Ponedeljak, 09.01.2017.

09:19

Novakov zaostatak uvećan uprkos tituli u Dohi

Srpski teniser Novak Đoković, uprkos tome što je odbranio titulu na turniru u Dohi, ima veći zaostatak u odnosu na prvoplasiranog Endija Marija.

Izvor: ÐN

Novakov zaostatak uveæan uprkos tituli u Dohi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Realno

pre 7 godina

@KORN
U potpunom si pravu, da je to najgluplji sistem bodovanja kojeg retko tko razume.
Znaci, ako odbranis titulu, prakticki te kaznjavaju za to. Ipak, nije tako jednostavno
doci do finala, sto znaci, da bi te trebali nagraditi. Recimo kod GS, ako ga odbranis
da dobijes barem 1000 ili 500 poena, kod Mastersa, 300, jer si se namucio da ga
odbranis. Nisi sve preskocio, vec si se borio i namucio.
Tko zna tko je izmislio taj sistem bodovanja i tko ga je i zasto uveo
(verojatno glupi britanci)?

neko iz mase

pre 7 godina

Navijaci Djokovica treba da shvate da Marej do Vimbldona 99,9% siguran nakon toga njihov pulen kao sami oni mogu da se nadaju prvom mestu povratku koji podjednako govore "da zele i ne zele."

crnobeli delija

pre 7 godina

sistem je isti za sve.
ali ne znači da je dobar.
ovo je jedini sistem bodovanja koji ne nagradjuje uspeh u kojem osvajaš neki turnir po nekoliko godina za redom. Teško je osvojiti bilo koji turnir, a osvojiti ga 3-4puta za redom, to je pravi sortski podvig!

Ali uz ovakav sistem igrači svesno počinju da se "povredjuju" pred neke turnire, izostaju, pucaju u prvom kolu, samo da bi naedne godine na istom mestu mogli da osvoje više poena.

Besmisleno.

sta vise reci...

pre 7 godina

...Novak daruje Mareju tri svoje mec lopte, penal poen,izgubi set te dobije mec i onda nekima ovde treba crtati ko je kralj......

Nebojša

pre 7 godina

Najgluplji sistem bodovanja u istoriji nekog sporta.
(KORN, 09. januar 2017 09:25)

Nije uopšte glup sistem Novak je branio titulu znači već je imao te bodove koji nisu trajni traju ravno godinu dana osvojio je titulu ponovo i produžio poenima rok na još jednu godinu Endi nije učestvovao prošle sezone i zato je smanjio zaostatak da je učestvovao i prošle godine i isto izgubio u finalu nebi sada smanjio zaostatak ali nije učestvovao.

Press red button for selfdestruction

pre 7 godina

razlika je 780 bodova, racunica je sledeca, Novak mora da osvoji Australiju a Marej da ispadne pre polufinala, Cetvrtfinale nosi 360 bodova - proslogodisnjih 1200 iz finala, znaci gubi 840 bodova, Novak bi u tom slucaju bio prvi sa 60 bodova prednosti ako bi odbranio svoje bodove od prosle godine, no da se ne bavimo kalkulacijama, Novak treba da osvoji ovo zbog istorije i samim tim bi bio najveci ikada na Australijan openu i obelezio bi epohu jednu sigurno a ne da bi se vratio na prvo mesto, doci ce prvo mesto sa titulama naravno..

Web Design

pre 7 godina

Bodovi se uglavnom brane, a samo ponekad zaradjuju. Sistem je takav za sve. Da nije toga Nadal ne bi bio 9., a Federer ne bi bio 17. igrac sveta.

ccc?

