Subota, 03.12.2016.

16:00

El Klasiko bez pobednika, Ramos spasao Real!

Fudbaleri Barselone i Real Madrida odigrali su nerešeno 1:1 u 232. El Klasiku i velikom derbiju 14. kola La lige.

Izvor: B92

El Klasiko bez pobednika, Ramos spasao Real! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

245 Komentari

Sortiraj po:

Poznavalac prilika

pre 7 godina

Po meni Barsa bolja, ali nemože se protiv Modrića. Kakav bre centaršut! Ovo da se postroji cela naša reprezentacija pod MIRNO i gleda kako igraju Hrvati...neverovatan tim imaju, 3 igrača u najjačem fudbalskom okršaju vasione. Ako promene selektora biće prvaci sveta. Trenutno daleko najbolja reprezentacija na svetu.

Umetnik

pre 7 godina

Danasnji el clasico je zasenio fenomenalan poslednji pogodak Alexis Sanceza u pobedi Arsenala nad West Ham-om 5:1. Jedan od medju 10 po meni najlepsih golova svih vremena.

Ivan

pre 7 godina

@ (magodiumago, 3. decembar 2016 21:17)

A kažeš "rasturaju, rasturaju" i hrvatski treneri po svetu, a? Hehe, da, naročito Slaven Bilić danas koji je popio 5 čitaj i slovima PET KOMADA na svom terenu od Arsena Vengera i Arsenala hehehehehehehe! :-) Inače poštujem Bilića i njegov rad ali susedi malo se spustite na zemlju brate, ispadate mnogo smešni kada ovako nešto o "briljiranju hrvatskih trenera širom sveta" napišete!

Inače naravno i ovaj El Classico super kao i uvek, sve je bilo tu, drama, uzbuđenje, neizvesnost, sjajni potezi, šanse i golovi! Vrh svetskog fudbala El Classico!

Mikii

pre 7 godina

Dr Radonjic@

Klasa su i to poprilicna. Za nas su galaksija. Te iste Spance su dobili, Italijane vise puta. Nemci nista bolji od nabrojanih. Ostavi mrznju po strani, bolje ces ziveti. I biti manje glup.

Zzz

pre 7 godina

Mozda neko da obavesti real da nisu pobedili? ;) Koliko se raduju navijaci reala da covek pomisli da su pobedili, tako se gleda velicina nekog kluba da se protivnici raduju kad izvucu bod :)

facts

pre 7 godina

-Mesi je 1. put igrao u Klasiku kao kapiten Barselone (u startnih 11)!
-233. zvanicni El Klasiko, na kojem Real vodi sa 93-91 (uz 49 remija), Real je dao 392 gola, a Barsa 380!
-46. put se Klasiko odigrao u 21. veku: Barsa 17-15 Real (uz 14 remija)!
-Real nije igrao na Kamp Nou sa 6+ bodova ispred Barse jos od 6.12.2003!
-Barsa je postigla gol(ove) na 21 mecu Klasika u nizu, dok je Real postizao golove na 19 od zadnjih 20 Klasika (nisu dali gol 21.11.2015, 0-4)!
-31. Klasiko izmedju Mesija i Ramosa (danasnji kapiteni u startnih 11). Cavi i Kasiljas (36) imaju vise duela! Iniesta je igrao svoj 34. Klasiko!
-Dvojac u timu sa najvise odigranih Klasika:
30 Micel i Manolo Sancis, Pujol i Cavi, MESI I INIESTA!
-Mesi je najbolji strelac (21) i najbolji asistent (13) u istoriji El Klasika! Najvise Klasika je odigrao Manolo Sancis (43).
-Mesi protiv Reala: 21 gol i 13 asistencija na 33 meca i 8. remi (15-8-10)!
-Prvi put u istoriji Klasika Real je izbegao poraz na Kamp Nou u 90. minutu ili kasnije!
-Barsa je postigla samo 12 od mogucih 21 boda kod kuce u Primeri! Njihov najgori niz od 2003!
-Zasto nije sviran penal za Barsu nakon ocigledne ruke Karvahala (u 1. poluvremenu)? Definitivno lose i ocajno sudjenje!
-Igrac meca je Ramos. Drugi najbolji igrac meca je Modric (po sajtovima squawka i whoscored).

Pozdrav ljubiteljima fudbala

E-mail

pre 7 godina

Mozda neko da obavesti real da nisu pobedili? ;) Koliko se raduju navijaci reala da covek pomisli da su pobedili, tako se gleda velicina nekog kluba da se protivnici raduju kad izvucu bod :)
(Zzz, 03. decembar 2016 23:01) mozda neko tebi da objasni da je sa ovim remijem barselona i dalje na -6, a da su pobedili bili bi na -3. Shvatas?

Antisha

pre 7 godina

Mozda ima hrvatska 3 igraca na spanskom derbiju ali i dalje je to ispod nivoa Savicevica, Mijatovica pa cak i Stankovica i Vidica.
(Blueblueblue, 03. decembar 2016 22:30)

Modrić je u klasi Savičevića Mijatović, Zvone Bobana, itd. To ako tebe za tu generaciju vežu puste uspomene kao mene, je nešto drugo. Maestro je svemirski brod za ostale igrače iz EXYU područja i šire.

Borko

pre 7 godina

(Alex, 03. decembar 2016 20:58)

Real bolji i ofanzivniji jesi ti na nekim drogama, u drugom poluvremenu ih je unistila Barselona. Ko zna sta si ti gledao.

Dr Radonjic

pre 7 godina

@magodiumago Decki kakve to veze ima za nas ovde u Srbiji? Dobro mozda za Luku Srbina mi je drago sto je standardan a ostali me intersuju kao lanjski sneg! Imas index u lijepoj tvojoj pa komentarisi do mile volje! Da ste bolji od nas trenutno jeste ali da ste klasa to daleko... I dalje ste druga liga, tipa Svedska, Grcka, Norveska....Daleko ste od Spanaca, Italijana, Francuza a Nemci su galaksija:)

S/\MSUNG

pre 7 godina

ovo je el simuliranje kakav je bre ovo fudbal pola vremena proslo u pritisku na sudiju oba kluba te ruka te ovo te ono a fudbala najmanje...samo premijer liga ovo ostalo nije ni za...

magodiumago

pre 7 godina

Derbi svih derbija. Koji užitak. Tri Hrvata u el clasicu. Prava nogometna bajka za Hrvatsku. Uz to i niz hrvatskih trenera rasturaju po svijetu. Zlatko Dalić, Niko Kovač, Slaven Bilić, Ivan Jurić, Robert Prosinečki... Kovač je momčad za ispadanje doveo u vrh bundes lige. Dinamo sa dječacima, super mladom ekipom igra u premier ligi, istina da su ostvarili neslavne rekorde ali obzirom na njihove godine i s kim igraju nije ni tolika sramota.

Maki

pre 7 godina

Najjaci su klinci navijaci Reala brojekoliko je Real imao suteva u gol haha, pa Real je igrao u formaciji 550, ugazila ih je Barselona nisu mogli disati.

jjj

pre 7 godina

Penal Madrid nije zasluzio bod. Barsa je bila bolja. Jos im i penal nije sudjen kada je Karvahal igrao rukom ali navikli smo da sudije guraju Real

Daniel ager

pre 7 godina

Katalonski hejteri će reći da nad Vazquezom nije bilo penala da Suarez nije bio u ofsajdu i da su ruke Ramosa(iako je ni nije bilo)
i Karvahala za penal haha.

Vukobratic

pre 7 godina

@Djone Druze u Premier ligi ne mozes da das preko sto golova za jednu sezonu, svako gostovanje je razmisljanje da li ces uspeti da odneses sva tri boda, prvak Premier lige dobije mozda i vise para za osvajanje iste nego za osvajanje LS, nema lake utakmice i mozes da primis 3,4 komada od jednog Votforda jer se tamo ekipe ne zavlace u bunkere kao neki Elce, Eibar, Osasuna, Kordoba, nego igraju fudbal. Real i Barsa su mozda i najbolji klubovi na planeti ali oni u svojoj ligi osim Atletika, Bilbaa i Sevilje i eventualno Sosijedada i Viljareala nemaju problematicne utakmice gde daju po 7 komada. Svako ko se razume u fudbal zna da je Premier liga najkvalitetnije domace fudbalsko takmicenje na svetu i to je jasno kao dan.

E-mail

pre 7 godina

Za one koji kritikuju RM i Zidanovu "defanzivnu"postavku jedno pitanje.Ko normalan bi na 6 bodova prednosti napao direktnog rivala, jednu od najjacih ekipa na svetu, u gostima i isao na sve ili nista.
(real madrid, 03. decembar 2016 18:45) slazem se, da dodam jos bez Bejla i Morate (Benz totalno van forme), Krosa i Kazemiro (igro 10 minuta, bolje da nije, nije igrao 3 meseca). Barsa sa i bez Inijeste 2 tima.

wikipedija

pre 7 godina

Burgos: Kakva tri Hrvata!!! Čim su na IĆ šta su drugo nego Srbi...hehe...
(Dzigi Bau, 03. decembar 2016 19:57)

eto nek su i Srbi,i opet ih je lijepo vidjeti kako ginu za kockasti dres.....

Alex

pre 7 godina

Real je bio bolji i ofanzivniji ali su bili previse mlaki na sredini i zato su mogli da izgube.Naravno da je falilo mnogo bitnih igraca Realu ali ni Barsa nije u formi niti ima samopouzdanja kao nekada.Sve u svemu jedan od lošijih derbija u poslednje vreme.

BeKo

pre 7 godina

@(Komsijina Krava, 03. decembar 2016 19:01)

Ako je ovo dobra utakmica koja je onda loša.Prvo poluvreme očaj drugo malo manji očaj.Barselona ličila na sebe 15 min.posle ulaska Inijeste a Real da je prvo poluvreme malo hrabrije odigrao završio bi priču.

bravo Luka

pre 7 godina

Svi kliču Luki Modriću. Naslovi svih sportskih medija pršte od pohvala koje prelaze u glorificiranje. Epiteti od najbolji u najsvjetskom derbiju do jedini čarobnjak u el clasicu, uz one gospodar sredine terena ili oduzeo je loptu svima čak i Mesiju... Uz hvalospjeve o čitanju igre, o organizaciji napada, ma jednostavno poludjeli za Lukom. Naravno Luka je iz slobodnjaka bio asistent za pogodak Ramosu. Ramos je komentirao da je bilo nemoguće ne zabiti uz takvu asistenciju.

ManUtd

pre 7 godina

Igraci utakmice : Modric i Ramos sa jedne strane i Inijesta sa druge, madjionicar, njemu je dovoljno jedno poluvreme da pokaze vise nego svi na terenu...

Boki

pre 7 godina

Lepsa strana fudbala, ljuti rivali nakon utakmice.. https://www.facebook.com/barcabalkan/photos/a.146428222048721.23044.146032762088267/1376322685725929/?type=3&theater

Briz

pre 7 godina

Najbolji detalj utakmice kada je Buskets okrenuo Iska, Buskets nije toliko hvaljen ali najbolji zadnji vezni na svetu zadnjih 5-6 godina, neverovatnu tehniku ima.

Tennisman

pre 7 godina

Da su sad pobedili,okrenuli bi situaciju u svoju korust nema Bejla,Ronaldo nije prisutan,samo za male ekipe,nema ko tu da igra u napadu,Benzema zardjao,to je to i plus tezak raspored je za Real sada,ocekujem bolju igru Barse i izjednacenu situaciju

gevara

pre 7 godina

Sut u okvir gola 6-3 za Real van okvira 4-3 za uefalonu korneri 7-5 za real a ovi kazu promasaji uefalone hahahah.Steta sto real nije bio kompletan pa da razbije ove devojke Uefalone.

