Petak, 09.12.2016.

21:00

SP: Gde je Srbija na fudbalskoj mapi Evrope?

Među 19 zemalja iz kojih su ekipe koje su prošle u nokaut fazu Lige šampiona i Lige Evrope neće biti Srbije koja nije imala predstavnike ni po grupama.

Izvor: ÐN

SP: Gde je Srbija na fudbalskoj mapi Evrope? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Soko

pre 7 godina

Mi moramo da shvatimo da nismo fudbalsko trziste tako da ce preofesionalni fudbal u narednom periodu biti ugasen u Srbiji.Nemamo navike a nismo ni platezno sposobni. U Spaniji poseta utakmici je ka nas odlazak na slavu oni imaju utakmicu mi slavu to je to.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

gde smo ?....kad bi krenuo pravo i isao tako....stigao bi na istu tacku odakle si krenuo, a ne bi nas sreo usput.....na mapi sveta...

Шумадинац

pre 7 godina

Добро...а како да Србију вратимо на ту мапу европског фудбала. Предлог за размишљање...да угасимо "Партизан" и "Црвену звезду", скинемо их са буџета (у коме би оставили само атлетику у гимнастику као темељне спортове из којих ничу мање више сви остали, јер је задатак спорта финансираног од стране државе побољшање здравља и физичке спреме народа а не спонзорисање навијачких туча на трибинама) и тако разјуримо лоповске и навијачке хорде (нема потребе да их 'апсимо добољно је да само заврнемо славине и разбежаће се сами кад не буду више могли да скидају "шнур"). Неко ће рећи али то су наши најтрофејнији клубови. Кад су могла да пропадну толика социјалистичка предузећа са по десетак хиљада запослених и ником ништа, пробудићемо се ми и без "Звезде" и "Партизана" не брините се. Пробудили смо се и без "Југославије" и "БСК" а са њима смо постигли највећи репрезентативни успех нашег фудбала на светским првенствима у историји (Монтевидео Бог те видео). Све то треба препустити варљивим ћудима тржишта. Кад је Чика Дача о свом трошку почетком прошлог века правио прве фудбалске клубове по Србији који ће 30-ак година касније на светском првенству да направе онакав резултат не бојте се добар таленат и вредан рад ће направити резултат и у 21. веку, само га треба пустити и државу му скинути са грбаче (и са њом све паразите који иду уз њу). Да није тако Новак Ђоковић би данас као члан владајуће партије радио као наставник физичког у некој основној школи, а не "пржио" по "Вимблдонима".

predstava za naivne

pre 7 godina

Fudbal je biznis.Gde su novci tu je i kvalitet! Pa pogledajte ko kupuje najvise igraca iz inostranstva,koliko Spanaca igra u Realu,Barceloni ili
Bayernu Nemaca,GB Engleza,...Milijarderi se igraju,vidi cene 100miliona kao
od sale se vec placaju...Gde tu Srbija moze da ucestvuje,a imamo igrace u
mnogim timovima u vrhu Evrope.Brine,zasto reprezentacija ne igra dobro!?

Radonja

pre 7 godina

Tacno tako nismo imali predstavnika medju 80 ekipa u evropskim takmicenjima (32liga samp. +48 liga evrope). Kakav smisao onda ima nasa liga?

Fensi Milenko

pre 7 godina

Cela sfrj! Kako su kriminalci upropastili fudbal na ovim prostorima pa to je čudo jedno. Ispred moje zgrade ima tri klinca koji čuda prave s loptim u nogama. Da ne veruje čovek kakva tehnika, lucidnost, brzina... Pričao sam sa tatom jednog od njih, kaže da mu traže 10000€ da ga "poguraju". Neće ti talenti videti ozbiljan klub ni reprezentaciju, a ni mi njih u njoj. Ne njih koji tako mnogo vole fudbal i imaju veliki talenat, nego sinove onih bez morala i škole sa 10000€ samo za početak lanca ucena i korupcije. E, zbog njihove dve leve noge ćemo se i ubuduće nervirati, ali uloženo mora da se vrati. A ovi mali genijalci će raditi u pekari ili parking servisu i sedeti u kladionici kladeći se na ove što nemaju pojma. Eto tu smo na fudbalskoj mapi. Crna rupa!

тарми

pre 7 godina

Боље и ниђе , како и јесте , него ко динамо брукање годинама у низу , без бодова голова , навијача..Примали су по 4, 5, 7 комада..ватерполо чисти :))

Diesel

pre 7 godina

@Ja ne, davno beše. 2004./05. Partizan u nokaut fazi LE stigao do šesnaestine finala.
(Slim Shady, 9. decembar 2016 23:32)

Tacnije do osmine finala posto je izbacio Dnjepar. U osmini finala ispao od Spartaka iz Moskve.

