Nedelja, 26.03.2017.

08:38

Mercedes napravio grešku, Fetel osvojio Australiju

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je na Velikoj nagradi Australije, kojom je počela nova sezona Formule 1.

Izvor: ÐN

Mercedes napravio grešku, Fetel osvojio Australiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

mali Perica

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...
(jaki, 26. mart 2017 14:43)

"Japance iz tojote"? Ti si neki strucnjak, jel'da?

HanSolo

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...
(jaki, 26. mart 2017 14:43)


Ti ne pratiš F1.. Honda ne Toyota.. Ali nije to samo do motora.. I šasija je kanta.. Stvarno mi je žao Alonza... On je za podrume a ne za ovo.. Pravi trkač..

asd

pre 7 godina

Montoya@ Savet je da pre nego što nešto zaključiš o F1, sačekaj malo da se informišeš. Hamilton je probao da se otarasi Vettel-a, ali nije mogao i zbog toga je ostao bez guma pa su se u Mercedesu pobojali takozvanog "undercut"-a ( što je potvrdio i Jock Clear iz Ferrari-ja da su se spremali za to ) i zato je Hamilton na svoju inicijativu krenuo u box u 17 krugu umesto u 18 kako je bilo planirano. A šta je "undercut" ili "overcut", e to potraži na brojnim sajtovima koji prate F1. Pozdrav.

Хумска БГ

pre 7 godina

Сад је свима нормално то што нема претицања, што трка досаднија није могла бити, као "ето шта ћете таква је стаза" итд... Протеклих пар година пљували сте и по Монаку када се не деси ниједно обилажење.А нешто се и они Мото ГП фанови успавали, не позивају нас да чекамо "оно право" вечерас у Катару... Колико видим Ф1 је занимљива кад Ферари побеђује, сваки други сценарио доводи до досаде, пропасти и катастрофе спорта.
Честитке Фетелу и Ферарију, али и Луису и Ботасу, боље нису могли.Једино Кими разочарао из врха, ако је то уопште разочарење, већ нас је навикао на бледуњавост.Рикардо викенд из пакла, Макс добар, тек ће се видети права снага Ред Була.Одличан Торо Росо драго ми је за Квјата, Форс Индија некако подбацила али и они обично крену спорије па касније у току сезоне подижу ниво игре(као и Ред Бул).Потез дана Перезово претицање над једним Торо Росом на старту, нисам видео ко је у питању, графике нигде, очај од преноса.Ваљда ће то поправити до Кине, већи део трке нисам имао појма ко се где налази на стази.Највише разочарао Магнусен, прво јуче у квалификацијама па ово данас, толико је брљао да немам речи.Сигурно да може боље од овога.И онај мали Ђованази имам утисак да уопште није лош.Је л' он беше Фераријева академија? Волео бих да остане и за Кину да га видимо још мало.Мекларен-Југо-Тристаћ-Хонду нећу ни да коментаришем.

F1

pre 7 godina

Još tokom testiranja se pričalo da je Mercedes pogrešio sa predugačkim međuosovinskim rastojanjem (možda je zato Pedi Lov nogiran), i da zato imaju preveliku degradaciju guma. To ih je pobedilo danas (Luis ne bi ostao zaglavljen iza Verstapena da nije morao u boks). Sećam se da su pisali da je izvesno da će izbaciti kraći bolid u toku sezone.

Dotle je idealna šansa da Ferari malo napumpa razliku dok se Mercedes ne oporavi. Pozdrav za sve fanove Formule 1 i MotoGP-ja...

jaki

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...

Saeba Ryo

pre 7 godina

ako se pod greškom misli da su mogli Luisa da ostave na stazi koji krug više i da posle boksa upadne ispred Maksa onda je to ta greška. ali Fetel i Ferari su trku odradili bez greške i zasluženo pobedili.

ali trka je dala minimalna uzbuđenja, ali valjda će se osloboditi malo u narednim trkama.

stef

pre 7 godina

Žao mi što sam se probudio zbog trke,jedno jedino preticanje video nisam.Ovo za mene nisu trke,nego vožnja jedan iza drugoga.Jeste da je Ferari bolji ili da su sa Mercedesom tu negde,ali ja bi da gledam dobre trke pune dešavanja,a ne ovakve,i to traje već dosta godina,formula 1 je izgubila sve svoje čari i draž.
(Mrki, 26. mart 2017 08:53)

Izgleda da nisi baš najbolje upoznat sa ovom stazom ako si očekivao mnogo preticanja i ako si se nadao uzbudjenjima tog tipa. Preteška staza za obilaženje, poprilično lako se brani pozicija čak i ako imaš lošiji bolid po svim parametrima a i istrošenije gume. Ono što je ugušilo zabavu malo je to što je Luis zaglavio izaa Maksa nakon promene pneumatika. Da je tu imao nešto čistiji put, prnibližio bi se Fetelu, a onda bi vrlo verovatno gledali jurnjavu i pritisak do samog kraja. Ovako smo odgledali rutinsko privodjenje trke kraju od strane Nemca, a to je svakako daleko bolja opcija od nastavka dominacije Mercedesa.

Perica

pre 7 godina

Da je Luis pobedio onda bi bilo spektakularna taktika Mercedesa. Tako bi i bilo da nije ostao zaglavljen. Ferari je za 0.1 sekundu po krugu iza Mercedesa sto nije mnogo ali moze biti nedostizno. Hamilton ili Fetel. Neko od njih ce biti sampion.