Komsijina Krava

pre 7 godina

Odlicna utakmica i puno manje glume nego inace i puno dobre igre. Rezultat pokazuje odnos snaga na terenu. Dva tesko obranjiva gola na dva fantasticna centasuta (pogotovo onaj Suareza). Dojam je da je Real bolje poslozen (iako mu fali vise prvotimaca). U Barci Busquetes i Gomes (koji je odigrao iznad prosjeka) ne bi trebali biti u isto vrijeme na terenu (u ovakvim utakmicama), treba im jos jedan trkacki i defenzivno jak CM. U Realu, Benzema je malo napravio od ono malo lopte sto je vidio (nadam se da ce Morata uskoro na njegovo mjesto)

Dabar

pre 7 godina

Oduvek je poznato da Hrvati imaju dobre igrace, nema potrebe da nas ubedjujete u to. Jos samo nesto da osvojite pa da mozete da se hvalite. Ovako, nemate bas mnogo razloga..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 3. decembar 2016 16:54)

Znas li to sta znaci osvojiti nesto u nogometu, samo je jedna Grcka u 85-ogodisnjoj povijesti igranja reprezentativnih natjecanja. Naslovi su, bar zasad, uvijek bili rezervirani za, osim najtalentiranije, uglavnom za najbogatije, s najboljim ligama, a i najmnogoljudnije.

Dzigi Bau

pre 7 godina

Na slici kod gola Ramosa Arda, Maskerano i D. Suarez... sva trojica po metar i žilet... Jbt. tim sa odbranom liliputanaca ...A šta je sa Umtitijem ?

Mislim, dakle postojim

pre 7 godina

I onda kad ja kazem da je Ramos najvazniji igrac Reala, svi se cude. Covek je sve najvaznije golove za Real postigao, njegovi golivi su mnogo vise titula doneli Realu nego Ronaldovi... Barsa na kraju nije imala srece, ali sami su krivi, kad se neke sanse propuste, obicno i dodje surova kazna na kraju... Enrike se totalno gubi sa nekim potezima u poslednje vreme, sve pogresno radi.

barea

pre 7 godina

koliko real ima srece. ubila ih barsa u drugom 4:0 trebalo da bude. i oni se provukose. barselona sa iniestom druga ekipa. mnogo vise samopouzdanja imaju

Ivan

pre 7 godina

Ali koji GENIJALNI pas Inijeste u 81.minutu!!!! Zaista KAPA DOLE za ovo, ovo je za FUDBALSKE UDŽBENIKE!!! I taj briljantan pas je izveo protiv Real Madrida koji je neporažen veoma dugo i koji ima izuzetnu odbranu!! Kada i on poput isto toliko genijalnog Ćavija ode u fudbalsku penziju svetski fudbal će nepovratno osiromašiti, jednostavno genije je!!!

Blaugrana

pre 7 godina

O boze ovog Ramosa, kad ode iz Reala pravicu slavlje 3 dana. Veceg usera, a prosecnog odbrambenog igraca ja u zivotu nisam video... Ali realno Barsa igra jadno i nije zasluzila pobedu, tim nije bas u najboljoj formi.

brat Silvio

pre 7 godina

Po milioniti puta najbolji igrač iz Barse prethodne sezone pogodio i danas Suarez!
Najbolji igrač Reala iz prethodne sezone pogodio i danas Ramos1
A vi nastavite sa vašom tupavom raspravom CR7 ili Leo,koji nisu najbolji ni u svojim timovim,ajde adios.

hm

pre 7 godina

Cist opsajd. Videlo se na usporeneom snimku. Ali to je normalno za uefalonu
(Stefan, 3. decembar 2016 17:39

Lepo kažeš, na usporenom snimku, i to iz 5,6 pokušaja. A sudija je imao samo jedan!

Matori diletant

pre 7 godina

hrvati su živjeli u banjaluci prije srba: Pokusavas da provociras i to izgleda veoma smesno. Pomirite se da je Srpska drzava i da tu zive Srbi.

mirSvima

pre 7 godina

Apsolutno nezasluženo izjednačenje al ko te pita.. Barsa je sama kriva, kad promašiš tolike šanse, pogotovo one stopostotne, onda ti kazna sledi kad-tad..Najstarije nepisano fudbalsko pravilo i milijardu puta dosad viđeno..Šteta,velika šteta za Barsu..Mascheranov gol,pobego mu Ramos..Ali treba čestitati Ramosu jer je veliki igrač, sve dve lige šampiona je sam doneo Realu evo sad možda i odlučujući bod za ligu, ali ima još da se igra.

kokki:

pre 7 godina

Ovaj Ronaldo baš kreće da me nervira. Od omiljenog igrača i majstora do nekog ko skoro i da ne utiče na igru uopšte. Šta bre ti dečko radiš na terenu?? 90 minuta je tu, a ima 3 dodira sa loptom..pa jbt, i ja tako isto mogu da "odigram"...

Kako lika nije sramota, da posle one magije iz Mančestera, kad je pravio haos i bio strah i trepet kad primi loptu na sredini i krene kao torpedo ka golu koji predje 5 igrača lagano, se pretvori u epizodistu koji čeka loptu i moli se bogu da mu "legne kako treba"... Ma idi bre više..

doom

pre 7 godina

драго ми због Зидана. ако је у Реалу Пепе одуран, у Барси је то зубати калафонац.

Stojke

pre 7 godina

Haha, boze hvala ti na premier league izmislili su fudbal za ove
(Mica Bugarin, 3. decembar 2016 17:16)

Zato su engleze po ucinku u poslednjih pet godina u LS I LE na trecem mestu!

Djone

pre 7 godina

Zamolio bih ovde prisutne da se ne prosipaju sa "Premier liga izmislila fudbal za ove" i sl ... Ljudi treba da se sakrijete u kuce i cutite dok je ovakva situacija .. Real i Barsa redovno osvajaju titule u LS, cak se u skorije vreme igrala i dva madridska finala .. Kad god god nalete Englezi na spanski klub svi znamo kako prodju .. A i kad dodjete jedva u neko finale (Liverpul prosle godine u LE), tu vam jedna Sevilja odrzi cas fudbala .. Tako da, tisina molicu

E-mail

pre 7 godina

Penal u Real u 2. minutu, jos jedan penal Masekrana nad Ronaldom, ne znam kad.. penal za Barsu pred kraj prvog (Karvahalova ruka). Sviran ofsajd Vaskezu na startu drugog poluvremena kad je izasao sa Benzemom sam, a on metar van ofsajda, a onda i Suarez iz ofsajda koji je bilo tesko videti, ali je bio.

...

pre 7 godina

Svako ko se zali na ofsajd, nek bude realan i nek prizna da nije video da je ofsajd sve dok nisu 3 puta ponovili snimak
Sudija je samo jednom video situaciju

petrovic

pre 7 godina

Barselona nema sredinu terena, Mesi mora da se vrati do centra da primi loptu a kada je malo blize golu udvajaju ga ili cak po trojica, cim je usao Inijesta odmah se lakse disalo, odmah je uposlio Mesija koji je imao dobru priliku, Barseloni podhitno treba vezni igrac, a to ce biti nadam se Kutinjo na leto.

Jovana

pre 7 godina

Ramosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ali bukvalno 5 minuta pred gol Ramosa pomislim, sad će on opet da ih izvadi 100% i kao da sam proklet opet to uradi.
Čovek zvani odlučujući gol za odlučujuće momente u najvećim utakmicama.
Svaka mu čast

real madrid

pre 7 godina

Mozda Zidane nije najbolji trener, ali pod njim(bar za sada) Real Madrid ima to nesto da promene utakmicu u svoju korist, da se iscupaju iz teskih situacija. Da li je to sreca, samopouzdanje, strpljenje ili jednostavno ne gube glavu, ne znam, ali ovo je vec x put da se to desava(oba Clasica, mecevi protiv Atletica, protiv Sportinga oba meca, protiv Wolfsburga su preokrenuli 2-0 u revansu). Jednostavno za sada nisu kiksnuli nijednom protiv vecih klubova. Ako odrze konstatnost protiv manjih, titula je blizu. Decembar dodje, a ZZ i RM neporazeni.

JaroslavMudri

pre 7 godina

Kakvi Ronaldo, Morata, Benzema, Bejl....
Ramos je najbolji napadač kojeg imaju! Čovek daje sve bitne golove, 2 puta u finalima LŠ, svaki treći el klasiko... Hitno da ga prekomanduju u špic, umesto nesposobnog Benzeme. Daće više golova garant!

mladi robot

pre 7 godina

Mesi i Kristijano još jednom pokazali da su najbolji fudbaleri u istoriji,
toliko majstorija, odličnih šuteva, prelepih driblniga, lucidnih pasova samo je nedostajalo da to krunišu golovima,
ali premijer obećava da će ih biti za dve naj kasnije dve ipo godine, a to će privući strane investirore i obezbediti nova radna mesta.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ovaj Ramos čovek nije normalan.
Da nije njega, Real ne bi video nijednu od dve lige šampiona.
I onda oni stave Ronalda u izboru za najboljeg igrača, nikad jasna ta logika.

dembelijanac

pre 7 godina

U potpunosti ih nadigrala barsa pogotovo drugo poluvreme ali kazna za promasaje, Nejmar i Mesi ali vise Nejmar jer je imao 1000postotnu priliku.

goran

pre 7 godina

E pa ne moze Farsa da dobije derbi na silu, uz obilatu pomoc sudije koji nije video vise nego ocigledan ofsajd prilikom pogotka Suareza , ipak ima pravde i ima Boga Ramos je u finisu utakmice ispravio nepravdu jer da je ostalo 1:0 Farsa bi apsolutno nezasluzeno dobila derbi !

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Кад је тешко - Рамоссс! Вамос Рамос, је л` контате фору, какав скеч хехе!

real madrid

pre 7 godina

Za one koji kritikuju RM i Zidanovu "defanzivnu"postavku jedno pitanje.Ko normalan bi na 6 bodova prednosti napao direktnog rivala, jednu od najjacih ekipa na svetu, u gostima i isao na sve ili nista.

DeLaPena

pre 7 godina

Igra Borussia Dortmund, tako da me ovo ne zanima. Ajmo milioneri!
(zuta banda-haramo nemackom, 03. decembar 2016 16:42)
Ako te ne zanima šta onda komentiraš i to za vrijeme dok ti Borusija igra?!?

Plavusan

pre 7 godina

Messi je carobnjak, to je neosporno. Ali koliko su zasluzni za njegove uspjehe Chavi I Injesta se vidi veceras. Tek se vidi veceras koliko su oni znacili Barseloni. Real bolji za sada. Modric je maestro. Ronaldo dobar veceras, trazi loptu, trci, cak me je iznenadio:) Zidan definitivno izrasta u dobrog trenera. Odlicna postavka veceras.

đura

pre 7 godina

Najveća utakmica na svijetu a 3 Hrvata na terenu od početka. Majko mila koja smo sila!
(Burgos, 03. decembar 2016 16:19)

Koji to vi? Ti si sila zahvaljujući njima? Zašto se hvališ tuđim uspehom?

S Y L A

pre 7 godina

Najveća utakmica na svijetu a 3 Hrvata na terenu od početka. Majko mila koja smo sila!
(Burgos, 03. decembar 2016 16:19)

Ma vi ste sila iz Brazila !

antiDebil

pre 7 godina

Koliko smo mi daleko u postavama derbija trojica igrača iz Hrvatske, i to vrlo bitni igrači. Naši igraju epizode po celoj Evropi.
(misa, 3. decembar 2016 16:28

I sta oni imaju od toga, mozda su ostvarili neki uspeh sa reprezentacijom ?