Posteno

pre 7 godina

Balkanci su baš u svemu slabiji. Genetika je u pitanju.
(laponac, 9. decembar 2016 21:02)

Slatko me nasmeja. U tim zapadnoevropskim klubovima sve vrvi od domaceg genetskog materijala, ako je suditi po pasosima.

maksim

pre 7 godina

Rupa usred Europe.Nazalost,to se nece promijeniti ubrzo.Pare i samo pare su bitne. Nema vise casti. Dinamo udje u LS, za to dobi 15 mil eura i umjesto da kupi solidna dva tri igraca on jos proda svoja dva najbolja,u kasu stavi jos 35 milijuna, raspodijeli po off shore racunima na otocima za koje smo jedva culi i eto lova do krova glavonjama. Najvecu nadu Brekala(18 godina,proglasen najboljim igracem na u-19 svjetskom prvenstvu) prodaju wolfsburgu za 10 mil. To dovoljno govori o planovima za buducnost.Treba uvesti pravilo opet-nema van prije 27 godina starosti

duje

pre 7 godina

Vidim da se ovdje protežu dvije teme, jedna je regionalna liga, a druga je teza o Dinamu kao strašnom klubu za regionalne okvire. Dakle, regionalna liga je definitivno glupost, jer eventualni sponzori bi bili isti, odnosno, nebi ih bilo, ali bi se zato siguronosni problemi multiplicirali. O sudačkim kombinacijama i konstrukcijama, iliti lopovluku ne želim niti misliti, jer unutar HNL, gdje smo svi Hrvati traje borba bez kraja na tu temu. Što se pak tiče Dinama, on je već duže vrijeme najbolji klub u regiji, ali mnogo, mnogo toga duguje, prije navedenim sucima i režijama u izvedbi Zdravka Mamića i Šukera. Uostalom, Dinamo je i danas drugoplasirana momčad HNL, koji bi tu i ostao da režija nije pred petnaest dana počela igru u miniranju Rijeke. Ja mislim da je trenutni oblik HNL, najbolji recept za Hrvatsku, jedino treba srediti sudačku organizaciju, a napose stvarno, a ne deklarativno maknuti Mamića i "Mamiće" iz sporta, a ne samo Dinama. Budžeti klubova i nisu loši, komparirajući ih sa nekima vani, ali je pitanje kako se te velike uprave odnose prema novcima, te dali je priča transparentna ili ne. Kako je negdje rečeno, na ovim prostorima samo Mišković u Rijeci, živi za nogomet, a ne od nogometa, a to je uzrok svih problema, kao i infrastruktura, koja je u očajnom stanju, a posljednji stadioni su građeni još za Josipa Broza, a nisu bogami niti održavani.

OLAF

pre 7 godina

Mislim da nema nikakve logike u ovom clanku. Ciji klubovi, kakva nokaut faza, kakva Evropa? Pa za nase klubove je uspeh plasirati se u kvalifikacije...

D1V1

pre 7 godina

Na vaterpolo mapi Evrope i svijeta na VRHu... ali zato ima vas pametnjakovica koji na vijest o vaterpolu pisu: zasto ne izvjestavamo o badmingtonu?
Treba sram da nas bude, odvajamo milione za fudbal, Tole napravio kompleks u Indjiji a otidjite na internet i nadjite kako izgleda kucica fudbalskog saveza Islanda a onda uporedite nas i njih na bilo kojoj listi, kunemo se u fudbal kao najvazniji sport a gdje smo?! Kao sto prvi komentar rece: NIDJE.
Ali opusteno, lupajte vi minuse, ipak je fudbal najvazniji sport, narocito u Srbiji.

moje ime

pre 7 godina

Prosle godine izmakla Partizanu nokaut faza za minut.

A ovde se prica kao da nismo igrali grupnu fazu 10 godina. To sto neki klubovi nisu, ne znaci da nije niko iz Srbije.

balkanski yenki

pre 7 godina

Belgija 10-ak mil. stanovnika.
Balkan 50-ak mil. stanovnika samo jednu ekipu više od Belgije.
Nisu problem pare, problem je glavama. Zašto se Balkan doveo u situaciju u kojoj je, a zašto se Belgija dovela u situaciju u kojoj je? Uašto Belgija ima pare a Balkan nema pare? Zašto bogataši kupuju klubove po Evropi a na Balkan ne žele ulagati? Zbog korupcije, zbog zakona, zbog prevara.

pope

pre 7 godina

evo ovako: nije nas bilo ni u prethodnih 15 godina puno po grupama. Ali je bilo, tu i tamo, jednog kluba. Bilo ga je i u prethodnoj sezoni, cak stavise ostvario je rekord Srbije u LE u Evropi, izgubivsi u poslednjoj sekundi, poslednje utakmice plasman u narednu fazu. Ovo je bio takmicarski gledano i najbolji rezultat jednog srpskog tima posle 1992. LŠ iz 2003 i 2010 nemaju prednost jer je broj bodova u grupi gravitirao 0.
Medjutim, taj klub se u zadnjih godinu-dve na sve moguce nacine (ne preterano ocigledne) ometa opet ne preterano ali perfidno, taman toliko da ne ugrozi dominaciju jednog drugog kluba koji se iz politickih razloga forsira da bude prvi u selu (citaj Srbiji) bez ikakve perspektive da nesto uradi u gradu (citaj na evrosceni).
Zasto sve ovo pisem? Pa zato sto ce iz prethodno navedenog ('ako ne mogu ja, e vala neces moci ni ti' ili 'neka komsiji crkne krava') jasno proizilazi da mozemo ocekivati da ce ova susa u Evropi za nase klubove, dugo, dugo trajati. Te da cemo ovaj clanak citati svake godine u ovo vreme.

Petrarka

pre 7 godina

Zašto dati nekom normalnom klubu u nekom drugom sportu 100 000 evra kad možete fudbalskom da date 20 000 000 i da taj klub samo bruka Srbiju svake godine?

