Utorak, 20.12.2016.

11:00

Maradona: Federer broj jedan, a Đoković je fenomen

Dijego Armando Maradona izneo je u eksluzivnoj priči za B92web mišljenje o tome ko je “apsolutni broj jedan“ kada je u pitanju svetski tenis.

Izvor: B92

Maradona: Federer broj jedan, a Ðokoviæ je fenomen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

Fikio

pre 5 godina

Za nekih 20-30 godina, neki tek sad rodjeni ce biti #1, neki drugi tek sad rodjeni ce biti fenomen, a Djokovic i Federer ce tek ponekad biti spomenuti kao recimo danas Ivan Lendl, Boris Beker, Andrea Agasi, Pit Sampras itd., itd. Svi su oni u svoje vreme bili #1, osvajali mmogobrojne grenslemove i o njima se pricalo kao najbolji ikada, ali danas su oni samo staro gvozdje, a u modi su Djokovic, Federer i Nadal... Ali i njihovo vreme ce proci jer svaka generacija zeli da misli kako bas onaj koji igra u njihovo vreme je naj, naj, najbolji i #1. I tako je u svakom svakcijatom sportu. Ko je najbolji fudbaler Pele, Maradona, stari Ronaldo, Mesi ili novi Ronaldo? Ko je najbolji kosarkas, Dzabar, Cembrlen, Medzik, Dzordan ili Lebron? Ko je najbolji bokser, Ali, Tajson ili Mejveder? Moja poenta je upravo ta... Svaka generacija ima nekog svog najboljeg, nekog #1.

Rotring

pre 7 godina

@Coco Bill
Zato sto je za vreme Agasija i Samprasa bilo mnogo vise igraca koji su udarali jednorucni bekhend i igrali na tehniku. Danas je tenis postao igra snage. Ne kazem da onda snaga nije bila potrebna za igru, nego da snaga se utapala u ostalim segmentima igre.

Mikije

pre 7 godina

Uh, ovo mu nije trebalo.
Nakon kreveljenja po Zagrebu u vrijeme finala DAVIS CUP-a između dvije najbolje teniske reprezentacije 2016. mu je porasla popularnost u Srbiji.
A sada će drastično pasti...

Coco Bill

pre 7 godina

@Mikiveliki...nije poenta hoce li Djokovic ili neko drugi uzeti najvise trofeja. Federer je druga kategorija u odnosu na sve ostale tenisere. I to samo navijacki ostrasceni ne vide. Gospodin covek, ubedljivo najlepsi tenis, bez simuliranja, bez ijedne afere. Posle njega Sampras, ostali neka se poredjaju.
(clear, 21. decembar 2016 08:39)

Najlepši tenis ?! Evo ja pratim tenis i pre Đokovića i intesantno mi je da se ta floskula pojavila baš kad se pojavio Đoković, tačnije, kad je postojala "opasnost" da nadmaši Federera. Pre toga za vreme Agasija, Samprasa, Njikomba, Lendla, Borga ...itd nikad nije bila u upotrebi. Zašto sad odjednom neko igra "lep" tenis, a neko "ružan" ?!

KAO

pre 7 godina

Najbolji fudbaler svih vremena je PELE zbog stila i trofeja koje je osvojio!
Zatim Di Stefano pa Johan Krojf!
A Maradona će biti upamćen najviše po božijoj ruci i skandalima(droga.. )
ali bio je fenomen jer pored svega bio je majstor fudbala!

clear

pre 7 godina

@Mikiveliki...nije poenta hoce li Djokovic ili neko drugi uzeti najvise trofeja. Federer je druga kategorija u odnosu na sve ostale tenisere. I to samo navijacki ostrasceni ne vide. Gospodin covek, ubedljivo najlepsi tenis, bez simuliranja, bez ijedne afere. Posle njega Sampras, ostali neka se poredjaju.

KAO XXXL

pre 7 godina

Novak Đoković je tri puta proglašavan za najboljeg sportistu sveta!
Za rezultate u 2011, 2014 i 2015 ali se samo proglašavanje održava
obično u februaru naredne godine!Znači zvanično u 2012,2015 i 2016!
Nemojte mu bar Vi iz redakcije da mu smanjujete broj najvrednijih trofeja!

Gordan

pre 7 godina

Dok god ima najvise GS on jest tata za sve, kad neko osvoji vise onda ce taj biti tata...i ako Federer mi nije omiljen teniser ali je cinjenica da je on pa tri mesta praznine pa tek onda Nadal...ostale ne vredi pominjati!
Ma da iskreno zelim da se Novak ugura medju njih dvojicu ali tesko kako stvari stoje. Bez jake persone u loži Novak ce pucati u polufinalima ili finalima kao pre Bekera. Bez velikog imena ne vidim da ce osvojiti neki GS.

Nikoletinus

pre 7 godina

Nikone pise da je Kvitova napadnuta u svom domu, zavrsila na hirurgiji sa ozbiljnim povredama leve sake. Inace igra levom rukom.

Kontras

pre 7 godina

Maradoni je tesko da kaze trenutnu istinu: Djokovic je vec sada treci najbolji teniset svih vremena, posle Federera i Samprasa.

Tesko mu je to da kaze jer nije korektno reci za tenisera iz tamo neke istocno evropske zemlje da je medju najboljim ikada u skupom sportu, sportu za bogate momke iz Svajcarske, Sad, Britanije itd.

Ali, ako Bog da i Djokovica posluzi forma, za nekoliko godina cemo procitati naslove u sportskim novinama: Novak Djokovic is the best tennis player of all time.

Tada ce ovo Maradonino misljenje biti irelevantno. Uostalom ni on u fudbalu nije najbolji, Ronaldinjo i pravi Ronaldo su bolji od njega. :)

Mики

pre 7 godina

Ноле је апсолутно најкомплетнији и најуниверзалнији тенисер свих времена. Ту се чак и већина стручњака изгледа слаже. Не треба му волеј да би оправдао ту квалификацију. Престао је да озбиљно тренура у друогој половини ове године, замор и повреде су стигле, али то заиста није важно. Можда не освоји Мелбурн наредне године али је само питање дана када ће да уђе у ритам и буквално понижава све ове претенденте на титуле у тенису. За мене је Ноле већ најбољи свих времена, а има још времена и да поправи бројке око којих се ломе копља.

Ненормалне осибе које имају било шта да изјаве против Новака молим да престану да га прате. Нису никоме потребни ваши глупи и крајње необјективни коментари.

Ноле, срећна ти нова 2017, и да се поиграваш са конкуренцијом као што си нас навикао.

Што се Марадоне тиче, нека погледа Роналда феномена на јутјубу, и биће му јасно зашто је баш он (Роналдо) и нико други најбољи фудбалер свих времена. Децо, погледајте и ви.

Dzambo

pre 7 godina

Drustvo iz redakcije, samo da Vam ukazem onako drugarski jednu stvar: 
VI ne treba da budete neko ko ce reci da je NEKO (bilo ko) najbolji igrac ikada u fudbalu. Mozete da se divite, mozete da govorite o statistici, mozete Vi novinari izmedju sebe na pauzi da poemisete oko toga, ali da namecete svoje misljenje kroz medije, to valjda ne smete. Nema sujete nikakve, samo "pricamo". Mozda i ja mislim da je Maradona naj svih vremena i mozda mi je drago da to procitam na Vasem sajtu, ali TO nije ispravno.
(DJ, 20. decembar 2016 11:14)

Novinar treba da prenosi činjenice, ali i da ima svoj sud. Novinarstvo nije baza podataka

šemsudin

pre 7 godina

niko ni ne pljuje marodan osim ovih trolov koji su sami napisali 'srbija na aparatima' 'juče bio srbendaa sad ga pljujete' itd

inače može da priča šta hoće jer je najbolji ikada.
a novak će verovatno biti najbolji ikada kad se penzioniše.

Danijel

pre 7 godina

Ma ne moze cak ni da se uporedi.. Federer je najbolji za sve ljude.. jednostavno stil igre i titule o rekordi i njegov karakter ga pozicioniraju kao najveci ikad.
Ali i novak sigurno jedan od najbolji..

Mikiveliki

pre 7 godina

Ђоковић испред себе има још најмање 5 год. тениса. Чак и ако успори са освајањем титула, и тада може да стигне или престигне по броју освојених титула све остале. Многи су га, нажалост највећи број је међу нашим људима, на неки начин отписали. Надам се и верујем да ће наставити где је на тренутак застао. А и ако више никада, нигде и никога не победи, заслужио је једно велико ХВАЛА!

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?
(Vojvoda Momcilo, 20. decembar 2016 14:47)

I, u čemu je problem? Ko je bolji od Đokovića u istoriji jugoslovenskog, ne samo srpskog sporta? Ko je ta osoba? Ne znam kakav problem imate sa Novakom Đokovićem? Ni jedan sportista nije bio toliko dominantan i superioran, pogotovo ne u tako jednom velikom i globalno bitnom sportu. Čovek je 10 godina u top 3 na Svetu. Ej, deceniju celu!
(NS#1, 20. decembar 2016 16:51)

Cela aktuelna vaterpolo reorezentacija recimo. Ima ih jos dosta. Slabo poznajete sport.

Nikodije IV

pre 7 godina

Vecina Srba ne voli da gleda istini u oci i lako odbacuje one koji izjave nesto sto se kosi sa opstim uverenjem. Nije lako biti prijatelj Srba.