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 9. januar 2017 09:49)

Pa Novak i jeste drugi...
(kefalo, 9. januar 2017 11:38)

ajde, sad objasni tvoj komentar? tesko da to mozes. ko kaze da novak nije drugi?

mikson82

pre 7 godina

Ako Endi ispadne pre 1/2 a Novak osvoji AO Novak je prvi bar na kratko, no to i nije toliko važno, važno je da ga Novak osvoji. Vidi se da se Nole nervira na terenu, da ima opet onaj stari bes kada ne ide, da je svestan ko je mačka a ko je miš i to će obeležiti ovu godinu ! Bio bi veliki problem da je Novak ovo izgubio pre svega u samopouzdanju. Vidi se iz aviona da je Mareju neugodno, da se plaši Novaka. Novak ozbiljno opet trenira, opet ima želju i tek je sada na nekih 70-75% od svog maksimuma, a kako bude sezona odmicala samo će rasti nivo fizičke spreme, kao i motivacije da grize kako budu dolazile pobede. Što se tiče prvog mesta, to i lud vidi.... Novak čuva karijeru, a Endi je ugrabio šansu da bude prvi neko vreme. Novaku je ovo samo period gde je prikočio kako bi produžio karijeru godinu ili dve, a Endiju maksimum na koji ce biti ponosan (i treba da bude naravno). Endi je igrao više turnira od Novaka, čak 2 više i to serije 500 u oktobru mesecu 2016. gde je i osvojio titule i stoga i ova razlika. Smatram da Novak ima još 5 godina tenisa pred sobom i to tri godine vrhunskog i dve godine kada će se bazirati na povremene turnire i tako tempirati formu ( GS turniri, poneki masters ... ). Sve u svemu očekujem od Novaka u sledeće tri godine minimum 4-5 GS, i nekih 10ak mastersa, a kasnije je svaki trofej bonus i svaki će ga samo još više lansirati u orbitu i izdizati iznad svih koji su igrali ovu igru do sada !

kefalo

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 9. januar 2017 09:49)

Pa Novak i jeste drugi...

SFRJ

pre 7 godina

Ova lista postoji zbog žreba da se najjači ne bi sastajali u prvim kolima. Za plasman na ovoj listi ne dobijaju se nikakve titule. Jedino merilo su osvojeni turniri. Po tome se teniseri pamte a ne po rang listama. Meni ova lista ne znači ama baš ništa. Više bih voleo da Novak osvoji AO nego da izbije na čelo ove liste.

sir oliver

pre 7 godina

sto se tice pojedinacnih sportova, snuker ima najpravedniji sistem bodovanja! racuna se zaradjeni novac od turnira i to u poslednje DVE godine! tako da oni najbolji i najkonstantniji ne moraju da jure i fizicki se naprezu, da bi branili nesto sto su prosle godine osvojili, a nemaju korist u bodovima nikakvu!

Filip21

pre 7 godina

Nek drzi Endi prvo mesto a Nole nek osvoji AO i RG jer ce svakako u drugoj polusezoni Marej braniti mnogo vise i njegova prednost ce se istopiti.

Goran

pre 7 godina

Ne odredjuju se nosioci po plasmanu na listi,utice i to ali nije presudno tako da ne mora da znaci da ce federer biti sedamnaesti nosioc...

Tomy

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 09. januar 2017 09:49)
Pa to ti je to,ako uzimas slemove imaš i prvo mesto,jedno uz drugo ide.

Nisi papir, samo si nepismen

pre 7 godina

nole je visočiji od marija na slii a po podacima iz vikipedije mari je visočiji za 2 cm 
možda je do patika
(imam lud da sam papir, 09. januar 2017 09:42)

Šta znači "visočiji"?

Sasa Rs

pre 7 godina

Uopste nije bitno ovo.Bitno je da Novak konacno lici na sebe da je pobjedio Marija u finalu i da osvoji AO.Ono sto je njemu bitno su titule na grend slemovima a ostalo ce doci samo po sebi.Marej ce sigurno morati imati neki pad u onda ce se stvari same po sebi vratiti.Bitno je da Novak osvaja vazne titule.

