Sreda, 29.03.2017.

08:07

Jokić blizu tripl-dabla, ali sve dalje od plej-ofa

Denver Nagetsi poraženi su od Trejlbljezersa u Portlandu u direktom okršaju sa osmo mesto Zapada i plasman u plej-of – 122:113.

Izvor:

Jokiæ blizu tripl-dabla, ali sve dalje od plej-ofa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

Stara kuka

pre 6 godina

@A Nurkic, 33 pts i 16 reb.Portland ide u playoff i falalepo za Nurkica.Eto koliko je vazno biti objektivan i ne zanositi se ko srbin na b92.
(oblivian, 29. mart 2017 08:27)
Ne zanostiti se ko Srbin?Haha.Srbi vicesampioni sveta i OI u kosarci,druga najuspesnija nacija na OI u timskom sportu,jedan Djokovic,vaterpolo,odbojkaša i muska i zenska,Ivana Spanovic...u NBA Duvac,Stojakovic,Krstic,Maravic,sad Jokic...neka se samo vi zanosite bez ijedne medalje u nekom sportu IKADA.

Reporter

pre 6 godina

Jačina portlanda se pokazuje i u činjenici da su oni treći u NBA po isplati plata svojim igračima. Dok je denver morao da dovede hiberta da bi ikako ispunili 'kvotu' . Nurkic utakmica karijere a Jokic je takvih imao jedno desetak do sada, a i još mnogo boljih partija.

fargo

pre 6 godina

Jokara je najveci Srbin u istoriji odmah posle Tesle,a ispred Noloa,a vi hejteri samo hejtujte najboljeg igraca igre pod obrucima u istoriji.Definitivno je duplo bolji od Hakima,a bar 70% bolji od Medzika,nas Jokara bre.

kentaur

pre 6 godina

Zna Nurkić ponešto. Klasičan centar i nije tupan kao pojedini iz Denvera. Jokić mora raditi žestoko na odbrani da bi stigao među Nba zvijezde, što može po talentu.

baden

pre 6 godina

Mole se svi oni, sa svih strana, da na osnovu komentara par balavaca ili trolera ne vrijeđaju kompletan narod, državu ili religiju. Pozdrav.

marko

pre 6 godina

pogledajte nurkiceve proseke od mocnih 7,3 poena po mecu 6 skokova i dve asistencije i uporedite sa jokicem i vidite koliko ste se nalupetali i pokazali kompleksa jokic ce vec sutra da da opet 20 ili 30 poena ili da ima tripl dabl a ovaj ce da skace i da dodaje lopte lilardu i mcolumu...i vi poredite ova dva igraca,takvih sivonja kao nurkic imas u nba koliko hoces ali centara da mogu da imaju tripl dabl kada hoce nema niti jedan

sasa jokic

pre 6 godina

Pa dobro, jedna lasta ne cini prolece. Mozda naredne dve teske dobiju i vrate se. Ako Nurkic ponovi ovu igru u narednim mecevima, svaka cast, ali jedna nije dovoljna da ga dizete u zvezde.

Mićo

pre 6 godina

Nurkić ih je dobro uništio ove sezone. Prvo kod njih igrao loše na početku sezone i zbog toga Denver upao u negativan skor. Da bi ga nakon toga Denver poklonio Portlandu i još pikove i pojačali izravnog konkurenta Portland radi kojega na kraju neće ući u playof. Valjda najgora trgovina ikad.

Denver treba trejdat neke neke igrače koji su štetočine, a dovesti nekoga ko će poboljšati tim u odbrani. Galinarija se treba rešiti, igraju bolje bez njega a najviše ga plaćaju. Imaju i slabog trenera.

Mikii

pre 6 godina

Jadni vi Bosanci pa sta bi radili da slucajno odete na Evropsko ili Svetsko, pa bilo bi ovde tri hiljade komentara od vas. A zamisli da osvojite neku medalju, to bi bilo strasno. Ovako vam je o o naj eci domet da Nurkic ibaci 30, malo mi vas zao.(Nenad NS, 29. mart 2017 11:33)

Bolje da ih ni nema na takmicenju nego da se naloze kao nasi, pa da ih Amerikanci vracaju na fabricka podesavanja gde ih sretnu. Koliko vredi to srebro kad te zlatna ekipa nabije 30+, a mogu i 50 bez problema? Meni nista.

aleksandar

pre 6 godina

Svaka cast Nurkicu,drago mi je zbog njega..Jednostavno Portland je kvalitetnija ekipa i to dosta od Denvera.Jokic igra sa Galinarijem umisljenom zvezdom,starcem Nelsonom i par mladih igraca koji su nezreli dok Nurkic ima Lilarda koji ima osecaj za pas McColuma koji je strasan igrac..Nadam se da Portland moze bar malo da zagorca zivot gsw-u...

KOSTA1703

pre 6 godina

Samo da malkice pojasnim.....

Portland bez Nurkića je ekipa koja se borila za osmo mesto na Zapadu, i mesto u plejofu.
Denver bez Jokića je ekipa koja bi imala najgori skor u ligi.

Šta je Nurkić sinoć radio?
Otvarao se iz pika i poentirao.
Šta je Jokić sinoć radio?
Pokušavao da pokrene celu ekipu, da dobiju protivnika.

Nikola

pre 6 godina

Ne znam kako neki ovde mogu uopste da uporedjuju Nurkic-a i Jokic-a. Mislim van svake pameti. Kad bude ostvario 5 tripl-dablova, dao 40 koseva u jednoj utakmici da ne nabrajam ostale Nikoline brojke.
Nurkic-a moze da promeni tok jedne utakmice, pa i par utakmica. Ali Jokic je promenio izgled jedne fransize za godinu i po dana. U tome je razlika.

nbalive

pre 6 godina

To im je kazna,svako vidi da su trebali trejdati Jokića a ostaviti Nurkića.
Mislim da bi Jokić odlićno napredovao u Fenerbahceu ili Armani Milanu

Nenad NS

pre 6 godina

Jadni vi Bosanci pa sta bi radili da slucajno odete na Evropsko ili Svetsko, pa bilo bi ovde tri hiljade komentara od vas. A zamisli da osvojite neku medalju, to bi bilo strasno. Ovako vam je o o naj eci domet da Nurkic ibaci 30, malo mi vas zao.

dezurni filozof

pre 6 godina

Ovo pricam iz ugla uprave Nuggetsa i nece se svideti Srpskim navijacima jer bi trebalo da je nacionalni dres svetinja ali bi na duzi rok isplatilo i Nikoli, Nuggetsima i Srbiji:



Da sam na nakon zavrsetka regularne sezone dao po mesec dana slobodno svim igracima , a onda nakon toga 3 meseca rudarskog treninga celog tima pa i Nikole dok ne nauce odbranu timsku i individualnu kao i da se uigraju kao tim (mislim na ono da bukvalno znaju gde se ko nalazi na terenu) + rad na sutu sa pojedinim igracima Mudiay, Murray i Plumlee(ako ostane u timu, prvi bacac cigli uz Galinarija).


Sa Nikolom bi celo leto trebao da radi Hakeem Olajuwonom na napadu a posebno na odbrani. Nikola bi uz to trebao da smanji tezinu sa 113 kg idealno na oko 108kg na visinu od 208 cm(na nekim stranicama pogresno pise da je 211 cm), da smanji procenat masti u telu i radi na kondiciji radi lakseg kretanja i smanjenja gogucjnosti za povredu.


A sto se repke tice bila bi steta da ne vidimo njega i Tea na ovom evropskom prvenstvu jer je verovatno da je ovo zadnje evropsko prvenstvo za Tea zbog njegovih godina jer je napunio 30 i gledajuci karijere nasih kosarkaskih asova te mogucnost da Teo ode u NBA, nadam se da gresim.

Molim vas nemojte mi napucati brdo minusa zbog ovoga, znam da nasi imaju problema na poziciji krilnog centra zbog povrede Bjelice jer Nikola moze igrati i 4 u repki.

Ikac Jagodinac

pre 6 godina

Kako su glupi ovi što likuju zbog Nurkićar , pa uglavnom muslimani ... a , ne Bošnjaci , to je sada modernije ... Sto bi Jokara sada kidao ? Konkurencija ( Nurkić ) mu je trejdovana i što bi on sada igrao za 1,5mil$ , a koje kakve sirovine imaju dvocifrene milionske ugovore ? Šta , kao ljudi koji vode Denver su blesavi , nisu prepoznali potencijal Jokića ? A , što se tiče Nurkića , momak je ok , odličan igrač , verujem da bi se i sam ljutio na ove copine koje sada likuju . NBA je biznis i jedina dobra strana je što momci sa ovih prostora imaju veliki broj utakmica sa zverinama od igrača . A kada ti isti dodju da igraju za svoje reprezentacije , e onda se vidi ko je "tata" za basket !!! Je l tako bosančerosi ... kroasani ...i ti ostali svete !

Bane

pre 6 godina

Vidi ove "stručnjake" za basket što se podsmevaju. Da li je Nurkić igrao u Denveru, kako je igrao, da li je igrao očajno. Da li bi taj isti Denver bio u opšte i blizu playoffa da je Nurkić ostao. Komentari nakon jedne utakmice ej jedne utakmice su smešne. Klinačka prepucavanja ništa više.

nikola

pre 6 godina

Nit je Portland dobio ovaj mec zbog Nurkica,nit je Denver izgubio zbog Jokica.Glavni krivac za poraz Denvera je onaj indijanac Galinari.Sam vidi da mu nista u sutu ne ide,ali on i dalje forsira u stilu uci ce jedna.Naravno da ce uci jedna i usla je ali je pokopao ekipu zesce.Umesto da pokusa da odigra malo za tim,on gleda samo sebe.Izgubili su svega 9 razlike a ovaj je promasio sve zivo i to bez imalo blama.Mene bi bilo sramota da vidim da me ne ide,a i dalje forsiram na silu.Pre bi trazio da idem na klupu i da udje neki rezervista koji ce mozda imati dan.

JPR24

pre 6 godina

Malo manje lupetanja o Nurkiću i Jokiću u pojedinim komentarima ne bi bilo odvise. Da ste gledali utakmicu videli bi da nisu igrali mnogo jedan protiv drugog direktno.
Nurkić je odigrao odlično, Jokić solidno, a u trećoj četvrtini su ga saigrači zaboravili, sto je i sam komentator govorio: rekavsi ukratko , sta je ovo, sta oni igraju ?
I na kraju videli bi da su se Jokić i Nurkić lepo i ljudski pozdravili na kraju utakmice. A ne ovo pljuvanje ovde.
Vazni faktori u utakmici su bili naravno MekKalum i Lilard, takve igrače trenutno Denver nema. Ali zato ima blesavog Galinarija, koji ne zna gde bije, sut katastrofa. Plamli nije znao gde je. I naravno trener koji ne zna jednu krstenu akciju da postavi posle tajm auta. Plus, ostavlja Galinarija na terenu, da baca cigle, a ostavlja Farida na klupi, Farid koji mozda nije trojkas, ali jeste fizikalac i bori se maksimalno, to je u par poena i pokazao i trebao je igrati vise, ici u reket, a ne lupati pasove Galinariju da bi promasivao.
No dobro, vec sledeca utakmica i moze opet da budu egal ( iako tu Portland ima prednost, ali...) , Denver ide na Hornetse, dok Portland ide na Hjuston... Bice sve u svemu interesantno.
I za kraj : Detroit tone. E pa neka guraju Baynesa jos...

Bree

pre 6 godina

Jokic jeste igracina, ali mora mnogo da radi na odbrani. U pojedinim situacijama je podsetio na Hardena, ne sme ono da se desava, pogotovo protiv direktnog konkurenta za plej-of.

petarczv

pre 6 godina

Ja kad napisah pre neki dan da je jokic rupetina u odbrani i da mora da poradi pre svega na snazi brdo komentara kako nemam pojma kako ne gledam utakmice bla bla bla...sve sami strucnjaci. Volim i ja jokica isto koliko i vi ali sam brate realan. Nurkic ga je napunio na cistu snagu. Denver smehotresna ekipa koja nije igrala playoff godinama dok je portland stalni ucesnik. Mccolum i lilard pored wall-a i beal-a i curry-tompson najbolji backcourt par u ligi sa dosta uigranom ekipom koju predvodi trener koji je popovicev ucenik. Dok denver pre svega nema krstenog trenera..

Astoria

pre 6 godina

Ne znam čemu toliko uzdizanje Nurkića i komentari kako je bolji igrač od Nikole nakon jedne i ukupno druge vanserijske utakmice u karijeri koja traje već treću godinu. Jokić ih je samo od decembra imao nebrojeno više. Pa pre neko veče je protiv Indijane imao gotovo identičan učinak i čak im presudio trojkom u finišu. Da ne govorim da ima 5 triple-double učinaka i da je skoro svaku utakmicu na granici istog. Jusufu fali konzistentnost i nema tu raznovrsnost u igri kao Jokić. On svom timu mnogo više znači i Denver nije isti tim kada on nije u igri. Neko kaže da nije isto gledati highlights-e i celu utakmicu i ja se slažem, samo što sam ja gledao skoro sve utakmice Denvera, imate ih btw na youtube odmah sutradan u celosti, ne morate da imate neprospavane noći. Problem Denvera je što kada krenu da gube, kreće silovanje igrača tipa Galinari, umesto da nastave svoju igru preko Jokića kojom su ove sezone uništili GS, Klivlend i Boston. Da ne ispadne da je Jokić idealan, a da drugi ne valjaju, treba reći da je u odbrani prilično loš, to mora popraviti, da nema problem sa snagom kao što neki tvrde, ja recimo mislim da je on prilično jak, njegov problem je kilaža, koju je rekao bih u poslednje vreme opet malo nabio i samim tim je još sporiji, izgleda da će sa kilažom muku mučiti celu karijeru.I takođe ume i on da radi neke nerezonske stvari kada je frustriran.

Walter White

pre 6 godina

Nurkic je blago receno pojeo Jokica sinoc,poentirao je pored njega kako je hteo.Nisam gledao puno puta Denver ove sezone ali kad god bi to uradio moj utisak bi bio skandalozna odbrana Jokica,decko je toliko mekan da ja nemam reci,Nurkic je pored njega izgledao kao Sekil Onil.Jokic mozda jeste talentovaniji ali sa ovakvom masom i fizikom nece daleko.

Nerazumni

pre 6 godina

"U trećoj četvrtini kada se Portland odlepio i rešio utakmicu u SVAKOM POSEDU su napadali Jokića iz pika i SVAKI PUT je ispao kao neko dete, direktno su pikirali njega i izrešavali ga svaki put. Šokantan je njegov nedostatak pokušaju da uopšte odbrani, on valjda misli "nemoćan sam u odbrani pa neću ni da pokušam".

Highlights su fantasticni, hvala za svaki! Ali ovo objasnjenje ne pije bas vodu (na stranu zaista losa odbrana Jokica). Pik ne moze da brani jedan igrac, i najcesce je unapred dogovorena odbrana. Nurkic je igrao dobro, Denverova timska odbrana je bila losa. Jokic je mogao svaki put da ostane na svom igracu, da onda Lilard ubaci 50 poena i sta - ispalo bi da je odigrao dobru odbranu? I nisu napadali Jokica, Portland standardno igra pikove sa Nurkicem otkad je dosao, bilo Lilard bilo Mekolum.

Ivan

pre 6 godina

Po ovom vidjenom Nurkic je imao svoje vece...vec od prve nabacene lopte na obruc ga je krenulo i jos jedno 4 je uslo tako kako je uslo...jedni koraci/faul u napadu ne dosudjeni,blokada na Jokicu pri horogu je bio faul...realno da ne predje 20poena...To je bilo njegovo vece! Sramnih 0 poena Plamila i lose vece Galinarija su najveci razlog poraza,da ne pominjem da igraju uzasno odbranu SVI. Sa druge strane razumem zasto su trejdovali Nurkica i ja i dalje smatram da je Jokic daleko bolji i kvalitetniji jel u svom arsenalu ima gomilu stvari(trojke,pasovi,sut iz reketa,post igra,vodjenje lopte,napada itd) dok je Nurkic nekako pravolinijski centar(horog+kucanje) i to je to...Sa druge strane Jokic je ubacio svoju normu i da je i Plamil to uradio ucinak Nurkica bi bio anuliran,ovako je to ta razlika...Za nas(Jokica) je bolje da ne odu u play off ;)

petarczv

pre 6 godina

Mozemo mi sad da pricamo do sutra kako je jokic talentovaniji i bolji igrac od nurkica i kako je portland bolja ekipa od denvera ali kad je trebalo najvise nurkic je isporucio a jokic ne. Da je jokic imao ovaj ucinak a da nije primio ovoliko poena od nurkica i da je denver izgubio rekli bi ok ne moze sve sam ali jednostavno bio je najlosiji kad je bilo najpotrebnije a najbolji u revialnoj utakmici u londonu...

barbarez

pre 6 godina

Zadnji put sam ovako poranio kad je Tajson boksao. Ovaj meč je pokazao sve slabosti obje ekipe a to je da Denver ne igra odbranu što i nije neka novost i da Galinari najbolje ode u Bruklin i da tamo se ispucava do mile volje, a sto se tice Porlanda utakmica je pokazala da oni imaju samo tri igraca u rosteru a ovo ostalo su "Zaze Paculije u Woriorsima" sto bi značilo u prevodu neka tebe jarane nista ne diraj samo gledaj da ne bih sta za.ebo

loki

pre 6 godina

čitam komentare i ne verujem da ljudi komentarišu a nisu gledali tekmu. Denver izgubio zbog nedostatka poena iz reketa i primljenih poena posle of.skoka, u jednom trenutku 3.čet. komentator se pita pa da li je moguće da ne koriste Jokića on im je ubedljivo najbolji igrač. mekalum klasa za sve ostale, strašan igrač. lilard govedo, umesto da prelome na kraju treće dasa šutira dve trojke sa 15m,i pušta ih da se vrate. jokić trebao da uzme više šuteva sa poludistance kad ga je već nurkić oterao iz reketa.
pristojna tekma ništa više, pozdrav svima

sarajevo.ba

pre 6 godina

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevo.ba, 29. mart 2017 08:51)

Portland je najskuplja ekipa zapada i ima dva maga na spoljnim linijama i gde je Nurkic tek mali sraf te masinerije . Sa druge strane je Jokic prva zvezda Denvera , ubedljivo najbolji igrac a tek su mu 22 i ima statistiku o kojoj Nurkic moze sanjati . Da ne spominjem najvaznije stvari na svetu poput medalje na OI i predstojecem zlatu na EP .
(nenad, 29. mart 2017 09:27

Vidi druze,ja nisam uopste u komentaru spomenuo Jokica,niti reprezentciju Srbije.
Svaka cast za OI,navijao sam za vas,a zlato na Ep ja bih volio da uzmete ali prvo skoci pa reci hop.
Samo kazem da je Portland mnogo bolja ekipa od Denvera.
E sad to za statistiku,na osnovu 5 mjeseci dobrog basketa ne bih govorio,daj boze da tako nastavi,i tek su mu 22 godine a Nurkicu je 78 godina jel?

WillyWonka

pre 6 godina

Zahvaljujem ljudima na ovom portalu na većinom realnim i objektivnim komentarima. Vidim da preovladava poznavanje košarke i da se ne pati od nekih gluposti. Kao Bosancu, naravno da mi je drago zbog odlične Nurkićeve partije. Iako ću uvijek u ovim duelima navijati za Nurkića, moram reći da je za mene u cjelini Jokić bolji igrač i mislim da će imati veću karijeru, zato što ima "ono nešto", što se ne može ni navježbati ni nabildati.
Generalno, drago mi je što sa "ovih prostora" ima sve više super igrača, koji igraju sve važniju ulogu u NBA (Šarić, Dragič, Jokić, Nurkić, Vučević, Mirotić...) i smatram da ako je dobra košarka u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji, da će onda i u BiH biti bolja. Bitno je i vidjeti koliko trenera radi u Evropi i kako daju prilike momcima sa ovih prostora. Ako pogledamo recimo Teletovića, njega je bukvalno "napravio" Duško Ivanović. Takvih primjera ima koliko hoćeš i zato uvijek podržavam sve sa "ovih prostora", jer bez obzira na sve, na neki čudan način zajedno rastemo i zajedno padamo. Ne moramo biti u velikoj ljubavi, ali poštovati i podržavati jedni druge bi trebali.
Sretno Jokiću, Nurkiću, Dragiču, Šariću, sretno Vučeviću, Zubac, Teletoviću i pozdrav za sve objektivne i realne ljubitelje košarke.

