Sreda, 29.03.2017.

21:30

Đoković brani titulu u Madridu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković braniće titulu na Mastersu u Madridu, potvrdili su organizatori turnira.

Izvor: ÐN

Ðokoviæ brani titulu u Madridu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

@

pre 6 godina

@dakiliz
Pa Nolo je osvojio sve svoje masterse kada je Rafa bio povredjen, odmah posto je izasao od lekara, a Federer kao starac dolazio na te turnire. Nije Nolo nikada osvojio masters na sljaci dok je Rafa bio zdrav. Lako je bilo posle, kada je Rafa bio povredjen.

dakiliz

pre 6 godina

Da, fedex je osvojio 6 M1000 4 u Hamburgu znaci kad je Rafa polagao malu maturu a Nole se krio od NATO bombi.Znaci osvojio je od poslednjih 30 mastersa na sljaci cela 2 i to jedan na eksperimentalnoj plavoj sljaci na kojoj se samo tad jednom i odigralo i drugi put na istom turniru kada su Rafa i Nole odigrali u polufinalu i do dan danas zvanicno najduzi mec u istoriji tenisa na 2 dobijena seta.

Klobucilo

pre 6 godina

Genijalno kako Djokisti "pravdaju" Federerovu fantasticnu igru i dominaciju nekim toboznjim namestanjem i naredjivanjem svim teniserima da moraju da gube; Ej, svi da gube.
OK, Djokisti, ako vam je tako lakse, neka vam bude, ali kako vam je to uvljacenje Djoki tako nuzno da pristajete i da ispadate majmuni pred svima, e to mi nije jasno.

Dragan

pre 6 godina

Sta god da uradi bice velikan tenisa i sporta. Ali mi se cini da Verdasco i Dimitrov na primer imaju lepsi zivot i srecniji su. Zaradili dovoljno para da ne brinu, a zezaju se i provode dok su mladi. Ne moze sa trideset i nesto da se zezas kao sa dvadeset i nesto.
Tuga je kada neko zrtvuje mladost kao i Nole a ne postigne nista znacajno. (Berdih?)

Saša

pre 6 godina

@ Labud, mene baš stvarno čudi da kapacitet kao što si ti nije uspeo da zaradi neke tolike milione. Takva pamet, takva moć zapažanja... razmisli o berzi, mislim da bi se potpuno profesionalno ostvario na Wall Street. Labude.

Labud

pre 6 godina

Čestitamo Djokoviću kupovinu luksuznog stana od nekoliko miliona evra, obzirom da je pre izvesnog vremena iz fondacije donirao "čitavih" par desetina hiljada jednoj školi. Kada na sve to dodamo porez koji još uvek nije platio verujemo da je od tog novca priuštio dnevni salon i garažu. Jedan je Novak Djoković.

Posmatrac

pre 6 godina

Zanimljivo jedan podatak a to da su ujednaceni vodeca cetvorka po broju titula na sljaci u Madridu. Nada(4) Rodzer(3) Novak i Marej po (2) titule.

milutin

pre 6 godina

Osvojiće RF Madrid. Sad se igra Miami. Osvojiće i Miami. I svaki sledeći, dok ne dođe do broja jedan.
Najviše odgovara rukovodstvu ATP, donosi najviše love od sponzora, ulaznica i TV prava na prenos. Još samo da finale igraju RF i RN. Stasali, štaćeš. Nemora Nole da se muči, a ni Mari, i njega su privremeno, za nedaj bože, držali na br.1, sad rekli, bilo je dosta što smo učinili za tebe....

Bojan

pre 6 godina

(veprinec Miroslava, 30. mart 2017 14:49)
koji je to zreb namesten za Federera

evo, ovaj IW i AO je imao ubedljivo najtezi od svih clanova velike cetvorke.

Небојша

pre 6 godina

Ви се препуцавајте колико хоћете, ја само знам да ме је Новак својим играма а и понашањем у задњих скоро годину дана, много разочарао...

veprinec Miroslava

pre 6 godina

(Milka, 30. mart 2017 14:29)

# Link komentara Jeste,jeste,uvijek je bio bolestan kad su ga peglali,kao i prošle godine na AO,tako i prioriteti,kad ne dobija,kao fol nije zainteresovan,a kad dobija ima strašnu želju
p.s šteluju mu žrebove i rezultate,ne treba dalje ov DK po stare dane i RG kad je osvojio,a sledeće godine stigla naplata na istom RG,ali šta ćeš,viša sila,milije mi ga je vidjet onako namrgođenog i nervoznog kad mora da pruži ruku boljem,a pojede se unutra...

Milka

pre 6 godina

@Anica
Moj poslednji komentar jer stvarno neću da se spuštam na tvoj nivo ignoranta i da gubim dragoceno vreme na tebe. Šta, kao ne važi šta je bilo pre 10 godina... pa naravno kada nisi ni znala šta je tenis! Za tebe počinje od 2011?!

Prvo tvrdiš, nekoliko puta, da Federer nikada nije osvojio M 1000 na šljaci, a kada se dokaže da si neznalica, skrećeš temu na RG 2008... jeftina zamena teza! Te 2008. godine Federer je imao mononukleozu, a što se tiče bagela ili krompira Federer je najviše nahranio big 4. Postoje podaci i o trome. Čak i Nadala na šljaci i Djokovića u Sinsinatiju 2012 ... ali to uopšte nije bitno!

I ne mora da osvoji ni Rim ni Montekarlo. Niti Novak Sinsinati!
Bio je u finalima i kada se igralo u 5 dobijenih setova.

Kažeš "...nije mu zapinjalo" kakav sofisticiran rečnik.....wow

Zar nije Federer taj koji je zaustavio Novaka 2011 godine u polufinalu RG? To si zaboravila. Sjajan je igrač i na šljaci!
I ima 18 GS!!!!

ATP: "Along with Novak Djokovic, Federer is the only player to win eight different Masters 1000 events. Federer has won seven of the
current nine, and won Hamburg four times when it was a Masters 1000."

PS: za B92- hvala na strpljenju i razumevanju, pozdrav :)))

Duck Dodgers

pre 6 godina

Anica sasvim dovoljno poznaje tenis i pravila, covek za celu karijeru nema MC i Rim...nije mu zapinjalo, pozdravljam, pusti ti to pre deset godina, daj ga malo po novoj eri. Branim Novaka, i iznosim cinjenice...nista lazno...pricam o periodu od kad su Nole i Rafa stasali, a jos kad bi uzeli u obzir to sto je 6 god stariji Rodja, i nije se usrecio na sljaci. Od sve trojice najlosiji. Vece bruke od njegove na RG nema, pojeo krompir. Cao.
(anica, 30. mart 2017 13:21)
Anica ko Vučić kad joj ne odgovara kako teče razgovor, postavlja pitanje na pitanje i menja temu... Sad je malo i šest mastersa na šljaci, trebao je 16 da osvoji, Đoković je sam za sebe odličan igrač i ne treba mu unižavanje rezultata njegovih rivala da bi to bio... Federer jeste najveći, i to treba poštovati... čovek koji poštuje tuđe poštovaće više i svoje, onaj koji tuđe ne poštuje taj ne može poštovati ni samog sebe.

anica

pre 6 godina

(Milka, 30. mart 2017 12:25)
Anica sasvim dovoljno poznaje tenis i pravila, covek za celu karijeru nema MC i Rim...nije mu zapinjalo, pozdravljam, pusti ti to pre deset godina, daj ga malo po novoj eri. Branim Novaka, i iznosim cinjenice...nista lazno...pricam o periodu od kad su Nole i Rafa stasali, a jos kad bi uzeli u obzir to sto je 6 god stariji Rodja, i nije se usrecio na sljaci. Od sve trojice najlosiji. Vece bruke od njegove na RG nema, pojeo krompir. Cao.

