Sreda, 15.03.2017.

11:58

Pazarci nisu slušali himnu da joj ne bi zviždali

Atmosfera na završnom turniru odbojkaškog Kupa Srbije, koji je odigran minulog vikenda u Novom Pazaru bila je... Pa, gotovo sjajna.

Izvor: S. R.

Pazarci nisu slušali himnu da joj ne bi zviždali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

397 Komentari

Sortiraj po:

Milosav Jovandić

pre 7 godina

Tamo gde ne poštuju državnu himnu ne treba organizovati nikakve manifestacije na kojima se izvodi himna.
Kraj.
P.S. Ni meni himna nije po volji ali je poštujem.

miki

pre 7 godina

Pa uveo bih vam policijski non stop nadzor uz svakodnevne racije, pretrese i prebijanja i hapsenja. Kome se ne svidja, mars u tursku! Vlast nema muda ni od komarca!

Mantis

pre 7 godina

Tekst hrvatske himne:
Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.
Sta da pevaju drugi narodi?
Pevaju li muslimani, Srbi
ili Italijani u Hrvatskoj
ovu himnu ili joj zvizde?
(Miodrag, 15. mart 2017 13:54)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hrvatsku himnu moraju svi
u Hrvatskoj poštivati.
Kome se ne pjeva neka šuti
ili zviždi/fučka ako se usudi.

anonymous

pre 7 godina

Bošnjak sam, volim Srbiju jer je ona moja država, ništa manje nego bilo kog Srbina. A himnu na volim, i ne dozivljavam je kao svoju jer je doneta u duhu netolerancije i nesuzivota sa svim narodima koji u Srbiji žive. A ne voli je apsolutno niko osim Srba, a u Srbiji živi znate i sami koliko naroda! Srbi, ne svi, ne da imaju problem da u Srbiji nisu svi Srbi, već neko polazi pravo i na druge države pozivajući se na nekakvu istoriju koju ko zna kako tumače. Hajmo jednom da iz različitosti počnemo da izvlačimo ono najljepše!

Nikolaaa

pre 7 godina

Himna Boze pravde datira jos od 1872 godine kada je prvi put izvedena u pozorisnoj predstavi za vreme punolestva kneza Milana Obrenovica.Znaci himna datira jos iz doba Obrenovica.I dokle bre vise mi srbi da klecimo pred drugima?Ej u nasoj drzavi ovo je Srbija i kraj.Mi smo jos nazalost 1918 godine izgubili drzavu i jos uvek je nemamo. Neka je vecna Srbija.

mile pile

pre 7 godina

Današnja himna diskriminira druge narode. Izgubilo se Kosovo zbog toga i treba paziti da se još ne izgubi.
(Sara, 15. mart 2017 19:02)
Ne trabunjaj!

Amin

pre 7 godina

Ali najgora su objasnjenja nije moja himna,ja sam ateista,ja sam ono,ja sam ovo,pominje se Pera,Laza...livade,sume.Zaista kako pojedinci pridaju sebi znacaj to nije normalno,za psihijatriju. Drzavljanin si te zemlje,pustace se ta himna i tacka,na svim manifestacijamagde se smatra da treba. Ja da igram fudbal u Turskoj odslusacu himnu,postovacu je,a da li mi se svidi ili ne to je drugo. Kad god treba i mora.Pevaj,ne pevaj,ceni,ne ceni odslusaces je. Tako je u svim drzavama sveta sem ovde u loncu balkana,gde zakerala ima na hiljade.I engleza je 45% republikanaca,a pominje se kraljica,30% druge vere,nacije pa slusaju,cute i postuju. Ovde sve mudraci a zapravo misevi u prevodu.

Stara kuka

pre 7 godina

@neutalni felsh
Smesan si al dobro,shvatili smo da bolujes od neizlečive bolesti koja se zove autosovinizam.Opusti se.Btw jedno pitanje,jel si delio zemlju sa Hrvatima i Bosnjacima tj jel si živeo sa njima?

my way

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

A da malo promijenimo tekst
Kazu nisu srbi?
Sa bosanskim pasosem, ja sam bosanac srpskog pravoslavnog porekla.
Volim Bosnu , jer me hrani, navijam za Bosnu jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

Pitaj šta Dodik kaže o ovome.
(Bosanac, 15. mart 2017 16:45)

Muslimani/Bošnjaci koji su uzeli islam nakon turske okupacije su stvorili Bosnu??? Oni nekome nešto dali, nekoga nahranili, dali nekome krov nad glavom??? Oslobodili makar taj prostor od Austrougara kad već prirodno od Turaka nisu??? Dodik šta radi, njega nešto pitajmo kažeš, pozivajući se na principijelnost kao ***** na poštenje? Jugoslaviju smo zaboravili? Činjenicu da je "monstrum" Karadžić potpisao Kutiljerov plan pre rata, da su Srbi prihvatili nešto što nijedan narod na svetu ne bi, a to je da nemaju pravo da ostanu u svojoj državi sa svojim sunarodnicima koju su oni, da , oni i niko drugi stvorili, već da moraju biti deo nove države koju prave separatisti, pa ni to nije bilo dovoljno Aliji i Bošnjacima da ne počnu rat. Dodika nešto da pitamo, je li? Alija i njegovi dali krov nad glavom, hranili, je li? Toliko od mene i tebi i ostalim "principijalnim" Bosancima i njihovim paralelama.

Ja

pre 7 godina

To je nesto kao Republika Srpska i oni pljuju po svojoj zemlji.
(Xfaktor, 15. mart 2017 17:00)
Sedi jedan nemaš pojma Srbi u Bosni su konstutivan narod a novopazarci kod nas manjina ako neznaš razliku guglaj

beogradski

pre 7 godina

Proklet bio Berlinski kongres, koji osakati Bosnu i Srbiji podari ono što joj ne pripada.
(Riki, 15. mart 2017 15:59)

pojma ti nemas o berlinskom kongresu rodjo....na berlinskom kongresu je srbija priznata kao nezavisna drzava, sto je de fakto bila od 1835, od strane ostatka tadasnjeg sveta, bez novopazarskog sandzaka (geografske odrednice u osmanskom carstvu), koji je ostao pod upravom i kontrolom turske, dok je bosna na papiru i dalje bila deo turske, ali pod upravom AU monarhije, do konacne nelegalne aneksije 1908. godine, znaci nije bila drzava, samo je sjahao kurta da uzjase franc, uzgred receno, u to vreme srbi su bili apsolutna vecina u BIH....teritorija bosne i hercegovine koja je usla pod protektorat AU monarhije nije imala novopazarski sandzak u svom sastavu.....tako da ne berlinskom kongresu srbija nije profiritala ni na ciji racun, pogotovo ne na racun BIH, koja nije ni postojala kao drzava....novopazarski sandzak dolazi pod kontrolu srbije 1912. godine, kada ga srbija oslobadja od turaka u prvom balkanskom ratu....

zekan17

pre 7 godina

Kada im neko odrzao elementarno predavanje o tome da su oni drzavljani Srbije i kao takvi se smatraju Srbima,kao sto se stanovnici Amerike smatraju Amerikancima. A da smo bana republika,jesmo

posle mene potop

pre 7 godina

od nacionalizma se ne zivi.ovi sto hoce da nas proteraju neka zapamte : mi govorimo istim jezikom,kad tad mi cemo se vratiti ako nas proterate,preko 2 000 000 bosnjaka ima u svijetu.jezik nam ne mozete oduzeti

ATG

pre 7 godina

E moj barka. I ja sam ateista, ako se uzmu stroga crkvena pravila. Ali svaki put ustanem kada se pusta homna moje zemlje. I kada je bila stara i sad kada je nova. Svaki put kada je cujem svaki put ustanem. Za mene je himna nesto najsvetije sto postoji. A da vas sve razocaram, cak mi se ime ni ne zavrsava na ic. Drzava se mora voleti. Ne vole se politicari, nego zemlja gde si se rodio, zemlja gde su ti preci. Ali bas zbog politicara sve vise ljudi pocinje da mrzi svoju zemlju i da odlazi iz nje. :(

Duka

pre 7 godina

Zamislite Americka himna peva o Amerima. Da li su oni normalni ? Gde je tu 2 mil Srba ?
Francuska o Francuzima, Nemacka o Nemcima...i ne spominju Muslimane.
Jel tako Pazarci ?
Ali ok, ako ne volis Srpsku himnu bar je ispostuj.
Ako si covek ...

port

pre 7 godina

Tekst himne je arhaičan i treba da oslikava "ovaj narod, ovaj rod" i zemlju Srbiju. Jedna opcija je alternativni tekst himne uz ovaj svetosavski, čistunski i jednorodni.

ATG

pre 7 godina

Znaci u Srbiji postoji teritorije na kojima moze da se radi sta se zeli. Ustvari teritorije na kojima Srbija nije suverena, a pod tim ne mislim na Kosmet. Znaci stvarno banana republika. Najbolje bi bilo da svako uzmw sta hoce i kada nista ne ostane onda to nek bude Beograd ;). Salu na stranu ne znam sta bi rekao, sve ovo je otislo u nekom potpuno pogresnom pravcu. Ali mi smo toliko glupi da to vec boli. Dok smo bili zajedno smo i znacili nesto, a sad nas zavadise i mrzimo se i dna duse, a vecina nema hleba da jede. Dusa me boli kada vidim sta su nam uradili od drzave. Od svih bivsih republika SFRJ, a mi se i dalje mrzimo, a oni se smeju nasoj gluposti.

veliki strumf

pre 7 godina

Ovo odavno vise nije drzava vec obicna sprdacina od drzave! Gde su nase granice? U Bujanovac dodje predsednik Albanije i svira se samo albanska himna!? U Pazaru se himna uopste ne intonira. Imamo li mi efektivnu vlast u oblastima oko Bujanovca i Pazara ili ne? Ako nemamo vlast - onda to nije drzava Srbija! Neka nekad neko nazove stvari pravim imenom a ne samo da se krijemo iza lazne finoce. I kom pametnjakovicu je palo na pamet da se finale igra u Pazaru ako ne sme da se svira himna?! Da se razumemo: niko åjude iz Pazara ne primorava da vole ili pevaju himnu - ali to je himna i mora da se postuje (niko nekog Britanca ne tera da bude monarhista ili voli kraljicu, ali kad se intonira God save the Queen ima da stoji mirno i postuje). Zivite u ovoj zemlji, ona vas hrani, ne morate da je volite ali njena obelezja morate da postujete, kao sto biste postovali i himnu bilo koje druge zemlje da u njoj zivite, a nacionalna ste manjina.

normalan čovek

pre 7 godina

Himni se ne zviždi ... nikad, ni jednoj ... a naročito ne himni svoje zemlje.

Sad ste organizovali završni turnir i više nikad! Znate, država Srbija vas ne bi više izlagala takvim nelagodnostima.

ATG

pre 7 godina

Prica mi drugar koji se preselio u SAD. Ima malog klinca koji ide u vrtic. Svako jutro u vrticu slusaju himnu. Znaci za njih je himna svetinja. To sam i ja primetio kada sam bio. Imaju tei stvati koje su im bitne: himna, zastava i predsednik.
A zvizdanje himni u Srbiji bi trrbalo da ae smatra izdajom. A svakom kome se ne svidja neka ide gde mu je lepse, ako vec ne prihvata Srbiju za svoju zemlju. Neka ide onda u svoju domovinu ili gde vec.

Assurdo

pre 7 godina

Monarhisticka himna u parlamentarnoj demokratiji. Himna koja pominje samo Srbe u gradjanskoj drzavi. Himna koja se poziva na Boga u sekularnoj drzavi.

Stara kuka

pre 7 godina

@Hey
I da naučiš,Srbi tamo nemaju problema.A Slovenija je bila u SHS,ali Srbi nikad nisu pricali o srpskim Alpima i slicnim glupostima.Granice su se uvek menjale ali tu je istorija da to pokaže.To sto vi mrzite Srbe i sto bi Srbe da svedete samo na Srbijance od Beograda do Nisa je vas problem.

neutralni felsh

pre 7 godina

Zivo me zanima da li bi ste smeli takod a se ponasate u SAD na primer. odgovor znamo - tamo bi bili manji od makovog zrna i da, postovali bi sve. More...
(Milena, 15. mart 2017 12:57)


hahaha biserka poredi SAD i Srbiju :)))

gvozden

pre 7 godina

Predlazem jednostavno resenje koje ce, nadam se, zadovoljiti sve strane, a to je da se umesto "srpske" ubaci zamenica ili "slovenske" npr sa zamenicom:

Mocnom rukom vodi, brani
buducnosti nase brod,
Boze spasi, Boze hrani,
Nase zemlje, sav nas rod!

Ovo je vrlo korektno!

agassi

pre 7 godina

Napraviti rezervat za ove Vehabije a Rasku pretvoriti u Gvantanamo. Pa neka navijaju za Fbahce I Tursku u pizama odelu. Ej njima se ne sviđa himna.
Nije samo himna problem. Stari su to Alijini mučenici.
A ovi što objašnjavaju cije su zemlje , daleko je Turska.

neutralni felsh

pre 7 godina

 bi oni meni farmerke i pevali boze pravde samo tako 
(bgcd, 15. mart 2017 13:32) 

Tako ste htjeli sve do Kralovca, Karlobaga i Virovitice. Bok dečki za sve one, koji su dobronamjerni
(komšija, 15. mart 2017 14:21)


pravo kazes. htelo smo pola hrvatske a ostadosmo bez kosova, a i sve ostalo se rasklimalo.

djordjevic

pre 7 godina

Ako u protokolu pise da ne mora da se svira himna, ja stvarno ne vidim u cemu je ovde krivica pazaraca/organizatora? Ako nekom das izbor da bira da li ce biti himne ili ne, onda nema ljutnje kada oni izaberu da nema himne.

Ako je odbojkaskom savezu vazno da se svira himna, onda neka to lepo stave u protokol i bez himne nema utakmice. Tacka.

Al' jok, bolje kod nas uvek ovako, ne zna se ko pije ko placa, niko nizasta nije odgovoran, niko nizasta nije kriv, "jao zvizdace himni" je kao izgovor, onda se mesa politika, nije nasa himna, ovo je nasa himna, bla bla bla bla...

neutralni felsh

pre 7 godina

Nije vam bio dobar Milosevic, koji je stitio nacionalni interes, sad uzivajte Srbende.
(uzivajte, 15. mart 2017 13:29)

e taj ih je bas i zastitio, kukala nam majka. jos 20 godina cemo ziveti i posledicama njegove "zastite". ne dao bog vise nikome i nikada.

Shamu

pre 7 godina

Onda da se vise ne organizuju nikakve utakmice u Pazaru da se ne bismo nervirali oko njihovog nezvizdanja nepustanju himni drzave ciji pasos imaju.

neutralni felsh

pre 7 godina

Neverovatno! Zamislite da u Americi neko zabrani da se intonira Američka himna. Pa da li je ovo moguće?!
(Vrući pas, 15. mart 2017 12:11)


znas li zasto? bio i video - u americi se zivi, a ovde svi zivotarimo: i mi srbi i oni pazarci.

neutralni felsh

pre 7 godina

Koje smo mi dileje od naroda. Pustis nekog da zivi u tvojoj drzavi i on te pljuje a ti tolerises. Treba sve proterati, ako vam se ne svidja ova drzava sto zivite ovde? Ubice nas nasa tolerancija i politicka korektnost.
(Bojan, 15. mart 2017 12:29)


kog si bre ti pustio negde da zivi? ti ljudi tamo zive vekovima, u svom regionu.

Hammer

pre 7 godina

Prosle godine ste likovali i gotovo slavili kada su u Banja Luci odbili da puste himnu BiH u fudbalskom Kupu, a pogledaj sada komentara. Karma je cudo gospodo, sve se vraca... Ne podrzavam ovo, ali sada vidite kako smo se mi osjecali, a nasa himna ni nema tekst!

@(Haris, 15. mart 2017 15:16)


Srbi kao većinski i državotvorni narod u Srbiji nisu u obavezi da se prilagođavaju manjinama, već obrnuto, što je pravilo koje važi i u većini drugih evropskih država, suprotno tome u Bosni Srbi na to nemaju pravo, baš kao što to pravo nemaju ni Bošnjaci ili hrvati, jer je BiH država sva ta tri konstitutivna naroda koji su ravnopravni bez obzira na trenutnu brojčanost svakog od njih pojedinačno, oni koji to ne razumeju i ne poštuju ne rade u korist mira i stabilnosti!

FK Kairatgorec iz Sasulice

pre 7 godina

Jbt, pa i Hrvati u himni pevaju o Hrvatima i svojoj zemlji. Ko neće da peva, ćuti i odsluša je. Neće valjda Srbi u svojoj zemlji da pevaju o Kemalu ili Hrvoju. Igrate se ljudi vatrom, a nema potrebe. Ja lično nemam protiv nijedne rase ili nacije ništa i nikad ljude nisam delio po ničemu ali brate da u svojoj zemlji ne možeš slušati svoju himnu to je van svake pameti. Za ne poverovati. Hej Sloveni je himna zemlje koja više ne postoji i koju sam i ja voleo, ali sada se zemlja zove Srbija i tu je gde je uvek bila i normalno da ima svoju himnu i peva o svom narodu, a meni je glupo da nekog nazivam manjinom kad je deo te iste Srbije tj. nikog u ovoj zemlji ne smatram manje vrednim od drugog ili obratno. Postoje izbori pa se lepo izborimo za bolju Srbiju.

Saša

pre 7 godina

Tužno. Ispran mozak braći Pazarcima totalno. Ne valja. I nemojte više molim vas ta obrazloženja, bolje zviždite ako vam se zviždi, ali ne valja kažem vam. Himnu, nadam se, menjati nećemo a u njoj nema ništa protiv vas, niti bilo ko ko je peva ima loše misli prema bilo kome. Tekst je blag, bez arogancije i agresivnosti, kao i melodija.

MarcoPolo

pre 7 godina

izgleda su zaboravili u čijoj državi žive...treba ih podsetiti...ako im se nešto ne sviđa,postoji turska,albanija,bosna...državu u kojoj žive treba da poštuju koje god da su nacionalnosti,samim tim i zastavu i himnu.

kosmos stasmos

pre 7 godina

mi smo pazarci najjaci smo najaci.Vi nas mrzite svakako sta god da je bilo.I da smo je slusali bilo bi to su srbi muslimanske vere ovako slusajte vi vasu himnu ispostovali bi je i da je bila ali nas onakva himna ne dotice.Srpske zemlje i srpski rod...Oprostite ali to nije za nas.Nama je bila hej sloveni vama se nije svidjala i tako to.Pevajte je vi a mi ce mo je ispostovat i necemo zvizdati ko vi svakoj himnoj.
(np, 15. mart 2017 16:03)

A vi ste Sloveni?

Srba

pre 7 godina

U nekim zemljama je to izdaja. Zasto nije i ovde. Ako im je Srbija loša nek se sele slobodno. Znam da dobar deo Pazaraca ne misli kao ovi sto se stide svoje zemlje, ali ovakve stvari ne smeju da se desavaju.

Марко Госпић

pre 7 godina

Подсећам браћу Муслимане да су Срби, као и они, стајали за мање од века пред пет различитих химни, од којих су две словенска и хрватска, тако да неће пропасти ако устану за једну.

legend

pre 7 godina

Cetnici (kao i ustase pocetkom devedesetih) su zvizdali na "Hej Sloveni", a sad im je krivo kad drugi zvizde ovom songu iz pozorisne predstave.

Staridz

pre 7 godina

Zašto bi se selili iz svoje vječite zemlje i ognjišta? (Sara@

Zato sto u Srbiji ima da se postuju zakoni Srbija je njihova isto zemlja i ima da je postuju ili nek se sele sto dalje odavde, ne znam sta je problem?

sqo

pre 7 godina

Nije to srpska,već himna Srbije,znači svih građana ove zemlje.Nepoštovanjem himne se iskazuje nepoštovanje i netrpeljivost prema državi.Nisu krivi ljudi,koji zvižde,već političari,koji ih predvode.

shonne

pre 7 godina

Zvizde himni zemlje u kojoj su rodjeni, odrasli i ceo zivot proveli?! Isto tako Ljajic koji ne zeli da peva himnu svoje zemlje..ili on Srbiju ne oseca kao svoju zemlju? Oni su Srbi muslimanske veroispovesti, kao sto sam ja Srbin pravoslavne veroispovesti...tako isto postoje i Srbi
katolicke veroispovesti.. Svi smo mi SRBI i Srbija je nasa zemlja, pa tako treba i postovati himnu, grb i zastavu svoje zemlje..

np

pre 7 godina

mi smo pazarci najjaci smo najaci.Vi nas mrzite svakako sta god da je bilo.I da smo je slusali bilo bi to su srbi muslimanske vere ovako slusajte vi vasu himnu ispostovali bi je i da je bila ali nas onakva himna ne dotice.Srpske zemlje i srpski rod...Oprostite ali to nije za nas.Nama je bila hej sloveni vama se nije svidjala i tako to.Pevajte je vi a mi ce mo je ispostovat i necemo zvizdati ko vi svakoj himnoj.

Milicajac

pre 7 godina

Za sve ima zakon. Oni ako smatraju da Srbiji treba druga himna neka pokrenu proces za to. Jes da nece proci jer njih ima 200 hiljada u Srbiji a Srba bar 7 miliona ali zar to nije demokratija? Pa u najrazvijenijim drustvima na svetu drzavom upravlja misljenje i odluka vecine. Ovo samo treba smireno resiti, odgovorne novcano kazniti i to je to. A sto se tice tih "Bosnjaka" ili kako vec, njima treba na politicki i pravni nacin staviti do znanja gde su.

Bosanac

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

A da malo promijenimo tekst
Kazu nisu srbi?
Sa bosanskim pasosem, ja sam bosanac srpskog pravoslavnog porekla.
Volim Bosnu , jer me hrani, navijam za Bosnu jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

Pitaj šta Dodik kaže o ovome.

Srb

pre 7 godina

Dedovi nam se okreću u grobu ! Za koga su oni ginuli vekovima I kosti ostavili širom Balkanskog poluostrva ??? Ovi ako neće da pevaju I slušaju himnu uvek mogu u Tursku da odu,pa nek im Erdogan sultan komponuje po volji !!!

nn

pre 7 godina

vi zvizdite ali dok ste u Srbiji ima da je slusate. cukundeda vam je bio pravoslavac rodjeni ste i odrasli u Srbijinskolovali se i ne volite je...idite u Istanbul ko vas drzi zasto ne odete?????

Snake

pre 7 godina

Jeste, himna je katastrofa,ali ljudski je ispištovati,doći će valjda neka bolja vremana,kada se građani Srbije neće opterećivati, s time,već razmišlati gde će na letivanje, zimovanje,i ostale normalne stvari koje čine ¿ivot.

God bless America

pre 7 godina

"Bože pravde" nije himna svih stanovnika Srbije već samo pravoslavnih vernika, bolje da smo zadržali himnu Jugoslavije, a da se zove "Hej Srbi"

Game over

pre 7 godina

@RATKO

Ne razumeš, jarane. Ja sam Srbin, rođen u Srbiji, i ta himna nije moja. Niti sam joj ikad ustao, niti ću je ikad pevati, dok sam živ. Iz milion razloga. A jedva čekam vas ijekavce da mi pokucate na vrata pa da vidim kako ću "ili pjevati Bože pravde ili bježi". Malko nas je previše da bi nam na rođenim ognjištima lekcije patriotizma delio

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!
(Samir, 15. mart 2017 14:33)

Ovo je Srbija , a za nacionalne manjine nema ni u jednoj zemlji himne.U Srbiji ce biti uvek srpska himna. Jasno?

.орг

pre 7 godina

@Game over
да погодим - када се изводе химне других држава устајеш...зато што си тако лепо васпитан.

tex

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samir, 15. mart 2017 14:33)

Pa tako jedan Zenedine Zidan moze da kaze za Francusku himnu, ali ipak ima postovanje prema zemlji u kojoj je, ali neko je covek a neko. Ja da odem u Hrvatsku pevao bih njihovu himnu ako sam njihov drzavljanin, pato je psotovanje, kakve veze ima da li ima Srba u himnoj ili ne. Sramota.

ja

pre 7 godina

pa i pazarci su srbi samo islamske veroispovesti ....za sve su krivi srbi koi termin srbin mijesaju sa nacijom i religijom ...... svako ko zivi u srbiji je srbin , al moze biti pravoslavac katolik ili musliman ... samo tako vam ima spasa braco srbi ...dok srbu budu ispred crkava a drugi vam budu manjine lose vam se pise

medovaca

pre 7 godina

Ova himna je iskljuciva, jednonacionalna a ne drzavna, ipak nije realno ocekivati da nesrbi mogu da se pronadju u stihovima poput "buducnosti srpske brod", "srpske zemlje", "srpski rod", u tom pogledu je losa. Mada je s ponosom slusam meni licno se ne dopada ni melodija ni to kako je izabrana, utisak je da je pogurana od strane huligana sa tribina. Ne bi bilo lose da neko napise novu pa nek stoji u rezervi dok ova ne dojadi..

misskur

pre 7 godina

Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..
(Western, 15. mart 2017 12:55)

Bosnjaci su izmisljeni, ko ste vi? Odakle sad odjednom bosnjaci? U mojoj zemlji si, kako god se izjasnjavao ako hoces budi i vanzemaljac, postuj mi zemlju, himnu, pasoš koji imas! Ako vam se ne svidja pakujte se i idite gde mozete vasu bosnjacku himnu da slusate... Ne pitam nikog i nebitno mi ne koje je veroispovoseti i kako se izjasnjava, ali imas pasos Srbije, imas i veca prava od nas koji su vecina, samim tim si Srbin-Srbijanac ili kako ti je volja. Sve vam je dato sto se pozeleli, pa dajte malo postovanja, svima ce biti bolje i razgranicite religiju, naciju i ostale pojmove... dok imate nas pasos vi ste SRBI katolicke ili muslimanske veroispovesti. Tacka.

Molim redakciju da objavi komentar i unapred se zahvaljujem.

маннијак

pre 7 godina

@KR
Ал' сте се налупали сада глупости, уз дужно поштовање. Цео свет држи до себе у сваком смислу, а ми ћемо сада химну, која никако није спорна, да прекрајамо према жељама мањина. Најгоре је што у Рашкој заправо нема националних мањина, само верских, дакле Срба муслиманске вероисповести. Друго, муслимани и хришћани у истог Бога верују, па кад се све сагледа како јесте, ничег спорног нема у вези химне, само се овиме маскира међу појединцима видљива нетрпељивост према својој држави.

ja

pre 7 godina

ja sam rodjen u srbiji . musliman sam al se osecam srbinom islamse veroispovesti... nemogi ja biti bosnjak kad mi niko nikad nije zivio tamo niti imam ikakve veze sa bosnom.... sada mi kazite... oba moja djeda su ratovali da brane srbiju od okupataora . oba strica isli na kosovo 80ti i 90ti uniformi srbije kao policajci da brane kosovo od siptara.. i kad se desilo ovo sa kosovom, moi srbi pale dzamije svoih gradjana ...... srba koi vjeruju u drugu religiju.... pa nemoze meni biti blizi siptar kad je on albanac , mi nismo ista nacija .... memojte da mesate babe i zabe ... religiju mozes da promenis 100 puta al naciju nikad

edis

pre 7 godina

Nismo mi uvredjeni himnom ali posto u himni stoji molitva samo za srbe pa nek onda oni i dove zar ocekujete od mene da vas volim vise nego sebe? Ova himna treva da se vrati popovima od kojih je i prva otpevana.

Dulou

pre 7 godina

E moja Srbijo, u vlastitoj zemlji ne smije se emitovati sluzbena himna. Zamislite da Francuzi ne pustaju Marseljezu jer bi uvredila par miliona Arapa koji tamo zive. A Bosnjaci nikako da shvate da je Raska u Srbiji. Bila i bice.

barka

pre 7 godina

Mene kao Srbina himna uopste ne dotice niti budi bilo kakva uzvisena osecanja.jer sam ateista. Tekst je namenjen iskljucivo pravoslavnim Srbima,a to nije korektno,prvo prema onima koji su kao i ja-ateisti. A zamislite kako se osecaju svi ostali,koji ne pripadaju ciljnoj grupi. Pozdrav patriJotama- Tistos pase-vaistinu pase!

Zamenik ministra

pre 7 godina

Srbin sam, ali potpuno razumem ljude koji imaju problem sa ovom himnom, bilo da zameraju što se spominje "srpski rod" (kojih ima više) ili pominjanje Boga (nešto manje). Himna treba da bude svečana pesma DRŽAVE, a ne naroda. Bože pravde je himna srpskog naroda! Uzmite primer hrvatske himne. "Lipa nasa domovino..." je nešto sa čime i drugi narodi mogu da se identifikuju. E sad, sto su Hrvati u globalu puno netolerantniji od nas je neko drugo pitanje. Himna im je bolja u ovom smislu. I nama treba bolja himna. Ja bih veoma rado i punog srca pevao pesmu koja iskazuje ljubav prema našoj domovini Srbiji. Verujem i da imamo i dobre pesnike i kompozitore koji bi to sastavili.

загор

pre 7 godina

@emin...
о.к. хвала на одговору. поштујем. иако се не слажем сасвим :). једино што ћу рећи, то је да химна нема никакве везе са православном црквом, тако да "муслиман сам, смета ми што се помиње бог" није аргумент. па и муслимани верују у бога.
и мени је дебилно да је за химну изабрана националистичка и монархистичка песма и да треба да се договоримо да се промени, али док се не промени, треба бити достојанствен.

beogradski

pre 7 godina

Pa vi ne razmisljate ko ovde zivi. Ja ne znam jednog koji je za himnu u Novom Pazaru. Da vam mi pevamo za "srpske zemlje?" Vidite mozda Rasim Ljajic hoce ?
(Mirza NP, 15. mart 2017 14:41)

pa živiš u srpskoj zemlji, valjda želiš da ti zemlja napreduje i da bolje živiš....a da, vi ne smatrate da je Novi Pazar u Srbiji nego u imaginarnoj državi Sandžak, a Sanždak ne postoji kao geografska ili bilo kakva druga odrednica u ustavno-pravnom poretku Srbije, samo u vašim mislima i željama....nema više turske okupacije, nema više sandžaka, pašaluka, vilajeta.....Svaka čast OK Novom Pazaru na osvojenoj tituli, nadam se da će dostojno predstavljati svoju zemlju Srbiju u eventualnim evro takmičenjima.....

Miloš

pre 7 godina

Najbolje da promenimo ime Srbija u neko neutralno. Još ako može da se što više Srba iseli a da se povećaju porezi i doprinosi opštinama gde su Srbi u većini.

Nebojsa

pre 7 godina

Zasto OSS dodeljuje domacinstvo zavrsnice kupa Srbije u N.Pazaru , kad smo bili ocevidci ponasanja navijaca iz tog grada prilikom intonirananja himne Srbije pre nekoliko godina .
Tada nisu polozili uspit kao domacini i ne treba im vise davati domacinstvo .
Zvizdali i pljuvali po himni Srbije ja im nikad ne bi dao domacinstvo
Bruka i sramota za ovu drzavu da ne moze da se cuje himna Srbije , bez obzira da li se radi o gradu cije vecinski deo stanovnistva cine muslimani .

Драган Савић

pre 7 godina

(Samir, 15. mart 2017 14:33)

Да ли стварно мислиш да овде некога "боли" што је Нови Пазар освојио куп у одбојци??? Ево мени је рецимо баш драго! Самим тим што играју за куп Србије значи да признају Србију као своју земљу, што је лепо с њихове стране! А химну у којој се помињу и националне мањине нећеш наћи на овом свету! Поздрав за Нови Пазар и честитам на освојеном купу!

Kosta

pre 7 godina

@Драгиша

Potpuno si u pravu i upravo je u tome poenta. Mađarima, Rumunima i ostalim neslovenima (kao i svim Slovenima koji nisu Srbi, a takođe i Srbima) uopšte nije smetala "Hej Sloveni". Danas, očigledno, "Bože pravde" i te kako smeta. Ogromna većina Mađara, Rumuna i drugih neslovena (kao i ogromna većina Slovena koji nisu Srbi, kao i veliki broj Srba) nju ne smatra svojom himnom.

Očigledno, nije do naroda, već do Himne (i onih koji preko nje žele da drugima nameću svoj identitet i vrednosti)

Premudri

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom ali cu uvek za dlaku vise voleti svoju zemlju Srbiju, jer sam tu rodjen.
A ovi su rodjeni u Srbiji, samim tim su srbi a ne turci i opet...Ovo je cisto lutanje u trazenju identiteta a priznali ili ne, pradedovi su im bili sloveni hriscanskog porekla a sada se prave turcima, vecim od samih turaka.

asomakum

pre 7 godina

Istorija se ponavlja. dakle, ne smeju se zapostaviti zabaceni delovi Srbije u kojima zive nacionalne manjine. Zaboravljeni iz Bg, zbog neosecaja propadnosti, manjine se okrecu Ankari, Tirani, Budimpesti, Sofiji... Koliko je samo pripadnika nacionalnih manjina uzelo pasose svojih matica? Skoro svi! Krajnje je simptomaticno da su svi pobegli od Srbije, od Slovenaca, Hrvata, Bosnjaka, Makedonaca, Crnogoraca... niz se izgleda nastavlja. Nije u svima njima problem, vec ocigledno u nama Srbima jer glumimo starijeg brata i namecemo volju svima, pocev od nase crkve do politike. Svi ti delovi Srbije su leglo bede i siromastva i posle se svi cudimo sto zvizde nasoj himni!?

Hammer

pre 7 godina

Da se današnji tako zvani Bošnjaci za vreme otomanske imperije nisu
odrekli hrišćanstva, a ja bih dodao i srpskog roda, danas bi ovo
verovatno bila i njihova himna.

Bojan

pre 7 godina

Ja bih tako rado prihvatio da se oni odvoje od Srbije i da se pripoje kome hoce, turcima, iraku, somaliji, bosni, avganistanu...a mi da dobijemo srpsku.
Nikada nece shvatiti da je ovo njihova zemlja koliko je i moja, pa ako je tako, eto im sa nekom od ovih prosperitetnih muslimanskih zemalja.
Naravno, sve u miru i da ne prisvajaju srpske pravoslavne manastire i crkve, posto i onako nisu pravoslavci...mislim bili su pa su poturceni.

Haris

pre 7 godina

Prosle godine ste likovali i gotovo slavili kada su u Banja Luci odbili da puste himnu BiH u fudbalskom Kupu, a pogledaj sada komentara. Karma je cudo gospodo, sve se vraca... Ne podrzavam ovo, ali sada vidite kako smo se mi osjecali, a nasa himna ni nema tekst!

Mihai

pre 7 godina

@Petar

Znaci svako ko nije Srbin treba da bude uvredjen himnom? Glupost! Ja sam Rumun i volim tu himnu koliko i nasu. U Srbiji izgleda jedino Srbima smeta nesto sto je srpsko.

Vuk

pre 7 godina

Gomila komentara promasuje sustinu. Kao i uvek, visak emocija.. Srbi besne, pozivaju na nekakve kazne, nasilno "uterivanje srBstva". Dokazano glup metod. Bosnjaci "to nije nasa himna". Balkanska iracionalnost. Sto se mene tice, dok placaju poreze i ne prave probleme, svi su dobrodosli kao gradjani Srbije. Pojedinci podsecaju na tekst himne koji pominje samo "srpski rod" .. To nije u skladu sa savremenim drustvom. Ali, himna je iz 19. veka, ljudi. To je tradicija. Ozbiljne zemlje je postuju.

lepi brena

pre 7 godina

Pa dragi nesrbi ako vam smeta tekst, ako se ne pronalizite u himni, nemojte je pevati ali nemojte ni zviždati. Ovde se ipak radi o nepriznavanju države Srbije...

pazarac

pre 7 godina

oko cega se vi palite i na kraju mi je opet ne pevamo i ne pustamo i uvek joj zvizdimo..i tako ce biti dok je vi ne promenite a naravno da hocete :D ...Novi !!!!!!!!

Cinjenice

pre 7 godina

Kako je to sve trebalo sa Turcima liferovati... Glupi Srbi, sve oproste a ovi po 5 put noz u ledja... Osmanlije, Austrija, Njemacka, pa i ovaj rat... Svaki put sa najvecim zlocincima i ti im oprostis...

lka

pre 7 godina

pitaju li se tu nesto i predstavnici tog naroda iz Novog Pazara,Raske i ostalh mesta tog kraja,izbori su da se izaberu ljudi koji ce predstavljati interese glasaca.Koliko vidim u vladi Srbije su i Ljajic i Ugljanin,koga oni predstavljaju.Cini mi se da se oni bune samo kad je fotelja u pitanju,a narod, narod nek ratuje.

Srdjan

pre 7 godina

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
Srbi kao prvo imaju 49 posto Bosne, tj Republiku Srpsku! Kao drugo Bosna je prvije svega bila srpska drzava i kao trece ta himna Bosne je dobro dolsa na 23 posto teritorije.

Вук

pre 7 godina

Људи, морамо схватити да како се опходимо према некоме, тако ће и он према нас. Запосли те људе, повећај им животни стандард, отвори им биоскопе, позоришта, направи им нови стадион, нову халу, једноставно побољшај им живот. Да осете неку благодат што су грађани државе Србије и да се тиме поносе. Овако вређамо их и реципроцитетно враћају а онда се ми као љутимо. Па није у реду, баш није фер.

Nemanja

pre 7 godina

Ja sam Srbin, ateista, tekst himne mi licno ne smeta ako se vecini dopada, to je demokratija. Ali svakako bilo bi lepse kada bi se tekst odnosio na sve gradjane ove zemlje, tako da se niko ne oseca iskljucenim.

ime

pre 7 godina

У Русији живе Руси! Свака, и било која мањина, ако жели да живи, ради и храни се у Русији, треба да говори руски и поштује руске законе. Ако желе шеријатске законе, онда их саветујемо да иду тамо где је то државни закон.
Русији нису потребне мањине. Мањинама је потребна Русија, и ми им нећемо дати посебне привилегије, нити да мењамо наше законе да би задовољили њихове жеље, без обзира како гласно викали: ”Дискриминација!”
Боље да се учимо на самоубиствима Америке, Енглеске, Холандије и Француске, ако желимо да преживимо као нација.
Руски обичаји и традиција нису сагласни са некултуром и примитивним понашањем већине мањина.
Када ово часно законодавно тело (Дума) размишља о доношењу нових закона, треба прво да води рачуна о националном интересу, имајући у виду да мањине нису Руси.

[Путин]

himna za Srbe i vernike

pre 7 godina

"Boze spasi srpski rod:::"

To nije himna Bosnjaka, Hrvata, Albanaca, Madjara...kao i nas ATEISTA kojih je puno u Srbiji...i TACKA

Samir

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!

Marko

pre 7 godina

(загор, 15. mart 2017 13:06)Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin, 15. mart 2017 13:29)
Elmine,a reci mi jel znas kako idu reci Nemacke himne ili Italijanske? No ajde,da to ostavimo po strani...Živiš u Srbiji,rodjen si ovde...niko te ne tera da je pevaš,ali ipak je treba postovati i ne zizdati.Jer da si rodjen u Nemackoj,ne daj Bože u Anerici,pa i u Turskoj,i da im zvižduk nacionalnoj himni...ne bi se lepo proveo.Direktno kod sudije za prekrsaj.Jel bi tebi bilo milo posto se verovatno izjašnjavaš kao neko ko ima Turske korene da se tako nesto dogodilo u Turskoj?

Moja Himna

pre 7 godina

Nemas ti sta da se identifukujes...u Srbiji zive Srbi..u Nemackoj Nemci ..u Kini Kinezi...dakle nema toga ...ako ti se ne svidja siroko vam polje..budite "albanci..bosnjaci..hrvati" u tim zemljama. U Srbiji zive SRBI. Izvolite onda tamo ciji smatrate da ste i nemojte trositi resurse Srbije.

Mirjana

pre 7 godina

Vidim ovde neki komentarisu da su Srbi muslimanske veroispovesti, ali im smeta sto se spominje samo srpski rod u himni. Pa ako ste Srbi muslimanske veroispovesti 'srpski rod' se odnosi i na vas

Stara kuka

pre 7 godina

ajde sto Srbe nitko ne voli na prostorima bivse Juge, ali sad ih me vole ni u vlastitoj drzavi...

mislite o tome..
(mj23, 15. mart 2017 13:57)
Prvo ste godinama govorili da Srbe niTko ne voli u Evropi i svetu a sada je to samo u staroj Jugi. Ko nas Tko ne voli? Crnogorci (koji su izmedju ostalog Srbi) i Makedonci (takodje) i sa kojima NIKAD nismo ratovali? Jel to Makedonci imaju problem sa Srbima dole ili sta? Slovenci...tamo Srbi nemaju nikakvih problema za razliku od neTkoga,hm koga?
Normalno da imamo problema sa pripadnicima ustaskog pokreta i njihovog cvijeca. Al samo smo krivi upravo zbog te Juge.