Djenka

pre 6 godina

O Boze! Jel' potrebno sve ovo prepucavanje oko toga ko je bolji igrac? I Jokic i Nurkic su odlicni igraci ali nije bilo mesta za obojicu u jednoj ekipi. Denver se odlucio za mladjeg i perspektivnijeg, nema tu nista strano. Kao kad je Shaq otisao iz Lejkerska, a ostao Kobe. Obojica svetske zvezde ali samo za jednoga ima mesta (ne kazem da su Jokic i Nurkic na tom nivou, to tek treba da se vidi pre nego sto mi se popnete na kicmu komentarima). Portland je realno boji tim, drugo je to sto je Jokic, po mom misljenju, najbolji igrac u oba tima. Kosarku igraju najmanje petorica. Pa nije ni Dzordan osvojio nista bez Pipena, Granta, Kukoca, Rodmana, Peksona i na kraju trenera Dzeksona. Odlicno za nas, hvala Nurkicu sto saljes Jokica na odmor, da uzmemo medalju bez problema.

Milan

pre 6 godina

Najveci motiv od svih je imao Nurkic i vidite kako je zavrsio utakmicu. Za razliku od njega Plamli 0 poena. Upornost, volja, zelja. Volim Joku i Denver i nadam se da ce uspeti da se izvuku i ulete kao 8. pred play off
(mozda nekad, 29. mart 2017 08:16)

Generalno motiv individualnog igrača nije od značaja protiv dobre ekipe, ali Denver nije bio noćas dovoljno dobra ekipa iz dva razloga. Previše potrošenih lopti iz nerezonskih šuteva (Barton, Galinari, Čendler), a drugi je Plamli za kojeg bi 0 bila super ocena. 0 u napadu, 0 u odbrani, 0 u razigravanju ekipe, sve vreme bez imalo volje i motiva protiv bivšeg kluba. Mislim da moraju da ga utope na kraju sezone i dovedu opet jednog fizikalca koji može da igra sa Jokićem u tandemu i rotaciji. Znači Teo i jedan dobar crnac na centru i eto Denvera dogodine kao ozbiljne plejof ekipe. Šteta što se Mudije pogubio tokom sezone a Nurkić nije mogao da funkcioniše u rotaciji sa Jokićem ali šta je tu je, valja ih adekvatno zameniti.

Dovla

pre 6 godina

Čestitke obojici, Nurkiću svaka čast posebno. Nidžo biće bolje samo igraj. Znam da je plejof druga vrsta košarke i verovatno bi mu mnogo značilo da bude tamo, ali ako ne može, jbg. Niko Denveru nije kriv što ne mogu da obuzdaju ovog ludog Danila (iako je dobar igrač). Onu protiv Hjustona nisu smeli da ispuste. A mene generalno jedino zanima jedan rezultat početkom septembra.

petarczv

pre 6 godina

gledao sam nocas utakmiscu,kako igra denver to je strasno+ Nemaju nikakgu igru mego samo ispucavanje za tri i solo akcije. Presmesno. Portland zasluzeno u play off-u.

Bajone

pre 6 godina

Jokic odigrao jedan od najlosijih meceva koje sam ja gledao, ovde mislim na igru u odbrani. Portland je igrao cvrstu odbranu i provali li su igru Jokica u odbrani i pola koseva je dato preko njega, od toga Nurkic ni kriv ni duzan preko 30.
Jokic i bek uzasno brane pick and rol, tj. 2 na 2. Jokic se ko muva bez glave zalece na beka, udvaja ga kod trojke, i ostavlja svog igraca (uglavnom Nurkica) na korak iza sebe, to ponavlja 10 puta za redom!!! ... Bek lagano asistira Nurkicu koji ima otvoren i nebranjen kos, ako bi slucajno i promasili u ovoj akciji, reket je skroz ne zasticen i slei skok u napadu.
Pod hitno im treba bek sa prevashodno dobrom igrom u odbrani i dobrim sutem za 3 poena, isto se odnosi i na poziciju 4 da moze da se otvori protivnicki reket i Jokic igra svoju igru gde je on najboljiu ligi.
Jokic da puno radi na odbrani, ito najvise na postavljanju i citanju igre protivnika protivnika.

1312

pre 6 godina

Kakav bre Nurkic ljudi.Pa i Pekovic je davao 30 poena po mecu i imao 10 skokova.Jokic je i plej i centar i bek i krilo.Decko i daje i asistira i skace.Drugo Nurkic je dve sezone vise u NBA.

analiticar_amater

pre 6 godina

Nazalost se pokazuje da je Jokic ostao u Denveru u Nurkic otisao zato sto je showman i tim lider. Oduvao ga sinoc Nurkic u direktnom duelu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 29. mart 2017 08:26)

Uzmi i uporedi statistiku oba igraca za celu sezonu pa onda nesto komentarisi. To sinoc je bila samo jedna utakmica. Jel bio Nukric starter u Denveru ispred Jokica? Jeste. Jel iskoristio to? Nije. Jel imao Nurkic i jedan tripl-dabl ove sezone? Nije. S kim je Denver u startnoj petorci bolje igrao i vise pobedjivao? Sa Jokicem. Odluka je bila cista kao suza i jedna utakmica ne moze to da promeni. Sa Jokicem su pobedjivali, sa Nurkicem gubili, zato su njega i trejdovali, a ne zbog nekog sou programa koji Jokic pravi.

djraki

pre 6 godina

Gledao sam utakmicu, Denver se drzao do sredine poslednje cetvrtine, Jokicu treba malo vise hrabrosti i da uzme vise suteva a ne da se pored njega svi ispucavaju, u odbrani Jokic 0. Nurkic ga je razbio pod kosem a i u odbrani moze se reci, Djokic ga je samo jednom probio pod kosem... Ove godine tesko ce do play off-a Nuggetsi, trebali su neke male utakmice pobediti i napraviti sebi vecu prednost za finis sezone...

Eldin

pre 6 godina

Nurkic je imao dodatnu motivaciju ali i Lilarda i Mekoluma. Portlandu se sa Jusufom sve poklopilo na najbolji moguci nacin. Steta za Jokica sto se obe ekipe ne mogu plasirati za plejof.

Trivun

pre 6 godina

Vidim da idalje ima nepismenih, sa pojačanom dozom mentaliteta krda.. denver ne igra odbranu niti će je ikad igrati.. gs može ali ovi nikako, drugo gs zna da je igra kad treba! Jokić, hm, videćemo... ali slab je fizički, ne govorim o definiciji i masi, mnogo je "kostura" koji su igrali snažno.. mislim da će tu preovladati mentalitet lalinski.. teo u NBA? svašta, taj se spusti u stav samo kad zaveže pertlu.. tako da, nepismeni gledajte 80e i 90e NBA.. ovo je entertainment za mase, kvalitet nizak..

provethemwrong

pre 6 godina

Plumdog vec drugi mec za redom unistava Denver, samo zna da besciljno skakuce po reketu i u pravoj liniji salje loptu u pravcu obruca, neki to nazivaju sutem.. a i Jokic, da prestane da gadja trojke dok se mec lomi, znaci nije clutch trojkas, i to treba da utuvi sebi u glavu, svakako je mogao da odigra pametnije, da ide u duele sa Nurkicem, da proba da mu napravi probleme sa faulovima, mada sveukupno gledano Malone snosi bar jedno 50% krivice

dtb_pro

pre 6 godina

Poseban post sam ostavio za Nurkića. Čovjek je u Denveru mirno promatrao s klupe dešavanja i nikada nije navijao pored terena, skakao i pozdravljao poene nekoga od saigrača, a naročito Jokića. Večeras je toliko skakao i navijao pored terena dok je bio na klupi, sjedao je bukvalno samo kad naišu sudije da ne popije tehničku. Zaista je djelovalo hinjski...
S druge strane, uništio je svoj bivši tim na terenu. Ne da mi se sad gledati tačnu statistiku, ali koliko se sjećam ubacio je 33 poena uz šut iz igre 12 od 15 ili tako nešto i bezmalo 20 skokova. Ubjedljivo najbolji učinak karijere. I ono malo što je promašio bilo je uglavnom pod faulom koji nije sviran. Od toga je precizno gledano dao manje od 10 poena preko Jokića, ali gledano malo šire i logičnije, dao ih je više od 20 preko Jokića. Kako? Igrali su na najveći nedostatak Jokića u igri (a ujedno i Denvera) - odbrana pik-end-rola. Ono je bolno bilo gledati i protiv Hjustona. Nurkić staje u blok, Jokić preuzima beka, ali s obzirom da je spor i trom (i svjestan je toga) radi to jako loše, barem dva koraka daleko do beka. Nurkić, koji je brži od Jokića dok je ovaj u odbrani (kao i skoro svi centri u ligi) izlazi iz bloka odnoseći nekoga od hobita koji igraju za Denver, a koji onolikom čovjeku ne mogu ama baš ništa te ga uopšte ni ne preuzimaju i pokušavaju se vratiti i odmijeniti Jokića. Na kraju su i Jokić i drugi igrač po dva-tri metra i od beka i od Nurkića koji dobija asistenciju i polaže/zakucava sam neometano. Šteta..

sarajevo.ba

pre 6 godina

Nevjerujem da 95% ovih lijepih komentara je od komsija nam Bosnjaka i njima slicnih koji mnogo vole Srbiju. Nema sta Jusuf razbio danas. Al ovo je tek pocetak jednog velikog rivalstva, za njih dvoje vjerovatno zdravog, al nazalost ovo nece biti zdravo rivalstvo za nas obicne gledaoce, jer ljudi ispoljavaju mrznju i tu se tesko sta moze uraditi. Svaka cast Nurkicu.
(V, 29. mart 2017 08:40)

A znas zasto prijatelju je to tako??

Evo objasnit cu ti ja kao bosnjak,djevojka mi je srpkinja i vjerujeovatno ces i onda mozes pretpostavit da zaista nemam problema sa srbima.
Medjutim,kad je Nurkic trejdovan bio je ovdje naslov "Jokic otjetrao Nurkica u Portland".
I onda idu komentari kako Nurkic treba u Solnok,43 clanka dnevno na B92 kao da je Jokic Jordan.
A nigdje se niko nije potrudio od medija da napise kako su oni sjajni momci,privatno se drze skupa itd.
Ali ne,to su mediji,zbog toga ce danas bosanci koji nisu ni mislili otvoriti B92 da vide neke vijesti navalit na ovaj portal a ovi od toga zive.
Ziv bio,poz.

baden

pre 6 godina

Jusuf odličan sinoc kao i Nikola, zar vam to nije dovoljno. Jedna utakmica ne može pokazati ko je bolji igrač i da li je to uopšte bitno na kraju krajeva. Nije Jusuf odličan igrač zato što je Bosanac ili Nikola zato što Srbin, nego zato sto su veliki talenti i veliki radnici. Pozdrav ljudi.

Pacenik

pre 6 godina

@mostarac jel ti sada lakse u zivotu? Sacuvaj i moj komentar za 2090 godinu kada bosna bude sampion evrope ili sveta! Obecaj mi da neces da zaboravis

analiticar_amater

pre 6 godina

Hahaha pokazi Jokiću ko je glavni Jusufe..Ahaha uprava Denvera place sto nismo trejdali Jokica koji veze sa vezom nema.
Jokicu mozda stignes Nurkica veciti talentu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ajdin, 29. mart 2017 08:16)

Nurkic pokazao Jokicu jos u Denveru, kad je dobio priliku da igra i nije uspeo nista da uradi. Ako neko veze s vezom nema, onda ste to vi komsije zbog cega i necete igrati na EP ove godine. Tokom citave sezone Jokic je duplo bolji igrac od Nurkica, a vi sada izvodite zakljucke na osnovu jedne jedine utakmice. Toliko o vasem poznavanju ove igre.

Zoki

pre 6 godina

@Milos
Sutne jedom u sezoni 6 trojki i odmah poceo da "prangija"?
Jokic je bolji trojkas od vecine tamo. Kad Barton moze da sutira 1/10 sto ne moze Jokic.

Profesor BG

pre 6 godina

Konacno vecina normalnih komentara bez naglasavanja nacionalne pripadnosti. Naravno da navijam za Jokica jer dolazi iz moje drzave, ali zasto mrzeti nekoga ako je u nekom momentu bolji ili druge nacionalnosti? Jokic i Nurkic su odlicni kosarkasi i jos bolji ljudi, zato podrska obojici.

Coutinho

pre 6 godina

Steta samo sto i nasi i svi igraci sa ovih prostora igraju u gubitnickim timovima pa se jedva nekako bore i za to osmo mesto,sjajno igraju i imaju sjajne brojke ali se to brzo zaboravi zato sto su uglavnom dobri u porazu,nekad se znalo i pre pocetka sezone da ce se Pedja i ekipa skoro sigurno boriti ako ne za titulu onda bar za konferencijsku titulu,danas i ako su dobri najveci domet to zadnje mesto koje vodi u plej of.

kontra volta

pre 6 godina

Ajd ne pricajte svasta. Nije Denver oterao Nurkica, covek je svojim losim partijama sam sebe postavio da se trejduje. Probali su Nurkic i Jokic zajedno i nije islo, probali su Nurkic kao starter a Jokic sa klupe i opet nista... Cinjenica je da otkad je Jokic prvi centar, Denver igra neuporedivo bolje. A Nurkic se onda nadurio i nije hteo da igra da bi ga sto pre trejdovali. Nasao je bolji tim za sebe ali iz Denveta je sam sebe oterao.

Milan

pre 6 godina

Vidi "raje" u komentarima. Moralo se malo svratiti kod nas na b92 nakon jedne dobre Nurkiceve partije. Steta samo sto ima dobru partiju svake prestupne godine za razliku od Nikole. Poz.

nenad

pre 6 godina

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevo.ba, 29. mart 2017 08:51)

Portland je najskuplja ekipa zapada i ima dva maga na spoljnim linijama i gde je Nurkic tek mali sraf te masinerije . Sa druge strane je Jokic prva zvezda Denvera , ubedljivo najbolji igrac a tek su mu 22 i ima statistiku o kojoj Nurkic moze sanjati . Da ne spominjem najvaznije stvari na svetu poput medalje na OI i predstojecem zlatu na EP .

dtb_pro

pre 6 godina

Ustao sam rano jutros da još jednom pogledam Jokića, ali kao i par puta dosada, samo sam požalio neprespavanu noć. Zaista je potrebno naglasiti da oni koji ne gledaju cijeli meč, već samo "highlights" i skraćeni pregled pojedinačnog igrača steknu apsolutno pogrešnu sliku o dešavanjima na utakmici. Po statistici bi se reklo da je recimo Jokić imao sasvim pristojno veče, a zapravo je bio očajan kao i kompletan njegov tim. I tu ne mislim na očajan procenat za tri (to je forsirao pred kraj kad su pokušavali uhvatiti priključak) već ukupan učinak.
Kako izgleda utakmica "Nagetsa"?! Da bi oni pobijedili nekoga moraju imati sjajan procenat šuta i ubačenih 120+ poena. Jer će uvijek primiti 120 poena. Taj tim ne igra lošu odbranu, taj tim nema pojma šta je odbrana. Protivnik treba da napravi jedan blok i tri dodavanja i neko je sigurno ostao sam na vanjskom šutu ili po košem. To je očaj živi. A posebna priča je trejd koji su napravili. OK, odlučili su se za Jokića i otjerali Nurkića koji je uništavao tim svojim ponašanjem, ali doveli su Plamlija. Jokić ima dva očigledna nedostatka u svojoj igri: nije skočan i trom (spor) je u fazi odbrane. U odbrani je Jokić zaista rupa. Plamli bi imao smisla kad bi bio bolji od njega, ali on je još gori. Čovjek ne zna da zagradi koš (šut za tri iz ugla on čeka 2 metra ispred table, okomito na nju?!), a u napadu ne zna apsolutno ništa! Ni leđima, ni licem ni šut -ništa! Čemu služi onaj centar veteran kojeg su doveli, a ne igra?!

JeRemija

pre 6 godina

Mora da se prizna da je Jusuf nadigrao Nikolu,oterao ga od koša a za tri poena Jokić nije mogao vola da ubode,ništa od doigravanja.

DownToBuck

pre 6 godina

Sramotne partije Galinarija i Jokića koji treba da nose ovaj tim. Kontam da ovde Galo nikoga ne zanima pošto samo pratite Jokaru, pa ću malo o njemu.

U napadu se sakrivao, nije smeo da napadne Nurkića nijednom na niskom postu, kada je imao otvorene pozicije sa poludistance (koju pogađa u jednom od najboljih procenata u ligi) umesto šuteva je samo uvaljivao loptu dalje, a ostao je sam bukvalno 10 puta, od toga je šutnuo možda samo 3 puta.. od ovih 8 asistencija možda su 3 realne, ostalo iz preuzimanja gde drugi igrač napravi nekoliko driblinga i sam sebi izgradi poziciju, al eto, i to se u NBA računa kao asistencija. Šutnuo šest trojki što je najbolji odraz njegove nemoći na ovoj utakmici jer kada vidite da je toliko puta opalio iza 7.24 to indikuje nemoć da bilo šta uradi ispod koša. U utakmicu je ušao napadački dobro, 7 poena za 3-4 minuta i onda tragedija.

Odbrana...šta reći o Jokićevoj odbrani što već nije rečeno i viđeno. Sramotno, ispod svakog nivoa, čak i za Denver. Nurkić ga rešavao kako je hteo, kupio mu skokove u napadu, bukvalno ga je maltretirao. U trećoj četvrtini kada se Portland odlepio i rešio utakmicu u SVAKOM POSEDU su napadali Jokića iz pika i SVAKI PUT je ispao kao neko dete, direktno su pikirali njega i izrešavali ga svaki put. Šokantan je njegov nedostatak pokušaju da uopšte odbrani, on valjda misli "nemoćan sam u odbrani pa neću ni da pokušam".

Nurkić je netalentovan napadač koji vrlo često maši zicere oko obruča, ali naravno da ne može da promaši kad mu se igrač skloni unapred. Ako neko misli da je slučajnost što je dve najbolje napadačke partije u životu odigrao protiv Okafora i Jokića (najgorih defanzivaca centara u ligi uz Kantera i Vučevića) onda se debelo vara.

Da ne pričam da je ova utakmica nekako bila simboličan način da pokaže ko je šta isposlovao u trejdu, Nurkić 33 poena i 16 skokova uz dobru defanzivnu rolu, a Plamli 0 (nula) poena uz nepostojeću defanzivnu rolu i blamiranje u napadu. A da, Denver je uz to dao i pika prve runde Portlandu , joj živote...

Ostali su bez šansi za PO porazima u prethodne dve utakmice, a Jokić i Galinari su u obe bili tragični. Za Jokića itekako ima vremena da se popravi i nadogradi, ali za Galinarija opravdanja nema i ukoliko Denver želi da postane iole ozbiljna ekipa u budućnosti prvi potez treba da im bude razilaženje sa polovnjacina...Galo je prvi na toj listi.

Oxi

pre 6 godina

Nista nije gotovo, Portland gubi tri do kraja, na Nagetsima je da ne izgube vise od jedne utakmice. To je moguce postici ako sklone Galinarija sa terena, Jokicu su potrebni saradnici atlete, a ne jos jedan spori i slabasni belac koji mnogo i lose sutira. Nurkic ocekivano,, uvek bivsi odigraju najbolje protiv bivsih, ima dva ol-star beka koji ga hrane loptama i sire prostor, i centar je koji je 20 kg tezi o Jokica,, ali je neverovatno da Plamli nije postigao ni poen?!

dtb_pro

pre 6 godina

Ustao sam rano jutros da još jednom pogledam Jokića, ali kao i par puta dosada, samo sam požalio neprespavanu noć. Zaista je potrebno naglasiti da oni koji ne gledaju cijeli meč, već samo "highlights" i skraćeni pregled pojedinačnog igrača steknu apsolutno pogrešnu sliku o dešavanjima na utakmici. Po statistici bi se reklo da je recimo Jokić imao sasvim pristojno veče, a zapravo je bio očajan kao i kompletan njegov tim. I tu ne mislim na očajan procenat za tri (to je forsirao pred kraj kad su pokušavali uhvatiti priključak) već ukupan učinak.
Kako izgleda utakmica "Nagetsa"?! Da bi oni pobijedili nekoga moraju imati sjajan procenat šuta i ubačenih 120+ poena. Jer će uvijek primiti 120 poena. Taj tim ne igra lošu odbranu, taj tim nema pojma šta je odbrana. Protivnik treba da napravi jedan blok i tri dodavanja i neko je sigurno ostao sam na vanjskom šutu ili po košem. To je očaj živi. A posebna priča je trejd koji su napravili. OK, odlučili su se za Jokića i otjerali Nurkića koji je uništavao tim svojim ponašanjem, ali doveli su Plamlija. Jokić ima dva očigledna nedostatka u svojoj igri: nije skočan i trom (spor) je u fazi odbrane. U odbrani je Jokić zaista rupa. Plamli bi imao smisla kad bi bio bolji od njega, ali on je još gori. Čovjek ne zna da zagradi koš (šut za tri iz ugla on čeka 2 metra ispred table, okomito na nju?!), a u napadu ne zna apsolutno ništa! Ni leđima, ni licem ni šut -ništa! Čemu služi onaj centar veteran kojeg su doveli, a ne igra?!