Vlada

pre 7 godina

Pa kako srpski klubovi da budu u nokaut fazi, kad nisu bili ni u grupnoj fazi, a i nas fudbal je odavno na dnu, i tesko da ce skoro da se pomeri odatle

Sale

pre 7 godina

@laponac

Balkanu lripada i Grcka i Bugarska koje zajedno imaju 3 predstavnika....dakle nije genetika care....vec malo novca koje ostale balkanske zemlje ulažu u fudbal....pa budžet Partizana,Zvezde,Vojvlsine,Dinama,Hajduka i Maribora su zajedno manji od budzeta jednog osredneg Lacija

ForeverSRB

pre 7 godina

Nemamo predstavnika u nokaut fazi ? Hahahahahahahah pa mi nismo imali predstavnika ni u grupnoj fazi, a sto se nokauta tice, odavno smo mi u nokautu.

Драган

pre 7 godina

Ако представнике немају неупоредиво богатије земље (Шведска, Норвешка, Финска, Швајцарска, Аустрија...) како овал муљ од државе да их има?

laponac

pre 7 godina

Balkan je mislio da je nešto u sportu, a vidi se da je nula. Mala Belgija ima 3 kluba u nokaut fazi, a čitav Balkan ni jednog. Balkanci su baš u svemu slabiji. Genetika je u pitanju.

Milan

pre 7 godina

"Među 19 zemalja iz kojih su ekipe koje su prošle u nokaut fazu Lige šampiona i Lige Evrope neće biti Srbije."
Nije bilo Srbije ni u grupnoj fazi takmicenja

BeKo

pre 7 godina

Kad bi izbacili Ruse(veći deo u Aziji) bilo bi još malo više mesta,možda bi ušli.A i Rusi bi bili šampioni u Azijskoj ligi šampiona ,još su postali popularni kod Arapa.

Win-Win

lili

pre 7 godina

I kad bi postojala regionalna liga bilo bi isto. Umesto današnjih 20 klubova iz ex-Ju, koji svake godine igraju u evropskim takmičenjima, ubuduće bi ih bilo možda tek 5-6. I prošli bi isto. Da se ne lažemo, možda bi neki sponzori iz regije našli interes u sponzorstvu ovdašnjih klubova i takmičenja ali bi i pored toga ti klubovi bili siromašni naspram zapadnoevropskih, turskih, poljskih, ruskih ili ukrajinskih klubova. I šta bi dobili? Jedino slabu šansu da ubuduće ispadamo u drugom umesto u trećem pretkolu pretkola. Dinamo bi i ubuduće bio kanta za nabijanje gol razlike u LŠ, a ostali u Ligi Evrope. Najbolji mladi igrači bi isto tako odlazili u bogatije klubove a ovde bi igrali trećerazredni propali fudbaleri iz Brazila i Afrike. I još to samo u slučaju da regionalna liga ne dovede do novog rata. Jer ako su čokoladice za decu problem onda budite sigurni da će biti i dueli srpskih, hrvatskih i bošnjačkih klobovima svugde gde se oni pojave. Pa ljudi, pre par godina mariborski navijači su bošnjačkim skandirali nacionalističke paraole. Mariborski! O čemu mi tu onda još pričamo? Kome to nije jasno, stvarno je izgubljen u vremenu i prostoru.

JPR23

pre 7 godina

Ma jok, ne treba nam regionalna i jaca liga.. ovako svako na svoje, i svi u rupi zajedno... Krunisanje sa Dinamom, koji ulazi u LS da bi mu se "vlasnici" obogatili... a rezultatski : 0 poena, 0 golova, gol razlika -15 ili tu negde.. I paz'te : Trenutno najbolja ekipa u regionu! Kako bi tek ostali prosli...

ForeverSRB

pre 7 godina

Nemamo predstavnika u nokaut fazi ? Hahahahahahahah pa mi nismo imali predstavnika ni u grupnoj fazi, a sto se nokauta tice, odavno smo mi u nokautu.

JPR23

pre 7 godina

Ma jok, ne treba nam regionalna i jaca liga.. ovako svako na svoje, i svi u rupi zajedno... Krunisanje sa Dinamom, koji ulazi u LS da bi mu se "vlasnici" obogatili... a rezultatski : 0 poena, 0 golova, gol razlika -15 ili tu negde.. I paz'te : Trenutno najbolja ekipa u regionu! Kako bi tek ostali prosli...

Драган

pre 7 godina

Ако представнике немају неупоредиво богатије земље (Шведска, Норвешка, Финска, Швајцарска, Аустрија...) како овал муљ од државе да их има?

Petrarka

pre 7 godina

Zašto dati nekom normalnom klubu u nekom drugom sportu 100 000 evra kad možete fudbalskom da date 20 000 000 i da taj klub samo bruka Srbiju svake godine?

