Petak, 30.12.2016.

12:00

Nurkić hoće iz Denvera, razlog je Jokić?

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić nije miljenik trenera Denvera Majka Melouna.

Izvor: ÐN

Nurkiæ hoæe iz Denvera, razlog je Jokiæ? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Beljo

pre 7 godina

@Neko, GSW recimo ne trazi uopste centra koji zna to sto si naveo. Takav im i smeta. Bas bi Nurkic bio dobar centar za GSW. Ali trenutno imaju Mekgi, bolji i od Zaze i ovog zajedno.

JPR23

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?
(sarajevo.ba, 30. decembar 2016 16:32)
Nalupeta se covek i ostade ziv. Jel' si ti uopste svestan sta pises? Nurkic nije los, ali je Jokic 20 puta bolji, pa i vise!
I umesto da se sokirate, bolje pogledajte svoje dvoriste, Nurkica vam savez odlepio od repke, pa imate Mirzu koji je, iako trenutno slabije, pokazao kakav je materijal i odlican suter, i njega vam savez unakazio... i vi sad nasli da dizete u nebesa Nurkica ?? Ej ste vi normalni?

Neko...

pre 7 godina

Proslo je vreme ovakvih centara kao Nurkic,bar u Nba-u,sada je trend da centar ne bude samo strvina i da ne ume kos da da sa vece udaljenosti od metar ipo od kosa,sad se trazi da centar ima sut sa poludistance,trojku,asistenciju,da prenese loptu preko pola,da dobro sutira bacanja a ne samo da bude jak kao bik i da ume samo zicere da pogadja...takav igrac prolazi jos u Evropi ali u Nba-u je prevazidjen tako da ne verujem da ce da napravi neku zapazenu karijeru u Nba-u i za Denver bi bilo bas dobro da odradi neki trejd i to sa Finiksom npr jer oni su prepuni na bekovima a nemaju krstenog centra osim Cendlera koji jedino sto ima je skok i Nurkic bi im legao dok bi Bledsou legao Denveru kao budali samar.

Vojkan

pre 7 godina

Evo suzica mi je zasijala u oku...svako ko prati utakmice i nba uopste,zna kakav ucinak ima tim sa njim i kakav bez njega,na samom pocetku sezone trener Denvera je rekao da od Jokica ne ocekuje igre iz prosle sezone i da je razlog manja minutaza pre svega i stavljanje Jokica na poziciju,koja nije njegova prirodna,samim tim,njegovo poverenje je ukazano,svakako talentovanom,Nurkicu.Kako je on to iskoristio,najbolje mozete videti u statistici i indexu korisnosti.Da mu je ekipa na prvom mestu,ne bi pravio problem,ali posto mu je licni interes iznad ekipe(sto je mozda i razumljivo)onda trazi drugu sredinu.Setite se da je poznati NBA analiticar govorio pre mesec dana da prednost treba dati Nikoli,pre svega zbog igrackog kvaliteta,a potpom i kao osobi,koja podredjuje sve pobedi svog tima,dakle,tek nakon velikog pritiska spolja,trener odlucuje da vrati nikoli koliko toliko pristojnu minutazu od prosle sezone,koju je on u potpunosti opravdao i istakao kandidaturu za pocetnog igraca.Nikola nije ovako reagovao kada je do pre dva meseca imao prosek 13 min,6poena,3 skoka.Ne,on je cutao i radio,dakle,ipak i karakter stvara igraca,a to je nazalost ono sto Nurkicu manjka,iako je talenat neosporan,on bi trebao da na prvom mestu nauci da bude deo tima!

BP3005

pre 7 godina

Sunsima potreban centar. Imaju jednog pleja viska. Mogao bi tu neki trejd da padne tipa: Nurkic,Mudije (plus mozda jos neki igrac) i neki pikovi za Bledsoa i nekog visokog igraca!

Dzhoni

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?
(sarajevo.ba, 30. decembar 2016 16:32)

Da li si ti svestan šta govoriš čoveče?!
Uostalom, vi bosanci ste simbol ,,realnosti": Vama je begović najbolji golman, spahić najbolji stoper, pjanić najbolji igrač svemira, džeko najbolji špic na svetu.
Uštinite se malo, ne vrti se svet oko vaših igrača...

Milos

pre 7 godina

Nurkic je dobar momak i dobar igrac.Ponekad je bolje promeniti i razdrmati karijeru, mislim da ce mu prijati eventualna promena.Mislim da u buducnosti moze biti u top 5 centara NBA.

METNEM

pre 7 godina

Očito je da večina ne razume razliku između 4/5 igrča ili klasične 5.
Nurkić i Jokić su odlični igrači!

Trener bira na igru tip igrača i to je to.

Ne

pre 7 godina

Znam sta mu je problem ,dobio je sansu ,Jokic je ulazio kao zamena pokazao se kao znatno bolji igrac ,i sad Nurkic malo i pravi problem da bi ga terejdovali negde .Svestan je on da pored ovakve igre jokica nema sta da trazi .

aleksandar

pre 7 godina

Realno Jokic je bolji igrac od Nurkica,ima i sut sa poludistance ima sut za 3 poena,skok,asistenciju kad se sve sabere i oduzme Jokic je bolji igrac...

evileye

pre 7 godina

Dobro je samo neka ide...covece,citam od pocetka sezone trener se "plasi" da ga stavi na klupu jer ce ovaj praviti haos i unistiti timski duh sto se i pokazalo kao istina evo vec posle 4 tekme...zaista su mi neukusni igraci koji sami sebi biraju s kim,kada i gde ce igrati a uglavnom su to egomanijaci sa jako ogranicenim sposobnostima kao i doticni uostalom...idi,bezi odatle da Jokic moze na miru da se razvija...