V

pre 6 godina

Nevjerujem da 95% ovih lijepih komentara je od komsija nam Bosnjaka i njima slicnih koji mnogo vole Srbiju. Nema sta Jusuf razbio danas. Al ovo je tek pocetak jednog velikog rivalstva, za njih dvoje vjerovatno zdravog, al nazalost ovo nece biti zdravo rivalstvo za nas obicne gledaoce, jer ljudi ispoljavaju mrznju i tu se tesko sta moze uraditi. Svaka cast Nurkicu.

nik

pre 6 godina

Galinari kao onaj mali čija je i lopta i mrežica pa svi moramo da stojimo na terenu i gledamo kako se ispucava... kakva selekcija šuta po principu mora da udje jedna...

sacz

pre 6 godina

Jokara mora pod hitno raditi na odbrani. Nije realno da ga onako uguraju protivnicki centri, sinoc Nurkic u odbrani. Mora raditi definitivno na stabilnosti i jacini. Mozemo samo zamisliti kakav ce tada biti igrac.

Rip Hamilton

pre 6 godina

Portland je realno gledano bolja ekipa,plus su sinoc imali posebno motivisanog Nurkica koji je odradio rutinski svoj deo posla.Ne znam samo sto je Jokic sutirao trojke toliko,nije to njegov fazon da siluje ko oni manijaci sto igraju sa njim.

laza89

pre 6 godina

Galinari najvise upropastio Denver poslednje dve utakmice. Nurkic je dobar igrac, ali me nervira to dokazivanje... Nurkic je dobar igrac, ali je manje svestran igrac od naseg Jokica. A mozda je bolje sto je ovako, Jokic ce biti spreman za EP, ipak Nurkic nece imati toliko obaveveza posle plej off-a.

palop

pre 6 godina

@(Mr_Melbourne, 29. mart 2017 08:36)

Bolji je u odbrani, ali nema bolju igru ledjima, Jokic daje najvise poena po post upu u celom nba koliko znam.

Zanimljivo da su se Jokic i svi ostali igraci Denvera izgrlili sa Nurkicem posle utakmice, delovalo je bas prijateljski, a bilo je price kako je toskican za svlacionicu sto izgleda nije istina.

загор

pre 6 godina

уф, како је лоше бранио нуркићев пикенрол. а нуркић логично екстремно мотивисан.

Davidoff

pre 6 godina

Nurkić izdominirao Jokića, neki dan ismijavanje na komentar Nurkić vodi Portland u play-off ... Šta sad? Poseban pozdrav stručnjaku kodnog imena JPR23 ili JPR24 tako nešto, koji reče nakon JEDNE JEDINE loše partije Nurkića, je li vidite zašto j napravljen trejd u smislu Plamli bolji od Nurkića hahahahaha... Čujem da Solnok traži Nurkića....

marko

pre 6 godina

denver bi dobio lagano da je igrao u polju 5 na 5....oni su 30 min igrali sa galinarijem koji juce nije postojao kako onda dobiti...3-15 sut iz igre koji je to bezobrazluk ej

Te-Nej

pre 6 godina

Mnogi su pisali da Teo nije za NBA, da ce ga pojesti tamo ako ode. Mislim da je Teo izmislio košarku u poredjenju sa Dzamirom Nelsonom. Ekipa kojoj je Nelson plej, nema šta da traži u plej ofu. Čovek em ima 35 godina, em nije taj kalibar da vodi ekipu. Uostalom, utakmica koja je prelomila šampionat (protiv Hjustona pre nedelju dana), izgubljena je njegovom krivicom. Ako dovedu Tea, mogu da se nadaju plej ofu sledece godine...

konto

pre 6 godina

Ja ne znam šta je s vama ljudi?! Siguran sam da manje pratim NBA od vas a jasno mi je da su šanse Denvera da uđe u play off minimalne. Dovoljno je da uđete na fixtures Denvera i Portlanda pa da vidite i sami. Ja sam to uradio pre par dana i tada video da Denver ima 2 utakmice kući do kraja i 7 u gostima. S druge strane, kod Portlanda je totalno suprotna situacija - imali su u tom trenutku 7 utakmica kući i 2 u gostima do kraja uz prilično lakši raspored, situacija je prilično jasna.

Pošteni pronalazač

pre 6 godina

Pratio sam rezultat tokom utakmice i prisustvo Jokića i izgleda mi ko da je Portland pravio prednost dok Jokića nije bilo na terenu. Dok je Jokić igrao, bio je nekakav egal. Takođe, Plamli je podbacio skroz, a i Portland je poubacivao ludačke trojke.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Budimo realni, Nurkic je veci potencijal na poziciji 5 od Jokica. Kosarka se igra u oba pravca. Nurkic ima bolju igru ledjima prema kosu i puno je skocniji i fizicki jaci . A Jokic ima meksu ruku i bolji sut i osjecaj za asistenciju. Ali ono u cemu je Nurkic veci potencijal na poziciji 5 je odbrana. Jokic je mnogo los u odbrani, jednostavno je mekan i on nije mrcina i nikad nece biti. Veceras ga je u najvaznijoj utakmici sezone Nurkic unistio.

Ajdin

pre 6 godina

Hahaha pokazi Jokiću ko je glavni Jusufe..Ahaha uprava Denvera place sto nismo trejdali Jokica koji veze sa vezom nema.
Jokicu mozda stignes Nurkica veciti talentu.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Nazalost se pokazuje da je Jokic ostao u Denveru u Nurkic otisao zato sto je showman i tim lider. Oduvao ga sinoc Nurkic u direktnom duelu.

Milan

pre 6 godina

Gledao meč. Moram da istaknem da Denver igra kriminalno lošu odbranu, bukvalno svaki tim može da im utrpa 120+ poena. Nurkić izdominirao u oba pravca, skoro nisam video napaljenijeg igrača. Moram da istaknem da je razbio Jokića u direktnom duelu, naročito u pick and roll-u. Naš igrač nekako ravan, bez velikog uticaja kada se lomio meč u trećoj četvrtini, jasno se vidi da mu fali svežine, a čini mi se i da ga je smorio luzerski mentalitet ekipe. Igrači sa ovih prostora su takmičarski nastrojeni, borbeni, žustri, sve ono što ova ekipa Denvera nije. Kao da jedva čekaju kraj sezone kako bi na miru uživali u svojim milionima. Na menadzmentu franšize je da to promeni ili bi za Jokića bilo bolje da promeni sredinu ako želi nešto više da uradi u karijeri. Pored ovih potrošača lopti i nabijača statistike nema šanse.

mrle

pre 6 godina

Vec vidim komentare: Jokicu Novace! / Znao sam da od njega nikad nece postati covek... Salu na stranu, velika zal ostaje sto Jusuf i Nikola nisu mogli zajedno jer su definitivno buducnost. Sanse za ulazak u 8 su sada na minimumu, prvenstveno usled cinjenice da raspored Denveru nikako nije naklonjen, ali uz dobar odmor, pravilno selektiranje ekipe, uz Nikolu, play off sledece godine ne dolazi u pitanje.

Rip Hamilton

pre 6 godina

Portland je realno gledano bolja ekipa,plus su sinoc imali posebno motivisanog Nurkica koji je odradio rutinski svoj deo posla.Ne znam samo sto je Jokic sutirao trojke toliko,nije to njegov fazon da siluje ko oni manijaci sto igraju sa njim.

oblivian

pre 6 godina

A Nurkic, 33 pts i 16 reb.
Portland ide u playoff i falalepo za Nurkica.
Eto koliko je vazno biti objektivan i ne zanositi se ko srbin na b92.

Akuzativ

pre 6 godina

I onaj mali Zubac je imao više poena od obojice u međusobnim duelima. Ne može sve kroz tu prizmu da se gleda. Mislim, naravno da je Jusuf ubacio 30+ poena kada Jokić ne igra odbranu, dečko nema energije za pokretanje celog tima na obe strane parketa. Ovde je više reč o kompitabilnosti jedne ekipe i značenje pleja. Nurkić ne može da igra bez dobre 1. a Jokić je neko ko to dokazano ume i može. Ukratko, Nurkić je bolji centar ali ne i igrač.

muaddib

pre 6 godina

Nažalost portland je prosto jači tim, za plate daju 112 miliona, preko kepa su, formirana ekipa, a lilard i cj bolji od svakog igrača denvera, bilo bi čudo da su nagetsi ušli u plejof

Novosadjanin.

pre 6 godina

Jusuf je odigrao odlicno, ali ne moze da se poredi sa Jokicem sto se tice uticaja na igru. Vreme ce pokazati. Da je Jokic u Portlandu, sigurno bi bili 5-6...Portland ima ubice na poziciji 1 i 2. Denver je tu truba i to je to.

s

pre 6 godina

Ljudi opušteno,koliko Jokić malo godina ima i mesta za napredak to će se tek osetiti ali ajde da pričamo o nečem drugom,znate li ko je najplaćeniji i najsebičniji igrač u Denveru?Pa Gallinari a da je najgori već koju utakmicu zaredom više nevredi pričati,sem njega još veća rupa je trener ali drugom prilikom o tome!

Emi Ešav

pre 6 godina

Šest trojki je šutnuo?! Što je mnogo mnogo je. Možda da malo batali trojke a više poradi na odbrani, sramota da Nurkić protiv njega ubacuje najviše u karijeri, i to u meču koji direktno odlučuje plasman u plejof. Pritom, Jokić uopšte nije slabašan i mlohav lik, ume on i te kako da se tuče na postu kad igra napad. Sa tako jadnom odbranom nikada ga niko u toj ligi neće uzimati za ozbiljno. Mlad je momak i ima dosta vremena i prostora da napreduje. Nadajmo se samo da ne čita komentare srpskih navijača, koji ga već sada proglašavaju za najbolje srpskog igrača svih vremena i jednog od najboljih u NBA trenutno. Ako poveruje u te gluposti, to će biti tačka na njegovu karijeru.

Bane

pre 6 godina

Kakva osveta Nurkica!Zao mi je Denvera..Jokic ako zeli da postane bas bas ozbiljan igrac,mora dosta odbranu popraviti.Svi centri u ligi protiv Denvera ubace vise poena nego sto im je sezonski prosek.

Dragan Torbica

pre 6 godina

osveta Nurkica nista gote nego kad igrac ima dodatnu mltivaciju kao recimo on koji je bukvalno oteran iz kluba a realno je sasvim dobar igrac. Mislim da se ovim porazom Denver oprostio od PO da su ovo dobili mozda bi i imali kakve takve sanse ali sada gledaju raspored Portlanda i Drnvera do kraja mislim da je to. to sto se tice Denvera, realno su uprskali proslu izgubivsi od Obrve ali taj mec su svi bili ocajni bas ime se namestilo da neodu u PO

Bosanac

pre 6 godina

Nurkić( BiH )zbog Jokića( SRB ) morao napustiti Denver i preći u Portland...U današnjoj utakmici je pokazao ko je kvalitetniji i da je uprava Denvera napravila veliku grešku...Nurkić 33 koša - Jokić 17....Razbio svoj bivši klub koji ga se odrekao...

Bosnjo

pre 6 godina

Molio bih svoje zemljake da ne provociraju bez veze. Jokara je realno 2x bolji igrac od Juke ALI Jusuf je imao zelju da veceras nekog ubije a ne samo da pobijedi.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Šteta, ali nije još sve gotovo, 8 mečeva je mnogo svašta se može dogoditi... Denever je bolja timska ekipa, dok Portland ima 3 igrača koji daju 80% poena, tu je možda Denverova šansa, ako oni zakažu jednu tekmu, Portland teško može ikoga da dobije. Nadam se da će im se to desiti bar 2 puta pa da brata Jokaru gledamo u play off-u, svakako je svojim igrama i više nego zaslužio....
Nadajmo se da će ga forutuna pogledati...
(Golo Brdo, 29. mart 2017 08:26)

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.

samo kazem

pre 6 godina

U celoj prici najvise se raduje Jusuf,igrace plej of,preporodio se od kako je presao i izbacio svoj bivsi tim u direktnom duelu za top 8! :-)

mozda nekad

pre 6 godina

Najveci motiv od svih je imao Nurkic i vidite kako je zavrsio utakmicu. Za razliku od njega Plamli 0 poena. Upornost, volja, zelja. Volim Joku i Denver i nadam se da ce uspeti da se izvuku i ulete kao 8. pred play off

mostarac

pre 6 godina

joj kad ga juka natrpa u utorak. prognoziram 20-10-8-8 partiju juke. prosjecni ljudi se loze da necemu starom pokazu sta su izgubili a kamo li nece ovaj nas balvan. bice cisto 18+ rejting u reketu denvera
(mostarac, 27. mart 2017 10:57)
# Link komentara
Preporučujem (+16)
Ne preporučujem (-50)







Ne znam kakve kriterijume imas, ali je Plumli dokazano bolji igrac od Nurkica. Uostalom, pokazace se posle trejda.
(Zivi bili, pa videli, 12. februar 2017 22:08)
# Link komentara

Jokić "poslao" Nurkića u Portland!

i hvala B92 na ovom naslovu

hvala dovidjenja i prijatno

Golo Brdo

pre 6 godina

Šteta, ali nije još sve gotovo, 8 mečeva je mnogo svašta se može dogoditi... Denever je bolja timska ekipa, dok Portland ima 3 igrača koji daju 80% poena, tu je možda Denverova šansa, ako oni zakažu jednu tekmu, Portland teško može ikoga da dobije. Nadam se da će im se to desiti bar 2 puta pa da brata Jokaru gledamo u play off-u, svakako je svojim igrama i više nego zaslužio....
Nadajmo se da će ga forutuna pogledati...

V

pre 6 godina

Nevjerujem da 95% ovih lijepih komentara je od komsija nam Bosnjaka i njima slicnih koji mnogo vole Srbiju. Nema sta Jusuf razbio danas. Al ovo je tek pocetak jednog velikog rivalstva, za njih dvoje vjerovatno zdravog, al nazalost ovo nece biti zdravo rivalstvo za nas obicne gledaoce, jer ljudi ispoljavaju mrznju i tu se tesko sta moze uraditi. Svaka cast Nurkicu.

baden

pre 6 godina

Jusuf odličan sinoc kao i Nikola, zar vam to nije dovoljno. Jedna utakmica ne može pokazati ko je bolji igrač i da li je to uopšte bitno na kraju krajeva. Nije Jusuf odličan igrač zato što je Bosanac ili Nikola zato što Srbin, nego zato sto su veliki talenti i veliki radnici. Pozdrav ljudi.

mozda nekad

pre 6 godina

Najveci motiv od svih je imao Nurkic i vidite kako je zavrsio utakmicu. Za razliku od njega Plamli 0 poena. Upornost, volja, zelja. Volim Joku i Denver i nadam se da ce uspeti da se izvuku i ulete kao 8. pred play off

WillyWonka

pre 6 godina

Zahvaljujem ljudima na ovom portalu na većinom realnim i objektivnim komentarima. Vidim da preovladava poznavanje košarke i da se ne pati od nekih gluposti. Kao Bosancu, naravno da mi je drago zbog odlične Nurkićeve partije. Iako ću uvijek u ovim duelima navijati za Nurkića, moram reći da je za mene u cjelini Jokić bolji igrač i mislim da će imati veću karijeru, zato što ima "ono nešto", što se ne može ni navježbati ni nabildati.
Generalno, drago mi je što sa "ovih prostora" ima sve više super igrača, koji igraju sve važniju ulogu u NBA (Šarić, Dragič, Jokić, Nurkić, Vučević, Mirotić...) i smatram da ako je dobra košarka u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji, da će onda i u BiH biti bolja. Bitno je i vidjeti koliko trenera radi u Evropi i kako daju prilike momcima sa ovih prostora. Ako pogledamo recimo Teletovića, njega je bukvalno "napravio" Duško Ivanović. Takvih primjera ima koliko hoćeš i zato uvijek podržavam sve sa "ovih prostora", jer bez obzira na sve, na neki čudan način zajedno rastemo i zajedno padamo. Ne moramo biti u velikoj ljubavi, ali poštovati i podržavati jedni druge bi trebali.
Sretno Jokiću, Nurkiću, Dragiču, Šariću, sretno Vučeviću, Zubac, Teletoviću i pozdrav za sve objektivne i realne ljubitelje košarke.

samo kazem

pre 6 godina

U celoj prici najvise se raduje Jusuf,igrace plej of,preporodio se od kako je presao i izbacio svoj bivsi tim u direktnom duelu za top 8! :-)

Bane

pre 6 godina

Kakva osveta Nurkica!Zao mi je Denvera..Jokic ako zeli da postane bas bas ozbiljan igrac,mora dosta odbranu popraviti.Svi centri u ligi protiv Denvera ubace vise poena nego sto im je sezonski prosek.

DownToBuck

pre 6 godina

Sramotne partije Galinarija i Jokića koji treba da nose ovaj tim. Kontam da ovde Galo nikoga ne zanima pošto samo pratite Jokaru, pa ću malo o njemu.

U napadu se sakrivao, nije smeo da napadne Nurkića nijednom na niskom postu, kada je imao otvorene pozicije sa poludistance (koju pogađa u jednom od najboljih procenata u ligi) umesto šuteva je samo uvaljivao loptu dalje, a ostao je sam bukvalno 10 puta, od toga je šutnuo možda samo 3 puta.. od ovih 8 asistencija možda su 3 realne, ostalo iz preuzimanja gde drugi igrač napravi nekoliko driblinga i sam sebi izgradi poziciju, al eto, i to se u NBA računa kao asistencija. Šutnuo šest trojki što je najbolji odraz njegove nemoći na ovoj utakmici jer kada vidite da je toliko puta opalio iza 7.24 to indikuje nemoć da bilo šta uradi ispod koša. U utakmicu je ušao napadački dobro, 7 poena za 3-4 minuta i onda tragedija.

Odbrana...šta reći o Jokićevoj odbrani što već nije rečeno i viđeno. Sramotno, ispod svakog nivoa, čak i za Denver. Nurkić ga rešavao kako je hteo, kupio mu skokove u napadu, bukvalno ga je maltretirao. U trećoj četvrtini kada se Portland odlepio i rešio utakmicu u SVAKOM POSEDU su napadali Jokića iz pika i SVAKI PUT je ispao kao neko dete, direktno su pikirali njega i izrešavali ga svaki put. Šokantan je njegov nedostatak pokušaju da uopšte odbrani, on valjda misli "nemoćan sam u odbrani pa neću ni da pokušam".

Nurkić je netalentovan napadač koji vrlo često maši zicere oko obruča, ali naravno da ne može da promaši kad mu se igrač skloni unapred. Ako neko misli da je slučajnost što je dve najbolje napadačke partije u životu odigrao protiv Okafora i Jokića (najgorih defanzivaca centara u ligi uz Kantera i Vučevića) onda se debelo vara.

Da ne pričam da je ova utakmica nekako bila simboličan način da pokaže ko je šta isposlovao u trejdu, Nurkić 33 poena i 16 skokova uz dobru defanzivnu rolu, a Plamli 0 (nula) poena uz nepostojeću defanzivnu rolu i blamiranje u napadu. A da, Denver je uz to dao i pika prve runde Portlandu , joj živote...

Ostali su bez šansi za PO porazima u prethodne dve utakmice, a Jokić i Galinari su u obe bili tragični. Za Jokića itekako ima vremena da se popravi i nadogradi, ali za Galinarija opravdanja nema i ukoliko Denver želi da postane iole ozbiljna ekipa u budućnosti prvi potez treba da im bude razilaženje sa polovnjacina...Galo je prvi na toj listi.

