Petak, 17.02.2017.

11:55

Pazar: Ne razumemo odluku, prevedite na bošnjački

Fudbalski klub Novi Pazar uložio je žalbu Fudbalskom savezu Srbije na suspenziju pojačanja.

Izvor: ÐN

Pazar: Ne razumemo odluku, prevedite na bošnjaèki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

297 Komentari

Sortiraj po:

Taliban

pre 7 godina

@Sandzaklija
Srbi su konstituivan narod u BiH tako da imaju pravo da koriste svoj jezik koji je i zvanican. Bosanski ili Bosnjacki, ili kako vec nije zvanican jezik u BiH vec samo jedan od tri. Vi ste nacionalna manjina u Srbiji i to na cemu se vi sporazumevate nije zvanican jezik. Zato umesto
sto kuckas po portalima kojekakve gluposti malo se obrazuj.

mita

pre 7 godina

@ Sandzaklija, 23:28

bosnjaci su manje od 50% u Bosni tako da nije bas ista situacija i ne mogu bosnjaci da pretenduju da je Bosna izvorno njihova drzava.

Sandzaklija

pre 7 godina

Nesto ovde nije u redu, il' zakon ako je takav donesen il' drzava.Zvanicni jezik je Srpski, ako zelis da zivis i radis u Srbiji moras znati jezik, svoj maternji neguj i u redu je da postoje opcije da ako hoce mogu da uce na kom god jeziku zele al' osnovni jezik svakog ko je gradjanin bi MORAO da bude Srpski.Normalne zemlje za drzavljanstvno i radnu vizu ZAHTEVAJU poznavanje jezika.
(Igor, 17. februar 2017 18:24) Vec sam jednom napisao,ali posle malo razmisljanja resio sam i tebi da odgovorim. Nadam se da ces tako da kazes tvojoj braci preko Drine , da je njima maternji Bosanski a ne Srpski jezik. I ako zele da zive u Bosni i Hercegovini,jer im u pasosu pise BiH,moraju da znaju Bosanski jezik jer ipak je u normalnim zemljama tako.

marsovac

pre 7 godina

E pa drugovi, kao bivši Srbi, a ako hoćete da razumete šta vam je napisano, morate da naučite SRBSKI jezik i ĆIRILICU...SREĆNO :-)

Sandzaklija

pre 7 godina

Idite u Nemacku, Englesku i Ameriku pa i njima tako odgovorite. Ima da se drze za lastis da im ne spadnu gace od straha. A ako vam se to ovde ne svidja niko vam ne brani da istupite iz Lige i odete odavde u Bosnu, jer njihov jezik razumete.
(Milan Djokic - Soko, 17. februar 2017 18:37) Iskreno se nadam da tako pricas i ovim Dodikoviv iz BiH,ili je to nekako drugacije aaaa????

Bili Piton

pre 7 godina

Darovao im TOLE Ligu prekoredno, razumeli i bilo im lepo. Ovo je SRBIJA i službeni jezik srpski, azbuka ćirilica. Ko ne razume neka uči. Ako će bošnjački nek idu u BošNJAKIJU, ili nek se tamo takmiče, ali ovde domaćini biti neće ni u toj ligi. Inače, za 2 dana u 10 u BG na razgovor, u 12h isključenje iz lige! TAČKA.

Slobo

pre 7 godina

Imali su oni vremena za zalbu,suspenzija je poslata jos pre 3 meseca,zna se u kojem vremenu se mogu zaliti,zato neka se pakuju i krecu na utakmicu a zelim im katastrofu protiv Zvezde i ako sam ja Partizanovac,delije,poderite ih kao beba peleme...

Emcho

pre 7 godina

Ja Vas stvarno nista ne razumjem.

Budite mao realni , svi duznici su se izvukli i neko iz saveza je hteo i nama da pomogne pa nas naucio sta da trazimo.

Rade

pre 7 godina

E moja Srbijo i Srbi,šta vam rade Muslimani?Ma bre teraj to iz lige,od kako igraju prave ovakve ili onakve probleme.Šalji vojsku dole,razpusti muftije,pohapsite i proterajte sve selafiste i narkodilere i uspostavite sistem.Inaće ode vam Sanđak isto kao Kosovo.Pozdrav iz Slovenije.

Igor

pre 7 godina

Nesto ovde nije u redu, il' zakon ako je takav donesen il' drzava.

Zvanicni jezik je Srpski, ako zelis da zivis i radis u Srbiji moras znati jezik, svoj maternji neguj i u redu je da postoje opcije da ako hoce mogu da uce na kom god jeziku zele al' osnovni jezik svakog ko je gradjanin bi MORAO da bude Srpski.

Normalne zemlje za drzavljanstvno i radnu vizu ZAHTEVAJU poznavanje jezika.

marjan

pre 7 godina

Pisali su srpskim jezikom jer drugog nije bilo: Meša Selimović, Ivo Andrić, Alverić Tuzlak, Omer beg Sulejmanpašič, Sulejman paša Skopljek, Omer paša Latas, Omer Đikić

Milan Djokic - Soko

pre 7 godina

Idite u Nemacku, Englesku i Ameriku pa i njima tako odgovorite. Ima da se drze za lastis da im ne spadnu gace od straha. A ako vam se to ovde ne svidja niko vam ne brani da istupite iz Lige i odete odavde u Bosnu, jer njihov jezik razumete.

enes

pre 7 godina

malo manje pretnji...MOLIM!!!malo manje pretnji prema stanovnicima srbije...moze da izbije gradjaski rat sa nesagledivim posledicama...a pazar ne treba da se takmici u super ligi..i onako smo usli na mufte...PONAVLJAM manje pretnji a vise razumevanja...pozdrav svim ljubiteljima pravog fudbala

lka

pre 7 godina

a jel im trener nezna sta pise u dopisu,kako li se sporazumeva mucenik. (lka, 17. februar 2017 14:44)

A znas li ti da si nepismen, ili ipak NEznas?? (rajvosa, 17. februar 2017 15:15)

a vidim shvatate i nas nepismene,a ti mu dodjes neki nastavnik,pa cu dobijem keca.Predji na neke tekstove o jeziku a ne o fudbalu,ovde su nepismeni navijaci.

pedja

pre 7 godina

a na kom su jeziku oni napisali zalbu? ako je na bosanskom, nek je FFS vrati pa nek napisu na srpskom.... a kada im je prevodioc vec tu, nek im prevede i odluku....

goran

pre 7 godina

@Sandzaklija - pamet u glavu? Da smo pametni, ne bi vas bilo. Ovako - budite srecni sto smo glupi.
(blejd, 17. februar 2017 15:57) To da nas nece biti su pricali mnogi '90_tih,zato budi siguran da smo tu i da ce nas biti u sve vecem broju. I dalje ponavljam pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 16:30)

U sve većem broju?? Pa sada vas nema ni 2.5% od ukupnog stanovništva Srbije, a koliko će vas onda to "sve više" biti recimo 2075?? 20 ili 30 miliona??

Aleksandar

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce... 
(Milos1976, 17. februar 2017 15:35) 
Ja sam dao savet, a sto se tice zivaca i strpljenja,znaj da je to obostrano, zato pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 16:07)

Ovaj komentar sigurno nece objaviti. Evo na primer ova dva neznamkakodaihnazovem bi malo da se igraju rata I tako to pocinje. Zamislite njihov mentalni sklop kada ovako razmisljaju umesto da svoju energiju trose na pamernije stvari. Znate za oni staru da za rat drzava daje topove bogati volove a sirotinja sinove. E pa takve volove kao sto ste vas dvojica bih ja na njivu neku 10ak godina da malo sazrite I da vam rat vise ne pada na pamet.. Ej ljudi! :) Pa I istim jezikom pisu! Ma kako ga mi ili oni zvali.

Pazarac

pre 7 godina

Ja cesto trazim da mi se dokumentacija prevede na bosanski. Kad god mi to odgovara. Pa se stoga javno zahvaljujem svima koji su glasali za trenutno vazeci ustav ;)

Старац Исаија

pre 7 godina

Већина старих Пазараца су људи који добро знају своје порекло, знају како су им се звали преци пре него што су се потурчили, живе људи нормалан живот. Омладина, не зна апсолутно ништа, мрзе Србију јер мрзе сами себе, навијају за Турску коју у животу нису видели и мисле да имају свој језик. Туга.

Aleksandar

pre 7 godina

Poenta je da su to odradili takticki da bi dobili na vremenu a nacin na koji su to uradili je potpuno legitiman I to je kraj price. Ne posmatrajte uvek sve iz negativnog ugla.

Komifo

pre 7 godina

Ovo je Srbija, srpski jezik se govori ovde. Kome se ne svidja neka ide kuci !
(RajkoAgregat, 17. februar 2017 16:28)

Super, to prvo primeniti na Dodikove turiste što nadiru preko Drine. Ko njače umesto da govori, pravac kući.

Qroña

pre 7 godina

U timu im igra 90% Srba koji se izjasnjavaju kao Srbi i jos 10% Srba koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci, pa neka im tekst prevede neko od njih.

djuro

pre 7 godina

@Koliko ja kontam ne postoji tzv. "bošnjački" jezik.Međutim BOSANSKI postoji.
(Poliglota, 17. februar 2017 17:03)

od kad Bosanski postoji!? ili Bošnjački!?? jesu li Bosanci, ili Bošnjaci!? Kako išta od toga, kad su do skoro svi bili Srbi!? promeniš vjeru, sa njom naciju, posle nekoliko godina i jezik, a zboriš isto. !?! ludilo...

KRIGER

pre 7 godina

Ako im treba prevodioc neka ga sami traze. Novi Pazar je jedna velika greska FSS, namere su bile dobre tada ali dzaba. Nisu trebali nikada biti promovisani u prvoj ligi mimo sportskog rezultata , koji oni tada nisu imali.

@(Raush, 17. februar 2017 16:55)


To je bila grobarska lakrdija i njihov pokvareni katolicki plan iz Zagreba da na jos jedan nacin sabotiraju Srbiju, treba ij i jedne i druge sto pre ukinuti i vratiti u njihive NACI-KOLONIJE!

meša selimović

pre 7 godina

Ne možete hairli doćerati pojaćanja sve dok ne isplatite, haman, vascijeli dug prema kaurskome fudbalskom savezu.
(Je l vam sad jasno?, 17. februar 2017 12:21)
Hahahaha oplakaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh!

I1

pre 7 godina

@Sandzaklija hahah u sve vecem broju u Nemackoj, Svedskoj i drugim omiljenim destinacijama za bosnjake.Laziranjem popisa vas jedino moze biti vise a realno sve manje i manje.Uzivajte u toru zvanom Novi Pazar.

peca pec

pre 7 godina

Ajde bre ložane, 250 komentara ste spucali, a kad vas kradu akcizama, porezima, zakonima, jašu vas, levate, ruše, ubijaju... onda 30 komentara, i ne daj bože neko na ulici. Pa šta ako su tražili prevod, jaka stvar, lepo im prevedeš, pošalješ uz izvinjenje što nisi odmah preveo i na bošnjački/bosanski kako god, priložiš fakturu za usluge prevođenja...
Nikad od ove rupe civilizacija...

Vlada

pre 7 godina

А у трећој лиги, група Србија једно упражњено место зврји празно, нема ко да попуни. Све се поклопило :-)

Nemanja Stefan

pre 7 godina

Ovo bi trebalo da su sportske vesti?
Sve je počelo kada je Zukorlic pre 5-6 god gostovao u Kažiprstu i na pitanje da li je normalno da se u Novom Pazaru zviždi reprezentaciji Srbije (žene košarka ) i to protiv Turske ladno reko "Ja navijam za Tursku" , pošto je sve prošlo tada bez reakcije , ljudi shvatili da mogu da rade šta hoće protiv svoje države, što pokazuju svakom prilikom i to traje unazad desetak godina.
A za one što navijaju za razne Fenere ovde neka Vam Zoc prevede.

Dusan Silni

pre 7 godina

@Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 15:10)

...E vidis,tu smo se zaje...i,ali ovde sigurno necemo,budi uveren

ZagrebGrad

pre 7 godina

Zamislite da ja ovde u Francuskoj kažem - izvinite nisam razumeo odluku na francuskom, napišite mi na bošnjačkom!!!
(ljubisa, 17. februar 2017 13:20)ili zamisli da srbi traze cirilcu u vukovaru, ajde ti barem nisi razarao francusku pa bi mozda i moglo proci

Владимир

pre 7 godina

Као што су их декретом убацили тако треба да их и избаце из супер лиге.
А онда нека их воде на часове српског језика.

Јабучило

pre 7 godina

Узгред, да ли је Нови Пазар регистрован као фудбалски клуб бошњачке националне мањине? Ако није, нема разлога да им се одлуке достављају на бошњачком и није на Савезу да ишта преводи. Нека сами плате судског тумача за своје чланове који не разумеју српски. А ако то доведе до играња играча који немају права да играју, нека све утакмице губе службеним резултатом.

Pazar Do Groba

pre 7 godina

Zvezda moze da registruje pored tolikog duga. KAKO? Zato sto ima drzavu, pa mozemo i mi da kupujemo na vremenu. Samo ne znam sto se budite patriote? Uzario se internet od vas, ako ne namestite neku tekmu dobijete koprivnjacu. (Pa cak i FR mecevi) Ma najjaci ste u svijetu, pun vas je internet. FK Drzava Srbija, platni spisak egal politickom.

Sandzaklija

pre 7 godina

@Sandzaklija - pamet u glavu? Da smo pametni, ne bi vas bilo. Ovako - budite srecni sto smo glupi.
(blejd, 17. februar 2017 15:57) To da nas nece biti su pricali mnogi '90_tih,zato budi siguran da smo tu i da ce nas biti u sve vecem broju. I dalje ponavljam pamet u glavu...

? ko screen shot

pre 7 godina

Pojedini su ovde priviligovani, posebno iz raške oblasti mogu da šire mržnju i pljuju po sopstvenoj državi i njenim stanovnicima! Sramota...

Marko

pre 7 godina

Gospoda iz NP greše. Jezik je Bosanski, Bošnjački ne postoji. Tako da FS ima pravo da ignoriše zahtev da se dokument prevede na nepostojeći jezik. Sve je po zakonu i pravilima. Mislim, kad se već bavimo formalnostima...

Nemanja

pre 7 godina

Samo da pojasnim ovima koji govore da je to "Bosanski" a ne "Bosnjacki" jezik: u Srbiji se govori Srpski jezik i na nasem jeziku vi govorite "Bosnjacki" isto kao sto se u Srbiji u skolama uci Engleski, a ne "Inglis"! Niko vam nije kriv sto razumete(pitam se kako...) Srpski jezik pa Vas vredja sto vas jezik zovemo "Bosnjacki".
(Milan, 17. februar 2017 15:36)

Ne govori se 'Srpski', ni 'Engleski' nigde; jezici se pišu malim slovom, stručnjaci s višom izmišljenom.

Ana

pre 7 godina

Jednom prilikom sam videla da njihov muftija na RTSu (nacionalnoj televiziji zemlje u kojoj zivi), izjavljuje da je njima Turska majka, a Srbija maceha. Svaki put kad je nasa reprezentacija izgubila od Turske u bilo kom sportu, tamo se slavilo. Tako da meni ovo nista nije cudno i nece mi biti cudno da tamo izbije rat i to bas na fudbalskom stadionu.

Marko

pre 7 godina

Ne bi trebalo obazirati se na sitne provokacije neobrazovanih ljudi.Ovo samo šteti gradjanina Novog Pazara.U Novom Pazaru ima toliko dobrih ljudi,ja imam međju njima drugove...i ovo što klub iz Novog Pazara radi je sramota.

Sandzaklija

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce...
(Milos1976, 17. februar 2017 15:35)
Ja sam dao savet, a sto se tice zivaca i strpljenja,znaj da je to obostrano, zato pamet u glavu...

Sandzaklija

pre 7 godina

@Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...(Sandzaklija, 17. februar 2017 15:10)...E vidis,tu smo se zaje...i,ali ovde sigurno necemo,budi uveren
(Dusan Silni, 17. februar 2017 16:12) Iskreno se nadam da necete...

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Odmah bi im vratio dopis da prevedu na srpski i obavestio da nemogu dalje da nastupaju u ligi, jer nhihovi igraci nerazumeju sluzbeni jezik drzave u kojoj zive pa nemogu do daljeg da ucestvuju u nacionalnoj ligi.

Raush

pre 7 godina

Ako im treba prevodioc neka ga sami traze. Novi Pazar je jedna velika greska FSS, namere su bile dobre tada ali dzaba. Nisu trebali nikada biti promovisani u prvoj ligi mimo sportskog rezultata , koji oni tada nisu imali.