Beljo

pre 7 godina

hehe, omasio si skroz poentu tog Nolo... Oni koji ga obozavaju koriste neke druge nadimke, izmedju ostalog to mekano Nole, a oni provokatori koriste Djoka, Nolo... Nije nuzno da im nije mio. Samo im je milije da provociraju ove sto drze slijepo obozavaju.

NS#1

pre 7 godina

"Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?
(Vojvoda Momcilo, 20. decembar 2016 14:47)

I, u čemu je problem? Ko je bolji od Đokovića u istoriji jugoslovenskog, ne samo srpskog sporta? Ko je ta osoba? Ne znam kakav problem imate sa Novakom Đokovićem? Ni jedan sportista nije bio toliko dominantan i superioran, pogotovo ne u tako jednom velikom i globalno bitnom sportu. Čovek je 10 godina u top 3 na Svetu. Ej, deceniju celu!

srle

pre 7 godina

Đoković jeste fenomen. Osvojio sve grend slemove, rekorder po broju mastersa, uzeo timsko tenisko takmičenje za Srbiju, bio više od 200 nedelja prvi teniser sveta, nanizao završne masterse i ima najbolji skor u istoriji na betonu. Odrastao u Srbiji, ekonomski i ratom razorenoj zemlji, neverovatan podvig, ĐOKOVIĆ JE FENOMEN!

VladaBg

pre 7 godina

To je isto kao kada se porede Lebron James i Jordan... ko je prvi bio na papiru legenda ostaje u glavama mnogih i dalje legenda... prva ljubav se nikada ne zaboravlja... ali ako ga Novak pretekne i po GS titulama i po broju nedelja na prvom mestu onda će definitivno da bude broj 1...

GM

pre 7 godina

Brat Amigo...

A ovi komentari pokazuju samo koliko ima poremecenih ljudi, nazalost.
Poremeceni na ovaj ili onaj nacin, ali neko za ko se ne zna ni ko je ili ko moze biti, da salje neke poruke i obraca se kao da je ne znam sta, to je poremeceno.

zmaj

pre 7 godina

eto toliko o maradoni srbendi.....hahaahahah..o diego puska te ub'la neces nam ni ti vise u goste dolaziti..odma da ti ukinemo mesto pocasnog konzula drvengrada hahahaah

parma

pre 7 godina

Juce kad je pricao o namestanju i teorijama zavere je svima vama bio skroz u pravu, jer smo mi Srbi najveci teoreticari zavere koje ovaj svet poznaje... Evo sad ce ti isti ljudi koji su ga juce podrzali da ga pljuju.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

"Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?

Jumko

pre 7 godina

@Mikii Mozda bih i poverovao u autenticnost komentara, ali pravog Mikiija ipak krasi pismenost, koja vama, vecini, nije jaca strana! A ti deli minuseve...

Patrik

pre 7 godina

(hehe, 20. decembar 2016 13:54)

Nakon onog "... sto se on licno izjasnjava kao Srbin..." ceo tvoj komentar gubi smisao.
Sine, svaki Hrvat i Crnogorac bi se izjasnio kao Srbin, samo kad bi otisao 3 kolena unazad do svog pradede.
Pusa za tebe!

Jumko

pre 7 godina

Istina je da Novak ima jos 5-6 sezona tenisa. Federer je penzioner.
Ali to sto se Nolebotovi nadaju da ce da osvaja po 3-4 GSa, obesite macku o rep.
Maksimalno 2 GS godisnje.
To znaci da Novak jedva prebacuje 20 GS, postaje najbolji u istoriji, ali ne tako dominantan u odnosu na Federera.
Za sada je Federer najbolji u istoriji, ma koliko Nolebotovi to ne zele da priznaju.
Prijatno!

Mikii

pre 7 godina

Zasto lupate minuseve Jumku?!?
Pa lik sve realno pise! Pola Hrvatske je zaista na aparatima.
Srbija ima 2. tenisera u istoriji, eeeeej bre!!!
Federer
Novak
Nadal
Sampras
Lejver
Borg
Agasi
Mekinro
Lendl
Vilander
Beker
Marej
Hjuit
Pogledajte ko je sve iza!
A NOVAK SE TEK ZAGREVA ZA NAJVECA DELA!!!!

srp

pre 7 godina

Izdosi nas madarono izdosi srbstvo!nikad ti pravi srpi ne ce oprosti ti ova noz u ledja nikad neces igrat u srpiji nevredi ti sad danam se izvinjajes stosi reko rekosi! Nolo srpine promenijo sam ime od komentarova pada znas dasam to ja koi samse nekad upisivo ko nolo!napret nolo srpine!

Jumko

pre 7 godina

Ja vec 5 god govorim da je ovo 'zlatna era', najjaca u istoriji, ne samo tenisa, nego sporta uopste. Sa Novakom kao najboljim u toj eri.
Ali strucnjaci mi lupaju minuse! Srbi, nebeski narod!
Ponavljam, na aparate svi vi sto ne mozete da svarite da je Novak najbolji sportista u istoriji sporta!
Dovidjenja!

I nema driblaj, i nema dodaj...

pre 7 godina

E da hoce ovaj Djokovic da batali tenis bio bih najsretniji. Mislim nemam nista protiv njega licno ali dokle vise sa djokomanijom. Mi srbi zelimo da budemo bolji od svih pa makar i u klikerima. Kao sto je neko vec jednom ovde napisao sportskim uspesima se dize moral narodu umesto platama. I kad izuzmemo te sportske uspehe vidimo da nismo bolji od nikoga ni u cemu ostalom i da smo najveca beda u evropi.

Brana Bozic

pre 7 godina

Statiskika stoji.Novak je bolji od Federera u medjusobnom skoru tako da je tu dilemu rascistio odavno znaci bolji je ali je i mladji 5godina i mislim da je realno da za 5 godina odvoji 5-6gs ako bude igrao
Neznam zasto otpisujujete Novaka posle pada na drugo mesto? pa on je osvojio 2gs ove godine.Maradona je u pravu Federer je broj 1 po gs titulama i mestu na broj 1. ali Novak ima vremena da ga prestigne i onda niko nemoze da kaze da je obrnuto.To sto im se stilovi razlikuju to nema nikakve veze lepota tenisa je nebitna za dobre rezultate.Novakbigra lep tenis i nista mu ne fali.

hehe

pre 7 godina

Novak nije "Nolo". Ovo su uveli bosanski Srbi koji bi da svojataju Novaka i time sebi dokazu da su najveci Srbi od svih Srba. Samo ima tu jedan problem, Novak nije odigrao niti jedan mec u RS , on zivi na zapadu gde je i naucio da igra tenis a njegovi su koreni crnogorsko/hrvatski a veza sa srpstvom je sto se on licno izjasnjava kao Srbin, ima razvijen biznis u Srbiji i ponekad igra za reprezentaciju Srbije.

aparat na trofaznu struju

pre 7 godina

ahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01)

Vidim ti si odavno na aparatu i to nekom dobrom cim ti je ovako lepo ;-), probaj malo pauzu da napravis skroz ce mozak da ti sprzi...

aha

pre 7 godina

@:
Za fudbal da, za tenis ne. Marej, Sampras, Agasi, Nadal... sve legende tenisa su izjavljivale da im je Olimpijada veoma vazna. Ukljucujuci i Djokovica.

Moo

pre 7 godina

Novak je lepe stvari postigao, i zasluzio svoje mesto u istoriji tenisa al Rodzer je i dalje nedostizan. Ako bi Novak uspeo naredne dve godine da osvaja kao u 2015. onda bi stigli na nivo da se prica o tome kako je za petama Rodzeru. A jos dve takve godine pa se moze pricati o tome kako je Nole seo na presto istorije tenisa. Pred njim je dug put, zato mi je cudno da je onako pao psihicki. Pred njim su jos 3-4 godine maestralnog tenisa kako bi postao neprikosnoven.

Predo

pre 7 godina

Nikada nisam ni za koga navijao tako kao za Đokovića u bilo kom sportu, više od reprezentacije Jugoslavije i Srbije, ali kada bi me pitali ko je najuspešniji teniser u istoriji, moj odgovor bi bio: Federer bez premca, dok god ga neko ne prestigne sa brojkama, a to mogu teoretski Đoković i Nadal. Federer ima viš osvojenih turnira uopšte, više Slamova i više nedelja na vrhu, tri glavna parametra, i tu priče nema. A Ako Đoković dostigne te cifre, nikog pametnog neće zanimati što će neko da kaže da Federer igra graciozno kao balerina. Ima njih puno koji igraju lep tenis, ali u sportu postoje samo rezultati. Mesi igra lepše, ali ove godine je Ronaldo definitivno najbolji, jer je najviše osvojio. Tačka.

anica

pre 7 godina

Svet je surov, i ovaj teniski. Do juce mu se klanjali, a sad ga ne pominju, jedva docekali. Ono sto je nazalost realno...Novak je sam kriv za to. Imao je idealnu priliku da dodje i zacementira se na prvom mestu u istoriji, ovako ostaje Federer...ne mozda zbog toga sto je ne znam koliko bolji teniser od naseg Noleta, vec zato sto je znao kako se sve ovo radi, sta su mu prioriteti i iskoristio svoje sanse, imao je od koga uciti dobar tim oko sebe...desava se naravno da svako nekad kiksne i skrene sa puta, i gledas na sve nacine da se vadis, da se izboris...zivot je izazov...ali svesno se uvaljivati u blato, sve dublje dublje, to mi bas nije jasno.
Novak mi trenutno deluje kao malo mace, koje svi maze paze kad ga vide na hladnoci, a da ga uzmu odnesu kuci da se ugreje, nece niko.
Nisu mu pruzili ruku da ustane!!!

hihihohohehe

pre 7 godina

Hahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01)
Preporuči nam koji su najbolji! Nema sumnje da si najveći ekspert za njih. Neprocenjivost dugogodišnjeg iskustva.

