Utorak, 29.11.2016.

08:30

Bjelica solidan u porazu Minesote

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je solidan meč u porazu Minesota Timbervulvsa nad Juta Džezom na domaćem terenu – 112:103.

Izvor:

Bjelica solidan u porazu Minesote IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

karter

pre 7 godina

Google hvala na pozdravima. Sto se tice Bjelice on jeste bitan igrac reprezentacije. Jokic je buducnost ali nije jos uvek kljucni igrac. Bjelica je pored Tea kljucni igrac,Bogdan jos ima prostora za napredak i on ce za par godina biti kljucni igrac,verovatno.

YSexistoY

pre 7 godina

@google
Dao sam ti minus samo zato što smatram da Bjelica nije ključni igrač repke posle Tea, čak nije ni u tri. Tek posle Tea, Jokare i Bogdana. To je moje mišljenje. Pozdrav svima.

luther

pre 7 godina

Nemanja Bjleica je fantastican igrac i sve..ali nema on tu crtu pobednika..ne pokazuje emocije i to je velika mana...on se covek ocigledno pomirio sa ulogom i prepustio je klincima.da igraju.. sto iskreno ne razumem jer bukvalno moze da im bude tutor po iskustvu..npr Joka uopste ne misli tako decko grize i zeli da bude najbolji sto i jeste....realno milina je gledati ga kad god igra..sa koliko maste igra najjacu ligu na svetu!!! A Bobija zabole lik uzeo 22milki na visinu..

Dragan

pre 7 godina

Gledao sam skoro svaku utakmicu ove sezone...i uvek ista prica...Ova trojica + Sabaz siluju,sutiraju iz svake(vecinom neizgradjene) pozicije.Bjelica samo otrci u napad,mase rukama...nista.Cim neko od ove trojice dobije loptu,u 90% slucajeva ide sam na kos makar se zakucao u 3 igraca.I to sto pricate da nije bjelica za NBA...Mi fakticki i dalje nismo videli dal jeste il nije jer dzaba mu minutaza kad samo odigra u odbrani i ponekad mu dodaju da sutne za 3...Ni drugi trener nije uspeo da organizuje tim...Njemu je trejd u neku ekipu koja igra timsku kosarku spas. Covek koji ima toliko mogucnosti sveden je da stoji u cosku i ceka da mu dodaju da sutne za 3...Ne znam koliko moras biti jak da ti to ne ubije samopouzdanje...

javale mcgee

pre 7 godina

Klasican Tibbs, nikakav balans klupe i prve petorke, kad udje klupa prednost se gubi bez obzira kolika je, neko od dvojca Wiggins, Lavine mora da pocinje sa klupe i da terorise protivnicke rezervne petorke kao sto Crawford radi celu karijeru, kao sto je Harden radio u OKC. Po mom misljenju Lavine bi imao laganih 20 i kusur poena dok bi se Wiggins bolje snasao na beku, imali smo jednu utakmicu sa Wigginsom na dvojci i ubacio je 47 poena.

ja

pre 7 godina

Mogli bi oni biti bum ove sezone ilu sledece nije ovo nimalo naivna ekipa samo da vezu par pobeda pa ce se videti ! Vigin, Lavin, Towns, Bjelica, Muhamede, Rubio, Pekovic (kad se oporavi) i ostali.bice to sasvim dobra ekipa

CJ

pre 7 godina

Daa
E, pusti ne tih smešnih priča, kakva su oni budućnost ekipe? Možda ako odu u neki drugi tim. Viginsu je ovo treća sezona, neki majstori su u njegovim godinama već osvajali titule kao lideri ekipe (Vejd, Lenard, Irving), neki su poput LeBrona vodili tim do finala. Šta je taj momak uradio? Za tri sezone od 250 utakmica će imati 200 poraza...I to je tebi normalno? Durent, Vestbruk i Harden su skoro pa kao klinci od 22-23 godine doveli svoju ekipu u veliko finale, da li vidiš da ova trojica u naredne tri sezone mogu uvesti Minesotu i z plej of?

Beljo

pre 7 godina

Mogli, to nije indeks korisnosti.
To znaci da dok je bio na parketu rez je bio u njihovu korist za toliko poena.
A to je apsolutno nikakav pokazatelj.

niidza

pre 7 godina

Bjelica nema konstantnost u sutu, i zato na moju veliku zalost neće ostaviti dublji trag u NBA. Bolje mu je da se vrati u evropu uzme evroligu i ostavi trag. Sve najbolje beli!

Mikii

pre 7 godina

Koliko puta treba da citam naslove o solidnosti ili bledosti Bjelice, pa potom i komentare idiota koje ne mrzi da vec 198 puta od pocetka sezone pisu kako u Minesoti postoje trojica siledzija koji svaku utakmicu imaju suterski trening, a ostali su tu da im dodaju lopte?! Ok, ukapirali smo, dosta vise.

bozza

pre 7 godina

Bjelica polako utvrdjuje poziciju 6. igraca Minesote, jer je Tibodo prepoznao njegov povencijal u odbrani i napadu na nekoliko pozicija. Nece biti starter u Minesoti, ali ce imati sve solidniju minutazu

Daa

pre 7 godina

Sramotna ekipa u kojoj je normalno da trojica igraca imaju suterski trening svaku utakmicu dok ostatak ekipe sluzi da popuni broj.
(Draza_Olmajti, 29. novembar 2016 09:01)

Uvek je tako bilo u NBA i ako ti se ne svidja ne prati i to je to. Imaju dva prva pika i Lavina koji igra sve bolje posto vidim da to ne pisete, a kada ima procenat suta recimo ispod 40% odma ga prozivate. Sva trojica su jako mlada i normalno je da ce da ih uigravaju. Od Bjelice uz svo duzno postovanje ne mogu dobiti nista. Ovakve partije ce Bjelica ponavljati dok je u NBA, mozda jos neki put bljesne sa 15, 20poena i to je to.