Milan

pre 7 godina

"Među 19 zemalja iz kojih su ekipe koje su prošle u nokaut fazu Lige šampiona i Lige Evrope neće biti Srbije."
Nije bilo Srbije ni u grupnoj fazi takmicenja

lili

pre 7 godina

I kad bi postojala regionalna liga bilo bi isto. Umesto današnjih 20 klubova iz ex-Ju, koji svake godine igraju u evropskim takmičenjima, ubuduće bi ih bilo možda tek 5-6. I prošli bi isto. Da se ne lažemo, možda bi neki sponzori iz regije našli interes u sponzorstvu ovdašnjih klubova i takmičenja ali bi i pored toga ti klubovi bili siromašni naspram zapadnoevropskih, turskih, poljskih, ruskih ili ukrajinskih klubova. I šta bi dobili? Jedino slabu šansu da ubuduće ispadamo u drugom umesto u trećem pretkolu pretkola. Dinamo bi i ubuduće bio kanta za nabijanje gol razlike u LŠ, a ostali u Ligi Evrope. Najbolji mladi igrači bi isto tako odlazili u bogatije klubove a ovde bi igrali trećerazredni propali fudbaleri iz Brazila i Afrike. I još to samo u slučaju da regionalna liga ne dovede do novog rata. Jer ako su čokoladice za decu problem onda budite sigurni da će biti i dueli srpskih, hrvatskih i bošnjačkih klobovima svugde gde se oni pojave. Pa ljudi, pre par godina mariborski navijači su bošnjačkim skandirali nacionalističke paraole. Mariborski! O čemu mi tu onda još pričamo? Kome to nije jasno, stvarno je izgubljen u vremenu i prostoru.

Vlada

pre 7 godina

Pa kako srpski klubovi da budu u nokaut fazi, kad nisu bili ni u grupnoj fazi, a i nas fudbal je odavno na dnu, i tesko da ce skoro da se pomeri odatle

Sale

pre 7 godina

@laponac

Balkanu lripada i Grcka i Bugarska koje zajedno imaju 3 predstavnika....dakle nije genetika care....vec malo novca koje ostale balkanske zemlje ulažu u fudbal....pa budžet Partizana,Zvezde,Vojvlsine,Dinama,Hajduka i Maribora su zajedno manji od budzeta jednog osredneg Lacija

Шумадинац

pre 7 godina

Добро...а како да Србију вратимо на ту мапу европског фудбала. Предлог за размишљање...да угасимо "Партизан" и "Црвену звезду", скинемо их са буџета (у коме би оставили само атлетику у гимнастику као темељне спортове из којих ничу мање више сви остали, јер је задатак спорта финансираног од стране државе побољшање здравља и физичке спреме народа а не спонзорисање навијачких туча на трибинама) и тако разјуримо лоповске и навијачке хорде (нема потребе да их 'апсимо добољно је да само заврнемо славине и разбежаће се сами кад не буду више могли да скидају "шнур"). Неко ће рећи али то су наши најтрофејнији клубови. Кад су могла да пропадну толика социјалистичка предузећа са по десетак хиљада запослених и ником ништа, пробудићемо се ми и без "Звезде" и "Партизана" не брините се. Пробудили смо се и без "Југославије" и "БСК" а са њима смо постигли највећи репрезентативни успех нашег фудбала на светским првенствима у историји (Монтевидео Бог те видео). Све то треба препустити варљивим ћудима тржишта. Кад је Чика Дача о свом трошку почетком прошлог века правио прве фудбалске клубове по Србији који ће 30-ак година касније на светском првенству да направе онакав резултат не бојте се добар таленат и вредан рад ће направити резултат и у 21. веку, само га треба пустити и државу му скинути са грбаче (и са њом све паразите који иду уз њу). Да није тако Новак Ђоковић би данас као члан владајуће партије радио као наставник физичког у некој основној школи, а не "пржио" по "Вимблдонима".

laponac

pre 7 godina

Balkan je mislio da je nešto u sportu, a vidi se da je nula. Mala Belgija ima 3 kluba u nokaut fazi, a čitav Balkan ni jednog. Balkanci su baš u svemu slabiji. Genetika je u pitanju.

Fensi Milenko

pre 7 godina

Cela sfrj! Kako su kriminalci upropastili fudbal na ovim prostorima pa to je čudo jedno. Ispred moje zgrade ima tri klinca koji čuda prave s loptim u nogama. Da ne veruje čovek kakva tehnika, lucidnost, brzina... Pričao sam sa tatom jednog od njih, kaže da mu traže 10000€ da ga "poguraju". Neće ti talenti videti ozbiljan klub ni reprezentaciju, a ni mi njih u njoj. Ne njih koji tako mnogo vole fudbal i imaju veliki talenat, nego sinove onih bez morala i škole sa 10000€ samo za početak lanca ucena i korupcije. E, zbog njihove dve leve noge ćemo se i ubuduće nervirati, ali uloženo mora da se vrati. A ovi mali genijalci će raditi u pekari ili parking servisu i sedeti u kladionici kladeći se na ove što nemaju pojma. Eto tu smo na fudbalskoj mapi. Crna rupa!

Posteno

pre 7 godina

Balkanci su baš u svemu slabiji. Genetika je u pitanju.
(laponac, 9. decembar 2016 21:02)

Slatko me nasmeja. U tim zapadnoevropskim klubovima sve vrvi od domaceg genetskog materijala, ako je suditi po pasosima.

BeKo

pre 7 godina

Kad bi izbacili Ruse(veći deo u Aziji) bilo bi još malo više mesta,možda bi ušli.A i Rusi bi bili šampioni u Azijskoj ligi šampiona ,još su postali popularni kod Arapa.