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Nije to bote Federer pa da na brzoj podlozi moze sta oces a na sljaci ne, ako izuzmemo RG koji je Nole osvojio zasluzeno, ako nista drugo pobedio je Nadala tamo, ovom drugom Soderlingova slika iznad kreveta i tragikomicna karijera na sljaci..sa sve plavom sljakom Madrida. Mozda ce ove godine po prvi put u karijeri da uzme masters na sljaci, a bote?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anica, 30. mart 2017 00:26)
Федерер је одличан играч чак и на шљаци, човек има 4 финала РГ-а и један освојен, 6 освојених мастерс титула на шљаци, и десет финала, а пола од овога је играо када се играло у три добијена сета у финалима турнира које данас зовемо мастерси, али нико није ни прићи Надалу он је нешто непоновљиво на шљаци, Томас Мустер је био одличан на шљаци, од ових који су ту ближи временски, али ниједан није био као Надал... не бих о теоријама у каквој је форми био Надал тада и у каквој је био на РГ-у који је овојио Ноле, јер сваки ГС је заслужен, ко год победи седам противника у игри на три добијена сета заслужује сваку похвалу... занимљиво је да је и Нолету и Федереру то био ГС који им је измицао годинама, каква ли је то била психолошка борба, сумње, падови, разочарења и на крају успех, то је стварно био подвиг... И ја сматрам да је мало значајнији Новаков јер је у том тренутку био човек који држи све четири најзначајније титуле... одмах је ту и федереров РГ јер се изједначио са Сампрасом.

Milka

pre 6 godina

@ Anica

Ponekad kada dođem na ovaj forum da pročitam neki suvisli komentar, što se retko nađe, iznova me fascinira ne poznavanje tenisa, količina kvazi činjenica i upornih lažnih tvrdnji! Sa kakvom lakoćom tvrdiš i ponavljaš da Federer nije osvojio ni jedan masters na šljaci je prosto tužno koliko i smešno. Prestani da se blamiraš. Pre nego što ubuduće napišeš nešto proveri činjenice!

Za tvoju edukaciju: Federer je osvojio 6 M 1000 na šljaci, 4 u Hamburgu (koji je izgubio status pre nekoliko godina i sada je turnir 500) gde je 2007. godine tukao u finalu Nadala sa 2-6, 6-2 6-0. U Madridu na crvenoj šljaci 2009. godine je u fiinalu takođe pobedio Nadala u 2 seta, a 2012 je osvojio Madrid na plavoj šljaci. Igrao je 5 finala RG osvojio 1.

Postoje informacije i na ATP stranici. Znaš Anice ima nas koji pratimo i volimo tenis još od vremena Borga ali ne provodimo dane na forumima, tako da tvoje "činjenice" kod nas ne prolaze.

Što se tiče Đokovića, mislim da će se vratiti ali neće više biti dominantan kao što je bio. I to ne zbog porodice!

PS: Za B92- Nadam se da čete mi objaviti komentar, hvala.

Simon

pre 6 godina

Da li su za objavljivanje komentari kakve ovde čitam? Oni nisu ni zapažanja ni mišljenje ni zezanje, ni sloboda govora... ovo je jasno da ima svoj cilj. Klasično pljuvanje ko zna kojih bitangi po Novaku gde god se pojavi da bi se ljudima ogadio najbolji srpski sportista svih vremena. Trebalo bi da vas je sramota stvarno, od Novaka pre sih a i od normalnog sveta koji ovo može da pročita. Fuj.

mile

pre 6 godina

Ima sve, najbolje da napusti tenis i zivi svoim zivotom ,onako kako misli daje najbolje.problemi koji su ga okupirali su samo njegovi, sagledavsi sve ,on vise nije za tenis. Nek se bavi necim drugim. Noletu na svemu lepome sta sam doziveo veseleci se njegovim pobedama.

Јабучило

pre 6 godina

Kako ce Novaku biti gotivno sledece godine,rapsodija,svuda ce da brani prvo kolo!
(kaligula, 30. mart 2017 07:37)

Кад би то била тактика, разумео бих. Нажалост, само је немоћ.

RF

pre 6 godina

Bilo bi top da njih cetvorica budu u 1/2 madrida da jos jednom uzivamo u tenisu. Posto je sljaka s obzirom na godine RF bi imao najmanje sasne , ova trojica bi bila egal medjusobno ali nije ni bitno to, bitno je da bi bio super tenis.

Milan_PT

pre 6 godina

Nekada sam dolazio na komentare (ne samo sportske, već na sve vrste vesti) da bih bio u prilici da pročitam interesantna zapažanja i razmišljanja ljudi koji sa drugačijih pozicija i na drugačiji način gledaju na tu vest. To mi je pomagalo da stvorim što realniji odnos prema toj vesti, koja je često štura ili novinarski "obojena".
A sad? Sad je jako teško natrčati na kvalitetan komentar. Sve češće se javljaju za reč osobe sa žestokim frustracijama, kojima ništa nije sveto (čak i na izjave saučešća na vesti smrti oni udaraju minuse) i u sve se savršeno razumeju: od gradnje mostova do Novakove ishrane, a na svaki drugačiji stav odmah počinju da vređaju. Naravno, prilikom svake te posete iskoriste priliku da sebi udare +, a svojim oponentima -.
Takođe, izuzetno je loše što Administracija B92, iako je navela da joj je to jedan od kriterijuma, objavljuje komentare koji su izuzetno nepismeni. 20% ne koristi velika slova uopšte, nakon zareza i tačke nema praznog prostora, već odmah počinje nova reč ili rečenica, kad neko pokuša da pravilno kaže ime nekog sportiste, ospe se paljba na njega ("oduvek je bio ovako, a sad si ti pametan ..."), itd...
Generalno, kvalitet je neverovatno opao zadnjih 10-ak godina. A tome smo svi mi krivi...

Nemanja

pre 6 godina

NS#1

Monte Carlo je jedini neobavezni Masters. Može se preskočiti bez posljedica, tj. "ne računa se", da tako kažem.

"Monte Carlo became the only ATP World Tour Masters 1000 tournament not to have a mandatory player commitment. Most of the top players still elect to play the event despite this status."

Labud

pre 6 godina

Nole Nole, 'esam ti pričo Nole moj san? Sanjam ti ja Nole da sam postaao kapetan od belu ladju Nole. Ti će da odbraniš Madrid Nole, al kad ja postaanem kapetan od tu istu ladju Nole!!

sarajevo.ba

pre 6 godina

Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu.
(anica, 29. mart 2017 23:29)

Tebi neko lupi i ti uporno to ponavljas???
Roger Federer 83.16% Novak Djokovic 82.90 % , da vjerujem tebi ili ??
Novak je SILA,zelim mu da sve pobjedjuje (osim Rogera) ,ali realno je rame uz rame sa Rafom, iza Rogera.

mufljuz

pre 6 godina

Da. Brani. Branio tako i na AO, Indian Velsu, Mijamiju ....
Brani mnogo obzirom koliko je osvojio prosle godine ... a da li ce nesto odbraniti ... pitanje svih pitanja.

covek ne moze da se sabere...

pre 6 godina

bolje i da ne ide, nego neka se posveti porodici. tenis mu i onako nije prioritet. jedino ne znam kako to planira da uziva u tenisu kako sam kaze? samo mazohista uziva u porazima? na kraju, niko da mi ne prica kakvi smo to mi ljudi i sada ga pljujemo jer je on to sam trazio. sam je doveo do ovoga sto mu se desava da se sprdaju sa njegovom slikom navijaci na turniru u americi. i da oni koji ga vole pisu ovakve komentare. za mene on nije vise profesionalac jer se tako ne ponasa. kada promeni svoje ponasanje i kada vidim da gine na terenu pa i da izgubi ja cu to da postujem. ovako, neka se sunca i brcka na nekom ostrvu, to mu bolje lezi.

Darko Nikolic

pre 6 godina

Morace bas da se potrudi da povrati motivaciju.Nekako je i ljudski da se zasiti tenisa ali da tako mirno bez trzavica pozove i preda Mareju prvo mesto,uz reci da tenis nije sve u zivotu.Federer ne bi to rekao ni za sta na svetu.Valjda ce nas Nole naci motive ipak.

Mikii

pre 6 godina

Pa nije Madrid 3. Masters sezone, nego Monte Karlo. Monte Karlo, Madrid, Rim...(NS#1, 29. mart 2017)

Turnir u Monte Karlu vise nema status mastersa. Za to bi ipak trebalo pratiti tenis malo vise, a ne biti klasican Djokovicev bot.

Tutankamon

pre 6 godina

"Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu."