Emi Ešav

pre 6 godina

Šest trojki je šutnuo?! Što je mnogo mnogo je. Možda da malo batali trojke a više poradi na odbrani, sramota da Nurkić protiv njega ubacuje najviše u karijeri, i to u meču koji direktno odlučuje plasman u plejof. Pritom, Jokić uopšte nije slabašan i mlohav lik, ume on i te kako da se tuče na postu kad igra napad. Sa tako jadnom odbranom nikada ga niko u toj ligi neće uzimati za ozbiljno. Mlad je momak i ima dosta vremena i prostora da napreduje. Nadajmo se samo da ne čita komentare srpskih navijača, koji ga već sada proglašavaju za najbolje srpskog igrača svih vremena i jednog od najboljih u NBA trenutno. Ako poveruje u te gluposti, to će biti tačka na njegovu karijeru.

dtb_pro

pre 6 godina

Ustao sam rano jutros da još jednom pogledam Jokića, ali kao i par puta dosada, samo sam požalio neprespavanu noć. Zaista je potrebno naglasiti da oni koji ne gledaju cijeli meč, već samo "highlights" i skraćeni pregled pojedinačnog igrača steknu apsolutno pogrešnu sliku o dešavanjima na utakmici. Po statistici bi se reklo da je recimo Jokić imao sasvim pristojno veče, a zapravo je bio očajan kao i kompletan njegov tim. I tu ne mislim na očajan procenat za tri (to je forsirao pred kraj kad su pokušavali uhvatiti priključak) već ukupan učinak.
Kako izgleda utakmica "Nagetsa"?! Da bi oni pobijedili nekoga moraju imati sjajan procenat šuta i ubačenih 120+ poena. Jer će uvijek primiti 120 poena. Taj tim ne igra lošu odbranu, taj tim nema pojma šta je odbrana. Protivnik treba da napravi jedan blok i tri dodavanja i neko je sigurno ostao sam na vanjskom šutu ili po košem. To je očaj živi. A posebna priča je trejd koji su napravili. OK, odlučili su se za Jokića i otjerali Nurkića koji je uništavao tim svojim ponašanjem, ali doveli su Plamlija. Jokić ima dva očigledna nedostatka u svojoj igri: nije skočan i trom (spor) je u fazi odbrane. U odbrani je Jokić zaista rupa. Plamli bi imao smisla kad bi bio bolji od njega, ali on je još gori. Čovjek ne zna da zagradi koš (šut za tri iz ugla on čeka 2 metra ispred table, okomito na nju?!), a u napadu ne zna apsolutno ništa! Ni leđima, ni licem ni šut -ništa! Čemu služi onaj centar veteran kojeg su doveli, a ne igra?!

Milan

pre 6 godina

Gledao meč. Moram da istaknem da Denver igra kriminalno lošu odbranu, bukvalno svaki tim može da im utrpa 120+ poena. Nurkić izdominirao u oba pravca, skoro nisam video napaljenijeg igrača. Moram da istaknem da je razbio Jokića u direktnom duelu, naročito u pick and roll-u. Naš igrač nekako ravan, bez velikog uticaja kada se lomio meč u trećoj četvrtini, jasno se vidi da mu fali svežine, a čini mi se i da ga je smorio luzerski mentalitet ekipe. Igrači sa ovih prostora su takmičarski nastrojeni, borbeni, žustri, sve ono što ova ekipa Denvera nije. Kao da jedva čekaju kraj sezone kako bi na miru uživali u svojim milionima. Na menadzmentu franšize je da to promeni ili bi za Jokića bilo bolje da promeni sredinu ako želi nešto više da uradi u karijeri. Pored ovih potrošača lopti i nabijača statistike nema šanse.

mostarac

pre 6 godina

joj kad ga juka natrpa u utorak. prognoziram 20-10-8-8 partiju juke. prosjecni ljudi se loze da necemu starom pokazu sta su izgubili a kamo li nece ovaj nas balvan. bice cisto 18+ rejting u reketu denvera
(mostarac, 27. mart 2017 10:57)
# Link komentara
Preporučujem (+16)
Ne preporučujem (-50)







Ne znam kakve kriterijume imas, ali je Plumli dokazano bolji igrac od Nurkica. Uostalom, pokazace se posle trejda.
(Zivi bili, pa videli, 12. februar 2017 22:08)
# Link komentara

Jokić "poslao" Nurkića u Portland!

i hvala B92 na ovom naslovu

hvala dovidjenja i prijatno

Dragan Torbica

pre 6 godina

osveta Nurkica nista gote nego kad igrac ima dodatnu mltivaciju kao recimo on koji je bukvalno oteran iz kluba a realno je sasvim dobar igrac. Mislim da se ovim porazom Denver oprostio od PO da su ovo dobili mozda bi i imali kakve takve sanse ali sada gledaju raspored Portlanda i Drnvera do kraja mislim da je to. to sto se tice Denvera, realno su uprskali proslu izgubivsi od Obrve ali taj mec su svi bili ocajni bas ime se namestilo da neodu u PO

Bosnjo

pre 6 godina

Molio bih svoje zemljake da ne provociraju bez veze. Jokara je realno 2x bolji igrac od Juke ALI Jusuf je imao zelju da veceras nekog ubije a ne samo da pobijedi.

nikola

pre 6 godina

Nit je Portland dobio ovaj mec zbog Nurkica,nit je Denver izgubio zbog Jokica.Glavni krivac za poraz Denvera je onaj indijanac Galinari.Sam vidi da mu nista u sutu ne ide,ali on i dalje forsira u stilu uci ce jedna.Naravno da ce uci jedna i usla je ali je pokopao ekipu zesce.Umesto da pokusa da odigra malo za tim,on gleda samo sebe.Izgubili su svega 9 razlike a ovaj je promasio sve zivo i to bez imalo blama.Mene bi bilo sramota da vidim da me ne ide,a i dalje forsiram na silu.Pre bi trazio da idem na klupu i da udje neki rezervista koji ce mozda imati dan.

dtb_pro

pre 6 godina

Poseban post sam ostavio za Nurkića. Čovjek je u Denveru mirno promatrao s klupe dešavanja i nikada nije navijao pored terena, skakao i pozdravljao poene nekoga od saigrača, a naročito Jokića. Večeras je toliko skakao i navijao pored terena dok je bio na klupi, sjedao je bukvalno samo kad naišu sudije da ne popije tehničku. Zaista je djelovalo hinjski...
S druge strane, uništio je svoj bivši tim na terenu. Ne da mi se sad gledati tačnu statistiku, ali koliko se sjećam ubacio je 33 poena uz šut iz igre 12 od 15 ili tako nešto i bezmalo 20 skokova. Ubjedljivo najbolji učinak karijere. I ono malo što je promašio bilo je uglavnom pod faulom koji nije sviran. Od toga je precizno gledano dao manje od 10 poena preko Jokića, ali gledano malo šire i logičnije, dao ih je više od 20 preko Jokića. Kako? Igrali su na najveći nedostatak Jokića u igri (a ujedno i Denvera) - odbrana pik-end-rola. Ono je bolno bilo gledati i protiv Hjustona. Nurkić staje u blok, Jokić preuzima beka, ali s obzirom da je spor i trom (i svjestan je toga) radi to jako loše, barem dva koraka daleko do beka. Nurkić, koji je brži od Jokića dok je ovaj u odbrani (kao i skoro svi centri u ligi) izlazi iz bloka odnoseći nekoga od hobita koji igraju za Denver, a koji onolikom čovjeku ne mogu ama baš ništa te ga uopšte ni ne preuzimaju i pokušavaju se vratiti i odmijeniti Jokića. Na kraju su i Jokić i drugi igrač po dva-tri metra i od beka i od Nurkića koji dobija asistenciju i polaže/zakucava sam neometano. Šteta..

nik

pre 6 godina

Galinari kao onaj mali čija je i lopta i mrežica pa svi moramo da stojimo na terenu i gledamo kako se ispucava... kakva selekcija šuta po principu mora da udje jedna...

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Budimo realni, Nurkic je veci potencijal na poziciji 5 od Jokica. Kosarka se igra u oba pravca. Nurkic ima bolju igru ledjima prema kosu i puno je skocniji i fizicki jaci . A Jokic ima meksu ruku i bolji sut i osjecaj za asistenciju. Ali ono u cemu je Nurkic veci potencijal na poziciji 5 je odbrana. Jokic je mnogo los u odbrani, jednostavno je mekan i on nije mrcina i nikad nece biti. Veceras ga je u najvaznijoj utakmici sezone Nurkic unistio.

JPR24

pre 6 godina

Malo manje lupetanja o Nurkiću i Jokiću u pojedinim komentarima ne bi bilo odvise. Da ste gledali utakmicu videli bi da nisu igrali mnogo jedan protiv drugog direktno.
Nurkić je odigrao odlično, Jokić solidno, a u trećoj četvrtini su ga saigrači zaboravili, sto je i sam komentator govorio: rekavsi ukratko , sta je ovo, sta oni igraju ?
I na kraju videli bi da su se Jokić i Nurkić lepo i ljudski pozdravili na kraju utakmice. A ne ovo pljuvanje ovde.
Vazni faktori u utakmici su bili naravno MekKalum i Lilard, takve igrače trenutno Denver nema. Ali zato ima blesavog Galinarija, koji ne zna gde bije, sut katastrofa. Plamli nije znao gde je. I naravno trener koji ne zna jednu krstenu akciju da postavi posle tajm auta. Plus, ostavlja Galinarija na terenu, da baca cigle, a ostavlja Farida na klupi, Farid koji mozda nije trojkas, ali jeste fizikalac i bori se maksimalno, to je u par poena i pokazao i trebao je igrati vise, ici u reket, a ne lupati pasove Galinariju da bi promasivao.
No dobro, vec sledeca utakmica i moze opet da budu egal ( iako tu Portland ima prednost, ali...) , Denver ide na Hornetse, dok Portland ide na Hjuston... Bice sve u svemu interesantno.
I za kraj : Detroit tone. E pa neka guraju Baynesa jos...

Dovla

pre 6 godina

Čestitke obojici, Nurkiću svaka čast posebno. Nidžo biće bolje samo igraj. Znam da je plejof druga vrsta košarke i verovatno bi mu mnogo značilo da bude tamo, ali ako ne može, jbg. Niko Denveru nije kriv što ne mogu da obuzdaju ovog ludog Danila (iako je dobar igrač). Onu protiv Hjustona nisu smeli da ispuste. A mene generalno jedino zanima jedan rezultat početkom septembra.

KOSTA1703

pre 6 godina

Samo da malkice pojasnim.....

Portland bez Nurkića je ekipa koja se borila za osmo mesto na Zapadu, i mesto u plejofu.
Denver bez Jokića je ekipa koja bi imala najgori skor u ligi.

Šta je Nurkić sinoć radio?
Otvarao se iz pika i poentirao.
Šta je Jokić sinoć radio?
Pokušavao da pokrene celu ekipu, da dobiju protivnika.

petarczv

pre 6 godina

Mozemo mi sad da pricamo do sutra kako je jokic talentovaniji i bolji igrac od nurkica i kako je portland bolja ekipa od denvera ali kad je trebalo najvise nurkic je isporucio a jokic ne. Da je jokic imao ovaj ucinak a da nije primio ovoliko poena od nurkica i da je denver izgubio rekli bi ok ne moze sve sam ali jednostavno bio je najlosiji kad je bilo najpotrebnije a najbolji u revialnoj utakmici u londonu...

Bane

pre 6 godina

Vidi ove "stručnjake" za basket što se podsmevaju. Da li je Nurkić igrao u Denveru, kako je igrao, da li je igrao očajno. Da li bi taj isti Denver bio u opšte i blizu playoffa da je Nurkić ostao. Komentari nakon jedne utakmice ej jedne utakmice su smešne. Klinačka prepucavanja ništa više.

konto

pre 6 godina

Ja ne znam šta je s vama ljudi?! Siguran sam da manje pratim NBA od vas a jasno mi je da su šanse Denvera da uđe u play off minimalne. Dovoljno je da uđete na fixtures Denvera i Portlanda pa da vidite i sami. Ja sam to uradio pre par dana i tada video da Denver ima 2 utakmice kući do kraja i 7 u gostima. S druge strane, kod Portlanda je totalno suprotna situacija - imali su u tom trenutku 7 utakmica kući i 2 u gostima do kraja uz prilično lakši raspored, situacija je prilično jasna.

Nikola

pre 6 godina

Ne znam kako neki ovde mogu uopste da uporedjuju Nurkic-a i Jokic-a. Mislim van svake pameti. Kad bude ostvario 5 tripl-dablova, dao 40 koseva u jednoj utakmici da ne nabrajam ostale Nikoline brojke.
Nurkic-a moze da promeni tok jedne utakmice, pa i par utakmica. Ali Jokic je promenio izgled jedne fransize za godinu i po dana. U tome je razlika.

JeRemija

pre 6 godina

Mora da se prizna da je Jusuf nadigrao Nikolu,oterao ga od koša a za tri poena Jokić nije mogao vola da ubode,ništa od doigravanja.

Mićo

pre 6 godina

Nurkić ih je dobro uništio ove sezone. Prvo kod njih igrao loše na početku sezone i zbog toga Denver upao u negativan skor. Da bi ga nakon toga Denver poklonio Portlandu i još pikove i pojačali izravnog konkurenta Portland radi kojega na kraju neće ući u playof. Valjda najgora trgovina ikad.

Denver treba trejdat neke neke igrače koji su štetočine, a dovesti nekoga ko će poboljšati tim u odbrani. Galinarija se treba rešiti, igraju bolje bez njega a najviše ga plaćaju. Imaju i slabog trenera.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevo.ba, 29. mart 2017 08:51)

Portland je najskuplja ekipa zapada i ima dva maga na spoljnim linijama i gde je Nurkic tek mali sraf te masinerije . Sa druge strane je Jokic prva zvezda Denvera , ubedljivo najbolji igrac a tek su mu 22 i ima statistiku o kojoj Nurkic moze sanjati . Da ne spominjem najvaznije stvari na svetu poput medalje na OI i predstojecem zlatu na EP .
(nenad, 29. mart 2017 09:27

Vidi druze,ja nisam uopste u komentaru spomenuo Jokica,niti reprezentciju Srbije.
Svaka cast za OI,navijao sam za vas,a zlato na Ep ja bih volio da uzmete ali prvo skoci pa reci hop.
Samo kazem da je Portland mnogo bolja ekipa od Denvera.
E sad to za statistiku,na osnovu 5 mjeseci dobrog basketa ne bih govorio,daj boze da tako nastavi,i tek su mu 22 godine a Nurkicu je 78 godina jel?

muaddib

pre 6 godina

Nažalost portland je prosto jači tim, za plate daju 112 miliona, preko kepa su, formirana ekipa, a lilard i cj bolji od svakog igrača denvera, bilo bi čudo da su nagetsi ušli u plejof

analiticar_amater

pre 6 godina

Nazalost se pokazuje da je Jokic ostao u Denveru u Nurkic otisao zato sto je showman i tim lider. Oduvao ga sinoc Nurkic u direktnom duelu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 29. mart 2017 08:26)

Uzmi i uporedi statistiku oba igraca za celu sezonu pa onda nesto komentarisi. To sinoc je bila samo jedna utakmica. Jel bio Nukric starter u Denveru ispred Jokica? Jeste. Jel iskoristio to? Nije. Jel imao Nurkic i jedan tripl-dabl ove sezone? Nije. S kim je Denver u startnoj petorci bolje igrao i vise pobedjivao? Sa Jokicem. Odluka je bila cista kao suza i jedna utakmica ne moze to da promeni. Sa Jokicem su pobedjivali, sa Nurkicem gubili, zato su njega i trejdovali, a ne zbog nekog sou programa koji Jokic pravi.

Novosadjanin.

pre 6 godina

Jusuf je odigrao odlicno, ali ne moze da se poredi sa Jokicem sto se tice uticaja na igru. Vreme ce pokazati. Da je Jokic u Portlandu, sigurno bi bili 5-6...Portland ima ubice na poziciji 1 i 2. Denver je tu truba i to je to.

Akuzativ

pre 6 godina

I onaj mali Zubac je imao više poena od obojice u međusobnim duelima. Ne može sve kroz tu prizmu da se gleda. Mislim, naravno da je Jusuf ubacio 30+ poena kada Jokić ne igra odbranu, dečko nema energije za pokretanje celog tima na obe strane parketa. Ovde je više reč o kompitabilnosti jedne ekipe i značenje pleja. Nurkić ne može da igra bez dobre 1. a Jokić je neko ko to dokazano ume i može. Ukratko, Nurkić je bolji centar ali ne i igrač.

kontra volta

pre 6 godina

Ajd ne pricajte svasta. Nije Denver oterao Nurkica, covek je svojim losim partijama sam sebe postavio da se trejduje. Probali su Nurkic i Jokic zajedno i nije islo, probali su Nurkic kao starter a Jokic sa klupe i opet nista... Cinjenica je da otkad je Jokic prvi centar, Denver igra neuporedivo bolje. A Nurkic se onda nadurio i nije hteo da igra da bi ga sto pre trejdovali. Nasao je bolji tim za sebe ali iz Denveta je sam sebe oterao.

aleksandar

pre 6 godina

Svaka cast Nurkicu,drago mi je zbog njega..Jednostavno Portland je kvalitetnija ekipa i to dosta od Denvera.Jokic igra sa Galinarijem umisljenom zvezdom,starcem Nelsonom i par mladih igraca koji su nezreli dok Nurkic ima Lilarda koji ima osecaj za pas McColuma koji je strasan igrac..Nadam se da Portland moze bar malo da zagorca zivot gsw-u...

palop

pre 6 godina

@(Mr_Melbourne, 29. mart 2017 08:36)

Bolji je u odbrani, ali nema bolju igru ledjima, Jokic daje najvise poena po post upu u celom nba koliko znam.

Zanimljivo da su se Jokic i svi ostali igraci Denvera izgrlili sa Nurkicem posle utakmice, delovalo je bas prijateljski, a bilo je price kako je toskican za svlacionicu sto izgleda nije istina.

Eldin

pre 6 godina

Nurkic je imao dodatnu motivaciju ali i Lilarda i Mekoluma. Portlandu se sa Jusufom sve poklopilo na najbolji moguci nacin. Steta za Jokica sto se obe ekipe ne mogu plasirati za plejof.

Nenad NS

pre 6 godina

Jadni vi Bosanci pa sta bi radili da slucajno odete na Evropsko ili Svetsko, pa bilo bi ovde tri hiljade komentara od vas. A zamisli da osvojite neku medalju, to bi bilo strasno. Ovako vam je o o naj eci domet da Nurkic ibaci 30, malo mi vas zao.

laza89

pre 6 godina

Galinari najvise upropastio Denver poslednje dve utakmice. Nurkic je dobar igrac, ali me nervira to dokazivanje... Nurkic je dobar igrac, ali je manje svestran igrac od naseg Jokica. A mozda je bolje sto je ovako, Jokic ce biti spreman za EP, ipak Nurkic nece imati toliko obaveveza posle plej off-a.

Ivan

pre 6 godina

Po ovom vidjenom Nurkic je imao svoje vece...vec od prve nabacene lopte na obruc ga je krenulo i jos jedno 4 je uslo tako kako je uslo...jedni koraci/faul u napadu ne dosudjeni,blokada na Jokicu pri horogu je bio faul...realno da ne predje 20poena...To je bilo njegovo vece! Sramnih 0 poena Plamila i lose vece Galinarija su najveci razlog poraza,da ne pominjem da igraju uzasno odbranu SVI. Sa druge strane razumem zasto su trejdovali Nurkica i ja i dalje smatram da je Jokic daleko bolji i kvalitetniji jel u svom arsenalu ima gomilu stvari(trojke,pasovi,sut iz reketa,post igra,vodjenje lopte,napada itd) dok je Nurkic nekako pravolinijski centar(horog+kucanje) i to je to...Sa druge strane Jokic je ubacio svoju normu i da je i Plamil to uradio ucinak Nurkica bi bio anuliran,ovako je to ta razlika...Za nas(Jokica) je bolje da ne odu u play off ;)

Profesor BG

pre 6 godina

Konacno vecina normalnih komentara bez naglasavanja nacionalne pripadnosti. Naravno da navijam za Jokica jer dolazi iz moje drzave, ali zasto mrzeti nekoga ako je u nekom momentu bolji ili druge nacionalnosti? Jokic i Nurkic su odlicni kosarkasi i jos bolji ljudi, zato podrska obojici.

petarczv

pre 6 godina

Ja kad napisah pre neki dan da je jokic rupetina u odbrani i da mora da poradi pre svega na snazi brdo komentara kako nemam pojma kako ne gledam utakmice bla bla bla...sve sami strucnjaci. Volim i ja jokica isto koliko i vi ali sam brate realan. Nurkic ga je napunio na cistu snagu. Denver smehotresna ekipa koja nije igrala playoff godinama dok je portland stalni ucesnik. Mccolum i lilard pored wall-a i beal-a i curry-tompson najbolji backcourt par u ligi sa dosta uigranom ekipom koju predvodi trener koji je popovicev ucenik. Dok denver pre svega nema krstenog trenera..

