Ponedeljak, 27.03.2017.

22:35

Del Potro nemoćan protiv Federera

Rodžer Federer lakše nego što se očekivalo izborio je plasman u osminu finala Mastersa u Majamiju.

Izvor: AK

Del Potro nemoæan protiv Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

NS BOY

pre 7 godina

@busplus, ko ti je rekao da navijam za Novaka da bi drugi lili suze? Za Novaka navijam zato sto je Srbin i kroz sport pravi reprezent nase nacije. Oni ne liju suze zbog mojih zelja, vec zbog svoje pakosti, uspeha Novaka Djokovica samo zato sto je pripadnik srpske nacije. U tome je razlika. A ti, kao nekvalifikovana osoba, nemas pravo da postavljas psihijatrijske dijagnoze. Ne blamiraj se sa bukvalnim shvatanjem necijih misli, jer "liti suze" jeste slikoviti prikaz necije vec pomenute pakosti, a ne stanja mog mentalnog sklopa. :) Definitivno ste se ti i jezicko-stilska izrazajna sredstva negde u hodu mimoisli.
A sto se drugog dela tvoje nebuloze tice, Novak Djokovic nije jedan od boljih, vec sigurno jedan od cetvorice najboljih u istoriji na osnovu broja GS titula (12) odnosno master titula (30 - apsolutni rekorder). Dalje, pisati da je osvojio turnir zbog neucestvovanja onih koje je godinama cistio sa terena i protiv kojih ima pozitivan skor je uteha za siroke pakosne mase. :) Nastavi samo, mozda ces sebe na kraju ubediti u tu iluziju koja visi iznad vasih glava. Vodi se drugi put argumentima. Uputi se. Srdacan pozdrav, komsija. ;) Uzalud je ekavica.

Federer ekspres

pre 7 godina

Au tebra pa ovo je najbolji sportista svih vremena,ne samo teniser vec sportista generalno, svaka cast dzordanu,muhamedu aliju, felpsu ali ovaj covek je kralj.

zainteresovani

pre 7 godina

Noleaux je sam sebe otpisao, nije ni svestan da ce zazaliti (ili barem ne pokazuje, za sada) Pitace ga dete jednog dana, zasto tata? Zbog ljubavi sine. I tebe. Da li ce se mali zadovoljiti odgovorom ostaje da se vidi? :)

busplus

pre 7 godina

@NS BOY
Kakav necovek moras biti da navijas za nekog samo zato sto zelis da neko drugi lije reke suza? Ti si slucaj za ozbiljno posmatranje. I ne, Djokovic nije jedan od najboljih svih vremena, niko ga tako ne posmatra u svetu, samo kao jednog od boljih. I opet to nikako nije tvoja zasluga. Osvojio je RG na srecu jer nije bilo Nadala i Federera a sada je orevazidjen jer su ostali podigli nivo igre koji je iznad Novakovog maksimuma. Sam je rekao da se oseca fantasticno i da je na vrhuncu, tako da je jasno da su drugi podigli lestvicu.

NS BOY

pre 7 godina

@ranko, Nole je na drugom mestu svestke liste sa osvojenih 12 GS titula kao jedan od najboljih tenisera ikada. A gde ste vi? Balboy nacija. ;) Dugo cete vi sakupljati loptice Noletu jos, kao i mnogim drugim nasim sportistima. Decko je osvojio Rolan Garos i vise ga nije briga za tenis. Da se sada posveti kao pre, opet bi plakali, a jos se nisu reke suza smirile nakon ovih nekoliko godina totalne dominacije. Cuti, ne javljaj se, ako nemas argumenata. E moj Dambo mali. Samo masi sa usima veselo. :) Pozdrav iz NS za Italiju, pardon Dalmaciju. ;) (uzvrati mi sa glupom foirom da je NS Madjarska) LoL

NS#1

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!
(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Hahahaha ovo je kandidat za najgluplji kom. godine. Imaju sreće?! Mogu da imaju sreće Ćorić, Zverev, Tim i slični, a gore pomenuti ga deru već 10 godina(ne bukvalno).

Kiklop

pre 7 godina

NIKE ATP TOUR 2017 očekivano napreduje. Žrebovi, raspored mečeva, predaje protivnika koji neće da se blamiraju samom pojavom na terenu. Protiv Federera svi kao po naredbi igraju bez adrenalina (veštačkog ili prirodnog). Nesrećni Donskoy, 114 igrač sveta nije bio obavešten pa ga je pobedio, a svi ostali su nemoćni.
Federer jeste najbolji svih vremena ali ovo forsiranje njegovog uspona na silu je jadna i bedna. Apsolutno se sve namešta njemu na vodenicu, uz trenutno njegovu osrednju igru.

RF

pre 7 godina

Ja ne znam zasto su svi zapeli da je sve namesteno ili da je dopingovan i da se Rodja povlaci na kraju godine. Ako se nije povukao prosle godine kad je imao povredu i odustvovao 6 meseci, pao na 16. mesto atp liste, pa tek sad nece. A takodje je potpisao ugovor sa Bazelom tako da igra sigurno i sledece godine.

A ista ta konkurencija je bila i od 2011.-2016. kada je Nole harao i bio neprikosnoven pa su svi pricali kako je Novak najbolji u najjacoj konkurenciji. I on se uopste onda nije dopingovao, on je prosto najbolji. Budite realni. To sto su svi ti igraci sad u losoj formi ili je prosto Federer u najboljoj formi, to nije Rodjin problem, a ni vas. Tako da nema sta da se bunite.

Ali tacno se iz tih komentara vidi ko prati tenis samo zbog Novaka, Srbina, a ne zato sto voli tenis i postuje sve igrace.

Milos

pre 7 godina

@Nikola
hajde molim te, sledeci put pre nego sto napises ovakvu glupost, proveri koliko je Federer osvojio GS od 2009. Ili jos bolje, proveri koga je dobio u finalima za tih 18 GS, a od koga je gubio finala GS, mozda ti onda stvari postanu jasnije.

neutralan nenavijac

pre 7 godina

@Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Federer ima mnogo vise srece sto je Nadal poslednjih godina takav kakav jeste. Uz svo duzno postovanje prema svajcarskom maestru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 28. mart 2017 02:03)

Naprotiv, Nadal je imao sreće što Federer nije imao ovakav bekend(backhand) pre 5, 6 godina jer bi uzep bar dva Rolan Garosa manje.
Nije Nadal uopšte loš i ako pogledate statistiku rotacija loptice njegovog forhenda one su skoro 10% više nego pre, ali Federer sada ne čeka odskok od metar i po da bi vratio lopticu nego maltene udara poluvoleje.
Oni koji vole tenis svakako bi voleli i "starog" Novaka i najboljeg Nadala.

Bosanac

pre 7 godina

Radikalne Srbende iz Srbije i rs-a, koji su volili Novaka su na aparatima,poslije njegove podržke Bosni pred utakmicu sa Gibraltarom...Kaže,naprijed braćo Bosanci,uz vas sam...Još Grčku da uzmemo poslije i to je to...ha ha ha...Skužio i on sa kakvom bagrom ima posla...

Žuti

pre 7 godina

Auu koliko Fedtarda među Srbima i ostalim komentatorima, svaka čast! Ako niste čuli i na stranim portalima ovakvim "doimbecilnosti" poštovaocima lika i dela švajcarskog tenisera, Federera , su dali ovo ime izvedeno od Fed+retard!
Istini za volju on igra ovaj sport sa jednom vrstom elegancije, nije sporno ali u sportu su najvažniji rezultati.Ima ih on solidno za njegove godine zadnjih par meseci ali ništa još nije gotovo, mislim da ćemo se mi Novakovi navijači još mnogo više radovati...pa sad ako slučajno ne dostigne uspehe Švajcarca i dalje će ostati najveći SRPSKI sportista svih vremena. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga treba da ga poštujete.
Nole, vrati se u formu što pre i pokaži kako se dobija ovaj "goat"!
"It can be only one"
(Novak Djoković:-)

P

pre 7 godina

@Emmon nisu to kompleksi, to su nase dobre komsije Hrvati, Bosnjaci, Albanci, a i nase drage nacionalne manjine koje preovladjuju u Novom Pazaru, koje vole sve sto je Srpsko. Iskreno im hvala.

KiMi

pre 7 godina

Ako podrzavate Federera, ne morate pljuvati po Novaku! Kao sto niste znali da ce se RF vratiti silno, tako ne znate i da li ce se Novak vratiti! Opusteno samo! RF je legenda i tu nema dileme!

Dragan Petrovic

pre 7 godina

@Ima grupa na Facebook koja se zove nesto u fazonu "Djokovic najbolji trniser svih vremena" hahaha.
(Balvan, 28. mart 2017 05:39)

Gospodine Balvane to je stvarno bzvz, ta grupa. Ipak je Federer najbolji teniser svih vremena ali grupa bi mogla da bude tj da se zove "Đoković JEDAN od najboljih tenisera svih vremena". To svakako ne bi bila greška. To ne bi osporio ni Sampras, Agasi ili Mekinro.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 7 godina

Ovaj Del Potro i onaj protiv Novaka u IV, razlika koa dan i noć. Protiv Federera neje mogao da tri puta prebaci mrežicu. Da je igaro 50% kao protiv Novaka bilo bi gladkih 2:0 za njega. Ali ima i jedna druga stvar: Federer igra mnogo rizičnije nego Novak, već iz prave napada čoškove, što Novak u zadnje veme retko radi.

Big Ron

pre 7 godina

Noletovi balavci na aparatima :) :)
Koliko ste jadni i pateticni. Teoreticari zavere. Jadno, jadno, jadno !!!
Rodzer Federer - Tenis
Najbolji u istoriji ovog sporta.

zoran

pre 7 godina

ATP cirkus je cista namestaljka. Endiju su dali prvo mesto, Novak je u tome obilato ucestvovao kao Rafa i Rodja koji prakticno tu godinu nisu igrali. Sada Endi "naprasno" zaboravlja tenis, a gle "cuda", Rodja SVE OSVAJA. Ovu godinu ga vracaju na prvo mesto, i to mu je ujedno oprastanje od tenisa. Tek od 2018. opet pocinje takozvana "borba".
Kako ste vec zaboravili 2013. kada Novak ucestvuje u namestenom mecu i Endi postaje osvajac Vimbldona posle 77 godina ! E, tada je Novak usao u taj zacarani krug i nema napolje.
Sport koji godisnje obrce milijarde ne prepusta NISTA slucaju.

Bojan

pre 7 godina

o kakvom razbijanju Federera se ovde prica od strane Novaka.
od 2014, od kako se Novak vratio na tron, skor je 8-6 za Novaka. Nole u najboljim godinama Federer u poznim.
sto se tice nivoa igre, pa naravno da bi Novak od prosle godine u ovo vreme pobedjivao ovog Federera, ali zasto poredimo formu novaka sa 28 i Federera sa 36?

uzgred, ovaj duel je pokazao da ona velika borba Noleta i Delpa pokazuje samo da su obojica u slabijoj formi, i da ne cudi sto je Novak zavrsavao u sledecem kolu.