Demian

pre 7 godina

Mercedes jeste napravio grešku po pitanju tajminga odlaska na zamenu guma. Preticanje je ionako jako teško sa novom aerodinamikom i mogao je ostati još jedan krug najmanje, dovoljno da ne zapadne tačno iza Maxa koji je odlučio trku. Sve posle je bilo samo odrađivanje posla i sigurno 2-3. Ništa se nije promenilo, Mercedes za nijansu lošiji kad su ovakve staze u pitanju, razbiće Kinu, Bahrein, Belgiju, Moncu, Maleziju.

Bree

pre 7 godina

Ko ocekuje velika preticanja u Australiji i Monte Karlu, jel vam ovo prvi put da gledate trku F1 u Melburnu? Ne razumem ove komentare. Ovde pobedjuje samo taktika i ja ne zalim sto sam ustao pre 7 i pored pomeranja sata :)

Anonymous

pre 7 godina

Hami je probao da se odvoji u prvom stintu, nije mogao, gume je brže spržio od Vettela i morao je u box. Tad ili za krug-dva. Jednostavno Ferrari je bio brži. A iduće trke koje su manje nalik uličnoj kao što je ova biće još bolje za gledanje. Možda se neko bude i obilazio... forza Ferrari!

Aero

pre 7 godina

Mercedes nije napravio gresku. Ferrari ih je primorao da je naprave. Eto sta se desi kada stisnete nekoga. Inace, Mercedes izgleda i definitivno ima vecu degradaciju guma. Takodje imaju aerodinamicki previse kompleksan bolid, pogotovo prednji deo. Zato jako tesko prate bolide koji su ispred njih i koji stvaraju turbulencije. Zato Hamilton nije mogao da obidje Verstappena ine bi ga obisao ni do sledece nedelje da trka traje toliko dugo.

Montoya

pre 7 godina

Čista greška Mercedesa,nisu trebali prvi da zovu Hamiltona u boks inače da je kasnije otišao i da ga nije Verstapen usporavao,Ferari nebi imao šansu.
Ranijih godina Mercedes je bio dominantan tako da je Hamilton kroz trku mogao da koriguje brljotine tima,ovako kad su izjednačeni sa ferarijem,sve što je Hamilton stekao u kvalifikacijama i dobrim startom,to mu je njegova ekipa oduzela kroz boks tj .lošom strategijom!

Bojan_UE

pre 7 godina

@Ko još prati F1? Nema te draži više ni blizu kao prije.

Ovo isto neki pišu za Igru tronova, a ja jedva čekam sledeću sezonu. Kao što je i za F1. Ljudi, ako vas nešto ne zanima što gubite vreme komentarišući? Valjda da ubedite druge da su slepi kod očiju...

lll

pre 7 godina

Nema ovde greske, Ferari je imao tempo, ove godine ima konkurentan bolid, a Vetel je zeljan pobeda. Meni upada u oci razlika vodecih u odnosu na 6plasiranog pa na dalje. To je preko 1min,sto je ogromno. Izgleda da su vodeci otisli korak napred ostali na nivou prosle godine

mmm

pre 7 godina

u pitanju je snaga Ferarija posle dugo vremena.
Dokaz za to je najbrzi krug trke koji je napravio Kimi u pretposlednjem krugu sa gumama koje su bile stare skoro 30 krugova! Sto samo govori o snazi tima.

Štakor

pre 7 godina

Sam govor tela i postupci "šefova" su bili dovoljni da opišu dešavanja i trenutno stanje stvari u F1. Toto Wolf koji udara pesnicom od sto i Christian Horner kojem ne drhti više noga na stolici uz pogled sa inženjerom...
Italijani su uspeli da se vrate i prestignu Mercedes, postali su agilniji i deluje da je Vettel bez problema održavao prednost do kraja. Na podijumu rezervisani Hamilton svestan stanja i Botas koji je u stvari izvezao super trku (podijum na premijeri u novom timu) a ne raduje se previše jer je svestan da je Mercedes u stvari izgubio trku.
Red Bull ima mali zaostatak ali sam ubeđen da će za nekoliko trka biti u borbi za pobede, oni su takav tim, a i Max je pokazao šta bolid može. Malo me je razočarao Kimi koji nije vozio napadački već previše rezervisano, kao da je odrađivao još jedan dan na poslu.
Williams, Haas, Toro Rosso i Force India su prilično izjednačeni i popunjavaće prvih deset. Žalim malo McLaren i Sauber, daleko su iza ostalih i dalje.

Dragisa

pre 7 godina

Perfektna voznja Fetela,bravo ! Kimi je podbacio mora bolje,bez tempa danas.Ovde u Australiji je jako malo mesta za preticanje i oni koji su to ocekivali nisu bili upoznati sa stazom.Ocekuje nas zanimljiv sampionat,idemooo Ferari

Bobi B.

pre 7 godina

Liči da će sezona biti zanimljivija ali ako se sve svodi na greške iz boksa i taktike gde je tu vožnja,preticanje,borba?WRC je prava stvar.

Forza

pre 7 godina

Tu g od greske nije bilo. Mercedes je uradio sve kako su isplanirali pre trke. Ono cime nisu racunali je da Ferrari bolje cuva pneumatike i da ima tempo kojim moze da im parira. I najlepse u svemu je sto je Vettel, nakon sto je uspastavio prednost od 7-8 sekundi, vozio samo onoliko koliko mu je bilo botrebno da tu prednost zadrzi. Ima u Ferrariu jos rezerve, zivi bili pa videli vec za dve nedelje...