Sarko

pre 7 godina

Bjelica i vise nego solidan.Bas kao i Jokic.Dobijaju otpatke,sutiraju retko.Procenti suta ispod 50%.I ne verujem u price da ih treneri ne cene.Da ne znaju da ih iskoristi.Jednostavno nisu za NBA.Raduje sjajna karijera jednog "naseg"Gorana Dragica,koji je mozda jedini igrac iz Evrope sa pozicija 1/2 koji konstantno pruza dobre partije.

google

pre 7 godina

Stvarno mi nije jasno sta se ocekuje od ovog momka vise? I pre odlaska je postojao ogroman znak pitanja u vezi Belog koja bi to bila njegova pozicija u NBA-u. Iako se prelaskom na smallball postave i njemu otvorilo mesto da kao stretch cetvorka i sekundarni kreator igre uz pristojnu odbranu bude konkurentniji za sestog coveka u timu. Idiotski je ako se ocekuje da ce on biti prvi strelac ekipe jer on nikada nije to bio. Nema to veze sa njegovim temperamentom ili karakterom, vec nije takav igrac uopste. Pa kao MVP Eurolige njegov prosek je 12 poena, 8,5 skokova i manje od 2 as i ukradene lopte. Ko ocekuje da ce u NBA da daje 15 poena i da ima po 10 skokova taj veze nema o kosarci. Kada se samo setim kako je mentalno pao na Fajnalforu protiv Reala, cista bruka za takvog igraca da ga neki Nocioni izbaci iz takta toliko, tuga. U reprezentaciji je druga prica, jer je nas kljucni igrac posle Tea.

vlada

pre 7 godina

Kad bi se trener Minesote razumeo malo u kosarku igro bi mu Bjelica svaku utakmicu 25-30 minuta.Bjelica je recimo bolji igrac od Sarica i bolja cetvorka od Jokica ali ne moze da udje u formu jer nema minute i nema slobodu.

LbjMvp

pre 7 godina

Mnogo sam očekivao od Minnesote koja važi za najtalentovaniji tim u NBA,ali sam poprilično razočaran. Razumem da imaju 3 supertalentovana igrača i da je fokus da se oni razigravaju i uzimaju najviše šuteva,tako i treba da bude. Ono što je problem je totalan nedostatak timske igre i sve se svodi na soliranje. Mnogo mi se više svidja stil koji je Walton usadio Lejkersima. Imaju sjajnu mladu osnovu, a pritom igraju fantastičnu timsku nesebičnu košarku. Bjeli je odličan igrač i definitivno može u NBA da ostavi trag,ali to mora da bude tim gde se igra ozbiljna organizovana košarka, a ne tim koji je u procesu gradjenja i još par sezona neće biti konkurentan. Pored njih izdvojio bih još Filadelfiju, konačno se tenkovanje isplatilo i imaju osnovu sa Simmonsom (očekujem zver da bude) i Embiidom (uz Taunsa najdominantnij centar za 2-3 godine). Izuzetno interesantna sezona za sad.

Bik

pre 7 godina

Velike trojke funkcionisu dobro samo ako bar jedan od igraca nije sebican i voli da razigrava. Lebron i Vejd, Alen i Garnet, Magic i Karim... Minesota pokusava da napravi big 3 sa igracima koji svi zajedno imaju 10 asistencija.

bg

pre 7 godina

Trio Lavin-Tauns-Vigins je budućnost lige. Naš Bjelica je tamo verovatno 7,8 opcija u napadu i generalno neće da se naigra.
Lavin je PG a dečko samo koš gleda, ako mu neko asistira to će biti Riki Rubio. U NBA se sve vrti oko 2-3 igrača, na startu sezone se postavi ko je prva ko druga ko treća violina, i bez obzira na formu taj igra.

Dragan

pre 7 godina

Bjelicin problem nisu minuti u igri, igrao je pola utakmice. Problem je u tome sto ga tamo niko ne zarezuje, ne daje mu loptu dovoljno niti ga smatra opcijom u napadu. Prosto je tu da popuni petorku, doda neki skok i sutne poneku trojku ako ostane sam. Ne samo zbog Bjelicine situacije, vec i zbog neadekvatnog upravljanja zvezdama ovog tima, stvarno mislim da Meloun nije nikakav trener. Kako uopste ovakvi likovi i nadju mesto medju trenerima NBA?!?!

nista o nicemu

pre 7 godina

Ako su vasa ocekivanja od Bjelice MVP evrolige da u NBA ima prosek 8 poena i 6 skokova onda je solidan, za mene nije. Solidno za mene je dabl dabl po 10 skoka i poena.
(Millos, 29. novembar 2016 09:02)

10 skokova, a ne skoka.

what goes around, comes around

pre 7 godina

Beli ako citas ovo bezi odatle...to su sve klinci egomanijaci koji su samo talentovani ali zato ne znaju odakle su suplji...gledam onog Viginsa sinoc(od kojeg su pravili/prave novog Lebrona) pa ako Nba spadne na to da je on zamena za najvece tipa Dzejms...onda ne znam...decko samo sto ima fizickr predispozicije kao i onaj Lavin...pa to je komedija...onaj Hejvord iz Jute u dzeo stavio ovog cupavog..Jadni Tibodo s njima, a dobar je trener.
A ti Beli, tebi bi legla ekipa tipa Sarlot, Boston ili recimo San Antonio...ti bi kod Popa bio drugi-treci mozak tima iza Manua i Parkera..ali pre bi te u Sarlotu ili Bostonu voleo videti tj u ekipama koje nemaju superstara a vlada dobra hemija i takvi beleze i odlicne rezultate.

Millos

pre 7 godina

Ako su vasa ocekivanja od Bjelice MVP evrolige da u NBA ima prosek 8 poena i 6 skokova onda je solidan, za mene nije. Solidno za mene je dabl dabl po 10 skoka i poena.

Mogli

pre 7 godina

Pre nego sto zapljujete, da vas obavestim da su Bjelica i Rubio JEDINI OD SVIH IGRACA sinoc imali indeks korisnosti u plusu, tj. Rubio +4, a Bjelica +6. Prema tome , onog momenta kada trener sumose Viginsa, Taunsa i LaVina, tada ce i Bjelica postati efikasniji.