N

pre 7 godina

balerina u 73. minutu prvi put organizuje napad svog tima, dok u 77. voditelj rece da ce penaldo preci na cistu devetku ..a sta je igrao do tad?? em ga nema u velikim utakmicama, em sve ceka na izvolite... evo sad je 83. minut, Mesi nije dao gol ali koliko utice na igru svog tima i u 90 posto akcija ga ima... Drugo poluvreme dobro, bez mnogo padanja, Barsa svako mnogo bolja danas

VukK

pre 7 godina

Navijam za Milan i bas me briga i za real i barsu.. Ali ovo sto rade sudije godinama Barsi, deceniju tacno je bruka za sport. Pola trofeja ne bi imali da im nije sudija

Royal Flush

pre 7 godina

Komentatorima na B92 nijedan komentator ne valja.
Covek je shvatio da je pogresio i uredno se izvinio. Na kraju krajeva ugasite zvuk ako vam niko ne odgovara.

wacom

pre 7 godina

samo padaju i drekenjaju se, slaba utakmica, posle m.siti - celzi ovo mi dodje samo kao podsetnik zasto ne gledam spanski fudbal.

33

pre 7 godina

Igrao sam ppX, hvala lepo svim igracima na terenu.
Igrac poluvremena Luka Modric.
Real za dlaku bolji od Barse u prvm pol.

Sto se tice sudjenja, Klos Gomes, wtf!!!

2 min, penal za Real, Maskerano zuti.
11 min, Rakitic ruka, drugi penal.
12 min, Suarez zuti karton za nesportsko ponasanje.
13 min, Isko zuti karton, smejurija.
15 min, Modric zuti karton, sudija ne daje.
23 min, 3. penal za Real, Maskerano crveni.
40 min, penal za Barsu.

U Ramosovom slucaju je bila ruka uz telo, samim tim nema ni govora o penalu.

7 gresaka sudije, 5 u korist Barse, 2 u korist Reala.
Da se utakmica igrala u Madridu i da je Barsa u obrnutoj ulozi, svirao bi Klos Gomez 2 penala, zna i on to.
Klos Gomez 12. igrac Barselone.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Zaboravio sam napomenuti možda i najveći kiks Viskovića.
Čovek pomenu hešteg ElKlasiko na tviteru i kako će VRLO VEROVATNO doći do broja od MILIJARDU tvitova sa istim što je btw skoro pa nemoguće

GGMU!

pre 7 godina

Da li sme protiv reala da se svira penal?
(ll, 03. decembar 2016 17:04)

Pa pogledaj koliko je protiv Reala svirano penala, a koliko protiv uefalone

Boring

pre 7 godina

Ovaj dosadan i precenjen duel se svodi na to ko će više da maše rukama i kmeči kod sudije,a o atmosferi da ne govorim,toliko je "glasno" da se igrači čuju kako komuniciraju medjusobno.

KORN

pre 7 godina

PL je zakon i tacka,posle ove uspavanke gledajte pravi Londonski derbi West Ham i Arsenal i uzivajte u pravom fudbalu,ima da prsti na sve strane.

nemoj ti meni 2 zeca 3 zeca znam ja koliko ima zeceva

pre 7 godina

Modric nije normalan,on je prevazisao ovu igru.Real sa njim i bez njega dva sveta.Real dosta bolji,ako ovako nastave pobedice .Barsa ne lici na sebe,sva uplasena.

Sirius

pre 7 godina

Треба све да их буде срамота. Састале се две драмске секције. Штета. Не зна се ко више гестикулира, добацује судији, буни се...више се они баве судијом и суђењем него игром или он њима. Као да су се окупили да коментаришу шта ради судија. Глупо, ружно, непримерено и - наравно, неспортски.

antiDebil

pre 7 godina

ovi što pišu El Plastiko...Barsa a tek Real su klubovi koji su svojim igrama navukli sponzore sa parama...oni nisu prije 10-20-30 godina bili niko ni ništa, oni nisu čekali Arape ili nekog bogatog Rusa da ih kupi pa da počnu dovoditi igrače i da počnu sa ozbiljnim rezultatima...sportski pozdrav
(lorenzo, 3. decembar 2016 16:42

Oni su pre 60 godina radili to sto ti englezi rade poslednjih godina. Najvece legende penaldrida su DiStefano i Puskas, mislis da su oni spanci ? Najveca legenda penalone je Krojf, lici li ti on na Katalonca ? Sta mislis za koliko para su ga doveli pre 40 godina ? Tako da el plastiko najbolje odgovara opisu ove utakmice, to su 2 ubedljivo najodvratnija i najplasticnija fudbalska kluba u istoriji. Spanci imaju najtrofejnije i fudbalske i kosarkaske klubove u evropi a reprezentacija u kosarci tek pre 10 godina osvojila prvo zlato, pre toga skoro nista, ucili od nas da igraju a real 8 puta bioo prvak evrope ,barcelona uzela titula tek kad je dovela Bodirogu. U fudbalu do 2010 nisu prosli QF svetskog prvenstva ,pitanje je i da li su ikada igrali QF a imaju najtrofejniji klub. Nigde ne postoji takva razlika u odnosu uspeha klubova i reprezentacije, kod postoji obrnut primer u kosarci. Tako da el plastiko, idealan opis !

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Nakon Španjolaca na terenu je najviše Hrvata. Samo malo vadim mast, nemojte se ljutit.
(Ante, 03. decembar 2016 16:29)

Oduvek je poznato da Hrvati imaju dobre igrace, nema potrebe da nas ubedjujete u to. Jos samo nesto da osvojite pa da mozete da se hvalite. Ovako, nemate bas mnogo razloga..

kzs

pre 7 godina

koja komedija ovaj komentator sa sk-a Viskovic ...za lucasa vaskeza kaze lukas perez a za keylora navasa kaze jesus navas ...i jos kaze treba nejmar da promeni pneumatike jer se kliza ...dobra fora haha

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Sta je sa ovim covekom na SK1, Lucas Vasquez mu je Perez...
(saki, 03. decembar 2016 16:27)

A Kejlor Navas Hesus Navas

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Sad Roki da rokne i ove separatiste i nas komentator ovdasnji pod nadimkom Sandzak na aparatima! Prvo njegov Pep pa Mesi i UEFAlona!


OBRIGADO CRISTIANO

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Hesus Navas je svetsko čudo.
Malopre završio derbi Siti - Čelsi i gle evo ga sad na golu Reala u El Klasiku.
( Komentator reče Hesus Navas na golu Reala :/)

nikola

pre 7 godina

Po rejtingu ovaj derbi je ma negde 30 mestu po oceni navijaca sirom sveta i strucnih ljudi koji uzimaju vise parametara u obzir kad se odlucuje koji su najveci derbiji na svetu.Uzivajte u snobovskom "navijanju"(selfiji i ostale pomodarske gluposti)sa ovog meca jer su u tome sigurno prvi na svetu.Jbs ovaj derbi kad vidim atmosferu na stadionu.Ni D od derbija.A i na terenu barem u ovom mecu se ne desava nista.

lorenzo

pre 7 godina

ovi što pišu El Plastiko...Barsa a tek Real su klubovi koji su svojim igrama navukli sponzore sa parama...oni nisu prije 10-20-30 godina bili niko ni ništa, oni nisu čekali Arape ili nekog bogatog Rusa da ih kupi pa da počnu dovoditi igrače i da počnu sa ozbiljnim rezultatima...sportski pozdrav

Mislim, dakle postojim

pre 7 godina

Nije mi jasno kojom magijom Gomes igra pre Turana, sve i da Gomes uradi nesto dobro sad, da odigra i mec zivota, sto bi bilo cudoo, On nije zasluzio da pocne mec pre Turana koji je igrao sasvim dobro kad dobije priliku, Inijesta ce uci kasnije jer se nije skroz oporavio to je ok, ali Gomes da pocne mec, suludo i Denis je vise zasluzio od Gomesa da pocne mec, Gomes bukvalno 0 otkad je u Barsi. Takodje, Umtiti je igrao sjajno svaki mec koji je igrao, za razliku od Maskerana koji je imao mnogo vise gresaka ove sezone, mislim da bi i tu bolji izbor bio Umriti...

S Y L A

pre 7 godina

Najveća utakmica na svijetu a 3 Hrvata na terenu od početka. Majko mila koja smo sila!
(Burgos, 03. decembar 2016 16:19)

Ma vi ste sila iz Brazila !

real madrid

pre 7 godina

Za one koji kritikuju RM i Zidanovu "defanzivnu"postavku jedno pitanje.Ko normalan bi na 6 bodova prednosti napao direktnog rivala, jednu od najjacih ekipa na svetu, u gostima i isao na sve ili nista.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Nakon Španjolaca na terenu je najviše Hrvata. Samo malo vadim mast, nemojte se ljutit.
(Ante, 03. decembar 2016 16:29)

Oduvek je poznato da Hrvati imaju dobre igrace, nema potrebe da nas ubedjujete u to. Jos samo nesto da osvojite pa da mozete da se hvalite. Ovako, nemate bas mnogo razloga..

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Hesus Navas je svetsko čudo.
Malopre završio derbi Siti - Čelsi i gle evo ga sad na golu Reala u El Klasiku.
( Komentator reče Hesus Navas na golu Reala :/)

Djone

pre 7 godina

Zamolio bih ovde prisutne da se ne prosipaju sa "Premier liga izmislila fudbal za ove" i sl ... Ljudi treba da se sakrijete u kuce i cutite dok je ovakva situacija .. Real i Barsa redovno osvajaju titule u LS, cak se u skorije vreme igrala i dva madridska finala .. Kad god god nalete Englezi na spanski klub svi znamo kako prodju .. A i kad dodjete jedva u neko finale (Liverpul prosle godine u LE), tu vam jedna Sevilja odrzi cas fudbala .. Tako da, tisina molicu

lorenzo

pre 7 godina

ovi što pišu El Plastiko...Barsa a tek Real su klubovi koji su svojim igrama navukli sponzore sa parama...oni nisu prije 10-20-30 godina bili niko ni ništa, oni nisu čekali Arape ili nekog bogatog Rusa da ih kupi pa da počnu dovoditi igrače i da počnu sa ozbiljnim rezultatima...sportski pozdrav

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ali bukvalno 5 minuta pred gol Ramosa pomislim, sad će on opet da ih izvadi 100% i kao da sam proklet opet to uradi.
Čovek zvani odlučujući gol za odlučujuće momente u najvećim utakmicama.
Svaka mu čast

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Sta je sa ovim covekom na SK1, Lucas Vasquez mu je Perez...
(saki, 03. decembar 2016 16:27)

A Kejlor Navas Hesus Navas

nemoj ti meni 2 zeca 3 zeca znam ja koliko ima zeceva

pre 7 godina

Modric nije normalan,on je prevazisao ovu igru.Real sa njim i bez njega dva sveta.Real dosta bolji,ako ovako nastave pobedice .Barsa ne lici na sebe,sva uplasena.

...

pre 7 godina

Svako ko se zali na ofsajd, nek bude realan i nek prizna da nije video da je ofsajd sve dok nisu 3 puta ponovili snimak
Sudija je samo jednom video situaciju

Ivan

pre 7 godina

Ali koji GENIJALNI pas Inijeste u 81.minutu!!!! Zaista KAPA DOLE za ovo, ovo je za FUDBALSKE UDŽBENIKE!!! I taj briljantan pas je izveo protiv Real Madrida koji je neporažen veoma dugo i koji ima izuzetnu odbranu!! Kada i on poput isto toliko genijalnog Ćavija ode u fudbalsku penziju svetski fudbal će nepovratno osiromašiti, jednostavno genije je!!!

kokki:

pre 7 godina

Ovaj Ronaldo baš kreće da me nervira. Od omiljenog igrača i majstora do nekog ko skoro i da ne utiče na igru uopšte. Šta bre ti dečko radiš na terenu?? 90 minuta je tu, a ima 3 dodira sa loptom..pa jbt, i ja tako isto mogu da "odigram"...