Ljubisa

pre 7 godina

Neka je Andy povecao prednost. Za nas je najvaznije da ga je Novak pobedio u mechu ravnom nekom GS finalu. Prekinuo mu niz nepobedivosti od 28 partija sto mu je najduze u karijeri. Za nas je takodje najbitnije sto Novak ne prebacuje lopticu mlako kao sto je to cinio poslednjih 5 meseci 2016te godine,.. sto ima bolji govor tela. Ja bih voleo da bude jos agresivniji, da se on vise "pita" a rezultati na ATP listi ce doci nakon osvajanja turnira.
Licno, ocekujem jos jednu furioznu seriju do kraja Novakove karijere, koja ce rezultirati obaranje Federerovog rekorda po broju sedmica provedenih na prvom mestu i osvajanjem jos nekoliko GS-a. Nakon te (jos jedne) serije, jos po neki GM kako bi i statisticki postao najbolji teniser svih vremena. Po nekim veoma bitnim dostignucima, vec je prevazisao sve legende ovog predivnog sporta.

Un

pre 7 godina

Najbitnije na ovoj listi je to sto je Federer pao sa 16. na 17. mesto,sto znaci da postoje sanse da gledamo mec Federer-Nadal u 3. kolu Australian opena.

novica

pre 7 godina

Do juna će razlika biti 5000 bodova u korist Mareja, jer Đoković ipak nije ono što je bio. No, dobro je prošao u Dohi, imao je više sreće i nego pameti, jer mu je Verdasko poklonio praktično dobijen meč.

Jo

pre 7 godina

Dosta vise s tom listom .To nije bitno u ovom trenutku Novakove karijere .Neka on samo osvaja turnire a ranking dodje kao posledica. To ko je prvi u toku godine je statistika za koje kave liste.Vazan je kraj godine i onda mozemo pricati o broju 1 za 2017. Videli ste prosle godine kad je Novak bio prvi 45 nedelja a na kraju Andi dobio bonus i titulu broja 1 za 2016.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Novak ima sansu da se vrati na NO.1 vec u Australiji,ako osvoji Melburn,a Marej ispadne pre červrt-finala(sto je ipak malo verovatno)

sdned

pre 7 godina

Samo nek' Nole dođe u svoju punu formu, i nek' igra kao protiv Mareja u Dohi, i poeni nisu važni uopšte - prosto će se istopiti sva Endijeva prednost tako.

stef

pre 7 godina

Nadam se da će Grigor nastaviti da igra u istom ritmu kao u Brizbejnu, ono je bilo fenomenalno.. Tenisu je potrebno novo lice koje može redovno da konkuriše za titule na najjačim turnirima. Budimo realni, Novak i Andy su poslednji teniseri tog kalibra koji su se pojavili na turu. Zdrav Del Potro bi možda poremetio to sve, al šta bi bilo kad bi bilo. Elem, Griša poseduje vanserijski talenat. Nenormalno je šta sve stiže i koliko jako i precizno tuče iz kontri, s obe strane. Ukoliko bi on ostvario tu neku konstantnost u svojoj igri, bilo bi svašta.

Dragan

pre 7 godina

Ako Endi osvoji AO a Djokovic izgubi finale razlika se povecava za 1600 poena.Mnogo poena vrani Novak do Vimbldona tako da ce samo u slucaju Endijeve povrede moci biti prvi ranije od juna.

Un

pre 7 godina

Najbitnije na ovoj listi je to sto je Federer pao sa 16. na 17. mesto,sto znaci da postoje sanse da gledamo mec Federer-Nadal u 3. kolu Australian opena.

Ljubisa

pre 7 godina

Neka je Andy povecao prednost. Za nas je najvaznije da ga je Novak pobedio u mechu ravnom nekom GS finalu. Prekinuo mu niz nepobedivosti od 28 partija sto mu je najduze u karijeri. Za nas je takodje najbitnije sto Novak ne prebacuje lopticu mlako kao sto je to cinio poslednjih 5 meseci 2016te godine,.. sto ima bolji govor tela. Ja bih voleo da bude jos agresivniji, da se on vise "pita" a rezultati na ATP listi ce doci nakon osvajanja turnira.
Licno, ocekujem jos jednu furioznu seriju do kraja Novakove karijere, koja ce rezultirati obaranje Federerovog rekorda po broju sedmica provedenih na prvom mestu i osvajanjem jos nekoliko GS-a. Nakon te (jos jedne) serije, jos po neki GM kako bi i statisticki postao najbolji teniser svih vremena. Po nekim veoma bitnim dostignucima, vec je prevazisao sve legende ovog predivnog sporta.

sdned

pre 7 godina

Samo nek' Nole dođe u svoju punu formu, i nek' igra kao protiv Mareja u Dohi, i poeni nisu važni uopšte - prosto će se istopiti sva Endijeva prednost tako.

