedska
12. Danska
13. Poljska
14. Češka ili Slovačka
15. Hrvatska
16. Srbija ili BiH
I ko je to još tako važan da treba obavezno da igra svako prvenstvo!?
Slovenija? Island? Škotska, Irska, Vels?
Ili neka od ovih koje sam postavio kao "ili-ili" države? Pa mora neko i da ispadne u kvalifikacijama.. :-) Niste u pravu..

Borizz

pre 7 godina

Da li iko ko komentarise ovde u vezi Azije razmislja da je taj kontinent najnaseljeniji i da je i tih 8 mesta premalo kada se pogleda koliki je broj ljudi. Zar je po vama normalno da jedna Indija koja ima vise od MILIJARDU (vise od cele Evrope zajedno) ili Kina ne treba da budu na prvenstvu, bez obzira sto to nisu toliko jake ekipe? A kako da budu jake ukoliko ne igraju protiv jacih protivnika? Jel fudbal rezervisan samo za uspesne ekipe? Za fudbal je najbolje da se sto vise ljudi ukljuci u pracenje istog jer samim tim je i vece trziste, zanimljivije je, a i mnogo vise profita, sto organizacijama koje vode fudbal svakako odgovara. Ukoliko ste mislili da igraci mnogo zaradjuju, sacekajte jos neki period da vidite koliko ce tek zaradjivati!

adriano_galliani

pre 7 godina

samo ću reći Kina...pare brate...očekujem da će Kina biti naredni domaćin...možda već 2026....zato ovi daju toliko mesta Aziji, da bi se Kina nekako kvalifikovala...eto u tom grmu leži zec
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dr kojo, 30. mart 2017 19:45)

Домаћини не играју квалификације. Кина је играла СП 2002. У свему, али у свему ми видимо "теорије завере" и за све су паре криве. Треба сви да учествују, таман ће бити пуно голова, то већина вас воли, ево и овде један кука што у фудбалу постоји тактика хаха

klopp

pre 7 godina

Concacaf 9!? SAD, Kanada, Meksiko, Kostarika(možda)...ko su ostali? Jamajka, Nikaragva, Panama, Barbados...? U ovakvoj priči je Evropa bar 20 morala imati, ovo je smešno...

Marko

pre 7 godina

Za J Ameriku se slazem da ima 6...Ali ovo ostalo je UZAS.A Evropa samo 16 pored onoliko kvalitetnih ekipa.Mnogo boljih nego U centralnoj Americi...gde ispada da svaka zemlja moze da se kvalifikuje(UZAS)...Azija nikako 8,previs je.Iskrno za Centralnu Ameriku i Konkakaf su me zaprepastili sa 9.UZAS

milos

pre 7 godina

Irak ogra fudbal, Iran igra fudbal, Mali, Zambija, Salvador , Jamajka.. to sto vi ne vidite dalje od tv utorkom i sredom to je vas problem.

Kostarika - Grcka na proslom svetskom je bila vaznija, bitnija i bolja utakmica od polufinala LS.

Kostarika je bila prva u grupi ispred Urugvaja Italije i Engleske. Toliko "selektori"

bbb

pre 7 godina

Na kraju ce SP izgubiti draz koju je imalo dok se takmcilo 16, 24 drzve sveta. Vec sa 32 ucesniak je SP izgubili u kvalitetu i dobili smo da se igraju nezanimljive utakmice jer igraju autsajtedi sa jakim ekipama i autsajderi su obicno ti dobitnici sirenja liste zemalja ucesnika.
I verovanto se ide na to da se zaradi jos vise para od TV prava sirom sveta i reklama koje zardjuju same televizije drzave ucesnice

Stojke

pre 7 godina

Afrka 9? i 5 im je bilo mnogo, samo gana ako prodje grupu i to je to, realno jako slab kvalitet fudbala u africi. Azija 8? bolje da su dali vise evropi i juznoj americi...

Nikolla

pre 7 godina

Hm. Azija osam mesta. Japan i Koreja ocekivano, ali kome ce pripasti preostalih sest mesta kroz kvalifikacije, a da ista znaci na fudbalskoj mapi (mozda donekle Iran i Kina).

No ono sto me je fakat frapiralo jeste podatak da ce juzna Amerika imati sest predstavnika, a severna sa centralnom cak devet. Meksiko i USA u redu. Dobri timovi. No sta ce biti sa ostalim mestima. Kuba? Jamajka? Haiti? Honduras? Razvodnice se kvalitet.

