Četvrtak, 16.03.2017.

02:50

Federer za 70 minuta završio klasik sa Nadalom!

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Indijan Velsu pobedom nad Rafaelom Nadalom sa 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Federer za 70 minuta završio klasik sa Nadalom! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

RF

pre 7 godina

@Rafa30
Nije ni Rodzer imao veze sa starim Rodzerom kad ga je Rafa pobedjivao. A znamo svi kada je to bilo. 5 pobeda 2008 i 5 pobeda 2013! Sta je zajednicko? Dve najgore godine Federera u zadnjih 15. 2008 mononukleoza na pocetku sezone, a 2013 povreda ledja i gomila poraza.
Nadal je mladji, zdrav je, pobedjuje sve osim Federera, problem je samo u tome sto ovo nije povredjeni uplaseni Federer, nego Federer koji busi Nadala na sve strane.
Prelepo je bilo gledati kako Nadal u ocaju pravi grimase i gleda u nebo posle Federerovih bekhenda! Nema on vise resenja za Rodzera, ni spin mu vise ne vredi ni 5 para.

andreas kisser

pre 7 godina

Mogu da uradim 20 cucnjeva i da pojedem topli sendvic.
(anica, 16. mart 2017 17:14)

zao mi je, racunaju se samo zgibovi. nista, vezbaj, pa kad dodjes do tog nivoa, javi se da vas spojim ;-)

Rafa30

pre 7 godina

#posmatrac ,haha...sta pricas ti ..vise ga se Roger ne plasi haha..
Pa zar bi se ti plasio vuka ,koji nema nijedan zub u ustima ? S cim bi te trebao ugristi ?
Boze dragi ,pa valjda je vidljivo iz aviona da ovaj Nadal nema veze s nonim Nadalom ,koji je mljeo Federera, lopte su mu presmijesne i naravno da Roger radi sto ga volja..
Uvijek sam volio Rafu i oduvijek mi je bio idol ,ali ovo sto on sad igra ,jednostavno nema veze s njegovom igrom otprije..
p.s. Svaka cast Rogeru

Patrick

pre 7 godina

Mogu da uradim 20 cucnjeva i da pojedem topli sendvic.
(anica, 16. mart 2017 17:14)

Bravo,veliki je to uspeh.To je vrednije nego Kirjosova pobeda nad Nolom.

andreas kisser

pre 7 godina

Sta bih dala za jednu noc sa ovim.
(anica, 16. mart 2017 10:28)

evo, razmislicu da li da vas upoznam... ali samo ako mozes da uradis pet zgibova i pojedes tost sa avokadom nakon toga!

Posmatrač

pre 7 godina

Najupečatljiv detalj za kraj meča kad je Rafa napravi izraz lica na Rodžerov bekend koja mu je pala ispred njegovih nogu i očiju. Pokazatelj čudnjenja,neverice odnosno nemoći za ubuduće šta ga čeka kad bude igrao sa Federerom koji ga se više ne plaši kao pre..Čak šta više rešio da mu naplati sa kamatom sportski pri kraju karijere..

Bojan Živković

pre 7 godina

Verovatno do kraja karijere prelazi Lendla po broju osvojenih turnira ali Konorsa će teško stići. Kako god broj osvojenih velikih turnira je kod FedEx-a daleko veći. Imati u današnje vreme 90+ titula je fantazija a uz to imate 36 godina. Šteta što nisam gledao noćas meč sa Nadalom ali videću da li ću moći da gledam sledeći. Kapa dole Fed.

Milica -Kosovka devojka

pre 7 godina

Čestitke Federeru, protivniku koji se poštuje uvek! Rafa, uz tebe su tvoji verni navijači i kada pobeđuješ i kada gubiš!
Majami, novi turnir a ta titula ti fali. Neka ove sezone bude tvoja! VAMOS RAFA!

Hm

pre 7 godina

Cinjenica je da se Federer nalazi u sjajnoj formi tako da ovaj rezultat i ne cudi. Na betonu je on trenutno favorit ali na sljaci ce to biti Nadal. Ako se dokaze suprotno onda se stvarno moze reci da je Federer GOAT.

Zanbezi

pre 7 godina

U poslednja dva meca protiv Nadala Federer je imao bekhend vinera koliko u svim dosadasnjim mecevima protiv njega. Takav utisak imam :)

goran

pre 7 godina

iskrene čestitke, zadivljen sam ovakvim povratkom Federera i činjenicom da je učinio sve što je mogao i očigledno uspeo u tome da mu i kraj karijere kao i njen početak bude maestralan. Novak je svakako u srcu, ali ovakvim veličinama treba skinuti kapu.

Mila

pre 7 godina

...šta reći osim BRAVO MAJSTORE!!!!...imati takvu želju za pobedom,igrati bez uzmicanja,bez "otaljavanja" meča,mleti sve sa one strane,nebitno koji su na rang listi....u četvrtoj deceniji....ovog "našeg" neću ni pomenuti...čemu?...

Maja

pre 7 godina

Evo ga, jede normalno, živi normalno, ne visi mu žena po društvenim mrežama, nema gurua, nije u sekti, trenira, ima ozbiljnog trenera i to je to.

Jednorog68

pre 7 godina

Kao Rafin navijač, ja ovo konstatujem sa tugom: Rafa je, sa godinama, izgubio nestvarnu fizičku spremnost i prosto ne može da isprati brzinu koju mu je "zadao" Federer.
Kad bi to vratio, na svaku loptu bi mu stigao.

Ali, nažalost, to je bila stečena i razvijana odlika. Godine su joj umanjile ubitačnost.
S druge strane, Federer je talentovaniji (nje mi lako da kažem), a to ostaje, to je zauvek.
I , za čudo, vrlo lak na nogama. Bojim se da tu i Kirjosa ne uhvati, jer je momak lenj :)))

Šta da kažem na kraju: Rafa čeka šljaku, jer tu može biti bolji.
Svim srcem uz svog favorita.

miodrag

pre 7 godina

Mali veliki (covek,igrac) ide na Grand Slam 2017.....mora da bude bolji od Novaka u svakom pogledu.....A Novak.....nije shvatio momentum....imao je pred sobom mogucnost rusenja svih rekorda.....za zenu i decu nije kasno ni sa 35....a tada bi bio Bog tenisa....u sportu je pravilo da pobedjujes kada mozes a ne kada hoces .....svi oni to I sami znaju ali samo teoretski....izvinjavam se svim obozavaocima Pederera sto pisem o Novaku i ovom prilikom.

Rafa

pre 7 godina

kralj tenisa.
neko pomislio Nole ga moze preteci? Uf... covjek razbija u 36 godini.
Nole pada u 29... Najbolji od odlicnih se razlikuju u tome sto su najbolji najbolji kad je to potrebno.

milos

pre 7 godina

Igra rastereceno posle 18og GS.Boli ga uvo izgubio ili pobedio,zna da je najveci ikada.Ovo je njegova sezona,bice tu jos titula i gren slemova.

Рубин МКД Федеи

pre 7 godina

У задњих 15 година има два типа тенисера.... Деда Роџо..,. И остали. На непуних 30, Ноле, Раффа и остали веч Сада могу да аплицирају за ветеранске турнире у Врњачкој Бањи

Bratko

pre 7 godina

Posmatram tenis sa neutralne strane i cenim kvalitet pored naravno i naseg Noleta. Kakav car ovaj Fedex...ne izumire! mislim da i sa 50 godina on moze da delje 90% ovih na ATP onako na laganezi.

srbenda

pre 7 godina

Svaka cast matorom... Mislim da je stvarno jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena! Toliko godina biti u samom vrhu, za svaku pohvalu!

Realan

pre 7 godina

Ako je iko imao primedbu na to da je ovaj covek najbolji teniser svih vremena, onda je ovogodisnji Australian Open otklonio svaku sumnju. Uz to, on nastavlja da melje.