Sasa Rs

pre 7 godina

Uopste nije bitno ovo.Bitno je da Novak konacno lici na sebe da je pobjedio Marija u finalu i da osvoji AO.Ono sto je njemu bitno su titule na grend slemovima a ostalo ce doci samo po sebi.Marej ce sigurno morati imati neki pad u onda ce se stvari same po sebi vratiti.Bitno je da Novak osvaja vazne titule.

mikson82

pre 7 godina

Ako Endi ispadne pre 1/2 a Novak osvoji AO Novak je prvi bar na kratko, no to i nije toliko važno, važno je da ga Novak osvoji. Vidi se da se Nole nervira na terenu, da ima opet onaj stari bes kada ne ide, da je svestan ko je mačka a ko je miš i to će obeležiti ovu godinu ! Bio bi veliki problem da je Novak ovo izgubio pre svega u samopouzdanju. Vidi se iz aviona da je Mareju neugodno, da se plaši Novaka. Novak ozbiljno opet trenira, opet ima želju i tek je sada na nekih 70-75% od svog maksimuma, a kako bude sezona odmicala samo će rasti nivo fizičke spreme, kao i motivacije da grize kako budu dolazile pobede. Što se tiče prvog mesta, to i lud vidi.... Novak čuva karijeru, a Endi je ugrabio šansu da bude prvi neko vreme. Novaku je ovo samo period gde je prikočio kako bi produžio karijeru godinu ili dve, a Endiju maksimum na koji ce biti ponosan (i treba da bude naravno). Endi je igrao više turnira od Novaka, čak 2 više i to serije 500 u oktobru mesecu 2016. gde je i osvojio titule i stoga i ova razlika. Smatram da Novak ima još 5 godina tenisa pred sobom i to tri godine vrhunskog i dve godine kada će se bazirati na povremene turnire i tako tempirati formu ( GS turniri, poneki masters ... ). Sve u svemu očekujem od Novaka u sledeće tri godine minimum 4-5 GS, i nekih 10ak mastersa, a kasnije je svaki trofej bonus i svaki će ga samo još više lansirati u orbitu i izdizati iznad svih koji su igrali ovu igru do sada !

Jo

pre 7 godina

Dosta vise s tom listom .To nije bitno u ovom trenutku Novakove karijere .Neka on samo osvaja turnire a ranking dodje kao posledica. To ko je prvi u toku godine je statistika za koje kave liste.Vazan je kraj godine i onda mozemo pricati o broju 1 za 2017. Videli ste prosle godine kad je Novak bio prvi 45 nedelja a na kraju Andi dobio bonus i titulu broja 1 za 2016.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Novak ima sansu da se vrati na NO.1 vec u Australiji,ako osvoji Melburn,a Marej ispadne pre červrt-finala(sto je ipak malo verovatno)

Filip21

pre 7 godina

Nek drzi Endi prvo mesto a Nole nek osvoji AO i RG jer ce svakako u drugoj polusezoni Marej braniti mnogo vise i njegova prednost ce se istopiti.

Nisi papir, samo si nepismen

pre 7 godina

nole je visočiji od marija na slii a po podacima iz vikipedije mari je visočiji za 2 cm 
možda je do patika
(imam lud da sam papir, 09. januar 2017 09:42)

Šta znači "visočiji"?

Tomy

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 09. januar 2017 09:49)
Pa to ti je to,ako uzimas slemove imaš i prvo mesto,jedno uz drugo ide.

kefalo

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 9. januar 2017 09:49)

Pa Novak i jeste drugi...

novica

pre 7 godina

Do juna će razlika biti 5000 bodova u korist Mareja, jer Đoković ipak nije ono što je bio. No, dobro je prošao u Dohi, imao je više sreće i nego pameti, jer mu je Verdasko poklonio praktično dobijen meč.

ccc?