RF

pre 7 godina

@zoran d nikolic

Problem je u tome sto se Federer nikad nije zasitio tenisa i tenis mu je uvek bio na prvom mestu. I imao je 2008. problem sa mononukleozom i imao je 2013. povredu ledja, 2014. i 2015. je bio u dobroj formi ali Nole je bio u boljoj zato ga je sprecavao u finalima da osvoji jos titula. 2016. se Federer namerno povukao na 6 meseci zbog povrede da bi igrao tenis jos par godina. E u tome je razlika izmedju Noleta i Rodje i mozda gresim ali ja mislim da Novak nema zelju da se vrati.

tata Rodja

pre 7 godina

Federer je svim poznavaocima tenisa stavio do znanja ko je tata.Kad kazem poznavaoci mislim na ljude koji su igrali tenis makar i rekreativno.Ovi ostali "strucnjaci" su smesni sa svojim analizama tenisera.Molim ih da se vise ne brukaju.Ne verujem da iko ozbiljan moze da poveruje u pricu da je Novak bezglutenskom ishranom od ovog nivoa na kom je trenutno,i gde mu je posle par razmena dusa u nosu,volsebno postao najspremniji teniser na svetu.Postaje super covek i igra dva dana za redom meceve od po pet sati.Da odgovorim i "strucnjacima" i "patriJotama" koji se pitaju kako moze Srbin da navija za RF,a ne za Novaka?A jel oni vise vole da gledaju Mesija ili Dejana Stankovica?Razlika u talentu je ogromna.

Goran

pre 7 godina

"Sta doping moze u 37oj godini,to je za nepoverovati. Vidim ovde rodjobotovi zabalavili po portalu kako on igra,kao mladji nije mogao da pobedi Delpa,Nadala,Noleta,Mareja ...
(zvezda dno i sramota Srbije, 28. mart 2017 07:03)"

Vidiš, ja sam u svojoj 48. godini a nikad nisam bio u boljoj formi. Dok ja treniram, moji vršnjaci imaju problem da vežu pertle. Cenim da si i ti iz te sorte luzera, čim dopingom objašnjavaš dobru formu u 37. (ej, 37. .... i slovima - trideset i sedmoj) godini.

Osim toga, pretpostavljam da navijamo za isti tim, sudeći po tvom potpisu, ali za razliku od tebe ja ne mrzim "suprotni tabor", naprotiv - navijam za Zvezdu uvek, osim kad igra protiv Partizana. Svojim potpisom si samo pojačao moju pretpostavku da si looser.

sarajevo.ba

pre 7 godina

Nevjerovatno koliko se ljudi na ovom portalu razumiju u tenis.
U svakom momentu znaju kad je Novak na 78% svojih mogucnosti,Roger na 93,6%,Del potro na 16,5%.
Svaka vam cast.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 7 godina

Sta doping moze u 37oj godini,to je za nepoverovati. Vidim ovde rodjobotovi zabalavili po portalu kako on igra,kao mladji nije mogao da pobedi Delpa,Nadala,Noleta,Mareja a sad svakog lagano dobije,eeeee rodjobotovi, kad ode u penziju bicete opet Nolo ili Endibotovi,sve zavisi ko ce biti prvi jer vi samo za prvog navijate uvek,a evidentno je da se gura doping deda da bude prvi ove godine,evidentno je,inace najbolji nije ima najvise gs,ali nema najvise mastersa i ostalih titula ukupno,plus sa najvecim protivnicima ima porazavajuci negativni skor. Toliko!!!

zoran d nikolić

pre 7 godina

(filan)

Potpuno se slažem sa Vašim komentarom. Skrenuli ste pažnju na nešto što se u zdanje vreme zaboravlja, a naročito od kada je Novak van forme. Brutalno je Federer izlazio na kraj sa svojim protivnicima, pa i sa Marejom, sve dok nije dolazilo do meča sa Novakom. A, onda smo sa nevericom gledali kako se ta savršena igra bukvalno raspada i kako ga Novak gotovo rutinski pobedjuje. Žao mi je što je Novak momentalno van forme, ali zar nije i Federer imao neuporedivo duže igračke krize u ranijim godinama? Nisam ostrašćen kada ovo pišem, jer i iskusne su mi godine, ali uveren sam, a i logično će biti, da naš igrač nije rekao svoju poslednju reč. Sve deluje kao da će ova godina u teniskom smislu biti veoma čudna i nepredvidljiva. Uostalom, koliko puta se već stvarnost pokazala neverovatnijom od svake fikcije.

dr. Roddick

pre 7 godina

@koma

" Ovo je sad malo iskoristio prazan hod igraca u vrhu, gde je jedini u top formi."

Hehe kad nas n02e pobedjuje onda je najjaca konkurencija ikad, a kad Fedex, onda eto niko nije u formi :D

Pre ce biti da je bilo obrnuto.

zainteresovani

pre 7 godina

Jel' to onaj STRASNI delPotro koga je nash decak odrao onomad?
Ne moze covek dvorucni bekhend da udari zbog zgloba leve ruku, niko ne pominje?! Igra kao invalid, to rekoh i kada je mucio ovakvog Noleaux-a! Rekoh, nije on merilo!! Roze lako sa njim, biramo tu stranu kad' god je moguce.
Tacno je dole u nekom komentaru "da igrac igra onoliko kolko mu ptotivnik dozvoli".
Ali tacno je i da u ovoj konkurenciji "80% bivsheg Noleaux-a bi se prosetao turom ove godine" (sa sve preporodjenim Rozeom)

Sam je sebe pobedio, nije ni svestan da ce zazaliti (ili barem ne pokazuje, za sada...Pitace ga dete jednog dana, zasto tata? Zbog ljubavi sine. Da li ce se mali zadovoljiti odgovorom ostaje da se vidi? :)

djoli

pre 7 godina

Hahaha pa Nole će ovog da gazi i to uskoro, jer ovo diže motivaciju... Nemojte posle umorio se, mator je... Nole je ovom čoveku najveći trn u oku, ćaća to zna...

Mikii

pre 7 godina

Ne bi me začudilo polufinale, ili finale pa ni pobeda pomenutog, jer bude li samo malo podigao nivo igre neće biti igrača koji može da mu parira na ovom turniru.(SrbinsonKruso, 27. mart 2017 23:21)

Cujte ovog strucnjaka. Kaze ne bi ga zacudilo polufinale, finale?! Sinak, ovog coveka nema ko da pobedi, on se izivljava. O kakvim polufinalima pricas. Kao sto je to Djokovic radio prethodnih godina, a vi pricali da nije do konkurencije nego je on supermen. Pa eto, dodje ponovo vreme svajcarskog supermena koji ce boraniju s ovog turnira predvodjenu Nadalom da pometla kao da su pocetnici.

Aleksandar (Arsenal)

pre 7 godina

Poruka za mixa koji kaze da je Delpo mlatio Federera u mladjim danima, i da se kiksevi desavaju, Rodzer ima 16 - 5 protiv Argentinca, stoga tvoje zelje nisu realnost.

slikar

pre 7 godina

Gospoda koja velicaju Federera poput bozanstva i to tako odvazno kao da su rekli carobnu formulu kako biciklom na mesec.Pa dobro postoje i najbolji u boksu.atletici.fudbalu.i skoro svim ostalim sportovima i uredu je niko to ne spori.ali priznacete da se je i nama desio Novak koji je uradio to sto je uradio, i u jednom momentu je bio toliko dominantan da je sve cistio pred sobom.Srbin.trenirao tenis u bazenima kada su bombe padale.zemlja sa sest miliona stanovnika dobila je taj dar od boga.pa dajte budimo malo ponosi i srecni sto smo i mi u jednom sportu dotakli zvezde.e sada sto to ne moze vecno da traje.to su ipak zakoni prirode a i limiti ljudskih resursa.Treba da smo ponosni
na Novaka Djokovica!

Mikii

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Federer ima mnogo vise srece sto je Nadal poslednjih godina takav kakav jeste. Uz svo duzno postovanje prema svajcarskom maestru.

WTA

pre 7 godina

Ono što je fascinantno je Federerova konstantnost u 36.godini. Naravno, može da mu se desi kiks kao pre par nedelja kad je ispao od onog 108. na svetu, ali to uopšte ne utiče na njegove šanse u ovom trenutku, jer je daleko najkonstantniji igrač trenutno. Možete da se kladite da će na 4 od 5 turnira sigurno stići najmanje do polufinala ili finala, pa ako na onom jednom ispadne i u 1.kolu, nije strašno. To može svakom da se desi zbog umora, nedostatka motivacije na tom turniru ili nekog trećeg razloga. Ali ova 4 turnira prave razliku. Ostali momci ne mogu da budu sigurni da će na sva 4 bar do polufinala i to u ovom trenutku pravi veliku razliku u Rodžerovu korist. Neko je pomenuo da mu je 18.slem posle toliko godina 'suše' došao kao veliko olakšanje i ja se slažem. Kao da mu je bilo teško da toliko godina igra bez osvojenog gren slema, ali sada kao da je poleteo posle osvajanja Australian opena. Lično smatram da su velike šanse da će pasti i 19.slem ove godine, verovatno na Wimbledonu.

Da, da

pre 7 godina

Ja mislim da će od sada pa ubuduće gledati što više da izbegavaju Rodžera nakon ovakvog monstruoznog povratka a još jačim bekendom nego ranije..

DrugFreeAmerica

pre 7 godina

ovo je dedina godina, niko mu ne moze nista! novak puko, marej van forme, rafa izgubljen, mladi bez samopouzdanja... uzece jos dva gs-a i povlaci se na kraju godine.

marko

pre 7 godina

moj nole ti u najboljim godinama gledas ovu boraniju kako igra tenis,ne da ti zena da vratis ekipu oko sebe i postavis nju na mesto...idi bre u...da ti ne kazem gde...sa 50 god ces poludeti kad ukapiras sta si mogao da uradis a nisi jer nisi smeo a ne nisi mogao...najvise bole stvari koje si mogao da uradis a nisi zapamti to,ovaj federer ce igrati do 40 jer zeli da te spreci da ga prestignes sa gren slemovima jer realno nece nikad niko ako ga ti ne skines

Lepi

pre 7 godina

Dragi navijaci Najveceg, da li mozete da mi navedete na prste dve ruke njegove uspehe od 2011 do januara 2017? Prosle godine nije osvojio nijedan turnir a u proteklih 5 jedan GS. Ah da bio je star. Sada medjutim niko nikada nije igrao kao on u ovim godinama. Odlucite se vise ili je od pojave Nadala I Novaka star, ili je neko nekada u formi a neko nije.

Vladan

pre 7 godina

SINISA26, 27. mart 2017 22:44
Novak je poceo da placa cenu takve igre koju je imao tokom 2015. i prvom polovinom 2016., a koja se 80% svodila na fizikalisanje i juranjavu do besvesti za svakom loptom. Nadal taj ceh takodje placa, vec uveliko, a uskoro ce poceti i Marej da se raspada. Jednostavno, Federer je u tehnickom smislu za 3 klase iznad ove pomenute trojice, svaki udarac mu je bolji od njihovih. Zato ovoliko dugo i traje. On ide po poen, zeli da ga osvoji svojim udarcem, za razliku od ostale trojice, koji uglavnom cekkaju gresku protivnika. Ako preostala trojica iz tzv. velike cetvorke budu igrali u njegovim godinama, nece biti ni u prvih deset, a kamoli konkurenti za prvo mesto.
Srdacan pozdrav svim komentatorima.

Nastavite da pišete latinicomX

pre 7 godina

(Ns, 27. mart 2017 23:02)
naj bolji
nepsuje
nekuka

Пет редова и три огромене грешке, мање занемарујем.
За је толико тешко узети тај Правопис у руке?
А што се Федерера тиче, слажем се, човек је синоним за тенис.