Ivan

pre 7 godina

sve i da nisu išli na zamene guma ferari je imao tempo za nijansu bolji od mercedesa i Fetel bi svakako imao veće šanse za pobedu od Hamiltona.

sim

pre 7 godina

Nije Mercedes napravio grešku nego je Ferrari bio brži. Hamiltona su u box pozvali jer više nije mogao da izdrži na dotralajim gumama dok mu je Fetel disao za vrat. Nakon servisa obojice kada je izbio na čelo Fetel je bio prebrz i rutinski priveo trku kraju.

Divac

pre 7 godina

Vama je dobra sezona ako je Ferari bolji od Mercedesa. A trke su uzas, ni jedno preticanje. Rekose bice bolidi brzi, vise preticanja, i onda Hamilton ne moze da pretekne spori Red Bul. Jos jedna dosadna sezona u najavi, sem ako vam draz nije da Fetel pobedi Hamiltona u vozicu od pocetka do kraja.

KIMI ALKOHONEN

pre 7 godina

A kako to da nepobedivi ledeni car i bogotac nije pobedio danas? Mislim ipak je on legenda, kralj nad kraljevima i doktor za sve ove ostale pacere... Je l to opet bolid nije konkurentan ili nije imao sreće?

B.m

pre 7 godina

Kako je moguće da svi pričaju o greški?
Pa u tom momentu je Vettel bio 0,6s iza Hamiltona pre odlaska u box i do sada se pokazivalo ko ode prvi u box pretežno se i vrati na prvo mjesto tj ostvari prednost 2s u odnosu na prvog pratioca al ovaj put to nije upalilo i to je to.Ferari je pokazao snagu i konkuretnost,vidjecemo sl utrku???

Tennisman

pre 7 godina

Valeteri i Kimi moraju bolje, ne prate kolege, jeste da je Fetel pobedio, imaju sansu za titulu ali bice tesko, ipak svim srcem uz Ferrari, ali bar ce u konstruktorskoj tabeli biti zanimljivo

GBG031

pre 7 godina

Prva trka obećava. Ferrari se ozbiljno primakao, Sebastian P1 a Kimi Fastest Lap... iako je tek prva trka, Ferrari prvi put u istoriji vodi prvenstvo u hibridnoj eri...

Budjavi

pre 7 godina

Drago bi mi bilo ako se Ferrari napokon vrati , malo bi se svi razdrmali ali sto se tice uzbudljivisti daleeeko su iza Moto GP, tamo je svaku trku ludnica.

Samojako

pre 7 godina

Nisam bas siguran da je u pitanju greska Mercedesa. Ipak je Ferari imao tempo tokom citave trke! Napokon sezona koja obecava! Bolidi lepsi, brzi, veci izazov za vozace.....

Mrki

pre 7 godina

Žao mi što sam se probudio zbog trke,jedno jedino preticanje video nisam.Ovo za mene nisu trke,nego vožnja jedan iza drugoga.Jeste da je Ferari bolji ili da su sa Mercedesom tu negde,ali ja bi da gledam dobre trke pune dešavanja,a ne ovakve,i to traje već dosta godina,formula 1 je izgubila sve svoje čari i draž.

Vlade

pre 7 godina

Bravo Ferari, bravo Fetel pobeda cista k'o suza, i pored uslovno greske Hamiltona nije danas imao sanse da stigne i prestigne Fetela. Sjajan pocetak sezone bice vrlo zanimljivo dalje.

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Dosadna trka ako pogledamo broj preticanja i atraktivnih poteza. Saznali smo da su Merc i Ferari tu negde, ocekujem zestoku borbu do kraja, morace Kimi i Valteri da budu bolji. Jako je lepo videti Ferari na prvom mestu, budi neke lepe uspomene. Cekamo jos Red Bul da se prikljuci i imamo zurku.

Samojako

pre 7 godina

Nisam bas siguran da je u pitanju greska Mercedesa. Ipak je Ferari imao tempo tokom citave trke! Napokon sezona koja obecava! Bolidi lepsi, brzi, veci izazov za vozace.....

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Dosadna trka ako pogledamo broj preticanja i atraktivnih poteza. Saznali smo da su Merc i Ferari tu negde, ocekujem zestoku borbu do kraja, morace Kimi i Valteri da budu bolji. Jako je lepo videti Ferari na prvom mestu, budi neke lepe uspomene. Cekamo jos Red Bul da se prikljuci i imamo zurku.

Mrki

pre 7 godina

Žao mi što sam se probudio zbog trke,jedno jedino preticanje video nisam.Ovo za mene nisu trke,nego vožnja jedan iza drugoga.Jeste da je Ferari bolji ili da su sa Mercedesom tu negde,ali ja bi da gledam dobre trke pune dešavanja,a ne ovakve,i to traje već dosta godina,formula 1 je izgubila sve svoje čari i draž.

Vlade

pre 7 godina

Bravo Ferari, bravo Fetel pobeda cista k'o suza, i pored uslovno greske Hamiltona nije danas imao sanse da stigne i prestigne Fetela. Sjajan pocetak sezone bice vrlo zanimljivo dalje.