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 9. januar 2017 09:49)

Pa Novak i jeste drugi...
(kefalo, 9. januar 2017 11:38)

ajde, sad objasni tvoj komentar? tesko da to mozes. ko kaze da novak nije drugi?

stef

pre 7 godina

Nadam se da će Grigor nastaviti da igra u istom ritmu kao u Brizbejnu, ono je bilo fenomenalno.. Tenisu je potrebno novo lice koje može redovno da konkuriše za titule na najjačim turnirima. Budimo realni, Novak i Andy su poslednji teniseri tog kalibra koji su se pojavili na turu. Zdrav Del Potro bi možda poremetio to sve, al šta bi bilo kad bi bilo. Elem, Griša poseduje vanserijski talenat. Nenormalno je šta sve stiže i koliko jako i precizno tuče iz kontri, s obe strane. Ukoliko bi on ostvario tu neku konstantnost u svojoj igri, bilo bi svašta.

Nebojša

pre 7 godina

Najgluplji sistem bodovanja u istoriji nekog sporta.
(KORN, 09. januar 2017 09:25)

Nije uopšte glup sistem Novak je branio titulu znači već je imao te bodove koji nisu trajni traju ravno godinu dana osvojio je titulu ponovo i produžio poenima rok na još jednu godinu Endi nije učestvovao prošle sezone i zato je smanjio zaostatak da je učestvovao i prošle godine i isto izgubio u finalu nebi sada smanjio zaostatak ali nije učestvovao.

Press red button for selfdestruction

pre 7 godina

razlika je 780 bodova, racunica je sledeca, Novak mora da osvoji Australiju a Marej da ispadne pre polufinala, Cetvrtfinale nosi 360 bodova - proslogodisnjih 1200 iz finala, znaci gubi 840 bodova, Novak bi u tom slucaju bio prvi sa 60 bodova prednosti ako bi odbranio svoje bodove od prosle godine, no da se ne bavimo kalkulacijama, Novak treba da osvoji ovo zbog istorije i samim tim bi bio najveci ikada na Australijan openu i obelezio bi epohu jednu sigurno a ne da bi se vratio na prvo mesto, doci ce prvo mesto sa titulama naravno..

sir oliver

pre 7 godina

sto se tice pojedinacnih sportova, snuker ima najpravedniji sistem bodovanja! racuna se zaradjeni novac od turnira i to u poslednje DVE godine! tako da oni najbolji i najkonstantniji ne moraju da jure i fizicki se naprezu, da bi branili nesto sto su prosle godine osvojili, a nemaju korist u bodovima nikakvu!

SFRJ

pre 7 godina

Ova lista postoji zbog žreba da se najjači ne bi sastajali u prvim kolima. Za plasman na ovoj listi ne dobijaju se nikakve titule. Jedino merilo su osvojeni turniri. Po tome se teniseri pamte a ne po rang listama. Meni ova lista ne znači ama baš ništa. Više bih voleo da Novak osvoji AO nego da izbije na čelo ove liste.

Dragan

pre 7 godina

Ako Endi osvoji AO a Djokovic izgubi finale razlika se povecava za 1600 poena.Mnogo poena vrani Novak do Vimbldona tako da ce samo u slucaju Endijeve povrede moci biti prvi ranije od juna.

sta vise reci...

pre 7 godina

...Novak daruje Mareju tri svoje mec lopte, penal poen,izgubi set te dobije mec i onda nekima ovde treba crtati ko je kralj......

Web Design

pre 7 godina

Bodovi se uglavnom brane, a samo ponekad zaradjuju. Sistem je takav za sve. Da nije toga Nadal ne bi bio 9., a Federer ne bi bio 17. igrac sveta.

Goran

pre 7 godina

Ne odredjuju se nosioci po plasmanu na listi,utice i to ali nije presudno tako da ne mora da znaci da ce federer biti sedamnaesti nosioc...