Milan

pre 6 godina

Vidi "raje" u komentarima. Moralo se malo svratiti kod nas na b92 nakon jedne dobre Nurkiceve partije. Steta samo sto ima dobru partiju svake prestupne godine za razliku od Nikole. Poz.

dezurni filozof

pre 6 godina

Ovo pricam iz ugla uprave Nuggetsa i nece se svideti Srpskim navijacima jer bi trebalo da je nacionalni dres svetinja ali bi na duzi rok isplatilo i Nikoli, Nuggetsima i Srbiji:



Da sam na nakon zavrsetka regularne sezone dao po mesec dana slobodno svim igracima , a onda nakon toga 3 meseca rudarskog treninga celog tima pa i Nikole dok ne nauce odbranu timsku i individualnu kao i da se uigraju kao tim (mislim na ono da bukvalno znaju gde se ko nalazi na terenu) + rad na sutu sa pojedinim igracima Mudiay, Murray i Plumlee(ako ostane u timu, prvi bacac cigli uz Galinarija).


Sa Nikolom bi celo leto trebao da radi Hakeem Olajuwonom na napadu a posebno na odbrani. Nikola bi uz to trebao da smanji tezinu sa 113 kg idealno na oko 108kg na visinu od 208 cm(na nekim stranicama pogresno pise da je 211 cm), da smanji procenat masti u telu i radi na kondiciji radi lakseg kretanja i smanjenja gogucjnosti za povredu.


A sto se repke tice bila bi steta da ne vidimo njega i Tea na ovom evropskom prvenstvu jer je verovatno da je ovo zadnje evropsko prvenstvo za Tea zbog njegovih godina jer je napunio 30 i gledajuci karijere nasih kosarkaskih asova te mogucnost da Teo ode u NBA, nadam se da gresim.

Molim vas nemojte mi napucati brdo minusa zbog ovoga, znam da nasi imaju problema na poziciji krilnog centra zbog povrede Bjelice jer Nikola moze igrati i 4 u repki.

Ikac Jagodinac

pre 6 godina

Kako su glupi ovi što likuju zbog Nurkićar , pa uglavnom muslimani ... a , ne Bošnjaci , to je sada modernije ... Sto bi Jokara sada kidao ? Konkurencija ( Nurkić ) mu je trejdovana i što bi on sada igrao za 1,5mil$ , a koje kakve sirovine imaju dvocifrene milionske ugovore ? Šta , kao ljudi koji vode Denver su blesavi , nisu prepoznali potencijal Jokića ? A , što se tiče Nurkića , momak je ok , odličan igrač , verujem da bi se i sam ljutio na ove copine koje sada likuju . NBA je biznis i jedina dobra strana je što momci sa ovih prostora imaju veliki broj utakmica sa zverinama od igrača . A kada ti isti dodju da igraju za svoje reprezentacije , e onda se vidi ko je "tata" za basket !!! Je l tako bosančerosi ... kroasani ...i ti ostali svete !

marko

pre 6 godina

pogledajte nurkiceve proseke od mocnih 7,3 poena po mecu 6 skokova i dve asistencije i uporedite sa jokicem i vidite koliko ste se nalupetali i pokazali kompleksa jokic ce vec sutra da da opet 20 ili 30 poena ili da ima tripl dabl a ovaj ce da skace i da dodaje lopte lilardu i mcolumu...i vi poredite ova dva igraca,takvih sivonja kao nurkic imas u nba koliko hoces ali centara da mogu da imaju tripl dabl kada hoce nema niti jedan

oblivian

pre 6 godina

A Nurkic, 33 pts i 16 reb.
Portland ide u playoff i falalepo za Nurkica.
Eto koliko je vazno biti objektivan i ne zanositi se ko srbin na b92.

Te-Nej

pre 6 godina

Mnogi su pisali da Teo nije za NBA, da ce ga pojesti tamo ako ode. Mislim da je Teo izmislio košarku u poredjenju sa Dzamirom Nelsonom. Ekipa kojoj je Nelson plej, nema šta da traži u plej ofu. Čovek em ima 35 godina, em nije taj kalibar da vodi ekipu. Uostalom, utakmica koja je prelomila šampionat (protiv Hjustona pre nedelju dana), izgubljena je njegovom krivicom. Ako dovedu Tea, mogu da se nadaju plej ofu sledece godine...

baden

pre 6 godina

Mole se svi oni, sa svih strana, da na osnovu komentara par balavaca ili trolera ne vrijeđaju kompletan narod, državu ili religiju. Pozdrav.

Davidoff

pre 6 godina

Nurkić izdominirao Jokića, neki dan ismijavanje na komentar Nurkić vodi Portland u play-off ... Šta sad? Poseban pozdrav stručnjaku kodnog imena JPR23 ili JPR24 tako nešto, koji reče nakon JEDNE JEDINE loše partije Nurkića, je li vidite zašto j napravljen trejd u smislu Plamli bolji od Nurkića hahahahaha... Čujem da Solnok traži Nurkića....

Rip Hamilton

pre 6 godina

Portland je realno gledano bolja ekipa,plus su sinoc imali posebno motivisanog Nurkica koji je odradio rutinski svoj deo posla.Ne znam samo sto je Jokic sutirao trojke toliko,nije to njegov fazon da siluje ko oni manijaci sto igraju sa njim.

Bree

pre 6 godina

Jokic jeste igracina, ali mora mnogo da radi na odbrani. U pojedinim situacijama je podsetio na Hardena, ne sme ono da se desava, pogotovo protiv direktnog konkurenta za plej-of.

sasa jokic

pre 6 godina

Pa dobro, jedna lasta ne cini prolece. Mozda naredne dve teske dobiju i vrate se. Ako Nurkic ponovi ovu igru u narednim mecevima, svaka cast, ali jedna nije dovoljna da ga dizete u zvezde.

analiticar_amater

pre 6 godina

Hahaha pokazi Jokiću ko je glavni Jusufe..Ahaha uprava Denvera place sto nismo trejdali Jokica koji veze sa vezom nema.
Jokicu mozda stignes Nurkica veciti talentu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ajdin, 29. mart 2017 08:16)

Nurkic pokazao Jokicu jos u Denveru, kad je dobio priliku da igra i nije uspeo nista da uradi. Ako neko veze s vezom nema, onda ste to vi komsije zbog cega i necete igrati na EP ove godine. Tokom citave sezone Jokic je duplo bolji igrac od Nurkica, a vi sada izvodite zakljucke na osnovu jedne jedine utakmice. Toliko o vasem poznavanju ove igre.

Walter White

pre 6 godina

Nurkic je blago receno pojeo Jokica sinoc,poentirao je pored njega kako je hteo.Nisam gledao puno puta Denver ove sezone ali kad god bi to uradio moj utisak bi bio skandalozna odbrana Jokica,decko je toliko mekan da ja nemam reci,Nurkic je pored njega izgledao kao Sekil Onil.Jokic mozda jeste talentovaniji ali sa ovakvom masom i fizikom nece daleko.

mrle

pre 6 godina

Vec vidim komentare: Jokicu Novace! / Znao sam da od njega nikad nece postati covek... Salu na stranu, velika zal ostaje sto Jusuf i Nikola nisu mogli zajedno jer su definitivno buducnost. Sanse za ulazak u 8 su sada na minimumu, prvenstveno usled cinjenice da raspored Denveru nikako nije naklonjen, ali uz dobar odmor, pravilno selektiranje ekipe, uz Nikolu, play off sledece godine ne dolazi u pitanje.

barbarez

pre 6 godina

Zadnji put sam ovako poranio kad je Tajson boksao. Ovaj meč je pokazao sve slabosti obje ekipe a to je da Denver ne igra odbranu što i nije neka novost i da Galinari najbolje ode u Bruklin i da tamo se ispucava do mile volje, a sto se tice Porlanda utakmica je pokazala da oni imaju samo tri igraca u rosteru a ovo ostalo su "Zaze Paculije u Woriorsima" sto bi značilo u prevodu neka tebe jarane nista ne diraj samo gledaj da ne bih sta za.ebo

sacz

pre 6 godina

Jokara mora pod hitno raditi na odbrani. Nije realno da ga onako uguraju protivnicki centri, sinoc Nurkic u odbrani. Mora raditi definitivno na stabilnosti i jacini. Mozemo samo zamisliti kakav ce tada biti igrac.

1312

pre 6 godina

Kakav bre Nurkic ljudi.Pa i Pekovic je davao 30 poena po mecu i imao 10 skokova.Jokic je i plej i centar i bek i krilo.Decko i daje i asistira i skace.Drugo Nurkic je dve sezone vise u NBA.

dtb_pro

pre 6 godina

Ustao sam rano jutros da još jednom pogledam Jokića, ali kao i par puta dosada, samo sam požalio neprespavanu noć. Zaista je potrebno naglasiti da oni koji ne gledaju cijeli meč, već samo "highlights" i skraćeni pregled pojedinačnog igrača steknu apsolutno pogrešnu sliku o dešavanjima na utakmici. Po statistici bi se reklo da je recimo Jokić imao sasvim pristojno veče, a zapravo je bio očajan kao i kompletan njegov tim. I tu ne mislim na očajan procenat za tri (to je forsirao pred kraj kad su pokušavali uhvatiti priključak) već ukupan učinak.
Kako izgleda utakmica "Nagetsa"?! Da bi oni pobijedili nekoga moraju imati sjajan procenat šuta i ubačenih 120+ poena. Jer će uvijek primiti 120 poena. Taj tim ne igra lošu odbranu, taj tim nema pojma šta je odbrana. Protivnik treba da napravi jedan blok i tri dodavanja i neko je sigurno ostao sam na vanjskom šutu ili po košem. To je očaj živi. A posebna priča je trejd koji su napravili. OK, odlučili su se za Jokića i otjerali Nurkića koji je uništavao tim svojim ponašanjem, ali doveli su Plamlija. Jokić ima dva očigledna nedostatka u svojoj igri: nije skočan i trom (spor) je u fazi odbrane. U odbrani je Jokić zaista rupa. Plamli bi imao smisla kad bi bio bolji od njega, ali on je još gori. Čovjek ne zna da zagradi koš (šut za tri iz ugla on čeka 2 metra ispred table, okomito na nju?!), a u napadu ne zna apsolutno ništa! Ni leđima, ni licem ni šut -ništa! Čemu služi onaj centar veteran kojeg su doveli, a ne igra?!

Nerazumni

pre 6 godina

"U trećoj četvrtini kada se Portland odlepio i rešio utakmicu u SVAKOM POSEDU su napadali Jokića iz pika i SVAKI PUT je ispao kao neko dete, direktno su pikirali njega i izrešavali ga svaki put. Šokantan je njegov nedostatak pokušaju da uopšte odbrani, on valjda misli "nemoćan sam u odbrani pa neću ni da pokušam".

Highlights su fantasticni, hvala za svaki! Ali ovo objasnjenje ne pije bas vodu (na stranu zaista losa odbrana Jokica). Pik ne moze da brani jedan igrac, i najcesce je unapred dogovorena odbrana. Nurkic je igrao dobro, Denverova timska odbrana je bila losa. Jokic je mogao svaki put da ostane na svom igracu, da onda Lilard ubaci 50 poena i sta - ispalo bi da je odigrao dobru odbranu? I nisu napadali Jokica, Portland standardno igra pikove sa Nurkicem otkad je dosao, bilo Lilard bilo Mekolum.

marko

pre 6 godina

denver bi dobio lagano da je igrao u polju 5 na 5....oni su 30 min igrali sa galinarijem koji juce nije postojao kako onda dobiti...3-15 sut iz igre koji je to bezobrazluk ej

Oxi

pre 6 godina

Nista nije gotovo, Portland gubi tri do kraja, na Nagetsima je da ne izgube vise od jedne utakmice. To je moguce postici ako sklone Galinarija sa terena, Jokicu su potrebni saradnici atlete, a ne jos jedan spori i slabasni belac koji mnogo i lose sutira. Nurkic ocekivano,, uvek bivsi odigraju najbolje protiv bivsih, ima dva ol-star beka koji ga hrane loptama i sire prostor, i centar je koji je 20 kg tezi o Jokica,, ali je neverovatno da Plamli nije postigao ni poen?!

Pošteni pronalazač

pre 6 godina

Pratio sam rezultat tokom utakmice i prisustvo Jokića i izgleda mi ko da je Portland pravio prednost dok Jokića nije bilo na terenu. Dok je Jokić igrao, bio je nekakav egal. Takođe, Plamli je podbacio skroz, a i Portland je poubacivao ludačke trojke.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Nevjerujem da 95% ovih lijepih komentara je od komsija nam Bosnjaka i njima slicnih koji mnogo vole Srbiju. Nema sta Jusuf razbio danas. Al ovo je tek pocetak jednog velikog rivalstva, za njih dvoje vjerovatno zdravog, al nazalost ovo nece biti zdravo rivalstvo za nas obicne gledaoce, jer ljudi ispoljavaju mrznju i tu se tesko sta moze uraditi. Svaka cast Nurkicu.
(V, 29. mart 2017 08:40)

A znas zasto prijatelju je to tako??

Evo objasnit cu ti ja kao bosnjak,djevojka mi je srpkinja i vjerujeovatno ces i onda mozes pretpostavit da zaista nemam problema sa srbima.
Medjutim,kad je Nurkic trejdovan bio je ovdje naslov "Jokic otjetrao Nurkica u Portland".
I onda idu komentari kako Nurkic treba u Solnok,43 clanka dnevno na B92 kao da je Jokic Jordan.
A nigdje se niko nije potrudio od medija da napise kako su oni sjajni momci,privatno se drze skupa itd.
Ali ne,to su mediji,zbog toga ce danas bosanci koji nisu ni mislili otvoriti B92 da vide neke vijesti navalit na ovaj portal a ovi od toga zive.
Ziv bio,poz.

Bosanac

pre 6 godina

Nurkić( BiH )zbog Jokića( SRB ) morao napustiti Denver i preći u Portland...U današnjoj utakmici je pokazao ko je kvalitetniji i da je uprava Denvera napravila veliku grešku...Nurkić 33 koša - Jokić 17....Razbio svoj bivši klub koji ga se odrekao...

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Nazalost se pokazuje da je Jokic ostao u Denveru u Nurkic otisao zato sto je showman i tim lider. Oduvao ga sinoc Nurkic u direktnom duelu.

загор

pre 6 godina

уф, како је лоше бранио нуркићев пикенрол. а нуркић логично екстремно мотивисан.

s

pre 6 godina

Ljudi opušteno,koliko Jokić malo godina ima i mesta za napredak to će se tek osetiti ali ajde da pričamo o nečem drugom,znate li ko je najplaćeniji i najsebičniji igrač u Denveru?Pa Gallinari a da je najgori već koju utakmicu zaredom više nevredi pričati,sem njega još veća rupa je trener ali drugom prilikom o tome!

Mikii

pre 6 godina

Jadni vi Bosanci pa sta bi radili da slucajno odete na Evropsko ili Svetsko, pa bilo bi ovde tri hiljade komentara od vas. A zamisli da osvojite neku medalju, to bi bilo strasno. Ovako vam je o o naj eci domet da Nurkic ibaci 30, malo mi vas zao.(Nenad NS, 29. mart 2017 11:33)

Bolje da ih ni nema na takmicenju nego da se naloze kao nasi, pa da ih Amerikanci vracaju na fabricka podesavanja gde ih sretnu. Koliko vredi to srebro kad te zlatna ekipa nabije 30+, a mogu i 50 bez problema? Meni nista.

Stara kuka

pre 6 godina

@A Nurkic, 33 pts i 16 reb.Portland ide u playoff i falalepo za Nurkica.Eto koliko je vazno biti objektivan i ne zanositi se ko srbin na b92.
(oblivian, 29. mart 2017 08:27)
Ne zanostiti se ko Srbin?Haha.Srbi vicesampioni sveta i OI u kosarci,druga najuspesnija nacija na OI u timskom sportu,jedan Djokovic,vaterpolo,odbojkaša i muska i zenska,Ivana Spanovic...u NBA Duvac,Stojakovic,Krstic,Maravic,sad Jokic...neka se samo vi zanosite bez ijedne medalje u nekom sportu IKADA.

Zoki

pre 6 godina

@Milos
Sutne jedom u sezoni 6 trojki i odmah poceo da "prangija"?
Jokic je bolji trojkas od vecine tamo. Kad Barton moze da sutira 1/10 sto ne moze Jokic.

Ajdin

pre 6 godina

Hahaha pokazi Jokiću ko je glavni Jusufe..Ahaha uprava Denvera place sto nismo trejdali Jokica koji veze sa vezom nema.
Jokicu mozda stignes Nurkica veciti talentu.

loki

pre 6 godina

čitam komentare i ne verujem da ljudi komentarišu a nisu gledali tekmu. Denver izgubio zbog nedostatka poena iz reketa i primljenih poena posle of.skoka, u jednom trenutku 3.čet. komentator se pita pa da li je moguće da ne koriste Jokića on im je ubedljivo najbolji igrač. mekalum klasa za sve ostale, strašan igrač. lilard govedo, umesto da prelome na kraju treće dasa šutira dve trojke sa 15m,i pušta ih da se vrate. jokić trebao da uzme više šuteva sa poludistance kad ga je već nurkić oterao iz reketa.
pristojna tekma ništa više, pozdrav svima

nenad

pre 6 godina

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevo.ba, 29. mart 2017 08:51)

Portland je najskuplja ekipa zapada i ima dva maga na spoljnim linijama i gde je Nurkic tek mali sraf te masinerije . Sa druge strane je Jokic prva zvezda Denvera , ubedljivo najbolji igrac a tek su mu 22 i ima statistiku o kojoj Nurkic moze sanjati . Da ne spominjem najvaznije stvari na svetu poput medalje na OI i predstojecem zlatu na EP .

sarajevo.ba

pre 6 godina

Šteta, ali nije još sve gotovo, 8 mečeva je mnogo svašta se može dogoditi... Denever je bolja timska ekipa, dok Portland ima 3 igrača koji daju 80% poena, tu je možda Denverova šansa, ako oni zakažu jednu tekmu, Portland teško može ikoga da dobije. Nadam se da će im se to desiti bar 2 puta pa da brata Jokaru gledamo u play off-u, svakako je svojim igrama i više nego zaslužio....
Nadajmo se da će ga forutuna pogledati...
(Golo Brdo, 29. mart 2017 08:26)

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.

petarczv

pre 6 godina

gledao sam nocas utakmiscu,kako igra denver to je strasno+ Nemaju nikakgu igru mego samo ispucavanje za tri i solo akcije. Presmesno. Portland zasluzeno u play off-u.

Astoria

pre 6 godina

Ne znam čemu toliko uzdizanje Nurkića i komentari kako je bolji igrač od Nikole nakon jedne i ukupno druge vanserijske utakmice u karijeri koja traje već treću godinu. Jokić ih je samo od decembra imao nebrojeno više. Pa pre neko veče je protiv Indijane imao gotovo identičan učinak i čak im presudio trojkom u finišu. Da ne govorim da ima 5 triple-double učinaka i da je skoro svaku utakmicu na granici istog. Jusufu fali konzistentnost i nema tu raznovrsnost u igri kao Jokić. On svom timu mnogo više znači i Denver nije isti tim kada on nije u igri. Neko kaže da nije isto gledati highlights-e i celu utakmicu i ja se slažem, samo što sam ja gledao skoro sve utakmice Denvera, imate ih btw na youtube odmah sutradan u celosti, ne morate da imate neprospavane noći. Problem Denvera je što kada krenu da gube, kreće silovanje igrača tipa Galinari, umesto da nastave svoju igru preko Jokića kojom su ove sezone uništili GS, Klivlend i Boston. Da ne ispadne da je Jokić idealan, a da drugi ne valjaju, treba reći da je u odbrani prilično loš, to mora popraviti, da nema problem sa snagom kao što neki tvrde, ja recimo mislim da je on prilično jak, njegov problem je kilaža, koju je rekao bih u poslednje vreme opet malo nabio i samim tim je još sporiji, izgleda da će sa kilažom muku mučiti celu karijeru.I takođe ume i on da radi neke nerezonske stvari kada je frustriran.

Milan

pre 6 godina

Najveci motiv od svih je imao Nurkic i vidite kako je zavrsio utakmicu. Za razliku od njega Plamli 0 poena. Upornost, volja, zelja. Volim Joku i Denver i nadam se da ce uspeti da se izvuku i ulete kao 8. pred play off
(mozda nekad, 29. mart 2017 08:16)

Generalno motiv individualnog igrača nije od značaja protiv dobre ekipe, ali Denver nije bio noćas dovoljno dobra ekipa iz dva razloga. Previše potrošenih lopti iz nerezonskih šuteva (Barton, Galinari, Čendler), a drugi je Plamli za kojeg bi 0 bila super ocena. 0 u napadu, 0 u odbrani, 0 u razigravanju ekipe, sve vreme bez imalo volje i motiva protiv bivšeg kluba. Mislim da moraju da ga utope na kraju sezone i dovedu opet jednog fizikalca koji može da igra sa Jokićem u tandemu i rotaciji. Znači Teo i jedan dobar crnac na centru i eto Denvera dogodine kao ozbiljne plejof ekipe. Šteta što se Mudije pogubio tokom sezone a Nurkić nije mogao da funkcioniše u rotaciji sa Jokićem ali šta je tu je, valja ih adekvatno zameniti.

nbalive

pre 6 godina

To im je kazna,svako vidi da su trebali trejdati Jokića a ostaviti Nurkića.
Mislim da bi Jokić odlićno napredovao u Fenerbahceu ili Armani Milanu

kentaur

pre 6 godina

Zna Nurkić ponešto. Klasičan centar i nije tupan kao pojedini iz Denvera. Jokić mora raditi žestoko na odbrani da bi stigao među Nba zvijezde, što može po talentu.

