Subota, 07.01.2017.

12:11

Nadal: Novak bi mogao da bude najbolji u istoriji

Deveti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da bi Novak Đoković u budućnosti mogao da postane najbolji igrač u istoriji ’belog sporta’.

Izvor: ÐN

Nadal: Novak bi mogao da bude najbolji u istoriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Veliki brat

pre 7 godina

@(Natasa, 7. januar 2017 15:32)

Ljubim te, Nataša, pitaj naše fudbalere po inostranstvu kome oni plaćaju porez!
Ili trenere, košarkaše...

Srbija sa većinom zemalja ima ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, što znači da naši građani, koji tamo plate porez, ne moraju na isti prohod da ga plaćaju u Srbiji.


Šta misliš, što niko ne priča o preko milion naših gastabajtera koji rade u inostranstvu i tamo plaćaju porez, a ne plaćaju ništa u Srbiji?
Šta, žive tamo pa ne moraju da plaćaju porez u Srbiji? Pa i Novak ne živi u Srbiji, živi u Monte Karlu!

Ima pravo čovek da živi gde hoće, Srbija nije ništa uložila u njegovu tenisku karijeru, uložili su njegovi roditelji do poslednje pare, zaduživali se kod zelenaša, i da Novak nije ušao bar među prvih 10 igrača sveta, još uvek bi otplaćivali te dugove!

Gde ste bili tada dušebriznici da molite državu da mu pomogne bar peskamatnim pozajmnicama, koje bi on višestruko vratio?


I koliko vas na neke prihode sa strane plaća porez, kad tako komentarišete?

Nego, "jedno sam ja, a drugo si ti", princip koji je u Srbiji nemoguće eliminisati, uvek jedni kriterijumi važe za sebe, a neki drugi za ostale!


Novak bar svugde promoviše Srbiju, a vas kao ti sreća da nema mnogo, inače bi lepo kao Monika Seleš uzeo nečije drugo državljanstvo pa onda kukajte za porezom!

Natasa

pre 7 godina

Novak sve sto radi samo za sebe radi.Kad bude posteno placao porez svojoj drzavi Srbiji razmisljacu o njemu,ovako on za mene nije nista,niti za gradjane ove drzave!!!

maksimilijan

pre 7 godina

Могао је, и могао би. Али неће. Штета за то, али тако је. Биће он у тенису још неко време, само га неће бити ни пола од онога што је био.

Danilo

pre 7 godina

Federer je svojom genijalnošću učinio da konkurencija izgleda smešno, a neki koje je pobeđivao imaju puno više talenta od Novaka koji je svoje uspehe ostvario divljačkim radom uz zrno talenta!

pesadinac

pre 7 godina

Novak Djokovic vec krajem sledece godine postaje najbolji svih vremena.
Do tad ima da osvoji jos 6 GS i 10 master titula. U koju paricu ako neko sme da se kladi.

vlada

pre 7 godina

Nemojte tako ljudi,Rodzer je 81' Novak i Endi su 87' svako igra tenis u skladu sa svojim godinama i vremenu u kojem se rodio. R.F je imao svoje rivale i borio se sa njima, dobio epitet najboljeg svih vremena, a Novak je tog najboljeg pobedjivao kao sto ce i njega neko od mladjih da nasledi. UZIVAJTE U SPORTU I NJEGOVOJ LEPOTI, MANITE SE LOSIH MISLI.Pare su zaradili za sebe, platice porez i pomoci prema svojim zeljama i osecajima,sve ostalo je ne bitno

Morrissey

pre 7 godina

Ako polazimo od toga da je Djokovicu cilj da postane najbolji svih vremena, znaci da osvoji barem 18 GS, ove godine bi morao da osvoji 3 GS.
Sa 30 godina bi imao 15 GS i neka u sledece 3-4 sezone osvoji po jedan i to bi bilo to.
Ova godina je odlucujuca. Ova godina je zadnja prilika da se ukljuci u trku za takozvanog GOAT-a.
Nadam se da tome tezi, jer inace nema vise smisla uzbudjivati se zbog njega.
Jedva cekam danasnje finale! Ne verujem da moze da ponovi onu ocajnu igru iz Londona.

mr

pre 7 godina

Danas mozda psiha presudi, Nole malo opusteniji i razigraniji zbog Bozica, Marej sa pritiskom da se potvrdi kao broj 1, vidjecemo. Bilo bi lijepo da Nole osvoji titulu, za samopouzdanje, i da se s obzirom na igru ipak mozemo nadati odbrani titule na AO.

biće bolje

pre 7 godina

teško je o ovome kalkulisati, ali Novak nema problem sa povredama koje bi ga izbacile sa terena na duži period, čak i ovaj period koji pojedini nazivaju lošim on igra završnice turnira, ubeđen sam da će prestići Nadala i Samprasa a kad može Vavrinka da osvaja titule ne vidim što Novak ne bi u kasnijim godinama podizao GS trofeje.

