Petak, 02.12.2016.

14:32

Neverovatan potez: Niko Rozberg otišao u penziju!

Novi šampion Formule 1 Niko Rozberg odlučio je da završi karijeru samo pet dana nakon što je podigao najvredniji trofej u auto-moto sportu.

Izvor: B92

Neverovatan potez: Niko Rozberg otišao u penziju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

pantelija

pre 7 godina

Potražih koliko je zaradio I Google kaže 'zaradio je 43 miliona $ trlalalal za razliku od Šumahera koji je zaradio 780 mil $'
Možda je mogao da bude šampion kao Šumi a možda je mogao da završi kao Šumi! Ipak čovek hoće da živi I uživa u svom životu.

Stefan

pre 7 godina

Koji komentari strasno. Ne nego ce vas da pita da li ce se povuci i Djokovic isto bas ga briga sta sirotinja raja misli. Ko sto bi i mene bilo briga iskreno. Car zaradio love i za praunuke postao sampion i gospodski se povukao.

Njegovi saigrači iz reprezentacije igrali u Bajernu, Realu, Arsenalu...

pre 7 godina

Veliki odlaze kad su na vrhuncu i po tome ih svi pamte a ne batrganje u padanju! Setimo se da je Dragan DZajic otisao u legendu i da su ga iz Bastije ispratili ovacijama! Mogao je on itekako jos da igra
, vrhunski majstor, ali treba otici kad si najveci a ne brukati se pod stare dane! ...
(andjeo 888, 2. decembar 2016 18:47)

Navijači velikog evropskog šampiona Bastije ga ispratili sa ovacijama jer je ostavio trag u tom velikom evropskom klubu... Dali si ti ozbiljan ili se zezaš?

mup

pre 7 godina

To je ujedno jedini interesantan trenutak u celoj sezoni F1. Da bi vozio u F1 timu moras da se ucipis od 5-25 miliona evra, u zavisnosti od snage tima.

verko

pre 7 godina

ne znam sta da kazem na ovo...ili ima srecu pa mu svi sponzorski ugovori isticu ove godine,ili ce da placa njima penale,ili je ovo sala neka.sto s epenzije tice,ne verujem da ga to nesto mnogo briga,imaju oni privatne biznise,njegovi,itd...on je bogat rodjen.federer nije mogao,tj,verovatno nije hteo da ode u penziju da ne bi izgubio pare od sponzora.al ok,sad bar znamo da i ne voli f1 nesto specijalno...verovatno je hteo ocu da se dokaze,i sad je to to.a kontam da je ovaj ko tomas miler...za njega se govori da van terena ne voli da prica o fudbalu,ne gleda fudbal...kazu da gleda na to kao na posao i da samo dodje da odradi sta treba.

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 7 godina

Zamislite da su svi visestruki sampioni otisli u penziju posle prve osvojene titule... Hajde sad nabrojte sve koji imaju vise od jedne ili jos bolje, one koji imaju vise od dve titule... Koja su to imena i koje su to legende. Nemojte ljudi, kud su pravilima i novcem upropastili ovaj sport kud sad govorite kako je to pametno sto se povukao. Postoje sampioni i postoje Veliki Sampioni...

Pera Detlic

pre 7 godina

Decko se upisao u istoriju F1 i videce jos od zivota sto sta. Svakao pametno je manuti se tih adrenalinskih egzibicija i rizika. Navijaci vole hrabre i hazardere kao sto su bili Sena i Sumaher, ali na zalost sta im sad to vredi.

Sasa

pre 7 godina

Ko li ce sesti za volan mercedesa umesto Rosberga....????
Masa, Baton i treba da okace kacigu o klin, nikad nista i nisu ostvarili u f1
Batonova titula nevidljiva kao i Rosbergova
Masa malo je svetleo na pobednickim postoljima pored Sumahera i nista nigde

MNRSKD

pre 7 godina

Au Nico sta uradi Hamiltonu... Hamilton ce do kraja zivota da se pita da li je bio bolji od Rosberga kad je on bio na svom maksimumu ili nije...


P.S. Nije bolji!

Нишлија

pre 7 godina

Паметан човек, живи свој живот, онако како ти желиш. Уживај! Неки су људи, неки машине, браво Нико!
Ако се и предомислиш и вратиш, добродошао!

NS. BOY

pre 7 godina

Kimi, ledeni,ucini isto. F1 ce ti biti zahvalna. Ti si ledeni isto onoliko koliko je leden bio Roj Kin.:-) I Ferari ce ti biti zahvalan. Ali, da ne pisem vise o mediokritetima ovog karavana. Koliko ce vozaca zeleti srebrni bolid sada.

andjeo 888

pre 7 godina

Veliki odlaze kad su na vrhuncu i po tome ih svi pamte a ne batrganje u padanju! Setimo se da je Dragan DZajic otisao u legendu i da su ga iz Bastije ispratili ovacijama! Mogao je on itekako jos da igra
, vrhunski majstor, ali treba otici kad si najveci a ne brukati se pod stare dane! BRAVO NIKO, PAMTICE TE KAO SAMPIONA, A NE NEKOG KO CE SE BORITI KAO REZERVA! Verovatno mislite da sam lud, a jesam, ali ispravna odluka! I ja sam se povukao kad sam bio najjaci u svom poslu!!! Ima dosta trka i van F1, i to itekako zanimljivih, tako da se Niko nece dosadjivati! BRAVO NIKO ROZBERG!!!!!

mita

pre 7 godina

mita: ko je to poklonio 4 titule sumaheru,vidi se koliko pratis formulu1
(mirko, 02. decembar 2016 17:23)
Ja zaista pratim slabo f1 odgledao sam u poslednjih 30tak godina samo sve trke, a ti?

Od srca

pre 7 godina

A sada dragi moj Niko,pravo na skijanje,napravi neku egzibiciju kao Šumaher pa da do kraja života budete cimeri u istoj sobi i da imate mnogo toga zajedničkog...

DROGBA11

pre 7 godina

Neocekivano, ali kada se covek stavi na njegovo mesto.... Trka se vec 2 decenije,mnogo odricanja, treniga- sto fizickih sto za volanom i simulatorom, obaveza, stresa i naraavno opasnosti, svaki dan ide preko 300 na sat, glava je u torbi. Na kraju, ono zbog cega mi je i bio simpatican ,je cinjenica da je on bogat i bez f1, a pokazovao je veliku zelji o borbu, da ne govorimo o teretu koji je nosio u vidi caleta, bivseg sampiona f1.Realno, retko koji sin top sportiste i sam postane top sportista iako je ugkavnom usmeren u tom pravcu sa svim mogucnostima i benefitima koje nosi ime slavnog roditelja. Tacno je da nije najbrzi,ali svi su u f1 ozbiljni vozaci, krem de la krem sto se kaaze,ceo svet vozi, a samo njih 20ak srecnikaa ima priliku da bude deo najelitnijeg f1 takmicenja. Neka uziva, povukao se kao sampion i ostvario vrlo dobru karijeru.

Petar

pre 7 godina

Ne razumem toliko blaćenje ovakvog poteza kao kukavičkog. Čovek je ostvario vrhunac u F1 (titulu), i povlači se zadovoljan i pun love. Dodatno, to pruža mogućnost (bar još jednom) mladom vozaču iz nove generacije da pokaže šta može. Iskreno, ne razumem zašto je to toliko loše?

Daj bože da i Raikonen zajedno sa Alonsom, pa i tim Hamiltonom lepo okači kacigu na klin i ostavi mesta mladoj krvi da se bori i dokazuje.

yugosvaba

pre 7 godina

pametan potez, samo oni koji razmisljaju mogu se na ovako sta odluciti. Ukratko,zna on dobro da je titulu osvojio spletom srecnih okolnosti. Nije on los vozac, ali po ovoj odluci se vidi da zna da je Hamilton bolji od njega. Ne zeli da ga nagodinu Hamilton razbije kao sto je Joe Louis skoro ubio Max Schmelinga u revansu za titulu u teskoj kategoriji.

WTF

pre 7 godina

njegova je odluka i treba postovati, ali ovo je mentalitet luzera, nece nedostajati sigurno formuli jedan jer ima sigurno boljih vozaca, pravi sampion ume da se nosi i sa pobedama i sa porazima, on se uvek vraca jaci i otporniji, on je svestan da nikada vise nece biti sampion, zato se i povlaci jer ne ume da se nosi sa porazom!!