Golo Brdo

pre 6 godina

Šteta, ali nije još sve gotovo, 8 mečeva je mnogo svašta se može dogoditi... Denever je bolja timska ekipa, dok Portland ima 3 igrača koji daju 80% poena, tu je možda Denverova šansa, ako oni zakažu jednu tekmu, Portland teško može ikoga da dobije. Nadam se da će im se to desiti bar 2 puta pa da brata Jokaru gledamo u play off-u, svakako je svojim igrama i više nego zaslužio....
Nadajmo se da će ga forutuna pogledati...

Rip Hamilton

pre 6 godina

Portland je realno gledano bolja ekipa,plus su sinoc imali posebno motivisanog Nurkica koji je odradio rutinski svoj deo posla.Ne znam samo sto je Jokic sutirao trojke toliko,nije to njegov fazon da siluje ko oni manijaci sto igraju sa njim.

provethemwrong

pre 6 godina

Plumdog vec drugi mec za redom unistava Denver, samo zna da besciljno skakuce po reketu i u pravoj liniji salje loptu u pravcu obruca, neki to nazivaju sutem.. a i Jokic, da prestane da gadja trojke dok se mec lomi, znaci nije clutch trojkas, i to treba da utuvi sebi u glavu, svakako je mogao da odigra pametnije, da ide u duele sa Nurkicem, da proba da mu napravi probleme sa faulovima, mada sveukupno gledano Malone snosi bar jedno 50% krivice

djraki

pre 6 godina

Gledao sam utakmicu, Denver se drzao do sredine poslednje cetvrtine, Jokicu treba malo vise hrabrosti i da uzme vise suteva a ne da se pored njega svi ispucavaju, u odbrani Jokic 0. Nurkic ga je razbio pod kosem a i u odbrani moze se reci, Djokic ga je samo jednom probio pod kosem... Ove godine tesko ce do play off-a Nuggetsi, trebali su neke male utakmice pobediti i napraviti sebi vecu prednost za finis sezone...

fargo

pre 6 godina

Jokara je najveci Srbin u istoriji odmah posle Tesle,a ispred Noloa,a vi hejteri samo hejtujte najboljeg igraca igre pod obrucima u istoriji.Definitivno je duplo bolji od Hakima,a bar 70% bolji od Medzika,nas Jokara bre.

Pacenik

pre 6 godina

@mostarac jel ti sada lakse u zivotu? Sacuvaj i moj komentar za 2090 godinu kada bosna bude sampion evrope ili sveta! Obecaj mi da neces da zaboravis

Trivun

pre 6 godina

Vidim da idalje ima nepismenih, sa pojačanom dozom mentaliteta krda.. denver ne igra odbranu niti će je ikad igrati.. gs može ali ovi nikako, drugo gs zna da je igra kad treba! Jokić, hm, videćemo... ali slab je fizički, ne govorim o definiciji i masi, mnogo je "kostura" koji su igrali snažno.. mislim da će tu preovladati mentalitet lalinski.. teo u NBA? svašta, taj se spusti u stav samo kad zaveže pertlu.. tako da, nepismeni gledajte 80e i 90e NBA.. ovo je entertainment za mase, kvalitet nizak..

Reporter

pre 6 godina

Jačina portlanda se pokazuje i u činjenici da su oni treći u NBA po isplati plata svojim igračima. Dok je denver morao da dovede hiberta da bi ikako ispunili 'kvotu' . Nurkic utakmica karijere a Jokic je takvih imao jedno desetak do sada, a i još mnogo boljih partija.

Djenka

pre 6 godina

O Boze! Jel' potrebno sve ovo prepucavanje oko toga ko je bolji igrac? I Jokic i Nurkic su odlicni igraci ali nije bilo mesta za obojicu u jednoj ekipi. Denver se odlucio za mladjeg i perspektivnijeg, nema tu nista strano. Kao kad je Shaq otisao iz Lejkerska, a ostao Kobe. Obojica svetske zvezde ali samo za jednoga ima mesta (ne kazem da su Jokic i Nurkic na tom nivou, to tek treba da se vidi pre nego sto mi se popnete na kicmu komentarima). Portland je realno boji tim, drugo je to sto je Jokic, po mom misljenju, najbolji igrac u oba tima. Kosarku igraju najmanje petorica. Pa nije ni Dzordan osvojio nista bez Pipena, Granta, Kukoca, Rodmana, Peksona i na kraju trenera Dzeksona. Odlicno za nas, hvala Nurkicu sto saljes Jokica na odmor, da uzmemo medalju bez problema.

Bajone

pre 6 godina

Jokic odigrao jedan od najlosijih meceva koje sam ja gledao, ovde mislim na igru u odbrani. Portland je igrao cvrstu odbranu i provali li su igru Jokica u odbrani i pola koseva je dato preko njega, od toga Nurkic ni kriv ni duzan preko 30.
Jokic i bek uzasno brane pick and rol, tj. 2 na 2. Jokic se ko muva bez glave zalece na beka, udvaja ga kod trojke, i ostavlja svog igraca (uglavnom Nurkica) na korak iza sebe, to ponavlja 10 puta za redom!!! ... Bek lagano asistira Nurkicu koji ima otvoren i nebranjen kos, ako bi slucajno i promasili u ovoj akciji, reket je skroz ne zasticen i slei skok u napadu.
Pod hitno im treba bek sa prevashodno dobrom igrom u odbrani i dobrim sutem za 3 poena, isto se odnosi i na poziciju 4 da moze da se otvori protivnicki reket i Jokic igra svoju igru gde je on najboljiu ligi.
Jokic da puno radi na odbrani, ito najvise na postavljanju i citanju igre protivnika protivnika.

Coutinho

pre 6 godina

Steta samo sto i nasi i svi igraci sa ovih prostora igraju u gubitnickim timovima pa se jedva nekako bore i za to osmo mesto,sjajno igraju i imaju sjajne brojke ali se to brzo zaboravi zato sto su uglavnom dobri u porazu,nekad se znalo i pre pocetka sezone da ce se Pedja i ekipa skoro sigurno boriti ako ne za titulu onda bar za konferencijsku titulu,danas i ako su dobri najveci domet to zadnje mesto koje vodi u plej of.

Ajdin

pre 6 godina

Hahaha pokazi Jokiću ko je glavni Jusufe..Ahaha uprava Denvera place sto nismo trejdali Jokica koji veze sa vezom nema.
Jokicu mozda stignes Nurkica veciti talentu.

Bosanac

pre 6 godina

Nurkić( BiH )zbog Jokića( SRB ) morao napustiti Denver i preći u Portland...U današnjoj utakmici je pokazao ko je kvalitetniji i da je uprava Denvera napravila veliku grešku...Nurkić 33 koša - Jokić 17....Razbio svoj bivši klub koji ga se odrekao...

nbalive

pre 6 godina

To im je kazna,svako vidi da su trebali trejdati Jokića a ostaviti Nurkića.
Mislim da bi Jokić odlićno napredovao u Fenerbahceu ili Armani Milanu

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Budimo realni, Nurkic je veci potencijal na poziciji 5 od Jokica. Kosarka se igra u oba pravca. Nurkic ima bolju igru ledjima prema kosu i puno je skocniji i fizicki jaci . A Jokic ima meksu ruku i bolji sut i osjecaj za asistenciju. Ali ono u cemu je Nurkic veci potencijal na poziciji 5 je odbrana. Jokic je mnogo los u odbrani, jednostavno je mekan i on nije mrcina i nikad nece biti. Veceras ga je u najvaznijoj utakmici sezone Nurkic unistio.

mostarac

pre 6 godina

joj kad ga juka natrpa u utorak. prognoziram 20-10-8-8 partiju juke. prosjecni ljudi se loze da necemu starom pokazu sta su izgubili a kamo li nece ovaj nas balvan. bice cisto 18+ rejting u reketu denvera
(mostarac, 27. mart 2017 10:57)
# Link komentara
Preporučujem (+16)
Ne preporučujem (-50)







Ne znam kakve kriterijume imas, ali je Plumli dokazano bolji igrac od Nurkica. Uostalom, pokazace se posle trejda.
(Zivi bili, pa videli, 12. februar 2017 22:08)
# Link komentara

Jokić "poslao" Nurkića u Portland!

i hvala B92 na ovom naslovu

hvala dovidjenja i prijatno

Mikii

pre 6 godina

Jadni vi Bosanci pa sta bi radili da slucajno odete na Evropsko ili Svetsko, pa bilo bi ovde tri hiljade komentara od vas. A zamisli da osvojite neku medalju, to bi bilo strasno. Ovako vam je o o naj eci domet da Nurkic ibaci 30, malo mi vas zao.(Nenad NS, 29. mart 2017 11:33)

Bolje da ih ni nema na takmicenju nego da se naloze kao nasi, pa da ih Amerikanci vracaju na fabricka podesavanja gde ih sretnu. Koliko vredi to srebro kad te zlatna ekipa nabije 30+, a mogu i 50 bez problema? Meni nista.

oblivian

pre 6 godina

A Nurkic, 33 pts i 16 reb.
Portland ide u playoff i falalepo za Nurkica.
Eto koliko je vazno biti objektivan i ne zanositi se ko srbin na b92.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Nazalost se pokazuje da je Jokic ostao u Denveru u Nurkic otisao zato sto je showman i tim lider. Oduvao ga sinoc Nurkic u direktnom duelu.

DownToBuck

pre 6 godina

Sramotne partije Galinarija i Jokića koji treba da nose ovaj tim. Kontam da ovde Galo nikoga ne zanima pošto samo pratite Jokaru, pa ću malo o njemu.

U napadu se sakrivao, nije smeo da napadne Nurkića nijednom na niskom postu, kada je imao otvorene pozicije sa poludistance (koju pogađa u jednom od najboljih procenata u ligi) umesto šuteva je samo uvaljivao loptu dalje, a ostao je sam bukvalno 10 puta, od toga je šutnuo možda samo 3 puta.. od ovih 8 asistencija možda su 3 realne, ostalo iz preuzimanja gde drugi igrač napravi nekoliko driblinga i sam sebi izgradi poziciju, al eto, i to se u NBA računa kao asistencija. Šutnuo šest trojki što je najbolji odraz njegove nemoći na ovoj utakmici jer kada vidite da je toliko puta opalio iza 7.24 to indikuje nemoć da bilo šta uradi ispod koša. U utakmicu je ušao napadački dobro, 7 poena za 3-4 minuta i onda tragedija.

Odbrana...šta reći o Jokićevoj odbrani što već nije rečeno i viđeno. Sramotno, ispod svakog nivoa, čak i za Denver. Nurkić ga rešavao kako je hteo, kupio mu skokove u napadu, bukvalno ga je maltretirao. U trećoj četvrtini kada se Portland odlepio i rešio utakmicu u SVAKOM POSEDU su napadali Jokića iz pika i SVAKI PUT je ispao kao neko dete, direktno su pikirali njega i izrešavali ga svaki put. Šokantan je njegov nedostatak pokušaju da uopšte odbrani, on valjda misli "nemoćan sam u odbrani pa neću ni da pokušam".

Nurkić je netalentovan napadač koji vrlo često maši zicere oko obruča, ali naravno da ne može da promaši kad mu se igrač skloni unapred. Ako neko misli da je slučajnost što je dve najbolje napadačke partije u životu odigrao protiv Okafora i Jokića (najgorih defanzivaca centara u ligi uz Kantera i Vučevića) onda se debelo vara.

Da ne pričam da je ova utakmica nekako bila simboličan način da pokaže ko je šta isposlovao u trejdu, Nurkić 33 poena i 16 skokova uz dobru defanzivnu rolu, a Plamli 0 (nula) poena uz nepostojeću defanzivnu rolu i blamiranje u napadu. A da, Denver je uz to dao i pika prve runde Portlandu , joj živote...

Ostali su bez šansi za PO porazima u prethodne dve utakmice, a Jokić i Galinari su u obe bili tragični. Za Jokića itekako ima vremena da se popravi i nadogradi, ali za Galinarija opravdanja nema i ukoliko Denver želi da postane iole ozbiljna ekipa u budućnosti prvi potez treba da im bude razilaženje sa polovnjacina...Galo je prvi na toj listi.

samo kazem

pre 6 godina

U celoj prici najvise se raduje Jusuf,igrace plej of,preporodio se od kako je presao i izbacio svoj bivsi tim u direktnom duelu za top 8! :-)

Milan

pre 6 godina

Vidi "raje" u komentarima. Moralo se malo svratiti kod nas na b92 nakon jedne dobre Nurkiceve partije. Steta samo sto ima dobru partiju svake prestupne godine za razliku od Nikole. Poz.

petarczv

pre 6 godina

Mozemo mi sad da pricamo do sutra kako je jokic talentovaniji i bolji igrac od nurkica i kako je portland bolja ekipa od denvera ali kad je trebalo najvise nurkic je isporucio a jokic ne. Da je jokic imao ovaj ucinak a da nije primio ovoliko poena od nurkica i da je denver izgubio rekli bi ok ne moze sve sam ali jednostavno bio je najlosiji kad je bilo najpotrebnije a najbolji u revialnoj utakmici u londonu...

Ikac Jagodinac

pre 6 godina

Kako su glupi ovi što likuju zbog Nurkićar , pa uglavnom muslimani ... a , ne Bošnjaci , to je sada modernije ... Sto bi Jokara sada kidao ? Konkurencija ( Nurkić ) mu je trejdovana i što bi on sada igrao za 1,5mil$ , a koje kakve sirovine imaju dvocifrene milionske ugovore ? Šta , kao ljudi koji vode Denver su blesavi , nisu prepoznali potencijal Jokića ? A , što se tiče Nurkića , momak je ok , odličan igrač , verujem da bi se i sam ljutio na ove copine koje sada likuju . NBA je biznis i jedina dobra strana je što momci sa ovih prostora imaju veliki broj utakmica sa zverinama od igrača . A kada ti isti dodju da igraju za svoje reprezentacije , e onda se vidi ko je "tata" za basket !!! Je l tako bosančerosi ... kroasani ...i ti ostali svete !

sarajevo.ba

pre 6 godina

Šteta, ali nije još sve gotovo, 8 mečeva je mnogo svašta se može dogoditi... Denever je bolja timska ekipa, dok Portland ima 3 igrača koji daju 80% poena, tu je možda Denverova šansa, ako oni zakažu jednu tekmu, Portland teško može ikoga da dobije. Nadam se da će im se to desiti bar 2 puta pa da brata Jokaru gledamo u play off-u, svakako je svojim igrama i više nego zaslužio....
Nadajmo se da će ga forutuna pogledati...
(Golo Brdo, 29. mart 2017 08:26)

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.

marko

pre 6 godina

pogledajte nurkiceve proseke od mocnih 7,3 poena po mecu 6 skokova i dve asistencije i uporedite sa jokicem i vidite koliko ste se nalupetali i pokazali kompleksa jokic ce vec sutra da da opet 20 ili 30 poena ili da ima tripl dabl a ovaj ce da skace i da dodaje lopte lilardu i mcolumu...i vi poredite ova dva igraca,takvih sivonja kao nurkic imas u nba koliko hoces ali centara da mogu da imaju tripl dabl kada hoce nema niti jedan

Davidoff

pre 6 godina

Nurkić izdominirao Jokića, neki dan ismijavanje na komentar Nurkić vodi Portland u play-off ... Šta sad? Poseban pozdrav stručnjaku kodnog imena JPR23 ili JPR24 tako nešto, koji reče nakon JEDNE JEDINE loše partije Nurkića, je li vidite zašto j napravljen trejd u smislu Plamli bolji od Nurkića hahahahaha... Čujem da Solnok traži Nurkića....

Bosnjo

pre 6 godina

Molio bih svoje zemljake da ne provociraju bez veze. Jokara je realno 2x bolji igrac od Juke ALI Jusuf je imao zelju da veceras nekog ubije a ne samo da pobijedi.

1312

pre 6 godina

Kakav bre Nurkic ljudi.Pa i Pekovic je davao 30 poena po mecu i imao 10 skokova.Jokic je i plej i centar i bek i krilo.Decko i daje i asistira i skace.Drugo Nurkic je dve sezone vise u NBA.

Novosadjanin.

pre 6 godina

Jusuf je odigrao odlicno, ali ne moze da se poredi sa Jokicem sto se tice uticaja na igru. Vreme ce pokazati. Da je Jokic u Portlandu, sigurno bi bili 5-6...Portland ima ubice na poziciji 1 i 2. Denver je tu truba i to je to.

Nikola

pre 6 godina

Ne znam kako neki ovde mogu uopste da uporedjuju Nurkic-a i Jokic-a. Mislim van svake pameti. Kad bude ostvario 5 tripl-dablova, dao 40 koseva u jednoj utakmici da ne nabrajam ostale Nikoline brojke.
Nurkic-a moze da promeni tok jedne utakmice, pa i par utakmica. Ali Jokic je promenio izgled jedne fransize za godinu i po dana. U tome je razlika.

Nenad NS

pre 6 godina

Jadni vi Bosanci pa sta bi radili da slucajno odete na Evropsko ili Svetsko, pa bilo bi ovde tri hiljade komentara od vas. A zamisli da osvojite neku medalju, to bi bilo strasno. Ovako vam je o o naj eci domet da Nurkic ibaci 30, malo mi vas zao.

Bane

pre 6 godina

Kakva osveta Nurkica!Zao mi je Denvera..Jokic ako zeli da postane bas bas ozbiljan igrac,mora dosta odbranu popraviti.Svi centri u ligi protiv Denvera ubace vise poena nego sto im je sezonski prosek.

Ivan

pre 6 godina

Po ovom vidjenom Nurkic je imao svoje vece...vec od prve nabacene lopte na obruc ga je krenulo i jos jedno 4 je uslo tako kako je uslo...jedni koraci/faul u napadu ne dosudjeni,blokada na Jokicu pri horogu je bio faul...realno da ne predje 20poena...To je bilo njegovo vece! Sramnih 0 poena Plamila i lose vece Galinarija su najveci razlog poraza,da ne pominjem da igraju uzasno odbranu SVI. Sa druge strane razumem zasto su trejdovali Nurkica i ja i dalje smatram da je Jokic daleko bolji i kvalitetniji jel u svom arsenalu ima gomilu stvari(trojke,pasovi,sut iz reketa,post igra,vodjenje lopte,napada itd) dok je Nurkic nekako pravolinijski centar(horog+kucanje) i to je to...Sa druge strane Jokic je ubacio svoju normu i da je i Plamil to uradio ucinak Nurkica bi bio anuliran,ovako je to ta razlika...Za nas(Jokica) je bolje da ne odu u play off ;)

fargo

pre 6 godina

Jokara je najveci Srbin u istoriji odmah posle Tesle,a ispred Noloa,a vi hejteri samo hejtujte najboljeg igraca igre pod obrucima u istoriji.Definitivno je duplo bolji od Hakima,a bar 70% bolji od Medzika,nas Jokara bre.

KOSTA1703

pre 6 godina

Samo da malkice pojasnim.....

Portland bez Nurkića je ekipa koja se borila za osmo mesto na Zapadu, i mesto u plejofu.
Denver bez Jokića je ekipa koja bi imala najgori skor u ligi.

Šta je Nurkić sinoć radio?
Otvarao se iz pika i poentirao.
Šta je Jokić sinoć radio?
Pokušavao da pokrene celu ekipu, da dobiju protivnika.

Walter White

pre 6 godina

Nurkic je blago receno pojeo Jokica sinoc,poentirao je pored njega kako je hteo.Nisam gledao puno puta Denver ove sezone ali kad god bi to uradio moj utisak bi bio skandalozna odbrana Jokica,decko je toliko mekan da ja nemam reci,Nurkic je pored njega izgledao kao Sekil Onil.Jokic mozda jeste talentovaniji ali sa ovakvom masom i fizikom nece daleko.