Miki

pre 7 godina

Pokusacu da budem objektivan. Federer ima, za sada, najbolje rezultate ikada. Novak je u medjusobnim sustetima bolji i ima sansi da ga sustigne. Razlika je sto je Rodzer, kao momak iz bogatog grada i centra farmaceutske industrije, za to bio podrzan od sponzora, medija i celog establismenta. Novak je sve postigao uprkos njima i protov njih i u tome je njegova velicina. Nije vazno sto je Srbin, nego sto je to biblijska prica o borbi licne snage i volje protiv sistema. Nesto kao David naspram Golijata, kao Azra naspram Dugmeta, kao Sena naspram Prosta itd. Mozda imate i bolje primere na umu ...

nenad

pre 7 godina

Aman zaman Novak NIJE najbolji srpski sportista u istoriji,ni po jada on ne moze biti bolji od Jasne Sekaric i Monike Seles,mozda i jos nekog,on jeste najuspesniji srpski sportista u smislu globalne prepoznatljivosti ali to nije kriterijum za klasifikaciju najbolji,mada u danasnjem svetu gde se sve gleda kroz medijsku pokrivenost i bankovni racun lako se dele takve klasifikacije

pusica

pre 7 godina

(sta_reci, 20. decembar 2016 12:21)

Dan žalosti, tj godine žalosti bile kod vas u HR, eto sad vama malo sunca u životu, Srbin je samo broj 2.

Ja

pre 7 godina

Novaka mnogo volim i uvek navijam za njega, ali ne moze biti najbolji srpski sportista svih vremena dok ne uzme zlato na olimpijadi. Tek ako uzme olimpijsko zlato (a nadam se da hoce) moci cemo govoriti da je najbolji... eto...

:

pre 7 godina

Novaka mnogo volim i uvek navijam za njega, ali ne moze biti najbolji srpski sportista svih vremena dok ne uzme zlato na olimpijadi. Tek ako uzme olimpijsko zlato (a nadam se da hoce) moci cemo govoriti da je najbolji... eto...
(Ja, 20. decembar 2016 12:14)

Olimpijada je za tenis i fudbal manje važan događaj. Nijedan fudbaler ili teniser ne sanjaju kao mali da jednog dana osvoje olimpijadu. Znači po rebi Ronaldo nije najbolji sportista Portugala?

pustite komentar

pre 7 godina

(xxx7, 20. decembar 2016 11:49)

Pa nije bas tako. Istina je i da je Novak za nas najveci i to je fakat. Ipak,ako gledamo cisto sa sportskog aspekta moramo priznati da se talenat kao Rodzer radja veoma,veoma retko. Jednostavno,on je tenis i tenis je on i to je takodje fakat.
Mislim da i Maradona slicno gleda,osim nacionalnog aspekta. Novak mu je slicniji. Srcaniji,buntovniji,zabavniji je od Federera i zato ga Maradona vise voli,to je jasno,ali je iskren i misljenja je kao i svi koji iole prate i poznaju tenis.

.

pre 7 godina

Ali luzer koji ostavi uvek prvi komentar minut posle objave svake vesti u čijem je naslovu Novak, što znači da on od kad se probudi ČEKA vesti!! Aahahaahahaahahaaaaaaaa!!!!!!
Kakav jadan život aajahaaaa!!

pustite komentar

pre 7 godina

(xxx7, 20. decembar 2016 11:49)

Pa nije bas tako. Istina je i da je Novak za nas najveci i to je fakat. Ipak,ako gledamo cisto sa sportskog aspekta moramo priznati da se talenat kao Rodzer radja veoma,veoma retko. Jednostavno,on je tenis i tenis je on i to je takodje fakat.
Mislim da i Maradona slicno gleda,osim nacionalnog aspekta. Novak mu je slicniji. Srcaniji,buntovniji,zabavniji je od Federera i zato ga Maradona vise voli,to je jasno,ali je iskren i misljenja je kao i svi koji iole prate i poznaju tenis.

Milutin

pre 7 godina

Kako smo osetljivi na misljenje drugih ljudi pa nije ni cudo sto nam je Vucic premijer. Maradona je samo rekao svoje misljenje a vi odmah pljujete po coveku. Pecina!!!

b92 najveći tabloid u Srbiji

pre 7 godina

Hahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01

Jedini paćenik ovde si ti . B92 neka ti organizuje humanitarnu pomoć za lečenje u Lazi.

Maradona kao gldelac naravno ima pravo na svoje mišljenje.

DJ

pre 7 godina

Drustvo iz redakcije, samo da Vam ukazem onako drugarski jednu stvar:
VI ne treba da budete neko ko ce reci da je NEKO (bilo ko) najbolji igrac ikada u fudbalu. Mozete da se divite, mozete da govorite o statistici, mozete Vi novinari izmedju sebe na pauzi da poemisete oko toga, ali da namecete svoje misljenje kroz medije, to valjda ne smete. Nema sujete nikakve, samo "pricamo". Mozda i ja mislim da je Maradona naj svih vremena i mozda mi je drago da to procitam na Vasem sajtu, ali TO nije ispravno.

xxx7

pre 7 godina

ljudi, meni on ima tako iskvarenu facu, i nikada mi nije bio simpatican. ali ga srbbija voli, jer ko prica o novaku lepo -to je to, i obrnuto. i samo da se razumemo, sve je u pravu, Federer je zauvek no1

markonato

pre 7 godina

Čekajte, kako se usudio da to misli? Da li je uopste moguce da neko smatra da nas Nolo nije najbolji svih vremena? I kako uopste moze da smatra da je Federer bolji kad Nolo ima bolji medjusobni skor i vise masters titula? I kad svi teniski znalci iz Srbije vec godinama tvrde da je Nolo najbolji?:-)

DJ

pre 7 godina

Drustvo iz redakcije, samo da Vam ukazem onako drugarski jednu stvar:
VI ne treba da budete neko ko ce reci da je NEKO (bilo ko) najbolji igrac ikada u fudbalu. Mozete da se divite, mozete da govorite o statistici, mozete Vi novinari izmedju sebe na pauzi da poemisete oko toga, ali da namecete svoje misljenje kroz medije, to valjda ne smete. Nema sujete nikakve, samo "pricamo". Mozda i ja mislim da je Maradona naj svih vremena i mozda mi je drago da to procitam na Vasem sajtu, ali TO nije ispravno.

Milutin

pre 7 godina

Kako smo osetljivi na misljenje drugih ljudi pa nije ni cudo sto nam je Vucic premijer. Maradona je samo rekao svoje misljenje a vi odmah pljujete po coveku. Pecina!!!

xxx7

pre 7 godina

ljudi, meni on ima tako iskvarenu facu, i nikada mi nije bio simpatican. ali ga srbbija voli, jer ko prica o novaku lepo -to je to, i obrnuto. i samo da se razumemo, sve je u pravu, Federer je zauvek no1

srle

pre 7 godina

Đoković jeste fenomen. Osvojio sve grend slemove, rekorder po broju mastersa, uzeo timsko tenisko takmičenje za Srbiju, bio više od 200 nedelja prvi teniser sveta, nanizao završne masterse i ima najbolji skor u istoriji na betonu. Odrastao u Srbiji, ekonomski i ratom razorenoj zemlji, neverovatan podvig, ĐOKOVIĆ JE FENOMEN!

b92 najveći tabloid u Srbiji

pre 7 godina

Hahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01

Jedini paćenik ovde si ti . B92 neka ti organizuje humanitarnu pomoć za lečenje u Lazi.

Maradona kao gldelac naravno ima pravo na svoje mišljenje.

pustite komentar

pre 7 godina

(xxx7, 20. decembar 2016 11:49)

Pa nije bas tako. Istina je i da je Novak za nas najveci i to je fakat. Ipak,ako gledamo cisto sa sportskog aspekta moramo priznati da se talenat kao Rodzer radja veoma,veoma retko. Jednostavno,on je tenis i tenis je on i to je takodje fakat.
Mislim da i Maradona slicno gleda,osim nacionalnog aspekta. Novak mu je slicniji. Srcaniji,buntovniji,zabavniji je od Federera i zato ga Maradona vise voli,to je jasno,ali je iskren i misljenja je kao i svi koji iole prate i poznaju tenis.

I nema driblaj, i nema dodaj...

pre 7 godina

E da hoce ovaj Djokovic da batali tenis bio bih najsretniji. Mislim nemam nista protiv njega licno ali dokle vise sa djokomanijom. Mi srbi zelimo da budemo bolji od svih pa makar i u klikerima. Kao sto je neko vec jednom ovde napisao sportskim uspesima se dize moral narodu umesto platama. I kad izuzmemo te sportske uspehe vidimo da nismo bolji od nikoga ni u cemu ostalom i da smo najveca beda u evropi.