MajstorVlado

pre 7 godina

Meni iskreno nije cudno sto ovi iz NBA mogu da igraju oko 100 utakmica u sezoni (uzeo sam u obzir prijateljske i plej of) cist primer su Westbrook i LeBron. Pa oni od 5 godine treniraju i samo razmisljaju o kosarci, dok ovde ovi nasi razmisljaju tek oko 19 ili nikad. Cudimo se kako oni mogu toliko da igraju, kako su oni najbolji...ma to nije moguce, steroidi i razna "sredstva". Mi imamo Djokovica, koji je imao sistem kao oni i gle cuda eto rezultata. Uzimaju oni nesto ali to nesto uzimaju svi igraci, pa ljudi kad su igrali 90-ih prvenstvo BIH su mi pricali da su pored tanjira dobijali 4 tablete, od toga samo je jedna bila vitaminska. Taj sistem i sredstva (koja svi uzimaju) je dobitna kombinacija i tu nema dalje, ne moze bolje sto nam demonstriraju na OI i SP.
Sto se tice Bjelice, vise bih voleo da se vrati da igra euroleague nego da predje u neki drugi klub pa da se opet pati sa minutazom. Za Bobija necu nista da kazem, odlucio je da uzme pare i to ga ispunjava. Zelim mu pre svega zdravlja u zivotu a pare je vec obezbedio. Mislim da pare nisu ni u prvu planu kad decko pocne da trenira nego da igra za veliki klub ali ajde.
Za Jokica ja ne brinem, svako je imao lose trenutke pa tako i on, on ce sam resiti taj problem...ja mu zelim sve najbolje :) Pozdrav ljubitelji ovog divnog sporta :)

JPR23

pre 7 godina

Meni iskreno nije cudno sto ovi iz NBA mogu da igraju oko 100 utakmica u sezoni (uzeo sam u obzir prijateljske i plej of) cist primer su Westbrook i LeBron. Pa oni od 5 godine treniraju i samo razmisljaju o kosarci, dok ovde ovi nasi razmisljaju tek oko 19 ili nikad. Cudimo se kako oni mogu toliko da igraju, kako su oni najbolji...ma to nije moguce, steroidi i razna "sredstva". Mi imamo Djokovica, koji je imao sistem kao oni i gle cuda eto rezultata. Uzimaju oni nesto ali to nesto uzimaju svi igraci, pa ljudi kad su igrali 90-ih prvenstvo BIH su mi pricali da su pored tanjira dobijali 4 tablete, od toga samo je jedna bila vitaminska. Taj sistem i sredstva (koja svi uzimaju) je dobitna kombinacija i tu nema dalje, ne moze bolje sto nam demonstriraju na OI i SP.Sto se tice Bjelice, vise bih voleo da se vrati da igra euroleague nego da predje u neki drugi klub pa da se opet pati sa minutazom. Za Bobija necu nista da kazem, odlucio je da uzme pare i to ga ispunjava. Zelim mu pre svega zdravlja u zivotu a pare je vec obezbedio. Mislim da pare nisu ni u prvu planu kad decko pocne da trenira nego da igra za veliki klub ali ajde. Za Jokica ja ne brinem, svako je imao lose trenutke pa tako i on, on ce sam resiti taj problem...ja mu zelim sve najbolje :) Pozdrav ljubitelji ovog divnog sporta :)
(MajstorVlado, 29. novembar 2016 09:19)

Jeste, ali oni vec od 15-16 godina imaju uslove koje nasi imaju samo u dva tri kluba, i to vec od gimnazije.. i ne pominjem univerzitetsku kosarku... :)

Draza_Olmajti

pre 7 godina

Ima jedna istina. Bjelica nazalost nema funkciju u napadu Minesote. Sve se svodi na to da izvede loptu i onda ode u cosak. Nekada da izadje u blok iz kog se otvori i po pravilu NIKAD ne dobije loptu. Sramota. Igra zato sto moze da preuzme u odbrani sve od 1-4 pa i neke petice. Zalosno da niko ne vidi i njegov ofanzivni potencijal. Sramotna ekipa u kojoj je normalno da trojica igraca imaju suterski trening svaku utakmicu dok ostatak ekipe sluzi da popuni broj.

nista o nicemu

pre 7 godina

Dobio je ponovo tih famoznih 20+ minuta i? Sjajan kosarkas, nazalost i da izgleda kao Dejvid Robinson on je previse fin, nema tu drskost i to je to.

Draza_Olmajti

pre 7 godina

Ima jedna istina. Bjelica nazalost nema funkciju u napadu Minesote. Sve se svodi na to da izvede loptu i onda ode u cosak. Nekada da izadje u blok iz kog se otvori i po pravilu NIKAD ne dobije loptu. Sramota. Igra zato sto moze da preuzme u odbrani sve od 1-4 pa i neke petice. Zalosno da niko ne vidi i njegov ofanzivni potencijal. Sramotna ekipa u kojoj je normalno da trojica igraca imaju suterski trening svaku utakmicu dok ostatak ekipe sluzi da popuni broj.

Millos

pre 7 godina

Ako su vasa ocekivanja od Bjelice MVP evrolige da u NBA ima prosek 8 poena i 6 skokova onda je solidan, za mene nije. Solidno za mene je dabl dabl po 10 skoka i poena.

MajstorVlado

pre 7 godina

Meni iskreno nije cudno sto ovi iz NBA mogu da igraju oko 100 utakmica u sezoni (uzeo sam u obzir prijateljske i plej of) cist primer su Westbrook i LeBron. Pa oni od 5 godine treniraju i samo razmisljaju o kosarci, dok ovde ovi nasi razmisljaju tek oko 19 ili nikad. Cudimo se kako oni mogu toliko da igraju, kako su oni najbolji...ma to nije moguce, steroidi i razna "sredstva". Mi imamo Djokovica, koji je imao sistem kao oni i gle cuda eto rezultata. Uzimaju oni nesto ali to nesto uzimaju svi igraci, pa ljudi kad su igrali 90-ih prvenstvo BIH su mi pricali da su pored tanjira dobijali 4 tablete, od toga samo je jedna bila vitaminska. Taj sistem i sredstva (koja svi uzimaju) je dobitna kombinacija i tu nema dalje, ne moze bolje sto nam demonstriraju na OI i SP.
Sto se tice Bjelice, vise bih voleo da se vrati da igra euroleague nego da predje u neki drugi klub pa da se opet pati sa minutazom. Za Bobija necu nista da kazem, odlucio je da uzme pare i to ga ispunjava. Zelim mu pre svega zdravlja u zivotu a pare je vec obezbedio. Mislim da pare nisu ni u prvu planu kad decko pocne da trenira nego da igra za veliki klub ali ajde.
Za Jokica ja ne brinem, svako je imao lose trenutke pa tako i on, on ce sam resiti taj problem...ja mu zelim sve najbolje :) Pozdrav ljubitelji ovog divnog sporta :)