Realno

pre 7 godina

@KORN
U potpunom si pravu, da je to najgluplji sistem bodovanja kojeg retko tko razume.
Znaci, ako odbranis titulu, prakticki te kaznjavaju za to. Ipak, nije tako jednostavno
doci do finala, sto znaci, da bi te trebali nagraditi. Recimo kod GS, ako ga odbranis
da dobijes barem 1000 ili 500 poena, kod Mastersa, 300, jer si se namucio da ga
odbranis. Nisi sve preskocio, vec si se borio i namucio.
Tko zna tko je izmislio taj sistem bodovanja i tko ga je i zasto uveo
(verojatno glupi britanci)?

crnobeli delija

pre 7 godina

sistem je isti za sve.
ali ne znači da je dobar.
ovo je jedini sistem bodovanja koji ne nagradjuje uspeh u kojem osvajaš neki turnir po nekoliko godina za redom. Teško je osvojiti bilo koji turnir, a osvojiti ga 3-4puta za redom, to je pravi sortski podvig!

Ali uz ovakav sistem igrači svesno počinju da se "povredjuju" pred neke turnire, izostaju, pucaju u prvom kolu, samo da bi naedne godine na istom mestu mogli da osvoje više poena.

Besmisleno.

neko iz mase

pre 7 godina

Navijaci Djokovica treba da shvate da Marej do Vimbldona 99,9% siguran nakon toga njihov pulen kao sami oni mogu da se nadaju prvom mestu povratku koji podjednako govore "da zele i ne zele."

novica

pre 7 godina

Do juna će razlika biti 5000 bodova u korist Mareja, jer Đoković ipak nije ono što je bio. No, dobro je prošao u Dohi, imao je više sreće i nego pameti, jer mu je Verdasko poklonio praktično dobijen meč.

kefalo

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 9. januar 2017 09:49)

Pa Novak i jeste drugi...

Dragan

pre 7 godina

Ako Endi osvoji AO a Djokovic izgubi finale razlika se povecava za 1600 poena.Mnogo poena vrani Novak do Vimbldona tako da ce samo u slucaju Endijeve povrede moci biti prvi ranije od juna.

stef

pre 7 godina

Nadam se da će Grigor nastaviti da igra u istom ritmu kao u Brizbejnu, ono je bilo fenomenalno.. Tenisu je potrebno novo lice koje može redovno da konkuriše za titule na najjačim turnirima. Budimo realni, Novak i Andy su poslednji teniseri tog kalibra koji su se pojavili na turu. Zdrav Del Potro bi možda poremetio to sve, al šta bi bilo kad bi bilo. Elem, Griša poseduje vanserijski talenat. Nenormalno je šta sve stiže i koliko jako i precizno tuče iz kontri, s obe strane. Ukoliko bi on ostvario tu neku konstantnost u svojoj igri, bilo bi svašta.

Ljubisa

pre 7 godina

Neka je Andy povecao prednost. Za nas je najvaznije da ga je Novak pobedio u mechu ravnom nekom GS finalu. Prekinuo mu niz nepobedivosti od 28 partija sto mu je najduze u karijeri. Za nas je takodje najbitnije sto Novak ne prebacuje lopticu mlako kao sto je to cinio poslednjih 5 meseci 2016te godine,.. sto ima bolji govor tela. Ja bih voleo da bude jos agresivniji, da se on vise "pita" a rezultati na ATP listi ce doci nakon osvajanja turnira.
Licno, ocekujem jos jednu furioznu seriju do kraja Novakove karijere, koja ce rezultirati obaranje Federerovog rekorda po broju sedmica provedenih na prvom mestu i osvajanjem jos nekoliko GS-a. Nakon te (jos jedne) serije, jos po neki GM kako bi i statisticki postao najbolji teniser svih vremena. Po nekim veoma bitnim dostignucima, vec je prevazisao sve legende ovog predivnog sporta.

Goran

pre 7 godina

Ne odredjuju se nosioci po plasmanu na listi,utice i to ali nije presudno tako da ne mora da znaci da ce federer biti sedamnaesti nosioc...

sir oliver

pre 7 godina

sto se tice pojedinacnih sportova, snuker ima najpravedniji sistem bodovanja! racuna se zaradjeni novac od turnira i to u poslednje DVE godine! tako da oni najbolji i najkonstantniji ne moraju da jure i fizicki se naprezu, da bi branili nesto sto su prosle godine osvojili, a nemaju korist u bodovima nikakvu!