Bojan

pre 7 godina

"Pa mozda i zapevamo kad u himni budu pominjani i drugi narodi koji zive u srbiji...Do tada je ovo moja himna koliko i himna trinidada...
(Po koji put, leba vam..., 15. mart 2017 13:10) "

A ti onda ili se preseli u drzavu cijoj nacionalnosti pripadas, ili nemoj da zvizdis ako vec neces da pevas. Nesto nisam cuo da je neko menjao himnu drzave i naroda kome ta drzava vecinski pripada zbog nekih manjina...

Statuskan

pre 7 godina

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin, 15. mart 2017 13:29)

Elmine pa i ti si Srbin samo muslimanske veroispovesti!!!

Mirza NP

pre 7 godina

Pa vi ne razmisljate ko ovde zivi. Ja ne znam jednog koji je za himnu u Novom Pazaru. Da vam mi pevamo za "srpske zemlje?" Vidite mozda Rasim Ljajic hoce ?

lela v.

pre 7 godina

a onda odete na zapad, pa sve u sesnaest pevate ode amerikancima, nemcima, francuzima! posto su vam logicno oni blizi i drazi nego prvi komsija srbin sa kojim delite isti jezik, obicaje, istu kafu i rakiju!

e, sramote jedne!

Ludnica

pre 7 godina

A da necete mozda hodzu da nam otpeva himnu??? Onako iz duse. Ovo nema veze sa himnom niti njenim tekstom. " Srpski rod" . Jeste rodjeni u Srbiji, jeste znaci pripadate srpskom rodu i narodu nezavisno od verskog opredeljenja. Ne, igra Pazar u Raskoj u Srbiji himnu nece da puste. Pa nije himna o pravoslavlju, nego o srpskom rodu. Niste vi ni turci ni arapi cije zastave sirite na svakoj utakmici. Busate se u islam a daleko ste i od pravih vernika islamske zajednice. Vi ste izgubljeni ljudi i duse koje lutaju u vremenu i prostoru i ne mogu da se skrase. Moji dragi sugradjani.

objektivan

pre 7 godina

@Game over Ovde niko nikog ne tera da peva himnu Srbije. Ne pevam je ni ja jer ne znam reci, cak nisam ni Srbin, ali himna drzave u kojoj sam rodjen mi ne smeta, niti me vredja.
Cemu takva zamena teze?

Don

pre 7 godina

Srbi su najveći licemjeri na ovoj planeti! Dobro vi znate kako je Sandžak dospio u granice Srbije, ne pravite se blentavi. Pored Bosne, nema potrebe da pominjete Tursku, Indoneziju, Egipat ili S.Arabiju, te zemlje Bošnjacima nisu interesantne. Bošnjaci su i prije Berlinskog kongresa živjeli na Sandžaku, a Boga mi i poslije. Ono što zahtjevate od Bošnjaka iz Srbije, od bosanskih "Srba" ne zahtjevate, naprotiv, podržavate ih .

duško

pre 7 godina

ako me išta nervira to je kad se na košarkaškim utakmicama peva himna pred početak. glupi američki fazoni sa à capelo pevanjem...i ovacijama pri kraju himne. još samo fali da avioni lete iznad dvorane..

srb

pre 7 godina

@game over ti druze da li si srbin ili ne tvoja je stvar ali da li postujes himnu zemlje u kojoj zivis to je nesto drugo, isto kao i zastavu, grb, granice, zakone. Pitaj amerikance koji se ne osecaju kao amerikanci da li mogu sebi da priuste da ne pevaju himnu na, npr, nba mecu. A zasto ne mogu? Zato sto bi time pokazalu da ne postuju zemlju u kojoj su a to je nedopustivo. Ako ti smeta idi u albaniju, grcku, rusiju, rumuniju ali neke stvari moraju da se postuju milom ili silom

Pazarac

pre 7 godina

Mogu vam reci kada god vidim himnu na tv ja odmah momentalno pritisnem MUTE na daljincu... da se promeni himna kada je bila HEJ SLOVENI svi smo ponosno stajali i pevali iz sveg glasa

Milos

pre 7 godina

Nije vam valjao Milosevic-uzivajte sada u ovom protektoratu od drzave. Da dodam, himna mi se ne svidja zbog svog ''gubitnickog'' teksta, smatram da je Vostani Serbije mnogo bolja za himnu,ali to je druga tema.

Banex

pre 7 godina

Poenta je da se nešto ispoštuje, slagao se neko sa tim ili ne. Niko ne traži da je pevate, pogotovo neko ko je druge vere, ali poštovanje himne je nešto što ljudi na Balkanu nikada neće shvatiti.

my way

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.
(Đango, 15. mart 2017 12:38)

"...
Vostani Serbie! Vostani carice!
Davno si zaspala,
u mraku lezala
Sada se probudi
i SERBLJE vozbudi!
..."
Pesma posvecena srpskim ustanicima protiv Otomanske vlasti. Ja nista nemam protiv da to bude himna Srbije, ali manite me gluposti da je tekst "Boze pravde" problem za Bosnjake. Kao ova ili bilo koja druga himna Srbije bi im odgovarala, ajte molim vas. Malo pogledajte tekstove drugih himni, srpska je jedna od rekih koja govori o miru, pravdi i prosperitetu za sve na srpskim zemljama, a ne samo za Srbe. Sto se vere tice, nijednu religiju rec "Bog" ne iskljucuje, pa ni islamsku. Ako treba da se dogovorimo da "Vostani Serbie" bude himna i da onda muslimani nece zvizdati, potpisujem, ali znam da to veze sa realnoscu nema. Problemi bi iz vrlo jasnih razloga navedenih na pocetku komentara bili jos gori.

PetarBG

pre 7 godina

Ne razumem sta je problem sa himnom. Ok, spominje se Bog, ali taj Bog je isti i za nas i za muslimane. Drugo, ok spomnje se srpski rod, srpske zemlje i ne vidim ni sta je tu sporno? I u Marseljezi se spominju Francuzi, naravno da ce u srpskoj himni da se spominju Srbi, ne vidim sta je tu sporno. Trece, i ako si neka nacionalna manjina, imas pasos u kome ti pise drzavljanstvo drzave Srbije, sto znaci da si Srbin, a to kako se ti izjasnjavas kod kuce i na popisima nikoga ne znaima, pravno si Srbin i gotovo, kao sto su Srbi bez dvojnog drzavljanstva iz BiH pravno drzavljani te drzave. Znaci po papirima koje nosis svaki dan u dzepu si Srbin, a ako se vec ne smatras Srbinom licno, bar si sa srpske zemlje i srpskog roda (rodjen u Srbiji), pa ne vidim sta tu vredja. Cetvrto, vidim neko kaze himna neprilagodjena 21. veku, a sta je tek onda Marseljeza gde je jedan stih otprilike : Nek njihova krv prljava napuni nase brazde (malo sam parafrazirao, ali izguglajte prevod himne). Peto, ja nisam bio za ovu himnu, vec za Vostani Serbie (naravno uz jezicka prilagodjavanja tu i tamo), ali opet ne vidim sta je to toliko sporno.

komšija

pre 7 godina

sili bi oni meni farmerke i pevali boze pravde samo tako
(bgcd, 15. mart 2017 13:32)
Tako ste htjeli sve do Kralovca, Karlobaga i Virovitice. Bok dečki za sve one, koji su dobronamjerni

е Србијо кукавна...

pre 7 godina

Pa kad nam himna diskriminise sve gradjane osim vernika SPC. Mene kao ateistu prvog. Molitva Bogu nam je himna u 21. veku. uzas.
(Xman, 15. mart 2017 14:00)

Наслов енглеске химне је "Боже, чувај краљицу" и сви је певају од свег срца, без обзира да ли су теисти или атеисти, монархисти или републиканци, јер то је њихова химна!!! Али то је тако код народа који воле своју земљу, своју заставу и своју химну, ми нисмо народ ми смо једна "хипнотисана гомила"...

aleksandra

pre 7 godina

Zasto bacate u senku napor i trud mojih sugradjana koji su se posteno izborili da budu prvi? Prvi su jer su najbolji. Ja sam rodjena u Novom Pazaru,zivim u vecoj harmoniji sa svojim sugradjanima nego ljudi u sredinama gde su svi Srbi. Ne znam napamet novu himnu,niti zelim da je znam jer je nacionalisticka i zaostala. Ovo je 21. vek. Zelite u Evropu a ne postujete ni jednu drugu naciju ni religiju. E pa tesko da je to tolerancija,sunarodnici moji.
Lepo je Konfucije rekao nije heroj onaj koji poziva na rat nego onaj ko se trudi da do rata ne dodje.
Peace

mrmlj

pre 7 godina

@(Game over, 15. mart 2017 13:31)
pazarci koji tvrde da su turci se nisu imali nista ni u "hej, sloveni" sa cim bi se identifikovali, pa su je pevali na sav glas.

gojko 12

pre 7 godina

A zašto bi je i slušali u Novom Pazaru, što se mene tiče neka slušaju tursku himnu.

Ali će se zato Bože pravde slušati i iz sveg glasa pevati u Trebinju,Bileći, Gackom, Nevesinju, Foči, Višegradu, Rogatici, Vlasenici, Sokocu, , Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Bijeljini, Brčkom,Doboju, Gradišci, Prijedoru, Doboju,Mrkonjićgradu,Banjaluci, Modriči, Derventi, Šamcu, Šipovu, Tesliću.... itd.

dzoni

pre 7 godina

drzava koja gura pod tepih i onda jednog dana sve iskoci jer drzava uziva opstu nemoc!!pravi cestiti muslimani iz pazara trebali ste insistirati na tome da se svira himna jer je to i himna drzave u kojoj zivite i cije pasose imate!!!

Abdulah Bošnjak

pre 7 godina

"Jedna stvar mi nije jasna. Ako zivis u jednoj drzavi, u njoj radis, imas sva prava, zasto je ne postujes? Zato sto je vecina druge vere? Ili ako vec toliko me volis tu drzavu, zasto se ne odselis? Recimo u Tursku. Lepo rasprodas, odes, budes svoj na svome." (Ljubisa livac, 15. mart 2017 12:19)

O, pa u Srbiji je situacija odlična, sjajna, vi se skandinavska zemlja za nas u BiH, uzor slobode, patriotizma, demokratije. U BiH je to normalno stanje. Evo baš neki dan je najnormalnije spaljena državna zastava u zapadnom Mostaru, tek postavljena iznad ulaza tek otvorene neke državne agencije. U Republici Srpskoj, dakle na teritoriji pola države, još se nijednom nije odigrala nijedna fudbalska ili košarkaška utakmica državne selekcije, čak ni prijateljska utakmica, iz straha od vrijeđanja, tuče, okršaja, itd.
Pa hajde da pričamo o državi u kojoj se živi, radi, itd. a koja se ne poštuje, ne voli... Ali, kao što rekoh, vi to, u normalnoj demokratskoj državi koju njeni građani vole najviše na svijetu kao što je Srbija, ne možete da shvatite, zar ne? Zato vas šokiraju odluke kakva je ova novopazarska...

sturmmann

pre 7 godina

A zašto himna nije intonirana u Bujanovcu tokom nezvanične posete zvaničnog albanskog političara?
Pred onim PONOSNIM pripadnicima policije, recimo?

Hammer

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.

@Bosanac, 15. mart 2017 13:06)


Srbija je država srpskog naroda i ostalih njenih gradjana, a Bosna je država tri ravnopravna naroda gde po ustavu prosta većina nema pravo da odlučuje ni o čemu ako nema saglasnostoi sve tri strane, jedna os tih strana su i Srbi koji isto tako vama ostalima u Bosni, koji niste Srbi, mogu da kažu da idete odande ukoliko vam se tamo ne sviđa, vaš je problem što ne razumete pravo kao što je to bio slučaj i devedesetih zbog čega ste i počeli rat!

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje?
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite.
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost.
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije.
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.
(Game over, 15. mart 2017 13:31)

Imaju li svog boga kome mogu da pevaju? Gde se to spominje Isus Hrist posebno? O kom pokrstavanju ti pricas? Pa oni su Srbi muslimanske veroispovesti, dakle svojevremeno poturceni. Ovo je zemlja Srbija svidjalo se to nekome ili ne. Alternativu uvek imate.

KR

pre 7 godina

Ova himna je uvredljiva za mene, Srbina od oca Srbina i majke Srpkinje, jer se ne obraća mojim prijateljima drugih nacionalnosti i vera koji su se rodili u Srbiji, već ih tera da se doživljavaju "srpskim rodom" i da veruju u boga, ako žele da imaju "svoju" himnu u svojoj državi.

Jovica

pre 7 godina

U Svedskoj je zabranjeno razapeti i nositi zastavu Svedske. To im je neki fazon, mogu sve druge zemlje, ali svedska zastava ne. I tako vec dugo vremena.

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)

zoki

pre 7 godina

https://www.youtube.com/watch?v=h6eoaras3MU
Saša Janković u emisiji Pretres na Sandžak TV, 13. 03. 2017
Ovo odgledajti bar 10 minuta i sve je jasno,
gosn Janković samo što im nije crtao a oni jedno te isto u krug.

samo toliko

pre 7 godina

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin,
Izvini, a koje si ti tacno nacionalnosti? Ne smatras se srbinom, u redu, ali kojoj naciji onda pripadas? Ali ipak rekao bih da je to zbog religije.
Zamisli da si u nekoj uredjenoj zemlji i da na javnom mestu zvizdis njihovoj nacionalnoj himni, mislis da bi njih bilo briga da li se osecas njihovim ili ne, niko ti ne brani da se odselis.
U svakom slucaju, himna nam je bezveze (ali uprkos misljenju necu joj zvizdati nikad), vi koji pricate srpski, zivite na srpskoj zemlji a ne smatrate se srbima zbog toga ste bezveze, svi koji vas ne smatraju srbima zbog toga su bezveze i svi koji se ne smatraju srbima a u njihovoj zemlji zvizde himni su bezveze.

Muta

pre 7 godina

(Petar, 15. mart 2017 13:31)
Pero legendo, sve dok zive u Srbiji, njihova nacionalnost je srpska, a veroispovest moze biti kakva god. Voleo bih da znam samo koji deo to njih vredja u himni?

Stefan

pre 7 godina

Dragi moji pazarci a i ateisti. Prvo himna je tradicija a ovo je nasa himna himna zemlje koja se zvala i zove srbija. Onima kojima smeta.himna smeta i drzava slobodno se iselite. Pazarci imate bosnu a ateisti ... procitajte nesto pre nego sto pocnete da komentarisete. Srbijom vlada neznanje, infirmisanost u kuriru i njemu slicnom, i zabluda. Sve u svemu sinko ne diraj ono sto nisi pravio a cim imas vremena da komentarises verovatno ne radis nista i nista nisi ni dobrineo ovoj drzavi.

msm

pre 7 godina

Srbijo majko, što prije riješiš ovaj Novi Pazar biće bolje za tebe, inače će izgleda biti svašta u narednim godinama... Tumor se najbolje uklanja hirurškom intervencijom.

lal

pre 7 godina

Ne znam sta je falilo Hej Sloveni, ti ljudi dole su ionako krvno veci sloveni od nas jer ih Turci nisu dirali zbog prelaska u Islam. Tu cinjenicu ne bi mogli da ospore.

nn

pre 7 godina

sudeći prema "gradjanskim " komentatorima se Srbija treba zvati Srbomuslomadjaroslovohrvatija. Inače u hrvatskoj himni se kaže "kako hrvat svoju zemlju ljubi" i nisam čuo da se tamo neko buni

Драгиша

pre 7 godina

Nije da bi pevali neku drugu ali mogli smo malo da razmisliomo kada smo usvajali himnu. Da li iko misli da neki lokalni Mađar, Slovak, Bugarin, Albanac... Musliman može da peva odu o srpskom rodu!? Trebala je neka pesma gde se samo pominje ime države. Ovako, ili ćemo slušati zviždanje ili nećemo slušati ništa...
(Petar, 15. mart 2017 13:31)

Па и химна бивше Југославије је била "Хеј Словени" а у тој истој Југославији су живели и несловенски народи као Мађари, Роми, Албанци, Турци, Италијани... Али не сећам се да се ико тада бунио и да му је то нешто сметало!

ss

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje? 
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite. 
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost. 
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije. 
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.
(Game over, 15. mart 2017 13:31)


Sve je objasnjeno!

Nikola

pre 7 godina

Zavrsni turnir kupa Srbije, mislim stvarno jadno.
To treba da bude poslednji put da se ikakav zavrsni turnir tamo odrzava, dok se ne opamete, ili ne presele, kako god.

Hm

pre 7 godina

Kaže AV da zemlja nikada nije bila ponosnija, dolazi PreCednik Albanije mimo protoka, ne svira se himna jer se ne sme, Bošnjak gradi u centru NP bez dozvole jer je Bošnjak. Moj premiiiijeru, pogledaj Nemačku, Holandiju, NEMA MITNIGA TURAKA, NEMA, protestvujte, radite šta hoćete NEMA!!!

Branko K

pre 7 godina

Pa ovi na vlasti mrze iz duboke duše Sribiju. Njihov zadatak je da unište ovaj narod kroz teranje mladih obrazovanih iz ove države i masovno zaglupljivanje preko svojih medija. Zapitajte se koju su državu branili i čije drzavne simbole dok su bili na vlasti i 90ih a usta im bila i tada puna srpstva?

Iznogud

pre 7 godina

Postujem sve nacionalne manjine i mislim da treba da imaju prava u Srbiji onolika kolika imaju Srbi u drzavama u okruzenju. Sa druge strane zamolio bih sve koji se protive drzavnoj himni da mi navedu jednu zemlju koja ima himnu u kojoj se spomilju, ili koja odgovara svim narodima. Tako nesto ne postoji! Ni nama se bas ne dopadaju himne, Hrvatske, Crne Gore, Turske....pa ko nas pita. Dragi moji sugradjani vi ste stanovnici ove drzave. Mozete je postovati, a mozete se i iseliti ako vam se ne dopada. Ni meni se specijalno ne dopada i niko me ne pita. Dosta vise kmecanja kako su svi jadni ugrozeni, a svi imate 10 puta veca prava od Srba u okolnim zemljama.

Građanin Srbije

pre 7 godina

(загор, 15. mart 2017 13:06):
kakva god da je himna ja ću je poštovati tj. neću je zviždati, neću tresti nos u tom trenutku, pljuvati, skakati i sl.
Himna ne valja iz mnogo razloga!
Najbitniji razlozi:
1. nije himna svih građana Srbije!
2. nisu svi Srbi vernici, jos manje su svi Srbi pravoslavci!
Manje bitan razlog: pesma je nastala kao šala na račun Miloša Obrenovića. U startuje bila pesma koja umesto da podstakne poštovanje, bila pesma sprdnje.

građanska Srbija

pre 7 godina

Pa koji narod živi dole ako ne Srbi?
I ne mešaj religiju i nacionalnost
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Valjevska podvala,
90-ih je pomešana i religija i nacionalnost. Sa pesmom Bože pravde su Srbi ili pravoslavci krenuli na čišćenje "srpskih zemalja" od nesrba ili nepravoslavaca. Tu pesmu su za himnu Srbije usvojili oni, koji su tim usvajanjem, aminovali sve ono što se tada događalo u BiH. Ona je recidiv tog zla i ja razumem sve one koji nisu Srbi da ih ova himna vređa. Ja kao građanin Srbije je ne prihvatam iako sam Srbin, jer hoću himnu koja veliča moju Srbiju i koju bi osećali kao svoju svi njeni građani, jer prosto nemam teritorijalnih pretenzija van granica moje Srbije

srpski nindza

pre 7 godina

Niko vas ne tera da pevate himnu, realno ni ja je ne pevam iako sam Srbin, ali mora da je poštujete, jer ste u obavezi da poštujete državu u kojoj živite i morate da poštujete njen ustav, zakone i sve ostale elemente koji je čine državom uključujući tu i njen zvanični jezik i pismo, zastavu, grb, njenu himnu i sve ostalo!

Neko...

pre 7 godina

Svaki gradjanin Srbije je po nacionalnosti valjda srbin bez obzira na veroispovest i valjda je normalno da srpska himna bude o srbima i srbiji,e sad ima gradjana koji zive u Srbiji a nisu srbi po nacionalnosti i njih niko i ne tera da vole i pevaju himnu ali moraju da postuju drzavu i drzavna obelezja! E sad dolazimo do novopazaraca,sta su oni po nacionalnosti,u kojoj zemlji zive,sta im pise u pasosu da li su srpske nacionalnosti ili recimo turske,da li je taj Ljiljic srbin ili turcin,ne govorim o veri vec o nacionalnosti i neka mi odgovori neki pazarac sta njima onda ovde smeta konkretno??! Zamislite da amerikanci ne intoniraju svoju himnu zbog recimo kineza kojih ima koliko hoces po americi jer njima nesto smeta u himni iz samo njima znanih razloga!!

Stefan

pre 7 godina

Sto se mene tice niko ne mora da peva srpsku himnu niko ne mora da obozava Srbiju, smao treba da postuje zakone drzave a jedan od tih zakona je sviranje himne. To bi isto rekao svuda i svima i Srbima u BiH i ne znam kome jos samo postuj zakone drzave u k ojoj zivis a ne moras da volis da pevas himnu.

S.P.Q.R.

pre 7 godina

Nepostovanje drzave u kojoj zivis nema veze sa nicim. Neka u Nemackoj ili biloj kojoj drzavi se ovako ponasaju. Svuda postujemo sve zakone gde god da odemo. Samo u Srbiji svi uvek trazimo neku pravdu, jer nam se moze.
(Sone, 15. mart 2017 13:27)

Drug Sone kad Srbi u BiH i CG zvizde svojoj himni onda ih podrzavate, sve se vraca...
Hrvati su izgleda jos najpametniji ispali, njima nema ko da zvizdi.

NRG

pre 7 godina

@ KK
Himna pjeva odu srpskom rodu i njegovoj borbi za opstanak i ocuvanje visevjekovne drzave.Na srpski rod su nasrtali razni zavojevaci i okupatori,i ti zavojevaci su uvijek imali svoje sluge i vjerne pomagace u satiranju srpskog roda.Pa umjesto da zajedno sa zavojevacima upute i pomagace na put bez povratka,glupi srbi su pomagacima oprastali i primali ih u kucu na koju su ovi do juce nasrtali da je pale i ruse.Tako u vise navrata,i kad si toliko glup i naivan,prirodno je da docekas da ti drzi slovo i postavlja uslove,cak toliko idiotske i groteskne sa osnovnom tezom da je problem sto himna ne pjeva o turcima,jer o kome drugo da pjeva.. ko preostaje..to ste svi vi na jednoj strani,a srbi na drugoj!?Gdje ste to bili vi u svim oslobodilackim ratovima..uvijek na strani okupatora,uvijek protiv srba,i sad hocete da vam himna pjeva!?Ovo je nevidjeno,ovo je najbizarniji apsurd i psiho-patologija.
Preklinjem vas da objavite komentar jer ovo prelazi sve granice

NS

pre 7 godina

Zemlja će se razgrađivati i raspadati dok je razgrađivala bude himna koja deli stanovništvo i favorizuje jednog spram drugog. Nema načina da ti drugi prestanu da se razvode od nas, dok to "mi" ne počne da znači svi koji u Srbiji živimo, a ne "srpski rod" i oni koji veruju u boga.

Game over

pre 7 godina

@Dača

Srbin sam po ocu, majci i njihovim očevima i majkama. Nacionalnost nije ni za ponos niti za stid (ponosi se i stidi čovek onim što je uradio i zaslužio).

I telad su u redu. Problem su ljudske ništarije i ološ koji uzima sebi za pravo da drugima govori ko su i šta su. Oni su problem i za Srbe i za sve druge čestite ljude, a njihov je večni problem što, ma koliko se upinjali, ništa ne mogu da učine da drugi postanu ono što bi oni voleli, već će drugi uvek ostati ono što jesu (baš kao što ću ja uvek ostati Srbin).

Dragoljub SD

pre 7 godina

Himna normalne države Republike Srbije, u kojoj je svako svoj na svom, kako god se prezivao i u koga/šta god (ne)verovao, i koja ustaje protiv svakog okupatora, to je ova dostojanstvena, veličanstvena i ujedinjujuća kompozicija: https://www.youtube.com/watch?v=9Z62hKzHHJQ

A ono nacionalističko-klerikalno kukumavčenje iz aktuelnog Ustava nije moja himna, niti ću joj ikada stajati, niti je pevati. Jer ona je suština, srž razloga sveg beznađa u kome smo živeli i u kom i danas živimo.

Filip

pre 7 godina

Nemačka domovina, Bože blagoslovi Mađare, Probudite se, ti, Rumunu, Slovaci ce oživeti, Da svoj narod Hrvat ljubi, Češka zemlja, Dugo pripremano gvožđe, Francuzi, za nas, Heleni su ustali, Pesma Italijana, Jevrejska duša žudi, Gde letonske kćeri cvetaju, gde letonski sinovi pevaju. Jel treba još ili je dovoljno da shvatite? Ako vam pridev srpski toliko smeta, pevajte naše zemlje, naš rod, ako vam ni to nije po volji nemojte da je pevate. Ali da je poštujete morate.

Artificial Intelligence

pre 7 godina

Poznajem muslimane koji se dice Srbijom i vole ovu zemlju...predstavljaju se kao Srbi muslimanske veroispovesti jedino pazarci prave problem...

sims

pre 7 godina

Za ovakvo postupanje postoji jasan i vrlo precizno definisan niz akcija koje se trebaju sprovesti.
Nema izgovora niko od drzavnika da ih ne sprovede ili bar ukaze nadleznim organima da ih izvedu.
Cak i za to postoji jasan niz akcija koje treba preduzeti protiv tih drzavnika i institucija koji ne reaguju na ovako nesto a trebali bi.
Ali cinjenica je da je Srbija odavno svinjac od zemlje kojoj treba ozbiljna reparacija.

Nisam siguran da ce ijedna pismena i obrazovana osoba propustiti ovu logiku kao nebitnu stvar.

Pametno na izborima!

pitam

pre 7 godina

se sta ce biti sa svima njima (bosnjacima,muslimanima, albancima,...) kada nama jednog dana ponestane tolerancije, a dobro smo poznati po tome sta umemo i mozemo.

Stara kuka

pre 7 godina

Bosnjacima smeta sve sto je srpsko. Himna je samo izgovor. I da himna nema reci ili nesto tipa Ivica i Marica, opet bi im smetala. Stari su to licemeri

zar ne

pre 7 godina

Kad Srbi u Podgorici zvižde crnogorskoj himni, onda je u redu. A kad se u Srbiji zviždi srpskoj himna onda je zaprepašćenje javnosti.
(slobodan petrovic, 15. mart 2017 12:28)

Niko nije rekao da se zvizdalo himni nego da nije intonirana. Himna je trebalo da bude pa oni neka zvizde i neka vicu Vucicu ***** ili sta god.

Beli

pre 7 godina

Vidim dosta komentara "sramota me kakva smo drzava"' To dosta govori. Pa kad je nas sramota, kako li je tek drugim nacijama koje zive u takvoj drzavi. Zato su svi I pobegli od nas.

Elmin

pre 7 godina

не разумем. имам неке другове, муслимане из санџака и они нису у том фазону антидржавном. волео бих да се јави неко од оних који би звиждали химни или је не би певали (као адем љајић) да нам објасне о чему се ту ради. јесмо ли некада ратовали? нисмо. је л вас неко дира? не. је л долазите да студирате, радите и живите најнормалније у београду и осталим градовима? да. је л то подручје рашке одувек била србија? да. о чему се ради? лично и мени је глупо да химна СР Србије буде Боже правде, јер та песма прво нема мелодију химне, а друго то је песма Карађорђевића. Али добро, ствар укуса. Код тих неких санџачких муслимана се ради о нечему другом, а ја искрено не разумем о чему.што нас мрзите толико?
(загор, 15. mart 2017 13:06)

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.

Srđan

pre 7 godina

Poštujem ama baš svakog čoveka, nevezano za to, koje je nacionalnosti, i kako je seksualno orijentisan. Međutim, ne odobravam ovakvo ponašanje određenih struktura ljudi. Ne može manjina u nekoj državi, da kroji i određeju himnu većinskog naroda. Toga nema ni u jednoj državi na svetu. Hajde da vidimo, recimo, u Nemačkoj, kako bi bilo, kada bi muslimani počeli da negoduju zbog nemačke himne ?!

vele

pre 7 godina

E crni Balkane nije stvar u himni stvar je u medjusobnom nepostovanju naroda kada dodjemo do toga da Bosnjaci postuju nasu himnu a mi njihovu i tako izmedju svih naroda onda ce ovde biti sve kako treba. Da nije bilo ratova i ubijanja ne bi bio problem jednom Bosnjaku da ustane i slusa Boze pravde niti Srbinu u Bosni da slusa himnu Bih nadam se da ce jednog dana to biti moguce da ponovo budemo iskreni prijatelji da idemo napred zajedno

LRT

pre 7 godina

Pa šta je tu čudno? Ako hoćeš himnu koja ujedinjujue i kojoj svi stoje, pronađeš takvu. Ako hoćeš da volju većine namećeš, dobiješ radikalizovane manjine koje brane svoje identitete i odbijaju (s punim pravom) nametanje. Kad se opametimo i odustanemo od toga, imaćemo i himnu i državu u kojoj se normalno živi. Dok to ne uradimo, roptaćemo u sve većoj bedi, rasulu i beznađu. Taj plan nam se, izgleda, za sad sviđa.

tachyon

pre 7 godina

Himna je teistička i negrađanska, poziva se samo na verujući srbe. Iako sam srbin, ne mogu da se identifikujem sa njom, jer sam ateista. Šta tek mogu da kažu svi građani koji nisu srbi.

anon

pre 7 godina

Prvo ovo je himna jos od 1918, dragi bosnjaci vi zivite u zemlji koja ima tradiciju, ikntegritet, postojanost, vi imate sva prava kao gradjani ove zemlje ali ne i da omalovazavate ovu zemlju. Aj u nekoj zapadnoj zemlji kao manjina uradite to, bili bi procesuirani i kaznjeni, da ne kazem bili bi manji od makovog zrna. Ajde da zamislimo kakav bi bio skandal da u Francuskoj, Arapi zvizde marseljezi i ako ih je ta ista Francuska drzala kao koloniju. Volite ovu zemlju, ovu himnu i svoje komsije, jer ovakvu zemlju, slobodu nigde necete naci.

тарми.п.ф.к..ц.г

pre 7 godina

Требала је да се интонира , тачније морала !! Па нека звижде до прексјутра !! Нека они порез плаћају и обавезе

Već vidjeno

pre 7 godina

@game over

Izgleda da je tebi kratka pamet jer nisu Srbi porobili Tursku već obrnuto i iživljavali se 500 godina...To što ti ne znaš svoju istoriju,ne poštuješ svoje običaje, tradiciju i pljuješ po svojim precima koji su prolivali svoju krv da bi ti danas mogao da mlataraš po tastaturi samo pokazuje kakav si (ne)čovek.
Uvek je bilo i biće onih koji prodaju "veru za večeru"!

Riki

pre 7 godina

Ниси у праву Раде, јер да је организатор ове завршне утакмице био србин, наравно да би се пустила химна.
Али пошто је био Ервин Ћоровић (ЧИТАЈ:ервин, муслиманско име, ћоровић, српско презиме),пронашао је рупу у закону да се иста не пусти.
(BBRS, 15. mart 2017 12:48)
Rijetko kad možemo u kraćem komentaru pročitati više gluposti. Ime Ervin je staro germansko ime, a vuče korijene iz starogermanskih riječi HERI (Heer, Krieger - vojska, ratnik) i WINI (Der Freund - prijatelj, drug). Čudi me da još uvijek ne znaš da muslimanska imena ne postoje. Zar zaista misliš da arapski Hrišćani imaju muslimanska imena?! Prezime Ćorovic je nastalo od turske riječi "kör", sto na bosanskom ili Vukovom „govedarskom jeziku“ znači slijep ili upravo ćoro, ćorav. Ne znam samo kako si na to došao da je to srpsko prezime. Još više me čude ovi paćenici koji na ovako glup komentar lupaju pluseve.

Vuk

pre 7 godina

Niko se ne buni samo nije normalno da u zviždite himni matične države, ne moprate ni da je pevate, dolaskom Turaka na balkan ste promenili veru, Nisu muslimani samo bošnjaci neo ima i Srba muslimanske veroispovesti, Roma muslimanske veroispovesti a i ostalih nacija koje bar ne zvižde himnu. (Treba čitati Mešu Selimovića). Svako ko zviždi himni Srbije nema prava na pasoš jer se očekuje da nas izuzetno mrzi i loše predstavlja u inostranstvu.
Niste vi bošnjaci krivi krivi su mangupi koji ne znaju da vode državu.


Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Western, 15. mart 2017 12:55)

MilanS

pre 7 godina

Bili razmišljati kad ste birali himnu. Pošto ste hteli da namećete, ovo je jedino što se moglo desiti.

Ko ne veruje, neka pita bilo kog Mađara, Rumuna, Hrvata, Albanca ili Bugarina (građanina Srbije) šta misli o himni u kojoj se od prvog stiha priziva bog da spase jedan narod. Pitajte i bilo kog građanina koji ne veruje u boga šta misli o njoj.

Imate moć, mislili ste da njome (demokratijom izvrgnutom u svoju karikaturu - tiraniju većine) možete da namećete identitet ljudima, ali to tako jednostvano ne ide. Himnu će voleti i pevati svi onda kada ih sve bude predstavljala. Tako je bilo u prethodnoj državi, tako je i danas u svim normalnim državama. U ovoj su (neki) Srbi umislili da mogu da nameću identitete. Ali od toga, kao što se po ko zna koji put vidi, nema ništa. Vrlo ozbiljan broj ljudi u ovoj zemlji nikada neće prihvatiti himnu kao svoju. Krivica je jedino onih koji su hteli da je nameću (i njome metaforički i praktično pokrštavaju i posrbljavaju). Projekat je propao, frustracije će trajati koliko i agonija države koja otpočetka sebe svojevoljno razgrađuje, namećući dominaciju jednih spram drugih, uništava koheziju.

serbian secret cod *

pre 7 godina

Organizator mora biti strogo kaznjen a turnir takmicarski ponisten i novi organizovan u Raskoj,tako rade normalne drzave i ljudi. Srbija treba da se ponasa evropski poput nemacke i da svima proveri boravisne vize

Miodrag

pre 7 godina

Tekst hrvatske himne:
Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.
Sta da pevaju drugi narodi? Pevaju li muslimani, Srbi ili Italijani u Hrvatskoj ovu himnu ili joj zvizde?

1+1

pre 7 godina

Stvar ne može biti jasnija:
Opcija A) Misliš da država Srbija pripada Srbima -> Srbi (većina) treba da odrede himnu -> Himnu će voleti Srbi (većina), ostalima će biti tuđa, a Srbi (većina) će zauvek biti frustrirani što je mnogi u zemlji ne prihvataju. I ništa se nikada neće promeniti.

Opcija B) Misliš da država Srbija pripada svima koji u njoj žive -> Himnu ne bira većina, već konsenzus svih snaga u zemlji -> Himna je takva da je svako doživljava svojom, povezuje ljude umesto da ih deli, pevaju je svi.

BBRS

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bosanac, 15. mart 2017 13:06)
Само полако.
Америка губи моћ а Русија је постала владар света заједно са Кином.

KK

pre 7 godina

Ko ima nešto protiv ovoga, neka se javi Dodiku sa istom kritikom, ili neka ćuti.

PS Zapravo je stvar još gora: himna BiH nema tekst, i prema tome ne može njime nikoga vređati, a himna Srbije favorizuje i ne veliča jedan narod a sve druge ignoriše.

Game over

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje?
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite.
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost.
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije.
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.

Дача

pre 7 godina

@Game over, по чему си ти Србин? Ако си се само родио у дражави која се зове Србија,не значи да си Србин. и крава отели теле у држави Србији,па теле није Србин.

Komesar za bezbednost

pre 7 godina

e moj rade svedska i srbija nisu iste,zamislite da srbija ima himnu samo da govori o bosnjacima a da nigde nema srba ni vi je nebi prihvatili,zar nije mogla da se napravi himna nesto kao srbija je cvece koje mirise za sve narode i tako nesto samo da nema nacionalizma,svako ima pravo da li da voli ili ne voli himnu,kao sto srbi u bosnu ne vole himnu tako bosnjaci ne vole srpsku,nemogu ja da volim himnu koja je nametnuta protiv volje bosnjaka ili obrnuto,treba biti realan,vucic treba da sedne sa svima i sa bosnjacima i sa srbima i sa romima i svima i nadju zajednicku himnu koja ce da bude pogodna za sve gradjane
(adje, 15. mart 2017 12:44)

Ali je zato ok da se sire turske zastave na utakmicama u Srbiji? Da se u srpskom gradu, Novom Pazaru, osnovnoj skoli "Rastko Nemanjic Sava" promeni ime u "Halifa Bin Zajed el Nahjan"? U cijoj to himni cvece mirise za druge zemlje? Ajde se malo uputite u tekstove himni drugih zemalja pre nego sto krenete da pametujete ovde..

Skretnicar

pre 7 godina

Posle se Novo Pazarci cude i kukaju kako niko nece da investira u Novi Pazar. Nece ni oni koji su odatle otisli i ciji su predci odatle.
JEDNOSTAVNO NE POSTUJES DRZAVU U KOJOJ ZIVIS ONDA NECES POSTOVATI NI MOJ NOVAC ( da radis ) KOJ TI DAJEM DA BI PREZIVEO !!!
Mislite li da bilo kome ko je iselio u Tursku a sada bi investirao ovde pada na pamet da zvizdi Turskoj himni ????
Nad ovakvim i slicnim stvarima bi trebalo da se zamisli svaki pojedinac ( ako ima sa cim da se zamisli ) ?????

Srbin kosovo

pre 7 godina

Pazarci su prodavali karte za ulaz i zatvorili u 18:00h ulaze zandarmerija i uprava kluba nije mogo da udje niko ni sa kartama . Sramota ,doso sam iz novog sada i poljubio sam vrata bruka !

Genijalna ideja

pre 7 godina

Eee zemljo SVrbijo..boje se da intoniraju svoju himnu u svojoj drzavi..e davno smo mi otisli dodjavola. Nemoj da bi neko svirnuo himnu u Vojvodini da se nebi neko od 27 nacionalnosti naljutio i zvizdao,ipak nema razlike izmedju muslimana,katolika i ostalih u Vojvodini pa onda ne treba nikako himna,sta ce nam?
(maxa, 15. mart 2017 12:16)

Ima razlike. Manjine u Vojvodini su na mnogo višem civilizacijskom nivou od pomenutih u Raškoj oblasti.

Treba postaviti pitanje zašto se određena takmičenja organizuju tamo gde se organizuju. Špancima npr. ne pada napamet da im fudbalska reprezentacija igra kvalifikacione mečeve u baskijskim ili katalonskim gradovima.

PihtijaTheGreat

pre 7 godina

Naravno, kada je himna nacionalisticka i verski obojena... Kao Srbin i pravoslavac podrzavam ovakvu odluku svakog stanovnika koji ne zeli da mu "Boze pravde" bude himna. Da sam musliman npr i meni bi smetala, smeta mi i kao pravoslavcu, jer diskriminise druge vere i nacije koje zive u Srbiji. Srbija je zemlja svih ljudi koji u njoj zive i treba joj himna koju ce svi prihvatiti.

Caca

pre 7 godina

Himni bivse SFRJ nikada nismo zvizdali jer smo je dozivljavali kao svoju himnu i svoju drzavu.Vi ste izglasali vecinom himnu koja samo vama odgovara i nemojte se cuditi ako se mi pazarci ne pronalazimo u njoj.

krme

pre 7 godina

@Ni ja kao ateista ne želim da slušam tu himnu!
(Tolle, 15. mart 2017 13:20)

Evo, ubacićemo jednu strofu o Darvinu za tebe i ostale ateiste.