Murray armija

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.
(Branko, 27. mart 2017 22:41)
Evo ga prvi nolobot Jumko

Danilo

pre 7 godina

Zaista bi Fedex i u ovima godinama bio nepobedivi car tenisa i najbolji igrač u istoriji,samo da se nisu pojavili Rafa i Nole...
Kakav maler u divnoj i elegantnoj karijeri!

filan

pre 7 godina

ja ne zaboravljam, a ni svi poštovaoci Federera kako ga je Nole čistio iz finala slemova kad je fed igrao kao i sada. A pogotovo polufinale ao16

Nikola

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!

Toleranti, Peje

pre 7 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko, 27. mart 2017 22:41) # Link komentara Protovnik (RF) igra takticki i nije mu dao sanse da igra bolje )

Ns

pre 7 godina

Nije Federer naj bolji samo zato sto igra i ima naj vise Gs titula i sto je to elegancija i u 36 ..toj. Nego zato sto je veliki covek,a to pokazuje time sto nepsuje oca i majku u boksu,kao i svoje saradnike tako sto nekuka i posle svakog turnira prica kako mu je potreban odmor nego nastavlja da radi i trenira.... Zato je mnogo veci i igrac i covek od Novaka koji psuje oca u svom boksu, razmislite malo o tome.

spasa

pre 7 godina

a noletovi botovi oterase ga u penziju zajedno sa mirkom, nisu racunali na jecu koja satre novaka i fizicki i psihicki. nakupilo se love pa da uziva.

baullayta

pre 7 godina

svakako ruzan mec za standarde obojice... ali i te je Roger poceo u kontinuetu da dobija sto je fantasticno u odnosu na njegove godine i broj meceva koji odigrao...

jesam li u pravu?

pre 7 godina

Najbolji svih vremena . Da je malo mladji nebi dao kome da diše.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 27. mart 2017 22:40)

Pa, kad je bio malo mlađi, nije mogao da diše od Rafe i Novaka?

Enmon

pre 7 godina

Kakav kompleks jedan Srbin treba da ima da bi navijao za Federera, ja licno postujem Federera. Sigurno je najbolji teniser u open eri do sada, ali dajte malo postovanja i za coveka koji ima najvise masters titula i predstavlja ovu zemlju na najbolji moguci nacin.

koma

pre 7 godina

Za ove sto pisu 'da je Federer malo mladji ne bi niko mogao da mu pridje' samo da napomenem da je isti taj Federer poslednjih 6 godina bio mladji i uzeo je svega 1 Gs za to vreme.
Tako da prica ne pije vodu. Ovo je sad malo iskoristio prazan hod igraca u vrhu, gde je jedini u top formi. Tako je i Marej prosle godine izbio na prvo mesto. A i Nole se sa igrom na 80% prosetao dve godine po celom turu sa sve 'mladjim' Federerom.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Ovakav Federer gotovo da nema slabosti u igri... možda nestrpljivost pri završetku setova... Ali da on bolje riternira na del potrov prvi nego na drugi servis, i sve zbog bekhenda koji je toliko bolji da u nekim trenucima deluje kao prednost a ne mana... Danas je odigrao dobro, ne vrlo dobro niti odlično.... i rutinski pobedio... Toliko je veliki pritisak bio na del Potru kada servira, da je on promašivao prve servise iz straha od riterna protivnika... Federer kao i uvek diktira ceo meč, a jedina šansa koju sam video za del Potra bila je u dubokim loptama iz forhenda i servisu koji bi u kontinuitetu držao Federera iza linije, čim se videlo da to neće biti u stanju da učini znao sam da je meč gotovo sigurno federerov. Ne bi me začudilo polufinale, ili finale pa ni pobeda pomenutog, jer bude li samo malo podigao nivo igre neće biti igrača koji može da mu parira na ovom turniru.

tale

pre 7 godina

Saće nolobotovi da pišu kako se Del Potro naloži protiv Nola a protiv Federera igra ko baba.
(Jumko, 27. mart 2017 22:42

Koliko mogu da primetim ti se ovde najviše ložiš na Noleta.

Djinobili

pre 7 godina

Klasa je klasa,poptpuno je nebitno imao 26 ili 36 dina.
Neverovatno s'kojom lakocom ovaj covek dere boraniju,jedina boljka u karijeri su mu Nadal i Djokovic,mada je i njih dvojicu pobedio dovoljan broj puta(35),i taj skor sa Rafom je malo sumnjiv,s'obzirom da Nadal nije dolazio do zavrsnice turnira na brzim podlogama dok je Roze bio na vrhuncu,a svi dobro znamo da je Federer uvek ispostovao Rafu na sljaci,pa otud i ovaj malo nerealan skor od 23:13 za Rafu.
S druge strane s Novakom je tu potpuni egal 22:23 za Srbina.
Sve u svemu ovaj covek ispunjava sve uslove da se bez ikakve sumnje nazove GOAT-om.

Tomy

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.
(Branko, 27. mart 2017 22:41)
Svako igra onako kako mu to protivnik dozvoli!Svi ovi od kojih Novak sada gube su isti samo je Novak oslabio.

Ik

pre 7 godina

Ljudi morate shvatiti da nitko drugi iz velike cetvorke nece moci u 36 igrati na ovom nivou jednostavno njihov stil igre im to ne dopusta zato je ovaj covjek G.O.A.T. i Bog i batina ove igre!

SINISA26

pre 7 godina

Rodzer Federer je bio u ovako dobroj formi i preprosle godine ali ga je uvijek Novak zaustavljao u finalima gren slemova i mastersima...Ja sam dosao do zakljucka da najbolji Federer ne moze da pobjedi najboljeg Djokovica...Da je Novak zadrzao formu koju je imao prosle godine do Rolan Garosa,Federer i dalje ne bi osvajao velike titule,siguran sam u to 100%.Ovako mu je otvoren put.Ali bez obzira na to,svaska cast Federeru kako igra sa skoro 36 godina,fenomen.

anica

pre 7 godina

Vratio je agresivnost bas bas, preporodjen Rodja u svakom smislu, nikad vise emocija, reakcija, kao da se odledio, laknulo mu kad je uzeo 18.slem.

RF

pre 7 godina

Del Potro ,2 kolo, dnevni termin i RF u dva seta pobeda. Da ne bude kako RF igra sam u nocnim terminima namestaljke itd...RF igra trenutno za nekoliko nivoa iznad svih ostalih. Pitanje je samo njegovo telo koliko moze izdrazati, ali msm da je RF dovoljno pametan i da ce posle Majamija napraviti jednu lepu pauzicu , pa mozda proba Madrid posto je tamo najbrza sljaka.

sombor_ero

pre 7 godina

Trenutno zivim u Somboru, ali sam porijeklom iz RS. Kod nas se Federer odavno zove - ćaća. Nema sinko, jednostavno I da nas Novak ima bolju statistiku I vise turnira od njega, ili bilo koji teniser danasnjice, dzaba.
Jedan je ćaća, kao da je kreirao igru po sebi.

Volim preciznost

pre 7 godina

@Branko
"Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20 odsto kako ume..."
Imam tačan podatak - odigrao je 19 koma 3 odsto, kako ume.

Branko

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Najveći teniser svih vremena, i jedan od najvećih sportista ikada... peRFection. Čovek ne igra , nego se igra. Najlepša tehnika,elegancija,preciznost,snaga...Biće tužan dan za tenis kada se on bude povukao.

Ik

pre 7 godina

Ljudi morate shvatiti da nitko drugi iz velike cetvorke nece moci u 36 igrati na ovom nivou jednostavno njihov stil igre im to ne dopusta zato je ovaj covjek G.O.A.T. i Bog i batina ove igre!

Enmon

pre 7 godina

Kakav kompleks jedan Srbin treba da ima da bi navijao za Federera, ja licno postujem Federera. Sigurno je najbolji teniser u open eri do sada, ali dajte malo postovanja i za coveka koji ima najvise masters titula i predstavlja ovu zemlju na najbolji moguci nacin.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Najveći teniser svih vremena, i jedan od najvećih sportista ikada... peRFection. Čovek ne igra , nego se igra. Najlepša tehnika,elegancija,preciznost,snaga...Biće tužan dan za tenis kada se on bude povukao.

sombor_ero

pre 7 godina

Trenutno zivim u Somboru, ali sam porijeklom iz RS. Kod nas se Federer odavno zove - ćaća. Nema sinko, jednostavno I da nas Novak ima bolju statistiku I vise turnira od njega, ili bilo koji teniser danasnjice, dzaba.
Jedan je ćaća, kao da je kreirao igru po sebi.

Djinobili

pre 7 godina

Klasa je klasa,poptpuno je nebitno imao 26 ili 36 dina.
Neverovatno s'kojom lakocom ovaj covek dere boraniju,jedina boljka u karijeri su mu Nadal i Djokovic,mada je i njih dvojicu pobedio dovoljan broj puta(35),i taj skor sa Rafom je malo sumnjiv,s'obzirom da Nadal nije dolazio do zavrsnice turnira na brzim podlogama dok je Roze bio na vrhuncu,a svi dobro znamo da je Federer uvek ispostovao Rafu na sljaci,pa otud i ovaj malo nerealan skor od 23:13 za Rafu.
S druge strane s Novakom je tu potpuni egal 22:23 za Srbina.
Sve u svemu ovaj covek ispunjava sve uslove da se bez ikakve sumnje nazove GOAT-om.

jesam li u pravu?

pre 7 godina

Najbolji svih vremena . Da je malo mladji nebi dao kome da diše.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 27. mart 2017 22:40)

Pa, kad je bio malo mlađi, nije mogao da diše od Rafe i Novaka?

Nikola

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!

RF

pre 7 godina

Del Potro ,2 kolo, dnevni termin i RF u dva seta pobeda. Da ne bude kako RF igra sam u nocnim terminima namestaljke itd...RF igra trenutno za nekoliko nivoa iznad svih ostalih. Pitanje je samo njegovo telo koliko moze izdrazati, ali msm da je RF dovoljno pametan i da ce posle Majamija napraviti jednu lepu pauzicu , pa mozda proba Madrid posto je tamo najbrza sljaka.

Ns

pre 7 godina

Nije Federer naj bolji samo zato sto igra i ima naj vise Gs titula i sto je to elegancija i u 36 ..toj. Nego zato sto je veliki covek,a to pokazuje time sto nepsuje oca i majku u boksu,kao i svoje saradnike tako sto nekuka i posle svakog turnira prica kako mu je potreban odmor nego nastavlja da radi i trenira.... Zato je mnogo veci i igrac i covek od Novaka koji psuje oca u svom boksu, razmislite malo o tome.

anica

pre 7 godina

Vratio je agresivnost bas bas, preporodjen Rodja u svakom smislu, nikad vise emocija, reakcija, kao da se odledio, laknulo mu kad je uzeo 18.slem.