Win-Win

maksim

pre 7 godina

Rupa usred Europe.Nazalost,to se nece promijeniti ubrzo.Pare i samo pare su bitne. Nema vise casti. Dinamo udje u LS, za to dobi 15 mil eura i umjesto da kupi solidna dva tri igraca on jos proda svoja dva najbolja,u kasu stavi jos 35 milijuna, raspodijeli po off shore racunima na otocima za koje smo jedva culi i eto lova do krova glavonjama. Najvecu nadu Brekala(18 godina,proglasen najboljim igracem na u-19 svjetskom prvenstvu) prodaju wolfsburgu za 10 mil. To dovoljno govori o planovima za buducnost.Treba uvesti pravilo opet-nema van prije 27 godina starosti

D1V1

pre 7 godina

Na vaterpolo mapi Evrope i svijeta na VRHu... ali zato ima vas pametnjakovica koji na vijest o vaterpolu pisu: zasto ne izvjestavamo o badmingtonu?
Treba sram da nas bude, odvajamo milione za fudbal, Tole napravio kompleks u Indjiji a otidjite na internet i nadjite kako izgleda kucica fudbalskog saveza Islanda a onda uporedite nas i njih na bilo kojoj listi, kunemo se u fudbal kao najvazniji sport a gdje smo?! Kao sto prvi komentar rece: NIDJE.
Ali opusteno, lupajte vi minuse, ipak je fudbal najvazniji sport, narocito u Srbiji.

OLAF

pre 7 godina

Mislim da nema nikakve logike u ovom clanku. Ciji klubovi, kakva nokaut faza, kakva Evropa? Pa za nase klubove je uspeh plasirati se u kvalifikacije...

duje

pre 7 godina

Vidim da se ovdje protežu dvije teme, jedna je regionalna liga, a druga je teza o Dinamu kao strašnom klubu za regionalne okvire. Dakle, regionalna liga je definitivno glupost, jer eventualni sponzori bi bili isti, odnosno, nebi ih bilo, ali bi se zato siguronosni problemi multiplicirali. O sudačkim kombinacijama i konstrukcijama, iliti lopovluku ne želim niti misliti, jer unutar HNL, gdje smo svi Hrvati traje borba bez kraja na tu temu. Što se pak tiče Dinama, on je već duže vrijeme najbolji klub u regiji, ali mnogo, mnogo toga duguje, prije navedenim sucima i režijama u izvedbi Zdravka Mamića i Šukera. Uostalom, Dinamo je i danas drugoplasirana momčad HNL, koji bi tu i ostao da režija nije pred petnaest dana počela igru u miniranju Rijeke. Ja mislim da je trenutni oblik HNL, najbolji recept za Hrvatsku, jedino treba srediti sudačku organizaciju, a napose stvarno, a ne deklarativno maknuti Mamića i "Mamiće" iz sporta, a ne samo Dinama. Budžeti klubova i nisu loši, komparirajući ih sa nekima vani, ali je pitanje kako se te velike uprave odnose prema novcima, te dali je priča transparentna ili ne. Kako je negdje rečeno, na ovim prostorima samo Mišković u Rijeci, živi za nogomet, a ne od nogometa, a to je uzrok svih problema, kao i infrastruktura, koja je u očajnom stanju, a posljednji stadioni su građeni još za Josipa Broza, a nisu bogami niti održavani.

pope

pre 7 godina

evo ovako: nije nas bilo ni u prethodnih 15 godina puno po grupama. Ali je bilo, tu i tamo, jednog kluba. Bilo ga je i u prethodnoj sezoni, cak stavise ostvario je rekord Srbije u LE u Evropi, izgubivsi u poslednjoj sekundi, poslednje utakmice plasman u narednu fazu. Ovo je bio takmicarski gledano i najbolji rezultat jednog srpskog tima posle 1992. LŠ iz 2003 i 2010 nemaju prednost jer je broj bodova u grupi gravitirao 0.
Medjutim, taj klub se u zadnjih godinu-dve na sve moguce nacine (ne preterano ocigledne) ometa opet ne preterano ali perfidno, taman toliko da ne ugrozi dominaciju jednog drugog kluba koji se iz politickih razloga forsira da bude prvi u selu (citaj Srbiji) bez ikakve perspektive da nesto uradi u gradu (citaj na evrosceni).
Zasto sve ovo pisem? Pa zato sto ce iz prethodno navedenog ('ako ne mogu ja, e vala neces moci ni ti' ili 'neka komsiji crkne krava') jasno proizilazi da mozemo ocekivati da ce ova susa u Evropi za nase klubove, dugo, dugo trajati. Te da cemo ovaj clanak citati svake godine u ovo vreme.

Radonja

pre 7 godina

Tacno tako nismo imali predstavnika medju 80 ekipa u evropskim takmicenjima (32liga samp. +48 liga evrope). Kakav smisao onda ima nasa liga?

тарми

pre 7 godina

Боље и ниђе , како и јесте , него ко динамо брукање годинама у низу , без бодова голова , навијача..Примали су по 4, 5, 7 комада..ватерполо чисти :))

moje ime

pre 7 godina

Prosle godine izmakla Partizanu nokaut faza za minut.

A ovde se prica kao da nismo igrali grupnu fazu 10 godina. To sto neki klubovi nisu, ne znaci da nije niko iz Srbije.