Bree

pre 7 godina

Ko ocekuje velika preticanja u Australiji i Monte Karlu, jel vam ovo prvi put da gledate trku F1 u Melburnu? Ne razumem ove komentare. Ovde pobedjuje samo taktika i ja ne zalim sto sam ustao pre 7 i pored pomeranja sata :)

stef

pre 7 godina

Žao mi što sam se probudio zbog trke,jedno jedino preticanje video nisam.Ovo za mene nisu trke,nego vožnja jedan iza drugoga.Jeste da je Ferari bolji ili da su sa Mercedesom tu negde,ali ja bi da gledam dobre trke pune dešavanja,a ne ovakve,i to traje već dosta godina,formula 1 je izgubila sve svoje čari i draž.
(Mrki, 26. mart 2017 08:53)

Izgleda da nisi baš najbolje upoznat sa ovom stazom ako si očekivao mnogo preticanja i ako si se nadao uzbudjenjima tog tipa. Preteška staza za obilaženje, poprilično lako se brani pozicija čak i ako imaš lošiji bolid po svim parametrima a i istrošenije gume. Ono što je ugušilo zabavu malo je to što je Luis zaglavio izaa Maksa nakon promene pneumatika. Da je tu imao nešto čistiji put, prnibližio bi se Fetelu, a onda bi vrlo verovatno gledali jurnjavu i pritisak do samog kraja. Ovako smo odgledali rutinsko privodjenje trke kraju od strane Nemca, a to je svakako daleko bolja opcija od nastavka dominacije Mercedesa.

F1

pre 7 godina

Još tokom testiranja se pričalo da je Mercedes pogrešio sa predugačkim međuosovinskim rastojanjem (možda je zato Pedi Lov nogiran), i da zato imaju preveliku degradaciju guma. To ih je pobedilo danas (Luis ne bi ostao zaglavljen iza Verstapena da nije morao u boks). Sećam se da su pisali da je izvesno da će izbaciti kraći bolid u toku sezone.

Dotle je idealna šansa da Ferari malo napumpa razliku dok se Mercedes ne oporavi. Pozdrav za sve fanove Formule 1 i MotoGP-ja...

lll

pre 7 godina

Nema ovde greske, Ferari je imao tempo, ove godine ima konkurentan bolid, a Vetel je zeljan pobeda. Meni upada u oci razlika vodecih u odnosu na 6plasiranog pa na dalje. To je preko 1min,sto je ogromno. Izgleda da su vodeci otisli korak napred ostali na nivou prosle godine

Dragisa

pre 7 godina

Perfektna voznja Fetela,bravo ! Kimi je podbacio mora bolje,bez tempa danas.Ovde u Australiji je jako malo mesta za preticanje i oni koji su to ocekivali nisu bili upoznati sa stazom.Ocekuje nas zanimljiv sampionat,idemooo Ferari

mmm

pre 7 godina

u pitanju je snaga Ferarija posle dugo vremena.
Dokaz za to je najbrzi krug trke koji je napravio Kimi u pretposlednjem krugu sa gumama koje su bile stare skoro 30 krugova! Sto samo govori o snazi tima.

Aero

pre 7 godina

Mercedes nije napravio gresku. Ferrari ih je primorao da je naprave. Eto sta se desi kada stisnete nekoga. Inace, Mercedes izgleda i definitivno ima vecu degradaciju guma. Takodje imaju aerodinamicki previse kompleksan bolid, pogotovo prednji deo. Zato jako tesko prate bolide koji su ispred njih i koji stvaraju turbulencije. Zato Hamilton nije mogao da obidje Verstappena ine bi ga obisao ni do sledece nedelje da trka traje toliko dugo.

Forza

pre 7 godina

Tu g od greske nije bilo. Mercedes je uradio sve kako su isplanirali pre trke. Ono cime nisu racunali je da Ferrari bolje cuva pneumatike i da ima tempo kojim moze da im parira. I najlepse u svemu je sto je Vettel, nakon sto je uspastavio prednost od 7-8 sekundi, vozio samo onoliko koliko mu je bilo botrebno da tu prednost zadrzi. Ima u Ferrariu jos rezerve, zivi bili pa videli vec za dve nedelje...

Bojan_UE

pre 7 godina

@Ko još prati F1? Nema te draži više ni blizu kao prije.

Ovo isto neki pišu za Igru tronova, a ja jedva čekam sledeću sezonu. Kao što je i za F1. Ljudi, ako vas nešto ne zanima što gubite vreme komentarišući? Valjda da ubedite druge da su slepi kod očiju...

Štakor

pre 7 godina

Sam govor tela i postupci "šefova" su bili dovoljni da opišu dešavanja i trenutno stanje stvari u F1. Toto Wolf koji udara pesnicom od sto i Christian Horner kojem ne drhti više noga na stolici uz pogled sa inženjerom...
Italijani su uspeli da se vrate i prestignu Mercedes, postali su agilniji i deluje da je Vettel bez problema održavao prednost do kraja. Na podijumu rezervisani Hamilton svestan stanja i Botas koji je u stvari izvezao super trku (podijum na premijeri u novom timu) a ne raduje se previše jer je svestan da je Mercedes u stvari izgubio trku.
Red Bull ima mali zaostatak ali sam ubeđen da će za nekoliko trka biti u borbi za pobede, oni su takav tim, a i Max je pokazao šta bolid može. Malo me je razočarao Kimi koji nije vozio napadački već previše rezervisano, kao da je odrađivao još jedan dan na poslu.
Williams, Haas, Toro Rosso i Force India su prilično izjednačeni i popunjavaće prvih deset. Žalim malo McLaren i Sauber, daleko su iza ostalih i dalje.

Saeba Ryo

pre 7 godina

ako se pod greškom misli da su mogli Luisa da ostave na stazi koji krug više i da posle boksa upadne ispred Maksa onda je to ta greška. ali Fetel i Ferari su trku odradili bez greške i zasluženo pobedili.

ali trka je dala minimalna uzbuđenja, ali valjda će se osloboditi malo u narednim trkama.