Kako lika nije sramota, da posle one magije iz Mančestera, kad je pravio haos i bio strah i trepet kad primi loptu na sredini i krene kao torpedo ka golu koji predje 5 igrača lagano, se pretvori u epizodistu koji čeka loptu i moli se bogu da mu "legne kako treba"... Ma idi bre više..

kzs

pre 7 godina

koja komedija ovaj komentator sa sk-a Viskovic ...za lucasa vaskeza kaze lukas perez a za keylora navasa kaze jesus navas ...i jos kaze treba nejmar da promeni pneumatike jer se kliza ...dobra fora haha

ManUtd

pre 7 godina

Igraci utakmice : Modric i Ramos sa jedne strane i Inijesta sa druge, madjionicar, njemu je dovoljno jedno poluvreme da pokaze vise nego svi na terenu...

Matori diletant

pre 7 godina

hrvati su živjeli u banjaluci prije srba: Pokusavas da provociras i to izgleda veoma smesno. Pomirite se da je Srpska drzava i da tu zive Srbi.

antiDebil

pre 7 godina

Koliko smo mi daleko u postavama derbija trojica igrača iz Hrvatske, i to vrlo bitni igrači. Naši igraju epizode po celoj Evropi.
(misa, 3. decembar 2016 16:28

I sta oni imaju od toga, mozda su ostvarili neki uspeh sa reprezentacijom ?

real madrid

pre 7 godina

Mozda Zidane nije najbolji trener, ali pod njim(bar za sada) Real Madrid ima to nesto da promene utakmicu u svoju korist, da se iscupaju iz teskih situacija. Da li je to sreca, samopouzdanje, strpljenje ili jednostavno ne gube glavu, ne znam, ali ovo je vec x put da se to desava(oba Clasica, mecevi protiv Atletica, protiv Sportinga oba meca, protiv Wolfsburga su preokrenuli 2-0 u revansu). Jednostavno za sada nisu kiksnuli nijednom protiv vecih klubova. Ako odrze konstatnost protiv manjih, titula je blizu. Decembar dodje, a ZZ i RM neporazeni.

goran

pre 7 godina

E pa ne moze Farsa da dobije derbi na silu, uz obilatu pomoc sudije koji nije video vise nego ocigledan ofsajd prilikom pogotka Suareza , ipak ima pravde i ima Boga Ramos je u finisu utakmice ispravio nepravdu jer da je ostalo 1:0 Farsa bi apsolutno nezasluzeno dobila derbi !

bravo Luka

pre 7 godina

Svi kliču Luki Modriću. Naslovi svih sportskih medija pršte od pohvala koje prelaze u glorificiranje. Epiteti od najbolji u najsvjetskom derbiju do jedini čarobnjak u el clasicu, uz one gospodar sredine terena ili oduzeo je loptu svima čak i Mesiju... Uz hvalospjeve o čitanju igre, o organizaciji napada, ma jednostavno poludjeli za Lukom. Naravno Luka je iz slobodnjaka bio asistent za pogodak Ramosu. Ramos je komentirao da je bilo nemoguće ne zabiti uz takvu asistenciju.

Antisha

pre 7 godina

Mozda ima hrvatska 3 igraca na spanskom derbiju ali i dalje je to ispod nivoa Savicevica, Mijatovica pa cak i Stankovica i Vidica.
(Blueblueblue, 03. decembar 2016 22:30)

Modrić je u klasi Savičevića Mijatović, Zvone Bobana, itd. To ako tebe za tu generaciju vežu puste uspomene kao mene, je nešto drugo. Maestro je svemirski brod za ostale igrače iz EXYU područja i šire.

Boring

pre 7 godina

Ovaj dosadan i precenjen duel se svodi na to ko će više da maše rukama i kmeči kod sudije,a o atmosferi da ne govorim,toliko je "glasno" da se igrači čuju kako komuniciraju medjusobno.

hm

pre 7 godina

Cist opsajd. Videlo se na usporeneom snimku. Ali to je normalno za uefalonu
(Stefan, 3. decembar 2016 17:39

Lepo kažeš, na usporenom snimku, i to iz 5,6 pokušaja. A sudija je imao samo jedan!

E-mail

pre 7 godina

Mozda neko da obavesti real da nisu pobedili? ;) Koliko se raduju navijaci reala da covek pomisli da su pobedili, tako se gleda velicina nekog kluba da se protivnici raduju kad izvucu bod :)
(Zzz, 03. decembar 2016 23:01) mozda neko tebi da objasni da je sa ovim remijem barselona i dalje na -6, a da su pobedili bili bi na -3. Shvatas?

brat Silvio

pre 7 godina

Po milioniti puta najbolji igrač iz Barse prethodne sezone pogodio i danas Suarez!
Najbolji igrač Reala iz prethodne sezone pogodio i danas Ramos1
A vi nastavite sa vašom tupavom raspravom CR7 ili Leo,koji nisu najbolji ni u svojim timovim,ajde adios.

wikipedija

pre 7 godina

Burgos: Kakva tri Hrvata!!! Čim su na IĆ šta su drugo nego Srbi...hehe...
(Dzigi Bau, 03. decembar 2016 19:57)

eto nek su i Srbi,i opet ih je lijepo vidjeti kako ginu za kockasti dres.....

petrovic

pre 7 godina

Barselona nema sredinu terena, Mesi mora da se vrati do centra da primi loptu a kada je malo blize golu udvajaju ga ili cak po trojica, cim je usao Inijesta odmah se lakse disalo, odmah je uposlio Mesija koji je imao dobru priliku, Barseloni podhitno treba vezni igrac, a to ce biti nadam se Kutinjo na leto.

Alex

pre 7 godina

Real je bio bolji i ofanzivniji ali su bili previse mlaki na sredini i zato su mogli da izgube.Naravno da je falilo mnogo bitnih igraca Realu ali ni Barsa nije u formi niti ima samopouzdanja kao nekada.Sve u svemu jedan od lošijih derbija u poslednje vreme.

Dzigi Bau

pre 7 godina

Na slici kod gola Ramosa Arda, Maskerano i D. Suarez... sva trojica po metar i žilet... Jbt. tim sa odbranom liliputanaca ...A šta je sa Umtitijem ?

facts

pre 7 godina

-Mesi je 1. put igrao u Klasiku kao kapiten Barselone (u startnih 11)!
-233. zvanicni El Klasiko, na kojem Real vodi sa 93-91 (uz 49 remija), Real je dao 392 gola, a Barsa 380!
-46. put se Klasiko odigrao u 21. veku: Barsa 17-15 Real (uz 14 remija)!
-Real nije igrao na Kamp Nou sa 6+ bodova ispred Barse jos od 6.12.2003!
-Barsa je postigla gol(ove) na 21 mecu Klasika u nizu, dok je Real postizao golove na 19 od zadnjih 20 Klasika (nisu dali gol 21.11.2015, 0-4)!
-31. Klasiko izmedju Mesija i Ramosa (danasnji kapiteni u startnih 11). Cavi i Kasiljas (36) imaju vise duela! Iniesta je igrao svoj 34. Klasiko!
-Dvojac u timu sa najvise odigranih Klasika:
30 Micel i Manolo Sancis, Pujol i Cavi, MESI I INIESTA!
-Mesi je najbolji strelac (21) i najbolji asistent (13) u istoriji El Klasika! Najvise Klasika je odigrao Manolo Sancis (43).
-Mesi protiv Reala: 21 gol i 13 asistencija na 33 meca i 8. remi (15-8-10)!
-Prvi put u istoriji Klasika Real je izbegao poraz na Kamp Nou u 90. minutu ili kasnije!
-Barsa je postigla samo 12 od mogucih 21 boda kod kuce u Primeri! Njihov najgori niz od 2003!
-Zasto nije sviran penal za Barsu nakon ocigledne ruke Karvahala (u 1. poluvremenu)? Definitivno lose i ocajno sudjenje!
-Igrac meca je Ramos. Drugi najbolji igrac meca je Modric (po sajtovima squawka i whoscored).

Pozdrav ljubiteljima fudbala

doom

pre 7 godina

драго ми због Зидана. ако је у Реалу Пепе одуран, у Барси је то зубати калафонац.

BeKo

pre 7 godina

@(Komsijina Krava, 03. decembar 2016 19:01)

Ako je ovo dobra utakmica koja je onda loša.Prvo poluvreme očaj drugo malo manji očaj.Barselona ličila na sebe 15 min.posle ulaska Inijeste a Real da je prvo poluvreme malo hrabrije odigrao završio bi priču.

Stojke

pre 7 godina

Haha, boze hvala ti na premier league izmislili su fudbal za ove
(Mica Bugarin, 3. decembar 2016 17:16)

Zato su engleze po ucinku u poslednjih pet godina u LS I LE na trecem mestu!

Ivan

pre 7 godina

@ (magodiumago, 3. decembar 2016 21:17)

A kažeš "rasturaju, rasturaju" i hrvatski treneri po svetu, a? Hehe, da, naročito Slaven Bilić danas koji je popio 5 čitaj i slovima PET KOMADA na svom terenu od Arsena Vengera i Arsenala hehehehehehehe! :-) Inače poštujem Bilića i njegov rad ali susedi malo se spustite na zemlju brate, ispadate mnogo smešni kada ovako nešto o "briljiranju hrvatskih trenera širom sveta" napišete!

Inače naravno i ovaj El Classico super kao i uvek, sve je bilo tu, drama, uzbuđenje, neizvesnost, sjajni potezi, šanse i golovi! Vrh svetskog fudbala El Classico!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Кад је тешко - Рамоссс! Вамос Рамос, је л` контате фору, какав скеч хехе!

Plavusan

pre 7 godina

Messi je carobnjak, to je neosporno. Ali koliko su zasluzni za njegove uspjehe Chavi I Injesta se vidi veceras. Tek se vidi veceras koliko su oni znacili Barseloni. Real bolji za sada. Modric je maestro. Ronaldo dobar veceras, trazi loptu, trci, cak me je iznenadio:) Zidan definitivno izrasta u dobrog trenera. Odlicna postavka veceras.

Jovana

pre 7 godina

Ramosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

dembelijanac

pre 7 godina

U potpunosti ih nadigrala barsa pogotovo drugo poluvreme ali kazna za promasaje, Nejmar i Mesi ali vise Nejmar jer je imao 1000postotnu priliku.

DeLaPena

pre 7 godina

Igra Borussia Dortmund, tako da me ovo ne zanima. Ajmo milioneri!
(zuta banda-haramo nemackom, 03. decembar 2016 16:42)
Ako te ne zanima šta onda komentiraš i to za vrijeme dok ti Borusija igra?!?

JaroslavMudri

pre 7 godina

Kakvi Ronaldo, Morata, Benzema, Bejl....
Ramos je najbolji napadač kojeg imaju! Čovek daje sve bitne golove, 2 puta u finalima LŠ, svaki treći el klasiko... Hitno da ga prekomanduju u špic, umesto nesposobnog Benzeme. Daće više golova garant!

Vukobratic

pre 7 godina

@Djone Druze u Premier ligi ne mozes da das preko sto golova za jednu sezonu, svako gostovanje je razmisljanje da li ces uspeti da odneses sva tri boda, prvak Premier lige dobije mozda i vise para za osvajanje iste nego za osvajanje LS, nema lake utakmice i mozes da primis 3,4 komada od jednog Votforda jer se tamo ekipe ne zavlace u bunkere kao neki Elce, Eibar, Osasuna, Kordoba, nego igraju fudbal. Real i Barsa su mozda i najbolji klubovi na planeti ali oni u svojoj ligi osim Atletika, Bilbaa i Sevilje i eventualno Sosijedada i Viljareala nemaju problematicne utakmice gde daju po 7 komada. Svako ko se razume u fudbal zna da je Premier liga najkvalitetnije domace fudbalsko takmicenje na svetu i to je jasno kao dan.