Diesel

pre 7 godina

@Ja ne, davno beše. 2004./05. Partizan u nokaut fazi LE stigao do šesnaestine finala.
(Slim Shady, 9. decembar 2016 23:32)

Tacnije do osmine finala posto je izbacio Dnjepar. U osmini finala ispao od Spartaka iz Moskve.

predstava za naivne

pre 7 godina

Fudbal je biznis.Gde su novci tu je i kvalitet! Pa pogledajte ko kupuje najvise igraca iz inostranstva,koliko Spanaca igra u Realu,Barceloni ili
Bayernu Nemaca,GB Engleza,...Milijarderi se igraju,vidi cene 100miliona kao
od sale se vec placaju...Gde tu Srbija moze da ucestvuje,a imamo igrace u
mnogim timovima u vrhu Evrope.Brine,zasto reprezentacija ne igra dobro!?

borivoje surdilovic

pre 7 godina

gde smo ?....kad bi krenuo pravo i isao tako....stigao bi na istu tacku odakle si krenuo, a ne bi nas sreo usput.....na mapi sveta...

balkanski yenki

pre 7 godina

Belgija 10-ak mil. stanovnika.
Balkan 50-ak mil. stanovnika samo jednu ekipu više od Belgije.
Nisu problem pare, problem je glavama. Zašto se Balkan doveo u situaciju u kojoj je, a zašto se Belgija dovela u situaciju u kojoj je? Uašto Belgija ima pare a Balkan nema pare? Zašto bogataši kupuju klubove po Evropi a na Balkan ne žele ulagati? Zbog korupcije, zbog zakona, zbog prevara.

Soko

pre 7 godina

Mi moramo da shvatimo da nismo fudbalsko trziste tako da ce preofesionalni fudbal u narednom periodu biti ugasen u Srbiji.Nemamo navike a nismo ni platezno sposobni. U Spaniji poseta utakmici je ka nas odlazak na slavu oni imaju utakmicu mi slavu to je to.

laponac

pre 7 godina

Balkan je mislio da je nešto u sportu, a vidi se da je nula. Mala Belgija ima 3 kluba u nokaut fazi, a čitav Balkan ni jednog. Balkanci su baš u svemu slabiji. Genetika je u pitanju.

BeKo

pre 7 godina

Kad bi izbacili Ruse(veći deo u Aziji) bilo bi još malo više mesta,možda bi ušli.A i Rusi bi bili šampioni u Azijskoj ligi šampiona ,još su postali popularni kod Arapa.

Win-Win

JPR23

pre 7 godina

Ma jok, ne treba nam regionalna i jaca liga.. ovako svako na svoje, i svi u rupi zajedno... Krunisanje sa Dinamom, koji ulazi u LS da bi mu se "vlasnici" obogatili... a rezultatski : 0 poena, 0 golova, gol razlika -15 ili tu negde.. I paz'te : Trenutno najbolja ekipa u regionu! Kako bi tek ostali prosli...

lili

pre 7 godina

I kad bi postojala regionalna liga bilo bi isto. Umesto današnjih 20 klubova iz ex-Ju, koji svake godine igraju u evropskim takmičenjima, ubuduće bi ih bilo možda tek 5-6. I prošli bi isto. Da se ne lažemo, možda bi neki sponzori iz regije našli interes u sponzorstvu ovdašnjih klubova i takmičenja ali bi i pored toga ti klubovi bili siromašni naspram zapadnoevropskih, turskih, poljskih, ruskih ili ukrajinskih klubova. I šta bi dobili? Jedino slabu šansu da ubuduće ispadamo u drugom umesto u trećem pretkolu pretkola. Dinamo bi i ubuduće bio kanta za nabijanje gol razlike u LŠ, a ostali u Ligi Evrope. Najbolji mladi igrači bi isto tako odlazili u bogatije klubove a ovde bi igrali trećerazredni propali fudbaleri iz Brazila i Afrike. I još to samo u slučaju da regionalna liga ne dovede do novog rata. Jer ako su čokoladice za decu problem onda budite sigurni da će biti i dueli srpskih, hrvatskih i bošnjačkih klobovima svugde gde se oni pojave. Pa ljudi, pre par godina mariborski navijači su bošnjačkim skandirali nacionalističke paraole. Mariborski! O čemu mi tu onda još pričamo? Kome to nije jasno, stvarno je izgubljen u vremenu i prostoru.

Sale

pre 7 godina

@laponac

Balkanu lripada i Grcka i Bugarska koje zajedno imaju 3 predstavnika....dakle nije genetika care....vec malo novca koje ostale balkanske zemlje ulažu u fudbal....pa budžet Partizana,Zvezde,Vojvlsine,Dinama,Hajduka i Maribora su zajedno manji od budzeta jednog osredneg Lacija

Драган

pre 7 godina

Ако представнике немају неупоредиво богатије земље (Шведска, Норвешка, Финска, Швајцарска, Аустрија...) како овал муљ од државе да их има?

Petrarka

pre 7 godina

Zašto dati nekom normalnom klubu u nekom drugom sportu 100 000 evra kad možete fudbalskom da date 20 000 000 i da taj klub samo bruka Srbiju svake godine?