Gojko

pre 7 godina

Kako ne kapirate, ovo je sirenje fudbala u Aziju i Afriku da iz njih izadje nesto dobro pored para naravno. Ne treba Evropi vise od 16 predstavnika jer zato postoji Evropsko koje je posle Svetskog najpopularnije reprezentativno takmicenje.

Cilj ovog plana nije kvalitet fudbala vec prilika da se unapredi kvalitet fudbala tamo gde ga nema i da svi ucestvuju.

Rođak

pre 7 godina

USA (Domaćin), Alžir, Obala Slonovače, Egipat, Gana, Senegal, Tunis, Kamerun, JAR i Nigerija (CAF), Australija, Japan, Južna Koreja, Iran, UAE, Kina, Saudiska Arabija i Uzbekistan (AFC), Meksiko, Kostarika, Jamajka, Panama, Honduras, Kanada (CONCACAF), Brazil, Čile, Argentina, Kolumbija, Urugvaj i Paragvaj Peru(CONMEBOL), Novi Zeland (OFC), i Nemačka, Engleska, Italija, Španija, Francuska, Portugal, Belgija, Holandija, Rusija, Turska, Srbija, Hrvatska, Poljska, Ukrajina, Švedska i Švajcarska. Zanima me koliko će i otići na SP. A USA je već viđen domaćin tako da će ipak biti spektakl. Samo za koga?

zvezda dno i sramota Srbije

pre 7 godina

Da li neko cita da CONCACAF ima 6 a ne 9 predstavnika, 9 predstavnika ima africka fudbalska federacija ili CAF, citajte malo bolje teskt.
16(UEFA)+9(CAF)+8(AFC)+6(CONCACAF)+6(CONMEBOL)+1(OFC)+1 domacin+1 iz plej ofa=48. Da CONCACAF ima 9 predstavnika, svetsko bi imao 51 ucesnika. Inace skroz blesav i nerealan broj ucesnika iz AFC,CAF pa i CONCACAF, UEFA i CONMEBOL zasluzuju mnogo vise predstavnika, pa cak i OFC makar jos jednog

komentator

pre 7 godina

Šta je ljudima ovde dok čitaju vest?!?! tekst kaže ovako ... "CONCACAF (Severna Amerika, Centralna Amerika i Karibi) i CONMEBOL (Južna Amerika) po šest" ... gde ste vi svi videli devet za CONCACAF ja pojma nemam?!?!?

kfc

pre 7 godina

Evropa dobija trećinu a to nije nikako malo. Za neupućene, ne gleda se samo na kvalitet nego i na broj država sa određenog kontinenta. Tako npr J. Amerika ima 6 što se može činiti malo ali to je skoro pola svih zemalja iz tog saveza. Azija s druge strane ima 50ak država a samo 8 mjesta. Možemo i tako gledati. Neka i egzotike, da imamo šta gledati :D

sportistaORIGINAL

pre 7 godina

Posle pažljivo pročitanog teksta i preko 100 komentara ja se zalažem za svetsko prvenstvo od 128 reprezentacija.Mislim da ni tad Srbija ne bi izborila učešće.

Zigzag

pre 7 godina

logicno je da afrikanci koji imaju jedno cetvrtfinale u povijesti imaju tri mjesta vise od j.amerike.....europa je tu morala imati 24 mjesta minimum...

4k4.Dex

pre 7 godina

Kakva glupost samo da se sto vece pare vrte. Pa videli smo na sta je licilo evropsko prvenstvo sa Velsovim Islandima Severnim Irskama i Albancima... fydbal otisao u k....!

zgslavac

pre 7 godina

Ma bojkot Europe! I ovako mi je euro daleko bolji i zanimljiviji. Sad će to postati negledljivo. Ko će gledati te azijate?

Neki igraju bez Europe pa ćemo vidjeti koliko će dobiti pozornost i koliko će zaraditi od tv prava i sponzora.

porsche

pre 7 godina

Azija ne treba da ima 8,Afrika ok,severna i centralna amerika 9?Pa oni jedva da imaju jednu dobru ekipu,sto se tice Evrope treba im dati najmanje 20 mesta,a juznoj americi prosiriti na 8.

mrmlj

pre 7 godina

Svi vi koji se cudite sto juzna amerika daje 6 ucesnika zaboravljate da u juznoj americi u kvalifikacijama ucestvuje 10 ekipa. mora neko i da ispadne u kvalifilacijama a ne da svi prodju na svetsko prvenstvo.

steta

pre 7 godina

Upropastice jedino preostalo dobro takmicenje u fudbalu... Evropsko prosireno najgore ikada, dve dobre utakmice nismo odgledali, ali eto samo pare da se uzimaju dok mogu...