Neno

pre 7 godina

Uče ih mržnji i izolaciji od malena, onda su ovakve stvari očekivane. Isto kao što ih uče da se identifikuju sa Turskom iz religijskih razloga, to nažalost nije samo u Srbiji- imali smo primer Holadije pre neki dan, dešava se širom Evrope.
Razna muslimanska bratstva ispiraju mozak, a i roditelji, što je najgore. Odakle nekoj osobi od 20-30 god ideja da mrzi Srbiju i Srbe, a identifikuje se sa dalekom Turskom? Ne ispadnu ljudi iz kolevke takvi.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.
(Đango, 15. mart 2017 12:38)

Pa koji narod živi dole ako ne Srbi?
I ne mešaj religiju i nacionalnost

Po koji put, leba vam...

pre 7 godina

Pa mozda i zapevamo kad u himni budu pominjani i drugi narodi koji zive u srbiji...Do tada je ovo moja himna koliko i himna trinidada...

Komsija Mile

pre 7 godina

Pa ako hocete da svi himnu prihvate kao svoju, onda bi i tekst valjda trebalo prilagoditi tome. "Boze spasi, Boze brani srpske zemlje srpski rod" trebaju pjevati ljudi koji su druge nacionalnosti a pri tome nisu doseljenici, nego su rodjeni u toj zemlji cija himna kaze "spasi Srbe" a ove ostale.. ?! Valjda ko ih sisa je li ?
(Pametnjakovic, 15. mart 2017 12:35)

Ako je himna Srbije, onda je himna srpskog roda. Da li si ti uospte svestan sta predstavlja himna jedne zemlje? Himna svake zemlje velica i brani svoj narod. Molim te, pronadji na netu tekstove himni ostalih zemalja cisto da se uputis. Ovde nije problem tekst himne vec zemlja Srbija i protivljenje svemu sto je srpsko. Da im je problem tekst ne bi oni sirili turske zastave i nosili dresove turskih klubova na utakmice srpske lige ili kupa.

загор

pre 7 godina

не разумем. имам неке другове, муслимане из санџака и они нису у том фазону антидржавном. волео бих да се јави неко од оних који би звиждали химни или је не би певали (као адем љајић) да нам објасне о чему се ту ради. јесмо ли некада ратовали? нисмо. је л вас неко дира? не. је л долазите да студирате, радите и живите најнормалније у београду и осталим градовима? да. је л то подручје рашке одувек била србија? да. о чему се ради? лично и мени је глупо да химна СР Србије буде Боже правде, јер та песма прво нема мелодију химне, а друго то је песма Карађорђевића. Али добро, ствар укуса. Код тих неких санџачких муслимана се ради о нечему другом, а ја искрено не разумем о чему.
што нас мрзите толико?

shandonjito

pre 7 godina

@pametnjakovic
Pametnjakovicu, a koji su to narod ljudi muslimanske veroispovesti u Sandzaku? To je srpski narod koji je prihvatio islam! I zasto se oni ne pronalaze u himni drzave Srbije? Dokad vise da izmisljamo narode od srpskog naroda!!! Dajte jednom za svagda da se pozabavimo tom istorijom i zovemo stvari onakvima kakve jesu! Svima je jasno o kom se narodu radi, jasno je i tim muslimanima ko su i sta su i zasto da se vise izmislja rupa na saksiji! Najeminentniji predstavnici tog narode, najveci intelektualci, ljudi koji su u svojim sferama najvise postigli, toga se ne stide, poput Mese Selimovica ili Emira Kusturice. Zasto taj deo srpskog naroda pustati da ide za ekstremistima, pseudomoralistima, neobrazovanim ljudima! Zasto mu ne ukazati na svoje intelektualce, zasto ne probuditi u njima pripadnost svom srpskom narodu, zasto im ne pomoci da se vec jednom istorijski pronadju, a ne da lutaju izgubljeni u istoriji!
Dakle, postoje Srbi pravoslavne, muslimanske i katolicke veroispovesti i to je najveca tragedija naseg naroda! Dajte jednom da prebrodimo tu tragediju i da se suocimo sa istinom.

Hammer

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
@(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)


Samo jedna mala, ali suštinska korekcija: vi ste se prvo uz ponoć nacista rešili "ovakvih" ili onakvih, uglavnom onih koji su bili nešto drugačiji,
a onda ste uz pomoć istih mentora tek devedesetih godina na sličan
način dobili svoju državu, skoro istim metodama kao i onu predhodnu koja je baš nešto kraće trajala, a koja vam je u istoriji, ipak bila prva država.

fakat

pre 7 godina

@Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo 
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
(Bosanac, 15. mart 2017 13:06)

Ja kao Srbin iz Bosne obožavam BOSNU, jer na toj zemlji moji preci žive vijekovima. AVNOJ-evsku BiH, niti volim, niti ću ikada voljeti, posebno dok vi, bosanski muslimani pokušavate da iz tog titovog eksperimenta, a preko leđa ostala dva naroda u Bosni, kao i Hercegovini, pokušavate da istrajete na tom protivprirodnom bludu. Dakle, Bosna - uvijek, BiH - nikad, i neću ja niđe iz Bosne.

ranko

pre 7 godina

Mi pre svega ne znamo granice nase Srbije pa tek onda treba da je ovo problem.Tu istu himnu smo oskrnavili menjajuci tekst pa umesto kralja imamo "srpske zemlje".Dokle god Srbijom vladaju potomci komunista bice problema u Srbiji sa tradicijom i normalnim shvatanjem demokratske nacinalne drzave u kojoj se vecinski narod ne stidi i postuje manjine.

aleksandar

pre 7 godina

gospodo draga iz n pazara kada se igra finale kupa u bilo kom sportu intonira se nacionalna himna prema tome himna je trebala da se cuje... a sad sto vi bi da zvizdite to je vas problem koji se lako resi sa ogromnim ozvucenjem....

Bosanac

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.

shone

pre 7 godina

Drzavna himna opisuje narod. To nema veze sa necijom verom. Ako se himna uvek intonira pre pocetka takmicenja, moralo je tako biti i u NP.

Gojko

pre 7 godina

Ovo je sramota i odgovorni treba da snose posledice za ovo. Onima kojima se ne svidja himna mogu slobodno da napuste zemlju i da zive na drugom mestu. Kakva smi mi to drzava? Mi smo cirkus od drzave. Ovi sto pricaju o stradanju muslimana u drugim drzavama treba prvo da se zapitaju da li vas neko dira ovde u Srbiji? Zato sto vi zivite u Srbiji, a ne u Bosni ili gde vec. Ne. Niko vas ne dira ali simboli i himna jedne suverene drzave treba da se postuju od strane svih pa i od nacionalnih manjina.

Sone

pre 7 godina

Nepostovanje drzave u kojoj zivis nema veze sa nicim. Neka u Nemackoj ili biloj kojoj drzavi se ovako ponasaju. Svuda postujemo sve zakone gde god da odemo. Samo u Srbiji svi uvek trazimo neku pravdu, jer nam se moze.

baki

pre 7 godina

himna je neprimerena 21. veku. velica, obraca se i "moli" se za dobrobit samo jednog naroda. naravno, mi smo toliko okupirani sobom, da uopste ne primecujemo problem. Ne ja nesto nisam odusevljen himnom, a srbin sam.

Petar

pre 7 godina

Nije da bi pevali neku drugu ali mogli smo malo da razmisliomo kada smo usvajali himnu. Da li iko misli da neki lokalni Mađar, Slovak, Bugarin, Albanac... Musliman može da peva odu o srpskom rodu!? Trebala je neka pesma gde se samo pominje ime države. Ovako, ili ćemo slušati zviždanje ili nećemo slušati ništa...

petrus

pre 7 godina

Engkeska himna posvecena je Kraljici.I iako tamo zivi velekiki broj gradjana muhamedancke vero ispovesti, Englezima ne pada napamet da se stide svoje himne. Naprotiv, sa ponosom je pevaju. Zasto smo mi nesto drugaciji i ko je taj koji je dozvolio da se ne svira himna RS Srbije. Sramota!

Kraljevo

pre 7 godina

@Valjevska podvala

Ako te zanima koji narod živi "dole" u Pazaru, što ne siđeš, pa ih pitaš?

Himna se i ne peva zbog tih koji misle da mogu drugima da govore ko su i šta su i kakve pesme treba da im se sviđaju.

Дача

pre 7 godina

Па хајде најбоље да променимо и име државе и да изменимо сву историју и да онда кренемо од нуле како се не би замерали случајно некоме.

vlasta

pre 7 godina

@Advokat svih Srba
Nece nam ni trebati drzava.Za dvesta godina,sa ovom stopom nataliteta,nece nas biti.
Nije dobra stvar sto deo gradjana ove drzave ne postuje himnu,a time i samu drzavu na neki nacin.Medjutim,pominjanje samo srpskog roda u himni je diskutabilno u gradjanskoj drzavi.Ipak je to na neki nacin diskriminacija.E sad,sto bi u nekim krajevima Srbije zvizdali bilo kakvoj himni je malo dublji problem..

smeniti odgovorne

pre 7 godina

U Rusiji se na svakoj prvenstvenoj utakmici fudbalskog prvenstva prvo pusta himna u znak postovanja takmicenja ,a u Srbiji se ne sme na finalu pustiti himna zbog lokalne politike i 200 fanatika.Direktno nepostovanje takmicenja .To sto se neko vadi na Boga nije razlog da namece vecini isto.Ako ti je bitnija himna nemoj ici na utakmicu.

RATKO

pre 7 godina

Game over,
E pa ti onda idi gdje hoces i pjevaj himnu koju hoces. Ako si u Srbiji pjevaces Boze pravde ili bjezi. Ta himna postoji toliko dugo da vjerovatno tvoj mozak to ne moze da poveze, ali dok je srpskog naroda, pjevace se, a ako ti se ne svidja, cipelica, idi tamo gdje ti je bolje

Смена страже

pre 7 godina

Овњ се ради намерно, а звиждачи, могу слободно у Турску да се селе.

Pametnjakovic

pre 7 godina

Pa ako hocete da svi himnu prihvate kao svoju, onda bi i tekst valjda trebalo prilagoditi tome. "Boze spasi, Boze brani srpske zemlje srpski rod" trebaju pjevati ljudi koji su druge nacionalnosti a pri tome nisu doseljenici, nego su rodjeni u toj zemlji cija himna kaze "spasi Srbe" a ove ostale.. ?! Valjda ko ih sisa je li ?

kaokakao

pre 7 godina

U Crnoj Gori je preslikana situacija. Prije par godina u Ulcinju se odrzavao kup Crne Gore u kosarci. Na mjestu predvidjenom za zastave, na mjestu gdje je trebala da stoji crnogorska zastava stajala je albanska a pored nje crnogorska. Naravno, niko iz vlasti nije reagovao. Cemu kup kad ne priznajes drzavu u kojoj si osvojio taj kup, vec ti samo sluzi da ponizis drzavu. Ovaj kup u Novom Pazaru je namjesten, samo da se njima udovolji, misle da ce tim potezima smiriti rastuci nacionalizam "bosnjaka", a ustvari samo srozavaju drzavu. Ne bih ja njima dao nista, ama bas nista, jer su nezahvalni, stalno se zale da su ugrozeni, a imaju veca prava od srba u Novom Pazaru.

bubuljica

pre 7 godina

tvrdim da min 50% gradjana srbije ne zna ceo tekst himne ,ja znam 5toricu u njihovim ocima velikih srbenda na poslu, a kad im kazem ajd da cujem tekst himne pocnu da mucaju i pogadjaju tekst

srbenda

pre 7 godina

napravite himnu koja važi za sve građane srbije i nema problema više. ovako zašto bi drugi pevali kako su srbi bogom dani. hahhahha

Ataturk

pre 7 godina

Ma oni ne znaju ni tursku himnu. Imam prijatelje prave Turke,Istanbula,Ankare,Burse ljudi su Evropljani pravi ali ne mogu da se nacude mrznji iz Raske i Bosne prema Srbima.To je kad hoces biti veci Turcin od samog.
A u timu odbojkaskom imaju 9 Srba i trenere takodje.
Uzas. Teraj te iz svih liga Srbije

Milena

pre 7 godina

Ma sram vas bilo. Vama treba definitivno objasniti neke stvari a ako vam se ne svidja, svet je sirok. Cuj to, hteli da izbegnu politiku pa su je bas napravili! Sramota! Zivo me zanima da li bi ste smeli takod a se ponasate u SAD na primer. odgovor znamo - tamo bi bili manji od makovog zrna i da, postovali bi sve. More...

Tradicija nikad ne umire...

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

Znači predlažeš etničko čišćenje, pljačku, spaljivanje kuća, ubijanje staraca...

Delija S

pre 7 godina

Konačno reakcije na ovaj poražavajući događaj od strane medija.
Neverovatna i nemušta opravdanja vodećih ljudi OSS i OK Novi Pazar. Integritet i snaga jedne zemlje se ogleda, između ostalog, u poštovanju države i njenih simbola.
I ovo će proći nekažnjeno zbog političke trgovine na relaciji OSS - SNS - grad Novi Pazar.
Žalosno, žalosno.
Mi nismo banana država, mi smo bananica država.

Ljubisa livac

pre 7 godina

Jedna stvar mi nije jasna. Ako zivis u jednoj drzavi, u njoj radis, imas sva prava, zasto je ne postujes? Zato sto je vecina druge vere? Ili ako vec toliko me volis tu drzavu, zasto se ne odselis? Recimo u Tursku. Lepo rasprodas, odes, budes svoj na svome.

Zlato

pre 7 godina

Sta ce nam pola miliona nesadovoljnih Pazaraca... nek uzmu Sandzak, Rašku... da se polako razilazimo i rešimo i tog balasta.
Pa, redom...

mister No

pre 7 godina

Jesu to oni kojima su u Srbiji navodno ugrozena nekakva prava? Ugrozena im je samo obaveza da postuju himnu i zastavu sopstvene drzave.

Pazar - Kup je nas!

pre 7 godina

Potpuno nepotrebna vest i pokušaj stavljanje mrlje na besprekorno organizovan turnir i zasluženi trijumf domaćina. Sve je prošlo bez i najmanjeg incidenta. Predsednik kluba dao je racionalan i prihvatljiv odgovor na opet ponavljam bespotrebno pitanje. Imamo mi u drzavi mnogo vecih problema od himne! Pisite o lepim momentima. Sportski pozdrav iz Novog Pazara.

Crni

pre 7 godina

Kakvu poruku saljemo nasim sugradjanima u Pazaru i drugde, koji misle/zele da zive u Srbiji?
Jel ovako nesto moze da se desi u Turskoj ili S.Arabiji, cije se zastave cesto isticu na utakmicama?

Beograđanin

pre 7 godina

Ako im smeta himna Srbije neka se odsele u državu gde bi pevali "svoju" himnu.

To je kao sa Turcima kojima smetaju Holanđani ali im ne smeta Holandski novac.

Lepo se odsele svi u Tursku i uživaju ;)

Vesna

pre 7 godina

nije ni bila internacionalna utakmica da bi se intonirale himne
kada ce Srbi da shvate da je himne "Bože pravde" prevazidjena - pominjala se srpski kralj I srpski rod a u Srbiji, koja je republika, ne živeo samo Srbi
progoogle-ajte tekst austrijske himne, npr

abv

pre 7 godina

Srbija više ne postoji kao država a Srbi su postali najjadniji narod na svetu, bez ikakvog nacionalnog ponosa, i naravno da će takve jadnike da gazi ko stigne.

krme

pre 7 godina

@koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

I mi smo to isto krenuli da uradimo, pa smo dobili po.... izgleda da pravila igre ne važe za sve, nego se mijenjaju po potrebi.

Evo odmah

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)

Smatrate nas okupatorima na mojoj rođenoj zemlji i poredite sa Afganistancima u Švedskoj i želite da vam pjevamo himnu?

Western

pre 7 godina

Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..

Bane

pre 7 godina

A pehar im nije gadljiv ili će pa preškravaju reč Srbija sa trofeja. Protokol ne traži himnu ali sa ona podrazumeva ipak je borba za trofej. Opravdanje je više nego smešno. I pravdanjem se samo više ukopavaš.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Svaka čast i čestitke ekipi iz Novog Pazara. A što se tiče himne, ja sve više verujem da ćemo mi Srbi u 22 vek ući bez države, bukvalno će nam sve uzeti a onda ćemo deliti sudbinu nekadašnjeg Jevrejskog naroda koji je hiljadu godina tumarao bez države, bivajući progonjeni i obesravljeni gde su stigli. Samo za razliku od Jevreja mi državu više nikada nećemo dobiti. Bićemo evropski Kurdi.

Komsija Mile

pre 7 godina

Kakva smo mi drzava kada na nacionalnom takmicenju ne sme da se intonira himna kako joj se ne bi zvizdalo. Kakva vlast ljudi.. prosto da covek pozeli da vladaju jos 100 godina..

Hammer

pre 7 godina

Ovih tzv. Bošnjaka, odnosno poturčenih Srba, u Srbiji ima manje od 2,5% pa se ovako ponašaju prema Srbima i prema Srbiji u kojoj žive, zamislite samo kako bi se, da nije Republike Srpske, ponašali prema Srbima u Bosni gde su većina, na sreću taj film neće da gledaju.
Inače, prema poslednjem zvaničnom popisu, neposredno pred početak II svetskog rata, s one strane Drine živelo je oko 700 hiljada muslimana i milion i 900 hiljada pravoslavnih vernika, dok ih je u Srbiji na prostoru tzv. Sandzaka bilo mnogo manje nego danas, pa su činili jedva jednu trećinu stanovništva dok su ostalo bili Srbi, a danas su većina. Ova statistika je u korist muslimana ovako naglo počela da se menja tek za vreme i posle II svetskog rata

ckm

pre 7 godina

Na to ih je Zukorlić naložio, smeta mu deo teksta himne, gde se peva, "Srpske zemlje, Srpski rod". Sad je Zukorlić ušao u parlament i u koaliciji je sa SNS-om, simpatično, jadni ti muslimani dole.

да да

pre 7 godina

Увео бих им пуштање хиђне преко разгласа следећих 365 дана тачно у подне !!!

hipster

pre 7 godina

Oni koji pričaju 'Vučićeva Srbija' neka se sete za vreme čije vlasti se pevalo 'otrovna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija' i divljalo po Italiji. Toliko.

joca

pre 7 godina

@Zigzag misliš NATO vam je sredio taj problem. Kao i uvek u istoriji drugi vas rešavaju, nekad Srbi nekad Nemci nekad Mađari, nekad NATO, sami nikad ništa. Smejurija od naroda.

maxa

pre 7 godina

Eee zemljo SVrbijo..boje se da intoniraju svoju himnu u svojoj drzavi..e davno smo mi otisli dodjavola. Nemoj da bi neko svirnuo himnu u Vojvodini da se nebi neko od 27 nacionalnosti naljutio i zvizdao,ipak nema razlike izmedju muslimana,katolika i ostalih u Vojvodini pa onda ne treba nikako himna,sta ce nam?

Vrući pas

pre 7 godina

Danas ovo, sutra će biti ne viori se zastava Srbije u Pazaru da je ne bi skidali, prekosutra, ne priča se Srpski da ne bi tukli onoga ko priča Srpski...

xyc

pre 7 godina

Zašto himna?Pa nije se igrala međunarodna utakmica.To je bio susret domaćih ekipa i zašto da se svira himna?
Ovo samo neko ne može da podnese superiornost domaće ekipe.

kralj

pre 7 godina

Ovo isto rade i Srbi u BiH pa sto bi vas ovo čudilo. Boze Pravde moze biti samo himna srpskog naroda nikako bošnjačkog. To je cisto nacionalna himna Srba, gdje drugim nema mjesta.

maki

pre 7 godina

Boze pravde je za SPC odlicna himna jer se odrekla svih srba koji nisu pravoslavci. Sada ti srbi lutaju i traze svoje mesto i grupu pripadnosti, ali sada njihova himna nije Boze Pravde, misljenja sam da je velika greska sto je na ovaj nacin i usvojena. pozz

Vladimirovic

pre 7 godina

za kaznu oduzeti kup ili novcano kazniti i 10god zabraniti odrzavanje zavrsnice kupa tamo! pokazati da smo drzava a ne banana republika!

slobodan petrovic

pre 7 godina

Kad Srbi u Podgorici zvižde crnogorskoj himni, onda je u redu. A kad se u Srbiji zviždi srpskoj himna onda je zaprepašćenje javnosti.

Simon

pre 7 godina

Razočarenje, vi ste veliko razočarenje. Ispran vam je mozak a Srbi su vam braća bliža, mnogo bliža od mnogih... Tužno i veoma razočaravajuće.

BBRS

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)
Ниси у праву Раде, јер да је организатор ове завршне утакмице био србин, наравно да би се пустила химна.
Али пошто је био Ервин Ћоровић (ЧИТАЈ:ервин, муслиманско име, ћоровић, српско презиме),пронашао је рупу у закону да се иста не пусти.

skeptik

pre 7 godina

Pa ovo je veca sramota nego da su zvizdali. Ko hoce da slusa neka slusa, ko nece ne mora, ak o hoce da zvizdi neka zvizdi. A sledeci put neka se zapita Odbojkaski savez Srbije zasto BIH reprezentacija nikad ne gostuje u Republic Srpskoj nego samo u Federaciji.

mickey

pre 7 godina

U uredjenoj državi sva odgovorna lica odrzavanja sportske manifestacuje bi bila smenjena i himna bi se svirala, a ko ne peva himnu, pevao bi u policiji sa sve gratis krivicnom prijavom o sirenju mrznje i verske netrpeljivosti. Tako da veliki mangupi ne da bi pevali nego bi sve mahali zastavicama republike Srbije.

Đango

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.

bljak

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

Vasa drzava je zla maceha koja se uz pomoc inostranih prijatelja vratila iz sanatorijuma, gde su je poslala uplasena deca, i preuzela porodicu... Patologija, prijatelju, patologija...

DAVOR

pre 7 godina

Zar ovde u Beogradu navijaci nisu godinama zvizdali himni Hej Sloveni. Iz istog razloga zbog kojih sada navijaci u Novom Pazaru zvizde himni Boze pravde, jer ne odrazava njihova nacionalna osecanja.

Odgovor

pre 7 godina

Zato sto je himna ko himna nacionalisticka,kad smanjite svoj nacionalizam i sovinizam onda se javite da nesto pricate. Takvim vasim ponasanjem i nacionalizmom smo tu gde smo.

baldhawk

pre 7 godina

Ovo je pre svega sramota za Odbojkaski savez. Donedavno savez koji je bio za primer, poceo je da sledi ostale negativne primere iz naseg okruzenja.

Frank

pre 7 godina

Opet se žrtvujemo nekoj manjini da bi smo im se dopali kao i u raznim Jugoslavijama. Prave opet cirkus od države. More marš sa vlasti pseudo patriote.

Zox

pre 7 godina

Ovo treba resiti bez tenzija, demokraCki:

Glasajte za Seselja.

PS: Seki mi je antipatican do bola, ali ovi "sta zna dete sta je himna" su za hapsenje... patetika...

pedja

pre 7 godina

kakva drzava takav i sport,jos par godina i ode i Sandzak,pa kad su u rodnom mestu Svetog Save mogli ime skoli da preimenuju iz skola Svetog Save po nekom seiku iz Emirata,sta vise da pricamo

adje

pre 7 godina

e moj rade svedska i srbija nisu iste,zamislite da srbija ima himnu samo da govori o bosnjacima a da nigde nema srba ni vi je nebi prihvatili,zar nije mogla da se napravi himna nesto kao srbija je cvece koje mirise za sve narode i tako nesto samo da nema nacionalizma,svako ima pravo da li da voli ili ne voli himnu,kao sto srbi u bosnu ne vole himnu tako bosnjaci ne vole srpsku,nemogu ja da volim himnu koja je nametnuta protiv volje bosnjaka ili obrnuto,treba biti realan,vucic treba da sedne sa svima i sa bosnjacima i sa srbima i sa romima i svima i nadju zajednicku himnu koja ce da bude pogodna za sve gradjane

GM

pre 7 godina

Kada predsednik Vlade Srbije, ispred tog faktora u ovoj zemlji...
Kaze da ne može da sprovede privatizaciju, cime bi ne samo rasteretio drzavni budzet vec i sport vodeo u red... kako onda da se neko u ovoj zemlji bavi i ovim 'sitnicama'?!

Drvoseca

pre 7 godina

Kako ti posle da volis i postujes ljude koji zive u tvojoj zemlji a zvizde njenoj himni?? Pa ovo vise postaje smesno kakve se sve stvari dopustaju ovom klubu.

mali radojica

pre 7 godina

Rade vrlo uskoro ćeš i u Malmeu početi da slušaš zviždanje Švedskoj himni i to baš od strane tih izbeglica. Trajaće to jedno vreme a onda će sami Šveđani da ukinu intoniranje himni iz nekih njima poznatih multikulti razloga. Pa pogledaj kako je u Americi to počelo prvo sa verskim obeležjima pa onda sa zastavom a sad su neki počeli i da kleče za vreme himne (kao šatro podrška crncima). To je samo par koraka od ukidanja himne na javnim skupovima jer to to vredja "druge" i "drugačije". Živi bili pa videli.

Rade

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.

Vrući pas

pre 7 godina

Gde su sada oni što su skidali Golijanina zbog Kosova da sada skinu i Gajića zbog Raške? Ili su tada bili interesi pre svega?

Cvexi

pre 7 godina

Nema frke, imaju pravo da ne vole himnu i zemlju u kojoj zive. Ko i svi muslimani koji zive u ne-muslimanskoj zemlji, od njih drugo i nisam ocekivao. Uoastalom, ma li zemlje u svetu koja nema probleme sa muslimanskim stanovnistvom?

Valjevska podvala

pre 7 godina

Hahahah pa ovde se neko zeza, majke mi.

Znači vi ne puštate himnu svoje zemlje zato što će neki pojedinci da im zvižde?
Da li time dajete jasan znak da su ti pojedinci jači od države?
Da nemate načina da im se suprotstavite?
Da će sutra isti ti da traže neke veće stvari od zabrane himne?

Smešno, za ovo vas najstrašnije treba kazniti, pa ćete sutra razmisliti ponovo kako i šta treba da se radi.

Bojan

pre 7 godina

Koje smo mi dileje od naroda. Pustis nekog da zivi u tvojoj drzavi i on te pljuje a ti tolerises. Treba sve proterati, ako vam se ne svidja ova drzava sto zivite ovde? Ubice nas nasa tolerancija i politicka korektnost.

Rade

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.

maxa

pre 7 godina

Eee zemljo SVrbijo..boje se da intoniraju svoju himnu u svojoj drzavi..e davno smo mi otisli dodjavola. Nemoj da bi neko svirnuo himnu u Vojvodini da se nebi neko od 27 nacionalnosti naljutio i zvizdao,ipak nema razlike izmedju muslimana,katolika i ostalih u Vojvodini pa onda ne treba nikako himna,sta ce nam?

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!
(Samir, 15. mart 2017 14:33)

Ovo je Srbija , a za nacionalne manjine nema ni u jednoj zemlji himne.U Srbiji ce biti uvek srpska himna. Jasno?

GM

pre 7 godina

Kada predsednik Vlade Srbije, ispred tog faktora u ovoj zemlji...
Kaze da ne može da sprovede privatizaciju, cime bi ne samo rasteretio drzavni budzet vec i sport vodeo u red... kako onda da se neko u ovoj zemlji bavi i ovim 'sitnicama'?!

Mihai

pre 7 godina

@Petar

Znaci svako ko nije Srbin treba da bude uvredjen himnom? Glupost! Ja sam Rumun i volim tu himnu koliko i nasu. U Srbiji izgleda jedino Srbima smeta nesto sto je srpsko.

Ataturk

pre 7 godina

Ma oni ne znaju ni tursku himnu. Imam prijatelje prave Turke,Istanbula,Ankare,Burse ljudi su Evropljani pravi ali ne mogu da se nacude mrznji iz Raske i Bosne prema Srbima.To je kad hoces biti veci Turcin od samog.
A u timu odbojkaskom imaju 9 Srba i trenere takodje.
Uzas. Teraj te iz svih liga Srbije

Game over

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje?
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite.
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost.
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije.
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.

Frank

pre 7 godina

Opet se žrtvujemo nekoj manjini da bi smo im se dopali kao i u raznim Jugoslavijama. Prave opet cirkus od države. More marš sa vlasti pseudo patriote.

shandonjito

pre 7 godina

@pametnjakovic
Pametnjakovicu, a koji su to narod ljudi muslimanske veroispovesti u Sandzaku? To je srpski narod koji je prihvatio islam! I zasto se oni ne pronalaze u himni drzave Srbije? Dokad vise da izmisljamo narode od srpskog naroda!!! Dajte jednom za svagda da se pozabavimo tom istorijom i zovemo stvari onakvima kakve jesu! Svima je jasno o kom se narodu radi, jasno je i tim muslimanima ko su i sta su i zasto da se vise izmislja rupa na saksiji! Najeminentniji predstavnici tog narode, najveci intelektualci, ljudi koji su u svojim sferama najvise postigli, toga se ne stide, poput Mese Selimovica ili Emira Kusturice. Zasto taj deo srpskog naroda pustati da ide za ekstremistima, pseudomoralistima, neobrazovanim ljudima! Zasto mu ne ukazati na svoje intelektualce, zasto ne probuditi u njima pripadnost svom srpskom narodu, zasto im ne pomoci da se vec jednom istorijski pronadju, a ne da lutaju izgubljeni u istoriji!
Dakle, postoje Srbi pravoslavne, muslimanske i katolicke veroispovesti i to je najveca tragedija naseg naroda! Dajte jednom da prebrodimo tu tragediju i da se suocimo sa istinom.

е Србијо кукавна...

pre 7 godina

Pa kad nam himna diskriminise sve gradjane osim vernika SPC. Mene kao ateistu prvog. Molitva Bogu nam je himna u 21. veku. uzas.
(Xman, 15. mart 2017 14:00)

Наслов енглеске химне је "Боже, чувај краљицу" и сви је певају од свег срца, без обзира да ли су теисти или атеисти, монархисти или републиканци, јер то је њихова химна!!! Али то је тако код народа који воле своју земљу, своју заставу и своју химну, ми нисмо народ ми смо једна "хипнотисана гомила"...

kosmos stasmos

pre 7 godina

mi smo pazarci najjaci smo najaci.Vi nas mrzite svakako sta god da je bilo.I da smo je slusali bilo bi to su srbi muslimanske vere ovako slusajte vi vasu himnu ispostovali bi je i da je bila ali nas onakva himna ne dotice.Srpske zemlje i srpski rod...Oprostite ali to nije za nas.Nama je bila hej sloveni vama se nije svidjala i tako to.Pevajte je vi a mi ce mo je ispostovat i necemo zvizdati ko vi svakoj himnoj.
(np, 15. mart 2017 16:03)

A vi ste Sloveni?

Petar

pre 7 godina

Nije da bi pevali neku drugu ali mogli smo malo da razmisliomo kada smo usvajali himnu. Da li iko misli da neki lokalni Mađar, Slovak, Bugarin, Albanac... Musliman može da peva odu o srpskom rodu!? Trebala je neka pesma gde se samo pominje ime države. Ovako, ili ćemo slušati zviždanje ili nećemo slušati ništa...

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Svaka čast i čestitke ekipi iz Novog Pazara. A što se tiče himne, ja sve više verujem da ćemo mi Srbi u 22 vek ući bez države, bukvalno će nam sve uzeti a onda ćemo deliti sudbinu nekadašnjeg Jevrejskog naroda koji je hiljadu godina tumarao bez države, bivajući progonjeni i obesravljeni gde su stigli. Samo za razliku od Jevreja mi državu više nikada nećemo dobiti. Bićemo evropski Kurdi.

Elmin

pre 7 godina

не разумем. имам неке другове, муслимане из санџака и они нису у том фазону антидржавном. волео бих да се јави неко од оних који би звиждали химни или је не би певали (као адем љајић) да нам објасне о чему се ту ради. јесмо ли некада ратовали? нисмо. је л вас неко дира? не. је л долазите да студирате, радите и живите најнормалније у београду и осталим градовима? да. је л то подручје рашке одувек била србија? да. о чему се ради? лично и мени је глупо да химна СР Србије буде Боже правде, јер та песма прво нема мелодију химне, а друго то је песма Карађорђевића. Али добро, ствар укуса. Код тих неких санџачких муслимана се ради о нечему другом, а ја искрено не разумем о чему.што нас мрзите толико?
(загор, 15. mart 2017 13:06)

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Hahahah pa ovde se neko zeza, majke mi.

Znači vi ne puštate himnu svoje zemlje zato što će neki pojedinci da im zvižde?
Da li time dajete jasan znak da su ti pojedinci jači od države?
Da nemate načina da im se suprotstavite?
Da će sutra isti ti da traže neke veće stvari od zabrane himne?

Smešno, za ovo vas najstrašnije treba kazniti, pa ćete sutra razmisliti ponovo kako i šta treba da se radi.

Ljubisa livac

pre 7 godina

Jedna stvar mi nije jasna. Ako zivis u jednoj drzavi, u njoj radis, imas sva prava, zasto je ne postujes? Zato sto je vecina druge vere? Ili ako vec toliko me volis tu drzavu, zasto se ne odselis? Recimo u Tursku. Lepo rasprodas, odes, budes svoj na svome.

Tradicija nikad ne umire...

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

Znači predlažeš etničko čišćenje, pljačku, spaljivanje kuća, ubijanje staraca...

veliki strumf

pre 7 godina

Ovo odavno vise nije drzava vec obicna sprdacina od drzave! Gde su nase granice? U Bujanovac dodje predsednik Albanije i svira se samo albanska himna!? U Pazaru se himna uopste ne intonira. Imamo li mi efektivnu vlast u oblastima oko Bujanovca i Pazara ili ne? Ako nemamo vlast - onda to nije drzava Srbija! Neka nekad neko nazove stvari pravim imenom a ne samo da se krijemo iza lazne finoce. I kom pametnjakovicu je palo na pamet da se finale igra u Pazaru ako ne sme da se svira himna?! Da se razumemo: niko åjude iz Pazara ne primorava da vole ili pevaju himnu - ali to je himna i mora da se postuje (niko nekog Britanca ne tera da bude monarhista ili voli kraljicu, ali kad se intonira God save the Queen ima da stoji mirno i postuje). Zivite u ovoj zemlji, ona vas hrani, ne morate da je volite ali njena obelezja morate da postujete, kao sto biste postovali i himnu bilo koje druge zemlje da u njoj zivite, a nacionalna ste manjina.

Bojan

pre 7 godina

Koje smo mi dileje od naroda. Pustis nekog da zivi u tvojoj drzavi i on te pljuje a ti tolerises. Treba sve proterati, ako vam se ne svidja ova drzava sto zivite ovde? Ubice nas nasa tolerancija i politicka korektnost.

Stara kuka

pre 7 godina

ajde sto Srbe nitko ne voli na prostorima bivse Juge, ali sad ih me vole ni u vlastitoj drzavi...

mislite o tome..
(mj23, 15. mart 2017 13:57)
Prvo ste godinama govorili da Srbe niTko ne voli u Evropi i svetu a sada je to samo u staroj Jugi. Ko nas Tko ne voli? Crnogorci (koji su izmedju ostalog Srbi) i Makedonci (takodje) i sa kojima NIKAD nismo ratovali? Jel to Makedonci imaju problem sa Srbima dole ili sta? Slovenci...tamo Srbi nemaju nikakvih problema za razliku od neTkoga,hm koga?
Normalno da imamo problema sa pripadnicima ustaskog pokreta i njihovog cvijeca. Al samo smo krivi upravo zbog te Juge.

Delija S

pre 7 godina

Konačno reakcije na ovaj poražavajući događaj od strane medija.
Neverovatna i nemušta opravdanja vodećih ljudi OSS i OK Novi Pazar. Integritet i snaga jedne zemlje se ogleda, između ostalog, u poštovanju države i njenih simbola.
I ovo će proći nekažnjeno zbog političke trgovine na relaciji OSS - SNS - grad Novi Pazar.
Žalosno, žalosno.
Mi nismo banana država, mi smo bananica država.

zar ne

pre 7 godina

Kad Srbi u Podgorici zvižde crnogorskoj himni, onda je u redu. A kad se u Srbiji zviždi srpskoj himna onda je zaprepašćenje javnosti.
(slobodan petrovic, 15. mart 2017 12:28)

Niko nije rekao da se zvizdalo himni nego da nije intonirana. Himna je trebalo da bude pa oni neka zvizde i neka vicu Vucicu ***** ili sta god.

Komsija Mile

pre 7 godina

Pa ako hocete da svi himnu prihvate kao svoju, onda bi i tekst valjda trebalo prilagoditi tome. "Boze spasi, Boze brani srpske zemlje srpski rod" trebaju pjevati ljudi koji su druge nacionalnosti a pri tome nisu doseljenici, nego su rodjeni u toj zemlji cija himna kaze "spasi Srbe" a ove ostale.. ?! Valjda ko ih sisa je li ?
(Pametnjakovic, 15. mart 2017 12:35)

Ako je himna Srbije, onda je himna srpskog roda. Da li si ti uospte svestan sta predstavlja himna jedne zemlje? Himna svake zemlje velica i brani svoj narod. Molim te, pronadji na netu tekstove himni ostalih zemalja cisto da se uputis. Ovde nije problem tekst himne vec zemlja Srbija i protivljenje svemu sto je srpsko. Da im je problem tekst ne bi oni sirili turske zastave i nosili dresove turskih klubova na utakmice srpske lige ili kupa.

Duka

pre 7 godina

Zamislite Americka himna peva o Amerima. Da li su oni normalni ? Gde je tu 2 mil Srba ?
Francuska o Francuzima, Nemacka o Nemcima...i ne spominju Muslimane.
Jel tako Pazarci ?
Ali ok, ako ne volis Srpsku himnu bar je ispostuj.
Ako si covek ...

Vrući pas

pre 7 godina

Danas ovo, sutra će biti ne viori se zastava Srbije u Pazaru da je ne bi skidali, prekosutra, ne priča se Srpski da ne bi tukli onoga ko priča Srpski...

Sone

pre 7 godina

Nepostovanje drzave u kojoj zivis nema veze sa nicim. Neka u Nemackoj ili biloj kojoj drzavi se ovako ponasaju. Svuda postujemo sve zakone gde god da odemo. Samo u Srbiji svi uvek trazimo neku pravdu, jer nam se moze.

Game over

pre 7 godina

@RATKO

Ne razumeš, jarane. Ja sam Srbin, rođen u Srbiji, i ta himna nije moja. Niti sam joj ikad ustao, niti ću je ikad pevati, dok sam živ. Iz milion razloga. A jedva čekam vas ijekavce da mi pokucate na vrata pa da vidim kako ću "ili pjevati Bože pravde ili bježi". Malko nas je previše da bi nam na rođenim ognjištima lekcije patriotizma delio

ja

pre 7 godina

ja sam rodjen u srbiji . musliman sam al se osecam srbinom islamse veroispovesti... nemogi ja biti bosnjak kad mi niko nikad nije zivio tamo niti imam ikakve veze sa bosnom.... sada mi kazite... oba moja djeda su ratovali da brane srbiju od okupataora . oba strica isli na kosovo 80ti i 90ti uniformi srbije kao policajci da brane kosovo od siptara.. i kad se desilo ovo sa kosovom, moi srbi pale dzamije svoih gradjana ...... srba koi vjeruju u drugu religiju.... pa nemoze meni biti blizi siptar kad je on albanac , mi nismo ista nacija .... memojte da mesate babe i zabe ... religiju mozes da promenis 100 puta al naciju nikad

Ja

pre 7 godina

To je nesto kao Republika Srpska i oni pljuju po svojoj zemlji.
(Xfaktor, 15. mart 2017 17:00)
Sedi jedan nemaš pojma Srbi u Bosni su konstutivan narod a novopazarci kod nas manjina ako neznaš razliku guglaj

aleksandar

pre 7 godina

gospodo draga iz n pazara kada se igra finale kupa u bilo kom sportu intonira se nacionalna himna prema tome himna je trebala da se cuje... a sad sto vi bi da zvizdite to je vas problem koji se lako resi sa ogromnim ozvucenjem....

Beograđanin

pre 7 godina

Ako im smeta himna Srbije neka se odsele u državu gde bi pevali "svoju" himnu.

To je kao sa Turcima kojima smetaju Holanđani ali im ne smeta Holandski novac.