NS#1

pre 7 godina

Federer je svojom genijalnošću učinio da konkurencija izgleda smešno, a neki koje je pobeđivao imaju puno više talenta od Novaka koji je svoje uspehe ostvario divljačkim radom uz zrno talenta!
(Danilo, 07. januar 2017 14:06)

Aj prekini da se blamiraš, već sam ti rekao jednom.

Valderama

pre 7 godina

Ima jedna slika Noletova kad se prvi put probio u vrh i postao 16 igrac na svetu.
Tada te davne 2006 ili 2007 Novak na slici i broj 16 na njegovoj majici.Veruj te mi da sam tada pomislio ( ne salim se ) da ce osvojiti tacno 16 GS titula. Svaki put kad osvoji GS meni u glavi ta slika i broj 16.

Mirko

pre 7 godina

Za sve ove koji se cude otkud Rod Lejver tu jednu stvar da kazem.U tenisu je najteze osvojiti godisnji Slem a covek je to uradio dva puta.Da je to tako lako osvojiti kao sto se misli pitam zasto to nemju Rodzer,Rafa,Novak,Pit,Bjern i svi drugi velikani.Zato je Rod broj jedan u istoriji tenisa.

Kobster

pre 7 godina

Nazalost, nema nista od toga. Novakovo vreme polako prolazi. Ne mislim cak ni fizicki toliko koliko mentalno. Vise nema tu glad i posvecenost. Ne znam kako komentatori koji veruju u Novaka kao GOATa to ne vide. Da se razumemo, voleo bih i ja da on to postane, ali danas pobedjuje Mari i najavljuje svoju sigurnu vladavinu sledecih godinu mozda dve. Nakon toga dolaze nove snage koje ce biti najbolje. Novak, po mojoj proceni moze da osvoji jos max 2GS.

zoki

pre 7 godina

Ne znam ko ce biti ali bih voleo da to bude Novak! Zasto? Zato sto je uporan, disciplinovan, istrajan, nikad se ne predaje, pametan, vaspitan, korektan, obrazovan, govori nekolio svetskih jezika,patriota, porodican covek, primer za omladinu I sto imponuje ovom narodu u svakom drugom pogledu.Malim narodima su potrebni veliki ljudi, kako rece Vuk Karadzic.

NS#1

pre 7 godina

niko nikad nije 8k poena izgubio tako brzo kao nole .
(Aco, 07. januar 2017 12:25)

Nije on ni izgubio 8k, nego 5k. Drugo, niko nikada nije ni uspeo tako da izdominira nad drugim igračem sveta, prema tome, niko nije ni bio u poziciji da izgubi toliko poena. Vrlo jednostavno.

nostalgija

pre 7 godina

Kao prvo da kazem da Noleta volim kao Boga. Ali, ja razgranicavam pojmove najbolji i najuspesniji. Prosto, razliciti faktori uticu na to koliko ce neko titula da osvoji. Trenutno je Rodzer najuspesniji po broju GS titula, ali mislim da nije najbolji svih vremena. Ako ga( a nadam se da hoce) Nole prestigne, bicu objektivan i tada, i reci isto sto i sad mislim; da je Pit Sampras najbolji igrac svih vremena.

Vlada

pre 7 godina

Ne kapiram kako Federer moze biti najveci a ima los skor sa Nadalom koji se sprdao sa njim tokom citave karijere, los skor sa Novakom i Marejem, Federera je us*alo da se pojavio nakon penzionisanja Agasija i Samprasa i do pojavljivanja prvo Nadala pa Djokovica osvojio 10GS, Federer je najobicnija prevara rodjena pod srecnom zvezdom!

miroslav

pre 7 godina

skromnost je vrlina velikih sportista.Rafael Nadal je sigurno u grupi podjednako ''velikih'' koji su ostvarili vrhunske uspehe u tenisu.imamo privilegiju što zadnjih 10 godina gledamo takve majstore u ovom sportu.
gledati mečeve Nadala,Federera,Novaka,Mareja,Tomaša,Conge.Marina,Keia,Miloša,,...,za svakog ko voli tenisi to je pravo uživanje.

monden

pre 7 godina

Neka se jave fanovi Novaka i Feđe kada njihovi puleni budu uspeli, bar, još jednom da trijumfuju na najtežem GS turniru Roland Garros-u.

Milos

pre 7 godina

Dal je realno da neko napise da je Federer najveca prevara u istoriji tenisa??? Ok ne volis ga to razumem ali nemoj se brukati takvim kometarima.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

A zašto bi Novaku bile veće šanse da prestigne Federera nego samom Nadalu koji ima 2 GS više, a istih su godina? I moj je utisak da je Nadal bliži kraju karijere zbog stila tenisa koji igra, ali 2 GS nije lako osvojit ni Novaku koji ulazi u tridesete!