Un

pre 7 godina

Najbitnije na ovoj listi je to sto je Federer pao sa 16. na 17. mesto,sto znaci da postoje sanse da gledamo mec Federer-Nadal u 3. kolu Australian opena.

Sasa Rs

pre 7 godina

Uopste nije bitno ovo.Bitno je da Novak konacno lici na sebe da je pobjedio Marija u finalu i da osvoji AO.Ono sto je njemu bitno su titule na grend slemovima a ostalo ce doci samo po sebi.Marej ce sigurno morati imati neki pad u onda ce se stvari same po sebi vratiti.Bitno je da Novak osvaja vazne titule.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Novak ima sansu da se vrati na NO.1 vec u Australiji,ako osvoji Melburn,a Marej ispadne pre červrt-finala(sto je ipak malo verovatno)

Nisi papir, samo si nepismen

pre 7 godina

nole je visočiji od marija na slii a po podacima iz vikipedije mari je visočiji za 2 cm 
možda je do patika
(imam lud da sam papir, 09. januar 2017 09:42)

Šta znači "visočiji"?

sdned

pre 7 godina

Samo nek' Nole dođe u svoju punu formu, i nek' igra kao protiv Mareja u Dohi, i poeni nisu važni uopšte - prosto će se istopiti sva Endijeva prednost tako.

crnobeli delija

pre 7 godina

sistem je isti za sve.
ali ne znači da je dobar.
ovo je jedini sistem bodovanja koji ne nagradjuje uspeh u kojem osvajaš neki turnir po nekoliko godina za redom. Teško je osvojiti bilo koji turnir, a osvojiti ga 3-4puta za redom, to je pravi sortski podvig!

Ali uz ovakav sistem igrači svesno počinju da se "povredjuju" pred neke turnire, izostaju, pucaju u prvom kolu, samo da bi naedne godine na istom mestu mogli da osvoje više poena.

Besmisleno.

ccc?

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 9. januar 2017 09:49)

Pa Novak i jeste drugi...
(kefalo, 9. januar 2017 11:38)

ajde, sad objasni tvoj komentar? tesko da to mozes. ko kaze da novak nije drugi?

Jo

pre 7 godina

Dosta vise s tom listom .To nije bitno u ovom trenutku Novakove karijere .Neka on samo osvaja turnire a ranking dodje kao posledica. To ko je prvi u toku godine je statistika za koje kave liste.Vazan je kraj godine i onda mozemo pricati o broju 1 za 2017. Videli ste prosle godine kad je Novak bio prvi 45 nedelja a na kraju Andi dobio bonus i titulu broja 1 za 2016.

mikson82

pre 7 godina

Ako Endi ispadne pre 1/2 a Novak osvoji AO Novak je prvi bar na kratko, no to i nije toliko važno, važno je da ga Novak osvoji. Vidi se da se Nole nervira na terenu, da ima opet onaj stari bes kada ne ide, da je svestan ko je mačka a ko je miš i to će obeležiti ovu godinu ! Bio bi veliki problem da je Novak ovo izgubio pre svega u samopouzdanju. Vidi se iz aviona da je Mareju neugodno, da se plaši Novaka. Novak ozbiljno opet trenira, opet ima želju i tek je sada na nekih 70-75% od svog maksimuma, a kako bude sezona odmicala samo će rasti nivo fizičke spreme, kao i motivacije da grize kako budu dolazile pobede. Što se tiče prvog mesta, to i lud vidi.... Novak čuva karijeru, a Endi je ugrabio šansu da bude prvi neko vreme. Novaku je ovo samo period gde je prikočio kako bi produžio karijeru godinu ili dve, a Endiju maksimum na koji ce biti ponosan (i treba da bude naravno). Endi je igrao više turnira od Novaka, čak 2 više i to serije 500 u oktobru mesecu 2016. gde je i osvojio titule i stoga i ova razlika. Smatram da Novak ima još 5 godina tenisa pred sobom i to tri godine vrhunskog i dve godine kada će se bazirati na povremene turnire i tako tempirati formu ( GS turniri, poneki masters ... ). Sve u svemu očekujem od Novaka u sledeće tri godine minimum 4-5 GS, i nekih 10ak mastersa, a kasnije je svaki trofej bonus i svaki će ga samo još više lansirati u orbitu i izdizati iznad svih koji su igrali ovu igru do sada !