Pazar Do Groba

pre 7 godina

Zvezda moze da registruje pored tolikog duga. KAKO? Zato sto ima drzavu, pa mozemo i mi da kupujemo na vremenu. Samo ne znam sto se budite patriote? Uzario se internet od vas, ako ne namestite neku tekmu dobijete koprivnjacu. (Pa cak i FR mecevi) Ma najjaci ste u svijetu, pun vas je internet. FK Drzava Srbija, platni spisak egal politickom.

amater

pre 7 godina

Oni su samo iskoristili rupu u Ustavu da odlože izvršenje kazne. Valjda vele ako blizanci mogu da iskoriste sve rupe u zakonima, možemo i mi.

dzoni

pre 7 godina

Prvo niste razumeli tekst,sto znaci da vas je vecina nepismena sto komentarisete. A kao drugo cilj je da ne blokiraju igranje pojacanja. A to sto mislite da ste nebeski narod videli smo

Šandor

pre 7 godina

Üdv mindenkinek!
Magyar vagyok, és Szabadkán élek.
Поздрав свима!
Мађар сам, и живим у Суботици.
Неки би требали од срама да се покрију ушима.
Па где цу ови ишли у школу?

Sándor

JBRef

pre 7 godina

Čita li iko zakone u ovoj zemlji?
Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisama
Čl. 2.
Službenom upotrebom jezika i pisama, u smislu ovog zakona, smatra se upotreba jezika i pisama u radu državnih organa, organa autonomnih pokrajina, gradova i opština; ustanova, preduzeća i drugih organizacija koje vrše javna ovlašćenja; javnih preduzeća i javnih službi; kao i u radu drugih organizacija KAD VRŠE POSLOVE UTVRDJENE OVIM ZAKONOM.
Treba li podsećati da se sport ne spominje u ovom zakonu?

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Neka idu u tursku ili neku zemlju iz bajki, pa neka traze da im se pise na tom izmisljenom jeziku. U Srbiji je sluzbeni jezik srpski, kao sto je u Nemackoj nemacki...

Sandzaklija

pre 7 godina

u prevodu igrate protiv zvezde odigrajte taj mec "kako treba" i nece biti problema sa registracijama.
(bos, 17. februar 2017 12:05) Napokon jedan ispravan komentar...

Vesna Nikolic

pre 7 godina

Ma Sandzaklije se samo sprdaju sa FSS-om
Šta se palite, Srbende...

BTW Iznenadjena sam neprijatno da administrator odobrava poruke mrznje i pretnji :-(

Milos1976

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce...

misa024

pre 7 godina

Ne odgovoris im ništa, izgube prvi meč službenim rezultatom 0:3, pa opomena, pa drugi izgube službenim rezultatom, pa minus bodovi, pa izbacivanje iz lige. Da vidiš kako bi naučili jezik. Imaju fore do opštinske lige

Nebojsa

pre 7 godina

Pitanje Novopazarce Da li vam prevod na bosnjacki trebao kad vas je FSS uveo JSL
Ovog puta se necete iscupati da i sledece sezone budete superligasi vama nije mesto u JSL non stop pravite incidente i vredjate drzavu .

Sandzaklija

pre 7 godina

Ovo je Srbija i u njoj se govori Srpski jezik. Gospodo pazarci naučite jezik i doviđenja.
(Darko, 17. februar 2017 12:29) Haj sad prevedi sta si hteo da kazes...:) :)

brlogudan

pre 7 godina

Nisam sovinista,ne mrzim nikoga ali ovakav bezobrazluk je vise nepodnosljiv u kojoj to drzavi oni zive do kada ce se kurciti,niko u ovoj Srbiji kakva da je god trenutno ne pravi probleme bilo kom pripadniku manjine a oni uporno traze probleme mozda im ih treba i napraviti.

bubuljica

pre 7 godina

kako ce sudija da sudi cz~novi pazar,nece ga razumeti ,odlozite prvenstvo odmah,dok svi ne nauce hundu jezik i taj jezik neka bude zvanicni u fss~u

Sandzaklija

pre 7 godina

U Srbiji se prica srpski ako vam se ne svidja napustite slobodno! Idite u Bošnjak drzavu u kojoj mozete da pričate bošnjački ako ona postoji negde na svetu
(Troll level 100, 17. februar 2017 12:22) Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...

Sandzaklija

pre 7 godina

N.Z.S.-ako hocete moze i na bosnjackom!
(antirom, 17. februar 2017 13:51) Ja ti necu odgovoriti na isti nacin,bas zbog majki koje jos uvek oplakuju svoju decu. A i nije mi jasno kako ti je prosao komentar,ipak ovo nije stadion...

RimtutItuki

pre 7 godina

Vlada treba da donese odluku da se napravi veliki spomenik Nemanjicima i ogroman pravoslavni hram u Novom Pazaru e tako se postupa sa ovom buranijom!

nenad

pre 7 godina

ako ne znaju srpski trrba da nauce. ovo je srbija novi pazar je srbija. ka prodaju farmerice i namestaj ne vidim da ima nekih problema trosed nije otoman nego pise trosed tako da ko se pravi blesav treba sa se kazni

rajvosa

pre 7 godina

a jel im trener nezna sta pise u dopisu,kako li se sporazumeva mucenik.
(lka, 17. februar 2017 14:44)


A znas li ti da si nepismen, ili ipak NEznas??

gao

pre 7 godina

e sad definitivno:ko poslednji izadje iz Srbije,neka ugasi svetlo,zakljuca vrata i baci kljuc u tri lepe p...e materine da ga neko nekad slucajno ne pronadje!!!

Ivan

pre 7 godina

Na kom jeziku su odgovorili FSS-u? Mozda ni oni nisu razumeli odgovor. Kako su do sada razumeli dopise na srpskom? Ako ne razumeju onda neka angazuju prevodioca i neka odgovore. U Srbiji je srpski sluzbeni jezik a FKNP je srpski klub. Zamislite da se u engleskoj Premijer ligi Svonsiju pise na Velskom ili u Primeri Barseloni na Katalanskom.

X=iks

pre 7 godina

Smanjite dozivljaje, pvp ocigedno nema nikakve veze s politikom, a s lingvistikom jos i manje. Da nema tog zakona za koji veruju kako bi im trenutmp mpgao posluziti, nesli bi vec nesto o zastiti novozelandskih pingvina, neki [ropis o uvozu obojenih soli, o sviranju frule u sitne sate. .. vec bi svakako nesto isceprkali, sto bi im mozda mpglo pomoci radi kupovine jos malo veemena, potuno je nebitno sta.

Milan

pre 7 godina

Samo da pojasnim ovima koji govore da je to "Bosanski" a ne "Bosnjacki" jezik: u Srbiji se govori Srpski jezik i na nasem jeziku vi govorite "Bosnjacki" isto kao sto se u Srbiji u skolama uci Engleski, a ne "Inglis"! Niko vam nije kriv sto razumete(pitam se kako...) Srpski jezik pa Vas vredja sto vas jezik zovemo "Bosnjacki".

Sandzaklija

pre 7 godina

Izolovao bi vas dok god ne naucite Srpski, digao bi zid oko te vase rupe u kojoj zivite, i istresao bi vam 10 tona vasaka unutra, mada ste i vi vaske, pa vam ove i ne bi puno smetale.
(ls, 17. februar 2017 13:02
Pocni od juce,nemoj da cekas sutra...

Лингвиста

pre 7 godina

Бразилци причају бразилски. Аргентинци причају аргентински.
СДА причају амерички.
Аустралијанци причају аустралијански итд.итд.итд.
Или сам ја ту побркао лончиће?

Luka Modric

pre 7 godina

Hahaha, dosla maca na vratanca dragi Bosnjaci. Po njihovom, u BiH ne postoje ni Hrvati ni Srbi vec su to Behanci katolicke i pravoslavne denominacije. Tom logikom ne postoje Bosnjaci u Srbiji, nego Srbi islamske vjere, i samim tim, jako dobro razumiju srpski jezik.

Bjelokosti

pre 7 godina

zaboravili su da klub proglase klubom nacionalne manjine pa da onda po ustavu traze svoja prava ovako ako ima pameti u fss lako bi mogli da se poigraju sa njima zbog ovoga.

Bu2nin

pre 7 godina

Ekipa je dobila na vremenu za utakmicu sa mojom Zvezdom. Tačka. Svaka čast.
Ovi kojima smeta što imamo ovoliko jezika u regionu, neka ne glasaju više za vučiće, dačiće, zukorliće, izedbegoviće i sve koje imaju svoje političke korijene (i debele odgovornosti) prije 2000te.

Евроталибан

pre 7 godina

Ајмо Србенде шта сте се узнемирили, па ви први не поштујете српски језик и писмо, зашто онда очекујете од других то исто поштовање.

lokator

pre 7 godina

Ovako stoje stvari,zivite u Srbiji i ima da razumete sve sto vam se kaze na srpskom jeziku a ako hocete bosnjacki mozete da se preselite UBosnu.Niko nece da zali za vama.

Slavenko Bodensee

pre 7 godina

Ispadose svi pametniji bosanci /bosnjaci /muslimani ----albanci/siptari/kosovari Ali Nema veze imamo mi Vucica sa zapadnim prijateljima i vodimo 13:0

kopro

pre 7 godina

Prvo to nije Bošnjački klub(iako de facto jeste), po ustavu ne mogu to da traže. To je sportsko društvo svih nacija i moraju da imaju zaposlene Srbe da im prevedu.

parangal

pre 7 godina

Ovo je neka greska. Posto zivim u FBiH znam sigurno da Bosnjaci svoj jezik nazivaju bosanskim a ne bosnjackim i ubjedjen sam da Pazarci tvrde isto. Reći Bosnjaku ovde u Sarajevu da prica bosnjacki a ne bosanski je gore nego da ste rekli da mu je jezik srpski. Slicna reakcija bi bila kao kad bi ste rekli nekome u Srbiji da prica srbijanski a ne srpski. Tako da, 100%, ili Žurnal ili b92 pogresno prenose ovu vijest.

Djovani Elber

pre 7 godina

Nemaju to pravo po ustavu, pavo je nacionalnih manjina i individualaca.
Ovi nije privatni klub, niti ga je osnovan kao udruzenje naciobalnih manjina.
U ovom slucaju, duzni su da koriste sluzbeni (maticni) jezik drzave kojoj sportsko udruzenje i pripada...

nesh

pre 7 godina

Ako su nasli rupu u zakoni za prevod na bosnjacki, ja bih odmah nasao rupu u zakonu pa bih ih pedalirao iz FSS da vise nikada ne igraju ni klikere a kamoli fudbal.

objektivno

pre 7 godina

Treba da svako trazi da mu se prevodi, Nislije, Pirocanci, a EU da ima razumevanja i da podrzi manjine. U Italiji ima 8,000 jezika. Ziveli!

Prota Mateja

pre 7 godina

Šta, zar je taj njihov tim možda jednonacionalan, pa su svi od reda Bošnjaci i niko ne razume srpski? Ko bi rekao da su tako tolerantni, prava divota. Je li taj zahtev na srpskom, ako nije molim da nam se prevede jer pojma nemamo šta hoće?

Coco Bill

pre 7 godina

Bože kako su se mal'te ne svi nacionalno popalili !!! Što ovde neko već reče koriste rupu u zakonu da bi kupili vreme. Drugo mnogo, mnogo važnije kako to da Zvezda može da registruje čitavo tuce grača a takođe je u istoj buli ?! Da li su oni "jednakiji" nego drugi klubovi

Др.

pre 7 godina

Нови Пазар је српски клуб и у њему већина играча су Срби. Ово је само један глупи изговор како би НП могао да игра са новим појачањима.

dusan

pre 7 godina

mnogo zabavno. jezik na koji bi oni zeleli da se prevede zove se bosanski, a ne bosnjacki. inace je bespotrebno prevoditi jer vrlo dobro razumeju srspki (a kako i ne bi kada se radi o istom ili u bitnom istom jeziku). toliko o tome koliko im je stalo, i koliko znaju o cemu se radi.

Kelvin Klajn

pre 7 godina

Klub ciji navijaci sire turske zastave i koji se slikaju u dresu Fenerbahcea u skupstini Republike Srbije sada ucenjuje Fudbalski Savez Srbije da im prevode na 'njihov', bosnjacki jezik kako bi razumeli. Oni ce cak i dobiti svoje sto je najgore jer smo se kao drzava srozali na najnize grane.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Kakva farsa od "lige", "jezika", "države"...
Zato su nas i podelili, da bi postali jadni i beznačajni.
Nije njima odgovarala jaka Jugoslavija, čiji je prvak jedne godine osvojio Kup šampiona, a sledeće bio na vratima Vemblija i finala sa Barselonom!
Njima treba "Novi Pazar" koji "zahteva" "prevodioca" za ovu kukuruz ligu...

Strava i užas na šta smo mi pristali...
(fudbalski ekspert, 17. februar 2017 12:11)


Nije im odgovarala ni jaka Rumunija, Steaua osvojila i igrala finale. Najbolje su mi ove teorije zavere da su zbog fudbala rasturili Jugoslaviju haha

nije_nego

pre 7 godina

Ово што траже је легитимно и по уставу. Који год да је разлог, устав се мора поштовати.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нема љутње, 17. februar 2017 12:34)

Pored prava na upotrebu manjinskih jezika, srpski je ipak zvanican u ovoj kvazi drzavi, te se gospoda iz Novog Pazara ne mogu pozivati na nepoznavanje istog kako bi izbegli postovanje zakona. Kao gradjani ove zemlje koji imaju svoja prava, oni takodje imaju i svoje obaveze koje se ogledaju u postovanju zakona ali i poznavanju srpskog jezika.

Milan

pre 7 godina

Ne razumem zasto bi bilo koji fudbalski klub ili recimo neko sportsko drustvo, preduzece koje posluje u Srbiji... trebalo da dobija odluke na jeziku nacionalnih manjina? Da li tako "nasim" fudbalskim klubovima u Americi, Kanadi, Austriji... njihove vlasti moraju da dostavljaju odluke na Srpskom?

ls

pre 7 godina

Izolovao bi vas dok god ne naucite Srpski, digao bi zid oko te vase rupe u kojoj zivite, i istresao bi vam 10 tona vasaka unutra, mada ste i vi vaske, pa vam ove i ne bi puno smetale.

Trla baba lan

pre 7 godina

Svima vama sto vam proradio patriJotizam bolje izadjite na ulicu i dignite se protiv ove vlasti sto vas dovela do prosjackog stapa, umesto sto lelečete na pazarce kojo koriste rupu u zakonu kako bi mogla u najačem sastavu na megdan FK Državnoj mafiji koja još Uvek niškom Radničkom odbija da plati za transfer Pavkova!

sturmmann

pre 7 godina

Bošnjački narod ne postoji.
Bošnjački jezik ne postoji.
Recite to javno.
Nisu postojali ni muslimanska nacija, nacija neopredeljenih, istočni Goti, hrvatsko cvijeće, a oni koji su umislili tokom JEDNOG VEKA da su SVE TO, nisu ni Turci(što su takođe mislili i tvrdili da su).
Oni su Srbi.
A to što su muslimanske veroispovesti je njihova lična stvar.

Alo alo

pre 7 godina

Nije ovde to poenta. Znamo da su oni sve razumeli. Znamo da je kod većine vas proradio "patriotizam" (komentari) ali što ne znate je da im je to garantovano USTAVNO pravo. Vratite se par decenija nazad I vidite ko je pisao Ustav!!! Ti i dalje sede tu. Šamar Srbiji od strane gradjevinarstva i šamar Srbiji of strane sporta. Boli njih uvo što će igrati Zonu. Čik ako smeju kriminalci iz Vlade da reaguju!

real madrid

pre 7 godina

Nije ovo nista cudno, ili sramota, ovo je klasicna rupa u zakonu. Zar mislite da npr. Zvezda i Partizan ne koriste rupe u zakonu. Prava sramota je sto ovakve rupe postoje u zakonu koje moze svako da koristi za svoje iskreno ilegalne ciljeve,ne samo u sportu, nego uopste. Dok god se to ne popravi da svako moze da potkrada drzavu, mi cemo biti banana republika.

Nema veze sa bosnjackim jezikom

pre 7 godina

Skoro niko od komentatora nije primetio da su Pazarci ovim samo hteli da kupe vreme, a ne da provociraju. Nasli su "rupu" i iskoristili je.

Alekk

pre 7 godina

Celnici kluba koji traze da im se prevede na bosnjacki,neka potraze svog pradjeda Milutina,Jovana,Radoja,Milosa ili slicnog imena kao tumaca Srpskog jezika..