Vladan

pre 7 godina

SINISA26, 27. mart 2017 22:44
Novak je poceo da placa cenu takve igre koju je imao tokom 2015. i prvom polovinom 2016., a koja se 80% svodila na fizikalisanje i juranjavu do besvesti za svakom loptom. Nadal taj ceh takodje placa, vec uveliko, a uskoro ce poceti i Marej da se raspada. Jednostavno, Federer je u tehnickom smislu za 3 klase iznad ove pomenute trojice, svaki udarac mu je bolji od njihovih. Zato ovoliko dugo i traje. On ide po poen, zeli da ga osvoji svojim udarcem, za razliku od ostale trojice, koji uglavnom cekkaju gresku protivnika. Ako preostala trojica iz tzv. velike cetvorke budu igrali u njegovim godinama, nece biti ni u prvih deset, a kamoli konkurenti za prvo mesto.
Srdacan pozdrav svim komentatorima.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Ovakav Federer gotovo da nema slabosti u igri... možda nestrpljivost pri završetku setova... Ali da on bolje riternira na del potrov prvi nego na drugi servis, i sve zbog bekhenda koji je toliko bolji da u nekim trenucima deluje kao prednost a ne mana... Danas je odigrao dobro, ne vrlo dobro niti odlično.... i rutinski pobedio... Toliko je veliki pritisak bio na del Potru kada servira, da je on promašivao prve servise iz straha od riterna protivnika... Federer kao i uvek diktira ceo meč, a jedina šansa koju sam video za del Potra bila je u dubokim loptama iz forhenda i servisu koji bi u kontinuitetu držao Federera iza linije, čim se videlo da to neće biti u stanju da učini znao sam da je meč gotovo sigurno federerov. Ne bi me začudilo polufinale, ili finale pa ni pobeda pomenutog, jer bude li samo malo podigao nivo igre neće biti igrača koji može da mu parira na ovom turniru.

spasa

pre 7 godina

a noletovi botovi oterase ga u penziju zajedno sa mirkom, nisu racunali na jecu koja satre novaka i fizicki i psihicki. nakupilo se love pa da uziva.

Tomy

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.
(Branko, 27. mart 2017 22:41)
Svako igra onako kako mu to protivnik dozvoli!Svi ovi od kojih Novak sada gube su isti samo je Novak oslabio.

sarajevo.ba

pre 7 godina

Nevjerovatno koliko se ljudi na ovom portalu razumiju u tenis.
U svakom momentu znaju kad je Novak na 78% svojih mogucnosti,Roger na 93,6%,Del potro na 16,5%.
Svaka vam cast.

KiMi

pre 7 godina

Ako podrzavate Federera, ne morate pljuvati po Novaku! Kao sto niste znali da ce se RF vratiti silno, tako ne znate i da li ce se Novak vratiti! Opusteno samo! RF je legenda i tu nema dileme!

Branko

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.

SINISA26

pre 7 godina

Rodzer Federer je bio u ovako dobroj formi i preprosle godine ali ga je uvijek Novak zaustavljao u finalima gren slemova i mastersima...Ja sam dosao do zakljucka da najbolji Federer ne moze da pobjedi najboljeg Djokovica...Da je Novak zadrzao formu koju je imao prosle godine do Rolan Garosa,Federer i dalje ne bi osvajao velike titule,siguran sam u to 100%.Ovako mu je otvoren put.Ali bez obzira na to,svaska cast Federeru kako igra sa skoro 36 godina,fenomen.

Murray armija

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.
(Branko, 27. mart 2017 22:41)
Evo ga prvi nolobot Jumko

WTA

pre 7 godina

Ono što je fascinantno je Federerova konstantnost u 36.godini. Naravno, može da mu se desi kiks kao pre par nedelja kad je ispao od onog 108. na svetu, ali to uopšte ne utiče na njegove šanse u ovom trenutku, jer je daleko najkonstantniji igrač trenutno. Možete da se kladite da će na 4 od 5 turnira sigurno stići najmanje do polufinala ili finala, pa ako na onom jednom ispadne i u 1.kolu, nije strašno. To može svakom da se desi zbog umora, nedostatka motivacije na tom turniru ili nekog trećeg razloga. Ali ova 4 turnira prave razliku. Ostali momci ne mogu da budu sigurni da će na sva 4 bar do polufinala i to u ovom trenutku pravi veliku razliku u Rodžerovu korist. Neko je pomenuo da mu je 18.slem posle toliko godina 'suše' došao kao veliko olakšanje i ja se slažem. Kao da mu je bilo teško da toliko godina igra bez osvojenog gren slema, ali sada kao da je poleteo posle osvajanja Australian opena. Lično smatram da su velike šanse da će pasti i 19.slem ove godine, verovatno na Wimbledonu.

Volim preciznost

pre 7 godina

@Branko
"Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20 odsto kako ume..."
Imam tačan podatak - odigrao je 19 koma 3 odsto, kako ume.

koma

pre 7 godina

Za ove sto pisu 'da je Federer malo mladji ne bi niko mogao da mu pridje' samo da napomenem da je isti taj Federer poslednjih 6 godina bio mladji i uzeo je svega 1 Gs za to vreme.
Tako da prica ne pije vodu. Ovo je sad malo iskoristio prazan hod igraca u vrhu, gde je jedini u top formi. Tako je i Marej prosle godine izbio na prvo mesto. A i Nole se sa igrom na 80% prosetao dve godine po celom turu sa sve 'mladjim' Federerom.

tata Rodja

pre 7 godina

Federer je svim poznavaocima tenisa stavio do znanja ko je tata.Kad kazem poznavaoci mislim na ljude koji su igrali tenis makar i rekreativno.Ovi ostali "strucnjaci" su smesni sa svojim analizama tenisera.Molim ih da se vise ne brukaju.Ne verujem da iko ozbiljan moze da poveruje u pricu da je Novak bezglutenskom ishranom od ovog nivoa na kom je trenutno,i gde mu je posle par razmena dusa u nosu,volsebno postao najspremniji teniser na svetu.Postaje super covek i igra dva dana za redom meceve od po pet sati.Da odgovorim i "strucnjacima" i "patriJotama" koji se pitaju kako moze Srbin da navija za RF,a ne za Novaka?A jel oni vise vole da gledaju Mesija ili Dejana Stankovica?Razlika u talentu je ogromna.

dr. Roddick

pre 7 godina

@koma

" Ovo je sad malo iskoristio prazan hod igraca u vrhu, gde je jedini u top formi."

Hehe kad nas n02e pobedjuje onda je najjaca konkurencija ikad, a kad Fedex, onda eto niko nije u formi :D

Pre ce biti da je bilo obrnuto.

Big Ron

pre 7 godina

Noletovi balavci na aparatima :) :)
Koliko ste jadni i pateticni. Teoreticari zavere. Jadno, jadno, jadno !!!
Rodzer Federer - Tenis
Najbolji u istoriji ovog sporta.

Aleksandar (Arsenal)

pre 7 godina

Poruka za mixa koji kaze da je Delpo mlatio Federera u mladjim danima, i da se kiksevi desavaju, Rodzer ima 16 - 5 protiv Argentinca, stoga tvoje zelje nisu realnost.

RF

pre 7 godina

Ja ne znam zasto su svi zapeli da je sve namesteno ili da je dopingovan i da se Rodja povlaci na kraju godine. Ako se nije povukao prosle godine kad je imao povredu i odustvovao 6 meseci, pao na 16. mesto atp liste, pa tek sad nece. A takodje je potpisao ugovor sa Bazelom tako da igra sigurno i sledece godine.

A ista ta konkurencija je bila i od 2011.-2016. kada je Nole harao i bio neprikosnoven pa su svi pricali kako je Novak najbolji u najjacoj konkurenciji. I on se uopste onda nije dopingovao, on je prosto najbolji. Budite realni. To sto su svi ti igraci sad u losoj formi ili je prosto Federer u najboljoj formi, to nije Rodjin problem, a ni vas. Tako da nema sta da se bunite.

Ali tacno se iz tih komentara vidi ko prati tenis samo zbog Novaka, Srbina, a ne zato sto voli tenis i postuje sve igrace.

slikar

pre 7 godina

Gospoda koja velicaju Federera poput bozanstva i to tako odvazno kao da su rekli carobnu formulu kako biciklom na mesec.Pa dobro postoje i najbolji u boksu.atletici.fudbalu.i skoro svim ostalim sportovima i uredu je niko to ne spori.ali priznacete da se je i nama desio Novak koji je uradio to sto je uradio, i u jednom momentu je bio toliko dominantan da je sve cistio pred sobom.Srbin.trenirao tenis u bazenima kada su bombe padale.zemlja sa sest miliona stanovnika dobila je taj dar od boga.pa dajte budimo malo ponosi i srecni sto smo i mi u jednom sportu dotakli zvezde.e sada sto to ne moze vecno da traje.to su ipak zakoni prirode a i limiti ljudskih resursa.Treba da smo ponosni
na Novaka Djokovica!

Da, da

pre 7 godina

Ja mislim da će od sada pa ubuduće gledati što više da izbegavaju Rodžera nakon ovakvog monstruoznog povratka a još jačim bekendom nego ranije..

neutralan nenavijac

pre 7 godina

@Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Federer ima mnogo vise srece sto je Nadal poslednjih godina takav kakav jeste. Uz svo duzno postovanje prema svajcarskom maestru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 28. mart 2017 02:03)

Naprotiv, Nadal je imao sreće što Federer nije imao ovakav bekend(backhand) pre 5, 6 godina jer bi uzep bar dva Rolan Garosa manje.
Nije Nadal uopšte loš i ako pogledate statistiku rotacija loptice njegovog forhenda one su skoro 10% više nego pre, ali Federer sada ne čeka odskok od metar i po da bi vratio lopticu nego maltene udara poluvoleje.
Oni koji vole tenis svakako bi voleli i "starog" Novaka i najboljeg Nadala.

Mikii

pre 7 godina

Ne bi me začudilo polufinale, ili finale pa ni pobeda pomenutog, jer bude li samo malo podigao nivo igre neće biti igrača koji može da mu parira na ovom turniru.(SrbinsonKruso, 27. mart 2017 23:21)

Cujte ovog strucnjaka. Kaze ne bi ga zacudilo polufinale, finale?! Sinak, ovog coveka nema ko da pobedi, on se izivljava. O kakvim polufinalima pricas. Kao sto je to Djokovic radio prethodnih godina, a vi pricali da nije do konkurencije nego je on supermen. Pa eto, dodje ponovo vreme svajcarskog supermena koji ce boraniju s ovog turnira predvodjenu Nadalom da pometla kao da su pocetnici.

baullayta

pre 7 godina

svakako ruzan mec za standarde obojice... ali i te je Roger poceo u kontinuetu da dobija sto je fantasticno u odnosu na njegove godine i broj meceva koji odigrao...

filan

pre 7 godina

ja ne zaboravljam, a ni svi poštovaoci Federera kako ga je Nole čistio iz finala slemova kad je fed igrao kao i sada. A pogotovo polufinale ao16

DrugFreeAmerica

pre 7 godina

ovo je dedina godina, niko mu ne moze nista! novak puko, marej van forme, rafa izgubljen, mladi bez samopouzdanja... uzece jos dva gs-a i povlaci se na kraju godine.

RF

pre 7 godina

@zoran d nikolic

Problem je u tome sto se Federer nikad nije zasitio tenisa i tenis mu je uvek bio na prvom mestu. I imao je 2008. problem sa mononukleozom i imao je 2013. povredu ledja, 2014. i 2015. je bio u dobroj formi ali Nole je bio u boljoj zato ga je sprecavao u finalima da osvoji jos titula. 2016. se Federer namerno povukao na 6 meseci zbog povrede da bi igrao tenis jos par godina. E u tome je razlika izmedju Noleta i Rodje i mozda gresim ali ja mislim da Novak nema zelju da se vrati.