VEČITI DELIJA

pre 7 godina

Osjećam da Novak danas igra mnogo važan meč u karijeri ne zbog same odbrane titule i tih bodova nego zbog samopouzdanja koje bi mu dalo "vjetar u ledja" da godinu krene pobjednički i nastavi niz titula i još više se približi Federeru na GOAT listi . Nadal realan momak al me nervira zbog onog rituala kad servira

parx

pre 7 godina

A ti si sigurno Nadrogal, najveca sramota ovog sporta. Imas srece sto organizacija na tebi zaradjuje velike pare, pa ti dozvoljavaju da se "lecis" od "prehlade" celu karijeru.

Vera

pre 7 godina

Rafica realan, kao i uvijek i zato ga neizmjerno poštujem.On je
, za mene,jedan od onih koji su obilježili tenis za sva vremena.Mislim da nam on može pružiti još mnogo napetih mečeva s Novakom i ostalima iz velike četvorke.

Djole*

pre 7 godina

Uz svo duzno postovanje za zivu legendu bijelog sporta Roda Lejvera, ja stvarno njega ne mogu da svrstam i nije mi jasno, kako on ulazi konstantno u najuzi moguci izbor za GOAT-a. Definitivno najveci igrac u Australiji, ali u njegovo vrijeme se igralo drvenim reketima, pa onda nije bilo celendza.. Ne znam, moje misljenje da on svakako ide u top 5 ikada, ali u top3... Svaka cast opet Rafi, toliko je korektan, toliko lijepo prica o Novaku, zasigruno jedan od najvecih sampiona ikada.. Kakva je to zvijer bila, nekada.. Kako su ga samo povrede pokosile, nazalost.. Samo da pokaze djelic onoga sto je mogao ranije! Moj poredak za sada: Rodzer - Novak - Rafa. Na kraju njihovih karijera cemo vidjeti, sta ce stvarno biti. U svakom slucaju, zivio legendo! Nedostajes i to mnogo!

Posmatrac

pre 7 godina

Nadal da je bio pametan kao sto nije svoju karijeru bi produzio na jos dve dobre vrhunske sezone. On je sebe dokusirao zvanicno sa 27 godine! Da li cemo gledati potpuni povratak na ono sto je bio nekada??? Vrlo tesko. Ali sigurno ce na RG stelovati maksimalno ove sezone. Zamislite tu cinjenicu da osvoji 10 jubilarnu pa to bi znacilo da ni za sledecih 10 godina i vise ne bi se pojavio teniser kome bi poslo to od ruke da stigne a kamoli prestigne..

Mikii

pre 7 godina

Jedno je sigurno, ti neces biti. Gubi decko od Raonica kojeg Dimitrov demolira s pola snage. Ja da sam na tvom mestu, povukao bih se istog momenta.

IGI

pre 7 godina

Федерер и Надал пензионери,Новак рекреативац досадни Мареј исви преко 30 г. Новак је могао да буде најбољи свих времена да му се нису променили приоритети. Сада су му приоритети да се радуке победама Вавринке ,Мареја,Чилића......

Жеља

pre 7 godina

Рафо ти си Цар а Цар над Царевима тениса је Краљ са Бањице. Напред Мршави све их победи увек :-)

ИксОкс

pre 7 godina

Драже би ми било да си ти људино, него ова двојица, не толико искрених и позитивних ликова. Разумем да наводи Федерера, али откуд Лејвер ту? Колико је бољих у историји било од њега, на пример сам Надал.

Melenci

pre 7 godina

posteno i korektno!Nadal je vec istorija i zato se mora postovati,veoma postovati.Sto se Noleta tice on zaista ima velike sanse da obori sve rekorde,cak najvece sanse,tu nema dileme.Ali koliko ce dugo trajati Noletov put uspona i dominacije zaista zavisi od povreda,motivacije i prioriteta u zivotu koje zeli da ostvari.

Djole*

pre 7 godina

Uz svo duzno postovanje za zivu legendu bijelog sporta Roda Lejvera, ja stvarno njega ne mogu da svrstam i nije mi jasno, kako on ulazi konstantno u najuzi moguci izbor za GOAT-a. Definitivno najveci igrac u Australiji, ali u njegovo vrijeme se igralo drvenim reketima, pa onda nije bilo celendza.. Ne znam, moje misljenje da on svakako ide u top 5 ikada, ali u top3... Svaka cast opet Rafi, toliko je korektan, toliko lijepo prica o Novaku, zasigruno jedan od najvecih sampiona ikada.. Kakva je to zvijer bila, nekada.. Kako su ga samo povrede pokosile, nazalost.. Samo da pokaze djelic onoga sto je mogao ranije! Moj poredak za sada: Rodzer - Novak - Rafa. Na kraju njihovih karijera cemo vidjeti, sta ce stvarno biti. U svakom slucaju, zivio legendo! Nedostajes i to mnogo!

Vera

pre 7 godina

Rafica realan, kao i uvijek i zato ga neizmjerno poštujem.On je
, za mene,jedan od onih koji su obilježili tenis za sva vremena.Mislim da nam on može pružiti još mnogo napetih mečeva s Novakom i ostalima iz velike četvorke.