HanSolo

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...
(jaki, 26. mart 2017 14:43)


Ti ne pratiš F1.. Honda ne Toyota.. Ali nije to samo do motora.. I šasija je kanta.. Stvarno mi je žao Alonza... On je za podrume a ne za ovo.. Pravi trkač..

sim

pre 7 godina

Nije Mercedes napravio grešku nego je Ferrari bio brži. Hamiltona su u box pozvali jer više nije mogao da izdrži na dotralajim gumama dok mu je Fetel disao za vrat. Nakon servisa obojice kada je izbio na čelo Fetel je bio prebrz i rutinski priveo trku kraju.

jaki

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...

B.m

pre 7 godina

Kako je moguće da svi pričaju o greški?
Pa u tom momentu je Vettel bio 0,6s iza Hamiltona pre odlaska u box i do sada se pokazivalo ko ode prvi u box pretežno se i vrati na prvo mjesto tj ostvari prednost 2s u odnosu na prvog pratioca al ovaj put to nije upalilo i to je to.Ferari je pokazao snagu i konkuretnost,vidjecemo sl utrku???

GBG031

pre 7 godina

Prva trka obećava. Ferrari se ozbiljno primakao, Sebastian P1 a Kimi Fastest Lap... iako je tek prva trka, Ferrari prvi put u istoriji vodi prvenstvo u hibridnoj eri...

Anonymous

pre 7 godina

Hami je probao da se odvoji u prvom stintu, nije mogao, gume je brže spržio od Vettela i morao je u box. Tad ili za krug-dva. Jednostavno Ferrari je bio brži. A iduće trke koje su manje nalik uličnoj kao što je ova biće još bolje za gledanje. Možda se neko bude i obilazio... forza Ferrari!

Perica

pre 7 godina

Da je Luis pobedio onda bi bilo spektakularna taktika Mercedesa. Tako bi i bilo da nije ostao zaglavljen. Ferari je za 0.1 sekundu po krugu iza Mercedesa sto nije mnogo ali moze biti nedostizno. Hamilton ili Fetel. Neko od njih ce biti sampion.

Tennisman

pre 7 godina

Valeteri i Kimi moraju bolje, ne prate kolege, jeste da je Fetel pobedio, imaju sansu za titulu ali bice tesko, ipak svim srcem uz Ferrari, ali bar ce u konstruktorskoj tabeli biti zanimljivo

Ivan

pre 7 godina

sve i da nisu išli na zamene guma ferari je imao tempo za nijansu bolji od mercedesa i Fetel bi svakako imao veće šanse za pobedu od Hamiltona.

asd

pre 7 godina

Montoya@ Savet je da pre nego što nešto zaključiš o F1, sačekaj malo da se informišeš. Hamilton je probao da se otarasi Vettel-a, ali nije mogao i zbog toga je ostao bez guma pa su se u Mercedesu pobojali takozvanog "undercut"-a ( što je potvrdio i Jock Clear iz Ferrari-ja da su se spremali za to ) i zato je Hamilton na svoju inicijativu krenuo u box u 17 krugu umesto u 18 kako je bilo planirano. A šta je "undercut" ili "overcut", e to potraži na brojnim sajtovima koji prate F1. Pozdrav.

Хумска БГ

pre 7 godina

Сад је свима нормално то што нема претицања, што трка досаднија није могла бити, као "ето шта ћете таква је стаза" итд... Протеклих пар година пљували сте и по Монаку када се не деси ниједно обилажење.А нешто се и они Мото ГП фанови успавали, не позивају нас да чекамо "оно право" вечерас у Катару... Колико видим Ф1 је занимљива кад Ферари побеђује, сваки други сценарио доводи до досаде, пропасти и катастрофе спорта.
Честитке Фетелу и Ферарију, али и Луису и Ботасу, боље нису могли.Једино Кими разочарао из врха, ако је то уопште разочарење, већ нас је навикао на бледуњавост.Рикардо викенд из пакла, Макс добар, тек ће се видети права снага Ред Була.Одличан Торо Росо драго ми је за Квјата, Форс Индија некако подбацила али и они обично крену спорије па касније у току сезоне подижу ниво игре(као и Ред Бул).Потез дана Перезово претицање над једним Торо Росом на старту, нисам видео ко је у питању, графике нигде, очај од преноса.Ваљда ће то поправити до Кине, већи део трке нисам имао појма ко се где налази на стази.Највише разочарао Магнусен, прво јуче у квалификацијама па ово данас, толико је брљао да немам речи.Сигурно да може боље од овога.И онај мали Ђованази имам утисак да уопште није лош.Је л' он беше Фераријева академија? Волео бих да остане и за Кину да га видимо још мало.Мекларен-Југо-Тристаћ-Хонду нећу ни да коментаришем.

KIMI ALKOHONEN

pre 7 godina

A kako to da nepobedivi ledeni car i bogotac nije pobedio danas? Mislim ipak je on legenda, kralj nad kraljevima i doktor za sve ove ostale pacere... Je l to opet bolid nije konkurentan ili nije imao sreće?

Divac

pre 7 godina

Vama je dobra sezona ako je Ferari bolji od Mercedesa. A trke su uzas, ni jedno preticanje. Rekose bice bolidi brzi, vise preticanja, i onda Hamilton ne moze da pretekne spori Red Bul. Jos jedna dosadna sezona u najavi, sem ako vam draz nije da Fetel pobedi Hamiltona u vozicu od pocetka do kraja.