Dejan

pre 7 godina

Ne razumem cemu ruzni komentari na racun Jusufa. Momak je samo izrazio zelju da igra, i ne vidim sta je tu lose. Pritom, nicim nije ugrozio ili omalovazio Jokica svojom izjavom. Ima sasvim dobru statistiku i ove godine, za manje od 20 min prosecno ima preko 9 poena i 7 skokova, uz preko 50% suta iz igre. Imao je vrlo dobru prvu sezonu (bio je u drugoj ruki petorci lige), drugu je uglavnom izgubio zbog povrede, sto je Jokicu otvorilo prostor u startu. Nuggetsi imaju dva mlada i vrlo talentovana centra, i nije realno da obojicu razvijaju. Jokic je dobio prednost, sto je razumljivo, jer je talentovaniji. Sa druge strane, i Nurkic je vrlo talentovan, visok, snazan, a takvi igraci su retki i trazeni u ligi, i svakako bi trade bio dobra opcija i za njega i za Nuggetse. Ne vidim razlog za ovoliko negativnih i ruznih komentara. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Flynn

pre 7 godina

Pogledajte video sa njegovim rekordom karijere 23p, trecina bacanja, trecina "albanci" i treca trecina kad mu je na tacni servirano, nijedan sut nije dalje od 30cm od obruca, dobije loptu i kao bik gura unutra sirovom snagom, cak je i Sekil O'Nil bio graciozniji. Potpuno neostrasceno - Jokic je za njega Dzordan licno. Ali postujem njegovu odluku, mlad je, zaradice pare, treba da igra u klubu gde ce ga koristiti vise.

cavi

pre 7 godina

Nurkic je,ako se secate otisao u NBA kao veoma veliki talenat,i sigurno da nije zaboravio da igra kosarku.Mi se svi kunemo u Jokica kako ima 21 god,i sta ce tek napraviti,a Nurkic ima 22,tako da i on ima puno prosrora za napredak.Uglavnom pratim Denver ove sezone,i msm da je Nurk malo nezasluzeno zapostavljen.Nekoliko utakmica,koje je pocinjao kao startni centar je sasvim pristojno odigrao za datu minutazu,ali odigra 15,16min u 1.p,i u do kraja vise ne ulazi.Jokica projektuju kao prvu zvezdu tima u bliskoj buducnosti,tako da je Nurkicu pametan potez da ode,jer ce sve manje sanse dobijati.

Dvojnik

pre 7 godina

Umesto da bude srecan sto je uopste dobio sansu u Denveru, jedna od retkih sredina gde mladi dobijaju sansu, pogotovo stranci. Takodje ne ide mu na ruku sto Farid igra centra a ustvari je cetvorka, sta ces, to je trend u NBA sad, cesto se igra sa 4 beka u petorci, jeste da ne donosi rezultat ali eto neki treneri i dalje furaju niske petorke.

Zbunjen

pre 7 godina

@bole kazes za nekoga da je subjektivan a onda lupis nesto kao Nurkic bio jako dobar u napadu.
Upravo suprotno, Denveru je napad uz Jokica daleko efikasniji, ali je uz Nurkica odbrana bolja.
E sad, Nurkic izgleda ne zeli da bude zamena za Jokica, iako je Jokic samovopjno otisao u rezervu jer je video da nije dobro za tim da su obojica starteri.
Jurkic je odlican defanzivac, jak je i svakoga ko se zaputi u reket tera da dva putua razmisli. Medjutim, izgleda da ima ego trip, i da zeli da bude lice fransize na silu, iako se Jokic iz pozadine, dobrom igrom nametnuo ispred njega.

sarajevo.ba

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.
Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.
Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.
Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.
Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???
Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?

Pera

pre 7 godina

Samo ne znam u koji tim trenutno moze da ode i da igra. Mekgi je pajser,ali je amer. Plus to sto mu se smeju o5 ima svoju finansijsku isplativost. Stvarno ne znam tim kojem fali stratni centar

Jole

pre 7 godina

Lepo rece neki analiticar skoro da je Nurkic (bio) starter jer bio pravio probleme da nije a Jokoc je fin i trpi sve. Sada izgleda da je trener doneo odluku za promenu. Videcemo da li ce podleci pritisku igraca

stevan

pre 7 godina

Bolji centar igra, a losiji sedi na klupi, samo sto je Nurkic malo prepotentan i ne moze to da prihvati. Bas me zanima u koju ekipu ce da ode i da igra startnog centra. Decko se ponasa kao da je on neki provereni NBA centar ili neki ekstra talenat ili sta vec...

Stefan

pre 7 godina

Stopostotno je istina!
Svaki put kad Jokic daje poene i onako neverovatno asistira (jednostavno je mnogo dobar) on je naduren...svi ustaju sa klupe tapsu i slave, jedino on sedi i gleda.

BoTa

pre 7 godina

To sto si igrao u denveru u prvoj postavi je greska trenera koga su svi napali zbog takve skandalozne odluke da drzi za dve klase boljeg dokazanog igraca Jokica na klupi, Jusuf nema sanse da igra ni jednoj drugoj ekipi startnog centra, i decko ocigledno ima nerealna ocekivanja, zato bolje da se vrati u evropu, i tu glumi zvezdu. U nba mu je krajnji domet 10tak minuta po mecu i samo je neuki Meloun razlog sto je dobio ovakvu sansu.

mada

pre 7 godina

Dobar igrač i dobar čovek.Nije ništa rekao protiv Jokića,a normalno je da traži svoju šansu.Trenutna situacija mu svakako ne odgovara jer Jokić igra fenomenalno i to će verovatno biti sve prisutnije.Sve najbolje u daljoj karijeri.

B

pre 7 godina

Steta, bio bi dobra rezerva za Jokica, sto je I pokazao protiv Minesote. Al ne verujem da bi bio zadovoljan tom ulogom. Ima svega par timova u ligi gde bi mozda mogao da bude starter.. Sta god Denver moze da izvuce u zamenu za njega- samo napred!

bobo

pre 7 godina

Denver je počeo da pobeđuje od kada je Nurkić izgubio minute. Ne znam šta mu to znači da nije do njega. Naravno da jeste, nije dovoljno dobar. Rezultati Denvera to govore. Dečko je neviđeni talenat, ali i cepanica obična...nema mnogo u glavi, a to drastično smanjuje mogućnost razvoja talenta.

Miki28

pre 7 godina

Nije mu jasno sto je ispao iz rotacije? Samo to njegovo neznanje je dovoljno da znamo da je u pitanju limitiran igrac, covjek kome je bitnija bila licna statistika od tima! Treba da je srecan sto mu je trener dao sansu jer i glup covjek zna da je Jokic bolji igrac sada a kakva ce tek zver da postane u narednim sezonama tako da Jusufe, putuj igumane

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Pametan potez Nurkica. Pored Jokare se nece leba najesti. Covek je buduci superstar. On i Doncic ce prestici slavu Parkera i Novickog. A Jusuf ako ne ohladi glavu eto njega uskoro u razvojnoj ligi. U NBA cutis i radis.

serbian beast

pre 7 godina

Ovaj covek itekako ima razloga da bude frustriran, probajte malo da se stavite u njegovu kozu, znaci karijera mu je krenula bajno, obreo se 2014. u Denveru, odigrao dobru sezonu, pobro simpatije publike, dobio nadimak Bosnian Beast, a onda niotkuda dosao Divac 2.0 u vidu Jokica i unistio mu snove, cak se i publika okrenula protiv dojucerasnjeg miljenika.. Mogu da mislim koliko puta je samo pomislio "Eh, da se ovaj Jokic nije pojavio samo!"