тарми

pre 7 godina

Боље и ниђе , како и јесте , него ко динамо брукање годинама у низу , без бодова голова , навијача..Примали су по 4, 5, 7 комада..ватерполо чисти :))

Шумадинац

pre 7 godina

Добро...а како да Србију вратимо на ту мапу европског фудбала. Предлог за размишљање...да угасимо "Партизан" и "Црвену звезду", скинемо их са буџета (у коме би оставили само атлетику у гимнастику као темељне спортове из којих ничу мање више сви остали, јер је задатак спорта финансираног од стране државе побољшање здравља и физичке спреме народа а не спонзорисање навијачких туча на трибинама) и тако разјуримо лоповске и навијачке хорде (нема потребе да их 'апсимо добољно је да само заврнемо славине и разбежаће се сами кад не буду више могли да скидају "шнур"). Неко ће рећи али то су наши најтрофејнији клубови. Кад су могла да пропадну толика социјалистичка предузећа са по десетак хиљада запослених и ником ништа, пробудићемо се ми и без "Звезде" и "Партизана" не брините се. Пробудили смо се и без "Југославије" и "БСК" а са њима смо постигли највећи репрезентативни успех нашег фудбала на светским првенствима у историји (Монтевидео Бог те видео). Све то треба препустити варљивим ћудима тржишта. Кад је Чика Дача о свом трошку почетком прошлог века правио прве фудбалске клубове по Србији који ће 30-ак година касније на светском првенству да направе онакав резултат не бојте се добар таленат и вредан рад ће направити резултат и у 21. веку, само га треба пустити и државу му скинути са грбаче (и са њом све паразите који иду уз њу). Да није тако Новак Ђоковић би данас као члан владајуће партије радио као наставник физичког у некој основној школи, а не "пржио" по "Вимблдонима".

ForeverSRB

pre 7 godina

Nemamo predstavnika u nokaut fazi ? Hahahahahahahah pa mi nismo imali predstavnika ni u grupnoj fazi, a sto se nokauta tice, odavno smo mi u nokautu.

pope

pre 7 godina

evo ovako: nije nas bilo ni u prethodnih 15 godina puno po grupama. Ali je bilo, tu i tamo, jednog kluba. Bilo ga je i u prethodnoj sezoni, cak stavise ostvario je rekord Srbije u LE u Evropi, izgubivsi u poslednjoj sekundi, poslednje utakmice plasman u narednu fazu. Ovo je bio takmicarski gledano i najbolji rezultat jednog srpskog tima posle 1992. LŠ iz 2003 i 2010 nemaju prednost jer je broj bodova u grupi gravitirao 0.
Medjutim, taj klub se u zadnjih godinu-dve na sve moguce nacine (ne preterano ocigledne) ometa opet ne preterano ali perfidno, taman toliko da ne ugrozi dominaciju jednog drugog kluba koji se iz politickih razloga forsira da bude prvi u selu (citaj Srbiji) bez ikakve perspektive da nesto uradi u gradu (citaj na evrosceni).
Zasto sve ovo pisem? Pa zato sto ce iz prethodno navedenog ('ako ne mogu ja, e vala neces moci ni ti' ili 'neka komsiji crkne krava') jasno proizilazi da mozemo ocekivati da ce ova susa u Evropi za nase klubove, dugo, dugo trajati. Te da cemo ovaj clanak citati svake godine u ovo vreme.

moje ime

pre 7 godina

Prosle godine izmakla Partizanu nokaut faza za minut.

A ovde se prica kao da nismo igrali grupnu fazu 10 godina. To sto neki klubovi nisu, ne znaci da nije niko iz Srbije.

Diesel

pre 7 godina

@Ja ne, davno beše. 2004./05. Partizan u nokaut fazi LE stigao do šesnaestine finala.
(Slim Shady, 9. decembar 2016 23:32)

Tacnije do osmine finala posto je izbacio Dnjepar. U osmini finala ispao od Spartaka iz Moskve.

Milan

pre 7 godina

"Među 19 zemalja iz kojih su ekipe koje su prošle u nokaut fazu Lige šampiona i Lige Evrope neće biti Srbije."
Nije bilo Srbije ni u grupnoj fazi takmicenja

Vlada

pre 7 godina

Pa kako srpski klubovi da budu u nokaut fazi, kad nisu bili ni u grupnoj fazi, a i nas fudbal je odavno na dnu, i tesko da ce skoro da se pomeri odatle

maksim

pre 7 godina

Rupa usred Europe.Nazalost,to se nece promijeniti ubrzo.Pare i samo pare su bitne. Nema vise casti. Dinamo udje u LS, za to dobi 15 mil eura i umjesto da kupi solidna dva tri igraca on jos proda svoja dva najbolja,u kasu stavi jos 35 milijuna, raspodijeli po off shore racunima na otocima za koje smo jedva culi i eto lova do krova glavonjama. Najvecu nadu Brekala(18 godina,proglasen najboljim igracem na u-19 svjetskom prvenstvu) prodaju wolfsburgu za 10 mil. To dovoljno govori o planovima za buducnost.Treba uvesti pravilo opet-nema van prije 27 godina starosti

Soko

pre 7 godina

Mi moramo da shvatimo da nismo fudbalsko trziste tako da ce preofesionalni fudbal u narednom periodu biti ugasen u Srbiji.Nemamo navike a nismo ni platezno sposobni. U Spaniji poseta utakmici je ka nas odlazak na slavu oni imaju utakmicu mi slavu to je to.

balkanski yenki

pre 7 godina

Belgija 10-ak mil. stanovnika.
Balkan 50-ak mil. stanovnika samo jednu ekipu više od Belgije.
Nisu problem pare, problem je glavama. Zašto se Balkan doveo u situaciju u kojoj je, a zašto se Belgija dovela u situaciju u kojoj je? Uašto Belgija ima pare a Balkan nema pare? Zašto bogataši kupuju klubove po Evropi a na Balkan ne žele ulagati? Zbog korupcije, zbog zakona, zbog prevara.