Nastavite da pišete latinicomX

pre 7 godina

(Ns, 27. mart 2017 23:02)
naj bolji
nepsuje
nekuka

Пет редова и три огромене грешке, мање занемарујем.
За је толико тешко узети тај Правопис у руке?
А што се Федерера тиче, слажем се, човек је синоним за тенис.

Toleranti, Peje

pre 7 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko, 27. mart 2017 22:41) # Link komentara Protovnik (RF) igra takticki i nije mu dao sanse da igra bolje )

Bosanac

pre 7 godina

Radikalne Srbende iz Srbije i rs-a, koji su volili Novaka su na aparatima,poslije njegove podržke Bosni pred utakmicu sa Gibraltarom...Kaže,naprijed braćo Bosanci,uz vas sam...Još Grčku da uzmemo poslije i to je to...ha ha ha...Skužio i on sa kakvom bagrom ima posla...

Goran

pre 7 godina

"Sta doping moze u 37oj godini,to je za nepoverovati. Vidim ovde rodjobotovi zabalavili po portalu kako on igra,kao mladji nije mogao da pobedi Delpa,Nadala,Noleta,Mareja ...
(zvezda dno i sramota Srbije, 28. mart 2017 07:03)"

Vidiš, ja sam u svojoj 48. godini a nikad nisam bio u boljoj formi. Dok ja treniram, moji vršnjaci imaju problem da vežu pertle. Cenim da si i ti iz te sorte luzera, čim dopingom objašnjavaš dobru formu u 37. (ej, 37. .... i slovima - trideset i sedmoj) godini.

Osim toga, pretpostavljam da navijamo za isti tim, sudeći po tvom potpisu, ali za razliku od tebe ja ne mrzim "suprotni tabor", naprotiv - navijam za Zvezdu uvek, osim kad igra protiv Partizana. Svojim potpisom si samo pojačao moju pretpostavku da si looser.

Bojan

pre 7 godina

o kakvom razbijanju Federera se ovde prica od strane Novaka.
od 2014, od kako se Novak vratio na tron, skor je 8-6 za Novaka. Nole u najboljim godinama Federer u poznim.
sto se tice nivoa igre, pa naravno da bi Novak od prosle godine u ovo vreme pobedjivao ovog Federera, ali zasto poredimo formu novaka sa 28 i Federera sa 36?

uzgred, ovaj duel je pokazao da ona velika borba Noleta i Delpa pokazuje samo da su obojica u slabijoj formi, i da ne cudi sto je Novak zavrsavao u sledecem kolu.

zoran d nikolić

pre 7 godina

(filan)

Potpuno se slažem sa Vašim komentarom. Skrenuli ste pažnju na nešto što se u zdanje vreme zaboravlja, a naročito od kada je Novak van forme. Brutalno je Federer izlazio na kraj sa svojim protivnicima, pa i sa Marejom, sve dok nije dolazilo do meča sa Novakom. A, onda smo sa nevericom gledali kako se ta savršena igra bukvalno raspada i kako ga Novak gotovo rutinski pobedjuje. Žao mi je što je Novak momentalno van forme, ali zar nije i Federer imao neuporedivo duže igračke krize u ranijim godinama? Nisam ostrašćen kada ovo pišem, jer i iskusne su mi godine, ali uveren sam, a i logično će biti, da naš igrač nije rekao svoju poslednju reč. Sve deluje kao da će ova godina u teniskom smislu biti veoma čudna i nepredvidljiva. Uostalom, koliko puta se već stvarnost pokazala neverovatnijom od svake fikcije.

tale

pre 7 godina

Saće nolobotovi da pišu kako se Del Potro naloži protiv Nola a protiv Federera igra ko baba.
(Jumko, 27. mart 2017 22:42

Koliko mogu da primetim ti se ovde najviše ložiš na Noleta.

zainteresovani

pre 7 godina

Jel' to onaj STRASNI delPotro koga je nash decak odrao onomad?
Ne moze covek dvorucni bekhend da udari zbog zgloba leve ruku, niko ne pominje?! Igra kao invalid, to rekoh i kada je mucio ovakvog Noleaux-a! Rekoh, nije on merilo!! Roze lako sa njim, biramo tu stranu kad' god je moguce.
Tacno je dole u nekom komentaru "da igrac igra onoliko kolko mu ptotivnik dozvoli".
Ali tacno je i da u ovoj konkurenciji "80% bivsheg Noleaux-a bi se prosetao turom ove godine" (sa sve preporodjenim Rozeom)

Sam je sebe pobedio, nije ni svestan da ce zazaliti (ili barem ne pokazuje, za sada...Pitace ga dete jednog dana, zasto tata? Zbog ljubavi sine. Da li ce se mali zadovoljiti odgovorom ostaje da se vidi? :)

zvezda dno i sramota Srbije

pre 7 godina

Sta doping moze u 37oj godini,to je za nepoverovati. Vidim ovde rodjobotovi zabalavili po portalu kako on igra,kao mladji nije mogao da pobedi Delpa,Nadala,Noleta,Mareja a sad svakog lagano dobije,eeeee rodjobotovi, kad ode u penziju bicete opet Nolo ili Endibotovi,sve zavisi ko ce biti prvi jer vi samo za prvog navijate uvek,a evidentno je da se gura doping deda da bude prvi ove godine,evidentno je,inace najbolji nije ima najvise gs,ali nema najvise mastersa i ostalih titula ukupno,plus sa najvecim protivnicima ima porazavajuci negativni skor. Toliko!!!

Lepi

pre 7 godina

Dragi navijaci Najveceg, da li mozete da mi navedete na prste dve ruke njegove uspehe od 2011 do januara 2017? Prosle godine nije osvojio nijedan turnir a u proteklih 5 jedan GS. Ah da bio je star. Sada medjutim niko nikada nije igrao kao on u ovim godinama. Odlucite se vise ili je od pojave Nadala I Novaka star, ili je neko nekada u formi a neko nije.

NS#1

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!
(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Hahahaha ovo je kandidat za najgluplji kom. godine. Imaju sreće?! Mogu da imaju sreće Ćorić, Zverev, Tim i slični, a gore pomenuti ga deru već 10 godina(ne bukvalno).

marko

pre 7 godina

moj nole ti u najboljim godinama gledas ovu boraniju kako igra tenis,ne da ti zena da vratis ekipu oko sebe i postavis nju na mesto...idi bre u...da ti ne kazem gde...sa 50 god ces poludeti kad ukapiras sta si mogao da uradis a nisi jer nisi smeo a ne nisi mogao...najvise bole stvari koje si mogao da uradis a nisi zapamti to,ovaj federer ce igrati do 40 jer zeli da te spreci da ga prestignes sa gren slemovima jer realno nece nikad niko ako ga ti ne skines

Dragan Petrovic

pre 7 godina

@Ima grupa na Facebook koja se zove nesto u fazonu "Djokovic najbolji trniser svih vremena" hahaha.
(Balvan, 28. mart 2017 05:39)

Gospodine Balvane to je stvarno bzvz, ta grupa. Ipak je Federer najbolji teniser svih vremena ali grupa bi mogla da bude tj da se zove "Đoković JEDAN od najboljih tenisera svih vremena". To svakako ne bi bila greška. To ne bi osporio ni Sampras, Agasi ili Mekinro.

Kiklop

pre 7 godina

NIKE ATP TOUR 2017 očekivano napreduje. Žrebovi, raspored mečeva, predaje protivnika koji neće da se blamiraju samom pojavom na terenu. Protiv Federera svi kao po naredbi igraju bez adrenalina (veštačkog ili prirodnog). Nesrećni Donskoy, 114 igrač sveta nije bio obavešten pa ga je pobedio, a svi ostali su nemoćni.
Federer jeste najbolji svih vremena ali ovo forsiranje njegovog uspona na silu je jadna i bedna. Apsolutno se sve namešta njemu na vodenicu, uz trenutno njegovu osrednju igru.

busplus

pre 7 godina

@NS BOY
Kakav necovek moras biti da navijas za nekog samo zato sto zelis da neko drugi lije reke suza? Ti si slucaj za ozbiljno posmatranje. I ne, Djokovic nije jedan od najboljih svih vremena, niko ga tako ne posmatra u svetu, samo kao jednog od boljih. I opet to nikako nije tvoja zasluga. Osvojio je RG na srecu jer nije bilo Nadala i Federera a sada je orevazidjen jer su ostali podigli nivo igre koji je iznad Novakovog maksimuma. Sam je rekao da se oseca fantasticno i da je na vrhuncu, tako da je jasno da su drugi podigli lestvicu.

Mikii

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Federer ima mnogo vise srece sto je Nadal poslednjih godina takav kakav jeste. Uz svo duzno postovanje prema svajcarskom maestru.

djoli

pre 7 godina

Hahaha pa Nole će ovog da gazi i to uskoro, jer ovo diže motivaciju... Nemojte posle umorio se, mator je... Nole je ovom čoveku najveći trn u oku, ćaća to zna...

Žuti

pre 7 godina

Auu koliko Fedtarda među Srbima i ostalim komentatorima, svaka čast! Ako niste čuli i na stranim portalima ovakvim "doimbecilnosti" poštovaocima lika i dela švajcarskog tenisera, Federera , su dali ovo ime izvedeno od Fed+retard!
Istini za volju on igra ovaj sport sa jednom vrstom elegancije, nije sporno ali u sportu su najvažniji rezultati.Ima ih on solidno za njegove godine zadnjih par meseci ali ništa još nije gotovo, mislim da ćemo se mi Novakovi navijači još mnogo više radovati...pa sad ako slučajno ne dostigne uspehe Švajcarca i dalje će ostati najveći SRPSKI sportista svih vremena. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga treba da ga poštujete.
Nole, vrati se u formu što pre i pokaži kako se dobija ovaj "goat"!
"It can be only one"
(Novak Djoković:-)

Federer ekspres

pre 7 godina

Au tebra pa ovo je najbolji sportista svih vremena,ne samo teniser vec sportista generalno, svaka cast dzordanu,muhamedu aliju, felpsu ali ovaj covek je kralj.

Danilo

pre 7 godina

Zaista bi Fedex i u ovima godinama bio nepobedivi car tenisa i najbolji igrač u istoriji,samo da se nisu pojavili Rafa i Nole...
Kakav maler u divnoj i elegantnoj karijeri!

zoran

pre 7 godina

ATP cirkus je cista namestaljka. Endiju su dali prvo mesto, Novak je u tome obilato ucestvovao kao Rafa i Rodja koji prakticno tu godinu nisu igrali. Sada Endi "naprasno" zaboravlja tenis, a gle "cuda", Rodja SVE OSVAJA. Ovu godinu ga vracaju na prvo mesto, i to mu je ujedno oprastanje od tenisa. Tek od 2018. opet pocinje takozvana "borba".
Kako ste vec zaboravili 2013. kada Novak ucestvuje u namestenom mecu i Endi postaje osvajac Vimbldona posle 77 godina ! E, tada je Novak usao u taj zacarani krug i nema napolje.
Sport koji godisnje obrce milijarde ne prepusta NISTA slucaju.

Milos

pre 7 godina

@Nikola
hajde molim te, sledeci put pre nego sto napises ovakvu glupost, proveri koliko je Federer osvojio GS od 2009. Ili jos bolje, proveri koga je dobio u finalima za tih 18 GS, a od koga je gubio finala GS, mozda ti onda stvari postanu jasnije.