Pertinaks

pre 7 godina

Pokusali su da stave Jokica na cetvorku, nije islo, Jokic je otisao na klupu i bio zamena Nurkicu. Za to malo sto je Jokic igrao bio je produktivniji od Nurkica prvog centra i zato je on sve vise u igri a Nurkic van nje. Kad Jokic postane malo jaci i kad ga sudije budu malo vise postovale i prestanu problemi sa faulima Jokic ima da bude top.

Stefan

pre 7 godina

Ne bih da pametujem mnogo, samo igrači znaju kakva je atmosfera, šta se dešava na svakom putovanju, treningu, u svlačionici... Izneću svoj lični utisak, a on je da Nurkić nije preterano dobar čovek. U igri odaje utisak individualnosti i samopromocije bez nekog prevelikog interesa za rezultat ekipe, kada je šansu dobio Jokić videla se njegova frustracija i blaga netrpeljivost prema Nikoli, kao da mu je on kriv. A svi smo videli kako se Jokić ponašao na početku sezone, kada je situacija bila obrnuta. Hvala!

somborero

pre 7 godina

22 godine ima naravno da ne zeli da sedi na klupi, a pogotovo da ga nema u timu. Pri ovoj izjavi apsolutno se nije dotakao toga da li je Jokic bolji ili ne, korektno je iznio da ga je trener zanemario, i da hoce promenu. Zelim puno srece ovom momku, malte ne vrsnjak je sa Nikolom , ponudice on dosta uz malo srece u NBA.

darko

pre 7 godina

Jokic se pokazao kao bolje rjesenje i nema tu neke polemike. Trebao bi otici, jer nema mjesta za obojicu. Probao je trener sa Jokicem na 4 ali ne mogu ni zajedno u petorci...

srle

pre 7 godina

Bio si startni centar, nisi iskoristio priliku i zato idi. Jokić je za tebe doktor košarke, a Teletović u reprezentaciji FBIH čovek gromada.

Lalatovic LFC

pre 7 godina

Brate, otkud ovaj covek u NBA?

Siguran sam da ce, kako i sam kaze, njegov menadzer odraditi dobar posao i opet ga negde uvaliti.
A u 26oj ce igrati u Solnoku.

nemanha

pre 7 godina

Nije Nurkic toliko los, i mogao bi da igra u NBA , ali pored Jokica koji je mnogo korisniji igrac od njega nema sanse. Jer Jokic se bolje krece, ima bolju tehniku, pregled igre, sut, asistira, dok je Nurkic klasicna petica koja ne sutira iz daljine, jaci je i visi od Jokica, ali to je sve. Jedna dimenzija ne moze biti bolja od vise njih. U svakom slucaju sve najbolje ovom momku.

Xin Zhao

pre 7 godina

Sada se vidi koliko je Jokic bio pametan kada je rekao ne mogu da igram sa ovim u istoj postavi, stavi ti mene kao izmenu na 5ici i onda pokazao da je 5 puta bolji igrac i to bi bilo to. Nurkicu sve najbolje, ali igra bolji u prvoj postavi!

igor

pre 7 godina

Sasvim očekivano i sasvim logično je da Nikola postane startni centar.Mnogo više može da pruži i da timu od Jusufa,uz dužno poštovanje za sve što je do sada uradio za Denver.

Mrsimud

pre 7 godina

Meni je jasno sto hoce da ide, zaista je nepravedno zapostavljen, ali to je jasna poruka trenera da ne racuna na njega i da zele da ga trejduju...

Mnogo bolje za Denver bi bilo da ga koriste 10-15-20 minuta na centru u zavisnosti od situacije jer je svakako mnogo bolja opcija nego da Farid igra na petici, ali nisam ja siguran da bi on hteo tu ulogu...

Decko je malo prepotentan, njegove reakcije na klupi tokom utakmice su kao da navija protiv Denvera, duri se kao neki razmazenko, ne znam...ima talenta, ali ocigledno nije bas stabilan lik.

Xin Zhao

pre 7 godina

Sada se vidi koliko je Jokic bio pametan kada je rekao ne mogu da igram sa ovim u istoj postavi, stavi ti mene kao izmenu na 5ici i onda pokazao da je 5 puta bolji igrac i to bi bilo to. Nurkicu sve najbolje, ali igra bolji u prvoj postavi!

nemanha

pre 7 godina

Nije Nurkic toliko los, i mogao bi da igra u NBA , ali pored Jokica koji je mnogo korisniji igrac od njega nema sanse. Jer Jokic se bolje krece, ima bolju tehniku, pregled igre, sut, asistira, dok je Nurkic klasicna petica koja ne sutira iz daljine, jaci je i visi od Jokica, ali to je sve. Jedna dimenzija ne moze biti bolja od vise njih. U svakom slucaju sve najbolje ovom momku.

Mrsimud

pre 7 godina

Meni je jasno sto hoce da ide, zaista je nepravedno zapostavljen, ali to je jasna poruka trenera da ne racuna na njega i da zele da ga trejduju...

Mnogo bolje za Denver bi bilo da ga koriste 10-15-20 minuta na centru u zavisnosti od situacije jer je svakako mnogo bolja opcija nego da Farid igra na petici, ali nisam ja siguran da bi on hteo tu ulogu...

Decko je malo prepotentan, njegove reakcije na klupi tokom utakmice su kao da navija protiv Denvera, duri se kao neki razmazenko, ne znam...ima talenta, ali ocigledno nije bas stabilan lik.

srle

pre 7 godina

Bio si startni centar, nisi iskoristio priliku i zato idi. Jokić je za tebe doktor košarke, a Teletović u reprezentaciji FBIH čovek gromada.

igor

pre 7 godina

Sasvim očekivano i sasvim logično je da Nikola postane startni centar.Mnogo više može da pruži i da timu od Jusufa,uz dužno poštovanje za sve što je do sada uradio za Denver.

darko

pre 7 godina

Jokic se pokazao kao bolje rjesenje i nema tu neke polemike. Trebao bi otici, jer nema mjesta za obojicu. Probao je trener sa Jokicem na 4 ali ne mogu ni zajedno u petorci...