Vox

pre 7 godina

Naprotiv...Bosanski jezik ne postoji, ali postoji bošnjački i to je jezik kojim govore muslimani bošnjaci u BiH, jer Srbi govore srpski, a Hrvati hrvatski. Članak je ispravan s te tačke gledišta

Mladen

pre 7 godina

Treba da promene zakon:

Sve nacije i narodi imaju pravo na svoj jezik.

U zvaničnim dokumentima Srpski, Hrvatski, Bosanski, Hercegovački, Crnski i Gorski se smatraju dijalektima jednog jezika i ne zahtevaju prevod.

veljko

pre 7 godina

Koje pravo. Sluzbeni jezik u Srbiji je srpski. Neka zaposle prevodioca. Inace zivim u Austriji, ovde sudija ima pravo da iskljuci igraca (dete) ako prica srpski sa svojim saigracem u toku utakmice.

Drao

pre 7 godina

Drzavni interes je da ovaj klub napusti prvu ligu jer kako je krenulo, jedan dan ce izazvati rat. Mislim da je sve bilo mirno dok su bili u drugoj ligi jer im je super liga jedini prozor u svet i velike pozornica na kojoj mogu da potpaljuju i to obilato koriste. Tako da ovi sto odlucuju ko ce uci a ko ispasti da ovo stave na listu prioriteta od nacionalnog interesa. Kad vec namestaju da ima neke koristi od toga.

Маре

pre 7 godina

Не сећам се да је икада неки клуб из Кањиже, Аде тражио превод на мађарски, из Бачког Петровца на словачки... То су људи цивилизовани, а ове наше потурице праве циркус. Па како сеју тако ће и пожњети ако је Србија држава и ако су Срби народ.

Neko123

pre 7 godina

Направити лепо компјутерски програм који мења речи у ијекавицу и још пар таквих промена и готово, "превод" послати у року од 1 сата па да видимо. Да неће можда да ангажују лингвисту да доказују да није "бошњачки", да видим како ће то лепо да им успе. И после Срби националисти, код нас свако ради шта хоће, а у Хрватској не сме обична ћирилична табла да стоји да се неко не би увредио.

Нема љутње

pre 7 godina

Ово што траже је легитимно и по уставу. Који год да је разлог, устав се мора поштовати.

Parter B

pre 7 godina

Izbaciti iz lige ove sto pre,pazi gospoda hoce da im se prevede na "bosnjacki" jezik,jel eto srpski ili ne razumeju ili se pozivaju na neka "ustavna" prava...
Novi Pazar nije bosnjacki,vec srpski,gradjanski klub,ili udruzenje gradjana,pa cak i da je u privatnom vlasnistvu mogao bi da bude samo privatan ali gradjanski klub!
Da ne nabrajam etnicki sastav u timu,gde je vecina srba,a ne bosnjaka,kao i strucnog staba i trenera u klubu...
Ovo je kap koja je prelila casu,treba ih izbaciti iz lige zbog protivustavnog i protivzakonitog ponasanja odmah,bez ikakvog oklevanja!
Sramota za FSS a bogami i Drzavu Srbiju,ako ona postoji...

stojkovic87

pre 7 godina

Ja bih ove sam otcepio pa nek se snalaze sami slobodno. Struja, voda itd. bi im bili naravno dozvoljeni ali po posebnim cenama pa nek vagaju između naših i bosanskih.

Da smo odhebavli kroz istoriju sve one koje ovako izvode besne gliste usmeto što smo pokušavali nasilno da ih zadržimo uz nas 3x bi jača i normalnija država bili dan danas.

sir oliver

pre 7 godina

kakvi ste vi mamlazi, makli se niste od 90-ih! smeta vam "bosnjacki" jezik, na sta ovi iz pazara imaju ustavno pravo!? a ne smeta poenta vesti da nisu isplatili dugovanja, pa nemaju pravo registracije igraca!? a to vazi samo za male, dok drzavni blizanci duguju i drzavi i trenerima i bez problema registruju pojacanja!

Kum

pre 7 godina

Nasli su nacin ali ipak komedija. Secam se kako je HRT titlovao Zikinu Dinastiju, a tekst 99% isti. Sta bi onda trebali da rade Englezi/Ameri ili Nemci/Austrijanci?

mikson82

pre 7 godina

Ovo je klasična provokacija i nisam pametan jer ne bih rekao da pojedinac stoji iza svega ovoga, već neko ko hoće nešto mnogo više. Setimo se Maksimira i ostalih gluposti u koje je sport uvučen.... Ja bih nekako na finjaka zapamtio, sačekao momenat i spustio ihu neki 4 rang takmičenja. Samo polako bez tenzija i lagano, pa da uče polako i Srpski jezik ;) . Zanima me na kom jeziku su im putokazi, obaveštenja koja primaju, da li gledaju televizije sa Nacionalnom frekvencijom, da li čitaju novine ili ih dobijaju iz "Bošnjačke države" ( koja uzgred rečeno ni ne postoji). SRAMOTA ZAISTA

Nagai Nagayoshi

pre 7 godina

Ovo je tuzno,bio sam na utakmici kad je neko odande sto ne razume maternji jezik bacio rucno pravljenu bombu oblepljnu ekserima i selotejpom....na svu srecu nije eksplodirala...a ta neznalica nikad dana zatvora viela nije.

bandži

pre 7 godina

Pa i treba to da rade, kad im se može! Nije ovde pitanje da li je bošnjački/bosanski drugi jezik (naširoko se može o tome). Radi se o našem nakaradnom zakonu. Treba ga izmeniti i eksplicitno navesti da su bošnjački/bosanski, crnogorski i hrvatski saobrazni i potpuno funkcionalno, formalno i tehnički identični srpskom i da nema prevođenja, tumačenja i sl. Ovako se pravi cirkus, ali cirkus koji je dozvolila država.

Angmar

pre 7 godina

izbaciti ih iz lige i cao...i onako su nelegalno usli i to je hvala FSS-u.Sramota sta rade i sta im se sve dopusta....izgradise pola zgrada nelegalno,konstantno rade protiv svoje zemlje...pojedincima se dopusta sve i zbog toga velika vecina ispasta!

BL

pre 7 godina

Kako bih ja ovakve stvari kaznjavao DRAKONSKI. Ne samo u ovom slucaju, nego generalno. Ovima bih ukinuo registraciju fudbalskog kluba, jer kako su mogli registrovati klub, ako ne znaju srpski. I jos bi im lupio kaznu za pokusaj prevare i falsifikovanja...

RZ

pre 7 godina

Kada je Šešelj u Hagu rekao da ne razume hrvatskog prevodioca sudsko veće ili ko li već su samo rekli da on razume taj jezik da će prevod biti i dalje na hrvatskom jeziku a ovi kao zaboravili ili neznaju srpski a govore istim.

GM

pre 7 godina

Zato i mi imamo probleme sa Kosovom, sa jugom Srbije, sa ovim, sa onim...

Kada dopustamo ovakve stvari i preko njih se prelazi tek tako.

Umesto kazna u beton ligu, a vec godinama isti klub pravi probleme i ne smatra Srbiju svojom zemljom vec mase zastavama druge zemlje i pominje zute kuce... oni se sprdaju sa drzavom, ne sa sportom i fudbalom, nego drzavom.

Koga jos zanima ovaj talog od domaceg fudbala

pre 7 godina

Uveli ste ih dekretom,ostavljate ih u ligi svake godine,za njih ne vaze pravila i zakoni ove drzave,na njihovim tribinama se skandira protiv drzave Srbije,na njihovim utakmicama nema gostujucih navijaca, na njihovim utakmicama gadjaju trenera petardama a suspenduje se taj isti trener...e pa sada se borite sa njima prepostena gospodo iz saveza...

Kapitano

pre 7 godina

Delikatni su prijeri prevodjenja. Evo recimo

Srpski : **** te otac.
Bosanski : **** te babo.

A da je ovo drugo na srpskom bi pomislili ljudi da je u pitanju baba sa štamparskom greškom.

Dusan

pre 7 godina

Moramo poštovati zakon svoje zemlje. Oni imaju pravo na komunikaciju na sopstvenom jeziku. Ono što pod hitno treba uraditi da bi se sprečili ovakvi cirkusi je da Skupština donese zakon po kome su srpski, hrvatski, bosanski(bošnjački) i crnogorski međusobno razumljivi jezici. Dakle, pripadnici ovih manjina u svojoj komunikaciji sa državom mogu koristiti svoj jezik, a država koristi srpski.

Sasa

pre 7 godina

Na kom ste jeziku napisali ovaj dopis? Na kom su jeziku izveštaji sa utakmica i razni protokolarni zapisi? Verovatno ni to ne razumete a potpisujete. Onda igrajte neku svoju, a ne srpsku ligu. Ovo nije samo dobijanje vremena nego i provokacija.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Kakva farsa od "lige", "jezika", "države"...
Zato su nas i podelili, da bi postali jadni i beznačajni.
Nije njima odgovarala jaka Jugoslavija, čiji je prvak jedne godine osvojio Kup šampiona, a sledeće bio na vratima Vemblija i finala sa Barselonom!
Njima treba "Novi Pazar" koji "zahteva" "prevodioca" za ovu kukuruz ligu...

Strava i užas na šta smo mi pristali...

Nikola

pre 7 godina

Zamislite da im je zabranjena registracija ovi grobari bi odma ovde kukali kako je to zbog zvezde uradjeno a vidi ovo a sad cute ne kukaju...

History X

pre 7 godina

Molim da mi se komentar objavi!

U Australiji, Americi, Canadi itd pricaju ENGLESKI JEZIK.
U vecini Juzno Americki drzava prica se SPANSKI JEZIK.
I tako dalje ima gomilu primera..
Bosnjacki jezik je izmisljen 90ih godina. To je srpski jezik s dijalektom. Za ovu izjavu treba ih drasticno kazniti. A svi znamo da ce da prodju nekaznjeno jedan od dokaza dam na vlada (prosle i sadasnja) i drzava nemaju autoritet.

boban

pre 7 godina

Mnogo je drugaciji srpski jezik od bosnjackog,jel tako gospodo pazarci? Sram vas i stid bilo,najblaze i najlulturnije receno,zaboravili ste da zivite u drzavi Srbiji gde je zvanicni jezik sprski i njega treba svako da zna ko zivi tu,sa ovim ispadima samo se udaljavate od normalnog razuma,pa gospodo ukoliko vam se ne svidja - vasa majka turska nije daleko,mozete tamo na maternjem da pricate bez problema. Doduse tamo bi manji od makovog zrna bili,aa ovde dobijate vetar u ledja da provocirate,sram vas bilo jos jednom za taj prostakluk.

Mrkva

pre 7 godina

Ko god se seća skeča iz Top Liste Nadrealista sa jezicima i "ja čitam", sve mu je jasno.
Što je nekada bila sprdnja idiotizmu, danas je idiotizam postao standard.

Nikola

pre 7 godina

Zamislite da im je zabranjena registracija ovi grobari bi odma ovde kukali kako je to zbog zvezde uradjeno a vidi ovo a sad cute ne kukaju...licemeri

Troll level 100

pre 7 godina

U Srbiji se prica srpski ako vam se ne svidja napustite slobodno! Idite u Bošnjak drzavu u kojoj mozete da pričate bošnjački ako ona postoji negde na svetu

Dragan S.

pre 7 godina

"nema ljutnje", kad si tako pametan, trebalo bi da znas da se Ustav pise velikim slovom...ili mozda i tebi treba prevod na "bosnjacki"?

Parter B

pre 7 godina

Izbaciti iz lige ove sto pre,pazi gospoda hoce da im se prevede na "bosnjacki" jezik,jel eto srpski ili ne razumeju ili se pozivaju na neka "ustavna" prava...
Novi Pazar nije bosnjacki,vec srpski,gradjanski klub,ili udruzenje gradjana,pa cak i da je u privatnom vlasnistvu mogao bi da bude samo privatan ali gradjanski klub!
Da ne nabrajam etnicki sastav u timu,gde je vecina srba,a ne bosnjaka,kao i strucnog staba i trenera u klubu...
Ovo je kap koja je prelila casu,treba ih izbaciti iz lige zbog protivustavnog i protivzakonitog ponasanja odmah,bez ikakvog oklevanja!
Sramota za FSS a bogami i Drzavu Srbiju,ako ona postoji...

Mrkva

pre 7 godina

Ko god se seća skeča iz Top Liste Nadrealista sa jezicima i "ja čitam", sve mu je jasno.
Što je nekada bila sprdnja idiotizmu, danas je idiotizam postao standard.

Маре

pre 7 godina

Не сећам се да је икада неки клуб из Кањиже, Аде тражио превод на мађарски, из Бачког Петровца на словачки... То су људи цивилизовани, а ове наше потурице праве циркус. Па како сеју тако ће и пожњети ако је Србија држава и ако су Срби народ.

History X

pre 7 godina

Molim da mi se komentar objavi!

U Australiji, Americi, Canadi itd pricaju ENGLESKI JEZIK.
U vecini Juzno Americki drzava prica se SPANSKI JEZIK.
I tako dalje ima gomilu primera..
Bosnjacki jezik je izmisljen 90ih godina. To je srpski jezik s dijalektom. Za ovu izjavu treba ih drasticno kazniti. A svi znamo da ce da prodju nekaznjeno jedan od dokaza dam na vlada (prosle i sadasnja) i drzava nemaju autoritet.

sturmmann

pre 7 godina

Bošnjački narod ne postoji.
Bošnjački jezik ne postoji.
Recite to javno.
Nisu postojali ni muslimanska nacija, nacija neopredeljenih, istočni Goti, hrvatsko cvijeće, a oni koji su umislili tokom JEDNOG VEKA da su SVE TO, nisu ni Turci(što su takođe mislili i tvrdili da su).
Oni su Srbi.
A to što su muslimanske veroispovesti je njihova lična stvar.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Kakva farsa od "lige", "jezika", "države"...
Zato su nas i podelili, da bi postali jadni i beznačajni.
Nije njima odgovarala jaka Jugoslavija, čiji je prvak jedne godine osvojio Kup šampiona, a sledeće bio na vratima Vemblija i finala sa Barselonom!
Njima treba "Novi Pazar" koji "zahteva" "prevodioca" za ovu kukuruz ligu...

Strava i užas na šta smo mi pristali...

Kum

pre 7 godina

Nasli su nacin ali ipak komedija. Secam se kako je HRT titlovao Zikinu Dinastiju, a tekst 99% isti. Sta bi onda trebali da rade Englezi/Ameri ili Nemci/Austrijanci?

bandži

pre 7 godina

Pa i treba to da rade, kad im se može! Nije ovde pitanje da li je bošnjački/bosanski drugi jezik (naširoko se može o tome). Radi se o našem nakaradnom zakonu. Treba ga izmeniti i eksplicitno navesti da su bošnjački/bosanski, crnogorski i hrvatski saobrazni i potpuno funkcionalno, formalno i tehnički identični srpskom i da nema prevođenja, tumačenja i sl. Ovako se pravi cirkus, ali cirkus koji je dozvolila država.

BL

pre 7 godina

Kako bih ja ovakve stvari kaznjavao DRAKONSKI. Ne samo u ovom slucaju, nego generalno. Ovima bih ukinuo registraciju fudbalskog kluba, jer kako su mogli registrovati klub, ako ne znaju srpski. I jos bi im lupio kaznu za pokusaj prevare i falsifikovanja...

real madrid

pre 7 godina

Nije ovo nista cudno, ili sramota, ovo je klasicna rupa u zakonu. Zar mislite da npr. Zvezda i Partizan ne koriste rupe u zakonu. Prava sramota je sto ovakve rupe postoje u zakonu koje moze svako da koristi za svoje iskreno ilegalne ciljeve,ne samo u sportu, nego uopste. Dok god se to ne popravi da svako moze da potkrada drzavu, mi cemo biti banana republika.

boban

pre 7 godina

Mnogo je drugaciji srpski jezik od bosnjackog,jel tako gospodo pazarci? Sram vas i stid bilo,najblaze i najlulturnije receno,zaboravili ste da zivite u drzavi Srbiji gde je zvanicni jezik sprski i njega treba svako da zna ko zivi tu,sa ovim ispadima samo se udaljavate od normalnog razuma,pa gospodo ukoliko vam se ne svidja - vasa majka turska nije daleko,mozete tamo na maternjem da pricate bez problema. Doduse tamo bi manji od makovog zrna bili,aa ovde dobijate vetar u ledja da provocirate,sram vas bilo jos jednom za taj prostakluk.

Nagai Nagayoshi

pre 7 godina

Ovo je tuzno,bio sam na utakmici kad je neko odande sto ne razume maternji jezik bacio rucno pravljenu bombu oblepljnu ekserima i selotejpom....na svu srecu nije eksplodirala...a ta neznalica nikad dana zatvora viela nije.