NS BOY

pre 7 godina

@ranko, Nole je na drugom mestu svestke liste sa osvojenih 12 GS titula kao jedan od najboljih tenisera ikada. A gde ste vi? Balboy nacija. ;) Dugo cete vi sakupljati loptice Noletu jos, kao i mnogim drugim nasim sportistima. Decko je osvojio Rolan Garos i vise ga nije briga za tenis. Da se sada posveti kao pre, opet bi plakali, a jos se nisu reke suza smirile nakon ovih nekoliko godina totalne dominacije. Cuti, ne javljaj se, ako nemas argumenata. E moj Dambo mali. Samo masi sa usima veselo. :) Pozdrav iz NS za Italiju, pardon Dalmaciju. ;) (uzvrati mi sa glupom foirom da je NS Madjarska) LoL

P

pre 7 godina

@Emmon nisu to kompleksi, to su nase dobre komsije Hrvati, Bosnjaci, Albanci, a i nase drage nacionalne manjine koje preovladjuju u Novom Pazaru, koje vole sve sto je Srpsko. Iskreno im hvala.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 7 godina

Ovaj Del Potro i onaj protiv Novaka u IV, razlika koa dan i noć. Protiv Federera neje mogao da tri puta prebaci mrežicu. Da je igaro 50% kao protiv Novaka bilo bi gladkih 2:0 za njega. Ali ima i jedna druga stvar: Federer igra mnogo rizičnije nego Novak, već iz prave napada čoškove, što Novak u zadnje veme retko radi.

zainteresovani

pre 7 godina

Noleaux je sam sebe otpisao, nije ni svestan da ce zazaliti (ili barem ne pokazuje, za sada) Pitace ga dete jednog dana, zasto tata? Zbog ljubavi sine. I tebe. Da li ce se mali zadovoljiti odgovorom ostaje da se vidi? :)

NS BOY

pre 7 godina

@busplus, ko ti je rekao da navijam za Novaka da bi drugi lili suze? Za Novaka navijam zato sto je Srbin i kroz sport pravi reprezent nase nacije. Oni ne liju suze zbog mojih zelja, vec zbog svoje pakosti, uspeha Novaka Djokovica samo zato sto je pripadnik srpske nacije. U tome je razlika. A ti, kao nekvalifikovana osoba, nemas pravo da postavljas psihijatrijske dijagnoze. Ne blamiraj se sa bukvalnim shvatanjem necijih misli, jer "liti suze" jeste slikoviti prikaz necije vec pomenute pakosti, a ne stanja mog mentalnog sklopa. :) Definitivno ste se ti i jezicko-stilska izrazajna sredstva negde u hodu mimoisli.
A sto se drugog dela tvoje nebuloze tice, Novak Djokovic nije jedan od boljih, vec sigurno jedan od cetvorice najboljih u istoriji na osnovu broja GS titula (12) odnosno master titula (30 - apsolutni rekorder). Dalje, pisati da je osvojio turnir zbog neucestvovanja onih koje je godinama cistio sa terena i protiv kojih ima pozitivan skor je uteha za siroke pakosne mase. :) Nastavi samo, mozda ces sebe na kraju ubediti u tu iluziju koja visi iznad vasih glava. Vodi se drugi put argumentima. Uputi se. Srdacan pozdrav, komsija. ;) Uzalud je ekavica.

Branko

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.

Enmon

pre 7 godina

Kakav kompleks jedan Srbin treba da ima da bi navijao za Federera, ja licno postujem Federera. Sigurno je najbolji teniser u open eri do sada, ali dajte malo postovanja i za coveka koji ima najvise masters titula i predstavlja ovu zemlju na najbolji moguci nacin.

jesam li u pravu?

pre 7 godina

Najbolji svih vremena . Da je malo mladji nebi dao kome da diše.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 27. mart 2017 22:40)

Pa, kad je bio malo mlađi, nije mogao da diše od Rafe i Novaka?

zvezda dno i sramota Srbije

pre 7 godina

Sta doping moze u 37oj godini,to je za nepoverovati. Vidim ovde rodjobotovi zabalavili po portalu kako on igra,kao mladji nije mogao da pobedi Delpa,Nadala,Noleta,Mareja a sad svakog lagano dobije,eeeee rodjobotovi, kad ode u penziju bicete opet Nolo ili Endibotovi,sve zavisi ko ce biti prvi jer vi samo za prvog navijate uvek,a evidentno je da se gura doping deda da bude prvi ove godine,evidentno je,inace najbolji nije ima najvise gs,ali nema najvise mastersa i ostalih titula ukupno,plus sa najvecim protivnicima ima porazavajuci negativni skor. Toliko!!!

Kiklop

pre 7 godina

NIKE ATP TOUR 2017 očekivano napreduje. Žrebovi, raspored mečeva, predaje protivnika koji neće da se blamiraju samom pojavom na terenu. Protiv Federera svi kao po naredbi igraju bez adrenalina (veštačkog ili prirodnog). Nesrećni Donskoy, 114 igrač sveta nije bio obavešten pa ga je pobedio, a svi ostali su nemoćni.
Federer jeste najbolji svih vremena ali ovo forsiranje njegovog uspona na silu je jadna i bedna. Apsolutno se sve namešta njemu na vodenicu, uz trenutno njegovu osrednju igru.

filan

pre 7 godina

ja ne zaboravljam, a ni svi poštovaoci Federera kako ga je Nole čistio iz finala slemova kad je fed igrao kao i sada. A pogotovo polufinale ao16

SINISA26

pre 7 godina

Rodzer Federer je bio u ovako dobroj formi i preprosle godine ali ga je uvijek Novak zaustavljao u finalima gren slemova i mastersima...Ja sam dosao do zakljucka da najbolji Federer ne moze da pobjedi najboljeg Djokovica...Da je Novak zadrzao formu koju je imao prosle godine do Rolan Garosa,Federer i dalje ne bi osvajao velike titule,siguran sam u to 100%.Ovako mu je otvoren put.Ali bez obzira na to,svaska cast Federeru kako igra sa skoro 36 godina,fenomen.

koma

pre 7 godina

Za ove sto pisu 'da je Federer malo mladji ne bi niko mogao da mu pridje' samo da napomenem da je isti taj Federer poslednjih 6 godina bio mladji i uzeo je svega 1 Gs za to vreme.
Tako da prica ne pije vodu. Ovo je sad malo iskoristio prazan hod igraca u vrhu, gde je jedini u top formi. Tako je i Marej prosle godine izbio na prvo mesto. A i Nole se sa igrom na 80% prosetao dve godine po celom turu sa sve 'mladjim' Federerom.

Žuti

pre 7 godina

Auu koliko Fedtarda među Srbima i ostalim komentatorima, svaka čast! Ako niste čuli i na stranim portalima ovakvim "doimbecilnosti" poštovaocima lika i dela švajcarskog tenisera, Federera , su dali ovo ime izvedeno od Fed+retard!
Istini za volju on igra ovaj sport sa jednom vrstom elegancije, nije sporno ali u sportu su najvažniji rezultati.Ima ih on solidno za njegove godine zadnjih par meseci ali ništa još nije gotovo, mislim da ćemo se mi Novakovi navijači još mnogo više radovati...pa sad ako slučajno ne dostigne uspehe Švajcarca i dalje će ostati najveći SRPSKI sportista svih vremena. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga treba da ga poštujete.
Nole, vrati se u formu što pre i pokaži kako se dobija ovaj "goat"!
"It can be only one"
(Novak Djoković:-)

Ik

pre 7 godina

Ljudi morate shvatiti da nitko drugi iz velike cetvorke nece moci u 36 igrati na ovom nivou jednostavno njihov stil igre im to ne dopusta zato je ovaj covjek G.O.A.T. i Bog i batina ove igre!

NS#1

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!
(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Hahahaha ovo je kandidat za najgluplji kom. godine. Imaju sreće?! Mogu da imaju sreće Ćorić, Zverev, Tim i slični, a gore pomenuti ga deru već 10 godina(ne bukvalno).

djoli

pre 7 godina

Hahaha pa Nole će ovog da gazi i to uskoro, jer ovo diže motivaciju... Nemojte posle umorio se, mator je... Nole je ovom čoveku najveći trn u oku, ćaća to zna...

Danilo

pre 7 godina

Zaista bi Fedex i u ovima godinama bio nepobedivi car tenisa i najbolji igrač u istoriji,samo da se nisu pojavili Rafa i Nole...
Kakav maler u divnoj i elegantnoj karijeri!

slikar

pre 7 godina

Gospoda koja velicaju Federera poput bozanstva i to tako odvazno kao da su rekli carobnu formulu kako biciklom na mesec.Pa dobro postoje i najbolji u boksu.atletici.fudbalu.i skoro svim ostalim sportovima i uredu je niko to ne spori.ali priznacete da se je i nama desio Novak koji je uradio to sto je uradio, i u jednom momentu je bio toliko dominantan da je sve cistio pred sobom.Srbin.trenirao tenis u bazenima kada su bombe padale.zemlja sa sest miliona stanovnika dobila je taj dar od boga.pa dajte budimo malo ponosi i srecni sto smo i mi u jednom sportu dotakli zvezde.e sada sto to ne moze vecno da traje.to su ipak zakoni prirode a i limiti ljudskih resursa.Treba da smo ponosni
na Novaka Djokovica!

tale

pre 7 godina

Saće nolobotovi da pišu kako se Del Potro naloži protiv Nola a protiv Federera igra ko baba.
(Jumko, 27. mart 2017 22:42

Koliko mogu da primetim ti se ovde najviše ložiš na Noleta.

Lepi

pre 7 godina

Dragi navijaci Najveceg, da li mozete da mi navedete na prste dve ruke njegove uspehe od 2011 do januara 2017? Prosle godine nije osvojio nijedan turnir a u proteklih 5 jedan GS. Ah da bio je star. Sada medjutim niko nikada nije igrao kao on u ovim godinama. Odlucite se vise ili je od pojave Nadala I Novaka star, ili je neko nekada u formi a neko nije.

Nikola

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!

Milos

pre 7 godina

@Nikola
hajde molim te, sledeci put pre nego sto napises ovakvu glupost, proveri koliko je Federer osvojio GS od 2009. Ili jos bolje, proveri koga je dobio u finalima za tih 18 GS, a od koga je gubio finala GS, mozda ti onda stvari postanu jasnije.

zoran

pre 7 godina

ATP cirkus je cista namestaljka. Endiju su dali prvo mesto, Novak je u tome obilato ucestvovao kao Rafa i Rodja koji prakticno tu godinu nisu igrali. Sada Endi "naprasno" zaboravlja tenis, a gle "cuda", Rodja SVE OSVAJA. Ovu godinu ga vracaju na prvo mesto, i to mu je ujedno oprastanje od tenisa. Tek od 2018. opet pocinje takozvana "borba".
Kako ste vec zaboravili 2013. kada Novak ucestvuje u namestenom mecu i Endi postaje osvajac Vimbldona posle 77 godina ! E, tada je Novak usao u taj zacarani krug i nema napolje.
Sport koji godisnje obrce milijarde ne prepusta NISTA slucaju.