Royal Flush

pre 7 godina

Komentatorima na B92 nijedan komentator ne valja.
Covek je shvatio da je pogresio i uredno se izvinio. Na kraju krajeva ugasite zvuk ako vam niko ne odgovara.

Mikii

pre 7 godina

Dr Radonjic@

Klasa su i to poprilicna. Za nas su galaksija. Te iste Spance su dobili, Italijane vise puta. Nemci nista bolji od nabrojanih. Ostavi mrznju po strani, bolje ces ziveti. I biti manje glup.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ovaj Ramos čovek nije normalan.
Da nije njega, Real ne bi video nijednu od dve lige šampiona.
I onda oni stave Ronalda u izboru za najboljeg igrača, nikad jasna ta logika.

E-mail

pre 7 godina

Za one koji kritikuju RM i Zidanovu "defanzivnu"postavku jedno pitanje.Ko normalan bi na 6 bodova prednosti napao direktnog rivala, jednu od najjacih ekipa na svetu, u gostima i isao na sve ili nista.
(real madrid, 03. decembar 2016 18:45) slazem se, da dodam jos bez Bejla i Morate (Benz totalno van forme), Krosa i Kazemiro (igro 10 minuta, bolje da nije, nije igrao 3 meseca). Barsa sa i bez Inijeste 2 tima.

gevara

pre 7 godina

Sut u okvir gola 6-3 za Real van okvira 4-3 za uefalonu korneri 7-5 za real a ovi kazu promasaji uefalone hahahah.Steta sto real nije bio kompletan pa da razbije ove devojke Uefalone.

mladi robot

pre 7 godina

Mesi i Kristijano još jednom pokazali da su najbolji fudbaleri u istoriji,
toliko majstorija, odličnih šuteva, prelepih driblniga, lucidnih pasova samo je nedostajalo da to krunišu golovima,
ali premijer obećava da će ih biti za dve naj kasnije dve ipo godine, a to će privući strane investirore i obezbediti nova radna mesta.

Briz

pre 7 godina

Najbolji detalj utakmice kada je Buskets okrenuo Iska, Buskets nije toliko hvaljen ali najbolji zadnji vezni na svetu zadnjih 5-6 godina, neverovatnu tehniku ima.

Dr Radonjic

pre 7 godina

@magodiumago Decki kakve to veze ima za nas ovde u Srbiji? Dobro mozda za Luku Srbina mi je drago sto je standardan a ostali me intersuju kao lanjski sneg! Imas index u lijepoj tvojoj pa komentarisi do mile volje! Da ste bolji od nas trenutno jeste ali da ste klasa to daleko... I dalje ste druga liga, tipa Svedska, Grcka, Norveska....Daleko ste od Spanaca, Italijana, Francuza a Nemci su galaksija:)

Daniel ager

pre 7 godina

Katalonski hejteri će reći da nad Vazquezom nije bilo penala da Suarez nije bio u ofsajdu i da su ruke Ramosa(iako je ni nije bilo)
i Karvahala za penal haha.

magodiumago

pre 7 godina

Derbi svih derbija. Koji užitak. Tri Hrvata u el clasicu. Prava nogometna bajka za Hrvatsku. Uz to i niz hrvatskih trenera rasturaju po svijetu. Zlatko Dalić, Niko Kovač, Slaven Bilić, Ivan Jurić, Robert Prosinečki... Kovač je momčad za ispadanje doveo u vrh bundes lige. Dinamo sa dječacima, super mladom ekipom igra u premier ligi, istina da su ostvarili neslavne rekorde ali obzirom na njihove godine i s kim igraju nije ni tolika sramota.

Poznavalac prilika

pre 7 godina

Po meni Barsa bolja, ali nemože se protiv Modrića. Kakav bre centaršut! Ovo da se postroji cela naša reprezentacija pod MIRNO i gleda kako igraju Hrvati...neverovatan tim imaju, 3 igrača u najjačem fudbalskom okršaju vasione. Ako promene selektora biće prvaci sveta. Trenutno daleko najbolja reprezentacija na svetu.

Komsijina Krava

pre 7 godina

Odlicna utakmica i puno manje glume nego inace i puno dobre igre. Rezultat pokazuje odnos snaga na terenu. Dva tesko obranjiva gola na dva fantasticna centasuta (pogotovo onaj Suareza). Dojam je da je Real bolje poslozen (iako mu fali vise prvotimaca). U Barci Busquetes i Gomes (koji je odigrao iznad prosjeka) ne bi trebali biti u isto vrijeme na terenu (u ovakvim utakmicama), treba im jos jedan trkacki i defenzivno jak CM. U Realu, Benzema je malo napravio od ono malo lopte sto je vidio (nadam se da ce Morata uskoro na njegovo mjesto)

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Zaboravio sam napomenuti možda i najveći kiks Viskovića.
Čovek pomenu hešteg ElKlasiko na tviteru i kako će VRLO VEROVATNO doći do broja od MILIJARDU tvitova sa istim što je btw skoro pa nemoguće

S/\MSUNG

pre 7 godina

ovo je el simuliranje kakav je bre ovo fudbal pola vremena proslo u pritisku na sudiju oba kluba te ruka te ovo te ono a fudbala najmanje...samo premijer liga ovo ostalo nije ni za...

Borko

pre 7 godina

(Alex, 03. decembar 2016 20:58)

Real bolji i ofanzivniji jesi ti na nekim drogama, u drugom poluvremenu ih je unistila Barselona. Ko zna sta si ti gledao.

GGMU!

pre 7 godina

Da li sme protiv reala da se svira penal?
(ll, 03. decembar 2016 17:04)

Pa pogledaj koliko je protiv Reala svirano penala, a koliko protiv uefalone

VukK

pre 7 godina

Navijam za Milan i bas me briga i za real i barsu.. Ali ovo sto rade sudije godinama Barsi, deceniju tacno je bruka za sport. Pola trofeja ne bi imali da im nije sudija

Blaugrana

pre 7 godina

O boze ovog Ramosa, kad ode iz Reala pravicu slavlje 3 dana. Veceg usera, a prosecnog odbrambenog igraca ja u zivotu nisam video... Ali realno Barsa igra jadno i nije zasluzila pobedu, tim nije bas u najboljoj formi.

Sirius

pre 7 godina

Треба све да их буде срамота. Састале се две драмске секције. Штета. Не зна се ко више гестикулира, добацује судији, буни се...више се они баве судијом и суђењем него игром или он њима. Као да су се окупили да коментаришу шта ради судија. Глупо, ружно, непримерено и - наравно, неспортски.

33

pre 7 godina

Igrao sam ppX, hvala lepo svim igracima na terenu.
Igrac poluvremena Luka Modric.
Real za dlaku bolji od Barse u prvm pol.

Sto se tice sudjenja, Klos Gomes, wtf!!!

2 min, penal za Real, Maskerano zuti.
11 min, Rakitic ruka, drugi penal.
12 min, Suarez zuti karton za nesportsko ponasanje.
13 min, Isko zuti karton, smejurija.
15 min, Modric zuti karton, sudija ne daje.
23 min, 3. penal za Real, Maskerano crveni.
40 min, penal za Barsu.

U Ramosovom slucaju je bila ruka uz telo, samim tim nema ni govora o penalu.

7 gresaka sudije, 5 u korist Barse, 2 u korist Reala.
Da se utakmica igrala u Madridu i da je Barsa u obrnutoj ulozi, svirao bi Klos Gomez 2 penala, zna i on to.
Klos Gomez 12. igrac Barselone.

antiDebil

pre 7 godina

ovi što pišu El Plastiko...Barsa a tek Real su klubovi koji su svojim igrama navukli sponzore sa parama...oni nisu prije 10-20-30 godina bili niko ni ništa, oni nisu čekali Arape ili nekog bogatog Rusa da ih kupi pa da počnu dovoditi igrače i da počnu sa ozbiljnim rezultatima...sportski pozdrav
(lorenzo, 3. decembar 2016 16:42

Oni su pre 60 godina radili to sto ti englezi rade poslednjih godina. Najvece legende penaldrida su DiStefano i Puskas, mislis da su oni spanci ? Najveca legenda penalone je Krojf, lici li ti on na Katalonca ? Sta mislis za koliko para su ga doveli pre 40 godina ? Tako da el plastiko najbolje odgovara opisu ove utakmice, to su 2 ubedljivo najodvratnija i najplasticnija fudbalska kluba u istoriji. Spanci imaju najtrofejnije i fudbalske i kosarkaske klubove u evropi a reprezentacija u kosarci tek pre 10 godina osvojila prvo zlato, pre toga skoro nista, ucili od nas da igraju a real 8 puta bioo prvak evrope ,barcelona uzela titula tek kad je dovela Bodirogu. U fudbalu do 2010 nisu prosli QF svetskog prvenstva ,pitanje je i da li su ikada igrali QF a imaju najtrofejniji klub. Nigde ne postoji takva razlika u odnosu uspeha klubova i reprezentacije, kod postoji obrnut primer u kosarci. Tako da el plastiko, idealan opis !

Mislim, dakle postojim

pre 7 godina

I onda kad ja kazem da je Ramos najvazniji igrac Reala, svi se cude. Covek je sve najvaznije golove za Real postigao, njegovi golivi su mnogo vise titula doneli Realu nego Ronaldovi... Barsa na kraju nije imala srece, ali sami su krivi, kad se neke sanse propuste, obicno i dodje surova kazna na kraju... Enrike se totalno gubi sa nekim potezima u poslednje vreme, sve pogresno radi.

mirSvima

pre 7 godina

Apsolutno nezasluženo izjednačenje al ko te pita.. Barsa je sama kriva, kad promašiš tolike šanse, pogotovo one stopostotne, onda ti kazna sledi kad-tad..Najstarije nepisano fudbalsko pravilo i milijardu puta dosad viđeno..Šteta,velika šteta za Barsu..Mascheranov gol,pobego mu Ramos..Ali treba čestitati Ramosu jer je veliki igrač, sve dve lige šampiona je sam doneo Realu evo sad možda i odlučujući bod za ligu, ali ima još da se igra.

Tennisman

pre 7 godina

Da su sad pobedili,okrenuli bi situaciju u svoju korust nema Bejla,Ronaldo nije prisutan,samo za male ekipe,nema ko tu da igra u napadu,Benzema zardjao,to je to i plus tezak raspored je za Real sada,ocekujem bolju igru Barse i izjednacenu situaciju

Maki

pre 7 godina

Najjaci su klinci navijaci Reala brojekoliko je Real imao suteva u gol haha, pa Real je igrao u formaciji 550, ugazila ih je Barselona nisu mogli disati.

E-mail

pre 7 godina

Penal u Real u 2. minutu, jos jedan penal Masekrana nad Ronaldom, ne znam kad.. penal za Barsu pred kraj prvog (Karvahalova ruka). Sviran ofsajd Vaskezu na startu drugog poluvremena kad je izasao sa Benzemom sam, a on metar van ofsajda, a onda i Suarez iz ofsajda koji je bilo tesko videti, ali je bio.

Dabar

pre 7 godina

Oduvek je poznato da Hrvati imaju dobre igrace, nema potrebe da nas ubedjujete u to. Jos samo nesto da osvojite pa da mozete da se hvalite. Ovako, nemate bas mnogo razloga..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 3. decembar 2016 16:54)

Znas li to sta znaci osvojiti nesto u nogometu, samo je jedna Grcka u 85-ogodisnjoj povijesti igranja reprezentativnih natjecanja. Naslovi su, bar zasad, uvijek bili rezervirani za, osim najtalentiranije, uglavnom za najbogatije, s najboljim ligama, a i najmnogoljudnije.