Koji si to turniri niže kategorije ako je on igrač koji je dugo godina igrao samo minimum turnira tj. one koje je morao i rijetke male. Konkretno, samo gdje su mu dobro plaćali da dođe ili pripremne za drugu podlogu.

anica

pre 6 godina

Nije to bote Federer pa da na brzoj podlozi moze sta oces a na sljaci ne, ako izuzmemo RG koji je Nole osvojio zasluzeno, ako nista drugo pobedio je Nadala tamo, ovom drugom Soderlingova slika iznad kreveta i tragikomicna karijera na sljaci..sa sve plavom sljakom Madrida. Mozda ce ove godine po prvi put u karijeri da uzme masters na sljaci, a bote?

anica

pre 6 godina

Federer je dosta popravio bekhend i red je bio...ali dok je Nadal imao dobar forhend nije mu mogao nista, Federer igra najlakse tenis, ima osecaj za lopticu, i to niko neosporava, ali pogledajmo H2H...tu nije nista poklonjeno, to je sport, e sad...kljucno je to sto neko izgara kaplje mu znoj sa cela, i gusi se na terenu, a neko stigne da pokrije patike peskirom da ih ne przi sunce...i tu sve pada...tu su i tih 35 god sto cisto sumnjam da ce neko od ostalih ostvariti, sto ti opet bote ne da za pravo da Novaka smatras bezvrednim, jer je.on mnogo dao tenisu, mozes da se koliko hoces nerviras, to je cinjenica.

Bojan

pre 6 godina

@anica
smesna je tvrdnja da se Federer naosvajao nekakvih turnircica, pre svega zbog 18 slemova i 6 zavrsnih mastersa
Nole ima pet obicnoh mastersa vise, ali uzmi u obzir da u prvoj polovini Fedove karijere, koji je zahvatio period njegove dominacije, ATP tour nije bio ovako organizovan sa obaveznim turnirima i da se raspored pravio drugacije. a cak i danas atp dubai ima jace ucesnike od recimo neobaveznog mastersa u monte karlu.
pored toga fed se recimo naosvajao bazela i halea, koji su u nekom trenutku u njegovoj karijeri bili atp 250, a kasnije su podignuti na 500, a nema razlike u kvalitetu turnira.
sto se tice najboljeg postotka pobeda, nije presudan podatak, ako Nole nastavi da igra sa ovom povredom taj procenat ce samo da pada, kao sto je padao Federeru 2013. i prosle godine. nerealno je ocekivati da sa 35 godina imas isti procenat pobeda kao sa 25. i sad da te pitam ako si uspeo da uzmes 5 titula sa 35 sa losijim procentom pobeda da li to znaci da si losiji od onog koji cuva taj procenat sedeci u penziji?

Bojan

pre 6 godina

Treći Masters u sezoni je Monte Karlo (Rolex Masters), iako se za potrebe limita maksimalnog broja turnira tretira kao da pripada grupi od 500.

?

pre 6 godina

@Фрфљави
Cim je Federer poceo da igra na nekih svojih 70%, Nolo i ostali ne mogu ni one turnire od 250 da osvoje. To ti je realnost, nastavi da kmecis.

anica

pre 6 godina

Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu.

anica

pre 6 godina

Novak je stao i to je Rodji dalo vetar u ledja, mnogo ga je Nole mucio zadnjih godina, Rodja da zahvali Novakovoj zeni i drvecu inace bi i dalje pustene brade sedeo na pogresnoj stolici. Novak je kad je sav svoj kvalitetniji teniser, ali jedan mali pogresan korak i odose kola nizbrdo, nazalost Nole je pao, zelim mu da ustane i da postavi sve na svoje mesto opet...nadam se da moze vreme ce pokazati. Federer se spremao polovinom prosle godine i vidi se da se odlicno spremio...da je Rodja 87 godiste..cisto sumnjam da bi sta mogao pored Nadala i Novaka bez obzira sto je talentovaniji igrac.

Frfljavi

pre 6 godina

@? Tako je, Federer je poceo da igra na svojih 70 posto koji su dovoljni za ostalu boraniju. Dok ni 110 posto nisu bili dovoljni da bi se pobedio Novak, kada je Novak bio na 90 ili mozda cak i manje procenata. Da kmecim? Ne, zasto bih. Vidim da ti je moj komentar parao usi. Ne prepucavam se sa besmislenim komentarima ciji su vlasnici frustrirani svakodnevnicom, a da toga nisu ni svesni. Koliko taj covek ima srece pa to je strasno. Naosvajao se silnih turnira kada je konkurencija bila veoma, veoma krhka. Mlada ili u zalasku karijere. Kada je Novak dosao, nije covek mogao da se pomiri sa cinjenicom da je neko bolji od njega... jedino mu odajem priznanje za strpljivost. Ali moze i kao opsednutost da se protumaci. Opsednutost da osvoji jos jedan GS, da bude prvi, da bude ovo... A evo opet se situacija ponaavlja i lice jedne na drugu... Novak u debeloj krizi, Murray meditira, Rafa povredjen... ostali su ili premladi ili prestari. I tu nastupa naravno Federer koji osvaja sve te silne trofeje koji nemaju tezinu.

jonjones

pre 6 godina

gospodin im je svima ovjasnio neka gubi koliko hoce ucinio je da ga veliki ljudi,ne samo ne vole,nego i mrze.toliko ih je ponizavao i pobedjivao da moze da jede orase do kraja zivota a vi mesari idite zamastite se pa pravac kod doce

nije bitno

pre 6 godina

Može da pokuša ali ne može da igra 5 mečeva u nedelju dana dok je samo na orasima, sušenom voću i ne znam šta... ništa kuvano ništa pečeno. Baba moja to zna.

Фрфљави

pre 6 godina

Роџер игра сјајно јер Новак игра очајно. Иначе да би газда био ту, поред Мареја и Рафе, Роџер би освајао серију 250.

goran

pre 6 godina

Bice tesno nole ne igra topi mu se samopouzdanje nije u nekoj formi da obecava federer polako ali sigurno ide ka vrhu velika buducnost zverev kirgios po mom misljenju...

anica

pre 6 godina

Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu.

nije bitno

pre 6 godina

Može da pokuša ali ne može da igra 5 mečeva u nedelju dana dok je samo na orasima, sušenom voću i ne znam šta... ništa kuvano ništa pečeno. Baba moja to zna.

anica

pre 6 godina

Federer je dosta popravio bekhend i red je bio...ali dok je Nadal imao dobar forhend nije mu mogao nista, Federer igra najlakse tenis, ima osecaj za lopticu, i to niko neosporava, ali pogledajmo H2H...tu nije nista poklonjeno, to je sport, e sad...kljucno je to sto neko izgara kaplje mu znoj sa cela, i gusi se na terenu, a neko stigne da pokrije patike peskirom da ih ne przi sunce...i tu sve pada...tu su i tih 35 god sto cisto sumnjam da ce neko od ostalih ostvariti, sto ti opet bote ne da za pravo da Novaka smatras bezvrednim, jer je.on mnogo dao tenisu, mozes da se koliko hoces nerviras, to je cinjenica.

?

pre 6 godina

@Фрфљави
Cim je Federer poceo da igra na nekih svojih 70%, Nolo i ostali ne mogu ni one turnire od 250 da osvoje. To ti je realnost, nastavi da kmecis.

Фрфљави

pre 6 godina

Роџер игра сјајно јер Новак игра очајно. Иначе да би газда био ту, поред Мареја и Рафе, Роџер би освајао серију 250.

jonjones

pre 6 godina

gospodin im je svima ovjasnio neka gubi koliko hoce ucinio je da ga veliki ljudi,ne samo ne vole,nego i mrze.toliko ih je ponizavao i pobedjivao da moze da jede orase do kraja zivota a vi mesari idite zamastite se pa pravac kod doce

mufljuz

pre 6 godina

Da. Brani. Branio tako i na AO, Indian Velsu, Mijamiju ....
Brani mnogo obzirom koliko je osvojio prosle godine ... a da li ce nesto odbraniti ... pitanje svih pitanja.

covek ne moze da se sabere...

pre 6 godina

bolje i da ne ide, nego neka se posveti porodici. tenis mu i onako nije prioritet. jedino ne znam kako to planira da uziva u tenisu kako sam kaze? samo mazohista uziva u porazima? na kraju, niko da mi ne prica kakvi smo to mi ljudi i sada ga pljujemo jer je on to sam trazio. sam je doveo do ovoga sto mu se desava da se sprdaju sa njegovom slikom navijaci na turniru u americi. i da oni koji ga vole pisu ovakve komentare. za mene on nije vise profesionalac jer se tako ne ponasa. kada promeni svoje ponasanje i kada vidim da gine na terenu pa i da izgubi ja cu to da postujem. ovako, neka se sunca i brcka na nekom ostrvu, to mu bolje lezi.