Bobi B.

pre 7 godina

Liči da će sezona biti zanimljivija ali ako se sve svodi na greške iz boksa i taktike gde je tu vožnja,preticanje,borba?WRC je prava stvar.

Budjavi

pre 7 godina

Drago bi mi bilo ako se Ferrari napokon vrati , malo bi se svi razdrmali ali sto se tice uzbudljivisti daleeeko su iza Moto GP, tamo je svaku trku ludnica.

Montoya

pre 7 godina

Čista greška Mercedesa,nisu trebali prvi da zovu Hamiltona u boks inače da je kasnije otišao i da ga nije Verstapen usporavao,Ferari nebi imao šansu.
Ranijih godina Mercedes je bio dominantan tako da je Hamilton kroz trku mogao da koriguje brljotine tima,ovako kad su izjednačeni sa ferarijem,sve što je Hamilton stekao u kvalifikacijama i dobrim startom,to mu je njegova ekipa oduzela kroz boks tj .lošom strategijom!

Demian

pre 7 godina

Mercedes jeste napravio grešku po pitanju tajminga odlaska na zamenu guma. Preticanje je ionako jako teško sa novom aerodinamikom i mogao je ostati još jedan krug najmanje, dovoljno da ne zapadne tačno iza Maxa koji je odlučio trku. Sve posle je bilo samo odrađivanje posla i sigurno 2-3. Ništa se nije promenilo, Mercedes za nijansu lošiji kad su ovakve staze u pitanju, razbiće Kinu, Bahrein, Belgiju, Moncu, Maleziju.

mali Perica

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...
(jaki, 26. mart 2017 14:43)

"Japance iz tojote"? Ti si neki strucnjak, jel'da?

Mrki

pre 7 godina

Žao mi što sam se probudio zbog trke,jedno jedino preticanje video nisam.Ovo za mene nisu trke,nego vožnja jedan iza drugoga.Jeste da je Ferari bolji ili da su sa Mercedesom tu negde,ali ja bi da gledam dobre trke pune dešavanja,a ne ovakve,i to traje već dosta godina,formula 1 je izgubila sve svoje čari i draž.

KIMI ALKOHONEN

pre 7 godina

A kako to da nepobedivi ledeni car i bogotac nije pobedio danas? Mislim ipak je on legenda, kralj nad kraljevima i doktor za sve ove ostale pacere... Je l to opet bolid nije konkurentan ili nije imao sreće?

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Dosadna trka ako pogledamo broj preticanja i atraktivnih poteza. Saznali smo da su Merc i Ferari tu negde, ocekujem zestoku borbu do kraja, morace Kimi i Valteri da budu bolji. Jako je lepo videti Ferari na prvom mestu, budi neke lepe uspomene. Cekamo jos Red Bul da se prikljuci i imamo zurku.

Divac

pre 7 godina

Vama je dobra sezona ako je Ferari bolji od Mercedesa. A trke su uzas, ni jedno preticanje. Rekose bice bolidi brzi, vise preticanja, i onda Hamilton ne moze da pretekne spori Red Bul. Jos jedna dosadna sezona u najavi, sem ako vam draz nije da Fetel pobedi Hamiltona u vozicu od pocetka do kraja.

Montoya

pre 7 godina

Čista greška Mercedesa,nisu trebali prvi da zovu Hamiltona u boks inače da je kasnije otišao i da ga nije Verstapen usporavao,Ferari nebi imao šansu.
Ranijih godina Mercedes je bio dominantan tako da je Hamilton kroz trku mogao da koriguje brljotine tima,ovako kad su izjednačeni sa ferarijem,sve što je Hamilton stekao u kvalifikacijama i dobrim startom,to mu je njegova ekipa oduzela kroz boks tj .lošom strategijom!

Demian

pre 7 godina

Mercedes jeste napravio grešku po pitanju tajminga odlaska na zamenu guma. Preticanje je ionako jako teško sa novom aerodinamikom i mogao je ostati još jedan krug najmanje, dovoljno da ne zapadne tačno iza Maxa koji je odlučio trku. Sve posle je bilo samo odrađivanje posla i sigurno 2-3. Ništa se nije promenilo, Mercedes za nijansu lošiji kad su ovakve staze u pitanju, razbiće Kinu, Bahrein, Belgiju, Moncu, Maleziju.

Samojako

pre 7 godina

Nisam bas siguran da je u pitanju greska Mercedesa. Ipak je Ferari imao tempo tokom citave trke! Napokon sezona koja obecava! Bolidi lepsi, brzi, veci izazov za vozace.....

Vlade

pre 7 godina

Bravo Ferari, bravo Fetel pobeda cista k'o suza, i pored uslovno greske Hamiltona nije danas imao sanse da stigne i prestigne Fetela. Sjajan pocetak sezone bice vrlo zanimljivo dalje.