Bo

pre 7 godina

Shvatio da vise nikad nece biti prvi na kraju sezone , stavio na vagu pare i odlazak u legende i odlucio se za legende.Samo mu na tom potezu treba cestitati jer bi mnogi i dalje tavorili nekoliko godina za debelu lovu.

#zohan

pre 7 godina

Mcstojan,da sjajn je vozac Hulkenberg ali je vec potpisao za Reno tako da od toga nema nista.I jedini covek bez jakih sponzora iza sebe,tj bez sponzora.

salemm

pre 7 godina

poslao ga je silom menadzment mercedesa jer su mu dali do znanja da ce i u sledecoj sezoni biti vozac br 2. surov je kapitalizam. i pored niza incidenata od strane hamiltona, javnu podrsku od gazdi nije dobio. mislim da je doneo ispravnu odluku.

maksim

pre 7 godina

Nadam se da ce Hulkenberg dobiti sansu,ipak je svabo. Bio je najveci talent u svoje vrijeme ali nije dobio sansu da vozi neki bolid koji moze konkurirati. Valjda nema lovatora koji bi stajao iza njega.Inace on je pobjedio u 24 hours of Le Mans u porshe timu 2015. Nazalost prica se da ce u Renault 2017 ali to jos nije definirano,ni tim a ni vozaci

djolefrankfurt

pre 7 godina

cudjenje? ne! ko ne poznaje nemce samo da kazem da imaju izreku kada je najlepse i najbolje onda "idi Sa zurke".tome se i niko vodiio

Krle

pre 7 godina

Lepo ja rekoh prošle nedelje da će brzo biti zaboravljen ali pet dana je superbrzo.Pa grize ga savest što mu šefovi pokloniše titulu.Na žalost Hamilton je skupo platio ovo penzionisanje Rozberga,gubitkom titule sada je sve potpuno jasno.
Hamilton je u ovoj priči ispao žrtva kao Đžesi Ovens u predratno vreme,nažalost istorija se ponavlja!

mita

pre 7 godina

Imao čovek sreće da bude u pravom timu i ničim izazvan osvojio titulu.Pogledajte raspored bolida u plasmanu , dva mercedesa pa dva red bula pa dva ferarija pa dve fors indije pa dva vilijamsa ,eventualno tu i tamo po neka rokada i to je to.Možeš majmuna istrenirati i staviti ga u bolid i niko ne bi primetio.Zvati ove ljude što unazad 7-8 godina uzimaju "titule" šampionima je uvreda za one silne velikane moto sporta počevši od Fanđa zaključno sa Senom i Šumaherom.

Izgleda da ovaj sport pratis od skoro kada u istu ravan stavljas Fandja i Senu sa Sumaherom .Prvoj dvojici niko nije poklanjao titule dok je Sumaheru poklonjeno bar 4, a i onom Hamiltonu su poklonjene sve tri.

Tek da se zna...

pre 7 godina

On je i pre ulaska u F1 bio pun para, njemu novac nije motiv. Njemu je ovo bio motiv. Prema tome, iskulirajte te price o zaradjenom finom novcu, fine novce i fino detinjstvo je njemu obezbedio tata Keke... A i fin tim, tek da kupi sve ono sto se novcem moze kupiti. Sada neka uziva u sreci, to se novcem ne moze kupiti (ili moze, zavisi od stepena razmazenosti) :)

srpska naduvanost

pre 7 godina

@rastko,
ma ti i da se popnes na merdevine za tebe bi bio dozivljaj. Tipicno srbistanski, omalovazavanje svakoga a sam nista u zivotu nije postigao sem da pljuje po drugima neizmerno sposobnijim i boljim od sebe.

ketty lepotica

pre 7 godina

Evo sad sanse da Vucic ugura u Mercedes onog naseg luzera Borkovica ! Vodja ima dobre veze sa Merkelovom a mi vec proizvodimo Mercedesove autobuse tako da vodjin poslanik Borkovic koji nikad nije bio u skupstini ali redovno prima platu ima sanse da vozi za Mercedes u F1 ??

Ostin A

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 2. decembar 2016 14:40)

I Đoković na kraju prošle godine ili kad je osvojio Rolan Garos ove godine, a garantujem ti da neće još 5 godina.

Realno

pre 7 godina

Jako pametna stvar .Sledece godine bi trpeo veliki pritisak kao sampion,a pitanje dal bi to mogao da opravda ,jer da se ne lazemo u ovom trenutku ima barem 5,6 vozaca koji su bolji od njega .Pogotovu sto bi Hamilton prvi hteo da dokaze da je bolji ,a u sve to pitanje kakav ce Mercedes da bude sledece godine .Sto bi rizikovao uzeo je pare za tri zivota s obzirom da je vec dugo u formuli .

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Auuuuuuuuuu koji sok!!! Iskreno ovo nisam ocekivao...

U svakom slucaju, pametan potez, ne osudjujem nikako. Ipak stizu velike promene sledece sezone, pitanje je gde ce biti Mecka. Povlaci se kao sampion, kul stvar.

A sad da vidimo ko ce da zauzme njegovo mesto. Verlajn? Fetel? Alonso? Bukvalno sve dolazi u obzir, ipak ocekujem mladog vozaca koji ne predstavlja pretnju Lusiju.

kaokakao

pre 7 godina

Nadan se da ce objasniti, jer mi ovaj potez nije jasan. Moguce da je svjestan da mu se vise nikad nece ukazati sansa da osvoji titulu, pa u neku ruku povlaci ovaj pomalo kukavicki potez. A najvjerovatnije je da od ove vijesti nema nista, da je obicna laz.

drwhite

pre 7 godina

Tako to rade smekeri. Mozda bi neko iz nase okoline mogao da iskopira ovaj potez. Glupo je pozivati se na mir i ljubav. Cenim ga naj vise na svetu, vitez, humanista, smeker. Ali svemu dodje kraj. Ne igra mi se, ne vozi mi se, ne takmicimi se. Sve je to ljudski. Ali prica sa guruom je tragi komicna. Povuci se kao najbolji to je za postovanje.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Alonso u Mercedes, i onda bi bila postena borba izmesju Alonsa i Hamiltona za osvajanje, ipak, po meni je Alonso najbolji vozac u zadnjih 10 godina, uvek izvlaci najbolje iz bolida.

F1sport

pre 7 godina

Veliki šok i iznenadjenje za mene koji pratim F1, srećno ti bilo, pamtimo te kao upornog borca i sadasnjeg sampiona jos iz prve trke za Williams i kada si u debitantskoj sezoni ostvario najbrži krug u trci.

uh

pre 7 godina

za tutulu treba da zahvali timu koji mu je omogucio to. da nisu sve radil iprotiv hamiltona i namestali ne bio on nikada bio sampion. ali kao i nasi novinari koji su prenosili trke svim snagama su navijali za rosberga i kad je hamilton bio prvi govoril ijavno da bi bilo dobro da mu se nesto desi da bi sappmionat bio zabavniji. muka mi je vise od rasista

pingvin s madagaskara

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 02. decembar 2016 14:40)

Ili Djokovic posle Rolan Garosa kao covek koji drzi titule na sva 4 GS.

aojko

pre 7 godina

naravno da se povlaci ... svestan je da nikad vise nece doci u situaciju da ga ovako guraju iz tima da mu pomognu jer je sad potpuno jasno zasto su to uradili. postojao je ovaj dogovor.

McStojan

pre 7 godina

Sansa zivota za Nica Hulkenberga da ovo iskoristi i da ga Mercedes angazuje mozda i najtalentovaniji ali nikad dovoljno dokazan plus sto nikad nije imao jake sponzore! Nico Rosberg sta reci gospodski kao sampion namlatio se para sad ce da se opusta uz alkohol u Monte Carlu i laganica.

Alex Pb

pre 7 godina

Cudna odluka.... Da nije zena uticala? Mika Hakinen se povukao 2001.godine, zbog njegove zene koja mu je navodno postavila ultimatum ili porodica ili trke, mada to moze biti samo novinarska patka. Sad je pravo pitanje ko ce ga naslediti?

realno

pre 7 godina

Ovo lici na neki dogovor Volfa, Laude, Nika i Hamiltona. Ne da Niko mora da zavrsi karijeru naravno, ali da napusti tim ili prepusti Hamiltonu ulogu prvog vozaca. Videcemo ko ce zauzeti Nikovo mesto.

mls

pre 7 godina

Pametan potez. Ostvario san. Zaradio fine novce i sad moze da se posveti sebi, porodici, uzivanju, da ne rizikuje neki udes ili slicno sto bi ga moglo kostati zdravlja ili zivota.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Samo ako je vest tačna, bravo majstore! Pusti ludake i Hamiltona da nastave ovaj putujući cirkus, a ti uživaj u životu i naravno u parama koje si pošteno zaradio!