Boki

pre 7 godina

Lepsa strana fudbala, ljuti rivali nakon utakmice.. https://www.facebook.com/barcabalkan/photos/a.146428222048721.23044.146032762088267/1376322685725929/?type=3&theater

jjj

pre 7 godina

Penal Madrid nije zasluzio bod. Barsa je bila bolja. Jos im i penal nije sudjen kada je Karvahal igrao rukom ali navikli smo da sudije guraju Real

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Sad Roki da rokne i ove separatiste i nas komentator ovdasnji pod nadimkom Sandzak na aparatima! Prvo njegov Pep pa Mesi i UEFAlona!


OBRIGADO CRISTIANO

Zzz

pre 7 godina

Mozda neko da obavesti real da nisu pobedili? ;) Koliko se raduju navijaci reala da covek pomisli da su pobedili, tako se gleda velicina nekog kluba da se protivnici raduju kad izvucu bod :)

barea

pre 7 godina

koliko real ima srece. ubila ih barsa u drugom 4:0 trebalo da bude. i oni se provukose. barselona sa iniestom druga ekipa. mnogo vise samopouzdanja imaju

Mislim, dakle postojim

pre 7 godina

Nije mi jasno kojom magijom Gomes igra pre Turana, sve i da Gomes uradi nesto dobro sad, da odigra i mec zivota, sto bi bilo cudoo, On nije zasluzio da pocne mec pre Turana koji je igrao sasvim dobro kad dobije priliku, Inijesta ce uci kasnije jer se nije skroz oporavio to je ok, ali Gomes da pocne mec, suludo i Denis je vise zasluzio od Gomesa da pocne mec, Gomes bukvalno 0 otkad je u Barsi. Takodje, Umtiti je igrao sjajno svaki mec koji je igrao, za razliku od Maskerana koji je imao mnogo vise gresaka ove sezone, mislim da bi i tu bolji izbor bio Umriti...

nikola

pre 7 godina

Po rejtingu ovaj derbi je ma negde 30 mestu po oceni navijaca sirom sveta i strucnih ljudi koji uzimaju vise parametara u obzir kad se odlucuje koji su najveci derbiji na svetu.Uzivajte u snobovskom "navijanju"(selfiji i ostale pomodarske gluposti)sa ovog meca jer su u tome sigurno prvi na svetu.Jbs ovaj derbi kad vidim atmosferu na stadionu.Ni D od derbija.A i na terenu barem u ovom mecu se ne desava nista.

đura

pre 7 godina

Najveća utakmica na svijetu a 3 Hrvata na terenu od početka. Majko mila koja smo sila!
(Burgos, 03. decembar 2016 16:19)

Koji to vi? Ti si sila zahvaljujući njima? Zašto se hvališ tuđim uspehom?

N

pre 7 godina

balerina u 73. minutu prvi put organizuje napad svog tima, dok u 77. voditelj rece da ce penaldo preci na cistu devetku ..a sta je igrao do tad?? em ga nema u velikim utakmicama, em sve ceka na izvolite... evo sad je 83. minut, Mesi nije dao gol ali koliko utice na igru svog tima i u 90 posto akcija ga ima... Drugo poluvreme dobro, bez mnogo padanja, Barsa svako mnogo bolja danas

KORN

pre 7 godina

PL je zakon i tacka,posle ove uspavanke gledajte pravi Londonski derbi West Ham i Arsenal i uzivajte u pravom fudbalu,ima da prsti na sve strane.

wacom

pre 7 godina

samo padaju i drekenjaju se, slaba utakmica, posle m.siti - celzi ovo mi dodje samo kao podsetnik zasto ne gledam spanski fudbal.

Umetnik

pre 7 godina

Danasnji el clasico je zasenio fenomenalan poslednji pogodak Alexis Sanceza u pobedi Arsenala nad West Ham-om 5:1. Jedan od medju 10 po meni najlepsih golova svih vremena.

magodiumago

pre 7 godina

Derbi svih derbija. Koji užitak. Tri Hrvata u el clasicu. Prava nogometna bajka za Hrvatsku. Uz to i niz hrvatskih trenera rasturaju po svijetu. Zlatko Dalić, Niko Kovač, Slaven Bilić, Ivan Jurić, Robert Prosinečki... Kovač je momčad za ispadanje doveo u vrh bundes lige. Dinamo sa dječacima, super mladom ekipom igra u premier ligi, istina da su ostvarili neslavne rekorde ali obzirom na njihove godine i s kim igraju nije ni tolika sramota.

Blaugrana

pre 7 godina

O boze ovog Ramosa, kad ode iz Reala pravicu slavlje 3 dana. Veceg usera, a prosecnog odbrambenog igraca ja u zivotu nisam video... Ali realno Barsa igra jadno i nije zasluzila pobedu, tim nije bas u najboljoj formi.

goran

pre 7 godina

E pa ne moze Farsa da dobije derbi na silu, uz obilatu pomoc sudije koji nije video vise nego ocigledan ofsajd prilikom pogotka Suareza , ipak ima pravde i ima Boga Ramos je u finisu utakmice ispravio nepravdu jer da je ostalo 1:0 Farsa bi apsolutno nezasluzeno dobila derbi !

Briz

pre 7 godina

Najbolji detalj utakmice kada je Buskets okrenuo Iska, Buskets nije toliko hvaljen ali najbolji zadnji vezni na svetu zadnjih 5-6 godina, neverovatnu tehniku ima.

jjj

pre 7 godina

Penal Madrid nije zasluzio bod. Barsa je bila bolja. Jos im i penal nije sudjen kada je Karvahal igrao rukom ali navikli smo da sudije guraju Real

Maki

pre 7 godina

Najjaci su klinci navijaci Reala brojekoliko je Real imao suteva u gol haha, pa Real je igrao u formaciji 550, ugazila ih je Barselona nisu mogli disati.

Matori diletant

pre 7 godina

hrvati su živjeli u banjaluci prije srba: Pokusavas da provociras i to izgleda veoma smesno. Pomirite se da je Srpska drzava i da tu zive Srbi.

Zzz

pre 7 godina

Mozda neko da obavesti real da nisu pobedili? ;) Koliko se raduju navijaci reala da covek pomisli da su pobedili, tako se gleda velicina nekog kluba da se protivnici raduju kad izvucu bod :)

Dr Radonjic

pre 7 godina

@magodiumago Decki kakve to veze ima za nas ovde u Srbiji? Dobro mozda za Luku Srbina mi je drago sto je standardan a ostali me intersuju kao lanjski sneg! Imas index u lijepoj tvojoj pa komentarisi do mile volje! Da ste bolji od nas trenutno jeste ali da ste klasa to daleko... I dalje ste druga liga, tipa Svedska, Grcka, Norveska....Daleko ste od Spanaca, Italijana, Francuza a Nemci su galaksija:)

lorenzo

pre 7 godina

ovi što pišu El Plastiko...Barsa a tek Real su klubovi koji su svojim igrama navukli sponzore sa parama...oni nisu prije 10-20-30 godina bili niko ni ništa, oni nisu čekali Arape ili nekog bogatog Rusa da ih kupi pa da počnu dovoditi igrače i da počnu sa ozbiljnim rezultatima...sportski pozdrav

Tennisman

pre 7 godina

Da su sad pobedili,okrenuli bi situaciju u svoju korust nema Bejla,Ronaldo nije prisutan,samo za male ekipe,nema ko tu da igra u napadu,Benzema zardjao,to je to i plus tezak raspored je za Real sada,ocekujem bolju igru Barse i izjednacenu situaciju

dembelijanac

pre 7 godina

U potpunosti ih nadigrala barsa pogotovo drugo poluvreme ali kazna za promasaje, Nejmar i Mesi ali vise Nejmar jer je imao 1000postotnu priliku.

Djone

pre 7 godina

Zamolio bih ovde prisutne da se ne prosipaju sa "Premier liga izmislila fudbal za ove" i sl ... Ljudi treba da se sakrijete u kuce i cutite dok je ovakva situacija .. Real i Barsa redovno osvajaju titule u LS, cak se u skorije vreme igrala i dva madridska finala .. Kad god god nalete Englezi na spanski klub svi znamo kako prodju .. A i kad dodjete jedva u neko finale (Liverpul prosle godine u LE), tu vam jedna Sevilja odrzi cas fudbala .. Tako da, tisina molicu

kokki:

pre 7 godina

Ovaj Ronaldo baš kreće da me nervira. Od omiljenog igrača i majstora do nekog ko skoro i da ne utiče na igru uopšte. Šta bre ti dečko radiš na terenu?? 90 minuta je tu, a ima 3 dodira sa loptom..pa jbt, i ja tako isto mogu da "odigram"...

Kako lika nije sramota, da posle one magije iz Mančestera, kad je pravio haos i bio strah i trepet kad primi loptu na sredini i krene kao torpedo ka golu koji predje 5 igrača lagano, se pretvori u epizodistu koji čeka loptu i moli se bogu da mu "legne kako treba"... Ma idi bre više..

antiDebil

pre 7 godina

Koliko smo mi daleko u postavama derbija trojica igrača iz Hrvatske, i to vrlo bitni igrači. Naši igraju epizode po celoj Evropi.
(misa, 3. decembar 2016 16:28

I sta oni imaju od toga, mozda su ostvarili neki uspeh sa reprezentacijom ?

33

pre 7 godina

Igrao sam ppX, hvala lepo svim igracima na terenu.
Igrac poluvremena Luka Modric.
Real za dlaku bolji od Barse u prvm pol.

Sto se tice sudjenja, Klos Gomes, wtf!!!

2 min, penal za Real, Maskerano zuti.
11 min, Rakitic ruka, drugi penal.
12 min, Suarez zuti karton za nesportsko ponasanje.
13 min, Isko zuti karton, smejurija.
15 min, Modric zuti karton, sudija ne daje.
23 min, 3. penal za Real, Maskerano crveni.
40 min, penal za Barsu.

U Ramosovom slucaju je bila ruka uz telo, samim tim nema ni govora o penalu.

7 gresaka sudije, 5 u korist Barse, 2 u korist Reala.
Da se utakmica igrala u Madridu i da je Barsa u obrnutoj ulozi, svirao bi Klos Gomez 2 penala, zna i on to.
Klos Gomez 12. igrac Barselone.

S Y L A

pre 7 godina

Najveća utakmica na svijetu a 3 Hrvata na terenu od početka. Majko mila koja smo sila!
(Burgos, 03. decembar 2016 16:19)

Ma vi ste sila iz Brazila !