Labud

pre 6 godina

Nole Nole, 'esam ti pričo Nole moj san? Sanjam ti ja Nole da sam postaao kapetan od belu ladju Nole. Ti će da odbraniš Madrid Nole, al kad ja postaanem kapetan od tu istu ladju Nole!!

sarajevo.ba

pre 6 godina

Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu.
(anica, 29. mart 2017 23:29)

Tebi neko lupi i ti uporno to ponavljas???
Roger Federer 83.16% Novak Djokovic 82.90 % , da vjerujem tebi ili ??
Novak je SILA,zelim mu da sve pobjedjuje (osim Rogera) ,ali realno je rame uz rame sa Rafom, iza Rogera.

goran

pre 6 godina

Bice tesno nole ne igra topi mu se samopouzdanje nije u nekoj formi da obecava federer polako ali sigurno ide ka vrhu velika buducnost zverev kirgios po mom misljenju...

Labud

pre 6 godina

Čestitamo Djokoviću kupovinu luksuznog stana od nekoliko miliona evra, obzirom da je pre izvesnog vremena iz fondacije donirao "čitavih" par desetina hiljada jednoj školi. Kada na sve to dodamo porez koji još uvek nije platio verujemo da je od tog novca priuštio dnevni salon i garažu. Jedan je Novak Djoković.

Небојша

pre 6 godina

Ви се препуцавајте колико хоћете, ја само знам да ме је Новак својим играма а и понашањем у задњих скоро годину дана, много разочарао...

Duck Dodgers

pre 6 godina

Anica sasvim dovoljno poznaje tenis i pravila, covek za celu karijeru nema MC i Rim...nije mu zapinjalo, pozdravljam, pusti ti to pre deset godina, daj ga malo po novoj eri. Branim Novaka, i iznosim cinjenice...nista lazno...pricam o periodu od kad su Nole i Rafa stasali, a jos kad bi uzeli u obzir to sto je 6 god stariji Rodja, i nije se usrecio na sljaci. Od sve trojice najlosiji. Vece bruke od njegove na RG nema, pojeo krompir. Cao.
(anica, 30. mart 2017 13:21)
Anica ko Vučić kad joj ne odgovara kako teče razgovor, postavlja pitanje na pitanje i menja temu... Sad je malo i šest mastersa na šljaci, trebao je 16 da osvoji, Đoković je sam za sebe odličan igrač i ne treba mu unižavanje rezultata njegovih rivala da bi to bio... Federer jeste najveći, i to treba poštovati... čovek koji poštuje tuđe poštovaće više i svoje, onaj koji tuđe ne poštuje taj ne može poštovati ni samog sebe.

Milka

pre 6 godina

@Anica
Moj poslednji komentar jer stvarno neću da se spuštam na tvoj nivo ignoranta i da gubim dragoceno vreme na tebe. Šta, kao ne važi šta je bilo pre 10 godina... pa naravno kada nisi ni znala šta je tenis! Za tebe počinje od 2011?!

Prvo tvrdiš, nekoliko puta, da Federer nikada nije osvojio M 1000 na šljaci, a kada se dokaže da si neznalica, skrećeš temu na RG 2008... jeftina zamena teza! Te 2008. godine Federer je imao mononukleozu, a što se tiče bagela ili krompira Federer je najviše nahranio big 4. Postoje podaci i o trome. Čak i Nadala na šljaci i Djokovića u Sinsinatiju 2012 ... ali to uopšte nije bitno!

I ne mora da osvoji ni Rim ni Montekarlo. Niti Novak Sinsinati!
Bio je u finalima i kada se igralo u 5 dobijenih setova.

Kažeš "...nije mu zapinjalo" kakav sofisticiran rečnik.....wow

Zar nije Federer taj koji je zaustavio Novaka 2011 godine u polufinalu RG? To si zaboravila. Sjajan je igrač i na šljaci!
I ima 18 GS!!!!

ATP: "Along with Novak Djokovic, Federer is the only player to win eight different Masters 1000 events. Federer has won seven of the
current nine, and won Hamburg four times when it was a Masters 1000."

PS: za B92- hvala na strpljenju i razumevanju, pozdrav :)))

Klobucilo

pre 6 godina

Genijalno kako Djokisti "pravdaju" Federerovu fantasticnu igru i dominaciju nekim toboznjim namestanjem i naredjivanjem svim teniserima da moraju da gube; Ej, svi da gube.
OK, Djokisti, ako vam je tako lakse, neka vam bude, ali kako vam je to uvljacenje Djoki tako nuzno da pristajete i da ispadate majmuni pred svima, e to mi nije jasno.

Milka

pre 6 godina

@ Anica

Ponekad kada dođem na ovaj forum da pročitam neki suvisli komentar, što se retko nađe, iznova me fascinira ne poznavanje tenisa, količina kvazi činjenica i upornih lažnih tvrdnji! Sa kakvom lakoćom tvrdiš i ponavljaš da Federer nije osvojio ni jedan masters na šljaci je prosto tužno koliko i smešno. Prestani da se blamiraš. Pre nego što ubuduće napišeš nešto proveri činjenice!

Za tvoju edukaciju: Federer je osvojio 6 M 1000 na šljaci, 4 u Hamburgu (koji je izgubio status pre nekoliko godina i sada je turnir 500) gde je 2007. godine tukao u finalu Nadala sa 2-6, 6-2 6-0. U Madridu na crvenoj šljaci 2009. godine je u fiinalu takođe pobedio Nadala u 2 seta, a 2012 je osvojio Madrid na plavoj šljaci. Igrao je 5 finala RG osvojio 1.

Postoje informacije i na ATP stranici. Znaš Anice ima nas koji pratimo i volimo tenis još od vremena Borga ali ne provodimo dane na forumima, tako da tvoje "činjenice" kod nas ne prolaze.

Što se tiče Đokovića, mislim da će se vratiti ali neće više biti dominantan kao što je bio. I to ne zbog porodice!

PS: Za B92- Nadam se da čete mi objaviti komentar, hvala.

Milan_PT

pre 6 godina

Nekada sam dolazio na komentare (ne samo sportske, već na sve vrste vesti) da bih bio u prilici da pročitam interesantna zapažanja i razmišljanja ljudi koji sa drugačijih pozicija i na drugačiji način gledaju na tu vest. To mi je pomagalo da stvorim što realniji odnos prema toj vesti, koja je često štura ili novinarski "obojena".
A sad? Sad je jako teško natrčati na kvalitetan komentar. Sve češće se javljaju za reč osobe sa žestokim frustracijama, kojima ništa nije sveto (čak i na izjave saučešća na vesti smrti oni udaraju minuse) i u sve se savršeno razumeju: od gradnje mostova do Novakove ishrane, a na svaki drugačiji stav odmah počinju da vređaju. Naravno, prilikom svake te posete iskoriste priliku da sebi udare +, a svojim oponentima -.
Takođe, izuzetno je loše što Administracija B92, iako je navela da joj je to jedan od kriterijuma, objavljuje komentare koji su izuzetno nepismeni. 20% ne koristi velika slova uopšte, nakon zareza i tačke nema praznog prostora, već odmah počinje nova reč ili rečenica, kad neko pokuša da pravilno kaže ime nekog sportiste, ospe se paljba na njega ("oduvek je bio ovako, a sad si ti pametan ..."), itd...
Generalno, kvalitet je neverovatno opao zadnjih 10-ak godina. A tome smo svi mi krivi...

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Nije to bote Federer pa da na brzoj podlozi moze sta oces a na sljaci ne, ako izuzmemo RG koji je Nole osvojio zasluzeno, ako nista drugo pobedio je Nadala tamo, ovom drugom Soderlingova slika iznad kreveta i tragikomicna karijera na sljaci..sa sve plavom sljakom Madrida. Mozda ce ove godine po prvi put u karijeri da uzme masters na sljaci, a bote?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anica, 30. mart 2017 00:26)
Федерер је одличан играч чак и на шљаци, човек има 4 финала РГ-а и један освојен, 6 освојених мастерс титула на шљаци, и десет финала, а пола од овога је играо када се играло у три добијена сета у финалима турнира које данас зовемо мастерси, али нико није ни прићи Надалу он је нешто непоновљиво на шљаци, Томас Мустер је био одличан на шљаци, од ових који су ту ближи временски, али ниједан није био као Надал... не бих о теоријама у каквој је форми био Надал тада и у каквој је био на РГ-у који је овојио Ноле, јер сваки ГС је заслужен, ко год победи седам противника у игри на три добијена сета заслужује сваку похвалу... занимљиво је да је и Нолету и Федереру то био ГС који им је измицао годинама, каква ли је то била психолошка борба, сумње, падови, разочарења и на крају успех, то је стварно био подвиг... И ја сматрам да је мало значајнији Новаков јер је у том тренутку био човек који држи све четири најзначајније титуле... одмах је ту и федереров РГ јер се изједначио са Сампрасом.