Nikodije IV

pre 7 godina

Vecina Srba ne voli da gleda istini u oci i lako odbacuje one koji izjave nesto sto se kosi sa opstim uverenjem. Nije lako biti prijatelj Srba.

Predo

pre 7 godina

Nikada nisam ni za koga navijao tako kao za Đokovića u bilo kom sportu, više od reprezentacije Jugoslavije i Srbije, ali kada bi me pitali ko je najuspešniji teniser u istoriji, moj odgovor bi bio: Federer bez premca, dok god ga neko ne prestigne sa brojkama, a to mogu teoretski Đoković i Nadal. Federer ima viš osvojenih turnira uopšte, više Slamova i više nedelja na vrhu, tri glavna parametra, i tu priče nema. A Ako Đoković dostigne te cifre, nikog pametnog neće zanimati što će neko da kaže da Federer igra graciozno kao balerina. Ima njih puno koji igraju lep tenis, ali u sportu postoje samo rezultati. Mesi igra lepše, ali ove godine je Ronaldo definitivno najbolji, jer je najviše osvojio. Tačka.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

"Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?

parma

pre 7 godina

Juce kad je pricao o namestanju i teorijama zavere je svima vama bio skroz u pravu, jer smo mi Srbi najveci teoreticari zavere koje ovaj svet poznaje... Evo sad ce ti isti ljudi koji su ga juce podrzali da ga pljuju.

zmaj

pre 7 godina

eto toliko o maradoni srbendi.....hahaahahah..o diego puska te ub'la neces nam ni ti vise u goste dolaziti..odma da ti ukinemo mesto pocasnog konzula drvengrada hahahaah

markonato

pre 7 godina

Čekajte, kako se usudio da to misli? Da li je uopste moguce da neko smatra da nas Nolo nije najbolji svih vremena? I kako uopste moze da smatra da je Federer bolji kad Nolo ima bolji medjusobni skor i vise masters titula? I kad svi teniski znalci iz Srbije vec godinama tvrde da je Nolo najbolji?:-)

NS#1

pre 7 godina

"Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?
(Vojvoda Momcilo, 20. decembar 2016 14:47)

I, u čemu je problem? Ko je bolji od Đokovića u istoriji jugoslovenskog, ne samo srpskog sporta? Ko je ta osoba? Ne znam kakav problem imate sa Novakom Đokovićem? Ni jedan sportista nije bio toliko dominantan i superioran, pogotovo ne u tako jednom velikom i globalno bitnom sportu. Čovek je 10 godina u top 3 na Svetu. Ej, deceniju celu!

Miki

pre 7 godina

Pokusacu da budem objektivan. Federer ima, za sada, najbolje rezultate ikada. Novak je u medjusobnim sustetima bolji i ima sansi da ga sustigne. Razlika je sto je Rodzer, kao momak iz bogatog grada i centra farmaceutske industrije, za to bio podrzan od sponzora, medija i celog establismenta. Novak je sve postigao uprkos njima i protov njih i u tome je njegova velicina. Nije vazno sto je Srbin, nego sto je to biblijska prica o borbi licne snage i volje protiv sistema. Nesto kao David naspram Golijata, kao Azra naspram Dugmeta, kao Sena naspram Prosta itd. Mozda imate i bolje primere na umu ...

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?
(Vojvoda Momcilo, 20. decembar 2016 14:47)

I, u čemu je problem? Ko je bolji od Đokovića u istoriji jugoslovenskog, ne samo srpskog sporta? Ko je ta osoba? Ne znam kakav problem imate sa Novakom Đokovićem? Ni jedan sportista nije bio toliko dominantan i superioran, pogotovo ne u tako jednom velikom i globalno bitnom sportu. Čovek je 10 godina u top 3 na Svetu. Ej, deceniju celu!
(NS#1, 20. decembar 2016 16:51)

Cela aktuelna vaterpolo reorezentacija recimo. Ima ih jos dosta. Slabo poznajete sport.

Mikiveliki

pre 7 godina

Ђоковић испред себе има још најмање 5 год. тениса. Чак и ако успори са освајањем титула, и тада може да стигне или престигне по броју освојених титула све остале. Многи су га, нажалост највећи број је међу нашим људима, на неки начин отписали. Надам се и верујем да ће наставити где је на тренутак застао. А и ако више никада, нигде и никога не победи, заслужио је једно велико ХВАЛА!

Patrik

pre 7 godina

(hehe, 20. decembar 2016 13:54)

Nakon onog "... sto se on licno izjasnjava kao Srbin..." ceo tvoj komentar gubi smisao.
Sine, svaki Hrvat i Crnogorac bi se izjasnio kao Srbin, samo kad bi otisao 3 kolena unazad do svog pradede.
Pusa za tebe!

nenad

pre 7 godina

Aman zaman Novak NIJE najbolji srpski sportista u istoriji,ni po jada on ne moze biti bolji od Jasne Sekaric i Monike Seles,mozda i jos nekog,on jeste najuspesniji srpski sportista u smislu globalne prepoznatljivosti ali to nije kriterijum za klasifikaciju najbolji,mada u danasnjem svetu gde se sve gleda kroz medijsku pokrivenost i bankovni racun lako se dele takve klasifikacije

:

pre 7 godina

Novaka mnogo volim i uvek navijam za njega, ali ne moze biti najbolji srpski sportista svih vremena dok ne uzme zlato na olimpijadi. Tek ako uzme olimpijsko zlato (a nadam se da hoce) moci cemo govoriti da je najbolji... eto...
(Ja, 20. decembar 2016 12:14)

Olimpijada je za tenis i fudbal manje važan događaj. Nijedan fudbaler ili teniser ne sanjaju kao mali da jednog dana osvoje olimpijadu. Znači po rebi Ronaldo nije najbolji sportista Portugala?

Mikii

pre 7 godina

Zasto lupate minuseve Jumku?!?
Pa lik sve realno pise! Pola Hrvatske je zaista na aparatima.
Srbija ima 2. tenisera u istoriji, eeeeej bre!!!
Federer
Novak
Nadal
Sampras
Lejver
Borg
Agasi
Mekinro
Lendl
Vilander
Beker
Marej
Hjuit
Pogledajte ko je sve iza!
A NOVAK SE TEK ZAGREVA ZA NAJVECA DELA!!!!

hehe

pre 7 godina

Novak nije "Nolo". Ovo su uveli bosanski Srbi koji bi da svojataju Novaka i time sebi dokazu da su najveci Srbi od svih Srba. Samo ima tu jedan problem, Novak nije odigrao niti jedan mec u RS , on zivi na zapadu gde je i naucio da igra tenis a njegovi su koreni crnogorsko/hrvatski a veza sa srpstvom je sto se on licno izjasnjava kao Srbin, ima razvijen biznis u Srbiji i ponekad igra za reprezentaciju Srbije.

hihihohohehe

pre 7 godina

Hahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01)
Preporuči nam koji su najbolji! Nema sumnje da si najveći ekspert za njih. Neprocenjivost dugogodišnjeg iskustva.

Brana Bozic

pre 7 godina

Statiskika stoji.Novak je bolji od Federera u medjusobnom skoru tako da je tu dilemu rascistio odavno znaci bolji je ali je i mladji 5godina i mislim da je realno da za 5 godina odvoji 5-6gs ako bude igrao
Neznam zasto otpisujujete Novaka posle pada na drugo mesto? pa on je osvojio 2gs ove godine.Maradona je u pravu Federer je broj 1 po gs titulama i mestu na broj 1. ali Novak ima vremena da ga prestigne i onda niko nemoze da kaze da je obrnuto.To sto im se stilovi razlikuju to nema nikakve veze lepota tenisa je nebitna za dobre rezultate.Novakbigra lep tenis i nista mu ne fali.

GM

pre 7 godina

Brat Amigo...

A ovi komentari pokazuju samo koliko ima poremecenih ljudi, nazalost.
Poremeceni na ovaj ili onaj nacin, ali neko za ko se ne zna ni ko je ili ko moze biti, da salje neke poruke i obraca se kao da je ne znam sta, to je poremeceno.

Moo

pre 7 godina

Novak je lepe stvari postigao, i zasluzio svoje mesto u istoriji tenisa al Rodzer je i dalje nedostizan. Ako bi Novak uspeo naredne dve godine da osvaja kao u 2015. onda bi stigli na nivo da se prica o tome kako je za petama Rodzeru. A jos dve takve godine pa se moze pricati o tome kako je Nole seo na presto istorije tenisa. Pred njim je dug put, zato mi je cudno da je onako pao psihicki. Pred njim su jos 3-4 godine maestralnog tenisa kako bi postao neprikosnoven.

clear

pre 7 godina

@Mikiveliki...nije poenta hoce li Djokovic ili neko drugi uzeti najvise trofeja. Federer je druga kategorija u odnosu na sve ostale tenisere. I to samo navijacki ostrasceni ne vide. Gospodin covek, ubedljivo najlepsi tenis, bez simuliranja, bez ijedne afere. Posle njega Sampras, ostali neka se poredjaju.

.

pre 7 godina

Ali luzer koji ostavi uvek prvi komentar minut posle objave svake vesti u čijem je naslovu Novak, što znači da on od kad se probudi ČEKA vesti!! Aahahaahahaahahaaaaaaaa!!!!!!
Kakav jadan život aajahaaaa!!