Vukobratic

pre 7 godina

@Djone Druze u Premier ligi ne mozes da das preko sto golova za jednu sezonu, svako gostovanje je razmisljanje da li ces uspeti da odneses sva tri boda, prvak Premier lige dobije mozda i vise para za osvajanje iste nego za osvajanje LS, nema lake utakmice i mozes da primis 3,4 komada od jednog Votforda jer se tamo ekipe ne zavlace u bunkere kao neki Elce, Eibar, Osasuna, Kordoba, nego igraju fudbal. Real i Barsa su mozda i najbolji klubovi na planeti ali oni u svojoj ligi osim Atletika, Bilbaa i Sevilje i eventualno Sosijedada i Viljareala nemaju problematicne utakmice gde daju po 7 komada. Svako ko se razume u fudbal zna da je Premier liga najkvalitetnije domace fudbalsko takmicenje na svetu i to je jasno kao dan.

facts

pre 7 godina

-Mesi je 1. put igrao u Klasiku kao kapiten Barselone (u startnih 11)!
-233. zvanicni El Klasiko, na kojem Real vodi sa 93-91 (uz 49 remija), Real je dao 392 gola, a Barsa 380!
-46. put se Klasiko odigrao u 21. veku: Barsa 17-15 Real (uz 14 remija)!
-Real nije igrao na Kamp Nou sa 6+ bodova ispred Barse jos od 6.12.2003!
-Barsa je postigla gol(ove) na 21 mecu Klasika u nizu, dok je Real postizao golove na 19 od zadnjih 20 Klasika (nisu dali gol 21.11.2015, 0-4)!
-31. Klasiko izmedju Mesija i Ramosa (danasnji kapiteni u startnih 11). Cavi i Kasiljas (36) imaju vise duela! Iniesta je igrao svoj 34. Klasiko!
-Dvojac u timu sa najvise odigranih Klasika:
30 Micel i Manolo Sancis, Pujol i Cavi, MESI I INIESTA!
-Mesi je najbolji strelac (21) i najbolji asistent (13) u istoriji El Klasika! Najvise Klasika je odigrao Manolo Sancis (43).
-Mesi protiv Reala: 21 gol i 13 asistencija na 33 meca i 8. remi (15-8-10)!
-Prvi put u istoriji Klasika Real je izbegao poraz na Kamp Nou u 90. minutu ili kasnije!
-Barsa je postigla samo 12 od mogucih 21 boda kod kuce u Primeri! Njihov najgori niz od 2003!
-Zasto nije sviran penal za Barsu nakon ocigledne ruke Karvahala (u 1. poluvremenu)? Definitivno lose i ocajno sudjenje!
-Igrac meca je Ramos. Drugi najbolji igrac meca je Modric (po sajtovima squawka i whoscored).

Pozdrav ljubiteljima fudbala

nemoj ti meni 2 zeca 3 zeca znam ja koliko ima zeceva

pre 7 godina

Modric nije normalan,on je prevazisao ovu igru.Real sa njim i bez njega dva sveta.Real dosta bolji,ako ovako nastave pobedice .Barsa ne lici na sebe,sva uplasena.

Dabar

pre 7 godina

Oduvek je poznato da Hrvati imaju dobre igrace, nema potrebe da nas ubedjujete u to. Jos samo nesto da osvojite pa da mozete da se hvalite. Ovako, nemate bas mnogo razloga..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 3. decembar 2016 16:54)

Znas li to sta znaci osvojiti nesto u nogometu, samo je jedna Grcka u 85-ogodisnjoj povijesti igranja reprezentativnih natjecanja. Naslovi su, bar zasad, uvijek bili rezervirani za, osim najtalentiranije, uglavnom za najbogatije, s najboljim ligama, a i najmnogoljudnije.

gevara

pre 7 godina

Sut u okvir gola 6-3 za Real van okvira 4-3 za uefalonu korneri 7-5 za real a ovi kazu promasaji uefalone hahahah.Steta sto real nije bio kompletan pa da razbije ove devojke Uefalone.

wikipedija

pre 7 godina

Burgos: Kakva tri Hrvata!!! Čim su na IĆ šta su drugo nego Srbi...hehe...
(Dzigi Bau, 03. decembar 2016 19:57)

eto nek su i Srbi,i opet ih je lijepo vidjeti kako ginu za kockasti dres.....

barea

pre 7 godina

koliko real ima srece. ubila ih barsa u drugom 4:0 trebalo da bude. i oni se provukose. barselona sa iniestom druga ekipa. mnogo vise samopouzdanja imaju

antiDebil

pre 7 godina

ovi što pišu El Plastiko...Barsa a tek Real su klubovi koji su svojim igrama navukli sponzore sa parama...oni nisu prije 10-20-30 godina bili niko ni ništa, oni nisu čekali Arape ili nekog bogatog Rusa da ih kupi pa da počnu dovoditi igrače i da počnu sa ozbiljnim rezultatima...sportski pozdrav
(lorenzo, 3. decembar 2016 16:42

Oni su pre 60 godina radili to sto ti englezi rade poslednjih godina. Najvece legende penaldrida su DiStefano i Puskas, mislis da su oni spanci ? Najveca legenda penalone je Krojf, lici li ti on na Katalonca ? Sta mislis za koliko para su ga doveli pre 40 godina ? Tako da el plastiko najbolje odgovara opisu ove utakmice, to su 2 ubedljivo najodvratnija i najplasticnija fudbalska kluba u istoriji. Spanci imaju najtrofejnije i fudbalske i kosarkaske klubove u evropi a reprezentacija u kosarci tek pre 10 godina osvojila prvo zlato, pre toga skoro nista, ucili od nas da igraju a real 8 puta bioo prvak evrope ,barcelona uzela titula tek kad je dovela Bodirogu. U fudbalu do 2010 nisu prosli QF svetskog prvenstva ,pitanje je i da li su ikada igrali QF a imaju najtrofejniji klub. Nigde ne postoji takva razlika u odnosu uspeha klubova i reprezentacije, kod postoji obrnut primer u kosarci. Tako da el plastiko, idealan opis !

S/\MSUNG

pre 7 godina

ovo je el simuliranje kakav je bre ovo fudbal pola vremena proslo u pritisku na sudiju oba kluba te ruka te ovo te ono a fudbala najmanje...samo premijer liga ovo ostalo nije ni za...

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Nakon Španjolaca na terenu je najviše Hrvata. Samo malo vadim mast, nemojte se ljutit.
(Ante, 03. decembar 2016 16:29)

Oduvek je poznato da Hrvati imaju dobre igrace, nema potrebe da nas ubedjujete u to. Jos samo nesto da osvojite pa da mozete da se hvalite. Ovako, nemate bas mnogo razloga..

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Кад је тешко - Рамоссс! Вамос Рамос, је л` контате фору, какав скеч хехе!

nikola

pre 7 godina

Po rejtingu ovaj derbi je ma negde 30 mestu po oceni navijaca sirom sveta i strucnih ljudi koji uzimaju vise parametara u obzir kad se odlucuje koji su najveci derbiji na svetu.Uzivajte u snobovskom "navijanju"(selfiji i ostale pomodarske gluposti)sa ovog meca jer su u tome sigurno prvi na svetu.Jbs ovaj derbi kad vidim atmosferu na stadionu.Ni D od derbija.A i na terenu barem u ovom mecu se ne desava nista.

Boring

pre 7 godina

Ovaj dosadan i precenjen duel se svodi na to ko će više da maše rukama i kmeči kod sudije,a o atmosferi da ne govorim,toliko je "glasno" da se igrači čuju kako komuniciraju medjusobno.

E-mail

pre 7 godina

Penal u Real u 2. minutu, jos jedan penal Masekrana nad Ronaldom, ne znam kad.. penal za Barsu pred kraj prvog (Karvahalova ruka). Sviran ofsajd Vaskezu na startu drugog poluvremena kad je izasao sa Benzemom sam, a on metar van ofsajda, a onda i Suarez iz ofsajda koji je bilo tesko videti, ali je bio.

N

pre 7 godina

balerina u 73. minutu prvi put organizuje napad svog tima, dok u 77. voditelj rece da ce penaldo preci na cistu devetku ..a sta je igrao do tad?? em ga nema u velikim utakmicama, em sve ceka na izvolite... evo sad je 83. minut, Mesi nije dao gol ali koliko utice na igru svog tima i u 90 posto akcija ga ima... Drugo poluvreme dobro, bez mnogo padanja, Barsa svako mnogo bolja danas

bravo Luka

pre 7 godina

Svi kliču Luki Modriću. Naslovi svih sportskih medija pršte od pohvala koje prelaze u glorificiranje. Epiteti od najbolji u najsvjetskom derbiju do jedini čarobnjak u el clasicu, uz one gospodar sredine terena ili oduzeo je loptu svima čak i Mesiju... Uz hvalospjeve o čitanju igre, o organizaciji napada, ma jednostavno poludjeli za Lukom. Naravno Luka je iz slobodnjaka bio asistent za pogodak Ramosu. Ramos je komentirao da je bilo nemoguće ne zabiti uz takvu asistenciju.

Borko

pre 7 godina

(Alex, 03. decembar 2016 20:58)

Real bolji i ofanzivniji jesi ti na nekim drogama, u drugom poluvremenu ih je unistila Barselona. Ko zna sta si ti gledao.

Plavusan

pre 7 godina

Messi je carobnjak, to je neosporno. Ali koliko su zasluzni za njegove uspjehe Chavi I Injesta se vidi veceras. Tek se vidi veceras koliko su oni znacili Barseloni. Real bolji za sada. Modric je maestro. Ronaldo dobar veceras, trazi loptu, trci, cak me je iznenadio:) Zidan definitivno izrasta u dobrog trenera. Odlicna postavka veceras.

petrovic

pre 7 godina

Barselona nema sredinu terena, Mesi mora da se vrati do centra da primi loptu a kada je malo blize golu udvajaju ga ili cak po trojica, cim je usao Inijesta odmah se lakse disalo, odmah je uposlio Mesija koji je imao dobru priliku, Barseloni podhitno treba vezni igrac, a to ce biti nadam se Kutinjo na leto.

E-mail

pre 7 godina

Mozda neko da obavesti real da nisu pobedili? ;) Koliko se raduju navijaci reala da covek pomisli da su pobedili, tako se gleda velicina nekog kluba da se protivnici raduju kad izvucu bod :)
(Zzz, 03. decembar 2016 23:01) mozda neko tebi da objasni da je sa ovim remijem barselona i dalje na -6, a da su pobedili bili bi na -3. Shvatas?

Stojke

pre 7 godina

Haha, boze hvala ti na premier league izmislili su fudbal za ove
(Mica Bugarin, 3. decembar 2016 17:16)

Zato su engleze po ucinku u poslednjih pet godina u LS I LE na trecem mestu!

brat Silvio

pre 7 godina

Po milioniti puta najbolji igrač iz Barse prethodne sezone pogodio i danas Suarez!
Najbolji igrač Reala iz prethodne sezone pogodio i danas Ramos1
A vi nastavite sa vašom tupavom raspravom CR7 ili Leo,koji nisu najbolji ni u svojim timovim,ajde adios.

hm

pre 7 godina

Cist opsajd. Videlo se na usporeneom snimku. Ali to je normalno za uefalonu
(Stefan, 3. decembar 2016 17:39

Lepo kažeš, na usporenom snimku, i to iz 5,6 pokušaja. A sudija je imao samo jedan!

Antisha

pre 7 godina

Mozda ima hrvatska 3 igraca na spanskom derbiju ali i dalje je to ispod nivoa Savicevica, Mijatovica pa cak i Stankovica i Vidica.
(Blueblueblue, 03. decembar 2016 22:30)

Modrić je u klasi Savičevića Mijatović, Zvone Bobana, itd. To ako tebe za tu generaciju vežu puste uspomene kao mene, je nešto drugo. Maestro je svemirski brod za ostale igrače iz EXYU područja i šire.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Sad Roki da rokne i ove separatiste i nas komentator ovdasnji pod nadimkom Sandzak na aparatima! Prvo njegov Pep pa Mesi i UEFAlona!


OBRIGADO CRISTIANO

GGMU!

pre 7 godina

Da li sme protiv reala da se svira penal?
(ll, 03. decembar 2016 17:04)

Pa pogledaj koliko je protiv Reala svirano penala, a koliko protiv uefalone

...

pre 7 godina

Svako ko se zali na ofsajd, nek bude realan i nek prizna da nije video da je ofsajd sve dok nisu 3 puta ponovili snimak
Sudija je samo jednom video situaciju

đura

pre 7 godina

Najveća utakmica na svijetu a 3 Hrvata na terenu od početka. Majko mila koja smo sila!
(Burgos, 03. decembar 2016 16:19)

Koji to vi? Ti si sila zahvaljujući njima? Zašto se hvališ tuđim uspehom?

mladi robot

pre 7 godina

Mesi i Kristijano još jednom pokazali da su najbolji fudbaleri u istoriji,
toliko majstorija, odličnih šuteva, prelepih driblniga, lucidnih pasova samo je nedostajalo da to krunišu golovima,
ali premijer obećava da će ih biti za dve naj kasnije dve ipo godine, a to će privući strane investirore i obezbediti nova radna mesta.