vlada

pre 7 godina

Kad bi se trener Minesote razumeo malo u kosarku igro bi mu Bjelica svaku utakmicu 25-30 minuta.Bjelica je recimo bolji igrac od Sarica i bolja cetvorka od Jokica ali ne moze da udje u formu jer nema minute i nema slobodu.

nista o nicemu

pre 7 godina

Dobio je ponovo tih famoznih 20+ minuta i? Sjajan kosarkas, nazalost i da izgleda kao Dejvid Robinson on je previse fin, nema tu drskost i to je to.

google

pre 7 godina

Stvarno mi nije jasno sta se ocekuje od ovog momka vise? I pre odlaska je postojao ogroman znak pitanja u vezi Belog koja bi to bila njegova pozicija u NBA-u. Iako se prelaskom na smallball postave i njemu otvorilo mesto da kao stretch cetvorka i sekundarni kreator igre uz pristojnu odbranu bude konkurentniji za sestog coveka u timu. Idiotski je ako se ocekuje da ce on biti prvi strelac ekipe jer on nikada nije to bio. Nema to veze sa njegovim temperamentom ili karakterom, vec nije takav igrac uopste. Pa kao MVP Eurolige njegov prosek je 12 poena, 8,5 skokova i manje od 2 as i ukradene lopte. Ko ocekuje da ce u NBA da daje 15 poena i da ima po 10 skokova taj veze nema o kosarci. Kada se samo setim kako je mentalno pao na Fajnalforu protiv Reala, cista bruka za takvog igraca da ga neki Nocioni izbaci iz takta toliko, tuga. U reprezentaciji je druga prica, jer je nas kljucni igrac posle Tea.

CJ

pre 7 godina

Daa
E, pusti ne tih smešnih priča, kakva su oni budućnost ekipe? Možda ako odu u neki drugi tim. Viginsu je ovo treća sezona, neki majstori su u njegovim godinama već osvajali titule kao lideri ekipe (Vejd, Lenard, Irving), neki su poput LeBrona vodili tim do finala. Šta je taj momak uradio? Za tri sezone od 250 utakmica će imati 200 poraza...I to je tebi normalno? Durent, Vestbruk i Harden su skoro pa kao klinci od 22-23 godine doveli svoju ekipu u veliko finale, da li vidiš da ova trojica u naredne tri sezone mogu uvesti Minesotu i z plej of?

JPR23

pre 7 godina

Meni iskreno nije cudno sto ovi iz NBA mogu da igraju oko 100 utakmica u sezoni (uzeo sam u obzir prijateljske i plej of) cist primer su Westbrook i LeBron. Pa oni od 5 godine treniraju i samo razmisljaju o kosarci, dok ovde ovi nasi razmisljaju tek oko 19 ili nikad. Cudimo se kako oni mogu toliko da igraju, kako su oni najbolji...ma to nije moguce, steroidi i razna "sredstva". Mi imamo Djokovica, koji je imao sistem kao oni i gle cuda eto rezultata. Uzimaju oni nesto ali to nesto uzimaju svi igraci, pa ljudi kad su igrali 90-ih prvenstvo BIH su mi pricali da su pored tanjira dobijali 4 tablete, od toga samo je jedna bila vitaminska. Taj sistem i sredstva (koja svi uzimaju) je dobitna kombinacija i tu nema dalje, ne moze bolje sto nam demonstriraju na OI i SP.Sto se tice Bjelice, vise bih voleo da se vrati da igra euroleague nego da predje u neki drugi klub pa da se opet pati sa minutazom. Za Bobija necu nista da kazem, odlucio je da uzme pare i to ga ispunjava. Zelim mu pre svega zdravlja u zivotu a pare je vec obezbedio. Mislim da pare nisu ni u prvu planu kad decko pocne da trenira nego da igra za veliki klub ali ajde. Za Jokica ja ne brinem, svako je imao lose trenutke pa tako i on, on ce sam resiti taj problem...ja mu zelim sve najbolje :) Pozdrav ljubitelji ovog divnog sporta :)
(MajstorVlado, 29. novembar 2016 09:19)

Jeste, ali oni vec od 15-16 godina imaju uslove koje nasi imaju samo u dva tri kluba, i to vec od gimnazije.. i ne pominjem univerzitetsku kosarku... :)

Mikii

pre 7 godina

Koliko puta treba da citam naslove o solidnosti ili bledosti Bjelice, pa potom i komentare idiota koje ne mrzi da vec 198 puta od pocetka sezone pisu kako u Minesoti postoje trojica siledzija koji svaku utakmicu imaju suterski trening, a ostali su tu da im dodaju lopte?! Ok, ukapirali smo, dosta vise.

Daa

pre 7 godina

Sramotna ekipa u kojoj je normalno da trojica igraca imaju suterski trening svaku utakmicu dok ostatak ekipe sluzi da popuni broj.
(Draza_Olmajti, 29. novembar 2016 09:01)

Uvek je tako bilo u NBA i ako ti se ne svidja ne prati i to je to. Imaju dva prva pika i Lavina koji igra sve bolje posto vidim da to ne pisete, a kada ima procenat suta recimo ispod 40% odma ga prozivate. Sva trojica su jako mlada i normalno je da ce da ih uigravaju. Od Bjelice uz svo duzno postovanje ne mogu dobiti nista. Ovakve partije ce Bjelica ponavljati dok je u NBA, mozda jos neki put bljesne sa 15, 20poena i to je to.