Lalatovic LFC

pre 7 godina

Brate, otkud ovaj covek u NBA?

Siguran sam da ce, kako i sam kaze, njegov menadzer odraditi dobar posao i opet ga negde uvaliti.
A u 26oj ce igrati u Solnoku.

Stefan

pre 7 godina

Stopostotno je istina!
Svaki put kad Jokic daje poene i onako neverovatno asistira (jednostavno je mnogo dobar) on je naduren...svi ustaju sa klupe tapsu i slave, jedino on sedi i gleda.

BoTa

pre 7 godina

To sto si igrao u denveru u prvoj postavi je greska trenera koga su svi napali zbog takve skandalozne odluke da drzi za dve klase boljeg dokazanog igraca Jokica na klupi, Jusuf nema sanse da igra ni jednoj drugoj ekipi startnog centra, i decko ocigledno ima nerealna ocekivanja, zato bolje da se vrati u evropu, i tu glumi zvezdu. U nba mu je krajnji domet 10tak minuta po mecu i samo je neuki Meloun razlog sto je dobio ovakvu sansu.

stevan

pre 7 godina

Bolji centar igra, a losiji sedi na klupi, samo sto je Nurkic malo prepotentan i ne moze to da prihvati. Bas me zanima u koju ekipu ce da ode i da igra startnog centra. Decko se ponasa kao da je on neki provereni NBA centar ili neki ekstra talenat ili sta vec...

bobo

pre 7 godina

Denver je počeo da pobeđuje od kada je Nurkić izgubio minute. Ne znam šta mu to znači da nije do njega. Naravno da jeste, nije dovoljno dobar. Rezultati Denvera to govore. Dečko je neviđeni talenat, ali i cepanica obična...nema mnogo u glavi, a to drastično smanjuje mogućnost razvoja talenta.

Jole

pre 7 godina

Lepo rece neki analiticar skoro da je Nurkic (bio) starter jer bio pravio probleme da nije a Jokoc je fin i trpi sve. Sada izgleda da je trener doneo odluku za promenu. Videcemo da li ce podleci pritisku igraca

serbian beast

pre 7 godina

Ovaj covek itekako ima razloga da bude frustriran, probajte malo da se stavite u njegovu kozu, znaci karijera mu je krenula bajno, obreo se 2014. u Denveru, odigrao dobru sezonu, pobro simpatije publike, dobio nadimak Bosnian Beast, a onda niotkuda dosao Divac 2.0 u vidu Jokica i unistio mu snove, cak se i publika okrenula protiv dojucerasnjeg miljenika.. Mogu da mislim koliko puta je samo pomislio "Eh, da se ovaj Jokic nije pojavio samo!"

mada

pre 7 godina

Dobar igrač i dobar čovek.Nije ništa rekao protiv Jokića,a normalno je da traži svoju šansu.Trenutna situacija mu svakako ne odgovara jer Jokić igra fenomenalno i to će verovatno biti sve prisutnije.Sve najbolje u daljoj karijeri.

aleksandar

pre 7 godina

Realno Jokic je bolji igrac od Nurkica,ima i sut sa poludistance ima sut za 3 poena,skok,asistenciju kad se sve sabere i oduzme Jokic je bolji igrac...

Dejan

pre 7 godina

Ne razumem cemu ruzni komentari na racun Jusufa. Momak je samo izrazio zelju da igra, i ne vidim sta je tu lose. Pritom, nicim nije ugrozio ili omalovazio Jokica svojom izjavom. Ima sasvim dobru statistiku i ove godine, za manje od 20 min prosecno ima preko 9 poena i 7 skokova, uz preko 50% suta iz igre. Imao je vrlo dobru prvu sezonu (bio je u drugoj ruki petorci lige), drugu je uglavnom izgubio zbog povrede, sto je Jokicu otvorilo prostor u startu. Nuggetsi imaju dva mlada i vrlo talentovana centra, i nije realno da obojicu razvijaju. Jokic je dobio prednost, sto je razumljivo, jer je talentovaniji. Sa druge strane, i Nurkic je vrlo talentovan, visok, snazan, a takvi igraci su retki i trazeni u ligi, i svakako bi trade bio dobra opcija i za njega i za Nuggetse. Ne vidim razlog za ovoliko negativnih i ruznih komentara. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Flynn

pre 7 godina

Pogledajte video sa njegovim rekordom karijere 23p, trecina bacanja, trecina "albanci" i treca trecina kad mu je na tacni servirano, nijedan sut nije dalje od 30cm od obruca, dobije loptu i kao bik gura unutra sirovom snagom, cak je i Sekil O'Nil bio graciozniji. Potpuno neostrasceno - Jokic je za njega Dzordan licno. Ali postujem njegovu odluku, mlad je, zaradice pare, treba da igra u klubu gde ce ga koristiti vise.

Ne

pre 7 godina

Znam sta mu je problem ,dobio je sansu ,Jokic je ulazio kao zamena pokazao se kao znatno bolji igrac ,i sad Nurkic malo i pravi problem da bi ga terejdovali negde .Svestan je on da pored ovakve igre jokica nema sta da trazi .

evileye

pre 7 godina

Dobro je samo neka ide...covece,citam od pocetka sezone trener se "plasi" da ga stavi na klupu jer ce ovaj praviti haos i unistiti timski duh sto se i pokazalo kao istina evo vec posle 4 tekme...zaista su mi neukusni igraci koji sami sebi biraju s kim,kada i gde ce igrati a uglavnom su to egomanijaci sa jako ogranicenim sposobnostima kao i doticni uostalom...idi,bezi odatle da Jokic moze na miru da se razvija...

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Pametan potez Nurkica. Pored Jokare se nece leba najesti. Covek je buduci superstar. On i Doncic ce prestici slavu Parkera i Novickog. A Jusuf ako ne ohladi glavu eto njega uskoro u razvojnoj ligi. U NBA cutis i radis.

Stefan

pre 7 godina

Ne bih da pametujem mnogo, samo igrači znaju kakva je atmosfera, šta se dešava na svakom putovanju, treningu, u svlačionici... Izneću svoj lični utisak, a on je da Nurkić nije preterano dobar čovek. U igri odaje utisak individualnosti i samopromocije bez nekog prevelikog interesa za rezultat ekipe, kada je šansu dobio Jokić videla se njegova frustracija i blaga netrpeljivost prema Nikoli, kao da mu je on kriv. A svi smo videli kako se Jokić ponašao na početku sezone, kada je situacija bila obrnuta. Hvala!