Emi Ešav

pre 6 godina

Šest trojki je šutnuo?! Što je mnogo mnogo je. Možda da malo batali trojke a više poradi na odbrani, sramota da Nurkić protiv njega ubacuje najviše u karijeri, i to u meču koji direktno odlučuje plasman u plejof. Pritom, Jokić uopšte nije slabašan i mlohav lik, ume on i te kako da se tuče na postu kad igra napad. Sa tako jadnom odbranom nikada ga niko u toj ligi neće uzimati za ozbiljno. Mlad je momak i ima dosta vremena i prostora da napreduje. Nadajmo se samo da ne čita komentare srpskih navijača, koji ga već sada proglašavaju za najbolje srpskog igrača svih vremena i jednog od najboljih u NBA trenutno. Ako poveruje u te gluposti, to će biti tačka na njegovu karijeru.

V

pre 6 godina

Nevjerujem da 95% ovih lijepih komentara je od komsija nam Bosnjaka i njima slicnih koji mnogo vole Srbiju. Nema sta Jusuf razbio danas. Al ovo je tek pocetak jednog velikog rivalstva, za njih dvoje vjerovatno zdravog, al nazalost ovo nece biti zdravo rivalstvo za nas obicne gledaoce, jer ljudi ispoljavaju mrznju i tu se tesko sta moze uraditi. Svaka cast Nurkicu.

dezurni filozof

pre 6 godina

Ovo pricam iz ugla uprave Nuggetsa i nece se svideti Srpskim navijacima jer bi trebalo da je nacionalni dres svetinja ali bi na duzi rok isplatilo i Nikoli, Nuggetsima i Srbiji:



Da sam na nakon zavrsetka regularne sezone dao po mesec dana slobodno svim igracima , a onda nakon toga 3 meseca rudarskog treninga celog tima pa i Nikole dok ne nauce odbranu timsku i individualnu kao i da se uigraju kao tim (mislim na ono da bukvalno znaju gde se ko nalazi na terenu) + rad na sutu sa pojedinim igracima Mudiay, Murray i Plumlee(ako ostane u timu, prvi bacac cigli uz Galinarija).


Sa Nikolom bi celo leto trebao da radi Hakeem Olajuwonom na napadu a posebno na odbrani. Nikola bi uz to trebao da smanji tezinu sa 113 kg idealno na oko 108kg na visinu od 208 cm(na nekim stranicama pogresno pise da je 211 cm), da smanji procenat masti u telu i radi na kondiciji radi lakseg kretanja i smanjenja gogucjnosti za povredu.


A sto se repke tice bila bi steta da ne vidimo njega i Tea na ovom evropskom prvenstvu jer je verovatno da je ovo zadnje evropsko prvenstvo za Tea zbog njegovih godina jer je napunio 30 i gledajuci karijere nasih kosarkaskih asova te mogucnost da Teo ode u NBA, nadam se da gresim.

Molim vas nemojte mi napucati brdo minusa zbog ovoga, znam da nasi imaju problema na poziciji krilnog centra zbog povrede Bjelice jer Nikola moze igrati i 4 u repki.

Golo Brdo

pre 6 godina

Šteta, ali nije još sve gotovo, 8 mečeva je mnogo svašta se može dogoditi... Denever je bolja timska ekipa, dok Portland ima 3 igrača koji daju 80% poena, tu je možda Denverova šansa, ako oni zakažu jednu tekmu, Portland teško može ikoga da dobije. Nadam se da će im se to desiti bar 2 puta pa da brata Jokaru gledamo u play off-u, svakako je svojim igrama i više nego zaslužio....
Nadajmo se da će ga forutuna pogledati...

Te-Nej

pre 6 godina

Mnogi su pisali da Teo nije za NBA, da ce ga pojesti tamo ako ode. Mislim da je Teo izmislio košarku u poredjenju sa Dzamirom Nelsonom. Ekipa kojoj je Nelson plej, nema šta da traži u plej ofu. Čovek em ima 35 godina, em nije taj kalibar da vodi ekipu. Uostalom, utakmica koja je prelomila šampionat (protiv Hjustona pre nedelju dana), izgubljena je njegovom krivicom. Ako dovedu Tea, mogu da se nadaju plej ofu sledece godine...

Trivun

pre 6 godina

Vidim da idalje ima nepismenih, sa pojačanom dozom mentaliteta krda.. denver ne igra odbranu niti će je ikad igrati.. gs može ali ovi nikako, drugo gs zna da je igra kad treba! Jokić, hm, videćemo... ali slab je fizički, ne govorim o definiciji i masi, mnogo je "kostura" koji su igrali snažno.. mislim da će tu preovladati mentalitet lalinski.. teo u NBA? svašta, taj se spusti u stav samo kad zaveže pertlu.. tako da, nepismeni gledajte 80e i 90e NBA.. ovo je entertainment za mase, kvalitet nizak..

Pošteni pronalazač

pre 6 godina

Pratio sam rezultat tokom utakmice i prisustvo Jokića i izgleda mi ko da je Portland pravio prednost dok Jokića nije bilo na terenu. Dok je Jokić igrao, bio je nekakav egal. Takođe, Plamli je podbacio skroz, a i Portland je poubacivao ludačke trojke.

WillyWonka

pre 6 godina

Zahvaljujem ljudima na ovom portalu na većinom realnim i objektivnim komentarima. Vidim da preovladava poznavanje košarke i da se ne pati od nekih gluposti. Kao Bosancu, naravno da mi je drago zbog odlične Nurkićeve partije. Iako ću uvijek u ovim duelima navijati za Nurkića, moram reći da je za mene u cjelini Jokić bolji igrač i mislim da će imati veću karijeru, zato što ima "ono nešto", što se ne može ni navježbati ni nabildati.
Generalno, drago mi je što sa "ovih prostora" ima sve više super igrača, koji igraju sve važniju ulogu u NBA (Šarić, Dragič, Jokić, Nurkić, Vučević, Mirotić...) i smatram da ako je dobra košarka u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji, da će onda i u BiH biti bolja. Bitno je i vidjeti koliko trenera radi u Evropi i kako daju prilike momcima sa ovih prostora. Ako pogledamo recimo Teletovića, njega je bukvalno "napravio" Duško Ivanović. Takvih primjera ima koliko hoćeš i zato uvijek podržavam sve sa "ovih prostora", jer bez obzira na sve, na neki čudan način zajedno rastemo i zajedno padamo. Ne moramo biti u velikoj ljubavi, ali poštovati i podržavati jedni druge bi trebali.
Sretno Jokiću, Nurkiću, Dragiču, Šariću, sretno Vučeviću, Zubac, Teletoviću i pozdrav za sve objektivne i realne ljubitelje košarke.

analiticar_amater

pre 6 godina

Nazalost se pokazuje da je Jokic ostao u Denveru u Nurkic otisao zato sto je showman i tim lider. Oduvao ga sinoc Nurkic u direktnom duelu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 29. mart 2017 08:26)

Uzmi i uporedi statistiku oba igraca za celu sezonu pa onda nesto komentarisi. To sinoc je bila samo jedna utakmica. Jel bio Nukric starter u Denveru ispred Jokica? Jeste. Jel iskoristio to? Nije. Jel imao Nurkic i jedan tripl-dabl ove sezone? Nije. S kim je Denver u startnoj petorci bolje igrao i vise pobedjivao? Sa Jokicem. Odluka je bila cista kao suza i jedna utakmica ne moze to da promeni. Sa Jokicem su pobedjivali, sa Nurkicem gubili, zato su njega i trejdovali, a ne zbog nekog sou programa koji Jokic pravi.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevo.ba, 29. mart 2017 08:51)

Portland je najskuplja ekipa zapada i ima dva maga na spoljnim linijama i gde je Nurkic tek mali sraf te masinerije . Sa druge strane je Jokic prva zvezda Denvera , ubedljivo najbolji igrac a tek su mu 22 i ima statistiku o kojoj Nurkic moze sanjati . Da ne spominjem najvaznije stvari na svetu poput medalje na OI i predstojecem zlatu na EP .
(nenad, 29. mart 2017 09:27

Vidi druze,ja nisam uopste u komentaru spomenuo Jokica,niti reprezentciju Srbije.
Svaka cast za OI,navijao sam za vas,a zlato na Ep ja bih volio da uzmete ali prvo skoci pa reci hop.
Samo kazem da je Portland mnogo bolja ekipa od Denvera.
E sad to za statistiku,na osnovu 5 mjeseci dobrog basketa ne bih govorio,daj boze da tako nastavi,i tek su mu 22 godine a Nurkicu je 78 godina jel?

Dragan Torbica

pre 6 godina

osveta Nurkica nista gote nego kad igrac ima dodatnu mltivaciju kao recimo on koji je bukvalno oteran iz kluba a realno je sasvim dobar igrac. Mislim da se ovim porazom Denver oprostio od PO da su ovo dobili mozda bi i imali kakve takve sanse ali sada gledaju raspored Portlanda i Drnvera do kraja mislim da je to. to sto se tice Denvera, realno su uprskali proslu izgubivsi od Obrve ali taj mec su svi bili ocajni bas ime se namestilo da neodu u PO

dtb_pro

pre 6 godina

Ustao sam rano jutros da još jednom pogledam Jokića, ali kao i par puta dosada, samo sam požalio neprespavanu noć. Zaista je potrebno naglasiti da oni koji ne gledaju cijeli meč, već samo "highlights" i skraćeni pregled pojedinačnog igrača steknu apsolutno pogrešnu sliku o dešavanjima na utakmici. Po statistici bi se reklo da je recimo Jokić imao sasvim pristojno veče, a zapravo je bio očajan kao i kompletan njegov tim. I tu ne mislim na očajan procenat za tri (to je forsirao pred kraj kad su pokušavali uhvatiti priključak) već ukupan učinak.
Kako izgleda utakmica "Nagetsa"?! Da bi oni pobijedili nekoga moraju imati sjajan procenat šuta i ubačenih 120+ poena. Jer će uvijek primiti 120 poena. Taj tim ne igra lošu odbranu, taj tim nema pojma šta je odbrana. Protivnik treba da napravi jedan blok i tri dodavanja i neko je sigurno ostao sam na vanjskom šutu ili po košem. To je očaj živi. A posebna priča je trejd koji su napravili. OK, odlučili su se za Jokića i otjerali Nurkića koji je uništavao tim svojim ponašanjem, ali doveli su Plamlija. Jokić ima dva očigledna nedostatka u svojoj igri: nije skočan i trom (spor) je u fazi odbrane. U odbrani je Jokić zaista rupa. Plamli bi imao smisla kad bi bio bolji od njega, ali on je još gori. Čovjek ne zna da zagradi koš (šut za tri iz ugla on čeka 2 metra ispred table, okomito na nju?!), a u napadu ne zna apsolutno ništa! Ni leđima, ni licem ni šut -ništa! Čemu služi onaj centar veteran kojeg su doveli, a ne igra?!

laza89

pre 6 godina

Galinari najvise upropastio Denver poslednje dve utakmice. Nurkic je dobar igrac, ali me nervira to dokazivanje... Nurkic je dobar igrac, ali je manje svestran igrac od naseg Jokica. A mozda je bolje sto je ovako, Jokic ce biti spreman za EP, ipak Nurkic nece imati toliko obaveveza posle plej off-a.

Bane

pre 6 godina

Vidi ove "stručnjake" za basket što se podsmevaju. Da li je Nurkić igrao u Denveru, kako je igrao, da li je igrao očajno. Da li bi taj isti Denver bio u opšte i blizu playoffa da je Nurkić ostao. Komentari nakon jedne utakmice ej jedne utakmice su smešne. Klinačka prepucavanja ništa više.

nikola

pre 6 godina

Nit je Portland dobio ovaj mec zbog Nurkica,nit je Denver izgubio zbog Jokica.Glavni krivac za poraz Denvera je onaj indijanac Galinari.Sam vidi da mu nista u sutu ne ide,ali on i dalje forsira u stilu uci ce jedna.Naravno da ce uci jedna i usla je ali je pokopao ekipu zesce.Umesto da pokusa da odigra malo za tim,on gleda samo sebe.Izgubili su svega 9 razlike a ovaj je promasio sve zivo i to bez imalo blama.Mene bi bilo sramota da vidim da me ne ide,a i dalje forsiram na silu.Pre bi trazio da idem na klupu i da udje neki rezervista koji ce mozda imati dan.

dtb_pro

pre 6 godina

Ustao sam rano jutros da još jednom pogledam Jokića, ali kao i par puta dosada, samo sam požalio neprespavanu noć. Zaista je potrebno naglasiti da oni koji ne gledaju cijeli meč, već samo "highlights" i skraćeni pregled pojedinačnog igrača steknu apsolutno pogrešnu sliku o dešavanjima na utakmici. Po statistici bi se reklo da je recimo Jokić imao sasvim pristojno veče, a zapravo je bio očajan kao i kompletan njegov tim. I tu ne mislim na očajan procenat za tri (to je forsirao pred kraj kad su pokušavali uhvatiti priključak) već ukupan učinak.
Kako izgleda utakmica "Nagetsa"?! Da bi oni pobijedili nekoga moraju imati sjajan procenat šuta i ubačenih 120+ poena. Jer će uvijek primiti 120 poena. Taj tim ne igra lošu odbranu, taj tim nema pojma šta je odbrana. Protivnik treba da napravi jedan blok i tri dodavanja i neko je sigurno ostao sam na vanjskom šutu ili po košem. To je očaj živi. A posebna priča je trejd koji su napravili. OK, odlučili su se za Jokića i otjerali Nurkića koji je uništavao tim svojim ponašanjem, ali doveli su Plamlija. Jokić ima dva očigledna nedostatka u svojoj igri: nije skočan i trom (spor) je u fazi odbrane. U odbrani je Jokić zaista rupa. Plamli bi imao smisla kad bi bio bolji od njega, ali on je još gori. Čovjek ne zna da zagradi koš (šut za tri iz ugla on čeka 2 metra ispred table, okomito na nju?!), a u napadu ne zna apsolutno ništa! Ni leđima, ni licem ni šut -ništa! Čemu služi onaj centar veteran kojeg su doveli, a ne igra?!

sarajevo.ba

pre 6 godina

Nevjerujem da 95% ovih lijepih komentara je od komsija nam Bosnjaka i njima slicnih koji mnogo vole Srbiju. Nema sta Jusuf razbio danas. Al ovo je tek pocetak jednog velikog rivalstva, za njih dvoje vjerovatno zdravog, al nazalost ovo nece biti zdravo rivalstvo za nas obicne gledaoce, jer ljudi ispoljavaju mrznju i tu se tesko sta moze uraditi. Svaka cast Nurkicu.
(V, 29. mart 2017 08:40)

A znas zasto prijatelju je to tako??

Evo objasnit cu ti ja kao bosnjak,djevojka mi je srpkinja i vjerujeovatno ces i onda mozes pretpostavit da zaista nemam problema sa srbima.
Medjutim,kad je Nurkic trejdovan bio je ovdje naslov "Jokic otjetrao Nurkica u Portland".
I onda idu komentari kako Nurkic treba u Solnok,43 clanka dnevno na B92 kao da je Jokic Jordan.
A nigdje se niko nije potrudio od medija da napise kako su oni sjajni momci,privatno se drze skupa itd.
Ali ne,to su mediji,zbog toga ce danas bosanci koji nisu ni mislili otvoriti B92 da vide neke vijesti navalit na ovaj portal a ovi od toga zive.
Ziv bio,poz.

Astoria

pre 6 godina

Ne znam čemu toliko uzdizanje Nurkića i komentari kako je bolji igrač od Nikole nakon jedne i ukupno druge vanserijske utakmice u karijeri koja traje već treću godinu. Jokić ih je samo od decembra imao nebrojeno više. Pa pre neko veče je protiv Indijane imao gotovo identičan učinak i čak im presudio trojkom u finišu. Da ne govorim da ima 5 triple-double učinaka i da je skoro svaku utakmicu na granici istog. Jusufu fali konzistentnost i nema tu raznovrsnost u igri kao Jokić. On svom timu mnogo više znači i Denver nije isti tim kada on nije u igri. Neko kaže da nije isto gledati highlights-e i celu utakmicu i ja se slažem, samo što sam ja gledao skoro sve utakmice Denvera, imate ih btw na youtube odmah sutradan u celosti, ne morate da imate neprospavane noći. Problem Denvera je što kada krenu da gube, kreće silovanje igrača tipa Galinari, umesto da nastave svoju igru preko Jokića kojom su ove sezone uništili GS, Klivlend i Boston. Da ne ispadne da je Jokić idealan, a da drugi ne valjaju, treba reći da je u odbrani prilično loš, to mora popraviti, da nema problem sa snagom kao što neki tvrde, ja recimo mislim da je on prilično jak, njegov problem je kilaža, koju je rekao bih u poslednje vreme opet malo nabio i samim tim je još sporiji, izgleda da će sa kilažom muku mučiti celu karijeru.I takođe ume i on da radi neke nerezonske stvari kada je frustriran.

petarczv

pre 6 godina

Ja kad napisah pre neki dan da je jokic rupetina u odbrani i da mora da poradi pre svega na snazi brdo komentara kako nemam pojma kako ne gledam utakmice bla bla bla...sve sami strucnjaci. Volim i ja jokica isto koliko i vi ali sam brate realan. Nurkic ga je napunio na cistu snagu. Denver smehotresna ekipa koja nije igrala playoff godinama dok je portland stalni ucesnik. Mccolum i lilard pored wall-a i beal-a i curry-tompson najbolji backcourt par u ligi sa dosta uigranom ekipom koju predvodi trener koji je popovicev ucenik. Dok denver pre svega nema krstenog trenera..

sasa jokic

pre 6 godina

Pa dobro, jedna lasta ne cini prolece. Mozda naredne dve teske dobiju i vrate se. Ako Nurkic ponovi ovu igru u narednim mecevima, svaka cast, ali jedna nije dovoljna da ga dizete u zvezde.

Reporter

pre 6 godina

Jačina portlanda se pokazuje i u činjenici da su oni treći u NBA po isplati plata svojim igračima. Dok je denver morao da dovede hiberta da bi ikako ispunili 'kvotu' . Nurkic utakmica karijere a Jokic je takvih imao jedno desetak do sada, a i još mnogo boljih partija.

mozda nekad

pre 6 godina

Najveci motiv od svih je imao Nurkic i vidite kako je zavrsio utakmicu. Za razliku od njega Plamli 0 poena. Upornost, volja, zelja. Volim Joku i Denver i nadam se da ce uspeti da se izvuku i ulete kao 8. pred play off

sacz

pre 6 godina

Jokara mora pod hitno raditi na odbrani. Nije realno da ga onako uguraju protivnicki centri, sinoc Nurkic u odbrani. Mora raditi definitivno na stabilnosti i jacini. Mozemo samo zamisliti kakav ce tada biti igrac.

Milan

pre 6 godina

Gledao meč. Moram da istaknem da Denver igra kriminalno lošu odbranu, bukvalno svaki tim može da im utrpa 120+ poena. Nurkić izdominirao u oba pravca, skoro nisam video napaljenijeg igrača. Moram da istaknem da je razbio Jokića u direktnom duelu, naročito u pick and roll-u. Naš igrač nekako ravan, bez velikog uticaja kada se lomio meč u trećoj četvrtini, jasno se vidi da mu fali svežine, a čini mi se i da ga je smorio luzerski mentalitet ekipe. Igrači sa ovih prostora su takmičarski nastrojeni, borbeni, žustri, sve ono što ova ekipa Denvera nije. Kao da jedva čekaju kraj sezone kako bi na miru uživali u svojim milionima. Na menadzmentu franšize je da to promeni ili bi za Jokića bilo bolje da promeni sredinu ako želi nešto više da uradi u karijeri. Pored ovih potrošača lopti i nabijača statistike nema šanse.

Pacenik

pre 6 godina

@mostarac jel ti sada lakse u zivotu? Sacuvaj i moj komentar za 2090 godinu kada bosna bude sampion evrope ili sveta! Obecaj mi da neces da zaboravis

analiticar_amater

pre 6 godina

Hahaha pokazi Jokiću ko je glavni Jusufe..Ahaha uprava Denvera place sto nismo trejdali Jokica koji veze sa vezom nema.
Jokicu mozda stignes Nurkica veciti talentu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ajdin, 29. mart 2017 08:16)

Nurkic pokazao Jokicu jos u Denveru, kad je dobio priliku da igra i nije uspeo nista da uradi. Ako neko veze s vezom nema, onda ste to vi komsije zbog cega i necete igrati na EP ove godine. Tokom citave sezone Jokic je duplo bolji igrac od Nurkica, a vi sada izvodite zakljucke na osnovu jedne jedine utakmice. Toliko o vasem poznavanju ove igre.