Tolle

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 02. decembar 2016 14:40)

Ko kaže da se neće povući ka broj jedan?

Saguenay Lac St-Jean

pre 7 godina

Momak svaka čast. Uspeo si i to je to. Ne pričaš nam o Jogi ne držiš predavanja na ekonomskom faksu već se povlačiš na neko mirno mesto gde si bio pre nego što si rešio da sedneš za volan. Bez medijskog eksponiranja ! Bravo !

Smesno

pre 7 godina

Na 206 trka samo 23 pobede.Nemam nista protiv momka ali to je malo da bi neko bio sampion....
Shumaher na 308 trka 91 pobeda,to je sampiona.Cak i Hamilton ima preko 50 pobeda na slican broj nastupa kao Niko.

Peppino

pre 7 godina

Kakva steta, Lewis se sigurno naostrio da ga ispegla naredne godine. Ipak, razumem ga potpuno, zna da nema sta da trazi u direktnom duelu, ove godine je imao dosta srece sa Totovim sabotiranjem Lewisovih motora.

Vragolan

pre 7 godina

Šampion i jako dobar vozač, ali svakako nije najbolji vozač u F1 čak ni trenutno, Hamilton i još neki su za klasu bolji.
Ako ide isključivo iz razloga da bi bio upamćen kao najbolji, bolje mu je da ne ide uopšte, jer realno neće biti upamćen kao takav.

zex

pre 7 godina

velika steta! prvenstveno jako dobra osoba. svaka mu cast na svemu. F1 na zalost gubi jos jednu vrednost u nizu i kao veliki zaljubljenik u ovaj sport sve vise strahujem ako nastavi ovako da odlazi u sigurnu propast!!!
tuga i zalost...

Nikki

pre 7 godina

Posteno, cak sam mislio da ima 23,24 godine a onda bi ovaj potez jos vise imao na znacaju. Zaradio je dovoljno a nije se ni bavio profesionalnim sportom.

Zohan

pre 7 godina

Pa sada se mozda i sklapaju kockice sto je Okon otiso da vozi za Force indiju,jer ce sada vrlo verovatno da za Mercedes vozi Paskal Werlen.
Tako da je ovo vec odavno mozda planirano.

sinisa

pre 7 godina

Formula 1 je postala teska sprdnja,ja to ne gledam vec godinama....Ko ima najbrzi bolid taj pobjedjuje i tu je kraj svake price...Mozete vi pisati sta ocete,necete me ubijediti da promjenim misljenje....U formuli je najmanje bitan vozac,sve za njega odradjuje tim i najbolji bolid.Cim je Fetel presao u Ferari,odjednom je njegova dominacija prestala,a znamo iz zbog cega.

Mrkela

pre 7 godina

Kako je lepo procitati da se neko povlaci kao veliki broj jedan. Iako ne pratim formulu jedan, znam da se vrti velika lova i on je sigurno stekao dovoljno za tri zivota. Povlaci se covek da uziva u zivotu. Jeste on lepo postati najbolji svih vremena, itd., ali isto tako je i cena toga prevelika (odricanja svega i svacega). Svaka cast sampione i srecna ti penzija!

Miki28

pre 7 godina

Veliko iznenadjenje ali svaka cast, uzeo titulu i penzija! Rijetki su oni koji odu na vrhuncu... Svaka cast za sve, ne volim ga ali je napravio fenomenalan uspjeh! Bice zanimljivo vidjeti koga ce Mercedes uzeti

rollo tomasi

pre 7 godina

Imao čovek sreće da bude u pravom timu i ničim izazvan osvojio titulu.Pogledajte raspored bolida u plasmanu , dva mercedesa pa dva red bula pa dva ferarija pa dve fors indije pa dva vilijamsa ,eventualno tu i tamo po neka rokada i to je to.Možeš majmuna istrenirati i staviti ga u bolid i niko ne bi primetio.Zvati ove ljude što unazad 7-8 godina uzimaju "titule" šampionima je uvreda za one silne velikane moto sporta počevši od Fanđa zaključno sa Senom i Šumaherom.

Nenad

pre 7 godina

Aaaaaa kakva kukavica....Zamislite da je Sumaher 2000. otisao u penziju?Niko svidjao si mi se ali to je kukavički potez,nikada te necu pamtiti kao velikog....

Sasa Rs

pre 7 godina

Hm neko rece najbolji svih vremena?Dobar je vozac i nista vise od toga i to svi znaju.Pa ljudi moji imao je auto koji je sekundu po krugu bio brzi od ostalih a od neki i dvije sekunde.Alonso bi ga pojeo za dorucak sa takvim bolidom a i ostali od Fetela pa nadalje.Hamilton je isto tako vrhunski vozac i samo zahvaljujuci kvarovima nije uzeo titulu.Oni znaju koji prate motogp da navijam za Markeza ali sta obi onda trebao Rosi da uradi a i danas dan se bori sa nesmanjenim zarom i super je konkurentan.E to su velicine i zato je Moto gp to sto jeste jer tu moras biti vozacina da bi uzeo titulu cak i ako imas najbolji motor.Neznam ne zelim da umanjim Rozbergovu titulu i povlacenje ali imam utisak da je pobjegao znajucu da vise nema sansi da ponovo osvoji sampionat.

Mrkela

pre 7 godina

Kako je lepo procitati da se neko povlaci kao veliki broj jedan. Iako ne pratim formulu jedan, znam da se vrti velika lova i on je sigurno stekao dovoljno za tri zivota. Povlaci se covek da uziva u zivotu. Jeste on lepo postati najbolji svih vremena, itd., ali isto tako je i cena toga prevelika (odricanja svega i svacega). Svaka cast sampione i srecna ti penzija!

Saguenay Lac St-Jean

pre 7 godina

Momak svaka čast. Uspeo si i to je to. Ne pričaš nam o Jogi ne držiš predavanja na ekonomskom faksu već se povlačiš na neko mirno mesto gde si bio pre nego što si rešio da sedneš za volan. Bez medijskog eksponiranja ! Bravo !

Boža zvani pub

pre 7 godina

Samo ako je vest tačna, bravo majstore! Pusti ludake i Hamiltona da nastave ovaj putujući cirkus, a ti uživaj u životu i naravno u parama koje si pošteno zaradio!

Miki28

pre 7 godina

Veliko iznenadjenje ali svaka cast, uzeo titulu i penzija! Rijetki su oni koji odu na vrhuncu... Svaka cast za sve, ne volim ga ali je napravio fenomenalan uspjeh! Bice zanimljivo vidjeti koga ce Mercedes uzeti

mls

pre 7 godina

Pametan potez. Ostvario san. Zaradio fine novce i sad moze da se posveti sebi, porodici, uzivanju, da ne rizikuje neki udes ili slicno sto bi ga moglo kostati zdravlja ili zivota.

sinisa

pre 7 godina

Formula 1 je postala teska sprdnja,ja to ne gledam vec godinama....Ko ima najbrzi bolid taj pobjedjuje i tu je kraj svake price...Mozete vi pisati sta ocete,necete me ubijediti da promjenim misljenje....U formuli je najmanje bitan vozac,sve za njega odradjuje tim i najbolji bolid.Cim je Fetel presao u Ferari,odjednom je njegova dominacija prestala,a znamo iz zbog cega.

Bo

pre 7 godina

Shvatio da vise nikad nece biti prvi na kraju sezone , stavio na vagu pare i odlazak u legende i odlucio se za legende.Samo mu na tom potezu treba cestitati jer bi mnogi i dalje tavorili nekoliko godina za debelu lovu.

mita

pre 7 godina

Imao čovek sreće da bude u pravom timu i ničim izazvan osvojio titulu.Pogledajte raspored bolida u plasmanu , dva mercedesa pa dva red bula pa dva ferarija pa dve fors indije pa dva vilijamsa ,eventualno tu i tamo po neka rokada i to je to.Možeš majmuna istrenirati i staviti ga u bolid i niko ne bi primetio.Zvati ove ljude što unazad 7-8 godina uzimaju "titule" šampionima je uvreda za one silne velikane moto sporta počevši od Fanđa zaključno sa Senom i Šumaherom.