Pertinaks

pre 7 godina

Pokusali su da stave Jokica na cetvorku, nije islo, Jokic je otisao na klupu i bio zamena Nurkicu. Za to malo sto je Jokic igrao bio je produktivniji od Nurkica prvog centra i zato je on sve vise u igri a Nurkic van nje. Kad Jokic postane malo jaci i kad ga sudije budu malo vise postovale i prestanu problemi sa faulima Jokic ima da bude top.

Miki28

pre 7 godina

Nije mu jasno sto je ispao iz rotacije? Samo to njegovo neznanje je dovoljno da znamo da je u pitanju limitiran igrac, covjek kome je bitnija bila licna statistika od tima! Treba da je srecan sto mu je trener dao sansu jer i glup covjek zna da je Jokic bolji igrac sada a kakva ce tek zver da postane u narednim sezonama tako da Jusufe, putuj igumane

somborero

pre 7 godina

22 godine ima naravno da ne zeli da sedi na klupi, a pogotovo da ga nema u timu. Pri ovoj izjavi apsolutno se nije dotakao toga da li je Jokic bolji ili ne, korektno je iznio da ga je trener zanemario, i da hoce promenu. Zelim puno srece ovom momku, malte ne vrsnjak je sa Nikolom , ponudice on dosta uz malo srece u NBA.

B

pre 7 godina

Steta, bio bi dobra rezerva za Jokica, sto je I pokazao protiv Minesote. Al ne verujem da bi bio zadovoljan tom ulogom. Ima svega par timova u ligi gde bi mozda mogao da bude starter.. Sta god Denver moze da izvuce u zamenu za njega- samo napred!

Zbunjen

pre 7 godina

@bole kazes za nekoga da je subjektivan a onda lupis nesto kao Nurkic bio jako dobar u napadu.
Upravo suprotno, Denveru je napad uz Jokica daleko efikasniji, ali je uz Nurkica odbrana bolja.
E sad, Nurkic izgleda ne zeli da bude zamena za Jokica, iako je Jokic samovopjno otisao u rezervu jer je video da nije dobro za tim da su obojica starteri.
Jurkic je odlican defanzivac, jak je i svakoga ko se zaputi u reket tera da dva putua razmisli. Medjutim, izgleda da ima ego trip, i da zeli da bude lice fransize na silu, iako se Jokic iz pozadine, dobrom igrom nametnuo ispred njega.

Dzhoni

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?
(sarajevo.ba, 30. decembar 2016 16:32)

Da li si ti svestan šta govoriš čoveče?!
Uostalom, vi bosanci ste simbol ,,realnosti": Vama je begović najbolji golman, spahić najbolji stoper, pjanić najbolji igrač svemira, džeko najbolji špic na svetu.
Uštinite se malo, ne vrti se svet oko vaših igrača...

Vojkan

pre 7 godina

Evo suzica mi je zasijala u oku...svako ko prati utakmice i nba uopste,zna kakav ucinak ima tim sa njim i kakav bez njega,na samom pocetku sezone trener Denvera je rekao da od Jokica ne ocekuje igre iz prosle sezone i da je razlog manja minutaza pre svega i stavljanje Jokica na poziciju,koja nije njegova prirodna,samim tim,njegovo poverenje je ukazano,svakako talentovanom,Nurkicu.Kako je on to iskoristio,najbolje mozete videti u statistici i indexu korisnosti.Da mu je ekipa na prvom mestu,ne bi pravio problem,ali posto mu je licni interes iznad ekipe(sto je mozda i razumljivo)onda trazi drugu sredinu.Setite se da je poznati NBA analiticar govorio pre mesec dana da prednost treba dati Nikoli,pre svega zbog igrackog kvaliteta,a potpom i kao osobi,koja podredjuje sve pobedi svog tima,dakle,tek nakon velikog pritiska spolja,trener odlucuje da vrati nikoli koliko toliko pristojnu minutazu od prosle sezone,koju je on u potpunosti opravdao i istakao kandidaturu za pocetnog igraca.Nikola nije ovako reagovao kada je do pre dva meseca imao prosek 13 min,6poena,3 skoka.Ne,on je cutao i radio,dakle,ipak i karakter stvara igraca,a to je nazalost ono sto Nurkicu manjka,iako je talenat neosporan,on bi trebao da na prvom mestu nauci da bude deo tima!

cavi

pre 7 godina

Nurkic je,ako se secate otisao u NBA kao veoma veliki talenat,i sigurno da nije zaboravio da igra kosarku.Mi se svi kunemo u Jokica kako ima 21 god,i sta ce tek napraviti,a Nurkic ima 22,tako da i on ima puno prosrora za napredak.Uglavnom pratim Denver ove sezone,i msm da je Nurk malo nezasluzeno zapostavljen.Nekoliko utakmica,koje je pocinjao kao startni centar je sasvim pristojno odigrao za datu minutazu,ali odigra 15,16min u 1.p,i u do kraja vise ne ulazi.Jokica projektuju kao prvu zvezdu tima u bliskoj buducnosti,tako da je Nurkicu pametan potez da ode,jer ce sve manje sanse dobijati.

Dvojnik

pre 7 godina

Umesto da bude srecan sto je uopste dobio sansu u Denveru, jedna od retkih sredina gde mladi dobijaju sansu, pogotovo stranci. Takodje ne ide mu na ruku sto Farid igra centra a ustvari je cetvorka, sta ces, to je trend u NBA sad, cesto se igra sa 4 beka u petorci, jeste da ne donosi rezultat ali eto neki treneri i dalje furaju niske petorke.

JPR23

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?
(sarajevo.ba, 30. decembar 2016 16:32)
Nalupeta se covek i ostade ziv. Jel' si ti uopste svestan sta pises? Nurkic nije los, ali je Jokic 20 puta bolji, pa i vise!
I umesto da se sokirate, bolje pogledajte svoje dvoriste, Nurkica vam savez odlepio od repke, pa imate Mirzu koji je, iako trenutno slabije, pokazao kakav je materijal i odlican suter, i njega vam savez unakazio... i vi sad nasli da dizete u nebesa Nurkica ?? Ej ste vi normalni?

Pera

pre 7 godina

Samo ne znam u koji tim trenutno moze da ode i da igra. Mekgi je pajser,ali je amer. Plus to sto mu se smeju o5 ima svoju finansijsku isplativost. Stvarno ne znam tim kojem fali stratni centar

METNEM

pre 7 godina

Očito je da večina ne razume razliku između 4/5 igrča ili klasične 5.
Nurkić i Jokić su odlični igrači!