Nebojša

pre 7 godina

Najgluplji sistem bodovanja u istoriji nekog sporta.
(KORN, 09. januar 2017 09:25)

Nije uopšte glup sistem Novak je branio titulu znači već je imao te bodove koji nisu trajni traju ravno godinu dana osvojio je titulu ponovo i produžio poenima rok na još jednu godinu Endi nije učestvovao prošle sezone i zato je smanjio zaostatak da je učestvovao i prošle godine i isto izgubio u finalu nebi sada smanjio zaostatak ali nije učestvovao.

neko iz mase

pre 7 godina

Navijaci Djokovica treba da shvate da Marej do Vimbldona 99,9% siguran nakon toga njihov pulen kao sami oni mogu da se nadaju prvom mestu povratku koji podjednako govore "da zele i ne zele."

Realno

pre 7 godina

@KORN
U potpunom si pravu, da je to najgluplji sistem bodovanja kojeg retko tko razume.
Znaci, ako odbranis titulu, prakticki te kaznjavaju za to. Ipak, nije tako jednostavno
doci do finala, sto znaci, da bi te trebali nagraditi. Recimo kod GS, ako ga odbranis
da dobijes barem 1000 ili 500 poena, kod Mastersa, 300, jer si se namucio da ga
odbranis. Nisi sve preskocio, vec si se borio i namucio.
Tko zna tko je izmislio taj sistem bodovanja i tko ga je i zasto uveo
(verojatno glupi britanci)?

Filip21

pre 7 godina

Nek drzi Endi prvo mesto a Nole nek osvoji AO i RG jer ce svakako u drugoj polusezoni Marej braniti mnogo vise i njegova prednost ce se istopiti.

Web Design

pre 7 godina

Bodovi se uglavnom brane, a samo ponekad zaradjuju. Sistem je takav za sve. Da nije toga Nadal ne bi bio 9., a Federer ne bi bio 17. igrac sveta.

sta vise reci...

pre 7 godina

...Novak daruje Mareju tri svoje mec lopte, penal poen,izgubi set te dobije mec i onda nekima ovde treba crtati ko je kralj......

Tomy

pre 7 godina

Sta ima Novak da juri prvo mesto? On treba da juri grand slamove i bolje turnire, a oko prvog mesta neka se kolju drugi.
(goran, 09. januar 2017 09:49)
Pa to ti je to,ako uzimas slemove imaš i prvo mesto,jedno uz drugo ide.

Press red button for selfdestruction

pre 7 godina

razlika je 780 bodova, racunica je sledeca, Novak mora da osvoji Australiju a Marej da ispadne pre polufinala, Cetvrtfinale nosi 360 bodova - proslogodisnjih 1200 iz finala, znaci gubi 840 bodova, Novak bi u tom slucaju bio prvi sa 60 bodova prednosti ako bi odbranio svoje bodove od prosle godine, no da se ne bavimo kalkulacijama, Novak treba da osvoji ovo zbog istorije i samim tim bi bio najveci ikada na Australijan openu i obelezio bi epohu jednu sigurno a ne da bi se vratio na prvo mesto, doci ce prvo mesto sa titulama naravno..

SFRJ

pre 7 godina

Ova lista postoji zbog žreba da se najjači ne bi sastajali u prvim kolima. Za plasman na ovoj listi ne dobijaju se nikakve titule. Jedino merilo su osvojeni turniri. Po tome se teniseri pamte a ne po rang listama. Meni ova lista ne znači ama baš ništa. Više bih voleo da Novak osvoji AO nego da izbije na čelo ove liste.