Izgleda da ovaj sport pratis od skoro kada u istu ravan stavljas Fandja i Senu sa Sumaherom .Prvoj dvojici niko nije poklanjao titule dok je Sumaheru poklonjeno bar 4, a i onom Hamiltonu su poklonjene sve tri.

djolefrankfurt

pre 7 godina

cudjenje? ne! ko ne poznaje nemce samo da kazem da imaju izreku kada je najlepse i najbolje onda "idi Sa zurke".tome se i niko vodiio

Tolle

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 02. decembar 2016 14:40)

Ko kaže da se neće povući ka broj jedan?

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Alonso u Mercedes, i onda bi bila postena borba izmesju Alonsa i Hamiltona za osvajanje, ipak, po meni je Alonso najbolji vozac u zadnjih 10 godina, uvek izvlaci najbolje iz bolida.

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Auuuuuuuuuu koji sok!!! Iskreno ovo nisam ocekivao...

U svakom slucaju, pametan potez, ne osudjujem nikako. Ipak stizu velike promene sledece sezone, pitanje je gde ce biti Mecka. Povlaci se kao sampion, kul stvar.

A sad da vidimo ko ce da zauzme njegovo mesto. Verlajn? Fetel? Alonso? Bukvalno sve dolazi u obzir, ipak ocekujem mladog vozaca koji ne predstavlja pretnju Lusiju.

Peppino

pre 7 godina

Kakva steta, Lewis se sigurno naostrio da ga ispegla naredne godine. Ipak, razumem ga potpuno, zna da nema sta da trazi u direktnom duelu, ove godine je imao dosta srece sa Totovim sabotiranjem Lewisovih motora.

McStojan

pre 7 godina

Sansa zivota za Nica Hulkenberga da ovo iskoristi i da ga Mercedes angazuje mozda i najtalentovaniji ali nikad dovoljno dokazan plus sto nikad nije imao jake sponzore! Nico Rosberg sta reci gospodski kao sampion namlatio se para sad ce da se opusta uz alkohol u Monte Carlu i laganica.

Nikki

pre 7 godina

Posteno, cak sam mislio da ima 23,24 godine a onda bi ovaj potez jos vise imao na znacaju. Zaradio je dovoljno a nije se ni bavio profesionalnim sportom.

DROGBA11

pre 7 godina

Neocekivano, ali kada se covek stavi na njegovo mesto.... Trka se vec 2 decenije,mnogo odricanja, treniga- sto fizickih sto za volanom i simulatorom, obaveza, stresa i naraavno opasnosti, svaki dan ide preko 300 na sat, glava je u torbi. Na kraju, ono zbog cega mi je i bio simpatican ,je cinjenica da je on bogat i bez f1, a pokazovao je veliku zelji o borbu, da ne govorimo o teretu koji je nosio u vidi caleta, bivseg sampiona f1.Realno, retko koji sin top sportiste i sam postane top sportista iako je ugkavnom usmeren u tom pravcu sa svim mogucnostima i benefitima koje nosi ime slavnog roditelja. Tacno je da nije najbrzi,ali svi su u f1 ozbiljni vozaci, krem de la krem sto se kaaze,ceo svet vozi, a samo njih 20ak srecnikaa ima priliku da bude deo najelitnijeg f1 takmicenja. Neka uziva, povukao se kao sampion i ostvario vrlo dobru karijeru.

Vragolan

pre 7 godina

Šampion i jako dobar vozač, ali svakako nije najbolji vozač u F1 čak ni trenutno, Hamilton i još neki su za klasu bolji.
Ako ide isključivo iz razloga da bi bio upamćen kao najbolji, bolje mu je da ne ide uopšte, jer realno neće biti upamćen kao takav.

pingvin s madagaskara

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 02. decembar 2016 14:40)

Ili Djokovic posle Rolan Garosa kao covek koji drzi titule na sva 4 GS.

Sasa Rs

pre 7 godina

Hm neko rece najbolji svih vremena?Dobar je vozac i nista vise od toga i to svi znaju.Pa ljudi moji imao je auto koji je sekundu po krugu bio brzi od ostalih a od neki i dvije sekunde.Alonso bi ga pojeo za dorucak sa takvim bolidom a i ostali od Fetela pa nadalje.Hamilton je isto tako vrhunski vozac i samo zahvaljujuci kvarovima nije uzeo titulu.Oni znaju koji prate motogp da navijam za Markeza ali sta obi onda trebao Rosi da uradi a i danas dan se bori sa nesmanjenim zarom i super je konkurentan.E to su velicine i zato je Moto gp to sto jeste jer tu moras biti vozacina da bi uzeo titulu cak i ako imas najbolji motor.Neznam ne zelim da umanjim Rozbergovu titulu i povlacenje ali imam utisak da je pobjegao znajucu da vise nema sansi da ponovo osvoji sampionat.

Nenad

pre 7 godina

Aaaaaa kakva kukavica....Zamislite da je Sumaher 2000. otisao u penziju?Niko svidjao si mi se ali to je kukavički potez,nikada te necu pamtiti kao velikog....

F1sport

pre 7 godina

Veliki šok i iznenadjenje za mene koji pratim F1, srećno ti bilo, pamtimo te kao upornog borca i sadasnjeg sampiona jos iz prve trke za Williams i kada si u debitantskoj sezoni ostvario najbrži krug u trci.

Нишлија

pre 7 godina

Паметан човек, живи свој живот, онако како ти желиш. Уживај! Неки су људи, неки машине, браво Нико!
Ако се и предомислиш и вратиш, добродошао!

Alex Pb

pre 7 godina

Cudna odluka.... Da nije zena uticala? Mika Hakinen se povukao 2001.godine, zbog njegove zene koja mu je navodno postavila ultimatum ili porodica ili trke, mada to moze biti samo novinarska patka. Sad je pravo pitanje ko ce ga naslediti?

ketty lepotica

pre 7 godina

Evo sad sanse da Vucic ugura u Mercedes onog naseg luzera Borkovica ! Vodja ima dobre veze sa Merkelovom a mi vec proizvodimo Mercedesove autobuse tako da vodjin poslanik Borkovic koji nikad nije bio u skupstini ali redovno prima platu ima sanse da vozi za Mercedes u F1 ??

aojko

pre 7 godina

naravno da se povlaci ... svestan je da nikad vise nece doci u situaciju da ga ovako guraju iz tima da mu pomognu jer je sad potpuno jasno zasto su to uradili. postojao je ovaj dogovor.

Pera Detlic

pre 7 godina

Decko se upisao u istoriju F1 i videce jos od zivota sto sta. Svakao pametno je manuti se tih adrenalinskih egzibicija i rizika. Navijaci vole hrabre i hazardere kao sto su bili Sena i Sumaher, ali na zalost sta im sad to vredi.

drwhite

pre 7 godina

Tako to rade smekeri. Mozda bi neko iz nase okoline mogao da iskopira ovaj potez. Glupo je pozivati se na mir i ljubav. Cenim ga naj vise na svetu, vitez, humanista, smeker. Ali svemu dodje kraj. Ne igra mi se, ne vozi mi se, ne takmicimi se. Sve je to ljudski. Ali prica sa guruom je tragi komicna. Povuci se kao najbolji to je za postovanje.

realno

pre 7 godina

Ovo lici na neki dogovor Volfa, Laude, Nika i Hamiltona. Ne da Niko mora da zavrsi karijeru naravno, ali da napusti tim ili prepusti Hamiltonu ulogu prvog vozaca. Videcemo ko ce zauzeti Nikovo mesto.

rollo tomasi

pre 7 godina

Imao čovek sreće da bude u pravom timu i ničim izazvan osvojio titulu.Pogledajte raspored bolida u plasmanu , dva mercedesa pa dva red bula pa dva ferarija pa dve fors indije pa dva vilijamsa ,eventualno tu i tamo po neka rokada i to je to.Možeš majmuna istrenirati i staviti ga u bolid i niko ne bi primetio.Zvati ove ljude što unazad 7-8 godina uzimaju "titule" šampionima je uvreda za one silne velikane moto sporta počevši od Fanđa zaključno sa Senom i Šumaherom.