XXXL

pre 7 godina

Na stranu to što je ovaj sistem nakaradan i uništava fudbal... Tačno se vidi odakle stiže ovakva inicijativa: Severna i Srednja Amerika će imati OSAM predstavnika?! Do sada su mogli da imaju najviše četiri, i to ako bi četvrtoplasirani prošao baraž protiv zemlje sa nekog drugog kontinenta. Takođe, Azija (sa Australijom) dobija osam predstavnika, što verovatno znači da ćemo gledati Katar, Siriju, UAE i slične amatere. Afrika zaslužuje i više od devet učesnika, a Južna Amerika treba da ima devet, ako ne i svih deset predstavnika, jer se tamo igra najbolji fudbal. Sve u svemu, uživajmo u Mundijalu dok još ima nekog smisla...

sah 88

pre 7 godina

Ovakvo razvodnjavanje sampionata sa jos losijim ekipama od losijih ( znaci umesto lose Austrije, Bugarske, Srbije ici ce jos losija neka ostrva koja ni na karti ne mogu da se nadju ) sampionat ce samo biti slabiji, losiji, nekvalitetniji i nezanimljiviji ( jednom reci negledljiv ). Nadam se da ovo UEFA nece dozvoliti.

Steva

pre 7 godina

Ovde na Mauricijusu se vec slavi iako su nezadovoljni sto Evropa ima tako mnogo mesta, pa ce neki Kirgistani i Srbije tamo da zalutaju i popune mesta ekipama koje umeju....

BBO

pre 7 godina

@Del Boj, Iz Azije imamo Iran, S. Arabiju, Kinu, Japan, J. Koreju, Australiju (koja igra azijske kval), Irak, verujem da ce i Katar "uzeti" par stranaca... nezgodne su to ekipe, nisu bas amateri.

Hajzenberg

pre 7 godina

Prvo kao prvo,Concacaf će imati 6 a ne 9 mesta,pogrešno je interpretirano,realno trebalo je mesto manje za njih,najslabija konfederacija. Azija obuhvata i Australiju tako da je bilo realno 6-7 timova umesto ovih 8. Afrika zasluženo 9 a moglo je još jedno na uštrb azije ili srednje i severne amerike,odnosno kariba.Novi Zeland kao jedini iole valjan tim iz okeanije biće redovan učesnik sp.N.Zeland je pre sedam godina na SP u JAR imao u grupi sva tri remija,protiv italije,slovačke i paragvaja.Konačno,Evropa - realno je trebalo 20 mesta ili ajde bar 18,a ta dva više su mogla recimo na uštrb pominjane azije ili concacaf zone ili umesto jednog mesta koje donosi bezvezni baraž gde neće biti evropskih ekipa,iz evrope će i dalje biti problem kvalifikovati se,baš kao i sada. Malo više informisanja nije na odmet.

bananamen

pre 7 godina

Ovo je totalno izgubilo vrednost. Vise nije izazov kvalifikovati se. Nekada se znalo kako to ide, 16 zemalja i kup sistem. Pa se svaka utakmica igrala na najvišem nivou i uz konstantnu neizvesnost. Najspremnija ekipa je pobedjivala i tako su se borci nagradjivali, to je bio praznik fudbala. Liga sistem je totalno ubio fudbal, a sve zbog povećanja zarade.

serhio

pre 7 godina

super,biće zanimljivo gledati derbi grupe Š, Burkina Faso-Somalija...
gluposti,zna se da je najkvalitetniji fudbal u Evropi i da su najjače reprezentacije koje i jedino mogu osvojiti(ako izuzmemo Brazil i Argentinu) upravo tu.