Jumko

pre 7 godina

Istina je da Novak ima jos 5-6 sezona tenisa. Federer je penzioner.
Ali to sto se Nolebotovi nadaju da ce da osvaja po 3-4 GSa, obesite macku o rep.
Maksimalno 2 GS godisnje.
To znaci da Novak jedva prebacuje 20 GS, postaje najbolji u istoriji, ali ne tako dominantan u odnosu na Federera.
Za sada je Federer najbolji u istoriji, ma koliko Nolebotovi to ne zele da priznaju.
Prijatno!

pusica

pre 7 godina

(sta_reci, 20. decembar 2016 12:21)

Dan žalosti, tj godine žalosti bile kod vas u HR, eto sad vama malo sunca u životu, Srbin je samo broj 2.

Jumko

pre 7 godina

Ja vec 5 god govorim da je ovo 'zlatna era', najjaca u istoriji, ne samo tenisa, nego sporta uopste. Sa Novakom kao najboljim u toj eri.
Ali strucnjaci mi lupaju minuse! Srbi, nebeski narod!
Ponavljam, na aparate svi vi sto ne mozete da svarite da je Novak najbolji sportista u istoriji sporta!
Dovidjenja!

anica

pre 7 godina

Svet je surov, i ovaj teniski. Do juce mu se klanjali, a sad ga ne pominju, jedva docekali. Ono sto je nazalost realno...Novak je sam kriv za to. Imao je idealnu priliku da dodje i zacementira se na prvom mestu u istoriji, ovako ostaje Federer...ne mozda zbog toga sto je ne znam koliko bolji teniser od naseg Noleta, vec zato sto je znao kako se sve ovo radi, sta su mu prioriteti i iskoristio svoje sanse, imao je od koga uciti dobar tim oko sebe...desava se naravno da svako nekad kiksne i skrene sa puta, i gledas na sve nacine da se vadis, da se izboris...zivot je izazov...ali svesno se uvaljivati u blato, sve dublje dublje, to mi bas nije jasno.
Novak mi trenutno deluje kao malo mace, koje svi maze paze kad ga vide na hladnoci, a da ga uzmu odnesu kuci da se ugreje, nece niko.
Nisu mu pruzili ruku da ustane!!!

pustite komentar

pre 7 godina

(xxx7, 20. decembar 2016 11:49)

Pa nije bas tako. Istina je i da je Novak za nas najveci i to je fakat. Ipak,ako gledamo cisto sa sportskog aspekta moramo priznati da se talenat kao Rodzer radja veoma,veoma retko. Jednostavno,on je tenis i tenis je on i to je takodje fakat.
Mislim da i Maradona slicno gleda,osim nacionalnog aspekta. Novak mu je slicniji. Srcaniji,buntovniji,zabavniji je od Federera i zato ga Maradona vise voli,to je jasno,ali je iskren i misljenja je kao i svi koji iole prate i poznaju tenis.

Coco Bill

pre 7 godina

@Mikiveliki...nije poenta hoce li Djokovic ili neko drugi uzeti najvise trofeja. Federer je druga kategorija u odnosu na sve ostale tenisere. I to samo navijacki ostrasceni ne vide. Gospodin covek, ubedljivo najlepsi tenis, bez simuliranja, bez ijedne afere. Posle njega Sampras, ostali neka se poredjaju.
(clear, 21. decembar 2016 08:39)

Najlepši tenis ?! Evo ja pratim tenis i pre Đokovića i intesantno mi je da se ta floskula pojavila baš kad se pojavio Đoković, tačnije, kad je postojala "opasnost" da nadmaši Federera. Pre toga za vreme Agasija, Samprasa, Njikomba, Lendla, Borga ...itd nikad nije bila u upotrebi. Zašto sad odjednom neko igra "lep" tenis, a neko "ružan" ?!

Ja

pre 7 godina

Novaka mnogo volim i uvek navijam za njega, ali ne moze biti najbolji srpski sportista svih vremena dok ne uzme zlato na olimpijadi. Tek ako uzme olimpijsko zlato (a nadam se da hoce) moci cemo govoriti da je najbolji... eto...

aparat na trofaznu struju

pre 7 godina

ahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01)

Vidim ti si odavno na aparatu i to nekom dobrom cim ti je ovako lepo ;-), probaj malo pauzu da napravis skroz ce mozak da ti sprzi...

VladaBg

pre 7 godina

To je isto kao kada se porede Lebron James i Jordan... ko je prvi bio na papiru legenda ostaje u glavama mnogih i dalje legenda... prva ljubav se nikada ne zaboravlja... ali ako ga Novak pretekne i po GS titulama i po broju nedelja na prvom mestu onda će definitivno da bude broj 1...

Beljo

pre 7 godina

hehe, omasio si skroz poentu tog Nolo... Oni koji ga obozavaju koriste neke druge nadimke, izmedju ostalog to mekano Nole, a oni provokatori koriste Djoka, Nolo... Nije nuzno da im nije mio. Samo im je milije da provociraju ove sto drze slijepo obozavaju.

KAO

pre 7 godina

Najbolji fudbaler svih vremena je PELE zbog stila i trofeja koje je osvojio!
Zatim Di Stefano pa Johan Krojf!
A Maradona će biti upamćen najviše po božijoj ruci i skandalima(droga.. )
ali bio je fenomen jer pored svega bio je majstor fudbala!

Danijel

pre 7 godina

Ma ne moze cak ni da se uporedi.. Federer je najbolji za sve ljude.. jednostavno stil igre i titule o rekordi i njegov karakter ga pozicioniraju kao najveci ikad.
Ali i novak sigurno jedan od najbolji..

srp

pre 7 godina

Izdosi nas madarono izdosi srbstvo!nikad ti pravi srpi ne ce oprosti ti ova noz u ledja nikad neces igrat u srpiji nevredi ti sad danam se izvinjajes stosi reko rekosi! Nolo srpine promenijo sam ime od komentarova pada znas dasam to ja koi samse nekad upisivo ko nolo!napret nolo srpine!

Jumko

pre 7 godina

@Mikii Mozda bih i poverovao u autenticnost komentara, ali pravog Mikiija ipak krasi pismenost, koja vama, vecini, nije jaca strana! A ti deli minuseve...

Gordan

pre 7 godina

Dok god ima najvise GS on jest tata za sve, kad neko osvoji vise onda ce taj biti tata...i ako Federer mi nije omiljen teniser ali je cinjenica da je on pa tri mesta praznine pa tek onda Nadal...ostale ne vredi pominjati!
Ma da iskreno zelim da se Novak ugura medju njih dvojicu ali tesko kako stvari stoje. Bez jake persone u loži Novak ce pucati u polufinalima ili finalima kao pre Bekera. Bez velikog imena ne vidim da ce osvojiti neki GS.

aha

pre 7 godina

@:
Za fudbal da, za tenis ne. Marej, Sampras, Agasi, Nadal... sve legende tenisa su izjavljivale da im je Olimpijada veoma vazna. Ukljucujuci i Djokovica.

KAO XXXL

pre 7 godina

Novak Đoković je tri puta proglašavan za najboljeg sportistu sveta!
Za rezultate u 2011, 2014 i 2015 ali se samo proglašavanje održava
obično u februaru naredne godine!Znači zvanično u 2012,2015 i 2016!
Nemojte mu bar Vi iz redakcije da mu smanjujete broj najvrednijih trofeja!

Nikoletinus

pre 7 godina

Nikone pise da je Kvitova napadnuta u svom domu, zavrsila na hirurgiji sa ozbiljnim povredama leve sake. Inace igra levom rukom.

Mikije

pre 7 godina

Uh, ovo mu nije trebalo.
Nakon kreveljenja po Zagrebu u vrijeme finala DAVIS CUP-a između dvije najbolje teniske reprezentacije 2016. mu je porasla popularnost u Srbiji.
A sada će drastično pasti...

Fikio

pre 5 godina

Za nekih 20-30 godina, neki tek sad rodjeni ce biti #1, neki drugi tek sad rodjeni ce biti fenomen, a Djokovic i Federer ce tek ponekad biti spomenuti kao recimo danas Ivan Lendl, Boris Beker, Andrea Agasi, Pit Sampras itd., itd. Svi su oni u svoje vreme bili #1, osvajali mmogobrojne grenslemove i o njima se pricalo kao najbolji ikada, ali danas su oni samo staro gvozdje, a u modi su Djokovic, Federer i Nadal... Ali i njihovo vreme ce proci jer svaka generacija zeli da misli kako bas onaj koji igra u njihovo vreme je naj, naj, najbolji i #1. I tako je u svakom svakcijatom sportu. Ko je najbolji fudbaler Pele, Maradona, stari Ronaldo, Mesi ili novi Ronaldo? Ko je najbolji kosarkas, Dzabar, Cembrlen, Medzik, Dzordan ili Lebron? Ko je najbolji bokser, Ali, Tajson ili Mejveder? Moja poenta je upravo ta... Svaka generacija ima nekog svog najboljeg, nekog #1.