Murray armija

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.
(Branko, 27. mart 2017 22:41)
Evo ga prvi nolobot Jumko

zoran d nikolić

pre 7 godina

(filan)

Potpuno se slažem sa Vašim komentarom. Skrenuli ste pažnju na nešto što se u zdanje vreme zaboravlja, a naročito od kada je Novak van forme. Brutalno je Federer izlazio na kraj sa svojim protivnicima, pa i sa Marejom, sve dok nije dolazilo do meča sa Novakom. A, onda smo sa nevericom gledali kako se ta savršena igra bukvalno raspada i kako ga Novak gotovo rutinski pobedjuje. Žao mi je što je Novak momentalno van forme, ali zar nije i Federer imao neuporedivo duže igračke krize u ranijim godinama? Nisam ostrašćen kada ovo pišem, jer i iskusne su mi godine, ali uveren sam, a i logično će biti, da naš igrač nije rekao svoju poslednju reč. Sve deluje kao da će ova godina u teniskom smislu biti veoma čudna i nepredvidljiva. Uostalom, koliko puta se već stvarnost pokazala neverovatnijom od svake fikcije.

Mikii

pre 7 godina

Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Federer ima mnogo vise srece sto je Nadal poslednjih godina takav kakav jeste. Uz svo duzno postovanje prema svajcarskom maestru.

P

pre 7 godina

@Emmon nisu to kompleksi, to su nase dobre komsije Hrvati, Bosnjaci, Albanci, a i nase drage nacionalne manjine koje preovladjuju u Novom Pazaru, koje vole sve sto je Srpsko. Iskreno im hvala.

zainteresovani

pre 7 godina

Jel' to onaj STRASNI delPotro koga je nash decak odrao onomad?
Ne moze covek dvorucni bekhend da udari zbog zgloba leve ruku, niko ne pominje?! Igra kao invalid, to rekoh i kada je mucio ovakvog Noleaux-a! Rekoh, nije on merilo!! Roze lako sa njim, biramo tu stranu kad' god je moguce.
Tacno je dole u nekom komentaru "da igrac igra onoliko kolko mu ptotivnik dozvoli".
Ali tacno je i da u ovoj konkurenciji "80% bivsheg Noleaux-a bi se prosetao turom ove godine" (sa sve preporodjenim Rozeom)

Sam je sebe pobedio, nije ni svestan da ce zazaliti (ili barem ne pokazuje, za sada...Pitace ga dete jednog dana, zasto tata? Zbog ljubavi sine. Da li ce se mali zadovoljiti odgovorom ostaje da se vidi? :)

NS BOY

pre 7 godina

@ranko, Nole je na drugom mestu svestke liste sa osvojenih 12 GS titula kao jedan od najboljih tenisera ikada. A gde ste vi? Balboy nacija. ;) Dugo cete vi sakupljati loptice Noletu jos, kao i mnogim drugim nasim sportistima. Decko je osvojio Rolan Garos i vise ga nije briga za tenis. Da se sada posveti kao pre, opet bi plakali, a jos se nisu reke suza smirile nakon ovih nekoliko godina totalne dominacije. Cuti, ne javljaj se, ako nemas argumenata. E moj Dambo mali. Samo masi sa usima veselo. :) Pozdrav iz NS za Italiju, pardon Dalmaciju. ;) (uzvrati mi sa glupom foirom da je NS Madjarska) LoL

Ns

pre 7 godina

Nije Federer naj bolji samo zato sto igra i ima naj vise Gs titula i sto je to elegancija i u 36 ..toj. Nego zato sto je veliki covek,a to pokazuje time sto nepsuje oca i majku u boksu,kao i svoje saradnike tako sto nekuka i posle svakog turnira prica kako mu je potreban odmor nego nastavlja da radi i trenira.... Zato je mnogo veci i igrac i covek od Novaka koji psuje oca u svom boksu, razmislite malo o tome.

marko

pre 7 godina

moj nole ti u najboljim godinama gledas ovu boraniju kako igra tenis,ne da ti zena da vratis ekipu oko sebe i postavis nju na mesto...idi bre u...da ti ne kazem gde...sa 50 god ces poludeti kad ukapiras sta si mogao da uradis a nisi jer nisi smeo a ne nisi mogao...najvise bole stvari koje si mogao da uradis a nisi zapamti to,ovaj federer ce igrati do 40 jer zeli da te spreci da ga prestignes sa gren slemovima jer realno nece nikad niko ako ga ti ne skines

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 7 godina

Ovaj Del Potro i onaj protiv Novaka u IV, razlika koa dan i noć. Protiv Federera neje mogao da tri puta prebaci mrežicu. Da je igaro 50% kao protiv Novaka bilo bi gladkih 2:0 za njega. Ali ima i jedna druga stvar: Federer igra mnogo rizičnije nego Novak, već iz prave napada čoškove, što Novak u zadnje veme retko radi.

sombor_ero

pre 7 godina

Trenutno zivim u Somboru, ali sam porijeklom iz RS. Kod nas se Federer odavno zove - ćaća. Nema sinko, jednostavno I da nas Novak ima bolju statistiku I vise turnira od njega, ili bilo koji teniser danasnjice, dzaba.
Jedan je ćaća, kao da je kreirao igru po sebi.

Djinobili

pre 7 godina

Klasa je klasa,poptpuno je nebitno imao 26 ili 36 dina.
Neverovatno s'kojom lakocom ovaj covek dere boraniju,jedina boljka u karijeri su mu Nadal i Djokovic,mada je i njih dvojicu pobedio dovoljan broj puta(35),i taj skor sa Rafom je malo sumnjiv,s'obzirom da Nadal nije dolazio do zavrsnice turnira na brzim podlogama dok je Roze bio na vrhuncu,a svi dobro znamo da je Federer uvek ispostovao Rafu na sljaci,pa otud i ovaj malo nerealan skor od 23:13 za Rafu.
S druge strane s Novakom je tu potpuni egal 22:23 za Srbina.
Sve u svemu ovaj covek ispunjava sve uslove da se bez ikakve sumnje nazove GOAT-om.

busplus

pre 7 godina

@NS BOY
Kakav necovek moras biti da navijas za nekog samo zato sto zelis da neko drugi lije reke suza? Ti si slucaj za ozbiljno posmatranje. I ne, Djokovic nije jedan od najboljih svih vremena, niko ga tako ne posmatra u svetu, samo kao jednog od boljih. I opet to nikako nije tvoja zasluga. Osvojio je RG na srecu jer nije bilo Nadala i Federera a sada je orevazidjen jer su ostali podigli nivo igre koji je iznad Novakovog maksimuma. Sam je rekao da se oseca fantasticno i da je na vrhuncu, tako da je jasno da su drugi podigli lestvicu.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Najveći teniser svih vremena, i jedan od najvećih sportista ikada... peRFection. Čovek ne igra , nego se igra. Najlepša tehnika,elegancija,preciznost,snaga...Biće tužan dan za tenis kada se on bude povukao.

KiMi

pre 7 godina

Ako podrzavate Federera, ne morate pljuvati po Novaku! Kao sto niste znali da ce se RF vratiti silno, tako ne znate i da li ce se Novak vratiti! Opusteno samo! RF je legenda i tu nema dileme!

zainteresovani

pre 7 godina

Noleaux je sam sebe otpisao, nije ni svestan da ce zazaliti (ili barem ne pokazuje, za sada) Pitace ga dete jednog dana, zasto tata? Zbog ljubavi sine. I tebe. Da li ce se mali zadovoljiti odgovorom ostaje da se vidi? :)

Bosanac

pre 7 godina

Radikalne Srbende iz Srbije i rs-a, koji su volili Novaka su na aparatima,poslije njegove podržke Bosni pred utakmicu sa Gibraltarom...Kaže,naprijed braćo Bosanci,uz vas sam...Još Grčku da uzmemo poslije i to je to...ha ha ha...Skužio i on sa kakvom bagrom ima posla...

Dragan Petrovic

pre 7 godina

@Ima grupa na Facebook koja se zove nesto u fazonu "Djokovic najbolji trniser svih vremena" hahaha.
(Balvan, 28. mart 2017 05:39)

Gospodine Balvane to je stvarno bzvz, ta grupa. Ipak je Federer najbolji teniser svih vremena ali grupa bi mogla da bude tj da se zove "Đoković JEDAN od najboljih tenisera svih vremena". To svakako ne bi bila greška. To ne bi osporio ni Sampras, Agasi ili Mekinro.

Big Ron

pre 7 godina

Noletovi balavci na aparatima :) :)
Koliko ste jadni i pateticni. Teoreticari zavere. Jadno, jadno, jadno !!!
Rodzer Federer - Tenis
Najbolji u istoriji ovog sporta.

DrugFreeAmerica

pre 7 godina

ovo je dedina godina, niko mu ne moze nista! novak puko, marej van forme, rafa izgubljen, mladi bez samopouzdanja... uzece jos dva gs-a i povlaci se na kraju godine.

Mikii

pre 7 godina

Ne bi me začudilo polufinale, ili finale pa ni pobeda pomenutog, jer bude li samo malo podigao nivo igre neće biti igrača koji može da mu parira na ovom turniru.(SrbinsonKruso, 27. mart 2017 23:21)

Cujte ovog strucnjaka. Kaze ne bi ga zacudilo polufinale, finale?! Sinak, ovog coveka nema ko da pobedi, on se izivljava. O kakvim polufinalima pricas. Kao sto je to Djokovic radio prethodnih godina, a vi pricali da nije do konkurencije nego je on supermen. Pa eto, dodje ponovo vreme svajcarskog supermena koji ce boraniju s ovog turnira predvodjenu Nadalom da pometla kao da su pocetnici.

neutralan nenavijac

pre 7 godina

@Novak ,Marej i Nadal nisu ni svesni koliko su srecni sto ovaj covek ima 36godina! Da je kojim slucajem u 28 ,29 ,jednostavno niko ne bi imao sanse protiv njega!!!!(Nikola, 27. mart 2017 23:19)

Federer ima mnogo vise srece sto je Nadal poslednjih godina takav kakav jeste. Uz svo duzno postovanje prema svajcarskom maestru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 28. mart 2017 02:03)

Naprotiv, Nadal je imao sreće što Federer nije imao ovakav bekend(backhand) pre 5, 6 godina jer bi uzep bar dva Rolan Garosa manje.
Nije Nadal uopšte loš i ako pogledate statistiku rotacija loptice njegovog forhenda one su skoro 10% više nego pre, ali Federer sada ne čeka odskok od metar i po da bi vratio lopticu nego maltene udara poluvoleje.
Oni koji vole tenis svakako bi voleli i "starog" Novaka i najboljeg Nadala.

dr. Roddick

pre 7 godina

@koma

" Ovo je sad malo iskoristio prazan hod igraca u vrhu, gde je jedini u top formi."

Hehe kad nas n02e pobedjuje onda je najjaca konkurencija ikad, a kad Fedex, onda eto niko nije u formi :D

Pre ce biti da je bilo obrnuto.

spasa

pre 7 godina

a noletovi botovi oterase ga u penziju zajedno sa mirkom, nisu racunali na jecu koja satre novaka i fizicki i psihicki. nakupilo se love pa da uziva.

Volim preciznost

pre 7 godina

@Branko
"Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20 odsto kako ume..."
Imam tačan podatak - odigrao je 19 koma 3 odsto, kako ume.