Alien

pre 7 godina

Mozda bude i zanimljivo. Ali je sigurno da ce biti losih utakmica ili ubedljivih pobeda. Ako ostane evropi 16, bice kao i do sad tesko se kvalifikovati.

beoman

pre 7 godina

Evropa, juzna amerika i meksiko treba izaci iz UEFa, CONMEBOLa i Fifa i stvarati svoju fudbalsku asocijaciju i svoje svetsko prvenstvo. Zamislite da se na klubskom nivou igra SuperKontinentalna liga sa 16 klubova (30 kola) a prvak regularnog toka da se proglasi prvakom evrope/J Amerike, a evropska druga liga da broji 16 klubova a prvaci da se proglasavaju pobednikom uefa/CONMEBOL kupa, a isti sistem trebaju imati juzni amerikanci i mexiko a onda u maju da se igra doigravanje za prvaka sveta gde bi prvih sedam iz super liga i pobednici druge divizija odpoceli od 1/8 u dva meca, a onda 1/4 na dva meca i na kraju F4 u Japanu!

nikola

pre 7 godina

Azija 8,Afrika 9,severna i centralna Amerika 6.A juzna Amerika povecana za samo jedno mesto 6.Smesno bre.Trebalo bi da Evropa ima 21,Juzna Am.8,Afrika 7,Azija 5,Centralna i srednja Am. 4 i Okeanija 1.Sve ostalo je cirkus,gde ce biti poluamterske ekipe.

Nebojsa

pre 7 godina

20 Evropa 10 J. Amerika 10 Afrika i ostali da se rasporede Azija, Okejanija, S. Amerika itd...
(., 30. mart 2017 19:24)

Care, Juzna Amerika ima 9 drzava.

sahrana fudbala

pre 7 godina

Jos Haitiju da date da igra hokej,a Kanadi fudbal i to je to...Pa ovo nije nrmalno.Azija i Severna Amerika,mozda ukupno tri repke....

sah 88

pre 7 godina

Ovakvo razvodnjavanje sampionata sa jos losijim ekipama od losijih ( znaci umesto lose Austrije, Bugarske, Srbije ici ce jos losija neka ostrva koja ni na karti ne mogu da se nadju ) sampionat ce samo biti slabiji, losiji, nekvalitetniji i nezanimljiviji ( jednom reci negledljiv ). Nadam se da ovo UEFA nece dozvoliti.

adriano_galliani

pre 7 godina

Ја сам за што више фудбала, што да не и 64 екипе, првенство да траје два месеца. Изгубила се драж репрезентативног такмичења, ово је ера клубова, зато имамо такве кукавице као Меси који оде у пензију са 29 година.

skandal

pre 7 godina

Na zvaničnoj FIFA rejting listi od 48 najboljeplasiranih timova, njih 26 pripada Evropi, a na sajtu "transfer marketa" od 48 najskupljih svetskih reprezentacija, njih 28 je iz Evrope! Pametnome dosta.

Ja razumem da je u interesu fudbala da ekipe poput Kine i Indije učestvuju na prvenstvima - pa neka im onda daju trajne vajld karte, a za ostatak učesnika neka kvalitet bude presudan.

dr kojo

pre 7 godina

samo ću reći Kina...pare brate...očekujem da će Kina biti naredni domaćin...možda već 2026....zato ovi daju toliko mesta Aziji, da bi se Kina nekako kvalifikovala...eto u tom grmu leži zec

Sasa

pre 7 godina

Koji ce im toliko iz Azije i Severne Amerike ? Mada Kanada ide sigurno ako ovo ostane, pa mozda i gledam neku kvalifikacionu uzivo. Srbija moze u 16 iz Evrope ! Mora !!!

4k4.Dex

pre 7 godina

Urugvaj Paragvaj Cile Kolumbija Argentima Brazil Amerika Meksiko - Australija - Japan Koreja eventaulno Kina i Iran - Obala Kamerun Nigerija Senegal Maroko Egipat Sve ostalo bi trebalo da bude EVROPA tako da je 50 reprezentacija glupost!

Basti

pre 7 godina

Najjači su mi oni "stručnjaci" koji su razočarani što iz Južne Amerike ide "samo" šest reprezentacija, a ne znaju da ukupno ima jedanaest država, sa sve "velesilama" kao što su: Surinam, Gvajana i Francuska Gvajana. Dakle, realno devet reprezentacija koje nešto vrede.

mojmilo

pre 7 godina

opet para unistila sport. vidi se ko je glasao za trenutnu vlast u FIFA. arapi kupili 4-5 mesta da. mogu da idu i oni na svetsko a sada ce kao u rukometu ooceti da kupuju i fudbalere da imao ko i da igra na tem sampionaticu. neverovatno se oswcam privilegovanim sto sam rodjen davno pre ovih sr**a i sto sam imao priliku gledati fudbal dok je on licio na igru 22 igraca koji su bili u glavnom rodjeni u gradu i zemlji za koju igrau i tima za koji igraju. ovo sve nema nikakvog smisla.