ИксОкс

pre 7 godina

Драже би ми било да си ти људино, него ова двојица, не толико искрених и позитивних ликова. Разумем да наводи Федерера, али откуд Лејвер ту? Колико је бољих у историји било од њега, на пример сам Надал.

vlada

pre 7 godina

Nemojte tako ljudi,Rodzer je 81' Novak i Endi su 87' svako igra tenis u skladu sa svojim godinama i vremenu u kojem se rodio. R.F je imao svoje rivale i borio se sa njima, dobio epitet najboljeg svih vremena, a Novak je tog najboljeg pobedjivao kao sto ce i njega neko od mladjih da nasledi. UZIVAJTE U SPORTU I NJEGOVOJ LEPOTI, MANITE SE LOSIH MISLI.Pare su zaradili za sebe, platice porez i pomoci prema svojim zeljama i osecajima,sve ostalo je ne bitno

NS#1

pre 7 godina

Federer je svojom genijalnošću učinio da konkurencija izgleda smešno, a neki koje je pobeđivao imaju puno više talenta od Novaka koji je svoje uspehe ostvario divljačkim radom uz zrno talenta!
(Danilo, 07. januar 2017 14:06)

Aj prekini da se blamiraš, već sam ti rekao jednom.

Milos

pre 7 godina

Dal je realno da neko napise da je Federer najveca prevara u istoriji tenisa??? Ok ne volis ga to razumem ali nemoj se brukati takvim kometarima.

Veliki brat

pre 7 godina

@(Natasa, 7. januar 2017 15:32)

Ljubim te, Nataša, pitaj naše fudbalere po inostranstvu kome oni plaćaju porez!
Ili trenere, košarkaše...

Srbija sa većinom zemalja ima ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, što znači da naši građani, koji tamo plate porez, ne moraju na isti prohod da ga plaćaju u Srbiji.


Šta misliš, što niko ne priča o preko milion naših gastabajtera koji rade u inostranstvu i tamo plaćaju porez, a ne plaćaju ništa u Srbiji?
Šta, žive tamo pa ne moraju da plaćaju porez u Srbiji? Pa i Novak ne živi u Srbiji, živi u Monte Karlu!

Ima pravo čovek da živi gde hoće, Srbija nije ništa uložila u njegovu tenisku karijeru, uložili su njegovi roditelji do poslednje pare, zaduživali se kod zelenaša, i da Novak nije ušao bar među prvih 10 igrača sveta, još uvek bi otplaćivali te dugove!

Gde ste bili tada dušebriznici da molite državu da mu pomogne bar peskamatnim pozajmnicama, koje bi on višestruko vratio?


I koliko vas na neke prihode sa strane plaća porez, kad tako komentarišete?

Nego, "jedno sam ja, a drugo si ti", princip koji je u Srbiji nemoguće eliminisati, uvek jedni kriterijumi važe za sebe, a neki drugi za ostale!


Novak bar svugde promoviše Srbiju, a vas kao ti sreća da nema mnogo, inače bi lepo kao Monika Seleš uzeo nečije drugo državljanstvo pa onda kukajte za porezom!

Valderama

pre 7 godina

Ima jedna slika Noletova kad se prvi put probio u vrh i postao 16 igrac na svetu.
Tada te davne 2006 ili 2007 Novak na slici i broj 16 na njegovoj majici.Veruj te mi da sam tada pomislio ( ne salim se ) da ce osvojiti tacno 16 GS titula. Svaki put kad osvoji GS meni u glavi ta slika i broj 16.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

A zašto bi Novaku bile veće šanse da prestigne Federera nego samom Nadalu koji ima 2 GS više, a istih su godina? I moj je utisak da je Nadal bliži kraju karijere zbog stila tenisa koji igra, ali 2 GS nije lako osvojit ni Novaku koji ulazi u tridesete!

Morrissey

pre 7 godina

Ako polazimo od toga da je Djokovicu cilj da postane najbolji svih vremena, znaci da osvoji barem 18 GS, ove godine bi morao da osvoji 3 GS.
Sa 30 godina bi imao 15 GS i neka u sledece 3-4 sezone osvoji po jedan i to bi bilo to.
Ova godina je odlucujuca. Ova godina je zadnja prilika da se ukljuci u trku za takozvanog GOAT-a.
Nadam se da tome tezi, jer inace nema vise smisla uzbudjivati se zbog njega.
Jedva cekam danasnje finale! Ne verujem da moze da ponovi onu ocajnu igru iz Londona.

mr

pre 7 godina

Danas mozda psiha presudi, Nole malo opusteniji i razigraniji zbog Bozica, Marej sa pritiskom da se potvrdi kao broj 1, vidjecemo. Bilo bi lijepo da Nole osvoji titulu, za samopouzdanje, i da se s obzirom na igru ipak mozemo nadati odbrani titule na AO.

miroslav

pre 7 godina

skromnost je vrlina velikih sportista.Rafael Nadal je sigurno u grupi podjednako ''velikih'' koji su ostvarili vrhunske uspehe u tenisu.imamo privilegiju što zadnjih 10 godina gledamo takve majstore u ovom sportu.
gledati mečeve Nadala,Federera,Novaka,Mareja,Tomaša,Conge.Marina,Keia,Miloša,,...,za svakog ko voli tenisi to je pravo uživanje.

biće bolje

pre 7 godina

teško je o ovome kalkulisati, ali Novak nema problem sa povredama koje bi ga izbacile sa terena na duži period, čak i ovaj period koji pojedini nazivaju lošim on igra završnice turnira, ubeđen sam da će prestići Nadala i Samprasa a kad može Vavrinka da osvaja titule ne vidim što Novak ne bi u kasnijim godinama podizao GS trofeje.