Vladan

pre 7 godina

SINISA26, 27. mart 2017 22:44
Novak je poceo da placa cenu takve igre koju je imao tokom 2015. i prvom polovinom 2016., a koja se 80% svodila na fizikalisanje i juranjavu do besvesti za svakom loptom. Nadal taj ceh takodje placa, vec uveliko, a uskoro ce poceti i Marej da se raspada. Jednostavno, Federer je u tehnickom smislu za 3 klase iznad ove pomenute trojice, svaki udarac mu je bolji od njihovih. Zato ovoliko dugo i traje. On ide po poen, zeli da ga osvoji svojim udarcem, za razliku od ostale trojice, koji uglavnom cekkaju gresku protivnika. Ako preostala trojica iz tzv. velike cetvorke budu igrali u njegovim godinama, nece biti ni u prvih deset, a kamoli konkurenti za prvo mesto.
Srdacan pozdrav svim komentatorima.

RF

pre 7 godina

Ja ne znam zasto su svi zapeli da je sve namesteno ili da je dopingovan i da se Rodja povlaci na kraju godine. Ako se nije povukao prosle godine kad je imao povredu i odustvovao 6 meseci, pao na 16. mesto atp liste, pa tek sad nece. A takodje je potpisao ugovor sa Bazelom tako da igra sigurno i sledece godine.

A ista ta konkurencija je bila i od 2011.-2016. kada je Nole harao i bio neprikosnoven pa su svi pricali kako je Novak najbolji u najjacoj konkurenciji. I on se uopste onda nije dopingovao, on je prosto najbolji. Budite realni. To sto su svi ti igraci sad u losoj formi ili je prosto Federer u najboljoj formi, to nije Rodjin problem, a ni vas. Tako da nema sta da se bunite.

Ali tacno se iz tih komentara vidi ko prati tenis samo zbog Novaka, Srbina, a ne zato sto voli tenis i postuje sve igrace.

Tomy

pre 7 godina

Koliko me je samo izneverio Delpo današnjom igrom. Nije odigrao ni 20% kako ume. Ne želim ni da uporedjujem ona dva meča sa Novakom u Akapulku i IV i ovaj sa Federerom, jer je Delpo odigrao jedan od najgorih mečeva. Servisa nema nigde, udario 4-5 forhenda kao što ume, ritern nikakav, plitke lopte. Federer sa druge strane prosečno odigrao.
(Branko, 27. mart 2017 22:41)
Svako igra onako kako mu to protivnik dozvoli!Svi ovi od kojih Novak sada gube su isti samo je Novak oslabio.

baullayta

pre 7 godina

svakako ruzan mec za standarde obojice... ali i te je Roger poceo u kontinuetu da dobija sto je fantasticno u odnosu na njegove godine i broj meceva koji odigrao...

WTA

pre 7 godina

Ono što je fascinantno je Federerova konstantnost u 36.godini. Naravno, može da mu se desi kiks kao pre par nedelja kad je ispao od onog 108. na svetu, ali to uopšte ne utiče na njegove šanse u ovom trenutku, jer je daleko najkonstantniji igrač trenutno. Možete da se kladite da će na 4 od 5 turnira sigurno stići najmanje do polufinala ili finala, pa ako na onom jednom ispadne i u 1.kolu, nije strašno. To može svakom da se desi zbog umora, nedostatka motivacije na tom turniru ili nekog trećeg razloga. Ali ova 4 turnira prave razliku. Ostali momci ne mogu da budu sigurni da će na sva 4 bar do polufinala i to u ovom trenutku pravi veliku razliku u Rodžerovu korist. Neko je pomenuo da mu je 18.slem posle toliko godina 'suše' došao kao veliko olakšanje i ja se slažem. Kao da mu je bilo teško da toliko godina igra bez osvojenog gren slema, ali sada kao da je poleteo posle osvajanja Australian opena. Lično smatram da su velike šanse da će pasti i 19.slem ove godine, verovatno na Wimbledonu.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Ovakav Federer gotovo da nema slabosti u igri... možda nestrpljivost pri završetku setova... Ali da on bolje riternira na del potrov prvi nego na drugi servis, i sve zbog bekhenda koji je toliko bolji da u nekim trenucima deluje kao prednost a ne mana... Danas je odigrao dobro, ne vrlo dobro niti odlično.... i rutinski pobedio... Toliko je veliki pritisak bio na del Potru kada servira, da je on promašivao prve servise iz straha od riterna protivnika... Federer kao i uvek diktira ceo meč, a jedina šansa koju sam video za del Potra bila je u dubokim loptama iz forhenda i servisu koji bi u kontinuitetu držao Federera iza linije, čim se videlo da to neće biti u stanju da učini znao sam da je meč gotovo sigurno federerov. Ne bi me začudilo polufinale, ili finale pa ni pobeda pomenutog, jer bude li samo malo podigao nivo igre neće biti igrača koji može da mu parira na ovom turniru.

tata Rodja

pre 7 godina

Federer je svim poznavaocima tenisa stavio do znanja ko je tata.Kad kazem poznavaoci mislim na ljude koji su igrali tenis makar i rekreativno.Ovi ostali "strucnjaci" su smesni sa svojim analizama tenisera.Molim ih da se vise ne brukaju.Ne verujem da iko ozbiljan moze da poveruje u pricu da je Novak bezglutenskom ishranom od ovog nivoa na kom je trenutno,i gde mu je posle par razmena dusa u nosu,volsebno postao najspremniji teniser na svetu.Postaje super covek i igra dva dana za redom meceve od po pet sati.Da odgovorim i "strucnjacima" i "patriJotama" koji se pitaju kako moze Srbin da navija za RF,a ne za Novaka?A jel oni vise vole da gledaju Mesija ili Dejana Stankovica?Razlika u talentu je ogromna.

RF

pre 7 godina

@zoran d nikolic

Problem je u tome sto se Federer nikad nije zasitio tenisa i tenis mu je uvek bio na prvom mestu. I imao je 2008. problem sa mononukleozom i imao je 2013. povredu ledja, 2014. i 2015. je bio u dobroj formi ali Nole je bio u boljoj zato ga je sprecavao u finalima da osvoji jos titula. 2016. se Federer namerno povukao na 6 meseci zbog povrede da bi igrao tenis jos par godina. E u tome je razlika izmedju Noleta i Rodje i mozda gresim ali ja mislim da Novak nema zelju da se vrati.

Nastavite da pišete latinicomX

pre 7 godina

(Ns, 27. mart 2017 23:02)
naj bolji
nepsuje
nekuka

Пет редова и три огромене грешке, мање занемарујем.
За је толико тешко узети тај Правопис у руке?
А што се Федерера тиче, слажем се, човек је синоним за тенис.

Aleksandar (Arsenal)

pre 7 godina

Poruka za mixa koji kaze da je Delpo mlatio Federera u mladjim danima, i da se kiksevi desavaju, Rodzer ima 16 - 5 protiv Argentinca, stoga tvoje zelje nisu realnost.

Toleranti, Peje

pre 7 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko, 27. mart 2017 22:41) # Link komentara Protovnik (RF) igra takticki i nije mu dao sanse da igra bolje )

Da, da

pre 7 godina

Ja mislim da će od sada pa ubuduće gledati što više da izbegavaju Rodžera nakon ovakvog monstruoznog povratka a još jačim bekendom nego ranije..

Bojan

pre 7 godina

o kakvom razbijanju Federera se ovde prica od strane Novaka.
od 2014, od kako se Novak vratio na tron, skor je 8-6 za Novaka. Nole u najboljim godinama Federer u poznim.
sto se tice nivoa igre, pa naravno da bi Novak od prosle godine u ovo vreme pobedjivao ovog Federera, ali zasto poredimo formu novaka sa 28 i Federera sa 36?

uzgred, ovaj duel je pokazao da ona velika borba Noleta i Delpa pokazuje samo da su obojica u slabijoj formi, i da ne cudi sto je Novak zavrsavao u sledecem kolu.

sarajevo.ba

pre 7 godina

Nevjerovatno koliko se ljudi na ovom portalu razumiju u tenis.
U svakom momentu znaju kad je Novak na 78% svojih mogucnosti,Roger na 93,6%,Del potro na 16,5%.
Svaka vam cast.

Federer ekspres

pre 7 godina

Au tebra pa ovo je najbolji sportista svih vremena,ne samo teniser vec sportista generalno, svaka cast dzordanu,muhamedu aliju, felpsu ali ovaj covek je kralj.

NS BOY

pre 7 godina

@busplus, ko ti je rekao da navijam za Novaka da bi drugi lili suze? Za Novaka navijam zato sto je Srbin i kroz sport pravi reprezent nase nacije. Oni ne liju suze zbog mojih zelja, vec zbog svoje pakosti, uspeha Novaka Djokovica samo zato sto je pripadnik srpske nacije. U tome je razlika. A ti, kao nekvalifikovana osoba, nemas pravo da postavljas psihijatrijske dijagnoze. Ne blamiraj se sa bukvalnim shvatanjem necijih misli, jer "liti suze" jeste slikoviti prikaz necije vec pomenute pakosti, a ne stanja mog mentalnog sklopa. :) Definitivno ste se ti i jezicko-stilska izrazajna sredstva negde u hodu mimoisli.
A sto se drugog dela tvoje nebuloze tice, Novak Djokovic nije jedan od boljih, vec sigurno jedan od cetvorice najboljih u istoriji na osnovu broja GS titula (12) odnosno master titula (30 - apsolutni rekorder). Dalje, pisati da je osvojio turnir zbog neucestvovanja onih koje je godinama cistio sa terena i protiv kojih ima pozitivan skor je uteha za siroke pakosne mase. :) Nastavi samo, mozda ces sebe na kraju ubediti u tu iluziju koja visi iznad vasih glava. Vodi se drugi put argumentima. Uputi se. Srdacan pozdrav, komsija. ;) Uzalud je ekavica.

anica

pre 7 godina

Vratio je agresivnost bas bas, preporodjen Rodja u svakom smislu, nikad vise emocija, reakcija, kao da se odledio, laknulo mu kad je uzeo 18.slem.

RF

pre 7 godina

Del Potro ,2 kolo, dnevni termin i RF u dva seta pobeda. Da ne bude kako RF igra sam u nocnim terminima namestaljke itd...RF igra trenutno za nekoliko nivoa iznad svih ostalih. Pitanje je samo njegovo telo koliko moze izdrazati, ali msm da je RF dovoljno pametan i da ce posle Majamija napraviti jednu lepu pauzicu , pa mozda proba Madrid posto je tamo najbrza sljaka.

Goran

pre 7 godina

"Sta doping moze u 37oj godini,to je za nepoverovati. Vidim ovde rodjobotovi zabalavili po portalu kako on igra,kao mladji nije mogao da pobedi Delpa,Nadala,Noleta,Mareja ...
(zvezda dno i sramota Srbije, 28. mart 2017 07:03)"

Vidiš, ja sam u svojoj 48. godini a nikad nisam bio u boljoj formi. Dok ja treniram, moji vršnjaci imaju problem da vežu pertle. Cenim da si i ti iz te sorte luzera, čim dopingom objašnjavaš dobru formu u 37. (ej, 37. .... i slovima - trideset i sedmoj) godini.

Osim toga, pretpostavljam da navijamo za isti tim, sudeći po tvom potpisu, ali za razliku od tebe ja ne mrzim "suprotni tabor", naprotiv - navijam za Zvezdu uvek, osim kad igra protiv Partizana. Svojim potpisom si samo pojačao moju pretpostavku da si looser.