Bik

pre 7 godina

Velike trojke funkcionisu dobro samo ako bar jedan od igraca nije sebican i voli da razigrava. Lebron i Vejd, Alen i Garnet, Magic i Karim... Minesota pokusava da napravi big 3 sa igracima koji svi zajedno imaju 10 asistencija.

nista o nicemu

pre 7 godina

Ako su vasa ocekivanja od Bjelice MVP evrolige da u NBA ima prosek 8 poena i 6 skokova onda je solidan, za mene nije. Solidno za mene je dabl dabl po 10 skoka i poena.
(Millos, 29. novembar 2016 09:02)

10 skokova, a ne skoka.

Dragan

pre 7 godina

Gledao sam skoro svaku utakmicu ove sezone...i uvek ista prica...Ova trojica + Sabaz siluju,sutiraju iz svake(vecinom neizgradjene) pozicije.Bjelica samo otrci u napad,mase rukama...nista.Cim neko od ove trojice dobije loptu,u 90% slucajeva ide sam na kos makar se zakucao u 3 igraca.I to sto pricate da nije bjelica za NBA...Mi fakticki i dalje nismo videli dal jeste il nije jer dzaba mu minutaza kad samo odigra u odbrani i ponekad mu dodaju da sutne za 3...Ni drugi trener nije uspeo da organizuje tim...Njemu je trejd u neku ekipu koja igra timsku kosarku spas. Covek koji ima toliko mogucnosti sveden je da stoji u cosku i ceka da mu dodaju da sutne za 3...Ne znam koliko moras biti jak da ti to ne ubije samopouzdanje...

Sarko

pre 7 godina

Bjelica i vise nego solidan.Bas kao i Jokic.Dobijaju otpatke,sutiraju retko.Procenti suta ispod 50%.I ne verujem u price da ih treneri ne cene.Da ne znaju da ih iskoristi.Jednostavno nisu za NBA.Raduje sjajna karijera jednog "naseg"Gorana Dragica,koji je mozda jedini igrac iz Evrope sa pozicija 1/2 koji konstantno pruza dobre partije.

LbjMvp

pre 7 godina

Mnogo sam očekivao od Minnesote koja važi za najtalentovaniji tim u NBA,ali sam poprilično razočaran. Razumem da imaju 3 supertalentovana igrača i da je fokus da se oni razigravaju i uzimaju najviše šuteva,tako i treba da bude. Ono što je problem je totalan nedostatak timske igre i sve se svodi na soliranje. Mnogo mi se više svidja stil koji je Walton usadio Lejkersima. Imaju sjajnu mladu osnovu, a pritom igraju fantastičnu timsku nesebičnu košarku. Bjeli je odličan igrač i definitivno može u NBA da ostavi trag,ali to mora da bude tim gde se igra ozbiljna organizovana košarka, a ne tim koji je u procesu gradjenja i još par sezona neće biti konkurentan. Pored njih izdvojio bih još Filadelfiju, konačno se tenkovanje isplatilo i imaju osnovu sa Simmonsom (očekujem zver da bude) i Embiidom (uz Taunsa najdominantnij centar za 2-3 godine). Izuzetno interesantna sezona za sad.

niidza

pre 7 godina

Bjelica nema konstantnost u sutu, i zato na moju veliku zalost neće ostaviti dublji trag u NBA. Bolje mu je da se vrati u evropu uzme evroligu i ostavi trag. Sve najbolje beli!

bozza

pre 7 godina

Bjelica polako utvrdjuje poziciju 6. igraca Minesote, jer je Tibodo prepoznao njegov povencijal u odbrani i napadu na nekoliko pozicija. Nece biti starter u Minesoti, ali ce imati sve solidniju minutazu

javale mcgee

pre 7 godina

Klasican Tibbs, nikakav balans klupe i prve petorke, kad udje klupa prednost se gubi bez obzira kolika je, neko od dvojca Wiggins, Lavine mora da pocinje sa klupe i da terorise protivnicke rezervne petorke kao sto Crawford radi celu karijeru, kao sto je Harden radio u OKC. Po mom misljenju Lavine bi imao laganih 20 i kusur poena dok bi se Wiggins bolje snasao na beku, imali smo jednu utakmicu sa Wigginsom na dvojci i ubacio je 47 poena.

what goes around, comes around

pre 7 godina

Beli ako citas ovo bezi odatle...to su sve klinci egomanijaci koji su samo talentovani ali zato ne znaju odakle su suplji...gledam onog Viginsa sinoc(od kojeg su pravili/prave novog Lebrona) pa ako Nba spadne na to da je on zamena za najvece tipa Dzejms...onda ne znam...decko samo sto ima fizickr predispozicije kao i onaj Lavin...pa to je komedija...onaj Hejvord iz Jute u dzeo stavio ovog cupavog..Jadni Tibodo s njima, a dobar je trener.
A ti Beli, tebi bi legla ekipa tipa Sarlot, Boston ili recimo San Antonio...ti bi kod Popa bio drugi-treci mozak tima iza Manua i Parkera..ali pre bi te u Sarlotu ili Bostonu voleo videti tj u ekipama koje nemaju superstara a vlada dobra hemija i takvi beleze i odlicne rezultate.

Dragan

pre 7 godina

Bjelicin problem nisu minuti u igri, igrao je pola utakmice. Problem je u tome sto ga tamo niko ne zarezuje, ne daje mu loptu dovoljno niti ga smatra opcijom u napadu. Prosto je tu da popuni petorku, doda neki skok i sutne poneku trojku ako ostane sam. Ne samo zbog Bjelicine situacije, vec i zbog neadekvatnog upravljanja zvezdama ovog tima, stvarno mislim da Meloun nije nikakav trener. Kako uopste ovakvi likovi i nadju mesto medju trenerima NBA?!?!

bg

pre 7 godina

Trio Lavin-Tauns-Vigins je budućnost lige. Naš Bjelica je tamo verovatno 7,8 opcija u napadu i generalno neće da se naigra.
Lavin je PG a dečko samo koš gleda, ako mu neko asistira to će biti Riki Rubio. U NBA se sve vrti oko 2-3 igrača, na startu sezone se postavi ko je prva ko druga ko treća violina, i bez obzira na formu taj igra.