Šandor

pre 7 godina

Üdv mindenkinek!
Magyar vagyok, és Szabadkán élek.
Поздрав свима!
Мађар сам, и живим у Суботици.
Неки би требали од срама да се покрију ушима.
Па где цу ови ишли у школу?

Sándor

Јабучило

pre 7 godina

Узгред, да ли је Нови Пазар регистрован као фудбалски клуб бошњачке националне мањине? Ако није, нема разлога да им се одлуке достављају на бошњачком и није на Савезу да ишта преводи. Нека сами плате судског тумача за своје чланове који не разумеју српски. А ако то доведе до играња играча који немају права да играју, нека све утакмице губе службеним резултатом.

lokator

pre 7 godina

Ovako stoje stvari,zivite u Srbiji i ima da razumete sve sto vam se kaze na srpskom jeziku a ako hocete bosnjacki mozete da se preselite UBosnu.Niko nece da zali za vama.

bubuljica

pre 7 godina

kako ce sudija da sudi cz~novi pazar,nece ga razumeti ,odlozite prvenstvo odmah,dok svi ne nauce hundu jezik i taj jezik neka bude zvanicni u fss~u

GM

pre 7 godina

Zato i mi imamo probleme sa Kosovom, sa jugom Srbije, sa ovim, sa onim...

Kada dopustamo ovakve stvari i preko njih se prelazi tek tako.

Umesto kazna u beton ligu, a vec godinama isti klub pravi probleme i ne smatra Srbiju svojom zemljom vec mase zastavama druge zemlje i pominje zute kuce... oni se sprdaju sa drzavom, ne sa sportom i fudbalom, nego drzavom.

kopro

pre 7 godina

Prvo to nije Bošnjački klub(iako de facto jeste), po ustavu ne mogu to da traže. To je sportsko društvo svih nacija i moraju da imaju zaposlene Srbe da im prevedu.

Alekk

pre 7 godina

Celnici kluba koji traze da im se prevede na bosnjacki,neka potraze svog pradjeda Milutina,Jovana,Radoja,Milosa ili slicnog imena kao tumaca Srpskog jezika..

Milos1976

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce...

Sasa

pre 7 godina

Na kom ste jeziku napisali ovaj dopis? Na kom su jeziku izveštaji sa utakmica i razni protokolarni zapisi? Verovatno ni to ne razumete a potpisujete. Onda igrajte neku svoju, a ne srpsku ligu. Ovo nije samo dobijanje vremena nego i provokacija.

Koga jos zanima ovaj talog od domaceg fudbala

pre 7 godina

Uveli ste ih dekretom,ostavljate ih u ligi svake godine,za njih ne vaze pravila i zakoni ove drzave,na njihovim tribinama se skandira protiv drzave Srbije,na njihovim utakmicama nema gostujucih navijaca, na njihovim utakmicama gadjaju trenera petardama a suspenduje se taj isti trener...e pa sada se borite sa njima prepostena gospodo iz saveza...

sir oliver

pre 7 godina

kakvi ste vi mamlazi, makli se niste od 90-ih! smeta vam "bosnjacki" jezik, na sta ovi iz pazara imaju ustavno pravo!? a ne smeta poenta vesti da nisu isplatili dugovanja, pa nemaju pravo registracije igraca!? a to vazi samo za male, dok drzavni blizanci duguju i drzavi i trenerima i bez problema registruju pojacanja!

Нема љутње

pre 7 godina

Ово што траже је легитимно и по уставу. Који год да је разлог, устав се мора поштовати.

Nemanja Stefan

pre 7 godina

Ovo bi trebalo da su sportske vesti?
Sve je počelo kada je Zukorlic pre 5-6 god gostovao u Kažiprstu i na pitanje da li je normalno da se u Novom Pazaru zviždi reprezentaciji Srbije (žene košarka ) i to protiv Turske ladno reko "Ja navijam za Tursku" , pošto je sve prošlo tada bez reakcije , ljudi shvatili da mogu da rade šta hoće protiv svoje države, što pokazuju svakom prilikom i to traje unazad desetak godina.
A za one što navijaju za razne Fenere ovde neka Vam Zoc prevede.

Др.

pre 7 godina

Нови Пазар је српски клуб и у њему већина играча су Срби. Ово је само један глупи изговор како би НП могао да игра са новим појачањима.

RimtutItuki

pre 7 godina

Vlada treba da donese odluku da se napravi veliki spomenik Nemanjicima i ogroman pravoslavni hram u Novom Pazaru e tako se postupa sa ovom buranijom!

Dusan Silni

pre 7 godina

@Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 15:10)

...E vidis,tu smo se zaje...i,ali ovde sigurno necemo,budi uveren

amater

pre 7 godina

Oni su samo iskoristili rupu u Ustavu da odlože izvršenje kazne. Valjda vele ako blizanci mogu da iskoriste sve rupe u zakonima, možemo i mi.

Raush

pre 7 godina

Ako im treba prevodioc neka ga sami traze. Novi Pazar je jedna velika greska FSS, namere su bile dobre tada ali dzaba. Nisu trebali nikada biti promovisani u prvoj ligi mimo sportskog rezultata , koji oni tada nisu imali.

Nema veze sa bosnjackim jezikom

pre 7 godina

Skoro niko od komentatora nije primetio da su Pazarci ovim samo hteli da kupe vreme, a ne da provociraju. Nasli su "rupu" i iskoristili je.

? ko screen shot

pre 7 godina

Pojedini su ovde priviligovani, posebno iz raške oblasti mogu da šire mržnju i pljuju po sopstvenoj državi i njenim stanovnicima! Sramota...

Nikola

pre 7 godina

Zamislite da im je zabranjena registracija ovi grobari bi odma ovde kukali kako je to zbog zvezde uradjeno a vidi ovo a sad cute ne kukaju...

veljko

pre 7 godina

Koje pravo. Sluzbeni jezik u Srbiji je srpski. Neka zaposle prevodioca. Inace zivim u Austriji, ovde sudija ima pravo da iskljuci igraca (dete) ako prica srpski sa svojim saigracem u toku utakmice.

Troll level 100

pre 7 godina

U Srbiji se prica srpski ako vam se ne svidja napustite slobodno! Idite u Bošnjak drzavu u kojoj mozete da pričate bošnjački ako ona postoji negde na svetu

stojkovic87

pre 7 godina

Ja bih ove sam otcepio pa nek se snalaze sami slobodno. Struja, voda itd. bi im bili naravno dozvoljeni ali po posebnim cenama pa nek vagaju između naših i bosanskih.

Da smo odhebavli kroz istoriju sve one koje ovako izvode besne gliste usmeto što smo pokušavali nasilno da ih zadržimo uz nas 3x bi jača i normalnija država bili dan danas.

Dusan

pre 7 godina

Moramo poštovati zakon svoje zemlje. Oni imaju pravo na komunikaciju na sopstvenom jeziku. Ono što pod hitno treba uraditi da bi se sprečili ovakvi cirkusi je da Skupština donese zakon po kome su srpski, hrvatski, bosanski(bošnjački) i crnogorski međusobno razumljivi jezici. Dakle, pripadnici ovih manjina u svojoj komunikaciji sa državom mogu koristiti svoj jezik, a država koristi srpski.

ls

pre 7 godina

Izolovao bi vas dok god ne naucite Srpski, digao bi zid oko te vase rupe u kojoj zivite, i istresao bi vam 10 tona vasaka unutra, mada ste i vi vaske, pa vam ove i ne bi puno smetale.

brlogudan

pre 7 godina

Nisam sovinista,ne mrzim nikoga ali ovakav bezobrazluk je vise nepodnosljiv u kojoj to drzavi oni zive do kada ce se kurciti,niko u ovoj Srbiji kakva da je god trenutno ne pravi probleme bilo kom pripadniku manjine a oni uporno traze probleme mozda im ih treba i napraviti.

Neko123

pre 7 godina

Направити лепо компјутерски програм који мења речи у ијекавицу и још пар таквих промена и готово, "превод" послати у року од 1 сата па да видимо. Да неће можда да ангажују лингвисту да доказују да није "бошњачки", да видим како ће то лепо да им успе. И после Срби националисти, код нас свако ради шта хоће, а у Хрватској не сме обична ћирилична табла да стоји да се неко не би увредио.

Ana

pre 7 godina

Jednom prilikom sam videla da njihov muftija na RTSu (nacionalnoj televiziji zemlje u kojoj zivi), izjavljuje da je njima Turska majka, a Srbija maceha. Svaki put kad je nasa reprezentacija izgubila od Turske u bilo kom sportu, tamo se slavilo. Tako da meni ovo nista nije cudno i nece mi biti cudno da tamo izbije rat i to bas na fudbalskom stadionu.

Ivan

pre 7 godina

Na kom jeziku su odgovorili FSS-u? Mozda ni oni nisu razumeli odgovor. Kako su do sada razumeli dopise na srpskom? Ako ne razumeju onda neka angazuju prevodioca i neka odgovore. U Srbiji je srpski sluzbeni jezik a FKNP je srpski klub. Zamislite da se u engleskoj Premijer ligi Svonsiju pise na Velskom ili u Primeri Barseloni na Katalanskom.

Alo alo

pre 7 godina

Nije ovde to poenta. Znamo da su oni sve razumeli. Znamo da je kod većine vas proradio "patriotizam" (komentari) ali što ne znate je da im je to garantovano USTAVNO pravo. Vratite se par decenija nazad I vidite ko je pisao Ustav!!! Ti i dalje sede tu. Šamar Srbiji od strane gradjevinarstva i šamar Srbiji of strane sporta. Boli njih uvo što će igrati Zonu. Čik ako smeju kriminalci iz Vlade da reaguju!

Luka Modric

pre 7 godina

Hahaha, dosla maca na vratanca dragi Bosnjaci. Po njihovom, u BiH ne postoje ni Hrvati ni Srbi vec su to Behanci katolicke i pravoslavne denominacije. Tom logikom ne postoje Bosnjaci u Srbiji, nego Srbi islamske vjere, i samim tim, jako dobro razumiju srpski jezik.

Rade

pre 7 godina

E moja Srbijo i Srbi,šta vam rade Muslimani?Ma bre teraj to iz lige,od kako igraju prave ovakve ili onakve probleme.Šalji vojsku dole,razpusti muftije,pohapsite i proterajte sve selafiste i narkodilere i uspostavite sistem.Inaće ode vam Sanđak isto kao Kosovo.Pozdrav iz Slovenije.

Старац Исаија

pre 7 godina

Већина старих Пазараца су људи који добро знају своје порекло, знају како су им се звали преци пре него што су се потурчили, живе људи нормалан живот. Омладина, не зна апсолутно ништа, мрзе Србију јер мрзе сами себе, навијају за Турску коју у животу нису видели и мисле да имају свој језик. Туга.

Vox

pre 7 godina

Naprotiv...Bosanski jezik ne postoji, ali postoji bošnjački i to je jezik kojim govore muslimani bošnjaci u BiH, jer Srbi govore srpski, a Hrvati hrvatski. Članak je ispravan s te tačke gledišta

Sandzaklija

pre 7 godina

U Srbiji se prica srpski ako vam se ne svidja napustite slobodno! Idite u Bošnjak drzavu u kojoj mozete da pričate bošnjački ako ona postoji negde na svetu
(Troll level 100, 17. februar 2017 12:22) Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...

marjan

pre 7 godina

Pisali su srpskim jezikom jer drugog nije bilo: Meša Selimović, Ivo Andrić, Alverić Tuzlak, Omer beg Sulejmanpašič, Sulejman paša Skopljek, Omer paša Latas, Omer Đikić

meša selimović

pre 7 godina

Ne možete hairli doćerati pojaćanja sve dok ne isplatite, haman, vascijeli dug prema kaurskome fudbalskom savezu.
(Je l vam sad jasno?, 17. februar 2017 12:21)
Hahahaha oplakaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh!

Владимир

pre 7 godina

Као што су их декретом убацили тако треба да их и избаце из супер лиге.
А онда нека их воде на часове српског језика.

Mladen

pre 7 godina

Treba da promene zakon:

Sve nacije i narodi imaju pravo na svoj jezik.

U zvaničnim dokumentima Srpski, Hrvatski, Bosanski, Hercegovački, Crnski i Gorski se smatraju dijalektima jednog jezika i ne zahtevaju prevod.

Евроталибан

pre 7 godina

Ајмо Србенде шта сте се узнемирили, па ви први не поштујете српски језик и писмо, зашто онда очекујете од других то исто поштовање.

Qroña

pre 7 godina

U timu im igra 90% Srba koji se izjasnjavaju kao Srbi i jos 10% Srba koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci, pa neka im tekst prevede neko od njih.

Kapitano

pre 7 godina

Delikatni su prijeri prevodjenja. Evo recimo

Srpski : **** te otac.
Bosanski : **** te babo.

A da je ovo drugo na srpskom bi pomislili ljudi da je u pitanju baba sa štamparskom greškom.

nesh

pre 7 godina

Ako su nasli rupu u zakoni za prevod na bosnjacki, ja bih odmah nasao rupu u zakonu pa bih ih pedalirao iz FSS da vise nikada ne igraju ni klikere a kamoli fudbal.

Nebojsa

pre 7 godina

Pitanje Novopazarce Da li vam prevod na bosnjacki trebao kad vas je FSS uveo JSL
Ovog puta se necete iscupati da i sledece sezone budete superligasi vama nije mesto u JSL non stop pravite incidente i vredjate drzavu .

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Neka idu u tursku ili neku zemlju iz bajki, pa neka traze da im se pise na tom izmisljenom jeziku. U Srbiji je sluzbeni jezik srpski, kao sto je u Nemackoj nemacki...

pedja

pre 7 godina

a na kom su jeziku oni napisali zalbu? ako je na bosanskom, nek je FFS vrati pa nek napisu na srpskom.... a kada im je prevodioc vec tu, nek im prevede i odluku....

Sandzaklija

pre 7 godina

Ovo je Srbija i u njoj se govori Srpski jezik. Gospodo pazarci naučite jezik i doviđenja.
(Darko, 17. februar 2017 12:29) Haj sad prevedi sta si hteo da kazes...:) :)

Milan

pre 7 godina

Samo da pojasnim ovima koji govore da je to "Bosanski" a ne "Bosnjacki" jezik: u Srbiji se govori Srpski jezik i na nasem jeziku vi govorite "Bosnjacki" isto kao sto se u Srbiji u skolama uci Engleski, a ne "Inglis"! Niko vam nije kriv sto razumete(pitam se kako...) Srpski jezik pa Vas vredja sto vas jezik zovemo "Bosnjacki".

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Odmah bi im vratio dopis da prevedu na srpski i obavestio da nemogu dalje da nastupaju u ligi, jer nhihovi igraci nerazumeju sluzbeni jezik drzave u kojoj zive pa nemogu do daljeg da ucestvuju u nacionalnoj ligi.

djuro

pre 7 godina

@Koliko ja kontam ne postoji tzv. "bošnjački" jezik.Međutim BOSANSKI postoji.
(Poliglota, 17. februar 2017 17:03)

od kad Bosanski postoji!? ili Bošnjački!?? jesu li Bosanci, ili Bošnjaci!? Kako išta od toga, kad su do skoro svi bili Srbi!? promeniš vjeru, sa njom naciju, posle nekoliko godina i jezik, a zboriš isto. !?! ludilo...

Aleksandar

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce... 
(Milos1976, 17. februar 2017 15:35) 
Ja sam dao savet, a sto se tice zivaca i strpljenja,znaj da je to obostrano, zato pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 16:07)

Ovaj komentar sigurno nece objaviti. Evo na primer ova dva neznamkakodaihnazovem bi malo da se igraju rata I tako to pocinje. Zamislite njihov mentalni sklop kada ovako razmisljaju umesto da svoju energiju trose na pamernije stvari. Znate za oni staru da za rat drzava daje topove bogati volove a sirotinja sinove. E pa takve volove kao sto ste vas dvojica bih ja na njivu neku 10ak godina da malo sazrite I da vam rat vise ne pada na pamet.. Ej ljudi! :) Pa I istim jezikom pisu! Ma kako ga mi ili oni zvali.

Igor

pre 7 godina

Nesto ovde nije u redu, il' zakon ako je takav donesen il' drzava.

Zvanicni jezik je Srpski, ako zelis da zivis i radis u Srbiji moras znati jezik, svoj maternji neguj i u redu je da postoje opcije da ako hoce mogu da uce na kom god jeziku zele al' osnovni jezik svakog ko je gradjanin bi MORAO da bude Srpski.

Normalne zemlje za drzavljanstvno i radnu vizu ZAHTEVAJU poznavanje jezika.