Volim Novaka ali nije mu dorastao ni mentalno ni teniski, na zalost. Ipak, to ne znaci da nije jedan od najvecih tenisera svih vremena.

damedolla1

pre 7 godina

Umetnost je gledati Rogera. Sa kojom lakocom igra covek. + neosporiva zelja, u kojim godinama. To je taj sampionski duh. Mislio sam da ce Nole biti GOAT, ali kako vreme odmice, nema nista od toga. Sem, ako se nesto drasticno ne promeni. Ali, glavna prednost Federera u odnosu ja Djokovica je servis. Agresivniji udarci. Cista poezija od tenisa. Duboko i jako, i nijedan protivnik te nece dobiti. A, ne kao Djokovic protiv Kirjosa. 20 na sat, na sredinu. Poslastice za Kirjosa. Videcemo Nika protiv Rogera. Laganih 2-0 za Federera. Jer, Federer ima igru koja moze da tuce Kirjosa.

Malkom

pre 7 godina

Kad sam posle AO rekao da se Federer vraća na prvu poziciju na ATP listi nakon Vimbldona, niko mi nije verovao. Eto sada pocinje ta prognoza sve bliža da bude. On je jednostavno neistrošiv i to je ono što ga mnogo izdvaja ne samo od Nadala i Đokovica, već i od svih tenisera u istoriji.

rada

pre 7 godina

Odlicno igra 'matori' bice zanimljiv duel sa Nikom jer igra udaracki i on a prosli put ga je dobio na sljaci pa je ovo prilika da mu se Fed revansira.

zlatiborac

pre 7 godina

Rastavio ga na proste cinioce. Nadal nije znao sta ga je snaslo. Gleda, ne veruje. Pokusava na Rodzerov bekhend a ovaj bekhendom zakucava vinere. Nadal je izgledao kao amater. Nisam verovao sta gledam. Serva mu je bila toliko jaka da se Nadal odmakao jedno 5 metara od osnovne. Americki komentatori se smeju da ce jos malo Rafa da sedne Lejveru u krilo. Ludilo. Covek ima cetvoro dece, 35 godina i igra tenis kao da mu je 20. Pitaju ga americki voditelji, covece, kako u 35-oj da si tako unapredio bekhend. Ovaj sleze ramenima, veli, vezbam i trudim se. Na kontu ima jedno milijardu jevrica a grize ko da je tek poceo da igra. Kapa dole.

Cx

pre 7 godina

Sa ovakvim Novakom i Nadalom definitivno nije pošteno govoriti o "velikoj trojci" i time isključivati Mareja iz igre. Inače mislim da se radi o trećem uzastopnom porazu Nadala od Federera. Prvi u nizu je bio u Bazelu 2015. Ne sećam se da su se sastajali 2016.

Činjenica

pre 7 godina

Posle odgledanog meča, mogu samo jedno da konstatujem:Kada Rodzer igra ovako, ne može ga niko poraziti čak ni u nepunih 36 godina;Ne znam da li će se ikada roditi neki teniser koji će u njegovim godinama ovako igrati... I sam Nadal nije znao šta ga je snašlo, jel čovek jednostavno nije mogao da dođe do izražaja, jednostavno rečeno,Federer ga je zakopao!

Milos

pre 7 godina

Da mi je neko te 2009te posle onog finala na AO rekao da će Federer nakon 9 godina da bije Nadala na Australian openu i Indian Velsu, ja bih se krstio levom rukom.Kapa dole Federeru,BOG tenisa.

Brufen_od_400

pre 7 godina

O ovome smo pričali godinama unazad,kako će Nadal igrati kad predje 30 godina.Svo ono gruvanje dolazi na naplatu.Zasto Nadal ima toliku razliku u odnosu na Federera? Zbog šljake 13-2 i jer Nadal od 2005-2008 nije dolazio u završnicu turnira na betonu da bi se sastajao sa Federerom u finalima. To više nije onaj Nadal koji sve loptice stiže i leti po terenu, godine su ga stigle.

Opaaaaa

pre 7 godina

Deka, hahahhahahaha.Kako je lik igrao, ko je gledao zna o cemu pricam.Unistio je Nadala.Secam se pre kada Nadala i Federera nije bilo nigde i kada je Djokovic tada ,,imao konkurenciju,, , da je sada obrnuta situacija da je Novak prosao, a Federer ne, bili bi komentari kako ga se uplasio ili cak i nek izgubi samo da nema jos negativnijj statistiku protiv Novaka.Da je ovakav Djokovic preziveo Nika i neteo na Federera, prosal bi gore nego Nadal.Ali Djokovic je namerno izgubio jer je znao da bi ga Federer pocistio i onda bi se izjednacili u medjusobnim duelima, a ne znam kako bi svi vi u Srbiji tako nesto podneli.Ipak bolje ovako za vas.Deda jos deli lekcije.Ucite od njega

To su neke cinjenice

pre 7 godina

Mec je bio ekspresan za Rodzera. Uz jednu stvar jasnu da ce sa Nadalom biti popravljen skor bar pri kraju karijeru a razlog tome moze biti sto je unapredio svoji ranjiv bekend a Rafa je ostao na istom stilu koji nece mu vise doneti sigurno pobede protiv Rodzer bar na betonu.

Vladan R

pre 7 godina

Ala ga je "matori" rasrafio na sastavne delove. Svaka cast. Ovo je Federer na najvisem nivou. Za ovakvu partiju i ovako ubedljivu pobedu bi se moglo reci nesto u smislu zver se vratila. Mada i to je problematicno, sire gledajuci a imajuci u vidu neuspehe uoci AO, i u Dubajiu, pa i tesku pobedu u prvom mecu bas na IW u dva taj brejka. Da li ce u 36oj, moci da igra na ovakvom nivou, ako danas u kontinitetu, to je neko drugo pitanje. Istina dobro mu je krenulo sa AO, pa uz mali kiks u Dubajiu, videcemo hoce li ovde ponoviti uspeh.

Mikii

pre 7 godina

Sta ceka ovaj Nadal da se povuce nemam pojma. Covek je evo za tri godine osvojio Madrid i to povredom Nisikorija koji ga je rastavljao u finalu. Jedna masters titula za 3 godine. I sad je docekao da ga Federer samara, bukvalno samara na terenu. Djokovic pola sezone igra slabije i odmah hoce da ga na kolac nabiju ovde, a ovu muku nema ko vise ne siba. Sramota za onakvog igraca, velika sramota. Cici svaka cast, nema dileme o tome ko je GOAT.

Vragolan

pre 7 godina

Federer prvi put u karijeri, u 36.-oj godini vezuje 3 pobede nad Nadalom ! Respekt !
Što se meča tiče, Rodžer je bukvalno od prvog gema želeo da nametne svoj ritam i izbaci Nadala iz komforne zone, i u potpunosti je u tome uspeo.
Fenomenalni bekhend (koji je u odbrani bio dovoljno stabilan a u napadu čak možda i bolji nego u Melburnu), i jak i nepredvidiv servis Federera se odlučili meč, uz dodatak toga da Nadal mentalno apsolutno više nije ono što je nekad bio, on danas lako puca pod pritiskom i gubi većinu bitnih poena.
Sve u svemu, međusobni odnos je sada 23-13, apsolutno prihvatljivo za mene kao navijača Federera, i mislim da će se razlika još smanjiti ako Rodžer zadrži formu.

FedEx

pre 7 godina

Fed i Nadal uvek igraju sa takvim entuzijazmom kao da im je prvi put. Gledas li ovo Nole? Neodgovornim odnosom prema svojim navijacima me je Nole naucio kako da gotivim Rodju.

Milance

pre 7 godina

Federer je prelomio dve stvari u glavi: 1. Da se Nadal razbija reternom, jer ne samo da mu je servis los, vec mu je i mehanika servisa takva da se celim telom unese nekoliko koraka u teren, pa ga duboki reterni pod noge izbacuju iz poena trenutno (patentirao Djokovic) 2. Da se Nadal, kao mocni levoruki igrac, NAPADA bekendom, nikakvo branjenje blokovima, slajsevima, nikakvo beskonacno izvlacenje na forhend, vec napad bekendom. Federer je cudo od igraca koje i dalje uci, dok se Nadal i dalje gubi u spinovima na protivnicki bekend, bez truda i mogucnosti da ista promeni. Inace, ovo je Federeru treca uzastopna pobeda nad Nadalom, jer ga je dobio i u Bazeli na 250ici. Nadalova je sreca sto se od 2015 do danas nije previse puta sastajao sa Djokovicem i Federerom, jer bi jos vise pokvarioH2H.