Simon

pre 6 godina

Da li su za objavljivanje komentari kakve ovde čitam? Oni nisu ni zapažanja ni mišljenje ni zezanje, ni sloboda govora... ovo je jasno da ima svoj cilj. Klasično pljuvanje ko zna kojih bitangi po Novaku gde god se pojavi da bi se ljudima ogadio najbolji srpski sportista svih vremena. Trebalo bi da vas je sramota stvarno, od Novaka pre sih a i od normalnog sveta koji ovo može da pročita. Fuj.

Darko Nikolic

pre 6 godina

Morace bas da se potrudi da povrati motivaciju.Nekako je i ljudski da se zasiti tenisa ali da tako mirno bez trzavica pozove i preda Mareju prvo mesto,uz reci da tenis nije sve u zivotu.Federer ne bi to rekao ni za sta na svetu.Valjda ce nas Nole naci motive ipak.

Tutankamon

pre 6 godina

"Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu."

Koji si to turniri niže kategorije ako je on igrač koji je dugo godina igrao samo minimum turnira tj. one koje je morao i rijetke male. Konkretno, samo gdje su mu dobro plaćali da dođe ili pripremne za drugu podlogu.

Јабучило

pre 6 godina

Kako ce Novaku biti gotivno sledece godine,rapsodija,svuda ce da brani prvo kolo!
(kaligula, 30. mart 2017 07:37)

Кад би то била тактика, разумео бих. Нажалост, само је немоћ.

Bojan

pre 6 godina

(veprinec Miroslava, 30. mart 2017 14:49)
koji je to zreb namesten za Federera

evo, ovaj IW i AO je imao ubedljivo najtezi od svih clanova velike cetvorke.

Bojan

pre 6 godina

@anica
smesna je tvrdnja da se Federer naosvajao nekakvih turnircica, pre svega zbog 18 slemova i 6 zavrsnih mastersa
Nole ima pet obicnoh mastersa vise, ali uzmi u obzir da u prvoj polovini Fedove karijere, koji je zahvatio period njegove dominacije, ATP tour nije bio ovako organizovan sa obaveznim turnirima i da se raspored pravio drugacije. a cak i danas atp dubai ima jace ucesnike od recimo neobaveznog mastersa u monte karlu.
pored toga fed se recimo naosvajao bazela i halea, koji su u nekom trenutku u njegovoj karijeri bili atp 250, a kasnije su podignuti na 500, a nema razlike u kvalitetu turnira.
sto se tice najboljeg postotka pobeda, nije presudan podatak, ako Nole nastavi da igra sa ovom povredom taj procenat ce samo da pada, kao sto je padao Federeru 2013. i prosle godine. nerealno je ocekivati da sa 35 godina imas isti procenat pobeda kao sa 25. i sad da te pitam ako si uspeo da uzmes 5 titula sa 35 sa losijim procentom pobeda da li to znaci da si losiji od onog koji cuva taj procenat sedeci u penziji?

Frfljavi

pre 6 godina

@? Tako je, Federer je poceo da igra na svojih 70 posto koji su dovoljni za ostalu boraniju. Dok ni 110 posto nisu bili dovoljni da bi se pobedio Novak, kada je Novak bio na 90 ili mozda cak i manje procenata. Da kmecim? Ne, zasto bih. Vidim da ti je moj komentar parao usi. Ne prepucavam se sa besmislenim komentarima ciji su vlasnici frustrirani svakodnevnicom, a da toga nisu ni svesni. Koliko taj covek ima srece pa to je strasno. Naosvajao se silnih turnira kada je konkurencija bila veoma, veoma krhka. Mlada ili u zalasku karijere. Kada je Novak dosao, nije covek mogao da se pomiri sa cinjenicom da je neko bolji od njega... jedino mu odajem priznanje za strpljivost. Ali moze i kao opsednutost da se protumaci. Opsednutost da osvoji jos jedan GS, da bude prvi, da bude ovo... A evo opet se situacija ponaavlja i lice jedne na drugu... Novak u debeloj krizi, Murray meditira, Rafa povredjen... ostali su ili premladi ili prestari. I tu nastupa naravno Federer koji osvaja sve te silne trofeje koji nemaju tezinu.

dakiliz

pre 6 godina

Da, fedex je osvojio 6 M1000 4 u Hamburgu znaci kad je Rafa polagao malu maturu a Nole se krio od NATO bombi.Znaci osvojio je od poslednjih 30 mastersa na sljaci cela 2 i to jedan na eksperimentalnoj plavoj sljaci na kojoj se samo tad jednom i odigralo i drugi put na istom turniru kada su Rafa i Nole odigrali u polufinalu i do dan danas zvanicno najduzi mec u istoriji tenisa na 2 dobijena seta.

@

pre 6 godina

@dakiliz
Pa Nolo je osvojio sve svoje masterse kada je Rafa bio povredjen, odmah posto je izasao od lekara, a Federer kao starac dolazio na te turnire. Nije Nolo nikada osvojio masters na sljaci dok je Rafa bio zdrav. Lako je bilo posle, kada je Rafa bio povredjen.

anica

pre 6 godina

Nije to bote Federer pa da na brzoj podlozi moze sta oces a na sljaci ne, ako izuzmemo RG koji je Nole osvojio zasluzeno, ako nista drugo pobedio je Nadala tamo, ovom drugom Soderlingova slika iznad kreveta i tragikomicna karijera na sljaci..sa sve plavom sljakom Madrida. Mozda ce ove godine po prvi put u karijeri da uzme masters na sljaci, a bote?

anica

pre 6 godina

Novak je stao i to je Rodji dalo vetar u ledja, mnogo ga je Nole mucio zadnjih godina, Rodja da zahvali Novakovoj zeni i drvecu inace bi i dalje pustene brade sedeo na pogresnoj stolici. Novak je kad je sav svoj kvalitetniji teniser, ali jedan mali pogresan korak i odose kola nizbrdo, nazalost Nole je pao, zelim mu da ustane i da postavi sve na svoje mesto opet...nadam se da moze vreme ce pokazati. Federer se spremao polovinom prosle godine i vidi se da se odlicno spremio...da je Rodja 87 godiste..cisto sumnjam da bi sta mogao pored Nadala i Novaka bez obzira sto je talentovaniji igrac.

Mikii

pre 6 godina

Pa nije Madrid 3. Masters sezone, nego Monte Karlo. Monte Karlo, Madrid, Rim...(NS#1, 29. mart 2017)

Turnir u Monte Karlu vise nema status mastersa. Za to bi ipak trebalo pratiti tenis malo vise, a ne biti klasican Djokovicev bot.

Bojan

pre 6 godina

Treći Masters u sezoni je Monte Karlo (Rolex Masters), iako se za potrebe limita maksimalnog broja turnira tretira kao da pripada grupi od 500.

veprinec Miroslava

pre 6 godina

(Milka, 30. mart 2017 14:29)

# Link komentara Jeste,jeste,uvijek je bio bolestan kad su ga peglali,kao i prošle godine na AO,tako i prioriteti,kad ne dobija,kao fol nije zainteresovan,a kad dobija ima strašnu želju
p.s šteluju mu žrebove i rezultate,ne treba dalje ov DK po stare dane i RG kad je osvojio,a sledeće godine stigla naplata na istom RG,ali šta ćeš,viša sila,milije mi ga je vidjet onako namrgođenog i nervoznog kad mora da pruži ruku boljem,a pojede se unutra...

Posmatrac

pre 6 godina

Zanimljivo jedan podatak a to da su ujednaceni vodeca cetvorka po broju titula na sljaci u Madridu. Nada(4) Rodzer(3) Novak i Marej po (2) titule.