Stara kuka

pre 6 godina

@A Nurkic, 33 pts i 16 reb.Portland ide u playoff i falalepo za Nurkica.Eto koliko je vazno biti objektivan i ne zanositi se ko srbin na b92.
(oblivian, 29. mart 2017 08:27)
Ne zanostiti se ko Srbin?Haha.Srbi vicesampioni sveta i OI u kosarci,druga najuspesnija nacija na OI u timskom sportu,jedan Djokovic,vaterpolo,odbojkaša i muska i zenska,Ivana Spanovic...u NBA Duvac,Stojakovic,Krstic,Maravic,sad Jokic...neka se samo vi zanosite bez ijedne medalje u nekom sportu IKADA.

JeRemija

pre 6 godina

Mora da se prizna da je Jusuf nadigrao Nikolu,oterao ga od koša a za tri poena Jokić nije mogao vola da ubode,ništa od doigravanja.

Akuzativ

pre 6 godina

I onaj mali Zubac je imao više poena od obojice u međusobnim duelima. Ne može sve kroz tu prizmu da se gleda. Mislim, naravno da je Jusuf ubacio 30+ poena kada Jokić ne igra odbranu, dečko nema energije za pokretanje celog tima na obe strane parketa. Ovde je više reč o kompitabilnosti jedne ekipe i značenje pleja. Nurkić ne može da igra bez dobre 1. a Jokić je neko ko to dokazano ume i može. Ukratko, Nurkić je bolji centar ali ne i igrač.

baden

pre 6 godina

Jusuf odličan sinoc kao i Nikola, zar vam to nije dovoljno. Jedna utakmica ne može pokazati ko je bolji igrač i da li je to uopšte bitno na kraju krajeva. Nije Jusuf odličan igrač zato što je Bosanac ili Nikola zato što Srbin, nego zato sto su veliki talenti i veliki radnici. Pozdrav ljudi.

Rip Hamilton

pre 6 godina

Portland je realno gledano bolja ekipa,plus su sinoc imali posebno motivisanog Nurkica koji je odradio rutinski svoj deo posla.Ne znam samo sto je Jokic sutirao trojke toliko,nije to njegov fazon da siluje ko oni manijaci sto igraju sa njim.

Dovla

pre 6 godina

Čestitke obojici, Nurkiću svaka čast posebno. Nidžo biće bolje samo igraj. Znam da je plejof druga vrsta košarke i verovatno bi mu mnogo značilo da bude tamo, ali ako ne može, jbg. Niko Denveru nije kriv što ne mogu da obuzdaju ovog ludog Danila (iako je dobar igrač). Onu protiv Hjustona nisu smeli da ispuste. A mene generalno jedino zanima jedan rezultat početkom septembra.

nenad

pre 6 godina

Ali cekaj,tebi jos nije jasno da je Portland jaca ekipa od Denvera za klasu??
Denver da bi dobio nekog mora ubaciti 150 poena.
E zamisli sad u PO-u,kad se svi uozbilje sta bi im uradio GS u prvom krugu,ja mislim da bi im u nekoj od 4 tekme ubacili i preko 150 poena.
Plus Denver do kraja nece dobiti vise od 3 tekme sanse nema.

Bravo Juka majstore,tako igra jedan centar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevo.ba, 29. mart 2017 08:51)

Portland je najskuplja ekipa zapada i ima dva maga na spoljnim linijama i gde je Nurkic tek mali sraf te masinerije . Sa druge strane je Jokic prva zvezda Denvera , ubedljivo najbolji igrac a tek su mu 22 i ima statistiku o kojoj Nurkic moze sanjati . Da ne spominjem najvaznije stvari na svetu poput medalje na OI i predstojecem zlatu na EP .

djraki

pre 6 godina

Gledao sam utakmicu, Denver se drzao do sredine poslednje cetvrtine, Jokicu treba malo vise hrabrosti i da uzme vise suteva a ne da se pored njega svi ispucavaju, u odbrani Jokic 0. Nurkic ga je razbio pod kosem a i u odbrani moze se reci, Djokic ga je samo jednom probio pod kosem... Ove godine tesko ce do play off-a Nuggetsi, trebali su neke male utakmice pobediti i napraviti sebi vecu prednost za finis sezone...

mrle

pre 6 godina

Vec vidim komentare: Jokicu Novace! / Znao sam da od njega nikad nece postati covek... Salu na stranu, velika zal ostaje sto Jusuf i Nikola nisu mogli zajedno jer su definitivno buducnost. Sanse za ulazak u 8 su sada na minimumu, prvenstveno usled cinjenice da raspored Denveru nikako nije naklonjen, ali uz dobar odmor, pravilno selektiranje ekipe, uz Nikolu, play off sledece godine ne dolazi u pitanje.

konto

pre 6 godina

Ja ne znam šta je s vama ljudi?! Siguran sam da manje pratim NBA od vas a jasno mi je da su šanse Denvera da uđe u play off minimalne. Dovoljno je da uđete na fixtures Denvera i Portlanda pa da vidite i sami. Ja sam to uradio pre par dana i tada video da Denver ima 2 utakmice kući do kraja i 7 u gostima. S druge strane, kod Portlanda je totalno suprotna situacija - imali su u tom trenutku 7 utakmica kući i 2 u gostima do kraja uz prilično lakši raspored, situacija je prilično jasna.

Bajone

pre 6 godina

Jokic odigrao jedan od najlosijih meceva koje sam ja gledao, ovde mislim na igru u odbrani. Portland je igrao cvrstu odbranu i provali li su igru Jokica u odbrani i pola koseva je dato preko njega, od toga Nurkic ni kriv ni duzan preko 30.
Jokic i bek uzasno brane pick and rol, tj. 2 na 2. Jokic se ko muva bez glave zalece na beka, udvaja ga kod trojke, i ostavlja svog igraca (uglavnom Nurkica) na korak iza sebe, to ponavlja 10 puta za redom!!! ... Bek lagano asistira Nurkicu koji ima otvoren i nebranjen kos, ako bi slucajno i promasili u ovoj akciji, reket je skroz ne zasticen i slei skok u napadu.
Pod hitno im treba bek sa prevashodno dobrom igrom u odbrani i dobrim sutem za 3 poena, isto se odnosi i na poziciju 4 da moze da se otvori protivnicki reket i Jokic igra svoju igru gde je on najboljiu ligi.
Jokic da puno radi na odbrani, ito najvise na postavljanju i citanju igre protivnika protivnika.

Mićo

pre 6 godina

Nurkić ih je dobro uništio ove sezone. Prvo kod njih igrao loše na početku sezone i zbog toga Denver upao u negativan skor. Da bi ga nakon toga Denver poklonio Portlandu i još pikove i pojačali izravnog konkurenta Portland radi kojega na kraju neće ući u playof. Valjda najgora trgovina ikad.

Denver treba trejdat neke neke igrače koji su štetočine, a dovesti nekoga ko će poboljšati tim u odbrani. Galinarija se treba rešiti, igraju bolje bez njega a najviše ga plaćaju. Imaju i slabog trenera.

muaddib

pre 6 godina

Nažalost portland je prosto jači tim, za plate daju 112 miliona, preko kepa su, formirana ekipa, a lilard i cj bolji od svakog igrača denvera, bilo bi čudo da su nagetsi ušli u plejof

Coutinho

pre 6 godina

Steta samo sto i nasi i svi igraci sa ovih prostora igraju u gubitnickim timovima pa se jedva nekako bore i za to osmo mesto,sjajno igraju i imaju sjajne brojke ali se to brzo zaboravi zato sto su uglavnom dobri u porazu,nekad se znalo i pre pocetka sezone da ce se Pedja i ekipa skoro sigurno boriti ako ne za titulu onda bar za konferencijsku titulu,danas i ako su dobri najveci domet to zadnje mesto koje vodi u plej of.

provethemwrong

pre 6 godina

Plumdog vec drugi mec za redom unistava Denver, samo zna da besciljno skakuce po reketu i u pravoj liniji salje loptu u pravcu obruca, neki to nazivaju sutem.. a i Jokic, da prestane da gadja trojke dok se mec lomi, znaci nije clutch trojkas, i to treba da utuvi sebi u glavu, svakako je mogao da odigra pametnije, da ide u duele sa Nurkicem, da proba da mu napravi probleme sa faulovima, mada sveukupno gledano Malone snosi bar jedno 50% krivice

Profesor BG

pre 6 godina

Konacno vecina normalnih komentara bez naglasavanja nacionalne pripadnosti. Naravno da navijam za Jokica jer dolazi iz moje drzave, ali zasto mrzeti nekoga ako je u nekom momentu bolji ili druge nacionalnosti? Jokic i Nurkic su odlicni kosarkasi i jos bolji ljudi, zato podrska obojici.

Rip Hamilton

pre 6 godina

Portland je realno gledano bolja ekipa,plus su sinoc imali posebno motivisanog Nurkica koji je odradio rutinski svoj deo posla.Ne znam samo sto je Jokic sutirao trojke toliko,nije to njegov fazon da siluje ko oni manijaci sto igraju sa njim.

marko

pre 6 godina

denver bi dobio lagano da je igrao u polju 5 na 5....oni su 30 min igrali sa galinarijem koji juce nije postojao kako onda dobiti...3-15 sut iz igre koji je to bezobrazluk ej

Oxi

pre 6 godina

Nista nije gotovo, Portland gubi tri do kraja, na Nagetsima je da ne izgube vise od jedne utakmice. To je moguce postici ako sklone Galinarija sa terena, Jokicu su potrebni saradnici atlete, a ne jos jedan spori i slabasni belac koji mnogo i lose sutira. Nurkic ocekivano,, uvek bivsi odigraju najbolje protiv bivsih, ima dva ol-star beka koji ga hrane loptama i sire prostor, i centar je koji je 20 kg tezi o Jokica,, ali je neverovatno da Plamli nije postigao ni poen?!

загор

pre 6 godina

уф, како је лоше бранио нуркићев пикенрол. а нуркић логично екстремно мотивисан.

s

pre 6 godina

Ljudi opušteno,koliko Jokić malo godina ima i mesta za napredak to će se tek osetiti ali ajde da pričamo o nečem drugom,znate li ko je najplaćeniji i najsebičniji igrač u Denveru?Pa Gallinari a da je najgori već koju utakmicu zaredom više nevredi pričati,sem njega još veća rupa je trener ali drugom prilikom o tome!

Eldin

pre 6 godina

Nurkic je imao dodatnu motivaciju ali i Lilarda i Mekoluma. Portlandu se sa Jusufom sve poklopilo na najbolji moguci nacin. Steta za Jokica sto se obe ekipe ne mogu plasirati za plejof.

petarczv

pre 6 godina

gledao sam nocas utakmiscu,kako igra denver to je strasno+ Nemaju nikakgu igru mego samo ispucavanje za tri i solo akcije. Presmesno. Portland zasluzeno u play off-u.

kontra volta

pre 6 godina

Ajd ne pricajte svasta. Nije Denver oterao Nurkica, covek je svojim losim partijama sam sebe postavio da se trejduje. Probali su Nurkic i Jokic zajedno i nije islo, probali su Nurkic kao starter a Jokic sa klupe i opet nista... Cinjenica je da otkad je Jokic prvi centar, Denver igra neuporedivo bolje. A Nurkic se onda nadurio i nije hteo da igra da bi ga sto pre trejdovali. Nasao je bolji tim za sebe ali iz Denveta je sam sebe oterao.

aleksandar

pre 6 godina

Svaka cast Nurkicu,drago mi je zbog njega..Jednostavno Portland je kvalitetnija ekipa i to dosta od Denvera.Jokic igra sa Galinarijem umisljenom zvezdom,starcem Nelsonom i par mladih igraca koji su nezreli dok Nurkic ima Lilarda koji ima osecaj za pas McColuma koji je strasan igrac..Nadam se da Portland moze bar malo da zagorca zivot gsw-u...

palop

pre 6 godina

@(Mr_Melbourne, 29. mart 2017 08:36)

Bolji je u odbrani, ali nema bolju igru ledjima, Jokic daje najvise poena po post upu u celom nba koliko znam.

Zanimljivo da su se Jokic i svi ostali igraci Denvera izgrlili sa Nurkicem posle utakmice, delovalo je bas prijateljski, a bilo je price kako je toskican za svlacionicu sto izgleda nije istina.

dtb_pro

pre 6 godina

Poseban post sam ostavio za Nurkića. Čovjek je u Denveru mirno promatrao s klupe dešavanja i nikada nije navijao pored terena, skakao i pozdravljao poene nekoga od saigrača, a naročito Jokića. Večeras je toliko skakao i navijao pored terena dok je bio na klupi, sjedao je bukvalno samo kad naišu sudije da ne popije tehničku. Zaista je djelovalo hinjski...
S druge strane, uništio je svoj bivši tim na terenu. Ne da mi se sad gledati tačnu statistiku, ali koliko se sjećam ubacio je 33 poena uz šut iz igre 12 od 15 ili tako nešto i bezmalo 20 skokova. Ubjedljivo najbolji učinak karijere. I ono malo što je promašio bilo je uglavnom pod faulom koji nije sviran. Od toga je precizno gledano dao manje od 10 poena preko Jokića, ali gledano malo šire i logičnije, dao ih je više od 20 preko Jokića. Kako? Igrali su na najveći nedostatak Jokića u igri (a ujedno i Denvera) - odbrana pik-end-rola. Ono je bolno bilo gledati i protiv Hjustona. Nurkić staje u blok, Jokić preuzima beka, ali s obzirom da je spor i trom (i svjestan je toga) radi to jako loše, barem dva koraka daleko do beka. Nurkić, koji je brži od Jokića dok je ovaj u odbrani (kao i skoro svi centri u ligi) izlazi iz bloka odnoseći nekoga od hobita koji igraju za Denver, a koji onolikom čovjeku ne mogu ama baš ništa te ga uopšte ni ne preuzimaju i pokušavaju se vratiti i odmijeniti Jokića. Na kraju su i Jokić i drugi igrač po dva-tri metra i od beka i od Nurkića koji dobija asistenciju i polaže/zakucava sam neometano. Šteta..

JPR24

pre 6 godina

Malo manje lupetanja o Nurkiću i Jokiću u pojedinim komentarima ne bi bilo odvise. Da ste gledali utakmicu videli bi da nisu igrali mnogo jedan protiv drugog direktno.
Nurkić je odigrao odlično, Jokić solidno, a u trećoj četvrtini su ga saigrači zaboravili, sto je i sam komentator govorio: rekavsi ukratko , sta je ovo, sta oni igraju ?
I na kraju videli bi da su se Jokić i Nurkić lepo i ljudski pozdravili na kraju utakmice. A ne ovo pljuvanje ovde.
Vazni faktori u utakmici su bili naravno MekKalum i Lilard, takve igrače trenutno Denver nema. Ali zato ima blesavog Galinarija, koji ne zna gde bije, sut katastrofa. Plamli nije znao gde je. I naravno trener koji ne zna jednu krstenu akciju da postavi posle tajm auta. Plus, ostavlja Galinarija na terenu, da baca cigle, a ostavlja Farida na klupi, Farid koji mozda nije trojkas, ali jeste fizikalac i bori se maksimalno, to je u par poena i pokazao i trebao je igrati vise, ici u reket, a ne lupati pasove Galinariju da bi promasivao.
No dobro, vec sledeca utakmica i moze opet da budu egal ( iako tu Portland ima prednost, ali...) , Denver ide na Hornetse, dok Portland ide na Hjuston... Bice sve u svemu interesantno.
I za kraj : Detroit tone. E pa neka guraju Baynesa jos...

baden

pre 6 godina

Mole se svi oni, sa svih strana, da na osnovu komentara par balavaca ili trolera ne vrijeđaju kompletan narod, državu ili religiju. Pozdrav.

nik

pre 6 godina

Galinari kao onaj mali čija je i lopta i mrežica pa svi moramo da stojimo na terenu i gledamo kako se ispucava... kakva selekcija šuta po principu mora da udje jedna...

loki

pre 6 godina

čitam komentare i ne verujem da ljudi komentarišu a nisu gledali tekmu. Denver izgubio zbog nedostatka poena iz reketa i primljenih poena posle of.skoka, u jednom trenutku 3.čet. komentator se pita pa da li je moguće da ne koriste Jokića on im je ubedljivo najbolji igrač. mekalum klasa za sve ostale, strašan igrač. lilard govedo, umesto da prelome na kraju treće dasa šutira dve trojke sa 15m,i pušta ih da se vrate. jokić trebao da uzme više šuteva sa poludistance kad ga je već nurkić oterao iz reketa.
pristojna tekma ništa više, pozdrav svima

Bree

pre 6 godina

Jokic jeste igracina, ali mora mnogo da radi na odbrani. U pojedinim situacijama je podsetio na Hardena, ne sme ono da se desava, pogotovo protiv direktnog konkurenta za plej-of.

kentaur

pre 6 godina

Zna Nurkić ponešto. Klasičan centar i nije tupan kao pojedini iz Denvera. Jokić mora raditi žestoko na odbrani da bi stigao među Nba zvijezde, što može po talentu.

Djenka

pre 6 godina

O Boze! Jel' potrebno sve ovo prepucavanje oko toga ko je bolji igrac? I Jokic i Nurkic su odlicni igraci ali nije bilo mesta za obojicu u jednoj ekipi. Denver se odlucio za mladjeg i perspektivnijeg, nema tu nista strano. Kao kad je Shaq otisao iz Lejkerska, a ostao Kobe. Obojica svetske zvezde ali samo za jednoga ima mesta (ne kazem da su Jokic i Nurkic na tom nivou, to tek treba da se vidi pre nego sto mi se popnete na kicmu komentarima). Portland je realno boji tim, drugo je to sto je Jokic, po mom misljenju, najbolji igrac u oba tima. Kosarku igraju najmanje petorica. Pa nije ni Dzordan osvojio nista bez Pipena, Granta, Kukoca, Rodmana, Peksona i na kraju trenera Dzeksona. Odlicno za nas, hvala Nurkicu sto saljes Jokica na odmor, da uzmemo medalju bez problema.

Zoki

pre 6 godina

@Milos
Sutne jedom u sezoni 6 trojki i odmah poceo da "prangija"?
Jokic je bolji trojkas od vecine tamo. Kad Barton moze da sutira 1/10 sto ne moze Jokic.

Milan

pre 6 godina

Najveci motiv od svih je imao Nurkic i vidite kako je zavrsio utakmicu. Za razliku od njega Plamli 0 poena. Upornost, volja, zelja. Volim Joku i Denver i nadam se da ce uspeti da se izvuku i ulete kao 8. pred play off
(mozda nekad, 29. mart 2017 08:16)

Generalno motiv individualnog igrača nije od značaja protiv dobre ekipe, ali Denver nije bio noćas dovoljno dobra ekipa iz dva razloga. Previše potrošenih lopti iz nerezonskih šuteva (Barton, Galinari, Čendler), a drugi je Plamli za kojeg bi 0 bila super ocena. 0 u napadu, 0 u odbrani, 0 u razigravanju ekipe, sve vreme bez imalo volje i motiva protiv bivšeg kluba. Mislim da moraju da ga utope na kraju sezone i dovedu opet jednog fizikalca koji može da igra sa Jokićem u tandemu i rotaciji. Znači Teo i jedan dobar crnac na centru i eto Denvera dogodine kao ozbiljne plejof ekipe. Šteta što se Mudije pogubio tokom sezone a Nurkić nije mogao da funkcioniše u rotaciji sa Jokićem ali šta je tu je, valja ih adekvatno zameniti.

barbarez

pre 6 godina

Zadnji put sam ovako poranio kad je Tajson boksao. Ovaj meč je pokazao sve slabosti obje ekipe a to je da Denver ne igra odbranu što i nije neka novost i da Galinari najbolje ode u Bruklin i da tamo se ispucava do mile volje, a sto se tice Porlanda utakmica je pokazala da oni imaju samo tri igraca u rosteru a ovo ostalo su "Zaze Paculije u Woriorsima" sto bi značilo u prevodu neka tebe jarane nista ne diraj samo gledaj da ne bih sta za.ebo

Nerazumni

pre 6 godina

"U trećoj četvrtini kada se Portland odlepio i rešio utakmicu u SVAKOM POSEDU su napadali Jokića iz pika i SVAKI PUT je ispao kao neko dete, direktno su pikirali njega i izrešavali ga svaki put. Šokantan je njegov nedostatak pokušaju da uopšte odbrani, on valjda misli "nemoćan sam u odbrani pa neću ni da pokušam".

Highlights su fantasticni, hvala za svaki! Ali ovo objasnjenje ne pije bas vodu (na stranu zaista losa odbrana Jokica). Pik ne moze da brani jedan igrac, i najcesce je unapred dogovorena odbrana. Nurkic je igrao dobro, Denverova timska odbrana je bila losa. Jokic je mogao svaki put da ostane na svom igracu, da onda Lilard ubaci 50 poena i sta - ispalo bi da je odigrao dobru odbranu? I nisu napadali Jokica, Portland standardno igra pikove sa Nurkicem otkad je dosao, bilo Lilard bilo Mekolum.