Coco Bill

pre 7 godina

Bože kako su se mal'te ne svi nacionalno popalili !!! Što ovde neko već reče koriste rupu u zakonu da bi kupili vreme. Drugo mnogo, mnogo važnije kako to da Zvezda može da registruje čitavo tuce grača a takođe je u istoj buli ?! Da li su oni "jednakiji" nego drugi klubovi

ZagrebGrad

pre 7 godina

Zamislite da ja ovde u Francuskoj kažem - izvinite nisam razumeo odluku na francuskom, napišite mi na bošnjačkom!!!
(ljubisa, 17. februar 2017 13:20)ili zamisli da srbi traze cirilcu u vukovaru, ajde ti barem nisi razarao francusku pa bi mozda i moglo proci

Bjelokosti

pre 7 godina

zaboravili su da klub proglase klubom nacionalne manjine pa da onda po ustavu traze svoja prava ovako ako ima pameti u fss lako bi mogli da se poigraju sa njima zbog ovoga.

marsovac

pre 7 godina

E pa drugovi, kao bivši Srbi, a ako hoćete da razumete šta vam je napisano, morate da naučite SRBSKI jezik i ĆIRILICU...SREĆNO :-)

RZ

pre 7 godina

Kada je Šešelj u Hagu rekao da ne razume hrvatskog prevodioca sudsko veće ili ko li već su samo rekli da on razume taj jezik da će prevod biti i dalje na hrvatskom jeziku a ovi kao zaboravili ili neznaju srpski a govore istim.

Djovani Elber

pre 7 godina

Nemaju to pravo po ustavu, pavo je nacionalnih manjina i individualaca.
Ovi nije privatni klub, niti ga je osnovan kao udruzenje naciobalnih manjina.
U ovom slucaju, duzni su da koriste sluzbeni (maticni) jezik drzave kojoj sportsko udruzenje i pripada...

peca pec

pre 7 godina

Ajde bre ložane, 250 komentara ste spucali, a kad vas kradu akcizama, porezima, zakonima, jašu vas, levate, ruše, ubijaju... onda 30 komentara, i ne daj bože neko na ulici. Pa šta ako su tražili prevod, jaka stvar, lepo im prevedeš, pošalješ uz izvinjenje što nisi odmah preveo i na bošnjački/bosanski kako god, priložiš fakturu za usluge prevođenja...
Nikad od ove rupe civilizacija...

Angmar

pre 7 godina

izbaciti ih iz lige i cao...i onako su nelegalno usli i to je hvala FSS-u.Sramota sta rade i sta im se sve dopusta....izgradise pola zgrada nelegalno,konstantno rade protiv svoje zemlje...pojedincima se dopusta sve i zbog toga velika vecina ispasta!

Drao

pre 7 godina

Drzavni interes je da ovaj klub napusti prvu ligu jer kako je krenulo, jedan dan ce izazvati rat. Mislim da je sve bilo mirno dok su bili u drugoj ligi jer im je super liga jedini prozor u svet i velike pozornica na kojoj mogu da potpaljuju i to obilato koriste. Tako da ovi sto odlucuju ko ce uci a ko ispasti da ovo stave na listu prioriteta od nacionalnog interesa. Kad vec namestaju da ima neke koristi od toga.

Vesna Nikolic

pre 7 godina

Ma Sandzaklije se samo sprdaju sa FSS-om
Šta se palite, Srbende...

BTW Iznenadjena sam neprijatno da administrator odobrava poruke mrznje i pretnji :-(

misa024

pre 7 godina

Ne odgovoris im ništa, izgube prvi meč službenim rezultatom 0:3, pa opomena, pa drugi izgube službenim rezultatom, pa minus bodovi, pa izbacivanje iz lige. Da vidiš kako bi naučili jezik. Imaju fore do opštinske lige

Лингвиста

pre 7 godina

Бразилци причају бразилски. Аргентинци причају аргентински.
СДА причају амерички.
Аустралијанци причају аустралијански итд.итд.итд.
Или сам ја ту побркао лончиће?

Vlada

pre 7 godina

А у трећој лиги, група Србија једно упражњено место зврји празно, нема ко да попуни. Све се поклопило :-)

mikson82

pre 7 godina

Ovo je klasična provokacija i nisam pametan jer ne bih rekao da pojedinac stoji iza svega ovoga, već neko ko hoće nešto mnogo više. Setimo se Maksimira i ostalih gluposti u koje je sport uvučen.... Ja bih nekako na finjaka zapamtio, sačekao momenat i spustio ihu neki 4 rang takmičenja. Samo polako bez tenzija i lagano, pa da uče polako i Srpski jezik ;) . Zanima me na kom jeziku su im putokazi, obaveštenja koja primaju, da li gledaju televizije sa Nacionalnom frekvencijom, da li čitaju novine ili ih dobijaju iz "Bošnjačke države" ( koja uzgred rečeno ni ne postoji). SRAMOTA ZAISTA

Nemanja

pre 7 godina

Samo da pojasnim ovima koji govore da je to "Bosanski" a ne "Bosnjacki" jezik: u Srbiji se govori Srpski jezik i na nasem jeziku vi govorite "Bosnjacki" isto kao sto se u Srbiji u skolama uci Engleski, a ne "Inglis"! Niko vam nije kriv sto razumete(pitam se kako...) Srpski jezik pa Vas vredja sto vas jezik zovemo "Bosnjacki".
(Milan, 17. februar 2017 15:36)

Ne govori se 'Srpski', ni 'Engleski' nigde; jezici se pišu malim slovom, stručnjaci s višom izmišljenom.

Trla baba lan

pre 7 godina

Svima vama sto vam proradio patriJotizam bolje izadjite na ulicu i dignite se protiv ove vlasti sto vas dovela do prosjackog stapa, umesto sto lelečete na pazarce kojo koriste rupu u zakonu kako bi mogla u najačem sastavu na megdan FK Državnoj mafiji koja još Uvek niškom Radničkom odbija da plati za transfer Pavkova!

Marko

pre 7 godina

Ne bi trebalo obazirati se na sitne provokacije neobrazovanih ljudi.Ovo samo šteti gradjanina Novog Pazara.U Novom Pazaru ima toliko dobrih ljudi,ja imam međju njima drugove...i ovo što klub iz Novog Pazara radi je sramota.

parangal

pre 7 godina

Ovo je neka greska. Posto zivim u FBiH znam sigurno da Bosnjaci svoj jezik nazivaju bosanskim a ne bosnjackim i ubjedjen sam da Pazarci tvrde isto. Reći Bosnjaku ovde u Sarajevu da prica bosnjacki a ne bosanski je gore nego da ste rekli da mu je jezik srpski. Slicna reakcija bi bila kao kad bi ste rekli nekome u Srbiji da prica srbijanski a ne srpski. Tako da, 100%, ili Žurnal ili b92 pogresno prenose ovu vijest.

Slavenko Bodensee

pre 7 godina

Ispadose svi pametniji bosanci /bosnjaci /muslimani ----albanci/siptari/kosovari Ali Nema veze imamo mi Vucica sa zapadnim prijateljima i vodimo 13:0

goran

pre 7 godina

@Sandzaklija - pamet u glavu? Da smo pametni, ne bi vas bilo. Ovako - budite srecni sto smo glupi.
(blejd, 17. februar 2017 15:57) To da nas nece biti su pricali mnogi '90_tih,zato budi siguran da smo tu i da ce nas biti u sve vecem broju. I dalje ponavljam pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 16:30)

U sve većem broju?? Pa sada vas nema ni 2.5% od ukupnog stanovništva Srbije, a koliko će vas onda to "sve više" biti recimo 2075?? 20 ili 30 miliona??

objektivno

pre 7 godina

Treba da svako trazi da mu se prevodi, Nislije, Pirocanci, a EU da ima razumevanja i da podrzi manjine. U Italiji ima 8,000 jezika. Ziveli!

Marko

pre 7 godina

Gospoda iz NP greše. Jezik je Bosanski, Bošnjački ne postoji. Tako da FS ima pravo da ignoriše zahtev da se dokument prevede na nepostojeći jezik. Sve je po zakonu i pravilima. Mislim, kad se već bavimo formalnostima...

Pazar Do Groba

pre 7 godina

Zvezda moze da registruje pored tolikog duga. KAKO? Zato sto ima drzavu, pa mozemo i mi da kupujemo na vremenu. Samo ne znam sto se budite patriote? Uzario se internet od vas, ako ne namestite neku tekmu dobijete koprivnjacu. (Pa cak i FR mecevi) Ma najjaci ste u svijetu, pun vas je internet. FK Drzava Srbija, platni spisak egal politickom.

I1

pre 7 godina

@Sandzaklija hahah u sve vecem broju u Nemackoj, Svedskoj i drugim omiljenim destinacijama za bosnjake.Laziranjem popisa vas jedino moze biti vise a realno sve manje i manje.Uzivajte u toru zvanom Novi Pazar.

Milan Djokic - Soko

pre 7 godina

Idite u Nemacku, Englesku i Ameriku pa i njima tako odgovorite. Ima da se drze za lastis da im ne spadnu gace od straha. A ako vam se to ovde ne svidja niko vam ne brani da istupite iz Lige i odete odavde u Bosnu, jer njihov jezik razumete.

nije_nego

pre 7 godina

Ово што траже је легитимно и по уставу. Који год да је разлог, устав се мора поштовати.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нема љутње, 17. februar 2017 12:34)

Pored prava na upotrebu manjinskih jezika, srpski je ipak zvanican u ovoj kvazi drzavi, te se gospoda iz Novog Pazara ne mogu pozivati na nepoznavanje istog kako bi izbegli postovanje zakona. Kao gradjani ove zemlje koji imaju svoja prava, oni takodje imaju i svoje obaveze koje se ogledaju u postovanju zakona ali i poznavanju srpskog jezika.

Sandzaklija

pre 7 godina

Izolovao bi vas dok god ne naucite Srpski, digao bi zid oko te vase rupe u kojoj zivite, i istresao bi vam 10 tona vasaka unutra, mada ste i vi vaske, pa vam ove i ne bi puno smetale.
(ls, 17. februar 2017 13:02
Pocni od juce,nemoj da cekas sutra...

Sandzaklija

pre 7 godina

Nesto ovde nije u redu, il' zakon ako je takav donesen il' drzava.Zvanicni jezik je Srpski, ako zelis da zivis i radis u Srbiji moras znati jezik, svoj maternji neguj i u redu je da postoje opcije da ako hoce mogu da uce na kom god jeziku zele al' osnovni jezik svakog ko je gradjanin bi MORAO da bude Srpski.Normalne zemlje za drzavljanstvno i radnu vizu ZAHTEVAJU poznavanje jezika.
(Igor, 17. februar 2017 18:24) Vec sam jednom napisao,ali posle malo razmisljanja resio sam i tebi da odgovorim. Nadam se da ces tako da kazes tvojoj braci preko Drine , da je njima maternji Bosanski a ne Srpski jezik. I ako zele da zive u Bosni i Hercegovini,jer im u pasosu pise BiH,moraju da znaju Bosanski jezik jer ipak je u normalnim zemljama tako.

Prota Mateja

pre 7 godina

Šta, zar je taj njihov tim možda jednonacionalan, pa su svi od reda Bošnjaci i niko ne razume srpski? Ko bi rekao da su tako tolerantni, prava divota. Je li taj zahtev na srpskom, ako nije molim da nam se prevede jer pojma nemamo šta hoće?

rajvosa

pre 7 godina

a jel im trener nezna sta pise u dopisu,kako li se sporazumeva mucenik.
(lka, 17. februar 2017 14:44)


A znas li ti da si nepismen, ili ipak NEznas??

Sandzaklija

pre 7 godina

N.Z.S.-ako hocete moze i na bosnjackom!
(antirom, 17. februar 2017 13:51) Ja ti necu odgovoriti na isti nacin,bas zbog majki koje jos uvek oplakuju svoju decu. A i nije mi jasno kako ti je prosao komentar,ipak ovo nije stadion...

Sandzaklija

pre 7 godina

@Sandzaklija - pamet u glavu? Da smo pametni, ne bi vas bilo. Ovako - budite srecni sto smo glupi.
(blejd, 17. februar 2017 15:57) To da nas nece biti su pricali mnogi '90_tih,zato budi siguran da smo tu i da ce nas biti u sve vecem broju. I dalje ponavljam pamet u glavu...

Sandzaklija

pre 7 godina

Idite u Nemacku, Englesku i Ameriku pa i njima tako odgovorite. Ima da se drze za lastis da im ne spadnu gace od straha. A ako vam se to ovde ne svidja niko vam ne brani da istupite iz Lige i odete odavde u Bosnu, jer njihov jezik razumete.
(Milan Djokic - Soko, 17. februar 2017 18:37) Iskreno se nadam da tako pricas i ovim Dodikoviv iz BiH,ili je to nekako drugacije aaaa????

Kelvin Klajn

pre 7 godina

Klub ciji navijaci sire turske zastave i koji se slikaju u dresu Fenerbahcea u skupstini Republike Srbije sada ucenjuje Fudbalski Savez Srbije da im prevode na 'njihov', bosnjacki jezik kako bi razumeli. Oni ce cak i dobiti svoje sto je najgore jer smo se kao drzava srozali na najnize grane.

nenad

pre 7 godina

ako ne znaju srpski trrba da nauce. ovo je srbija novi pazar je srbija. ka prodaju farmerice i namestaj ne vidim da ima nekih problema trosed nije otoman nego pise trosed tako da ko se pravi blesav treba sa se kazni

Pazarac

pre 7 godina

Ja cesto trazim da mi se dokumentacija prevede na bosanski. Kad god mi to odgovara. Pa se stoga javno zahvaljujem svima koji su glasali za trenutno vazeci ustav ;)

Bili Piton

pre 7 godina

Darovao im TOLE Ligu prekoredno, razumeli i bilo im lepo. Ovo je SRBIJA i službeni jezik srpski, azbuka ćirilica. Ko ne razume neka uči. Ako će bošnjački nek idu u BošNJAKIJU, ili nek se tamo takmiče, ali ovde domaćini biti neće ni u toj ligi. Inače, za 2 dana u 10 u BG na razgovor, u 12h isključenje iz lige! TAČKA.

Sandzaklija

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce...
(Milos1976, 17. februar 2017 15:35)
Ja sam dao savet, a sto se tice zivaca i strpljenja,znaj da je to obostrano, zato pamet u glavu...

Sandzaklija

pre 7 godina

u prevodu igrate protiv zvezde odigrajte taj mec "kako treba" i nece biti problema sa registracijama.
(bos, 17. februar 2017 12:05) Napokon jedan ispravan komentar...

enes

pre 7 godina

malo manje pretnji...MOLIM!!!malo manje pretnji prema stanovnicima srbije...moze da izbije gradjaski rat sa nesagledivim posledicama...a pazar ne treba da se takmici u super ligi..i onako smo usli na mufte...PONAVLJAM manje pretnji a vise razumevanja...pozdrav svim ljubiteljima pravog fudbala

Bu2nin

pre 7 godina

Ekipa je dobila na vremenu za utakmicu sa mojom Zvezdom. Tačka. Svaka čast.
Ovi kojima smeta što imamo ovoliko jezika u regionu, neka ne glasaju više za vučiće, dačiće, zukorliće, izedbegoviće i sve koje imaju svoje političke korijene (i debele odgovornosti) prije 2000te.

Pazar Do Groba

pre 7 godina

Zvezda moze da registruje pored tolikog duga. KAKO? Zato sto ima drzavu, pa mozemo i mi da kupujemo na vremenu. Samo ne znam sto se budite patriote? Uzario se internet od vas, ako ne namestite neku tekmu dobijete koprivnjacu. (Pa cak i FR mecevi) Ma najjaci ste u svijetu, pun vas je internet. FK Drzava Srbija, platni spisak egal politickom.

Komifo

pre 7 godina

Ovo je Srbija, srpski jezik se govori ovde. Kome se ne svidja neka ide kuci !
(RajkoAgregat, 17. februar 2017 16:28)

Super, to prvo primeniti na Dodikove turiste što nadiru preko Drine. Ko njače umesto da govori, pravac kući.

Aleksandar

pre 7 godina

Poenta je da su to odradili takticki da bi dobili na vremenu a nacin na koji su to uradili je potpuno legitiman I to je kraj price. Ne posmatrajte uvek sve iz negativnog ugla.

lka

pre 7 godina

a jel im trener nezna sta pise u dopisu,kako li se sporazumeva mucenik. (lka, 17. februar 2017 14:44)

A znas li ti da si nepismen, ili ipak NEznas?? (rajvosa, 17. februar 2017 15:15)

a vidim shvatate i nas nepismene,a ti mu dodjes neki nastavnik,pa cu dobijem keca.Predji na neke tekstove o jeziku a ne o fudbalu,ovde su nepismeni navijaci.