Saša

pre 6 godina

@ Labud, mene baš stvarno čudi da kapacitet kao što si ti nije uspeo da zaradi neke tolike milione. Takva pamet, takva moć zapažanja... razmisli o berzi, mislim da bi se potpuno profesionalno ostvario na Wall Street. Labude.

milutin

pre 6 godina

Osvojiće RF Madrid. Sad se igra Miami. Osvojiće i Miami. I svaki sledeći, dok ne dođe do broja jedan.
Najviše odgovara rukovodstvu ATP, donosi najviše love od sponzora, ulaznica i TV prava na prenos. Još samo da finale igraju RF i RN. Stasali, štaćeš. Nemora Nole da se muči, a ni Mari, i njega su privremeno, za nedaj bože, držali na br.1, sad rekli, bilo je dosta što smo učinili za tebe....

Dragan

pre 6 godina

Sta god da uradi bice velikan tenisa i sporta. Ali mi se cini da Verdasco i Dimitrov na primer imaju lepsi zivot i srecniji su. Zaradili dovoljno para da ne brinu, a zezaju se i provode dok su mladi. Ne moze sa trideset i nesto da se zezas kao sa dvadeset i nesto.
Tuga je kada neko zrtvuje mladost kao i Nole a ne postigne nista znacajno. (Berdih?)

Nemanja

pre 6 godina

NS#1

Monte Carlo je jedini neobavezni Masters. Može se preskočiti bez posljedica, tj. "ne računa se", da tako kažem.

"Monte Carlo became the only ATP World Tour Masters 1000 tournament not to have a mandatory player commitment. Most of the top players still elect to play the event despite this status."

RF

pre 6 godina

Bilo bi top da njih cetvorica budu u 1/2 madrida da jos jednom uzivamo u tenisu. Posto je sljaka s obzirom na godine RF bi imao najmanje sasne , ova trojica bi bila egal medjusobno ali nije ni bitno to, bitno je da bi bio super tenis.

mile

pre 6 godina

Ima sve, najbolje da napusti tenis i zivi svoim zivotom ,onako kako misli daje najbolje.problemi koji su ga okupirali su samo njegovi, sagledavsi sve ,on vise nije za tenis. Nek se bavi necim drugim. Noletu na svemu lepome sta sam doziveo veseleci se njegovim pobedama.

anica

pre 6 godina

(Milka, 30. mart 2017 12:25)
Anica sasvim dovoljno poznaje tenis i pravila, covek za celu karijeru nema MC i Rim...nije mu zapinjalo, pozdravljam, pusti ti to pre deset godina, daj ga malo po novoj eri. Branim Novaka, i iznosim cinjenice...nista lazno...pricam o periodu od kad su Nole i Rafa stasali, a jos kad bi uzeli u obzir to sto je 6 god stariji Rodja, i nije se usrecio na sljaci. Od sve trojice najlosiji. Vece bruke od njegove na RG nema, pojeo krompir. Cao.

?

pre 6 godina

@Фрфљави
Cim je Federer poceo da igra na nekih svojih 70%, Nolo i ostali ne mogu ni one turnire od 250 da osvoje. To ti je realnost, nastavi da kmecis.

anica

pre 6 godina

Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu.

Фрфљави

pre 6 godina

Роџер игра сјајно јер Новак игра очајно. Иначе да би газда био ту, поред Мареја и Рафе, Роџер би освајао серију 250.

jonjones

pre 6 godina

gospodin im je svima ovjasnio neka gubi koliko hoce ucinio je da ga veliki ljudi,ne samo ne vole,nego i mrze.toliko ih je ponizavao i pobedjivao da moze da jede orase do kraja zivota a vi mesari idite zamastite se pa pravac kod doce

nije bitno

pre 6 godina

Može da pokuša ali ne može da igra 5 mečeva u nedelju dana dok je samo na orasima, sušenom voću i ne znam šta... ništa kuvano ništa pečeno. Baba moja to zna.

Labud

pre 6 godina

Nole Nole, 'esam ti pričo Nole moj san? Sanjam ti ja Nole da sam postaao kapetan od belu ladju Nole. Ti će da odbraniš Madrid Nole, al kad ja postaanem kapetan od tu istu ladju Nole!!

Labud

pre 6 godina

Čestitamo Djokoviću kupovinu luksuznog stana od nekoliko miliona evra, obzirom da je pre izvesnog vremena iz fondacije donirao "čitavih" par desetina hiljada jednoj školi. Kada na sve to dodamo porez koji još uvek nije platio verujemo da je od tog novca priuštio dnevni salon i garažu. Jedan je Novak Djoković.

Mikii

pre 6 godina

Pa nije Madrid 3. Masters sezone, nego Monte Karlo. Monte Karlo, Madrid, Rim...(NS#1, 29. mart 2017)

Turnir u Monte Karlu vise nema status mastersa. Za to bi ipak trebalo pratiti tenis malo vise, a ne biti klasican Djokovicev bot.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu.
(anica, 29. mart 2017 23:29)

Tebi neko lupi i ti uporno to ponavljas???
Roger Federer 83.16% Novak Djokovic 82.90 % , da vjerujem tebi ili ??
Novak je SILA,zelim mu da sve pobjedjuje (osim Rogera) ,ali realno je rame uz rame sa Rafom, iza Rogera.

Frfljavi

pre 6 godina

@? Tako je, Federer je poceo da igra na svojih 70 posto koji su dovoljni za ostalu boraniju. Dok ni 110 posto nisu bili dovoljni da bi se pobedio Novak, kada je Novak bio na 90 ili mozda cak i manje procenata. Da kmecim? Ne, zasto bih. Vidim da ti je moj komentar parao usi. Ne prepucavam se sa besmislenim komentarima ciji su vlasnici frustrirani svakodnevnicom, a da toga nisu ni svesni. Koliko taj covek ima srece pa to je strasno. Naosvajao se silnih turnira kada je konkurencija bila veoma, veoma krhka. Mlada ili u zalasku karijere. Kada je Novak dosao, nije covek mogao da se pomiri sa cinjenicom da je neko bolji od njega... jedino mu odajem priznanje za strpljivost. Ali moze i kao opsednutost da se protumaci. Opsednutost da osvoji jos jedan GS, da bude prvi, da bude ovo... A evo opet se situacija ponaavlja i lice jedne na drugu... Novak u debeloj krizi, Murray meditira, Rafa povredjen... ostali su ili premladi ili prestari. I tu nastupa naravno Federer koji osvaja sve te silne trofeje koji nemaju tezinu.

@

pre 6 godina

@dakiliz
Pa Nolo je osvojio sve svoje masterse kada je Rafa bio povredjen, odmah posto je izasao od lekara, a Federer kao starac dolazio na te turnire. Nije Nolo nikada osvojio masters na sljaci dok je Rafa bio zdrav. Lako je bilo posle, kada je Rafa bio povredjen.

anica

pre 6 godina

(Milka, 30. mart 2017 12:25)
Anica sasvim dovoljno poznaje tenis i pravila, covek za celu karijeru nema MC i Rim...nije mu zapinjalo, pozdravljam, pusti ti to pre deset godina, daj ga malo po novoj eri. Branim Novaka, i iznosim cinjenice...nista lazno...pricam o periodu od kad su Nole i Rafa stasali, a jos kad bi uzeli u obzir to sto je 6 god stariji Rodja, i nije se usrecio na sljaci. Od sve trojice najlosiji. Vece bruke od njegove na RG nema, pojeo krompir. Cao.

milutin

pre 6 godina

Osvojiće RF Madrid. Sad se igra Miami. Osvojiće i Miami. I svaki sledeći, dok ne dođe do broja jedan.
Najviše odgovara rukovodstvu ATP, donosi najviše love od sponzora, ulaznica i TV prava na prenos. Još samo da finale igraju RF i RN. Stasali, štaćeš. Nemora Nole da se muči, a ni Mari, i njega su privremeno, za nedaj bože, držali na br.1, sad rekli, bilo je dosta što smo učinili za tebe....

anica

pre 6 godina

Federer je dosta popravio bekhend i red je bio...ali dok je Nadal imao dobar forhend nije mu mogao nista, Federer igra najlakse tenis, ima osecaj za lopticu, i to niko neosporava, ali pogledajmo H2H...tu nije nista poklonjeno, to je sport, e sad...kljucno je to sto neko izgara kaplje mu znoj sa cela, i gusi se na terenu, a neko stigne da pokrije patike peskirom da ih ne przi sunce...i tu sve pada...tu su i tih 35 god sto cisto sumnjam da ce neko od ostalih ostvariti, sto ti opet bote ne da za pravo da Novaka smatras bezvrednim, jer je.on mnogo dao tenisu, mozes da se koliko hoces nerviras, to je cinjenica.