Хумска БГ

pre 7 godina

Сад је свима нормално то што нема претицања, што трка досаднија није могла бити, као "ето шта ћете таква је стаза" итд... Протеклих пар година пљували сте и по Монаку када се не деси ниједно обилажење.А нешто се и они Мото ГП фанови успавали, не позивају нас да чекамо "оно право" вечерас у Катару... Колико видим Ф1 је занимљива кад Ферари побеђује, сваки други сценарио доводи до досаде, пропасти и катастрофе спорта.
Честитке Фетелу и Ферарију, али и Луису и Ботасу, боље нису могли.Једино Кими разочарао из врха, ако је то уопште разочарење, већ нас је навикао на бледуњавост.Рикардо викенд из пакла, Макс добар, тек ће се видети права снага Ред Була.Одличан Торо Росо драго ми је за Квјата, Форс Индија некако подбацила али и они обично крену спорије па касније у току сезоне подижу ниво игре(као и Ред Бул).Потез дана Перезово претицање над једним Торо Росом на старту, нисам видео ко је у питању, графике нигде, очај од преноса.Ваљда ће то поправити до Кине, већи део трке нисам имао појма ко се где налази на стази.Највише разочарао Магнусен, прво јуче у квалификацијама па ово данас, толико је брљао да немам речи.Сигурно да може боље од овога.И онај мали Ђованази имам утисак да уопште није лош.Је л' он беше Фераријева академија? Волео бих да остане и за Кину да га видимо још мало.Мекларен-Југо-Тристаћ-Хонду нећу ни да коментаришем.

jaki

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...

stef

pre 7 godina

Žao mi što sam se probudio zbog trke,jedno jedino preticanje video nisam.Ovo za mene nisu trke,nego vožnja jedan iza drugoga.Jeste da je Ferari bolji ili da su sa Mercedesom tu negde,ali ja bi da gledam dobre trke pune dešavanja,a ne ovakve,i to traje već dosta godina,formula 1 je izgubila sve svoje čari i draž.
(Mrki, 26. mart 2017 08:53)

Izgleda da nisi baš najbolje upoznat sa ovom stazom ako si očekivao mnogo preticanja i ako si se nadao uzbudjenjima tog tipa. Preteška staza za obilaženje, poprilično lako se brani pozicija čak i ako imaš lošiji bolid po svim parametrima a i istrošenije gume. Ono što je ugušilo zabavu malo je to što je Luis zaglavio izaa Maksa nakon promene pneumatika. Da je tu imao nešto čistiji put, prnibližio bi se Fetelu, a onda bi vrlo verovatno gledali jurnjavu i pritisak do samog kraja. Ovako smo odgledali rutinsko privodjenje trke kraju od strane Nemca, a to je svakako daleko bolja opcija od nastavka dominacije Mercedesa.

Budjavi

pre 7 godina

Drago bi mi bilo ako se Ferrari napokon vrati , malo bi se svi razdrmali ali sto se tice uzbudljivisti daleeeko su iza Moto GP, tamo je svaku trku ludnica.

asd

pre 7 godina

Montoya@ Savet je da pre nego što nešto zaključiš o F1, sačekaj malo da se informišeš. Hamilton je probao da se otarasi Vettel-a, ali nije mogao i zbog toga je ostao bez guma pa su se u Mercedesu pobojali takozvanog "undercut"-a ( što je potvrdio i Jock Clear iz Ferrari-ja da su se spremali za to ) i zato je Hamilton na svoju inicijativu krenuo u box u 17 krugu umesto u 18 kako je bilo planirano. A šta je "undercut" ili "overcut", e to potraži na brojnim sajtovima koji prate F1. Pozdrav.

Perica

pre 7 godina

Da je Luis pobedio onda bi bilo spektakularna taktika Mercedesa. Tako bi i bilo da nije ostao zaglavljen. Ferari je za 0.1 sekundu po krugu iza Mercedesa sto nije mnogo ali moze biti nedostizno. Hamilton ili Fetel. Neko od njih ce biti sampion.

F1

pre 7 godina

Još tokom testiranja se pričalo da je Mercedes pogrešio sa predugačkim međuosovinskim rastojanjem (možda je zato Pedi Lov nogiran), i da zato imaju preveliku degradaciju guma. To ih je pobedilo danas (Luis ne bi ostao zaglavljen iza Verstapena da nije morao u boks). Sećam se da su pisali da je izvesno da će izbaciti kraći bolid u toku sezone.

Dotle je idealna šansa da Ferari malo napumpa razliku dok se Mercedes ne oporavi. Pozdrav za sve fanove Formule 1 i MotoGP-ja...

sim

pre 7 godina

Nije Mercedes napravio grešku nego je Ferrari bio brži. Hamiltona su u box pozvali jer više nije mogao da izdrži na dotralajim gumama dok mu je Fetel disao za vrat. Nakon servisa obojice kada je izbio na čelo Fetel je bio prebrz i rutinski priveo trku kraju.

B.m

pre 7 godina

Kako je moguće da svi pričaju o greški?
Pa u tom momentu je Vettel bio 0,6s iza Hamiltona pre odlaska u box i do sada se pokazivalo ko ode prvi u box pretežno se i vrati na prvo mjesto tj ostvari prednost 2s u odnosu na prvog pratioca al ovaj put to nije upalilo i to je to.Ferari je pokazao snagu i konkuretnost,vidjecemo sl utrku???

Forza

pre 7 godina

Tu g od greske nije bilo. Mercedes je uradio sve kako su isplanirali pre trke. Ono cime nisu racunali je da Ferrari bolje cuva pneumatike i da ima tempo kojim moze da im parira. I najlepse u svemu je sto je Vettel, nakon sto je uspastavio prednost od 7-8 sekundi, vozio samo onoliko koliko mu je bilo botrebno da tu prednost zadrzi. Ima u Ferrariu jos rezerve, zivi bili pa videli vec za dve nedelje...