Lepo se odsele svi u Tursku i uživaju ;)

Bojan

pre 7 godina

Ja bih tako rado prihvatio da se oni odvoje od Srbije i da se pripoje kome hoce, turcima, iraku, somaliji, bosni, avganistanu...a mi da dobijemo srpsku.
Nikada nece shvatiti da je ovo njihova zemlja koliko je i moja, pa ako je tako, eto im sa nekom od ovih prosperitetnih muslimanskih zemalja.
Naravno, sve u miru i da ne prisvajaju srpske pravoslavne manastire i crkve, posto i onako nisu pravoslavci...mislim bili su pa su poturceni.

Hammer

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
@(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)


Samo jedna mala, ali suštinska korekcija: vi ste se prvo uz ponoć nacista rešili "ovakvih" ili onakvih, uglavnom onih koji su bili nešto drugačiji,
a onda ste uz pomoć istih mentora tek devedesetih godina na sličan
način dobili svoju državu, skoro istim metodama kao i onu predhodnu koja je baš nešto kraće trajala, a koja vam je u istoriji, ipak bila prva država.

shonne

pre 7 godina

Zvizde himni zemlje u kojoj su rodjeni, odrasli i ceo zivot proveli?! Isto tako Ljajic koji ne zeli da peva himnu svoje zemlje..ili on Srbiju ne oseca kao svoju zemlju? Oni su Srbi muslimanske veroispovesti, kao sto sam ja Srbin pravoslavne veroispovesti...tako isto postoje i Srbi
katolicke veroispovesti.. Svi smo mi SRBI i Srbija je nasa zemlja, pa tako treba i postovati himnu, grb i zastavu svoje zemlje..

ATG

pre 7 godina

Prica mi drugar koji se preselio u SAD. Ima malog klinca koji ide u vrtic. Svako jutro u vrticu slusaju himnu. Znaci za njih je himna svetinja. To sam i ja primetio kada sam bio. Imaju tei stvati koje su im bitne: himna, zastava i predsednik.
A zvizdanje himni u Srbiji bi trrbalo da ae smatra izdajom. A svakom kome se ne svidja neka ide gde mu je lepse, ako vec ne prihvata Srbiju za svoju zemlju. Neka ide onda u svoju domovinu ili gde vec.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.
(Đango, 15. mart 2017 12:38)

Pa koji narod živi dole ako ne Srbi?
I ne mešaj religiju i nacionalnost

Srba

pre 7 godina

U nekim zemljama je to izdaja. Zasto nije i ovde. Ako im je Srbija loša nek se sele slobodno. Znam da dobar deo Pazaraca ne misli kao ovi sto se stide svoje zemlje, ali ovakve stvari ne smeju da se desavaju.

ATG

pre 7 godina

E moj barka. I ja sam ateista, ako se uzmu stroga crkvena pravila. Ali svaki put ustanem kada se pusta homna moje zemlje. I kada je bila stara i sad kada je nova. Svaki put kada je cujem svaki put ustanem. Za mene je himna nesto najsvetije sto postoji. A da vas sve razocaram, cak mi se ime ni ne zavrsava na ic. Drzava se mora voleti. Ne vole se politicari, nego zemlja gde si se rodio, zemlja gde su ti preci. Ali bas zbog politicara sve vise ljudi pocinje da mrzi svoju zemlju i da odlazi iz nje. :(

joca

pre 7 godina

@Zigzag misliš NATO vam je sredio taj problem. Kao i uvek u istoriji drugi vas rešavaju, nekad Srbi nekad Nemci nekad Mađari, nekad NATO, sami nikad ništa. Smejurija od naroda.

Skretnicar

pre 7 godina

Posle se Novo Pazarci cude i kukaju kako niko nece da investira u Novi Pazar. Nece ni oni koji su odatle otisli i ciji su predci odatle.
JEDNOSTAVNO NE POSTUJES DRZAVU U KOJOJ ZIVIS ONDA NECES POSTOVATI NI MOJ NOVAC ( da radis ) KOJ TI DAJEM DA BI PREZIVEO !!!
Mislite li da bilo kome ko je iselio u Tursku a sada bi investirao ovde pada na pamet da zvizdi Turskoj himni ????
Nad ovakvim i slicnim stvarima bi trebalo da se zamisli svaki pojedinac ( ako ima sa cim da se zamisli ) ?????

Cvexi

pre 7 godina

Nema frke, imaju pravo da ne vole himnu i zemlju u kojoj zive. Ko i svi muslimani koji zive u ne-muslimanskoj zemlji, od njih drugo i nisam ocekivao. Uoastalom, ma li zemlje u svetu koja nema probleme sa muslimanskim stanovnistvom?

Hm

pre 7 godina

Kaže AV da zemlja nikada nije bila ponosnija, dolazi PreCednik Albanije mimo protoka, ne svira se himna jer se ne sme, Bošnjak gradi u centru NP bez dozvole jer je Bošnjak. Moj premiiiijeru, pogledaj Nemačku, Holandiju, NEMA MITNIGA TURAKA, NEMA, protestvujte, radite šta hoćete NEMA!!!

misskur

pre 7 godina

Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..
(Western, 15. mart 2017 12:55)

Bosnjaci su izmisljeni, ko ste vi? Odakle sad odjednom bosnjaci? U mojoj zemlji si, kako god se izjasnjavao ako hoces budi i vanzemaljac, postuj mi zemlju, himnu, pasoš koji imas! Ako vam se ne svidja pakujte se i idite gde mozete vasu bosnjacku himnu da slusate... Ne pitam nikog i nebitno mi ne koje je veroispovoseti i kako se izjasnjava, ali imas pasos Srbije, imas i veca prava od nas koji su vecina, samim tim si Srbin-Srbijanac ili kako ti je volja. Sve vam je dato sto se pozeleli, pa dajte malo postovanja, svima ce biti bolje i razgranicite religiju, naciju i ostale pojmove... dok imate nas pasos vi ste SRBI katolicke ili muslimanske veroispovesti. Tacka.

Molim redakciju da objavi komentar i unapred se zahvaljujem.

PetarBG

pre 7 godina

Ne razumem sta je problem sa himnom. Ok, spominje se Bog, ali taj Bog je isti i za nas i za muslimane. Drugo, ok spomnje se srpski rod, srpske zemlje i ne vidim ni sta je tu sporno? I u Marseljezi se spominju Francuzi, naravno da ce u srpskoj himni da se spominju Srbi, ne vidim sta je tu sporno. Trece, i ako si neka nacionalna manjina, imas pasos u kome ti pise drzavljanstvo drzave Srbije, sto znaci da si Srbin, a to kako se ti izjasnjavas kod kuce i na popisima nikoga ne znaima, pravno si Srbin i gotovo, kao sto su Srbi bez dvojnog drzavljanstva iz BiH pravno drzavljani te drzave. Znaci po papirima koje nosis svaki dan u dzepu si Srbin, a ako se vec ne smatras Srbinom licno, bar si sa srpske zemlje i srpskog roda (rodjen u Srbiji), pa ne vidim sta tu vredja. Cetvrto, vidim neko kaze himna neprilagodjena 21. veku, a sta je tek onda Marseljeza gde je jedan stih otprilike : Nek njihova krv prljava napuni nase brazde (malo sam parafrazirao, ali izguglajte prevod himne). Peto, ja nisam bio za ovu himnu, vec za Vostani Serbie (naravno uz jezicka prilagodjavanja tu i tamo), ali opet ne vidim sta je to toliko sporno.

normalan čovek

pre 7 godina

Himni se ne zviždi ... nikad, ni jednoj ... a naročito ne himni svoje zemlje.

Sad ste organizovali završni turnir i više nikad! Znate, država Srbija vas ne bi više izlagala takvim nelagodnostima.

Amin

pre 7 godina

Ali najgora su objasnjenja nije moja himna,ja sam ateista,ja sam ono,ja sam ovo,pominje se Pera,Laza...livade,sume.Zaista kako pojedinci pridaju sebi znacaj to nije normalno,za psihijatriju. Drzavljanin si te zemlje,pustace se ta himna i tacka,na svim manifestacijamagde se smatra da treba. Ja da igram fudbal u Turskoj odslusacu himnu,postovacu je,a da li mi se svidi ili ne to je drugo. Kad god treba i mora.Pevaj,ne pevaj,ceni,ne ceni odslusaces je. Tako je u svim drzavama sveta sem ovde u loncu balkana,gde zakerala ima na hiljade.I engleza je 45% republikanaca,a pominje se kraljica,30% druge vere,nacije pa slusaju,cute i postuju. Ovde sve mudraci a zapravo misevi u prevodu.

Srb

pre 7 godina

Dedovi nam se okreću u grobu ! Za koga su oni ginuli vekovima I kosti ostavili širom Balkanskog poluostrva ??? Ovi ako neće da pevaju I slušaju himnu uvek mogu u Tursku da odu,pa nek im Erdogan sultan komponuje po volji !!!

slobodan petrovic

pre 7 godina

Kad Srbi u Podgorici zvižde crnogorskoj himni, onda je u redu. A kad se u Srbiji zviždi srpskoj himna onda je zaprepašćenje javnosti.

Stefan

pre 7 godina

Dragi moji pazarci a i ateisti. Prvo himna je tradicija a ovo je nasa himna himna zemlje koja se zvala i zove srbija. Onima kojima smeta.himna smeta i drzava slobodno se iselite. Pazarci imate bosnu a ateisti ... procitajte nesto pre nego sto pocnete da komentarisete. Srbijom vlada neznanje, infirmisanost u kuriru i njemu slicnom, i zabluda. Sve u svemu sinko ne diraj ono sto nisi pravio a cim imas vremena da komentarises verovatno ne radis nista i nista nisi ni dobrineo ovoj drzavi.

barka

pre 7 godina

Mene kao Srbina himna uopste ne dotice niti budi bilo kakva uzvisena osecanja.jer sam ateista. Tekst je namenjen iskljucivo pravoslavnim Srbima,a to nije korektno,prvo prema onima koji su kao i ja-ateisti. A zamislite kako se osecaju svi ostali,koji ne pripadaju ciljnoj grupi. Pozdrav patriJotama- Tistos pase-vaistinu pase!

Dulou

pre 7 godina

E moja Srbijo, u vlastitoj zemlji ne smije se emitovati sluzbena himna. Zamislite da Francuzi ne pustaju Marseljezu jer bi uvredila par miliona Arapa koji tamo zive. A Bosnjaci nikako da shvate da je Raska u Srbiji. Bila i bice.

legend

pre 7 godina

Cetnici (kao i ustase pocetkom devedesetih) su zvizdali na "Hej Sloveni", a sad im je krivo kad drugi zvizde ovom songu iz pozorisne predstave.

KK

pre 7 godina

Ko ima nešto protiv ovoga, neka se javi Dodiku sa istom kritikom, ili neka ćuti.

PS Zapravo je stvar još gora: himna BiH nema tekst, i prema tome ne može njime nikoga vređati, a himna Srbije favorizuje i ne veliča jedan narod a sve druge ignoriše.

Filip

pre 7 godina

Nemačka domovina, Bože blagoslovi Mađare, Probudite se, ti, Rumunu, Slovaci ce oživeti, Da svoj narod Hrvat ljubi, Češka zemlja, Dugo pripremano gvožđe, Francuzi, za nas, Heleni su ustali, Pesma Italijana, Jevrejska duša žudi, Gde letonske kćeri cvetaju, gde letonski sinovi pevaju. Jel treba još ili je dovoljno da shvatite? Ako vam pridev srpski toliko smeta, pevajte naše zemlje, naš rod, ako vam ni to nije po volji nemojte da je pevate. Ali da je poštujete morate.

Hammer

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.

@Bosanac, 15. mart 2017 13:06)


Srbija je država srpskog naroda i ostalih njenih gradjana, a Bosna je država tri ravnopravna naroda gde po ustavu prosta većina nema pravo da odlučuje ni o čemu ako nema saglasnostoi sve tri strane, jedna os tih strana su i Srbi koji isto tako vama ostalima u Bosni, koji niste Srbi, mogu da kažu da idete odande ukoliko vam se tamo ne sviđa, vaš je problem što ne razumete pravo kao što je to bio slučaj i devedesetih zbog čega ste i počeli rat!

mile pile

pre 7 godina

Današnja himna diskriminira druge narode. Izgubilo se Kosovo zbog toga i treba paziti da se još ne izgubi.
(Sara, 15. mart 2017 19:02)
Ne trabunjaj!

lela v.

pre 7 godina

a onda odete na zapad, pa sve u sesnaest pevate ode amerikancima, nemcima, francuzima! posto su vam logicno oni blizi i drazi nego prvi komsija srbin sa kojim delite isti jezik, obicaje, istu kafu i rakiju!

e, sramote jedne!

Nikolaaa

pre 7 godina

Himna Boze pravde datira jos od 1872 godine kada je prvi put izvedena u pozorisnoj predstavi za vreme punolestva kneza Milana Obrenovica.Znaci himna datira jos iz doba Obrenovica.I dokle bre vise mi srbi da klecimo pred drugima?Ej u nasoj drzavi ovo je Srbija i kraj.Mi smo jos nazalost 1918 godine izgubili drzavu i jos uvek je nemamo. Neka je vecna Srbija.

Pametnjakovic

pre 7 godina

Pa ako hocete da svi himnu prihvate kao svoju, onda bi i tekst valjda trebalo prilagoditi tome. "Boze spasi, Boze brani srpske zemlje srpski rod" trebaju pjevati ljudi koji su druge nacionalnosti a pri tome nisu doseljenici, nego su rodjeni u toj zemlji cija himna kaze "spasi Srbe" a ove ostale.. ?! Valjda ko ih sisa je li ?

Ludnica

pre 7 godina

A da necete mozda hodzu da nam otpeva himnu??? Onako iz duse. Ovo nema veze sa himnom niti njenim tekstom. " Srpski rod" . Jeste rodjeni u Srbiji, jeste znaci pripadate srpskom rodu i narodu nezavisno od verskog opredeljenja. Ne, igra Pazar u Raskoj u Srbiji himnu nece da puste. Pa nije himna o pravoslavlju, nego o srpskom rodu. Niste vi ni turci ni arapi cije zastave sirite na svakoj utakmici. Busate se u islam a daleko ste i od pravih vernika islamske zajednice. Vi ste izgubljeni ljudi i duse koje lutaju u vremenu i prostoru i ne mogu da se skrase. Moji dragi sugradjani.

mister No

pre 7 godina

Jesu to oni kojima su u Srbiji navodno ugrozena nekakva prava? Ugrozena im je samo obaveza da postuju himnu i zastavu sopstvene drzave.

BBRS

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)
Ниси у праву Раде, јер да је организатор ове завршне утакмице био србин, наравно да би се пустила химна.
Али пошто је био Ервин Ћоровић (ЧИТАЈ:ервин, муслиманско име, ћоровић, српско презиме),пронашао је рупу у закону да се иста не пусти.

kaokakao

pre 7 godina

U Crnoj Gori je preslikana situacija. Prije par godina u Ulcinju se odrzavao kup Crne Gore u kosarci. Na mjestu predvidjenom za zastave, na mjestu gdje je trebala da stoji crnogorska zastava stajala je albanska a pored nje crnogorska. Naravno, niko iz vlasti nije reagovao. Cemu kup kad ne priznajes drzavu u kojoj si osvojio taj kup, vec ti samo sluzi da ponizis drzavu. Ovaj kup u Novom Pazaru je namjesten, samo da se njima udovolji, misle da ce tim potezima smiriti rastuci nacionalizam "bosnjaka", a ustvari samo srozavaju drzavu. Ne bih ja njima dao nista, ama bas nista, jer su nezahvalni, stalno se zale da su ugrozeni, a imaju veca prava od srba u Novom Pazaru.

Saša

pre 7 godina

Tužno. Ispran mozak braći Pazarcima totalno. Ne valja. I nemojte više molim vas ta obrazloženja, bolje zviždite ako vam se zviždi, ali ne valja kažem vam. Himnu, nadam se, menjati nećemo a u njoj nema ništa protiv vas, niti bilo ko ko je peva ima loše misli prema bilo kome. Tekst je blag, bez arogancije i agresivnosti, kao i melodija.

anonymous

pre 7 godina

Bošnjak sam, volim Srbiju jer je ona moja država, ništa manje nego bilo kog Srbina. A himnu na volim, i ne dozivljavam je kao svoju jer je doneta u duhu netolerancije i nesuzivota sa svim narodima koji u Srbiji žive. A ne voli je apsolutno niko osim Srba, a u Srbiji živi znate i sami koliko naroda! Srbi, ne svi, ne da imaju problem da u Srbiji nisu svi Srbi, već neko polazi pravo i na druge države pozivajući se na nekakvu istoriju koju ko zna kako tumače. Hajmo jednom da iz različitosti počnemo da izvlačimo ono najljepše!

Beli

pre 7 godina

Vidim dosta komentara "sramota me kakva smo drzava"' To dosta govori. Pa kad je nas sramota, kako li je tek drugim nacijama koje zive u takvoj drzavi. Zato su svi I pobegli od nas.

NRG

pre 7 godina

@ KK
Himna pjeva odu srpskom rodu i njegovoj borbi za opstanak i ocuvanje visevjekovne drzave.Na srpski rod su nasrtali razni zavojevaci i okupatori,i ti zavojevaci su uvijek imali svoje sluge i vjerne pomagace u satiranju srpskog roda.Pa umjesto da zajedno sa zavojevacima upute i pomagace na put bez povratka,glupi srbi su pomagacima oprastali i primali ih u kucu na koju su ovi do juce nasrtali da je pale i ruse.Tako u vise navrata,i kad si toliko glup i naivan,prirodno je da docekas da ti drzi slovo i postavlja uslove,cak toliko idiotske i groteskne sa osnovnom tezom da je problem sto himna ne pjeva o turcima,jer o kome drugo da pjeva.. ko preostaje..to ste svi vi na jednoj strani,a srbi na drugoj!?Gdje ste to bili vi u svim oslobodilackim ratovima..uvijek na strani okupatora,uvijek protiv srba,i sad hocete da vam himna pjeva!?Ovo je nevidjeno,ovo je najbizarniji apsurd i psiho-patologija.
Preklinjem vas da objavite komentar jer ovo prelazi sve granice

asomakum

pre 7 godina

Istorija se ponavlja. dakle, ne smeju se zapostaviti zabaceni delovi Srbije u kojima zive nacionalne manjine. Zaboravljeni iz Bg, zbog neosecaja propadnosti, manjine se okrecu Ankari, Tirani, Budimpesti, Sofiji... Koliko je samo pripadnika nacionalnih manjina uzelo pasose svojih matica? Skoro svi! Krajnje je simptomaticno da su svi pobegli od Srbije, od Slovenaca, Hrvata, Bosnjaka, Makedonaca, Crnogoraca... niz se izgleda nastavlja. Nije u svima njima problem, vec ocigledno u nama Srbima jer glumimo starijeg brata i namecemo volju svima, pocev od nase crkve do politike. Svi ti delovi Srbije su leglo bede i siromastva i posle se svi cudimo sto zvizde nasoj himni!?

skeptik

pre 7 godina

Pa ovo je veca sramota nego da su zvizdali. Ko hoce da slusa neka slusa, ko nece ne mora, ak o hoce da zvizdi neka zvizdi. A sledeci put neka se zapita Odbojkaski savez Srbije zasto BIH reprezentacija nikad ne gostuje u Republic Srpskoj nego samo u Federaciji.

Jovica

pre 7 godina

U Svedskoj je zabranjeno razapeti i nositi zastavu Svedske. To im je neki fazon, mogu sve druge zemlje, ali svedska zastava ne. I tako vec dugo vremena.

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)

zekan17

pre 7 godina

Kada im neko odrzao elementarno predavanje o tome da su oni drzavljani Srbije i kao takvi se smatraju Srbima,kao sto se stanovnici Amerike smatraju Amerikancima. A da smo bana republika,jesmo

kralj

pre 7 godina

Ovo isto rade i Srbi u BiH pa sto bi vas ovo čudilo. Boze Pravde moze biti samo himna srpskog naroda nikako bošnjačkog. To je cisto nacionalna himna Srba, gdje drugim nema mjesta.

ime

pre 7 godina

У Русији живе Руси! Свака, и било која мањина, ако жели да живи, ради и храни се у Русији, треба да говори руски и поштује руске законе. Ако желе шеријатске законе, онда их саветујемо да иду тамо где је то државни закон.
Русији нису потребне мањине. Мањинама је потребна Русија, и ми им нећемо дати посебне привилегије, нити да мењамо наше законе да би задовољили њихове жеље, без обзира како гласно викали: ”Дискриминација!”
Боље да се учимо на самоубиствима Америке, Енглеске, Холандије и Француске, ако желимо да преживимо као нација.
Руски обичаји и традиција нису сагласни са некултуром и примитивним понашањем већине мањина.
Када ово часно законодавно тело (Дума) размишља о доношењу нових закона, треба прво да води рачуна о националном интересу, имајући у виду да мањине нису Руси.

[Путин]

zoki

pre 7 godina

https://www.youtube.com/watch?v=h6eoaras3MU
Saša Janković u emisiji Pretres na Sandžak TV, 13. 03. 2017
Ovo odgledajti bar 10 minuta i sve je jasno,
gosn Janković samo što im nije crtao a oni jedno te isto u krug.

Марко Госпић

pre 7 godina

Подсећам браћу Муслимане да су Срби, као и они, стајали за мање од века пред пет различитих химни, од којих су две словенска и хрватска, тако да неће пропасти ако устану за једну.

Staridz

pre 7 godina

Zašto bi se selili iz svoje vječite zemlje i ognjišta? (Sara@

Zato sto u Srbiji ima da se postuju zakoni Srbija je njihova isto zemlja i ima da je postuju ili nek se sele sto dalje odavde, ne znam sta je problem?

Bosanac

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.

Nemanja

pre 7 godina

Ja sam Srbin, ateista, tekst himne mi licno ne smeta ako se vecini dopada, to je demokratija. Ali svakako bilo bi lepse kada bi se tekst odnosio na sve gradjane ove zemlje, tako da se niko ne oseca iskljucenim.

sqo

pre 7 godina

Nije to srpska,već himna Srbije,znači svih građana ove zemlje.Nepoštovanjem himne se iskazuje nepoštovanje i netrpeljivost prema državi.Nisu krivi ljudi,koji zvižde,već političari,koji ih predvode.

beogradski

pre 7 godina

Proklet bio Berlinski kongres, koji osakati Bosnu i Srbiji podari ono što joj ne pripada.
(Riki, 15. mart 2017 15:59)

pojma ti nemas o berlinskom kongresu rodjo....na berlinskom kongresu je srbija priznata kao nezavisna drzava, sto je de fakto bila od 1835, od strane ostatka tadasnjeg sveta, bez novopazarskog sandzaka (geografske odrednice u osmanskom carstvu), koji je ostao pod upravom i kontrolom turske, dok je bosna na papiru i dalje bila deo turske, ali pod upravom AU monarhije, do konacne nelegalne aneksije 1908. godine, znaci nije bila drzava, samo je sjahao kurta da uzjase franc, uzgred receno, u to vreme srbi su bili apsolutna vecina u BIH....teritorija bosne i hercegovine koja je usla pod protektorat AU monarhije nije imala novopazarski sandzak u svom sastavu.....tako da ne berlinskom kongresu srbija nije profiritala ni na ciji racun, pogotovo ne na racun BIH, koja nije ni postojala kao drzava....novopazarski sandzak dolazi pod kontrolu srbije 1912. godine, kada ga srbija oslobadja od turaka u prvom balkanskom ratu....

Vesna

pre 7 godina

nije ni bila internacionalna utakmica da bi se intonirale himne
kada ce Srbi da shvate da je himne "Bože pravde" prevazidjena - pominjala se srpski kralj I srpski rod a u Srbiji, koja je republika, ne živeo samo Srbi
progoogle-ajte tekst austrijske himne, npr

MilanS

pre 7 godina

Bili razmišljati kad ste birali himnu. Pošto ste hteli da namećete, ovo je jedino što se moglo desiti.

Ko ne veruje, neka pita bilo kog Mađara, Rumuna, Hrvata, Albanca ili Bugarina (građanina Srbije) šta misli o himni u kojoj se od prvog stiha priziva bog da spase jedan narod. Pitajte i bilo kog građanina koji ne veruje u boga šta misli o njoj.

Imate moć, mislili ste da njome (demokratijom izvrgnutom u svoju karikaturu - tiraniju većine) možete da namećete identitet ljudima, ali to tako jednostvano ne ide. Himnu će voleti i pevati svi onda kada ih sve bude predstavljala. Tako je bilo u prethodnoj državi, tako je i danas u svim normalnim državama. U ovoj su (neki) Srbi umislili da mogu da nameću identitete. Ali od toga, kao što se po ko zna koji put vidi, nema ništa. Vrlo ozbiljan broj ljudi u ovoj zemlji nikada neće prihvatiti himnu kao svoju. Krivica je jedino onih koji su hteli da je nameću (i njome metaforički i praktično pokrštavaju i posrbljavaju). Projekat je propao, frustracije će trajati koliko i agonija države koja otpočetka sebe svojevoljno razgrađuje, namećući dominaciju jednih spram drugih, uništava koheziju.

Artificial Intelligence

pre 7 godina

Poznajem muslimane koji se dice Srbijom i vole ovu zemlju...predstavljaju se kao Srbi muslimanske veroispovesti jedino pazarci prave problem...

beogradski

pre 7 godina

Pa vi ne razmisljate ko ovde zivi. Ja ne znam jednog koji je za himnu u Novom Pazaru. Da vam mi pevamo za "srpske zemlje?" Vidite mozda Rasim Ljajic hoce ?
(Mirza NP, 15. mart 2017 14:41)

pa živiš u srpskoj zemlji, valjda želiš da ti zemlja napreduje i da bolje živiš....a da, vi ne smatrate da je Novi Pazar u Srbiji nego u imaginarnoj državi Sandžak, a Sanždak ne postoji kao geografska ili bilo kakva druga odrednica u ustavno-pravnom poretku Srbije, samo u vašim mislima i željama....nema više turske okupacije, nema više sandžaka, pašaluka, vilajeta.....Svaka čast OK Novom Pazaru na osvojenoj tituli, nadam se da će dostojno predstavljati svoju zemlju Srbiju u eventualnim evro takmičenjima.....

Bosanac

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

A da malo promijenimo tekst
Kazu nisu srbi?
Sa bosanskim pasosem, ja sam bosanac srpskog pravoslavnog porekla.
Volim Bosnu , jer me hrani, navijam za Bosnu jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

Pitaj šta Dodik kaže o ovome.

Komsija Mile

pre 7 godina

Kakva smo mi drzava kada na nacionalnom takmicenju ne sme da se intonira himna kako joj se ne bi zvizdalo. Kakva vlast ljudi.. prosto da covek pozeli da vladaju jos 100 godina..

Драган Савић

pre 7 godina

(Samir, 15. mart 2017 14:33)

Да ли стварно мислиш да овде некога "боли" што је Нови Пазар освојио куп у одбојци??? Ево мени је рецимо баш драго! Самим тим што играју за куп Србије значи да признају Србију као своју земљу, што је лепо с њихове стране! А химну у којој се помињу и националне мањине нећеш наћи на овом свету! Поздрав за Нови Пазар и честитам на освојеном купу!

fakat

pre 7 godina

@Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo 
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
(Bosanac, 15. mart 2017 13:06)

Ja kao Srbin iz Bosne obožavam BOSNU, jer na toj zemlji moji preci žive vijekovima. AVNOJ-evsku BiH, niti volim, niti ću ikada voljeti, posebno dok vi, bosanski muslimani pokušavate da iz tog titovog eksperimenta, a preko leđa ostala dva naroda u Bosni, kao i Hercegovini, pokušavate da istrajete na tom protivprirodnom bludu. Dakle, Bosna - uvijek, BiH - nikad, i neću ja niđe iz Bosne.

FK Kairatgorec iz Sasulice

pre 7 godina

Jbt, pa i Hrvati u himni pevaju o Hrvatima i svojoj zemlji. Ko neće da peva, ćuti i odsluša je. Neće valjda Srbi u svojoj zemlji da pevaju o Kemalu ili Hrvoju. Igrate se ljudi vatrom, a nema potrebe. Ja lično nemam protiv nijedne rase ili nacije ništa i nikad ljude nisam delio po ničemu ali brate da u svojoj zemlji ne možeš slušati svoju himnu to je van svake pameti. Za ne poverovati. Hej Sloveni je himna zemlje koja više ne postoji i koju sam i ja voleo, ali sada se zemlja zove Srbija i tu je gde je uvek bila i normalno da ima svoju himnu i peva o svom narodu, a meni je glupo da nekog nazivam manjinom kad je deo te iste Srbije tj. nikog u ovoj zemlji ne smatram manje vrednim od drugog ili obratno. Postoje izbori pa se lepo izborimo za bolju Srbiju.

agassi

pre 7 godina

Napraviti rezervat za ove Vehabije a Rasku pretvoriti u Gvantanamo. Pa neka navijaju za Fbahce I Tursku u pizama odelu. Ej njima se ne sviđa himna.
Nije samo himna problem. Stari su to Alijini mučenici.
A ovi što objašnjavaju cije su zemlje , daleko je Turska.

Pazar - Kup je nas!

pre 7 godina

Potpuno nepotrebna vest i pokušaj stavljanje mrlje na besprekorno organizovan turnir i zasluženi trijumf domaćina. Sve je prošlo bez i najmanjeg incidenta. Predsednik kluba dao je racionalan i prihvatljiv odgovor na opet ponavljam bespotrebno pitanje. Imamo mi u drzavi mnogo vecih problema od himne! Pisite o lepim momentima. Sportski pozdrav iz Novog Pazara.

serbian secret cod *

pre 7 godina

Organizator mora biti strogo kaznjen a turnir takmicarski ponisten i novi organizovan u Raskoj,tako rade normalne drzave i ljudi. Srbija treba da se ponasa evropski poput nemacke i da svima proveri boravisne vize

Samir

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!

Hammer

pre 7 godina

Prosle godine ste likovali i gotovo slavili kada su u Banja Luci odbili da puste himnu BiH u fudbalskom Kupu, a pogledaj sada komentara. Karma je cudo gospodo, sve se vraca... Ne podrzavam ovo, ali sada vidite kako smo se mi osjecali, a nasa himna ni nema tekst!

@(Haris, 15. mart 2017 15:16)


Srbi kao većinski i državotvorni narod u Srbiji nisu u obavezi da se prilagođavaju manjinama, već obrnuto, što je pravilo koje važi i u većini drugih evropskih država, suprotno tome u Bosni Srbi na to nemaju pravo, baš kao što to pravo nemaju ni Bošnjaci ili hrvati, jer je BiH država sva ta tri konstitutivna naroda koji su ravnopravni bez obzira na trenutnu brojčanost svakog od njih pojedinačno, oni koji to ne razumeju i ne poštuju ne rade u korist mira i stabilnosti!

bljak

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

Vasa drzava je zla maceha koja se uz pomoc inostranih prijatelja vratila iz sanatorijuma, gde su je poslala uplasena deca, i preuzela porodicu... Patologija, prijatelju, patologija...

ckm

pre 7 godina

Na to ih je Zukorlić naložio, smeta mu deo teksta himne, gde se peva, "Srpske zemlje, Srpski rod". Sad je Zukorlić ušao u parlament i u koaliciji je sa SNS-om, simpatično, jadni ti muslimani dole.

mrmlj

pre 7 godina

@(Game over, 15. mart 2017 13:31)
pazarci koji tvrde da su turci se nisu imali nista ni u "hej, sloveni" sa cim bi se identifikovali, pa su je pevali na sav glas.

Moja Himna

pre 7 godina

Nemas ti sta da se identifukujes...u Srbiji zive Srbi..u Nemackoj Nemci ..u Kini Kinezi...dakle nema toga ...ako ti se ne svidja siroko vam polje..budite "albanci..bosnjaci..hrvati" u tim zemljama. U Srbiji zive SRBI. Izvolite onda tamo ciji smatrate da ste i nemojte trositi resurse Srbije.

np

pre 7 godina

mi smo pazarci najjaci smo najaci.Vi nas mrzite svakako sta god da je bilo.I da smo je slusali bilo bi to su srbi muslimanske vere ovako slusajte vi vasu himnu ispostovali bi je i da je bila ali nas onakva himna ne dotice.Srpske zemlje i srpski rod...Oprostite ali to nije za nas.Nama je bila hej sloveni vama se nije svidjala i tako to.Pevajte je vi a mi ce mo je ispostovat i necemo zvizdati ko vi svakoj himnoj.

krme

pre 7 godina

@Ni ja kao ateista ne želim da slušam tu himnu!
(Tolle, 15. mart 2017 13:20)

Evo, ubacićemo jednu strofu o Darvinu za tebe i ostale ateiste.

Srdjan

pre 7 godina

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
Srbi kao prvo imaju 49 posto Bosne, tj Republiku Srpsku! Kao drugo Bosna je prvije svega bila srpska drzava i kao trece ta himna Bosne je dobro dolsa na 23 posto teritorije.

Hammer

pre 7 godina

Ovih tzv. Bošnjaka, odnosno poturčenih Srba, u Srbiji ima manje od 2,5% pa se ovako ponašaju prema Srbima i prema Srbiji u kojoj žive, zamislite samo kako bi se, da nije Republike Srpske, ponašali prema Srbima u Bosni gde su većina, na sreću taj film neće da gledaju.
Inače, prema poslednjem zvaničnom popisu, neposredno pred početak II svetskog rata, s one strane Drine živelo je oko 700 hiljada muslimana i milion i 900 hiljada pravoslavnih vernika, dok ih je u Srbiji na prostoru tzv. Sandzaka bilo mnogo manje nego danas, pa su činili jedva jednu trećinu stanovništva dok su ostalo bili Srbi, a danas su većina. Ova statistika je u korist muslimana ovako naglo počela da se menja tek za vreme i posle II svetskog rata

Western

pre 7 godina

Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..

Milena

pre 7 godina

Ma sram vas bilo. Vama treba definitivno objasniti neke stvari a ako vam se ne svidja, svet je sirok. Cuj to, hteli da izbegnu politiku pa su je bas napravili! Sramota! Zivo me zanima da li bi ste smeli takod a se ponasate u SAD na primer. odgovor znamo - tamo bi bili manji od makovog zrna i da, postovali bi sve. More...

ranko

pre 7 godina

Mi pre svega ne znamo granice nase Srbije pa tek onda treba da je ovo problem.Tu istu himnu smo oskrnavili menjajuci tekst pa umesto kralja imamo "srpske zemlje".Dokle god Srbijom vladaju potomci komunista bice problema u Srbiji sa tradicijom i normalnim shvatanjem demokratske nacinalne drzave u kojoj se vecinski narod ne stidi i postuje manjine.

Cinjenice

pre 7 godina

Kako je to sve trebalo sa Turcima liferovati... Glupi Srbi, sve oproste a ovi po 5 put noz u ledja... Osmanlije, Austrija, Njemacka, pa i ovaj rat... Svaki put sa najvecim zlocincima i ti im oprostis...

Evo odmah

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)

Smatrate nas okupatorima na mojoj rođenoj zemlji i poredite sa Afganistancima u Švedskoj i želite da vam pjevamo himnu?

Драгиша

pre 7 godina

Nije da bi pevali neku drugu ali mogli smo malo da razmisliomo kada smo usvajali himnu. Da li iko misli da neki lokalni Mađar, Slovak, Bugarin, Albanac... Musliman može da peva odu o srpskom rodu!? Trebala je neka pesma gde se samo pominje ime države. Ovako, ili ćemo slušati zviždanje ili nećemo slušati ništa...
(Petar, 15. mart 2017 13:31)

Па и химна бивше Југославије је била "Хеј Словени" а у тој истој Југославији су живели и несловенски народи као Мађари, Роми, Албанци, Турци, Италијани... Али не сећам се да се ико тада бунио и да му је то нешто сметало!

himna za Srbe i vernike

pre 7 godina

"Boze spasi srpski rod:::"

To nije himna Bosnjaka, Hrvata, Albanaca, Madjara...kao i nas ATEISTA kojih je puno u Srbiji...i TACKA

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje?
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite.
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost.
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije.
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.
(Game over, 15. mart 2017 13:31)

Imaju li svog boga kome mogu da pevaju? Gde se to spominje Isus Hrist posebno? O kom pokrstavanju ti pricas? Pa oni su Srbi muslimanske veroispovesti, dakle svojevremeno poturceni. Ovo je zemlja Srbija svidjalo se to nekome ili ne. Alternativu uvek imate.

Game over

pre 7 godina

@Dača

Srbin sam po ocu, majci i njihovim očevima i majkama. Nacionalnost nije ni za ponos niti za stid (ponosi se i stidi čovek onim što je uradio i zaslužio).

I telad su u redu. Problem su ljudske ništarije i ološ koji uzima sebi za pravo da drugima govori ko su i šta su. Oni su problem i za Srbe i za sve druge čestite ljude, a njihov je večni problem što, ma koliko se upinjali, ništa ne mogu da učine da drugi postanu ono što bi oni voleli, već će drugi uvek ostati ono što jesu (baš kao što ću ja uvek ostati Srbin).

Haris

pre 7 godina

Prosle godine ste likovali i gotovo slavili kada su u Banja Luci odbili da puste himnu BiH u fudbalskom Kupu, a pogledaj sada komentara. Karma je cudo gospodo, sve se vraca... Ne podrzavam ovo, ali sada vidite kako smo se mi osjecali, a nasa himna ni nema tekst!

MarcoPolo

pre 7 godina

izgleda su zaboravili u čijoj državi žive...treba ih podsetiti...ako im se nešto ne sviđa,postoji turska,albanija,bosna...državu u kojoj žive treba da poštuju koje god da su nacionalnosti,samim tim i zastavu i himnu.

neutralni felsh

pre 7 godina

Koje smo mi dileje od naroda. Pustis nekog da zivi u tvojoj drzavi i on te pljuje a ti tolerises. Treba sve proterati, ako vam se ne svidja ova drzava sto zivite ovde? Ubice nas nasa tolerancija i politicka korektnost.
(Bojan, 15. mart 2017 12:29)


kog si bre ti pustio negde da zivi? ti ljudi tamo zive vekovima, u svom regionu.

ATG

pre 7 godina

Znaci u Srbiji postoji teritorije na kojima moze da se radi sta se zeli. Ustvari teritorije na kojima Srbija nije suverena, a pod tim ne mislim na Kosmet. Znaci stvarno banana republika. Najbolje bi bilo da svako uzmw sta hoce i kada nista ne ostane onda to nek bude Beograd ;). Salu na stranu ne znam sta bi rekao, sve ovo je otislo u nekom potpuno pogresnom pravcu. Ali mi smo toliko glupi da to vec boli. Dok smo bili zajedno smo i znacili nesto, a sad nas zavadise i mrzimo se i dna duse, a vecina nema hleba da jede. Dusa me boli kada vidim sta su nam uradili od drzave. Od svih bivsih republika SFRJ, a mi se i dalje mrzimo, a oni se smeju nasoj gluposti.

krme

pre 7 godina

@koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

I mi smo to isto krenuli da uradimo, pa smo dobili po.... izgleda da pravila igre ne važe za sve, nego se mijenjaju po potrebi.

abv

pre 7 godina

Srbija više ne postoji kao država a Srbi su postali najjadniji narod na svetu, bez ikakvog nacionalnog ponosa, i naravno da će takve jadnike da gazi ko stigne.

да да

pre 7 godina

Увео бих им пуштање хиђне преко разгласа следећих 365 дана тачно у подне !!!

Bojan

pre 7 godina

"Pa mozda i zapevamo kad u himni budu pominjani i drugi narodi koji zive u srbiji...Do tada je ovo moja himna koliko i himna trinidada...
(Po koji put, leba vam..., 15. mart 2017 13:10) "

A ti onda ili se preseli u drzavu cijoj nacionalnosti pripadas, ili nemoj da zvizdis ako vec neces da pevas. Nesto nisam cuo da je neko menjao himnu drzave i naroda kome ta drzava vecinski pripada zbog nekih manjina...

Statuskan

pre 7 godina

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin, 15. mart 2017 13:29)

Elmine pa i ti si Srbin samo muslimanske veroispovesti!!!