Milan

pre 7 godina

Ne razumem zasto bi bilo koji fudbalski klub ili recimo neko sportsko drustvo, preduzece koje posluje u Srbiji... trebalo da dobija odluke na jeziku nacionalnih manjina? Da li tako "nasim" fudbalskim klubovima u Americi, Kanadi, Austriji... njihove vlasti moraju da dostavljaju odluke na Srpskom?

Nikola

pre 7 godina

Zamislite da im je zabranjena registracija ovi grobari bi odma ovde kukali kako je to zbog zvezde uradjeno a vidi ovo a sad cute ne kukaju...licemeri

gao

pre 7 godina

e sad definitivno:ko poslednji izadje iz Srbije,neka ugasi svetlo,zakljuca vrata i baci kljuc u tri lepe p...e materine da ga neko nekad slucajno ne pronadje!!!

Sandzaklija

pre 7 godina

@Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...(Sandzaklija, 17. februar 2017 15:10)...E vidis,tu smo se zaje...i,ali ovde sigurno necemo,budi uveren
(Dusan Silni, 17. februar 2017 16:12) Iskreno se nadam da necete...

Emcho

pre 7 godina

Ja Vas stvarno nista ne razumjem.

Budite mao realni , svi duznici su se izvukli i neko iz saveza je hteo i nama da pomogne pa nas naucio sta da trazimo.

JBRef

pre 7 godina

Čita li iko zakone u ovoj zemlji?
Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisama
Čl. 2.
Službenom upotrebom jezika i pisama, u smislu ovog zakona, smatra se upotreba jezika i pisama u radu državnih organa, organa autonomnih pokrajina, gradova i opština; ustanova, preduzeća i drugih organizacija koje vrše javna ovlašćenja; javnih preduzeća i javnih službi; kao i u radu drugih organizacija KAD VRŠE POSLOVE UTVRDJENE OVIM ZAKONOM.
Treba li podsećati da se sport ne spominje u ovom zakonu?

dzoni

pre 7 godina

Prvo niste razumeli tekst,sto znaci da vas je vecina nepismena sto komentarisete. A kao drugo cilj je da ne blokiraju igranje pojacanja. A to sto mislite da ste nebeski narod videli smo

Slobo

pre 7 godina

Imali su oni vremena za zalbu,suspenzija je poslata jos pre 3 meseca,zna se u kojem vremenu se mogu zaliti,zato neka se pakuju i krecu na utakmicu a zelim im katastrofu protiv Zvezde i ako sam ja Partizanovac,delije,poderite ih kao beba peleme...

Dragan S.

pre 7 godina

"nema ljutnje", kad si tako pametan, trebalo bi da znas da se Ustav pise velikim slovom...ili mozda i tebi treba prevod na "bosnjacki"?

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Kakva farsa od "lige", "jezika", "države"...
Zato su nas i podelili, da bi postali jadni i beznačajni.
Nije njima odgovarala jaka Jugoslavija, čiji je prvak jedne godine osvojio Kup šampiona, a sledeće bio na vratima Vemblija i finala sa Barselonom!
Njima treba "Novi Pazar" koji "zahteva" "prevodioca" za ovu kukuruz ligu...

Strava i užas na šta smo mi pristali...
(fudbalski ekspert, 17. februar 2017 12:11)


Nije im odgovarala ni jaka Rumunija, Steaua osvojila i igrala finale. Najbolje su mi ove teorije zavere da su zbog fudbala rasturili Jugoslaviju haha

Taliban

pre 7 godina

@Sandzaklija
Srbi su konstituivan narod u BiH tako da imaju pravo da koriste svoj jezik koji je i zvanican. Bosanski ili Bosnjacki, ili kako vec nije zvanican jezik u BiH vec samo jedan od tri. Vi ste nacionalna manjina u Srbiji i to na cemu se vi sporazumevate nije zvanican jezik. Zato umesto
sto kuckas po portalima kojekakve gluposti malo se obrazuj.

dusan

pre 7 godina

mnogo zabavno. jezik na koji bi oni zeleli da se prevede zove se bosanski, a ne bosnjacki. inace je bespotrebno prevoditi jer vrlo dobro razumeju srspki (a kako i ne bi kada se radi o istom ili u bitnom istom jeziku). toliko o tome koliko im je stalo, i koliko znaju o cemu se radi.

mita

pre 7 godina

@ Sandzaklija, 23:28

bosnjaci su manje od 50% u Bosni tako da nije bas ista situacija i ne mogu bosnjaci da pretenduju da je Bosna izvorno njihova drzava.

X=iks

pre 7 godina

Smanjite dozivljaje, pvp ocigedno nema nikakve veze s politikom, a s lingvistikom jos i manje. Da nema tog zakona za koji veruju kako bi im trenutmp mpgao posluziti, nesli bi vec nesto o zastiti novozelandskih pingvina, neki [ropis o uvozu obojenih soli, o sviranju frule u sitne sate. .. vec bi svakako nesto isceprkali, sto bi im mozda mpglo pomoci radi kupovine jos malo veemena, potuno je nebitno sta.

KRIGER

pre 7 godina

Ako im treba prevodioc neka ga sami traze. Novi Pazar je jedna velika greska FSS, namere su bile dobre tada ali dzaba. Nisu trebali nikada biti promovisani u prvoj ligi mimo sportskog rezultata , koji oni tada nisu imali.

@(Raush, 17. februar 2017 16:55)


To je bila grobarska lakrdija i njihov pokvareni katolicki plan iz Zagreba da na jos jedan nacin sabotiraju Srbiju, treba ij i jedne i druge sto pre ukinuti i vratiti u njihive NACI-KOLONIJE!

Vox

pre 7 godina

Naprotiv...Bosanski jezik ne postoji, ali postoji bošnjački i to je jezik kojim govore muslimani bošnjaci u BiH, jer Srbi govore srpski, a Hrvati hrvatski. Članak je ispravan s te tačke gledišta

Sandzaklija

pre 7 godina

U Srbiji se prica srpski ako vam se ne svidja napustite slobodno! Idite u Bošnjak drzavu u kojoj mozete da pričate bošnjački ako ona postoji negde na svetu
(Troll level 100, 17. februar 2017 12:22) Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...

Нема љутње

pre 7 godina

Ово што траже је легитимно и по уставу. Који год да је разлог, устав се мора поштовати.

sir oliver

pre 7 godina

kakvi ste vi mamlazi, makli se niste od 90-ih! smeta vam "bosnjacki" jezik, na sta ovi iz pazara imaju ustavno pravo!? a ne smeta poenta vesti da nisu isplatili dugovanja, pa nemaju pravo registracije igraca!? a to vazi samo za male, dok drzavni blizanci duguju i drzavi i trenerima i bez problema registruju pojacanja!

ZagrebGrad

pre 7 godina

Zamislite da ja ovde u Francuskoj kažem - izvinite nisam razumeo odluku na francuskom, napišite mi na bošnjačkom!!!
(ljubisa, 17. februar 2017 13:20)ili zamisli da srbi traze cirilcu u vukovaru, ajde ti barem nisi razarao francusku pa bi mozda i moglo proci

Sandzaklija

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce...
(Milos1976, 17. februar 2017 15:35)
Ja sam dao savet, a sto se tice zivaca i strpljenja,znaj da je to obostrano, zato pamet u glavu...

Sandzaklija

pre 7 godina

@Sandzaklija - pamet u glavu? Da smo pametni, ne bi vas bilo. Ovako - budite srecni sto smo glupi.
(blejd, 17. februar 2017 15:57) To da nas nece biti su pricali mnogi '90_tih,zato budi siguran da smo tu i da ce nas biti u sve vecem broju. I dalje ponavljam pamet u glavu...

sturmmann

pre 7 godina

Bošnjački narod ne postoji.
Bošnjački jezik ne postoji.
Recite to javno.
Nisu postojali ni muslimanska nacija, nacija neopredeljenih, istočni Goti, hrvatsko cvijeće, a oni koji su umislili tokom JEDNOG VEKA da su SVE TO, nisu ni Turci(što su takođe mislili i tvrdili da su).
Oni su Srbi.
A to što su muslimanske veroispovesti je njihova lična stvar.

Sandzaklija

pre 7 godina

Nesto ovde nije u redu, il' zakon ako je takav donesen il' drzava.Zvanicni jezik je Srpski, ako zelis da zivis i radis u Srbiji moras znati jezik, svoj maternji neguj i u redu je da postoje opcije da ako hoce mogu da uce na kom god jeziku zele al' osnovni jezik svakog ko je gradjanin bi MORAO da bude Srpski.Normalne zemlje za drzavljanstvno i radnu vizu ZAHTEVAJU poznavanje jezika.
(Igor, 17. februar 2017 18:24) Vec sam jednom napisao,ali posle malo razmisljanja resio sam i tebi da odgovorim. Nadam se da ces tako da kazes tvojoj braci preko Drine , da je njima maternji Bosanski a ne Srpski jezik. I ako zele da zive u Bosni i Hercegovini,jer im u pasosu pise BiH,moraju da znaju Bosanski jezik jer ipak je u normalnim zemljama tako.

Parter B

pre 7 godina

Izbaciti iz lige ove sto pre,pazi gospoda hoce da im se prevede na "bosnjacki" jezik,jel eto srpski ili ne razumeju ili se pozivaju na neka "ustavna" prava...
Novi Pazar nije bosnjacki,vec srpski,gradjanski klub,ili udruzenje gradjana,pa cak i da je u privatnom vlasnistvu mogao bi da bude samo privatan ali gradjanski klub!
Da ne nabrajam etnicki sastav u timu,gde je vecina srba,a ne bosnjaka,kao i strucnog staba i trenera u klubu...
Ovo je kap koja je prelila casu,treba ih izbaciti iz lige zbog protivustavnog i protivzakonitog ponasanja odmah,bez ikakvog oklevanja!
Sramota za FSS a bogami i Drzavu Srbiju,ako ona postoji...

Sandzaklija

pre 7 godina

Ovo je Srbija i u njoj se govori Srpski jezik. Gospodo pazarci naučite jezik i doviđenja.
(Darko, 17. februar 2017 12:29) Haj sad prevedi sta si hteo da kazes...:) :)

Nikola

pre 7 godina

Zamislite da im je zabranjena registracija ovi grobari bi odma ovde kukali kako je to zbog zvezde uradjeno a vidi ovo a sad cute ne kukaju...

History X

pre 7 godina

Molim da mi se komentar objavi!

U Australiji, Americi, Canadi itd pricaju ENGLESKI JEZIK.
U vecini Juzno Americki drzava prica se SPANSKI JEZIK.
I tako dalje ima gomilu primera..
Bosnjacki jezik je izmisljen 90ih godina. To je srpski jezik s dijalektom. Za ovu izjavu treba ih drasticno kazniti. A svi znamo da ce da prodju nekaznjeno jedan od dokaza dam na vlada (prosle i sadasnja) i drzava nemaju autoritet.

Sandzaklija

pre 7 godina

N.Z.S.-ako hocete moze i na bosnjackom!
(antirom, 17. februar 2017 13:51) Ja ti necu odgovoriti na isti nacin,bas zbog majki koje jos uvek oplakuju svoju decu. A i nije mi jasno kako ti je prosao komentar,ipak ovo nije stadion...

ls

pre 7 godina

Izolovao bi vas dok god ne naucite Srpski, digao bi zid oko te vase rupe u kojoj zivite, i istresao bi vam 10 tona vasaka unutra, mada ste i vi vaske, pa vam ove i ne bi puno smetale.

Sandzaklija

pre 7 godina

Idite u Nemacku, Englesku i Ameriku pa i njima tako odgovorite. Ima da se drze za lastis da im ne spadnu gace od straha. A ako vam se to ovde ne svidja niko vam ne brani da istupite iz Lige i odete odavde u Bosnu, jer njihov jezik razumete.
(Milan Djokic - Soko, 17. februar 2017 18:37) Iskreno se nadam da tako pricas i ovim Dodikoviv iz BiH,ili je to nekako drugacije aaaa????

Sandzaklija

pre 7 godina

Izolovao bi vas dok god ne naucite Srpski, digao bi zid oko te vase rupe u kojoj zivite, i istresao bi vam 10 tona vasaka unutra, mada ste i vi vaske, pa vam ove i ne bi puno smetale.
(ls, 17. februar 2017 13:02
Pocni od juce,nemoj da cekas sutra...

Pazar Do Groba

pre 7 godina

Zvezda moze da registruje pored tolikog duga. KAKO? Zato sto ima drzavu, pa mozemo i mi da kupujemo na vremenu. Samo ne znam sto se budite patriote? Uzario se internet od vas, ako ne namestite neku tekmu dobijete koprivnjacu. (Pa cak i FR mecevi) Ma najjaci ste u svijetu, pun vas je internet. FK Drzava Srbija, platni spisak egal politickom.

Маре

pre 7 godina

Не сећам се да је икада неки клуб из Кањиже, Аде тражио превод на мађарски, из Бачког Петровца на словачки... То су људи цивилизовани, а ове наше потурице праве циркус. Па како сеју тако ће и пожњети ако је Србија држава и ако су Срби народ.

Vesna Nikolic

pre 7 godina

Ma Sandzaklije se samo sprdaju sa FSS-om
Šta se palite, Srbende...

BTW Iznenadjena sam neprijatno da administrator odobrava poruke mrznje i pretnji :-(

rajvosa

pre 7 godina

a jel im trener nezna sta pise u dopisu,kako li se sporazumeva mucenik.
(lka, 17. februar 2017 14:44)


A znas li ti da si nepismen, ili ipak NEznas??

dzoni

pre 7 godina

Prvo niste razumeli tekst,sto znaci da vas je vecina nepismena sto komentarisete. A kao drugo cilj je da ne blokiraju igranje pojacanja. A to sto mislite da ste nebeski narod videli smo

Pazar Do Groba

pre 7 godina

Zvezda moze da registruje pored tolikog duga. KAKO? Zato sto ima drzavu, pa mozemo i mi da kupujemo na vremenu. Samo ne znam sto se budite patriote? Uzario se internet od vas, ako ne namestite neku tekmu dobijete koprivnjacu. (Pa cak i FR mecevi) Ma najjaci ste u svijetu, pun vas je internet. FK Drzava Srbija, platni spisak egal politickom.

Komifo

pre 7 godina

Ovo je Srbija, srpski jezik se govori ovde. Kome se ne svidja neka ide kuci !
(RajkoAgregat, 17. februar 2017 16:28)

Super, to prvo primeniti na Dodikove turiste što nadiru preko Drine. Ko njače umesto da govori, pravac kući.

Sandzaklija

pre 7 godina

@Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...(Sandzaklija, 17. februar 2017 15:10)...E vidis,tu smo se zaje...i,ali ovde sigurno necemo,budi uveren
(Dusan Silni, 17. februar 2017 16:12) Iskreno se nadam da necete...

Troll level 100

pre 7 godina

U Srbiji se prica srpski ako vam se ne svidja napustite slobodno! Idite u Bošnjak drzavu u kojoj mozete da pričate bošnjački ako ona postoji negde na svetu

Sandzaklija

pre 7 godina

u prevodu igrate protiv zvezde odigrajte taj mec "kako treba" i nece biti problema sa registracijama.
(bos, 17. februar 2017 12:05) Napokon jedan ispravan komentar...

Milos1976

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce...

Alekk

pre 7 godina

Celnici kluba koji traze da im se prevede na bosnjacki,neka potraze svog pradjeda Milutina,Jovana,Radoja,Milosa ili slicnog imena kao tumaca Srpskog jezika..

Milan

pre 7 godina

Samo da pojasnim ovima koji govore da je to "Bosanski" a ne "Bosnjacki" jezik: u Srbiji se govori Srpski jezik i na nasem jeziku vi govorite "Bosnjacki" isto kao sto se u Srbiji u skolama uci Engleski, a ne "Inglis"! Niko vam nije kriv sto razumete(pitam se kako...) Srpski jezik pa Vas vredja sto vas jezik zovemo "Bosnjacki".

Rade

pre 7 godina

E moja Srbijo i Srbi,šta vam rade Muslimani?Ma bre teraj to iz lige,od kako igraju prave ovakve ili onakve probleme.Šalji vojsku dole,razpusti muftije,pohapsite i proterajte sve selafiste i narkodilere i uspostavite sistem.Inaće ode vam Sanđak isto kao Kosovo.Pozdrav iz Slovenije.

Евроталибан

pre 7 godina

Ајмо Србенде шта сте се узнемирили, па ви први не поштујете српски језик и писмо, зашто онда очекујете од других то исто поштовање.