Mogli

pre 7 godina

Pre nego sto zapljujete, da vas obavestim da su Bjelica i Rubio JEDINI OD SVIH IGRACA sinoc imali indeks korisnosti u plusu, tj. Rubio +4, a Bjelica +6. Prema tome , onog momenta kada trener sumose Viginsa, Taunsa i LaVina, tada ce i Bjelica postati efikasniji.

luther

pre 7 godina

Nemanja Bjleica je fantastican igrac i sve..ali nema on tu crtu pobednika..ne pokazuje emocije i to je velika mana...on se covek ocigledno pomirio sa ulogom i prepustio je klincima.da igraju.. sto iskreno ne razumem jer bukvalno moze da im bude tutor po iskustvu..npr Joka uopste ne misli tako decko grize i zeli da bude najbolji sto i jeste....realno milina je gledati ga kad god igra..sa koliko maste igra najjacu ligu na svetu!!! A Bobija zabole lik uzeo 22milki na visinu..

Beljo

pre 7 godina

Mogli, to nije indeks korisnosti.
To znaci da dok je bio na parketu rez je bio u njihovu korist za toliko poena.
A to je apsolutno nikakav pokazatelj.

ja

pre 7 godina

Mogli bi oni biti bum ove sezone ilu sledece nije ovo nimalo naivna ekipa samo da vezu par pobeda pa ce se videti ! Vigin, Lavin, Towns, Bjelica, Muhamede, Rubio, Pekovic (kad se oporavi) i ostali.bice to sasvim dobra ekipa

YSexistoY

pre 7 godina

@google
Dao sam ti minus samo zato što smatram da Bjelica nije ključni igrač repke posle Tea, čak nije ni u tri. Tek posle Tea, Jokare i Bogdana. To je moje mišljenje. Pozdrav svima.

karter

pre 7 godina

Google hvala na pozdravima. Sto se tice Bjelice on jeste bitan igrac reprezentacije. Jokic je buducnost ali nije jos uvek kljucni igrac. Bjelica je pored Tea kljucni igrac,Bogdan jos ima prostora za napredak i on ce za par godina biti kljucni igrac,verovatno.

ja

pre 7 godina

Mogli bi oni biti bum ove sezone ilu sledece nije ovo nimalo naivna ekipa samo da vezu par pobeda pa ce se videti ! Vigin, Lavin, Towns, Bjelica, Muhamede, Rubio, Pekovic (kad se oporavi) i ostali.bice to sasvim dobra ekipa

vlada

pre 7 godina

Kad bi se trener Minesote razumeo malo u kosarku igro bi mu Bjelica svaku utakmicu 25-30 minuta.Bjelica je recimo bolji igrac od Sarica i bolja cetvorka od Jokica ali ne moze da udje u formu jer nema minute i nema slobodu.

Sarko

pre 7 godina

Bjelica i vise nego solidan.Bas kao i Jokic.Dobijaju otpatke,sutiraju retko.Procenti suta ispod 50%.I ne verujem u price da ih treneri ne cene.Da ne znaju da ih iskoristi.Jednostavno nisu za NBA.Raduje sjajna karijera jednog "naseg"Gorana Dragica,koji je mozda jedini igrac iz Evrope sa pozicija 1/2 koji konstantno pruza dobre partije.

MajstorVlado

pre 7 godina

Meni iskreno nije cudno sto ovi iz NBA mogu da igraju oko 100 utakmica u sezoni (uzeo sam u obzir prijateljske i plej of) cist primer su Westbrook i LeBron. Pa oni od 5 godine treniraju i samo razmisljaju o kosarci, dok ovde ovi nasi razmisljaju tek oko 19 ili nikad. Cudimo se kako oni mogu toliko da igraju, kako su oni najbolji...ma to nije moguce, steroidi i razna "sredstva". Mi imamo Djokovica, koji je imao sistem kao oni i gle cuda eto rezultata. Uzimaju oni nesto ali to nesto uzimaju svi igraci, pa ljudi kad su igrali 90-ih prvenstvo BIH su mi pricali da su pored tanjira dobijali 4 tablete, od toga samo je jedna bila vitaminska. Taj sistem i sredstva (koja svi uzimaju) je dobitna kombinacija i tu nema dalje, ne moze bolje sto nam demonstriraju na OI i SP.
Sto se tice Bjelice, vise bih voleo da se vrati da igra euroleague nego da predje u neki drugi klub pa da se opet pati sa minutazom. Za Bobija necu nista da kazem, odlucio je da uzme pare i to ga ispunjava. Zelim mu pre svega zdravlja u zivotu a pare je vec obezbedio. Mislim da pare nisu ni u prvu planu kad decko pocne da trenira nego da igra za veliki klub ali ajde.
Za Jokica ja ne brinem, svako je imao lose trenutke pa tako i on, on ce sam resiti taj problem...ja mu zelim sve najbolje :) Pozdrav ljubitelji ovog divnog sporta :)

Millos

pre 7 godina

Ako su vasa ocekivanja od Bjelice MVP evrolige da u NBA ima prosek 8 poena i 6 skokova onda je solidan, za mene nije. Solidno za mene je dabl dabl po 10 skoka i poena.

Draza_Olmajti

pre 7 godina

Ima jedna istina. Bjelica nazalost nema funkciju u napadu Minesote. Sve se svodi na to da izvede loptu i onda ode u cosak. Nekada da izadje u blok iz kog se otvori i po pravilu NIKAD ne dobije loptu. Sramota. Igra zato sto moze da preuzme u odbrani sve od 1-4 pa i neke petice. Zalosno da niko ne vidi i njegov ofanzivni potencijal. Sramotna ekipa u kojoj je normalno da trojica igraca imaju suterski trening svaku utakmicu dok ostatak ekipe sluzi da popuni broj.

niidza

pre 7 godina

Bjelica nema konstantnost u sutu, i zato na moju veliku zalost neće ostaviti dublji trag u NBA. Bolje mu je da se vrati u evropu uzme evroligu i ostavi trag. Sve najbolje beli!