Zohan

pre 7 godina

Pa sada se mozda i sklapaju kockice sto je Okon otiso da vozi za Force indiju,jer ce sada vrlo verovatno da za Mercedes vozi Paskal Werlen.
Tako da je ovo vec odavno mozda planirano.

Petar

pre 7 godina

Ne razumem toliko blaćenje ovakvog poteza kao kukavičkog. Čovek je ostvario vrhunac u F1 (titulu), i povlači se zadovoljan i pun love. Dodatno, to pruža mogućnost (bar još jednom) mladom vozaču iz nove generacije da pokaže šta može. Iskreno, ne razumem zašto je to toliko loše?

Daj bože da i Raikonen zajedno sa Alonsom, pa i tim Hamiltonom lepo okači kacigu na klin i ostavi mesta mladoj krvi da se bori i dokazuje.

uh

pre 7 godina

za tutulu treba da zahvali timu koji mu je omogucio to. da nisu sve radil iprotiv hamiltona i namestali ne bio on nikada bio sampion. ali kao i nasi novinari koji su prenosili trke svim snagama su navijali za rosberga i kad je hamilton bio prvi govoril ijavno da bi bilo dobro da mu se nesto desi da bi sappmionat bio zabavniji. muka mi je vise od rasista

andjeo 888

pre 7 godina

Veliki odlaze kad su na vrhuncu i po tome ih svi pamte a ne batrganje u padanju! Setimo se da je Dragan DZajic otisao u legendu i da su ga iz Bastije ispratili ovacijama! Mogao je on itekako jos da igra
, vrhunski majstor, ali treba otici kad si najveci a ne brukati se pod stare dane! BRAVO NIKO, PAMTICE TE KAO SAMPIONA, A NE NEKOG KO CE SE BORITI KAO REZERVA! Verovatno mislite da sam lud, a jesam, ali ispravna odluka! I ja sam se povukao kad sam bio najjaci u svom poslu!!! Ima dosta trka i van F1, i to itekako zanimljivih, tako da se Niko nece dosadjivati! BRAVO NIKO ROZBERG!!!!!

Smesno

pre 7 godina

Na 206 trka samo 23 pobede.Nemam nista protiv momka ali to je malo da bi neko bio sampion....
Shumaher na 308 trka 91 pobeda,to je sampiona.Cak i Hamilton ima preko 50 pobeda na slican broj nastupa kao Niko.

zex

pre 7 godina

velika steta! prvenstveno jako dobra osoba. svaka mu cast na svemu. F1 na zalost gubi jos jednu vrednost u nizu i kao veliki zaljubljenik u ovaj sport sve vise strahujem ako nastavi ovako da odlazi u sigurnu propast!!!
tuga i zalost...

Tek da se zna...

pre 7 godina

On je i pre ulaska u F1 bio pun para, njemu novac nije motiv. Njemu je ovo bio motiv. Prema tome, iskulirajte te price o zaradjenom finom novcu, fine novce i fino detinjstvo je njemu obezbedio tata Keke... A i fin tim, tek da kupi sve ono sto se novcem moze kupiti. Sada neka uziva u sreci, to se novcem ne moze kupiti (ili moze, zavisi od stepena razmazenosti) :)

MNRSKD

pre 7 godina

Au Nico sta uradi Hamiltonu... Hamilton ce do kraja zivota da se pita da li je bio bolji od Rosberga kad je on bio na svom maksimumu ili nije...


P.S. Nije bolji!

mita

pre 7 godina

mita: ko je to poklonio 4 titule sumaheru,vidi se koliko pratis formulu1
(mirko, 02. decembar 2016 17:23)
Ja zaista pratim slabo f1 odgledao sam u poslednjih 30tak godina samo sve trke, a ti?

srpska naduvanost

pre 7 godina

@rastko,
ma ti i da se popnes na merdevine za tebe bi bio dozivljaj. Tipicno srbistanski, omalovazavanje svakoga a sam nista u zivotu nije postigao sem da pljuje po drugima neizmerno sposobnijim i boljim od sebe.

NS. BOY

pre 7 godina

Kimi, ledeni,ucini isto. F1 ce ti biti zahvalna. Ti si ledeni isto onoliko koliko je leden bio Roj Kin.:-) I Ferari ce ti biti zahvalan. Ali, da ne pisem vise o mediokritetima ovog karavana. Koliko ce vozaca zeleti srebrni bolid sada.

verko

pre 7 godina

ne znam sta da kazem na ovo...ili ima srecu pa mu svi sponzorski ugovori isticu ove godine,ili ce da placa njima penale,ili je ovo sala neka.sto s epenzije tice,ne verujem da ga to nesto mnogo briga,imaju oni privatne biznise,njegovi,itd...on je bogat rodjen.federer nije mogao,tj,verovatno nije hteo da ode u penziju da ne bi izgubio pare od sponzora.al ok,sad bar znamo da i ne voli f1 nesto specijalno...verovatno je hteo ocu da se dokaze,i sad je to to.a kontam da je ovaj ko tomas miler...za njega se govori da van terena ne voli da prica o fudbalu,ne gleda fudbal...kazu da gleda na to kao na posao i da samo dodje da odradi sta treba.

kaokakao

pre 7 godina

Nadan se da ce objasniti, jer mi ovaj potez nije jasan. Moguce da je svjestan da mu se vise nikad nece ukazati sansa da osvoji titulu, pa u neku ruku povlaci ovaj pomalo kukavicki potez. A najvjerovatnije je da od ove vijesti nema nista, da je obicna laz.

Ostin A

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 2. decembar 2016 14:40)

I Đoković na kraju prošle godine ili kad je osvojio Rolan Garos ove godine, a garantujem ti da neće još 5 godina.

WTF

pre 7 godina

njegova je odluka i treba postovati, ali ovo je mentalitet luzera, nece nedostajati sigurno formuli jedan jer ima sigurno boljih vozaca, pravi sampion ume da se nosi i sa pobedama i sa porazima, on se uvek vraca jaci i otporniji, on je svestan da nikada vise nece biti sampion, zato se i povlaci jer ne ume da se nosi sa porazom!!

Realno

pre 7 godina

Jako pametna stvar .Sledece godine bi trpeo veliki pritisak kao sampion,a pitanje dal bi to mogao da opravda ,jer da se ne lazemo u ovom trenutku ima barem 5,6 vozaca koji su bolji od njega .Pogotovu sto bi Hamilton prvi hteo da dokaze da je bolji ,a u sve to pitanje kakav ce Mercedes da bude sledece godine .Sto bi rizikovao uzeo je pare za tri zivota s obzirom da je vec dugo u formuli .

yugosvaba

pre 7 godina

pametan potez, samo oni koji razmisljaju mogu se na ovako sta odluciti. Ukratko,zna on dobro da je titulu osvojio spletom srecnih okolnosti. Nije on los vozac, ali po ovoj odluci se vidi da zna da je Hamilton bolji od njega. Ne zeli da ga nagodinu Hamilton razbije kao sto je Joe Louis skoro ubio Max Schmelinga u revansu za titulu u teskoj kategoriji.

maksim

pre 7 godina

Nadam se da ce Hulkenberg dobiti sansu,ipak je svabo. Bio je najveci talent u svoje vrijeme ali nije dobio sansu da vozi neki bolid koji moze konkurirati. Valjda nema lovatora koji bi stajao iza njega.Inace on je pobjedio u 24 hours of Le Mans u porshe timu 2015. Nazalost prica se da ce u Renault 2017 ali to jos nije definirano,ni tim a ni vozaci

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 7 godina

Zamislite da su svi visestruki sampioni otisli u penziju posle prve osvojene titule... Hajde sad nabrojte sve koji imaju vise od jedne ili jos bolje, one koji imaju vise od dve titule... Koja su to imena i koje su to legende. Nemojte ljudi, kud su pravilima i novcem upropastili ovaj sport kud sad govorite kako je to pametno sto se povukao. Postoje sampioni i postoje Veliki Sampioni...

Sasa

pre 7 godina

Ko li ce sesti za volan mercedesa umesto Rosberga....????
Masa, Baton i treba da okace kacigu o klin, nikad nista i nisu ostvarili u f1
Batonova titula nevidljiva kao i Rosbergova
Masa malo je svetleo na pobednickim postoljima pored Sumahera i nista nigde

Stefan

pre 7 godina

Koji komentari strasno. Ne nego ce vas da pita da li ce se povuci i Djokovic isto bas ga briga sta sirotinja raja misli. Ko sto bi i mene bilo briga iskreno. Car zaradio love i za praunuke postao sampion i gospodski se povukao.