Mirza NP

pre 7 godina

Pa vi ne razmisljate ko ovde zivi. Ja ne znam jednog koji je za himnu u Novom Pazaru. Da vam mi pevamo za "srpske zemlje?" Vidite mozda Rasim Ljajic hoce ?

dzoni

pre 7 godina

drzava koja gura pod tepih i onda jednog dana sve iskoci jer drzava uziva opstu nemoc!!pravi cestiti muslimani iz pazara trebali ste insistirati na tome da se svira himna jer je to i himna drzave u kojoj zivite i cije pasose imate!!!

my way

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

A da malo promijenimo tekst
Kazu nisu srbi?
Sa bosanskim pasosem, ja sam bosanac srpskog pravoslavnog porekla.
Volim Bosnu , jer me hrani, navijam za Bosnu jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

Pitaj šta Dodik kaže o ovome.
(Bosanac, 15. mart 2017 16:45)

Muslimani/Bošnjaci koji su uzeli islam nakon turske okupacije su stvorili Bosnu??? Oni nekome nešto dali, nekoga nahranili, dali nekome krov nad glavom??? Oslobodili makar taj prostor od Austrougara kad već prirodno od Turaka nisu??? Dodik šta radi, njega nešto pitajmo kažeš, pozivajući se na principijelnost kao ***** na poštenje? Jugoslaviju smo zaboravili? Činjenicu da je "monstrum" Karadžić potpisao Kutiljerov plan pre rata, da su Srbi prihvatili nešto što nijedan narod na svetu ne bi, a to je da nemaju pravo da ostanu u svojoj državi sa svojim sunarodnicima koju su oni, da , oni i niko drugi stvorili, već da moraju biti deo nove države koju prave separatisti, pa ni to nije bilo dovoljno Aliji i Bošnjacima da ne počnu rat. Dodika nešto da pitamo, je li? Alija i njegovi dali krov nad glavom, hranili, je li? Toliko od mene i tebi i ostalim "principijalnim" Bosancima i njihovim paralelama.

DAVOR

pre 7 godina

Zar ovde u Beogradu navijaci nisu godinama zvizdali himni Hej Sloveni. Iz istog razloga zbog kojih sada navijaci u Novom Pazaru zvizde himni Boze pravde, jer ne odrazava njihova nacionalna osecanja.

gojko 12

pre 7 godina

A zašto bi je i slušali u Novom Pazaru, što se mene tiče neka slušaju tursku himnu.

Ali će se zato Bože pravde slušati i iz sveg glasa pevati u Trebinju,Bileći, Gackom, Nevesinju, Foči, Višegradu, Rogatici, Vlasenici, Sokocu, , Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Bijeljini, Brčkom,Doboju, Gradišci, Prijedoru, Doboju,Mrkonjićgradu,Banjaluci, Modriči, Derventi, Šamcu, Šipovu, Tesliću.... itd.

Zamenik ministra

pre 7 godina

Srbin sam, ali potpuno razumem ljude koji imaju problem sa ovom himnom, bilo da zameraju što se spominje "srpski rod" (kojih ima više) ili pominjanje Boga (nešto manje). Himna treba da bude svečana pesma DRŽAVE, a ne naroda. Bože pravde je himna srpskog naroda! Uzmite primer hrvatske himne. "Lipa nasa domovino..." je nešto sa čime i drugi narodi mogu da se identifikuju. E sad, sto su Hrvati u globalu puno netolerantniji od nas je neko drugo pitanje. Himna im je bolja u ovom smislu. I nama treba bolja himna. Ja bih veoma rado i punog srca pevao pesmu koja iskazuje ljubav prema našoj domovini Srbiji. Verujem i da imamo i dobre pesnike i kompozitore koji bi to sastavili.

Nebojsa

pre 7 godina

Zasto OSS dodeljuje domacinstvo zavrsnice kupa Srbije u N.Pazaru , kad smo bili ocevidci ponasanja navijaca iz tog grada prilikom intonirananja himne Srbije pre nekoliko godina .
Tada nisu polozili uspit kao domacini i ne treba im vise davati domacinstvo .
Zvizdali i pljuvali po himni Srbije ja im nikad ne bi dao domacinstvo
Bruka i sramota za ovu drzavu da ne moze da se cuje himna Srbije , bez obzira da li se radi o gradu cije vecinski deo stanovnistva cine muslimani .

Stara kuka

pre 7 godina

@Hey
I da naučiš,Srbi tamo nemaju problema.A Slovenija je bila u SHS,ali Srbi nikad nisu pricali o srpskim Alpima i slicnim glupostima.Granice su se uvek menjale ali tu je istorija da to pokaže.To sto vi mrzite Srbe i sto bi Srbe da svedete samo na Srbijance od Beograda do Nisa je vas problem.

Drvoseca

pre 7 godina

Kako ti posle da volis i postujes ljude koji zive u tvojoj zemlji a zvizde njenoj himni?? Pa ovo vise postaje smesno kakve se sve stvari dopustaju ovom klubu.

pedja

pre 7 godina

kakva drzava takav i sport,jos par godina i ode i Sandzak,pa kad su u rodnom mestu Svetog Save mogli ime skoli da preimenuju iz skola Svetog Save po nekom seiku iz Emirata,sta vise da pricamo

Vladimirovic

pre 7 godina

za kaznu oduzeti kup ili novcano kazniti i 10god zabraniti odrzavanje zavrsnice kupa tamo! pokazati da smo drzava a ne banana republika!

Смена страже

pre 7 godina

Овњ се ради намерно, а звиждачи, могу слободно у Турску да се селе.

srpski nindza

pre 7 godina

Niko vas ne tera da pevate himnu, realno ni ja je ne pevam iako sam Srbin, ali mora da je poštujete, jer ste u obavezi da poštujete državu u kojoj živite i morate da poštujete njen ustav, zakone i sve ostale elemente koji je čine državom uključujući tu i njen zvanični jezik i pismo, zastavu, grb, njenu himnu i sve ostalo!

Branko K

pre 7 godina

Pa ovi na vlasti mrze iz duboke duše Sribiju. Njihov zadatak je da unište ovaj narod kroz teranje mladih obrazovanih iz ove države i masovno zaglupljivanje preko svojih medija. Zapitajte se koju su državu branili i čije drzavne simbole dok su bili na vlasti i 90ih a usta im bila i tada puna srpstva?

srbenda

pre 7 godina

napravite himnu koja važi za sve građane srbije i nema problema više. ovako zašto bi drugi pevali kako su srbi bogom dani. hahhahha

Stara kuka

pre 7 godina

Bosnjacima smeta sve sto je srpsko. Himna je samo izgovor. I da himna nema reci ili nesto tipa Ivica i Marica, opet bi im smetala. Stari su to licemeri

komšija

pre 7 godina

sili bi oni meni farmerke i pevali boze pravde samo tako
(bgcd, 15. mart 2017 13:32)
Tako ste htjeli sve do Kralovca, Karlobaga i Virovitice. Bok dečki za sve one, koji su dobronamjerni

S.P.Q.R.

pre 7 godina

Nepostovanje drzave u kojoj zivis nema veze sa nicim. Neka u Nemackoj ili biloj kojoj drzavi se ovako ponasaju. Svuda postujemo sve zakone gde god da odemo. Samo u Srbiji svi uvek trazimo neku pravdu, jer nam se moze.
(Sone, 15. mart 2017 13:27)

Drug Sone kad Srbi u BiH i CG zvizde svojoj himni onda ih podrzavate, sve se vraca...
Hrvati su izgleda jos najpametniji ispali, njima nema ko da zvizdi.

edis

pre 7 godina

Nismo mi uvredjeni himnom ali posto u himni stoji molitva samo za srbe pa nek onda oni i dove zar ocekujete od mene da vas volim vise nego sebe? Ova himna treva da se vrati popovima od kojih je i prva otpevana.

Milicajac

pre 7 godina

Za sve ima zakon. Oni ako smatraju da Srbiji treba druga himna neka pokrenu proces za to. Jes da nece proci jer njih ima 200 hiljada u Srbiji a Srba bar 7 miliona ali zar to nije demokratija? Pa u najrazvijenijim drustvima na svetu drzavom upravlja misljenje i odluka vecine. Ovo samo treba smireno resiti, odgovorne novcano kazniti i to je to. A sto se tice tih "Bosnjaka" ili kako vec, njima treba na politicki i pravni nacin staviti do znanja gde su.

neutralni felsh

pre 7 godina

Neverovatno! Zamislite da u Americi neko zabrani da se intonira Američka himna. Pa da li je ovo moguće?!
(Vrući pas, 15. mart 2017 12:11)


znas li zasto? bio i video - u americi se zivi, a ovde svi zivotarimo: i mi srbi i oni pazarci.

Bane

pre 7 godina

A pehar im nije gadljiv ili će pa preškravaju reč Srbija sa trofeja. Protokol ne traži himnu ali sa ona podrazumeva ipak je borba za trofej. Opravdanje je više nego smešno. I pravdanjem se samo više ukopavaš.

Po koji put, leba vam...

pre 7 godina

Pa mozda i zapevamo kad u himni budu pominjani i drugi narodi koji zive u srbiji...Do tada je ovo moja himna koliko i himna trinidada...

Marko

pre 7 godina

(загор, 15. mart 2017 13:06)Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin, 15. mart 2017 13:29)
Elmine,a reci mi jel znas kako idu reci Nemacke himne ili Italijanske? No ajde,da to ostavimo po strani...Živiš u Srbiji,rodjen si ovde...niko te ne tera da je pevaš,ali ipak je treba postovati i ne zizdati.Jer da si rodjen u Nemackoj,ne daj Bože u Anerici,pa i u Turskoj,i da im zvižduk nacionalnoj himni...ne bi se lepo proveo.Direktno kod sudije za prekrsaj.Jel bi tebi bilo milo posto se verovatno izjašnjavaš kao neko ko ima Turske korene da se tako nesto dogodilo u Turskoj?

nn

pre 7 godina

sudeći prema "gradjanskim " komentatorima se Srbija treba zvati Srbomuslomadjaroslovohrvatija. Inače u hrvatskoj himni se kaže "kako hrvat svoju zemlju ljubi" i nisam čuo da se tamo neko buni

Hammer

pre 7 godina

Da se današnji tako zvani Bošnjaci za vreme otomanske imperije nisu
odrekli hrišćanstva, a ja bih dodao i srpskog roda, danas bi ovo
verovatno bila i njihova himna.

тарми.п.ф.к..ц.г

pre 7 godina

Требала је да се интонира , тачније морала !! Па нека звижде до прексјутра !! Нека они порез плаћају и обавезе

sims

pre 7 godina

Za ovakvo postupanje postoji jasan i vrlo precizno definisan niz akcija koje se trebaju sprovesti.
Nema izgovora niko od drzavnika da ih ne sprovede ili bar ukaze nadleznim organima da ih izvedu.
Cak i za to postoji jasan niz akcija koje treba preduzeti protiv tih drzavnika i institucija koji ne reaguju na ovako nesto a trebali bi.
Ali cinjenica je da je Srbija odavno svinjac od zemlje kojoj treba ozbiljna reparacija.

Nisam siguran da ce ijedna pismena i obrazovana osoba propustiti ovu logiku kao nebitnu stvar.

Pametno na izborima!

Neno

pre 7 godina

Uče ih mržnji i izolaciji od malena, onda su ovakve stvari očekivane. Isto kao što ih uče da se identifikuju sa Turskom iz religijskih razloga, to nažalost nije samo u Srbiji- imali smo primer Holadije pre neki dan, dešava se širom Evrope.
Razna muslimanska bratstva ispiraju mozak, a i roditelji, što je najgore. Odakle nekoj osobi od 20-30 god ideja da mrzi Srbiju i Srbe, a identifikuje se sa dalekom Turskom? Ne ispadnu ljudi iz kolevke takvi.

my way

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.
(Đango, 15. mart 2017 12:38)

"...
Vostani Serbie! Vostani carice!
Davno si zaspala,
u mraku lezala
Sada se probudi
i SERBLJE vozbudi!
..."
Pesma posvecena srpskim ustanicima protiv Otomanske vlasti. Ja nista nemam protiv da to bude himna Srbije, ali manite me gluposti da je tekst "Boze pravde" problem za Bosnjake. Kao ova ili bilo koja druga himna Srbije bi im odgovarala, ajte molim vas. Malo pogledajte tekstove drugih himni, srpska je jedna od rekih koja govori o miru, pravdi i prosperitetu za sve na srpskim zemljama, a ne samo za Srbe. Sto se vere tice, nijednu religiju rec "Bog" ne iskljucuje, pa ni islamsku. Ako treba da se dogovorimo da "Vostani Serbie" bude himna i da onda muslimani nece zvizdati, potpisujem, ali znam da to veze sa realnoscu nema. Problemi bi iz vrlo jasnih razloga navedenih na pocetku komentara bili jos gori.

Iznogud

pre 7 godina

Postujem sve nacionalne manjine i mislim da treba da imaju prava u Srbiji onolika kolika imaju Srbi u drzavama u okruzenju. Sa druge strane zamolio bih sve koji se protive drzavnoj himni da mi navedu jednu zemlju koja ima himnu u kojoj se spomilju, ili koja odgovara svim narodima. Tako nesto ne postoji! Ni nama se bas ne dopadaju himne, Hrvatske, Crne Gore, Turske....pa ko nas pita. Dragi moji sugradjani vi ste stanovnici ove drzave. Mozete je postovati, a mozete se i iseliti ako vam se ne dopada. Ni meni se specijalno ne dopada i niko me ne pita. Dosta vise kmecanja kako su svi jadni ugrozeni, a svi imate 10 puta veca prava od Srba u okolnim zemljama.

Muta

pre 7 godina

(Petar, 15. mart 2017 13:31)
Pero legendo, sve dok zive u Srbiji, njihova nacionalnost je srpska, a veroispovest moze biti kakva god. Voleo bih da znam samo koji deo to njih vredja u himni?

ss

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje? 
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite. 
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost. 
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije. 
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.
(Game over, 15. mart 2017 13:31)


Sve je objasnjeno!

.орг

pre 7 godina

@Game over
да погодим - када се изводе химне других држава устајеш...зато што си тако лепо васпитан.

neutralni felsh

pre 7 godina

Nije vam bio dobar Milosevic, koji je stitio nacionalni interes, sad uzivajte Srbende.
(uzivajte, 15. mart 2017 13:29)

e taj ih je bas i zastitio, kukala nam majka. jos 20 godina cemo ziveti i posledicama njegove "zastite". ne dao bog vise nikome i nikada.

Zlato

pre 7 godina

Sta ce nam pola miliona nesadovoljnih Pazaraca... nek uzmu Sandzak, Rašku... da se polako razilazimo i rešimo i tog balasta.
Pa, redom...

Genijalna ideja

pre 7 godina

Eee zemljo SVrbijo..boje se da intoniraju svoju himnu u svojoj drzavi..e davno smo mi otisli dodjavola. Nemoj da bi neko svirnuo himnu u Vojvodini da se nebi neko od 27 nacionalnosti naljutio i zvizdao,ipak nema razlike izmedju muslimana,katolika i ostalih u Vojvodini pa onda ne treba nikako himna,sta ce nam?
(maxa, 15. mart 2017 12:16)

Ima razlike. Manjine u Vojvodini su na mnogo višem civilizacijskom nivou od pomenutih u Raškoj oblasti.

Treba postaviti pitanje zašto se određena takmičenja organizuju tamo gde se organizuju. Špancima npr. ne pada napamet da im fudbalska reprezentacija igra kvalifikacione mečeve u baskijskim ili katalonskim gradovima.

Već vidjeno

pre 7 godina

@game over

Izgleda da je tebi kratka pamet jer nisu Srbi porobili Tursku već obrnuto i iživljavali se 500 godina...To što ti ne znaš svoju istoriju,ne poštuješ svoje običaje, tradiciju i pljuješ po svojim precima koji su prolivali svoju krv da bi ti danas mogao da mlataraš po tastaturi samo pokazuje kakav si (ne)čovek.
Uvek je bilo i biće onih koji prodaju "veru za večeru"!

nn

pre 7 godina

vi zvizdite ali dok ste u Srbiji ima da je slusate. cukundeda vam je bio pravoslavac rodjeni ste i odrasli u Srbijinskolovali se i ne volite je...idite u Istanbul ko vas drzi zasto ne odete?????

загор

pre 7 godina

@emin...
о.к. хвала на одговору. поштујем. иако се не слажем сасвим :). једино што ћу рећи, то је да химна нема никакве везе са православном црквом, тако да "муслиман сам, смета ми што се помиње бог" није аргумент. па и муслимани верују у бога.
и мени је дебилно да је за химну изабрана националистичка и монархистичка песма и да треба да се договоримо да се промени, али док се не промени, треба бити достојанствен.

Shamu

pre 7 godina

Onda da se vise ne organizuju nikakve utakmice u Pazaru da se ne bismo nervirali oko njihovog nezvizdanja nepustanju himni drzave ciji pasos imaju.

baldhawk

pre 7 godina

Ovo je pre svega sramota za Odbojkaski savez. Donedavno savez koji je bio za primer, poceo je da sledi ostale negativne primere iz naseg okruzenja.

bubuljica

pre 7 godina

tvrdim da min 50% gradjana srbije ne zna ceo tekst himne ,ja znam 5toricu u njihovim ocima velikih srbenda na poslu, a kad im kazem ajd da cujem tekst himne pocnu da mucaju i pogadjaju tekst

Simon

pre 7 godina

Razočarenje, vi ste veliko razočarenje. Ispran vam je mozak a Srbi su vam braća bliža, mnogo bliža od mnogih... Tužno i veoma razočaravajuće.

mickey

pre 7 godina

U uredjenoj državi sva odgovorna lica odrzavanja sportske manifestacuje bi bila smenjena i himna bi se svirala, a ko ne peva himnu, pevao bi u policiji sa sve gratis krivicnom prijavom o sirenju mrznje i verske netrpeljivosti. Tako da veliki mangupi ne da bi pevali nego bi sve mahali zastavicama republike Srbije.

vlasta

pre 7 godina

@Advokat svih Srba
Nece nam ni trebati drzava.Za dvesta godina,sa ovom stopom nataliteta,nece nas biti.
Nije dobra stvar sto deo gradjana ove drzave ne postuje himnu,a time i samu drzavu na neki nacin.Medjutim,pominjanje samo srpskog roda u himni je diskutabilno u gradjanskoj drzavi.Ipak je to na neki nacin diskriminacija.E sad,sto bi u nekim krajevima Srbije zvizdali bilo kakvoj himni je malo dublji problem..

Nikola

pre 7 godina

Zavrsni turnir kupa Srbije, mislim stvarno jadno.
To treba da bude poslednji put da se ikakav zavrsni turnir tamo odrzava, dok se ne opamete, ili ne presele, kako god.

маннијак

pre 7 godina

@KR
Ал' сте се налупали сада глупости, уз дужно поштовање. Цео свет држи до себе у сваком смислу, а ми ћемо сада химну, која никако није спорна, да прекрајамо према жељама мањина. Најгоре је што у Рашкој заправо нема националних мањина, само верских, дакле Срба муслиманске вероисповести. Друго, муслимани и хришћани у истог Бога верују, па кад се све сагледа како јесте, ничег спорног нема у вези химне, само се овиме маскира међу појединцима видљива нетрпељивост према својој држави.

mali radojica

pre 7 godina

Rade vrlo uskoro ćeš i u Malmeu početi da slušaš zviždanje Švedskoj himni i to baš od strane tih izbeglica. Trajaće to jedno vreme a onda će sami Šveđani da ukinu intoniranje himni iz nekih njima poznatih multikulti razloga. Pa pogledaj kako je u Americi to počelo prvo sa verskim obeležjima pa onda sa zastavom a sad su neki počeli i da kleče za vreme himne (kao šatro podrška crncima). To je samo par koraka od ukidanja himne na javnim skupovima jer to to vredja "druge" i "drugačije". Živi bili pa videli.

msm

pre 7 godina

Srbijo majko, što prije riješiš ovaj Novi Pazar biće bolje za tebe, inače će izgleda biti svašta u narednim godinama... Tumor se najbolje uklanja hirurškom intervencijom.

KR

pre 7 godina

Ova himna je uvredljiva za mene, Srbina od oca Srbina i majke Srpkinje, jer se ne obraća mojim prijateljima drugih nacionalnosti i vera koji su se rodili u Srbiji, već ih tera da se doživljavaju "srpskim rodom" i da veruju u boga, ako žele da imaju "svoju" himnu u svojoj državi.

Stefan

pre 7 godina

Sto se mene tice niko ne mora da peva srpsku himnu niko ne mora da obozava Srbiju, smao treba da postuje zakone drzave a jedan od tih zakona je sviranje himne. To bi isto rekao svuda i svima i Srbima u BiH i ne znam kome jos samo postuj zakone drzave u k ojoj zivis a ne moras da volis da pevas himnu.

maki

pre 7 godina

Boze pravde je za SPC odlicna himna jer se odrekla svih srba koji nisu pravoslavci. Sada ti srbi lutaju i traze svoje mesto i grupu pripadnosti, ali sada njihova himna nije Boze Pravde, misljenja sam da je velika greska sto je na ovaj nacin i usvojena. pozz

RATKO

pre 7 godina

Game over,
E pa ti onda idi gdje hoces i pjevaj himnu koju hoces. Ako si u Srbiji pjevaces Boze pravde ili bjezi. Ta himna postoji toliko dugo da vjerovatno tvoj mozak to ne moze da poveze, ali dok je srpskog naroda, pjevace se, a ako ti se ne svidja, cipelica, idi tamo gdje ti je bolje

Don

pre 7 godina

Srbi su najveći licemjeri na ovoj planeti! Dobro vi znate kako je Sandžak dospio u granice Srbije, ne pravite se blentavi. Pored Bosne, nema potrebe da pominjete Tursku, Indoneziju, Egipat ili S.Arabiju, te zemlje Bošnjacima nisu interesantne. Bošnjaci su i prije Berlinskog kongresa živjeli na Sandžaku, a Boga mi i poslije. Ono što zahtjevate od Bošnjaka iz Srbije, od bosanskih "Srba" ne zahtjevate, naprotiv, podržavate ih .

neutralni felsh

pre 7 godina

Zivo me zanima da li bi ste smeli takod a se ponasate u SAD na primer. odgovor znamo - tamo bi bili manji od makovog zrna i da, postovali bi sve. More...
(Milena, 15. mart 2017 12:57)


hahaha biserka poredi SAD i Srbiju :)))

Caca

pre 7 godina

Himni bivse SFRJ nikada nismo zvizdali jer smo je dozivljavali kao svoju himnu i svoju drzavu.Vi ste izglasali vecinom himnu koja samo vama odgovara i nemojte se cuditi ako se mi pazarci ne pronalazimo u njoj.

anon

pre 7 godina

Prvo ovo je himna jos od 1918, dragi bosnjaci vi zivite u zemlji koja ima tradiciju, ikntegritet, postojanost, vi imate sva prava kao gradjani ove zemlje ali ne i da omalovazavate ovu zemlju. Aj u nekoj zapadnoj zemlji kao manjina uradite to, bili bi procesuirani i kaznjeni, da ne kazem bili bi manji od makovog zrna. Ajde da zamislimo kakav bi bio skandal da u Francuskoj, Arapi zvizde marseljezi i ako ih je ta ista Francuska drzala kao koloniju. Volite ovu zemlju, ovu himnu i svoje komsije, jer ovakvu zemlju, slobodu nigde necete naci.

sturmmann

pre 7 godina

A zašto himna nije intonirana u Bujanovcu tokom nezvanične posete zvaničnog albanskog političara?
Pred onim PONOSNIM pripadnicima policije, recimo?

Stara kuka

pre 7 godina

@neutalni felsh
Smesan si al dobro,shvatili smo da bolujes od neizlečive bolesti koja se zove autosovinizam.Opusti se.Btw jedno pitanje,jel si delio zemlju sa Hrvatima i Bosnjacima tj jel si živeo sa njima?

posle mene potop

pre 7 godina

od nacionalizma se ne zivi.ovi sto hoce da nas proteraju neka zapamte : mi govorimo istim jezikom,kad tad mi cemo se vratiti ako nas proterate,preko 2 000 000 bosnjaka ima u svijetu.jezik nam ne mozete oduzeti

miki

pre 7 godina

Pa uveo bih vam policijski non stop nadzor uz svakodnevne racije, pretrese i prebijanja i hapsenja. Kome se ne svidja, mars u tursku! Vlast nema muda ni od komarca!

hipster

pre 7 godina

Oni koji pričaju 'Vučićeva Srbija' neka se sete za vreme čije vlasti se pevalo 'otrovna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija' i divljalo po Italiji. Toliko.

Crni

pre 7 godina

Kakvu poruku saljemo nasim sugradjanima u Pazaru i drugde, koji misle/zele da zive u Srbiji?
Jel ovako nesto moze da se desi u Turskoj ili S.Arabiji, cije se zastave cesto isticu na utakmicama?

загор

pre 7 godina

не разумем. имам неке другове, муслимане из санџака и они нису у том фазону антидржавном. волео бих да се јави неко од оних који би звиждали химни или је не би певали (као адем љајић) да нам објасне о чему се ту ради. јесмо ли некада ратовали? нисмо. је л вас неко дира? не. је л долазите да студирате, радите и живите најнормалније у београду и осталим градовима? да. је л то подручје рашке одувек била србија? да. о чему се ради? лично и мени је глупо да химна СР Србије буде Боже правде, јер та песма прво нема мелодију химне, а друго то је песма Карађорђевића. Али добро, ствар укуса. Код тих неких санџачких муслимана се ради о нечему другом, а ја искрено не разумем о чему.
што нас мрзите толико?

objektivan

pre 7 godina

@Game over Ovde niko nikog ne tera da peva himnu Srbije. Ne pevam je ni ja jer ne znam reci, cak nisam ni Srbin, ali himna drzave u kojoj sam rodjen mi ne smeta, niti me vredja.
Cemu takva zamena teze?

građanska Srbija

pre 7 godina

Pa koji narod živi dole ako ne Srbi?
I ne mešaj religiju i nacionalnost
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Valjevska podvala,
90-ih je pomešana i religija i nacionalnost. Sa pesmom Bože pravde su Srbi ili pravoslavci krenuli na čišćenje "srpskih zemalja" od nesrba ili nepravoslavaca. Tu pesmu su za himnu Srbije usvojili oni, koji su tim usvajanjem, aminovali sve ono što se tada događalo u BiH. Ona je recidiv tog zla i ja razumem sve one koji nisu Srbi da ih ova himna vređa. Ja kao građanin Srbije je ne prihvatam iako sam Srbin, jer hoću himnu koja veliča moju Srbiju i koju bi osećali kao svoju svi njeni građani, jer prosto nemam teritorijalnih pretenzija van granica moje Srbije

samo toliko

pre 7 godina

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin,
Izvini, a koje si ti tacno nacionalnosti? Ne smatras se srbinom, u redu, ali kojoj naciji onda pripadas? Ali ipak rekao bih da je to zbog religije.
Zamisli da si u nekoj uredjenoj zemlji i da na javnom mestu zvizdis njihovoj nacionalnoj himni, mislis da bi njih bilo briga da li se osecas njihovim ili ne, niko ti ne brani da se odselis.
U svakom slucaju, himna nam je bezveze (ali uprkos misljenju necu joj zvizdati nikad), vi koji pricate srpski, zivite na srpskoj zemlji a ne smatrate se srbima zbog toga ste bezveze, svi koji vas ne smatraju srbima zbog toga su bezveze i svi koji se ne smatraju srbima a u njihovoj zemlji zvizde himni su bezveze.

Assurdo

pre 7 godina

Monarhisticka himna u parlamentarnoj demokratiji. Himna koja pominje samo Srbe u gradjanskoj drzavi. Himna koja se poziva na Boga u sekularnoj drzavi.

Đango

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.

Mirjana

pre 7 godina

Vidim ovde neki komentarisu da su Srbi muslimanske veroispovesti, ali im smeta sto se spominje samo srpski rod u himni. Pa ako ste Srbi muslimanske veroispovesti 'srpski rod' se odnosi i na vas

Abdulah Bošnjak

pre 7 godina

"Jedna stvar mi nije jasna. Ako zivis u jednoj drzavi, u njoj radis, imas sva prava, zasto je ne postujes? Zato sto je vecina druge vere? Ili ako vec toliko me volis tu drzavu, zasto se ne odselis? Recimo u Tursku. Lepo rasprodas, odes, budes svoj na svome." (Ljubisa livac, 15. mart 2017 12:19)

O, pa u Srbiji je situacija odlična, sjajna, vi se skandinavska zemlja za nas u BiH, uzor slobode, patriotizma, demokratije. U BiH je to normalno stanje. Evo baš neki dan je najnormalnije spaljena državna zastava u zapadnom Mostaru, tek postavljena iznad ulaza tek otvorene neke državne agencije. U Republici Srpskoj, dakle na teritoriji pola države, još se nijednom nije odigrala nijedna fudbalska ili košarkaška utakmica državne selekcije, čak ni prijateljska utakmica, iz straha od vrijeđanja, tuče, okršaja, itd.
Pa hajde da pričamo o državi u kojoj se živi, radi, itd. a koja se ne poštuje, ne voli... Ali, kao što rekoh, vi to, u normalnoj demokratskoj državi koju njeni građani vole najviše na svijetu kao što je Srbija, ne možete da shvatite, zar ne? Zato vas šokiraju odluke kakva je ova novopazarska...

Snake

pre 7 godina

Jeste, himna je katastrofa,ali ljudski je ispištovati,doći će valjda neka bolja vremana,kada se građani Srbije neće opterećivati, s time,već razmišlati gde će na letivanje, zimovanje,i ostale normalne stvari koje čine ¿ivot.

djordjevic

pre 7 godina

Ako u protokolu pise da ne mora da se svira himna, ja stvarno ne vidim u cemu je ovde krivica pazaraca/organizatora? Ako nekom das izbor da bira da li ce biti himne ili ne, onda nema ljutnje kada oni izaberu da nema himne.

Ako je odbojkaskom savezu vazno da se svira himna, onda neka to lepo stave u protokol i bez himne nema utakmice. Tacka.

Al' jok, bolje kod nas uvek ovako, ne zna se ko pije ko placa, niko nizasta nije odgovoran, niko nizasta nije kriv, "jao zvizdace himni" je kao izgovor, onda se mesa politika, nije nasa himna, ovo je nasa himna, bla bla bla bla...

Miodrag

pre 7 godina

Tekst hrvatske himne:
Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.
Sta da pevaju drugi narodi? Pevaju li muslimani, Srbi ili Italijani u Hrvatskoj ovu himnu ili joj zvizde?

Srđan

pre 7 godina

Poštujem ama baš svakog čoveka, nevezano za to, koje je nacionalnosti, i kako je seksualno orijentisan. Međutim, ne odobravam ovakvo ponašanje određenih struktura ljudi. Ne može manjina u nekoj državi, da kroji i određeju himnu većinskog naroda. Toga nema ni u jednoj državi na svetu. Hajde da vidimo, recimo, u Nemačkoj, kako bi bilo, kada bi muslimani počeli da negoduju zbog nemačke himne ?!

tachyon

pre 7 godina

Himna je teistička i negrađanska, poziva se samo na verujući srbe. Iako sam srbin, ne mogu da se identifikujem sa njom, jer sam ateista. Šta tek mogu da kažu svi građani koji nisu srbi.

Vuk

pre 7 godina

Gomila komentara promasuje sustinu. Kao i uvek, visak emocija.. Srbi besne, pozivaju na nekakve kazne, nasilno "uterivanje srBstva". Dokazano glup metod. Bosnjaci "to nije nasa himna". Balkanska iracionalnost. Sto se mene tice, dok placaju poreze i ne prave probleme, svi su dobrodosli kao gradjani Srbije. Pojedinci podsecaju na tekst himne koji pominje samo "srpski rod" .. To nije u skladu sa savremenim drustvom. Ali, himna je iz 19. veka, ljudi. To je tradicija. Ozbiljne zemlje je postuju.

God bless America

pre 7 godina

"Bože pravde" nije himna svih stanovnika Srbije već samo pravoslavnih vernika, bolje da smo zadržali himnu Jugoslavije, a da se zove "Hej Srbi"

adje

pre 7 godina

e moj rade svedska i srbija nisu iste,zamislite da srbija ima himnu samo da govori o bosnjacima a da nigde nema srba ni vi je nebi prihvatili,zar nije mogla da se napravi himna nesto kao srbija je cvece koje mirise za sve narode i tako nesto samo da nema nacionalizma,svako ima pravo da li da voli ili ne voli himnu,kao sto srbi u bosnu ne vole himnu tako bosnjaci ne vole srpsku,nemogu ja da volim himnu koja je nametnuta protiv volje bosnjaka ili obrnuto,treba biti realan,vucic treba da sedne sa svima i sa bosnjacima i sa srbima i sa romima i svima i nadju zajednicku himnu koja ce da bude pogodna za sve gradjane

Komesar za bezbednost

pre 7 godina

e moj rade svedska i srbija nisu iste,zamislite da srbija ima himnu samo da govori o bosnjacima a da nigde nema srba ni vi je nebi prihvatili,zar nije mogla da se napravi himna nesto kao srbija je cvece koje mirise za sve narode i tako nesto samo da nema nacionalizma,svako ima pravo da li da voli ili ne voli himnu,kao sto srbi u bosnu ne vole himnu tako bosnjaci ne vole srpsku,nemogu ja da volim himnu koja je nametnuta protiv volje bosnjaka ili obrnuto,treba biti realan,vucic treba da sedne sa svima i sa bosnjacima i sa srbima i sa romima i svima i nadju zajednicku himnu koja ce da bude pogodna za sve gradjane
(adje, 15. mart 2017 12:44)

Ali je zato ok da se sire turske zastave na utakmicama u Srbiji? Da se u srpskom gradu, Novom Pazaru, osnovnoj skoli "Rastko Nemanjic Sava" promeni ime u "Halifa Bin Zajed el Nahjan"? U cijoj to himni cvece mirise za druge zemlje? Ajde se malo uputite u tekstove himni drugih zemalja pre nego sto krenete da pametujete ovde..

smeniti odgovorne

pre 7 godina

U Rusiji se na svakoj prvenstvenoj utakmici fudbalskog prvenstva prvo pusta himna u znak postovanja takmicenja ,a u Srbiji se ne sme na finalu pustiti himna zbog lokalne politike i 200 fanatika.Direktno nepostovanje takmicenja .To sto se neko vadi na Boga nije razlog da namece vecini isto.Ako ti je bitnija himna nemoj ici na utakmicu.

Neko...

pre 7 godina

Svaki gradjanin Srbije je po nacionalnosti valjda srbin bez obzira na veroispovest i valjda je normalno da srpska himna bude o srbima i srbiji,e sad ima gradjana koji zive u Srbiji a nisu srbi po nacionalnosti i njih niko i ne tera da vole i pevaju himnu ali moraju da postuju drzavu i drzavna obelezja! E sad dolazimo do novopazaraca,sta su oni po nacionalnosti,u kojoj zemlji zive,sta im pise u pasosu da li su srpske nacionalnosti ili recimo turske,da li je taj Ljiljic srbin ili turcin,ne govorim o veri vec o nacionalnosti i neka mi odgovori neki pazarac sta njima onda ovde smeta konkretno??! Zamislite da amerikanci ne intoniraju svoju himnu zbog recimo kineza kojih ima koliko hoces po americi jer njima nesto smeta u himni iz samo njima znanih razloga!!

xyc

pre 7 godina

Zašto himna?Pa nije se igrala međunarodna utakmica.To je bio susret domaćih ekipa i zašto da se svira himna?
Ovo samo neko ne može da podnese superiornost domaće ekipe.

baki

pre 7 godina

himna je neprimerena 21. veku. velica, obraca se i "moli" se za dobrobit samo jednog naroda. naravno, mi smo toliko okupirani sobom, da uopste ne primecujemo problem. Ne ja nesto nisam odusevljen himnom, a srbin sam.

Pazarac

pre 7 godina

Mogu vam reci kada god vidim himnu na tv ja odmah momentalno pritisnem MUTE na daljincu... da se promeni himna kada je bila HEJ SLOVENI svi smo ponosno stajali i pevali iz sveg glasa

srb

pre 7 godina

@game over ti druze da li si srbin ili ne tvoja je stvar ali da li postujes himnu zemlje u kojoj zivis to je nesto drugo, isto kao i zastavu, grb, granice, zakone. Pitaj amerikance koji se ne osecaju kao amerikanci da li mogu sebi da priuste da ne pevaju himnu na, npr, nba mecu. A zasto ne mogu? Zato sto bi time pokazalu da ne postuju zemlju u kojoj su a to je nedopustivo. Ako ti smeta idi u albaniju, grcku, rusiju, rumuniju ali neke stvari moraju da se postuju milom ili silom

Građanin Srbije

pre 7 godina

(загор, 15. mart 2017 13:06):
kakva god da je himna ja ću je poštovati tj. neću je zviždati, neću tresti nos u tom trenutku, pljuvati, skakati i sl.
Himna ne valja iz mnogo razloga!
Najbitniji razlozi:
1. nije himna svih građana Srbije!
2. nisu svi Srbi vernici, jos manje su svi Srbi pravoslavci!
Manje bitan razlog: pesma je nastala kao šala na račun Miloša Obrenovića. U startuje bila pesma koja umesto da podstakne poštovanje, bila pesma sprdnje.

Odgovor

pre 7 godina

Zato sto je himna ko himna nacionalisticka,kad smanjite svoj nacionalizam i sovinizam onda se javite da nesto pricate. Takvim vasim ponasanjem i nacionalizmom smo tu gde smo.

Дача

pre 7 godina

Па хајде најбоље да променимо и име државе и да изменимо сву историју и да онда кренемо од нуле како се не би замерали случајно некоме.

petrus

pre 7 godina

Engkeska himna posvecena je Kraljici.I iako tamo zivi velekiki broj gradjana muhamedancke vero ispovesti, Englezima ne pada napamet da se stide svoje himne. Naprotiv, sa ponosom je pevaju. Zasto smo mi nesto drugaciji i ko je taj koji je dozvolio da se ne svira himna RS Srbije. Sramota!

lepi brena

pre 7 godina

Pa dragi nesrbi ako vam smeta tekst, ako se ne pronalizite u himni, nemojte je pevati ali nemojte ni zviždati. Ovde se ipak radi o nepriznavanju države Srbije...

Premudri

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom ali cu uvek za dlaku vise voleti svoju zemlju Srbiju, jer sam tu rodjen.
A ovi su rodjeni u Srbiji, samim tim su srbi a ne turci i opet...Ovo je cisto lutanje u trazenju identiteta a priznali ili ne, pradedovi su im bili sloveni hriscanskog porekla a sada se prave turcima, vecim od samih turaka.

ja

pre 7 godina

pa i pazarci su srbi samo islamske veroispovesti ....za sve su krivi srbi koi termin srbin mijesaju sa nacijom i religijom ...... svako ko zivi u srbiji je srbin , al moze biti pravoslavac katolik ili musliman ... samo tako vam ima spasa braco srbi ...dok srbu budu ispred crkava a drugi vam budu manjine lose vam se pise

PihtijaTheGreat

pre 7 godina

Naravno, kada je himna nacionalisticka i verski obojena... Kao Srbin i pravoslavac podrzavam ovakvu odluku svakog stanovnika koji ne zeli da mu "Boze pravde" bude himna. Da sam musliman npr i meni bi smetala, smeta mi i kao pravoslavcu, jer diskriminise druge vere i nacije koje zive u Srbiji. Srbija je zemlja svih ljudi koji u njoj zive i treba joj himna koju ce svi prihvatiti.

vele

pre 7 godina

E crni Balkane nije stvar u himni stvar je u medjusobnom nepostovanju naroda kada dodjemo do toga da Bosnjaci postuju nasu himnu a mi njihovu i tako izmedju svih naroda onda ce ovde biti sve kako treba. Da nije bilo ratova i ubijanja ne bi bio problem jednom Bosnjaku da ustane i slusa Boze pravde niti Srbinu u Bosni da slusa himnu Bih nadam se da ce jednog dana to biti moguce da ponovo budemo iskreni prijatelji da idemo napred zajedno

neutralni felsh

pre 7 godina

 bi oni meni farmerke i pevali boze pravde samo tako 
(bgcd, 15. mart 2017 13:32) 

Tako ste htjeli sve do Kralovca, Karlobaga i Virovitice. Bok dečki za sve one, koji su dobronamjerni
(komšija, 15. mart 2017 14:21)


pravo kazes. htelo smo pola hrvatske a ostadosmo bez kosova, a i sve ostalo se rasklimalo.

Zox

pre 7 godina

Ovo treba resiti bez tenzija, demokraCki:

Glasajte za Seselja.