Dzambo

pre 7 godina

Drustvo iz redakcije, samo da Vam ukazem onako drugarski jednu stvar: 
VI ne treba da budete neko ko ce reci da je NEKO (bilo ko) najbolji igrac ikada u fudbalu. Mozete da se divite, mozete da govorite o statistici, mozete Vi novinari izmedju sebe na pauzi da poemisete oko toga, ali da namecete svoje misljenje kroz medije, to valjda ne smete. Nema sujete nikakve, samo "pricamo". Mozda i ja mislim da je Maradona naj svih vremena i mozda mi je drago da to procitam na Vasem sajtu, ali TO nije ispravno.
(DJ, 20. decembar 2016 11:14)

Novinar treba da prenosi činjenice, ali i da ima svoj sud. Novinarstvo nije baza podataka

Mики

pre 7 godina

Ноле је апсолутно најкомплетнији и најуниверзалнији тенисер свих времена. Ту се чак и већина стручњака изгледа слаже. Не треба му волеј да би оправдао ту квалификацију. Престао је да озбиљно тренура у друогој половини ове године, замор и повреде су стигле, али то заиста није важно. Можда не освоји Мелбурн наредне године али је само питање дана када ће да уђе у ритам и буквално понижава све ове претенденте на титуле у тенису. За мене је Ноле већ најбољи свих времена, а има још времена и да поправи бројке око којих се ломе копља.

Ненормалне осибе које имају било шта да изјаве против Новака молим да престану да га прате. Нису никоме потребни ваши глупи и крајње необјективни коментари.

Ноле, срећна ти нова 2017, и да се поиграваш са конкуренцијом као што си нас навикао.

Што се Марадоне тиче, нека погледа Роналда феномена на јутјубу, и биће му јасно зашто је баш он (Роналдо) и нико други најбољи фудбалер свих времена. Децо, погледајте и ви.

Kontras

pre 7 godina

Maradoni je tesko da kaze trenutnu istinu: Djokovic je vec sada treci najbolji teniset svih vremena, posle Federera i Samprasa.

Tesko mu je to da kaze jer nije korektno reci za tenisera iz tamo neke istocno evropske zemlje da je medju najboljim ikada u skupom sportu, sportu za bogate momke iz Svajcarske, Sad, Britanije itd.

Ali, ako Bog da i Djokovica posluzi forma, za nekoliko godina cemo procitati naslove u sportskim novinama: Novak Djokovic is the best tennis player of all time.

Tada ce ovo Maradonino misljenje biti irelevantno. Uostalom ni on u fudbalu nije najbolji, Ronaldinjo i pravi Ronaldo su bolji od njega. :)

Rotring

pre 7 godina

@Coco Bill
Zato sto je za vreme Agasija i Samprasa bilo mnogo vise igraca koji su udarali jednorucni bekhend i igrali na tehniku. Danas je tenis postao igra snage. Ne kazem da onda snaga nije bila potrebna za igru, nego da snaga se utapala u ostalim segmentima igre.

šemsudin

pre 7 godina

niko ni ne pljuje marodan osim ovih trolov koji su sami napisali 'srbija na aparatima' 'juče bio srbendaa sad ga pljujete' itd

inače može da priča šta hoće jer je najbolji ikada.
a novak će verovatno biti najbolji ikada kad se penzioniše.

xxx7

pre 7 godina

ljudi, meni on ima tako iskvarenu facu, i nikada mi nije bio simpatican. ali ga srbbija voli, jer ko prica o novaku lepo -to je to, i obrnuto. i samo da se razumemo, sve je u pravu, Federer je zauvek no1

b92 najveći tabloid u Srbiji

pre 7 godina

Hahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01

Jedini paćenik ovde si ti . B92 neka ti organizuje humanitarnu pomoć za lečenje u Lazi.

Maradona kao gldelac naravno ima pravo na svoje mišljenje.

hehe

pre 7 godina

Novak nije "Nolo". Ovo su uveli bosanski Srbi koji bi da svojataju Novaka i time sebi dokazu da su najveci Srbi od svih Srba. Samo ima tu jedan problem, Novak nije odigrao niti jedan mec u RS , on zivi na zapadu gde je i naucio da igra tenis a njegovi su koreni crnogorsko/hrvatski a veza sa srpstvom je sto se on licno izjasnjava kao Srbin, ima razvijen biznis u Srbiji i ponekad igra za reprezentaciju Srbije.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?
(Vojvoda Momcilo, 20. decembar 2016 14:47)

I, u čemu je problem? Ko je bolji od Đokovića u istoriji jugoslovenskog, ne samo srpskog sporta? Ko je ta osoba? Ne znam kakav problem imate sa Novakom Đokovićem? Ni jedan sportista nije bio toliko dominantan i superioran, pogotovo ne u tako jednom velikom i globalno bitnom sportu. Čovek je 10 godina u top 3 na Svetu. Ej, deceniju celu!
(NS#1, 20. decembar 2016 16:51)

Cela aktuelna vaterpolo reorezentacija recimo. Ima ih jos dosta. Slabo poznajete sport.

Miki

pre 7 godina

Pokusacu da budem objektivan. Federer ima, za sada, najbolje rezultate ikada. Novak je u medjusobnim sustetima bolji i ima sansi da ga sustigne. Razlika je sto je Rodzer, kao momak iz bogatog grada i centra farmaceutske industrije, za to bio podrzan od sponzora, medija i celog establismenta. Novak je sve postigao uprkos njima i protov njih i u tome je njegova velicina. Nije vazno sto je Srbin, nego sto je to biblijska prica o borbi licne snage i volje protiv sistema. Nesto kao David naspram Golijata, kao Azra naspram Dugmeta, kao Sena naspram Prosta itd. Mozda imate i bolje primere na umu ...

DJ

pre 7 godina

Drustvo iz redakcije, samo da Vam ukazem onako drugarski jednu stvar:
VI ne treba da budete neko ko ce reci da je NEKO (bilo ko) najbolji igrac ikada u fudbalu. Mozete da se divite, mozete da govorite o statistici, mozete Vi novinari izmedju sebe na pauzi da poemisete oko toga, ali da namecete svoje misljenje kroz medije, to valjda ne smete. Nema sujete nikakve, samo "pricamo". Mozda i ja mislim da je Maradona naj svih vremena i mozda mi je drago da to procitam na Vasem sajtu, ali TO nije ispravno.

nenad

pre 7 godina

Aman zaman Novak NIJE najbolji srpski sportista u istoriji,ni po jada on ne moze biti bolji od Jasne Sekaric i Monike Seles,mozda i jos nekog,on jeste najuspesniji srpski sportista u smislu globalne prepoznatljivosti ali to nije kriterijum za klasifikaciju najbolji,mada u danasnjem svetu gde se sve gleda kroz medijsku pokrivenost i bankovni racun lako se dele takve klasifikacije

Jumko

pre 7 godina

Ja vec 5 god govorim da je ovo 'zlatna era', najjaca u istoriji, ne samo tenisa, nego sporta uopste. Sa Novakom kao najboljim u toj eri.
Ali strucnjaci mi lupaju minuse! Srbi, nebeski narod!
Ponavljam, na aparate svi vi sto ne mozete da svarite da je Novak najbolji sportista u istoriji sporta!
Dovidjenja!

Ja

pre 7 godina

Novaka mnogo volim i uvek navijam za njega, ali ne moze biti najbolji srpski sportista svih vremena dok ne uzme zlato na olimpijadi. Tek ako uzme olimpijsko zlato (a nadam se da hoce) moci cemo govoriti da je najbolji... eto...

Coco Bill

pre 7 godina

@Mikiveliki...nije poenta hoce li Djokovic ili neko drugi uzeti najvise trofeja. Federer je druga kategorija u odnosu na sve ostale tenisere. I to samo navijacki ostrasceni ne vide. Gospodin covek, ubedljivo najlepsi tenis, bez simuliranja, bez ijedne afere. Posle njega Sampras, ostali neka se poredjaju.
(clear, 21. decembar 2016 08:39)

Najlepši tenis ?! Evo ja pratim tenis i pre Đokovića i intesantno mi je da se ta floskula pojavila baš kad se pojavio Đoković, tačnije, kad je postojala "opasnost" da nadmaši Federera. Pre toga za vreme Agasija, Samprasa, Njikomba, Lendla, Borga ...itd nikad nije bila u upotrebi. Zašto sad odjednom neko igra "lep" tenis, a neko "ružan" ?!

srp

pre 7 godina

Izdosi nas madarono izdosi srbstvo!nikad ti pravi srpi ne ce oprosti ti ova noz u ledja nikad neces igrat u srpiji nevredi ti sad danam se izvinjajes stosi reko rekosi! Nolo srpine promenijo sam ime od komentarova pada znas dasam to ja koi samse nekad upisivo ko nolo!napret nolo srpine!

NS#1

pre 7 godina

"Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?
(Vojvoda Momcilo, 20. decembar 2016 14:47)

I, u čemu je problem? Ko je bolji od Đokovića u istoriji jugoslovenskog, ne samo srpskog sporta? Ko je ta osoba? Ne znam kakav problem imate sa Novakom Đokovićem? Ni jedan sportista nije bio toliko dominantan i superioran, pogotovo ne u tako jednom velikom i globalno bitnom sportu. Čovek je 10 godina u top 3 na Svetu. Ej, deceniju celu!

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

"Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića". Jel ovo kvalifikacija B92 redakcije? Odakle vama pravo da imenujete njega za najboljeg u istoriji?