Ante

pre 7 godina

Roger odigrao strasan mec..bekend funkcionirao fantasticno,servis dosta stabilan,forhend dobar kao i uvijek..Nadal bez trunka sanse,izgledao je na trenutke tako nemocno da mi ga je bilo zao. Jednostavno atomski tenis..idemo Roger po titulu!!

Banjaz

pre 7 godina

Ubuduce nece se zvati klasik kao nekad jer Nadal je definitivno puko! Onim oruzijem kojim je dobijao Rodzera a to su trcanje,forhend su upola slabiji a da ne pricam koliko se videlo u mecu da vise nije u stanju da racuna na ranjiv bekend kao nekad kad je imao Rodzer Federer. Prosto covek je popravio jednu najvazniju stavku koja ga je mucila u najboljim danima a to je definitivno jednorucni bekend. Zasluga ide za to Ljubicucu naravno.

бакабакајоко

pre 7 godina

potpuno je rekonstruisao napadački arsenal. Sada bekhend predstavlja oružje ubojito koliko i sam forhend. Neverovatno igra.

Igor

pre 7 godina

Kako ga Federer sada unistava bekhendom, ko bi verovao u to...
Sezona sljake je blizu, ali nisam ja siguran da i na sljaci Rafa nece imati ogromnih problema protiv Federera. Bukvalno, nema resenja za Rodzera kada ovaj ovako udara bekhend!

anonymous

pre 7 godina

Neverovatna igra Federera. Ne kao u najboljim danima, vec jos bolja. Maksimalno napadacki i agresivno, a pritom je sve pogadjao, Nadal zaosta nije imao sansi. Da biste bili konkurentni u ovim godinama, morate igrati napadacki i time nadoknaditi godine, ali Federer igra zaista sjajno. Nole i ako bude igrao do 35. zbog stila igra nece moci da bude ni blizu dobar kao Federer. Iako Nadala volim vise, zasluzeno je izgubio.

neko iz mase

pre 7 godina

Kako stvari stoje ne bi me iznenadilo da Marej popravi takodje skor sa Rafom pri kraju karijere kao sto je Novak ucinio odavno a Rodzer ocigledno nasao odgovarajucu formulu koja ce mu ubuduce donositi sigurno vise sanse za pobedu nego u proslosti u duelima njihovim kad god budu se sastajali osim eventualno sljake ali tu ce vrlo retko da ce imati prilika da se sretnu kao nekad.

Jovan

pre 7 godina

Realno Nadal i Djokovic sa njihovim defanzivnim stilovima nikad nece moci da igraju ovako u Federerovim godinama. To je dovoljan razlog da njih dvojica izgube GOAT trku vec danas. Jednostavno kvalitet na duze staze uvek pobedjuje a Federer zaista ima perfektnu tehniku i moze casove i forhenda i servisa da drzi obojici, pogotovu Novaku forhend. Ko zna koliko je Djokovic morao da trenira da odrzava onaj nivo igre iz 2015 do RG 2016. 8-12 sati dnevno tenis i kondicija? Potpuno ga razumem da mu se sve smucilo, da je svestan koliko moze i da je goat trka vec izgubljena, dok je na drugoj strani ispunio svoj cilj i kompletirao GS. Odradjivace sponzore jos nekoliko sezona i to je to, zavrsice mozda i sva trojica karijere u priblizno vreme za 3,4 godine. Ova sezona ce sve reci, jos ako Novak propusti USopen da bi prisustvovao rodjenju deteta, mislim da je jasno da mu tenis nije ni 1% ono sto je Federeru, pa cak i Nadalu. Takav igrac ne zasluzuje da bude goat!
Kapa dole Federeru za strast koju ima prema tenisu i treninzima ocigledno, u tim godinama, a kaze da bi voleo da bi bilo idealno da igra jos 5 godina ako ga zdravlje posluzi. A neki izjavljuju da im tenis i prvo mesto nije prioritet. Karma je cudo!

Davidoff

pre 7 godina

Nadal u dva dobijena seta protiv Federera ima minimalne šanse,i to na zemlji...Nek se zahvali ATP što nema nijedan masters na travi... Kaže Viško na kraju meča, ovaj Federer je kao onaj prije deset godina... A šta na Federera kaže Dylan Dog???Čovjek koji je prije 3-4 godine harao sa tekstovima, pa i on pao pod uticaj Nolomanije...I sad piše komentare kao čovjek koji prati tenis od 2011, ne znam šta mu bi...

sinki

pre 7 godina

Bili jednom veliki,epski dueli...Nadal i Novak katastrofalno serviraju,a bez dobrog prvog servisa se nista ne moze napraviti u danasnjem tenisu...Nadal i Novak su najvise zahvaljujuci svojim nevjerovatnim fizickim sposobnostima pravili vrhunske rezultate a sada je drugacije...Nadal je izgubio fizicku i mentalnu snagu,dok se u poslednjih godinu dana slicno desava i sa Novakom...Svaka cast Federeru,on je jedinstven,a mnogo mu pomaze i savrsen servis koji ima,jer na taj nacin osvaja mnogo lakih poena i ne umara se.

@

pre 7 godina

Rafa je i dalje za klasu iznad Djokovica. Samo Federer moze da pobedi Nadala trenutno, igra covek fantastican tenis, ali Djokovic je za obojicu amater i to veliki.

I m Zlatan!

pre 7 godina

Bolje sto nije prosao dalje Novak jer bi ga lagano razbio Fedex,idemo majstore po jos jednu titulu pokazi omladini kako se to radi jos jednom!

Maja

pre 7 godina

Evo ga, jede normalno, živi normalno, ne visi mu žena po društvenim mrežama, nema gurua, nije u sekti, trenira, ima ozbiljnog trenera i to je to.

Milos

pre 7 godina

Da mi je neko te 2009te posle onog finala na AO rekao da će Federer nakon 9 godina da bije Nadala na Australian openu i Indian Velsu, ja bih se krstio levom rukom.Kapa dole Federeru,BOG tenisa.

zlatiborac

pre 7 godina

Rastavio ga na proste cinioce. Nadal nije znao sta ga je snaslo. Gleda, ne veruje. Pokusava na Rodzerov bekhend a ovaj bekhendom zakucava vinere. Nadal je izgledao kao amater. Nisam verovao sta gledam. Serva mu je bila toliko jaka da se Nadal odmakao jedno 5 metara od osnovne. Americki komentatori se smeju da ce jos malo Rafa da sedne Lejveru u krilo. Ludilo. Covek ima cetvoro dece, 35 godina i igra tenis kao da mu je 20. Pitaju ga americki voditelji, covece, kako u 35-oj da si tako unapredio bekhend. Ovaj sleze ramenima, veli, vezbam i trudim se. Na kontu ima jedno milijardu jevrica a grize ko da je tek poceo da igra. Kapa dole.

Činjenica

pre 7 godina

Posle odgledanog meča, mogu samo jedno da konstatujem:Kada Rodzer igra ovako, ne može ga niko poraziti čak ni u nepunih 36 godina;Ne znam da li će se ikada roditi neki teniser koji će u njegovim godinama ovako igrati... I sam Nadal nije znao šta ga je snašlo, jel čovek jednostavno nije mogao da dođe do izražaja, jednostavno rečeno,Federer ga je zakopao!

Rafa

pre 7 godina

kralj tenisa.
neko pomislio Nole ga moze preteci? Uf... covjek razbija u 36 godini.
Nole pada u 29... Najbolji od odlicnih se razlikuju u tome sto su najbolji najbolji kad je to potrebno.

milos

pre 7 godina

Igra rastereceno posle 18og GS.Boli ga uvo izgubio ili pobedio,zna da je najveci ikada.Ovo je njegova sezona,bice tu jos titula i gren slemova.

Jednorog68

pre 7 godina

Kao Rafin navijač, ja ovo konstatujem sa tugom: Rafa je, sa godinama, izgubio nestvarnu fizičku spremnost i prosto ne može da isprati brzinu koju mu je "zadao" Federer.
Kad bi to vratio, na svaku loptu bi mu stigao.