Nemanja Stefan

pre 7 godina

Ovo bi trebalo da su sportske vesti?
Sve je počelo kada je Zukorlic pre 5-6 god gostovao u Kažiprstu i na pitanje da li je normalno da se u Novom Pazaru zviždi reprezentaciji Srbije (žene košarka ) i to protiv Turske ladno reko "Ja navijam za Tursku" , pošto je sve prošlo tada bez reakcije , ljudi shvatili da mogu da rade šta hoće protiv svoje države, što pokazuju svakom prilikom i to traje unazad desetak godina.
A za one što navijaju za razne Fenere ovde neka Vam Zoc prevede.

Dusan Silni

pre 7 godina

@Tako ste pricali i za KiM,pa sad ni vrh drzave ne moze da ode tamo bez dozvole,moj vam je savet pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 15:10)

...E vidis,tu smo se zaje...i,ali ovde sigurno necemo,budi uveren

Trla baba lan

pre 7 godina

Svima vama sto vam proradio patriJotizam bolje izadjite na ulicu i dignite se protiv ove vlasti sto vas dovela do prosjackog stapa, umesto sto lelečete na pazarce kojo koriste rupu u zakonu kako bi mogla u najačem sastavu na megdan FK Državnoj mafiji koja još Uvek niškom Radničkom odbija da plati za transfer Pavkova!

RimtutItuki

pre 7 godina

Vlada treba da donese odluku da se napravi veliki spomenik Nemanjicima i ogroman pravoslavni hram u Novom Pazaru e tako se postupa sa ovom buranijom!

Pazarac

pre 7 godina

Ja cesto trazim da mi se dokumentacija prevede na bosanski. Kad god mi to odgovara. Pa se stoga javno zahvaljujem svima koji su glasali za trenutno vazeci ustav ;)

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Kakva farsa od "lige", "jezika", "države"...
Zato su nas i podelili, da bi postali jadni i beznačajni.
Nije njima odgovarala jaka Jugoslavija, čiji je prvak jedne godine osvojio Kup šampiona, a sledeće bio na vratima Vemblija i finala sa Barselonom!
Njima treba "Novi Pazar" koji "zahteva" "prevodioca" za ovu kukuruz ligu...

Strava i užas na šta smo mi pristali...

lokator

pre 7 godina

Ovako stoje stvari,zivite u Srbiji i ima da razumete sve sto vam se kaze na srpskom jeziku a ako hocete bosnjacki mozete da se preselite UBosnu.Niko nece da zali za vama.

enes

pre 7 godina

malo manje pretnji...MOLIM!!!malo manje pretnji prema stanovnicima srbije...moze da izbije gradjaski rat sa nesagledivim posledicama...a pazar ne treba da se takmici u super ligi..i onako smo usli na mufte...PONAVLJAM manje pretnji a vise razumevanja...pozdrav svim ljubiteljima pravog fudbala

boban

pre 7 godina

Mnogo je drugaciji srpski jezik od bosnjackog,jel tako gospodo pazarci? Sram vas i stid bilo,najblaze i najlulturnije receno,zaboravili ste da zivite u drzavi Srbiji gde je zvanicni jezik sprski i njega treba svako da zna ko zivi tu,sa ovim ispadima samo se udaljavate od normalnog razuma,pa gospodo ukoliko vam se ne svidja - vasa majka turska nije daleko,mozete tamo na maternjem da pricate bez problema. Doduse tamo bi manji od makovog zrna bili,aa ovde dobijate vetar u ledja da provocirate,sram vas bilo jos jednom za taj prostakluk.

Kum

pre 7 godina

Nasli su nacin ali ipak komedija. Secam se kako je HRT titlovao Zikinu Dinastiju, a tekst 99% isti. Sta bi onda trebali da rade Englezi/Ameri ili Nemci/Austrijanci?

Nema veze sa bosnjackim jezikom

pre 7 godina

Skoro niko od komentatora nije primetio da su Pazarci ovim samo hteli da kupe vreme, a ne da provociraju. Nasli su "rupu" i iskoristili je.

marsovac

pre 7 godina

E pa drugovi, kao bivši Srbi, a ako hoćete da razumete šta vam je napisano, morate da naučite SRBSKI jezik i ĆIRILICU...SREĆNO :-)

Mrkva

pre 7 godina

Ko god se seća skeča iz Top Liste Nadrealista sa jezicima i "ja čitam", sve mu je jasno.
Što je nekada bila sprdnja idiotizmu, danas je idiotizam postao standard.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Kakva farsa od "lige", "jezika", "države"...
Zato su nas i podelili, da bi postali jadni i beznačajni.
Nije njima odgovarala jaka Jugoslavija, čiji je prvak jedne godine osvojio Kup šampiona, a sledeće bio na vratima Vemblija i finala sa Barselonom!
Njima treba "Novi Pazar" koji "zahteva" "prevodioca" za ovu kukuruz ligu...

Strava i užas na šta smo mi pristali...
(fudbalski ekspert, 17. februar 2017 12:11)


Nije im odgovarala ni jaka Rumunija, Steaua osvojila i igrala finale. Najbolje su mi ove teorije zavere da su zbog fudbala rasturili Jugoslaviju haha

bandži

pre 7 godina

Pa i treba to da rade, kad im se može! Nije ovde pitanje da li je bošnjački/bosanski drugi jezik (naširoko se može o tome). Radi se o našem nakaradnom zakonu. Treba ga izmeniti i eksplicitno navesti da su bošnjački/bosanski, crnogorski i hrvatski saobrazni i potpuno funkcionalno, formalno i tehnički identični srpskom i da nema prevođenja, tumačenja i sl. Ovako se pravi cirkus, ali cirkus koji je dozvolila država.

Nikola

pre 7 godina

Zamislite da im je zabranjena registracija ovi grobari bi odma ovde kukali kako je to zbog zvezde uradjeno a vidi ovo a sad cute ne kukaju...licemeri

? ko screen shot

pre 7 godina

Pojedini su ovde priviligovani, posebno iz raške oblasti mogu da šire mržnju i pljuju po sopstvenoj državi i njenim stanovnicima! Sramota...

KRIGER

pre 7 godina

Ako im treba prevodioc neka ga sami traze. Novi Pazar je jedna velika greska FSS, namere su bile dobre tada ali dzaba. Nisu trebali nikada biti promovisani u prvoj ligi mimo sportskog rezultata , koji oni tada nisu imali.

@(Raush, 17. februar 2017 16:55)


To je bila grobarska lakrdija i njihov pokvareni katolicki plan iz Zagreba da na jos jedan nacin sabotiraju Srbiju, treba ij i jedne i druge sto pre ukinuti i vratiti u njihive NACI-KOLONIJE!

Bili Piton

pre 7 godina

Darovao im TOLE Ligu prekoredno, razumeli i bilo im lepo. Ovo je SRBIJA i službeni jezik srpski, azbuka ćirilica. Ko ne razume neka uči. Ako će bošnjački nek idu u BošNJAKIJU, ili nek se tamo takmiče, ali ovde domaćini biti neće ni u toj ligi. Inače, za 2 dana u 10 u BG na razgovor, u 12h isključenje iz lige! TAČKA.

Sasa

pre 7 godina

Na kom ste jeziku napisali ovaj dopis? Na kom su jeziku izveštaji sa utakmica i razni protokolarni zapisi? Verovatno ni to ne razumete a potpisujete. Onda igrajte neku svoju, a ne srpsku ligu. Ovo nije samo dobijanje vremena nego i provokacija.

kopro

pre 7 godina

Prvo to nije Bošnjački klub(iako de facto jeste), po ustavu ne mogu to da traže. To je sportsko društvo svih nacija i moraju da imaju zaposlene Srbe da im prevedu.

peca pec

pre 7 godina

Ajde bre ložane, 250 komentara ste spucali, a kad vas kradu akcizama, porezima, zakonima, jašu vas, levate, ruše, ubijaju... onda 30 komentara, i ne daj bože neko na ulici. Pa šta ako su tražili prevod, jaka stvar, lepo im prevedeš, pošalješ uz izvinjenje što nisi odmah preveo i na bošnjački/bosanski kako god, priložiš fakturu za usluge prevođenja...
Nikad od ove rupe civilizacija...

BL

pre 7 godina

Kako bih ja ovakve stvari kaznjavao DRAKONSKI. Ne samo u ovom slucaju, nego generalno. Ovima bih ukinuo registraciju fudbalskog kluba, jer kako su mogli registrovati klub, ako ne znaju srpski. I jos bi im lupio kaznu za pokusaj prevare i falsifikovanja...

brlogudan

pre 7 godina

Nisam sovinista,ne mrzim nikoga ali ovakav bezobrazluk je vise nepodnosljiv u kojoj to drzavi oni zive do kada ce se kurciti,niko u ovoj Srbiji kakva da je god trenutno ne pravi probleme bilo kom pripadniku manjine a oni uporno traze probleme mozda im ih treba i napraviti.

Raush

pre 7 godina

Ako im treba prevodioc neka ga sami traze. Novi Pazar je jedna velika greska FSS, namere su bile dobre tada ali dzaba. Nisu trebali nikada biti promovisani u prvoj ligi mimo sportskog rezultata , koji oni tada nisu imali.

Aleksandar

pre 7 godina

Poenta je da su to odradili takticki da bi dobili na vremenu a nacin na koji su to uradili je potpuno legitiman I to je kraj price. Ne posmatrajte uvek sve iz negativnog ugla.

Neko123

pre 7 godina

Направити лепо компјутерски програм који мења речи у ијекавицу и још пар таквих промена и готово, "превод" послати у року од 1 сата па да видимо. Да неће можда да ангажују лингвисту да доказују да није "бошњачки", да видим како ће то лепо да им успе. И после Срби националисти, код нас свако ради шта хоће, а у Хрватској не сме обична ћирилична табла да стоји да се неко не би увредио.

nesh

pre 7 godina

Ako su nasli rupu u zakoni za prevod na bosnjacki, ja bih odmah nasao rupu u zakonu pa bih ih pedalirao iz FSS da vise nikada ne igraju ni klikere a kamoli fudbal.

Coco Bill

pre 7 godina

Bože kako su se mal'te ne svi nacionalno popalili !!! Što ovde neko već reče koriste rupu u zakonu da bi kupili vreme. Drugo mnogo, mnogo važnije kako to da Zvezda može da registruje čitavo tuce grača a takođe je u istoj buli ?! Da li su oni "jednakiji" nego drugi klubovi

Владимир

pre 7 godina

Као што су их декретом убацили тако треба да их и избаце из супер лиге.
А онда нека их воде на часове српског језика.

Nagai Nagayoshi

pre 7 godina

Ovo je tuzno,bio sam na utakmici kad je neko odande sto ne razume maternji jezik bacio rucno pravljenu bombu oblepljnu ekserima i selotejpom....na svu srecu nije eksplodirala...a ta neznalica nikad dana zatvora viela nije.

GM

pre 7 godina

Zato i mi imamo probleme sa Kosovom, sa jugom Srbije, sa ovim, sa onim...

Kada dopustamo ovakve stvari i preko njih se prelazi tek tako.

Umesto kazna u beton ligu, a vec godinama isti klub pravi probleme i ne smatra Srbiju svojom zemljom vec mase zastavama druge zemlje i pominje zute kuce... oni se sprdaju sa drzavom, ne sa sportom i fudbalom, nego drzavom.

RZ

pre 7 godina

Kada je Šešelj u Hagu rekao da ne razume hrvatskog prevodioca sudsko veće ili ko li već su samo rekli da on razume taj jezik da će prevod biti i dalje na hrvatskom jeziku a ovi kao zaboravili ili neznaju srpski a govore istim.

Luka Modric

pre 7 godina

Hahaha, dosla maca na vratanca dragi Bosnjaci. Po njihovom, u BiH ne postoje ni Hrvati ni Srbi vec su to Behanci katolicke i pravoslavne denominacije. Tom logikom ne postoje Bosnjaci u Srbiji, nego Srbi islamske vjere, i samim tim, jako dobro razumiju srpski jezik.

amater

pre 7 godina

Oni su samo iskoristili rupu u Ustavu da odlože izvršenje kazne. Valjda vele ako blizanci mogu da iskoriste sve rupe u zakonima, možemo i mi.

Јабучило

pre 7 godina

Узгред, да ли је Нови Пазар регистрован као фудбалски клуб бошњачке националне мањине? Ако није, нема разлога да им се одлуке достављају на бошњачком и није на Савезу да ишта преводи. Нека сами плате судског тумача за своје чланове који не разумеју српски. А ако то доведе до играња играча који немају права да играју, нека све утакмице губе службеним резултатом.

veljko

pre 7 godina

Koje pravo. Sluzbeni jezik u Srbiji je srpski. Neka zaposle prevodioca. Inace zivim u Austriji, ovde sudija ima pravo da iskljuci igraca (dete) ako prica srpski sa svojim saigracem u toku utakmice.

stojkovic87

pre 7 godina

Ja bih ove sam otcepio pa nek se snalaze sami slobodno. Struja, voda itd. bi im bili naravno dozvoljeni ali po posebnim cenama pa nek vagaju između naših i bosanskih.

Da smo odhebavli kroz istoriju sve one koje ovako izvode besne gliste usmeto što smo pokušavali nasilno da ih zadržimo uz nas 3x bi jača i normalnija država bili dan danas.

Старац Исаија

pre 7 godina

Већина старих Пазараца су људи који добро знају своје порекло, знају како су им се звали преци пре него што су се потурчили, живе људи нормалан живот. Омладина, не зна апсолутно ништа, мрзе Србију јер мрзе сами себе, навијају за Турску коју у животу нису видели и мисле да имају свој језик. Туга.

I1

pre 7 godina

@Sandzaklija hahah u sve vecem broju u Nemackoj, Svedskoj i drugim omiljenim destinacijama za bosnjake.Laziranjem popisa vas jedino moze biti vise a realno sve manje i manje.Uzivajte u toru zvanom Novi Pazar.

mikson82

pre 7 godina

Ovo je klasična provokacija i nisam pametan jer ne bih rekao da pojedinac stoji iza svega ovoga, već neko ko hoće nešto mnogo više. Setimo se Maksimira i ostalih gluposti u koje je sport uvučen.... Ja bih nekako na finjaka zapamtio, sačekao momenat i spustio ihu neki 4 rang takmičenja. Samo polako bez tenzija i lagano, pa da uče polako i Srpski jezik ;) . Zanima me na kom jeziku su im putokazi, obaveštenja koja primaju, da li gledaju televizije sa Nacionalnom frekvencijom, da li čitaju novine ili ih dobijaju iz "Bošnjačke države" ( koja uzgred rečeno ni ne postoji). SRAMOTA ZAISTA

Drao

pre 7 godina

Drzavni interes je da ovaj klub napusti prvu ligu jer kako je krenulo, jedan dan ce izazvati rat. Mislim da je sve bilo mirno dok su bili u drugoj ligi jer im je super liga jedini prozor u svet i velike pozornica na kojoj mogu da potpaljuju i to obilato koriste. Tako da ovi sto odlucuju ko ce uci a ko ispasti da ovo stave na listu prioriteta od nacionalnog interesa. Kad vec namestaju da ima neke koristi od toga.

Др.

pre 7 godina

Нови Пазар је српски клуб и у њему већина играча су Срби. Ово је само један глупи изговор како би НП могао да игра са новим појачањима.

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Neka idu u tursku ili neku zemlju iz bajki, pa neka traze da im se pise na tom izmisljenom jeziku. U Srbiji je sluzbeni jezik srpski, kao sto je u Nemackoj nemacki...

Marko

pre 7 godina

Ne bi trebalo obazirati se na sitne provokacije neobrazovanih ljudi.Ovo samo šteti gradjanina Novog Pazara.U Novom Pazaru ima toliko dobrih ljudi,ja imam međju njima drugove...i ovo što klub iz Novog Pazara radi je sramota.

djuro

pre 7 godina

@Koliko ja kontam ne postoji tzv. "bošnjački" jezik.Međutim BOSANSKI postoji.
(Poliglota, 17. februar 2017 17:03)

od kad Bosanski postoji!? ili Bošnjački!?? jesu li Bosanci, ili Bošnjaci!? Kako išta od toga, kad su do skoro svi bili Srbi!? promeniš vjeru, sa njom naciju, posle nekoliko godina i jezik, a zboriš isto. !?! ludilo...

bubuljica

pre 7 godina

kako ce sudija da sudi cz~novi pazar,nece ga razumeti ,odlozite prvenstvo odmah,dok svi ne nauce hundu jezik i taj jezik neka bude zvanicni u fss~u

Igor

pre 7 godina

Nesto ovde nije u redu, il' zakon ako je takav donesen il' drzava.

Zvanicni jezik je Srpski, ako zelis da zivis i radis u Srbiji moras znati jezik, svoj maternji neguj i u redu je da postoje opcije da ako hoce mogu da uce na kom god jeziku zele al' osnovni jezik svakog ko je gradjanin bi MORAO da bude Srpski.

Normalne zemlje za drzavljanstvno i radnu vizu ZAHTEVAJU poznavanje jezika.