VukK

pre 7 godina

Navijam za Milan i bas me briga i za real i barsu.. Ali ovo sto rade sudije godinama Barsi, deceniju tacno je bruka za sport. Pola trofeja ne bi imali da im nije sudija

Daniel ager

pre 7 godina

Katalonski hejteri će reći da nad Vazquezom nije bilo penala da Suarez nije bio u ofsajdu i da su ruke Ramosa(iako je ni nije bilo)
i Karvahala za penal haha.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Hesus Navas je svetsko čudo.
Malopre završio derbi Siti - Čelsi i gle evo ga sad na golu Reala u El Klasiku.
( Komentator reče Hesus Navas na golu Reala :/)

doom

pre 7 godina

драго ми због Зидана. ако је у Реалу Пепе одуран, у Барси је то зубати калафонац.

Ivan

pre 7 godina

@ (magodiumago, 3. decembar 2016 21:17)

A kažeš "rasturaju, rasturaju" i hrvatski treneri po svetu, a? Hehe, da, naročito Slaven Bilić danas koji je popio 5 čitaj i slovima PET KOMADA na svom terenu od Arsena Vengera i Arsenala hehehehehehehe! :-) Inače poštujem Bilića i njegov rad ali susedi malo se spustite na zemlju brate, ispadate mnogo smešni kada ovako nešto o "briljiranju hrvatskih trenera širom sveta" napišete!

Inače naravno i ovaj El Classico super kao i uvek, sve je bilo tu, drama, uzbuđenje, neizvesnost, sjajni potezi, šanse i golovi! Vrh svetskog fudbala El Classico!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ovaj Ramos čovek nije normalan.
Da nije njega, Real ne bi video nijednu od dve lige šampiona.
I onda oni stave Ronalda u izboru za najboljeg igrača, nikad jasna ta logika.

Mislim, dakle postojim

pre 7 godina

Nije mi jasno kojom magijom Gomes igra pre Turana, sve i da Gomes uradi nesto dobro sad, da odigra i mec zivota, sto bi bilo cudoo, On nije zasluzio da pocne mec pre Turana koji je igrao sasvim dobro kad dobije priliku, Inijesta ce uci kasnije jer se nije skroz oporavio to je ok, ali Gomes da pocne mec, suludo i Denis je vise zasluzio od Gomesa da pocne mec, Gomes bukvalno 0 otkad je u Barsi. Takodje, Umtiti je igrao sjajno svaki mec koji je igrao, za razliku od Maskerana koji je imao mnogo vise gresaka ove sezone, mislim da bi i tu bolji izbor bio Umriti...

mirSvima

pre 7 godina

Apsolutno nezasluženo izjednačenje al ko te pita.. Barsa je sama kriva, kad promašiš tolike šanse, pogotovo one stopostotne, onda ti kazna sledi kad-tad..Najstarije nepisano fudbalsko pravilo i milijardu puta dosad viđeno..Šteta,velika šteta za Barsu..Mascheranov gol,pobego mu Ramos..Ali treba čestitati Ramosu jer je veliki igrač, sve dve lige šampiona je sam doneo Realu evo sad možda i odlučujući bod za ligu, ali ima još da se igra.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Zaboravio sam napomenuti možda i najveći kiks Viskovića.
Čovek pomenu hešteg ElKlasiko na tviteru i kako će VRLO VEROVATNO doći do broja od MILIJARDU tvitova sa istim što je btw skoro pa nemoguće

KORN

pre 7 godina

PL je zakon i tacka,posle ove uspavanke gledajte pravi Londonski derbi West Ham i Arsenal i uzivajte u pravom fudbalu,ima da prsti na sve strane.

Umetnik

pre 7 godina

Danasnji el clasico je zasenio fenomenalan poslednji pogodak Alexis Sanceza u pobedi Arsenala nad West Ham-om 5:1. Jedan od medju 10 po meni najlepsih golova svih vremena.

real madrid

pre 7 godina

Za one koji kritikuju RM i Zidanovu "defanzivnu"postavku jedno pitanje.Ko normalan bi na 6 bodova prednosti napao direktnog rivala, jednu od najjacih ekipa na svetu, u gostima i isao na sve ili nista.

DeLaPena

pre 7 godina

Igra Borussia Dortmund, tako da me ovo ne zanima. Ajmo milioneri!
(zuta banda-haramo nemackom, 03. decembar 2016 16:42)
Ako te ne zanima šta onda komentiraš i to za vrijeme dok ti Borusija igra?!?

Jovana

pre 7 godina

Ramosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ali bukvalno 5 minuta pred gol Ramosa pomislim, sad će on opet da ih izvadi 100% i kao da sam proklet opet to uradi.
Čovek zvani odlučujući gol za odlučujuće momente u najvećim utakmicama.
Svaka mu čast

Ivan

pre 7 godina

Ali koji GENIJALNI pas Inijeste u 81.minutu!!!! Zaista KAPA DOLE za ovo, ovo je za FUDBALSKE UDŽBENIKE!!! I taj briljantan pas je izveo protiv Real Madrida koji je neporažen veoma dugo i koji ima izuzetnu odbranu!! Kada i on poput isto toliko genijalnog Ćavija ode u fudbalsku penziju svetski fudbal će nepovratno osiromašiti, jednostavno genije je!!!

BeKo

pre 7 godina

@(Komsijina Krava, 03. decembar 2016 19:01)

Ako je ovo dobra utakmica koja je onda loša.Prvo poluvreme očaj drugo malo manji očaj.Barselona ličila na sebe 15 min.posle ulaska Inijeste a Real da je prvo poluvreme malo hrabrije odigrao završio bi priču.

Alex

pre 7 godina

Real je bio bolji i ofanzivniji ali su bili previse mlaki na sredini i zato su mogli da izgube.Naravno da je falilo mnogo bitnih igraca Realu ali ni Barsa nije u formi niti ima samopouzdanja kao nekada.Sve u svemu jedan od lošijih derbija u poslednje vreme.

kzs

pre 7 godina

koja komedija ovaj komentator sa sk-a Viskovic ...za lucasa vaskeza kaze lukas perez a za keylora navasa kaze jesus navas ...i jos kaze treba nejmar da promeni pneumatike jer se kliza ...dobra fora haha

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Sta je sa ovim covekom na SK1, Lucas Vasquez mu je Perez...
(saki, 03. decembar 2016 16:27)

A Kejlor Navas Hesus Navas

Mikii

pre 7 godina

Dr Radonjic@

Klasa su i to poprilicna. Za nas su galaksija. Te iste Spance su dobili, Italijane vise puta. Nemci nista bolji od nabrojanih. Ostavi mrznju po strani, bolje ces ziveti. I biti manje glup.

Poznavalac prilika

pre 7 godina

Po meni Barsa bolja, ali nemože se protiv Modrića. Kakav bre centaršut! Ovo da se postroji cela naša reprezentacija pod MIRNO i gleda kako igraju Hrvati...neverovatan tim imaju, 3 igrača u najjačem fudbalskom okršaju vasione. Ako promene selektora biće prvaci sveta. Trenutno daleko najbolja reprezentacija na svetu.

Royal Flush

pre 7 godina

Komentatorima na B92 nijedan komentator ne valja.
Covek je shvatio da je pogresio i uredno se izvinio. Na kraju krajeva ugasite zvuk ako vam niko ne odgovara.

real madrid

pre 7 godina

Mozda Zidane nije najbolji trener, ali pod njim(bar za sada) Real Madrid ima to nesto da promene utakmicu u svoju korist, da se iscupaju iz teskih situacija. Da li je to sreca, samopouzdanje, strpljenje ili jednostavno ne gube glavu, ne znam, ali ovo je vec x put da se to desava(oba Clasica, mecevi protiv Atletica, protiv Sportinga oba meca, protiv Wolfsburga su preokrenuli 2-0 u revansu). Jednostavno za sada nisu kiksnuli nijednom protiv vecih klubova. Ako odrze konstatnost protiv manjih, titula je blizu. Decembar dodje, a ZZ i RM neporazeni.

wacom

pre 7 godina

samo padaju i drekenjaju se, slaba utakmica, posle m.siti - celzi ovo mi dodje samo kao podsetnik zasto ne gledam spanski fudbal.

Sirius

pre 7 godina

Треба све да их буде срамота. Састале се две драмске секције. Штета. Не зна се ко више гестикулира, добацује судији, буни се...више се они баве судијом и суђењем него игром или он њима. Као да су се окупили да коментаришу шта ради судија. Глупо, ружно, непримерено и - наравно, неспортски.

ManUtd

pre 7 godina

Igraci utakmice : Modric i Ramos sa jedne strane i Inijesta sa druge, madjionicar, njemu je dovoljno jedno poluvreme da pokaze vise nego svi na terenu...

Mislim, dakle postojim

pre 7 godina

I onda kad ja kazem da je Ramos najvazniji igrac Reala, svi se cude. Covek je sve najvaznije golove za Real postigao, njegovi golivi su mnogo vise titula doneli Realu nego Ronaldovi... Barsa na kraju nije imala srece, ali sami su krivi, kad se neke sanse propuste, obicno i dodje surova kazna na kraju... Enrike se totalno gubi sa nekim potezima u poslednje vreme, sve pogresno radi.

Dzigi Bau

pre 7 godina

Na slici kod gola Ramosa Arda, Maskerano i D. Suarez... sva trojica po metar i žilet... Jbt. tim sa odbranom liliputanaca ...A šta je sa Umtitijem ?

Boki

pre 7 godina

Lepsa strana fudbala, ljuti rivali nakon utakmice.. https://www.facebook.com/barcabalkan/photos/a.146428222048721.23044.146032762088267/1376322685725929/?type=3&theater

Komsijina Krava

pre 7 godina

Odlicna utakmica i puno manje glume nego inace i puno dobre igre. Rezultat pokazuje odnos snaga na terenu. Dva tesko obranjiva gola na dva fantasticna centasuta (pogotovo onaj Suareza). Dojam je da je Real bolje poslozen (iako mu fali vise prvotimaca). U Barci Busquetes i Gomes (koji je odigrao iznad prosjeka) ne bi trebali biti u isto vrijeme na terenu (u ovakvim utakmicama), treba im jos jedan trkacki i defenzivno jak CM. U Realu, Benzema je malo napravio od ono malo lopte sto je vidio (nadam se da ce Morata uskoro na njegovo mjesto)

E-mail

pre 7 godina

Za one koji kritikuju RM i Zidanovu "defanzivnu"postavku jedno pitanje.Ko normalan bi na 6 bodova prednosti napao direktnog rivala, jednu od najjacih ekipa na svetu, u gostima i isao na sve ili nista.
(real madrid, 03. decembar 2016 18:45) slazem se, da dodam jos bez Bejla i Morate (Benz totalno van forme), Krosa i Kazemiro (igro 10 minuta, bolje da nije, nije igrao 3 meseca). Barsa sa i bez Inijeste 2 tima.

JaroslavMudri

pre 7 godina

Kakvi Ronaldo, Morata, Benzema, Bejl....
Ramos je najbolji napadač kojeg imaju! Čovek daje sve bitne golove, 2 puta u finalima LŠ, svaki treći el klasiko... Hitno da ga prekomanduju u špic, umesto nesposobnog Benzeme. Daće više golova garant!