Ali, nažalost, to je bila stečena i razvijana odlika. Godine su joj umanjile ubitačnost.
S druge strane, Federer je talentovaniji (nje mi lako da kažem), a to ostaje, to je zauvek.
I , za čudo, vrlo lak na nogama. Bojim se da tu i Kirjosa ne uhvati, jer je momak lenj :)))

Šta da kažem na kraju: Rafa čeka šljaku, jer tu može biti bolji.
Svim srcem uz svog favorita.

Mila

pre 7 godina

...šta reći osim BRAVO MAJSTORE!!!!...imati takvu želju za pobedom,igrati bez uzmicanja,bez "otaljavanja" meča,mleti sve sa one strane,nebitno koji su na rang listi....u četvrtoj deceniji....ovog "našeg" neću ni pomenuti...čemu?...

Realan

pre 7 godina

Ako je iko imao primedbu na to da je ovaj covek najbolji teniser svih vremena, onda je ovogodisnji Australian Open otklonio svaku sumnju. Uz to, on nastavlja da melje.

Volim Novaka ali nije mu dorastao ni mentalno ni teniski, na zalost. Ipak, to ne znaci da nije jedan od najvecih tenisera svih vremena.

бакабакајоко

pre 7 godina

potpuno je rekonstruisao napadački arsenal. Sada bekhend predstavlja oružje ubojito koliko i sam forhend. Neverovatno igra.

Bratko

pre 7 godina

Posmatram tenis sa neutralne strane i cenim kvalitet pored naravno i naseg Noleta. Kakav car ovaj Fedex...ne izumire! mislim da i sa 50 godina on moze da delje 90% ovih na ATP onako na laganezi.

Рубин МКД Федеи

pre 7 godina

У задњих 15 година има два типа тенисера.... Деда Роџо..,. И остали. На непуних 30, Ноле, Раффа и остали веч Сада могу да аплицирају за ветеранске турнире у Врњачкој Бањи

Milance

pre 7 godina

Federer je prelomio dve stvari u glavi: 1. Da se Nadal razbija reternom, jer ne samo da mu je servis los, vec mu je i mehanika servisa takva da se celim telom unese nekoliko koraka u teren, pa ga duboki reterni pod noge izbacuju iz poena trenutno (patentirao Djokovic) 2. Da se Nadal, kao mocni levoruki igrac, NAPADA bekendom, nikakvo branjenje blokovima, slajsevima, nikakvo beskonacno izvlacenje na forhend, vec napad bekendom. Federer je cudo od igraca koje i dalje uci, dok se Nadal i dalje gubi u spinovima na protivnicki bekend, bez truda i mogucnosti da ista promeni. Inace, ovo je Federeru treca uzastopna pobeda nad Nadalom, jer ga je dobio i u Bazeli na 250ici. Nadalova je sreca sto se od 2015 do danas nije previse puta sastajao sa Djokovicem i Federerom, jer bi jos vise pokvarioH2H.

Malkom

pre 7 godina

Kad sam posle AO rekao da se Federer vraća na prvu poziciju na ATP listi nakon Vimbldona, niko mi nije verovao. Eto sada pocinje ta prognoza sve bliža da bude. On je jednostavno neistrošiv i to je ono što ga mnogo izdvaja ne samo od Nadala i Đokovica, već i od svih tenisera u istoriji.

Jovan

pre 7 godina

Realno Nadal i Djokovic sa njihovim defanzivnim stilovima nikad nece moci da igraju ovako u Federerovim godinama. To je dovoljan razlog da njih dvojica izgube GOAT trku vec danas. Jednostavno kvalitet na duze staze uvek pobedjuje a Federer zaista ima perfektnu tehniku i moze casove i forhenda i servisa da drzi obojici, pogotovu Novaku forhend. Ko zna koliko je Djokovic morao da trenira da odrzava onaj nivo igre iz 2015 do RG 2016. 8-12 sati dnevno tenis i kondicija? Potpuno ga razumem da mu se sve smucilo, da je svestan koliko moze i da je goat trka vec izgubljena, dok je na drugoj strani ispunio svoj cilj i kompletirao GS. Odradjivace sponzore jos nekoliko sezona i to je to, zavrsice mozda i sva trojica karijere u priblizno vreme za 3,4 godine. Ova sezona ce sve reci, jos ako Novak propusti USopen da bi prisustvovao rodjenju deteta, mislim da je jasno da mu tenis nije ni 1% ono sto je Federeru, pa cak i Nadalu. Takav igrac ne zasluzuje da bude goat!
Kapa dole Federeru za strast koju ima prema tenisu i treninzima ocigledno, u tim godinama, a kaze da bi voleo da bi bilo idealno da igra jos 5 godina ako ga zdravlje posluzi. A neki izjavljuju da im tenis i prvo mesto nije prioritet. Karma je cudo!

Opaaaaa

pre 7 godina

Deka, hahahhahahaha.Kako je lik igrao, ko je gledao zna o cemu pricam.Unistio je Nadala.Secam se pre kada Nadala i Federera nije bilo nigde i kada je Djokovic tada ,,imao konkurenciju,, , da je sada obrnuta situacija da je Novak prosao, a Federer ne, bili bi komentari kako ga se uplasio ili cak i nek izgubi samo da nema jos negativnijj statistiku protiv Novaka.Da je ovakav Djokovic preziveo Nika i neteo na Federera, prosal bi gore nego Nadal.Ali Djokovic je namerno izgubio jer je znao da bi ga Federer pocistio i onda bi se izjednacili u medjusobnim duelima, a ne znam kako bi svi vi u Srbiji tako nesto podneli.Ipak bolje ovako za vas.Deda jos deli lekcije.Ucite od njega

damedolla1

pre 7 godina

Umetnost je gledati Rogera. Sa kojom lakocom igra covek. + neosporiva zelja, u kojim godinama. To je taj sampionski duh. Mislio sam da ce Nole biti GOAT, ali kako vreme odmice, nema nista od toga. Sem, ako se nesto drasticno ne promeni. Ali, glavna prednost Federera u odnosu ja Djokovica je servis. Agresivniji udarci. Cista poezija od tenisa. Duboko i jako, i nijedan protivnik te nece dobiti. A, ne kao Djokovic protiv Kirjosa. 20 na sat, na sredinu. Poslastice za Kirjosa. Videcemo Nika protiv Rogera. Laganih 2-0 za Federera. Jer, Federer ima igru koja moze da tuce Kirjosa.

Banjaz

pre 7 godina

Ubuduce nece se zvati klasik kao nekad jer Nadal je definitivno puko! Onim oruzijem kojim je dobijao Rodzera a to su trcanje,forhend su upola slabiji a da ne pricam koliko se videlo u mecu da vise nije u stanju da racuna na ranjiv bekend kao nekad kad je imao Rodzer Federer. Prosto covek je popravio jednu najvazniju stavku koja ga je mucila u najboljim danima a to je definitivno jednorucni bekend. Zasluga ide za to Ljubicucu naravno.

Brufen_od_400

pre 7 godina

O ovome smo pričali godinama unazad,kako će Nadal igrati kad predje 30 godina.Svo ono gruvanje dolazi na naplatu.Zasto Nadal ima toliku razliku u odnosu na Federera? Zbog šljake 13-2 i jer Nadal od 2005-2008 nije dolazio u završnicu turnira na betonu da bi se sastajao sa Federerom u finalima. To više nije onaj Nadal koji sve loptice stiže i leti po terenu, godine su ga stigle.

Zanbezi

pre 7 godina

U poslednja dva meca protiv Nadala Federer je imao bekhend vinera koliko u svim dosadasnjim mecevima protiv njega. Takav utisak imam :)

sinki

pre 7 godina

Bili jednom veliki,epski dueli...Nadal i Novak katastrofalno serviraju,a bez dobrog prvog servisa se nista ne moze napraviti u danasnjem tenisu...Nadal i Novak su najvise zahvaljujuci svojim nevjerovatnim fizickim sposobnostima pravili vrhunske rezultate a sada je drugacije...Nadal je izgubio fizicku i mentalnu snagu,dok se u poslednjih godinu dana slicno desava i sa Novakom...Svaka cast Federeru,on je jedinstven,a mnogo mu pomaze i savrsen servis koji ima,jer na taj nacin osvaja mnogo lakih poena i ne umara se.