NS#1

pre 7 godina

niko nikad nije 8k poena izgubio tako brzo kao nole .
(Aco, 07. januar 2017 12:25)

Nije on ni izgubio 8k, nego 5k. Drugo, niko nikada nije ni uspeo tako da izdominira nad drugim igračem sveta, prema tome, niko nije ni bio u poziciji da izgubi toliko poena. Vrlo jednostavno.

Posmatrac

pre 7 godina

Nadal da je bio pametan kao sto nije svoju karijeru bi produzio na jos dve dobre vrhunske sezone. On je sebe dokusirao zvanicno sa 27 godine! Da li cemo gledati potpuni povratak na ono sto je bio nekada??? Vrlo tesko. Ali sigurno ce na RG stelovati maksimalno ove sezone. Zamislite tu cinjenicu da osvoji 10 jubilarnu pa to bi znacilo da ni za sledecih 10 godina i vise ne bi se pojavio teniser kome bi poslo to od ruke da stigne a kamoli prestigne..

pesadinac

pre 7 godina

Novak Djokovic vec krajem sledece godine postaje najbolji svih vremena.
Do tad ima da osvoji jos 6 GS i 10 master titula. U koju paricu ako neko sme da se kladi.

zoki

pre 7 godina

Ne znam ko ce biti ali bih voleo da to bude Novak! Zasto? Zato sto je uporan, disciplinovan, istrajan, nikad se ne predaje, pametan, vaspitan, korektan, obrazovan, govori nekolio svetskih jezika,patriota, porodican covek, primer za omladinu I sto imponuje ovom narodu u svakom drugom pogledu.Malim narodima su potrebni veliki ljudi, kako rece Vuk Karadzic.

Mirko

pre 7 godina

Za sve ove koji se cude otkud Rod Lejver tu jednu stvar da kazem.U tenisu je najteze osvojiti godisnji Slem a covek je to uradio dva puta.Da je to tako lako osvojiti kao sto se misli pitam zasto to nemju Rodzer,Rafa,Novak,Pit,Bjern i svi drugi velikani.Zato je Rod broj jedan u istoriji tenisa.

Жеља

pre 7 godina

Рафо ти си Цар а Цар над Царевима тениса је Краљ са Бањице. Напред Мршави све их победи увек :-)

VEČITI DELIJA

pre 7 godina

Osjećam da Novak danas igra mnogo važan meč u karijeri ne zbog same odbrane titule i tih bodova nego zbog samopouzdanja koje bi mu dalo "vjetar u ledja" da godinu krene pobjednički i nastavi niz titula i još više se približi Federeru na GOAT listi . Nadal realan momak al me nervira zbog onog rituala kad servira

Melenci

pre 7 godina

posteno i korektno!Nadal je vec istorija i zato se mora postovati,veoma postovati.Sto se Noleta tice on zaista ima velike sanse da obori sve rekorde,cak najvece sanse,tu nema dileme.Ali koliko ce dugo trajati Noletov put uspona i dominacije zaista zavisi od povreda,motivacije i prioriteta u zivotu koje zeli da ostvari.

IGI

pre 7 godina

Федерер и Надал пензионери,Новак рекреативац досадни Мареј исви преко 30 г. Новак је могао да буде најбољи свих времена да му се нису променили приоритети. Сада су му приоритети да се радуке победама Вавринке ,Мареја,Чилића......

parx

pre 7 godina

A ti si sigurno Nadrogal, najveca sramota ovog sporta. Imas srece sto organizacija na tebi zaradjuje velike pare, pa ti dozvoljavaju da se "lecis" od "prehlade" celu karijeru.

Vlada

pre 7 godina

Ne kapiram kako Federer moze biti najveci a ima los skor sa Nadalom koji se sprdao sa njim tokom citave karijere, los skor sa Novakom i Marejem, Federera je us*alo da se pojavio nakon penzionisanja Agasija i Samprasa i do pojavljivanja prvo Nadala pa Djokovica osvojio 10GS, Federer je najobicnija prevara rodjena pod srecnom zvezdom!

nostalgija

pre 7 godina

Kao prvo da kazem da Noleta volim kao Boga. Ali, ja razgranicavam pojmove najbolji i najuspesniji. Prosto, razliciti faktori uticu na to koliko ce neko titula da osvoji. Trenutno je Rodzer najuspesniji po broju GS titula, ali mislim da nije najbolji svih vremena. Ako ga( a nadam se da hoce) Nole prestigne, bicu objektivan i tada, i reci isto sto i sad mislim; da je Pit Sampras najbolji igrac svih vremena.