anica

pre 6 godina

Nije to bote Federer pa da na brzoj podlozi moze sta oces a na sljaci ne, ako izuzmemo RG koji je Nole osvojio zasluzeno, ako nista drugo pobedio je Nadala tamo, ovom drugom Soderlingova slika iznad kreveta i tragikomicna karijera na sljaci..sa sve plavom sljakom Madrida. Mozda ce ove godine po prvi put u karijeri da uzme masters na sljaci, a bote?

anica

pre 6 godina

Novak je stao i to je Rodji dalo vetar u ledja, mnogo ga je Nole mucio zadnjih godina, Rodja da zahvali Novakovoj zeni i drvecu inace bi i dalje pustene brade sedeo na pogresnoj stolici. Novak je kad je sav svoj kvalitetniji teniser, ali jedan mali pogresan korak i odose kola nizbrdo, nazalost Nole je pao, zelim mu da ustane i da postavi sve na svoje mesto opet...nadam se da moze vreme ce pokazati. Federer se spremao polovinom prosle godine i vidi se da se odlicno spremio...da je Rodja 87 godiste..cisto sumnjam da bi sta mogao pored Nadala i Novaka bez obzira sto je talentovaniji igrac.

veprinec Miroslava

pre 6 godina

(Milka, 30. mart 2017 14:29)

# Link komentara Jeste,jeste,uvijek je bio bolestan kad su ga peglali,kao i prošle godine na AO,tako i prioriteti,kad ne dobija,kao fol nije zainteresovan,a kad dobija ima strašnu želju
p.s šteluju mu žrebove i rezultate,ne treba dalje ov DK po stare dane i RG kad je osvojio,a sledeće godine stigla naplata na istom RG,ali šta ćeš,viša sila,milije mi ga je vidjet onako namrgođenog i nervoznog kad mora da pruži ruku boljem,a pojede se unutra...

Milka

pre 6 godina

@Anica
Moj poslednji komentar jer stvarno neću da se spuštam na tvoj nivo ignoranta i da gubim dragoceno vreme na tebe. Šta, kao ne važi šta je bilo pre 10 godina... pa naravno kada nisi ni znala šta je tenis! Za tebe počinje od 2011?!

Prvo tvrdiš, nekoliko puta, da Federer nikada nije osvojio M 1000 na šljaci, a kada se dokaže da si neznalica, skrećeš temu na RG 2008... jeftina zamena teza! Te 2008. godine Federer je imao mononukleozu, a što se tiče bagela ili krompira Federer je najviše nahranio big 4. Postoje podaci i o trome. Čak i Nadala na šljaci i Djokovića u Sinsinatiju 2012 ... ali to uopšte nije bitno!

I ne mora da osvoji ni Rim ni Montekarlo. Niti Novak Sinsinati!
Bio je u finalima i kada se igralo u 5 dobijenih setova.

Kažeš "...nije mu zapinjalo" kakav sofisticiran rečnik.....wow

Zar nije Federer taj koji je zaustavio Novaka 2011 godine u polufinalu RG? To si zaboravila. Sjajan je igrač i na šljaci!
I ima 18 GS!!!!

ATP: "Along with Novak Djokovic, Federer is the only player to win eight different Masters 1000 events. Federer has won seven of the
current nine, and won Hamburg four times when it was a Masters 1000."

PS: za B92- hvala na strpljenju i razumevanju, pozdrav :)))

Tutankamon

pre 6 godina

"Taj isti Federer je jurio turnire nize kategorije dok je Novak skupljao masterse i slemove, to si zaboravio...odakle mu inace 90 titula...Novak ima najbolji procenat pobeda na Atp turu, sta to govori, da nije sve u kvantitetu."

Koji si to turniri niže kategorije ako je on igrač koji je dugo godina igrao samo minimum turnira tj. one koje je morao i rijetke male. Konkretno, samo gdje su mu dobro plaćali da dođe ili pripremne za drugu podlogu.

Simon

pre 6 godina

Da li su za objavljivanje komentari kakve ovde čitam? Oni nisu ni zapažanja ni mišljenje ni zezanje, ni sloboda govora... ovo je jasno da ima svoj cilj. Klasično pljuvanje ko zna kojih bitangi po Novaku gde god se pojavi da bi se ljudima ogadio najbolji srpski sportista svih vremena. Trebalo bi da vas je sramota stvarno, od Novaka pre sih a i od normalnog sveta koji ovo može da pročita. Fuj.

Dragan

pre 6 godina

Sta god da uradi bice velikan tenisa i sporta. Ali mi se cini da Verdasco i Dimitrov na primer imaju lepsi zivot i srecniji su. Zaradili dovoljno para da ne brinu, a zezaju se i provode dok su mladi. Ne moze sa trideset i nesto da se zezas kao sa dvadeset i nesto.
Tuga je kada neko zrtvuje mladost kao i Nole a ne postigne nista znacajno. (Berdih?)

covek ne moze da se sabere...

pre 6 godina

bolje i da ne ide, nego neka se posveti porodici. tenis mu i onako nije prioritet. jedino ne znam kako to planira da uziva u tenisu kako sam kaze? samo mazohista uziva u porazima? na kraju, niko da mi ne prica kakvi smo to mi ljudi i sada ga pljujemo jer je on to sam trazio. sam je doveo do ovoga sto mu se desava da se sprdaju sa njegovom slikom navijaci na turniru u americi. i da oni koji ga vole pisu ovakve komentare. za mene on nije vise profesionalac jer se tako ne ponasa. kada promeni svoje ponasanje i kada vidim da gine na terenu pa i da izgubi ja cu to da postujem. ovako, neka se sunca i brcka na nekom ostrvu, to mu bolje lezi.

Klobucilo

pre 6 godina

Genijalno kako Djokisti "pravdaju" Federerovu fantasticnu igru i dominaciju nekim toboznjim namestanjem i naredjivanjem svim teniserima da moraju da gube; Ej, svi da gube.
OK, Djokisti, ako vam je tako lakse, neka vam bude, ali kako vam je to uvljacenje Djoki tako nuzno da pristajete i da ispadate majmuni pred svima, e to mi nije jasno.

Saša

pre 6 godina

@ Labud, mene baš stvarno čudi da kapacitet kao što si ti nije uspeo da zaradi neke tolike milione. Takva pamet, takva moć zapažanja... razmisli o berzi, mislim da bi se potpuno profesionalno ostvario na Wall Street. Labude.

dakiliz

pre 6 godina

Da, fedex je osvojio 6 M1000 4 u Hamburgu znaci kad je Rafa polagao malu maturu a Nole se krio od NATO bombi.Znaci osvojio je od poslednjih 30 mastersa na sljaci cela 2 i to jedan na eksperimentalnoj plavoj sljaci na kojoj se samo tad jednom i odigralo i drugi put na istom turniru kada su Rafa i Nole odigrali u polufinalu i do dan danas zvanicno najduzi mec u istoriji tenisa na 2 dobijena seta.

goran

pre 6 godina

Bice tesno nole ne igra topi mu se samopouzdanje nije u nekoj formi da obecava federer polako ali sigurno ide ka vrhu velika buducnost zverev kirgios po mom misljenju...

mufljuz

pre 6 godina

Da. Brani. Branio tako i na AO, Indian Velsu, Mijamiju ....
Brani mnogo obzirom koliko je osvojio prosle godine ... a da li ce nesto odbraniti ... pitanje svih pitanja.

Darko Nikolic

pre 6 godina

Morace bas da se potrudi da povrati motivaciju.Nekako je i ljudski da se zasiti tenisa ali da tako mirno bez trzavica pozove i preda Mareju prvo mesto,uz reci da tenis nije sve u zivotu.Federer ne bi to rekao ni za sta na svetu.Valjda ce nas Nole naci motive ipak.

Небојша

pre 6 godina

Ви се препуцавајте колико хоћете, ја само знам да ме је Новак својим играма а и понашањем у задњих скоро годину дана, много разочарао...