Ante

pre 7 godina

Roger odigrao strasan mec..bekend funkcionirao fantasticno,servis dosta stabilan,forhend dobar kao i uvijek..Nadal bez trunka sanse,izgledao je na trenutke tako nemocno da mi ga je bilo zao. Jednostavno atomski tenis..idemo Roger po titulu!!

Vragolan

pre 7 godina

Federer prvi put u karijeri, u 36.-oj godini vezuje 3 pobede nad Nadalom ! Respekt !
Što se meča tiče, Rodžer je bukvalno od prvog gema želeo da nametne svoj ritam i izbaci Nadala iz komforne zone, i u potpunosti je u tome uspeo.
Fenomenalni bekhend (koji je u odbrani bio dovoljno stabilan a u napadu čak možda i bolji nego u Melburnu), i jak i nepredvidiv servis Federera se odlučili meč, uz dodatak toga da Nadal mentalno apsolutno više nije ono što je nekad bio, on danas lako puca pod pritiskom i gubi većinu bitnih poena.
Sve u svemu, međusobni odnos je sada 23-13, apsolutno prihvatljivo za mene kao navijača Federera, i mislim da će se razlika još smanjiti ako Rodžer zadrži formu.

Igor

pre 7 godina

Kako ga Federer sada unistava bekhendom, ko bi verovao u to...
Sezona sljake je blizu, ali nisam ja siguran da i na sljaci Rafa nece imati ogromnih problema protiv Federera. Bukvalno, nema resenja za Rodzera kada ovaj ovako udara bekhend!

I m Zlatan!

pre 7 godina

Bolje sto nije prosao dalje Novak jer bi ga lagano razbio Fedex,idemo majstore po jos jednu titulu pokazi omladini kako se to radi jos jednom!

goran

pre 7 godina

iskrene čestitke, zadivljen sam ovakvim povratkom Federera i činjenicom da je učinio sve što je mogao i očigledno uspeo u tome da mu i kraj karijere kao i njen početak bude maestralan. Novak je svakako u srcu, ali ovakvim veličinama treba skinuti kapu.

anonymous

pre 7 godina

Neverovatna igra Federera. Ne kao u najboljim danima, vec jos bolja. Maksimalno napadacki i agresivno, a pritom je sve pogadjao, Nadal zaosta nije imao sansi. Da biste bili konkurentni u ovim godinama, morate igrati napadacki i time nadoknaditi godine, ali Federer igra zaista sjajno. Nole i ako bude igrao do 35. zbog stila igra nece moci da bude ni blizu dobar kao Federer. Iako Nadala volim vise, zasluzeno je izgubio.

srbenda

pre 7 godina

Svaka cast matorom... Mislim da je stvarno jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena! Toliko godina biti u samom vrhu, za svaku pohvalu!

rada

pre 7 godina

Odlicno igra 'matori' bice zanimljiv duel sa Nikom jer igra udaracki i on a prosli put ga je dobio na sljaci pa je ovo prilika da mu se Fed revansira.

FedEx

pre 7 godina

Fed i Nadal uvek igraju sa takvim entuzijazmom kao da im je prvi put. Gledas li ovo Nole? Neodgovornim odnosom prema svojim navijacima me je Nole naucio kako da gotivim Rodju.

To su neke cinjenice

pre 7 godina

Mec je bio ekspresan za Rodzera. Uz jednu stvar jasnu da ce sa Nadalom biti popravljen skor bar pri kraju karijeru a razlog tome moze biti sto je unapredio svoji ranjiv bekend a Rafa je ostao na istom stilu koji nece mu vise doneti sigurno pobede protiv Rodzer bar na betonu.

Davidoff

pre 7 godina

Nadal u dva dobijena seta protiv Federera ima minimalne šanse,i to na zemlji...Nek se zahvali ATP što nema nijedan masters na travi... Kaže Viško na kraju meča, ovaj Federer je kao onaj prije deset godina... A šta na Federera kaže Dylan Dog???Čovjek koji je prije 3-4 godine harao sa tekstovima, pa i on pao pod uticaj Nolomanije...I sad piše komentare kao čovjek koji prati tenis od 2011, ne znam šta mu bi...

Mikii

pre 7 godina

Sta ceka ovaj Nadal da se povuce nemam pojma. Covek je evo za tri godine osvojio Madrid i to povredom Nisikorija koji ga je rastavljao u finalu. Jedna masters titula za 3 godine. I sad je docekao da ga Federer samara, bukvalno samara na terenu. Djokovic pola sezone igra slabije i odmah hoce da ga na kolac nabiju ovde, a ovu muku nema ko vise ne siba. Sramota za onakvog igraca, velika sramota. Cici svaka cast, nema dileme o tome ko je GOAT.

Hm

pre 7 godina

Cinjenica je da se Federer nalazi u sjajnoj formi tako da ovaj rezultat i ne cudi. Na betonu je on trenutno favorit ali na sljaci ce to biti Nadal. Ako se dokaze suprotno onda se stvarno moze reci da je Federer GOAT.

Cx

pre 7 godina

Sa ovakvim Novakom i Nadalom definitivno nije pošteno govoriti o "velikoj trojci" i time isključivati Mareja iz igre. Inače mislim da se radi o trećem uzastopnom porazu Nadala od Federera. Prvi u nizu je bio u Bazelu 2015. Ne sećam se da su se sastajali 2016.

Milica -Kosovka devojka

pre 7 godina

Čestitke Federeru, protivniku koji se poštuje uvek! Rafa, uz tebe su tvoji verni navijači i kada pobeđuješ i kada gubiš!
Majami, novi turnir a ta titula ti fali. Neka ove sezone bude tvoja! VAMOS RAFA!

Posmatrač

pre 7 godina

Najupečatljiv detalj za kraj meča kad je Rafa napravi izraz lica na Rodžerov bekend koja mu je pala ispred njegovih nogu i očiju. Pokazatelj čudnjenja,neverice odnosno nemoći za ubuduće šta ga čeka kad bude igrao sa Federerom koji ga se više ne plaši kao pre..Čak šta više rešio da mu naplati sa kamatom sportski pri kraju karijere..

Vladan R

pre 7 godina

Ala ga je "matori" rasrafio na sastavne delove. Svaka cast. Ovo je Federer na najvisem nivou. Za ovakvu partiju i ovako ubedljivu pobedu bi se moglo reci nesto u smislu zver se vratila. Mada i to je problematicno, sire gledajuci a imajuci u vidu neuspehe uoci AO, i u Dubajiu, pa i tesku pobedu u prvom mecu bas na IW u dva taj brejka. Da li ce u 36oj, moci da igra na ovakvom nivou, ako danas u kontinitetu, to je neko drugo pitanje. Istina dobro mu je krenulo sa AO, pa uz mali kiks u Dubajiu, videcemo hoce li ovde ponoviti uspeh.

@

pre 7 godina

Rafa je i dalje za klasu iznad Djokovica. Samo Federer moze da pobedi Nadala trenutno, igra covek fantastican tenis, ali Djokovic je za obojicu amater i to veliki.

neko iz mase

pre 7 godina

Kako stvari stoje ne bi me iznenadilo da Marej popravi takodje skor sa Rafom pri kraju karijere kao sto je Novak ucinio odavno a Rodzer ocigledno nasao odgovarajucu formulu koja ce mu ubuduce donositi sigurno vise sanse za pobedu nego u proslosti u duelima njihovim kad god budu se sastajali osim eventualno sljake ali tu ce vrlo retko da ce imati prilika da se sretnu kao nekad.

Bojan Živković

pre 7 godina

Verovatno do kraja karijere prelazi Lendla po broju osvojenih turnira ali Konorsa će teško stići. Kako god broj osvojenih velikih turnira je kod FedEx-a daleko veći. Imati u današnje vreme 90+ titula je fantazija a uz to imate 36 godina. Šteta što nisam gledao noćas meč sa Nadalom ali videću da li ću moći da gledam sledeći. Kapa dole Fed.