Trener bira na igru tip igrača i to je to.

Neko...

pre 7 godina

Proslo je vreme ovakvih centara kao Nurkic,bar u Nba-u,sada je trend da centar ne bude samo strvina i da ne ume kos da da sa vece udaljenosti od metar ipo od kosa,sad se trazi da centar ima sut sa poludistance,trojku,asistenciju,da prenese loptu preko pola,da dobro sutira bacanja a ne samo da bude jak kao bik i da ume samo zicere da pogadja...takav igrac prolazi jos u Evropi ali u Nba-u je prevazidjen tako da ne verujem da ce da napravi neku zapazenu karijeru u Nba-u i za Denver bi bilo bas dobro da odradi neki trejd i to sa Finiksom npr jer oni su prepuni na bekovima a nemaju krstenog centra osim Cendlera koji jedino sto ima je skok i Nurkic bi im legao dok bi Bledsou legao Denveru kao budali samar.

BP3005

pre 7 godina

Sunsima potreban centar. Imaju jednog pleja viska. Mogao bi tu neki trejd da padne tipa: Nurkic,Mudije (plus mozda jos neki igrac) i neki pikovi za Bledsoa i nekog visokog igraca!

Milos

pre 7 godina

Nurkic je dobar momak i dobar igrac.Ponekad je bolje promeniti i razdrmati karijeru, mislim da ce mu prijati eventualna promena.Mislim da u buducnosti moze biti u top 5 centara NBA.

sarajevo.ba

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.
Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.
Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.
Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.
Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???
Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?

Beljo

pre 7 godina

@Neko, GSW recimo ne trazi uopste centra koji zna to sto si naveo. Takav im i smeta. Bas bi Nurkic bio dobar centar za GSW. Ali trenutno imaju Mekgi, bolji i od Zaze i ovog zajedno.

Lalatovic LFC

pre 7 godina

Brate, otkud ovaj covek u NBA?

Siguran sam da ce, kako i sam kaze, njegov menadzer odraditi dobar posao i opet ga negde uvaliti.
A u 26oj ce igrati u Solnoku.

sarajevo.ba

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.
Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.
Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.
Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.
Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???
Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?

srle

pre 7 godina

Bio si startni centar, nisi iskoristio priliku i zato idi. Jokić je za tebe doktor košarke, a Teletović u reprezentaciji FBIH čovek gromada.

Milos

pre 7 godina

Nurkic je dobar momak i dobar igrac.Ponekad je bolje promeniti i razdrmati karijeru, mislim da ce mu prijati eventualna promena.Mislim da u buducnosti moze biti u top 5 centara NBA.

BoTa

pre 7 godina

To sto si igrao u denveru u prvoj postavi je greska trenera koga su svi napali zbog takve skandalozne odluke da drzi za dve klase boljeg dokazanog igraca Jokica na klupi, Jusuf nema sanse da igra ni jednoj drugoj ekipi startnog centra, i decko ocigledno ima nerealna ocekivanja, zato bolje da se vrati u evropu, i tu glumi zvezdu. U nba mu je krajnji domet 10tak minuta po mecu i samo je neuki Meloun razlog sto je dobio ovakvu sansu.

Mrsimud

pre 7 godina

Meni je jasno sto hoce da ide, zaista je nepravedno zapostavljen, ali to je jasna poruka trenera da ne racuna na njega i da zele da ga trejduju...

Mnogo bolje za Denver bi bilo da ga koriste 10-15-20 minuta na centru u zavisnosti od situacije jer je svakako mnogo bolja opcija nego da Farid igra na petici, ali nisam ja siguran da bi on hteo tu ulogu...

Decko je malo prepotentan, njegove reakcije na klupi tokom utakmice su kao da navija protiv Denvera, duri se kao neki razmazenko, ne znam...ima talenta, ali ocigledno nije bas stabilan lik.

Xin Zhao

pre 7 godina

Sada se vidi koliko je Jokic bio pametan kada je rekao ne mogu da igram sa ovim u istoj postavi, stavi ti mene kao izmenu na 5ici i onda pokazao da je 5 puta bolji igrac i to bi bilo to. Nurkicu sve najbolje, ali igra bolji u prvoj postavi!

mada

pre 7 godina

Dobar igrač i dobar čovek.Nije ništa rekao protiv Jokića,a normalno je da traži svoju šansu.Trenutna situacija mu svakako ne odgovara jer Jokić igra fenomenalno i to će verovatno biti sve prisutnije.Sve najbolje u daljoj karijeri.

nemanha

pre 7 godina

Nije Nurkic toliko los, i mogao bi da igra u NBA , ali pored Jokica koji je mnogo korisniji igrac od njega nema sanse. Jer Jokic se bolje krece, ima bolju tehniku, pregled igre, sut, asistira, dok je Nurkic klasicna petica koja ne sutira iz daljine, jaci je i visi od Jokica, ali to je sve. Jedna dimenzija ne moze biti bolja od vise njih. U svakom slucaju sve najbolje ovom momku.

igor

pre 7 godina

Sasvim očekivano i sasvim logično je da Nikola postane startni centar.Mnogo više može da pruži i da timu od Jusufa,uz dužno poštovanje za sve što je do sada uradio za Denver.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Pametan potez Nurkica. Pored Jokare se nece leba najesti. Covek je buduci superstar. On i Doncic ce prestici slavu Parkera i Novickog. A Jusuf ako ne ohladi glavu eto njega uskoro u razvojnoj ligi. U NBA cutis i radis.

cavi

pre 7 godina

Nurkic je,ako se secate otisao u NBA kao veoma veliki talenat,i sigurno da nije zaboravio da igra kosarku.Mi se svi kunemo u Jokica kako ima 21 god,i sta ce tek napraviti,a Nurkic ima 22,tako da i on ima puno prosrora za napredak.Uglavnom pratim Denver ove sezone,i msm da je Nurk malo nezasluzeno zapostavljen.Nekoliko utakmica,koje je pocinjao kao startni centar je sasvim pristojno odigrao za datu minutazu,ali odigra 15,16min u 1.p,i u do kraja vise ne ulazi.Jokica projektuju kao prvu zvezdu tima u bliskoj buducnosti,tako da je Nurkicu pametan potez da ode,jer ce sve manje sanse dobijati.

darko

pre 7 godina

Jokic se pokazao kao bolje rjesenje i nema tu neke polemike. Trebao bi otici, jer nema mjesta za obojicu. Probao je trener sa Jokicem na 4 ali ne mogu ni zajedno u petorci...