#zohan

pre 7 godina

Mcstojan,da sjajn je vozac Hulkenberg ali je vec potpisao za Reno tako da od toga nema nista.I jedini covek bez jakih sponzora iza sebe,tj bez sponzora.

Krle

pre 7 godina

Lepo ja rekoh prošle nedelje da će brzo biti zaboravljen ali pet dana je superbrzo.Pa grize ga savest što mu šefovi pokloniše titulu.Na žalost Hamilton je skupo platio ovo penzionisanje Rozberga,gubitkom titule sada je sve potpuno jasno.
Hamilton je u ovoj priči ispao žrtva kao Đžesi Ovens u predratno vreme,nažalost istorija se ponavlja!

salemm

pre 7 godina

poslao ga je silom menadzment mercedesa jer su mu dali do znanja da ce i u sledecoj sezoni biti vozac br 2. surov je kapitalizam. i pored niza incidenata od strane hamiltona, javnu podrsku od gazdi nije dobio. mislim da je doneo ispravnu odluku.

Njegovi saigrači iz reprezentacije igrali u Bajernu, Realu, Arsenalu...

pre 7 godina

Veliki odlaze kad su na vrhuncu i po tome ih svi pamte a ne batrganje u padanju! Setimo se da je Dragan DZajic otisao u legendu i da su ga iz Bastije ispratili ovacijama! Mogao je on itekako jos da igra
, vrhunski majstor, ali treba otici kad si najveci a ne brukati se pod stare dane! ...
(andjeo 888, 2. decembar 2016 18:47)

Navijači velikog evropskog šampiona Bastije ga ispratili sa ovacijama jer je ostavio trag u tom velikom evropskom klubu... Dali si ti ozbiljan ili se zezaš?

Od srca

pre 7 godina

A sada dragi moj Niko,pravo na skijanje,napravi neku egzibiciju kao Šumaher pa da do kraja života budete cimeri u istoj sobi i da imate mnogo toga zajedničkog...

pantelija

pre 7 godina

Potražih koliko je zaradio I Google kaže 'zaradio je 43 miliona $ trlalalal za razliku od Šumahera koji je zaradio 780 mil $'
Možda je mogao da bude šampion kao Šumi a možda je mogao da završi kao Šumi! Ipak čovek hoće da živi I uživa u svom životu.

mup

pre 7 godina

To je ujedno jedini interesantan trenutak u celoj sezoni F1. Da bi vozio u F1 timu moras da se ucipis od 5-25 miliona evra, u zavisnosti od snage tima.

Nenad

pre 7 godina

Aaaaaa kakva kukavica....Zamislite da je Sumaher 2000. otisao u penziju?Niko svidjao si mi se ali to je kukavički potez,nikada te necu pamtiti kao velikog....

Peppino

pre 7 godina

Kakva steta, Lewis se sigurno naostrio da ga ispegla naredne godine. Ipak, razumem ga potpuno, zna da nema sta da trazi u direktnom duelu, ove godine je imao dosta srece sa Totovim sabotiranjem Lewisovih motora.

mita

pre 7 godina

Imao čovek sreće da bude u pravom timu i ničim izazvan osvojio titulu.Pogledajte raspored bolida u plasmanu , dva mercedesa pa dva red bula pa dva ferarija pa dve fors indije pa dva vilijamsa ,eventualno tu i tamo po neka rokada i to je to.Možeš majmuna istrenirati i staviti ga u bolid i niko ne bi primetio.Zvati ove ljude što unazad 7-8 godina uzimaju "titule" šampionima je uvreda za one silne velikane moto sporta počevši od Fanđa zaključno sa Senom i Šumaherom.

Izgleda da ovaj sport pratis od skoro kada u istu ravan stavljas Fandja i Senu sa Sumaherom .Prvoj dvojici niko nije poklanjao titule dok je Sumaheru poklonjeno bar 4, a i onom Hamiltonu su poklonjene sve tri.

Tolle

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 02. decembar 2016 14:40)

Ko kaže da se neće povući ka broj jedan?

Vragolan

pre 7 godina

Šampion i jako dobar vozač, ali svakako nije najbolji vozač u F1 čak ni trenutno, Hamilton i još neki su za klasu bolji.
Ako ide isključivo iz razloga da bi bio upamćen kao najbolji, bolje mu je da ne ide uopšte, jer realno neće biti upamćen kao takav.

Od srca

pre 7 godina

A sada dragi moj Niko,pravo na skijanje,napravi neku egzibiciju kao Šumaher pa da do kraja života budete cimeri u istoj sobi i da imate mnogo toga zajedničkog...

Saguenay Lac St-Jean

pre 7 godina

Momak svaka čast. Uspeo si i to je to. Ne pričaš nam o Jogi ne držiš predavanja na ekonomskom faksu već se povlačiš na neko mirno mesto gde si bio pre nego što si rešio da sedneš za volan. Bez medijskog eksponiranja ! Bravo !

uh

pre 7 godina

za tutulu treba da zahvali timu koji mu je omogucio to. da nisu sve radil iprotiv hamiltona i namestali ne bio on nikada bio sampion. ali kao i nasi novinari koji su prenosili trke svim snagama su navijali za rosberga i kad je hamilton bio prvi govoril ijavno da bi bilo dobro da mu se nesto desi da bi sappmionat bio zabavniji. muka mi je vise od rasista

sinisa

pre 7 godina

Formula 1 je postala teska sprdnja,ja to ne gledam vec godinama....Ko ima najbrzi bolid taj pobjedjuje i tu je kraj svake price...Mozete vi pisati sta ocete,necete me ubijediti da promjenim misljenje....U formuli je najmanje bitan vozac,sve za njega odradjuje tim i najbolji bolid.Cim je Fetel presao u Ferari,odjednom je njegova dominacija prestala,a znamo iz zbog cega.

aojko

pre 7 godina

naravno da se povlaci ... svestan je da nikad vise nece doci u situaciju da ga ovako guraju iz tima da mu pomognu jer je sad potpuno jasno zasto su to uradili. postojao je ovaj dogovor.

Smesno

pre 7 godina

Na 206 trka samo 23 pobede.Nemam nista protiv momka ali to je malo da bi neko bio sampion....
Shumaher na 308 trka 91 pobeda,to je sampiona.Cak i Hamilton ima preko 50 pobeda na slican broj nastupa kao Niko.

kaokakao

pre 7 godina

Nadan se da ce objasniti, jer mi ovaj potez nije jasan. Moguce da je svjestan da mu se vise nikad nece ukazati sansa da osvoji titulu, pa u neku ruku povlaci ovaj pomalo kukavicki potez. A najvjerovatnije je da od ove vijesti nema nista, da je obicna laz.

Sasa

pre 7 godina

Ko li ce sesti za volan mercedesa umesto Rosberga....????
Masa, Baton i treba da okace kacigu o klin, nikad nista i nisu ostvarili u f1
Batonova titula nevidljiva kao i Rosbergova
Masa malo je svetleo na pobednickim postoljima pored Sumahera i nista nigde

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Alonso u Mercedes, i onda bi bila postena borba izmesju Alonsa i Hamiltona za osvajanje, ipak, po meni je Alonso najbolji vozac u zadnjih 10 godina, uvek izvlaci najbolje iz bolida.

Nikki

pre 7 godina

Posteno, cak sam mislio da ima 23,24 godine a onda bi ovaj potez jos vise imao na znacaju. Zaradio je dovoljno a nije se ni bavio profesionalnim sportom.

WTF

pre 7 godina

njegova je odluka i treba postovati, ali ovo je mentalitet luzera, nece nedostajati sigurno formuli jedan jer ima sigurno boljih vozaca, pravi sampion ume da se nosi i sa pobedama i sa porazima, on se uvek vraca jaci i otporniji, on je svestan da nikada vise nece biti sampion, zato se i povlaci jer ne ume da se nosi sa porazom!!

rollo tomasi

pre 7 godina

Imao čovek sreće da bude u pravom timu i ničim izazvan osvojio titulu.Pogledajte raspored bolida u plasmanu , dva mercedesa pa dva red bula pa dva ferarija pa dve fors indije pa dva vilijamsa ,eventualno tu i tamo po neka rokada i to je to.Možeš majmuna istrenirati i staviti ga u bolid i niko ne bi primetio.Zvati ove ljude što unazad 7-8 godina uzimaju "titule" šampionima je uvreda za one silne velikane moto sporta počevši od Fanđa zaključno sa Senom i Šumaherom.