D1V1

pre 7 godina

Na vaterpolo mapi Evrope i svijeta na VRHu... ali zato ima vas pametnjakovica koji na vijest o vaterpolu pisu: zasto ne izvjestavamo o badmingtonu?
Treba sram da nas bude, odvajamo milione za fudbal, Tole napravio kompleks u Indjiji a otidjite na internet i nadjite kako izgleda kucica fudbalskog saveza Islanda a onda uporedite nas i njih na bilo kojoj listi, kunemo se u fudbal kao najvazniji sport a gdje smo?! Kao sto prvi komentar rece: NIDJE.
Ali opusteno, lupajte vi minuse, ipak je fudbal najvazniji sport, narocito u Srbiji.

OLAF

pre 7 godina

Mislim da nema nikakve logike u ovom clanku. Ciji klubovi, kakva nokaut faza, kakva Evropa? Pa za nase klubove je uspeh plasirati se u kvalifikacije...

duje

pre 7 godina

Vidim da se ovdje protežu dvije teme, jedna je regionalna liga, a druga je teza o Dinamu kao strašnom klubu za regionalne okvire. Dakle, regionalna liga je definitivno glupost, jer eventualni sponzori bi bili isti, odnosno, nebi ih bilo, ali bi se zato siguronosni problemi multiplicirali. O sudačkim kombinacijama i konstrukcijama, iliti lopovluku ne želim niti misliti, jer unutar HNL, gdje smo svi Hrvati traje borba bez kraja na tu temu. Što se pak tiče Dinama, on je već duže vrijeme najbolji klub u regiji, ali mnogo, mnogo toga duguje, prije navedenim sucima i režijama u izvedbi Zdravka Mamića i Šukera. Uostalom, Dinamo je i danas drugoplasirana momčad HNL, koji bi tu i ostao da režija nije pred petnaest dana počela igru u miniranju Rijeke. Ja mislim da je trenutni oblik HNL, najbolji recept za Hrvatsku, jedino treba srediti sudačku organizaciju, a napose stvarno, a ne deklarativno maknuti Mamića i "Mamiće" iz sporta, a ne samo Dinama. Budžeti klubova i nisu loši, komparirajući ih sa nekima vani, ali je pitanje kako se te velike uprave odnose prema novcima, te dali je priča transparentna ili ne. Kako je negdje rečeno, na ovim prostorima samo Mišković u Rijeci, živi za nogomet, a ne od nogometa, a to je uzrok svih problema, kao i infrastruktura, koja je u očajnom stanju, a posljednji stadioni su građeni još za Josipa Broza, a nisu bogami niti održavani.

Radonja

pre 7 godina

Tacno tako nismo imali predstavnika medju 80 ekipa u evropskim takmicenjima (32liga samp. +48 liga evrope). Kakav smisao onda ima nasa liga?

Posteno

pre 7 godina

Balkanci su baš u svemu slabiji. Genetika je u pitanju.
(laponac, 9. decembar 2016 21:02)

Slatko me nasmeja. U tim zapadnoevropskim klubovima sve vrvi od domaceg genetskog materijala, ako je suditi po pasosima.

Fensi Milenko

pre 7 godina

Cela sfrj! Kako su kriminalci upropastili fudbal na ovim prostorima pa to je čudo jedno. Ispred moje zgrade ima tri klinca koji čuda prave s loptim u nogama. Da ne veruje čovek kakva tehnika, lucidnost, brzina... Pričao sam sa tatom jednog od njih, kaže da mu traže 10000€ da ga "poguraju". Neće ti talenti videti ozbiljan klub ni reprezentaciju, a ni mi njih u njoj. Ne njih koji tako mnogo vole fudbal i imaju veliki talenat, nego sinove onih bez morala i škole sa 10000€ samo za početak lanca ucena i korupcije. E, zbog njihove dve leve noge ćemo se i ubuduće nervirati, ali uloženo mora da se vrati. A ovi mali genijalci će raditi u pekari ili parking servisu i sedeti u kladionici kladeći se na ove što nemaju pojma. Eto tu smo na fudbalskoj mapi. Crna rupa!

predstava za naivne

pre 7 godina

Fudbal je biznis.Gde su novci tu je i kvalitet! Pa pogledajte ko kupuje najvise igraca iz inostranstva,koliko Spanaca igra u Realu,Barceloni ili
Bayernu Nemaca,GB Engleza,...Milijarderi se igraju,vidi cene 100miliona kao
od sale se vec placaju...Gde tu Srbija moze da ucestvuje,a imamo igrace u
mnogim timovima u vrhu Evrope.Brine,zasto reprezentacija ne igra dobro!?

borivoje surdilovic

pre 7 godina

gde smo ?....kad bi krenuo pravo i isao tako....stigao bi na istu tacku odakle si krenuo, a ne bi nas sreo usput.....na mapi sveta...