Daa

pre 7 godina

Sramotna ekipa u kojoj je normalno da trojica igraca imaju suterski trening svaku utakmicu dok ostatak ekipe sluzi da popuni broj.
(Draza_Olmajti, 29. novembar 2016 09:01)

Uvek je tako bilo u NBA i ako ti se ne svidja ne prati i to je to. Imaju dva prva pika i Lavina koji igra sve bolje posto vidim da to ne pisete, a kada ima procenat suta recimo ispod 40% odma ga prozivate. Sva trojica su jako mlada i normalno je da ce da ih uigravaju. Od Bjelice uz svo duzno postovanje ne mogu dobiti nista. Ovakve partije ce Bjelica ponavljati dok je u NBA, mozda jos neki put bljesne sa 15, 20poena i to je to.

Mogli

pre 7 godina

Pre nego sto zapljujete, da vas obavestim da su Bjelica i Rubio JEDINI OD SVIH IGRACA sinoc imali indeks korisnosti u plusu, tj. Rubio +4, a Bjelica +6. Prema tome , onog momenta kada trener sumose Viginsa, Taunsa i LaVina, tada ce i Bjelica postati efikasniji.

Beljo

pre 7 godina

Mogli, to nije indeks korisnosti.
To znaci da dok je bio na parketu rez je bio u njihovu korist za toliko poena.
A to je apsolutno nikakav pokazatelj.

Dragan

pre 7 godina

Bjelicin problem nisu minuti u igri, igrao je pola utakmice. Problem je u tome sto ga tamo niko ne zarezuje, ne daje mu loptu dovoljno niti ga smatra opcijom u napadu. Prosto je tu da popuni petorku, doda neki skok i sutne poneku trojku ako ostane sam. Ne samo zbog Bjelicine situacije, vec i zbog neadekvatnog upravljanja zvezdama ovog tima, stvarno mislim da Meloun nije nikakav trener. Kako uopste ovakvi likovi i nadju mesto medju trenerima NBA?!?!

nista o nicemu

pre 7 godina

Dobio je ponovo tih famoznih 20+ minuta i? Sjajan kosarkas, nazalost i da izgleda kao Dejvid Robinson on je previse fin, nema tu drskost i to je to.

what goes around, comes around

pre 7 godina

Beli ako citas ovo bezi odatle...to su sve klinci egomanijaci koji su samo talentovani ali zato ne znaju odakle su suplji...gledam onog Viginsa sinoc(od kojeg su pravili/prave novog Lebrona) pa ako Nba spadne na to da je on zamena za najvece tipa Dzejms...onda ne znam...decko samo sto ima fizickr predispozicije kao i onaj Lavin...pa to je komedija...onaj Hejvord iz Jute u dzeo stavio ovog cupavog..Jadni Tibodo s njima, a dobar je trener.
A ti Beli, tebi bi legla ekipa tipa Sarlot, Boston ili recimo San Antonio...ti bi kod Popa bio drugi-treci mozak tima iza Manua i Parkera..ali pre bi te u Sarlotu ili Bostonu voleo videti tj u ekipama koje nemaju superstara a vlada dobra hemija i takvi beleze i odlicne rezultate.

CJ

pre 7 godina

Daa
E, pusti ne tih smešnih priča, kakva su oni budućnost ekipe? Možda ako odu u neki drugi tim. Viginsu je ovo treća sezona, neki majstori su u njegovim godinama već osvajali titule kao lideri ekipe (Vejd, Lenard, Irving), neki su poput LeBrona vodili tim do finala. Šta je taj momak uradio? Za tri sezone od 250 utakmica će imati 200 poraza...I to je tebi normalno? Durent, Vestbruk i Harden su skoro pa kao klinci od 22-23 godine doveli svoju ekipu u veliko finale, da li vidiš da ova trojica u naredne tri sezone mogu uvesti Minesotu i z plej of?

nista o nicemu

pre 7 godina

Ako su vasa ocekivanja od Bjelice MVP evrolige da u NBA ima prosek 8 poena i 6 skokova onda je solidan, za mene nije. Solidno za mene je dabl dabl po 10 skoka i poena.
(Millos, 29. novembar 2016 09:02)

10 skokova, a ne skoka.

google

pre 7 godina

Stvarno mi nije jasno sta se ocekuje od ovog momka vise? I pre odlaska je postojao ogroman znak pitanja u vezi Belog koja bi to bila njegova pozicija u NBA-u. Iako se prelaskom na smallball postave i njemu otvorilo mesto da kao stretch cetvorka i sekundarni kreator igre uz pristojnu odbranu bude konkurentniji za sestog coveka u timu. Idiotski je ako se ocekuje da ce on biti prvi strelac ekipe jer on nikada nije to bio. Nema to veze sa njegovim temperamentom ili karakterom, vec nije takav igrac uopste. Pa kao MVP Eurolige njegov prosek je 12 poena, 8,5 skokova i manje od 2 as i ukradene lopte. Ko ocekuje da ce u NBA da daje 15 poena i da ima po 10 skokova taj veze nema o kosarci. Kada se samo setim kako je mentalno pao na Fajnalforu protiv Reala, cista bruka za takvog igraca da ga neki Nocioni izbaci iz takta toliko, tuga. U reprezentaciji je druga prica, jer je nas kljucni igrac posle Tea.

luther

pre 7 godina

Nemanja Bjleica je fantastican igrac i sve..ali nema on tu crtu pobednika..ne pokazuje emocije i to je velika mana...on se covek ocigledno pomirio sa ulogom i prepustio je klincima.da igraju.. sto iskreno ne razumem jer bukvalno moze da im bude tutor po iskustvu..npr Joka uopste ne misli tako decko grize i zeli da bude najbolji sto i jeste....realno milina je gledati ga kad god igra..sa koliko maste igra najjacu ligu na svetu!!! A Bobija zabole lik uzeo 22milki na visinu..