Stefan

pre 7 godina

Ne bih da pametujem mnogo, samo igrači znaju kakva je atmosfera, šta se dešava na svakom putovanju, treningu, u svlačionici... Izneću svoj lični utisak, a on je da Nurkić nije preterano dobar čovek. U igri odaje utisak individualnosti i samopromocije bez nekog prevelikog interesa za rezultat ekipe, kada je šansu dobio Jokić videla se njegova frustracija i blaga netrpeljivost prema Nikoli, kao da mu je on kriv. A svi smo videli kako se Jokić ponašao na početku sezone, kada je situacija bila obrnuta. Hvala!

stevan

pre 7 godina

Bolji centar igra, a losiji sedi na klupi, samo sto je Nurkic malo prepotentan i ne moze to da prihvati. Bas me zanima u koju ekipu ce da ode i da igra startnog centra. Decko se ponasa kao da je on neki provereni NBA centar ili neki ekstra talenat ili sta vec...

somborero

pre 7 godina

22 godine ima naravno da ne zeli da sedi na klupi, a pogotovo da ga nema u timu. Pri ovoj izjavi apsolutno se nije dotakao toga da li je Jokic bolji ili ne, korektno je iznio da ga je trener zanemario, i da hoce promenu. Zelim puno srece ovom momku, malte ne vrsnjak je sa Nikolom , ponudice on dosta uz malo srece u NBA.

serbian beast

pre 7 godina

Ovaj covek itekako ima razloga da bude frustriran, probajte malo da se stavite u njegovu kozu, znaci karijera mu je krenula bajno, obreo se 2014. u Denveru, odigrao dobru sezonu, pobro simpatije publike, dobio nadimak Bosnian Beast, a onda niotkuda dosao Divac 2.0 u vidu Jokica i unistio mu snove, cak se i publika okrenula protiv dojucerasnjeg miljenika.. Mogu da mislim koliko puta je samo pomislio "Eh, da se ovaj Jokic nije pojavio samo!"

Miki28

pre 7 godina

Nije mu jasno sto je ispao iz rotacije? Samo to njegovo neznanje je dovoljno da znamo da je u pitanju limitiran igrac, covjek kome je bitnija bila licna statistika od tima! Treba da je srecan sto mu je trener dao sansu jer i glup covjek zna da je Jokic bolji igrac sada a kakva ce tek zver da postane u narednim sezonama tako da Jusufe, putuj igumane

Stefan

pre 7 godina

Stopostotno je istina!
Svaki put kad Jokic daje poene i onako neverovatno asistira (jednostavno je mnogo dobar) on je naduren...svi ustaju sa klupe tapsu i slave, jedino on sedi i gleda.

Dejan

pre 7 godina

Ne razumem cemu ruzni komentari na racun Jusufa. Momak je samo izrazio zelju da igra, i ne vidim sta je tu lose. Pritom, nicim nije ugrozio ili omalovazio Jokica svojom izjavom. Ima sasvim dobru statistiku i ove godine, za manje od 20 min prosecno ima preko 9 poena i 7 skokova, uz preko 50% suta iz igre. Imao je vrlo dobru prvu sezonu (bio je u drugoj ruki petorci lige), drugu je uglavnom izgubio zbog povrede, sto je Jokicu otvorilo prostor u startu. Nuggetsi imaju dva mlada i vrlo talentovana centra, i nije realno da obojicu razvijaju. Jokic je dobio prednost, sto je razumljivo, jer je talentovaniji. Sa druge strane, i Nurkic je vrlo talentovan, visok, snazan, a takvi igraci su retki i trazeni u ligi, i svakako bi trade bio dobra opcija i za njega i za Nuggetse. Ne vidim razlog za ovoliko negativnih i ruznih komentara. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

JPR23

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?
(sarajevo.ba, 30. decembar 2016 16:32)
Nalupeta se covek i ostade ziv. Jel' si ti uopste svestan sta pises? Nurkic nije los, ali je Jokic 20 puta bolji, pa i vise!
I umesto da se sokirate, bolje pogledajte svoje dvoriste, Nurkica vam savez odlepio od repke, pa imate Mirzu koji je, iako trenutno slabije, pokazao kakav je materijal i odlican suter, i njega vam savez unakazio... i vi sad nasli da dizete u nebesa Nurkica ?? Ej ste vi normalni?

Flynn

pre 7 godina

Pogledajte video sa njegovim rekordom karijere 23p, trecina bacanja, trecina "albanci" i treca trecina kad mu je na tacni servirano, nijedan sut nije dalje od 30cm od obruca, dobije loptu i kao bik gura unutra sirovom snagom, cak je i Sekil O'Nil bio graciozniji. Potpuno neostrasceno - Jokic je za njega Dzordan licno. Ali postujem njegovu odluku, mlad je, zaradice pare, treba da igra u klubu gde ce ga koristiti vise.

BP3005

pre 7 godina

Sunsima potreban centar. Imaju jednog pleja viska. Mogao bi tu neki trejd da padne tipa: Nurkic,Mudije (plus mozda jos neki igrac) i neki pikovi za Bledsoa i nekog visokog igraca!

Dzhoni

pre 7 godina

Nurkic je sifra,to stoji.Jokic je bolji izbor trenutno ali ne vjerujem sta citam.Citajuci komentare Jokic je treutno top 3 petica Nba lige.Nevjerovatno.Odigrao je 5-6 meceva dosta dobro(ne nesto WAUU) i odmah Nba zvijezda.Pogledajte sinocnju tekmu Doncica,e to je basket s druge planete,koji Jokic???Nurkic je u prvoj sezoni igrao ovo sto sad Jokic igra,i gdje je sad Nurkic?
(sarajevo.ba, 30. decembar 2016 16:32)

Da li si ti svestan šta govoriš čoveče?!
Uostalom, vi bosanci ste simbol ,,realnosti": Vama je begović najbolji golman, spahić najbolji stoper, pjanić najbolji igrač svemira, džeko najbolji špic na svetu.
Uštinite se malo, ne vrti se svet oko vaših igrača...

Pertinaks

pre 7 godina

Pokusali su da stave Jokica na cetvorku, nije islo, Jokic je otisao na klupu i bio zamena Nurkicu. Za to malo sto je Jokic igrao bio je produktivniji od Nurkica prvog centra i zato je on sve vise u igri a Nurkic van nje. Kad Jokic postane malo jaci i kad ga sudije budu malo vise postovale i prestanu problemi sa faulima Jokic ima da bude top.