MNRSKD

pre 7 godina

Au Nico sta uradi Hamiltonu... Hamilton ce do kraja zivota da se pita da li je bio bolji od Rosberga kad je on bio na svom maksimumu ili nije...


P.S. Nije bolji!

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 7 godina

Zamislite da su svi visestruki sampioni otisli u penziju posle prve osvojene titule... Hajde sad nabrojte sve koji imaju vise od jedne ili jos bolje, one koji imaju vise od dve titule... Koja su to imena i koje su to legende. Nemojte ljudi, kud su pravilima i novcem upropastili ovaj sport kud sad govorite kako je to pametno sto se povukao. Postoje sampioni i postoje Veliki Sampioni...

Krle

pre 7 godina

Lepo ja rekoh prošle nedelje da će brzo biti zaboravljen ali pet dana je superbrzo.Pa grize ga savest što mu šefovi pokloniše titulu.Na žalost Hamilton je skupo platio ovo penzionisanje Rozberga,gubitkom titule sada je sve potpuno jasno.
Hamilton je u ovoj priči ispao žrtva kao Đžesi Ovens u predratno vreme,nažalost istorija se ponavlja!

Boža zvani pub

pre 7 godina

Samo ako je vest tačna, bravo majstore! Pusti ludake i Hamiltona da nastave ovaj putujući cirkus, a ti uživaj u životu i naravno u parama koje si pošteno zaradio!

mita

pre 7 godina

mita: ko je to poklonio 4 titule sumaheru,vidi se koliko pratis formulu1
(mirko, 02. decembar 2016 17:23)
Ja zaista pratim slabo f1 odgledao sam u poslednjih 30tak godina samo sve trke, a ti?

yugosvaba

pre 7 godina

pametan potez, samo oni koji razmisljaju mogu se na ovako sta odluciti. Ukratko,zna on dobro da je titulu osvojio spletom srecnih okolnosti. Nije on los vozac, ali po ovoj odluci se vidi da zna da je Hamilton bolji od njega. Ne zeli da ga nagodinu Hamilton razbije kao sto je Joe Louis skoro ubio Max Schmelinga u revansu za titulu u teskoj kategoriji.

realno

pre 7 godina

Ovo lici na neki dogovor Volfa, Laude, Nika i Hamiltona. Ne da Niko mora da zavrsi karijeru naravno, ali da napusti tim ili prepusti Hamiltonu ulogu prvog vozaca. Videcemo ko ce zauzeti Nikovo mesto.

zex

pre 7 godina

velika steta! prvenstveno jako dobra osoba. svaka mu cast na svemu. F1 na zalost gubi jos jednu vrednost u nizu i kao veliki zaljubljenik u ovaj sport sve vise strahujem ako nastavi ovako da odlazi u sigurnu propast!!!
tuga i zalost...

andjeo 888

pre 7 godina

Veliki odlaze kad su na vrhuncu i po tome ih svi pamte a ne batrganje u padanju! Setimo se da je Dragan DZajic otisao u legendu i da su ga iz Bastije ispratili ovacijama! Mogao je on itekako jos da igra
, vrhunski majstor, ali treba otici kad si najveci a ne brukati se pod stare dane! BRAVO NIKO, PAMTICE TE KAO SAMPIONA, A NE NEKOG KO CE SE BORITI KAO REZERVA! Verovatno mislite da sam lud, a jesam, ali ispravna odluka! I ja sam se povukao kad sam bio najjaci u svom poslu!!! Ima dosta trka i van F1, i to itekako zanimljivih, tako da se Niko nece dosadjivati! BRAVO NIKO ROZBERG!!!!!

Sasa Rs

pre 7 godina

Hm neko rece najbolji svih vremena?Dobar je vozac i nista vise od toga i to svi znaju.Pa ljudi moji imao je auto koji je sekundu po krugu bio brzi od ostalih a od neki i dvije sekunde.Alonso bi ga pojeo za dorucak sa takvim bolidom a i ostali od Fetela pa nadalje.Hamilton je isto tako vrhunski vozac i samo zahvaljujuci kvarovima nije uzeo titulu.Oni znaju koji prate motogp da navijam za Markeza ali sta obi onda trebao Rosi da uradi a i danas dan se bori sa nesmanjenim zarom i super je konkurentan.E to su velicine i zato je Moto gp to sto jeste jer tu moras biti vozacina da bi uzeo titulu cak i ako imas najbolji motor.Neznam ne zelim da umanjim Rozbergovu titulu i povlacenje ali imam utisak da je pobjegao znajucu da vise nema sansi da ponovo osvoji sampionat.

Petar

pre 7 godina

Ne razumem toliko blaćenje ovakvog poteza kao kukavičkog. Čovek je ostvario vrhunac u F1 (titulu), i povlači se zadovoljan i pun love. Dodatno, to pruža mogućnost (bar još jednom) mladom vozaču iz nove generacije da pokaže šta može. Iskreno, ne razumem zašto je to toliko loše?

Daj bože da i Raikonen zajedno sa Alonsom, pa i tim Hamiltonom lepo okači kacigu na klin i ostavi mesta mladoj krvi da se bori i dokazuje.

NS. BOY

pre 7 godina

Kimi, ledeni,ucini isto. F1 ce ti biti zahvalna. Ti si ledeni isto onoliko koliko je leden bio Roj Kin.:-) I Ferari ce ti biti zahvalan. Ali, da ne pisem vise o mediokritetima ovog karavana. Koliko ce vozaca zeleti srebrni bolid sada.

pingvin s madagaskara

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 02. decembar 2016 14:40)

Ili Djokovic posle Rolan Garosa kao covek koji drzi titule na sva 4 GS.

Mrkela

pre 7 godina

Kako je lepo procitati da se neko povlaci kao veliki broj jedan. Iako ne pratim formulu jedan, znam da se vrti velika lova i on je sigurno stekao dovoljno za tri zivota. Povlaci se covek da uziva u zivotu. Jeste on lepo postati najbolji svih vremena, itd., ali isto tako je i cena toga prevelika (odricanja svega i svacega). Svaka cast sampione i srecna ti penzija!

mls

pre 7 godina

Pametan potez. Ostvario san. Zaradio fine novce i sad moze da se posveti sebi, porodici, uzivanju, da ne rizikuje neki udes ili slicno sto bi ga moglo kostati zdravlja ili zivota.

salemm

pre 7 godina

poslao ga je silom menadzment mercedesa jer su mu dali do znanja da ce i u sledecoj sezoni biti vozac br 2. surov je kapitalizam. i pored niza incidenata od strane hamiltona, javnu podrsku od gazdi nije dobio. mislim da je doneo ispravnu odluku.

Miki28

pre 7 godina

Veliko iznenadjenje ali svaka cast, uzeo titulu i penzija! Rijetki su oni koji odu na vrhuncu... Svaka cast za sve, ne volim ga ali je napravio fenomenalan uspjeh! Bice zanimljivo vidjeti koga ce Mercedes uzeti

drwhite

pre 7 godina

Tako to rade smekeri. Mozda bi neko iz nase okoline mogao da iskopira ovaj potez. Glupo je pozivati se na mir i ljubav. Cenim ga naj vise na svetu, vitez, humanista, smeker. Ali svemu dodje kraj. Ne igra mi se, ne vozi mi se, ne takmicimi se. Sve je to ljudski. Ali prica sa guruom je tragi komicna. Povuci se kao najbolji to je za postovanje.

Bo

pre 7 godina

Shvatio da vise nikad nece biti prvi na kraju sezone , stavio na vagu pare i odlazak u legende i odlucio se za legende.Samo mu na tom potezu treba cestitati jer bi mnogi i dalje tavorili nekoliko godina za debelu lovu.