Dragisa

pre 7 godina

Perfektna voznja Fetela,bravo ! Kimi je podbacio mora bolje,bez tempa danas.Ovde u Australiji je jako malo mesta za preticanje i oni koji su to ocekivali nisu bili upoznati sa stazom.Ocekuje nas zanimljiv sampionat,idemooo Ferari

Aero

pre 7 godina

Mercedes nije napravio gresku. Ferrari ih je primorao da je naprave. Eto sta se desi kada stisnete nekoga. Inace, Mercedes izgleda i definitivno ima vecu degradaciju guma. Takodje imaju aerodinamicki previse kompleksan bolid, pogotovo prednji deo. Zato jako tesko prate bolide koji su ispred njih i koji stvaraju turbulencije. Zato Hamilton nije mogao da obidje Verstappena ine bi ga obisao ni do sledece nedelje da trka traje toliko dugo.

Bree

pre 7 godina

Ko ocekuje velika preticanja u Australiji i Monte Karlu, jel vam ovo prvi put da gledate trku F1 u Melburnu? Ne razumem ove komentare. Ovde pobedjuje samo taktika i ja ne zalim sto sam ustao pre 7 i pored pomeranja sata :)

HanSolo

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...
(jaki, 26. mart 2017 14:43)


Ti ne pratiš F1.. Honda ne Toyota.. Ali nije to samo do motora.. I šasija je kanta.. Stvarno mi je žao Alonza... On je za podrume a ne za ovo.. Pravi trkač..

mali Perica

pre 7 godina

dal je moguce da je Meklaren bas tolika kanta kad je izjava Alonsa da sa najgorim vozilom sam odvezao najbolju trku u zivotu ....japance iz tojote najuriti uzeti fijatove motore iz zastave ...
(jaki, 26. mart 2017 14:43)

"Japance iz tojote"? Ti si neki strucnjak, jel'da?

Tennisman

pre 7 godina

Valeteri i Kimi moraju bolje, ne prate kolege, jeste da je Fetel pobedio, imaju sansu za titulu ali bice tesko, ipak svim srcem uz Ferrari, ali bar ce u konstruktorskoj tabeli biti zanimljivo

Štakor

pre 7 godina

Sam govor tela i postupci "šefova" su bili dovoljni da opišu dešavanja i trenutno stanje stvari u F1. Toto Wolf koji udara pesnicom od sto i Christian Horner kojem ne drhti više noga na stolici uz pogled sa inženjerom...
Italijani su uspeli da se vrate i prestignu Mercedes, postali su agilniji i deluje da je Vettel bez problema održavao prednost do kraja. Na podijumu rezervisani Hamilton svestan stanja i Botas koji je u stvari izvezao super trku (podijum na premijeri u novom timu) a ne raduje se previše jer je svestan da je Mercedes u stvari izgubio trku.
Red Bull ima mali zaostatak ali sam ubeđen da će za nekoliko trka biti u borbi za pobede, oni su takav tim, a i Max je pokazao šta bolid može. Malo me je razočarao Kimi koji nije vozio napadački već previše rezervisano, kao da je odrađivao još jedan dan na poslu.
Williams, Haas, Toro Rosso i Force India su prilično izjednačeni i popunjavaće prvih deset. Žalim malo McLaren i Sauber, daleko su iza ostalih i dalje.

Bobi B.

pre 7 godina

Liči da će sezona biti zanimljivija ali ako se sve svodi na greške iz boksa i taktike gde je tu vožnja,preticanje,borba?WRC je prava stvar.

mmm

pre 7 godina

u pitanju je snaga Ferarija posle dugo vremena.
Dokaz za to je najbrzi krug trke koji je napravio Kimi u pretposlednjem krugu sa gumama koje su bile stare skoro 30 krugova! Sto samo govori o snazi tima.

Bojan_UE

pre 7 godina

@Ko još prati F1? Nema te draži više ni blizu kao prije.

Ovo isto neki pišu za Igru tronova, a ja jedva čekam sledeću sezonu. Kao što je i za F1. Ljudi, ako vas nešto ne zanima što gubite vreme komentarišući? Valjda da ubedite druge da su slepi kod očiju...

GBG031

pre 7 godina

Prva trka obećava. Ferrari se ozbiljno primakao, Sebastian P1 a Kimi Fastest Lap... iako je tek prva trka, Ferrari prvi put u istoriji vodi prvenstvo u hibridnoj eri...

Anonymous

pre 7 godina

Hami je probao da se odvoji u prvom stintu, nije mogao, gume je brže spržio od Vettela i morao je u box. Tad ili za krug-dva. Jednostavno Ferrari je bio brži. A iduće trke koje su manje nalik uličnoj kao što je ova biće još bolje za gledanje. Možda se neko bude i obilazio... forza Ferrari!

Saeba Ryo

pre 7 godina

ako se pod greškom misli da su mogli Luisa da ostave na stazi koji krug više i da posle boksa upadne ispred Maksa onda je to ta greška. ali Fetel i Ferari su trku odradili bez greške i zasluženo pobedili.

ali trka je dala minimalna uzbuđenja, ali valjda će se osloboditi malo u narednim trkama.

Ivan

pre 7 godina

sve i da nisu išli na zamene guma ferari je imao tempo za nijansu bolji od mercedesa i Fetel bi svakako imao veće šanse za pobedu od Hamiltona.

lll

pre 7 godina

Nema ovde greske, Ferari je imao tempo, ove godine ima konkurentan bolid, a Vetel je zeljan pobeda. Meni upada u oci razlika vodecih u odnosu na 6plasiranog pa na dalje. To je preko 1min,sto je ogromno. Izgleda da su vodeci otisli korak napred ostali na nivou prosle godine