Jole

pre 7 godina

Lepo rece neki analiticar skoro da je Nurkic (bio) starter jer bio pravio probleme da nije a Jokoc je fin i trpi sve. Sada izgleda da je trener doneo odluku za promenu. Videcemo da li ce podleci pritisku igraca

Pera

pre 7 godina

Samo ne znam u koji tim trenutno moze da ode i da igra. Mekgi je pajser,ali je amer. Plus to sto mu se smeju o5 ima svoju finansijsku isplativost. Stvarno ne znam tim kojem fali stratni centar

aleksandar

pre 7 godina

Realno Jokic je bolji igrac od Nurkica,ima i sut sa poludistance ima sut za 3 poena,skok,asistenciju kad se sve sabere i oduzme Jokic je bolji igrac...

evileye

pre 7 godina

Dobro je samo neka ide...covece,citam od pocetka sezone trener se "plasi" da ga stavi na klupu jer ce ovaj praviti haos i unistiti timski duh sto se i pokazalo kao istina evo vec posle 4 tekme...zaista su mi neukusni igraci koji sami sebi biraju s kim,kada i gde ce igrati a uglavnom su to egomanijaci sa jako ogranicenim sposobnostima kao i doticni uostalom...idi,bezi odatle da Jokic moze na miru da se razvija...

METNEM

pre 7 godina

Očito je da večina ne razume razliku između 4/5 igrča ili klasične 5.
Nurkić i Jokić su odlični igrači!

Trener bira na igru tip igrača i to je to.

Vojkan

pre 7 godina

Evo suzica mi je zasijala u oku...svako ko prati utakmice i nba uopste,zna kakav ucinak ima tim sa njim i kakav bez njega,na samom pocetku sezone trener Denvera je rekao da od Jokica ne ocekuje igre iz prosle sezone i da je razlog manja minutaza pre svega i stavljanje Jokica na poziciju,koja nije njegova prirodna,samim tim,njegovo poverenje je ukazano,svakako talentovanom,Nurkicu.Kako je on to iskoristio,najbolje mozete videti u statistici i indexu korisnosti.Da mu je ekipa na prvom mestu,ne bi pravio problem,ali posto mu je licni interes iznad ekipe(sto je mozda i razumljivo)onda trazi drugu sredinu.Setite se da je poznati NBA analiticar govorio pre mesec dana da prednost treba dati Nikoli,pre svega zbog igrackog kvaliteta,a potpom i kao osobi,koja podredjuje sve pobedi svog tima,dakle,tek nakon velikog pritiska spolja,trener odlucuje da vrati nikoli koliko toliko pristojnu minutazu od prosle sezone,koju je on u potpunosti opravdao i istakao kandidaturu za pocetnog igraca.Nikola nije ovako reagovao kada je do pre dva meseca imao prosek 13 min,6poena,3 skoka.Ne,on je cutao i radio,dakle,ipak i karakter stvara igraca,a to je nazalost ono sto Nurkicu manjka,iako je talenat neosporan,on bi trebao da na prvom mestu nauci da bude deo tima!

bobo

pre 7 godina

Denver je počeo da pobeđuje od kada je Nurkić izgubio minute. Ne znam šta mu to znači da nije do njega. Naravno da jeste, nije dovoljno dobar. Rezultati Denvera to govore. Dečko je neviđeni talenat, ali i cepanica obična...nema mnogo u glavi, a to drastično smanjuje mogućnost razvoja talenta.

Dvojnik

pre 7 godina

Umesto da bude srecan sto je uopste dobio sansu u Denveru, jedna od retkih sredina gde mladi dobijaju sansu, pogotovo stranci. Takodje ne ide mu na ruku sto Farid igra centra a ustvari je cetvorka, sta ces, to je trend u NBA sad, cesto se igra sa 4 beka u petorci, jeste da ne donosi rezultat ali eto neki treneri i dalje furaju niske petorke.

B

pre 7 godina

Steta, bio bi dobra rezerva za Jokica, sto je I pokazao protiv Minesote. Al ne verujem da bi bio zadovoljan tom ulogom. Ima svega par timova u ligi gde bi mozda mogao da bude starter.. Sta god Denver moze da izvuce u zamenu za njega- samo napred!

Zbunjen

pre 7 godina

@bole kazes za nekoga da je subjektivan a onda lupis nesto kao Nurkic bio jako dobar u napadu.
Upravo suprotno, Denveru je napad uz Jokica daleko efikasniji, ali je uz Nurkica odbrana bolja.
E sad, Nurkic izgleda ne zeli da bude zamena za Jokica, iako je Jokic samovopjno otisao u rezervu jer je video da nije dobro za tim da su obojica starteri.
Jurkic je odlican defanzivac, jak je i svakoga ko se zaputi u reket tera da dva putua razmisli. Medjutim, izgleda da ima ego trip, i da zeli da bude lice fransize na silu, iako se Jokic iz pozadine, dobrom igrom nametnuo ispred njega.

Neko...

pre 7 godina

Proslo je vreme ovakvih centara kao Nurkic,bar u Nba-u,sada je trend da centar ne bude samo strvina i da ne ume kos da da sa vece udaljenosti od metar ipo od kosa,sad se trazi da centar ima sut sa poludistance,trojku,asistenciju,da prenese loptu preko pola,da dobro sutira bacanja a ne samo da bude jak kao bik i da ume samo zicere da pogadja...takav igrac prolazi jos u Evropi ali u Nba-u je prevazidjen tako da ne verujem da ce da napravi neku zapazenu karijeru u Nba-u i za Denver bi bilo bas dobro da odradi neki trejd i to sa Finiksom npr jer oni su prepuni na bekovima a nemaju krstenog centra osim Cendlera koji jedino sto ima je skok i Nurkic bi im legao dok bi Bledsou legao Denveru kao budali samar.

Beljo

pre 7 godina

@Neko, GSW recimo ne trazi uopste centra koji zna to sto si naveo. Takav im i smeta. Bas bi Nurkic bio dobar centar za GSW. Ali trenutno imaju Mekgi, bolji i od Zaze i ovog zajedno.

Ne

pre 7 godina

Znam sta mu je problem ,dobio je sansu ,Jokic je ulazio kao zamena pokazao se kao znatno bolji igrac ,i sad Nurkic malo i pravi problem da bi ga terejdovali negde .Svestan je on da pored ovakve igre jokica nema sta da trazi .