Mikii

pre 7 godina

Zasto lupate minuseve Jumku?!?
Pa lik sve realno pise! Pola Hrvatske je zaista na aparatima.
Srbija ima 2. tenisera u istoriji, eeeeej bre!!!
Federer
Novak
Nadal
Sampras
Lejver
Borg
Agasi
Mekinro
Lendl
Vilander
Beker
Marej
Hjuit
Pogledajte ko je sve iza!
A NOVAK SE TEK ZAGREVA ZA NAJVECA DELA!!!!

Patrik

pre 7 godina

(hehe, 20. decembar 2016 13:54)

Nakon onog "... sto se on licno izjasnjava kao Srbin..." ceo tvoj komentar gubi smisao.
Sine, svaki Hrvat i Crnogorac bi se izjasnio kao Srbin, samo kad bi otisao 3 kolena unazad do svog pradede.
Pusa za tebe!

:

pre 7 godina

Novaka mnogo volim i uvek navijam za njega, ali ne moze biti najbolji srpski sportista svih vremena dok ne uzme zlato na olimpijadi. Tek ako uzme olimpijsko zlato (a nadam se da hoce) moci cemo govoriti da je najbolji... eto...
(Ja, 20. decembar 2016 12:14)

Olimpijada je za tenis i fudbal manje važan događaj. Nijedan fudbaler ili teniser ne sanjaju kao mali da jednog dana osvoje olimpijadu. Znači po rebi Ronaldo nije najbolji sportista Portugala?

Brana Bozic

pre 7 godina

Statiskika stoji.Novak je bolji od Federera u medjusobnom skoru tako da je tu dilemu rascistio odavno znaci bolji je ali je i mladji 5godina i mislim da je realno da za 5 godina odvoji 5-6gs ako bude igrao
Neznam zasto otpisujujete Novaka posle pada na drugo mesto? pa on je osvojio 2gs ove godine.Maradona je u pravu Federer je broj 1 po gs titulama i mestu na broj 1. ali Novak ima vremena da ga prestigne i onda niko nemoze da kaze da je obrnuto.To sto im se stilovi razlikuju to nema nikakve veze lepota tenisa je nebitna za dobre rezultate.Novakbigra lep tenis i nista mu ne fali.

Jumko

pre 7 godina

Istina je da Novak ima jos 5-6 sezona tenisa. Federer je penzioner.
Ali to sto se Nolebotovi nadaju da ce da osvaja po 3-4 GSa, obesite macku o rep.
Maksimalno 2 GS godisnje.
To znaci da Novak jedva prebacuje 20 GS, postaje najbolji u istoriji, ali ne tako dominantan u odnosu na Federera.
Za sada je Federer najbolji u istoriji, ma koliko Nolebotovi to ne zele da priznaju.
Prijatno!

srle

pre 7 godina

Đoković jeste fenomen. Osvojio sve grend slemove, rekorder po broju mastersa, uzeo timsko tenisko takmičenje za Srbiju, bio više od 200 nedelja prvi teniser sveta, nanizao završne masterse i ima najbolji skor u istoriji na betonu. Odrastao u Srbiji, ekonomski i ratom razorenoj zemlji, neverovatan podvig, ĐOKOVIĆ JE FENOMEN!

Mики

pre 7 godina

Ноле је апсолутно најкомплетнији и најуниверзалнији тенисер свих времена. Ту се чак и већина стручњака изгледа слаже. Не треба му волеј да би оправдао ту квалификацију. Престао је да озбиљно тренура у друогој половини ове године, замор и повреде су стигле, али то заиста није важно. Можда не освоји Мелбурн наредне године али је само питање дана када ће да уђе у ритам и буквално понижава све ове претенденте на титуле у тенису. За мене је Ноле већ најбољи свих времена, а има још времена и да поправи бројке око којих се ломе копља.

Ненормалне осибе које имају било шта да изјаве против Новака молим да престану да га прате. Нису никоме потребни ваши глупи и крајње необјективни коментари.

Ноле, срећна ти нова 2017, и да се поиграваш са конкуренцијом као што си нас навикао.

Што се Марадоне тиче, нека погледа Роналда феномена на јутјубу, и биће му јасно зашто је баш он (Роналдо) и нико други најбољи фудбалер свих времена. Децо, погледајте и ви.

hihihohohehe

pre 7 godina

Hahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01)
Preporuči nam koji su najbolji! Nema sumnje da si najveći ekspert za njih. Neprocenjivost dugogodišnjeg iskustva.

VladaBg

pre 7 godina

To je isto kao kada se porede Lebron James i Jordan... ko je prvi bio na papiru legenda ostaje u glavama mnogih i dalje legenda... prva ljubav se nikada ne zaboravlja... ali ako ga Novak pretekne i po GS titulama i po broju nedelja na prvom mestu onda će definitivno da bude broj 1...

I nema driblaj, i nema dodaj...

pre 7 godina

E da hoce ovaj Djokovic da batali tenis bio bih najsretniji. Mislim nemam nista protiv njega licno ali dokle vise sa djokomanijom. Mi srbi zelimo da budemo bolji od svih pa makar i u klikerima. Kao sto je neko vec jednom ovde napisao sportskim uspesima se dize moral narodu umesto platama. I kad izuzmemo te sportske uspehe vidimo da nismo bolji od nikoga ni u cemu ostalom i da smo najveca beda u evropi.

Mikiveliki

pre 7 godina

Ђоковић испред себе има још најмање 5 год. тениса. Чак и ако успори са освајањем титула, и тада може да стигне или престигне по броју освојених титула све остале. Многи су га, нажалост највећи број је међу нашим људима, на неки начин отписали. Надам се и верујем да ће наставити где је на тренутак застао. А и ако више никада, нигде и никога не победи, заслужио је једно велико ХВАЛА!

.

pre 7 godina

Ali luzer koji ostavi uvek prvi komentar minut posle objave svake vesti u čijem je naslovu Novak, što znači da on od kad se probudi ČEKA vesti!! Aahahaahahaahahaaaaaaaa!!!!!!
Kakav jadan život aajahaaaa!!

Kontras

pre 7 godina

Maradoni je tesko da kaze trenutnu istinu: Djokovic je vec sada treci najbolji teniset svih vremena, posle Federera i Samprasa.

Tesko mu je to da kaze jer nije korektno reci za tenisera iz tamo neke istocno evropske zemlje da je medju najboljim ikada u skupom sportu, sportu za bogate momke iz Svajcarske, Sad, Britanije itd.

Ali, ako Bog da i Djokovica posluzi forma, za nekoliko godina cemo procitati naslove u sportskim novinama: Novak Djokovic is the best tennis player of all time.

Tada ce ovo Maradonino misljenje biti irelevantno. Uostalom ni on u fudbalu nije najbolji, Ronaldinjo i pravi Ronaldo su bolji od njega. :)

aparat na trofaznu struju

pre 7 godina

ahahahahahahaha... Ukljucujte aparate!!!
(Jumko, 20. decembar 2016 11:01)

Vidim ti si odavno na aparatu i to nekom dobrom cim ti je ovako lepo ;-), probaj malo pauzu da napravis skroz ce mozak da ti sprzi...

markonato

pre 7 godina

Čekajte, kako se usudio da to misli? Da li je uopste moguce da neko smatra da nas Nolo nije najbolji svih vremena? I kako uopste moze da smatra da je Federer bolji kad Nolo ima bolji medjusobni skor i vise masters titula? I kad svi teniski znalci iz Srbije vec godinama tvrde da je Nolo najbolji?:-)

KAO

pre 7 godina

Najbolji fudbaler svih vremena je PELE zbog stila i trofeja koje je osvojio!
Zatim Di Stefano pa Johan Krojf!
A Maradona će biti upamćen najviše po božijoj ruci i skandalima(droga.. )
ali bio je fenomen jer pored svega bio je majstor fudbala!

pusica

pre 7 godina

(sta_reci, 20. decembar 2016 12:21)

Dan žalosti, tj godine žalosti bile kod vas u HR, eto sad vama malo sunca u životu, Srbin je samo broj 2.

clear

pre 7 godina

@Mikiveliki...nije poenta hoce li Djokovic ili neko drugi uzeti najvise trofeja. Federer je druga kategorija u odnosu na sve ostale tenisere. I to samo navijacki ostrasceni ne vide. Gospodin covek, ubedljivo najlepsi tenis, bez simuliranja, bez ijedne afere. Posle njega Sampras, ostali neka se poredjaju.

Gordan

pre 7 godina

Dok god ima najvise GS on jest tata za sve, kad neko osvoji vise onda ce taj biti tata...i ako Federer mi nije omiljen teniser ali je cinjenica da je on pa tri mesta praznine pa tek onda Nadal...ostale ne vredi pominjati!
Ma da iskreno zelim da se Novak ugura medju njih dvojicu ali tesko kako stvari stoje. Bez jake persone u loži Novak ce pucati u polufinalima ili finalima kao pre Bekera. Bez velikog imena ne vidim da ce osvojiti neki GS.

KAO XXXL

pre 7 godina

Novak Đoković je tri puta proglašavan za najboljeg sportistu sveta!
Za rezultate u 2011, 2014 i 2015 ali se samo proglašavanje održava
obično u februaru naredne godine!Znači zvanično u 2012,2015 i 2016!
Nemojte mu bar Vi iz redakcije da mu smanjujete broj najvrednijih trofeja!