Danilo

pre 7 godina

Federer je svojom genijalnošću učinio da konkurencija izgleda smešno, a neki koje je pobeđivao imaju puno više talenta od Novaka koji je svoje uspehe ostvario divljačkim radom uz zrno talenta!

Mikii

pre 7 godina

Jedno je sigurno, ti neces biti. Gubi decko od Raonica kojeg Dimitrov demolira s pola snage. Ja da sam na tvom mestu, povukao bih se istog momenta.

Kobster

pre 7 godina

Nazalost, nema nista od toga. Novakovo vreme polako prolazi. Ne mislim cak ni fizicki toliko koliko mentalno. Vise nema tu glad i posvecenost. Ne znam kako komentatori koji veruju u Novaka kao GOATa to ne vide. Da se razumemo, voleo bih i ja da on to postane, ali danas pobedjuje Mari i najavljuje svoju sigurnu vladavinu sledecih godinu mozda dve. Nakon toga dolaze nove snage koje ce biti najbolje. Novak, po mojoj proceni moze da osvoji jos max 2GS.

monden

pre 7 godina

Neka se jave fanovi Novaka i Feđe kada njihovi puleni budu uspeli, bar, još jednom da trijumfuju na najtežem GS turniru Roland Garros-u.

Natasa

pre 7 godina

Novak sve sto radi samo za sebe radi.Kad bude posteno placao porez svojoj drzavi Srbiji razmisljacu o njemu,ovako on za mene nije nista,niti za gradjane ove drzave!!!

maksimilijan

pre 7 godina

Могао је, и могао би. Али неће. Штета за то, али тако је. Биће он у тенису још неко време, само га неће бити ни пола од онога што је био.

Mikii

pre 7 godina

Jedno je sigurno, ti neces biti. Gubi decko od Raonica kojeg Dimitrov demolira s pola snage. Ja da sam na tvom mestu, povukao bih se istog momenta.

Natasa

pre 7 godina

Novak sve sto radi samo za sebe radi.Kad bude posteno placao porez svojoj drzavi Srbiji razmisljacu o njemu,ovako on za mene nije nista,niti za gradjane ove drzave!!!

parx

pre 7 godina

A ti si sigurno Nadrogal, najveca sramota ovog sporta. Imas srece sto organizacija na tebi zaradjuje velike pare, pa ti dozvoljavaju da se "lecis" od "prehlade" celu karijeru.

Danilo

pre 7 godina

Federer je svojom genijalnošću učinio da konkurencija izgleda smešno, a neki koje je pobeđivao imaju puno više talenta od Novaka koji je svoje uspehe ostvario divljačkim radom uz zrno talenta!

Mirko

pre 7 godina

Za sve ove koji se cude otkud Rod Lejver tu jednu stvar da kazem.U tenisu je najteze osvojiti godisnji Slem a covek je to uradio dva puta.Da je to tako lako osvojiti kao sto se misli pitam zasto to nemju Rodzer,Rafa,Novak,Pit,Bjern i svi drugi velikani.Zato je Rod broj jedan u istoriji tenisa.

maksimilijan

pre 7 godina

Могао је, и могао би. Али неће. Штета за то, али тако је. Биће он у тенису још неко време, само га неће бити ни пола од онога што је био.

Djole*

pre 7 godina

Uz svo duzno postovanje za zivu legendu bijelog sporta Roda Lejvera, ja stvarno njega ne mogu da svrstam i nije mi jasno, kako on ulazi konstantno u najuzi moguci izbor za GOAT-a. Definitivno najveci igrac u Australiji, ali u njegovo vrijeme se igralo drvenim reketima, pa onda nije bilo celendza.. Ne znam, moje misljenje da on svakako ide u top 5 ikada, ali u top3... Svaka cast opet Rafi, toliko je korektan, toliko lijepo prica o Novaku, zasigruno jedan od najvecih sampiona ikada.. Kakva je to zvijer bila, nekada.. Kako su ga samo povrede pokosile, nazalost.. Samo da pokaze djelic onoga sto je mogao ranije! Moj poredak za sada: Rodzer - Novak - Rafa. Na kraju njihovih karijera cemo vidjeti, sta ce stvarno biti. U svakom slucaju, zivio legendo! Nedostajes i to mnogo!

ИксОкс

pre 7 godina

Драже би ми било да си ти људино, него ова двојица, не толико искрених и позитивних ликова. Разумем да наводи Федерера, али откуд Лејвер ту? Колико је бољих у историји било од њега, на пример сам Надал.

Vlada

pre 7 godina

Ne kapiram kako Federer moze biti najveci a ima los skor sa Nadalom koji se sprdao sa njim tokom citave karijere, los skor sa Novakom i Marejem, Federera je us*alo da se pojavio nakon penzionisanja Agasija i Samprasa i do pojavljivanja prvo Nadala pa Djokovica osvojio 10GS, Federer je najobicnija prevara rodjena pod srecnom zvezdom!