Mikii

pre 7 godina

Koliko puta treba da citam naslove o solidnosti ili bledosti Bjelice, pa potom i komentare idiota koje ne mrzi da vec 198 puta od pocetka sezone pisu kako u Minesoti postoje trojica siledzija koji svaku utakmicu imaju suterski trening, a ostali su tu da im dodaju lopte?! Ok, ukapirali smo, dosta vise.

bg

pre 7 godina

Trio Lavin-Tauns-Vigins je budućnost lige. Naš Bjelica je tamo verovatno 7,8 opcija u napadu i generalno neće da se naigra.
Lavin je PG a dečko samo koš gleda, ako mu neko asistira to će biti Riki Rubio. U NBA se sve vrti oko 2-3 igrača, na startu sezone se postavi ko je prva ko druga ko treća violina, i bez obzira na formu taj igra.

Bik

pre 7 godina

Velike trojke funkcionisu dobro samo ako bar jedan od igraca nije sebican i voli da razigrava. Lebron i Vejd, Alen i Garnet, Magic i Karim... Minesota pokusava da napravi big 3 sa igracima koji svi zajedno imaju 10 asistencija.

javale mcgee

pre 7 godina

Klasican Tibbs, nikakav balans klupe i prve petorke, kad udje klupa prednost se gubi bez obzira kolika je, neko od dvojca Wiggins, Lavine mora da pocinje sa klupe i da terorise protivnicke rezervne petorke kao sto Crawford radi celu karijeru, kao sto je Harden radio u OKC. Po mom misljenju Lavine bi imao laganih 20 i kusur poena dok bi se Wiggins bolje snasao na beku, imali smo jednu utakmicu sa Wigginsom na dvojci i ubacio je 47 poena.

JPR23

pre 7 godina

Meni iskreno nije cudno sto ovi iz NBA mogu da igraju oko 100 utakmica u sezoni (uzeo sam u obzir prijateljske i plej of) cist primer su Westbrook i LeBron. Pa oni od 5 godine treniraju i samo razmisljaju o kosarci, dok ovde ovi nasi razmisljaju tek oko 19 ili nikad. Cudimo se kako oni mogu toliko da igraju, kako su oni najbolji...ma to nije moguce, steroidi i razna "sredstva". Mi imamo Djokovica, koji je imao sistem kao oni i gle cuda eto rezultata. Uzimaju oni nesto ali to nesto uzimaju svi igraci, pa ljudi kad su igrali 90-ih prvenstvo BIH su mi pricali da su pored tanjira dobijali 4 tablete, od toga samo je jedna bila vitaminska. Taj sistem i sredstva (koja svi uzimaju) je dobitna kombinacija i tu nema dalje, ne moze bolje sto nam demonstriraju na OI i SP.Sto se tice Bjelice, vise bih voleo da se vrati da igra euroleague nego da predje u neki drugi klub pa da se opet pati sa minutazom. Za Bobija necu nista da kazem, odlucio je da uzme pare i to ga ispunjava. Zelim mu pre svega zdravlja u zivotu a pare je vec obezbedio. Mislim da pare nisu ni u prvu planu kad decko pocne da trenira nego da igra za veliki klub ali ajde. Za Jokica ja ne brinem, svako je imao lose trenutke pa tako i on, on ce sam resiti taj problem...ja mu zelim sve najbolje :) Pozdrav ljubitelji ovog divnog sporta :)
(MajstorVlado, 29. novembar 2016 09:19)

Jeste, ali oni vec od 15-16 godina imaju uslove koje nasi imaju samo u dva tri kluba, i to vec od gimnazije.. i ne pominjem univerzitetsku kosarku... :)

bozza

pre 7 godina

Bjelica polako utvrdjuje poziciju 6. igraca Minesote, jer je Tibodo prepoznao njegov povencijal u odbrani i napadu na nekoliko pozicija. Nece biti starter u Minesoti, ali ce imati sve solidniju minutazu

YSexistoY

pre 7 godina

@google
Dao sam ti minus samo zato što smatram da Bjelica nije ključni igrač repke posle Tea, čak nije ni u tri. Tek posle Tea, Jokare i Bogdana. To je moje mišljenje. Pozdrav svima.

karter

pre 7 godina

Google hvala na pozdravima. Sto se tice Bjelice on jeste bitan igrac reprezentacije. Jokic je buducnost ali nije jos uvek kljucni igrac. Bjelica je pored Tea kljucni igrac,Bogdan jos ima prostora za napredak i on ce za par godina biti kljucni igrac,verovatno.

LbjMvp

pre 7 godina

Mnogo sam očekivao od Minnesote koja važi za najtalentovaniji tim u NBA,ali sam poprilično razočaran. Razumem da imaju 3 supertalentovana igrača i da je fokus da se oni razigravaju i uzimaju najviše šuteva,tako i treba da bude. Ono što je problem je totalan nedostatak timske igre i sve se svodi na soliranje. Mnogo mi se više svidja stil koji je Walton usadio Lejkersima. Imaju sjajnu mladu osnovu, a pritom igraju fantastičnu timsku nesebičnu košarku. Bjeli je odličan igrač i definitivno može u NBA da ostavi trag,ali to mora da bude tim gde se igra ozbiljna organizovana košarka, a ne tim koji je u procesu gradjenja i još par sezona neće biti konkurentan. Pored njih izdvojio bih još Filadelfiju, konačno se tenkovanje isplatilo i imaju osnovu sa Simmonsom (očekujem zver da bude) i Embiidom (uz Taunsa najdominantnij centar za 2-3 godine). Izuzetno interesantna sezona za sad.

Dragan

pre 7 godina

Gledao sam skoro svaku utakmicu ove sezone...i uvek ista prica...Ova trojica + Sabaz siluju,sutiraju iz svake(vecinom neizgradjene) pozicije.Bjelica samo otrci u napad,mase rukama...nista.Cim neko od ove trojice dobije loptu,u 90% slucajeva ide sam na kos makar se zakucao u 3 igraca.I to sto pricate da nije bjelica za NBA...Mi fakticki i dalje nismo videli dal jeste il nije jer dzaba mu minutaza kad samo odigra u odbrani i ponekad mu dodaju da sutne za 3...Ni drugi trener nije uspeo da organizuje tim...Njemu je trejd u neku ekipu koja igra timsku kosarku spas. Covek koji ima toliko mogucnosti sveden je da stoji u cosku i ceka da mu dodaju da sutne za 3...Ne znam koliko moras biti jak da ti to ne ubije samopouzdanje...