PS: Seki mi je antipatican do bola, ali ovi "sta zna dete sta je himna" su za hapsenje... patetika...

tex

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samir, 15. mart 2017 14:33)

Pa tako jedan Zenedine Zidan moze da kaze za Francusku himnu, ali ipak ima postovanje prema zemlji u kojoj je, ali neko je covek a neko. Ja da odem u Hrvatsku pevao bih njihovu himnu ako sam njihov drzavljanin, pato je psotovanje, kakve veze ima da li ima Srba u himnoj ili ne. Sramota.

pazarac

pre 7 godina

oko cega se vi palite i na kraju mi je opet ne pevamo i ne pustamo i uvek joj zvizdimo..i tako ce biti dok je vi ne promenite a naravno da hocete :D ...Novi !!!!!!!!

Kosta

pre 7 godina

@Драгиша

Potpuno si u pravu i upravo je u tome poenta. Mađarima, Rumunima i ostalim neslovenima (kao i svim Slovenima koji nisu Srbi, a takođe i Srbima) uopšte nije smetala "Hej Sloveni". Danas, očigledno, "Bože pravde" i te kako smeta. Ogromna većina Mađara, Rumuna i drugih neslovena (kao i ogromna većina Slovena koji nisu Srbi, kao i veliki broj Srba) nju ne smatra svojom himnom.

Očigledno, nije do naroda, već do Himne (i onih koji preko nje žele da drugima nameću svoj identitet i vrednosti)

medovaca

pre 7 godina

Ova himna je iskljuciva, jednonacionalna a ne drzavna, ipak nije realno ocekivati da nesrbi mogu da se pronadju u stihovima poput "buducnosti srpske brod", "srpske zemlje", "srpski rod", u tom pogledu je losa. Mada je s ponosom slusam meni licno se ne dopada ni melodija ni to kako je izabrana, utisak je da je pogurana od strane huligana sa tribina. Ne bi bilo lose da neko napise novu pa nek stoji u rezervi dok ova ne dojadi..

1+1

pre 7 godina

Stvar ne može biti jasnija:
Opcija A) Misliš da država Srbija pripada Srbima -> Srbi (većina) treba da odrede himnu -> Himnu će voleti Srbi (većina), ostalima će biti tuđa, a Srbi (većina) će zauvek biti frustrirani što je mnogi u zemlji ne prihvataju. I ništa se nikada neće promeniti.

Opcija B) Misliš da država Srbija pripada svima koji u njoj žive -> Himnu ne bira većina, već konsenzus svih snaga u zemlji -> Himna je takva da je svako doživljava svojom, povezuje ljude umesto da ih deli, pevaju je svi.

Вук

pre 7 godina

Људи, морамо схватити да како се опходимо према некоме, тако ће и он према нас. Запосли те људе, повећај им животни стандард, отвори им биоскопе, позоришта, направи им нови стадион, нову халу, једноставно побољшај им живот. Да осете неку благодат што су грађани државе Србије и да се тиме поносе. Овако вређамо их и реципроцитетно враћају а онда се ми као љутимо. Па није у реду, баш није фер.

Milos

pre 7 godina

Nije vam valjao Milosevic-uzivajte sada u ovom protektoratu od drzave. Da dodam, himna mi se ne svidja zbog svog ''gubitnickog'' teksta, smatram da je Vostani Serbije mnogo bolja za himnu,ali to je druga tema.

Banex

pre 7 godina

Poenta je da se nešto ispoštuje, slagao se neko sa tim ili ne. Niko ne traži da je pevate, pogotovo neko ko je druge vere, ali poštovanje himne je nešto što ljudi na Balkanu nikada neće shvatiti.

NS

pre 7 godina

Zemlja će se razgrađivati i raspadati dok je razgrađivala bude himna koja deli stanovništvo i favorizuje jednog spram drugog. Nema načina da ti drugi prestanu da se razvode od nas, dok to "mi" ne počne da znači svi koji u Srbiji živimo, a ne "srpski rod" i oni koji veruju u boga.

gvozden

pre 7 godina

Predlazem jednostavno resenje koje ce, nadam se, zadovoljiti sve strane, a to je da se umesto "srpske" ubaci zamenica ili "slovenske" npr sa zamenicom:

Mocnom rukom vodi, brani
buducnosti nase brod,
Boze spasi, Boze hrani,
Nase zemlje, sav nas rod!

Ovo je vrlo korektno!

BBRS

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bosanac, 15. mart 2017 13:06)
Само полако.
Америка губи моћ а Русија је постала владар света заједно са Кином.

aleksandra

pre 7 godina

Zasto bacate u senku napor i trud mojih sugradjana koji su se posteno izborili da budu prvi? Prvi su jer su najbolji. Ja sam rodjena u Novom Pazaru,zivim u vecoj harmoniji sa svojim sugradjanima nego ljudi u sredinama gde su svi Srbi. Ne znam napamet novu himnu,niti zelim da je znam jer je nacionalisticka i zaostala. Ovo je 21. vek. Zelite u Evropu a ne postujete ni jednu drugu naciju ni religiju. E pa tesko da je to tolerancija,sunarodnici moji.
Lepo je Konfucije rekao nije heroj onaj koji poziva na rat nego onaj ko se trudi da do rata ne dodje.
Peace

Дача

pre 7 godina

@Game over, по чему си ти Србин? Ако си се само родио у дражави која се зове Србија,не значи да си Србин. и крава отели теле у држави Србији,па теле није Србин.

duško

pre 7 godina

ako me išta nervira to je kad se na košarkaškim utakmicama peva himna pred početak. glupi američki fazoni sa à capelo pevanjem...i ovacijama pri kraju himne. još samo fali da avioni lete iznad dvorane..

shone

pre 7 godina

Drzavna himna opisuje narod. To nema veze sa necijom verom. Ako se himna uvek intonira pre pocetka takmicenja, moralo je tako biti i u NP.

Riki

pre 7 godina

Ниси у праву Раде, јер да је организатор ове завршне утакмице био србин, наравно да би се пустила химна.
Али пошто је био Ервин Ћоровић (ЧИТАЈ:ервин, муслиманско име, ћоровић, српско презиме),пронашао је рупу у закону да се иста не пусти.
(BBRS, 15. mart 2017 12:48)
Rijetko kad možemo u kraćem komentaru pročitati više gluposti. Ime Ervin je staro germansko ime, a vuče korijene iz starogermanskih riječi HERI (Heer, Krieger - vojska, ratnik) i WINI (Der Freund - prijatelj, drug). Čudi me da još uvijek ne znaš da muslimanska imena ne postoje. Zar zaista misliš da arapski Hrišćani imaju muslimanska imena?! Prezime Ćorovic je nastalo od turske riječi "kör", sto na bosanskom ili Vukovom „govedarskom jeziku“ znači slijep ili upravo ćoro, ćorav. Ne znam samo kako si na to došao da je to srpsko prezime. Još više me čude ovi paćenici koji na ovako glup komentar lupaju pluseve.

Gojko

pre 7 godina

Ovo je sramota i odgovorni treba da snose posledice za ovo. Onima kojima se ne svidja himna mogu slobodno da napuste zemlju i da zive na drugom mestu. Kakva smi mi to drzava? Mi smo cirkus od drzave. Ovi sto pricaju o stradanju muslimana u drugim drzavama treba prvo da se zapitaju da li vas neko dira ovde u Srbiji? Zato sto vi zivite u Srbiji, a ne u Bosni ili gde vec. Ne. Niko vas ne dira ali simboli i himna jedne suverene drzave treba da se postuju od strane svih pa i od nacionalnih manjina.

Kraljevo

pre 7 godina

@Valjevska podvala

Ako te zanima koji narod živi "dole" u Pazaru, što ne siđeš, pa ih pitaš?

Himna se i ne peva zbog tih koji misle da mogu drugima da govore ko su i šta su i kakve pesme treba da im se sviđaju.

lal

pre 7 godina

Ne znam sta je falilo Hej Sloveni, ti ljudi dole su ionako krvno veci sloveni od nas jer ih Turci nisu dirali zbog prelaska u Islam. Tu cinjenicu ne bi mogli da ospore.

Miloš

pre 7 godina

Najbolje da promenimo ime Srbija u neko neutralno. Još ako može da se što više Srba iseli a da se povećaju porezi i doprinosi opštinama gde su Srbi u većini.

port

pre 7 godina

Tekst himne je arhaičan i treba da oslikava "ovaj narod, ovaj rod" i zemlju Srbiju. Jedna opcija je alternativni tekst himne uz ovaj svetosavski, čistunski i jednorodni.

Vrući pas

pre 7 godina

Gde su sada oni što su skidali Golijanina zbog Kosova da sada skinu i Gajića zbog Raške? Ili su tada bili interesi pre svega?

LRT

pre 7 godina

Pa šta je tu čudno? Ako hoćeš himnu koja ujedinjujue i kojoj svi stoje, pronađeš takvu. Ako hoćeš da volju većine namećeš, dobiješ radikalizovane manjine koje brane svoje identitete i odbijaju (s punim pravom) nametanje. Kad se opametimo i odustanemo od toga, imaćemo i himnu i državu u kojoj se normalno živi. Dok to ne uradimo, roptaćemo u sve većoj bedi, rasulu i beznađu. Taj plan nam se, izgleda, za sad sviđa.

pitam

pre 7 godina

se sta ce biti sa svima njima (bosnjacima,muslimanima, albancima,...) kada nama jednog dana ponestane tolerancije, a dobro smo poznati po tome sta umemo i mozemo.

Vuk

pre 7 godina

Niko se ne buni samo nije normalno da u zviždite himni matične države, ne moprate ni da je pevate, dolaskom Turaka na balkan ste promenili veru, Nisu muslimani samo bošnjaci neo ima i Srba muslimanske veroispovesti, Roma muslimanske veroispovesti a i ostalih nacija koje bar ne zvižde himnu. (Treba čitati Mešu Selimovića). Svako ko zviždi himni Srbije nema prava na pasoš jer se očekuje da nas izuzetno mrzi i loše predstavlja u inostranstvu.
Niste vi bošnjaci krivi krivi su mangupi koji ne znaju da vode državu.


Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Western, 15. mart 2017 12:55)

Srbin kosovo

pre 7 godina

Pazarci su prodavali karte za ulaz i zatvorili u 18:00h ulaze zandarmerija i uprava kluba nije mogo da udje niko ni sa kartama . Sramota ,doso sam iz novog sada i poljubio sam vrata bruka !

Dragoljub SD

pre 7 godina

Himna normalne države Republike Srbije, u kojoj je svako svoj na svom, kako god se prezivao i u koga/šta god (ne)verovao, i koja ustaje protiv svakog okupatora, to je ova dostojanstvena, veličanstvena i ujedinjujuća kompozicija: https://www.youtube.com/watch?v=9Z62hKzHHJQ

A ono nacionalističko-klerikalno kukumavčenje iz aktuelnog Ustava nije moja himna, niti ću joj ikada stajati, niti je pevati. Jer ona je suština, srž razloga sveg beznađa u kome smo živeli i u kom i danas živimo.

lka

pre 7 godina

pitaju li se tu nesto i predstavnici tog naroda iz Novog Pazara,Raske i ostalh mesta tog kraja,izbori su da se izaberu ljudi koji ce predstavljati interese glasaca.Koliko vidim u vladi Srbije su i Ljajic i Ugljanin,koga oni predstavljaju.Cini mi se da se oni bune samo kad je fotelja u pitanju,a narod, narod nek ratuje.

Mantis

pre 7 godina

Tekst hrvatske himne:
Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.
Sta da pevaju drugi narodi?
Pevaju li muslimani, Srbi
ili Italijani u Hrvatskoj
ovu himnu ili joj zvizde?
(Miodrag, 15. mart 2017 13:54)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hrvatsku himnu moraju svi
u Hrvatskoj poštivati.
Kome se ne pjeva neka šuti
ili zviždi/fučka ako se usudi.

Milosav Jovandić

pre 7 godina

Tamo gde ne poštuju državnu himnu ne treba organizovati nikakve manifestacije na kojima se izvodi himna.
Kraj.
P.S. Ni meni himna nije po volji ali je poštujem.

Game over

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje?
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite.
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost.
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije.
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.

Elmin

pre 7 godina

не разумем. имам неке другове, муслимане из санџака и они нису у том фазону антидржавном. волео бих да се јави неко од оних који би звиждали химни или је не би певали (као адем љајић) да нам објасне о чему се ту ради. јесмо ли некада ратовали? нисмо. је л вас неко дира? не. је л долазите да студирате, радите и живите најнормалније у београду и осталим градовима? да. је л то подручје рашке одувек била србија? да. о чему се ради? лично и мени је глупо да химна СР Србије буде Боже правде, јер та песма прво нема мелодију химне, а друго то је песма Карађорђевића. Али добро, ствар укуса. Код тих неких санџачких муслимана се ради о нечему другом, а ја искрено не разумем о чему.што нас мрзите толико?
(загор, 15. mart 2017 13:06)

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.

Petar

pre 7 godina

Nije da bi pevali neku drugu ali mogli smo malo da razmisliomo kada smo usvajali himnu. Da li iko misli da neki lokalni Mađar, Slovak, Bugarin, Albanac... Musliman može da peva odu o srpskom rodu!? Trebala je neka pesma gde se samo pominje ime države. Ovako, ili ćemo slušati zviždanje ili nećemo slušati ništa...

Game over

pre 7 godina

@RATKO

Ne razumeš, jarane. Ja sam Srbin, rođen u Srbiji, i ta himna nije moja. Niti sam joj ikad ustao, niti ću je ikad pevati, dok sam živ. Iz milion razloga. A jedva čekam vas ijekavce da mi pokucate na vrata pa da vidim kako ću "ili pjevati Bože pravde ili bježi". Malko nas je previše da bi nam na rođenim ognjištima lekcije patriotizma delio

Rade

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!
(Samir, 15. mart 2017 14:33)

Ovo je Srbija , a za nacionalne manjine nema ni u jednoj zemlji himne.U Srbiji ce biti uvek srpska himna. Jasno?

Samir

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!

Vesna

pre 7 godina

nije ni bila internacionalna utakmica da bi se intonirale himne
kada ce Srbi da shvate da je himne "Bože pravde" prevazidjena - pominjala se srpski kralj I srpski rod a u Srbiji, koja je republika, ne živeo samo Srbi
progoogle-ajte tekst austrijske himne, npr

KK

pre 7 godina

Ko ima nešto protiv ovoga, neka se javi Dodiku sa istom kritikom, ili neka ćuti.

PS Zapravo je stvar još gora: himna BiH nema tekst, i prema tome ne može njime nikoga vređati, a himna Srbije favorizuje i ne veliča jedan narod a sve druge ignoriše.

Western

pre 7 godina

Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..

slobodan petrovic

pre 7 godina

Kad Srbi u Podgorici zvižde crnogorskoj himni, onda je u redu. A kad se u Srbiji zviždi srpskoj himna onda je zaprepašćenje javnosti.

shandonjito

pre 7 godina

@pametnjakovic
Pametnjakovicu, a koji su to narod ljudi muslimanske veroispovesti u Sandzaku? To je srpski narod koji je prihvatio islam! I zasto se oni ne pronalaze u himni drzave Srbije? Dokad vise da izmisljamo narode od srpskog naroda!!! Dajte jednom za svagda da se pozabavimo tom istorijom i zovemo stvari onakvima kakve jesu! Svima je jasno o kom se narodu radi, jasno je i tim muslimanima ko su i sta su i zasto da se vise izmislja rupa na saksiji! Najeminentniji predstavnici tog narode, najveci intelektualci, ljudi koji su u svojim sferama najvise postigli, toga se ne stide, poput Mese Selimovica ili Emira Kusturice. Zasto taj deo srpskog naroda pustati da ide za ekstremistima, pseudomoralistima, neobrazovanim ljudima! Zasto mu ne ukazati na svoje intelektualce, zasto ne probuditi u njima pripadnost svom srpskom narodu, zasto im ne pomoci da se vec jednom istorijski pronadju, a ne da lutaju izgubljeni u istoriji!
Dakle, postoje Srbi pravoslavne, muslimanske i katolicke veroispovesti i to je najveca tragedija naseg naroda! Dajte jednom da prebrodimo tu tragediju i da se suocimo sa istinom.

np

pre 7 godina

mi smo pazarci najjaci smo najaci.Vi nas mrzite svakako sta god da je bilo.I da smo je slusali bilo bi to su srbi muslimanske vere ovako slusajte vi vasu himnu ispostovali bi je i da je bila ali nas onakva himna ne dotice.Srpske zemlje i srpski rod...Oprostite ali to nije za nas.Nama je bila hej sloveni vama se nije svidjala i tako to.Pevajte je vi a mi ce mo je ispostovat i necemo zvizdati ko vi svakoj himnoj.

posle mene potop

pre 7 godina

od nacionalizma se ne zivi.ovi sto hoce da nas proteraju neka zapamte : mi govorimo istim jezikom,kad tad mi cemo se vratiti ako nas proterate,preko 2 000 000 bosnjaka ima u svijetu.jezik nam ne mozete oduzeti

anonymous

pre 7 godina

Bošnjak sam, volim Srbiju jer je ona moja država, ništa manje nego bilo kog Srbina. A himnu na volim, i ne dozivljavam je kao svoju jer je doneta u duhu netolerancije i nesuzivota sa svim narodima koji u Srbiji žive. A ne voli je apsolutno niko osim Srba, a u Srbiji živi znate i sami koliko naroda! Srbi, ne svi, ne da imaju problem da u Srbiji nisu svi Srbi, već neko polazi pravo i na druge države pozivajući se na nekakvu istoriju koju ko zna kako tumače. Hajmo jednom da iz različitosti počnemo da izvlačimo ono najljepše!

Pametnjakovic

pre 7 godina

Pa ako hocete da svi himnu prihvate kao svoju, onda bi i tekst valjda trebalo prilagoditi tome. "Boze spasi, Boze brani srpske zemlje srpski rod" trebaju pjevati ljudi koji su druge nacionalnosti a pri tome nisu doseljenici, nego su rodjeni u toj zemlji cija himna kaze "spasi Srbe" a ove ostale.. ?! Valjda ko ih sisa je li ?

legend

pre 7 godina

Cetnici (kao i ustase pocetkom devedesetih) su zvizdali na "Hej Sloveni", a sad im je krivo kad drugi zvizde ovom songu iz pozorisne predstave.

Evo odmah

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)

Smatrate nas okupatorima na mojoj rođenoj zemlji i poredite sa Afganistancima u Švedskoj i želite da vam pjevamo himnu?

Pazar - Kup je nas!

pre 7 godina

Potpuno nepotrebna vest i pokušaj stavljanje mrlje na besprekorno organizovan turnir i zasluženi trijumf domaćina. Sve je prošlo bez i najmanjeg incidenta. Predsednik kluba dao je racionalan i prihvatljiv odgovor na opet ponavljam bespotrebno pitanje. Imamo mi u drzavi mnogo vecih problema od himne! Pisite o lepim momentima. Sportski pozdrav iz Novog Pazara.

Mirza NP

pre 7 godina

Pa vi ne razmisljate ko ovde zivi. Ja ne znam jednog koji je za himnu u Novom Pazaru. Da vam mi pevamo za "srpske zemlje?" Vidite mozda Rasim Ljajic hoce ?

himna za Srbe i vernike

pre 7 godina

"Boze spasi srpski rod:::"

To nije himna Bosnjaka, Hrvata, Albanaca, Madjara...kao i nas ATEISTA kojih je puno u Srbiji...i TACKA

Nemanja

pre 7 godina

Ja sam Srbin, ateista, tekst himne mi licno ne smeta ako se vecini dopada, to je demokratija. Ali svakako bilo bi lepse kada bi se tekst odnosio na sve gradjane ove zemlje, tako da se niko ne oseca iskljucenim.

Don

pre 7 godina

Srbi su najveći licemjeri na ovoj planeti! Dobro vi znate kako je Sandžak dospio u granice Srbije, ne pravite se blentavi. Pored Bosne, nema potrebe da pominjete Tursku, Indoneziju, Egipat ili S.Arabiju, te zemlje Bošnjacima nisu interesantne. Bošnjaci su i prije Berlinskog kongresa živjeli na Sandžaku, a Boga mi i poslije. Ono što zahtjevate od Bošnjaka iz Srbije, od bosanskih "Srba" ne zahtjevate, naprotiv, podržavate ih .

edis

pre 7 godina

Nismo mi uvredjeni himnom ali posto u himni stoji molitva samo za srbe pa nek onda oni i dove zar ocekujete od mene da vas volim vise nego sebe? Ova himna treva da se vrati popovima od kojih je i prva otpevana.

Mihai

pre 7 godina

@Petar

Znaci svako ko nije Srbin treba da bude uvredjen himnom? Glupost! Ja sam Rumun i volim tu himnu koliko i nasu. U Srbiji izgleda jedino Srbima smeta nesto sto je srpsko.

Po koji put, leba vam...

pre 7 godina

Pa mozda i zapevamo kad u himni budu pominjani i drugi narodi koji zive u srbiji...Do tada je ovo moja himna koliko i himna trinidada...

MilanS

pre 7 godina

Bili razmišljati kad ste birali himnu. Pošto ste hteli da namećete, ovo je jedino što se moglo desiti.

Ko ne veruje, neka pita bilo kog Mađara, Rumuna, Hrvata, Albanca ili Bugarina (građanina Srbije) šta misli o himni u kojoj se od prvog stiha priziva bog da spase jedan narod. Pitajte i bilo kog građanina koji ne veruje u boga šta misli o njoj.

Imate moć, mislili ste da njome (demokratijom izvrgnutom u svoju karikaturu - tiraniju većine) možete da namećete identitet ljudima, ali to tako jednostvano ne ide. Himnu će voleti i pevati svi onda kada ih sve bude predstavljala. Tako je bilo u prethodnoj državi, tako je i danas u svim normalnim državama. U ovoj su (neki) Srbi umislili da mogu da nameću identitete. Ali od toga, kao što se po ko zna koji put vidi, nema ništa. Vrlo ozbiljan broj ljudi u ovoj zemlji nikada neće prihvatiti himnu kao svoju. Krivica je jedino onih koji su hteli da je nameću (i njome metaforički i praktično pokrštavaju i posrbljavaju). Projekat je propao, frustracije će trajati koliko i agonija države koja otpočetka sebe svojevoljno razgrađuje, namećući dominaciju jednih spram drugih, uništava koheziju.

barka

pre 7 godina

Mene kao Srbina himna uopste ne dotice niti budi bilo kakva uzvisena osecanja.jer sam ateista. Tekst je namenjen iskljucivo pravoslavnim Srbima,a to nije korektno,prvo prema onima koji su kao i ja-ateisti. A zamislite kako se osecaju svi ostali,koji ne pripadaju ciljnoj grupi. Pozdrav patriJotama- Tistos pase-vaistinu pase!

srbenda

pre 7 godina

napravite himnu koja važi za sve građane srbije i nema problema više. ovako zašto bi drugi pevali kako su srbi bogom dani. hahhahha

kosmos stasmos

pre 7 godina

mi smo pazarci najjaci smo najaci.Vi nas mrzite svakako sta god da je bilo.I da smo je slusali bilo bi to su srbi muslimanske vere ovako slusajte vi vasu himnu ispostovali bi je i da je bila ali nas onakva himna ne dotice.Srpske zemlje i srpski rod...Oprostite ali to nije za nas.Nama je bila hej sloveni vama se nije svidjala i tako to.Pevajte je vi a mi ce mo je ispostovat i necemo zvizdati ko vi svakoj himnoj.
(np, 15. mart 2017 16:03)

A vi ste Sloveni?

Odgovor

pre 7 godina

Zato sto je himna ko himna nacionalisticka,kad smanjite svoj nacionalizam i sovinizam onda se javite da nesto pricate. Takvim vasim ponasanjem i nacionalizmom smo tu gde smo.

neutralni felsh

pre 7 godina

Koje smo mi dileje od naroda. Pustis nekog da zivi u tvojoj drzavi i on te pljuje a ti tolerises. Treba sve proterati, ako vam se ne svidja ova drzava sto zivite ovde? Ubice nas nasa tolerancija i politicka korektnost.
(Bojan, 15. mart 2017 12:29)


kog si bre ti pustio negde da zivi? ti ljudi tamo zive vekovima, u svom regionu.

е Србијо кукавна...

pre 7 godina

Pa kad nam himna diskriminise sve gradjane osim vernika SPC. Mene kao ateistu prvog. Molitva Bogu nam je himna u 21. veku. uzas.
(Xman, 15. mart 2017 14:00)

Наслов енглеске химне је "Боже, чувај краљицу" и сви је певају од свег срца, без обзира да ли су теисти или атеисти, монархисти или републиканци, јер то је њихова химна!!! Али то је тако код народа који воле своју земљу, своју заставу и своју химну, ми нисмо народ ми смо једна "хипнотисана гомила"...

Caca

pre 7 godina

Himni bivse SFRJ nikada nismo zvizdali jer smo je dozivljavali kao svoju himnu i svoju drzavu.Vi ste izglasali vecinom himnu koja samo vama odgovara i nemojte se cuditi ako se mi pazarci ne pronalazimo u njoj.

KR

pre 7 godina

Ova himna je uvredljiva za mene, Srbina od oca Srbina i majke Srpkinje, jer se ne obraća mojim prijateljima drugih nacionalnosti i vera koji su se rodili u Srbiji, već ih tera da se doživljavaju "srpskim rodom" i da veruju u boga, ako žele da imaju "svoju" himnu u svojoj državi.

kralj

pre 7 godina

Ovo isto rade i Srbi u BiH pa sto bi vas ovo čudilo. Boze Pravde moze biti samo himna srpskog naroda nikako bošnjačkog. To je cisto nacionalna himna Srba, gdje drugim nema mjesta.

Bosanac

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.

Pazarac

pre 7 godina

Mogu vam reci kada god vidim himnu na tv ja odmah momentalno pritisnem MUTE na daljincu... da se promeni himna kada je bila HEJ SLOVENI svi smo ponosno stajali i pevali iz sveg glasa

Đango

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.

shonne

pre 7 godina

Zvizde himni zemlje u kojoj su rodjeni, odrasli i ceo zivot proveli?! Isto tako Ljajic koji ne zeli da peva himnu svoje zemlje..ili on Srbiju ne oseca kao svoju zemlju? Oni su Srbi muslimanske veroispovesti, kao sto sam ja Srbin pravoslavne veroispovesti...tako isto postoje i Srbi
katolicke veroispovesti.. Svi smo mi SRBI i Srbija je nasa zemlja, pa tako treba i postovati himnu, grb i zastavu svoje zemlje..

maxa

pre 7 godina

Eee zemljo SVrbijo..boje se da intoniraju svoju himnu u svojoj drzavi..e davno smo mi otisli dodjavola. Nemoj da bi neko svirnuo himnu u Vojvodini da se nebi neko od 27 nacionalnosti naljutio i zvizdao,ipak nema razlike izmedju muslimana,katolika i ostalih u Vojvodini pa onda ne treba nikako himna,sta ce nam?

Beli

pre 7 godina

Vidim dosta komentara "sramota me kakva smo drzava"' To dosta govori. Pa kad je nas sramota, kako li je tek drugim nacijama koje zive u takvoj drzavi. Zato su svi I pobegli od nas.

Stefan

pre 7 godina

Dragi moji pazarci a i ateisti. Prvo himna je tradicija a ovo je nasa himna himna zemlje koja se zvala i zove srbija. Onima kojima smeta.himna smeta i drzava slobodno se iselite. Pazarci imate bosnu a ateisti ... procitajte nesto pre nego sto pocnete da komentarisete. Srbijom vlada neznanje, infirmisanost u kuriru i njemu slicnom, i zabluda. Sve u svemu sinko ne diraj ono sto nisi pravio a cim imas vremena da komentarises verovatno ne radis nista i nista nisi ni dobrineo ovoj drzavi.

pazarac

pre 7 godina

oko cega se vi palite i na kraju mi je opet ne pevamo i ne pustamo i uvek joj zvizdimo..i tako ce biti dok je vi ne promenite a naravno da hocete :D ...Novi !!!!!!!!

građanska Srbija

pre 7 godina

Pa koji narod živi dole ako ne Srbi?
I ne mešaj religiju i nacionalnost
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Valjevska podvala,
90-ih je pomešana i religija i nacionalnost. Sa pesmom Bože pravde su Srbi ili pravoslavci krenuli na čišćenje "srpskih zemalja" od nesrba ili nepravoslavaca. Tu pesmu su za himnu Srbije usvojili oni, koji su tim usvajanjem, aminovali sve ono što se tada događalo u BiH. Ona je recidiv tog zla i ja razumem sve one koji nisu Srbi da ih ova himna vređa. Ja kao građanin Srbije je ne prihvatam iako sam Srbin, jer hoću himnu koja veliča moju Srbiju i koju bi osećali kao svoju svi njeni građani, jer prosto nemam teritorijalnih pretenzija van granica moje Srbije

ss

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje? 
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite. 
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost. 
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije. 
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.
(Game over, 15. mart 2017 13:31)


Sve je objasnjeno!

adje

pre 7 godina

e moj rade svedska i srbija nisu iste,zamislite da srbija ima himnu samo da govori o bosnjacima a da nigde nema srba ni vi je nebi prihvatili,zar nije mogla da se napravi himna nesto kao srbija je cvece koje mirise za sve narode i tako nesto samo da nema nacionalizma,svako ima pravo da li da voli ili ne voli himnu,kao sto srbi u bosnu ne vole himnu tako bosnjaci ne vole srpsku,nemogu ja da volim himnu koja je nametnuta protiv volje bosnjaka ili obrnuto,treba biti realan,vucic treba da sedne sa svima i sa bosnjacima i sa srbima i sa romima i svima i nadju zajednicku himnu koja ce da bude pogodna za sve gradjane

Komsija Mile

pre 7 godina

Pa ako hocete da svi himnu prihvate kao svoju, onda bi i tekst valjda trebalo prilagoditi tome. "Boze spasi, Boze brani srpske zemlje srpski rod" trebaju pjevati ljudi koji su druge nacionalnosti a pri tome nisu doseljenici, nego su rodjeni u toj zemlji cija himna kaze "spasi Srbe" a ove ostale.. ?! Valjda ko ih sisa je li ?
(Pametnjakovic, 15. mart 2017 12:35)

Ako je himna Srbije, onda je himna srpskog roda. Da li si ti uospte svestan sta predstavlja himna jedne zemlje? Himna svake zemlje velica i brani svoj narod. Molim te, pronadji na netu tekstove himni ostalih zemalja cisto da se uputis. Ovde nije problem tekst himne vec zemlja Srbija i protivljenje svemu sto je srpsko. Da im je problem tekst ne bi oni sirili turske zastave i nosili dresove turskih klubova na utakmice srpske lige ili kupa.

tachyon

pre 7 godina

Himna je teistička i negrađanska, poziva se samo na verujući srbe. Iako sam srbin, ne mogu da se identifikujem sa njom, jer sam ateista. Šta tek mogu da kažu svi građani koji nisu srbi.

hipster

pre 7 godina

Oni koji pričaju 'Vučićeva Srbija' neka se sete za vreme čije vlasti se pevalo 'otrovna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija' i divljalo po Italiji. Toliko.

neutralni felsh

pre 7 godina

 bi oni meni farmerke i pevali boze pravde samo tako 
(bgcd, 15. mart 2017 13:32) 

Tako ste htjeli sve do Kralovca, Karlobaga i Virovitice. Bok dečki za sve one, koji su dobronamjerni
(komšija, 15. mart 2017 14:21)


pravo kazes. htelo smo pola hrvatske a ostadosmo bez kosova, a i sve ostalo se rasklimalo.

Assurdo

pre 7 godina

Monarhisticka himna u parlamentarnoj demokratiji. Himna koja pominje samo Srbe u gradjanskoj drzavi. Himna koja se poziva na Boga u sekularnoj drzavi.

port

pre 7 godina

Tekst himne je arhaičan i treba da oslikava "ovaj narod, ovaj rod" i zemlju Srbiju. Jedna opcija je alternativni tekst himne uz ovaj svetosavski, čistunski i jednorodni.

Ja

pre 7 godina

To je nesto kao Republika Srpska i oni pljuju po svojoj zemlji.
(Xfaktor, 15. mart 2017 17:00)
Sedi jedan nemaš pojma Srbi u Bosni su konstutivan narod a novopazarci kod nas manjina ako neznaš razliku guglaj

mile pile

pre 7 godina

Današnja himna diskriminira druge narode. Izgubilo se Kosovo zbog toga i treba paziti da se još ne izgubi.
(Sara, 15. mart 2017 19:02)
Ne trabunjaj!

Zlato

pre 7 godina

Sta ce nam pola miliona nesadovoljnih Pazaraca... nek uzmu Sandzak, Rašku... da se polako razilazimo i rešimo i tog balasta.
Pa, redom...

baki

pre 7 godina

himna je neprimerena 21. veku. velica, obraca se i "moli" se za dobrobit samo jednog naroda. naravno, mi smo toliko okupirani sobom, da uopste ne primecujemo problem. Ne ja nesto nisam odusevljen himnom, a srbin sam.

komšija

pre 7 godina

sili bi oni meni farmerke i pevali boze pravde samo tako
(bgcd, 15. mart 2017 13:32)
Tako ste htjeli sve do Kralovca, Karlobaga i Virovitice. Bok dečki za sve one, koji su dobronamjerni

misskur

pre 7 godina

Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..
(Western, 15. mart 2017 12:55)

Bosnjaci su izmisljeni, ko ste vi? Odakle sad odjednom bosnjaci? U mojoj zemlji si, kako god se izjasnjavao ako hoces budi i vanzemaljac, postuj mi zemlju, himnu, pasoš koji imas! Ako vam se ne svidja pakujte se i idite gde mozete vasu bosnjacku himnu da slusate... Ne pitam nikog i nebitno mi ne koje je veroispovoseti i kako se izjasnjava, ali imas pasos Srbije, imas i veca prava od nas koji su vecina, samim tim si Srbin-Srbijanac ili kako ti je volja. Sve vam je dato sto se pozeleli, pa dajte malo postovanja, svima ce biti bolje i razgranicite religiju, naciju i ostale pojmove... dok imate nas pasos vi ste SRBI katolicke ili muslimanske veroispovesti. Tacka.

Molim redakciju da objavi komentar i unapred se zahvaljujem.

God bless America

pre 7 godina

"Bože pravde" nije himna svih stanovnika Srbije već samo pravoslavnih vernika, bolje da smo zadržali himnu Jugoslavije, a da se zove "Hej Srbi"

Cinjenice

pre 7 godina

Kako je to sve trebalo sa Turcima liferovati... Glupi Srbi, sve oproste a ovi po 5 put noz u ledja... Osmanlije, Austrija, Njemacka, pa i ovaj rat... Svaki put sa najvecim zlocincima i ti im oprostis...

DAVOR

pre 7 godina

Zar ovde u Beogradu navijaci nisu godinama zvizdali himni Hej Sloveni. Iz istog razloga zbog kojih sada navijaci u Novom Pazaru zvizde himni Boze pravde, jer ne odrazava njihova nacionalna osecanja.

aleksandra

pre 7 godina

Zasto bacate u senku napor i trud mojih sugradjana koji su se posteno izborili da budu prvi? Prvi su jer su najbolji. Ja sam rodjena u Novom Pazaru,zivim u vecoj harmoniji sa svojim sugradjanima nego ljudi u sredinama gde su svi Srbi. Ne znam napamet novu himnu,niti zelim da je znam jer je nacionalisticka i zaostala. Ovo je 21. vek. Zelite u Evropu a ne postujete ni jednu drugu naciju ni religiju. E pa tesko da je to tolerancija,sunarodnici moji.
Lepo je Konfucije rekao nije heroj onaj koji poziva na rat nego onaj ko se trudi da do rata ne dodje.
Peace

Bojan

pre 7 godina

Ja bih tako rado prihvatio da se oni odvoje od Srbije i da se pripoje kome hoce, turcima, iraku, somaliji, bosni, avganistanu...a mi da dobijemo srpsku.
Nikada nece shvatiti da je ovo njihova zemlja koliko je i moja, pa ako je tako, eto im sa nekom od ovih prosperitetnih muslimanskih zemalja.
Naravno, sve u miru i da ne prisvajaju srpske pravoslavne manastire i crkve, posto i onako nisu pravoslavci...mislim bili su pa su poturceni.

Srba

pre 7 godina

U nekim zemljama je to izdaja. Zasto nije i ovde. Ako im je Srbija loša nek se sele slobodno. Znam da dobar deo Pazaraca ne misli kao ovi sto se stide svoje zemlje, ali ovakve stvari ne smeju da se desavaju.

neutralni felsh

pre 7 godina

Zivo me zanima da li bi ste smeli takod a se ponasate u SAD na primer. odgovor znamo - tamo bi bili manji od makovog zrna i da, postovali bi sve. More...
(Milena, 15. mart 2017 12:57)


hahaha biserka poredi SAD i Srbiju :)))

Valjevska podvala

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.
(Đango, 15. mart 2017 12:38)

Pa koji narod živi dole ako ne Srbi?
I ne mešaj religiju i nacionalnost

Hammer

pre 7 godina

Da se današnji tako zvani Bošnjaci za vreme otomanske imperije nisu
odrekli hrišćanstva, a ja bih dodao i srpskog roda, danas bi ovo
verovatno bila i njihova himna.

Staridz

pre 7 godina

Zašto bi se selili iz svoje vječite zemlje i ognjišta? (Sara@

Zato sto u Srbiji ima da se postuju zakoni Srbija je njihova isto zemlja i ima da je postuju ili nek se sele sto dalje odavde, ne znam sta je problem?

Bosanac

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

A da malo promijenimo tekst
Kazu nisu srbi?
Sa bosanskim pasosem, ja sam bosanac srpskog pravoslavnog porekla.
Volim Bosnu , jer me hrani, navijam za Bosnu jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

Pitaj šta Dodik kaže o ovome.

xyc

pre 7 godina

Zašto himna?Pa nije se igrala međunarodna utakmica.To je bio susret domaćih ekipa i zašto da se svira himna?
Ovo samo neko ne može da podnese superiornost domaće ekipe.

Srdjan

pre 7 godina

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
Srbi kao prvo imaju 49 posto Bosne, tj Republiku Srpsku! Kao drugo Bosna je prvije svega bila srpska drzava i kao trece ta himna Bosne je dobro dolsa na 23 posto teritorije.

Mantis

pre 7 godina

Tekst hrvatske himne:
Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.
Sta da pevaju drugi narodi?
Pevaju li muslimani, Srbi
ili Italijani u Hrvatskoj
ovu himnu ili joj zvizde?
(Miodrag, 15. mart 2017 13:54)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hrvatsku himnu moraju svi
u Hrvatskoj poštivati.
Kome se ne pjeva neka šuti
ili zviždi/fučka ako se usudi.

Hammer

pre 7 godina

Ovih tzv. Bošnjaka, odnosno poturčenih Srba, u Srbiji ima manje od 2,5% pa se ovako ponašaju prema Srbima i prema Srbiji u kojoj žive, zamislite samo kako bi se, da nije Republike Srpske, ponašali prema Srbima u Bosni gde su većina, na sreću taj film neće da gledaju.
Inače, prema poslednjem zvaničnom popisu, neposredno pred početak II svetskog rata, s one strane Drine živelo je oko 700 hiljada muslimana i milion i 900 hiljada pravoslavnih vernika, dok ih je u Srbiji na prostoru tzv. Sandzaka bilo mnogo manje nego danas, pa su činili jedva jednu trećinu stanovništva dok su ostalo bili Srbi, a danas su većina. Ova statistika je u korist muslimana ovako naglo počela da se menja tek za vreme i posle II svetskog rata

PihtijaTheGreat

pre 7 godina

Naravno, kada je himna nacionalisticka i verski obojena... Kao Srbin i pravoslavac podrzavam ovakvu odluku svakog stanovnika koji ne zeli da mu "Boze pravde" bude himna. Da sam musliman npr i meni bi smetala, smeta mi i kao pravoslavcu, jer diskriminise druge vere i nacije koje zive u Srbiji. Srbija je zemlja svih ljudi koji u njoj zive i treba joj himna koju ce svi prihvatiti.

Zamenik ministra

pre 7 godina

Srbin sam, ali potpuno razumem ljude koji imaju problem sa ovom himnom, bilo da zameraju što se spominje "srpski rod" (kojih ima više) ili pominjanje Boga (nešto manje). Himna treba da bude svečana pesma DRŽAVE, a ne naroda. Bože pravde je himna srpskog naroda! Uzmite primer hrvatske himne. "Lipa nasa domovino..." je nešto sa čime i drugi narodi mogu da se identifikuju. E sad, sto su Hrvati u globalu puno netolerantniji od nas je neko drugo pitanje. Himna im je bolja u ovom smislu. I nama treba bolja himna. Ja bih veoma rado i punog srca pevao pesmu koja iskazuje ljubav prema našoj domovini Srbiji. Verujem i da imamo i dobre pesnike i kompozitore koji bi to sastavili.