Kobster

pre 7 godina

Nazalost, nema nista od toga. Novakovo vreme polako prolazi. Ne mislim cak ni fizicki toliko koliko mentalno. Vise nema tu glad i posvecenost. Ne znam kako komentatori koji veruju u Novaka kao GOATa to ne vide. Da se razumemo, voleo bih i ja da on to postane, ali danas pobedjuje Mari i najavljuje svoju sigurnu vladavinu sledecih godinu mozda dve. Nakon toga dolaze nove snage koje ce biti najbolje. Novak, po mojoj proceni moze da osvoji jos max 2GS.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

A zašto bi Novaku bile veće šanse da prestigne Federera nego samom Nadalu koji ima 2 GS više, a istih su godina? I moj je utisak da je Nadal bliži kraju karijere zbog stila tenisa koji igra, ali 2 GS nije lako osvojit ni Novaku koji ulazi u tridesete!

monden

pre 7 godina

Neka se jave fanovi Novaka i Feđe kada njihovi puleni budu uspeli, bar, još jednom da trijumfuju na najtežem GS turniru Roland Garros-u.

NS#1

pre 7 godina

Federer je svojom genijalnošću učinio da konkurencija izgleda smešno, a neki koje je pobeđivao imaju puno više talenta od Novaka koji je svoje uspehe ostvario divljačkim radom uz zrno talenta!
(Danilo, 07. januar 2017 14:06)

Aj prekini da se blamiraš, već sam ti rekao jednom.

pesadinac

pre 7 godina

Novak Djokovic vec krajem sledece godine postaje najbolji svih vremena.
Do tad ima da osvoji jos 6 GS i 10 master titula. U koju paricu ako neko sme da se kladi.

IGI

pre 7 godina

Федерер и Надал пензионери,Новак рекреативац досадни Мареј исви преко 30 г. Новак је могао да буде најбољи свих времена да му се нису променили приоритети. Сада су му приоритети да се радуке победама Вавринке ,Мареја,Чилића......

mr

pre 7 godina

Danas mozda psiha presudi, Nole malo opusteniji i razigraniji zbog Bozica, Marej sa pritiskom da se potvrdi kao broj 1, vidjecemo. Bilo bi lijepo da Nole osvoji titulu, za samopouzdanje, i da se s obzirom na igru ipak mozemo nadati odbrani titule na AO.

Vera

pre 7 godina

Rafica realan, kao i uvijek i zato ga neizmjerno poštujem.On je
, za mene,jedan od onih koji su obilježili tenis za sva vremena.Mislim da nam on može pružiti još mnogo napetih mečeva s Novakom i ostalima iz velike četvorke.

Valderama

pre 7 godina

Ima jedna slika Noletova kad se prvi put probio u vrh i postao 16 igrac na svetu.
Tada te davne 2006 ili 2007 Novak na slici i broj 16 na njegovoj majici.Veruj te mi da sam tada pomislio ( ne salim se ) da ce osvojiti tacno 16 GS titula. Svaki put kad osvoji GS meni u glavi ta slika i broj 16.

Morrissey

pre 7 godina

Ako polazimo od toga da je Djokovicu cilj da postane najbolji svih vremena, znaci da osvoji barem 18 GS, ove godine bi morao da osvoji 3 GS.
Sa 30 godina bi imao 15 GS i neka u sledece 3-4 sezone osvoji po jedan i to bi bilo to.
Ova godina je odlucujuca. Ova godina je zadnja prilika da se ukljuci u trku za takozvanog GOAT-a.
Nadam se da tome tezi, jer inace nema vise smisla uzbudjivati se zbog njega.
Jedva cekam danasnje finale! Ne verujem da moze da ponovi onu ocajnu igru iz Londona.

nostalgija

pre 7 godina

Kao prvo da kazem da Noleta volim kao Boga. Ali, ja razgranicavam pojmove najbolji i najuspesniji. Prosto, razliciti faktori uticu na to koliko ce neko titula da osvoji. Trenutno je Rodzer najuspesniji po broju GS titula, ali mislim da nije najbolji svih vremena. Ako ga( a nadam se da hoce) Nole prestigne, bicu objektivan i tada, i reci isto sto i sad mislim; da je Pit Sampras najbolji igrac svih vremena.

Жеља

pre 7 godina

Рафо ти си Цар а Цар над Царевима тениса је Краљ са Бањице. Напред Мршави све их победи увек :-)

biće bolje

pre 7 godina

teško je o ovome kalkulisati, ali Novak nema problem sa povredama koje bi ga izbacile sa terena na duži period, čak i ovaj period koji pojedini nazivaju lošim on igra završnice turnira, ubeđen sam da će prestići Nadala i Samprasa a kad može Vavrinka da osvaja titule ne vidim što Novak ne bi u kasnijim godinama podizao GS trofeje.