RF

pre 7 godina

@Rafa30
Nije ni Rodzer imao veze sa starim Rodzerom kad ga je Rafa pobedjivao. A znamo svi kada je to bilo. 5 pobeda 2008 i 5 pobeda 2013! Sta je zajednicko? Dve najgore godine Federera u zadnjih 15. 2008 mononukleoza na pocetku sezone, a 2013 povreda ledja i gomila poraza.
Nadal je mladji, zdrav je, pobedjuje sve osim Federera, problem je samo u tome sto ovo nije povredjeni uplaseni Federer, nego Federer koji busi Nadala na sve strane.
Prelepo je bilo gledati kako Nadal u ocaju pravi grimase i gleda u nebo posle Federerovih bekhenda! Nema on vise resenja za Rodzera, ni spin mu vise ne vredi ni 5 para.

miodrag

pre 7 godina

Mali veliki (covek,igrac) ide na Grand Slam 2017.....mora da bude bolji od Novaka u svakom pogledu.....A Novak.....nije shvatio momentum....imao je pred sobom mogucnost rusenja svih rekorda.....za zenu i decu nije kasno ni sa 35....a tada bi bio Bog tenisa....u sportu je pravilo da pobedjujes kada mozes a ne kada hoces .....svi oni to I sami znaju ali samo teoretski....izvinjavam se svim obozavaocima Pederera sto pisem o Novaku i ovom prilikom.

andreas kisser

pre 7 godina

Sta bih dala za jednu noc sa ovim.
(anica, 16. mart 2017 10:28)

evo, razmislicu da li da vas upoznam... ali samo ako mozes da uradis pet zgibova i pojedes tost sa avokadom nakon toga!

Patrick

pre 7 godina

Mogu da uradim 20 cucnjeva i da pojedem topli sendvic.
(anica, 16. mart 2017 17:14)

Bravo,veliki je to uspeh.To je vrednije nego Kirjosova pobeda nad Nolom.

Rafa30

pre 7 godina

#posmatrac ,haha...sta pricas ti ..vise ga se Roger ne plasi haha..
Pa zar bi se ti plasio vuka ,koji nema nijedan zub u ustima ? S cim bi te trebao ugristi ?
Boze dragi ,pa valjda je vidljivo iz aviona da ovaj Nadal nema veze s nonim Nadalom ,koji je mljeo Federera, lopte su mu presmijesne i naravno da Roger radi sto ga volja..
Uvijek sam volio Rafu i oduvijek mi je bio idol ,ali ovo sto on sad igra ,jednostavno nema veze s njegovom igrom otprije..
p.s. Svaka cast Rogeru

andreas kisser

pre 7 godina

Mogu da uradim 20 cucnjeva i da pojedem topli sendvic.
(anica, 16. mart 2017 17:14)

zao mi je, racunaju se samo zgibovi. nista, vezbaj, pa kad dodjes do tog nivoa, javi se da vas spojim ;-)

miodrag

pre 7 godina

Mali veliki (covek,igrac) ide na Grand Slam 2017.....mora da bude bolji od Novaka u svakom pogledu.....A Novak.....nije shvatio momentum....imao je pred sobom mogucnost rusenja svih rekorda.....za zenu i decu nije kasno ni sa 35....a tada bi bio Bog tenisa....u sportu je pravilo da pobedjujes kada mozes a ne kada hoces .....svi oni to I sami znaju ali samo teoretski....izvinjavam se svim obozavaocima Pederera sto pisem o Novaku i ovom prilikom.

Maja

pre 7 godina

Evo ga, jede normalno, živi normalno, ne visi mu žena po društvenim mrežama, nema gurua, nije u sekti, trenira, ima ozbiljnog trenera i to je to.

@

pre 7 godina

Rafa je i dalje za klasu iznad Djokovica. Samo Federer moze da pobedi Nadala trenutno, igra covek fantastican tenis, ali Djokovic je za obojicu amater i to veliki.

Opaaaaa

pre 7 godina

Deka, hahahhahahaha.Kako je lik igrao, ko je gledao zna o cemu pricam.Unistio je Nadala.Secam se pre kada Nadala i Federera nije bilo nigde i kada je Djokovic tada ,,imao konkurenciju,, , da je sada obrnuta situacija da je Novak prosao, a Federer ne, bili bi komentari kako ga se uplasio ili cak i nek izgubi samo da nema jos negativnijj statistiku protiv Novaka.Da je ovakav Djokovic preziveo Nika i neteo na Federera, prosal bi gore nego Nadal.Ali Djokovic je namerno izgubio jer je znao da bi ga Federer pocistio i onda bi se izjednacili u medjusobnim duelima, a ne znam kako bi svi vi u Srbiji tako nesto podneli.Ipak bolje ovako za vas.Deda jos deli lekcije.Ucite od njega

Rafa30

pre 7 godina

#posmatrac ,haha...sta pricas ti ..vise ga se Roger ne plasi haha..
Pa zar bi se ti plasio vuka ,koji nema nijedan zub u ustima ? S cim bi te trebao ugristi ?
Boze dragi ,pa valjda je vidljivo iz aviona da ovaj Nadal nema veze s nonim Nadalom ,koji je mljeo Federera, lopte su mu presmijesne i naravno da Roger radi sto ga volja..
Uvijek sam volio Rafu i oduvijek mi je bio idol ,ali ovo sto on sad igra ,jednostavno nema veze s njegovom igrom otprije..
p.s. Svaka cast Rogeru

Milos

pre 7 godina

Da mi je neko te 2009te posle onog finala na AO rekao da će Federer nakon 9 godina da bije Nadala na Australian openu i Indian Velsu, ja bih se krstio levom rukom.Kapa dole Federeru,BOG tenisa.

srbenda

pre 7 godina

Svaka cast matorom... Mislim da je stvarno jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena! Toliko godina biti u samom vrhu, za svaku pohvalu!

Milica -Kosovka devojka

pre 7 godina

Čestitke Federeru, protivniku koji se poštuje uvek! Rafa, uz tebe su tvoji verni navijači i kada pobeđuješ i kada gubiš!
Majami, novi turnir a ta titula ti fali. Neka ove sezone bude tvoja! VAMOS RAFA!

Jednorog68

pre 7 godina

Kao Rafin navijač, ja ovo konstatujem sa tugom: Rafa je, sa godinama, izgubio nestvarnu fizičku spremnost i prosto ne može da isprati brzinu koju mu je "zadao" Federer.
Kad bi to vratio, na svaku loptu bi mu stigao.

Ali, nažalost, to je bila stečena i razvijana odlika. Godine su joj umanjile ubitačnost.
S druge strane, Federer je talentovaniji (nje mi lako da kažem), a to ostaje, to je zauvek.
I , za čudo, vrlo lak na nogama. Bojim se da tu i Kirjosa ne uhvati, jer je momak lenj :)))

Šta da kažem na kraju: Rafa čeka šljaku, jer tu može biti bolji.
Svim srcem uz svog favorita.

Hm

pre 7 godina

Cinjenica je da se Federer nalazi u sjajnoj formi tako da ovaj rezultat i ne cudi. Na betonu je on trenutno favorit ali na sljaci ce to biti Nadal. Ako se dokaze suprotno onda se stvarno moze reci da je Federer GOAT.

Mikii

pre 7 godina

Sta ceka ovaj Nadal da se povuce nemam pojma. Covek je evo za tri godine osvojio Madrid i to povredom Nisikorija koji ga je rastavljao u finalu. Jedna masters titula za 3 godine. I sad je docekao da ga Federer samara, bukvalno samara na terenu. Djokovic pola sezone igra slabije i odmah hoce da ga na kolac nabiju ovde, a ovu muku nema ko vise ne siba. Sramota za onakvog igraca, velika sramota. Cici svaka cast, nema dileme o tome ko je GOAT.

Činjenica

pre 7 godina

Posle odgledanog meča, mogu samo jedno da konstatujem:Kada Rodzer igra ovako, ne može ga niko poraziti čak ni u nepunih 36 godina;Ne znam da li će se ikada roditi neki teniser koji će u njegovim godinama ovako igrati... I sam Nadal nije znao šta ga je snašlo, jel čovek jednostavno nije mogao da dođe do izražaja, jednostavno rečeno,Federer ga je zakopao!