мики

pre 7 godina

125. Posted by phantomwhite on
5 hours ago
55 UEFA members competing for 16 places = 29% of teams will qualify.

10 Conmebol members competing for 6 places = 60% of teams will qualify.

pesimista

pre 7 godina

To je tek 2026, ne 2016. kako pise na pocetku clanka. Dotle ce da izbije 3. svjetski i nece biti dovoljno prezivjelih da sastave 8 reprezentacija, a kamoli 48. 

nista o nicemu

pre 7 godina

Postoji vise nacina da popularizujete fudbal u svetu, a posle se smejte ideji da Brazil i Argentina dodju na prvenstvo Evrope, UEFA je jos tada pripretila Blateru i njegovim idejama, da vidimo da li ce sad isto tako ili je neko primio debele pare da se ne buni.

Kad politika umesa prste

pre 7 godina

Severna, Centralna Amerika i Karibi - 9? Pa tu nema dve krstene ekipe. Bilo koja ozbiljnija evropska ekipa koja se ne kvalifikuje za SP bi 'ladno razvalila ovih devet velesila.

fenomen

pre 7 godina

Lele a i QQ ako se nekad plasiramo na SP pa nas tamo ispraše Burkina Faso i Laos. Mozda remiziramo sa Zelenoortskim ostrvom ako odigramo na maksimumu i pokazemo "karakter". Poz.

Dragan

pre 7 godina

Do 2026 moci ce da u jednu Indiju stane 4 EU a u Kinu 3 (kao i sada). Zele da zapale mnogoljudne zemlje za fudbal. Predvidjaju da ce i standard i kupovna moc u tim zemljama da rastu brze nego u Evropi. Pa ko krene da gleda zbog svoje reprezentacije nastavice po njihoom racunu i kada ta ispadne. Istorija je igra brojeva, a i biznis takodje.

Sabre

pre 7 godina

Kakva zajebancija. Pa nadjite sesnaesti tim evrope protiv prvog Azije, da vidimo sta ce biti. I oni dobijaju osam, ej OSAM mesta. Covece, pa Austalija i Zeland su konkurentiji, mogli su makar oni 2 mesta da dobiju, kad se vec sprdamo. Smejurija.

Bree

pre 7 godina

Ubija se kvalitet fudbala, a prihodi povecani. Hoce da naprave situaciju kao sa prethodnim EP. Pobedis jednu utakmicu u 90 min. i osvojis titulu.

мики

pre 7 godina

боље да су изразили поделу у процентима. колики проценат екипа које учествују у квалификацијама прође на првенство?

neutralni felsh

pre 7 godina

Домаћини не играју квалификације. Кина је играла СП 2002. У свему, али у свему ми видимо "теорије завере" и за све су паре криве. Треба сви да учествују, таман ће бити пуно голова, то већина вас воли, ево и овде један кука што у фудбалу постоји тактика хаха
(adriano_galliani, 30. mart 2017 21:03)


samo ti se ne javljaj o teorijama zavere, molim te ;)

wiener

pre 7 godina

concacaf sa 6 mesta? lol, pa sad ce im taman ukinuti njihovu "hexagon" fazu kvalifikacija, jedinu gde dobri timovi igraju jedni protiv drugih. kakav cirkus.

Daa

pre 7 godina

Kao da je bitno. Tada verovatno necu imati pojma kad se igra svetsko a i ovako ga sve slabije pratim. Jednostavno nije to to, nema borbe, zara, rivalstva, nema nicega.

saša

pre 7 godina

Znači još ovo prvenstvo u Rusiji i naredno sa 32 ekipe, a posle SP neće ličiti ni na šta. Kao i ovo cirkuzantsko ep sa 24 reprezentacija.
će biti gledljivo
Spremite se za 10 godina za velike okršaje na SP: Katar - Sejšeli, Bahami - Mauritanija, Indokina - Donja Volta, Komori - Tunguzija...

Марко

pre 7 godina

Предлажем да се учланимо у AFC. За десет година тамо ће да нам играју најбољи играчи, јер их у Европи више нико неће хтети. Једино ћемо одатле моћи да се квалификујемо на Светско првенство. Ако може Израел у Европи, може и Србија у Азији.