Mikije

pre 7 godina

Uh, ovo mu nije trebalo.
Nakon kreveljenja po Zagrebu u vrijeme finala DAVIS CUP-a između dvije najbolje teniske reprezentacije 2016. mu je porasla popularnost u Srbiji.
A sada će drastično pasti...

Milutin

pre 7 godina

Kako smo osetljivi na misljenje drugih ljudi pa nije ni cudo sto nam je Vucic premijer. Maradona je samo rekao svoje misljenje a vi odmah pljujete po coveku. Pecina!!!

pustite komentar

pre 7 godina

(xxx7, 20. decembar 2016 11:49)

Pa nije bas tako. Istina je i da je Novak za nas najveci i to je fakat. Ipak,ako gledamo cisto sa sportskog aspekta moramo priznati da se talenat kao Rodzer radja veoma,veoma retko. Jednostavno,on je tenis i tenis je on i to je takodje fakat.
Mislim da i Maradona slicno gleda,osim nacionalnog aspekta. Novak mu je slicniji. Srcaniji,buntovniji,zabavniji je od Federera i zato ga Maradona vise voli,to je jasno,ali je iskren i misljenja je kao i svi koji iole prate i poznaju tenis.

Jumko

pre 7 godina

@Mikii Mozda bih i poverovao u autenticnost komentara, ali pravog Mikiija ipak krasi pismenost, koja vama, vecini, nije jaca strana! A ti deli minuseve...

zmaj

pre 7 godina

eto toliko o maradoni srbendi.....hahaahahah..o diego puska te ub'la neces nam ni ti vise u goste dolaziti..odma da ti ukinemo mesto pocasnog konzula drvengrada hahahaah

anica

pre 7 godina

Svet je surov, i ovaj teniski. Do juce mu se klanjali, a sad ga ne pominju, jedva docekali. Ono sto je nazalost realno...Novak je sam kriv za to. Imao je idealnu priliku da dodje i zacementira se na prvom mestu u istoriji, ovako ostaje Federer...ne mozda zbog toga sto je ne znam koliko bolji teniser od naseg Noleta, vec zato sto je znao kako se sve ovo radi, sta su mu prioriteti i iskoristio svoje sanse, imao je od koga uciti dobar tim oko sebe...desava se naravno da svako nekad kiksne i skrene sa puta, i gledas na sve nacine da se vadis, da se izboris...zivot je izazov...ali svesno se uvaljivati u blato, sve dublje dublje, to mi bas nije jasno.
Novak mi trenutno deluje kao malo mace, koje svi maze paze kad ga vide na hladnoci, a da ga uzmu odnesu kuci da se ugreje, nece niko.
Nisu mu pruzili ruku da ustane!!!

Moo

pre 7 godina

Novak je lepe stvari postigao, i zasluzio svoje mesto u istoriji tenisa al Rodzer je i dalje nedostizan. Ako bi Novak uspeo naredne dve godine da osvaja kao u 2015. onda bi stigli na nivo da se prica o tome kako je za petama Rodzeru. A jos dve takve godine pa se moze pricati o tome kako je Nole seo na presto istorije tenisa. Pred njim je dug put, zato mi je cudno da je onako pao psihicki. Pred njim su jos 3-4 godine maestralnog tenisa kako bi postao neprikosnoven.

Beljo

pre 7 godina

hehe, omasio si skroz poentu tog Nolo... Oni koji ga obozavaju koriste neke druge nadimke, izmedju ostalog to mekano Nole, a oni provokatori koriste Djoka, Nolo... Nije nuzno da im nije mio. Samo im je milije da provociraju ove sto drze slijepo obozavaju.

aha

pre 7 godina

@:
Za fudbal da, za tenis ne. Marej, Sampras, Agasi, Nadal... sve legende tenisa su izjavljivale da im je Olimpijada veoma vazna. Ukljucujuci i Djokovica.

Predo

pre 7 godina

Nikada nisam ni za koga navijao tako kao za Đokovića u bilo kom sportu, više od reprezentacije Jugoslavije i Srbije, ali kada bi me pitali ko je najuspešniji teniser u istoriji, moj odgovor bi bio: Federer bez premca, dok god ga neko ne prestigne sa brojkama, a to mogu teoretski Đoković i Nadal. Federer ima viš osvojenih turnira uopšte, više Slamova i više nedelja na vrhu, tri glavna parametra, i tu priče nema. A Ako Đoković dostigne te cifre, nikog pametnog neće zanimati što će neko da kaže da Federer igra graciozno kao balerina. Ima njih puno koji igraju lep tenis, ali u sportu postoje samo rezultati. Mesi igra lepše, ali ove godine je Ronaldo definitivno najbolji, jer je najviše osvojio. Tačka.

Fikio

pre 5 godina

Za nekih 20-30 godina, neki tek sad rodjeni ce biti #1, neki drugi tek sad rodjeni ce biti fenomen, a Djokovic i Federer ce tek ponekad biti spomenuti kao recimo danas Ivan Lendl, Boris Beker, Andrea Agasi, Pit Sampras itd., itd. Svi su oni u svoje vreme bili #1, osvajali mmogobrojne grenslemove i o njima se pricalo kao najbolji ikada, ali danas su oni samo staro gvozdje, a u modi su Djokovic, Federer i Nadal... Ali i njihovo vreme ce proci jer svaka generacija zeli da misli kako bas onaj koji igra u njihovo vreme je naj, naj, najbolji i #1. I tako je u svakom svakcijatom sportu. Ko je najbolji fudbaler Pele, Maradona, stari Ronaldo, Mesi ili novi Ronaldo? Ko je najbolji kosarkas, Dzabar, Cembrlen, Medzik, Dzordan ili Lebron? Ko je najbolji bokser, Ali, Tajson ili Mejveder? Moja poenta je upravo ta... Svaka generacija ima nekog svog najboljeg, nekog #1.

pustite komentar

pre 7 godina

(xxx7, 20. decembar 2016 11:49)

Pa nije bas tako. Istina je i da je Novak za nas najveci i to je fakat. Ipak,ako gledamo cisto sa sportskog aspekta moramo priznati da se talenat kao Rodzer radja veoma,veoma retko. Jednostavno,on je tenis i tenis je on i to je takodje fakat.
Mislim da i Maradona slicno gleda,osim nacionalnog aspekta. Novak mu je slicniji. Srcaniji,buntovniji,zabavniji je od Federera i zato ga Maradona vise voli,to je jasno,ali je iskren i misljenja je kao i svi koji iole prate i poznaju tenis.

parma

pre 7 godina

Juce kad je pricao o namestanju i teorijama zavere je svima vama bio skroz u pravu, jer smo mi Srbi najveci teoreticari zavere koje ovaj svet poznaje... Evo sad ce ti isti ljudi koji su ga juce podrzali da ga pljuju.

GM

pre 7 godina

Brat Amigo...

A ovi komentari pokazuju samo koliko ima poremecenih ljudi, nazalost.
Poremeceni na ovaj ili onaj nacin, ali neko za ko se ne zna ni ko je ili ko moze biti, da salje neke poruke i obraca se kao da je ne znam sta, to je poremeceno.

šemsudin

pre 7 godina

niko ni ne pljuje marodan osim ovih trolov koji su sami napisali 'srbija na aparatima' 'juče bio srbendaa sad ga pljujete' itd

inače može da priča šta hoće jer je najbolji ikada.
a novak će verovatno biti najbolji ikada kad se penzioniše.

Danijel

pre 7 godina

Ma ne moze cak ni da se uporedi.. Federer je najbolji za sve ljude.. jednostavno stil igre i titule o rekordi i njegov karakter ga pozicioniraju kao najveci ikad.
Ali i novak sigurno jedan od najbolji..

Nikodije IV

pre 7 godina

Vecina Srba ne voli da gleda istini u oci i lako odbacuje one koji izjave nesto sto se kosi sa opstim uverenjem. Nije lako biti prijatelj Srba.

Dzambo

pre 7 godina

Drustvo iz redakcije, samo da Vam ukazem onako drugarski jednu stvar: 
VI ne treba da budete neko ko ce reci da je NEKO (bilo ko) najbolji igrac ikada u fudbalu. Mozete da se divite, mozete da govorite o statistici, mozete Vi novinari izmedju sebe na pauzi da poemisete oko toga, ali da namecete svoje misljenje kroz medije, to valjda ne smete. Nema sujete nikakve, samo "pricamo". Mozda i ja mislim da je Maradona naj svih vremena i mozda mi je drago da to procitam na Vasem sajtu, ali TO nije ispravno.
(DJ, 20. decembar 2016 11:14)

Novinar treba da prenosi činjenice, ali i da ima svoj sud. Novinarstvo nije baza podataka

Rotring

pre 7 godina

@Coco Bill
Zato sto je za vreme Agasija i Samprasa bilo mnogo vise igraca koji su udarali jednorucni bekhend i igrali na tehniku. Danas je tenis postao igra snage. Ne kazem da onda snaga nije bila potrebna za igru, nego da snaga se utapala u ostalim segmentima igre.

Nikoletinus

pre 7 godina

Nikone pise da je Kvitova napadnuta u svom domu, zavrsila na hirurgiji sa ozbiljnim povredama leve sake. Inace igra levom rukom.