Bojan

pre 6 godina

@anica
smesna je tvrdnja da se Federer naosvajao nekakvih turnircica, pre svega zbog 18 slemova i 6 zavrsnih mastersa
Nole ima pet obicnoh mastersa vise, ali uzmi u obzir da u prvoj polovini Fedove karijere, koji je zahvatio period njegove dominacije, ATP tour nije bio ovako organizovan sa obaveznim turnirima i da se raspored pravio drugacije. a cak i danas atp dubai ima jace ucesnike od recimo neobaveznog mastersa u monte karlu.
pored toga fed se recimo naosvajao bazela i halea, koji su u nekom trenutku u njegovoj karijeri bili atp 250, a kasnije su podignuti na 500, a nema razlike u kvalitetu turnira.
sto se tice najboljeg postotka pobeda, nije presudan podatak, ako Nole nastavi da igra sa ovom povredom taj procenat ce samo da pada, kao sto je padao Federeru 2013. i prosle godine. nerealno je ocekivati da sa 35 godina imas isti procenat pobeda kao sa 25. i sad da te pitam ako si uspeo da uzmes 5 titula sa 35 sa losijim procentom pobeda da li to znaci da si losiji od onog koji cuva taj procenat sedeci u penziji?

mile

pre 6 godina

Ima sve, najbolje da napusti tenis i zivi svoim zivotom ,onako kako misli daje najbolje.problemi koji su ga okupirali su samo njegovi, sagledavsi sve ,on vise nije za tenis. Nek se bavi necim drugim. Noletu na svemu lepome sta sam doziveo veseleci se njegovim pobedama.

Bojan

pre 6 godina

(veprinec Miroslava, 30. mart 2017 14:49)
koji je to zreb namesten za Federera

evo, ovaj IW i AO je imao ubedljivo najtezi od svih clanova velike cetvorke.

RF

pre 6 godina

Bilo bi top da njih cetvorica budu u 1/2 madrida da jos jednom uzivamo u tenisu. Posto je sljaka s obzirom na godine RF bi imao najmanje sasne , ova trojica bi bila egal medjusobno ali nije ni bitno to, bitno je da bi bio super tenis.

Milka

pre 6 godina

@ Anica

Ponekad kada dođem na ovaj forum da pročitam neki suvisli komentar, što se retko nađe, iznova me fascinira ne poznavanje tenisa, količina kvazi činjenica i upornih lažnih tvrdnji! Sa kakvom lakoćom tvrdiš i ponavljaš da Federer nije osvojio ni jedan masters na šljaci je prosto tužno koliko i smešno. Prestani da se blamiraš. Pre nego što ubuduće napišeš nešto proveri činjenice!

Za tvoju edukaciju: Federer je osvojio 6 M 1000 na šljaci, 4 u Hamburgu (koji je izgubio status pre nekoliko godina i sada je turnir 500) gde je 2007. godine tukao u finalu Nadala sa 2-6, 6-2 6-0. U Madridu na crvenoj šljaci 2009. godine je u fiinalu takođe pobedio Nadala u 2 seta, a 2012 je osvojio Madrid na plavoj šljaci. Igrao je 5 finala RG osvojio 1.

Postoje informacije i na ATP stranici. Znaš Anice ima nas koji pratimo i volimo tenis još od vremena Borga ali ne provodimo dane na forumima, tako da tvoje "činjenice" kod nas ne prolaze.

Što se tiče Đokovića, mislim da će se vratiti ali neće više biti dominantan kao što je bio. I to ne zbog porodice!

PS: Za B92- Nadam se da čete mi objaviti komentar, hvala.

Milan_PT

pre 6 godina

Nekada sam dolazio na komentare (ne samo sportske, već na sve vrste vesti) da bih bio u prilici da pročitam interesantna zapažanja i razmišljanja ljudi koji sa drugačijih pozicija i na drugačiji način gledaju na tu vest. To mi je pomagalo da stvorim što realniji odnos prema toj vesti, koja je često štura ili novinarski "obojena".
A sad? Sad je jako teško natrčati na kvalitetan komentar. Sve češće se javljaju za reč osobe sa žestokim frustracijama, kojima ništa nije sveto (čak i na izjave saučešća na vesti smrti oni udaraju minuse) i u sve se savršeno razumeju: od gradnje mostova do Novakove ishrane, a na svaki drugačiji stav odmah počinju da vređaju. Naravno, prilikom svake te posete iskoriste priliku da sebi udare +, a svojim oponentima -.
Takođe, izuzetno je loše što Administracija B92, iako je navela da joj je to jedan od kriterijuma, objavljuje komentare koji su izuzetno nepismeni. 20% ne koristi velika slova uopšte, nakon zareza i tačke nema praznog prostora, već odmah počinje nova reč ili rečenica, kad neko pokuša da pravilno kaže ime nekog sportiste, ospe se paljba na njega ("oduvek je bio ovako, a sad si ti pametan ..."), itd...
Generalno, kvalitet je neverovatno opao zadnjih 10-ak godina. A tome smo svi mi krivi...

Duck Dodgers

pre 6 godina

Anica sasvim dovoljno poznaje tenis i pravila, covek za celu karijeru nema MC i Rim...nije mu zapinjalo, pozdravljam, pusti ti to pre deset godina, daj ga malo po novoj eri. Branim Novaka, i iznosim cinjenice...nista lazno...pricam o periodu od kad su Nole i Rafa stasali, a jos kad bi uzeli u obzir to sto je 6 god stariji Rodja, i nije se usrecio na sljaci. Od sve trojice najlosiji. Vece bruke od njegove na RG nema, pojeo krompir. Cao.
(anica, 30. mart 2017 13:21)
Anica ko Vučić kad joj ne odgovara kako teče razgovor, postavlja pitanje na pitanje i menja temu... Sad je malo i šest mastersa na šljaci, trebao je 16 da osvoji, Đoković je sam za sebe odličan igrač i ne treba mu unižavanje rezultata njegovih rivala da bi to bio... Federer jeste najveći, i to treba poštovati... čovek koji poštuje tuđe poštovaće više i svoje, onaj koji tuđe ne poštuje taj ne može poštovati ni samog sebe.

СрбинсонКрусо

pre 6 godina

Nije to bote Federer pa da na brzoj podlozi moze sta oces a na sljaci ne, ako izuzmemo RG koji je Nole osvojio zasluzeno, ako nista drugo pobedio je Nadala tamo, ovom drugom Soderlingova slika iznad kreveta i tragikomicna karijera na sljaci..sa sve plavom sljakom Madrida. Mozda ce ove godine po prvi put u karijeri da uzme masters na sljaci, a bote?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anica, 30. mart 2017 00:26)
Федерер је одличан играч чак и на шљаци, човек има 4 финала РГ-а и један освојен, 6 освојених мастерс титула на шљаци, и десет финала, а пола од овога је играо када се играло у три добијена сета у финалима турнира које данас зовемо мастерси, али нико није ни прићи Надалу он је нешто непоновљиво на шљаци, Томас Мустер је био одличан на шљаци, од ових који су ту ближи временски, али ниједан није био као Надал... не бих о теоријама у каквој је форми био Надал тада и у каквој је био на РГ-у који је овојио Ноле, јер сваки ГС је заслужен, ко год победи седам противника у игри на три добијена сета заслужује сваку похвалу... занимљиво је да је и Нолету и Федереру то био ГС који им је измицао годинама, каква ли је то била психолошка борба, сумње, падови, разочарења и на крају успех, то је стварно био подвиг... И ја сматрам да је мало значајнији Новаков јер је у том тренутку био човек који држи све четири најзначајније титуле... одмах је ту и федереров РГ јер се изједначио са Сампрасом.

Posmatrac

pre 6 godina

Zanimljivo jedan podatak a to da su ujednaceni vodeca cetvorka po broju titula na sljaci u Madridu. Nada(4) Rodzer(3) Novak i Marej po (2) titule.

Bojan

pre 6 godina

Treći Masters u sezoni je Monte Karlo (Rolex Masters), iako se za potrebe limita maksimalnog broja turnira tretira kao da pripada grupi od 500.

Јабучило

pre 6 godina

Kako ce Novaku biti gotivno sledece godine,rapsodija,svuda ce da brani prvo kolo!
(kaligula, 30. mart 2017 07:37)

Кад би то била тактика, разумео бих. Нажалост, само је немоћ.

Nemanja

pre 6 godina

NS#1

Monte Carlo je jedini neobavezni Masters. Može se preskočiti bez posljedica, tj. "ne računa se", da tako kažem.

"Monte Carlo became the only ATP World Tour Masters 1000 tournament not to have a mandatory player commitment. Most of the top players still elect to play the event despite this status."