MarcoPolo

pre 7 godina

izgleda su zaboravili u čijoj državi žive...treba ih podsetiti...ako im se nešto ne sviđa,postoji turska,albanija,bosna...državu u kojoj žive treba da poštuju koje god da su nacionalnosti,samim tim i zastavu i himnu.

gojko 12

pre 7 godina

A zašto bi je i slušali u Novom Pazaru, što se mene tiče neka slušaju tursku himnu.

Ali će se zato Bože pravde slušati i iz sveg glasa pevati u Trebinju,Bileći, Gackom, Nevesinju, Foči, Višegradu, Rogatici, Vlasenici, Sokocu, , Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Bijeljini, Brčkom,Doboju, Gradišci, Prijedoru, Doboju,Mrkonjićgradu,Banjaluci, Modriči, Derventi, Šamcu, Šipovu, Tesliću.... itd.

gvozden

pre 7 godina

Predlazem jednostavno resenje koje ce, nadam se, zadovoljiti sve strane, a to je da se umesto "srpske" ubaci zamenica ili "slovenske" npr sa zamenicom:

Mocnom rukom vodi, brani
buducnosti nase brod,
Boze spasi, Boze hrani,
Nase zemlje, sav nas rod!

Ovo je vrlo korektno!

Ataturk

pre 7 godina

Ma oni ne znaju ni tursku himnu. Imam prijatelje prave Turke,Istanbula,Ankare,Burse ljudi su Evropljani pravi ali ne mogu da se nacude mrznji iz Raske i Bosne prema Srbima.To je kad hoces biti veci Turcin od samog.
A u timu odbojkaskom imaju 9 Srba i trenere takodje.
Uzas. Teraj te iz svih liga Srbije

Hammer

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.

@Bosanac, 15. mart 2017 13:06)


Srbija je država srpskog naroda i ostalih njenih gradjana, a Bosna je država tri ravnopravna naroda gde po ustavu prosta većina nema pravo da odlučuje ni o čemu ako nema saglasnostoi sve tri strane, jedna os tih strana su i Srbi koji isto tako vama ostalima u Bosni, koji niste Srbi, mogu da kažu da idete odande ukoliko vam se tamo ne sviđa, vaš je problem što ne razumete pravo kao što je to bio slučaj i devedesetih zbog čega ste i počeli rat!

Stara kuka

pre 7 godina

ajde sto Srbe nitko ne voli na prostorima bivse Juge, ali sad ih me vole ni u vlastitoj drzavi...

mislite o tome..
(mj23, 15. mart 2017 13:57)
Prvo ste godinama govorili da Srbe niTko ne voli u Evropi i svetu a sada je to samo u staroj Jugi. Ko nas Tko ne voli? Crnogorci (koji su izmedju ostalog Srbi) i Makedonci (takodje) i sa kojima NIKAD nismo ratovali? Jel to Makedonci imaju problem sa Srbima dole ili sta? Slovenci...tamo Srbi nemaju nikakvih problema za razliku od neTkoga,hm koga?
Normalno da imamo problema sa pripadnicima ustaskog pokreta i njihovog cvijeca. Al samo smo krivi upravo zbog te Juge.

Srb

pre 7 godina

Dedovi nam se okreću u grobu ! Za koga su oni ginuli vekovima I kosti ostavili širom Balkanskog poluostrva ??? Ovi ako neće da pevaju I slušaju himnu uvek mogu u Tursku da odu,pa nek im Erdogan sultan komponuje po volji !!!

nn

pre 7 godina

vi zvizdite ali dok ste u Srbiji ima da je slusate. cukundeda vam je bio pravoslavac rodjeni ste i odrasli u Srbijinskolovali se i ne volite je...idite u Istanbul ko vas drzi zasto ne odete?????

aleksandar

pre 7 godina

gospodo draga iz n pazara kada se igra finale kupa u bilo kom sportu intonira se nacionalna himna prema tome himna je trebala da se cuje... a sad sto vi bi da zvizdite to je vas problem koji se lako resi sa ogromnim ozvucenjem....

Riki

pre 7 godina

Ниси у праву Раде, јер да је организатор ове завршне утакмице био србин, наравно да би се пустила химна.
Али пошто је био Ервин Ћоровић (ЧИТАЈ:ервин, муслиманско име, ћоровић, српско презиме),пронашао је рупу у закону да се иста не пусти.
(BBRS, 15. mart 2017 12:48)
Rijetko kad možemo u kraćem komentaru pročitati više gluposti. Ime Ervin je staro germansko ime, a vuče korijene iz starogermanskih riječi HERI (Heer, Krieger - vojska, ratnik) i WINI (Der Freund - prijatelj, drug). Čudi me da još uvijek ne znaš da muslimanska imena ne postoje. Zar zaista misliš da arapski Hrišćani imaju muslimanska imena?! Prezime Ćorovic je nastalo od turske riječi "kör", sto na bosanskom ili Vukovom „govedarskom jeziku“ znači slijep ili upravo ćoro, ćorav. Ne znam samo kako si na to došao da je to srpsko prezime. Još više me čude ovi paćenici koji na ovako glup komentar lupaju pluseve.

Вук

pre 7 godina

Људи, морамо схватити да како се опходимо према некоме, тако ће и он према нас. Запосли те људе, повећај им животни стандард, отвори им биоскопе, позоришта, направи им нови стадион, нову халу, једноставно побољшај им живот. Да осете неку благодат што су грађани државе Србије и да се тиме поносе. Овако вређамо их и реципроцитетно враћају а онда се ми као љутимо. Па није у реду, баш није фер.

Moja Himna

pre 7 godina

Nemas ti sta da se identifukujes...u Srbiji zive Srbi..u Nemackoj Nemci ..u Kini Kinezi...dakle nema toga ...ako ti se ne svidja siroko vam polje..budite "albanci..bosnjaci..hrvati" u tim zemljama. U Srbiji zive SRBI. Izvolite onda tamo ciji smatrate da ste i nemojte trositi resurse Srbije.

Haris

pre 7 godina

Prosle godine ste likovali i gotovo slavili kada su u Banja Luci odbili da puste himnu BiH u fudbalskom Kupu, a pogledaj sada komentara. Karma je cudo gospodo, sve se vraca... Ne podrzavam ovo, ali sada vidite kako smo se mi osjecali, a nasa himna ni nema tekst!

ja

pre 7 godina

ja sam rodjen u srbiji . musliman sam al se osecam srbinom islamse veroispovesti... nemogi ja biti bosnjak kad mi niko nikad nije zivio tamo niti imam ikakve veze sa bosnom.... sada mi kazite... oba moja djeda su ratovali da brane srbiju od okupataora . oba strica isli na kosovo 80ti i 90ti uniformi srbije kao policajci da brane kosovo od siptara.. i kad se desilo ovo sa kosovom, moi srbi pale dzamije svoih gradjana ...... srba koi vjeruju u drugu religiju.... pa nemoze meni biti blizi siptar kad je on albanac , mi nismo ista nacija .... memojte da mesate babe i zabe ... religiju mozes da promenis 100 puta al naciju nikad

Dulou

pre 7 godina

E moja Srbijo, u vlastitoj zemlji ne smije se emitovati sluzbena himna. Zamislite da Francuzi ne pustaju Marseljezu jer bi uvredila par miliona Arapa koji tamo zive. A Bosnjaci nikako da shvate da je Raska u Srbiji. Bila i bice.

Nikolaaa

pre 7 godina

Himna Boze pravde datira jos od 1872 godine kada je prvi put izvedena u pozorisnoj predstavi za vreme punolestva kneza Milana Obrenovica.Znaci himna datira jos iz doba Obrenovica.I dokle bre vise mi srbi da klecimo pred drugima?Ej u nasoj drzavi ovo je Srbija i kraj.Mi smo jos nazalost 1918 godine izgubili drzavu i jos uvek je nemamo. Neka je vecna Srbija.

miki

pre 7 godina

Pa uveo bih vam policijski non stop nadzor uz svakodnevne racije, pretrese i prebijanja i hapsenja. Kome se ne svidja, mars u tursku! Vlast nema muda ni od komarca!

asomakum

pre 7 godina

Istorija se ponavlja. dakle, ne smeju se zapostaviti zabaceni delovi Srbije u kojima zive nacionalne manjine. Zaboravljeni iz Bg, zbog neosecaja propadnosti, manjine se okrecu Ankari, Tirani, Budimpesti, Sofiji... Koliko je samo pripadnika nacionalnih manjina uzelo pasose svojih matica? Skoro svi! Krajnje je simptomaticno da su svi pobegli od Srbije, od Slovenaca, Hrvata, Bosnjaka, Makedonaca, Crnogoraca... niz se izgleda nastavlja. Nije u svima njima problem, vec ocigledno u nama Srbima jer glumimo starijeg brata i namecemo volju svima, pocev od nase crkve do politike. Svi ti delovi Srbije su leglo bede i siromastva i posle se svi cudimo sto zvizde nasoj himni!?

Bojan

pre 7 godina

Koje smo mi dileje od naroda. Pustis nekog da zivi u tvojoj drzavi i on te pljuje a ti tolerises. Treba sve proterati, ako vam se ne svidja ova drzava sto zivite ovde? Ubice nas nasa tolerancija i politicka korektnost.

Skretnicar

pre 7 godina

Posle se Novo Pazarci cude i kukaju kako niko nece da investira u Novi Pazar. Nece ni oni koji su odatle otisli i ciji su predci odatle.
JEDNOSTAVNO NE POSTUJES DRZAVU U KOJOJ ZIVIS ONDA NECES POSTOVATI NI MOJ NOVAC ( da radis ) KOJ TI DAJEM DA BI PREZIVEO !!!
Mislite li da bilo kome ko je iselio u Tursku a sada bi investirao ovde pada na pamet da zvizdi Turskoj himni ????
Nad ovakvim i slicnim stvarima bi trebalo da se zamisli svaki pojedinac ( ako ima sa cim da se zamisli ) ?????

загор

pre 7 godina

не разумем. имам неке другове, муслимане из санџака и они нису у том фазону антидржавном. волео бих да се јави неко од оних који би звиждали химни или је не би певали (као адем љајић) да нам објасне о чему се ту ради. јесмо ли некада ратовали? нисмо. је л вас неко дира? не. је л долазите да студирате, радите и живите најнормалније у београду и осталим градовима? да. је л то подручје рашке одувек била србија? да. о чему се ради? лично и мени је глупо да химна СР Србије буде Боже правде, јер та песма прво нема мелодију химне, а друго то је песма Карађорђевића. Али добро, ствар укуса. Код тих неких санџачких муслимана се ради о нечему другом, а ја искрено не разумем о чему.
што нас мрзите толико?

Ludnica

pre 7 godina

A da necete mozda hodzu da nam otpeva himnu??? Onako iz duse. Ovo nema veze sa himnom niti njenim tekstom. " Srpski rod" . Jeste rodjeni u Srbiji, jeste znaci pripadate srpskom rodu i narodu nezavisno od verskog opredeljenja. Ne, igra Pazar u Raskoj u Srbiji himnu nece da puste. Pa nije himna o pravoslavlju, nego o srpskom rodu. Niste vi ni turci ni arapi cije zastave sirite na svakoj utakmici. Busate se u islam a daleko ste i od pravih vernika islamske zajednice. Vi ste izgubljeni ljudi i duse koje lutaju u vremenu i prostoru i ne mogu da se skrase. Moji dragi sugradjani.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

Jel može neko da mi navede jedan stih te himne s kojim bi neki Pazarac (ili bilo koji nesrbin) trebao da se identifikuje?
Taktikom "prst u oko" odabrali ste takvu himnu, a sad se iščuđavate i kukumavčite.
Pobedila vas je sopstvena nabusitost, želja za pokrštavanjem, oholost i samoživost.
Dobili ste što ste tražili: vi možete da pevate svoju himnu, ali niko drugi nikada je neće pevati, koliko god se upinjali i kukali, i ta himna nikada neće biti "naša", tj. svih građana Srbije.
Ja sam Srbin, i to nije moja himna.
(Game over, 15. mart 2017 13:31)

Imaju li svog boga kome mogu da pevaju? Gde se to spominje Isus Hrist posebno? O kom pokrstavanju ti pricas? Pa oni su Srbi muslimanske veroispovesti, dakle svojevremeno poturceni. Ovo je zemlja Srbija svidjalo se to nekome ili ne. Alternativu uvek imate.

S.P.Q.R.

pre 7 godina

Nepostovanje drzave u kojoj zivis nema veze sa nicim. Neka u Nemackoj ili biloj kojoj drzavi se ovako ponasaju. Svuda postujemo sve zakone gde god da odemo. Samo u Srbiji svi uvek trazimo neku pravdu, jer nam se moze.
(Sone, 15. mart 2017 13:27)

Drug Sone kad Srbi u BiH i CG zvizde svojoj himni onda ih podrzavate, sve se vraca...
Hrvati su izgleda jos najpametniji ispali, njima nema ko da zvizdi.

sqo

pre 7 godina

Nije to srpska,već himna Srbije,znači svih građana ove zemlje.Nepoštovanjem himne se iskazuje nepoštovanje i netrpeljivost prema državi.Nisu krivi ljudi,koji zvižde,već političari,koji ih predvode.

my way

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

A da malo promijenimo tekst
Kazu nisu srbi?
Sa bosanskim pasosem, ja sam bosanac srpskog pravoslavnog porekla.
Volim Bosnu , jer me hrani, navijam za Bosnu jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom

Pitaj šta Dodik kaže o ovome.
(Bosanac, 15. mart 2017 16:45)

Muslimani/Bošnjaci koji su uzeli islam nakon turske okupacije su stvorili Bosnu??? Oni nekome nešto dali, nekoga nahranili, dali nekome krov nad glavom??? Oslobodili makar taj prostor od Austrougara kad već prirodno od Turaka nisu??? Dodik šta radi, njega nešto pitajmo kažeš, pozivajući se na principijelnost kao ***** na poštenje? Jugoslaviju smo zaboravili? Činjenicu da je "monstrum" Karadžić potpisao Kutiljerov plan pre rata, da su Srbi prihvatili nešto što nijedan narod na svetu ne bi, a to je da nemaju pravo da ostanu u svojoj državi sa svojim sunarodnicima koju su oni, da , oni i niko drugi stvorili, već da moraju biti deo nove države koju prave separatisti, pa ni to nije bilo dovoljno Aliji i Bošnjacima da ne počnu rat. Dodika nešto da pitamo, je li? Alija i njegovi dali krov nad glavom, hranili, je li? Toliko od mene i tebi i ostalim "principijalnim" Bosancima i njihovim paralelama.

Frank

pre 7 godina

Opet se žrtvujemo nekoj manjini da bi smo im se dopali kao i u raznim Jugoslavijama. Prave opet cirkus od države. More marš sa vlasti pseudo patriote.

ime

pre 7 godina

У Русији живе Руси! Свака, и било која мањина, ако жели да живи, ради и храни се у Русији, треба да говори руски и поштује руске законе. Ако желе шеријатске законе, онда их саветујемо да иду тамо где је то државни закон.
Русији нису потребне мањине. Мањинама је потребна Русија, и ми им нећемо дати посебне привилегије, нити да мењамо наше законе да би задовољили њихове жеље, без обзира како гласно викали: ”Дискриминација!”
Боље да се учимо на самоубиствима Америке, Енглеске, Холандије и Француске, ако желимо да преживимо као нација.
Руски обичаји и традиција нису сагласни са некултуром и примитивним понашањем већине мањина.
Када ово часно законодавно тело (Дума) размишља о доношењу нових закона, треба прво да води рачуна о националном интересу, имајући у виду да мањине нису Руси.

[Путин]

Građanin Srbije

pre 7 godina

(загор, 15. mart 2017 13:06):
kakva god da je himna ja ću je poštovati tj. neću je zviždati, neću tresti nos u tom trenutku, pljuvati, skakati i sl.
Himna ne valja iz mnogo razloga!
Najbitniji razlozi:
1. nije himna svih građana Srbije!
2. nisu svi Srbi vernici, jos manje su svi Srbi pravoslavci!
Manje bitan razlog: pesma je nastala kao šala na račun Miloša Obrenovića. U startuje bila pesma koja umesto da podstakne poštovanje, bila pesma sprdnje.

beogradski

pre 7 godina

Pa vi ne razmisljate ko ovde zivi. Ja ne znam jednog koji je za himnu u Novom Pazaru. Da vam mi pevamo za "srpske zemlje?" Vidite mozda Rasim Ljajic hoce ?
(Mirza NP, 15. mart 2017 14:41)

pa živiš u srpskoj zemlji, valjda želiš da ti zemlja napreduje i da bolje živiš....a da, vi ne smatrate da je Novi Pazar u Srbiji nego u imaginarnoj državi Sandžak, a Sanždak ne postoji kao geografska ili bilo kakva druga odrednica u ustavno-pravnom poretku Srbije, samo u vašim mislima i željama....nema više turske okupacije, nema više sandžaka, pašaluka, vilajeta.....Svaka čast OK Novom Pazaru na osvojenoj tituli, nadam se da će dostojno predstavljati svoju zemlju Srbiju u eventualnim evro takmičenjima.....

Milicajac

pre 7 godina

Za sve ima zakon. Oni ako smatraju da Srbiji treba druga himna neka pokrenu proces za to. Jes da nece proci jer njih ima 200 hiljada u Srbiji a Srba bar 7 miliona ali zar to nije demokratija? Pa u najrazvijenijim drustvima na svetu drzavom upravlja misljenje i odluka vecine. Ovo samo treba smireno resiti, odgovorne novcano kazniti i to je to. A sto se tice tih "Bosnjaka" ili kako vec, njima treba na politicki i pravni nacin staviti do znanja gde su.

BBRS

pre 7 godina

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)
Ниси у праву Раде, јер да је организатор ове завршне утакмице био србин, наравно да би се пустила химна.
Али пошто је био Ервин Ћоровић (ЧИТАЈ:ервин, муслиманско име, ћоровић, српско презиме),пронашао је рупу у закону да се иста не пусти.

zar ne

pre 7 godina

Kad Srbi u Podgorici zvižde crnogorskoj himni, onda je u redu. A kad se u Srbiji zviždi srpskoj himna onda je zaprepašćenje javnosti.
(slobodan petrovic, 15. mart 2017 12:28)

Niko nije rekao da se zvizdalo himni nego da nije intonirana. Himna je trebalo da bude pa oni neka zvizde i neka vicu Vucicu ***** ili sta god.

Vuk

pre 7 godina

Niko se ne buni samo nije normalno da u zviždite himni matične države, ne moprate ni da je pevate, dolaskom Turaka na balkan ste promenili veru, Nisu muslimani samo bošnjaci neo ima i Srba muslimanske veroispovesti, Roma muslimanske veroispovesti a i ostalih nacija koje bar ne zvižde himnu. (Treba čitati Mešu Selimovića). Svako ko zviždi himni Srbije nema prava na pasoš jer se očekuje da nas izuzetno mrzi i loše predstavlja u inostranstvu.
Niste vi bošnjaci krivi krivi su mangupi koji ne znaju da vode državu.


Ne znam što se bunite, igra se kod nas ovdje u Pazaru i mi biramo da li će se himna održati ili ne. Mi smo Bošnjaci, imamo svoju himnu, Bože pravde govori o srpskom narodu i zbog toga to nije naša himna, ovdje stajem..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Western, 15. mart 2017 12:55)

Abdulah Bošnjak

pre 7 godina

"Jedna stvar mi nije jasna. Ako zivis u jednoj drzavi, u njoj radis, imas sva prava, zasto je ne postujes? Zato sto je vecina druge vere? Ili ako vec toliko me volis tu drzavu, zasto se ne odselis? Recimo u Tursku. Lepo rasprodas, odes, budes svoj na svome." (Ljubisa livac, 15. mart 2017 12:19)

O, pa u Srbiji je situacija odlična, sjajna, vi se skandinavska zemlja za nas u BiH, uzor slobode, patriotizma, demokratije. U BiH je to normalno stanje. Evo baš neki dan je najnormalnije spaljena državna zastava u zapadnom Mostaru, tek postavljena iznad ulaza tek otvorene neke državne agencije. U Republici Srpskoj, dakle na teritoriji pola države, još se nijednom nije odigrala nijedna fudbalska ili košarkaška utakmica državne selekcije, čak ni prijateljska utakmica, iz straha od vrijeđanja, tuče, okršaja, itd.
Pa hajde da pričamo o državi u kojoj se živi, radi, itd. a koja se ne poštuje, ne voli... Ali, kao što rekoh, vi to, u normalnoj demokratskoj državi koju njeni građani vole najviše na svijetu kao što je Srbija, ne možete da shvatite, zar ne? Zato vas šokiraju odluke kakva je ova novopazarska...

Artificial Intelligence

pre 7 godina

Poznajem muslimane koji se dice Srbijom i vole ovu zemlju...predstavljaju se kao Srbi muslimanske veroispovesti jedino pazarci prave problem...

BBRS

pre 7 godina

To nigde nema da se zvizdi himni zemlje u kojoj zivis! Majstori, ako ne volite ovu zemlju sta trazite ovde?
(Mirjana, 15. mart 2017 12:25)

Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bosanac, 15. mart 2017 13:06)
Само полако.
Америка губи моћ а Русија је постала владар света заједно са Кином.

маннијак

pre 7 godina

@KR
Ал' сте се налупали сада глупости, уз дужно поштовање. Цео свет држи до себе у сваком смислу, а ми ћемо сада химну, која никако није спорна, да прекрајамо према жељама мањина. Најгоре је што у Рашкој заправо нема националних мањина, само верских, дакле Срба муслиманске вероисповести. Друго, муслимани и хришћани у истог Бога верују, па кад се све сагледа како јесте, ничег спорног нема у вези химне, само се овиме маскира међу појединцима видљива нетрпељивост према својој држави.

neutralni felsh

pre 7 godina

Neverovatno! Zamislite da u Americi neko zabrani da se intonira Američka himna. Pa da li je ovo moguće?!
(Vrući pas, 15. mart 2017 12:11)


znas li zasto? bio i video - u americi se zivi, a ovde svi zivotarimo: i mi srbi i oni pazarci.

Dragoljub SD

pre 7 godina

Himna normalne države Republike Srbije, u kojoj je svako svoj na svom, kako god se prezivao i u koga/šta god (ne)verovao, i koja ustaje protiv svakog okupatora, to je ova dostojanstvena, veličanstvena i ujedinjujuća kompozicija: https://www.youtube.com/watch?v=9Z62hKzHHJQ

A ono nacionalističko-klerikalno kukumavčenje iz aktuelnog Ustava nije moja himna, niti ću joj ikada stajati, niti je pevati. Jer ona je suština, srž razloga sveg beznađa u kome smo živeli i u kom i danas živimo.

agassi

pre 7 godina

Napraviti rezervat za ove Vehabije a Rasku pretvoriti u Gvantanamo. Pa neka navijaju za Fbahce I Tursku u pizama odelu. Ej njima se ne sviđa himna.
Nije samo himna problem. Stari su to Alijini mučenici.
A ovi što objašnjavaju cije su zemlje , daleko je Turska.

да да

pre 7 godina

Увео бих им пуштање хиђне преко разгласа следећих 365 дана тачно у подне !!!

Sone

pre 7 godina

Nepostovanje drzave u kojoj zivis nema veze sa nicim. Neka u Nemackoj ili biloj kojoj drzavi se ovako ponasaju. Svuda postujemo sve zakone gde god da odemo. Samo u Srbiji svi uvek trazimo neku pravdu, jer nam se moze.

LRT

pre 7 godina

Pa šta je tu čudno? Ako hoćeš himnu koja ujedinjujue i kojoj svi stoje, pronađeš takvu. Ako hoćeš da volju većine namećeš, dobiješ radikalizovane manjine koje brane svoje identitete i odbijaju (s punim pravom) nametanje. Kad se opametimo i odustanemo od toga, imaćemo i himnu i državu u kojoj se normalno živi. Dok to ne uradimo, roptaćemo u sve većoj bedi, rasulu i beznađu. Taj plan nam se, izgleda, za sad sviđa.

lal

pre 7 godina

Ne znam sta je falilo Hej Sloveni, ti ljudi dole su ionako krvno veci sloveni od nas jer ih Turci nisu dirali zbog prelaska u Islam. Tu cinjenicu ne bi mogli da ospore.

Jovica

pre 7 godina

U Svedskoj je zabranjeno razapeti i nositi zastavu Svedske. To im je neki fazon, mogu sve druge zemlje, ali svedska zastava ne. I tako vec dugo vremena.

Okupirana zemlja.
Zamislite da Svedjani kazu nećemo puštati himnu u Malmeu zato što ce u dvorani biti puno Avganistanaca ??!! Eeej
U svojoj zemlji ne smijes pustiti SVOJU himnu ?
Vi u Srbiji se svega bojite.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade, 15. mart 2017 12:17)

medovaca

pre 7 godina

Ova himna je iskljuciva, jednonacionalna a ne drzavna, ipak nije realno ocekivati da nesrbi mogu da se pronadju u stihovima poput "buducnosti srpske brod", "srpske zemlje", "srpski rod", u tom pogledu je losa. Mada je s ponosom slusam meni licno se ne dopada ni melodija ni to kako je izabrana, utisak je da je pogurana od strane huligana sa tribina. Ne bi bilo lose da neko napise novu pa nek stoji u rezervi dok ova ne dojadi..

veliki strumf

pre 7 godina

Ovo odavno vise nije drzava vec obicna sprdacina od drzave! Gde su nase granice? U Bujanovac dodje predsednik Albanije i svira se samo albanska himna!? U Pazaru se himna uopste ne intonira. Imamo li mi efektivnu vlast u oblastima oko Bujanovca i Pazara ili ne? Ako nemamo vlast - onda to nije drzava Srbija! Neka nekad neko nazove stvari pravim imenom a ne samo da se krijemo iza lazne finoce. I kom pametnjakovicu je palo na pamet da se finale igra u Pazaru ako ne sme da se svira himna?! Da se razumemo: niko åjude iz Pazara ne primorava da vole ili pevaju himnu - ali to je himna i mora da se postuje (niko nekog Britanca ne tera da bude monarhista ili voli kraljicu, ali kad se intonira God save the Queen ima da stoji mirno i postuje). Zivite u ovoj zemlji, ona vas hrani, ne morate da je volite ali njena obelezja morate da postujete, kao sto biste postovali i himnu bilo koje druge zemlje da u njoj zivite, a nacionalna ste manjina.

Amin

pre 7 godina

Ali najgora su objasnjenja nije moja himna,ja sam ateista,ja sam ono,ja sam ovo,pominje se Pera,Laza...livade,sume.Zaista kako pojedinci pridaju sebi znacaj to nije normalno,za psihijatriju. Drzavljanin si te zemlje,pustace se ta himna i tacka,na svim manifestacijamagde se smatra da treba. Ja da igram fudbal u Turskoj odslusacu himnu,postovacu je,a da li mi se svidi ili ne to je drugo. Kad god treba i mora.Pevaj,ne pevaj,ceni,ne ceni odslusaces je. Tako je u svim drzavama sveta sem ovde u loncu balkana,gde zakerala ima na hiljade.I engleza je 45% republikanaca,a pominje se kraljica,30% druge vere,nacije pa slusaju,cute i postuju. Ovde sve mudraci a zapravo misevi u prevodu.

Milena

pre 7 godina

Ma sram vas bilo. Vama treba definitivno objasniti neke stvari a ako vam se ne svidja, svet je sirok. Cuj to, hteli da izbegnu politiku pa su je bas napravili! Sramota! Zivo me zanima da li bi ste smeli takod a se ponasate u SAD na primer. odgovor znamo - tamo bi bili manji od makovog zrna i da, postovali bi sve. More...

Cvexi

pre 7 godina

Nema frke, imaju pravo da ne vole himnu i zemlju u kojoj zive. Ko i svi muslimani koji zive u ne-muslimanskoj zemlji, od njih drugo i nisam ocekivao. Uoastalom, ma li zemlje u svetu koja nema probleme sa muslimanskim stanovnistvom?

1+1

pre 7 godina

Stvar ne može biti jasnija:
Opcija A) Misliš da država Srbija pripada Srbima -> Srbi (većina) treba da odrede himnu -> Himnu će voleti Srbi (većina), ostalima će biti tuđa, a Srbi (većina) će zauvek biti frustrirani što je mnogi u zemlji ne prihvataju. I ništa se nikada neće promeniti.

Opcija B) Misliš da država Srbija pripada svima koji u njoj žive -> Himnu ne bira većina, već konsenzus svih snaga u zemlji -> Himna je takva da je svako doživljava svojom, povezuje ljude umesto da ih deli, pevaju je svi.

NS

pre 7 godina

Zemlja će se razgrađivati i raspadati dok je razgrađivala bude himna koja deli stanovništvo i favorizuje jednog spram drugog. Nema načina da ti drugi prestanu da se razvode od nas, dok to "mi" ne počne da znači svi koji u Srbiji živimo, a ne "srpski rod" i oni koji veruju u boga.

Vladimirovic

pre 7 godina

za kaznu oduzeti kup ili novcano kazniti i 10god zabraniti odrzavanje zavrsnice kupa tamo! pokazati da smo drzava a ne banana republika!

ranko

pre 7 godina

Mi pre svega ne znamo granice nase Srbije pa tek onda treba da je ovo problem.Tu istu himnu smo oskrnavili menjajuci tekst pa umesto kralja imamo "srpske zemlje".Dokle god Srbijom vladaju potomci komunista bice problema u Srbiji sa tradicijom i normalnim shvatanjem demokratske nacinalne drzave u kojoj se vecinski narod ne stidi i postuje manjine.

Kraljevo

pre 7 godina

@Valjevska podvala

Ako te zanima koji narod živi "dole" u Pazaru, što ne siđeš, pa ih pitaš?

Himna se i ne peva zbog tih koji misle da mogu drugima da govore ko su i šta su i kakve pesme treba da im se sviđaju.

fakat

pre 7 godina

@Ima, ima u Bosni. Srbi zvižde himni BiH. Pa i mi kažemo 
-ako ne volite ovu zemlju šta tražite ovdje.
(Bosanac, 15. mart 2017 13:06)

Ja kao Srbin iz Bosne obožavam BOSNU, jer na toj zemlji moji preci žive vijekovima. AVNOJ-evsku BiH, niti volim, niti ću ikada voljeti, posebno dok vi, bosanski muslimani pokušavate da iz tog titovog eksperimenta, a preko leđa ostala dva naroda u Bosni, kao i Hercegovini, pokušavate da istrajete na tom protivprirodnom bludu. Dakle, Bosna - uvijek, BiH - nikad, i neću ja niđe iz Bosne.

GM

pre 7 godina

Kada predsednik Vlade Srbije, ispred tog faktora u ovoj zemlji...
Kaze da ne može da sprovede privatizaciju, cime bi ne samo rasteretio drzavni budzet vec i sport vodeo u red... kako onda da se neko u ovoj zemlji bavi i ovim 'sitnicama'?!

bubuljica

pre 7 godina

tvrdim da min 50% gradjana srbije ne zna ceo tekst himne ,ja znam 5toricu u njihovim ocima velikih srbenda na poslu, a kad im kazem ajd da cujem tekst himne pocnu da mucaju i pogadjaju tekst

serbian secret cod *

pre 7 godina

Organizator mora biti strogo kaznjen a turnir takmicarski ponisten i novi organizovan u Raskoj,tako rade normalne drzave i ljudi. Srbija treba da se ponasa evropski poput nemacke i da svima proveri boravisne vize

duško

pre 7 godina

ako me išta nervira to je kad se na košarkaškim utakmicama peva himna pred početak. glupi američki fazoni sa à capelo pevanjem...i ovacijama pri kraju himne. još samo fali da avioni lete iznad dvorane..

Hammer

pre 7 godina

Prosle godine ste likovali i gotovo slavili kada su u Banja Luci odbili da puste himnu BiH u fudbalskom Kupu, a pogledaj sada komentara. Karma je cudo gospodo, sve se vraca... Ne podrzavam ovo, ali sada vidite kako smo se mi osjecali, a nasa himna ni nema tekst!

@(Haris, 15. mart 2017 15:16)


Srbi kao većinski i državotvorni narod u Srbiji nisu u obavezi da se prilagođavaju manjinama, već obrnuto, što je pravilo koje važi i u većini drugih evropskih država, suprotno tome u Bosni Srbi na to nemaju pravo, baš kao što to pravo nemaju ni Bošnjaci ili hrvati, jer je BiH država sva ta tri konstitutivna naroda koji su ravnopravni bez obzira na trenutnu brojčanost svakog od njih pojedinačno, oni koji to ne razumeju i ne poštuju ne rade u korist mira i stabilnosti!

Saša

pre 7 godina

Tužno. Ispran mozak braći Pazarcima totalno. Ne valja. I nemojte više molim vas ta obrazloženja, bolje zviždite ako vam se zviždi, ali ne valja kažem vam. Himnu, nadam se, menjati nećemo a u njoj nema ništa protiv vas, niti bilo ko ko je peva ima loše misli prema bilo kome. Tekst je blag, bez arogancije i agresivnosti, kao i melodija.

maki

pre 7 godina

Boze pravde je za SPC odlicna himna jer se odrekla svih srba koji nisu pravoslavci. Sada ti srbi lutaju i traze svoje mesto i grupu pripadnosti, ali sada njihova himna nije Boze Pravde, misljenja sam da je velika greska sto je na ovaj nacin i usvojena. pozz

Hammer

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
@(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)


Samo jedna mala, ali suštinska korekcija: vi ste se prvo uz ponoć nacista rešili "ovakvih" ili onakvih, uglavnom onih koji su bili nešto drugačiji,
a onda ste uz pomoć istih mentora tek devedesetih godina na sličan
način dobili svoju državu, skoro istim metodama kao i onu predhodnu koja je baš nešto kraće trajala, a koja vam je u istoriji, ipak bila prva država.

тарми.п.ф.к..ц.г

pre 7 godina

Требала је да се интонира , тачније морала !! Па нека звижде до прексјутра !! Нека они порез плаћају и обавезе

RATKO

pre 7 godina

Game over,
E pa ti onda idi gdje hoces i pjevaj himnu koju hoces. Ako si u Srbiji pjevaces Boze pravde ili bjezi. Ta himna postoji toliko dugo da vjerovatno tvoj mozak to ne moze da poveze, ali dok je srpskog naroda, pjevace se, a ako ti se ne svidja, cipelica, idi tamo gdje ti je bolje

msm

pre 7 godina

Srbijo majko, što prije riješiš ovaj Novi Pazar biće bolje za tebe, inače će izgleda biti svašta u narednim godinama... Tumor se najbolje uklanja hirurškom intervencijom.

Bojan

pre 7 godina

"Pa mozda i zapevamo kad u himni budu pominjani i drugi narodi koji zive u srbiji...Do tada je ovo moja himna koliko i himna trinidada...
(Po koji put, leba vam..., 15. mart 2017 13:10) "

A ti onda ili se preseli u drzavu cijoj nacionalnosti pripadas, ili nemoj da zvizdis ako vec neces da pevas. Nesto nisam cuo da je neko menjao himnu drzave i naroda kome ta drzava vecinski pripada zbog nekih manjina...

NRG

pre 7 godina

@ KK
Himna pjeva odu srpskom rodu i njegovoj borbi za opstanak i ocuvanje visevjekovne drzave.Na srpski rod su nasrtali razni zavojevaci i okupatori,i ti zavojevaci su uvijek imali svoje sluge i vjerne pomagace u satiranju srpskog roda.Pa umjesto da zajedno sa zavojevacima upute i pomagace na put bez povratka,glupi srbi su pomagacima oprastali i primali ih u kucu na koju su ovi do juce nasrtali da je pale i ruse.Tako u vise navrata,i kad si toliko glup i naivan,prirodno je da docekas da ti drzi slovo i postavlja uslove,cak toliko idiotske i groteskne sa osnovnom tezom da je problem sto himna ne pjeva o turcima,jer o kome drugo da pjeva.. ko preostaje..to ste svi vi na jednoj strani,a srbi na drugoj!?Gdje ste to bili vi u svim oslobodilackim ratovima..uvijek na strani okupatora,uvijek protiv srba,i sad hocete da vam himna pjeva!?Ovo je nevidjeno,ovo je najbizarniji apsurd i psiho-patologija.
Preklinjem vas da objavite komentar jer ovo prelazi sve granice

dzoni

pre 7 godina

drzava koja gura pod tepih i onda jednog dana sve iskoci jer drzava uziva opstu nemoc!!pravi cestiti muslimani iz pazara trebali ste insistirati na tome da se svira himna jer je to i himna drzave u kojoj zivite i cije pasose imate!!!

Nebojsa

pre 7 godina

Zasto OSS dodeljuje domacinstvo zavrsnice kupa Srbije u N.Pazaru , kad smo bili ocevidci ponasanja navijaca iz tog grada prilikom intonirananja himne Srbije pre nekoliko godina .
Tada nisu polozili uspit kao domacini i ne treba im vise davati domacinstvo .
Zvizdali i pljuvali po himni Srbije ja im nikad ne bi dao domacinstvo
Bruka i sramota za ovu drzavu da ne moze da se cuje himna Srbije , bez obzira da li se radi o gradu cije vecinski deo stanovnistva cine muslimani .

загор

pre 7 godina

@emin...
о.к. хвала на одговору. поштујем. иако се не слажем сасвим :). једино што ћу рећи, то је да химна нема никакве везе са православном црквом, тако да "муслиман сам, смета ми што се помиње бог" није аргумент. па и муслимани верују у бога.
и мени је дебилно да је за химну изабрана националистичка и монархистичка песма и да треба да се договоримо да се промени, али док се не промени, треба бити достојанствен.

zekan17

pre 7 godina

Kada im neko odrzao elementarno predavanje o tome da su oni drzavljani Srbije i kao takvi se smatraju Srbima,kao sto se stanovnici Amerike smatraju Amerikancima. A da smo bana republika,jesmo

joca

pre 7 godina

@Zigzag misliš NATO vam je sredio taj problem. Kao i uvek u istoriji drugi vas rešavaju, nekad Srbi nekad Nemci nekad Mađari, nekad NATO, sami nikad ništa. Smejurija od naroda.

Muta

pre 7 godina

(Petar, 15. mart 2017 13:31)
Pero legendo, sve dok zive u Srbiji, njihova nacionalnost je srpska, a veroispovest moze biti kakva god. Voleo bih da znam samo koji deo to njih vredja u himni?

Kosta

pre 7 godina

@Драгиша

Potpuno si u pravu i upravo je u tome poenta. Mađarima, Rumunima i ostalim neslovenima (kao i svim Slovenima koji nisu Srbi, a takođe i Srbima) uopšte nije smetala "Hej Sloveni". Danas, očigledno, "Bože pravde" i te kako smeta. Ogromna većina Mađara, Rumuna i drugih neslovena (kao i ogromna većina Slovena koji nisu Srbi, kao i veliki broj Srba) nju ne smatra svojom himnom.

Očigledno, nije do naroda, već do Himne (i onih koji preko nje žele da drugima nameću svoj identitet i vrednosti)

Snake

pre 7 godina

Jeste, himna je katastrofa,ali ljudski je ispištovati,doći će valjda neka bolja vremana,kada se građani Srbije neće opterećivati, s time,već razmišlati gde će na letivanje, zimovanje,i ostale normalne stvari koje čine ¿ivot.

Duka

pre 7 godina

Zamislite Americka himna peva o Amerima. Da li su oni normalni ? Gde je tu 2 mil Srba ?
Francuska o Francuzima, Nemacka o Nemcima...i ne spominju Muslimane.
Jel tako Pazarci ?
Ali ok, ako ne volis Srpsku himnu bar je ispostuj.
Ako si covek ...

Simon

pre 7 godina

Razočarenje, vi ste veliko razočarenje. Ispran vam je mozak a Srbi su vam braća bliža, mnogo bliža od mnogih... Tužno i veoma razočaravajuće.

kaokakao

pre 7 godina

U Crnoj Gori je preslikana situacija. Prije par godina u Ulcinju se odrzavao kup Crne Gore u kosarci. Na mjestu predvidjenom za zastave, na mjestu gdje je trebala da stoji crnogorska zastava stajala je albanska a pored nje crnogorska. Naravno, niko iz vlasti nije reagovao. Cemu kup kad ne priznajes drzavu u kojoj si osvojio taj kup, vec ti samo sluzi da ponizis drzavu. Ovaj kup u Novom Pazaru je namjesten, samo da se njima udovolji, misle da ce tim potezima smiriti rastuci nacionalizam "bosnjaka", a ustvari samo srozavaju drzavu. Ne bih ja njima dao nista, ama bas nista, jer su nezahvalni, stalno se zale da su ugrozeni, a imaju veca prava od srba u Novom Pazaru.