VEČITI DELIJA

pre 7 godina

Osjećam da Novak danas igra mnogo važan meč u karijeri ne zbog same odbrane titule i tih bodova nego zbog samopouzdanja koje bi mu dalo "vjetar u ledja" da godinu krene pobjednički i nastavi niz titula i još više se približi Federeru na GOAT listi . Nadal realan momak al me nervira zbog onog rituala kad servira

Melenci

pre 7 godina

posteno i korektno!Nadal je vec istorija i zato se mora postovati,veoma postovati.Sto se Noleta tice on zaista ima velike sanse da obori sve rekorde,cak najvece sanse,tu nema dileme.Ali koliko ce dugo trajati Noletov put uspona i dominacije zaista zavisi od povreda,motivacije i prioriteta u zivotu koje zeli da ostvari.

Milos

pre 7 godina

Dal je realno da neko napise da je Federer najveca prevara u istoriji tenisa??? Ok ne volis ga to razumem ali nemoj se brukati takvim kometarima.

vlada

pre 7 godina

Nemojte tako ljudi,Rodzer je 81' Novak i Endi su 87' svako igra tenis u skladu sa svojim godinama i vremenu u kojem se rodio. R.F je imao svoje rivale i borio se sa njima, dobio epitet najboljeg svih vremena, a Novak je tog najboljeg pobedjivao kao sto ce i njega neko od mladjih da nasledi. UZIVAJTE U SPORTU I NJEGOVOJ LEPOTI, MANITE SE LOSIH MISLI.Pare su zaradili za sebe, platice porez i pomoci prema svojim zeljama i osecajima,sve ostalo je ne bitno

miroslav

pre 7 godina

skromnost je vrlina velikih sportista.Rafael Nadal je sigurno u grupi podjednako ''velikih'' koji su ostvarili vrhunske uspehe u tenisu.imamo privilegiju što zadnjih 10 godina gledamo takve majstore u ovom sportu.
gledati mečeve Nadala,Federera,Novaka,Mareja,Tomaša,Conge.Marina,Keia,Miloša,,...,za svakog ko voli tenisi to je pravo uživanje.

zoki

pre 7 godina

Ne znam ko ce biti ali bih voleo da to bude Novak! Zasto? Zato sto je uporan, disciplinovan, istrajan, nikad se ne predaje, pametan, vaspitan, korektan, obrazovan, govori nekolio svetskih jezika,patriota, porodican covek, primer za omladinu I sto imponuje ovom narodu u svakom drugom pogledu.Malim narodima su potrebni veliki ljudi, kako rece Vuk Karadzic.

Posmatrac

pre 7 godina

Nadal da je bio pametan kao sto nije svoju karijeru bi produzio na jos dve dobre vrhunske sezone. On je sebe dokusirao zvanicno sa 27 godine! Da li cemo gledati potpuni povratak na ono sto je bio nekada??? Vrlo tesko. Ali sigurno ce na RG stelovati maksimalno ove sezone. Zamislite tu cinjenicu da osvoji 10 jubilarnu pa to bi znacilo da ni za sledecih 10 godina i vise ne bi se pojavio teniser kome bi poslo to od ruke da stigne a kamoli prestigne..

NS#1

pre 7 godina

niko nikad nije 8k poena izgubio tako brzo kao nole .
(Aco, 07. januar 2017 12:25)

Nije on ni izgubio 8k, nego 5k. Drugo, niko nikada nije ni uspeo tako da izdominira nad drugim igračem sveta, prema tome, niko nije ni bio u poziciji da izgubi toliko poena. Vrlo jednostavno.

Veliki brat

pre 7 godina

@(Natasa, 7. januar 2017 15:32)

Ljubim te, Nataša, pitaj naše fudbalere po inostranstvu kome oni plaćaju porez!
Ili trenere, košarkaše...

Srbija sa većinom zemalja ima ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, što znači da naši građani, koji tamo plate porez, ne moraju na isti prohod da ga plaćaju u Srbiji.


Šta misliš, što niko ne priča o preko milion naših gastabajtera koji rade u inostranstvu i tamo plaćaju porez, a ne plaćaju ništa u Srbiji?
Šta, žive tamo pa ne moraju da plaćaju porez u Srbiji? Pa i Novak ne živi u Srbiji, živi u Monte Karlu!

Ima pravo čovek da živi gde hoće, Srbija nije ništa uložila u njegovu tenisku karijeru, uložili su njegovi roditelji do poslednje pare, zaduživali se kod zelenaša, i da Novak nije ušao bar među prvih 10 igrača sveta, još uvek bi otplaćivali te dugove!

Gde ste bili tada dušebriznici da molite državu da mu pomogne bar peskamatnim pozajmnicama, koje bi on višestruko vratio?


I koliko vas na neke prihode sa strane plaća porez, kad tako komentarišete?

Nego, "jedno sam ja, a drugo si ti", princip koji je u Srbiji nemoguće eliminisati, uvek jedni kriterijumi važe za sebe, a neki drugi za ostale!


Novak bar svugde promoviše Srbiju, a vas kao ti sreća da nema mnogo, inače bi lepo kao Monika Seleš uzeo nečije drugo državljanstvo pa onda kukajte za porezom!