Rafa

pre 7 godina

kralj tenisa.
neko pomislio Nole ga moze preteci? Uf... covjek razbija u 36 godini.
Nole pada u 29... Najbolji od odlicnih se razlikuju u tome sto su najbolji najbolji kad je to potrebno.

FedEx

pre 7 godina

Fed i Nadal uvek igraju sa takvim entuzijazmom kao da im je prvi put. Gledas li ovo Nole? Neodgovornim odnosom prema svojim navijacima me je Nole naucio kako da gotivim Rodju.

Jovan

pre 7 godina

Realno Nadal i Djokovic sa njihovim defanzivnim stilovima nikad nece moci da igraju ovako u Federerovim godinama. To je dovoljan razlog da njih dvojica izgube GOAT trku vec danas. Jednostavno kvalitet na duze staze uvek pobedjuje a Federer zaista ima perfektnu tehniku i moze casove i forhenda i servisa da drzi obojici, pogotovu Novaku forhend. Ko zna koliko je Djokovic morao da trenira da odrzava onaj nivo igre iz 2015 do RG 2016. 8-12 sati dnevno tenis i kondicija? Potpuno ga razumem da mu se sve smucilo, da je svestan koliko moze i da je goat trka vec izgubljena, dok je na drugoj strani ispunio svoj cilj i kompletirao GS. Odradjivace sponzore jos nekoliko sezona i to je to, zavrsice mozda i sva trojica karijere u priblizno vreme za 3,4 godine. Ova sezona ce sve reci, jos ako Novak propusti USopen da bi prisustvovao rodjenju deteta, mislim da je jasno da mu tenis nije ni 1% ono sto je Federeru, pa cak i Nadalu. Takav igrac ne zasluzuje da bude goat!
Kapa dole Federeru za strast koju ima prema tenisu i treninzima ocigledno, u tim godinama, a kaze da bi voleo da bi bilo idealno da igra jos 5 godina ako ga zdravlje posluzi. A neki izjavljuju da im tenis i prvo mesto nije prioritet. Karma je cudo!

Realan

pre 7 godina

Ako je iko imao primedbu na to da je ovaj covek najbolji teniser svih vremena, onda je ovogodisnji Australian Open otklonio svaku sumnju. Uz to, on nastavlja da melje.

Volim Novaka ali nije mu dorastao ni mentalno ni teniski, na zalost. Ipak, to ne znaci da nije jedan od najvecih tenisera svih vremena.

I m Zlatan!

pre 7 godina

Bolje sto nije prosao dalje Novak jer bi ga lagano razbio Fedex,idemo majstore po jos jednu titulu pokazi omladini kako se to radi jos jednom!

Mila

pre 7 godina

...šta reći osim BRAVO MAJSTORE!!!!...imati takvu želju za pobedom,igrati bez uzmicanja,bez "otaljavanja" meča,mleti sve sa one strane,nebitno koji su na rang listi....u četvrtoj deceniji....ovog "našeg" neću ni pomenuti...čemu?...

Vladan R

pre 7 godina

Ala ga je "matori" rasrafio na sastavne delove. Svaka cast. Ovo je Federer na najvisem nivou. Za ovakvu partiju i ovako ubedljivu pobedu bi se moglo reci nesto u smislu zver se vratila. Mada i to je problematicno, sire gledajuci a imajuci u vidu neuspehe uoci AO, i u Dubajiu, pa i tesku pobedu u prvom mecu bas na IW u dva taj brejka. Da li ce u 36oj, moci da igra na ovakvom nivou, ako danas u kontinitetu, to je neko drugo pitanje. Istina dobro mu je krenulo sa AO, pa uz mali kiks u Dubajiu, videcemo hoce li ovde ponoviti uspeh.

Davidoff

pre 7 godina

Nadal u dva dobijena seta protiv Federera ima minimalne šanse,i to na zemlji...Nek se zahvali ATP što nema nijedan masters na travi... Kaže Viško na kraju meča, ovaj Federer je kao onaj prije deset godina... A šta na Federera kaže Dylan Dog???Čovjek koji je prije 3-4 godine harao sa tekstovima, pa i on pao pod uticaj Nolomanije...I sad piše komentare kao čovjek koji prati tenis od 2011, ne znam šta mu bi...

Рубин МКД Федеи

pre 7 godina

У задњих 15 година има два типа тенисера.... Деда Роџо..,. И остали. На непуних 30, Ноле, Раффа и остали веч Сада могу да аплицирају за ветеранске турнире у Врњачкој Бањи

milos

pre 7 godina

Igra rastereceno posle 18og GS.Boli ga uvo izgubio ili pobedio,zna da je najveci ikada.Ovo je njegova sezona,bice tu jos titula i gren slemova.

neko iz mase

pre 7 godina

Kako stvari stoje ne bi me iznenadilo da Marej popravi takodje skor sa Rafom pri kraju karijere kao sto je Novak ucinio odavno a Rodzer ocigledno nasao odgovarajucu formulu koja ce mu ubuduce donositi sigurno vise sanse za pobedu nego u proslosti u duelima njihovim kad god budu se sastajali osim eventualno sljake ali tu ce vrlo retko da ce imati prilika da se sretnu kao nekad.

Banjaz

pre 7 godina

Ubuduce nece se zvati klasik kao nekad jer Nadal je definitivno puko! Onim oruzijem kojim je dobijao Rodzera a to su trcanje,forhend su upola slabiji a da ne pricam koliko se videlo u mecu da vise nije u stanju da racuna na ranjiv bekend kao nekad kad je imao Rodzer Federer. Prosto covek je popravio jednu najvazniju stavku koja ga je mucila u najboljim danima a to je definitivno jednorucni bekend. Zasluga ide za to Ljubicucu naravno.

Malkom

pre 7 godina

Kad sam posle AO rekao da se Federer vraća na prvu poziciju na ATP listi nakon Vimbldona, niko mi nije verovao. Eto sada pocinje ta prognoza sve bliža da bude. On je jednostavno neistrošiv i to je ono što ga mnogo izdvaja ne samo od Nadala i Đokovica, već i od svih tenisera u istoriji.

andreas kisser

pre 7 godina

Sta bih dala za jednu noc sa ovim.
(anica, 16. mart 2017 10:28)

evo, razmislicu da li da vas upoznam... ali samo ako mozes da uradis pet zgibova i pojedes tost sa avokadom nakon toga!

Ante

pre 7 godina

Roger odigrao strasan mec..bekend funkcionirao fantasticno,servis dosta stabilan,forhend dobar kao i uvijek..Nadal bez trunka sanse,izgledao je na trenutke tako nemocno da mi ga je bilo zao. Jednostavno atomski tenis..idemo Roger po titulu!!

Vragolan

pre 7 godina

Federer prvi put u karijeri, u 36.-oj godini vezuje 3 pobede nad Nadalom ! Respekt !
Što se meča tiče, Rodžer je bukvalno od prvog gema želeo da nametne svoj ritam i izbaci Nadala iz komforne zone, i u potpunosti je u tome uspeo.
Fenomenalni bekhend (koji je u odbrani bio dovoljno stabilan a u napadu čak možda i bolji nego u Melburnu), i jak i nepredvidiv servis Federera se odlučili meč, uz dodatak toga da Nadal mentalno apsolutno više nije ono što je nekad bio, on danas lako puca pod pritiskom i gubi većinu bitnih poena.
Sve u svemu, međusobni odnos je sada 23-13, apsolutno prihvatljivo za mene kao navijača Federera, i mislim da će se razlika još smanjiti ako Rodžer zadrži formu.