Milan Djokic - Soko

pre 7 godina

Idite u Nemacku, Englesku i Ameriku pa i njima tako odgovorite. Ima da se drze za lastis da im ne spadnu gace od straha. A ako vam se to ovde ne svidja niko vam ne brani da istupite iz Lige i odete odavde u Bosnu, jer njihov jezik razumete.

Koga jos zanima ovaj talog od domaceg fudbala

pre 7 godina

Uveli ste ih dekretom,ostavljate ih u ligi svake godine,za njih ne vaze pravila i zakoni ove drzave,na njihovim tribinama se skandira protiv drzave Srbije,na njihovim utakmicama nema gostujucih navijaca, na njihovim utakmicama gadjaju trenera petardama a suspenduje se taj isti trener...e pa sada se borite sa njima prepostena gospodo iz saveza...

Лингвиста

pre 7 godina

Бразилци причају бразилски. Аргентинци причају аргентински.
СДА причају амерички.
Аустралијанци причају аустралијански итд.итд.итд.
Или сам ја ту побркао лончиће?

Marko

pre 7 godina

Gospoda iz NP greše. Jezik je Bosanski, Bošnjački ne postoji. Tako da FS ima pravo da ignoriše zahtev da se dokument prevede na nepostojeći jezik. Sve je po zakonu i pravilima. Mislim, kad se već bavimo formalnostima...

Mladen

pre 7 godina

Treba da promene zakon:

Sve nacije i narodi imaju pravo na svoj jezik.

U zvaničnim dokumentima Srpski, Hrvatski, Bosanski, Hercegovački, Crnski i Gorski se smatraju dijalektima jednog jezika i ne zahtevaju prevod.

nije_nego

pre 7 godina

Ово што траже је легитимно и по уставу. Који год да је разлог, устав се мора поштовати.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нема љутње, 17. februar 2017 12:34)

Pored prava na upotrebu manjinskih jezika, srpski je ipak zvanican u ovoj kvazi drzavi, te se gospoda iz Novog Pazara ne mogu pozivati na nepoznavanje istog kako bi izbegli postovanje zakona. Kao gradjani ove zemlje koji imaju svoja prava, oni takodje imaju i svoje obaveze koje se ogledaju u postovanju zakona ali i poznavanju srpskog jezika.

objektivno

pre 7 godina

Treba da svako trazi da mu se prevodi, Nislije, Pirocanci, a EU da ima razumevanja i da podrzi manjine. U Italiji ima 8,000 jezika. Ziveli!

Šandor

pre 7 godina

Üdv mindenkinek!
Magyar vagyok, és Szabadkán élek.
Поздрав свима!
Мађар сам, и живим у Суботици.
Неки би требали од срама да се покрију ушима.
Па где цу ови ишли у школу?

Sándor

JBRef

pre 7 godina

Čita li iko zakone u ovoj zemlji?
Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisama
Čl. 2.
Službenom upotrebom jezika i pisama, u smislu ovog zakona, smatra se upotreba jezika i pisama u radu državnih organa, organa autonomnih pokrajina, gradova i opština; ustanova, preduzeća i drugih organizacija koje vrše javna ovlašćenja; javnih preduzeća i javnih službi; kao i u radu drugih organizacija KAD VRŠE POSLOVE UTVRDJENE OVIM ZAKONOM.
Treba li podsećati da se sport ne spominje u ovom zakonu?

Qroña

pre 7 godina

U timu im igra 90% Srba koji se izjasnjavaju kao Srbi i jos 10% Srba koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci, pa neka im tekst prevede neko od njih.

marjan

pre 7 godina

Pisali su srpskim jezikom jer drugog nije bilo: Meša Selimović, Ivo Andrić, Alverić Tuzlak, Omer beg Sulejmanpašič, Sulejman paša Skopljek, Omer paša Latas, Omer Đikić

Slobo

pre 7 godina

Imali su oni vremena za zalbu,suspenzija je poslata jos pre 3 meseca,zna se u kojem vremenu se mogu zaliti,zato neka se pakuju i krecu na utakmicu a zelim im katastrofu protiv Zvezde i ako sam ja Partizanovac,delije,poderite ih kao beba peleme...

Angmar

pre 7 godina

izbaciti ih iz lige i cao...i onako su nelegalno usli i to je hvala FSS-u.Sramota sta rade i sta im se sve dopusta....izgradise pola zgrada nelegalno,konstantno rade protiv svoje zemlje...pojedincima se dopusta sve i zbog toga velika vecina ispasta!

Dusan

pre 7 godina

Moramo poštovati zakon svoje zemlje. Oni imaju pravo na komunikaciju na sopstvenom jeziku. Ono što pod hitno treba uraditi da bi se sprečili ovakvi cirkusi je da Skupština donese zakon po kome su srpski, hrvatski, bosanski(bošnjački) i crnogorski međusobno razumljivi jezici. Dakle, pripadnici ovih manjina u svojoj komunikaciji sa državom mogu koristiti svoj jezik, a država koristi srpski.

dusan

pre 7 godina

mnogo zabavno. jezik na koji bi oni zeleli da se prevede zove se bosanski, a ne bosnjacki. inace je bespotrebno prevoditi jer vrlo dobro razumeju srspki (a kako i ne bi kada se radi o istom ili u bitnom istom jeziku). toliko o tome koliko im je stalo, i koliko znaju o cemu se radi.

Prota Mateja

pre 7 godina

Šta, zar je taj njihov tim možda jednonacionalan, pa su svi od reda Bošnjaci i niko ne razume srpski? Ko bi rekao da su tako tolerantni, prava divota. Je li taj zahtev na srpskom, ako nije molim da nam se prevede jer pojma nemamo šta hoće?

Bjelokosti

pre 7 godina

zaboravili su da klub proglase klubom nacionalne manjine pa da onda po ustavu traze svoja prava ovako ako ima pameti u fss lako bi mogli da se poigraju sa njima zbog ovoga.

Nebojsa

pre 7 godina

Pitanje Novopazarce Da li vam prevod na bosnjacki trebao kad vas je FSS uveo JSL
Ovog puta se necete iscupati da i sledece sezone budete superligasi vama nije mesto u JSL non stop pravite incidente i vredjate drzavu .

goran

pre 7 godina

@Sandzaklija - pamet u glavu? Da smo pametni, ne bi vas bilo. Ovako - budite srecni sto smo glupi.
(blejd, 17. februar 2017 15:57) To da nas nece biti su pricali mnogi '90_tih,zato budi siguran da smo tu i da ce nas biti u sve vecem broju. I dalje ponavljam pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 16:30)

U sve većem broju?? Pa sada vas nema ni 2.5% od ukupnog stanovništva Srbije, a koliko će vas onda to "sve više" biti recimo 2075?? 20 ili 30 miliona??

lka

pre 7 godina

a jel im trener nezna sta pise u dopisu,kako li se sporazumeva mucenik. (lka, 17. februar 2017 14:44)

A znas li ti da si nepismen, ili ipak NEznas?? (rajvosa, 17. februar 2017 15:15)

a vidim shvatate i nas nepismene,a ti mu dodjes neki nastavnik,pa cu dobijem keca.Predji na neke tekstove o jeziku a ne o fudbalu,ovde su nepismeni navijaci.

Kelvin Klajn

pre 7 godina

Klub ciji navijaci sire turske zastave i koji se slikaju u dresu Fenerbahcea u skupstini Republike Srbije sada ucenjuje Fudbalski Savez Srbije da im prevode na 'njihov', bosnjacki jezik kako bi razumeli. Oni ce cak i dobiti svoje sto je najgore jer smo se kao drzava srozali na najnize grane.

gao

pre 7 godina

e sad definitivno:ko poslednji izadje iz Srbije,neka ugasi svetlo,zakljuca vrata i baci kljuc u tri lepe p...e materine da ga neko nekad slucajno ne pronadje!!!

Nemanja

pre 7 godina

Samo da pojasnim ovima koji govore da je to "Bosanski" a ne "Bosnjacki" jezik: u Srbiji se govori Srpski jezik i na nasem jeziku vi govorite "Bosnjacki" isto kao sto se u Srbiji u skolama uci Engleski, a ne "Inglis"! Niko vam nije kriv sto razumete(pitam se kako...) Srpski jezik pa Vas vredja sto vas jezik zovemo "Bosnjacki".
(Milan, 17. februar 2017 15:36)

Ne govori se 'Srpski', ni 'Engleski' nigde; jezici se pišu malim slovom, stručnjaci s višom izmišljenom.

Ana

pre 7 godina

Jednom prilikom sam videla da njihov muftija na RTSu (nacionalnoj televiziji zemlje u kojoj zivi), izjavljuje da je njima Turska majka, a Srbija maceha. Svaki put kad je nasa reprezentacija izgubila od Turske u bilo kom sportu, tamo se slavilo. Tako da meni ovo nista nije cudno i nece mi biti cudno da tamo izbije rat i to bas na fudbalskom stadionu.

Dragan S.

pre 7 godina

"nema ljutnje", kad si tako pametan, trebalo bi da znas da se Ustav pise velikim slovom...ili mozda i tebi treba prevod na "bosnjacki"?

Alo alo

pre 7 godina

Nije ovde to poenta. Znamo da su oni sve razumeli. Znamo da je kod većine vas proradio "patriotizam" (komentari) ali što ne znate je da im je to garantovano USTAVNO pravo. Vratite se par decenija nazad I vidite ko je pisao Ustav!!! Ti i dalje sede tu. Šamar Srbiji od strane gradjevinarstva i šamar Srbiji of strane sporta. Boli njih uvo što će igrati Zonu. Čik ako smeju kriminalci iz Vlade da reaguju!

Milan

pre 7 godina

Ne razumem zasto bi bilo koji fudbalski klub ili recimo neko sportsko drustvo, preduzece koje posluje u Srbiji... trebalo da dobija odluke na jeziku nacionalnih manjina? Da li tako "nasim" fudbalskim klubovima u Americi, Kanadi, Austriji... njihove vlasti moraju da dostavljaju odluke na Srpskom?

nenad

pre 7 godina

ako ne znaju srpski trrba da nauce. ovo je srbija novi pazar je srbija. ka prodaju farmerice i namestaj ne vidim da ima nekih problema trosed nije otoman nego pise trosed tako da ko se pravi blesav treba sa se kazni

Slavenko Bodensee

pre 7 godina

Ispadose svi pametniji bosanci /bosnjaci /muslimani ----albanci/siptari/kosovari Ali Nema veze imamo mi Vucica sa zapadnim prijateljima i vodimo 13:0

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Odmah bi im vratio dopis da prevedu na srpski i obavestio da nemogu dalje da nastupaju u ligi, jer nhihovi igraci nerazumeju sluzbeni jezik drzave u kojoj zive pa nemogu do daljeg da ucestvuju u nacionalnoj ligi.

real madrid

pre 7 godina

Nije ovo nista cudno, ili sramota, ovo je klasicna rupa u zakonu. Zar mislite da npr. Zvezda i Partizan ne koriste rupe u zakonu. Prava sramota je sto ovakve rupe postoje u zakonu koje moze svako da koristi za svoje iskreno ilegalne ciljeve,ne samo u sportu, nego uopste. Dok god se to ne popravi da svako moze da potkrada drzavu, mi cemo biti banana republika.

Djovani Elber

pre 7 godina

Nemaju to pravo po ustavu, pavo je nacionalnih manjina i individualaca.
Ovi nije privatni klub, niti ga je osnovan kao udruzenje naciobalnih manjina.
U ovom slucaju, duzni su da koriste sluzbeni (maticni) jezik drzave kojoj sportsko udruzenje i pripada...

X=iks

pre 7 godina

Smanjite dozivljaje, pvp ocigedno nema nikakve veze s politikom, a s lingvistikom jos i manje. Da nema tog zakona za koji veruju kako bi im trenutmp mpgao posluziti, nesli bi vec nesto o zastiti novozelandskih pingvina, neki [ropis o uvozu obojenih soli, o sviranju frule u sitne sate. .. vec bi svakako nesto isceprkali, sto bi im mozda mpglo pomoci radi kupovine jos malo veemena, potuno je nebitno sta.

Aleksandar

pre 7 godina

Sandzaklija,jel' to pretnja ili savet?Moj savet tebi i ostalima da ne talasate mnogo...Strpljenje je na izmaku,zivci nam nisu jaca strana...Samo ovde moze svako da radi i prica sta hoce... 
(Milos1976, 17. februar 2017 15:35) 
Ja sam dao savet, a sto se tice zivaca i strpljenja,znaj da je to obostrano, zato pamet u glavu...
(Sandzaklija, 17. februar 2017 16:07)

Ovaj komentar sigurno nece objaviti. Evo na primer ova dva neznamkakodaihnazovem bi malo da se igraju rata I tako to pocinje. Zamislite njihov mentalni sklop kada ovako razmisljaju umesto da svoju energiju trose na pamernije stvari. Znate za oni staru da za rat drzava daje topove bogati volove a sirotinja sinove. E pa takve volove kao sto ste vas dvojica bih ja na njivu neku 10ak godina da malo sazrite I da vam rat vise ne pada na pamet.. Ej ljudi! :) Pa I istim jezikom pisu! Ma kako ga mi ili oni zvali.

parangal

pre 7 godina

Ovo je neka greska. Posto zivim u FBiH znam sigurno da Bosnjaci svoj jezik nazivaju bosanskim a ne bosnjackim i ubjedjen sam da Pazarci tvrde isto. Reći Bosnjaku ovde u Sarajevu da prica bosnjacki a ne bosanski je gore nego da ste rekli da mu je jezik srpski. Slicna reakcija bi bila kao kad bi ste rekli nekome u Srbiji da prica srbijanski a ne srpski. Tako da, 100%, ili Žurnal ili b92 pogresno prenose ovu vijest.

pedja

pre 7 godina

a na kom su jeziku oni napisali zalbu? ako je na bosanskom, nek je FFS vrati pa nek napisu na srpskom.... a kada im je prevodioc vec tu, nek im prevede i odluku....

Taliban

pre 7 godina

@Sandzaklija
Srbi su konstituivan narod u BiH tako da imaju pravo da koriste svoj jezik koji je i zvanican. Bosanski ili Bosnjacki, ili kako vec nije zvanican jezik u BiH vec samo jedan od tri. Vi ste nacionalna manjina u Srbiji i to na cemu se vi sporazumevate nije zvanican jezik. Zato umesto
sto kuckas po portalima kojekakve gluposti malo se obrazuj.

Ivan

pre 7 godina

Na kom jeziku su odgovorili FSS-u? Mozda ni oni nisu razumeli odgovor. Kako su do sada razumeli dopise na srpskom? Ako ne razumeju onda neka angazuju prevodioca i neka odgovore. U Srbiji je srpski sluzbeni jezik a FKNP je srpski klub. Zamislite da se u engleskoj Premijer ligi Svonsiju pise na Velskom ili u Primeri Barseloni na Katalanskom.

misa024

pre 7 godina

Ne odgovoris im ništa, izgube prvi meč službenim rezultatom 0:3, pa opomena, pa drugi izgube službenim rezultatom, pa minus bodovi, pa izbacivanje iz lige. Da vidiš kako bi naučili jezik. Imaju fore do opštinske lige

meša selimović

pre 7 godina

Ne možete hairli doćerati pojaćanja sve dok ne isplatite, haman, vascijeli dug prema kaurskome fudbalskom savezu.
(Je l vam sad jasno?, 17. februar 2017 12:21)
Hahahaha oplakaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh!

Vlada

pre 7 godina

А у трећој лиги, група Србија једно упражњено место зврји празно, нема ко да попуни. Све се поклопило :-)

mita

pre 7 godina

@ Sandzaklija, 23:28

bosnjaci su manje od 50% u Bosni tako da nije bas ista situacija i ne mogu bosnjaci da pretenduju da je Bosna izvorno njihova drzava.

Bu2nin

pre 7 godina

Ekipa je dobila na vremenu za utakmicu sa mojom Zvezdom. Tačka. Svaka čast.
Ovi kojima smeta što imamo ovoliko jezika u regionu, neka ne glasaju više za vučiće, dačiće, zukorliće, izedbegoviće i sve koje imaju svoje političke korijene (i debele odgovornosti) prije 2000te.

Kapitano

pre 7 godina

Delikatni su prijeri prevodjenja. Evo recimo

Srpski : **** te otac.
Bosanski : **** te babo.

A da je ovo drugo na srpskom bi pomislili ljudi da je u pitanju baba sa štamparskom greškom.

Emcho

pre 7 godina

Ja Vas stvarno nista ne razumjem.

Budite mao realni , svi duznici su se izvukli i neko iz saveza je hteo i nama da pomogne pa nas naucio sta da trazimo.