McStojan

pre 7 godina

Sansa zivota za Nica Hulkenberga da ovo iskoristi i da ga Mercedes angazuje mozda i najtalentovaniji ali nikad dovoljno dokazan plus sto nikad nije imao jake sponzore! Nico Rosberg sta reci gospodski kao sampion namlatio se para sad ce da se opusta uz alkohol u Monte Carlu i laganica.

djolefrankfurt

pre 7 godina

cudjenje? ne! ko ne poznaje nemce samo da kazem da imaju izreku kada je najlepse i najbolje onda "idi Sa zurke".tome se i niko vodiio

Zastava AMG Petronas

pre 7 godina

Auuuuuuuuuu koji sok!!! Iskreno ovo nisam ocekivao...

U svakom slucaju, pametan potez, ne osudjujem nikako. Ipak stizu velike promene sledece sezone, pitanje je gde ce biti Mecka. Povlaci se kao sampion, kul stvar.

A sad da vidimo ko ce da zauzme njegovo mesto. Verlajn? Fetel? Alonso? Bukvalno sve dolazi u obzir, ipak ocekujem mladog vozaca koji ne predstavlja pretnju Lusiju.

Realno

pre 7 godina

Jako pametna stvar .Sledece godine bi trpeo veliki pritisak kao sampion,a pitanje dal bi to mogao da opravda ,jer da se ne lazemo u ovom trenutku ima barem 5,6 vozaca koji su bolji od njega .Pogotovu sto bi Hamilton prvi hteo da dokaze da je bolji ,a u sve to pitanje kakav ce Mercedes da bude sledece godine .Sto bi rizikovao uzeo je pare za tri zivota s obzirom da je vec dugo u formuli .

F1sport

pre 7 godina

Veliki šok i iznenadjenje za mene koji pratim F1, srećno ti bilo, pamtimo te kao upornog borca i sadasnjeg sampiona jos iz prve trke za Williams i kada si u debitantskoj sezoni ostvario najbrži krug u trci.

Ostin A

pre 7 godina

Најпаметнија ствар. Тако исто је требао и Федерер.
(miroslav, 2. decembar 2016 14:40)

I Đoković na kraju prošle godine ili kad je osvojio Rolan Garos ove godine, a garantujem ti da neće još 5 godina.

Zohan

pre 7 godina

Pa sada se mozda i sklapaju kockice sto je Okon otiso da vozi za Force indiju,jer ce sada vrlo verovatno da za Mercedes vozi Paskal Werlen.
Tako da je ovo vec odavno mozda planirano.

Alex Pb

pre 7 godina

Cudna odluka.... Da nije zena uticala? Mika Hakinen se povukao 2001.godine, zbog njegove zene koja mu je navodno postavila ultimatum ili porodica ili trke, mada to moze biti samo novinarska patka. Sad je pravo pitanje ko ce ga naslediti?

maksim

pre 7 godina

Nadam se da ce Hulkenberg dobiti sansu,ipak je svabo. Bio je najveci talent u svoje vrijeme ali nije dobio sansu da vozi neki bolid koji moze konkurirati. Valjda nema lovatora koji bi stajao iza njega.Inace on je pobjedio u 24 hours of Le Mans u porshe timu 2015. Nazalost prica se da ce u Renault 2017 ali to jos nije definirano,ni tim a ni vozaci

ketty lepotica

pre 7 godina

Evo sad sanse da Vucic ugura u Mercedes onog naseg luzera Borkovica ! Vodja ima dobre veze sa Merkelovom a mi vec proizvodimo Mercedesove autobuse tako da vodjin poslanik Borkovic koji nikad nije bio u skupstini ali redovno prima platu ima sanse da vozi za Mercedes u F1 ??

pantelija

pre 7 godina

Potražih koliko je zaradio I Google kaže 'zaradio je 43 miliona $ trlalalal za razliku od Šumahera koji je zaradio 780 mil $'
Možda je mogao da bude šampion kao Šumi a možda je mogao da završi kao Šumi! Ipak čovek hoće da živi I uživa u svom životu.

verko

pre 7 godina

ne znam sta da kazem na ovo...ili ima srecu pa mu svi sponzorski ugovori isticu ove godine,ili ce da placa njima penale,ili je ovo sala neka.sto s epenzije tice,ne verujem da ga to nesto mnogo briga,imaju oni privatne biznise,njegovi,itd...on je bogat rodjen.federer nije mogao,tj,verovatno nije hteo da ode u penziju da ne bi izgubio pare od sponzora.al ok,sad bar znamo da i ne voli f1 nesto specijalno...verovatno je hteo ocu da se dokaze,i sad je to to.a kontam da je ovaj ko tomas miler...za njega se govori da van terena ne voli da prica o fudbalu,ne gleda fudbal...kazu da gleda na to kao na posao i da samo dodje da odradi sta treba.

#zohan

pre 7 godina

Mcstojan,da sjajn je vozac Hulkenberg ali je vec potpisao za Reno tako da od toga nema nista.I jedini covek bez jakih sponzora iza sebe,tj bez sponzora.

srpska naduvanost

pre 7 godina

@rastko,
ma ti i da se popnes na merdevine za tebe bi bio dozivljaj. Tipicno srbistanski, omalovazavanje svakoga a sam nista u zivotu nije postigao sem da pljuje po drugima neizmerno sposobnijim i boljim od sebe.

DROGBA11

pre 7 godina

Neocekivano, ali kada se covek stavi na njegovo mesto.... Trka se vec 2 decenije,mnogo odricanja, treniga- sto fizickih sto za volanom i simulatorom, obaveza, stresa i naraavno opasnosti, svaki dan ide preko 300 na sat, glava je u torbi. Na kraju, ono zbog cega mi je i bio simpatican ,je cinjenica da je on bogat i bez f1, a pokazovao je veliku zelji o borbu, da ne govorimo o teretu koji je nosio u vidi caleta, bivseg sampiona f1.Realno, retko koji sin top sportiste i sam postane top sportista iako je ugkavnom usmeren u tom pravcu sa svim mogucnostima i benefitima koje nosi ime slavnog roditelja. Tacno je da nije najbrzi,ali svi su u f1 ozbiljni vozaci, krem de la krem sto se kaaze,ceo svet vozi, a samo njih 20ak srecnikaa ima priliku da bude deo najelitnijeg f1 takmicenja. Neka uziva, povukao se kao sampion i ostvario vrlo dobru karijeru.

mup

pre 7 godina

To je ujedno jedini interesantan trenutak u celoj sezoni F1. Da bi vozio u F1 timu moras da se ucipis od 5-25 miliona evra, u zavisnosti od snage tima.

Tek da se zna...

pre 7 godina

On je i pre ulaska u F1 bio pun para, njemu novac nije motiv. Njemu je ovo bio motiv. Prema tome, iskulirajte te price o zaradjenom finom novcu, fine novce i fino detinjstvo je njemu obezbedio tata Keke... A i fin tim, tek da kupi sve ono sto se novcem moze kupiti. Sada neka uziva u sreci, to se novcem ne moze kupiti (ili moze, zavisi od stepena razmazenosti) :)

Нишлија

pre 7 godina

Паметан човек, живи свој живот, онако како ти желиш. Уживај! Неки су људи, неки машине, браво Нико!
Ако се и предомислиш и вратиш, добродошао!

Pera Detlic

pre 7 godina

Decko se upisao u istoriju F1 i videce jos od zivota sto sta. Svakao pametno je manuti se tih adrenalinskih egzibicija i rizika. Navijaci vole hrabre i hazardere kao sto su bili Sena i Sumaher, ali na zalost sta im sad to vredi.

Njegovi saigrači iz reprezentacije igrali u Bajernu, Realu, Arsenalu...

pre 7 godina

Veliki odlaze kad su na vrhuncu i po tome ih svi pamte a ne batrganje u padanju! Setimo se da je Dragan DZajic otisao u legendu i da su ga iz Bastije ispratili ovacijama! Mogao je on itekako jos da igra
, vrhunski majstor, ali treba otici kad si najveci a ne brukati se pod stare dane! ...
(andjeo 888, 2. decembar 2016 18:47)

Navijači velikog evropskog šampiona Bastije ga ispratili sa ovacijama jer je ostavio trag u tom velikom evropskom klubu... Dali si ti ozbiljan ili se zezaš?

Stefan

pre 7 godina

Koji komentari strasno. Ne nego ce vas da pita da li ce se povuci i Djokovic isto bas ga briga sta sirotinja raja misli. Ko sto bi i mene bilo briga iskreno. Car zaradio love i za praunuke postao sampion i gospodski se povukao.