To su neke cinjenice

pre 7 godina

Mec je bio ekspresan za Rodzera. Uz jednu stvar jasnu da ce sa Nadalom biti popravljen skor bar pri kraju karijeru a razlog tome moze biti sto je unapredio svoji ranjiv bekend a Rafa je ostao na istom stilu koji nece mu vise doneti sigurno pobede protiv Rodzer bar na betonu.

zlatiborac

pre 7 godina

Rastavio ga na proste cinioce. Nadal nije znao sta ga je snaslo. Gleda, ne veruje. Pokusava na Rodzerov bekhend a ovaj bekhendom zakucava vinere. Nadal je izgledao kao amater. Nisam verovao sta gledam. Serva mu je bila toliko jaka da se Nadal odmakao jedno 5 metara od osnovne. Americki komentatori se smeju da ce jos malo Rafa da sedne Lejveru u krilo. Ludilo. Covek ima cetvoro dece, 35 godina i igra tenis kao da mu je 20. Pitaju ga americki voditelji, covece, kako u 35-oj da si tako unapredio bekhend. Ovaj sleze ramenima, veli, vezbam i trudim se. Na kontu ima jedno milijardu jevrica a grize ko da je tek poceo da igra. Kapa dole.

Bratko

pre 7 godina

Posmatram tenis sa neutralne strane i cenim kvalitet pored naravno i naseg Noleta. Kakav car ovaj Fedex...ne izumire! mislim da i sa 50 godina on moze da delje 90% ovih na ATP onako na laganezi.

Posmatrač

pre 7 godina

Najupečatljiv detalj za kraj meča kad je Rafa napravi izraz lica na Rodžerov bekend koja mu je pala ispred njegovih nogu i očiju. Pokazatelj čudnjenja,neverice odnosno nemoći za ubuduće šta ga čeka kad bude igrao sa Federerom koji ga se više ne plaši kao pre..Čak šta više rešio da mu naplati sa kamatom sportski pri kraju karijere..

anonymous

pre 7 godina

Neverovatna igra Federera. Ne kao u najboljim danima, vec jos bolja. Maksimalno napadacki i agresivno, a pritom je sve pogadjao, Nadal zaosta nije imao sansi. Da biste bili konkurentni u ovim godinama, morate igrati napadacki i time nadoknaditi godine, ali Federer igra zaista sjajno. Nole i ako bude igrao do 35. zbog stila igra nece moci da bude ni blizu dobar kao Federer. Iako Nadala volim vise, zasluzeno je izgubio.

бакабакајоко

pre 7 godina

potpuno je rekonstruisao napadački arsenal. Sada bekhend predstavlja oružje ubojito koliko i sam forhend. Neverovatno igra.

Milance

pre 7 godina

Federer je prelomio dve stvari u glavi: 1. Da se Nadal razbija reternom, jer ne samo da mu je servis los, vec mu je i mehanika servisa takva da se celim telom unese nekoliko koraka u teren, pa ga duboki reterni pod noge izbacuju iz poena trenutno (patentirao Djokovic) 2. Da se Nadal, kao mocni levoruki igrac, NAPADA bekendom, nikakvo branjenje blokovima, slajsevima, nikakvo beskonacno izvlacenje na forhend, vec napad bekendom. Federer je cudo od igraca koje i dalje uci, dok se Nadal i dalje gubi u spinovima na protivnicki bekend, bez truda i mogucnosti da ista promeni. Inace, ovo je Federeru treca uzastopna pobeda nad Nadalom, jer ga je dobio i u Bazeli na 250ici. Nadalova je sreca sto se od 2015 do danas nije previse puta sastajao sa Djokovicem i Federerom, jer bi jos vise pokvarioH2H.

Brufen_od_400

pre 7 godina

O ovome smo pričali godinama unazad,kako će Nadal igrati kad predje 30 godina.Svo ono gruvanje dolazi na naplatu.Zasto Nadal ima toliku razliku u odnosu na Federera? Zbog šljake 13-2 i jer Nadal od 2005-2008 nije dolazio u završnicu turnira na betonu da bi se sastajao sa Federerom u finalima. To više nije onaj Nadal koji sve loptice stiže i leti po terenu, godine su ga stigle.

Patrick

pre 7 godina

Mogu da uradim 20 cucnjeva i da pojedem topli sendvic.
(anica, 16. mart 2017 17:14)

Bravo,veliki je to uspeh.To je vrednije nego Kirjosova pobeda nad Nolom.

damedolla1

pre 7 godina

Umetnost je gledati Rogera. Sa kojom lakocom igra covek. + neosporiva zelja, u kojim godinama. To je taj sampionski duh. Mislio sam da ce Nole biti GOAT, ali kako vreme odmice, nema nista od toga. Sem, ako se nesto drasticno ne promeni. Ali, glavna prednost Federera u odnosu ja Djokovica je servis. Agresivniji udarci. Cista poezija od tenisa. Duboko i jako, i nijedan protivnik te nece dobiti. A, ne kao Djokovic protiv Kirjosa. 20 na sat, na sredinu. Poslastice za Kirjosa. Videcemo Nika protiv Rogera. Laganih 2-0 za Federera. Jer, Federer ima igru koja moze da tuce Kirjosa.

rada

pre 7 godina

Odlicno igra 'matori' bice zanimljiv duel sa Nikom jer igra udaracki i on a prosli put ga je dobio na sljaci pa je ovo prilika da mu se Fed revansira.

Bojan Živković

pre 7 godina

Verovatno do kraja karijere prelazi Lendla po broju osvojenih turnira ali Konorsa će teško stići. Kako god broj osvojenih velikih turnira je kod FedEx-a daleko veći. Imati u današnje vreme 90+ titula je fantazija a uz to imate 36 godina. Šteta što nisam gledao noćas meč sa Nadalom ali videću da li ću moći da gledam sledeći. Kapa dole Fed.

RF

pre 7 godina

@Rafa30
Nije ni Rodzer imao veze sa starim Rodzerom kad ga je Rafa pobedjivao. A znamo svi kada je to bilo. 5 pobeda 2008 i 5 pobeda 2013! Sta je zajednicko? Dve najgore godine Federera u zadnjih 15. 2008 mononukleoza na pocetku sezone, a 2013 povreda ledja i gomila poraza.
Nadal je mladji, zdrav je, pobedjuje sve osim Federera, problem je samo u tome sto ovo nije povredjeni uplaseni Federer, nego Federer koji busi Nadala na sve strane.
Prelepo je bilo gledati kako Nadal u ocaju pravi grimase i gleda u nebo posle Federerovih bekhenda! Nema on vise resenja za Rodzera, ni spin mu vise ne vredi ni 5 para.

sinki

pre 7 godina

Bili jednom veliki,epski dueli...Nadal i Novak katastrofalno serviraju,a bez dobrog prvog servisa se nista ne moze napraviti u danasnjem tenisu...Nadal i Novak su najvise zahvaljujuci svojim nevjerovatnim fizickim sposobnostima pravili vrhunske rezultate a sada je drugacije...Nadal je izgubio fizicku i mentalnu snagu,dok se u poslednjih godinu dana slicno desava i sa Novakom...Svaka cast Federeru,on je jedinstven,a mnogo mu pomaze i savrsen servis koji ima,jer na taj nacin osvaja mnogo lakih poena i ne umara se.

Cx

pre 7 godina

Sa ovakvim Novakom i Nadalom definitivno nije pošteno govoriti o "velikoj trojci" i time isključivati Mareja iz igre. Inače mislim da se radi o trećem uzastopnom porazu Nadala od Federera. Prvi u nizu je bio u Bazelu 2015. Ne sećam se da su se sastajali 2016.

Igor

pre 7 godina

Kako ga Federer sada unistava bekhendom, ko bi verovao u to...
Sezona sljake je blizu, ali nisam ja siguran da i na sljaci Rafa nece imati ogromnih problema protiv Federera. Bukvalno, nema resenja za Rodzera kada ovaj ovako udara bekhend!

goran

pre 7 godina

iskrene čestitke, zadivljen sam ovakvim povratkom Federera i činjenicom da je učinio sve što je mogao i očigledno uspeo u tome da mu i kraj karijere kao i njen početak bude maestralan. Novak je svakako u srcu, ali ovakvim veličinama treba skinuti kapu.

Zanbezi

pre 7 godina

U poslednja dva meca protiv Nadala Federer je imao bekhend vinera koliko u svim dosadasnjim mecevima protiv njega. Takav utisak imam :)

andreas kisser

pre 7 godina

Mogu da uradim 20 cucnjeva i da pojedem topli sendvic.
(anica, 16. mart 2017 17:14)

zao mi je, racunaju se samo zgibovi. nista, vezbaj, pa kad dodjes do tog nivoa, javi se da vas spojim ;-)