PetarBG

pre 7 godina

Ne razumem sta je problem sa himnom. Ok, spominje se Bog, ali taj Bog je isti i za nas i za muslimane. Drugo, ok spomnje se srpski rod, srpske zemlje i ne vidim ni sta je tu sporno? I u Marseljezi se spominju Francuzi, naravno da ce u srpskoj himni da se spominju Srbi, ne vidim sta je tu sporno. Trece, i ako si neka nacionalna manjina, imas pasos u kome ti pise drzavljanstvo drzave Srbije, sto znaci da si Srbin, a to kako se ti izjasnjavas kod kuce i na popisima nikoga ne znaima, pravno si Srbin i gotovo, kao sto su Srbi bez dvojnog drzavljanstva iz BiH pravno drzavljani te drzave. Znaci po papirima koje nosis svaki dan u dzepu si Srbin, a ako se vec ne smatras Srbinom licno, bar si sa srpske zemlje i srpskog roda (rodjen u Srbiji), pa ne vidim sta tu vredja. Cetvrto, vidim neko kaze himna neprilagodjena 21. veku, a sta je tek onda Marseljeza gde je jedan stih otprilike : Nek njihova krv prljava napuni nase brazde (malo sam parafrazirao, ali izguglajte prevod himne). Peto, ja nisam bio za ovu himnu, vec za Vostani Serbie (naravno uz jezicka prilagodjavanja tu i tamo), ali opet ne vidim sta je to toliko sporno.

Марко Госпић

pre 7 godina

Подсећам браћу Муслимане да су Срби, као и они, стајали за мање од века пред пет различитих химни, од којих су две словенска и хрватска, тако да неће пропасти ако устану за једну.

neutralni felsh

pre 7 godina

Nije vam bio dobar Milosevic, koji je stitio nacionalni interes, sad uzivajte Srbende.
(uzivajte, 15. mart 2017 13:29)

e taj ih je bas i zastitio, kukala nam majka. jos 20 godina cemo ziveti i posledicama njegove "zastite". ne dao bog vise nikome i nikada.

ATG

pre 7 godina

E moj barka. I ja sam ateista, ako se uzmu stroga crkvena pravila. Ali svaki put ustanem kada se pusta homna moje zemlje. I kada je bila stara i sad kada je nova. Svaki put kada je cujem svaki put ustanem. Za mene je himna nesto najsvetije sto postoji. A da vas sve razocaram, cak mi se ime ni ne zavrsava na ic. Drzava se mora voleti. Ne vole se politicari, nego zemlja gde si se rodio, zemlja gde su ti preci. Ali bas zbog politicara sve vise ljudi pocinje da mrzi svoju zemlju i da odlazi iz nje. :(

beogradski

pre 7 godina

Proklet bio Berlinski kongres, koji osakati Bosnu i Srbiji podari ono što joj ne pripada.
(Riki, 15. mart 2017 15:59)

pojma ti nemas o berlinskom kongresu rodjo....na berlinskom kongresu je srbija priznata kao nezavisna drzava, sto je de fakto bila od 1835, od strane ostatka tadasnjeg sveta, bez novopazarskog sandzaka (geografske odrednice u osmanskom carstvu), koji je ostao pod upravom i kontrolom turske, dok je bosna na papiru i dalje bila deo turske, ali pod upravom AU monarhije, do konacne nelegalne aneksije 1908. godine, znaci nije bila drzava, samo je sjahao kurta da uzjase franc, uzgred receno, u to vreme srbi su bili apsolutna vecina u BIH....teritorija bosne i hercegovine koja je usla pod protektorat AU monarhije nije imala novopazarski sandzak u svom sastavu.....tako da ne berlinskom kongresu srbija nije profiritala ni na ciji racun, pogotovo ne na racun BIH, koja nije ni postojala kao drzava....novopazarski sandzak dolazi pod kontrolu srbije 1912. godine, kada ga srbija oslobadja od turaka u prvom balkanskom ratu....

Ljubisa livac

pre 7 godina

Jedna stvar mi nije jasna. Ako zivis u jednoj drzavi, u njoj radis, imas sva prava, zasto je ne postujes? Zato sto je vecina druge vere? Ili ako vec toliko me volis tu drzavu, zasto se ne odselis? Recimo u Tursku. Lepo rasprodas, odes, budes svoj na svome.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Svaka čast i čestitke ekipi iz Novog Pazara. A što se tiče himne, ja sve više verujem da ćemo mi Srbi u 22 vek ući bez države, bukvalno će nam sve uzeti a onda ćemo deliti sudbinu nekadašnjeg Jevrejskog naroda koji je hiljadu godina tumarao bez države, bivajući progonjeni i obesravljeni gde su stigli. Samo za razliku od Jevreja mi državu više nikada nećemo dobiti. Bićemo evropski Kurdi.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Hahahah pa ovde se neko zeza, majke mi.

Znači vi ne puštate himnu svoje zemlje zato što će neki pojedinci da im zvižde?
Da li time dajete jasan znak da su ti pojedinci jači od države?
Da nemate načina da im se suprotstavite?
Da će sutra isti ti da traže neke veće stvari od zabrane himne?

Smešno, za ovo vas najstrašnije treba kazniti, pa ćete sutra razmisliti ponovo kako i šta treba da se radi.

mickey

pre 7 godina

U uredjenoj državi sva odgovorna lica odrzavanja sportske manifestacuje bi bila smenjena i himna bi se svirala, a ko ne peva himnu, pevao bi u policiji sa sve gratis krivicnom prijavom o sirenju mrznje i verske netrpeljivosti. Tako da veliki mangupi ne da bi pevali nego bi sve mahali zastavicama republike Srbije.

Hm

pre 7 godina

Kaže AV da zemlja nikada nije bila ponosnija, dolazi PreCednik Albanije mimo protoka, ne svira se himna jer se ne sme, Bošnjak gradi u centru NP bez dozvole jer je Bošnjak. Moj premiiiijeru, pogledaj Nemačku, Holandiju, NEMA MITNIGA TURAKA, NEMA, protestvujte, radite šta hoćete NEMA!!!

Драган Савић

pre 7 godina

(Samir, 15. mart 2017 14:33)

Да ли стварно мислиш да овде некога "боли" што је Нови Пазар освојио куп у одбојци??? Ево мени је рецимо баш драго! Самим тим што играју за куп Србије значи да признају Србију као своју земљу, што је лепо с њихове стране! А химну у којој се помињу и националне мањине нећеш наћи на овом свету! Поздрав за Нови Пазар и честитам на освојеном купу!

ATG

pre 7 godina

Prica mi drugar koji se preselio u SAD. Ima malog klinca koji ide u vrtic. Svako jutro u vrticu slusaju himnu. Znaci za njih je himna svetinja. To sam i ja primetio kada sam bio. Imaju tei stvati koje su im bitne: himna, zastava i predsednik.
A zvizdanje himni u Srbiji bi trrbalo da ae smatra izdajom. A svakom kome se ne svidja neka ide gde mu je lepse, ako vec ne prihvata Srbiju za svoju zemlju. Neka ide onda u svoju domovinu ili gde vec.

Beograđanin

pre 7 godina

Ako im smeta himna Srbije neka se odsele u državu gde bi pevali "svoju" himnu.

To je kao sa Turcima kojima smetaju Holanđani ali im ne smeta Holandski novac.

Lepo se odsele svi u Tursku i uživaju ;)

pedja

pre 7 godina

kakva drzava takav i sport,jos par godina i ode i Sandzak,pa kad su u rodnom mestu Svetog Save mogli ime skoli da preimenuju iz skola Svetog Save po nekom seiku iz Emirata,sta vise da pricamo

ckm

pre 7 godina

Na to ih je Zukorlić naložio, smeta mu deo teksta himne, gde se peva, "Srpske zemlje, Srpski rod". Sad je Zukorlić ušao u parlament i u koaliciji je sa SNS-om, simpatično, jadni ti muslimani dole.

Tradicija nikad ne umire...

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

Znači predlažeš etničko čišćenje, pljačku, spaljivanje kuća, ubijanje staraca...

vlasta

pre 7 godina

@Advokat svih Srba
Nece nam ni trebati drzava.Za dvesta godina,sa ovom stopom nataliteta,nece nas biti.
Nije dobra stvar sto deo gradjana ove drzave ne postuje himnu,a time i samu drzavu na neki nacin.Medjutim,pominjanje samo srpskog roda u himni je diskutabilno u gradjanskoj drzavi.Ipak je to na neki nacin diskriminacija.E sad,sto bi u nekim krajevima Srbije zvizdali bilo kakvoj himni je malo dublji problem..

Дача

pre 7 godina

@Game over, по чему си ти Србин? Ако си се само родио у дражави која се зове Србија,не значи да си Србин. и крава отели теле у држави Србији,па теле није Србин.

Neko...

pre 7 godina

Svaki gradjanin Srbije je po nacionalnosti valjda srbin bez obzira na veroispovest i valjda je normalno da srpska himna bude o srbima i srbiji,e sad ima gradjana koji zive u Srbiji a nisu srbi po nacionalnosti i njih niko i ne tera da vole i pevaju himnu ali moraju da postuju drzavu i drzavna obelezja! E sad dolazimo do novopazaraca,sta su oni po nacionalnosti,u kojoj zemlji zive,sta im pise u pasosu da li su srpske nacionalnosti ili recimo turske,da li je taj Ljiljic srbin ili turcin,ne govorim o veri vec o nacionalnosti i neka mi odgovori neki pazarac sta njima onda ovde smeta konkretno??! Zamislite da amerikanci ne intoniraju svoju himnu zbog recimo kineza kojih ima koliko hoces po americi jer njima nesto smeta u himni iz samo njima znanih razloga!!

Statuskan

pre 7 godina

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin, 15. mart 2017 13:29)

Elmine pa i ti si Srbin samo muslimanske veroispovesti!!!

Nikola

pre 7 godina

Zavrsni turnir kupa Srbije, mislim stvarno jadno.
To treba da bude poslednji put da se ikakav zavrsni turnir tamo odrzava, dok se ne opamete, ili ne presele, kako god.

Filip

pre 7 godina

Nemačka domovina, Bože blagoslovi Mađare, Probudite se, ti, Rumunu, Slovaci ce oživeti, Da svoj narod Hrvat ljubi, Češka zemlja, Dugo pripremano gvožđe, Francuzi, za nas, Heleni su ustali, Pesma Italijana, Jevrejska duša žudi, Gde letonske kćeri cvetaju, gde letonski sinovi pevaju. Jel treba još ili je dovoljno da shvatite? Ako vam pridev srpski toliko smeta, pevajte naše zemlje, naš rod, ako vam ni to nije po volji nemojte da je pevate. Ali da je poštujete morate.

Zox

pre 7 godina

Ovo treba resiti bez tenzija, demokraCki:

Glasajte za Seselja.

PS: Seki mi je antipatican do bola, ali ovi "sta zna dete sta je himna" su za hapsenje... patetika...

bljak

pre 7 godina

koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

Vasa drzava je zla maceha koja se uz pomoc inostranih prijatelja vratila iz sanatorijuma, gde su je poslala uplasena deca, i preuzela porodicu... Patologija, prijatelju, patologija...

pitam

pre 7 godina

se sta ce biti sa svima njima (bosnjacima,muslimanima, albancima,...) kada nama jednog dana ponestane tolerancije, a dobro smo poznati po tome sta umemo i mozemo.

krme

pre 7 godina

@Ni ja kao ateista ne želim da slušam tu himnu!
(Tolle, 15. mart 2017 13:20)

Evo, ubacićemo jednu strofu o Darvinu za tebe i ostale ateiste.

Mirjana

pre 7 godina

Vidim ovde neki komentarisu da su Srbi muslimanske veroispovesti, ali im smeta sto se spominje samo srpski rod u himni. Pa ako ste Srbi muslimanske veroispovesti 'srpski rod' se odnosi i na vas

samo toliko

pre 7 godina

Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin,
Izvini, a koje si ti tacno nacionalnosti? Ne smatras se srbinom, u redu, ali kojoj naciji onda pripadas? Ali ipak rekao bih da je to zbog religije.
Zamisli da si u nekoj uredjenoj zemlji i da na javnom mestu zvizdis njihovoj nacionalnoj himni, mislis da bi njih bilo briga da li se osecas njihovim ili ne, niko ti ne brani da se odselis.
U svakom slucaju, himna nam je bezveze (ali uprkos misljenju necu joj zvizdati nikad), vi koji pricate srpski, zivite na srpskoj zemlji a ne smatrate se srbima zbog toga ste bezveze, svi koji vas ne smatraju srbima zbog toga su bezveze i svi koji se ne smatraju srbima a u njihovoj zemlji zvizde himni su bezveze.

lela v.

pre 7 godina

a onda odete na zapad, pa sve u sesnaest pevate ode amerikancima, nemcima, francuzima! posto su vam logicno oni blizi i drazi nego prvi komsija srbin sa kojim delite isti jezik, obicaje, istu kafu i rakiju!

e, sramote jedne!

normalan čovek

pre 7 godina

Himni se ne zviždi ... nikad, ni jednoj ... a naročito ne himni svoje zemlje.

Sad ste organizovali završni turnir i više nikad! Znate, država Srbija vas ne bi više izlagala takvim nelagodnostima.

Delija S

pre 7 godina

Konačno reakcije na ovaj poražavajući događaj od strane medija.
Neverovatna i nemušta opravdanja vodećih ljudi OSS i OK Novi Pazar. Integritet i snaga jedne zemlje se ogleda, između ostalog, u poštovanju države i njenih simbola.
I ovo će proći nekažnjeno zbog političke trgovine na relaciji OSS - SNS - grad Novi Pazar.
Žalosno, žalosno.
Mi nismo banana država, mi smo bananica država.

Već vidjeno

pre 7 godina

@game over

Izgleda da je tebi kratka pamet jer nisu Srbi porobili Tursku već obrnuto i iživljavali se 500 godina...To što ti ne znaš svoju istoriju,ne poštuješ svoje običaje, tradiciju i pljuješ po svojim precima koji su prolivali svoju krv da bi ti danas mogao da mlataraš po tastaturi samo pokazuje kakav si (ne)čovek.
Uvek je bilo i biće onih koji prodaju "veru za večeru"!

Iznogud

pre 7 godina

Postujem sve nacionalne manjine i mislim da treba da imaju prava u Srbiji onolika kolika imaju Srbi u drzavama u okruzenju. Sa druge strane zamolio bih sve koji se protive drzavnoj himni da mi navedu jednu zemlju koja ima himnu u kojoj se spomilju, ili koja odgovara svim narodima. Tako nesto ne postoji! Ni nama se bas ne dopadaju himne, Hrvatske, Crne Gore, Turske....pa ko nas pita. Dragi moji sugradjani vi ste stanovnici ove drzave. Mozete je postovati, a mozete se i iseliti ako vam se ne dopada. Ni meni se specijalno ne dopada i niko me ne pita. Dosta vise kmecanja kako su svi jadni ugrozeni, a svi imate 10 puta veca prava od Srba u okolnim zemljama.

Milos

pre 7 godina

Nije vam valjao Milosevic-uzivajte sada u ovom protektoratu od drzave. Da dodam, himna mi se ne svidja zbog svog ''gubitnickog'' teksta, smatram da je Vostani Serbije mnogo bolja za himnu,ali to je druga tema.

lka

pre 7 godina

pitaju li se tu nesto i predstavnici tog naroda iz Novog Pazara,Raske i ostalh mesta tog kraja,izbori su da se izaberu ljudi koji ce predstavljati interese glasaca.Koliko vidim u vladi Srbije su i Ljajic i Ugljanin,koga oni predstavljaju.Cini mi se da se oni bune samo kad je fotelja u pitanju,a narod, narod nek ratuje.

Marko

pre 7 godina

(загор, 15. mart 2017 13:06)Evo ja cu da ti objasnim. Kako bi ti hteo da ti neko peva himnu a u njoj se pominje tekst boze spasi srpske zemlje srpski rod. Kako ja da prv nesto sto nisam. Da li bi ti pevao. Da se radi tako. Postujem drzavu Srbiju.ali himna za mdne ne postoji i necu je postovati. Jer je to himna samo jednog naroda. A u Srbiji zive i druge nacije religije i ostali.
(Elmin, 15. mart 2017 13:29)
Elmine,a reci mi jel znas kako idu reci Nemacke himne ili Italijanske? No ajde,da to ostavimo po strani...Živiš u Srbiji,rodjen si ovde...niko te ne tera da je pevaš,ali ipak je treba postovati i ne zizdati.Jer da si rodjen u Nemackoj,ne daj Bože u Anerici,pa i u Turskoj,i da im zvižduk nacionalnoj himni...ne bi se lepo proveo.Direktno kod sudije za prekrsaj.Jel bi tebi bilo milo posto se verovatno izjašnjavaš kao neko ko ima Turske korene da se tako nesto dogodilo u Turskoj?

Stara kuka

pre 7 godina

@Hey
I da naučiš,Srbi tamo nemaju problema.A Slovenija je bila u SHS,ali Srbi nikad nisu pricali o srpskim Alpima i slicnim glupostima.Granice su se uvek menjale ali tu je istorija da to pokaže.To sto vi mrzite Srbe i sto bi Srbe da svedete samo na Srbijance od Beograda do Nisa je vas problem.

mali radojica

pre 7 godina

Rade vrlo uskoro ćeš i u Malmeu početi da slušaš zviždanje Švedskoj himni i to baš od strane tih izbeglica. Trajaće to jedno vreme a onda će sami Šveđani da ukinu intoniranje himni iz nekih njima poznatih multikulti razloga. Pa pogledaj kako je u Americi to počelo prvo sa verskim obeležjima pa onda sa zastavom a sad su neki počeli i da kleče za vreme himne (kao šatro podrška crncima). To je samo par koraka od ukidanja himne na javnim skupovima jer to to vredja "druge" i "drugačije". Živi bili pa videli.

petrus

pre 7 godina

Engkeska himna posvecena je Kraljici.I iako tamo zivi velekiki broj gradjana muhamedancke vero ispovesti, Englezima ne pada napamet da se stide svoje himne. Naprotiv, sa ponosom je pevaju. Zasto smo mi nesto drugaciji i ko je taj koji je dozvolio da se ne svira himna RS Srbije. Sramota!

anon

pre 7 godina

Prvo ovo je himna jos od 1918, dragi bosnjaci vi zivite u zemlji koja ima tradiciju, ikntegritet, postojanost, vi imate sva prava kao gradjani ove zemlje ali ne i da omalovazavate ovu zemlju. Aj u nekoj zapadnoj zemlji kao manjina uradite to, bili bi procesuirani i kaznjeni, da ne kazem bili bi manji od makovog zrna. Ajde da zamislimo kakav bi bio skandal da u Francuskoj, Arapi zvizde marseljezi i ako ih je ta ista Francuska drzala kao koloniju. Volite ovu zemlju, ovu himnu i svoje komsije, jer ovakvu zemlju, slobodu nigde necete naci.

Драгиша

pre 7 godina

Nije da bi pevali neku drugu ali mogli smo malo da razmisliomo kada smo usvajali himnu. Da li iko misli da neki lokalni Mađar, Slovak, Bugarin, Albanac... Musliman može da peva odu o srpskom rodu!? Trebala je neka pesma gde se samo pominje ime države. Ovako, ili ćemo slušati zviždanje ili nećemo slušati ništa...
(Petar, 15. mart 2017 13:31)

Па и химна бивше Југославије је била "Хеј Словени" а у тој истој Југославији су живели и несловенски народи као Мађари, Роми, Албанци, Турци, Италијани... Али не сећам се да се ико тада бунио и да му је то нешто сметало!

nn

pre 7 godina

sudeći prema "gradjanskim " komentatorima se Srbija treba zvati Srbomuslomadjaroslovohrvatija. Inače u hrvatskoj himni se kaže "kako hrvat svoju zemlju ljubi" i nisam čuo da se tamo neko buni

srpski nindza

pre 7 godina

Niko vas ne tera da pevate himnu, realno ni ja je ne pevam iako sam Srbin, ali mora da je poštujete, jer ste u obavezi da poštujete državu u kojoj živite i morate da poštujete njen ustav, zakone i sve ostale elemente koji je čine državom uključujući tu i njen zvanični jezik i pismo, zastavu, grb, njenu himnu i sve ostalo!

Game over

pre 7 godina

@Dača

Srbin sam po ocu, majci i njihovim očevima i majkama. Nacionalnost nije ni za ponos niti za stid (ponosi se i stidi čovek onim što je uradio i zaslužio).

I telad su u redu. Problem su ljudske ništarije i ološ koji uzima sebi za pravo da drugima govori ko su i šta su. Oni su problem i za Srbe i za sve druge čestite ljude, a njihov je večni problem što, ma koliko se upinjali, ništa ne mogu da učine da drugi postanu ono što bi oni voleli, već će drugi uvek ostati ono što jesu (baš kao što ću ja uvek ostati Srbin).

lepi brena

pre 7 godina

Pa dragi nesrbi ako vam smeta tekst, ako se ne pronalizite u himni, nemojte je pevati ali nemojte ni zviždati. Ovde se ipak radi o nepriznavanju države Srbije...

Premudri

pre 7 godina

Kazu nisu srbi?
Sa engleskim pasosem, ja sam englez srpskog pravoslavnog porekla.
Volim englesku, jer me hrani, navijam za englesku jer tu zivim, postujem himnu jer mi je dala krov nad glavom ali cu uvek za dlaku vise voleti svoju zemlju Srbiju, jer sam tu rodjen.
A ovi su rodjeni u Srbiji, samim tim su srbi a ne turci i opet...Ovo je cisto lutanje u trazenju identiteta a priznali ili ne, pradedovi su im bili sloveni hriscanskog porekla a sada se prave turcima, vecim od samih turaka.

ja

pre 7 godina

pa i pazarci su srbi samo islamske veroispovesti ....za sve su krivi srbi koi termin srbin mijesaju sa nacijom i religijom ...... svako ko zivi u srbiji je srbin , al moze biti pravoslavac katolik ili musliman ... samo tako vam ima spasa braco srbi ...dok srbu budu ispred crkava a drugi vam budu manjine lose vam se pise

mister No

pre 7 godina

Jesu to oni kojima su u Srbiji navodno ugrozena nekakva prava? Ugrozena im je samo obaveza da postuju himnu i zastavu sopstvene drzave.

Смена страже

pre 7 godina

Овњ се ради намерно, а звиждачи, могу слободно у Турску да се селе.

Drvoseca

pre 7 godina

Kako ti posle da volis i postujes ljude koji zive u tvojoj zemlji a zvizde njenoj himni?? Pa ovo vise postaje smesno kakve se sve stvari dopustaju ovom klubu.

Дача

pre 7 godina

Па хајде најбоље да променимо и име државе и да изменимо сву историју и да онда кренемо од нуле како се не би замерали случајно некоме.

Stara kuka

pre 7 godina

Bosnjacima smeta sve sto je srpsko. Himna je samo izgovor. I da himna nema reci ili nesto tipa Ivica i Marica, opet bi im smetala. Stari su to licemeri

Srđan

pre 7 godina

Poštujem ama baš svakog čoveka, nevezano za to, koje je nacionalnosti, i kako je seksualno orijentisan. Međutim, ne odobravam ovakvo ponašanje određenih struktura ljudi. Ne može manjina u nekoj državi, da kroji i određeju himnu većinskog naroda. Toga nema ni u jednoj državi na svetu. Hajde da vidimo, recimo, u Nemačkoj, kako bi bilo, kada bi muslimani počeli da negoduju zbog nemačke himne ?!

Branko K

pre 7 godina

Pa ovi na vlasti mrze iz duboke duše Sribiju. Njihov zadatak je da unište ovaj narod kroz teranje mladih obrazovanih iz ove države i masovno zaglupljivanje preko svojih medija. Zapitajte se koju su državu branili i čije drzavne simbole dok su bili na vlasti i 90ih a usta im bila i tada puna srpstva?

tex

pre 7 godina

Jel vas toliko boli sto je Novi Pazar pobednik kupa da morate na prljav nacin kaljate onako dobru, fer i sportsku utakmicu i kompletnu organizaciju zbog jedne himne. E pa necemo da intoniramo himnu u kojoj nema nista sto se odnosi na
nas niti bilo koju nacionalnu manjinu, to nije nasa himna!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samir, 15. mart 2017 14:33)

Pa tako jedan Zenedine Zidan moze da kaze za Francusku himnu, ali ipak ima postovanje prema zemlji u kojoj je, ali neko je covek a neko. Ja da odem u Hrvatsku pevao bih njihovu himnu ako sam njihov drzavljanin, pato je psotovanje, kakve veze ima da li ima Srba u himnoj ili ne. Sramota.

Stara kuka

pre 7 godina

@neutalni felsh
Smesan si al dobro,shvatili smo da bolujes od neizlečive bolesti koja se zove autosovinizam.Opusti se.Btw jedno pitanje,jel si delio zemlju sa Hrvatima i Bosnjacima tj jel si živeo sa njima?

abv

pre 7 godina

Srbija više ne postoji kao država a Srbi su postali najjadniji narod na svetu, bez ikakvog nacionalnog ponosa, i naravno da će takve jadnike da gazi ko stigne.

skeptik

pre 7 godina

Pa ovo je veca sramota nego da su zvizdali. Ko hoce da slusa neka slusa, ko nece ne mora, ak o hoce da zvizdi neka zvizdi. A sledeci put neka se zapita Odbojkaski savez Srbije zasto BIH reprezentacija nikad ne gostuje u Republic Srpskoj nego samo u Federaciji.

Crni

pre 7 godina

Kakvu poruku saljemo nasim sugradjanima u Pazaru i drugde, koji misle/zele da zive u Srbiji?
Jel ovako nesto moze da se desi u Turskoj ili S.Arabiji, cije se zastave cesto isticu na utakmicama?

Gojko

pre 7 godina

Ovo je sramota i odgovorni treba da snose posledice za ovo. Onima kojima se ne svidja himna mogu slobodno da napuste zemlju i da zive na drugom mestu. Kakva smi mi to drzava? Mi smo cirkus od drzave. Ovi sto pricaju o stradanju muslimana u drugim drzavama treba prvo da se zapitaju da li vas neko dira ovde u Srbiji? Zato sto vi zivite u Srbiji, a ne u Bosni ili gde vec. Ne. Niko vas ne dira ali simboli i himna jedne suverene drzave treba da se postuju od strane svih pa i od nacionalnih manjina.

Neno

pre 7 godina

Uče ih mržnji i izolaciji od malena, onda su ovakve stvari očekivane. Isto kao što ih uče da se identifikuju sa Turskom iz religijskih razloga, to nažalost nije samo u Srbiji- imali smo primer Holadije pre neki dan, dešava se širom Evrope.
Razna muslimanska bratstva ispiraju mozak, a i roditelji, što je najgore. Odakle nekoj osobi od 20-30 god ideja da mrzi Srbiju i Srbe, a identifikuje se sa dalekom Turskom? Ne ispadnu ljudi iz kolevke takvi.

Srbin kosovo

pre 7 godina

Pazarci su prodavali karte za ulaz i zatvorili u 18:00h ulaze zandarmerija i uprava kluba nije mogo da udje niko ni sa kartama . Sramota ,doso sam iz novog sada i poljubio sam vrata bruka !

objektivan

pre 7 godina

@Game over Ovde niko nikog ne tera da peva himnu Srbije. Ne pevam je ni ja jer ne znam reci, cak nisam ni Srbin, ali himna drzave u kojoj sam rodjen mi ne smeta, niti me vredja.
Cemu takva zamena teze?

FK Kairatgorec iz Sasulice

pre 7 godina

Jbt, pa i Hrvati u himni pevaju o Hrvatima i svojoj zemlji. Ko neće da peva, ćuti i odsluša je. Neće valjda Srbi u svojoj zemlji da pevaju o Kemalu ili Hrvoju. Igrate se ljudi vatrom, a nema potrebe. Ja lično nemam protiv nijedne rase ili nacije ništa i nikad ljude nisam delio po ničemu ali brate da u svojoj zemlji ne možeš slušati svoju himnu to je van svake pameti. Za ne poverovati. Hej Sloveni je himna zemlje koja više ne postoji i koju sam i ja voleo, ali sada se zemlja zove Srbija i tu je gde je uvek bila i normalno da ima svoju himnu i peva o svom narodu, a meni je glupo da nekog nazivam manjinom kad je deo te iste Srbije tj. nikog u ovoj zemlji ne smatram manje vrednim od drugog ili obratno. Postoje izbori pa se lepo izborimo za bolju Srbiju.

ATG

pre 7 godina

Znaci u Srbiji postoji teritorije na kojima moze da se radi sta se zeli. Ustvari teritorije na kojima Srbija nije suverena, a pod tim ne mislim na Kosmet. Znaci stvarno banana republika. Najbolje bi bilo da svako uzmw sta hoce i kada nista ne ostane onda to nek bude Beograd ;). Salu na stranu ne znam sta bi rekao, sve ovo je otislo u nekom potpuno pogresnom pravcu. Ali mi smo toliko glupi da to vec boli. Dok smo bili zajedno smo i znacili nesto, a sad nas zavadise i mrzimo se i dna duse, a vecina nema hleba da jede. Dusa me boli kada vidim sta su nam uradili od drzave. Od svih bivsih republika SFRJ, a mi se i dalje mrzimo, a oni se smeju nasoj gluposti.

Bane

pre 7 godina

A pehar im nije gadljiv ili će pa preškravaju reč Srbija sa trofeja. Protokol ne traži himnu ali sa ona podrazumeva ipak je borba za trofej. Opravdanje je više nego smešno. I pravdanjem se samo više ukopavaš.

Vrući pas

pre 7 godina

Danas ovo, sutra će biti ne viori se zastava Srbije u Pazaru da je ne bi skidali, prekosutra, ne priča se Srpski da ne bi tukli onoga ko priča Srpski...

Vrući pas

pre 7 godina

Gde su sada oni što su skidali Golijanina zbog Kosova da sada skinu i Gajića zbog Raške? Ili su tada bili interesi pre svega?

Komesar za bezbednost

pre 7 godina

e moj rade svedska i srbija nisu iste,zamislite da srbija ima himnu samo da govori o bosnjacima a da nigde nema srba ni vi je nebi prihvatili,zar nije mogla da se napravi himna nesto kao srbija je cvece koje mirise za sve narode i tako nesto samo da nema nacionalizma,svako ima pravo da li da voli ili ne voli himnu,kao sto srbi u bosnu ne vole himnu tako bosnjaci ne vole srpsku,nemogu ja da volim himnu koja je nametnuta protiv volje bosnjaka ili obrnuto,treba biti realan,vucic treba da sedne sa svima i sa bosnjacima i sa srbima i sa romima i svima i nadju zajednicku himnu koja ce da bude pogodna za sve gradjane
(adje, 15. mart 2017 12:44)

Ali je zato ok da se sire turske zastave na utakmicama u Srbiji? Da se u srpskom gradu, Novom Pazaru, osnovnoj skoli "Rastko Nemanjic Sava" promeni ime u "Halifa Bin Zajed el Nahjan"? U cijoj to himni cvece mirise za druge zemlje? Ajde se malo uputite u tekstove himni drugih zemalja pre nego sto krenete da pametujete ovde..

smeniti odgovorne

pre 7 godina

U Rusiji se na svakoj prvenstvenoj utakmici fudbalskog prvenstva prvo pusta himna u znak postovanja takmicenja ,a u Srbiji se ne sme na finalu pustiti himna zbog lokalne politike i 200 fanatika.Direktno nepostovanje takmicenja .To sto se neko vadi na Boga nije razlog da namece vecini isto.Ako ti je bitnija himna nemoj ici na utakmicu.

srb

pre 7 godina

@game over ti druze da li si srbin ili ne tvoja je stvar ali da li postujes himnu zemlje u kojoj zivis to je nesto drugo, isto kao i zastavu, grb, granice, zakone. Pitaj amerikance koji se ne osecaju kao amerikanci da li mogu sebi da priuste da ne pevaju himnu na, npr, nba mecu. A zasto ne mogu? Zato sto bi time pokazalu da ne postuju zemlju u kojoj su a to je nedopustivo. Ako ti smeta idi u albaniju, grcku, rusiju, rumuniju ali neke stvari moraju da se postuju milom ili silom

Shamu

pre 7 godina

Onda da se vise ne organizuju nikakve utakmice u Pazaru da se ne bismo nervirali oko njihovog nezvizdanja nepustanju himni drzave ciji pasos imaju.

Milosav Jovandić

pre 7 godina

Tamo gde ne poštuju državnu himnu ne treba organizovati nikakve manifestacije na kojima se izvodi himna.
Kraj.
P.S. Ni meni himna nije po volji ali je poštujem.

krme

pre 7 godina

@koji smjeh od drzave hahaha mi ovakve sto ne vole svoju drzavu smo davno rjesili...
(Zigzag, 15. mart 2017 12:17)

I mi smo to isto krenuli da uradimo, pa smo dobili po.... izgleda da pravila igre ne važe za sve, nego se mijenjaju po potrebi.

sims

pre 7 godina

Za ovakvo postupanje postoji jasan i vrlo precizno definisan niz akcija koje se trebaju sprovesti.
Nema izgovora niko od drzavnika da ih ne sprovede ili bar ukaze nadleznim organima da ih izvedu.
Cak i za to postoji jasan niz akcija koje treba preduzeti protiv tih drzavnika i institucija koji ne reaguju na ovako nesto a trebali bi.
Ali cinjenica je da je Srbija odavno svinjac od zemlje kojoj treba ozbiljna reparacija.

Nisam siguran da ce ijedna pismena i obrazovana osoba propustiti ovu logiku kao nebitnu stvar.

Pametno na izborima!

shone

pre 7 godina

Drzavna himna opisuje narod. To nema veze sa necijom verom. Ako se himna uvek intonira pre pocetka takmicenja, moralo je tako biti i u NP.

my way

pre 7 godina

Pa da himna eksplicitno ne pominje samo srpski rod ne bi bilo zviždanja. Da je kao himna odabrana "Vostani Serbije", priča bi bila drugačija.
(Đango, 15. mart 2017 12:38)

"...
Vostani Serbie! Vostani carice!
Davno si zaspala,
u mraku lezala
Sada se probudi
i SERBLJE vozbudi!
..."
Pesma posvecena srpskim ustanicima protiv Otomanske vlasti. Ja nista nemam protiv da to bude himna Srbije, ali manite me gluposti da je tekst "Boze pravde" problem za Bosnjake. Kao ova ili bilo koja druga himna Srbije bi im odgovarala, ajte molim vas. Malo pogledajte tekstove drugih himni, srpska je jedna od rekih koja govori o miru, pravdi i prosperitetu za sve na srpskim zemljama, a ne samo za Srbe. Sto se vere tice, nijednu religiju rec "Bog" ne iskljucuje, pa ni islamsku. Ako treba da se dogovorimo da "Vostani Serbie" bude himna i da onda muslimani nece zvizdati, potpisujem, ali znam da to veze sa realnoscu nema. Problemi bi iz vrlo jasnih razloga navedenih na pocetku komentara bili jos gori.

zoki

pre 7 godina

https://www.youtube.com/watch?v=h6eoaras3MU
Saša Janković u emisiji Pretres na Sandžak TV, 13. 03. 2017
Ovo odgledajti bar 10 minuta i sve je jasno,
gosn Janković samo što im nije crtao a oni jedno te isto u krug.

Vuk

pre 7 godina

Gomila komentara promasuje sustinu. Kao i uvek, visak emocija.. Srbi besne, pozivaju na nekakve kazne, nasilno "uterivanje srBstva". Dokazano glup metod. Bosnjaci "to nije nasa himna". Balkanska iracionalnost. Sto se mene tice, dok placaju poreze i ne prave probleme, svi su dobrodosli kao gradjani Srbije. Pojedinci podsecaju na tekst himne koji pominje samo "srpski rod" .. To nije u skladu sa savremenim drustvom. Ali, himna je iz 19. veka, ljudi. To je tradicija. Ozbiljne zemlje je postuju.

.орг

pre 7 godina

@Game over
да погодим - када се изводе химне других држава устајеш...зато што си тако лепо васпитан.

Komsija Mile

pre 7 godina

Kakva smo mi drzava kada na nacionalnom takmicenju ne sme da se intonira himna kako joj se ne bi zvizdalo. Kakva vlast ljudi.. prosto da covek pozeli da vladaju jos 100 godina..

Genijalna ideja

pre 7 godina

Eee zemljo SVrbijo..boje se da intoniraju svoju himnu u svojoj drzavi..e davno smo mi otisli dodjavola. Nemoj da bi neko svirnuo himnu u Vojvodini da se nebi neko od 27 nacionalnosti naljutio i zvizdao,ipak nema razlike izmedju muslimana,katolika i ostalih u Vojvodini pa onda ne treba nikako himna,sta ce nam?
(maxa, 15. mart 2017 12:16)

Ima razlike. Manjine u Vojvodini su na mnogo višem civilizacijskom nivou od pomenutih u Raškoj oblasti.

Treba postaviti pitanje zašto se određena takmičenja organizuju tamo gde se organizuju. Špancima npr. ne pada napamet da im fudbalska reprezentacija igra kvalifikacione mečeve u baskijskim ili katalonskim gradovima.

Miodrag

pre 7 godina

Tekst hrvatske himne:
Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.
Sta da pevaju drugi narodi? Pevaju li muslimani, Srbi ili Italijani u Hrvatskoj ovu himnu ili joj zvizde?

Stefan

pre 7 godina

Sto se mene tice niko ne mora da peva srpsku himnu niko ne mora da obozava Srbiju, smao treba da postuje zakone drzave a jedan od tih zakona je sviranje himne. To bi isto rekao svuda i svima i Srbima u BiH i ne znam kome jos samo postuj zakone drzave u k ojoj zivis a ne moras da volis da pevas himnu.

mrmlj

pre 7 godina

@(Game over, 15. mart 2017 13:31)
pazarci koji tvrde da su turci se nisu imali nista ni u "hej, sloveni" sa cim bi se identifikovali, pa su je pevali na sav glas.

baldhawk

pre 7 godina

Ovo je pre svega sramota za Odbojkaski savez. Donedavno savez koji je bio za primer, poceo je da sledi ostale negativne primere iz naseg okruzenja.

vele

pre 7 godina

E crni Balkane nije stvar u himni stvar je u medjusobnom nepostovanju naroda kada dodjemo do toga da Bosnjaci postuju nasu himnu a mi njihovu i tako izmedju svih naroda onda ce ovde biti sve kako treba. Da nije bilo ratova i ubijanja ne bi bio problem jednom Bosnjaku da ustane i slusa Boze pravde niti Srbinu u Bosni da slusa himnu Bih nadam se da ce jednog dana to biti moguce da ponovo budemo iskreni prijatelji da idemo napred zajedno

Miloš

pre 7 godina

Najbolje da promenimo ime Srbija u neko neutralno. Još ako može da se što više Srba iseli a da se povećaju porezi i doprinosi opštinama gde su Srbi u većini.

djordjevic

pre 7 godina

Ako u protokolu pise da ne mora da se svira himna, ja stvarno ne vidim u cemu je ovde krivica pazaraca/organizatora? Ako nekom das izbor da bira da li ce biti himne ili ne, onda nema ljutnje kada oni izaberu da nema himne.

Ako je odbojkaskom savezu vazno da se svira himna, onda neka to lepo stave u protokol i bez himne nema utakmice. Tacka.

Al' jok, bolje kod nas uvek ovako, ne zna se ko pije ko placa, niko nizasta nije odgovoran, niko nizasta nije kriv, "jao zvizdace himni" je kao izgovor, onda se mesa politika, nije nasa himna, ovo je nasa himna, bla bla bla bla...

sturmmann

pre 7 godina

A zašto himna nije intonirana u Bujanovcu tokom nezvanične posete zvaničnog albanskog političara?
Pred onim PONOSNIM pripadnicima policije, recimo?

Banex

pre 7 godina

Poenta je da se nešto ispoštuje, slagao se neko sa tim ili ne. Niko ne traži da je pevate, pogotovo neko ko je druge vere, ali poštovanje himne je nešto što ljudi na Balkanu nikada neće shvatiti.